Div. 3 Södra Norrland

Omgång 15

Målvakten Stefan Eriksson var bäst i Stöde trots sju in-släppta. Målvakten Stefan Eriksson var bäst i Stöde trots sju in-släppta.

Stefan Erikssons målvaktsspel höll länge Stöde kvar i matchen mot Hofors
Stöde har spelat bra under höstomgången så här långt - men idag borta mot Hofors gick man under med man och allt.
Med svansen mellan benen fick man åka hem från Stålringen med 0-7.
Tack vare formidabelt spel av Stödekeepern Stefan Eriksson höll man länge jämna steg i matchen målmässigt. I den första halvleken tog han bl a en straff. Enda gången han fick kapitulera i första var på Ephrem Kidanes konstmål i den 40:e minuten. 19-årige Kidane snappade upp en nickboll framför en utrusande Eriksson och nickade bollen över honom och mötte den sedan på andra sidan med en behärskad volley.
Hofors ökade takten ytterligare ett snäpp i andra och då hängde inte ens mv-Eriksson med.  Hemmalaget spelade en fantasifull och vacker anfallsfotboll, som nu gav utdelning. Hela sex bollar fick Eriksson släppa förbi sig under den andra halvleken.
/ Lokalfotbollen.nu

IFK Sundsvall och Avesta AIK bjöd på en målrik tillställning på Balders. Åtta mål fick publiken se och delades salomoniskt mellan lagen. Foto: Olov Lindgren

Sexsekundersregeln fällde IFK
IFK Sundsvall såg ut att gå segrande ur en svängig match. Med bara sekunder kvar fick motståndarna en indirekt frispark och kunde kvittera.
– Det var så tragikomiskt, konstaterar tränare Strandlund.
Problemet för Sundsvallslaget i lördagens drabbning i Division III södra Norrland var att de inte kunde stänga matchen. Ledning med 2–1, men precis innan halvtid gjorde motståndarlaget Avesta mål.
– Sen tar vi ledningen ganska snabbt i andra och spelar väl egentligen av den här, ganska tråkiga, matchen säger Sundsvallstränaren.
Laget ledde ändå med 4–3 på tilläggstid, höll Sundsvalls målvakt i bollen för länge.
– Vi pratar hundradelar innan bollen lämnat handen. Vid liknande läge tidigare, då han inte blåste. Nu blev det så avgörande, avslutar Strandlund.

Joakim Edström skruvade in 0-1 i krysset när IFK Timrå kryssade i Kungsgården. Joakim Edström skruvade in 0-1 i krysset när IFK Timrå kryssade i Kungsgården.

1-1 på bortaplan mot Kungs-gården - IFK Timrå fortfarande obesegrade
IFK Timrå lyckades inte den här gången heller att besegra Kungsgårdens SK.
Lördagens match slutade som mötet i Timrå på vårsäsongen med ett oavgjort resultat, denna gången med siffrorna 1-1 (0-1). Timrås målskytt: Jocke Edström.
IFK Timrå började matchen väldigt bra och hade bra kontroll på motståndare och spel första 45 minuterna. Man spelade med självförtroende i passningspelet samt löste situationer tillsammans. Halvlekens, och matchens, behållning var Joakim Edströms mål där han med bollen ute till höger på offensiv planhalva vandrade inåt i banan och placerade bollen snyggt i målvaktens bortre kryss.
IFK fortsatte att trycka på men det förväntade andra målet kom aldrig.
Timrå inledde även den andra halvleken starkt men efter cirka kvarten tappade man sitt spelmässiga övertag.

- Den andra halvleken blev en klar besvikelse även om första fem-tio minuterna var okey men sista halvtimmen saknades lagarbetet totalt, säger tränarduon Stefan Lindqvist och Roger Engström.
Hemmalaget fick likt förra matchen börja lyfta långt och mala ner Timrå mer och mer. Något som tyvär gav resultat med ca fem minuter kvar. Robin Krantz sopade in en frispark från egen planhalva med konstig båge. Båda mittbackarna i Timrå gick bort sig och Robert Bryant befann sig helt plötsligt fri med Timrås målvakt James Stewart. Bryant rullade in bollen behärskat till 1–1.
Tre minuter senare så hade f d Ångespelaren Anton Cederberg en nickskarv i ribban men det hade varit en stöld av det grövre slaget om KSK lyckats med att ta alla poängen.
- En pinne fick vi med oss i bagaget på hemresan, säger tränarduon.

- Nu väntar en spännande hemmamatch kommande lördag då anfallsglada Hofors kommer på besök och vill ganska säkert ta tillbaka sin tredjeplats i serien som vi haft hand om några omgångar nu,något som vi givetvis ska försvara allt vi kan.