Div. II Södra Norrland, damer

15-åriga Sophie Brundin, dotter till tränaren Michael, gjorde Alnö 2:s första mål i div. 2. 15-åriga Sophie Brundin, dotter till tränaren Michael, gjorde Alnö 2:s första mål i div. 2.

Förlust för Alnö 2 i premiären

Alnö 2 förlorade div. II-premiären i eftermiddag mot Ljusdals IF, ett lag som A-laget slog ut i kvalet till div. I ifjol. Och det inte utan besvär.

Ö-tjejerna inledde riktig bra och hade fler bud på ett ledningsmål men den rätta udden saknades.

Med tio minuter kvar av den första halvleken tog istället gästerna ledningen på ett praktskott av, vricka inte tungan nu, Parichat Dabseephai, men av lagkamraterna kallad Bami. Efter en motläggsfint fick hon på en mindre missil mot bortre hörnet som helt ställde Fanny Backlund i målet.

Baklängesmålet tog tungt och verkade fortfarande sitta i då den andra halvleken började för den hann knappt gå tio minuter innan Bami satte sitt andra mål för dagen på en halvträff. För förarbetet stod Matilda Wennberg som gjorde rena Kurre Hamrin-raiden efter kortlinjen innan hon spelade bollen snett-utåt till Bami.

Tränarens dotter, Sophie Brundin, reducerade efter fast situation när det återstod 12 minuter och det blev lite spänning i matchen. Ljusdal uppträdde dock rutinerat och släppte inte till någon mer bakåt.

Förlust för det unga Alnögänget men en förlust med förtröstan.

Matfors saknade spelare
Matfors fick en tuff premiär i damernas division 2 södra Norrland när laget gästade Stensätra. Hemmalaget kunde ha vunnit med ännu större siffror än de 4–0 som blev fallet. Matfors hade sex ordinarie spelare borta.

– Vi förstod att det skulle bli tufft och vi tröttnade mot slutet, säger tränaren Peter Broman.