Nyheter, januari t o m juni
Division 2 Norrland

Oskar Nordlund fick ett mål bortdömt. Oskar Nordlund fick ett mål bortdömt.

Ånge utan mål mot Teg
(2014-06-28)
Ånge IF fick med sig en poäng från Tegstunet i division II.
Det när de spelade 0–0 mot Teg.
– Det var väl rättvist, säger Ångetränaren Benny Matsson.
I den sista matchen innan sommaruppehållet i division II Norrlands för Ånges del lyckades inte nykomlingen överlista motståndaren, i alla fall inte regelrätt.
Oskar Nordlund hade visserligen en boll inne i matchens slutskede, men det dömdes bort av domaren.
– Vi firade i 30 sekunder innan det blev bortdömt. Jag vet inte varför, om han hittade en hands eller vad det var, säger Benny Mattson.
läs mer på dagbladet.nu
allt om alla matcher, omgång 14

Förlust för Westring Förlust för Westring

Mållöst Selånger mot Sandvik
(2014-06-28)
Under fredagen aviserade Selånger att Jonas Westring tog över huvudansvaret efter Bert Ståhlberg. Men det blev ingen direkt effekt av tränarbytet när Selånger ställdes mot Sandvik på bortaplan.
Hemmalaget vann nämligen med 3–0 efter att alla mål kommit i matchens andra halvlek.
– Det har varit lite turbulent och jag träffade killarna första gången på bussen när vi åkte upp på lördagen, så det hann inte bli så stora förändringar, säger Westring, som fortsätter:
– Men all heder till Sandvik.
läs mer på dagbladet.nu
allt om alla matcher, omgång 14

Bert tvingas kliva av. Bert tvingas kliva av.

Selånger förändrar på tränarsidan
(2014-06-27)
Selånger har siktet inställt på att vara ett stabilt mittenlag i division II den här säsongen men just nu ligger laget precis ovanför det nedre kvalstrecket. Då väljer ledningen att göra en förändring på tränarsidan.
– Efter möten med spelartruppen och tränarna har vi känt att det är dags för att få in lite positiv energi, säger sportchefen Andreas Wikström.
Förändringen innebär att Bert Ståhlberg lämnar sitt uppdrag som huvudtränare och assisterande tränaren Jonas Westring tar över. Tidigare lagledarna Tomas Svelander och Lars Fröberg får samtidigt större roller och ska stötta Westring.
läs mer

Mattias Thorsells mål höll nästan på att räcka hela vägen... Mattias Thorsells mål höll nästan på att räcka hela vägen...

Ånge tappade segern långt in på stopptid
(2014-06-22)
Ånge var på väg mot segern efter Mattias Thorsells mål halvtimman spelad.
Domaren lade till fyra minuter men efter sju så kunde Martin Hedberg skicka in kvitteringen för IFK Östersund.
– Vi blev rånade av domaren, vi blir bestulen på två poäng. Rent ut sagt horribelt, dundrar tränaren Benny Matsson till st.nu.
Vad som var orsaken till den tilltagna tilläggstiden har Matsson svårt att se.
– Domaren hävdade att han pausat tiden för avbrott och därför var det 7,5 minuter tillägg, men det är inte möjligt. Jag tycker inte att sådant här får ske, i slutändan kan det avgöra en säsong, säger han.
Skrev jag att den här matchen spelades i den 13:e omgången?
läs mer

Benny Matsson Benny Matsson

Dags för Ånge att växla in på segerspåret igen
(2014-06-22)
Efter att ha gått som tåget i inledningen av sin debut i tvåan har det i dom tre sista omgångarna liknat lite SJ. Inte gått riktigt som på räls utan man har bara tagit en pinne av nio möjliga.
I eftermiddag skall man försöka bryta trenden och växla tillbaka in på segerspåret igen då antagonisten IFK Östersund gästar västrametropolen.
– Vi ser nu fram emot att möta IFK Östersund, som var förra årets stora konkurrent om seriesegern i division III. Jämtarna är ett spelskickligt lag med en bra mix av rutin och ungdomlig entusiasm och har precis som oss gjort det väldigt bra som nykomling i division II och ligger poängmässigt och skuggar toppen i tabellen, säger Ångetränaren Benny Matsson, och fortsätter:
– Vi har nu fått känna på skillnaden mellan division II och III och det är tydligt att det inte finns utrymme för matcher där inte alla spelare presterar max. Då straffar det sig direkt resultatmässigt. För oss blir det viktigt att hitta tillbaka till det stabila försvarsspel som vi hade de första tio omgångarna och samtidigt inte bli rädda för att anfalla när vi har bollen.
Hur går det idag då?
– Vi vinner med 1-0, avslutar en optimistisk Matsson.
läs mer

Mehmed Hafizovic förstörde festen för Selånger. Mehmed Hafizovic förstörde festen för Selånger.

Bara Hudik var glada
(2014-06-19)
Selånger släppte Mehmed Hafizovics ett par minuter
Han slog ett inlägg och tog ett avslut – sedan hade han rånat Selånger på segern.
– Fem minuter räcker för mig, skrattar han efter matchen.
Men han visade direkt från start att han ville mycket mot Selånger som hade fullt sjå att parera insticken från Hudiksvalls FF kvickfotade anfallare. Inledningsvis var Hudiksvall ettrigare, aggressivare och mer kreativa. Selånger hängde inte riktigt med. Det smällde friskt kring Mehmed Hafizovics fötter och han fick bita i gräset på Bergsåkers IP ett par gånger.
– Ja, det var lite hårt, men jag gillar det. Det passar mig ganska bra och kanske ger det oss en liten fördel också. Då kan vi få en frispark i ett bra läge, säger Hafizovic.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 13

Oliver Widahl vänder hem till Hälsingland? Oliver Widahl vänder hem till Hälsingland?

Hudik FF vill ha vasse Widahl
(2014-06-16)
Oliver Widahl gör sin tredje säsong i Selånger.
Frågan är om den bara blir halv för den vasse toppen från Bollnäs?
– Hudiksvall vill att jag ska komma, säger 24-åringen, tillbaka efter knäskada.
Oliver Widahl hade flera fina säsonger – som effektiv målskytt i både Bollnäs och Edsbyn – när han drog vidare till Selånger FK.
Widahl, som är son till Bollnäs sportchef Anders Persson, gjorde en stark första säsong när Selånger lyfte till division 1.
Men efter en lovande start förra säsong, blev det retur direkt till tvåan.
Inför årets säsong fick laget sämre förutsättningar.
– På sätt och vis. Själva föreningen växer och vill utvecklas, men laget har förlorat en del slagstyrka. Vi tappade sju startspelare inför säsongen, berättar Oliver Widahl, som sinkats av en tidig knäskada.
läs mer

Oliver Widahls mål räckte inte. Oliver Widahls mål räckte inte.

IFK Östersund var för bra
(2014-06-14)
Förlusten var inte mycket att säga om.
IFK Östersund var för heta i värmen.
– Det var varmt och jobbigt i dag, säger Selångers spelande assisterande tränare Jonas Westring.
Utgången var inte mycket att säga om.
Trots att Oliver Widahl kvitterade efter ett mönsteranfall med första halvleks sista spark, så hade Selånger ingenting att komma med efter halvtidsdrickat.
– Östersund har haft mycket folk borta på grund av skador, men har börjat fått tillbaka spelare och jag måste säga att det är ett väldigt spelskickligt lag. I dag imponerade de, säger Jonas Westring.
Faktum är att siffrorna kunde ha blivit större, än de 3–1 det blev.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 12

Slitet Ånge föll igen
(2014-06-14)
Mot Piteå förra helgen kom första förlusten.
Mot Härnösand i lördags kom den andra.
Ånge IF är slitna för stunden.
Svackor kommer förr eller senare pch för Ånges del verkar den vara här nu.
Borta mot Härnösands FF kom andra raka förlusten i fotbollstvåan och tränaren Benny Matsson kunde konstatera:
– Vi gör ingen bra match, sedan är det svårt att säga om det är Härnösand som gör oss dåliga.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 12

Klykderby för Ånge
(2014-06-14)
Det har varit lugnt några dagar med lokal fotboll, ingen div. IV-fotboll igår till exempel.
Idag är det lördag och då bränner det till lite mer, framförallt i riksserierna denna soliga lördag.
I div. II Norrland är det bortamatcher för båda våra lag är det som gäller. Klykderby på Högslätten i Härnösand för Ånge och Hofvallen i Östersund för Selånger. Tror på fyra medelpadspoäng. Seger för Ånge (2-1) och kryss för Selånger (2-2).
läs mer

Första div. II-förlusten för Ånge IF
(2014-06-07)
Tio raka matcher utan förlust blev Ånges svit utan förlust i sin allra första div. II-säsong. När man väl förlorade så gjorde man det rejält – 0–4 mot Piteå, som tack vare segern dessutom tog över serieledningen från Ånge.
Ånges första förlust hemma på IP på tre år!
– Det var ett bra lag vi mötte i dag. I de tidigare matcherna har vi fått matcherna dit vi velat, men nu hamnade vi i underläge tidigt och fick jobba och slita mycket och vi blev långa i laget vilket öppnade upp för dem, säger , säger Benny Matsson till st.nu.
läs mer

Benny tror på seger. Benny tror på seger.

Benny Matsson:
Vi vinner mot Piteå med 1-0

(2014-06-07)
Toppmatcherna för Ånge avslöser varandra. Sandviken förra helgen följs idag upp med serietvåan Piteå hemma på IP.
Så här skriver tränaren Benny Matsson på lagets hemsida inför matchen:
"Efter en stark andra halvlek kvitterade vi i 88:e minuten i bortamatchen mot Sandviken och slutresultatet 1-1 kändes rättvist. Sandviken hade bollinnehavet i den första halvleken och kanske hade vi för mycket respekt för motståndaren i början av matchen. Men vi visade hög moral och jobbade oss in i matchen, vilket till slut ledde till en poäng.
Nu är det återigen dags för en ny toppmatch då andraplacerade Piteå IF kommer på besök till Ånge IP. Piteå är ett bollskickligt lag som inför serien var en av de stora favoriterna att vinna serien. Vi möttes på försäsongen och den gången vann Piteå rättvist med 2–0 i Nordichallen. I den senaste omgången vann Piteå komfortabelt mot Selånger med 4–0 på hemmaplan och enligt rapporterna var hemmalaget på ett väldigt bra spelhumör.
Vi har på ett bra sätt vuxit in i serien, även om nivån är högre än vad många i laget tidigare spelat på. Samtidigt känns det som vi inte har lagt i den sista växeln ännu, då vi hittills inte haft någon riktig topprestation. Förhoppningsvis kommer den nu på lördag, då vill ta revansch på Piteå och samtidigt behålla serieledningen.
Brännbollsturneringen Träslaget spelas hela dagen på Ånge IP, därav är matchtiden något senare än vanligt (matchstart 17.00). Vi hoppas såklart att alla brännbollsspelare väljer att stanna kvar på Ånge IP och se oss ge allt för 3 poäng". Hur det slutar? Vi vinner med 1–0".
läs mer

Fredrik Olofsson, SFK Fredrik Olofsson, SFK

Selånger firade med målkalas
(2014-06-06)
Nationaldagen firades på bästa sätt på Bergsåkers IP. Fredrik Olofsson blev matchhjälte för Selånger med sitt mål och två assist, när han sänkte sitt förra lag Härnösand i länsderbyt i herrtvåan.
– Det var extra skönt att nita dit dem, säger han efter matchen.
– Härnösand tog slut fullständigt och drog på sig varningar och två utvisningar. Vi var bättre än dem i dag, säger tränaren Bert Ståhlberg.
Extra nöjd var Ståhlberg över att skadelistan börjar kortas ned. Nu är det "bara" fyra skadade.
Men trots att listan blir mindre fanns assisterande tränare Jonas Vestring med på planen även denna match, som mittback.
– Han är så pass bra nu att han platsar och konkurrerar med de andra, och jag hoppas att han kommer vara med hela säsongen, säger Ståhlberg.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 11

Poängräddaren Poängräddaren

Rochester räddade poäng för Ånge
(2014-06-01)
Ånge såg ut att gå mot sin första förlust i division II. Men i slutminuterna räddades de av Kraig Rochester som satte kvitteringsmålet 1–1.
– Ett rättvist resultat till slut, säger Benny Matsson, spelande tränare i Ånge.
Det såg det länge ut som att Ånge skulle få åka hem utan poäng denna söndag.
Men så med två minuter kvar fick Ånge en frispark strax utanför Sandvikens straffområde. Oskar Nordlund drämde till ett hårt skott som Niklas Nyström i SIF-målet inte orkade hålla. Kraig Rochester höll sig framme på och kunde peta in returen, vilket räddade poäng till Ånge.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 10

Hetare än Takida? Hetare än Takida?

Bennys grabbar hetare än Takida
(2014-06-01)
Först var det järnvägen. Sedan hockeyn, och Takida.
Men i dag regerar fotbollen i Ånge, där förre GIF-spelaren Benny Matsson inte förlorat en hemmamatch på fyra år.
Nu väntar seriefinal idag mot Sandvikens IF.
Visst är han också överraskad. Att nykomlingen Ånge, som gått som en raket genom seriesystemet, ståtar i toppen av division 2 Norrland.
Benny Matsson är inne på sin fjärde säsong som spelande tränare, även om matcherna han faktiskt spelar blir färre i takt med lagets framgångar. Under den tiden har Ånge gått från fyran till tvåan, och bara förlorat fem matcher längs vägen – inte en enda på hemmaplan.
Ändå är han försiktig när laget nu åker ner till Jernvallen för att möta SIF.
– Vi har ju ingen press på oss. För Sandviken är det en måstematch, förlorar de är de redan för långt efter. Tar vi en poäng är det jättebra gjort.
läs mer

Klar förlust för Selånger i Piteå
(2014-05-31)
Selånger kunde nästan ta den långa trippen till Piteå i en minibuss. 
Skador och annat elände har ställt till att Selångers trupp är minimal.
Mot Piteå borta hade man blott två avbytare plus en målvaktsreserv.
Det krävs bredare och vassare artiilleri att slå Piteå på LF-Arena. 
Nu blev det 0-4 i baken.
– Vi har mött seriens bästa lag. Jag blir mycket förvånad om de inte vinner serien. De spelar en fartfylld, enkel och effektiv fotboll. Det var en väldigt, väldigt rättvis seger, säger Selångers tränare Bert Ståhlberg till st.nu.
läs mer

"Gus" målade. "Gus" målade.

Suveräna Ånge fortsätter att vinna
(2014-05-29)
Tabellraden är rätt fantastisk:
Nio matcher, sju segrar, två kryss, noll förluster och 23 poäng.
Suveränt, Ånge.
Den här gången vara det Morön som fick lämna Ånge IP besegrat.
Men det satt rätt hårt åt.
Slutresultatet 2–1 kunde lika gärna ha varit 2–2, typ.
Eller som tränaren Benny Matsson konstaterade:
– Morön reducerade till 2–1 någonstans i mitten av andra halvlek och tack vare det fick de en jäkla energi de sista 20 minuterna, samtidigt som vi blev nervösa och rädda om poängen.
– Vi kom egentligen undan med blotta förskräckelsen.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 9

Jonas Vestring vill till-baka till bänken. Jonas Vestring vill till-baka till bänken.

Längtar till bänken
(2014-05-29)
Mittback borta mot Morön.
Vänsterback hemma mot Sandviken.
Men allra helst vill Jonas Vestring inte spela alls.
Han vill sitta på bänken som den assisterande tränare som han är i Selånger FK.
Svetten rinner ner för pannan efter 90 minuter plus stopptid hemma på Bergsåkers IP:s naturgräs.
Vestrings Selånger har nyss förlorat med 1–0 mot bollskickliga och tipptoppade Sandviken.
– Jag är inte fulltränad och även om jag vore det skulle det vara tufft nog. Jag peakade i tvåan, som aktiv spelare, säger Vestring och fortsätter:
– Jag är livrädd hela tiden att jag ska möta någon som skojar med en. Men jag försöker att vara koncentrerad.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 9

Kurre Hamrin? Kurre Hamrin?

Kopierade Hamrins klassiska mål
(2014-05-25)
Ånge fortsätter vinna.
Oskar Nordlund fortsätter "måla".
Inget tycks kunna stoppa den obesegrade serieledaren i fotbollstvåan.
- Det ska vara vår egen inställning då. Så länge vi ger 100 procent så är vi bra, säger Oskar Nordlund.
2-0-målet kom med drygt fem minuter kvar av matchen – och det var skytteligaledaren Oskar Nordlunds nionde för säsongen.
- Ett Kurre Hamrin-mål, säger Ångetränaren Benny Matsson.
Nordlund vann flera dueller och närkamper mot i princip hela Söderhamnsförsvaret innan han kunde bryta in mot mål och trycka in bollen för att fastställa slutresultatet.
Säsongens snyggaste?
– Klart att det är otroligt kul när man får visa sin styrka, men jag föredrar ändå att skjuta hårt. Den här gången passade jag ju nästan in bollen, säger Ångeanfallaren själv..
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 8

"CG" storspelade "CG" storspelade

En stark målvaktsinsats räddar Selånger
(2014-05-24)
En match som utmärks av en allmänt dålig nivå från båda lagen, men med en stark insats av Selångers målvakt Christoffer Göransson.
Med orden dåligt spel, dåligt tempo och en dålig inställning hos spelarna sammanfattar Selångers tränare Bert Stålberg lördagens match mot Morön BK i division II Norrland.
– Det här var verkligen inte någon höjdarmatch. Vi höll en otroligt dålig nivå spelmässigt, säger han.
Resultatet är enligt Bert Stålberg på så sätt rättvist, då han menar att inget av lagen gör någon vidare insats. Han vill däremot framhålla att målvakten Christoffer Göransson stack ut i mängden.
– Han gör till skillnad från det övriga laget en bra match och räddar en hel del fina skott, säger han.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 8

Christoffer Bränn-ström gav Selånger ledningen. Christoffer Bränn-ström gav Selånger ledningen.

"Borde avgjort i första"
(2014-05-18)
En intränad frisparksvariant gav Selånger ledningen.
- Vi hade många fina chanser och borde ha avgjort i första halvleken, säger Selångertränaren Bert Ståhlberg.
Men matchen mot Söderhamn slutade 1-1.
Selånger såg ut att gå mot tre färska poäng, men med kvarten kvar av matchen på Norrporten Arena kom kvitteringen.
- Det var en väldigt tilltrasslad situation och jag vet inte om bollen tog på huvudet, bröstet eller axeln på deras spelare, säger Bert Ståhlberg.
Mål blev det hur som helst efter Söderhamns hörna - och därmed fortsätter hälsingarna att vara obesegrat i fotbollstvåan efter sju omgångar (liksom Ånge IF).
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 7

Kraig Rochester gjorde sin bästa match i Ångetröjan. Kraig Rochester gjorde sin bästa match i Ångetröjan.

Tre nya poäng för serieledarna
(2014-05-17)
Ånge IF besegrade Boden i division II med 3–0.
Då hade en engelsman stor show på ena kanten.
- Kraig Rochester gör sin bästa match i Ångetröjan, säger tränaren Benny Matsson.
Efter sju spelade omgångar är det fortsatt nykomlingen Ånge IF som är längst upp i tabellen i division II Norrland.
En position de befäste när de slog tillbaka Bodens BK på hemmaplan med klara 3–0.
- Boden är ett väldigt bra motstånd så vi är väldigt nöjda med tre poäng, säger tränaren Benny Matsson.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 7

Lloyd Saxton höll nollan. Lloyd Saxton höll nollan.

Ånge knep poäng i toppmötet
(2014-05-10)
Serieledande Ånge IF åkte till Bredbyn för att möta en av seriefavoriterna Anundsjö. Och det blev en hård kamp lagen emellan på Olympias dåliga gräs.
– Det var en otroligt dålig plan, det gick nästan inte att spela, säger Benny Matsson, spelande tränare i Ånge.
Det var mycket långbollar och inte så mycket finspel som kantade matchen. Trots att Anundsjö kanske var det hetare laget släppte inte Ånge in dem till några heta chanser.
– Vi visade mycket hjärta och vi försvarade oss bra, vilket ju också är en del av spelet, säger Benny Matsson.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 6

Jonas Westring fick byta om. Jonas Westring fick byta om.

Rekordtunt SFK slog topplaget
(2014-05-10)
Med bara elva spelare i truppen fick sportchefen ta på sig fotbollsskorna igen.
Men Selånger var ändå så pass starka att de slog skickliga Boden.
– Vi genomförde matchplanen perfekt, säger Jonas Westring, tränare, och fortsätter:
– Men elvan var jättebra och vi har fått tips om hur vi ska ta oss an Boden. Vi har fått tillbaka Mattias Svelander, Per Nyman, Christoffer Nerkman och Christoffer Brännström.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 6

Kommer Selång-ers Christoffer Nerkman hem med poäng från Boden? Kommer Selång-ers Christoffer Nerkman hem med poäng från Boden?

Tuffa bortamatcher för båda våra div. II-lag
(2014-05-09)
Det vankas bortamatcher i div. II Norrland för både Selånger och Ånge. Och det är tufft motstånd som väntar, Boden respektive Anundsjö. Inga givna poäng där inte men vi kan i alla fall hoppas...
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
14:00 Bodens BK FF - Selånger FK 3-0 
15:00 Anundsjö IF - Ånge IF 2-2
läs mer

Hattrick av Oskar. Hattrick av Oskar.

Ånge upp i topp efter Nordlunds hattrick
(2014-05-04)
Ånges anfallare Oskar Nordlund är stekhet.
I derbymötet med Selånger slog han till två gånger.
Mot Mariehem blev det tre nya mål – som dessutom skickar upp Ånge i serieledning.
Spelande tränaren Benny Matsson är inte förvånad över 21-åringens framfart.
– Jag är inte ett dugg förvånad, skulle tippa att han kommer snitta ett mål per match om han får vara hel, säger Matsson.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 5

Christoffer Milde, f d Selånger. Christoffer Milde, f d Selånger.

Mildes heta minuter
(2014-05-04)
Han lämnade Selånger för att få fart på fotbollskarriären.
När han mötte sin gamla klubb behövde Christoffer Milde sex minuter för att ligga bakom segern.
– Sedan dog matchen av, säger han.
Det skulle bli matchen då Ahmad Khreis kom tillbaka till Sundsvall för att möta laget han hjälpt upp från division IV till division I.
Men en skada tvingade honom att vila för sitt Anundsjö.
– Jag fick en bristning i baksidan på matchen i tisdags, säger han och suckar på läktaren.
I stället var det en annan gammal Selångerspelare som tog över showen till en början.
Kramforskillen Christoffer Milde hamnade i Selånger efter sina tre år på fotbollsgymnasiet. Men det riktiga genombrottet kom inte.
– Det var tufft och jag fick inte ut mycket av mitt spel. Jag kände att ett miljöombyte skulle vara bra. Nu i efterhand känns det rätt, det känns riktigt bra att vara i Anundsjö.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher i omgång 5

Selånger får se upp med ex-spelare
((2014-05-04)
I div. II Norrland lirar både Selånger och Ånge hemma idag.
För Selånger väntar Y-derby mot Anundsjö med förra SFK:arna Ahmad Khreis och Christoffer Milde i laget medan Mariehem åter gästar Medelpad, denna gång metropolen Ånge.
Lokalfotbollen tippar: Selånger – Anundsjö 2–2 och Ånge – Mariehem 4–0.
läs mer

Oskar Nordlund krutade in båda Ånges mål i derbyt mot Selånger. Här är tvåan på väg sedan han blivit friställd av Benny Matsson. Christoffer Göransson i SFK-målet chanslös än en gång. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ånge starkast i Quatro Stagione-derbyt
(2014-05-01)
Ånge vann div. II-derbyt mot Selånger med 2-1.
Rättvist?
Nja, kanske inte - oavgjort låg nog närmast till hands sett till spelet men det är målen som räknas.
Matchen avgjordes i ett riktigt vårväder där vi bjöds på hela kartan av de fyra årstiderna, sol, storm, lättare bris, regn, snö, hagel, kyla och värme.
- Vi gjorde vad vi skulle och det är en styrka att vinna även när inte spelet fungerar till fullo, säger Ånges spelande tränare Benny Matsson.
- Orättvist! Vi är sett till 90 minuter spelmässigt det bättre laget men Ånge tar tillvara våra misstag och vi blir hårt straffade, säger Selångers tränare Bert Ståhlberg.
läs mer
allt om alla matcher i omgång 4

Fredrik Olofssons Selånger kommer till derbyt med två raka segrar - precis som Ånge IF. Lär kunna bli en spännande och intensiv kamp på Ånge IP. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.se.

Vilka är det näst bästa laget i Medelpad?
Första div. II-derbyt sedan 2006

(2014-05-01)
Igår tog GIF Sundsvall en prima 3-1-seger över Hammarby och ligger tvåa i Superettan.
Idag får vi svaret på vilka som är näst bäst i Medelpad när Ånge och Selånger drabbar samman i div. II Norrland.
- Vi kommer inte få något gratis mot ett bortalag som alltid jobbar stenhårt i 90 minuter. Vi vet att vi är svårslagna på hemmaplan om alla presterar max och vi har en tro på tre poäng, säger Ånges tränare Benny Matsson, och tippar hemmaseger med 2-0.
- Det skall bli kul att mäta krafterna mot en av seriefavoriterna på ett soligt Ånge IP. Det gäller för oss att stå emot första kvarten. Klarar vi det så är jag försiktigt optimistisk, endera vinner vi med ett mål eller så blir det oavgjort, säger Selångers tränare Bert Ståhlberg.
Ånge ligger tvåa i serien efter två segrar och en oavgjord, men lika många inspelade poäng som ettan Boden, efter tre omgångar.
Selånger inledde med en förlust borta mot Teg men har sedan tagit två säkra hemmasegrar och ligger inför dagens match en pinne efter Ånge.
Hur ser då Benny på dagens motståndare?
- Vi har stor respekt för Selånger, då många av spelarna presterade bra i division 1 förra säsongen. Samtidigt så spelar vi i år i samma serie nu och vi har stor tro på oss själva. Selånger har de senaste åren värvat många unga spelare från GIF Sundsvall som varit på gränsen till A-laget, vilket visat sig varit vägvinnande då man gjorde en snabb klättring i seriesystemet, säger Matsson.
Och Berts syn på Ånge?
- Ånge spelar klassisk brittiskt, ja som gamla tidens Wolverhampton ungefär. Man lyfter långt på duktiga forwards och jobbar stenhårt. Ett framgångsrikt koncept har det visat sig nu under flera år, säger Ståhlberg, som tvingas undvara playmakern Per Nyman som skadade sig senast på Norrportens konstgräs.
- Han fick en rejäl stukning, en blödning i fotleden. Tack och lov var det inget brutet. Kanske är han disponibel redan till nästa match mot Anundsjö, säger Ståhlberg.
I övrigt ser det hyfsat ut på skadefronten i de bägge lagen. Chrisoffer Brännström fick också utgå mot Sandvik senast och låret är ett frågetecken ännu. Dragan Jakovljevic är borta ett tag till i Ånge och Mattias Thorsell har ett knä som ömmar. Annars kommer lagen med fit-for-fighta trupper.
Lokalfotbollen tippar: Svårt att sia om utgången då det är två mycket kompetenta lag som möts. Kanske avgör hemmaplan och Ånges inledningsforcering? I så fall blir det hemmavinst med 2-1 men det lär bli kamp i 90 minuter plus tillägg i detta första div. II-derby sedan Hedenhös, d v s 2006 då vi t o m hade tre lag i Norrlandstvåan, IFK Timrå (som vann), IFK Sundsvall (åtta) och Kuben (åkte ur).
Lokalfotbollen kommer att vara på plats och försöka få till en liverapportering via facebooksidan:
https://www.facebook.com/Lokalfotbollen.nu?fref=ts

Derbypuls: Ånge - Selånger
(2014-05-01)
ST-TV: Selångers Jens Gustafsson och Ånges Faton Buzuku inför dagens derby i herrtvåan.
se mer

Per Nyman Per Nyman

Kommunens svar på torr-kritiken
(2014-04-30)
Per Nyman klev av skadad i lördags. Då riktade Selångertränaren Bert Ståhlberg kritik mot att planen var torr.
Nu svarar kommunen på den.
De anser att det inte finns något samband mellan det torra plastgräset och skaderisken.
– Det är såklart tråkigt att Per skadar sig. Men det kan inte sättas i samband med underlaget. Det finns ingen forskning som säger att det är mer riskabelt att spela på konstgräs, vattnat eller inte, jämfört med vanligt gräs, säger Anna Lundbäck, Arenachef, Kultur och Fritid.
läs mer

Oliver Widahl var pigg och satte bland annat det viktiga 2-1-målet nät Selånger vann med 3-2 över Mariehem. På bilden provar han lyckan i den första halvleken men bollen smet strax utanför stolpen till en alltid välplacerad fotograf. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Selånger kom igång i andra halvlek efter Nerkmans inhopp

(2014-04-26)
Efter en medioker första halvlek slängde tränaren Bert Ståhlberg in Christofer Nerkman - och vips tog Selånger över matchen och kunde ro hem en stabil 4-1-seger.
- Jag var riktigt spelsugen då jag varit borta ett tag p g a skador och en förkylning. Lyckades med första dribblingen och sedan var det bara att köra på, säger Matchens Lirare, trots att han bara spelade 45 minuter.

Annars började det visset för Selånger. Redan i den fjärde minuten löpte Robin Arestav på djupet och i kamp med två SFK-försvarare sköt han ett skruvat skott utom räckhåll för Christoffer Göransson.
läs mer
till omgång 3

Ånge ännu obesegrat

(2014-04-26)
Tredje matchen.
Andra trepoängaren.
Ånge IF är fortfarande obesegrat i fotbollstvåan.
– Vi är glada över poängen som vi har tagit, säger Benny Matsson.
Nykomlingen har verkligen visat vad den går för under inledningen av division II Norrland.
En poäng i premiären mot Hudiksvall blev tre pinnar mot Teg (4–1) i omgång två.
Under lördagen städade Ånge IF av Sandvik med 4–1.
– En stabil seger. Vi var effektiva, men det var inget dåligt lag vi mötte utan vi fick jobba hårt, säger Benny Matsson.
läs mer
till omgång 3

Selånger spelar dubbelmatch mot Mariehem idag på Norrporten Arena. Först herrarna i div. II Norrland och därefter damerna i div. I Norrland. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Selånger - Mariehem x 2
(2014-04-26)

Selånger spelar idag dubbelmöte med Mariehem på Norrporten Arena.
Först ut mot ut mot umelaget är herrarna som i div. II Norrland skall ta sin andra raka hemmaseger. Både Selånger och Mariehem har inlett med varsin vinst och förlust. Klicka här för info om förra omgången.
Damerna begår sin seriepremiär i div. I Norrland mot just samma lag ett par timmare senare.
Vore väl inte helt fel med en dubbelseger?
Lokalfotbollen tippar:
Selånger - Mariehem, herrar 4-2
​Selånger - Mariehem, damer 4-2 även där och "Angen" gör hattrick!

Ånge spelar bortamatch mot Sandvik. Ett nykomlingslag som inlett med två raka förluster och mycket talar för en tredje. Åtminstone om Ånge kopierar insatsen mot Teg förra helgen.
- Vi räknar med en väldigt tuff bortamatch och måste komma 100 procent förberedda för att kunna ta poäng, säger tränaren Benny Matsson på klubbens hemsida.
Lokalfotbollen tippar:
Sandvik - Ånge 1-3. Såg Sandvik mot Selånger och med bara en bra försvarsspelare kommer hemmalaget att dra det kortaste strået. SFK måste dock se upp med duktige britten Hong Moon som annars kan ställa till mycken oreda för Ångeförsvaret.
läs mer

Lloyd Saxton Lloyd Saxton

Lloyd Saxtons tankar efter Ånges segermatch mot Tegs
(2014-04-22)
Ånge tog en historisk seger när man skickade hem Teg med 4-1 igår.
Det här var föreningens första victoria någonsin i div. II-sammanhang.
Björn Sjödin tog ett snack med Ånges engelske keeper Lloyd Saxon efter vinsten.
Första vinsten för säsongen, hur känns det?
- Det känns fantastiskt att vinna vår första match. Vi följer upp med en fin match efter en poäng borta mot Hudiksvalls FF, vi har bra självförtroende i laget.
Hur ser du på matchen från din position i målet?
- Jag tycker att Tegs SK var bra, men vi begränsade deras chanser med väldigt bra defensiv.
Vad tycker du om din egen insats?
- Jag tycker jag stod för en stabil insats. Jag hade inte så mycket att göra för min backlinje gjorde en fantastisk  match. Det var ett nöje att spela bakom dom igår.
Vad är dina tankar kring nästa match?
- Jag tror att varje match i division 2 kommer att bli extremt svår. Vi måste kämpa för varje poäng, det finns inga enkla matcher. Vi kommer ha en ”gameplan” för helgen och ifall vi håller oss till den med rätt attityd så kommer vi ha en stor chans att ta med oss 3 poäng.
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Ånges spelande tränare, Benny Matsson, nickade in 1-0 mot Teg i hemmapremiären. Foto: Ulf Stecksén, Ånge.

Ångetränaren visade att gammal är äldst
(2014-04-21)
Han skulle inte spela utan bara satsa på tränarbiten.
I premiären mot Hudik spelade han ändå, och fixade straff.
I hemmapremiären mot Teg målade han.
Benny Matsson visar att gammal är äldst.
- Vi saknar en del offensiva spelare så jag måste spela men det börjar se allt bättre ut på skadefronten, säger ex-allsvensken, som hoppas vara tillbaka vid sidan av planen snart igen.
läs mer
Till omgång 2

Benny hoppas på seger - och publik-rekord! Benny hoppas på seger - och publik-rekord!

Ånge hoppas på publikrekord i hemmapremiären i tvåan
(2014-04-20)
Så här skriver Ånges tränare Benny Matsson på klubbens hemsida inför den historiska hemmapremiären i div. II när Selångers besegrare Tegs SK kommer på besök i morgon:
Det blev en poäng i premiären med mersmak. Vi var givetvis besvikna efter att ha tappat ledningen i 87:e minuten. Men samtidigt måste en poäng på bortaplan ses som OK, mot ett Hudiksvall som har för vana att vara ett topplag år efter år i division 2.
Nu vet vi som nykomling i alla fall vad division 2 innebär och att nivån är klart högre än förra årets division 3 serie.
Tidningarna valde att fokusera mycket på domarna efter matchen mot Hudiksvall. Vi har nu sett videon från matchen och kan bara konstatera att det var en bra domarinsats och att vi väljer att fokusera på att bli bättre själva.
Teg besegrade Selånger med 4-1 i premiären och siffrorna var enligt uppgift väldigt i underkant. Vi vet på förhand att Teg har många väldigt skickliga spelare, bl a vänsteranfallaren Seif Kadhim som senast spelade i den irakiska högstaligan och innan det med Umeå FC i Superettan. Han är för bra för division 2 anser jag. Speluppläggaren Jonas Nilsson (tidigare Umeå FC) är också en spelare att se upp med från sin offensiva roll på innermittfältet.
Med tanke på att det för första gången någonsin ska spelas division 2 fotboll i Ånge, så hoppas jag såklart på publikrekord. Vi ska i alla fall göra allt vi kan för att ge hemmapubliken 3 poäng och en trevlig fotboll att se.
Tips: 1-0.
/ Benny Matsson, tränare Ånge IF (länk)

Benny Matsson Benny Matsson

Rekordläge i Ånge
(2014-04-20)
386 personer såg Ånge i division III-derbyt mot Kuben i fjol.
580 åskådare tog sig till Ånge IP många år tidigare.
På Annandag påsk kan publikrekordet ryka.
Teg kommer till järnvägsknuten där det pratas och diskuteras fotboll i all större utsträckning.
– Det ska bli bra väder, så jag hoppas att det kommer runt 500 pers, säger den spelande tränaren Benny Matsson.
I så fall hänger publikrekordet löst.
Det inofficiella lär ligga strax under 600 personer.
– Jag läste någonstans att det ska vara 580 åskådare och de¨t sattes för många år sedan, säger Matsson.
läs mer på ST-sporten

Fredrik Olofsson satte hälften av Selångers mål mot Sandvik. Här är han ytterst nära ett hattrick men gästernas försvar lyckas täcka undan till en resultatlös hörna inför åsynen av Oliver Widahl. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Nyman tog tag i taktpinnen när Selånger vann
Han gjorde inga mål, brände en straff - ändå var Per Nyman mannen bakom Selångers seger i hemmapremiären mot Sandviks IK.
- Jag gillar att ha mycket boll och fördela den mot forwards och idag fick jag ganska fria tyglar av motståndarna, speciellt i andra, säger lagkaptenen efter 4-2-segern.
läs mer
Till omgång 2

Revanschsuget Selånger siktar på seger
(2014-04-17)
Selånger förlorade premiären uppe i Umeå mot Teg med 1-4.
I morgon väntar nytt västerbottniskt motstånd när Sandvik gästar Norrporten Arena.
- Vi är otroligt revanschsugna och naturligtvis siktar vi på tre poäng, säger tränaren Bert Ståhlberg.
Många blev överraskade av förlusten mot Teg. Kommentar?
- Vi har ju tappat en hel del spelare sedan ifjol och nästan alla har gått uppåt i seriesystemet. Dom har vi ersatt med med spelare från div. III och IV, förklarar Ståhlberg, och fortsätter:
- Visst hade vi kunnat värva utländska spelare men vi har istället valt att ge lokala förmågor chansen att få spela div. II-fotboll. Något som jag tror ger utslag i längden.
Ridwan Beyan är tillbaka i truppen efter skada men istället utgår Sebastian Sandberg och Haris Camo p g a knäskador.
Lokalfotbollen tippar: Selånger studsar tillbaka och vänder ett 0-1-underläge i paus till en 3-1-seger.
läs mer

"De var bättre från minut ett"
IFK Östersund rivstartade årets division 2 norra. 3–1 mot Anundsjö.
- Östersund var bättre från minut ett till minut nittio, sa gästernas tränare Robert Bergström när Norrlandstvåans premiäromgång slutfördes idag.
läs mer

Kieron Kenny gjorde Ånges allra första div. II-mål. Kieron Kenny gjorde Ånges allra första div. II-mål.

Ånge tre minuter från full pott i premiären och rejäl förlust för Selånger
(2014-04-12)
Ånge ledde med 2-1 borta mot Ånge när tre minuter återstod av div. II-premiären mot Hudiksvall på Glysis.
Då kvitterade hemmalaget - med två man utvisade - på en målvaktsretur...
- På förhand är kryss bra. Hudik är ett förväntat topplag. Men det var lite slarvigt när vi hade 2-1 i slutet. Då är det klart man vill vinna, säger Benny Matsson till ST-sporten.
Målskyttar för Ånge: Kieron Kenny och Faton Buzuku (straff).
Selånger blev helt utan poäng uppe i Umeå utan fick åka hem med en neslig 1-4-förlust. SFK:s tröstmål kom vid ställningen 0-3 genom Petter Andersson i den 84:e minuten.
- Jag är besviken, vi bjuder på fyra mål. Resultatet går inte att diskutera och vi uppträdde alldeles för naivt, säger tränaren Bert Ståhlberg till ST-sporten.
Resultat från premiäromgången:
Hudiksvalls FF - Ånge IF 2-2
Tegs SK - Selånger FK 4-1
Härnösands FF - Bodens BK 0-2
Piteå IF - Söderhamns FF 0-2
Sandvikens IF - Morön BK 0-1
Sandviks IK - Mariehem SK 0-2
läs mer

Kick-off för div. II Norrland idag
(2014-04-12)
Idag är det avspark för div. II Norrland. En serie där vi inte hade något lag representerat ifjol. I år har vi tvenne lag med, Selånger nedflyttade från div. I och Ånge uppflyttade från trean.
Det är inte bara Lokalfotbollen.nu som kommer att skriva om serien här i distriktet utan även våra lokala tidningar, ST och Dagbladet.
Bjuder därför på tre intressanta artiklar här nedan inför eftermiddagens kick-off. Klicka gärna in er och läs mer.

Lukas Sahlin, själv spelare, har skrivit en intressant artikel om div. II Norrland. Lukas Sahlin, själv spelare, har skrivit en intressant artikel om div. II Norrland.

Serien som tar kål på Medelpad
(2014-04-12)
Idag börjar den. Serien som tar kål på fotbollsmedelpad – division II.
Vi har två bidrag den här gången. Nygamla Selånger och det ekonomiskt välbackade Ånge.
Men innan vi skruvar på förväntningsrattarna är det tid att genom en tillbakablick kolla på vad division II brukar innebära för våra klubbar.
Medelpad har varit svagt några år nu. Senast två lag härifrån var uppe samtidigt i tvåan var 2007.
Kuben blev dyngsist, IFK kom näst sist och till råga på det genomgick Timrå ett komplett förfall i divisionen ovanför. Kuben har försökt mobilisera i trean sedan dess, IFK vänder i fyran nu och Timrå har också varit där.
Norrlandsserierna är ju så brutalt orättvisa. Vi spelar inte på samma villkor som klubbarna söderut.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Benny Matssons lag är svårbesegrade. Bara fem förluster på tre år i seriesamman-hang imponerar. Foto: Björn Sjödin. Benny Matssons lag är svårbesegrade. Bara fem förluster på tre år i seriesamman-hang imponerar. Foto: Björn Sjödin.

Come on lads!
(2014-04-12)
Om inte hela världen så åtminstone stora delar av den möts i Ånge.
Det är egentligen rätt naturligt.
Järnvägsknut mitt i Sverige som samhället är.
Frågan är om fotbollslaget fortsätter att tuffa på?
Ni får ursäkta symboliken.
Men Ånge har gått som tåget utan att stanna vid särskilt många perronger.
2011 spelade klubben i division IV. 2014 väntar Hudiksvalls FF i premiären av norra fotbollstvåan.
Faktum är att Bennys boys bara har inkasserat fem förluster, inte förlorat en enda hemmamatch och i snitt gjort över 80 mål framåt per säsong de senaste tre åren i seriesammanhang.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Stockvikare efterträ-der stockvikare som tränare i Selånger. Ståhlberg tar vid efter Högman. Stockvikare efterträ-der stockvikare som tränare i Selånger. Ståhlberg tar vid efter Högman.

Arvet efter Högman
(2014-04-12)
Skyttekungen Daniel Andersson flyttade till IFK Luleå, mittfältsmotorn Putte Broman gick till Skellefteå, lagkaptenen Erik Löfgren arbetar numera i Stockholm och målvakten Jonathan Johansson ska fånga bollar i Ljungskile ...
Listan är längre så vad fick Bert Ståhlberg ärva?
– Spelare med träningsvilja och vinnarinstinkt.
Selånger gjorde om inte ett härligt så i alla fall ett ärligt försök att hänga kvar i division I norra som nykomling.
Men det räckte inte.
Varken spelarmaterialet, de begränsade resurserna eller de inspelade poängen.
Så nu är klubben tillbaka i tvåan som man susade igenom av bara farten 2012. Tillbaka på Bergsåkers IP efter ett år i Norrporten Arenas strålkastarsken.
Men utan Anders Högman och Mikael Andersson.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Anders Boman tränar seriefavoriterna Sandvikens IF. Anders Boman tränar seriefavoriterna Sandvikens IF.

Vad skriver norrlands-tidningarna inför seriepremiären?
(2014-04-12)
Div. II Norrland består av fler lag än bara Selånger och Ånge utan nämligen hela 12 lag till.
Vad skriver då övriga Norrlandstidningar inför årets seriestart?
Lokalfotbollen har kollat upp på nätet och kommer med följande rapport, med en hel del känt Medelpadsfolk.
Det är lite olika hur mycket tidingarna skriver, nån inte alls, och vissa har tar även betalt för att läsa artiklarna.
Gefle Dagblad/Arbetarbladet (gd.se/arbetarbladet.se):
• Hansson inför premiären: "Hellre favorit än tvärtom" (Sandvikens IF)
• TV: Se vad SIF:s amerikaner skrattar åt
• Så ska SIF forcera alla parkerade bussar (Sandvikens IF)
• Amerikanerna som ska ta SIF tillbaka (Sandvikens IF)
Hela Hälsingland (helahalsingland.se):
• Mattsson: Kan frågetecken bli utropstecken i år? (Hudiksvalls FF)
• "Vi ställs mot utlandsproffs" (Hudiksvalls FF inför premiären mot Ånge IF)
• Snabba ryck för Hudiksvalls joker
• Här är fotbollspendlarna (Söderhamns FF)
• Terje beredd att axla större ansvar (Söderhamns FF)
• Så långt reser SFF i norrtvåan (Söderhamns FF)
• Nyförvärv går in i hetluften direkt (Söderhamns FF)
Tidningen Ångermanland (allehanda.se):
• "Jag tror faktiskt inte att jag blir skyttekung" (Härnösands Edib Kurtovic)
• HFF-tränaren: Det finns hög potential i vår trupp (Patrik "Tretjak" Jonsson)
• Målkungen: "Var döless och tänkte lägga av" (Robin Bergman)
• Kulturbärarna sätter AIF-standarden (om Anundsjö IF)
• Målkungen vill hitta det lilla extra (Ahmad Khreis)
• Gustafson om säsongen som stundar
• David gör det bra mot Goliat (Per Hägglunds krönika)
Länstidningen/Östersund Posten (ltz.se/op.se):
• Adam har "kommit hem" (IFK Östersund)
Västerbottens Kuriren/Folkbladet (vk.se/folkbladet.nu): (betalsajter)
• Marcus ett av 15 nyförvärv i Mariehem
• ”Gyllene generationen” har tagit sig till division II (Sandviks IK)
• ”Lilla UFC” stark nykomling (Tegs SK)
Norran (norran.se) :
Inga reportage inför seriestarten.
Piteå-Tidningen (pitea-tidningen.se): (betalsajt)
• Debut för tränarduon
Norrbottens-Kuriren (kuriren.nu) :
• Bortapremiär med förhoppningar (Bodens BK FF)
Norrländska Socialdemokraten (nsd.se):
• Här är nya internationella BBK (Bodens BK FF)

Benny Matssons Ånge vill etablera sig i tvåan. Benny Matssons Ånge vill etablera sig i tvåan.

Benny Matsson:
Litar på att Lloyd avgör ett antal matcher för oss i tvåan

(2014-04-11)
Inför seriepremiären av div. II Norrland i morgon lördag har Lokalfotbollen tagit hjälp av Björn Sjödin som gjort en intervju med Ångetränaren Benny Matsson där han ger sin syn kring seriepremiären på lördag.
Det blev seger i genrepet mot Kubikenborgs IF, vad har du för kommentarer kring den matchen?
- Genrepet var ingen höjdare för oss. Segersiffrorna är i och för sig stora, men det finns en hel del mer att önska i spelet. Vi kan mycket bättre än vad vi visade i den matchen.
I seriepremiären möter ni Hudiksvalls FF borta, ett lag som ni mött under försäsongen. Hur ser du på den matchen?
- Jag var på utbildning under Norrlandscupen och missade matchen, men har sett den i efterhand på video. I Norrlandscupen var dom numret för stora för oss, men jag hoppas såklart att vi närmat oss Hudiksvall under försäsongen. Förhoppningsvis kan vi ge dom en match, även om vi är medvetna om att Hudiksvall har för vana att vara ett topplag i division 2.
Övergångsfönstret stängdes för en dryg vecka sedan. Vad har du för kommentarer kring truppen?
- Vi har som vanligt haft stor omsättning av spelare i truppen. Vi är nöjda med truppen och hoppas att vi ska ha en utveckling under hela året. Tidigare år har vi varit klart bättre under hösten, vilket visat på en utveckling av laget. Vi har väldigt många spännande spelare. Faton Buzuku har rutin från division 1 och det blir såklart viktigt för oss som nykomling.
Vad har ni för målsättningar för den kommande säsongen?
- Vi är nykomlingar och vill etablera oss i serien. Genom att träna bra ska vi också prestera bra i matcher. Kan varje spelare utvecklas, så tror vi också att resultaten kommer med det. Men det är såklart svårt att veta hur bra alla motståndare är och vilka förutsättningar dom har i sina trupper.
Vem tror du kommer bli årets utropstecken i Ånge IF?
- Lloyd Saxton är redan en man för elitfotbollen i Sverige och jag räknar med att han avgör ett antal matcher åt oss i år. Annars har vi också ett antal spelare med väldigt stor potential. När Oskar Nordlund är i toppform är han nästan ostoppbar. Men vi har många spelare som har potential att slå igenom i år.
Hur ser det ut på skadefronten inför premiären?
- Dragan Jakovljevic har haft ont i ljumskarna och sedan fått en bristning på en baksida låret. Han blir nog borta tre-fyra veckor till. Sedan är det ett par ytterligare frågetecken som jag väljer att hålla inom truppen. Jag släpper laget 1,5 timme innan match.
Och hur går det mot Hudiksvalls FF i morgon?
- Vi har respekt för Hudik som har för vana att vara ett topplag men vi ska i alla fall ge allt, sedan får vi se hur långt det räcker. Man kan ju alltid drömma om en 0-1 vinst.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Att det bär av mot BB och att flickan tittar fram.
 / Björn Sjödin, Ånge IF (länk) och Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu i samlade krafter.

Bert Ståhlberg tror och hoppas på premiärseger borta mot Teg i morgon. Bert Ståhlberg tror och hoppas på premiärseger borta mot Teg i morgon.

Bert Ståhlberg:
Vi vinner premiären mot Teg!

(2014-04-11)
Lokalfotbollen har naturligtvis även tagit pulsen på Selångers tränare Bert Ståhlberg inför premiären.
För SFK väntar bortamatch i Umeå mot Tegs SK.
Det blev en 2-1-seger i genrepet mot Gamla Upsala SK. Vad har du för kommentarer kring den matchen?
- Nöjd med resultatet. GUSK är ett riktigt bra div. II-lag och hade mer boll än oss men vi lyckades peta in en segerboll på slutet. Skall man vara hundraprocentigt ärlig så hade ett kryss varit mer rättvist.
I seriepremiären möter ni Tegs SK uppe i Umeå. Hur ser du på den matchen?
- Har i stort sett noll koll på Teg men jag kommer att få lite info om dom i eftermiddag. Enligt dom själva så siktar dom på en topp 5-placering. Om det är relevant eller inte är svårt för mig att säga.
Övergångsfönstret stängdes för en dryg vecka sedan. Vad har du för kommentarer kring truppen?
- Jag är jättenöjd med truppen. Vi har både topp och bredd. Har inte någon direkt nyckelspelare utan det är l-a-g-e-t som skall göra det. Alla är lika viktiga.
Vad har ni för målsättningar för den kommande säsongen?
- Den är intern och den får du inte reda på ;-)
Vem tror du kommer bli årets utropstecken i Selånger FK?
- Som jag sade tidigare. Vi förlitar oss på laget och att alla kommer att bli utropstecken.
Hur ser det ut på skadefronten inför premiären?
- Målvakten Christoffer Göransson har precis kommit tillbaka efter att ha varit skadad en månad och det blir 39:årige Martin Ålin som vaktar målet i premiären. Christoffer Nerkman har dragit en baksida, Ridwan Beyan har ljumskproblem och Jesper Kollberg-Dahlström har bekymmer med ett ledband i knät och blir nog borta en månad. Långtidsskadade Calle Bergseije är med på och kör vissa övningar men är inte i full träning ännu. Där har vi ett sparkapital när han blir helt kurant.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Att få käka lunch på mässen här på AkzoNobel. Det vankas visst nån kebabgryta eller nåt.
Smaklig spis! Då återstår bara att önska lycka till i morgon då.
- Tack! Vi siktar på seger. Om det sedan blir 1-0 eller 2-1 struntar jag i.

Visste du att ex-Giffaren Magnus Henrysson tränar Sandviks IK? Visste du att ex-Giffaren Magnus Henrysson tränar Sandviks IK?

Klubbfakta div. II Norrland
(2014-04-09)
Håller på att lägga in allehanda fakta om dom lagen Selånger och Ånge kommer att möta i årets div. II Norrland.
Där kommer ni att finna allt som ni behöver veta om dom 14 lagen - och lite till.
Vad sägs om t ex när föreningarna är grundade, hemmaplan, publikrekord, främsta meriter, presentation av spelare och ledare, nyförvärv, spelarförluster, klubbens måsättning, vilka lag dom tippar i botten respektive botten, adress till hemsida osv.
Rekommenderar att ni går in lite då och då då sidan uppdateras med jämna mellanrum.
läs mer

Gästriklands Arsenal är favoriter i årets div. II Norrland. Gästriklands Arsenal är favoriter i årets div. II Norrland.

Sandvikens IF klara favoriter i div. II Norrland
(2014-04-08)
Till helgen är det kick-off för årets upplaga av div. II Norrland.
Ifjol hade vi inget lag i den här serien.
I år har vi två sedan Selånger FK halkat ner uppifrån och Ånge IF avancerat från trean. Inget av våra lag är emellertid tippade att hålla till i toppen utan mer kommer att tillhöra mittens rike. Favoriter till div. I-spel nästa år är anrika Sandvikens IF medan Morön BK och Sandviks IK lämna det fina sällskapet.
Så här kommer det att sluta, åtminstone om man får tro Nordic Bet som satt oddsen:
Sandvikens IF 2.50
Anundsjö IF 5.00
Piteå IF 5.00
Bodens BK 9.00
Tegs SK 9.00
Hudiksvalls FF 12.00
Ånge IF 12.00
IFK Östersund 14.00
Selånger FK 15.00
Härnösands FF 20.00
Mariehem SK 28.00
Söderhamns FF 28.00
Morön BK 50.00
Sandviks IK 50.00

Inget Ånge IF utan en Elliot. Foto: Peder Mousten, Ånge IF. Inget Ånge IF utan en Elliot. Foto: Peder Mousten, Ånge IF.

Två sena försvarsförvärv till Ånge IF
(2014-04-04)
Förra veckan gjorde Ånge IF klart med Gustavo Villalobos men värvningsfönstret var ändå inte helt stängt i och med detta.
Nu har man även gjort klart med tvenne försvarsspelare från England - Elliot Green från Lincoln City och Aaron Brown från Hartlepool United.
- Nu stänger vi butiken och känner oss nöjda med truppen. Sista puzzelbiten är på plats, säger Ånges tränare Benny Matsson.
21-årige Green har varit nära att ta en plats i Lincoln Citys A-trupp i serien under League Two men inte riktigt lyckats. Nu tar han ny sats via Ånges div. II-lag.
- En stor och stark och med en bra vänsterfot, säger Matsson, som fick se sitt nyförvärv i träning under gårdagen.
Högerbacken Aaron Brown, född 1994, kommer från Hartlepool United i League Two. Också han var med på träningen igår.
- Aaron är en följsam högerback med offensiva fina kvalitéer, säger Matsson.

Gustavo Villalobos är nu spelklar för Ånge, både när det gäller övergången och knäskadan. Här har Ånge värvat en riktigt sevärd klasspelare i offensiven. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Klasspelare till Ånge
(2014-03-30)
Under Berners Cup för en månad sedan provspelade amerikanen Gustavo Villalobos och visade trots att han var halvskadad upp ett lir som imponerande storeliga. En teknisk playmaker som både kan spela på det offensiva mittfältet som i anfallet. Nu har 22-åringen skrivit på för Ånge IF.
- Han är väldigt skicklig. Blir intressant att se honom i match igen. "Gus" kommer att börja träna fotboll imorgon igen då han nu känner sig helt kurant i sitt knä, säger tränaren Benny Matsson.
"Gus" är född i Califonien av mexikanska föräldrar och kommer senast från FC Hasental i USA:s collegeliga.
Nyförvärvet var dock inte med i eftermiddagens träningsmatch i Norge mot Steinkjer FK. En match som Ånge faktiskt vann med 3-1 (1-0).
- Väldigt bra motstånd men vi gör en stabil och bra match. Det var ganska jämnt men vi var vassare i offensiven, säger Matsson, som var mycket nöjd med duon Andreas Lindqvist och Faton Buzuku som båda gjorde en kanonmatch.
Sista träningsmatchen innan seriepremiären sker hemma på IP nästa helg när Kuben gästar.

Christoffer Nerkman segermålade mot Sollefteå. Christoffer Nerkman segermålade mot Sollefteå.

Genrepet kvar för fysiska Selånger
(2014-03-30)
Selånger spelade sin näst sista träningsmatch inför division II-starten.
Och tränare Bert Stålberg börjar se ett mönster.
- Orkesmässigt tar vi över matcherna helt sista kvarten, säger han efter 1-0-segern mot Sollefteå.
Selånger har kört på med tung fys i vinter och Bert Stålberg börjar gilla vad han ser.
- Ser man till vår försäsong tycker jag vi ligger riktigt bra till. I slutet av matcherna är det bara ett lag kvar på banan. Men vi har tränat ganska hårt i vinter, säger han.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Dragan Jakovljevic skall göra Ånges mål i år i tvåan. Foto: Björn Sjödin. Dragan Jakovljevic skall göra Ånges mål i år i tvåan. Foto: Björn Sjödin.

Montenigrinsk toppforward förstärker Ånge
(2014-03-28)
Han lämnade tidigt hemstaden Niksic i Montenegro för att söka lyckan som fotbollsproffs utomlands.
Nu förstärker Dragan Jakovljevic, 22 (fyller den 9 april), division II-nykomlingen Ånge IF.
– Dragan har goda kvaliteter som forward. Ger vi honom tid att komma in i spelet så kommer han att bli en riktigt stor tillgång för oss, kommenterar Ånges huvudtränare, Benny Matsson.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Christoffer Bränn-ström åter i blåröd-randigt. Christoffer Bränn-ström åter i blåröd-randigt.

Brännström tillbaka i Selånger
(2014-03-10)
Christoffer Brännström har funderat färdigt. Det blir en ny satsning i Selånger FK i division II Norrland kommande säsong för den 32-årige anfallaren.
– Välbehövligt för oss, eftersom vi tappat flera duktiga spelare sedan i fjol, och inte minst framåt har det ju funnits luckor att fylla, kommenterar nye Selångertränaren Bert Ståhlberg, som nämner Daniel Andersson, som drog till IFK Luleå i ettan i vintras och Ahmad Khreis, som flyttat till division II-kollegan i Ångermanland, Anundsjö IF.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Joakim Sjödin till Kuben. Foto: Björn Sjödin. Joakim Sjödin till Kuben. Foto: Björn Sjödin.

Ångeduo klara för Kuben
(2014-03-10)
Ångespelarna Joakim Sjödin och Marcus Jonsson är nu klara för Kuben.
Rutinerade mittfältaren Sjödin debuterade i sin nya klubb i Berners Cup förra helgen med att näta direkt på avspark mot Granlo.
Marcus Jonsson är anfallsspelare och lever till mycket på sin fysik, ettrighet och vet även vart målet är beläget.
- Vi önskar duon lycka till i sin nya klubb och tackar för den tid dom varit hos oss, säger Ånges tränare Benny Matsson.

Målskytten Oliver Widahl. Målskytten Oliver Widahl.

Förlust mot div. I-lag för Selånger
(2014-03-01)
Selånger träningsspelade mot nya div. I-laget Huddinge IF och kunde inte hindra stockholmarna att vinna med 3-1. SFK vann i alla fall den andra halvleken.
Så här skriver Selånger på sin hemsida om matchen:
"En första halvlek där Huddinge äger matchen och leder rättvist med 0-3.
Andra halvlek kommer Selånger in i matchen och Reducerar till 1-3 samt skapar några lägen, bl a en ribb- och stolpträff. Det märks att Huddinge spelar div. I denna säsong dom dominerar första halvlek. Till andra halvlek byter dom in sju spelare vilket gör att Selånger får chansen att komma in i matchen. En bra kämpainsats av Selånger hela matchen."

Klicka här för ett referat från matchen på Huddinge IF:s hemsida

Khreis lämnar SFK. Khreis lämnar SFK.

Selånger tappar Khreis till seriekonkurrent
(2014-02-24)
För två år sedan vann Selångers Ahmad Khreis skytteligan i div. II Norrland och utsågs då även till hela div. II-fotbollens bästa anfallare.
Ifjol i ettan hade Khreis det tyngre av olika anledningar och nu står det klart att han lämnar SFK för seriekonkurrenten Anundsjö IF.
- Ett av våra bästa nyförvärv någonsin, säger sportchefen Bruno Nilsson belåtet till Jonny Dahlgren på allehanda.se.
- Vi började diskutera hans namn redan under uppehållet förra säsongen och vi har haft bra koll på honom. Det känns riktigt bra att vi lyckats knyta honom till oss, fortsätter Bruno.
Ahmad Khreis kommer att börja träna med Anundsjö omgående och inom två veckor flyttar han till Örnsköldsvik.

Elliot Kårelind lämnar moderklubben. Elliot Kårelind lämnar moderklubben.

Ånge tappar målgörande trotjänare och mittfältare till Svartvik
(2014-02-25)
År efter år har Elliot Kårelind spottat in mål för sin moderklubb Ånge IF, oavsett division.
Nu är det slut med det. Den ständigt löpande anfallaren har nu skrivit på för Svartviks IF.
- Elliot har varit en nyckelspelare i Ånge IF i alla år som seniorspelare, ja ända sedan han var 14 år faktiskt, säger Ånges huvudtränare Benny Matsson.
Även mittfältaren Fredrik Karström slår följe med Kårelind till Svartvik.
- "Kaka" återvände till oss ifjol efter mäklarstudier i Gävle i tre år. Han spelade mestadels innermittfält i div. V-laget. Inga matcher dock i trean, säger Matsson.
- Det är såklart tråkigt att tappa denna duo som är kanonkillar på sidan och väldigt bra spelare. Vi ville såklart behålla båda dessa killar men "Kaka" jobbar som mäklare och har visningar på kvällar, vilket inte passar in med pendling till Ånge. Elliot prioriterade ett jobb, vilket jag såklart förstår och som även Svartvik lovat honom. Han ville också prova något annat än att bo i Ånge, säger Matsson.
- Vi önskar såklart lycka till och passar på att gratulera Svartvik till två väldigt bra spelare och härliga personer.

Edwin Ekholm till Ånge IF? Edwin Ekholm till Ånge IF?

...men jobbar på ersättare!
(2014-02-25)
Klubbar som spelar i div. II och uppåt blir dagligen kontaktade av olika agenter. Ånge har därför nu fem stycken spelare från Montenegro på provspel. Målvakt, mittback, ytterback, mittfältare samt en anfallare.
- Vi får se hur länge de stannar, det är Peder Mousten har haft hand om kontakterna, säger tränaren Benny Matsson till Fredrik Lindahl på ST-sporten och fortsätter:
– Fotbollen har blivit global. Brad Grayson som lämnade oss gick till en klubb som jag tror spelar i Australiens högsta liga, Jake Wholey hamnade i Nottingham Forest och Adam Mitter i norska Nybergsund. Sedan vi gick upp i tvåan hör agenter av sig var och varannan dag.
Meningen är i alla fall att kvintetten skall få visa upp sig i Berners Cup nu i helgen.
Ånge har även en "inhemsk" spelare på provspel, Mariehems Edwin Ekholm.
- Edwin är högerback som under tre år tillhört Brommapojkarnas ungdomsakademi. Innan dess spelade han i Umeå FC och i fjol spelade han några matcher för Mariehem från Umeå, säger Benny Matsson.
Det skall bli intressant att se vad som bjuds när Berners Cup går av stapeln fredag till söndag uppe i Ånge.

Jonathan Johansson till Ljungskile SK. Jonathan Johansson till Ljungskile SK.

Förre Selångerspelaren till Superettan
(2014-02-08)
Han var Selånger FK:s kanske bästa spelare i division I förra säsongen.
Nu tar målvakten Jonatan Johansson steget till Superettan och Ljungskile SK.
Kontraktet sträcker sig över tre år.
– Jag ville spela i Superettan och kände att jag hade en bra chans till speltid i Ljungskile, så det var ett bra alternativ för mig, säger Johansson.
Till slut stod det mellan LSK och division I-klubben IFK Luleå. Att stanna i Selånger, som ju ska spela i division II kommande säsong, var aldrig aktuellt.
– Nej, jag ville antingen flytta hem till Umeå eller testa något nytt. Nu blev det så här och det känns jättebra.
läs mer på ST/Dagbladet

Benny Matsson Benny Matsson

Allstarmatch i Ånge även i år
(2014-01-29)
Det börjar bli en tradition nu.
För tredje året på raken arrangerar Ånge IF och GIF Sundsvall en Allstar-match.
I år spelas matchen den 12 juli på Ånge IP och det är talanger i Mellannorrland som får känna GIF Sundsvall på pulsen.
– Det är en väldigt fin möjlighet för spelarna som blir uttagna att få mäta sig med etablerade elitspelare. Jag tror också att det blir ett roligt och viktigt inslag under säsongen 2014 för alla fotbollsälskare, säger Ångetränaren Benny Matsson till ST-sporten.

Ex-Giffaren Patrik Broman till Skellef-teå i ettan. Ex-Giffaren Patrik Broman till Skellef-teå i ettan.

Broman till Skellefteå
(2014-01-26)
Mittfältaren Patrik Broman gör som polaren och målvakten Johan Sjöberg.
Flyttar till Skellefteå för att spela division I-fotboll.
Johan Sjöberg lämnade GIF Sundsvall, Patrik Broman Selånger FK.
– Vi är helt överens. Det enda som saknas är signaturen. Jag kommer att skriva på ett kontrakt på ett år, säger den 20-årige mittfältaren.
IFK Luleå fanns också med i bilden.
– Men de ville vänta och titta på ett par provspelare först. Intresset från Skellefteå var större, berättar Broman.
Som därmed alltså får Sjöberg som lagkamrat igen.
– Det är hos honom jag är just nu. Vi var lagkamrater i GIF:s tipselit, men vi är även bra vänner utanför planen, säger Broman.
Selånger, som ramlade ur just division I, var inte ett nog hett alternativ.
Broman vill helt enkelt spela så högt upp i seriesystemet som möjligt och 2014 gör han det för Skellefteå FF.
Ett Skellefteå som gästar Sundsvall och Nordichallen kommande helg för Norrlands Cupen.
– Ska bli kul, jag hoppas alla "papper" hinner bli klara så att jag får spela, säger mittfältaren.
/ saxat från Fredrik Lindahl, ST-sporten (länk)

Wikström tar över som sportchef i Selånger
(2014-01-23)
Andreas Wikström, 29.
Där har ni Selånger FK:s nye sportchef.
– Jag är otroligt imponerad över resan som man gjort i föreningen, säger han.
Peter Koch kliver av som sportchef i Selånger FK inför omstarten i division II. I hans ställe kommer i stället Andreas Wikström in, en 29-åring med rötterna i Piteå som nu kommer in i klubben främst som just som sportchef. Men inte bara.
– Bert (Ståhlberg, tränare) och Jonas (Westring, assisterande tränare) tyckte att jag skulle vara med i truppen också så jag ska vara med och träna ibland, säger Andreas Wikström.
Tillsammans med Jonas Westring åker han också ner på ett studiebesök till allsvenska Gefle på fredag för att förkovra sig.
– Jag pratade med Roger Sandberg (Gefles nye tränare) om att jag var nyfiken på hur de jobbar, även med andra klubbar i deras distrikt, så vi ska få träffa dem innan och under träningen. Eventuellt skulle deras sportchef Hasse Berggren också vara med, säger Wikström.
– Jag är otroligt fotbollsintresserad så det ska bli ett roligt besök.
Selånger har även gjort klart med Lars Fröberg som ny lagledare och Stefan Nyh som materialförvaltare.
/ saxat från Kenneth Fahlberg, ST-sporten (länk)

Jake Wholey har tagit steget från lilla Ånge till The Championship Jake Wholey har tagit steget från lilla Ånge till The Championship

Ångespelare till Nottingham Forest
(2014-01-22)
Jake Wholey gjorde succé i Ånge IF ifjol sedan han kommit från Notts County på fri transfer. Framgången har uppmärksammats i hemlandet och efter att Ånge säkrat seriesegern i division III skrev den 20-årige vänsterbacken på för stadens stora klubb, Nottingham Forest.
Något spel i A-laget i The Championship har det inte hunnit bli ännu men väl spel i U21-laget, där han bl a spelade fram till Forest mål mot West Bromwich i sin debut den 18 november.
- Jake har fina kvaliteter, en fantastisk vänsterfot, bra speluppfattning och duktig huvudspelare. Jag är verkligen glad för hans skull, säger Ånges tränare Benny Matsson.
Skall bli spännande att se om han tar sig in i A-truppen under säsongen. Konkurrensen är tuffare än stenhård!
Så här är läget just nu i Ånge IF när det gäller nyförvärv och spelarförluster:
Nyförvärv: Linus Sjölander (GIF Sundsvall U), Faton Buzuku (Selånger FK), Kraig Rochester (åter från IFK Sundsvall efter lån) och Jakob Larsson (IFK Sundsvall).
Förluster: Jake Wholey (Nottingham Forest, England), Alagie Sosseh (Mjöndalen IL, Norge), Adam Mitter (Warrington Town, England), Brad Grayson (Stocksbridge PSFC, Australien) och Joakim Andersson (Östavalls IF). Även Haik Danielian och Andreas Lindqvist tränar med Östavalls IF men där är inga papper skrivna ännu.

Faton Buzuki byter från Selånger till Ånge i samma serie. Faton Buzuki byter från Selånger till Ånge i samma serie.

Ånge nästa för Faton Buzuku
(2014-01-01)
Selångers 23-årige yttermittfältare Faton Buzuku har varit ett jagat villebråd sista månaden.
Ena dagen klar för Ånge IF, därefter Hudiksvalls FF för att dagarna innan jul tränat med Härnösands FF.
Nu står det klart vilka som vunnit dragkampen - han blir kvar i distriktet.
Segrare blev nämligen div. II-nykomlingarna Ånge IF och därmed kommer Faton att möta sina forna lagkamrater.
- Jag är väldigt nöjd med värvningen av Faton. Han är en perfekt ålder för oss och har varit med ett tag. Han har fortfarande glöden att utvecklas och ta sig uppåt i seriesystemet, samtidigt som han har rutin från högre serie, säger tränaren Benny Matsson om sitt prima nyförvärv.
Några fler nyförvärv på gång?
- Nu blir det nog lugnt ett tag på spelarfronten.
När det gäller målvaktsförvärvet från GIF Sundsvall, Johan Sjöberg, kommer han inte att spela i Ånge IF det här året sedan man kommit överens med Lloyd Saxton för ytterligare en säsong.
Vad Lokalfotbollen erfar så ligger IFK Timrå på lite extra för att få den lovande keeperns underskrift.

Per Nyman blir kvar i Selånger. Per Nyman blir kvar i Selånger.

Selånger värvar vidare - och en viktig strateg stannar
(2014-01-01)
Före nyåret gjorde Selånger klart med alnöduon Jonathan Åhlin och Jesper Kollberg-Dahlström samt Kubenspelaren Mattias Svelander.
Det hann inte ticka så många timmar in på det nya årets innan man landade ytterligare två nyförvärv - och dessutom se till att få behålla sin mittfälts- och anfallsstrateg.
Rivige anfallaren Jacob Melander har bestämt sig för att lämna Sund för Selånger och får jämten vara skadefri kan det bli ett starkt förvärv.
Det andra nyförvärvet är Filip Glantz från IFK Sundsvall, en passningssäker mittfältare med en eminent vänsterfot som dock behöver få upp tempot för att ta en ordinarie div. II-tröja. Men Filip är ung och äregirig så omöjligt är det inte.
Men det viktigaste av allt är nog att mittfältaren/anfallaren/lagkaptenen Per Nyman blir kvar en säsong till. Många trodde nog att han skulle återvända til fadershuset (Sund) sedan dom återvänt till div. III. Så blir det nu inte.
- I mina ögon är Nyman kanske seriens bästa mittfältare, säger nye tränaren Bert Ståhlberg.
Kvar blir även anfallaren Oliver Widahl trots rykten om att återvända till Hälsingland.
Förlorade är i skrivande stund är Faton Buzuku (läs ovan) till Ånge, Christoffer Milde till Anundsjö och lagkaptenen Erik Löfgren, som flyttat till Stockholm för studier. Ny klubb ej klar där ännu. Man ser med all säkerhet även ut att tappa målvakten Jonathan Jonsson (trolig adress Umeå FC) och anfallaren Daniel Andersson (mycket talar för div. I-nykomlingen Skellefteå FF).

14 lag i div. II Norrland 2014
(2014-01-01)
Under 2013 hade Lokalfotbollen inget fokus på div. II Norrland.
Kommande säsong blir det desto mer när både Selånger (nedflyttade från div. I) och Ånge IF (upp från trean) kommer att medverka.
Så här ser förslaget från Svenska Fotbollförbundet gällande vilka 14 lag som kommer att spela i div. II Norrland 2014 (inom parentes 2013 års placering):
• Anundsjö IF (2:a i div. II Norrland)
• Bodens BK (5:a i div. II Norrland)
• Hudiksvalls FF (4:a i div. II Norrland)
• Härnösands FF (3:a i div. II Norrland)
• IFK Östersund (2:a i div. III Mellesta Norrland, uppflyttade via kval)
• Mariehem SK (8:a i div. II Norrland)
• Morön BK (10:a i div. II Norrland)
• Piteå IF (6:a i div. II Norrland)
• Sandvikens IF (nedflyttade från div. I Norra)
• Sandviks IK (2:a i div. III Norra Norrland, uppflyttade via kval)
• Selångers SK (nedflyttade från div. I Norra)
• Söderhamns FF (2:a i div. III Södra Norrland, uppflyttade via kval)
• Tegs SK (vann div. III Norra Norrland)
• Ånge IF (vann div. III Mellersta Norrland)