Äldre Nyheter (janyari- juni)
Div 5 Medelpad

Torpshammar vann västraderbyt
(2014-06-25)
Det blev ingen andra raka derbyseger för Ljunga utan matchhjälte blev Torpshammars Rickard Vikberg som satte den enda fullträffen, en praktnick på hörna, tidigt i den andra halvleken. Vikberg som har ett förflutet i just Ljunga...
– Det var en jämn match men vi var bättre i andra halvlek och det var nog det som avgjorde, säger tränaren Bert-Ove Blom.
I toppen tog Ånge 2 sin nionde raka seger men det dröjde fram till den 69:e minuten innan man kunde göra 2–1 borta mot Selånger 2 och sedan gå ifrån till med två mål till.
Serietvåan Sidsjö-Böle vann även dom med 4–1 i sin bortamatch. Trean Ljustorp kom helt enkelt till korta mot ett bättre lag.
– Vi inledde dåligt men efter att vår högerback Androw Gorgis bröt näsbenet vaknade vi till och på slutet hade vi kunnat gjort ännu fler mål, säger tränaren Emad Nademi.
Hassel kom tillbaka från 0–2 till 2–2 hemma mot Alnö 2, bara för att åka dit när Johan Bengtsson satte 2–3 med mindre än tio minuter kvar.
– Tråkigt att vi måste ge motståndarna handikapp, 0–2 efter tolv minuter. Därefter skärpte vi till oss och hade ett 3–2–mål inne men som blev felaktigt bortdömt, säger Hassels tränare Benny Stjernström.
Även IFK Sundsvall släppte in två raska mål i sin match och sedan var den dagen förstörd även om resten av matchen blev jämn.
– Det var Andreas Modén som var skillnaden mellan lagen. Hur många mål gjorde han? Fyra?, frågade sig IFK-tränaren Fredrik Allgren.
läs mer

Åttonde raka segern för Ånge IF 2 i femman 
– vann seriefinalen mot Sidsjö-Böle

(2014-06-22)
Ikväll var det seriefinal i Medelpadsfemman – och Ånge 2 fortsätter att vinna sina matcher.
Inte heller Sidsjö-Böle kunde stoppa lokomotivet från västra.
– Men vi hade flera frilägen att kvittera till 2-2 innan dom satte 3-1, säger SBIF:s tränare Emad Nademi.
Kvällens andra toppmatch, den mellan Holm och Ljustorp, slutade med ett kryss. Gästerna tog ledningen i den första halvleken men Holm kvitterade rättvist i mitten av den andra.
– Holm är tunga att möta med sina långa bollar och man går hela tiden på skarv. 1-1 var nog rättvist då vi hade varsin halvlek. Jag är nöjd och dessutom har vi fortfarande fyra poäng ner till Holm i tabellen, säger Ljustorpstränaren "Mitro" Mitrovic.
På Ljungalid vände hemmalaget 1-2 till 3-2-seger mot Fränsta.
– Har aldrig varit med om att förlora mot Fränsta – och den sviten håller i sig även på gamla dar, säger Ljungas spelande tränare Peter Larsson med ett stort leende på läpparna.
Hassel var också ett lag som vände underläge då 0-2 förvandlades till 4-3 borta mot IFK Sundsvall 2. Segermålet inprickat av William Dalenius långt in på stopptid.
– Vi gjorde en bra insats och blev allt bättre ju längre matchen led. Hassel orkar i 90 minuter plus tillägg numera, säger tränaren Benny Stjernström och ler.
Selånger 2 ville inte heller vara sämre. 0-1 vändes till 3-1 innan Alnö 2 reducerade till 3-2.
– Vi hade lite bättre spetskompetens och den blev avgörande, säger Selångers tränare Mikael Lindqvist.
läs mer

Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi tror på sitt lag i seriefinalen mot Ånge 2. Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi tror på sitt lag i seriefinalen mot Ånge 2.

Seriefinal i Medelpadsfemman
– vems nolla spricker?

(2014-06-22)
Ikväll spelas seriefinalen i Medelpadsfemman mellan Ånge 2 och Sidsjö-Böle.
Inget av lagen har än så länge förlorat. Ånge 2 har full pott medan SBIF kryssat mot Alnö 2 som enda poängförlust.
Vilka nollor kommer att spricka i afton?
– Det blir Ånges nolla som spricker, vi vinner med 2-1, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
– Nix, det blir vi som vinner en jämn match med 2-1 tack vare hemmaplan, kontrar Ånges tränare Jan-Erik Berglund.
Bägge lagen har gått bra och kommer till spel stort sett ordinarie.
– Vi har ett par halvskadade och där tar vi beslut strax före avspark om dom kan vara med fullt ut. Dessutom har vi ett par som är bortresta, säger Nademi.
– Oklart hur det ser ut just nu (kl. 12:00) men var har lite sjukdomar. Förhoppningsvis piggnar några till och kan spela. Dessutom hänger det på vilka som får speltid i A-laget som spelar matchen före oss, säger Berglund.
Avspark 18:30.
Lokalfotbollen tippar: 2-2.
Övriga matcher i femman som spelas tidigare denna dag:
12:00 IFK Sundsvall 2 – Hassels IF tips: 2-2
(jumbomöte, Hassel har fått några fina nyförvärv från just IFK, bör bli jämnt).
16:00 Alnö IF 2 – Selånger FK 2 tips: 3-3
(ett mittenmöte där mycket avgörs om man får "låna" in A-lagsspelare)
16:00 Holms SK – Ljustorps IF tips: 2-1
(lyckas Holmförsvaret hålla koll på skytteligaledaren Fitim Ugzmailji kan man ta en viktig viktoria, men det kanske är lättare sagt än gjort?).
16:00 Ljunga IF – Fränsta IK tips: tips: 3-2
(derby i västra mellan två lag som inte tillhör seriens mest stabila. Kan sluta precis hur som hest, 5-0 eller 0-5. Sätter emellertid delar av min veckopeng på en knapp hemmaseger.)
läs mer

Nya segrar för topplagen i femman?
(2014-06-15)
Igår vann Ljustorp med 4–1 över Torpshammar och därför bör Holm helst vinna sin match när det gäller kampen och en plats i fyran nästa år. Men motståndet är tuffast tänkbara. Obegegrade serieledarna Sidsjö-Böle på bortagräs. Inga givna poäng där inte men man kanske kan göra en jämn match? En riktigt bra dag kan man t o m få med sig nåt från Sidsjövallen.
Ånge 2 är också med och hugger i toppen med sina sex raka segrar. Enligt reglerna får dom dock inte avancera högre än div. V och kan därför inte vara med och kriga om uppflyttning. Men man vill säkert gärna vinna serien ändå kan jag tänka mig. Alnö 2 kammar noll.
Hassel mot Ljunga. Ett klassisk bonnamöte. Inget av lagen har imponerat mer än sporadiskt i år. Kryss?
Andralagen i Selånger och IFK Sundsvall försöker spela boll men saknar erfordlig rutin och kilon i sitt spel. Nu möter man jämbördigt motstånd i ålder och vikt. Hakim Rouass sätter två på egen hand och lika många gör IFK.
Fränsta IK står över omgång 8.
Dagens matcher:
16:00 Alnö IF 2 – Ånge IF 2 (tips: 0–3)
16:00 Hassels IF – Ljunga IF (tips: 2–2)
16:00 Selånger FK 2 – IFK Sundsvall 2 (tips: 2–2)
16:00 Sidsjö-Böle IF – Holms SK (tips: 2–1)
läs mer

Ljustorp befäster sin plats?
(2014-06-14)
En match spelas idag i Medelpadsfemman. Ljustorp befäster vid seger sin promoveringsplats gentemot Holm & Co. Torpshammar dock inte ofarliga och har man vaknat på rätt sida så finns skrällchansen. Och det gäller att hålla skytteligaledaren Fitim Ugzmailji i strama tyglar. Tips: 3-2.
läs mer

Prickar Lokalfotbollens tips rätt i Medelpadsfemman?
(2014-06-07)
Idag söndag består matcherna av lokal prägel då det är det bland annat Medelpadsfemman som skall avhandlas och där Ånge 2 skall försöka ta sin femte raka seger när Holm gästar. A-lagets förlustsvit spräcktes i går i tvåan. Bibehåller andralaget sin?
Dagens matcher med avspark kl 16:00 (Lokalfotbollens tips inom parentes):
Fränsta IK – Ljustorps IF  (LF-tips: 2–2)
IFK Sundsvall 2 – Alnö IF 2 (LF-tips: 2–2)
Ljunga IF – Selånger FK 2 (LF-tips: 4–2)
Ånge IF 2 – Holms SK (LF-tips: 2–0)
läs mer

Mattias Thorsell gjorde två av Ånge 2:s mål. Foto: Björn Sjödin. Mattias Thorsell gjorde två av Ånge 2:s mål. Foto: Björn Sjödin.

Vilka kan stoppa Ånge 2 och Sidsjö-Böle i Medelpadsfemman?
(2014-06-04)
Ånge 2 och Sidsjö-Böle har ännu inte fått vidkänna sig någon förlust i årets upplaga av Medelpadsfemman.
Ånge 2 tog sin femte raka seger när man besegrade jumbon IFK Sundsvall 2 med 4–1 på Norrporten Arena medan SBIF gjorde 3–1 hemma mot Fränsta – men där krävdes det en FIK-utvisning innan man kunde avgöra.
– Bästa motståndet vi mött hittills och när dom fick sin utvisning med tjugo kvar kändes det som om vi hade dom på fallrepet och vi kunde mycket riktigt också göra både 2–1 och 3–1, säger tränaren Emad Nademi.
Ljustorp och Holm skuggar strax bakom duon. Båda vann också sina matcher ikväll – men inte var det någon guldkant på segrarna. LjIF vann med 2–0 mot Hassel (två mål av förre Hasselspelaren Fitim Ugzmailji) och Holm 1–0 med flyt mot Torpshammar. Laget räddades av sin målvakt Stefan Bjertung.
– Han var riktigt bra och gjorde några helt avgörande räddningar för oss, säger Holms lagledare Kenth Åslin.
I mittens rike vann Alnö 2 mot Ljunga sedan man avgjort redan första halvtimmen då gästerna satt kvar i bussen.
– Vi spelade fantastiskt bra då och ägde matchen helt, säger tränaren Stefan Röström efter 4–1-segern.
läs mer

Ånge 2 ångar på i Medelpadsfemman
(2014-05-31)
Torpshammar gjorde en bra derbymatch och höll länge Ånge 2 stången och det var först i slutminuterna som Lamin Kargbo kunde stänga matchen med sitt 3-1-mål.
– Vi hade några kontringar och var ytterst nära att kvittera till 2-2 men bollen tog i överliggaren, säger Cliff Nordin i TIF.
Ånges andralag tog därmed sin fjärde raka seger i årtets Medelpads-femma.
läs mer

IFK Sundsvall 2:s målvakt hade oturen att göra ett präktigt självmål efter en frisparkslyftning när Ljunga gjorde segermålet 2-1 i gårdagens div. V-match. Domaren var emellertid snäll och gav Fredrik Andersson (i mitten av bilden) målet. Han var nämligen närmast och kan ha rört bollen ett par sekunder innan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Olle Nordberg, ex-Söders. Olle Nordberg, ex-Söders.

Domaren skadad när Sidsjö-Böle fortsatte att vinna
(2014-05-28)
Sidsjö-Böle fortsätter att gå bra i Medelpadsfemman.
Ikväll tog man en stabil 2-0-seger borta mot Torpshammar efter mål av Tony "Vincent" Jonasson och Olle Nordberg och har nu fyra vinter och ett kryss i inledningen av serien.
- Sidsjö-Böle är ett riktigt bra lag och i dag räddade vår målvakt Rickard Viklund oss från ett större nederlag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Det mest spektakulära som hände i matchen var att domaren tvingades bryta efter dryga timmen sedan baksidan av låret brustit. Strese börjar även han nu bli en gammal man.
läs mer
till omgång 5

Mehdi Jan satte sin sjätte fullträff för säsongen och leder nu skytteligan i fem-man. Mehdi Jan satte sin sjätte fullträff för säsongen och leder nu skytteligan i fem-man.

Ånge 2 höll nollan i derbyt
(2014-05-26)
Ånge tog sin tredje raka seger i Medelpadsfemman när man besegrade ett försvarsstarkt Ljunga med 3-0.
- Vi hade mycket boll men Ljungas försvar var svåra att bryta igenom och vi får vara nöjda med en 3-0-seger, säger Ångetränaren Janne Berglund.
Mehdi Jan satte 1-0 strax innan pausvilan. Jorge Rojas nickade in 2-0 med tjugo kvar och Elias Wennerberg spikade slutresultatet när han "sköt igenom" Ljungakeepern i den 85:e minuten.
läs mer
allt om alla matcher i omgång 4

Div. V-match flyttas
(2014-05-26)
Kvällens match i Medelpadsfemman mellan Ljunga och Ånge är flyttad till Ånges konstgräs.
- Det har regnat så mycket på Ljungalid att det inte ens går att krita planen. Dessutom var den inte heller så bra innan heller så matchen kommer att spelas på Ånge IP istället, säger Ljungas sportchef Roy B Olsson.
Matchtiden är också flyttad. Avpark 18:30 och inte 19:00. Kan var bra att veta för den som inte vill missa västraderbyt.
läs mer

Henry Junior Lee gjorde ett "Zlatan-mål" när SBIF vann med 6-1 mot SFK 2. Henry Junior Lee gjorde ett "Zlatan-mål" när SBIF vann med 6-1 mot SFK 2.

Utklassingssegrar i Medelpadsfemman
(2014-05-25)
Dagens två matcher i Medelpadsfemman slutade med utklassningssegrar i regnet.
På Holmvallen gjorde hemmalaget processen kort med Hassel, 5-0, medan Sidsjö-Böle prickade in halvdussinet på Selånger 2 på Westhagen, 6-1.
- Vi var fullständigt överlägsna. Synd bara att inte våra anfallare får göra några mål, säger Holms lagledare Kenth Åslin.
- Selånger hotade första kvarten sedan tog vi över allting, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
läs mer

Tommy Göransson var med och derby-vann mot Fränsta. Tommy Göransson var med och derby-vann mot Fränsta.

Rättvis derbyseger för Torpshammar
(2014-05-23)
Fränsta tvingades inkassera sin andra raka derbyseger.
Först 2-12 mot Ånge 2 och nu 1-3 mot nabon Torpshammar.
– Jag tycker att vi solklart visade redan efter några minuter att det här var vår match, säger Cliff Nordin i Torpshammar.
Torp gick fram till 3-0 efter tre vackra mål innan Fränsta reducerade med kvarten kvar.
läs mer
allt-om-alla matcherna i omgång 4

Dubbla benskydd rekommenderas i kvällens västraderby
(2014-05-23)
Det är inte bara i Medelpadsfyran som det spelas prestigefyllda derbyn i afton.
I femman drabbar de gamla kombanterna Torpshammar och Fränsta samman i en spännande envig.
Torp kommer från en 2-1-seger borta mot Hassel medan Fränsta totalhavererade i Ånge och fick resa hem med pinsamma 2-12 i baken. 
Redan ikväll väntar nästa derby för FIK...
Ett revanschsuget Fränsta lär inte vika ner sig en gång till och är av hävd "storebror" och man vill säkert visa att man inte är så dåliga som man visade senast och vill säkert sätta lillebror på plats.
Om man lyckas? På papperet har man ett något bättre manskap men det gäller att få ut det på planen också och ett derby är ändå ett derby, klyschigt men sant.
Torptränaren Bert-Ove Blom lär peppa sina grabbar till brisningsgränsen och jag tror det räcker till kryss.
Lokalfotbollen tippar:
Torpshammar - Fränsta 3-3
...dock undviker jag att tippa antalet gula och röda kort. Här lär det smälla ordentligt och jag rekommenderar även publiken att ta på sig dubbla benskydd!
läs mer

Fitim Ugzmailji utnyttjar ett slarv i Alnös försvar och trycker dit 1-2 tidigt i andra. Därefter fanns ingen återvändo för hemmalaget utan Ljustorp kunde göra ytterligare två mål och vinnna med 1-4 på Släda IP. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ljustorp större, starkare och Fitim
(2014-05-21)
Ljustorp visade sig vara större, starkare och bättre än Alnö IF 2 i div. V-mötet på Släda. Dessutom hade man tremålsskytten Fitim Ugzmailji i sitt lag.
- Vi vann välförtjänt och var det klart bättre laget - och vi hade Fitim, säger Ljustorps tränare "Mitro" Mitrovic.
läs mer

Alnö 2 fortfarande obesegrade efter hemmamötet mot Ljustorp?
(2014-05-21)
Omgång 4 av Medelpadsfemman har spridits ut på dagarna fyra och inleds i afton med mötet Alnö 2 - Ljustorp. En intressant match då ö-pojkarna inlett med tre raka utan förlust. LjIF har bara spelat två matcher och inkasserat en vinst och en förlust.
Lokalfotbollen tippar:
Alnös unga garde kryssar för tredje gången när man spelar 2-2 mot gästande Lucksta hemma på Släda. Nån som sätter emot?

Mehdi Jan, en av Ånges TVÅ femmåls-skyttar mot Fränsta. Mehdi som förövrigt har just FIK som sin moderklubb. Mehdi Jan, en av Ånges TVÅ femmåls-skyttar mot Fränsta. Mehdi som förövrigt har just FIK som sin moderklubb.

Dussinet full för Ånge 2 i västraderbyt
(2014-05-18)
Vad säger man? Ånge 2 målkalasade rejält när Fränsta gästade och hemmalaget var inte nöjda förrän man gjort 12-2 i västraderbyt.
Både Mehdi Jan och David Danielian kunde titulera sig femmålsskyttar efter matchen.
- Vi blev helt enkelt utspelade av ett mycket bättre lag. Visst bjöd vi väl på några mål men det hade inte med utgången att göra. Bara att glömma och se framåt, säger Fränstas tränare Marco Padellaro.
Det tidiga toppmötet mellan Sidsjö-Böle och Alnö 2 slutade salomoniskt 2-2 sedan samtliga mål producerats första halvtimmen av matchen.
Holm är seriens fjärde lag som ännu inte förlorat och i den här omgången spelade man på nytt kryss, trots rejlt spelövertag, mot Selånger 2.
- Vi måste vara ännu mer fokuserad på uppgiften så kommer nog skärpan och då också förhoppningsvis målen, säger tränaren Thomas Åslin.
Med rätt inställning gjorde Ljustorp en riktigt bra match och vann mot IFK Sundsvall 2 på hemmaplan. Fitim Ugzmailji tvåmålsskytt.
Torpshammar spelade formligen ut Hassel men det krävdes en årsdebuterande Håkan Moberg för tre poäng. Efter att ha hoppat in i andra halvlek tog det bara fyra minuter innan han nickade in segermålet.
läs mer

Nya spelare till IFK Sundsvall 2
(2014-05-16)
IFK Sundsvall fyller på sitt utvecklingslag i div. V-lag med två nya spelare.
Det är Mohamd Zia och Jens Lundgren, som har Kuben respektive Selånger som senaste klubbadresser. 
- Jens har IFK-gener sen tidigare då hans bror Klas tidigare spelat för oss och även hans fader Jonas, tidigare GIF-målvakt i Allsvenskan samt ledare i IFK:s lag i Pojkallsvenskan 2009. Grabbarna är spelklara för oss den 22 maj, säger sportchefen Kenneth Kile.

Claudio Moraga segerskytt för Sidsjö-Böle
(2014-05-08)
Lokalfotbollen valde ut rätt person när jag illustrerade Medelpadsfemmans kick-off (se nedan). 
I Sidsjö-Böles seriepremiär var det nämligen Claudio Moraga som avgjorde tillställningen mot Ljunga då det var han som i den 65:e minuten prickade in matchens enda mål direkt på frispark.
läs mer

Målrikt i div. V-premiären
(2014-05-07)
Fränsta svarade för en fin bedrift i premiären då man vände ett tidigt 1-3-underläge till 5-3-seger mot Selånger 2 på Bergsåkers grusplan. Andreas Modén och Kent Larsson prickade in två fullträffar var. Även Selånger 2 hade en tvåmålsskytt i Hakim Rouass, dock till ingen nytta.
Målrikt även på Slädas grus där hemmalaget Alnö 2 drog det längsta strået mot Torpshammar och vann med uddamålet av sju. Jesper Nyman prickade in segermålet när knappt 20 miunter återstod av matchen.
På Holmvallen spelades kvällens enda match på naturgräs.
Patrik Mattsson gav hemmalaget i slutskedet av den första halvleken, Alexander Aspenrud kvitterade strax efter paus men bara minuten senare såg Niklas Wikholm till att återge Holm ledningen. En ledning man höll hela vägen in i kaklet.
I kvällens sista match vann Ånge 2 med 3-0 över Hassel på ett kylslaget Ånge IP. Sista målet prickade Rani Majed Amir in på straff.
läs mer

Lokalfotbollen tippar att Claudio Morags Sidsjö-Böle är ett av de två lagen som spelar div. IV-fotboll nästa år. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kick-off för Medelpadsfemman i afton
- Ånge 2 vinner, Sidsjö-Böle och Ljustorp spelar div. IV-fotboll nästa år

(2014-05-07)
Ikväll kl. 19:00 är det avspark för årets upplaga av Medelpadsfemman.
Jag hade hoppats kunna bjuda på en rejäl "inför premiären" och en djupare analys hur serien slutar men dessvärre är jag ordinerad vila av doktorn p g a proppen bakom ögat.
Här kommer i alla fall mitt tips om hur serien slutar utan några kommentarer i övrigt mer än att det är svårt att placera andralagen då man inte vet hur många ur A-lagstruppen dom kommer att använda. Undantaget Ånge 2 som i stort sett alltid ställer upp med sin bänkspelare från A-laget för att även dom skall få matcha. Det ger i slutändan serieseger men inte uppflyttning då fotbollsmedelpad tagit beslutet att endast representationslag skall få deltaga i vår lokala "Allsvenska". Det betyder att Sidsjö-Böle och Ljustorp ganska smärtfritt kommer att lägga beslag på uppflyttningsplatserna. Holm och Fränsta närmaste utmanare men räcker inte ända fram. Eller?
Ur åker Hassel som tappat några duktiga men svårhanterliga pjäser och får slåss med Torpshammar om att undvika träsleven. Bara ett lag åker ur då Kuben 2 drog sig ur för en månad sedan och inte blivit ersatta.
Så här slutar i alla fall Medelpadsfemman 2014:
1) Ånge IF 2
2) Sidsjö-Böle IF
3) Ljustorps IF
4) IFK Sundsvall 2
5) Holms SK
6) Fränsta IK
7) Ljunga IF
8) Alnö IF 2
9) Selånger FK 2
10) Torpshammars IF
11) Hassels IF
Premiäromgången:
19:00 Alnö IF 2 - Torpshammars IF 2-1
19:00 Holms SK - IFK Sundsvall 2 2-2
19:00 Selånger FK 2 - Fränsta IK 1-3
20:00 Ånge IF 2 - Hassels IF 6-0
I morgon:
20:30 Sidsjö-Böle IF - Ljunga IF 4-2
läs mer

Ljunga vann genrepet trots en man utvisad
(2014-04-29)
Ljunga vann med 3-1 mot omstartade Wiskan i gårdagens genrep inför div. V-premiären.
- Ett ganska bra genrep från vår sida med tanke på förutsättningarna, säger sportchefen Roy B. Olsson.
Vilka förutsättningar?
- I den 35:e minuter sker en incident efter kollision mellan Fredrik Andersson och en Wiskanspelare, varvid Fredrik inte kan behärska sig utan flyger på Wiskanspelaren, varvid han helt korrekt blir utvisad. Vi spelade alltså i 55 minuter med tio man.
Roy ville även passa på att berömma motstådet.
- Div. VI-laget Wiskan stod emot riktigt bra. Kul att se.

Ljunga IF - Wiskans IF 3-1 (2-0)
1-0 Stefan Gustafsson 36
2-0 Ted Carlsson 39
3-0 Patrik Viksten 70
3-1 Mikael Törnlund 75

Övriga matcher med div. V-lag i elden i helgen:

Sidsjö-Böle - Timrå 2 6-1
Mål Sidsjö-Böle: Erik Senestad 2, Niclas Jonsson, Olle Nordberg, Daniel Valderrama och Jörgen Daniel.
Mål Timrå 2: ej inrapporterat ännu

Holm - Indal 8-0 (3-0) läs mer och strax ännu mer
Mål Holm: Niklas Wikholm 2, Petter Olsson, Henrik Lindblom, Francesco Martelli, Kalle Gissberg, Lars-Eric Sollén och Patrik Sundberg.
läs mer

Essviks AIF - Selånger FK 2 7-5
Mål Essvik:  Jack Granholm 2, Fredrik Martinsson 2, Marcus Sawert, Max Lundmark och självmål.
Mål Selånger 2: Hakim Rouass 3, Patrik Sammarsson och Albin Stenström.

Sidsjö-Böles keeper, Fredrik Hultman, fick sig en rejäl törn i den här situationen. Han reste sig på nio och trots en ömmande axel gjorde han en bra match och skall inte lastas för baklängesmålen när Granlo vann med 4-3 i söndagens träningsmatch. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Sidsjö-Böle höll på att hämta in 0-4-underläge
(2014-04-14)
Efter den första halvleken låg Sidsjö-Böle under med 0-4 mot div. IV-laget Granlo. Siffror som t o m var i underkant och bara Fredrik Hultmans fina spel höll siffrorna nere.
I den andra kom SBIF ut som ett helt nytt lag och började hålla bollen på backen istället för att bara söka långt. När samtidigt Granlo trodde det var klart, slutade jobba hemåt och bara gick för att slå tunnlar, hittade den för dagen gulklädda in i matchen. Efter att ha fått sitt första mål till skänks av en givmild GBK-keeper fick man ny energi i laget och började firade stora triumfer med sitt kontringsspel och vips hade man reducerat ytterligare två gånger och det blev oväntat nerv i matchen. På övertid var man också nära en kvittering men bollen smet strax utanför stolpen.
- I den första halvleken var vi inte med i matchen men i den andra såg det riktigt bra ut, sade en nöjd Emad Nademi, tränare i Sidsjö-Böle.

Sidsjö-Böle IF - Granlo BK 3-4 (0-4)
Mål Sidsjö-Böle: Niclas Jonsson, Daniel Valderrama och Jörgen Daniel.
Mål Granlo: Brehon Berisha 3 och Alen Zulovic (straff).
Domare: Daniel Yng (bra)
Publik: 33

Emil Westberg är glad efter sitt hat-trick. Emil Westberg är glad efter sitt hat-trick.

Islossning på Kubenplan för Holm
(2014-04-14)
Holms div. V-lag hade inte gjort ett enda mål i år innan söndagens träningsmatch mot Torpshammar som spelades på Kubens konstgräsplan. Men efter åtta min kom jublet när Petter Olsson avlossade stora kanonen och förbannelsen var bruten.
Det var Holm som styrde och ställde och det verkade inte alls som Torpshammar gillade att spela match den här tiden på dygnet. Nä, det var i princip spel mot ett mål och målen trillade in allt eftersom.
I halvtid var ställningen 5-0 och Holmledarna kunde bara njuta av det stundtals frejdiga spelet. I andra halvlek blev det en hel del byten och det kanske hämmade spelet en aning och Torpshammar fick då möjlighet att komma fram i en del halvchanser men som dock ej resulterade i något.
- Tycker att vi dominerar totalt idag. Skönt att spräcka målnollan och att vi presterar så bra spel långa stunder, säger Holmtränaren Thomas Åslin efter matchen, och fortsätter:
- Roligt att se de nya spelarna visa upp sig på ett så positivt sätt. Målvakten Erik Möllhagen uppträdde säkert utan att ställas på några svårare prov. Mittbacken Henrik Lindblom var säkerheten själv och Yttermittfältaren Patrik Sundberg ser spännande ut inför säsongen.
I andra halvlek kom fjolårets stjärnskott, Kristoffer Sahlén, in och hann visa att formen sitter i fortfarande. Att sedan Emil Westberg fick göra tre mål visar bara vad som finns i denna späda men snabba kropp. Även Petter Olsson ser ut att ha något stort på gång. Att sedan Pontus Mainas kropp håller hela säsongen är något som Holms ledare håller tummarna för. Det är klart att man inte ska dra några stora växlar på denna seger men att det var ett stort fall framåt och att det ser spännande ut inför kommande div femsäsong det är det ingen tvekan om.
Slutligen kan det påpekas att Holm hade möjlighet till ett sjunde mål när man i slutminuten fick en straff. Men den missades och resultatet stannade vid sex gjorda mål. Straffmissare? Andreas Willén.
/ Kenth Åslin, lagledare i Holms SK

Holms SK - Torpshammars IF 6-0 (5-0)
1-0 Petter Olsson 8, 2-0 Emil Westberg 30, 3-0 Emil Westberg 35, 4-0 Johnny Nutt 42, 5-0 Emil Westberg 43 , 6-0 Patrik Mattsson 56.
Domare: Jose Lois Ahumada, Timrå

Bra Ljustorpsinsats trots förlust
(2014-04-14)
Ljustorp svarade för en prima insats när man spelade jämnt mot Lucksta.
Div. IV-laget fick kämpa på rejält för att ta hem segern.
Båda lagens spelade fränt med schyst och hade kunnat gjort en två-tre mål vardera ytterligare.
Ljustorp kvittering till 1-1 gjordes av André Svensson innan "Robban" Johansson sköt segern till Lucksta med två mål.
Ljustorpsanfallaren Fitim Ugzmailji var matchens bästa spelare trots att han denna gång fick lämna planen mållös.

Lucksta IF - Ljustorps IF 3-1 (0-0)
Mål Lucksta: Robert Johansson 2 och Jimmie Nordberg
Mål Ljustorp: André Svensson
Domare:

Alnö 2 gick ifrån i andra halvlek
(2014-04-14)
Alnö 2 vann träningsmatchen mot Hassel med 6-1 sedan man gått ifrån i den andra halvleken och utökat sin 1-0-ledning från den första.
- Vi var det spelförande laget under hela matchen, men hade vissa svackor då passningstempot gick ned. Johan Bengtsson gjorde säsongens första match och gjorde fyra mål. De övriga två gjordes av Adam Johansson, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund.
Ännu  oklart vem som gjorde Hassels tröstmål.

Hassels IF - Alnö IF 2 1-6 (0-1)
Mål Hassel: ej inrapporterat ännu
Mål Alnö 2: Johan Bengtsson 4 och Adam Johansson 2.
Domare: Fredrik Strese, Sundsvall

Ljustorp ledde men föll
(2014-04-14)
Mohamed Hassan Abdullha gav Ljustorp ledningen i den första halvleken efter en hörna. Trots sex hundraprocentiga chanser lyckades inte Matfors få hål på LjIF-målvakten Fredrik Enqvist innan paus.
I den andra fick Matfors retroaktiv utdelning och inte bara kvitterade utan även satte tre baljor till.

Matfors IF - Ljustorps IF 4-1 (0-1)
Mål Matfors: Jimmy Söderberg 2, Jonas Richnau-Ersson och Kevin Larsson (straff).
Mål Ljustorp: Mohamed Hassan Abdullha.
Domare: Fredrik Strese, Sundsvall

Gör man fyra baljor, varav kvitterings-målet med en cykel-spark, då får man brösta upp sig på Lokalfotbollen :-) Fitim Ugzmaili in person. Gör man fyra baljor, varav kvitterings-målet med en cykel-spark, då får man brösta upp sig på Lokalfotbollen :-) Fitim Ugzmaili in person.

Fitims bicycleta - helgens höjdpunkt när div. V-lagen träningsspelade
(2014-04-07)

Sidsjö-Böle IF - Ljustorps IF 4-4
Mål Sidsjö-Böle: Erik Senestad 2, Tomas Larsson, Henry Junior Lee.
Mål Ljustorp: Fitim Ugzmailji 4.
Sidsjö-Böle - Ljustorp. En mål- och händelsrik match som bl a innehöll fyra (!) straffar för SBIF, varav tre utmynnade i mål. Matchens gigant var emellertid LjIF:s Fitim Ugzmailji som svarade för lagets samtliga fyra mål. 4-4-målet var kanske Årets Mål - en klockren bicycleta. Synd att man inte hann att få upp kameran i tid...

Torpshammars IF - Alnö IF 2 1-0 (1-0)
Mål Torpshammar: Rikard Vikberg.
Torpshammar besegrade Alnö 2 med 1-0. Jämnt i spel men båda lagen hade svårt att omsätta sina chanser i mål. Rikard Vikberg var den enda som lyckades på Ånge IP.

Ljunga IF - Svegs IK 1-1
Mål Ljunga: Jonas Carlsson
Ljunga mötte Sveg på Ånge IP under lördagen och kryssade, 1-1.
- Spelet var betydligt bättre än matchen mot Bräcke. (Vinst 2-1). Kan bli ett roligt år i år, säger sportchefen Roy B Olsson.

En nöjd sportchef i Ljunga - Roy B Ols-son. En nöjd sportchef i Ljunga - Roy B Ols-son.

Roy B Olsson presenterar Ljungas nya spelare och ledare
(2014-04-05)
Ljunga har fått en hel del nytt och krytt inför den här säsongen. Sportchefen Roy B Olsson fick i uppdrag att presentera nykomlingarna.
Peter Larsson:
- Ny tränare för i år. Tränade Ljunga för tre år sedan och det funkade kanon. Varmt välkommen tillbaka!
Alexer Johansson:
- "Alex" har tidigare lirar i Ljunga och som nu valt att bli lagledare.
Emanuel "Manne" Granlund:
- Manne har spelat fotboll i Nedansjö i större delen av sin karriär. Nu har han valt att skriva på för oss och vi hälsar honom mycket välkommen till vår förening och vi känner att Manne kommer att passa väldigt bra in hos oss!
Fredrik "Flinga" Andersson:
- En kämpe från Kälarne som valde att krita på för oss. En spelare med mycket vilja och driv.
Joakim Backlund:
- Äntligen fattade "Jocke" att han skulle börja lira boll igen. Att han valde Ljunga IF känns väldigt bra!
Pontus Björk:
- Comeback! En kille som behövs i Ljunga och som saknades ifjol. Hatar att förlora!
Robin "Fisken" Bergman:
- Comeback även han. Har valt att knyta på sig skorna igen och en kille som behövs i laget. Mycket lojal!
Daniel Lilja:
Daniel har haft en längre timeout än mig själv. Roligt att du är tillbaka i Ljunga!
Jonathan Grip:
- Ljunga IF:s egna rörmokare. En riktig "polygrip".
Martin Källström:
- En kille med hjärta för klubben som även han gjort comeback.
Elshan Alijev:
- Ung talang som kommer få sina glänsande år i Ljunga.
Tobias Englund:
- Spelade senast i Järla IF, en Nackaklubb.
Övriga:
- Ja, vi har ett gäng grabbar från Vitalia som valt att lira med klubben. Elyas, Ali, Besmilla, Najib, Shokki. Vi hälsar dem varmt välkomna.
Förluster:
- Vi har tappat Alexander Sjödin, som kom ifjol till oss från Ånge IF och var mycket bra, men tyvärr för oss så vill han prova på div. IV-spel i Östavall i år och Mikael Gidhammar som valt att skriva på för Torpshammar.
I övrigt behåller vi samma trupp som i fjol.
- Kan bli ett roligt år i år, avslutar sportchefen Roy B Olsson, vars lag träningsspelar mot Sveg på Ånge IP idag.

Årets pristagare av Sten-Olof Öberg-priset - Tomas Berglund, Alnö IF 2.

Tomas Berglund prisbelönt på Alnö IF:s årsmöte
(2014-03-18)
I samband med Sten-Olof Öbergs bortgång hösten 2010 instiftades en
fond till Sten-Olof Öbergs minne.
Avsikten är att fonden årligen ska dela ut ett pris till någon som verkat i
Sten-Olof Öbergs anda inom föreningen. Sten-Olof stod för en livslång
gärning inom Alnö IF. Han verkade som ledare på olika många plan och för aktiva och ledare var han en stor inspiratör.
Den fjärde pristagaren blev Tomas Berglund och priset delades ut vid föreningens årsmöte igår den 17 mars 2014.
Lokalfothollen gratulerar Tomas och önskar hans grabbar i Alnö 2 all lycka i årets div. V-fotboll.

Tredje mannen från Hassel till Ljustorp
(2014-03-10)
Hasselduon Fitim Ugzmaili och Mohamed Abbas har redan gått till Ljustorp.
Nu står det klart att även 22-årige mittfältaren/anfallaren André Svensson går samma väg.
Ny i LjIF är även förre Södersspelaren Max Eriksson, som helst huserar på mittfältet även han.

Trio gör comeback i Ljunga
(2014-02-19)
Tobias Englund (Järla IF) och Fredrik Andersson (Kälarne IK) är nytillskott utifrån i Ljunga IF inför den här säsongen.
Nu står det klart att även tre spelare gör comeback i svart-gult.
- Och desutom satsar stenhårt, säger assisterande tränaren Roy B Olsson.
Trion det gäller är Pontus Björk, Robin Bergman och Joakim Backlund.

Emad Nademi Emad Nademi

Målvakt och mittfältare till Sidsjö-Böle
(2014-02-19)
Sidsjö-Böle fortsätter att fylla på sin redan digra spelarkader.
Anders Danielsson, målvakt från Sund, och comebackande mittfältaren Rasmus Henriksson, senast i HOIF, är senaste förvärven för den hårt satsande div. V-klubben, meddelar tränaren Emad Nademi.

Roger Norrman Roger Norrman

Kuben 2 drar sig ur Medelpadsfemman
(2014-02-19)
Kuben tog igår beslutet att avanmäla sitt andralag i div. V p g a spelarbrist bland annat.
- Tyvärr kan vi inte mönstra något lag i femman kommande säsong. Förklaring? Ja,  det finns massor men jag vet inte om det är nån mening att försöka förklara varför vi går från tre seniorlag i föreningen till ett. Hur som helst känns det tråkigt, säger lagledaren Roger Norrman besviket.
Det är ännu oklart om man kommer att ersätta Kuben 2 med något av lagen i div. VI eller om man det blir en serie med bara elva lag.
- Troligen blir det elva lag då serien redan är lottad vilket gör att ett lag tvingas stå över varje spelomgång. Frågan är vilket av div. VI-lagen vi i så fall skulle flytta upp då alla utom Sund 2 är nystartade föreningar, säger Claes Nyman i Medelpads Fotbollförbunds tävlingskommitté.
Vore inte Sund 2 "rätt" lag att flytta upp?
- Vi har ett ungt andralag och jag tror inte dom skulle utvecklas i rätt rikting i femman utan sexan är en passande serie för dom, säger Nyman, som också är engagerad i Sunds IF.
Aldrig roligt när det "fattas" ett lag i en serie men att flytta upp ett lag från sexan, vilket det nu skulle bli (lottning eller det lag som anmält sig till seriespel först?), vore inte heller någon bra lösning då det i så fall bara skulle bli fem lag i den serien.
- Jag vill poängtera att vi inte tagit något beslut i frågan ännu utan vi i TK måste ta ett möte och ta upp frågan, säger Nyman.

Granlo vann borta mot Ljustorp med 6-1 och spelar i år i Medelpadsfyran. LjIF är kvar i Medelpadsfemman som i år återgår till en tolvlagsserie då det även blir en div. VI-serie i Medelpad med sex lag. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ingen mastodontfemma i år
- div. VI återkommer

(2014-02-12)
Ifjol spelades en "mastodontfemma" i distriktet med 16 lag då förbundet ville undvika att köra en div. VI-serie med bara fyra lag.
I år är det fler lag anmälda så det blir en "vanlig" Medelpadsfemma med tolv lag och en sexa med sex lag.
Det står nu klart sedan Medelpads Fotbollförbund fått in alla anmälningar och lottat serierna.

Följande lag spelar 2014 i Medelpadsfemman:
• Alnö IF 2 (4:a Höstfemman)
• Fränsta IK (8:a Höstfemman)
• Hassels IF (1:a i Höstsexan)
• Holms SK (5:a Höstfemman)
• IFK Sundsvall 2 (12:a i Medelpadsfyran)
• Kubikenborgs IF 2 (11:a i Medelpadsfyran)
• Ljunga IF (3:a i Höstsexan)
• Ljustorps IF (6:a Höstfemman)
• Selånger FK 2 (2:a i Höstsexan)
• Sidsjö-Böle IF (4:a Höstfemman)
• Torpshammars IF (7:a i Höstsexan)
• Ånge IF 2 (3:a Höstfemman)

...och i Medelpadssexan:
• Essviks AIF 2 (ny)
• IFK Timrå 2 (ny)
• Indals IF (ny)
• LuMa (Lucksta/Matfors 2) (ny)
• Sund IF 2 (8:a i Höstsexan)
• Wiskans IF (ny)

Lag som var med fjol men inte anmält sig i år:
• IFK Sundsvall 3 (7:a i Höstfemman)
• Kubikenborgs IF 3 (5:a i Höstsexan)
• Stöde IF 2/Nedansjö IK (6:a i Höstsexan)
• Söders BK (9:a i div. IV)

Fotnot:
Fjolårets placering inom parentes

Premiäromgången i div. V den 7 maj med avspark kl. 19:00:
Ånge IF 2 - Hassels IF (Ånge Idrottsplats)
Ljustorps IF - Kubikenborgs IF 2 (Ljustorps IP)
Selånger FK 2 - Fränsta IK (Selångerfältet)
Sidsjö-Böle IF - Ljunga IF (Sidsjövallen)
Alnö IF 2 - Torpshammars IF (Släda IP)
Holms SK - IFK Sundsvall 2 (Holmvallen)

Premiäromgången i div. VI den 5 maj med avspark kl. 19:00:
Sund IF 2 - LuMa (Flodbergsudden)
Essviks AIF 2 - IFK Timrå 2 (Essviksvallen)
Indals IF - Wiskans IF (Indals IP)

Robin Nordin till Alnö. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen.nu Robin Nordin till Alnö. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen.nu

Robin Nordin klar för Alnö IF
(2014-02-04)
Robin Nordin har precis skrivit på för Alnö IF.
Den kvicke Ljustorpsanfallen lämnar därmed sin moderklubb för spel i det förmodade topplaget i Medelpadsfyran.
- Alnö har skött detta på ett riktigt sätt, de kontaktade mig INNAN de bjöd in Robin till träning, säger Ljustorps lagbas Mats Moberg.
- Det är bara att önska Robin lycka till i sin nya förening och det är bara att gratulera dom till en bra fotbollsspelare och kanonkille.

Robin Nordin, ett jagat villebråd. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Robin Nordin, ett jagat villebråd. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ljustorps-Moberg besviken på klubbarnas värvningsmetoder
(2014-02-04)
Ljustorps kvicke anfallare Robin Nordin är en jagad spelare i fotbollsmedelpad och många klubbar är intresserade av att få hans underskrift på ett kontrakt.
Mats Moberg i Ljustorps IF är dock inte glad över vissa föreningars värvningsförsök.
- Man blir fundersam över några kollegors uppträdande. Bland annat har någon skickat sms till Robin och skriver: "Om du inte tar chansen och kommer till oss nu så lär du inte få några fler chanser". Hur seriöst är det?, frågar sig Moberg med viss rätt.
- En enda förening har pratat med oss om att man vill ha honom till sig, ingen annan och den föreningen har endast kontaktat Robin via sms. Vi har inget emot att Robin testar sina förmågor högre upp i seriesystemet, men herrgud, låt killen få bestämma själv vart han vill spela. Han har ett mycket stort Ljustorpshjärta och att slita i hans tröja hjälper inget. Låt han i stället få den tid han behöver, säger Moberg med eftertryck.
Ljustorps IF gjorde igår klart med två nya spelare och det är Hasselduon Fitim Ugzmaili och Mohaned Abbas som kritat på överångshandlingarna.
Nya spelare i LjIF i övriga är:
Mattias Jutman (Kovlands IF), Walter Castrillo (IFK Timrå U), Patrik Häggqvist (comeback), Alexander Mitrovic (klubblös), Hassan Mohamed (klubblös) och Valentin Sahla (klubblös).
Förluster på spelarsidan:
Oskar Avehag (IFK Timrå), Jesper Sahlberg (Söråkers FF), Alexander Gode (Söråkers FF) och André Nilsson (flyttat till Kiruna, ny klubb ej klar).
Och sedan hänger det på vad som händer med Robin Nordin. Om han blir kvar i LjIF eller provar sina vingar högre upp i seriehierarkin. Kapacitet finnes onekligen.

Seth Larsson Seth Larsson

Hassel bryter med 17-målsskytt
(2014-02-03)
Det har gått lite trögt för Hassel i MittMediaCupen men det är inget som stör lagets team manager Seth Larsson.
- Vi visste att vi skulle få det svårt när vi såg motståndet i cupen men vi gör så gott vi kan, säger han.
Efter två år med delat tränarskap återgår i Hassel till det mer traditionella enmansstyrandet.
- Benny Stiernström blir huvudansvarig medan Peter Eckman bara kommer att koncentrera sig på att spela i år, säger Larsson.
Ny assisterande tränare blir trotjänaren Kenneth Jansson.
- Vi tyckte det var dags att skicka Kenneth på tränarkurs nu när han fyllt 50. Vi vill ju inte ha outbildade tränare på bänken, flinar Larsson.
Fyra nya spelare har tillkommit så här långt.
- Anton Berggren och Henrik Boström har hållit upp ett par år, tidigare spelade dom i Matfors IF, Jonathan Ljungström är klubblös och så gör även Alexander Jonsson comeback efter långtidsskada, säger Larsson.
Klubben har även brutit med två spelare.
- Ja, tyvärr så kommer inte Fitim Ugzmailji och Mohanad Redha Abbas att spela vidare hos oss. Anledningen håller vi internt inom föreningen men vi önskar dom lycka till i sina nya föreningar, säger Larsson.

Storebror Åslin Storebror Åslin

Åslin brothers kör på i Holm
(2014-02-03)
Även Holms SK är igång med säsongen och så här långt har det inte hänt så mycket på spelarfronten.
- Vi var i alla fall 19 på träningen i Nordichallen senast, säger lagledaren Kenth Åslin, som efter förra säsongen "hotade" att sluta.
- Jag och brorsan fortsätter (Thomas) fortsätter ett år till. Det var inte några som var sugen att ta över även om vi var i kontakt med några tränare, säger Kenth.
Till sin hjälp som tränare kommer Thomas i år att få spelarna Patrik Mattsson och Johnny Nutt.
- Det blir en bra avlastning för Thomas, säger Kenth.
Några klara nyförvärv har inte Holm ännu.
- Jesper Eliasson från Selångers andralag tränar med oss medan Robin Segerbrand och Martin Mellin funderar på att göra comeback efter sina sabbatsår, säger Kenth.
Janne Sölvestål har gått tillbaka till Sund och spelar med dem nu under MittMediaCupen. Det är den enda klara förlusten så här långt.
- Sen får vi se vad som händer med Robert Melander om han kommer att fortsätta. Är lite oklart där, säger Kenth.

Niclas Jonsson läm-nar Sund efter nästan två decennium. Niclas Jonsson läm-nar Sund efter nästan två decennium.

Sidsjö-Böle värvar Sundinventarie
(2014-01-25)
Sidsjö-Böle brukar alltid ligga i framkant när det gäller att se om sitt hus med nyförvärv.
Nu har man gjort klart med ny spelare nummer sex - Niclas Jonsson från Sund IF.
- Niclas väljer att efter 18 år i moderklubben spela för de grönsvarta 2014 och förhoppningsvis 18 år till. Det tackar vi för och hälsar mittfältaren varmt välkommen till SBIF, säger tränaren Emad Nademi.
SBIF har även tappat några spelare. Dessa är Hans Fagerström och Gjynejt Berisha till IFK Timrå samt Brehon "Lapi" Berisha som går till nya div. IV-laget Granlo BK.

Ser ljusare ut än på länge för Ljunga IF
(2014-01-22)
Trots att Ljunga IF spelar i svarta tröjor ser man ljust på den innevarande säsongen och ser den an med tillförsikt.
-För första gången sedan jag klev in som ledare ser det riktigt bra ut. Många spelare som har tränat sedan vi körde igång i mitten av januari, säger Roy B Olsson, som i år kommer att fungera som ass. träanre/sportchef.
Nygammal tränare är Peter Larsson som återkommer efter två år och ny lagledare är före detta spelaren Alexander Johansson.
På materialsidan fortsätter Daniel Lundh.
Två nya spelare har så här långt införskaffats. Det är Fredrik Andersson från Kälarne IK och Tobias Englund från Nackaklubben Järla IF.
- Dessutom har vi några spelare som gör comeback efter några års uppehåll. Förhandlingar pågår också med en handfull spelare, några riktigt vassa, säger Olsson lite kryptiskt.
En spelare har man tappat och det är Michael Gidhammar som går till Torpshammar.

Matfors och Lucksta anmäler ett kombilag till femman
(2014-01-22)
16 lag är anmälda till årets Medelpadsfemma.
Nu ser det emellertid ut som om det kommer att bli en 17-lagsserie istället.
- Det stämmer. Vi har i samarbete med Lucksta anmält ett utvecklingslag, LuMa, till seriespel. Tanken är att fylla det laget med spelare från båda klubbarna som inte får så mycket speltid i sina A-lag samt MIF-juniorer. Laget kommer att spela sina hemmamatcher på Sörforsvallen, säger Norberg.

16 lag i Medelpadsfemman, troligtvis...
(2014-01-16)
Nu har anmälningstiden gått ut när det gäller seriespel i div. V Medelpad.
Wiskans IF missade deadline men det löste sig. Enda frågetecknet nu är om IFK Sundsvall kommer till spel med sitt andralag. Om inte så blir det en ojämn serie med 15 lag.
Oklart om det blir en Grundserie med 16 lag och en Höst- respektive Höstsexa precis som ifjol.
Borta från ifjol är Granlo BK och Matfors IF som flyttades upp till div. IV samt IFK Sundsvall 3, Kubikenborgs IF 3, Stöde IF 2/Nedansjö IK samt Sund IF 2 som står över i år.

Medelpadsfemman 2014 (fjolårets placering inom parentes):
• Alnö IF 2 (4:a Höstfemman)
• Essviks AIF 2 (ny)
• Fränsta IK (8:a Höstfemman)
• Hassels IF (1:a i Höstsexan)
• Holms SK (5:a Höstfemman)
• IFK Sundsvall 2 (12:a i Medelpadsfyran)
• IFK Timrå 2 (ny)
• Indals IF (ny)
• Kubikenborgs IF 2 (11:a i Medelpadsfyran)
• Ljunga IF (3:a i Höstsexan)
• Ljustorps IF (6:a Höstfemman)
• Selånger FK 2 (2:a i Höstsexan)
• Sidsjö-Böle IF (4:a Höstfemman)
• Torpshammars IF (7:a i Höstsexan)
• Wiskans IF (ny)
• Ånge IF 2 (3:a Höstfemman)

Wiskan klart för seriespel
(2014-01-15)
Oooops! Wiskans IF missade deadline för anmälan till årets seriespel i Medelpad.
Nu ordnade det emellertid upp sig med förbundet och Wiskan kommer därmed till spel i årets Medelapdsfemma.
- Vi trodde sista anmälningsdagen var i slutet av januari. Blev lite panik när Lokalfotbollen informerade  mig om att deadline var vid midnatt i måndags, säger Wiskans tränare Martin Hultin, och fortsätter:
- Men som tur vad löste sig allt med ett samtal till förbundet idag så nu är det helt klart. Wiskan åter i seriespel, säger en glad och lättad Hultin.

Manne Granlund Manne Granlund

Inget Nedansjö IK i Medelpadsfemman
(2014-01-14)
Efter några års samarbete med först Västra United och ifjol Stöde IF blir det ingen seniorfotboll på Nedansjö IP under 2014.
- Ja, det ser mörkt ut. Vi saknar tränare och ledare vilket har gjort att Stöde IF inte vill forsätta samarbetet och våra egna resurser räcker inte till, säger Manne Granlund i NIK, och fortsätter:
- Vi hade några möten i höst och det såg länge ut att bli någonting men därefter har uppslutningen blivit sämre och sämre och när Wiskan bestämde sig för att köra igång igen var det flera spelare som valde att gå över dit.  Vi har ju levt lite på konstgjord andning under några år och överlevt tack vare samarbet med andra klubbar.
Manne Granlund själv har inte bestämt sig för att byta klubb. Åtminstone inte ännu.
- Nedansjö IK är ju klubben i mitt hjärta och jag hade spelat vidare där om vi fortsatt verksamheten. Vet inte heller om det är någon klubb vill ha en spelare som drar på sig en massa gula kort under säsongen, skrattar Granlund.
När det gäller Wiskans IF hade man glömt att anmäla sig för div. V-spel i år till förbundet, ansökningstiden gick ut vid midnatt igår, men det bör inte vara några problem om man kommer in med sin ansökan under veckan lät det på Helen Björk på MFF.

Nu är det spikat - Indals IF i seriesystemet igen
(2014-01-12)
Förra söndagen hade Indals IF ett möte om att kicka igång sin herrfotboll igen.
Lagledare var fixat men det var inte helt klart med spelartruppen.
Efter ett nytt spelarmöte ikväll tog klubben det avgörande beslutet att anmäla ett lag i representationsserierna 2014.
Det ser ut att bli en hel drös lag anmälda till nästa års Medelpadsfemma.
Preliminärt är följande 19 (!) lag anmälda:
• Alnö IF 2
• Essviks AIF 2
• Fränsta IK
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Sundsvall 2
• IFK Timrå 2
• Indals IF
• Kubikenborgs IF 2
• Ljunga IF
• Ljustorps IF
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK 2
• Sidsjö-Böle IF
• Stöde IF 2/Nedansjö
• Sund IF 2
• Torpshammars IF
• Wiskans IF
• Ånge IF 2
Kan därför bli en div. V med 12 lag och en div. VI med sju lag - eller någon helt annan variant. Kanske en enkelserie med 19 lag? Det ger sig när MFF fått in alla anmälningar.

Granlos Ferdi Ismaili nickar in ett av sina 37 mål i årets div. V-spel. Något som gav en plats i säsongens All-Star-Team. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Medelpadsfemmans All Star Team 2013
(2014-01-11)
Bättre sent än aldrig - här kommer i alla fall 2013 års All Star Team när det gäller Medelpadsfemman.
Och det har varit en stentuff uttagning.
Tog först ut en 40-mannatrupp, precis som förbundskaptenerna gör inför VM-slutspelen, för att sedan sovra truppen till en 22 man, elva ordinarie och lika många avbytare.
Vissa platser var enklare att besätta medan andra var oerhört svårare och det var synnerligen små marginaler som spelade avörande roll. Några spelare hade kanske "otur" när jag var där med min penna och kamera och inte svarade för ett toppinsats just då. Några plockades bort då dom gjort för få matcher eller egentligen tillhör klubbarnas "förstalag". Tänker då i första hand på spelarna i Selånger och Ånge.
Men visst hade det varit tufft att ställa över spelare som bland andra målvakterna Fredrik Hultman (Sidsjö-Böle), Stefan Eriksson (Nedansjö), Tony Eklund och Khodor Hellani (Ånge), försvarsspelarna Elias Wennerberg (Ånge), Edin Muratovic (Granlo), Lukas Sahlin (Sidsjö-Böle), Patrik Mattsson (Holm), mittfältarna Jesper Hellström (Granlo), Mohamad Ali Rezai (Torpshammar), Philip Andersson (Matfors), Anders Boman (Ljunga), Jesper Sahlberg (Ljustorp), Daniel Valderrama (Sidsjö-Böle) samt anfallarna Andreas Modén (Fränsta), Haik Danielian (Ånge 2), Hakim Rouass (Selånger 2), Fredrik Lundqvist (IFK Sundsvall 3),William Dalenius och Fitim Ugzmailji (båda Hassel). För att bara nämna ett knippe ur högen.
Inga dåliga spelare utanför truppen, eller hur?
läs mer

Martin Hultin Martin Hultin

Seniorfotboll i Wiskan igen?
(2014-01-06)
Det ser ut att bli seniorfotboll på Wiskans IP igen!
Efter ett år i malpåse ser Wiskans IF ut att göra comeback i Medelpadsfemman (eller om det blir sexan, oklart ännu hur många lag som kommer att anmäla sig).
Mannen bakom projektet är Martin Hultin, som själv tog ett sabbatsår från fotbollen ifjol.
- Nu är man sugen på fotboll igen, säger Hultin, som kommer att fungera som spelande tränare är det meningen.
- Fyller 50 i år men det känns som jag har en del kvar att ge, säger Hultin som tidigare under karriären gjorde några matcher i Fränstas div. III-lag på den tiden det begav sig.
Efter en rundringning till gamla WIF-are samt att några övriga hörde av sig har man nu en spelarlista på 35 namn.
- Frågan är hur många av dom som är riktigt aktuella. Men får vi ihop en trupp med 18 spelare och två målvakter så är det bra. Under Skinkcupen kring jul var det alltid mellan 16-18 spelare så förutsättningar finns, säger Hultin.
Nu på onsdag har man ett möte med styrelsen och då kommer antagligen det slutgiltiga beslutet att tas.
- Vi har inte skrivit några övergångshandlingar med spelare ännu utan avvaktar onsdagens möte, avslutar Hultin.
Wiskans IF har tidigare samarbetat med Stöde IF men då dom numera har Nedansjö IK under sina vingar kommer antagligen WIF att få stå på egna ben.

Lars Dahlgren, ordf. i Indals IF. Lars Dahlgren, ordf. i Indals IF.

Indals IF sparkar igång igen - om man får ihop tillräckligt med spelare.
(2014-01-06)
Även Indals IF jobbar glädjande nog för en comeback i seniorfotbollens seriesystem.
- Visionen är att sparka igång A-laget igen. Det hängde på om vi fick tag i en lagledare och på mötet ikväll så löste vi den frågan, säger klubbens ordförande Lars Dahlgren.
Det blir Anders Nilsson som kommer att ta på sig sysslan och kommer att få styrelsen till sin hjälp.
Indals IF hade ett upptaktsmöte redan i början av december med en bra uppslutning, ca. 15-16 spelare.
- Plus sju-åtta till som inte kunde komma men gärna vill spela med oss i år, säger Dahlgren.
I afton hade man ett nytt möte men då var uppslutningen inte lika diger.
- Vi kommer att ta ett nytt möte nästa söndag och finns det någon eller några som är intresserade att spela i Indals IF i år får dom gärna höra av sig till mig, säger Dahlgren, vars mobilnummer är 070-3737042.
- Då kommer man att få skriva in sig hos oss och vi behöver minst en trupp på 18-20 man, säger Dahlgren.
I år har man haft en ungdomslag födda 1998 och från det laget är sex-sju stycken spelare aktuella.
- Vi har även några killar födda 1995-97 som vill börja spela igen plus några från andra klubbar, säger Dahlgren.
Utöver spelartruppen är ekonomin en viktig del.
- Det kostar i runda slängar 100 000 kr att driva ett A-lag en säsong och det krävs att man är självbärande och inte inkräktar ekonomisk på våra ungdomslag eller andra sektioner i föreningen, säger Dahlgren.
- Hela byn saknar A-lagsfotbollen och när Granlo spelade sina matcher på Härevallen var det många som kände saknad efter ett "eget" lag.
Något samarbete med Granlo BK, som kommer att spela sina matcher i fyran i Indal även i år, är inte på tapeten.
- Ett samarbete finns i bakfickan med det är inget som vi pratar om i dagsläget, säger Dahlgren.
Nästan alla puzzelbitar finns således redan på plats för att det skall bli A-lagsspel i Indals IF igen.
Wiskan och Indal tillbaka i seniorfotbollen - en senkommen julklapp för oss nostalgiker, eller hur?

Fredrik Allgren, skäggig lagledare i Sidsjö-Böle IF. Fredrik Allgren, skäggig lagledare i Sidsjö-Böle IF.

Sidsjö-Böle fortsätter att rusta mot fyran
(2014-01-03)
Inför fjolårets säsong låg inte Sidsjö-Böle på latsidan när det gäller att jaga spelarförvärv och man verkar ligga på hårt även den kommande, nu med nye tränaren Emad Nademi vid rodret, som har Andreas Lindqvist vid sin sida.
- Vi har under slutet av fjolåret knutit till oss fem nya spelare. Det är fem individer som vi är väldigt glada att de har valt oss för det dom har gemensamt är framförallt ett stort hjärta på plan och som sällan sätter sig själv före laget vilket är något som vi ledare strävar efter denna säsong, säger lagledaren Fredrik Allgren och presenterar sina nyförvärv:
- Adam Alsin, Gävlesonen som är en Arsenal-supporter ända in i benmärgen och kommer senast ifrån Hille IF. Adam är en ytterback som gillar att ta sig ofta offensivt, sen om han är lika snabb hem, det får vi se.
- Olle Nordberg, Medelpads Gareth Bale, som har en fysik som inte är från denna värld, förutom ett ilande knä. Skicka en djupledsboll och han är först på den. Olle kommer från Söders BK och valde SBIF före en rad andra div. IV-klubbar och Chelsea och det är vi väldigt glada för då han är en stor offensiv kraft.
- Johan Hjortéen, den ödmjuke mittbacken kommer också från Söders BK och förstärker en redan väldigt stark backlinje i SBIF.
- Eskil Nordberg, en yttermittfältare som har håller Bajen och Fiorentina väldigt väldigt kärt. "Eskil" är liksom brorsan Olle väldigt löpvillig och enligt sig själv "fett jokrig".
- Forwarden Tony Jonasson, som även trivs som yttermittfältare, kommer senast ifrån IFK Kumla och vi är väldigt glada att han har kritat på för SBIF då det har funnits intresse från andra klubbar. Dessutom får Senestad, Androw och Bäck en förstärkning i supporten till Manchester United!
Redan under årets första dagar seglar Sidsjö-Böle upp som seriefavorit i Medelpadsfemman!

Jonas Sankala Jonas Sankala

Ännu en Sankala till Matfors IF
(2013-12-11)​
Kubenspelaren Jonas Sankala har bestämt sig för att spela på Matfors IF:s mittfält framöver.
Det är den tredje Sankala i ordningen som drar på sig Matforströjan.
Pappa Mika spelade för Matfors IF under tre säsonger (1991-93), samma tidsperiod som sönerna föddes förövrigt.
Storebror Jens (22 år) kom till MIF inför säsongen 2009 och spelade några säsonger i klubben och nu är det alltså turen kommen till 20-årige Jonas att representera "Brukets Blå".
Ett bra nyförvärv inför comebacken till Medelpadsfyran.

Rikard Viklund är till-baka i Torpshammar. Rikard Viklund är till-baka i Torpshammar.

Målvakt återvänder till Torpshammars IF
(2013-12-03)
Säsongen som gick hade Torpshammar stora problem på målvaktssidan och tvingades i flera matcher använda sig av utespelare mellan stolparna. En inte helt optimal situation.
Förhoppningsvis kommer man nu att slippa detta till nästa säsong då Rickard Viklund återvänder till Torpshammar.
- Mycket bra. Målvakter har varit en utrotningshotad ras här i västra under en era. Rickard är en orädd typ som det finns mycket utveckling i. Dessutom ser jag en glöd i hans ögon som berättar att han är väldigt sugen på fotboll i Torpshammar 2014, säger Cliff Nordin i fotbollssektionen.