Målvakt

Fredrik Enqvist,
Ljustorps IF

-
24 år. Djärv och reaktionssnabb på linjen och kvick som en vessla ur sitt mål på djupledsbollar. Har räddat Ljustorp många gånger i år, tyvärr skadebenägen och spelar ofta halvskadad. Har trots detta hållit en hög och jämn standard.

Högerback

Marcus Ericsson,
Sidsjö-Böle IF

-
30 år. Har haft en enorm utveckling i år och har som 30-åring gjort sin bästa säsong i karriären. Har alltid haft arbetskapaciteten men i år har han även skapat sig en lugn med boll och löst alla situationer som om han kommer från en mycket högre division. Årets MVP i Sidsjö-Böle.

Mittback

Francisco Alvear,
Sidsjö-Böle IF

-
30 år. Tidigare spelar högre upp i banan och en elegantare och spelskickligare mittback hittar du inte ens knappt i division 3. Stressar aldrig upp sig utan är lugn som en filbunke och hittar alltid fötterna på medspelare med sina uppspel. 

Mittback

Jesper Fastén,
Hassels IF

-
21 år. Kommer från Lucksta. Har sin styrka inne i det egna straffområdet. Stenhård, följsam, placeringssäker och ruggigt snabb. Åsamkar ofta smärta hos motståndarnas anfallare.

Vänsterback

Farshad Abdi Abbakhshi,
IFK Sundsvall 2

-
21 år. Stor, stark och bra på huvudet. Spridet ett lugn i backlinjen och ger laget stabilitet bakåt. Ligger inne med en av seriens bästa vänsterfötter och tar sig gärna på offensiva utflykter. Sex mål i år. Drypsäker straffskytt. 

Högeryttermittfältare

Erik Senestad, 
Sidsjö-Böle IF

-
33 år. Rivig spelare som mestadels spelat i anfallet i år. I Lokalfotbollens All Star Team "utflyttad" på en högerkant där jag vet att han gör jobbet åt båda håll och alltid är spelbar. En tränares dröm. Stänger bakåt och hotar framåt. En av femmans absolut bästa spelare – om inte den bäste!

Innermittfältare, defensiv

Josef Rahmqvist, 
Sidsjö-Böle IF

-
26 år. SBIF:s egen turbo, tar jobbet för ett helt mittfält och löper över stora ytor. Imponerar i sina patenterade djupledslöpningar där han tempoväxlar med bollen som klistrad vid fötterna.

Innermittfältare, offensiv

Elias Wennerberg,
Ånge IF 2

-
18 år. Ung lovande playmaker som spelar ett smart mittfältsspel och hela tiden hittar det bästa passnings-alternativet för laget. "Snigeln" kan avslossa veritabla projektiler och har redan målat i division 2 med en rejäl rökare som gjorde Söderhamns målvakt sömnlös.

Vänsteryttermittfältare

Mehdi Jan,
Ånge IF 2

-
21 år. Snabb, oberäknelig och dyker gärna upp när det vankas målchanser. 25 mål i årets serie imponerar. Kan även spela forward och knackar på porten till division 2-laget. Har gjort sin jämnaste säsong i karriären.

Anfallare

Fitim Ugzmaili,
Ljustorps IF

-
23 år. Kan göra mål på alla möjliga och omöjilga sätt – ofta snyggt. Vann Medelpadsfemmans skytteliga med fina 28 mål, nästan häften av LjIF:s totala målskörd. Har ett kort snärtigt tillslag men får rejäl fart på bollen som ofta får en obehaglig "knorr" för målvakterna. Har mognat i sitt spel.

Anfallare

Andreas Modén,
Fränsta IK

-
23 år. Humörsspelare som i "right mood" är mer eller mindre ostoppbar. Den största orsaken till att Fränsta IK spelar division 4-fotboll nästa år. Gjorde 27 mål varav de flesta kom till efter snabba kontringar där man utnyttjade "Moddes" snabbhet. Missar sällan ett friläge.

Tränare

Emad Nademi,
Sidsjö-Böle

-
30 år. Fick sluta sin egen spelarkarriär efter sjukdom. Sadlade om till tränare och redan under sin första säsong förde han Sidsjö-Böle till fyran med sin passningsoriente-rade och offensiva fotboll. Sympatisk och omtyckt av spelarna. En av flera lovande unga och intressanta tränare i Medelpad idag.

Årets talang i Medelpadsfemman

Casper Engstrand,
IFK Sundsvall 2

-
17 år. Han må var liten och tunn som en virknål men är snabb och har bra flyt i steget besitter utsökt bollhandling. Giftig som en kobra när han dribblar in mot straffområdet och avslossar sin bössa. Lite mer muskler och han kommer att spotta in mål i IFK:s division 4-lag redan nästa år.

Kommentar
All Star Team

Årets upplaga av Medelpadsfemmans All Star Team går inte av för hackor även om det kanske inte varit lika hård konkurrens som tidigare år. Tuffast var det gällande dom två anfallsplatserna där det fanns en mängd starka kandidater.
Här nedan följer några nominerade som var nära att ta en plats men stupade på själva mållinjen.


Målvakter:
Simon Eriksson, Fränsta
Jonathan Bäckström, Hassel
Anders Aspenrud, IFK Sundsvall 2
Erik Aldebrant, Ljunga
Viktor Nordlund, Ljunga
Mike Karinga Persson, Selånger 2
Valerik Danielian, Ånge 2

Ytterbackar:
Andreas Markgren, Ljustorp
Walter Quinones Castrillon, Ljustorp
Jorge Rojas, Ånge 2

Mittbackar:
Henrik Larsson, Fränsta
Kristoffer Sahlén, Holm

Innermittfältare:
Petter Olsson, Holm
Anders Bohman, Ljunga
Ted Karlsson, Ljunga
Joakim Petersson, Ljustorps IF
Claudio Moraga, Sidsjö-Böle

Yttermittfältare:
Emil Westberg, Holm
Daniel Valderama, Sidsjö-Böle
David Danielian, Ånge 2

Anfallare:
Hakim Rouass, Selånger 2
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle

Inga dåliga lirare, eller hur?
Alltid bra med kompetenta avbytare!