Målvakt

Hanna Olofsson, IFK Timrå 2
-
18 år. Har gjort en grym säsong. Fysiskt stark och djärv och kan göra fantomräddningar som få i den här serien. Utvecklingsbar som kommer säkerligen att konkurera om en ordinarie målvaktströja i division 2-laget nästa år.

Högerback

Matilda Svensson, IFK Timrå 2
-
17 år. Lugn och trygg, och det är ytterst sällan hon skickar i väg en passning till fel adress. Bra tillslag på bollen och slår farliga hörnor. Blev i år vald till timrålagets coolaste och gör ibland saker med bollen som får tränarna att sätta hjärtat i halsgropen.

Mittback

Malin Karlsson, Njurunda IK
-
27 år. Kan spela på alla centrala platser men oavsett position besitter hon en hög kapacitet, jobbar kopiöst, peppar och styr sitt lag. Seriens bästa frisparksskytt och har satt några riktigt vackra "kassar" i år. Given i vilket division 2-lag som helst.

Mittback

Maja Nyberg, SDFF 2
-
17 år. Snabb, brytsäker mittback och stor pådrivare och som ligger inne med ett ypperligt tillslag på bollen och levererar grymt välplacerade frisparkar. Knackar på dörren till A-laget i division 1.

Vänsterback

Ida Sjölén, Stöde IF
-
19 år. Omskolad inför hösten och har fått backa ett steg – vilket blivit ett lyft. Svårpasserad, löpstark och en jobbig jäkel att möta för motståndarna. Krigar i 90 minuter plus tillägg.

Högeryttermittfältare

Johanna Söder, Stöde IF
-
23 år. Liten till växten, stor i spelet. Fin teknik och kan dribbla av ett par motståndare på liten yta. Utsökt speluppfattning och frispelar ofta sin anfallsduo Edin & Högbom i klubblaget där hon är lagkapten.

Innermittfältare

Petra Blückert, Sund IF
-
36 år. Frän bollvinnare som arbetar stenhårt för laget i båda riktningarna och även har en bra speluppfattning och kan slå öppnande passningar på djupet till sina anfallare. Gör ont att möta i en duell.

Innermittfältare

Therese Nordlund, Ånge IF
-
24 år. Urstark både som bollhållare och bollvinnare. Ligger inne med ett giftigt skott och är extra farlig då hon är tvåfotad. Klarar både det defensiva och offensiva jobbet. Ett föredöme såväl på som utanför planen och en tränares dröm.

Vänsteryttermittfältare

Kristina Wiklander, Sund IF
-
23 år. Löpstark som få och laglojal. Svårfångad och skapar massor av chanser på egen hand och sätter också en hel del av dom. Nådde tvåsiffrigt i år.

Anfallare

Linda Bertilsson, Matfors IF
-
41 år. Allsidig anfallare som visar att det inte finns något bäst före datum. Målinriktad och kan både gå på djupet och fungera som targetplayer. Gjorde nästan hälften av Matfors 38 mål och visade att näsan för att sniffa upp målchanser fortfarande finns.

Anfallare

Linnéa Cantzler, Ånge IF
-
21 år. Otroligt snabb djupledslöpare och målskytt av rang, skytteligasegern på 32 mål talar för sig själv... Fostrad i Alby FF och är en oslipad diamant som besitter en oerhörd kapacitet.

Tränare

ej Christer Söder. ej Christer Söder.

Anette Bergman och Christer Söder, Stöde IF
-
Tränarduon började i stort sett från scratch och att man skulle ta hem serien redan i år även om man fick tillbaka en hel del spelare från Torpshammar och imponerade under Värmecupen var det inte många som trodde att Stöde IF var skulle ta hem damtrean. Anette & Christer har fungerat bra som tandempar och det är bara att hoppas att fru Bergman fortsätter med laget en trappa upp i seriesystemet.

Årets talang i Damtrean

Wilma Bondén, SDFF 2
-
16 år. Rapp, svårfångad och säker avslutare som har sin styrka att spela fram sina lagkamrater till bra lägen. Väger inte många hekto men kan kliva dit i närkamperna om det skulle behövas tack vare sin eminenta balans. Har i år bildat en spännande anfallsduo med Cassandra Åström.

Kommentar
All Star Team

Efter några års uppehåll har Lokalfotbollen nu åter tagit ut ett All Star Team även för Damtrean.
Och det har sannerligen inte varit någon lätt uppgift då det kryllat av duktiga spelare i våra högsta lokala serie på damsidan. Det är många duktiga namn som sidsteppats, inte minst på målvaktssidan som annars länge varit ett sorgebarn i Medelpadsfotbollen.
Vad sägs om följande starka "bubblare"?


Målvakter:
Soziar Bamyr Hanssen, Heffnersklubban 2
(orädd och frilägesspecialist som höjt sin lägstanivå i år markant)
Therese Persson, Ljustorp
(utnyttjar sin räckvidd och gör ibland dom mest omöjliga räddningar)
Emma Olsen, SDFF 2
(släppte bara in fem mål på åtta matchen innan han skadade sig och missade hela hösten)
Ida Sperring, Stöde
(säker och stabil hela säsongen, bra med fötterna och nästan omöjlig att göra mål på vid frilägen)

Ytterbackar:
Emma Lundgren, Matfors
(stark och svårpasserad högerback)
Marika Johansson, Matfors
(fin vänsterfot och tvekar aldrig att använda den i sina offensiva raider efter kanten).
Frida Sandström, Sund
(liten, kvick och spelskicklig som fyller på bra efter kanten. Kom till Sund från Selånger i år)
Line Sperring, Stöde
(ung ettrig ytterback som inte kliver undan i närkamperna och ger alltid 100 procent match och träning)
Sanna Edlung, Ånge
(blott 14 år men redan en riktig lirare. Måste tillhöra medelpads största damtalanger, utvecklades under hösten våldsamt och gick från försiktig junior till att dominera spelet på sin kant under sista matcherna, orädd teknisk och snabb).

Mittbackar:
Petra Åkerlund, Alnö 2
(har räddat laget många gånger med sitt uppoffrande spel. En ledarkaraktär med en envishet som många yngre borde se och lära av. Dessutom har Petra även varit ansvarig för fika, kallelser, utskick och allt annat på & runt omkring planen. En stötte(s)pelare).
Sandra Nilsson, Matfors
(lång, gänglig, bryt- och placeringssäker och bra på huvudet)
Julia Persson, Stöde
(ypperlig huvudspelare, placeringssäker och bra tajming i brytningarna)
Sanna Pålsson, Stöde
(bra på huvudet, brytsäker och läser spelet bra. Förlorar sällan eller aldrig en tjej mot tjej-duell)
Celina Berglund, Ånge
(bara 16 år men spelar med en 30-årings lugn och rutin. Rejält snabb stark och brytningssäker. Dessutom bra huvudspelare i båda riktningar).
Lilyana Chavez, Ånge
(utrustad med bra spelförståelse och teknik och nyttig på fasta situationer både offensivt som defensivt)

Mittfältare:
Gabrielle Bergström, Alnö 2
(med meriter från bland annat Damallsvenskan har Gabrielle visat med sin rutin att hon fortfarande håller hög klass. Det finns ytterst få i den här serien som har bättre teknik och samma spelsinne och vore det inte för åldern och tidsbrist skulle gå in i SDFF:s div 1-lag).
Isabelle Saarinen, Heffnesklubban 2
(fångar upp motståndarna och fördelar fina bollar upp till anfallet. Är inte heller främmande att följa med upp i banan och avsluta själv)
Joanna Fuenzalida. Ljustorp
(drar ett tungt lass i LjIF med sitt krigarhjärta och är med och täcker upp i försvaret, vinner tillbaka bollar, vänder spelet och levererar snabba passningar och skapar målchanser. Stöttar och driver dessutom på sina lagkamrater till max)
Jenny Eriksson Palmgren, Selånger 3
(efter två år på college i USA vände Jenny hem till Sundsvall i våras. En av lagets mest värdefulla spelare med imponerande spelförståelse, hjärta, karaktär, kämpaglöd och finess. En ledare och förebild för de andra yngre tjejerna både på och utanför planen.
Agnes Cöster, Selånger 3
(en motor som aldrig hackar på mitten som löper minst en mil varje match. Obekväm för motståndarna)
Linda Borthan, Ånge
(bra driv i steget och fin passningsfot, målfarlig när hon kommer med fart bakifrån. En Frank Lampard-typ)
Annica Olsson, Ånge
(slitstark och bollsäker och besitter en rejäl vinnarskalle. Rör sig mycket och öppnar ytor och är alltid spelbar. En bidragande orsak till lagets utveckling under hösten)

Anfallare:
Clara Högbom, Stöde
(tvåfotad djupledslöpare som gärna går rakt på mål. Kan även spela på en kant)
Anna Edin, Stöde
(teknisk som är bra på små ytor och har näsa för vart målet är beläget)
Cassandra Åström, SDFF 2
(stark som en björn och som lever mer på styrka än teknik. Svår att erövra bollen från. 15 mål imponerar)

Inga dåliga lirare, eller hur? Och då skall ni veta att ovanstående bara är ett litet urval av dom spelare som inte kom med i All Star Team. Talanger finns i Medelpad och dom finns och förädlas i Damtrean!