MittMedia Cupen
Nyheter 

Helen Björk, MFF Helen Björk, MFF

MittMediaCupen fryser inne
(2014-12-18)
Publiken vill knappast frysa på Westhagen eller Norrporten Arena.
Därför kommer MittMediaCupen 2015 att frysa inne.
– Nu när Nordic Hallen är stängd på obestämd framtid ser vi ingen annan råd än att ställa in inomhuscupen. Det är tyvärr bara att gilla läget, säger Helen Björk, ansvarig för ekonomi och tävlingsfrågor på Medelpads Fotbollförbund.
Att köra den utomhus på någon av dom uppvärmda konstgräsplanerna?
– Nja, det är nog inget alternativ varken arrangörs- eller publikmässigt. Lite av vitsen med måndagarna i januari och februari var att kunna sitta inne i en varm hall och titta på fotboll, säger Björk.
Blir det ett ekonomiskt avbräck för er?
– Visst ger den intäkter för oss men stängningen av Nordic Hallen slår hårdade mot klubbar som Sund, som hade två stora och inkomstbringande cuper inbokade, och Sundsvalls Handboll för att inte tala om mässorna under nästa år. Men det klart, många bäckar små, så visst blir det ett avbräck, säger Björk.
Vad händer nu med MittMediaCupen?
– Vi hoppas kunna vara tillbaka och köra den 2016 igen. Om hallen är fixad till dess vill säga, säger Björk.

MittMediaCupen 2015
(2014-12-02)
Om den dryg månad, den 12 januari, sparkar 5-mannaturneringen MittMedia-Cupen igång och kommer att spelas i två grupper á sex lag på herrsidan och en dam med lika många lag.
Ifjol tog Kuben respektive SDFF hem titlarna efter två spännande finaler och båda lagen är anmälda även i år.
Det finns fortfarande lediga platser för fler lag som vill vara med, två på dam och tre på herr. Först till kvarn gäller. Klicka här för mer info.

Anmälda lag så här långt per den 1 december:
Damer:
Heffnersklubbans BK
IFK Timrå
Selånger FK
Sundsvalls DFF
Herrar:
Alnö IF
GIF Sundsvall
Kubikenborgs IF
Ljustorps IF
Lucksta IF
Matfors IF
Sund IF
Svartviks IF
Ånge IF

Martin Fors tryckte in ett av målen i finalen i MittMediaCupen när Kuben besegrare Sund i en riktig nagelbitare. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Favoritsegrar i MittMediaCupens finaler
(2014-02-17)
Det blev som väntat SDFF som tog hem damernas MittMediaCup och Kuben herrarnas titel.
Men gudarna skall veta att det blev först efter riktiga finalrysare mot Selånger respektive Sund.
I damfinalen ledde Selånger med 7-3 innan SDFF svarade för en mäktig slutforcering och vändning till en 8-7-seger. Madeleine Pettersson svarade för fyra av de fem målen i upphämtningen, bland annat matchens två sista = Stor Matchhjälte!
- Ja slutet gott, allting gott? Nåja, Selånger såg bättre och hetare ut än oss och var etta i alla närkamperna. Spelmässigt var vi under all kritik fram till halva andra halvleken. Då började vi visa hunger att vilja vinna och inte ens sedan vi gått i kapp till 7-7 var vi nöjda utan kunde trycka in ett segermål, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
Herrfinalen såg även den att gå mot avgörande straffsparksläggning men två sena Kubenmål gjorde att Sund till slut kunde läggas på rygg med segersiffrorna 6-4.
- Idag gick vi runt på hela laget och det stärker gruppen att alla fått vara med och bidragit till segern. Riktigt roligt att få vinna, säger tränarduon Tommy Lerstrand och Niklas Edin.
läs mer om finalspelet i MittMediaCupen

Kuben och SDFF rättmätiga favoriter när MittMediaCupen avgörs
(2014-02-17)
Ikväll är det grand finale i MittMediaCupen efter fem måndagars gruppspel.
På herrsidan har Kuben och Sund tagit sig till final medan SDFF och Selånger gör upp om damguldet. Fyra föga överraskande finallag.
Vilka vinner då?
På herrsidan vinner Kuben då Sund så sent som igår spelade sex tuffa matcher i inomhusturneringen Kuben Cup i Långsele (semifinalförlust mot Härnösand med 0-1). Är övertygad om att det sitter i benen mot pigga "tigerränder".
Selånger förlorade med 2-6 mot SDFF i gruppspelet men den här gången tror jag faktiskt att SDFF vinner ännu klarare. Bredare trupp, bättre målvakter, större tyngd och Ida Brännström borgar för det.
Innan de bägge finalerna skall avgöras bjuds det på placeringsmatcher och där tippar jag segrar för följande lag:
Heffnersklubban och Timrå på damsidan medan Kovland, Svartvik, IFK Sundavall, Sidsjö-Böle och Alnö går vinnande ur sina strider.
läs mer om slutspelsmatcherna här

Khoger Friad krutar in 3-0 mot Kovland när Kuben säkrade sin finalplats i MittMedia Cupen via en 9-4-seger. I finalen nästa måndag väntar Sund som vann grupp B. På damsidan möts SDFF-Selånger. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Väntade finalister MittMediaCupen
(2014-02-10)

Den femte och sista omgången av MittMediaCupen spelades i afton och föga överraskande står det nu klart att finallagen lystrar till SDFF, Selånger, Kuben och Sund.
Både herr- och damfinalen spelas nästa måndag.


Division III-laget Kuben visade att man är ett bra inomhuslag och vann A-gruppen efter fem raka segrar och spelar därmed final nästa måndag mot Sund.
Jumbon Kovland stretade länge emot ikväll men Martin Fors & Co i tigerränderna var för tunga i det långa loppet.
– Vi har nästan bara mött lag som har backat hem och spelat fysiskt, så man är lite rädd för skador. Men när man väl är med vill man alltid vinna och det gäller nästa måndag också, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand till Carl Bergseije på ST-sporten, som gärna ser att man återgår till det förra systemet med divisionsindelning.
– Då blir det kanske lite jämnare matcher, menar han.
läs mer om matcherna i grupp A
Sund visade god klass och vann gruppfinalen mot IFK Sundsvall med klara 5-1. Siffror som varit betydligt jämnare om inte veterankeepern i Sund, Stefan Magnusson, spelat så inspirerat mellan stolparna. Han var rena demonen för IFK-spelarna och det krävdes ett stolpe-in-mål av Max Sjölinder på tredje försöket att få hål på Magnusson.
läs mer om matcherna i grupp B
SDFF gick som väntat ren genom gruppspelet. I sista gruppmatchen besegrade man IFK Timrå med hela 14-2 sedan man mer eller mindre malt ner motståndet.
I finalen möter SDFF inte oväntat Selånger, som kom grupptvåa. SFK gjorde som SDFF - vann med 14-2.
I gruppspelet vann SDFF med 6-2 i förra veckans match. Ett riktmärke?
läs mer om matcherna i damgruppen

Sista omgången i MittMediaCupen
(2014-02-10)
Ikväll spelas den femte och sista omgången av MittMediaCupen.
Kuben har redan vunnit grupp A men i grupp B har IFK Sundsvall chansen att snuva ledande Sund på gruppsegern.
I damgruppen har IFK Timrå chansen i teorin att peta bort SDFF från gruppsegern. Dock knappast i själva praktiken då det troligen krävs en storseger.
Kvällens matcher, grupp A
18:00 Kovlands IF - Kubikenborgs IF (Nordichallen)
19:00 GIF Sundsvall U19 - Svartviks IF (Nordichallen)
20:00 Söråkers FF - Essviks AIF (Nordichallen)
läs mer om grupp A
Kvällens matcher, grupp B
18:00 Hassels IF - Alnö IF (Nordichallen)
19:00 Sidsjö-Böle IF - Matfors IF (Nordichallen)
20:00 Sund IF - IFK Sundsvall (Nordichallen)

läs mer om grupp B
Kvällens matcher, damgruppen
18:00 Ljustorps IF - Alnö IF (Nordichallen)
19:00 Sundsvalls DFF - IFK Timrå (Nordichallen)
20:00 Selånger FK - Heffnersklubbans BK (Nordichallen)

läs mer om damgruppen

Kuben vann en grinig seriefinal mot Essvik där även Lokalfotbollens ansvarige höll på att råka illa ut men lyckades ducka precis när bollen kom farande. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kuben, Sund och SDFF de stora vinnarna i den fjärde omgången
(2014-02-03)
Kuben, Sund och SDFF heter kvällens största segrare när den fjärde omgången av MittMediaCupen spelades denna måndagskväll.
I Grupp A vann Kuben en rejält grinig seriefinal mot Essvik med 8-5 sedan man utnyttjat sina chanser efter bästa förmåga till skillnad mot njurundalaget.
Kovland och Svartvik kryssade medan GIF Sundsvall U avgjorde på slutet i en jämn och välspelad match mot Söråker, 6-4-
​läs mer om Grupp A, herrar
Sidsjö-Böle gjorde fyra raka mål på Sund i Grupp B och vann den andra halvleken med 5-4. Problemet var bara att Sund leddde med 10-0 i paus...
Sund spelar därmed seriefinal nästa måndag mot IFK Sundsvall som vann sin match med uddamålet mot Alnö - 5-4.
I jumbofinalen visade Matfors var skåpet skulle stå i Attmarderbyt mot Hassel. Efter 6-1 i paus fortsatte det till 11-2 innan domaren blåste av matchen.
läs mer om Grupp B, herrar
I Damgruppen visade sig inte heller seriekollegan Selånger rå på SDFF.
Men det var faktiskt först i den andra halvleken som "storasyster" kunde gå ifrån till en 6-2-seger.
Att SDFF bara ledde med 2-1 i paus kan SFK tacka sin unga målvakt Nellie Maxén (född 1998) som svarade för flera fina parader. Hon hade även god hjälp av sina stolpar men det skall ju en bra målvakt ha.
Alnö tog turneringens första seger då man betvingades kommande seriekonkurrenten Heffnersklubban med 8-5 i en svängig tillställning.
För Ljustorp blev det en ny brakförlust. Denna gång 0-12 i derbyt mot IFK Timrå.
läs mer om Damgruppen

Måndag = MittMediaCupen
(2014-02-03)
Det är mycket fotboll i Nordichallen just nu.
I helgen avverkades åtta matcher i Norrlandscupen och ikväll fortsätter five-a-side-turneringen MittMediaCupen.
Det är omgång fyra av fem som skall avhandlas.
I Grupp A är det stor seriefinal mellan Kuben och Essvik. Skall bli intressant att se om div. IV-lagets kämpatakter räcker mot "Tigerränderna".
Sund har full pott i Grupp B. Ikväll möter man Sidsjö-Böle och mycket talar för en fjärde rak Sundseger. SBIF har skrällpotential men orkar man stå emot dom helröda i 2 x 25 minuter? Tveksamt, men sätter man sina chanser så...
SDFF har gått som en slåttermaskin i Damgruppen men idag får man bekänna färg då seriekollegan i div. I Norrland, Selånger, står på andra sidan mittlinjen. Tror dock att SDFF:s tyngd, spelskicklighet och bättre målvakter kommer att spela ut sin rätt.
läs mer om Grupp A, herrar
läs mer om Grupp B, herrar
läs mer om Damgruppen

Selånger har alltid problem med IFK Timrå. Så även i aftonens inomhusmatch i MittMediaCupen men till slut kunde div. I-laget vinna med uddemålet av nio. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Selånger fick kämpa rejält mot effektivt Timrå
(2014-01-27)
Av någon underlig anledning har Selånger alltid haft problem med IFK Timrå.
Och det oavsett vilka divisioner lagen spelat i.
Kvällens möte i MittMediaCupens tredje omgång var inget undantag.
Timrå började bäst och låg närmast ett ledningemål men kom inte närmare än ett stolpskott. Istället tog SFK ledningen genom Josefin Thunholm och dominerade sedan den första halvleken men trots mängder av chanser blev det inga fler fullträffar bakom den storspelande Timråkeepern Madeleine Sjödin, som t o m räddade när hon hade ryggen mot spelet.
I den andra fick emellertid Selånger utdelning men det fick också Timrå tack vare några vassa kontringar. SFK dock hela tiden i förarsätet målmässigt.
Kvällens vackraste fullträff svarade Timrås Lina Ohlsson med en bakåtspark från distans som överrumplade Selångermålvakten. Hennes reducering till 4-5 kom dock i slutsekunderna och man hann inte mobilisera för en kvittering innan signalen gick för full tid.
I kvällens andra match bet Ljustorp ifrån sig riktigt bra mot Heffnersklubban och låg under med bara 0-2 i paus.
I den andra trädde tröttheten in och till slut vann div. II-laget med 7-3.
LjIF får trösta sig med att man hade matchens främste målskytt i Marita Avila som stänkte in "dom grönas" samtliga tre mål.
Kvällen avslutades med att SDFF visade Alnö att det skiljer en dryg division mellan lagen. Det var lite kvinnor mot flickor även om Alnötjejerna tvingade SDFF-keepern Josefin Halvarsson till några kvalificerade räddningar, inte minst under den första halvan.
Planens bäste spelare var SDFF:s lagkapten Ida Brännström som verkligen visade pondus i den här matchen och styrde sina trupper efter behag.
läs mer

Svartvik slog Söråker med 9-3. På bilden har Mikael Brändström (utanför bild) dyngt in 2-0 på en stenhård frispark i krysset. Söråkers målvakt Viktor Karlsson är totalt chanslös. Foto: Joanne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Kuben och Essvik vägrar tappa poäng
(2014-01-27)
Kuben och Essvik i B-gruppen har ännu inte tappat några poäng ännu i årets MittMedia-Cup. Dessa två lag möts förövrigt nästa måndag...
Daniel Johansson och Christian Isaksson gjorde varsitt hattrick för Essvik i 8-4-segern mot Kovland medan Kuben vann en svängig tillställning mot Giffarnas U19-lag med 6-5. 0-2 blev till 6-3 innan Felix Häggström gjorde match igen med två fullträffar. Närmare kom inte GIF i en riktigt sevärd match.
Ett omnämnade skall Kovlands Sebastian Westling ha för sina frisparkar. Medan Essvik höll på att ställa upp en spjälstaket till mur rullade Westling kallt in en lös boll rakt igenom muren och gjorde ytterligare ett mål på frispark i från nästan exakt samma position senare i matchen.
Först ut ikväll var annars S-lagen Svartvik och Söråker där Admir Adra i "Blackbay" åter var på humör och gjorde fem mål för andra måndagen på raken när njurundalaget avgick med en 9-3-seger. Snyggaste målet var dock Mikael Brändström frisparkskanon till 2-0 rakt upp i krysset (se bilden ovan).
läs mer

Matfors gjorde sin bästa match i MittMediaCupen så här långt och stod emot bra mot Sund IF även om man till slut förlorade med 4-8 mot div. III-laget. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Tredje raka för Sund
(2014-01-27)
I Grupp B lyckades Sund betvinga Matfors med 8-4 men brukslaget kämpade på bra men räckte inte till hela vägen. Michael Ankarmark, Marcus Pettersson och Amaro Bahtijar med framträdande i segrarlaget. Jonas Richnau Ersson visade bäst takter i Matfors, och svarade också för mål.
IFK Sundsvall hade sedan lekstuga med stackars Hassel. 17-1 blev det varav hela elva mål efter pausvilan. Bakary Dampha, Oscar Lidström och Rasmus Bouvin prickade alla in varsitt hattrick.
Sidsjö-Böle ledde med 2-1 i paus och var på väg mot en rejäl skräll mot topplaget i div. IV, Alnö IF.
I den andra vände dock ö-laget på kuttingen till 6-3.
Unge Adam Johansson i Alnö var den ende spelaren som blev dubbel målskytt.
Sund är enda laget i grupp B som har full pott så här långt.
läs mer

Trots Peter Eckmans imponerande spänst räckte inte Hassel till mot Sund förra måndagen utan förlorade med 4-18. Bättre lycka ikväll mot IFK Sundsvall? Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Sju lag har full pott inför omgång 3 av MittMediaCupen
(2014-01-27)
Ikväll spelas den tredje omgången av five-a-side-turneringen MittMedia-Cupen.
Dom tidigare omgångarna har blivit målrika värre och bjudit på över 200 baljor och inte mycket talar för att det skall bli färre nätrassel denna afton.
Sju lag har spelat ihop full pott efter två omgångar. Dessa är:
Kuben och Essvik i grupp A, Sund och Sidsjö-Böle i grupp B samt Selånger, IFK Timrå och SDFF på damsidan.
Skall bli spännande att se om något av lagen drar på sig sin första poängförlust eller om alla sex fortsätter "städa av".
läs mer om Grupp A, herrar
läs mer om Grupp B, herrar
läs mer om Damgruppen

Ljustorps damer har nu släppt in 43 mål på de två inledande matcherna i MittMedia Cupen. Här är Selångers Hazal Altuntas framme och oroar i 23-3-segern. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Mål, mål, mål, massor utav mål...
(2014-01-20)
I premiären av MittMediaCupen bjöds publiken på över 100 mål. 107 för att vara exakt.
Den summan slogs med råge denna afton.
Hela 135 mål på dom nio matcherna imponerar.
Det som inte imponerade var målvakts- och försvarsspelet som stundtals var riktigt pinsamt att skåda emellanåt.
I A-gruppen visade Essvik åter moral och vände ännu en gång ett hotande nederlag. 2-3 blev 7-3 sista tio mot GIF Sundsvall U19.
Före sig i tabellen har man nu bara Kuben som idag tog sin andra raka seger via 11-7 mot Svartvik.
I Grupp B hade Sunds 15-årige jättetalang Amaro Bahtijar stor uppvisning i matchen mot Hassel. Härliga dribblingar, läckra framspelningar och fem egna fulltäffar blev facit när Sund vann med ohyggliga 18-4.
Även Sidsjö-Böle är obesegrade efter två omgångar.
Idag tog man en fin skalp efter 9-6 mot IFK Sundsvall i en svängig envig.
Kvällens dammatcher kunde inte besyllas för att vara några jämna och spännande tillställningar.
Först klubbade SDFF till Heffnersklubban med 10-1 och därefter skottade Selånger in hela 23 bollar bakom Ljustorps bägge målvakter men samtidigt släppte man in tre innan IFK Timrå avslutade kvällen med att köra över Alnö med 13-2.
läs mer om Grupp A, herrar
läs mer om Grupp B, herrar
läs mer om Damgruppen

Nya målkalas av SDFF och Kuben?
(2014-01-20)
Ikväll fortsätter MittMediaCupen med omgång 2.
Den talrika publiken bjöds på över 100 mål förra måndagen och frågan är om det blir lika målrikt denna afton eller om lagen tränat försvarsspel under veckan.
SDFF gjorde bl a 20-0 på Ljustorp på damsidan och Kuben 12-1 på Söråker när det gäller herrarna.
Nya målfester är att vänta i afton i dom nio matcherna?
I grupp A spelas en tidig seriefinal mellan GIF Sundsvalls ungdomar och Essvik som båda vann sina matcher i premiäromgången.
Kuben, som inledde med en rejäl 12-3-seger mot Söråker, tar sig an Svartvik som i sin tur åkte på en snöplig förlust med matchens sistsa spark i derbyt mot Essvik.
I grupp B får vi ett möte mellan ettan och tvåan, IFK Sundsvall mot Sidsjö-Böle. Av dessa två lag imponerade IFK mest och går in till kvällens match som favoriter.
Sund var det tredje laget som vann i premiären och ställs i afton mot Hassel. Allt annat än en klar seger för div. III-laget vore en superskräll.
I damgruppen gjorde SDFF 20-0 mot stackars Ljustorp. Heffnerklubban lär streta emot bättre men frågan är ändå om man lyckas undvika tvåsiffrigt i baken. Tveksamt.
För Ljustorp väntar Selånger i omgång 2 och det blir att plocka fram kulramen igen då SFK i år spelar i samma serie som SDFF. Selånger vann med 12-1 mot Alnö och ingenting talar för att segermarginalen blir mindre mot LjIF.
Totalt spelas nio matcher även i kväll i dom tre grupperna.
Spelprogram, matchreferat och bilder finner ni på Lokalfotbollen.nu som kommer att bevaka matcherna på plats.
läs mer om Grupp A, herrar
läs mer om Grupp B, herrar
läs mer om Damgruppen

Publiken fick se över 100 mål i MittMediaCupen sparkade igång i afton. Här gör Sidsjö-Böle ett av sina åtta mål bakom Hassels kommunalråd mellan stolparna, Lasse Persson. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Över 100 mål och storpublik när Inomhusligan återkom inom Medelpadsfotbollen
(2014-01-13)
Massor av mål och mycket publik när Inomhusligan gjorde comeback i Medelpadsfotbollen.
Det verkar som om Sundsvallspubliken saknat inomhusfotbollen och inte minst då five-a-side. Liten plan, fina tekniska nummer och massor av mål.
Närmare 200 personer hade sökt sig till kvällens matcher i Nordichallen och dom som ville se mål blev verkligen inte besvikna! Inte mindre än 107 gånger fick lagens målvakter kröka rygg under dom nio matcherna.
Mest spännande var Njurundaderbyt mellan Svartvik och Essvik och laget som målfrossade värst var SDFF som skyfflade in hela tjugo bollar bakom Ljustorps stackars målvakt.
Tyvärr verkar några av domarna inte vilja låta oss få reda på resultat och målskyttar då man inte orkat (?) fylla i uppgifterna på Fogis. Kanske kommer matchfakta från dom fyra saknade matcherna under tisdagen.
Det enda i övrigt som man kan vara besviken på var själva Nordichallen. Usel belysning och därmed svårt att ta några bra bilder om man inte har en superkamera samt en högtalaranläggning som lämnar mycket i övrigt att önska. Det var nästan omöjligt att uppfatta vad som sades från sekreteriatet.
Här nedanför kan ni läsa mer om matcherna grupp för grupp.

Jättevändning av Essvik i Njurundaderbyt
(2014-01-13)
Svartvik ledde med 3-1 och såg ut att ha Njurundaderbyt mot Essvik under kontroll. Då fick Essvikarna en lidersk knäpp och vände på konkarongen och glädjen var total när Peter Mackins vänsterslägga hittade nätet i slutsekunderna. En skön avslutning på den första MittMediaCup-kvällen - om man inte håller på Svartvik förstås...
I gruppens första match höll Söråker något sånär Kuben stången under den första halvleken. I den andra tog orken slut och "Tigerränderna" kunde vinna den andra delen med 6-0 och bjöd på några läckra mål efter fina kombinationer.
Målrikt blev det även mellan GIF Sundsvalls ungdomar och Kovland. Hela 15 mål varav tio till "småttingarna". Det var öppna spjäll om man säger så...
läs mer om Grupp A

Sund vann prestigemötet mot Alnö
(2014-01-13)
Ifjolårets div. IV krigade Sund och Alnö ända in i kaklet - med de förstnämnda som vinnare.
I dagens intressanta möte lagen emellan var Sund i förarsätet och ledde med 2-0 innan Alnö kom i kapp tre sekunder in i den andra halvleken. Alnö var sedan nära ett ledningsmål men veterankeepern i Sund, Stefan Magnusson, kastade sig och petade ut en boll som såg given ut att sitta i krysset. Istället kunde Niclas "Graninge" Persson och Anton Ågebrant sätta trean respektive fyran för det nya div. III-laget.
Sidsjö-Böle var givmilda värre bakåt men kunde ändå vinna med 8-6 mot Hassel.
- Tror Hassel hade 100 procentig utdelning, sade SBIF:s lagledare Fredrik Allgren efter matchen.
IFK Sundsvall visade upp ett rörligt passningsspel mot ett trögt Matfors och 6-2 var siffror som speglade matchen. "Södersmaffian" såg ut att ha acklimatiserat sig väl i den vit/blå IFK-dressen.
läs mer om Grupp B

0-20 i baken i comebacken för Ljustorps damer
(2014-01-13)
Ljustorps IF gjorde comeback på damsidan och fick värsta möjliga motstånd i omstarten - Sundsvall DFF, distriktets flaggskepp inom damfotbollen sedan mannaminne.
Det blev 20-0 i baken och om det är inte mycket att säga mer än att "all vår början bliver svår". Nyförvävet Ida Markström var värste skarprättare för SDFF med fem fullträffar.
– Visst hade vi kunnat göra en bättre match om vi gjort några träningsmatcher innan. Men jag är nöjd ändå, min personliga målsättning är att få ihop ett lag som är stabilt i division III, säger Carlos Zavala till ST-sportens Kenneth Fahlberg.
Ifjol spelade Selånger och Alnö i samma serie (div. I Norrland).
Idag var det klasskillnad mellan lagen. Selånger satte sex fullträffar i första halvlek och lika många i andra och man dominerade efter behag. Alnös tröstmål kom i slutminuten vid ställningen 0-11.
I kvällens sista match i damgruppen var Heffnersklubban på väg mot en liten skräll och ledde i paus med 2-1. I den andra blev Timrålägets större rutin och tyngd utslagsgivande och man kunde vända och gå ifrån till en 6-3-seger.
läs mer om Damgruppen

Ljustorp ser det från den ljusa sidan
Inomhusligan är tillbaka – i form av Mittmediacupen.
Liksom Ljustorps damlag.
Men återkomsten blev tuff för de orangeklädda – som fick bekänna färg direkt.
– Vi möter distriktets bästa lag, vi kan inte räkna med annat, säger tränaren Carlos Zavala efter 0–20 mot SDFF.
läs mer på st.nu

Derbyn direkt i MittMediaCupens första omgång
(2014-01-13)
Ikväll är det kick-off för årets säsong.
Då startar nämligen inomhusturneringen MittMediaCupen som Lokalfotbollen skrivit om tidigare (läs nedan).
– Det blir två herrgrupper med sex lag i varje och en damgrupp med sex lag. Den sista omgången möts ettan i vardera herrgrupp och ettan och tvåan i damserien i ett finalspel, säger Claes Nyman vid Medelpads fotbollförbund till MittMedia.
Två matcher i afton på herrsidan och en på dam ser extra intressanta ut.
I grupp B möts antagonisterna Alnö och Sund för att sedan följas upp med njurundaderbyt mellan Essvik och Svartvik.
- Förhoppningsvis slår vi Svartvik och får en bra start på cupen, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.
- Härligt att börja säsongen med en Njurunda El Classico, eller hur?, säger Svartviks dito Leif Wiklund.
Damgruppen inleds med Selånger mot Alnö.
Totalt spelas nio matcher i kväll i dom tre grupperna.
Spelprogram, matchreferat och bilder finner ni på Lokalfotbollen.nu som kommer att bevaka turneringen på plats.
läs mer om Grupp A, herrar
läs mer om Grupp B, herrar
läs mer om Damgruppen

Så spelas MittMediaCupen
(2014-01-11)
På måndag är det comeback för den lokala inomhusligan efter ett år i malpåse.
Nytt namn är MittMediaCupen och återigen är det femmannafotboll som gäller.
Tre grupper, två herr och en dam, om sex lag spelas under sex måndagar i Nordichallen fram till den 10 februari.
Spelprogram, matchreferat och bilder finner ni på Lokalfotbollen.nu
läs mer om Grupp A, herrar
läs mer om Grupp B, herrar
läs mer om Damgruppen

Inomhusligan blir MittMediaCupen
(2013-11-28)
Nytt namn, nya sponsorer och nytt grepp. Efter ett år i garderoben kommer Inomhusligan ut i ny kostym och blir MittMediaCupen.
– Jag tror vi har hittat ett bra grepp.
Det säger Claes Nyman som sitter med i MittMediaCupens sportkommitté. Mycket är sig likt, men det finns en del nya grepp.
– När vi körde inomhusligan ramlade lagen ur eller gick upp varje säsong, nu börjar vi från noll varje år i stället, säger Nyman.
Intresset för cupen har varit stort, de 18 platserna försvann väldigt snabbt.
– Det är många som är spelsugna, det gick fort som attan, säger Nyman.
Spelplats blir Nordichallen, sex måndagar i rad, med start 13 januari – och det blir 5-manna spel – för publikens skull.
– Det är mer fart och betydligt mer teknik och mer mål och det är roligare för publiken att titta på, säger Nyman som tror på det nya konceptet.
– Det behöver inte bli succé, men vi tror att det blir något roligt i alla fall.

FAKTA MittMediaCupen 2014
Speldagar: Sex måndagar i rad med start 13 januari.
Spelform: 5-manna. (enligt de regler som gäller för ungdomsfotbollen i Medelpad.)
Speltid: 2 x 25 minuter.
Grupper: Två herrgrupper med sex lag i varje grupp och en damgrupp med sex lag.
Grupp A (länk) :
GIF Sundsvall, Kubikenborgs FF, Kovlands IF, Söråkers FF, Essviks AIF, Svartviks IF.
Grupp B (länk) :
Sund IF, Matfors IF, IFK Sundsvall, Sidsjö-Böle IF, Alnö IF, Hassels IF.
Damgruppen (länk) :
Alnö IF, Sundsvalls DFF, Sund IF, Selånger FK, Ljustorps IF, IFK Timrå.
/ saxat från Andreas Ignell, ST-sporten (länk)