Nyheter 
Berners Cup

Platser kvar till Berners Cup 2015
(2014-12-02)
Helgen vecka 9, fredag 27 februari t o m söndag 1 mars, går 2015 års upplaga av träningsturneringen Berners Cup i Ånge av stapeln. 
Meningen är att turneringen kommer att delas upp i fem grupper á fyra lag vilket gör att samtliga lag kommer att få spela minst tre matcher. Något slutspel kommer inte att genomföras utan man kommer "bara" att få spela om gruppsegern. Lagen kommer att om möjligt i så stor utstäckning som det går att möta lag från samma division.
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sitt lag för dom så önskar. Kontakta Benny Matsson, Ånge IF, på tel. 070 - 553 30 26 för mer info.
– Alla lag spelar som nämnts tre matcher var, 2 x 25 minuter, och möter lagen i sin grupp. Division 4 och 5 spelar fredag och lördag medan division 2 och division 3 spelar lördag och söndag. Möjlighet finns för övernattning på Sportboendet eller på hotell Mittlandia. Frukost, lunch och middag går också att beställa, säger cupgeneralen Benny Matsson.

Anmälda lag så här långt:
Division 2-lag:
Härnösands FF
Selånger FK
Sollefteå GIF
Ånge IF
Division 3-lag:
Gottne IF
Kubikenborgs IF 
Strands IF 
Ytterhogdals IK
Division 4-lag:
Fränsta IK (inte spikat ännu)
Matfors IF
Stuguns BK
Östavalls IF
Division 5-lag:
Ljunga IF
Svegs IK
Torpshammars IF 
Ånge IF 2

Ånges båda lag i Berners Cup såg ut att hålla nollan hela turneringen igenom men med matchens sista spark lyckades Härnösand spräcka den med en straffspark. Edib Kurtovic var det som inte visade någon barmhärtighet från elva meter. Då hjälpte det inte att Lloyd Saxton gick åt rätt håll. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Gruppseger även för Ånges A-lag men Lloyd Saxtons nolla spräcktes med sista sparken
(2014-03-02)
Ånges B-lag höll nollan hela cupen.
Ånges A-lag höll nollan hela cupen - nästan.
I slutsekunderna tilldömdes Härnösand straff och då först sprack Lloyd Saxtons nolla då exekutor Edib Kurtovic höll huvudet kallt.
Nu hade det inte mer än akademisk betydelse då Ånge även vann sin sista match i turningen, 3-1 mot div. II-kollegan Härnösands FF, och tog hem segern i grupp 4.
- Jag tycker vi gör en stabil insats även om vi precis som de andra lagen inte är på topp ännu. Vi hade väl lite svårt med målskyttet, men positivt att vi kom till mållägen. Defensivt kändes det organiserat och stabilt, säger Ånges huvudtränare Benny Matsson.
I grupp 3, som även den slutfördes idag, såg Kuben som segrare vilket var "Tigerrändernas" andra turneringsseger då man även vann five-a-side-turneringen MittMediaCupen härförleden.
Även i den sista matchen blev det seger, 3-0 mot ett förstärkt GIF U19.
- Jag är extra glad åt segern i cupen då vi gått runt på hela truppen och alla kan känna sig delaktiga att ha bidragit, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
På det hela taget en bra turnering och inte minst väl arrangerad av Ånge IF. Dom klubbarna jag pratade med var alla mycket nöjda. Frösös spelare hade t ex betalat 1 000 kr ur egen ficka för att få deltaga. Hatten av för Greger Gustin, Benny Matsson, Peder Mousten, Lennart Cederberg och alla andra i Ånge IF.
Bilder från turneringen och lite mer info och kuiosa kommer att läggas in under morgondagen. Nu gör Lokalfotbollen helg efter 24 fotbollsmatcher i högt tempo.
Kan vara värt att nämna att Lokalfotbollen haft nästan 15 000 träffar när det gäller Berners Cup så intresse verkar fortfarande finnas för vår lokala fotboll, trots att vi precis bara äntrat mars månad! Och snart är vet Värmecupen...
all info om grupp 1
all info om grupp 2
all info om grupp 3
all info om grupp 4

Joakim Edström har ett jätteläge Timrå ledningen mot div. II-laget Härnösand men dessvärre hinner försvaret täcka upp och matchen slöt 0-0. Jonas Wallerstedt, #15, följer händelseutvecklingen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Finalspel i "elitgrupperna"
(2014-03-02)
Idag avslutas Berners Cup i Ånge med fyra matcher då "elitgrupperna" 3 och 4 skall avgöras.
Ånge och Härnösand spelar final i grupp 3 medan GIF U19 och Kuben gör upp om titeln i grupp 4.
Dagens matcher:
10:00 GIF Sundsvall U19 – Kubikenborgs IF (grupp 4) 1-2
11:00 IFK Timrå – Strands IF (grupp 3) 1-0
12:00 Ånge IF – Härnösands FF (grupp 3) 3-1
13:00 Frösö IF – Granlo BK (grupp 4) 3-0
Klicka på resultaten för referat och mer matchfakta

I matchen mellan Ljunga och Fränsta försökte vinrödas Patrik Larsson ta kål på Lokalfotbollen med ett stenhårt men föga välriktat skott. Tur att man har lite reaktionsförmåga kvar... Foto: Janne "Mittbenan" Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ånge fortsätter hålla nollan i den egna cupen
(2014-03-02)
Ånge IF:s andralag blev det första laget att ta hem en titel i Berners Cup då man ganska komfortabelt vann grupp 2 och det dessutom utan att målvakten Khodor Hellani slapp vittja sitt nät. Full pott och 11-0 i målskillnad imponerar.
Samtliga lag i gruppen fick förövrigt smaka på segerns sötma då även Sveg, Ljunga och Fränsta vann varsin match.
Grupp 1 togs hem av Stuguns BK sedan man i gruppens sista match besegrat Matfors med klara 3-0 och visat upp en imponerande skärpa när bollen väl skulle in i nätet.
Tvåa kom Söråker trots att man förlorade mot Östavall med 0-1 i sin sista match då målskillnad och inte inbördes möte avgjorde.
I "elitgrupperna" 3 och 4 är det fortfarande öppet om vilka lag som kommer att ta hem segrarna. Ånge vann båda sina matcher med 1-0 igår och det räcker med kryss mot Härnösand under söndagen för att plocka hem segern i grupp 3. Skall även bli spännande att se om Ånges båda lag kommer att gå igenom cupspelet med "rena lakan" d v s hålla sitt mål fritt påhälsning hela turneringen. Med det spel målvakten Lloyd Saxton visade upp under gårdagen är det definitivt ingen omöjlighet snarare tvärtom.
I grupp 4 har Kuben imponerat med två raka 3-0-segrar och i morgon väntar final mot GIF Sundsvalls U19-lag. Det räcker med Kubenkryss för vinst i cupen. I den första matchen mot Granlo gjorde t ex Joakim Sjödin 1-0 i stort sett direkt på avspark. Tror det max gick sju sekunder...
Granlo har vägt lite lätt i gruppen även om matchen mot GIF U19 var ett stort steg i rätt riktning till skillnad mot Kubenmatchen. Det har märkts att man gott runt på lite folk p g a skador, sjukdomar, jobb och resor. 16-årige Mike Persson fick hoppa in på kort varsel i målet och har skött sig över förväntan trots fem mål i baken så här långt.
16 matcher spelades igår och överraskande många bjöd på riktigt bra spel och flera klubbar verkar ligga långt framme redan i månadsskiftet februari/mars.
I morgon fortsätter det välskötta arrangemanget med finalspel i grupperna 3 och 4. Missa inte det på plats om ni kan!
Bilder från cupen är nu inlagda då det inte fanns någon chans att göra det under själva cupspelandet. Gå in på respektive grupp för lite fler bilder.
För gårdagens resultat ber jag er scrolla ner till artikeln nedanför och vill ni ha referat och matchfakta så klickar ni bara på slutresultatet så länkas ni vidare direkt till dom matcherna.

Amerikanen Gustavo Villaboas är i Ånge på provspel och trots att han spelade halvskadad och gick på halvfart på mittfältet och inte i anfallet i sin enda match i cupen visade "Gus" att han är en riktig klasspelare. Ypperlig teknik, bra spelsinne och en häxpipa till skott. Om ni inte tror mig, fråga Strands målvakt :-) Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Hur bra är Ånges nye amerikan?
(2014-03-01)
Fotboll, fotboll, fotboll - och ännu mer fotboll!
Under lördagen spelas det inte mindre än sexton fotbollsmatcher på Ånge IP och av alla spelare är jag, och säkert många andra, intresserade av Ånge IF:s nye amerikanske anfallare, Gustavo Villaboas. En spelare som sägs vara något utöver det vanliga.
- Håller allsvensk klass, säger ÅIF:s storsponsor Peder Mousten bestämt.
Vi får vänta till kl. 15:00 då han och hemmalaget visar upp sig för första gången i cupen. Men dessförinnan, och för all del efter efter, bjuds det på massor av skön fotboll.
Lördagens matcher:
08:00 Svegs IK – Ånge IF 2 (grupp 2) 0-2
09:oo Stuguns BK – Östavalls IF (grupp 1) 2-0
10:00 Matfors IF – Söråkers FF (grupp 1) 1-1
11:00 Fränsta IK – Ljunga IF (grupp 2) 1-0
12:00 Härnösands FF – IFK Timrå (grupp 3) 0-0
13:00 Söråkers FF – Östavalls IF (grupp 1) 1-0
14:00 Frösö IF – GIF Sundsvall U19 (grupp 4) 1-1
15:00 Strands IF – Ånge IF (grupp 3) 0-1
16:00 Granlo BK - Kubikenborgs IF (grupp 4) 0-3
17:00 Fränsta IK – Svegs IK (grupp 2) 1-3
18:00 Matfors IF – Stuguns BK (grupp 1) 0-3
19:00 Ljunga IF – Ånge IF 2 (grupp 2) 0-4
20:00 GIF Sundsvall U19 – Granlo BK (grupp 4) 1-2
21:00 Kubikenborgs IF – Frösö IF (grupp 4) 3-0
22:00 Härnösands FF – Strands IF (grupp 3) 1-0
23:00 IFK Timrå – Ånge IF (grupp 3) 0-1
Klicka på slutresultaten för referat och mer matchfakta​

I samband med Berners Cups invigning ingvigdes även den nya läktaren på Ånge IP. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Rivstart i cupen för Ånge 2
(2014-02-28)
Redan i Berners Cups första minut gjorde David Danielian 1-0 för Ånge 2 mot Fränsta och stakade ut segern som till slut landade på hela 5-0.
Danielian och Linus Sjölander prickade in två fullträffar var varav den senares ribba in till 4-0 var matchens vackraste.
I kvällens andra match besegrade Söråker Stugun med uddamålet av tre och Ljunga vände i nästa kamp 1-2 till seger 4-2.
Östavall och Matfors avslutade den första cupdagen med att kryssa, 1-1, i en match där ÖIF brände massor av lägen och får skylla sig själva att man inte lyckades bärga segern.
Överlag en trevlig förstadag som bjöd på helt okey spel med tanke på att det var första gången flera lag var ute på en fullstor plan.
I morgon skall det bli intressant att se Ånges nye amerikan som tydligen skall vara en spelare "extra ordinaire".
läs mer om matcherna i grupp 1
läs mer om matcherna i grupp 2

Kick-off ikväll i Berners Cup
(2014-02-28)
Klockan 18:00 lokal tid är det kick-off för Berners Cup i Ånge med matchen Ånge 2 - Fränsta.
Därefter bjuds vi i dagarna tre på inte mindre än 24 matcher, speltid 2 x 25 minuter, i de fyra olika grupperna med avslutning 13:00 på söndag med mötet Granlo - Frösö.
Lokalfotbollen kommer att vara på plats och försöka bevaka turneringen på bästa möjliga sätt.
Under Dagens Matcher kommer jag att uppdatera matcherna mål för mål och även andra händelser.
För statistik, resultat och referat från dom olika matcherna rekommenderar jag att gå in på respektive grupp här i den vänstra kolumnen.
Det är bara att hänga med här om du inte kan vara på plats!
Kvällens matcher:
18:00 Ånge IF 2 – Fränsta IK (grupp 2) 5-0 (3-0)
19:00 Stuguns BK – Söråkers FF (grupp 1) 1-2 (0-1)
20:00 Ljunga IF - Svegs IK (grupp 2) 4-2 (2-2)
21:00 Östavalls IF - Matfors IF (grupp 1) 1-1 (1-1)
läs mer om grupp 1
läs mer om grupp 2

Daniel Näslund har varit med sedan div. V-tiden i Ånge IF. Daniel Näslund har varit med sedan div. V-tiden i Ånge IF.

Inför Berners Cup:
Daniel Näslund, Ånge IF

(2014-02-28)
Då var det dags för den sista presentationen i intervjuserien inför Berners Cup och vad passar då bättre än av avsluta med en profil från arrangörsklubben Ånge IF - Daniel Näslund?
Då var det dags för den fjärde upplagan av Berners Cup. Hur känns det att få träningsspela på hemmaplan?
- Det är självklart roligt att det är dags för Berners Cup igen. Det är riktigt kul att se att det är så många lag som deltar också: Jag ser fram emot helgen.
Hur kändes det i höstas att ta steget upp till div. II med moderklubben?
-  Det känns givetvis underbart och är riktigt stolt över min moderklubb och framförallt att få ha varit med på resan ända från division V.
Har ni satt upp några målsättningar för den kommande säsongen?
- Vi har inte gått igenom målsättningarnarna riktigt tillsammans ännu men kan inte tänka mig att det är någonting annat än att hålla sig kvar och visa att vi även är ett slagfärdigt lag i division II.
Vad är din personliga målsättning för kommande säsong? 
- Mina egna målsättning är först och främst att få spela så mycket möjligt från start och utvecklas som fotbollsspelare av varje match och träning.
Vad önskar du dig mest just nu?
- 12 april! (seriepremiären, reds. anm.)
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Mike Persson, 16-årig målis i Granlo BK i helgen. Mike Persson, 16-årig målis i Granlo BK i helgen.

16-åring lösningen på Granlo BK:s målvaktsproblem?
(2014-02-27)
Det var länge ett frågetecken när det gällde målvaktsfrågan i Granlo BK inför Berners Cup. Av de tre målvakterna som finns tillgängliga i klubben tvingades samtliga lämna återbud av olika anledningar.
Därefter har klubben jagat målvakt till helgen och även fått löften från ett par, som dock brutits.
Nu har det emellertid löst sig, i sista stund.
- Ja, Mike Persson har lovat att ställa upp i helgen. En ung kille, bara 16 år ännu, som tillhört GIF:s ungdomsverksamhet men just nu i Selånger. Såg honom i GIF-tröjan ifjol i Värmecupen och han gjorde ett spännande intryck. Bl a svarade han för en "tvåfotare" som siste man. Gör han det i helgen får Nemin (Zulovic, tränaren) hjärtinfarkt, säger Granlos målvaktstränare Janne Pehrsson.
- Skall bli jättekul att lira i helgen. Var ett tag sedan jag stod men jag hoppas att det kommer att gå bra. Jag känner ju redan några av grabbarna i Granlo, kommenterar Mike Persson.

Semir Salia tillbaka på Ånge IP i helgen. Semir Salia tillbaka på Ånge IP i helgen.

Inför Berners Cup:
Semir Salia, Granlo BK

(2014-02-27)
Appropå Granlo BK. Näste spelare i intervjuserien inför Berners Cup är Granlos duktige yttermittfältare Semir Salia. Semir som även har ett förflutet i Ånge IF.
Du har spelat en halv säsong i Ånge IF men återfinns numera i Granlo BK som blev uppflyttade till div 4 inför den kommande säsongen. Vad har ni för målsättning?
- Ja det stämmer. Vår målsättning i Granlo BK är att etablera oss i div. IV i år.
Hur känns det att komma igång med träningsmatcher på stora ytor?
- Det känns riktigt bra och framför allt riktigt roligt att ängtligen få komma ut och börja spela.
Du som sagt tidigare spelat för Ånge IF. Vad är dina intryck av klubben?
- Ja det stämmer. Först och främst blev jag mycket fint mottagen av alla inom klubben. Mitt intryck av Ånge IF är att det är en mycket professionell förening både utanför och på fotbollsplanen vilket dom också har bevisat den senaste tiden.
Vad är din/dina personliga målsättningar för kommande säsong?
- Mina personliga målsättningar är att först och främst göra mitt bästa i alla matcher för Granlo BK och naturligtvis utvecklas till en ännu bättre fotbollspelare.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Att det ska bli helg så man äntligen kan börja spela matcher igen!
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Jonas Bergström, lagkapten i Matfors. Jonas Bergström, lagkapten i Matfors.

Inför Berners Cup:
Johan Bergström, Matfors IF

(2014-02-26)
Matfors IF är nya i både div. IV i år och i Berners Cup.
Lagkaptenen och pådrivaren Johan Bergström blev det som tog sig tid att ställa upp på dagens intervju inför helgens turnering.
Ni snuvade Ånge IF 2 på en plats i div. IV i sista omgången där du gjorde ett av dina sex mål förra säsongen. Hur ser du på förra säsongen?
- Vi hade en rolig säsong ifjol och fick göra många mål! Vi hittade under säsongen ett bra grundspel vilket gav oss många segrar.
Ni är nykomlingar i fyran men många i laget har rutin sedan tidigare i divisionen, vad har ni för målsättning i år?
- Målsättningen är att etablera oss i fyran igen. Många har som du säger varit med tidigare, så vi ser framemot att vara tillbaka!
Ni har värvat två spelare ifrån Ånge IF, Jimmy Söderberg och Tony Salthammer. Hur har dom sett ut hittills?
- Det är två kanonkillar som verkligen kommer tillföra mycket till vår trupp.
Vilken är din personliga målsättning för kommande säsong?
- Målsättningen är att ha en rolig och givande säsong med många segrar med ett bra "go" i laget.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Att Vasaloppsarrangörerna nere i Dalarna får minusgrader.
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Vinnarskallen Fors. Vinnarskallen Fors.

Inför Berners Cup:
Martin Fors, Kubikenborgs IF

(2014-02-24)
Då var det dags för intervju nummer fem i ordningen - Kubikenborgs IF:s Martin Fors tog sig tid att svara på några frågor.
Du spelade båda mötena mot Ånge IF ifjol i div. III. Vad kommer du ihåg från de matcherna?
- Jag är en spelare som sällan kommer ihåg situationer och dylikt efter en match. Jag analyserar gärna över mitt eget spel och fundererar lite på vad jag skulle kunna förbättra inför nästa match sedan släpper jag dom tankarna och blickar framåt. Detta gäller även utifrån lagets insats och vad vi gör bra och mindre bra, vad vi kan slipa på osv. Det finns dock någon/några situationer som etsat sig fast på näthinnan. Hemma på Kuben "hjälpte" jag Nordlund att kvittera till 1-1 genom att vara där med huvudet. Det var en duell som jag och Oskar gick upp i, han nickade den i mitt huvud och bollen smet in i bortre burgaveln över Christofer Högbom i kassen, 1-1. Som enligt mig dock speglade ett rättvist resultat för dagen. Gällande matchen i Ånge så är väl det jag tänker mest på hur farlig och effektiv just Nordlund är, enligt mig är han en riktigt bra fotbollsspelare. Stor och stark, snabb och skjuter som en häst sparkar, även riktigt bra i luften. Dessutom ödmjuk och trevlig. Jag kommer ihåg att han skickade ner mig i längdhoppsgropen med en rejäl axel mot axel. En schysst tackling med det kändes i kroppen. Ånge vann den gången rättvist och med facit i hand så hade vi inte mycket att sätta emot den gången. Även om vi skapade några farliga lägen mot slutet så ska vi vara glada att vi bara släppte in ett och inte mer.
Ni var länge med och krigade om seriesegern förra året men föll bort i slutet av säsongen. Förklaring?
- Vi var med bra från början, ända tills vi åkte på en torsk mot IFK Östersund borta. Då kändes det lite som att luften gick ur oss. Vi studsade aldrig riktigt tillbaka. Jag tycker ändå att vi avslutar hösten på ett OK sätt. Vinner de matcher vi ska vinna för att sluta trea. Dock gjorde Brunflo detsamma så vi slutade fyra till slut. Vi tappade lite viktiga spelare som Högbom (Christofer reds. anm) , Sjödal (André reds. anm) och Törnqvist (Fredrik reds. anm) p g a flytt, korsband respektive hjärtat. Den redan tunna trupp vi hade blev ännu tunnare och vi kunde inte ställa upp med samma elva någon match på hösten tror jag.
Vad har ni för målsättningar den kommande säsongen?
- Inför kommande säsong är målsättningen att vinna. Finns inget annat! Om man inte vill vinna behöver man inte hålla på! Sen får vi se hur långt det räcker, men det är målsättningen iallfall.
Ni vann finalen i MittMedia Cupen är du bl a gjorde ett av målen. Hur känns det och komma ut på stora ytor igen?
- Att vi vann MittMedia Cupen betyder egentligen inte så mycket. Klart det är skönt att vinna matcher men när spelet är så litet och man möter lag från olika divisioner så är det svårt att veta hur man ligger till. Men det kan jag ju säga att det känns ju bättre att gå obesegrad genom en sådan turnering och vinna den än att man hade förlorat några matcher och fundera på var man står. Gällande frågan om stora ytor känns det riktigt skönt. Jag personligen som inte är det största fanet av småytor tycker det är en fröjd att kliva ut på stort. Vi har kört på en tredjedel av Nordichallen nu sedan de öppnade och går ut på halvplan på Norrporten fr o m nästa vecka så det känns riktigt fint. Nu drar elvamanna- träningsmatcherna igång så det ska bli fantastiskt roligt.
Vad är din/dina personliga målsättningar för kommande säsong?
- Jag går alltid för vinst som jag sa tidigare så det finns inget annat i mitt huvud. Den dagen jag tappar suget att vinna, då lägger jag skorna på hyllan för då finns där ingen motivation kvar.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Svår fråga, riktigt klurig. Att spöa Tommy Lerstrand (Kubikenborgs IFs tränare reds. anm) i armhävningar!
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Inför Berners Cup:
Felix Häggström, GIF Sundsvall U19

(2014-02-23)
Dags för den fjärde intervjun och näste man till rakning är den nyblivne landslagsmannen Felix Häggström.
Stort grattis till uttagningen i P18/96 landslaget, hur känns det?
- Tack så mycket! Det känns bra! Det ska bli roligt och spännande att få mäta sig med Sveriges bästa spelare.
Ni i U21 spelar ofta träningsmatcher mot seniorlag, vad är den största skillnaden mellan att möta seniorer jämfört med de i din egen åldersgrupp?
- Jag tycker den största skillnaden mellan att möta seniorer jämfört med juniorer är närkampsspelet. Man måste vara orienterad och beslutsam hela tiden, annars "smäller det".
Har ni i laget satt upp någon målsättning för säsongen?
- Vi har inte satt upp några direkta mål ännu eftersom vi har många nya spelare till den här säsongen. Vi har inte riktigt spelat ihop oss. Det har sett bra ut på träningarna och vi är ett bra gäng, så det kommer bli en bra säsong!
Vad är dina personliga målsättningar för kommande säsong?
- Mina personliga mål är att ta en ordinarie plats i U21-laget. Jag hoppas att jag kan göra en hel del mål i år också.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Just nu önskar jag mig att få hålla mig frisk inför landslagslägret!
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Jonas Axelsson, ÖIF. Foto: Björn Sjödin. Jonas Axelsson, ÖIF. Foto: Björn Sjödin.

Inför Berners Cup:
Jonas Axelsson, Östavalls IF

(2014-02-22)
Dags för den tredje intervjun, Ångebekantingen Jonas Axelsson.
Det är för tredje året i rad ni deltar i Berners Cup. Hur upplever du som spelare cupen?
- Det är bara roligt, skönt och spela en cup och få ett par matcher i kroppen. Lite synd att vi inte fick möta Ånge vare sig i fjol eller iår.
Ni har nygammal tränare i Jens Östlund, hur känns det? Har ni satt upp några målsättningar inom laget ännu?
- Det känns bara bra. Lite annat från ifjol med hur vi ska spela, vi ska försöka spela mer offensivt. Det är en av målsättningarna, sen har vi inte snackat mer om de. Sånt lär komma framöver.
Vad är din/dina personliga målsättningar för kommande säsong?
- Haha, ja du. Kanske göra ett och annat mål?! Annars är det att bara spela bättre än förra året o hjälpa laget mer.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Att Arsenal vinner Premier League och Champions League.
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Markus Krutzén Markus Krutzén

Inför Berners Cup:
Markus Krutzén, IFK Timrå

(2014-02-21)
Då var det dags för den andra intervjuen inför Berners Cup. Denna gång IFK Timrås nye keeper Markus Krutzén.
Du var en av två målvakter i allstarmatchen mot GIF Sundsvall för två år sedan, sedan dess har du jobbat väldigt mycket och fått lägga fotbollen åt sidan något men nu gör du en nysatsning i IFK Timrå, hur känns det?
- Dels hade jag obekväma arbetstider som ofta krockade med träningar och matcher. Och att jag och min sambo kände att det blev för mycket helt enkelt. Jag var nästan aldrig hemma, antingen var det jobb eller fotboll som gällde och jag var sällan hemma med henne och min son. Nu har vi fått en dotter också på sju månader som jag självklart vill umgås med så mycket som möjligt. Anledningen till att jag har börjat lira igen är att mina och min sambos arbetsförhållanden har förändrats vilket har gjort att jag kan vara med och träna mer. Jag vet ärligt inte om jag skulle kalla det för satsning, jag vill prova och se om jag tycker det är kul och om jag fortfarande har något att bidra med. Än så länge är det kul att gå och träna och det är sköna grabbar i laget så det ska nog bli bra.
Vad har ni för målsättningar för den kommande säsongen?
- Vi har en ganska tunn trupp och kommer vara beroende av att vi kan hålla oss skadefria men om vi kan göra det så tror jag att klubbens målsättning med att vinna serien är fullt möjlig.
Vad är din/dina personliga målsättningar för kommande säsong?
- Min egen målsättning är att försöka hitta glädjen att spela igen och att kunna hjälpa laget att vinna serien i år.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Jag önskar att jag vann drömvinsten på lotto, men mest av allt önskar jag att min familj och vänner ska må bra.
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Cihan Sener, Strands IF, är tillbaka på Ånge IP i helgen. Ifjolsommar deltog han i allstarmatchen mot GIF Sundsvall. Nu är han åter för spel i Berners Cup. Foto: Björn Sjödin.

Strands Cihan Sener först ut i Björn Sjödins intervjuserie inför Berners Cup
(2014-02-20)
Till helgen är det åter dags för Berners Cup på Ånge IP:s konstgräs.
Och precis som ifjol kommer Lokalfotbollen att ta hjälp av Björn Sjödin och hans intervjuer av spelare som kommer att delta i turneringen.
Först ut är Strands IF:s Cihan Sener, Strands IF.
Förra året gjorde vi ett par uppskattade intervjuer, detta kommer vi även att göra i år. Först ut Cihan Sener från Strands IF.
Du gjorde fyra mål på tre matcher under förra årets Berners Cup, hur tror du det kommer gå i år?
- Jag gjorde fyra mål på 2 matcher då jag vilade en. Vi är bättre nu med a-laget och vi fick tid och spela tillsammans och vi känner nu varandra mer.
Du var med i allstarmatchen mot GIF Sundsvall som spelades i Ånge i somras, hur kändes det?
- Det kändes bra.
Ni vann div. IV Hälsinglad ifjol, vad har ni för målsättningar i år i trean?
- Vi kommer möta svårt motstånd. Vi vann fyran förra året med ett riktig ungt lag och nu är vi i div. III. Allt är snabbare och vårt mål är att lära känna trean och sedan göra vårt bästa, kanske nå en mittenplacering.
Vad är din/dina personliga målsättningar för kommande säsong?
- Jag själv ska försöka göra mitt bästa i alla matcher, koncentrera mig på fotboll och som vanligt ska försöka vinna skytteligan.
Vad önskar du dig mest just nu?
- Just nu vill jag bara till Ånge för tredje gången i livet.
länk till Björn Sjödins hemsida på Svenska Fans

Cupgeneral Matsson. Cupgeneral Matsson.

Berners Cup växer ytterligare
(2014-02-13)
Fredagen den 28 februari inleds den fjärde upplagan av Berners Cup och i år växer Benny Matssons cup ytterligare då det är hela 16 lag anmälda.
Dessa kommer att spela i fyra grupper vilket betyder tre matcher per lag och speltiden kommer att vara 2 x 25 minuter.
Något slutspel mellan grupperna kommer inte att ske.
- Vi har valt att placera lagen i jämna divisionsgruppen och att man skall få tre bra träningsmatcher, säger cupgeneralen Benny Matsson vars lag möter Härnösand, IFK Timrå och Strand i en av de två "elitgrupperna".

Spelprogrammet:

Fredag 28 februari
18:00 Ånge IF 2 – Fränsta IK (grupp 2)
19:00 Stuguns BK – Söråkers FF (grupp 1)
20:00 Ljunga IF - Svegs IK (grupp 2)
21:00 Östavalls IF - Matfors IF (grupp 1)

Lördag 1 mars
08:00 Svegs IK – Ånge IF 2 (grupp 2)
09:oo Stuguns BK – Östavalls IF (grupp 1)
10:00 Matfors IF – Söråkers FF (grupp 1)
11:00 Fränsta IK – Ljunga IF (grupp 2)
12:00 Härnösands FF – IFK Timrå (grupp 3)
13:00 Söråkers FF – Östavalls IF (grupp 1)
14:00 Frösö IF – GIF Sundsvall U19 (grupp 4)
15:00 Strands IF – Ånge IF (grupp 3)
16:00 Granlo BK - Kubikenborgs IF (grupp 4)
17:00 Fränsta IK – Svegs IK (grupp 2)
18:00 Matfors IF – Stuguns BK (grupp 1)
19:00 Ljunga IF – Ånge IF 2 (grupp 2)
20:00 GIF Sundsvall U19 – Granlo BK (grupp 4)
21:00 Kubikenborgs IF – Frösö IF (grupp 4)
22:00 Härnösands FF – Strands IF (grupp 3)
23:00 IFK Timrå – Ånge IF (grupp 3)

Söndag 2 mars
10:00 GIF Sundsvall U19 – Kubikenborgs IF (grupp 4)
11:00 IFK Timrå – Strands IF (grupp 3)
12:00 Ånge IF – Härnösands FF (grupp 3)
13:00 Frösö IF – Granlo BK (grupp 4)

...och så här ser gruppindelningen ut:

Grupp 1
Matfors IF
Stuguns BK
Söråkers FF
Östavalls IF
spelprogrammet grupp 1

Grupp 2
Fränsta IK
Ljunga IF
Svegs IK
Ånge IF 2
spelprogrammet grupp 2

Grupp 3
Härnösands FF
IFK Timrå
Strands IF
Ånge IF
spelprogrammet grupp 3

Grupp 4
Frösö IF
GIF Sundsvall U19
Granlo BK
Kubikenborgs IF
spelprogrammet grupp 4