Distriktsmästerskapet 

Pernilla Lundgren blockerar målvaktens framfart och Maja Nyman kan nicka in ett av Alnös 14 mål i DM-mötet mot Matfors hemma på Släda IP i premiäromgången. Foto: Fredrik Lundgren.

Ifjol gjorde distriktsmästerskapet comeback i Medelpad efter några år i träda.
Då vann Selånger på herrsidan och Alnö på dam.
läs mer
Nu är det dags att kora 2014 års mästare.
OBS! Scrolla ner en bra bit för damerna!

Herrar

DM-mästare 2014 - SELÅNGER FK! Stående fr v: Oliver Widahl, Faress Mohammed (bakom), Hakim Rouass, Christoffer Brännström, Mattias Svelander, Martin Ålin, Ridwan Beyan och Stefan Grönlund. Mellersta raden fr v: Per Nyman, Sebastian Sandberg, Dennis Andersson, Fredrik Olofsson, Haris Camo och Mike Karinga Persson. Knästående fr v: Petter Andersson, Petter Henriksson, Christofer Nerkman, Jens Gustafsson och Filip Glantz. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilden för att göra den större)

Selånger försvarade herrtiteln
–  bäst i Medelpad igen!

(2014-09-17)
Det blev Selånger dubbelt igen.
Damerna säkrade sin DM-titel igår.
Och idag försvarade herrarna sin.
Rycket från 0–1 till 4–1 sista kvarten av den första halvleken visade sig bli avgörande.
Kuben reducerade visserligen till 4–2 i början av den andra med då stoppade division 2–laget in en pollett till och gick ifrån till en 7–2–victoria.
Siffror som emellertid inte speglade matchbilden men marginalerna var på Selångers sida samtidigt som man var kliniska i sina avslut.
– Roligt att få vinna DM. Vi har tagit turneringen på allvar och det skall bli kul att få spela i svenska cupen nästa år, säger Selångers tränare Jonas Westring, som själv inte ville vara med på lagbilden ovan.
– Låter kanske underligt men spelmässigt gjorde vi en bra match men Selånger straffade oss hårt på våra misstag, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand..
Målens historia:
• 0-1 Marcus Jonsson 27
Klapp-klapp-anfall innan Marcus avlutade distinkt från 10 meter. Vackert!
• 1-1 Oliver Widahl 29
Oliver kom fri och avslutade men föll sedan över målvakten "Jocke" Strömblad och domaren dömde straff. Oliver lade själv straffen säkert till vänster om "Jocke".
• 2-1 Oliver Widahl 37
Målet föregick av en tveksamt dömd frispark till SFK i närheten av hörnflaggan. Efter lyftningen blev det tilltrasslat inne i boxen, Strömblad gjorde en jätteräddning på ett närskott men Widahl snappade upp returen och tofflade in den.
• 3-1 Christoffer Nerkman 39
Nekrman tog tillvara på en svag undanrensning från Stefan Lagergren i Kuben, hans kanske enda misstag i matchen, och placerade bollen utom räckhåll för kubenkeepern.
• 4-1 Oliver Widahl 45
Widahl kom fri efter väggspel och tåade in spiken.
• 4-2 Fredrik Thörnqvist 54 
En perfekt genomspelning av Marcus Jonsson till en djupledslöpande Fredrik Thörnqvist som avslutade kliniskt efter marken.
• 5-2 Christoffer Nerkman 60
Nerkman fick bollen till vänster utanför straffområdet, vek inåt och avlossade ett dödligt markskott som borrade sig in i den borte gaveln.
•  6-2 Fredrik Olofsson 74 
Oliver Widahl lade en boll på djupet, "Jocke" Strömblad rusade utanför straffområdet men blev rundad av "Frode" Olofsson som drev några meter innan han rullade in sexan i tom kasse.
• 7-2 Faress Mohammed 84
En öppen och sevärd match fick ett läckter avslut då Faress böjde in ett skott från drygt 25 meter med både kraft och precision.
-

Dubbla DM–titlar för Selånger?
(2014-09-17)
Igår tog Selångers damer hem DM–titeln.
Ikväll skall klubbens herrar kopiera bedriften är det meningen.
SFK vann även ifjol efter finalseger mot överraskningslaget Östavall så för deras del är man regerande mästare men Kuben vill mer än gärna putta rödblått av tronen trots att det skiljer en division mellan lagen.
Vilka drar det längsta strået i den randiga finalen?
Avspark kl. 19:00 på Medelpads "nationalarena".
Skall bli intressant att se om matcharrangemanget håller en högre standard ikväll när det är herrarnas final...
-

FINAL:

Selånger FK – Kubikenborgs IF 7–2
2014-09-17 - 19:00 - Norrporten Arena (match 26)
0-1 Marcus Jonsson 27
1-1 Oliver Widahl 29
2-1 Oliver Widahl 37
3-1 Christoffer Nerkman 39
4-1 Oliver Widahl 45
4-2 Fredrik Thörnqvist 54 
5-2 Christoffer Nerkman 60
6-2 Fredrik Olofsson 74 
7-2 Faress Mohammed 84
Domare:Rickard Lingensjö, Kvissleby (helt okey)
Ass. domare: Anton Grönlund, Sundsvall och Daniel Yng, Sundsvall
Publik: 66
Matchfakta

Fredrik Törnqvist gav Kuben en bra platt-form när han gav sitt lag en tidig ledning. Fredrik Törnqvist gav Kuben en bra platt-form när han gav sitt lag en tidig ledning.

Kuben överraskande till final
(2014-08-27)
Även den andra DM-semifinalen slutade med siffrorna 3–1 och lite överraskande var det division 3–laget Kuben som drog det längsta strået.
Ånge hade som väntat bollen i sin ägo men ett mycket
gediget försvarsspel och snabba omställningar från Kubens sida lade grunden för segern. 
Hemmatränaren Tommy Lerstrand var förstås belåten:
– Vad ska jag säga? I kväll tycker jag att vi var bättre än Ånge. De hade mer spel i första halvlek, men skapade inte mycket, säger han till st.nu.
I stället var det Kuben som gjorde målen. Det ena snyggare än det andra.
– Vi hade 2–0 i halvtid och i anda byter de in Oskar Nordlund och Alex Reid och skapar tryck. Samtidigt får vi flera fina kontringslägen och lyckas även göra 3–0, säger Lerstrand.
-

Oliver Widahl satte SFK:s båda fullträffar i DM-semifinalen mot GIF Sundsvall. Oliver Widahl satte SFK:s båda fullträffar i DM-semifinalen mot GIF Sundsvall.

Titelhållarna klara för ny DM-final
(2014-08-26)
Selånger vann DM ifjol på herrsidan och nu är man ånyo klar för final sedan man inte haft några problem att besegra GIF Sundsvalls U19–lag med 3–1.
Oliver Widahl gav hemmalaget en tidig ledning och precis innan pausvilan hittade Christofer Nerkman rätt.
Den andra halvleken blev något chansfattigare och det krävdes en straff för att sätta nätet i dallring. Exekutor var Oliver Widahl som därmed blev tvåmålsskytt.
I slutminuten tröstmålade Peter Wilson för GIF men det var mer av akademisk betydelse.
– Det var inga siffror som speglade matchen. 7–2 hade varit ett rimligt resultat sett till målchanserna. Visst är GIF–ungdomarna talangfulla men dom har fortfarande en bit kvar att nå upp till division 2-nivå på seniorsidan, säger Selångers målvaktstränare Håkan "Fessa" Carlsson.
– Selånger skapade bättre målchanser än oss, de spelade lågt och gick på kontringar och var effektiva där, säger GIF-tränaren Mikael Bengtsson till st.nu, och som inte var helt nöjd med planens beskaffenhet.
– Vi hade velat ha ett bättre passningsspel än vad vi hade. Det låter kanske som en dålig bortförklaring, men planen ställde det till det lite för oss. Men överlag är jag ändå relativt nöjd med prestationen, säger Bengtsson.
-

Semifinaler:

Selånger FK – GIF Sundsvall 3–1
2014-08-26 - 18:00 - Bergsåkers IP (match 25)
Matchfakta

Kubikenborgs IF – Ånge IF 3–1
2014-08-27 - 18:00 - Kubikenborgs IP (match 24)
Matchfakta

Aaron Brown (knästående och skymd i bakgrunden) lyckades på något outgrundligt sätt stöta bollen förbi hela Timråförsvaret och ända in i nätmaskorna. Det målet blev matchens enda och div. II-laget Ånge är därmed vidare till semifinal i DM. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

IFK Timrå gav Ånge IF full huggning i DM
​– lättare då för Selånger att ta sig vidare

(2014-08-12)
IFK Timrå gjorde en riktigt bra insats i DM mot Ånge IF i "Grytan" och sett till målchanserna som lagen skapade hade det inte varit orättvist med en hemmaseger.
Khodor Hellani gjorde en prakträddning på Oscar Fors nick, Jonas Wallerstedt hade flera fina lägen, bl a en nick som inte riktigt fick fäste på skulten och slank utanför, men närmast var nog Martin Vestins skott som tog i insidan av stolpen.
Matchens enda mål stötte Aaron Brown in tidigt in i matchen. En boll som studsade förbi ett helt knippe Timråspelare innan den lade sig tillrätta i burgaveln (se bilden ovan).
– Jag tycker inte om att förlora men jag är mycket nöjd med spelet och vi skapade minst fem riktigt bra lägen och jag lider med grabbarna att vi åtminstone inte tar matchen till förlängning. I andra halvlek så tryckte vi tillbaka Ånge rejält, säger IFK Timrås tränare Patrik Nylund.
– Vi hade en halvlek var där Timrå snäppade upp ju längre matchen led. Jonas Wallerstedt var hela tiden farlig i luften. Viktigt att vi tog oss vidare. Sedan visade några spelare som fick chansen att dom vill starta även i division 2, säger Ånges tränare Benny Matsson.
Övriga matcher:
Östavall fick aldrig någon revansch för finalförlusten ifjol.
Selånger kom upp till Skogsvallen och gjorde processen kort – 11–1!
– Ja, vad säger man? Aldrig roligt att förlora med stora siffror men Selånger var riktigt riktigt bra för vi var ändå inte så dåliga som siffrorna visar, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Vi hade nog förväntat oss lite värre motstånd än vi fick. De hamnade lite fel i banan så vi kom rätt enkelt bakom deras backlinje, säger Selångers tränare Jonas Westring till st.nu.
GIF Sundsvalls ungdomar slog ut Stöde efter förlängning. Normalt i DM spelas förlängningarna 1 x 15 men för säkerhetsskull lirades det 2 x 15 den här gången. Likt förbenat vann Giffarna och gjorde ett extramål varje förlängsningskvart.
Stöde kvitterade till 2–2 i slutet av matchen men fick trots detta ändå med 2–4 till slut.
Söråker stred på tappert hemma på Löta mot Kuben men fick ge sig med 1–4.
– Men vi skakade dom rejält. Vi borde haft ledningen med 3–1 efter en kvart men vi bränner chanser som vanligt. Patrik Lundgren hade en nick i ribbkrysset och var hur nära som helst strax därpå att fläka in 2–1, säger Söråkers tränare Stefan Hellberg,
Istället var det Kuben som kunde gå till pausvila med en 3–1–ledning.
– I inledningen av den andra lyfte Anders Viklund över öppet mål från två meter och Emil Sjögren träffade ribban. Men det vill sig inte för oss. Nu hade även Kuben många lägen som dom brände och sett över 90 minuter så vann dom väl rättvist även om jag tycker vi gjorde en kanonmatch, avslutar Hellberg.
Gult kort delas ut till tre av domarna som inte lyckades lägga in resultat och matchfakta på fogis före kl. 23:35. Den enda som får godkänt är veteranen Hans Grönlund som lade in den viktiga informationen efter hemkomsten från Stöde. Hans som i sin tur lade till en extra förlängsningskvart i sin match. Något som inte spelade någon roll resultatmässigt i slutändan...

Kvartsfinaldags i DM
(2014-08-12)
Så var vi framme vid herrarnas kvartsfinaler i DM och det bjuds på några intressanta möten.
IFK Timrå mot div. II-laget Ånge kan bli en godbit, lite beroende på vilka lag som man ställer på benen. "Fullt utrustade" blir det här en sevärd tillställning!
– Vi kommer med ett bra lag men vi kommer att ge några "på gränsen-spelare" chansen, bl a Khodor Hellani i mål så det blir några normalt ordinarie spelare som vilar idag, säger Ångetränaren Benny Matsson.
– Vi ställer upp det starkaste vi kan ställa på benen i dagsläget och vi skall göra en så bra prestations som möjligt tillsammans så får vi se hur långt det räcker mot Ånge, säger Timrås tränare Patrik Nylund.
Även Östavall får besök hemma på Skogsvallen av ett div. II-lag, Selånger. Lagen möttes i fjolårets final som den minnesgode kanske kommer ihåg. Då vann SFK med sitt A-lag. Frågan är vilket gäng man åker västerut med idag?
Östavall är formstarka och kan skrälla om inte Selånger är tillräckligt vaksamma.
GIF Sundsvall kör med sitt ungdomslag i DM och lär få full huggning med Stöde, om nu västralaget fått "ordning på grejorna".
Söråker sladdar i fyran och gästas av div. III-laget Kuben. Kuben är i en formsvacka och kanske kan en seger med div. IV-laget få "Tigerränderna" att kliva ur den? Om inte annat ett bra tillfälle att ge bänkspelarna chansen då dessa inte har något andralag att husera i i år.
Skall bli spännande att se om vi får någon "jättedödare" i afton. En DM-seger ger ju ändå en plats i Svenska Cupen nästa år. Något som borde fungera som en morot. Kanske inte för Selånger som avböjde sin medverkan ifjol men de andra lagen?

Kvartsfinaler:

IFK Timrå – Ånge IF 0–1
2014-08-12 - 19:00 - Timrå IP (Grytan) (match 20)
Matchfakta

Söråkers FF – Kubikenborgs IF 1–4
2014-08-12 - 19:00 - Söråkers IP (match 21)
Matchfakta

Östavalls IF – Selånger FK 1–11
2014-08-12 - 19:00 - (match 22)
Matchfakta

Stöde IF – GIF Sundsvall 2–2 (2–4 efter förlängning)
2014-08-12 - 19:00 - Stöde IP (match 23)
Matchfakta

Tomas Decker gjorde Stödes segermål i DM-matchen mot Sund. Foto: Janne Pehrsson, Lokal-fotbollen.nu. Tomas Decker gjorde Stödes segermål i DM-matchen mot Sund. Foto: Janne Pehrsson, Lokal-fotbollen.nu.

Stöde vände mot Sund i DM
(2014-07-23)
I den kvarvarande matchen i åttondelsfinalerna, den mellan Stöde och Sund, lyckades "äntligen" ett lag från en lägre serie slå ut ett från en högre.
Men det såg länge ut som om div. III-laget skulle gå segrande ur kampen.
Efter en jämn första halvtimme gav André Westergren Sund ledningen.
Tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Tomas Eriksson och när mindre än tio minuter återstod skickade en annan Tomas, Decker, in segerbollen för hemmalaget – en liten mörsare i det borte hörnet.
– Tycker att vi ägde en halva var i första men sedan i andra halvlek tog vi över och malde ner dom och vann rättvist, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
I nästa omgång väntar nu GIF Sundsvall för Stöde IF. Vore häftigt om Giffarna kom med A-laget till Stöde IP men det lär dessvärre inte hända. Eller?

Skrällfritt i herrarnas DM-spel denna gång
(2014-07-22)
Kvällens omgång i DM blev kemiskt fritt från skrällar, på såväl herr- som damsidan.
Närmast var Ljunga som krigade till sig en förlängning mot Söråker, där dock Patrik Lundgren avgjorde med sitt andra mål för dagen.
Sidsjö-Böle, precis som Ljunga div-V-lag, hade också någonting stort på gång mot Selånger och låg bara under med 0–1 i paus. 
I den andra orkade man inte stå emot ett i stort sett ordinarie div. II-lag och fick till slut ge sig med 0–7. 
– Är ändå sjukt stolt hur grabbarna genomförde matchen, säger S/B-tränaren Emad Nademi.
Även vårt andra div. II-lag gick vidare, men Ånge fick "nöja sig" med en uddamålsseger av tre mot ett stretande Svartvik uppe på Hemmanet.
– Svartvik var bra men när vi kom igång och rullade boll hade dom svårt att hänga med i backlinjen. Vi var närmare 3–1 än dom 2–2, säger Ånges materialförvaltare Örjan Ström.
Medskogs höll 0-1 mot Kuben fram till minut 52. Då satte Zakaria Bel Mekki 0–2 och sedan seglade div. III-laget vidare till 0–6.
Även Torpshammar orkade med en halvlek i sin match mot ett lag snäppet högre i seriehierakin.
– Vi släppte in ett självmål redan i den första minuten men sedan höll vi 0–1 till paus och det såg bra ut inför andra halvlek. Tyvärr blev det lite virrigt i inledningen och Östavall kunde göra 0–2 och sedan vinna med 1–4, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
IFK Timrå tog sig som väntat också vidare. Laget från mellersta Norrlandstrean tog tidigt loven av Matfors. Unge Konrad Ålund satte två mål första tjugo och när Oscar Fors satte trean med knappt tio minuter kvar var avancemanget klappat och klart.
Lucksta hade 1–0 i paus mot ett ungdomligt GIF Sundsvall, som dock vände på steken i andra och är vidare efter 2–3.
En match återstår innan kvartsfinalerna och det är Stöde–Sund som spelas i morgon onsdag.

Sommarvilan slut – ikväll är det dags för åttondelsfinalerna i DM
(2014-07-22)
Nu är sommarledigheten över för våra lokala klubbar.
Idag är det nämligen dags för åttondelsfinalerna i Distriktsmästerskapet.
I den här omgången går våra förbundslag in i turneringen, d v s våra lag i Superettan, div. II och III. Giffarna dock knappast med sitt A-lag utan lär precis som ifjol ställa upp med ett pojk- eller juniorlag. Synd för Lucksta och publiken på Sörforsvallen.
Div. II-lagen Ånge och Selånger får på bortaplan möta Svartvik respektive Sidsjö-Böle medan våra lag i trean lottats enligt följande:
Matfors IF – IFK Timrå, Medskogsbrons BK – Kubikenborgs IF och Stöde IF – Sund IF. Den senare matchen spelas dock först i morgon.
Har vi några potentiella skrällar i den här DM-omgången då?
Nja, skall i så fall vara att Stöde från fyran slår ut Sund från divisionen snäppet högre. Men jag vet inte om det skulle kunna kallas skräll direkt.
I övrigt hänger det mycket på vilka lag klubbarna ställer upp med. Kommer Selånger med A-laget till Sidsjövallen eller blir det div. V-laget som får försvara SFK:s färger i DM?
19:00 i är det i alla fall kick-off för kvällens matcher.
Då det är många matcher i afton i DM, även damer, behöver jag klubbarnas och domarnas hjälp i afton att efter sina matcher skicka in matchfakta. Gärna med en kort kommentar om matchen.
Mail: janne@lokalfotbollen.nu
Sms: 0730 - 49 88 88

1/8-finaler:

Matfors IF – IFK Timrå 0–3
2014-07-22 - 19:00 - Thulevallen (match 12)
Matchfakta

Svartviks IF – Ånge IF 1–2
2014-07-22 - 19:00 - Svartviks IP (match 13)
Matchfakta

Ljunga IF – Söråkers FF 2–3 efter förlängning
2014-07-22 - 19:00 - Ljungalid (match 14)
Matchfakta

Medskogsbrons BK – Kubikenborgs IF 0–6
2014-07-22 - 19:00 - Viforsplan (match 15)
Matchfakta
 
Sidsjö-Böle IF – Selånger FK 0–7
2014-07-22 - 19:00 - Sidsjövallen (match 16)
Matchfakta

Torpshammars IF – Östavalls IF 1–4
2014-07-22 - 19:00 - Torpshammars IP (match 17)
Matchfakta

Lucksta IF – GIF Sundsvall 2–3
2014-07-22 - 19:00 - Sörforsvallen (match 19)
Matchfakta

Stöde IF – Sund IF 2–1
2014-07-23 - 19:00 - Stöde IP (match 18)
Matchfakta

Nästjumbon i femman, Hassel, var nära att skrälla i DM mot Söråker men div. IV-laget kunde avgöra på slutet tack vare Patrik Lundgrens 2-1-mål. Här fredar emellertid målvakten Robert Sundin, normalt forward, sitt mål med en utboxning. Foto: Fredrik Lundgren (klicka på bilden för fler bilder från matchen).

Skrällar i DM
(2014-06-18)
Ikväll spelades sextondelsfinalerna i DM och det blev några skrällar faktiskt.
Dock inte mellan Wiskan och Ljunga. Tre matcher på lika många dagar blev som väntat för mycket för "The Whispers". Men man var inte långt borta från ett avancemang. Michael Jensen satte fyra mot Indal igår och idag satte han ledningsmålet. Ljunga vände emellertid men det var inte förrän i den 86:e minuten som Jonas Carlsson kunde slå in segermålet. En förlängning hade förmodlingen knäckt Wiskan och syrgasen fått plockats fram.
Alnö vann häromdagen i div. IV mot Medskogs med 5–0. Ikväll möttes man igen och serieledarna i fyran ledde med 3–1 i paus. Då fick MBK en lidersk knäpp och sparkade in fyra pytsar bakom Alnös unga målvakt i den andra halvleken och kunde gå vidare med 5–3.
– Vet inte riktigt vad som hände. Vi var överlägsna i den första men i andra spelade dom ut oss fullständigt, säger Alnös lagledare Magnus Svensson.
Andra överraskningar igår var:
...att div. V-ledarna Sidsjö-Böle slog ut Essvik från serien över. Men vem vet, kanske möts man i hissen i höst?
...Torpshammar vann klart med 4–1 över Holm, som visade upp ett stelt och tafatt spel. Man verkar inte bli vän med bollen så här långt inne i säsongen.
– Nu gäller det att glömma dagens insats och fokusera på nästa seriematch, säger Holmtränaren Thomas Åslin efter matchen.
– Lite av framtidens A-lag fick chansen att visa upp sig och alla tre,  Lucas Bohlin, William Poromaa, Filip Fahlström, tog verkligen chansen. Kul att se, säger Cliff Nordin i Torpshammars IF.
...att Svartvik som gått tungt i fyran vann mot topplaget Kovlan med matchens enda mål, inprickat av Admir Adra. Kanske var det vad som behövdes för fjolårets skyttligavinnare som varit iskall så här långt i serien.
Nära skjuter ingen hare:
...Granlo kom utan avbytare och med två målvakter. Trots det så pressade man hemmalaget Matfors fram till den sista minuten av förlängningen då Jimmy Söderberg kunde sätta 3–2.
– Vår tränare Nermin Zulovic fick spela i 105 minuter och jag trodde knappt att han skulle överleva. Han fick gå in i depå några gånger och få luft från inhallatorn, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
...även IFK Sundsvall fick till en förlängning borta mot serieledarna i fyran, Stöde. Väl där kunde hemmalaget göra två mål och gå vidare.
...Hassel ledde med 1–0 och hade chanser till utökning flera gånger om men Söråker lyckades krångla sig ur greppet trots en utvisning i mitten av den andra halvleken och vinna med 1–2. Patrik Lundgren satte segerbollen med blott fyra minuter kvar på uret.
– Synd att vi inte satte chanserna när vi hade dom på gaffeln, säger team managern Seth Larsson, som ville berömma nyförvärven Olof Torstensson och Jacob Glas lite extra.
...Ljustorp tog en tidig ledning, Fitim Ugzmailji i minut sex, och höll den tills inledningen av den andra då Haik Danielian kvitterade. Giorgius Johansson verkar har kommit igång nu lagom till serieuppehållet och det var också han som sköt 1-2 med knappa tjugo minuter kvar.
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Martin Hultin - viking och spelande tränare i Wiskan. Martin Hultin - viking och spelande tränare i Wiskan.

Jobbigt för Wiskan
(2014-06-18)
Tufft för lilla Wiskan
I måndags slog man Sund 2 i sexan, igår vann man den uppskjutna DM-matchen mot Indal med 8–1 och idag är det dags för match nummer tre på lika många dagar då man tar emot Ljunga nästa omgång av DM, sextondelsfinalerna.
– Vi är vikingar och det är härligt att få spela fotboll och efter mycket om och men har vi även fått tag i en målvakt tills ikväll. Dom vi har är ju skadade och Stödes reservkeeper får vi inte låna i DM. Vet inte vad killen heter men har visst inte stått pp 10–15 år, säger Wiskans spelande tränare Martin Hultin, även han med skadeproblem.
– Det är nacken men det är bara att köra så gott det går, säger 50–årige mittbacken.
Tio matcher skall avhandlas denna afton och i inledningsskedet är det bara lag från div. IV t o m div. VI som deltar.

1/16-finaler:

Matfors IF – Granlo BK 3–2 (efter förlängning)
2014-06-18 - 19:00 - Thulevallen (match 2)
Matchfakta

Svartviks IF – Kovlands IF 1–0
2014-06-18 - 19:00 - Svartviks IP (match 3)
Matchfakta

Wiskans IF – Ljunga IF 1–2
2014-06-18  - 19:00 - (match 4)
Matchfakta

Hassels IF – Söråkers FF 1–2
2014-06-18 - 19:00 - Hasselbacken (match 5)
Matchfakta

Medskogsbrons BK – Alnö IF 5–3
2014-06-18 - 19:00 - Viforsplan (match 6)
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF – Essviks AIF 2–1
2014-06-18 - 19:00 - Sidsjövallen (match 7)
Matchfakta

Torpshammars IF – Holms SK 4–1
2014-06-18 - 19:00 - Torpshammars IP (match 8)
Matchfakta

Ljustorps IF – Östavalls IF 1–2
2014-06-18 - 19:00 - Ljustorps IP (match 9)
Matchfakta

Stöde IF – IFK Sundsvall 3–1 (efter förlängning)
2014-06-18 - 19:00 - Stöde IP (match 10)
Matchfakta

Fränsta IK – Lucksta IF 1–3
2014-06-18 - 19:00 - Myggvallen (match 11)
Matchfakta

Jobbigt för Wiskan
(2014-06-17)
Efter en del om och men spelades DM-kvalmatchen mellan Wiskan och Indal ikväll och det blev en enkel match för hemmalaget, 7–0. Michael Jensen målhungrig värre och satte merparten av målen, fyra stycken.
– Vi spelade riktigt bra och gjorde några fina mål, säger spelande tränaren Martin Hultin.
Som tack för segern får man nu även spela DM-fotboll i morgon. Den matchen blir Wiskans tredje på lika många dagar.
I måndags slog man Sund 2 i sexan, igår då Indal och i morgon väntar Ljunga.
– Vi är vikingar och det är härligt att få spela fotboll och efter mycket om och men har vi även fått tag i en målvakt tills ikväll. Dom vi har är ju skadade och Stödes reservkeeper får vi inte låna i DM. Vet inte vad killen heter men har visst inte stått pp 10–15 år, säger Wiskans spelande tränare Martin Hultin, även han med skadeproblem.
– Det är nacken men det är bara att köra så gott det går, säger 50–årige mittbacken.

1/32-final:

Wiskans IF – Indals IF 7–0
2014-06-17 - 19:00 -  Viskans IP (match 1) (uppskjuten från 2014-05-27)
Matchfakta

Damer

Selånger FK är årets distriktsmästare i Medelpad 2014. Stående fr v: Angelica Lindholm Forsell, Malin Kristmansson, Mikaela Johansen-Moen, Nathalie Strid, Emelie Birgersson, Amanda Norin, Moa Altin Elfving och Malin Pettersson. Nedre raden fr vr: Isabelle Lindgren, Sanna Lööw Ohlson, Elin Lahtinen, Olivia Wänglund, Maxine Björkholm och Jonna Wistrand. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. (klicka på bilden om ni vill se den större)

Selångers damer bäst i distriktet
(2014-09-16)
IFK Timrå stod upp bra och utmanade Selånger i dam–DM–finalen.
Men det hjälpte inte. Division 1–laget var som väntat snäppet bättre och kunde ta hem den obefintliga bucklan.
– Tjejerna är glada för titeln. Timrå bjöd upp till bra fotboll men det skiljer en division mellan oss och det märks på tempot. Det blev också utslagsgivande. Det och Jonna Wistrand, säger SFK-tränaren Magnus Ohre.


Planens gigant

Ja, Jonna Wistrand var planens gigant och drev på sina lagkamrater.
– Det spelar ingen roll om vi möter SDFF, Stöde i DM eller om det är en vanlig träningsmatch på försäsongen. Hon ger allt i alla matcher, berömmer Ohre.
Selånger hade annars svårt att få bukt med Timrås försvarsspel under den första halvleken även om man tidigt hade två frilägen, som dock storspelande Madeleine Sjödin avvärjde med fotparader. "Madde" fortsatte visa djärvhet mellan stolparna och var även vaken på djupledsbollarna.
Timrå fick en gyllene chans att ta ledningen efter en kvart men Malin Pettersson, som stod den första halvleken för SFK, parerade Amanda Nilssons skott till hörna.
Halvleken såg ut att ända mållös men några sekunders ovaksamhet i Timrå kostade ett baklängesmål. Ett bolltapp på mitten, bollen till Josefine Thunhlom ute på högerkanten och på hennes välavvägda inspel efter marken nådde Angelica "Angen" Lindholm Forsell, och slog till direkt – stolpe in, och då var t o m Sjödin chanslös.
På övertid i första lade "Angen" upp för Sanna Lööw Ohlson, som strax innanför straffområdet ur vänsterinnerposition rammade ribban.
– Vi hade hoppats få med oss 0–0 in till pausvilan men det hade ju likaväl kunnat stå 0–2, säger timråtränaren Kent Gustavsson.


Skickade upp tvåan i nättaket

Selånger tog över mer av spelet i den andra och redan efter lite drygt fyra minuters spel fick pigga inhopparen Olivia Wänglund ett bra läge men Madeleine Sjödin gjorde en ny kanonräddning och tippade bollen till hörna.
Den efterföljande hörnan blev farlig. Jonna Wiström träffade kryssribban och på returen höll sig Josefine Thunholm framme i villervallan och skickade tvåan rakt upp i nättaket från nära håll.
Där dog själva kampen. Timrå orkade inte resa sig utan det blev en lätt resa mot DM-finalen resten av speltiden. 
Isabelle Lindgren var strax därpå nära att öka på till 3–0 efter en fin raid men Sjödin räddade vinkelskottet och var även snabbt uppe och lade beslag på sin egen retur.
3–0 skulle trots allt komma något senare i matchen. Och vilket mål sedan. I bästa Franz Beckenbauer-stil (ni som inte var med på den gamla god tiden, googla) drev h0n majestätiskt bollen från mittlinjen förbi alla vita timråspelare innan hon i höjd med straffområdet begravde ett distinkt högerskott nere i vänster burgavel. Ett riktigt klassmål!


Duktig domartrio

SFK var sedan en stolpträff från Maxine Björkholms distansskott till 4–0 innan duktiga domaren Nilla Sjöberg blåste av årets DM-final. Något som förkunnade att årets DM-segrare heter Selånger Fotbollsklubb.
– Det här var en bra genomkörare inför helgens seriematch (Burträsk hemma). Vi var lite väl slarviga med sista passet idag och sprang också lite väl mycket offside men det var kul att Timrå bjöd upp och ville spela fotboll och inte bara lade sig på försvar, säger Magnus Ohre, som inte ville berömma någon fler än Jonna Wistrand i sitt lag.
– Nä, det var ingen som stack ut i övrigt, konstaterade han.
– All heder till tjejerna, inte minst till våra yngre tjejer. Vi har ju under säsongen plockat upp åtta tjejer från division 3–laget och det är nyttigt för dom att känna på bra motstånd. Var lite rädd ett tag att det skulle rinna iväg vid 3–0 men vi kom tillbaka bra i matchen och gjorde en fin avslutning även om vi var trötta, säger Kent Gustavsson.
Alva Grahn slet på bra ute på sin vänsterkant, inte minst försvarsmässigt, och visade bra spelförståelse, precis som mittbacken Emelie Åkersten. Målvakten Madeleine Sjödin är redan nämnd.


"Mellanmjölk"

Avslutningsvis. Tråkigt att arrangemanget var så bristfälligt. Ingen speaker, ingen musik, ingen kiosk, ingen pokal, ja inte ens några medaljer. Bara en sån sak att det inte fanns något omklädningsrum till IFK Timrå när dom kom var nästan pinsamt. Fasen, det borde vara lite mer pompa & ståt inför en sådan här match i ett perfekt väder. Nu blev det inte ens "mellanmjölk" av det hela.
(skall försöka hinna ladda upp fler bilder från finalen senare)
-

FINAL:

Selånger FK – IFK Timrå 3–0
2014-09-16 - 19:00 - Norrporten Arena (match 10)
1-0 Angelica Lindholm Forsell 40
2-0 Josefine Thunholm 50
3-0 Malin Kristmansson 63
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö (hela trion klockren i schyst match)
Ass. domare:Johanna Hållander, Sundsvall och Hanna Jonsson, Sörberge
Publik: 69
Matchfakta

Davida mot Golietta i DM-finalen
(2014-09-16)
Ikväll spelas damernas DM-final och där är division 1-laget Selånger stora favoriter mot IFK Timrå, mittenlag i serien under.
Allt annat än en SFK seger skulle överraska väldeliga om det nu inte vore för att dom blårödrandiga alltid haft svårt för Timrå genom åren.
Ifjol tog Alnö hem DM–titeln och jag antar att Selångertjejerna kommer rejält taggade till kvällens final på Norrporten Arena.
– Lite osäker på vår form då det var ett tag sedan vi matchade och det här kommer att bli en bra uppgift för oss. Kan bli en jämn tillställning till en början med sedan borde vi vinna i längden. Vi kommer att spela med dom som är tillgängliga och blandar upp med några från vårt duktiga division 2–lag, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
– Selånger är givetvis stora favoriter men vi skall försöka stå upp och hålla dom stången så länge som möjligt. Vi kommer att försöka spela vårt spel så får vi se hur långt det räcker, säger Timråtränaren Kent Gustavsson, och fortsätter:
– Bara dom inte får ett par tidiga mål och det rinner iväg...

Sanna Lööw Ohlson prickade in fyra av dom tolv målen. Sanna Lööw Ohlson prickade in fyra av dom tolv målen.

Dussinet fullt för Selånger i DM-semifinalen
(2014-09-02)
Ånge släppte bara in ett mål under matchens första 25 minuter. Sedan visade Selånger att det skiljer två divisioner mellan lagen när den andra DM-semifinalen avgjordes.
4–0 i paus blev till slut hela 12–0 i division 1–lagets favör.
– Bättre bolltempo och ork blev avgörande. I andra halvlek blev dom trötta och vi fick en del enkla mål, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
– Vi hade det tufft och det blev stora siffror men ändå tycker jag att vi stod upp bra och  försökte spela boll. Det var nyttigt för tjejerna att på känna på riktigt bra motstånd, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
SFK:s målskyttar var Sanna Lööw Ohlson 4, Angelica Lindholm Forsell  2, Olivia Wänglund, Jonna Wistrand, Maxine Björkholm, Malin Kristmansson, Isabella Öberg samt lagkaptenen Elin Lahtinen.
Nu väntar IFK Timrå i final för Selånger. Inte för att förringa timråtjejernas finalplats men visst hade det varit en "clou" om SFK fått möta SDFF i DM-final istället. Tyvärr fanns det inget större intresse för årets DM-turneringen från SDFF:s håll i år heller.

Malin Persson satte två av Timrås mål. Malin Persson satte två av Timrås mål.

IFK Timrå klart för DM-final
(2014-08-13)
IFK Timrå och Heffnersklubban spelar i båda division 2 men olika serier.
Idag möttes lagen i semifinal i DM på HK-vallen men den som förväntade sig en jämn match blev besviken. IFK Timrå var bättre på varje position och vann med hela 7–2 efter 4–1 i paus.
– Vi fick ett ganska tidigt mål, trummade på och förde matchen hela tiden, säger tränaren Kent Gustavsson till st.nu.
Den andra semifinalen mellan Ånge och Selånger är flyttad till den 13 augusti och först då får vi redan på Timrås finalmotståndare.

Semifinaler:

Heffnersklubbans BK – IFK Timrå 2–7
2014-08-13 - 19:00 - HK-vallen (match 8)
Matchfakta

Ånge IF – Selånger FK 0–12
2014-09-02 - 19:00 - Ånge IP (match 9) (flyttad från 2014-08-13)
Matchfakta

Hanna Ådahl kvitterde till 2-2 i slutet för sitt Alnö i DM-matchen mot Timrå och tog matchen till förlängning. Där avgjorde dock Alva Grahn vilket medförde att det blev kamraterna i kommunen norrut som gick vidare till semifinalspelet. Foto: Fredrik Lundgren (klicka på bilden för fler foton från matchen).

Inga överraskningar i dam-DM heller...
(2014-07-22)
Kvällens omgång i DM blev kemiskt fritt från skrällar, på såväl herr- som damsidan.
Selånger vann med 6–1 i Stöde och det är väl den skillnaden det skall vara mellan div. I och III – minst.
– Trots siffrorna så tycker jag att vi faller med flaggan i topp, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
Josefine Thunholm satte under den andra halvleken Selångers femte och sjätte mål – och blev sedan utvisad efter sitt andra gula kort...
Ljustorp gjorde ett tapper insats och förlorade "bara" mot div. II-laget Heffners-klubban med 0–2 efter en mål i vardera halvleken. Det var först i den 87:e minuten som Olivia Åsberg kunde säkra "Klubbans" avancemang.
Jämnast var det som väntat mellan div. II-kombatanterna Alnö och Timrå som gick ända till förlängniing. Där avgjorde Alva Grahn för de sistnämnda med sitt 3–2–mål.
När det gäller det avslutande mötet mellan Njurunda och Ånge fick inte hemmalaget ihop fullt lag och tvingades lämna walk over.

Kvartsfinaldags i DM för damerna
(2014-07-22)
Sommaruppehållet är även över för våra damlag.
Där är man redan framme vid kvartsfinalerna i DM, vilka alltså avgörs i afton.
Samtliga fyra möten ser på förhand intressanta ut där det skall bli spännande att se hur länge Stöde orkar stå emot Selånger, mina favoriter till DM-segern.
19:00 i är det i alla fall kick-off för kvällens matcher.
Då det är många matcher i afton i DM, även herrar, behöver jag klubbarnas och domarnas hjälp i afton att efter sina matcher skicka in matchfakta. Gärna med en kort kommentar om matchen.
Mail: janne@lokalfotbollen.nu
Sms: 0730 - 49 88 88

Kvartsfinaler:

Alnö IF – IFK Timrå 2–3 efter förlängning matchreferat
2014-07-22 - 19:00 - Släda IP (match 4)
Matchfakta

Ljustorps IF – Heffnersklubbans BK 0–2
2014-07-22 - 19:00 - Ljustorps IP (match 5)
Matchfakta

Njurunda IK – Ånge IF W.O. (NIK fick inte ihop fullt lag)
2014-07-22 - 19:00 - Gumsekullen (match 6)

Stöde IF – Selånger FK 1–6
2014-07-22 - 19:00 - Stöde IP (match 7)
Matchfakta

Alnös damer vidare i DM efter 14-0-seger och Heffnersklubban efter straffar
(2014-05-27)
Av dagens fyra planerade DM–matcher spelades hälften, båda på spinnsidan.
Alnö vann med hela 14–0 mot stackars Matfors sedan sedan hela innehållet i ketchupflaskan sprutat ut i den andra halvleken som bjöd på makalösa dussinet mål.
Desto mer spännande var det i den andra matchen mellan Heffnersklubban och SDFF. De sistnämnda ställde upp med sitt div. III–lag då A–laget har seriematch i ettan i morgon.
Det var ändå på vippen att man slagit ut div. II–laget, som räddades av sin eminenta målvakt Frida Forslund.
– Vi hade flera frilägen men hon är grym och en blivande stormålvakt, säger SDFF:s tränare Johan Widell.
Matchen slöt 0-0 och inte ens 2 x 15 minuters förlängning kunde skilja lagen åt. Det krävdes straffar och där var Frida i stor sett omutlig och Heffnersklubban kunde gå vidare till nästa omgång efter 3–1.

1/8-finaler:

Alnö IF – Matfors IF 14–0 (2–0) matchreferat
2014-05-27 - 19:00 - Släda IP (match 1)
Matchfakta

Heffnersklubbans BK – Sundsvalls DFF 0–0 (3–1 efter straffar)
2014-05-27 - 19:00 - HK-vallen (match 2)
Matchfakta

Sund IF – Njurunda IK 0–3 (WO) 
2014-05-27 - 19:00 - Malands IP (match 3)