Nyheter
Div 1 Norrland, damer

Jonna Wistrand är den tredje i raden som lämnar SFK för SDFF. Jonna Wistrand är den tredje i raden som lämnar SFK för SDFF.

SDFF vann dragkampen om Jonna Wistrand
(2014-12-21)
Det har hängt i luften ett bra tag men nu är det spikat.
Jonna Wistrand lämnar Selånger för spel i SDFF.
–  Ett jätteförstärkning på det centrala mittfältet. En hårt arbetande spelare som både är bollvinnare och speluppläggare tack vare bra passningsspel. Jonna har också en mycket hög lägstanivå, säger sportchefen Pelle Persson.
26-åringen hade några anbud att ta ställning till. Båda elitettaklubbarna Sunnanå SK och nykomlingarna Östersunds DFF låg på för en underskrift.
– Vi är jätteglada att hon valde oss och att hon vill vara med att hjälpa till och spela upp oss i Elitettan, säger Persson.
Jonna är den tredje spelaren som lämnat SFK för SDFF efter Angelica Lindholm-Forsell och Malin Kristmansson.
SDFF, som nästa år flyttas från division 1 Norrland till Norra Svealand, ser ut att bli seriens stora favorit.
– Känns som om det kommer att stå mellan oss och Täby. Blir spännande med en ny serie och nya lag där man kan utbyta erfarenheter, säger Persson.

Kan bli division 1-spel trots allt för Selångers damer...
(2014-12-15)
Nya turer gällande Selångers uttåg ur division 1.
Kanske blir det division 1-spel på Bergsåkers IP trots allt nästa år.
Drar man sig ur får man, enligt Medelpads Fotbollförbund, inte överta andralagets plats i tvåan utan båda lagen tvingas börja om i lägsta serien, d v s division 3 Medelpad.
– Det är inget alternativ för oss, säger sportchefen Thomas Jonsson.
Nu jobbar man på att försöka bibehålla sina spelare från fjolårets division 2-lag plus dom kvarvarande i A-laget samt fylla på med tre till fem spelar utifrån för spel i ettan.


Inte nöjda med samarbetet med SDFF

Upprinnelsen till beslutet att lägga ner A-laget i division 1 är att inte Selånger är nöjda med samarbetet med SDFF så här långt.
– Om vi skall samarbeta måste det väl ändå vara på bådas villkor och inte bara från den enes. SDFF och vi var överens att dom bara skulle värva spelare från oss som gick in i startelvan och det var Angelica Lindholm-Forsell och Jonna Wistrand. Nu har man varit och ryckt i nästan hela A-truppen plus några av våra unga talanger från F16-laget som tog brons i SM. Erika Kristmansson har redan skrivit på och dessutom har dom bl a kontaktat vår lagkapten Elin Lahtinen, Maxine Björkholm och Wilma Wärulf. SDFF har nu ungefär en trupp på 28 spelare och vi i Selånger är oroade över klimatet på damsidan i regionen då dom riskerar att dränera den på talangfulla spelare utan att man, som vi ser det, kan erbjuda tillräckligt stimulerande matchmiljö för dom som inte tar en plats. Deras andralag spelar i division 3 och det är knappast utvecklande. 
Potentiella fotbollstalanger riskerar att få en för dålig matchmiljö med SDFF:s nuvarande agerande, säger sportchefen Thomas Jonsson kritiskt, och fortsätter:
– Vi håller med om att regionen behöver ett lag i Elitettan och det är rimligt att SDFF tar den rollen. Men att locka över våra spelare samtidigt som risken är stor att man inte kan erbjuda många av dessa spelare speltid i division 1 gynnar varken SDFF, övriga klubbar och framförallt inte spelarna själva.
Hur löser man detta på bästa sätt anser du?
– Vi tror på en bred verksamhet i regionens klubbar och att varje individ ska få en bra och stimulerande tränings- och matchmiljö för att utvecklas vidare och till slut vara aktuell för spel i regionens lag i Elitettan. Vi anser det helt naturligt att man som spelare kan behöva byta klubb för att hitta rätt miljö som passar sin målsättning med fotbollen. Men att SDFF, som siktar på att vinna division 1 2015, kontaktar våra spelare i åldern 15–18 år som har en mycket bra utvecklingskurva, vilket till stor del beror på att vi har en bra matchmiljö, anser vi är fel och det gynnar inte någon part över huvud taget. Sedan kan vi också konstatera att det totalt sett inte finns tillräckligt många spelare som är intresserade av att spela division 1-fotboll eller högre i regionen.
Var det inte meningen att spelare som inte platsar bland dom 16–18 i SDFF:s A-trupp skulle erbjudas speltid i Selånger?
– Så var det sagt men SDFF vill inte spika sin trupp förrän i slutet av februari och jag har även hört att dom spelare som inte platsar hos dom sitter hellre på läktaren eller lägger av istället för att spela med oss trots att vi spelar i samma division. Ett märkligt beteende enligt mitt sätt att se det på om man vill utvecklas och spela på så hög nivå som möjligt.
Vad händer nu?
– Vi har sträckt ut en hand till SDFF för att få till en lösning så man kan säga att bollen är hos dom just nu.
Och om samarbetet barkar åt pipan?
– Om det blir division 1-spel trots allt så kommer vi att satsa på fjolårets division 2-lag som kom femma och bara några poäng från andraplatsen och i det laget var det som sagt många som även var med och tog SM-brons i F16. Där har vi en stomme av tjejer födda 1998-99 som då kommer att satsa på och ge det full uppbackning. Vi kommer också att utöka A-truppen med tre till fem spelare. Det gäller som sagt att skapa en tränings och matchmiljö som är stimulerade och utvecklande för spelarna, avslutar Thomas Jonsson.

Selånger drar sig ur division 1
(2014-12-15)
Det blir inga emotsedda derbyn nästa år i damernas division 1.
Selånger FK har efter spelarflykt till SDFF, Alnö och Kovland tagit beslutet att dra sig ur division 1 och "börja om" i tvåan där man tar sitt andralags plats.
– Jättetråkigt att vi måste lägga ner A-laget i ettan men som läget har blivit har vi inget större val, säger nye sportchefen Thomas Jonsson.
Meningen var att Selånger skulle vara med och kriga om en plats i Elitettan mot bland andra SDFF. Då den omedelbara satsningen uteblev tappade man i stort sett hela stommen. Det var nu bara en av anledningarna till massflytkten. Vad Lokalfotbollen erfar fanns det en  massiv kritik mot tränarduon Magnus "Fimpen" Svensson och Magnus Ohre. Bara TVÅ spelare i truppen ville enligt en enkät behålla duon men styrelsen valde att gå emot spelarnas önskemål om nya tränare utan förnyade kontraktet med Magnus & Magnus.
– Jag har själv inte tagit del av enkäten. Men Pelle (Persson, förre sportchefen) förordade ändå "Fimpen" och Ohre till styrelsen att fortsätta, säger Jonsson.
Oklart vad som händer med tränardoun i skrivande stund men helt klart är att det blir nye Stefan Wickström från IFK Timrå som kommer att ta hand om laget i division 2.
– Vi kommer att satsa rejält på fjolårets F16-lag i tvåan och ge dom så bra resurser som möjligt, säger Jonsson.
Meningen var att Selånger inte skulle ha något lag i trean nästa år. Ett beslut som nu kan ändras.
– Först måste vi göra en inventering på spelarsidan och se om vi får ihop två seniorlag. Vilka som blir kvar från årets A-lag t ex. Från division 2-laget tappar vi bara Elina Jonsson som går till Heffnersklubban, avslutar Jonsson, som haft en hektisk dag som sportchef.

Malin Kristmansson går från Selånger till SDFF. Malin Kristmansson går från Selånger till SDFF.

Malin Kristmansson tar steget över från Selånger till SDFF
(2014-12-13)
Selånger tappar ytterligare en spelare till SDFF.
Det är 21-årige Malin Kristmansson som tar steget över till seriekollegan.
– Malin är en mycket snabb och modern ytterback eller yttermittfältare. Hon kan driva boll och utmana i hög hastighet vilket är en mycket fin egenskap att tillgå i ett lag. De senaste åren har frågan ställts till Malin men det är just nu som hon känner sig mogen att ta steget till oss. Givetvis är vår satsning mot elitfotbollen en morot, säger Elisabeth Leidinge i SDFF, som nämner att man även gjort klart med lagkaptenen och stöttespelaren Ida Brännström, 26, för ytterligare en säsong i klubben. Men sina 17 mål var hon dessutom lagets främsta målskytt ifjol.
– Ida är oerhört viktig för oss, en spelare med stor erfarenhet och kunnande, en otroligt lojal spelare, säger SDFF:s tränare Kenneth Svensson

Flicklandslagstjejen Alva Grahn lämnar IFK Timrå för division 1-spel i Selånger. Flicklandslagstjejen Alva Grahn lämnar IFK Timrå för division 1-spel i Selånger.

Turbulent i Selånger. Många tapp men landslagstjej klar.
(2014-12-11)
SDFF ser ut att satsa rejält men vad händer i vår andra division 1-klubb på damsidan, Selånger FK?
Den ena spelaren efter den andra lämnar och i skrivande stund bara ett enda nyförvärv utifrån, flicklandslagstjejen Alva Grahn från IFK Timrå.
Angelica Lindholm-Forsell har gått till SDFF, kvartetten Emelie Birgersson, Josefine Thunholm, Isabelle Lindgren och Sanna Lööw Ohlson har valt Alnö i tvåan medan Mikaela Björkholm kommer att varva ner i Kovlands nystartade division 3-lag efter sin avslutade graviditet. Dessutom funderar Amanda Norin om det skall bli spel i Selånger, Alnö eller Kovland nästa år samt Jonna Wistrand som uppvaktas av sin gamla klubb SDFF. 
Lägg där till att sportchefen Pelle Persson lämnat för SDFF.
– Det har varit lite turbulent för vår del ett tag. Det här generationsskiftet som händer nu kommer tyvärr nåt år för tidigt för oss. Vi har flera jättetalanger i klubben och var t ex i final i F16-SM nu i höst och dom skulle ha mått bra med lite mer rutinerade tjejer som omgivning, säger nye sportchefen Thomas Jonsson.
Kommer ni att flytta upp fjolårets unga division 2-tjejer till division 1-laget?
– Så går inte tankarna utan dom skall i första hand få utvecklas vidare i egen takt i division 2 men vi får se hur det ser ut längre fram. SDFF ser ut att få ihop ett starkt lag och kanske det blir "några över" som hellre vill spela med oss i ettan än deras andralag i division 3. Jag känner ju Pelle (Persson) så vi kommer säkert att ha ett bra samarbete mellan klubbarna trots att vi spelar i samma serie, säger Jonsson.
Nytt i Selånger FK nästa år blir att man inte kommer att ha något lag 3 i division 3.
– Spelarna räcker inte till då vi redan tappat flera spelare och vi även har ett F16-lag i seriespel, säger Jonsson.
I skrivande stund kommer ett flertal av årets spelare i division 3-laget att lira med Kovland nästa år.

Pelle byter division 1-klubb i distriktet. Pelle byter division 1-klubb i distriktet.

Pelle Persson till SDFF
(2014-12-05)
Efter serien slutade Pelle Persson som sportchef för Selånger FK:s damer.
Nu gör han comeback – hos "värsta konkurrenten" Sundsvalls DFF!
Det har legat i röret ett tag men idag blev det helt klart.
– Jag kommer att ha hand om spelartruppen och blir även ansvarig för föreningssamarbetet som jag tycker är jätteviktigt om damfotbollen skall må bra i distriktet, säger Pelle Persson, som precis som i Selånger, kommer att jobba nära laget.
En som är mycket nöjd över att Persson tagit steget över är nyförvärvet från just Selånger, Angelica Lindholm-Forsell.
– Har bara gott att säga om Pelle, han är kung!
Varför lämnar då Pelle Persson Selånger FK?
– Kände att det var dags för någon annan att ta över med nya idéer. Jag hade fyra otroliga säsonger i Selånger och hade ett 100-procentigt förtroende och fria händer, säger Persson, som önskar sin gamla klubb all lycka även i framtiden.
– Fast nu är det dags att lyfta mot Elitettan med SDFF, avslutar en optimistisk Persson.
Nyförvärv så här långt i SDFF:
Angelica Lindholm-Forsell (Selånger FK) och Linnéa Cantzler (Ånge IF). Dessutom jobbar man på Jonna Wistrand från Selånger och Irma Nordmark från IFK Norrköping plus några namn till.
Bara en spelarförlust så här långt och det är Kajsa Nordmark som flyttar till skånska elitettanlaget IF Limhamn-Bunkeflo 07.

Bingo för SDFF och Selånger – slipper storfavoriterna!
(2014-11-28)
Nu är det spikat!
Sundsvalls DFF och Selånger slipper dom långa E4-resorna norrut nästa år.
På repskapsmötet i Stockholm fastställdes serierna och våra division 1-klubbar på damsidan spelar 2015 i den norra Svealandsserien och inte nog med det – man slipper värsta konkurrenten Brommapojkarna. BP, som flyttades ner från Elitettan, placerades i södra Svealand.

Division 1 Norra Svealand 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
FC Djursholm Stockholm div. 1 Norra Svealand
Gamla Upsala SK Uppland div. 1 Norra Svealand
Gustafs GoIF Dalarna div. 1 Norra Svealand
IK Huge, Bomhus Gästrikland div. 1 Norra Svealand
Korsnäs IF FK Dalarna div. 1 Norra Svealand
Moheds SK Hälsingland div. 2 Södra Norrland
Rimbo IF Uppland div. 2 Östra Svealand
Selånger FK, Sundsvall Medelpad div. 1 Norrland
Sundsvalls DFF Medelpad div. 1 Norrland
Tierps IF Uppland div. 1 Norra Svealand
Täby FK Stockholm div. 1 Norra Svealand
Vaksala SK, Uppsala Uppland div. 2 Östra Svealand

Der blir med andra ord inga medelpadslag i Norrlandsserien nästa år, som kommer att bestå av följande lag:

Division 1 Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alviks IK, Luleå Norrbotten div. 1 Norrland
Assi IF, Risögrund Norrbotten div. 1 Norrland
Bik SK, Härnösand Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Burträsk FF Ångermanland div. 1 Norrland
IFK Åkullsjön Västerbotten div. 2 Norra Norrland, syd
Krokom/Dvärsätt IF Jämtland/H. div. 1 Norra Svealand
Mariehem SK, Umeå Västerbotten div. 1 Norrland
Mörön BK, Skellefteå Västerbotten div. 1 Norrland
Notvikens IK, Luleå Norrbotten div. 1 Norrland
Umedalens IF, Umeå Västerbotten div. 1 Norrland
Umeå Södra FF Västerbotten Elitettan
Älvsby IF Norrbotten div. 2 Norra Norrland, nord
Kajsa Nordmark flyttar till Skåneland men kanske ersätts av sin syster Irma. Kajsa Nordmark flyttar till Skåneland men kanske ersätts av sin syster Irma.

Kajsa Nordmark lämnar SDFF för Elitettan laget LB07 – kan ersättas av syrran Irma
(2014-11-21)
SDFF tappar 22-åriga backen Kajsa Nordmark till Malmöklubben Limhamn–Bunkeflo i Elitettan.
Ersättare kan bli syrran Irma som under ett par säsonger spelat med IFK Norrköping under sin utbildning.
– Hon är klar sjukgymnast och söker nu jobb här uppe. Samtidigt försöker IFK Norrköping hitta jobb åt henne då dom vill ha kvar henne i klubben, säger Tomas Nordmark, SDFF, och pappa till flickorna.
Vad Lokalfotbollen erfar jobbar även SDFF på att återfå Jonna Wistrand från Selånger och eventuellt också utlånade målvakten Moa Altin Elfving från samma klubb.

Medelpads Fotbollförbund har utsett Ellen Löfqvist och Jón Gudni Fjóluson till Årets Spelare 2014. Foto: Medelpads Fotbollförbunds hemsida.

Löfqvist & Fjóluson bäst i Medelpad
(2014-11-18)
Medelpads Fotbollförbund har utsett distriktets bästa fotbollsspelare för 2014.
På herrsidan går utmärkelsen till GIF Sundsvalls Jón Gudni Fjóluson medan SDFF:s unga talang Ellen Löfqvist blev utsedd till bästa dam, förövrigt andra säsongen på raken.
Så här lyder Medelpads FF:s motiveringar:
Jón Gudni Fjóluson:
"Denne spelare har med sitt lugn, sin trygghet och stabilitet starkt bidragit till att laget tagit klivet upp till Allsvenskan.
En klok spelare som aldrig fått omnämnandet "Bäst på plan", en spelare som enligt media burit laget på sina axlar, en spelare som under denna säsong 2014 i sina 29 seriematcher haft en mycket hög lägstanivå".
Ellen Löfqvist:
"En klok spelare med stor spelförståelse, stark fysik, hög arbetskapacitet och bra karaktär.
En spelare som ställer höga krav på sig själv, är fokuserad och målmedveten.
En spelare som 2013 sa att hon siktar mot de högre landslagen än det F 16 hon då var etablerad i.
En spelare, född 1997, som detta år kan sägas ha nått det målet genom att under senare delen av 2014 etablera sig i F 18-landslaget".
Lokalfotbollen gratulerar duon och vem vet, kanske blir Lokalfotbollen inbjuden att närvara vid prisceremonin nästa år ;-)

"Angen" lämnar SFK och återvänder till SDFF. "Angen" lämnar SFK och återvänder till SDFF.

"Angen" lämnar Selånger för Sundsvalls DFF
(2014-11-13)
Angelica "Angen" Lindholm Forsell har under hösten funderat om sin fotbollssituation.
Nu har hon bestämt sig.
Det blir SDFF nästa år.
– Känner att det kanske är mitt sista år och då vill jag satsa rejält. Men jag kommer sakna alla tjejerna i Selånger och jag har trivts jättebra i klubben, säger den blivande 30-åringen.
Det är bara att gratulera SDFF till kapet. 
"Angen" gjorde inte mindre än 21 mål i fjolårets serie och låg bakom ännu fler tack vare sina uppoffrande djupledslöpningar och sitt fräna spel där ingen boll var "omöjlig". Dessutom en pådrivare både på och utanför planen.
– Tycker SDFF:s satsning att nå Elitettan inspirerar och jag vill gärna vara med och försöka bidra på den resan. Kanske hade jag stannat kvar om Selånger haft samma målsättning som SDFF nästa år, säger hon.
SDFF är givetvis nöjda med sitt förvärv. 
– Det känns verkligen kul att hon väljer att satsa. Hon ser en utmaning i att göra en insats så att laget tar sig in i eliten igen. "Angen" har vuxit som människa och spelare under åren i Selånger och har skaffat sig erfarenhet som är viktig, säger Elisabeth Leidinge i SDFF.
Vad kommer "Angen" att bidra med utöver sin rutin?
– Nu kommer det att finnas snabbhet, finurlighet och "näsa för mål" i dom offensiva spelare vi kommer att ha i laget, säger Leidinge.
Tufft att ta en ordinarie plats i SDFF nästa år?
– Konkurrensen ökar självklart och det måste den om vi ska ta oss hela vägen tillbaka och dessutom lägga en fin grund till ett bra lag i Elitettan, avslutar Leidinge. 
Vad Lokalfotbollen erfar är SDFF intresseade av ännu flera spelare i Selånger. Då ingenting är klart ännu i skrivande stund vill jag inte gå ut med några namn. SFK riskerar även att tappa spelare till Alnö och nystartade Kovland.

SDFF och Selånger byter serie?
(2014-11-09)
Inför den kommande säsongen kommer både SDFF och Selånger, våra representanter i damettan, att byta serie. Efter en respektive två år i "ruinserien" division 1 Norrland flyttas "de våra" nu över till division 1 Norra Svealand, den serie som Östersunds FF vann ifjol och via kvalseger över Assi sedan flyttades upp i Elitettan.
Så ser det i alla fall ut om man tittar på Svenska Fotbollförbundet utskickade remissförslag för seriesammansättningen 2015.
Den 28 november kommer representantskapet att fastställa serierna.
Kan vara intressant för våra lag att möta nya klubbar och även slippa "vansinnesresorna" till Norrbotten utan ta bussen och åka E4:an söderut.

Division 1 Norra Svealand 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Gamla Upsala SK Uppland div. 1 Norra Svealand
Gustafs GoIF Dalarna div. 1 Norra Svealand
IK Huge, Bomhus Gästrikland div. 1 Norra Svealand
Korsnäs IF FK Dalarna div. 1 Norra Svealand
Moheds SK Hälsingland div. 2 Södra Norrland
Rimbo IF Uppland div. 2 Östra Svealand
Selånger FK, Sundsvall Medelpad div. 1 Norrland
Sundsvalls DFF Medelpad div. 1 Norrland
Tierps IF Uppland div. 1 Norra Svealand
Vaksala SK, Uppsala Uppland div. 2 Östra Svealand
Plus två Stockholmlag av:    
Boo FF, Saltsjö-Boo Stockholm div. 1 Södra Svealand
Enskede IK Stockholm div. 1 Södra Svealand
FC Djursholm Stockholm div. 1 Norra Svealand
IF Brommapojkarna Stockholm Elitettan
Sätra SK, Skärholmen Stockholm div. 2 Södra Svealand
Täby FK Stockholm div. 1 Norra Svealand
Älvsjö AIK FF Stockholm div. 1 Södra Svealand

Division 1 Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alviks IK, Luleå Norrbotten div. 1 Norrland
Assi IF, Risögrund Norrbotten div. 1 Norrland
Bik SK, Härnösand Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Burträsk FF Ångermanland div. 1 Norrland
IFK Åkullsjön Västerbotten div. 2 Norra Norrland, syd
Krokom/Dvärsätt IF Jämtland/H. div. 1 Norra Svealand
Mariehem SK, Umeå Västerbotten div. 1 Norrland
Mörön BK, Skellefteå Västerbotten div. 1 Norrland
Notvikens IK, Luleå Norrbotten div. 1 Norrland
Umedalens IF, Umeå Västerbotten div. 1 Norrland
Umeå Södra FF Västerbotten Elitettan
Älvsby IF Norrbotten div. 2 Norra Norrland, nord

"Siktar mot Elitettan"
(2014-11-07)
Selånger FK har gjort klart med tränare.
Nu siktar klubben mot Elitettan.
– Det är ambitionen, säger sportchefen Thomas Jonsson.
Magnus Svensson och Magnus Ohre fortsätter som tränare för Selångers lag i damernas Division I.
– Det är vi glada för. Vi är nöjda över att de fortsätter och vill ta nya steg med damerna i Selånger, säger föreningens sportchef Thomas Jonsson.
Nu siktar Selånger högt.
– Ambitionen är att försöka komma till Elitettan inom ett par år, då har de yngre växt in i rollen ytterligare. Vi känner att vi har ett så bra A-lag och dessutom en ung trupp i division II, säger Jonsson.
läs mer

Linnéa Cantzler till SDFF Linnéa Cantzler till SDFF

Skyttedrottning till SDFF
(2014-10-16)
Uttagen till Lokalfotbollens All Star Team.
Vinnare av damtreans skytteliga på 32 mål.
Tränat med SDFF nu under senhösten.
Och nu står det klart att Linnéa Cantzler kommer att lämna Ånge IF för att spela division 1-fotboll nästa år.
– Det stämmer. Hon är klar för SDFF. En intressant spelare, snabb och kvick och har näsa för var målet står. Det är roligt att Linnea vill pröva sina vingar och se hur hon kan utvecklas. Vi får in ännu mer snabbhet i truppen vilket alltid är intressant, säger Elisabeth Ledinge.
Skall bli intressant att följa Alby FF-fostrade Linnéa Cantlzer och med fortsatt rätt skolning kan det bli en rejäl succé.

Kenneth Svensson kör minst ett år till i SDFF. Kenneth Svensson kör minst ett år till i SDFF.

SDFF-tränaren förlänger
(2014-10-13)
Kenneth Svensson gjorde i år sin första säsong som tränare för Sundsvalls DFF. Det slutade med en andraplats i tabellen och nu har Svensson bestämt sig för att fortsätta även över nästa säsong.
– Valet var lätt tycker jag. Organisationen kring laget har varit jättebra, det är ordning och reda och det finns en ambition om att spela högre upp. Det är positivt att jobba i en sådan miljö, säger SDFF-tränaren.
– Sedan måste jag framhålla spelarna. De har gjort ett jättebra jobb och är väldigt ambitiösa.
Hur resten av ledarstaben kommer att se ut är ännu inte klart.
– Vi jobbar med det just nu och vet mer om en eller två veckor. Men Urban Selin (assisterande tränare) kommer inte att fortsätta i samma utsträckning som i år, säger SDFF:s sportchef Susanne Lander.
läs mer

Ida Brännström gjorde första målet på straff när Själevad skickades ner i division 2. Ida Brännström gjorde första målet på straff när Själevad skickades ner i division 2.

Starkt avslut av SDFF
(2014-10-04)
Ovant underlag skapade en knagglig matchstart för Sundsvalls DFF, men det tog de igen med råge. Säsongen avslutades med vinst.
– Vi är inget annat än nöjda med vår insats, både i matchen och med hela säsongen, säger tränaren Kenneth Svensson.
Det var en omställning för tjejerna i SDFF att spela på naturgräs i stället för konstgräs och det var, enligt tränare Kenneth Svenson, anledningen till att första halvlek var en jämn sådan.
– Vi kände att vi hade mycket att ta igen i andra halvlek och det gjorde vi ju också. Det tog bara lite tid att vänja sig vid planen, säger han.
läs mer på st.nu
allt om omgång 22

Efter dagens två mål mot Assi landade Selånger Angelica Lindholm-Forsell på tredje plats i division 1 Norrlands skytteliga. Efter dagens två mål mot Assi landade Selånger Angelica Lindholm-Forsell på tredje plats i division 1 Norrlands skytteliga.

Svagt säsongsavslut för Selånger
(2014-10-04)
Säsongens sista match mot seriesegrarna Assi blev en förlust. Den fjärde raka i höst. Trots det känner sig Magnus Ohre nöjd.
– Vi har gjort en fantastiskt bra säsong.
Seriesegrande Assi spelade ut Selånger i första. Ett nederlag som inte kunde återhämtas trots ett markant bättre spel i den andra halvleken.
– Vi var chanslösa i första halvlek, vi hade verkligen ingenting. Andra halvlek går vi in och gör det bättre, säger Ohre.
Att det blev en förlust i sista matchen är på sätt och vis talande för Selångers säsong. Laget hade en stark trend under våren där segrarna radades upp.
– Vårsäsongen var otroligt bra för vår del. Några enstaka dippar men överlag var vi stabila och bra. Vi visade att vi verkligen var ett topplag, säger Magnus Ohre.
Målsättningen i Selånger var för denna säsong att hamna inom topp-fem. Ett mål som det varit klart sen länge att de skulle uppfylla.
– Vi har vetat om att vi skulle sluta på en fjärdeplats nu ett par matcher. En placering vi är riktigt nöjda med, säger Magnus Ohre.
läs mer på st.nu
allt om omgång 22

SDFF kan nå andraplatsen och Selånger tar emot seriesegrarna i sista omgången
(2014-10-04)
SDFF och Selånger avslutar årets upplaga av division 1 Norrland i eftermiddag och de förstnämnda kan blir "runner up" efter Assi. Man står på lika många poäng som nuvarande tvåan Notviken men ett ynka mål sämre målskillnad. Notviken möter Burträsk borta och resande fot gäller även för SDFF där ett för nytt kontrakt krigande Själevad väntar. Vinner SDFF och sparkar ner ångermanlänskorna kan man som "straff" få resa ända upp till Kiruna även nästa år...
Selånger har tappat fart i slutskedet av serien efter en annars bra säsong. Tre raka förluster riskerar att bli en fjärde när seriesegrarna Assi gästar Westhagens konstgräs dit damerna "förvisats" då herrarna ockupperat Bergsåkers IP. Eller kan SFK bryta den negativa trenden och få ett fint avstamp inför nästa? Oavsett så kommer man att landa på plats fyra men det är alltid skönt att få ta med sig en vinst in i nästa säsong.

Angelica Lindholm For-sell & Co slet som galär-slavar och var nära att få med sig poäng hem från serietvåan Notviken utan avbytare och nio utespe-lare i den andra halv-leken. Angelica Lindholm For-sell & Co slet som galär-slavar och var nära att få med sig poäng hem från serietvåan Notviken utan avbytare och nio utespe-lare i den andra halv-leken.

"Angen" stolt trots förlust
(2014-09-27)
Skador, sjukdomar, F16 i SM-kval gjorde att Selånger tvingades åka upp med bara elva man...eh...tjejer till den svåra bortamatchen mot Notviken.
När sedan Oliva Wänglund var tvungen att utgå på grund av huvudskada i inledningen av den andra halvleken var man nere på tio spelare.
Ändå var SFK nära att kvittera fler gånger om innan "Notas" kunde nicka in 2–0 långt in på stopptid.
Trots förlusten var Angelica Lindholm Forsell inte alltför besviken, snarare tvärtom:
– Jag är stolt över mina tjejer! Vi sätter oss på bussen, åker buss 6.5 timma för att möta serietvåan. Går ut på planen och vet om att vi inte har några avbytare. Vi rullar fin fotboll men skapar inte så mycket i första halvlek. Andra går vi ut och alla ger verkligen järnet. Vi åker på en huvudskada och vi får spela med en man mindre i nästan hela halvleken. Då då höjer vi oss en växel till...men bolldjäveln vill inte in. I stället gör dom alltså 2–0 på matchens sista bollberöring. Är grymt stolt över oss elva som åkte upp till Luleå och visade en djävla lagmoral och kämpade in i de sista!
läs mer

Jenny Nordenberg gjorde ett av SDFF:s fem mål mot Umedalen. Jenny Nordenberg gjorde ett av SDFF:s fem mål mot Umedalen.

SDFF:s vackra septembersvit
(2014-09-27)
SDFF har haft en mysig september.
Fyra matcher. Tolv poäng. Fjorton mål.
– Vi är väldigt offensiva, konstaterar tränaren Kenneth Svensson.
Enligt den fornnordiska kalendern är september höstens månad.
SDFF sparkade i gång den med 5–0 mot Kiruna, följde upp det med segrar i toppmötena med Notviken och Selånger och avslutade med en 5–0:a på nytt.
Mot Umedalen.
– Vi har spelat två tuffa matcher på en vecka och vunnit båda, så det här var en sådan match där det skulle kunna vara läge för ett sämre resultat. Men vi brottade ner dem fullständigt, säger Kenneth Svensson.
Det var 1–0 i paus, proppen ur efter vilan. Ida Brännström blev tvåmålsskytt, Kajsa Nordmark, Ida Markström och Jenny Nordenberg gjorde varsitt.
läs mer på st.nu
allt om omgång 21

Kan SDFF nå andraplatsen?
Två omgångar återstår och SDFF har förutsättningar att nå andraplatsen i serien. Efter derbysegern mot Selånger står det redan klart att man åtminstone blir bäst i Medelpad. 
SFK kommer att bli fyra oavsett resultaten i dom två sista omgångarna men kan i eftermiddag hjälpa sina systrar i SDFF att bli seriens "runner up" då man har nuvarande tvåan Notviken på sin lott.
Åt Assi finns inget att göra. Precis som ifjol tar Karlsborgslaget hand om seriesegern och kvalplatsen. Då förlorade man klart mot Bollstanäs. Bättre lycka i år?
Morön, Umedalen, Kiruna och Själevad slåss om att slippa dom två platserna som betyder nedflyttning tillsammans med superjumbon Spöland Vännäs.
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
14:00 Sundsvalls DFF – Umedalens IF 4–1
16:00 Notvikens IK – Selånger FK 2–1
läs mer

Hazal Altuntas kom in och stängde förra derbyt med sitt 2-0-mål. Hazal Altuntas kom in och stängde förra derbyt med sitt 2-0-mål.

Bäst i Medelpad gäller
(2014-09-24)
Ikväll spelas det uppskjutna derbyt mellan SDFF och Selånger och även om inget av lagen kommer att nå kvalspel till Elitettan ligger det mycket prestige i mötet. Det gäller ju att visa vilket lag som är bäst i Medelpad.
SDFF har tre pinnar upp efter Selångers lite oväntade hemmaförlust i helgen mot Burträsk men i gengäld har SFK bättre målskillad och vid seger passerar man sina "storsystrar" i tabellen.
Selånger vann vårderbyt med 2–0 efter mål av Angelica Lindholm-Forsell och Hazal Altuntas. Om det blir en upprepning eller om SDFF tar revansch återstår att se.
läs mer

Mål igen för Amanda? Mål igen för Amanda?

Målande Månsson fixar derbymötet
(2014-09-24)
Förra derbyt mot Selånger såg hon från läktaren.
Nu tänker Amanda Månsson vara med på planen – och se till att SDFF vinner.
– Det klart att man vill vara bästa laget i stan, säger hon.
Säsongen hade inte kunnat börja sämre för SDFF:s Amanda Månsson. Hon drog av korsbandet i en träningsmatch precis innan lagets första match i våras.
Men frågan är om hennes säsong kunde slutat bättre.
Sedan Amanda Månsson kom tillbaka från sin knäskada har hon målat i var och varenda match.
– Det har gått väldigt bra, långt över förväntan. Det är jätteroligt att vara tillbaka och kunna spela igen, men det känns också väldigt bra att kunna prestera för laget, säger Amanda Månsson.
läs mer på st.nu

"Fimpens" dotter, Wilma Wärulf, i F15-landslaget. "Fimpens" dotter, Wilma Wärulf, i F15-landslaget.

Landslagsdebuten är avklarad
(2014-09-23)
När derbyt 
i damernas Division I Norrland spelas på 
onsdag finns flera landslagsspelare på planen.
En av dem har alldeles nyligen avklarat sin 
debut i blågult.
– Jag var väldigt 
nervös, säger Selångerspelaren Wilma Wärulf.
Maxine Björkholm från Selånger och Sundsvall DFF:s Ellen Löfqvist, är två spelare från distriktet som representerat olika flicklandslag den senaste tiden.
Förra veckan gjorde ytterligare en lokal spelare debut i landslagssammanhang. Selångers Wilma Wärulf spelade då dubbla landskamper mot Norge med F15-landslaget på hemma
plan.
– Den första matchen var väldigt rolig, det var stort eftersom det var första landskampen. Innan var det jättenervöst, man förstod inte riktigt förrän man kom ut på planen och såg all publik, säger Wärulf som är född 1999.
läs mer på st.nu

Ellen Löfqvist blir kvar i SDFF Ellen Löfqvist blir kvar i SDFF

Löfqvist räknar med att stanna
(2014-09-23)
Sundsvall DFF:s mittfältare Ellen Löfqvist blev med kort varsel inkallad till förra veckans EM-kval för spelare födda 1996/97. Löfqvist, född 97, fick hoppa in i två av kvalmatcherna.
– Egentligen hade jag inga planer på att spela eftersom jag blev kallad dagen innan. Därför var det kul att få hoppa in i två av matcherna, framför allt mot Irland som blev som en finalmatch, säger Löfqvist.
Sverige slog Irland med 5–1, vann gruppen och spelar därmed i den andra kvalrundan till våren. När Ellen Löfqvist spelade EM-kval med 97-landslaget förra året var Sverige en match ifrån att kvalificera sig för EM-slutspelet.
– Vi förlorade en avgörande match mot Frankrike med 1–0 då. Jag tror vi har chansen att gå till EM med det här laget, det kändes bra nu i kvalmatcherna och vi hade ett bra spel, säger SDFF-spelaren..
läs mer på st.nu

Isabella Öbergs straffmål höll på att räcka till poäng. Isabella Öbergs straffmål höll på att räcka till poäng.

Dålig första halvlek förstörde för Selånger
(2014-09-21)
Selånger var på jakt efter att gå in i derbyt mot SDFF till veckan med en fin trend. Då såg gästerna Burträsk till att grusa de förhoppningarna i den första halvleken.
Först bjöd Selånger gästerna på det första målet efter ett målvaktsmisstag och senare i halvleken kunde Burträsk springa igenom försvaret och lägga in matchens andra mål.
– Burträsk spelar jättebra fotboll och springer mycket. De var kanske inte jätte mycket hetare än oss men det var helt rättvist att de ledde, säger Magnus Ohre.
Den andra halvlekens första minuter började bra för Selånger då de kom ut på tårna, men så kom dråpslaget.
– Efter ett par tre minuter gör de 0–3 lite snöpligt efter att vi börjat bra, säger Ohre.
Efter Burträsk tredje mål var det Selånger som skapade de flesta chanserna och lyckades reducera två gånger om. Först genom Angelica Lindholm Forsell och sedan genom Isabella Öberg på straff i den 90:e matchminuten.
– Sedan har vi ett friläge efter straffen, men då räddar deras målvakt, säger Ohre.​
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Hittar Selånger buren hos Burträsk?
(2014-09-21)
I division 1 Norrland vann igår SDFF vilket gör att Selånger helst skall ta full pott mot Burträsk hemma på Bergsåkers IP idag. Kul nämligen om båda lagen står på lika många poäng inför onsdagens derby, eller hur?
Lokalfotbollen tippar:
14:00 Selånger FK – Burträsk FF 2–1
läs mer

SDFF:s flicklandslags-tjej Ellen Löfqvist inledde målskyttet i segermatchen mot serietvåan Notviken. SDFF:s flicklandslags-tjej Ellen Löfqvist inledde målskyttet i segermatchen mot serietvåan Notviken.

"Gick ut och var som kalvar på vårbete"
(2014-09-20)
Sju timmar och 53 mil i buss.
Vad är väl det?
– Tjejerna gick ut och såg ut som ystra kalvar på vårbete, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
Resan var lång, men den var mödan värd.
När bussen hade stannat bjöd SDFF toppkonkurrenten Notviken på en åktur. Målmässigt var det jämnt, inte sett till spelet.
– Vi tog befälet direkt och skapade många chanser i första halvlek. Det tog lite tid innan vi gjorde 1-0, men vi hade fullständigt grepp om det, säger Kenneth Svensson.
I början av andra kom ytterligare två bortamål och det var stängt, punkterat och avgjort. Målskyttar var Ellen Löfqvist, Ida Brännström och Amanda Månsson.​
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Ellen Löfgrens lands-lagsuppdrag skjuter upp derbyt. Ellen Löfgrens lands-lagsuppdrag skjuter upp derbyt.

Inget damderby på lördag
(2014-09-11)
Det emotsedda derbyt nu på lördag mellan SDFF och Selånger är uppskjutet.
Anledningen?
– Ellen Löfgren har blivit blixtinkallad till F18-landslaget och därmed flyttas matchen, säger SDFF:s pressansvarige Tomas Nordmark.
Något nytt datum spikat?
– Preliminärt onsdagen den 24 september, säger Nordmark.

"Angen" klev fram som matchhjälte - än en gång! "Angen" klev fram som matchhjälte - än en gång!

Dramatik in i det sista
(2014-09-07)
Det satt onödigt hårt åt.
Och tre poäng såg att bli en.
Men Selånger visade sig ha en tvåmålskytt i Angelica Lindholm Forsell – det räckte till slut.
Trots ett relativt tidigt ledningsmål efter knappa en kvart och trots ledning i halvtid med 1–0 fick de rödblårandiga bekymmer med Kiruna FF.
Väldiga bekymmer.
– Kanske tror vi att det ska gå lätt, men i andra blir det Kiruna som tar initiativet på något sätt. De visade vilja och spelade på chans, säger tränaren Magnus Ohre.
Viljan och chanstagandet gav utdelning för gästerna
I 77:e minuten kom den där långbollen och Selångers målvakt Moa Altin Elfving tvingades riva ner en friställd Kirunaspelare med följderna frilägesutvisning; straff och 1–1 genom Lina Finnholm från elva meter.
I mål fick inhopparen Julia Wänglund hoppa in.
– Men på något sätt blir vi bättre efter utvisningen. Vi blir med fokuserade.
Och genom Angelica Lindholm Forsell kommer 2–1 ganska snart. Det visade sig räcka, även om Kiruna hade ett frisparksläge av det farligare slaget i slutminuterna.
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Lätt Selångerseger mot tröttkört Kiruna?
(2014-09-07)
I eftermiddag är det Selångers damer som har Kiruna FF på sin lott.
Igår orkade norrbottniskorna stå emot en halvlek mot SDFF. 0–0 blev sederara 0–5 i andra akten. Kan bli någonting liknande idag då gårdagen bör sitta i "buggarna" för norrbottniskorna.
Lokalfotbollens tips: Selånger FK – Kiruna FF 6–0
läs mer

Kajsa Nordmark var en av tre SDFF-tjejer som gjorde come-back i 5-0-vinsten mot Kiruna. Kajsa Nordmark var en av tre SDFF-tjejer som gjorde come-back i 5-0-vinsten mot Kiruna.

Inte bara Kajsa gjorde comeback
(2014-09-06)
Kajsa Nordmark spelade från start.
Emma Svärd hoppade in.
Och Kacey Richards återsåg Norrporten Arena.
Det var något av återkomsternas match när SDFF nitade Kiruna.
Synd att serien är körd. Att Assi har seglat ifrån i toppen av norrettan.
För nu har SDFF både bredd och spets.
I 5–0-matchen mot Kiruna spelade Kajsa Nordmark från start för första gången sedan korsbandet gick.
– Gud vad kul. Det var helt underbart, säger mittbacken.
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Comebackernas eftermiddag för SDFF
(2014-09-06)
Efter debaclet mot Morön förra omgången är SDFF borta från allt vad serieseger heter. Nu är det "bäst i stan" som gäller och både SDFF och Selånger möter Kiruna FF i helgen. Nykomlingarna jagar nytt kontrakt men borde inte vara några hinder för något av våra lag.
Vad Lokalfotbollen erfar kommer Kajsa Nordmark att spela från start för första gången i år efter sina skador. I truppen är även likaledes skadeförföljda Emma Svärd och Kacey Richards uttagna.
Lokalfotbollens tips: Sundsvalls DFF – Kiruna FF 4–0
läs mer

Tvärnit mot Morön
(2014-08-31)
Många bolltapp slutade med ett tungt poängtapp.
Sundsvalls DFF föll borta mot Morön BK med 1–0.
Fotboll kan vara bra underligt i bland.
På försommaren hade SDFF någon slags "katt och råtta lek" med Morön i seriematch som slutade i ett enda stort målkalas – 7–0.
I returen uppe i Västerbotten gick det inte alls.
Gästerna kunde inte omvandla sitt rika bollinnehav till kvalificerade målchanser och ännu mindre till någon fullträff.
Inte i första halvlek. Och inte i andra.
– Vi gör ingen bra prestation. Vi hade mycket boll i första, men lyckas inte få dit den. I stället blev det mängder med halvlägen där vi sedan tar felbeslut och tappar bollen, konstaterar SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

SDFF får satsa på att bli bäst i stan
(2014-08-31)
SDFF kan nog glömma seriesegern då Assi vann sin match igår. Nu gäller det att bli "bäst i stan" och kanske nå andraplatsen. Morön ligger på undre halvan och har ett genomträngligt försvar. Allt annat än en klar bortaseger mot Skelleftelaget skulle förvåna med tanke på att SDFF vann hemmamatchen med hela 7-0 utan att förta sig på kuppen.
16:00 Morön BK – Sundsvalls DFF (tips: 0–5)
läs mer

Josefine Thunholm var en av Selångers fyra målskyttar som sänkte Själevad. "Jossans" volley satte perfekt! Josefine Thunholm var en av Selångers fyra målskyttar som sänkte Själevad. "Jossans" volley satte perfekt!

Selånger back in business
(2014-08-27)
Efter ett par mindre bra prestationer var Selånger tillbaka i gammalt gott slag och hade inga problem att slå tillbaka Själevad i Y-derbyt i damernas division 1 Norrland.
4–0 var faktiskt siffror i underkant.
– Idag var vi tillbaka till det riktiga Selånger igen och vi styrde matchen från början till slut, säger Angelica Lindholm-Forsell, som satte en av dom fyra fullträffarna. Dom andra tre svarade Josefine Thunholm, Malin Kristmansson, Isabelle Lindgren.
1–0 kom efter en hörna från Wilma Wärulf där Jonna Wiström sköt i ribban men bollen studsade sedan ut från straffområdet och Mikaela Björkholm lade 
tillbaka bollen in till vänster i straffområdet till Angelica Lindholm-Forsell 
som snyggt placerade in ett skruvat skott över målvakten.
Det andra målet kom i slutet av första och återigen efter en hörna av Wärulf som Josefine Thunholm drog in med en högervolley.
3–0 kom i inledningen av den andra halvleken på en omställning efter en Själevadshörna. Josefine Thunholm bröt inne i eget straffområde och drev ut bollen innan hon passade till "Angen" som skickade den vidare upp mot Malin Kristmansson som från mittlinjen kom fri och rundade målvakten innan hon rullade in bollen i tomt mål.
Även det fjärde och sista målet var snyggt. Wilma W slog ett långt svepande vänsterinlägg som Isabelle "Issa" Lindgren nickade in vid den borte stolpen.
– Vi är supernöjda med prestationen ikväll. En riktig laginsats. Vi hade fokus, engagemang, tålamod, bolltempo, ja, alla dom ingredienser som är så viktiga för att spela en bra fotboll, säger tränaren Magnus Ohre.
I och med segern gick man förbi nabon SDFF i tabellen. Dock bara temporärt för inte lär Morön kunna stoppa dom marinblå till helgen?
läs mer

Sanna Lööw Ohlson gjorde 0-2-målet. Sanna Lööw Ohlson gjorde 0-2-målet.

Lojt Selånger gav ändå jumbon spö
(2014-08-24)
Selånger spöande jumbon Spöland Vännäs med 3–1 borta men någon femstjärnig prestation stod man inte för.
Redan i paus var Selångers ledning med 3–0 efter mål två gånger Angelica Lindholm Forsell och en gång Sanna Lööw Ohlson. 
Det var tydligen dubbelnamn som gällde i SFK denna söndagseftermiddag för i den andra halvleken fick Moa Altin Elfving kliva fram och visa att hon är en bra målvakt och göra några fina parader.
– Vi gick lite på sparlåga i andra då vi har ett viktigt Y-derby mot Själevad på onsdag, säger tvåmålsskytten "Angen", som klev av efter en timmes spel.
– Jag är ju en gammal dam så jag måste ju vara rädd om kroppen, skrattar "Angen".
– Vi gick  egentligen på sparlåga hela matchen. Verkade som att fokus redan låg på onsdagsmatchen, säger sportchefen Per Persson.
läs mer

Selånger mot superjumbon
I damernas div. I Norrland talar allt för att Selånger skall fortsätta ta rygg på SDFF i tabellen. För inte förlorar man mot superjumbon Spöland Vännäs som bara tagit två ynka poäng så här långt?
Förlust och "Angen" & Co kommer att bli sågade på Lokalfotbollen...
15:00 Spöland Vännäs IF – Selånger FK  (tips: 0-6)
läs mer

Amanda Månsson är målglad värre efter den efterlängtade comebacken. Amanda Månsson är målglad värre efter den efterlängtade comebacken.

Månsson målade igen
(2014-08-23)
Tredje matchen sedan comebacken – och det fjärde målet.
Amanda Månsson visade vägen till seger när SDFF besegrade Alvik med 3–2, under föreningens 30-årsjubileum
– Det är så jäkla kul att spela fotboll, säger anfallaren.
Den 19-åriga talangen har drabbats av skada efter skada, när det inte var korsbandsproblem var det ljumskarna som krånglade.
Nu är hon ånyo på planen – den här gången är förhoppningen att så också skall förbli.
– Ända sedan jag har kommit tillbaka har det flutit på bra, det är så jäkla kul att spela fotboll och det är nog också därför det har gått så bra tror jag, funderar Månsson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 16

Ellen Löfqvist satte två att SDFF:s sex mål mot jumbon Spöland Vännäs. Ellen Löfqvist satte två att SDFF:s sex mål mot jumbon Spöland Vännäs.

"Det var klasskillnad"
(2014-08-16)
Det hade kunnat bli tvåsiffrigt.
Det blev 6–2.
Det var klasskillnad när Sundsvalls DFF mötte Spöland Vännäs.
– Tjejerna visade spelglädje och ett fantastiskt anfallsspel, säger Kenneth Svensson.
Spöland Vännäs ligger hopplöst sist i den norra damettan och därför var det ingen skräll att ett SDFF med ambitioner att avancera i seriesystemet skulle vinna lördagens match.
Kenneth Svensson kunde snabbt konstatera följande:
– Vi var ett nummer för stora för dem.
Men bottenlaget överraskade genom att ta ledningen i matchen efter sex minuter.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 15

Ida punktmarkerad mot Burträsk. Ida punktmarkerad mot Burträsk.

Punktmarkering störde SDFF i segerjakten
(2014-08-10)
Ett lag jublade. Ett deppade.
Men ingen vann.
SDFF var inte nöjt efter slutsignalen och 1–1 mot Burträsk.
– Vi hade redan tre oavgjorda matcher i år och det är kostsamt, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
Eftersom serieledande Assi vann sin match under lördagen så ökar avståndet till topplaceringen i division I Norrland för SDFF.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 14

Algots mamma hade ingen bra dag uppe i Umeå... Algots mamma hade ingen bra dag uppe i Umeå...

Selånger FK blev nollade
(2014-08-09)
Selånger hade en fin svit med tre hållna nollor sedan omstarten, men mot tabellfemman Mariehems SK blev de själva offer för nollan.
– I första halvlek spelar de ut oss och vi blir fullständigt överkörda, säger Selångers måltjuv Angelica Lindholm Forsell.
Mariehems första mål kom efter ett instick där Emma Åberg Zingmark skickade in bollen. Selånger fick chansen att komma tillbaka när Isabella Öberg kvitterade på straff i den 29:e minuten, dock kom kallduschen omgående när Karolina Rinnau Widding gjorde 2–1 minuten efter.
– Vi kämpar på bra, men vi spelar inte som ett lag. Vi kämpar på varsitt håll i dag, säger Lindholm Forsell.
Tidigt i andra halvlek utökade Rinnau Widding på ytterligare.
– Då gick luften ur oss lite grann, även om vi skapar en del chanser efter det. Jag hade några chanser som jag borde ha satt, säger Lindholm Forsell självkritiskt.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 14

Jonna Wistrand var planens gigant när Selånger 4-0-vann mot Alvik. Jonna Wistrand var planens gigant när Selånger 4-0-vann mot Alvik.

Selånger körde över Alvik och fick revansch för vårförlusten
(2014-08-03)
Selångers damer tog sin andra seger under helgens roadtripp norrut.
Idag 4-0 borta mot Alvik och man fick därmed revansch för vårens nesliga 0-2-förlust på hemmaplan.
– Vi körde över dom totalt! Alvik hade inte mycket att säga till om utan vi styrde matchen från minut 1, säger Angelica Lindholm Forsell , som själv svarade för ett av målen – i vanlig ordning.
– Men det var Jonna (Wistrand) som var planens gigant. Hon gjorde lite som hon ville. Det var så jäkla kul att se henne, avslutar "Angen" innan hon kliver in i duschen sjungandes segersång..
allt-om-alla matcher, omgång 13

Emelie Birgersson satte Selångers andra mål efter hörna. Emelie Birgersson satte Selångers andra mål efter hörna.

Äntligen mål för Selånger
(2014-08-02)
I omstarten av damettan mot nästjumbon Umedalen hade Selånger det svårt att hitta målet. Men borta mot Morön hittade Selånger tillbaka till sitt målglada spel igen.
– Vi sade innan matchen att vi behövde ha tålamod, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
I en jämn första halvlek stod målvakten Moa Altin Elfving för en räddning på ett friläge.
– Lite av en matchavgörande räddning, beskriver Ohre.
I den andra halvleken lossnade äntligen målskyttet för "blåränderna". Det första målet kom fem minuter in på andra när Emelie Birgersson sköt in bollen efter en hörna. 2–0 kom i den 63:e minuten genom Angelica Lindholm Forsell.
– Efter det var matchen avgjord och vi kunde kontrollera resterande del, säger Magnus Ohre.
I den 84:e utökade Julia Wänglund ytterligare när hon kom in från kanten och sköt ett distinkt skott vid målvaktens första stolpe.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 13

Amanda Månsson är tillbaka efter lång-tidsskada och satte två av SDFF:s fyra mål mot Mariehem. Amanda Månsson är tillbaka efter lång-tidsskada och satte två av SDFF:s fyra mål mot Mariehem.

Månsson levererar i comebacken
(2014-08-02)
I Amanda Månssons andra match efter långtidsskada blev det två mål mot Umeålaget Mariehem – vilket ledde till seger för Sundsvalls DFF.
– Vi känns starkare hela vägen och vinner välförtjänt, säger Urban Selin, tränare i SDFF.
Det blev 90 minuter i förra matchen mot Assi. På lördagen blev det 70 minuter och två mål mot Mariehem. Amanda Månsson är tillbaka i spel efter en långdragen knäskada.
Redan efter åtta minuter kom det första målet som Månsson nickade in efter en hörna.
Kvarten senare var det dags igen – efter ett inspel från Amanda Hagberg på högerkanten tog Månsson med sig bollen mellan innermittfältarna innan hon slog in den bland nätmaskorna.
Ida Brännström svarade för den andra halvan av dom fyra målen.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 13

Josefine Thunholm var närmast att spräcka nollan men ribban var i vägen. Josefine Thunholm var närmast att spräcka nollan men ribban var i vägen.

Ribban i vägen för Selånger
(2014-07-27)
Selånger hade chansen att närma sig toppkonkurrenterna i damettan.
Umedalen, och inte minst ribban, såg till att så inte blev fallet.
Hemmalaget ägde mycket boll, men lyckades inte vaskat fram de riktigt heta målchanserna och gick likt motståndarna Umedalen mållösa av planen efter 45 minuter spelade. Den som kommit närmast att spräcka nollan var Josefine Thunholm som distanssköt i ribban från sin högerkant.
– Vi gör ingen bra match, tycker jag. Det händer inget, det är för segt rakt igenom. Jag vill tro att det är värmen som tar ut sin rätt, säger Selångers tränare, Magnus Svensson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 12

Ida Markström kvit-terade Assis ledning. Ida Markström kvit-terade Assis ledning.

SDFF fick kryss i toppmatchen
– och viktigt besked

(2014-07-27)
1–1 slutade det viktiga toppmötet med Assi.
Sundsvalls DFF försvarade sig perfekt. Samtidigt som de fick ett skönt kvitto framåt.
– Amanda Månsson klarade 90 minuter och hade säkert kunnat spela 15 till, säger tränaren Kenneth Svensson.
Kenneth Svensson hyllade laginsatsen mot Assi, från Risögrund utanför Kalix.
– Vi gör en heroisk insats med jättebra försvarsspel mot ett bra lag, säger han.
I första halvlek gick mycket ut på att försvara sig och på ett slumpartat sätt kom Assis ledningsmål då också.
Men SDFF reste sig och gjorde mål på en som vanligt giftig Madeleine Pettersson-hörna.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 12

Kenneth Svensson tränar SDFF och vill uppåt i seriesyste-met. Kenneth Svensson tränar SDFF och vill uppåt i seriesyste-met.

SDFF om uppflyttnings-chanserna
(2014-07-27)
Med halva säsongen spelad har SDFF inkasserat åtta vinster, två oavgjorda och en förlust. Med det ligger man på en tredje plats efter Assi och Notviken.
Målet på lång sikt för föreningen är att spela högre upp i seriesystemet. På kortare sikt medger tränaren, Kenneth Svensson, att man vill ta klivet redan i år.
– Det är klart att vi ska ge det här en rejäl chans. Målet för oss den här säsongen är att vinna matcher, det är det enda vi haft uttalat. Nu har vi vunnit väldigt mycket och gjort det jättebra. Likförbannat så är vi fyra poäng bakom serieledarna och ligger bara trea. Sen har de två lagen över oss varit bra, det är bara att konstatera, säger han.
När serien drar i gång igen idag är det tabelltoppande Assi från Norrbotten som står för motståndet. Ett lag som också bara förlorat en match, och det mot just SDFF.
läs mer på st.nu

Magnus "Fimpen" Svenssons Selånger spelar attraktivt. Magnus "Fimpen" Svenssons Selånger spelar attraktivt.

Magnus "Fimpen" Svensson:
"Vi ska röra om i grytan"

(2014-07-27)
När damernas division I Norrland går in i höstsäsong är Selånger fyra. Sex poäng bakom serieledaren Assi.
– Det har gått lite över förväntan kan vi själva tycka. Vi har försökt spela en attraktiv fotboll och hålla bollen inom laget. Sedan har resultaten kommit efter det, säger Magnus "Fimpen" Svensson.
Genom hela serien har de varit med där uppe.
Först i sista våromgången skaffade sig Assi sitt försprång genom en 1–0-seger mot just Selånger. På straff i 83:e minuten.
De har varit jämna med favoriterna. Plötsligt har det blivit aktuellt att prata om uppflyttning.
– Jag tror inte föreningens ambition är att gå upp. Redan i dag är det tufft ekonomiskt. Men på sikt kanske. Vi har många talanger som kommer underifrån.
läs mer på st.nu

Pernilla Wennman gjorde det viktiga 3-2-målet. Pernilla Wennman gjorde det viktiga 3-2-målet.

SDFF:s vändning
(2014-06-29)
SDFF kan summera våren som ett topplag i division I Norrland med chans på uppflyttning.
Det efter att ha vänt mot ett annat sådant – Notviken.
– Vi låg under 1–2 i halvtid, men vad ska man säga? De var effektiva. De hade inte många chanser men vi mosade dem fullständigt i andra halvlek, säger han., säger Svensson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 11

Straffmålet för mycket i toppmötet
(2014-06-29
Selångers andra match på två dagar slutade med förlust.
Det efter straffmål i slutminuterna.
– Blir man drabbad tycker man alltid att det är hårt dömt, säger tränaren Magnus Ohre.
En Assi-spelare hakade i med Malin Christmansson och Ohre tyckte först det kändes hårt dömt.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 11

Hazal Altuntas satte ett vackert segermål. Hazal Altuntas satte ett vackert segermål.

Altuntas avgjorde mot Burträsk på bortaplan
(2014-06-28)
Matchens enda mål i mötet mellan Burträsk och Selånger kom elva minuter in i första halvleken. Då vände Hazal Altuntas upp utanför straffområdet och knorrade in bollen i bortre hörnet.
– Vi kunde ha gjort några till mål i första halvlek. Sedan bleve det tufft i slutet när Burträsk hade en boll på mållinjen, säger Ohre.
Segern mot Burträsk med 1–0 gör att Selånger nu har tre poäng upp till serieledande Assi, ett lag de möter i morgon.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 11

"Angen" var skillna-den i derbyt. "Angen" var skillna-den i derbyt.

Selånger visade spets mot SDFF
(2014-06-18)
Årets första derby i damettan slutade med seger för uppstickaren Selånger.
SDFF mäktade inte med Selångers speedkula Angelica Lindholm Forsell.
– Vi var bättre där framme, de hade inte speciellt mycket framåt, säger anfallaren.
Matchen mellan Selånger FK och Sundsvalls DFF var som derbyn oftast är: mycket kamp, hårda sparkar och mer vilja än taktik. Det som verkligen skilde lagen åt var Selångers spets, där Angelica Lindholm Forsell var spjutspetsen som trasade sönder SDFF:s försvar.
– Hon hotade vår backlinje på egen hand, när hon löper in bakom. Hon gör det riktigt bra, säger SDFF:s lagkapten Ida Brännström.
Det var just en djupledslöpning i den 15:e minuten som låg bakom Selångers ledningsmål.
Andra halvlek fortsatte samma mönster där kampen fortsatte på mitten och Selånger skapade chanserna. I slutet av matchen flyttade SDFF upp laget, då avgjorde i stället Selångers inhoppare Hazal Altuntas med ett kliniskt avslut.
– Så jävla skönt, vi gick ut som lag och gjorde det vi skulle. Det var mycket kamp i mitten men vi skapade lägena, säger Angelica Lindholm Forsell.
läs mer på st.nu (plus hela matchen i TV)
allt-om-alla matcher, omgång 10

Moa Altin Elfving får inte vara med i derbyt. Moa Altin Elfving får inte vara med i derbyt.

Läktarproffs för en match
(2014-06-18)
Hon tillhör SDFF.
Men spelar för Selånger.
Är det någon som kan förutse hur derbyt med stort D slutar i kväll så är det Moa Altin Elfving.
Målvakten som tvingas följa månadens match från läktaren.
Naturligtvis är det trist, tråkigt och typiskt.
Men som utlånad från SDFF till Selånger får Moa Altin Elfving låta målvaktshandskarna vara i derbyt.
– Det är surt. Självklart hade jag velat spela. Det här ju årets match, men jag får inte och visst kan jag förstå det, säger 18-åringen.
läs mer på st.nu

Toppmöte i Månadens match
(2014-06-16)
Slaget om kronan avgörs på Bergsåkers IP på onsdag. Selånger och Sundsvalls DFF möts i säsongens första derby, som dessutom tv-sänds i Månadens match.
– Det kommer troligtvis att bli en publikfest. Vi hoppas också att det blir en jämn match, det är ju ändå två topplag som möts, säger Selångers lagkapten Elin Lahtinen.
SDFF:s dito, Ida Brännström, håller med:
– Det är speciellt med det här derbyt, många pratar om det och förhoppningsvis blir en rolig inramning på matchen också.
läs mer

Mrs Hattrick. Mrs Hattrick.

SDFF-seger efter årets längsta bortamatch – Jenny Nordenberg prickade in ett hattrick
(2014-06-15)
Trots att Kiruna hade en utespelare i målet höll man länge och väl SDFF stången. Det var först dryga tio minuter in i den andra halvleken som Jenny Nordenberg bröt dödläget.
Därefter orkade inte hemmalaget stå emot ett tyngre SDFF och Jenny satte ytterligare två bollar i nät och 0–3 prickade Ida Mathiasson in via ribban.
– I dag var det inget snack om saken, säger SDFF:s tränaren Kenneth Svensson till st.nu och fortsätter:
– Även om det stod 0–0 i halvtid så kände vi att vi var det bättre laget för vi kom till chanser.
SDFF fortsätter efter seriens längsta bortamatch, 170 mil t o r, att skugga serieledarna Notviken, en poäng bakom men två före trean Assi - och på onsdag väntar det emotsedda derbyt mot Selånger.
läs mer

Fyra mål av Ida B. Två nickar, ett fri-läge och ett långskott från 35 meter. Fyra mål av Ida B. Två nickar, ett fri-läge och ett långskott från 35 meter.

Det var Ida som gällde idag för SDFF
(2014-06-07)
Igår dängde Selånger Morön med 8-0.
Idag fick Morön vara slagpåse åt SDFF, som vann med 7-0.
Och det var den stora "Ida-dagen" idag.
Ida Brännström satte fyra baljor och Ida Mathiasson en.
Däremellen öppnade Jenny Nordenberg målskyttet och Philippa Johansson stängde det.
Flera av Ida Brännströms mål var vackra men vilket var snyggast?
– Jag vet inte. Långskottet kanske. Jag såg Moröns match mot Selånger i lördags och då lade jag märke till att målvakten spelade långt ut och tänkte att jag skulle testa om läget dök upp, säger fyramålsskytten till st.nu.
läs mer

Sjukling eller inte. Det blev hattrick ändå för "Angen". Sjukling eller inte. Det blev hattrick ändå för "Angen".

Från sjuksängen till hattrick
(2014-06-07)
Selångers Angelica Lindholm-Forsell var tveksam till spel p g a en elakartad bacill.
Men till spel kom hon, direkt från sjuksängen i princip, och ledde sina styrkor till en 8–0–seger mot Morön efter bl a ett eget hattrick.
– Jag tycker vi gör vår bästa match för i år. Första halvlek ägde vi totalt och Mörön blev väldigt frustrerade, säger "Angen".
Efter 3–0 ökade SFK till 8–0. Då måste spelet ha varit ännu bättre?
– Den andra var också bra men inte lika bra. Ändå gör vi fem mål då, säger "Angen".
Selånger har vunnit med 5–1, 5–0 respektive 8–0 på dom tre senaste matcherna.
– Kul att vi gör så många mål och även att vi är flera i laget som kan sätta dit bollarna känns riktigt bra just nu, säger "Angen" som kurerar sig på en tapas bar i stan i skrivande stund.
– Men jag dricker bara cola och i morgon lär jag bli sängliggande. Av förkylningen alltså, ler en nöjd Angelica Lindholm-Forsell.
Tack var segern leder just nu Selånger en haltande tabell. Kanske kan vara på plats att klippa ut och spara :-)

Kommer "Angen till start eller får vi en sen strykning? Kommer "Angen till start eller får vi en sen strykning?

Hakar Selånger på i toppstriden?
(2014-06-07)
Selångers damer ligger fyra i div. I Norrland, fyra poäng efter ledande Notviken och två efter nabon SDFF.
I eftermiddag väntar femman Morön hemma på Bergsåkers IP och vid seger hakar man verkligen på i toppstriden. Ett aber dock är ett frågetecken för viktiga Angelica Lindholm-Forsell.
- Är inte piggelin, har nåt skit i kroppen. Ska känna mig för på uppvärmningen, säger "Angen".
Lokalfotbollen tippar:  Med eller utan "Angen" tar SFK en promenadseger då man är det klart bättre laget, 6–0?
läs mer

Hakar Selånger på i toppstriden?
(2014-06-07)
Selångers damer ligger fyra i div. I Norrland, fyra poäng efter ledande Notviken och två efter nabon SDFF.
I eftermiddag väntar femman Morön hemma på Bergsåkers IP och vid seger hakar man verkligen på i toppstriden. Ett aber dock är ett frågetecken för viktiga Angelica Lindholm-Forsell.
– Är inte piggelin, har nåt skit i kroppen. Ska känna mig för på uppvärmningen, säger "Angen".

"Angen" satte två. "Angen" satte två.

Selångers målskyttar levererar
(2014-06-04)
Selångers damer tog en rejäl seger i "klykderbyt" borta mot Själevad.
Dom rödblårandiga vann med hela 5–0!
– Första tjugo minuterna var det kamp. Sedan tog vi över mer och mer, säger tvåmålsskytten Angelica Lindholm-Forsell.
"Angen" själv slog inägget till Sanna Lööw Ohlssons 1–0-mål efter dryga halvtimmen.
Josefine Thunholm nickade sedan in 2–0 på hörna precis innan pausvilan.
– I andra tog vi tag rejält i matchen och styrde den till domaren blåste av, säger "Angen", som själv satte både 3–0 (eller om den tog på målhjulet?) och 4–0 innan Hazal Altuntas rundade av med en femte "syl".
– Grym lagmoral idag! Alla kämpade för varandra. Spelar vi så här så vinner vi även över Morön hemma på söndag, avslutar en nöjd Lindholm-Forsell, som rättvist fick priset som "Matchens Lirare" på Själevads IP.
läs mer