Nyheter
Div. 2 Mell. Norrland, damer

"Väppa" till Timrå. "Väppa" till Timrå.

IFK Timrå värvar rutinerad målskytt
(2014-12-22)
IFK Timrås damer har gjort klart med sina två första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Först in var rutinerade målskytten Maria Vestberg, mest känd som "Väppa", från Alnö IF och i går gjorde man klart med Selångers 21-årige mittfältare Jenny Eriksson Palmgren.
Två viktiga förvärv som skall fylla luckorna efter den till Kovland förlorade sextetten Sara Svensson (mv), Erica Höglund, Marielle Bergman, Emelie Åkersten, Marlene Ejerås och Anna Hammar .

Dalkullan Julia Bhy gör comeback på fotbolls-planen - i Alnö. Dalkullan Julia Bhy gör comeback på fotbolls-planen - i Alnö.

Julia Bhy gör comeback – i Alnö!
(2014-12-15)
Grattis Alnö IF!
Efter att vilat i två säsonger p g a en höftskada plus barnafödande gör förre SDFF-spelaren och flicklandslagstjejen Julia Bhy comeback, och den 25-åriga mittfältsdynamon gör det hos hårt satsande division 2-klubben Alnö IF.
– Opererade mig i början av november då man gjorde en s k titthålsoperation och förlängde en sena i höftböjaren. Jag hoppas att läkningen kommer att gå bra och att jag blir helt åteställd, säger Julia Bhy, som blev mamma i augusti ifjol och vars sambo, Mikael Melin, är ny tränare för laget tillsammans med Kristoffer Vestin,
Därav "hinten" i slutet av artikeln nedanför.
Någonting säger mig att Alnö IF kommer att bli svårtuggade i division 2 Södra Norrland kommande säsong.

Josefine Thunholm - en av fyra spelare som lämnar Selånger för spel i Alnö. Josefine Thunholm - en av fyra spelare som lämnar Selånger för spel i Alnö.

Julbingo för Alnös damer
(2014-12-10)
Tomten är tidigt ute i år hos somliga. Alnös division 2-damer har redan fått hela fem fina presenter, varav fyra från Selångers FK en trappa upp i seriesystemet.
Kvartetten som får sin nya hemmaplan på den vackra ön är anfallarna Josefine Thunholm och Sanna Lööw Ohlson, mittbacken/mittfältaren Emelie Birgersson samt tekniska löftet  Isabelle Lindgren . Dessutom tillkommer Alexandra Nord. En vänsteranfallare från Ängelholm men fotbollsutbildad i KIF Örebro där hon spelade allsvenskt och därmed är den mest meriterade i samlingen även om hon hade hon vilade från fotbollen den här säsongen.
– Samtliga har erfarenhet från spel på högre nivå i seriesystemet och kommer att bidraga med både rutin och kunnande till vårt damlag. Dessutom så är det tekniskt skickliga spelare som alla passar väl in i vårt offensiva spelsystem, säger tränaren Kristoffer Vestin, och fortsätter.
– Vår målsättning är att spela division 1-fotboll 2016. Redan nu jobbar vi med upplägget om att vara en division 1-klubb både på träning och även på matcher när serien väl kommer igång. En andra som vi vill skall genomsyra föreningen.

Cassandra Åström går till Stöde IF. Cassandra Åström går till Stöde IF.

Stöde IF förstärker inför division 2-säsongen
(2014-11-26)
Nya division 2-klubben Stöde IF har gjort klart med sina första nyförvärv inför den kommande säsongen.
17-åriga anfallaren Cassandra Åström från SDFF:s division 3-lag och 20-åriga Maja Scharin från Alnö har bestämt sig för spel i den röda dressen 2015.
När det gäller den förstnämnda har hon gott fotbollspåbrå. Pappan heter Mats Carlsson och mamman Bettina Åström, båda lokala storheter i Stöde IF och GIF Sundsvall/SDFF då det begav sig. Även Cassandras pojkvän, Patrik "Putte" Nilsson, lirar i Stöde IF. Snacka om fotbollsfamilj.
– Två lovande tjejer som vi tror kommer att förstärka vårt lag, säger lagledaren Mikael Backlund.

Inga derbyn nästa år för Kristoffer Vestins gäng. Inga derbyn nästa år för Kristoffer Vestins gäng.

Inga derbyn för Alnö nästa år
(2014-11-17)
Alnö IF kommer att flytta över från den mellersta division 2-serien till den södra nästa år. Tvärtemot remissförslaget där ö-laget var placerade i samma serie som ifjol.
Dom övriga medelpadslagen Heffnersklubban, Stöde och Timrå kommer emellertid att spela i den mellersta vilket medför att det inte blir några publikdragande derbyn på Släda IP nästa år.
– Självklart hade det varit skoj med derbyn med mycket publik och fest men vi ser hellre till det sportsliga och hoppas såklart att vi ska lyckas bjuda vår publik på offensiv rolig fotboll. Jag tror att det kommer snackas en hel del framöver om Alnö. Vi har själva gjort en analys över serierna och hoppas att den södra serien är den som kommer utveckla laget bäst och där vi kommer få mer ut av den anfallsglada fotbollen vi vill spela, säger tränaren Kristoffer Vestin i en kommentar.
Vad blir er målsättning nästa säsong?
– Lite tidigt ännu att spika någon målsättning då vi inte vet om vi tappar spelare eller vilka vi förstärker med. Men det vore nästan tjänstefel att säga att vi inte skulle vilja bli bättre än förra året men vi kommer sätta oss ner efter nyår med truppen och ta fram en målsättning, säger Vestin.

Förslagen till division 2–serierna 2015 har reviderats
(2014-11-17)
Förslagen som som Svenska Fotbollsförbundet skickade ut tidigare har reviderats och istället kommer division 2 Mellersta- respektive Södra Norrland att se ut enligt nedanstående.
Det blir tre Medelpadslag i den mellersta Norrlandsserien medan Alnö blir ensam i södra – om det nu inte blir fler revideringar innan den 28 november då representantskapet kommer att fastställa serierna.

Division 2 Mellersta Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Frösö IF Jämtland/H. div. 2 Mellersta Norrland
Heffnersklubbans BK, S-vall Medelpad div. 2 Södra Norrland
Härnösands SK Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
IFK Timrå Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
IFK Östersund Jämtland/H. div. 3 Jämtland/Härjedalen
Långsele AIF Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Ope IF Jämtland/H. div. 1 Norra Svealand
Remsle UIF, Sollefteå Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Selånger FK 2, Sundsvall Medelpad div. 2 Södra Norrland
Stöde IF Medelpad div. 3 Medelpad

Division 2 Södra Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alnö IF Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
Brynäs IF/FK Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Hille IF Gästrikland div. 2 Södra Norrland
IF Team Hudik Hälsingland div. 2 Södra Norrland
Iggesunds IK Hälsingland div. 3 Hälsingland
IK Huge 2, Bomhus Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Ljusdals IF Hälsingland div. 1 Norra Svealand
NorrHam IF, Hamr.fjärden Gästrikland div. 3 Gästrikland
Stensätra IF, Sandviken Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Valbo FF Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Anette Bergman hänger med upp i tvåan. Anette Bergman hänger med upp i tvåan.

Tränarduo blir trojka i Stöde dam
(2014-11-15)
Ett glatt besked till Stöde IF:s damer.
Anette Bergman och Christer Söder har tagit beslutet att följa med Stöde IF upp i division 2.
Duon blir emellertid utökad till en trojka då AnnSofie Brännvall väljer att göra comeback. 
– Vi är glada över den här kompetenta trion. Anette var ju lite tveksam om hon hade tiden men valde nog att fortsätta för att vi har ett ungt och lovande lag och vill se hur långt det kan bära, säger lagledaren Mikael Backlund, som dock själv inte följer med upp.
– Har lovat att visa upp mig mer hemmavid och det får räcka med lagledandet för herrlaget nästa år. Men jag har lovat att hjälpa tjejerna till dom får tag i en ny lagledare, säger Backlund.

"Koffa", "Micke" & "Fredde" tränar Alnös damer nästa år.

Ny tränarstab i Alnö dam
(2014-11-14)
Det blir en till viss del en nygammal tränarstab som tar över efter Michael Brundin i Alnö IF:s damer.
Kristoffer Vestin och Mikael Melin blir huvudansvariga medan Fredrik Enqvist kliver in som assisterande och målvaktstränare.
"Koffa"Vestin hade ifjol hand om division 3-laget och har tillsammans med "Micke" Melin tidigare även tränat Selångers A-lag medan Enqvist kommer från SFK 3 i division 3.
– Det känns skoj att vara tillbaka i moderföreningen som fostrat mig som spelare och ledare. Jag är glad att få chansen att leda dessa talangfulla tjejer som gjorde ett jättebra år, Vår uppgift är att fortsätta utveckla dem och det ser jag fram emot! Jag är dessutom oerhört glad att jag får hjälp utav min tidigare tränarkollegan Mikael Melin samt att vi även får in Fredrik Enqvist som jag är säker på kommer smälta in bra med den filosofi som jag vill spela, säger Kristoffer Vestin.
– När det gäller våra huvudtränare är det en ambitiös och skicklig duo med breda erfarenheter från damfotbollen i distriktet som nu tar över vårt representationslag på damsidan. Bägge har tidigare varit tränare för SDFF;s utvecklingslag och har sedemera framgångsrikt under ett antal säsonger ansvarat för Selångers damlag. "Micke" har dessutom varit förbundskapten för Medelpads flickor 94 , samt haft en anställning som talangutvecklare i SDFF.
"Koffa" har den senaste säsongen tränat damernas andralag i division 3. Det ska bli oerhört spännande att följa ”Micke” och ”Koffa” vidareutveckla våra talangfulla spelare tillsammans med Fredrik Enqvist, säger lagledaren Camilla Tjernberg, som själv blir kvar minst en säsong till.

Delade division 2-serier även nästa år
(2014-11-09)
Precis som i år kommer Medelpadslagen på damsidan nästa säsong att delas upp i två divison 2-serier, Mellersta Norrland och Södra Norrland.
Den 28 november kommer representantskapet att fastställa serierna men så här ser i alla fall Svenska Fotbollförbundets serieförslag ut som gått ut på remiss:

Division 2 Mellersta Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alnö IF Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
Frösö IF Jämtland/H. div. 2 Mellersta Norrland
Härnösands SK Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
IFK Timrå Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
IFK Östersund Jämtland/H. div. 3 Jämtland/Härjedalen
Långsele AIF Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Ope IF Jämtland/H. div. 1 Norra Svealand
Remsle UIF, Sollefteå Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Selånger FK 2, Sundsvall Medelpad div. 2 Södra Norrland
Själevads IK Ångermanland div. 1 Norrland

Division 2 Södra Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Brynäs IF/FK Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Heffnersklubbans BK, S-vall Medelpad div. 2 Södra Norrland
Hille IF Gästrikland div. 2 Södra Norrland
IF Team Hudik Hälsingland div. 2 Södra Norrland
Iggesunds IK Hälsingland div. 3 Hälsingland
IK Huge 2 Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Ljusdals IF Hälsingland div. 1 Norra Svealand
Stensätra IF, Sandviken Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Stöde IF Medelpad div. 3 Medelpad
Valbo FF Gästrikland div. 2 Södra Norrland

Stefan Wickström ny tränare för Selångers division 2-lag
(2014-11-08)
Nu börjar strukturen för 2015 ta form inom Selånger damfotboll.
A-laget kommer även nästa år att tränas av Magnus Svensson och Magnus Ohre där man har en uttalad målsättning på ett par år är att höja sig och kvala in till spel i Elitettan. 
- Utvecklingslaget i division 2 kommer att utvecklas vidare och höja sin nivå som en "talangskola" och förbereda våra unga talangfulla spelare för framtida division 1-spel alternativt elitfotboll. Målsättningen är att genom bra träningsmiljö samt matchmiljö i damtvåan, samt ha en bra organisation runt utvecklingslaget och vara det attraktiva laget i regionen för unga tjejer som vill ta steget upp och förbereda sig för A-lags spel på hög nivå. Med tanke på ett SM-brons för F16 under hösten så ser det verkligen bra ut inför framtiden, säger nye sportchefen Thomas Jonsson.
Som ny huvudtränare för utvecklingslaget 2015 blir Stefan Wickström, senast i IFK Timrå.

Thomas Gustvsson fortsätter att träna IFK Timrås damer. Thomas Gustvsson fortsätter att träna IFK Timrås damer.

IFK Timrå dam:
"Gus" blir kvar men Örjan slutar

(2014-10-02)
Thomas Gustavsson gjorde ifjol sin första säsong som tränare för IFK Timrås division 2-damer.
Nu står det klart att han fortsätter sitt uppdrag på Bergeforsens IP.
– "Gus" har bestämt sig för att satsa de kommande två åren på vårt unga damlag och uppgiften är att bygga ett lag som kan slåss om seriesegern 2016, säger ordföranden Lars Edström.
Ni riskerar att tappa en hel del spelare inför den kommande säsongen. Kommentar?
– Det sker en föryngring i truppen vilket är både bra och mindre bra ibland och en stor utmaning, men "Gus" vill satsa på alla unga tjejer och ser utvecklingspotential där, Hoppas att dom unga tjejerna vill satsa och ta nästa steg. 
Bra samarbete med Kent Thorns U-lag i trean?
–Vi är glada att vi har ett bra dam-U-lag där vi under året lyft många och ännu fler kommer att flyttas upp till seniorerna för dom som vill satsa på fotbollen.
Örjan Viksell slutar som assisterand tränare har jag förstått?
– Tråkigt, men Örjan känner att han inte har kraften riktigt att finnas med 3-4 gånger i veckan och även resandet tar på. Givetvis tråkigt för IFK Timrå och damlaget men vi förstår Örjan fullt ut och han har under många år gjort fantastiska saker för IFK Timrå både på pojk- och damsidan men vi hoppas få se honom på Bergeforsens IP även i sommar för att stötta tjejerna.
Vem tar över?
– Det blir Per Gannå som blir ny assisterande tränare med "Gus". Per har sina fotbollsrötter i GIF Sundsvall och har där tränat med "Gus" för två säsonger sedan.
Hur ser det ut i övrigt i staben?
– Vår materialförvaltare/sjukvårdare "Tobbe" Sandberg lämnar och sammanstrålar med vår förre tränare Anders Westlund i Kovland. Lagledaren Sune Nordström fortsätter samt att Thomas Hugosson kommer åter till ledarstaben, avslutar klubbens ordförande Lars Edström.

Engelina Nygren gjorde två mål i serieavslut-ningen. Engelina Nygren gjorde två mål i serieavslut-ningen.

Storseger – då blev Alnö tvåa
(2014-09-27)
De gick för andraplatsen.
De fick andraplatsen.
– Gud var med oss i dag, säger Alnös tränare Michael Brundin.
Till skänks fick han och hans lag ett 4–4-resultat mellan Bik och Härnösand.
Det gjorde att Alnö klev förbi de sistnämnda i sista omgången i division II.
– Hösten har varit väldans bra för oss, vi spelade oavgjort mot Timrå och släppte in ett mål på övertid mot Bik, annars har vi vunnit resten. Det ger en positiv eftersmak, säger Brundin.
Mest positivt i 5–0-segern mot Ope II var att Jessica Fröberg gjorde comeback efter att ha missat hela säsongen.
– Hon blev utsedd till bästa spelare i vårt lag, säger Michael Brundin..
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Avslutar Alnö med målfest?
(2014-09-27)
IFK Timrå avslutade sitt seriespelande förra helgen då det är ojämt antal lag i serien.
Alnö stänger butiken idag dag mot jumbon Ope 2 och vad vore trevligare än att få sparka, nicka och skarva in massor av mål i säsongens sista match och dessutom nå andraplatsen i serien? Det blir verklighet om redan klara seriesegrarna Bik slår Härnösand i derbyt. Annars får man "nöja sig" med att passera IFK Timrå och bli bästa lag i serien. Inte illa det heller...
Myssjö/Oviken och Ope 2 krigar inbördes om att slippa ta steget ner till trean. Dom enda tre poäng dessa lag tagit har varit inbördes och för Ope 2 krävs alltså poäng mot Alnö. Never gonna happen...
Lokalfotbollen tippar:
15:00 Alnö IF – Ope IF 2 9–0
läs mer

Emma Häggberg höll nollan mot Härnösands SK när Alnö IF vann med 2-0. Foto: Fredrik Lundgren.

Alnö stoppade målfarlig duo
– vann med två mål

(2014-09-20)
Alnö IF tog en fin seger i jakten på andraplatsen i damernas division II.
– Nu går vi för andraplatsen, säger tränaren Michael Brundin.
Alnö visste att Härnösand hade en målfarlig duo i Molly Bergquist (16 mål) och Sanne Pettersson (15). Då stängde hemmalaget av duon, något som ledde till segern.
– Vi var fokuserade och koncentrerade i defensiven, säger Michael Brundin.
Efter ett mål av Erika Engblom i den första halvleken kunde Sophie Brundin nicka in en hörna i den andra och säkra tre poäng för Alnö.
– Vi hade spelet och det var en rättvis seger, säger Brundin.
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

Malin Persson kvitte-rade på straff. Malin Persson kvitte-rade på straff.

Timrå kryssade mot klara serievinnarna
(2014-09-20)
IFK Timrås säsong avslutades med 1–1 mot Bik SK i damtvåan.
En säsong som laget är nöjda med.
– Vi har gjort en bra säsong och laget är på rätt väg, säger tränaren Kent Gustavsson.
Efter nio segrar, fem förluster och två oavgjorda landar laget på en tredjeplats i tabellen, men med risk att ramla ned till en femte om fel lag vinner om en vecka.
– Vi har spelat bra tycker jag. Sedan kan man önska att vi skulle tagit fler poäng, säger Kent Gustavsson.
I avslutningsmatchen mot seriesegrarna Bik hämtade de upp ett underläge med ett mål.
– Ett rättvist resultat även om vi hade det mesta av spelet, säger Gustavsson..
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

"Kassaskåpssäker seger"
(2014-09-13)
De kan inte nå seriesegern i damernas division II.
Trots det har Alnö inte slagit av på takten.
När de ställdes mot jumbon Myssjö/Oviken på Åsvallen blev det en komfortabel seger med 4–1 för Alnölaget.
– Det var en fin plan och vi hade krav på oss själva, men nådde inte upp till det riktigt, säger tränaren Michael Brundin.
läs mer på st.nu
allt om omgång 16

Timrå körde över topplag
(2014-09-13)
IFK Timrå visade toppform inför DM-finalen på tisdag.
Det när de slog tillbaka serietvåan Frösö.
– Vi blåser på. Det blir tufft på tisdag så vi försöker hålla tempot uppe, säger tränaren Kent Gustavsson.
På förhand såg det ut som något som borde vara en jämn match.
Så blev det inte. Timrå körde över serietvåan Frösö.
– Det kändes som vi kunnat ha mer flyt och skulle kunna rinna ifrån mer. Men 5–1 är stora siffror, säger Kent Gustavsson.
läs mer på st.nu
allt om omgång 16

Passerar Alnö Timrå i tabellen?
(2014-09-13)
Varken IFK Timrå eller Alnö kan ta hem serien.
Det har redan Härnösandslaget Bik gjort.
Nu gäller det att bli bästa medelpadslaget i serien.
Timrå har serietvåan Frösön hemma, en klurig uppgift, medan Alnö har superjumbon och nollpoängarna Myssjö/Oviken borta. Risk/chans för ö-laget att passera timråtjejerna i tabellen således.
15:00 IFK Timrå – Frösö IF (tips: 2–1)
16:00 Myssjö/Ovikens IF – Alnö IF (tips: 0–7)
​läs mer

Stenkoll på boll. Erika Engblom fixerar bollen och startar ett nytt alnöanfall Foto: Fredrik Lundgren.

Superstart vinstreceptet
(2014-09-06)
Alnö slog Remsle i damernas division II med 1–0 efter ett tidigt mål.
– Det var trevligt, säger tränaren Michael Brundin.
Alnö IF skapade två målchanser i matchens första minut mot Remsle. En av chanserna omvandlades i mål. Ett mål som blev matchens enda.
– Det var ett hemspel som vi snodde åt oss och Paulina Byström rullade in bollen. Vi var supernöjda med de första 45 minuterna även om vi kunde gjort fler mål, säger Brundin som berömmer målvakten Emma Häggberg lite extra.
läs mer på st.nu
allt om omgång 15
 (rätt länk nu)

Marielle Bergman  sköt två mål i bortamatchen mot Långsele. Marielle Bergman sköt två mål i bortamatchen mot Långsele.

Komfortabel Timråseger
(2014-09-06)
I den första halvleken kunde Timrå göra både ett och två mål innan hemmalaget kunde reducera i slutskedet av halvleken.
– Vår första halvlek var sådär, det var ganska jämt, säger Kent Gustavsson.
Den andra halvleken skulle komma att bli bättre för gästerna från Timrå som kunde springa ifrån till 5–1.
– Vi kunde spela av matchen ganska lugnt, säger Gustavsson.
läs mer på st.nu
allt om omgång 14

Vann med 16–0 – möter Alnö idag
(2014-09-06)
Både Alnö och Timrå härskar i mittens rike långt ifrån seriesuveränen Bik från Härnösand. Här gäller devisen "bästa Medelpadslaget i serien".
Remsle gjorde 16–0 mot Myssjö/Oviken förra helgen och fördubblade sin målskörd under säsongen på EN match. Alnös försvar tillhör emellertid seriens bättre så sollefteålaget får en hårdare nöt att knäcka på Släda IP. 
Långsele ligger en bit ner i tabellen men har i målskytten Anna Mikaelsson, tvåa i skytteligan på 12 mål, ett farligt vapen som det gäller att se upp med. Timrå anfall dock klart bättre än Långseles försvar så jag har svårt att tro på Timråförlust på Faxängen.
15:00 Alnö IF – Remsle UIF FF (tips: 2–1)
15:00 Långsele AIF - IFK Timrå (tips: 2–5)
läs mer

Lina Ohlsson gjorde hattrick mot Ope 2. Foto: Fredrik Lundgren. Lina Ohlsson gjorde hattrick mot Ope 2. Foto: Fredrik Lundgren.

IFK Timrås målkalas
(2014-08-31)
Nästjumbon Ope IF 2 har bara gjort sju mål under säsongen och tre av dem kom i vårmötet mot IFK Timrå, där Medelpadslaget segrade med 4–3 efter underläge 0–3.
– Det var ganska tajt då, säger Gustavsson.
Under söndagen hade de dock inga problem med jämtarna.
– Med tanke på målchanserna hade vi kunnat göra ännu mer mål. Vi höjde tempot i andra och skärpte till oss, i första var det lite avslaget och framför allt så håller vi nollan, säger  säger IFK Timrås tränare Kent Gustavsson som tyckte kollektivet stod för en bra insats.
läs mer på st.nu
allt om omgång 14

Enkel trea för IFK Timrå mot nästjumbon?
(2014-08-31)
IFK Timrå hade stora besvär med Ope 2 i våras. Hemma bör man emellertid kunna städa av nästjumbon ganska enkelt och fortsätta kampen om bästa medelpadslag i serien. Lär emelletid inte bli några 16–0 som Remsle gjorde på träslevslaget Myssjö/Oviken igår.
15:00 IFK Timrå – Ope IF 2 (tips: 6–0)
läs mer

Duktiga Alnömålvakten Emma Häggberg gör sitt enda misstag i matchen och slår bollen mitt i gapet på IFK Timrås Amanda Nilsson (#14) som får öppet mål och inte gör något misstag. Till Emmas glädje lyckades Alnö kvittera i den andra halvleken i en dom bästa dammatcherna jag sett under min karrär som "lokalfotbollare". Foto: Fredrik Lundgren.
Här revanscherar sig Emma då hon limmar Amanda Nilssons vinkelskott. Foto: Fredrik Lundgren. Här revanscherar sig Emma då hon limmar Amanda Nilssons vinkelskott. Foto: Fredrik Lundgren.

Rättvist med kryss i ett välspelat och spännade damderby
(2014-08-23)
Det såg länge ut att bli regn men med både Lokalfotbollen på plats och ST/ Dagbladet där med live-TV-sändning sken som vanligt solen upp på Alnön i god tid innan avspark.
Vi som var där, och även dom som såg matchen i datorn, fick oss till livs en riktigt bra damfotbollsmatch, kanske den bästa jag sett på flera år. Bra och varierat spel, högt tempo, många målchanser, duktiga målvakter, småfult närkampsspel, bra huvudspel, hela 202 åskådare och lett av en säker domare i form av Anton Fandén.
1–1 var helt rättvist då inget av lagen förtjänat att förlora.
Lagen hade varsin chans innan det första målet kom efter tio minuter. Alnös målvakt Emma Häggberg tvekade vid en utrusning, kom ut lite snett och råkade slå bollen mitt i gapet på Amanda Nilsson, som bara hade att rulla in ledningsmålet.
Engelina Nygren och Maja Nyman hade ett par ypperliga lägen att kvittera innan paus men nekades av timråkeepern Madeleine Sjödin.
Alnös kvittering kom emellertid tidig i andra. Engelina Nygren fick tag i bollen djupt inne i Timrås straffomrde och sköt ett vinkelskott. Sjödin räddade men
Erika Engblom hölls sig framme och högg på returen och skickade upp bollen i nättaket.
Nygren hade strax därpå ett jätteläge men Sjödin räddade friläget. Returen drog Nygren liggande i ribban!
Maja Nyman hade sedan ett skott som Sjödin gjorde en jätteräddning till på.
Även Timrå hade sina chanser, bland annat limmade Emma Häggberg Amanda Nilssons vinkelskott, men dom båda keeprarna vägrade släppa några fler bolla förbi sig.
– Efter en jämn första halvlek skärpte vi till oss i andra och hade vi satt våra chanser hade vi vunnit, säger tränaren Roland Persson.
– Ett rättvist resultat. Vi kanske spelade något bättre men Alnö hade vassare chanser. Det hade kunnat sluta hur som helst men det var en riktigt bra fotbollsmatch tycker jag där båda lagen bemödade sig hålla bollen inom laget, säger Timrås tränare Kent Gustafsson.
Utöver dom bägge målvakterna skall ges extra plus till Alnös mittfält med Maja Nyman, Amanda Wallin och Maria Westberg. I Timrå går bästa betygen till Emelie Åkersten, Isabelle Forslund och Mikaela Jensen i försvarslinjen samt Amanda Nilsson i anfallet. Men samtliga som delotg i matchen, inklusive domartiron, skall ha klart överbetyg.
läs mer

Timrå dit på ett straffmål i den 90:e minuten
(2014-08-20)
I den flyttade matchen från omgång 10 mot Härnösands SK åkte IFK Timrå dit på ett straffmål i den 90:e minuten och är nu helt borta från toppstriden.
Annars började det bra för hemmalaget då Mikaela Jensen satte en frispark i den 24:e minuten.
Timråtjejerna hann dessvärre inte jubla klart förrän gästerna kvitterat.
I mitten av den andra halvleken tog Härönsand ledningen men den här gången var det Timrås tur att replikera snabbt då Lina Ohlsson skickade in kvitteringen.
Det såg ut att sluta 2-2 men i den sista minuten tilldömdes HSK en straff och den satte Lina Meander och Timrå är därmed borta från kampen om seriesegern. Surt, sa räven om rönnbären.
till omgång 10

Toppmötet på Bondsjöhöjdens IP mellan Bik och Alnö bjöds mestadels på kamp och få målchanser. Men på övertid lyckades hemmalaget "snubbla" in ett vinstmål och spelade därmed bort Alnö från kampen om seriesegern. Foto: Fredrik Lundgren.

Två täta försvar där slumpen avgjorde
– Alnö borta från tätstriden

(2014-08-16)
Alnö förlorade snöpligt toppmatchen mot Bik.
Matchens enda mål i en kampfylld tillställning "snubblade" Bik:s Caroline Jonsson in med matchens sista spark och såg därmed till att spela bort Alnö från toppstriden samtidigt som man gav sig själva ett försprång gentemot dom jagande vargarna, som blir färre och färre.
– Alnö är det bästa laget vi möter i serien så det var kul att få vinna. Bra inställning av tjejerna där de hade bestämt sig för att inte förlora, säger Härnösandslagets tränare Fredrik Lundgren till allehanda.se.
– En ytterst sur förlust men det är bara att försöka komma igen, säger Alnödamernas presschef Fredrik Lundgren.
läs mer

Isabelle Forslund, en av Timrås tre mål-skyttar. Isabelle Forslund, en av Timrås tre mål-skyttar.

Tre Timråpoäng mot tabelljumbon
(2014-08-16)
Ett mål i den första halvleken. Två i den andra.
Sedan hade IFK Timrå säkrat segern mot tabelljumbon.
– Vi gör en ganska bra match och vinner komfortabelt, säger Timråtränaren Kent Gustavsson efter tre poäng mot Myssjö/Oviken i damtvåans serie för mellersta Norrland.
Hemmalaget tog ledningen efter en halvtimmes spel och kort efter halvtidsvilan går man ifrån genom att göra två snabba mål, 3–0 skickades in i nätet efter en hörna.
– Vi skapade mycket chanser så resultatet är lite i underkant faktiskt. säger "Gus".
läs mer på st.nu
allt om omgång 12

Emelie Lindblad gjor-de Alnös segermål mot Frösön. Emelie Lindblad gjor-de Alnös segermål mot Frösön.

Alnö IF ny serietvåa, IFK Timrå tappar
(2014-08-09)
Alnö vann en svängig historia på Släda IP mot Frösön. 0–1 blev 2–1 efter två mål av Maja Nyman. Gästerna kvitterade men i mitten av den andra halvleken prickade Emelie Lindblad in 3–2. Något som visade sig bli segerbollen.
Tack vare segern passerade Alnö Frösön i tabellen och är ny serietvåa. Man har dock sex tunga poäng upp till ledarlaget Bik från Härnösand.
Däremot förlorade IFK Timrå med på papperet klara 0–3 borta mot Remsle sedan man inte utnyttjat sina chanser under den första halvleken utan istället åkte på en kontring i slutet.
I den andra halvlekens inledning satte Sollefteålaget 2–0 och närmare än ett par bollar i virket kom inte Timrå. I slutminuten gjorde även hemmalaget trean och därmed passerade man Timrå i tabellen.
– 0–3 låter mycket och det känns orättvist att vi förlorar en sådan här gång. En blytung flrlust, säger tränaren Kent Gustavsson till st.nu.
läs mer

Hanna Ådahl vräker in Alnös sista mål i 7-0-segern borta mot Långsele på en fantastiskt fin gräsmatta på Faxevallen. Foto: Fredrik Lundgren.

Storseger för Alnö mot Långsele på en kanonfin Faxängen
(2014-08-02)
Alnö tog en rejäl seger när damtvåan sparkade igång igen.
7-0 borta mot Långsele gör att man sätter lite press på lagen ovanför i tabellen.
Första tio minuterna var annars ganska avvaktande och inget speciellt hände, men efter det så visade det röda ö-laget vilka som bestämmer!
– I 80 minuter var det i princip spel enligt instruktionsboken, från försvaret som var tokstabilt, genom mittfältet som rullade boll som Real Madrid fram till anfallet som var konstruktiva och innovativa som Zlatan, säger damlagets pressansvarige Fredrik Lundgren smått lyrisk.
läs mer

Jättetalangen Maya Hulinder flyttar till Umeå IK. Jättetalangen Maya Hulinder flyttar till Umeå IK.

Stabil seger som kunde varit större!
(2014-06-29)
Alnö visade upp sig från sin bästa sida i vårens sista seriematch och vann med 4-0 på mot Ope 2 borta.
Efter 1-0 i paus ökade ö-tjejerna på med två raska efter pausvilan.
– Då kändes segern klar, kommenterade tränaren Michael Brundin.
Med tio minuter kvar kom även ett fjärde Alnömål.
"Sista matchen med gänget" var det för Maya Hulinder. Hon byter nu klubb till Umeå IK och Lokalfotbollen önskar den lovande 15-åringen lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär. Maya avslutade som sig bör med att sätta 3-0 på ett grannt långskott.
läs mer

Julia Granströms straffmål räckte bara till reducering. Julia Granströms straffmål räckte bara till reducering.

Bik starkare i toppmötet
(2014-06-18)
IFK Timrås damer verkade redan ha midsommarhelgen i tankarna när den viktiga toppmatchen mot Bik inleddes.
Redan efter elva minuters spel hade gästerna från Härnösand rivit åt sig en tvåmålssledning och kunde till slut vinna med 4-2 sedan timråtjejerna ryckt upp sig och reducerat två gånger om på slutet.
– Det kändes tidigt att inställningen inte var på topp och kanske har det gått lite för lätt ett tag. Blir givetvis jobbigt när de gör två snabba i första och sedan ett i början på andra, säger tränaren Kent Gustavsson.
läs mer av Lokalfotbollens referat
allt-om-alla-matcher i omgång 8

Maria Vestbergs straffmål räckte bara till reducering. Maria Vestbergs straffmål räckte bara till reducering.

Alnö hade svårt i Härnsösand
(2014-06-18)
Alnö IF lyckades inte skapa de heta chanserna borta mot tabelltrean Härnösand trots övertag i bollinnehavet.
– De hade snabba forwards som sprang igenom några gånger, säger Alnös tränare Michael Brundin.
Det var dock match ända till 80:e minuten då kom 3–1.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher i omgång 8

Solen sken över Släda denna lördageftermiddag, men det dröjde till andra halvlek innan spelet speglade vädret och Alnö kunde hitta målet och vinna med 4-0. Foto: Fredrik Lundgren

Viktiga poäng och ett kliv uppåt i tabellen
(2014-06-14)
Efter en ofokuserad första halvlek skärpte Alnötjejerna till sig i den andra halvleken och gick ut och prickade in fyra fullträffar på bottenlaget Myssjö/ Oviken.
Målpiggast var Maria Vestberg som snickrade till ett hattrick.
- I andra halvlek blev det bättre fokus och rejälare tag vilket också visade sig i målprotokollet, säger pressansvarige Fredrik Lundgren.
läs mer

Erica Persson Erica Persson

Timrå sänkte serieledaren
(2014-06-14)
IFK Timrå ställdes mot serieledaren.
Men efter att Erica Persson gjort matchens enda mål blandar de sig nu på allvar in i toppen.
– Vi blir bättre varje match, säger tränare Kent Gustavsson.
Matchhjälten blev alltså 17-åriga yttern Erica Persson.
– Det var en vändning ut från mitten till högerkanten, där hon bröt in och sköt vid första stolpen.
läs mer

Toppmöte för IFK Timrås damer
(2014-06-14)
Oj vilken viktig match för IFK Timrås damer idag! Serieledarna Frösö på bortakonstgräs. Tre poäng skiljer lagen åt just nu och då förstår ni vad en Timråseger alternativt förlust skulle betyda. Dessvärre är nog Frösötjejerna snäppet för bra och vinner med 3-1. Fast det gör ju ingenting om jag har fel förstås...
Seger kommer det emellertid att bli för Alnö IF, som varit lite av en besvikelse så här långt. Trodde nog att dom skulle ligga lite högre upp i tabellen. Nu möter man nollpoängaren Myssjö/Oviken då blir det en klar seger. Det blir 5-0 hemma på Släda!
läs mer

Lina Ohlsson prickade in ett äkta hattrick på sju minuter mot Långsele. Dom skulle behövt en lång sele för att fått stopp på henne. Lina Ohlsson prickade in ett äkta hattrick på sju minuter mot Långsele. Dom skulle behövt en lång sele för att fått stopp på henne.

Storseger för Timrå – torsk för Alnö
(2014-06-07)
Lina Ohlsson gjorde ett äkta hattrick inom loppet av sju minuter när IFK Timrå 7–0-vann mot Långsele i en match som var jämnare än siffrorna visar men till skillnad mot dom senaste matcherna fick Timråtjejerna det första målet denna gång.
– Tidigare har vi åkt på baklängesmål och tvingats jaga. Då låser det sig lätt, säger tränaren Kent Gustavsson till st.nu.
Alnö fick lite överraskande vända hemåt från Sollefteå utan vare sig poäng eller mål. Remsle vann nämligen med 2–0.
– Ändå kändes det som om vi skulle kunna vända 0–1 efter den första halvleken, säger Alnötränaren Michael Brundin.
läs mer

Tar Alnö och Timrå upp kampen med Frösön?
(2014-06-07)
Både Alnö (borta mot Remsle) och IFK Timrå (hemma mot Långsele) spelar viktiga matcher i eftermiddag.
Två segrar där skulle sitta fint inför fortsättningen av serien och om man vill ta upp kampen om seriesegern med flyende Frösön.
läs mer

God moral gav seger
(2014-05-31)
Underläge med 3–1, då visade IFK Timrås damer moral och vände bortamatchen mot Ope till seger.
– Det blir alltid lite stress i laget då man ska jaga, säger tränaren Kent Gustavsson.
Enligt Gustavsson ägde laget stora delar av matchen och Opes två första mål i första halvlek kom efter två hörnor, där en gick rakt in i mål.
Hemmalaget utökade också ledningen strax efter halvtid, men:
– Då gjorde vi två snabba mål och efter det känns det som att vi har kontroll på matchen, säger Gustavsson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher i omgång 5

Maja Nyman nickar in 0-2 för Alnö i derbyt. Timrå kom dock tillbaka in i matchen och kvitterade innan Michaela Andersson satte segerbollen. Foto: Fredrik Lundgren.

Alnö vann spännande damderby
(2014-05-24)
Timrå inledde damderbyt i tvåan mot Alnö hemma på Bergeforsens IP bäst men lyckades inte få hål på Emma Häggberg i bortamålet.
Alnö hade även dom några anfall men dessa blev allt som oftast avvinkade för offside, dock inte i den 55:e minuten när Maria Vestberg löpte sig fri och rundade Madeleine Sjödin innan hon dunkade in 0-1 i tomt mål.
Fem minuter senare nickade Maja Nyman in 0-2 (se bilden) men Alnötjejerna hann inte jubla klart förrän Marielle Bergman stötte in bollen efter en missad undanboxning från Häggberg.
Lina Ohlsson hittade sedan luckan mellan stolpen och Häggberg och plötsligt var det kvitterat.
Den här gången var det Timrås jubel som fastnade i halsen. Emma Jacobsson spelade fram bollen till en fristående Michaela Andersson som enkelt satte 2-3 bara två minuter efter kvitteringen.
Hemmalaget flyttade upp men lyckades aldrig få till någon riktigt het chans till 3-3.
- Jag trodde vi hade vunnit när vi gjorde 2-0 men Timrå visade moral när man kom tillbaka. Skönt med en derbyseger men det var match ända till den sista minuten, säger Alnös tränare Micahel Brundin.
- Tjejerna har spelat tre matcher på sju dagar nu, så de börjar bli trötta och det märktes i dag, säger IFK Timrås tränare Kent Gustavsson till st.nu.
allt-om-alla-matcher i omgång 4

Madeleine Sjödin svarade för en bra insats i Timråmålet. Madeleine Sjödin svarade för en bra insats i Timråmålet.

IFK Timrå utslagna ur cupen
(2014-05-20)
Div. I-laget Ljusdal blev för svåra för IFK Timrås damer i svenska cupen.
Det var dock inte långt borta från en skräll på Bergeforsens IP men laget från serien under fick ge sig men först efter förlängning.
- Lite surt faktiskt med tanke på att vi ledde med 2-1 och tryckte på för trean och hade flera chanser att lyckas. Men med fyra minuter kvar gick vi bort oss i ivern och dom kvitterade till 2-2 efter en omställning och kunde sedan avgöra i förlängningen efter en olycklig försvarsrensning från vår sida till en helt fri Ljusdalsspelare, säger tränaren Kent Gustavsson.
Rättvist?
- Nej, vi var värda att vinna. Deras tränare bad nästan om ursäkt efter matchen. Vi spelade jättebra och vi tar med oss prestationen till serien.
Hade Timrå gått vidare hade man fått chansen till allsvenskt motstånd.
- Det hade varit trevligt men då vi är tunna i truppen p g a alla skador så kanske det ändå var bäst att vi inte gick vidare. Förutom vårt fina spel är jag mest nöjd att vi inte åkte på några skador idag.
Hela laget från målvakten Madeleine Sjödin till den yttersta bänken skall ha beröm för sin insats.
Timrås mål gjordes av Emelie Åkersten och Malin Persson.

Matchfakta:
IFK Timrå - Ljusdals IF 2-3 (efter förlängning)
0-1 Malin Ljus 5
1-1 Emelie Åkersten 25
2-1 Malin Persson 77
2-2 Matilda Wennberg 83
2-3 Joline Löfstrand 93
Domare: Tobias Stenshagen, Sundsvall
Publik: 42

Maria Vestbergs kvittering till 1-1 seglar in under duktiga Bella Nordlund ribba. Foto: Fredrik Lundgren.

Oavgjort på ett ganska fint Släda IP
(2014-05-17)
Alnö överraskade positivt genom att stå upp mot fysiska Bik i det vackra vädret på Släda och fick rättvist med sig en poäng via 1-1.
Men det var nära att poängen flög sin kos i den 68:e minuten men då svarade Emma Häggberg för en riktigt svettig räddning.
- Överlag är jag nöjd med vår insats, säger Alnös tränare Roland Persson.
läs mer på Alnös hemsida
allt-om-alla-matcher i omgång 3

Andra raka vinsten för IFK Timrå
(2014-05-17)
IFK Timrå tog hem sin andra seger i division II mellersta Norrland under lördagen. Den här gången mot Myssjö/Ovikens IF.
- Vi hade övertaget genom hela matchen, säger Timrås tränare Kent Gustavsson.
Trots att Myssjö/Oviken ledde i halvtid, efter att ha gjort ett frisparksmål, så känner Kent Gustavsson att det ändå var Timrå som förde spelet.
- Vi kvitterade inte förrän en kvart in i andra halvlek, men det var vi som styrde matchen.
Nu efter tre spelade matcher, varav två vunna, ser Kent Gustavsson ljust på framtiden.
- Det känns bra att vi tar poäng. Vi är inte i topp än, men vi hoppas på att kunna klättra uppåt..
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher i omgång 3

IFK Timrå vann mot Remsle tack vare ett tidigt mål. Annars var det ingen klang och jubelföreställning från tjejernas sida. Här är i alla fall Denise Andersson framme och oroar gästernas keeper Matilda Bylund. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Seger utan guldkant för IFK Timrås damer
(2014-05-10)
Alva Grahn lyfte in 1-0 för IFK Timrå redan i den sjunde minuten.
Det visade sig räcka ända till seger i en match där det spelmässigt inte borde deltats ut någon poäng alls...
- Vi spelade bra första halvtimmen, därefter slarvade vi med nästan allt och det var nära att kosta oss segern. Så vinsten är det jag är nöjd med idag, säger tränaren Kent "Gus" Gustafsson.
läs mer
allt-om-alla-matcher i omgång 2

Ensam och bitter. Pernilla Lundgren hade ett par av ramträffarna när Alnös damer förlorade på Frösön, så det var kanske inte så konstigt att hon satt ensam kvar på planen och deppade. Foto: Fredrik Lundgren (pappa)

Makterna emot när Alnö förlorade ö-kampen
(2014-05-10)
Alnö gjorde spelmässigt en riktigt bra match borta mot Frösön men marginalerna var inte på "rötts" sida. Det turmål emot, ribbor, stolpar you name it. Inte undra på att det blev en 0-4-förlust...
- Frösön vinner matchen rättvist och har ett homogent lag med duktig målvakt. Vi glimtar till under vissa perioder, har flera stolp- och ribbträffar, och vi behöver fokusera mer på vårt passningsspel för att vinna en sådan här match, säger Fredrik Lundgren, Alnös pressattaché, efter matchen.
läs mer
allt-om-alla matcher, omgång 2

Tuffa bortamatcher för våra div. II-lag
(2014-05-09)
I div. II Mellersta Norrland tar IFK Timrå emot Remsle på Westhagen då Bergeforsens IP inte riktigt är spelklar ännu och matchens spelas sent i eftermiddag. Alnö i sin tur tar en tripp till Frösön för nappatag mot sina ö-systrar från Jämtland. Där är jag mycket nöjd om "helrött" får med sig nånting hem i bussen. Jag tippar med hjärtat och inte hjärnan denna gång.
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
14:00 Frösö IF - Alnö IF 2-2
17:30 IFK Timrå - Remsle UIF 2-1
läs mer

Alnös damer gick på knock
(2014-05-03)
Matchen Alnö mot Långsele i damernas div. II Mellersta Norrland avslutade en lång fotbollslördag.
Redan efter åtta minuter hade ö-tjejerna avgjort matchen. Man ledde då med 3-0. Till slut blev det 4-1.
- Kändes lite som om Långsele fortfarande satt kvar i bussen första tio, säger Alnös sportchef Mikael Mathiasson.
Målgörare för Alnö var Maja Nyman 2, Amanda Wallin och Pernilla Lundgren.
läs mer

Svag målvaktsinsats sänkte IFK Timrå
(2014-05-03)
I Vårcupen för tre veckor sedan besegrade IFK Timrå Härnösands SK på Högslätten med 2-1.
Idag tog HSK revansch när det vankades seriepremiär och vände dubbelt på siffrona - 4-2.
Tyvärr hade inte Timrås målvakt sin bästa dag mellan stolparna. Bl a råkade hon skjuta in en inspark i eget mål... Som tur var så blir det inte mål då utan hörna. Timråspelarna var helt förstörda först och trodde det var mål.
Dessutom såg hela laget ringrostigt ut sedan man inte spelat några träningsmatcher efter Vårcupen.
Nåja, all vår början bliver svår heter det och nu kan det inte bli sämre. Eller hur IFK Timrå?
läs mer

Seriepremiär för damernas div. 2 Mellersta Norrland
(2014-05-03).
Både Timrå och Alnö ramlade ur Norrlandsettan och siktar på toppstrid i år.
Timrå tillhör seriefavoriterna tillsammans med bl a Härnösands SK. Ett lag man möter direkt i första matchen.
Alnö tar sig an luriga Långsele. Ett lag som man inte vet vilket skikt i tabellen dom kommer att tillhöra.
– Vi siktar i alla fall på topp tre, säger Alnös tränare Michael Brundin.
Lokalfotbollen tippar: Det blir dubbelseger för våra medelpadslag.
Timrå vann mot Härnösand i Vårcupen för ett par veckor sedan och tar en ny seger. Då med 2–1, och samma segersiffror även denna gång.
Alnö imponerade i Värmecupen och det unga laget kan bli en obehaglig upplevelse för övriga lag i serien. Långsele får åka hem poänglösa då alnötjejerna tar en övertygande 3–0-vinst.
läs mer

IFK Timrås damer tog hem årets upplaga av Härnösands SK:s vårcup. Bl a besegrade man arrangörsklubben med 2-1. Foto: Härnösands SK:s hemsida.

IFK Timrå vann Vårcupen
(2014-04-14)
I helgen spelades Värcupen på Högslätten i Härnösand där tre av våra medelpadslag deltog i ett riktigt vårväder med sol, regn och stormbyar.
Bäst gick det för IFK Timrå, som tog hem hela turneringen, sedan man först tagit hem sin grupp och sedan i finalen besegrat Team Hudik med 2-0.
Resultatet spikades i slutminuten, men Timrå kunde ha avgjort tidigare då man var det bättre laget och skapade flera målchanser. I och med segern visar IFK att man definitivt kommer att vara aspirant på seriesegern i division 2 Mellersta Norrland i år.
(väntar på kommentarer från IFK Timrås ledare men det ser inte ut att komma någon)
I matchen om tredje pris vann Alnö välförtjänt med 2-1 (1-1) mot arrangörsklubben Härnösand SK. Alnö har ett spännande ungt lag som kommer att utmana IFK Timrå i tabellen. Även HSK lär bli att räkna med verkar det som.
Första matchen i finalspelet spelades mellan Bik och SDFF 2. Där vann Härnösandstjejerna med 3-2 efter förlängning. Maja Nybergs två mål räckte inte till seger utan div. III-laget fick nöja sig med träsleven. Man skall dock ha heder för sin insats i cupen och SDFF visade att det kommer talanger underifrån. T ex just Maja Nyberg.
- Värt att notera var att Majas båda mål var frisparkar där 1-1 var det snyggaste med ett otagbart skott i krysset! Hon hade även en frispark i ribban, säger SDFF 2:s tränare Johan Widell.

Gruppspel, lördag:
Bik SK - Alnö IF (grupp A) 0-1
Härnösands SK - Sundsvalls DFF 2 (grupp B) 1-0
Alnö IF- IF Team Hudik (grupp A) 1-1
Sundsvalls DFF 2 - IFK Timrå (grupp B) 0-3
IFK Timrå - Härnösands SK (grupp B) 2-1
IF Team Hudik - Bik SK (grupp A) 2-0

Finalspel, söndag:
Sundsvalls DFF 2- Bik SK (match om 5:e pris) 3-2 eft. förl.
Härnösands SK - Alnö IF (match om 3:e pris) 1-2 (1-1)
IFK Timrå- IF Team Hudik (final) 2-0 (1-0)
läs mer

Marielle Bergman låg bakom Timrås mål mot Själevad. Marielle Bergman låg bakom Timrås mål mot Själevad.

Fin insats trots förlust för Timrås damer
(2014-03-02)
IFK Timrå träningsspelade uppe på Skyttis i Övik mot Själevad och stod emot riktigt bra under den jämna första halvleken som slöt mållös.
I den mitten av andra tog gästerna ledningen mot div. I-laget sedan Marielle Bergman stört en hemmaback så att hon nickade in bollen i eget mål.
Glädjen blev dock kortvarig då Själevad kvitterade i stor sett omgående och sedan lade i en extra pollett och prickade in ytterligare tre mål.
- Det var ganska kallt och det snöade en hel del men trots förlusten tycker jag att vi gjorde en bra årsdebut på fullstor plan. Vi fick visserligen smisk men vi stog upp bra. Heder åt U-lags-tjerna som gjorde bra i från sig, säger lagledaren Sune Nordström.

Vinst för Alnödam i träningsmatch
(2014-03-01)
Huddinge gästade Sundsvall och mötte under lördagen Alnö i Nordichallen. Hemmalaget visade sig vara strået vassare och kunde efter 1-1 i paus vinna med 4-2.
Någon info från matchen har inte gått att få ännu från Alnö men här är en länk om matchen på Huddinge IF:s hemsida.

Ett tråkigt besked. Molidens IK kom ifjol tvåa i div. II Mellersta Norrland. Nu ställer ekonomin till det och man tvingas begära ner sig till div. III Ångermanland.

Fjolårets serietvåa begär ner sig i trean
(2014-01-20)
Ifjol var Molidens IK en frisk fläkt i den mellersta damtvåan och belade till slut en imponerande andraplats i serien.
Nu väljer klubben lite överraskande att hoppa av och begära ner sig i Ångermanlandstrean istället.
- Tyvärr är kostnaderna för höga för division II-spel för oss i dagsläget, kommenterar tränaren Niklas Berglund besviket.
Några ersättare kommer inte "Svenskan" att kalla in utan serien kommer att spelas med bara nio lag. Något som betyder att ett lag tvingas stå över varje spelomgång plus att serien kommer att halta.

Torpshammar drar sig ur och lägger ner
(2014-01-14)
Ifjol gjorde Torpshammars damer sin främsta säsong någonsin när man landade på en fin 8:e plats i div. II Mellersta Norrland.
Nu väljer man att lägga ner damlaget.
- Vi har sökt med ljus och lykta efter en ny tränare efter Bert-Ove Blom men det har varit stört omöjligt att hitta någon ersättare, säger Cliff Nordin i TIF:s styrelse, och fortsätter:
- När sedan flera av tjejerna gick tillbaka till Stöde och några av de andra gick till nystartade Ånge hade vi inget val. Det är inte heller helt gratis att spela i div. II.
Ingen damfotboll i Torpshammar 2014 således.

Alnö och IFK Timrå i samma div. II-serie
(2014-01-12)
Både Alnö IF och IFK Timrå åkte ur div. I Norrland ifjol.
Nu satsar man på att återta platsen och får kriga med åtta lag från Jämtland och Ångermanland.
Torpshammars IF kom åtta ifjol och hängde galant kvar men har inför den här säsongen valde man att begära ner sig i den lokala trean igen. Mer om detta lite senare. Även Häggenås SK (som kom sjua) har avböjt div. II-spel.
Div. II Mellersta Norrland har kick-off den 3 maj och Alnö har lottats till hemmamatch mot Långsele medan Timrå åker några mil norrut för nappatag med Härnösands SK.
Följande tio lag spelar i den mellersta Norrlandstrean under 2014 (fjolårets placering inom parentes):
• Alnö IF (12:a, div. I Norrland, nedflyttade)
• Bik SK (11:a, div. I Norrland, nedflyttade)
• Frösö IF (5:a)
• Ope IF 2 (3:a, div. III Jämtland/Härjedalen)
• Härnösands SK (4:a)
• IFK Timrå (10:a, div. I Norrland, nedflyttade)
• Långsele AIF (6:a)
• Molidens IK (2:a)
• Myssjö/Ovikens IF (1:a, div. III Jämtland/Härjedalen)
• Remsle UIF FF (3:a)

Ellen Löfqvist - nästa alnötjej att tag steget över till SDFF. Ellen Löfqvist - nästa alnötjej att tag steget över till SDFF.

Ellen Löfqvist till SDFF
(2014-01-09)
Given i flicklandslaget och med blickarna på sig från flera elitlag. Men Alnötalangen Ellen Löfqvist stannar i distriktet.
Nästa steg på karriärstegen blir Sundsvalls DFF.
– Det är med stor glädje som vi kan förmedla nyheten att Ellen väljer att dra på sig SDFF:s matchtröja kommande säsong. Hon är en av de mest lovande och spännande spelare som kommit fram i Medelpad de senaste åren och därför känns det extra roligt att hon stannar i distriktet minst ett år till, kommenterar Elisabeth Leidinge i SDFF övergången, som betyder att Ellen Löfqvist kan fortsätta på division I-nivå, eftersom Alnö IF trillade ur ettan i höstas och SDFF rönte samma öde från nya Elitettan.
För Ellen Löfqvists personliga del var dock 2013 ett lyckat år. I F16-landslaget var hon en pådrivare och mycket beröm för sitt hårda arbete och fysiska spel, men också för att kunna kombinera detta med en fin blick för spelet.
Ellen Löfqvist utsågs också tillMedelpads bästa damspelare 2013.
I SDFF är man glada och tacksamma för Alnö IF:s agerande.
Elisabeth Leidinge:
– Både när det gäller Ellen och hennes lagkamrat Amanda Westman, som också tagit steget över till SDFF, har klubben varit positiv till att tjejerna tränat med SDFF och sett det som den naturliga vägen för deras fortsatta utveckling.Roland Engström
/ saxat från Roland Engström, ST-sporten (länk)

Alnötjejen Amanda Westman till SDFF. Alnötjejen Amanda Westman till SDFF.

Amanda Westman väljer SDFF
(2014-01-05)
Alnö IF:s duktiga försvarsspelare Amanda Westman, 18, har idag bestämt sig för att SDFF är klubben hon vill fortsätta sin karriär i.
- Det här är en spelare med härlig speluppfattning, bra defensiva kvalitéér, härliga ledaregenskaper, säger Elisebeth Leidinge i SDFF:s sportkommitté.
Amanda vill känna på en tuffare konkurrens och att träna på att ta snabbare beslut på planen.
- Vi har under 2013 haft givande samtal med Alnö IF och det är glädjande att man pushar sina duktiga spelare att ta klivet över till SDFF, säger Leidinge.

Lina Ohlsson blickar uppåt i seriesyste-met. Lina Ohlsson blickar uppåt i seriesyste-met.

Skytteligavinnare till IFK Timrå
(2013-12-11)
Lina Ohlsson vann skytteligan i damtrean i år i stor stil med 21 fullträffar.
Nu väljer hon att lämna Söråkers FF och pröva sina vingar högre upp i seriesystemet och har därför skrivit på för IFK Timrås div. II-lag.
Lina är dotter till förre Matfors- och Hasselspelaren Benny Ohlsson och det har visat sig att det här med näsa för mål har gått i arv.
Skall bli spännande att följa Lina kommande säsong. Inte minst för oss som minns Linas kamp mot hjärncancern för några år sedan.

Varför så bekymrad, "Gus"? Varför så bekymrad, "Gus"?

"Gus" ny tränare för IFK Timrås damer
(2013-12-09)
I och med att IFK Timrås damer ramlade ur div. I Norrland valde tränaren Anders Westlund att slutföra sitt uppdrag.
Nu är det klart vem som kommer att ta över.
Det blir Kent Gustavsson, eller kort och gott "Gus", som skall försöka föra Timrå tillbaka upp i ettan igen.
"Gus" har tidigare tränat både IFK Timrås pojkallsvenska lag och andralaget och kommer nu senast från GIF Sundsvalls pojkallsvenska lag.
Som aktiv spelare har "Gus" förflutet i IFK Timrå, Njurunda IK samt Fagerviks BK med div. III-spel som högst på meritlistan.
- "Gus" kommer att under resterande del av december komma förbi på träningar och kika för att skaffa sig en blick över truppen innan han den 9 januari kör igång med träningarna. Vi hoppas också att Örjan (Viksell) kommer att bli "Gus" högra hand och besked där kommer inom kort, säger ordföranden Lars Edström.