Nyheter
Div 3 Medelpad, damer

Amanda Norin Amanda Norin

Amanda Norin valde Kovland
(2014-12-19)
Amanda Norin funderade över Alnö IF i tvåan eller nystartade Kovland i trean. 
Nu har hon bestämt sig.
Det blir spel nästa år i – Kovlands IF för den 23-åriga försvarsspelaren, som därmed blir ytterligare en i mängden som lämnar Selånger FK:s division 1-lag.

Mikaeal Björkholm är bara ett av många starka nyförvärv till Kovland. Mikaeal Björkholm är bara ett av många starka nyförvärv till Kovland.

27 spelare i nystartade Kovland
(2014-12-11)
För två och en halv vecka sedan hade jag en artikel om att Kovland startar upp sitt damlag igen efter ett par år i malpåse (läs nedan).
Och intresset verkar vara på topp.
Inte mindre än 27 spelare har lämnat in sin intresseanmälan så här långt.
– Intresset har varit jättestort och som det är i dagslaget kanske vi även måste anmäla ett andralag. Om man nu får ha två lag i samma serie?, frågar sig tränaren Anders Westlund, f d Selånger och IFK Timrå.
Och det är också från ovanstående två klubbar som nästan alla av spelarna kommer, plus några som spelade i Kovland tidigare och nu gör comeback plus två utanför distriktet.
Från Selångers division 1-lag kommer Mikaela Björkholm medan Louisa Strid spelade med SFK:s division 2-lag. Från det numera nedlagda Selånger 3 i trean kommer Agnes Cöster, Karin Öhrlund, Frida Dahlin, Natalie Öhlén och Emelie Berg. 
– Kan bli ännu fler från Selånger då Amanda Norin funderar om hon skall spela med oss eller Alnö nästa år, säger Westlund.
Från IFK Timrå kommer kvintetten Sara Svensson (mv), Erica Höglund, Marielle Bergman, Emelie Åkersten, Marlene Ejerås och Anna Hammar. Följande spelare gör comeback efter nåt eller några "sabbatsår":
Emma Westlund, Malin Westlund, Isabell Viksell, Elin Viksell och Emma Pauna. Samtliga med förflutet i IFK Timrå men som nu fått fotbollssuget tillbaka. 
Två spelare kommer "utifrån" och det är Elin Löfblad från IFK Västerås och Johanna Wallin, Långsele AIF.
Det här gänget blir nåt att bita i för dom övriga lagen i nästa års damtrea!

Cassandra Åström går till Stöde IF. Cassandra Åström går till Stöde IF.

Stöde IF förstärker inför division 2-säsongen
(2014-11-26)
Nya division 2-klubben Stöde IF har gjort klart med sina första nyförvärv inför den kommande säsongen.
17-åriga anfallaren Cassandra Åström från SDFF:s division 3-lag och 20-åriga Maja Scharin från Alnö har bestämt sig för spel i den röda dressen 2015.
När det gäller den förstnämnda har hon gott fotbollspåbrå. Pappan heter Mats Carlsson och mamman Bettina Åström, båda lokala storheter i Stöde IF och GIF Sundsvall/SDFF då det begav sig. Även Cassandras pojkvän, Patrik "Putte" Nilsson lirar i Stöde IF. Snacka om fotbollsfamilj.
– Två lovande tjejer som vi tror kommer att förstärka vårt lag, säger lagledaren Mikael Backlund.

Anette Bergman hänger med upp i tvåan. Anette Bergman hänger med upp i tvåan.

Tränarduo blir trojka i Stöde dam
(2014-11-15)
Ett glatt besked till Stöde IF:s damer.
Anette Bergman och Christer Söder har tagit beslutet att följa med Stöde IF upp i division 2.
Duon blir emellertid utökad till en trojka då AnnSofie Brännvall väljer att göra comeback. 
– Vi är glada över den här kompetenta trion. Anette var ju lite tveksam om hon hade tiden men valde nog att fortsätta för att vi har ett ungt och lovande lag och vill se hur långt det kan bära, säger lagledaren Mikael Backlund, som dock själv inte följer med upp.
– Har lovat att visa upp mig mer hemmavid och det får räcka med lagledandet för herrlaget nästa år. Men jag har lovat att hjälpa tjejerna till dom får tag i en ny lagledare, säger Backlund.

Blir Fredrik Enqvist kvar i Selånger - och Ljustorp? Blir Fredrik Enqvist kvar i Selånger - och Ljustorp?

Selånger lägger ner
(2014-10-24)
Selångers tredjelag som spelade i Damtrean i år och där kom sist, kommer inte att få någon fortsättning. Dock inte på grund av tabellplaceringen.
– Ja, tyvärr kommer laget att läggas ner. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med spelare. Några flyttas upp till division 2-laget, några slutar och minst tre spelare återvänder till sin moderklubb Kovland och redan innan hade vi en väldigt tunn trupp, säger lagets tränare Fredrik Enqvist.
Hur blir det för egen del. Blir du kvar i föreningen som tränare?
– Selånger vill ha kvar både mig och Linnea (Söderblom) i föreningen och vi har fått ett förslag som vi fortfarande funderar på. Har inte hört något från nån annan klubb så de är väl inte aktuellt idagsläget, säger Enqvist, som själv är aktiv målvakt i Ljustorp och gjorde det så bra där att han blev uttagen i Medelpadsfemmans All Star Team efter säsongen.
Blir du kvar mellan stolparna i Ljustorp nästa säsong?
– Ingenting bestämt ännu men troligen blir det så även om det skulle vara kul att testa spel högre upp i divisionerna. Fast några konkreta anbud har man i alla fall ännu inte fått, säger den lovande 23-åringen.

Anders Westlund tränar damcomebackande Kovlands IF. Anders Westlund tränar damcomebackande Kovlands IF.

Kovland kickar igång sitt
damlag igen

(2014-10-23)
Det har legat i röret ett tag men nu står det klart.
Kovlands damer gör comeback efter att ha leget i malpåse både 2013 och 2014.
Tränare för laget blir förre Selånger– och Timråtränaren Anders Westlund.
– Vi kör vårt första träningspass redan på tisdag och jag har "Tobbe" (Sandström, materialförvaltaren) var på Stadium idag och plockade ut lite material, säger Westlund.


Ser ut att få ihop ett kanonlag

Efter två års uppehåll gör Kovland comeback inom den lokala damfotbollen. Senast det begav sig var 2012 och då kom man näst sist i Damfyran.
Tränare för laget blir ingen annan än Anders Westlund som tidigare bland annat tränat Selånger och IFK Timrå på damsidan.
– Det var några av dom gamla tjejerna som jag tränat genom åren som ville spela ihop igen och dom hade önskemål om att jag skulle träna dom och det var så jag fick en förfrågan. Flera av tjejerna vill varva ner men ändå fortsätta spela fotboll. Dessutom kul att återförenas med min gamle vapendragare "Tobbe" Sandström som kommer att hålla i materialbiten och sjukvården, säger Westlund.
Och det är inget dåligt lag som Kovland verkar kunna ställa på benen nästa år i Damtrean. Av dom som är aktuella är från Selånger t ex Mikaela Björkholm och Amanda Nordin samt ett helt knippe från IFK Timrå; Målvakten Sara Svensson och utespelarna Emelie Åkersten, Elin och Isabell Viksell, Erica Höglund, Marlene Ejerås, Marielle Bergman, Veronica Söderström samt tränardöttrarna Emma och Malin Westlund.


"Lär bli anklagad"

Vad säger dina gamla klubbar att så många spelare hamnar i ditt nya lag?
– Jag lär väl bli anklagad för att försöka värva dom här spelarna men så är inte fallet utan dom har kommit eller kommer självmant. Det är även fler spelare som visat intresse att komma till Kovland från andra föreningar eller vill börja spela fotboll igen efter att ha hållit upp som Matilda Björkholm och några fler, säger Westlund.
Men vad händer om ni skulle vinna trean och gå upp?
– Lite tidigt att spekulera om men division 2-serien är inte alltför vass och resorna inte alltför betungande så det skulle nog inte vara några problem. Men först skall vi se vart det här leder. Vi har vårt första träningspass på tisdag, avslutar Anders Westlund.
Som läget är nu seglar Kovland redan upp som seriefavoriter 2015 års upplaga av Damtrean.

Linnéa Cantzler till SDFF Linnéa Cantzler till SDFF

Skyttedrottning till SDFF
(2014-10-16)
Uttagen till Lokalfotbollens All Star Team.
Vinnare av damtreans skytteliga på 32 mål.
Tränat med SDFF nu under senhösten.
Och nu står det klart att Linnéa Cantzler kommer att lämna Ånge IF för att spela division 1-fotboll nästa år.
– Det stämmer. Hon är klar för SDFF. En intressant spelare, snabb och kvick och har näsa för var målet står. Det är roligt att Linnea vill pröva sina vingar och se hur hon kan utvecklas. Vi får in ännu mer snabbhet i truppen vilket alltid är intressant, säger Elisabeth Ledinge.
Skall bli intressant att följa Alby FF-fostrade Linnéa Cantlzer och med fortsatt rätt skolning kan det bli en rejäl succé.

Vilka fick plats i Damtreans All Start Team 2014?
(2014-10-13)
Efter några års uppehåll har Lokalfotbollen nu åter tagit ut ett All Star Team även för Damtrean.
Och det har sannerligen inte varit någon lätt uppgift då det kryllat av duktiga spelare i våra högsta lokala serie på damsidan. Det är många duktiga namn som sidsteppats, inte minst på målvaktssidan som annars länge varit ett sorgebarn i Medelpadsfotbollen.
Laget har ett rejält åldersspann. Den yngste är 17 och den äldste 41 vilket betyder både ungdomlig entusiasm och talang och erfordelig rutin.
Vilka kom då med?
Klicka på länken nedan så får du redan på det.
All Star Team 2014 - div. 3 Medelpad, damer

Njurunda IK söker bidrag för belysning
(2014-10-09)
Fotbollsföreningen Njurunda IK bedriver sin verksamhet på Gumsekullen, en anläggning som saknar belysning. Därför ansöker nu föreningen om bidrag från kommunen för att kunna investera i elbelysning.
Totalkostnaden beräknas ligga på 460 000 kronor där Njurunda ansöker om 205 000 kronor i bidrag från kommunen samt räknar med att kunna bekosta 50 000 kronor med egna medel. Resterande 205 000 hoppas man finansiera via övriga bidrag och sponsring.
– Vi växer så det knakar och på våren och hösten blir det svårt att få ihop träningstider för alla när det blir mörkt på kvällen. Skulle vi få upp belysning skulle vi kunna förlänga säsongen, som det är nu får vi hyra på andra ställen, säger Anders Östman, sekreterare i Njurunda IK:s styrelse.
/ saxat från st.nu

Stöde tvekar om uppflyttning
(2014-09-30)
Efter ett års frånvaro var Stöde IF:s damlag tillbaka i division III den här säsongen. Det slutade med succé då laget vann serien.
– Tjejerna har spelat bra fotboll i år, de har utvecklats jättemycket när det gäller spelförståelse och vi har en tydlig spelidé att vi vill försöka hålla bollen 
efter marken. Det har visat sig på matcher också och det är en tränares dröm när det man gör på träning syns på match, säger tränaren Anette Bergman.
Trots seriesegern är det inte säkert att Stöde tar 
klivet upp till division II.
– Vi har inte lyft frågan med spelarna än. De låter motiverade nu, men man vet ju aldrig. Jag känner dessutom att om vi ska ta klivet upp så måste vi fylla på, säger Bergman.
läs mer

Linda Bertilsson målade mot sitt gamla lag. Linda Bertilsson målade mot sitt gamla lag.

Matfors dängde seriesegrarna i epilogen
(2014-09-28)
Idag spelades den sista omgången av damtrean och det mesta var redan avgjort då Stöde var klara seriesegrare och inget lag åker ur.
Det mest häpnadsväckande var väl att Matfors lyckades lägga blivande division 2-laget på rygg. 2–1 vann "Brukets Blå" med och fick en fin revansch för 0–8-förlusten i förra mötet lagen emellan.
– Vi gick in för att förstöra deras spel och samtidigt fick vi igång vårt. Vi ville vinna för Linda Bertilssons skull och visa att hon lirar i rätt klubb nu efter alla år i Stöde, skrattar tränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Linda Bertilsson gjorde också själv ett av målen – förstås.
Skytteligavinnaren Linnéa Cantzler avslutade även i stor stil med två mål och landade på hela 32! Hela tolv före tvåan Anna Edin, Stöde IF. Där snackar vi värdig vinnare.
En blivande skyttedrottning kanske också Timrås Tova Olsson är? Idag prickade hon in ett äkta hattrick på sex minuter när Timrå 2 vände 0–1 till en 4–1-seger på Gumsekullen.
läs mer om matcherna i den sista omgången

Idag stänger vi Damtrean
(2014-09-28)
Damtrean har årtets sista avspark kl. 13:00 men den är mer eller mindre redan avgjord. Det enda om kan hända är en och annan platsskiftning i mitten av tabellen. Inget lag riskerar heller att åka ur då vi knappast lär få ihop lag till en Damfyra nästa år heller.
Stöde är som ni säkert redan känner till klara seriesegrare och sedan är det fortfarande frågetecken vad som händer med tvåan SDFF 2. Det "fattas" ju lag i div. 2 och frågan är hur "svenskan" hade tänkt fylla upp dom?
Lokalfotbollen tippar sista omgångens matcher:
Alnö IF 2 – Heffnersklubbans BK 2 2–3
Ljustorps IF – Ånge IF 3–5
Matfors IF – Stöde IF 1–6
Njurunda IK – IFK Timrå 2 2–4
Selånger FK 3 – Sund IF 1–4
läs mer

GRATTIS STÖDE IF - SERIESEGRARE I DAMTREAN 2014. Stående fr v: Linnea Anderson, Julia Sperring, My Brandström Edlund, Erica Hultin, Jens Carlsson, Emelie Olsson, Emma Sjölén,Sandra Eriksson Hellberg, Julia Persson, Elin Wenner, Anette Bergman och Julia Edlund. Knästående fr v: Clara Högbom, Line Sperring, Frida Westerberg, Emilia Johansson, Anna Edin, Ida Sjölen och Johanna Söder. Liggande fr v: Ida Sperring och Emilia Larsson Foto: Linda Sjölén.

Grattis, Stöde IF
(2014-09-21)
Stöde hade chansen att fixa seriesegern i damtrean redan idag trots att en omgång återstår.
Det "enda" som krävdes var minst en pinne mot jumbon Selånger 3.
Och visst gick det vägen. Redan efter dryga halvtimmen ledde man med 5–0 efter tre mål av Anna Edin och ett av vardera Clara Högbom och Johanna Söder. En trio som hittade varandra utan och innan denna soliga höstsöndag inför storpubliken på Stöde IP.
Den andra halvleken blev rena defilieringen mot seriesegern och Clara Högbom såg till med sina ytterligare två mål att segersiffrorna kunde skrivas till hela 7–0.
– Det var i stort sett spel mot ett mål i 90 minuter och vi spelade jättefin fotboll och rullade på riktigt bra och visade även tålamod i vårt spel och var inte främmande för att börja om anfallen om vi körde fast, säger tränaren Anette Bergman (f d Larsson).
I övrigt denna näst sista omgång:
• Fem mål av Ånge på normalt försvarsstarka SDFF 2
• Tre Timråmål på tre minuter knäckte Ljustorp i derbyt
• Kryss och svängigt på Thulevallen mellan Matfors och Alnö 2
läs mer

Stöde kan bli klara seriesegrare!
(2014-09-21)
Idag kan Damtreans seriesegrare utses.
Det räcker med en poäng för Stöde mot jumbon Selånger 3 för att det kommer att bli division 2-spel nästa år. Om Stöde tar en pinne krävs det att SDFF 2 nästan måste göra tvåsiffrigt på serietrean Ånge borta ikväll. Not gonna happen...
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
13:00 IFK Timrå 2 – Ljustorps IF 1–1
13:00 Matfors IF – Alnö IF 2 5–3
13:00 Stöde IF – Selånger FK 3 3–0) 
18:00 Ånge IF – Sundsvalls DFF 2 3–4
läs mer

Decimerat Sund vände 0–2-underläge
(2014-09-20)
Trots 0-2-underläge och en spelare utvisad vände Sund till en 4-2-seger på Maland.
– Vi började dåligt men efter utvisningen skärpte vi till oss, tog löpningar och passningsspelet blev också mycket bättre, säger Petra Blückert.
– Vi leder med 2–0 och är en man mer. Ändå låter vi Sund ta över och vinna komfortabelt, säger en besviken Örjan Rodin, tränare i Njurunda.
till ett längre matchreferat
till omgång 21

Formstarkt Sund vinner mot Njurunda?
(2014-09-20)
Sund och Njurunda tjuvstartar omgång 21 och matchen gäller inte mycket mer än äran. Sund har bra form medan den är motsatt för Njurunda. Det avgör, om nu inte NIK:s storstjärna Malin Karlsson har annat i tankarna...
Lokalfotbollen tippar: Sund IF – Njurunda IK 4–2
läs mer

Philippa Johansson gjorde hattrick mot Heffnersklubban 2. Philippa Johansson gjorde hattrick mot Heffnersklubban 2.

Status quo gällande Stöde och SDFF 2
(2014-09-14)
Både ettan Stöde och tvåan SDFF 2 satte fem bollar bakom motståndarmålvakterna i eftermiddags.
Man var dock inte värst.
Alnö 2 var bara ett mål från tvåsiffrigt mot Selånger 3.
– Det stod 2–1 i paus och i andra rann det iväg lite väl mycket. 9–1 speglar inte riktigt matchen säger tränaren Kristoffer Vestin.
Av alla mål var emellertid Julia Salomonssons 5–0–mål mot Heffnersklubban snyggast. SDFF–tjejen drog på en volley med ryggen emot målet och bollen gick i en båge över en chanslös HK-keeper. Ett Zlatan-mål!
– Ett sanslöst mål, kommenterade SDFF-tränaren Johan Widell, och fortsätter:
– Förra matchens ihåliga försvar hade täppts till och chanser skapades framåt, säger Widell.
Fem mål satte alltså även Stöde. Skillnaden var att man dock släppte in ett. En frispark från dryga 30 meter från Njurundas Malin Karlsson.
Men tränaren Anette Bergman, f d Larsson, var nöjd ändå.
– Njurunda bara slog ifrån sig men jag tycker vi skapade många chanser och spelade riktigt bra fotboll, säger hon.
På Bergeforsens IP fick seriens skyttedrottning Linnéa Cantzler lämna planen mållös för omväxlings skull. Den största orsaken fanns i Timrås mål där Hanna Olofsson var rena väggen och räddade ett flertal frilägen.
läs mer

SDFF 2 vill ta över förarsätet
(2014-09-14)
I Damtrean sitter fortfarande Stöde i förarsätet men SDFF 2 tar gärna över ratten trots att man sitter därbak.
Stöde har Njurunda på Gumsekullen medan SDFF 2 har Heffnersklubban 2 på Kubens beryktade konstgräs. 
På förhand ser det ganska lätt ut men ett varningens finger kan ändå vara på sin plats. Både NIK och HK 2 har en hög högstanivå men klarar man att plocka fram den just idag?
13:00 Alnö IF 2 – Selånger FK 3
13:00 Njurunda IK – Stöde IF 
13:00 Sundsvalls DFF 2 – Heffnersklubbans BK 2
16:00 IFK Timrå 2 – Ånge IF
läs mer

Överraskande enkelt för Sund
(2014-09-13)
I den lokala damtrean vann Sund överraskande enkelt med 4–0 borta mot Ljustorp. Sista målet gjorde målvakten Lotta Söderlund på straff. Övriga mål gjordes i den första halvleken av Anna Sjöberg Åkerberg 2 och Ann Jonsson
läs mer

Mittenmatch i Damtrean
(2014-09-13)
En match spelas i Damtrean idag medan dom resterande går av stapeln i morgon. Ljustorp och Sund tillhör mittens rike och kan spela utan att ha nerverna utanpå tröjorna. Men äran är också viktig att spela för. Laget med mest hjärta vinner.
13:00 Ljustorps IF – Sund IF (tips: 3–3)
läs mer

Annica Olsson hittade krysset från 33 meter. Annica Olsson hittade krysset från 33 meter.

Klara siffror men ingen utklassning när Ånge vann
mot Heffnersklubban 2

(2014-09-09)
Ånge och Heffnersklubban bjöd på en välspelad och jämn match i regnet även om man inte kan tro det sett till siffrorna.
Efter dryga timmen spelad ledde hemmalaget med hela 4-0.
– Men det var ingen utklassning sett till spelet. Långt därifrån. Heffnersklubban var bra och stenhårda i försvaret trots sin ungdom men vi spelade ett mycket bättre anfallsspel än tidigare. Idag fick vi med våra yttermittfältare framåt så det var inte bara långbollar upp mot Linnéa (Cantzler), säger Ånges tränare Magnus Bjurén.
Heffnersklubban fick rättvist sätta två reduceringsmål sista kvarten genom Kajsa Östman och Sanna Bergström. Något man jobbat sig till.
längre referat
omgång 19

28  mål redan av Linnéa Cantzler. 28 mål redan av Linnéa Cantzler.

Linnéa går mot skytteligaseger
(2014-09-09
Ånges Linnéa Cantzler fortsätter att producera mål i Damtrean.
Ikväll blev det två till när Heffnersklubban 2 gästade Ånge IP:s konstgräs och fick åka hem med 2–4 i baken.
Linnéa har nu gjort hela 28 mål på 18 omgångar och ligger hela elva mål före tvåan i skytteligan, Stödes Anna Edin.
läs mer

Överraskningarnas omgång i Damtrean
(2014-09-07)
Matfors svarade för en praktskräll när man lade SDFF 2 på rygg efter en målrik match. Det blev seger med 5–4 hemma på Thulevallen trots tidigt undeläge med 0–2.
– Jättekul för tjejerna som verkligen följde matchplanen och vi satte även våra chanser när dom dök upp, säger Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Det var inte den enda skrällen i den här 19:e omgången. 
Ljustorp vägrade släppa in något mot serieledarna Stöde och kämpade till sig 0–0.
Inte heller Sunds seger mot IFK Timrå 2 var enligt förhandstipsen och det var det avslutningsvis inte heller när Alnö 2 kravlades sig upp från jumboplatsen via en 2-1-seger mot Njurunda.
Ett spelledigt Selånger 3 övertog träsleven och på tisdag avslutas omgången då Ånge tar emot Heffnersklubban 2.
läs mer

Status quo i toppen efter dagens matcher i damtrean?
(2014-09-07)
Kampen är fortfarande öppen när det gäller seriesegern och det skulle förvåna mycket om SDFF 2 och Stöde skulle snubbla mot Matfors respektive Stöde idag. Status Quo inför slutspurten?
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
13:00 Alnö IF 2 – Njurunda IK 1–3
13:00 Matfors IF – Sundsvalls DFF 2 1–4
13:00 Stöde IF – Ljustorps IF 2–0
13:00 Ånge IF – Heffnersklubbans BK 2 3–1
läs mer

Petra Blückert var bäst på planen när Sund vände 0-2 till en 3-2-seger. Petra Blückert var bäst på planen när Sund vände 0-2 till en 3-2-seger.

En olycka kommer sällan ensam...
(2014-09-04)
IFK Timrå ledde med 2–1 och fick duktiga Beatrice Erixson fotskadad. Så illa att hon fick åka upp till akuten.
Då en olycka sällan kommer ensam vände Sund till 3–2 i den andra halvleken efter två mål av Veronica Wärme, det sista med bara två minuter kvar.
– Rutin slog klass ikväll. Kanske fick vi 2–0 lite för enkelt? Sett till hela matchen skapade Sund fler chanser än oss och vann rättvist, säger Timrås tränare Kent Thorn.
Bäst på planen var Sunds Petra Blückert, som styrde och ställde på hemmalagets mittfält, och domaren Roger Backlund som var helt klanderfri.
läs mer

SDFF 2 fick hjälp av två självmål
(2014-08-31)
SDFF 2 fick som väntat en lätt resa mot Selånger 3. Segern skrevs till 4–0 sedan nästjumbon hjälp till med hälften självmål. Julia Salomonsson och 
Cassandra Åström satte dom övriga.
Inte heller oväntat att Ljustorp besegrade Alnö 2 men det dröjde ända till den 88:e minuten innan Jennie Dahlkvist kunde sätta det avgörande målet. Tungt för nästjumbon som kom tillbaka från 0-2 till 2-2 men ändå bli utan poäng.
Lokalfotbollen prickade in både krysset och resultatet i mittenmötet mellan Heffnersklubban 2 och Matfors. Synd att man inte kan spela på damtrean...
läs mer

SDFF 2 inne i matchen igen vid seger mot nästjumbon
(2014-08-31)
SDFF 2 fick en biljett in i kampen om seriesegern efter att Timrå 2 betvingat ledande Stöde med 3–2. Skall mycket till om Selånger 3 skall kunna stå emot dom marinblå.
Ljustorp möter jumbon Alnö och bör ta en klar hemmaseger. 
Mer öppen är mittenmötet mellan Heffnersklubban 2 och Matfors. Gästerna blandar och ger och är seriens mest lynniga lag. Kan likaväl bli 5-0 som 0-5. Bara därför är jag Mr Motvalls och tippar kryss...
Dagens matcher:
12:00 Ljustorps IF – Alnö IF 2 (tips: 3–0)
13:00 Heffnersklubbans BK 2 – Matfors IF (tips: 3–3)
13:00 Sundsvalls DFF 2 – Selånger FK 3 (tips: 5–0)
läs mer

Stöde stöp mot Timrå 2
(2014-08-30)
Jag höjde ett varningens finger för IFK Timrå 2 inför matchen mot serieledarna Stöde - och dom tog hela handen och vann!
Hemma på Bergeforsens IP gick man ifrån till 3–0 innan gästerna började äta sig ikapp med lite drygt tio minuter kvar av matchen. Närmare än två reduceringar kom man inte utan serien fick nu nytt liv när det gäller toppstriden. För inte bränner väl SDFF 2 i morgon mot Selånger 3?
Varnade också för skytteligaledaren Linnéa Cantzler inför Sunds hemmamöte med Ånge. Och visst, Linnéa satte fyra av Ånges sex baljor i 6–3-segern.
läs mer

Stöde kan ta ett stort kliv mot tvåan idag
(2014-08-30)
Vinner Stöde mot Timrå 2 idag skall det till ett mindre mirakel för SDFF 2 att komma ikapp. Timtåjejerna är inte att leka med och det är inte helt omöjligt att dom kan stjäla en och annan pinne och inte gästerna når upp till normal standard.
Nystartade Ånge kan fortfarande nå andraplatsen och en eventuell kvalplats vid seger mot Sund och med en målfarlig Linnéa Cantzler är ingenting omöjligt.
I morgon spelas dom resterande tre matcherna i damtrean, bl a SDFF 2 – Selånger 3.
Dagens matcher:
12:00 IFK Timrå 2 – Stöde IF (tips: 2–2)
13:00 Sund IF – Ånge IF (tips: 2–4)
läs mer

Stödes tränare Christer Söder är en försiktig general som inte tar ut någon serieseger i förskott. Stödes tränare Christer Söder är en försiktig general som inte tar ut någon serieseger i förskott.

Var det här segerrycket, Stöde?
(2014-08-26)
Stöde vann den luriga matchen mot Sunds rutinerade kvinnor med 2–0, båda målen kom i mitten av den första halvleken genom Clara Högbom och Anna Edin, och frågan var om inte det här var segerrycket?
Alnö har nu fyra poäng ner till SDFF 2 och en match mindre spelad.
Luktar division 2-spel på Stöde IP nästa år.
– Sakta i backarna! Ingenting är klart. Mycket nerver nu och det kommer att bli en kamp in i det sista. Tjejerna verkade tyngda av allvaret idag och vi gjorde vår sämsta match och det var vår målvakt Ida Sperring som räddade oss idag, säger Stödetränaren Christer Söder.
Men det är så man vinner serier – spela dåligt men ändå vinna...
läs mer

Rycker Stöde i Damtrean?
(2014-08-26)
Ikväll spelas det en viktig hängmatch i Damtrean på Stöde IP.
Vinner hemmalaget mot Sund så ligger väggen öppen mot div. II-spel nästa år. Då rycker man åt sig ett fyrapoängsförsprång gentemot värsta konkurrenten SDFF 2 – och en match mindre spelad!.
Men matchen skall spelas först och dom rutinerade tjejerna i Sund kan alla fotbollsknep i boken så inte lär det bli någon promenad i parken för Stödedamerna.
läs mer

SDFF 2 tappade poäng igen...
(2014-08-24)
Njurunda lurade lite överraskande SDFF 2 på segern på Gumsekullen efter en taktisk insats. SDFF 2 hade det mesta av spelet men NIK låg hela tiden på rätt sida och satsade på kontringar. Faktum var att njurundalaget bara var fyra minuter från segern. Då kvtterade Cassandra Åström med sitt andra mål för dagen.
Ånge målfrossade mot Matfors och var bra ett mål från tvåsiffrigt. Tre av dom nio målen kom från skytteligaledaren Linnéa Cantzler.
Gårdagens div. II-derby mellan Alnö och Timrå slöt 1–1 och kryss. När andralagen möttes idag på samma arena vann gästerna med klara 6–1.
Selånger 3 hade 1–1 mot Heffnersklubban men gästerna var något tyngre och kunde gå ifrån sista halvtimman till 1–4.
läs mer

Derby mellan Alnö och Timrå för andra dagen på raken
(2014-08-24)
Fyra av dom fem matcherna i Damtreans 17:e omgång spelas idag.
Serieledarna Stöde tar nämligen emot Sund först på tisdag.
SDFF 2 är det lag som slåss med "Team Isak" och har idag ett formsvagt Njurunda att bemästra på deras Gumsekulle. Vinst och man sätter lite press på Stöde inför tisdagen.
Igår möttes Alnö och Timrå i en direktsänd TV-match i damernas div. II Mellersta Norrland. En riktigt bra dessutom som rättvist slöt salomoniskt 1–1.
Idag är det derby igen då andralagen möts på samma arena och ser man till tabellen är det klar fördel för gästerna. Men som så många gånger förr – "derby är derby". Men visst, det skulle överraska om det blev någon hemmapoäng den här gången.
läs mer

I en av kvällens många matcher i Lokalfotbollen besegrade Sund Alnö 2 med 4-1 på Maland i en match ingående i Damtreans 16:e omgång. Här sätter Kristina Wiklander 3-0 för hemmalaget i slutet av den första halvleken uan chans för gästernas keeper Sofia Björklund. Foto: Fredrik Lundgren.

Ljustorp svarade för en präktig smällkaramell när man besegrade SDFF 2 i en smågrinig match
(2014-08-20)
SDFF 2 åkte på en stjärnsmäll och förlorade med 0–1 mot Ljustorp efter en sent frisparksmål inprickat av Ida Hagberg.
En av Damtreans största överraskningar den här säsongen.
– Det är alltid tråkigt att förlora, men kanske hade vi inte den riktiga viljan i kväll. Samtidigt mötte vi ett lag som var för hårda i närkamperna. Vi blev lite fega, men bättre det än att få skador, säger SDFF-tränaren Johan Widell efter matchen till st.nu och han var kritisk till Ljustorps hårda spel.
– Om vi spelade fult så var vi inte det enda laget ikväll som gjorde det. Vår högerback Patricia Bergman fick lämna planen med en rejäl blessyr under högerögat efter en armbåge, säger Ljustorps lagledare Sonja Zavala.
Är det damerna som skall rädda Stöde IF:s säsong?
Medan herrarna tappat i höst går det omstartade damlaget på i ullstrumporna och det verkar vara roligt med damfotboll på orten. Över 150 åskådare kom och bevittnade västraderbyt mot Ånge som Stödedamerna vann med 4-1.
– Vi gör en otroligt stark laginsats och idag är jag är en stolt tränare för ett gäng mycket duktiga tjejer, säger tränaren Anette Larsson.
I övrigt säkrade Sund derbysegern mot Alnö 2 redan i den första halvleken, 
Heffnersklubban vann med hela 6-1 mot Njurunda samt att Selånger 3 lämnade jumboplatsen efter välförtjänt seger på Thulevallen.
läs mer

Anna Edin svarade för ett hattrick när Stöde fortsätter att jaga seriesegern. Anna Edin svarade för ett hattrick när Stöde fortsätter att jaga seriesegern.

Envigen om seriesegern fortsätter
(2014-08-17)
Båda topplagen vann och Ånge passerade IFK Timrå och ligger nu trea i tabellen. Det var kontentan efter dagens matcher.
Anna Edin gjorde hattrick på Släda IP när Stöde hämtade tre poäng via 5–0 mot hemmalaget Alnö 2.
SDFF 2 ledde med 2–0 efter en halvtimme. IFK Timrå 2 reducerade med tio minuter kvar men då replikerade Wilma Bondén två gånger om och fastställde segersiffrorna till 4–1.
Linnéa Cantzler och Therese Nordlund gjorde två mål var när Ånge vann med 6–2 träslevslaget Selånger 3.
Två ojämna lag möttes på Gumsekullen och där visade gästerna Matfors bäst takter och vann med 3-1.
Den avslutande matchen mellan Ljustorp och Heffnersklubban bjöd på två täta försvar och två tama anfall. 0–0 således.
läs mer

Kan topplagen stoppas?
(2014-08-17)
Envigen om seriesegern i Damtrean fortgår. SDFF 2 har en poäng ner till Stöde som i sin tur har en match mindre spelad. Nya segrar idag för dom båda topplagen? Tror emellertid att både Timrå 2 och Alnö 2 är sugen på att sälja sig dyrt.
12:00 Ljustorps IF – Heffnersklubbans BK 2 (tips: 3–2)
13:00 Alnö IF 2 – Stöde IF (tips: 1–3)
13:00 Njurunda IK – Matfors IF (tips: 1–1)
13:00 Sundsvalls DFF 2 – IFK Timrå 2 (tips: 1–0)
13:00 Ånge IF – Selånger FK 3 (5–1)

Ånges #10 Rebacca Nelson har serverats öppet mål av Elin Borthan och nyförvärvet gör 1-0 mot Alnö 2 på Släda IP. Till slut vann det vit-gröna västralaget men det var på vippen att hemmatjejerna jobbade ikapp ett 4-0-underläge på slutet. Foto: Fredrik Lundgren. (klicka på bilden för fler bilder från matchen).
Hattrick av Cas-sandra Åström när SDFF 2 8-1-vann mot Sund. Hattrick av Cas-sandra Åström när SDFF 2 8-1-vann mot Sund.

Hattrick av Cassandra förde upp SDFF 2 i serietopp
(2014-08-13)
SDFF 2 tog en storseger borta mot Sund och återtog ledningen i Damtrean från ett spelledigt Stöde.
Cassandra Åström svarade för ett hattrick när SDFF 2 vann med hela 8–1.
– Vi förde spelet från start och gav aldrig Sund en chans. Deras rutin räckte inte till mot vår hunger. Dom hade några chanser men vi hade en bra spelande målvakt i Annie Boström, säger coachen Satu Bondén.

Ånge ledde med 4–0 borta mot Alnö 2, efter bland annat två långskott av Therese Nordlund, men det blev trots det spännande till slut sedan ö–laget reducerat tre gånger om sista fjärdedelen av matchen. 4–3–målet dock så sent som med två minuter kvar.
Ljustorp överraskade positivt när man avgjorde med två mål sista kvarten på Thulevallen i Matfors genom Elin Höglund och Jennifer Andersson.

– En jämn match med chanser för bägge lagen men där vi drog det längsta strået. En eloge till hela laget som kämpade med kraft och hjärta, säger lagledaren Sonja Zavala.

Selånger 3 förlade sin hemmamatch hos motståndarna Njurunda men några mål på Gumsekullen blev det aldrig. Närmast var "hemmalaget" SFK 3 som skapade flest målchanser i matchen och även blev nekade en straff för hands av domaren.
läs mer

Tar SDFF2 tillbaka serieledningen ikväll?
(2014-08-13)
Ikväll spelas omgång 14 i Damtrean med avspark kl. 19:00.
Serieledarna Stöde står över den här omgången vilket gör att SDFF 2 kan ta över serieledningen temporärt vid seger i afton. 
Den femte matchen i den här omgången mellan Heffnersklubbans BK 2 – IFK Timrå 2 är flyttat till den 27 augusti.
läs mer

Clara Högbom gav Stöde ledningen i seriefinalen. Clara Högbom gav Stöde ledningen i seriefinalen.

Stöde IF ny serieledare i Damtrean
(2014-08-07)
SDFF 2 har lett Damtrean sedan omgång 2.
Ikväll fick man släppa den ifrån sig då Stöde kom, sågs och segrade på Kubikenborgs svårspelade konstgräs.
– Vi var jäkligt taggade i dag, säger Stödes Anette Larsson till st.nu.
IFK Timrå 2 förlorade överraskande mot Matfors hemma på Bergeforsens IP. Linda Bertilsson skickade in gästernas andra och tredje boll med cirka kvarten kvar då MIF gick från 1–1 till 1–3.
Sund vann med 3–0 borta mot Heffnersklubban 2 men det var inga siffror som speglade matchen. Åtminstone om man ser till den första halvleken då Sunds keeper Lise–Lott Söderlund höll kvar sitt lag i matchen med några fantastiska räddningar.
När inte Heffnersklubban fick någon utdelning verkade man tappa sugen och Sund hade inga problem att göra tre mål andra halvan och spela hem segern.
Det svängde en hel del mellan Ljustorp och Selånger 3 där Ida Hagberg avgjorde för hemmalaget då hon först knorrade in en hörna till 3–2 efter dryga timmen och strax därpå höll sig framme och satte 4–2.
läs mer

Serieledande SDFF 2 vann med klara 5-0 på Släda IP mot Alnö 2. På bilden ovan är det Maja Nymans långskott till 3-0 som dalar in bakom hemmalagets olycklige målvakt. Foto: Fredrik Lundgren.

Klara segrar för topptrion
(2014-08-04)
Läget efter höstens första omgång i Damtrean är status quo, åtminstone när det gäller topp och botten.
SDFF 2, Stöde och IFK Timrå 2 vann alla sina matcher, och det utan att ens släppa in något mål.
– Det tog ett tag men sedan malde vi ner Heffnersklubban, säger Stödes tränare Christer Söder efter det att hans lag gått från 1–0 till 4–0 sista tredjedelen av matchen.
Alnö 2 och Selånger 3 förlorade. Dock inte så oväntat då man stötte på SDFF 2 respektive Timrå 2.
Däremot tog tredjejumbon Ljustorp en välförjänt pinne sedan man kvitterat i slutminuterna på Gumsekullen mot Njurunda.
– Med lite flyt hade vi t o m kunnat vunnit matchen. Vi hade ett skott precis utanför krysset i slutet, säger Ljustorpstränaren Carlos Zavala.
läs mer

Sommarvilan över även för lagen i Damtrean
– SDFF och Stöde slåss om seriesegern!

(2014-08-04)
Så var det även slut på sommarvilan för lagen i Damtrean.
Inget lag är nollat vare sig det gäller segrar eller förluster under våren även om SDFF 2 var nära det senare men förlorade sin sista vårkamp med matchens enda mål mot Ånge.
SDFF 2 leder trots det serien inför hösten och inleder den med bortamatch mot nästjumbon Alnö 2.
Stöde skuggar, blott en pinne bakom, och tar emot mittenlaget Heffnersklubban 2.
Mycket skulle förvåna om inte dessa bägge lag lägger ytterligare tre pinnar till sina övriga efter aftonens matcher.
Trean IFK Timrå 2 ligger sex poäng efter täten och bör även dom ta full pott i omstarten då jumbon Selånger 3 väntar.
Kvällens två öviga matcher som spelas är Matfors IF – Sund IF och Njurunda IK – Ljustorps IF.
Ånge IF står över då det är ojämnt antal deltagande lag i Damtrean.
Avspark kl. 19:00 gäller för samtliga matcher.
läs mer

Elin Larsson, ny i Ånge från Häggenås. Elin Larsson, ny i Ånge från Häggenås.

Ånge dam värvar från Jämtland
(2014-06-30)
Nästa vecka sparkar Damtrean igång efter sommaruppehållet.
Ånge står över den första höstomgången men det hindrar inte västraklubben från att förstärka sitt lag. Man har under uppehållet gjort klart med jämtjejen Elin Larsson.
ÅIF:s Björn Sjödin passade på att ta ett kort pratstund med Elin i samband med en träning.
För dem som inte känner dig, hur kan du beskriva dig som spelare/person?
– Som person är jag glad och social och som spelare kan jag användas på de flesta positionerna och har bra speluppfattning.
Vilken är din moderklubb?
– Häggenås SK, vilket också är den enda klubb som jag representerat. Fram tills nu vill säga.
Vad har du för förväntningar på att komma till Ånge IF?
– Att vi kommer ha roligt och att jag kommer träffa nya vänner.
Vad önskar du dig allra mest just nu?
– Fred på jorden.

ST-TV: Derbypuls i damtrean
(2014-06-30)
Idag måndag är det derby mellan Stöde och Matfors i damernas division III. Det kommer att bli en hård och jämn kamp, tror båda lagens tränare Ulrica Nilsson-Böös och Anette Larsson. se mer
Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips:
19:00 Stöde IF - Matfors IF (tips: 4-0)
19:00 Sund IF - Selånger FK 3 (tips: 2-1)
läs mer

Therese Nordlunds frispark tog död på SDFF:s svit utan förlust. Therese Nordlunds frispark tog död på SDFF:s svit utan förlust.

Första torsken för SDFF 2
(2014-06-26)
Nio raka matcher utan förlust blev SDFF 2:s svit i Damtrean.
I den tionde kom Ånge till Kubens konstgräs och med tjugo minuter kvar av matchen skickade Threrese Nordlund in segermålet direkt på frispark.
– Jag är nog Medelpads stoltaste tränare idag. Tjejerna följde gameplan till punkt och pricka från minut 1 till 90, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
Tvåan Stöde plockade därmed in tre poäng på ledarinnorna efter 4–1 borta mot Selånger 3. Men någon promenad i parken blev det minsann inte.
Hemmalaget ledde med 2–1 när det bara återstod en kvart.
Längre än så orkade det inte unga SFK–laget stå emot utan det tyngre Stöde kunde både komma ikapp och gå förbi till en 4–1-seger. Tre av målen kom efter fasta situationer.
– Det satt hårt åt idag. Selånger gjorde det jättebra men till slut lyckades vi mala ner dom, säger Stödetränaren Christer Söder.
IFK Timrå 2 klättrade förbi Njurunda i tabellen sedan man vunnit derbyt mot Ljustorp med 2–0 samtidigt som NIK tappade 2–0 till 2–2 mot Sund på Gumsekullen.
– Vi spelade jättebra i första och halva andra ända till dom reducerade. Därefte tappade vi nästan allt och hade till och med kunnat förlora, säger Njurundas tränare Örjan Rodin, besviket.
Bottenlaget Alnö 2 besegrade Matfors 3–1, alla mål tillverkades under den första halvleken.
– Vi har tappat vårt fina spel från inledningen av serien. Det märks att vi har får få ledare ute på planen, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
läs mer

Clara Högbom gjorde hattrick när Stöde 6-0-vann mot NIK. Clara Högbom gjorde hattrick när Stöde 6-0-vann mot NIK.

Stöde gjorde 6–0 på serietrean
(2014-06-19)
Stödes damer har fått fyr under pannorna i Damtrean.
Ikväll hade man lekstuga med seriestrean Njurunda och vann med hela 6–0.
– Vi spelar oerhört stabilt just nu, säger tränaren Christer Söder.
Ljustorp tog sin första seger på länge då man lade rutinerade Sund på rygg. Och dessutom på Maland.
– Oj vad vi har längtat men Sund pressade oss rejält under den andra halvleken, säger tränaren Carlos Zavala, som även glädjer sig över Chiles framgångar i VM.
Både Selånger 3 och Timrå 2 kämpade sig tillbaka från 1-2-underlägen till 3-2-segrar mot Alnö 2 respektive Ånge.
– Vi var det lag som spelade fotboll i vinden, det avgjorde, säger Timråtränaren Kent Thorn.
läs mer

Frisparkar avgjorde för SDFF 2
(2014-06-18)
Under en blåsig kväll på HK-Vallen bjöd varken Heffnersklubban 2 eller gästande SDFF 2 upp till något skönspel.
SDFF skulle visa sig vara lite starkare men matchen hade kunnat sluta hur som helst. 
Det som avgjorde var att gästerna satte två frisparksmål.
– En av de sämre insatserna i serien för oss hittills men det är skönt att komma härifrån med tre poäng. Det visar på en styrka i laget att vi kan vinna även om vi spelar mindre bra säger SDFF 2:s tränare Johan Widell.
läs mer

Vinst ett måste för Stöde och Njurunda om man vill vara med och slåss om seriesegern
(2014-06-15)
SDFF 2 har rivit åt sig en rejäl serieledning så det gäller för jagande Stöde och Njurunda att vinna idag och sedan hoppas på att Matfors skräller i morgon.
Igår vann Ånge borta mot Heffnersklubban 2 (2–1) medan serieledarna SDFF 2 som sagt spelar i morgon mot Matfors.
Dagens matcher:
13:00 IFK Timrå 2 – Sund IF (tips: 2–2)
13:00 Ljustorps IF – Stöde IF  (tips: 1–3)
13:00 Njurunda IK – Alnö IF 2 (tips: 4–0)
läs mer

Ångeseger i dagens enda match i Damtrean?
(2014-06-14)
Mittenlagen Heffnersklubban 2 och Ånge inleder Damtreans 8:e omgång. Dom resterande spelas i morgon och på måndag.
Tror mycket på Ånge i denna match. Tror att deras tyngre trupp ger utslag mot HK:s unga men välspelande lag. Tips: 1-3.
läs mer

Frispark avrundade snygg Sundvändning
(2014-06-09)
Ånge tog en rask 2-0-ledning hemma mot Sund men kring halvtimman gick Sund ikapp via två snabba mål och i slutminuterna av matchen sköt Sofia Nyberg Sund till seger med en frispark.
(mer info om matchen kommer senare)
läs mer

Prickar Lokalfotbollens tips rätt i Damtrean?
(2014-06-07)
Idag söndag består matcherna av lokal prägel då det är bland annat Damtrean som skall avhandlas där det spelas tre av omgångens fem matcher idag.
Kick-off kl. 13:00 enligt följande (Lokalfotbollens tips inom parentes):
Alnö IF 2 – Ljustorps IF (tips: 1–1)
Selånger FK 3 – Sundsvalls DFF 2 (tips: 0–7)
Stöde IF – IFK Timrå 2 (tips: 3–1)
Mån. Ånge IF - Sund IF (tips: 2-2)
Tis. Matfors IF – Heffnersklubbans BK 2 (tips: 2-1)
Skall försöka ordna målservice från dagens matcher.
läs mer

Cassandra Åström tvåmålsskytt mot Njurunda. Cassandra Åström tvåmålsskytt mot Njurunda.

Klar SDFF-seger i Damtreans seriefinal
(2014-06-05)
Njurunda IK saknade fem tongivande spelare inför seriefinalen i damtrean mot SDFF 2 och blev ett lätt byte.
– Vi var överlägsna från minut 1 till 90. Tror inte dom hade en målchans under hela matchen, säger SDFF 2:s tränare Johan Widell efter 5–0-segern på Kubens beryktade konstgräsmatta.
I övrigt så provade IFK Timrås tränare ett nytt spelsystem. Och det föll ut bra, 3–0 mot Alnö 2.
– Tjejerna tog till sig det riktigt bra, säger Kent Thorn.
På Maland visade sig Stöde vara snäppet bättre än Sund och kunde åka hem med en 3–1-seger.
– Vi spelade riktigt bra med både direktspel och bra rörelse i passingsspelet, säger tränaren Christer Söder, vars dotter Johanna skickade in ledningsmålet i det bortre krysset.
– Det där är arvet kommer inte från mig, skrattar den gamle högerbacken.
läs mer

Två mål av Ida Borthan borta mot Matfors. Två mål av Ida Borthan borta mot Matfors.

Start Ångeinsats på dålig och långhårig plan
(2014-06-02)
Ett skadedrabbat Matfors orkade inte stå emot Ånge på den oklippta Thulevallen utan fick se sig besegrade med 2-4.
– Vi fick ytterligare en skada idag då Hanna Brunnström fick en rejäl smäll på fotleden, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Nu kanske det inte spelat någon roll om MIF kommit ordinarie då Ånge svarade för en stark insats.
– Fanns mycket positivt idag och trots underlaget spelade vi stundtals riktigt bra och borde kanske gjort några fler mål, framförallt under den första halvleken, säger Ånges tränare Magnus Bjurén, som inte var nöjd med planen.
– Oklippt och full med gropar. Hade det varit herrmatch så hade den i alla fall varit klippt, säger Bjurén efter kritiskt.
läs mer

Jämna matcher i damtrean
– bara Matfors vann

(2014-05-29)
En solig och varm torsdag avslutades med fyra matcher i Damtrean.
Oavsett tabelläge blev det fyra jämna matcher och bl a såg Ljustorp till att bli första laget att "stjäla" poäng av SDFF 2.
Njurunda ledde tre gånger men fick bara en pinne hemma mot Heffners-klubbans andralag och i derbyt mellan Sund och Alnö 2 blev det inga mål.
Det enda lag som vann var Matfors som tillbaka efter överhalningen i DM (0–14 mot Alnö) och 3-1-vann borta mot Selånger 3.
läs mer

Nya segrar för SDFF 2 och Njurunda
(2014-05-22)
I söndags tjuvstartade Stöde den 4:e omgången av Damtrean genom att köra över Alnös andralag med 9-0.
Ikväll spelades de resterande fyra matcherna och topplagen SDFF 2 och Njurunda gick ännu en gång segrande ur sina kamper.
SDFF 2 vände 0-1-underläge till en 3-1-seger borta mot IFK Timrå 2 medan Njurunda gjorde processen kort med Matfors. 4-0 på Thulevallen.
- En kämpainsats från vår sida, inte minst bakåt och framåt satte vi chanserna, säger SDFF:s lagledare Satu Bondén.
Nöjd var också Njurundas tränare Kjell Nilsson:
- Total dominans från vår sida, vi var det bättre laget på alla positionerna.
läs mer

Proppen ur i Damtrean
(2014-05-15)
Det har varit lite si och så med målskyttet i Damtrean så här långt men ikväll var det lite "proppen ur".
Njurunda skyfflade in sju bollar bakom Selångers 3:s stackars målvakt, medan SDFF 2, Ånge och Alnö 2 prickade in tre var. Dom två sistnämnda möttes förövrigt inbördes.
- En kämpainsats. Vi visade bra moral genom att komma tillbaka från underläge tre gånger. Vi har ju ett helt nytt lag i år och det tar tid att bygga nytt fast jag tycker ändå att vi är en bra bit på väg, säger Alnö 2:s tränare Kristoffer Vestin.
läs mer

Äntligen seger, Ljustorp!
(2014-05-12)
Ljustorps damer har haft det kämpigt i omstarten.
Idel förluster under försäsongen men i premiären såg man ljuset och spelade till sig ett kryss mot Njurunda.
Och idag kom första segern - 3-1 borta mot Selånger 3.
- Skönt! Vi behövde verkligen den här segern. Och den var rättvis då vi ägde hela matchen, säger en glad Carlos Zavala, tränaren.
läs mer
till omgång 2

Välbesökt målservice
(2014-05-11)
Lokalfotbollen har i år provat lite nya grepp, bl a har jag tillsammans med klubbarna försökt liverapportera från matcherna.
Något som verkar vara omtyckt. Bevakningen av dagens matcher i Damtrean hade över 500 besökare på facebooksidan och i den tidiga matchen i damtvåan mellan Selånger 2 och Mohed följdes av nästan 450 pers. Heffnersklubbans match i samma följdes av 350 intresserade. Kul. Vill klubbarna fortsätta hjälpa till så kanske vi kör varje omgång i alla våra lokala serier. Vad tycker ni om det?
Resultat Damtrean:
Matfors IF - IFK Timrå 2 3-1
Njurunda IK - Ånge IF 3-1
Stöde IF - Sundsvalls DFF 2 0-1
läs mer

Målfattigt i Damtrean
(2014-05-08)
Det var målfattigt värre i kvällens matcher i Damtrean.
På de fyra matcherna tillverkades ynka tre mål.
Stöde gjorde två mot Heffnerklubban 2 och SDFF 2 hittade rätt en gång mot Alnö 2. Övriga lag kammade noll.
Heffnersklubbans målvakt Soziar Bamyr Hanssen var näst intill omutlig men fick till slut kröka rygg två gånger sedan hon blivit överlistad av Clara Högbom och Erica Hultin  sista tredjedelen av matchen.
- Vi borde lett med minst 5-0 redan i halvtid, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
Cassandra Åström blev enda målskytten när SDFF 2 besegrade Alnö 2. Även det målet kom sent, knappa kvarten kvar.
- Trots dom få målen var det en välspelad match och chanser saknades inte. Rättvis SDFF-seger då man ändå hade ett visst bollövertag, säger lagledaren Satu Bondén.
I övrigt slutade både IFK Timrå 2 - Selånger 3 och Ljustorp - Njurunda mållösa. 
läs mer

"Kicki" Wiklander målade mot sitt gamla lag när Sund 3-1-vann mot Matfors
(2014-05-07)
Då varken Maland eller Flodbergs IP är spelklara fick Sunds damer äntra Medelpads huvudarena för fotboll i sin hemmapremiär.
Och det blev seger på Norrporten Arena, 3-1, mot ett Matfors som ändå stretade emot bra.
Sunds målgörare var Jeanette Wiklund, "Kicki" 
Wiklander, åter från just Matfors inför den här säsongen, samt Isabel Åhlén. Sandra Nilsson spräckgte nollan för Matfors i den 88:e minuten.
Mer info om matchen kommer senare.
läs mer

Ånge IF:s historiska damlag som vann direkt i premiären. Foto: Ånge IF:s hemsida.

Överraskande Ångeseger i damdebuten
(2014-05-04)
Ånge IF startade i år upp även damfotboll men det har varit lite trögt i inledningen och man har tvingats ställa in matcher då man varit för kort om folk.
1-9 i genrepet förra veckan borta mot seriekollegan SDFF 2 imponerade inte heller direkt.
Men när det blev seriestart och allvar kunde man ställa upp med en 16-manna trupp och gav inte gästande Stöde någon pardon utan kunde vinna med klara 6-3.
- Inte mycket att orda om, vi gjorde en skitmatch helt enkelt. Kanske trodde vi det skulle gå lätt ni vi fick ett tidigt ledningsmål, säger Stödes lagledare Mikael Backlund besviket.
läs mer

Linnea Cantzler efter premiärvinsten
Ånge IFs Linnea Cantzlers tankar efter premiärvinsten.
Vinst i premiären, hur känns det?
- Det känns som en perfekt start på säsongen!
Vad säger du om matchen?
- Det var riktigt roligt att spela idag, och skönt att få vinna. Det känns som vi blir mer och mer samspelta för varje match.
Du stod för fyra mål, hur kommenterar du din egen insats?
- Jag är nöjd med min insats och det var skönt att äntligen få göra lite mål då det har gått trögt innan-
Nästa match är mot Njurunda IK, vad tror du om den matchen?
- Tar vi med oss den här matchen till mötet med Njurunda så tror jag vi kan spela riktigt bra även då.
/ saxat från Ånge IF:s hemsida (länk)

17-åriga Cassandra Åström är bara en av många talangfulla tjejer i SDFF:s andra-lag. 17-åriga Cassandra Åström är bara en av många talangfulla tjejer i SDFF:s andra-lag.

SDFF 2 krossade Ånge i genrepet
(2014-04-29)
SDFF:s andralag seglar upp som klara favoriter i damtrean.
I genrepet "städade man av" seriekollegan Ånge med hela 9-1 på Kubens konstgräs.
Sett till försäsongen så lär det unga SDFF-laget nästan kunna jobba hem serien.
- Nja, jogga hem trean vet jag inte riktigt, tror Sund och Stöde kan bli svåra. Dessutom vet man aldrig vart man har Timrå 2, säger tränaren Johan Widell, angående Lokalfotbollens kommentar.
Hade det inte varit bättre att ha spelat i div. II i år istället?
- Antagligen hade vi klarat oss kvar om vi spelat där men det är ju alltid lättare att klara sig kvar i en serie istället för att vinna den under, säger han.
När Lokalfotbollens tips om hur damtrean slutat i år - bli inte förvånade vilka jag kommer att tippa i topp.

SDFF 2 - Ånge 9-1 (3-1)
1-0 Wilma Bondén 3, Cassandra Åström 8, 2-1 uppgift saknas ännu, 3-1 Cassandra Åström 45, 4-1 Maja Nyberg 52, 5-1 Wilma Bondén 62, 6-1 Malin Kalte 62, 7-1 Malin Kalte 58, 8-1 Cassandra Åström 86, 9-1 Josefine Dahlberg (straff) 89.
Domare: Oscar Moss, Sundsvall

2-2 i blodigt systermöte
Sund och Alnö 2 består till mångt och mycket av gamla "avdankade" spelare som lirar boll för att dom tycker att det är roligt och tar det inte allt på blodigt allvar, nåja...
- Det är flera comebackare i båda lagen som av olika anledningar lagt skorna på hyllan men nu dammat av dem igen kombinerat med unga tjejer, säger Alnös Camilla Tjernberg.
I lördagsförmiddag genrepade lagen mot varandra på Westhagen.
- Och i sann kämparanda stångades lagen bokstavligen blodiga, Anna Dahlin i vårt lag fick ett djupt jack i kinden och blödde mycket. Matchen slutade 2-2 efter en tempofattig andra halvlek där luften gick ur lagen något, säger Tjernberg.
- Vi befarade bruten näsa p g a blodbadet men det slutade med ihoptejpning på sjukan och hon fick med sig en hjärnskakning hem, fortsätter Tjernberg.
Det var som resultateet visar en jämn match där Alnö kanske hade några fler heta lägen. Duktiga Sophie Brundin gjorde Alnös bägge mål och hade bud på fler.
- Men vi är nöjda med insatsen och extra glada över att våra tre ungdomar som var med. 13-åriga Ella Rosenholm och 14-åringarna Klara Rosenholm och målvakten Moa Öhman, säger Sunds Petra Blückert efter matchen.
Det var just Klara Rosenholm som kunde fastställa slutresultatet med ett fint skott utanför straffområdet som passerade över målvakten och in i nätet.

Sund IF - Alnö 2 (damer) 2-2 (0-1)
Mål Sund: Anna Sjöberg Åkerberg och Klara Rosenholm
Mål Alnö: Sophie Brundin 2
Domare: uppgift saknas

Matfors avgjorde i slutminuten
Matfors IF:s damer genrepade på Norrporten mot Bergsjö IF sent på söndagseftermiddagen. Matchen såg ut att sluta mållös när Sandra Nilsson prickade in matchens enda mål och gav segern till MIF.

Matfors IF - Bergsjö IF (damer) 1-0 (0-0)
Mål Matfors: Sandra Nilsson 89
Domare: Björn Sjöblad, Sundsvall
Publik: 25

Dåligt intresse från klubbarna i Damtrean
(2014-04-14)
Några av våra lokala div. III-klubbar träningsspelade i helgen.
Tyvärr är intresset nästan obefintligt att informera om sina matcher, vare sig innan eller efter. Undantaget är Stöde IF som skickade in uppgift om såväl resultat som målskytt. I hälften av helgens matcher har jag ännu inte ens fått något slutresultat. Edit: Matfors har kommit in med resultat och målskyttar.
Har skickat e-post till klubbarna och klubbledarna och tipsat att det finns en sida på nätet som skriver om den lokala fotbollen men att man kanske måste hjälpa till lite själva för att det skall skrivas något om deras lag. Men det verkar inte vara så viktigt tydligen...

Heffnersklubban BK - Stöde IF 3-1
Mål Heffnersklubban: ej inrapporterat ännu
Mål Stöde: Emilia Johansson
Domare: Andreas Wiklander, Söråker

Matfors IF - Delsbo IF 1-1 (0-1)
Mål Matfors: Linda Bertilsson
Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk
Publik: 15

Selånger FK 3 - IFK Timrå 2 0-4
Mål Timrå: ej inrapporterat ännu

Ljustorps IF - Bollsta IK resultat ej inrapporterat ännu

Rödklädda Söråkers FF är ett av alla lag som försvunnit när det gäller damklubbar i Medelpad. Inte mindre än 14 föreningar har lagt ner sin verksamhet bara senaste tioårsperioden. Foto: Fredrik Lundgren.

Vart tar alla damlag och spelare vägen?
(2014-03-11)
Ljustorps IF, Stöde IF och Ånge IF gör i år comeback eller är nya i damfotbollens serier i Medelpad.
I gengäld försvinner Söråkers FF och Torpshammars IF.
Sedan sekelskiftet har inte mindre än 14 föreningar försvunnit och frågan är varför? Vart har alla damlag och spelare tagit vägen?
Blott tio klubbar bedriver idag seniorfotboll på damsidan i Medelpad och dessa är:
Sundsvalls DFF och Selånger FK i div. I Norrland, Alnö IF, IFK Timrå och Heffnersklubban i div. II medan Ljustorps IF, Matfors IF, Njurunda IK, Stöde IF, Sund IF och Ånge IF kommer till spel i div. III. Totalt alltså tio klubbar. Lägg därtill att även sex av klubbarna har andra- och tredjelag i seriesystemet.
Frågan är om inte 2008 var rekordåret då 16 lag deltog i damtrean och nio i damfyran. Visserligen blandat med A- och B-lag men jämför med i år då vi inte har någon fyra utan "bara" tio lag i trean.
Här kommer en förteckning över dom 14 (!) lag som "försvunnit" bara senaste tio åren:
2014: Torpshammars IF och Söråkers FF.
2013: Alby FF och Kovlands IF.
2012: Lucksta IF och Erikslunds SK (i samarbete med Torpshammars IF 2).
2011: Sundsvalls FK.
2010: Indals IF.
2009: IFK Sundsvall.
2008: Essviks AIF och Söders BK.
2006: Nedansjö IK.
2005: Sundsvall Norra FF och Team Heffners FF.
Fotnot: Årtalen gäller den säsong lagen inte kom till spel.

Carlos Zavala Carlos Zavala

Familjen Zavala bakom Ljustorps damcomeback
(2014-03-11)
Ljustorps IF:s damlag har legat i malpåse sedan 2001.
I år har man valt att kicka igång verksamheten igen och personerna bakom är herr och fru Zavala, Carlos och Sonja.
Men "all vår början bliver svår" heter det vilket märktes när man ställde upp i MittMediaCupen, en five-a-side-turnering i Nordichallen, där man bl a mötte div. I-lagen SDFF och Selånger. Trots rejält med smörj varje måndag höll man hela tiden huvudet högt och genomförde turneringen helt okey enligt sina förutsättningar.
Hur ser man då an årets säsong?
- Vår målsättning som nystartat damlag i Ljustorps IF  är att få igång ett stabilt lag i div. III med nya spelare och ledare. Vi kommer att ta en match i taget och eventuella vinster kommer att bli som en bonus för allt jobb som vi spelare och ledare lagt ner för att nå dit vi är nu, säger tränaren Carlos Zavala.
Nåt favoritlag i trean?
- Vi tror att Sund IF kommer att bli seriesegrare, säger Zavala.
- Carlos senaste tränaruppdrag var i Söråkers FF och där han gjorde sig populär. Så nu när han ville starta om här hos oss i Ljustorp så blev vi mycket glada. Många tjejer har därför också sökt sig till oss från andra klubbar, säger klubbens starke man Mats Moberg.
Så här ser Ljustorps spelartrupp ut, tidigare klubb inom parentes, varav de flesta inte alltför överraskande kommer från nedlagda Söråkers FF:
Joanna Fuenzalida (IFK Timrå), Lina Vestin (IFK Timrå), Josefin Hammarberg (comeback, tidigare IFK Timrå), Emma Poll (comeback, tidigare IFK Timrå),
Jennifer Andersson (Kolsva IF), Matilda Nordin (comeback, tidigare Njurunda IK), Therese Persson (comeback, tidigare IFK Sundsvall), Moa Danielsson (comeback, tidigare Munksund Skuthamns SK), Hannah Norberg (Söråkers FF), Viktoria Bergström (Söråkers FF), Veronika Andersson (Söråkers FF), Linda Nordin (Söråkers FF), Patricia Bergman (Söråkers FF), Rebecca Jonsson (Söråkers FF), Jeraldin Oyola (Söråkers FF), Oliva Oyola (Söråkers FF), Marita Avila (Söråkers FF), Elin Kempe (Söråkers FF), Linnea Berg (Söråkers FF), Nathali Zavala (Söråkers FF),  Ida Hagberg (Söråkers FF), Sanne Olofsson (Söråkers FF), Angelica Lundgren (Söråkers FF), Karin Lundgren (Söråkers FF), Maria Källman (Söråkers FF), Therese Blom (Söråkers FF), Annie Holmqvist (Söråkers FF), Matilda Bylund (comeback, tidigare Söråkers FF), Jennie Lindqvist (comeback, tidigare Söråkers FF), Mirjam Forslund (comeback, tidigare Söråkers FF), Micaela Johansson (comeback, tidigare
Söråkers FF), Marica Johansson (comeback, tidigare Söråkers FF), Josefin Gode (comeback, tidigare Söråkers FF), Caroline Nilsson (comeback, tidigare Söråkers FF), Jennie Dahlkvist (comeback, tidigare Söråkers FF) och Johanna Björnfot (comeback, tidigare Söråkers FF). Till hands kommer även Sonja Zavala och Therese Ekström att finnas.
Skall bli intressant att följa Ljustorps damer i år och nog kommer den truppen inte att bli några slagpåsar i damtrean, snarare tvärtom.

Backen Frida Björk-lund är en av blott tre som är kvar i MIF sedan fjolåret. Backen Frida Björk-lund är en av blott tre som är kvar i MIF sedan fjolåret.

Matfors damlag splittras
(2014-02-06)
Matfors IF:s damlag åkte ifjol ur div. II och sedan dess har hela ledarstaben och nästan hela spelartruppen lämnat för andra föreningar, flyttat, slutat eller funderar på att sluta.
- Många av tjejerna ville fortsätta att spela i divsion II och har därför sökt sig till andra klubbar. Det är bara trion Veronica Wärme, Elisabeth Dalenius och Frida Björklund från fjolårslaget som lovat att dom skall spela med oss även i år, säger Magnus Östman i damsektionen.
MIF har därför flyttat upp sitt F98-lag till seniorerna med tränarduon Elisabeth Gradin och Ulrica Nilsson-Böös i spetsen.
- Dessutom går fem föräldrar in i damsektionen vilket gör att jag slipper dra hela lasset själv. Något som kommer att underlätta, säger Östman.

Hur kommer orutinerade 15-16-åriga tjejer att klara sig i seniortrean?
- Ja, vi kommer säkert att få det tufft men flera av tjejerna är unga och talangfulla och vi har som målsättning att ha åtminstone något lag bakom oss i sluttabellen, säger Östman, som precis som många andra föreningar söker efter en målvakt.
- Vi har Mathilda Gradin men vi skulle behöva en till. Vi kommer i år att satsa extra på målvaktsträning i föreningen då det är en bristvara.

Så här ser spelaromsättning i Matfors dam ut i dagsläget:

Nyförvärv: Elisabeth Gradin, tränare Matfors IF F98), Ulrica Nilsson-Böös, tränare (Matfors IF F98), Mathilda Gradin, mv, Therese Skoglund, Ida Segervald, Hanna Brunnström, Amanda Åsander, Therese Zidén-Forsberg, Jennie Renström, Sandra Nilsson, Marika Jonasson, Hanna Nilsson-Böös, Sara Nordström,  Emelie Thor, Emma Lundgren, Julia Berndt, Fanny Johansson, Emelie Lindhe, Lisa Lundkvist och Josefin Nilsson (samtliga uppflyttade från F98-laget).
Förluster: Peter Broman (tränare, slutar), Thomas Jacobsson (tränare, slutar), Christian Nyberg (tränare, ny klubb ej helt klar), Jesse Staaf (ledare, slutar), Malin Pettersson, mv (Selånger FK), Emma Jacobsson (Alnö IF), Amanda Wallin (Alnö IF), Kristina Wiklander (Sund IF), Johanna Broman (Heffnersklubbans BK), Olivia Åsberg (Heffnersklubbans BK), Elin Svensson (Heffnersklubbans BK), Nike Borgström (Heffnersklubbans BK), Hanna Bergström (Heffnersklubbans BK), Frida Bergkvist (jobbar utomlands), Malin Larsson (Hemmingsmarks IF) och Ottilia Åberg (slutar).
Rykten in: info kommer
Rykten ut:  Astrid Hermansson (studerar på annan ort), Cissi Hagberg (studerar på annan ort), Frida Berg (skadad/slutar?), Malin Bergenholm, mv (skadad just nu, Selånger FK/slutar?), Sandra Hagberg (slutar?), Isabelle Bronemo (slutar?), Amanda Björnsdotter-Persson (slutar?) och Johanna Engholm (slutar?).

Linda Borthan, Therese Nordlund och Elin Borthan är tre av spelarna från nedlagda Torpshammars IF i Ånge IF:s nya damsatsning. Foto: Micke Engström, Dagbladet.

Ånge IF gör satsning på damfotbollen
(2014-01-28)
Ånge IF tänker axlar rollen som damfotbollens fanbärare i västra Medelpad.
– Ambitionen är lika hög för tjejerna som för herrlaget, säger ordförande Greger Gustin.
Tankarna på ett representationslag i damfotbollens seniorserie har funnits där länge. Och när det uppstod oklarheter kring hur det skulle bli med damfotbollens framtid i Torpshammar så förverkligades planerna.
– Vi har pratat med ordföranden där och det har inte varit några problem, säger Greger Gustin, som kan räkna in nio spelare från Torpshammars IF i den stomme av 15-talet spelare som ska representera Ånge IF:s färger i sommar.
Sedan tidigare finns två tjejlag i föreningen, vilket gör att seniorlaget ses som ett nödvändigt komplement för att den verksamheten ska förbli levande och viril.
– Det är oerhört viktigt att de yngre tjejerna har ett representationslag på seniornivå att ta sikte på, menar Greger Gustin.
Slutligen betonar han också att uppstarten av ett damlag ska ses som en långsiktig och seriös satsning på att även där placera Ånge på fotbollskartan.
– Ambitionen är lika hög för tjejerna som för herrlaget. Vi ska göra det här så bra och seriöst som det bara går, så får vi se hur långt det räcker, avslutar Greger Gustin.
/ saxat från Micke Engström, Dagbladet (länk)

Clara Högbom är bara en av alla tjejer som återvänder till Stöde IF. Clara Högbom är bara en av alla tjejer som återvänder till Stöde IF.

14 spelare återvänder till Stöde från Torpshammar
(2014-01-20)
Ifjol tvingades Stöde IF lägga ner sin damfotboll då nästan hela laget gick över till Torpshammars IF.
I år har spelarna återvänt vilket i gengäld medförde att Torpshammars IF fick ta sin Mats ur skolan trots att man hängde kvar i div. II med råge.
Tränare för Stödetjejerna är Christer Söder, som ifjol tränade Stöde 2/ Nedansjö i Medelpadsfemman, och Anette Larsson.
- Det ser bra ut så här långt. Vi kör lite inomhusfotboll och annan träning och det brukar vara runt tretton upp till arton som kör. Det krävs en bred trupp för att hålla igång en hel säsong, säger Söder.
Lagledare blir Mikael Backlund som därmed för dubbla uppgifter då han även har samma syssla i herrlaget.
De spelare som lämnar Torpshammar för Stöde är Clara och Hanna Högbom, Anna Edin, Johanna Söder, Emilia Johansson, Julia Persson, Line och Ida Sperring, Ellinor Strömberg, Sanna Pålsson, Erica Hultin, Amanda Bergmansson, Emilie Olsson samt Fanny Hermansson. Dessutom tillkommer duon Malin Sahlin och Emma Sjölén.

Tio lag i Damtrean
(2014-01-16)
Sista anmälningsdatumet har gått ut för anmälan till Damtrean.
Som det ser ut nu blir det en serie med tio lag lite beroende på om Heffnersklubban tackar nej till div. II-spel. Om man gör det så utökas serien med ytterligare ett lag.
Nya klubbar för i år är Ljustorps IF som gör comeback efter några års uppehåll, Stöde IF och Selånger FK 3 som vilade ifjol och helt nya Ånge IF.
Nya i serien är även Alnö IF 2 och Matfors IF som degraderades från tvåan.
Lämnar gör Söråkers FF, som tappat stora delar av sitt lag till Ljustorp, Torpshammars IF 2, Matfors IF 2 samt då Selånger FK 2 och Heffnersklubban som flyttas upp till div. II).

Så här ser Damtrean ut 2014 (fjolårets placering inom parentes)
• Alnö IF 2 (7:a div. II S:a Norrland men degraderas då A-laget åkte ur div. I)
• IFK Timrå 2 (4:a)
• Ljustorps IF (comeback)
• Matfors IF (9:a, div. II Södra Norrland)
• Njurunda IK (7:a)
• Selånger FK 3 (comeback)
• Stöde IF (comeback)
• Sund IF (3:a)
• Sundsvalls DFF 2 (5:a)
• Ånge IF (nya)

Lina Ohlsson blickar uppåt i seriesyste-met. Lina Ohlsson blickar uppåt i seriesyste-met.

Söråkers FF tappar skytteliga-vinnaren till IFK Timrå
(2013-12-11)
Lina Ohlsson vann skytteligan i damtrean i år i stor stil med 21 fullträffar.
Nu väljer hon att lämna Söråkers FF och pröva sina vingar högre upp i seriesystemet och har därför skrivit på för IFK Timrås div. II-lag.
Lina är dotter till förre Matfors- och Hasselspelaren Benny Ohlsson och det har visat sig att det här med näsa för mål har gått i arv.
Skall bli spännande att följa Lina kommande säsong. Inte minst för oss som minns Linas kamp mot hjärncancern för några år sedan.

Anette Larsson skall träna Stödes damer tillsammans med Christer Söder. Anette Larsson skall träna Stödes damer tillsammans med Christer Söder.

Nu är det spikat - det blir åter damfotboll i Stöde IF
(2013-11-25)
Efter bara ett år i träda så blir det damfotboll i Stöde IF igen.
Inte mindre än tolv spelare återkommer från Torpshammar och laget kommer att tränas av Anette Larsson och Christer Söder, tidigare tränare för  Nedansjö IK.
De som återvänder är Clara och Hanna Högbom, Johanna Söder, Emilia Johansson, Julia Persson, Line och Ida Sperring, Ellinor Strömberg, Sanna Pålsson, Erica Hultin,Amanda Bergmansson samt Fanny Hermansson. Dessutom tillkommer duon Malin Sahlin och Emma Sjölén.

...och i Ljustorps IF
(2013-11-25)
Även Ljustorps IF kickar åter igång sin damfotboll efter några år i malpåse.
- Ja, med Carlos Zavala som tränare. Carlos senaste tränaruppdrag var i Söråkers FF och där han gjorde sig populär. Så nu när han ville starta om här hos oss i Ljustorp så blev vi mycket glada. Det var det också många tjejer som blev och därför sökt sig till oss från andra klubbar, säger Mats Moberg.