Nyheter 
Div. 3 Mellersta Norrland

Kevin Berg Kevin Berg

Liten stor spelare till IFK Timrå
(2014-12-17)
Efter att ha tränat med laget en tid står det nu klart att mittfältaren Kevin Berg byter kamratklubb från Sundsvall till Timrå och därmed även fyran mot trean.
– Kevin har varit IFK Sundsvalls mest intressanta spelare under flera säsonger och det skall bli intressant att se vad han kan uträtta i division 3. Eller för att citera Lokalfotbollen; "en liten spelare med ett stort spel i sig", säger nye timråtränaren Pontus Melander.
Dessutom återvänder högerbacken Andreas Carlsson efter att ha varit på lån hos Söråker efter sommaruppehållet sedan han inte dragit jämnt med förre tränaren Patrik Nylund.
– En mycket kompetent back med härlig inställning och en bra högerfot, säger Melander.
Glädjande för IFK Timrå är också att Victor Selander väljer fortsatt spel i IFK Timrå, Victor har varit skadad från och till under dom två senaste säsongern men efter fjolårets operation kan han numera gå för full maskin. Victor hade anbud från division 2-klubben Härnösands FF men tackade nej.
till silly season

Frånö SK drar sig ur trean
– kvaljumbon ersätter

(2014-12-15)
Frånö SK drar sig ur division 3 Mellersta Norrland, trots att man i år bara var en poäng från en kvalplats till division 2.
Då "storebror" Kramfors-Alliansen numera är tillbaka i trean efter en sejour i division 4 Ångermanland väljer man istället samarbete där KA blir så att säga huvudförening. Namnet Frånö SK kommer emellertid att leva vidare via i division 4-laget.
– Det som nu händer är oerhört positivt. Vi har under ganska lång tid känt att konkurrensen mellan klubbarna är osund. Det är lättare att köpa in kompetenta spelare istället för att utveckla egna. Ingen klubb är vare sig bättre eller sämre än den andre. KA bestämde sig dock för flera år sedan för att försöka satsa på ”närproducerade spelare, säger Tomas Litström, sektionsordförande i KA Fotboll.
– Med det som nu sker kan vi bygga riktigt slagkraftiga lag som i huvudsak består av lokala spelare, säger Lasse Sjölander, ordförande i Frånö SK, och fortsätter:
– Vi kommer få en riktigt bra miljö för våra lovande juniorer att utveckla sig i, vilket har varit viktigt för oss, understryker Sjölander.
Vilket lag ersätter då Frånö SK?
Tvåan i kvalserien, Sörfors IF, hade första "tjing" men tackade nej, det gjorde även kvaltrean Arnäs IF och då gick budet till kvaljumbon Röbäcks IF, som tackade ja.
Röbäck kom nia i årets division 3 Mellersta Norrland och fick därmed försöka kvala sig kvar, men där kom man alltså sist i kvalserien.
Följande stod att läsa på Röbäcks hemsida när det ändå blev division 3-spel för umeklubben:
"Vår lycka blev att Frånö SK dröjde med sitt beslut i frågan tills dess att serierna var spikade. Då blev det inte det högst rankade svenska laget, utan det högst rankade i seriedistrikten som blev aktuellt för division tre. Måhända avslutade vi året riktigt svagt, men spelet under året visar att vi håller bra trea-klass. Nu gäller det att sköta vinterträningen, så att bensinen inte tar slut i september 2015. Ett stort tack riktas till Frånö SK, Sörfors IF, och Arnäs IF för vår plats i trean och vi önskar er lycka till i era respektive serier."
För den som undrar. Anthony Allison som vann skytteligan i år har redan lämnat Frånö SK för den satsande division 2-klubben Sandvikens IF.

Värmlänningen Fredrik Thörnqvist vill prova på spel i tvåan med SFK. Värmlänningen Fredrik Thörnqvist vill prova på spel i tvåan med SFK.

Kuben tappar offensiva krafter
(2014-12-12)
Anfallsspelarna Fredrik Thörnqvist  går till Selånger medan Daniel Johansson lämnar för Svartviks IF.
– Två avbräck förstås som svider såklart men Fredrik ville ta chansen att spela på lite högre nivå men vi jobbar vi på att försöka fylla luckorna, säger sportchefen Niklas Edin i Kuben.
"Kubarna" tappar även mittfältaren Joakim Sjödin till Svartvik (spelande tränare) och högerbacken Niklas Haglund till division 2 och Ånge IF.
Men "tigerränderna" har införskaffat fler spelare än man tappat så här långt. Åtta nya har tillkommit och dessa är Jacob Schmidt (Strands IF), Martin Brännström och David Torberntsson (IFK Sundsvall), Jakob Melander (Sund IF), Peter Mackin (Essviks AIF), Joakim Jonsson (Torpshammars IF) samt duon Herman Ling och Niklas Kalte Olsson från GIF Sundsvalls tipselitjuniorer.
– Förhoppningen kommer det att fyllas på med ytterligare några intressanta namn framöver, säger Edin.

Faton Buzuki återvänder till Timrå efter fem år. Faton Buzuki återvänder till Timrå efter fem år.

Buzuku byter Ånge mot Timrå
(2014-12-10)
För drygt två veckor sedan gjorde IFK Timrå klart med Ånges vänsterback Daniel Näslund.
Nu har man även gjort klart med vänsteryttermittfältaren Faton Buzuku från samma klubb.
24-åringen, som även har spelat med Selånger i division 1 och 2, återvänder därmed till den förening han lämnade efter säsongen 2009. För något år sedan var han även och provspelade för superettalaget Ljungskile SK.
Den snabbe dribblern skall bli pappa och väljer därför bort dom långa resorna tur och retur till västra flera gånger i veckan.
– Tomten kom tidigt i år! Ett fantastiskt nyförvärv för oss och det är kul att Faton gillar det vi i IFK Timrå har på gång. I Faton får vi in en kille som håller hög klass, har rutin från högre serier men som ändå har ett fortsatt intresse för att utvecklas, säger tränaren Pontus Melander.
Några fler nyförvärv i röret?
– Det återstår att se hur djup tomtens säck är i år, säger Melander och ler.

Lämnar Dunberg Marfors och återvänder till Timrå? Lämnar Dunberg Marfors och återvänder till Timrå?

IFK Timrå sonderar terrängen...
(2014-11-28)
Just nu spelar IFK Timrå en intern träningsturnering, den prestigefyllda Skinkcupen, och där deltar även en hel del spelare "utifrån". Hur många av dom som kommer att spela med Timrå i trean nästa år återstår att se men visst finns det några intressanta namn i turneringen eller vad sägs om bland andra Härnösands offensive och målfarliga mittfältare Johan Ödmark, Selångers lovande Philip Glantz, IFK Sundsvalls minilirare med det stora spelet Kevin Berg samt Matfors målvakt Jonas Dunberg, fjolårets bästa keeper i fyran.
– Dom här grabbarna är med och kör förutsättningslöst och vi har inte talat övergångar med dom ännu. Hänger lite på vad som händer med dom spelarna som var med ifjol om alla fortsätter eller om någon slutar. Skall vi värva någon så skall dom gå in i startelvan eller ligga väldigt nära, säger sportchefen Hasse Lundberg.
Som jag ser det skulle ovanstående kvartett stämma in bra på Lundbergs kriterier...
Från fjolårslaget är det klart att man tappar Hans Fagerström, "fotbollsinvaliden" Andreas Ejerås och åttamålsskytten Martin Vestin.
Värt att notera är att IFK Timrå använde hela 35 (!) spelare i fjolårets division 3 Mellersta Norrland, varav fyra målvakter.

Ångefostrade vänster-backen Daniel Näslund har skrivit på för IFK Timrå. Ångefostrade vänster-backen Daniel Näslund har skrivit på för IFK Timrå.

Egenfostrad vänsterback lämnar Ånge för IFK Timrå
(2014-11-26)
IFK Timrå ligger inte på latsidan när det gäller nyförvärv.
Igår Philip Lundqvist från Alnö (läs nedan) och idag står det klart att Ånges vänsterback sedan många år, Daniel Näslund, skrivit på för det vitblå köpingslaget.
Den lille robuste 23-åringen är rejält svårpasserad och kommer att göra mycket nytta med sin inställning och vänsterfot.
– I Daniel får vi en ung och träningsvillig spelare som haft en jättefin utveckling dom senaste åren. Det är en kille som kommer att tillföra mycket både på och utanför planen. Vi är mycket glada att han vill fortsätta utvecklas hos oss i IFK Timrå, säger nye tränaren Pontus Melander.

Talangen Philip Lundqvist blir nästa spelare att ta steget från Alnö till Timrå. Talangen Philip Lundqvist blir nästa spelare att ta steget från Alnö till Timrå.

Jättetalang till IFK Timrå
(2014-11-25)
En av distriktets mest lovande mittfältare väljer att lämna nypromoverade Alnö IF för seriekollegan IFK Timrå.
17-årige Philip Lundqvist följer, precis som Robin Nordin, sin gamle (nåja) tränare Pontus Melander.
– Det är faktiskt på Philips egna initiativ till hundra procent och det vore tjänstefel att tacka nej. Philip hade en enorm utveckling den senaste säsongen och det finns ännu mer att ta av, säger Pontus Melander.
Det märkliga är att inte GIF Sundsvall visat något intresse för den unge speluppläggaren som bland annat tog en plats i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpadsfyran i år.
– Och ändå har jag rekommenderat honom för Giffarna, säger Melander.
IFK Timrå har några fler nyförvärv på gång men ingenting är klart ännu i skrivande stund.
– Vi har några som provtränar med oss, bland annat ett par spelare från högre divisioner, säger Melander, som dock inte vill "droppa" några namn ännu.
Enda spelartappet så här långt är Hans Fagerström, som troligen återvänder till Sidsjö-Böle, nyuppflyttade till fyran.
– Han tyckte själv att han inte riktigt höll måttet för division 3-fotboll men är säkert en förstärkning för vilket division 4-lag som helst, säger Melander.
IFK Timrå kör just nu för fullt i NCC-hallen och så här års är det den prestigefyllda internturneringen Skinkcupen som avgörs.

Robin Nordin lämnar Alnö för IFK Timrå. Robin Nordin lämnar Alnö för IFK Timrå.

Robin Nordin slår följe med Pontus Melander – igen
(2014-11-11)
Robin Nordin var en av huvudanledningarna till att Alnö tog sig upp i trean i år tack vare sin snabbhet och med många viktiga mål på kontot, inte minst i kvalmatcherna mot Ytterhogdal.
Nu väljer förre Ljustorpsspelaren att lämna ölaget och följa med sin tränare Pontus Melander till nya seriekollegan IFK Timrå. Precis som han gjorde när han lämnade Ljustorp för Alnö även om det där blev ett års "fördröjning".
– Robin Nordin är en Timråprodukt som vi nu är glada för att han likt Pontus återvänder till fadershuset, säger sportchefen Hasse Lundberg.
Det är inte bara i offensiven klubben förstärker. Man har även gjort klart med Andreas Wikander från Ånge IF.
– En stark och placeringssäker back med rutin från division 2-spel denna säsong som vi också är glada att kunna knyta till oss, säger Lundberg.

Alla Medelpadslag i samma trea
(2014-11-08)
Under dom senaste säsongerna har våra division 3-lag delats upp i två serier, Mellersta Norrland och Södra Norrland.
Inför 2015 ser emellertid våra lag att hamna i samma serie, den förstnämnda, enligt det till klubbarna skickade remissförslaget på seriesammansättningen. Detta kommer senare att fastställas av representantskapet den 28 november om allt utfaller till belåtenhet.
Som jag ser det en intessant serie – och en mindre för Lokalfotbollen att hålla reda på...

Division 3 Mellersta Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alnö IF Medelpad div. 4 Medelpad
Brunflo FK Jämtland/H. div. 3 Mellersta Norrland
Friska Viljor FC Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
Frånö SK Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
Frösö IF Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
Gottne IF Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
IFK Timrå Medelpad div. 3 Mellersta Norrland
IFK Umeå Västerbotten div. 3 Norra Norrland
Kramfors-Alliansen Ångermanland div. 4 Ångermanland
Kubikenborgs IF Medelpad div. 3 Södra Norrland
Sandviks IK Västerbotten div. 2 Norrland
Spöland Vännäs IF Västerbotten div. 3 Mellersta Norrland
Jonas Wallerstedt prickade in två mål i IFK Timrås premiär hemma mot Brunflo. Här stöter han in slutresultatet 3-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Tillbakablick:
Division 3 Mellersta Norrland

(2014-11-04)
Den här gången är det dags för en tillbakablick på säsongen som gått när det gäller division 3 Mellersta Norrland.
Kommer ni ihåg alla nyheterna?
Om inte så är det bara att scrolla ner och läsa om allt som hänt när det gäller IFK Timrå.
Minns ni klubbarnas nyförvärv och spelarförluster inför seriestarten och deras målsättningar?
Vem vann skytteligan? Och vilka var seriens övriga målskyttar?
Vet du vilket lag som drog flest åskådare respektive minst?
Du finner även referat och matchfakta från årets matcher, presenterat omgång för omgång.
...och naturligtvis sluttabellen.
Om ni varit nöjda med bevakningen av serien så får ni gärna gå in på Lokalfotbollens facebooksida och klicka på "gilla-knappen".
Kom gärna med synpunkter, såväl ris som ros, hur jag skall kunna göra bevakningen bättre om ni inte är nöjda eller om det t ex är någonting ni saknar.
E-postadressen:
janne@lokalfotbollen.nu

Johan Melander riskerar att bli bänkad av lillebror. Johan Melander riskerar att bli bänkad av lillebror.

Pontus Melanders dröm kan bli sann
(2014-10-23)
En av Pontus Melanders tränardrömmar har varit att få bänka storebror Johan.
Nu finns chansen att drömmen skall bli verklighet då Johan Melander bestämt sig för att göra comeback i IFK Timrå. 2012 var 31-åringen med sina 20 mål med om att spela tillbaka sin moderförening upp i trean.
– Det är ett jättebra nyförvärv för oss. Han kommer bli en viktig spelare både på och vid sidan om planen med sin rutin. Sedan är det såklart tur att försäsongen är lång så jag hinner få honom i form, säger Pontus Melander och ler.
– Roligt att Johan Melander bestämt sig för att spela fotboll hos oss igen efter sitt uppehåll. Johan har med sin målkänsla och fantastiska teknik betytt mycket för IFK Timrå genom åren och vi är övertygade om att han blir mycket värdefull kommande säsong, säger nöjde sportchefen Hasse Lundberg.

Pontus Melander lämnar Alnö för Timrå. Pontus Melander lämnar Alnö för Timrå.

Alnös succétränare lämnar
– IFK Timrå ny klubbadress

(2014-10-20)
Efter tre lyckosamma säsonger lämnar nu succétränaren Pontus Melander överraskande Alnö IF efter bland annat seriesegrar i både division 5 och 4 samt kvalseger till trean och dessutom även utsedd till Årets Division 4-tränare på Lokalfotbollen, 
Ny klubbadress blir IFK Timrå där han tas emot med öppna armar.
– Pontus Melander har under ett par år utvecklats till Medelpads mest spännande tränare och fört upp Ljustorp från femman till fyran och Alnö från division 5 till division 3. Vi hälsar Pontus varmt välkommen hem till moderklubben och ser framemot hur han kan utveckla laget och spelarna, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
Varför lämnar då Pontus Alnö för Timrå?
– Rent egoistiska skäl. För min egen utveckling som tränare och jag tycker att IFK Timrå har spännande förutsättningar, inte minst med sina förbättrade träningsmöjligheter med både NCC-hallen och nya konstgräsanläggningen. Jag är övertygad om att klubben går en ljus framtid till mötes och den resan vill jag vara med på, säger Pontus Melander, och fortsätter:
– Jag har haft mina tre roligaste och bästa år i Alnö så klubbytet var inget lätt beslut att ta, fortsätter den nye timråtränaren.
Som assisterande tränare får han till sin hjälp Andreas Ejerås.
– Andreas Ejerås fick avsluta sin spelarkarriär i IFK Timrå alldelse för tidigit på grund av knäskada och vi hälsar även Andreas varmt välkommen åter till IFK Timrå och laget, säger Lundberg.

Oscar Fors målade dubbelt när IFK Timrå vann epilogen mot Lycksele och klättrade ett hack i tabellen till plats nummer 5. Oscar Fors målade dubbelt när IFK Timrå vann epilogen mot Lycksele och klättrade ett hack i tabellen till plats nummer 5.

Timrå nöjda – trots kaoset
(2014-10-05)
4–0 och seger blev det i säsongsavslutningen mot Lycksele. Därmed blir IFK Timrå femma i division III mellersta Norrland.
– När säsongen rullade i gång siktade vi högt. Topp två var realistiskt med vår trupp, säger Patrik Nylund.
Men truppen tunnades snabbt ur. Jonas Wallerstedt började pilotutbilda sig, Mattias Nylund kunde inte vara med och andra nyckelspelare skadade sig tidigt.
Senare under säsongen slutade flera spelare dessutom tvärt.
– Det hade man inte kunnat drömma om i sin värsta mardröm. Att folk slutar hit och dit, lägger av för motivationsproblem och ska resa och dona.
Då ändrade de målsättning helt och hållet.
– Vi valde då att inte tokvärva, utan plocka från egna led och försöka rädda kontraktet. Det har vi gjort med stor marginal. Jag sa till grabbarna i dag att jag är jättestolt. De som valt att slutföra säsongen har gjort det jättebra, knutit näven och visat hjärta för föreningen.
läs mer på st.nu
allt om omgång 22

IFK Timrå förlorade mot Spöland Vännäs med 1-3 men Joakim Edströms ledningsmål var ändå vackert. IFK Timrå förlorade mot Spöland Vännäs med 1-3 men Joakim Edströms ledningsmål var ändå vackert.

"Det här har aldrig hänt förut"
(2014-09-27)
Timrå föll borta mot Spöland Vännäs – i en match olik från alla andra.
– Jag har aldrig varit med om det här förut, säger Timrås tränare Partik Nylund.
IFK Timrå förlorade med 3-1. Men det var egentligen bortalaget som hade allt spelinnehav.
– Man får vara med om mycket den här säsongen. I 82 av 90 minuter var det vi som hade bollen och var på deras planhalva, säger Nylund.
Varför Timrå misslyckades både framåt och bakåt, trots spelövertaget, har lagets tränare svårt att förstå.
– Vi är väl helt enkelt för lätta att göra mål på och för dålig i sista momentet, säger Nylund och fortsätter:
– Vi möter ett dåligt Vännäs, men är för slarviga. Kanske är det för att vi inte har något att spela om längre.
Enligt Nylund fanns det egentligen bara en enda ljusglimt under hela matchen.
– Vårt mål av Joakim Edström är riktigt snyggt.
läs mer på st.nu
allt om omgång 21

Resa till match i "mittens rike" för IFK Timrå
(2014-09-27)
I den näst sista omgången tar IFK Timrå en tripp till Vännäs för ett möte i mittens rike. Spöland Vännäs passerar Timrå vid seger men gör gästerna om prestationen mot Frösön (5–0) kan det mycket väl bli en ny seger även om västerbottningarna inte är lätta att tas med hemma.
Sollefteå redan klara för division 2–spel nästa år och när det gäller att nå kvalspel har Friska Viljor fyra pinnar upp på Frånö.
Umedalen och Lycksele är redan ur. Höga Kusten ligger pyrt till men kan fortfarande nå en kvalplats. Gottne, Röbäck och Brunflo kämpar om att slippa kvala.
Lokalfotbollen tippar:
16:00 Spöland Vännäs IF – IFK Timrå 3–2
läs mer

Timråmålvakten Joel Nilsson var tillbaka efter sin tumskada och höll nollan direkt mot Frösön. Timråmålvakten Joel Nilsson var tillbaka efter sin tumskada och höll nollan direkt mot Frösön.

Fem mål av IFK Timrå
(2014-09-20)
Fullt ös framåt och nu också ordentligt bakåt.
Då körde IFK Timrå över Frösö med hela 5–0 på bortaplan.
– Vi spelade ut dem fullständigt, säger tränaren Patrik Nylund.
Timrå tappade poäng senast – 3–3 mot Höga Kusten – efter flera grova försvarsmisstag.
Då var Patrik Nylund allt annat än nöjd. Det var han däremot i går, av förståeliga skäl. Gästerna släppte till få chanser och pumpade på mot Frösömålet i herrtrean.
Fem fullträffar blev det, av lika många målskyttar.
– Vi hade bud på ännu fler. Grejen är att vi spelade vårt eget spel och då fick vi till det. Hela laget deltog över hela banan, säger Patrik Nylund.
I kassen var Joel Nilsson tillbaka. Timråkeepern har varit tumskadad och borta länge, men i comebacken blev det med beröm godkänt. Nilsson spikade igen helt och hållet.
– Jag vill hylla Joel, han gjorde ett stabilt intryck. Men alla ska ha beröm, vi gjorde en fantastisk bra match, säger Patrik Nylund.
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

André Lindholm var en av Timrås tre mål-skyttar mot Höga Kusten. André Lindholm var en av Timrås tre mål-skyttar mot Höga Kusten.

Oavgjort för Timrå i målfest
(2014-09-13)
Tre gånger i matchen tog IFK Timrå ledningen mot Höga Kusten.
Lika många gånger tappade hemmalaget ledningen.
– Vi var den bidragande orsaken till samtliga sex mål, tyvärr, säger Timråtränaren Patrik Nylund.
Fyra mål i den första halvleken följde sedan upp med två i den andra. Och alla mål låg alltså hemmalaget bakom.
– Det var inga större fel försvarsmässigt som man kan tro, men horribla prestationer på deras mål. Ett mål på hörna där vi var tafatta. Sedan ett självmål där vi sparkar ihop i straffområdet och sedan ett till mål på hörna, säger Nylund.
läs mer på st.nu
allt om omgång 19

Motivation slår klass?
(2014-09-13)
Mittenlaget IFK Timrå möter ett nyuppvaknande Höga Kusten som efter några bra matcher kan rädda skinnet via kval. Ett motiverat motstånd väntar alltså för ett timrålag som tappat spelare under sommaruppehållet och spelar in unga killar från division 6-laget nu i höst. 
15:00 IFK Timrå – Höga Kusten Fotboll (tips: 1–2)
​läs mer

Tim(rå) Colldén målade uppe i Umeå mot Röbäck i 2-2-matchen. Tim(rå) Colldén målade uppe i Umeå mot Röbäck i 2-2-matchen.

Tafatta Timrå tappade
(2014-09-06)
Tre poäng blev en och tur var väl det.
IFK Timrå kunde ha blivit lottlösa i Röbäck.
Ledning med halvtid med 2–1 blev kortvarig när andra halvlek blåstes i gång.
Det tog någon minut och så hade Röbäcks Simon Ericson kvitterat.
– Det var ett inlägg från kanten och så dunkade de dit den. Vi är så ängsliga och tafatta i försvaret, suckar Nylund och fortsätter:
– Nu drabbades vi av en frilägesutvisning med kvarten kvar (målskytten Filip Nyberg), så vi hade lite tur att det blev en pinne.
Timrå lider av tunn trupp, men befinner sig ändå på relativ säker mark från negativt kval med fyra seriematcher kvar att spela i mellersta fotbollstrean..
läs mer på st.nu 
allt om omgång 18

Ny förlust för IFK Timrå?
(2014-09-06)
IFK Timrå ligger fastcementerade i mittens rike och var förra helgen chanslösa mot dom överlägsna serieledarna från Sollefteå. 0–5 talar sitt tydliga språk. Nu möter det unga IFK–laget Röbäck på bortaplan och då umelaget inte är helt klara för nytt kontrakt bör man förbereda sig för en tuff match. För tuff?
Lokalfotbollen tippar: Röbäcks IF – IFK Timrå 3–0
läs mer

Timråtränaren Patrik Nylund var inte nöjd med försvarsspelet. Timråtränaren Patrik Nylund var inte nöjd med försvarsspelet.

Timrå föll efter svagt duellspel
(2014-08-30)
IFK Timrå visste hur gästerna ville spela och gjorde upp en plan därefter. En plan de följde, förutom när det kom till fasta situationer i den första halvleken.
Då rasade hemmalaget ihop.
– Vi är en eller två man mer än motståndarna men förlorar duellerna ändå. Vi är så fantastiskt tafatta i eget straffområde, säger Patrik Nylund.
Gästerna från Ångermanland kunde sedan göra tre mål till i den andra halvleken när Timrå försökte ta sig in i matchen igen.
– För mig är 5–0 en utskåpning, men det var det inte spelmässigt. De vinner dock rättvist. Det är tungt att vara Timrå just nu, säger Nylund.
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

IFK Timrå tar emot obesegrade serieledarna
(2014-08-30)
Serieledarna kommer på besök till "Grytan" med 15 segrar och ett kryss på dom inledande 16 matcherna.
Vårens möte vann Sollefteås Giffar med hela 5–1 och frågan är om Timrå kan ta revansch och bli det första lag som knyter upp svansen på "Niplaget"? Svar: Tyvärr, inte. SGIF verkar vara ostoppbara!
15:00 IFK Timrå – Sollefteå GIF FF (tips: 0–3)
läs mer

17-årige Kevin Sund-ström hoppade in och reducerade för IFK Timrå. 17-årige Kevin Sund-ström hoppade in och reducerade för IFK Timrå.

Timrås ommöbleringar tar ut sin rätt på spelet
(2014-08-23)
IFK Timrå hade det tufft borta mot Gottne och fick åka hem med noll poäng.
Tränare Patrik Nylund vet vad som stör laget.
– Vi får göra för stora ommöbleringar i laget, säger han.
IFK Timrå har inte riktigt hittat formen i division III mellersta Norrland efter sommaren. Den stora boven är att laget ständigt måste byta startelva.
– Vi gör ingen bra match igen. Det är alldeles för slätstruket, vi försöker jobba hårt men helheten får vi inte till, säger tränare Nylund och fortsätter:
– Positivt är att vi ger fyra ungdomsspelare speltid. Det är nyttigt för dessa spelare att få chansen på den här nivån.
läs mer på st.nu
allt om omgång 16

Timrås juniormålvakt från Giffarna, Viktor Holmsten, höll nollan borta mot Brunflo. Timrås juniormålvakt från Giffarna, Viktor Holmsten, höll nollan borta mot Brunflo.

Timrå ledsnade efter oavgjort
(2014-08-16)
IFK Timrås tränare Patrik Nylund underkände alla efter 0–0 mot Brunflo.
Hans lag, motståndarlaget – och domarna.
– De gjorde något som inte var okej, säger han.
Med lite eftertanke nöjde sig Timrå med det 0–0-resultat de fick.
– Vi gör en mindre bra match. Oftast resulterar det i att man förlorar, men vi ska vara glada för en poäng. Brunflo var inte bra de heller, säger Patrik Nylund.
Innan hade han trott på mer.
– När vi mötte Ånge i veckan gjorde vi en jätteinsats. Då hade man en positiv känsla inför den här och hoppades vi kunde rida på vågen. Men det blev precis tvärtom.
läs mer på st.nu
allt om omgång 15

Linus Ljuslinder var Timrås siste målskytt i 5-4-segern hemma mot Frånö. Linus Ljuslinder var Timrås siste målskytt i 5-4-segern hemma mot Frånö.

Svängigt när IFK Timrå segrade
(2014-08-09)
IFK Timrå hade riktigt slagläge inledningsvis när de gick ifrån till en 3–0-ledning efter kvarten spelade. Men Frånö skulle hämta sig och lyckades faktiskt kvittera innan pausvilan.
– Vi gör en hel del individuella misstag på deras mål, säger Nylund.
Timråtränaren var inte speciellt nöjd med spelet, dock fanns en del ljusglimtar.
– Otroligt glad att vi gör fem mål och för glöden vi visar. Samtidigt besviken på att vi släpper in fyra mål, säger han.
läs mer på st.nu
allt om omgång 14

Jonas Wallerstedt siktar mot högre höjder. Jonas Wallerstedt siktar mot högre höjder.

Jonas Wallerstedt – med rätt att flyga
(2014-08-05)
Som spelare är han stark i luftrummet.
Nu vill Jonas Wallerstedt ta sig fram ännu högre upp i luften – som pilot.
– Det är härligt att flyga, säger Wallerstedt.
Det började när Jonas Wallerstedt gjorde sin sista säsong i IFK Göteborg 2008. Då började han läsa för att kunna ta ett privatcertifikat och när flyttlasset bar tillbaka till Sundsvall ett år senare fick han det i sin hand.
Den nu 36-årige anfallaren nöjde sig inte med det, utan har under de senaste åren haft som mål att bli pilot på heltid.
– Jag har tänkt fortsätta med det när man slutar med fotbollen så jag har tagit tag i det under de senaste åren. Och nu har jag fått alla papper så nu är det bara att ge sig ut på arbetsmarknaden, säger Wallerstedt.
läs mer

Mattias Norin satte en frispark direkt i mål när IFK Timrå knep en poäng borta mot serietvåan Friska Viljor. Mattias Norin satte en frispark direkt i mål när IFK Timrå knep en poäng borta mot serietvåan Friska Viljor.

Bortapoängen för IFK Timrå mot serietvåan borde ha varit tre
(2014-08-02)
IFK Timrå tog en halv skalp på Skyttis i Ö-vik när man spelade 2–2 mot serietvåan Friska Viljor.
Men det var nära att man fick med sig hela skalpen hem till Medelpad...
Efter en mållös första halvlek gav Mattias Norin Timrå ledningen med ett frisparksmål.
FV kvitterade efter en hörna i den 69:e minuten genom mittbacken Tim Evans, med en man mindre sedan man åkt på en utvisning, men i anfallet efter såg Martin Vestin till att återge Timrå ledningen. 
Med tre minuter kvar förstörde dessvärre Evans Timrås eftermiddag då han kvitterade ånyo.
Timråtränaren Patrik Nylund var trots poängförlusten inte allför besviken.
– Vi gör en riktigt bra laginsats och visade hjärta hela vägen. Fortsätter vi så här så kommer det att bli en rolig höst.
läs mer

Jonas Wallerstedt var bara en av många som saknades mot Umedalen. Jonas Wallerstedt var bara en av många som saknades mot Umedalen.

IFK Timrå tappade i kvalstriden
(2014-07-27)
Patrik Nylunds mannar låg inför omstarten i trean sex poäng ifrån Friska Viljor på kvalplatsen upp till division II. När nämnda Friska Viljor vann sinn match mot Frösö, behövde Timrå vinna sin för att inte glappet upp skulle bli ännu större. Något man inte lyckades med.
Umedalen hade ledningen två gånger om, men hemmalaget kvitterade båda gånger. En poäng var, något som inte är till någon tröst för Nylund.
– Det såg lite lojt ut. Det är klart att det var varmt ute, men det var det för dem också. Vi fick inte i gång något spel heller, utan det var mycket fram och tillbaka. Det vart ingen ordning och reda, säger Timråtränaren.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 12

Patrik Nylund tror på en bra höst för IFK Timrå. Patrik Nylund tror på en bra höst för IFK Timrå.

IFK Timrå siktar på att nå kvalplatsen till div. II
(2014-07-27)
IFK Timrå ligger tio poäng efter serietvåan Friska Viljor inför dagens hemmamatch mot Umedalen när man sparkar igång igen efter sommaruppehållet. Trots detta siktar tränaren Patrik Nylund på att nå kvalplatsen till division II.
– Vinner vi idag är vi sju poäng efter och nyper vi Friska Viljor borta i nästa match skiljer det bara fyra och hösten är lång, säger Nylund.
Men ni var inte riktigt nöjd med våren?
– Vi hade en svajig vår där prestationerna varierade. Mycket på grund av skador och att vi aldrig fick chansen att spela ihop en startelva. Dessutom kom Jonas Wallerstedt in på en pilotutbildning i Kalmar och bara kunde spela fyra matcher. På dessa gjorde han fem mål och vi tog tio poäng så då förstår man hur viktig han är för vårt spel. Det var även meningen att brorsan (Mattias Nylund) skulle ha spelat med oss men p g a dubbla knäskador blir det inget spel alls i år. Annars hade vi som målsättning att vara med och slåss om seriesegern.
Under sommaruppehållet har ni tappat fyra mer eller mindre ordinarie spelare. Vilka är det?
– Seriens bäste målvakt Marcus Krutzén var pappaledig under våren och kunde både spela och träna fullt ut. Nu är han tillbaka på sitt skiftjobb på Kubal och i kombination med småbarn räcker inte tiden till för fotbollsspel. Det visste vi om och "Krutte" har lovat att ställa upp om det skulle knipa för oss under hösten. Som ersättare har vi lånat unge Viktor Holmsten från GIF Sundsvall. Dessutom slutar Olle Kankainen på grund av motivationsbrist något som även gäller Oscar Avehag. Slutat har även "Ante" Karlsson gjort sedan han fått börja på bänken en match. Vi har även tappat vår andretränare Robert Olsson som fått jobb nere i Stockholm.
Några nya spelare i truppen utöver mv-Holmsten?
– Vi har flyttat upp fyra spelare från div. VI-laget. Dessa är Konrad Ålund, Kevin Sundström, Adrian Yman och förre A-lagsspelaren Fredrik Ljuslinder. Fyra ambitiösa killar som verkligen vill satsa. Konrad gör t ex div. III-debut från start i dagens match och tar hand om en av dom två anfallspositionerna.
Hur går det idag mot Umedalen?
– Vi har fyra man avstängda till dagens match. Jonas Wallerstedt, Oscar Fors, Daniel Andersson och Dennis Brännlund. Den senare även knäskadad och riskerar att bli borta fler matcher. Men vi har en bra bredd i truppen. Det gäller för oss att ta tag i matchen direkt och visa vilka som bestämmer. Då kommer vi att vinna med 3–0.
Matchen spelas inte i Grytan idag utan på konstgräsplanen som invigs officiellt idag.
– Lite blandade känslor då Umedalen är ett konstgräslag men då vi är ett spelande lag så kommer det ändå att gynna oss, avslutar Patrik Nylund.
Lokalfotbollen tippar: 2-1 till IFK Timrå.

Jonas Wallerstedts mål var nära att räcka till tre poäng. Jonas Wallerstedts mål var nära att räcka till tre poäng.

Sent poängtapp för Timrå på hemmaplan
(2014-06-28)
IFK Timrå gick mot tre poäng mot Frösö i division III.
Då kvitterade gästerna på straff i slutminuten.
– Det känns helt overkligt, säger Timråtränaren Patrik Nylund.
Jonas Wallerstedt var tillbaka i IFK Timrås laguppställning för första gången på en månad. Och han levererade direkt genom att ge Timrå ledningen i med 20 minuter kvar att spela.
– Det är bra gjort av honom, säger Patrik Nylund
Roligare än så blev det inte för Timrå då Frösö fick en straff tilldömd sig i matchens slutminuter som de kvitterade på.
läs mer på dagbladet.se
allt-om-alla-matcher, omgång 11

Timrå vann mot nästjumbon
(2014-06-24)
IFK Timrå stod för en stabil insats mot nästjumbon Salsåker-Ullånger IF. Det skadedrabbade Höga Kusten-laget hade ingen effektivitet mot ett Timrå som verkligen tog vara på sina chanser. I slutet av matchen fylldes Salsåker-Ullångers skadelista på när tre spelare utgick och de fick avsluta med tio man.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 10

Oscar Fors satte Timrås segermål med mindre än tio minuter kvar. Oscar Fors satte Timrås segermål med mindre än tio minuter kvar.

En lättnadens suck för Timrå
(2014-06-14)
En laginsats hjälpte Timrå att vända mot Röbäck.
En laginsats som fick Patrik Nylund att känna sig stolt över sitt lag.
– Vi åkte på en käftsmäll, men vi redde ut det, säger han.
Timrå har varit ojämna i division III mellersta Norrland. Men mot Röbäck slog de i alla fall ifrån sig bottenskiktet för en stund.
Men det satt djupt inne efter en tung inledning.
– Vi skapade jättemycket chanser men fick inte dit bollen. De fick en snabb omställning, slog en längre boll, kom igenom och gjorde 0–1. Det var så ologiskt, säger tränaren Patrik Nylund.
Men Timrå lyckades vända på det hela.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 9

Västerbottningar för IFK Timrå igen
(2014-06-14)
IFK Timrå 5-0-vann i Lycksele förra omgången och nu väntar åter västerbottniskt motstånd i form av Umelaget Röbäck. Det är bara seger som gäller hemma i "Grytan" om man vill hänga på Sollefteå och Friska Viljor som skenar iväg i toppen. Röbäck är luriga men visst vinner Timrå - 2-1!
läs mer

Hans Fagerström bröt handleden. Hans Fagerström bröt handleden.

Timrås trendbrott
(2014-06-06)
Trots ett handledsbrott på mittbacken Hans Fagerström kom ett trendbrott för skadedrabbade IFK Timrå.
I Lappland slogs Lycksele i spillror.
Det blev 5–0 till gästerna efter bland annat tre mål av forwarden Oscar Fors och därmed en den mindre smickrande sviten med två raka förluster ett minne blott.
Jumbon hade inte mycket att sätta emot.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 8

Två Martin-mål till ingen nytta. Två Martin-mål till ingen nytta.

Ny förlust för topptippade Timrå
(2014-06-01)
Det såg bra ut i en halvtimme. Det såg nästan briljant ut i en halvtimme, men sedan brakade det igen för Timrå som på söndagen åkte på den andra raka förlusten.
– Det är långt ifrån den lagprestation vi vill ha, säger tränare Patrik Nylund.
Efter den tunga bortaförlusten med 5-1 mot serieledarna Sollefteå i torsdags samlade Patrik Nylund sina mannar för ett möte i lördags. Inget krismöte, sades det, men för att rensa luften och för att prata om framtiden och om hur laget ska komma på fötter igen.
Det hjälpte i 30 minuter mot Spöland Vännäs. Martin Vestin såg ut att bli matchhjälte efter att ha gjort både 1–0 och 2–0 för Timrå. Sedan rasade det, igen.
läs mer

Martin Vestin tröst-målade för Timrå. Martin Vestin tröst-målade för Timrå.

Storförlust för Timrå
(2014-05-29)
Efter ett självmål redan efter 40 sekunder rasade allt hos IFK Timrå. De hade ingenting att sätta emot när de gästade serieledarna Sollefteå på Nipvallen.
Timrås tränare Patrik Nylund var allt annat än nöjd efter matchen och hymlade inte med orden.
– Vi skämde ut oss fullständigt, det var riktigt dåligt. Efter självmålet var dagen förstörd. Vi såg inte ut som ett lag, vi var ängsliga, tysta och rädda.
Trots att Timrå hade mer bollinnehav än Sollefteå fick de inte till det framåt. Det dröjde ända till 70:e minuten innan målet kom.
Men då hade Sollefteå redan gjort tre utöver självmålet.
– Vi drev någon form av passningsspel, men det blev hemåtpass och misstag som de utnyttjade skoningslöst, säger Patrik Nylund.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 6

"Krutte" skumt utvisad "Krutte" skumt utvisad

Förvirrad stämning på plan för IFK Timrå
(2014-05-24)
En bra laginsats med ett starkt forwardsspel ledde till vinst för IFK Timrå. Men det var inte en dans på rosor för det; underliga domslut förvirrade spelarna.
- Vi var det bättre laget och vann helt rättvist mot Gottne. Grabbarna gjorde en stark insats, säger IFK Timrås tränare Patrik Nylund.
Trots det fina resultatet tycker Patrik Nylund ändå att det var en olycklig match.
- Domaren dömde tyvärr på ett sådant sätt att spelarna från bägge lagen har svårt att veta vad som är okej och inte. Det var en väldigt förvirrad stämning på plan, säger han.
Efter två gula kort baserade på underliga grunder blir Timrås målvakt Marcus Krutzén utvisad, och ersätts av Dmytro Ulchenko.
- Matchen hade kunnat sluta helt annorlunda ifall vi lät oss slås ned av det, men vi gör i stället en riktigt stark insats, säger Nylund som plussar lite extra för lagets forwards Oscar Fors och Jonas Wallerstedt som gjorde en fin insats under lördagen.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 5

Mattias Norin blev tidigt målchansut-visad. Mattias Norin blev tidigt målchansut-visad.

Starten fällde Timrå
(2014-05-17)
IFK Timrå föll mot Frånö med 1-2 i division III.
Det efter ännu en tung matchinledning.
- Vi kan inte fortsätta såhär, säger tränaren Patrik Nylund.
Efter 21 spelade minuter på Frånö IP hade IFK Timrå släppt in två mål, räddat en straff och dragit på sig ett rött kort.
En matchinledning de aldrig riktigt repade sig från.
- Det är precis som mot Friska Viljor, vi står på hälarna när domaren blåser i gång och de får ett friläge direkt som de missar, säger Patrik Nylund.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 4

Mållöst efter miss-medley
(2014-05-10)
Timrå skapade massor. Och missade lika mycket.
Patrik Nylund hade svårt att hitta förklaringar efter förlusten mot Friska Viljor.
– Det var en otroligt märklig match, säger han.
Efter en fin start av serien åkte IFK Timrå på ett bakslag med en förlust 0–3 mot Friska Viljor.
– Vi gjorde tre individuella misstag som de utnyttjade till hundra, säger tränaren Patrik Nylund.
Samtidigt skapade hans lag mängder av lägen.
– Vi hade ett så pass bra spel att vi skapade nio-tio klara målchanser. Men av oförklarlig anledning lyckades vi bränna alla. En var ett helt öppet mål från ett par meter. Det är nästan omöjligt att det inte blir mål då.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 3

Premiärspel för IFK Timrå hemma i "grytan"
(2014-05-09)
Ifjol höll Friska Viljor på att åka ur div. III.
I år visar man betydligt friskare viljor och det kommer att bli tufft för IFK Timrå trots att man äntligen får kliva in i sin "gryta". Det gäller för hemmalaget att sätta dom chanser man ändå kommer att skapa.
Lokalfotbollen tippar dagens match:
15:00 IFK Timrå - Friska Viljor FC 1-2
läs mer

IFK Timrå nöjde sig inte med 3–0
(2014-05-03)
Ännu en seger med 3–0 för IFK Timrå.
Men den här gången hade de förväntat sig mer.
– Det är otroligt att det bara blir 3–0, säger tränaren Patrik Nylund.
En lång resa i benen mot ett utpräglat 4–5–1-lag. Skulle det bli en tät historia när Timrå åkte för att möta Umedalen?
Nej.
– Vi lyfte oss några snäpp sedan förra matchen och vann rättvist. Vi skapade fantastiskt mycket chanser, säger Patrik Nylund.
Mattias Norin satte en frispark direkt i mål efter 28 minuter och precis innan halvtid ökade Martin Vestin på. Då var det ganska klart.
Den absoluta punkteringen kom från en Jonas Wallerstedt i målform, alldeles i slutet.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten
allt-om-alla-matcher, omgång 2

IFK Timrå vinner igen – men knappt?
(2014-05-03)
IFK Timrå vann sin premiär "hemma" på Westhagen med 3–0 mot Brunflo och möter på bortaplan ett lag som fick däng med samma siffror, Umedalen.
Lätt match? Glöm det! Umedalen hemma är ett helt annat lag än på resande fot och är av hävd ett bra div. 3-lag så Wallerstedt & Co lär få jobba för en eventuell seger.
Lokalfotbollen tippar: Håller IFK Timrå som ett topplag och jag tror på seger, men "bara" med 1–0.

Jonas Wallerstedt kan hitta målet ännu. I IFK Timrås premiär hemma mot Brunflo prickade han in två av de tre målen. Här stöter han in slutresultatet 3-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Huvudskada väckte Timrå?
(2014-04-26)
IFK Timrås fina spel från träningsmatcherna var som bortblåst när det var dags för seriestart mot Brunflo och hemmalaget får nog tacka målvakten Marcus Krutzén att man hade nollan bakåt intakt i paus.
I den andra halvleken började spelet fungera betydligt bättre och efter Jonas Wallerstedts tidiga 1-0-mål i andra släppte det.
- Det syntes att det var premiärnerver i första men efter vårt ledningsmål så vågade vi spela ut, säger nygamle tränaren Patrik Nylund efter 3-0-victorian.
Hur märkligt det än kan låta så var det en huvudskada på Dennis Brännström som verkade väcka laget.
I slutet av den första halvleken landade han olyckligt efter en luftduell och fick dessutom ett par Brunflodobbar i ansiktet, ren olyckshändelse.
- Han blödde som fan och man såg nästan dobbmärkena i ansiktet, sade tränare Nylund efteråt.
Precis som till Norrporten strax innan, fotskada på Per Nyman i Selånger, tillkallades nu ambulans även till Westhagen.
Det såg ut som om grabbarna i laget verkligen ville vinna matchen för Dennis skull!
läs mer
till omgång 1 - allt om alla matcher

IFK Timrås marsch mot seriesegern börjar idag
(2014-04-26)

Div. III Mellersta Norrland sparkar igång denna dag och där har vi i år bara en representant i IFK Timrå.
Laget siktar som sagt (läs här) på serieseger och inleder "hemma" på Westhagen mot Brunflo. En bra start är inte att förakta. Matchsponsor är Timrå Kommun och Timråbo trots att man ännu inte kan erbjuda laget att spela tidiga vårmatcher i den egna kommunen. Lite komiskt faktiskt. Emellertid kommer man till kommande säsonger att kunna göra det då man just nu håller på att anlägga en konstgräsplan bakom E:On Arena (läs här). Inte en dag för sent enligt Lokalfotbollen.
Lokalfotbollen tippar:
IFK Timrå - Brunflo 3-0. Skall Timrå ta hem serien så bör man vinna premiären. Timråkamraterna har sett starka ut under försäsongen medan gästande Brunflo ännu ej spelat ihop sig. Alla mål kommer i den andra halvleken.
läs mer

Patrik Nylund Patrik Nylund

IFK Timrås tränare sticker ut hakan: Vi tar hem serien!
(2014-04-25)
Efter en fjolårets fina fjärdeplats i div. III Södra Norrland i sin div. III-comeback, trots en knackig start, har i år IFK Timrå flyttats över till den mellersta trean.
Och målsättningen hymlar inte nygamle tränaren Patrik Nylund om.
- Vi går för serieseger och nästa år skall vi spela i div. II! Jag tycker vi har så pass bra lag både på och vid sidan av planen för att vinna, säger 42-åringen övertygande.
Hur har försäsongen sett ur? Det såg i alla fall bra ut i turneringen uppe i Ånge fast det var tidigt på säsongen.
- Det har stämt bra hela försäsongen och alla har fått rejält med speltid och vi har verkligen satt vårt spelsystem. Vår målsättning att vinna serien har vi tagit gemensamt i laget och även fått den förankrad i föreningen. Med all respekt för dom övriga lagen, speciellt då Friska Viljor och Sollefteå, så tror vi i gruppen att serieseger är realistiskt.
Är då Nylund nöjd med årets spelartrupp?
- Vi har värvat bra lokala spelare och vi har en bred trupp och trots att vi saknar några spelare p g a skador kan vi ställa upp med ett starkt lag och bänk i morgon mot Brunflo.
Vilka är borta på grund av skador?
- Målvakten Joel Nilsson har ju brutit tummen och blir borta under våren. Som backup har vi lånat en fransk målvakt som heter Dima, nånting. Han kommer att vara här i tre månader. "Jocke" Edström har haft en fraktur i foten men tar bort gipset nästa vecka. Sedan klev Oscar Fors snett i en närkamp mot GIF U i genrepet förra helgen och är borta i premiären.
Brorsan Mattias?
- Han är inte inne i själva fotbollsträningen ännu då han fortfarande känner smärta i knäna. Han har fått ett program att träna lårmusklerna som tydligen skall hjälpa.
Vem blir året utropstecken i IFK Timrå?
- Om jag skall plocka ut någon så får det bli Olle Kankainen. 19-årig central mittfältare som kan få ett rejält genombrott. Så här långt har han i alla fall förtjänat en startplats.
Mats Kankainens son hade ett lite turbulent säsong ifjol. Inledde i Ånge på våren och gick under hösten tillbaka till Medskogs. Nu tar han ny sats i IFK Timrå alltså (reds anm.).
Inga derbyn i år. Kommentar?
- Jättetråkigt naturligtvis. Hade varit roligare med alla Medelpadslagen i samma serie förstås. Men gränsen mellan serierna går ju vid Sundsvall så det är inget vi kan påverka.
Vad vet du om premiärmotståndarna Brunflo FK?
- Jag vet att det är ett lag som spelar 4-3-3 men haft en turbulens försäsong men som tydligen fått in några bra spelare nu på slutet. Vi har emellertid valt att lägga fokus på vårt eget spel och vi kommer väl förberedda.
Lycka till i premiären i morgon. Synd bara att ni inte får spela den i hemkommunen.
- Tack för det, Janne. Men nu skall vi ju äntligen få konstgräs och fortsätter det fina vädret kan vi nog spela hemma i Grytan nästa hemmamatch.
Lokalfotbollen tippar: IFK Timrå - Brunflo FK 3-0
Kommentar: Timråkamraterna har sett starka ut under försäsongen medan gästande Brunflo ännu ej spelat ihop sig. Alla mål kommer i den andra halvleken.
läs mer

Klubbfakta: IFK Timrå
Grundad: 11 maj 1928  (Klubben bildades under namnet Wifstavarvs IK den 11 maj 1928. 1942 skedde en sammanslagning med lokalkonkurrenten Östrands IF och namnet blev Wifsta/Östrands IF. 1964 blev det dags för nästa timråklubb, Fagerviks GF, att ansluta sig och namnet blev nu det långa och otympliga Wifsta/Östrand-Fagerviks IF, eller WÖF. 1966 namnändrades WÖF till kommunens namn, Timrå IK, och 1978 bröt sig fotbollssektionen ut och bildade nuvarande IFK Timrå).
Dräkt: Vit tröja, blå byxor och vita strumpor (reserv; blå/blå/blå).
Hemmaplan: Timrå IP ("Grytan")
Publikrekord: 2.706 mot Djurgårdens IF i Svenska Cupen 5 maj 2004.
Meriter: 1 säsong i gamla div. II (dåvarande näst högsta serien), 12:a 1971 (Timrå IK). 1 säsong i Norrettan, 14:e 2007 och degradering. Serieseger i div. II Norrland 2006.

Sportchef: Hans Lundberg
Tränare: Patrik Nylund (comeback, senaste klubb var Östavalls IF)
Ass. tränare: Robert Olsson (ny, från Sidsjö-Böle IF)
Målvaktstränare: Janne Bränn

Lagledare/Materialförvaltare: Calle Fröberg
Nyförvärv: Patrik Nylund, tränare (senaste klubb Östavalls IF), Robert Olsson, tränare (Sidsjö-Böle IF), Markus Krutzén, mv (Selånger FK), Tim Colldén, Dennis Brännlund och Gjynejt Berisha (IFK Sundsvall), Filip Nyberg (Söråkers FF), Olle Kankainen (Medskogsbrons BK), Hans Fagerström (Sidsjö-Böle IF) och Oskar Avehag (Ljustorps IF).
Förluster: Stefan Lindqvist, tränare och Roger Engström, tränare (slutar), James Stewart, mv (åter till England, ny klubb okänd), Peter Flobecker (slutar, blir tränare IFK Timrå 2), Fredrik Ljuslinder (IFK Timrå 2), Linus Ljuslinder (studier på annan ort, ny klubb ej klar), Niklas Mattsson (sabbatsår) och Andreas Ejerås (slutar p g a trasiga knän).
Målsättning: Vi vill spela div. II säsongen 2015, säger tränaren Patrik Nylund.
Topp 3: 1) Timrå, 2) Sollefteå, 3) Friska Viljor, tippar Nylund.

Åker ur: Inte Timrå i alla fall, säger Nylund och avstår att tippa.

Spelartruppen 2014
Hemsida

IFK Timrås ordför-ande Lars Edström. IFK Timrås ordför-ande Lars Edström.

Konstgräset som ska lyfta fotbollen
(2014-04-22)
Till sommaren står en ny konstgräsplan klar i Timrå.
Nu hoppas man att anläggningen ska bli ett lyft för fotbollen i kommunen.
– Det kommer betyda jättemycket, säger IFK Timrås ordförande Lars Edström.
För några veckor sedan påbörjades arbetet med den nya konstgräsplanen som Timrå kommun valt att bygga. Planen ska ligga på den gamla ”Korpplanen”, bakom E.ON Arena, och blir klar under sommaren. Planen blir en fullstor elvamanna med läktare på båda sidor och konstgräset är godkänt för spel i Superettan på herrsidan och för Damallsvenskan på damsidan. Projektet beräknas kosta kring sex miljoner kronor.
läs mer på st.nu

Filip Nyberg, ny från Söråker, gjorde ett av målen i genrepet. Filip Nyberg, ny från Söråker, gjorde ett av målen i genrepet.

Fem olika målskyttar när IFK Timrå genrepade
(2014-04-21)
IFK Timrå mötte GIF Sundsvalls U17 i sitt genrep inför div. III-starten nästa helg och vann med klara 5-0.
- Ett  bra genomfört genrep, förutom sista tio minuterna när det blev lite för mycket oskärpa i det mesta. Annars bra engagemang och snack, där vi styr och hjälper varandra. Aggressivt försvarspel bakåt och varierat anfallspel och snygga mål framåt. l. Nu återstår två viktiga träningar innan premiären på lördag, säger ass. tränaren Robert Olsson, som också kan berätta om målens historia:
- 0-1 i 15:e minuten efter bra inåtskruvad hörna från Olle som Fors är där och nickar in.
- 0-2 i 19:e minuten efter inlägg från Fors till Vestin som sätter dit bollen med huvudet.
- 0-3 i 36:e minuten efter en frispark som till slut hamnar oss Danne som nickar in bollen.
- 0-4 i 71:a minuten efter ett långt anfall som avslutas med att Micke hittar in med ett inlägg till Filip som språngnickar in bollen.
- 0-5 kommer efter en djupboll längs vänster kanten från Filip som Fors löper igenom på. Fors hittar sedan in med bollen framför mål och där dyker Micke upp och sätter dit den.
- Skott på mål:
GIF U17: 1
IFK Timrå: 17

GIF Sundsvall U17 - Timrå 0-5 (0-3)
Mål Timrå: Daniel Andersson, Oscar Fors, Filip Nyberg, Mikael Olsson och Martin Vestin.

Två mål av Martin Vestin mot Sollefteå. Två mål av Martin Vestin mot Sollefteå.

IFK Timrå tog en stark 3-0-victoria
(2014-04-14)
IFK Timrå matchade i lördags mot seriekollegan Sollefteå och vann med klara 3-0.
- Vi gjorde en riktigt bra match mot ett tippat topplag i samma serie. Vår kanske bästa under försäsongen då vi höll oss enligt matchplanen i 90 minuter plus tillägg, säger tränaren Patrik Nylund.
Målens historia enligt ass. tränaren Robert Olsson:
1-0 kom tidigt i första efter ett rakt uppspel från Dennis Brännlund till André Lindholm på vänsterkanten. André hittar Johan Larsson som kommit upp högt i plan och fortsätter framåt och hittar ett fint instick som "Walle" (Jonas Wallerstedt) löper igenom på och behärskat lägger in bollen i mål.
2-0 kommer i andra efter att André hittar Martin Vestin som löper rätt i djupet och kan lägga bollen förbi Sollefteås utrusande målvakt.
3-0 genom Vestin igen, som jobbar aggressivt på Sollefteås mittback efter en lång boll från Tim Colldén. Vestin vinner kampen och kan snyggt ta sig i position och lobbar snyggt in bollen.
- Överlag en bra genomförd match där vi följer matchplanen. Bra försvarspel över hela plan och vi skapar många chanser framåt med ett varierat spel. Vi hjälper även varandra över hela planen med bra snack och visar bra engagemang, säger Olsson.

Joel har ingen tumme med skador. Joel har ingen tumme med skador.

Skadebekymmer i IFK Timrå
(2014-03-28)
IFK Timrå har på kort tid råkat ut för ett skador.
Målvakten Joel Nilsson har brutit tummen medan Joakim Edström har fått en fraktur i foten.
- Båda på träning faktiskt. "Jocke" fick sitt brott när han bara löpte i en situation utan någon spelare i närheten. Joels skada är ett aber då vi nu bara har en målvakt på träningen, säger ass. tränaren Robert Olsson.
Annars ser det bra ut i klubben och bl a spelade man 2-2 med mersmak mot Ånge i helgen.
- Vi tränar på och matchar nu på lördag mot Alnö och ser framemot seriepremiären om en knapp månad med tillförsikt, säger Olsson.

Filip Nyberg Filip Nyberg

Inga brassar i Timrå - men däremot en bandyspelare
(2014-03-05)
IFK Timrå hade förra veckan två brassar, Junior och Lucas, på provträning och meningen var att dom även skulle vara med i helgens Berners Cup. Men så blev det inte.
- Efter träningen i torsdags valde vi att tacka nej till dem. Dom höll inte måttet helt enkelt, säger assisterande tränaren Robert Olsson.
Istället väljer man att värva 20-årige Filip Nyberg från Söråkers FF, bandyspelare och långkastare.
- Dessutom stark och snabb och med honom ökar konkurrensen i backlinjen ytterligare och hans långa inkast kommer att bli ett bra vapen, säger Olsson.
IFK Timrå imponerade på mig under Berners Cup och stod upp bra och hade inga problem med tempot i mötena mot div. II-lagen Ånge och Härnösand. Men framförallt höll man bollen efter backen och försökte spela sig uppåt i banan inom laget, man s-p-e-l-a-d-e fotboll. Skall bli spännande att följa kamtaterna i div. III Mellersta Norrland. Vem vet, kanske vi kan få två segrare i trean från distriktet? IFK Timrå i mellersta Norrland och Kuben i den södra?

Kim i Kubendress. Kim i Kubendress.

Ingen mer fotboll i år för Kim Eriksson?
(2014-03-05)
Kim Eriksson lämnade Sundsvall och IFK för att etablera sig inom restaurangbranchen i Östersund.
Fotbollsmässigt skrev han på för Frösö IF men i träningsmatchen mot IFK Strömsund var oturen framme och i en duell med målvakten bröt han foten.
- Det är det bara att glömma allt vad fotboll heter den här säsongen. Fyra-fem veckor med kryckor nu utan att jag får stödja mig på foten. Sedan får jag förhoppningsvis börja gå utan kryckor och efter det är det cirka sex veckor rehab för att få stabilitet i foten och sen dröjer det någon vecka till innan jag får göra riktningsförändringar och sparka på en boll, skriver en besviken Kim på sin facebooksida.
- Så ett stort tack till målvakten i Strömsund som inte ens kände att det eventuellt var läge att komma fram och fråga hur det gick!? Tackar så mycket!
Inte utan att man drar en parallell med Luckstas Dennis Moberg som ifjol vid den här tiden också fick sin säsong förstörd av en målvakt i en träningsmatch mot Kramforsalliansen.

"Walle" hängde två för Timrå mot GIF U. "Walle" hängde två för Timrå mot GIF U.

Brassar till IFK Timrå?
(2014-02-25)
I lördagens träningsmatch mot Giffarnas U21-lag, vinst 3-1, ställde IFK Timrå upp med två brasilianska träningsspelare, Junior och Lucas.
Mittfältaren och anfallaren fick 20 minuter på sig att visa upp sin storhet.
- De är svåra att bedöma efter att dom bara har gjort någon träning med oss. Vi åker till Ånge i helgen för att spela Berners Cup och efter det tar vi ett beslut, säger IFK Timrås tränare Patrik Nylund till Fredrik Lindahl på ST-sporten och fortsätter:
- Vi har utrymme i truppen, men brassarna är hos oss helt förutsättningslöst. De kom till oss via Härnösands FF som inte hade plats för dem. Vi har 19 spelare under kontrakt och i träning. Utöver det har vi Andreas Ejerås och Victor Selander som är osäkra när de är tillbaka från skada. Martin Vestin har inte bestämt sig ännu p g a jobbsituationen samt är småskadad. Linus Ljuslinder som studerar och kommer endast vara tillgänglig för oss 1 juni t o m 30 augusti, säger Nylund.

Matchfakta:
GIF Sundsvall U21 - IFK Timrå 1-3 (0-1)
Mål GIF U21: ej inrapporterat ännu.
Mål Timrå: Jonas Wallerstedt 2 och Joakim Edström.
Matchreferat från IFK Timrås hemsida

Allsvenskt kvallag tar Junseles plats i div. III Mellersta Norrland
(2014-02-10)
Junsele tog för någon vecka sedan beslutet att tacka nej till spel i den mellersta Norrlandstrean i år.
Lycksele IF fick då en förfrågan att överta platsen och nu har man tackat ja.
Lapplandslaget kvalade faktiskt till Allsvenskan 1956 men fick ge sig mot GAIS.
Senast det spelades div. III-fotboll på Tannens IP var 2007.
Stora vinnare är Sollefteå GIF som fått ett helt knippe Junselespelare på "köpet", bl a dom tre duktiga moldaverna Valentin Ivahnenco, Eugeniu Samson och Sergiu Baran.

Markus Krutzén, ny keeper i Timrå. Markus Krutzén, ny keeper i Timrå.

IFK Timrå värvar målvakt från Selånger
(2014-01-13)
Efter ett par säsonger med utan någon större fotbollssatsning på grund av sina arbetstider väljer Markus Krutzén att dra på sig målvaktshandskarna "på riktigt" igen.
26-åringen passar samtidigt på att byta klubb. Han lämnar Selånger FK och kommer i fortsättningen att konkurrera om förstaplatsen mellan stolparna med unge Joel Nilsson i IFK Timrå.
- Kul att få Markus Krutzén till oss. För två år sedan var Markus en av två målvakter i talangmatchen på Ånge IP mot GIF Sundsvall. Efter två säsonger med lite mindre spel på grund av jobbet har han åter fått möjligheten att satsa på fotbollen, säger sportchefen Hasse Lundberg.
IFK Timrås sjunde nyförvärv så här långt.

Tim Colldén Tim Colldén

Tim Colldén byter kamratklubb
(2014-01-10)
IFK Timrå har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv inför årets div. III-säsong.
Det är Tim Colldén som valt att lämna IFK Sundsvall för kamratkollegorna i Timrå.
Den 20-årige mittback och innermittfältaren kommer att spetsa truppen ytterligare.
"Vi hälsar Tim varmt välkommen till oss och ser fram emot kommande säsong", skriver klubben på sin hemsida.

IFK Timrå utan derbyn 2014
(2014-01-01)
Precis som ifjol kommer våra Medelpadslag att delas upp i div. III Mellersta- respektive Södra Norrland.
I den mellersta trean får IFK Timrå, fyra i södra 2013, kämpa alléna utan spännande derbymatcher medan Sund IF och Kuben kommer att husera i den serie Timrå spelade ifjol. Synd att man inte kunde placera samtliga våra lag i en och samma serie.
Dessa 12 lag spelar i div. III Mellersta Norrland 2014
(2013 års placering inom parentes)
• Brunflo FK (3:a)
• Friska Viljor FC (10:a, hängde kvar via kval)
• Frånö SK (6:a)
• Frösö IF (1:a div. IV Jämtland/Härjedalen)
• Gottne IF (1:a div. IV Ångermanland)
• Höga Kusten FF (Salsåker-Ullånger IF) (7:a)
• IFK Timrå (4:a div. III Södra Norrland)
• Junsele IF (9:a)
• Röbäcks IF (1:a div. IV Södra Västerbotten)
• Sollefteå GIF (8:a)
• Spöland Vännäs IF (5:a)
• Umedalens IF (3:a div. III Norra Norrland)

Hans Fagerström Hans Fagerström

En av femmans bästa mittbackar till IFK Timrå
(2014-01-01)
IFK Timrå har värvat långe mittbacken Hans Fagerström från Sidsjö-Böle.
22-årige Fagerström är fostrad i GIF Sundsvall och tillhörde ifjol Medelpadsfemmans bästa försvarare och vill nu prova på spel högre upp i seriesystemet.
Bra i luftrummet, brytsäker, hårt skott, kontrollerade uppspel och en fin pådrivare är några av superlativerna för denna yngling.
- Vi är mycket glada över att Hans har bestämt sig för för att spela i IFK Timrå 2014, säger sportchefen Hasse Lundberg.

Olle Kankainen - en av fyra nya i IFK Timrå så här långt. Olle Kankainen - en av fyra nya i IFK Timrå så här långt.

Kvartett nya till IFK Timrå
(2013-12-16)​
Senast i raden av nyförvärv till IFK Timrå är duon Gjynejt Berisha och Olle Kankainen som precis ritat på övergångspapperen.
I början av december gjorde man också klart med Oskar Avehag och Dennis Brännlund.
Fyra spelare som sportchefen Hasse Lundberg bara talar sig gott om.
- Gjynejt kommer från Sidsjö-Böle men har tidigare spelat för IFK Sundsvall och är en offensivspelare med god känsla för målet medan Olle Kankainen, från Ånge IF via Medskogs, är en playmaker med fint passningsspel. 20-årige Oskar Avehag år en Timråprodukt i grunden som efter ett år i Ljustorp åter hittat suget efter fotboll och ansluter till vår trupp, och som kan användas både som forward och back. Dennis Brännlund, 21 år, kommer senast från IFK Sundsvall men har GIF Sundsvall som moderklubb och har spelat fotboll med dem i U21 och i Selånger i division 2. Dennis har en bra vänsterfot och spelar mittback eller vänsterback, säger Lundberg.
Ryktet går även att försvarsspelaren Mats Karlsson kommer att lämna Sundsvalls IFK för Timrås.