Nyheter
Div 3 Södra Norrland

Stefan Bjertung blir en av tre veterankeeprar i Sund. Stefan Bjertung blir en av tre veterankeeprar i Sund.

Lugnt på värvarfronten hos Sund
(2014-12-12)
Det har varit tyst om Sund IF efter degraderingen till division 4.
Klart är att Göran Sundqvist fortsätter som tränare och på spelarsidan har man fått den rutinerade målvaktskraften Stefan Bjertung, 35, från Holms SK, en klubb som man eventuellt kommer att sluta ett samarbetsavtal med under 2015 då det i skrivande stund är tveksamt att man kommer till spel med ett eget andralag.
På förlustsidan är det bara anfallaren Jakob Melander som lämnar, och detta till förmån för Kuben.
– Frågetecken gäller för duon Sam Saidi och Patrik Witkovski som båda pluggar i Uppsala, säger Henrik Öhman i Sunds sportkommitté, som även berättar att man har 18-20 man på träningarna.
– Det är bättre än inför division 3-säsongen och av dom kommer fyra-fem utifrån som kan bli aktuella för spel hos oss nästa år, säger han.

Värmlänningen Fredrik Thörnqvist vill prova på spel i tvåan med SFK. Värmlänningen Fredrik Thörnqvist vill prova på spel i tvåan med SFK.

Kuben tappar offensiva krafter
(2014-12-12)
Anfallsspelarna Fredrik Thörnqvist  går till Selånger medan Daniel Johansson lämnar för Svartviks IF.
– Två avbräck förstås som svider såklart men Fredrik ville ta chansen att spela på lite högre nivå men vi jobbar vi på att försöka fylla luckorna, säger sportchefen Niklas Edin i Kuben.
"Kubarna" tappar även mittfältaren Joakim Sjödin till Svartvik (spelande tränare) och högerbacken Niklas Haglund till division 2 och Ånge IF.
Men "tigerränderna" har införskaffat fler spelare än man tappat så här långt. Sju nya har tillkommit och dessa är Jacob Schmidt (Strands IF), Martin Brännström och David Torberntsson (IFK Sundsvall), Jakob Melander (Sund IF), Peter Mackin (Essviks AIF) samt duon Herman Ling och Niklas Kalte Olsson från GIF Sundsvalls tipselitjuniorer.
– Förhoppningen kommer det att fyllas på med ytterligare några intressanta namn framöver, säger Edin, vars lag nästa år byter division 3-serie till Mellersta Norrland.

Valbo FF vann division 3 södra Norrland 2014. Lokalfotbollen.nu gratulerar och önskar lycka till i tvåan nästa år. Foto: Valbo FF:s hemsida.

Tillbakablick:
Division 3 Södra Norrland

(2014-11-30)
I min årliga tillbakablick på serierna 2014 är det nu dags för division 3 Södra Norrland.
Serien togs hem, lite överraskande, av Valbo FF, fyra poäng före tvåan Avesta AIK och trean Korsnäs IF.

 


Kuben med i toppstriden under våren – Sund nästjumbo

Efter 0–3 hemma mot jumbon Brynäs var det inte många som ville satsa några slantar på Valbo som seriesegrare. Då låg man nio på fem inspelade poäng.
Därefter började klättringen uppåt i tabellen och i den näst sista omgången säkrade man definitvt avancemanget till division 2.
Kuben hängde länge med i toppstriden och låg vid sommaruppehållet trea, bara två pinnar efter ledande Korsnäs.
För Sund gick det trögare, bara en seger under våren och nästjumbo.


Kuben undvek kvalspel med ett nödrop

Kuben inledde hösten med en seger men i omgång 13 åkte man dit med hela 1-7 borta mot Forssa BK. Därefter tappade man rytmen och rasade genom tabellen och inför den sista omgången krävdes det poäng för att inte riskera att tvingas kvala sig kvar i trean.
När Falun tog ledningen med 0-1 i den 68:e minuten var läget prekärt då Hofors vann sin match. Då klev mittbacken och lagkaptenen Martin Fors fram och satte säsongens två enda fullträffar och vände på steken till en 2-1-seger.


Sund åkte ur

För Sunds del var man aldrig nära att hänga kvar i sin division 3-comeback utan man hade hela elva poäng upp till "räddningsplankan" Hofors. Ett Hofors som sedan brände i kvalet och fick följa med Sund, Brynäs och Hille till division 4.
För er som vill veta mer om vad som hände i nyhetsväg för Kuben och Sund ber jag er scrolla ner på sidan för säsongens alla nyheter.
Vill ni veta mer om klubbarnas nyförvärv och spelarförluster inför seriestarten och derasmålsättningar så klicka här.


Delad skytteligaseger

Skytteligan delades mellan Korsnäs Glen Edman och Strands Kion King, båda landade på 15 mål. Klicka på "skytteligan" om du vill veta samtliga målskyttar i serien.
Flest publik till sina hemmamatcher drog Rengsjö, snitt på 200, medan Sund var minst intressanta med blygsamma 55 åskådare. Tyvärr var det många matcher som varken klubbar eller domare bemödade sig att lägga in några publiksiffror i matchrapporterna. T ex Sund som hemma mot Kuben i omgång 21 hade över 300 åskådare på derbyt vilket gör att deras officiella snitt är lägre än det faktiska.


Nöjd med Lokalfotbollens bevakning?

På Lokalfotbollen finner ni även referat och matchfakta från säsongen samtliga matcher, presenterat omgång för omgång...och naturligtvis sluttabellen.
Om ni varit nöjda med bevakningen av serien så får ni gärna gå in på Lokalfotbollens facebooksida och klicka på "gilla-knappen".
Tveksamt om det blir någon bevakning av den här serien nästa år då vi inte har några lokala lag med.

Inga Medelpadslag i division 3 Södra Norrland nästa år
(2014-11-09)
Under dom senaste säsongerna har våra division 3-lag delats upp i två serier, Mellersta Norrland och Södra Norrland.
Inför 2015 ser emellertid våra lag att hamna i samma serie, den förstnämnda, enligt det till klubbarna skickade remissförslaget på seriesammansättningen. Detta kommer senare att fastställas av representantskapet den 28 november om allt utfaller till belåtenhet.
Det gör att jag inte kommer att hålla samma fokus på den södra Norrlandstrean under 2015 men så här ser i alla fall serieförslaget ut.

Division 3 Södra Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Avesta AIK Dalarna div. 3 Södra Norrland
Bollnäs GIF FF Hälsingland div. 4 Hälsingland
Falu FK Dalarna div. 3 Södra Norrland
Forssa BK, Borlänge Dalarna div. 3 Södra Norrland
IFK Mora Dalarna div. 4 Dalarna
Järbo IF Gästrikland div. 4 Gästrikland
Korsnäs IF FK, Falun Dalarna div. 3 Södra Norrland
Rengsjö SK Hälsingland div. 3 Södra Norrland
Sala FF Västmanland div. 3 Västra Svealand
Strands IF, Hudiksvall Hälsingland div. 3 Södra Norrland
Ytterhogdals IK Jämtland/H. div. 4 Jämtland/Härjedalen
Årsunda IF Gästrikland div. 4 Gästrikland
Tommy Lerstrand får förnyat förtroende som Kubentränare. Tommy Lerstrand får förnyat förtroende som Kubentränare.

Tommy Lerstrand fortsätter som Kubentränare
(2014-10-23)
Kuben räddade sig undan ett osäkert kvalspel tack vare seger i den allra sista omgången.
Staben kring laget inför 2015 är nu spikad.
Tommy Lerstrand fortsätter som huvudansvarig medan Mikael Häggqvist gör comeback som assisterande tränare och ersätter Niklas Edin som blir ny sportansvarig. Som assisterande kommer även Essviks förre tränare Henri Sjödal att fungera.
Olle Bolin kör vidare som lagledare och det gör även "matrisen" Bengt "Fia" Vängberg.
Ber att få återkomma med lite mer info senare, bland annat med kommenterar och hur det ser ut i spelartruppen.

Martin Forss nickar här in det viktiga 2-1-målet efter hörna. Tack vare segern mot Falun hänger man nu kvar i trean utan kvalspel. Det är bara att tacka Martins huvud för det då det var även han som nickade in kvitteringen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Martin Fors nickade kvar Kuben i trean
(2014-10-04)
När Hofors tog ledningen med 2–1 mot Brynäs samtidigt som Falun tog ledningen mot Kuben såg det mörkt ut.
Då klev Martin Fors fram och använde huvudet.
Först lobbnickade han in Niklas Edin långa frispark från mittplan och sedan skallade han med kraft in 2–1 på Joakim Sjödins vänsterhörna (se bilden).
– Skönt också att få en snabb kvittering efter deras ledningsmål och efter att vi gjort 2–1-målet tycker jag att vi kontrollerade matchen bra, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Nervöst Kuben

Falun visade sig vara en bollskickligt lag och hade bra tempo i passningsspelet och kom ofta runt på kanterna men inne i boxen försvarade sig Kuben bra samtidigt som gästerna verkade sakna sin spjutspets, förre allsvensken och utlandsproffset, Njogu Demba Nyrén, som var avstängd i den sista omgången.
Den första halvlekens två vassaste chanser kom i slutminuterna. Först "motläggsfintade" sig Daniel Johansson fram på vänsterkanten men hans avslutning rullade utanför den borte stolpen. Därefter hann en Faluanfallare före utrusande Kubenkeepern Joakim Strömblad på den andra sidan men styrde bollen utanför målramen.
0-0 i paus således men halvleken klart till Falun spelmässigt.
– Vi var nervösa inför uppgiften och då vi visste att det skulle räcka med oavgjort för oss backade vi hem och ville säkra, säger tränaren Tommy Lerstrand.


0-1 en kalldusch

Kuben visade upp en helt annan offensiv i andra och vågade hålla bollen bättre inom laget och skapade också en del halvchanser och man såg ut att ha kontroll på matchen då man efter ett felpass på mittplan åkte på en kontring och det avslutande högerinlägget nådde Samir Skrijelj som vackert språngskallade in 0–1 vid den borte delen av målgården.
– Alldeles för enkelt som dom fick komma till där. Vi har släppt in alldeles för många enkla mål i år och här kom ett till, suckar Lerstrand.
Precis innan hade Hofors återtagit ledningen mot Brynäs och Kuben var i det läget på negativ kvlaplats.
Kuben visade emellertid moral och stridslust och bara ett par minuter senare var det ytterst nära kvittering men Danne Johanssons direktskott i kanonläge gick högt över.
– Man får bara inte bränna ett sånt där bra läge, säger Lerstrand, som emellertid blev på mycket bättre humör strax därpå.
Kuben fick en frispark när mittlinjen ute till vänster. Veteranen Niklas Edin tog hand om den och lyfte med sin patenterade vänsterfot bollen djupt in i Faluns straffområde där mittbacken Martin Fors nådde högst och lobbnickade över keepern Sander Dahlberg och precis under ribban.


"Kapten Rödskägg" tvåmålsnickare

Fem minuter hann ticka innan "Kapten Rödskägg" använde huvudet igen. På Joakim Sjödins perfekta vänsterhörna kom Fors farande med fors och med full övertygelse forcerade han in bollen med skallen och 2–1 var ett faktum.
"Tigerränderna" spelade sedan mer eller mindre av matchen och hade inga problem att hålla ett "slaget" dalalag borta från det egna målet och säkra nytt kontrakt.
– Vi mötte ett bra Falun som verkligen ville vinna matchen. Vi kan generellt spela en bättre fotboll än vad vi gjorde idag men killarna sprang mer än i någon match tidigare i höst och det gav till slut utslag, säger Lerstrand.
Martin Fors, två mål och gigant i mittförsvaret, var tillsammans med bollvinnaren på mitten, Pontus Sundqvist-Lund, och målvakten Joakim Strömblad en trio som stack ut snäppet extra i Kuben.
– Skönt att slippa förlänga säsongen trots att fotboll är kul, säger Lerstrand, som vet vilken spelartyp som saknats i Kuben i år.
– Vi saknar den där riktiga karaktärsspelaren. Han som gör det där lite extra för laget i 22 matcher.
allt om omgång 22

Per Åstrand nätade för första gången i år i sista matchen. Per Åstrand nätade för första gången i år i sista matchen.

Sund bjöd till i avslutningen
(2014-10-04)
Valbo var klara seriesegrare och Sund hade redan åkt ur.
Då bjöd lagen på offensiv fotboll i fotbollstrean.
– Vi sa innan att de skulle gå ut och ha kul, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Sund ledde också i paus med 3-2 men fick till slut ge sig med uddamålet av sju.
– Det är synd att vi inte får vara med ett år till, för vi har lärt oss mycket, säger Sundqvist som gav ett par unga spelare chansen i matchen.
läs mer på st.nu
allt om omgång 22

Poäng lär krävas av Kuben för att undvika negativt kvalspel
(2014-10-04)
Kuben spelar säsongens sista match i trean idag och man har satt sig i den sitsen att om Hofors vinner sin match mot redan avsågade Brynäs måste "tigerränderna" ta poäng hemma mot Falun för att undvika att hamna i en kvalserie för att hänga kvar.
– Efter en dålig höst har vi satt oss i den här läget och nu är det bara att ställa om och anpassa oss. Dom två sista matcherna har emellertid visat att vi är på rätt väg spelmässigt men det gäller att vi är ödmjuka inför dagens uppgift, säger tränaren Tommy Lerstrand.
Ett aber för Kuben är att man saknar Stefan Lagergren som är avstängd efter utvisningen mot Sund senast.
– En tuff utvisning men det är bara att acceptera och gilla läget. Vi kommer annars med ordinarie lag plus att Pontus Lund är hemma från studierna och ersätter "Lagga" i truppen, säger Lerstrand.
Sund har som ni redan säkert känner till redan åkt ur och avslutar borta mot redan klara seriesegrarna Valbo.
Nästan hela fotbollsmedelpad håller i eftermiddag tummarna för Kuben, och Alnö i sin kvalmatch till trean. Vinner eller kryssar "de våra" så slipper vi nämligen få några tvångsnedflyttningar i våra lokala serier samtidigt som vi inte heller "tappar" division 3-lag i distriktet.
Följ gärna dagens viktiga Kubenmatch på Lokalfotbollens facebooksida. Avspark 14:00.

Fredrik Thörnqvist gav Kuben ledningen men Sund kvitterade och nu kan det krävas minst en pinne i den sista om-gången för att undvika negativt kvalspel. Fredrik Thörnqvist gav Kuben ledningen men Sund kvitterade och nu kan det krävas minst en pinne i den sista om-gången för att undvika negativt kvalspel.

Kampen går vidare
(2014-09-27)
Det första gjorde Fredrik Thörnqvist, det andra Stefan Näslund.
Två vackra fullträffar som innebar att derbyt stod utan vinnare.
Kubens kamp för nytt kontrakt går vidare.
Det blev alltså 1–1 mellan Sund och Kuben på ett blåsigt Maland.
Rättvisan i slutresultat gick egentligen inte att diskutera.
Om Tigerränderna hade första halvlek så hade Sundarna andra.
läs mer på st.nu
allt om omgång 21

Kuben riskerar att åka ur vid poängtapp i dagens derby mot Sund
(2014-09-27)
Näst sista omgången här också. Sund har redan åkt ur. Det blev bara en säsongen i trean den här gången också för Claes Nymans gäng.
Hemmaspelet avslutas med ett derby mot Kuben. "Tigerränderna" har åkt rutschkana i tabellen i höst och riskerar att få försöka att få kvala sig kvar i serien. Man har bara tre poäng ner till Hofors och även om man skulle vinna idag kommer det nog inte att avgöras förrän nästa helg. Vinner Sund är risken uppenbar att man tar med sig Kuben ned i nästa års medelpadsfyra...
I övrigt är läget följande:
Valbo har sex poängs försprång till Avesta och bör bärga seriesegern.
Sund, Brynäs och Hille spelar division 4–fotboll nästa år. Kampen om att slippa kvala står förutom Kuben mellan Rengsjö, Strand och Hofors.
Lokalfotbollen tippar:
14:00 Sund IF – Kubikenborgs IF 1–2
läs mer

Göran Sundqvists Sund kan ta med sig Kuben ner i fyran vid seger i det TV-sända derbyt. Göran Sundqvists Sund kan ta med sig Kuben ner i fyran vid seger i det TV-sända derbyt.

Mycket på spel i "Månadens match"
(2014-09-24)
Sund är redan klart för nedflyttning – Kubikenborg kan tvingas kvala.
Det är mycket på spel i derbyt som direktsänds på ST/Dagbladets hemsida.
– Den här matchen betyder jättemycket för oss, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
– Att motivera sig inför ett derby är inte svårt, säger Sunds Göran Sundqvist.
På lördag med start 14.00 inleds derbyt i Division III Södra Norrland mellan Sund och Kuben. Redan en halvtimme tidigare börjar sändningen av matchen med uppsnack på vår hemsida, då derbyt ingår i Månadens match i Medelpad där vi direktsänder lokala fotbollsmatcher.
Rent sportsligt står mycket på spel för Kuben. Efter en stark vår har laget rasat i tabellen och med två omgångar kvar har man endast tre poäng ned till en kvalplats.
– Vi är ett för bra lag för att ligga därnere, men vi har haft bekymmer med målskyttet och att vi släppt in lite enkla mål på hösten, säger tränaren Tommy Lerstrand.
En seger i derbyt är ett stort steg mot förnyat kontrakt.
läs mer på st.nu

Mardrömsscenario tonar upp sig för Medelpadsfotbollen
(2014-09-23)
Sund är redan ur trean och efter höstens kräftgång kan nu även Kuben åka ur. När två omgånger återstår har "tigerränderna" blott tre poäng ner till den negativa kvalplatsen.
– Vi ska inte vara indragna där, det är för dåligt, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
Skulle Kuben åka ur och dessutom Alnö bomma i kvalet upp blir det rena skräckscenariot för klubbarna i fyran och femman... Huh!
Då tvångsnedflyttas både nian och tian i fyran, i dagsläget Granlo och Medskogs, medan Alnö 2 och Hassel just nu ligger pyrt till i femman.
Nu vill jag inte måla "Hin Håle" på väggen men det kan bli en vindpinad höst för dom lokala lagen...

Kubentränaren Tommy Lerstrand tror inte på kvalspel för att hänga kvar. Kubentränaren Tommy Lerstrand tror inte på kvalspel för att hänga kvar.

Slarvigt Kuben föll
(2014-09-20)
Kuben föll mot Valbo med 0–2.
Nu är laget indraget i kampen kring kvalstrecket.
– Vi ska inte vara indragna där, det är för dåligt, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
Efter en bra vårsäsong såg Kuben ut att vara på säker mark inför hösten i division III.
Men efter en mindre bra höst är nu laget på allra högsta grad inblandad i kampen om den negativa kvalplatsen med två omgångar kvar att spela.
– Hösten har varit ett gissel. Men det ska väl mycket till för att vi ska få kvala. Om man tittar på vilka de andra lagen där nere har kvar att möta så ska de inte ta några fler poäng, säger Tommy Lerstrand.
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Jakob Melanders 2-1-mål mot Korsnäs räckte inte. Med en man mindre kvittera-de falulaget och Sund därmed klara för div. IV-spel igen nästa år. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Jakob Melanders 2-1-mål mot Korsnäs räckte inte. Med en man mindre kvittera-de falulaget och Sund därmed klara för div. IV-spel igen nästa år. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Krysset som fällde Sund
(2014-09-20)
Förutsättningarna för Sund var enkla inför matchen mot tabelltrean Korsnäs IF på Lindvallen i Falun.
En seger var enda sättet för Sund att fortfarande ha chans att ta sig upp på en kvalplats och på så sätt undvika degradering.
Och det såg länge ut som att Sund skulle få med sig tre poäng hem från Falun.
För i den 60:e matchminuten kunde Jakob Melander springa sig fri och rulla in 2–1 till gästerna, som kort därefter blev en man mer då hemmalaget drog på sig ett rött kort.
– När de får rött kort kändes det som att vi skulle vinna matchen, säger Göran Sundqvist.
Men någon seger för Sund blev det alltså inte, för med åtta minuter kvar att spela kunde hemmalaget kvittera vilket medförde degradering.
– Ja, tyvärr, nu är det kört, konstaterar Sundqvist.
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Så här långt var det jämnt i matchen mellan Sund och Avesta. Lagkapterna Christian Gauffin Eriksson och André Westergren hälsar på varandra före avspark. Foto: Per Lindgren.

Sund fälldes i andra halvlek
(2014-09-13)
Sund förlorade mot Avesta med 0–4.
Nu är det långt till en kvalplats för att hänga kvar i division III.
– Det ser otroligt hopplöst ut, säger Göran Sundqvist
För att Sund ska nå en kvalplats krävs det att laget gör rent hus i de tre avslutande matcherna. Det samtidigt som Hofors inte tar någon mer poäng och dessutom förlorar med en handfull mål i varje match.
– Det är en jobbig uppgift. Men vi ska avsluta snyggt och det finns ett klubbmärke att bära upp, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Efter en jämn match i den första halvleken dröjde det inte länge innan gästerna kunde göra mål i den andra.
– Det tog en minut sedan bröt de ett uppspel och spelade snabbt in den i boxen, säger Sundqvist.
När Avesta sedan gjorde 2–0 med kvarten kvar att spela tog orken slut i Sund
– Det syntes på grabbarna att de tappade energi och det blev lite gamnacke efter det.
läs mer på st.nu
allt om omgång 19

Kubentränaren Niklas Edin var inte lika glad efter Hoforsmatchen som på bilden. Kubentränaren Niklas Edin var inte lika glad efter Hoforsmatchen som på bilden.

Tunt Kuben föll på hemmaplan
(2014-09-13)
Hofors blev för starka för Kuben i division III.
Gästerna vann nämligen med 3–1.
– Det är för dåligt just nu, säger tränaren Niklas Edin.
Det var gästerna från Hofors som inledde bäst då Joel Persson redan efter tre minuter kunde göra matchens första mål. Hemmalaget fick en snabb replik bara minuten senare.
– Först släpper vi in ett otroligt billigt mål och sedan får vi en kvittering till skänks, säger Niklas Edin.
I den andra halvleken skulle sedan avgörandet falla, och det var gästerna som drog det längsta strået.
– Vi tappade spelet mer och mer i andra. Släpper in ett skitmål och det blev lite gamnacke efter det och de kan göra 3–1 när vi försöker lyfta upp mer folk.
läs mer på st.nu
allt om omgång 19

Kan Kuben ge Sund en hjälpande hand?
(2014-09-13)
Sund förlorade den viktiga bortamatchen mot Strand i veckan och kan nu i bästa fall hoppas på att nå en kvalplats. I eftermiddag möter man ett för seriesegern jagande Avesta och att rå på dom blåvitrandiga tror jag inte Sund är mäktiga, trots hemmagräs på Maland. Man får sätta sin tillit till Kuben som har Hofors på sin lott. Det är nämligen gästrikelaget som innehar den där kvalplatsen, tre poäng och bättre målskillnad, före "sundarna".
14:00 Kubikenborgs IF – Hofors AIF (tips: 1–0)
15:00 Sund IF – Avesta AIK (tips: 1–3)
​läs mer

Det hjälpte inte att Sund hade matchens lirare i Sam Saidi. Strand tog trots detta hem hela potten. Det hjälpte inte att Sund hade matchens lirare i Sam Saidi. Strand tog trots detta hem hela potten.

Sund gick på grund mot Strand
(2014-09-09)
Det var mycket som stod på spel på Glysisvallen i Hudiksvall denna tisdagskväll. Strand kunde mer eller mindre säkra nytt division 3–kontrakt vid seger medan Sund fortfarande hade chansen att hänga kvar utan kvalspel vid vinst.
Det blev tyvärr hemmalaget förunnat att vinna med 3–1 i en intensiv match där Sund rent spel– och chansmässigt borde fått med sig något men saknade dom berömda marginalerna på sin sida. Ex-Kubaren– och Essviksmålvakten Cristofer Högbom gjorde några viktiga parader samt att Strands 2–0–mål var lika klar offside som en Explorer och blev en psykologisk baksmälla då 3–0–målet kom strax därpå.
Mikael Edströms straffmål på övertid blev därför inte mer än kosmetika.
– Stundtals helt okey spel, intentionerna fanns men vi var lite för slarviga i passningsspelet. Det där offsidemålet till 0–2 var tungt. Vi var inne i en bra trend precis innan, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Sam Saidi klart bäst i Sund och tillhörde en annan dimension än sina lagkamrater, som emellertid gjorde en bra match fram till Strands andra mål då gamnackarna tilltog. Plus även till målvakten Patrik Jonsson, som kom ut stort flera gånger, och mittbacken Makus Pettersson.
Det är fortfarande inte kört men nu är uppförsbacken ännu brantare för att inte Sund skall åka ur trean direkt ännu en gång. Fyra omgångar kvar och tre pinnar upp till räddningsplankan Hofors för att åtminstone ge sig chansen att kvala sig kvar.
– Jag ger inte upp, men just nu känns det tungt med tanke på det sätt vi förlorade, säger Sundqvist moloket.
läs mer

Strandar Sund?
(2014-09-09)
Ikväll gäller det för Sund om man skall med båten eller om man kommer att stranda i Hudiksvall i sina ambitioner att nå division 3-spel även nästa år.
Malandslaget har tre poäng upp till Hofors på kvalplats och sex till säker mark ovanför nedflyttningsstrecket. En plats som förövrigt just nu innehas av kvällens motståndare Strand.
läs mer

Kuben föll i seg match
(2014-09-06)
Kubikenborgs IF är helt borta från toppstriden i division III södra Norrland med fyra matcher kvar att spela. I matchen mot Korsnäs på bortaplan fick laget inkassera en ny förlust. Den här gången med 0–3 efter att hemmalaget gjort två mål i den första halvleken.
– De fick matchen dit de ville och hade 2-0 i halvtid. Det kunde lika gärna varit tvärtom, säger Tommy Lerstrand.
I den andra halvleken försökte Kuben flytta fram spelet, men det straffade sig med kvarten kvar då hemmalaget kunde kontra in matchens tredje mål.
– Det var ingen välspelad match från något håll. Det var tempofattigt med mycket långbollar från bägge lagen och de var starkare än oss så det är bara att gratulera dem, säger Lerstrand.ch utan målchanser..
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Tigerrandsmöte för Kuben
(2014-09-06)
Efter 1–4 hemma mot Avesta kan Kuben glömma att nå division 2 redan nästa år. En minimal möjlighet finns emellertid men då gäller inget annat än seger mot likaledes tigerdressade serietvåan Korsnäs.
Sund spelar inte förrän på tisdag och har du en ohyggligt viktig bortamatch mot Strand. Hudiklaget ligger ovanför nedflyttningsstrecket sex poäng före Sund. En fördel som halveras vid bortaseger. Kvalplatsen innehas av Hofors, två poäng före Sund.
Lokalfotbollen tippar: Korsnäs IF FK – Kubikenborgs IF 3–1
läs mer

Kuben förlorade mot Avesta med 1-4. Gästernas 1-2-mål av Alexander Jallow kommer nog att räknas som de vackraste i år på Kubens IP. "Jocke" Strömbladet är totalt chanslös trots den vackra posen. Foto: Olov Lindgren.

Kuben tappade mark i toppen
(2014-08-30)
Kuben och Avesta var de två lagen som närmast jagade Korsnäs på kvalplatsen inför lördagens omgång av division III.
Nu är det bara Avesta som har riktigt häng på Korsnäs.
– De har dragit ifrån i toppen nu och det ska mycket till om vi ska nå kval nu. Det är tre stabila lag i toppen, säger Tommy Lerstrand.
Trots att det spelmässigt var en jämn match där hemmalaget skapade lite fler hetare målchanser än vad gästerna gjorde var det Avesta som gjorde målen.
– Vi bjuder på två av målen när vi trycker på framåt i andra halvlek. De var inte bättre än oss, men vår oförmåga framåt straffade oss, säger Lerstrand.
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

Mikael Edströms mål gör att Sund fortfa-rande har chansen till division 3-spel även nästa år. Mikael Edströms mål gör att Sund fortfa-rande har chansen till division 3-spel även nästa år.

Sund tog chansen mot bottenlaget
(2014-08-30)
Sund IF tog en livsviktig seger i botten av division III.
Det när de slog Brynäs på hemmaplan med 1–0.
– Det var skönt, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Inför matchen låg Brynäs tre poäng före Sund i botten av tabellen.
Segern innebär nu att Sund lämnar platsen som nästjumbo för att ta ett steg närmare kvalplatsen då de har bättre målskillnad än Brynäs. Sund har nu två poäng upp till Hofors på kvalplatsen.
– Vi sa innan matchen att nu går tåget och vi frågade oss om vi skulle stå kvar på perrongen eller hoppa på tåget, säger Göran Sundqvist.
Och det var en stark individuell prestation som såg till att Sund kunde ta tre poäng.
– Det var ganska komiskt. Fem minuter innan hade Mikael Edström, vår defensiva mittfältare, kommit till oss och sagt att han ville byta för att han var trött. Sedan tar han en djupledslöpning på 45-50 meter innan han trycker in bollen, skrattar Sundqvist.
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

Ödesmatch för Sund och sista chansen att nå kval till division 2 för Kuben
(2014-08-30)
Kuben har fortfarande chansen att nå en kvalplats till div. II och möter idag en av huvudkonkurrenterna – Avesta.
Sund jagar också kvalplats, men för att slippa åka ur. "66 poängsmatch" idag mot Brynäs.
14:00 Kubikenborgs IF – Avesta AIK (tips: 2–1)
14:00 Sund IF – Brynäs IF FK (tips: 1–0)
läs mer

Sam Saidi, f d bl a IFK Sundsvall, gav Sund ledningen men det blev en tung för-lust ändå. Sam Saidi, f d bl a IFK Sundsvall, gav Sund ledningen men det blev en tung för-lust ändå.

Sund tappade dubbel ledning och förlorade igen mot jumbon
(2014-08-23)
Jumbon Hille har tagit tre segrar den här säsongen – två av dom mot Sund...
Malandslaget får nu svårt att sega sig över nedflyttningsstrecket. Man har nu fem poäng upp till kvalplatsen som nu innehas av Hofors.
Detta efter 2–3 borta mot Hille trots ledning med både 1–0 och 2–1, mål av Sam Saidi och Magnus Engström, i en våt match på Hille IP
– Vi brände sedan ett friläge vid 2–1–ledning, säger tränaren Göran Sundqvist.
Istället kunde gävlelaget först kvittera med kvarten kvar och när tre ordinarie minuter återstod satte Jacob Cedemar in nådastöten.
– Vi blev ängsliga när dom flyttade upp och klarade inte av att stå emot, säger en besviken Sundqvist.
läs mer

Cihan Sener såg till att Kubens uppflyttningsplaner strandade
(2014-08-21)
Kuben hade hoppats på att hänga med i höstkampen om en plats i nästa års div. II.
Stefan Lagergren och Fredrik Törnqvist vände 0–1-underläge till 2–1-ledning före paus och inför den andra halvleken såg det bra ut.
Dessvärre såg Strands Cihan Sener med sitt hattrick, sista målet inrullat på stopptid förbi en storspelande Joakim Strömblad, att Kubens chanser till uppflyttning strandade...
"Tigerränderna" har nu fem pinnar upp till ledarlaget Valbo och fyra till Korsnäs på kvalplats – och det med en match mer spelad än konkurrenterna. Backen ser alltför brant ut...
läs mer

Stefan Näslund kvit-terade sent till 2-2 för Sund - blev förlust ändå i "tusenpoängs-matchen". Stefan Näslund kvit-terade sent till 2-2 för Sund - blev förlust ändå i "tusenpoängs-matchen".

"Utvisnings–VM" straffade Sund
(2014-08-16)
De fick alla andra bottenresultat med sig och det började ju så bra för Sund mot Rengsjö. 1–0 stod sig hela första halvleken.
– Det här var en tusenpoängsmatch. Sådana måste vi vinna, säger Göran Sundqvist.
Rengsjö hann vända det, men Sund hann också komma tillbaka i slutet.
– När vi gjorde 2–2 kändes det som att vi skulle vinna även om vi var en man kort, efter att Micke Edström fått sitt andra gula. Det var hårt dömt tycker jag, men domaren tyckte att han drog killen i axeln och det ska ju vara gult.
Men i slutet spårade det sedan ur, då Simon Huss blivit frilägesutvisad efter en tackling som Sund tyckte var utanför straffområdet.
– Domarna hade varnings- och utvisnings-VM sista tio. Hela matchen havererade. Domaren tyckte det var innanför dessutom, men vi tyckte att spelaren rullade fyra-fem meter. I samma skede snackade André Västergren till sig sitt andra gula kort.
läs mer på st.nu
allt om omgång 15

Joakim Strömblad säkrade Kubens seger tack vare två kanonräddningar på slutet. Joakim Strömblad säkrade Kubens seger tack vare två kanonräddningar på slutet.

Klapp-klapp gav Kubenseger
(2014-08-16)
Kubikenborgs IF hänger på toppduon i trean. Under lördagen besegrades gästande Brynäs och Kubens åttonde trepoängare den här säsongen var ett faktum.
– Det kändes skönt. Vi började fantastiskt och de första 20 minuterna spelar vi en väldigt bra fotboll, säger tränaren Tommy Lerstrand.
Innan tio minuter var spelade hade hemmalaget gjort två mål.
– Två väldigt fina mål. Som man säger i hockey, det var klapp-klapp spel och fantastiskt härligt, säger Lerstrand.
Reduceringen till 2–1 kom innan paus – och Brynäs fick vittring.
– I andra blir vi passiva och försöker försvara ledningen. Omedvetet backar vi hem.
Hemmalagets målvakt Joakim Strömblad fick göra två kanonräddningar i slutskedet innan Fredrik Törnqvist kunde göra 3–1 på en kontring.
läs mer på st.nu
allt om omgång 15

Kuben vann mot Bry-näs men tappade mittbacken André Sjödal. Korsbandet i det andra knät gick av - ett år på dagen när efter att det andra gick. Fy fan! Kuben vann mot Bry-näs men tappade mittbacken André Sjödal. Korsbandet i det andra knät gick av - ett år på dagen när efter att det andra gick. Fy fan!

André Sjödals comeback blev kort – ny korsbandsskada.
"Det small till ordentligt"

(2014-08-16)
Det var med mycket smolk i glädjebägaren som Kuben kunde inkassera tre poäng i matchen mot Brynäs.
Mittbacken André Sjödal hade kämpat sig tillbaka från sin korsbandsskada och nyligen gjort comeback.
I den 72:a minuten "rök" det andra korsbandet och nu väntar åter en lång rehabilitering.
– Vi hade haft en hörna. Den nickades den ut till en Brynässpelare som sökte sin forward men en långboll. Då kom jag snett bakifrån och skulle precis bryta innan hann fick tag i den. Precis då gav han han mig en axel och då vred knät till sig och det small till ordentligt, säger André Sjödal, som vill poängtera att det inte var något oschysst i Brynäsarens tackling.
– Det var bara en jävla otur...
Den här smällen kom på en dag när ett år efter det förra korsbandsraset. Det är inte utan att man lider extra med den sympatiske 28-åringen.
– Men jag antar att man får "gilla läget" och göra det bästa av det. Man lär sig något av det och blir bara starkare tiden, säger Kubenliraren och försöker hitta något positivt i eländet.
Även storbror Henri i Essvik har fått sin säsong spolierad av samma orsak.

Marcus Pettersson var en av Sunds mål-görare när man vann i Borlänge mot Forssa med 2-0. Marcus Pettersson var en av Sunds mål-görare när man vann i Borlänge mot Forssa med 2-0.

Sund tog tredje trepoängaren
(2014-08-09)
Sund IF verkar ha hittat höstformen med andra trepoängaren på tre matcher.
Och då ska vi komma ihåg att laget endast tog en vinst under våren.
– Det fanns nog ingen som trodde att vi skulle åka hit och ta tre poäng, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
Men tre poäng blev det efter två snygga mål. Det första stod mittbacken Marcus Pettersson för när han pangade in ett inspel.
– Ett perfekt sätt att avsluta en 80-meterslöpning, tyckte Sundqvist.
Nylund dödade tillställningen när han drog in en frispark strax utanför straffområdet.
– Han lyckas knorra in den, beskriver Sundqvist.
läs mer på st.nu
allt om omgång 14

Fredrik Törnqvist gav Kuben ledningen. Fredrik Törnqvist gav Kuben ledningen.

Kuben kryssade mot jumbon
(2014-08-09)
Kubikenborgs IF har inte fått någon drömstart på säsongens andra halva.
7–1-förlust i förra omgången och nu kryss mot jumbon Hille IF.
– Vi såg jättehängiga ut efter första halvlek, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
Kubikenborg har inte sett ut som de brukar efter omstarten av serien.
– Framför allt släpper vi till alldeles för mycket målchanser just nu, det måste vi jobba med. Under våren såg det riktigt bra ut bakåt, säger tränare Tommy Lerstrand.
läs mer på st.nu
allt om omgång 14

Marcus Jonsson tröstmålade när Kuben fick pisk med 1-7 mot Forssa. Marcus Jonsson tröstmålade när Kuben fick pisk med 1-7 mot Forssa.

Kubens sjuka förlustmatch
(2014-08-02)
Kubikenborg hade inte någon av sina bättre dagar på Maservallen i Borlänge.
Hemmalaget Forssa BK hade maximal utdelning och vann med 7–1.
– Jag har nog aldrig varit med om något liknande i tävlingsmatchsammanhang, säger Kubens tränare Tommy Lerstrand.
Redan efter 30 sekunder stod det 1–0 till hemmalaget, som nu skuggar Kubikenborg i tabellen.
– De hade maximal utdelning, spel- och chansmässigt var det ändå rätt jämnt, säger Lerstrand.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 13

Nyförvärvet från GIF, Simon Huss, fick syna det röda kortet på övertid. Nyförvärvet från GIF, Simon Huss, fick syna det röda kortet på övertid.

Sund tappade i bottenstriden
(2014-08-02)
Sund IF hade chansen att knapra in på Hofors, som har kvalplatsen i division III.
Men de tog den inte och nu är laget än mer fast i botten.
– Det är verkligen ett lag som vi måste slå om vi vill ha chansen att hänga kvar, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
Sund är nu kvar som nästjumbo med endast nio inspelade poäng.
– Två lag som var rädda om poängen. Det blev mycket rullande i backlinjen hos båda lagen, säger Sundqvist och utvecklar vidare:
– Vi skulle kanske ha tagit chansen att rulla i gång snabbare spel, nu gick vi lite i deras fälla.
Det första målet kom i den 54:e minuten när Jesper Henriksson förvaltade ett friläge och rundade Patrik Jonsson i Sunds mål. Det andra kom på tilläggstid..
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 13

Joakim Sjödin fick hämtas med ambu-lans. Joakim Sjödin fick hämtas med ambu-lans.

Kuben vände och vann
– för "Jocke"

(2014-07-29)
Kuben låg under med 2–1 mot Rengsjö SK, men vände på steken och vann.
Fokus togs dock bort från matchen i slutskedet när Joakim Sjödin knockades av egen målvakt.
– Vi sa att vi vinner matchen och skänker alla tankar till "Jocke" efteråt, säger 3–2-skytten Niklas Nygren.
När matchen led mot sitt slut kolliderade hemmamålvakten Cristofer Högom med lagkamraten som fick lämna planen i ambulans med befarad hjärnskakning.
– Han hade ont i rygg och nacke och minnesförlust när vi började prata med honom, därför ville vi fixera. Men han återfick minnet så vi hoppas att det bara är en lätt hjärnskakning, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
När matchen återtogs kunde Zakaria Bel Mekki runda målvakten och fastställa slutresultatet 4–2.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 12

Niklas Edin tror på Kubenseger när serien startar om. Niklas Edin tror på Kubenseger när serien startar om.

Taggat Kuben vill hänga på i toppen
(2014-07-29)
Ikväll är det Kubens tur att sparka igång höstspelet när man avslutar omgång 12 i div. III Södra Norrland med hemmamatch mot Rengsjö.
Kuben ligger just nu på en femteplats i tabellen, fem poäng efter ledande Korsnäs.
Men vinst idag och det krymper till två.
– Regnsjö stal ju två poäng av oss när dom kvitterade i slutminuten i vårens möte. Hälsingarna är dock väldigt svårslagna och ger sig aldrig. Det gäller att vi får stopp på deras kantspel och inte ger dom några lägen för omställningar. 
Klarar vi det plus att vi själva kommer taggade för match och ger allt i 90 minuter så tror jag att vi vinner med 3-1. säger den assisterande tränaren Niklas Edin inför kvällens match.
Efter halva serien parkerade Kuben på plats nummer tre, två poäng från ledningen. Nöjd med våren?
– Vi är väl ganska nöjda med vårens spel. Lite synd att vi har haft problem med topplagen, förluster mot Avesta, Valbo och Falun. Vi har dock mött alla dessa på bortaplan och hoppas att vi ska kunna matcha upp dom lite bättre hemma på Kuben.
Höstens målsättning?
– Vi siktar främst på att få en bra start och fortsätta hänga med i toppen. Klarar vi det är nästa mål att spela och prestera så pass bra att vi slåss om uppflyttning när det drar ihop sig för slutomgångarna. Vi har ju mött samtliga lag och vi i truppen är alla överens om att det inte är något lag som skrämmer oss. Vi tycker att vi ska kunna slå samtliga lag i den här serien om vi spelar på topp och gör vårt jobb.
Några ändringar i spelartuppen inför hösten?
– Vi har tappat Khoger Friad till Sund. Pontus Sundqvist Lund kommer nog försvinna under hösten för studier i Stockholm. Däremot så är André Sjödal glädjande på gång igen efter sin knäskada, så han får räknas som ett litet nyförvärv.
Hur har ni laddat upp under sommaruppehållet?
– Vi har varit igång två veckor nu och hunnit med att träningsmatcha mot GIF:s U19, 0-1, samt mött Medskogs i DM, vinst 6-0. Kul att få några matcher innan det drar igång och ett bra tillfälle att testa lite olika spelare på nya positioner.
Då önskar jag bara lycka till i afton och hoppas att ni kan vara med och slåss i toppen av serien långt in på hösten.
– Tack för det!
Lokalfotbollen tippar: Kuben - Rengsjö 3-1. Ja, exakt samma tips som Niklas Edin. Niklas verkar kunna det här med fotboll :-)

Stefan Näslund använde huvudet med kvarten kvar. Stefan Näslund använde huvudet med kvarten kvar.

Sund tillbaka som vinnare
(2014-07-26)
Sunds IF lyckades bara vinna en match under herrtreans vårsäsong.
När seriespelet återtog under lördagen lyckades man dubbla den skörden.
– Det känns förbannat skönt, säger tränaren Göran Sundqvist.
Sund ligger efter söndagens seger mot Falu med 1–0 fortfarande kvar på nedflyttningsplats. Men i och med triumfen har man nu endast en poäng upp till den eftertraktade kvalplatsen.
– Det är ju ett jätteglapp upp till säker mark. Men kvalplatsen är absolut delmål ett. Sen försöker vi ta det match för match, och ramlar det in fler och fler trepoängare, då kan det gå fort.
Segermålet nickade Stefan Näslund in med kvarten kvar.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 12

Tuff uppgift väntar för "Sunkan" och hans Sundspelare. Tuff uppgift väntar för "Sunkan" och hans Sundspelare.

Sundtränaren Göran Sundqvist:
– Vi skall sälja oss dyrt!

(2014-07-26)
Sund inleder höstspelet i eftermiddag som nästjumbo och har hela elva poäng upp till säker mark.
Det man får sikta in sig i första hand på är att försöka roffa åt sig den negativa kvalplatsen, d v s landa som fyra från slutet.
– Vi skall i alla fall sälja oss dyrt. Vi har ju mött alla lag i den här serien och vi behöver inte vara rädda för något av dom, säger tränaren Göran Sundqvist.
I omstarten väntar nu topplaget Falun. Kommentar?
– Kanske det lag som kommer att ta hem serien i slutändan men när vi mötte dom borta spelade vi 0–0 med mersmak. Dom hade visserligen mer boll men det var vi som hade dom vassaste chanserna, säger "Sunkan".
Ni inledde våren bra med bra försvarsspel och satte även era chanser.
– Det stämmer. Vi måste hitta tillbaka till det spel vi hade i dom fyra-fem första matcherna.
Några förstärkningar inför hösten?
– Khoger Friad ville själv ta steget över från Kuben och blir ett fint tillskott med sin speed. Per Åstrand har flyttat hit för att plugga. Även han en vesselsnabb yttermittfältare, kommer från Strands IF i Hudik. Dessutom har vi lånat en 190 cm lång mittback från GIF Sundsvall. Simon Huss kommer att spela med oss till september då han flyttar ner till Uppsala för studier. Dessutom är Sam Saidi nu i full träning och kommer att bli en joker under hösten. 
Spelarförluster?
– Unge Anton Ågebrandt jobbar i Riga och blir nog borta en större delen av hösten, tyvärr. I övrigt är laget intakt.
Tips mot Falun?
– Jag brukar aldrig tippa men jag hoppas att vår prestation i eftermiddag kommer att räcka till poäng i alla fall.
Lokalfotbollen tippar: 1–1

Stefan Lagergren fick göra comeback i målet sedan Joakim Strömblad blivit utvi-sad. Stefan Lagergren fick göra comeback i målet sedan Joakim Strömblad blivit utvi-sad.

Falu sänkte Kuben tidigt:
"Det bästa laget vi mött"

(2014-06-28)
14 minuter. Sedan hade Falun avgjort mot Kubikenborg.
– Det här var det bästa laget vi mött i den här serien, säger Tommy Lerstrand, Kubentränare.
I den galna och hejdlöst jämna division II Södra Norrland åkte Kuben för att möta Falu FK.
Ett lag med Njogu Demba-Nyrén i spetsen. Demba-Nyrén som var landslagsaktuell för Sverige för ett gäng år sedan, men i stället gjorde tolv landskamper för Gambia.
Efter en knapp kvart hade han avgjort.
– Han gjorde saker så det såg väldigt enkelt ut, samtidigt som det var frustrerande som back att inte komma åt honom, säger Lerstrand.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 11

Sund med tio man utan chans mot Valbo
(2014-06-28)
Sund IF föll mot Valbo men hemmalaget började annars matchen bra, men när den första halvleken var över var det gästande Valbo som ledde med 3–0 samtidigt som Sund drabbats av ett rött kort.
– Vi hade två frilägen under de tio första minuterna, men sedan orkade vi inte efter det röda kortet, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Gästerna skulle komma att göra ytterligare två mål i den andra halvleken.
– Det var omöjligt att ta poäng efter utvisningen, men det är bara att gilla läget, säger Sundqvist.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 11

Värmlänningen Fredrik Thörnqvist. Värmlänningen Fredrik Thörnqvist.

Törnqvists hattrick sänkte Sund
(2014-06-18)
När herrtreans första Medelpadsderby skulle avgöras var matchvinnaren en utböling.
Kubens värmländske anfallare Fredrik Törnqvist stal showen med ett hattrick.
– Jag brukar kunna tända till vid derbyn. Det är inte det första hattricket jag gör i sådana sammanhang, säger tremålsskytten.
Över 400 åskådare hade letat sig till Kubikenborgs IP under onsdagskvällen för att bevittna herrtreans första derby mellan Kuben och Sund.
Bortalaget började bäst och tog ledningen efter tio minuter men sedan vände "tigerränderna" via tre mål av Fredrik Thörnqvist innan Niklas Nygren fastställde slutresultatet 4-1 med en straff på övertid.
För Kuben innebär segern att man nu kliver upp på en förstaplats i tabellen, åtminstone för en dag. Törnqvist har även en annan liga han gillar att vila ögonen på.
– Det är bra att det lossnade i dag. Det vore kul om man kunde hänga med däruppe i skytteligatoppen.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 10

Kubens enda mål-skytt mot Valbo - Hugo Fröberg. Kubens enda mål-skytt mot Valbo - Hugo Fröberg.

Efter förlusten:
"Måste träna hårdare"

(2014-06-14)
Kubikenborg förlorade mot mittenlaget Valbo och missade chansen att rycka i toppen.
Då var tränaren Tommy Lerstrand förbannad.
– Vi har blivit för bekväma. Vi måste träna hårdare helt enkelt, säger han.
Matchen mot Valbo vill Lerstrand helst glömma.
– Det är få gånger jag haft så mycket adrenalin i kroppen. Jag tycker inte vi tar jobbet i dag, säger han.
Hugo Fröberg gjorde 0–1 i första halvlek, men Valbo kvitterade och hade flest bud på seger.
– Det slutade med att de gjorde två mål i andra halvlek. Vi ställde in skorna och trodde att det skulle ordna sig. Vi tog inte närkamperna, inte jobbet, visade inte inställning och förlitade oss på att andra skulle göra jobbet.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 9

André Westergren skickar in Sunds 1-0-mål på straff. Serieledarna kom dock tillbaka och kvitterade senare i matchen. Foto: Mats Engström.
André Westergren André Westergren

Sund besvikna trots poäng
(2014-06-14)
Sund tog poäng mot topplaget Korsnäs – ändå var de missnöjda.
– Vi borde ha fått in den här, säger tränaren Göran Sundqvist.
På papperet är en poäng mot Korsnäs en fin skalp för Sund, som är i desperat poängbehov.
Men med tanke på förutsättningarna hade de velat ha mer.
– De fick en utvisning efter 20 minuter, vi fick straff och gjorde 1–0. Då kändes det som att "nu är det vår tur", säger Göran Sundqvist.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 9

Kuben och Sund kan hjälpa varandra och sig själva samtidigt
(2014-06-14)
Det är hårt i såväl topp som botten av div. III Södra Norrland och idag kan våra lag i serien hjälpa både sig själva OCH varandra.
Sund ligger nästjumbo och möter topplaget Korsnäs, som ligger på samma poäng som Kuben. Seger där och man klappar även Kubens rygg. Valbo ligger ovanför alla nedflyttningsstreck och där kan Kuben ge Sund en hjälpande hand att komma ikapp.
Tyvärr så tror jag inte Sund klarar av sin bit. Ett taktiskt Korsnäs vinner med matchens enda mål på Maland. 0-1 blir det även på Åbyvallen i Valbo. Kuben åker hem med tre poäng efter en tät match. 
läs mer

Marcus Jonsson matchhjälte för Kuben. Marcus Jonsson matchhjälte för Kuben.

Kuben upp i serieledning
(2014-06-07)
Med ett skitmål vinner Kuben en skitmatch och tar över serieledningen södra fotbollstrean.
– Det gäller att ha tur också, om man ska vinna en serie, säger tränaren Tommy Lerstrand.
Det blev seger med 1–0 på Stålringen i Hofors.
Ett mål som kom efter dryga halvtimmensspel.
– Ett skitmål egentligen. Marcus (Jonsson) och en försvarare i Hofors springer bredvid varandra sedan kolliderar deras back och målvakten och Markus kan rulla in bollen i tomt mål, berättar Lerstrand.
Sedan tillägger han:
– Det var med nöd och näppe vi vann i dag. Vi var inte bra samtidigt som Hofors krigade.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 8

Kubenseger mot tabelljumbon?
(2014-06-07)
I div. III Södra Norrland har Kuben halkat ner till plats nummer fem men serien är så jämn att vinner "tigerränderna" borta mot jumbon Hofors så lägger man beslag på serieledningen efter åtta omgångar.
läs mer

Två mål till ingen nytta av "Jacke". Två mål till ingen nytta av "Jacke".

Sund föll igen
(2014-06-06)
Udda blir aldrig jämnt för Sund.
Eller tre poäng för den delen.
Mot Avesta kom fjärde raka uddamålsförlusten.
Sundstränare Göran Sundqvist är luttrad, men ser ändå en ljusning efter 3–2 förlusten borta mot topplaget Avesta.
– Vi andra halvlek är den bästa vi gjort hittills offensivt, säger han.
Men närmare än en 3–2 reducering av tvåmålskytten Jacob Melander kom aldrig Sund.
– De åkte på en utvisning med sex eller sju minuter kvar och vi avslutade med fyra man i anfallet. Vi hade chanserna, men bollen ville inte in. Melander kunde kanske ha gjort ytterligare ett.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 8

Kuben kryssade mot Korsnäs
(2014-05-29)
Efter en pangstart i serien har det kommit grus i segermaskinen Kuben.
Borta mot Avesta kom första förlusten.
Hemma mot Korsnäs blev det kryss i den tidiga seriefinalen.
Slutresultatet skrevs till 1–1 och den står frågan är vilka som var mest nöjda med utgången?
Kuben hade det mesta av bollen och spelet. Korsnäs som blev bestulna på en straff och brände ett friläge i slutminuterna.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 7

Ny svidande uddamålsförlust för Sund
(2014-05-29)
0–1 hemma mot Strand betyder tredje raka uddamålsförlusten för Sund.
Med bara sex mål gjorda på sju matcher ligger laget kvar på nedflyttningsplats i herrarnas division III.
– Det svider extra mycket i dag, vi skulle ha tagit en trepoängare, säger Claes Nyman, lagledare i Sund.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 7

Oscar Berglund gör 2-0 för Avesta i serifinalen mot Kuben. Lagkaptenen Martin Fors kommer försent för att hindra målet. Foto: Per Lindgren.

Avesta AIK - starkare mot slutet
(2014-05-24)
Det kändes som det lutade mot oavgjort med slutade med förlust för Kubikenborgs IF. De sista tjugo minuterna av matchen blev nämligen Avestas.
Det var ett jämnt spel som dominerade under större delen av lördagens match i division III södra Norrland. Tyvärr höll det inte hela vägen för Kubikenborgs IF.
- Jag tycker att vi inleder med ett bra spel och vi skapar en del fina målchanser, säger Kubikenborgs tränare Niklas Edin.
När tjugo minuter av andra halvlek återstår sätter Avesta matchens första mål. Tio minuter senare leder de med två.
- Det kändes som det var en sådan där "första målet vinner-match", och det visade sig stämma, säger Edin.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 6

Amaros vackra mål räckte tyvärr inte till några poäng. Amaros vackra mål räckte tyvärr inte till några poäng.

"Vi spelar inte på rätt nivå"
(2014-05-24)
Sund IF gjorde långt ifrån sin bästa match mot Brynäs IF FK under lördagen.
- Vi kräver mer än såhär av varandra, säger tränaren Göran Sundqvist.
Matchen i division III södra Norrland slutar med förlust för Sund IF, men det är ingenting som förvånar lagets tränare.
- Vi kommer inte upp till den nivå som vi egentligen ska hålla, säger Sundqvist.
Som tröst sätter i alla fall Sund IF:s Amaro Bahtijar ett riktigt snyggt mål genom ett skott från trettio meter som går rätt upp i krysset.
- Det är riktigt bra gjort av Amaro, och sen är det ju alltid något att hänga i julgranen för mig, säger Göran Sundqvist och skrattar.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 6

Sund förlorade hemma
(2014-05-17)
Sund inkasserade sin andra förlust i division III när de föll mot Hille.
Gästerna vann nämligen med 1-0.
- Vi saknade tajmingen på sista tredjedelen, säger Göran Sundqvist.
Sund skulle föra spelet på hemmaplan mot Hille IF. Något de inte var vana vid och då slutade det med en uddamålsförlust för nykomlingen.
- Det var en skillnad jämfört med de tidigare matcherna vi har spelat. Då är det vi som har legat lågt och spelat med kontringar, säger tränaren Göran Sundqvist.
läs mer på dagbladet.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 5

Kuben svårslaget i herrtrean
(2014-05-15)
Om spelarna i Strands IF tvivlat på Kubens kapacitet i herrtrean fick de svar på tal direkt – efter en halvlek var saken klar.
- Så bra som vi startade matchen i dag har vi inte startat någon match i år.
Det säger Kubens tränare Tommy Lerstrand som kan vara nöjd med sina mannar så här långt i division III, södra Norrland. Efter fem spelade omgångar är Kuben fortfarande obesegrat i serien.
Under torsdagens möte lät hemmalaget inte gästerna komma in i matchen.
- Vi tog kommandot direkt från start. Vår första halvlek var lysande, vi dödade matchen redan där. Vi körde hög press och vann mycket andrabollar och fick spela väldigt mycket anfallsspel, säger Lerstrand.
läs mer på dagbladet.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 5

Sund tog sin första trea
(2014-05-10)
Till slut kom den första segern.
Det är det som ska bli Sunds signum 2014.
– Vi ska ligga lågt och inte bjuda på någonting, säger Göran Sundqvist, tränare.
Sund har inlett division III med ett av seriens tätaste försvarsspel. Ändå har de gått segerlösa – tills nu.
– Vi kände det på stämningen redan i omklädningsrummet att det var dags för första trean, säger Göran Sundqvist.
Och det blev en drömstart.
Efter en Rengsjö-hörna ställde de om och Henrik Nylund kunde slå in ledningsmålet nästan direkt.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 4

Ny nolla för Kubikenborg
(2014-05-10)
Kubens gräspremiär spelades på bortaplan, på Måsbergets IP, mot Brynäs.
Underlaget kunde inte vara mer missgynnande.
– Vi spelade inte vårt spel som vi var tänkt att spela, det blev mycket lyftningar och vi är inte kända som ett stort lag direkt, säger Tommy Lerstrand.
Brynäs hade 1-13 i målskillnad efter tre matcher. De har parkerat tidigt i tabellens botten och hade trots spelstilen svårt att komma igenom Kubens försvar.
– De lyckades inte alls. Vi plockade ned dem ganska lugnt.
läs mer på st.nu
allt-om-alla-matcher, omgång 4

Kuben och Sund på resande fot
(2014-05-09)
Våra två Medelpadslag i den södra norrlandstrean är på resande fot denna lördag.
Kuben spelar mot jumbon Brynäs i Gävle medan Sund möter Rengsjö på konstgräs i Bollnäs.
Jag tror på minst fyra poäng för de våra i bagaget hem.
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
14:00 Brynäs IF FK - Kubikenborgs IF 1-3
15:00 Rengsjö SK - Sund IF 1-1
läs mer

Amaro Bahtijar rammar ribban med en superb frispark. Nära 2-2 där...

Gud hör bön...
(2014-05-03)
Ställningen är 0-0 när en av Forssas avbytare i inledningen av den andra halvleken går undan för att be till sin Gud.
Knappa minuten efter att han är klar ger hans bästa kompis, Verdat Arshlanhan, Borlängelaget ledningen.
Kom sedan inte och säg att Gud inte hör bön...
Sund förlorade med 1-2 mot Forssa men nog var man värd en och annan pinne.
- Känns lite surt just nu. Efter vår andra halvlek så tycker jag vi borde fått med oss nånting, säger en besviken Jakob Melander i Sund, som själv hade ett gyllene läge när han blev frispelad.
- Bollen var hal och den gled över skon när jag skulle skjuta.
Dessutom hade Amaro Bahtijar en suverän frispark i ribban via målvaktens fingertoppar och sedan räddade samme målvakt ett närskott från samme man.
Till Lokalfotbollens referat
Till div. III Södra Norrland, omgång 3

Kubens högerback Niklas Haglund svarade inte bara för ett bra jobb bakåt han satte även två baljor framåt mot Hille, bl a en lyra i borte krysset från 40 meter. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.se.

Högerbacken Haglund tvåmålsskytt för Kuben
(2014-05-03)
Kuben gjorde inte sin bästa insats för året men vann ändå stabilt mot Hille med 3-0. Två mål av högerbacken Niklas Haglund och ett av Khoger Friad och i målet höll debuterande "Jocke" Strömblad nollan efter en par prakträddningar.
- Vi var inte alls på tårna första kvarten men därefter var det vår match, säger tränaren Tommy Lerstrand.
Till Lokalfotbollens referat
Till div. III Södra Norrland, omgång 3

Westhagen gäller för både Kuben och Sund även den här omgången
(2014-05-03)
Hemmamatcher för båda våra lag. Eller nåja, Westhagen, då varken Maland eller Kubens IP är redo för spel ännu.
Först ut är "Kubarna" som möter fjolårets seriesegrare Hille IF.
Gävlelaget tackade nej till div. 2-spel varvid alla spelare i A-truppen lämnade utom tre.
Sund går på senare och får möta ett mycket välspelande Forssa. Borlängelaget förlorade premiären mot Kuben, just på Westhagen, men imponerade ändå i spelet. Är precis som Sund nykomlingar i trean.
Lokalfotbollen tippar: Skulle förvåna mig mycket om Kuben tappade poäng i den här matchen men det räcker inte bara att ställa ut skorna för såååå dåliga är inte Hille, ett kryss och en uddamålsförlust så här långt. Tror Tommy Lerstrand och Niklas Edin varnat sitt manskap för det här med underskattning och vinner med 3–1.
Däremot så kommer Sund att inkassera årets första förlust, tyvärr. Det gäller för "Sunkans" gäng att vinna den fysiska kampen på mitten och täppa till på kanterna. Då kan det blir poäng. Kryss och hållen nolla borta mot Falun är starka papper men Forssa imponerade som sagt på mig och vinner med 2–1.
läs mer

Sent drama för Kuben
(2014-04-26)
Kuben tog ledningen sent mot Rengsjö.
Trots det blev det bara en poäng i division III för tigerränderna.
– Det känns som att vi förlorade två poäng, säger tränaren Niklas Edin.
När det återstod knappt tio minuter kvar att spela av matchen mellan Rengsjö och Kubikenborg skickade Fredrik Thörnqvist in 2–1 för Kuben efter flipperspel i Rengsjös straffområde.
Där och då såg det ut som att tre poäng var säkrade för Kuben, men hemmalagets mittfältare Robin Modd ville annat i den 88:e matchminuten.
– De får en frispark på offensiv planhalva som de lyfter in och den går över alla och in i mål. Det var snöpligt, säger Niklas Edin.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten
allt om alla matcher i den 2:a omgången

Sund tog en poäng borta
(2014-04-26)
Sund var inställda på att försvara sig borta mot Falu.
Det var precis vad laget fick göra och det räckte till en poäng.
– Vi är väldigt nöjda, säger tränaren Göran Sundqvist.
Det var två lag som inledde division III mellersta Norrland med att spela 2–2 som möttes på Kopparvallen.
Sund gjorde det hemma mot Hofors medan Falu FK gjorde det mot Valbo FF på bortaplan.
– Vi var inställda på att spela ett bra försvarsspel där vi inte skulle tulla på någonting. Vi skulle ligga rätt, vara aggressiva och visa inställning, säger Göran Sundqvist.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten
allt om alla matcher i den 2:a omgången

Tuff bortamatch för Sund
(2014-04-26)

I div. III Södra Norrland spelar båda våra lag på bortaplan i den andra omgången. Sund har topptippade Falun medan Kuben lirar på Solrosen i Bollnäs mot Rengsjö. Hur det gick i premiäromgången kan ni läsa här.
Lokalfotbollen tippar:
Falun - Sund 3-1. Falun fick "bara" kryss i sin premiär och lär komma laddade till hemmapremiären. Tar Sund poäng får det räknas som bonus.
Rengsjö - Kuben 1-2. Kuben vinner - om man spelar fotboll i 90 minuter och inte ger bort onödiga mål som efter 3-o-ledningen i premiären.

läs mer
Även "Sunkan" har varit ung... Även "Sunkan" har varit ung...

Sundqvists rutin ska lyfta Sund
(2014-04-25)
Sund IF må ha ett ungt lag. Men en läxa har spelarna redan lärt sig – de vet hur det känns att åka ur.
– Det kan bli en drivkraft för oss, för det vill de inte vara med om igen, säger tränare Göran Sundqvist.
Även om laget är ungt så står Sunds nye tränare Göran "Sunkan" Sundqvist för rutinen. Han har spelat i GIF Sundsvall med Gunnar Samuelsson, Åke Andersson, Håkan Holmström och Leif "Lill-Foppa" Forsberg, varit två mål från att ta Selånger upp i division II, räddat kvar Ytterhogdal i trean och har ett långt förflutet i Kuben som både spelare och tränare. Efter ett pars år frånvaro var han tillbaka inom fotbollen igen förra säsongen – som tränare i Medskogs.
Nu ska han se till att Sund IF etablerar sig i trean igen.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Kuben tar ledningen mot Forssa efter en dubbelnick. Stefan Lagergren nicklobbar in 1-0...

Kuben vann med andan i halsen trots 3-0-ledning
Kuben fick en bra start i årets div. III-spel.
Ledning 3-0 med kvarten kvar. Ändå var det med andan i halsen man lyckade bärga segern.
Efter två snabba mål låg paniken på lut men "Tigerränderna" vägrade släppa in ett kvitteringsmål.
- Vi sätter oss själva i situationen. Kanske var det falsk trygghet som gjorde att vi släppte in dem på slutet, säger tränaren Tommy Lerstrand.
läs mer
Till omgång 1

Vi får hoppas att det går bättre för Kuben och nye tränaren Niklas Edin är för Bracelona. Vi får hoppas att det går bättre för Kuben och nye tränaren Niklas Edin är för Bracelona.

Kuben valde att byta serie:
Spännande med nya lag

(2014-04-20)
Ny säsong – och ny serie.
Efter flera år i mellersta norrland får Kubikenborgs IF blicka söderut.
– Vi har aldrig spelat i den här trean så det ska bli spännande att möta nya lag, säger tränare Niklas Edin.
Den före detta Kubenspelaren Niklas Edin ska lotsa laget i division III södra Norrland tillsammans med Tommy Lerstrand och efter en stark försäsong ser Edin fram emot premiären.
– Det har sett bra ut och vi har gjort bra matcher mot både Ånge och Selånger, säger han.
läs mer på st.nu

"Lagga" har lagt handskarna på hyllan och lirar numera ute. "Lagga" har lagt handskarna på hyllan och lirar numera ute.

Han la vantarna på mittbacksplatsen
(2014-04-20)
För fem år sedan tyckte Joel Cedergren att Stefan Lagergren borde lämna målet för att bli utespelare.
Nu har han fått rätt. När kubaren återvänt till moderklubben – som mittback.
– Jag är som en oskolad 16-åring igen, säger han.
Han har alltid varit bra på fötterna och hoppade redan som 16-åring in som anfallare i Giffarnas A-lag.
Men Stefan Lagergren var i huvudsak målvakt. Efter en tipselitträning för GIF Sundsvall 2009 stod han kvar och sköt frisparkar som vanligt.
– Då sa Joel Cedergren att "om du inte får A-lagskontrakt 2010 skolar vi om dig". Det var skämtsamt, men han menade det ändå, säger "Lagga".
läs mer på st.nu

André Westergren bredsidar välplacerat in bollen från straffpunkten och ger Sund en tidig ledning i premiären mot Hofors. Matchen slöt 2-2 sedan gästerna kvitterat två gånger om. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kryss för Sund trots ledning två gånger i en bra premiärmatch
(2014-04-18)
Sund spelade oavgjort, 2-2, mot Hofors, i sin premiär i div. III Södra Norrland - precis som Lokalfotbollen förutspådde.
Trots ledning två gånger om i matchen lyckades inte Sund knyta ihop säcken men sett till matchen var kryss rättvist.
- Spelmässigt vår bästa match i år. Skönt att den kom i premiären, säger tränaren Göran Sundqvist.
läs mer
Till div. III Södra Norrland, omgång 1

"Sunkans" Sund först ut i trean. "Sunkans" Sund först ut i trean.

Sund först ut av div. III-lagen
(2014-04-17)

I morgon på självaste långfredan är det premiär för div. III Södra Norrland, med splittrad omgång. Två matcher spelas medan dom resterande fyra går av stapeln på annandagpåsk.
Sund är först ut av "de våra"och möter Hofors AIF på Westhagen då inte Maland är spelklar ännu.
- Vet inte så mycket om Hofors men lite info har jag fått och den kommer jag att delge killarna, säger tränaren Göran Sundqvist.


Det blev förlust i genrepet mot Kungsgården borta. vad har du för kommentarer kring den matchen?
- Vi hade inte hjärnan påkopplad i den matchen. Hade vi haft det hade vi vunnit med ett par mål då vi är ett bättre lag. Nu verkade det som om några i laget redan hade tankarna på kariokibaren. Vi ställde också över några halvskadade spelare för att inte riskera dom inför premiären.
I seriepremiären möter ni Hofors AIF. Hur ser du på den matchen?
- Den info jag har om Hofors kommer jag att delge killarna. Dom kom trea ifjol men har tappat några spelare och fått några nya.
Vad gör ni idag, dagen innan?
- Vi kommer att träna lite lätt ikväll, lite finputsning. Gå igenom fasta situationer med mera.
Är du nöjd med årets trupp?
- Vi känns lite tunna. Bredden har vi men inte spetsen. Vi skall vara ett hårt jobbande lag där drivet och inställningen alltid skall finnas. Namnen är inte viktiga utan alla som är uttagna skall kunna gå in och prestera.
Skadefronten?
- Christian Saastamoinen och Michael Ankarmark blir borta ett bra tag till. Jakob Melander gjorde illa foten på träningen men förhoppningsvis kan han vara med i morgon.
Några nya idéer rent spelmässigt?
- Vi har nästan ett överflöd av dugliga mittfältare så troligen kommer Stefan Näslund att få spela forward. Kanske blir det ett rakare spel i år och vi måste vara noga med att inte tappa boll i fel lägen på planen. I trean blir man rejält straffade i så fall.
Vem blir årets utropstecken i Sund?
- Tiden kommer att tala för Amaro Bahtijar. Han fyller 16 år i år och blir synnerligen spännande att följa. Vi har även fler unga spelare som säkert kommer att få en hel del speltid i år även om jag inte kan lova något.
Målsättningen i år?
- Vår målsättning är inget vi direkt har diskuterat, men med tanke på att klubben åkte ur direkt vid förra sejouren i trean så vill vi etablera oss i serien i första hand. Sen får vi se hur det rullar.
Lokalfotbollen önskar Sund lycka till i premiären och jag kommer att vara på plats på Westhagen med penna, block och kamera.
Kuben lirar på som sagt på måndag, mot Forssa och även dom hemma. Om Kuben och den matchen återkommer jag till.

Lokalfotbollen tippar: Sund - Hofors 2-2
läs mer

Hofors målspottare, Daniel Westlund, lägger skorna på hyllan. Ett rejält avbräck för HAIF. Hofors målspottare, Daniel Westlund, lägger skorna på hyllan. Ett rejält avbräck för HAIF.

Klubbfakta div. III Södra Norrland
(2014-04-17)
Håller på att lägga in allehanda fakta om dom tolv lagen i div. III Södra Norrland där både Kuben, överflyttade från div. III Mellersta Norrland, och Sund, uppflyttade från Medelpadsfyran, är nya i serien i år.
Lokalfotbollen kommer att ge er allt som ni behöver veta om lagen - och lite till.
Vad sägs om t ex när föreningarna är grundade, hemmaplan, publikrekord, främsta meriter, presentation av spelare och ledare, nyförvärv, spelarförluster, klubbens måsättning, vilka lag dom tippar i botten respektive botten, adress till hemsida osv.
Rekommenderar att ni går in lite då och då då sidan uppdateras med jämna mellanrum.
läs mer

Nordic Bet: Sorry Sund, ni kommer sist!
(2014-04-17)
Vilka tar hem div. III Södra Norrland?
NordicBet tippar att Falun och Valbo gör upp om seriesegern, Kuben hamnar på övre halvan medan Sund slutar jumbo. 100 gånger "degen" ger Classe Nymans gäng.
Men nio gånger pengarna på "Tigerränderna" låter väl inte helt fel? Kuben har gjort bra ifrån sig under försäsongen och en satsad slant där kan bli väl investerade pengar.
Så här har NordicBet satt oddsen för serieseger:
Falu FK 2.75  
Valbo FF 3.25  
Brynäs IF FK 4.50  
Korsnäs IF FK 6.50  
Kubikenborgs IF 9.00  
Forssa BK 13.00  
Hofors AIF 20.00  
Strands IF 40.00  
Rengsjö SK 60.00  
Avesta AIK 80.00  
Hille IF 80.00  
Sund IF 100.00

"Sunkan" var inte nöjd med Sunds gen-rep. "Sunkan" var inte nöjd med Sunds gen-rep.

Dåligt genrep ger bra premiär...
(2014-04-15)
Sund förlorade genrepet nere i Sandviken mot div. IV-laget Kungsgården med 2-1 i lördags. Tränaren Göran Sundqvist var inte nöjd:
- Vi hade inte många rätt i matchen mot Kungsgården. Deras första mål kom till efter en omställning, inlägg och fin nick av deras forward. Deras andra var ett självmål. Vårt mål gjordes av Amaro (Bahtijar) som fint satte en volleylobb i slutet av matchen.
Vad berodde det på?
- Normalt sett, med alla hjärnor påkopplade för match, så vinner vi denna match med ett par tre bollar, men när över halva laget såg ut att ha tankarna på annat håll så förlorar vi istället. Detta är en krass verklighet där oavsett vad vi säger innan och lovar varandra så är vi inte ens i närheten att göra det och når inte alls upp till den kapacitet vi besitter.
Nåt positivt?
- Glädjeämnena denna eftermiddag var de som startade matchen på sidan; Ali Kanso Mahmoud, Markus Ytterström, Victor Bergman Rönnqvist, Anton Ågebrant och Amaro Bahtijar. De hade rätt inställning och visade att de ville något. Kul att se och med lite flyt kunde vi ha kvitterat och fttå med oss ett kryss...
Vad händer nu innan premiären nästa helg?
- Nu går vi in i en viktig vecka där vi måste sätta försvarsspelet en gång för alla och där även anfallsspelet får sig en körare under träningarna.
Lycka till i premiären mot Hofors!
- Tack!

Daniel Johansson var inte speciellt schyst mot sina gamla lagkamrater. Danne gjorde nämnligen hattrick när Kuben körde över Essvik med 8-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Storseger för Kuben i genrepet
(2014-04-14)
Kuben genepade inför div. III-premiären i påskhelgen med att besegra Essvik med hela 8-0 på Norrporten Arena på söndagen.
Nyförvärvet från just EAIF, Daniel Johansson, sköt ett hattrick. Övriga målskyttar var Salomon Lugero, Marcus Jonsson, Niklas Nygren, Pontus Lund och Oscar Parment.
- Man kan väl säga att resultatet i stort sett speglar matchen. Anton Vänglund i målet hade inte mycket att göra, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.

Sam lämnar Uppsala och flyttar hem? Sam lämnar Uppsala och flyttar hem?

Sam Saidi till Sund?
(2014-04-10)
Sunds nye tränare, Göran Sundqvist, har haft en tunn trupp att laborera med inför comebacken i trean. Men det börjar dock se allt bättre ut och kanske är förre IFK:aren Sam Saidi på gång från Gamla Upsala SK. Dessutom har man fått två unga spelare från GIF U, Benjamin Elmqvist och Victor Rännqvist samt Ayhan Yagci från Kuben.
Helgens träningsmatch mot Frånö SK, spelar i div. III Mellersta Norrland, var ett steg i rätt riktning. Efter en mållös första halvlek fick Sund utdelning i andra med tre mål. Målskyttar var Stefan Näslund, Dennis Bergström och Jakob Melander.
- 3-0 var i underkant och Sund ser äntligen ut som ett div. III-lag efter en turbulent försäsong, säger fjolårstränaren Henrik Öhman.
Värt att nämna att inlånade målvakten från Holm, Stefan Bjertung, höll nollan och visade upp säkra nypor när Patrik Jonsson var sjuk och Stefan Magnusson firade sin 40-årsdag under lördagen och var "indisponibel". Grattis Magnusson! Nu har du bara 15 år kvar av din målvaktskarriär...
Så här är läget i Sundtruppen:
Nyförvärv: Göran Sundqvist, tränare (Medskogsbrons BK), Benjamin Elmqvist och Victor Rönnqvist (GIF Sundsvall U), Sam Saidi (Gamla Upsala SK), Ayhan Yagci (Kubikenborgs IF), Marcus Ytterström (Medskogsbrons BK), Jan-Olov Sölvestål (Holms SK) och Ali Kanso Mahmoud (egen produkt).
Spelarförluster: Henrik Öhman, tränare (slutar), Kalle Locklund, tränare (slutar), Martin Brännström (IFK Sundsvall), Niclas Jonsson (Sidsjö-Böle IF), Niklas Ryman (sabbatsår), Daniel Yngvesson och Fredrik Larsson (slutar).

Joakim Sjödin till Kuben. Foto: Björn Sjödin. Joakim Sjödin till Kuben. Foto: Björn Sjödin.

Ångeduo klara för Kuben
(2014-03-10)
Ångespelarna Joakim Sjödin och Marcus Jonsson är nu klara för Kuben.
Rutinerade mittfältaren Sjödin debuterade i sin nya klubb i Berners Cup förra helgen med att näta direkt på avspark mot Granlo.
Marcus Jonsson är anfallsspelare och lever till mycket på sin fysik, ettrighet och vet även vart målet är beläget.
En redan stark Kubentrupp är därmed ännu starkarare och går in i veckans Värmecup som favoriter.
läs mer om Värmecupen

"Jocke" byter från Stöde till Kuben. "Jocke" byter från Stöde till Kuben.

Strömblad till Kuben
(2014-02-19)
Häromdagen förstärkte Kuben offensiven.
Nu har man även gjort klart med en ny målvakt i Joakim Strömblad från Stöde IF.
- Ja, "Jocke" har bestämt sig för att spela med oss. Så där är vår målvaktsfråga löst, säger André Sjödal hos "tigerränderna", som själv är i full sysselsättning med sin rehabilitering.
- Hoppas att man snart är tillbaka, förhoppningsvis före uppehållet, säger mittbacken optimistiskt.
Blir spännande att se vem som vinner kampen om målvaktströja nummer 1 i Kuben. Unge Anton Vänglund eller den betydligt mer rutinerade Strömblad.

Daniel Johansson blir näste Essvikare till Kuben. Daniel Johansson blir näste Essvikare till Kuben.

Kuben förstärker offsensiven
(2014-02-18)
I går kväll vann Kuben finalen i MittMediaCupen.
Då avslöjades att man även gjort klart med två offensiva nyförvärv.
Dom senaste åren är det många spelare som tagit steget över till Kuben från Essvik. Nu tar även anfallaren Daniel Johansson klivet över för att prova på div. III-spel.
- Danne ville spela klart MittMediaCupen med Essvik innan han anslöt till oss och han kommer att bli ett bra komplement till Fredrik Thörnqvist i anfallet,, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
17-årige Said Gavador har även han skrivit på för "tigerränderna".
- Said kommer från Selånger och är en liten snabb spelare med stor potential. Han kan både användas i anfallet som på kanten, säger Lerstrand.
Kuben fortsätter att leta målvakt då knappast Jonathan Berntsson kommer att bli kvar i staden, sportjournalist som han är.
- Vi har en målvakt till på gång men vi vill inte gå ut med något namn ännu. Vi har Anton Vänglund, som var mycket bra i MittMediaCupen, men vi behöver ha minst två stycken i truppen, säger Lerstrand.

Sund till semifinal i Kuben Cup
(2014-02-17)
Ikväll spelar Sund final i MittMediaCupen mot Kuben.
Igår deltog man som "uppvärmning" i Kuben Cup i Långsele.
Där tog man sig ända till semifinal men väl där blev slutsegrarna Härnösands FF för svåra med matchens enda mål.
- Vi vann kvartsfinalen med 8-1 mot Stugun. Många olika målskyttar, men "Jacke" Melander gjorde tre och kul att se vårt aggressiva och effektiva spel.
Matchen mot Härnösand blev en tät, spännande och tuff batalj med många gula kort, flera heta chanser åt båda håll, men tyvärr torsk med 0-1. Därmed blev det dusch och hemgång, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
- Tycker ändå att vi växte ju längre turneringen fick och det blir inte svårt att ladda om till kvällens MittMediaCupfinal.
Frågan är om inte dom sex matcherna sitter kvar i benen?
Sunds matcher i Kuben Cup (sjumanna och speltiden 1 x 20 minuter):
• Forsmo IF 4-0 (Mål: Ayhan Yagci, Amaro Batijar, Dennis Bergström och Anton Ågebrant).
• Stuguns BK 2-2 (Mål: Felix Schmidt och Marcus Ytterström).
• Sollefteå GIF 1-1 (Mål: Richard Anttila).
• Undroms IF 2-1 (Mål: Amaro Batijar och Mikael Ankarmark)
• Stuguns BK 8-1 i kvartsfinal (Mål: Jacob Melander 3, Dennis Bergström 2,  Henrik Nylund, Magnus Engström och Ayhan Yagci,
• Härnösands FF 0-1 i semifinal.
läs mer om Kuben cup på cuponline

Kuben och Sund i div. III Södra Norrland 2014
(2014-01-01)
I år deltog tre Medelpadslag i div. III Södra Norrland, nämligen IFK Timrå, IFK Sundsvall och Stöde IF.
Inget av dessa lag spelar i serien kommande säsong. IFK Sundsvall och Stöde åkte ur medan IFK Timrå har flyttats över till den mellersta Norrlandstrean.
Dessa "ersätts" av två andra Medelpadslag, Kuben (från div. III Mellersta Norrland) och Sund (vinnare av Medelpadsfyran).
Så här ser förslaget ut från Svenska Fotbollförbundet gällande seriesammansättningen i div. III Södra Norrland 2014 (2013 års placering inom parentes):
• Avesta AIK (8:a)
• Brynäs IF FK (1:a div. IV Gästrikland)
• Falu FK (5:a)
• Forssa BK (2:a i div. IV Dalarna men uppflyttade via kval)
• Hille IF (1:a, men valde att tacka nej till uppflyttning till div. II)
• Hofors AIF (3:a)
• Korsnäs IF FK (6:a)
• Kubikenborgs IF (4:a div. III Mellersta Norrland)
• Rengsjö SK (7:a)
• Strands IF (4)
• Sund IF (1:a div. IV Medelpad)
• Valbo FF (9:a)

Conny Sjödin tränar sin sons lag 2014. Conny Sjödin tränar sin sons lag 2014.

Conny Sjödin tar över lag i fyran
(2013-12-06)
Den före detta Kubentränaren Conny Sjödin har gjort klart med en ny klubb.
Selånger FK 2010, Matfors IF 2011, Sund IF 2012 och Kubikenborgs IF 2013.
Det är Conny Sjödins senaste tränaruppdrag i fotbollsmedelpad.
– Jag samlar på overaller, säger Sjödin skämtsamt.
Och nu står det alltså klart att Sjödin får en ny klubbadress 2014.
Då kommer han att träna Kovland i division IV, meddelar Kovlands IF på sin hemsida.
– Det verkar vara en bra grupp och jag har fått bra vibbar av föreningen, säger Conny Sjödin.
Han tänkte ta en paus från fotbollen efter sejouren i Kuben och division III.
– Men jag och Micke (före detta KIF-tränaren Lundgren) har pratat en hel del och så har jag en stuga där i krokarna. Därför blev det så här.
Nu ser han fram emot att försöka få Kovland att ta ett steg närmare toppen i fyran.
– Det känns som att vi kan slå lite ur underläge, säger Sjödin, som därmed kommer att träna laget där hans egen son, Robbin Sjödin, spelar. Spännande.
/ saxat från Eric Westlund, ST-sporten

Gulsvart-randigt även nästa säsong för Thörnqvist. Gulsvart-randigt även nästa säsong för Thörnqvist.

Fredrik Thörnqvist stannar i Kuben
(2013-12-05)
Fredrik Thörnqvist har varit rykternas man en tid. Han har bland annat uppvaktats av div. 2 klubben Selånger. Nu kan det emellertid konstateras att värmlänningen kommer att spela med Kuben även under 2014.
- Jag känner mig riktigt sugen och tror det kan bli en jäkligt spännande säsong, säger Thörnqvist själv.
Självklart en mycket glädjande nyhet för alla Kubenvänner. Speciellt efter förlusterna av målkungen Robin Bergman till Härnösand och Mattias Svelander till Selånger.

Ex-Giffaren Göran Sundqvist tar över Sund i trean. Ex-Giffaren Göran Sundqvist tar över Sund i trean.

Tränarklart i Sund
(2013-11-07)
Det blir Göran Sundqvist som kommer att träna Sund i trean. Detta efter att duon Henrik Öhman och Kalle Locklund tackat för sig efter seriesegern i fyran.
– "Sunkan" var vårt förstaval. Vi visste ju att det bara skulle bli ett år för Henrik och Kalle som klev in och hjälpte oss den här säsongen. Jättekul att det löste sig på pass fort. Det blir också lättare man ska ha in nyförvärv, om det är klart med tränare. Dessutom är det ju ett namn också, säger Claes Nyman, mångårig lagledare i Sund till Kenneth Fahlberg på ST-sporten.
– Göran kan fotboll, han har spelat själv på hög nivå och har mycket i bagaget. Han har ju varit i Giffarnas Tipselit och i Kuben. Jag tror det var bra för distriktet att han återupptog tränarkarriären igen i år då han var i Medskogs.
Som spelare är han också välmeriterad med förflutet i både GIF Sundsvall och Kuben.