Nyheter
Div 5 Medelpad

Erik Källström Erik Källström

Hårdsatsande Ljunga fyller på
(2014-12-19)
Ljunga fortsätter att förstärka inför 100 års-jubileumet.
Senast in är den gamle, 41-årige, goalgettern Jerry Backlund (Fränsta IK) och ungtuppen Erik Källström (Torpshammars IF). 19-årige Erik är den fjärde i raden som hämtats från grannen österut men som även känt sig för hos Ånge IF en kortare sejour.
– När det gäller Jerry så är det viktigt med rutin i laget och en som vet hur man gör mål om man får chansen. I Erik får vi in en kille som ligger inne med ett ruggigt skott, säger lagledaren Alexander "Alex" Johansson.

Skyttekung Fitim till IFK Sundsvall. Skyttekung Fitim till IFK Sundsvall.

Ljustorp tappar sin skyttekung
(2014-12-18)
Föga oväntat tappar Ljustorp Medelpadsfemmans skyttekung Fitim Ugzmailji.
Det var bara frågan om till vilken klubb – och det blev IFK Sundsvall som vann "huggsexan" om 28-målsskytten.
– Här får vi in en teknisk och energisk slitare som utifrån sin kapacitet skall spela på högre nivå än division 5. Han har dessutom två bra fötter som blir nyttiga för oss offensivt, säger IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile.

Jonas Orgmets Jonas Orgmets

Orgmets till Essvik
(2014-12-17)
Jonas Orgmets lämnar Indals IF efter bara en säsong och kommer nästa år att spela för Essviks AIF.
Den kloke och spelskicklige och snart 38-årige ytterbacken/yttermittfältaren har tidigare även spelat för Njurunda IK, Stockvik/Granlo och Granlo BK och kommer säkert att bli en bra förstärkning om han bara håller i och tränar.

Stefan Bjertung går till Sund IF, Stefan Bjertung går till Sund IF,

Holm tappar målvakter
(2014-12-12)
Holms SK har ännu inte gjort klar med någon tränare och i dagsläget vad Lokalfotbollen erfar ser man ut att försöka lösa den biten internt.
Det har varit ganska tyst i klubben sedan bröderna Åslin slutade som tränare respektive lagledare.
Klart är i alla fall att man tappar två av sina målvakter.
Stefan Bjertung går till Sund medan Robin Jonsson tänkte vakta kassen i Svartvik. Eventuellt kanske man kan utnyttja den förstnämndes kvaliteter även nästa år då man jobbar på att hitta ett samarbete med just Sund IF.
Någon ko på isen är det dock inte för Holms SK. Kvar i klubben finns emellertid hockeyliraren Eric Möllhagen som vaktade buren med gott resultat flera gånger under den gångna säsongen.

Nermin Zulovic lämnar Granlo för att föra tillbaka Söråker till division 4. Nermin Zulovic lämnar Granlo för att föra tillbaka Söråker till division 4.

"Zulan" tar hand om Söråker
(2014-12-08)
2013 förde Nermin Zulovic upp Granlo i division 4.
Nästa år skall "Zulan" försöka göra om bedriften med Söråkers FF.
– En härlig utmaning! Målsättningen för mig och föreningen är att vi skall tillbaka till division 4 så fort som möjligt, säger Nermin Zulovic.
Efter ett ha funderat på några tränaranbud har nu Nermin Zulovic bestämt sig.
– Det blir Söråkers FF. Klubben har en bra organisation och det känns som om det finns en bra kemi mellan mig och deras ordförande Björn Henriksson, säger "Zulan", som skrivit på ett ettårskontrakt.
"Zulan" har ett förflutet i Söråkers FF som spelare, där han t ex en säsong vann skytteligan, innan han gick till Stockvik/Granlo.
Till sin hjälp kommer han att få Samuel Fisk som spelande assisterande. Ett bra val.
– Vi kommer att träna två gånger i veckan inne i NCC-hallen fram till dess att vi kan komma ut på konstgräset, säger "Zulan".
– Tyckte inte att Söråker var så dåliga som tabellplaceringen visade ifjol. Det första jag kommer att göra är i alla fall att förbättra försvarsspelet som var lite väl svajigt ifjol, säger "Zulan".
Ett nyförvärv är redan klart och det är just mittbacken Edin Muratovic, som "Zulan" hade som spelare i Granlo.
– Fast Edin hade bestämt sig att spela med Söråker innan det blev klart att jag skulle träna dom. Han får också mycket närmare till träningarna nu, säger "Zulan".
Kan bli en tuff toppstrid i femman nästa år med hårt satsande Ljunga och både Essvik och Söråker som vill återvända omgående till division 4.

Söråker tror mycket på sin nya tränare
(2014-12-08)
Söråkers FF är nöjda med att äntligen fått klart med ny tränare.
– Skönt att ro det hela i land. Vi har ju tappat hela styrkan med tränare, lagledare och materialförvaltare så det här blir lite av en nystart för oss, säger ordföranden Björn Henriksson.
Det blir alltså Nermin Zulovic (läs ovan) som tar över som tränare efter degraderingen till femman.
– Han verkar ha ett driv och är verkligen seriös. Han har också ett förflutet som spelare i klubben sedan tidigare, säger Henriksson.
På spelarsidan verkar det så här långt vara stiltje, ett nyförvärv så här långt men inte heller några spelarförluster.
– Vi ser ut att få behålla fjolårets trupp och jag tycker att den håller division 4-klass men vi lyckades inte nå upp till rätt potential säsongen som gick av olika anledningar. Vi har också några utifrån som provtränar med oss just nu, säger Henriksson.
Målsättning 2015?
– Vi siktar på att komma tillbaka till fyran så snabbt som möjligt och jag tror vi kommer att sätta en extra krydda på femman nästa år, avslutar Henriksson.
Vad Lokalfotbollen erfar blir det Marie Edström som kommer att ta över laglederiet. Oklar dock ännu när det gäller biten som materialförvaltare.

Filip Filipovic byter västraklubb. Filip Filipovic byter västraklubb.

Filipovic till Torpshammar?
(2014-12-03)
Det är silly season nu och det ryktas i västra om att Ånges mittback Filip Filipovic kommer att spela för Torpshammar nästa år. 24-årige Filipovic har haft svårt att ta en plats i division 2-laget och återvänder nu till TIF där han spelade en säsong i femman 2012 och då bl a satte två baljor.
Återkommer inom kort med mer info om den eventuella övergången.

Division 5-spel i moder-klubben nästa år för "Robban" Johansson? Division 5-spel i moder-klubben nästa år för "Robban" Johansson?

Rutinerad Luckstakvartett till Essvik?
(2014-11-28)
Essviks Allmänna Idrottsförening satsar på att göra vistelsen i division 5 kortast möjlig.
Vad Lokalfotbollen erfar är man på väg att knyta upp en rutinerad kvartett från Lucksta.
Robert Johansson, Jens Andersson, Marcus Sjöström och Richard Gillgren har alla ett förflutet i Njurundaklubben.
– Ingenting är klart. Men visst vore det bekvämt att spela med Essvik då jag bor i Njurunda och har även mitt jobb här. Dessutom bor Jens granne med Essviksvallen, säger "Robban", och fortsätter:
– Men jag har som sagt inte bestämt mig ännu. Har fått förfrågningar från flera klubbar, både som tränare och spelare, men jag kommer inte att träna något lag nästa år utan jag kommer bara att spela och då blir det endera i Lucksta eller Essvik, så mycket kan jag säga, säger den gamle, 38 år, skyttekungen.
Lyckas Essvik landa den här kvartetten skall det mycket till för att det inte åter kommer att spelas division 4-fotboll på Essviksvallen 2016.

Tomas Decker återvänder till fadershuset efter fem år på vänsterkanten i Stöde IF.

Decker vänder hemåt
(2014-11-25)
Efter fem säsonger i Stöde IF:s röda dress återvänder nu vänsterytter-mittfältaren Tomas Decker till sin moderförening Torpshammars IF.
– Det alltid känns extra speciellt att få "hem" spelare som varit ute på äventyr. Under dessa fem år har Tomas uvecklats något enormt i Stöde. Han kommer givetvis bli en riktigt bra offensiv kraft i vårt lag kommande säsong, säger Cliff Nordin i TIF.
Decker är Torpshammars första nyförvärv så här långt. Tidigare har man tappat Olle Eriksson, Tommy Göransson och Rasmus Söderman till Ljunga.

Jesper Hellström lämnar Granlo för Essvik Jesper Hellström lämnar Granlo för Essvik

Revanschsuget Essvik har startat upp säsongen – Hellström första nyförvärvet
(2014-11-24)
I går kväll sparkade Essviks AIF igång säsongen.
Efter en misslyckad säsong där man åkte ur fyran med råge och var även på vippen att dra sig ur serien under hösten p g a spelarbrist tar man nu ny sats i femman.
Ny tränare är, som Lokalfotbollen skrivit om tidigare, Fredrik Martinsson, och till sin hjälp kommer han att få Tommy Hedin som assisterande.
Lagledarsysslan kommer bröderna Peter och Thomas Sawert att ta hand om.
– Vi var 20 man på premiärträningen och då var det ändå några som saknades, säger Martinsson.
Essvik har redan gjort klart med ett nyförvärv.
– Det stämmer. Granlos mittfältare Jesper Hellström har valt att spela med oss. Han kommer att flytta hit ut till sin flickvän så det kommer att bli ett riktigt bra nyförvärv för oss. Han såg bra ut redan under den första träningen, säger Martinsson.
När det gäller spelarförluster hänger en hel del i luften ännu.
– Peter Mackin går tillbaka till Kuben. Eventuellt slutar Robert Dückhow eller går till någon annan klubb. Sedan är det oklart med ett par spelare och nån av innebandyspelarna som inte bestämt sig ännu, säger Martinsson.
Ifjol hade Essvik även ett lag i sexan. Hur blir det kommande säsong?
– Vi hoppas kunna köra ett lag nästa år också då sexan är en bra skola för "junisarna", säger Martinsson.

Håkan Moberg tränar Fränsta IK i division 4-comebacken. Håkan Moberg tränar Fränsta IK i division 4-comebacken.

Tränarklart i Fränsta IK
(2014-11-17)
Fränsta IK avancerade till division 4 – och sparkade tränaren Marco Padellaro.
Nu är det klart med ersättaren.
Det blir Torpshammarspelaren Håkan Moberg som tar över tränarpiskan på Myggvallen inför division 4-comebacken.
– Håkan har haft en stor utveckling som ledare i olika sammanhang de senaste åren och vi hoppas kunna bli en del av den. Som assisterande tränare får han Kent "Kekke" Larsson, säger Tomas "Håkki" Eriksson i Fränsta IK.
Det här blir Mobergs första tränaruppdrag.
– Det stämmer. Men nångång skall ju vara den första, säger Håkan Moberg.
Varför tog du dig an uppgiften?
– För att jag vet vilken kapacitet klubben har att erbjuda laget en chans att bli ett etablerat division 4-lag. Det finns en tydlig linje om hur det ska gå till och med mig är det första steget mot en föryngring taget, säger Moberg.
Har du satt upp någon målsättning?
– Lite för tidigt ännu. Men att vi ska ha en chans till tre poäng mot alla lag vi möter får väl ses som ett rimligt mål. Kravet är i alla fall att vi skall hålla oss kvar.
Kommer du även att skriva över dig som spelare?
– Jag har frågat Torpshammars IF om det är okey att stå kvar som spelare hos dom tillsvidare men inte fått svar ännu. Mitt mål, och jag tror att det är fullt möjligt, är att jag ska vara långt ifrån en förstauppställning. Jag vill inte spela matcher i fyran och det skall inte heller komma att behövas, avslutar Moberg.
Några nyförvärv eller spelarförluster är i dagsläget inte klara men visst behöver Fränsta IK förstärka sitt lag rejält som jag ser det annars är risken stor att man blir strykpojkar i fyran. Om nu inte Håkan Moberg kan göra underverk i sin tränardebut...

Rasmus Söderman, nästa återkomst till Ljunga. Rasmus Söderman, nästa återkomst till Ljunga.

Ytterligare ett Ljungaförvärv
(2014-10-28)
Inte en dag utan att Ljunga presenterar ett nyförvärv.
Idag har man gjort klart med ännu en spelare.
Det är Rasmus Söderman som återvänder till Ljunga efter ett par säsongen i moderklubben Torpshammar. Den 19-årige yttermittfältaren har även provat på spel i Östavall.
– En ung och lovande spelare som är glada att han kommit tillbaka till oss. Det börjar se bra ut i truppen och kanske slipper vi slåss i botten nästa säsong, säger lagledaren Alex Johansson.
Han ligger också inne med ett bra skott kan jag meddela. Han lyckades nämligen måla från distans på Lokalfotbollens utgivare för två säsonger sedan och var den ende som lyckades med detta under 2013.

Oskar Nordlund hem till moderklubben. Oskar Nordlund hem till moderklubben.

Årets värvarbomb – Oskar Nordlund till Ljunga IF
(2014-10-27)
Ljunga IF fortsätter att satsa inför 100-årsjubileumet eller vad sägs om att man lockat hem Oskar Nordlund från Ånge IF, en av division 2 Norrlands bästa spelare under fjolåret.
– Jag har bestämt mig för att spela med moderklubben nästa år, säger den kraftfulle och målfarlige yttermittfältaren.

Ljunga IF storsatsar och man har redan gjort klart med försvarsspelarna Olle Eriksson från Torpshammar och Björn Östgård som återvänder från Stockholm (läs artikel nedan).
Klart är också att en nedbantad Tommy Göransson återkommer från Torpshammar och även broder Håkan att spela för svartgult om höstens axeloperation läker som den skall. Håkan som spelat i många år i Östavall men som i år fick mer eller mindre fick hela säsongen spolierad tack vare axelskadan.
Men den stora värvarbomben briserade idag då Ånges Oskar Nordlund bestämt sig för att lämna Ånge IF och spela med moderklubben Ljunga IF i Medelpadsfemman. Den 21-årige yttermittfältaren gjorde bland annat hela 16 mål och spelade också fram till flertalet under årets säsong.
Varför lämnar du Ånge IF är en fråga man måste ställa sig efter din fina säsong?
– Tyvärr prioriterar man hellre utländska spelare i Ånge än killar från orten och då blir det ingen riktig lagsammanhållning då det blir många nya spelare varje säsong och som i år flera nya mitt under säsongen. Samtidigt var det några som fick lämna, bl a "Gus" Villalobos där jag nog tycker klubben borde ha visat lite mer tålamod då det var en klasspelare som kanske behövt lite mer tid att få acklimatisera sig, säger Oskar.
Och då väljer du att "varva ner" i moderklubben?
– Känns inte kul att vara kvar i Ånge IF med all den tid man lägger ner och upplever det inte heller som om dom vill satsa på mig. Jag älskar att spela fotboll och jag har trivts bra i klubben men jag måste se till att överleva civilt. Just nu jobbar jag extra på ICA i Fränsta men hoppas få fast jobb där och då passar spel i Ljunga IF bättre.
Det hängde på ekonomin?
– Som det varit i år har jag förlorat ekonomisk på att spela i ÅIF i år då jag inte fått någon ersättning för förlorad arbetsförtjänst. Har ett standardkontrakt som alla division 2-spelare men det är ingenting man kan leva på. Känns lite grann också som man i föreningen tagit mig för given.
Inga anbud från andra klubbar?
– Jag trivs bra i västra och vill gärna bo kvar här och jag hoppas som sagt att det löser sig med jobbet och dessutom hatar jag att köra bil längre sträckor.
Vad tror du om Ljungas chanser i år?
– Det ser ut som om man får ihop ett spännande lag och grabbarna har också lovat att träna bättre och oftare, avslutar en nyfriserad Oskar Nordlund, som i Ljunga återförenas med brorsan Viktor i målet. Även pappa Bertil återvänder som målvaktstränare från ÅIF.
Med en Oskar Nordlund i laget har Ljunga IF alla förutsättningar att ta hem Medelpadsfemman nästa år.
– Vi har några krokar ute efter fler spelare också, säger lagledaren Alex Johansson lite kryptiskt till Lokalfotbollen.nu, men som är mycket nöjd med vad han och klubben fångat i håven så här långt inför nästa säsong.
Lär bli en spännande fortsättning men den viktigaste puzzelbiten i form av Oskar Nordlund finns redan på plats.

Nästa år fyller Ljunga IF 100 år och då hoppas man kunna vara med och slåss i toppen av Medelpadsfemman.

Ljunga bygger inför hundraårsjubileumet
(2014-10-23)
Nästa år fyller anrika Ljunga IF 100 år och arbetet är redan i full gång för att det skall bli ett positivt jubileumsår.
Utöver att man redan gjort klart med både fjolårets spelande tränare Peter Larsson och lagledaren Alexander Johansson har man plockat över duktige mittbacken Olle Eriksson från västrakonkurrenten Torpshammars IF.
– I Olle får vi en stark, drivande och träningsvillig spelare, säger sportchefen Roy B. Olsson.
Återvänder till Ljunga gör försvarsspelaren Björn Östgård från Stockholm.
– Tillbaka till fadershuset också för målvaktstränaren Bertil Nordlund efter ett par år i Ånge IF, säger Olsson.
Återstår att se om även hundraåringen hittar en anfallare som vet vart målet är beläget. Ljunga var överlägset det lag som gjorde minst mål i fjolårets Medelpadsfemma, ynka 22 på 20 matcher. Nästan så att det håller italiensk klass.

"Mitro" fortsätter i LjIF. "Mitro" fortsätter i LjIF.

"Mitro" kör vidare i Ljustorp,
som breddar organisationen

(2014-10-20)
Ljustorp blev snuvade på avancemanget till fyran i den sista omgången då ett starkt Ånge 2 blev alldeles för svåra samtidigt som Fränsta vann sin match.
Nu tar man nya tag i femman och klubbens målsättningen är att ta steget upp i fyran och etablera sig där.
– Ekonomin har varit stark i flera år men nu börjar vi även få ordning på vår organsiastion kring laget vilket innebär att vi även skall kunna utvecklas både som lag och förening, säger klubbens starke man Mats Moberg.
Nedeljko Mitrovic fortsätter som huvudtränare och som assisterande kliver Thomas Aune in. Aune var reservmålvakt så sent som ifjol men hade sin storhetstid i slutet av 1980-talet.
Ny lagledare blir Mikael Ersson.
– "Micke" har en gedigen idrottsbakgrund men hans ryggproblem hindrar honom från att kunna medverka som spelare, säger Moberg.
Under dom tre senaste säsongerna har laget varit utan materialförvaltare. Från och med nu blir det ändring på den saken.
- Vi kommer faktiskt att ha två i forma av Axel Thunström och Peder Ledström, säger Moberg.
I skrivande stund är det oklart ännu hur det ser ut med spelartruppen. Det jag vet är att det rycks från flera håll och kanter i skyttekungen Fitim Ugzmailji.

Medelpadsfemmans All Star Team 2014
(2014-10-14)
Årets upplaga av Medelpadsfemmans All Star Team är nu uttaget och går inte av för hackor även om det kanske inte varit lika hård konkurrens som tidigare år. Tuffast var det gällande dom två anfallsplatserna där det fanns en mängd starka kandidater.
Kom din favorit med?
Vilka börjar på bänken?
Och vem coachar det här gänget?
läs mer

Kenth Åslin lämnar HSK efter närmare 20 år. Kenth Åslin lämnar HSK efter närmare 20 år.

Bröderna Åslin slutar i Holm efter nästan två decennium
(2014-10-14)
Efter en dyster höst väljer bröderna Kenth och Thomas Åslin att sluta sitt engagemang som lagledare respektive tränare i Holms SK.
– 18 eller 19 säsonger, svårt att hålla räkningen, på raken fick räcka. Nu behöver laget höra nya röster på sidan, säger Kenth Åslin.


Tjatat på spelare

Givetvis har årets säsong satt sina spår och påskyndat beslutet, framförallt hösten.
– Efter en bra och positiv vårsäsong har vi under nästan hela hösten av olika anledningar haft lite folk på träningar och matcher trots att vi länge var med och slogs om uppflyttning. Vi har suttit och ringt runt till spelare som lade av för fem, sex, sju år sedan och tjata på dom för att få ihop fullt lag. Sånt skall verkligen inte behövas, säger Kenth Åslin.
Till den viktiga matchen borta mot Ljustorp fick man bara med sig tolv spelare och då var det tack vare att tränaren Thomas Åslin satte upp sig själv som avbytare. I paus ledde man med 1–0 för att i den andra halvleken rasa ihop fullständigt och släppa in sanslösa tio mål!
– Då var det som om luften gick ur laget totalt, säger Kenth.


Speakern fick hoppa med

I en match var man t ex tvungen att plocka in speakern Agne Frisk...
– Han var faktiskt en av dom bättre och gjorde till och med mål, ler Kenth.
Säsongens sista match gick på Ljungalid, förlust 0–2, och när domaren blåste av matchen kände bröderna inte bara besvikelse.
– Sista matchen var en pina men när slutsignalen gick kände vi bara lycka – att skiten äntligen var över och säsongen slut, säger Kenth.
Allt var dock inte negativt. Trots motgångarna på planen blev man av dom andra klubbarna i femman utsedda till Bästa Matcharrangör.
– Det utmärkelsen var riktigt kul att få och vi kommer visst att få nåt pris på parken i november, säger Kenth, som då kanske gör sin sista insats för den förening som haft så stor betydelse i hans och brorsan Thomas liv.
Några ersättare för brödraduon är änn ej utsedda men enligt Kenth Åslin jobbar styrelsen för fullt med att lösa den biten.

Förde Fränsta IK till fyran
– fick inte följa med upp

(2014-10-13)
Marco Padellaro tränade upp Fränsta IK till division 4.
Nu är han inte önskvärd i klubben längre och får inte följa med en trappa upp utan fick helt enkelt "foten".
– Ordföranden ringde upp mig och meddelade att man haft ett spelarmöte och laget ville ha en annan lösning. Det är den enda förklaringen jag fått, säger en besviken Padellaro.
Vad tror du själv är anledningen att du inte får fortsätta?
– Vad jag hört på omvägar finns det spelare som inte varit nöjda med matchcoachningen utan tycker att dom fått för lite speltid. Jag har coachat för seger och hade jag inte gjort det på mitt sätt hade vi inte gått upp, säger han benhårt.
Vad händer nu?
– Jag vill gärna fortsätta som tränare och är det något lag som är utan så står jag till förfogande, ler 46-åringen.
Vad Lokalfotbollen erfar står Torpshammars tränare Bert-Ove Blom högst upp på Fränstaspelarnas önskelista.
– Ingen kommentar, säger Blom själv när Lokalfotbollen var i kontakt med honom under dagen.
Det hör väl inte till vanligheterna att man ger en tränare "silkessnöret" när man gått upp en serie och Marco Padellaros euforiska lycka efter den sista omgången när man svingade sig uppåt vändes snabbt till stor besvikelse.

Med sina 27 mål såg Andreas Modén till att skjuta upp sin moder-klubb upp till fyran. Med sina 27 mål såg Andreas Modén till att skjuta upp sin moder-klubb upp till fyran.

Modén sköt upp sitt Fränsta
(2014-10-07)
Han började spela fotboll i Fränsta IK när han var sju år och har tackat nej till andra klubbar flera gånger om.
Nu har Andreas Modén fört sitt Fränsta tillbaka till fotbollsfyran.
– Det betyder väldigt mycket för mig, säger anfallaren.
Fränstakillen Modén spelade med Ånge IF under förra vårsäsongen. Utöver det har han varit Fränsta IK troget sedan han började med klubben som sjuåring, trots att andra föreningar försökt värva honom.
– Man känner alla och umgås privat. Vi har en riktigt bra lagkänsla och det är ett härligt gäng att vara med, säger han.
Vad betyder Fränsta IK för dig?
– Allt skulle jag säga, det betyder väldigt mycket för mig. Jag har spelat i klubben sedan jag var sju år.
Andreas Modén var med och åkte ur division IV med Fränsta för många år sedan. Förra helgen stod det klart att klubben är tillbaka i fyran efter storsegern, 7–1, mot Alnö IF 2 i sista omgången.
läs mer

Benny Matsson tycker MFF är bakåtsträvande. Benny Matsson tycker MFF är bakåtsträvande.

Vann serien – får ändå inte gå upp
(2014-09-30)
Sidsjö-Böle och Fränsta är de två lagen som går upp till fyran från femman den här säsongen – trots att Ånge IF 2 vann serien. 
Anledningen är att klubbarna inför årets säsong tog ett beslut om att andralag inte ska få gå högre upp än division V.
– Det gynnar inte fotbollen tycker jag, ett lag som är för bra för en serie borde inte vara kvar i den. Det är bakåt-strävande, säger Ångetränaren Benny Matsson.
Varför var det ni som till slut vann serien?
– Vi har spelare som tagit stora kliv och vi har varit ett lag som har spelat en väldigt snabb fotboll. Tittar man på statistiken så ser man väl kanske att vi är ett nummer för stora för att spela i division V.
läs mer

Ljustorp hade chansen att avancera upp till fyran men då krävdes det seger mot Ånge 2. Gästerna visade varför man vann serien och kom, sågs och segrade med 9-1. Här nickar Oskar Nordlund in Ånge 2:s första mål på hörna i den 13:e minuten. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Fränsta IK till Medelpadsallsvenskan
(2014-09-28)
Efter den sista omgången i Medelpadsfemman står det klart att det blir Fränsta IK som gör Sidsjö-Böle sällskap upp till fyran.
Fränsta gav inte Alnö 2 någon pardon utan vann med hela 7–1 hemma på Myggvallen medan Ljustorp var chanslösa mot seriesegrarna Ånge 2 som kom sågs och segrade med hela 9–1.
(mer info kommer senare)
läs mer

Fränsta gör Sidsjö-Böle sällskap upp?
(2014-09-28)
Ånge har redan vunnit Medelpadsfemman men får enligt dom nya reglerna inte gå upp i fyran.
Nu återstår det att se vilket lag som följer serietvåan Sidsjö-Böle till våra högsta lokala serie.
Det står mellan Ljustorp och Fränsta. Båda lagen har 31 poäng men LjIF har klart bättre målskillnad – men möter tuffast möjliga motstånd i form av Ånge 2.
Då har Fränsta det lättare då man på papperet möter enklare motstånd, nämligen tredjejumbon Alnö 2. Ett ö-lag som emellertid behöver vinna för att inte riskera att åka ur om inte A-laget klarar kvalet till division 3 och/eller Kuben åker ur trean.
Precis som i fyran vet vi inte hur många lag som kommer att få lämna serien då det som sagt hänger på vad som händer med Alnö och Kuben ovanför. Utöver Alnö 2 är även Ljunga, Hassel och Selånger 3 i farozonen. 
Intressantaste bottenmötet är Hassel mot Selånger 2. SFK 2 har tre poäng upp och åtta mål att ta in på Hasselbacken. Då jag antar att inte Selånger vill få ner sitt andralag i sexan lär man fylla på med division 2-lagets bänkspelare plus några övriga ur A-truppen och då lär inte Hassels försprång räcka... Kanske inte sportsligt schysst men helt enligt regelverket. Återstår att se hur SFK kommer att göra.
Lokalfotbollen tippar:
Fränsta IK – Alnö IF 2 3–3
Hassels IF – Selånger FK 2 2–3
Ljunga IF – Holms SK 3–1
Ljustorps IF – Ånge IF 2 2–5
Torpshammars IF – IFK Sundsvall 2 4–4
läs mer

Medelpadsfemman kommer att leva även efter den sista omgången
(2014-09-21)
Medelpadsfemman lever efter dagens omgång både när det gäller striden om uppflyttning respektive nedflyttning.
I kampen att nå fyran kryssade både Ljustorp och Fränsta vilket gör att den sista omgången blir helt avgörande. Båda lagen ståtar på 31 poäng men med klar fördel för dom förstnämnda när det gäller målskillnaden.
I botten kommer det fortfarande att var oklart även efter seriens slut då det hänger på om Alnö klarar kvalet upp till trean och hur många medelpadslag som åker ur division 3. Även Kuben riskerar nämnligen att få försöka klara sig kvar via kval när två omgångar återstår.
Selånger 2 ligger sämst till då man har tre poäng upp till tian Hassel och åtta mål sämre i målskillnad. Hassel förlorade mot Alnö 2 idag och passerades därmed av det unga ö-laget.
Ljunga vann derbyt mot Torpshammar tack vare Jonas Carlssons mål idag men är det så att även Kuben åker ur trean kan svartgult bli passerade av Alnö 2 i den sista omången och ramla ner i sexan.
Många variabler som sagt...
till omgång 21

Fränsta och Ljustorp i viktiga matcher om sista uppflyttningsplatsen till fyran. Vilka kopplar greppet?
(2014-09-21)
I Medelpadsfemman fortsätter striderna om att nå division 4 samt att slippa hamna i sexan.
Idag spelas den näst sista omgången och fortfarande är det många frågetecken som skall rätas ut. Får vi några svar under dagen? Kommer t ex något av lagen Fränsta eller Ljustorp rycka åt sig en poängförsprång inför den sista omgången eller kan Selånger täppa till i bottenregionen?
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
12:00 IFK Sundsvall 2 – Fränsta IK (tips: 2–1)
16:00 Alnö IF 2 – Hassels IF (tips: 2–2)
16:00 Sidsjö-Böle IF – Ljustorps IF (tips: 4–3)
16:00 Torpshammars IF – Ljunga IF (tips: 3–3)
16:00 Ånge IF 2 – Selånger FK 2 (tips: 6–2)
läs mer

Fitim Ugzmailji gjorde fem mål på en halv-timme i den andra halvleken. Fitim Ugzmailji gjorde fem mål på en halv-timme i den andra halvleken.

Fördel Ljustorp i kampen om uppflyttning – gjorde tvåsiffrigt på en halvlek mot Holm
(2014-09-14)
Ljustorp och Holm möttes i en viktig match när det gäller uppflyttning till division 4.
Efter 52 minuters spel ledde Holm med 1-0.
Men vad hände sedan?
Ljustorp prickade in inte mindre än TIO mål på återstoden av tiden, varav hela sex sedan man själva fick en spelare utvisad.
Fitim Ugzmailji jagar seger i skytteligan och satte fem av bollarna.
– Egentligen sex. Sista var en hård frispark som touchade en Holmspelare. Tycker jag borde fått det målet men domaren skrev in självmål i matchprotokollet, säger Fitim lite besviket.
Trots fem fullträffar var han märkligt nog inte värst den här omgången. Robin Nordin hoppade med och spelade med Alnö 2 och satte sex av lagets sju mål när man klippte Selånger 2 med 7–2 och lämnade över jumboplatsen till dom blårödrandiga.
Fränsta fortsätter att utmana om en uppflyttningsplats. Det är bara målskillnad som skiljer gentemot Ljustorp.
Idag vann man derbyt mot Ljunga inför 202 åskådare med 3–1. Andreas Modén satte två av målen och håller ännu undan i skyttetoppen.
Bottenstriden spetsade till sig ytterligare och det står nu mellan Ljunga 18 p, Hassel 16 p, Alnö 2 15 p och Selånger 2 13 p. Om det åker ett eller två lag ner i sexan vet vi ännu inte.Det gäller att komma topp nio för säkerhets skull!
till omgång 20

Serifinal på Sidsjövallen
(2014-09-14)
Det bjuds på seriefinal i Medelpadsfemman idag då Ånge 2 gästar Sidsjövallen. För hemmalaget gäller nog inget annat än seger om man vill ha en titel till i prisskåpet. Division 4-platsen är redan klar men en serieseger är ändock en serieseger. Synd för Ånge att man inte får gå upp men så är reglerna och västralaget får nu lida för andra B-lags bristande engagemang när man var i fyran.
Återstår att se vilka som följer Sidsjö-Böle upp. Det står mellan Ljustorp, Fränsta och Holm där alla tre besitter allt annat än division 4-kvalitet i dagsläget. Fränsta spelar derby mot Ljunga, som inte är helt borta ur nedflyttningsstriden och därmed har en hel del att spela för, medan Ljustorp och Holm möts inbördes. Rätas det ut några frågetecken i eftermiddag månne?
Bottenstriden fortsätter och om det blir ett eller två lag som får lämna är ännu oklart. Hänger på om Alnö lyckas kvala sig upp i trean.
Alnös andralag ligger sist men kan passera nästjumbon Selånger 2 vid vinst i eftermiddag. Hassel ligger trea från slutet och har IFK Sundsvall 2 på sin lott hemma på Hasselbacken. Kan bli en jämnare match än många tror...
Dagens matcher:
16:00 Fränsta IK – Ljunga IF (tips: 3-2)
16:00 Hassels IF – IFK Sundsvall 2 (tips: 1-2)
16:00 Ljustorps IF – Holms SK (tips: 3-1)
16:00 Selånger FK 2 – Alnö IF 2 (tips: 2-4)
16:00 Sidsjö-Böle IF – Ånge IF 2 (tips: 2-2)
läs mer

44-årige Agne Frisk, normalt speaker på Holmvallen, hoppade in och målade mot Sidsjö-Böle i 3-3-matchen. 44-årige Agne Frisk, normalt speaker på Holmvallen, hoppade in och målade mot Sidsjö-Böle i 3-3-matchen.

Ljustorpsförlust efter självmål
(2014-09-07)
Det var många viktiga streckmatcher som spelades i femman i eftermiddag.
Om vi börjar med kampen om uppflyttning tog Holm viktiga poäng när man visade moral och sista tre minuterna hämtade in ett 1–3-underläge mot serietvåan Sidsjö-Böle.
Värt att nämna från den matchen är att gamle storspelaren Agne Frisk, nu 44 år, fick lämna speakerbåset och hoppa in och förstärka Holm – och visst gjorde han mål. Det var den gamle anfallaren som stod för den viktiga reduceringen i den 87:e minuten innan Kristoffer Sahlén kunde kvittera i den 90:e.
Samtidigt förlorade Ljustorp tungt på ett sent självmål i Torpshammar.
Ljustorp och Fränsta har nu 27 pinnar medan Holm ståtar på 26 men med en match mer spelad. Striden om en plats i nästa års division 4 går vidare.
I kampen om att slippa nedflytning tog IFK Sundsvall och Ljunga tunga segrar mot Selånger 2 respektive Hassel medan Alnö 2 föll grovt mot Ånge 2 borta.
Torpshammar säkrade med all säkerhet nytt kontrakt tack vare ovanstående 1–0-seger mot Ljustorp.
läs mer

Sexpoängsmatcher i Medelpadsfemman
(2014-09-07)
Selångers andralag ligger nästjumbo i femman och läget ser prekärt ut. En viktig streckmatch mot IFK Sundsvall står på programmet idag. Poäng där skulle inte skada. Bottenstriden är ett getingbo med fem inblandade lag och på Ljungalid bjuds det på en sexpoängsmatch när oberäkneliga Hassel gästar medan det för jumbon Alnö 2 väntar svårast möjliga motstånd – obesegrade serieledarna Ånge 2 på bortakonstgräs.
När det gäller jakten på uppflyttning är Holm, trots en miserabel formkurva, inte borta från spel i fyran nästa år. Tufft motstånd idag väntar emellertid i form Sidsjö-Böle, som redan är klara för division 4-spel nästa år.
Ljustorp har ett "nyuppståndet" Torpshammar och där finns inga givna poäng att hämta. Tredje laget som slåss om den "lediga" uppflyttningsplatsen, Fränsta, är spellediga den här helgen.
En spännande eftermiddag är att vänta.
Följ den på Lokalfotbollens facebooksida där jag kör målservice från matcherna.
Lokalfotbollen tippar:
12:00 IFK Sundsvall 2 – Selånger FK 2 5–1
16:00 Holms SK – Sidsjö-Böle IF 2–1
16:00 Ljunga IF – Hassels IF 2–1
16:00 Torpshammars IF – Ljustorps IF 3–2
16:00 Ånge IF 2 – Alnö IF 2 6–1
läs mer

Mohamad Ali Rezai gav Torpshammar ledningen med 1-0. Mohamad Ali Rezai gav Torpshammar ledningen med 1-0.

Torpshammar kryssade mot serietvåan
(2014-09-04)
Ikväll spelades den uppskjutna matchen mellan Sidsjö-Böle och Torpshammar och gästerna visade att inte 3–0–segern i förra omgången mot Holm var någon tillfällighet. Nu blev det 1–1 mot serietvåan på ett svårspelat Sidsjövallen.
Mohamad Ali Rezai gav Torpshammar ledningen i den 27:e minuten sedan han uppmärksammat att hemmakeepern stod lite långt ut från sitt mål och dragit till från halva planen.
Olle Nordberg kvitterade knappt tio minuter senare vilket visade sig bli slutresultatet.
läs mer
till omgång 18

En division 4-plats i potten på Ljustorps IP
(2014-08-31)
En viktig match när det gäller vilka som skall följa med redan klara Sidsjö-Böle upp i fyran spelas i Ljustorp där Fränsta gästar. Segraren kan koppla ett bra grepp om den platsen. Holm är fortfarande med i snacket men har tappat på slutet och möter idag ett seriesegertörstande Ånge 2. Ingen lätt uppgift hemma på Holmvallen – och jag tror inte heller att man klarar av det.
Två intressanta matcher när det gäller att undvika division 6–spel nästa år står också på agendan. Det finns risk för att det kan bli två lag som får lämna beroende på vad som händer med Sund i trean och det lag som skall försöka kvala upp från fyran.
Riktiga sexpoängsmatcher således mellan Alnö 2 – IFK Sundsvall 2 och Selånger 2 - Ljunga.
Matchen mellan Sidsjö-Böle och Torpshammar är uppskjuten.
– Torpshammar får inte ihop fullt lag p g a sjukdomar och andra orsaker. Vi försöker hitta en ny matchdag så dom slipper lämna walk over, säger S/B-tränaren Emad Nademi.
16:00 Alnö IF 2 – IFK Sundsvall 2 (tips: 2–3)
16:00 Holms SK – Ånge IF 2 (tips: 1–3)
16:00 Ljustorps IF – Fränsta IK (tips: 6–4)
16:00 Selånger FK 2 – Ljunga IF (2–2)
16:00 Sidsjö-Böle IF – Torpshammars IF uppskjuten
läs mer

Emad Nademi har fått en flygande start på sin "påtvingade" trä-narkarriär. Emad Nademi har fått en flygande start på sin "påtvingade" trä-narkarriär.

Tvingades sluta – tog laget till fyran
(2014-08-29)
Emad Nademi tvingades sluta spela fotboll – som tränare har han nu tagit Sidsjö-Böle till division IV. Möt honom i veckans Fotbollspuls.
I det senaste avsnittet av ST/Dagbladets TV-program Fotbollspuls, som handlar om den lokala fotbollen i Medelpad, får ni möta Emad Nademi som gör sitt första år som fotbollstränare efter att en sjukdom tvingade honom att själv sluta spela.
Debutåret slutade med succé då Nademis Sidsjö-Böle tagit steget upp i fotbollsfyran.
Se dessutom när fotbollsexperten Fredrik Lindahl levererar sin lista med veckans hetaste. Där berättar han varför han själv är en av de främsta målskyttarna på Sidsjövallen.
se mer

Säkrar Sidsjö-Böle avancemanget redan idag?
(2014-08-24)
I Medelpadsfemman kan Sidsjö-Böle redan i eftermiddag säkra avancemang till div. IV.
– Tar vi en pinne idag så är vi klara, säger tränaren Emad Nademi.
Fränsta står för motståndet och är ett av tre lag som krigar för att följa med S/B upp. Jo, jag är hundra procent säker att "Makrillarna" tar steget upp. Tillsammans med Ånge 2, som inte får avancera, är man seriens klart bästa och välspelande lag.
Holm och Ljustorp, som är dom övriga jagande lagen, skulle ha spelat borta mot Torpshammar respektive Hassel. Dessa har under söndagen blivit uppskjutna p g a regnet och kommer troligen att spelar under den kommande veckan.
IFK Sundsvall 2, som låg sist efter våren, har börjat röra på sig och det skall bli spännande att se hur man klarar av att stå emot serieledarna Ånge 2 på deras konstgräs.
läs mer

Fyra mål av Alex Reid i västraderbyt. Fyra mål av Alex Reid i västraderbyt.

Tio mål i västraderbyt
(2014-08-20)
I Medelpadsfemman förlorade inte Ånge 2 ett andra derby på en vecka utan vann en öppen och sevärd match mot Torpshammar. 7–3 skrevs segern till efter bland annat fyra mål från Alex Reid.
Sidsjö-Böle hade mer än tufft mot Hassel och vann först efter två sena straffmål av Erik "91:an" Senestad. Där hängde årets skräll länge på lut.
Ljunga, som överraskade i helgens derby då man som första lag tog poäng mot Ånge 2, var idag chanslösa mot en välspelande IFK Sundsvall 2. 4–0 vann kamratbilagen med hemma på Balders.
Ljustorp hänger med i kampen om en division 4-plats nästa år och vann borta mot Selånger 2 med uddamålet av tre. André Moberg sköt det avgörande målet.
läs mer

Ted Carlsson, ett mål själv och låg bakom Ljungas två övriga när man bröt Ånges segersvit. Ted Carlsson, ett mål själv och låg bakom Ljungas två övriga när man bröt Ånges segersvit.

Ett helhjärtat kämpande Ljunga bröt seriesuveränens segersvit!
(2014-08-17)
Kastande Ljunganer, stridande Ljunganer, fläkande Ljunganer, täckande Ljunganer, vilt kämpande Ljunganer, Ljunganer som gjorde allt att för att spela hem segern till dom svarta...
Någon seger blev det aldrig för Ljunga – men gudarna skall veta att det var nära.
Men 3–1–ledningen hann ätas upp men man lyckades i alla fall bryta Ånge IF 2:s svit på tolv raka segrar.
– Det ville sig inte riktigt men jag är nöjd med en pinne. I ärlighetens namn var Ånge det spelförande laget men vi höll oss till vår matchplan i 90 minuter och tog en riktig kämpapoäng, säger Ljungas spelande tränare Peter Larsson.
–All cred till Ljungaspelarna. Dom fick oss dit dom ville och kämpade helhjärtat men vi brände alldeles för många klara lägen, framförallt i den första halvleken, säger Ångecoachen Janne Berglund, som själv hade ett stolpskott i den första matchminuten.

Martin Luthman kvit-terade till 5-5 för Alnö 2 i den sanlösa mat-chen på Ljustorps IP. Martin Luthman kvit-terade till 5-5 för Alnö 2 i den sanlösa mat-chen på Ljustorps IP.

Målrikt värre i Medelpads-femman!
(2014-08-17)
Hassel-Holm slutade 0–6 och blev söndagens målfattigaste match i femman!
– Vår insats var helt OK idag. Vi gjorde det vi kom överens om och det funkade till fullo men det verkade som om Hassel hade svårt att få ihop fullt manskap. Det måste vara tungt för dom, säger Holms tränare Thomas Åslin.
Värst målfrossade tillfälliga (?) serieledarna Sidsjö-Böle som tack vare Selånger Marknad fick spela sin bortamatch hemma på Sidsjövallen.
"Hemmalaget" tog dock ledningen nästan direkt på avspark men sedan tog det roliga slut och dom grön-svart-randiga "Makrillarna" kunde vinna med hela 10–2. Fyra fullträffar av Olle Nordberg. Målchanstvisningen av Dennis Andersson i den 19:e minuten i samband med 2–1–straffen bidrog naturligtvis.
– Jag vill ändå berömma Selånger som trots en man mindre och dom stora siffrorna aldrig gav upp, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
Största rysaren utspelade sig på Ljustorp IP där hemmalaget slet åt sig en 4–0–ledning redan efter knappa halvtimmen.
Alnö 2 kom emellertid tillbaka två gånger om innan paus men när Fitim Ugzmailji fullbordade sitt hattrick i den 53:e minuten verkade segern klar – men man glömde låsa in dom tre säkra poängen i kassaskåpet.
Det unga Alnögänget lade sig nämligen inte på rygg utan fortsatte kriga och fick sin belöning i den 84:e minuten då Martin Luthman öppnade LjIF:s lås och kvitterade till 5-5!
– Vi fick en chans på övertid att göra ett segermål också men blev lite för omständliga. Men det hade nog varit för bra för att vara sant om vi satt den, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund i en match som dömdes av Thomas Berglund.
läs mer

Sidsjö-Böle kan ta ett jättekliv mot fyran idag
– möter nästjumbon

(2014-08-17)
Igår vann Fränsta västraderbyt med hela 6–2 över Torpshammar och aspirerar på den där tredjeplatsen som ger div. IV–spel nästa år.
Det gör även Holm och Ljustorp så segrar i eftermiddag är något att eftersträva. Sidsjö-Böle är mer eller mindre redan klara för uppflyttning medan Ånge 2, som leder serien och spelar derby mot Ljunga i morgon, inte får ta steget upp.
16:00 Hassels IF – Holms SK (tips: 2–4)
16:00 Selånger FK 2 – Sidsjö-Böle IF (tips: 3–7)
17:00 Ljustorps IF – Alnö IF 2 (tips: 2–0)
läs mer

Christian Wilhssons två mål i slutet av den första halvleken tog död på derby-spänningen. Christian Wilhssons två mål i slutet av den första halvleken tog död på derby-spänningen.

Fränsta tog snabbt död på derbyspänningen
(2014-08-16)
Målglada Fränsta jagar uppflyttning till fyran.
Då spelade det ingen roll att Torpshammar väntade i lördagens derby - det var bara seger som gällde.
Gästerna saknade i vanligt ordning några viktiga kuggar och blev en lätt uppgift för FIK.
Redan i den tredje minuten satte veteranen Jerry Backlund Myggvallens nät i dallring, Andreas Modén hängde tvåan efter tolv och därefter dubblade Christian Wilhsson till 4-0 innan paus.
– Kändes nervöst som vanligt innan ett derby men det lugnade ned sig ganska snart efter ett par mål, säger Fränstas lagledare Peter Modén.
Den andra halvleken blev något jämnare och slöt 2–2 men Torpshammar var aldrig riktigt nära att hota. Inte ens ett självmål av Fränsta störde ritningarna och när Andreas Modén klippte in 6–2 på straff i slutminuterna strök han bara under Fränstas överlägsenhet i matchen.
– Vi spelade riktigt bra fotboll. Hade mycket boll och höll den efter marken och skapade många fina lägen, säger M0dén.
läs mer

Olle Nordberg målade för Sidsjö-Böle mot Alnö 2. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu. Olle Nordberg målade för Sidsjö-Böle mot Alnö 2. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu.

Målrikt igen mellan Ånge 2 och Fränsta
(2014-08-10)
Topplagen fortsätter att vinna i Medelpadsfemman.
Ånge 2 tog sin tolfte raka seger när man gästade Myggvallen.
I förra mötet gjorde serieledarna dussinet full på Fränsta (12–2) och även den här gången blev det målrikt. Skillnaden var det det blev betydligt jämnare fördelat, sex för Ånge och fyra för Fränsta.
Tvåan Sidsjö-Böle tog en snabb 2–0-ledning på Släda mot Alnö 2.
Erik Senestad spelade fram Olle Nordberg till det första målet och satte sedan själv det andra. Då hade klockan bara tickat upp till minut 12.
– Vi tog det betydligt lugnare efter den inledningen och tappade en del av vårt fokus, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
Christoffer Nerkman kom ner från A-laget och förstärkte Selånger 2 i bortamatchen på Holmvallen. Och han ställde till det för promoveringsjagande Holm och prickade in ett hattrick, bl a kvitteringsmålet till 4–4.
Hemmalaget hade ledningen fyra gånger i matchen med fick trots det bara med sig en pinne.
–  Tar man ledningen så många gånger under en match och speciellt på hemmaplanen så borde vi nog kunnat hålla den tiden ut. Men idag klarade vi inte av det, konstaterar Holmtränaren Thomas Åslin.
Hassel överraskade positivt. Efter 1–12 på dom två inledande höstmatcherna knäckte man ett Torpshammar som motvikt inlett med två raka segrar.
Hassel höll dessutom nollan.
Jesper Fastén satte 0-1 i den 11:e minuten men det såg tungt ut när lagets enda avbytare, tränaren Benny Stjernström, blev utvisad med tretton minuter kvar.
Jo. pyttsan! William Dalenius hängde 0-2 bara två minuter senare och Torpshammars påtänkta offensiv dog snabbt.
– Man kan inte bli annat än bli vansinnigt förbannad över vår insats, speciellt som vi tar oss an matchen under den första halvleken. Bedrövligt, dundrar Torpshammars tränare Bert–Ove Blom.
läs mer

Klar seger för IFK Sundsvall 2 trots tidigt och sent mål för Ljustorp
(2014-08-09)
En stark insats av IFK Sundsvall 2 mot Sidsjö-Böle men utan poängintag följdes upp med en 5–2–seger över Ljustorp hemma på Balders.
IFK klev över nedflyttningsstrecket samtidigt som Ljustorp halkade efter i kampen om en biljett div. IV.
Gästerna fick en smakstart då André Svensson hittade nätet bakom IFK:s veterankeeper Anders Aspenrud, 86, redan i den första minuten.
Det hann dock inte gå ett varv på minutvisaren innan IFK fick straff. Vänsterbacken Farshad Abdi Abbakhshi och tillika säker straffskytt kvitterade från elva meter.
Karl Beckman och Alexander Gidlöf spädde sedan på till 3–1 före paus.
I minut 78 och 79 kom åter två snabba mål då Karl Beckman och Casper Engstrand säkrade IFK–segern definitivt med varsitt mål.
Björn Nygren reduceringsmål på övertid var bara kosmetika.
I morgon söndags spelas de resterande matcherna i omgång  14, avspark 16:00:
Alnö IF 2 – Sidsjö-Böle IF (tips: 1-4)
Fränsta IK – Ånge IF 2 (tips: 1-3 - blev 2-12 i förra mötet...)
Holms SK – Selånger FK 2 (tips: 3-1)
Torpshammars IF – Hassels IF (tips: 5-2)
läs mer

Erik Senestad gjorde Sidsjö-Böles samtliga fyra mål när serietvåan besegrade ett väl spelande IFK Sundsvall 2 med 4-3. Här placerar han in 2-1-målet under IFK-keepern Charlie Merchant, fint frispelad av högerbacken Peter Bäck. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Två fyramålsskyttar i kvällens omgång av Medelpadfemman
(2014-08-06)
Det är inte ofta någon spelare gör fyra mål i en match.
Ikvällen omgång av Medelpadsfyran kan vi bjuda på två stycken.
Erik Senestad satte Sidsjö-Böles samtliga fullträffar i 4-3 segern hemma mot IFK Sundsvall 2 medan Fränstas Andreas Modén klämde dit sina på Hasselbacken i 6–0– segern.
– Har ju haft en månads permision från laget så man måste ju visa att man vill försvara platsen när man varit borta så länge, förklarar Erik Senestad.
Det kan man lugnt påstå att den rutinerade anfallaren lyckades med...
Resultar från kvällens matcher:
Alnö IF 2 – Holms SK 0-1
Hassels IF – Fränsta IK 0-6
Ljustorps IF – Ljunga IF 1-1
Selånger FK 2 – Torpshammars IF 0-3
Sidsjö-Böle IF – IFK Sundsvall 2 4-3
läs mer

Hårt om såväl upp- som nedflyttnings-platserna i Medelpadfemman
(2014-08-06)
Serieledarna Ånge 2 står över omgång 13 i Medelpadsfemman.
Det ger Sidsjö-Böle en chans att närma sig tabelltoppen, åtminstone temporärt, men då krävs hemmaseger mot jumbon IFK Sundsvall 2 i afton.
Då Ånge 2 efter dom nya reglerna inte får avancera till fyran är det av stort intresse att knipa tredjeplatsen i tabellen.
Om den krigrar just nu Holm och Fränsta på 18 poäng skuggat av Ljustorp på 16, som dock har en match mindre spelad.
De resterande sex lagen får nog inrikta sig på att kriga om att undgå plats nummer 11 som innebär såväl jumboplats som nedflyttning.
Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips inom parentes:
Alnö IF 2 – Holms SK (1-3)
Hassels IF – Fränsta IK (1-2)
Ljustorps IF – Ljunga IF (2-1)
Selånger FK 2 – Torpshammars IF (2-4)
Sidsjö-Böle IF – IFK Sundsvall 2 (3-2)
läs mer
Om ni inte kan vara på plats, varför inte följa matcherna på Lokalfotbollens målservice på facebook?

Kraig Rochester gjorde hälften av Ånge 2:s mål på Hasselbacken. Kraig Rochester gjorde hälften av Ånge 2:s mål på Hasselbacken.

Topplagen vann i omstarten av Medelpadsfemman
(2014-08-03)
Seriens fyra topplacerade lag vann sina matcher medan det femte, Ljustorp, var spelledigt när serien sparkade igång igen efter sommaruppehållet.
Ånge 2 gjorde 6-1 på Hasselbacken efter bl a hattrick av Kraig Rochester, Sidsjö-Böle knapp uddamålsvinst på Ljungalid, Holm lämnade Baldershov med seger 3-1 och Fränsta vann i en rejäl målfest mot Selånger 2. En match som bjöd på hela tolv mål varav fyra för hemmalaget.
Dagens femte segrare blev Torpshammar som slog tillbaka Alnö 2 med matchens enda mål och tog tre viktiga poäng i det jämna bottenskiktet.
Avslutningsvis tänkte jag skryta lite. Trots stor osäkerhet på lagens form inför höststarten så var mina förhandstips inte helt borta varav två satte klockrent.
läs mer

Toppen mot botten när Medelpadsfemman inleder hösten
(2014-08-03)
Nu är sommarvilan även över för Medelpadsfemmans spelare och ledare.
Hösten inleds med flera toppen mot bottenmöten och så här efter ett längre uppehåll är formen osäker och kanske kan det bjudas på en och annan skräll.
Personligen är jag lite tveksam om det kommer att bli någon skräll men i flera fall kan jag nog utlova rejäl kamp om poängen.
Dagens matcher med Lokalfotbollens tips inom parentes:
12:00 IFK Sundsvall 2 – Holms SK (1–3)
16:00 Fränsta IK – Selånger FK 2 (6–2)
16:00 Hassels IF – Ånge IF 2 (1–5)
16:00 Ljunga IF – Sidsjö-Böle IF (1–2)
16:00 Torpshammars IF – Alnö IF 2 (2–1)
läs mer