Nyheter
Div 6 Medelpad

Stöde 2 värvar duo
(2014-12-07)
Stödes andralag som nystartar i sexan har fått två nytillskott utifrån. 
Dessa är mittbacken Andreas Blom, som återvänder från Wiskans IF, och mittfältaren Gustav Sahlin från Burträsk IK. 

comeback? comeback?

Åtta lag i Medelpadssexan nästa år?
(2014-12-03)
Ifjol var det bara sex lag i sexan.
Nästa år ser det ut att kunna bli en serie med åtta lag – eller kanske ännu fler.
Följande oktett ser ut att komma till spel i Medelpadssexan nästa år:
• Essviks AIF 2
• Indals IF
• Kubikenbergs IF 2
• Matfors IF 2
• Selånger FK 2
• Stöde IF 2
• Sund IF 2
• Wiskans IF
Det ryktas även om att Stockviks FF skall göra comeback, och då kanske i samarbete med Svartviks IF, plus att Sidsjö-Böle IF söker "samarbetspartner" om ett kombinerat lag i sexan. Det sistnämda dementeras dock av klubben.
– Det stämmer inte. Vi har fullt upp som det är med A-laget, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
Kan faktiskt även bli färre lag.
Om inte Lucksta 2 kommer till spel i femman kommer en förfrågan med all säkerhet att gå till Wiskans IF. 
– Får vi en förfrågan kommer vi definitivt att tacka ja, säger spelande tränaren Martin Hultin.
Den som lever får se... Serierna spikas inte förrän en bra bit in i januari.

Christian Nyberg tar hand om Matfors U-lag i sexan. Christian Nyberg tar hand om Matfors U-lag i sexan.

Matfors satsar på utvecklingslag i sexan
(2014-12-03)
Tillsammans med Lucksta hade Matfors ett lag tillsammans i sexan men i år så kommer MIF att ha ett andralag som står på egna ben i sexan.
– Vi kommer att lämna samarbetet med Lucksta utan vi ställer upp med ett lag eget lag i sexan med pojkar på 15-16 år. Det känns inte rättvist att kasta in dom direkt i femman redan nu, säger A-lagets lagledare Örjan Forsström.
Division 6-laget kommer att ledas av Christian Nyberg och Göran Persson, båda ifjol i LuMa.
– Och förhoppningsvis någon till, säger Nyberg, som ifjol förde upp LuMa till femman tillsammans med Persson, och fortsätter:
– Det kommer bli roligt och inspirerande. Kul att vara tillbaka i moderklubben och även ha hand om träningar. I LuMa var det bara frågan om matchcoachning. Finns många spännande talanger som vi fick se glimtar av i LuMa ifjol samt en del vassa killar födda 1999/2000.

Mats "Pinnen" Edlund - back in business. Mats "Pinnen" Edlund - back in business.

Stöde IF i sexan
(2014-11-15)
Stöde IF kommer nästa år att ha två herrlag i seriespel.
A-laget i division 4 och ett andralag i sexan.
Ledare för laget kommer att bli Mats "Pinnen" Edlund.
– "Pinnen" har vilat ett tag från fotbollen men tycker att det ska bli spännande att köra igen, säger A-lagets lagledare Mikael Backlund.
Laget kommer att ha sin verksamhet på Stöde IP och man kommer också att köra helt i egen regi till skillnad mot det tidigare samarbetet med Nedansjö IK.
– Det är en blandning mellan ett gäng väldigt ambitiösa yngre grabbar som ska utvecklas till seniorspelare och äldre grabbar som vill ha nytändning och tycker sexan är lämplig. Naturligtvis kommer samarbetet med division 4-laget vara nära. Till min hjälp kommer Janne Wiklund och Hasse Mattsson att finnas. Det kommer att bli väldigt kul att se utvecklingen i dessa ungdomar, bland annat ännu en Sjölander, säger "Pinnen".

IFK Timrå 2 - seriesegrare i Medelpadssexan 2014. Bakre raden fr v: Peter Flobecker (tränare), Kina Selin (lagledare), Oliver Sundström, Adrian Yman, Joel Januzaj, Mustafa Heidari, Taher Rajabi, Michael Wahlroos, Konrad Åhlund Smedlund, Abdullahi Adan, Eddie Lodin, Jonatan Arvidsson och Ronald Wihlborg (tränare). Nedra raden fr v: Kevin Sundström, Oliwer Karlsson (lagkapten), Erik Källman, Pradi Yudaen, Albin Gustafsson, Johan Åsen och Nicklas Fors. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu,

Grattis IFK Timrå 2 – och Indals IF
(2014-09-22)
Det blev IFK Timrås unga andralag som tog hem årets upplaga av Medelpadssexan. I sista matchen besegrade man Sund 2 i en riktigt underhållande tillställning med 3–1.
– Jättekul att få avsluta med en serieseger, säger lagledaren Kina Selin, som nu väljer att bara bli supporter när laget spelar i femman nästa år.
Tränarduon Ronald Wihlborg och Peter Flobecker kör emellertid minst ett år till.
– Jag tror vi kommer att klara oss bra i femman. Vi spelade jämnt mot Ljustorp i en träningsmatch och topp 5 kanske är en realistisk placering, säger Wihlborg, och fortsätter:
– Jag tycker grabbarna har gjort en kanonsäsong med tanke på att dom flesta i laget fortfarande är pojk- och juniorspelare. Vi hade ingen aning på hur motståndet skulle vara och i början tog vi en match i taget. Killarna växte snabbt in i seniorfotbollen och vi har även flyttat upp några spelare till division 3-laget efter sommaruppehållet, säger den omtyckte tränaren.
Det var inte bara glada miner i Timrålägret. 
Indal dubblade säsongens vinstskörd när man, mot alla odds, lade LuMa på rygg med 3–1 och se till att Timrås serieseger redan var klar innan deras match började mot Sund 2.
I kvällens sista match avpolletterade Essvik 2 Wiskan med hela 7–2 på bortagräs och landade blott en poäng från andraplatsen. Nu hade visserligen inte njurundalaget fått flytta upp i femman då klubbens A-lag rasade ner från fyran men en bra prestation svarade i alla fall det unga manskapet för.
Wiskan avslutade säsongen i moll med att släppa in 20 mål på två matcher efter att man dessförinnan hållit nollan och vunnit över seriesegrarna Timrå. En märklig bedrift i sig...
läs mer

13 inget oturstal för Indal
(2014-09-07)
Det blev tolv matcher utan seger för Indal i comebacken.
I den trettonde tog man sin första victoria när Sund 2 kom till Härevallen.
– Vi ville verkligen vinna och på slutet var det inget skönspel alls utan mest bara sparka bort bollen. Vi gjorde en stark laginsats där alla utmärkte sig positivt, säger spelande tränaren Christer Dahlin, som själv låg bakom Mikael Lundbergs båda mål.
Sunds reducering kom knappa kvarten in i andra och gjordes av den gamle målvakten Stefan Magnusson på straff.
Även seriens andra "bonnalag" vann! Wiskan slog nämligen serieledarna Timrå 2 med matchens enda mål.
– Vi var först på nästan varje boll och grabbarna var väl värda segern trots att dom tränar så lite, säger spelande tränaren Martin Hultin.
I kampen om andraplatsen kvitterade Johan Skog för LuMa på straff med lite mindre än kvarten kvar och såg till att läget är status quo gentemot Essvik 2, d v s fyra poängs försprång inför dom två sista omgångarna.
läs mer

Oscar Fors hade målkalas. Oscar Fors hade målkalas.

IFK Timrå 2 drygade ut sitt förspång – enda laget som vann ikväll
(2014-09-01)
Ikvällens tre matcher i Medelpadssexan kunde bara en enda segrare koras och det var inte oväntat IFK Timrå 2 som besegrade jumbon Indal med 5–2 och utökade därmed sin serieledning till sex poäng. Oscar Fors svarade för inte mindre än fyra av dom fem fullträffarna.
– Det var en välspelad och schysst match i bra tempo där Indal försökte bjuda upp till bra spel och inte bara backa hem och sparka ifrån sig, säger Timrå 2:s tränare Ronald Wihlborg.
Trots förlusten var inte Indals tränare Christer Dahlin alltför besviken.
– Vi gör återigen en bra match men räckte helt enkelt inte till mot ett duktigt Timrå. Men om vi spelat så här bra mot andra lag i serien hade vi haft betydligt fler poäng, säger Dahlin.
LuMa och Wiskan hade varsin halvlek när lagens spelade 3–3 och det blev gästernas Mikael Törnlund som räddade sitt lag med en stenhård frispark med tio minuter kvar.
Även Sund 2 och Essvik 2 kryssade, 2–2.
Sund 2 dominerade i inledningen och fick utdelning två gånger på kort tid.
– Därefter ramlade vi ihop och Essvik tog över helt, säger Michael Ankarmark.
Att Essvik bara gjorde två mål och inte gick förbi i målprotokollet kan Sund tacka sin unge storspelande målvakt Filip Limmerdal.
läs mer

Toppen mot botten i Medelpadssexan
(2014-09-01)
Ikväll spelas den 12:e omgången av Medelpadssexan och temat är "toppen mot botten", d v s lagen på den övre halvan möter lagen på den undre.
Skall bli intressant att se om det skräller i någon av matcherna. Knappast dock på Timrås konstgräs där serieledarna, IFK:s andralag, tar emot "enpoängaren" Indal.
Övirga kamper är LuMa–Wiskans IF och Sund IF 2–Essviks AIF 2. Klarar Wiskan och Sund 2 att kryssa får man vara nöjda med kvällen.
läs mer

Robert Dückhow gjorde två av dom sju målen när Essvik 2 som första lag vann över Timrå 2. Skål! Robert Dückhow gjorde två av dom sju målen när Essvik 2 som första lag vann över Timrå 2. Skål!

IFK Timrå 2:s första torsk blev rejäl
(2014-08-25)
Tio matcher lång blev IFK Timår 2:s svit på obesegrade matcher.
På Essviksvallen tog den slut, och då rejält, då hemmalaget EAIF:s andralag vann med hela 7–1.
Sund 2 gjorde en ny bra match men fick inte med sig något då serietvåan LuMa kom till Flodbergs och tog med sig alla poäng hem till Marmens strand.
– Vi vann med 2–1 men det hade kunnat sluta hur som helst, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.
Båda tränarna, Christer Dahlin i Indal och Martin Hultin i Wiskan, målade för sina lag men det var gästande Hultin som fick jubla mest då hans lag fick lite av revansch från förra söndagens möte då Indal tog sin första poäng och vann med 4–2 på Härevallen.
läs mer

Och där kom den...Indals första poäng
(2014-08-18)
Efter nio matcher och 89 minuter kom så Indals första seriepoäng på många år. Då prickade nämligen Simon Höglund in en målvaktsretur och kvitterade till 1-1 på Viskans IP.
– En jämn och hård match där jag tycker att vi var lite bättre men 1-1 var ändå rättvist. Det börjar gå åt rätt håll så det här var nog inte den sista poängen vi tog i den här serien, säger Indals tränare Christer Dahlin.
Essvik 2 gav överlägsna serieledarna Timrå 2 en rejäl match men hemmalaget vann på sitt nya konstgräs sedan man vänt 1–2 till 3–2 sista halvtimmen.
– En riktigt bra fotbollsmatch mellan två unga spelande lag som inte heller var främmande att kliva dit rejält i närkamperna, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.
Nästjumbon Sund 2 stod upp bra mot LuMa och hade flera kvitterigschanser när matchen stod och vägde. Anton Runsviks "inläggsskott" som landade i den borte gaveln till 3–1 tog dock död på poängfunderingarna.
– Det här var ändå ett fall framåt. Vi spelar bättre och bättre för varje match och idag hade det varit rättvist med lika. Vi var värda en poäng, säger Sundcoachen Michael Ankarmark.
läs mer

Johan Skog var mål-hungrig värre och satte fem av LuMa:s sju mål mot Wiskan. Johan Skog var mål-hungrig värre och satte fem av LuMa:s sju mål mot Wiskan.

Indal nära att ta sin första poäng
– och det mot serieledarna

(2014-08-11)
Efter åtta raka förluster under våren i Medelpadssexan var Indal ytterst nära att stjäla sin första poäng för året när hösten sparkade igång – och det mot självaste serieledarna IFK Timrå 2.
Indal hade 2–2 till det återstod ca tio minuter – då kontrade gästerna och Kevin Sundström prickade in segermålet...
Essvik 2 kryssade mot Sund 2. Trots en 3–0-ledning efter drygt tjugo minuter fick man "bara" med sig en pinne sedan gästerna jobbat sig ikapp.
LuMa passerade därmed Essvik 2 och tog över andraplatsen i tabellen sedan man själva vunnit med 7–0 på Sörforsvallen mot Wiskan.
Samtliga LuMa:s mål gjordes förövrigt av Johan. Skog fem och Engström två.
läs mer

Adrian Yman satte ett vackert frisparksmål. Adrian Yman satte ett vackert frisparksmål.

Lucka i sexan för IFK Timrå 2
(2014-06-23)
IFK Timrås andralag ökade ut sin ledning i Medelpadssexan till sex poäng efter åtta spelade omgångar.
Detta sedan man själva vunnit en svängig match hemma i Grytan mot Wiskan med 5–3 samtidigt som värsta kombatanterna LuMa och Essvik 2 kryssat 3–3 på Sörforsvallen.
– Vi ledde med 2–o men tappade till 2–2 innan vi i andra kunde gå ifrån till 5–2 efter två spelmål och en frispark, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.
Ikvällens tredje match vann som väntat Sund 2 över Indal.
3-1 skrevs segersiffrorna till och där Michael Ankarmark klev in och gjorde sina första 45 minuter efter sin knäskada.
– Väntar ännu på operationstid så något spel i trean håller tyvärr inte knät för. Det är lite lugnare i sexan, säger mittbacken.
– Det var hugget som stucket om segern men det går inte riktigt vår väg, säger Indals tränare Christer Dahlin.
läs mer

Seriefinal i Medelpadssexan
(2014-06-14)
Seriefinal i sexan idag då tvåan IFK Timrå 2 tar emot ledarna LuMa.
Dagen till ära får man dessutom äntra A-lagets plan, Grytan!
2–2 slutade förra mötet och mycket talar för en kopiering av det resultatet idag.
Indal har nollat så här långt och ikväll väntar Essvik 2. I förra mötet rev Indal åt sig en 3–0–ledning innan halvtimmen spelad men förlorade trots detta med 3–4. Bättre lycka i afton?
Omgångens tredje match mellan Wiskan och Sund 2 spelas i morgon.
Dagens matcher:
12:00 IFK Timrå 2 – LuMa (tips: 2–2)
19:00 Indals IF – Essviks AIF 2 (tips: 2–4)
läs mer

LuMa övertog ledningen sedan två av tre matcher regnat bort
(2014-06-09)
Det blev en rumphuggen 6:e omgång av Medelpadssexan då två av tre matcher regnade bort.
På ett soligt (!) Sörforsvallen blev det emellertid match och där inledde Indal bäst och tog en tidig ledning genom specielle målskytten Daniel Lundberg.
LuMa kom igen snabbt och innan halva halvleken var spelad var man både ikapp och förbi.
- I andra orkade dom inte längre och vi kunde göra fyra mål till, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.
Emil Nilsson prickade in ett hattrick och Bakary Dampha avslutade matchen med två mål.  Dennis Westin gjorde också ett mål.
läs mer

Fyra fullträffar för Konrad Ålund. Fyra fullträffar för Konrad Ålund.

Konrad klippte in fyra mål, brände en straff – och blev utbytt när IFK Timrå 8–0-vann.
(2014-06-02)
Konrad Ålund svarade för ett äkta hattrick under den första halvleken för IFK Timrå 2 hemma på Älvvallen mot Sund 2.
Tio minuter in i andra halvleken spädde han på med ytterligare ett – och brände sedan en straff, och blev utbytt.
– Nåja, han blev skadad i samband med straffsituationen så det var därför jag bytte ut honom, inte för straffmissen, skrattar tränaren Ronald Wihlborg.
Till slut vann Timrå 2 med hela 8–0 och är ännu obesegrade i Medelpadssexan när nu alla lagen mötts en gång inbördes av tre.
LuMa har inte heller förlorat och ikväll vann man med med 4–0 borta mot Indal trots att hemmalaget gjorde sin bästa match så här långt. Men vad hjälpte det när Johan Skog gjorde hattrick...
Wiskan fick dock inkassera sin första förlust i år då Essvik 2 kom, sågs och segrade i solen. 
läs mer

Essvik 2 tappar poäng
(2014-05-29)
Essvik 2 spelade 3-3 borta mot Sund 2 i den 2:a omgången den 11 maj men har tappat sin poäng och sina tre mål till förlust med 0–3 sedan man använt sig av en inte spelklar spelare.
Sund 2 får därmed två extra poäng och tre plusmål med andra ord.
Tabellen är fr o m idag ändrad.

Jämt och spännande i Medelpadssexan
– Indal tappade 3-0 till förlust

(2014-05-26)
Samtliga tre matcher som utspelade sig i kvällens Medelpadssexa blev jämna och spännande bataljer.
På Essviksvallens välklippta gräsmatta ledde gästande Indal med 3-0 och hemmalaget fick en spelare utvisad.
Trots detta blev det ännu en Indalsförlust sedan EAIF vänt med fyra raka mål.
– Utvisningen blev en väckarklocka. Indal gick ner i tempo efter det och vi tog över totalt och kunde vända efter stark moral och bra spel. Vi hade t o m kunnat gjort tio mål under den andra halvleken, säger lagledare Peter Sawert.
Wiskan vann borta mot Sund 2 med 5-3 sedan comebackande Tomas Eriksson snickrat till ett hattrick.
– Vi spelade bra när vi gjorde mål annars föll vi tillbaka och tjongade dessemellan, säger Wiskans spelande tränare Martin Hulthin.
På en tungsprungen Sörforvallen spelade LuMa och IFK Timrå 2-2 och är båda fortfarande obesegrade. Men det var nära att hemmalaget fick lämna planen poänglösa. Det var först i slutminuten som Jesepr Nilsson-Böös kunde nicka in kvitteringen.
– Som det blev är jag nöjd med 2-2, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.
– Vi förde spelet större delen av matchen men orkade inte sista tjugo och då LuMa hade ett stolpskott innan kvitteringen så får väl 2-2 anses som rättvist, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.
läs mer

LuMa vinner kvällens tidiga seriefinal
(2014-05-26)
Måndag = Medelpadssexan.
Trots det gråmulna vädret med regn i luften kommer det att spelas full omgång, den fjärde i ordningen.
Så här spelas matcherna med Lokalfotbollens tips inom parentes:
Essviks 2 - Indal ( 3-0, lär spelas på grus och Indal är inga grusgossar)
LuMa - Timrå 2 (2-1, tidig seriefinal som även den riskerar grusspel)
Sund 2 - Wiskan (2-2, Wiskan kryssar för tredje gången av fyra möjliga)
läs mer

Mustafa Mohammed Wafi Wafi gjorde två av Sunds mål mot Indal. Mustafa Mohammed Wafi Wafi gjorde två av Sunds mål mot Indal.

Sund 2 enda laget som vann i sexan
(2014-05-19)
Det blev som Lokalfotbollen förutspådde - jämna och spännande matcher i kvällens omgång av Medelpadssexan.
Det var bara Sund 2 som lyckades spela hem en seger, sin första för säsongen. Kvällens övriga två matcher slutade 2-2.
- Vi gjorde vår bästa match för året och styrde matchen fullständigt och spelade kontrollerat, säger Sund 2:s tränare Michael Ankarmark, A-lagets långtidsskadade mittback.
Kul förresten att över 700 personer följde Lokalfotbollens målservice av kvällens matcher i sexan. 
läs mer

Jämna och spännande matcher i kvällens Medelpadssexa?
(2014-05-19)
I afton spelas den tredje omgången av Medelpadssexan.
Enda lag med full pott efter två omgångar är IFK Timrås andralag och möter idag Wiskan på bortaplan. Skall bli intressant att se om man reser hem från trånga Wiskans IP med en tredje raka.
Indal är Timrås motsats. Två matcher, två förluster. Men idag möter man på papperet jämbördigt motstånd i unga Sund 2. 
Kvällens tredje kamp är Essvik 2 - LuMa och där lutar Attmarlagets större rutin åt bortaseger. Det hänger lite på vad hemmalaget kan skrapa ihop för spelare från A-truppen.
Kvällens tre matcher är alltså på förhand svårtippade och lär bli jämna och spännande historier. Kanske t o m välspelade. 
Så här tippar Lokalfotbollen:
Essviks AIF 2 - LuMa 2-4
Indals IF - Sund IF 2 3-4
Wiskans IF - IFK Timrå 2 1-1
Målservice
läs mer

Kevin Sundström gjorde hattrick. Kevin Sundström gjorde hattrick.

Hattrick av Kevin när Timrå 2 storvann
(2014-05-12)
Redan efter elva minuters spel var matchen mellan IFK Timrå 2 och Indal avgjord. Då prickade Kevin Sundström in 3-0. Kevin fullbordade förövrigt sitt hattrick tidigt i andra när hemmalaget till slut vann med 7-0.
- Kändes som Indal höll knappt korpenklass idag. Hade vi varit mer fokuserade framför mål hade vi gjort tio baljor till. Tror inte Indal hade en enda målchans, säger Timråmittfältaren Michael Wahlroos
- Timrå är ett bra lag med rörliga och tekniska spelare och grus är inte vårt underlag, säger Peter Lind som kom in sista tjugo för Indal.
läs mer
till omgång 2

Sen kvittering av tvåmålsskytten Skog
(2014-05-13)
Både Wiskan och LuMa kom från premiärvinster.
Efter kvällens match är båda lagen fortfarande obesegrade sedan man kryssat på Viskans IP - "due-due".
- Jävligt surt att tappa två poäng. Vi spelade jäkligt bra första dryga timmen, säger Wiskans spelande tränare Martin Hultin.

- Wiskan hade en bra tiominutersperiod då dom även gjorde målen. Men jag känner mig nöjd med 2-2. Sett över 90 minuter tycker jag det var rättvist, säger LuMa:s matchcoach Christian Nyberg.
läs mer
till omgång 2

Essviks unge Eric Björk, även duktig hockeylirare i NSK, var planens bäste spelare. Essviks unge Eric Björk, även duktig hockeylirare i NSK, var planens bäste spelare.

Essvik tappade segern efter målvaktshjärnsläpp
(2014-05-11)
De båda andralagen i Sund och Essvik bjöd på en publikvänlig och spännande match när den andra omgången av Medelpadssexan tjuvstartade under söndagen. Ledningen skiftade hela tiden och slöt 3-3 sedan Essviks keeper fått en hjärnsläpp i slutminuten. Han fick ett bakåtpass men fibblade till det och en Sundspelare kunde sno bollen och rulla in kvitteringen i tomt mål.
-  Känns som vi gav bort den här matchen då vi även bjöd på deras 2-1-mål, säger Essviks lagledare Peter Sawert, som ville berömma Eric Björk, född 1997.
- Han var formidabel på mitten. Tog verkligen tag i matchen när vi låg under med 1-2 och vann och fördelade bollar som en rutinerad senior.
läs mer

Veteranen Peter Lind hoppade in för Indal i slutet av matchen. Han lyckades inte vända matchen men en läcker tvåfotsdribbling hann han i alla fall med.
Mikael Törnlund gjorde hattrick i sin och Wiskans comeback. Mikael Törnlund gjorde hattrick i sin och Wiskans comeback.

Wiskan vann i comebacken
(2014-05-05)
Igår var det premiär för Medelpadssexan, en serie som tog ett uppehåll ifjol p g a för få anmälda lag.
Idag fortsatte den första omgången med bl a ett möte mellan två klubbar som också tagit sabbatsår - Indal och Wiskan. På Härevallens GRÄS kunde gästande Wiskan, efter 2-2 i paus, gå ifrån till en 5-2-seger. Mikael Törnlund, även han efter ett viloår, gjorde hattrick.
- Tyckte det kändes bra och vi tryckte tillbaka dom rejält i andra halvlek. Men i morgonbitt lär man nog ha ont i kroppen, säger hattrickskytten.
- Vi hängde med bra ända till dom gjorde 3-2 på straff med tjugo minuter kvar och vi fick en spelare utvisad, säger Indals tränare Christer Dahlin.
I kvällens andra match vände Timrå 2 mot Essvik på ett dammigt "Vallengrus", från 0-1 till 2-1.
- Det var knappt så att man såg bollen när dammolnen yrde till som värst och de var rejält svårspelat, säger Essviks lagledare Peter Sawert.
- Vi var tafatta första kvarten men sedan tog vi över och i den andra halvleken spelade vi bara på deras planhalva och borde kanske vunnit med både 3- och 4-1, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.
Igår vann LuMa (Lucksta/Matfors 2) över Sund 2 med hela 8-2. Sund 2 ledde emellertid med både 1-0 och 2-1 samt gick ut till den andra halvleken med 2-2.
I andra blev det 0-6 och utvisning på GIF U-förvärvet Benjamin Vikberg Elmqvist.
- Vi gjorde ett par byten i början som gjorde att vi nötte ner Sund i andra halvlek. Vi tog över matchen helt och efter Bakary Dampas 3-2 mål kändes det aldrig direkt oroligt, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.
läs mer

Granlo vann borta mot Ljustorp med 6-1 och spelar i år i Medelpadsfyran. LjIF är kvar i Medelpadsfemman som i år återgår till en tolvlagsserie då det även blir en div. VI-serie i Medelpad med sex lag. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ingen mastodontfemma i år
- div. VI återkommer

(2014-02-12)
Ifjol spelades en "mastodontfemma" i distriktet med 16 lag då förbundet ville undvika att köra en div. VI-serie med bara fyra lag.
I år är det fler lag anmälda så det blir en "vanlig" Medelpadsfemma med tolv lag och en sexa med sex lag.
Det står nu klart sedan Medelpads Fotbollförbund fått in alla anmälningar och lottat serierna.

Följande lag spelar 2014 i Medelpadsfemman:
• Alnö IF 2 (4:a Höstfemman)
• Fränsta IK (8:a Höstfemman)
• Hassels IF (1:a i Höstsexan)
• Holms SK (5:a Höstfemman)
• IFK Sundsvall 2 (12:a i Medelpadsfyran)
• Kubikenborgs IF 2 (11:a i Medelpadsfyran)
• Ljunga IF (3:a i Höstsexan)
• Ljustorps IF (6:a Höstfemman)
• Selånger FK 2 (2:a i Höstsexan)
• Sidsjö-Böle IF (4:a Höstfemman)
• Torpshammars IF (7:a i Höstsexan)
• Ånge IF 2 (3:a Höstfemman)

...och i Medelpadssexan:
• Essviks AIF 2 (ny)
• IFK Timrå 2 (ny)
• Indals IF (ny)
• LuMa (Lucksta/Matfors 2) (ny)
• Sund IF 2 (8:a i Höstsexan)
• Wiskans IF (ny)

Lag som var med fjol men inte anmält sig i år:
• IFK Sundsvall 3 (7:a i Höstfemman)
• Kubikenborgs IF 3 (5:a i Höstsexan)
• Stöde IF 2/Nedansjö IK (6:a i Höstsexan)
• Söders BK (9:a i div. IV)

Fotnot:
Fjolårets placering inom parentes

Premiäromgången i div. V den 7 maj med avspark kl. 19:00:
Ånge IF 2 - Hassels IF (Ånge Idrottsplats)
Ljustorps IF - Kubikenborgs IF 2 (Ljustorps IP)
Selånger FK 2 - Fränsta IK (Selångerfältet)
Sidsjö-Böle IF - Ljunga IF (Sidsjövallen)
Alnö IF 2 - Torpshammars IF (Släda IP)
Holms SK - IFK Sundsvall 2 (Holmvallen)

Premiäromgången i div. VI den 5 maj med avspark kl. 19:00:
Sund IF 2 - LuMa (Flodbergsudden)
Essviks AIF 2 - IFK Timrå 2 (Essviksvallen)
Indals IF - Wiskans IF (Indals IP)

Matfors och Lucksta anmäler ett kombilag till femman
(2014-01-22)
16 lag är anmälda till årets Medelpadsfemma.
Nu ser det emellertid ut som om det kommer att bli en 17-lagsserie istället.
- Det stämmer. Vi har i samarbete med Lucksta anmält ett utvecklingslag, LuMa, till seriespel. Tanken är att fylla det laget med spelare från båda klubbarna som inte får så mycket speltid i sina A-lag samt MIF-juniorer. Laget kommer att spela sina hemmamatcher på Sörforsvallen, säger Norberg.
Edit: Medelpads Fotbollförbund tog sedan artikeln skrivits beslutet att återinföra div. VI-fotbollen i Medelpad. Något som betyder att LuMa kommer att spela i Medelpadsssexan i år.

Wiskan klart för seriespel
(2014-01-15)
Oooops! Wiskans IF missade deadline för anmälan till årets seriespel i Medelpad.
Nu ordnade det emellertid upp sig med förbundet och Wiskan kommer därmed till spel i årets Medelapdsfemma.
- Vi trodde sista anmälningsdagen var i slutet av januari. Blev lite panik när Lokalfotbollen informerade  mig om att deadline var vid midnatt i måndags, säger Wiskans tränare Martin Hultin, och fortsätter:
- Men som tur vad löste sig allt med ett samtal till förbundet idag så nu är det helt klart. Wiskan åter i seriespel, säger en glad och lättad Hultin.
Edit: Medelpads Fotbollförbund tog sedan artikeln skrivits beslutet att återinföra div. VI-fotbollen i Medelpad. Något som betyder att Wiskan kommer att spela i Medelpadsssexan i år.

Nu är det spikat - Indals IF i seriesystemet igen
(2014-01-12)
Förra söndagen hade Indals IF ett möte om att kicka igång sin herrfotboll igen.
Lagledare var fixat men det var inte helt klart med spelartruppen.
Efter ett nytt spelarmöte ikväll tog klubben det avgörande beslutet att anmäla ett lag i representationsserierna 2014.
Det ser ut att bli en hel drös lag anmälda till nästa års Medelpadsfemma.
Preliminärt är följande 19 (!) lag anmälda:
• Alnö IF 2
• Essviks AIF 2
• Fränsta IK
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Sundsvall 2
• IFK Timrå 2
• Indals IF
• Kubikenborgs IF 2
• Ljunga IF
• Ljustorps IF
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK 2
• Sidsjö-Böle IF
• Stöde IF 2/Nedansjö
• Sund IF 2
• Torpshammars IF
• Wiskans IF
• Ånge IF 2
Kan därför bli en div. V med 12 lag och en div. VI med sju lag - eller någon helt annan variant. Kanske en enkelserie med 19 lag? Det ger sig när MFF fått in alla anmälningar.
Edit: Medelpads Fotbollförbund tog sedan artikeln skrivits beslutet att återinföra div. VI-fotbollen i Medelpad. Något som betyder att Indal kommer att spela i Medelpadsssexan i år.

Martin Hultin Martin Hultin

Seniorfotboll i Wiskan igen?
(2014-01-06)
Det ser ut att bli seniorfotboll på Wiskans IP igen!
Efter ett år i malpåse ser Wiskans IF ut att göra comeback i Medelpadsfemman (eller om det blir sexan, oklart ännu hur många lag som kommer att anmäla sig).
Mannen bakom projektet är Martin Hultin, som själv tog ett sabbatsår från fotbollen ifjol.
- Nu är man sugen på fotboll igen, säger Hultin, som kommer att fungera som spelande tränare är det meningen.
- Fyller 50 i år men det känns som jag har en del kvar att ge, säger Hultin som tidigare under karriären gjorde några matcher i Fränstas div. III-lag på den tiden det begav sig.
Efter en rundringning till gamla WIF-are samt att några övriga hörde av sig har man nu en spelarlista på 35 namn.
- Frågan är hur många av dom som är riktigt aktuella. Men får vi ihop en trupp med 18 spelare och två målvakter så är det bra. Under Skinkcupen kring jul var det alltid mellan 16-18 spelare så förutsättningar finns, säger Hultin.
Nu på onsdag har man ett möte med styrelsen och då kommer antagligen det slutgiltiga beslutet att tas.
- Vi har inte skrivit några övergångshandlingar med spelare ännu utan avvaktar onsdagens möte, avslutar Hultin.
Wiskans IF har tidigare samarbetat med Stöde IF men då dom numera har Nedansjö IK under sina vingar kommer antagligen WIF att få stå på egna ben.

Lars Dahlgren, ordf. i Indals IF. Lars Dahlgren, ordf. i Indals IF.

Indals IF sparkar igång igen - om man får ihop tillräckligt med spelare.
(2014-01-06)
Även Indals IF jobbar glädjande nog för en comeback i seniorfotbollens seriesystem.
- Visionen är att sparka igång A-laget igen. Det hängde på om vi fick tag i en lagledare och på mötet ikväll så löste vi den frågan, säger klubbens ordförande Lars Dahlgren.
Det blir Anders Nilsson som kommer att ta på sig sysslan och kommer att få styrelsen till sin hjälp.
Indals IF hade ett upptaktsmöte redan i början av december med en bra uppslutning, ca. 15-16 spelare.
- Plus sju-åtta till som inte kunde komma men gärna vill spela med oss i år, säger Dahlgren.
I afton hade man ett nytt möte men då var uppslutningen inte lika diger.
- Vi kommer att ta ett nytt möte nästa söndag och finns det någon eller några som är intresserade att spela i Indals IF i år får dom gärna höra av sig till mig, säger Dahlgren, vars mobilnummer är 070-3737042.
- Då kommer man att få skriva in sig hos oss och vi behöver minst en trupp på 18-20 man, säger Dahlgren.
I år har man haft en ungdomslag födda 1998 och från det laget är sex-sju stycken spelare aktuella.
- Vi har även några killar födda 1995-97 som vill börja spela igen plus några från andra klubbar, säger Dahlgren.
Utöver spelartruppen är ekonomin en viktig del.
- Det kostar i runda slängar 100 000 kr att driva ett A-lag en säsong och det krävs att man är självbärande och inte inkräktar ekonomisk på våra ungdomslag eller andra sektioner i föreningen, säger Dahlgren.
- Hela byn saknar A-lagsfotbollen och när Granlo spelade sina matcher på Härevallen var det många som kände saknad efter ett "eget" lag.
Något samarbete med Granlo BK, som kommer att spela sina matcher i fyran i Indal även i år, är inte på tapeten.
- Ett samarbete finns i bakfickan med det är inget som vi pratar om i dagsläget, säger Dahlgren.
Nästan alla puzzelbitar finns således redan på plats för att det skall bli A-lagsspel i Indals IF igen.
Wiskan och Indal tillbaka i seniorfotbollen - en senkommen julklapp för oss nostalgiker, eller hur?