Värmecupen 2014

Kubens vinnande lag i Värmecupen 2014 och i bakgrunden lyser segersiffrarna i finalen i eldskrift sedan "Tigerränderna" plockat hem sin nionde slutseger. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kuben tog hem Värmecupens herrpokal 2014
(2014-03-17)
Snön vräkte formligen ner denna finalkväll men det hindrade inte Kuben att rättvist ta hem årets pokal genom att vinna finalen mot överraskningslaget Stöde.
Kuben inledde kvällen med att besegra ett tröttkört Svartvik i den ena semifinalen med 4-0 och i den andra vann lite överraskande Stöde mot Alnö sedan man utnyttjat sina chanser nästan till fullo.
Finalen blev sedan en enahanda historia, men trots detta ändå spännande med tanke på Värmecupens handikappsystem. Nästan allt spel förlades till Stödes planhalva men Kuben hade svårt att omsätta sina chanser i mål. Mycket beroende på att mellan stolparna stod en heroisk Stefan Eriksson och "tog allt". Stefan, som i kvartsfinalen mot Kovland, tog den avgörande straffen nere vid sin högra stolprot. Nu var det inte långt ifrån att han åter blev matchhjälte.
Problemet var att Kuben helt enkelt var för bra.
Stöde hade ett par halvchanser i mitten av den andra halvleken, det var allt.
Redan i matchöppningen rammade Niklas Nygren Stefan Erikssons högerstolpe innan han i den sjunde minuten, med en "Bosse Larsson-vrickning" frispelade Fredrik Thörnqvist, kom med fart och rundade målvaktenn innan han rullade in finalens första mål.
Två minuter senare ökade samme man på till 2-0 sedan han inne i straffområdet fått en macka serverad och rullade in bollen.
Resten av matchen var i stort sett en stor press mot Stödemålet och när Daniel Johansson placerade in trean i slutminuten var det hela spikat och klart och den tredje titeln för året bärgad. Först tog man hem five-a-side-turneringen MittMediaCupen och sedan Berners Cup i Ånge och nu Värmecupen.
Återstår DM och div. III Södra Norrland att plocka hem.
- Kul med vår tredje cupvinst men mest roligt är att vi gått runt på hela truppen och alla spelare kan därmed känna sig delaktiga i segrarna, säger Kubentränarna Tommy Lerstrand och Niklas Edin, och fortsätter:
- Vi är riktigt svåra att få hål på och idag var det inget snack vare sig i semifinalen eller finalen. I finalen gjorde vi också våra två bästa spelmål. Enda negativa var att vi borde dödat matchen tidare med dom chanser vi hade, säger tränarduon.
- Trots att Kuben pressade mest hela tiden kändes det ändå som vi hade chansen ända till deras 3-0-mål. Trots förlusten i finalen är vi ändå nöjda med turneringen, säger Stödemålvakten Stefan Eriksson, som till den 49:e minuten av 50 höll sitt lag kvar i matchen.
- Tja, jag gjorde väl en helt okey insats, säger Eriksson blygsamt.
Lokalfotbollen.nu ber att få gratulera Kubens för ännu en strong cupinsats och till sin nionde inteckning i Värmecupspokalen. Med det är man värst i världshistorien.
läs mer

Alnös tog hem den årets Värmecuppokal efter säkra 2–0 i finalen mot SDFF 2. Längst bak: Tränartrion Jörgen Backlund, Roland Persson och Michael Brundin. Bakre raden fr v: Erika Engblom, Maja Nyman, Lina Candell, Kim Kollberg, Emma Häggberg, Emma Jacobsson, Sophie Brundin, Michaela Andersson och Celina Byrén. Främre raden fr v: Irma Björkqvist, Pernilla Lundgren, Isa Kollberg, Linn Haglund, Maya Hulinder, Emma Tideström och Sara Johansson. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

...och Alnö damernas
(2014-03-17)
Alnö IF tog hem årets Värmecup på damsidan och finalen var det inget snack, även det "bara" blev 2-0. SDFF 2 hade knappt ett enda skott på mål på hela matchen.
Annars var vägen fram till slutspelet knagglig. I första gruppspelsmatchen kryssade man 1-1 mot IFK Timrå, som kvitterade med tre minuter kvar.
I den andra gjorde man en riktigt plattmatch och förlorade mot Selångers andralag med 2-3 trots att man hade ett handikappmål till godo.
I den tredje matchen såg det bättre ut då man vann med 2-0 mot Heffnersklubban, båda målen i den andra halvleken.
Men frågan är om man gått vidare från gruppen om inte Selånger ställt upp med A-laget i sin sista gruppmatch mot Timrå? SFK körde över Timrå med 6-0 och spelade därigenom bort Timrå från slutspelet. Kändes inte som fair-play att ställa upp med A-laget i en enda match och ställa alla sportsliga rättvisor på huvudet. I semifinalen var "B-laget" tillbaka - och förlorade följdriktigt mot SDFF 2. Där får Selångerledningen tänka om till kommande år. Endera anmäler man sitt A-lag och spelar med det hela turneringen eller så vice versa med sitt andralag.
SDFF 2 gjorde det suveränt att ta sig ända till finalen med sitt unga lag men väl däe fanns det ingen mer kräm kvar. Alnö var helt överlägsna och 2-0 var en segermarginal i underkant.
Trots en svårbemästrad plan, snö på konstgräs, bjöd Alnö på riktigt bra spel med fina kombinationer. Ända fram till straffområdet, där ett tillbakatryckt SDFF försvarade sina positioner mycket bra och var synnerligen svårgenomträngliga.
Alnös ledningsmål kom i den elfte minuten genom mittbacken Sophie Brundin efter en hörna och en del del flipper i straffområdet. En av få gånger SDFF-försvaret inte fick undan bollen ur i sin egen box.
Det tog sedan ända till den 33:e minuten innan det väntade 0-2-målet kom. En SDFF-försvarare råkade nicktoucha en hörna mot eget mål och på själva mållinjen lyckades Pernilla Lundgren pressa bollen över densamma.
Dock räckte ett mål för SDFF att gå ikapp i målprotokollet tack vare handikappsystemet och på slutet flyttade SDFF upp i samband med en frispark och fick några sekunders tryck mot Alnömålet. Men riktigt farligt blev det inte utan Alnö kunde ta hem årets upplaga av Värmecupen.
- Alnö var väl värda segern. Dom var ett betydligt bättre lag än oss ikväll. Vi hade hoppats på att få ett fint läge och göra mål och sätta press på dom men vi hade redan bränt vårt bästa krut innan finalen. Det märktes att dom unga tjejerna var slitna men jag är ändå stolt över det tjejerna har presterat i cupen, säger en inte allt för besviken Johan Widell, tränare för SDFF 2.
- Trots en medioker och en plattmatch i inledningen står vi som vinnare i Värmecupen. Fast i dom två sista matcherna mot Stöde och SDFF har vi spelat riktigt bra och varit ruggigt täta bakåt i dom sista tre. I finalen backade SDFF hem men kändes ändå farliga, säger Alnös tränare Michael Brundin.
Lokalfotbollen.nu gratulerar Alnö till segern i årets Värmecup, deras tredje. Tidigare har man vunnit 1998 och 2010.
läs mer

Kubens värmlänning Fredrik Thörnqvist var en av turneringens bästa spelare och hade fler chanser att bli ensam skyttekung. Den här gången nekar Stödes duktige keeper Stefan Eriksson honom med en vass fotparad. Det hindrade emellertid inte värmlänningen att ta en plats i Värmecupens All Star Team. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Herrarnas All Star Team 2014
(2014-03-17)

Lokalfotbollen.nu fick även förmånen att plocka ut elva spelare till herrarnas All Star Team 2014.
Även där fick jag "bara" laborera med spelare från slutspelslagen.


Om det var tufft på damsidan så var det snäppet värre bland herrarna. Först fick jag ta ut en 100-mannatrupp...nåja, men en 22-manna i alla fall. Precis som man gör inför EM- och VM-slutspel. Bara det var svårt men till slut värkte jag fram denna startelva.
Då skall ni veta att jag tvingades sidsteppa ett antal riktigt bra spelare.

Så här lyder Värmecupens superelva 2014:

Målvakt:
Martin Jutman, Kovland

Försvarare:
Niklas Haglund, Kuben
André Grim, Alnö
Martin Fors, Kuben
Niklas Olsson, Svartvik

Mittfältare:
Niklas Nygren, Kuben
Fredrik Karström, Svartvik
Jonas Södermark, Stöde
Philip Lundqvist, Alnö

Anfallare:
Fredrik Thörnqvist, Kuben
Admir Adra, Svartvik

Damernas All Star Team 2014
(2014-03-17)

Lokalfotbollen.nu fick alltså äran att ta ut årets All Star Team.
En grannlaga uppgift då det var många tjejer som knackade på porten för att få komma in. Konkurrensen var hård!


Målvakt:
Emma Häggberg, Alnö

Försvarare:
Julia Persson, Stöde
Josefine Jonsson, Selånger
Celina Bjurén, Alnö
Maya Nyberg, SDFF 2

Mittfältare:
Julia Sperring, Stöde
Maja Nyman, Alnö
Isa Kollberg, Alnö

Anfallare:
Julia Wänglund, Selånger
Wilma Bondén, SDFF 2
Cassandra Åström, SDFF 2

Fotnot 1:
All Star-laget är bara uttaget från lag som tog sig till semifinalerna annars hade även några spelare från andra klubbar varit aktuella, bl a Heffnersklubbans talangfulla målvakt Frida Forslund, 15.

Fotnot 2:
Selånger ställde bara upp med sitt A-lag i EN match och sett till kvaliteten på några spelare i det laget (Josefine Thunholm och Angelica Lindholm-Forsell bland annat) platsar dom, men jag valde att inte plocka med dessa på bara en spelad match.

Finalspel i Värmecupen ikväll
(2014-03-17)
Tyvärr har sjukdom ställt till det och jag har därför inte kunnat uppdatera alla händelser från gårdagen, missade t ex kvällens tre sista matcher.
Nåväl, Värmecupen klarar sig bra utan mig och i afton är det dags för finalspel.
Jag tippar att det blir Alnö mot Kuben i final på herrsidan och där vinner "Tigerränderna", precis som jag tippade innan VC inleddes.
På damsidan har mina tippade favoriter Selånger redan åkt ur. Jag trodde nämligen att dom skulle spela med sitt A-lag i cupen. Det gjorde man bara i en enda match under veckan och det var när man spelade bort IFK Timrå från slutspelet i lördags...
SDFF 2:s unga tjejer har imponerat i cupen men det har även Alnös gjort, eller vad sägs om 9-0 i semifinalen mot Stöde? Trots eventuellt handikappmål tror jag att Alnö blir för svåra att stå emot.
Det går även bra att följa kvällens matcher på Lokalfotbollens facebook-sida för er som inte har möjlighet att vara på plats.
Semifinaler, herrar:
18:00 Alnö IF - Stöde IF 1-2
19:00 Kubikenborgs IF - Svartviks IF (1) 4-0
Final, damer:
20:00 Sundsvalls DFF 2 (1) - Alnö IF 0-2
Final, herrar:

21:00 Stöde IF - Kubikenborgs IF 0-3
OBS: Handikappmål inom parentes.
läs mer

Stöde första lag till kvartsfinal
(2014-03-16)
Idag slutförs gruppspelet samt att slutspelet inleds senare i afton när Värmecupen går in på sin näst sista dag.
Stöde vann mot Lucksta i dagens första match och är klar för kvällens kvartsfinal.
Vill ni veta mer om Värmecupen rekommenderar jag er att följa den här på Lokalfotbollen.nu.
OBS! P g a sjukdom är inte kompletta referat och tränarkommentarer m.m. inlagda från söndagens tre sista matcher. Dessa kommer att uppdateras under tisdagen. Då kommer det också att läggas in fler bilder från Värmecupen.
Spelprogram och resultat söndagens matcher:
09:00 ​Lucksta IF - Stöde IF 1-3 (Grupp H2)
10:00 Hassels IF - Alnö IF 2 0-0 (Grupp H2)
11:00 Holms SK - IFK Timrå 2 (1) 0-0 (Grupp H3)
12:00 Svartviks IF - Matfors IF 1-0 (Grupp H3)
13:00 Medskogsbrons BK - Ljustorps IF (1) 1-4 (Grupp H5)
14:00 Kovlands IF - Essviks AIF 2-0 (Grupp H5)
15:00 Sidsjö/Böle IF - Selånger FK 2 1-1 (Grupp H4)
16:00 Östavalls IF - Granlo BK 0-0 (Grupp H4)
17:00 Selånger FK - Sundsvalls DFF 2 (2) 1-2 eft.str. (damer, semifinal)
18:00 Stöde IF (1) - Alnö IF 0-9 (damer, semifinal)
19:00 Svartviks IF - Granlo BK 4-0 (kvartsfinal, herrar)
20:00 Stöde IF - Kovlands IF 4-3 e.s. (kvartsfinal, herrar)
OBS: Handikappmål inom parentes
Klicka på gruppen för referat och matchfakta m.m.

Matfors pressade på mest hela mot Timrå 2 i dagens första match men hade svårt att få till avsluten. Brukets Blå vann emellertid med 2-0. Båda målen gjorda av Daniel Boström (bilden). Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Alnö och Kuben klara för semifinaler på herrsidan.
(2014-03-15)
Idag lördag har Värmecupen bjudit på inte mindre än 14 matcher från kl. 08:00 på morgonen till sista sparken kl. 22:10, d v s en späckad dag fylld av lokal fotboll. Både herrar och damer!
Lokalfotbollen har försökt hålla er uppdaterad hela lördagen. Var nära att bli ett litet glapp vid lunchtid men Granlo BK:s rappande keeper, Peter Allen, dök upp till matchen. Thank God!
Idag stod det klart att efter gruppspelet i H1 blir det Kuben som gör Alnö sällskap direkt till måndagens semifinaler. Återstår dock ännu att se vilka dom får möta.
Även Damgrupperna slutfördes idag och från D1 är Selånger och Alnö klara för semi och dom ställs mot Stöde och SDFF 2 vilka avancerade från D2.
De resterande grupperna är ännu öppna när det gäller slutspelslagen. Där får vi vänta tills i morgon på facit.
Resultat lördagens matcher:
08:00 Matfors IF - IFK Timrå 2 (1) 2-0 (Grupp H3)
09:00 Svartviks IF - Holms SK (1) 4-0 (Grupp H3)
10:00 Kovlands IF - Medskogsbrons BK 1-0 (Grupp H5)
11:00 Essviks AIF - Ljustorps IF (1) 3-0 (Grupp H5)
12:00 Granlo BK - Selånger FK 2 (1) 3-2 (Grupp H4)
13:00 Östavalls IF - Sidsjö/Böle IF (1) 2-3 (Grupp H4)
14:00 Lucksta IF - Hassels IF (1) 2-0 (Grupp H2)
15:00 Stöde IF - Alnö IF 2 (1) 2-0 (Grupp H2)
16:00 IFK Sundsvall - Alnö IF 0-1 (Grupp H1)
17:00 Kubikenborgs IF - Sund IF 2-0 (Grupp H1)
18:00 Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2-0 (Grupp D1)
19:00 Selånger FK - IFK Timrå (1) 6-0 (Grupp D1)
20:00 Stöde IF - Sundsvalls DFF 2 0-0 (Grupp D2)
21:00 IFK Timrå 2 - Matfors IF 3-1 (Grupp D2)
OBS: Handikappmål inom parentes
Klicka på gruppen för att komma direkt till referat och matchfakta.

Vilken stänkare! Christian "Chippen" Isaksson trycker upp 3-0 i krysset för sitt Essvik i kvällens första match mot Medskogs. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Alnö redan klart för slutspel efter 3-0 på Sund och Essvik i förarsätet i grupp H5
(2014-03-14)
Alnö var på tårna rejält i inledningen och redan i den sjunde minuten sprang Robin Nordin ifrån Sundförsvaret och avslutade hårt och högt och Patrik Jonsson mellan stolparna var helt chanslös. Det betydde en 2-0-ledning i och med den fyndiga regeln med handikappmål. När sedan Johan Hammarström spikade segersiffrorna till 3- 0 stod det klart att Alnö redan är klara för slutspelet trots att en omgång återstår.
- Kändes som vi hade väldigt bra koll bakåt och släppte bara till en enda farlighet, säger Alnös tränare Pontus Melander.
I H1:a andra match knäckte Kuben IFK i den andra halvleken sedan div. IV-laget gjort en riktigt bra första men inte fått något mål godkänt.
- IFK var bättre än oss i första. I andra höll vi inte spelet lika kort utan slog lite längre bollar och fick bättre tryck. Vi varierade också spelet bättre vilket gav utdelning, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.
Annars inleddes kvällen med två matcher ur grupp H5, deras första i cupen.
Essvik tryckte gasen i botten mot Medskogs och ledde redan i paus med 3-0 efter två mål av Hampus Andersson.
Medskogs spelade upp sig i andra och vann den halvleken med 2-1 men kunde inte hindra Essvik att ta hem segern. Hampus A fullbordade förövrigt sitt hattrick i andra.
- Vi spelade bra i första men som vanligt gick vi ner oss i andra. Nästan så att det gick lite för lätt fram till 3-0. På det hela en godkänd första utematch, säger Essviks tränare Tony Lundberg.
Kvällens enda mållösa match blev paradoxalt den med flest målchanser i. Kovland var främsta kålsupare i missade chanser men även Ljustorp hade bra lägen att sätta två (handikappregeln).
- Ingen hade kunnat protestera om vi vunnit då vi hade fler chanser men Ljustorp var ett riktigt bra lag tycker jag, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.
läs mer om Grupp H1 (referat och matchfakta)
läs mer om Grupp H5  (referat och matchfakta)

Ljustorps IF går vidare från grupp H5
(2014-03-14)
Det ser ut som om vi kommer att få en blåsig Värmecup även ikväll när allt fokus ligger på herrarna denna afton.
Lagen i grupp H5 kliver in i tävlingen denna fredag. En grupp som på förhand ser vidöppen ut och egentligen kan inget av lagen räknas bort på förhand.
Först ut är Essvik mot Medskogs där inget av lagen brukar vara formtoppade till Värmecupen och sak samma brukar gälla nästa duo ut - Kovland och Ljustorp. Jag sticker ut hakan och tippar div. V-laget Ljustorp till slutspel!
Villka två lag som går till slutspel i "elitgruppen" H1 står också skrivet i stjärnorna. Vinnaren i kvällens sista fight, den mellan Sund och Alnö, är i vilket fall klara då de här gängen vann sina matcher i den första spelomgången.
Vinna eller försvinna gäller för Kuben och IFK Sundsvall i sin inbördes match.
Hoppas nu bara att inte vinden förstör för kvällens aktörer som den gjorde under "Ladies Night" igår.
Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips:
18:00 Essviks AIF - Medskogsbrons BK (Grupp H5) tips: 1-0
19:00 Kovlands IF - Ljustorps IF (1) (Grupp H5) tips: 1-2
20:00 Kubikenborgs IF - IFK Sundsvall (1) (Grupp H1) tips: 3-2  
21:00 Sund IF - Alnö IF (1) (Grupp H1) tips:2-2
OBS: Handikappmål inom parentes
läs mer om Grupp H1 (referat och matchfakta)
läs mer om Grupp H5  (referat och matchfakta)

Matfors stod emot SDFF 2 jättebra under den första halvleken vilken förblev mållös trots Cassandra Åströms försök till bakåtnick. I den andra lyckades emellertid förre storspelaren Betina Åströms duktiga dotter hitta nätet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Julia Wänglund såg till att Selånger ännu har chansen att försvara titeln
(2014-03-13)
Värmecupens andra och sista "Ladies Night" genomfördes i afton. En kväll som i början gjorde skäl för cupnamnet för att senare bli kallt som bara den och rena stormbyar. Trots detta en eloge till lagen som försökte spela spelet i den mån det nu gick.
I grupp D1 har alla fyra lagen chansen att gå vidare efter kvällens kamper. Selånger tog en viktigt seger och kan tacka Julia Wänglunds hattrick för segern mot Alnö.
IFK Timrå knäppte förra omgångens enda segrarlag Heffnersklubban tack vara Lina Ohlsson fullträffar strax före och efter pausvilan.
I grupp D2, den med bara div. III-lag, har SDFF 2 och Stöde det bäst förspänt. Båda lagen har fyra pinnar var och kryssar man i sista omgången på lördag så krävs det att IFK Timrå 2 spräcker sin målnolla och gör minst 3-0 på jumbon Matfors. Blir nog ingen enkel uppgift då unga MIF, trots 2 x 0-3, ändå imponerat med ett bra försvarsspel.
läs mer om Grupp D1 (referat och matchfakta)
läs mer om Grupp D2  (referat och matchfakta)

Domarna har skött sig med den äran så här långt i cupen. Här trenne män i full frihet. Fr v Robert Lundqvist, Matz Vågeteg och Viktor Haugard. Den senare får representera ungdomen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Bra domarnivå så här långt i Värmecupen
(2014-03-13)
Efter att ha sett ett antal matcher så här långt är jag imponerad av både spelare OCH domare. Spelarna att man håller så pass bra klass så här tidigt på säsongen trots att många av lagen gör sina första matcher på stor plan sedan i höst.
Domarskrået har även dom skött sin syssla förträffligt och stämningen mellan spelare och domare har fungerat klanderfritt med några få undantag.
De höga ljud, stön och klagomål har nästan uteslutande kommit från tränar- och ledarhåll sedan man inte fått med sig nåt inkast eller nån frispark. Men det har varit relativt lugnt även på den fronten.
Vore trevligt om det håller i sig även under resten av turneringen.

Vilka kanonkvällar rent vädermässigt vi bjudits på både tisdag och onsdag. 5-10 grader varmt och vindstilla och en hel del bra fotboll dessutom. Kan vi hoppas på samma fina förutsättningar även ikväll? Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Heffnersklubban och Stöde kan bli klara för semifinal ikväll
(2014-03-13)
Ikväll är det åter "Ladies Night" i Värmecupen när damerna spelar sin andra omgång.
Det här grupperna D1 och D2 som skall avhandlas.
I grupp D1 var det bara Heffnersklubban som gick segrande ur striden i tisdagens matcher, seger 4-2 mot Selånger. I afton väntar IFK Timrå, som i sin tur kryssade mot Alnö.
Seger och avancemanget till semifinalen är fixad trots att en omgång återstår.
Enligt rykten kommer Selånger till spel även ikväll med sitt div. II-lag mot Alnö och en förlust ytterligare gör att man inte kommer att kunna försvara sin VC-titel.
Men kvällen inleds med två matcher ur grupp D2, den med bara div. III-lag.
Stöde vann med 3-0 mot Matfors i tisdags och kan mycket väl greja en semifinalplats via en seger mot IFK Timrås andralag.
SDFF ställer upp med sitt andralag i cupen och i sin första match kryssade man mot Timrå 2. En match som slöt mållös. Nu väntar Matfors och med bättre sikte den här gången bör det blir en klar Sundsvallsseger. Oavsett kämpaglöd kommer inte "nya" MIF att orka stå emot i 50 minuter.
Den som vill kan följa kvällens matcher live på Lokalfotbollens facebooksida:
https://www.facebook.com/Lokalfotbollen.nu?fref=ts
Det går även bra att klicka in er här:
läs mer om Grupp D1 (referat och matchfakta)
läs mer om Grupp D2  (referat och matchfakta)

Brehon "Lapi" Berisha avgjorde mot sitt förra lag. Brehon "Lapi" Berisha avgjorde mot sitt förra lag.

Förlust för Sidsjö-Böle - "Lapi" sänkte sina gamla lagkamrater!
(2014-03-12)
Arrangörsklubben Sidsjö-Böle har senaste åren gått långt i Värmecupen.
I år kan det emellertid bli kinkigt att gå vidare sedan man förlorat mot Granlo med 0-1 i kvällens mest sevärda match.
Lagen hade varsin halvlek när man också skapade massor av chanser men oskärpa och två bra målvakter i S/B:s Fredrik Hultman och Granlos Peter Allen såg till att det bara blev ett enda mål i matchen. Kanske 3-3 hade speglat händelserna bättre?
Matchens enda mål sköt nyförvärvet från just SBIF, Brehon "Lapi" Berisha.
I grupp H4:s andra match vann Östavall med 3-2 mot Selånger 2 men det satt hårt inne. ÖIF:s 2-0-ledning blev hastigt 2-2 sedan Hakim Rouass rullat in ett friläge. Haik Danielian sköt sedan segern till västraklubben i den 37:e minuten.
Svartvik inledde spelet i grupp H3 med att besegra Timrå 2 med hela 6-0 sedan proppen gått ur i den andra halvleken.
I den andra kampen avgjorde Matfors med två raska innan Jesper Nilsson-Böös stängde matchen med 3-0-målet, hans andra i matchen, med ett par minuter kvar. Planens gigant var dock linluggen Johan Bergström som styrde och ställde efter behag på MIF:s mittfält.
Klicka på länkarna nedan för att komma till referat, matchfakta och aktuella tabeller efter kvällens matcher.
läs mer om Grupp H3 (referat och matchfakta)
läs mer om Grupp H4  (referat och matchfakta)

Fint värmecupsväder även ikväll!
(2014-03-12)
Det ser ut att bli en fin fotbollskväll även idag när grupperna H3 och H4 inleds, bland annat så går arrangörsklubben Sidsjö-Böle in i turneringen är man i aftonens sista match tar sig an div. IV-nykomlingarna Granlo BK i en öppen grupp som även innefattar Östavall och Selånger 2.
I grupp H3 talar mycket för att den kommer att tas hem av Svartvik, som inleder kvällens matchande med ett möte med IFK Timrås andralag.
Matfors och Holm är dom två andra lagen i gruppen och där avgörs mycket i afton vilka som sedan kommer att spela gruppfinal mot "Blackbay" senare i veckan.
Kvällens matcher:
18:00 Svartviks IF - IFK Timrå 2 (1) (Grupp H3) 6-0 tips: 3-0
19:00 Östavalls IF - Selånger FK 2 (1) (Grupp H4) 3-2 tips: 2-2
20:00 Matfors IF - Holms SK (1) (Grupp H3) 3-0 tips: 2-2
21:00 Granlo BK - Sidsjö/Böle IF (1) (Grupp H4) 1-0 tips: 2-2
OBS: Handikappmål inom parentes  
läs mer om Grupp H3 (referat och matchfakta)
läs mer om Grupp H4  (referat och matchfakta)

Stödes Clara Högbom var en av kvällens målskyttar under "Ladies Night". Foto: Janne Pehrsson, LF. Stödes Clara Högbom var en av kvällens målskyttar under "Ladies Night". Foto: Janne Pehrsson, LF.

Selånger ställde upp med B-laget
- och titelförsvarna fick stryk

(2014-03-12)
Vädermässigt var det en kanonkväll på Westhagen igår när "Ladies Night" spelade sin första omgång, den andra är på torsdag.
Rent fotbollsmässigt såg det också helt okey ut med tanke på att nästan alla lag premiärspelade utomhus på en elvamannaplan.
I kvällens första match vände Heffnersklubben 0-2-underläge i paus till en 4-2-seger. Hanna Ekdahl kan kreditera sig matchhjälte med sina två fullträffar.
Selånger ställde inte upp med sitt A-lag utan sitt div. II-lag. Detta skall emellertid inte förringa Heffnersklubbans seger som var rättvis.
- Vi tar Värmecupen som träning och spelar med vårt div. II-lag idag (läs igår) och på torsdag medan div. I-laget spelar på lördag, säger tränaren Thomas Jonsson, som trots förlusten var nöjd med sitt unga lags spel.
I den andra matchen i grupp D1 kryssade Alnö och Timrå. Alnö hade det mesta av spelet men Timrå vaskade fram de bästa chanserna så 1-1 får nog anses som rättvist.
- Kul att äntligen vara ute på en riktig plan med stora ytor och jag är riktigt nöjd med matchen trots att vi tappade segern på slutet, säger Alnös tränare Michael Brundin.
- Vi var orörliga och slarviga i passningsspelet men det blev bättre sista kvarten, säger Timrås tränare Kent Gustafsson.
I grupp D2 visade Stöde att man kan bli giftiga i trean i sin comeback. I afton hade man inga större problem att lägga Matfors på rygg, 3-0. Tycker ändå att det unga MIF-laget visade gnista och gör man det i serien också blir man inga strykpojk...eh...flickor.
- Vi har ju tappat hela laget från ifjol och stommen i laget består av 15-16 åringar. Det här var vår första match på en elvamannaplan och jag tycker vi gör en riktigt bra andra halvlek till dom kontrar in 0-3, säger Matfors tränare Ulrika Nilsson-Böös.
"Ladies Night" avslutades med kvällens enda mållösa match, den mellan andralagen i IFK Timrå och SDFF. Hade emellertid SDFF:s striker Cassandra Åström haft siktet bättre inställt hade hon spräckt nollan på någon av sina tre vassa chanser. Närmast var hon i slutet av matchen med en helvolley från fem meter som dock tog vägen ovanför ribban.
Precis som under måndagen tycker jag även att domarna höll bra klass. Inget att klaga på där inte.
Läs mer om Grupp D1 (referat och matchfakta)
Läs mer om Grupp D2  (referat och matchfakta)

Ingen sammanfattning av Värmecupen ikväll...
(2014-03-11)
Tänkte sätta mig ner och sammanfatta kvällens matcher i Värmecupen men jag saknar inspirationen just nu då jag under en av kamperna på Westhagen fick veta att en gammal god vän gått bort, blott 54 år gammal. Jag ber om överseende. R.I.P. Kenneth Lundmark.

Selånger storfavoriter till en ny inteckning
(2014-03-11)
Ikväll är det Värmecupens första "ladies night", d v s endast dammatcher på programmet.
Selånger är enda div. I-laget i Värmecupen då SDFF även i år avstår spel med sitt A-lag. Och i år är skillnaden ännu större mellan SFK och de övriga lagen i dammedelpad. Vet inte vad som skall hindra dom blå-röd-randiga tjejerna från att även ta hem årets titel? Underskattning? Det är den enda anledningen jag kan hitta även om "bollen är rund".
Ikväll inleder man gruppspelet med möte mot Heffnersklubban och allt annat än en klar seger skulle överraska.
Utmanarna finns i kvällens andra match där vinnaren mellan IFK Timrå och Alnö kommer att ta den andra semifinalplatsen i gruppen.
"Ladies night" avslutas med två matcher ur Grupp D2 där det blir intressant att se vart omstartade Stöde IF står och man möter ett ommöblerat Matfors, som i stort sett tappat hela sitt div. II-lag från ifjol.
Då man inte fick ihop fler än sex A-lag i årets cup ställer även IFK Timrå och SDFF upp med sina andralag i cupen och de möts inbördes i kvällens sista kamp.
Kvällens matcher:
18:00 Selånger FK - Heffnersklubbans BK (1) (Grupp D1) 2-4 (2-0)
19:00 IFK Timrå - Alnö IF (Grupp D1) 1-1 (0-0)
20:00 Matfors IF - Stöde IF (Grupp D2) 0-3 (0-2)
21:00 IFK Timrå 2 - Sundsvalls DFF 2 0-0 (Grupp D2)
OBS: Handikappmål inom parentes
Läs mer om Grupp D1 (referat och matchfakta)
Läs mer om Grupp D2  (referat och matchfakta)

Stöde hade målkalas på Hassel när Värmecupen inleddes. Här prickar en helt omarkerad Ferdi Ismaili in 6-0, ett av hans tre mål, när Stöde vann med hela 8-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Målkalas av Stöde när Värmecupen inleddes
(2014-03-10)
Årets premiärmatch mellan Lucksta och Alnö 2 i grupp H2 slutade mållös och var något lag närmast att spräcka nolla så var det div. V-laget. LIF-keepern Christoffer Eriksson svarade för två bra parader och nekade ö-laget nätkänning.
Mål blev det däremot i match nummer två - hela åtta stycken, och alla av Stöde. Hassel hade inte mycket att sätta emot och det kanske inte heller var att vänta då man fick sju återbud under dagen. Nyförvärvet från Granlo, Ferdi Ismaili prickade in ett hattrick för Stöde.
I grupp 1 vann Alnö rättvist med 3-2 mot Kuben och visade bra skärpa och i samma grupp vann Sund med 4-2 över IFK Sundsvall. Henric Nylund "man of the match" med ett mål, ett assist och i övrigt fyndigt spel ute på sin kant.
Premiärkvällens matcher:
Lucksta IF - Alnö IF 2 (1) (Grupp H2) 0-0
Stöde IF - Hassels IF (1) (Grupp H2) 8-0
Kubikenborgs IF - Alnö IF (1) (Grupp H1) 2-3
Sund IF - IFK Sundsvall (1) (Grupp H1) 4-2
(OBS: Handikappmål inom parentes).
Läs mer om Grupp H1 (referat och matchfakta)
Läs mer om Grupp H2  (referat och matchfakta)

Cupgeneralen Jürgen Holoch. Cupgeneralen Jürgen Holoch.

Bråket flyttar cupen
(2014-03-10)
Värmecupen brukar avgöras på söndag – så har det varit i 36 år. Men den 37:e kommer avgöras på en måndags kväll.
– Är inte samma sak som söndag, men det får vi leva med, säger Jürgen Holoch.
Två datum på Medelpads fotbollsförbunds sanktionsblankett för cuper ställde till det för Värmecupens arrangemangsansvarige Jürgen Holoch.
– De menade att vi kom in för sent med anmälan, men det fanns två datum, säger Holoch.
Medelpads fotbollsförbunds ordförande Lena Wallgren ger sin syn på saken:
– Det är sant att det fanns ett datum som vi hade glömt att ändra på blanketten. Men vi har varit tydliga i kommunikationen med klubbarna annars, säger hon.
Men Jürgen Holoch har lämnat bråket bakom sig nu och ser fram emot en 37:e upplaga av Värmecupen.
– Vi godtog till slut förutsättningar, resultatet blev att cupen flyttades en dag framåt. Att spela finalerna på måndag kväll är inte samma sak som söndag, men det får vi leva med, säger han.
Det är krocken med Sundcupen på söndagen som gör att det blir en domarbrist. I årets turnering är det 24 herrlag och åtta damlag.
– Det är svårt att få ihop fler damlag. Det är lite så utvecklingen ser ut i hela distriktet på damsidan, säger Holoch.
En nyhet är höjd prispeng, för damerna får vinnande lag fyratusen kronor och herrarna får sextusen.
– Det är bara en tusenlapp, men alltid något, säger Holoch.
/ saxat från Robert Holmbom, ST-sporten (länk)

Kuben vinner årgång 37 av Värmecupen och tar sin tredje försäsongstitel i år
(2014-03-10)
Sundcupen, Berners Cup, Norrlandscupen, MittMediaCupen i all ära.
Det är ändå Värmecupen som är försäsongsturnering nummer 1 i Medelpad - och har så nu varit i 36 år.
Ikväll inleds den 37:e - och vinns av...ta daa...Kuben! Men hade IFK Timrå eller Ånge IF varit med så hade jag faktiskt tippat dom före "Tigerränderna".
Men vilka möter dom då i finalen?
Mycket talar för Alnö men jag tror faktiskt vinnaren i grupp H2 Lucksta eller Stöde kan ställa till en liten överraskning men risken är att man får möta Kuben redan i semi...
Till nästa måndags semifinaler tippar jag:
Kuben, Alnö, Sidsjö-Böle och Lucksta.
Osexigt eller inte - det blir Kuben-Alnö i final nästa måndag.
På damsidan är det enklare att tippa - det blir Selånger som tar hem det i år igen. Och det ganska ohotade. Sedan är det frågan om dom möter Alnö eller Timrå i finalen.
Klicka här för tidigare segrare i Värmecupen.
Premiärkvällens matcher:
18:00 Lucksta IF - Alnö IF 2 (1) (Grupp H2) 0-0 tips: 3-0
19:00 Stöde IF - Hassels IF (1) (Grupp H2) 8-0 tips: 4-2
20:00 Kubikenborgs IF - Alnö IF (1) (Grupp H1) 2-3 tips: 1-0
21:00 Sund IF - IFK Sundsvall (1) (Grupp H1) 4-2 tips: 2-2
(OBS: Handikappmål inom parentes).
Och Värmecupen följer ni direkt här på Lokalfotbollen.nu om ni inte kan vara på plats på Westhagen.
Läs mer om Grupp H1
Läs mer om Grupp H2

Värmecupens Maratontabeller
(2014-01-29)
Den 10 mars är det kick-off för den 37:e upplagan av Jürgen Holochs skapelse Värmecupen.
Vilka lag har då varit framgångsrikast genom åren?
Arrangerande Sidsjö-Böle IF är den enda klubben som varit med samtliga år men det är Kuben som har flest intäckningar med åtta segrar.
Frågan är om dom även ligger i topp i Maratontabellen?
Kan i alla fall ge som ledtråd att det blev en ny ledare efter fjolårets turnering.
Och hur har SBIF skött sig genom åren? Ligger man topp 5?
Fyra lag har aldrig tagit någon endaste poäng i Värmecupen. Vilka är det och vilket av lagen intar jumboplatsen?
Damerna har bara varit igång sedan 1997 och där har inget av lagen varit med samtliga turneringar. Idel kända damlag i toppen men vilka leder, och gör det överlägset? Samma förening ligger paradoxalt även sist...
61 lag har genom åren deltagit på herrsidan och 22 på dam och hur har det gått för just ditt lag?
Svaren på ovanstående frågor, och många andra, finner ni på Lokalfotbollens Maratontabeller gällande Värmecupen.
Som  extra kuriosa kan vara värt att nämna att Indals IF ligger på 20:e plats både på herr- och damsidan.
läs mer

Värmecupen lottad
(2012-01-22)
Värmecupen får som bekant maka på sig en dag p g a Sundcupen.
Istället för söndag till söndag är det måndag-måndag som gäller med avspark 10 mars.
Turneringen är nu lottad med gruppindelning och spelprogram.
Ettan och tvåan i Grupp H går direkt till semifinal medan ettorna i de övriga grupperna först får mötas inbördes i kvartsfinal och där göra upp om vilka lag som möter lagen från "elitgruppen".
På damsidan går gruppernas ettor och tvåor direkt till semifinal.
Lite tråkigt att inte distriktets tre bästa lag är med i Värmecupen. GIF Sundsvall, Selånger och Ånge hade verkligen spetsat till turneringen extra.

Så här utföll grupplottningen (divisionstillhörighet inom parentes. Något som dock kan ändras om det blir en div. VI-serie i år på herrsidan).
(Uppdaterad: IFK Timrå 2 spelar i div. VI).


Grupp H1
Alnö IF (div. IV)
IFK Sundsvall (div. IV)
Kubikenborgs IF (div. III)
Sund IF (div. III)
läs mer

Grupp H2
Alnö IF 2 (div. V)
Hassels IF (div. V)
Lucksta IF (div. IV)
Stöde IF (div. IV)
​läs mer

Grupp H3
Holms SK (div. V)
IFK Timrå 2 (div. VI)
Matfors IF (div. IV)
Svartviks IF (div. IV)
​läs mer

Grupp H4
Granlo BK (div. IV)
Selånger FK 2 (div. V)
Sidsjö/Böle IF (div. V)
Östavalls IF (div. IV)
​läs mer

Grupp H5
Essviks AIF (div. IV)
Kovlands IF (div. IV)
Ljustorps IF (div. V)
Medskogsbrons BK (div. IV)
​läs mer

Grupp D1
Alnö IF (div. II)
Heffnersklubbans BK (div. II)
IFK Timrå (div. II)
Selånger FK (div. I)
​läs mer

Grupp D2
IFK Timrå 2 (div. III)
Matfors IF (div. III)
Stöde IF (div. III)
Sundsvalls DFF 2 (div. III)
​läs mer

Klicka här för spelprogrammet

Upprörd Jürgen H. Upprörd Jürgen H.

Konflikt har blossat upp om Värmecupen
(2014-01-15)
En schism har blossat upp inom Medelpadsfotbollen.
Sidsjö-Böle anser att förbundet motarbetar Värmecupen.
– Så måste vi uppleva det, säger Jürgen Holoch i Sidsjö-Böle.
– Vi försöker få alla att spela fotboll men det kanske inte alltid kan bli exakt så som alla vill, säger Lena Wallgren, ordförande i Medelpads fotbollförbund.
I mars spelas traditionsenligt den 37:e upplagan av Värmecupen, men vägen fram har inte varit smärtfri. Bakgrunden är den ansökan om att få arrangera cupen mellan 9 och 16 mars, söndag till söndag, som Sidsjö-Böle i september skickade in till förbundet.
För sent inkommen, ansåg förbundet. Men gav ändå tillstånd för 10–16 mars, alltså inte för startdatumet 9 mars då Sundcupen redan var beviljad.
– Det är på grund av domartillgången. Enligt domartillsättaren klarar vi inte två stora cuper samtidigt, säger Lena Wallgren.
Från Sidsjö-Böles sida anser man dock inte att ansökan var för sent inskickad.
– Det fanns två olika datum på blanketten. Det ska inte vara så att vi ska gissa vilket det är som gäller, säger Jürgen Holoch.
– Och även om förbundet ansåg att vi var för sena borde de i så fall kunnat slå en signal: "Hej, ni har spelat turneringen 36 gånger, ska ni spela en 37:e också?".
Sidsjö-Böle överklagade beslutet men tävlingskommittén slog fast beslutet. Den redan beviljade Sundcupen går före. Något som upprör i Böleleden. I den mejlväxling mellan Sidsjö-Böle och förbundet som vi tagit del av går klubben till hårt angrepp mot förbundet som man anser favoriserar Sundcupen. Främst upprör att Sundcupen fått tillstånd att ta in seniorlag.
"Under de sista tre åren har tävlingskommittén gett Sund IF tillstånd att utöka ungdomscupen Sundcupen med målgruppen seniorlag i division fem och sex samtidigt som Värmecupen spelas. Vi vill nu gärna ha en förklaring till att kommittén ger tillstånd till en cup som direkt konkurrerar med Värmecupen", skriver man bland annat.
– Förbundet ska se till att cuper inte konkurrerar med varandra. Det här är ju löjligt, Sundcupen är en ungdomsturnering, säger Jürgen Holoch.
Hur ser ni på förbundets agerande?
– Det står klart och tydligt i brevet vi skickat.
Jag tolkar det där som att ni anser att förbundet motarbetar Värmecupen, att de inte vill ha den kvar. Stämmer det?
– Så måste vi uppleva det. Med lite god vilja hade de kunnat lösa det här, men tydligen vill man hellre ha Sundcupen, säger Holoch.
Från Medelpads fotbollförbunds sida håller man inte med om kritiken.
– Vi motarbetar definitivt inga cuper och det är oerhört tråkigt om de upplever det så. Vår målsättning är tvärtom att få alla att spela fotboll, säger Lena Wallgren.
Att förbundet inte varit tillmötesgående och letat lösningar håller hon heller inte med om.
– De lämnade in ansökan för sent. Om vi ska hårdra det så hade vi kunnat avslå alltihop. Men det gjorde vi inte.
/ Kenneth Fahlberg, ST-sporten, läs mer

ST:s sportchef: Viktigt värna Värmecupen
(2014-01-15)
I många år på Kustens spillvärmeuppvärmda grusplan. I konstgräsets tidevarv förflyttad till Westhagens eluppvärmda plastmatta.
Ofta till glädje för hela Fotbollsmedelpad. Alltid till nytta för framför allt lagen på distriktsnivå.
Min bild av det hela är ett "självspelande piano", med Sidsjö-Böles väloljade och kunniga cupledning som tonsättare.
Och tänk, jag trodde faktiskt att arrangemanget var om inte omhuldat så i vart fall omtyckt av också av Medelpads Fotbollförbund, som ju i egenskap av distriktsförbund ska vara det sammanhållande kittet som får fotbollsfamiljen i vår del av världen att hålla ihop.
Det är möjligt att Lena Wallgren, Claes Nyman, Sverker Andersson och allt vad dagens styrande heter tycker att man också gör det, värnar om vår kära folksport.
Men varför då krångla till livet för Sidsjö-Böle IF, sig själva och framför allt övriga klubbar här i distriktet?
Värmecupen är ju en fungerande institution, som ger ultimaklubbarna värdefull matchning på ett bra underlag under en viktig del av försäsongen.
Som jag ser det borde det räcka med det – vid sidan av det nu comebackande inomhusspelet i Nordichallen mitt i vintern.
Sundcupen?
Tja, det har väl funnits åtskilliga upplagor av den också. Och Metso Cup, vad blev det av detta utmärkta kval till Inomhusligan?
Men åter till Sundcupen.
Jag tycker det är okej med bra och återkommande ungdomscuper också.
Men när blev det ett behov för seniorlagen från division V- och VI att fylla ut just Sundcupen?
Hm, låt mig säga så här: Det är i alla fall inget fenomen som hunnit fylla 37 ...
Gubben Engström verkar tycka det var bättre förr?
Nja, inte alltid. Men definitivt när det gäller allt under elitnivå, och framför allt när det gäller fotbollen på gräsrotsnivå.
Visst är ungdomssidan bredare i dag, jämfört med för 30–40 år sedan. Å andra sidan började man inte i fotbollslekis på den tiden.
Och visst är dagens pojkar och flickor mer fotbollstränade i unga år, med genomgående bättre individuell teknik, än vad vi äldre herrar och damer var i motsvarande åldrar. Å andra sidan kan man faktiskt långt upp på elitnivå avslöja i en del fall pinsamma brister taktiskt och i fråga om spelförståelse.
Men den största förändringen från det sena 1980-talet fram till nu är hur antalet juniorlag minskat här i Medelpad, samtidigt som B-lagen numera i bästa fall finns kvar i form av ett "Lag II".
Inte bra.
/ saxat från Roland Engström, ST-sporten (länk)

Nytt startdatum och slut för Värmecupen
(2014-01-08)
Värmecupen har de senaste åren börjat och slutat på en söndag.
I år statar cupen måndagen den 10 mars och slutar nästa måndag den 17 mars med finalspel.
- Detta beror på en tvist med Medelpads Fotbollsförbund där de påstår att vi inkommit med ansökan om att arrangera cupen för sent och därför får värmecupen flytta på sig för Sundcupen som spelas samma helg, säger cupgeneral Jürgen Holoch, och fortsätter:
- Den blankett som användes och som låg ute på hemsidan stod det: ”Ansökan skickas till Medelpads Fotbollförbund senast två månader före tävlingen”! Vilket vi också gjorde. Nu är blanketten ändrad men MFF står kvar vid sitt argument att ansökan inkom för sent, säger Holoch besviket.
I vilket fall ser nu turneringen ut att bli av även om hela cupen blev förskjuten en dag. Är dessvärre rädd att det här är sista året som "uppfinnaren" av turneringen Jürgen Holoch kommer att vara ansvarig. Hans besvikelse över förbundets agerande är enorm och han känner sig överkörd.
Anledningen till att inte cupen kan börja söndagen den 9 mars beror på kollisionen med inomhusturneringen Sundcupen och att antalet domare inte räcker till för båda cuperna samtidigt.

Jürgen Holoch är besviken på MFF. Jürgen Holoch är besviken på MFF.

Värmecupen i fara
(2014-01-07)
Det finns risk att Sidsjö-Böles populära försäongsturnering Värmecupen inte blir av i år.
Detta sedan klubben och Medelpads Fotbollförbund kommit på kollisionskurs.
- MFF påstår att vi kommit in för sent med vår anmälan för cupen och att dom redan gett tillstånd för Sundcupen, säger cupgeneralen Jürgen Holoch.