Nyheter
Div 1 Norra Svealand, dam

Ajara Nchout Njoya har spelat både VM och OS för sitt Kanerun. Ajara Nchout Njoya har spelat både VM och OS för sitt Kanerun.

SDFF värvar VM-spelare:
"Kan helt klart tillföra spets"

(2015-12-28)

Ajara Nchout Njoya heter SDFF:s senaste nytillskott. Den kameruanska landslagsspelaren ritade på ett kontrakt nu i helgen.
- Hon är snabb och finurlig spelare som säkert kan hitta på en del fotbolls godis tillsammans med laget, säger ordföranden Mikael Torstensson.


SDFF verkar inte lämna något åt slumpen inför comebacken av Elitettan.
Nu har man värvat Ajara Nchout Njoya. En mittfältare alternativt anfallare som spelar i Kameruns A-landslag och har både VM - och OS-meriter bland sina 43 landskamper. Bland annat har hon målat mot Japan, värdsmästarinnor 2011. Inget dåligt CV. Det är med andra ord ett meriterat nyförvärv som SDFF signat.
Ajara, som fyller 23 år den 12 januari och är 164 cm lång, kommer senast från spel i USA:s liga där hon representerade Western New York Flash. 2013 blev hon rysk mästarinna med WFC Rossiyanka medan hon 2014 spelade i hemmaklubben AS Police de Yaoundé.
– Hon kan både spela som mittfältare och forward. Hon är en teknisk spelare som är bra med boll. En spelare som kunnat ställa till det för Japan kan helt klart tillföra spets, säger Torstensson till ST.
Ajara Nchout Njoya förväntas ansluta till SDFF i början av mars.
– Pappersarbetet och arbetstillståndet är kvar att lösa. Det kan ta tid, men vi siktar på att hon kan komma kring 1 mars, säger Torstensson.
Ser ut att kunna bli en intressant mix i SDFF årgång 2016.

Jenny Nilsson flyttar hem? Jenny Nilsson flyttar hem?

Jenny Nilsson till SDFF:
"Spel igen i Elitettan sporrar"

(2015-12-15)
För ett par dagar sedan skrev Lokalfotbollen om SDFF:s målvaktsjakt.
Moa Altin Elfving har nu fått en utmanare om målvaktshandskarna då Jenny Nilsson i helgen gjorde klart med SDFF.
– Jag skall göra två terminers avslutande praktik i Sundsvall och det passar utmärkt då SDFF gått upp i Elitettan samt att min pojkvän och familj bor i Sundsvall, säger blivande socionom Nilsson.
21-åringen flyttade upp till Umeå för studier och visade redan som 19-åring att hon klarade av spel i Elitettan även om Umeå Södra FF åkte ur.
– Tycker att jag gjorde bra ifrån mig personligen och att åter få spela i Elitettan är både kul och en extra sporre, säger Nilsson.
Vad säger du om att SDFF fortfarande letar efter ännu en målvakt?
– Det har dom inte gått bakom ryggen med och det är ingenting jag kan påverka. Utan jag kommer oavsett förutsättningarna att göra allt i min makt om att vara den som tar den ordinarie målvaktstjöjan, säger den Selåmgerfostrade Nilsson.
Om jag tillhörde SDFF skulle jag känna mig tillfreds med målvaktsposten. Två unga, 21 och 19 år, som har mycket utveckling i sina kroppar och kommer att sporra varandra till stordåd. Som målvakt till F19-laget borde man plocka in Heffnersklubbans 16-åriga Frida Forslund. En ambitiös supertalang som i rätt miljö kan bli hur bra som helst. Har nu i två säsonger visat sin kapacitet i division 2.

Jenny Nilsson flyttar hem? Jenny Nilsson flyttar hem?

SDFF på målvaktsjakt
(2015-12-11)
SDFF har idag bara en A-lagsmålvakt, Moa Altin Elfving, kontrakterad då Josefin Halvarssons diskbråck troligen avslutar hennes karriär.
– Vi kommer att satsa på två målvakter som kommer att slåss om A-lagsplatsen och kombinera detta med en ung tredjemålvakt som kommer att stå i F19-laget, säger sportchefen Pelle Persson.
– Men det där sköter "Lappen" (Elisabeth Leidinge, reds anm), fortsätter Persson.
Det går många rykten i luften när det gäller målvaktsposten. Lina Ringshamre, f d SDFF och Linköping men i år i Hammarby, är ett namn. Hanna Persson, i höst utlånad från Kristianstads DFF till Klepp IL i norska Toppserien är en annan. 
Hetast just nu är emellertid Selångers förre keeper Jenny Nilsson, som under sin studieperiod med framgång vaktat Umeå Södras nät. Hon avslutade årets säsong med att kvalspela till Elitettan mot just SDFF.
–Vad jag förstår så skall hon göra sin avslutande praktik i Sundsvall och jag känner henne sedan Selångertiden och det är en kanontjej på alla sätt, både på och utanför planen, säger Pelle Persson.
Ett intressant ungt målvaktspar skulle onekligen Moa och Jenny vara. Två helt olika målvaktstyper som skulle kunna användas rent taktiskt beroende på motståndarlagens spelstil. 21-årige Jenny något bättre i luftspelet med sin räckvidd medan 19-årige Moa är som en grävling på alla frilägen och tar både boll och spelare så att det knakar.

Wilma Wärulf tar med sig sin eminenta vänsterfot i flytten från Selånger till SDFF. Wilma Wärulf tar med sig sin eminenta vänsterfot i flytten från Selånger till SDFF.

SDFF satsar ungt och lokalt
(2015-12-11)
SDFF ändrar i sin organisation. Istället för ett andralag i den lokala trean väljer man spel i en F19-serie med lag från Damallsvenskan och Elitettan.
– Vi anser att det är mer utvecklande för våra lovande tjejer och att man får en bättre matchmiljö mot jämnåriga och bätte utbildade spelare, säger sportchefen Pelle Persson, och fortsätter:
– Meningen är att vi i framtiden kommer att bygga A-laget med spelare från vår närhet i mesta möjliga mån. Det här upplägget blir som en stege från flicklagen via F19 upp till A-laget. Vi försöker också att ha stenkoll på alla yngre talanger i Mellannorrland och där SDFF skall bli det naturliga valet i sin fotbollsuteveckling, säger Persson.

Utöver dom talanger som redan finns i SDFF:s organisation har man redan  gjort klart med en trio och så här skriver klubben om spelarna på sin hemsida:

Paulina Byström, Alnö IF
– en supertalang som lagt en tung skadeperiod bakom sig. Det är en bit kvar att ta igen men vi har stor förhoppning att hon ska blomma ut igen.

Jenny Stadin, Sandvikens IF
– bandyspelare i Sandvikens AIK:s allsvenska lag men är också en mycket lovande fotbollsspelare och det är fotbollen hon nu vill sätta främst. En modig, tuff och rättfram mittfältare/foward med utsökt balans. Uttagen till flicklandslag i både bandy och fotboll. Kanske finns det tid för lir med Söråkers FF. Vad säger Ellen Persson?

Wilma Wärulf, Selånger FK
– en modern ytterback som ligger inne med en glimmrande vänsterfot.  Har efter ett antal landslagsuppdrag skaffat sig lite erfarenhet av elitfotboll. En av många unga Selångerstalanger på väg upp och lite av Lokalfotbollens favoritlirare.

Lovande mittbacken Sara Schumertl flyttar till Sundsvall Lovande mittbacken Sara Schumertl flyttar till Sundsvall

SDFF värvar ung, lång och lovande mittbck från Tierp
(2015-12-09)
För ett par veckor sedan skrev Lokalfotbollen om SDFF:s intresse för Tierpsspelaren Sara Schumertl.
Nu har den långe mittbacken kritat på övergångshandlingarna.
– Det här är en tuff och snabb mittback som även kan spela ytterback. Sara har ett starkt huvudspel och är brytsäker. Helt enkelt en spännande spelare på väg uppåt i karriären, säger Elisabeth Leidinge.
Det ryktas även om att hon får sällskap av en målvakt från samma klubb sin flyttar till Sundsvall för studier.
Det finns ytterligare ett par målvakter på SDFF:s radar erfar Lokalfotbollen. Lär återkomma inom kort i ämnet.

Danielle Au ned K/D:s tröja. Foto: Krokom/ Dvärsätts IF:s hemsida. Danielle Au ned K/D:s tröja. Foto: Krokom/ Dvärsätts IF:s hemsida.

Amerikansk måltjuv till SDFF
(2015-12-08)
Den här säsongen svarade Krokom/Dvärsätts amerikanska Danielle Au för inte mindre än 32 av lagets 47 mål och var huvudanleningen till att jämtskorna placerade sig ovanför nedflyttnings-strecket i division 1 Norrland.
Det var många klubbar, även allsvenska, som jagade den målfarliga anfallerskan men det var SDFF som vann kampen.
– Danielle har varit väldigt positiv till oss och tycker detta är ett bra steg i sin fotbollskarriär, säger Elisabeth Leidinge.
Danielle Au är en kraftfull och explosiv spelare, vars starka fysik i kombination med snabbhet och bra speluppfattning gör henne till en väldigt skicklig fotbollsspelare.
– Danielle ansluter till truppen en månad innan seriestarten och vi ser framemot att få se henne på Norrporten Arena under 2016! Då ska matchtröjan vara den rätta, säger Leidinge och ler och hänvisar till bilden ovan.

Kenneth Svensson kör vidare i SDFF. Kenneth Svensson kör vidare i SDFF.

Kenneth Svensson fortsätter i SDFF
(2015-12-03)
Kenneth Svensson heter Sundsvalls DFF:s tränare även 2016.
Kanske också 2017.
– Det här är färskt, men vi har pratat om två år. Ett år plus ett optionsår, säger han..
läs mer på st.nu

Det blev allsvenska Piteå för Ellen Löfqvist. Lokalfotbollen önskar lycka till! Det blev allsvenska Piteå för Ellen Löfqvist. Lokalfotbollen önskar lycka till!

SDFF:s stjärna lämnar för allsvenskt topplag
(2015-11-28)
SDFF:s storstjärna har fattat sitt beslut.
I januari går flyttlasset norrut. Till den allsvenska toppklubben Piteå IF.
– Det här känns som ett steg i rätt riktning, säger Ellen Löfqvist.
Hon var en starkt bidragande orsak till att SDFF avancerade upp i Elitettan. Och att F19-landslaget vann EM-guld i somras.
Nu sitter hon med ett nyskrivet kontrakt med Piteå IF. Laget som kom trea i Allsvenskan säsongen som var.
– Jag har övervägt för- och nackdelar och det här är mitt val. Sedan får alla tycka vad de vill, säger Löfqvist som har signerat ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.
läs mer på st.nu

Dessa lag möter SDFF och IFK Timrå i sina serier 2016
(2015-11-26)
I år hade vi två lag i division 1 Norra Svealand.
Nästa år blir det noll.
SDFF vann som bekant serien och även kvalet och spelar i Elitettan nästa år. För Selånger gick det precis tvärtom. Nedflyttning med buller och bång och omtag i division 2.
IFK Timrå vann division 2 Mellersta Norrland och tog därmed steget upp. Dock hamnade man i division 1 Norrland.
Här nedan presenterar vi vilka lag som SDFF och IFK Timrå kommer att möta nästa år.
Väljer även att presentera seriesammanstättningen för division 1 Norra Svealand.

Elitettam 2016
• AIK FF, Solna (nedflyttade från Damallsvenskan)
• Hammarby IF DFF, Stockholm (nedflyttade från Damallsvenskan)
• Holmalunds IF Alingås (uppflyttade från div 1)
• Hovås Billdal IF
• IF Limhamn Bunkeflo, Bunkeflostrand
• IFK Kalmar
• IK Sirius FK, Uppsala
• Kungsbacka DFF
• QBIK, Karlstad
Sundsvalls DFF (uppflyttade från div 1)
• Sunnanå SK, Skellefteå
• Växjö DFF (uppflyttade från div 1)
• Älta IF
• Östersunds DFF

Division 1 Norrland 2016
• Alviks IK, Luleå
• Assi IF, Risögrund
• Bik SK, Härnösand
IFK Timrå (uppflyttade från div 2 Mellersta Norrland)
• IFK Åkullsjön
• Krokom/Dvärsätt IF
• Mariehem SK, Umeå
• Morön BK, Skellefteå
• Notvikens IK, Luleå
• Själevad IK (uppflyttade från div 2 Norra Norrland, syd)
• Storfors AIK, Piteå (uppflyttade från div 2 Norra Norrland, nord)
• Umeå Södra FF

Division 1 Norra Svealand 2016
• Bele Barkarby FF, Järfälla (uppflyttade från div 2 Västra Svealand)
• Bollstanäs SK, Upplands Väsby (nedflyttade från Elitettan)
• FC Djursholm
• Gamla Upsala SK
• Gustafs GoIF
• IF Brommapojkarna, Bromma
• IK Huge, Gävle
• Ljusdals IF (uppflyttade från div 2 Södra Norrland)
• Moheds SK, Söderala
• Ornäs BK, Borlänge (uppflyttade från div 2 Mellersta Svealand)
• Rimbo IF
• Tierps IF

Tränar Kenneth Svensson SDFF även nästa år? Tränar Kenneth Svensson SDFF även nästa år?

Tog SDFF till Elitettan – nu är tränarens framtid oklar:
"Jag vet inte vad som händer"

(2015-11-25)
Mer än en månad har gått sedan Sundsvalls DFF tog steget upp i Elitettan.
Ändå är det oklart om tränaren Kenneth Svensson fortsätter.
– Jag har sagt att jag är tillgänglig och det är ungefär vad som har hänt, bollen ligger hos dem, säger han.
läs mer på st.nu

Sara Schumertl - lovande mittback till SDFF? Sara Schumertl - lovande mittback till SDFF?

Mittbackstalang aktuell för SDFF
(2015-11-23)
SDFF ligger inte på latsidan efter att man tagit steget tillbaka till Elitettan utan siktar på att förstärka laget ytterligare.
Tierps IF:s lovande mittback Sara Schumertl har varit upp och bekantat sig med såväl staden som laget. 19-åringen imponerade tydligen på SDFF i lagens möten i år.
Man har också visat intresse för sin förre keeper Lina Ringshamre som efter ett par säsonger på Linköpings reservfilt gjorde en okey säsong i Hammarby i årets damallsvenska.
När det gäller Ellen Löfqvist har hon ännu inte helt bestämt sig men visst vore det suveränt om hon blev kar en säsong till i stan.

Blir det allsvenskt spel i Piteå för Ellem Löfqvist? Blir det allsvenskt spel i Piteå för Ellem Löfqvist?

Ellen bäst igen!
(2015-11-18)
Vad har 2013, 2014 och 2015 gemensamt?
Jo, dom åren har mittfältsmotorn Ellen Löfqvist utsetts till Medelpads bästa damfotbollsspelare.
Så här lyder Medelpads Fotbollförbunds motivering i år:
"Går till en spelare som fortsatt sin utveckling mot elitspelare. En målmedveten spelare, som tagit ytterligare steg i sin fotbollskarriär och som enda spelare tillhörande division I - vilket är unikt - etablerat sig som startspelare i U19-landslaget.
En spelare, som trots sin ålder, också är på väg att etablera sig i U23-landslaget.
En spelare som kanske inte alltid syns, men som lojalt jobbar hårt i det tysta med i stort sett 100-procentig passningssäkerhet och är lika säker i det defensiva spelet – gäller både i klubblag och landslag.
En spelare som varit och är en viktig kugge på mittfältet som starkt bidragit till lagets avancemang till Elitettan".
– Det här har varit min bästa säsong. Jag känner själv att det varit väldigt bra, dels med EM-guldet och att vi gick upp till Elitettan, säger Ellen Löfqvist till Mittmedia.
Trots utmärkelsen och en bra säsong är inte Ellen helt nöjd.
Trots framgångarna menar mittfältsmotorn att det finns mer att ta fram.
– På hösten hade jag en liten svacka, och i kvalmatcherna hade jag inte full kapacitet. Men det gick ju vägen ändå, säger hon.
Om hon blir kvar och följer med SDFF upp i Elitettan eller flyttar till allsvenska Piteå har hon inte helt bestämt sig.
– Det kommer nog ett besked till veckan men just nu lurar det åt Piteå. Det hänger lite på skolan, säger den hårt arbetande mittfältaren.

Fotnot:
På herrsidan blev lille yttermittfältaren Robin Sellin utsedd till herrarnas motsvarighet. Klicka här för att läsa mer.

Blir det allsvenskt spel i Piteå för Ellem Löfqvist? Blir det allsvenskt spel i Piteå för Ellem Löfqvist?

Nyckelspelaren på besök hos allsvensk klubb – har fått kontraktsförslag
(2015-11-09)
Sundsvall DFF:s talang Ellen Löfqvist drar till sig intresse från andra klubbar.
Hon har besökt allsvenska topplaget Piteå.
Nu väntar ett nytt möte med Sundsvalls DFF.
– Jag var där och kollade på deras verksamhet och fick en jättebra bild. Det kändes bra och det verkar vara en bra utvecklingsmiljö, säger hon.
läs mer på st.nu

Nästa generation Brundin på landslagsläger. Nästa generation Brundin på landslagsläger.

Sophie Brundin uttagen till landslagsläger
(2015-11-07)
SDFF:s sommarförvärv från Alnö IF. Sophie Brundin, har kallats till ett landslagsläger på Bosön mellan den 18-22 november.
- Sophie har gjort ett fint avtryck hos oss och även gjort förbundskapten Calle Barrling mera nyfiken på hennes kvalitéer. säger Elisabeth Leidinge.
- Hon gjorde ett av målen i andra kvalmatchen mot Umeå Södra och en mittback som är snabb och dessutom målfarlig är fint att ha tillgång till i vårt lag, fortsätter Leidinge.

I Emmas värld fanns inget annat än att SDFF skulle upp i Elitettan. Det var också hon som satte viktiga 2-1-målet. I Emmas värld fanns inget annat än att SDFF skulle upp i Elitettan. Det var också hon som satte viktiga 2-1-målet.

Kval till Elitettan, daner

SDFF klart för Elitettan - med nervdaller
(2015-10-17)
Det gick vägen till slut!
3-2 uppe i Umeå var ett bra utgångsläge.
När sedan Sophie Brundin stötte in 1-0 efter 38 minuter från nära håll efter en hörna lyste solen med full kraft i denfina hösteftermiddagen.
Pausledningen var helt i sin ordning då SDFF-försvaret höll Umeå Södras anfallare på mattan och det som slank igenom tog en alert Moa Altin Elfving i målet hand om.
Den andra halleken inleddes som den första avslutades men så som en blixt från en klar himmel prickade Emelie Strand in kvittering på ett direktskott med bredsidan som smet in vid stolpen förbi en snopen Altin Elfving.
Gästerna från Västerbotten tog nu över ett tag mot ett något skärrat SDFF, dock utan att skapa några helchanser.
I den 68:e minuten lyfte Emma Svärd in ett inlägg från vänster som svepte över förre Selångerkeepern Jenny Nilsson och in i borte krysset.
Momentum återigen till hemmalaget men med dryga kvarten kvar satte Hanna Folkesson ett skott från straffområdeslinjen efter ett ödestigert bolltapp i fel läge av en hemmaspelare. Så dags hade Umeå Södra omgrupperat till 4-3-3.
Ett bortamål till och förlängning skulle vänta men efter en hel del sparkande i olika riktningar och utan några målchanser blåste så duktige domaren Annica Torkelsson av efter 94 spelade minuter och förkunnade att SDFF åter var tillbaka i vår näst högsta damdivision och vilt jubel på hemmabänken och bland dom dryga 500 på läktarna.
- Det känns jävligt bra. Det är det här som vi kämpat för hela säsongen, säger Angelica Lindholm Forsell, som i nästa andetag avslöjar;
- Nu lägger jag av, nu har jag gjort mitt, säger 30-åringen.
Kan bli en del övertalning. Kanske redan i afton.
Det var många gladakommentarer efter avancemanget, bl a:
- Det här är det sista vattnet som jag dricker idag, säger en av SDFF-tjejerna som vill vara anonym och syftar antagligen på kvällens segerfest.

TV: Se SDFF:s avgörande kvalmatch live på ST.nu

Ledning i "halvtid" – det pekar uppåt för Emma Svärd och SDFF
(2015-10-17)
Hon har nosat på uppgång och varit med om fall.
Och varit rejält skadedrabbad däremellan.
Nu vill Emma Svärd vara med om att skjuta SDFF tillbaka till Elitettan.
I en match som kommit halvvägs och det är fördel Sundsvall.
– Verkligen. Vi har ett bra utgångsläge, säger hon.
läs mer på st.nu

SDFF:s lagkapten – en rutinerad joker
(2015-10-17)
Förra helgen var ett inhopp en utopi.
Den här lördagen är Ida Brännström ett alternativ.
– Jag tränade för fullt i torsdags och det kändes bra, säger SDFF:s lagkapten.
läs mer på st.nu

Kvalet ett steg på vägen mot SDFF-drömmen:
"Vårt mål är Damallsvenskan 2017"

(2015-10-17)
SDFF är nära ett avancemang till Elitettan 2016.
Ett första steg på vägen mot föreningens vision:
– Vårt långsiktiga mål är Damallsvenskan senast 2017, säger ordförande Mikael Torstensson.
läs mer på st.nu

Sundsvalls DFF - Umeå Södra FF 2-2 (totalt 5-4)
2015-10-17 - 14:00 - Norrporten Arena
1-0 Sophie Brundin 38
1-1 Emelie Strand 54
2-1 Emma Svärd 68
2-2 Hanna Folkesson 74
Domare: Annica Torkelsson
Publik: 503
Matchfakta

Segerskytt? Givetvis! Segerskytt? Givetvis!

Kval till Elitettan, daner

Elitettan är nära, men bara nära
(2015-10-10)
Seger med 3-2 mot Umeå Södra på Gammliavallen betyder 1-0 i halvtid.
Sundsvalls DFF har ena foten i Elitettan.
Delvis tack vare en skyttedrottning – ni vet vem.
– Innan matchen hade jag målat upp en bild där Emma Svärd skulle slå ett perfekt inlägg till mig som jag sedan följer upp med att göra mål, säger "Angen".
Och just precis så blev det.
läs mer på st.nu

Skön kvalvictoria för SDFF:
"Nu har vi ett perfekt läge inför hemmareturen"

(2015-10-10)
Trots ett tidigt underläge så kunde SDFF vinna den första kvalmatchen till Elitettan uppe i Umeå.
- Vi lovade varandra att vara med från start. Ändå fick Umeå göra 1-0 efter bara två minuter. Sedan vände vi till 1-2 innan dom kvitterade innan paus. I andra var vi riktigt bra och när "Angen" satte 2-3 kändes det helt rätt, säger SDFF:s sportchef Pelle Persson direkt efter slutsignalen, och fortsätter:
- Står bredvid några Umeåtjejer och dom verkar helt bedrövade. Dom trodde nog det skulle bli en lätt uppgift. Nu har vi ett perfekt utgångsläge inför returen hemma nästa helg.

Tränare Svenssons rävspel
(2015-10-10)
På bänken i Umeå satt Ida Brännström och Ida Markström.
Båda var lårskadade.
Båda är sparkapital till kvalreturen på Norrporten Arena.
Tränare Kenneth Svensson hoppas att veckan som kommer ska göra duon gott.
– Det var aldrig aktuellt att de skulle hoppa in, säger Kenneth Svensson
läs mer på st.nu

SDFF är förberedda på kvaldrama
(2015-10-10)
Det kan bli förlängning.
Det kan till och med bli straffar.
SDFF:s tränare Kenneth Svensson skulle inte bli förvånad.
Kvalet mot Umeå Södra lär bli en jämn historia över minst fyra halvlekar.
läs mer på st.nu

Umeå Södra FF - Sundsvalls DFF 2-3
2015-10-10 - 16:00 - Gammliavallen
1-0 Jonna Persson 2
1-1 Jenny Nordenberg 27
1-2 Emma Svärd 36
2-2 Elin Karlsson 44
2-3 Angelica Lindholm Forsell 78
Domare: Elin Lundgren
Publik: 180
Matchfakta

SDFF:s mittback Amanda Hagelberg gjorde sitt första seriemål för säsongen i sista matchen. SDFF:s mittback Amanda Hagelberg gjorde sitt första seriemål för säsongen i sista matchen.

Omgång 22

SDFF:s kvalmotstånd klart
– tränaren scoutade på plats:
"Blir jämnt och tufft"

(2015-10-03 )
SDFF vann sista matchen i grundserien med 4–1.
På lördagen blev det klart vilket lag som väntar i kvalet till Elitettan:
Umeå Södra FF.
– De har två starka forwards, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
läs mer på st.nu

Läs även:
En värdig avslutning av serien!

Storseger för Gustafs GoIF i sista omgången
(2015-10-03 )
Det blev aldrig spännande när Gustafs mötte Selånger i sista omgången av division 1 för säsongen. Matchen slutade 5-0 till Gustafs GoIF.
– Jag tycker Selånger kämpade på bra men det hade kunnat bli större resultat, säger Gustafs GoIFs tränare Tomas Hultgren
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

FC Djursholm - Täby FK 2-6
2015-10-03 - 14:00 - Danderyd Arena 2
Matchfakta

Gamla Upsala SK - Vaksala SK 3-0
2015-10-03 - 14:00 - Gamlis IP
Matchfakta

IK Huge - Sundsvalls DFF 1-4
2015-10-03 - 14:00 - Kastvallen
Matchfakta

Korsnäs IF FK - Tierps IF 1-2
2015-10-03 - 14:00 - Lindvallen
Matchfakta

 Rimbo IF - Moheds SK 0-1
2015-10-03 - 14:00 - IP Arkadien
Matchfakta

Selånger FK - Gustafs GoIF 0-5
2015-10-03 - 14:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta


Sluttabellen

1. Sundsvalls DFF 22     18 3 1 70 -   8 55
2. Gamla Upsala SK 22     16 3 3 72 - 22 51
3. Gustafs GoIF 22     16 3 3 73 - 29 51
4. Täby FK 22     14 6 2 65 - 28 48
5. FC Djursholm 22     11 5 6 52 - 36 38
6. Tierps IF 22     9 5 8 35 - 25 32
7. IK Huge 22     7 6 9 34 - 50 26
8. Rimbo IF 22     6 4 12 25 - 35 22
9. Moheds SK 22     6 3 13 25 - 53 21
10. Korsnäs IF FK 22     4 4 14 28 - 53 16
11. Vaksala SK 22     3 1 18 19 - 72 10
12. Selånger FK 22     0 2 20 11 - 98 2


Skytteligan:
19 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
18 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
Lilja Björk, Täby FK
14mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
Sanna Öhlund, Gamla Upsala SK
13 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Sofia Ek, Täby FK
12 mål:
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF

Klicka här för komplett skytteliga
Klicka här för Sundsvalls DFF:s målskyttar
Klicka här för Selångers FK:s målskyttar

Sundsvalls DFF - seriesegrare div 1 Norra Svealand 2015. Nu väntar kvalspel mot segrarna i div 1 Norrland i två matcher.
Sundsvalls DFF - seriesegrare div 1 Norra Svealand 2015. Nu väntar kvalspel mot segrarna i div 1 Norrland i två matcher.
Nu väntar kvalspel för Amanda Månsson och dom andra SDFF-tjejerna efter 8-0 i derbyt mot Selånger. Nu väntar kvalspel för Amanda Månsson och dom andra SDFF-tjejerna efter 8-0 i derbyt mot Selånger.

Omgång 21

SDFF klart för kvalspel till Elitettan efter storseger i derbyt mot Selånger
(2015-09-20)
Derbyt mellan storasyster Sundsvalls DFF och lillasyster Selånger FK var spännande i 36 minuter.
Då satte landslagstjejen Ellen Löfqvist 1-0.
Därefter gick tappen ur tunnan och molokna Selångerspelare gick tio minuter senare in till pausvilan med 0-5 i baken. Det var således rena bingon sista tio minuterna av den första halvleken för SDFF.
- Vi inledde lite sömnigt innan vi blixtrade till några minuter före paus, säger sportchefen Pelle Persson.
I den andra fortsatte SDFF-dominansen men visade upp en provkarta på hur man bränner målchanser.
Det tog till kvarten kvar innan Amanda Månsson efter en snygg genomskärare kunde göra 6-0.
Angelica Lindholm Forsell fick till slut ordning på "sumparskorna" och skarvade in sitt första mål för kvällen innan samma tjej som öppnade målskyttet stängde butiken då hon satte 8-0.
Målens historia ser ni här nedanför.
- En härlig och välförtjänt serieseger där laget nu får njuta en dag eller två sedan förbereder man sig på ett kval som vi vet inte blir en dans på rosor. Behåll lugnet, håll tempo och lita på varandra är mitt tips, säger Pelle Persson.
Lokalfotbollen grattar till seriesegern och önskar lycka till i kvalspelet till Elitettan oavsett om det blir Umeå Slödra, Assi eller Notviken.

Matchfakta:
Sundsvalls DFF - Selånger FK 8-0
1-0 Ellen Löfqvist 36 (nickade in en frispark från Emma Swärd)
2-0 Maxine Björkholm 41 (stötte in en frispark från kanten)
3-0 Emma  Swärd 43 (välplacerat skott i mv:s högra hörn)
4-0 Emma Swärd 45 (direktskott på ett inlägg från Ellen Löfqvist)
5-0 Jonna Wistrand 45 (fem mål på tio minuter!)
6-0 Amanda Månsson 75 (fick en snygg genomskärare)
7-0 Angelica Lindholm Forsell 80 (skarvade in ett inlägg från kanten)
8-0 Ellen Löfqvist 84 (drev igenom på egen hand och avslutade behärskat)
Domare: Elsa Wisting
Publik: 264

Läs även:
Så var SDFF-Selånger – minut för minut
Tänkte sluta – nu är hon på väg att lyfta SDFF till Elitettan
Matcherna som avgör SDFF-löftets framtid
Serieseger!

Resultat & Matchfakta:

Vaksala SK - FC Djursholm 0-5
2015-09-27 - 15:00 -  Årsta IP

Matchfakta


Moheds SK - IK Huge 2-3
2015-09-26 - 14:00 - Lägervallen
Matchfakta

Täby FK - Rimbo IF 3-0
2015-09-26 - 13:15 - Tibblevallen
Matchfakta

Gustafs GoIF - Korsnäs IF FK 6-3
2015-09-26 - 13:00 - Morbyvallen
Matchfakta

Tierps IF - Gamla Upsala SK 0-1
2015-09-25 - 19:00 - Länsförsäkringar Arena
Matchfakta

Sundsvalls DFF - Selånger FK 8-0
2015-09-24 - 18:30 - Norrporten Arena
Matchfakta


Tabellen

1. Sundsvalls DFF 21     17 3 1 66 -   7 52
2. Gamla Upsala SK 21     15 3 3 69 - 22 48
3. Gustafs GoIF 21     15 3 3 68 - 29 48
4. Täby FK 21     13 6 2 59 - 26 45
5. FC Djursholm 21     11 5 5 50 - 30 38
6. Tierps IF 21     8 5 8 33 - 24 29
7. IK Huge 21     8 2 11 33 - 46 26
8. Rimbo IF 21     6 4 11 25 - 34 22
9. Moheds SK 21     5 3 13 24 - 53 18
10. Korsnäs IF FK 21     4 4 13 27- 51 16
11. Vaksala SK 21     3 1 17 19 - 69 10
12. Selånger FK 21     0 2 19 11 - 93 2


Skytteligan:
17 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
16 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
14mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
Lilja Björk, Täby FK
13 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
12 mål:
Sanna Öhlund, Gamla Upsala SK
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF

Pernilla Wennman inledde SDFF:s målskytte. Pernilla Wennman inledde SDFF:s målskytte.

Omgång 20

Derbyt kan avgöra SDFF:s öde: "Har ett grymt lag"
(2015-09-20)
Det blev en sexmålsseger mot Korsnäs och med bara två matcher kvar leder SDFF serien med fyra poäng.
Allt kommer avgöras med derbyt mot Selånger på torsdag.
– Vi är ett grymt lag. Vi fixar det här, säger Angelica Lindholm Forsell.
läs mer på st.nu

Selånger dubblade poängskörden
(2015-09-20)
De hade bara tagit en poäng på hela säsongen. Nu kom äntligen den andra.
– Nu känns det bättre än det brukar, säger tränaren Stefan Wickström.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta:

Korsnäs IF FK - Sundsvalls DFF 0-6
2015-09-20 - 14:00 - Lindvallen
Matchfakta

Selånger FK - Moheds SK 1-1
2015-09-20 - 14:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Rimbo IF - Vaksala SK 0-0
2015-09-19 - 16:00 - IP Arkadien
Matchfakta

Tierps IF - Gustafs GoIF 0-2
2015-09-19 - 16:00 - Vegavallen
Matchfakta

 FC Djursholm - Gamla Upsala SK 2-0
2015-09-19 - 15:00 - Djursholms IP
Matchfakta

IK Huge - Täby FK 1-4
2015-09-19 - 14:00 - Kastvallen
Matchfakta


Tabellen

1. Sundsvalls DFF 20     16 3 1 58 -   7 49
2. Gamla Upsala SK 20     14 3 3 68 - 22 45
3. Gustafs GoIF 20     14 3 3 62 - 26 45
4. Täby FK 20     12 6 2 56 - 26 42
5. FC Djursholm 20     10 5 5 45 - 30 35
6. Tierps IF 20     8 5 7 33 - 23 29
7. IK Huge 20     7 2 11 30 - 44 23
8. Rimbo IF 20     6 4 10 25 - 31 22
9. Moheds SK 20     5 3 12 22 - 50 18
10. Korsnäs IF FK 20     4 4 12 24- 45 16
11. Vaksala SK 20     3 1 16 19 - 64 10
12. Selånger FK 20     0 2 18 11 - 85 2


Skytteligan:
17 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
15 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
14mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
Lilja Björk, Täby FK
12 mål:
Sanna Öhlund, Gamla Upsala SK
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF
11 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF

Ida Brännström inledde SDFF:s 5-0-seger mot Gustafs med att göra matchens två första mål. Ida Brännström inledde SDFF:s 5-0-seger mot Gustafs med att göra matchens två första mål.

Omgång 19

Drömläge för SDFF efter storvinst
(2015-09-12)
Med tre omgångar kvar att spela leder SDFF serien med en poäng.
Kvar återstår tre möten med bottenlag och mycket talar för att de tar hand om förstaplatsen.
– Det ser väldigt bra ut, säger lagkaptenen Ida Brännström.
läs mer på st.nu

Tvåmålsskytten: "Det blev jackpot"
(2015-09-12)
Fem mål framåt och noll bakåt.
Då vann SDFF toppmötet mot Gustafs.
– Det här var jävligt bra, säger tvåmålsskytten Angelica Lindholm Forsell.
läs mer på st.nu

Selånger föll igen – men lyfte spelet
(2015-09-12)
Selånger står kvar på en poäng i damernas division I.
Mot Täby kom en ny förlust.
– Det var avsevärt bättre än förra helgen, säger tränaren Stefan Wickström.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta:

FC Djursholm - Tierps IF 1-1
2015-09-12 - 15:00 - Djursholms IP
Matchfakta

Vaksala SK - IK Huge 0-4
2015-09-12 - 15:00 - Årsta IP
Matchfakta

Moheds SK - Korsnäs IF FK 5-1
2015-09-12 - 14:00 - Lägervallen
Matchfakta

 Sundsvalls DFF - Gustafs GoIF 5-0
2015-09-12 - 14:00 - Norrporten Arena
Matchfakta

Täby FK - Selånger FK 4-1
2015-09-12 - 14:00 - Tibblevallen
Matchfakta

Gamla Upsala SK - Rimbo IF 3-1
2015-09-12 - 12:00 - Gamlis IP
Matchfakta


Tabellen

1. Sundsvalls DFF 19     15 3 1 52 -   7 46
2. Gamla Upsala SK 19     13 3 3 68 - 20 45
3. Gustafs GoIF 19     13 3 3 60 - 26 42
4. Täby FK 19     11 6 2 52 - 25 39
5. FC Djursholm 19     9 5 5 43 - 30 32
6. Tierps IF 19     8 5 6 33 - 21 29
7- IK Huge 19     7 2 10 29 - 40 23
8. Rimbo IF 19     6 3 10 25 - 31 21
9. Moheds SK 19     5 2 12 21 - 49 17
10. Korsnäs IF FK 19     4 4 11 24- 39 16
11. Vaksala SK 19     3 0 16 19 - 64 9
12. Selånger FK 19     0 1 18 10 - 84 1


Skytteligan:
17 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
14mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
13 mål:
Lilja Björk, Täby FK
12 mål:
Sanna Öhlund, Gamla Upsala SK
11 mål:
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF
10 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Sanna Norlander, FC Djursholm
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF
Josefine Zandén, Korsnäs IF FK
Lisa Hägglund, Tierps IF 10 1

Omgång 18

Selångerstränaren: "Tungt att bara förlora"
(2015-09-06)
1-1 i paus.
Men 3-5 till slut.
– Det var inte så bra, jag hade trott att vi skulle kunna rubba dem, säger Selångers tränare Stefan Wickström efter förlusten mot Uppsalalaget Vaksala.
läs mer på st.nu

Brännström visade vägen för SDFF
(2015-09-05)
Det tog nästan 70 minuter.
Sedan visade kaptenen vägen.
Ida Brännström blev till slut tvåmålsskytt när SDFF bortabesegrade Tierp.
– En riktigt skön seger, säger hon.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta:

Selånger FK - Vaksala SK 3-5
2015-09-06 - 14:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Tierps IF - Sundsvalls DFF 0-2
2015-09-05 - 15:00 - Vegavallen
Matchfakta

Gustafs GoIF - Moheds SK 4-2
2015-09-05 - 14:00 - Morbyvallen
Matchfakta

IK Huge - Gamla Upsala SK 1-4
2015-09-05 - 14:00 - Kastvallen
Matchfakta

Korsnäs IF FK - Täby FK 2-2
2015-09-05 - 14:00 - Lindvallen
Matchfakta

Rimbo IF - FC Djursholm 2-0
2015-09-05 - 13:00 - IP Arkadien
Matchfakta


Tabellen

1. Sundsvalls DFF 18     14 3 1 47 -   7 43
2. Gamla Upsala SK 18     12 3 3 65 - 19 42
3. Gustafs GoIF 18     13 3 2 60 - 21 42
4. Täby FK 18     10 6 2 48 - 24 36
5. FC Djursholm 18     9 4 5 42 - 29 31
6. Tierps IF 18     8 4 6 32 - 20 28
7. Rimbo IF 18     6 3 9 24 - 28 21
8. IK Huge 18     6 2 10 25 - 40 20
9. Korsnäs IF FK 18     4 4 10 23- 34 16
10. Moheds SK 18     4 2 12 16 - 48 14
11. Vaksala SK 18     3 0 15 19 - 30 9
12. Selånger FK 18     0 1 17 9 - 80 1


Skytteligan:
17 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
14mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
13 mål:
Lilja Björk, Täby FK
12 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
11 mål:
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF
10 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Sanna Norlander, FC Djursholm
Sanna Öhlund, Gamla Upsala SK
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF

Kenneth Svensson, SDFF-tränaren, var nöjd med sina tjejer trots cupförlusten. Kenneth Svensson, SDFF-tränaren, var nöjd med sina tjejer trots cupförlusten.

Svenska Cupen:

SDFF utslaget i Svenska cupens tredje omgång
(2015-09-02)
SDFF är utslaget ur Svenska cupen.
I den tredje omgången tog det stopp på tisdagskvällen.
– Men vi ser att vi håller jämna steg med ett lag från en högre serie, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson efter 0–1 mot Sirius på Norrporten Arena.
läs mer på st.nu

Algots mamma målar igen Algots mamma målar igen

Omgång 17

Omöjligt uppdrag för Selånger
(2015-08-29)
Under lördagen krossade topplaget Gamla Upsala dem med 8-0.
– De har seriens bästa lag, vi kan inte rubba dem, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
läs mer på st.nu

Gusk överlägsna
(2015-08-29)
Gusk gjorde processen kort med Selånger och körde över bottenlaget med hela 8-0 på Gamlis IP.
- Vi tog en bergsäker seger, säger Gusktränaren Max Andersson.
läs mer på unt.se

Två nya mål av Lindholm Forsell
(2015-08-29)
Angelica Lindholm Forsell fortsätter att vara het i jakten på seriesegern.
Anfallaren noterades för två nya mål när Sundsvalls DFF städade av Mohed.
– Jag borde kanske satt dit någon boll till, säger hon.
läs mer på st.nu

Seriefavoriten blev för svår för Mohed
(2015-08-29)
Topplaget Sundsvall stod för motståndet.
Men ett vilt kämpande Mohed var aldrig nära att hota.
– Jag var helt slut redan efter första halvlek, säger Malin Sjöberg.
läs mer på helahalsingland.se


Resultat & Matchfakta

2015-08-29 15:00 FC Djursholm - IK Huge 1-1
2015-08-29 14:00 Gamla Upsala SK - Selånger FK 8-0
2015-08-29 14:00 Täby FK - Gustafs GoIF 3-2
2015-08-29 14:00 Vaksala SK - Korsnäs IF FK 3-4
2015-08-29 13:00 Moheds SK - Sundsvalls DFF 0-3
2015-08-29 13:00 Rimbo IF - Tierps IF 0-3

Klicka på resultatet för matchfakta
 

Tabellen

1. Sundsvalls DFF 17     13 3 1 45 - 7 40
2. Gamla Upsala SK 17     11 3 3 61 - 18 39
3. Gustafs GoIF 17     12 3 2 56 - 19 39
4. Täby FK 17     10 5 2 46 - 22 35
5. FC Djursholm 17     9 4 4 42 - 27 31
6. Tierps IF 17     8 4 5 32 - 18 28
7. IK Huge 17     6 2 9 17 - 40 20
8. Rimbo IF 17     5 3 9 22 - 28 18
9. Korsnäs IF FK 17     4 3 10 21 - 32 15
10. Moheds SK 17     4 2 11 14 - 47 14
11. Vaksala SK 17     2 0 15 17 - 57 6
12. Selånger FK 17     0 1 16 7 - 75 1


Skytteligan:
16 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
14mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
13 mål:
Lilja Björk, Täby FK
12 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
10 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Sanna Norlander, FC Djursholm
9 mål:
Sanna Öhlund, Gamla Upsala SK
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF
Josefine Zandén, Korsnäs IF FK
Lisa Hägglund, Tierps IF

Omgång 16

Bra start räckte inte för Selånger
(2015-08-22)
Selånger började bra och tog ledningen.
Men Djursholm var för starkt i division I norra Svealand.
– Siffrorna speglar matchbilden, säger tränaren Stefan Wickström.
läs mer på st.nu

SDFF-målvakten: "Det är en besvikelse"
(2015-08-23)
SDFF-målvakten Moa Altin-Elfving har hållit elva nollor och vant sig vid att mest ta hand om hemåtpassningar och några hörnor.
Men mot Täby fick hon det svettigt.
Inte bara på grund av sensommarvärmen.
– Deras anfallsspel är det bästa vi möter i den här serien, säger Altin-Elfving efter 2–2.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

2015-08-23 14:00 Selånger FK - FC Djursholm 1-4
2015-08-23 14:00 Tierps IF - Moheds SK 1-1
2015-08-22 15:00 Sundsvalls DFF - Täby FK 2-2
2015-08-22 14:00 Gustafs GoIF - Vaksala SK 5-1
2015-08-22 14:00 IK Huge - Rimbo IF 0-0
2015-08-22 14:00 Korsnäs IF FK - Gamla Upsala SK 0-3

Klicka på resultatet för matchfakta
 

Tabellen

1. Gustafs GoIF 16     12 3 1 54 - 16 39
2 Sundsvalls DFF 16     12 3 1 42 - 7 37
3. Gamla Upsala SK 16     10 3 3 53 - 18 36
4. Täby FK 16     9 5 2 43 - 20 32
5. FC Djursholm 16     9 3 4 41 - 26 30
6. Tierps IF 16     7 4 5 29 - 18 25
7. IK Huge 16     6 1 9 16 - 39 19
8. Rimbo IF 16     5 3 8 22 - 25 18
9. Moheds SK 16     4 2 10 14 - 44 14
10. Korsnäs IF FK 16     3 3 10 17 - 29 12
11. Vaksala SK 16     2 0 14 14 - 53 6
12. Selånger FK 16     0 1 15 7 - 67 1


Skytteligan:
(ej uppdaterad ännu)
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
13mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
10 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Lilja Björk, Täby FK
9 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Lisa Hägglund, Tierps IF
8 mål:
Jenny Nordenberg, Sundsvalls DFF
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF

Nyförvärvet Julia Hennström satte SDFF:s två första mål i cupsegern mot Team Hudik. Nyförvärvet Julia Hennström satte SDFF:s två första mål i cupsegern mot Team Hudik.

Svenska cupen:

SDFF vidare i svenska cupen efter tvåsiffrigt
(2015-05-19)
Att det skiljer en del mellan toppen av division 1 och mitten av tvåan fick vi bli varse om när SDFF mötte Team Hudik på Glysis i svenska cupen.
Medelpads "first string" vann med hela 10-0.
Nyförvärvet från Östersunds DFF, Julia Hennström, inledde målandet dubbelt innan Ida Brännsträm svarade för ett äkta hattrick på tio minuter
Innan pausvilan spädde Isab ell Norberg på till 6-0.
Efter em timmes spel satte Jenny Nordenberg sjuan och därefter klämde inhopparen Ida Markström dit åttan och nian innan Maxine Björkholm såg till att det hela slutade med tvåsiffrigt med tio minuter kvar.
SDFF är därmed vidare till omgång 3.

IF Team Hudik - Sundsvalls DFF 0-10
0-1 Julia Hennström 9
0-2 Julia Hennström 20
0-3 Ida Brännström 24
0-4 Ida Brännström (straff) 29
0-5 Ida Brännström 34 (Ida Mathiasson enligt domaren)
0-6 Isab ell Norberg 43
0-7 Jenny Nordenberg 60
0-8 Ida Markström 68
0-9 Ida Markström 78
0-10 Maxine Björkholm 80
Domare: Fredrik Åkerlund
Publik: 97
Matchfakta

Angelica Lindholm Forsell inledde SDFF:s målande mot Vaksala. Angelica Lindholm Forsell inledde SDFF:s målande mot Vaksala.

Omgång 15

Uddamålsförlust för Selånger
(2015-08-16)
Det ville sig inte den här gången för Selånger men man är numera med i matcherna på ett bättre sätt än under våren.
Den här gången blev det en knapp förlust på naturskäna Arkadien i Rimbo. Sedan duktiga Arleena Paanalahti reduerat till 2-1 med knappa tio minuter kvar hängde poängchansen i luften men uppländskorna lyckades hålla avståndet.

SDFF övertygade mot Vaksala
(2015-08-15)
När Sundsvalls DFF damer i division I klev på matchen mot Vaksala SK borta var det med ett bestämt grepp från första början. Angelica Forsell gör första målet och sedan fortsatte laget att dominera.
– Det var som att vi bara var ett lag på planen. De hade inte en chans mot oss i dag. Vi spelade ut dem fullständigt. Tjejerna gör en jättebra match, säger tränaren Kenneth Svensson.
läs mer

Resultat & Matchfakta

2015-08-16 16:00 Gamla Upsala SK - Gustafs GoIF 1-1
2015-08-16 15:00 Rimbo IF - Selånger FK 2-1
2015-08-15 15:00 FC Djursholm - Korsnäs IF FK 1-0
2015-08-15 14:00 Vaksala SK - Sundsvalls DFF 0-4
2015-08-15 14:00 IK Huge - Tierps IF 2-0
2015-08-15 14:00 Täby FK - Moheds SK 1-1

Klicka på resultatet för matchfakta
 

Tabellen

1. Sundsvalls DFF 15     12 2 1 40 - 5 36
2. Gustafs GoIF 15     11 3 1 49 - 15 36
3. Gamla Upsala SK 15     10 3 2 50 - 18 33
4. Täby FK 15     9 4 2 41 - 18 31
5. FC Djursholm 15     8 3 4 37 - 25 27
6. Tierps IF 15     7 3 5 28 - 17 24
7. IK Huge 15     6 0 9 16 - 39 18
8. Rimbo IF 15     5 2 8 22 - 25 17
9. Moheds SK 15     4 1 10 13 - 43 13
10. Korsnäs IF FK 15     3 3 9 17 - 26 12
11. Vaksala SK 15     2 0 13 13 - 48 6
12. Selånger FK 15     0 1 14 6 - 63 1


Skytteligan:
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
13mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
10 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Lilja Björk, Täby FK
9 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Lisa Hägglund, Tierps IF
8 mål:
Jenny Nordenberg, Sundsvalls DFF
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF

Sophie Brundin gör succé i SDFF. Sophie Brundin gör succé i SDFF.

Omgång 14

En ny Brundin håller tätt i Sundsvall
(2015-08-09)
Sundsvalls DFF missade tre poäng i toppmötet mot Gamla Upsala. Nyförvärvet Sophie Brundin hjälpte laget till en ny nolla – med pappa Michael på läktaren.
– Jag får höra att jag är lik pappa i spelsättet, säger hon efter 0–0-matchen.
läs mer på st.nu

Sömnigt start sänkte Selånger
(2015-08-09)
Det skulle vara en match med chans på poäng igen.
Men nej, Huge spelade ut Selånger i första halvlek.
– Jag är sällan speciellt hård i omdömena, men det här var för dåligt, säger tränaren Stefan Wickström.
läs mer på st.nu

Seger för Huge mot tabelljumbon
(2015-08-09)
Huge spelade hem tre viktiga poäng borta mot Selånger när de vinner med 3-1.
– Vi spelade riktigt, riktigt bra i första halvlek, säger tränare Johan Liljemark.
läs mer på gd.se

Resultat & Matchfakta

2015-08-09 14:00 Selånger FK - IK Huge 1-3
2015-08-09 14:00 Sundsvalls DFF - Gamla Upsala SK 0-0
2015-08-08 15:00 Gustafs GoIF - FC Djursholm 2-1
2015-08-08 14:00 Korsnäs IF FK - Rimbo IF 0-0
2015-08-08 14:00 Moheds SK - Vaksala SK 0-4
2015-08-08 14:00 Tierps IF - Täby FK 0-0

Klicka på resultatet för matchfakta
 

Tabellen

1. Gustafs GoIF 14     11 2 1 48 - 14 35
2. Sundsvalls DFF 14     11 2 1 36 - 5 33
3. Gamla Upsala SK 14     10 2 2 49 - 17 32
4. Täby FK 14     9 3 2 40 - 17 30
5. Tierps IF 14     7 3 4 28 - 15 24
6. FC Djursholm 14     7 3 4 36 - 25 24
7. IK Huge 14     5 0 9 14 - 39 15
8. Rimbo IF 14     4 2 8 20 - 24 14
9. Korsnäs IF FK 14     3 3 8 17 - 25 12
10. Moheds SK 14     4 0 10 12 - 42 12
11. Vaksala SK 14     2 0 12 13 - 44 6
12. Selånger FK 14     0 1 13 5 - 61 1


Skytteligan:
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
13mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
10 mål:
Lilja Björk, Täby FK
9 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Lisa Hägglund, Tierps IF
8 mål:
Jenny Nordenberg, Sundsvalls DFF
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF

Moa Altin Elfving räddade en straff Moa Altin Elfving räddade en straff

Omgång 13

Seger i återkomsten efter EM-äventyret
(2015-08-01)
En EM-vinnare var tillbaka på planen och då kom även laget tillbaka på vinnarspåret. Trots en rad missade chanser och tack vare en välbehövlig straffräddning.
– Det är vid straffen som man blir orolig, säger Ellen Löfqvist.
läs på st.nu

Selånger inledde hösten med förlust
(2015-08-01)
De skulle göra ett bättre resultat mot alla lagen under hösten.
Mot Korsnäs gjorde de det, men Selånger föll ändå med uddamålet.
– Vi fajtas åtminstone hela vägen, säger tränaren Stefan Wickström.
läs på st.nu

Korsnäs nådde första milstolpen
(2015-08-01)
I en riktig streckrysare var Korsnäs till slut starkast och vann mot bottenlaget Selånger.
– Det var ingen bra division 1-match, men starkt att vinna ändå, säger assisterande tränaren Sören Kant.
läs på dt.se

Resultat & Matchfakta:

Täby FK - Gamla Upsala SK 3-3
2015-08-02 - 14:00 - Tibblevallen
Matchfakta

Gustafs GoIF - IK Huge 3-1
2015-08-01 - 14:00 - Morbyvallen
Matchfakta

Korsnäs IF FK - Selånger FK 2-1
2015-08-01-  14:00 - Lindvallen
Matchfakta

Moheds SK - FC Djursholm 1-2
2015-08-01 - 14:00 - Lägervallen
Matchfakta

Sundsvalls DFF - Rimbo IF 1-0
2015-08-01 - 14:00 - Norrporten Arena
Matchfakta

Tierps IF - Vaksala SK 4-1
2015-07-31 - 19:00 - Vegavallen
Matchfakta

Tabellen

1. Gustafs GoIF 13     10 2 1 46 - 13 32
2. Sundsvalls DFF 13     10 2 1 36 - 5 32
3. Gamla Upsala SK 13     10 1 2 49 - 17 31
4. Täby FK 13     9 2 2 40 - 17 29
5. FC Djursholm 13     7 3 3 35 - 23 24
6. Tierps IF 13     7 2 4 28 - 15 23
7. Rimbo IF 13     4 1 8 20 - 24 13
8. IK Huge 13     3 4 6 18 - 34 13
9. Moheds SK 13     4 0 9 12 - 38 12
10. Korsnäs IF FK 13     3 2 8 17 - 25 11
11. Vaksala SK 13     1 0 12 9 - 44 3
12. Selånger FK 13     0 1 12 4 - 58 1


Skytteligan:
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
13mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
10 mål:
Lilja Björk, Täby FK
9 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Lisa Hägglund, Tierps IF
8 mål:
Jenny Nordenberg, Sundsvalls DFF
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF
7 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Anna Persson, Tierps IF
Sanna Norlander, FC Djursholm
Victoria Wahlstedt, FC Djursholm
Kajsa Sund, Rimbo IF
Patricia Forsell, Gustafs GoIF
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF
Josefine Zandén, Korsnäs IF FK

Hur länge blir Ellen kvar i SDFF? Hur länge blir Ellen kvar i SDFF?

Talangen kan snart vara SDFF förlorad
(2015-07-30)
Hon var högst delaktig när Sverige vann EM-guldet i måndags.
Nu blickar 17-åriga Ellen Löfqvist fram emot höstsäsongen med klubblaget, som kanske kan bli hennes sista.
– Förstå mig rätt, jag älskar att spela för SDFF. Men någon gång måste jag ändå ta steget härifrån, säger hon.

Omgång 12

SDFF utan Löfqvist tappade poäng och missade serieledningen
(2015-07-26)
Med Ellen Löfqvist på landslagsäventyr missade Sundsvalls DFF chanser i mängder. Då missade laget även att gå upp i serieledning.
– Vi brände tre-fyra frilägen, säger tränaren Kenneth Svensson.
läs mer på st.nu

Poängtorkan tog slut i regnet
(2015-07-26)
Under vårens elva matcher tog Selånger inte en enda poäng. När höstsäsongen startade sprack poängnollan direkt.
– Med lite tur, skicklighet och jävlar anamma lyckas vi, säger tränaren Magnus Ohre.
läs mer på st.nu

Selånger stal oväntat poäng av Tierp
(2015-07-26)
Det blev ingen lyckad omstart för Tierp i damettan. Laget spelade 0-0 mot tabelljumbon Selånger, vilket får anses som en riktig skräll. Selånger, som säkrade första poängen i serien, gjorde bara två mål under vårsäsongen och släppte in 56 mål.
- Det finns inte heller något positvt att säga om matchen. Vi gjorde helt enkelt två dåliga halvlekar och ingen spelare var villig att offra sig helhjärtat på planen. Däremot var Selånger riktigt taggade och vann de flesta närkamperna, säger besvikne Daniel Sundström.
s mer på unt.se

Resultat & Matchfakta:

Vaksala SK - Täby FK 0-2
2015-07-28 - 19:00 - Årsta IP
Matchfakta

FC Djursholm - Sundsvalls DFF 1-1
2015-07-26 - 15:00 - Djursholms IP
Matchfakta

IK Huge - Korsnäs IF FK 1-1
2015-07-25 - 14:00 - Kastvallen
Matchfakta

Rimbo IF - Gustafs GoIF 0-4
2015-07-25 - 14:00  - Arkadien
Matchfakta

Selånger FK - Tierps IF 0-0
2015-07-26 - 14:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Fotnot:
Gamla Upsala SK - Moheds SK 3-2 (spelade  2015-06-23, se omgång 11)

Tabellen

1. Gamla Upsala SK 12     10 0 2 46 - 14 30
2. Sundsvalls DFF 12     9 2 1 35 - 5 29
3. Gustafs GoIF 12     9 2 1 43 - 12 29
4. Täby FK 12     9 1 2 37 - 14 28
5. FC Djursholm 12     6 3 3 33 - 22 21
6. Tierps IF 12     6 2 4 24 - 14 20
7. Rimbo IF 12     4 1 7 20 - 23 13
8. IK Huge 12     3 4 5 17 - 31 13
9. Moheds SK 12     4 0 8 11 - 36 12
10. Korsnäs IF FK 12     2 2 8 15 - 24 8
11. Vaksala SK 12     1 0 11 8 - 40 3
12. Selånger FK 12     0 1 11 2 - 56 1


Skytteligan:
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
14 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
13mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
9 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Lilja Björk, Täby FK
8 mål:
Jenny Nordenberg, Sundsvalls DFF
7 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Anna Persson, Tierps IF
Sanna Norlander, FC Djursholm
Kajsa Sund, Rimbo IF
Patricia Forsell, Gustafs GoIF
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF
Tabitha Padgett, Gustafs GoIF

Jenny Nordenberg har gjort 8 mål så här långt. Lika många ha Angelica Lindholm Forsellll snickrat till. Jenny Nordenberg har gjort 8 mål så här långt. Lika många ha Angelica Lindholm Forsellll snickrat till.

Anfall är bästa försvar för SDFF
(2015-07-15)
SDFF:s vårsäsong har väckt hopp om att Sundsvall återigen kan ha ett elitlag på både dam- och herrsidan.
Starka nyförvärv och ett tryggt försvarsspel är en förklaring, men även en samspelt anfallsduo.
– Det var lite knackigt i början, men de två sista matcherna var det riktigt bra, säger Jenny Nordenberg, som stod för sex av duons elva mål i nämnda kamperna.


När säsongen inleddes gjorde SDFF det med fem nyförvärv från seriekonkurrenten Selånger och en hemvändare i Irma Nordmark.
Någon som däremot missade de första matcherna var Jenny Nordenberg då hon opererade sin högra fot i höstas. Den fot hon till vardags skjuter med.
– Jag märkte de första träningarna efter att det gick jättedåligt. Det är fortfarande en lite rörelseinskränkning, men jag känner ingen smärta alls, säger Nordenberg.
Och tur är väl det. Det har trots allt blivit en del skott sedan hon missade de tre inledande omgångarna. Åtta av dem har resulterat i mål.
– Jag ska inte säga att jag är en målgörare egentligen, men vi har tränat väldigt mycket anfallsspel.
Vad gör det för en anfallare?
– Man får väl siktet inställt för målet på något sätt. Det blir mycket skott, inlägg och uppspel.
Och enligt Jenny Nordenberg är det just det offensiva tänket som har legat bakom framgången så långt, nu när man ligger två poäng efter serieledaren med en match mindre spelad.
– Vi har dessutom kunnat spela med mångt och mycket samma lag.
Med endast fyra insläppta mål kan vi kanske dra slutsatsen att anfall är bästa försvar.
Nordenberg är dock inte ensam med att ha gjort åtta mål denna säsong. Hennes anfallspartner Angelica Lindholm Forsell har gjort lika många.
– Vi har spelat mycket ihop och det har fungerat bättre och bättre. Det var lite knackigt i början, men de två sista matcherna var det riktigt bra.
Kan du beskriva er som duo?
– Hon är en målgörare i första hand som ser målet i alla lägen och är väldigt stark och löpvillig. Jag är mer en snabb djupledslöpare. Även spelförståelsen har blivit bättre och bättre med åren.
Vem av er gör flest mål till slut?
– Jag får nog vara ödmjuk och säga att det blir "Angen".

Kommentar:
SDFF fick inte gå till halvtidsvila som serieledare. Däremot ligger de bara två poäng bakom med en match mindre spelad dessutom. Noterbart är att målvakten Moa Altin-Elfving endast släppt in fyra mål.
Om man säger att det går bra för Sundsvall kan man säga att det är det motsatta för Selånger. Det går riktigt, riktigt tungt för Bergsåkerlaget. Man tappade många spelare inför säsongen, inte minst till just SDFF och har inte tagit en enda poäng. Lägg därtill en målskillnad på minus 54.
Det kanske var tur för självförtroendet att hon tog steget över till SDFF ändå, Moa Altin-Elfving.
Källa: Emil Nilsson, Mittmedia.se

Tabellen

1. Gamla Upsala SK 12     10 0 2 46 - 14 30
2. Sundsvalls DFF 11     9 1 1 34 - 4 28
3. Gustafs GoIF 11     8 2 1 39 - 12 26
4. Täby FK 11     8 1 2 35 - 14 25
5. FC Djursholm 11     6 2 3 32 - 21 20
6. Tierps IF 11     6 1 4 24 - 14 19
7. Rimbo IF 11     4 1 6 20 - 19 13
8. IK Huge 11     3 3 5 16 - 30 12
9. Moheds SK 12     4 0 8 11 - 36 12
10. Korsnäs IF FK 11     2 1 8 14 - 23 7
11. Vaksala SK 11     1 0 10 8 - 38 3
12. Selånger FK 11     0 0 11 2 - 56 0


Skytteligan:
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK 
13mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
12mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
9 mål:
Lilja Björk, Täby FK
8 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Jenny Nordenberg, Sundsvalls DFF
7 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Anna Persson, Tierps IF
Sanna Norlander, FC Djursholm
Kajsa Sund, Rimbo IF
Patricia Forsell, Gustafs GoIF
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF

Sophie Brundin lämnar Alnö IF för SDFF Sophie Brundin lämnar Alnö IF för SDFF

SDFF förstärker med duo inför hösten
(2015-07-12)
Efter vårens matcher ligger SDFF tvåa i serien efter Gamla Upsala. Två poäng skiljer lagen åt men då skall man ha i åtanke att uppländskorna har spelat en match mer.
Inför höststarten föesatärken man nu truppen med två spelare.
Så här skriver klubben om nyfärvärven i ett pressmeddelande:
"Den första som blir spelklar är Sophie Brundin, Alnö IF. Sophie har tränat regelbundet med SDFF sedan förra säsongen och nu var tiden inne att ta steget över.
Sophie är en mycket klok försvarsspelare i första hand, positionsstark, brytningssäker och har även en fin passningsfot. Vi har sett att hon gått framåt och mognat såväl i tempo som fysik. När Amanda Westman, tidigare Alnö IF, påbörjar studier i USA i augusti, fanns det ingen anledning att vänta. Nu hinner Sophie få matchtempo i en högre serie och vi ser henne som ett framtidslöfte att bygga vidare på. Samarbetet med Alnö IF har möjliggjort detta och vi vill passa på att ge en eloge till dem!
Den andra spelaren är Julia Hennström, för närvarande i Östersunds DFF, hon flyttar tillbaka till Sundsvall med sin pojkvän Robert Hammarstedt som i sin tur är aktuell för spel i GIF Sundsvall. Julia är en allround spelare och väldigt nyttig för vilket lag som helst. Tuff, klok och mogen i sitt spel. Nu har hon dessutom fått tempo från Elitettan i kroppen och knoppen, vi ser framemot att få henne till laget och klubben.
Julia blir spelklar 1 augusti och kommer självklart att bidra med konkurrens i truppen.
Vi vill och satsar på att befinna oss i toppen av serien då kommer dessa två spelare att göra stor nytta i truppen!
Varmt välkomna till oss!"
Det skall bli spännande att följa SDFF:s kamp om seriesegern i höst. Vinner man serien väntar med största sannolikhet Assi i två avgjörande kvalmatcher.

Omgång 11

Mål framåt – men stortstryk igen för Selånger
(2015-06-28)
Nej, det gick inte den här gången heller. Selånger hamnade tidigt i underläge och därefter rann det iväg mot Gustafs. Säsongens andra mål blev plåster på såren när laget nu tar en efterlängtad vila.
– Vårt mål var väl det enda positiva. Vi fick ett tidigt baklängesmål och uppförsbacke direkt. Vi förlorade mot ett bättre lag, inget snack om det, säger tränaren Stefan Wickström.
läs mer på st.nu

Gustafs målorgie mot Selånger
(2015-06-28)
Gustafs vann med 9–1 mot jumbon Selånger – och marginalen kunde ha varit bra mycket större.
– Det känns som att det blir en rolig höstsäsong, säger tremålsskytten Sofia Lagerström.
läs mer på dt.se

SDFF upp i topp efter tvåsiffrigt
(2015-06-27)
Huga, tänkte nog de flesta i Huge.
SDFF tar sommarlov som serieledare efter osannolika 10–0 mot de stackars gästrikarna
– Vi är bra tränade och många lag är trötta nu men jag hade aldrig trott att vi skulle kunna spela ut dem såhär, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
läs mer på st.nu

Huge föll mot SDFF – med tvåsiffrigt
(2015-06-27)
Hugaligen.
Huge åkte på en riktig stjärnsmäll uppe i Sundsvall.
– 10–0, vad ska man säga. Vi gör ingen bra match men vi är inte 10–0-dåliga, suckar Hugetränaren Johan Liljemark.
läs mer på st.nu

Resultat och matchfakta:

Vaksala SK - Gamla Upsala SK 0-8
2015-06-28 - 16:00 - Årsta IP
Matchfakta

Gustafs GoIF - Selånger FK 1-9
2015-06-28 - 14:00 - Morbyvallen
Matchfakta

Sundsvalls DFF - IK Huge 10-0
2015-06-27 - 14:00 - Norrporten Arena
Matchfakta

Tierps IF - Korsnäs IF FK 3-1
2015-06-27 - 14:00 - Vegavallen
Matchfakta

Täby FK - FC Djursholm 4-1
2015-06-27 - 14:00 - Tibblevallen
Matchfakta

Moheds SK - Rimbo IF 3-2
2015-06-27 - 14:00 - Lägervallen
Matchfakta

Gamla Upsala SK - Moheds SK 3-2
2015-06-23 - 19:30 - Gamlis IP (omgång 12)
Matchfakta

Tabellen

1. Gamla Upsala SK 12     10 0 2 46 - 14 30
2. Sundsvalls DFF 11     9 1 1 34 - 4 28
3. Gustafs GoIF 11     8 2 1 39 - 12 26
4. Täby FK 11     8 1 2 35 - 14 25
5. FC Djursholm 11     6 2 3 32 - 21 20
6. Tierps IF 11     6 1 4 24 - 14 19
7. Rimbo IF 11     4 1 6 20 - 19 13
8. IK Huge 11     3 3 5 16 - 30 12
9. Moheds SK 12     4 0 8 11 - 36 12
10. Korsnäs IF FK 11     2 1 8 14 - 23 7
11. Vaksala SK 11     1 0 10 8 - 38 3
12. Selånger FK 11     0 0 11 2 - 56 0


Skytteligan:
15 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK 
13mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
12mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
9 mål:
Lilja Björk, Täby FK
8 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Jenny Nordenberg, Sundsvalls DFF
7 mål:
Emma Svärd, Sundsvalls DFF
Anna Persson, Tierps IF
Sanna Norlander, FC Djursholm
Kajsa Sund, Rimbo IF
Patricia Forsell, Gustafs GoIF
Sofia Lagerström, Gustafs GoIF

Omgång 10

"Angen" kan än
(2015-06-18)
När Angelica Lindholm Forsell återvände till Bergsåkers IP lossnade målskyttet.
Så passande kan tyckas.
Och ofint.
– Men skönt. Jag kom till SDFF för att göra mål, säger tremålsskytten.
läs mer på st.nu

Resultat och matchfakta:

Rimbo IF - Täby FK 2-2
2015-06-21 - 15:00 - IP Arkadien
Matchfakta

Gamla Upsala SK - Tierps IF 2-1
2015-06-18 - 19:00 - Gamlis IP
Matchfakta

Korsnäs IF FK - Gustafs GoIF 1-3
2015-06-18 - 19:00 -Lindvallen
Matchfakta

Selånger FK - Sundsvalls DFF 0-7
2015-06-18 - 19:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

FC Djursholm - Vaksala SK 4-0
2015-06-17 - 19:30 - Djursholms IP
Matchfakta

IK Huge - Moheds SK 2-0
2015-06-17 - 19:30 - Kastvallen
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:

12 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK 
10mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
9 mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
7 mål:
Anna Persson, Tierps IF
Sanna Norlander, FC Djursholm
Lilja Björk, Täby F
6 mål:
Angelica Lindholm Forsell, Sundsvalls DFF
Josefine Zandén, Korsnäs IF FK
Patricia Forsell, Gustafs GoIF
Rebecca Rolin, Täby FK

Omgång 9

Motgångarna fortsätter för Selånger
(2015-06-14)
Motgångarna fortsätter för Selånger i damettan.
Bortaförlusten mot Mohed sved lite extra.
– Vi får aldrig köra på som det är tänkt, säger tränaren Stefan Wickström efter 0–1.
läs mer på st.nu

Mohed klättrar ovanför strecket
(2015-06-14)
Det blev några nervösa minuter i slutet av matchen.
Men Mohed höll undan och vann med 1–0 mot jumbon Selånger.
– En viktig match att vinna, säger Victoria Forss som satte segermålet i första halvlek.
läs mer på helahalsingland

Ellens kanon gav ny seger
(2015-06-13)
SDFF behåller serieledningen.
Detta efter att supertalangen Ellen Löfqvist dundrat in matchens enda mål.
– Självklart är vi nöjda med de tre poängen, men vi borde skapa mer.
Det säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson efter det som visade sig bli en odiskutabel och ohotad seger. Trots att det "bara" blev 1–0 mot Korsnäs.
läs mer på st.nu

Förlust – men med mersmak
(2015-06-13)
0–1 mot bottenkonkurrenten Mohed på Nationaldagen följdes upp av 0–1 mot serieledande Sundsvalls DFF.
Samma siffror – men Korsnäs tränare var ändå inte alltför bister.
– Utifrån sättet vi försvarar oss är jag nöjd, säger Mats Källberg.
läs mer på st.nu

Resultat och matchfakta:

Moheds SK - Selånger FK 1-0
2015-06-14 - 14:00 - Lägervallen
Matchfakta

Gamla Upsala SK - FC Djursholm 7-3
2015-06-13 - 14:00 -Gamlis IP
Matchfakta

Gustafs GoIF - Tierps IF 4-1
2015-06-13 -14:00 - Morbyvallen
Matchfakta

Sundsvalls DFF - Korsnäs IF FK 1-0
2015-06-13 -14:00 - Norrporten Arena
Matchfakta

Täby FK - IK Huge 3-0
2015-06-13 - 14:00- Tibblevallen
Matchfakta

Vaksala SK - Rimbo IF 1-2
2015-06-12 - 19:00 - Årsta IP
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:

12 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK 
9 mål:
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
8 mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK
7 mål:
Anna Persson, Tierps IF 
6 mål:
Rebecca Rolin, Täby FK
Sanna Norlander, FC Djursholm 
5 mål:
Jennifer Hansen FC Djursholm
Josefine Zandén, Korsnäs IF FK
Kajsa Sund, Rimbo IF
Lilja Björk ,Täby FK
Lisa Hägglund, Tierps IF
Patricia Forsell, Gustafs GoIF

Omgång 8:

Glädjen kom av sig efter Gustafs långskott
(2015-06-06)
Toppmötet slutade oavgjort – efter hemmalagets bisarra mål i andra halvlek.
Efteråt tog målvakten på sig poängförlusten.
– Jag kan inte vara nöjd, säger Moa Altin-Elfving.
läs mer på st..nu
TV: Se Gustafs-SDFF i efterhand

Gustafs bizarra kvitteringsmå
(2015-06-06)
Toppmötet slutade oavgjort – efter Tabitha Padgetts bisarra mål i andra halvlek.
Efteråt tog Moa Alvin Elfving på sig poängförlusten.
– Jag kan inte vara nöjd, säger Sundsvalls målvakt efter 1–1 mot Gustafs.
läs mer på dt.se

"Avdelning: hedersamma förluster"
(2015-06-06)
Det blev ingen poäng heller mot Täby för Selånger.
Men tabelljumbon gjorde ändå en bra insats under lördagen.
– Vi får spinna vidare på det här, säger Stefan Wickström.
läs mer på st.se

Resultat och matchfakta omgång 8

Korsnäs IF FK - Moheds SK 0-1
2015-06-06 - 12:00 - Lindvallen
Matchfakta

Rimbo IF - Gamla Upsala SK 0-1
2015-06-06 - 13:00 - IP Arkadien
Matchfakta

Gustafs GoIF - Sundsvalls DFF 1-1
2015-06-06 - 14:00 - Morbyvallen
Matchfakta

IK Huge - Vaksala SK 5-0
2015-06-06 - 14:00 - Kastvallen
Matchfakta

Selånger FK - Täby FK 0-2
2015-06-06 - 15:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Tierps IF - FC Djursholm 1-3
2015-06-06 - 15:00 - Vegavallen
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:

8 mål:
Fredrika Karlsson, Gamla Upsala SK
Frida Lindgren, Gustafs GoIF
7 mål:
Anna Persson, Tierps IF
6 mål:
Annika Högberg, Gamla Upsala SK 
5 mål:
Jennifer Hansen, FC Djursholm
Josefine Zandén, Korsnäs IF FK
Kajsa Sund, Rimbo IF
Lisa Hägglund, Tierps IF
Rebecca Rolin, Täby FK
Sanna Norlander, FC Djursholm

Omgång 7

Till toppen – men skada störde glädjen
(2015-05-31)
Ellen Löfqvist totaldominerade mittfältet.
Emma Svärd gjorde målen.
SDFF spelade ut serieledande Tierp, men allt var inte positivt.
Irma Nordmark klev av knäskadad. Igen.
läs mer på st..nu
TV: Se SDFF ta ledningen

Tierps första förlust
(2015-05-31)
Det dröjde till den sjunde omgången innan Tierp till slut fick vidkännas sitt första nederlag i damettan denna säsong.Sundsvall vann med 2–0 och övertog därmed serieledningen.
­– Jag tycker vi vi stod upp riktigt bra i första halvlek. Tyvärr tappade vi mycket av vårt spel i andra och då kopplade Sundsvall ett rejält grepp om matchen. Sundsvall uppträdde mer resolut och var tuffare i närkamperna, summerar Tierpstränaren Daniel Sundström.
läs mer på unt.se

Poängtorkan fortsätter i Selånger
(2015-05-30)
Sju matcher in i säsongen har Selånger fortfarande inte plockat någon poäng i division I norra Svealand. Hoppet var att det skulle bli ändring på det mot Vaksala.
– Det kanske var vår sämsta match, vi är inte alls på tårna och gör en dålig match, säger Stefan Wickström tränare i Selånger.
läs mer på st.se

Vaksalas första seger
(2014-05-30)
Vaksala kunde, efter sex raka försluster, ta sin första seger i division I efter 3–0 hemma mot nästjumbon Selånger.
– Jag tycker att segern är rättvis, vi borde ha kunnat göra ytterligare några mål, säger tränaren Daniel Carlsson som fick se Julia Säfström skjuta 1–0 efter en målvaktsretur.
läs mer på unt.se

Resultat och matchfakta omgång 7

Gamla Upsala SK - IK Huge 5-0
2015-05-30 - 12:00 - Gamlis IP
Matchfakta

Moheds SK - Gustafs GoIF 0-4
2015-05-30-  12:00 - Lägervallen
Matchfakta

Täby FK - Korsnäs IF FK 5-0
2015-05-30 - 14:00 - Tibblevallen
Matchfakta

FC Djursholm - Rimbo IF 3-2
2015-05-30 - 15:00 - Djursholms IP 2
Matchfakta

Vaksala SK - Selånger FK 3-0
2015-05-30 - 15:00 -  Årsta IP
Matchfakta

Sundsvalls DFF - Tierps IF 2-0
2015-05-31 - 15:00 -  Norrporten Arena
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:

Fredrika Karlsson, Gamla Upsala 8 mål
Frida Lindgren, Gustafs 8
Anna Persson, Tierp 7
Annika Högberg, Gamla Upsala 6
Josefine Zandén, Korsnäs 5
Kajsa Sund, Rimbo 5
Rebecca Rolin,, Täby 5
Sanna Norlander, Djursholm 5

Omgång 6

Ny storförlust för Selånger
(2015-05-24)
Efter 15 minuter låg Selånger under med 0–5 – och matchen var över.
När 90 minuter hade gått stod det 0–7 på resultattavlan.
– Vi får försöka titta framåt och se att det är utbildning, säger tränaren Magnus Ohre.
läs mer på st..nu

Gusk vann med 7–0
(2015-05-24)
Gusk var på målhumör och krossade Selånger på bortaplan med hela 7–0. - Selånger var väldigt unga och räckte inte alls till", säger Gusktränaren Max Andersson.
läs mer på unt.se

lossning för Sundsvalls DFF
(2014-05-23)
Sundsvalls DFF har haft stora problem med målskyttet den här säsongen.
Mot Mohed kom islossningen med hela sex mål i andra halvlek.
– Det ger energi och självförtroende, säger tränaren Kenneth Svensson efter 7–1-segern.
läs mer på st.nu

Mohed rasade ihop
(2014-05-23)
Det stod 1–1 efter en timmes spel.
Men slutet blev nattsvart för Mohed.
Sundsvall öste på framåt och gjorde sex raka mål.
– När vi började tröttna var det ridå ner, säger tränaren Tomas Larsson.
läs mer på helahalsingland.se

Resultat och matchfakta omgång 6

Gustafs GoIF - Täby FK 2-3
2015-05-23 - 14:00 - Morbyvallen
Matchfakta

IK Huge - FC Djursholm 2-2
2015-05-23 - 14:00 - Kastvallen
Matchfakta

Korsnäs IF FK - Vaksala SK 3-1
2015-05-23 - 14:00 - Lindvallen
Matchfakta

Sundsvalls DFF - Moheds SK 7-1
2015-05-23 - 14:00 - Norrporten Arena
Matchfakta

Tierps IF - Rimbo IF 3-1
2015-05-23 - 14:00 - Vegavallen
Matchfakta

Selånger FK - Gamla Upsala SK 0-7
2015-05-24 - 14:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Tabellen

Omgång 5

Första förlusten för SDFF – trots dominans
(2014-05-16)
Efter fyra raka segrar och noll insläppta mål föll Sundsvalls DFF till sist.
Det blev två mål bakåt och noll poäng mot Täby.
– Det är helt omöjligt att bränna så här många chanser i flera matcher, säger tränaren Kenneth Svensson.
läs mer

Fortsatt tungt för Selånger
(2014-05-16)
Fem matcher, noll poäng och -26 i målskillnad.
Det är Selångers facit i årets dametta efter att återigen ha förlorat.
– Vi har det jättetufft just nu, säger tränaren Stefan Wickström.
läs mer

Resultat och matchfakta omgång 5

Gamla Upsala SK - Korsnäs IF FK 2-1
2015-05-14 - 14:00 - Gamlis IP
Matchfakta

Moheds SK - Tierps IF 0-1
2015-05-14 - 14:00 - Lägervallen
Matchfakta

Täby FK - Sundsvalls DFF 2-1
2015-05-16 - 14:00 - Tibblevallen
Matchfakta

FC Djursholm - Selånger FK 9-1
2015-05-16 - 15:00 - Djursholms IP
Matchfakta

Rimbo IF - IK Huge 3-2
2015-05-16 - 15:00 - IP Arkadien
Matchfakta

Vaksala SK - Gustafs GoIF 1-3
2015-05-16 - 15:00 - Årsta IP
Matchfakta

Tabellen

Tova Olsson flyttar från Timrå till Selånger. Tova Olsson flyttar från Timrå till Selånger.

Tova följer Alva från Timrå till Selånger
(2014-01-22)
Som Lokalfotbollen kunde hinta om i början av månaden var Tova Olsson på ingång från IFK Timrå till Selånger FK.
Nu är övergången klar och den unge anfallaren, född 1999, slår därmed följe med sin lika unga lagkamrat Alva Grahn.
– Tova är forward och har sin absolut bästa egenskap i sin snabbhet och är duktig på att göra det tunga jobbet att sätta hög press på motståndarnas försvarare. Under en match gör hon väldigt många maxlöpningar och har en historik i att vara målfarlig. Tova är också träningsflitig och som gärna inte bommar en träning i onödan, säger tränaren Stefan Wickström.
Kanske kan det även vara på plats med en mer utförlig presentation av Alva Grahn:
– Alva är en innermittfältare som har en fantastisk inställning till både träning och match. Hon spelar en fysisk fotboll, är en bollvinnare och har ett bra tillslag. Alva har redan hunnit med ett läger med F99-landslaget och är en spelare som alltid är hungrig på att lära sig nya saker, säger Wickström, som är mycket nöjd min sin duo.
– Dessa tjejer är spelartyper som vi verkligen vill ha, spelare med bra karaktär och har en vilja att träna hårt för att fortsätta utecklas i sin fotbollskarriär.
Selångers mörka fotbollshimmel börjar se allt ljusare ut...

Selånger lägger ner division 1-laget – men blir kvar i serien
(2014-01-05)
Selångers damer tog i december beslutet att hoppa av division 1-spel efter en enorm spelarflykt och snacket gick att man skulle börja om i division 3.
Nu har man ändrat sig, tack och lov, och kommer till spel i division 1 Norra Svealand – men kommer även att ha andralaget i spel i tvåan.
– Det gamla division 1-laget är som sagt upplöst men istället lyfter vi upp hela fjolårets division 2-trupp som därmed kommer att bli det nya representationslaget i division 1, säger sportchefen Thomas Jonsson.
Ny tränare för damlaget blir Stefan Wickström. Det var meningen att "Wickan" skulle ta hand om utvecklingslaget i tvåan men får nu istället ansvaret för division 1-laget där han ersätter duon Magnus "Fimpen" Svensson och Magnus Ohre. Egentligen ingen skillnad då det kommer att bli samma tjejer han kommer att träna. Tråkigt däremot för "Fimpen" och Ohre som hamnar ute i kylan.
Hur blir upplägget i år mellan era lag?
– Vi kommer att utöka träningsgruppen med ca fem-sex spelare till någonstans mella 22-24 tjejer denna säsong vilket skall räcka till dom båda lagen. Däremot så kommer vi inte att ha något lag i damtrean i år, säger Jonsson.
Hur kommer målsättningen att se ut efter all turbulens?
– Målsättningen är att skapa en bra och utvecklande tränings- och matchmiljö för unga tjejer som vill utvecklas inom fotbollen, säger Jonsson.
Och samarbetet med SDFF?
– Det förs en positiv dialog tillsammans med SDFF när det gäller hur vi tillsammans kan optimera fotbollsutvecklingen för dessa tjejer i regionen, avslutar Jonsson.
När det gäller nyförvärv utifrån är det bara flicklandslagsmittfältaren Alva Grahn från IFK Timrå som är klar. Enligt rykten är även anfallaren Tova Olsson på ingång från samma klubb. Dessutom kan det komma några spelare från SDFF som inte tar en plats när "storsyster" spikar sin A-trupp i slutet av januari.
Skönt att härvan verkar vara över och man kan koncentrera sig på själva fotbollsspelandet i Selånger igen. Jag är övertygad om att man tog rätt beslut även om det kommer att bli kämpiga säsonger både i ettan och tvåan för ett synnerligen unga SFK-gäng.

Jonna Wistrand är den tredje i raden som lämnar SFK för SDFF. Jonna Wistrand är den tredje i raden som lämnar SFK för SDFF.

SDFF vann dragkampen om Jonna Wistrand
(2014-12-21)
Det har hängt i luften ett bra tag men nu är det spikat.
Jonna Wistrand lämnar Selånger för spel i SDFF.
–  Ett jätteförstärkning på det centrala mittfältet. En hårt arbetande spelare som både är bollvinnare och speluppläggare tack vare bra passningsspel. Jonna har också en mycket hög lägstanivå, säger sportchefen Pelle Persson.
26-åringen hade några anbud att ta ställning till. Båda elitettaklubbarna Sunnanå SK och nykomlingarna Östersunds DFF låg på för en underskrift.
– Vi är jätteglada att hon valde oss och att hon vill vara med att hjälpa till och spela upp oss i Elitettan, säger Persson.
Jonna är den tredje spelaren som lämnat SFK för SDFF efter Angelica Lindholm-Forsell och Malin Kristmansson.
SDFF, som nästa år flyttas från division 1 Norrland till Norra Svealand, ser ut att bli seriens stora favorit.
– Känns som om det kommer att stå mellan oss och Täby. Blir spännande med en ny serie och nya lag där man kan utbyta erfarenheter, säger Persson.

Kan bli division 1-spel trots allt för Selångers damer...
(2014-12-15)
Nya turer gällande Selångers uttåg ur division 1.
Kanske blir det division 1-spel på Bergsåkers IP trots allt nästa år.
Drar man sig ur får man, enligt Medelpads Fotbollförbund, inte överta andralagets plats i tvåan utan båda lagen tvingas börja om i lägsta serien, d v s division 3 Medelpad.
– Det är inget alternativ för oss, säger sportchefen Thomas Jonsson.
Nu jobbar man på att försöka bibehålla sina spelare från fjolårets division 2-lag plus dom kvarvarande i A-laget samt fylla på med tre till fem spelar utifrån för spel i ettan.


Inte nöjda med samarbetet med SDFF

Upprinnelsen till beslutet att lägga ner A-laget i division 1 är att inte Selånger är nöjda med samarbetet med SDFF så här långt.
– Om vi skall samarbeta måste det väl ändå vara på bådas villkor och inte bara från den enes. SDFF och vi var överens att dom bara skulle värva spelare från oss som gick in i startelvan och det var Angelica Lindholm-Forsell och Jonna Wistrand. Nu har man varit och ryckt i nästan hela A-truppen plus några av våra unga talanger från F16-laget som tog brons i SM. Erika Kristmansson har redan skrivit på och dessutom har dom bl a kontaktat vår lagkapten Elin Lahtinen, Maxine Björkholm och Wilma Wärulf. SDFF har nu ungefär en trupp på 28 spelare och vi i Selånger är oroade över klimatet på damsidan i regionen då dom riskerar att dränera den på talangfulla spelare utan att man, som vi ser det, kan erbjuda tillräckligt stimulerande matchmiljö för dom som inte tar en plats. Deras andralag spelar i division 3 och det är knappast utvecklande. 
Potentiella fotbollstalanger riskerar att få en för dålig matchmiljö med SDFF:s nuvarande agerande, säger sportchefen Thomas Jonsson kritiskt, och fortsätter:
– Vi håller med om att regionen behöver ett lag i Elitettan och det är rimligt att SDFF tar den rollen. Men att locka över våra spelare samtidigt som risken är stor att man inte kan erbjuda många av dessa spelare speltid i division 1 gynnar varken SDFF, övriga klubbar och framförallt inte spelarna själva.
Hur löser man detta på bästa sätt anser du?
– Vi tror på en bred verksamhet i regionens klubbar och att varje individ ska få en bra och stimulerande tränings- och matchmiljö för att utvecklas vidare och till slut vara aktuell för spel i regionens lag i Elitettan. Vi anser det helt naturligt att man som spelare kan behöva byta klubb för att hitta rätt miljö som passar sin målsättning med fotbollen. Men att SDFF, som siktar på att vinna division 1 2015, kontaktar våra spelare i åldern 15–18 år som har en mycket bra utvecklingskurva, vilket till stor del beror på att vi har en bra matchmiljö, anser vi är fel och det gynnar inte någon part över huvud taget. Sedan kan vi också konstatera att det totalt sett inte finns tillräckligt många spelare som är intresserade av att spela division 1-fotboll eller högre i regionen.
Var det inte meningen att spelare som inte platsar bland dom 16–18 i SDFF:s A-trupp skulle erbjudas speltid i Selånger?
– Så var det sagt men SDFF vill inte spika sin trupp förrän i slutet av februari och jag har även hört att dom spelare som inte platsar hos dom sitter hellre på läktaren eller lägger av istället för att spela med oss trots att vi spelar i samma division. Ett märkligt beteende enligt mitt sätt att se det på om man vill utvecklas och spela på så hög nivå som möjligt.
Vad händer nu?
– Vi har sträckt ut en hand till SDFF för att få till en lösning så man kan säga att bollen är hos dom just nu.
Och om samarbetet barkar åt pipan?
– Om det blir division 1-spel trots allt så kommer vi att satsa på fjolårets division 2-lag som kom femma och bara några poäng från andraplatsen och i det laget var det som sagt många som även var med och tog SM-brons i F16. Där har vi en stomme av tjejer födda 1998-99 som då kommer att satsa på och ge det full uppbackning. Vi kommer också att utöka A-truppen med tre till fem spelare. Det gäller som sagt att skapa en tränings och matchmiljö som är stimulerade och utvecklande för spelarna, avslutar Thomas Jonsson.

Selånger drar sig ur division 1
(2014-12-15)
Det blir inga emotsedda derbyn nästa år i damernas division 1.
Selånger FK har efter spelarflykt till SDFF, Alnö och Kovland tagit beslutet att dra sig ur division 1 och "börja om" i tvåan där man tar sitt andralags plats.
– Jättetråkigt att vi måste lägga ner A-laget i ettan men som läget har blivit har vi inget större val, säger nye sportchefen Thomas Jonsson.
Meningen var att Selånger skulle vara med och kriga om en plats i Elitettan mot bland andra SDFF. Då den omedelbara satsningen uteblev tappade man i stort sett hela stommen. Det var nu bara en av anledningarna till massflytkten. Vad Lokalfotbollen erfar fanns det en  massiv kritik mot tränarduon Magnus "Fimpen" Svensson och Magnus Ohre. Bara TVÅ spelare i truppen ville enligt en enkät behålla duon men styrelsen valde att gå emot spelarnas önskemål om nya tränare utan förnyade kontraktet med Magnus & Magnus.
– Jag har själv inte tagit del av enkäten. Men Pelle (Persson, förre sportchefen) förordade ändå "Fimpen" och Ohre till styrelsen att fortsätta, säger Jonsson.
Oklart vad som händer med tränardoun i skrivande stund men helt klart är att det blir nye Stefan Wickström från IFK Timrå som kommer att ta hand om laget i division 2.
– Vi kommer att satsa rejält på fjolårets F16-lag i tvåan och ge dom så bra resurser som möjligt, säger Jonsson.
Meningen var att Selånger inte skulle ha något lag i trean nästa år. Ett beslut som nu kan ändras.
– Först måste vi göra en inventering på spelarsidan och se om vi får ihop två seniorlag. Vilka som blir kvar från årets A-lag t ex. Från division 2-laget tappar vi bara Elina Jonsson som går till Heffnersklubban, avslutar Jonsson, som haft en hektisk dag som sportchef.

Malin Kristmansson går från Selånger till SDFF. Malin Kristmansson går från Selånger till SDFF.

Malin Kristmansson tar steget över från Selånger till SDFF
(2014-12-13)
Selånger tappar ytterligare en spelare till SDFF.
Det är 21-årige Malin Kristmansson som tar steget över till seriekollegan.
– Malin är en mycket snabb och modern ytterback eller yttermittfältare. Hon kan driva boll och utmana i hög hastighet vilket är en mycket fin egenskap att tillgå i ett lag. De senaste åren har frågan ställts till Malin men det är just nu som hon känner sig mogen att ta steget till oss. Givetvis är vår satsning mot elitfotbollen en morot, säger Elisabeth Leidinge i SDFF, som nämner att man även gjort klart med lagkaptenen och stöttespelaren Ida Brännström, 26, för ytterligare en säsong i klubben. Men sina 17 mål var hon dessutom lagets främsta målskytt ifjol.
– Ida är oerhört viktig för oss, en spelare med stor erfarenhet och kunnande, en otroligt lojal spelare, säger SDFF:s tränare Kenneth Svensson

Flicklandslagstjejen Alva Grahn lämnar IFK Timrå för division 1-spel i Selånger. Flicklandslagstjejen Alva Grahn lämnar IFK Timrå för division 1-spel i Selånger.

Turbulent i Selånger. Många tapp men landslagstjej klar.
(2014-12-11)
SDFF ser ut att satsa rejält men vad händer i vår andra division 1-klubb på damsidan, Selånger FK?
Den ena spelaren efter den andra lämnar och i skrivande stund bara ett enda nyförvärv utifrån, flicklandslagstjejen Alva Grahn från IFK Timrå.
Angelica Lindholm-Forsell har gått till SDFF, kvartetten Emelie Birgersson, Josefine Thunholm, Isabelle Lindgren och Sanna Lööw Ohlson har valt Alnö i tvåan medan Mikaela Björkholm kommer att varva ner i Kovlands nystartade division 3-lag efter sin avslutade graviditet. Dessutom funderar Amanda Norin om det skall bli spel i Selånger, Alnö eller Kovland nästa år samt Jonna Wistrand som uppvaktas av sin gamla klubb SDFF. 
Lägg där till att sportchefen Pelle Persson lämnat för SDFF.
– Det har varit lite turbulent för vår del ett tag. Det här generationsskiftet som händer nu kommer tyvärr nåt år för tidigt för oss. Vi har flera jättetalanger i klubben och var t ex i final i F16-SM nu i höst och dom skulle ha mått bra med lite mer rutinerade tjejer som omgivning, säger nye sportchefen Thomas Jonsson.
Kommer ni att flytta upp fjolårets unga division 2-tjejer till division 1-laget?
– Så går inte tankarna utan dom skall i första hand få utvecklas vidare i egen takt i division 2 men vi får se hur det ser ut längre fram. SDFF ser ut att få ihop ett starkt lag och kanske det blir "några över" som hellre vill spela med oss i ettan än deras andralag i division 3. Jag känner ju Pelle (Persson) så vi kommer säkert att ha ett bra samarbete mellan klubbarna trots att vi spelar i samma serie, säger Jonsson.
Nytt i Selånger FK nästa år blir att man inte kommer att ha något lag 3 i division 3.
– Spelarna räcker inte till då vi redan tappat flera spelare och vi även har ett F16-lag i seriespel, säger Jonsson.
I skrivande stund kommer ett flertal av årets spelare i division 3-laget att lira med Kovland nästa år.

Pelle byter division 1-klubb i distriktet. Pelle byter division 1-klubb i distriktet.

Pelle Persson till SDFF
(2014-12-05)
Efter serien slutade Pelle Persson som sportchef för Selånger FK:s damer.
Nu gör han comeback – hos "värsta konkurrenten" Sundsvalls DFF!
Det har legat i röret ett tag men idag blev det helt klart.
– Jag kommer att ha hand om spelartruppen och blir även ansvarig för föreningssamarbetet som jag tycker är jätteviktigt om damfotbollen skall må bra i distriktet, säger Pelle Persson, som precis som i Selånger, kommer att jobba nära laget.
En som är mycket nöjd över att Persson tagit steget över är nyförvärvet från just Selånger, Angelica Lindholm-Forsell.
– Har bara gott att säga om Pelle, han är kung!
Varför lämnar då Pelle Persson Selånger FK?
– Kände att det var dags för någon annan att ta över med nya idéer. Jag hade fyra otroliga säsonger i Selånger och hade ett 100-procentigt förtroende och fria händer, säger Persson, som önskar sin gamla klubb all lycka även i framtiden.
– Fast nu är det dags att lyfta mot Elitettan med SDFF, avslutar en optimistisk Persson.
Nyförvärv så här långt i SDFF:
Angelica Lindholm-Forsell (Selånger FK) och Linnéa Cantzler (Ånge IF). Dessutom jobbar man på Jonna Wistrand från Selånger och Irma Nordmark från IFK Norrköping plus några namn till.
Bara en spelarförlust så här långt och det är Kajsa Nordmark som flyttar till skånska elitettanlaget IF Limhamn-Bunkeflo 07.

Bingo för SDFF och Selånger – slipper storfavoriterna!
(2014-11-28)
Nu är det spikat!
Sundsvalls DFF och Selånger slipper dom långa E4-resorna norrut nästa år.
På repskapsmötet i Stockholm fastställdes serierna och våra division 1-klubbar på damsidan spelar 2015 i den norra Svealandsserien och inte nog med det – man slipper värsta konkurrenten Brommapojkarna. BP, som flyttades ner från Elitettan, placerades i södra Svealand.

Division 1 Norra Svealand 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
FC Djursholm Stockholm div. 1 Norra Svealand
Gamla Upsala SK Uppland div. 1 Norra Svealand
Gustafs GoIF Dalarna div. 1 Norra Svealand
IK Huge, Bomhus Gästrikland div. 1 Norra Svealand
Korsnäs IF FK Dalarna div. 1 Norra Svealand
Moheds SK Hälsingland div. 2 Södra Norrland
Rimbo IF Uppland div. 2 Östra Svealand
Selånger FK, Sundsvall Medelpad div. 1 Norrland
Sundsvalls DFF Medelpad div. 1 Norrland
Tierps IF Uppland div. 1 Norra Svealand
Täby FK Stockholm div. 1 Norra Svealand
Vaksala SK, Uppsala Uppland div. 2 Östra Svealand

Der blir med andra ord inga medelpadslag i Norrlandsserien nästa år, som kommer att bestå av följande lag:

Division 1 Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alviks IK, Luleå Norrbotten div. 1 Norrland
Assi IF, Risögrund Norrbotten div. 1 Norrland
Bik SK, Härnösand Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Burträsk FF Ångermanland div. 1 Norrland
IFK Åkullsjön Västerbotten div. 2 Norra Norrland, syd
Krokom/Dvärsätt IF Jämtland/H. div. 1 Norra Svealand
Mariehem SK, Umeå Västerbotten div. 1 Norrland
Mörön BK, Skellefteå Västerbotten div. 1 Norrland
Notvikens IK, Luleå Norrbotten div. 1 Norrland
Umedalens IF, Umeå Västerbotten div. 1 Norrland
Umeå Södra FF Västerbotten Elitettan
Älvsby IF Norrbotten div. 2 Norra Norrland, nord
Kajsa Nordmark flyttar till Skåneland men kanske ersätts av sin syster Irma. Kajsa Nordmark flyttar till Skåneland men kanske ersätts av sin syster Irma.

Kajsa Nordmark lämnar SDFF för Elitettan laget LB07 – kan ersättas av syrran Irma
(2014-11-21)
SDFF tappar 22-åriga backen Kajsa Nordmark till Malmöklubben Limhamn–Bunkeflo i Elitettan.
Ersättare kan bli syrran Irma som under ett par säsonger spelat med IFK Norrköping under sin utbildning.
– Hon är klar sjukgymnast och söker nu jobb här uppe. Samtidigt försöker IFK Norrköping hitta jobb åt henne då dom vill ha kvar henne i klubben, säger Tomas Nordmark, SDFF, och pappa till flickorna.
Vad Lokalfotbollen erfar jobbar även SDFF på att återfå Jonna Wistrand från Selånger och eventuellt också utlånade målvakten Moa Altin Elfving från samma klubb.

Medelpads Fotbollförbund har utsett Ellen Löfqvist och Jón Gudni Fjóluson till Årets Spelare 2014. Foto: Medelpads Fotbollförbunds hemsida.

Löfqvist & Fjóluson bäst i Medelpad
(2014-11-18)
Medelpads Fotbollförbund har utsett distriktets bästa fotbollsspelare för 2014.
På herrsidan går utmärkelsen till GIF Sundsvalls Jón Gudni Fjóluson medan SDFF:s unga talang Ellen Löfqvist blev utsedd till bästa dam, förövrigt andra säsongen på raken.
Så här lyder Medelpads FF:s motiveringar:
Jón Gudni Fjóluson:
"Denne spelare har med sitt lugn, sin trygghet och stabilitet starkt bidragit till att laget tagit klivet upp till Allsvenskan.
En klok spelare som aldrig fått omnämnandet "Bäst på plan", en spelare som enligt media burit laget på sina axlar, en spelare som under denna säsong 2014 i sina 29 seriematcher haft en mycket hög lägstanivå".
Ellen Löfqvist:
"En klok spelare med stor spelförståelse, stark fysik, hög arbetskapacitet och bra karaktär.
En spelare som ställer höga krav på sig själv, är fokuserad och målmedveten.
En spelare som 2013 sa att hon siktar mot de högre landslagen än det F 16 hon då var etablerad i.
En spelare, född 1997, som detta år kan sägas ha nått det målet genom att under senare delen av 2014 etablera sig i F 18-landslaget".
Lokalfotbollen gratulerar duon och vem vet, kanske blir Lokalfotbollen inbjuden att närvara vid prisceremonin nästa år ;-)

"Angen" lämnar SFK och återvänder till SDFF. "Angen" lämnar SFK och återvänder till SDFF.

"Angen" lämnar Selånger för Sundsvalls DFF
(2014-11-13)
Angelica "Angen" Lindholm Forsell har under hösten funderat om sin fotbollssituation.
Nu har hon bestämt sig.
Det blir SDFF nästa år.
– Känner att det kanske är mitt sista år och då vill jag satsa rejält. Men jag kommer sakna alla tjejerna i Selånger och jag har trivts jättebra i klubben, säger den blivande 30-åringen.
Det är bara att gratulera SDFF till kapet. 
"Angen" gjorde inte mindre än 21 mål i fjolårets serie och låg bakom ännu fler tack vare sina uppoffrande djupledslöpningar och sitt fräna spel där ingen boll var "omöjlig". Dessutom en pådrivare både på och utanför planen.
– Tycker SDFF:s satsning att nå Elitettan inspirerar och jag vill gärna vara med och försöka bidra på den resan. Kanske hade jag stannat kvar om Selånger haft samma målsättning som SDFF nästa år, säger hon.
SDFF är givetvis nöjda med sitt förvärv. 
– Det känns verkligen kul att hon väljer att satsa. Hon ser en utmaning i att göra en insats så att laget tar sig in i eliten igen. "Angen" har vuxit som människa och spelare under åren i Selånger och har skaffat sig erfarenhet som är viktig, säger Elisabeth Leidinge i SDFF.
Vad kommer "Angen" att bidra med utöver sin rutin?
– Nu kommer det att finnas snabbhet, finurlighet och "näsa för mål" i dom offensiva spelare vi kommer att ha i laget, säger Leidinge.
Tufft att ta en ordinarie plats i SDFF nästa år?
– Konkurrensen ökar självklart och det måste den om vi ska ta oss hela vägen tillbaka och dessutom lägga en fin grund till ett bra lag i Elitettan, avslutar Leidinge. 
Vad Lokalfotbollen erfar är SDFF intresseade av ännu flera spelare i Selånger. Då ingenting är klart ännu i skrivande stund vill jag inte gå ut med några namn. SFK riskerar även att tappa spelare till Alnö och nystartade Kovland.

"Siktar mot Elitettan"
(2014-11-07)
Selånger FK har gjort klart med tränare.
Nu siktar klubben mot Elitettan.
– Det är ambitionen, säger sportchefen Thomas Jonsson.
Magnus Svensson och Magnus Ohre fortsätter som tränare för Selångers lag i damernas Division I.
– Det är vi glada för. Vi är nöjda över att de fortsätter och vill ta nya steg med damerna i Selånger, säger föreningens sportchef Thomas Jonsson.
Nu siktar Selånger högt.
– Ambitionen är att försöka komma till Elitettan inom ett par år, då har de yngre växt in i rollen ytterligare. Vi känner att vi har ett så bra A-lag och dessutom en ung trupp i division II, säger Jonsson.
läs mer

Linnéa Cantzler till SDFF Linnéa Cantzler till SDFF

Skyttedrottning till SDFF
(2014-10-16)
Uttagen till Lokalfotbollens All Star Team.
Vinnare av damtreans skytteliga på 32 mål.
Tränat med SDFF nu under senhösten.
Och nu står det klart att Linnéa Cantzler kommer att lämna Ånge IF för att spela division 1-fotboll nästa år.
– Det stämmer. Hon är klar för SDFF. En intressant spelare, snabb och kvick och har näsa för var målet står. Det är roligt att Linnea vill pröva sina vingar och se hur hon kan utvecklas. Vi får in ännu mer snabbhet i truppen vilket alltid är intressant, säger Elisabeth Ledinge.
Skall bli intressant att följa Alby FF-fostrade Linnéa Cantlzer och med fortsatt rätt skolning kan det bli en rejäl succé.

Kenneth Svensson kör minst ett år till i SDFF. Kenneth Svensson kör minst ett år till i SDFF.

SDFF-tränaren förlänger
(2014-10-13)
Kenneth Svensson gjorde i år sin första säsong som tränare för Sundsvalls DFF. Det slutade med en andraplats i tabellen och nu har Svensson bestämt sig för att fortsätta även över nästa säsong.
– Valet var lätt tycker jag. Organisationen kring laget har varit jättebra, det är ordning och reda och det finns en ambition om att spela högre upp. Det är positivt att jobba i en sådan miljö, säger SDFF-tränaren.
– Sedan måste jag framhålla spelarna. De har gjort ett jättebra jobb och är väldigt ambitiösa.
Hur resten av ledarstaben kommer att se ut är ännu inte klart.
– Vi jobbar med det just nu och vet mer om en eller två veckor. Men Urban Selin (assisterande tränare) kommer inte att fortsätta i samma utsträckning som i år, säger SDFF:s sportchef Susanne Lander.
läs mer