Bamekee Toure Bamekee Toure

Ännu en spelare lämnar Ånge

(2015-12-29)
Ånge IF tappar spelare på löpande band.
Senast i raden är anfallaren Bamekee Toure som återvänder till Härnösands FF. Toure som även representerat Sollefteå GIF.

Övriga klara förluster är Benny Matsson (tränare, GIF Sundsvall U17), Marco Padellaro (ass. tränare, Ånge IF:s damlag), Linus Sjölander (mf, Stöde IF), Amaro Bahtijar (mf, GIF Sundsvall) sant Philip Olofsson (mf, IFK Timrå).

Huruvida det blir spel i västraklubben för Karl Cunningham (mf, skall provträna med Dalkurd FF i januari), Niklas Haglund (b, ryktas om återkomst till Kubikenborgs IF), Tony Eklund (mv, Fränsta IK ligger på), Robin Bengtsson (mv, flyttat hem till Karlstad, ny klubb oklar),Kieran Duncan (flyttat, ny Scott Brown, Jordan Binns, Tevin Shakespeare, Anthony Obodai, Musa Dibba, Sevdar Bokciu, Kristian Basurto Valdivia, Tarik Moore Azille, Omar Carey och Bernard Dong Bortey.

Ånge IF jobbar just nu på spelare som numera tillhör andra klubbar för spel i "hemmaklubben".

Det återstår ett digert jobb för styrelsen att få ihop att slagkraftigt lag på benen när serien sparkar igång i vår. Det är bara ett par dagar kvar på året men ännu är ingen efterträdare till Benny Matsson kontrakterad.

Philip Olofsson - senaste Timråförvärvet. Philip Olofsson - senaste Timråförvärvet.

Ånges lagkapten till IFK Timrå

(2015-12-26)
Som Lokalfotbollen skrev häromdagen var IFK Timrå intresserade av Ånges poängspelare på mittfältet.
Nu har Olofsson kritat på för IFK Timrå.
– Jag har väntat lite på vad som skulle hända i Ånge. Sedan drog Benny och det var väldigt synd. Jag fick en väldigt bra kontakt med Pontus (Melander) och jobbsituationen gör att det passar bra med Timrå då jag slipper pendla, säger Olofsson till St-sporten.

Olofsson låg bakom 23 av Ånges mål ifjol i tvåan, och det som mittfältare, och ansågs tillsammans med Karl Cunningham som kanske seriens nyttigaste spelare för sitt lag.

Trots sina 20 år har han hunnit med en del under sitt korta fotbollsliv. Han har ett förflutet i både IF Elfsborg och GIF Sundsvall samt division 1-spel i Bodens BK innan han kom till Ånge ifjol där han tog hand om lagkaptensbindeln.
– Det var min första hela säsong på flera år, i Giffarna var jag mycket skadad. Det var skönt att få en hel säsong med mycket förtroende och jag har växt av det, säger han.

Tränaren Pontus Melander är givetvis överförtjust över det senaste förvärvet.
– Philip är en riktig klasspelare och extremt eftertraktad på marknaden. Att han väljer oss visar hur mycket han tror på IFK Timrå som lag och förening. Det i sig är fantastiskt roligt. Philip imponerade stort i Ånge i fjol och sate elva mål från sin mittfältsplats och låg bakom lika många till talar sitt tydliga språk. Det skall bli roligt att arbeta tillsammans med Philip i år och förhoppningsvis kan vi hjälpa honom att ta ytterligare steg i sin utveckling, säger Timråtränaren.

– Vi blir underdogs, men vi ska absolut hålla oss kvar. Jag vill inte spela för ett bottenlag, avslutar nyförvärvet Olofsson.

Amaro Bahtijar till Allsvenskan. Amaro Bahtijar till Allsvenskan.

Händelserikt år för Amaro
– började i fyran, slutade i Allsvenskan 


(2015-12-23)
Amaro Bahtijar har haft ett omtumlande fotbollsår.
Först "handplockad" av tränaren Benny Matsson från Sund i fyran till division 2-laget Ånge IF där han imponerade så pass att han i månadskirftet november/december blev inbjuden till en träningsvecka med Serie A-laget Udinese.
Dessutom har han under säsongen fått träna med allsvenska GIF Sundsvall och även varit uttagen till landslagsläger. Inte illa för en grabb som fyllde 17 år i år.

Nu står det också klart att han precis som sin tränare efter säsongen tar steget över till Allsvenskan.
– Jag har fått ett lärlingskontrakt men jag kommer att kämpa stenhårt för att få göra några minuter i Allsvenskan redan nästa år, säger den talangfulla mittfältaren.

Med tanke på Anaros utveckling och ambition tror jag det kan bli mycket mer än så. Det gäller bara att hålla sig skadefri. Som jag ser det är det bara det som kan stoppa för att vi får en ny publikfavorit på Norrporten Arena.

Stefan Grönlund tar steget över från Selånger till IFK Timrå tillsammans med Cevin Dotson. Stefan Grönlund tar steget över från Selånger till IFK Timrå tillsammans med Cevin Dotson.

IFK Timrå värvar ytterbackar från seriekollegan Selånger

(2015-12-23)
IFK Timrå ser om sin kostym inför nästa års division 2-spel.
Senast in i truppen, men knappast de sista, är två ytterbackar från seriekollegan Selånger FK.
– Vi är mycket glada över att ha knytit till oss Stefan Grönlund och Cevin Dotson, säger tränaren Pontus Melander.

Som säger så här om sina nytillskott:
– Stefan är 23 år och främst vänsterback och har i flera år visat att han håller hög nivå i division 2. Han har även hunnit med att testa på division 1-spel i Selånger och mött GIF Sundsvall med ett mellannorrländskt All Star Team-lag. Så här får vi trots hans unga ålder in mycket erfarenhet och rutin. Han har även goda ledaregenskaper och en mycket fin vänsterfot, säger Melander.
– Cevin är 21 år och trivs bäst som högerback men är precis som Stefan även användbara i andr positioner. En modern ytterback med en extremt fin högerfot. Tyvärr har han fått de senaste säsongerna förstörda på grund av skador men en skadefri Cevin Dotson är en tillgång i alla lag. Nu är han fri från sina skador och det ska bli riktigt spännande att få följa hans utveckling i år, säger Melander.

Kubenanfallaren Robin Bergman och Ångebacken Philip Olofsson har också tränat eller tränar med klubben.
– Ingenting är klart men jag hoppas naturligtvis att vår satsning gör det så pass intressant att dom väljer oss, säger Melander.

Enda förlusten är att Pontus storebror Johan Melander slutar.
– Jag skall försöka övertala honom i julhelgen. Ifjol var han ju så duktig att jag inte fick chansen att bänka honom. Hoppas att han fortsätter så jag får en ny chans, skrattar Melander.

Haris Camo återvänder till Hälsingland efter två säsonger i Selånger. Haris Camo återvänder till Hälsingland efter två säsonger i Selånger.

Selånger tappar mittfältare till Hudiksvall

(2015-12-21)
Selånger har tappat Fredrik Thörnqvist till Svartvik och spelande tränaren Jonas Vestring till Östavall.

Nu lämnar Haris Camo också klubben efter två säsonger och återvänder till seriekonkurrenten Hudiksvalls FF. En förening som 21-åringen tidigare haft ett förflutet i.
– Men annars är det ingen som lämnat oss, säger Lotta Andersson i Selånger FK.

Skyttekungen Daniel Andersson?
– Blir han kvar i stan så har han lovat spela med Selånger för han trivs jättebra i laget, säger Lotta.
Truppen var tunn ifjol. Hur ser det ut inför kommande säsong?
– Vi måste bredda truppen. Nackdelen är att vi har en minimal budgret och har inte råd att betala några spelare. I gengäld får man spela i ett lag med en enorm sammanhållning, säger Lotta, som hoppas på ett samarbete med GIF Sundsvall.
– Vi kan erbjuda en bra matchmiljö för lovande talanger på väg upp. Och det utan att spelarna behöver flytta från stan, säger Lotta.

Anders Högman - den långe i tränarduon med Mikael Andersson. Anders Högman - den långe i tränarduon med Mikael Andersson.

Radarparet Högman & Andersson är tillbaka som tränare för Selånger FK

(2015-12-15)
"Fyrtornet" & "Släpvagnen". d v s radarparet Anders Högman och Mikael Andersson har kamperat ihop en evighet sedan man spelade ihop i Stockvik. Samarbetet fortsatte sedan i Kovland och sedermera några framgångsrika år i Selånger som tränare. 2012 förde man upp Selånger i division 1 men trots en bra insats blev det respass omgående varvid duon tackade för sig.

Nu är duon tillbaka i Selånger. Och det efter mycket lobbyarbete bland spelartruppen som ville ha tillbaka sin populära duo.

Lokalfotbollen har sökt Anders Högman och representanter för SFK. Dock utan framgång och återkoppling. Hoppas kunna lämna mer info under onsdagen.

Kuriosa: Visste ni att Micke Andersson är en eminent dansbandstrummis?

Benny Matsson ny tränare för GIF U17 och tipselit. Benny Matsson ny tränare för GIF U17 och tipselit.

Jodå. det blev GIF Sundsvall för Benny Matsson

(2015-12-11)
Från division 2 och Ånge till instruktör i allsvenska GIF Sundsvall.
Benny Matsson är tillbaka i klubben som han lämnade som spelare 2008.


Det har varit på gång en tid, men under fredagen blev det klart.
Mattsson som utsågs till Årets tränare i Medelpad 2013 lämnar alltså seniorfotbollen för att arbeta med morgondagens A-lagsspelare i GIF Sundsvall.

Under 2016 kommer han vara ansvarig instruktör för U17 och en del av klubbens tipselit verksamhet.
– Det känns väldigt inspirerande och roligt att vara en del av GIF Sundsvall. Det ska bli spännande att arbeta i en elitverksamhet och med andra bra tränare, säger Benny Matsson och fortsätter:
– I och med att jag också jobbar på NIU-fotbollsgymnasiet här i Sundsvall så känns det som att det blir en bra helhet
läs mer på st.nu

Udine Calcios träningsanläggning.
Udine Calcios träningsanläggning.

Dag 3 och 4 i Udinese Calcio med Amaro och Hari

(2015-12-03)
Amaro Bahtijars och Hari Halilovic har precis avverkat  dag 3 och 4 i Udinese Calcio.
Och hur har det då gått dom senaste två dagarna?
– Jag är nöjd med mina prestationer. Dom senaste två träningarna ger jag mig själv betygetet 8/10 i båda träningarna. Men det är väldigt bra spelare här och flera är väldigt fysiskt starka och snabba, säger Amaro, och fortsätter:
– Idag hade vi mycket spel på träningen. Det var kvadraten en stund innan det var dags för spel. Både jag och Haris gjorde faktiskt varsitt mål.

Hur såg ditt mål ut då?
– Inget speciellt, rullade in bollen bredvid målvakten bara. Haris mål var snyggare. Han fick den på volley och skickade upp den i nättaket, säger Amaro med ett leende.

Källa och bild: Ånge IF

Kan bli Superettan för Ånges Karl Cunningham. Kan bli Superettan för Ånges Karl Cunningham.

Mittfältaren specialstuderades av GIF Sundsvall – nu kan han hamna i Superettan

(2015-12-03)
Mittfältaren har besökt, provtränat och specialstuderats av GIF Sundsvall.
Nu har fler klubbar fått upp ögonen för tidigare Ångespelaren Karl Cunningham.

I januari ska han testas av Dalkurd, nykomling i Superettan.
– Det känns som att de har ett spel som skulle passa väldigt bra. Vi har haft en dialog under en tid och nu har vi tagit beslut om att Karl ska åka dit en vecka i januari och träna med dem. Då får han känna sig för och Dalkurd kan bilda sig en uppfattning i sin miljö, säger hans agent Michael Kallbäck.

läs mer på st.nu

Det är inte bara fotboll på programmet utan även en rejäl läkarundersökning. Det är inte bara fotboll på programmet utan även en rejäl läkarundersökning.

Amaro och Haris på plats i Italien

(2015-12-01)
Äventyret för Ånges Amaro Bahtijars och Sunds Hari Halilovic är i full gång.
Grabbarna har nu varit nere i Udine i två dagar och verkar trivas alldeles förträffligt med "proffslivet".

– Det är mycket bra och det är väldigt proffsigt här. I måndags bekantade jag mig bara med klubben, såg stadion, var på läkarundersökning och träffade ledare med mera, säger Amaro, och fortsätter:

– Idag hade jag mitt första träningspass och det var riktigt hög klass. Det är höga krav på alla spelare och jag njuter av varje minut, säger Amaro.

Källa och bild: Ånge IF

Kvalspel införs till division 1 och proffskravet i division 2 avskaffas

(2015-11-30)
Det kommer att införas ett kvalspel mellan division 2 och division 1, redan från och med 2016. Detta bestämdes på Svenska Fotbollförbundets Representantskapsmöte i fredags.

En viktig anledning till förslaget är att säsongen för divisionerna blir längre, samt att de avgörs senare.Det tidigare avtalskravet för professionella spelare i division 2 (herrar) kommer också att upphöra att gälla.

/ Benny Matsson

Selånger eller Ånge för Anders Högman? Det florerar en del rykten om den långe tränaren av den fina årgången 1959. Selånger eller Ånge för Anders Högman? Det florerar en del rykten om den långe tränaren av den fina årgången 1959.

Förslag till serieindelning division 2 Norrland 2016

(2015-11-26)
Varken Selånger eller Ånge har gjort klart med några nya tränare inför den kommande säsongen. Båda lagen ryktas emellertid vara på jakt efter Anders Högman som haft ett par sabbatsår men som tidigare basat för SFK men även varit en sejour i GIF Sundsvall.

Lokalfotbollen har sökt Högman för en kommentar och väntar på återkoppling).

När det gäller seriens tredje Medelpadsinslag, nykomlingarna IFK Timrå, kör vidare med succétränaren Pontus Melander. Fattas bara annat...

Så här ser SvFF:s förslaget till nästa års serieindelning i division 2 Norrland:
• Anundsjö IF
• Bodens BK
• Friska Viljor FC (från div 3 Mellersta via kval)
• Gällivare/Malmbergets FF
• Hudiksvalls FF
• Härnösands FF
• IFK Timrå (från div 3 Mellersta Norrland)
• Morön BK (från div 3 Norra Norrland)
• Sandvikens IF (överflyttade från div 2 Norra Svealand)
• Selånger FK
• Skellefteå FF
• Söderhamns FF
• Valbo FF
• Ånge IF

Benny Matsson ny tränare för GIF tipselit? Benny Matsson ny tränare för GIF tipselit?

Han kan gå från Ånge IF till GIF Sundsvall

(2015-11-25)
Benny Matsson funderar över framtiden.
Den förre Ångetränaren har ett antal förfrågningar att sortera.
En kommer från allsvenska GIF Sundsvall.

– Jag har fått en förfrågan av GIF om jag skulle vara intresserad av att jobba i deras Tipselitmiljö, att jag i så fall skulle ingå i teamet runt deras tipselitlag, säger Benny Matsson.

läs mer på st.nu

Vara eller inte vara blev vara för Selånger FK

(2015-11-17)
Att vara eller inte vara ett division 2-lag har under hösten varit en debatterad fråga trots att man hamnade på övre halvan. Skulle ekonomin sätta stopp?

Nu har klubben tagit beslutet - det blev vara.
– Men budgeten för A-laget blir mindre än hälften så stor som i år, säger Selångers nye ordförande Mattias Byström till Mittmedia.

Man stod inför tre stora prioriteringar:
1) Klara av skuldbördan.
2) Se till att säkra ungdomsverksamheten.
3) Greja driften av den egna anläggningen i Bergsåker.

– Först därefter var det att ta ställning om vi skulle ha ett lag i Norrlandstvåan även nästa år, säger Byström.
Mycket kretsar kring ekonomin och division 2 Norrland är ingen billig serie att spela i med tanke på alla långa resorna.

– Vi fick se vad som blev kvar på slutet och nu vet vi det. Vi har fått ihop allt och därför har vi anmält herrlaget till seriespel i tvåan även nästa säsong, säger Byström och fortsätter:

– Vi har kvar en stor del av spelartruppen och grabbarna har varit väldigt engagerade i att lösa det här. De har själva bidraget med att fixa sponsorer och gjort jobb för att få in externa pengar.

I dagsläget är det bara helt klart att man tappar tränarn Jonas Vestring till Östavall och Fredrik Thörnqvist till Svartvik. "Fredde" som har planer på att flytta hem till Värmland efter vårems studier och honom hade man troligen tappat ändå. I övrigt är det många klubbar som drar i spelartruppen och ryktena går. Återstår nu att se vad som händer när SFK blir kvar i tvåan.
Nu gäller det att fixa tränarbiten.

– Vi jobbar på det men det är samma där som med spelartruppen, vi kommer inte att ha råd att betala någon ersättning, säger Mattias Byström.
Kanske en sanning med modifikation då det krävs spelarkontrakt och en minimiersättning till spelare.
En tränare som skulle kunna vara aktuell är enligt ihärdiga rykten Anders Högman, som tidigare varit i SFK i omgångar.Pehrssonligen skulle jag bli överraskad om Högman gjorde comeback men osvuret är bäst då han har en del av sitt hjärta i klubben nu när Stockviks FF inte längre existerar.

Fotbollslivet leker för Amaro. Fotbollslivet leker för Amaro.

Amaro uttagen till landslagsläger

(2015-11-15)
Fotbollslivet leker nu för Amaro Bahtijar. Regelbunden träning med Allsvenska GIF Sundsvall, inbjuden till Udinese Calcio i Serie A och nu kallad till landslagsläger.

Amaro är en av de 65 spelare födda 1998 som är kallad till läger på Bosön 26-29 november av förbundskaptenen Claes Eriksson.

– Jag är väldigt glad just nu. Jag har lagt ner extra jobb efter varje träning tillsammans med min polare Musa Dibba och det verkar ha lönat sig.
Min tanke är att forsätta jobba hårt, ibland kan det gå bra och ibland dåligt, men det gäller som sagt att jobba hårt, säger den talangfulle mittfältaren.

Nu var det inte bara Amaro från Medelpad som blev uttagen till lägret på Bosön.

– Nej, Min klasskompis Filip Tägtström (GIF Sundsvall) kom också med och det är jag glad för, säger Amaro Bahtijar.

/ Benny Matsson och Lokalfotbollen.nu

Fen år blev det för Benny Matsson i Ånge IF. Fen år blev det för Benny Matsson i Ånge IF.

Benny Matsson lämnar Ånge efter fem framgångsrika år
(2015-11-16)
Det blev fem framgångsrika säsonger i Ånge IF.
Efter att ha fört västraklubben från Medelpadsfyran till toppen av division 2 väljer nu Benny Matsson att sluta pendla dom tio milen från hemmet på Alnön ett antal gånger per vecka.
– Jag har varit borta väldigt mycket från familjen de senaste åren och känner nu att jag vill vara närmare min fru och mina två barn, säger Benny Matsson, och fortsätter:
– Det har varit fem fina år och för mig personligen har det även varit väldigt utvecklande år och jag har lärt känna massor av vänner för livet.
Det har ju gått riktigt bra. När du tog över låg Ånge IF i fyran.
– Fotbollsmässigt så har vi blivit bättre varje år, vilket jag känner en stolthet för och laget som jag nu lämnar är ungt och utvecklingsbart. På dessa fem år i seriespel, 118 matcher, har vi som lag vunnit 79, spelat 21 oavgjorda och bara förlorat 18.
...och en imponerande hemmasvit!
– Ja, på Ånge IP var vi något utöver det vanliga, då vi var obesegrade i över fyra år.
Du har inte bara varit spelare och tränare för A-laget utan har även haft hand om andralaget i femman.
– Det stämmer, fram tills att det laget lades ned inför den här säsongen. Statistiken där var otroligt bra. Det blev 53 matcher totalt på tre år. 42 vinster, sju oavgjorda och endast fyra förluster. Lägg därtill en serieseger ifjol.
Vad händer i din fotbollsframtid? Det ryktas om ett tränarjobb i GIF Sundsvalls organisation. Det blir ju en hel del fotboll ändå under dagarna då han jobbar på fotbollsgymnasiet i Sundsvall.
– Det blir ju en hel del fotboll ändå under dagarna då jag jobbar på fotbollsgymnasiet i Sundsvall. Annars vet jag inte faktiskt vad det blir. Jag känner heller ingen stress för fotbollen. Jag har några förfrågningar och har tackat nej till några redan, säger Matsson om framtiden.
Ånge IF hade gärna haft sin tränare kvar men klubbens ordförande Pelle Berglund önskar Benny Matsson lycka till och skriver så här på klubbens facebooksida:
– Ånge IF tackar Benny Matsson för fem fantastiska år. Det är med sorg i föreningens hjärtat man mottar beskedet att resan får fortsätta utan Benny. Resan vi gjort tillsammans överträffat alla förväntningar. Rekrytering av ny tränare är i full gång och klubben hoppas att kunna presentera 2016 ledarstab inom kort. Återigen stort tack Benny för dessa år som präglats av engagemang, utveckling och väldigt goda resultat.

Kommentar:
Benny Matsson tog över efter Henrik Fuchs för fem år sedan och ett ÅIF utan "Benny Guldfot" vare sig på planen eller sidlinjen blir ett ovant inslag. Lokalfotbollen önskar båda parter lycka till och med fortsatta framgångar. Till hans framgångar måste framhållas "Årets Tränar i Medelpad 2013.

Daniel Andersson - bäst i tvåan! Daniel Andersson - bäst i tvåan!

Han är fotbollstvåans vassaste forward
(2015-11-12)
27 mål på 25 seriematcher i ett mittenlag säger egentligen allt.
Så Selångers Daniel Andersson tog priset.
Som landets bästa forward i division 2.
Inte undra på att Umeåklubben Team TG vill ha honom.
Under torsdagen presenterades vinnarna av Unibet 2:an.
Det vill säga bästa målvakt, back, mittfältare och forward i landets division 2-serier.
På forwardssidan lade de flesta lokala fotbollsjournalisterna, bloggarna, föreningarna och tränarna sina röster på en målfarlig herre i Selånger FK, precis som 2012.
Då var namnet Ahmad Khreis.
Nu heter han Daniel Andersson.
– Det är absolut kul, säger jämten.
läs mer på st.nu

Drömchans för Amaro Drömchans för Amaro

Osannolika provspelet – från Ånge och Sund till Serie A
(2015-11-09)
De är fotbollsfostrade i Sund IF och spelar i division 2 och 4 till vardags.
Nu är kusinerna Hari Halilovic och Amaro Bahtijar inbjudna till Serie A och Udinese.
– Jag trodde inte på det, säger Bahtijar om drömbeskedet.
läs mer på st.nu

Ånge IF räknar inte med sin stjärna
(2015-10-21)
Ånge IF:s stjärna har återvänt till England.
Frågan är om Karl Cunningham kommer tillbaka. Till Ånge? Till Medelpad?
– Vi kan inte räkna med honom, säger klubbens tränare Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Drömchans för Amaro Drömchans för Amaro

Nästa Ångetalang att träna med GIF
(2015-10-13)
De är fotbollsfostrade i Sund IF och spelar i division 2 och 4 till vardags.
Nu är kusinerna Hari Halilovic och Amaro Bahtijar inbjudna till Serie A och Udinese.
– Jag trodde inte på det, säger Bahtijar om drömbeskedet.
läs mer på st.nu

Ånge har gjort sin bästa säsong i hhistorien - men tränar Benny Matsson västraklubben 2016? Ånge har gjort sin bästa säsong i hhistorien - men tränar Benny Matsson västraklubben 2016?

Omgång 26 (sista)

Matsson funderar över framtiden
(2015-10-10)
Ånge IF föll stort hemma mot Hudiksvalls FF – 1-5.
Men förlusten kunde tränaren Benny Matsson bära.
Hans Ånge har gjort sin bästa säsong någonsin.
Benny Matsson summerar:
– Vi slutar trea i serien och har år tagit 51 poäng jämfört med i fjol då vi tog 42. Som helhet har vi gjort en bra säsong och vi har ett ungt lag med en snittålder på 21 och ett halvt år, säger han.
Mot Hudik som trots triumfen missade seriesegern var loppet kört redan efter 30 minuter – då stod det 0-4.
– Ändå var det inte så att de hade en kavalkad av chanser, men Hudik var hetare än oss. Vi kanske bara kom upp till 80–85 procent av vår förmåga, säger Matsson.
läs mer på st.nu

På tisdag spelar skyttekungen med Åtvid
(2015-10-10)
Mot Härnösand kom mål nummer 25, 26 och 27.
Daniel Andersson heter division II Norrlands och Selånger FK:s skyttekung.
På tisdag spelar han med Åtvidabergs FF.
– Han varit proffsig hela säsongen och nu på tisdag ska han i väg och spela med Åtvidabergs U21-lag, säger Selångers tränare Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

Anundsjö IF - Gällivare Malmbergets FF 3-2
2015-10-10 - 15:00 - Olympia, Bredbyn
Matchfakta

 Bodens BK FF - IFK Östersund 4-0
2015-10-10 - 15:00 - Boden Arena
Matchfakta

Härnösands FF - Selånger FK 1-5
2015-10-10 - 15:00 - Högslättens IP
Matchfakta

Skellefteå FF - Sollefteå GIF FF 6-1
2015-10-10 - 15:00 - Norrvalla IP
Matchfakta

Söderhamns FF - Bergnäsets AIK 3-2
2015-10-10 - 15:00 - Helsingehus Arena
Matchfakta

Valbo FF - Team TG FF 0-1
2015-10-10 - 15:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Ånge IF - Hudiksvalls FF 1-5
2015-10-10 - 15:00 - Ånge IP
Matchfakta


Sluttabellen

1. Team TG FF 26     19 5 2 56 - 16 62
2. Hudiksvalls FF 26     19 3 4 57 - 22 60
3. Ånge IF 26     16 3 8 66 - 51 51
4. Bodens BK FF 26     15 2 8 50 - 39 47
5. Härnösands FF 26     13 5 8 42 - 38 46
6. Skellefteå FF 26     13 6 7 69 - 34 43
7. Selånger FK 26     12 4 10 52 - 37 40
8. Anundsjö IF 26     9 7 10 41 - 38 34
9. Söderhamns FF 26     9 4 13 35 - 44 31
10. Gällivare Malmbergets FF 26     6 6 14 31- 48 24
11 Valbo FF 26     6 5 15 34 - 61 23
11. IFK Östersund 26     6 4 16 27 - 55 22
13. Bergnäsets AIK 26     5 4 17 31 - 68 19
14. Sollefteå GIF FF 26     2 6 18 19 - 59 12


Skytteligan
27 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
17 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
Timothy McNeil, Team TG FF
16 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Joel Gyasi, Skellefteå FF
14 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
13 mål:
Tyrell Waite, Skellefteå FF
12 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
11 mål:
Joel Åman, Anundsjö IF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF
Edward Prugh, Bodens BK FF
Johan Brolin, Hudiksvalls FF
Nick Scharkowski, Härnösands FF
Tobias Sandström, Skellefteå FF 
Klicka här för komplett skytteliga
Selånger FK:s målskyttar
Ånge IF:s målskyttar

Vad säger man? Daniel Andersson gjorde hattrick igen. Måste i kamp med Ånges Karl Cunningham vara Medelpads bästa spelare utanför GIF Sundsvalls A-trupp. Vad säger man? Daniel Andersson gjorde hattrick igen. Måste i kamp med Ånges Karl Cunningham vara Medelpads bästa spelare utanför GIF Sundsvalls A-trupp.

Omgång 25

Ånge storvann mot Bergnäset
(2015-10-03)
Ånge IF vann under lördagen en målrik match borta mot Bergnäset. 4-1 i paus blev till sist seger med hela 7-4 sedan Tevin Shakespeare stått för ett hattrick.
Benny Mattsson, tränare i Ånge, sammanfattar:
– Resultatet kännetecknar väl vår säsong. Man vill så klart alltid hålla tätt bakåt, även om det viktigaste alltid är att vinna, säger han.
läs mer på st.nu

Oklart om Selånges framtid men seger mot Anundsjö
(2015-10-01)
Selånger gjorde en jätteinsats i säsongens näst sista omgång och har placerat sig i mitten av tabellen. Men det är fortfarande oklart om laget har ekonomi att spela nästa säsong.
– Det har ju varit mycket ekonomiska problem. Det är jätteduktiga människor i klubben så jag hoppas att det går lösa till nästa säsong, säger Jonas Vestring.
läs mer på st.nu

Selånger körde över Anundsjö i andra
(2015-10-01)
Säsongen näst sista match i division två blev ingen rolig historia för Anundsjö IF. Laget föll med hela fyra noll där alla målen gjordes i andra halvlek. Men enligt tränaren Sergej Tanurchov var resultatet orättvist jämfört med matchbilden.
– Det vore väl mer rimligt med 2-0 kanske. Jag tycker att vi gör en jättebra första halvlek där de inte har en enda målchans, säger Sergej Tanurchov.
läs mer på allehanda.se

Resultat & Matchfakta


Gällivare Malmbergets FF - Skellefteå FF 2-2
2015-10-03 - 16:00 - Malmbergets IP
Matchfakta

Bergnäsets AIK - Ånge IF 4-7
2015-10-03 - 15:00 - Bergsvallen
Matchfakta

IFK Östersund - Härnösands FF 0-1
2015-10-03 - 15:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Team TG FF - Söderhamns FF 1-0
2015-10-03 - 15:00 - Nolia
Matchfakta

Sollefteå GIF FF - Valbo FF 1-2
2015-10-03 - 14:00 - Nipvallen
Matchfakta

Hudiksvalls FF - Bodens BK FF 2-1
2015-10-03 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Selånger FK - Anundsjö IF 4-0
2015-10-01 - 19:00 - Baldershovs IP
Matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 25     18 5 2 55 - 16 59
2. Hudiksvalls FF 25     18 3 4 52 - 21 57
3. Ånge IF 25     16 3 7 65 - 46 51
4. Härnösands FF 25     13 5 7 41 - 33 46
5. Bodens BK FF 25     14 2 8 46 - 39 44
6. Skellefteå FF 25     12 6 7 63 - 33 40
7. Selånger FK 25     11 4 10 47 - 36 37
8. Anundsjö IF 25     8 7 10 38 - 36 31
9. Söderhamns FF 25     8 4 13 32 - 42 28
10. Gällivare Malmbergets FF 25     6 6 13 29- 45 24
11 Valbo FF 25     6 5 14 35 - 60 23
11. IFK Östersund 25     6 4 15 27 - 51 22
13. Bergnäsets AIK 25     5 4 16 29 - 65 19
14. Sollefteå GIF FF 25     2 6 17 18 - 53 12


Skytteligan
24 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
17 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF
16 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
15 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
14 mål:
Andreas Smedbakken, Valbo FF
13 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Joel Gyasi, Skellefteå FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
12 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
11 mål:
Edward Prugh, Bodens BK FF

Omgång 24

Selånger räckte inte ända fram
(2015-09-26)
Selånger hade inget att spela för.
Ändå var en poäng inte så långt borta mot toppjagande Hudiksvalls FF.
– Det känns ändå kul att vi kan stå upp mot ett så bra lag, säger tränaren Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Ånge tappade poäng
(2015-09-27)
Ånge IF tappade vad som såg ut att vara tre säkra poäng i sista minuterna då IFK Östersund kvitterade till 3-3.
– De var ju mycket mer desperata än oss och behövde verkligen poängen. Men det känns bittert när vi gör en så fin första halvlek, säger Ånge IF:s tränare Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta


Hudiksvalls FF - Selånger FK
2015-09-27 - 15:00 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Anundsjö IF - Team TG FF 1-1
2015-09-26 - 16:00 - Olympia, Bredbyn
Matchfakta

 Bodens BK FF - Gällivare Malmbergets FF 1-0
2015-09-26 - 16:00 - Boden Arena
Matchfakta

Härnösands FF - Sollefteå GIF FF 6-1
2015-09-26 - 16:00 - Högslättens IP
Matchfakta

Ånge IF - IFK Östersund 3-3
2015-09-26 -15:00 - Ånge IP
Matchfakta

Valbo FF - Söderhamns FF 2-2
2015-09-26 - 13:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Skellefteå FF - Bergnäsets AIK 5-1
2015-09-23 - 19:00 - Norrvalla IP
Matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 24     17 5 2 54 - 16 56
2. Hudiksvalls FF 24     17 3 4 50 - 20 54
3. Ånge IF 24     15 3 7 58 - 42 48
4. Bodens BK FF 24     14 2 7 45 - 37 44
4. Härnösands FF 24     13 4 7 40 - 33 43
6. Skellefteå FF 24     12 5 7 61 - 31 39
7. Selånger FK 24     10 4 10 43 - 36 34
8. Anundsjö IF 24     8 7 9 38 - 32 31
9. Söderhamns FF 24     8 4 12 32 - 41 28
10. Gällivare Malmbergets FF 24     6 5 13 27 - 43 23
11. IFK Östersund 24     6 4 14 27 - 50 22
12. Valbo FF 24     5 5 14 32 - 59 20
13. Bergnäsets AIK 24     5 4 15 25 - 58 19
14. Sollefteå GIF FF 24     2 6 16 17 - 51 12


Skytteligan
21 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
16 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF
15 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
14 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
13 mål:
Joel Gyasi, Skellefteå FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
12 mål:
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
11 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF

Tevin Shakespeare satte hälften av Ånges mål i segermatchen mot Söderhamn. Tevin Shakespeare satte hälften av Ånges mål i segermatchen mot Söderhamn.

Omgång 23

Glödhet offensiv när Ånge vann på bortaplan
(2015-09-20)
Tre mål hemma och fyra mål borta.
Söderhamns FF har varit ett passande motstånd för Ånges offensiv.
– Men det är nog kanske mest tillfälligheter, säger tränaren Benny Matsson efter 4-1-segern.
läs mer på st.nu

Förlust för tappert Selånger
(2015-09-19)
Tunn trupp och kris vid sidan om.
Men på planen imponerar Selånger FK oavsett.
Mot tuffa Boden kom en halvtung hemmaförlust.
Men Jonas Vestrings mannar gav sig inte lätt.
– Vi hade många bra spelare borta och det var tunt på bänken, säger Jonas Vestring efter dramat mot Boden.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta


Söderhamns FF - Ånge IF 1-4
2015-09-20 - 16:00 - Helsingehus Arena
Matchfakta

Team TG FF - Skellefteå FF 2-1
2015-09-19 - 16:30 - T3 Arena
Matchfakta

 Selånger FK - Bodens BK FF 2-3
2015-09-19 - 16:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Gällivare Malmbergets FF - Härnösands FF 2-0
2015-09-19 - 15:00 - Malmbergets IP
Matchfakta

IFK Östersund - Hudiksvalls FF 1-1
2015-09-19 - 15:00 - Hofvallens IP
Matchfakta

 Sollefteå GIF FF - Anundsjö IF 0-2
2015-09-19 - 14:00 - Nipvallen
Matchfakta

Bergnäsets AIK - Valbo FF 3-0
2015-09-19 - 13:15 - Bergsvallen
Matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 23     17 4 2 53 - 15 55
2. Hudiksvalls FF 23     16 3 4 49 - 20 51
3. Ånge IF 23     15 2 7 55 - 39 47
4. Bodens BK FF 23     13 2 7 44 - 37 41
4. Härnösands FF 23     12 4 7 34 - 32 40
6. Skellefteå FF 23     11 5 7 56 - 30 36
7. Selånger FK 23     10 4 9 43 - 35 34
8. Anundsjö IF 23     8 6 9 37 - 31 30
9. Söderhamns FF 23     8 3 12 30 - 39 27
10. Gällivare Malmbergets FF 23     6 5 12 27 - 42 23
11. IFK Östersund 23     6 3 14 23 - 47 21
12. Valbo FF 23     5 4 14 30- 57 19
13. Bergnäsets AIK 23     5 4 14 24 - 53 19
14. Sollefteå GIF FF 23     2 6 15 16 - 45 12


Skytteligan
21 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
16 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF
14 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
13 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
12 mål:
Joel Gyasi, Skellefteå FF
11 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
10 mål:
Joel Åman Anundsjö IF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF
Johan Brolin, Hudiksvalls FF

Karl Cunningham, Ånge Karl Cunningham, Ånge

Omgång 22

Ånges derbyhjälte tränade med GIF – igen
(2015-09-12)
Forward för dagen sköt han 1–0 på frispark och 2–1 på en straffretur.
Karl Cunningham spelade rollen som derbyhjälte när hans Ånge besegrade Selånger med 3-1.
– Jag borde kanske ha gjort något mål till, säger tvåmålskytten.
Så GIF Sundsvalls intresse lär bestå.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

Skellefteå FF - Valbo FF 4-0

2015-09-13 - 15:00 - Norrvalla IP
Matchfakta

Anundsjö IF - Söderhamns FF 1-0
2015-09-12 - 16:00 - Olympia, Bredbyb
Matchfakta

Bodens BK FF - Team TG FF 1-2
2015-09-12 - 16:00 - Boden Arena
Matchfakta

Hudiksvalls FF - Sollefteå GIF FF 3-0
2015-09-12 - 15:00 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Ånge IF - Selånger FK 3-1
2015-09-12 - 15:00 - Ånge IP
Matchfakta

Härnösands FF - Bergnäsets AIK 3-0
2015-09-12 - 13:00 - Högslättens IP
Matchfakta

IFK Östersund - Gällivare Malmbergets FF 2-1
2015-09-12 - 13:00 -Jämtkraft Arena
Matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 22     16 4 2 51 - 14 52
2. Hudiksvalls FF 22     16 2 4 48 - 19 50
3. Ånge IF 22     14 2 7 51 - 38 44
4. Härnösands FF 22     12 4 6 34 - 30 40
5. Bodens BK FF 22     12 2 7 41 - 35 38
6. Skellefteå FF 22     11 5 6 55 - 28 36
7. Selånger FK 22     10 4 8 41 - 32 34
8. Anundsjö IF 22     7 6 9 35 - 31 27
9. Söderhamns FF 22     8 3 11 29 - 35 27
10. Gällivare Malmbergets FF 22     5 5 12 25 - 42 20
11. IFK Östersund 22     6 2 14 22 - 46 20
12. Valbo FF 22     5 4 13 30- 54 19
13. Bergnäsets AIK 22     4 4 14 21 - 53 16
14. Sollefteå GIF FF 22     2 6 14 16 - 43 12


Skytteligan
21 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
16 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF
14 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
13 mål:
Andreas Smedbakken, Valbo FF
12 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Joel Gyasi, Skellefteå FF
11 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
10 mål:
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF
Johan Brolin, Hudiksvalls FF

Martin Ålin höll sina lakan rena mot IFK Östersund. Martin Ålin höll sina lakan rena mot IFK Östersund.

Omgång 21

Selånger slet sig till tre poäng
(2015-09-05)
Selånger gjorde ett mål.
Det räckte till tre poäng mot IFK Östersund.
– Fantastiskt skönt, säger Selångertränaren Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Shakespeare fixade segern till Ånge
(2015-09-05)
Ånge besegrade Valbo borta med 2–1 och stor matchvinnare blev nye Engelsmannen Tevin Shakespeare som stod för båda målen. Det var Tevins första mål i Ångetröjan och det första redan i den andra minuten.
– Jag kunde slå in den rätt enkelt, säger Tevin.
läs mer på st.nu

Kan komma fler referat och vilder senare.

Resultat & Matchfakta

Bergnäsets AIK - Anundsjö IF 1-4
2015-09-05 - 16:00 - Bergsvallen
Matchfakta

Sollefteå GIF FF - Bodens BK FF 2-1
2015-09-05 - 16:00 - Nipvallen
Matchfakta

Selånger FK - IFK Östersund 1-0
2015-09-05 - 15:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Söderhamns FF - Skellefteå FF 1-0
2015-09-05 - 15:00 - Helsingehus Arena
 Matchfakta

Team TG FF - Härnösands FF 0-0
2015-09-05 - 15:00 - T3 Arena
Matchfakta

Valbo FF - Ånge IF 1-2
2015-09-05 - 14:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Gällivare Malmbergets FF - Hudiksvalls FF 0-2

2015-09-05 - 13:00 - Malmbergets IP
Matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 21     15 4 2 49 - 13 49
2. Hudiksvalls FF 21     15 2 4 45 - 19 47
3. Ånge IF 21     13 2 7 48 - 37 41
4. Bodens BK FF 21     12 2 6 38 - 29 38
5. Härnösands FF 21     11 4 6 31 - 30 37
6. Skellefteå FF 21     10 5 6 51 - 27 35
7. Selånger FK 21     10 4 7 40 - 29 34
8. Söderhamns FF 21     8 3 10 29 - 34 27
9. Anundsjö IF 21     6 6 9 34 - 31 24
10. Gällivare Malmbergets FF 21     5 5 11 24 - 40 20
11. Valbo FF 21     5 4 12 30- 50 19
12. IFK Östersund 21     5 1 15 20 - 45 16
13. Bergnäsets AIK 21     4 4 13 21 - 50 16
14. Sollefteå GIF FF 21     2 6 13 16 - 40 12


Skytteligan
20 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
15 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF
13 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
11 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
10 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Philip Olofsson, Ånge IF
Joel Gyasi, Skellefteå FF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF

Omgång 20

Ånges brutala kollaps: "Jag har aldrig någonsin varit med om något liknande"
(2015-08-29)
0-1-underläge efter 20 sekunder, 0-4-underläge efter 20 minuter, 0-8-förlust efter full tid.
Toppjagande Ånge stod för ett makalöst ras när de gästade formstarka Skellefteå.
– Det ska inte få hända när man spelar i samma serie, säger Ånges tränare Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Ett måloch tremålpass
(2015-08-29)
”Sjukt kul” Det är Linus Almqvist spontana kommentar efter Skellefteås storseger mot Ånge med 8-0. Linus gjorde själv ett mål och passade till tre. när Skellefteå tog sin största seger i historien i seriesammanhang.
läs mer på norran.se

Vestring efter Selångers seger:
"Vi har knutit näven"

(2015-08-29)
Med bara två gubbar på bänken tog Selånger tre poäng i Malmberget.
Men har man en skyttekung i laget så här man.
Daniel Andersson slog till igen – två gånger om dessutom.
Klubben må slita hårt med ekonomin, men inför sidlinjerna i fotbollstvåan går det desto bättre.
– Vi har knutit näven i fickan och fått i hop det. Vi har väldigt stark kärngrupp och vi har faktiskt gått bra hela höstsäsongen, säger tränaren Jonas Vestring.
läs mer på st.nu

GMFF förlorade – trots forceringen
(2015-08-29)
Gällivare/Malmbergets FF lämnade idrottsparken med tunga steg. Trots spel på motståndarnas planhalva hela den andra halvleken så blev man utan poäng. Gästerna Selånger vinner med 2-1 (2-1).
Iläs mer på nsd.se

Resultat & Matchfakta

2015-08-30 16;00 Söderhamns FF - Härnösands FF 0-1  
2015-08-29 16:30 Team TG FF - Hudiksvalls FF 3-2  
2015-08-29 16:00 Skellefteå FF - Ånge IF 8-0
2015-08-29 15:00 Valbo FF - Anundsjö IF 3-2
2015-08-29 14:00 Sollefteå GIF FF - IFK Östersund 0-1
2015-08-29 13:00 Bergnäsets AIK - Bodens BK FF 1-1
2015-08-29 13:30 Gällivare Malmbergets FF - Selånger FK 1-2

Klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 20     15 3 2 49 - 13 48
2. Hudiksvalls FF 20     14 2 4 43 - 19 44
3. Ånge IF 20     12 2 7 46 - 36 38
4. Bodens BK FF 20     12 2 5 37 - 27 38
5. Härnösands FF 20     11 3 6 31 - 30 36
6. Skellefteå FF 20     10 5 5 51 - 26 35
7. Selånger FK 20     9 4 7 39 - 29 31
8. Söderhamns FF 20     7 3 10 28 - 34 24
9. Anundsjö IF 20     5 6 9 30 - 30 21
10. Gällivare Malmbergets FF 20     5 5 10 24 - 38 20
11. Valbo FF 20     5 4 11 29 - 48 19
12. IFK Östersund 20     5 1 14 20 - 44 16
13. Bergnäsets AIK 20     4 4 12 20 - 46 16
14. Sollefteå GIF FF 20     1 6 13 14 - 39 9


Skytteligan
19 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
15 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF
13 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
11 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
10 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Philip Olofsson, Ånge IF
Joel Gyasi, Skellefteå FF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF

Jonas Vestring tränar ett Selånger i turbulens. Jonas Vestring tränar ett Selånger i turbulens.

Krisen i Selånger
(2015-08-22)
Det är brist på pengar i Selånger FK.
Nu vittnar tränaren om ledare och spelare som inte får betalt och lämnar klubben, leverantörer som inte längre vill leverera – och om oklarheten kring framtiden.
– Det ser inte ljust ut varken i år eller framöver, säger Jonas Vestring.


Efter Selångers match mot jumbon Sollefteå i division II Norrland, uttryckte Jonas Westring oro för att få ihop truppen.
– Nästa match får nog både tränare och sportchef spela, sa han.
I flera omgångar har han pratat kryptiskt om att "det är oroligt i klubben" och att det märks på laget.
Vad är det då som hänt?
– Skador är naturligtvis en del av problemen. Men flera spelare har också ramlat av. Petter Andersson, Martin Drougge, Christoffer Göransson och senast Faress Mohammed kan nämnas. I några fall har klubben inte uppfyllt vad de lovat spelarna.
Handlar det om pengar?
– Jag vet inte exakt. Faress behövde fotbollsskor, men de fick inte fram det till honom. Hela bilden har jag inte.
En orsak till det kan vara att det knutit sig med leverantören. De som Selånger haft ett avtal med kring material vill inte längre leverera eftersom de inte fått betalt som de ska.
– Vi är stoppade där. Vi får inte ut någonting. Så har det varit sedan i våras. Och har man inte skor att spela med, ja då kan man inte spela, säger Westring.
På ledarsidan märks situationen också av.
– Förra året hade vi två tränare, två lagledare, målvaktstränare, sportchef och materialförvaltare. Nu har vi en tränare och två lagledare som också är hjälptränare.
– En ledare slutade i somras för att han inte fick betalt.
Vestring riktar kritik uppåt.
– De få som är runt gruppen jobbar väldigt hårt. De är fantastiska. Titta på Lars Fröberg till exempel, han är assisterande tränare, lagledare, ordnar resor, är fystränare och springer runt med kaffe och fika på matcherna. Sedan kanske inte klubben lyckats ta sitt ansvar riktigt.
Under årsmötet tidigare i sommar gjorde styrelsen stora förändringar. Nu leds SFK av en så kallad interrimstyrelse, en tillfällig styrelse.
Inge Forslund leder den och bekräftar problemen.
– Föreningen lider just nu av brist på likvida medel. Men vi förväntar oss en ordentlig utdelning på Selånger marknad till exempel, så att vi kan göra rätt för oss. Då kommer det att lättas upp något.
Vad tänker du kring att spelare inte får betalt?
– Det är naturligtvis inte bra. Vi kommer försöka räta upp situationen i de enskilda fallen. Vi vill att alla ska få sina pengar, men vi vet inte exakt när.
Interrimstyrelsens närmsta uppdrag är att få en bild av skuldsituationen. Efter det vet de mer om allvaret i situationen.
– Sedan kommer vi ta de beslut som behövs för att föreningen ska finnas kvar.
Kan det vara aktuellt att dra sig ur division II?
– Det är ett tänkbart scenario, men då degraderas föreningen till division VI. Om vi är tvungna till något så dramatiskt vet vi inte nu.
På årsmötet visades enligt Forslund ett "mindre underskott" senaste året. Stora problemet enligt honom är en skuld som årligen hängt med utan att man kunnat minska den.
Vad är det för skulder?
– Som det ser ut nu är det till kommunen och leverantörer framför allt, men också några andra fordringsägare.
Kan ni råka ut för fler akuta åtgärder än leverantörsstoppet?
– Nej. Vi har några uppgjorda betalningsplaner som vi kämpar med.
Källa: Lukas Sahlin, mittmedia.se

Omgång 19

Benbrott och rött kort i Ångematchen
(2015-08-22)
Nyckelbacken blev utvisad efter en benbrottstackling. Sedan fick matchen ett 45 minuter långt avbrott.
Ändå radade Ånge upp chanser – utan att vinna.
– Jag är inte direkt glad, säger Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Selånger: "Säsongens sämsta match"
(2015-08-22)
Med enorm spelarbrist fick Selånger tungt mot Sollefteå.
1–1 mot jumbon. Inte vad någon hoppats på.
– Det här var säsongens sämsta match från vår sida, säger tränaren Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

2015-08-22 16;00 IFK Östersund - Team TG FF 0-2  
2015-08-22 15:00 Anundsjö IF - Skellefteå FF 2-2
2015-08-22 15:00 Bodens BK FF - Söderhamns FF 2-1
2015-08-22 15:00 Ånge IF - Gällivare Malmbergets FF 2-2
2015-08-22 14:00 Selånger FK - Sollefteå GIF FF 1-1
2015-08-22 13:30 Härnösands FF - Valbo FF 3-0
2015-08-22 13:00 Hudiksvalls FF - Bergnäsets AIK 5-1

Klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 19     14 3 2 46 - 11 45
2. Hudiksvalls FF 19     14 2 3 41 - 16 44
3. Ånge IF 19     12 2 6 46 - 28 38
4. Bodens BK FF 19     12 1 5 36 - 26 37
5. Härnösands FF 19     10 3 6 30 - 30 33
6. Skellefteå FF 19     9 5 5 43 - 26 32
7. Selånger FK 19     8 4 7 37 - 28 28
8. Söderhamns FF 19     7 3 9 28 - 33 24
9. Anundsjö IF 19     5 6 8 28 - 27 21
10. Gällivare Malmbergets FF 19     5 5 9 23 - 36 20
11. Valbo FF 19     4 4 11 26 - 46 16
12. Bergnäsets AIK 19     4 3 12 19 - 45 15
13. IFK Östersund 19     4 1 14 19 - 44 13
14. Sollefteå GIF FF 19     1 6 12 14 - 38 9


Skytteligan
17 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
15 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF
12 mål:
Per Lööf, Hudiksvalls FF
11 mål:
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
10 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Philip Olofsson, Ånge IF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
8 mål:
Johan Brolin, Hudiksvalls FF
Joel Gyasi, Skellefteå FF

Fredrik Törnqvist målade för Selånger borta i 2-2-matchen mot Skelleftttå inför storpublik. Fredrik Törnqvist målade för Selånger borta i 2-2-matchen mot Skelleftttå inför storpublik.

Omgång 18

Oavgjort för Selånger
(2015-08-15)
Oavgjort blev dagens resultat när Selånger gästade Skellefteå inför en något större publik än vanligt.
Närmare 900 personer fanns på plats för att se när Skellefteå mötte Selånger. En match som slutade oavgjort.
– Det var kul. Vi är ju inte vana vid att spela inför så stor publik. Det blev en bra och tempofylld match och vi fick en poäng till slut, säger tränaren Tomas Svelander.
läs mer på st.nu

Ånge plockade poäng mot Boden
(2015-08-15)
Det blev tre viktiga poäng till Ånge IF när de vann mot Bodens BK i dag.
Ånge och Boden stod på samma poäng inför lördagens match i division II. Boden gjorde det första målet men sedan vände Ånge matchen.
– Efter första 15 minuterna tog vi över och sedan gjorde vi en bra andra halvlek och det kändes som att vi var riktigt på gång. Vi hade större delen av spelet och det känns som en rättvis vinst, säger tränaren Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

 
2015-08-16 16;00 Söderhamns FF - Sollefteå GIF FF 2-1  
2015-08-15 16:00 Härnösands FF - Hudiksvalls FF 2-1
2015-08-15 16:00 Skellefteå FF - Selånger FK 2-2
2015-08-15 16:00 Valbo FF - Gällivare Malmbergets FF 1-1
2015-08-15 15:00 Anundsjö IF - IFK Östersund 0-1
2015-08-15 15:00 Bergnäsets AIK - Team TG FF 0-1
2015-08-15 15:00 Ånge IF - Bodens BK FF 2-1

 

Klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Team TG FF 18     13 3 2 44 - 11 42
2. Hudiksvalls FF 18     13 2 3 36 - 15 41
3. Ånge IF 18     12 1 6 44 - 26 37
4. Bodens BK FF 18     11 1 5 34 - 25 34
5. Skellefteå FF 18     9 4 5 41 - 24 31
6. Härnösands FF 18     9 3 6 27 - 30 30
7. Selånger FK 18     8 3 7 36 - 27 27
8. Söderhamns FF 18     7 3 8 27 - 31 24
9. Anundsjö IF 18     5 5 8 26 - 25 20
10. Gällivare Malmbergets FF 18     5 4 9 21 - 34 19
11. Valbo FF 18     4 4 10 26 - 43 16
12. Bergnäsets AIK 18     4 3 11 18 - 40 15
13. IFK Östersund 18     4 1 13 19 - 42 13
14. Sollefteå GIF FF 18     1 5 12 13 - 37 8


Skytteligan
16 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
15 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF 
11 mål:
Nermin Celjo, Söderhamns FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
10 mål:
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Per Lööf, Hudiksvalls FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
9 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Philip Olofsson, Ånge IF
8 mål:
Joel Gyasi, Skellefteå FF
7 mål:
Robin Arestav, Team TG FF
Cihan Sener, Hudiksvalls FF

Bernard Dong Bortey har gjort 27 landskamper för Ghana. Bernard Dong Bortey har gjort 27 landskamper för Ghana.

Rutinerad ghanan med lands-lagsmeriter klar för Ånge IF
(2015-08-11)
Inte en dag utan ett spektakulärt nyförvärv till Ånge IF.
Nu har man signat landslagsmeriterade Bernard Dong Bortey från Ghana. 32-årige Bernard kan användas på alla positioner på mittfältet eller i anfallet. På meritlistan f...inns bland annat 27 landskamper och på dom nio mål.
Så här säger Ångetränaren Benny Matsson om sitt senaste nyförvärv:
- Bernard är en god vän till Anthony Obodai och han har gett goda rekommendationer. Bernard har sett pigg ut på träning och det ska bli intressant att se honom i matcher också.
Ånge må ligga sju poäng bakom Hudiksvall men har på inget sätt gett upp kampen om seriesgern,

Daniel Andersson var ännu en gång tungarn på vågen för Selånger. Daniel Andersson var ännu en gång tungarn på vågen för Selånger.

Omgång 17

Samma gamla hjälte för Selånger
(2015-08-08)
Selånger hade tappat ledningen mot Valbo.
Men efter en magisk kvart av Daniel Andersson tog de en ny trepoängare.
– Det är en klasspelare, säger lagkaptenen Per Nyman.
läs mer på st.nu

Valbo efter raset:
"Skänker bort det"

(2015-08-08)
Valbo hade kunnat skaka av sig botten.
Nu dras de tillbaka in i streckstriden – efter att ha tappat ledningen mot Selånger.
– Så här less har jag aldrig varit efter en match, säger Andreas Smedbakken.
läs mer på gd.se

Tungt nederlag och tapp i toppen
(2015-08-08)
De hade behövt tre poäng för att kunna utmana om seriesegern. I stället blev det tre insläppta mål och dystra miner för Ånge.
– Vi har några lägen men de förtjänar att vinna och får matchen exakt dit de vill. Kanske för att de var lite löpstarkare än oss och fick ut mycket mer än vad vi fick, säger Matsson.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta 

 
2015-08-09 13;00 Sollefteå GIF FF - Bergnäsets AIK 0-1  
2015-08-08 16:00 Hudiksvalls FF - Anundsjö IF 0-0
2015-08-08 15:00 Bodens BK FF - Härnösands FF 4-2
2015-08-08 15:00 IFK Östersund - Skellefteå FF 0-1
2015-08-08 15:00 Selånger FK - Valbo FF 3-2
2015-08-08 15:00 Team TG FF - Ånge IF 3-0
2015-08-08 14:00 Gällivare Malmbergets FF - Söderhamns FF 1-1

Klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Hudiksvalls FF 17     13 2 2 35 - 13 41
2. Team TG FF 17     12 3 2 43 - 11 39
3. Ånge IF 17     11 1 6 44 - 29 34
4. Bodens BK FF 17     11 1 4 33 - 23 34
5. Skellefteå FF 17     9 3 5 39 - 22 30
6. Härnösands FF 17     8 3 6 25 - 29 27
7. Selånger FK 17     8 2 7 34 - 25 26
8. Söderhamns FF 17     6 3 8 25 - 30 21
9. Anundsjö IF 17     5 5 7 26 - 24 20
10. Gällivare Malmbergets FF 17     5 3 9 20 - 33 18
11. Valbo FF 17     4 3 10 25 - 42 16
12. Bergnäsets AIK 17     4 3 10 18 - 39 15
13. IFK Östersund 17     3 1 13 18 - 42 10
14. Sollefteå GIF FF 17     1 5 11 12 - 35 8


Skytteligan
15 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
Timothy McNeil, Team TG FF 
10 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Nermin Celjo, Söderhamns FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
9 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF
Per Lööf, Hudiksvalls FF
8 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
7 mål:
Robin Arestav, Team TG FF
Cihan Sener, Hudiksvalls FF

Vindsnabbe anfallaren Bamekee Toure är klar för Ånge IF. Vindsnabbe anfallaren Bamekee Toure är klar för Ånge IF.

Vindsnabb anfallare till Ånge
(2015-08-07)
Det rör på sig i Ånge IF under transferfönstret.
Nu har man gjort klart med anfallaren
Bamekee Toure.
Bamekee ansluter från Nordvärmlands FF i division 2 Norra Götaland där han gjorde två mål under vårsäsongen.
Bamekee har tidigare också representerat Sollefteå GIF och Härnösands FF under sin tid i Sverige.
Så här beskriver Ångetränaren Benny Matsson sin nye anfallare:
- Bamekee har tränat med oss ett par veckor redan och hans form är väldigt bra. Vi har sedan tidigare haft kontakt ett par år, men det var inte förrän nu det passade med en övergång. Bamekee har en otrolig speed och en bra lagspelare. Sedan är det en väldigt trevlig kille som passar bra in i gruppen.

På Ånges facebooksida finns även en intevju med nyförvärvet:
Kort intervju med Bamekee Toure:

Du har tränat med Ånge IF i några veckor nu. Hur har den första tiden varit med laget?
- Den första tiden med laget har varit bara bra. Högt tempo på träningarna och en god stämnig i truppen. Jag gillar det.
Vad tror du om lagets chanser att fortsätta vara med i toppstriden?
- Det ä ett bra lag men många duktiga unga spelare så jag tror chnserna är goda.
Vad tror du själv att du kan tillföra på planen?
- Jag kommer att göra allt som står i min makt för att hjälpa laget. I komme att jobba stenhårt på varje träning och match.
Är det någon speciell spelare som du imponerats av hittills?
- Jag är imponerad av att det är så många bra spelare i laget.

Linus Sjölander lånas ut till moderklubben Stöde under hösten. Linus Sjölander lånas ut till moderklubben Stöde under hösten.

Ånge värvar - och lånar ut
(2015-08-05)
Ånge har under sommaruppehållet jagat anfallare.
Nu har kluben fått Kristian Basurto Valdivia spelklar. Kristian ansluter från Vasalunds IF:s ungdomsorganisation när skolan börjar i höst.
- Kristian är en ung, född 1999, kraftfull forward som är bra felvänd och också snabb i djupled, säger Ångeeeränaren Benny Matsson.
I vintras blev Kristian utsedd till den värdefullaste spelaren i distriktslagsturneringen i Gävle, där han också avgjorde finalen för sitt Stockholm.
Tar han en plats direkt i startelvan?
- Det återstår att se. Han är med och krigar om en startplas precis som alla andra. Kristian är bara 16 år men har sett bra ut på träningarna, säger Matsson.
Ni har ett otroligt ungt lag?
- Tror vi har en medelålder på ca 21 år. Bland anna är våra mittbackar 19 år och ytterbackarna 20 respektive 21 och så här ungt lag är det få i division 2 som har, säger Matsson.
Men Ånge får inte bara in en spelare, man tappar även en då Linus Sjölander lånas ut till sin moderklubb Stöde IF för resten av säsongen. Linus har fått jobb på Ica i Stöde och jobbar mestadels kvällar och helger under hösten. Detta gör att det blir en svår kombination med träning och matcher i division 2.
- Vi tror på Linus för framtiden och han går på lån till Stöde IF fram till säsongens slut. Linus har haft en fin säsong hos oss, men i det här läget är detta det bästa alternativet för alla parter, säger Matsson.

Omgång 16

Selånger föll på slutet
(2015-08-02)
Under 80 minuter hade man en poäng inom räckhåll.
Ett volleyskott senare var Selånger helt plötsligt utan poäng i mötet med topplaget Team TG.
– Jag tycker synd om grabbarna, säger tränaren Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Drömmål gav TTG segern
(2015-08-02)
Fotboll Matchen var på väg att glida Team TG ur händerna. Två drömmål senare var segern fixad och laget hänger på i toppen i division II. 
lääs mer på vk.se

Ånge studsade tillbaka
(2015-08-01)
Ånge fick en väckarklocka i den senaste matchen när höstsäsongen drog i gång mot Sollefteå.
När de gästade Anundsjö omgången därpå var man desto mer skärpta och vann tämligen stort.
- Vi hade hjärta i defensiven, säger tränaren Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Hyllas – efter storsegern:
"Han är överlägset bäst i serien"

(2015-08-01)
Tillbaka på vinnarspåret igen efter kaosmatchen senast.
Och det blev en enkel seger för Ånge mot bottenlaget, Anundsjö.
- Vi var helt överlägsna tycker jag, säger kaptenen Philip Olofsson efter 4-0-segern samtidigt som han ville hylla lagkamraten Karl Cunningham;
- Han är överlägset bäst i serien. Han har högre divisioner i sig och han är -en bästa spelaren jag tränat med. Jag har tränat med GIF Sundsvall tidigare och han skulle inte göra bort sig där.
läs mer på st.nu

Efter Anundsjös storförlust:
"Jag tycker att vi ska vara i toppen"

(2015-08-01)
Anundsjö kunde inte rida vidare på segervågen efter derbyvinsten senast.
Mot topplaget Ånge tog det tvärstopp. Och Anundsjö anno 2015 är fortsatt ett bottenlag.
- Just nu känns det bara otroligt tungt, säger Mack Ward efter 0-4-förlusten.
läs mer på allehanda.se

Resultat & Matchfakta:

Söderhamns FF - Hudiksvalls FF 0-1
2015-08-04 - 19:00 - Hällåsen
Matchfakta

Valbo FF - Bodens BK FF 4-2
2015-08-02 - 15:30 -Åbyvallen
Matchfakta

Team TG FF - Selånger FK 3-0
2015-08-02 - 14:00 - T3 Arena
Matchfakta

Skellefteå FF - Härnösands FF 4-1
2015-08-01 - 16:00 - Norrvalla
Matchfakta

Anundsjö IF - Ånge IF 0-4
2015-08-01-  15:00 - Olympia, Bredbyn
Matchfakta

Bergnäsets AIK - IFK Östersund 3-1
2015-08-01 - 13:00 - Bergsvallen
Matchfakta

Sollefteå GIF FF - Gällivare Malmbergets FF 0-0
2015-08-01 - 13:00 - Nipvallen
Matchfakta

Tabellen

1. Hudiksvalls FF 16     13 1 2 35 - 13 40
2. Team TG FF 16     11 3 2 40 - 11 36
3. Ånge IF 16     11 1 5 44 - 26 34
4. Bodens BK FF 16     10 1 4 29 - 21 31
5. Skellefteå FF 16     8 3 5 38 - 22 27
6. Härnösands FF 16     8 3 5 23 - 25 27
7. Selånger FK 16     7 2 7 31 - 23 23
8. Söderhamns FF 16     6 2 8 24 - 29 20
9. Anundsjö IF 16     5 4 7 26 - 24 19
10. Gällivare Malmbergets FF 16     5 2 9 19 - 32 17
11. Valbo FF 16     4 3 9 23 - 39 15
12. Bergnäsets AIK 16     3 3 10 17 - 39 12
13. IFK Östersund 16     3 1 12 18 - 41 10
14. Sollefteå GIF FF 16     1 5 10 12 - 34 8


Skytteligan
14 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF 
13 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
10 mål:
Nermin Celjo, Söderhamns FF
9 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF 
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
8 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
Per Lööf, Hudiksvalls FF
7 mål:
Robin Arestav, Team TG FF
Cihan Sener, Hudiksvalls FF

Daniel Andersson och hans Selånger är utslagna ur svenska cupen. Daniel Andersson och hans Selånger är utslagna ur svenska cupen.

Svenska cupäventyret över för Selånger
(2015-07-25)
Det blev stopp i Svenska Cupen för Selånger när laget föll med 1-3 mot seriekonkurrenten Söderhamns FF.
- Vi gör en bedrövligt dålig första halvlek, säger Selångers Daniel Andersson.
Selånger hade två segrar i division 2 under säsongen mot Söderhamn att luta sig mot. I bägge matcherna var Daniel Andersson segerherre med två respektive ett mål.
Men i cupmötet i Söderhamn hade varken hann eller övriga laget någon lycka med sig i avsluten.
- Vi skapar hur många lägen som helst känns det som, vi borde ha kunnat gå ikapp. Själv hade jag väl kunna gjort hat-trick om jag satt chanserna, säger en besviken Daniel Andersson efter matchen.
läs mer på st.nu

Läs även:
SFF jagade bort Selånger-spöket

Omgång 15

Ånge chockat av jumbon:
"Sämsta halvleken sedan jag kom"

(2015-07-25)
Sollefteå chockstartade mot Ånge.
– De gjorde mål på allt de hade i första. De var kliniska och vi såg inte ut som att vi var med. Vi hade lågt bolltempo och var inte aggressiva, säger Matsson.
– Det kändes som det var underskattning... Eller jag vet inte om man kan säga det, men det var otroligt dåligt defensivt arbete av alla på planen.
1–5 stod det i halvtid. Ett underläge som såg omöjligt ut att vända, men Ånge gjorde vad de kunde.
– Det blev mycket bättre. Det var på vippen att vi skulle vinna, men vi hade inte marginalerna med oss.
läs mer på st.nu

Sollefteå vann – efter årets sjukaste match:
"Galnaste matchen jag spelat"

(2015-07-25)
Tvåan Ånge mot jumbon Sollefteå.
Det slutade med ett sinnessjukt målkalas och årets galnaste match.
Och dessutom Sollefteås första trepoängare denna säsong.
– Det var helt sjukt. Det är den galnaste matchen jag spelat, säger Viktor Edlund efter 5-4-segern.
läs mer på allehanda.se

Andersson frälste Selånger och drömmer om stormatch
(2015-07-25)
Återigen var det Daniel Andersson som räddade Selånger. Efter den sena vinsten mot Bergnäset hoppas han och klubben på storbesök i cupen.
– Ett av Stockholmslagen vore kul att möta, säger matchhjälten.
Det skulle dröja till slutskedet av matchen innan Selånger kunde andas ut. Gästande Bergnäset från Luleå hade kvitterat till 2–2 efter en timme och matchen stod och vägde.
Daniel Andersson hade redan gjort matchens första mål men med fem minuter kvar av ordinarie speltid dök han upp och sköt in segermålet mellan benen på motståndarmålvakten.
– Jag vet inte riktigt om jag trodde att den skulle gå in. Det var skönt såklart när det satt långt inne. På slutet av matchen öppnade det upp sig väldigt mycket och känslan var att det hade kunnat gå hur som helst, säger Daniel Andersson.
s mer på st.nu

Mardrömmen i slutminuten: "Känns surt"
(2015-07-25)
Höstsäsongen inleddes med en tung förlust för Bergnäset i division 2 under lördagen. Hemmalaget Selånger kunde ta tre poäng efter att ha vunnit med 4–2.
– Vi kom inte riktigt igång i första halvlek, men lyfter oss rejält i andra. Vi gick för segern, säger mittfältaren i BAIK, Sebastian Sandlund.
läs mer på kuriren.nu

Resultat & Matchfakta:

Hudiksvalls FF - Valbo FF 3-0
2015-07-27 - 9:30 - Glysis Sparbanken
Matchfakta

Bodens BK FF - Skellefteå FF 0-6
2015-07-26 - 5:00 - Boden Arena
Matchfakta

IFK Östersund - Söderhamns FF 1-2
2015-07-26 - 15:00 -Jämtkraft Arena
Matchfakta

Gällivare Malmbergets FF - Team TG FF 0-2
2015-07-25 - 16:00 - Malmbergets IP
Matchfakta

Härnösands FF - Anundsjö IF 1-2
2015-07-25 - 16:00 - Högslätten
Matchfakta

Ånge IF - Sollefteå GIF FF 4-5
2015-07-25 - 15:00 - Ånge IP
Matchfakta

Selånger FK - Bergnäsets AIK 4-2
2015-07-25 - 13:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Tabellen

1. Hudiksvalls FF 15     12 1 2 34 - 13 37
2. Team TG FF 15     10 3 2 37 - 11 33
3. Ånge IF 15     10 1 4 38 - 22 31
4. Bodens BK FF 15     10 1 4 29 - 21 31
5. Härnösands FF 15     8 3 4 22 - 21 27
6. Skellefteå FF 15     7 3 5 34 - 21 24
7. Selånger FK 15     7 2 6 31 - 20 23
8. Söderhamns FF 15     6 2 7 24 - 28 20
9. Anundsjö IF 15     5 4 6 26 - 20 19
10. Gällivare Malmbergets FF 15     5 1 9 19 - 32 16
11. Valbo FF 15     3 3 9 19 - 37 12
12. IFK Östersund 15     3 1 11 17 - 38 10
13. Bergnäsets AIK 15     2 3 10 14 - 38 9
14. Sollefteå GIF FF 15     1 4 10 12 - 34 7


Skytteligan:
13 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
Timothy McNeil, Team TG FF 
10 mål:
Nermin Celjo, Söderhamns FF
9 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
8 mål:
Karl Cunningham, Ånge IF
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF 
Per Lööf, Hudiksvalls FF
Tyrell Waite, Skellefteå FF
7 mål:
Philip Olofsson, Ånge IF
Robin Arestav, Team TG FF
Cihan Sener, Hudiksvalls FF

Inför omgång 15

Jumbon väntar för Ånge i omstarten med tre nyförvärv
(2015-07-25)
Då var det redan dags för hösten.
Åtminstone när det gäller i fotbollssammanhang för våra division 2-lag.
Ånge inleder hösten som serietvåa, tre poäng bakom Hudiksvalls FF.
Först på höstmenyn står jumbon Sollefteå GIF. Trots bara fyra poäng och ingen seger vill Ångetränaren Benny Matsson höja ett varningens finger.
- När vi möttes i den fjärde omgången så vann vi en ganska jämn match på Nipvallens konstgräs med 1-0. Karl Cunningham avgjorde efter ett fint anfall i slutet av den första halvleken. Även om Sollefteå GIF fortfarande inte har någon seger, så är känslan att laget kommer klättra i tabellen. Det var många matcher under våren som laget varit nära poäng eller seger, men haft marginalerna emot sig. Bästa målskytt är Eugeniu Samson på fyra mål. Annars är det just målskyttet som inte fungerat för Ångermanlandslaget. Men kanske blir det ändring under hösten, då laget ryktas ha värvat in en vass forward, säger Ångetränaren.
Har det hänt något i er spelartupp under sommaruppehållet?
- Vi har tappat några spelare under vårsäsongen. Lamin Kargbo har gått till Härnösands FF  Saihou Jagne till Brumunddal i den norska tredjedivisionen och Gustav Arnberg som flyttat till USA för studier. Dessutom har Jonathan Quartey, Oliver Martin och Jordan Ball lämnat oss men där är inga nya klubbar klara i dagsläget, säger Matsson. och fortsätter:
- Därför är det naturligt att vi behövt fylla på truppen med ett par namn till villket vi gjort i dagarna med tre akademispelare från England.
Vilka är dom nya britterna?
- Omar Carey är en mittfältare från Wigan medan Sevdar Bokciu och Kieran Duncan  båda är försvarsspelare från Charltons respektive Notts Countys organisationer. Vi behöver fortfarande minst en anfallare så det kan komma in fler spelare inom kort.
Är ovanstående trio spelklar redan till dagens match mot Sollefteå?
- Ja, alla är uttagna i truppen men ingen av dom går in från strart redan idag. Kanske kan det bli något inhopp.
Selånger inleder även dom sitt höstspel med att ta emot ett av kölagen. Nämligen Bergnäsets AIK.
Sex inspelade pinnar i eftermiddag för det våra således borde vi kunna inkasera.

Benny Matsson, tränareÅnge IF Benny Matsson, tränareÅnge IF

Halvtid:

Talangerna har imponerat för Ånge
(2015-07-17)
Ånge IF är med i toppen av division 2 inför höstsäsongen.
Flera unga spelare har imponerat – bland annat ett nyförvärv från Sund.
– Han har varit fantastisk, ett utropstecken med tanke på sin ålder, säger tränaren Benny Matsson om Amaro Bahtijar.


De senaste säsongerna har Ånge IF stått för flera meriterade värvningar som gett eko. Men när tränaren Benny Matsson ska lyfta fram några spelare under vårsäsongen väljer han att plussa för flera unga förmågor.
– Cunningham (Karl) och Philip (Olofsson) har gjort många viktiga mål. Sedan tycker jag att vi har många spelare som utvecklats mycket, som en sådan som Amaro Bahtijar. Det är nästan ofattbart hur bra han har blivit, säger Matsson som även nämner unge Linus Sjölander.
Bahtijar, född 1998, kom från Sund IF till Ånge inför den här säsongen och har fått ordentligt med speltid under våren.
– För mig var det mycket nytt i början. Det är mer proffsigt, bättre spelare och högre tempo. Men jag tycker det har varit grymt. Många frågade om jag verkligen var redo, men jag vågade ta steget och körde bara på, säger mittfältaren.
Han är fostrad i Sund IF, men blickar nu uppåt med Ånge.
– För mig personligen så vill jag fortsätta utvecklas, målet är att komma utomlands och spela. Som lag är målet att vi ska vinna serien, slår han fast.
Även tränare Matsson hoppas att Ånge ska kriga i toppen hela vägen, men det kommer att ske förändringar i laget.
Saihou Jagne och Jonathan Quartey har lämnat sedan tidigare. Nu står det klart att målvakten Oliver Martin samt Jordan Ball också försvinner.
– Oliver var en bra målvakt, men har inte riktigt tagit plats. Jordan var riktigt bra för oss de matcher han spelade, men skadade sig. Nu flyttar han hem till England. Han har jobb och flickvän där, säger Matsson.
Kommer ni förstärka laget?
– Vi måste ha in någon spelare, samtidigt lärde vi oss mycket i fjol. Vi var tvungna att förstärka då, men det blev kanske lite för många väletablerade spelare i ett redan fungerande lag. Samtidigt, om Pekka Lagerblom inte skadat sig hade vi blivit svårstoppade.
Nu återstår att se hur svårstoppat Ånge IF blir under höstsäsongen.
– Vi vill fortsätta vara med i toppen, säger Benny Matsson.

Kommentar:
Ånge är med i den absoluta toppen och vill vara med och fightas om seriesegern under hösten.Offensivt imponerar 34 gjorda mål, samtidigt som 17 insläppta är ett par för många.
Målskyttet i Ånge är utspritt, men trion Karl Cunningham (7), Jordan Ball (6) och Philip Olofsson (6) sticker ut.
Källa: Oskar Lund, Mittmedia.se
 

Jonas Vestring, tränare Selånger FK Jonas Vestring, tränare Selånger FK

Skadorna har stjälpt Selånger
(2015-07-17)
Säsongen inleddes starkt med tio poäng på fyra matcher.
Sedan började skadorna förstöra för Selånger.
– I vissa matcher har vi precis fått ihop en startelva, säger tränaren Jonas Westring.


Slå upp ordet periodare i valfri ordbok och du kanske inte hittar en blåröd matchtröja, men snudd på.
I årets upplaga av division II har man blandat och gett. En stark inledning följdes upp med fyra raka förluster innan ytterligare en vinst satte punkt för vårsäsongen. Det gör att man hittas på en stabil mittenplacering.
– Vi har ju sagt att vi ska hålla oss kvar, så jag skulle säga att vi ligger där vi hade hoppats, säger Jonas Westring.
En stor anledning som gjorde att man till slut tappade greppet om topplaceringarna stavas skador.
– Alla lag får ju skador, men vi har haft alldeles för många. Våra storstjärnor Christoffer Brännström och Per Nyman har varit skadade om vartannat och det är klart att det får stor betydelse. Sedan har unga, hungriga spelare som Cevin Dotson och William Gidlund varit borta, vilket är synd på spelare som verkligen vill något med fotbollen.
Westring passar på att hylla de som hyllas bör efter första halvan av serien.
– Daniel Andersson har varit ruggigt bra när han fått lägena, Mattias Svelander har bytt till högerback och stått upp bra varje match. Sedan har vi alltid Mr. Brännström som är superviktig med sin personlighet både på och utanför banan.
Nu när höstsäsongen närmar sig börjar skadesituationen åtminstone se bättre ut. Trots det är Westring lätt blyg med förhoppningarna.
– Vi siktar på att hamna där vi ligger nu, inte sämre i alla fall.
Källa Emil Nilsson, Mittmedia.se

Kommentar:
Ånge är med i den absoluta toppen och vill vara med och fightas om seriesegern under hösten.Offensivt imponerar 34 gjorda mål, samtidigt som 17 insläppta är ett par för många.
Målskyttet i Ånge är utspritt, men trion Karl Cunningham (7), Jordan Ball (6) och Philip Olofsson (6) sticker ut.
Selånger har tio poäng ned till strecket och lär inte behöva bli indraget i någon bottenstrid. Å andra sedan är avståndet uppåt stort och någon toppstrid blir det nog inte heller.
En riktigt tung avslutning på våren med fyra förluster på fem matcher grusade nog de chanserna för Selånger. Dessutom har nyttige Petter Andersson lämnat laget.
/ Oskar Lund, Mittmedia.se

Tabellen

1. Hudiksvalls FF 14     11 1 2 31 - 13 34
2. Ånge IF 14     10 1 3 34 - 17 31
3. Bodens BK FF 14     10 1 3 29 - 15 31
4. Team TG FF 14     9 3 2 35 - 11 30
5. Härnösands FF 14     8 3 3 21 - 19 27
6. Skellefteå FF 14     6 3 5 28 - 21 21
7. Selånger FK 14     6 2 6 27 - 18 20
8. Söderhamns FF 14     5 2 7 22 - 27 17
9. Anundsjö IF 14     4 4 6 24 - 19 16
10. Gällivare Malmbergets FF 14     5 1 8 19 - 30 16
11. Valbo FF 14     3 3 8 19 - 34 12
12. IFK Östersund 14     3 1 10 16 - 36 10
13. Bergnäsets AIK 14     2 3 9 12 - 34 9
14. Sollefteå GIF FF 14     0 4 10 7 - 30 4


Skytteligan:
13 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF 
11 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
10 mål:
Nermin Celjo, Söderhamns FF
9 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
8 mål:
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF 
7 mål:
Cihan Sener, Hudiksvalls FF
Karl Cunningham, Ånge IF
Per Lööf, Hudiksvalls F

Petter Andersson Petter Andersson

Nyckelspelare lämnar Selånger – flyttar till Stockholm
(2015-06-29)
Petter Andersson har varit en av Selångers nyckelspelare de senaste säsongerna.
Nu lämnar han klubben.
– Det blir svårt att hitta en ersättare i hans klass, säger tränaren Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Omgång 14

Selånger fick hål på den storspelande Söderhamnskeepern till slut
(2015-06-28)
I hettan uppe på Hällåsen var hemmalagets målvakt stekhet och nekade Selånger mål på löpande band.
Det krävdes en målskytt av rang för att få hål på Simon Elgh i Söderhamns mål.
Efter en hörna och lite studsar tryckte Daniel Anderssons till och då var t o m skogens konung maktlös. "Dannes" elfte mål för säsongen.
Då visade uret på 83 minuter.
Söderhamn gick sedan all-in för en kvittering men dom ytor man öppnade bakåt gjorde att det låg närmare ett SFK-mål men det närmaste man kom var en stolpträff.
En skön seger för Selånger som därmed bröt sin trista svit på fyra raka nederlag.

Efter fyra förluster vände trenden
(2015-06-28)
Efter fyra raka förluster fick Selånger avsluta vårsäsongen med en seger.
Sju minuter från slutet satt segermålet borta mot Söderhamn.
– Riktigt skönt, vi var bättre, säger segerskytten Daniel Andersson.
läs mer på st.nu

Mållöst för andra matchen i följd
(2015-06-28)
Simon Elgh såg ut att få hålla sin andra raka nolla.
I stället satte Selånger segermålet i slutminuterna.
– Riktigt surt, det var en jämn match, säger Niklas Holm som hade bästa målchansen för SFF.
läs mer på helahalsningland.´.se

43-åringens mål räckte inte för Ånge
(2015-06-27)
Mattias Thorsell stångade in en reducering i slutet borta mot Härnösand och gav Ånge nytt hopp. Men lagets ineffektivitet blev till slut avgörande.
– Vi förlorade den här matchen på egen ineffektivitet. Vi har ofta lyckats avgöra mot slutet tidigare, men det är ingenting vi kan räkna med, säger tränaren Benny Matsson, som bytte in sig själv i paus.
läs mer på st.nu

Viktig seger för Härnösands FF
(2015-06-27)
Robin Bergman och målvakten William Amamoo visade vägen när Härnösands FF tog tre oerhört viktiga poäng i toppmötet mot Ånge i division 2 Norrland. En seger som innebär att HFF håller sig kvar i toppstriden av tabellen.
– Väldigt skönt genom att vi får ett uppehåll nu också. Det bevisar bara att vi kan slå alla lagen i serien, säger Robin Bergman.
läs mer på allehanda.se

Olofsson klev fram för Ånge
(2015-06-24)
Ånge fick slita för fullpoängaren i Östersund.
Lagkaptenen Philip Olofsson klev fram med två fullträffar.
– Det var inte vår bästa match i år, säger han efter 3–1-segern.
läs mer på st.nu

IFK:s sjätte raka förlust
(2015-06-24)
IFK Östersund får fokusera på nytt kontrakt i fotbollstvåan.
Trots en bra insats mot topplaget Ånge blev man på nytt utan poäng.
– Jag brukar säga att man gör sig förtjänt av tur, och vi har inte den där turen just nu, konstaterar IFK-tränaren Adam Mattiasson.
läs mer på op..se

Resultat & matchfakta:

Söderhamns FF - Selånger FK 0-1
2015-06-28 - 16:00 - Hällåsen
Matchfakta

Anundsjö IF - Bodens BK FF 0-2
2015-06-27 - 16:00 - Olympia, Bredbyn
Matchfakta

Bergnäsets AIK - Gällivare Malmbergets FF 1-0
2015-06-27 - 16:00 - Bergsvallen
Matchfakta

Skellefteå FF - Hudiksvalls FF 4-0
2015-06-27 - 16:00 - Norrvall
Matchfakta

Team TG FF - Sollefteå GIF FF 3-0
2015-06-27 - 15:30 - Täfteborg
Matchfakta

Härnösands FF - Ånge IF 2-1
2015-06-27 -  15:00 - Högslätten
Matchfakta

Valbo FF - IFK Östersund 6-2
2015-06-27 - 14:00 - Åbyvallen (omgång 14)
Matchfakta

IFK Östersund - Ånge IF 1-3
2015-06-24 - 19:00 - Jämtkraft Arena (omgång 10)
Matchfakta

Tabellen

1. Hudiksvalls FF 14     11 1 2 31 - 13 34
2. Ånge IF 14     10 1 3 34 - 17 31
3. Bodens BK FF 14     10 1 3 29 - 15 31
4. Team TG FF 14     9 3 2 35 - 11 30
5. Härnösands FF 14     8 3 3 21 - 19 27
6. Skellefteå FF 14     6 3 5 28 - 21 21
7. Selånger FK 14     6 2 6 27 - 18 20
8. Söderhamns FF 14     5 2 7 22 - 27 17
9. Anundsjö IF 14     4 4 6 24 - 19 16
10. Gällivare Malmbergets FF 14     5 1 8 19 - 30 16
11. Valbo FF 14     3 3 8 19 - 34 12
12. IFK Östersund 14     3 1 10 16 - 36 10
13. Bergnäsets AIK 14     2 3 9 12 - 34 9
14. Sollefteå GIF FF 14     0 4 10 7 - 30 4


Skytteligan:
13 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF 
11 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
10 mål:
Nermin Celjo, Söderhamns FF
9 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Andreas Smedbakken, Valbo FF
8 mål:
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF 
7 mål:
Cihan Sener, Hudiksvalls FF
Karl Cunningham, Ånge IF
Per Lööf, Hudiksvalls F

Omgång 13

Tung förlust för Ånge i seriefinalen
(2015-06-21 )
Trots en man mer i över en halvlek föll Ånge i den heta seriefinalen borta mot Hudiksvall.
– Det var en viktig match med viktiga poäng, men vi får repa oss nu och ta oss an de två sista matcherna innan uppehållet, säger lagets tränare Benny Matsson.
läs mer på st.nu

HuFF gick ifrån med en man mindre
(2015-06-21 )
I en tuff och känsloladdad seriefinal blev det till slut hemmalaget som avgick med seger, trots spel med en man mindre i drygt en halvlek.
– Vilken moral vi har, helt otroligt, säger en tagen HuFF-tränare i Janne Westin efter matchen.
läs mer på helahalsingland

Veteranens miss fällde Selånger
(2015-06-17)
Kampfyllt, temposvagt och uselt passningsspel. 0–0 hade varit ett fullt logiskt resultat mellan Selånger och Härnösand i den viktiga matchen på Bergsåkers IP. Då kom misstaget som avgjorde till gästernas favör.
– Det får bara inte hända, sa en olycklig Christoffer Brännström.
läs mer på st.nu

Härnösand fick Selånger på fall
(2015-06-17)
En jämn och kampfylld tillställning på Bergsåkers IP såg ut att sluta mållös på onsdagen. Då bjöds Härnösand på segern och kunde för femte matchen i rad hålla nollan. Laget gjorde dessutom ett viktigt ryck i tabellen.
läs mer på allehanda.se

Resultat & matchfakta:

Hudiksvalls FF - Ånge IF 2-0
2015-06-21 - 16:00 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Sollefteå GIF FF - Skellefteå FF 1-1
2015-06-21 - 15:00 - Nipvallen
Matchfakta

Bergnäsets AIK - Söderhamns FF 0-0
2015-06-21 - 14:00 - Bergsvallen
Matchfakta

IFK Östersund - Bodens BK FF 1-2
2015-06-21 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Team TG FF - Valbo FF 7-0
2015-06-18 - 19:30 -  T3 Arena
Matchfakta

Gällivare Malmbergets FF - Anundsjö IF 2-1
2015-06-17 - 19:00 - Tallbacka, Gällivare
Matchfakta

Selånger FK - Härnösands FF 0-1
2015-06-17 - 19:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:
11 mål:
Timothy McNeil, Team TG FF 
10 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
Nermin Celjo, Söderhamns FF
9 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
8 mål:
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF 
7 mål:
Cihan Sener, Hudiksvalls FF
Karl Cunningham, Ånge IF
Per Lööf, Hudiksvalls F

Omgång 12

Tränaren tvingades till comeback
(2015-06-13)
Skador och avstängningar gjorde att Selångers tränare Jonas Vestring tvingades att hoppa in i mötet med Anundsjö.
Det hjälpte inte Selånger.
– Det var tufft och jag är rätt trött, säger Vestring som spelade hela andra halvlek.
läs mer på st.nu

Tre poäng, tredje röda kortet
(2015-06-13)
Positivt: tre poäng.
Negativt: tredje röda kortet den här säsongen på nyckelspelaren Simon Gustafsson.
– Det handlar om ren frustration, säger AIF-kaptenen.
läs mer på allehanda,se

Matsson målskytt
(2015-06-13)
Odiskutabla 5–0 mot Bergnäset.
I en match där tränare Benny Matsson hoppade in och avslutade målskyttet.
– Jag var väl inte tvungen, men när det blev som det blev kunde vi safa lite, säger han.
läs mer på st.nu

Baiks grisplan misslyckades
(2015-06-13)
Så löd Bergnäsets AIK:s lag inför mötet med Ånge: Spela grisfotboll. Men den misslyckades totalt – och Baik föll med 0–5 mot topplaget.
läs mer på nsd.se

Resultat & matchfakta:

Söderhamns FF - Team TG FF 2-1
2015-06-14 - 16:00- Hällåsen
Matchfakta

Bodens BK FF - Hudiksvalls FF 1-0
2015-06-14 - 13:30 -Boden Arena
Matchfakta

Anundsjö IF - Selånger FK 3-2
2015-06-13 - 16:00 - Biggevallen
Matchfakta

Härnösands FF - IFK Östersund 4-0
2015-06-13 - 16:00 -  Högslättens IP
Matchfakta

Skellefteå FF - Gällivare Malmbergets FF 3-1
2015-06-13 - 16:00 - Norrvalla IP
Matchfakta

Valbo FF - Sollefteå GIF FF 3-0
2015-06-13 -15:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Ånge IF - Bergnäsets AIK 5-0
2015-06-13 - 15:00 - Ånge IP
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:
10 mål:
Daniel Andersson, Selånger FK
Nermin Celjo, Söderhamns FF
8 mål:
William Guy Roger Eyang, Bodens BK FF 
7 mål:
Aaron Spear ,Gällivare Malmbergets FF
Cihan Sener, Hudiksvalls FF
Karl Cunningham, Ånge IF
Per Lööf, Hudiksvalls FF
Timothy McNeil, Team TG FF 
6 mål:
Andreas Smedbakken, Valbo FF
Joel Åman Anundsjö IF 6 0
Jordan Ball Ånge IF 6 0
Oscar Stjernquist, Bodens BK FF
Robin Arestav, Team TG FF

Omgång 11:

Sjölanders drömträff avgjorde
(2015-06-06)
19-årige Linus Sjölander krutade dit avgörandet med tio minuter kvar.
Sedan kunde Ånge IF hålla undan mot Söderhamn.
– Ett otroligt fint skott i bortre gaveln, berömmer tränaren Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Tappert SFF nära poäng
(2015-06-06)
Det var ett brandskattat SFF som reste till Ånge.
Och en poäng var inte långt borta.
Med bara minuter kvar kom den stora kvitteringschansen.
– Målvakten fick fingrarna på bollen, säger tränaren Benny Dahlin efter uddamålsförlusten med 2–3.
läs mer på helahalsingland.se

För Fredligt i Boden
(2015-06-06)
Trots att det var nationaldag och allt hade inte Selånger någonting att flagga för i Boden.
Det blev förlust i militärstaden med Fred som matchvinnare.
Fred Edström i hemmalaget, alltså.
Han gjorde 1–0 redan i andra minuten och 2–0 i 56:e.
– Andra målet är ett långskott som han böjer in, konstaterar Selångers tränare Jonas Westring och fortsätter:
läs mer på st.nu

BK tog sjunde segern
(2015-06-06)
BBK har tagit sin sjunde seger för året i division II norra.Under lördagen besegrades Selånger med 2–1 på Boden arena.
läs mer på nsd.se

Resultat och matchfalta, omgång 10

Valbo FF - Bergnäsets AIK 3-1
2015-06-06 - 13:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Härnösands FF - Gällivare Malmbergets FF 1-0
2015-06-06 - 13:30 - Högslätten
Matchfakta

Skellefteå FF - Team TG FF 1-1
2015-06-06 - 15:00 -Norrvalla
Matchfakta

Anundsjö IF - Sollefteå GIF FF 1-1
2015-06-06 - 16:00 -  Olympia, Bredbyn
Matchfakta

Bodens BK FF - Selånger FK 2-1
2015-06-06 - 16:00 - Boden Arena
Matchfakta

Hudiksvalls FF - IFK Östersund 3-0
2015-06-06 - 16:00 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Ånge IF - Söderhamns FF 3-2
2015-06-06 - 17:00 -  Ånge IP
Matchfakta

Tabellen


Skytteligan:
Daniel Andersson, Selånger 9 mål
Cihan Sener, Hudiksvall 7
Per Lööf, Hudiksvall 7
William Guy Roger Eyang, Boden 7
Joel Åman, Anundsjö 6
Jordan Ball, Ånge 6
Nermin Celjo, Söderhamn 6
Timothy McNeil, Team TG 6

Omgång 10:

Selånger FK - Hudiksvalls FF 1-2
2015-06-03 - 19:30 -Bergsåkers IP
Matchfakta

Söderhamns FF - Valbo FF 2 - 2
2015-06-03 - 19:15 - Hällåsen
Matchfakta

Bergnäsets AIK - Skellefteå FF 0 - 0
2015-06-03 - 19:00 - Bergsvallen
Matchfakta

Gällivare Malmbergets FF - Bodens BK FF 2-4
2015-06-03 - 19:00 - Tallbacka, Gällivare
Matchfakta

Sollefteå GIF FF - Härnösands FF 0-0
2015-06-03 - 19:00 - Nipvallen
Matchfakta

Team TG FF - Anundsjö IF 2 - 2
2015-06-03 - 19:00 - T3 Arena
Matchfakta

IFK Östersund - Ånge IF (se omgång 14)

Tabellen

Cunninghams fotbollsresa
(2015-05-31)
Han är en av de största talanger Benny Matsson sett.
Han är den bäste spelare lagkaptenen Philip Olofsson någonsin tränat med.
Och hans pappa har gjort mål för både Newcastle och Manchester City.
Själv jämför han sig, efter både tystnad och betänketid, med Aaron Ramsey.
Ändå utstrålar ödmjuke Karl Cunningham ett imponerande lugn när han blickar framåt.
Ånge är ett stopp, men inte slutdestinationen på hans fotbollsresa.
läs mer på st.nu

Hagblom: Det är en intressant spelare
(2015-05-31)
Karl Cunninghams framfart i Ånge har inte gått Giffarna förbi.
– Det är en intressant spelare, säger sportchef Urban Hagblom.
GIF Sundsvall håller utkik i när och fjärran.
– Vi följer honom bra i Ånge och jag tycker att vi har en bra relation och dialog med klubbarna i regionen, säger Hagblom.
läs mer på st.nu

Omgång 9:

Selånger utklassade IFK Östersund
(2015-05-30)
Ett fysiskt starkt Selånger fick möta ett sargat IFK Östersund på Jämtkraft Arena. Det slutade i storslam för gästerna som kunde åka hem med tre poäng och stor målskillnad.
– Det var ju 6–0 när det var klart så fantastiskt bra, säger en nöjd tränare  Jonas Vestring.
läs mer på st.nu

"Vi var 6-0 dåliga i dag"
(2015-05-30)
0-1 i baken i första halvlek men det kändes som att IFK Östersund kunde komma tillbaka. Det gjorde de inte utan fick se sig slagna med 0-6 av Selånger.
– Vi var inte särskilt bra, så var det ju. Vi har inte tillräckligt många fräscha spelare. Det har vi inte haft på hela våren och det tar ut sin rätt, säger IFK-tränaren Adam Mattiasson.
läs mer på op.se

Utdelning till slut för Ånge
(2015-05-30)
Missade frilägen, skott utanför öppet mål och en storspelande målvakt. Det såg länge ut att gå troll i det för Ånge hemma mot Valbo. Då kom det så förlösande målet från britten Tarik Moore-Azile som öppnade upp för ännu en seger.
läs mer på st.nu

Matchen gled Valbo ur händerna
(2015-05-30)
Sebastian Henrikssons storspel räckte inte. Ett skadedrabbat Valbo FF orkade inte svara när topplaget Ånge IF ökade tempot i andra halvlek.
– Frustrerande. Det hade varit annorlunda om vi varit utspelade i varje
match, säger målvakten.
läs mer på gd.se

Resultat och matchfalta, omgång 9

Skellefteå FF - Söderhamns FF 4-3
2015-05-30- 15:00 - Norrvalla
Matchfakta

Ånge IF - Valbo FF 2-0
2015-05-30 - 15:00 -  Ånge IP
Matchfakta

Hudiksvalls FF - Gällivare Malmbergets FF 5-0
2015-05-30 - 15:30 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Anundsjö IF - Bergnäsets AIK 4-1
2015-05-30 - 16:00 - Olympia, Bredbyn
Matchfakta

Bodens BK FF - Sollefteå GIF FF 2-0
2015-05-30 - 16:00 - Boden Arena
Matchfakta

Härnösands FF - Team TG FF 1-0
2015-05-30 - 16:00 - Högslätten
Matchfakta

IFK Östersund - Selånger FK 0-6
2015-05-30 - 16:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Tabellen


Skytteligan:
Daniel Andersson, Selånger 9 mål
Cihan Sener, Hudiksvall 7
Per Lööf, Hudiksvall 7
William Guy Roger Eyang, Boden 7
Joel Åman, Anundsjö 6
Jordan Ball, Ånge 6
Nermin Celjo, Söderhamn 6
Timothy McNeil, Team TG 6

Omgång 8:

Två nöjda lag i derbyt
(2015-05-23)
Innan derbyt hade Selånger och Ånge turats om att lägga över favoritskapet på varandra.
När krutröken lagt sig fanns ingen segrare men två rätt nöjda lag.
– Vi ville åtminstone ha en poäng, säger Ånges målskytt Musa Dibba.
läs mer på st.nu

Resultat och matchfalta, omgång 8

Gällivare Malmbergets FF - IFK Östersund 2-0
2015-05-23 - 13:00 - Tallbacka, Gällivare
Matchfakta

Selånger FK - Ånge IF 1-1
2015-05-23 1- 5:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Sollefteå GIF FF - Hudiksvalls FF 1-2
2015-05-23 - 15:00 - Nipvallen
Matchfakta

Söderhamns FF - Anundsjö IF 1-0
2015-05-23 - 15:00 - Hällåsen
Matchfakta

Valbo FF - Skellefteå FF 0-4
2015-05-23 - 15:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Bergnäsets AIK - Härnösands FF 2-2
2015-05-23 - 16:00 - Bergsvallen
Matchfakta

Team TG FF - Bodens BK FF 3 - 1
2015-05-23 - 16:00 - T3 Arena
Matchfakta

Tabellen

Omgång 7:

Planen sprack för Selånger
(2015-05-17)
Selånger hade pratat om att vara noggranna på defensiva fasta situationer och inlägg mot Gällivare Malmberget.
Planen misslyckades – och hemmalaget tappade 1–0 till 1–2.
– Det var det enda vi pratade om innan, ändå släpper vi in mål på just det, säger tränaren Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Skrällseger för GMFF
(2015-05-17)
GMFF "3 poäng på väg" står det på spelarbussen. Och så blev det också – på bortaplan mot formstarka Selånger. En match man vinner med 2–1 (0–1).– En fin skalp, säger tränaren Krister Taivalsaari nöjt efter matchen.
läs mer på nsd.se

Femte raka efter vändning
(2015-05-17)
Fyra raka segrar blev fem.
Ånge IF vände underläge till seger mot Skellefteå.
– Vi har inte varit bländande alla gånger, men det ligger hårt jobb bakom, säger tränaren Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Resultat och matchfalta, omgång 7

Selånger FK - Gällivare Malmbergets FF 1-2
2015-05-17 - 13:00 - Norrporten Arena
Matchfakta

IFK Östersund - Sollefteå GIF FF 5-1
2015-05-17 - 14:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Anundsjö IF - Valbo FF 6-0
2015-05-17 - 15:00 - Skyttis
Matchfakta

Hudiksvalls FF - Team TG FF 1-1
2015-05-17 - 15:00 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Ånge IF - Skellefteå FF 3-1
2015-05-17 - 15:00 - Ånge IP
Matchfakta

Härnösands FF - Söderhamns FF 0-2
2015-05-17 - 16:00 - Högslätten
Matchfakta

Tabellen

Omgång 6:

Fjärde raka segern för Ånge
(2015-05-14)
Tvåmålsunderläge tidigt i andra halvlek – då vände Ånge IF.
Laget har nu fyra raka segrar och är med i toppen av division II.
Samtidigt har rutinerade Saihou Jagne lämnat klubben.
– Andra får kliva fram, säger tränaren Benny Matsson.
läs mer på st.nu

Säsongens bästa match – men G/M tappade allt
(2015-05-14)
Trots tvåmålsledning efter 46 minuters spel så förlorar Gällivare/Malmbergets FF på hemmaplan mot Ånge IF. Matchen slutar 2–3 (1–0).– Det kanske låter lite konstigt, men det här var våran bästa match för säsongen, säger tränaren Krister Taivalsaari efter matchen.
läs mer på nsd.se

Selånger avgjorde i slutminuten
(2015-05-13)
Selånger går fortsatt starkt i fotbollstvåan.
Mot Sollefteå klev Oliver Widahl fram i slutminuterna och ordnade tre poäng.
– Hade vi förlorat hade vi hamnat efter i toppen, nu hängde vi på, säger tränaren Jonas Westring.
läs mer på st.nu

Snöpligt slut för Sollefteå
(2015-05-13)
Sollefteå krigade och slet. Ett arbete som verkade ge en poäng hemma mot Selånger.
– Det hade betytt massor för gruppen om vi hade lyckats behålla 1–1, suckar Sollefteåmålvakten Kristoffer Vesterlund efter det sena 1–2-målet.
läs mer på allehanda.se

Tesultat och matchfalta, omgång 6

Skellefteå FF - Anundsjö IF 2-1
2015-05-13 - 19:00 -  Norrvalla IP
Matchfakta

Sollefteå GIF FF - Selånger FK 1-2
2015-05-13 - 19:00- Nipvallen
Matchfakta

Bergnäsets AIK - Hudiksvalls FF 0-3
2015-05-14 - 13:00 - Bergsvallen
Matchfakta

Gällivare Malmbergets FF - Ånge IF 2-3
2015-05-14 - 13:00 - Tallbacka IP Gällivare
Matchfakta

Söderhamns FF - Bodens BK FF 0-4
2015-05-14 - 14:00 - Hällåsen
Matchfakta

Team TG FF - IFK Östersund 3-1
2015-05-14 - 15:00 - T3 Arena
Matchfakta

Valbo FF - Härnösands FF 1-2
2015-05-14 - 16:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Tabellen

Silly season division 2 Norrland
(2015-01-05)
Hur är egentligen läget hos våra division 2-klubbar när det gäller nyförvärv och spelarförluster när vi nu äntrat det nya året?
Ånge IF har jobbat på rejält och verkar gå "all in" för att nå division 1-spel 2016. Åtminstone om man ser till dom nyförvärv som klubben lockat till sig.
Selånger FK tar det lite lugnare och försöker bygga så man blir ett stabilt division 2-lag. Man ser ut att få behålla hela fjolårstruppen, inkl. Petter Andersson och Oliver Widahl, som flera klubbar varit och ryckt i.
– Petter kommer i alla fall att spela med oss under våren, sedan får vi se, och när det gäller Oliver så har han tjej här i stan, säger sportchefen Andreas Wikström.
Enda förlusten är anfallaren Hakim Rouass som väljer Sidsjö-Böle.
Det jobbas även på ett samarbete mellan SFK och division 4-klubben Granlo BK. Något som skulle vara en win-win-situation för bägge klubbarna. 
– Just nu jobbar styrelsen med damlaget så vi har inte kommit till skott ännu med det här med Granlo, säger Wikström.

Selånger FK
Nyförvärv: Fredrik Törnqvist (Kubikenborgs IF), Markus Krutzén, mv (IFK Timrå), Felix Häggström och William Gidlund (GIF Sundsvall U).
Förluster: Hakim Rouass (Sidsjö-Böle IF)
Rykten in: Niclas Bönström (Härnösands FF), Joakim Axelsson (Alnö IF), Daniel Johannis (Strands IF), Sebastian Dahlin (Medskogsbrons BK), samarbete med Granlo 
Rykten ut: –

Ånge IF
Nyförvärv: Marco Padellaro, ass. tränare (Fränsta IK), Philip Olofsson (GIF Sundsvall, via lån Bodens BK), Robin Bengtsson, mv (Kongsvinger IL, Norge), Karl Cunningham (Gällivare Malmberget FF), Niklas Haglund (Kubikenborgs IF), Seedy Mbenga (Brunflo FK), Gustav Arnberg (IFK Sundsvall), Amaro Bahtijar (Sund IF).
Förluster: Jan-Erik Berglund, ass. tränare (studier),  Alex Reid (Solihull Moors FC, England), Faton Buzuku, Daniel Näslund och Andreas Wikander (IFK Timrå), Oskar Nordlund (Ljunga IF), Aaron Brown, Dominik Werling och Jordan Forrester (nya klubbar ej klara).
Rykten in: Cevin Dotson (GIF Sundsvall)
Rykten ut: Lloyd Saxton, mv (Gefle IF plus klubbar i Superettan och division 1), Pekka Lagerholm (Varbergs BoIS).

Silly season

Robin Bengtsson Robin Bengtsson

Ånge värvar värmlandskeeper från Norge som ersättare för Saxton
(2014-01-04)
Ånges keeper Lloyd Saxton vill lämna Ånge IF för spel i en högre serie.
Någon ny klubb är inte klar ännu men vår västraklubb i tvåan har redan hittat en ersättare  i 25-årige Robin Bengtsson.
Den gångna säsongen har han representerat den anrika norska klubben Kongsvinger IL (bildad 1892 och kom bl a tvåa i högsta serien 1992 där man åren 1983 till 1999 gjorde 17 raka säsonger), dit han värvades av den dåvarande tränaren Andre Bergdølmo. Robin noterades för 11 matcher i division 2, som är tredjedivisionen i vårt östra grannland, plus tre cupmatcher. Robin är annars värmlänning och representerade Forshaga IF i fyran innan flytten till Norge.
– Vi har sökt målvakt ett tag nu när Lloyd vill söka sig spel i en högre division. När Robins namn dök upp så kändes det rätt direkt. Vi har haft möjligheten att ha sett honom i spel med Kongsvinger och han imponerar med en bra fysik och pondus. Det ska bli spännande att se honom hos oss, säger tränaren Benny Mattsson.
– Efter säsongen i Kongsvinger så känner jag att jag har utvecklats mycket som målvakt, och det var en lärorik tid för mig på många plan. Nu fortsätter karriären i Ånge IF och det är någonting jag ser fram emot väldigt mycket. Ånge känns som ett perfekt alternativ för mig med en bra tränare och ett spännande lag, säger Robin Bengtsson.
Kvar som målvakter i klubben är fortfarande megaveteranen Tony Eklund och Khodor Hellani.

9 A-landskamper för Ghana finns på Jonathan Quarteys meritlista. 9 A-landskamper för Ghana finns på Jonathan Quarteys meritlista.

Ånge värvar försvarsspelare med landslagsmeriter!
(2014-12-31)
Ånge IF bjöd på en riktig smällkaramell på årets sista dag.
Det hårt satsande västralaget har nämligen fått Jonathan Quarteys underskrift. En 26-årig försvarsspelare som åren 2008 till 2010 gjorde nio landskamper för sitt Ghana och på kontot finns även tre U17-kamper!
Trots sina unga år har Jonathan redan representerat tio klubbar, bl a Kaizer Chiefs i Sydafrika, Nice i Frankrike och Samsunspor i Turkiet men har även provspelat för den engelska ligaklubben Bristol City. Senaste föreningen i raden är New Radiant SC från paradiset Maldiverna som han representerade under 2014 men kommer nu på fri transfer till Lokomotiv Ånge (eller är det snart Real Ånge?).
– Vi får in en fysisk försvarsspelare som är väldigt duellstark och som besitter fina ledaregenskaper. Vi har haft möjligheten att se några av Jonathans matcher de senaste åren och jag känner att han kan bidra med en hel del rutin och erfarenhet till vårt unga lagbygge, säger tränaren Benny Matsson.
– Jag ser fram emot att komma till Sverige och Ånge IF. Det är ett steg på vägen för mig att återigen få möjligheten att spela fotboll i Europa efter ett par säsonger i mindre fotbollsnationer. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater och tränare, säger Jonathan Quartey.
Skador har hämmat ghananens utveckling på karriärsstegen men förhoppningsvis kommer att han att få vara hel och då blir han med sin meritlista en ackvisation i division 2 Norrland.

Amaro Bahtijar satsar på division 2-spel. Amaro Bahtijar satsar på division 2-spel.

Jättetalang till Ånge IF
(2014-12-30)
Innan 2014 var till ända hann Ånge IF göra klart med ännu en talangfull spelare då blott 16-årige mittfältaren Amaro Bahtijar ansluter från Sund IF.
– Det är en otroligt bra nyhet för oss. Amaro är en väldigt stor talang med bra speluppfattning och teknik, som jag också har i fotbollsgymnasiet. Vi mötte honom på försäsongen 2014 och då imponerade han verkligen mot våra mer rutinerade spelare. Amaro har verktygen för att bli hur bra som helst, vilket han också visade i Allstarmatchen i somras mot GIF Sundsvall, säger tränaren Benny Matsson.
– Jag har ju följt lagets framgångar och det är en förening som satsar. Det känns därför inspirerande att få representera Ånge IF och det känns som ett bra steg för min utveckling. Att Benny Matsson är tränare är även en stor faktor till varför jag valde Ånge, då jag har stort förtroende för honom både som person och tränare, säger Amaro Bahtijar.

Daniel Wallsten Daniel Wallsten

Wallsten förlänger med Ånge
(2014-12-25)

Ånge IF har förlängt kontraktet med den unga egna produkten Daniel Wallsten.
– "Walle har varit med på hela resan med Ånge IF och är en egen produkt som har utvecklats mycket för varje år. Denna säsong har han mestadels spelat centralt på mittfältet, men också spelat mittback vid några tillfällen. Det är en väldigt spelskicklig spelare som har bra speluppfattning och bra arbetsförmåga. Walle spelade i stort sett varenda minut som han var tillgänglig till den senaste säsongen, så det är såklart viktigt och positivt att han förlängde kontraktet, säger tränar Matsson.
– Jag ser fram emot nästa säsong och längtar efter säsongstarten den 5 januari. Jag tycker vi gjorde ett bra första år i division 2 och tror att vi har goda chanser att förbättra oss både individuellt och som lag säsongen 2015, säger Wallsten själv.

Philip Olofsson Philip Olofsson

Lovande playmaker klar för Ånge IF
(2014-12-22)
Ånge IF har gjort klart med synnerligen lovande Philip Olofsson, 
19-åringen är en offensiv och kreativ mittfältare och var i höst utlånad till seriekollegan Bodens BK från GIF Sundsvall men kommer ursprungligen från Sävast AIF. Philip har även hunnit med juniorspel i IF Elfsborg trots sina unga ålder. 5 U17-landskamper finns också på meritlistan. Var i unga år även en lovande hockeylirare innan han valde fotbollen.
– Vi försökte låna Philip redan i somras, men den gången valde han att flytta hem till familjen i Boden. Nu flyttar familjen till Sundsvall och han valde att följa med, vilket såklart är glädjande för oss. Philip är den spelare som enskilt imponerade mest på mig bland motståndarna i årets serie. Sedan har jag följt Philip i ett par år på nära håll i Sundsvall och vet att han är en kvalitetsspelare. Det ska bli roligt att jobba med honom, säger Ånges tränare Benny Matsson.
– Jag trivs nära min familj och det känns rätt att följa med till Sundsvall. Ånge IF har en intressant satsning som tilltalar mig och det är det överlägset bästa alternativet för mig i Sundsvallsområdet. Jag känner tränaren Benny sedan tidigare från fotbollsgymnasiet i Sundsvall, vilket också är positivt, säger Philip Olofsson själv i en kommentar.

Det har blivit några segercigarrer under Jan-Erik Berglunds tid i ÅIF, bl a fem seriesegrar! Det har blivit några segercigarrer under Jan-Erik Berglunds tid i ÅIF, bl a fem seriesegrar!

Janne Berglund slutar i Ånge – Marco Padellaro ny assisterande tränare
(2014-12-11)
Efter sex säsonger i Ånge IF som tränare och ledare lämnar Jan-Erik Berglund sina uppgifter, senast som assisterande tränare till Benny Matsson, med omedelbar verkan.
– Ett tungt beslut att ta men jag håller på att studera till produktionsledare på Perma Scand vilket tar en hel del tid och då jag inte kan gå in hundra procent för fotbollen är det bättre att hoppa av. Inte bra när någonting varken blir hackat eller malet, säger "JB".
"JB" kom till Ånge från Ljunga och åren har varit framgångsrika.
– Seger i femman, fyran och trean. Topp fem i tvåan ifjol och serieseger med andralaget i division 5 och tidigare även vinst i sexan är väl skapligt, frågar sig Berglund med ett leende.
Utbildningen som "JB" går är tvåårig med bland annat kurser nere i Olofström i Blekinge vilket gör att 50-åringen tar ett par sabbatsår från fotbollen.
– Kommer att bli läktarproffs på heltid istället, skrattar Berglund.
Att Janne Berglund kommer att bli saknas i ÅIF råder det inga tvivel om.
– Det har varit lärorika år med honom som tränare. En förebild för mig och många andra, säger t ex reservmålvakten Kodor Hellani.
Som ersättare till "JB" blir Marco Padellaro, som den här säsongen tränade upp Fränsta i fyran men som trots detta inte fick följa med laget upp. Han har även varit huvudtränare i Ljunga IF.
– Jag blev mycket överraskad av Fränstas beslut. Känner ju Marco sedan tiden i Ljunga och har bara gott att säga om honom och vet att han kommer att göra ett kanonjobb i Ånge IF, säger Berglund.
– Det ska bli roligt att jobba med Marco igen. Vi har tidigare spelat tillsammans i både Ljunga och Fränsta och känner varandra bra. Marco gjorde ett kanonjobb med Fränsta den gångna säsongen och förde laget upp en division, säger Ånges huvudtränare Benny Matsson.
– Jag är smickrad och glad över förfrågan. Det ska bli väldigt roligt att vara med på division 2-nivå. Jag var med på lagets träning i förrgår och det ser ut att vara härligt motiverade killar att jobba med, säger Marco Padellaro.

Jordan Binns ex-Doncaster Rovers. Jordan Binns ex-Doncaster Rovers.

Förlängt Ångekontrakt för allsidige Binns och unge Sjölander
(2014-12-11)
Den allsidiga försvarsspelaren Jordan Binns spelade under hösten med Ånge IF och har nu förlängt kontraktet.
– Jordan kom till oss i somras från Doncaster Rovers FC, där han hade haft proffskontrakt under ett år. Han blev också utnämnd till den bästa ungdomsspelaren i Doncasters ungdomslag året innan det. Jordan visade en bra attityd hos oss och var en viktig spelare för oss under hösten. Vi ser stor potential i Jordan och hoppas att han ska ta ytterligare steg i sin utveckling hos oss. Han är också användbar på alla positioner i backlinjen, säger tränaren Benny Matsson.
– Jag är jätteglad att klubben ville förlänga kontraktet med mig. Det kommer att bli en tuff säsong men jag tror vi har en stor chans att göra bra ifrån oss efter en bra försäsong tillsammans. Jag ser framemot och få komma igång och jobba hårt med fotbollen igen, säger Jordan Binns.
Klubben förlänger också med unge Linus Sjölander som efter en bra inledning fick hösten mer eller mindre spolierad p g a en sträckning i baksida lår.
– Linus hade en väldigt fin start med oss och gick från klarhet till klarhet. När han hade hittat sin formtopp och gjort mål i två raka seriematcher, skadade han sig tyvärr och missade sedan halva säsongen. Han har en väldigt fin vänsterfot vilket gör honom lite unik. Det finns stora möjligheter till årets genombrott för Linus, säger Matsson.
– Det ska bli roligt att fortsätta vara med på resan med Ånge IF. Jag ser fram emot att komma i kanonform och leverera på planen igen. Vi ser ut att få en väldigt starkt och harmoniskt lag, säger den 18-årige anfallaren.

P18-landslagsmannen Felix Häggström går från GIF till Selånger. P18-landslagsmannen Felix Häggström går från GIF till Selånger.

GIF-talang till Selånger, forward från Kuben samt återfår keeper från Timrå
(2014-12-11)
Medan det är full aktivitet hos Ånge IF är det betydligt tystare från seriekollegan Selånger FK.
Lokalfotbollen har sökt sportchefen men ännu inte fått någon återkoppling om vad som händer i föreningen.
Det jag vet är att målvakten Markus Krutzén återvänder från IFK Timrå, lovande GIF-mittfältaren/anfallaren Felix Häggström, som bland annat var på landslagsläger födda 1996 den här säsongen, samt att anfallaren Fredrik Thörnqvist mer eller mindre är klar från Kuben.
Petter Andersson har varit nere och tränat med Brage och Philip Glanzt med IFK Timrå men vad jag vet är ingenting klart när det gäller eventuella övergångar i dom fallen. I övrigt som sagt ganska tyst om stadens division 2-lag.

Faton Buzuki återvänder till Timrå efter fem år. Faton Buzuki återvänder till Timrå efter fem år.

Buzuku byter Ånge mot Timrå
(2014-12-10)
För drygt två veckor sedan gjorde IFK Timrå klart med Ånges vänsterback Daniel Näslund och tidigare även mittbacken Andreas Wikander.
Nu har man även gjort klart med vänsterytter-mittfältaren Faton Buzuku från samma klubb.
24-åringen, som även har spelat med Selånger i division 1 och 2, återvänder därmed till den förening han lämnade efter säsongen 2009. För något år sedan var han även och provspelade för superettalaget Ljungskile SK.
Den snabbe dribblern skall bli pappa och väljer därför bort dom långa resorna tur och retur till västra flera gånger i veckan.
– Tomten kom tidigt i år! Ett fantastiskt nyförvärv för oss och det är kul att Faton gillar det vi i IFK Timrå har på gång. I Faton får vi in en kille med både rutin från högre serier och som ändå har ett fortsatt intresse för att utecklas, säger tränaren Pontus Melander.

21årige mittfältaren Karl Cunningham är senaste nyförvärvet till Ånge. 21årige mittfältaren Karl Cunningham är senaste nyförvärvet till Ånge.

Ånge bygger vidare...
(2014-12-09)
Inte en dag utan ett nytillskott till Ånge IF verkar det som.
21-årige mittfältaren Karl Cunningham är den senaste i raden.
Karl har tidigare haft proffskontrakt med Lincoln City FC i Conferense National, motsvarande division 5 i England, men spelade senast i Sverige med Gällivare Malmberget där han gjorde stor succé och var med om att spela upp laget i division 2.
– Karl hälsade på oss i somras och vi har sedan följt honom på håll under hans otroligt starka höstsäsong med Gällivare Malmberget. Det är en bollskicklig, kvick spelare med bra speluppfattning. Karl gjorde 12 mål, egentligen 13 mål men ett bokfördes som självmål, på 14 matcher som mittfältare under höstsäsongen i division 3 inklusive kvalmatcherna till division 2, säger tränaren Benny Matsson.
– Jag är verkligen glad för att skrivit på övergången till Ånge IF. Jag tror det finns stor chans att att nästa säsong kommer att bli framgångsrik. Jag har bara tränat med klubben ett par veckor men jag gillar hur klubben sköts och jag tror vi kommer att få ett ihop ett starkt lag, säger Karl Cunningham själv i en kommentar.

"Frodo" lirar vidare i Selånger. "Frodo" lirar vidare i Selånger.

Duo förlänger med Selånger
(2014-12-09)
Fredrik Olofsson gjorde tolv mål för Selånger den gångna säsongen. Nu är det klart att han stannar i division 2-klubben även kommande säsong.
Centrala mittfältaren Harris Camo är också klar för en fortsättning.
– De var två av spelarna som utvecklades mest förra säsongen och avslutade som två bärande spelare i laget, säger tränaren Jonas Westring till st.nu.

Snabbe Seedy Mbenga har skrivit på för Ånge. Snabbe Seedy Mbenga har skrivit på för Ånge.

"Speedy Seedy" till Ånge
(2014-12-08)
Ånge IF ligger inte på latsidan direkt när det gäller att fylla på spelartruppen.
Senast in är 20-åriga offensiva yttermittfältaren alternativt forwarden Seedy Mbenga. Seedy ansluter från Brunflo FK och har tidigare representerat både AIK och Brommapojkarna i junioråldern.
– Seedy spelade dom sista fem omgångarna med Brunflo och bidrog starkt till deras fina avslutning på seriespelet. Laget tog då tio poäng på dom sista fem matcherna och Seedy svarade för tre mål. Vi får in en spelare med bra speed och med stor potential som vi hoppas ska blomma ut hos oss, säger tränaren Benny Matsson om "Speedy Seedy"
–  Jag började som pojkspelare i Väsby IK innan det blev juniorfotboll i AIK och IF Brommapojkarna. Sedan blev det spel i Märsta IK och Brunflo FK i division 3 och nu är det dags för nästa steg med Ånge IF, säger Seedy Mbenga.
Vad har du för fördelar som fotbollsspelare?
–  Mina främsta styrkor har alltid varit min snabbhet och smidighet. Sedan har jag även ett bra skott och jag ser riktigt framemot att spela med Ånge IF. Har hört att det är ett bra lag som satsar och så länge jag får vara skadefri, så tror jag att jag kommer få en riktig bra utveckling där, avslutar Mbenga.

Benny Matsson och Saihou Jagne får språka vidare nästa säsong. Benny Matsson och Saihou Jagne får språka vidare nästa säsong.

Jagne återvänder till Ånge IF
(2014-12-06)
Ånge värvade inför höstsäsongen ex-allsvenske (AIK) anfallaren Saihou Jagne från norska division 2-klubben IF Birkebeineren.
Nu står det klart att 28-åringen återvänder till "Lokomotiv Ånge" för spel även den kommande säsongen.
Något som glädjer tränaren Benny Matsson:
– "CH" har en väldigt stor erfarenhet av elitfotboll och har närmare 100 matcher på den högsta eller näst högsta nivån i Sverige. Han har som sagt även rutin från spel i Norge och kommer med sin erfarenhet att bli en väldigt viktig spelare i Ånge IF även fortsättningsvis.
– Min tid i Ånge IF var jättebra! Jag kommer att trivas bra och kommer att kunna fokusera mer på fotbollen i en lugn miljö som får mig att må bra. Det gör att jag kan jobba hårdare på varje träning och match. Det känns skönt att ha skrivit på ett nytt kontrakt och jag ser fram emot nästa säsong och att jobba med Benny, ledarna och alla dom andra spelarna, säger Saihou "CH" Jagne.
Det ser ut som om västralaget satsar på att göra ytterligare en fin säsong i tvåan.

Benny får träna Bayern München. Benny får träna Bayern München.

Benny Matsson har nu UEFA A-licens som tränare
(2014-12-05)
Ångetränaren Benny Matsson har veckan som varit genomgått diplomkursen (den sista modulen av fyra) i den avancerade tränarutbildningen och har nu UEFA A licens.
– Kursen har varit på totalt 17 dagar på Bosön och den startade för cirka ett år sedan. Det har varit väldigt lärorikt och gett mig ytterligare motivation för att satsa på fotbollstränarkarriären. Nu längtar jag till fotbollsträningen drar igång på allvar igen, säger den 36-årige alnöbon som gör sin femte säsong i västraklubben nästa år.

Christoffer Brännström gör en säsong till i SFK. Christoffer Brännström gör en säsong till i SFK.

Brännström lirar vidare i Selånger
(2014-12-03)
Ännu en viktig puzzelbit i Selångers spelartrupp är på plats.
Efter det att lagkaptenen Per Nyman skrivit på för ytterligare minst en säsong har den 32-årige mittbacken Christoffer Brännström nu gjort sammalunda.
– En av seriens bästa spelare och väldigt viktig för gruppen med sina ledaregenskaper och sin rutin. Skönt att både Nyman och Brännström bestämt sig så här tidigt, de var väldigt viktiga för laget under hösten och tog sitt ansvar när vi var illa ute, säger tränaren Jonas Westring till Oskar Lund på dagbladet.se.

Dotson Junior till Ånge? Dotson Junior till Ånge?

GIF-försvarare kritar på för Ånge?
(2014-12-03)
Ånge IF är intresserade av GIF Sundsvall unge försvarare Cevin Dotson, som till förre GIF-anfallaren Cain Dotson, och vad Lokalfotbollen erfar är det bara en tidsfråga innan 20-åringen kritar på för division 2-klubben i västra.
(mer info kommer senare)

23-årige Frej-fostrade Petter Andersson till Brage? 23-årige Frej-fostrade Petter Andersson till Brage?

Selångerspelare tränar med Brage
(2014-12-01)
Han levererade åtta mål för Selånger den gångna säsongen.
Nu väntar provspel med Brage.
– Riktigt roligt att få utmana sig själv, säger Petter Andersson.
Petter fick hoppa runt och spela på alla positioner utom målvakt i Selånger under årets fotbollssäsong.
– Det är väl inte önskvärt men samtidigt var det lärorikt. Jag spelar där det är bäst för laget och vi hade ganska mycket skador, säger han.
– Helst vill jag spela framåt, om det är ytter eller forward spelar inte så stor roll.
Trots att det bara blev fem-sex matcher som anfallare stod Andersson för åtta mål i division II – och nu väntar provspel med Brage i division I. Måndag till onsdag den här veckan tränar Andersson med klubben.
– Det känns riktigt roligt att få utmana sig själv, jag åker dit helt förutsättningslöst, säger han.
läs mer på dagbladet.se

Ånge IF:s Örjan Strand blev utsedd till Årets Domarvärd 2014. Ånge IF:s Örjan Strand blev utsedd till Årets Domarvärd 2014.

Örjan Strand utsedd till årets domarvärd i Medelpad
(2014-11-29)
Ånge IF hade årsfest i afton och där delades det ut en hel del utmärkelser. 
Bland annat tilldelades mycket sympatiske Örjan Strand priset som Årets Domarvärd 2014 av Medelpads fotbollsdomare.
Internt gick priset Årets Spelare till mittbackan Kieron Kenny när det gäller division 2-laget. Samma utmärkelse idivision 5-laget lade Elias "Snigeln" Wennerberg beslag på. Talangen debuterade dessutom i division 2 under den gångna säsongen. 
"Snigeln" fick även Träningspriset 2014, något som han fick dela med Jesper Gulliksson.

Per Nyman fortsätter i Selånger. Per Nyman fortsätter i Selånger.

Lagkaptenen stannar i Selånger
(2014-11-27)
Selångers lagkapten Per Nyman förlänger med stadens division 2-klubb.
– Så länge man tycker det är roligt och orkar lägga ned tiden som krävs för den här nivån så såg jag inga problem att fortsätta. Selånger vet om min jobb- och familjesituation och har varit väldigt tillmötesgående, säger den konstruktive mittfältaren till st.nu..
27-åringen trivs dessutom med organisationen kring laget.
– Jonas (Westring, tränaren) fick ihop det väldigt bra i och runt laget när han fick ansvaret med hjälp av Thomas Svelander och Lars Fröberg, så jag ser fram emot kommande säsong. Det verkar även som att vi får behålla i princip hela laget från ifjol så då tror jag att vi kan etablera oss på den övre halvan, säger Nyman.
Enligt sportchefen Andreas Wikström är inga nyförvärv helt klara även om man har några spelare på gång.
På förlustsidan riskerar man att tappa Filip Glantz som just nu tränar med division 3-laget IFK Timrå.

Daniel Näslund har skrivit på för IFK Timrå. Daniel Näslund har skrivit på för IFK Timrå.

Egenfostrad vänsterback lämnar Ånge för IFK Timrå
(2014-11-26)
Ånge IF tappar sin vänsterback sedan många år, Daniel Näslund.
Den lille robuste och svårpasserade 23-åringen med den eminenta vänsterfoten har skrivit skrivit på för division 3-klubben IFK Timrå och lämnar därmed sin moderförening.

Gustav klar nu för Ånge Gustav klar nu för Ånge

Gustav Arnberg klar för Ånge
(2014-11-17)
Lokalfotbollen har redan gått ut med nyheten men nu är det även officiellt –
Gustav Arnberg klar för Ånge IF.
Gustav har imponerat stort i IFK Sundsvall i årets division 4 Medelpad och var en av seriens bästa försvarsspelare och på vippen att ta en plats i Lokalfotbollens All Star Team.
– Jag har haft Gustav i tre år på det lokala fotbollsgymnasiet och har dessutom följt honom i IFK Sundsvall under ett par säsonger. Han kraftfull och välväxt och har en väldigt fin vänsterfot. Det känns också såklart bra att det är en väldigt ödmjuk och trevlig kille som kommer till oss, säger tränaren Benny Matsson.
– Anledningen till att jag valde Ånge IF är att jag som spelare vill testa mig i högre divisioner. Ånge blev då det självklara valet då jag tycker att det ger dom bästa förutsättningarna för att kunna utveckla mig som spelare. Man har även en blandad trupp med både äldre och yngre som verkar ha en bra sammanhållning vilket också var en viktig faktor i valet. Det ska nu bli otroligt kul att få komma igång och jag ser fram emot en rolig och utvecklande säsong med ÅIF, säger Gustav Arnberg.
Försvarsspelarna Gustav Arnberg och Niklas Haglund (se nedan) är enda klara nyförvärven i västraklubben så här långt men man jobbar på att knyta till sig fler intressant spelare.
Redan klara förluster är högerbacken Aaron Brown, vänsterbacken Dominik Werling, mittbacken Andreas Wikander, vänteryttermittfältaren Jordan Forrester och anfallaren Alex Reid.
När det gäller duon Lloyd Saxton och Pekka Lagerholm är ingenting huggit i sten ännu.
– Lloyd har ögonen på sig från både Allsvenskan och Superettan och när det gäller Pekka har han provtränat med GIF Sundsvall och träffade också nyligen Varbergs BoIS, säger Matsson.
Vad Lokalfotbollen erfar rycker IFK Timrå i reservmålvakten Khodor Hellani så det kan bli helt nytt på målvaktsfronten även om veterankeepern Tony Eklund kör på en säsong till.

Niklas Haglund flyttar upp en division. Niklas Haglund flyttar upp en division.

Haglund till Ånge
(2014-11-14)
Igår gjorde Ånge IF klart med tränaren Benny Matsson för en femte säsong i klubben.
Nu har man även skrivit med Kubens långe ytterback Niklas Hagman.
– Jag har både sett och mött Niklas på fotbollsplanen ganska många gånger de senaste åren och har i stort sett alltid blivit imponerad av honom. Det är en spelare med väldigt bra försvarsegenskaper och som jag hoppas kan utvecklas ytterligare hos oss. Det är också en mycket trevlig och seriös person som kommer passa in perfekt i Ånge IF, säger tränaren Benny Matsson.
– Att komma till Ånge IF känns helt rätt. Debutsäsongen i division 2 var imponerande och det känns som en utmärkt miljö för mig att utvecklas i som fotbollsspelare. Satsningen som föreningen står för tilltalar mig och jag ser mycket fram emot att få vara en del i den, säger 21-årige Haglund i en kommentar till övergången.

Benny Matsson kör vidare med Ånge IF. Benny Matsson kör vidare med Ånge IF.

Bingo för Ånge IF – det blir en femte säsong för Benny Matsson
(2014-11-13)
Benny Matsson fortsätter sin tränargärning i Ånge IF, klubben han fört från division 4 till toppen av tvåan.
2015 blir Matssons femte raka säsong i västra så man kan verkligen fog för att utropa "bingo!" i Ånge IF.
– Jag har hela tiden haft för avsikt att fortsätta som tränare i Ånge IF. Vi utvecklas hela tiden och årets division 2 säsong var lärorik på många vis. ÅIF är en perfekt plats för mig att utvecklas som tränare. Jag kommer fortsätta att jobba stenhårt för att göra bästa möjliga ifrån mig varje dag och vill försöka inspirera spelarna att tänka likadant, kommenterar han på Ånge IF:s facebooksida.

Gustav Arnberg byter upp sig två divisioner. Gustav Arnberg byter upp sig två divisioner.

Ånge värvar mittback
(2014-11-11)
Vad Lokalfotbollen erfar kommer IFK Sundsvalls Gustav Arnberg att inom kort skriva på för division 2-laget Ånge IF.
Den 19-årige mittbacken tillhörde IFK:s stöttespelare ifjol och var också nominerad till Lokalfotbollens All Star Team i Medelpadsfyran. Gustav, som har IFK som moderklubb, har även varit en sejour i Kuben, dock aldrig A-lagsspel.
Samtidigt tappar ÅIF Andreas Wikander till IFK Timrå i trean och allt talar även för att duktige målvakten Lloyd Saxton kommer att söka sig uppåt i seriesystemet. Just nu tränar britten med GIF Sundsvall men har även visat upp sina kunskaper för Gefle IF.
(mer info kommer senare)

Långa resor i tvåan även nästa år för Selånger och Ånge
(2014-11-09)
Det blir dryga resor även nästa år för våra båda division 2-lag, Selånger och Ånge. Det blir bussåkande upp till Malmberget i norr och ner till Valbo i söder samt Östersund i väst.
Piteå försvinner uppåt medan västerbottningarna Sandvik (Holmsund), Mariehem (Umeå) och Mörön (Skellefteå) tar trappan ner till division 3.
Nya i serien blir Skellefteå som byter plats med Piteå samt Bergnäset (Luleå), Gällivare Malmberget, Sollefteå GIF och Valbo FF som är uppflyttade.
Så här ser remissförslaget ut när det gäller division 2 Norrland 2015. Något som troligen kommer att fastställas av representantskapet den 28 november.

Division 2 Norrland 2015:

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Anundsjö IF, Bredbyn Ångermanland div. 2 Norrland
Bergnäsets AIK, Luleå Norrbotten div. 3 Norra Norrland
Bodens BK FF Norrbotten div. 2 Norrland
Gällivare Malmbergets FF Norrbotten div. 3 Norra Norrland
Hudiksvalls FF Hälsingland div. 2 Norrland
Härnösands FF Ångermanland div. 2 Norrland
IFK Östersund Jämtland/H. div. 2 Norrland
Selånger FK, Sundsvall Medelpad div. 2 Norrland
Skellefteå FF Västerbotten div. 1 Norra
Sollefteå GIF FF Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
Söderhamns FF Medelpad div. 2 Norrland
Tegs SK, Umeå Västerbotten div. 2 Norrland
Valbo FF Gästrikland div. 3 Södra Norrland
Ånge IF Medelpad div. 2 Norrland

Inga medelpadingar kvar...
(2014-11-06)
Första steget i tävlingen där Sveriges bästa division 2-spelare utses är nu helt klar.
24 spelare slåss om den åtrovärda titeln men samtliga nominerade spelare från Selånger och Ånge har nu fallit bort efter några gallringar. Ånges keeper Lloyd Saxton var den som höll sig kvar längst men han "rök" tyvärr idag.
Däremot är två f d GIF-spelare kvar, målvakten Niclas Larsson och offensiva mittfältaren Mehmed Hafizovic. Bägge numera i Hudiksvalls FF. 
Bakom initiativet står spelbolaget Unibet, som tillsammans med lokala fotbollsjournalister (bl a Lokalfotbollen.nu), föreningar och tränare, utser säsongens främsta division 2-spelare.
Unibet 2:an avgörs för tolfte året i rad och intresset har varit ”rekordartat” den här gången. Flera hundra spelare konkurrerade om att bli nominerade.
– Vi gör det för att uppmärksamma en spännande serie som är fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, säger Jonas Nilsson, PR-chef på spelbolaget.
Slutvinnarna på varje position nomineras den 13 november. Priset för bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare är 15 000 kronor i varje kategori, varav 10 000 kronor går till föreningen och 5 000 till spelaren.
Här är de bästa spelarna i division 2 Norrland 2014 enligt Unibet:
Målvakt:
Niclas Larsson, Hudiksvalls FF (f d GIF Sundsvall)
Back:
William Olausson, Piteå IF
Mittfältare:
Mehmed Hafizovic, Hudiksvalls FF (f d GIF Sundsvall)
Anfallare:
Jonathan Lundbäck, IFK Östersund

Benny Matsson överraskad av Nordlunds val
(2014-10-28)
Ångetränaren Benny Matsson blev överraskad av Oskar Nordlunds val att återgå till moderklubben Ljunga i femman.
– Jag var med och tog honom till Ånge och det är en spelare som vi har jobbat hårt med. Sportsligt hade jag gärna haft kvar honom och jag hade räknat med det också eftersom han hade ett kontrakt, säger Benny Matsson till st.nu.
– Det har känts som att han har haft en strävan uppåt också och vi hade ett snack i slutet av serien och då lät det positivt. Men det är väl roligt för Ljunga i så fall och jag har inga negativa tankar. Jag önskar honom lycka till och alla får ta sina egna beslut, säger Matsson och fortsätter:
– Nu får någon annan kliva fram och ta den rollen. Vi gjorde över 90 mål när han var skadad året innan. Jag gillar Oskar som spelare och han har spetsegenskaper, men jag är inte orolig över att vi inte ska kunna göra mål.

Oskar Nordlund hem till moderklubben. Oskar Nordlund hem till moderklubben.

Årets värvarbomb – Oskar Nordlund till Ljunga IF
(2014-10-27)
Ljunga IF fortsätter att satsa inför 100-årsjubileumet eller vad sägs om att man lockat hem Oskar Nordlund från Ånge IF, en av division 2 Norrlands bästa spelare under fjolåret.
– Jag har bestämt mig för att spela med moderklubben nästa år, säger den kraftfulle och målfarlige yttermittfältaren.
läs mer

Lämnar Pekka Ånge för GIF Sundsvall? Lämnar Pekka Ånge för GIF Sundsvall?

CL-meriterad spelare tränar med GIF Sundsvall
(2014-10-14)
31-årige mittfältaren Pekka Lagerblom kom till Ånge IF tidigare i år med meriter från det finska A-landslaget, spel i Bundesliga (där han var med och vann ligan 2004) och Champions League.
I Ånge åkte Lagerblom tidigt på en knäskada och för en tid sedan kunde vi berätta att mittfältaren skulle lämna klubben för att provträna med New York Cosmos.
– Cosmos spelar i NASL, ligan under MLS, och jag tränade med dem i två veckor. Det var bra och jag fick ett kontraktsförslag, men det gick inte att lösa på grund av transferfönstret, säger han själv.
Nu är Lagerblom tillbaka i Sverige – och har tränat med GIF Sundsvall i två dagar.
– Det har varit bra, det är ett bra lag. Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen och vi får se vad som händer, men jag skulle gärna stanna i Sverige. Jag ska prata mer med GIF nu efter de här träningarna, säger han..
läs mer