Nyheter
Div 4 Medelpad

Vinna eller försvinna för "Kotten"? Vinna eller försvinna för "Kotten"?

Nu är det dags för IFK Sunds-vall att lyfta mot högre höjder igen
(2015-12-20)

2017 skall IFK Sumdsvall vara tillbaka i division 3.
– Det är vår klara målsättning, säger sportchefen Kenneth Kile.
Tuffa krav på tränaren Mikael Kotermajer således inför hans tredje säsong i kamtratklubben.


Efter två raka säsonger i Medelpadsallsvenskan skall IFK Sundsvall nu börja klättra uppåt på serietrappan igen är det meningen.
– Många bitar håller på att hamna på rätt plats och ekonomin ser allt bättre ut. Dessutom jobbar vi på utvidgat samarbete med Sundsvalls FF på ungdomssidan och GIF Sundsvall på junior- och seniorsidan, säger Kile, och fortsätter:
– Vi satsar 2016 på ett lag i den regionala U17-serien plus en större satsning på vårt andralag i femman och en bättre spets i vårt A-lag. T ex spelare i Giffarnas U17 och U19 som inte tar plats är välkomna till oss, säger han.
Tränaren Mikael Kotermajer gör sin tredje säsong sedan flytten från Söders BK och nu är det meningen att man skall lyfta en division.
Fyra nya spelare har man gjort klart med till dags dato och så här presenterar "Kotten" trion:
– Teodor Sörholm är en målvakt som återkommer efter en sejour i Kovlands IF. Storvuxen , bra med fötterna och ambitiös. Han vill träna och kriga om en plats i startelvan och vill utvecklas med klubben och förhoppningsvis kommer han att lyckas tillsammans med unge kollegan Kasper Pedro att höja sig.
– Felix Örnehag är en ung forward som ifjol var med Iggesunds IK som vann Hälsingefyran överlägset och avancerade i seriesystemet. Teknisk och kvick, en kille med mycket vilja och kunnande.
– Oliver Hagblom kommer från seriekonkurrenten Svartviks IF, En ytterback alternativt innermittfältare. Riktigt fin vänsterfot och har mycket fotboll att plocka om han själv vill.
– Walter Castrillon. Tempramentsfull ytterback från Ljustorp . Stark, snabb och rivig med bra stöt på bollen.

– Vi jobbar vidare på att förstärka truppen ytterligare. När det gäller fjolårstruppen så siktar vi på att behålla dom som kan utvecklas ytterligare och som vill och kan satsa i den utsträckning som krväs, säger sportchefen Kenneth Kile.

Undrar hur lång tid det tar innan jublet tystnar uppe på Hemmanet sedan Danne Johansson beslutade sig för att fortsätta i Blackbay. Undrar hur lång tid det tar innan jublet tystnar uppe på Hemmanet sedan Danne Johansson beslutade sig för att fortsätta i Blackbay.

Skyttekungen har bestämt sig
(2015-12-17)

Kuben? IFK Timrå? Härnösands FF? Eller rent av kvar i Svartviks IF?
Nu har Medelpadsallsvenskans skytteligavinnare Daniel Johansson bestämt sig.
– Jag förlänger med Svartvik. Jag trivs otroligt bra i föreningen och klubben vill satsa på och ta nästa steg och det vill jag vara med och hjälpa till med så mycket jag kan, säger Danne till tränaren Joakim Sjödin.


Svartviks IF:s ledare, spelare och supportrar kan andas ut.
Skyttekungen blir kvar på Hemmanet.
35 fullträffar i Medelpadsallsvenskan kan vara en rekordnotering. Ingen kan emellerid minnas att någon gjort fler fullträffar. Och då skall man veta att det bara spelades 20 matcher i fyran i år mot ordinarie 22.
– Dessutom spelade Danne bara 19 matcher. Han slutade faktiskt femma i hela Sveriges alla division 4-serier, säger Sjödin imponerat.
Under försäsongen gjorde han dessutom 24 mål på 13 matcher och ytterliggare två mål i kvalet till division 3. Totalt har det blivit 61 mål på 35 matcher från Johanssons fötter, kropp och huvud. Ett lysande facit under säsongen 2015..
Det var som sagt många klubbar som jagade Danne Johanssons signatur på ett kontrakt.
– Division 2-laget Härnösand lade t ex upp ett färdigt kontrakt på bordet som han tackade nej till, säger Sjödin.
Det blåser alltså positiva vindar på Svartviks IP som lyckats behålla sitt guldkorn.
Varför blev det då Svartvik 1 år till ?
– Trivs otroligt bra i föreningen och Svartvik vill satsa på och ta nästa steg och det vill jag vara med och hjälpa till med så mycket jag kan., säger Daniel Johansson.
Vad har du för personlig målsättning nästa säsong?
– Det handlar om att producera. Jag känner att jag har förbättrat mig som spelare och vill det sig väl så blir det minst en lika bra säsong som förra, säger han och ler.
Hur känns det nu när du förlängt?
– Det ser väldigt positivt ut inför nästa säsong med intressanta nyförvärv och det ska bli kul att spela med Svartvik minst ett år till.
– Danne har hela tiden varit öppen och ärlig med vad han vill och många klubbar har dragit i honom av naturliga skäl. Att han stannar i Svartvik visar också vilket hjärta han har. Danne är utan tvekan den spelare som är mest värdefull för sitt lag i hela serien, det kan förra årets målproduktion tydligt utvisa, säger Sjödin, och fortsätter:
– Danne har en extraordinär snabbhet och som sätter fart i vårt anfallsspel och kan i många stunder sysselsätta ett helt försvar på egen hand, så det här känns såklart otroligt skönt. Dessutom är Danne en otroligt ödmjuk och bra kille som passar in i gruppen och är en förebild för dom yngre talangerna i föreningen, säger Jocke om sin adept.
Källa: Svartviks IF

Andreas Fridolf gör comeback i Ljunga. Andreas Fridolf gör comeback i Ljunga.

Fridolf tillbaka i den svarta Ljungatröjan

(2015-12-14)
Den gamle målskytten Andreas Fridolf har beslutat sig för att göra comeback.
Nygammal klubb blir Ljunga IF.
– Fridolf vet jag kommer vara till stor nytta med sitt målskytte,  styrka och arbetsmoral, säger tränaren Tommy Göransson, som även avslöjar att man i år kommer att ha ett andralag i sexan.
– Så blir det. Vi har fått en hel del juniorspelare som faktiskt helt själv tog kontakt med oss och ville komma efter att deras juniorlag i Torpshammar lades ner. Det känns riktigt kul att dom valde oss då det alltid är intressant att jobba med ungdomar och försöka hjälpa dom att utvecklas. Jag tror det kommer kunna hända grejer hos dom då flera har stor potential, säger Göransson.
Det är meningen att dom här juniorerna skall utgöra stommen av division 6-laget.
– Det är viktigt att kunna erbjuda ungdomarna en bra matchmiljö tillsammans med dom som inte deltar i senaste A-lagsmatchen. Men jag hoppas och tror att juniorerna även skall kunna vara med och slåss om en plats i A-laget, säger Göransson.
Dom som kommer ha hand om division 6-laget blir Pontus Björk och Kenneth Edlund.
– Dom kommer även att få hjälp av vår mycket eminenta matrialare Daniel "Sillen" Lund, säger Göransson.
Här är grabbarna som tar steget från Torpshammar till Ljunga:
Lukas Bohlinm William Poromaa, Felix Österström, Joel wikholm, Edwin Molin, Mathias Goodhe ocg Jesper Jansson
– Vi har även fått en junior från Ånge IF, Albin Karlsson, avslutar Tommy Göransson.
Skall bli spännande att se om någon av ungdomarna tar en division 4-tröja redan nästa säsong.

"Kryckan" åter grönvit. "Kryckan" åter grönvit.

"Kryckan" tillbaka i Essvik

(2015-12-06)
Essvik vann femman och inför den snabba comebacken till Medelpadsallsvenskan har man gjort klart med tvenne nyförvärv.
Försvararen Peter "Kryckan" Mackin återvänder efter en ettårig sejour i Kuben medan tekniske kantspelaren Jorge Rojas hämtas in från Fränsta IK. Jorge som tidigare även tillhört Ånge IF.
Två nyfärvärv som bra tränade håller god division 4-klass.

Tommy byter från gulsvart till grönvitt. Tommy byter från gulsvart till grönvitt.

Kubentränare till Lucksta
(2015-11-27)
Efter två säsonger i Kuben fick inte Tommy Lerstrand förnyat tränarförtroende.
Nu tar han istället över Lucksta IF i Medelpadsallsvenskan.
–Jag hade några anbud att ta ställning till men jag tyckte att Luckstas koncept med en fin arena kombinerat med en välskött förening fick det att väga över i deras favör, säger Tommy Lerstrand, och fortsätter:
– Dessutom låg Lucksta på och visade ett stort förtroende för mig. Det var inte heller helt klart om jag skulle fortsätta som seniortränare. Jag är delägare i ett gym och vill vara lite mer aktiv där men jag kände att jag skulle sakna fotbollen, säger Lerstrand.
– Vi har i flera år haft tränare inom klubben men nu när "Robban" (Johansson) valde att tacka för sig efter säsongen valde vi en tränare utifrån och valet föll på Tommy Lerstrand, säger Martin Ålin i LIF:s styrelse.
Hur är läget i truppen?
– Som läget är nu är det ingen som annonserat att dom skall sluta eller byta klubb. "Robban" är sugen på att fortsätta spela. Han gjorde illa ett ledband i knät i sista matchen så vi får se hur det läker under vintern, säger Ålin.
– Kan bli en intressant fyra nästa år med flera lag som satsar, t ex Sund och Svartvik, säger Tommy Lerstrand.
Återstår att se om nye tränaren kan föra Lucksta åter till toppstriden efter två mindre lyckades säsonger.

Fyra nyförvärv men ingen tränare ännu i Medskogs
(2015-11-27)
Någon ny tränare är inte klar ännu i Medskogs.
Det hindrar dock inte klubben från att se om sin spelartrupp och man har gjort klart med en kvartett nya spelare.
– Det är fyra unga killar som kommer att föryngra truppen rejält, säger sportchefen Jörgen Viklund.
Två av grabbarna kommer från Holms SK som i år åkte ur femman.
– Det är Jesper Eliasson och Henrik Lindblom. "Henke" är en välväxt mittback medan "Jeppe" är en kvick forward. Båda är födda 1995 så vi anser att det finns god utvecklingspotential i duon, säger Viklund.
Dom två andra nyförvärven kommer från Gästrikland.
– Ja, och dom har självmant sökt sig till oss. och ville provträna. Jag var och studerade dom igår och i samråd med Roger Norrman anser vi att dom kommer att smälta bra in i vår grupp både på och utanför planen, säger Viklund.
Natnael Gebreyesus är en mittfältare/forward som tidigare spelat i Valbo FF medan Dejen Okbay är en kvickfotad mittfältare från Ockelbo IF.
– Grabbarna är född 1996 respektive 1995 så även dom är utvecklingsbara och det är roligt att kunna presentera en rejäl föryngring i klubben vilket är viktigt för framtiden, säger Viklund.
Klubben tränar nu två gånger i veckan i Nordic Hallen och under mååmdagarna i januari/februari kommer man att deltaga i inomhusturneringen MittMediaCupen.
– När det gäller tränarbiten hoppas jag att vi kommer att lösa den inom kort, avslutar sportchefen Jörgen VViklund, som inte vill avslöja några namn ännu på vem eller vilka man jobbar på.

Det blir Stöde IF för Conny Sjödin Det blir Stöde IF för Conny Sjödin

Tränarklart i Stöde:
"Det ser ljust ut just nu"

(2015-11-23)
Efter att ha vunnit fyran har Stöde IF varit utan tränare sedan Anders Strandlund valde Kuben.
Igår gjorde man klart med sin nye tränare, en rutinerad sådan.
– Jag hade några förfrågningar att ta ställning till eller om jag skulle ta ett sabbatsår. Men jag såg Stöde ett par matcher ifjol och jag tyckte dom spelade en fin fotboll och när dom nu ser ut att få behålla stommen valde jag att tacka ja, säger Conny Sjödin, som åker till New York på semester med sina söner.
– Vi tänkte passa på att titta på lite NHL-hockey, säger Sjödin.
Conny Sjödin hoppade av tränarjobbet i Kovland mitt under säsongen men tyvärr hjälpte det inte. Det blev nedflyttning till femman.
Tongångarna i Stöde har trots seriesegern inte varit alltför muntrta då det ryktades om att man skulle tappa hela stommen.
– Men så blir det inte. Johan Bergman och Håkan Helsing fortsätter. Linus Sjölander blir nog kvar i moderklubben och återvänder inte till Ånge. Jonas Slödermark skall ioperera sin axel och är förhoppningsvis spelklar till seriepremiären. F d IFK Sundsvallspelarna Christoffer Göransson, Christoffer Lindahl och Max Osadolor (ryktades om Kuben, reds anm) blir också kvar. Så det ser ljust ut i Stöde IF, säger lagledaren Mikael Backlund.
– Har snackat med både "CG" och Lindahl och dom rekommenderade Stöde IF. Lindahl pluggar i Skottland men kommer hem i vår, säger Sjödin, som utöver Kovland bland annat tränat Kuben, Selånger och Sund.
Optimismen ftodas i kommunens utpost i väster således och då man jobbar på förstärkningar, t ex Jesper Gulliksson från Fränsta och f d Ånge, kan man nog ställa ett slagkraftigt lag på benen i division 3 Södra Norrland 2016. Kanske föreningens bösta någonsin?

Birsta IK gjorde bara en säsong i division 4 Medelpad. Här är grabbarna som lirade säsongen 1936/37. Tyvärr blev det respass och klubben kom sedan aldrig tillbaka i så fina sammanhang. Bilden är tagen på Birstavallen som var lagets hemvist.
Birsta IK gjorde bara en säsong i division 4 Medelpad. Här är grabbarna som lirade säsongen 1936/37. Tyvärr blev det respass och klubben kom sedan aldrig tillbaka i så fina sammanhang. Bilden är tagen på Birstavallen som var lagets hemvist.

Lokalfotbollens unika Maratontabell för Medelpadsallsvenskan är uppdaterad
(2015-11-13)
Ibland tar saker lite längre tid än det behöver göra men nu är i alla fall Lokalfotbollens unika Maratontabell för Medelpadsallsvenskan uppdaterad.
Den första Medelpadsserien motsvarande division 4 spelades säsongen 1929/30.
Division 4 har genom åren även innefattat lag från såväl Hälsingland, Ångermanland, Jämtland som Härjedalen. Det var först 1978 som det blev en renodlad Medelpadsserie och jag har valt att endast ta med "våra lag" i Maratontabellen.
Säsongerna 1992-93 delades serierna upp i höst- och vårserier där de sex första bildade Kvalfyran medan de sex på undre halvan tillsammans med de sex första i div. 5 bildade Höstfyran. Lagen som kom från femman spelade därför bara elva div. 4-matcher de säsongerna.
Sund IF leder fortfarande överlägset men Svartvik passerade Njurundakollegan Essvik som i år "tog igen si" i femman och är ny tvåa.
I västra var Östavall nära att komma ikapp Fränsta men det fattas en poäng. Båda lagen gick emellertid om Ånge IF.
52 Medelpadslag har deltagit i vår högsta serie och vill du se hur ställningen ser ut klicka här.

"Fredde" med nya matchtröjan. "Fredde" med nya matchtröjan.

Landslagsmeriterat nyförvärv till Svartvik
(2015-11-11)
Svartvik tappade i veckan Alen Zulovic som flyttat ner till Småland (se artikel nedan).
"Kompensationen" är inte dålig. Fråm Selånger i division 2 kommer mittfältaren och anfallaren Fredrik Thörnqvist.
– Han har även gjort två säsonger i Kuben och iinnan det tre säsonger i division 1-laget Carlstad United där han gjorde debut som 16 -åring. Han fanns med på planen 2007 när Sven Göran Eriksson tog med sig sitt Manchester City till Sverige och mötte värmlänningarna i en träningsmatch som hade bland annat Micah Richards, Dietmar Hamann och nuvarande svenske landslagsmålvakten Andreas Isaksson i laget, säger Svartviks assisterande tränare Joakim Sjödin, och fortsätter:
– Han har ävem fem U17-landslagsläger med i bältet och 2008 bjöd Malmö FF in honom för provträning men en skada satte stopp den gången, säger Sjödin.
Svartvik kan stolt presentera förre Selånger spelaren Fredrik Thörnqvist som sitt senaste nyförvärv.
– Svartvik har en spännande satsning på gång, säger Fredrik Thörnqvist.
Varför blev det just Svartvik?
–Största anledningen till att jag valde Svartvik är att en av mina bättre vänner, "Jocke" Sjödin är tränare där. Han har pratat gott om föreningen och det verkar vara ett gött gäng. Svartvik har en spännande satsning på gång och jag vill gärna vara med på den resan., säger Thörnqvist
Du kommer från div 2 laget Selånger, hur såg din roll ut där?
– Min roll i Selånger var tyvärr väldigt otydlig. Jag är en central spelare men har den gångna säsongen fått slita hårt på en kant. När jag väl fått spela centralt och som "10:a" så tycker jag personligen att jag gjort det bra. Så jag har känt mig lite vilsen iårm säger den målfarlige värmlänningen.
Vad är din personliga målsättning nästa säsong?
– Hitta glädjen med fotbollen igen och vara en poängspelare men framförallt att göra mina lagkamrater så bra som möjligt.
Hur känns det?
– Det känns bra och jag tror det är en riktigt bra lösning för mig och jag ser fram emot att sätta igång så snart som möjligtm säger ´han och ler.
– Över en kopp te och en ostfralla, har jag lyckas övertala "Fredde" att vilja spela för Svartviks IF. Fredde kommer lyfta fotbollen och intresset kring Svartvik till en helt ny nivå. Jag personligen tycker att Fredde fick fel roll i Selånger. Man kan inte sätta en kontorskille i verkstan ! Jag ser Fredde som 10:a och det är där vi tänker använda honom, säger Joakim Sjödin.
– Svartviks IF har fått en toppspelare och det kommer fotbollspubliken uppe  på Hemmanet få se, avslutar tränare Sjödin som skött förhandlingarna med Thörnqvist.
Vad Lokalfotbollen dock erfar är att man riskerar att tappa Thörnqvist redan under våren då det ryktas att han flyttar hem till Värmland och Karlstad efter avslutande studer i Sundsvall.
Källa och foto: Svartviks IF

Jonas Vestring är tillbaka på Skogsvallen Jonas Vestring är tillbaka på Skogsvallen

Vestring återvänder till Östavall
(2015-11-09)
Efter två säsonger som tränare för Selånger FK i division 2 återvänder Jonas Vestring till Östavalls IF.
- Vi är glada att Jonas väljer att åter träna oss. Vi vet vad vi får och vi har bara bra erfarenheter från dom två åren, 2012 och 2013, han tränade oss, säger västraklubbens starke man Sten-Ingvar Fredlund.
Vid förra sejouren fungerade Vestrin som spelande tränare och även hoppade in och spelade med Selånger i tvåan.
- Vi har värvat honom som tränare och om det även blir spel är inget vi diskuterat. Men visst kan det bli aktuellt om det fattas folk någon gång. Han visade i år att han fortfarande håller hög klass som mittback och defensiv mittfältare, säger Fredlund,
Jonas Vestring ersätter Jens Östlund.
- Vi vill tacka Jens för två kanonfina år och önskar honom lycka till i framtiden, säger Fredlund.
På spelarsidan tappar man brödratrion Danielian till nykomlingarna Ljunga, målvakten Valerik, yttermittfältaren David och anfallaren Haik. Alla tre med moderklubb Ånge IF: 
På förvrärvssidan är ingenting nytt in ännu

Hari Halilovic är tillbaka efter sin svåra korsbandsskada. Nu blir det provträning med Udinese! Hari Halilovic är tillbaka efter sin svåra korsbandsskada. Nu blir det provträning med Udinese!

Osannolika provspelet – från Ånge och Sund till Serie A
(2015-11-09)
De är fotbollsfostrade i Sund IF och spelar i division 2 och 4 till vardags.
Nu är kusinerna Hari Halilovic och Amaro Bahtijar inbjudna till Serie A och Udinese.
Hari Halilovic berättar hur han upptäcktes:
– Det är sjukt. Det var sista matchen i serien som en scout var och kollade och bad oss skicka lite videos, pappa hade filmat lite under säsongen så vi skickade det till Udinese. De tyckte det var intressant och nu ska vi åka dit. Först trodde jag att det var ett skämt, men vi ska få träna med A-laget och spela en träningsmatch med B-laget.
läs mer på st.nu

Alen Zulovic har flyttat till Småland. Alen Zulovic har flyttat till Småland.

Svartvik tappar All Star-lirare
(2015-11-07)
Svartviks IF tappar tyvärr strategen Alen Zulovic.
För någon vecka gick flyttlasset ner till västra Småland.
- Det stämmer. Jag har fått jobb här nere och familjen har köpt hus i Anderstorp, säger 29-åringen.
Om det blir någon fotboll är inte klart ännu.
- Vi får se om det blir någon tid över men jag har tränat ett par gånger med en klubb härnere men det är ingenting klart ännu, säger Alen som har sin fotbollsspelande bror Senad, 36, boende på samma ort.
Tungt tapp i dubbel bemärkelse för Svartvik som även riskerar att tappa skyttekungen Daniel Johansson. Kuben är intresserade men även en division 2-klubb sägs vara klart intresserade av den målfarlige ynglingen. Ingenting är dock klart ännu vad Lokalfotbollen erfar.
Som motvikt har klubben gjort klart med Niklas Nygren frånKubem (läs artikel nedan) och man jobbar på fler förstärkningar.

Mikael Eklöf skall prova tränarvingarna i Sidsjö-Böle. Mikael Eklöf skall prova tränarvingarna i Sidsjö-Böle.

Kubentränare till Sidsjö-Böle
(2015-11-05)
Sidsjö-Böle IF är nästa klubb att göra klart med trämare.
Emad Nademi och Andreas "Linkan" Lindqvist tackade för sig sedan man räddat laget till en ny division 4-säsong.
Ersättaren hämtas från naboklubben Kuben.
Mikael Eklöf kommer från "tigerrändarnas" 98:or som han haft hand om under tre säsonger. "Micke" har tidigare även haft han om Medelpads 97-98:or tillsammans med "Chrille" Eriksson (Kovlands IF).
Men från och med nu är det bara Sidsjö-Böle IF som gäller.
- Skall bli intressant att träna ett seniorlag och att träna Sidsjö-Böle känns som ett naturligt steg då jag tidigare spelat aktivt med dom, säger 42-årimgen, som även spelat i Söders BK i distriktet. Kommer annars ursprungligen från Furulunds IK utanför Lund, vilket fortfarande hörs på dialekten. Han har även spelat aktivt i klubbar i Umeå och Stockholm innan han kom till Sundsvall 2008.
Vad kommer du att kunna tillföra Sidsjö-Böle?
- En svår fråga. En ny röst kanske? Det skall i alla fall bli intressant att prova vingarna, säger Mikael Eklöf.
Vem får du som assisterande?
- Inget klart där men både Emad och "Linkan" kommer ju att spela kvar och kommr säkert att kunna bidraga med goda råd, säger Eklöf.
Den gamle kämpen Assar Hörnell kommer att ta över lagledarrollen och till sin hjälp får han Rahne Fryxell som gör comeback efter en sejour i Lucksta samt ett par sabbatsår.
- Tvår personeer med stora SBIF-hjärtan, kommenterar Eklöf.
- Det här blir en spännande utmaning men det kommer säkert att gå bra. Spelarna i Sidsjö-Böle är en homogen och positiv grupp. Hoppas eventuellt få med mig ett par 97-98:or från Kuben, avslutar grönsvarts nye tränare.

Medelpadsallsvenskans All Star Team 2015
(2015-11-03)
Sedan 2007 har Lokalfotbollen.nu utsett ett All Star Team för vår högsta lokala serie, i folkmun kallad Medelpadsllsvemskan.
Årets uttagning är den nionde i raden.
Och vilka kom då med?
Här nedan följer laget från målvakt till anfallare plus Årets tränare och även bästa domare i fyran.

Målvakt:
1. Mikael "Sparris" Norberg

Hoppade in mellan Svartviks stolpar sedan Robert Jonsson fått fingerproblem och Daniel Micene ledsnad på målvaktandet. Rutin från bland annat division 2-spel i Selånger men har även spelat i Kuben. Auktoritär, reaktionssnabb och kvick att sätta igång spelet. Tog platsen hårfint före enda riktiga konkurrenten Jonas Dunberg.

Övriga nominerade:
Jonas Dunberg, Matfors IF
Teodor Sörholm, Kovlands IF
Andrei Colibaba, Östavalls IF

Högerback:
2. Adam Kerfstedt

Kanske den spelare i hela Medelpadsfyran som tagit det största klivet. Spelar med fart och fläkt. Samtidigt som han täpper till bakåt är det full fräs framåt men trots det duktig på att värdera när han skall gå framåt eller avvakta. Gjorde osannolika 18 mål och kom tvåa i skytteligan. Måste haft en skottprocent på närmare 100%. Sveriges målfarligaste högerback? Specialitet: Obemärkt dyka upp vid den bortre stolpen och peta in bollen efter en 50-meterslöpning.

Övriga nominerade:
Pär Malmberg, Östavalls IF

Mittback:
3. Johan Bergman, Stöde IF

"Limmet" som håller ihop Stödeförsvaret. Styr seriesegrarnas försvarsspel med pondus. Oerhört brytsäker och följsam både i luften och efter marken. Aviserar nu att sluta men vi får hoppas att operation övertalning lyckas. Men som det heter; "Man skall sluta när man är på topp". Men ett Stöde IF i division 3 utan sin förvarsgeneral kan aldrig sluta väl. En av Stöde IF:s bästa spelare genom tiderna så skåning han är.

Övriga nominerade:
Alen Zulovic, Svartviks IF
Andreas "Linkan" Lindvist, Sidsjö-Böle IF
Tony Salthammer, Matfors IF

Mittback:
4. Adam Sjölén, IFK Sundsvall

En comingman. Har trots sin ungdom, född 1996, hela säsongen hållit en hög och jämn standard med bara några få dippar i IFK:s bakre led. En modern mittback. Inte så lång men besitter en imponerande snabbhet, teknik samt en fin tajming i brytningarna. Skulle han någon gång bli överspelad hinner han ändå tillbaka och reder ut situationen. Skulle han spela tillsammans med Johan Bergman skulle han höja sig ytterligare ett par snäpp. Hade varit intressant att se det mittlåset i "real Life". Något som tyvärr nog inte kommer att ske...

Övriga nominerade:
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Hålan Helsing, Stöde IF
Linus Backlund, Stöde IF
Kim Jekisol, Fränsta IK
Henrik Svanström, Svartviks IF

Vänsterback:
5. Johan Sjölén, Stöde IF

Tog platsen som vänsterback, i hård konkurrens med Svartviks råsnabbe Mikael Brändström och Luckstas rutinerade räv Mattias Svelander, tack vare sin jämnhet och sina lungor. Har förmågan att löpa från hörnflagga till hörnflagga i 90 minuter plus tillägg. Hatar att förlora lika mycket som om när en firre släpper från kroken. Kan dessutom spela på flera platser i laget och därigenom extra nyttig för laget.

Övriga nominerade:
Mikael Brändström, Svartviks IF
Mattias Svelander, Lucksta IF
Temesgen Eyes, Sund IF
Magnus Rimeslåtten, Östavall
Andreas Modén, Fränsta IK

Högeryttermittfält:
7. Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF

"JNB" har i år mestadels spelat på vänsterkanten i Matfors. Då han är högerfotad placerar jag honom på den andra kanten för att verkligen kunna utnyttja hans fina inläggsfot. Besitter fina tekniska färdigheter och tack vare sin snabbhet hinner han med såväl offensiven som defensiven. Säker när han får målchans. 11 mål i år vittnar om det.

Övriga nominerade:
Hampus Olsson, Svartviks IF
Oskar de Vahl, Kovlands IF

Defensivt centralt mittfält:
6. Alen Zulovic, Svartviks IF

Ett levande bevis på att humlor kan flyga! Mestadels mittback i Svartvik. Jag väljer att placera Alen ett hack upp i banan. Med sin suveräna passningsfot och sitt löd i bägge fötterna är han konstant målfarlig oavsett om han avslutar själv eller serverar. Det var inte många mål som Danne Johansson gjorde i år som inte hade Alens signatur. Vid underläge kan man även med fördel slängt upp den tunge genombrottsmannen på topp. En eventuell kvittering brukar inte låta vänta på sig. Stensäker straffsparksläggare.
Trots kroppshyddan ännu en spelare av rang. Bara 28 år och har mycket kvar att ge bara kroppen håller.

Övriga nominerade:
William Östman, Matfors
Josef Rahmqvist, Sidsjö-Böle
Hampus Andersson, Svartviks IF

Offensivt centralt mittfält:
8. Jonas Södermark, Stöde IF

Enligt Medelpadsfyrans tränare seriens bäste spelare! Besitter en enorm vinnarskalle och vägrar att vika ner sig. Något som även syns i utdelningen av gula och röda kort. Har sin styrka i offensiven och kan göra mål från alla håll och kanter bara han befinner sig på motståndarnas planhalva. Ingenting är omöjligt och han har även pytsat från egna sidan av mittlinjen. Ligger även bakom många mål som speluppläggare och leverantör av "sista passet". Var i år stora delar av säsongen hämmad av sin axelskada. Något som dock sällan lyste igenom på planen. En spelare man älskar att ha i sitt egen lag men hatar att möta. En av de mer givna i Lokalfotbollens All Star Team.

Övriga nominerade:
Dennis Bergström, Sund IF
Johan Bergström, Matfors IF
Semir Salia, IFK Sundsvall
Hampus Andersson, Svartviks IF
Jesper Gulliksson, Fränsta IK

Vänsteryttermittfält:
11. Maxwell Osadolor, Stöde IF

Vindsnabb och hårt arbetande kantspelare som även har näsa för vart målet är beläget. Har senaste året slipat rejält på det defensiva och taktiska spelet. Bildar en fruktat vänsterkant hos seriesegrarna tillsammans med Johan Sjölén. När han når maxfart kan dock tekniken bli något lidande. Kan även spela i anfallet om det skulle knipa. Kommer från Kramfors men är fostrad i GIF och IFK Sundsvall och hanndplockades till Stöde IF av tränaren Anders Strandlund. Fortfarande utvecklingsbar.

Övriga nominerade:
Semir Salia, IFK Sundsvall
Khoger Friad, Sund IF

Anfallare:
9. Daniel Johansson, Svartvks IF

35 mål! Daniel Johansson hade en makalös säsong där det verkligen släppte i ketchupflaskan efter målmissarna i Kuben ifjol. Nu visade den förre essvikaren sin kapacitet på nytt. Kvick och företagssam djupledsspelare som hela tiden var steget före sina motståndarbackar både i tanke och aktion. Merparten av målen kom efter rena frilägen från 20-25 meter. Väl framme vid målvakten avslutade han allt som oftast kyligt med en bredsida. Återstår nu att se om Svartvik får behålla sin guldklimp. Kuben ser gärna att Danne återvänder. Så frågan blir: Kuben, kvar i Svartvik eller varför inte prova spel i tvåan?

Övriga nominerade:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Hakim Rouass, Lucksta IF
Elliott Kårelind, Östavalls IF
Tomas Eriksson, Stöde IF

Anfallare:
10. Fitim Ugznaijli, IFK Sundsvall

Ettrig och humörfrisk anfallare med ett ruggigt loss i vänsterdojan. Har i år fått fler dimensioner i sitt spel santidigt som han lärt sig tygla sitt humör och därmed blivit ännu nyttigare för laget. Vann skytteligan i femman med Ljustorp ifjol och i år blev det en tredjeplats i den högre serien med 17 mål. Behöver ännu bli lite jämnare i sina prestationer, kan ibland försvinna ur matcherna. Det finns mycker kapacitet kvar att plocka ur den vältränade kroppen. Han bestämmer själv hur bra han vill bli. Distriktets bicycletaspecialist tillsammans med Admir Adra (Sidsjö-Böle).

Övriga nominerade:
Khoger Friad, Sund IF
Robert Johansson, Lucksta IF
Gjynejt Berisha, Stöde IF

Tränare:
Anders Strandlund, Stöde IF

Normalt sett brukar seriens segrare få ståta med Årets Tränare.
Och när det vinnande laget också går obesegrade genom serien blev valet mycket enkelt och landade valet på Stödes Anders "Strappa" Strandlund.
Nån dryg månad före seriestarten var Anders Strandlund ganska uppgiven. Få spelare på träningarna och det var också nära att man drog sig ur. Men så började den ena puzzelbiten efter den andra hamna på plats och med varsam hand byggde Strandlund ett vinnande lag och att devisen "framgång föder framgång" stämde verkligen in på årets upplaga av Stöde IF. Tyvärr för det nya division 3-klubben valde den populäre tränaren att tacka för sig efter förrättat värv och ta över moderklubben Kubikenborgs IF.

Övriga nominerade:
Fredrik Carström, Svartviks IF
Emad Nademi, Sidsjö-Böle IF
Håkan Moberg, Fränsta IK

Domare:
Hans Grönlund

Gammal är äldst. Nåja, 51 är ingen ålder och Hans Grönlund gjorde i år en riktigt bra säsong och är fortfarande snäppet bättre än sönerna Anton och Victor. Åtminstone om man skall tro Medelpadsfyrans ledare. Har dock en bit kvar upp till sin legendariske domarfar Sven-Erik. Men att döma en cupfinal mellan AIK och IFK Göteborg (2009) på Råsunda som assisterande går inte heller av för hackor. Hans har även dömt som huvuddomare i såväl Allsvenskan som den näst högsta serien.
Ett extra plus från Lokalfotbollen för snabba leveranser av matchfakta till Fogis.

Övriga nominerade:
Anton Sjöberg
Jan Söderlund
Jan Boström
Krister Sandin

Mikael Kotermajer gör nästa år sin tredje tränarsäsong för ex-allsvenska IFK Sundsvall. Mikael Kotermajer gör nästa år sin tredje tränarsäsong för ex-allsvenska IFK Sundsvall.

Tränarkollen i Medelpads-allsvenskan
(2015-11-03)
Nu är vi inne i frimånaden november när det gäller spelarövergångar.
Men idag väljer Lokalfotbollen att fokusera på hur det ser ut på tränarfronten för årets- och nästa års lag i Medelpadsallsvenskan. Vilka lag byter tränare, vilka kör vidare och vilka har inte gjort klart med någon ny slavdrivare ännu?


Alnö IF
Alnö IF hade en miserabel säsong i trean och efter 20 förluster på 22 matcher är man nu tillbaka i Medelpadsallsvenskan.
Rutinerade kraften Håkan Johansson kom in under säsongen och tvinhgades satsa ungt. Något man kommer att fortsätta med nästa år. Oklart ännu hur ledarstaben kommer att se ut. Troligen kommer Johansson att få rollen som sportchef och man söker därför nu tränare till A-laget. Ett namn som figurerar i ryktessvären är Tomas Berglund som under många år haft hand om klubbens andralag däe han fostrat många av dagens A-lagsspelare. Klart är i alla fall att Bo "Bojan" Andersson som var med ifjol inte får något nytt förtroende. Har sökt Johansson för en kommentar och hoppas på återkoppling under dagen.

Essviks AIF
Njurundaklubben återvände till Medelpadsallsvenskan med vändade post. Nye tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson behövde bara ett år på sig för att återföra EAIF dit dom hör hemma. Naturligtvis har han fått nytt förtroende av klubben att utveckla talangerna vidare.

Fränsta IK
Håkan Moberg, som både tränade och hoppade in och spelade ifjol undder sin första säsong som huvudtränare, tackade för sig efter säsongen. Oklart ännu vad som händer med Moberg. Peter Larsson förde ifjol upp Ljunga IF i fyran men väljer nu att åter sammanstråla med sina bröder i Fränsta IK där han får Kent som spelande assisterande tränare. Scrolla ner på sidan för artikel. Lagledaren Thomas "Håkki" Eriksson fortsätter troligen sitt ämbete. Något som dock ännu ej är helt bekräftat.

IFK Sundsvall
Mikael Kotermajer får förnyat förtroende. 32:åringen gör därmed sin 3:e säsong i kamratföreningen. Någon assisterande efter Ftedrik Alllgren är ännu inte klar. Klart är i alla fall att sportchefen Kenneth Kile kör vidare.

Kovlands IF
Kovland var åters besvikelse i fyran i år och istället för toppstrid blev det nedflyttning. Nu tar man nya tag i femman med ex-Giffaren Robert Lindmark vid rodret. 44-åringen som den här säsongen spelade division 6-footboll med Indals IF. Fredrik Åsén fortsätter som ass. tränare/ lagledare/allt-i-allo.
Christer Eriksson, som tog över mitt i säsongen efter Conny Sjödin, kommer eventuellt att fortsätta men bara som spelare.xQ
- Eller så sadlar jag om och börjar döma, "hotar" "Chrille".

Ljunga IF
Petr Larsson förde upp Ljunga till fyran. Han väljer dock inte att följa med lagt upp utan återvänder till Fränsta. Det blir Tommy Göransson som får äran att träna Ljunga i division 4-comebacken. Han får Ljungalegenden Jan-Erik Berglund som sin högra hand. Janne som återvände i höst efter några säsongen i Ånge IF.

Lucksta IF
Robert Johansson har även i år aviserat att han slutar som tränare men fortsätter eventuellt som spelare om ledbandsskadan i knät läker. Kent Llfving fortsätter som lagledare/målvaktstränare.
Någon ny huvudtränare är ännu inte utsedd.
- Vi hoppas emellertid att göra klart med en tränare i slutet av den här veckan eller i början av nästa, säger styrelseledamoten Martin Ålin.

Matfors IF
Magnus Kristoffersson slutar redan efter en säsong men är öppen för anbud från andra föreningar om intresse finns. Ersättaren går inte av för hackor. Patrik "Tretjak" Jonsson gör efter ett sabbatsår comeback. "Tretjak" tränade senast Härnösands FF. Scrolla ner något för artikel.

Medskogsbrons BK
Anders "Wesslan" Westlinder slutar.
- Ja, han lämnade in nycklarna direkt efter slutsignalen i sista höstmatchen, säger sportchefen Jörgen Viklund, som avslöjar:
- Vi har inte bestämt oss ännu men vi hoppas kunna köra även nästa säsong. Vi skall ha ett spelarmöte och känna av läget. Hänger även lite på vad som händer med Selånger. Vi smyger i utkanten och ser vad som händer i fotbollsmedelpad. Och vem vet. Kanske vi finns med när det är avspark i vår, säger Viklund.

Sidsjö-Böle IF
Emad Nademi och Andreas "Linkan" Lindqvist sade tack och adjö sedan man fört upp Sidsjö-Böle från femman och sedan efter en rysare hållit laget kvar i fyran.
I dagsläget är det en hel del oklart när det gäller hela organisationen.

Stöde IF
Anders Strandlund "vänder hem" till Kubikenborgs IF (se artikel längre ner på sidan). Någon ny tränare är inte utsedd. Inte heller är det helt klart att man tackar ja till division 3-platsen. Det ryktas om att flera tongivande spelare inte har suget efter en division 3-satsning. Kanske blir det så illa att det blir omstart i sexan? Obekräftade rykten säger att Martin Carlsson åter tar hand om huvusansvaret för A-laget.

Sund IF
En revanschsugen Göran Sundqvist har precis gjort klart för en 3:e säsong.
- Ja, fast det är inte officiellt ännu. Kommer att informera grabbarna i veckan men risken är att dom får reda på det redan nu istället, säger "Sunkan".
Klart också att Christian Saastamoinen fortsätter som assisterande.
Inventarien Claes Nyman fortsätter som lagledare förtsås.

Svartviks IF
Fredrik Carström och Joakim Sjödin förde under sin debutsäsong i Svartvik laget ända till division 3-kval. Tillsammansa med lagledaren Anders Ellqvist och managern Leif Wiklund skall man försöka lotsa "Blackbay" till nya framgångar.

Östavalls IF
Jens Östlund förde under sin andra säsong sedan återkomsten Östavall till klubbens näst bästa placering genom tiderna med en fjärdeplats. Dock inte helt klart om det blir en fortsättning.
- Jens hade ett kontrakt på ett plus ett år och det går ut nu. I samråd med spelarna gör vi nu en utvärdering och sedan får vi se. Vi skall givetvis även ta ett snack med Jens för att lyssna av hans synpunkter, säger lagledaren och klubbens starke man Sten-Ingvar Fredlund, som givetvis kör vidare minst en säsong till.

Så är läget hos klubbarna i skrivande stund. Återlommer med silly season-rykten och sanningar gällande spelarövergångar i Medelpadsallsvenskan under november.

Niklas Nygren byter gulsvart-randigt till rödvitt. Niklas Nygren byter gulsvart-randigt till rödvitt.

Kubenstjärna klar för Svartvik
(2015-11-02)
Mittfälltsgeneralen Niklas Nygren är klar för Svartvik efter många års spel i Kuben.
- Jag kände att jag behövde en ny miljö och utmaning och hoppas kunna vara med och hjälpa Svartvik att vinna division 4 nästa år, säger Niklas Nygren.
Det har varit på tapeten ett tag och nu har Nygren bestämt sig. Det blir Svartvik som blir 25 åringens nästa klubbadress.
Hur känns det att lämna Kuben efter 6-7 år ?
- Det känns naturligtvis lite vemodigt att lämna Kuben eftersom jag varit där så länge. Jag känner att tiden blir knapp med helgsmatcher som det är i division 3 och därför passar fyran och Svartvik bra för mig eftersom det är veckomatcher, säger nyförvärvet.
Förklara hur du är som spelare för dom som inte känner dig?
- Jag är en hårt jobbande tvåvägsspelare. Älskar dueller och har utvecklat min defensiv men kan även bidra med poäng framåt.
Varför blev det just Svartvik?
- Den största anledningen är väl att få ihop tiden på sidan om men mycket också p g a spelande tränaren "Jocke" Sjödin som jag känner sedan tidigare verkligen övertygade mig att komma.
Vad har du för personlig målsättning nästa år?
- Svartvik gjorde en jättefin säsong iår som nådde kval och jag jag vill vara med och bidra till att klubben tar nästa steg och vinna serien.
Hur känns det?
- Det känns såklart bra att göra klart tidigt så man slipper gå och fundera och jag tror att vi kan få ett bra lag även nästa säsong, så det känns kul och spännande.
- "Nygga" är en stor värvning för klubben. Det kommer han bevisa under den kommande säsongen och jag tror många kommer älska att se han spela. Det är en mittfälltare som styr och ställer och att vi kan få presentera en sådan här värvning redan nu känns såklart fantastiskt berättar Joakim Sjödin som skött förhandlingarna med Nygren.
Källa: Svartviks IF:s facebooksida.
Kan man undvika att tappa tillbaka skytteligavinnaren Daniel Johansson till Kuben kommer "Blackbay" att sväva upp som en tidig seriefavorit.

Kval till div 3, grupp 3

Rengsjö kvar i trean - Svartvik kom sist i kvalgruppen
(2015-10-24)
Rengsjö vann den sista och jeöt avgäöramde lvalmatchen. Ludvika FK fick åka hem med 0-2 i baken och därmed klarade sig hälsingelaget kvar i division 3.
För våra representanter Svartvik gick det inte alls. Man kom sist i gruppen sedan man förlorat avslutningsmatchen med hela 0-5 på Hille IP. Innan matchuret tickat upp till minut 1 stod det 1-0 till dom gulsvarta.
– Vi var inte alls med idag, sa backen Mikael Brändström till ST.

Resultat, referat & matchfakta

Hille IF - Svartviks IF 5-0
2015-10-24 - 14:00 - Hille IP
Matchfakta
Hille avslutade med storseger
Mörk avslutning för Svartvik

Rengsjö SK - Ludvika FK 2-0
2015-10-24 - 14:00 - Rengsjö IP
Matchfakta
Veteranen Wästman vinnare – i sista matchen
Ludvika uddlöst i kvalfinalen

Kvaltabellen 

1. Rengsjö SK 3 2 1 0 7 - 3 7
2. Hille IF 3 1 1 1 10 - 6 4
3. Ludvika FK 3 1 1 1 6 - 7 4
4. Svartviks IF 3 0 1 2 3 - 10 1
Charlie Mercheant tänker föra sin moderklubb tillbaka till division 4. Charlie Mercheant tänker föra sin moderklubb tillbaka till division 4.

Charlie vänder hemåt
(2015-10-24)
Charlie Mercheant debuterade i Kovlands A-lag som 15-åring.
Nu återvänder den numera 22-årige målvakten till Kovland igen. Kuben, Kovland igen, Selånger och IFK Sundsvall är Charlies klubbar senaste åren.
- Tyvärr gör jobbet att jag inte kan lägga den tid som krävs för att spela högre upp i seriesystemet. Därför får det bli spel i division 5 och målsättningen är att föra min moderförening tillbaka till fyran. Det ser ut som om vi kommer att få ihop ett bra lag, säger Charlie Mercheant. och fortsätter sedan skämtsamt:
- Därefter är jag tillgänglig för "Giffers", skrattar han.

Peter Larsson vänder åter till Fränsta IK från Ljunga IF Peter Larsson vänder åter till Fränsta IK från Ljunga IF

Peter Larsson återvänder till Fränsta IK efter att ha fört upp Ljunga i fyran

Fränsta IK klarade sig till mångas överraskning kvar i Medelpadsallsvenskan i år.
Efter förrättat värv valde tränaren Håkan Moberg att tacka för sig.
Nu har klubben tagit sig en funderare och så här skriver Fränsta IK:s ordföranden Björn Nilsson den nya tränarstaben:
"Efter att laget, trots tvivel från många, lyckades klara sig kvar i division 4 har det nu gjorts klart med en helt ny tränarduo.
Det är Peter Larsson och Kent Larsson som under 2016 kommer ta hand om laget.
Peter kommer närmast från seriekonkurrenten Ljunga IF där han varit med och tagit upp laget från division 5 till 4. Peter var som spelare positionerad som mittback och var med en bra blick för... spelet och en tuff spelstil något av en mardröm för många forwards under flera år.
Peter har många säsonger i Fränstas tröja bakom sig och kommer nu att ansluta sig till sina bröder Kent och Henrik. Henrik Larsson, som förövrigt match efter match brukar terrorisera sina motståndare med kroppsfinter och genom att ständigt vara på rätt ställe, fortsätter så klart i klubben han också.
Kent Larsson är, som många vet, Peters bror och hade under säsongen 2015 lite mindre tid att ge till fotbollen, vilket gjorde att speltiden minskade. Kent har under väldigt många år varit en stöttepelare i ett Fränsta som alltid är jobbigt att möta.
Klubben tror självklart på bröderna som en utmärkt lösning för A-laget och har i och med detta också gjort klart med en stab kring laget för att öka chanserna för en bra prestation under 2016."
Det lär bli spännande och pretstigefyllda västraderbyn på Myggvallen och Ljungalid nästa år i Medelpadsallsvenskan

Robert Lindmark skall föra Kovland tillbaka till Medelpadsallsvenskan. Robert Lindmark skall föra Kovland tillbaka till Medelpadsallsvenskan.

Ex-giffare skall försöka föra Kovland tillbaka till fyran
(2015-10-20)
Kovlands IF hade en säsong i motvind.
På förhand trodde man på en placering på övre halvan och kanske t o m smyga med i toppen.
Verkligheten blev dock en helt annan och när serien slutförts befann sig Ånäsvallens riddare på nedflyttningsplats sedan man i den sista omgången havererat med 2-6 mot Medskogsbron.
Nu tar man nya tag i femman med en ny tränare. Det blir ex-giffaren Robert Lindmark som tar över tränarpiskan. Lindmark som i år lirat med Indals IF i Medelpadssexan men även har haft hand om Indal/Kovlands P97-98-lag.
44-åringen kom till GIF Sundsvall i början av 1990-talet från moderklubben Obbola IK. Han har också spelat två säsonger i Alnö IF i division 2 innan han flyttade ner till Stockholm för studier och då lirade med Erik Hamrén-tränade Vasalunds IF i vår näst högsta serie.
- Det skall bli intressant att få träna Kovland. Målsättningen blir att ta oss tillbaka till division 4. Hade hand om ett kombinerat pojklag för Kovland och Indal födda 1997-98 men det laget splittrades. Några av dom spelar nu bland annat i Selånger och IFK Sundsvall och kanske vill komma "hem", säger Lden nye GIF-tränaren, som redan fixat ett nyförvärv tillsin nya klubb.
- Ja, sonen Marcus (15 år) följer med pappa till Ånäsvallen. Han skall i alla fall prova på och känna sig för och se om han kommer att trivas, säger den gamle tekniske mittfältaren.
- Vi är glada att kunna knyta upp "Robban" som var vårt förstaspår, säger sportchefen/lagledaren m.m. Fredrik Åsén.
Christer Eriksson, som fick ta över efter Conny Sjödin mit under säsongen, blir troligen kvar i klubben.
- Men han har avsagt sig ledarskapet men fortsätter gärna som spelare, säger Åsén.

Kval till div 3, grupp 3

Svartvik borta från kvalgruppsegern trots sen kvittering av målvakten
(2015-10-17)
Svartvik släppte till två frilägen första sex minuterna i bortamötet med Ludvika i den andra kvalomgången. Dessa utnyttjades till fullo av Kristian Ekberg respektive Fernando Cortes Rodriguez.
- Vi värmde dåligt före matchen och det kändes som om vi var kvar i bussen när domaren blåste igång matchen säger lagledaren Anders Ellqvist besviket.
Efter den kallduschen kom emellertid Svartvik tillbaka starkt och tog över händelserna fullständigt.
- Resten av matchen hade vi nog 70-30 i bollinnehav, säger Ellqvist.
Daniel Johansson reducerade i den 34:e minuten men trots spelövertaget såg man ut att få lämna ABB Arena med en sur förlust.
Men med två minuter kvar störtade Mikael "Sparris" Nordberg med älgakliv från sitt mål på en offensiv hörna.
- Den kom långt mot bortre och där kom "Sparris" med fart och mötte direkt med pannan, säger "Ella".
En Ludvikaspelare räddade dock på mållinjen men "Sparris" slog in returen via samme hemmaspelare som nu befann sig liggande.
- Tyvärr räcker inte 2-2 då Rengsjö, som vi förlorade mot förra helgen, kryssade mot Hille. Även om vi slår Hille kan vi inte vinna kvalgruppen då Rengsjö och Ludvika möts i sista omgången, säger "Ella".
Jag tycker inte att Svartvik skall ge upp hoppet då man kan gå upp som tvåa. Man vet aldrig vad som händer i serierna ovanför. Kanske nåt lag drar sig ur eller nåt...
TV: Första halvlek Ludvika-Svartvik
TV: Ludvika-Svartvik andra halvlek

Svartvik ser möjligheter i kvalet
(2015-10-17)
Drömmen om division III lever.
Men då vill det till att liret leker i Ludvika.
– Skulle vi vinna, samtidigt som Hille slår Regnsjö då står alla lagen på samma poäng inför sista kvalmatchen, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

Ludvika FK - Svartviks IF 2-2
2015-10-17 - 14:00 - ABB Arena
Matchfakta

Rengsjö SK - Hille IF 2-2
2015-10-17 - 14:00 - Rengsjö IP
Matchfakta
Oavgjort för Rengsjö mot Hille
Hilles chanser till trean är borta

Kvaltabellen 

1. Rengsjö SK 2 1 1 0 5 - 3 4
2. Ludvika FK 2 1 1 0 6 - 5 4
3. Hille IF 2 0 1 1 5 - 6 1
4. Svartviks IF 2 0 1 1 3 - 5 1
Andra raka seriesegern för Pontus Melander? Andra raka seriesegern för Pontus Melander?

Anders Strandlund vänder hem till moderklubben
(2015-10-11)
Anders Strandlund lämnar Stöde IF som han tog till fotbollstrean för att träna Kubikenborgs IF.
– Det var ett svårt beslut, jag trivdes i Stöde, säger han.
Stöde gick obesegrade genom fotbollsfyran under Anders Strandlunds ledning, men redan nu står det alltså klart att han lämnar klubben.
Locktonerna från Skönsmon blev för stora.
– Även fast Kuben är min moderklubb så var det ett svårt beslut. Men samtidigt så bor jag bara hundra meter från Kubenplan. En träning med Stöde tar för mig fyra timmar, säger Strandlund.
läs mer på fotbollsbloggen

Kval till div 3, grupp 3

Det började bra för Svartvik men...
(2015-10-10)
Daniel Johansson gav Svartvik ledningen i division 3-kvalet mot Rengsjö uppe på Hemmanet.
Dom rödvita såg ut att ha bra koll på händelserna och hade bud flera gången på utökning båda under den första halveken och i inledningen av de andra. 
Men som en blixt från en mulen himmel kvitterade Christian Törnros för hälsingarna och matchbilden vände.
Erik Wästman lobbade in 1-2 och i slutminuterna rundade samme man Mikael "Sparris" Nordberg i Svartviksmålet och placerade in 1-3 ur snäv vinkel.
Spelmässigt gjorde Svartvik en bra första timme och borde då kanske avgjort matchen. I och med Rengsjös vändning får man nu svårt att ta sig vidare då bara ett lag av fyra tar steget upp från kvalgruppen.
Nästa uppgift blir Ludvika FK på bortaplan nästa lördag och allt annat än seger gör att man är borta från chans till vidare avancemang. 
(mer info kommeer senare)
I den andra kvalmatchen vann Ludvika borta över Hille.

Resultat & Matchfakta

Hille IF - Ludvika FK 3-4
2015-10-10 - 14:00 - Hille IP
Matchfakta
Svårt för Hille
Bra kvalstart för Ludvika FK

Svartviks IF - Rengsjö SK 1-3
2015-10-10 - 14:00 - Svartviks IP
Matchfakta
Wästman spelade huvudrollen i Svartvik

Kvaltabellen 

1. Rengsjö SK 1 1 0 0 3 - 1 3
2. Ludvika FK 1 1 0 0 4 - 3 3
3. Hille IF 1 0 0 1 3 - 4 0
4. Svartviks IF 1 0 0 1 1 - 3 0
Är det här en bättre bild, Dnne? Är det här en bättre bild, Dnne?

Inför kvalet till div 3

Han vill gärna bli skyttekung i kvalet också
(2015-10-09)
Han är Svartviks skyttekung.
Hela Medelpadsfyrans skyttekung.
Frågan är om han blir kvalets?
– Det vore kul, säger Daniel Johansson.
läs mer på st.nu

Läs även Fredrik Lindahls krönika:
Svartviks IF:s kval spelar roll för hela Njurundafotbollen


ST-TV; TV: Se Svartvik–Rengsjö här

Patrik "Tretjak" Jonsson är tillbaka efter sitt sabbatsår. Patrik "Tretjak" Jonsson är tillbaka efter sitt sabbatsår.

"Tretjak" ny tränare för Matfors
(2015-10-08)
Ett sabbatsår fick räcka. Nu är Patrik "Tretjak" Jonsson tillbaka uppe i tränarsadeln.
Ny klubb blir Matfors IF i Medelpadsallsvenskan.
Senast han tränade ett lag var Härnösands FF i division 2 och dessförinnan delade han tränaransvaret med nuvarande Svartvikstränaren Fredrik Carström. Meriter finns även från flertalet klubbar i distriktet.
Som tidigare spelare är "Tretjak" är fostrad i IFK Sundsvall där han bl a var med och JSM-guld samt kvalade till Allsvenskan. Matfors IIF är inte heller någon ny bekantskap då han spelade för Brukets Blå i början av 1990-talet.
(skall jaga "Tretjak" för en kommentar men måste vänta på elen då min elkabel har blivit avgrävd. Dom håller på att fixa den i skrivande stund och nu måste dom stänga ner den igen. Återkommer).

Stöde IF - seriesegrare Medelpads-allsvenskan 2015
(2015-10-03)
Här är grabbarna i Stöde IF som gick obesegrade genom hela serien.
Övre raden från vänster: Gjyneth Berisha, Lars Nilsson, Martin Carlsson, Philip Aspby, Tobias Sahlin, Linus Backlund, Linus Sjölander, Nils Högbom, Jonas Södermark, Daniel Media, Rasmus Sjölander, Mattis Backlund, Anders Strandlund (tränare) och Mikael Backlund (lagledare). 
Främre raden från vänster: Sammed, Tomas Eriksson, Simon Möller, Håkan Helsing, Zia Narozi, Adam Kervstedt, Johan Bergman, Maxwell Osadolor, Johan Sjölen och Christoffer Lindahl.
Liggande från vänster:Stefan Eriksson och Christoffer Göransson.
Footo: Håkan Sjölander.

Olle Nordberg sköt via två mål i den andra halvleken mot IFK Sumdsvall sitt Sidsjö-Böle kvar i fyran. Här i Söders vackra dress dock. Olle Nordberg sköt via två mål i den andra halvleken mot IFK Sumdsvall sitt Sidsjö-Böle kvar i fyran. Här i Söders vackra dress dock.

Omgång 22

Kovland rök
(2015-10-03)
Kovland förlorade med hela 2-6 mot Medskogs och då Sidsjö-Böle vann sin match mot IFK Sundsvall hjälpte inte KIF:s 4-0-seger mot SBIF förra helgen. Det blir respass till Medelpadsfemman.
- Det var en jämn första halvlek men i andra syntes det att vi var mer motiverade och Olle Nordberg kunde göra två mål i andra, säger Sidsjö-Böles avgående tränare Emad Nademi.
- Jag och "Linkan" (Anders Lindqvist) har gjort vårt. Vi har fört upp laget i fyran och sedan hållit det kvar. Klubben har inte klarat sig kvar i fyran sedan 2008 så det är en bra merit som grabbarna svarat för säger Nademi, som inte vet vad som händer nästa år.
- Har varit fullt fokuserad på att hänga kvar så jag har inte haft något annat i tankarna fotbollssmässigt, säger Nademi på direktlänk från barnkammaren. Emad blev nämligen far för bara fem dagar sedan. Dubbelt grattis från Lokalfotbollen.
Samma glädje var det inte i IFK-lägret efter matchen.
- Så dåligt som vi spelade idag får man man helt enkelt inte göra. Vi ledare och spelare måste rannsaka oss efter en sådan här pinsam och slak insats, säger IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile besviket.
(mer info om dagnes omgång kommer senare)

Lucksta passerade Fränsta i tabellen
(2015-10-03)
Lucksta har haft en tung säsong även om man höjt sig under hösten.
Men man avslutade i alla fall positivt mot ett annat lag som också förbättrade sig efter sommaruppehålet - Fränsta.
- Det var en typisk evakueringsmatch och ganska avslaget, säger Lucktas matchcoach Kent Elfving, som ändå fick se Hakim Rouass avgöra tillställningen med två mål unde matchens sista tredjedel.
Tack vare segern passerade man Fränsta i den sista omgången och belade åttondeplatsen.

Lucksta IF - Fränsta IK 2-0
2015-10-03 - 14:00 - Sörforsvallen
1-0 Hakim Rouass 64
2-0 Hakim Rouass 84
Domare: Anton Fandén
Publik: 32
Matchfakta

Kovland tvingas börja om i femman
(2015-10-03)
Kovland hade allt i sina egna fötter inför den sista omgången. Seger borta mot Medskogs och division 4-kontraktet klart.
Men det blev ett haveri. Medskogs vann nämligen med hela 6-2!
- Vi hade svårt att få ihop ett slagkraftigt lag. Bl a fick vi målvaktsbekymmer. Martin Luthman åkte på bihåleinflammation medan Teodor Sörholm var på domarhockeykurs, säger sportchefen Fredrik Åsén.
Då det visade sig att Medskogs kunde ställa ett riktigt bra lag på benen så gick det som det gick.
- Jag hävdar att spelare som Jens Gustafsson och Christoffer Nerkman va skillnade mellan lagen, säger Åsén.
Då Sidsjö-Böle besegrade IFK Sundsvall tvimgas Kovland nu ta det tunga steget ner i femman trots förra helgens 4-0-seger över SBIF.

Medskogsbrons BK - Kovlands IF 6-2
2015-10-03 - 14:00 - Viforsplan
1-0 Jens Gustafsson 23
2-0 Emil Andersson 30
3-0 Christofer Nerkman 38
3-1 Christer Eriksson 39
4-1 Christofer Nerkman 48
5-1 Björn Ström 53
5-2 Christer Eriksson 57
6-2 Björn Ström 58
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 58
Matchfakta

Sidsjö-Böle hängde kvar trots dystert utgångsläge
(2015-10-03)
Efter förra helgens 0-4-förlust mot Kovland såg det dystert ut för Sidsjö-Böle när det gällde att undvika nedflyttning tillbaka till division 5. Utöver egen seger mot IFK Sundsvall krävdes det hjälp från Medskogs.
SBIF gjorde sitt mot IFK Sundsvall och vann med 3-1 samtidigt som Medskogs besegrade Kovland med klara siffror.
- Det var en jämn första halvlek men i andra syntes det att vi var mer motiverade och Olle Nordberg kunde göra två mål i andra, säger Sidsjö-Böles avgående tränare Emad Nademi.
- Jag och "Linkan" (Anders Lindqvist) har gjort vårt. Vi har fört upp laget i fyran och sedan hållit det kvar. Klubben har inte klarat sig kvar i fyran sedan 2008 så det är en fin bedrift som grabbarna svarat för, säger Nademi, som inte vet vad som händer nästa år.
- Har varit fullt fokuserad på att hänga kvar så jag har inte haft något annat i tankarna fotbollssmässigt, säger Nademi på direktlänk från barnkammaren. Emad blev nämligen far för bara fem dagar sedan. Dubbelt grattis från Lokalfotbollen.
Samma glädje var det inte i IFK-lägret efter matchen.
- Så dåligt som vi spelade idag får man helt enkelt inte göra. Vi ledare och spelare måste rannsaka oss efter en sådan här pinsam och slak insats. Vi har just ett ansvar gentemot våra sponsorer oh övriga lag i serien, säger IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile besviket.

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 3-1
2015-10-03 - 14:00 - Sidsjövallen
0-1 Mårten Gräntz 29
1-1 Admir Adra 46
2-1 Olle Nordberg 54
3-1 Olle Nordberg 82
Domare: Jan Boström
Publik:
Matchfakta

Stöde visade klassen - 5-0 mot serietvåan
- men Svartvik verkade ointresserade

(2015-10-03 )
Stöde visade sin överlägsenhet i årets Medelpadsallsvnska då man gästade serietvåan Svartvik.
Låt vara att Njurundaklubben kanske hade fokus på nästa helgs kvalspel till division 3 men här blev man mer eller mindra överkörda.
Lagkaptenen och mittbacken Johan Bergman nickade i den åttonde minuten in en frispark från vänsterkanten och fem minuter senare kunde en omarkerad Maxwell Osadolor ostört peta in 0-2 vid den bortre stolpen efter ett inspel.
Precis innan pausvilan kom Linus Sjölander löpande in i straffområdet och ur snäv vinkel sköt han ett hårt, pressat och välplacerat skott förbi Mikael "Sparris" Nordberg.
Efter dryga timmen spelad hittade samme Sjölander luckan mellan "Sparris" ben till 0-4.
Stekheta Sjölander rundade sedan av målskyttet ett par minuter senare då ha fullbordade sitt hattrick.
- Idag klaffade det mesta och vi visade med accuratess att vi är seriens bästa lag, säger lagledaren Mikael Backlund.
Efter 0-3 såg det ut som om Svartviks intresse för den här matchen tog slut och att man redan då siktade in sig på ästa helgs kvalspel. Antalet vunna närkamper för Svartvik kunde npg räknas på ena handes tumme denna gång. Men man gjorde väl vad man kunde för att slippa skador.

Svartviks IF - Stöde IF 0-5
2015-10-03 - 14:00 - Svartviks IP
0-1 Johan Bergman 8
0-2 Maxwell Osadolor 13
0-3 Linus Sjölander 45
0-4 Linus Sjölander 63
0-5 Linus Sjölander 67
Domare: Hans Grönlund
Publik: 75
Matchfakta

Östavall slutade fyra efter målthriller i sista matchen mot Sund
(2015-10-03 )
Allt eftersom matchen fortskred på Skogsvallen denna första lördag i oktober byttes tabellpositionerna mellan Östavall och gästande Sund IF. Vid avspark hade Sund tre poäng mer än Östavall och fyra mål bättre målskillnad.
Varje mål i matchen till ÖIF reducerade Sunds bättre målskillnad med två enheter. Seger till Östavall förde upp laget på samma poäng som Sund och tre måls övervikt gav ÖIF exakt vad som behövdes för bättre målskillnad vilket innebar att Östavall kunde klättra förbi såväl Sund som Matfors IF (förlust mot Svartvik) i tabellen.
- Vi efterfrågade förra lördagen en seger och något för publiken att tala om och här fick den trogna Östavallspubliken uppleva hur ÖIF efter mörka augusti kommit igen och nått det näst bästa resultatet i klubbens historia, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund, och fortsätter:
- När Sund reducerade till 4-2 med bara tre minuter trodde jag inte att vi skulle kunna gå förbi Sund men en tokoffensiv på slutet gjorde att Pär Malmberg kunde göra det avgörande 5-2-målet. Skönt!

Östavalls IF - Sund IF 5-2
2015-10-03 - 14:00 - Skogsvallen
1-0 David Danielian 14
 1-1 Hari Halilovic 41
2-1 Elliot Kårelind 48
3-1 Haik Danielian 74
4-1 Pierre Fredlund (straff) 76
4-2 Kevin Wöhrman Selim 87
5-2 Pär Malmberg 89
Domare: Anton Grönlund
Publik: 56
Matchfakta

Sluttabellen 

1. Stöde IF 20     17 3 0 63 - 16 54
2. Svartviks IF 20     13 2 5 64 - 31 41
3. IFK Sundsvall 20     11 3 9 42 - 34 36
4. Östavalls IF 20     9 4 7 50 - 40 31
5. Sund IF 20     10 1 9 52 - 44 31
6. Matfors IF 20     9 3 9 44 - 37 30
7. Medskogsbrons BK 20     6 3 11 41 - 61 21
8. Lucksta IF 20     7 3 10 36 - 62 21
9. Fränsta IK 20     7 2 11 33 - 52 20
10. Sidsjö-Böle IF 20     5 1 14 31 - 58 16
11. Kovlands IF 20     2 7 11 29 - 52 13
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
35 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
18 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
17 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
13 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
11 mål:
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Dennis Bergström, Sund IF
10 mål:
Hakim Rouass, Lucksta IF
9 mål:
Maxwell Osadolor, Stöde IF
Elliot Kårelind,Östavalls IF
8 mål:
Viktor Sjöström Kovlands IF
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Khoger Friad, Sund IF
Haik Danielian Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF

Inför omgång 22

Kovland eller Sidsjö-Böle?
(2015-10-03)
Det mesta är klart vad gäller Medelpadsallsvenskan.
Stöde har vunnit den klart och spelar division 3-fotboll om man så önskar.
Svartvik fixade kvalplatsen till trean förra helgen.
Men ännu är det imte klart vilket lag som får lämna för division 5.
För en månad sedan var Sidsjö-Böle på säker mark. Nu är läget mer än prekärt efter en radda förluster. Först och främst får man inte förlora mot IFK Sundsvall och sedan behöver man hjälp av Medskogs som måste stjäla poäng av Kovland. Ett Medskogs som kanske gör sin sista match i historien om det vill sig illa. Kanske kan man mobilisera en sista gång. Åtmånstone hoppas Emad Nademis SBIF det.
Jo, en sak till.
Stöde har gått obesegrade hela säsongen. Nu väntar en sista utmaning - och kanske den tuffaste. Serietvåan Svartvik uppe på Hemmanet och med en Danne Johansson i hysterisk målform. Står man pall även för den sista nycken?

Dagens matcher med Lokalfotbollens tips:
14:00 Lucksta IF - Fränsta IK (tips: 4-3)
14:00 Medskogsbrons BK - Kovlands IF (tips: 1-3)
14:00 Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall (tips: 2-1)
14:00 Svartviks IF - Stöde IF (tips: 4-4)
14:00 Östavalls IF - Sund IF (tips: 3-5)

Tabellen 

1. Stöde IF 19     16 3 0 58 - 16 51
2. Svartviks IF 19     13 2 4 64 - 26 41
3. IFK Sundsvall 19     11 3 8 41 - 31 36
4. Sund IF 19     10 1 8 50 - 39 31
5. Matfors IF 20     9 3 9 44 - 37 30
6. Östavalls IF 19     8 4 7 45 - 38 28
7. Fränsta IK 19     7 2 10 33 - 50 20
8. Medskogsbrons BK 19     5 3 11 35 - 59 18
9. Lucksta IF 19     6 3 10 34 - 62 18
10. Kovlands IF 19     2 7 10 27 - 46 13
11. Sidsjö-Böle IF 19     4 1 14 28- 57 13
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
35 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
18 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
17 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
13 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
11 mål:
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Dennis Bergström, Sund IF
9 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
8 mål:
Viktor Sjöström Kovlands IF
Hakim Rouass, Lucksta IF
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Maxwell Osadolor, Stöde IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Khoger Friad, Sund IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
Elliot Kårelind,Östavalls IF 8 0

Omgång 21

Fränsta klättar i tabellen
(2015-09-26)
Fränsta besegrade Medskogs med hela 7-1 hemma på Myggvallen och klättrede förbi dagens motståndare i tabellen.
- Medskogs var riktigt dåliga. Tror dom bara hade ett skott på mål, och det släppte jag in. Nä, det var ganska avslaget. I paus fick jag peppa på grabbarna då jag inte var fullt nöjd med vad dom presterade - och då ledde vi ändå med 3-0, säger Fränstas spelande tränare Håkan Moberg.
Det blev en liten bättring och man gjorde fyra mål till efter paus.
- Riktigt nöjd är jag inte trots 7-1 men flera av målen var faktiskt riktigt vackra. Speciellt Ajeej Sarkarias vollymål till 5-1 som han drog dit på Christian Wihlsons högerinlägg, säger Moberg, som även avslöjade att han slutar som tränare för Fränstas A-lag trots succédebuten.
Men varför sluta när det gått över förväntan?
- Det tänkter jag ta internt med styrelsen, säger Moberg.
Helt klart är i alla fall att Moberg och ggrabbarna i FIK gjort det riktigt bra. Och rejäl tändvätska har man faktiskt fått från mig.
- Du dömde ju ut oss totalt efter våren och var stensäker på att vi skulle åka ur. Så vi skrev ut ditt tips och hängde upp det på väggen i omklädngsrummet, påpekar Håkan Moberg med ett leende.

Fränsta IK - Medskogsbrons BK 7-1
2015-09-26 - 16:00 - Myggvallen
1-0 Joakim Andersson 3
2-0 Jesper Gulliksson 28
3-0 Edem Mortotsi 38
4-0 Ajeej Sarkaria 49
4-1 Emil Andersson 50
5-1 Ajeej Sarkaria 65
6-1 Edem Mortotsi 81
7-1 Joakim Andersson 84
Domare: Jan Boström
Publik:
Matchfakta

Kovland tog över förarsätet i nedflyttningsstriden
(2015-09-26)
Kovland visade en beslutsamhet man inte gjort på hela säsongen när man verkligen stod med ryggen mot väggen.
Allt annat än seger mot kökollegan Sidsjö-Böle skulle försätta KIF i ett synnerligen prekärt läge inför den sista omgången.
Efter cirka en kvart löpte Viktor Sjöström ifrån sin back och sköt till vänster om Fredrik Hultman i bortamålet.
Målet gav hemmalaget en rejäl boost och tio minuter före paus lobbsköt spelande tränaren "Chrille" Eriksson 2-0 från 35 meter.
Strax innan timmen nickade sedan Sebastian Åsén in Jens Olssons långa inkast och i slutet satte även Dennis Björkholm fyran.
- Idag stämde det äntligen hela vägen för oss, säger lagledaren Fredrik Åsén.
Tack vare segern är det nu plötsligt Kovland som sitter i förarsätet när det gäller nedflyttningsstriden då man har saken i egna fötter. Seger i avslutningsmatchen mot Medskogs och kontraktet är säkrat eller om Sidsjö-Böle faller mot IFK Sundsvall.

Kovlands IF - Sidsjö-Böle IF 4-0
2015-09-26 - 16:00 - Ånäsvallen
1-0 Viktor Sjöström 14
2-0 Christer Eriksson 35
3-0 Sebastian Åsén 59
4-0 Dennis Björkholm 84
Utvisning Kovland: Tobias Lundström 89
Domare: Elsa Wisting
Publik: 63
Matchfakta

Svartvik säkrade kvalplatsen
(2015-09-26)
Matfors avslutade idag serien då man står över den sista omgången nästa helg.
Men det blev ingen avslutning i dur. Ett kvaljagande Svartvik visade sig mer motiverade och var klassen bättre på Thulevallen.
Matchen var dock jämn en halvtimme. Sedan satte Krisfoffer Godin 0-1 och sedan prickade Hampus Andersson in två raska till 0-3.
Tidigt i andra stängde Daniel Johansson matchen med lagets fjärde mål.
- Vi ville såklart avsluta på ett bra sett och vi visste hur dom kommer att spela, nämligen mest långbollar på deras målfarliga forward Danne Johansson.Vi gör en sämre match än mot Stöde förra helgen och tappade bollar på helt fel ställen och blev straffade oftast på våra egna misstag. Ett bättre slut på säsongen hade man ju hoppats på, säger Matfors tränare Magnus Kristoffersson, som ville berömma Tony Salthammer som återigen gör en bra match.

Matfors IF - Svartviks IF 0-4
2015-09-26 - 16:00 - Thulevallen
0-1 Krisfoffer Godin 31
0-2 Hampus Andersson 33
0-3 Hampus Andersson 35
0-4 Daniel Johansson 49
Domare: Habs Grönlind
Publik: 55
Matchfakta

Adams cykelspark beseglade IFK Sumdsvalls kvalchanser
(2015-09-26)
Seger krävdes för att IFK Sundsvall fortfarande skulle ha chansen att nå kvalspel till division 3.
Motståndet var emellertid svårast möjliga - seriesuveränerna Stöde IF.
Gästerna fick också en prima start då Gjynet Berisha satte 0-1 direkt i matchöppningen.
Mårten Gräntz kvitterade i mitten av den första halvleken och när Oscar Lidström prickade in 2-1 knappt tio minuter in i den andra halvleken såg det hoppfullt ut för kamratföreningen.
Stöde var obegsegrade och ville så förbli. Linus Backlund  kvitterade också på straff efter timmen spelad.
Serieledarna skulle också få till ett segermål då Adan JKerfstedt cykelsparkade in 2-3 med kvarten kvar.


IFK Sundsvall - Stöde IF 2-3
2015-09-26 - 14:00 - Baldershovs IP
0-1 Gjynejt Berisha 3
1-1 Mårten Gräntz 22
2-1 Oscar Lidström 54
2-2 Linus Backlund (straff) 60
2-3 Adam Kerfstedt 74 (bicycleta)
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 68
Matchfakta

Öppna spjäll på Skogsvallen
(2015-09-26)
Det blev målrikt värre på Skogsvallen då Lucksta gästade.
Sörforsgänget har haft lit problem med målskyttet i år men den här gången öppnades dammluckorna.
Efter 21 minuter hade gästerna rivit åt sig en tremålsledning.
Östavall vaknade till en aning och reducerade två gånger om där Haik Danielians 2-3 satte stenhårt under ribban från distans.
Lucksta släckte emellertid hemmalagets poängfunderingar med att gp irån till 2-4 försvar kvarten av den andra halvleken.
Att Joakim Andersson fick syna det röda kortet efter 66 minuter underlättade inte för Östavall. Då hade redan tränaren Jens Östlund fått lämna fått lämna bänken sedan tidigare.
- Östavall hade mer fokus på domarna än själva spelet verkade det som, säger Luckstas matchcoach Kent Elfving., och fortsätter:
- Vi fick stora ytor idag och det utnyttjade vi på bästa sätt. Vi kom runt på kantern och fyllde på med folk framåt, säger Elfving.
Mittfältsduon Martin Drugge och Jimmie Nordberg firade stora triufer med sitt fina passningsspel.
- Fast på det hela taget var det en helgjuten insats av hela laget, avslutar Elfving.

Östavalls IF - Lucksta IF 3-6
2015-09-26 - 14:00 - Skogsvallen
0-1 Tom Arnesen 15
0-2 Robert Johansson 18
0-3 Hakim Rouass 21
1-3 Haik Danielian 39 (kanonkott fr långr håll, krysset
2-3 Elias Wennerberg 42 (löåte igenom)
2-4 Robert Johansson 52
2-5 Jimmie Nordberg 59
3-5 Elliot Kårelind 71
3-6 Reda Fakhiri 75
Utvisning Östavall: Joakim Andersson 66
Domare: Anton Grönlund
Publik: 40
Matchfakta

Tabellen 

1. Stöde IF 19     16 3 0 58 - 16 51
2. Svartviks IF 19     13 2 4 64 - 26 41
3. IFK Sundsvall 19     11 3 8 41 - 31 36
4. Sund IF 19     10 1 8 50 - 39 31
5. Matfors IF 20     9 3 9 44 - 37 30
6. Östavalls IF 19     8 4 7 45 - 38 28
7. Fränsta IK 19     7 2 10 33 - 50 20
8. Medskogsbrons BK 19     5 3 11 35 - 59 18
9. Lucksta IF 19     6 3 10 34 - 62 18
10. Kovlands IF 19     2 7 10 27 - 46 13
11. Sidsjö-Böle IF 19     4 1 14 28- 57 13
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
35 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
18 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
17 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
13 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
11 mål:
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Dennis Bergström, Sund IF
9 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
8 mål:
Viktor Sjöström Kovlands IF
Hakim Rouass, Lucksta IF
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Maxwell Osadolor, Stöde IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Khoger Friad, Sund IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
Elliot Kårelind,Östavalls IF 8 0

Fränstas tränare Håkan Moberg ersatte sin skadade målvakt vid 0-2-underlåge. Vände och vann med 4-2 och säkrade nytt kontrakt. Fränstas tränare Håkan Moberg ersatte sin skadade målvakt vid 0-2-underlåge. Vände och vann med 4-2 och säkrade nytt kontrakt.

Omgång 20

Stöde vann igen men utan glöd
(2015-09-19 )
Stöde gör ingen bra match rent spelmässigt men då man sällan eller aldrig bjude på någonting bakåt kan det ofta räcka med ett mål framåt.
- Vi saknade glöden idag men tack vare stabilt försvarsspel samt att vi spelade upp oss något i andra gjorde att vi kunde vinna matchen, säger Stödes tränare Anders Strandlund.
- Tycker vi var värda poäng men precis som i våra senaste matcher har vi förtvivlat svårt att sätta våra chanser, säger Matfors tränare Magnus Kristoffersson.
(ett längre matchreferat kommer senare)

Stöde IF - Matfors IF 1-0
2015-09-19 - 17:00 - Stöde IP
1-0 Adam Kerfstedt 73
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 120
Matchfakta

IFK Sundsvall kontrade bort Kovland
(2015-09-19 )
Både Kovland och IFK Sundsvall var tvungna att vinna den här matchen.
Kovlandför att hänga kvar, IFK för att kvalchansen till trean skulle leva vidare.
Det började bra för hemmalaget somtog ledningen strax innan halvtimmen. IFK kvitterade dock omgående och i den andra halvleken kunde man spela hem segern via två kontringsmål.
- Vi vill helst föra spelet men idag blev det mest "lycka till-bollar" från båda lagen och inte mycket tillkonstruktivt spel. För vår del hade vi alldeles för dåligt passningsspel men visst är jag nöjd med segern då vi fortfarande är med och krigar om en kvalplats, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
(ett längre matchreferat kommer senare)

Kovlands IF - IFK Sundsvall 1-3
2015-09-19 - 16:00 - Ånäsvallen
1-0 Viktor Sjöström 27 (löpte igenom och lobbade in bollen i bortre)
1-1 Kristoffer Bodin 29
1-2 Fitim Ugzmaijli 77
1-3 Johan Hallström 88
Domare: Per Backlin
Publik:
Matchfakta

Fränsta säkrade nytt kontrakt efter stark vändning i sexpoängsmatch
(2015-09-19 )
Fränsta var utdömda inför starten på årets Medelpsallsvenska och en bra bit in på värsäsongenn.
En som dock aldrig tvekade på att man skulle hålla sig kvar var tränaren Håkan Moberg, som själv fick hoppa in mellan stolparna i afton sedan Khodor Hellani skadat sig i samband med Sidsjö-Böles 2-0-mål. Moberg höll nollan och fick se sitt lag vända till en 4-2-seger på Sidsjövallen.
- Trots 0-2-underläge så tyckte jag det var vår match. Vi drabbades inte av panik utan fortsatte spela vårt spel och det gav utdelning, säger Håkan Moberg.
Tack vare segern kan inte jumbon Kovland komma ikapp västralaget och därmed är spel i vår högsta lokala serie ett faktum även nästa år för dom nederlagstippade  nykomlingarna.
(ett längre matchreferat kommer senare)

Sidsjö-Böle IF - Fränsta IK 2-4
2015-09-19 - 16:00 - Sidsjövallen
1-0 Olle Nordberg 24
2-0 Olle Nordberg 26
2-1 Filip Filipovic 29
2-2 Henrik Larsson 41
2-3 Edem Mortotsi 52
2-4 Ajeej Sarkaria 81
Utvisning Sidsjö-Böle: Admir Adra 87
Domare: Hans Grönlund
Publik: 22
Matchfakta

Sällsynt höstpoäng för Medskogs
(2015-09-19 )
Medskogs har haft en tung höst med sin tunna trupp och poängen har lyst med sin frånvaro men i afton lyckades man få till ett kryss.
- Och det var djävulskt nära att vi vunnit matchen. Med bara fem sekunder kvar sköt Björn Ström i insidan av stolpen, säger Medskogs tränare Anders Westlinder och fortsätter:
- Men det kanske inte hade varit speciellt rättvist då Östavall hade det mesta av spelet och hade 15-5 i avslut, säger "Wesslan" ärligt
(längre matchreferat kommer senare)

Medskogsbrons BK - Östavalls IF 1-1
2015-09-19 - 15:00 -Viforsplan
0-1 Elliott Kårelind 54
1-1 Olle Kankainen 73
Domare: Mattias Uppling
Publik:
Matchfakta

Tre mål av Svartvik med en man mindre
(2015-09-19 )
Svartvik ledde med 1-0 efter en jämn första halvlek.
Tidigt i andra kapade Mikael Brännström Sunds Janne Sölvestål och fick syna det röda kortet.
Sund flyttade upp för en kvittering och kanske mer då man jagar en kvalplats i kamp med bl a just Svartvik.
Men istället gavs det ytor till skytteligaledaren Daniel Johansson och vad han kan prestera när han får fria tyglar blev nu även gästernas försvarare varse om. Med en man kort mer eller mindre kontrade unge herr Johansson in tre bollar. Lägger man till målet från den första halvleken blir summan av kardemumman fyra fullträffar.
- Danne måste bara bli utsedd till "Årets forward" i Medelpad, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
- Vi var för slarviga i passningsspelet för att kunna utnyttja att vi var en man mer. Vi tappade bollar i fel lägen och då var Danne framme och högg som en koibra, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
(längre matchreferat kommer senare)

Svartviks IF - Sund IF 4-0
2015-09-19 - 14:00 - Svartviks IP
1-0 Daniel Johansson 33
2-0 Daniel Johansson 62
3-0 Daniel Johansson 75
4-0 Daniel Johansson 83
Utvisning Svartvik: ?
Domare: Anton Sjöberg
Publik:
Matchfakta

Tabellen 

1. Stöde IF 18     15 3 0 55 - 14 48
2. Svartviks IF 18     12 2 4 60 - 26 38
3. IFK Sundsvall 18     11 3 7 39 - 28 36
4. Sund IF 19     10 1 8 50 - 39 31
5. Matfors IF 19     9 3 8 44 - 33 30
6. Östavalls IF 18     8 4 6 42 - 32 28
7. Medskogsbrons BK 18     5 3 10 34 - 52 18
8. Fränsta IK 18     6 2 10 26 - 49 17
8. Lucksta IF 18     5 3 10 28 - 59 15
10. Sidsjö-Böle IF 18     4 1 13 28- 53 13
11. Kovlands IF 18     1 7 10 23 - 46 10
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
34 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
17 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
Adam Kerfstedt, Stöde IF
11 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Dennis Bergström, Sund IF
9 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
8 mål:
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Maxwell Osadolor, Stöde IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Khoger Friad, Sund IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF

Omgång 19

Svartviks tränare:
"Vi vill avsluta säsongen med kvalspel"

(2015-09-16)
Svartvik tog en tidig ledning och efter en jämn och bra första halvlek satte seriens skyttekung 2-0 tidigt i andra.
- Då var Lucksta tvungen att öppna sig för att komma i kapp och då fick Danne Johansson dom ytor han vill och därför rann det iväg, säger Svartviks tränare Fredrik Cartström, och fortsätter:
- Nu siktar vi på att avsluta säsongen med kvalspel till division 3. Men det blir tufft. Jag tror IFK går ren och därför har vi inte råd med några poängtapp trots bra mostånd i form av Sund, Matfors och Stöde.
(mer info om matchen kommer senare)

Lucksta IF - Svartviks IF 0-7
2015-09-16 - 19:00 - Norrporten Arena
0-1 Elias Lindqvist 3 (nickade in Danne Johanssons inlägg)
0-2 Daniel Johansson 47
0-3 Hampus Olsson 53 (stal bollen, drev tre meter innan hsn sköt fr 14 m)
0-4 Daniel Johansson 58 (skott efter dribbling)
0-5 Filip Denkert 62 (målvaktsretur)
0-6 Daniel Johansson 79 (tråcklade sig igenon LIF-försvaret)
0-7 Daniel Micene 84 (mål på egen retur)
Domare: Mattias Uppling
Publik:
Matchfakta

Viktig IFK-trea i "vattenpoolomatch"
(2015-09-15)
På en svårspelad och genomvåt konstgräsmatyta uppe på Balders tog IFK Sundsvall tre viktiga poäng i regnet och svingade sig upp på kvalplatsen till division 3.
Deta efter 4-1 mot ett Matfors.
- Vi hade det mesta av spelet bortsett från de inledande tio minuterna. Vi vann både flest närkamper och andrabollar vilket är A och O i fotboll, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
(mer info kommer senare när grejorna fungerar bätttttttttttre)

IFK Sundsvall - Matfors IF 4-1
2015-09-15 -19:00 - Baldershofs IP konstgräs
1-0 Fitim Ugzmailji 21
2-0 Mårten Gräntz 40
2-1 Jonas Richnau Ersson (straff) 49
3-1 Rasmus Bouvin 75
4-1 Fitim Ugzmailji 89
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 18
Matchfakta

Fränsta IK - Kovlands IF 4-2
2015-09-12 - 16:00 - Myggvallen
0-1 Viktor Sjöström 13
1-1 Daniel Sandvik 67
2-1 Daniel Sandvik 69
3-1 Jesper Gulliksson 75
4-1 Ajeej Sarkaria 79
4-2 Viktor Sjöström 90+1
Utvisning Kovland: Fredrik Åsén 76
Domare: Mattias Uppling
Publik:
Matchfakta

Östavalls IF - Sidsjö-Böle IF 4-2
2015-09-12 - 16:00 - Skogsvallen
1-0 Giorgius Johansson (straff) 14
2-0 självmål 21
2-1 Claudio Moraga 35
3-1 Haik Danielian 80
4-1 Pierre Fredlund 82
4-2 Erik Senestad 90
Domare: Oscar Moss
Publik: 29
Matchfakta

Sund IF - Stöde IF 3-3
2015-09-12 - 14:00 - Malands IP
1-0 Ali Kanso Mahmoud 4
2-0 Ali Kanso Mahmoud 22
2-1 Maxwell Osadolor 30
2-2 Jonas Södermark 38
2-3 Olof Torstensson 45
3-3 Dennis Bergström 61
Domare: Fredrîk Åkerlund
Publik:
Matchfakta

Tabellen 

1. Stöde IF 17     14 3 0 54 - 14 45
2. Svartviks IF 17     11 2 4 56 - 26 35
3. IFK Sundsvall 17     10 3 7 36 - 27 33
4. Sund IF 18     10 1 7 50 - 35 31
5. Matfors IF 18     9 3 7 44 - 32 30
6. Östavalls IF 17     8 3 6 41 - 31 27
7. Medskogsbrons BK 17     5 2 10 33 - 51 17
8. Lucksta IF 18     5 3 10 28 - 59 15
9. Fränsta IK 17     5 2 10 23 - 47 14
10. Sidsjö-Böle IF 17     4 1 12 26 - 49 13
11. Kovlands IF 17     1 7 9 22 - 43 10
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
30 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
16 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
Adam Kerfstedt, Stöde IF
11 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Dennis Bergström, Sund IF
8 mål:
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Maxwell Osadolor, Stöde IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Khoger Friad, Sund IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF

Domarbrist skjuter upp division 4-matcher!
(2015-09-09)
Medelpadsfotbollen har i höst drabbats av domarbrist av olika anledningar.
Nu på lördag ställs det på sin spets när två matcher i Medelpads-allsvenskan tvingas hitta nya speldatum då det saknas kompetent domarskap.
- Det körde ihop sig rejält nu på lördagen. Flea av våra domare som dömer fyran är upptagna av division 3-matcher och sedan har vi sjukdom, skador och i något fall är det jobbet, säger rekryteringsansvarige Roger Backlund.
- Efter moget övervägande har valet fallit på följande matcher; IFK Sundsvall - Matfors IF och Lucksta IF - Svartviks IF, säger Helene Björk på Medelpads Fotbollförbund, och fortsätter:
- Vi har försökt att hitta lösningar men domarbrist högre upp i seriesystemet ger följdverkningar för vårt distrikt och i och med att vi redan är hårt ansträngda p g a få domare har vi inte kunnat lösa lördagens matcher trots samarbete med våra granndistrikt, säger MFF:s kanslist.
Berörda föreningar och kontaktpersoner har informerats och skall nu försöka komma överens om nya speldatum.
- Vi har under året fyllt på med ca 20 domare men det tar ett tag innandom är mogna att döma division 4-fotboll, säger Roger Backlund, som även flaggar för att en match i damtvåan kan tvingas skjutas upp p g a domarbrist.
- Vi hoppas ännu hitta en lösning till den matchen, säger Backlund.
I skrivande stund är inga nya datum spikade för dom två uppskjutna division 4-matcherna. Återkommer med mer information så fort jag får veta mer.
- Kan inte på rakad arm minnas att vi tvingats skjuta upp någon match i vår högsta lokala serie p g a domarbrist tidigare, avslutar Roger Backlund.

Jesper Nilsson-Böös var omgångens lirare då han satte fyra raka Matforsmål mot Sund. Jesper Nilsson-Böös var omgångens lirare då han satte fyra raka Matforsmål mot Sund.

Omgång 18

Kovland förlorade "måste-match" mot ett bra Östavall
(2015-09-07)
I kvällens uppskjutna match hade Kovland tänkt sig en seger för att svinga sig över nedflyttnings-strecket igen.
Men se. Det gick inte alls.
Trots att Östavall tvingades lämna ett par spelare hemma p g a den tidiga avsparken visade sig gästerna vara det klart bästa laget.
- Vi gjorde en riktigt bra match och det hade inte varit orättvist om siffrorna blivit ännu större. Kovland kämpade och det blev en frän tillställning där det small i benskydden. Men rent fotbollssmässigt räckte inte Kovland till mot oss i kväll, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Bäst i Kovland var spelande tränaren Christer Eriksson som gjorde vad han kunde för att mana på de sina.
Överbetyg till hela Östavall med en extra stjärna i kanten till Elias Wennerberg.

Kovlands IF - Östavalls IF 1-5
2015-09-07 - 18:00 - Ånäsvallen
0-1 Magnus Rimeslåtten 20
0-2 Jesper Andersson 26
1-2 Oskar Lund 44
1-3 Elias Wennerberg 50
1-4  Elias Wennerberg (straff) 70
1-5 självmål 76
Domare: Per Backlin
Publik:
Matchfakta

Stöde klara seriesegrare men vilket getingbo om kvalplatsen
(2015-09-05)
Efter dagens matcher i Medelpadsallsvenskan står det klart att inget lag längre kan hota suveräna Stöde om att ta hem seriesegern! Lokalfotbollen ber att få gratulera redan nu.
Däremot ser kampen om kvalplatsen ut att bli rena getingboet. Svartvik ligger just nu tvåa på 32 poäng och jagas frenetiskt av trenne lag två pinnar bakom i form av Sund, Matfors och IFK Sundsvall.
Även bottenstriden ser ut att bli en nagelbitare. Kovland fick sin match mot Östavall uppskjuten då Ånäsvallen såg ut som ett träsk efter skyfallet och ingen ledig konstgräsanläggning gått att uppbringa med kort varsel . Fränsta vann sin match mot IFK Sundsvall och klättrade förbi KIF men en poäng fast då en match mer spelad. Sidsjö-Böle IF och Lucksta är inte helt bortom fara ännur.
Det blir en superspännande höst!

Referat kommer

Stöde IF - Lucksta IF 4-1
2015-09-05 - 17:00 -  Stöde IP
1-0 Johan Bergman 17
2-0 Gjynet Berisha 20
3-0 Linus Sjölander 80
4-0 Max Osadolor 84
4-1 Hakin Rouass 89
Domare: Anton Grönlund
Publik: 84
Matchfakta

Fränsta IK - IFK Sundsvall 2-0
2015-09-05 - 16:00 - Myggvallen
1-0 Ajeej Sarkaria (straff) 17
2-0 Ajeej Sarkaria 75 (frispark direkt i mål)
Utvisning IFK Sundsval:l Johan Hallström 82
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 49
Matchfakta 

Svartviks IF - Medskogsbrons BK 4-2
2015-09-05 - 16:00 - Svartviks IP
0-1 Fredrik Lundqvist
0-2 Kalle Bergström 40
1-2 Daniel Johansson 41
2-2 Daniel Johansson 47
3-2 Daniel Johansson 83
4-2 Hampus Andersson 89
Domare: Mattias Uppling
Publik:
Matchfakta

Matfors IF - Sund IF 4-1
2015-09-05 - 14:00 - Thulevallen
0-1 Michael Ankarmark 29
1-1 Jesper Nilsson-Böös 36
2-1 Jesper Nilsson-Böös 41
3-1 Jesper Nilsson-Böös 60
4-1 Jesper Nilsson-Böös 62
Domare: Jan Söderlund
Publik:
Matchfakta

Tabellen 

1. Stöde IF 16     14 2 0 52 - 11 44
2. Svartviks IF 17     10 2 4 49 - 26 32
3. Sund IF 17     10 0 7 47 - 32 30
4. Matfors IF 17     9 3 6 43 - 28 30
5. IFK Sundsvall 16     9 3 7 43 - 29 30
6. Östavalls IF 16     7 3 6 37 - 29 24
7. Medskogsbrons BK 17     5 2 10 33 - 51 17
8. Lucksta IF 17     5 3 9 28 - 52 15
9. Sidsjö-Böle IF 16     4 1 11 24 - 45 13
10. Fränsta IK 16     4 2 10 20 - 45 11
11. Kovlands IF 16     1 7 8 20 - 39 10
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
27 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
16 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
14 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
11 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
10 mål:
Dennis Bergström, Sund IF
8 mål:
Khoger Friad, Sund IF
7 mål:
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Maxwell Osadolor, Stöde IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Alen Zulovic, Svartviks IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF

Blir Anders Strandlund och hans Stöde klara seriesegrare redan idag? Blir Anders Strandlund och hans Stöde klara seriesegrare redan idag?

Inför omgång 18

Stöde kan säkra serieseger redan idag
(2015-09-05)
Åt Stöde finns inget att göra. På Stöde IP har man fotbollsnes dag idag med både dam- och herrmatch och lite annat smått och gott. Dagens avslutas med match mot Lucksta där man faktiskt kan stå som seriesegrare efter 90 minuter vid vinst och resterna av dagens matcher går Stödes väg.
Däremot blir det kamp om andraplatsen där omgången inleds med ett nyckelmöte på Thulevallen mellan Matfors och Sund. Hemmalaget har inte råd att nolla för då kan man nog glömma allt vad kvalspel heter.
IFK Sundsvall och Svartvik är också med i racet - om man inte trampar på nån mina vid namn Fränsta eller Medskogs.
Kovland är långt ifrån klart för spel i nästa års Medlpadsallsvenska och har chansen att skapa lucka till Fränsta vid vinst mot ett Östavall i mittens rike.
Strax före avsparken mellan Ryssland och Sverige vet vi hur det gått i ovanstående matcher, exklusive då Matfors-Sund som har avspark redan kl. 14.

Dagens Matcher:
14:00 Matfors IF - Sund IF (tips: 1-1)
16:00 Fränsta IK - IFK Sundsvall (tips: 1-2)
16:00 Kovlands IF - Östavalls IF (tips: 2-1) OBS! Uppskjuten!
16:00 Svartviks IF - Medskogsbrons BK (tips: 7-0)
17:00 Stöde IF - Lucksta IF (tips: 3-1)

Tabellen 

1. Stöde IF 16     14 2 0 52 - 11 44
2. Svartviks IF 17     10 2 4 49 - 26 32
3. Sund IF 17     10 0 7 47 - 32 30
4. Matfors IF 17     9 3 6 43 - 28 30
5. IFK Sundsvall 16     9 3 7 43 - 29 30
6. Östavalls IF 15     6 3 6 32 - 28 21
7. Medskogsbrons BK 17     5 2 10 33 - 51 17
8. Lucksta IF 17     5 3 9 28 - 52 15
9. Sidsjö-Böle IF 16     4 1 11 24 - 45 13
10. Fränsta IK 16     4 2 10 20 - 45 11
11. Kovlands IF 15     1 7 7 19 - 34 10
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
27 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
16 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
14 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
11 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
10 mål:
Dennis Bergström, Sund IF
8 mål:
Khoger Friad, Sund IF
7 mål:
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Maxwell Osadolor, Stöde IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Alen Zulovic, Svartviks IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF

Daniel Johansson satte fem mål för Svartvik mot Sidsjö-Böle varav fyra sista halvtimmen. Daniel Johansson satte fem mål för Svartvik mot Sidsjö-Böle varav fyra sista halvtimmen.

Omgång 17

"Moitvation slog klass" när Lucksta tog revansch i "El Fantastico"
(2015-08-29)
"Motivation slår klass" heter det och enligt Matforstränaren Magnus Kristoffersson var det vad som hände på Sörforsvallen.
- Lucksta ville mer och kämpade mer och därför vann dom, säger han efter 2-3-förlusten i "El Fantastico".
- Vi var nära att ta ikapp 0-3 och var bara ett stolpskott från Max Källström för att få med oss en poäng. Det hade varit rättvist då vi skapade tillräckligt med chanser för att inte förlora den här matchen, fortsätter Magnus Kristoffersson.
(mer info kommer senare)

Lucksta IF - Matfors IF 3-2
2015-08-29 - 16:00 - Sörforsvallen
1-0 Robert Johansson 34 (vänsterskott från 18 m)
2-0 Hakim Rouass 58 (fick bollen i djupled, satt den utom räckhåll för Dunberg)
3-0 Robert Johansson 80 (fick träff inne i röran mitt i slåttat)
3-1 Philip Andersson 83 (frispark från långt håll som smet in via ribban)
3-2 Jonas Richnau Ersson (straff) 88
Domare: Roger Lundbäck
PPublik: 89
Matchfakta

Fyra mål per halvlek när Stöde storvann
(2015-08-29)
Redan efter tre minuter nickade lagkaptenen Johan Bergman in 0-1 efter hörna. Därefter fanns ingen återvändo för Medskogs utan målen tillade in i en ojämn följd med fyra bollar per halvlek.
Christoffer Lindal och Adam Kerfstedt satte två fullträffar var, bl a matchens två sista.
(mer info kommer senare)

Medskogsbrons BK - Stöde IF 0-8
2015-08-29 - 16:00 - Viforsplan
0-1 Johan Bergman 3 (nick efter hörna)
0-2 Adam Kerfstedt 19 (efter ett inlägg från vänster)
0-3 Linus Sjölander 20 (återigen efter ett vänsterinlägg)
0-4 Gjymet Berisha 44 (efter ett instick av Max Osadolor)
0-5 Christoffer Lindal 48 (pass Linus Backlund)
0-6 Tobias Sahlin 50 (efter en retur)
0-7 Christoffer Lindal 66
0-8 Adam Kerfstedt 79 (efter inspel av Rasmus)
Domare: Oscar Moss
PPublik: 23
Matchfakta

Östavall fick en man utvisad - ¨då prickade man in tre mål och fixade segern
(2015-08-29)
Fotboll är ett komplext spel. Fränsta såg ut att ha grepp om matchen och låg på för ett ledningsmål. Då blev Östavalls Robert Olsson utvisad och vägen låg öppen för tre viktiga Fränstapoäng.
Men vad händer?
Jo, på åtta minuter satte istället det decimerade Östavall tre raka mål och kunde vinna västraderbyt med 4-1,
- Vi började spela mycket rakare och fick ytor att kontraslå på när Fränsta tryckte på, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund. 
(mer info kommer senare)

Östavalls IF - Fränsta IK 4-1
2015-08-29 - 16:00 - Skogsvallen
1-0 David Danelian 2
1-1 Christian Wilhson 30 (nick)
2-1 Elliot Kårelind 62
3-1 Bakary Dampha 66
4-1 Jesper Andersson 70
Utvisning Östavall: Robert Olsson 60
Domare: Arian Chalak
PPublik:
Matchfakta

Kampen om kvalplatsen vidöppen efter IFK Sundsvalls seger över Sund
(2015-08-29)
Kampen om kvalplatsen till division 3 går vidare.
Sund hade läge att rycka i striden. Det enda som krävdes var en seger på Baldershov mot IFK Sundsvall, som i sin tur också behövde vinna men för att inte bli akterseglade.
Hemmalaget fick en smörstart med 1-0 redan i den fjärde minuten genom Mårten Gräntz. 
Fitim Ugzmaijli  ökade på efter timmen spelade och i matchens slutskede målade Rasmus Bouvin dubelt och spikade IFK-segern till 4-0.
(mer info kommer senare)

IFK Sundsvall - Sund IF 4-0
2015-08-29 - 14:00 - Baldershov
1-0 Mårten Gräntz 4
2-0 Fitim Ugzmaijli 60
3-0 Rasmus Bouvin 89
4-0 Rasmus Bouvin 90+2
Domare: Jan Söderlund
PPublik: 65
Matchfakta

Bingo för Danne Johansson
(2015-08-28)
Matchen stod och vägde fram till dryga timmen.
Då löpte Daniel Johansson ifrån sin back på Hampus Olssons djupledspass och rullade in sitt andra mål för aftonen.
- Då tog Sidsjö-Böles ork och inspiration slut och då fick Danne ännu mer ytor att laborera på, säger Svartviks lagledare Anders Ellqvist.
Sista tjugo hann Daniel Johansson sätta nätet i dallring ytterligare tre gånger och totalt fem innan domaren blåste av matchen i mörkret uppe på Hemmanet.
1-0 kom i den elfte minuten. Elias Lindqvuist lyfte in bollen i straffområdet, Danne skar in från kanten, fick med siog bollen och placerade in ettan.
Bara två minuter senare replikerade Sidsjö-Böle. HenryJunior Lee passade in till Admir Adra som skarvade den vidare till Claudio Moraga som kunde peta in den från nära håll vid den bortre stolpen.
Under resten av halvleken bestod mycket av spelet på mittplan men båda lagen hade ett par lägen att ta ledningen.
- Vi hade ett par kanonlägen. Deras målvakt (Mikael "Esparrigo" Norberg) gjorde en dubbelräddning efter frispark och sedan brände vi ett friläge, säger SBIF:s tränare Emad Nademi, och fortsätter:
- I paus kändes det som vår match och vi skulle ta hem segern.
Men så blev det inte.
Svartvik tog över mer och mer och i den 63;e minuten kom så 2-1.
- Vi brukar aldrig ge upp men efter det målet gick luften ur oss. Vi hade inte många rätt sista halvtimmen, säger Nademi.
Och att tappa fokus när Danne Johansson finns i närheten kan bli ödestigert. I den 70:e minuten kunde inte S/B:s mittbackar komma överens vem som skulle ta bollen, och vips, var herr Johansson där och nöp den framför fötterna på dom och rundade Fredrik Hultman i bortaburen.
4-1 kom med sex minuter kvar och var en kopia på Kenneth Anderssons mål mot Brasilien i VM 1994. Ni som inte var födda då kan jag rekaputerea målet. På en framlyftning i vänsterinnerposition (googla) löpte Danne och på uppstuds lyfte han bollen över Hultman med höger utsida.
Danne hann som sagt även med ett femte mål. Ett friläge där målvakten rundades innan den bredsidades in i det öppna målet.
Daniel Johansson naturligtvis det stora namnet i Svartvik men även Alen Zulovic och Hampus Olsson var nyttiga pjäser i vanlig ordning.
I Sidsjö-Böle var målskyutten Claudio Moraga utmärkt och var en av få som inte föll igenom sista halvtimmen.
Läs även: Målsuccé för skyttekungen

Daniel Johansson:
"Första gången jag gjort fem mål"

(2015-08-28)
Svartviks Daniel Johansson hade en bra kväll uppe på Hemmanet.
I matchen mot Sidsjö-Böle svarade han för lagets samtliga fem mål när man tog en fem-etta.
- Tror det var första gången som jag gjorde fem mål i seniorsammanhang. Minns inte på rak arm ens om jag gjort det i pojklaget, säger "Danne", som leder Medelpadsallsvenskans skytteliga med 24 mål.
Vilket av dina fem mål igår var snyggast?
- Det var nog 4-1-målet där jag lobbade över målvakten. (Läs om målet i referater ovan).
Du lämnade Kuben inför den här säsongen. Varför?
- Jag fick ofta spela ute på en kant och kände mig inte riktigt bekväm där och jag brände också massor av målchanser. När Kuben ville värva hem Robin Bergman och även hade Ahmad Khreiss på gång förstod jag att det skulle bli svårt att ta en plats.
Trivs du bra i Svartvik?
- Ja, och vi har ett bra lag även om truppen kanske är lite tunn.
Kan ni nå en kvalplats?
- Får vi bara behålla spelarna och slipper skador och avstängningar, tror vi har två-tre borta till nästa match men i gengäld är Niklas Olsson på väg tillbaka efter skada.
Hur har du det själv med gula kort?
- Jag har två och blir avstängd vid nästa så det gäller att hålla sig i skinnet.
Blir du kvar i Svartik nästa år?
- För tidigt att ta ställning till nu men det är i alla fall inga klubbar som hört av sig i alla fall.
Då ber jag att få lycka till i fortsättningen av hösten.
- Tack för det!

Svartviks IF - Sidsjö-Böle IF 5-1
2015-08-28 - 18:30 - Svartviks IP
1-0 Daniel Johansson 11
1-1 Claudio Moraga 13
2-1 Daniel Johansson 63
3-1 Daniel Johansson 70
4-1 Daniel Johansson 84
5-1 Daniel Johansson 86
Domare: Abdisadiq Muse Farah (ojämn i sina bedömningar)
Publik: 45
Matchfakta

Tabellen 

1. Stöde IF 15     13 2 0 48 - 10 41
2. Sund IF 16     10 0 6 46 - 28 30
3. IFK Sundsvall 15     9 3 6 43 - 27 30
4. Svartviks IF 15     9 2 4 45 - 24 29
5. Matfors IF 16     8 3 5 39 - 27 27
6. Östavalls IF 15     6 3 6 32 - 28 21
7. Medskogsbrons BK 16     5 2 9 31 - 47 17
8. Lucksta IF 16     5 3 8 27 - 48 15
9. Sidsjö-Böle IF 16     4 1 11 24 - 45 13
10. Kovlands IF 15     1 7 7 19 - 34 10
11. Fränsta IK 15     3 2 10 18 - 45 8
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
24 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
16 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
14 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
11 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
10 mål:
Dennis Bergström, Sund IF
8 mål:
Khoger Friad, Sund IF
7 mål:
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Jonas Richnau Ersson, Matfors IF
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Alen Zulovic, Svartviks IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF

"CG" till Stöde "CG" till Stöde

Klassmålvakt till Stöde
(2015-08-25)
Stöde IF tappar sin målvakt Simon Möller till Göteborg för studier.
Som ersättare plockar man in rutinerade Chrisotffer Göransson. senast i Selånghers division 2-lag.
- Vi behöver två målvakter på träningarna och"CG" fyller den lucka som Simon lämnar. "CG" är lite ringrostig men han kommer att ge Stefan Eriksson. Vi är jättenöjda med den här lösningen, säger lagledaren Mikael Backlund.

Khoger Friad, här i Kubendressen, hade en kul kväll och satte fyra mål och spelade fram till det femte när Sund 5-2-vann mot Lucksta. Khoger Friad, här i Kubendressen, hade en kul kväll och satte fyra mål och spelade fram till det femte när Sund 5-2-vann mot Lucksta.

Omgång 16

Kovland kämpade till sig ett kryss
(2015-08-21)
Formstarka Svartvik ledde i paus med 2-0 borta mot kölaget Kovland och såg ut att ha händelserna under kontroll.
- Men i andra råkade vi ut för en mental kollaps, säger Svartviks lagledare Anders Ellqvist efter att laget tappat till 2-2.
Efter en halvtimmes spel sprang målkungen Daniel Johansson ifrån Kovlands mittbackar och rullade in 0-1.
Fem minuter senare nöp Filip Denkert till från straffområdeslinjen och bollen borrade sig upp i krysset.
Då var det inte många som ville satsa sina sista kopek på Kovland.
Men redan i den första minuten i andra halvlek fick hemmalaget luft under vingarna när Simon Bergvik kom loss på en långboll och i höjd med straffområdet ute till höger drog han till på uppstuds med höger utsida och bollen fick rena bananböjen och skuvade sig in i bortre krysset via ribban. Ett mål värdigt vilken Champions League-match som helst.
I den 67:e minuten tappade Svatvik bollen och Kovland ställdeom som en kobra. Reduceringsskyten Bergvik kom runt på kanten med fart och centrade snett-inåt-bakåt till Kasper Sjödin  som bara hade att sätta bredsidan till inför en stolt pappa Conny i på läktaren.
Kovland hann knappt jubla klart ihop med publiken innan Daniel Johansson kom sopren men KIF-keepern Martin Jutman tog några steg ut och täckte med kroppen.
- Hade vi gjort 2-3 där hade nog inte Kovland orkat resa sig en gång till, säger Anders Ellqvist.
Nu blev det inga fler mål i matchen vilket betyde att Svartvik tappar i kampen om kvalplatsen medan Kovland tog en viktig pinne i bottenstriden.
- Sett till chanserna borde vi stängt matchen i den första halvleken men ändå är Kovland värd sin poäng tack vare sin kämpaglöd och att man var effektiva och satte sina två chanser i matchen, säger Ellqvist.
19-årige yttermittfältaren Elias Lindqvist hade mycket spring i benen och var ett ständigt hot för Kovlandsförsvaret. Kul att högerbacken Alex Lundström var tillbaka efter sina många skador. Han hoppade in efter paus och ägde kanten mellan hörnflaggorna.
- Han har inte kunnat träna sedan i juni och ändå går han in och är vår bäste spelare i andra halvlek, säger Ellqvist imponerat.
(Har sökt ledare för Kovland, dock utan framgång).

Kovlands IF - Svartviks IF 2-2
2015-08-21 - 18:30 - Ånäsvallen
0-1 Daniel Johansson 30
0-2 Filip Denkert 35
1-2 Simon Bergvik 46
2-2 Kasper Sjödin 67
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 45
Matchfakta

Medskogs föll ihop som ett korthus
(2015-08-21)
Medskogs hade stora problem att mönstra en statelva och ännu mindre en stark sådan när man gästade Thulevallen.
Döm då om allas förvåning när Medskogs efter 22 minuter ledde med 2-0.
- Vi varomständliga i inledningen av matchen och Mdskogs straffade våra misstag hårt, säger Matforstränaren Magnus Kristoffersson.
0-1 kom efter tio minuter sedan MIF:s mittback William Östman olyckligt halkat som siste man och gett Fredrik Larsson fritt spelrum.
Vid 0-2 löpte Emil Andersson på djupet och skar in och blev helt ren.
Matfors fick en snabb livlina in i matchen då Max Källsträm fick ett instick och från nära håll satte 1-2 mindre än två minuter senare.
I den 33:e minuten slog Johan Bergström ett perfekt inlägg som Jonas Richnau Ersson bara haae att nicka i nät från nära håll.
Ytterligare 90 sekundr senare var MIF förbi i målprotokollet och den här gången satte för dagen anfalaren Johan Bergström själv nätet i dallring.
Daniel Boström passade och var sedan den som i minut 40 dunkade upp 4-2 i nättalet sedan bollen hamnat framför hans fötter efter en hörna.
Medskogs försökte i inledningen av den andr halvleken komma tillbaka in i matchen men efter det att Max Källström blivit fälld i offensivt straffområde i mitten av den andra halvleken och Jonas Richnau Ersson inte gjort något misstag från elva meter blev det blykeps på för Medskogsspelarna.
- Kändes som om dom gjorde mål påalla sina anfall därefter, suckar Medskogs tränarre Anders Westlinder.
- Nåja, så illa var det inte även om vi var effektiva på slutet och flera av målen av var snygga och kom efter hur vi pratat om innan, säger Kristoffrsson.
Att det rann i väg till 8-2 va inget som föll i god jord hos Anders Westlinder.
-När dom trampade igång hängde vi helt enkelt inte med men man får inte ge upp på det sättet vi gjorde, säger "Wesslan" besviket.
- Även om vi var tvingade att ställa upp med en blandning av orutinerade spelare från Selångers U-lag och äldra otränade, fortsätter han.
- Efter 0-2 fick vi igång en annan rörelse i laget, både med och utan boll, säger Kristoffersson.
Anfallsduon Johan Bergström och Max Källström firade stora triumfer.
- Med Johan på topp får vi ett mer lugn däruppe och bätte adress på passningsspelet, säger MIF-tränaren.
Mittbacken William Östman var tillbaka efter skada och skall också ha beröm.
I Medskogs skall innermittfältarna Anton Norberg och Simon Åslin emn eloge för att man aldrig gav upp utan slet i 90 minuter.

Matfors IF - Medskogsbrons BK 8-2
2015-08-21 - 18:30 - Thulevallen
0-1 Fredrik Larsson 10
0-2 Emil Andersson 22
2-1 Max Källström 24
2-2 Jonas Richnau Ersson 33
3-2 Johan Bergström 35
4-2 Daniel Boström 40
5-2 Jonas Richnau Ersson (straff) 68
6-2 Jesper Nilsson-Böös 72
7-2 Pontus Andersson 88
8-2 Jonas Richnau Ersson 90+1 (nick)
Domare: Nils Börlin
Publik: 54
Matchfakta

Gjynet Berisha fick vågen att väga över tillStöde
(2015-08-21)
Stöde spelade hem seger nummer tio i årets Medelpadsallsvenska.
Men frågan är om man gjort det utan Gjynet Berisha?
- Han såg till att det vägde över till oss idag. Utan hans tre mål och fina spel är det frågan om vi rott hem segern ikväll, säger Stödetränarn Anders Strandlund.
I den 22:a minuten inledde Gjynet dagens målskytte då han stötte in Linus Sjölanders inspel från vänster och allt såg ut att gå enligt planerna.
Kalle Gissberg kvitterade visserligen på straff knappt tio minuter senare men Gjynet återgav Stöde ledningen på ett skott strax utanför straffområdet.
Men Sidsjö-Böle hade inte kommit till serieledarnas egen kula för att lägga sig på rygg utan Admir Adra kvitterade med ett snygg skott.
- Vi bjöd in Sidsjö-Böle i matchen och dom var inte sena att tacka ja till inbjudan, säger Strandlund.
Minuten senare skickade Tony Jonasson in bollen i nät bakom Stödekeepern Simon Möller.
- Med Stödespelarna protesterade och domaren dömde sedan bort målet för hands och det var inte ens nära att vara hands, säger SBIF-tränaren Emad Nademi.
Som lök på laxen var det istället Stöde som kunde knata ut till pausvila i ledningen sedan målvakten Fredrik Hultman tvekat på ett inlägg från Linus Sjölander och "världens målfarligaste högerback"Adan Kerfstedt kunde enkelt näta från nära håll.
- Oflytet fortsätter att grina oss i ansiktet, suckar Nademi.
När Gjynet Berisha petade in en målvaktsretur efter dryga timmen trdde man nog att den här gången var det spiken.
Men nix. Admir Adra svarade för ännu ett grannt skott sedan han först tagit ner bollen på bröstet innan han klppde till.
- Men tyvärr orkade vi inte mobilisera på allvar för en kvittering mer än ett få till ett par hörnor, säger Nademi.
- Vi kom undan med andan i halsen. Vårt spel hackade alldeles för mycket och vi gjorde många abc-fel i försvarsarbetet men vi få se det som en styrka att ta tre poäng när inte spelet flyter, säger Strandlund och fortsätter:
- Vi borde ha avgjort första tjugo då vi både hade stolp- och ribbträffar. S/B skall dock ha en eloge som hängde på och gjorde det svårjobbat föör oss.
- Vi ger dom en rejäl match och med lite flyt så hade vi snott med oss enpoäng från Stöde IP, säger Emad Nademi.
Gjynet Berisha var som ni förstår matchens huvudaktör och Stödes främsta.
I Sidsjö-Böles väl kämpande lag utmärkte sig mittbacken Andreas Lindqvist och tvåmålsskytten Admir Adra lite extra.

Stöde IF - Sidsjö-Böle IF 4-3
2015-08-21 - 18:30 - Stöde IP
1-0 Gjynet Berisha 21
1-1 Kalle Gissberg (strraff) 32
2-1 Gjynet Berisha 38
2-2 Admir Adra 41
3-2 Adam Kerfstedt 44
4-2 Gjynet Berisha 63
4-3 Admir Adra 67
Domare: Anton Grönlund
Publik:
Matchfakta

Khoger hade kul - fyra mål och ett ass när Sund 5-2-vann
(2015-08-21)
Sunds Khoger Friad firade lilla julafton denna freagskväll i augusti.
Han svarade för matchens fyra första mål och spelade sedan fram till hemmalagets femte.
- Khoger hade kul och bjöd på spännande målgester efter varje fullträff, säger Sunds assisterande tränare Christian Saastamoinen.
(längre referat kommer när jag fixat nytt tangentbord)

Sund IF - Lucksta IF 5-2
2015-08-21 - 18:30 - Maland
1-0 Khoger Friad 16
2-0 Khoger Friad 24
3-0 Khoger Friad 35
4-0 Khoger Friad 64
4-1 Hakim Rouass 70
4-2 Hakim Rouass 76
5-2 Dennis Bergström 88
Domare: Anton Sjöberg
Publik:
Matchfakta

Östavalls IF - IFK Sundsvall 0-3
2015-08-21 - 18:30 - Skogsvallen
0-1 Mårten Gräntz 22
0-2 Fitim Ugzmailji 34
0-3 Oscar Norin 82
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 45
Matchfakta

Tabellen 

1. Stöde IF 14     12 2 0 40 - 10 38
2. Sund IF 15     10 0 5 46 - 24 30
3. Matfors IF 15     8 3 4 37 - 24 27
4. IFK Sundsvall 14     8 3 6 28 - 24 27
3, Svartviks IF 14     8 2 4 40 - 23 26
6. Östavalls IF 14     5 3 6 28 - 27 18
7. Medskogsbrons BK 15     5 2 8 31 - 39 17
8. Sidsjö-Böle IF 15     4 1 10 23 - 40 13
9. Lucksta IF 15     4 3 8 24 - 46 12
10. Kovlands IF 15     1 7 7 19 - 34 10
11. Fränsta IK 14     3 2 9 17 - 41 8
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
19 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
14 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
13 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
10 mål:
Dennis Bergström, Sund IF
9 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
8 mål:
Khoger Friad, Sund IF
7 mål:
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Alen Zulovic, Svartviks IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Johan Skog, IFK Sundsvall
Maxwell Osadolor Stöde IF

Stödes Adam Kerfstedt var omgångens lirare. Högerbacken (!) gjorde tre mål och passade till ett i 5-0-segern mot Kovland. Stödes Adam Kerfstedt var omgångens lirare. Högerbacken (!) gjorde tre mål och passade till ett i 5-0-segern mot Kovland.

Omgång 15

Trender bröts på Baldershov
(2015-08-14)
Lucksta kom till Baldershov med fyra raka utan förlust.
Den sviten försvann när IFK Sundsvall bröt sin negatvia hösttrend och tog sin första trea efter uppehållet.
- Vi tog våra tre poäng på ett bra sätt. Vi hade en stabil defensiv och bra offensiv, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
Robin Holmlund och Fitim Ugzmaijli satte i den andra halvan av den första halvleken varsin fullträff efter omställningar vilket gav kamraterna en 2-0-ledning. Robin som passade påatt måla mot sin forna klubb...
- Men Lucksta var inte helt ofarliga. Framförallt deras hörnor där dom är tunga att möta inne i boxen, säger "Kotten".
Det var också på en hörna som gästerna kunde reducera. Åtta minuter efter vilan skarvade Stefan Krantz in en inåtskruvad hörna vid den främre stolpen.
- Annars hade inte Lucksta så mycket utan det var vi som radade upp chanser, säger "Kotten".
I den 73:e minuten löpte Fitim Ugzmaijli på djupet och hann upp bollen strax innan kortlinjen och drog ur dålig vinkel in 3-1 - med högern! Och då skall ni veta att Fitim inte ens kliver på bussen med höger fot först.
Mårten Gräntz  avslutade målskyttet i den80:e minuten då han hittade in bakom Luckstas backlinje och vrickade in bollen förbi LIF-målvakten,
- Det var skönt att ta en trea. Det här behövde hela laget för självförtroendet, säger Mikael Kotermajer.
Anfallarna Robin Holmlund och Mårten Glantz var tillsammans med Tim Rydell bäst i IFK. Synd att kreative Rydell försvinner tillbaka till Stoclkholm.

IFK Sundsvall - Lucksta IF 4-1
2015-08-14 - 19:00 - Baldershov
1-0 Robin Holmlund 34
2-0 Fitim Ugzmaijli 41
2-1 Stefan Krantz 52
3-1 Fitim Ugzmaijli 73
4-1 Mårten Gräntz 80
Domare: Jan Söderlund
Publik: 67
Matchfakta

Medskogs vann med blodsmak i munnen
(2015-08-14)
Som vanligt, är man böjd att säga, hade Medskogs svårt att få ihop fullt lag.
- Efter lite puzzlande fick jag ihop en startelva och en avbytare, plus mig själv, säger Medskogstränaren Anders "Wesslan" Westlinder.
Trots detta kunde man slå tillbaka topplaget Sund hemma på Viforsplan!
- Vi fick en smakstart med två snabba mål och kunde sedan rida på dom även om vi gick på hörntänderna och hade vlodsmak i munnen på slutet, säger "Wesslan".
1-0 satte Oskar Vedin sedan han i den elfte minuten på något märkligt sätt manövrerat sig förbi Sundförsvaret och rullat bolen förbi Patrik Jonsson.
Sju minuter senare kom Medskogs runt på kanten och bollen rann till en helt fristående Marcus Ytterström som hade öppet mål vid den bortre stolpen.
Därefter var det Sund för hela entrépengen. Men man hade svårt att tränga igenom Medskogsvallen. Målvakte Anton Stadling tippade Stefan Näslunds nick i ribban och över plus att
Kristofer Granholm räddade på mållinjen när Stadling för e gångs skull var överspelad.
Med åtta minuter kvar nickade hela tiden oroande yttermittfältaren  Natnael Teklab in 1-2 och det blev lie extra nerv i matchen men någon kvittering fick man aldrig till stånd.
- Måste ha varit 80-20 i bollinnehav till Sund men vi gjorde en stark försvarsinsats och vek aldrig ner oss, säger en nöjd "Wesslam", som också höll med om att vinsten inte var helt röttvis sett till matchbilden men som så många gånger förr. Flest mål vinner.

Medskogsbrons BK - Sund IF 2-1
2015-08-14 - 19:00 - Viforsplan
1-0 Oskar Vedin 11
2-0 Marcus Ytterström 18
2-1 Natnael Teklab 82
Domare: Jan Boström
Publik: 44
Matchfakta

Sidsjö-Böles lagkapten sköt hem segern
(2015-08-14)
Matfors ledde i paus efter ett sent mål.
I den andra vände hemmalaget Sidsjö-Böle på steken sedan man tagit över spelet i andra.
- Vi gjorde en lika bra andra halvlek som mot Sund senast och visar att vi aldrig ger oss trots underlägen, säger Sidsjö-Böles tränare Enad Nademi.
0-1 kom i munut 44 då playmakern Johan Bergström passade ut bollen till vänster i straffområdet där en fri Jesper Nilsson-Böös säkert satte bollen i nät.
- Trots en bra första halvlek låg vi under med 0-1 i paus. Matfors gjorde mål på sin enda egentliga chans. Annars tycker jag dom mest lyfte långt. Deras målvakt gjorde en refexräddning med ena handen på en Olle Nordberg-nick, säger Nademi.
Matforsitränare Magnus Kristoffersson öäll inte med sin kollega om matchbilden.
- Vi spelade ut dom i första och höll bollen efter backen och skapade massor av chanser och borde haft en större ledning efter den första halvleken.
I den andra hackade spelet rejält för gästerna och i den 70:e minuten tåade Admir Adra bollen förbi en utrusande Jonas Dunberg och blev momentet senare fälld av Matfors målman. Adra klev upp och satte själv kvitteringen från elva meterspunkten.
Erik Senestad var tillbaka efter sin avstängning och bara tre minuter efter kvitteringen sköt han in 2-1 under Dunberg.
Admir Adra hade sedan en lobb över målvakten men MIF-försvaret räddade på mållinjen.
- Vi hade flera chanser att stänga matchen men i slutet var det nära att Matfors kvitterade men nicken slank precis utanför stolpen, pustade Nademi.
- Vi sade i paus att vi skulle fortsätta som i första och se till att vår egen prestaion skulle bli utslagsgivande till vår fördel. Istället gör vi någonting helt annat. Vi gör Sidsjö-Böle bra men hade vi gjort som vi sade i paus hade vi vunnit. Så är det bara, suckar Kristoffersson.
- Vi gör en riktigt bra andra halvlek och tog över helt och hållet. Henry Junior Lee kom in och med sina djupledslöpningar öppnade han upp Matforsförsvaret, säger Nademi.
Utöver Henry berömmer vi mittbacken Johan Hjortén och löpstarke mittfältaren Josef Rahmqvist.
I Matfors, som ställde upp med två 15-åringar från stark, Oliver Spjuth och Axel Drewsen, ges den senare utmärkelsen som bäste bortaspeleare på sin högerbacksplats.

Sidsjö-Böle IF - Matfors IF 2-1
2015-08-14 - 19:00 - Sidsjövallen
0-1Jesper Nilsson-Böös 44
1-1 Admir Adra (straff) 70
2-1 Erik Senestad 73
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 30
Matchfakta

Stöde IF:s Adam Kerfstedt var outstanding.
Högerbacken gjorde hattriock plus målpass.

(2015-08-14 )
Ett högpresterande Stöde gav inte gästand Kovland en sportkeps i fredagens möte. Eller om det var en stödekeps?
Kovland gorde inte alls någon dålig match men fick åka hem med 0-5 i baken.
- Vi har varit lite trögstartade i flera matcher i år men ikväll tog det bara ett par minuter inna vi laddade ur, säger Stödes tränare Anders Strandlund.
Men faktum är att Kovland faktiskt hade ett ribbskott innan serieledarna kopplat på alla cylindrarna.
Stödes högerback Adan Kerfstedt var outstanding på plenen och svarade för ett hattrick plus ett målpass.
- Han var otroligt bra och han tar steg för steg på sin karriärsstege efter varje tränng och match, säger Strandlund.
Det är inte för inte som division 2-klubben har koll på den tekniske försvararen med det eminenta målsinnet.
Han inledde med att vinkelskjuta 1-0 under Kovlandmålvakten efter tio minuter. I den 28:e drog han in en volley från straffpunkten efter en hörna och i den 69:e minuten nätade han efter en fin framspelning från Linus Sjölander. Det var 4-0 och då hade redan hunnit med att slå ett kanoninlägg från in högerkant till Jonas Södermark.
Södermark avrundade också målskyttet med löpa igenom och rulla in 5-0 med kvarten kvar.
- Det var vår match. Utöver ribbtröffen i matchinledningen hade dom bara ett farligt avslut i matchen men då stod det redan 4-0. Simon Möller svarade då för en fin rädding.
- Hatten av för Stöde. Dom gjorde så att vi inte nådde upp till norml standard, säger Kvlands tränare Christer Eriksson.

Stöde IF - Kovlands IF 5-0
2015-08-14 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Adam Kerfstedt 10
2-0 Adam Kerfstedt 28
3-0 Jonas Södermark 37
4-0 Adam Kerfstedt 69
5-0 Jonas Södermark 75
Domare: Per Backlin
Publik:
Matchfakta

Fyra mål på 20 minuter av Danne Johansson när Svartvik vände 0-1 till 5-1 i andra halvlek
(2015-08-14)
Fränstas tränare, och för dagen målvakt, Håkan Moberg var mäkta förgrymmad efter att Fränsta tappat 1-0 till 1-5 i den andra halvleken.
Men det var inte förlusten i sig utan domarens undlåtande att visa det röda kortet för Svartviks försvarsspelare Mikael Brännström efter 20 minuters spel.
- Vi leder med 1-0 och sedan är Edem Mortotsi på väg att löpa sig fri då en av deras   spelare springer ikapp och klipper honom rakt över fotkmölarna, dundrade han upprört.
Hela Fränstas manskap på och utanför planen vrålande unisont på "frilägesutvisning!".
- Nåja, det kanske det inte var då det hände ute på kanten men det var en riktigt ful och medveten kapning bakifrån som borde gett ett direkt rött kort. Domaren sadetill mig att deet var "orange" men inte rött. Nu tvingades vår bästa spelare kliva av skadad och jag vet inte hur långe han blir borta, fortsätter Moberg.
Om vi återgår till själva matchen så tog alltså Fränsta ledningen sedan Filip Filipovic nypit till sedan han fått bollen framför fötterna efter lite flipper inne i Svartviks straffområde.
Fränsta som i höst inlett ultradefensivt hade idag övergivit sin taktik och satsade framåt och spelade sig fram i planen via mittfältet anförda av sin kanadensiska duo.
Gästernas höga backlinje öppnade emelletid för kontringar men Fränstas ledning i paus var motiverad trots att  Mortotsi  tvingades utgå.
I den andra halvleken fick Svartvik en drömöppning sedan Mikael Brännström serverat Daniel Johansson friläge från 40 meter. Danne blev enellertid upphunnen men vände då upp och placerade in bollen utom räckhåll för Moberg i målet.
Nu började Svartvik hitta in bakom Fränsas backlinje sedan gästerna inte orkat hålla pressen på Svartviks bollförare på mitten.
I minut 51 smörpassade Alen Zulovic till Danne Johansson mellan Fränstas mittbackar och friläget blev till mål.
I den 64:e minuten var det Arvid Backlunds tur att ge "Danne J" fri lejd mot mål men sin passning.
Fyra minuter senare kunde Johansson sätta sitt fjärde raka mål inom loppet av tjugo minuter. Denna gång efter en straffspark
Alen Zulovic rundade sedan av matchen när han med tio minuter kar nickade in fem-ettan.
- Det blev rena islossningen efter pausvilan. Vi tajtade ihop det på mitten och ställde om snabbt när vi vann bollen och hittade in bra bakom deras höga backlinje, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
- Efter att vi gör en så bra första halvlek är jag besviken på att vi faller igenom så i den andra men vi fokuserade mer på domaren än på spelet, förklarar Håkan Moberg raset.
- Fränsta överraskade mig i första med sitt fina spel. Om det var utvisning på Brännström? Definitivt inget friläge men visst kan domaren dra det röda direkt i det läget. Sedan är det naturlgtvis tråkigt att deras spelare inte kunde spela vidare, beklagar Carström.
Daniel Johansson är redan nämnd. Fyra mål! Högeryttermittfältaren Hampus Olsson verkar kunna springa hur ångt och hur länge som helst. Samtidigt som han utmanar och ofta kommer förbi på sin kant.
I Fränsta blir det överbetyg till samtliga spelare i den första halvleken.
- Men ingen i den andra, kommenterar Moberg kort.

Svartviks IF - Fränsta IK 5-1
2015-08-14 - 19:00 - Svartviks IP
0-1 Filip Filipovic 10
1-1 Daniel Johansson 48
2-1 Daniel Johansson 51
3-1 Daniel Johansson 64
4-1 Daniel Johansson (straff) 68
5-1 Alen Zulovic 80
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 73
Matchfakta

Tabellen

1. Stöde IF 13     11 2 0 36 - 7 35
2. Sund IF 14     9 0 5 41 - 22 27
3, Svartviks IF 13     8 1 4 38 - 21 25
4. Matfors IF 14     7 3 4 29 - 22 24
5. IFK Sundsvall 13     7 3 6 25 - 24 24
6. Östavalls IF 13     5 3 5 28 - 24 18
7. Medskogsbrons BK 14     5 2 7 29 - 31 17
8. Sidsjö-Böle IF 14     4 1 9 20 - 36 13
9. Lucksta IF 14     4 3 7 22 - 41 12
10. Kovlands IF 14     1 6 7 17 - 32 9
11. Fränsta IK 14     3 2 9 17 - 41 8
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
18 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
13 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
12 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
9 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Dennis Bergström, Sund IF
7 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Jonas Södermark, Stöde IF
Alen Zulovic, Svartviks IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Johan Skog, IFK Sundsvall
Jesper Nilsson-Böös, Matfors IF
Maxwell Osadolor Stöde IF

Inför omgång 14

Inget kan stoppa Stöde
(2015-08-14)
Stöde IF verkar inte sätta en fot fel i årets Medelpadsallsvenska.
Tolv matcher har gett tio segrar och två kryss. Ingen förlust.
Och nån förlust lär det inte bli hemma på IP när Kovland gästar även om de sistnämnda förbättrat sig i höst.
Sund är fem poäng efter Stöde men saknar stabilitet och har inte nåt upp till sin rätta potential. Bortamatch mot ett Medskogs som i förhand alrig vet vilket lag man kan ställa upp med. Mycket hänger på vad samarbetsklubben Selånger kan bidraga med.
Matfors har gjort en bra säsong och ligger trea. Match i afton på trånga Sidsjövallen där hemmalaget krigar för nytt kontrakt, Luktar kryss.
Svartvik har form men det har också Fränsta. Men frågan är om gästernas ultradefensiv står emot Svartvik som har konservöppnare i form av Daniel Johansson och Alen Zulovic plus att man är starka på fasta situationer. Något som i åratal annars varit lagets akilleshäl.
IFK Sundsvall har inlett hösten katastrofalt. Kanske var förra fredagens vila välbehövlig? Lucksta har fyra raka utan förlust och jobbar för att lämna bottenträsket. Vidöppen match på Balders. Utgångstipps "krysch", garderar med etta.

Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips:
IFK Sundsvall - Lucksta IF (tips: 3-3)
Medskogsbrons BK - Sund IF (tips: 1-2)
Sidsjö-Böle IF - Matfors IF (tips: 2-2)
Stöde IF - Kovlands IF (tips: 4-1)
Svartviks IF - Fränsta IK (tips: 2-0)

Karlsson till Kovland
(2015-08-13)
Kovland förstärker sin spelarkader. Det är Mats Karlsson som bestämt sig för Ånäsvallen som ny hemmaplan.
- Mats, som har ett förflutet i IFK Sundsvall och Sidsjö-Böle, har nu flyttat hem igen efter ett antal år på vift. Han känner till vår tränare "Chrille" Eriksson sedan tidgare vilket gjorde att han valde att skriva på för oss, säger lagledaren Fredrik Åsén.

Robert Johansson kan än. Luckstas spelande tränare gjorde hattrick mot Medskogs. Robert Johansson kan än. Luckstas spelande tränare gjorde hattrick mot Medskogs.

Omgång 13

Jumbon med två nya kana-dicker gav serieledarna full huggning
(2015-08-07)
Serieledarna Sund vann som väntat mot jumbon Fränsta.
1-3 slutade matchen på ett Myggvallen inför hela 147 åskådare och några miljoner mygg. Nen någon enkel promenad i parken blev det inte för Stöde i västraderbyt.
-Det var en tuff match. Fränsta var extremt defensiva men var ändå farliga när man gick till motattack, säger Stödes tränare Anders Strandlund.
- Vi var värda minst en pinne ikväll då vi inte var ett dugg sämre och vi hade minst lika många målchanser som Stöde, säger Fränstas  tränare Håkan Moberg, som inte var nöjd med domarinsatsen:
- Vi blev rånade på två straffar! I första halvlek blev Jesper Gulliksson nerdragen och i andra Edem Mortotsi, dundrar Moberg, som även erkände att Stöde skulle haft en också under matchen.
Stöde hade svårt att komma igång och få fart på sitt hittills vägvinnande spel.
- Därför slängde jag in Olof Torstensson efter pausen och han kom att bli skillnade mellan lagen idag, säger Strandlund.
Tio minuter in i andra kunde Stöde ta ledningen. Linus Sjölander slog ett perfekt inlägg som Adam Kerfstedt med full kraft skallade in bakom en chanslös Khodor Hellani.
- Ett förlösande mål, pustade Strandlund.
Nu var Fränsta tvungen att satsa mer på offensiven och anförda av den nya kanadensiska mittfältsduon Edem Mortotsi och Ajeej Sarkaria skapade man bl a ovanstående straffsituation.
Samtidgt fick Stöde lite mer ytor och när Olof Torstensson i den 71:a minuten kom helt fri och kallt lyfte bollen över en Hellani på halvdistans var det många som trodde att Stödesegern var i hamn.
Med fyra minuter kvar blev Andreas Modén framklackad av en Stödespelare och plötsligt var det match igen.
Men Olof Torstensson släckte omgående Fränstas poängdrömmar genom att kopiera sitt 0-2-mål. 
- Trots det kompakta försvaret fortsatte vi med våra löpningar och rörelse i spelet och tack vare Olofs pigga inhopp kunde vi till slut bärga segern, säger Anders Strandlund.
Olof Torstensson redan nämnd men beröm skall även mittfältskollegan Christoffer Lindal har för sitt bollvinnande slit och många kilometers löpning.
Mittbacken Henrik Larsson bäst i Fränsta och både Edem Mortotsi och Ajeej Sarkaria visade att man kommer att bli rejäla tillgångar för västraklubben i höst. Om det sedan röcker till att hänga kvar återstår att se.
- Det är klart att vi spelar division 4-fotboll även nästa år, säger Håkan Moberg stensäkert.

Fränsta IK - Stöde IF 1-3
2015-08-07 - 19:00 - Myggvallen
0-1 Adam Kerfstedt 55
0-2 Olof Torstensson 71
1-2 Andreas Modén 88
1-3 Olof Torstensson 90
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 147
Matchfakta

Utspelade i första halvlek - men Lucksta vann ändå!
(2015-08-07)
Medskogs spelade drömfotboll i den första halvleken på Sörforsvallen och skjöjde i anfallsvåg efter anfallsvåg över Luckstaförsvaret.
Men man klarade aldrig av att kapa trossen trots mängde av chanser och i andra kunde Lucksta vända 1-2 till en 4-2-seger.
- Första halvlek var vår klart bästa i år och det kändes som vi var närmare 5-0 än 2-1, säger Medskogstränaren Anders "Wesslan" Westlinder.
- Vi var illa ute i första då Medskogs var otroligt bra och anföll i fart men efter 40 minuter hittade vi in i matchen och efter det skapade dom inte en målchans, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson .
- Det är första gången i år som man fått njuta av matchens avslutande minuter i vetskapen att man kommer att vinna matchen, fortsätter en nöjd "Robban".
Matchen började bra för Lucksta och tränare Johansson rullade helt fri tidigt in 1-0 innan Medskogs tog över fullständigt.
Det tog till minut 32 innan kvitteringen kom då Johan Kostinen Nordqvist nickade in Andreas Lindqvists inlägg.
Tio minuter senare blev samme man frispelad av Olle Kankainen och säkert rullade in 1-2.
Det var siffror man hade med sig in i pausen men marginalen borde ha varit större men oskärpa och hemmakeepern Linus Elfving var största orsaken till att inte Medskogs avgjort reda innan paus.
I andra blev spelet betydligt jämnare och Lucksta började vinna både första och andrabollar.
Sex minuter in i andra sköt nyttige Jimmie Nordberg en frispark som inte målvakten Anton Stadling kunde hålla och Stefan Krantz höll sig framme och stötte in returen.
Kvarten senare levererade Krantz ett inlägg som Robert Johansson gick till väders på och nickade (!) in. den högt förbi en maktlös Stadling.
- Tror "Robban" bara nickat in två mål i sin karriär - och det båda gångerna mot lag som jag tränat, säger "Wesslan" och ler.
Altmeister Johansson var emellertid inte klar för dagen.
I den 89:e minuten slog Reda Fakhir ett inlägg som "Robban" tog ner på brösten och sedan drog till med vänsterslägga från fem meter och nätet stod som en strut. Ingen målvakt av kvinna född hade räddat den bollen.
En märklig match där ett Lucksta återvände från de döda och till slut tog hem en klar seger.
-Kanske gick det för lätt i första och när Lucksta kom ut till andra rejält taggade och började vinna bollar och fick ner oss i banan.. Efter 2-2-målet tappade vi i passningsspelet, blev för ivriga och skulle slå matchmacka med första passet istället för att visa tålamod. Vi blev ängsliga och körde fast. När sedan Lucksta var effektiva närdom fick sina målchanser så gick det som det gick, analyserar Westlinder och fortsätter:
- Men överlag gör vi faktiskt en riktigt bra match.
Centrala mittfältarna Olle Kankainen och Simon Norberg Åslin gjorde en kanoninsats.
- Vi börjar komma igång så smått. Det här var vår fjärde raka match utan förlust, säger Robet Johansson nöjt.
Mittförsvaret med Robert Högdahl och Viktor Lindqvist visade brytsälerhet och lugn. Bra var naturligtvis även Robert Johansson även om han själv inte ville framhålla sig själv.  Spelar dock ingen roll. På Lkalfotbollen ger alltid ett hattrick beröm! 

Lucksta IF - Medskogsbrons BK 4-2
2015-08-07 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Robert Johansson 6
1-1 Johan Kostinen Nordqvist 32
1-2 Johan Kostinen Nordqvist 42
2-2 Stefan Krantz 51
3-2 Robert Johansson 65
4-2 Robert Johansson 89
Domare: Jan Boström
Publik: 37
Matchfakta

Kryss och irriterat på Thulevallen
(2015-08-07)
Det var ingen vacker match på Thulevallen denna augustifredag.
Massor av långa bollar, felrpass, armdragningar, skärmytslingar och det small i benskydden.
Däremellan gjordes det även fyra mål där lagen turades om att leda innan det hela slutade med ett kryss.
- Det var i alla fall en spännande match, nästan urskuldrar sig Matfors tränare Magns Kristoffersson, och fortsätter:
- Vi har nu gjort två mindre bra matcher. Vi slår bort enkla passningar, blir fega och ängsliga och då är det svårt att prestera bra fotboll. Vaaför det är så vet jag inte just nu, säger Bruket Blås tränarbas.
Hemmablå fick en bra inledning då William Dalenius rakade in 1-0 efter en hörna.
Kovland kvitterade strax före pausvilan genom Jonas Nilsson efter en tilltrasslad situation framför MIF-målet.
Oskar "Blixten" de Vahl gav gästerna ledningen knappa kvarten in i andra efter mindre lyckat försvarsspel av hemmalaget.
- Efter baklängesmålet flyttade vi fram våra positioner och det började se bättre ut, säger Kristoffersson.
En kvart senare kunde Jesper Nilsson-Böös skjuta in 2-2.
Matfors hade sedan ett par lägem till ett segermål, framförallt sedan gästernas Joakim Wittek fått syna det röda kortet.
Bästa chanserna hade Oliver Spjut, sköt mitt på målvakten Teodor Sörholm, och Tony Salthammer, sköt över.
- Skall jag vara ärlig så hade det inte varit rättvist om vi gjort 3-2, säger MIF-tränaren ärligt.
Matfors bäste för dagen var robuste högerbacken Robin Bergström som inte "släppte en jäkel över bron".
(har sökt ledare i Kovland och väntar på återkoppling)

Matfors IF - Kovlands IF 2-2
2015-08-07 - 19:00 -  Thulevallen
1-0 William Dalenius 6
1-1 Jonas Nilsson 42
1-2 Oskar de Vahl 58
2-2 Jesper Nilsson-Böös 72
Utvisning Kovland: Joakim Wittek 82
Domare: Mikael Lie
Publik: 127
Matchfakta

Sunds första halvlek räckte till seger mot trubbigt Sidsjö-Böle
(2015-08-07)
Sund svarade för ett tidigt och ett sent mål i hemmamatchen mot Sidsjö-Böle. Det visade sig räcka till seger då gästernas trubbiga avslut och oflyt med domsluten inte lyckades hitta in med någon boll mellan stolpararna.
- Skönt att vi vinner men vi borde ha punkterat matchen under den första timmen, säger Sunds för dagens spelande tränare Göran Sundqvist.
- Vi vågade inte sätta någon hög press på Sund då vi var rädda att bli överspelade. Det gjorde att vi backade hem och däregenom blev tillbakapressade, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi
1-0 kom alltså tidigt. Redan i den sjätte minuten nådde Henric Nylud Janne Sölvestål med en perfekt crossboll och det var bara för Janne att nypa till.
Sund hade sedan flera möjligheter till en utökning men gästerna hade även sina lägen.
Kring timmen spelade tog plötsligt ett konditionsstakrt Sidsjö-Böle över initiativet och en kvittering hängde i luften.
- Men vi har inte marginalerna på vår sida. Först blir vi nekade två straffar för hands i samma anfall och strax därpå får dom en straff när vi istället borde fått en frispark i momentet innan då deras spelare klättar på ryggen på våran spelare som gör att han kommer fri, säger Nademi.
Henric Nylund tog tillfället i akt och säkrade segern från elva meter sedan "klättraren" Khoger Friad krokats.
- Vi lyckades bättre med vårt presspel i andra och jag tycker vi skapade tillräckligt med chanser för att inte förlora den här matchen, säger Emad Nademi.
Sund har ett helt knippe veteranmålvakter i truppen och ikväll var det Roger Magnussons tur att visa pondus i luftspelet med sina utboxningar.
Överbetyg även till den inhoppande mittfältaren Natnael Teklab
 men bäst i laget var mittförsvaren Marcus Pettersson som med sin smartness och snabbhet höll ihop därbak och inte släppte igenom speceiellt mycket.
Även Sidsjö-Böle hade sin bäste spelare i backlinjen. Adan Alsin visade god placeringsförmånga och fin spänst och trots saknande av centimeter förlorar han sällan eller aldrig en nickduell.

Sund IF - Sidsjö-Böle IF 2-0
2015-08-07 - 19:00 -Maland
1-0 Jan-Olov Sölvestål 12
2-0 Henric Nylund (straff) 87
Domare: Anton Grönlund
Publik:
Matchfakta

Svartviks formkurva pekar brant uppåt
(2015-08-07)
Formkurvan pekar brant uppåt för Svartvik medan den pekar åt motsatt håll för Östavall.
Därför är det kanske inte så konstigt att dom förstnämnda kunde avgå med en klar 3-0-seger på Skogsvallens "golfgreen".
- Det går inte lika lätt som på våren. Nu siktar vi på att hänga kvar, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund efter den fjärde raka förlusten.
0-1 kom i minut 19. Anton Henriksson frispelade Daniel Johansson, som rundade målvakten innan han rullade in sitt trettonde mål för säsongen. Otur för Östavall...
Kvarten senare stötte tysken Hannes Voss in en retur från målvakten Andrei Colibaba sedan han reflexräddat Alen Zulovic:s nick.
Trean lät vänta på sig till stopptid då "Danne" Johansson kommit fri från mittlinjen och säkert rullat bollen till vänster om den moldaviske måvaktsbjässen.
(P g a Internet Explorers konstant hängande samt ett krånglande synhjälpmedelsprogram hann jag inte få tag i varken Östavalls Jens Östlund eller Sbartviks Fredrik Carström för kommentarer).

Östavalls IF - Svartviks IF 0-3
2015-08-07 - 19:00 - Skogsvallen
0-1 Daniel Johansson 19
0-2 Hanne Voss 33
0-3 Daniel Johansson 90+3
Domare: Per Backlin
Publik: 87
Matchfakta

Tabellen

1. Stöde IF 12     10 2 0 31 - 7 32
2. Sund IF 13     9 0 4 40 - 20 27
3. Matfors IF 13     7 3 3 28 - 20 24
4. Svartviks IF 12     7 1 4 33 - 20 22
5. IFK Sundsvall 12     6 3 6 21 - 23 21
6. Östavalls IF 13     5 3 5 28 - 24 18
7. Medskogsbrons BK 13     4 2 7 27 - 30 14
8. Lucksta IF 13     3 3 7 21 - 37 12
9. Sidsjö-Böle IF 13     3 1 9 18 - 35 10
10. Kovlands IF 13     1 6 6 17 - 27 9
11. Fränsta IK 13     3 2 8 16 - 36 8
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan
14 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
10 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
Adam Kerfstedt, Stöde IF
9 mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Dennis Bergström, Sund IF
7 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Johan Skog, IFK Sundsvall
Maxwell Osadolor Stöde IF
Alen Zulovic, Svartviks IF

Linus Sjölander lånas ut till moderklubben från Ånge IF. Linus Sjölander lånas ut till moderklubben från Ånge IF.

Linus Sjölander vänder hem till Stöde - på lån
(2015-08-04 )
Stöde verkar inte gå att rubba i årets Medelpadsallsvenska.
Efter kvällens 4-1-seger mot Östavall ståtar man med elva raka utan förlust varav nio segrar. Imponerande!
För ännu mer grädde på moset har man plockat hem talangen Linus Sjölander från Ånges division 2-lag vilket lär öka lagets slagstyrka ytterligare.
- Linus är en egen produkt som vi valt att låna säsongen ut. Därefter får vi se, säger lagledaren Mikael Backlund.
- Linus har fått jobb på Ica i Stöde och jobbar mestadels kvällar och helger under hösten. Detta gör att det blir en svår kombination med träning och matcher i division 2. Vi tror på Linus för framtiden och har haft en fin säsong hos oss, men i det här läget är detta det bästa alternativet för alla parter, säger Benny Matsson, tränare Ånge IF.
Mikael Backlund har flera positiva nyheter att förtälja:
- Tobias Sahlin är åter i träning eftre sin skada och kommer att konkurrera om en plats i startelvan. Dessutom visade nye Olof Torstensson fina takte i sin debut ikväll mot Östavall.

Omgång 12

Tyvärr knapphändiga matchreferat denna gång...
(2015-08-04 )
När inte klubbarna klarar av att målrapportera går det åt mycket tid att jga slutresultat och målskyttar. Detta gör att jag inte hinner ringa runt till tränare/ledare för intervjuer. Jag hann t ex bara med ttre stycken innan klockan blev för mycket. Därför saknas matchreferaten denna gång då jag vill tala med bägge lagen för att göra en någorlunda rättvist referat 
Kanske hinner jag med det under morgondagen men då är det matcher i Medelpadsfemman som tar sin tid.
För att få allt att funka så beöver jag klubbarnas hjälp. Om inte så faller hela projektet likt dennya Sundsvallsbron...

Taktikbyte gav Medskogs storseger mot IFK
(2015-08-04)
Medskogs tog ledningen i den tionder minuten genom Johan Kostinen Nordquist , som faktiskt har ett förflutet i IFK.
I mitten av halvleken vände IFK tack varetvå snabba må av Fitim Ugzmaijli och Oscar Lidström.
- Då ändrade vi taktik och stängde till ytorna framför deras anfallare Fitim Ugzmaijli och satsade på snabba omställningar. Något som vi fick bra betalt för, säger Medskogs tränare Anders Westlinder.
En taktik som verkligen passade inlånade Selångeranfallarna Fredrik Törnqvist och Filip Glantz som utöver att man ställde till med stor röra i IFK-försvaret även satte varsin balja efter pausvilan.
När sedan Emil Andersson satte 2-5 i den 73:e minuten var IFK nästan i spillror. Vilken genomklappning!

IFK Sundsvall - Medskogsbrons BK 2-5
2015-08-04 - 19:00 - Baldershov
0-1 Johan Kostinen Nordquist 10
1-1 Fitim Ugzmaijli 22
2-1 Oscar Lidström 24
2-2 Filip Glantz 43
2-3 Fredrik Törnqvist 50
2-4 Filip Glantz 61
2-5 Emil Andersson 73
Utvisning Medskogs: Emil Norrman 87
Domare: Arian Chalak
Publik: 76
Matchfakta

Uddamålsseger för Sund - veteranen Stefan Näslund avgjorde
(2015-08-04)
Sund vann med uddamålet av tre på Ånäsvallen mot Kovland.
Men det satt hårt åt då Kovland slet och kämpade.
Unge Felix Schmidt gav gästerna ledningen i mitten av halvleken men tunge Viktor Sjöström kvitterade innan paus.
Matchen stod sedan och vägde i andra. Sund hade ett visst spelövertag och det var inte helt orättvist att "åldermannen" Stefan Näslund tog på sig ansvaret att sätta segerbollen.

Kovlands IF - Sund IF 1-2
2015-08-04 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Felix Schmidt 21
1-1 Viktor Sjöström 38
1-2 Stefan Näslund 64
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta

Matfors minst dåliga
(2015-08-04)
En dålig fotbollsmatch nästan helt utan delikatesser bjöds Thulevallens publik på- Den kunde i alla fall glädjas åt en hemmaseger med 2-0.
Båda målen lät vänta på sig till den andra halvleken.
1-0 lobbade Jonas Sankala in från 27 meter två minuter efter pausvilan. 
Med kvarten kvar slog Sankala en hörna som hamnade framför fötterma på Jonas Richnau Ersson som drog upp den i nättaket.
I samma minut fick Fränstas Luis Wedin  sitt andra gula kort vilket försvårade Fränstas chanser att kommatillbaka in i matchen.
- Vi gör ingen bra match men vinner trots allt rättvist, säger Matfors tränare Magnus Kristoffersson.
- Vi kom inte alls upp i normal standard. Den här matchen är spelad och redan glömd av oss, säger Fränsta tränare Håkan Moberg.
Försvarsspelarna Tony Salthammer (mb) och Viktor Staffansson (hb) samt andallaren Williamk Dalernus får godkänt i Matfors.
Fränstas främsta tillgång var mittbacken Kim Jekisol.

Matfors IF - Fränsta IK 2-0
2015-08-04 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Jonas Sankala 47
2-0 Jonas Richnau Ersson 75
Utvisning Fränsta: Luis Wedin 75
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 61
Matchfakta

Luckstatränaren:
"Vi borde möta Sidsjö-Böle oftare"

(2015-08-04)
Lucksta har bara två segrar i årets Medelpadsfyra.
Båda har man tagit mot Sidsjö-Böle.
- Vi kanske borde möta dom oftare, skämtar Luckstas tränare Robert Johansson.
Men segern satt långt inne. Det var först i slutminuten som vänsterbacken Mattias Svelander kom farande på ett frisparksinlägg och knallhårt nickade in 1-2 på Sidsjövallen.
- Har aldrig sett någon nicka så hårt i fyran, säger Johansson imponerat.
- Båda förlusterna har svidit rejält, erkänner en besviken Emad Nademi, tränare i Sidsjö-Böle.
Dom tre målen kom sent i matchen.
0-1 kom på frispark i den 71:a minuten. Medan hemmakeeperna Fredrik Hultman höll på att dirigera sin mur passade Jimmie Nordberg på att lyfta in bollen i det obevakade målet.
Hemmalaget repade emellertid mod och det tog inte många minuter innan Henrik Eriksson hade kvitterat efter en hörna.
Matchen såg sedan ut att sluta med delad pott då vinnarskalln "Svella" använde huvudet.
- Vi gjorde några taktiska byten i paus och fick bättre struktur på vårt spel men visst är det flyt att kunna avgöra så sent, säger Robert Johansson.
Kollektivet hyllas i Lucksta medan yttermittfältaren Henry Junior Lee tillsammans med försvarsspelarna Johan Andersson och Andreas "Linkan" Linkqvist får flest rosor i hemmalaget.

Sidsjö-Böle IF - Lucksta IF 1-2
2015-08-04 - 19:00 - Sidsjövallen
0-1 Jimmie Nordberg 71
1-1 Henrik Eriksson  78
1-2 Mattias Svelander 90
Domare: Jan Söderlund
Publik:
Matchfakta

"Komplett insats" av Stöde
(2015-08-04)
Östavall svarade för en bra insats borta mot Stöde.
"Problemet" var bara det att serieledarna var på ett strålande spelhumör.
- Vi spelade en fantastisk fotboll och det var en fröjd att få bevittna det, säger Stödetränaren Anders Strandlund, smått lyriskt.
Inte ens när Elliot Kårelind reducerade till 2-1 i den 68:e minuten blev det något nervdaller. Man petade bara i en polett till och två minuter senare hade Maxwell Osadolor satt 3-1.
Adam Kerfstedt  satte sedan sitt andra mål för kvällen nästan omgående och fastställde slutresultatet till 4-1.
- Det var skönt att får spela ut. Det här var verkligen en komplett insats från vår sida, avslutar Strandlund.

Stöde IF - Östavalls IF 4-1
2015-08-04 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Gjynet Berisha (straff) 20
2-0 Adam Kerfstedt 28
2-1 Elliot Kårelind 68
3-1 Maxwell Osadolor 70
4-1 Adam Kerfstedt 72
Domare: Per Backlin
Publik: 130
Matchfakta

Tabellen

1. Stöde IF 11     9 2 0 28 - 6 29
2. Sund IF 12     8 0 4 38 - 20 24
3. Matfors IF 12     7 2 3 26 - 18 23
4. IFK Sundsvall 12     6 3 6 21 - 23 21
5. Svartviks IF 11     6 1 4 30 - 20 19
6. Östavalls IF 12     5 3 4 28 - 21 18
7. Medskogsbrons BK 12     4 2 6 25 - 26 14
8. Sidsjö-Böle IF 12     3 1 8 18 - 33 10
9. Lucksta IF 12     2 3 7 17 - 35 9
10. Kovlands IF 12     1 5 6 15 - 25 8
11. Fränsta IK 12     2 2 8 15 - 33 8
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan:
12 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
10 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
9 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
Dennis Bergström, Sund IF
7 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Johan Skog, IFK Sundsvall
Maxwell Osadolor Stöde IF
Alen Zulovic, Svartviks IF

Inför omgång 12

Östavall stjäl poäng på Stöde IP?
(2015-08-04)
Stöde leder Medelpadsallsvenska med fem poäng - med en match mindre spelad än dom övriga lagen.
Frågan är nu om någon av konkurrenterna kommer att komma ikapp?
Ett stort ansvar vilar nu i första hand på Östavalls gröna axlar då man möter just Stöde i ett västraderby på ledarnas IP.
En tuff uppgift samtidigt som man själv behöver poäng för att inte tappa om kampen om kvalplatsen. Betänk att hemmalaget inte seriespelat på över en månad kanske Östavall kan utnyttja "ringrosten"?
- Inte en chans att vi tar poäng borta mot Stöde. Vi flera tongivande spelare har fått feber och kan inte vara med idag. Dessutom är "Jojje" (johansson) avstängd, säger Östavall lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Sund ligger tvåa men havererade i fredags hemma mot bottenlaget Fränsta. Nu väntar ett nytt poängtörstigt la från dom nedre regionerna, Kovland. KIF  lär komma stärkta efter att ha hämtat upp 0-3 till 3-3 borta mot Lucksta trots att "halva laget" saknades av olika anledningar. Någon enkel promenad i parken för Sund lär det inte bli.
IFK Sundsvall ansågs, och anses, som höstens dark horse de vita tröjorna till trots. Men 0-3 mot Svartvik i höststarten gör att man fortfarande inte vet om kamraterna är fågel eller mittemellan. Studsar man inte tillbaka och besegrar Medskogs kan hösten sluta med "fisk".
Matfors ligger fyra och siktar på att klättra i tabellen med sin breda trupp.
Nu väntar förra omgångens skrällag Fränsta. Brukets Blå är givetvis favoriter men lär inte få någonting gratis av Håkan Mobeergs mannar.
Sidsjö-Böle har dubbelt så många poäng som jumbon Lucksta. Men kvällens match är trots det synnerligen öppen. Gästerna har dammat av ett par trotjänare plus att man får tillbaka Pragresenären Robert Johansson. SBIF står vid ett vägskäl. Seger och man fjärmar sig från bottenstriden. Förlust och det kan bli en nervig höst för nykomlingarna.
Femman Svartvik står över ikväll och vilar sig i form till fredag.
Alltså. Det ser ut att bli ytterligare en spännande omgång i Medelpadsallsvenskan årgång 2015. Och ja! Jag tror på någa överraskanderesultat i afton...

Kvällens matcher:
IFK Sundsvall - Medskogsbrons BK (tips: 3-1)
Kovlands IF - Sund IF (tips: 2-2)
Matfors IF - Fränsta IK (tips: 1-1)
Sidsjö-Böle IF - Lucksta IF (tips: 2-3)
Stöde IF - Östavalls IF (tips: 3-1, ändrat efter samtal med Fredlund)

Tabellen

1. Stöde IF 10     8 2 0 24 - 5 26
2. Sund IF 11     7 0 4 36 - 19 21
3. IFK Sundsvall 11     6 3 5 19 - 18 21
4. Matfors IF 11     6 2 3 24 - 18 20
5. Svartviks IF 11     6 1 4 30 - 20 19
6. Östavalls IF 11     5 3 3 27 - 17 18
7. Medskogsbrons BK 11     3 2 6 20 - 24 11
8. Sidsjö-Böle IF 11     3 1 7 17 - 31 10
9. Kovlands IF 11     1 5 5 14 - 23 8
10. Fränsta IK 11     2 2 7 15 - 31 8
11. Lucksta IF 11     1 3 7 15 - 34 6
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan:
12 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
9 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
Dennis Bergström, Sund IF
7 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Adam Kerfstedt, Stöde IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Johan Skog, IFK Sundsvall
Alen Zulovic, Svartviks IF

Omgång 11

Kovland återvände från dom döda - hämtade igen 0-3-underläge sista halvtimmen
(2015-07-31 )
Kovlands försvar var på bästa bjudhumör under den första halvleken.
Först gav man bort bollen till Dennis Moberg som serverade Hakim Rouass öppet mål till 1-0 i den sjunde minuten.
I den 39:e minuten ställde ett dåligt bakåtpass till det och samma Rouass kunde runda Martin Jutman i KIF-målet och rulla in 2-0.
Lite drygt tio minuter in i andra ökade Dennis Moberg på till 3-0. Ett mål man trodde var spiken i kistan.
Men något senare skadade sig comebackande mittvbacken Marcus Sjöström sig. Något som skulle bli förödande. Stabiliteten därbak samt dom långa precisa uppspelen försvann.
- Vi tvingades laborera om i laget. Bland annat flyttade vi ner Jimmie Nordberg från mittfältet i mittförsvaret vilket gjorde att vi tappade trycket på dom på mitten, säger vänstrbacken Mathias Svelander.
Med 25 minuter kvar inåtskruvade Rickard Sjöqvist en en frispark från kanten som gick förbi allt och alla och studsade även förbi Linus Elfving i hemmamålet.
- Ett viktigt mål för oss och efter det var det vi som vann nästan alla kamper och andrabollar medan Lucksta kändes ängsliga, säger Kovlands spelande tränare Christer Eriksson, som själv i den 82:a minuten lobbade in KIF:s andra mål från 37 meter.
- Jag såg att målvakten stod lite väl långt ut så jag provade en lobb. Och det gick ju bra, säger den förre Luckstaspelaren.
Nu var det skärrat i hemmalaget men såg ut att hålla undan då gästerna fick en hörna på stopptid.
Fredrik Olsson lade upp bollen och fick till en bra knorr och den gick rakt i mål. Målet upprörde Luckstaspelarna rejält.
- Dom drar Linus i armen när han skall boxa bort bollen. Jag var övertygad om att domaren skulle döma bort målet men han missade ruffet och blåste för 3-3, säger Svelander besviket.
- Psykologins makt inom fotbollen är mäktig. Vi var uträknade när dom satte 3-0 men när vi fick vår reducering vägde det plötsligt över i vår favör, säger Eriksson.
- Det är för dåligt att tappa en 3-0-ledning sista halvtimmen. Gör man tre mål på hemmaplan skall man fan vinna. Det känns så onödigt med tanke på att v spelade så bra första timmen men vi föll tillbaka och dom fick övertaget, säger Svelander.
Comebackande duon Marcus Sjöström och Jinnie Nordberg var hemmalagets främsta. Hade "Mackan" spelat hela matchen hade man antagligen bärgat segern.
- Vill ge en eloge till samtliga grabbar som aldrig gav upp. Vill ge ett extra plus till ytterbackarna Rasnus Hamlund, Fredrik Olsson och Joel Westling, säger "Chrille" Eriksson.
I och med tremålstappet ligger Lucksta kvar på jumboplatsen.

Lucksta IF - Kovlands IF 3-3
2015-07-31 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Hakim Rouass 7
2-0 Hakim Rouass 39
3-0 Dennis Moberg 56
3-1 Rickard Sjöqvist 65
3-2 Christer Eriksson 82
3-3 Fredrik Olsson 90+2
Domare: Nils Börlin
Publik: 47
Matchfakta

Smart spelande Sidsjö-Böle manövrerade ut Medskogs
(2015-07-31 )
Sidsjö-Böle kom upp till Viforsplan och vägrade ge bort någonting utan reste hem med hela potten.
- Vi spelade ett tött 4-5-1 och täppte till i mitten då vi vet att Medskogs gillar att rulla boll genom mitten, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi, som glädjande själv hoppade in och gjorde sina första division 4-minuter efter sin långvariga sjukdom.
- Det är underbart att vara tillbaka på fotbollsplanen och jag gick in och avlastade en 10-15 minuter när vi nu hade många borta, säger Nademi.
Inte lika nöjd var Medskogstränaren Anders Westlinder.
- Även vi hade svårt att få ihop fullt lag idag men det löste sig med några Selångerspellare, bl a två unga killar född 1999. Men det var inte vårt största problem utan det var vårt usla passningsspel. Tror aldrig jag sett så många felpass, suckar "Wesslan".
Ämdå började det bra för hemmalaget då Filip Glantz snyggt lobbade in 1-0 redan i den sjunde minuten.
I den 19:e minuten var som vanligt Olle Nordberg på språng på djupet men föll i en duell med målvakten Anton Stadling och domaren blåste straff. Planens bäste spelare Kalle Gissberg klev fram och satte 1-1 från elvameterspunkten.
Löpvillige Nordberg skapade sig sedan flera lägen att öka på gästernas ledning men brände samtliga.
Vet inte om Olle fixat siktet i paus för direkt i inledningen av den andra vann han en duell mot Medskogs mittback Jonas Vestring och satte sedan andra skottet sedan Stadling räddat det första.
Ett fåtal minuter senare placerade avige Francisco Alvear  in 1-3 efter ett par tvåfotare innan avslutet.
Olle Nordberg fortsatte att jaga ytterligare mål men även Medskogs hade nån chans. Tom Nilsson Martinsson drog en volley i ryggen på en försvarare.
- Där hade målvaktenvarit chanslös, säger "Wesslan".
En reducering skulle emellertid komma, men i senaste laget. Med fem minuter kvar drog Fredrik Thörnqvist  namnen Hultman i Bölempålet sedan han fått fritt spelum i mitten.
- Vi hade ett bra försvarsspel hela matchen och nåt mer släptte vi inte till, säger Emad Nademi, och fortsätter:
- Medskogs gjorde det lätt för oss och gav oss ytor både i mitten och bakom deras backlinje där framförallt Olle Nordberg gav deras försvar fullt jobb, säger Emad Nademi.
- Sidsjö-Böle var hetare än oss idag och vinner rättvist, säger Anders Westlinder, som bara ville ge dom inlånade SFK-99:orna Oktavio Strindlund och Jakob Bäckström godkänt.
- Dom var dom enda med spring i benen.
Utöver redan nämnda mittbacken Kalle Gissberg och anfallaren Olle Nordberg skall extra beröm ges till Kalles kompis i mittförsvaret Andreas Lindqvist som plockade bort division 2-liraren Fredrik Thörnqvist.

Medskogsbrons BK - Sidsjö-Böle IF 2-3
2015-07-31 - 19:00 -Viforsplan
1-0 Filip Glantz 5
1-1 Kalle Gissberg (straff) 19
1-2 Olle Nordberg 46
1-3 Francisco Alvear 48
2-3 Fredrik Thörnqvist 85
Domare: Jan Boström
Publik:
Matchfakta

Ooops! We did it again!
(2015-07-31 )
I DM för någon dryg vecka sedan besegrade Fränsta Sund.
Det räknades som en skräll då.
Idag gjorde bottenlaget om det i serien - och detta på serietvåans hemmaborg.
Och det var rättvist!
- Heder till Fränsta. Dom ville mer än oss. Vi hade mest boll men när vi kom fram till deras straffområde tog alla idéer slut, säger Sunds lagledare Claes Nyman.
- Vi har hittat vårt sätt att spela. Vi spelar med stort hjärta, täpper till där bak och satsar på kontringar, säger Fränstas spelande tränare Håkan Moberg.
Joaklim Andersson satte 0-1 i slutet av den första halvleken sedan han visat kyla på en målvaktsretur.
- Vi fick dessutom ett mål bortdömt för offside tidigare i halvleken, säger Moberg.
Fränsta spelade sedan taktiskt på resultatet i den andra halvleken.
Med sex minuter kvar kom även 0-2, En pressad utspark från målvakten Khodor Hellani skarvades vidare av Christian Wilhsson till en djupledslöpande Jesper Gulliksson, som i sin tur avslutade kliniskt.
Dennis Bergström reducerade i minut 89 men det blev aldrig någon ko på planen för gästerna som rättvist kunde ta en viktig trea i bottenstriden.
- Vi var inte alls på. Inget engagemang utan lojt och ingen fart på varken ben eller boll, säger en besviken Nyman, vars lag nu riskerar att tappa ytterligare mark till ledande Stöde.
- - Vi raderade ut deras två bästa spelare, Dennis Bergstöm och Khoger Friad fullständigt. Sett till chanserna så borde vår seger varit något mål större, säger Håkan Moberg.
Kreative inhopparen Hari Halilovic och målvakten Patrik Jonsson var dom enda som får godkänt i Sund.
Ytterbackarna Andreas Modén och Henik Larsson var planens bästa aktörer men i ett Fränsta som saknade svaga punkter.

Sund IF - Fränsta IK 1-2
2015-07-31 - 19:00 - Maland
0-1 Joaklim Andersson 40
0-2 Jesper Gulliksson 84 
1-2 Dennis Bergström 89
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 37
Matchfakta

Homogent Svartvik lade IFK Sundsvall på rygg
(2015-07-31 )
Det är små marginaler i fotboll. Det är allom känt.
Svartvik tog ledningen på en hörna efter en halvtimme när Hampus Olsson forcerade in bollen från nära håll.
Strax därpå var IFK:s Kristofer Bodin på väg igenom men föll pladask inne i straffområdet.
- En solklar kapning och Svartviksspelaren tog sig för huvudet när han insett vad han gjort. Domaren blåste också men istället för straff så varnar han Kristofer. Helt horribelt, dundrar IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
1-1 där och det kanske hade blivit en annan match?
Fast det är långt ifrån säkert. Svartvik visade upp en imponerande bestämdhet denna afton så det är tveksamt om IFK fått med sig några poäng från Hemmanet även om man fått straff och satt den.
2-0 kom efter timman spelade och var vackert. Daniel Johansson kom runt på kanten och från kortlinjen spelade han upp till Alen Zulovic som från straffpunkten mötte direkt med bredsidan.
Med ett par minuter kvar skruvade "Danne J" in en frispark i det hitre krysset.
- En stabil och säker seger där vi både hotade på djupet och hittade in med bollar mellan deras mittfält och backlinje, säger Svartvikstränaren Fredrik Carström.
- Synd för Janne Pehrsson på Lokalfotbollen som är IFK-are och gärna ser att vi i Svartvik förlorar av någon anledning, säger Svartviks manager Leif Wiklund i en grundlös kommentar efter matchen.
Den god Leif hade  nog inte kollat in Lokalfotbollens tips innan matchen...
- Jag tycker att vi har första halvlek trots 0-1 men vi missade några frilägen och hade ett par skott över. Vi spelade runt i lag nedab Svartvik  matade långt på Danne Johansson. Johan Sjölén gjorde emellertid ett bra jobb på honom, säger Mikael Kotermajer.
- I andra släppte vi till lite större ytor som Svartvik utnyttjade bra, fortsätter "Kotten".
- Det stämmer. Vi fick mycket större ytor efter paus, säger Carström.
I Svartviks mittförsvar var Henrik Svanström chef och i målet devuterade Mikae "Sparris"l Nordberg för säsongen på riktigt och häll nollan. Daniel Johansson hade det fufft mot IFK:s mittback Adam Sjölén men landar ändå på ett mål och ett ass. 
Sjölén var IFK:s bäste tillsammans med unge målvakten Kasper Pedro.

Svartviks IF - IFK Sundsvall 3-0
2015-07-31 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Hampus Olsson 30
2-0 Alen Zulovic 60
3-0 Daniel Johansson 87
Domare: Jan Söderlund
Publik: 100
Matchfakta

Matfors klättrar i tabellen
(2015-07-31 )
Östavall och Matfors bjöd på en bra division 4-match med både välspel och tuffa närkamper på den fantastiska gräsmattan på Skogsvallen.
Hemmalagets Elliott Kårelind satte 1-0 redan efter sju minuter men glädjen blev kortvarig. Blott minuten senarebredsidade Adam Forsström in 1-1 efter en hörna.
Forsström lobbade strax utom bara ett par minuter senare. Nära en snabb Matforsvändning där.
Matchen stod sedan och vägde. Båda lagen hade lägen att näta och i mitten av den andra halvleken kom Haik Danielian helt fri från halva planen. Möjligen hann Haik hinna tänka en hel del på vägen mot målet för när han kom fram till Matforsmålvakten Jonas Dunberg sprang han helt sonika rakt in i honom utan att avsluta.
Istället kunde gästerna sätta segermålet i den 82:a minuten.
Östavalls pinfärske keeper från Moldaviska andradivisionen, Andrej Colibaba , valde att försöka plocka ner en hörna men tyvärr fick han inte grepp om bollen utan Jonas Richnau Ersson kunde nicka in 1-2.
- Med facit i handen skulle Andrej boxat bort bollen men det är lätt att vara efterklok, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund, som annars var nöjd med sin nye gårdvar.
- Den här matchen hade kunnat sluta hur som helst men vi får skylla oss själva som inte sätter våra chanser, fortsätter Fredlund.
- Tycker ändå att vi vinner rättvist till slut. Sett över 90 minuter är vi det något bättre laget. Östavall bac kade hem och satsade på kontring och vi fick bättre koll på dom ju längre matchen led, säger Matfors tränare Magnus Kristoffersson.
Överbetyg i Östavall till mittbacken Robert Olsson, innermittfältaren Joakim Andersson samt nye målvakten Andrej Colibaba.
Jonas & Jonas bäst i Matfors, d v s målvakten Dunberg och mittbacken Richnau Ersson.

Östavalls IF - Matfors IF 1-2
2015-07-31 19:00 Skogsvallen
1-0 Elliot Kårelind 8
1-1 Adam Forsström 9
1-2 Jonas Richnau Erssin 82
Domare: Thomas Berglund
Publik: 171
Matchfakta

Tabellen

1. Stöde IF 10     8 2 0 24 - 5 26
2. Sund IF 11     7 0 4 36 - 19 21
3. IFK Sundsvall 11     6 3 5 19 - 18 21
4. Matfors IF 11     6 2 3 24 - 18 20
5. Svartviks IF 11     6 1 4 30 - 20 19
6. Östavalls IF 11     5 3 3 27 - 17 18
7. Medskogsbrons BK 11     3 2 6 20 - 24 11
8. Sidsjö-Böle IF 11     3 1 7 17 - 31 10
9. Kovlands IF 11     1 5 5 14 - 23 8
10. Fränsta IK 11     2 2 7 15 - 31 8
11. Lucksta IF 11     1 3 7 15 - 34 6
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan:
12 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
9 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
Dennis Bergström, Sund IF
7 mål:
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Adam Kerfstedt, Stöde IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Johan Skog, IFK Sundsvall
Alen Zulovic, Svartviks IF

Inför omgång 11

Äntligen fredag...
(2015-07-31)
Äntligen Fredag hette ett TV-program som gick för en herrans massa år sedan.
Och äntligen fredag kan vi utbrista som gillar division 4 Medelpad alias Medelpadsallsvenskan.
Fast nu var det några fredagar sedan. Lagen har ju haft en dryg månads sommaruppehåll. Och lagom till höststarten bjuds vi på höstväder.
Käs artikeln lite ner på sidan så kan ni se hur läget är i lagen inför höststarten.

Kvällens matcher med kommentarer och Lokalfotbollens tips:

Svartviks IF - IFK Sundsvall (tips: 2-1)
Två lag som vill vara med och kriga i toppen. IFK har bästa utgångsläget och har en bredar trupp och starkare lag på papperet. Paradoxalt tror jag Svartvik vinner ikväll trots att man saknar en avstängd Ferdi Isamaili.

Medskogsbrons BK - Sidsjö-Böle IF (tips: 1-2)
Medskogs brukar fylla på med spelare från division 2-laget Selånger. SFK hade cupmatch i onsdags och en tuff seriematch borta mot Team TG på söndag. Kan bli knapert med spelarlån således. I så fall sjuken spelstandarden rejält och poängchansen uppenbar för Sidsjö-Böle. Kan t o m bli seger.

Lucksta IF - Kovlands IF (tips: 2-2)
Två lag som lite överraskande slåss i botten och krigar om att inte åka ur. I kvällens sexpoängsmatch saknar båda lagen viktiga pjäser.
- Vi saknar en fem-sex spelare p g a avstängningar, skador, resor och bröllopp, säger tränaren Christer Eriksson, som varit "tvungen" att ta ut sig själv. Bl a saknas bägge målvakterna så "Chrille" har fått damma av Martin Jutman. I mina ögon ingen försvagning trots ringrost...
Lucksta saknar sin spelande tränare Robert Johansson som är nere i Prag och följer sonen Olivers framgångar med mini-kronorna i hockeyrinken med bl a vinster över Kanada och USA!.
I slutändan har jag svårt att se något av dessa lag spela division 5-fotboll nästa år.

Östavalls IF - Matfors IF (tips: 1-0)
Helgarderingsmatch! Matfors visade tveksam form i slutet av våren men har tränat på bra under uppehållet.
Östavall har haft en fin vår ligger fyra, bara tre poäng från kvalplatsen.
Tror det blir en frän, tät och målsnål tillställning på Norrlands finaste gräsmatta. Ett enda mål kan komma att avgöra.
Moldaviske målvaktsbjässen Andrej Colibaba gör troliogen debut idag för Östavall.

Sund IF - Fränsta IK (tips: 2-0)
Fränsta slog ut Sund i DM men nu gäller det seriespel och Sund satsar på att hinna ikapp Stöde, som är spelledigt i afton. Då hjälper det inte med hur mycket självförtroende och antalet kanadicker FIK har med sig till Maland. Det blir en klar hemmaseger även om västralaget kommer att hålla emot så länge man förmår. Det blir också Fränsta som kommer att få lämna Medelpadsallsvenskan efter seriens färdigspelande, även om man höjer sin kapacietet och tar fler poäng under hösten än våren.

Tabellen

1. Stöde IF 10     8 2 0 24 - 5 26
2. Sund IF 10     7 0 3 35 - 17 21
3. IFK Sundsvall 10     6 3 1 19 - 15 21
4. Östavalls IF 10     5 3 2 26 - 15 18
5. Matfors IF 10     5 2 3 22 - 17 17
6. Svartviks IF 10     5 1 4 27 - 20 16
7. Medskogsbrons BK 10     3 2 5 18 - 21 11
8. Kovlands IF 10     1 4 5 11 - 20 7
9. Sidsjö-Böle IF 10     2 1 7 14 - 29 7
10. Fränsta IK 10     1 2 7 13 - 30 5
11. Lucksta IF 10     1 2 7 12 - 31 5
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan:
11 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
9 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
8 mål:
Dennis Bergström, Sund IF
7 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Johan Skog, IFK Sundsvall

Fredrik Karström har lämnat Svartvik för Östavall inför hösten. Fredrik Karström har lämnat Svartvik för Östavall inför hösten.

Läget i lagen inför Medelpads-allsvenskans höststart
(2015-07-29)
På fredag sparkar Medelpadsallsvenskan igång höstomgången, Vad har då hänt i klubbarna under sommaruppehållet.
Vilka har förstärkt och vilka har tappat?
Lokalfotbollen har svaret.
Mest spektakulära förvärven står Fränsta IK för som vill säkra kontrakten med bl a hjälp av två kanadensare.


Fränsta IK
Nyförvärv: Två kanadensare tränar på klubben, dock inte spelklara ännu i skrivande stund. Mer info kommer.
Förluster: Lukas Larsson (b, Ljunga IF)
Skador: Joakim Wickberg (nf, åter i träning nästa vecka)
Målsättning hösten: Vi skall hålla oss kvar och ge alla lag vi möter en chans att tappa poäng mot oss, säger tränaren Håkan Moberg.

IFK Sundsvall
Nyförvärv: Mårten Gräntz (fw, IFK Örebro), Petter Sjölund (mv, GIF Sundsvall U), Rasmus Bouvin (fw, flyttar hem från Umeå efter studier).
Förluster: Johan Mattsson (b, flyttar till Stockholm, klubb ej klar).
Skador: -
Målsättning hösten: Vi siktar på att ta ikapp Stöde och vinna serien eller åtminstone greja en kvalplats, säger sportchefen Kenneth Kile.

Kovlands IF
Nyförvärv: Anton Hallengren (mb, Robertfors IK), Joel Westling (comeback).
Förluster: -
Skador: Sebastian Westling (långtidsskadad, ny ass. tränare i KIF), "Risse" Risberg (fw, knäskada, åter om nån vecka), Johan Larsson (b, knäskadad, borta reseten av säsongen).
Målsättning hösten: En match i taget men vi gårt alltid ut för att vinna, säger tränaren Christer Eriksson.

Lucksta IF
Nyförvärv: Marcus Sjöström (b, comeback), Emil Svensson (mf, comeback), Jimmie Nordberg (comeback).
Förluster: -
Skador: -
Målsättning hösten: Förbättra försvarsspelet och klättra bort från nedflyttningsstriden så fort som möjligt, säger spelande tränaren Robert Johansson.

Matfors IF
Nyförvärv: -
Förluster: Jonas Sankala, mf (studier i Umeå från slutet av augusti).
Skador: Jimmy Söderberg, fw (tillbaka efter skada), William Östman, mf (ryggskada/jobb, ev. åter i slutet av augusti)
Målsättning hösten: Kör på enligt planerna som vi satte i november, och den behåller vi inom gruppen, säger Magmus Kristofferson.

Medskogsbrons BK
Nyförvärv: Olle Kankainen (mf, senast i IFK Timrå), Anton Norberg (mf, comeback, flyttat hem från Norge).
Förluster: -
Skador: Daniel Sundberg (knäskadad, trolign borta hela hösten).
Målsättning hösten: Vi siktar på övre halvan, säger sportchefen Jörgen Wiklund.

Sidsjö-Böle IF
Nyförvärv: -
Förluster: Lukas Sahlin (b, time out), Markus Eriksson (b, tine out, startat eget).
Skador: -
Målsättning hösten: Vi skall klara nytt kontrakt och ha en hög träningsnärvaro, säger Emad Nademi.

Stöde IF
Nyförvärv: Olof Torstensson (mf/fw, Hassels IF)
Förluster: -
Skador: -
Målsättning hösten: Med tanke på att vi leder serien med fem poäng efter våren är den naturliga målsättningen att vinna serien, säger lagledaren Mikael Backlund.

Sund IF
Nyförvärv: -
Förluster: -
Skador: Per Åstrand (mf, ryggproblem)
Målsättning hösten: Kämpa med i toppen så länge som möjligt, säger lagledaren Claes Nyman.

Svartviks IF
Nyförvärv: -
Förluster: Fredrik Karström (mf, Östavalls IF), Anton Henriksson (mf, studier i Gävle, spelar kvar i SIF).
Skador: Nicklas Olsson (b, problem med fotleden), Joakim Sjödin (mf, snart igång efter vårens benbrott).
Målsättning hösten: Försöka ha häng på toppen, säger lagledaren Anders Ellqvist).

Östavalls IF
Nyförvärv: Andrej Colibaba (nv, SFB Speransa, Mokdavien), Fredrik Karström (mf, Svartviks IF)
Förluster: Niclas Möllhagen (fw, flyttat till Strängnäs för hockeyspelande i div. 1-klubben Åker/Elit).
Skador: Eventuellt tvingas målvakten Joel Nilsson sluta p g  a flera hjärnskakningar).
Målsättning hösten: Visst vore det kul att avsluta med kvalspel men jag tror inte vi riktigt räcker till. Möjligen är truppen lite för tunn. Men kämpa det skall vi, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Uppdateras allt eftersom

Olof Torstensson tar steget över från Hassel till Stöde. Olof Torstensson tar steget över från Hassel till Stöde.

Serieledarna värvar från Hassel
(2015-07-21)
Trots en tunn trupp leder Stöde IF Medelpads-allsvenskan klart efter halva serien spelad.
Nu breddar man truppen genom att värva Ikif Torstensson från Hassls IF.
Den 22-årige mittfältaren/anfallaren har även hunnit med sejourer i Medskogs, Östavall och IFK Sundsvall trots sin ungdom och nu är det alltså dags för Stöde IF.
- Olof har sett riktigt bra ut på träningarna och kommer säkert att bli en bra förstärking för oss i höst, säger lagledaren Mikael Backlund.
Att Torstensson håller god klass vittnar det faktum att han för ett par år sedan var uttagen i det Mellannorrländska lag som mötte GIF Sundsvall på Ånge IP under sommaruppehållet.

Var nära att dra sig ur
– nu leder Stöde serien

(2015-07-10)
För två år sedan åkte Stöde ur trean.
Ifjol låg man under våren med i toppen för att under hösten tappa mot Alnö allt eftersom.
I år var det nära att man drog sig ur division 4 helt och hållet.
Men efter en storförlust mot Ljunga på försäsongen har det vänt.
– Vi får tacka dem för det, säger tränaren Anders Strandlund.


Försvaret har satt skräck i motståndarna och framåt kommer målen i jämn takt. Stödes vårsäsong har varit närmast prickfri, vilket har gett laget en skön fempoängsledning inför semestern.
Men det höll på att inte bli något spel i fyran över huvud taget. Laget hade en stökig försäsong med svajigt spel och manfall till många matcher.
– Det var ett par, tre gånger som vi kliade oss i huvudet och funderade på om vi skulle vara med i år. Laget har åldrats tillsammans, och i dag är många runt 30 år. Då är det mycket annat runt omkring som tar tid från fotbollen. Men när vi närmade oss premiären började ändå bitarna falla på plats, säger Anders Strandlund.
Och tränaren väljer, lite otippat, att tacka Ljunga IF för vändningen.
– Efter att vi fick stryk med 1–5 mot dem samlade vi laget och sa att vi inte kan spela som i fjol. Därefter la vi mer krut på försvarsspelet. Det har även gjort att vi vågat blomma ut offensivt.
Och som det vände. Halvvägs in i serien har laget ännu inte förlorat och bara släppt in fem mål.
Två av regissörerna är så klart mittfältaren Jonas Södermark och mittbacken Johan Bergman som blev etta och trea i ST-sportens rankning av seriens bästa spelare. Men man får inte glömma bort veteranen Håkan Helsing som bidragit starkt till det täta försvarsspelet.
Dessutom har högerkanten med William Runsten och Nils Högbom varit ett utropstecken.
– William är årets komet. Sist jag såg honom var i Kubens tioåringar, så han kom verkligen från ingenstans. Tillsammans med Nils har han stängt kanten.
Från att ha haft en högst otydlig målsättning under våren låter det nu annorlunda i Stöde.
– Det kommer bli stenhårt, men vi ska vara med och slåss om det. Det skulle vara otroligt roligt att gå upp, säger Anders Strandlund.

Kommentar:
Sund är laget det svänger om – 35 mål framåt och 17 i baken på 10 omgångar säger det mesta.
Men det är serieledande Stöde som har imponerat mest så här långt i fyran. Laget är obesegrat och har fem poäng ner till Sund och IFK Sundsvall. Under ledning av mittbacksgeneralen Johan Bergman har defensiven hållit hög nivå, med endast 0,5 insläppta mål per match. Förutom Sund ser IFK Sundsvall ut att bli en utmanare.
I bottenstriden kan det bli riktigt spännande. Det skiljer just nu bara två poäng mellan åttan Kovland och jumbon Lucksta.
Källa: Henrik Lundbjörk, Mittmedia.se
 

Tabellen

1. Stöde IF 10     8 2 0 24 - 5 26
2. Sund IF 10     7 0 3 35 - 17 21
3. IFK Sundsvall 10     6 3 1 19 - 15 21
4. Östavalls IF 10     5 3 2 26 - 15 18
5. Matfors IF 10     5 2 3 22 - 17 17
6. Svartviks IF 10     5 1 4 27 - 20 16
7. Medskogsbrons BK 10     3 2 5 18 - 21 11
8. Kovlands IF 10     1 4 5 11 - 20 7
9. Sidsjö-Böle IF 10     2 1 7 14 - 29 7
10. Fränsta IK 10     1 2 7 13 - 30 5
11. Lucksta IF 10     1 2 7 12 - 31 5
12. Ljustorps IF har utgått                


Skytteligan:
11 mål:
Daniel Johansson, Svartviks IF
9 mål:
Fitim Ugzmailji, IFK Sundsvall
8 mål:
Dennis Bergström, Sund IF
7 mål:
Adam Kerfstedt, Stöde IF
Kyle Fryatt, Östavalls IF
Giorgius Johansson, Östavalls IF
6mål:
Robert Johansson, Lucksta IF
Olle Nordberg, Sidsjö-Böle IF
Johan Skog, IFK Sundsvall

Anton Hallengren Anton Hallengren

Kovland värvar storvuxen mittback
(2015-07-01)
Kovlands IF har haft en motig vår med skador, sjukdomar, tränarbyte och massor av "stolpe ut",
Efter halva serien ligger man bara två poäng ovanför nedflyttningsstrecket iställer för förmodad toppstrid..
- Det har varit en bedrövlig höst, konstaterar lagledaren Fredrik Åsén.
Nu har man emellertid gjort klart med en ny spelare från västerbottniska division 3-klubben Robertsfors IK vid namn Anton Hallengren. 27 år, med moderklubb FC Karlskrona.
- En stor och stark mittback som visat goda egenskaper i såväl marksom luften i dom träningar han medverkat så här långt, säger Åsén.
KIF har även gjort klart med en assisterande till nye huvudtränaren Christer Eriksson.
- Sebastian Westling, som inte kunnat spela sedan han blev knäskadad i en duell på en träning ifjol med just "Chrille", kliver in i den rollen, säger Åsén.