Nyheter
Div 5 Medelpad

Oliwer Karlsson flyttar från Timrå till grrannen Söråker. Oliwer Karlsson flyttar från Timrå till grrannen Söråker.

Lagkapten till Söråker

(2015-12-23)
Oliwer Karlsson var på vippen att ta en plats i Medelpadsfemmans All Star Team i år sina blott 17 år till trots.
Nu tar den unge mittbacken steget från IFK Timrå 2, där han också var lagkapten, steget över till grannen Söråkers FF i samma serie.
Det är bara att gratulera Nermin & Co att ha fått in en inte så lång (178 cm) men snabb, tekniskt och passningssäker spelare i mittförsvaret. Kommer att komplettera veteranen Samuel Fisk på bästa sätt som jag ser det. Kan även användas på mittfältet om det skulle behövas.
 

Martin Vestin skall kombinera spel med Söråker och att träna IFK Timrås U17. Martin Vestin skall kombinera spel med Söråker och att träna IFK Timrås U17.

Söråker värvar trio från Timrå

(2015-12-19)
Söråkers FF missade till skillnad mot Essvik ta steget tillbaka direkt till Medelpadsallsvenskan.
Nu förstärker man för att lyckas kommande säsong istället.
Nermin Zulovic blir som Lokalfotbollen skrivit tidigatre kvar som tränare och på spelarsidan har det även hänt en del.
– Victor Dagfält och Pontus Andersson Knut  återvänder från  IFK  Timrå. Pontus kommer även att fungera som materialförvaltare. Även Martin Vestin hämtas från grannklubben. Återvänder hem gör också Oliwer Lindgren från GIF Sundsvalls ungdomsverksamhet. Vi har också några som gör comeback. Dessa är Jesper Nylander och målvakten Mikael Gustavsson, säger lagledaren Marie Edström, som även avslöjar att det är fler namn på ingång.
– Men där är ingenting helt klart ännu, säger Edström.
Tre förluster finns som motvikt. Bashkim "Bata" Kryeziu och Patrik Häggqvist återvänder till omstartande Ljustorps IF medan målvakten Peter Rönnqvist  påstår att han skall sluta igen. Nåja, vi får väl se hur det blir framåt vårkanten. Bra målvakten växer inte på träd direkt.

IFK Timrås ordförande Lars Edström. IFK Timrås ordförande Lars Edström.

IFK Timrå kommer till spel i femman med sitt andralag

(2015-12-18)
IFK Timrå hade långt gångna planer på att lägga ner sitt andralag i femman och istället hitta ett samarbete med någon klubb i fyran eller femman.
Nu har man glädjande ändrat sig och kommer att ha ett lag i femman även nästa år.
– Det kommer bara att vara ett matchlag utan egen trupp utan kommer att bestå av dom bästa ur vårt U17-lag plus dom spelare i A-truppen som inte spelade i den senaste division 2-matchen. Vi kommer att ha en speciell matchcoach till laget. Vem det blir är inte klart i dagsläget, säger klubbens ordförande Lars Edström.
Ett bra beslut tycker Lokalfotbollen då IFK Timrå har många lovande talanger som emellertid inte är flygfärdiga för division 2-spel ännu utan kan få vara kvar i sin klubbmiljö och fortsätta träna med A-truppen och ändå få matchning på rimlig nivå i femman.

Andreas Fridolf gör comeback i Ljunga. Andreas Fridolf gör comeback i Ljunga.

Fridolf tillbaka i den svarta Ljungatröjan

(2015-12-14)
Den gamle målskytten Andreas Fridolf har beslutat sig för att göra comeback.
Nygammal klubb blir Ljunga IF.
– Fridolf vet jag kommer vara till stor nytta med sitt målskytte,  styrka och arbetsmoral, säger tränaren Tommy Göransson, som även avslöjar att man i år kommer att ha ett andralag i sexan.
– Så blir det. Vi har fått en hel del juniorspelare som faktiskt helt själv tog kontakt med oss och ville komma efter att deras juniorlag i Torpshammar lades ner. Det känns riktigt kul att dom valde oss då det alltid är intressant att jobba med ungdomar och försöka hjälpa dom att utvecklas. Jag tror det kommer kunna hända grejer hos dom då flera har stor potential, säger Göransson.
Det är meningen att dom här juniorerna skall utgöra stommen av division 6-laget.
– Det är viktigt att kunna erbjuda ungdomarna en bra matchmiljö tillsammans med dom som inte deltar i senaste A-lagsmatchen. Men jag hoppas och tror att juniorerna även skall kunna vara med och slåss om en plats i A-laget, säger Göransson.
Dom som kommer ha hand om division 6-laget blir Pontus Björk och Kenneth Edlund.
– Dom kommer även att få hjälp av vår mycket eminenta matrialare Daniel "Sillen" Lund, säger Göransson.
Här är grabbarna som tar steget från Torpshammar till Ljunga:
Lukas Bohlinm William Poromaa, Felix Österström, Joel wikholm, Edwin Molin, Mathias Goodhe ocg Jesper Jansson
– Vi har även fått en junior från Ånge IF, Albin Karlsson, avslutar Tommy Göransson.
Skall bli spännande att se om någon av ungdomarna tar en division 4-tröja redan nästa säsong.

"Kryckan" åter grönvit. "Kryckan" åter grönvit.

"Kryckan" tillbaka i Essvik

(2015-12-06)
Essvik vann femman och inför den snabba comebacken till Medelpadsallsvenskan har man gjort klart med tvenne nyförvärv.
Försvararen Peter "Kryckan" Mackin återvänder efter en ettårig sejour i Kuben medan tekniske kantspelaren Jorge Rojas hämtas in från Fränsta IK. Jorge som tidigare även tillhört Ånge IF.
Två nyfärvärv som bra tränade håller god division 4-klass.
 

Blir det division 5 eller 6 för Matfors andralag nästa år? Blir det division 5 eller 6 för Matfors andralag nästa år?

Hur många lag blir det i Medelpadsfemman 2016?

(2015-11-28)
Serieindelning i Medelpadsfotbollen ligger ute på MFF:s hemsida.
I division 5 Medelpad ser jag till min förvåning att bara nio lag är anmälda. Precis som ifjol.
– Nja, då måste det ha blivit något fel. Vi skall ha tio lag i femman nästa år. Om det inte blir för få lag i sexan vill säga. Då kan det blir fler än tio i division 5, säger Sten-Ingvar Fredlund i tävlingskommitén.
Det lag som i så fall ligger på tur att fylla upp femman blir Matfors IF 2 som kom trea i sexan i år.
Återstår att se om dom tackar ja.
För ett par dagar sedan var IFK Timrås medverkan med sitt andralag högst tveksam.
– Jag har snackat med vår sportchef Hasse Lundberg och vi skall ta beslutet ett varv till när han kommer hem från semestern. Just nu lutar det att vi ändå kommer att ha ett lag i femman, säger ordföranden Lars Edström förnuftigt.
Om Matfors och Timrå ställer upp med sina andralag kommer Medelpadsfemman 2016 att bestå av följande tio lag:
• Alnö IF 2
• Granlo BK (uppflyttade från div 6)
• Hassels IF
• IFK Sundsvall 2
• IFK Timrå 2
• Kovlands IF (nedflyttade från div 4)
• Kubikenborgs IF 2 (uppflyttade från div 6)
• Matfors IF 2 (uppflyttade från div 6)
• Söråkers FF
• Torpshammars IF

Lars Edström, ordförande i IFK Timrå. Lars Edström, ordförande i IFK Timrå.

IFK Timrå drar sitt andralag ur femman?
(2015-11-25)
IFK Timrå gick upp i tvåan med sitt representationslag.
Nu ser det ut som om man kommer att lägga ner sitt andralag som spelar i femman.
– Tyvärr är det för få spelare i gruppen och dom behöver bli fler än 10-12 man på träningarna, säger klubbens ordförande Lars Edström.
– Att vi var så få berodde på olika orsaker. En var att ofta tre-fyra spelare från mitt lag var upp och tränade med A-laget och en annan var att några slutade när vi satte lite krav på spelarna i andralaget, säger avgående tränaren Stefan Vestberg.
Ett tråkigt beslut då engagemanget från publik och föräldrarhåll varit starkt. Laget innehåller flera unga och utvecklingsbara spelare, bl a två uttagen till femmans All Star Team och flera nominerade. Vart skall dom ta vägen nu?
– Några kommer kanske att flytta upp i A-truppen och får då en bra träningsmiljö men det gäller att hitta bra matchning för dom som inte spelar. Något som vi tittar på i dagsläget, säger Edström.
Ett samarbete med någon annan klubb alltså?
– Ja, så kan det mycket väl bli dit vi också kan låna ut dom spelare som inte tar en plats i vår A-trupp. Men jag vill poängtera att vi ännu inte stängt dörren helt för ett lag i femman, säger Edström.
Klart är att man kommer att ha ett U17-lag i den regionala serien.
– Dom är lite för unga och gröna för seniorspel i femman ännu enligt ledarna som tränade dom i år, säger Edström.

Lokalfotbollens kommentar:
Det är inte gratis att driva runt ett lag i femman, ca 75 000 kronor, och jag vet att IFK Timrå kommer att få rejält fördyrade kostnader nästa år. Bara resekostnaderna för uppflyttade herr- och damlagen kommer att stiga rejält. Hoppas trots det att klubben hittar en lösning på problemet för ett lag i femman. Man behöver kanske ingen träningsgrupp för andralaget utan dom som inte spelar med A-laget kan lira i femman med dom bästa ur U17-laget. För övriga återstår, tyvärr, då att byta klubb om man inte får ihop en tillräckligt bred träningsgrupp. Söråkers FF och omstartande Ljustorps IF skulle säkert bara tacka och ta emot välutbildadde unga fotbollsspelare. IFK Timrå har lovat att lämna besked inom en snar framtid hur man kommeer att göra. Detta för att inte sätta seriemakarna i Medelpad i klistret. Ifjol var det lag som drog sig ur väldigt sent i både femman och sexan vilket ställde till det med haltande tabeller och lag som blev utan matcher under en hel månad mitt under säsongen.

Håkan Moberg tillbaka i moderklubben. Håkan Moberg tillbaka i moderklubben.

"Den motvillige målvakten" återvändere till Torpshammar
(2015-11-25)
Inför den gångna säsongen lämnade Håkan Moberg Torpshammars IF för att träna division 4- nykomlingarna Fränsta IK. Det blev även en hel del spel, både som målvakta och utespelare.
Nu tar han klivet tillbaka till TIF men bara som spelare.
– Jag gick tillbaka för att Bert-Ove (Blom, tränare) körde ett år till. Han vet vad jag kan och i division 5 kan jag nog spela på mer positioner än i division 4. I Fränsta där dom positioner jag helst spelar på är upptagna av väldigt duktiga killar, säger Moberg som en förklaring varför han inte valde att vara kvar som bara spelare i FIK.
Du var ju målvakt i fyran bra många matcher i år och även var det ett par säsonger tidigare i Torpshammar. Kan det vara nåt?
– Haha, nej inget målvaktande för mig. Vi har Simon Eriksson. Han har utvecklats väldigt mycket. Plus att det kan komma en keeper till snart, säger Moberg som trots sina talanger mellan stolparna hellre gör mål än släpper in dom.
– Vi är glada att 31-åringen återvänder till sin moderklubb.Håkan, som för dagen håller en bättre form än på länge, kommer tillföra mycket för oss, säger Cliff Nordin i TIF, och fortsätter:
– Han kommer nog oftast att användas som släpande forward och spelar enkelt och släpper bollen på ett tillslag och därigenom skapar många målchanser för sina offensiva kollegor. Ligger dessutom inne med ett kanonskott. Håkan är även allround och kan spela på flera platser, t ex i mål, säger Cliff Nordin, som även han kan agera sista utpost.

Medelpadsfemmans All Star Team 2015
(2015-11-22)
Så var det dags att även presentera Medelpadsfemmans All Star Team för 2015.
Vissa platser har det varit strid om kniven medan andra ganska självklara.
Så här ser det prestigefyllda laget ut: 

Målvakt:
1. Kevin Källström, Alnö IF 2

Raktionssnabb, jämn och stabil som tar ett kliv i rätt rikting varje säsong. Rutinerad trots sin ungdom (19 år) och ger A-lagsmålvakten Joakim Grannas en tuff kamp om målvaktshandskarna i representationslaget. Tar Kevin över på allvar 2016? När han hållit nollan brukar det firas med ett skrovmål på Ö-grillen.

Högerback:
2. Erik Källström, Ljunga IF

Humörsspelare som i sina bästa stunder håller division 3-klass. Behöver dock lära sig tygla sitt humör och bli något jämnare. Rask kant spelare som har offensiven som adelsmärke och gör oen hel del mål. Inte oäven i defensiven, brytsäker. Vill hellre själv spela högre upp i banan men har sin framtid i försvaret. Har provat på att träna med Ånge IF men återgick till Torpshammar innan övergången till Ljunga i år.

Mittback:
3. Linus Olsson, Essviks AIF

Linus har hållit ihop seriesegrarnas försvar i vått och torrt och besuttit en hög klass hela säsongen. Gör sällan eller aldrig några grova misstag som leder till baklängesmål. En pådrivare och given lagkapten för det grönvita laget från Essviksvallen.

Mittback:
4. Samuel Fisk, Sörkåkers FF

Med Samuel Fisk som mittback blir det sällan torsk. Lång och senig fförsvarare som sällan släpper förbi sig någon trots sin relativa långsamhet, Något som han emellertid kompenserar med tajming och inställning. Brytsäker såväl efter marken som i luftrummet. Har seriens längsta stortå. Ett rejält hot framåt på fasta situationer där han både gör och ligger bakom en hel del nätrassel varje säsong.

Saknar tyvärr bild på Mattias. Nån som har en bra sådan? Saknar tyvärr bild på Mattias. Nån som har en bra sådan?

Vänsterback:
5. Mattias Olsson, IFK Timrå 2

All Star Teams yngste spelare men väl värd sin plats trots hård konkurrens. Modern ytterback som aldrig tvekar att följa med upp i anfallen och leverera fina inlägg med sin vänsterfot. Följsam i spelet och besitter ett bra passningsspel. Uppträder moget trots sina blott 16 år. En påläggskalv som jag hoppas slipper sjukdomar som hämmar utvecklingen.

Högermittfält:
7. Christian Isaksson, Essviks AIF

"Chippen" är en oxe på Essviks mittfält. Vinner massor av bollar, både första- och andraditon. Mer kreativ än han får credit för. Levererar öppnande pass och är inte främmande att gå på egna genombrott. Har varit med länge men är bara 24 år och kan utvecklas vidare.

Centralt rmittfält:
6. Jesper Hellström, Essviks AIF

Ny inför säsongen från Granlo BK och tog omgående över taktpinnen på mitten i sitt nya lag.
Poängspelare med en ypperlig högerfot som levererar bra öppnande passningar över hela planen. Utsökt frisparks- och hörnläggare. Vinner också en hel del boll och har hela säsongen hållt en jämn och hög standard. Kan dock bli rappare i steget första meterna. Stort AIK-fam men en trevlig prick trots det.

Vänster mittfält:
8. Tomas Decker, Torpshammars IF

Åter till Torpshammar efter några säsonger i Stöde. Ett spelskickligt dynamo på mitten som spelat A-lagsfotboll i en mansålder känns det som. Är trots tio års A-lagsspel bara 25 år och har mycket ogjort ännu på en fotbollsplan. Lika bra centralt som ute på vänsterkanten. Återförenas nästa år med storebror Mattias i Torpshammars IF.

Högerforward:
9. Oskar Nordlund, Ljunga IF

En av dom mest givna någonsin i ett All Star Team oavsett serie. En division 2-spelare i en division 5-dräkt. Ohygglig målskytt och genombrottsman som tar ett stort ansvar och gör även sina medspelare bättre. Skjuter och nickar någon hårdare i Medelpad? I Ljunga med omnejd håller man alla tummar att unge herr Nordlund ikläder sig den svarta tröjan även nästa år.

Centerforward:
10. Yousef Khamis, IFK Timrå 2

Kom otränad till IFK Timrå 2 i vår från Sund 2 men lyfte både sig själv och laget ju längre säsongen gick. En stark targetplayer som passar utmärkt som mittenman i detta All Star Team-anfall. Fortfarande ung och utvecklingsbar med rätt träning och matchning.

Vämsterforward:
11. Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF

Ivan är från Uganda och kom i vintras som flykting och helt oskolad inom fotbollen till Torpshammar. Hade tidigare bara spelat gatufotboll i hemlandet. Saknar fortfarande en hel del taktisk blick av naturliga skäl och föredrar att spela rättvänd mot målet. Försvinner ibland ur matchen för att plötsligt blixtra till. Kan på egen hand vända och vinna en fotbollsmatch tacl vare sin genombrottskraft. En oslipad diramant som påminner om en gammal engelsk striker från Tipsextras barndom. Vill prova på spel högre upp men skulle må bra av en säsong till i Bert-Ove Bloms träning.

Tränare:
Fredrik Martinsson, Essviks AIF

Hoppade av spelarkarriären för att ta över som tränare för sitt kära Essviks AIF i ett svårt läge men har lotsat tillbaka Njurundalaget till fyran per omgående. "Snuvan" sprider bra stämning i truppen och kan även hoppa in och lira om det skulle knipa. Mestadels i andralaget numera.

Domare:
Jan Boström

Var nominerad även till fyran men fick där stå tillbaka för den mer rutinerade Hans Grönlund. Dömde även ett antal matcher i femman och tillhörde alltid en av planens bästa aktörer. Fortsätter sin fina utveckling och kommer att döma högt upp i seriesystemet om han själv vill och har ambitioner. Har en bra dialog med spelare och ledare vilket medför att det ofta är god stämning på planen när Boström skötet pipblåsandet.

Fotnot:
All Star Team är under uppdatering

Holms Niklas Wikholm var på vippen att ta en plats i årets All Star Team också men fick se sig slagen på målsnöret denna gång. Holms Niklas Wikholm var på vippen att ta en plats i årets All Star Team också men fick se sig slagen på målsnöret denna gång.

Övriga nominerade:

Det var en hel del spelare som blev nominerade av er Lokalfotbollen-läsare och det var flera av dom som var på vippen att ta en plats men stupade på mållinjen p g a hård konkurrens.

Målvakter:
Michel Sjödal, Essviks AIF
Andreas Lillhannus, IFK Sundsvall 2
Anders Aspenrud, IFK Sundsvall 2
Kasper Pedro, IFK Sundsvall 2
Simon Mohlin, IFK Timrå 2
Viktor Nordlund, Ljunga IF
Simon Eriksson, Torpshammars IF

Försvarare:
Peter Eckman, Hassels IF
Robin Segerbrand, Holm SK
Oliwer Karlsson, IFK Timrå 2
Ted Carlsson, Ljunga IF
Tommy Zaar, Ljunga IF
Linus Hjeltman, Torpshammars IF
Patrik "Putte" Nilsson, Torpshammars IF mb

Mittfältare:
Elias Staffanson, Essviks AIF
"Gambian", Hassels IF
Niklas Wikholm, Holms SK (även nominerad som anfallare)
Abdullah "Abbe" Adan, IFK Timrå 2
Kevin Sundström, IFK Timrå 2
Rasmus Söderman, Ljunga IF
Joar Steen, Söråkers FF

Anfallare:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Marcus Sawert, Essvik AIF
Abed Aref, Hassels IF
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2
Patrik Lundgren, Söråkers FF
Tommi Torvela, Söråkers FF

Tränare:

Peter Larsson, Ljunga IF
Nermin Zulovic, Söråkers FF
Bert-Ove Blom, Torpshammars IF

Det blev Torpshammars IF och inte Stöde IF för Bert-Ove Blom. Det blev Torpshammars IF och inte Stöde IF för Bert-Ove Blom.

Tränarkollen i Medelpads-femman
(2015-11-15)
Hur är läget när det gäller tränarfronten i årets och nästa års Medelpadsfemma.
Vilka förnyar och vilka kör på i gamla beprövade spår?
Så här är läget i skrivande stund:


Alnö IF 2
Tomas Berglund har haft om Alnös andralag i många och många unga talanger har han fostrat till A-lagsspelare.
I dagsläget är det oklart om han fortsätter. Det går nämligen rykten på ön att han kommer att ta över A-laget nästa år.
– Har inte fått någon förfrågan ännu men vi kommer att ta ett snack med styrelsen inom kort om vad som kommer att hända nästa år, säger Tomas Berglund, som redan nu i alla fall kan avslöja att man kommer att ha ett andralag i femman även nästa år.
– Föreningen tycker att det är ett viktigt led i spelarnas utveckling från pojk- till seniorspelare, säger han.

Essviks AIF
Essviks AIF kommer inte att spela i Medelpadsfemman nästa år. Man vann nämligen serien i år och återvänder till Medelpadsallsvenskan per omgående. Fredrik Martinsson förde upp lagen och naturligtvis får "Snuvan" nytt förtroende och han har tacka ja.

Granlo BK
Granlo BK valde att börja om i sexan i år och då den tilltänkte tränaren gick och blev mer eller mindre blind så tog helt enkelt Mr GBK-fotboll Jonas Wallvik hand om tränarrodret och fick till sin hjälp mittbacken Dennis Hägg som även spelade.
– Vi kommer nog att köra samma recept i femman, säger Jonas Wallvik.

Hassels IF
Tränar- och ledarstaben blir oförändrad 2016.
– Det stämmer. Jag och Benny Stiernström kör på, säger team managern Seth Larsson.
Inte 100 % klart ännu med lagledaren Kennet Jansson ännu.
– Men jag har svårt att se att han inte fortsätter, sägr Larsson.

Holms SK
Efter en tung säsong hamnade Holms SK på nedflyttningsplats och spelar nästa år i sexan. För man lirar väl vidare? Lokalfotbollen har sökt representanter i HSK, dock utan framgång men hoppas på återkoppling.
Klart är i alla fall att bröderna Åslin tackar för sig. Tomas som tränare och Kenth som lagledare.
– Och i år hjälper inga övertalningar, säger Kenth Åslin.

IFK Sundsvall 2
Håkan Hedin tog över efter sommaruppehållet och fortsätter 2016. Broder Tommy ligger i förhandling med IFK och blir eventuellt assisterande och även målvaktstränare får både division 4- och 5-laget. 

IFK Timrå 2
Stefan Vestberg som hade hand om laget ifjol kommer att sluta och berättar att anledningen är att inte IFK Timrå skall ha något andralag nästa år.
– Så är det sagt till mig. Vi är inte en tillräckligt stor grupp och vi kostar för mycket. Vet inte om man kommer att söka ett samarbete med någon annan klubb där dagens spelare kan gå och där dom som inte platsar i A-laget kan spela, säger Stefan Vestlund, som är öppen för tränaranbud.
– Vore trevligt att träna ett division 4-lag, säger han.
Har sökt ordföranden Lars Edström utan framgång men hoppas på en återkoppling för en kommentar.

Kovlands IF
Åkte ur fyran i år och siktar på en snabb comeback. Ny tränare blir ex-Giffaren Robert Lindmark, ifjol spelare i Indals IF
redrik Åsén fortsätter som ass tränare/lagledare medan Christer Eriksson, som tog över mitt under säsongen efter Conny Sjödin, fortsätter som spelare.
– Eller så sadlar jag om till domare, säger "Chrille".

Kubikenborgs IF 2
Kubens "tigerungar" är tillbaka i division 5 och med samma tränare som i sexan, Torbjörn Persson.
– Föreningen är glada att vi gått upp i femman. Nye tränaren för A-laget, Anders Strandlund, har jobbat ihop förr och det kommer säkert att gå bra i Kuben också, säger "Tobbe" Persson.
Nu laglare blir Mikael Åhman,

Ljunga IF
Ljunga IF gick tillsammans med Essvik upp i fyran så något spel i femman blir det inte nästa år.
Peter Larsson lämnade trots uppflyttning LjIF till förmån för grannen och seriekollegan Fränsta IK.
Ersättare blir Tommy Göransson som till sin hjälp får Ljungalegendaren Jan-Erik Berglund.
Alex Johansson fortsätter som lagledare och Roy B. Olsson som manager.

Söråkers FF
Nermin Zulovic har skrivit på för två nya år. Oklart i skrivande stund hur det blir med någon assisterande. (läs artikel här nedan).
Marie Edström fortsätte som lagledare medan Pontus Andersson-Knut lämnar IFK Timrå och blir materialförvaltare i SFF.

Torpshammars IF
Bert-Ove Blom fortsätter minst ett år till men det var inte långt borta att det blev Stöde IF.
– När dom hörde av sig hade jag redan lovat Torpshammars IF så det var aldrig nåt att fundera över, säger B-O Blom.

Texten kan komma att uppdateras.

Mattias Decker återbördad till Torpshammars IF. Foto: TIF:s facebooksida. Mattias Decker återbördad till Torpshammars IF. Foto: TIF:s facebooksida.

Decker-brothers återförenas
(2015-11-10)
Efter många säsonger på skilda håll återförenas nu bröderna Decker i Torpshammars IF.
Kan med glädje berätta om lagets första nyförvärv inför kommande säsong.
Detta efter att Mattias Decker vänder hem efter en längre tid i Östersund där han spelat division 3- fotboll med IFK Östersund och nu senast i division 4 med Offerdal.
– Så fantastiskt att en kille som Mattias kommer hem till moderklubben, säger Cliff Nordin i föreningen och fortsätter:
– Med Mattias i laget slipas en redan skarp offensiv mycket mer. Dessutom en kille som alltid ger 100% och har en vinnarskalle utöver det vanliga och inte minst ett stort TIF-hjärta.
– Det som lockade mest var ändå att få spela med lillebror Tomas, kommenerar Mattias själv övergången.
Kan bli en spännande toppstid nästa år mellan Kovland, Söråker och då Torppshammar.

Haik Danielian är äldst av brödratrion som lämnar Östavall för Ljunga. Haik Danielian är äldst av brödratrion som lämnar Östavall för Ljunga.

Ljunga värvar brödratrio från Östavall
(2015-11-09)
Nästa år kommer Ljunga och Östavall att spela i samma serie.
Nu har division 4-nykomlingarna värvat tre spelare från just Östavall.
– Det stämmer. Bröderna Danielian kommer att spela för oss nästa år, säger Ljungas lagledare Alex Johansson.
Yngst i trion är målvakten Valerik och därefter yttermittfältaren David samt "åldermannen" och anfallaren Haik, som gjorde åtta mål i årets fyra. Trion har annars fått sin fostran i Ånge IF.
–Alla är unga och vi hoppas att dom kommer att utvecklas ytterligare hos oss, säger Johansson, som hoppas kunna presentera fler nyförvärv inom kort.
I skrivande stund är det lite oklart med mittbacvken Stefan Zaar.
– "Snucke" är tillbaka och jobbar i Norge men vi hoppas att han är tillbaka lagom till seriestarten då han tillhörde dom absolut bästa mittbackarna i femman, säger Johansson.

"Zulan" har skrivit på för två nya tränarår för Söråker. "Zulan" har skrivit på för två nya tränarår för Söråker.

"Zulan" kör på i Söråkers FF
(2015-11-08)
Det har varit på gång ett tag men nu är det spikat.
Nermin Zulovic har skrivit på som tränare två år till för Timråklubben.
– Det stämmer. Jag och grabbarna har trivts bra ihop och trots att vi inte gick upp direkt tycker jag att vi gjorde en bra säsong, säger "Zulan", som även avslöjar att han hade anbud från division 3-kliubben Kramfors-Alliansen.
–Det blev bara lite snack. Jag har småbarn och att pendla emellan var inget alternativ egentligen och vi ville inte flytta dit upp då vi trivs bra här, säger han.
På spelarsidan har inte mycket hänt.
– Det ser ut som om vi får behålla laget och vi jobbar på några nya spelare men jag vill inte avslöja några namn innan det är helt klart, sägr "Zulan", som inte inte vet om han kommer att ha någon assisterande nästa år.
– Har fyra målvakter så jag hoppas att vi får tag på en målvaktstränare, avslutar Nermin Zulovic.

Tommy Göransson tar över Ljunga IF i fyran, Tommy Göransson tar över Ljunga IF i fyran,

Tränarklart i Ljunga IF
(2015-10-17)
Nypromoverade Ljunga IF har gjort klart med en ny tränare efter avgående Peter Larsson, som i år förde "kolsäckarna" tillbaka till division 4, och nu enligt ihärdiga ryltem kommer att träma mabon Fränsta IK.
- Det blir Tommy Göransson som tar hand om huvudansvaret och han får Ljungalegenden Janne Berglund som assisterande. Janne som återvände tull klubben i höst efter några säsonger i Ånge IF och studier, säger sportchefen Roy B. Olsson, som är mycket nöjd att ha knutit upp duon inför 2016.
- Två killar med Ljungahjärta i vår satsning mot division 3, säger Olsson.
Alexander "Alex" Johansson fortsätter som lagledare ochDaniel Lundh som matris. Dessutom kommer Kaj Hammarberg åter att lägga ner mer tid som ledare i klubben.
När det gäller målsprutan Oskar Nordlund vara eller inte vara kvar är det ingenting klart ännu.
- Vi vet om att många klubbar jagar Oskar men vi hoppas naturligtvis att han blir kvar hos oss och enligt Oskar själv har han inte avskrivit oss helt för 2016, säger Roy B, Olsson.

Omgång 18 (sista)

Ljunga gör seriesegrarna Essvik sällskap upp till Medelpadsallsvenskan
(2015-09-23)
I sista omgången skulle det avgöras om Essvik skulle ta hem serien och vilket a västralagen Ljunga ellerTorpshammar skulle slå Essvik följe upp i Medelpadsallsvenskan.
Svaren blev; Essvik vann serien och Ljunga vann den avgörande derbyfighten inför storpublik.
En tråkig incident hände i matchen när hemmalagets Ali Abdualminum bröt benet i en duell på mittplan med en Ljungaspelare redan efter dryga tio minuter.
Klart var det redan att Holms SK tvingas ta den tunga resan till vår lägsta distrtiktsserie. 

Referat, resuötat och matchfata:

Essvik tog hem division V i sista omgången
(2015-09-27)
Essvik hade redan säkrat uppflyttningen till division IV.
Då såg de till att i sista omgången säkra seriesegern.
– Vi sa innan matchen att vi skulle knyta näven och göra det, säger tränaren Fredrik Martinsson.
läs mer på st.nu

IFK Sundsvall 2 - Essviks AIF 0-3
2015-09-27 - 15:00 - Westhagen
0-1 Linus Olsson 15
0-2 Martin Uhlin 49
0-3 Philip Hagblom 76
Domare: Michael Lie
Publik: 27
Matchfakta

Söråker klättrade upp till tredjeplatsen
- hoppas på uppflyttning

(2015-09-27)
Söråker avslutade årets serie på Hasselbacken.
Vid seger hade man chansen att passera Ljunga eller Torpshammar.
En tredjeplats brukar kunna ge uppflyttning och man vet aldrig vad som kan hända. Svartvik kan kvala sig upp i trean, något lag i fyran tackar nej eller något dylikt.
- Därför ville vi verkligen vinna idag, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Och visst gick det vägen. Vid ställningen 1-1 gjorde gästerna ett ryck och gick ifrån till 1-5 innan Hassel friserade till 3-5 innan Oskar Andersson  satte Söråkers sjätte på straff och satte punkt för säsongen.
Övriga målskyttar för Söråker var Tommi Torvela som var extra framfusig och satte ett hattrick medan Anton Jonsson målade dubbelt.
- Det var ingen bra match men vi spelade en fin fotboll under några perioder då vi avgjorde matchen, säger Zulovic, som nu hoppas att tredjeplatsen skall räcka till avancemang.
Kanske kan lillebror Alen vara med och spela upp Svartvik i trean via kvalsepl senare i höst?

Hassels IF - Söråkers FF 3-6
2015-09-27 - 16:00 - Hasselbacken
0-1 Adrian Goebel 2 (Tommi Torvela enligt Söråkers FF)
1-1 Mohamadou Sumareh 23
1-2 Tommi Torvela 48
1-3 Anton Jonsson 64
1-4 Adrian Goebel 70 (Tommi Torvela enligt Söråkers FF)
1-5 Anton Jonsson 73
2-5 Peter Eckman 78
3-5 Fredrik Allgren 83
3-6 Oskar Andersson (straff) 87
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 20
Matchfakta

Hundraåringen som tog steget upp till fyran
(2015-09-27 )
Ljunga IF firar 100 år som förening.
Ett år de avslutade, sportsligt sett, med att säkra avancemang till division IV.
– Inte en dag för sent, säger tränaren Janne Berglund.
– Det känns jäkligt bra, säger lagkaptenen Tommy Zaar.
läs mer på st.nu

Torpshammarspelare bröt benet i västraderbyt
(2015-09-27 )
Ljunga IF säkrade avancemanget till division IV efter derbyseger mot Torpshammar - i Torpshammar.
En seger som överskuggades av ett benbrott på hemmalagets anfallare Ali Abdualminum.
– Jag tycker så synd om honom, han var den som var mest exalterad inför det här, säger Torpshammarstränaren Bert-Ove Blom.
– Det är aldrig roligt att se sådant, säger Ljungakaptenen Tommy Zaar.
läs mer på st.nu

Torpshammars IF - Ljunga IF 2-3
2015-09-27 - 16:00 - Torpshammars IP
0-1 Ted Carlsson 21
0-2 Oskar Nordlund 31
0-3 Tommy Zaar (nick) 49
1-3 Rikard Vikberg (nick) 71
2-3 Patrik Högdahl (straff) 83
Domare: Jan Boström
Publik: 318
Matchfakta

Fotnot:
Alnö IF 2 - IFK Timrå 2 (6-0) spelades 2015-09-21 och redovisas under omgång 17 här nedan.
Holms SK stod över.

Sluttabellen

1. Essviks AIF 16     12 0 4 45 - 21 36
2, Ljunga IF 16     11 1 4 72 - 33 34
3. Söråkers FF 16     10 2 4 53 - 36 32
4. Torpshammars IF 16     10 1 5 52 - 28 31
5. Alnö IF 2 16     7 1 8 35 - 44 22
6. IFK Timrå 2 16     6 2 8 37 - 51 20
7. Hassels IF 16     5 2 9 32 - 54 17
8. IFK Sundsvall 2 16     2 4 10 17 - 54 10
9. Holms SK 16     2 1 13 32 - 54 7
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
39 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
15 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
13 mål:
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
11 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
Patrik Lundgren, Söråkers FF
10 mål:
Abed Aref, Hassels IF
8 mål:
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2
Klicka här för komplett skytteliga

"Der Bomber" skall skjuta Ljunga till fyran! "Der Bomber" skall skjuta Ljunga till fyran!

Inför omgång 18 (sista)

Målkungen som vill skjuta moderklubben till fyran
(2015-09-23)
38 mål – på 14 spelade matcher.
Ljungas Oskar Nordlund har ett brutalt facit i fotbollsfemman den här säsongen.
Inför de avgörande omgångarna har han tränat med Ånge IF för att hitta storformen, och nu avgörs allt med ett derby mot Torpshammar i sista omgången.
– Bästa scenariot, säger målkungen.
läs mer på st.nu

Sista omgångem:
IFK Sundsvall 2 - Essviks AIF
Hassels IF - Söråkers FF
Torpshammars IF - Ljunga IF

Fotnot:
Alnö IF 2 - IFK Timrå 2 6-0 spelades 2015-09-21 och redovisas under omgång 17 här nedan.
Holms SK står över

Tabellen

1. Essviks AIF 15     11 0 4 42 - 21 33
2, Ljunga IF 15     10 1 4 69 - 31 31
3. Torpshammars IF 15     10 1 4 50 - 25 31
4. Söråkers FF 15     9 2 4 47 - 33 29
5. Alnö IF 2 16     7 1 8 35 - 44 22
6. IFK Timrå 2 16     6 2 8 37 - 51 20
7. Hassels IF 15     5 2 8 29 - 48 17
8. IFK Sundsvall 2 15     2 4 9 17 - 51 10
9. Holms SK 16     2 1 13 32 - 54 7
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
38 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
14 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
13 mål:
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
11 mål:
Niklas Wikholm, Holms SK
Patrik Lundgren, Söråkers FF
10 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Abed Aref, Hassels IF
8 mål:
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2

Kevin Sundström gjorde två mål och låg bakom ett tredje när Timrå 2 vann kamratderbyt mot Sundsvall 2. Kevin Sundström gjorde två mål och låg bakom ett tredje när Timrå 2 vann kamratderbyt mot Sundsvall 2.

Omgång 17

Svängigt och spännande när IFK Timrå avgjorde på övertid
(2015-09-23)
Det var en spämmamde och händelserik match som andralagen i IFK Timrå och IFK Sundsvall bjöd på.
- Det här var ingen "tränarmatch" men säkert sevärd för publiken, säger dom förstnämndas tränare Stefan Vestberg, vars lag till slut vann med 4-3 sedan Tobias Bredberg rakat in segerbollen på en frisparksretur på övertid.
Kamraterna från Sundsvall tog ledningen efter en halvtimme sedan en hemmaförsvarare bröstat in bollen i eget mål mitt i gröten.
Kevin Berg, f d IFK Sundsvall kvitterade strax innan paus och direkt i inledningen av den andra satte Kevin Sundström 2-1.
Tio minuter in i andra hann samme Sundström före IFK-keepern på en djupledsboll och nickade in 3-1 i tomt mål. I samma veva skadades målvakten Hamed Amiri, normalt utespelare, och tvingades utgå p g a en rejäl lårkaka. In med en annan utespelare i mål, Jens Lundgren, som i alla fall har påbro då pappa Jonas vaktat Giffarnas mål i Allsvenskan. Jens skötte sig, precis som Hamed, mycket bra.
Sundsvallsbilagan gav emellertid inte upp utan med lite drygt tjugo minuter kvar så reducerade Pontus Serrander Eriksson på straff.
Tio minuter senare tog Casper Engstrand vara på en timråbjudning och så var det kvitterat.
I slutsekunderna tog mittbacken Pontus Serrander Eriksson  nacksving på på Kevin Sundström som var på väg att löpa sig fri. Det blev rött kort på "PSE" och frispark i bra läge. Målvakten Lundgren räddade skottet men var chanslös när Tobias Bredberg  höll sig framme och rakade in returen.
Då var IFK Sundsvall reducerade till nio man p g a utvisningen och en krampkänning.
- Kanske vi hade kunnat undvika det målet med fullt manskap. Men trots förlusten var det här en av våra bättre matcher i år och vi vek aldrig ner oss trots 1-3-underläge utan kämpade oss i kapp, säger IFK Sundsvalls tränare Kai Lääperi.
- Hade blivit rejält besviken om vi inte vunnit den här matchen sett till spel och chanser, säger IFK Timrås tränare Stefan Vestberg, och fortsäter:
- Det här var en match med höga berg och djupa dalar. Jättefina insatser varvades av rena pojkmisstag.
Starka insatser ännu en gång av laglojale Innocent Manzi, som alltid gör sitt jobb oavsett vilken plats han blir placerad på, samt slitstarke Kevin Sundström.
Dom ovanstående utespelarna som tog på sig målvaktshandskarna när det saknades sista utposter skall premieras extra hos gästerna.
Även Timrålaget hade en utespelare mellan stolparna i form av rutinerade Peter Flobecker, som inte heller han gick av för hackor.

IFK Timrå 2 - IFK Sundsvall 2 4-3
2015-09-23 - 19:30 - Timrå Konstgräs
0-1 självmål 30
1-1 Kevin Berg 42
2-1 Kevin Sundström 49
3-1 Kevin Sundström 55
3-2 Pontus Serrander Eriksson (straff) 69
3-3 Casper Engstrand 80 
4-3 Tobias Bredberg 90+1
Utvisning IFK Sundsvall 2: Pontus Serrander Eriksson 90
Domare: Fredrik Strese
Publik: 25
Matchfakta

Alnös andralag knockade Timrås dito - men kan tappa segern i efterhand...
(2015-09-21)
Det kan svänga i fotboll.
Igår åkte Alnö 2 på en högersving på hakspetsen mot Hassel då man redan efter en halvtimme låg under med 0-5. Visserlige repade man sig och kom undan med 3-5 till slut.
Ikväll var det ö-lagets tur att dela ut en rejäl dagsedel när IFK Timrå 2 besökte Släda IP. Efter den första halvleken stod det 5-0 och i den andra halvleken spädde man på med ett till.
- Vi hade ett bättre lag ikväll och det var första gången i höst som vi kunde ställa upp med vårt riktiga lag. Vi har ju varit "tvungna" att "låna ut" spelare till A-laget, flinar tränaen Tomas Berglund.
Johan Bengtsson visade vägen med en frispark redan efter sju minuter och sedan rullade det på.
- Vi var som siffrorna visar överlägsna. Vi löpte mycket - och rät. I den andra halvleken dog matchen men vi hade fortfarande mycket boll men skärpan i avsluten var inte lika vassa som unde den första halvleken, säger Berglund.
- Vi hängde inte med i deras tempo i första. Deras passningsspel var riktigt bra och vägvinnande. Vi hade ett väldigt ungt lag att ställa på benen och vi saknar ännu fysiken och distinktheten i spel och närkamper. Men jag vill ge en eloge till killarna att vi aldrig gav upp utan gjorde den andra halvleken jämn, framförallt sista halvtimmen trots att vi då fick spela med en man mindre efter en utvisning. Vi bytte spelsystem till 3-4-2 för vi ville spräckla nollan. Det blev stora ytor bakåt men försvaret gjorde ett hästtjobb med många löpninhar i backcheckingen, säger Timrås tränare Stefan Vestberg.
Tvåmålsskytten Johan Bengtsson var lyckosam som släpande forward och unge targetplayern (född 2000) Robin Nymo visade takter som en framtida "coming man".
Mest framträdande hos gästerma var duon Kevin Sundström i anfallet för sitt riv och slit  och yttermittfältaren Innocent Manzi för sina uppoffrande löpningar som var långt igfrån oskyliga.
Edit:
Timrå har lämnat in en protest då dom anser att Alnö ställt upp med fyra spelare som startade i A-lagets förra match. Något som inte är tillåtet. 
Edit 2:
Protesten verkar inte ha gått igenom då resultatet på MFF:s hemsida verkar stå fast.
        
Alnö IF 2 - IFK Timrå 2 6-0 (tillhör omgång 18)
2015-09-21 - 19:30 - Timrå Konstgräs
1-0 Johan Bengtsson 7
2-0 Hannes Svensson Kerfstedt 9
3-0 Martin Luthman 27
4-0 Johan Bengtsson 28
5-0 Axel Karlsson 38
6-0 Adam Johansson 87
Utvisning Timrå 2: Abdullahi Adan 63
Domare: Fredrik Strese
Publik: 25
Matchfakta

Hassel chockade Alnö 2 - ledde med 5-0 efter en halvtimme
(2015-09-20)
Ett inspirerat Hassel satt högsta fart i hemmamatchen mot Alnö 2 som länge verkade vara kvar i omklädningsrummet.
Hemmalagets Jonas Stjernström  satte 5-0 lite mer än halvtimman spelad och man funderade om kulramen skulle plockas fram.
Alnös ungdomar skärpte emellertid till sig samtidigt som Hassels engagemang och skärpa avtog. Något som höll på att straffa sig sista halvtimmen då gästerna tilläts reducera tre gånger om och skapa lite nervdaller i Hasselleden.
- Första halvleken spelade vi bländande fotboll. I den andra spelade vi lite mer individualistiskt. Grabbarna ville dribbla en kille extra och då försvann effektiviteten, sägerHassels manager Seth Larsson, som hann bli lite nervös på slutet.
- Dom fick en man utvisad med tio minuter kvar och då kändes det som om det var klart. Deras tredje mål kom bara nån minut före slutet så det var lugnt, säger Larsson.

Hassels IF - Alnö IF 2 5-3
2015-09-20 - 16:00 - Hasselbacken
1-0 Abed Aref 12
2-0 Abed Aref 14
3-0 Peter Eckman (straff) 20
4-0 Abed Aref 29
5-0 Jonas Stjernström 32
5-1 Noa Lind 64
5-2 Alexander Vilminko Svensson 67
5-3 Sebastian Saarinen (straff) 85
Utvisning Alnö 2: Hannes Larsson 80
Domare: Marcus Eriksson
Publik: 15
Matchfakta

Storseger för Ljunga över serieledarna
(2015-09-20)
Dom som kom tio minuter för sent till Ljungalid missade tre mål. Då ledde hemmalaget med 2-1 efter mål av Linus Käck och Oskar Nordlund samt en rducering av Simon Brynielsson.
Resten av halvleken böljade spelet och utan att någotav lagen fick in några vinnande grepp. Men precis innan pausvilan satte mittbacken Tommy Zaar psykologiskt viktiga 3-1.
Det målet verkade sätta ned modet på Essvik och när Oskar Nordlund ökade på till 4-1 i början av den andra halvleken fick hemmalaget en lätt resa. Jerry Backlund visade att han fortfarande vet vart målet är beläget och satte både 5-1 och 6-1 innan Essviks Jesper Hellström  fastställde slutresultatet till 6-2.
- Det var helt klart att motivationen avgjorde till vår fördel den här gången. Samtidigt visade vi hur bra vi kan spela när det stämmer, säger Ljungas sportchef Roy B. Olsson.
Tack vare segern kan nu Ljunga t o m snuva Essvik på seriesegern i den sista omgången. Samtidigt blir det en helt avgörande match om uppflyttning till division 4 mot grannen Torpshammar. Ett drama som borde locka storpublik till Torpshammars IP.

Ljunga IF - Essviks AIF 6-2
2015-09-20 - 16:00 - Ljungalid
1-0 Linus Käck 2
2-0 Oskar Nordlund 7
2-1 Simon Brynielsson 10
3-1 Tommy Zaar 45
4-1 Oskar Nordlund 53
5-1 Jerry Backlund 55
6-1 Jerry Backlund 75
6-2 Jesper Hellström 85
Domare: Per Backlin
Publik: 102
Matchfakta

Division 6 nästa för Holm
(2015-09-20)
Det var en riktig måstematch för Holm, men den slutade med en klar 1-4- förlust borta mot Söråker.
Ja, förutsättningarna var glasklara, Skulle Holm ha någon chans att undvika sistaplatsen i årets division fem så var det seger som gällde. Men som vanligt var det en strid in i det sista med att få till ett lag som kunde matcha Söråker för dagen. Målvaktsfrågan fick man lösa på plats innan matchstart, och Jonas Engman fick dra på sig målvaktströjan, och gjorde det bra matchen igenom.
Hemmalaget började bäst men Holm åt sig in eftersom och första halvlek blev relativt jämn. Men i den första halvlekens slutminut kunde hemmalaget ta ledningen och det kom som en riktig kalldusch för gästerna. Men i den andra repade man mod och lyckades också kvittera i den 64:e minuten genom Yevhen Ponomarenko som stötte in bollen från nära håll. Därefter hade gästerna ytterligare bud på mål, men när man inte fick utdelning gick det som det brukar gå, motståndarna kunde istället göra 2-1 i den 76:e minuten och luften tycktes gå ur Holmarna. Man kunde sedan också göra trean och fyran innan domaren blåste för full tid. Sista målet kom på straff i den 92:a minuten.
- Tycker att vi gör ett bra försök idag. Vi spelar helt ok och skapar en hel del chanser. Men vi är inte tillräckligt effektiva., säger Thomas Åslin efter matchen.
Nu är sista seriematchen spelad och Holm slutar sist i tabellen och får vänta och se hur serieindelningen blir inför nästa säsong. Blir det någon division 6 eller gör man om femman.
Varför har det gått så här dåligt för Holm då frågar man sig.
- Ja, det finns väl flera saker att peka på, men den största anledningen är nog den bristfälliga träningen. Spelarna har inte slutit upp i den utsträckning som behövts och det avspeglar sig direkt på resultaten. Vi har inte förmått spelarna att komma på träningar, och det bevisar väl bara att det är dags för nya röster att ta vid. För att utvecklas måste man träna annars går det inte, säger Thomas Åslin.
Det jobbas för fullt med tränar och ledarfrågan och förhoppningsvis kommer det ett besked inom kort.
- Ja, för fotbollen behövs i Holm, avslutar Thomas.
Thomas Åslin, som förövrigt fick 4 minuters speltid efter mycket tjat i matchens slutskede.
/ Kenth Åslin

 Söråkers FF - Holms SK 4-1
2015-09-20 - 16:00 - Timrå Konstgräs
1-0 Patrik Lundgren 45
1-1 Yevhen Ponomarenko 64
2-1 Samuel Fisk 77
3-1 Patrik Lundgren 83
4-1 Tommi Torvela (straff) 90+2
Domare: Anton Fandén
Publik: 52
Matchfakta

Fotnot:
Torpshammars IF står över

Tabellen

1. Essviks AIF 15     11 0 4 42 - 21 33
2, Ljunga IF 15     10 1 4 69 - 31 31
3. Torpshammars IF 15     10 1 4 50 - 25 31
4. Söråkers FF 15     9 2 4 47 - 33 29
5. Alnö IF 2 16     7 1 8 35 - 44 22
6. IFK Timrå 2 16     6 2 8 37 - 51 20
7. Hassels IF 15     5 2 8 29 - 48 17
8. IFK Sundsvall 2 15     2 4 9 17 - 51 10
9. Holms SK 16     2 1 13 32 - 54 7
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
38 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
14 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
13 mål:
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
11 mål:
Niklas Wikholm, Holms SK
Patrik Lundgren, Söråkers FF
10 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Abed Aref, Hassels IF
8 mål:
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2

Omgång 16

Underskattning fällde Essvik - som trots förlusten är klara för Medelpadsallsvenskan nästa år
(2015-09-13)
Essvik skulle i eftermiddag säkra seriesegern och påeldade av fans med bengaler gick man till verket.
- Men dom trodde nog att det skulle räcka med att ställa ut skorna mot oss. Vi fick jättestora ytor att spela på och någon markering var det inte fråga om första kvarten, säger Timrå 2-tränarn Stefan Vestberg.
Redan i den fjärde minuten lyrade Mattias Norin  in bollen från kanten, som Essviksmålvakten tappade in.
Två minuter senare fick Oliver Sundström enkelt sätta tvåan.
Essvik reducerade i stort sett omgående genom Philip Hagblom.
Bara för att nonchalant tappa bort Abdullahi Adan som kunde sätta 1-3.
Sredan spelade det ingen roll att serieledarna fick igång motorn, resten av matchen hackade den rejält och man hade svårt att komma till farliga målchanser.
- Vi försvarade oss bra och styrde ut dom på kanterna. Deras inlägg tog endera vår målvakt Peter Flobecker hand om eller så rensades dom undan av vårt försvar, sägr Vestberg.
Inte ens efter det att Oliwer Karlsson blev målchansutvisade med 35 minuter kvar brände det riktigt till.
- Vi spelkade på toppen av vår förmåga medan Essvik inte fick till sitt spel utan vi fick mycket gratis, sägr Vestberg.
Kevin Sundström var som en värsta duacellknin och var över hela planen.
Duktig var också Innocent Manzi.
Nu får Essvik vänta minst en vecka till innan man kan titulera sig division 5-mmästare. Klart är emellertid att man kommer att återvända till Medelpadsallsvenskan med vändande post då man sämst kommer att bli tvåa oavsett resultaten i dom sista omgångarna. Grattis!

Essviks AIF - IFK Timrå 2 1-3
2015-09-13 - 16:00 - Essviksvallen
0-1 Mattias Norin 4 (yraade in bolln dianalt som mv tappade in
0-2 Oliver Sundström 6
1-2 Philip Hagblom 13
1-3 Abdullahi Adan 15
Utvisning Timrå 2: Oliwer Karlsson 55 (målchansutvisning)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 70
Matchfakta

Holms SK - Alnö IF 2 2-3
2015-09-13 - 16:00 - Holmvallen
1-0 Niklas Wikholm 9
2-0 Niklas Wikholm 18
2-1 Khalil Masri 19
2-2 Noa Lind 23
2-3 Hannes Svensson Kerfstedt 36
Utvisning Holm: Henrik Lindblom 56
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 15
Matchfakta

Taggat Torpshammar är med i kampen om uppflyttning
(2015-09-13)
Torpshammar vann den viktiga matchen mot Söråker.
Med klara 4-1 tog man död på gästernas drömmar om uppflyttning.
- Jag förstod att vi skulle få det svårt då vi saknade flera av våra bättre spelare av olika anledningar, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic, som samtidigt ville hylla Torpshammar.
- Jag vill inte ta någonting ifrån Torpshammar. Dom var mycket bättre än oss och väl värda segern, säger "Zulan".
Förra helgen svarade Ali Abdualminum för ett äkta hattrick. I eftermiddag satte han återigen tre fullträffar.
Ivan Kajajas Muwanguzi inledde annars målskyttet med att göra 1-0 redan efter sju minuter. Innan Ali ökade på efter en halvtimme.
Söråker gav liv i matchen sedan Tommi Torvela reducerat i början av den andra halvleken men det tog bara några minuter för Ali att släcka alla poängfunderingar för gästerna och i slutminuterna fullbordade så Ali sitt andra hattrick på två veckor.
- Ali var het idag men hela laget gjorde en riktigt bra match överlag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Torpshammars IF - Söråkers FF 4-1
2015-09-13 - 16:00 - Torpshammars IP
1-0 Ivan Kajajas Muwanguzi 7
2-0 Ali Abdualminum 30
2-1 Tommi Torvela 47
3-1 Ali Abdualminum 53
4-1 Ali Abdualminum 87
Domare: JanBoström
Publik: 57
Matchfakta

Kryss efter en match med flera ansikten
(2015-09-13)
IFK Sundsvall 2 var klart överlägsna Hassel under den första halvleken men fick nöja sig med Jens Lundgrens mål efter en halvtimme.
- Vi borde gjort både tre och fyra mål sett till spel och chanser, säger IFK-tränaren Kai Läpperi.
Den andra halvleken på Balders fick ett helt annat ansikte. Hasselspelarna hade fått bannor av duon Seth-Benny och kom ut som ett helt nytt lag och pressade på för en utjämning.
IFK såg ut att kunna freda sig hela vägen men i matchens sista minut fick gästerna en straff och drypsäkre Peter Eckman  svek inte sina lagkamrater.
- Vi satte knappt ut skona i andra då grabbarna trodde det skulle bli en lätt seger med tanke på den första halvleken, säger Lääperi.

IFK Sundsvall 2 - Hassels IF 1-1
2015-09-13 - 15:00 - Baldershovs IP
1-0 Jens Lundgren 30
1-1 Peter Eckman (straff) 90
Domare: Nilla Sjöbertg
Publik: 25
Matchfakta

Fotnot:
Ljunga IF står över

Tabellen

1. Essviks AIF 14     11 0 3 40 - 15 33
2. Torpshammars IF 15     10 1 4 50 - 25 31
3. Ljunga IF 14     9 1 4 63- 29 28
4. Söråkers FF 14     8 2 4 43 - 32 26
5. Alnö IF 2 14     6 1 7 26 - 39 19
6. IFK Timrå 2 14     5 2 7 33 - 42 17
7. Hassels IF 14     4 2 8 24 - 45 14
8. IFK Sundsvall 2 14     2 4 8 14 - 47 10
9. Holms SK 15     2 1 12 31 - 50 7
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
36 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
13 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
11 mål:
Niklas Wikholm, Holms SK
10 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
9 mål:
Patrik Lundgren, Söråkers FF
8 mål:
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2
7 mål:

Marcus Sawert, Essviks AIF
Abed Aref, Hassels IF

Joakim Edström målade dubbelt när IFK Timrå 2 chockade och vann på Ljungalid. Joakim Edström målade dubbelt när IFK Timrå 2 chockade och vann på Ljungalid.

Omgång 15

Samtliga sex mål gjordes av asylsökande när Torps-hammar gick på knock
(2015-09-06)
Det blev aldrig någon riktig kamp när Torpshammar gästade Släda IP på söndagseftermiddagen.
Ali Abdualminum  var förste skarprättare då han efter en dryg kvart svarat för ett äkta hattrick.
Västraklubben har ett gott samarbete med asylboendet på orten och flera spelare deltar i fotbollslaget. Och denna dag visade man hur mycket man betyder för laget. Grabbarna från förläggningen satte nämligen samtliga sex mål. Navid Taheri  sköt 0-4 innan halvtimmen spelad och lagets skyttekung Ivan Kajajas Muwanguzi prickade in femman strax före pausvilan.
I den andra halvleken, som blev ganska avslagen, fastställde Ivans bror Isaac Achilles Muwanguzi slutresultatet till 0-6 i slutskedet.
- Vi har ett bra utbyte med asylboendet. Nackdelen är att plötsligt försvinner ett par spelare till något annat boende på någon annan ort vilket är tråkigt när dom verkar trivas i klubben, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom, och fortsätter:
- Många av dom här killarna har aldrig spelat organiserad fotboll tidigare vilket inte gör det helt enkelt men flera av dom är ofärädlade talanger.
Segern gör att Torpshammar fortfarande har god chans till uppflytting. Tacka flyktingförläggningen för det.

Alnö IF 2 - Torpshammars IF 0-6
2015-09-06 - 16:00 - Släda IP
0-1 Ali Abdualminum 2
0-2 Ali Abdualminum 13
0-3 Ali Abdualminum 16
0-4 Navid Taheri 28
0-5 Ivan Kajajas Muwanguzi 42
0-6 Isaac Achilles Muwanguzi 84
Domare: Elsa Wisting
Publik: 34
Matchfakta

Hassel spelade 75 minuter med en man mindre men höll siffrorna nere mot serieledarna
(2015-09-06)
Essvik rycker i toppen. Detta efter att man målat en gång per halvlek på Hasselbacken samtidigt som man höll tätt bakåt.
Jacob Hägglund  satte 0-1 på straff sedan han skjutit mellan benen (!) på en förtvivlad Pontus Stjernström i Hasselmålet. Pontus som fick hoppa in och ersätta Lars Persson Skandevall som blev målchansutvisad i samband med straffen.
Hassel höll trots en man mindre jämna steg med serieledarna som emellertid ökade på till 0-2 i början av den andra halvleken då Jesper Hellström lossade från distans och bollen gick i en lömsk båge över keepern.
0-2 blev också slutresultatet skulle det visa sig då matchn mer eller mindre dog efter Hellströms mål.

Hassels IF - Essviks AIF 0-2
2015-09-06 - 16:00 - Hasselbacken
0-1 Jacob Hägglund (straff) 16
0-2 Jesper Hellström 56
Utvisning Hassel: Lars Persson Skandevall 16 (målchansutvisning)
Domare: Oscar Moss
Publik: 17
Matchfakta

Holm greppade sista halmstrået
(2015-09-06)
Det blev en klang och jubelföreställning för Holm när man tog emot IFK Sundsvalls andralag på söndagseftermiddagen. Hela 5-0 blev slutresultatet efter 1-0 i halvtid.
Hemmalaget startade matchen bra och man såg ut att vara på tårna för dagen. Chanser skapades i parti och minut men effektiviteten var inte den bästa i inledningen. Men i den 35:e minuten frispelades Niklas Wikholm av Sundlånet Stefan Näslund och 1-0 var ett faktum.
I andra halvlek kunde sedan Stefan Näslund knoppa in en hörna slagen av Rasmus Staaf. Då hade det gått 49 minuter.
3-0 kunde sedan Rasmus Staaf sätta på ett skott från vänsterkanten.
I den 57:e minuten blev Niklas Wikholm fälld i straffområdet och domaren signalerade helt riktigt för straff. Niklas tog sedan själv hand om straffsparken på bästa sätt och 4-0 var ett faktum. Holm hann också med att göra 5-0, och det genom ett olyckligt självmål av IFK.
- Idag fick vi utdelning på nästan alla våra chanser. Skönt för grabbarna att få spela ut en gång. Det har vi inte varit så vana vid., säger Holms tränare Thomas Åslin. 
Holm hade för dagen målvaktsproblem och det var in i det längsta ovisst vem som skulle vakta målet. Men vaalet föll på Patrik Sundberg som stått någon gång som junior. Och vilken debut det blev. Han fick hålla nollan i sin första A-lagsmatch som målis.
- Bra gjort av Patrik att ställa upp när det krisar. Att han sedan får hålla nollan är ju fantastiskt, säger Thomas Åslin.
Men gästerna hade inte mycket att sätta emot idag om sanningen ska fram. Dom var ett nummer för litet i jämnförelse med hemmalaget.
Robin Segerbrand gör återigen en bra insats, Yevhen Ponomarenko har verkligen kommit igång. Rasmus Staaf gjorde sin första seriematch för året och visade vilken tillgång han är. Synd att han numera bor i Arvidsjaur.
Tack vare segern lever Holms hopp om division 5-spel även nästa år. Samtidigt betyder det att IFK Sundsvall 2 verkligen är indragit i nedflyrttningsstriden inför slutfasen av Medelpadsfemman.
/ Kenth Åslin och Lokalfotbollen.nu

Holms SK - IFK Sundsvall 2 5-0
2015-09-06 - 16:00 - Holmvallen
1-0 Niklas Wikholm 34 (kom igenom IFK-försvaret)
2-0 Stefan Näslund 48 (nådde högst på en hörna)
3-0 Rasmus Staaf 50
4-0 Niklas Wikholm (straff) 56
5-0 sNiklas Wikholm 77
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 46
Matchfakta

IFK Timrå 2 tog Ljunga på sängen
(2015-09-06)
Ljunga jagar såväl serieseger som uppflyttning men gick idag på en riktig mina och det hemma på Ljungalid.
Om det var underskattning eller något annat är svårt att sia om men ett taggat IFK Timrå 2 ledde i alla fall med 0-3 efter 21 minuters spel. Joakim Edström gånger två och Yousef Khamis.
Det tog ett bra tag för hemmalaget att hämta sig från inledningschocken och det var först i den 67:e minuten som Oskar Nordlund kunde reducera. När sedan Linus Käck gjorde 2-3 med kvarten kvar blev det nerv i tillställningen men det unga Timrålaget kunde freda sig hela vägen in i mål.
- Vi gav bort matchen första kvarten. Vi var inte alls på tårna. Visst hade vi bra chanser att få åtminstone till minat en kvittering på slutet men jag vet inte riktigt om vi förtjänat det. Timrå visade upp rejäla kämpatakter, säger en besviken Roy B. Olsson, sportchef.
- Vi visade inte Ljunga någon respekt i inledningen av matchen. På slutet blev vi trötta men lyckades med en enorm vilja och lite tur bärga segern, säger Timrås tränaren Stefan Vestberg.

Ljunga IF - IFK Timrå 2 2-3
2015-09-06 - 16:00 - Ljungalid
0-1 Joakim Edström 8
0-2 Joakim Edström 12
0-3 Yousef Khamis 21
 1-3 Oskar Nordlund 67
2-3 Linus Käck 74
Domare: Anton Fandén
Publik: 69
Matchfakta

Fotnot:
Söråkers FF står över

Tabellen

1. Essviks AIF 13     11 0 2 39 - 12 33
2. Ljunga IF 14     9 1 4 63- 29 28
3. Torpshammars IF 14     9 1 4 46 - 24 28
4. Söråkers FF 13     8 2 3 42 - 28 26
5. Alnö IF 2 13     5 1 7 23 - 37 16
6. IFK Timrå 2 13     4 2 7 30 - 41 14
6. Hassels IF 13     4 1 8 23 - 44 13
8. IFK Sundsvall 2 13     2 3 8 13 - 46 9
9. Holms SK 14     2 1 11 29 - 47 7
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
36 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
12 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
9 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
Patrik Lundgren, Söråkers FF
8 mål:
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2
7 mål:

Marcus Sawert, Essviks AIF
Abed Aref, Hassels IF

Konrad Ålund Smedlund gjorde två mål och åkte sedan på en rejäl propp och fick uppsöka sjukhus. Bilden här har dock några år på nacken. Konrad Ålund Smedlund gjorde två mål och åkte sedan på en rejäl propp och fick uppsöka sjukhus. Bilden här har dock några år på nacken.

Omgång 14

Var på väg att bli matchhjälte
- blev knockad

(2015-09-02)
Konrad  Ålund Smedlund hade i den andra halvleken med sina två mål kvitterat Hassels 2-0-ledning från den första halvleken och var i den 87:e minuten på väg igenom för att fullborda sitt hattrick - då bkev han knockad och åkte ner i konstgräset.
- "Kolle" gjorde bort sin högerback och var på väg igenom då deras mittback klev upp för att bryta och då kolliderade dom rejält, säger Timråtränaren Stefan Vestberg.
Vid kollissionen åkte Konrad på en rejäl hjärnskakning samt att tre-fyra tänder i överkäken vek sig inåt.
- Vi fick vänta nästan en trekvart på ambulansen och då det bara pterstod några minuter valde vi efter samspråk med domaren att bryta matchen, säger Vestberg.
Det dubbelt tråkiga var att det här var Timrås andra svåra skada i matchen.
- Efter dryga halvtimmen sparkade "Pradi" (Pradiphat Yudaen) ihop med en motståndare och fick åka tlll sjukhuset med ett befarat benbrott, säger Vestberg, som vill poängtera att det inte låg några medvetna oschystheter bakom.
Om vi skall orda något om själva matchen så var det en välspelad historia med många fina tekniska nummer från bägge lagen.
50/50 i spelövertag i första där Hassel var distinktare vid sina målchanser, åtminstone när Abed Aref fick sina lägen, han satte två.
I den andra tog bensinen slut för Hassel och Timrå kunde jobba sig i kapp tack vare Konrad  Ålund Smedlund som då blev matchens andra tvåmålsskytt.
- Vi släppte bollen tidigare och ökade därigenom tempot i matchen och Hassel fick jobba hårdare utan boll, säger Vestberg.
Efter 2-2 stod matchen och vägde men inga riktigt vassa målchanser vaskades fram. Närmast var "Kolle" men där tog det som sagt tvärstopp när han var på väg att springa sig fri.
- Vi gör en riktigt bra första halvlek och oavgjort är nog rättvist, säger Hassels tean manager Seth Larsson, även han skakad av matchens två skador.
Lagens tvåmålsskyttar stack ut lite extra men samtliga planens aktörer inklusive domarteamet med Abdisadiq Muse Farah  i spetsen skall vara nöjda med sitt dagsverke.

IFK Timrå 2 - Hassels IF 2-2
2015-09-02 - 19:30 - Timrå Konstgräs
0-1 Abed Aref 14
0-2 Abed Aref 25
1-2 Konrad Ålund Smedlund 49
2-2 Konrad Ålund Smedlund 70
Domare: Abdisadiq Muse Farah (godkänd)
Publik: 40
Matchfakta

Magnifik Magnusson kunde inte hindra Holm från en förlust mot nya serieledarna
(2015-08-30)
Topp mot botten på Essvolsvallen när Holm gästade.
Och det blev som väntat en seger för tiplaget Essvik.
Nej, gästerna fick åka hem igen med en 3-1 förlust och situationen för Holm ser fortfarande ansträngt ut.
För Essvik ärdet tvärtom när man nu klättrade upp i serieledning.
Redan i den abdra minuten tog Eaavik ledningen efter det att Holmförsvaret misslyckats få bort bollen och Marcus Sawert  sett till att den retfullt kunde smita in i mål.
Men sex minuter senare kunde nye Holmspelaren, Salem Hajbakri, på egen hand lura bort Essviksmålvakten och tåa in 1-1.
Men Holm hade knappt jublat färdigt förrän hemmalaget tilldömdes en mycket tveksam straff som Robin Uppling sate till 2-1.
- Vet inte vad domaren blåser på, säger Holmtränaren Thomas Åslin.
Det blir inga fler mål i första halvlek trots att speciellt hemmalaget skapar massor och bränner chanser i part och minut. Men så hade Holm en framträdande spelare längst bak. Nämligen veteranen Stefan Magnusson, inlånad från Sund, som var helt makalös hela matchen igenom.
- Han räddade oss från storstryk idag. Han avvärjde minst sju-åtta frilägen, säger Thomas Åslin.
Holm kämpade och slet och kom undan med smickrande 1-3 i baken, för det var lite si och så med effektiviteten i hemmalaget för dagen. Men det var en fröjd att se det anfallspel som gästerna visade upp stundtals. Fart och fläkt med löpningar som man efterlyst under säsongen.
- Är mycket nöjd med vårt spel idag. Vi skapade massor av chanser och om jag skall hitta något positivt var att vi brände flera solklara lägen, säger Essviks tränaren Fredrik Martinsson.
Robin Uppling bäst i ett bra Essvik.
I Holm får, förutom nämde Stefan Magnusson, Robin Segerbrand återigen högt betyg och Daniel Haglund som kom in och styrde upp ett något virrigt Holmförsvar i andra halvlek. Även nye, Salem Hajbakri från Ljustorp visade fina takter och kan bli viktig i slutspurten.
/ Kenth Åslin och Lokalfotbollen.nu

Essviks AIF - Holms SK 3-1
2015-08-30 - 16:00 - Essviksvallen
1-0 Marcus Sawert 2
1-1 Salem Hajbakri 8
2-1 Robin Uppling (straff) 10
3-1 Robin Uppling 57
Domare: Elsa Wisting
Publik: 43
Matchfakta

Rikard Wikberg sköt IFK i sank
(2015-08-30)
Efter 1-1 i paus gav Torpshammars större tyngd och skicklighet utdelning i andra och man kunde efter ett tidigt 1-2-mål genom fyramålsskytten Rikard Vikberg gå ifrån till en klar 1-6-seger.
- Vi borde avgjort redan under den första halvleken innan dom kvitterade till 1-1 strax innan pausen. Skönt att vi kunde återta ledningen tidigt i andra. Därefter var det inget snack, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom, som inte kunde vara annat än nöjd med sin fyramålsskytt Rikard Wikberg.
- Ja, idag lossnade det verkligen för honom, säger Blom nöjt.
- Vi orkade helt enkelt inte stå emot i den andra halvleken. Vi gör för många individuella misstag och det håller inte mot ett så pass bra lag som Torpshammar, säger tränaren Fredrik Allgren, som ändå inte såg allt i nattsvart.
- Emellanåt spelade vi riktigt bra och höll bollen fint inom laget men vi är lite för valpiga och orutinerade ännu, säger Allgren.

IFK Sundsvall 2 - Torpshammars IF 1-6
2015-08-30 - 16:00 - Baldershov
0-1 Rikard Vikberg 13
1-1 Viktor Pedro 40
1-2 Rikard Vikberg 49
1-3 Ivan Kajajas Muwanguzi
1-4 Stefan Lindman
1-5 Rikard Vikberg 88
1-6 Rikard Vikberg 89
Utvisning IFK Sundsvall 2: Kevin Sundin 84
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 17
Matchfakta

Fotnot:
Aönö IF 2 står över
Söråkers FF - Ljunga IF (6-1) spelades 1 augusti (se omång 10)

Tabellen

1. Essviks AIF 12     10 0 2 37 - 12 30
2. Ljunga IF 13     9 1 3 61 - 26 28
3. Söråkers FF 13     8 2 3 42 - 28 26
4. Torpshammars IF 13     8 1 4 40 - 24 25
5. Alnö IF 2 12     5 1 6 23 - 31 16
6. Hassels IF 12     4 1 7 23 - 42 13
7. IFK Timrå 2 12     3 2 7 27 - 39 11
8. IFK Sundsvall 2 12     2 3 7 13 - 41 9
9. Holms SK 13     1 1 11 24 - 47 4
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
35 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
12 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
11 mål:
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
9 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Patrik Lundgren, Söråkers FF
8 mål:
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2
7 mål:

Marcus Sawert, Essviks AIF
Abed Aref, Hassels IF

6 mål:
Robin Uppling, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
Stefan Lindman, Torpshammars IF

Omgång 13

Habil Söråkersseger mot idéfattigt Alnö 2
(2015-08-23)
Alnö 2 tog ledningen men efter att Patrik "PK" Lundgren kvitterade efter cirkahalvtimmen var det bara ett konsriktivt lag på planen.
Tommi Torvela satte 1-2 i inledningen av den andra och trots stor dominans dröjde det till den 77:e minuten innan samme Torvela kunde avgöra definitivt med sitt  1-3-mål.
- Vi gör en habil insats idag där jag är mest nöjd med försvarsspelet. Tror inte vi släppte till mer än själva målet, säger Söråkertränaren Nermin Zulovic.
- Idag var vi idéfattiga framåt och nådde inte alls upp till nomal standard även om försvarsspelet var okey, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Alnö IF 2 - Söråkers FF 1-3
2015-08-23 - 16:00 - Släda IP
1-0 Hannes Larsson 13
1-1 Patrik Lundgren 29
1-2 Tommi Torvela 51
1-3 Tommi Torvela 77
Domare: Jan Söderlund
Publik: 40
Matchfakta

Ytterligare en Holmförlust
(2015-08-23)
Holm verkar inte kunna vinna en fotbollsmatch för tillfället. Idag var det IFK Timrå 2 som man fick däng av. Det med siffrorna 2-3 efter 0-1 i paus. Det är onekligen ett lag i motvind som den fåtaliga publiken fick se på Holmvallen på söndagseftermiddagen. Man skapar chanser och möjligheter men det verkar omöjligt att förvalta dem i mål.
- Det är grymt att stå på sidan och se hur vi förlorar och förlorar. Det syns ju också att självförtroendet sjunker för varje vecka., säger tränaren Thomas Åslin.
Nu har laget fyra matcher kvar att göra något åt sin bottenplacering och det ska onekligen till något alldeles extra för att man ska tro på det. För laget har kört fast ordentligt.
- Ja, det ser ju inte alltför ljust ut, säger Thomas.
-Vi behöver få mer energi och kämpaglöd in i laget för att det ska vända.
- Vi verkar inte tro på det vi gör, fortsätter han.
Idag hittar vi lagets bästa spelare i försvaret. Och det var högerbacken, Robin Segerbrand och mittbacken Yeven Ponomarenko som spelar enkelt och vägvinnande.
Nä, det är bara för Holm att bryta ihop och komma igen och hoppas på en vändning.
/ Kenth Åslin

Holms SK - IFK Timrå 2 2-3
2015-08-23 - 16:00 - Holmvallen
0-1 Yousef Khamis 28
1-1 Hari Halilovic 57 (frispark direkt i mål)
1-2 Konrad Ålund Smedlund 62
2-2 Stefan Näslund 76
2-3 Kevin Sundström (straff) 85
Utvisning Timrå 2: Oliver Sundström 57
Domare: Oscar Moss
Publik: 17
Matchfakta

6-0-seger för Ljunga utan att förta sig
(2015-08-23)
Ljunga och Oskr Nordlund verkar inte passa Hassel speciellt bra.
Hemma på Hasselbacken blev det stryk med 1-8, Nordlund femmålsskytt.
Returen på Ljungalid slutade med en ny rejäl förlust - 0-6, varav hälften från seriens överlägsne skytteligaledare.
1-0 kom efter fyra minuter och 3-0 lite drygt halvtimmen spelad.
Resterande tid av matchen spelades mer eller mindre av utan att något av lagen förtog sig.
- Oskar gjorde vartannat mål men Hassel var lite för ihåligt för att kunna ge oss en riktig match den här gången heller, säger sportchefen Roy B Olsson.

Ljunga IF - Hassels IF 6-0
2015-08-23 - 16:00 - Ljungalid
1-0 Linus Käck 5
2-0 Oskar Nordlund 21
3-0 Linus Käck 32
4-0 Oskar Nordlund (straff) 39
5-0 Rasmus Söderman 65
6-0 Oskar Nordlund 73
Domare: Jose Luis Ahumada
Publik: 54
Matchfakta

Philip Hagblom Essviks matchhjälte
(2015-08-23)
Unge Philip Hagblom såg till att Essvik har skaffat sig ett fint utgångsläge inför Medelpadsfemmans slutspurt.
Detta sedan han knappt 20 minuter in i bortamatchen mot Torpshammar skickade in 0-1.
Målet visade sig bli matchens enda i en tillställning som stundtals bjöd på rikigt bra fotboll. Hemmalaget var väl så bra rent spelmässgt men saknade den rätta spetsen i anfallen. Sak samma hos gästerna om man då undantar unge herr Hagblom.
Överbetyg till båda lages försvarsspel som inte gjorde det lätt för anfallarna.

Torpshammars IF - Essviks AIF 0-1
2015-08-23 - 16:00 - Torpshammars IP
0-1 Philip Hagblom 18
Utvisning Essvik: Sebastian Astby Röding 90+2
Domare: Thomas Löf
Publik: 74
Matchfakta

Tabellen

1. Ljunga IF 13     9 1 3 61 - 26 28
2. Essviks AIF 11     9 0 2 34 - 11 27
3. Söråkers FF 13     8 2 3 42 - 28 26
4. Torpshammars IF 12     7 1 4 34 - 23 22
5. Alnö IF 2 12     5 1 6 23 - 31 16
6. Hassels IF 11     4 0 7 21 - 40 12
7. IFK Timrå 2 11     3 1 7 25 - 37 10
8. IFK Sundsvall 2 11     2 3 6 12 - 35 9
9. Holms SK 12     1 1 10 23 - 44 4
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
35 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
12 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
10 mål:
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
9 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Patrik Lundgren, Söråkers FF
6 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2

Inför omgång 13

Intressanta matcher i  såväl topp som botten
(2015-08-19)
Toppmatch i Torpshammar! Tvåan mot fyran i en haltanda tabell. Båda lagen behöver nog en trea då Ljunga knappast lär sumpa hemma mot Hassel. Söråker lirar borta mot Alnö 2 och vill nog ha revansch för deblaclet i våras då man tappade 3-0 till 3-5.
En sexpoängsmatch i bottenstiden bjuds det också på. IFK Timrås unga andralag kan hänga av Holm vid seger. Blir det istället hemmaseger går man ikapp "junisarna". Raffinerat! Timrå kan inte låna från A-laget då dom matchar i trean samtidigt. Holm kanske kan få in ett par lirare från samarbetsklubben Sund?"

Dagnes Matcher:
16:00 Alnö IF 2 - Söråkers FF (tips: 2-3)
16:00 Holms SK - IFK Timrå 2 (tips: 2-1
16:00 Ljunga IF - Hassels IF (tips: 7-0)
16:00 Torpshammars IF - Essviks AIF (tips: 1-2)

Tabellen

1. Ljunga IF 12     8 1 3 55 - 26 25
2. Essviks AIF 10     8 0 2 33 - 11 24
3. Söråkers FF 12     7 2 3 39 - 27 23
4. Torpshammars IF 11     7 1 3 34 - 22 22
5. Alnö IF 2 11     5 1 5 22 - 28 16
6. Hassels IF 10     4 0 6 21 - 34 12
7. IFK Sundsvall 2 11     2 3 6 12 - 35 9
8. IFK Timrå 2 10     2 1 7 22 - 34 7
9. Holms SK 11     1 1 9 21 - 41 4
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
33 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
10 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
8 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Patrik Lundgren, Söråkers FF
6 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK

IFK Timrås 16-årige målman Simon Mohlin räddar snyggt en framstöt från Torpshammars Ivan Kajajas Muwanguzi. Foto: B. Lindh
IFK Timrås 16-årige målman Simon Mohlin räddar snyggt en framstöt från Torpshammars Ivan Kajajas Muwanguzi. Foto: B. Lindh

Omgång 12

Torpshammar hakar på i toppen
(2015-08-19)
Att det var toppen mot botten som möttes på Timrå konstgräs var det svårt att se. Lagen hade ungefär lika mycket av spelet och målchanser sett till 90 minuter.
Kryss hade nog varit mest rättvist men det var gästerna som tog med sig hela potten i bussen hem.
- Oavgjort hade kanske varit rättvist. Vi hade den första halvleken och borde haft ledningen med 3-1 men gick till pausvila med 0-1, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Lagens målvakter var lite på bjudhumör samtidigt som dom gjorde en hel del fina parader.
0-1 kom i minut 26 då Torpmålvakten mer eller mindre tappade Victor Dagfälts inlägg på Konrad Ålunds huvud. Kanske spelade den lågt stående solen målmannen ett spratt? Fram till dess hade det inte varit mcket Timrå utan det lilla spel som var tillhörde gästerna även om man hade svårt att vaska fram riktigt heta chanser. Ofta brast det på "sista passet" eller så gjorde man nån suldragning eller extra fint. Några gånger studsade bolen framför Timråmålet men hemmaförsvararna var alltid först med en rensning.
Farligast blev det i slutsekunderna innan pausvilan då man hade en dubbelchans som avslutades med att Ali Abdualminum dunkade bollen i stolpen ur snäv vinkel.
Efter pausen trampade Torpshammar loss och det tog bara två minuter innan Ivan Kajajas Muwanguzi kunde kvittera. Strax därpå sköt Tomas Decker en frispark från 20 meter förbi muren och in i den unge målvaktens hörn. Det höret måste vara stämgt. Fadäsen får sättas på kontot orutin.
Torpshammar domineerade nu med eftertryck och 3-1 hängde i luften när Timrå plötsligt gick till motangrepp och Victor Dagfält  kunde sätta kvitteringen efter ett inspel från vänsterkanten.
Därefter tog ynglingarna i Timrå över och förlade spelet på Torpshammars planhalva och hade bud på ett ledningsmål. Gästerma var tillbakapressade sista halvtimen men var trots det lag som lyckades åstadkomma n fullträff. Tyvärr tillkom segermålet efter en olycklig insats från hemmakeepern. Han råkade helt sonika rulla ut bollen till en bortaspelare. Det efterföljande skottet räddades visserligen men returen hamnade framför fötterma på Ivan Kajajas Muwanguzi som enkelt kunde rulla in 2-3 i det helt tomma målet. Ett riktigt kallduschmål och synd om keepern som annars gjorde en bra match men blev hårt straffad av sina misstag.
På slutet var det inte utan att man unnat det gul-blå-laget ett 3-3-mål men Torpshammar kunde hålla stången och ta tre viktiga poäng och hänga med i toppstriden.
För Timrå 2 blir det ett nervigt möte i helgen på Holmvallen i kampen om att rädda nytt kontrakt.
- Sett till spel och målchanser borde vi fått med oss minst en pinne men våra försvarsmissar kostade, säger Timråtränaren Stefan Vestberg.
- Vi bjöd också på ett mål men jag kan hålla md om att oavgjort hade varit mest rättvist, säger Bert-Ove Blom och pustade ut efter slutsignalen.
Planen hade fem giganter.
I Timrå var kantliraren Victor Dagfält lyckosam med bra spel, ett mål och ett assist.
Torpshammar hade sin man i vänsterbacken Linus Hjeltman som tog bort alla"Kevins" som fanns i hemmalaget.
Lägg därtill kvällens domartrio som var nästintill prickfria och hade en bra dialog med spelare och ledare och tillät lagen att kampa. Jan Boström, Roger Backlund och gasellen Hanna Jonsson  - vilket löpsteg!
- Har lärt mig det och allt jag kan av Roger, säger Hanna med ett leende.
På det hela taget en riktigt bra division 5-match som inleddes lite trevande men växte i kvalitet och spänning.
Tog lite bilder och skall försöka lägga in nån under torsdagen om tekniken är med mig - och om någonting fastnade...

IFK Timrå 2 - Torpshammars IF 2-3
2015-08-19 - 19:30 -  Timrå Konstgräs
1-0 Konrad Ålund Smedlund 26
1-1 Ivan Kajajas Muwanguzi 47
1-2 Tomas Decker 53
2-2 Victor Dagfält 60
2-3 Ivan Kajajas Muwanguzi 70
Domare: Jan Boström
Publik: 40
Matchfakta

Alnö 2 orkade inte stå emot tunga Ljunga
(2015-08-16)
Alnö 2 stretade emot så gott det gick men gästande topplaget Ljunga varhelt enkelt för tunga att stå emot.
0-4 slutade matchen efter två mål i vardera halvleken.
- Vi var inte så underlägsna som siffrorna visar. Det var ganska jämnt spelmässigt och vi hade en hel del chanser. Men dom har Oskar Nordlund och det var han som var skillnaden, säger Alnötränaren Tomas Berglund, som för ovanlighetens skull blev avvisad från bänken sedan han och domaren inte var överens om offsideregeln vad som gäller vid fördel eller inte.
Efter att bollen runnit ner till Alnökeepern efter att en Ljungaspelare varit offside lät domaren fördelsregeln gälla för målvakten, som plockade upp bollen och rullade sedan ut den till sin back som blev stressad och slog ett sidledspass som Oskar Nordlund bröt och sedermera gav Erik Källström  tomt mål.
Målet kom efter en timmes spel och betydde 0-3 och spiken i Alnökistan.
- Jag tror deras tränare missförstpod situationen och därför blev upprörd. I min ögon gjorde inte domaren något fel utan det var deras målvakt som klantade till det, säger Ljungas tränare Peter Larsson och fortsätter:
- Idag var det vår täta defensiv som jag är mest nöjd med. Det lilla vi släppte till bjöd vi på själva. Bland annat höll Anders Bohman på attgöra självmål efter en hopspark men Viktor Nordlund hann tillbaka och peta bort bollen som var på väg att singla in i krysset.
- Vi gjorde en okey insats men vi kan bättre, säger Berglund i Alnö.
Offensive mittfältaren Robin Karlsson får dagens tulpan i hemmalaget.
Högsta betyg i Ljunga till backlinjen med Lukas Larsson, Tommy Zaar, Olle Eriksson och den evigt unge Gunnar Westberg.

Alnö IF 2 - Ljunga IF 0-4
2015-08-16 - 16:00 - Släda IP
0-1 Stefan Gustafsson 31
0-2 Oskar Nordlund 33
0-3 Erik Källström 60
0-4 Oskar Nordlund 76
Domare: Jose Luis Ahumada
Publik: 47
Matchfakta

Holm på motorvägen till sexan
(2015-08-16)
Det vill sig inte för Holm i årets Medelpadsfemma.
Efter en strulig försäsong börjar man nu komma ikapp någorlunda träningsmässigt och hade hoppats på att ta tre viktiga poäng i kampen om att hänga kvar när man äntrade Hasselbackens frodiga gräs.
Det blev en jämn drabbning där trots att spelet böljade fram och tillbaka och chanser skapades så dröjde till matchens 58:e minut innan Luckstalånet Albert Töverud kunde bryta dödläget.
Holms replik kom i stort sett omgående då Kristoffer Sahlén hittade rätt med en läcker frispark.
Båda lagen låg sedan på för ett ledningsmål och med dryga kvarten kvar fick man än en gång bli varse att det här tydligen inte är Holms säsong.
Hassel tog då ledningen och det genom ett omdiskuterat mål. Detta efter att Abed Aref varit i klar offsideposition när han fick bollen. Den assisterande domarens flagga hissades men om detta tog inte huvuddomaren någon notis. Bortalaget gjorde misstaget att sluta spela innan domaren blåser och lånet från Hofors satte helt ren 2-1.
- Domaren hävdade att en Holmspelare nuddade bollen och därför blev offsiden upphävd. Tydligen räcker det att bara försöka bryta en djupledsboll och inte ens röra den för att offsiden skall upphävas. Det här var en regel som varken vi eller Hassel hört talas om så det var lite kalabalik, sägere Holms lagledare Kenth Åslin, och skakar på huvudet.
Som om det inte vore nog.
Holm samlade ihop sig för en kvittering och man lyckades också sätta bollen i nät. Domaren blåste mål och Holm hann jubla innan man uppmärksammade den assisterande domarens höjda flagga för offside.
- Allt går emot oss idag.. Tycker vi är värda poäng i den här matchen. Domsluten förstår vi inte men det är ju domaren som avgör, , säger Thomas Åslin.
Då Holm saknade målvakt tog Tomas Nöslund på sig målvaktshandskarna och skötte sig med den äran. Mmittbacken Kristoffer Sahlén svarade för en helgjuten insats och även Sundlånet Ali Kanso Mahmoud visade fina takter.
I Hassel fastnade vi för förre kommunalrådet Lars Persson Skandevall mellan stolparna som äntligen fick vara med och vinna en match igen.
Gott betyg även till Abed Aref även om han föll lite väl lätt i bland.
- Annar var det en gedigen laginsats och det var en viktig seger vi tog, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Hassels IF - Holms SK 2-1
2015-08-16 - 16:00 - Hasselbacken
1-0 Albert Töverud 58
1-1 Kristoffer Sahlén 60
2-1 Abed Aref 73
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 24
Matchfakta

"En dag på jobbet" för Söråker
(2015-08-16)
Två mål före paus och två efter. Så kan man sammanfatta Söråkers 4-0-seger över IFK Sundsvall 2.
- Det var lite som en dag på jobbet. Vi ansträngde oss så pass mycket som att det räckte till seger, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
I mitten av den första halvleken nickade Samuel Fisk  in en hörna och strax innan pausvilan extekuterade Tommi Torvela en straff sedan Anton Jonsson gått omkull inne i straffområdet efter en fällning.
I mitten av den amdra halvleken kom 3-0 efter en snabb omställning där Joar Steen avslutade med att vägga sig igenom och sätta den kliniskt.
I slutminuterna fastställde Anton Jonsson  slutresultatet till 4-0 efter en 80-meterslöpning och satte bollen perfekt invid stolpen.
IFK 2 hade inte så mycket att komma med men med kvarten kvar fick man en gyllene chans att spräcka nollan på straff efter en hands men Söråkermålvakten Anton Björnberg  nöp den.
- Stundtals lirade vi ganska fin boll och höll den efter backen och inom laget så jag är nöjd, säger "Zulan".

Söråkers FF - IFK Sundsvall 2 4-0
2015-08-16 - 16:00 - Söråkers IP
1-0 Samuel Fisk 21
2-0 Tommi Torvela (straff) 40
3-0 Joar Steen 68
4-0 Anton Jonsson 87
Utvisning IFK Sundsvall 2: Johan Skoog 83
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta

Essviks AIF står över

Tabellen

1. Ljunga IF 12     8 1 3 55 - 26 25
2. Essviks AIF 10     8 0 2 33 - 11 24
3. Söråkers FF 12     7 2 3 39 - 27 23
4. Torpshammars IF 11     7 1 3 34 - 22 22
5. Alnö IF 2 11     5 1 5 22 - 28 16
6. Hassels IF 10     4 0 6 21 - 34 12
7. IFK Sundsvall 2 11     2 3 6 12 - 35 9
8. IFK Timrå 2 10     2 1 7 22 - 34 7
9. Holms SK 11     1 1 9 21 - 41 4
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
33 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
10 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
8 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Patrik Lundgren, Söråkers FF
6 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK

Tommi Torvela sköt Söråkers segermål i slutminuterna på Essviksvallen. Tommi Torvela sköt Söråkers segermål i slutminuterna på Essviksvallen.

Omgång 11

Söråker råndade Essvik uppe på "Vakken"
(2015-08-09)
Essvik brände chans på chans och då gick det som det gick hemma på "Vallen" mot Söråker.
Gästerna tog tillvara Essviks misstag bakåt och kunde vinna med 2-1.
Essvik inledde bra och redan i matchöppningen var man nära att ta ledningen efter en hörna men Peter Rönnqvist fick upp händerna på lagkaptenen Linus Olssons nick från nära håll. En riktig reflexräddning.
Istället kunde Söråker kontra in 0-1 i efterbörden av en hemmafrispark. Målskytt Anton Jonsson.
- Och ändå sade vi innan matchen att vi skulle se upp med deras omställningar, suckar Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Essvik fortsatte att skapa chanser men det dröjde till dryga timman innan kvitteringen kom. Philip Hagblom vände upp i straffområdet och placerde bollen förbi Rönnqvist.
Hemmalagets dominans fortsatte men med två minuter kvar på uret slarvade man i passningsspelet på egen planhalva. Söråker bröt och ställde om snabbt sm ögat och Tommi Torvela kunde lyfta in segerbolen över en tvekande hemmakeeper. Ridå!
- Kan inte påstå att vår seger var speciellt rättvis. Essvik var mycket bättre än oss men tur, en bra målvakt och backlnje gjorde att vi ändå kunde vinna, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
- En sur förlust. Vi borde ha vunnit den här matchen klart sett till spel och målchanser. På slutet var vi nära ett kryss åtminstone men vi träffade stolpen och returen studsade sedan över, säger Martinsson, vars lag står över nästa omgång.
- Vinner Ljunga då går dom förbi oss, säger Essvikstränaren.
        
Essviks AIF - Söråkers FF 1-2
2015-08-09 - 16:00 - Essviksvallen
0-1 Anton Jonsson 22
1-1 Philip Hagblom 61
1-2 Tommi Torvela 88
Domare: Thomas Löf
Publik: 63
Matchfakta

Ett mål räckte till Alnöseger
(2015-08-09)
På en långhårig gräsmatta på Balders bjöds det inte på någon bra fotbollsmatch.
- Det var dessutom få målchanser, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
Det visade sig också att ett enda  mål skulle räcka till seger. Målet kom i den 57;e minuten och gjordes av gästerna och var matchens behållning. Efter ett fint anfall efter en spelvändning lyftes bollen in i sraffområdet till Linus Grelsson som passade snett-inåt-bakåt till Johan Bengtsson som behärskat placerade in 0-1.
- Vi vinner rättvist då vi även hade ett ribbskott som studsade ner på mållinjen. Men som helhet är jag inte nöjd med vad vi presterade. Förutom dom tre poängen då, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund.
- Ja, i och med segern så tror jag att vi hänger kvar nu, tillägger Berglund.
- Det här var inte vår dag. Vi uppträdde utan vilja och geist. Dessutom fick vi unge Kasper Engstrand knäskadad, sägerIFK-tränaren Fredrik Allgren.

IFK Sundsvall 2 - Alnö IF 2 0-1
2015-08-09 - 16:00 - Baldershov
0-1 Johan Bengtsson 57
Domare: Marcus Eriksson
Publik: 30
Matchfakta

Ljunga fick revansch på Holm
(2015-08-09)
I våras vann jumbon Holm mot topplaget Ljunga.
I eftermiddags tog Ljunga en kraftig revansch nör lagens möttes igen. Den här gången på tuviga Ljungalid.
Seriens övelägsne skytteligaledare Oskar Nordlund satte fyra" påsar" i 7-3-segern.
Holm fick dock en drömöppning när Niklas Wikholm satte 0-1 i den 9:e minuten. Men redan två minuter senare kunde Oskar Nordlund kvittera. Hemmalaget gick sedan snabbt  fram till 4-1 och man såg ut att stänga matchen redan i den första halvleken.
Då vaknade Holm till och reducerade två gånger innan pausvilan.
Holm kom ut till den andra halvleken med rejäl poängvittring och kanske hade man lyckats i sin strävan - om det inte var för Oskar Nordlud.
En olycklig Holmfällning av en Ljungaspelare inne i eget straffområde en kvart in i andra halvlek gjorde att Nordlund kunde sätta 5-3 på straff.
- Då gick luften ur oss och Ljunga kunde sätta två bollar till, säger Holms lagledare Kenth Åslin oh fortsätter:
- Man kan nog säga att skillnaden lagen emellan var just Oscar Nordlund för utan honom är Ljunga ett högst medelmåttigt lag. Han spelar ett antal divisioner för lågt just nu, säger han.
- Ja, han håller en klass för sig, säger brorsan och tränaren Thomas Åslin..
Läs även: Ljunga blev för svåra

Ljunga IF - Holms SK 7-3
2015-08-09 - 16:00 - Ljungalid
0-1 Niklas Wikholm 9
1-1 Oskar Nordlund 11
2-1 Ted Carlsson 21
3-1 Oskar Nordlund 21
4-1 Mathias Edlund 28
4-2 Stefan Näslund 34
4-3 Stefan Wigren 42
5-3 Oskar Nordlund 59
6-3 Oskar Nordlund 64
7-3 Pontus Björk 70
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta

Torpseger utan blänande spel - "Ivan" och "Putte" målade dubbelt
(2015-08-09)
Av hävd brukar Torpshammar ha det besvärligt med Hassel och redan efter två minuter frisparkade Robert Sundin gästerna ledningen.
Hemmalaget samlade emellertid ihop sig och det ugandiska fyndet Ivan Kajajas Muwanguzi  kvitterade i den elfte minuten. "Ivan" bröt sedan ett Hasselpass vie mittlinjen och löpte sig fri och rullade in ledningsmålet tio minuter senare.
I den andra halvleken var det Patrik "Putte" Nilssons tur att bli dubbel målgörare. Först ökade han på till 3-1 på nick efter hörna och sedan gjorde han om proceduren i matchens slutskede och fastställde segern till 4-1. 
- Vi gjorde ingen kanonmatch men det är också en styrka att vinna när man inte spelar bra, säger Torpshammartränaren Bert-Ove Blom.

Torpshammars IF - Hassels IF 4-1
2015-08-09 - 16:00 - Torpshammars IP
0-1 Robert Sundin 2
1-1 Ivan Kajajas Muwanguzi 11
2-1 Ivan Kajajas Muwanguzi 21
3-1 Patrik Nilsson 57
4-1 Patrik Nilsson 84
Domare: Jose Luis Ahumada
Publik: 54
Matchfakta

IFK Timrå 2 står över

Tabellen

1. Essviks AIF 10     8 0 2 33 - 11 24
2. Ljunga IF 11     7 1 3 51 - 26 22
3. Söråkers FF 11     6 2 3 35 - 27 20
4. Torpshammars IF 10     6 1 3 31 - 20 19
5. Alnö IF 2 10     5 1 4 22 - 24 16
6. Hassels IF 9     3 0 6 19 - 33 9
7. IFK Sundsvall 2 10     2 3 5 12 - 31 9
8. IFK Timrå 2 9     2 1 6 20 - 31 7
9. Holms SK 10     1 1 8 20 - 39 4
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
30 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
9 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
8 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
7 mål:
Patrik Lundgren, Söråkers FF
6 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
5 mål:
Johan Bengtsson, Alnö IF 2
Ted Carlsson, Ljunga IF
Stefan Lindman, Torpshammars IF

Sju mål idag och 26 totalt. Oskar Nordlund är alldeles för bra för division 5. Sju mål idag och 26 totalt. Oskar Nordlund är alldeles för bra för division 5.

Omgång 10

Essviksseger med andan i halsgropen
(2015-08-05)
Serieledarna Essvik fick verkligen slita för segern på Släda mot Alnö 2.
Gästerna inledde klart bäst men fick aldrig någon utdelning trots fina lägen. Även Alnö hade ett jätteläge men JesperNyman skyfflade bollen över ribban när han hade tomt mål efter ett inspel.
Det blev istället Johan Bengtsson förunnat att ge ö-laget ledningen i den 38:e minuten.
På sex minuter i böran av den andra halvleken vände Essvik via anfallsduon Marcus Sawert och inhoppande Johan Kolbäck .
Först kvitterade Sawert efter en målvaktsretur på skott från Kolbäck.
Några  minuter senare var det ombytta roller då Sawert spelade fram Kolbäck.
Alnö pressade på för en kvittering sista kvarten och hade ett par riktigt bra lägen. En nick efter hörna som smet precis utanför stolpen och när Jesper Nyman laddade en volley sköt han mitt på målvakten Michel Sjödal.
Marcus Sawert fick ett gyllene tillfälle att stänga matchen då han kom fri från halva planen, rundade målvakten - men halkade i vätan.
- Trots förlusten tycker jag vi gör en bra match och jag är nöjd med prestationen,  men visst är det surt att vi inte får med oss minst en pinne, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
- Det var skönt när slutsignalen gick. Vi var kanske något tyngre än dom men Alnö pressade oss bra sista 15-20 minuterna, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Det var jämnbra i Alnö 2 förutom högeryttermittfältaren Axel Karlsson som hade en kväll då han lyckades med det mest han företog sig.
Johan Kolbäck hoppade in och hade del i båda målen när Essvik vände.
I Linus Olsson och Alexander Grönvall hade man dessutom ett svårpasserat mittlås.

Alnö IF 2 - Essviks AIF 1-2
2015-08-05 - 19:00- Släda IP
1-0 Johan Bengtsson 38
1-1 Marcus Sawert 51 (retur efter skott av M Sawert)
1-2 Johan Kolbäck 57 (Swert spelade fram J)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik:
Matchfakta

Sundveteran och ung ugandier tongivande i kryssmatch på Holmvallen
(2015-08-05)
Holm har inte fått förmånen att jubla alltför ofta den här säsongen.
Enda vinsten så här långt kom mot topplaget Ljunga, annars idel förluster.
Men idag såg det länge ut som om man skulle få segerjubla hemma på Holmvallen men trots ledning med både 2-0 och 3-2 fick man nöja sig med ett kryss.
- Holm var klassen bättre nu än när vi vann med 4-0 i våras, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom, som på förhand hade siktat på vinst men med tanke på matchutecklingen var nöjd med en pinne.
Holm tog ledningen i den 21:a minuten då lånet från samarbetsklubben Sund Stefan Näslund provade lyckan från halva planen. Torpmålvakten Simon Eriksso stod lit långt ut och på hälarna och hann inte uppmärksamma faran i tid och bollen gick in under ribban.
Efter dryga halvtimmen skallade Niklas Wikholm in en hörna till 2-0 och såväl hemmaspelare som publik brydde sig då nämnvärt om den påstridiga och energiska Holmknotten.
Stefan Lindman såg dock till att gästerna kunde ta igen ett mål innan paus tack vare sin reducering efter 38 minuter.
Tio minuter in i den andra halvleken kviterade gästerna genom sin 19-årige ugandiern Ivan Kajajas Muwanguzi.
Trots en rejält övertag spelmässigt för Torpshammar kunde Holm bita tillbaka då Stefan Nässlund kunde nicka in en hörna knappa timmen spelad.
Men man orkade inte hålla emot utan även "Ivan" ville bli tvåmålsskytt och kvitterade till 3-3 med kvarten kvar.
- Vi hade sedan flera bud på ett segermål, bl a kom "Ivan" helt fri, säger Blom, som ändå var mer än nöjd med sin adept som gjorde en mycket bra match trots magsmärtor.
- "Ivan" hade aldrig spelat organiserad fotboll innan han kom till Sverige för ett par månader sedan, säger Blom.
Vi plussar även för centrallinjen hos gästerna.
Men klart bäst på planen var altmeistern Stefan Näslund som utöver sina två mål dominerade mittfältet.
(Återkommer semare  med kommentarer från Holms lagledare Kenth Åslin).

Holms SK - Torpshammars IF 3-3
2015-08-05 - 19:00 -Holmvallen
1-0 Stefan Näslund 21
2-0 Niklas Wikholm 31
2-1 Stefan Lindman 37
2-2 Ivan Kajajas Muwanguzi 55
3-2 Stefan Näslund 58
3-3 Ivan Kajajas Muwanguzi 75
Domare: Jan Boström
Publik:
Matchfakta

Tvåsiffrigt för Ljunga - sju-kt många mål av Oskar Nordlund
(2015-08-05)
Det blev aldrig någon riktig spänning på Ljungalid. Möjligen då om hemmalaget skulle göra tvåsiffrigt.
Matchen påminde om kattens lek med råttan där Ljunga hade kastat inen panter i form av Oskar Nordlund.
Den kraftfulle anfallaren sköt IFK-skutan i sank med hela sju av dom tio målen.
Det snyggaste var 4-0-målet som var rena klapp-klapp-liret som avslutades med att Anders Bohman serverade Oskar fritt fram.
- Vi hade hand om taktpinnen från böjan till slut och visade utöver ett vägvinnande spel en imponerande effektivitet, säger tränaren Peter Larsson, och fortsätter:
- Och med en Oskar Nordlund i dylik målfotm är det enkelt att coacha laget.
Utöver sjumålsskytten Oskar Nordlund dominerade "kärnkraftverket" Anders Bohman på mitten.
(återkommer med kommentarer feån IFK:s ledare om dom nu inte följde det sjunkn skeppet ner till botten).

Ljunga IF - IFK Sundsvall 2 10-1
2015-08-05 - 19:00 - Ljungalid
1-0 Oskar Nordlund 5
2-0 Oskar Nordlund 20
3-0 Ted Carlsson 30
4-0 Oskar Nordlund 32
5-0 Stefan Gustafsson 40
5-1 Kasper Engstrand 56
6-1 Oskar Nordlund 57
7-1 Oskar Nordlund 60
8-1 Oskar Nordlund 62
9-1 Oskar Nordlund 77
10-1 Jerry Backlund 86
Domare: Nilla Sjöberg
Publik:
Matchfakta

Derbyseger för Söråker efter vändning
(2015-08-05)
IFK Timrå 2 mönstradeett starkt lag och Söråker kom från en 6-1-segr mot serietvåan Ljunga.
Allt var krattat i manegenför ett spännande och välspelat derby.
Gästerna inledde nästan omgående med att ta ledningen genom giftige Faton Buzuku med meriter från division 2-spel.
Buzuku fortsatte sysselsäta hemmaförsvaret, dock utan att fylla på sin målskörd.
- Dom sökte nästan alla  uppspel på Faton men när vi satte lite extra bevakning på honom med Joar Steen fick han det tuffare samtidigt som vi kunde jobba oss in i matchen, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
I den 36:e minuten blev Tommi Torvela nerdragen innanför straffområdet och domarens pipa ljöd. Torvvela klev upp och tog själv hand om stramaren på bästa sätt.
Tio minuter efter pausvilan kom Patrik Lundgren i en raid på kanten och slog ett klassiskt snett-inåt-bakåt-pass till Jasmin Muratovic som sköt in 2-1 via målvakten.
I slutminuten säkrade Patrik Lundgren hemmasegern definitivt då han rullade in 3-1 utom räckhåll för timråkeepern.
- En stabil laginsats där vi verkligen stod upp för varandra. Vi lyckades också ta bort mycket av deras farliga djupledsspel efter en halvtimme, säger Nermin Zulovic.
Joar Steen slet och gjorde livet surt för klassliraren Faton Buzuku och en rejäl insats svarade även mittbacksparet Sanuel Fisk och Robert Lundgren för.
Fortsätter Söråker på den inslagna höstvägen kan man bli ett hot mot topppduon Essvik och Ljunga.
(väntar på återkoppling och kommentarer från Timrås tränare Stefan Vestberg).
Missa inte Fredrik Lundgrens bilder från matchen

Söråkers FF - IFK Timrå 2 3-1
2015-08-05 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Faton Buzuku 4
1-1 Tommi Torvela (straff) 36 (efter att själv ha blivit nerdragen)
2-1 Jasmin Muratovic 55 (på s-i-b-pass från Patrik Lundgren)
3-1 Patrik Lundgren 90
Domare: Thomas Löf
Publik:
Matchfakta

Hassels IF står över

Tabellen

1. Essviks AIF 9     8 0 1 32 - 9 24
2. Ljunga IF 10     6 1 3 44 - 23 19
3. Söråkers FF 10     5 2 3 33 - 26 17
4. Torpshammars IF 9     5 1 3 27 - 19 16
5. Alnö IF 2 9     4 1 4 21 - 24 13
6. IFK Sundsvall 2 9     2 3 4 12 - 30 9
7. Hassels IF 8     3 0 5 18 - 29 9
8. IFK Timrå 2 9     2 1 6 20 - 31 7
9. Holms SK 9     1 1 7 17 - 32 4
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
26 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
8 mål:
Tommi Torvela, Söråkers FF
7 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Patrik Lundgren, Söråkers FF
6 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
5 mål:
Stefan Lindman, Torpshammars IF
Niklas Wikholm, Holms SK
4 mål:
Abed Aref, Hassels IF
Robin Uppling, Essviks AIF
Jonas Nordström, Söråkers FF
Patrik Kerttu, IFK Timrå 2
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2

Vad har hänt i Medelpadsfemman under sommaren?
(2015-07-30)

under uppdatering

Alnö IF 2
Nyförvärv: -
Förluster: -
Skador: Khalil Massi (fw, knäskada, borta ca 2 månader)
Målsättning under hösten: "Slipper" vi att A-laget rcker i våra spelare så hoppas vi kunna bibehålla fjärdeplatsen, säger tränren Tomas Berglund.

Essviks AIF
Nyförvärv: André Moberg (b/mf/fw, Ljustorps IF).
Förluster: -
Skador: Andreas Godin, Robin Uppling och Simon Brynielsson /åter i träning efter skador).
Målsättning under hösten: Ni när vi ligger där vi ligger är det ingen tvekan. Vi vill ligga kvar där och helst utan några förluster. säger tränaren Fredrik Martinsson.

Hassels IF
Nyförvärv: -
Förluster: Olof Torstensson (mf, Stöde IF), Abeb Ares (fw, åter till Hofors AIF), Felix Öström (fw, studier i Uppsala).
Skador: Simon Soltani (b, åter efter korsbandsskada).
Målsättning under hösten: Topp 6 vore inte fel även om vi är nöjda om vi hänger kvar, säge team managern Seth Larsson.

Holms SK
Nyförvärv: –
Förluster: -
Skador: –
Målsättning under hösten: –

IFK Sundsvall 2
Nyförvärv: –
Förluster: -
Skador: –
Målsättning under hösten: Vi skall göra allt för att ha vårt andralag i femman även nästa år, säger sportchefen Kennth Kile.

IFK Timrå 2
Nyförvärv: –
Förluster: -
Skador: –
Målsättning under hösten: –

Ljunga IF
Nyförvärv: Janne Berglund (ass. tränare), Lukas Larsson (mf, Fränsta IK)
Förluster: -
Skador: -
Målsättning under hösten: Vi skall vinna matcherna om är kvar, säger sportchefen Roy B. Olsson.

Söråkers FF
Nyförvärv: Bashkim Kryeziu (b, Ljustorps IF), Tobias Lodén (mf, Ljustorps IF), Patrik Häggqvist /b/nf, Ljustorps IF).
Förluster: -
Skador: –
Målsättning under hösten: Bygga laget vidare, siktar på minst topp tre, säger tränaren Nermin Zulovic.

Torpshammars IF
Nyförvärv: –
Förluster: -
Skador: –
Målsättning under hösten: –

under uppdatering

Omgång 14

Söråker slaktade serietvåan
(2015-08-01 )
På onsdag sparkar hösten igång för lagen i Medelpadsfemman med omgång 10..
Men redan idag spelade Söråker och Ljunga en match i omgång 14.
100-åringen kom till "Löta" utan sin store stjärna Oskar Nordlund - och blev mer eller mindra slaktade. Hemmalaget vann med förkrossande 6-1!
- Vi spelade en fantasisk fotboll och segermarginalen borde t o m ha varit ännu större. En riktig lagseger, säger Söråkertränaren Nermin Zulovic.
Och att det var en lagseger vittnar det faktum att hemmalaget spred målskyttet på fem spelare. Det sjätte, eller första, var ett självmål i den åttonde miinuten.
- Halva laget låg nerbäddade i influensa så vi kunde inte göra oss själva rättvisa. Det är bara att glömma den här matchen och vinna resten, säger sportchefen Roy B. Olsson.

Söråkers FF - Ljunga IF 6-1
2015-08-01 - 13:00 - Söråkers IP (tillhör omg. 14)
1-0 självmål 8
2-0 Joar Steen 34
3-0 Tommi Torvela (straff) 43
3-1 Anders Bohman 57
4-1 Yllmen Ramosaj (straff) 65
5-1 Anders Viklund 78
6-1 Anton Jonsson 83
Domare: Thomas Löf
Publik: 32
Matchfakta

Tabellen

1. Essviks AIF 8     7 0 1 30 - 8 21
2. Ljunga IF 9     5 1 3 34 - 22 16
3. Torpshammars IF 8     5 0 3 24 - 16 15
4. Söråkers FF 9     4 2 3 30 - 25 14
5. Alnö IF 2 8     4 1 3 20 - 22 13
6. IFK Sundsvall 2 8     2 3 3 11 - 20 9
7. Hassels IF 8     3 0 5 18 - 29 9
8. IFK Timrå 2 8     2 1 5 19 - 29 7
9. Holms SK 8     1 0 7 14 - 29 3
  Ånge IF 2 har utgått                


Skytteligan
19 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
7 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
Tommi Torvela, Söråkers FF
6 mål:
Patrik Lundgren, Söråkers FF
5 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
4 mål:
Abed Aref, Hassels IF
Robin Uppling, Essviks AIF
Stefan Lindman, Torpshammars IF
Jonas Nordström, Söråkers FF
Marcus Sawert, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
Patrik Kerttu, IFK Timrå 2
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2

Olof Torstensson tar steget över från Hassel till Stöde. Olof Torstensson tar steget över från Hassel till Stöde.

Hassel släppar spelare till fyrans serieledare
(2015-07-21)
Hassel tappar sin mittfältare Olof Torstensson inför höststarten. Ett rejält avbräck. 22-åringen har under sommaruppehållet ritat på för serieledarna i fyran, Stöde IF.
- Olof ville åter prova på spel i en högre serie och vi är inte en klubb som ställer oss i vägen. Vi tackar Olof för det han presterat i Hassel och önskar honom all lycka i Stöde, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Norrhasselklubben tappar ytterligare två spelare.
- Anfallaren Abeb Ares återvänder till Hofors AIF medan Felix Öström flyttar till Umeå för studier. Också det en anfallare men kanske kan Felix vara med någon helgmatch om han kommer hem och hälsar på. Han har i alla fall inte skrivit på för någon annan klubb, säger Larsson.

Fredrik Martinssons Essvik ser ut att snuva division 5-lagen på seriesegern. Fredrik Martinssons Essvik ser ut att snuva division 5-lagen på seriesegern.

Går som tåget efter degraderingen
(2015-07-13)
I fjol var truppen så tunn att man nästan fick dra sig ur division IV.Så blev inte fallet, men degraderades ändå på grund av det sportsliga resultaten.
Nu går Essvik som tåget i femman.
– Vi hoppas att det blir 14 raka vinster innan säsongen är slut, säger tränaren Fredrik Martinsson.


 Det blev en förlust i andra omgången mot Söråker, sedan dess har Essvik gått rent i herrfemman.Laget som åkte ur fyran ser nu ut att studsa tillbaka direkt, såsom till exempel Matfors och Alnö gjort de senaste åren.
– Det har gått riktigt bra. Vi har vunnit alla matcher ganska övertygande dessutom, säger Fredrik Martinsson, ny tränare för säsongen.
Grunden till det kan ligga i att träningsnärvaron är betydligt högre i år. Några av de som har tränat är fyra killar födda 2000 som alla var med distriktslaget till Halmstad. Något unikt i Essvik.
– Det kan aldrig ha hänt förut. Tyvärr tränar de inte lika mycket med oss nu för tiden. Man vill att de ska fokusera på sitt lag och köra vidare på sin grundutbildning. Hade de tränat så hade de absolut kunnat ta en plats i truppen.
Har klubben någon policy vad gäller egenfostrade spelare?
– De vill ju helst att vi inte har allt för många spelare utifrån utan att vi slussar in från ungdomslagen.
Tre spelare som däremot har tränat hela säsongen ska ges extra beröm för framfarten.
– Philip Hagblom har öst in hela säsongen, sedan har vi ett nyttigt nyförvärv i Jesper Hellström som har en bra passningsfot och inte minst just träningsnärvaro. Och så har vi Chippen (Christian Isaksson) på mitten. Det finns nog ingen i serien som kan ta bollen av honom på mitten, han är stark som en oxe, säger Martinsson.
Nu återstår halva säsongen och efter sex raka vinster hoppas nu coachen att man behåller formen hösten ut.
– Vi hoppas givetvis att det blir 14 raka.
Källa: Emil Nilsson, Mittmedias fotbollsblogg

Lokalfotbollens kommentar:
Essvik tillhörde favoriterna innan serien tillsammans med Ljunga och Söråker.
Men att man skulle toppa serien med hela fem poäng i halvtid är överraskande t o m för mig.
Ljunga, med målsprutan Oskar Nordlund, ligger på den andra uppflyttningsplatsen. Detta sedan man passerat Torpshammar efter 4-2-segern i 100-årsjubileumsmatchen inför hela 400 åskådare.
Bert-Ove Bloms Torpshammar skuggar en pinne bakom trots att man tappade en hel del stöttespelare inför säsongen. Imponerande även om jag inte tror att man orkar strida om uppflyttning hela vägen i höst.
Lite av en skuffelse är Söråker. Dom röda har verklige blandat och gett. Segrar mot Essvik och Torpshammar har varvats med förluster mot Hassel och Alnö 2. Den sistnämnda trots ledning med 3-0...
Tio poäng upp till ettan och fem till tvåan gör att Söråker nog får sikta in sig på tredeplatsen i höst.
Bara ett lag åker ur och efter halva serien parkerar lite överraskande Holm på jumboplatsen med en ynka seger (mot Ljunga!) och sju förluster. Detta trots samarbete med division 4-klubben Sund och därmed möjligheter till spelarlån. Fyra poäng har man upp till närmaste räddningsplankan IFK Timrå 2.
Seriens mest oberäkneliga lag är Hassel som varvar storsegrar med dito storförluster. Kan man ställa sin bästa elva på benen kan man slå vilket lag som helst. Det är bara det att man sällan kan göra det. Klubben måste ha seriens största spelaromsättning. Klarar man av att hålla Holm bakom sig när serien summeras långt fram i höst?

Har gjort 19 mål under våren:
"Det är för dåligt”

(2015-07-08)

Ljunga IF ligger tvåa i femman efter vårsäsongen – mycket tack var en hårdskjutande Ljungason som dundrat in 19 baljor.
– Det är för dåligt, säger en självkritisk Oskar Nordlund som samtidigt berättar om vadslagningen i matbutiken, punktmarkering och vilka klubbar som jagar honom


Inför den här säsongen tog Ljungasonen Oskar Nordlund ett oväntat beslut.
Målkungen lämnade Ånge IF för spel med Ljunga IF i division 5,
Att Nordlund har ett stort hjärta för Ljunga IF, råder det ingen tvekan om. Det råder heller ingen tvekan om att han vet hur man gör mål.
19 stycken har det blivit på femmans åtta första omgångar, och därmed leder Nordlund skytteligan med förkrossande 12 mål ned till tvåan.
Trots det är han inte nöjd.
– Det är för dåligt. 25-26 skulle jag ha gjort, jag har missat för mycket, säger han självkritiskt.
Samtidigt tas anfallaren hårt av motståndarlagen.
– Så ont som jag har i fötter och fotleder har jag aldrig haft. Så fort jag har bollen är det minst två motståndare på mig, ibland tre eller fyra, säger Nordlund.
– När vi mötte Torpshammar såg jag på film efteråt att jag kom och drev bollen själv och det var fem Torpshammarsspelare runt mig.
Hårdbevakningen till trots så trivs anfallaren ändå med att hjälpa moderklubben under säsongen då föreningen firar 100 år.
– Hade det varit nästa säsong eller i fjol hade jag inte gjort det. I år bryr jag mig inte om jag gör 6 eller 36 mål, i år vill jag vinna. Jag är skitsur för att vi har förlorat två matcher. Det har varit två plattmatcher där vi varit bedrövliga, säger han.
Ljunga ligger på en andraplats i tabellen och siktar uppåt. Nyckelspelaren på topp räknar med att stanna i klubben säsongen ut.
– Ja, det verkar så.
Men det har ringt från andra klubbar?
– Några har ringt, men jag har precis köpt kåk i Fränsta så jag har inte tid att sticka iväg just nu.
Sandviken och Ytterhogdal är två av klubbarna som visat intresse för forwarden. Vad som händer nästa säsong är i skrivande stund oklart.
– Klart att man är sugen att stanna med grabbarna i Ljunga även nästa säsong, samtidigt kanske jag måste tänka lite på mig själv. Om jag kan få möjligheten att ge fotbollen allt så är jag sugen, annars vore jag dum, säger Oskar Nordlund.
Ljungas målkung siktar på minst 30 mål den här säsongen, och han avslöjar samtidigt att det pågår vadslagning i Ljungaverk.
– Folk kommer in i butiken där jag jobbar och berättar att de bettat mot polare om hur många mål jag ska göra. Någon sa 40, men det blir orimligt när vi bara spelar 16 matcher. Det hade varit kul om vi spelat 20-22, för två mål per match borde man kunna skrapa ihop, säger Oskar Nordlund.
Källa: Oskar Lund, Mittmedias fotbollsblogg

Omgång 9

Psykologiska Essviksmål knäckte IFK 2
- firar sommarlov i serieledning

(2015-06-28)
Ett sent 2-0-mål i den första halvleken och ett tidigt 3-0 i inledningen av den andra tog död på spänningen i matchen mellan Essvik och IFK Sundsvall 2.
Till slut vann hemmalaget med 6-0 och visade bredden i målskyttet med lika många nätkännare.

Essviks AIF - IFK Sundsvall 2 6-0
2015-06-28 - 16:00 - Essviksvallen
1-0 Eric Björk 3
2-0 Johan Kolbäck 41
3-0 Oskar Lövbom 51
4-0 Max Lundmark 75
5-0 Marcus Sawert 76
6-0 Joakim Björklund 79
Domare: Marcus Eriksson
Publik: 80
Matchfakta

Klar Alnöseger i "ungdomsmatchen"
(2015-06-28)
Det blev en målrik tillställning mellan seriens två yngsta lag.
Redan efter den första halvlken hade gästande Alnö 2 rivit åt sig en 4-0-ledning.
Trots en lite uppryckning kom IFK Timrå aldrig i kapp utan det röda laget kunde återvända till den vackra ön med en 6-3-victoria.

IFK Timrå 2 - Alnö IF 2 3-6 (0-4)
2015-06-28 - 16:00 - Timrå Konstgräs
Mål Timrå 2: Konrad Ålund Smedlund 2 och Kevin Sundström.
Mål Alnö: 2: Axel Karlsson 2, Rasmus Nilsson, Johan Bengtsson, Henrik Tjernström och Khalil Masri.
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta

Hassels rivstart höll ända in i kaklet
(2015-06-28)
Familjedag i Söråker och över 100 åskådare på "Löta".
Med vad hände med hemmalaget? Kollektiv barnförlamning?
Efter lite drygt den halva första halvlekenledde gästande Hassel med 3-0.
Felix Öström, Victor Munter och Olof Torstensson heter skarprättarna i tur och ordning.
Tommi Torvela reducerade på straff tidigt in i andra och PatrikLundgren krympte försprånget ytterligare strax därpå.
Men trots att det återstod en dryg halvtimme att vifta på förmådde inte Söråker komma ikapp eller förbi i målprotokollet.

Söråkers FF - Hassels IF 2-3
2015-06-28 -  16:00 - Söråkers IP
0-1 Felix Öström 12
0-2 Victor Munter 20
0-3 Olof Torstensson 26
1-3 Tommi Torvela (straff) 52
2-3 Patrik Lundgren 58
Domare: Jose Luis Ahumada
Publik: 106
Matchfakta

Ljunga gick på knock i jubiléumsmatchen!
(2015-06-27)
100-åringen Ljunga IF satte högsta fart i jubileumsmatchen och redan innan klockan tickat upp till halvtimmen lyste 4-0 i rött på resultattavlan.
- Tyvärr verlade det som om vi satt kvar i bussen i början av matchen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Desto nöjdade var hans kollega i Ljunga:
- Den första halvtimmen var nog vår bästa i år, säger Peter Larsson.
Efter 4-0-målet vaknade plötsligt gästerma till liv och fick också till en reducering innan paus.
- Det märktes att grabbarna fick lite energi av det målet, säger Blom.
Det verkade i inledningen av den andra halvleken som om Ljunga lånat bussen av Torpshammar för det var det blå-vit-tvärrandiga laget för hela entrépengen och Torpklacken bankade sin trumma allt intensivare. Speciellt efter det att Östavallslånet David Danielian reducerade till 4-2.
Ljunga hade inte mycket framåt mer än ett par projektiler från Oskar Nordlund, som dock var närmare att träffa en synskafad herre vid sidan om målet än innanför ramen...
Torp hade ett par rejäla bud på ytterligare reducering men nekades två gånger inom loppet av några minuter av två pantersprång från Viktor Nordlund. Mål på någon av dessa så hade vi fått en rejäl nerv i matchen då momentum legat hos gästerna. Nu dog istället kampen ut sista kvarten då inte mycket konstruktivt inträffade.
- Jag tror vi tömde oss första halvtimmen av matchen. För efter det verkade som om all kraft gått åt till urladdningen i början, säger Peter Larsson.
- Vi vinner den sista timmen med 2-0 och det får vi ta med oss. Hade vi fått in 4-3 så hade det inte varit omöjligt att vi trots allt kunnat åkt härifrån med poäng, säger Bert-Ove Blom, som inte var helt nöjd med planens beskaffning.
- Den består av mer klöver än gräs och bollen studsar upp på kmäna mest hela tiden och det gör det svårt att spela riktig fotboll, säger Blpm, som trots förlusten och planen var nöjd med arrangemanget.
- Jätteproffsigt och kul att det kom så mycket folk - och att det var våra fans som hördes mest.
- Få av killarna kommer att glömma den här matchen. Hur ofta får man spela en division 5-match inför 400 åskådare, vinna och därefter tacka publiken med vågen, frågar sig Peter Larsson.
Lagledaren Alexander Johansson ville tacka motståndarna efter matchen:
- Stort av Torpshammar att tacka oss med ett stort fång blommor och sedan bjuda på en schysst och sportslig kamp och göra dagen till ett minne för alla närvarande..
(bilder från matchen kommer under söndagen)

Ljunga IF - Torpshammars IF4-2
2015-06-27 - 14:00 - Ljungalid
1-0 Oskar Nordlund 6
2-0 Oskar Nordlund (straff) 11
3-0 Stefan Gustafsson 22
4-0 Pontus Björk 28
4-1 Ivan Kajajas Muwanguzi 42
4-2 David Danielian 50
Domare: Jan Söderlund
Publik: 400
Matchfakta

Holms SK står över

Tabellen

1. Essviks AIF 8 7 0 1 30 - 8 21
2. Ljunga IF 8 5 1 2 33 - 16 16
3. Torpshammars IF 8 5 0 3 24 - 16 15
4. Alnö IF 2 8 4 1 3 20 - 22 13
5. Söråkers FF 8 3 2 3 24 - 24 11
6. IFK Sundsvall 2 8 2 3 3 11 - 20 9
7. Hassels IF 8 3 0 5 18 - 29 9
8. IFK Timrå 2 8 2 1 5 19 - 29 7
9. Holms SK 8 1 0 7 14 - 29 3
  Ånge IF 2 har utgått            


Skytteligan:
19 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
7 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
6 mål:
Patrik Lundgren, Söråkers FF
Tommi Torvela, Söråkers FF
5 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
4 mål:
Abed Aref, Hassels IF
Robin Uppling, Essviks AIF
Stefan Lindman, Torpshammars IF
Jonas Nordström, Söråkers FF
Marcus Sawert, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
Patrik Kerttu, IFK Timrå 2
Konrad Ålund Smedlund, IFK Timrå 2

Guldkantade Ljunga bäst i väst
(2015-06-27)
Säg Ljunga IF och fotbollsgeneration efter fotbollsgeneration tänker på ett svart-gult lag från västra Medelpad. Och inte vilket lag som helst. De gula inslagen kring det svarta ger en effektfull guldkant på dressen, som med framgång burits av både herrar och damer genom årens lopp.
I dag firar föreningen 100 år. Långt från de stora arenorna, men vid liv – och med drömmar om att fortsätta betyda något för folket i trakten.
– När jag växte upp såg samhället annorlunda ut. Ljungaverk var livaktigt då. Och fotbollslaget tillhörde de bättre i inte bara Medelpad, utan i hela Norrland, säger Roy Olsson, som i 14 år tillhörde Ljungas A-lagstrupp, men som efter spelåret 1975 valde att satsa på sin civila karriär, vilket innebar flytt och jobb söderut under ett antal år.
– Ja, jag mssade ju den senaste storhetstiden i slutet på 1980-talet, då vi åter hade ett topplag i trean ...
Den generationen spelare, med Kjell "Pisa" Andersson som tränare, spelar förresten en veteranmatch som en del i jubileumsfirandet i dag. Och så ska A-laget möta Torpshammar i Medelpadsfemman.
läs mer om Roland Engströms artikel på st.nu premium

Omgång 8

Alnö IF 2 - Hassels IF 4-1
2015-06-24 - 19:00 - Släda IP
1-0 Jimmy Ilvonen 15
2-0 Khalil Masri 19
3-0 Khalil Masri 30
4-0 Jesper Nyman 60
4-1 Peter Eckman 82
Domare: Said Gavador
Publik: 35
Matchfakta

Essviks AIF - Ljunga IF 4-2
2015-06-24 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Erik Martinsson 2 (frispark direkt i mål)
2-0 Philip Hagblom 20
3-0 Marcus Sawert 28
3-1 Oskar Nordlund 55 (nick)
3-2 Oskar Nordlund 70
4-2 Marcus Sawert 86
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 50
Matchfakta

Holms SK - Söråkers FF 2-6
2015-06-24 - 19:00 - Holmvallen
1-0 Niklas Wikholm 17
1-1 Jonas Nordström 23
1-2 Tommi Torvela 52
1-3 Patrik Lundgren 54
1-4 Patrik Lundgren 59
1-5 Joar Steen 69
1-6 Anton Jonsson 73
2-6 Joakim Christensen 81
Domare: Jose Luis Ahumada
Publik: 42
Matchfakta

IFK Sundsvall 2 - IFK Timrå 2 1-5
2015-06-24 - 19:00 - Västhagen
0-1 självmål 12
0-2 Patrik Kerttu 22
1-2 Jens Lundgren 61
1-3 självmål 66
1-4 Konrad Ålund Smedlund 72
1-5 Kevin Berg 86
Domare: Jan Boström
Publik: 55
Matchfakta

Torpshammars IF står över

Tabellen

Skytteligan:

17 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
7 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
5 mål:
Patrik Lundgren, Söråkers FF
Tommi Torvela, Söråkers FF
4 mål:
Abed Aref, Hassels IF
Robin Uppling, Essviks AIF
Stefan Lindman, Torpshammars IF
Jonas Nordström, Söråkers FF
Marcus Sawert, Essviks AIF
Niklas Wikholm, Holms SK
Patrik Kerttu, IFK Timrå 2
Robin Uppling Essviks AIF 4 0

Omgång 7

Lyckominuter för Alnö 2 sänkte  Holm
(2015-06-14)
Nej det vill sig inte i årets seriespel för Holm. Dagens bortamatch mot Alnös andralag slutade med en klar 4-1-förlust. Gästerna hade stora förhoppningar på dagens möte att det skulle vara dags att öka på poängskörden, men det gick inte. Hemmalaget hade sina lyckominuter mellan den 57:e och 71:a då man gjorde alla sina fyra mål. David Odelind satte 1-0 efter en retur, 2-0 slöt Måns Lind på straff. Vid 3-0 frispelade Johan Bengtsson Jesper Nyman och fyran skottade Måns Lind in från kanten via ett försvarsben.
- Det kändes annars i halvtid att vi hade matchen i vår hand och bara skulle knyta ihop säcken i andra halvlek, säger ladledaren Kenth Åslin och fotsätter:.
- Men hemmalaget ville annat och kunde inkassera tre sköna poäng i bottenstriden.
Gästerna saknade dock inte chanser utan med lite skärpa i avslutningarna kunde utgången kanske blivit en annan. Nu fick man nöjda sig med Yevhen Ponomarenko tröstmål med dryga kvarten kvar.
- Än en gång visar vi oskärpa i avslutslägena, säger Holmtränaren Thomas Åslin efter matchen.
- Vi måste bli mer effektiva helt enkelt.
Holm skapade en hel del matchen igenom men blir förvånansvärt lätt bortplockade i sista tredjedelen av planen. Det känns som man väger för lätt där.
-Kan ju ha en del med självförtroende att göra också när det knyter sig, säger Thomas.
-Det viktiga nu är att stå upp för varandra, för resultaten kommer, det är jag övertygad om.
- Det var hårt och jämnt i början men vi vann på vår kondition. I den andra halvleken malde vi ner dom, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund, som ville lyfta fram sin offensive mittfältare Johan Bengtsson.
/ Kenth Åslin och Lokalfotbollen.nu

Alnö IF 2 - Holms SK 4-1
2015-06-14 - 16:00 - Släda IP
1-0 David Odelind 56
2-0 Måns Lind (straff) 61
3-0 Jesper Nyman 68
4-0 självmål 70
4-1 Yevhen Ponomarenko 74
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 25
Matchfakta

Hassel hade bollen, IFK Sindsvll 2 gjorde målen
(2015-06-14)
Trots ett markant spelövertag klarade inte Hassel av ett "studentdrabbat" IFK Sundsvall 2. Gästerna kom till spel med två generationer Kile, A-lagstränaren Mikael Kotermajer, hans bror Andreas i målet samt "invaliden" Fredrik Allgren på mittbacken.
- Vi hade 75 procent av spelet men kunde bara inte få in bollen i mål och när vi sedan bjuder på deras mål får vi skylla oss själva. Annars spelade vi jättefin fotboll och hade ett bra passningsspel efter marken, säger Hassels tränare Benny Stjernström.
0-1 satte Rasmus Kile i minut 37 sedan har blivit framspelad av Robin Holmlund som i sin tur norpat bollen av Hasselkeepern utanför straffområdet.
Holmlund satte själv sedan 0-2 tio minuter in i andra.
Med tjugo ,minuter kvar reducerade Kavrin Azef Ahmed men det var enda gången hemmalaget hittade nätet.
- Vi fick slita för segern men kanske borde vi gjort några fler mål på våra chanser. Även Hassel hade lägen för fler mål, säger IFK:s sportchef Kenneth Kile, själv ombytt i dagens match,
Snabbe anfallaren Abed Aref oroade mest i Hassle. Bra var också brytsäkre mittbacken Pontus Stjernström.
I IFK 2 skall ovillige målvakten Andreas Kotermajer harangeras för sin insats. Det skall även placeringssäkre mittbacken Fredrik Allgren och målskytten Rasmus Kile.

Hassels IF - IFK Sundsvall 2 1-2
2015-06-14 - 16:00 - Hasselbacken
0-1 Rasmus Kile 37 (
0-2 Robin Holmlund 56
1-2 Kavrin Azef Ahmed 70  (ej Pontus Stjernström som domaren angett)
Domare: Anders Ruda
Publik: 22
Matchfakta

Bra division 5-match däe Essviks fysik gav utslag
(2015-06-14)
IFK Timrå 2 och Essvik svarade för en riktigt bra division 5-match med bra passningsspel i inte oävet tempo dessutom.
Gästerna vann med 4-1 men matchen var jämnare än siffrorna visar. T ex gjorde Essvikskeepern Michel Sjödal en mäktig parad på ett närskott efter ett snett-inåt-bakåt pass. 2-3 där och matchen hade fått nytt liv. Därefter åkte Oliver Sundström på en målchansutvisning med kvarten kvar,
- Redan tidigare skulle deras mittback Jonas Wallerstedt åkt ur när han nästan klädde av en fri Robin Uppling både tröja och byxor, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Nu lunde ändå Marcus Sawert stänga matchen med sitt 1-4-mål i slutet av matchen.
I den 90:e minuten hann även en essvikare syna det röda kortet sedan Max Lundmark satt in en vansinnetackling med sträckta ben. Rött kort direkt blev "bélöningen".
- Efter en jämn första halvlek gasade vi på lite mer i andra och då orkade dom inte hänga med och vi fick också utdelning, säger Maartinsson.
- Essvik vann fullt rättvist även oeras seger blev något mål för stort. Deras fysiska spel med tuffa närkamper tog lite musten ur vårt unga lag. Men trots förlusten var det mycket vi kunde ta med oss, säger Timråtränaren Stefan Vestberg.
En trio stack ut lite extra i hemmalaget. Det var vänsterbacken Mattis Ohlsson, högermittfältaren Tobias Bredberg och anfallaren Albin Norlander.
Philip Hagblom inledde som högerback men flyttade under matchen upp i anfallet och sate två strutar. Det snyggaste var ledningsmålet till 2-1 när han först vände bort en motståndare nere på kortlinjen innan han drev mot målet och satte bollen vid den främre stolpen. Mycket bra var också Christian "Chippen" Isakssob och Jesper Hellström på det centrala mittfältet.

IFK Timrå 2 - Essviks AIF 1-4
2015-06-14 - 16:00 - Timrå Konstgräs
0-1 Robin Uppling 32
1-1 Konrad Ålund Snedlund 37
1-2 Philip Hagblom 57
1-3 Philip Hagblom 60
1-4 Marcus Sawert 85
Utv.isningTimrå: Oliver Sundström 76
Utvisning Essvik: Max Lundmark 90+1
Domare: Nils Börlin
Publik: 36
Matchfakta


Viktig seger fär Söråker
(2015-06-14)
Inför seriestarten siktade Söråker på att återvända tillbaka till division 4 med vändande post.
Torpshammar siktade på en plats strax ovanför mitten.
När lagen möttes uppe "Löta" var det ombytta roller.
Torpshammar kom som serieledaren medan Söråker åkt på några överraskande poängföruster och parkerade på undre halvan.
Hemmaseger var alltså ett måste för att inte tappa ännu mer mark på topplagen.
Det blev en målrik och svängig historia i publikens smak.
Redan efter 17 minuter hade den fått se fyra fullträffar. Lika fördelade.
(mer text kommer när webläsaren slutat krångla...)

Söråkers FF - Torpshammars IF 4-3
2015-06-14 - 16:00 - Söråkers IP
1-0 Anders Wiklund 6
1-1 Navid Taheri  9
1-2 Leonard Mema 11
2-2 Jonas Nordström 17
3-2 Patrik Lundgren 42
3-3 Patrik Högdahl (straff) 70
4-3 Patrik Lundgren 78
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta

Ljunga IF står över

Tabellen

Skytteligan:

15 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
6 mål:
Philip Hagblom, Essviks AIF
4 mål:
Abed Aref, Hassels IF
Robin Uppling, Essviks AIF
Stefan Lindman, Torpshammars IF
Tommi Torvela, Söråkers FF

Omgång 6

Smärtfritt för Essvik mot berg & dalbanelaget
(2015-06-10)
Hassel är rena berg & dalbanelagetsom varvar storförluster med ditosegrar.
Nu var det dags för det förstnämnda.
På Essviksvallen blev det pisk med 0-7 efter 0-4 redan efter en halvtimme.
- Var lite orolig för den här matchen men vi gjorde en riktigt bra insats och satte högsta fart redan från början och fick hål på dom tidigt, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.

Hemmalaget bjöd på fint flyt i passningsspelet och dessutom var man farliga på fasta situationer.
- Tror aldrig att jag skällt på mina spelare så mycket under den första halvtimmen. Vi löpte inte, vi markerade inte, vi vann inga närkamper. Det var bedrövligt helt enkelt och jag och Benny (Stiernström, tränare) hade ett och annat att säga till ¨våra mannar i pausvilan, dundrar team managern Seth Larsson..
I inledningen såg man ut att ha fått stopp på blödningen och man gjorde matchen spelmässigt jämn.
- Tyvärr återföll vi i gamla synder och dom fick göra tre snabba på oss, säger Larsson.
- Vi började segt i andra men efter några byten och in med hungriga spelare blixtrade vi till och satte tre snabba på slutet, säger Wallberg.
- Nä,idag var det uselt och jag tror vi släppte in fyra hörnmål där en fem-sex spelare sket i att ta någon som helst markering. Sämre än P10. Det duger inte att ge bort en massa mål gratis, suckar Larsson.
Mittbacken Alexander Grönwall och anfallaren Erik Martinsson stack utlite extra i ett bra Essvik där alla "följde boken".

I Hassel då? Njae...skall i så vara vänsterbacken Baxtiar Husseini Mohamadi som kämpade och slet och inte var rädd att få en tryckare i närkamperna.

Essviks AIF - Hassels IF 7-0
2015-06-10 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Philip Haglund
2-0 Erik Martinsson
3-0 Robin Uppling (straff)
4-0 Philip Haglund
5-0 Christian Isaksson 69
6-0 Robin Uppling
7-0 Linus Ohlsson
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta

Det fortsätter häxa för Holms division 5-lag
- nu var det ribban och en 50-plussare

(2015-06-10)
Det har påpekats förut men det tåls att sägas igen, Holm har inte skärpan i början av halvlekarna.
Idag fick man se sig besegrade av IFK Sundsvalls andralag med 3-1 på Baldershovs gräs.
Den här gången tog det bara tre minuter innan Holm låg under sedan Weah Ephraim Harris  hittat nätet.
Holm tog sedan över men det verkade lögn att få in bollen bakom medelålders (50+) Anders Aspenrud som fick hoppa in mellan stolparna med kort varsel. Var inte "Aspen" i vägenså var det ribban där träffarna duggade oftare än ett sommarregm. Tror HSK hade fyra träffar i överliggaren bara under den första halvleken. Men en bra målvakt skall ju ha tur heter det. När får vi se "Aspen" i Champions League?
IFK skall vara riktigt nöjda med att det stod 1-0 i paus.
Andra halvlek inleddes som den första - med ett IFK-mål. Återigen efter tre minuter släppte man fram Fitim Ugzmaijli  aon behärskat lyfte bollen över en utrusande Holmkeeper.
Uppförsbacken för Holm blevnu ännu brantare men i den 53.:e minuten kunde gästerna få lite kontakt när Lars-Eric Sollén rullade in reduceringsbollen till 2-1.
- Då kändes det hela helt öppet, säger Holms lagledare KenthÅslin.
Holm trummade på och skapade chanser men effektiviteten saknades och målen uteblev. Gästerna försökte och försökte men det ville sig inte. När sedan gammeluven Aspenrud svarade för en makalös fantomräddning så...
Och då gick det som det brukar gå. Det försvarande laget får en kontring och avgjör matchen. Fitim Ugzmaijli gjorde sitt andra mål efter en fin genomskärare från Felix Kile.   
- Tycker ändå att vi gör en helt okey insats. Det känns helt klart som ett fall framåt. Det blir att försöka knäppa igen i början av halvlekarna och förvalta våra målchanser i fortsättningen om det ska bli några poäng, säger vikarierande och spelande tränaren Patric Mattsson efter matchen.
- Men det känns ändock att vi kommer mer och mer ju fler matcher vi får i benen. Idag fick vi återigen gå hårt på hela vårt manskap och alla kämpade och slet. Vi råkade också ut för en skada i den första halvleken när Niklas Wikholm fick utgå med smärtor i foten sedan hangjort sig illa på själva anläggningen.
- Var kanske inte en helt rättvis seger men den var viktig för oss då vi vill ha vårt andralag kvari femman, säger IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile, som inte var helt nöjd med lagets passningsspel.
- Det går i vågor. Bra emellanåt för att rätt vad är falla ner på pojklagsnivå.
/Kenth Åslin och Lokalfotbollen.nu

IFK Sundsvall 2 - Holms SK 3-1
2015-06-10 -19:00 - Baldershov
1-0 Weah Ephraim Harris 3
2-0 Fitim Ugzmaijli 48
2-1 Lars-Eric Sollén 53
3-1 Fitim Ugzmaijli 85
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik:
Matchfakta

Ljunga vann sevärd match i Timrå
(2015-06-10)
IFK Timrås unga ekva och topplaget Ljunga visade att det kan bjudas på en sevärd och bra fotboll även på division 5-nivå.
Ljunga var det något bättre laget ochkunde gå till pausvila tack vare Pontus Björks två fullträffar.
I den andra förmådde hemmalaget bita ifrån sig bättre och var inte blyga att kliva framåt i planen om tillfälle gavs.
Nära reducering var det när Oliver Karlsson  lossade bössan ur innerposition men Viktor Nordlund gjorde en snygg parad uppe i krysset-
Men med kvarten kvar kom ändå en reducering genom Patrik Kerttu.
Kerttu fick även chansen till en kvittering men Viktor Nordlund räddade friläget.
Istället kunde Oskar Nordlund slita sig fri från mittlinjen och sprinta ifrån allt var försvarare heter och på en skyttekungs vis avgöra matchen med tio minuter kvar.
- Den här matchen hade likaväl kunnat sluta 3-1 till oss. Så jämn var den sett till spel och målchanser. Kan därför inte vara besviken över förlusten då vi gör en riktigt bra match mot ett starkt motstånd, säger Timråtränaren Stefan Vestberg, som inte kunde undgå att imponeras av Ljungas skytteligavinnare.
- Syns att han har ett stort Ljungahjärta och är en spelare som gör sina lagkamrater bättre.
Vestberg var också imponerad över sin 15-årige vänsterback Mattias Olsson som faktiskt matchade Oskar Nordlund i det fysiska spelet.
- Han värderar när han skall gå med i anfallen och inte samt även klarar det svåra positionsspelet i defensiven. Han behöver lägga på sig lite muskler men det är ofattbart att han inte är uttagen till distriktlaget till Halmstadslägret. Men har tillhör ju inte GIF Sundsvall...
(väntar på återkoppling från Ljungartränaren Peter Larsson)

IFK Timrå 2 - Ljunga IF 1-3
2015-06-10 - 20:00 - Timrå Konstgräs
0-1 Pontus Björk 21
0-2 Pontus Björk 40
1-2 Patrik Kerttu 75
1-3 Oskar Nordlund 80
Domare: Thomas Löf
Publik: 26
Matchfakta

Cliffs drömmål visade vägen för Torpshammar
(2015-06-03)
Serieledarna Torpshammar hade full huggning mot ynglingarna från Alnö 2. Matchen stod och vägde fram till tio minuter efter paus. Då tog hemmalagets Cliff Nordin och provade lyckan från distans och fick på en kanonträff och bollen ven förbi gäsernas chanslöse målman.
Efter den briserade bomben började ö-borna misströsta men hade ändå poängchans ända fram till slutminuter då det brast ordentligt bakåt. På tre minuter satte Torpshammar lika många fullträffar och gick fram till en 4-0-seger. Målskyttar var Omid Ebrahimi och två gånger Ivan Kajajas Muwanguzi.
(återkommer med tränarkommentarer)

Torpshammars IF - Alnö IF 2 4-0
2015-06-06 - 15:00 - Torpshammars IP
1-0 Cliff Nordin 54
2-0 Omid Ebrahimi 86
3-0 Ivan Kajajas Muwanguzi 87
4-0 Ivan Kajajas Muwanguzi 89
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 39
Matchfakta


Söråkers FF står över

Tabellen

Skytteligan:

(inte helt uppdaterad ännu)
15 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
4 mål:
Abed Aref, Hassels IF
Stefan Lindman, Torpshammars IF
Tommi Torvela, Söråkers FF
3 mål:
Erik Strand, Ljunga IF
Ivan Kajajas Muwanguzi, Torpshammars IF
Niklas Wikholm, Holms SK
Omid Ebrahimi, Torpshammars IF
Oscar Lidström, IFK Sundsvall 2
Samuel Fisk, Söråkers FF
Ted Carlsson, Ljunga IF

Omgång 5

Det svänger om Hassel
(2015-06-03)
I förra hemmamatchen förlorade Hassel med 1-8 mot Ljunga.
Ikväll vann man med samma siffror när IFK Timrås andralag kom på besök till ödebygdens nationalarena Hasselbacken.
- Det unga Timrålaget hängde bra med under den första halvleken men i andra var det bara ett lag på den blöta planen, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Abed Aref gjorde 1-0 i den första halvleken men i andra var han stekhet och fyllde på med ett hattrick. Epitetet Matchens Lirare sitter som en smäck på den kvicke och irrationella anfallaren.
Peter "Stor Pirlo" Eckmans frispark direkt i mål, betydde 2-0, är också värd att nämna från matchen.

Hassels IF - IFK Timrå 2 8-1
2015-06-03 - 19:00 - Hasselbacken
1-0 Abed Aref 19
2-0 Peter Eckman 31
2-1 Yousef Khamis 34
3-1 Jonas Stjernström 47
4-1 Abed Aref 58
5-1 Reda Fakhiri 75
6-1 Reda Fakhiri 83
7-1 Abed Aref 87
8-1 Abed Aref 90+1
Domare: Thomas Löf
Publik: 25
Matchfakta

Ytterligare en Holmförlust
- Essvik satte enda målet

(2015-06-03)
Holm fick inkassera ytterligare en förlust när man kammade noll mot Essvik på onsdagskvällen. 0-1 slutade matchen efter att gästerna avgjort i den 37;e minuten. Målet tillkom efter bristfällig markering i hemmaförsvaret och Essviksspelaren Martin Uhlin hade bara att rulla in bollen retfullt enkelt.
Spelmässigt var det en relativt jämn tillställning där hemmalaget hade flera chanser att förvalta. Man minns speciellt de två gånger som Daniel Haglund var helt fri mot motståndarmålisen Micha Sjödal men missade att sätta bollen i nät.
Man har helt enkelt väldigt svårt att sätta sina chanser just nu i Holmlaget. Det saknas några enkla mål för att det ska släppa.
- Stundtals spelar vi väl helt OK, men det blir under för korta stunder, säger Holmtränaren Thomas Åslin efter matchen, och fortsätter:
- Men det gäller att vi inte viker ner oss utan fortsätter så kommer det nog.
Plus idag till duktige hemmamålvakten Joakim Christensen som spelade riktigt bra och var chanslös på målet.
Även Daniel Haglunds andra halvlek var riktigt bra sedan han flyttats ner som mittback.
- Synd att han inte hann bli matchhjälte i den första halvleken också med sina målchanser, säger Holmtränaren.
Det är bara för Holmlaget att glömma förlusten och börja fokusera på nästa match som är mot IFK Sundsvall 2 nästa onsdag.
- Vi måste hitta glädjen och bara spela ut så kommer resultaten säkert, avslutar Thomas.
Fredrik Martinsson, tränare Essvik, var desto nöjdare med matchutvecklingen::
- Vi höll på att ställa till det då vi frispelade en av deras spelare men Micha Sjödal i målet redde ut det. Istället kunde vi ta ledningen efter ett långt inkast och en klackskarv av Erik Martinsson innan Martin Uhlin kunde placera bollen i nät. Trots att vi inte kom upp i normal standard rent spelmässigt fortsatte vi hela tiden löpa och kämpa och tycker vi kontrollerade matchen. Holm fick ett bra kvitteringsläge men då gjorde Micha en ny bra räddning. Plus till vår keeper, laginsatsen och pigge inhopparen Eric Björk.
/ Kenth Åslin och Lokalfotbollen.nu.

Holms SK - Essviks AIF 0-1
2015-06-03 - 19:00 - Holmvallen
1-0 Martin Uhlin 37
Domare: José Luis Ahumada
Publik: 40
Matchfakta

Ljunga malde ner Söråker
(2015-06-03)
Matchen på Ljumgalid inleddes med två raska nickmål. Samuel Fisk knoppade in 0-1 i minut sju. Nästan omgående var det hemmalagets Oskar Nordlunds tur att använda huvudet och så var det kvitterat.
Mitt i Ljungapressen satte Emil Sjöfgren 1-2 till gästerna i den 13:e minuten.
Ljunga drabbades emellertid inte av panik utan fortsatte pressa tillbaka ett Söråker som förslkte freda sig med alla tänkbara medel. Och längst bak hade man debutanten i målet, 16-årige Pontus Ålund, som stred som ett lejon mellan stolpparna.  Men hur länge skulle han klara av att stå emot? Jo, en dryg timme innanStefan Lindmans hörna hittade hela vägen in i målet tack vare trängseln framför Ålund.
Oskar Nordlund hade bränt en hel del lägen men när det nu krävdes satte han två snabba med fem minuters mellanrum och såg till att Ljunga rev åt sig en 4-2-ledning. I slutet fastställde gamla "Herr Mål" i västraregionen Jerry Backlund slutsegern till 5-2.
- Vi gör en stark laginsats och formligen maler ner dom till slut, säger Ljungatränaren Peter Larsson, som ville berömma hela laget med Stefan Lindman och Oskar Nordlund i spetsen.
- Och snart kommer Anders Boman hem från studierna i Umeå och då blir det ännu större kamp om platserna i startelvan, fortsätter tränare Larsson.
Förlusten till trots var inte Söråkerstränaren Nermin Zulovic alltför nedslagen efter slutsignalen:
- Vi saknade nästan halva laget och ledde ändå till en en dryg kvart in i den andra halvleken. Därefter orkade vi inte stå emot deras anfallsvågor och när dom tog ledningen försökte vi flytta upp men åkte på ett par kontringar. Det blev 2-5 men jag rtycker ändå att vi faller med flaggan i topp. Våra pojk- och juniorspelare som fick chansen gjorde en kanoninsats. Bl a rädda pojklagsmålvakten Pontus Ålund flera frilägen från Oskar Nordlund. Han åt nästan upp honom där dett tag.

Ljunga IF - Söråkers FF 5-2
2015-06-03 - 19:00 - Ljungalid
0-1 Samuel Fisk 7
1-1 Oskar Nordlund 9 
1-2 Emil Sjögren 13
2-2 Stefan Gustafsson 63
3-2 Oskar Nordlund 73
4-2 Oskar Nordlund 78
5-2 Jerry Backlund 83
Domare: Jan Boström
Publik: 67
Matchfakta

Kasper Pedro storspelade i IFK-målet men kunde inte hindra en Torpshmmarseger
(2015-06-03)
Det blev en ganska ensidig historia på Torpshammars IP och man hade inga svårigheter att lisa ut vilket lag som slåss i toppen respektive botten.
Utan Kasper Pedros inspirerade insats i IFK Sundsvall 2:s mål hade slutsiffrorna skjutit rejält i höjden.
1-0 kom redan i den första minuten. Leonard Mema fick på en bra halvolleyträff som gick in via händerna på Prdro.
2-0 dröjde nästan till timmen spelad. Patrik Högdahl fick ett inspel från högerkanten, tog emot och lade till innan han nöp upp bollen i krysset. 

Bert-Ove Blom, tränare Torpshammar:
- Det här var vår match från början till slut. Vi tog ledningen i den första minuten och behöll sedan initiativet. Vi hade ett kompakt grepp om händelserna kan man sammanfatta det hela. En klassisk laginsats döär alla skall ta åt sig av segernn. Om jag skall plocka tre russin ur kakan får det bli ytterbackarna Simon Sundberg och Onni Mikkola tillsammans med hårt jobbande och nyttige Stefan Lindman. Jag vill avslutningsvis även berömma domaren  Thomas Berglund och hans assistenter som svar ade för em lanoninsats.
Kenneth Kile, sportchef IFK Sundsvall 2:
- Torpshammar var alldeles för strukturerade och starka på mittfältet. Jag är glad att vi lyckades hålla nere siffrorna tack vare ett bra försvarsspel där målvakten Kasper Pedro var grym mellan stolparna. Bra hjälp hade han av mittbackarna Oscar Moss och Kristofer Bodin.


Torpshammars IF - IFK Sundsvall 2 2-0
2015-06-03- 19:00 -  Torpshammars IP
1-0 Leonard Mema 1
2-0 Patrik Högdahl 58
Domare: Thomas Berglund
Publik: 75
Matchfakta

Alnö IF 2 står över


Tabellen

Skytteligan:

14 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga IF
4 mål:
Abed Aref, Hassels IF
Stefan Lindman, Torpshammars IF
Tommi Torvela, Söråkers FF
3 mål:
Erik Strand, Ljunga IF
Niklas Wikholm, Holms SK
Oscar Lidström, IFK Sundsvall 2
Samuel Fisk, Söråkers FF
Ted Carlsson, Ljunga IF

Omgång 4

Många vackra spel mål när IFK Timrå 2 vann målrik match
(2015-05-24)
Holmspelarna verkade vara kvar i omklädningsrummet när domaren Jan Boström blåste till spel. Redan innan kvarten spelad var IFK Timrå i ledningen med 3-0.
Även om gästerna spelade upp sig kom man aldrig i kapp i målprotokollet. 3-2 och 4-3 var det närmaste man kom i den öppna och svängiga ,atchen som till slut slöt 6-4 i hemmafavör och bjöd på många vackra spelmål.
Bäst i IFK Timrå 2 var 15-årige vänsterbacken Mattias Olsson så länge han kunde medverka innan hans astma satte stopp.
Ingen i Holmlaget framhävde sig själv något speciellt idag enligt tränaren Thomas Åslin, utan alla kan bättre. Nye Haben Afwerki Kebrom gjorde i alla fall ett mycket piggt inhopp som lovar mer.
Beröm skall emellertid domaren Jan Boström ha som dömde fantastiskt och hade en bra kommunikation med såväl spelare som ledare.
- Vi öppade bra och ledde med 3-0. Därefter blev lite övermodiga och gjorde lite enkla misstag i uppspelsfasen och blev hårt straffade. Det blev något bättre och vi kunde vinna matchen tack vare en bra offensiv. Flera av våra, och även deras, var snygga spelmål. Det här var mer en publik- än en tränarmatch (skratt), säger Timråtränaren Srtefan Vestberg.
-Vi gör ingen bra match idag. Inledningen förstör än en gång för oss. Vi måste lära oss att vara med från början. Nej, sådana här dippar i matcherna duger inte om man ska lyckas göra en bra säsong. Men det känns som tiden talar för oss, man får ta med sig det goda stunderna för framtiden, säger Thomas Åslin, tränare Holms SK.

IFK Timrå 2 - Holms SK 6-4
2015-05-24 - 16:00 - Timrå Konstgräs
1-0 Kevin Sundström 8
2-0 Yousef Khamis 10
3-0 Patrik Kerttu 14
3-1 Daniel Haglund 21
3-2 Niklas Wikholm 26
4-2 Patrik Kerttu (straff) 37
4-3 Lars-Eric Sollén 55
5-3 Kevin Sundström 65
6-3 Albin Norlander 68
6-4 Lars-Eric Sollén 80
Domare:Jan Boström
Publik:
Matchfakta

Målvaktstavla när Essvik vände på slutet
(2015-05-27)
Essvik hade ett spelmässigt grepp om den första halvleken på ett "långhårigt" "Vallen". Det hindrade emellertid gästerna från Torpshammar att gå till pausvila med uddamålet av tre sedan man utnyttjat sina chanser till fullo.
I den andra hade Torpshammar två kanonlägen till att öka på ledningen men blev snuvade av unge keepern Oskar Lindberg. Det utmynnade i att man blev grymt straffade. På slutet fick nämligen hemmalget en retroaktiv utdelning på sitt spelövertag. Först kvitterade Sebastian Astby Röding med ett mäkrigt skotti den 80:e minuten från 22 meter som gick i en båga över en chanskös Simon Eriksson i Torpmålet. Strax därpå svarade Eriksson för en ovanlig groda då han rtappade ett inlägg franför fötterna på Marcus Sawert som bara hade att peta in 3-2 i tom bur och förstöra målman Erikssons nattsömn...
Torpshammar mobiliserade sista fem men fick lämna Essviksvallen tomhänta.
- Torpshammar hade tre avslut i första och satte två av dem. I andra tog vi ett rejält tag i taktpinnen men det var nära att dom gjorde 1-3 på en kontring. Istället kunde vi vända till seger gemom ett kanon- och ett turmål. Torpshammar skapade ett par chanser på slutet p g a lite slarv från vår sida men vi kunde greja en sett till matchbilden en rättvis seger, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
- Jag grämer mig att vi inte fick med oss minst en poäng. Vi hade två frilägen till 3-1 och hade vi satt dom hhade vi kunnat göra bokslut. Istället kunde dom vända genom att visa lite mer vilja än oss på slutet. En fundering. Hur svårt kan det vara att klippa en fotbollsplan? Bollen rullar inte i gräset och det är svårt att slå en riktig passning efter backen. Det blir ju bara en massa långbollande. Ingenting jag vill skylla förlusten på då det är lika för båda lagen. Tyvärr nådde vi inte upp till normal standard. Ingen i laget stack ut något mer än någon annan, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Essviks AIF - Torpshammars IF 3-2
2015-05-27 - 19:00 - Essviksvallen
0-1 Ivan Kajajas Muwanguzi 12 (lagets första avslut)
1-1 Robin Upplinfg 38
1-2 Robin Cardegren 43
2-2 Sebastian Astby Röding 80 båge underr ribban 22 m
3-2 Marcus Sawert 84 mb tappade ett inl.
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 32
Matchfakta

100-åringen Ljunga IF börjar närma sig jubileumsformen
(2015-05-27)
Oskar Nordlund och hans 100-årsjubilerande Ljunga IF kom till Hasselbacken och formligen blåste hemmalaget av planen.
8-1 skrevs slutsiffrorna till och unge herr Nordlund svarat för hela sex av fullträffarna.
Efter 17 ninuter stod det 3-1 till gästerna vilket fick till följd att den uppgivna hemmaspelaren André Svebsson inte bara lämnade planen utan helt sonika åkte hem...
Benny Stiernström, tränare i Hassel:
- Vi var ned till dom gjorde 2-1 sedan dog vi och inte gjorde många rätt. Vi fick inte heller något som helst grepp på Oskar Nordlund. Det är inte ofta som vi får smörrj med så här stora siffror hemma men Ljunga var riktigt bra Det är bara att erkänna. Andreas Gas Wikström skall ha en eloge på sin högerbacksplats Han slet som en galärslav mot övermakten.
Peter Larsson, tränare Ljunga:
- Idag lossnade rejält spelmässigt för oss. Jag sade till grabbarna att vi måste vara ödmjuka inför uppgiften Är vi det är det inte många lag i femman som rår på oss. Vi gör åtta mål varav flera snygga. Praktfullast var Oskar Nordlunds sjätte och vårt sista som var en ytterskruvad bomb i vänstra krysset. Oskar var tillsammans med Tommy Göransson klart bäst på planen.

Hassels IF - Ljunga IF 1-8
2015-05-27 - 19:00 -  Hasselbacken
0-1 Oskar Nordlund 5
1-1 självmål 9
1-2 Oskar Nordlund 15
1-3 Oskar Nordlund 17
1-4 Ted Carlsson 37
1-5 Oskar Nordlund 43
16 Oskar Nordlund 45
1-7 Erik Stand 62
1-8 Oskar Nordlund 71
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 36
Matchfakta

Söråkers försvar havererade
(2015-05-27 )
Efter en halvtimme ledde Söråker med 3-1 och såg ut att gå mot en lika väntad som säker seger. Då förvandlades topplagets försvar till en hönsgård och ungtupparna i Alnö 2 kunde fira stora triumfer och sista kvarten av den första havleken och den första dio i andra prickade man in fyra fullträffar och vände till en 3-5-ledning. Därefter bevakade man resultatet resten av matchen på ett synnerligen rutinerat sätt.
Nermin Zulovic, tränare Söråker:
- Efter vårt 3-1-mål slutade vi att spela fotboll Det var bedrövligt att se. Vi måste ta ett snack inom laget för så här får det inte se ut. Det här var den sämsta insatsen som vi gjort sedan jag blev tränare i Söråker. Dom enda som jag villl berömma idag är Alnös unga lag som visade hjärta och spelade enriktigt fin fotboll och vann fullkomligt rättvist.
Tomas Berglund, tränare Alnö 2
- Vi gjorde en riktigt bra match och vi får bättre betalt för vårt passningsspel på konstgräs än på ojämna gräsplaner. Vi fick en olycklig start men reser oss och får ett mål till 2-2 tveksamt bortdömt. Därefter gjorde dom 3-1 men därefter tog vi över matchen och får in en reducering före paus. Den andra halvleken var vår och den vinner vi med 3-0. Hela laget skall ha beröm och framförallt till yttermittfältaren Leon Lindström som låg bakom fyra av våra fem mål.

Söråkers FF - Alnö IF 2 3-5
2015-05-27 - 20:00 - Timrå Konstgräs
1-0 Jonas Nordström 3
1-1 Johan Bengtsson 10
2-1 Tommi Torvela 18
3-1 Tommi Torvela 32
3-2 Johan Holmgren 36
3-3 Måns Lind 54
3-4 Leon Lindström 61
3-5Johan Bengtsson 63
Utvisning Söråker: Edin Muratovic 85
Domare: Oscar Moss
Publik: 43
Matchfakta

IFK Sundsvall 2står över omgång 3

Tabellen

Skytteligan:

Oskar Nordlund, Ljunga 11 mål
Stefan Lindman, Torpshammar 4
Tommi Torvela Söråker 4
Erik Strand, Ljunga 3
Niklas Wikholm Holm 3
Oscar Lidström, IFK Sundsvall 2 3
Ted Carlsson, Ljunga 3

Torpshammar vann uppskjuten match - leder serien
(2015-05-22)
Torpshammar har inlett årets division 5-spel något överraskande med två raka vinster inör trippen till Hasselbacken där en likaledes fullpoängare väntade. Hassel hade visserligen bara spelat en match men den vann man på Holmvallen.
Det var gästerna som trampade pedalen i botten och bemästrade både den svårspelade planen och motståndarna på bästa sätt och jobbade till sig en 3-0-ledning före paus efter ett mål av Rikard Vikberg och två snabba i slutet av halvleken signerade Stefann Lindman.
- Vi spelade en bländande propagandafotboll i första och ledningen var nästan i underkant, säger Torptränaren Bert-Ove Blom.
Den insatsen var som bortyblåst efter pausvilan. Istället började hemmalaget ta för sig allt mer och efter inhopparen Robert Sundins dubbla fullträffar såg matchen ut att svänga över till Hassels favör.
- Vet inte om det var för att jag berömde grabbarna i pausen eller om dom trodde segern var bärgad men vi slutade göra jobbet, säger Blom.
Hassel hade flera bud på en kvittering men när Patrik Högdajl exetuerade en straffspark fram till 2-4 med tio minuter kvar dog Hassels poängjakt.
- Starkt av oss att komma tillbaka och göra match av det hela även om vi inte räckte ända fram till poäng, säger Hassels team manager Seth Larsson och fprtsätter:
- Vi får en ny chans på onsdag då Ljunga med Oskar Nordlund kommer på besök
Planens bäste spelare var Torpshammars högerback Onni Mikkola
som atängde sin kant och inte heller slog bort en enda passning.

Hassels IF - Torpshammars IF 2-4
2015-05-22 - 19:00 - Hasselbacken
0-1 Rikard Vikberg 17
0-2 Stefan Lindman 40
0-3 Stefan Lindman 44
1-3 Robert Sundin 55
2-3 Robert Sundin 70
2-4 Patrik Högdahl (straff) 80
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 15
Matchfakta

Tabellen

Omgång 3:

Grinigt när Söråker tappade spel och poäng på Balders
(2015-05-20)
Söråler kom till Balders konstgräs lätt irriterade p g a den tidigarelagda matchtiden (Korpen har tid kl 20:00) och inledde i tempo furioso.
- Vi började bra och tog ledningen och hade sedan både stolp- och ribbskott till 0-2, sägere Söråkertränaren Nermin Zulovic.
Istället kvitterade IFK sedan SFF-målvakten misslyckats med att få iväg ett bakåtpass till rätt adress
Proceduren upprepade sig minuten därpå och plotsligt var IFK i ledning med 2-1 efter två mål till skänks.
En forcering på slutet gav emellertid gästerna en pinne sedan Tommi Torvela knoppat in en hörna i bortre krysset med tio minuter kvar
- Vi gör en riktig skitmatch sista timmen, säger en besviken "Zulan".
- En tuff och frän match där vårt unga lag stod emot bra även om det blev riktigt griinigt på slutet med bl a två utvisningar. Nöjd med en poäng trpts deras sena kvitteering. Före matchen trodde jag att vi skulle förlora med 1-5, säger IFK:s sportchef Kenneth Kile.

Hassel segrade på Holmvallen för första sedan "Hedenhös"
(2015-05-20)
Äntligen fick Hassel premiärspela för säsongen.
Och det var en premiär värd att vänta på
Man lade nämligen förra omgångens skrällag Holm på rygg. Och det i lejonets egen kula-
- Jag har varit engagerad i Hassels IF i mer än ett kvartssekel och jag kan inte minnas att vi vunnit borta mot Holm någon gång, säger Seth Larsson.
- Vi inledde lite yrvaket men började hitta in i matchen efter en halvtimme, säger tränaren Benny Stiernström.
Då ledde hemmalget med 1-0 efter Niklas Wikholms påpassliga mål.
Victor Munter kvitterade i den 32:a mnuten och lite drygt tio minuter in i den andra halvleken kom så det ovanliga segermålet genom Fredrik Hulinder då han nådde högst på en hörna

Fler referat kommer bara Internet Explorer slutar att hänga sig hela tiden.

Resultat och matchfakta, omgång 3

IFK Sundsvall 2 - Söråkers FF 2-2

2015-05-20 - 18:00 - Baldershovs konstgräs
0-1 Patrik Lundgren 13
1-1 Viktor Pedro 35
2-1 Oscar Lidström 36
2-2 Tommi Torvela 80
Utvisning IFK: Hassan Kanneh 90
Utvisning Söråker: Ylmen Ramosaj 90
Domaree: Elsa Wisting
Publik: 42
Matchfakta:

Holms SK - Hassels IF 1-2
2015-05-20 - 19:00 - Holmvallen
1-0 Niklas Wikholm 8
1-1 Victor Munter 32
1-2 Fredrik Hulinder 56
Domare: Jan Boström
Publik: 35
Matchfakta

Ljunga IF - Alnö IF 2 7-1
2015-05-20 - 19:00 - Ljungalid
1-0 Oskar Nordlund 20
2-0 Erik Strand 30
3-0 Oskar Nordlund 33
3-1 Måns Lindh (straff) 42
4-1 Oskar Nordlund 54
5-1 Stefan Gustavsson 56
6-1 Erik Strand 62
7-1 Tomas Adelsten 78
Domare: Rofwe Lundbäck
Publik: 62
Matchfakta

Torpshammars IF - IFK Timrå 2 1-0
2015-05-20 - 19:00 - Torpshammars IP
1-0 Omid Ebrahimi 32
56’ Varning Oliver Sundström
58’ Varning Linus Hjeltman
Utvisning Torpshammar:  Linus Hjeltman 58
Matchfakta

Essviks AIF står över omgång 3

Tabellen

Omgång 1:

Premiärseger för Essvik utan att imponera
(2015-05-06)
Essvik vann som väntat seriepremiären mot ynglingarna i Alnö 1.
Det tog emellertid till dryga kvarten kvar innan man kunde känna sig någorlunda säker på fullpott.  Då satte Christian "Chippen" Isaksson det förlösande 2-0-målet.
läs mwe

Smakstart bäddade för Torpseger
(2015-05-06)
Redan efter åtta minuter ledde Torpshammar med 2-0 "hemm" på Ånges konstgräs med 2-0.
Den spelöppningen kunde det unga Torpgänget rida vidare till en klar 6-3-seger....
- Holm fick lite energi sedan dom reducerade i mitten av första och det blev ställningskrig före paus. Men i andra fick vi en lika fin start som i första och gick ifrån till en 5-1-ledning, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom, som av naturliga skäl var nökd efter premiärsegern.
- Vae lite orolig innan matchen då vi saknade några viktiga och rutinerade pjäser men tydligen oroade jag mig för mycket, ler Blom.

Kryss i Timråderbyt
(2015-05-06)
IFK Timrå och Söråker kryssade i division 5-premiärens derby på konstgräset.
Oscar Fors gav hemmalaget ledningen i en jämn första halvlek....
I den andra nickade Samuel Fisk in kvotteromgemmen Timrå återtog ledningen på ett dråpligt sätt då en SFF-försvarare rensade ett inlägg rakt på n Timråspelaren Joakim Edström och in i eget mål.
- Det var det enda som Timrå hade i den andra halvleken som vi dominerade totalt. Vi borde ha vunnit men vi fick bl a två mål bortdömda och träffade både stolpen och ribban, säger nuye Söråkertränaren Nermin Zulovic, som trots allt var nöjjd med poängen då det var först i söutminuten som Tommi Torvelan fick in kvitteringen..

Resultat och matchfakta, omgång 1

Essviks AIF - Alnö IF 2 3-0 (1-0)
2015-05-06 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Simon Brynielsson 10
2-0 Christian Isaksson 73
3-0 Philip Hagblom 90
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 25
Matchfakta:

Torpshammars IF - Holms SK 6-3 (2-1)
2015-05-06 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Oskar Daniels 3
2-0 Stefan Lindman 8
2-1 Hari Halilovic 37
3-1 Navid Taheri 47
4-1 Stefan Lindman 51
5-1 Omid Ebrahimi 69
5-2 Hari Halilovic 74
5-3 Niklas Wikholm 82
6-3 Simon Sundberg 89
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 29
Matchfakta

IFK Timrå 2 - Söråkers FF 2-2 (1-0)
2015-05-06 - 20:00 - Timrå Konstgräs
1-0 Oscar Fors 27
1-1 Samuel Fisk 56
2-1 Joakim Edström 77
2-2 Tommi Torvela 90
Domare: Jan Söderlund
Publik: 90
Matchfakta:

Ljunga IF - IFK Sundsvall 2 uppskjuten, 6 maj se nytt datum nedan
2015-05-17 - 13:00 - Baldershofs IP konstgräs
Matchfakta

Hassels IF står över omgång 1

Grattis...
Jag lyckades radera övriga referat och matchfakta fr´ån både omgåg 1 och 2 när jag skulle sammanställa omgång 3.
Skall försöka återskapa omgångarna på något sät. Får försöka återskapa referaten ur minnet. Får ta det pö om pö.

Kenth Åslin fortsätter i sitt älskade Holm. Kenth Åslin fortsätter i sitt älskade Holm.

Ersättare för bröderna Åslin i Holm blir – bröderna Åslin!
(2014-01-26)
Sedan bröderna Åslin, Kenth (lagledare) och Thomas (tränare), aviserade sin avgång i höstas har Holms SK febrilt jagat ersättare men gått bet.
– Många har blivit tillfrågade, några har fått betänketid, men ingen har svarat ja! Flera etablerade tränare har fått förfrågan, men inte där heller har någon svarat ja, säger Holms ordförande Owe Eliasson besviket.
Nu har man emellertid funnit ett lösning på problemet och ersättarna är utsedda och det blir...ta dah...bröderna Åslin!
– Det är bara att inse att man har ett alldeles för stort föreningshjärta. Varje gång man är hem till byn är dom man möter oroliga att laget kommer att läggas ned och så kan vi ju inte ha det. Därför har jag och Thomas lovat att ställa upp även den här säsongen, säger Kenth Åslin.
Ifjol fick bröderna i stort sett dra hela lasset själva men i år kommer det att vara flera som kommer att hjälpa till, bl a blir Christer Frisk (domaren) sportchef och ha hand om det övergripande. Thomas får Patrik Mattsson till sin hjälp som assisterande tränare medan Bengt Sjödin och Bernt Widén kommer att stötta Kenth.
Nytt för i år också är att klubben kommer att ha ett intimt samarbete med division 4-laget Sund IF.
– Det betyder bland annat att vi kommer att kunna låna tre spelare av dom varje omgång samtidigt som dom får låna en spelare av oss om dom skulle behöva. Dessutom kommer vi troligen att lägga en träning i veckan på Flodbergs IP då vi har dom flesta i A-truppen boendes i Sundsvall, säger Kenth Åslin.
Några nyförvärv kan HSK ännu inte visa upp medan man tappar målvakterna Stefan Bjertung (Sund) och Robert Jonsson (Svartvik) plus att Rickard Severin återvänder till Kovland efter höstens lån.
– Vi har några spelare på gång, bland annat en ung målvakt, men ingenting är helt klart ännu men vi hopppas att det kommer att lösa sig, säger Kenth Åslin, vars sabbatsår blev kortare än väntat.
– Jag var oerhört less efter fjolårssäsongen efter allt strul men har under dom senaste månaderna när man varit ifrån fotbollen helt fått tillbaka lite av suget igen. Så när klubben inte hittade en lösning kändes det ändå naturligt att ställa upp, avslutar Kenth Åslin.
Lokalfotbollen.nu ser bara positivt på Kenth och Thomas snara comeback. Utan bröderna Åslin hade inte fotbollsmedelpad kännts riktigt komplett. Så är det bara. Så från Lokalfotbollen: "Välkommen tillbaka!"

Simon Eriksson väljer att vakta Torpshammars mål i femman före division 4-spel med Fränsta.

Fränstakeeper till grannen Torpshammar
(2014-01-21)
Lite överraskande väljer Fränstas målvakt Simon Eriksson att ta steget till grannen Torpshammar i femman.
– Jag har blivit uppsagd från mitt jobb och kommer troligen att flytta till Sundsvall och då känns det som det kommer att bli svårt att hinna träna i den utsträckning som krävs för division 4-spel, förklarar Simon Eriksson sitt beslut.
I gengäld tappar man Håkan Moberg till samma klubb. Det var meningen att Håkan skulle träna FIK men spela kvar i Torp. Så blir det nu inte utan allroundspelaren väljer att även skriva över sig som spelare.
– Jag har gått ner i vikt och tränat stenhårt och fått ett rejält sug att spela fotboll igen, säger Moberg.

Jasmin Muratovic blir lagkompis med sin bror Edin i Söråker. Jasmin Muratovic blir lagkompis med sin bror Edin i Söråker.

Bröder sammanstrålar i Söråker
(2014-01-18)
Först valde mittbacken Edin Muratovic att följa med sin tränare Nermin Zulovic från Granlo BK.
Nu tar Edins bror Jasmin Muratovic steget över från kommunkollegan Ljustorps IF och för första gången på många år blir bröderna lagkamrater.
– Jasmin är en teknisk mittfältare med bra passningsspel och precis som sin bror stark i kroppen. Fortsätter han att träna som han gör nu kommer han att göra stor nytta för laget, säger tränaren Nermin Zulovic, som även släpper nyheten att det är fler spelare på ingång.
– Så är det, dock inga som är helt klara ännu.
Söråkers första riktiga test blir i Berners Cup i Ånge sista helgen i februari.

Martin Hultin och hans Wiskan spelar division 5-fotboll 2015? Martin Hultin och hans Wiskan spelar division 5-fotboll 2015?

Wiskans IF till Medelpadsfemman?
(2014-12-29)
Kombinationslaget LuMa (Lucksta/Matfors andralag) kom tvåa i årets Medelpadssexa vilket berättigade till uppflyttning till division 5.
Matfors har sedan dess dragit sig ur samarbetet och kommer att köra sitt utvecklingslag i sexan på egen hand medan Lucksta knappast får ihop ett eget andralag i femman.
Då trean Essvik 2 inte får gå upp då A-laget redan spelar i femman kommer en förfrågan från Medelpads Fotbollförbund att med all säkerhet gå till seriefyran Wiskans IF gällande den vakanta platsen.
– Och då kommer vi att tacka ja, säger klubbens spelande tränare Martin Hultin, 50 plus.
Varför tackar ni ja?
– Det kommer att bli fler derbyn och på spelarsidan ser det bra ut. Vi tränar i Stöde sporthall och vi har redan 15 spelare klara. Men om vi skall klara av division 5-spel krävs att vi måste träna mera. Det var flera hade fler matcher än träningar säsongen som var och det håller inte i en serie upp, säger Hultin.
Nyförvärv så här långt?
– Dennis Wiklund, målvakt, Patrik "Putte" Nilsson och Jonathan Söder från Stöde IF.
Och förluster?
– Oldtimern Martin Carlsson och Andreas Blom som återvänder till Stöde IF.

Preliminärt kommer 2015 års Medelpadsfemma att innehålla följande 12 lag:
• Alnö IF 2
• Essviks AIF
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Sundsvall 2
• IFK Timrå 2
• Ljunga IF
• Ljustorps IF
• Söråkers FF
• Torpshammars IF
• Wiskans IF
• Ånge IF 2

Erik Källström Erik Källström

Hårdsatsande Ljunga fyller på
(2014-12-19)
Ljunga fortsätter att förstärka inför 100 års-jubileumet.
Senast in är den gamle, 41-årige, goalgettern Jerry Backlund (Fränsta IK) och ungtuppen Erik Källström (Torpshammars IF). 19-årige Erik är den fjärde i raden som hämtats från grannen österut men som även känt sig för hos Ånge IF en kortare sejour.
– När det gäller Jerry så är det viktigt med rutin i laget och en som vet hur man gör mål om man får chansen. I Erik får vi in en kille som ligger inne med ett ruggigt skott, säger lagledaren Alexander "Alex" Johansson.

Skyttekung Fitim till IFK Sundsvall. Skyttekung Fitim till IFK Sundsvall.

Ljustorp tappar sin skyttekung
(2014-12-18)
Föga oväntat tappar Ljustorp Medelpadsfemmans skyttekung Fitim Ugzmailji.
Det var bara frågan om till vilken klubb – och det blev IFK Sundsvall som vann "huggsexan" om 28-målsskytten.
– Här får vi in en teknisk och energisk slitare som utifrån sin kapacitet skall spela på högre nivå än division 5. Han har dessutom två bra fötter som blir nyttiga för oss offensivt, säger IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile.

Jonas Orgmets Jonas Orgmets

Orgmets till Essvik
(2014-12-17)
Jonas Orgmets lämnar Indals IF efter bara en säsong och kommer nästa år att spela för Essviks AIF.
Den kloke och spelskicklige och snart 38-årige ytterbacken/yttermittfältaren har tidigare även spelat för Njurunda IK, Stockvik/Granlo och Granlo BK och kommer säkert att bli en bra förstärkning om han bara håller i och tränar.

Stefan Bjertung går till Sund IF, Stefan Bjertung går till Sund IF,

Holm tappar målvakter
(2014-12-12)
Holms SK har ännu inte gjort klar med någon tränare och i dagsläget vad Lokalfotbollen erfar ser man ut att försöka lösa den biten internt.
Det har varit ganska tyst i klubben sedan bröderna Åslin slutade som tränare respektive lagledare.
Klart är i alla fall att man tappar två av sina målvakter.
Stefan Bjertung går till Sund medan Robin Jonsson tänkte vakta kassen i Svartvik. Eventuellt kanske man kan utnyttja den förstnämndes kvaliteter även nästa år då man jobbar på att hitta ett samarbete med just Sund IF.
Någon ko på isen är det dock inte för Holms SK. Kvar i klubben finns emellertid hockeyliraren Eric Möllhagen som vaktade buren med gott resultat flera gånger under den gångna säsongen.

Nermin Zulovic lämnar Granlo för att föra tillbaka Söråker till division 4. Nermin Zulovic lämnar Granlo för att föra tillbaka Söråker till division 4.

"Zulan" tar hand om Söråker
(2014-12-08)
2013 förde Nermin Zulovic upp Granlo i division 4.
Nästa år skall "Zulan" försöka göra om bedriften med Söråkers FF.
– En härlig utmaning! Målsättningen för mig och föreningen är att vi skall tillbaka till division 4 så fort som möjligt, säger Nermin Zulovic.
Efter ett ha funderat på några tränaranbud har nu Nermin Zulovic bestämt sig.
– Det blir Söråkers FF. Klubben har en bra organisation och det känns som om det finns en bra kemi mellan mig och deras ordförande Björn Henriksson, säger "Zulan", som skrivit på ett ettårskontrakt.
"Zulan" har ett förflutet i Söråkers FF som spelare, där han t ex en säsong vann skytteligan, innan han gick till Stockvik/Granlo.
Till sin hjälp kommer han att få Samuel Fisk som spelande assisterande. Ett bra val.
– Vi kommer att träna två gånger i veckan inne i NCC-hallen fram till dess att vi kan komma ut på konstgräset, säger "Zulan".
– Tyckte inte att Söråker var så dåliga som tabellplaceringen visade ifjol. Det första jag kommer att göra är i alla fall att förbättra försvarsspelet som var lite väl svajigt ifjol, säger "Zulan".
Ett nyförvärv är redan klart och det är just mittbacken Edin Muratovic, som "Zulan" hade som spelare i Granlo.
– Fast Edin hade bestämt sig att spela med Söråker innan det blev klart att jag skulle träna dom. Han får också mycket närmare till träningarna nu, säger "Zulan".
Kan bli en tuff toppstrid i femman nästa år med hårt satsande Ljunga och både Essvik och Söråker som vill återvända omgående till division 4.

Söråker tror mycket på sin nya tränare
(2014-12-08)
Söråkers FF är nöjda med att äntligen fått klart med ny tränare.
– Skönt att ro det hela i land. Vi har ju tappat hela styrkan med tränare, lagledare och materialförvaltare så det här blir lite av en nystart för oss, säger ordföranden Björn Henriksson.
Det blir alltså Nermin Zulovic (läs ovan) som tar över som tränare efter degraderingen till femman.
– Han verkar ha ett driv och är verkligen seriös. Han har också ett förflutet som spelare i klubben sedan tidigare, säger Henriksson.
På spelarsidan verkar det så här långt vara stiltje, ett nyförvärv så här långt men inte heller några spelarförluster.
– Vi ser ut att få behålla fjolårets trupp och jag tycker att den håller division 4-klass men vi lyckades inte nå upp till rätt potential säsongen som gick av olika anledningar. Vi har också några utifrån som provtränar med oss just nu, säger Henriksson.
Målsättning 2015?
– Vi siktar på att komma tillbaka till fyran så snabbt som möjligt och jag tror vi kommer att sätta en extra krydda på femman nästa år, avslutar Henriksson.
Vad Lokalfotbollen erfar blir det Marie Edström som kommer att ta över laglederiet. Oklar dock ännu när det gäller biten som materialförvaltare.

Filip Filipovic byter västraklubb. Filip Filipovic byter västraklubb.

Filipovic till Torpshammar?
(2014-12-03)
Det är silly season nu och det ryktas i västra om att Ånges mittback Filip Filipovic kommer att spela för Torpshammar nästa år. 24-årige Filipovic har haft svårt att ta en plats i division 2-laget och återvänder nu till TIF där han spelade en säsong i femman 2012 och då bl a satte två baljor.
Återkommer inom kort med mer info om den eventuella övergången.

Division 5-spel i moder-klubben nästa år för "Robban" Johansson? Division 5-spel i moder-klubben nästa år för "Robban" Johansson?

Rutinerad Luckstakvartett till Essvik?
(2014-11-28)
Essviks Allmänna Idrottsförening satsar på att göra vistelsen i division 5 kortast möjlig.
Vad Lokalfotbollen erfar är man på väg att knyta upp en rutinerad kvartett från Lucksta.
Robert Johansson, Jens Andersson, Marcus Sjöström och Richard Gillgren har alla ett förflutet i Njurundaklubben.
– Ingenting är klart. Men visst vore det bekvämt att spela med Essvik då jag bor i Njurunda och har även mitt jobb här. Dessutom bor Jens granne med Essviksvallen, säger "Robban", och fortsätter:
– Men jag har som sagt inte bestämt mig ännu. Har fått förfrågningar från flera klubbar, både som tränare och spelare, men jag kommer inte att träna något lag nästa år utan jag kommer bara att spela och då blir det endera i Lucksta eller Essvik, så mycket kan jag säga, säger den gamle, 38 år, skyttekungen.
Lyckas Essvik landa den här kvartetten skall det mycket till för att det inte åter kommer att spelas division 4-fotboll på Essviksvallen 2016.

Tomas Decker återvänder till fadershuset efter fem år på vänsterkanten i Stöde IF.

Decker vänder hemåt
(2014-11-25)
Efter fem säsonger i Stöde IF:s röda dress återvänder nu vänsterytter-mittfältaren Tomas Decker till sin moderförening Torpshammars IF.
– Det alltid känns extra speciellt att få "hem" spelare som varit ute på äventyr. Under dessa fem år har Tomas uvecklats något enormt i Stöde. Han kommer givetvis bli en riktigt bra offensiv kraft i vårt lag kommande säsong, säger Cliff Nordin i TIF.
Decker är Torpshammars första nyförvärv så här långt. Tidigare har man tappat Olle Eriksson, Tommy Göransson och Rasmus Söderman till Ljunga.

Jesper Hellström lämnar Granlo för Essvik Jesper Hellström lämnar Granlo för Essvik

Revanschsuget Essvik har startat upp säsongen – Hellström första nyförvärvet
(2014-11-24)
I går kväll sparkade Essviks AIF igång säsongen.
Efter en misslyckad säsong där man åkte ur fyran med råge och var även på vippen att dra sig ur serien under hösten p g a spelarbrist tar man nu ny sats i femman.
Ny tränare är, som Lokalfotbollen skrivit om tidigare, Fredrik Martinsson, och till sin hjälp kommer han att få Tommy Hedin som assisterande.
Lagledarsysslan kommer bröderna Peter och Thomas Sawert att ta hand om.
– Vi var 20 man på premiärträningen och då var det ändå några som saknades, säger Martinsson.
Essvik har redan gjort klart med ett nyförvärv.
– Det stämmer. Granlos mittfältare Jesper Hellström har valt att spela med oss. Han kommer att flytta hit ut till sin flickvän så det kommer att bli ett riktigt bra nyförvärv för oss. Han såg bra ut redan under den första träningen, säger Martinsson.
När det gäller spelarförluster hänger en hel del i luften ännu.
– Peter Mackin går tillbaka till Kuben. Eventuellt slutar Robert Dückhow eller går till någon annan klubb. Sedan är det oklart med ett par spelare och nån av innebandyspelarna som inte bestämt sig ännu, säger Martinsson.
Ifjol hade Essvik även ett lag i sexan. Hur blir det kommande säsong?
– Vi hoppas kunna köra ett lag nästa år också då sexan är en bra skola för "junisarna", säger Martinsson.

Rasmus Söderman, nästa återkomst till Ljunga. Rasmus Söderman, nästa återkomst till Ljunga.

Ytterligare ett Ljungaförvärv
(2014-10-28)
Inte en dag utan att Ljunga presenterar ett nyförvärv.
Idag har man gjort klart med ännu en spelare.
Det är Rasmus Söderman som återvänder till Ljunga efter ett par säsongen i moderklubben Torpshammar. Den 19-årige yttermittfältaren har även provat på spel i Östavall.
– En ung och lovande spelare som är glada att han kommit tillbaka till oss. Det börjar se bra ut i truppen och kanske slipper vi slåss i botten nästa säsong, säger lagledaren Alex Johansson.
Han ligger också inne med ett bra skott kan jag meddela. Han lyckades nämligen måla från distans på Lokalfotbollens utgivare för två säsonger sedan och var den ende som lyckades med detta under 2013.

Oskar Nordlund hem till moderklubben. Oskar Nordlund hem till moderklubben.

Årets värvarbomb – Oskar Nordlund till Ljunga IF
(2014-10-27)
Ljunga IF fortsätter att satsa inför 100-årsjubileumet eller vad sägs om att man lockat hem Oskar Nordlund från Ånge IF, en av division 2 Norrlands bästa spelare under fjolåret.
– Jag har bestämt mig för att spela med moderklubben nästa år, säger den kraftfulle och målfarlige yttermittfältaren.

Ljunga IF storsatsar och man har redan gjort klart med försvarsspelarna Olle Eriksson från Torpshammar och Björn Östgård som återvänder från Stockholm (läs artikel nedan).
Klart är också att en nedbantad Tommy Göransson återkommer från Torpshammar och även broder Håkan att spela för svartgult om höstens axeloperation läker som den skall. Håkan som spelat i många år i Östavall men som i år fick mer eller mindre fick hela säsongen spolierad tack vare axelskadan.
Men den stora värvarbomben briserade idag då Ånges Oskar Nordlund bestämt sig för att lämna Ånge IF och spela med moderklubben Ljunga IF i Medelpadsfemman. Den 21-årige yttermittfältaren gjorde bland annat hela 16 mål och spelade också fram till flertalet under årets säsong.
Varför lämnar du Ånge IF är en fråga man måste ställa sig efter din fina säsong?
– Tyvärr prioriterar man hellre utländska spelare i Ånge än killar från orten och då blir det ingen riktig lagsammanhållning då det blir många nya spelare varje säsong och som i år flera nya mitt under säsongen. Samtidigt var det några som fick lämna, bl a "Gus" Villalobos där jag nog tycker klubben borde ha visat lite mer tålamod då det var en klasspelare som kanske behövt lite mer tid att få acklimatisera sig, säger Oskar.
Och då väljer du att "varva ner" i moderklubben?
– Känns inte kul att vara kvar i Ånge IF med all den tid man lägger ner och upplever det inte heller som om dom vill satsa på mig. Jag älskar att spela fotboll och jag har trivts bra i klubben men jag måste se till att överleva civilt. Just nu jobbar jag extra på ICA i Fränsta men hoppas få fast jobb där och då passar spel i Ljunga IF bättre.
Det hängde på ekonomin?
– Som det varit i år har jag förlorat ekonomisk på att spela i ÅIF i år då jag inte fått någon ersättning för förlorad arbetsförtjänst. Har ett standardkontrakt som alla division 2-spelare men det är ingenting man kan leva på. Känns lite grann också som man i föreningen tagit mig för given.
Inga anbud från andra klubbar?
– Jag trivs bra i västra och vill gärna bo kvar här och jag hoppas som sagt att det löser sig med jobbet och dessutom hatar jag att köra bil längre sträckor.
Vad tror du om Ljungas chanser i år?
– Det ser ut som om man får ihop ett spännande lag och grabbarna har också lovat att träna bättre och oftare, avslutar en nyfriserad Oskar Nordlund, som i Ljunga återförenas med brorsan Viktor i målet. Även pappa Bertil återvänder som målvaktstränare från ÅIF.
Med en Oskar Nordlund i laget har Ljunga IF alla förutsättningar att ta hem Medelpadsfemman nästa år.
– Vi har några krokar ute efter fler spelare också, säger lagledaren Alex Johansson lite kryptiskt till Lokalfotbollen.nu, men som är mycket nöjd med vad han och klubben fångat i håven så här långt inför nästa säsong.
Lär bli en spännande fortsättning men den viktigaste puzzelbiten i form av Oskar Nordlund finns redan på plats.

Nästa år fyller Ljunga IF 100 år och då hoppas man kunna vara med och slåss i toppen av Medelpadsfemman.

Ljunga bygger inför hundraårsjubileumet
(2014-10-23)
Nästa år fyller anrika Ljunga IF 100 år och arbetet är redan i full gång för att det skall bli ett positivt jubileumsår.
Utöver att man redan gjort klart med både fjolårets spelande tränare Peter Larsson och lagledaren Alexander Johansson har man plockat över duktige mittbacken Olle Eriksson från västrakonkurrenten Torpshammars IF.
– I Olle får vi en stark, drivande och träningsvillig spelare, säger sportchefen Roy B. Olsson.
Återvänder till Ljunga gör försvarsspelaren Björn Östgård från Stockholm.
– Tillbaka till fadershuset också för målvaktstränaren Bertil Nordlund efter ett par år i Ånge IF, säger Olsson.
Återstår att se om även hundraåringen hittar en anfallare som vet vart målet är beläget. Ljunga var överlägset det lag som gjorde minst mål i fjolårets Medelpadsfemma, ynka 22 på 20 matcher. Nästan så att det håller italiensk klass.

"Mitro" fortsätter i LjIF. "Mitro" fortsätter i LjIF.

"Mitro" kör vidare i Ljustorp,
som breddar organisationen

(2014-10-20)
Ljustorp blev snuvade på avancemanget till fyran i den sista omgången då ett starkt Ånge 2 blev alldeles för svåra samtidigt som Fränsta vann sin match.
Nu tar man nya tag i femman och klubbens målsättningen är att ta steget upp i fyran och etablera sig där.
– Ekonomin har varit stark i flera år men nu börjar vi även få ordning på vår organsiastion kring laget vilket innebär att vi även skall kunna utvecklas både som lag och förening, säger klubbens starke man Mats Moberg.
Nedeljko Mitrovic fortsätter som huvudtränare och som assisterande kliver Thomas Aune in. Aune var reservmålvakt så sent som ifjol men hade sin storhetstid i slutet av 1980-talet.
Ny lagledare blir Mikael Ersson.
– "Micke" har en gedigen idrottsbakgrund men hans ryggproblem hindrar honom från att kunna medverka som spelare, säger Moberg.
Under dom tre senaste säsongerna har laget varit utan materialförvaltare. Från och med nu blir det ändring på den saken.
- Vi kommer faktiskt att ha två i forma av Axel Thunström och Peder Ledström, säger Moberg.
I skrivande stund är det oklart ännu hur det ser ut med spelartruppen. Det jag vet är att det rycks från flera håll och kanter i skyttekungen Fitim Ugzmailji.

Kenth Åslin lämnar HSK efter närmare 20 år. Kenth Åslin lämnar HSK efter närmare 20 år.

Bröderna Åslin slutar i Holm efter nästan två decennium
(2014-10-14)
Efter en dyster höst väljer bröderna Kenth och Thomas Åslin att sluta sitt engagemang som lagledare respektive tränare i Holms SK.
– 18 eller 19 säsonger, svårt att hålla räkningen, på raken fick räcka. Nu behöver laget höra nya röster på sidan, säger Kenth Åslin.


Tjatat på spelare

Givetvis har årets säsong satt sina spår och påskyndat beslutet, framförallt hösten.
– Efter en bra och positiv vårsäsong har vi under nästan hela hösten av olika anledningar haft lite folk på träningar och matcher trots att vi länge var med och slogs om uppflyttning. Vi har suttit och ringt runt till spelare som lade av för fem, sex, sju år sedan och tjata på dom för att få ihop fullt lag. Sånt skall verkligen inte behövas, säger Kenth Åslin.
Till den viktiga matchen borta mot Ljustorp fick man bara med sig tolv spelare och då var det tack vare att tränaren Thomas Åslin satte upp sig själv som avbytare. I paus ledde man med 1–0 för att i den andra halvleken rasa ihop fullständigt och släppa in sanslösa tio mål!
– Då var det som om luften gick ur laget totalt, säger Kenth.


Speakern fick hoppa med

I en match var man t ex tvungen att plocka in speakern Agne Frisk...
– Han var faktiskt en av dom bättre och gjorde till och med mål, ler Kenth.
Säsongens sista match gick på Ljungalid, förlust 0–2, och när domaren blåste av matchen kände bröderna inte bara besvikelse.
– Sista matchen var en pina men när slutsignalen gick kände vi bara lycka – att skiten äntligen var över och säsongen slut, säger Kenth.
Allt var dock inte negativt. Trots motgångarna på planen blev man av dom andra klubbarna i femman utsedda till Bästa Matcharrangör.
– Det utmärkelsen var riktigt kul att få och vi kommer visst att få nåt pris på parken i november, säger Kenth, som då kanske gör sin sista insats för den förening som haft så stor betydelse i hans och brorsan Thomas liv.
Några ersättare för brödraduon är änn ej utsedda men enligt Kenth Åslin jobbar styrelsen för fullt med att lösa den biten.

Förde Fränsta IK till fyran
– fick inte följa med upp

(2014-10-13)
Marco Padellaro tränade upp Fränsta IK till division 4.
Nu är han inte önskvärd i klubben längre och får inte följa med en trappa upp utan fick helt enkelt "foten".
– Ordföranden ringde upp mig och meddelade att man haft ett spelarmöte och laget ville ha en annan lösning. Det är den enda förklaringen jag fått, säger en besviken Padellaro.
Vad tror du själv är anledningen att du inte får fortsätta?
– Vad jag hört på omvägar finns det spelare som inte varit nöjda med matchcoachningen utan tycker att dom fått för lite speltid. Jag har coachat för seger och hade jag inte gjort det på mitt sätt hade vi inte gått upp, säger han benhårt.
Vad händer nu?
– Jag vill gärna fortsätta som tränare och är det något lag som är utan så står jag till förfogande, ler 46-åringen.
Vad Lokalfotbollen erfar står Torpshammars tränare Bert-Ove Blom högst upp på Fränstaspelarnas önskelista.
– Ingen kommentar, säger Blom själv när Lokalfotbollen var i kontakt med honom under dagen.
Det hör väl inte till vanligheterna att man ger en tränare "silkessnöret" när man gått upp en serie och Marco Padellaros euforiska lycka efter den sista omgången när man svingade sig uppåt vändes snabbt till stor besvikelse.