Distriktsmästerskapet
Damer
 

2013 gjorde distriktsmästerskapet comeback i Medelpad efter några år i träda.
Ifjol vann Selånger Medelpads egen FA-cup både på herr- och damsiden.

Nu är det dags att kora 2015 års mästare.
Klicka här för herrarna

Damer

Jenny Nordenberg var DM-finalens bäste målskytt med ett hattrick Jenny Nordenberg var DM-finalens bäste målskytt med ett hattrick

DM-final:

 

SDFF som väntat överlägsna i DM-finalen 

(2015-09-30)
I helgen säkrade SDFF segern i division 1 Norra Sveland.
Nu är man även officiellt Medelpads bästa lag sedan man vunnit DM-finalen över division 2-laget Alnö.
Och att det var klasskillnad mellan lagen visade det sig då SDFF kunde göra tvåsiffrigt på sina motståndare.
- Vi hade svårt att få ihop fullt lag så jag tvingades ställa upp med sex juniorer och sedan kanske tjejerna lite för stor respekt för SDFF och kanske var det därför som vi bjöd på en del mål, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
Isabelle Norberg kom fri och rundade Alnömålvakten Tilde Sundin innan hon rullade in 0-1 efter tolv minuter. Amanda Månsson satte tvåan efter en kvart och Jenny Nordenberg 0-3 i den 18:e och spänningen var över.
0-5 i paus blev 1-10 två minuter innan slutsignalen då punkt sattes för kvällens målande inför nästan tomma läktare.
Jenny Nordenberg var matchens främsta målskytt med tre fullträffar, hattrick alltså. Alnös tröstmål kom vid ställningen 0-7 och gjordes av Linnéa Cantzler efter knappa timmen spelad.
- Hade varit intressant att se vad vi kunnat gjort om vi kunnat ställt vårt bästa lag på benen men skador, sjukdom samt jobb och skolor på andra orter ställde till det för oss, säger Vestin.
Anna Östman, sent inkallad, slet bra på innermittfältet. Yttermittfältaren Emelie Dahlin, född 2001, och målvakten Tilde Sundin, född 2000, visade upp fina takter som lovade mer.
- Vi gör en mycket bra match. Vi saknade några tongivande spelare men vi har en stark och bred trupp och hård konkurrens om platserna så det behöver inte vara någon nackdel. Tjejerna har också sånt eget driv som gör att som mot Alnö när man leder med 4-0 inte slår av på takten utan bara körv vidare för ännu fler mål, säger  SDFF:s tränare Kenneth Svensson, som ville pusha lite extra för trion Jenny Nordenberg, Isabell Norberg och Jonna Wistrand.
- Vi är i grym höstform och har gjort 24-0 i dom senaste matcherna. Nu har vi Huge borta kvar i serien innan det blir fullt  fokus på kvalmatcherna oavsett om det blir Umeå Södra eller Assi, säger Svensson efter säsongens andra titel.

Läs även:
SDFF målade tio gånger om i DM-finalen

SDFF megafavoriter i DM-finalen
(2015-09-30)
Alnö kom tvåa i sin div 2-serie, SDFF vann sin div 1-dito.
Hur stor är skillnaden mellan lagen?
En indikation får vi afton när årets DM-final avgörs.
Alnö har spelat klart i år medan SDFF har en seriematch samt två tuffa kvalmatcher kvar att avverka. Så frågan är hur stor motivationen är för dom marinblå.
Förhoppningsvis kan det bli en öppen och välspelad match cohe en del fina mål. Där SDFF lär stå för dom flesta av nätkänningarna. Skulle överraska rejält annars. Men bollen är som sagt rund, utom i amerikansk fotboll, så...
- Vi kommer till matchen med sex juniorer med i truppen varav fyra som startar mot ett ordinarie SDFF, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
(tips: 2-9)

Alnö IF - Sundsvalls DFF 1-10 (0-5)
2015-09-30 - 19:00 -  Norrporten Arena
Matchfakta

Semifinaler:


Alnö till DM-final efter straffrysare i mörkret på Släda IP
(2015-08-26)
Det blev Alnö som tog hem segern i den andra semifinalen.
Men det krävdes straffsparksläggning.
Efter 1-1 vid full tid kom lagens båda tränare överens om att skippa förlängningen då mörkret belägrat Släda IP.
Alnö satte sina fyra "stramare" medan Selånger sköt en i stolpen och fick se en annan räddas av duktiga hemmamålvakten Tilde Sundin. Då räckte det med att Isabelle Lindgren satte Alnös fjärde straff och hon var säkerheten själv.
- Den här matchen hade kunnat sluta hur som helst. Det var jämnt i spel och det var bra intensitet i regnet. Selånger hade ett ribbskott på slutet men i straffsparksläggningen var vi kyligast i kolmörkret, säger Alnös tränare Mikael Mathiasson.
(har sökt Selångers tränare Stefan Wickström men har går inte att nå)
Matchfakta: 0-1 Julia Vänglund 45 (marksott efter det blöta gräset). 1-1 Erika Engblom 78 (SFK-mv räddade ett friläge men returen satte Erika i mål). Straffar: SFK - straffmiss (stolpen), Alnö - mål 2-1, SFK - mål 2-2, Alnö - mål 3-2, SFK - straffmiss (mv räddade), Alnö - mål 4-2. SFK - mål 4-3, Alnö - mål 5-3.

Sund tvingas lämna walk-over
(2015-08-26)
Det blir ingen DM-semifinal i morgon mellan Sund och SDFF. Division 3-öaget tvingas lämna walk-over.
- Vi är ju ganska ont om folk och vi får av olika anledningar inte ihop fullt lag i morgon, säger Petra Blückert.
Det har varit mycket matchande för Sunddamerna på siståne både i DM och Damtrean och med en tunn trupp kom inte det här beskedet som en blixt från klar himmel. Och att man skulle rubba Medelpads bästa damlag fanns inte heller på kartan.
Alnö - Selånger är flyttad till torsdag då SFK:s amdralag har seriematch i division 2 i morgon onsdag.
Så det blir alltså inga dam-DM-matcher i morgon.

Alnö IF - Selånger FK 1-1 (5-3 efter straffar)
2015-08-27 - 18:00 - Släda IP
Matchfakta

Sund IF - Sundsvalls DFF W.O. till SDFF
2015-08-26 - 18:30 - Malands IP

Segrarna möts i final på Norrporten Arena 30 september

Kvartsfinaler:

Nästan tvåsiffrigt för Selånger
(2015-08-13)
Selånger ställde upp med ett kombinerat lag av spelare från division 1 och 2 och hade inga problem att betvinga Ånge i DM med 9-1.
Ångetränaren Magnus Bjurén var trots storförlusten inte imponerad av notståndet:
- Vi hade halva laget borta av olika anledningar men med fullt lag hade vi slagit dom som skit, säger den frisprkige tränaren och fortsätter:
- Resultatet speglade inte matchen då vi hade bl a två ribbskott i första halvlek och brände ett friläge. Men ett bra lag sätter sina chanser och det gjorde Selånger även om vi bjöd på en del enkla mål, säger Bjurém.
SelångertränarenStefan Wickström höll inte riktigt med om matchbilden:
- Vi var klart närmare tvåsiffrigt än dom ett andra mål, säger han.
- Kul dessutom att få vinna och göra en hel del mål och få spela ut. Flera av målen var också snygga, säger Wickström.
För Selånger väntar nu Alnö i semifinal.

Sund slog ut ledarlaget i damtvåan
(2015-08-12)
Sund stod för kvartsfinalernas skräll då man besegrade IFK Timrå med 2-1 efter två mål av Emma Sjöberg.
Kovland förloade först efterförlängning mot Alnö mdandäremot SDFF fick en lätt resa och besegrade Matfors med tvåsiffrigt.


Emma Sjöberg stor matchhjälte

Sund, mittenlag i damtrean, slog ikväll ut ledarlaget i division 2 Mellersta Norrland, IFK Timrå, ur DM.
Emma Sjöberg blev stor matchhjälteutdå svarade för Sunds bägge må.
1-0 kom efter en kvart sedan hon brötit ett sidledspass, avancerat och tunnlade målvakten. Tvåan kom tidigt i andra sedan hon hunnit först på en hög djupledsboll och placerat in bollen.
Pernilla Lundgren reducerade med tio minter men kom aldrig ikapp.
- Nu kanske inte Timrå kom med sina bästa spelare men vi gjorde en bra laginsats och skall inte skämmas för segern, säger Petra Blückert, vars lag nu får möta SDFF i nästa omgång.
- Fast den omgången ligger lite dumt sett tll spelprogrammet i damtrean. Kanske förbundet inte trodde att nåt divison 3-lag skulle gå vidare till semifinal? Det blir ett tufft matchande. Vi äldre behöver minst fem dagear mllan matcherna för att läka ihop, ler Petra.


Kovland nära att slå ut Alnö, men...

Även Kovland var nära en skräll men fick ge sig, men frst efter förlånging, mot Alnö, topplag i den södra Norrlandstvåan.
Linnéa Cantzler frälste ö-laget.
- Vi gjorde en blek första halvlek men en klart bättre andra då vi utjämnade Alnös ledning på slutet sedan vi flyttat upp Amanda Norin i anfallet. I förlängningen tycker jag att vi är det bättre laget men det var Alnö som gjorde enda målet efter en strulig situation. Men sett över 105 minuter är Alnös seger rättvis, säger Kovlands tränareAnders Westlund, som trots förlusten var nöjd med sina tjejer, framförallt målvakten Sandra Sjögren.


Klasskillnad mellan bäst och näst sämst

Medelpads bästa damlag, SDFF, hade som väntat inga större problem med distriktets näst sämsta lag, Matfors. 11-1 skrevs segersiffrorna till men faktum är att det i slutet av den första halvleken bara stod 3-1.
Ida Brännström var värste skarprättare med fem mål.
- - Vi gör en riktigt bra första halvlek. I andra blev vi trötta och fick ett par skador. Men det var kul för tjejerna att spela mot distriktets bästa lag. vi gjorde ju mål på dom och det är det inte så många lag som gjort i år, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
I morgon möts Ånge och Selånger. Kanske bjuds det på fler överraskningar då?
(texten kommer att uppdatyeras)

Resultat & Matchfakta:

Ånge IF - Selånger FK 1-9
2015-08-13 - 19:00 - Ånge IP
Matchfakta

Sund IF - IFK Timrå 2-1
2015-08-12 - 19:00 - Maland
Matchfakta

Matfors IF - Sundsvalls DFF 1-11
2015-08-12 - 19:00 - Thulevallen
Matchfakta

Kovlands IF - Alnö IF 1-2 efter förl,
2015-08-12 - 19:00 - Ånäsvallen
Matchfakta

Omgång  1 (1/8-finaler):

Sund vidare efter walk over-seger
(2015-07-30)
Det blev ingen DM-match mellan Ljustorp och Sund under torsdagskvällen. Dom förstnämnda tvingggde lämna walk over då man inte fick ihop fullt lag. Sund är därmed vidare till kvartsfinal där serieledarna i division 2 Mellersta Norrland, IFK YTimrå, väntar hemma på Maland den 12 augusti. 


Kovland och Ånge slog ut division 2-lag i DM
(2015-07-22)
Damtrean i Medelpad håller god klass.
Ikväll slog båda topplagen Kovland och Ånge ut varsitt division 2-lag.
- Det är synd att bara ettan i damtrean går upp när det inns flera lag som håller bra klass, säger Ångetränaren Mgnus Bjurén.


Effektivt Ånge storvann mot Stöde

Bjuréns Ånge satte division 2-laget Stöde rejält på plats hemma på konstgräset. 6-2 skrevs slutresultatet till sedan man ryckt åt sig en 3-0-ledning redan efter dryga 20 minuter.
- Vi var på tårna redan från avspark. Hela första halvlek var mycket bra från vårsida. Vi var överlägsna och rullade på riktigt bra. 5-1-ledningen var inte i underkant. Andra halvlek sjönk tempot från båda håll, lite semestertrötthet kanske? Sammantaget en strålande insats från hela laget, säger Ångs tränare Magnus Bjurén.
Någon eller några i ditt lag som du vill framhäva extra?
- Vill ge ett stort plus till Ida Österberg som var helt plandominant och några ruskigt läckra framspelningar bjöd hon på, Carabott två gånger bland annat, säger en belåten Bjurén.
- De är bättre än oss. Vi kommer inte upp i kapacitet i första halvlek. I andra hittar vi mer rätt men vi kommer inte riktigt till några heta lägen, säger Stödetränaren Anette Bergman och fortsätter:
-Vi har en del spelare borta och mot ett sånt här motstånd märks det. Dock vill jag lyfta Anna Edin som sliter enormt hela matchen igenom samt vår vänsterback i andra halvlek, blott 14-åriga Tilda Högbom, gör en jätteinsats idag och imponerar. För ovanlighetens skull vill jag även lyfta domarinsatsen som tillåter en tuff kamp på banan, berömmer Bergman,
som nu lägger allt fokus på serien.
- Nu får vi gå in en skön träningsperiod innan serien drar igång och spelare som saknades idag hinner tillfriskna.


Lina avgjorde för Kovland i förlämgningen

Även Kovland tog en division 2-skalp. Matchen mot Heffnersklubban var en målmässigt jämn historia som avgjordes först efter förlängning.
Där iklädde sig Lina Candell hjälterollen sedan hon bredsidat in 4-3-målet sedan HK-keepern kommit för långt ut från sitt mål.
- Total dominans av oss fram till att dom gör 1-1. Då går vi ner oss lite och släpper in dom i matchen. Sett till matchbilden borde vi haft ledningen med ett par mål i halvtid. Bland annat missade vi en straff. HK var farliga på sina fasta situationer och effektiva när dom fick sina målchanser. Vi borde avgjort matchen under ordinarie speltid så det var rättvist när Lina Candell satte segermålet i förlängningen, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
I kvartsfinalen väntar nu topplaget i den södra Norrlandstvåan, Alnö IF.
 

Klar Matforsseger

I division 3-mötet mellan Matfors och Njurunda visade hemmalaget ingen pardon med seriens jumbolag. Brukstjejerna visade bredd och spred målskyttet på fem spelare.
- Njurunda började bäst men efter ca. 10-15 minuter tog vi över och var sedan det bättre laget. Vi gör en riktigt bra andra halvlek och gör en stark laginsats idag. Vår målis blev dålig och fick kliva av i halvlek och vi fick ställa en utespelare mellan stolparna. Trots det lyckades vi hålla nollan, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Mötet Ljustorp spelas den 30 juni.

Resultat & Matchfakta:

Kovlands IF - Heffnersklubbans BK 4-3 efter förlängning
2015-07-22 - 19:00 - Ånäsvallen
Matchfakta

Ånge IF - Stöde IF 6-2
2015-07-22 - 19:00 -  Ånge IP
Matchfakta

Matfors IF - Njurunda IK 5-0
2015-07-22 - 19:00 -  Thulevallen
Matchfakta

Ljustorps IF - Sund IF W.O. till Sund
2015-07-30 - 19:00 -  Ljustorps IP

Fotnot:
Omgång 2 (kvartsfinaler) spelas 12 augusti
Omgång 3 (semifinaler) spelas 26 augusti
Omfgång 4 (final) spelas 15 september på Norrporten Arena)

DM inleder damernas höst
(2015-067-22)
Nu är sommarlovet även över för distriktets fotbollsdaner.
I går inledde herrarna hösten med spel i DM.
I dag är det damernas tur som bjuder på ett par intressanta drabbningar.

Lagkamrater i Torpshammar

I en av matcherna skall Stödes damer försöka ta revansch på Ånge då herrarna förlorade motsvarande möte i går.
Men Ånges damer kan bli en tuff nöt att knäcka trots att det skiiljer en division mellan lagen.
- Det blir en tuff match. De är nog jäkligt taggade på att slå oss är jag övertygad om. Vi har Emilia Johansson knäskadad och en hel del sjukdomar så det blir lite pussel i startelvan men spännande. Dock kan jag inte påstå att vi satsar på DM, säger Stödes tränare Anette Bergman.
- Tuff match väntar. Vi är ödmjuka men taggade inför uppgiften. Gäller att täppa till bakåt och få stopp på deras farliga anfallare så är vi med i matchen, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
Många av tjejerna i de båda lagen spelade för ett par säsonger sedan tillsammans i Torpshammars division 2-lag innan dom lades ner. En extra krydda på dagens anrättning.
 

Öppet möte på Ånäsvallen

Ett annat intressant möte är division 3-ledarna Kovland som tar emot Heffnersklubban en serie högre. Dom flesta KIF-spelarna har rutin från både division 1 och 2 men hur har man det med tempot och flåset numera?
- Varit en välbehövlig vila då flera haft krämpor som fått läkt ihop! I kvällens match kommer vi att rulla på mycket folk och det är väl inte det ultimata för att få flyt i spelet,dock går vi alltid in med inställningen att vinna våra matcher. Ska bli roligt att möta ett så pass duktigt lag som HK! Finns fina förutsättningar för en trevlig tillställning med två "spelande" lag på en en Ånäsvallen i toppskick, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
Den tredje matchen som spelas i afton är ett rent division 3-möte mellan Matfors och Njurunda där det mesta talar för att hemmalaget tar sig lätt vidare till nästa omgång.

Så här spelas kvällens matcher
Ånge IF - Stöde IF (tips: 2-1)
Matfors IF - Njurunda IK (tips: 4-1)
Kovlands IF - Heffnersklubbans BK (tips: 2-3)
Ljustorps IF - Sund IF spelas 30 juni