Distriktsmästerskapet
Herrar

2013 gjorde distriktsmästerskapet comeback i Medelpad efter några år i träda.
Ifjol vann Selånger Medelpads egen FA-cup både på herr- och damsiden.

Nu är det dags att kora 2015 års mästare.
Klicka här för damerna

Herrar

Granit Buzuku avslutade DM-finalen med två snygga mål Granit Buzuku avslutade DM-finalen med två snygga mål

DM-final:

Giffarna spräckte Selångers fina DM-svit
(2015-10-07)
Ett effektivt GIF Sundsvall stoppade Selångers drömmar på ett tredje raka DM-guld. Allsvenskarna ställde upp med ett förstärkt U21-lag och kunde vinna med 5-0.
- Vi inledde positivt och hade flera bra lägen på fasta situationer där vi var först på bolen inne i straffområdet men marginalerna var emot. Oliver Widahl hade ett bra avsut, deras målvakt Lloyd Saxton svarade för en bra röäddning samt att en boll rensades undan på mållinjen, säger Selångers tränare Jonas Vestring, oc fortsätter:
- 1-0 hade kanske räckt för att få en helt annan matchbild.
Istället kunde en omarkerad Daniel Sliper stöta in Giffarnas ledningsmål ca kvarten spelad.
- Tror nog att vi vunnit även om dom tagit ledningen. Det var faktiskt klasskillnad, säger Giffarnas tränare Mikael Bengtsson.
0-2 kom kring halvtimmen spelad då Leo Englund nickade in 0-2 och däreftr satte Peter Wilson 0-3 på en ribbretur innan paus.
- Då dog matchen för oss. Tycker annars att vi stod upp bra rent spelmässigt men Giffarna var otroligt pigga och effektiva när dom fick sina chanser, säger Vestring.
I inledningen på den andra halvleken satte Granit Buzuku 0-4 precis innanför den borte stolpen ur snäv vinkel. Granit Buzuku satte även matchens sista fullträff med ett stenhårt distansskott som gick in via stolpen. Då återstod det en kvart kvar att spela.
- Vi blandade och gav i matchen. Stundtals var det ett mycket bra och varierat spel med bra intensitet för att sedan tappa tempo och fokus. Kanske berodde det på att grabbarna kände på sig att segern var klar och att Selånger inte förmådde testa oss fullt ut. Sett till dom chanser som vi skapade i andra borde segern blivit något större, säger Bengtsson.
I Selånger visade mittfältaren Haris Camo sig från sin bästa sida och vann massor av närkamper och slog knappt bort en passning. I anfallet var Daniel Andersson var ett orosmoment för GIF-försvaret och hade bl a ett skott i kryssribban. Man förstår att Åtvidabergs FF är intresserade av den målfarlige 24-åringen.
I GIF plussar vi framförallt för resolute mittbacken Robert Hammarstedt och Erik Granat. Daniel Sliper spelade 75 minuter medan Leo Englund nöjde sig med en halvlek innan han utgick småskadad.
- Vi hade åtta spelare från Tipselit i startelvan så det visar att vår satsning på ungdomarna ger resultat, avslutar Bengtsson.
Lokalfotbollen gratulerar GIF Sundsvall till titeln distriktsmästare i Medelpad 2015. Ett logiskt resultat då klubben är Medelpad, och Norrlands, first strng. (Räknar inte Gävle till Norrland....).

Läs även:
GIF Sundsvall distriktsmästare efter 5–0-seger

Selånger FK - GIF Sundsvall 0-5
2015-10-07 - 19:00- Norrporten Arena
0-1 Daniel Sliper 16
0-2 Leo Englund 29
0-3 Peter Wilson
0-4 Granit Buzuku 55
0-5 Granit Buzuku 75
Domare: Arian Chalak (svajig insats i annars lättdömd match)
Publik: ca 125
Matchfakta

Inför DM-finalen:

Tredje raka DM-titeln för Selånger?
(2015-10-07)
Selånger är obesegrade i DM sedan Medelpads Fotbollförbund plockade fram turneringen igen 2013 efter några år i malpåse.
Division 2-klubben har därmed två raka slutsegrar.
Och i år har man åter tagit sig till final men för att ta hem den tredje raka titeln ser finalmotståndet tuffare ut.
GIF Sundsvall står nämligen på andra sidan mittlinjen denna gång. Giffarna har trappat upp eftersom. Man gick in i turneringen med U17 därefter U19 för att ikväll starta med U21 kryddat med två allsvenskar i form av Daniel Sliper och Leo Englund.
Kan bli en övermäktig uppgift men ett välspelande Selånger har en hög högstanivå så det här kommer att bli en högintressant final i afton på Norrporten Arena.
- Vi hoppas att det blir en jämn match, tror att den kommer att avgöras på mitten. Harris Camo och Fredrik Törnqvist är starka där för oss, säger Selåmgers spelande tränare Jonas Vestring.
Kommer ni ordinarie?
- Vi kan i alla fall ställa bästa laget för dagen på benen så när som på Felix Häggström är bortrest i jobbet medan vänsterbacken Mattias Svelander lytat till Stockholm, säger Vestring, som faktiskt själv spelat samtliga tre finaler. 2013 slet han som mittback för det årets skrällag Östavall.

Så ställer Giffarna upp i DM-finalen
(2015-10-07)
DM-final mot Selånger.
Då ställer GIF Sundsvall upp med spelarna på gränsen till Allsvenskan.
– En titel är en titel. Vi går in för att vinna, säger Mikael Bengtsson, tränare.
läs mer på st.nu

Selånger FK - GIF Sundsvall 0-5 0-3
2015-10-07 - 19:00- Norrporten Arena

Semifinaler:

Selånger och GIF Sundsvall vidare till final
(2015-08-25)
Det blir Selånger och GIF Sundsvall som möts i DM-finalen på Norrporten Arena den  16 september.
GIF Sundsvall besegrade Kuben med 3-1 medan Selånger vann med klara 5-0 mot seriekollegan Ånge.
- Faktum är att det kunnat blivit ännu fler mål. Vi gjorde bara ett i andra trots flera bra lägen, säger Selångers tränare Jonas Vestring.


Ånge uppgivet redan från start

Selånger verkar sikta på att försvara sin titel som distriktsmästare för Medelpad.
I mötet mot seriekollegan Ånge avgjorde man i andra halvan av första halvlek då man kickade in hela fyra bollar.
- Vi hade några spelare på nya platser och vi hade lite problem i positionsspelet. Dessutom var ett par av målen soklara offsider, säger Ånges materialförvaltare Örjan Ström.
- Vi lär väl få sota för den här segern när vi möter dom i serien sedan, säger Selångers tränare Jonas Vestring, som själv fick lira 90 minuter.
- Vi har kopiöst ont om folk just nu. Idag fick även sportchefen Andreas Wikström och ljumskskadade Kevin Dotson spela, säger Vestring.
Hade det inte varit Sundsvall Open Trot hade man säkert fått damma av Börje Andersson också...
5-0 är klara siffror. Var ni verkligen så överlägsna?
- Faktum är att det kunnat blivit ännu fler mål. Vi gjorde bara ett i andra trots flera bra lägen. Kul att flera av våra mål kom efter fina anfall, säger Vestring, som var lite besvikna på Ånge.
- Dom verkade faktiskt uppgivna redan från start, säger SFK-tränaren som ville berömma Haris Camo.
- Planens klart bäste spelare.
Matchfakta: 1-0 Oliver Widahl 26, 2-0 Daniel Andeersson 33, 3-0 Oliver Widahl 38, 4-0 Chrisoffer Brännström 40 och 5-0 Daniel Andersson 64.


Välspelad match

GIF Sundsvall ställde upp med några U21-lirare och 1-1 efter dem första halvleken förvandlades till 3-1 efter pausvilan.
- Det var en välspelad match där GIF kunde göra 2-1 på straff efter ungefär en kvart in i andra. När vi jagade kvittering kontrade dom in 3-1 på slutet. säger Kubentränaren Tommy Lerstrand, som inte var alltför besviken.
- Vi gör en bra prestation mot ett duktigt GIF. Dom har bra fart i spelet medan vi är något tyngre och starka på fasta. Stefan Lagergrens frispark i kryusset höll hög klass, säger Lerstrand.
Planens bästa spelare var Kubens Kim Eriksson och GIF:s Robert Hammarstedt som verkligen visade pondus i sitt mittbacksspel.
Matchfakta: 0-1 Jonathan Manousian 18, 1-1 Stefan Lagergren 44, 1-2 Rabii Hamdan (straff) 56, 1-3 Jonathan Manousian 90.

Selånger FK - Ånge IF 5-0
2015-08-25 - 18:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall 1-3
2015-08-25 - 18:00 - Kubikenborgs IP
Matchfakta

Segrarna möts i final på Norrporten Arena 7 oktober.

Selångers Daniel Andersson prickade in ett hattrick på en dryg halvtimme under den första halvleken mot Svartvik. Selångers Daniel Andersson prickade in ett hattrick på en dryg halvtimme under den första halvleken mot Svartvik.

Kvartsfinaler:

Skrällfritt i DM-kvarten
(2015-08-11)
GIF Sundsvall hade chansen att bjuda västrapubliken på lite fotbollspropagnda genom att ställa upp med delar av A-truppen.
Tyvärr vill man inte bjuda på något extra och marknadsföra sig i vår västra grannkommun utan skickade ett skickligt pojklag istället. Dom unga grabbarna besegrade Matfors i förra omgången och nu Fränsta.
Det dröjde emellertid till matchens slutskede innan man via Linus Sahlin och Erik Molin kunde ta sig till semifinal med 0-2.
Svartvik gjorde processem kort med Svartvik. Matchen avgjordes mellan minut 24 och 28 då division 2-laget gick från 0-1 till 0-4.
Sista timmen av matchen vann Selånger "bara" med 2-1.
- Det blev lite lugnare för vårt försvar sedan dom bytte ut Daniel Andersson. Vi fick verkligen träna försvarsspel idag men vi skapdade en hel del chanser och borde kanske gjort något ler mål. Fast å andra sidan räddade Mikael "Sparris" Nordberg oss från många fler baklängesmål med sina många kanonräddningar, säger Svartviks lagledare Anders Ellqvist.
Även vårt andra division 2-lag tog sig till semifinal. Ånge höll nollan i Grytan mot IFK Timrå och gjorde själv tre mål framåt.
-Det var en jämn första halvtimme men efter att vi gjorde två snygga mål, Daniel Wallsten på volley och en "slalommål" av Karl Cunningham, kunde vi kontrollera matchen även om Timrå stack upp i några omställningar, säger Ångetränaren Benny Matsson.
I division 3-mötet mellan Alnö och Kuben vann "tigerränderna" som väntat med 1-3.
Said Gavador satte 1-2 i den 63:e minuten och i slutminuten säkrade Robin Bergman segern definitivt med sitt andra mål för dagen.

Svartviks IF - Selånger FK 1-6
2015-08-11 - 19:00 - Svartviks IP
Matchfakta

Fränsta IK - GIF Sundsvall 0-2
2015-08-11 - 19:00 - Myggvallen
Matchfakta

Alnö IF - Kubikenborgs IF 1-3
2015-08-11 - 19:00 - Släda IP
Matchfakta

IFK Timrå - Ånge IF 0-3
2015-08-11 - 19:00 - Grytan, Timrå IP
Matchfakta

Inför kvartsfinalerna:

GIF Sundsvall borde sprida fotbollspropaganda i DM
(2015-08-11)
GIF Sundsvall har chansen att sprida fotbollspropaganda i västra ikväll genom att ställa uppmed några A-lagssplare mot Fränsta IK. Varför inte avstängde Lars Gerson. Marcus Danielsson åter efter långtidsskada är ytterligare ett namn, Stefan Ålander och Adam Chennoufi för att se om dom hänger med i tempot samt några av dom som knackar på dörren till startelvan?
En bra idé tycker jag men Giffarna anammar knappat idén utan lär skicka ett pojk- eller ungdomslag. Det lär räcka till seger ändå men varför inte ta chansen att skapa lite extra goodwill i vår västra grannkoommun. När jag jobbade åt IFK Norröping sent 80-tal - tidigt 90-tal ställde IFK alltid upp med sitt A-lag i Östgötacupen ned fotbollsfest i "småbyarna". Något som bl a gjorde IFK mer folkkära och drog en större publik på hemmaplan.
Övrigamatcher:
Alnö har chansen att rädda säsongen genom att vinna DM. Satsar Kuben på en titel är risken att ö-laget har gjort sitt.
Ifjol slog Ånge enkelt ut IFK Timrå i Grytan. Ånge lär vinna även ikväll men dagens Timrålag lär kunna streta emot bättre.
Intressant möte uppe på Hemmanet mellan ett formstarkt Svartvik och Selånger. Det skiljer två divisioner och fjolårets DM-segrare tar sig vidare till semifinal. Hemmalaget får sikta på att spräcka nollan. Gott nog så.

Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips:
19:00 Alnö IF - Kubikenborgs IF (tips: 1-3)
19:00 Fränsta IK - GIF Sundsvall (tips: 0-5)
19:00 IFK Timrå - Ånge IF (tips: 2-4)
19:00 Svartviks IF - Selånger FK (tips: 1-6)

Omgång 2 (1/8-finaler)

Många mål i kvällens DM-omgång
- Fränsta straffade ut Sund.

(2015-067-21)
Många mål blev det när fotbollshösten sparkade igång med åtondelsfinalerna av Medelpads-DM.
På de åtta matcherna kunde vi bara registrera en skräll.

 

Tränaren matchhjälte

Skrälllen svarade bottenlaget Fränsta för genom att slå ut seriekollegan i fyran Sund.
Matchen stod 1-1 efte ordinarie tid. Därefter krävdes både förlängning och straffar innan spelande tränaren i Fränsta, Håkan Moberg, räddade Khoger Friads straf. FIK vidare med 4-3.
- Idag visar vi att Fränsta IK blir att räkna med i höst. I förlängningen var vi närmast ett segermål men istället avgjorde vi i straffläggningen där vi satte alla våra medan Sund missade två. Eller skall jag säga att jag räddade den sista, säger den leende matchhjältem Håkan Moberg eftet en hel del tjo och tjim samt Fränstas vinnarsång! Ibland kan det vara bättre att vara döv än blind...
 

Tvåsiffrigt för Selånger

I övrigt som sagt inga skrällar - men en hel del nätrazzel.
Selånger målfrossade värst då man krossade Kovland på Ånäsvallen med hela 11-0. I den matchen fanns också kvällens främsta målskytt. Daniel Andersson höll sig nämligen framme och satte nätet i dallring fem gånger.
- Vad ska man säga? Selånger spelar två divisioner högre än oss och det märktes i dag, de spelade jävligt bra och de tummar inte på det, de slutar inte och lallar inte. De låter bollen gå och försöker inte göra det snyggt, säger Kovlandstränaren Christer Eriksson till mittmedia.se.
-Sedan hade de kanske kunnat vara lite snälla och lugnat ned sig efter nio, fortsätter "Chrille".
- – Det är kul med DM, vi tar det på allvar och det är lite kamp om platserna nu när vi har fått tillbaka lite skadade spelare. Sedan är de lite snälla och bjuder oss på ytor. Jag hade trott att de skulle backa hem lite mer, säger tränarkollegan i Selånger, Jonas Vestring.
 

Kuben nöjde sig med nio

Kuben gjorde processen kort med Lucksta. Återcvändaren Kim Eriksson satte tidigt 0-1 och i paus stod det 0-6 och 1-9 till slut.
Ledarna i division 3 Mellersta, IFK Timrå hade inga besvär med mittenlaget i femman Söråker, 7-0.
- Vi gjorde en bra match trots siffrorna och jag är stolt över grabbarna. Lite märkligt att Timrå spelade upp sig när dom fick en man utvisad. Innan det var det jämnt, säger SFF-tränaren Nermin Zulovic.
 

Stöde imponerade på Matsson

På Stöde IP visade Ånge IF att det skiljer en del mellan toppen av tvåan och toppen av fyran. Redan efter tio minuter stod det 0-2 för att till slut landa på 0-5 sedan hemmasonen Linus Sjölander svarat för Ånges två sista fullträffar. Ävem klassliraren Karl Cunningham blev tvåmålsskytt.
- Jag tycker att vi håller en jämn bra nivå hela matchen och vinner rättvist.
Det var väl lite synd för publiken att regnet skulle ösa ner. Stöde gjorde an bra match och gav aldrig upp. Jag tycker att dom ser väldigt starka ut inför omstarten i division 4, berömmer Ångetränaren Benny Matsson.
Svartvik lirade hem en fem-etta mot seriekollegn Sidsjö-Böle. Den unge en och niiobjässn Mitch Ryan Igiraneza satte sina två första A-lagsmål på slutet.
 

Division 3-botten vann över division 4-dito

1-5 blev det även mellan Östavall och division 3-jumbon Alnö.
- Alnö vinner rättvist sett över 90 minuter men vi gjorde en riktigt bra första halvlek och borde gått till pausvila med ett par mål i ryggen. När dom satte 1-2 med kvarten kvar tog både ork och motivation slut för oss, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
(texten kommer att uppdateras och fyllas på allt eftersom)

Läs även:
Selånger bjöd på en fotbollslektion

Resultat & Matchfakta:

Fränsta IK - Sund IF 5-4 efter straffar. 1-1 efter 90 min, + förl.
2015-067-21 - 19:00 - Myggvallen
Matchfakta

Kovlands IF - Selånger FK 0-11
2015-067-21 - 19:00 - Ånäsvallen
Matchfakta

Lucksta IF - Kubikenborgs IF 1-9
2015-067-21 - 19:00 - Sörforsvallen
Matchfakta

Matfors IF - GIF Sundsvall 0-4
2015-067-21 - 19:00 - Thulevallen
Matchfakta

Stöde IF - Ånge IF 0-5
2015-067-21 - 19:00 - Stöde IP
Matchfakta

Svartviks IF - Sidsjö-Böle IF 5-1
2015-067-21 - 19:00 - Svartviks IP
Matchfakta

Söråkers FF - IFK Timrå 0-7
2015-067-21 - 19:00 - Söråkers IP
Matchfakta

Östavalls IF - Alnö IF 1-5
2015-067-21 - 19:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Fotnot:
Omgång 3 (kvartsfinaler) spelas 11 augusti
Omgång 4 (semifinaler) spelas 25 augusti
Omfgång 5 (final) spelas 16 september på Norrporten Arena

Sommarlovet över. DM inleder höststarten
(2015-067-21)
Nu är sommarlovet över för distriktets fotbollsspelare.
I dag (och damerna på onsdag) spelas nämligen omgång 2 av Distriktsmnästerskapet.
Och i den här omgången går våra förbundslag in i tävlingen och precis som i inledningsomgången blir det en del derbymatcher. T ex möts Ånge och Stöde både på herr- som damsidan. Ånge klara favoriter på herrsidan medan det är tvärtom på spinnsidan.
- Vi har allt att vinna men framförallt är det ett bra genrep inför hösten, säger Mikael Backlund som är lagledare får både herrarna och damerna i Stöde IF.
Vårt andra division 2-lag Selånger åker milen västerut till Kovland. Ett perfekt genrep för SFK som lär mötas av ett revanschsuget hemmalag som säkert vill göra en bra höst.
GIF Sundsvall gästar Thulevallen med sitt allsvenska manskap. Dock inte seniorerna utan det från U19-allsvenskan. Kan bli nog så tufft för division 4-laget.
Division 3-lagen får alla intressanta motståndare.
IFK Timrå möter division 5-laget Söråker på "Löta".
- Vi har allt att vinna så vi tänker satsa offensivt. Bära eller brista, säger Söråkertränaren Nermin Zulovic.
- Vi kommer att vila några spelare idag. Samtidigt tänker vi rulla runt på dm som är kallade. Jag hoppas att dom som får chansen visar framfötterna och att vi får ett riktigt bra pass i kroppen, säger Timrås tränare Pontus Melander.
Kuben tar trippen till Sörforsvallen och kanske kan Lucksta streta emot en del. Det gäller att få försvarsspelet att funka. Något som det inte gjort under vårsäsongen.
- DM blir spännande! Lucksta är alltid trevliga att möta och det lär säkert bli en hård match. Vi kommer att rotera en del i truppen och försöka matcha igång några som fått lite mindre speltid på våren, säger Kubens ass. tränare Henri Sjödal. 
Kim Eriksson gör en intressant comeback för Kuben efter ett par säsonger i Frösö.
Alnö har haft ett tungt i trean även om man avslutade våren med två segrar på dom tre sista matcherna. Nu väntar Östavall på härliga Skogsvallen. Västragänget kanske är det lag som har störst chans att slå ut sin motståndare högre upp i seriesystenet.
- Borde in skilje så mycket mellan toppen i fyran som botten i trean så vår chans är väl 50/50 att gå vidare, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund, som bl a mönstrar nyförvärvet från Svartvik Fredrik Karström i startelvan.

Så här spelas dagens matcher:
Fränsta IK - Sund IF (Lokalfotbollen tippar: 1-5)
Kovlands IF - Selånger FK (Lokalfotbollen tippar: 1-4)
Lucksta IF - Kubikenborgs IF (Lokalfotbollen tippar: 1-3)
Matfors IF - GIF Sundsvall (Lokalfotbollen tippar: 2-3)
Stöde IF - Ånge IF (Lokalfotbollen tippar: 2-4) 
Svartviks IF - Sidsjö-Böle IF (Lokalfotbollen tippar: 4-3)
Söråkers FF - IFK Timrå (Lokalfotbollen tippar: 2-7)
Östavalls IF - Alnö IF (Lokalfotbollen tippar: 2-1)

Fotnot:
Omgång 3 (kvartsfinaler) spelas 11 augusti
Omgång 4 (semifinaler) spelas 25 augusti
Omfgång 5 (final) spelas 16 september på Norrporten Arena

Omgång 1 (1/16-finaler

Inga skrällar i premiäromgången
(2015-06-17)
Den första omgången var lottad så att vi fick på förhand spännande derbymatcher i mesta möjliga mån.
Några större skrällar från lag i en lägre division fick vi inte trots att dom fått förmånen till hemmaplan.
Närmast var Ljunga som ledde med 2-1 men föll efter två Gjynet Berisha-mål. Det sista i minut 89.'
Även Torpshammat åkte dit med ett uddamål mot Fränsta.
- Vi hadeingen prioritet på den här matchen men vi gjorde en bra insats och tar med oss den till seriespelet, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Den enda egentliga överraskningen stor Sidsjö-Böle för som ganska enkelt besegrade seriekollegan IFK Sundsvall.
Mest smörj fick division 6-laget Granlo, 0-7 mot Sund.
Wiskan - Östavall spelas torsdagkväll.
Våra division 2 och 3-lag står över inledningsrundan utan går in i nästa.
Får vi se några jättedödare i DM redan i afton?

Essviks AIF - Svartviks IF 2-4
2015-06-17 - 19:00 - Essviksvallen
Matchfakta

Torpshammars IF - Fränsta IK 1-2
2015-06-17 - 19:00 -  Torpshammars IP
Matchfakta

Ljunga IF - Stöde IF 2-3
2015-06-17 - 19:00 - Ljungalid
Matchfakta

Hassels IF - Lucksta IF 1-4
2015-06-17 - 19:00 - Hasselbacken
Matchfakta

Holms SK - Matfors IF 1-4
2015-06-17 - 19:00 -  Holmvallen
Matchfakta

Indals IF - Kovlands IF 0-3
2015-06-17 - 19:00 -  Härevallen
Matchfakta

Granlo BK - Sund IF 0-7
2015-06-17 - 19:00 -  Norrporten Arena
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 3-1
2015-06-17 - 19:00 - Sidsjövallen
Matchfakta

Wiskans IF - Östavalls IF 1-6
2015-06-18 - 19:00 - Viskans IP
Matchfakta

Fotnot:
Omgång 2 (1/8-finalerna) spelas 21 juli.
Omgång 3 (kvartsfinaler) spelas 11 augusti
Omgång 4 (semifinaler) spelas 25 augusti
Omfgång 5 (final) spelas 16 september på Norrporten Arena