NYHETER, JAN-MAR
Div 4 Medelpad

Ny klubb för Pontus Serrander blir Stöde IF. Ny klubb för Pontus Serrander blir Stöde IF.

Sent nyförvärv till Stöde från IFK Sundsvall 

(2016-03-30)
Pontus Serrander lämnar IFK Sundsvall för spel hos division 3-nykomlingarna Stöde IF.
– Vi får in en spelskicklig och hårdför mittfältare, säger Stödes sportchef Linus Sjölander.


Stöde IF har gjort klart med ett sent nyförvärv.
Pontus Serrander lämnar IFK Sundsvall för den nya division 3-klubben.
– Vi får in en spelskicklig och hårdför mittfältare som höjer konkurrensen i truppen, säger Stödes sportchef Linus Sjölander.
Inte nog med detta. Stöde IF kommer att ståta med seriens vitaste ben.
– Det var ett svårt beslut att lämna moderklubben än en gång och jag velade fram och tillbaka över en månad. Men i slutändan så valde jag det jag tror är bäst för min egen skull. Behöver en liten nytändning. Stöde har ett spännande lag och det ska bli kul att får vara en del av detta den kommande säsongen, säger Pontus Serrander.

Haik Danielian satte ett hattrick mot Sveg under långfredafgskvällen. Haik Danielian satte ett hattrick mot Sveg under långfredafgskvällen.

Ljunga bjöd på lång-fredagsmys – gjorde tvåsiffrigt på Sveg

(2016-03-25)

Ljunga spelade träningsmatch på Ånge IP på självaste långfredagskvällen.
För motståndet stod Svegs IK, som fick resa hem till Härjedalen med 1-10 i baken.
– Vi var överlägsna över hela planen och i varje moment, säger Ljungatränaren Tommy Göransson.


Ljunga IF mötte Svegs IK i en träningsmatch på långfredagskvällen på Ånge IP.
Man kan säga att lagen möttes i hissen i fjol höst. Ljunga gick upp i division 4 Medelpad medan Sveg åkte ur Jämtland/Härjedalens motsvarighet.
Och det visade sig vara klasskillnad mellan lagen.
– Vi var överlägsna över hela planen och i varje moment, säger Ljungatränaren Tommy Göransson, och fortsätter:
– Flera av målen kom efter fint spel.
Tommy luftade hela truppen och bytte friskt i halvlek.
– Ja, 18 man fick rejält med speltid och det blev inte heller något sämre efter bytena, säger Ljungatränaren.
Fem mål före paus och lika många efter tyder också på det.
– Trots don många baklängesmålen måste jag ge Sveg en eloge att man aldrig gav upp utan försökte så gått det gick, avslutar Tommy Göransson.

Matchfakta:
Ljunga IF - Svegs IK 10-1 (5-0)
Mål Ljunga: Oskar Nordlund 3, Haik Danielian 3, Stefan Gustafsson, Ivan, Erik Källström och Anton Grödén.
Domare: Anton Sundström
Matchen spelades på Ånge IP

Så här såg Släda IP:s anrika huvudläktare ut efter höststormen 2013. Den gick inte att renovera utan var tvungen att rivas. Nu håller Alnö IF på att bygga en ny läkrare på samma ställe. Återstår att se om den kommer att bli lika vacker och klassisk. Foto: Alnö IF:s hemsida.
Så här såg Släda IP:s anrika huvudläktare ut efter höststormen 2013. Den gick inte att renovera utan var tvungen att rivas. Nu håller Alnö IF på att bygga en ny läkrare på samma ställe. Återstår att se om den kommer att bli lika vacker och klassisk. Foto: Alnö IF:s hemsida.
Håkan Johansson och Alnö IF bygger nytt. Håkan Johansson och Alnö IF bygger nytt.

Alnö IF: "Ursäkta röran – vi bygger nytt"

(2016-03-24)

Det mesta rasade avolika anledningar för Alnö IF:s herrlag under 2015.
Nu bygger man nytt, både utvändigt och "invändigt".
– Vi håller på att bygga en ny huvudläktare och inom fotbollssektionen bygger vi nytt på herr- och juniorsidan, säger klubbens Håkan Johansson, som även tränar A-laget.


Alnö IF hade en tung säsong ifjol.
Inför division 3-comebacken tappade man inte bara sin tränare utan hade stora problem att rekrytera en ny efter Pontus Melander. Man var en bra bit in i 2015 innan man fann en lösning.
Detta medförde att man tappade stora delar av den stomme som spelade upp laget från fyran och tvingades ställa upp med ett alldeles för orutinerat och oprövat lag i trean och blev strykpojkar med 20 förluster av 22 möjliga. Då hjälpte det inte att Håkan Johansson gjorde comeback mitt under säsongen som tränare för den klubb han gjort otaliga säsonger för både som spelare och ledare.
Nu har man slickat såren och "bygger – om" och det i dubbel bemärkelse.
Utvändigt bygger man en ny läktare efter den klassiska som förstördes under höststormarna 2013.
Invändigt håller man också på att bygga nytt, framförallt en rejäl stomme. Arbetet inleddes redan under fjolåret men har intensifierats under vintern.
– Egentligen startade "renoveringen" av A-laget redan under slutet av augusti. Sedan dess har det pågått ett intensivt arbete med att etablera en omarbetad strategi för hur seniorverksamheten på herrsidan skall bedrivas dom kommande åren samtidigt som stor kraft har lagts för att revitalisera fotbollssektionen och matchorganiseringen för verksamheten runt våra lag. Fotbollssektionen och organiseringen kring våra matcher är nu på plats och vi arbetar för närvarande med de sista pusselbitarna i representationslagets spelartrupp, säger Håkan Johansson, som fortsätter att träna Alnös A-lag men även jobbar övergripande, och fortsätter:
– Föreningen kommer under kommande säsong att ha en så kallad utvecklingstrupp och en representationslagstrupp på 24 spelare där även dom spelare som ligger längre fram i utvecklingstruppen kommer att deltaga i representationslagets träningar på så kallade utvecklingsplatser. Föreningen kommer på herrsidan att ha lag i Division 4 och 5 plus ett U17-lag i den regionala serien. Division 5-laget blir ett rent matchlag med spelare från de olika trupperna. Det är viktigt att skapa möjlighet till matchtid för dom som inte spelade senaste matchen i fyran och skapa en utvecklande matchmiljö för spelare från utvecklingstruppen. Syftet är också att korta avståndet och tiden från ungdomsfotboll till seniorfotboll samt stärka och intensifiera kommunikationen mellan trupperna och lagen i match och träning, säger Håkan Johansson.

När det gäller spelartruppen har Alnö IF ett samarbete med IFK Timrå.
– Det stämmer. Lagom inför Värmecupen kom Adrian Yman, som redan under cupen visade sig vara en mycket duktig spelare som balanserar upp spelet på mitten på ett riktigt bra sätt. Vinner otroligt många närkamper och dueller, där han nästan alltid kommer ut som bollvinnare och kan tack vare sin höga spelförståelse omgående sätta igång spelet på ett mycket bra sätt.
Och man har också fått klart med Söråkers bandykeeper.
Ja, Konrad Ålund Smedlund kommer också att spela med oss. Han råkade ut för en ansiktsskada i höst. Något som inte verkar hämma honom. Konrad är fortfarande ung och lovande och kommer med sin snabbhet, löpvilja och målfarlighet att betyda mycket för laget. Med dessa nyförvärv skärper vi konkurrensen till match än mer i vårt övriga unga, snabba, hungriga och löpstarka lag, säger Johansson.
Några fler spelare på väg in?
– Kanske. Tre kvalitativt duktiga spelare provtränar med oss sedan en tid och som vi mycket gärna vill knyta till oss för att dom skall bli en betydande del av det vi bygger för denna säsong och för framtiden, säger Johansson.
Alnö fick mycket beröm av motståndarna i Värmecupen även om det blev tre oavgjorda och inget avancemang från gruppen.
– Vi fick tre bra genomkörare på kort tid och stundtals såg det riktigt bra ut men visst finns det fortfarande en del att slipa på, säger tränare Johansson.
 
Fakta Alnö IF 2016:
Tränare:
Håkan Johansson (andra säsongen)
Nyförvärv:
Adrian Yman (mf) och Konrad Ålund Smedlund (mf/fw, IFK Timrå), Jonas Nordström (fw) och Tobias Lodén (Söråkers FF), Johan Hammarström (fw) och Magnus Svensson (b, comback), Måns Lind, Joel Lunddahl, Rasmus Hådén, Rasmus Nilsson, Alexander Svensson, Axel Karlsson, Albin Röström, Khalil Masri, Noa Lind, Linus Grelsson (uppflyttade från Alnö IF 2 och P17).
Spelarörluster:
Samuel Buanie och Srele Haliti (Kubikenborgs IF), Rasmus Högdahl (b, Svartviks IF), Jimmy Ilvonen (mf, Lucksta IF), Zakaria Bel Mekki (fw, Sund IF), Joakim Martinsson (b/mf/fw, Sidsjö-Böle IF), Bubbakar Njie (b, ny klubb ej klar), Alen Jaserevic (ny klubb ej klar), Anton Andersson-Widén (fw, studerar i Umeå, ny klubb ej klar), Jack Jonsson (studerar i Göteborg, ny klubb ej klar), Joakim Axelsson (b, långtidsskadad), Markus Vestin (mf), Viktor Amund (b) och Erik Bohman (b, slutat).

Jörgen Viklund känner positiva vibbar. Jörgen Viklund känner positiva vibbar.

Positiva vibbar i Medskogs:
"I stort sett klart med tränare"


(2016-03-24)

15-16 man på träningarna och en tränare i stort sett klar.
Det är positiva vårvibbar i Medskogs.
– Det stämmer. Det är Jerry Nerén som tidigare tränat oss. Nu skall han bara övertalas, säger sportchefen Jörgen Viklund och ler.


Medskogs vara eller inte vara har varit lite av en följetång under hösten och vintern.
Nu börjar vi närma oss våren och vibbarna känns allt med positiva uppe på en alltjämt snöbelgad Viforsplan.
– Det stämmer. Vi har 15-16 man på träningarna och har i stort sett gjort klart med en tränare. Det är Jerry Nerén som tidigare tränat oss. Han är i Vietnam just nu men är på gång hem igen och då skall vi övertala honom, säger sportchefen Jörgen Viklund, men lägger in en brasklapp:
– Vi har fortfarande en tunn trupp och för att jag skall bli gladare hoppas vi få igång några av innebandylirarna plus att vi får några fler nya spelare. Gärna av god klass, säger Viklund, och ler.
Det är bara att hoppas att Medskogs får ihop ett slagkraftigt lag inför årets säsong i Medelpadsallsvenskan. En "slagpåse" eller ett lag som drar sig ur serien mitt under säsongen är ingen förtjänt av och vidarutvecklar inte den lokala fotbollen. Men med tränarfrågan löst är mycket vunnet. Nu gäller det för alla med stolta Medskogshjärtan att ställa upp! Då kan det här bli en rolig säsong uppe på Viforsplan.

Elvin Jasari, ung ny spelare i Lucksta. Elvin Jasari, ung ny spelare i Lucksta.

Teknisk, snabb och boll- skicklig yngling till Lucksta

(2016-03-24)

Lucksta har gjort klart med Elvin Jasari. En lovande 18-åring som kommer från Alnö IF via Kuben till Sörforsvallen.
– Elvin är en ung spelare som kan användas både på mittfältet och i anfallet. Han är en teknisk och bollskicklig spelare med snabba fötter, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Lucksta har gjort klart med en ny spelare: Elvin Jasari, född 1998. Kommer från Alnö IF via Kuben men har IFK Sundsvall som moderklubb.
Han gjorde sin debut i LIF under Värmecupen där man gick till slutspel men blev utslagna av Söråker efter handikappmål.
– Elvin är en ung spelare som kan användas både på mittfältet och i anfallet. Han är en teknisk och bollskicklig spelare med snabba fötter och en fin förstatouch som kan användas på flera offensiva positioner, säger tränaren Tommy Lerstrand om sin nye adept.

Camilla Tjernberg och Helena Matrinez från Alnö mötte Lennart Törnkvist från Matfors IF över en lunch. Foto: Karin Sundquist, SISU.
Camilla Tjernberg och Helena Matrinez från Alnö mötte Lennart Törnkvist från Matfors IF över en lunch. Foto: Karin Sundquist, SISU.

Alnö IF på studiebesök hos Matfors IF

(2016-03-15)

Två föreningar möts och lär sig av varandra. Klimatet är öppenhjärtligt och konkurrensfritt. Det är tydligt att föreningarna möts för att skapa en så bra verksamhet som möjligt för sina respektive medlemmar. Det är Alnö IF och Matfors IF som träffas över en lunch i Sundsvall. – Det var jag som tog initiativet till mötet, säger Camilla Tjernberg från Alnö IF. Via en gemensam kontakt har jag fått höra mycket bra om Matfors och deras arbete med styrelsen, ekonomin och föreningen i stort. Det kändes intressant att få höra mer om vad de har gjort och hur de har tänkt..

Sagt och gjort. Camilla och kollegan Helena Matrinez bokade en lunch med Lennart Törnkvist, ordförande i Matfors IF. Snacket gick redan från start. Framförallt handlade samtalet om föreningsekonomi och föreningsstruktur.
Lennart kom in i Matfors styrelsen 2012. Då startade gruppen tillsammans ett omfattande jobb med att ändra hela föreningens struktur.
– Matfors IF hade varit inne i en period då de levde över sina tillgångar, precis som många andra föreningar gör, säger Lennart.
Den nya styrelsen började att arbeta med varför föreningen fanns och tog ett helhetsgrepp om ekonomin.
Under lunchen diskuterade gruppen bland annat om vilken typ av försäljning som fungerat bra och dåligt genom åren.
– Det är viktigt att samspela med andra närliggande föreningar så de inte konkurrerar ut varandra, säger Lennart.
Ledarna är föreningens ryggrad
Diskussionerna under lunchen handlade mycket om hur en förening kan rekrytera nya ledare och behålla befintliga. Föreningarna jämförde metoder och det märktes att nya idéer tog form. Den generella slutsatsen var, vi får inte får glömma bort ledarna.
– Återkommande aktiviteter som gemensam kick-off och avslutning är nödvändigt för att skapa en tät ledarstab och höja moralen, säger Lennart.
Jag lämnar mötet med en go känsla i kroppen. Idrott är ett lagarbete, även över föreningsgränserna.
/ Karin Sundquist, SISU

Skilda världar inom Njurundafotbollen – Svartvik tippas vinna fyran medan Essvik blir jumbo

(2016-03-11)

Svartvik tippas vinna fyran enligt Unibet.
Essvik kommer sist och åker ur.
Det är skilda världar inom Njurunda-fotbollen.
– Kan fungera som en bra tändvätska, säger tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson.


Det är lite skilda världar när det gäller fotbollen i Njurunda.
Svartvik hårdsatsar och är av spelbolaget Unibet tippade att ta hem Medelpadsallsvenskan.
Nykomlingarna har legat lågt på värvarfronten i vinter och tippas av samma spelbolag att ta hem träsleven, d v s plats tolv och sist.
– Kan fungera som en bra tändvätska, säger tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson.
Enda nytt och krytt i A-truppen är försvarsspelaren Peter Mackin som återvämder från Kuben och Jorge Rojas, mittfältare från Fränsta IK men som även spelat i Ånge.
– Vi har även fått en spännande kille från Eritrea. Ahmed Tempo heter han och är 21 år och en liten kvick och teknisk offensiv mittfältare som visade fina takter i helgens Berners Cup, säger Martinsson.
På förlustsidan är det bara backen Oskar Lövbom då han studerar på annan ort.

Filip Glantz är Svartvika nästa klassvärvning. Filip Glantz är Svartvika nästa klassvärvning.

Filip vill hitta tillbaka till fotbollsglädjen i Svartvik

(2016-03-09)

Filip Glantz går i sina föräldrars fotspår.
Både pappa Urban (Broman) och mamma Lotta har representerat Svartviks IF.
Nu skall även sonen dra på sig den röda tröjan – och han får samma nummer som sin far.
– Min målsättning i år är att hitta tillbaka till glädjen igen och få vara skadefri. Sedan vill jag hjälpa laget att vinna Medelpadsallsvenskan, säger Filip Glantz.


Efter spel i mordeklubben Njurunda IK, IFK Sundsvall och GIF Sundsvalls allsvenska lag gick Urban Broman till Svartvik där han rundade av karriären och visade sin höga klass.
Lotta Glantz började i Svartviks damlag innan hon gick över till grannen Stockvik.
Nu är det dags för sonen Filip Glantz att ikläda sig det rödvita matchstället. Familjecirkels sluts.
Moderklubben är annars IFK Sundsvall där han lirade som ung grabb. Därefter blev det ett par säsonger i Kuben innan han valde att ta steget över till GIF Sundsvall där han under sina tre år spelade i Pojk- och Juniorallsvenskan. Under sin säsong valde han emellertid att ta steget till sin moderklubb som då huserade i trean. Filip var redan i tidig ålder en otrolig talang och efter ett år ringde Selånger och han tog steget från Baldershov till Bergsåkers IP. Åren i SFK kantades dessvärre av skador och när nu Selånger tog beslutet att lägga ner sin division 2-satsning föll valet på Svartvik.
– Min målsättning i år är att hitta tillbaka till glädjen igen och få vara skadefri. Sedan vill jag hjälpa laget att vinna Medelpadsallsvenskan, säger Filip Glantz.
Den spelande ass. tränaren och pressansvarige Joakim Sjödin gläds naturligtvis åt sitt senaste av sina många nyförvärv:
– Filip är en löpvillig spelare som kan spela på många positioner. En kille som hela tiden krigar och har god spelförståelse. Han kommer bli mycket användbar för oss, säger "Jocke" och fortsätter:
– Vi hoppas givetvis att han får fortsätta utvecklas i våran miljö. Hans pappa Urban Broman bar tröja nummer 5 och det är juste nummer 5 som Filip kommer bära. Med andra ord har han en del att leva upp till berättar Sjödin med ett leende.
Det har varit några riktiga klassvärvningar från Svartvik i vinter. Vilken spelare blir nästa kap?
– Tror vi sitter nöjda i båten nu, säger han och skrattar.

Daniel Näslund tänker vinna fyran med Svartvik. Daniel Näslund tänker vinna fyran med Svartvik.

Svartvik fortsätter värva spelare av hög klass

(2016-03-08)

Det strömmar in spelare av hög division 4-klass till Svartviks IF.
Vänsterkantsspelaren Daniel Näslund med division 2-meriter från både Ånge IF och IFK Timrå är den senaste i raden.
– Svartviks IF har någonting roligt på gång och det är ett otroligt skönt gäng med en härlig gemenskap vilket jag lägger stor vikt på, säger Daniel Näslund.


Svartvik fortsätter att värva starkt och senast i raden är det vänsterkantsspelaren Daniel Näslund från IFK Timrå som gjort klart ned den hårdsatsande division 4-klubben.
Klubbar som Ånge, Stöde och Kuben har dragit i Näslund men det blev alltså dom rödvita från Hemmanets höjder som vann dragkampen.
Daniel Näslund började sin karriär i Ånge och har varit med på hela deras resa från division 5 till toppstrid i tvåan och hela tiden tagit stora kliv i sin utveckling.
Ifjol flyttade han till IFK Timrå - och vann trean direkt.
Sensmoral. Vill du vinna en serie. Värva Zlatan - eller Daniel Näslund...
Något som nu Svartvik tog fasta på.
Men varför valde Danne "Blackbay?
– Valet att "kliva ner" till fyran är framförallt jobbsituationen och det privata livet. Sedan känner jag tränarn "Jocke" Sjödin och till slut var det ett lätt beslut, säger Daniel Näslund och fortsätter:
– Svartviks IF har någonting roligt på gång och det är ett otroligt skönt gäng med en härlig gemenskap vilket jag lägger stor vikt på. Sedan vill man ju alltid vinna och det vore ju roligt att få vara med och bidra till att vinna ännu en serieseger, säger Daniel Näslund med ett flin.
– Jag har lirat med Näslund i Ånge och är otroligt imponerad av hans utveckling. En kille som alltid ger 100 procent och har förbättrat sitt passningsspel. Här får vi in en kille som har en bra spelförståelse och en hög lägstanivå. Det ska bli roligt att se Näslund i denna miljö och jag är ganska säker att publiken uppe på Hemmanet kommer tycka det är värt entrépengen, lovar Sjödin med ett leende.

Christoffer Nerkman i den gulblå landslagsdressen. Christoffer Nerkman i den gulblå landslagsdressen.

Bäva månde försvaren för Svartviks anfallsduo

(2016-03-07)
Christoffer Nerkman träningsspelade med Östavall i helgen - och gjorde mål.
Ånge IF har även jagat den målfarlige Selångeranfallaren.
Men det var Svartvik som vann dragkampen.
Tillsammans med fjolårets skyttekung Daniel Johansson lär duon sprida skräck bland fyrans försvarsspelare.
– Min personliga målsättning i år är att kunna spela en hel säsong utan skador och få tillbaka glädjen till fotbollen igen, säger Christoffer Nerkman.


Svartviks IF ser ut att kunna ställa upp med en ruggig anfallsduo i årets Medelpadsallsvenska.
Sedan tidigare finns fjolårets överlägsne skytteligavinnare Daniel Johansson.
Nu tillkommer Selångers målfarlige Christoffer Nerkman vilket gör att seriens försvarsspelare borde börja darra på manchetterna.
Nerkman hoppade in några gånger med samarbetsklubben Medskogs ifjol och formligen sprutade in mål.
Christoffer spelade i Giffarna tills han var 19 år och hann även med att göra två ungdomslandskamper.
Efter tiden i GIF valde Nerkman att skriva på för hårdsatsande Selånger där han var med och vinna division 2 redan under sin första säsong. Efter bara ett år i Norrettan var man tillbaka i tvåan där man var ett stabilt lag innan man som sagt tvingade dra sig ur inför den här säsongen.
Nerkman har dock dragits med en del skador och vore det inte p g a det så hade karriären kunnat sett helt annorlunda ut.
– Min personliga målsättning i år är att kunna spela en hel säsong utan skador och få tillbaka glädjen till fotbollen igen, säger han.
Nu vill han vara med och hjälpa Svartvik att ta nästa steg.
- Det skall bli otroligt spännande och intressant att följa honom i Svartvikströjan i år. Vi har varit ute efter en skarp forward sedan det tilltänkta nyförvärvet Fredrik Thörnqvist var tvumgem att flytta hem till Värmland. Jag tror i ärlighetens namn att vi inte kan få någon bättre än Nerkman som kommer att bilda ett fruktat anfall med Danne Johansson, säger assisterande tränaren och presschefen Joakim Sjödin och fortsätter:
– Vi är otroligt glada att Christoffer väljer oss trots att han hade en del andra anbud och det är vi givetvis mycket glada för. I Nerkman får vi in en forward som är snabb och har bra spelförståelse och det kommer göra oss mer svårlästa och såklart även höja konkurrensen i truppen ytterliggare, avslutar "Jocke"Sjödin.

Sebastian Sjölund - hälsing till Svartvik. Sebastian Sjölund - hälsing till Svartvik.

Svartvik värvar från Nordanstig

(2016-03-04)
Svartvik hade hoppats på Olle Nordberg men han valde IFK Sundsvall.
Däremot har man gjort klart med en försvarsspelare från Hälsingland –Sebastian Sjölund.
– Målsättningen för mig är nog att försöka etablera mig i laget och kriga om en startplats. Jag ger alltid 100 procent och det hoppas jag kunna smitta av sig på laget, säger nyförvärvet från Nordanstigs FF. 


Svartviks IF gick miste om Olle Nordberg, som valde IFK Sundsvall.
Men "Blackbay" ser ut att få ihop en slagkraftig spelartrupp i alla fall i slutändan.
Nu har man signerat försvarsspelaren Sebastian Sjölund, senast i Nordanstigs FF i division 4 därhan spelade åren 2012 t o m 2014. Kommer ursprungligen från grannklubben Bergsjö IF, som han var med om att föra upp från Hälsingesjuan till division 4.
Något spel i NFF blev det emellertid inte ifjol.
– Vi hade ett bra lag och var med i toppen åren jag var där men eftersom vi inte lyckades gå upp blev det spelarflykt så föreningen valde att lägga ner laget, säger Sebastian Sjölund.
När det inte blev något spel i Nordanstig valde Sjölund att operera ljumskarna och nu när han är hel igen blev suget för stort för att hålla sig borta från fotbollen. Då föll valet på Svartvik i Medelpadsallsvenskan.
– Målsättningen för mig är nog att försöka etablera mig i laget och kriga om en startplats. Jag ger alltid 100 procent och det hoppas jag kunna smitta av sig på laget, säger Sjölund. 
– Glädjande nyheter för oss givetvis att "Sebbe" valde att spela för oss. Det är en kille som är stark och resolut i närkampspelet. Han kan spela på alla positioner i backlinjen och är med och slåss om en plats som alla andra, säger den assisterande tränaren "Jocke" Sjödin och fortsätter:
– Årets trupp börjar sätta sig men vi har fortfarande några namn vi jobbar på, avslutar Sjödin.

Olle Nordberg till moderklubben. Olle Nordberg till moderklubben.

Sidsjö-Böle eller Svartvik?
– svaret blev IFK Sundsvall


(2016-03-03)
Sidsjö-Böles anfallare Olle Norberg har under vintern tränat med Svartvik.
Nu har han skrivit på för...IFK Sundsvall..
– Kan tyckas vara lite märkligt beteende men IFK Sundsvall är min moderklubb och laget i mitt hjärta, säger 33-åringen.


Sidsjö-Böles  Olle Nordberg har under vintermånaderna tränat flitigt med Svartvik i mån av tid för jobbet.
Nu har den långe och löpstarke anfallaren skrivt på...för IFK Sundsvall där han bland annat återförenas med sin gamle tränare från Söders BK, Mikael Kotermajer.
– Kan tyckas vara lite märkligt beteende men IFK Sundsvall är min moderklubb och laget i mitt hjärta så när jag fick chansen att återvända kunde jag helt enkelt inte motstå det. Jag börjar ju bli till åren så det kanske är sista chansen, säger 33-årige Olle Nordberg, och fortsätter:
– Känns lite jobbig att göra Sidsjö-Böle och Svartvik besvikna men jag hoppas och tror att dom respekterar mitt beslut, säger Olle, som inte vet hur mycket han kan komma att satsa på fotbollen i skrivande stund.
– Jag jobbar som projektledare på Arbetsförmedlingen och just nu är det mycket resande under veckorna, säger han.
IFK Sundsvall som på kort tid tappat trion Hassan Kanneh (Ånge) Fitim Ugzmaijli (Stöde) och Semir Salia (Kuben) är förstås Olle Nordberg ett välkommet tillskott.
– Olle tränade med oss redan i november och det var nära övergång redan då. När det sedan blev aktuellt igen så satte inte vi oss på tvären. Vem tackar nej till en spelare av den kalibern, frågar sig sportchefen Kenneth Kile.
– Olles djupledslöpningar och uppoffrande jobb kommer att ge oss ytterligare dimensioner i vårt spel. Vår offensiv såg stark ut redan innan
så den har inte direkt blivit sämre och det kommer att bli en stenhård kamp om att ta en plats i startelvan, fortsätter Kile.
Klubben har även gjort klart med ytterligare 19 övergångar i dagarna.
– Vi har fått in ett antal spelare från Sundsvalls FF födda 1999 till 2002 men ingen av dessa är mogen för A-truppen ännu utan kommer att spela i femman med vårt andralag och i den lokala P16-serien. Men dessa är en framtida resurs för föreningen helt klart, säger Kile.

Carl Bergseije, Svartvik Carl Bergseije, Svartvik

Efter skadehelvetet – nu tar Carl Bergseije ny sats i Svartvik

(2016-02-27)
Han spåddes en fin fotbollsframtid.
Sedan satte skadeeländet käppar i hjulet.
Nu tar Carl Bergseije ny sats i Svartviks IF.
– Knät är äntligen helt nu men jag måste träna upp det dom närmaste månaderna så att jag verkligen är redo när jag väl kliver in på planen igen. Jag hoppas vara spelklar till premiären, säger Carl Bergseije till Lokalfotbollen.


Carl Bergseije spåddes en lysande fotbollskarriär när han 2011 som sistaårsjunior lämnade Svartvik för GIF Sundsvall.
Därefter började skadehelvetet. Korsbandet gick av och när han var tillbaka i spel brakade det sönder ännu en gång.
2012 lämnade han GIF för Selånger men skadeproblemen fortsatte. Den senaste matchen för Calle var mot Härnösands FF sommaren 2014.
– Knät är äntligen helt nu men jag måste träna upp det dom närmaste månaderna så att jag verkligen är redo när jag väl kliver in på planen igen. Jag hoppas vara spelklar till premiären, säger Carl Bergseije som precis återv änt till Svartviks IF.
– Målsättningen är att få vara hel och spela matcher, nåt jag inte kunnat göra på flera säsonger p g a mina skadeproblem. Jag hann inte göra nån fight i fjol så jag är spelsugen värre, fortsätter den 24-åriga bolltalangen som inledde sin karriär som pojklagsspelare i Njurunda SK.
– Han kom tilll oss 2009 när vi vann femman och var starkt bidragande till seriesegern, säger sportchefen Leif Wiklund.
Det blev bara en säsong i fyran innan som sagt Giffarna pockade på sin uppmärksamhet.
– Joel Cedergren som då var tränare för GIF:s U19-lag var väldigt imponerad av Calle och trodde han hade stora chanser att ta plats i A-lagstruppen. Tyvärr stoppades det av den där korsbandsskadan, säger Wiklund. 
Nu återvänder han alltså till Svartvik.
– Vi är väldigt glada och stolta att Calle valt att komma tillbaka till oss för att ta ny fart i sin fotbollskarriär. Vi håller verkligen tummarna att Calle äntligen ska få vara skadefri så han får visa vilken oerhörd kapacitet han besitter, säger Wiklund.
Tränaren Fredrik Carström har bara gott att säga om nyförvärvet:
– Jag har tränat fotbollslag i över tio år och jobbat på fotbollsgymnasiet och Calle är en av de bättre spelarna jag haft hand om. En kille som hela tiden vill bli en träning bättre och som besitter en bra teknik, spelförståelse och är stark i duell spelet. Han är också en bra kille utanför plan. Jag har verkligen lidit med Calle under dessa skadeår då jag vet att han hade stora möjligheter att få A-lagskontrakt med GIF. Det viktigaste nu är att Calle får hålla sig skadefri och att det får ta den tid det tar. När Calle börjar komma in i matchtempo så kommer han att bli en stor publikfavorit på Svartviks IP.
Även Lokalfotbollen håller alla tummar för att den sympatiske njurundaklillen skall få slippa mer skadehelvete.
Får han det har Svartvik en verklig joker i leken. Nu återstår det om Selångeressen Christoffer Brännström och Sebastian Sandberg också återvänder till Hemmanet.
Tack till "Jocke" Sjödin för mycket av infon.

Jörgen Viklund hoppas på en "doktor" som kan rädda Medskogs. Jörgen Viklund hoppas på en "doktor" som kan rädda Medskogs.

Läget kritiskt i Medskogs
– risken finns att det bara blir elva lag i Medelpads-allsvenskan i år också


(2016-02-25)
Efter att ännu en tränare tackat mej till Medskogs är nu situationen prekär.
– Läget är kritiskt men patienten lever ännu men vi måste få tag i en doktor (läs tränare) omgående om patienten skall överleva, säger sportchefen Jörgen Viklund.


Selångers fotbollsgrabbar avslutade med att vinna MittMedia Cupen.
Nu riskerar änne en förening att läggas ner efter den populära inomhusturneringen.
Medskogs står fortfarande utan tränare sedan man fått uytterligare ett nej. Det senaste kom så sent som idag.
– Det verkar vara hopplöst. Vi har rkjutit åt alla håll i jakten efter en tränare. Det har varit löjligt nära flera gånger men spruckit av olika anledningar i allra sista stund.Vi har inte haft någon direkt tur med oss, säger sportchefen JörgenViklund.
Nu är risken stor för nedläggning.
– Ja, så är det, konstaterar Viklund och fortsätter:
– Vi har haft 15-16 spelare i träning men under tidens gång när vi inte lyckats binda till oss nån tränare är det flera som slutat komma på träningarna och i veckan har vi bara varit 7-8 man och det är inget att bygga på, säger Viklund.
Hur är statusen nu?
– Vi börjar få slut på uppslag. Men är det nån som är sugen attt träna en skönt division 4-gäng får vederbörande gärna höra av sig. Vet att många av spelarna kommer att köra om vi får klart med en ny tränare och även har vi ett par spelare på gång plus att vi får in några innebandylirare och Thailandresenärer. Men som sagt. Ingen tränare, inga spelare. inget lag, säger Viklund, och tillägger:
– Läget är kritiskt men patienten lever ännu men vi måste få tag i en doktor (läs tränare) omgående om patienten skall överleva.
Medskogs har egentligen till den 29 februari att bestämma sig för spel eller inte.
– Vi har fått förlängd tidsfrist av förbundet. Om vi tvingas drar oss ur kommer man inte att flytta upp något lag från femman utan då blir det bara elva lag i serien. Därför tycker förbundet att det är värt att vänta lite extra och hoppas att det löser sig för oss, säger Viklund.
Så för att det inte skall bli en rumphuggen Medelpadsallsvensla i år också så hoppas vi att Viforsgänget får tag i en tränare och några spelare så vi slipper haltande tabeller och lag som tvingas stå över spelomångar som det bblev i fjol då Ljustorp tackade för sig efter ett par storförluster.

"Finnen" återvänder till Sörforsvallen. "Finnen" återvänder till Sörforsvallen.

Medelpadsfyrans "silly season" uppdaterad

(2016-02-19)
Lokalfotbollen försöker hålla koll på alla nyförvärv, spelarförluster och rykten.
Senaste nytt är att IFK Sundsvall tappar Semir Salia till Kuben. Återstår att se om Fitim Ugzmaijli tar samma kliv eller om det rent av blir Ånge IF.

Så här är läget i skrivamde stund i klubbarna:

Alnö IF

Nyförvärv: Johan Hammarström (fw, comeback)
Förluster: Zakaria Bel Mekki (fwm Sund IF), Rasmus Högdahl (Svartviks IF), Jimmy Ilvonen (mf, Lucksta IF),, Joakim Martinsson (b/mf/fw, Sidsjö-Böle IF), Samuel Buanie (?), Anton Andersson-Widén (fw, flyttat till Umeå, ny klubb ej klar).
Rykten in:  –
Rykten ut: –

Essviks AIF
Nyförvärv: Peter Mackin (b, Kubikenborgs IF), Jorge Rojas (mf, Fränsta IK).
Förluster: Oskar Lövbom (b, studier på annan ort, ny klubb ej klar).
Rykten in:  –
Rykten ut: –

Fränsta IK
Nyförvärv: Peter Larsson (tränare, Ljunga IF), Jordan Binns (b, Ånge IF IK), Sebastian Backlund (Ljunga IF), Lucas Larsson (b, Ljunga IF), Daniel Dubbel (Östavalls IF), Elias Sundqvist (klubb oklar).
Förluster: Håkan Moberg (tränare, mv/mf/fw, Torpshammars IF), Jorge Rojas (mf, Essviks AIF).
Rykten in:  Tony Eklund (mv, Ånge IF), Jordan Binns (b, Ånge IF), Daniel Wallsten (mf, Ånge IF), Ivan Kajajas Muwanguzi (fw, Torpshammars IF).

Rykten ut: Khodor Hellani (mv, stadsklubb alt. slutar).

 

IFK Sundsvall

Nyförvärv: Gustav Arnberg (b, Ånge IF), Kevin Berg (mf, IFK Timrå) , Felix Örnehag (fw, Iggesunds IK), Oliver Hagblom (b, Svartviks IF), Teodor Sörholm (mv, Kovlands IF), Viktor Sjöström (fw, Kovlands IF), Rickard Sjöqvist (fw, Kovlands IF), Walter Castrillon (b, Ljustorps IF).
Förluster: Hassan Cané (b, Ånge IF), Semir Salia (mf, Kubikenborgs IF), Fitim Ugznaijli (fw, Stöde IF), Charles Mercheant (mv, Kovlands IF), Andreas Lillhannus (mv, åter Ösmo GIF).
Rykten in: Joel Cedergren (mf, comeback, senast GIF Sundsvall).
ykten ut: -

 

Ljunga IF

Nyförvärv: Tommy Göransson (tränare, f d spelare), Andreas Fridolf (fw, Östavalls IF), Valerik Danielian (mv, Östavalls IF), David Danielian (mf, Östavalls IF), Haik Danielian (fw, Östavalls IF).
Förluster: Peter Larsson (tränare, Fränsta IK), Sebastian Backlund (Fränsta IK), Lucas Larsson (b, Fränsta IK), Sebastian Backlund (mf, Fränsta IK).
Rykten in: Ivan Kajajas Muwanguzi (fw, Torpshammars IF).
Rykten ut: Oskar Nordlund (fw, Ånge IF).

Lucksta IF
Nyförvärv: Tommy Lerstrand (tränare, Kubikenborgs IF), Martin Ålin (mv, Selånger FK, klar efter MM-cupen), Bletuart Sallauka10  (fw, Kubikenborgs IF),. Jimmy Ilvonen (mf, Alnö IF), Mahmoud El Assir (b, Kubikenborgs IF 2), Patrik Sundberg (mf, Holms SK).
Förluster: Reda Fakhiri (b, Sund IF), Dariush Moradi (mf/fw, Kovlands IF), Robert Johansson (fw, slutar efter skada).
Rykten in: -
Rykten ut: –

 

Matfors IF

Nyförvärv: Patrik "Tretjak" Jonsson (tränare, senast Härnösands FF 2014), Fredrik Broman (mf, Hudiksvalls FF) .
Förluster: Magnus Kristoffersson (tränare, ny klubb ej klar), Anton Fandén (mv, Nedansjö IK), William Dalenius (fw, sabbatsår), Oliver Spjut (fw. sabbatsår).
Rykten in: –
Rykten ut: –

Medskogsbrons BK
Nyförvärv: Natnael Gebreyesus  (mf/fw, Valbo FF), Dejen Okbay (mf, Ockelbo IF), Henrik Lindblom (b, Holms SK), Jesper Eliasson (fw, Holms SK).
Förluster: Anders Westlinder (tränare, ny klubb ej klar), Daniel Sundberg (b, studerar till läkare i Umeå, ny klubb ej klar),
Rykten in: –
Rykten ut: –

Sidsjö-Böle IF
Nyförvärv: Mikael Eklöf (tränare. senast Söders BK), Joakim Martinsson (b/mf/fw, Alnö IF), Hanad Ibrahim (mf, Kubikenborgs IF U17), Ahmed Hassan (nf/fw, comeback, senast i Selånger FK), Emad Nademi (comeback efter sjukdom).
Förluster: Emad Nademi (tränare, men fortsätter som spelare).
Rykten in: –
Rykten ut: –

  

Sund IF
Nyförvärv: Martin Brännström (b, Kubikenborgs IF), Zakaria Bel Mekki (fw, Alnö IF), Reda Fakhiri (b, Lucksta IF), Jonas Nordström (fw, Söråkers FF), David Lundqvist (comeback efter uppehåll), Anton Ågebrant (comeback efter uppehåll).

Förluster: Khoger Friad (mf, Stöde IF), André Västergren (b, sabbatsår), Mikael Edström (b, sabbatsår).
Rykten in: –
Rykten ut: –

 

Svartviks IF

Nyförvärv: Fredrik Thörnqvist (mf/fw, Selånger FK), Niklas Nygren (b/mf, Kubikenborgs IF), Rasmus Högdahl (Alnö IF) .
Förluster: Fredrik Thörnqvist (mf/fw, Säffle FF), Alen Zulovic (b/mf, Anderstorps IF), Oliver Hagblom (b, IFK Sundsvall).
Rykten in: Christoffer Brännström (b/mf/fw, Selånger FK), Sebastian Sandberg (mf, Selånger FK).
Rykten ut: –

 

Östavalls IF
Nyförvärv: Jonas Vestring (tränare, b, Selånger FK), Petter Bergius (b, Selånger FK).
Förluster: Jens Östlund (tränare, ny klubb ej klar), Valerik Danielian (mv, Ljunga IF), David Danielian (mf, Ljunga IF), Haik Danielian (fw, Ljunga IF), Andreas Fridolf (fw, Ljunga IF), Daniel Dubbel (Fränsta IK), Jonas Sjöberg (b/mf, slutar).
Rykten in: –
Rykten ut: –

Det blev Stöde fgör Fitim Ugzmaijl. Det blev Stöde fgör Fitim Ugzmaijl.

Var på gång till Kuben, tränade med Ånge – skrev på för Stöde

(2016-02-19)
Efter många turer.
Nu har Fitim Ugznaijli bestämt sig.
– Jag har skrivit på för Stöde IF, berättar han nu för Lokalfotbollen.nu.


Kuben? Fränsta IK? Ånge IF? Kvar i IFK Sundsvall?
Det har varit några omtumlande dagar för IFK Sundsvalls anfallare Fitim Ugzmaijli.
Först blev han stoppad att gå till Kuben enligt tränaren Anders Strandlund, igår kväll tränade han med Ånge IF - och stukade foten. Idag skrev han på för Stöde IF.
Påminner om barnvisan där han som skulle ut och åka med en kråka slank än hit och än dit för att slutligen hamna i - Stöde.
– Det stämmer. Jag har skrivit på för Stöde IF, säger Fitim Ugzmaijli själv.
– Och IFK har bekräftat övergången, säger Stödes sportchef Linus Sjölander.
Fitim har tränat i vinter med Stöde innan Kuben visade sitt intresse. När det sedan av olika anledningar inte blev "Tigerränderna" blev han kontaktad av Ånge som han alltså tränade med igår. Men i slutändan blev det alltså Stöde som vann dragkampen.
– Vi får in en spelare som är duktig i djupled tack vare sin snabbhet och har ett bra skott och väl utvecklat målsinne. Skall bli intressant att se Fitim i division 3-miljö, säger Linus Sjölander.
(mer info kommer efter middagen, bl a Fitims kommentarer till övergången)

Semir Salia är tillbaka hos "Tigerränderna". Semir Salia är tillbaka hos "Tigerränderna".

Talangfull mittfältare lämnar IFK Sundsvall och återvänder till Kuben

(2016-02-19)
Igår skrev Lokalfotbollen om den infekterade stämningen mellan IFK Sundsvall och Kuben.
Nu har IFK:s tekniske mittfältare bestämt sig för Kuben.
Risk för nya rabalder?
– Jag var både tidig och tydlig med IFK att jag skulle gå vidare om jag fick något anbud från en klubb högre upp i seriesystemet, säger Semir.


2013 lämnade Semir Salia Kuben för spel hos Granlo BK där han var med att föra upp laget till division 4.
Ifjol gick han över till IFK Sundsvall sedan GBK begärde ner sig i sexan.
Nu står det klart att den tekniske 22-åringen med "häxpipan" till skott återvänder till Kuben.
– Jag bestämde mig igår. Känner att jag vill ge fotbollen en riktigt chans till och se hur högt jag kan spela. Har tränat bra och kommer att satsa rejält, säger Semir Salia.
Det ryktades ett tag även om Ånge IF.
– Men det är inget jag hört någonting om utan nu är det Kuben som gäller, säger Semir, som inte är orolig att det skall bli samma rabalder med övergången som med Fitim Ugznaijli.
– Jag var både tidig och tydlig med IFK att jag skulle gå vidare om jag fick något anbud från en klubb högre upp i seriesystemet, säger Semir.

Vart spelar Fitim Ugzmaijli i år? Vart spelar Fitim Ugzmaijli i år?

Infekterad spelaröver-gång mellan IFK Sunds-vall och Kuben gör att spelaren kan hamna i Ånge

(2016-02-18)
Många klubbar är och har varit på jakt efter IFK Sundsvalls anfallare Fitim Ugzmaijli.
Kubentränaren Anders Strandlund är nu besviken på IFK somm inte vill släppa sin "guldklimp".
– FK släpper inte Fitim till oss så vi släpper detta för killens egen skull, säger den förre IFK-tränaren.


Kuben vill stärka sin offensiv och hade siktet inställt på IFK Sundsvalls målfarlige Fitim Ugzmaijli - 17 mål i Medelpadsallsvenskan ifjol.
Nu ser övergången ut att spricka och Kubentränaren Anders Strandlund kan inte dölja sin besvikelse.
– IFK släpper inte Fitim till oss. Vi vill inte att han ska hamna i kläm mer nu så vi släpper detta. Kuben önskar Fitim lycka till och hoppas han får en rolig och framgångsrik säsong. Med detta sagt hoppas jag att killen kan få lite lugn och ro nu och hitta glädjen igen, säger den förre IFK-tränaren.
IFK:s sportchef Kenneth Kile känner inte igen det Strandlund påstår.
– Vi har inte stoppat Fitims övergång till Kuben. För att göra klart en övergång kärvs mer än ett sms utan att man träffas över en förhandling. Och att Fitim skulle må dåligt måste jag också dementera. Jag jobbar med honom i stort sett dagligen på Kubal och kan hälsa att Fitim mår bra, säger Kile.
Det är många klubbar som jagat Fitim i vinter. Först var det Stöde och sedan Kuben, Fränsta IK och Ånge IF. Ikväll är det meningen att han skall träna med västraklubben och eventuellt även spela match på lördag i Nordichallen mot IFK Timrå.
– Jag vill ju prova på att spela i så hög serie som möjligt. Vet faktiskt inte än vilken klubb jag kommer att välja. Idag skall jag i alla fall provträna med Ånge, säger Fitim Ugznaijli, som inte vill kommentera förhandlingarna mellan klubbarna.
Nu är det inte bara Fitim Ugzmaijli som Kuben vill ha från IFK Sundsvall utan även mittfältaren Semir Salia så man kan förstå att det är infekterat mellan klubbarna.
Sedan nån vecka tillbaka är det klart att förre GIF- och Felix Häggström är klar för "Tigerränderna". En ung mittfältare som kan användas på fler platser i laget.
(texten kommer att uppdateras)

Johan Hallström tröstnätade på straff för IFK mot GIF U. Johan Hallström tröstnätade på straff för IFK mot GIF U.

IFK Sundsvall förlorade årets första elvamanna-match

(2016-02-16)
På eftermiddagen spelade IFK Sundsvall sin första match på en elvamannaplan för året.
Det blev förlust med 1-4 mot GIF Sundsvalls Tipselitlag.
– Vi hängde med bra men föll på några enkla försvarsmisstag, säger tränarren Mikael Kotermajer.


Igårkväll spelade IFK Sundsvall bort sina chanser att nå final i MittMedia Cupen efter en 4-6-förlust mot Svartvik.
I eftermiddag var man på´t igen då laget begick sin årspremiär på fullstor plan.
GIF Sundsvalls Tipselitlag genrepade inför helgens Ligacupmatch mot AIK och redan efter en halvtimmes spel ledde man med 3-0.
– Det gick lite fort i början och vi blev sttressade i försvaret och begick ett par misstag som dom gjorde mål på, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.
Sista timmen blev målmässigt jämn sedan Johan Hallström reducerat till 1-3 på straff i den andra halvleken innan GIF-ungdomarna fastställde slutresultatet 4-1.
– Är ändå nöjd med vår prestation. Med tanke på tiden för avspark var det några som inte kunde vara med. Vi spelade också på deras träningstid så det kändes inte riktigt som en match, säger Kotermajer.
IFK Sundsvall riskerar att tappa både mittfältaren Semir Salia och anfallaren Fitin Ugzmaijli till Kubens division 3-lag.
– Får se vad som händer men det är inte optimalt att tappa spelare så här års. Dessutom oklart hur det blir med Dennis Marzouki då jobbet tar mycket tid och det blir näst intill omöjligt att hinna träna, säger Kotermajer.

Spännande comeback för Emad Nademi på fotbollsplanen efter långvarig sjukdom. Spännande comeback för Emad Nademi på fotbollsplanen efter långvarig sjukdom.

Tre nyförvärv till Sidsjö-Böle IF – men gamle tränarens comeback som spelare mest intressant

(2016-02-12)
Det har varit lite tyst om Sidsjö-Böle men nu har man i alla fall gjort klart med en trio nya spelare.
– Intressanta spelartyper som kommer att bli spännande att träna, säger Mikael Eklöf, själv ny i klubben. 


Sidsjö-Böle IF är mitt uppe i MittMedia Cupen som spelas ett antal måndagar i Nordichallen under januari och februari. Chansen att nå finalen är dock borta.
Senaste tiden har man fått in en del nya spelare i truppen och så här säger nye tränaren Mikael Eklöf om förvärven.
– Vi kan börja med Hanad Ibrahim. En 99:a som jag tog med från Kubens U17-lag. En teknisk mittfältare med god speluppfattning, mogen i sitt spel för sin ålder. Ska bli spännande och se hur han anpassar sig till seniorfotbollen. Sen har vi Ahmed Hassan, 95;a, åter aktiv efter ett uppehåll. Spelade senast i Selånger FK. Stark teknisk mittfältare/anfallare som jag ser fram emot att få se fullt tränad. Avslutningsvis Joakim Martinsson. Han spelade i Alnö i fjol och är användbar på flera olika positioner på planen. Vi får se vart han landar, säger Mikael Eklöf, och fortsätter:
– Sen har vi några spelare som siktar på comeback, samt några nya namn, studenter. Vi får se vad som händer på den fronten, säger Eklöf.
Man borde väl även kunna räkna tidigare tränaren Emad Nademi som nyförvärv. Efter att en efterhängsen sjukdom satt Enad ur spel är han nu igång igen på fotbollsplanen som spelare sedan i höstas. Vore underbart att åter få se Emad på en fotbollsplan igen och inte bara bredvid.
På förlustsidan har SBIF bara tappat Adam Alsin så här långt.

Daniel Micene, Svartvik Daniel Micene, Svartvik

Hälsenan av för Svartviksspelare "Karriären över"

(2016-01-24)
Daniel Micenes fotb0llskarriär är över.
På en träning gick nämligen hälsenan av.
– Så nu får det räcka med fotbollsspelande för mig, säger den gamle allroundspelaren. 


2013 blev Svartviks Daniel Micene uttagen som målvakt i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpadsallsvenskan.
Nu är 38-åringens fotbollskarriär över.
– Ja så är det. Hälsenan brast på en träning och efter operation blir det nu gips och kryckor och sjukskriven åtta-nio veckor, säger Micene.
Hur gick olyckan till?
– Tänkte spela ute i år men när "Sparris" (Mikael Norberg, reds anm) var borta hoppade jag in mellan stolparna - och då var olyckan framme.
Hur blir det i framtiden?
– Nu får det räcka med fotbollen. Får följa den på Lokalfotbollen istället. Fyller visserligen 39 i oktober men det var inte på det här sättet jag ville avsluta karriären.
Ett avbräck för Svartviks IF men jag hoppas att läkningen går bra och att Daniel Micene blir fullt återställd även om det intye bbliir någon mer fotboll på aktiv nivå.

Fredrik Broman, Matfors Fredrik Broman, Matfors

Återvänder till Brukets Blå efter tio år på vift

(2016-01-23)
Tio års frånvaro fick räcka.
Nu återvänder Fredrik Broman till Brukets Blå efter spel i GIF Sundsvall och nu senast i division 2-topplaget Hudiksvalls FF.
– Vi är oerthört glada över att Fredrik väljer moderklubben nu när han flyttat tillbaka till Sundsvall, säger blivande lagkamraten Adan Forsström.


Matfors IF kan idag bjuda på en liten värvarbomb.
Efter tio år i GIF Sundsvall och Hudiksvalls FF vänder nu Fredrik Broman hem till Brukets Blå och Medelpadsallsvenskan.
Lagkompisen Adam Forsström har gjort en intevju med det 24-åriga nyförvärvet.
Alla känner kanske inte till din histori­a. Berätta lite om din spelarkarriär hittills.
– Jag började spela fotboll i Matfors som grabb, från fotbollsskolan tills jag var 14 år då jag bytte till GIF Sundsvalls ungdomsverksamhet. Jag tillhörde deras ungdomsverksamhet fram till 2010 då jag blev erbjuden A-lags kontrakt. Dessvärre blev det bara ett enda år i A-lagstruppen. Sedan 2011 har jag spelat i Hudiksvalls FF.
Hur kom det sig att det blev Brukets blå­?
– Efter att jag tog beslutat att flytta tillbaka till Sundsvall var valet ganska enkelt. Jag såg helt enkelt framemot att spela fotboll med mina barndomsvänner i min moderklubb igen.
Hur är känslan att du ska få dra på dig den blå­ tröjan igen och stega in på Thulevallen?
– Det är något som jag har sett fram emot länge. Jag minns när man var liten och följde A-laget och att man hade en vision att själv spela där. Tyvärr så hann jag inte med det innan jag lämnade Matfors IF för Giffarna. Att jag nu får bära den blå tröjan tio år senare ska bli väldigt roligt.
Hur skulle du själv vilja beskriva dig som fotbollsspelare?
– Oj! Alltid svårt att beskriva sig själv...men en spelare som har en funktionell teknik och bra spelförståelse.
Och utanför planen?­
– En trevlig,social herre som gillar att resa. Har svårt att sitta still och uppskattar en öl eller två i goda vänner lag.
Vad är ditt första intryck på spelartrup­pen och vem har imponerat mest på­ dig hittills?
– Att det verkar vara ett härligt och glatt gäng som har kul tillsammans. Spelartruppen hade jag bra koll på sedan tidigare men blev förvånad att träningstempot var så pass högt. Jag har blivit imponerad över många spelare men om jag skulle välja en spelare så blir det "Jeppe" (Jesper Nilsson-Böös, reds anm).
Hur ser du på din roll i laget inför det­ta år?
– Att försöka bidra så mycket som möjligt både under träning och match. Vilken position jag spelar på är helt upp till Patrik (Jonsson, tränare, reds anm) men oavsett vart jag spelar skall jag försöka bidra med en bra attityd och ledaregenskaper.
Om vi backar bandet till föregående år. Hur kändes säsongen 2015 med Hudiksvall ­i division 2 och hur gick tankarna efter säsongen?
– Vi gjorde en fantastisk säsong men och slutade tyvärr tvåa för andra året i rad. Av totalt sex division 2-serier hade vi tredjen mest poäng så det var lite snöpligt att ”vi” inte lyckades gå upp. För egen del hade jag problem med skador, bland annat en knäoperation, men hann i alla fall spela några matcher. Jag hade börjat pluggat i Sundsvall under slutet av säsongen, så när väl säsongen var över beslutade jag mig ganska snabbt att flytta tillbaka till Sundsvall.
Beskriv dig som fotbollsspelare med ­tre ord­?­
– Spelförståelsen, passningsspelet och aggressiviteten.
Välkommen till Brukets Blå, Fredrik!
– Tack, jag är glad över att vara här.
Lokalfotbollen.nu tackar Adam Forsström för intervjun.
I övrigt ser fjolårstruppen intakt ut. Dessvärre tar anfallarna William Dalenius och jättetalangen Oliver Spjuth ett sabbatsår.
– Jättetråkigt men vi får hoppas att dom återfår fotbollssuget igen och det så fort som möjligt, säger Adan Forsström, som vill passa på att hylla sin nye tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
– Oerhört professionell. Han kommer att betyda mycket för våra spelares utvveckling i år, säger han.

Kevin Berg hem till moderklubben. Kevin Berg hem till moderklubben.

Teknisk mittfältare vänder hem till IFK Sundsvall

(2016-01-14)
Efter en säsong i IFK Timrå återvänder den lille teknikern Kevin Berg till moderklubben IFK Sundsvall.
– Vi gjorde klart i eftermiddags med Kevin och vi är även överens med IFK Timrå, säger sportchefen Kenneth Kile.


Kevin Berg vänder hem till moderklubben IFK Sundsvall efter bara en säsong hos kamratkollegorna i Timrå.
– Jättekul. Han kommer att förstärka oss och det skall bli intressant att se hur mycket han utecklats efter spel i trean, säger sportchefen Kenneth Kile, och fortsätter:
– Vi gjorde klart i eftermiddags med Kevin och vi är även överens med IFK Timrå.
IFK hade även hoppats på Sollefteåspelaren Fredrik Mähler.
– Vi hade god kontakt med Fredrik som flyttat till Nolby men tyvärr valde han Härnösands FF, säger Kile.
Det betyder att det blir division 2-spel även i år för Mähler trots att han åkte ur med Sollefteå.
IFK hoppas nu på att inlemma en annan division 2-spelare.
– Ja, Gustav Arnberg spelade med Ånge ifjol men vi hoppas att han kommer tillbaka till oss i år. Han studerar i USA men är tillbaka i maj, säger Kile.
Även Kovlands Viktor Sjöström tränar med IFK just nu.
– Men där är ingen övergång klar utan han är nu i första hand med och känner sig för, säger Kile.

Håkan Johansson Håkan Johansson

Tränarklart i Alnö IF

(2016-01-14)
Håkan Johansson tog över tränarpiskan mitt under division 3-säsongen ifjol.
Nu är det även bestämt att 49-åringen fortsätter träna Alnö IF även i fyran.
– Det är skönt att vi fick till en lösning så att Håkan kan fortsätta träna A-laget, säger ordföranden Tomas Svedberg.


Inför förra säsongen hade Alnö IF svårt att rekrytera en ny tränare efter Pontus Melander trots att man tog steget upp i division 3.
Det löste sig sedan sent men den utsedde tränaren slutade mitt under säsongen och in klev Håkan Johansson in och lotsade det unga ö-laget genom resten av serien.
Inför återkomsten till fyran har det varit lite av samma procedur men Håkan Johansson beslutade sig att ta hand om laget en säsong till.
– Håkan är borta en del i sitt civila jobb och det var därför som han var tcveksam till huvudansvaret. Nu löser det sig då Magnus Svensson gör comeback som assisterande till Håkan och därmed får vi in en fullgod kraft, säger ordföranden Tomas Svedberg.
Klubben har även tillsatt en sportchef.
– Ja, det stämmer. Magnus Pallin kommer att sköta den biten och till sin hjälp har han några före detta spelare som har hjärtat i klubben, säger Svedberg.
Tomas Berglund var ett tag på tapeten som huvudtränare alternativt assisterande men så blev det inte.
– Vi hade en diskussion med Tomas men vi vill gärna ha kvar honom i undomsverksamheten då han gör ett kanonjobb med våra talanger som är på väg upp via U-lagen till A-laget. Dom allra flesta i A-laget har haft Tomas som tränare och kan tacka honom för sin utveckling, säger Svedberg, och fortsätter:
– Han kommer att ha hand om vårt U17-lag i år. Vårt division 5-lag blir mer som ett matchlag och kommer inte att ha några egna träningar utan bestå av spelare ur A-truppen och U17-laget. Någon matchcoach för det laget är inte utsedd ännu. Tomas Berglund är givetvis aktuell men vi vill inte bränna ut honom och ge honom för många arbetsuppgifter men vi för en dialog, säger Svedberg.

Alnös ledarstab ser därmed ut enligt fäljande 2016:
Sportchef: Magnus Pallin
Tränare: Håkan Johansson
Assisterande tränare: Magnus Svensson
Målvaktstränare: Andreas Strandberg
Fystränare: Arve Solli
Materialansvarig: Urban Berglund
Materialförvaltare: Marcus Johansson
Matchcoach division 5-laget: vakant
Huvudansvarig U17: Tomas Berglund

Rasmus Högdahl byter till Svartvik Rasmus Högdahl byter till Svartvik

Svartvik signar Alnös ytterback Rasmus Högdahl

(2016-01-13)
Efter många år i Alnö IF och en kortare sejour i Kuben har nu ytterbacken Rasmus Högdahl kritat på för seriekonkurrenten Svartvik.
– Jag valde Svartvik för spelarnas och lagets ambitioner och målsättning, säger Rasmus om övergången.


Svartvik fick en motgång då Fredrik Thörnqvist tvingades flytta hem till Värmland, och det redan innan han ens debuterat för klubben.
Idag är det mer uppåt då man signat ytterbacken Rasmus Högdahl från Alnö IF. 
– Rasmus har tillbringat nästan hela sin "karriär" i Alnö IF förutom en kort sejour i Kuben. Han var med och spelade upp ö-laget i division 3 och har varit ordinarie i såväl fyran som trean. För några år sedan blev han dessutom inbjuden till GIF:s utvecklingslag men tackade nej p g a att han trivdes så bra i just Alnö, säger Svartviks spelande ass. tränare Joakim Sjödin.
Varför blev det Svartvik?
– Jag valde Svartvik för att det känns som jag har tränarnas förtroende och givetvis har de mitt, men även för spelarnas och lagets ambitioner och målsättning. Det ska bli riktigt kul att få delta på denna resa, säger Rasmus Högdahl själv.
Hur känns det?
– Som sagt så känns det jätteroligt och jag ser fram emot detta år, jag är otroligt förväntansfull.
Vad har du för egen målsättning med den kommande säsongen?
– Min målsättning är att fortsätta utvecklas som spelare, fysiskt och tekniskt, vilket jag tror att "Jocke" och Carström kan hjälpa mig med.
Vad tror du om årets Svartvik?
– Det gick bra ifjol och nu har man fått in några vassa nyförvärv ytterligare som jag tror kommer lyfta Svartvik en nivå till. Jag tror på ett fantastiskt fotbollsår för Svartvik.
– I Högdahl får vi in en ung kille, 22 år, som dessutom har rutin från division 3 spel. En spelare med en fin högerfot och bra spelförståelse. Han kommer närmast konkurrera som ytterback men går även att använda som yttermittfälltare så det är ett väkommet tillskott för oss och att det dessutom är en kanonkille på sidan av plan gör att det känns ännu bättre, berättar "Jocke" Sjödin.
Det är bara tjugonda-Knut men redan nu längtar man till en saftigt soännande säsong i Medelpadsallsvenskan.

Viktor Lövgren Viktor Lövgren

IFK Sundsvallssonen lämnar klubb i Superettan – i dialog med svenska och norska klubbar

(2016-01-12)
IFK-produkten Viktor Lövgren spelar inte vidare i IK Frej.
Nu letar han i stället ny klubb och för dialog med norska och svenska klubbar.
– Jag har spelat två år i Superettan och känner att jag håller för minst den nivån, säger han

läs mer

"Fredde" med nya matchtröjan. "Fredde" med nya matchtröjan.

Det blev en kort sejour för "Fredde" i Svartvik
(2016-01-09)
Fredrik Thörnqvist hann inte ens debutera för Svartviks IF i matchdammanhang innan han nu lämnar för division 3-klubben Säffle FF.
"Vi är mycket nöjda att få se Fredrik i den gröna tröjan säsongen 2016", skriver värmlandsklubben på sin hemsida.


Det blev en kort sejour för Ftredrik Thörnqvist i Svartviks IF.
Åtminstone om man läser på Säffle FF:s hemsida som presenterar "Fredde" som nyförvärv inför den kommande division 3-säsongen.
"Vi är mycket nöjda att få se Fredrik i den gröna tröjan säsongen 2016", skriver värmlandsklubben.
Ett givet avbräck för Njurundaklubben i jakten på seriesegern.
– Fredrik valde att flytta hem av personliga skäl. Sånt måste man både acceptera och respektera. "Fredde" är en spelare som vi inte kan ersätta och nu kanske förväntningarna inte är lika stora på oss men vi har fortfarande ett lag för toppen av serien, säger spelande ass. tränaren Joakim Sjödin.
Tråkigt att Fredrik Thörnqvist lämnar distriktet. 25-åringen kommer att lämna ett fotbollstomrum.

– Hade väldigt fina år i Kuben och fick lära känna oerhört fina människor i Medelpadsfotbollen under mina år i Sundsvall. Selångersejouren blev inte vad jag hoppats på. Kändes bra rent fotbollsmässigt även om man fick spela på mkt ovana positioner. Kommer sakna intresset för fotbollen i Sundsvall. Inte minst Lokalfotbollen. Fortsätt kriga på för du gör ett fantastiskt jobb, säger Fredrik Thörnqvist, som utbildat sig innom marknadsföring och kommunikation på Mittuniversitetet .

Oj, tack för berömmet. Varför valde du Säffle FF när du flyttade hem?
– Jag valde Säffle FF, som 2015 blev utsedd till årets förening i Värmländsk fotboll. Dom har en tränare med en klar och tydlig spelidé som passar mig väldigt bra, avslutar Thörnqvist, som redan flyttat hem till Värmland.
Lokalfotbollen önskar "Fredde" lycka till och välkommen åter till Medelpad i framtiden.