NYHETER 
Allsvenskan

Det blir spanjoren Ferran Sibila som får uppdraget som GIF Sundsvalls nye assisterande tränare. Det blir spanjoren Ferran Sibila som får uppdraget som GIF Sundsvalls nye assisterande tränare.

Intressant spanjor klar som assisterande tränare för GIF Sundsvall

(2016-12-30)
GIF Sundsvall har gjort klart med Joel Cedergrens assisterande tränare.
Det blir unge spanjoren Ferran Sibilia som kommer att få den uppgiften.
–  Joel och Ferran kommer att utgöra ett enormt spännande tränarpar utifrån sina kvalitéer och erfarenheter, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till klubbens hemsida.


Ferran Sibila är klar som assisterande tränare för GIF Sundsvall och kommer att assistera huvudtränare Joel Cedergren säsongen 2017. Sibila kommer från Spanien och har arbetat med fotboll internationellt där han bland annat arbetat på ett high performace center åt det japanska fotbollsförbundet.
– Vi är mycket glada att vi blivit överens med Ferran Sibila om en gemensam utveckling tillsammans under minst 2 år. Joel och Ferran kommer att utgöra ett enormt spännande tränarpar utifrån sina kvalitéer och erfarenheter inom produkten fotboll, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.
– Föreningen har under en följd av år utvecklat en spelidé och ett sätt att tänka fotboll och under Cedergrens och Franzéns ledarskap har denna utveckling tagit stora steg. Med rekryteringen av Ferran Sibila som assisterande tränare till Joel tar vi nu ytterligare kliv mot den fotboll som Giffarna skall spela och fortsätta utveckla, säger GIF Sundsvalls ordförande Johan Nikula.

Sibila har studerat sport science med inriktning på fotboll och började därefter arbeta för företaget Soccer Services och har arbetat med allt från spelaranalyser till tränar bildning i ett flertal länder så som Spanien, Finland och USA.
– Jag träffade Ferran via en utbildning som jag tagit i Spanien som Ferran var involverad i. Jag är imponerad av hans kunskap men även hur han är som person. Den miljön han har varit i håller hög nivå kunskapsmässigt. Det är en ung man men som har väldigt mycket erfarenhet på hög nivå och de personer han haft har runt sig har även de hög kunskapsnivå. Det här samarbetet känns väldigt spännande både för mig, men också för våra spelare och föreningen. Jag är glad och nöjd att han valt att gå den här vägen. Det är en utmaning att flytta från Barcelona och komma till en ny kultur och nytt liv. Jag är tacksam och glad, säger GIF Sundsvalls A-lagstränaren Joel Cedergren.
– Jag känner mig mycket motiverad inför kommande säsong och ser fram emot att arbeta tillsammans med Joel och övriga personer inom klubben. Det ska bli roligt att vara en del av GIF Sundsvall och vara med och utveckla och ta laget framåt för att bli bättre, säger Ferran Sibila.

Källa: GIF Sundsvalls hemsida

"RÅP" aktuell för GIF. "RÅP" aktuell för GIF.

GIF Sundsvall intresserade av Örebro-kaptenen: "Välkomnas sju dagar i veckan"

(2016-12-29)
GIF Sundsvall är ett för snällt fotbollslag.
Och sportchefen Urban Hagblom har identifierat en spelare som skulle göra laget betydligt tuffare att möta: 29-årige Robert Åhman-Persson.
– Vi är i dialog med hans rådgivare, säger Hagblom till sajten pirkt.se, som drivs att förre Selångerspelaren Erik Löfgren.


När det isländska rivjärnet Runar Mar Sigurjonsson såldes och den defensive bollvinnaren Lars Krogh Gerson skadade sig så ställde GIF Sundsvall allt som oftast upp med ett innermittfält bestående av knappt 70 kilo tunge Erik Granat och 22-årige Smajl Suljevic, som fram till i juli i år aldrig hade gjort mer än 11 sammantagna minuter i allsvenskan.
Och klubbens truppbyggare Urban Hagblom erkänner att laget saknade lite tuffhet under hösten – något han tar i beaktning när han sätter ihop truppen inför 2017.
– Så är det. Det handlar inte bara om på matcher utan att du behöver också ledarprofiler sex dagar i veckan på träning.
Det var för lite av det i höstas?
– Ja. Du hade Rúnar som inte gjorde det vokabulärt, men som kunde springa och sänka nån för att markera för hela gruppen att ”nu är det för dåligt”. Vi har en bra grupp med högt i tak, men det är ingen optimal situation ifall du har en trupp med 22 svärmorsdrömmar. Du ska ju ha åtminstone nån som du tycker är lite dum.
Jag vet en som jag tycker är dum och som finns tillgänglig på marknaden, efter att hans kontrakt har löpt ut: det är Robert Åhman-Persson. Har du tänkt på honom något?
– Mycket, säger Urban och skiner upp i ett lurigt leende.
Har du varit i kontakt med honom?
– Vi är i dialog med hans rådgivare, så mycket kan jag säga. Hans personlighet och egenskaper gör att vi sju dagar i veckan skulle välkomna Robert Åhman-Persson till Sundsvall.

29-årige Robert Åhman-Persson slog igenom redan 2007 i AIK och har sedan dess representerat danska Viborg, Malmö FF, AIK igen och de senaste tre säsongerna har han varit ordinarie på innermittfältet i Örebro SK. Nu har kontraktet med ÖSK löpt ut och GIF Sundsvall har anmält sitt intresse, men även den allsvenska nykomlingen Sirius ska ha anmält sitt intresse för den Uppsala-uppvuxne mittfältskämpen. Åhman-Persson själv har heller inte uteslutit en fortsättning i Örebro och enligt uppgifter ska 29-åringen själv vara öppen för att söka sig utomlands.
– Sedan får man vara realist också. Det är inte så att klubbarna står på kö efter en snart 30-årig halvdan allsvensk spelare, sa Åhman-Persson till Nerikes Allehanda i somras, apropå sin kontraktsituation.
I GIF Sundsvall har både Robin Tranberg och sommarvärvningen Mauricio Albornoz lämnat klubben under vintern, vilket gör att det medelpadska innermittfältsbeståndet just nu bara består av nämnda Suljevic, Granat och Krogh Gerson – samt den nya offensiva pjäsen Kristinn Sigurdsson, som för tillfället går ljumskskadad.
Om Urban Hagblom får som han vill så ska denna fauna av mittfältsnamn spetsas till genom en värvning av Örebro SK:s just nu kontraktslöse lagkapten.

Källa: pirkt.sse

David Myrestam lämnar Haugesund och återvänder till GIF Sundsvall. David Myrestam lämnar Haugesund och återvänder till GIF Sundsvall.

David Myrestam lämnar Haugesund och återvänder till GIF Sundsvall

(2016-12-29)
David Myrestam är tillbaka i GIF Sundsvalls backlinje efter fyra och ett halvt år i norska Tippeligan.
– Det känns mycket roligt och spännande att återvända till GIF Sundsvall, säger Myrestam till klubbens hemsida.


David Myrestam återvänder till GIF Sundsvall efter fyra och halv säsong i norska FK Haugesund. Den 29-årige försvararen har skrivit på ett fyraårigt kontrakt med GIF Sundsvall till och med 2020.
– Vi är enormt stolta och glada över att David Myrestam och GIF Sundsvall är överens om en spännande fotbollsframtid och utveckling tillsammans. David har precis de kvalitéer som spelare och som individ som vi önskar förstärka vårt lag och försvars-organisation med. Vi ser David i mittbacksrollen, men som alla vet så kan han kliva in i ytterbacksrollen sju dagar i veckan på ett utmärkt sätt. Men idag så ser vi han i vårt team som Mittback. Det är också med stor glädje att vi får hem en ”Giffare” till vårt Norrlandslag som är i sin bästa dager och inte någon som bara vänder hem för att avrunda karriären. David är ett mycket bra nyförvärv för oss och vår fortsatta satsning på utveckling av allsvenska GIF Sundsvall.  Han har varit vår prio 1 av nyförvärv hela tiden och nu har vi lyckats få han på plats. Härligt, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Myrestam spelade i GIF Sundsvall från 2009 till och med vårsäsongen 2012 och var en mycket tongivande spelare som var med och tog klubben upp till Allsvenskan 2011. Myrestam spelade 29 matcher från start under den gånga säsongen för FK Haugesund som slutade på en fjärdeplats i Tippeligan.
– Vi får hem en spelare som när han lämnade Sundsvall var landslagsmässig som vänsterback. Han har varit borta i Norge i dryga fyra år och har gjort det bra där. Det är en mycket duktig fotbollsspelare och person som kommer leda oss vidare i vårt arbete. Det är en viktig bricka för oss spelmässigt men också för gruppens utveckling för att ta steg framåt. David är en otroligt seriös spelare som skickar tydliga signaler hur det ska vara och han är bra på att göra sina medspelare bra. Det är en fantastisk värvning, säger GIF Sundsvalls A-lagstränaren Joel Cedergren.
– Det känns mycket roligt och spännande att återvända till GIF Sundsvall. Jag kommer hem till en klubb som jag hade en väldigt bra tid i och det känns helt rätt att återvända. Det är inte samma klubb som när jag lämnade utan det blir en helt ny utmaning och där jag är tänkt som mittback, vilket känns inspirerande. Jag är riktigt sugen att dra igång och har en väldigt positiv känsla. Jag har haft kontakt med några spelare ur laget sedan jag flyttade och har i stort sätt kollat på alla matcher med GIF Sundsvall som inte krockat med mina egna så jag har varit en riktig distanssupporter och ser fram emot kommande säsong, säger David Myrestam.

Källa: GIF Sundsvalls hemsida

Läs även:
• Oväntade hyllningen – ”Mycket mer intressant fotboll”

Robbin Sellin lämnar GIF för den finska mästarklubben? Robbin Sellin lämnar GIF för den finska mästarklubben?

Bänkad i Giffarna – nu kan han skriva på för mästar-klubben


(2016-12-29)
Från bänken i GIF Sundsvall till en toppklubb i Finland.
IFK Mariehamn har gett Robbin Sellin ett kontraktsförslag.
– De har gett mig lite att fundera på över, säger Sellin till Fotbollskanalen..


Höstsäsongen i GIF Sundsvall innebar mestadels bänknötande för yttermittfältaren Robbin Sellin. 26-åringen fick inleda på bänken under elva av de tolv avslutande matcherna i seriespelet och själv förklarade han, i en intervju med Sundsvalls Tidning, att klubben gett honom tillåtelse att lämna gratis, trots att han har kontrakt även nästa säsong.
– Klubben, utan att nämna några namn, har gjort det klart för mig att jag kan gå gratis om jag vill. Jag har ett år kvar på kontraktet och det är upp till mig att välja hur jag vill göra, men jag är fri att gå, sa Sellin för ett par veckor sedan.

Enligt Ålandstidningen är Sellin i stället på väg till den finska mästaren IFK Mariehamn. Tidningen skriver att Sellin kommer att presenteras i morgon, vilket dock inte stämmer enligt klubbdirektören Peter Mattsson:
– Det kommer vi inte att göra. Vi går ut med ett pressmeddelande i morgon om en spelare, men det är inte Robbin Sellin, säger han till Fotbollskanalen.
Men att intresset finns från den finska klubben råder det ingen tvekan om. Sellin bekräftar nämligen själv att han fått ett kontraktsförslag från klubben, men understryker att ingenting är klart.
– Jag har inte skrivit på för dem, det är ingenting som är klart, säger Sellin till Fotbollskanalen.
Men det finns ett intresse?
– Ja det finns det. Ingen rök utan eld och det vore ett bra alternativ så klart.
Har de gett dig ett kontraktsförslag?
– Ja, jag har fått lite att fundera över. Det känns som ett bra alternativ, det gör det absolut.
– Sedan får man värdera allting med familjen och sådana saker. Men det är en toppklubb i Finland och det är en bra deal.
Robbin Sellin kom till Gif Sundsvall från IK Brage säsongen 2012 och gjorde totalt 22 matcher för Sundsvall den här allsvenska säsongen.
IFK Mariehamn vann den här säsongen den finska ligan och i laget finns redan svenskarna Bobbie Friberg da Cruz, Gabriel Petrovic, Philip Sparrdal Mantilla och Josef Ibrahim.

Källa: fotbollskanalen.se

Mikael Bengtsson och Benny Matssom fortsätter sitt lyckosamma arbete med att fostra talanger till allsvenskar i GIF Sundsvall.
Mikael Bengtsson och Benny Matssom fortsätter sitt lyckosamma arbete med att fostra talanger till allsvenskar i GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall förlänger med talang-utvecklarna Bengtsson och Matsson


(2016-12-22)
GIF Sundsvall förlänger samarbetet med talangutvecklarna Mikael Bengtsson och Benny Mattsson som är klar för ytterligare en säsong vardera.
– Det är mycket kompetenta instruktörer som har en viktig roll att ta fram talanger och förbereda dem inför steget upp i A-laget, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.


Talangutvecklarna Mikael Bengtsson och Benny Matsson fortsätter i sina roller i GIF Sundsvall även under 2017.
Bengtsson som under året utsågs till assisterande förbundskapten för pojkar födda 1999 kommer att ansvara för U19 och delar av U21.
Matsson fortsätter som ansvarig instruktör för U17 och kommer tillsammans med Bengtsson vara ansvarig för GIF Sundsvalls Tipselit-verksamhet. Mattsson jobbar sedan 2013 som instruktör åt NIU-fotbollsgymnasiet i Sundsvall.
– Vi är mycket glada att kunna fortsätta det fina samarbetet vi påbörjat med Bengtsson och Mattsson. Det är mycket kompetenta instruktörer som har en viktig roll att ta fram talanger och förbereda dem inför steget upp i A-laget. Vi har redan i år sett unga talanger som tagit stora kliv och det är ett bevis på att vår talang och – ungdomsverksamhet håller hög nivå. Vi tänker långsiktigt och det är viktigt för oss att se till att vi lägger rätt resurser på vår talangutveckling, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.
– Det är självklart väldigt roligt att få fortsätta med arbetet kring talangverksamheten. Vi har jobbat med många delar som har blivit bättre men det finns fortfarande mycket som vi vill utveckla. Vi har jobbat med att få fram egna spelare upp till A-laget där det känns som att vi är på rätt väg och jag känner också att samarbetet gentemot skolan med Benny i spetsen har blivit bättre, där spelarna får en bättre helhet med skolan. Likaså rekryteringen mot tipselit har tagit stora kliv framåt men som sagt finns det fortfarande delar vi ska utveckla. Samarbetet med Mattsson har varit mycket bra och det känns roligt att fortsätta med det samarbetet, säger Mikael Bengtsson.
– Jag är glad över att fortsätta arbetet kring talangutvecklingen. Vi håller på och bygga något som ser riktigt starkt ut och inför kommande säsong har vi fyra allsvenska matchmiljöer. Det ger våra spelare bra utveckling och vi får en naturlig trappa. Vi har märkt att helheten med skolan är viktig och det är också en bidragande orsak till det uppsving vi gjort. Vi har många talanger i Tipselit med stort driv och hög motivation det är inspirerande för oss ledare, säger Benny Mattsson.


Källa: GIF Sundsvalls hemsida

Peter Wilson fortsätter i GIF Sundsvall. Peter Wilson fortsätter i GIF Sundsvall.

Talangen Peter Wilson förlänger med Giffarna


(2016-12-20)
Efter en tids diskussioner står det nu klart att Peter Wilson kritat på ett nytt kontrakt med GIF Sundsvall.
– Det känns som om det kommer vara ett nytt lag inför nästa år och det känns roligt att vara en del av det, säger den talangfulle  20-åringen.


Den 20-årige anfallaren Peter Wilson förlänger med GIF Sundsvall och har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
Wilson som under årets säsong fick sitt genombrott och spelade tio matcher från start och gjorde sex stycken mål, varav ett hattrick mot Jönköpings Södra IF.
– Peter gjorde en fin säsong och det var häftigt att se hur han tog sig för under det här året. När vi började spela honom var han inte allsvensk, men det blev han under säsongens gång. Peter är duktig i djupled, men han har även en fysik som gör att han är duktig i dueller. Det skall bli spännande att se vad vi kan utveckla tillsammans, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.
– Det känns skönt med en förlängning med GIF Sundsvall. Det har varit på gång ett tag nu och det känns skönt att allt är klart. Säsongen som var kändes bra och det var bara början. Jag är förhoppningsfull och ser fram emot 2017, säger Peter Wilson.

Wilson har tagit sig genom GIF Sundsvalls samtliga ungdomsled och klev upp i A-lagstruppen 2015 och hade innan dess lärlingskontrakt.
– Peter är en mycket spännande spelare som har tagit stora kliv i år. Det är både roligt och glädjande att se spelare utvecklas som gått igenom de egna leden. Vi i GIF Sundsvall är enormt glada över att kunna släppa fram unga talanger och det visar att vi håller en hög nivå på vår talang- och ungdomsverksamhet, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.
– Jag har spelat i GIF Sundsvall sedan jag var åtta år och det känns roligt att vara med och bygga vidare på det vi påbörjat. Det känns som om det kommer vara ett nytt lag inför nästa år och det känns roligt att vara en del av det. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och kollar på våra matcher nästa år och se mig och laget prestera, säger Peter Wilson.


Peter Wilson, Dennis Olsson, Linus Sahlin, Filip Tägtström, Erik Granat, Jonathan Morsay och Amaro Bahiitar är sju spelare som är fostrade i det omedelbara närområdet och som kommer att kriga om en startplats i den allsvenska seriepremiären 2017. Det om något borde väl kunna locka kräsna Sundsvallsbor till Idrottsparken?
Källa: GIF Sundsvalls hemsida

Fakta Peter Wilson:
Född: 9 oktober 1996
Längd: 182 cm
Vikt; 74 kg
Plats i laget: Anfallare
Födelseort: Sundsvall
Nationalitet: Svensk/liberian
Moderklubb: GIF Sundsvall
Skjuter: Höger

Storsponsor klar – ABAX förlänger


(2016-12-20)
Viktig storsponsor förlänger med GIF Sundsvall.
– Det känns väldigt roligt att ABAX väljer att fortsätta samarbetet trots att man är utan lokal förankring, säger GIF Sundsvalls klubbchef Henrik Wikström..


Det norskägda bolaget ABAX förlänger samarbetet med GIF Sundsvall och har skrivit nytt sponsoravtal över säsongen 2017.
– Det känns väldigt roligt att ABAX väljer att fortsätta samarbetet och vi är mycket stolta över att ett företag utan lokal förankring fortsätter att satsa så stort i klubben så som ABAX gör, säger GIF Sundsvalls klubbchef Henrik Wikström.
ABAX är Nordens ledande leverantör för elektroniska körjournaler.
– Vår mission är att vara problemlösare för alla med bil i arbetet” säger Mathias Eliasson, VD ABAX Sverige och fortsätter:.
– Vi satsar mycket på sponsring och samarbetar sedan tidigare med ett antal idrottsklubbar i hela Norden. GIF Sundsvall är ett varumärke som vi vill förknippas med. Att klubben tar ett samhällsansvar utöver det vanliga ser vi väldigt positivt på. Dessutom vill vi stärka vår position på marknaden i Norrland och då tror vi att ett samarbete med GIF Sundsvall är en bra väg att gå.

Företaget har knytit nya affärskontakter tack vare samarbetet med Giffarna.
– Vi gick för två år sedan in som storsponsor i klubben. Samarbetet med GIF Sundsvall har fungerat bra och genererat flera nya affärsförbindelser med företaget. Dessutom har ABAX som varumärke stärkts genom en bra profilering på rikstäckande nivå. Eftersom den totala bilden av vårt samarbete är positivt var det ett lätt val att skriva på det nya sponsoravtalet, sägter Håkon Grønn-Weiss, CPO på ABAX.

Källa

Robbin Sellin lämnar GIF? Robbin Sellin lämnar GIF?

Beskedet till Sellin: Kan lämna Giffarna gratis – trots ett år kvar på kontraktet


(2016-12-13)
Robbin Sellins dagar i GIF Sundsvall kan vara räknade.
Efter bänkningen på höstsäsongen har han fått beskedet att han får lämna klubben gratis – trots att han har ett år kvar på kontraktet.
– Det sänder ju vissa signaler när de säger så, säger Sellin.

läs mer

Läs även:
• GIF Sundsvalls sportchef om turerna kring Robbin Sellin: "Försöker hitta lösningar"
•  Robbin Sellin förtjänar en plats i truppen

Linus Sahlin hst skrivit på stt första allsvenska A-lagskontrakt. Linus Sahlin hst skrivit på stt första allsvenska A-lagskontrakt.

Backlöftet om fotbollen och A-lagskontraktet


(2016-12-12)
Nyligen skrev Linus Sahlin på sitt första allsvenska A-lagskontrakt.
Giffarnas hemsida talar talangen om hur han ser på sin fotbollsframtid.
– – Det känns såklart bra att ha fått A-lagskontrakt och det ska bli roligt, säger han bland annat.


Framtiden ser ljus ut för GIF Sundsvall med lovande juniorspelare som tar klivet upp i A-laget. Under den gångna säsongen fick vi se både Peter Wilson och Jonathan Morsay som tog stora kliv framåt och visade att de var redo för spel i Allsvenskan. Det 19-årige backlöftet Linus Sahlin är näste junior att få A-lagskontrakt och han är både förväntansfull och laddad inför den kommande säsongen.
Fotboll har han spelat sedan ung ålder och började runt 6 års ålder i Kubikenborgs IF. I kuben spelade han till 15 års ålder och därefter blev det GIF Sundsvall där han gått genom ungdomsleden till att nu fått A-lagskontrakt. Att fotbollen är en stor del av hans liv det är det ingen tvekan om. Vi träffade Linus och pratade med honom om fotbollen och framtiden i  A-laget.

Hur känns det med A-lagskontrakt och vad är dina förhoppningar inför kommande säsong?
– Det känns såklart bra att ha fått A-lagskontrakt och det ska bli roligt. Inför kommande säsong så hoppas jag att utvecklas så mycket som möjligt men sen önskar man ju alltid att få speltid. Att spela så mycket som möjligt och göra så bra prestationer som möjligt, det är mina mål.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag känner att jag är bolltrygg och har bra spelförståelsen. Jag har väl lite sämre passningsfot men det är något som jag har jobbat med nu. Jag skulle säga att offensiven är min styrka men också stabil i defensiven men det är främst sistnämnda jag ska utveckla .

Vad gör du på fritiden?
– På fritiden hänger jag mycket med kompisar. Sedan tycker jag det är roligt med andra sporter både innebandy och hockey blir det emellanåt. Hockey har jag tidigare spelat och det slutade jag med när jag var runt 15 år. Jag spelade då med Sundsvalls hockey.

Hur är det att vara junior och nu på riktigt få chansen i och med ett A-lagskontrakt?
– Man får lära sig mycket av de som är äldre och det är väl i princip det här året har gått ut på och självklart ska jag fortsatt lära mig nya saker och samla på mig mer erfarenheter och kriga på.

Hur ser dina dagar ut nu under uppehållet?
– Jag kör på med träningen för fullt. Det blir mellan 7-10 pass i veckan. Jag krigar på och hoppas att jag tränar mer än de andra, säger Linus Sahlin med glimten i ögat och skrattar.
Källa

Linus Sahlin, GIF Sundsvall Linus Sahlin, GIF Sundsvall

Nästa mittbackstalang att få allsvenskt genombrott? Nu flyttas han upp


(2016-12-11)
För två år sedan fick Joakim Nilsson ett allsvenskt genombrott och såldes till Elfsborg.
Är Linus Sahlin näste mittbackstalang att slå igenom i GIF Sundsvall? Nu har 19-årige Sahlin belönats med a-lagskontrakt:
– Han har alla förutsättningar för att bli en mycket bra svensk mittback, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom.

läs mer

Fakta Linus Sahlin:
Född: 29 mars 1997
Längd: 186 cm
Vikt; 76 kg
Plats i laget: Mittback
Födelseort; Sundsvall
Nationalitet: Svensk
Moderklubb: Kubikenborgs IF
Skjuter: Höger

Joel Cedergren fortsätter i GIF Sundsvall. Joel Cedergren fortsätter i GIF Sundsvall.

Klart! GIF Sundsvall förlänger med sin huvud-tränare Joel Cedergren


(2016-12-09)
Det som legat i röret en längre tid är nu ett faktum.
GIF Sundsvall förlänger med sin huvudtränare Joel Cedergren.
– Det känns självklart roligt att få jobba vidare på det vi påbörjat, säger Cedergren.


Så kom då det väntade beskedet. Joel Cedergre fortsätter som huvudtränare i GIF Sundsvall. Detta trots bara en seger på dom femton senaste tävlingsmatcherna. Kontraktet gäller till och med 2019.
– Förlängningen med Joel är viktig för klubbens fortsatta utveckling och vi som lag och han som tränare skall ha en spännande utveckling tillsammans, säger sportchefen Urban Hagblom i ett pressmeddelande.
– Det känns självklart roligt att få jobba vidare på det vi påbörjat. Jag ser fram emot att vara med och bygga klubbens fortsatta utveckling, det känns inspirerande, säger Joel Cedergren till ST och fortsätter:
– Det känns väldigt roligt att en klubb trott på mig både som spelare och sedan som tränare för Tipselit och sedan för A-laget. Det är ett stort förtroende som jag fått och det är jag väldigt glad över. Att vara tränare för GIF Sundsvall är ett fantastiskt fint jobb som jag bär med stor stolthet. Jag ser fram emot den kommande säsongen att få ihop en bra trupp och arbeta kring hur vi ska få ihop alla delarna och därefter gå ut i säsong.

Läs även:
• Efter nya GIF-kontraktet – Cedergren om förhandlingen, turbulensen och vad som ska förbättras 2017

Samuel Aziz hoppas göra ett positivt avtryck i GIF Sundsvall. Samuel Aziz hoppas göra ett positivt avtryck i GIF Sundsvall.

Jagades av storklubbar och var en del av guldtruppen – nu får Aziz en nystart i GIF: "Sjabblade bort det"


(2016-12-09)
Som tonåring tillhörde han svenska mästarna Helsingborg med bland andra Henrik Larsson i laget och jagades av klubbar som Arsenal och Feyenoord.
Sedan dess har Samuel Aziz fått börja om i lägre divisioner, jobbat heltid på en bensinmack och blivit förälder.
Nu är han redo att ge elitfotbollen en ny chans.
– Allt som hänt kan faktiskt ha gynnat mig, jag är så revanschsugen nu, säger GIF Sundsvalls nyförvärv.

läs mer

Läs även:
• GIF Sundsvall värvar före detta Helsingborgstalang

Sören Ericsson Sören Ericsson

Sören Ericson fortsätter inte som assisterande tränare i GIF Sundsvall: "Kan bli kvar i en annan roll"


(2016-12-08)
Sören Ericson gjorde comeback i GIF Sundsvalls ledarstab när han klev in som assisterande tränare åt Joel Cedergren under årets säsong.
Det blir dock ingen fortsättning i den rollen nästa år.
– Han kan inte ta på sig ett uppdrag utifrån hans yrkes- och sociala situation, säger sportchefen Urban Hagblom.

läs mer

Dalkurd nästa för Robin Tranberg. Dalkurd nästa för Robin Tranberg.

Dalkurd och Superettan för Superettan och Dalkurd för Robin Tranberg


(2016-12-05)
Robin Tranberg behövde inte vara "arbetslös" länge efter att han sagt upp kontraktet med GIF Sundsvall.
Ny klubb är Borlängeklubben Dalkurd i Superettan.
– Det känns jättebra att spela i Dalkurd och jag är peppad på att få börja säsongen och att få börja stega upp mot spel i Allsvenskan – så snart som möjligt, säger Tranberg till lokala medier.


Robin Tranberg skrev på ett treårskontakt med GIF Sundsvall inför den här säsongen då han kom från Varbergs BoIS.
Det blev dock bara en säsong innan Tranberg valde att bryta kontraktet.
Han blev dock inte "arbetslös" speciellt länge då han nu gjort klart med topplaget i Superettan, Dalkurd FF.
– Det känns jättebra att spela i Dalkurd och jag är peppad på att få börja säsongen och att få börja stega upp mot spel i Allsvenskan – så snart som möjligt, säger Tranberg till lokala medier.
– Vi har länge letat efter en defensiv mittfältare. En fysisk spelare som ändå kan spela fotboll, vilket varit jättesvårt att hitta. Att hitta en ung, svensk spelare med de här kvalitéerna har varit ännu svårare. Därför är det jättekul att presentera Robin som en del av truppen, säger Dalkurds tränare Poya Asbaghi.

"Lloyden" lånas ut till Norge? "Lloyden" lånas ut till Norge?

GIF-målvakten på besök hos norsk klubb:
"Har goda kontakter"


(2016-12-02)
Lloyd Saxton vill bli utlånad kommande säsong.
Nu kan han hamna i Norge.
GIF-målvakten har nämligen tränat med Levanger.
– Vi har goda kontakter med den klubben och Lloyd har varit där och hälsat på. Men vi har inte utvärderat det mer än så. Han har tränat och träffat klubben, säger sportchefen Urban Hagblom.

läs mer

Dalkurd nästa för Robin Tranberg. Dalkurd nästa för Robin Tranberg.

Tranberg bryter med Giffarna – missnöjd med positionsbyten


(2016-11-30)
Efter endast en säsong i klubben lämnar nu Robin Tranberg GIF Sundsvall. Det fanns en klausul i kontraktet som sträckte sig till 2018 som spelaren nu valt att använda.
– Robin har stått för en bra utveckling som vi gärna hade varit med och bidragit till mer, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST-sporten.

läs mer

Johan Nikula GIF-ordförande även 2017? Johan Nikula GIF-ordförande även 2017?

GIF Sundsvalls ordförande om framtiden: "Vill medlemmarna så fortsätter jag"


(2016-11-19)
Årets säsong är över – men arbetet inför 2017 är redan igång.
Johan Nikula och resten av GIF-ledningen har att göra, men redan nu slår ordföranden fast att han vill fortsätta även över nästa år.
– Det känns som att vi har något på gång, säger Nikula..

läs mer

Stefan Silva scoutat av bulgarisk toppklubb. Stefan Silva scoutat av bulgarisk toppklubb.

Levski Sofie intresserade av Stefan Silva


(2016-11-17)
Sajten sportal.bg skriver att bulgariska Levski Sofias chefsscout Georgi Chilikov nyligen varit på en scoutresa till Norden, och ska då ha fått upp ögonen för flera allsvenska spelare. GIF Sundsvalls Stefan Silva är en av dessa. 
läs mer

Kristinn Freyr Sigurdsson, GIF Sundsvall Kristinn Freyr Sigurdsson, GIF Sundsvall

GIF-värvningen om valet av klubb – och Bundesliga-stjärnans reaktion:
"Rätt steg för mig"


(2016-11-16)
Till slut blev Kristinn Freyr Sigurdsson klar för GIF Sundsvall och skrev på för tre säsonger.
Här berättar han om det beslutet, det nya livet som förälder – och vad Bundesligastjärnan och nära vännen Aron Jóhannsson tycker om hans val av klubb.
– Ingen tvekan om att det här är rätt steg för mig, säger Sigurdsson.. 

läs mer

Så här såg det ut när GIF Sundsvall mötte Högadals IS i en kvalmatch till Allsvenskan en oktoberhelg 1961 då publikrekordet togs. 16 507 åskådare fick dessvärre se blekingarna vinna med 4-2. Foto: Norrlandsbild/Sundsvalls Museum.
Så här såg det ut när GIF Sundsvall mötte Högadals IS i en kvalmatch till Allsvenskan en oktoberhelg 1961 då publikrekordet togs. 16 507 åskådare fick dessvärre se blekingarna vinna med 4-2. Foto: Norrlandsbild/Sundsvalls Museum.

Norrporten Arena blir Idrottsparken igen


(2016-11-10)
Efter tio år som Norrporten Arena återtar fotbollsarenan i Sundsvall namnet Idrottsparken. Idag monteras skyltarna ner. Hur länge arenan, som invigdes redan 1903, kommer att ha det nygamla namnet hänger på om kommunen/GIF/SDFF kan hitta en ny arenasponsor. En sak är säker, det kommer knappast att heta Arena Lokalfotbollen. Lägger hellre mina obefintliga miljoner på annat.

Det blev en kortvarig GIF-sejour för Mauricio Albornoz. Det blev en kortvarig GIF-sejour för Mauricio Albornoz.

Värvades i somras – nu lämnar båda GIF-spelarna: "Vi har kommit överens"


(2016-11-09)
Både Joel Enarsson och Mauricio Albornoz lämnar GIF Sundsvall.
Det skriver klubben på sin hemsida.
– Det var underförstått från båda håll, säger Mauricio Albornoz.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Slittabelll & Statistik

Unik sammanfattning – se hela GIF Sundsvalls dramatiska säsong på tre minuter


(2016-11-09)
2016 innehöll det mesta, för att inte säga allt, för GIF Sundsvall.
Vi fick se drömmål, storskrällar och en högst oväntad serieledare.
Vi fick också se en djup formsvacka som innebar en dramatisk höst.
Vi fick se stjärnor lämna klubben och vi fick se nya stjärnor födas.
Här är säsongen i en sammanfattning gjord av ST-sporten.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Slittabelll & Statistik

ST:s Fredrik Lindahl:
Så bör framtidens GIF Sundsvall byggas


(2016-11-07)
Den allsvenska säsongen 2016 är över.
En säsong som har innehållit det mesta.
En rivstart med Rúnar Sigurjónsson som någon slags turbo vilket innebar en rad trepoängare och serieledning efter fem omgångar.
En sommar som innebar försäljningar av nämnde urkraften Sigurjónsson, fartvinden Dibba och listige Hasani med en svår poängtorka som följd.
En höst som innebar att Roger Franzén fick lämna, att Joel Cedergren blev big boss, att Peter Wilson slog igenom och till slut ett nytt allsvensktkontrakt för GIF Sundsvall..

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Slittabelll & Statistik

Stefan Ålander blev utsedd till bäste Giffare trots att han bara spelade tio minuter i sin avskedsmatch. Stefan Ålander blev utsedd till bäste Giffare trots att han bara spelade tio minuter i sin avskedsmatch.

GIF Sundsvall avslutade årets allsvenska med en klar förlust


(2016-11-06)
Det började i dur för GIF Sundsvall med Noah Sonko Sundbergs tidiga ledningsmål men övergick snart i moll när Djurgården vände och vann den målrika avslutnings-matchen med 5-2.
Det blev bara en seger på Giffarnas 15 sista matcher under hösten...


GIF Sundsvall tog emot Djurgården på ett vinterskrudat Norrporten Arena och man inledde piggt och inspirerat i förhopppningen om att bryta den dystra sviten utan seger. Kristinn Steindórsson tvingade förre landslagskeepern Andreas Isaksson till en kvalificerad parad redan i matchöppningen innan mittbacken Noah Sonko Sundberg sedan i den nionde matchminuten kunde trycka in 1-0 från nära håll.
Men Giffarnas försvarsspel var inte av toppklass den här sista matchen heller och Tommy Naurins målvaktsspel lämnade en hel del i övrigt att önska denna eftermiddag.
Kvitteringen kom innan kvarten spelad då Michael Olunga löpte sig fri efter ett fint pass på djupet och rundade Naurin innan han rullade in bollen.
I den 36:e minuten slarvade GIF på egen planhalva vilket gav Othman El Kabir en målchans som han tog tillvara på. 1-2.

Tio minuter in i den andra halvleken provade tunge anfallaren Michael Olunga ett skott från distans och till allas förvåning, inklusive sin egen, släppte Naurin dden förbi sig.
Peter Wilson reducerade till 2-3 fem minuter senare och det hann bli lite nerv i matchen innan Tinotenda Kadewere satte 2-4 i den 69:e minuten och med sex minuter kvar av säsongen drog Magnus Eriksson plösen över ett naivt spelade GIF-manskap med sitt 2-5-mål.
Både Johan Eklund och Stefan Ålander började på bänken men fick speltid på slutet i sina sista insatser i den blå GIF-tröjan. Ålander fick till och med priset som bäste hemmaspelare trots bara tio minuter på planen. Det säger det mesta om GIF Sundsvalls allsvenska avslutning 2016...

Läs mer:
• Dempsey avslutade på topp
• GIF-profilerna tog farväl
• Joel Cedergren om avslutningen på säsongen: "Vi blir för naiva"
• Här är säsongens sista betyg – ingen rolig GIF-läsning

Matchfakta:
GIF Sundsvall - Djurgårdens IF 2-5
2016-11-06 - 15:00 - Norrporten Arena
1-0 Noah Sonko Sundberg (9)
1-1 Michael Olunga (14)
1-2 Othman El Kabir (36)
1-3 Michael Olunga (55)
2-3 Peter Wilson (60)
2-4 Tinotenda Kadewere (69)
2-5 Magnus Eriksson (84)
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 3 295

• Referat, Resultat, Matchfakta, Slittabelll & Statistik

Johan Eklund avslutar sin sejour i GIF Sundsvall precis som Stefan Ålander. Johan Eklund avslutar sin sejour i GIF Sundsvall precis som Stefan Ålander.

Avslutar GIF Sundsvall med seger i Ålanders & Eklunds sista match?


(2016-11-06)
GIF Sundsvall har inte vunnit en fotbollsmatch sedan den 1 oktober.
Nu är sista chansen att bryta den dystra trenden då man avslutar serien i eftermiddag hemma på Norrporten Arena mot Kevin Walkers Djurgården.
Vore trevligt om Johan Eklund och Stefan Ålander fick avsluta sina GIF-karriärer med en trepoängare denna vintersöndag.


Läs mer:
• Så formerar sig GIF Sundsvall i säsongens sista match
• Ålander om sista matchen med gänget: "Klart det kommer att bli känslosamt"
• Sista framträdandet i GIF Sundsvall – Johan Eklund kan skriva in sig i historieböckerna: "Fina namn på den listan"

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

F d GIF-spelaren Tobias Eriksson stängde matchen när han satte 2-0-målet för Kalmar. F d GIF-spelaren Tobias Eriksson stängde matchen när han satte 2-0-målet för Kalmar.

Ex-Giffare målade när GIF Sundsvall spelade ännu en match utan seger


(2016-10-30)
Senast GIF Sundsvall vann en fotbollsmatch var den första dagen av den här månaden (3-1 mot J-Södra). 
Trots småländskt motstånd blev det en ny match utan seger då Kalmar vann med 2-0.
Det sista målet inprickat av ex-Giffaren Tobias Eriksson från nära håll.


Inte speciellt bra fart och ett Rasmus Elm-stort hål på mittfältet. Ändå lyckades Kalmar vinna mot GIF Sundsvall.
– Vi lyckas hålla i det bättre i andra halvlek än vad vi gjort i vissa matcher. Därför vinner vi i dag, sade Kalmartränaren Peter Swärdh.
GIF Sundsvall har haft ett bra allsvenskt facit mot Kalmar de senaste åren, ingen förlust på fyra matcher inför söndagens tillställning.
Men Giffarna är inne i en mycket djup formsvacka och verkar inte ha energin att stå emot när motståndarna börjar rulla runt och leta kombinationer.
I första halvlek fick dock inte Kalmar upp någon speciell hög fart, i stället var det faktiskt Sundsvall som öppnade bäst.
– Jag är mycket nöjd med hur vi öppnar matchen, vi hade två, tre riktigt bra chanser, sade Sundsvalls tränare Joel Cedergren.
Speciellt en borde Sundsvall ha gjort mål på. Jonathan Morsay fick bollen till skänks av Kalmarförsvaret och kom fri med Ole Söderberg, som fick fingertopparna på bollen och räddade. På returen slog Peter Wilson knut på sig själv för att försöka peta in bollen i mål, men han lyckades bara med att trassla in sig i sig själv och falla till marken.

Ett segstartat Kalmar kom i gång och kunde göra 1-0 genom Måns Söderqvist.
– Mycket bra av Måns, kul att han får kröna sin fina insats med ett mål. Han betyder mycket för vårt spel när han sätter fart i djupled vilket gör Sundsvall längre och öppnar upp för vårt passningsspel, sade Peter Swärdh.
Efter målet var det egentligen Kalmar för hela slanten.
Ett andra mål kom också. Markus Thorbjörnsson gick upp på en hörna och jublade efter sin nick. Men då hade bollen hunnit studsa på målvakten Tommy Naurin och ut igen på ex-Giffaren Tobias Eriksson som bokfördes för målet.
– Skönt att få stänga säsongen här hemma på Guldfågeln Arena med en seger. Vi visar i den här matchen att det finns något att bygga på inför framtiden, sade Swärdh.

Kalmar har chansen att som bäst bli femma i allsvenskan, det om Elfsborg förlorar mot IFK Göteborg och inte vinner mot Örebro i sista omgången, samtidigt som Kalmar vinner mot AIK.
GIF Sundsvall slutar på 13:e plats i allsvenskan 2016 oavsett resultatet i den sista omgången.

/ TT

Läs även:
• Kort referat och spelarbetygen i GIF
• Mittbacken kritisk efter GIF Sundsvalls förlust mot Kalmar: "Absolut inte okej"
• GIF Sundsvall blir 13:e lag i Allsvenskan 2016 – målsättningen misslyckades: "Det handlade om att slippa kval"
• Swärdh nöjd med spelet hemma på Guldfågeln

Matchfakta:
Kalmar FF - GIF Sundsvall 2-0
2016-10-30 - 15:00 - Guldfågeln Arena
1-0 Måns Söderqvist (27)
2-0 Tobias Eriksson (65)
Domare: Kaspar Sjöberg
Publik: 4 650

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Michael Olunga är stor hjälte i Sundsvall efter att han sköt Djurgårdens segermål borta mot Helsingborg. Michael Olunga är stor hjälte i Sundsvall efter att han sköt Djurgårdens segermål borta mot Helsingborg.

GIF Sundsvall säkrade allsvenskt spel även nästa år trots förlust mot Blåvitt

(2016-10-27)
GIF Sundsvall förlorade med 1-3 mot IFK Göteborg.
Men då Djurågrden samtidigt vann mot Helsingborg spelar Giffarna allsvensk fotboll även nästa år. 


GIF Sundsvall inledde på ett frejdigt sätt och skapade väl så många målchanser som IFK Göteborg under matchinledningen. Ändå lyste siffrorna på storbildsskärmen redan efter knappa kvarten spelad klart och tydligt: 0-2.
Peter Wilson försökte med ett fint och välplacerat skott från distans, men John Alvbåge tippade till hörna. Smajl Suljevic sköt men även då fanns Alvbåge på plats. En som tog vara på sina chanser däremot var Jakob Ankersen, redan i sjunde minuten slog han till första gången då han iskallt chippade bollen över och förbi Tommy Naurin i Gif-målet.
I den 13:e minuten var det dags igen, en fin långboll i djupet från landsmannen Mads Albaek hittade fram till Ankersen som sprang sig fri mellan ett mer än lovligt passivt hemmaförsvar.
Danske Ankersen tvåmålsskytt alltså i ett oktoberkyligt Sundsvall, där hemmalaget trots allt repade nytt mod efter den tunga starten även om Göteborg hade bud på ytterligare mål både en och två gånger. I den 36:e minuten gjorde Johan Eklund match igen av tillställningen när han reducerade till 1-2 framspelad av Stefan Silva. IFK-spelarna ropade på hands men utan åtgärd från domare Glenn Nyberg.

Efter paus tryckte hemmalaget upp laget i jakt på en kvittering och skapade en handfull kvalificerade målchanser. Unge Jonathan Morsay sprintade sig igenom men fick bollen för långt ifrån sig, Stefan Silva avslutade i bra läge men utan att få någon riktig träff, Peter Wilson nickade från nära håll men rakt på John Alvbåge och utan kraft. Med knappa kvarten kvar stack istället IFK Göteborg upp och avfyrade en riktig kanonad mot Gif-målet, en, två, tre gånger om sköt göteborgarna där Elias Omarsson till slut fick in bollen i nät.

/ TT

Läs även:
• GIF Sundsvall föll mot IFK Göteborg – så betygsätts spelarna
• Så är känslorna i GIF-lägret efter det förnyade allsvenska kontraktet: "Otroligt stolt"
• Ankersens dubbel gav Blåvitt drömstart

Matchfakta:
GIF Sundsvall - IFK Göteborg 1-3
2016-10-27 - 19:00 - Norrporten Arena
0-1 Jakob Svarrer Ankersen (7)
0-2 Jakob Svarrer Ankersen (14)
1-2 Johan Eklund (37)
1-3 Elias Mar Omarsson (77)
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 4 213

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Eric Larsson kvitterade mot sin gamla klubb. Eric Larsson kvitterade mot sin gamla klubb.

Larsson hittade rätt mot sin gamla klubb och räddade viktig GIF-poäng

(2016-10-21)
Eric Larsson lämnade Gefle IF för GIF Sundsvall för ett par år sedan.
I afton kvitterade Gävlesonen till 1-1 för Giffarna mot sin gamla klubb. 
– Det är egentligen inte min uppgift att göra mål men det är skönt att sätta en balja inför släkten och vännerna på läktaren, säger den ovane målskytten.


Gefle var på väg att sätta rejäl press på Helsingborg i jakten på kvalplatsen.
Då fick Skånelaget oväntad hjälp av en sällsynt målskytt.
Eric Larssons 1-1-kvittering i slutet av fredagens norrlandsmöte var Sundsvallsbackens blott tredje tävlingsmål i allsvenskan och superettan på totalt sjuår..
Senast Eric Larsson nätade var i Superettan 2013, även då för Gif Sundsvall.
Och det enda allsvenska mål som han har noterats för tidigare gjorde Sundsvallsbacken just för Gefle 2012.
Men nu är det Sundsvall och jakt på nytt allsvenskt kontrakt som gäller för Eric Larsson, som mot Gefle fick på ett stenhårt skott med vänstern tjugo minuter in i andra halvlek.
Om Helsingborg förlorar på söndag kommer just det målet göra att Sundsvall – mest troligt -är klart för allsvenskan även 2017 då det skiljer stort i målskillnad mellan lagen.

För nästjumbon Gefle ser det tyngre ut i den fortsatta jakten på en kvalplats och fortsatt spel om nytt kontrakt.
Helsingborg har visserligen kvar att spela sin match i omgång 27, på söndag borta mot Örebro, men skånelagets långvariga kräftgång har hållit kvaldörren fortsatt öppen för nästjumbon Gefle som nu fick se den där luckan täppas till lite igen.
För kvitteringen blev såklart en rejäl kalldusch för hemmalaget som hade segervittring efter att Johan Bertilsson krutat in 1-0 efter sjutton spelade minuter, ett mål som var på väg att ge Gefle deras dess blott andra hemmavinst och fjärde seger totalt.
En seger som i sig hade kunnat sätta rejäl press på Helsingborg i jakten på en kvalplats då det vid Gefleseger bara hade skiljt två poäng inför Helsingborgs match i omgången.
Nu är Gefle visserligen med i racet fortfarande men tack vare de tappade poängen får Gävlelaget fortsätta slå ur ett riktigt tungt underläge och hoppas på hjälp i sin tur av Örebro under den kommande nagelbitaren på söndag.
/ TT

Läs även:
• Oavgjort för GIF Sundsvall mot Gefle IF – så betygsätts spelarna
• Eric Larsson sköt en poäng till GIF Sundsvall – gjorde sitt första allsvenska mål för klubben
• Se eftersnacket efter Gefle IF–GIF Sundsvall här
• TV: Många heta chanser mellan Gefle IF och GIF Sundsvall – se det bästa från matchen här

Matchfakta:
Gefle IF FF - GIF Sundsvall 1-1
2016-10-21 - 19:00 -  Gavlevallen
1-0 Johan Bertilsson (16)
1-1 Eric Larsson  (65)
Domare: Kaspar Sjöberg
Publik: 2 379

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Jonathan Morsay har fått nytt kontrakt. Jonathan Morsay har fått nytt kontrakt.

Gjorde allsvensk debut mot Falkenberg – nu skriver GIF-talangen på ett nytt kontrakt

(2016-10-19)
Han har sett polaren Peter Wilson slå igenom med dunder och brak.
I lördags fick Jonathan Morsay själv göra debut för GIF Sundsvall – och nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Nästa mål är att ta en startplats, säger Morsay.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

GIF Sundsvall fick med sig poäng från Falkenberg tack vare Peter Wilsons kvitteringsmål. GIF Sundsvall fick med sig poäng från Falkenberg tack vare Peter Wilsons kvitteringsmål.

Wilsons klassmål räddade Giffarna

(2016-10-15)
GIF Sundsvall var i brygga.
En man utvisad och underläge mot Falkenberg.
Då slog Peter Wilson, 20, till igen – och räddade med ett klassmål 1-1 och en viktig poäng.


Det var inte mycket som talade för GIF Sundsvall i den iskalla blåsten på Falkenbergs IP. Hemmalaget ledde med 1-0 och skapade chanser för fler mål.
Noah Sonko Sundberg hade fått sitt andra gula kort och blivit utvisad.
Då skickade Smajl Suljevic i väg en välriktad långboll. Johan Eklund nickskarvade till Peter Wilson som sprintlöpte i djupled. 20-åringen lät bollen studsa och hade kommit ut i snäv vinkel ute till höger, men han lyckades vrida kroppen och skottet så att bollen flög upp i nättaket förbi Alexander Lundin.

I förra omgången gjorde han alla tre målen när Sundsvall besegrade Jönköping med 3-1 – lagets enda seger på de elva senaste allsvenska matcherna.
Nu ordnade han en viktig poäng som gör att gapet ner till Helsingborg på kvalplats ökar till sju poäng inför HIF:s bortamatch mot Elfsborg på söndagen.
Men Falkenberg hade flera bra lägen att svara med ett sent segermål.

Trots bara försumbar chans att undvika nedflyttning visade Falkenberg vilja, spelglädje och en hel del anfallskvalitet.
I första halvlek svärmade de gulvita kring och i Sundsvalls straffområde. Ett av flera rejäla avslut – ett skott av Stefan Rodevåg - blockades med vänsterhanden av Noah Sonko Sundberg.
Domaren Jonas Eriksson höll fram armen mot straffpunkten.
Den yngsta spelaren i Falkenbergs startelva gjorde sig beredd. Jesper Karlsson, 18, slog straffen hårt längs gräset och exakt placerad intill Tommy Naurins högra stolpe.
Falkenberg gjorde sin bästa insats på länge. Och även om hallänningarna var nära en vinst får en poäng räknas som en framgång efter sex raka förluster med den totala målskillnaden 4-21.

/ TT

Läs även:
• GIF Sundsvall vände tillbaka trots utvisning – Wilson räddade poäng
• Succémannen Peter Wilsons nya viktiga mål för GIF – se målet här
• Betygen efter GIF Sundsvalls kryss mot jumbon Falkenberg
• Ytterligare en lokalproducerad talang har presenterat sig i GIF Sundsvall – Jonathan Morsay
• Krönika: En raket, en rutinerad rookie – Wilson är på väg att frälsa Giffarna

Matchfakta:
Falkenbergs FF - GIF Sundsvall 1-1
2016-10-15 - 16:00 - Falkenbergs IP
1-0 Jesper Karlsson (straff. 22)
1-1 Peter Wilsson (75)
Utvisning GIF Sundsvall: Noah Sonko-Sundberg (68)
Domare: Jonas Eriksson
Publik: 1 412

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Med tur och skicklighet såg Tommy Naurin till att inte Giffarna fick något mål i häcken under måndagskvällen. Med tur och skicklighet såg Tommy Naurin till att inte Giffarna fick något mål i häcken under måndagskvällen.

Osannolikt mållöst mellan Giffarna och Häcken

(2016-09-26)
Att GIF Sundsvall och Häcken spelade 0-0 är osannolikt om man ser till målchanserna.
– Vi skapade chanser i bägge halvlekarna och är nöjda med en poäng, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.


Förutsättningarna inför matchen mellan Gif Sundsvall och Häcken var tydliga: Giffarna i ett skriande behov av poäng för att hålla det kvalstreck som rycker allt närmare på armlängds avstånd, Häcken som jagar fjärdeplatsen och titeln som bäst i Göteborg.
Redan efter ett par minuter hade de flesta antecknat en bortaledning, både en, två och tre gånger. Alhassan Kamara tog vara på en slarvig bakåtpassning från Sundsvallsförsvaret och sköt bollen stolpe-stolpe - och på returen stolpe igen.
Tre stolpträffar på tre sekunder.
– Det har jag aldrig varit med om. Jag har nog aldrig jublat tre gånger på tre sekunder heller, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson.
Men bollen var aldrig över mållinjen och Kamara själv kunde bara konstatera faktum.
– Jag kan inte vara besviken på mig själv för det finns inget jag kunde ha gjort bättre, i boxen går man på ett tillslag och att den sedan går tre gånger i stolpen...det är bara otur, säger Häckenanfallaren.
Som ytterligare en gång fick se bollen ta i virket, när han kastade sig fram på ett inlägg och nickade i stolpens utsida.
– Vi skapar chanser, de skapar chanser. Den här matchen kunde ha slutat 3-3 också, säger Kamara.

Även hemmalaget hade bud på mål vid flera tillfällen. Efter att ha kommit undan i inledningen med blotta förskräckelsen arbetade sig Giffarna in i matchen och främst var det Johan Eklund det handlade om i offensivt straffområde. Men utan utdelning för den gänglige anfallaren.
– Vi är nöjda med vår offensiv i första halvlek, även med att vi lyckas skapa chanser i båda halvlekarna. Men i andra sätter de press och vi är nöjda med en poäng, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.
Som i slutet av matchen fick se Tommy Naurin mer eller mindre rädda en poäng åt Sundsvall. En efter en kom Häckenspelarna i farliga lägen, det vassaste när John Owoeri kom fri men Naurin fick ut det långa benet.
Det var också en nöjd Gif-målvakt som efter matchen fick många ryggdunkar av sina lagkamrater.
– Det är så det ska vara, jag har mina gubbar i ryggen och de har mig, säger Naurin.

Även han var inne på samma linje som de övriga; att det inte var någon 0-0-match.
– Nej, det är det nog ingen som tycker. Det var ju frilägen och flera chanser åt båda håll.
Peter Gerhardsson sade det tydligast:
– Söker man logik ska man inte hålla på med det här, vare sig man är tränare, journalist eller åskådare.
/ TT

Läs även:Matchfakta:
GIF Sundsvall - BK Häcken 0-0
2016-09-26 - 19:00 - Norrporten Arena
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 3 658

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

GIF Sundsvall hade ledningen men sköt sig själva i foten och förlorade på stopptid

(2016-09-21)
GIF Sundsvall tog ledningen på Olympia mot Helsingborg och hade i det läget åtta poäng ner till skåningarna på kvalplatsen.
Två minuter in på stopptid skiljer det nu bara två poäng...
– Vi spelade bra i första halvlek och minuterna i andra när vi gjorde mål. Sedan tog Helsingborg över lite. Vi får smälta det här, säger tränaren Joel Cedergren till TT.


Läs även:
• Dramatiskt i Helsingborg när GIF föll på stopptid: "Jag är nedslagen"
• Tommy Naurin efter misstaget som fällde GIF: "Ber om ursäkt till hela föreningen och stan"
• Cedergrens debut som huvudansvarig slutade med blytung förlust: "Just nu är det mörkt"
• TV: Osannolika frisparksmålet sänkte Giffarna – se höjdpunkterna här
• Här är spelarbetygen efter den smärtsamma förlusten på Olympia
• Viktig seger för Helsingborg
• Äntligen fick HIF-tränaren jubla

Matchfakta:
Helsingborgs IF - GIF Sundsvall 2-1
2016-09-21 - 19:00 - Olympia
0-1 Lars Krogh Gerson (54) ...frispark direkt i mål,
1-1 Monday Samuel (62) ...nick.
2-1 Anton Wede (90+1) ...frispark från 40 meter direkt i mål.
Domare: Magnus Lindgren
Publik: 5 873

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Robbin Sellin återvände till Idrottsparken i Notrrtälje som förlorare - mot brorsan... Robbin Sellin återvände till Idrottsparken i Notrrtälje som förlorare - mot brorsan...

Formen usel – Giffarna utslagna ur Svenska Cupen av division 2-lag...

(2016-08-25)
GIF Sundsvalls formbarometer visar på arktisk kyla.
I afton blev det respass ur Svenska Cupen mot division 2-laget BKV Norrtälje, gamle GIF- och IFK-försvararen Åke Anderssons moderklubb. Det blev inte heller något rolig återkomst till Idrottsparken för Robbin Sellin.
– Det känns otroligt skönt och det här stort för klubben. Vissa spelares insatser är de bästa jag sett de göra, säger målskytten Emil Skogh till Norrtelje Tidning efter cupskrällen


Läs även:
• GIF Sundsvall föll i Svenska cupen – mot division 2-lag
• GIF-tränaren efter femte raka förlusten: "För låg hastighet i vårt spel"
• Vilken knall, BKV!

Matchfakta:
BKV Norrtälje - GIF Sundsvall 1-0
2016-08-25 - 19:00 - Idrottsparken
1-0 Emil Skogh (13)
Domare: Farouk Nehdi
Publik: 1 012

• Svenska Cupen

GIF Sundsvall inte ens nära i Borås
– kvalstrecket oroväckande nära


(2016-08-22)
Det var inte ofta Giffarna fick låna bollen på Borås Arena denna afton. Man hade visserligen bollen i mål via Sebastian Rajalaksos bakdel men "0-1--målet" dömdes bort p g a ruff av Johan Eklund.
Strax därpå lobbnickade Jon Jönsson in 1-0...
Hemmalaget Elfsborg var klassen bättre och vann med klara 4-0 sedan Issam Jebali svarat för ett äkta hattrick på lite drygt tio minuter i den andra halvleken.


Läs även:
• Jebali Elfsborgs hattrickhjälte
• Jätteförlust mot Elfsborg – här är Giffarnas skräcksiffror efter uppehållet
• GIF:s lagkapten efter stjärnsmällen i Borås: "Det här är den tuffaste perioden vi har haft som grupp"
• Se läckra målet som sänkte GIF – och alla höjdpunkter från matchen
• Hyllad av alla efter stora showen: "Värd 200 miljoner..."

Matchfakta:
IF Elfsborg - GIF Sundsvall 4-0
2016-08-22 - 19:00 - Borås Arena
1-0 Jon Jönsson (19)
2-0 Issam Jebali (61)
3-0 Issam Jebali (64)
4-0 Issam Jebali (73)
Domare: Bojan Pandzic
Publik: 6 071
 

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

GIF Sundsvall överkört i derbyt
– Östersund tog revansch


(2016-08-06)
Det var uppdukat för fest på Jämtkraft Arena i Östersund. En fest som blev dysterför GIF Sundsvall efter att ha blivit nollade både mål och poängmässigt. Östersunds FK vann derbyt med 4–0.
– Östersund var bättre både offensivt och defensivt. Det var ingen tvekan om det. De vinner välförtjänt, sa GIF-tränaren Joel Cedergren efter matchen.

läs mer

Läs även:
• Ljuv revansch för Östersund
• Målskyttet lossnade för ÖFK i andra halvlek – se alla målen
• Flera får underkänt i GIF Sundsvall
• Pa Dibba bekräftar – lämnar GIF Sundsvall: "Känns förjävligt att förlora sista matchen"
• Erik Granat om att starta – på nygammal position: "Som mest hemma där"

Matchfakta:
Östersunds FK - GIF Sundsvall 4 - 0
2016-08-06 - 16:00 - Jämtkraft Arena
1-0 Andrew Michael Stadler (52)
2-0 Saman Ghoddoos (63)
3-0 Brwa Hekmat Nouri (straff, 82)
4-0 Hosam Aiesh (89)
Domare: Kaspar Sjöberg
Publik: 8 208

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Pa Dibba lämnar GIF mitt under säsongen. Går till Bajen. Pa Dibba lämnar GIF mitt under säsongen. Går till Bajen.

Uppgifter: Pa Dibba säljs för miljonbelopp – det blir hans sista match

(2016-08-05)
Han har ryktats vara på väg att lämna under sommaren.
Nu gör Pa Dibba sin sista match som GIF Sundsvall-spelare mot Östersund. Sedan flyttar anfallaren till allsvenska konkurrenten Hammarby..

läs mer

Läs även:
• GIF Sundsvall-profilen förnekar inte övergångsuppgifterna - kan vara klar för Hammarby "Det kommer ut sen"

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Mauricio Albornoz flyttades upp i planen när GIF Sundsvall jagade kvittering på slutet. Mauricio Albornoz flyttades upp i planen när GIF Sundsvall jagade kvittering på slutet.

Ännu en förlust för GIF mot IFK Norrköping

(2016-07-30)
GIIF Sundsvall har genom åren haft svårt mot IFK Norrköping.
Så även idag.
Trots 1-1 en bra bit in i den andra halvleken blev det förlust. Christoffer Nyman satte östgötarnas bägge fullträffar.
– Jag tycker att det är en jämn match, där det är vi som har bollen, men tyvärr så förlorar vi. Innan matchen så kände vi att vi hade en go chans att vinna. Det är surt att vi förlorar, säger Giffarnas Mauricio Albornoz till MittMedia.


Läs även:
• Nyman fåordig om framtiden efter Norrköpings seger
Uddamålsförlust för GIF mot IFK Norrköping
• GIF Sundsvalls lagkapten efter förlusten mot mästarna: "Tufft och tråkigt"
• Formstarke Silva efter ännu ett mål: "Det var Pa som gjorde det mesta"
• Så betygsätts GIF-spelarna efter förlusten mot Norrköping

Matchfakta:
GIF Sundsvall - IFK Norrköping FK 1-2
2016-07-30 - 16:00 - Norrporten Arena
0-1 Christoffer Nyman (13)
1-1 Stefan Silva (24)
1-2 Christoffer Nyman (63)
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 4 969

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Ny målsuccé för Stefan Silva i eftermiddag? Ny målsuccé för Stefan Silva i eftermiddag?

GIF Sundsvall tar emot regerande mästarna - revansch för förlusten i maj?

(2016-07-30)
I eftermiddag väntar regerande svenska mästarna IFK Norrköping för Giffarna hemma på Norrporten Arena.
Lagen möttes senast den 15 maj då Norrköping tog emot Sundsvall och vann med 3–1.

– Norrköping ligger i toppen och är ett otroligt kompetent lag och vi måste prestera 100 procent för att kunna vinna en sådan match, säger GIF Sundsvalls tränare Roger Franzén.
läs mer

Läs även:
• Efter succématchen – Stefan Silva om formtoppen: "Jag växer in i rollen"
• Ex-giffaren Fjóluson skadad och missar matchen

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Stefan Silva hängde två baljor för GIF Sundsvall mot Djurgården. Stefan Silva hängde två baljor för GIF Sundsvall mot Djurgården.

Stefan Silva tvåmålsskytt när GIF Sundsvall tog höstens första seger

(2016-07-25)
GIF blev mer eller mindre utspelade i första av Djurgården.
I den andra halvleken var det Giffarna som slet åt sig taktpinnen och kunde gjort fler än dom tre mål man satte.

– Vi var det bättre laget och skapade flest målchanser. Vi visade mod och det gav resultat, säger tvåmålsskytten Silva efter 3-1-segern på Tele 2 Arena. Giffarnas första seger någonsin på bortaplan mot DIF i Allsvenskan.

Läs även:

• Silvas vänster sänkte krisande DIF
• Stefan Silva hjälte när GIF Sundsvall tog historisk seger
• Albornoz gjorde sin debutmatch i mötet mot Djurgården – ersatte Sonko som mittback
• Så betygsätts GIF-spelarna efter segern mot Djurgården
• TV: Höjdpunkter från matchen (kommer strax)

Matchfakta:
Djurgårdens IF - GIF Sundsvall 1-3
2016-07-25 - 19:00 - Tele 2 Arena
0-1 Stefan Silva (58)
0-2 Stefan Silva (75)
0-3 Erik Granat (90+2)
1-3 Philana Tinotenda Kadewere  (90+4)
Domare: Stefan Johannesson
Publik: 10 157

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

En kaxig Kevin Walker tror på en säker DIF-seger. En kaxig Kevin Walker tror på en säker DIF-seger.

Kommer första höst-poängen i mötet med Djurgården

(2016-07-25)
Vi är framme vid omgång 15 och i afton väntar Djurgården med bl a Kevin Walker på Tele 2 Arena.
– Vi möter ett Djurgården som är ett otroligt bra och välorganiserat lag rent defensivt och är väldigt kompakta. De är starka i sitt inläggsspel och har ett par väldigt skickliga spelare, säger GIF Sundsvalls tränare Roger Franzén.

läs mer

Läs även:
• Kevin Walkers kaxiga passning inför matchen mot Giffarna: "Ser fram emot att tvåla dit dem rejält"

Lokalfotbollen tippar:
Djurgården - GIF Sundsvall 0-3 (!)

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Mauricio Albornoz kan debutera redan mot Djurgården. Mauricio Albornoz kan debutera redan mot Djurgården.

Han är Giffarnas senaste tillskott – kan göra debut mot Djurgården: "Spelbar på mer än en position"

(2016-07-20)
Giffarnas senaste tillskott, Mauricio Albornoz, är nu på plats i Sundsvall och har gjort sin första träning med laget. Mittfältaren kan vara spelklar redan i mötet mot Djurgården.
– Det känns spännande, det blir kul att avsluta säsongen här, säger han.

läs mer

Läs även:
• GIF Sundsvalls nyförvärv köpt – inte utlånat: "Det är en tolkningsfråga"

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Mauricio Albornoz lånas in från Åtvidaberg under hösten. Mauricio Albornoz lånas in från Åtvidaberg under hösten.

Mauricio Albornoz klar för GIF Sundsvall: "En härlig karaktär"

(2016-07-19)
GIF Sundsvall har letat en ersättare till Rúnar Sigurjónsson. Och nu har de hittat honom.
– Det känns jättebra att komma till GIF Sundsvall och det ska bli spännande och kul att få vara med under sista delen av säsongen, säger Albornoz.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Ari bli "belgare". Ari bli "belgare".

Förre GIF-stjärnan Ari Skúlason klar för ny klubb – ännu ett ekonomiskt tillskott för GIF

(2016-07-19)
Belgiska Lokeren blir Ari Skúlasons nya klubb efter att han skrivit på ett treårskontrakt. GIF Sundsvall kan få ett ekonomiskt tillskott på grund av en vidareförsäljningsklausul.
läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Reserverna fixade segern för HIF mot GIF Sundsvall

(2016-07-16)
Ett reservbetonat Helsingborg stod för ett riktigt trendbrott borta mot GIF Sundsvall.
En av de lyckade reserverna var Mikael Dahlberg.
– Vi sätter in allt vi har för att skydda vårt mål i den här matchen, säger han efter 2-0-vinsten. Dahlberg som även har ett förflutet i Sundsvallsklubben.


Helsingborg kom till matchen med tio insläppta mål på tre allsvenska matcher.
Ett uselt facit kan tyckas.
Dessutom saknades hela åtta spelare inför mötet med hemmastarka GIF Sundsvall.
En av spelarna som fick chansen i manfallet var anfallaren, och förre GIF-spelaren, Mikael Dahlberg.
Och han tog den.
– Vi är bättre än Sundsvall i första halvlek och jag tycker målet är helt logiskt, säger han om ledningsmålet.
Det kom efter att Adam Eriksson slagit ett lågt inspel i boxen. Där tryckte Dahlberg ner Sundsvalls backlinje så att Tyrell Rusike kunde få bollen och genom en halvträff trycka in det viktiga ledningsmålet.
Just 1-0-målet tyckte GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren symboliserade Helsingborg.
– De är duktiga i boxen och gör det väldigt bra i de situationerna, säger den ena i hemmalagets tränarduo.
Något som Dahlberg håller med om.
– Vi är fortsatt vassa framåt och skapar tydliga chanser i boxen, säger han.

I andra tryckte Sundsvall på ytterligare och det blev mer försvarsspel för bortalaget.
– Vi sätter in allt vi har för att skydda vårt mål i den här matchen, säger Dahlberg som fick agera extra mittback i slutminuterna och fortsätter:
– Vi är koncentrerade i varje liten situation och det bär frukt i dag.
Sundsvalls tränare Joel Cedergren var inte nöjd med förlusten.
– Jag känner att vi inte ska förlora den här matchen, det känns inte helt rättvist med tanke på chanserna, säger han.

Och hade matchen fortsatt ett tag till så hade kanske slutresultatet sett annorlunda ut.
– Det kändes bra men jag var trött i slutet och vi har inte så mycket att byta in så det var bara att ställa in sig på nittio minuter, säger Dahlberg som gjorde sin andra start den här säsongen.
Men den långe norrlänningen hade ändå krafter att sätta dit 2-0 i slutminuterna efter att ha blivit frispelad av Darijan Bojanic i 94:e minuten.
– I dag märks det inte att vi saknar spelare och konkurrens, utan alla gör sitt jobb till hundra procent, säger Dahlberg.

Källa: TT

Läs även:

• Giffarnas första mållösa match och andra raka förlust efter uppehållet: "Det finns ljusglimtar"
• Giffarnas lagkapten efter ny förlust: "Absolut inte nöjda med resultatet"
• GIF Sundsvall föll mot Helsingborg – så betygsätts spelarna
• Krönika: GIF Sundsvall får ta med sig något annat än mål från Norrporten Arena
• Matchrapport GIF - Helsingborg
• Arbetsinsats och scouting bakom segern
• Anfallarna i avgörande roller

Matchfakta:
GIF Sundsvall - Helsingborgs IF 0-2
2016-07-16 - 16:00 - Norrporten Arena
0-1 Tyrell Rusike (26)
0-2 Mikael Dahlberg (90+4)
Domare: Kaspar Sjöberg
Publik: 4 728

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Sebastian Rajalakso spelar från start mot HIF. Sebastian Rajalakso spelar från start mot HIF.

Så ställer GIF Sundsval upp mot Helsingborg – Rajalakso får chansen från start

(2016-07-16)
GIF Sundsvall jagar revansch efter förlusten mot IFK Göteborg. Då väljer Joel Cedergren och Roger Franzén att ställa upp med samma lag som föll senast, förutom den lilla ändringen att Sebastian Rajalakso ersätter Kristinn Steindórsson som vänstermittfältare.
läs mer

Läs även:
• Efter förlusten mot Göteborg – ny drabbning för GIF på hemmaplan

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

GIF Sundsvall får undvara Noah Sonko Sundberg under OS. Ett rejält avbräck. GIF Sundsvall får undvara Noah Sonko Sundberg under OS. Ett rejält avbräck.

GIF-mittbacken är klar för OS: "Det kan vara det största i min karriär"

(2016-07-15)
13 mål på 17 matcher den här säsongen och delad skytteligaseger med 17 fullträffar i fjol. Pontus Engblom öser in mål i Norge och har ett utgående kontrakt samtidigt som transferfönstret öppnar.
– Det är klubbar som rycker i honom", säger Engbloms agent Stefan Pettersson..

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Pontus Engblom jagas efter fina insatser i norska Sandnes Ulf. Pontus Engblom jagas efter fina insatser i norska Sandnes Ulf.

Allsvenska klubbar visar intresse för Sundsvalls-sonen:
"Vore nästan tjänstefel att inte kolla upp honom"


(2016-07-13)
Giffarnas Noah Sonko Sundberg är nu klar för OS i Rio. Han har varit aktuell under en längre tid, men nu står det klart att han kommer att representera den svenska OS-truppen.
– Jag vet inte vad jag ska säga, det känns otroligt bra", säger han.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Johan Nikula, GIF Sundsvalls ordförande. Johan Nikula, GIF Sundsvalls ordförande.

GIF Sundsvalls ordförande efter spelarförsäljningarna: "Känner att vi ska kunna klara elitlicensen"

(2016-07-12)
I våras uppdagades att GIF Sundsvalls elitlicens var hotad. Efter spelarförsäljningar av både Joakim Nilsson och Rúnar Sigurjónsson kan klubbens ordförande Johan Nikula konstatera:
– Vi känner att vi ska kunna klara elitlicensen och fortsätta bjuda på elitfoboll i Sundsvall"..

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Blåvitts rivstart sänkte GIF Sundsvall

(2016-07-10)
IFK Göteborg rivstartade matchen mot Sundsvall och Gustav Engvall hade redan efter 90 sekunder prickat in matchens första mål. Målet blev startskott på en intensiv press och ett välspelande Göteborg vann till slut med 4-1.
– Vi var inte med i matchen under första kvarten. Och i slutet visade vi varken den energi eller kvalitet som man kan kräva, summerade tränaren Roger Franzén.


GIF Sundsvall kom till den allsvenska omstarten borta mot IFK Göteborg utan sin isländske EM-spelare Rúnar Már Sigurjónsson - men med ett antal nya miljoner på kontot. De kan behöva omsättas snabbt i förstärkningar efter söndagens 1-4-förlust i Göteborg.
För kanske var det saknaden efter det nyblivna Grasshoppers-proffset Sigurjonsson som gjorde att gästerna långa stunder såg närmast vilsna ut på Gamla Ullevi.
– Vi var inte med i matchen under första kvarten. Och i slutet visade vi varken den energi eller kvalitet som man kan kräva, summerade tränaren Roger Franzén.
IFK Göteborg tackade, tog emot och rivstartade med 1-0 inprickat av en frispelad Gustav Engvall redan efter 90 sekunders spel.
– Skönt att få ett mål så snabbt. Jag hann tänka lite men bestämde mig för ett snabbt avslut och det var ju rätt, säger Gustav Engvall.

Det blev inledningen på en närmast konstant press mot gästernas mål. Massivt spelövertag, bollinnehav och rader av möjligheter. Mikael Boman, Jakob Ankersen och Engvall igen hade alla upplagda chanser att öka på ledningen. Och som inte det var nog skickade Sundsvalls försvarsrese Noah Sonko Sundberg också en klockren nick i den egna målställningen. Men det dröjde fram till halvtimmen spelad innan 2-0 kom distinkt, ditsatt av backen Emil Salomonsson.
– Jag är väldigt nöjd med vår första halvtimme. Pigga ben, pigga huvuden. Sedan slutade vi plötsligt springa sista tio i första halvlek, säger Göteborgstränaren Jörgen Lennartsson.
Det gav också Sundsvall möjlighet till reducering genom Pa Dibba, som nu får ta över ännu mer av målgöraransvaret efter flyktade Sigurjonsson. Ett nytt Pa Dibba-skott tätt utanför i början av andra halvleken och Emil Salomonssons undanrensning på mållinjen efter ett GIF-anfall gav den lilla sundsvallsklacken nya förhoppningar.
Mikael Boman släckte dem omgående. Snyggt framspelad av Sören Rieks skickade han in 3-1 med halvtimmen kvar att spela.
Inbytte Tobias Hysén hade strax därefter möjligheten att punktera matchen definitivt. Nu rullade hans läckra chipp över GIF-målvakten Tommy Naurin två decimeter utanför stolpen.

Nu fick istället inhoppande Tom Pettersson sätta 4-1 på stopptid.
– Vi kunde kanske ha gjort några fler. Men jag är nöjd. Många gjorde bra prestationer, säger Jörgen Lennartsson.
För Blåvitt väntar ett tufft matchschema. Allsvenskan varvas med kvalspel i Europa League. På torsdag väntar en resa till Polen för match mot Piast Gliwice. För Sundsvall väntar med stor säkerhet en intensiv jakt på Sigurjonssons ersättare.

Källa: TT

Läs även:

• GIF Sundsvall föll stort mot IFK Göteborg – så betygsätts spelarna
GIF Sundsvalls lagkapten efter förlusten: "En riktig käftsmäll"
• GIF-försvararen om den tunga matchen: "Märktes att vi har haft uppehåll"
• Krönika: Jag hoppas att GIF Sundsvall är fullt av revanschlust när Helsingborg kommer på besök
• Se höjdpunkterna från GIF Sundsvalls möte med IFK Göteborg
• Matchrapport: IFK Göteborg – GIF Sundsvall

Matchfakta:
IFK Göteborg - GIF Sundsvall 4-1
2016-07-10 - 15:00 - Gamla Ullevi
1-0 Gustav Engvall (2)
2-0 Emil Salomonsson (34)
2-1 Pa Amat Dibba (40)
3-1 Mikael Boman (60)
4-1 Tom Pettersson (90+2)
Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: 10 146

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Ari bli "belgare". Ari bli "belgare".

Skúlason på väg till Belgien – kan innebära mer pengar till GIF

(2016-07-07)
Ari Skúlason lämnade GIF Sundsvall med ett halvår kvar på kontraktet för Odense. Nu ryktas han lämna Odense för belgiska Lokeren. Något som kan innebära ytterligare ekonomiskt tillskott för GIF Sundsvall då det finns en vidareförsäljningsklausul.
läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Cibicki räddade poäng för Jönköping mot GIF Sundsvall

(2016-05-28)
Jönköpings Pawel Cibicki gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han kvitterade och räddade poäng mot Sundsvall.
Det allsvenska mötet slutade 1-1 sedan lagen ägt var sin halvlek.
– Det är väl alltid kul att göra mål, men utan laget hade jag inte kunnat göra målen, sade målskytten.


I den första halvleken var det gästande Sundsvall som skapade målchanserna. Jönköping ryckte sedan upp sig under den andra delen av matchen och räddade poäng.
Matchen var knappt sex minuter gammal när Stefan Silva prickade in en målvaktsretur som innebar 1-0 till gästerna.
Sundsvall fortsatte spela enkelt . Jönköping spelade högt upp i planen, men utan någon större aggressivitet.
Jönköpingtränaren Jimmy Thelin visade missnöje med sitt lags spel och gjorde ett dubbelbyte i början av den andra halvleken. Det skulle betala sig för hemmalaget tio minuter senare när Sundsvalls Eric Larsson slarvade med bollen och Pawel Cibicki kunde placera in kvitteringsmålet. Det var den svenske U21-landslagsmannens sjunde mål för säsongen - och den sjätte kryssmatchen för Jönköping.
– Tur att jag stod på rätt ställe. Det är väl alltid kul att göra mål, men utan laget hade jag inte kunnat göra målen, sade målskytten.
– Det kändes som att vi behövde pausvilan. Vi gör det bättre i slutet, en full godkänd match.

Jönköping har nu åtta matcher utan en seger, men tränaren Jimmy Thelin tycker att det kunde ha blivit någon trepoängare.
– Sådant kan vi inte styra över, vi är nära att vinna de här matcherna som har slutat oavgjort. Vi måste blicka tillbaka och se utvecklingen, berättade Jimmy Thelin.
– Det viktigaste var hur spelarna hanterade den här matchen, framförallt när vi låg under mot ett skickligt lag som Sundsvall.
Tränarkollegan Roger Franzén höll med om att resultatet var rättvist, men att "Giffarna" kunde ha spelat bättre.
– Jag var besviken med spelet, vi var trötta och långsamma i situationerna, sade Franzén.

Under vårsäsongen har dock både Sundsvall och Jönköpings Södra överraskat.
– Vi är självklart jättenöjda med säsongen, det är bara oflyt att vi spelar många oavgjorda matcher. Vi har ännu inte blivit utspelade i någon match, sade Pawel Cibicki.
Gif Sundsvall är kvar som femma i tabellen. Kontinuitet har varit en viktig faktor för Sundsvall där åtta spelare har startat samtliga matcher.
– Prestationsmässigt har vi fått med oss bra resultat, i det stora hela har vi gjort en bra förstadel på säsongen, sade Roger Franzén.

Källa: TT

Läs även:

• GIF Sundsvall tappade ledning – Jönköpings målkung ordnade oavgjort: "Ett ganska billigt mål"
• GIF-kaptenen om tunga halvleken i Jönköping: "Varmt, svettigt och krampaktigt"
Här är betygen på GIF Sundsvall-spelarna efter matchen mot Jönköpings Södra

Matchfakta:
GIF Sundsvall - Östersunds FK 5-0 (1-0)
Jönköpings Södra IF–GIF Sundsvall 1–1 (0–1)
1-1 Stefan Silva (7)
1-1 Pawel Cibicki (66)
Domare: Kristoffer Karlsson.
Publik: 5 079

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

GIF Sundsvall storvann historiskt derby

(2016-05-21)
Hur skulle nykomlingen Östersund stå upp mot mer etablerade Sundsvall i "Slaget om Norrland"?
Inte alls, visade det sig.
Efter paus trampade Sundsvall ifrån och gjorde tre snabba mål under tio minuter - bland annat cykelsparkade Noah Sonko Sundberg snyggt in 3-0 från just utanför straffområdet.


Det har döpts till "Slaget om Norrland" och intresset för matchen var därefter. Skulle "lillebror" från Östersund rå på "storebror" från Sundsvall? Svaret var – inte alls. Giffarna vann med 5-0.
Norrporten arena var absolut fullsatt när det första historiska Norrlandsderbyt i fotbollsallsvenskan mellan Gif Sundsvall och Östersund sparkades igång. Inramningen, med två välfyllda klackar, lovade mycket trots att regnet hängde i luften. Förväntningarna på hur nykomlingen Östersund skulle stå sig mot det i allsvenska sammanhang betydligt mer etablerade Sundsvall var stora.
– Sett till helheten med inramning och allt är det nog nummer ett bland de matcher jag spelat, säger GIF-målvakten Tommy Naurin.

Efter en trevande start skapade lagen en del halvchanser, där Michael Omoh var närmast för Östersund när han efter en halvtimme likt Steven Bradbury (shorttrackåkaren i skridsko som vann OS-guld 2002) höll på att springa sig igenom när GIF-spelarna föll runt honom som käglor. Något mål blev det dock inte. I stället gav Pa Dibba hemmalaget ledningen bara två minuter senare när han sprang sig loss och från snäv vinkel rullade in ledningsmålet efter en fin långboll signerad Eric Larsson.

Efter paus trampade GIF Sundsvall gasen i botten, för att liksom demonstrera vilket lag som ännu är nummer ett av de två. Eller vad sägs om följande?
Minut 56: Stefan Silva avslutade och på returen stötte Rúnar Sigurjónsson in tvåan.
Minut 62: Årets mål i Sundsvall när Noah Sonko Sundberg från just utanför straffområdet cyklade in trean.
Minut 65: Stefan Silva satte punkt för föreställningen när han chippade in 4-0.
– Ett vackert mål, det måste jag säga. Det är nog det snyggaste jag gjort, säger mittbacken Sonko Sundberg.
Sol och 5-0

Efter målexplosionen dog matchen samtidigt som solen tittade fram. I slutminuterna satte Rúnar Sigurjónsson punkt för krossen när han satte sitt andra mål för eftermiddagen till 5-0.
Det historiska första derbyt mellan GIF Sundsvall och Östersund slutade alltså med en enorm styrkedemonstration från hemmalagets sida.
– Vi är bra, vi är det bättre laget. Men det är 12-12 i avslut, så att så mycket bättre är vi inte. Det blir väl lite gamnacke på dem efter att målen trillat in, säger GIF-målvakten Tommy Naurin.

Källa: TT

Läs även:

• GIF Sundsvall krossade Östersund i historiska Norrlandsmötet
• GIF Sundsvall överlägsna i "Slaget om Norrland"
• Tommy Naurin tände laget – gav GIF Sundsvall magisk andra halvlek: "Vi kände det i magen"
• Fansens sågningar och hyllningar: "Närmare än så här kommer inte ÖFK"
• TV: Se alla Giffarnas mål i derbykrossen om och om igen här
• Slutsignal: Så betygsattes GIF i slaget om Norrland

Matchfakta:
GIF Sundsvall - Östersunds FK 5-0 (1-0)
1-0 Pa Dibba (32)
2-0 Rúnar Sigurjónsson (56)
3-0 Noah Sonko Sundberg (62)
4-0 Stefan Silva (65)
5-0 Rúnar Sigurjónsson (86).
Domare: Markus Strömbergsson.
Publik: 7 462

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabelll & Statistik

Kick-off: 
GIF Sundsvall - Östersund

(2016-05-21)
I eftermiddag spelas det första riktiga Norrlandsderbyt någonsin i Allsvenskan. En historisk dag alltså!
Så här säger GIF-tränaren Joel Cedergren om att få möta Östersunds FK:
– Att spela mot Östersund är en utmaning, en härlig utmaning. Tar man det i ett längre perspektiv har de gjort en häftig resa från division II till att klara sig bra i Allsvenskan. De har ett väldigt roligt lagbygge och försöker verkligen spela fotboll. Potter är lite nydanande i det sätt han vill spela, han är en injektion. Det är ett lag som har väldigt bra spelare för den idé de har. Vi ska anfalla bättre än vad vi gjorde sist.


Läs även:
• Därför vinner GIF Sundsvall mot ÖFK i The New Firm.
• Historisk match väntar – kommer bli lika stort som Springsteen på Ullevi.
• Cedergren i kontinuerliga och konsekventa GIF inför derbyt: "En häftig utmaning"
• Derbyt slår inofficiellt publikrekord – fullsatt med 7440 sålda biljetter: "Ett fantastiskt intresse"
• Därför borde succéspelaren stanna i GIF Sundsvall: "Skulle vara nyttigt för honom".
• Patronernas ordförande om "Slaget om Norrland": "Det blir ett långt lidande".
• Daniel Kindberg inför GIF Sundsvall-ÖFK: "En 2-0-seger över Giffarna slår allt"

Prodell förlängde Elfsborgs svit trots att GIF Sundsvall tog ledningen igen

(2016-05-18)
Gif Sundsvall har en mardrömssvit hemma mot Elfsborg.
Efter Pa Dibbas ledningsmål var sviten på väg att brytas - men då klev Viktor Prodell emellan.
– Det är skönt att vinna igen efter vår knackiga start, säger matchvinnaren i 3-1-segern.


Senast lagen möttes var det Sundsvall som vann med 2-1, men det var i Borås. På hemmaplan får vi backa bandet ända till premiären 2005 för att hitta en Sundsvallsseger.
Då som nu med Magnus Haglund som Elfsborgstränare.
– Jag har varit med länge, konstaterar han.
På frågan om hans Elfsborg är ett spöke för Sundsvall eller om det mer handlar om tillfälligheter väljer Haglund det senare alternativet.
– I fjol vann vi här med 1-0 efter att Sundsvall varit mycket bättre i matchen, så det är nog en del tillfälligheter.
Hemmahoppet tändes
Bortsett från att det slutade med Elfsborgsseger finns dock inte särskilt många likheter mellan fjolårets och årets möte. Visserligen tände Pa Dibba hemmapublikens hopp efter en halvtimme när han gav Sundsvall ledningen med sitt tredje mål för säsongen.
Men sedan tog det stopp.
– Första halvlek var jämn tycker jag, kanske med en liten fördel för Sundsvall. Men i andra halvlek är vi mycket bättre, säger Magnus Haglund.

Han fick se sin skyttekung Viktor Prodell på egen hand vända matchen med sina två mål, även om huvudpersonen själv inte vill hålla med om epitetet på egen hand.
– Nej, det är de andra som ger mig lägena, säger Viktor Prodell.
Toppforwarden som nu är uppe i sex mål hittills i allsvenskan och högst bidragande till scenförändringen i Borås.
– Det är riktigt skönt att göra mål och att vi vinner efter vår knackiga start.
Avgjorde på straff

I slutminuterna avgjorde Elfsborg definitivt, när Marcus Rohdén satte 3-1 på straff.
TT: Du var inte sugen på att ta den straffen?
– Nej, vi har vår fördelning av straffar förberedd, så det var inget jag tänkte på, säger Viktor Prodell innan han tar ett andetag och tillägger:
– Fast det hade varit kul att göra ett hattrick, det har jag aldrig gjort i allsvenskan.
I och med segern har Elfsborg nu fyra segrar på de fem senaste matcherna. Gif Sundsvall däremot har efter sin fina start nu två raka förluster.
– Insatsen sträcker sig upp till knappt godkänt, säger Sundsvallstränaren Joel Cedergren.

Källa: TT

Läs även:

• 1-3 igen – och massor att grubbla på innan världens kaxigaste lillebror kommer till stan
• Sonko Sundberg om mardrömshalvleken: "Vi blir chockade"
• GIF-kaptenen efter nya straffen: "Tar på mig det"
• Jocke Nilsson om återkomsten: "Det var speciellt – och konstigt"
• Så betygsätts GIF Sundsvall mot Elfsborg

Matchfakta:
GIF Sundsvall–IF Elfsborg 1-3 (1-0)
1-0 Pa Dibba (31)
1-1 Viktor Prodell (60)
1-2 Viktor Prodell (78)
1-3 Marcus Rohdén (87)
Domare: Johan Krantz, Uppsala.
Publik: 4 530

GIF Sundsvall hakar på i toppen

(2016-05-09)
En imponerande första halvlek räckte. Gif Sundsvall tog ännu en seger, 2-1 mot Falkenberg, och hakar på i den absoluta toppen av allsvenskan. Men det var dramatiskt - bland annat till följd av en felaktig slutsignal.

GIF Sundsvall har imponerat stort hittills i år men mot Falkenberg hade laget aldrig vunnit i allsvenska sammanhang. Låt gå för att lagen bara mötts två gånger men någon fullpoängare hade det inte blivit - något Sundsvall var fast beslutet att ändra på.
Redan i den 12:e matchminuten gav den för dagen EM-uttagne islänningen Rúnar Sigurjónsson Sundsvall ledningen och bara tio minuter senare stod det 2-0 på resultattavlan efter att Eric Larsson serverat Stefan Silva öppet mål.
"Giffarna" fortsatte sedan att rada upp chanser.
– Vi måste göra 3­-0 också på alla de chanser vi skapade, säger Lars Gerson.

Hemmalaget hade full kontroll på matchen och statistiken i halvtid talade sitt tydliga språk: 7-1 i avslut.
FFF-tränaren Hans Eklund var ärlig efter matchen.
– Vi möter ett lag med bra självförtroende. Vi får visserligen en gratischans där i slutet men det hade varit orättvist om vi satt den, säger han.
Falkenberg gjorde några justeringar i halvtid, in kom Kamal Mustafa samtidigt som man flyttade upp positionerna mot ett lite mer passivt Sundsvall. Med kvarten kvar att spela kom reduceringen.
Helt plötsligt var det match igen.
–Vi blir lite bekväma samtidigt som vi börjar slarva med passningsspelet, säger Lars Gerson.

I slutminuterna skapade Falkenberg några kvitteringschanser innan domare Bojan Pandzic blåste av matchen. Trodde alla. Efter konversation med fjärdedomaren visade det sig att Pandzics klocka visat fel och matchen fortsatte.
En allmän förvirring uppstod både på och utanför planen.
– Det var ju fel på matchklockan också, jag tror alla klockor var fel i dag, säger Lars Gerson.
Några minuter senare ljöd slutsignalen för andra gången och den här gången var det slut.
Falkenberg är därmed fortfarande utan poäng på konstgräs i år.
– Vi lever mycket på att komma in i närkamper men på konstgräs går det för fort för att det ska bli det. Omvänt går det långsammare när de andra lagen kommer till oss, men vi vet om förutsättningarna, säger Hans Eklund.

Källa: TT

Kick-off:
GIF Sundsvall - Falkenberg


(2016-05-09)
Fågel, fisk eller mittimellan?
Ikväll gäller det för Giffarna att visa att man tillhör toppen genom att besegra jumbon Falkenbergs FF.
Fast helt enkelt blir det inte. Igfjol förlorade man hemma och i år har hallänningarna faktiskt slagit mästarna IFK Norrköping
Dessutom har aldrig GIF besegrat FFF i allsvenska sammahang...
– Falkenberg är ett kompetent lag som jobbar hårt. Det har ett bra inläggsspel, farliga omställningar och är duktig på fasta situationer. Vi har ambitionen att vara bollförande och det kommer vara viktigt att vi lyckas driva upp tempot i matchen, säger, tränaren Roger Franzén till st.nu.

läs mer

Shpetim Hasani kan få spela EM- och VM-kval med Kosovo. Shpetim Hasani kan få spela EM- och VM-kval med Kosovo.

Hasani kan ha 100 anledningar att fira glädjande beskedet från Kosovo: "Otroligt stort"

(2016-05-08)
Shpetim Hasani kan fylla hundra mot Falkenbergs FF. Hundra allsvenska framträdanden. Det är en angenäm siffra. Värd att firas. Och forwarden har redan börjat tack vare en omröstning i Budapest.
– Det här är otroligt stort. Hela Kosovo har väntat och längtat. Ja, det här är riktigt stort, det är speciellt med tanke på kriget och vår självständighet.

läs mer

Johan Eklund vill ha speltid. Johan Eklund vill ha speltid.

GIF-forwarden om den obefintliga speltiden: "Känns åt helvete att inte ha fått en minut"

(2016-05-05)
Han är den pålitlige målskytten som går i väntans tider.
Johan Eklund har fortfarande inte fått en endaste chans i Allsvenskan 2016.
– Det känns åt helvete att inte ha fått en minut, jag tycker att jag är för bra för att inte få chansen..

läs mer

GIF vill förlänga med sin isländske stjärna Rúnar Sigurjónsson. GIF vill förlänga med sin isländske stjärna Rúnar Sigurjónsson.

GIF Sundsvalls sportchef: "Hoppas förlänga med Rúnar innan EM"

(2016-05-03)
På måndag tas den isländska EM-truppen ut – kanske med Rúnar Sigurjónsson i laget.
Samtidigt jobbar GIF Sundsvall stenhårt med att få fram förutsättningar för att förlänga med nyckelspelaren.
Målsättningen är att komma i mål redan innan EM-slutspelet.
– Vi har lämnat många förslag, säger sportchefen Urban Hagblom.

läs mer

Johan Nikula Johan Nikula

Nikula om hotet mot GIF Sundsvall: "Vi kommer garanterat att spela elitfotboll 2017"

(2016-05-02)
GIF Sundsvall var det enda allsvenska laget som inte redovisade ett positivt eget kapital i december.
Om inte klubben visar ett plussiffror den 1 oktober ryker elitlicensen nästa säsong
Men ordförande Johan Nikula manar till lugn.
– Vi kommer garanterat att ha ett positivt eget kapital då, säger han.

läs mer

Rúnar Sigurjónsson poängräddare för GIF Sundsvall. Rúnar Sigurjónsson poängräddare för GIF Sundsvall.

Poäng igen för Giffarna mot Hammarby. 1-1 efter en svängig och chansrik match

(2016-05-01)
För ovanlighetens skull i årets allsvensk tog inte GIF Sundsvall ledningen.
Nu var det istället NorrLandslagets tur att kvittera
Rúnar Mar Sigurjonssons 1-1-mål på Tele2 Arena betyder att GIF nu spelat tio raka tävliingsmatcher mot Söderlaget utan förlust.

läs mer

Matchfakta:
Hammarby IF - GIF Sundsvall 1-1 (0-0)
2016-05-01 - 17:30 - Tele2 Arena
1-0 Philip Haglund (52)
1-1 Runar Sigurjonsson (58).
Domare: Stefan Johannesson
Publik: 23 877

Allt om Allsvenskan:
Referat, resultat och matchfakta plus aktuell ttabell och massor av statistik

Kick-off:
Hammarby - GIF Sundsvall


(2016-05-01)
Hammarby borta är en av årets höjdpunkter med tanke på den ofta fantastiska publikinramningen.
Ifjol vann Giffarna både på Tele2 Arena (2-1) och hemma (3-0).
Det tuffa spelrogrammet kan vara ett aber?
– Det är kort om tid från förra matchen med bara två vilodagar så det är snabbt på det igen, men det känns bra, säger Joel Cedergren.

läs mer

Läs även:
• Maxad återhämtning – så ska GIF Sundsvall hantera det täta matchandet
• Ex-bajarens återkomst: ”Kul att komma till Nya Söderstadion”

Allt om Allsvenskan:
Referat, resultat och matchfakta plus aktuell ttabell och massor av statistik

Lars Krogh Gersons straffmål räckte inte till seger den här gången. Lars Krogh Gersons straffmål räckte inte till seger den här gången.

GIF Sundsvall tappade ledningen i både matchen och allsvenska tabellen

(2016-04-28)
GIF Sundsvall har en fin vana att göra första målet i årets allsvenska matcher.
Tyvärr har man nästan lika ofta tappat sin ledning.
Så var det när Kalmar FF kom på besök.
Lars Krogh Gerson gav GIF ledningen på straff strax innan pausvilan men smålänningarna kvitterade med knappa kvarten kvar i regnrusket och den kalla vinden.

läs mer

Matchfakta:
GIF Sundsvall - Kalmar FF 1-1
2016-04-28 - 19:00 - Norrporten Arena
1-0 Lars Krogh Gerson (straff, 42)
1-1 Marcus Antonsson (72)
Domare: Markus Strömbergsson
Publik: 4 028

Dagens matcher:
19:00 GIF Sundsvall - Kalmar FF 1-1
19:00 BK Häcken - Gefle IF FF 6-1
19:00 Helsingborgs IF - AIK 2-1
19:00 IF Elfsborg - Djurgårdens IF 3-0

• Referat, resultat och matchfakta omgång 6 plus tabell och statistik

Kick-off:
Giffarna återtar serie-ledningen vid vinst mot Kalmar FF


(2016-04-28)
Efter förra omgången ledde GIF Sundsvall.
Nu har man tappat några placeringar i en haltande tabell.
Men vid seger i afton mot Kalmar FF återtar man emellertid ledningen i Allsvenskan.
– Vi vill hitta tillbaka till vårt anfallsspel som vi hade tidigare som trots segern mot Häcken senast inte var bra, säger tränaren Roger Franzén.

läs mer

Läs även:
• Minifraktur stoppar GIF-backen: "Han har en spricka i foten"
• Sundsvallsbacken om succéstarten och hyllningen till lagkamraten
• GIF Sundsvalls klubbchef: "Vårt publiksnitt kommer att öka"
• UTDÖMDA – men Giffarna, J-södra och Östersund trotsar

Dagens matcher:
19:00 GIF Sundsvall - Kalmar FF
19:00 BK Häcken - Gefle IF FF
19:00 Helsingborgs IF - AIK
19:00 IF Elfsborg - Djurgårdens IF

• Referat, resultat och matchfakta omgång 6 plus tabell och statistik

Ny publikskandal i Allsvenskan – IFK Göteborg - Malmö FF avbruten

(2016-04-27)
Matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF fick avbrytas efter att en "knallkork" av dom dryga 15 000 på läktaren kastat en eller flera knallskott mot spelare och domare.
– Man blir så jävla förbannad att en enda människa kan skada vår verksamhet så in åt helvete som han gör, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson till expressen.se vars lag nu riskerar grova böter och tilldömas en 0-3-förlust..

läs mer

Dagens atcher
18:30 IFK Göteborg - Malmö FF avbruten
18:30 Jönköpings Södra IF - Falkenbergs FF 1-1
18:30 Östersunds FK - Örebro SK 2-4

• Referat, resultat och matchfakta omgång 6 plus tabell och statistik

Regerande möstarna tog över serieledningen från Giffarna

(2016-04-26)
När den sjätte omgången inleddes tog IFK Norrköping över serieledning från GIF Sundsvall efter en 3-1-seger inför drygt 15 000 åskådare hemma på Östgötaporten.
Tredje målet kom efter en straff som Arnor Traustason fick vänta på att slå i tio minuter sedan delar av Bajenklacken skämt ut sig och domaren stoppat spelet.

läs mer

Matcherna i omgång 6

Tisdag 26 april
18:30 IFK Norrköping FK - Hammarby IF 3-1

Onsdag 27 april
18:30 IFK Göteborg - Malmö FF
18:30 Jönköpings Södra IF - Falkenbergs FF
18:30 Östersunds FK - Örebro SK

Torsdag 28 april
19:00 GIF Sundsvall - Kalmar FF
19:00 BK Häcken - Gefle IF FF
19:00 Helsingborgs IF - AIK
19:00 IF Elfsborg - Djurgårdens IF

• Referat, resultat och matchfakta omgång 6 plus tabell och statistik

Stefan Silwa siktar mot utlandet. Stefan Silwa siktar mot utlandet.

Stefan Silva hoppas på utlandsflytt:
"Vill ta ytterligare ett kliv"


(2016-04-26)
Stefan Silva gick till GIF Sundsvall inför i år och berättar för Fotbolltransfers.com att förhoppningen är att kunna ta nästa steg..
– Ambitionen är att göra så bra som möjligt ifrån sig i år, så att man kanske kan ta ytterligare att kliv nästa år, till utlandet, säger han.

läs mer

Här är gänget som leder Allsvenskan efter 5 omgångar. Undrar vilka man får möta i Champions League-kvalet nästa år?
Här är gänget som leder Allsvenskan efter 5 omgångar. Undrar vilka man får möta i Champions League-kvalet nästa år?

Summering omgång 5:
GIF Sundsvall leder Allsvenskan!


(2016-04-25)
Ingen av årets allsvenska tränare tippade att GIF Sundsvall skulle åka ur i år.
Men hur många trodde att NorrLandslaget skulle LEDA Allsvenskan efter fem omgångar?
Missa inte alla referaten, resultaten och matchfakta plus massor av statistik från omgång 5.

• Klicka här

Ypperligt försvarsspel och Gersons straffmål gav GIF tre poäng på Hisingen

(2016-04-24)
GIF Sundsvall höll sig till matchplanen på Bravid Arena i 90 minuter d v s tätt försvarsspel och snabba omställningar.
Belöningen blev tre poäng mot Häcken.
Lars Krogh Gersons straffmål efter 19 minuters spel sedan Pa Dibba fallit lätt betydde tre raka segern.


Matchfakta:
BK Häcken - GIF Sundsvall 0-1 (0-1)
0-1 Lars Krogh Gerson (straff, 19)
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 2 022

Dagens allsvenska matcher:
15:00 BK Häcken - GIF Sundsvall 0-1
15:00 Malmö FF - Djurgårdens IF 1-0
17:30 Örebro SK - IFK Göteborg

• Referat, resultat och matchfakta omgång 5

Kick-off:
BK Häcken - GIF Sundsvall


(2016-04-24)
Bara en seger så här långt för ett skadefyllt Häcken och lite i poängnöd.
Därmed en farlig motståndare för ett formstarkt GIF Sundsvall på Bravida Arena på Hisingen i Göteborg.
– Häcken har fortfarande en hel del skador, bland på Paulinho, och på så sätt kan det vara ett bra läge att möta dem nu. För den skull kommer de säkert spela på samma sätt som tidigare och defensivt är det viktigt att vi får stopp på deras fart. Offensivt har vi idéer om hur vi ska kunna såra dem, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.

läs mer

Läs även:
• GIF-profilens pappa: "Offensivt är du jätteduktig – defensivt är du lite yr i mössan"
• Pappa Sellin missar mötet mot Häcken – en liten dotter kom emellan

Dagens allsvenska matcher:
15:00 BK Häcken - GIF Sundsvall
15:00 Malmö FF - Djurgårdens IF
17:30 Örebro SK - IFK Göteborg

• Referat, resultat och matchfakta omgång 5

Pa Dibba hängde två snygga när Giffarna 3-1-besegrade Örebro Sport. Pa Dibba hängde två snygga när Giffarna 3-1-besegrade Örebro Sport.

GIF Sundsvall tog tredje raka segern mot Örebro SK
– Pa Dibba tvåmålsskytt


(2016-04-18)
Har Örebro SK blivit GIF Sundsvalls favoritmotståndare?
Ikväll tog NorrLandslaget sin tredje raka mot närkingarna och tittar man i tabellen gör GIF rätt för sitt smeknamn då man nu är bäst i Norrland.


Matchvinnare blev Pa Dibba som satte dit två granna fullträffar.
Först drog han till direkt och bollen tog sin tillflykt upp i det ena krysset. 
Efter det att Örebro kvitterat smackade han in 2-1 på volley.
Kvarten in i andra satte Runar Sigurjonsson tunga 3-1 inför den blygsamma publiksiffran 3 428. Visst var inte vädret på topp men nog borde vårt allsvenska lag ha ett par tusen till på läktaren?
I och med segern klättrade GIF Sundsvall upp till femte plats i tabellen och man passerade också samtiga Norrlandslag.
Se målen från matchen

Gå till omgång 4 för mer info.

Dagens allsvenska matcher:
19:00 GIF Sundsvall - Örebro SK 3-1
19:00 IF Elfsborg - Malmö FF 0-1

• Allt om matcherna i omgång 4

Kick-off:
GIF Sundsvall - Örebro SK


(2016-04-18)
Ifjol hade GIF Sundsvall erbarmligt svårt att vinna hemma på Norrporten Arena.
I år har man inlett med en förlust mot Gefle.
Tar "Giffers" första trean när Örebro Sport gästar i afton? Ifjol vann GIF bägge matcherna mot närkingarna. Ett gott omen?
– Det går det inte att säga. I år har ÖSK fler delar i sitt anfallsspel och flera individuellt skickliga spelare, säger GIF-tränaren Roger Franzén.

läs mer

Läs även:
• GIF-profilen har upplevt både himmel och helvete mot Örebro – med höggravid sambo kan det bli oförglömligt även nu
• Matchhjälte för GIF senast – nu vill Shpetim Hasani ha mer speltid: "Ser mig inte som en inhoppare"
• GIF-mittbackens besked om "hemliga" skadan: "Inte knät i alla fall"

Dagens allsvenska matcher:
19:00 GIF Sundsvall - Örebro SK
19:00 IF Elfsborg - Malmö FF

• Allt om dom redan spelade matcherna i omgång 4

Två matchers avstängning för Tranberg efter utvisningen mot Gefle. Två matchers avstängning för Tranberg efter utvisningen mot Gefle.

Domen har kommit – så länge blir Tranberg avstängd

(2016-04-14)
Under torsdagen kom disciplinnämndens besked.
Mot Häcken är Robin Tranberg återigen tillgänglig för spel.
– Totalt fick han två matchers avstängning, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

läs mer

Shpëtim Hasani hoppade in och avgjorde i Malmö- Shpëtim Hasani hoppade in och avgjorde i Malmö-

Första GIF-segern borta mot Malmö FF sedan 2002 – Hasani och "Tommy Knogjärn" matchhjältar

(2016-04-11)
För tredje matchen irad tog GIF Sundsvall ledningen.
För tredje gången tappade man den.
Men den här gången bet man tillbaka och kontrade in 1-2 när det bara återstod fem minuter. Inhopparen Shpetim Hasani blev, fint framspelad av Pa Dibba, stor matchhjälte då han sköt Giffarna till deras första segern i Malmö sedan 2002.
I målet svarade Tommy Naurin för fem-sex "omöjliga" räddningar.

läs mer

Dagens matcher i Allsvenskan:
19:00 AIK - IFK Göteborg 3-3
19:00 Malmö FF - GIF Sundsvall 1-2
19:00 Örebro SK - Jönköpings Södra IF 2-1
läs allt om omgång 3

Kick-off:
Malmö FF - GIF Sundsvall


(2016-04-11)
Efter hemmaförlusten mot Gefle IF väntar nu Malmö FF på bortaplan för GIF Sundsvall.
– Vi har dålig statistik mot Malmö, som jag tycker har utan tvekan den bästa truppen i Allsvenskan. För oss blir det extremt viktigt att spela ett bra försvarsspel så att de inte får använda sig av de ytor de vill. Framåt har vi idéer om hur vi ska kunna såra dem, säger tränaren Joel Cedergren.

läs mer

Läs även:
• En enda målskytt mot Malmö FF på åtta år – nu är han tillbaka i GIF:s matchtrupp
• Naurin inför mötet mot Malmö: "Vi har en helt annan kravbild på oss än vad vi hade i fjol"
• Läs mer om alla matcher i omgång 3

Dagens matcher i Allsvenskan:
19:00 AIK - IFK Göteborg
19:00 Malmö FF - GIF Sundsvall
19:00 Örebro SK - Jönköpings Södra IF
läs allt om omgång 3

Den utvisningen blev kostsam GIF Sundsvall...

(2016-04-06)
GIF Sundsvall hade ledningen med 1-0 i paus.
Tidigt i andra fick mittbacken Robert Tranberg syna det röda kortet och Gefle kunde vända Norrlandsderbyt till egen favör.

läs mer

Dagens resultat i Allsvenskan:
19:00 Djurgårdens IF - Falkenbergs FF 5-0
19:00 GIF Sundsvall - Gefle IF FF 1-2
19:00 Helsingborgs IF - Örebro SK 1-3
19:00 IF Elfsborg - Hammarby IF 4-1
19:00 Östersunds FK - AIK 0-2
läs allt om natcherna i omgång 2

Kick-off:
GIF Sundsvall - Gefle IF


(2016-04-06)
GIF Sundsvall tar emot Gefle IF i ett norrlandsderby.
Så här säger Giffarnas tränare Roger Franzén:
– Matchtruppen är uttagen och sedan tar vi ut laget i samband med matchsamlingen på förmiddagen, vi får se vilka elva som startar. Vår ambition är att vara spelförande och styra mycket av spelet. Matchplanen påminner om den mot AIK då även Gefle har ett bra inläggs- och djupledsspel."

läs mer

Läs även:
• Olsson inför GIF Sundsvalls hemmapremiär: "Vi är lite sexigare..."
• AIK-lånet redo för debut – så ser han på konkurrensen
• Läs mer om alla matcher i omgång 2Dagens matcher i Allsvenskan:
19:00 Djurgårdens IF - Falkenbergs FF
19:00 GIF Sundsvall - Gefle IF FF
19:00 Helsingborgs IF - Örebro SK
19:00 IF Elfsborg - Hammarby IF
19:00 Östersunds FK - AIK
läs allt om omgång 2

Janne Andersson, tränare i IFK Norrköping och nu även blivande förbundskapten. Janne Andersson, tränare i IFK Norrköping och nu även blivande förbundskapten.

Bra dag för Janne Andersson – Norrköpings-seger och utsedd till ny förbundskapten!

(2016-04-05)
En bra dag för Janne Andersson.
Först seger med sitt IFK Norrköping och sedan bekräftad ny förbundskapten efter Erik Hamrén.
Bra dag även för Jönköpings Södra då man tog sin första allsvenska seger på 47 år - och det mot Malmö FF.
I Göteborgsderbyt vann Blåtvitt mot Häcken efter ett tidigt mål.

läs mer om omgång 2

Dagens resultat i Allsvenskan:
18:30 IFK Göteborg - BK Häcken 1-0
18:30 IFK Norrköping FK - Kalmar FF 4-1
18:30 Jönköpings Södra IF - Malmö FF 3-2

Torsdag 7 april:
19:00 Djurgårdens IF - Falkenbergs FF
19:00 GIF Sundsvall - Gefle IF FF
19:00 Helsingborgs IF - Örebro SK
19:00 IF Elfsborg - Hammarby IF
19:00 Östersunds FK - AIK
läs allt om omgång 2

Fler sålda årskort än vanligt – så är biljettläget inför GIF Sundsvall mot Gefle

(2016-04-05)
Fler sålda årskort än vanligt och dagen innan match har kansliet öppet extra länge.
Här är biljettläget inför GIF Sundsvalls hemmapremiär.
– Det brakar nog loss i morgon, säger Andreas Lindman.

läs mer

Så spelas omgång 2 i Allsvenskan:
Onsdag 6 april:
18:30 IFK Göteborg - BK Häcken
18:30 IFK Norrköping FK - Kalmar FF
18:30 Jönköpings Södra IF - Malmö FF
Torsdag 7 april:
19:00 Djurgårdens IF - Falkenbergs FF
19:00 GIF Sundsvall - Gefle IF FF
19:00 Helsingborgs IF - Örebro SK
19:00 IF Elfsborg - Hammarby IF
19:00 Östersunds FK - AIK
läs allt om omgång 2

Saman Ghoddos blev historisk när han satte Östersunds FK:s första allsvenska mål någonsin. Saman Ghoddos blev historisk när han satte Östersunds FK:s första allsvenska mål någonsin.

Första allsvenska poängen någonsin för Jämtland efter ÖFK:s 1-1 borta mot Hammarby

(2016-04-04)
Östersunds FK visade sig inte vara någon blyg debutant.
Redan i sin första match tog man poäng borta mot Hammarby och var det lag som låg närmast segern trots 0-1-underläge.

läs mer

Dagens allsvenska resultat:
19:00 Hammarby IF - Östersunds FK 1-1 (1-1)
läs allt om omgång 1

Rúnar Már Sigurjónsson satte Giffarnas första allsvenska mål 2016. Rúnar Már Sigurjónsson satte Giffarnas första allsvenska mål 2016.

GIF-poäng i premiären

(2016-04-03)
Det blev ingen seger den här premiären heller för GIF Sundsvall.
Men 1-1 mot AIK på Friende Arena, med mersmak, är klart godkänt.
Men visst kändes det lite snöpligt att AIK kvitterade Giffarnas ledningsmål i den 42:a omgången inom 60 sekunder.

Dagens allsvenska resultat:

15:00 AIK - GIF Sundsvall 1-1 (1-1)
15:00 BK Häcken - IF Elfsborg 2-1 (1-0)
15:00 Gefle IF FF - Helsingborgs IF 1-1 (0-1)
17:30 Falkenbergs FF - IFK Göteborg 0-2 (0-1)
17:30 Örebro SK - Djurgårdens IF 0-2 (0-1)
läs allt om omgång 1

Roger Franzen, GIF Sundsvalls tränare tillsammans med Joel Cedergren. Roger Franzen, GIF Sundsvalls tränare tillsammans med Joel Cedergren.

Kick-off:
AIK - GIF Sundsvall


(2016-04-03)
Äntligen allsvensk premiär för GIF Sundsvall.
Och man inleder borta mot AIK.
– Det är klart att det ska bli kul, men vi går in med axlarna nere. Vi ser det som en match av 30. Vi har haft en relativt lugn träning med triggers och taktiska moment. AIK är ett ytterst kompetent lag med krav på sig att vinna, säger Roger Franzén

läs mer

Läs även:
• Så bra är lagen GIF ställs mot i Allsvenskan
• AIK-stjärnan om GIF Sundsvall: "De vill hela tiden spela fotboll"
• Dibba är redo för nya mål: "Vill göra djävligt många..."
• Här är GIF-spelarna som ställs utanför truppen i premiären mot AIK
• 15 allsvenska GIF-premiärer – den senaste segern kom för elva år sedan
• Mittfältaren flyttade norrut och landade i backlinjen

Christoffer Nyman satte årets första allsvenska mål. Det hjälpte dock föga då hans Norrköping föll med 1-3 borta mot Malmö FF. Christoffer Nyman satte årets första allsvenska mål. Det hjälpte dock föga då hans Norrköping föll med 1-3 borta mot Malmö FF.

Allsvenskan 2016 har kickat igång

(2016-04-02)
Idag sparkade Allsvenskan 2016 igång.
Malmö FF slog regerande mästarna IFK Norrköping med 3-1 efter tur med straffar och nykomlinganra Jönköpings Södra skrällde i Smålandsderbyt.
I morgon går GIF Sundsvall in i elden med en tuff boertafight mot AIK.
Märk väl att det var elva år sedan Giffarna vann en alllsvensk premiär senast.
Dags igen nu?

läs mer