NYHETER
Div 2 Södra Norrland (d)

Damtvåans All Star Team 2016

(2016-12-18)
Varje år tar Lokalfotbollen.nu ut drömelvorna med ledare och domare för varje lokal serie.
För första gången, efter önskemål, har jag nu även tagit ut ett All Star Team för Damtvåan då vi hade hela sex lag i seriespel under säsongen.
Och det är inga dåliga fotbollsspelare som det var att välja mellan. Hade varit kul att se det här laget i en match mot SDFF, eller hur?
Det fick bli en 4-4-2-uppställning.

läs mer

Henrik Ytterström ny tränare för Selångers andralag. Henrik Ytterström ny tränare för Selångers andralag.

Selånger FK byter tränare för andralaget

(2016-12-17)
Selångers andralag vann trean ifjol och flyttas upp ett hack.
Något man gör med en ny tränare vid rodret.
Det blir Henrik Ytterström från F02-laget som tar över efter Stefan Wickströmoch Magnus Ohre som nu helt kommer att fokusera på representationslaget i ettan.


Den gångna säsongen hade Selånger FK en enad trupp för både förstalaget i division 2 och andralaget i trean.
Stefan Wickström och Magnus Ohre basade för bägge lagen - med bbästa möjliga resultat då båda vann sina respektive serier.
Wickström & Ohre följer med representationslaget upp i ettan medan andralaget som vann Damtrean och som kommer att spela i tvåan får en ny huvudansvarig i Henrik Ytterström. Ytterström som ifjol tränade F02-laget.
Till sin hjälp får 36-åringen Ulf Nilsson som assisterande och Ulf Jonsson som målvaktstränare.

Selånger FK 2 blir ensamt Medelpadslag i division 2 Södra Norrland och går, precis som förstalaget i division 1 Norra Svealand, miste om publikfriande derbymatcher.
I år hade Selånger även ett tredjelag med i den lokala Damtrean. Något som man troligen kommer att ha även 2017.

Anders Westlund fortsätter träna Kovland. Anders Westlund fortsätter träna Kovland.

Kovlands IF tappar spelare men får behålla sin tränare

(2016-12-17)
Kovlands damer riskerar att tappa delar av sin duktiga spelartrupp. Några som går tillbaka till SDFF, blivit graviditerade samt slutar av olika anledningar.
Plusfaktor är emellertid att tränaren Anders Westlund fortsätter.
– Det blir mitt tredje år i Kovland och jag hoppas att vi kan göra en ny bra säsong trots att vi ser ut att tappa flera duktiga spelare, säger Westlund.


Kovlands lag med flera rutinerade rävar som spelat på högre nivå gjorde en kanonsäsong och hotade seriesegrarna Selånger ändain på mållinjen. trots att man var nykomlingar i serien.
Kommande säsong byter man serie till den mellersta Norrlandstvåan och med följer tränaren Anders Westlund och lagledaren Torbjörn Sandberg.
– Det blir mitt tredje år i Kovland och jag hoppas att vi kan göra en ny bra säsong trots att vi ser ut att tappa flera duktiga spelare, säger Anders Westlund.
"SDFF-trion" med Ida Brännström, Jenny Nordenberg och Perilla Wennman sägs återvända till Elitettanlaget. Dom sistnämnda som spelare och Ida i en ledarroll för F19-satsningen.
– Tråkigt för oss givetvis men vår dörr står givetvis öppen om dom vill fortsätta med oss, säger Anders Westlund.

I övrigt har Lina Camdell flyttat till Stockholm, Malin Kristmansson och Marlene Ejerås har blivit graviditerade. Malin Westlund, Martina Grönlund och Sara Strömberg tvingats lägga skorna på hyllan efter skador. Dessutom har några tjejer funderingar på att sluta, bland annat nytiga Elin Löfblad.
– Vi måste försöka täppa till några av dessa luckor. Från andralaget har vi flyttat upp Sara Fredriksson men vi behöver få några förstärkningar utifrån också, säger Westlund.

Årets fotbollstränare i Medelpad 2016 - Stefan Wickström. Årets fotbollstränare i Medelpad 2016 - Stefan Wickström.

Årets tränare i Medelpad:
Stefan Wickström, Selånger FK!


(2016-12-02)
Det kan svänga fort i fotbollens värld.
Ifjol kom Selångers båda seniorlag på damsidan tvärsist i sina serier.
I år vann man dom överlägset och för den bedriften tilldelas nu Stefan Wickstöm utmärkelsen Årets Tränare i Medelpadsfotbollen.
– Det här var inget man kunde föreställa sig vid den här tidpunkten ifjol, säger "Wickan".


Ifjol Pontus Melander och åren före det Joel Cedergren och Benny Matsson. Anders Grönhagen och Bosse Börjesson är även två legendarer som under 2000-talet fått emottaga den prestigefyllda utmärkelsen Årets Tränare i Medelpad.
I år går priset till Selångers damtränare Stefan Wickström.
– Inget dåligt sällskap man hamnat i, skrattar Wickström.
– Det här var inget man kunde föreställa sig vid den här tidpunkten ifjol, fortsätter Wickström.
Ifjol hade Selångers båda seniorlag tuffa säsonger då både representationslaget i division 1 och andralaget i tvåan fick rejäl med smörj match efter match och det blev inte en enda seger och båda lagen kom superjumbo i sina respektive serier.
– Vi hade alldeles för unga och orutinerade lag men trots alla förluster gav tjejerna aldrig upp utan visade en fantastisk moral hela säsongen, säger Wickström imponerat.

I år hade det varit precis tvärt om. A-laget vann division 2 Södra Norrland i hård kamp mot Kovland och andralaget tog hem Damtrean obesegrade och gjorde hela 123 mål på 18 matcher.
– Ja, säsongerna har varit lite som natt och dag gentemot ifjol men tjejerna i dom båda lagen har gjort rejäla framsteg, både individuellt och som lag, säger Wickström.
Nästa år är ni tillbaka i dom serierna ni åkte ur 2015. Hur kommer det att gå?
– Vi har fortfarande två unga lag, tror det bara är en som har körkort faktiskt, och dom flesta tjejerna är bara 16-17 år men utvecklades rejält i år och har även fått erfordligt självförtroende tack vare att vi fått vinna så mycket, säger Wickström och fortsätter:
– Vi hade hoppats få spela i division 1 Norrland, både av sportsliga skäl och dom två derbyna mot IFK Timrå men nu blir det Norra Svealandsserien istället. Kortare resor men samtidigt en tuffare serie, säger Wickström med lite blandade känslor.

I år har man bara haft en A-trupp som innefattat både division 2 och ena division 3-laget.
– Så blir det inte nästa år. Vi kommer att ha två trupper. Jag och Magnus Ohre fortsätter med division 1-laget. Vi jobbar nu på att hitta ledare till division 2-laget, säger Wickström.
Selånger hade i år även ett lag 3 i Damtrean. Oklart i skrivande stund om det ens blir något SFK-lag i den serien nästa år.
– Eventuellt blir det istället ett F17-lag i den regioinala serien men inget är beslutat ännu, säger Wickström.
Hur ser det ut i truppen i dagsläget?
– Vår duktiga målvakt Malin Pettersson har flyttat till Hälsingborg och Wilma Bonden har dessvärre beslutat sig för att sluta med fotbollen. Otroligt synd då hon gått framåt rejält under säsongen och besritter en oerhörd talang, säger Wickström.

Så här löd juryns motivering till utmärkelsen Årets Tränare:

"I sitt tränarskap arbetar han med fokus på att utveckla spelarna, vilket också gett resultat. Ett flertal av de spelare han jobbat med har gått vidare till utmaningar på högre nivå. Tränaren har en helhetssyn på spelarna och tar stort ansvar för hela distriktets dam- och flickfotboll. Att trots stora motgångar med lag oförtrutet jobba vidare och att lyckas motivera sin spelare och lyfta det som är positivt är stort och en viktig egenskap som ledare. Hans arbete att jobba långsiktigt har också gett resultat, nu senast i och med att Selånger FK med sina två damlag tog klivet upp till division 1 och 2".
– Det här priset vill jag dela med mig till min tränarkollega Magnus Ohre som är den av oss som spelat aktivt på hög men även till tjejerna i truppen som gjort jobbet på planen samt hela föreningen som är rena talangfabriken när det gäller tjej- och damfotbollsspelare, avslutar Stefan Wickström, årets fotbollstränare i Medelpad 2016.

Selånger FK – seriesegrare division 2 Södra Norrland 2016
Övre raden fr v Kajsa Bergsten, Jennifer Larsson, Josefine Jonsson, Jennifer Jacobsen, Wilma Edman, WilmaJonsson, Arleena Paanalahti, Denice Feist, Oliva Wänglund, Rebecca Ågren, Tova Olsson, Angelica Lindholm-Forsell, Wilma Abramsson, Tilde Eriksson och Wilma Bonden.
Nedre raden fr v: Linn Jonsson, Malin Nilsson, Nellie Maxen, Philippa Johansson, Vilma Gustafsson, Alva Grahn, Tove Hanold, maskoten Algot Lindholm-Forsell,  Emilia Hansson och Elsa Burwall.
Foto: Martin Bergsten för Lokalfotbollen.nu.

Olivia Wänglund satte båda Selångers mål i nervmatchen i Valbo. Olivia Wänglund satte båda Selångers mål i nervmatchen i Valbo.

Olivia Wänglund sköt Selånger tillbaka till division 1 efter nervrysare

(2016-09-24)

Selångers damer är tillbaka i division 1.
Men det blev en veritabel rysare på Åbyvallen i Valbo innan man kunde jubla.
Stor matchhjälte blev Olivia Wänglund med sina två mål i 2-1-segern..
– Serieseger med världens bästa tjejer. Är så fruktansvärt stolt på hur vi genomfört den här säsongen, säger en rörd Stefan Wickström, tränare i Selånger.


Med nerverna utanpå tröjorna lyckadess favoriterna Selånger till slut ändå kamma hem seriesegern och uppflyttningen till division 1.
Men det blev en rysare på Åbyvallen i Valbo där det länge stod 1-1 och ett hemmamål hängde i luften och Selångers normalt fina spel var som bortblåst och man spred ett tag passningarna över halva Gästrikland. Nerverna spökade till det rejält.
Då klev Olivia Wänglund fram som en räddande ängel och satte sitt andra mål för dagen när det bara återstod dryga fem minuter av säsongen.
– Serieseger med världens bästa tjejer. Är så fruktansvärt stolt på hur vi genomfört den här säsongen, säger en rörd Stefan Wickström, tränare i Selånger.
– Men fan vad nervöst det var efter att vi gjort självmål till 1-1, fortsätter Wickström.

Samtidigt vann värsta konkurrenten Kovland med klara 7-1 mot NorrHam. Valboseger och det hade blivit jubel på Ånänsvallen istället.
– Vi är jättenöjda med säsongen. Vi hade som målsättning att komma topp 3 och det infriar vi med råg med en klar andraplats, bara slagna av Selånger och det knappt, säger tränaren Anders Westlund.

under uppdatering

Läs även:
• Selånger FK säkrade segern – klart för division I: "Så otroligt stolt"

Matchfakta:
Valbo FF - Selånger FK 1-2
2016-09-24 - 13:00 - Åbyvallen
0-1 Olivia Wänglund (5) ...nick
1-1 självmål (42)
1-2 Olivia Wänglund (85)
Domare: Ahmed Fidow
Publik: 70

Matchfakta:
Kovlands IF - NorrHam 7-1
2016-09-24 - 13:00 - Ånäsvallen
1-0 Amanda Norin (4)
2-0 Ida Brännström (29)
3-0 Malin Svelander (31)
4-0 Jenny Nordenberg (33)
5-0 Ida Brännström (42)
5-1 Jessica Westrin (53)
6-1 Jenny Nordenberg (63)
7-1 Lina Candell (78)
Domare: Ida Nordström
Publik:

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Över 150 åskådare fick se en bra och frän seriefinal mellan Selånger och Kovland. Att det var dom två överlägset bästa lagen som möttes var odiskutabelt och det här derbyt togs hem av rödklädda Kovland. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Över 150 åskådare fick se en bra och frän seriefinal mellan Selånger och Kovland. Att det var dom två överlägset bästa lagen som möttes var odiskutabelt och det här derbyt togs hem av rödklädda Kovland. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Serien lever till sista omgången efter Kovlands derbyseger mot Selånger

(2016-09-17)

En poäng mot Kovland och Selånger hade säkrat seriesegern.
Men gästerna vann med uddamålet av fem och nu avgörs inte serien förrän nästa helg.
– Vi sade att vi skulle vinna minst ett derby i år och vi förlorade i våras så..., säger Kovlands tränare Anders Westlund.


under uppdatering

Läs även:


Matchfakta:
Selånger FK - Kovlands IF 3-2
2016-09-17 - 13:00 - Bergsåkers IP
0-1 Emelie Åkersten (22)
1-1 Wilma Bondén (28)
1-2 Jenny Nordenberg (33)
1-3 Ida Brännström (43)
2-3 Wilma Edman (79)
Utvisning Selånger: Alva Grahn (70)
Domare: Anton Fandén
Publik: 157

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Kovland vann mot Team Hudik med 4-0 men matchens lirare var gästernas målvakt Sara Wexén. 15-åringen visade upp ett otroligt moget spel och som det skall bli intressant att följa i framtiden. Med rätt träning och matchning är inte landslaget en omöjlighet. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Kovland vann mot Team Hudik med 4-0 men matchens lirare var gästernas målvakt Sara Wexén. 15-åringen visade upp ett otroligt moget spel och som det skall bli intressant att följa i framtiden. Med rätt träning och matchning är inte landslaget en omöjlighet. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Selånger och Kovland nollade sina motståndare

(2016-09-10)

Våra två medelpadslag fortsätter att trona övers i serietabellen.
Selånger 7-0-vann mot Hille borta medan Kovland 4-0-besegrade Team Hudik på Ånäsvallen.
– Vi firar segern just nu med lite käk, säger Selångertränaren Stefan Wickström när Lokalfotbollen fick tag i honom efter matchen.


Det fortsätter gå bra för våra två lag i division 2 Södra Norrland.
Selånger leder serien medan Kovland innehar andraplatsen. Något som duon förstärkte under lördagen då trean Gefle lite överraskande förlorade borta mot Iggesund.
Serieledarna städade av Hille nere i Gävle ganska enkelt och kunde ta bussen hem med tre poäng en 7-0-seger i bagageutrymmet.
Arleena Paanalahti hade en bra dag målmässigt med ett hattrick.

Kovland vann sin match med 4-0 men det stod faktiskt bara 1-0 efter den första halvleken och matchen levde även om hemmalaget dominerade med eftertryck. Men Team Hudik hade en fantastisk målvakt i Sara Wexén. Sällan man sett ett så moget spel av en 15-åring. Dominerade sitt straffområde både i luften och efter marken. Den arsenal hon visade upp på Ånäsvallen kan bära iväg ända till landslaget med rätt träning och matchning.
– Hon var enormt duktig och höll verkligen nere siffrorna. Men hela Team Hudik var duktiga defensivt och gjorde det svårt för oss. Var faktiskt lite orolig inför den här matchen. Vi gjorde emellertid spelmässigt en bra match med fint passningsspel men kanske saknade den rätta pricken över i:et i sista passet även om det blev bättre efter pausvilan, säger Kovlands tränare Anders Westlund, som efter matchen såg lite sugen ut att värva Team Hudik-keepern. Jag förstår honom...

Läs även:
• Storseger borta för Selånger mot Hille
• Målkavalkad när Hille föll mot Selånger på Hille IP
Obesegrade matchraden förlängd för Kovland
• Team Hudik föll mot Kovland på bortaplan med 0-4

Matchfakta:
Hille IF - Selånger FK 0-7
2016-09-10 - 13:00 - Hille IP
0-1 Arleena Paanalahti (10)
0-2 Angelica Lindholm Forsell (19)
0-3 Elsa Burvall (37)
0-4 Arleena Paanalahti (52)
0-5 Elsa Burvall (57)
0-6 Arleena Paanalahti (60)
0-7 Vilma Abrahamsson (67)
Domare: Reine Schröder
Publik: 35

Matchfakta:
Kovlands IF - IF Team Hudik 4-0
2016-09-10 - 13:00 - Ånäsvallen
1-0 Amanda Norin (12)
2-0 Malin Svelander (48)
3-0 Jenny Nordenberg (60)
4-0 Marielle Bergman (77)
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 49

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Elsa Burvall gjorde ett av Selångers mål när laget tog ytterligare ett steg mot division 1. Elsa Burvall gjorde ett av Selångers mål när laget tog ytterligare ett steg mot division 1.

Klara segrar för Selånger och Kovland

(2016-09-03)

Serieledarna Selånger vann som väntat sin hemmamatch över Njutånger med klara siffror.
Även serietvåan Kovland vann sin match, 4-0 i Sandviken mot Stensätra


Selånger fortsätter att tugga på i toppen av tabellen. I eftermiddags blev det ännu en seger då Njutånger gästade. Trots att hälsingetöserna kämpade på bra i defensiven fick man resa hem med en fem-etta i baken.
Elsa Burvall och Olivia Wänglund såg till att hemmalaget hade en 2-0-ledning redan efter en kvart.
En av Njutångers duktiga tvillingar, Elin Åslund, reducerade i den 38:e minuten men den rutinerade damen Angelica Lindholm Forsell "klippte snöret" precis innan pausvilan.
Kring timmen spelad ökade "Wänglundskan" och Denice Persson Feiste på till 5-1 med kort mellanrum vilket också blev slutresultatet.

Kovland hade en lurig match borta mot Stensätra. Sandvikenslaget har varit lite av en skuffelse i år men det finns kapacitet i laget och är giftiga för vilket lag som helst, speciellt hemma på Skogsvallen.
Kovlandsdamerna svarade emellertid för en gedigen insats och redan efter den första halvleken ledde man med 2-0 tack vare Malin Svelanders dubbla fullträffar.
Tidigt i andra kom Marlene Ejerås 0-3 och på slutet fastställde Jenny Nordenberg slutresultatet till 0-4.

Selånger leder serien fem poäng före Kovland och ytterligare tre före trean Gefle, det enda laget som nollat SFK så här långt.
Tre omgångar återstår.

Läs även:Matchfakta:
Selånger FK - Njutångers IF 5-1
2016-09-03 - 13:00 - Bergsåkers IP
1-0 Elsa Burvall (9)
2-0 Olivia Wänglund (15)
2-1 Elin Åslund (39)
3-1 Angelica Lindholm Forsell (45)
4-1 Olivia Wänglund (58)
5-1 Denice Persson Feist (60)
Domare: Anton Fandén
Publik: 39

Matchfakta:
Stensätra IF - Kovlands IF 0-4
2016-09-03 - 15:00 - Skogsvallen
0-1 Malin Svelander (14)
0-2 Malin Svelander (33)
0-3 Marlene Ejerås (50)
0-4 Jenny Nordenberg (82)
Domare: Ehsan Ghorbani Pour
Publik: uppgift saknas, ingen som brydde sig om att räkna dom.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

"Lonkan" nickade in Kovlands kvitteringsmål efter hörna. "Lonkan" nickade in Kovlands kvitteringsmål efter hörna.

Kovland tappade två viktiga poäng i kampen om serie-segern

(2016-08-27)

Förlust i våras hemma mot Gefle.
Under eftermiddagen fick Kovland nöja sig med en halv revansch efter att ha spelat 1-1.
– Ett rättvist resultat men om nåt lag bode vunnit matchen så hade det varit vi, säger tränaren Andersw Westlund.


Selånger vann tidigare på dagen vilket gjorde att tre poäng krävdes för Kovland i den svåra bortamatchen mot Gefle, "Geflorna" som förra helgen som första lag lyckades lägga Selånger på rygg.
Det blev också en tuff och välspelad dammatch mellan två bra lag.
Hemmalaget tog ledningen på övertid i den första halvleken genom Kajsa Erihn efter ett hörnmål.
Det hann emellertid bara gå ett par minuter på halvlek nummer två när Kovland tilldömdes en straffspark. Normalt drypsäkre Malin Svelander klev fram men duktiga Hanna Sundin gick åt rätt håll och styrde bollen till hörna. Gefletjejernas gratulerationer av sin målvakt hann inte ebba ut innan Veronica Söderström nickade in 1-1 på den efterföljande hörnan.
Kovland tog sedan över bollinnehavet men ett defensivt Gefle var inte sena att ställa om när man erövrade bollen.

Mennågra flere mål blev det inte i matchen även om chanser skapades från båda håll.
– Ett rättvist resultat men om nåt lag bode vunnit matchen så hade det varit vi. Jag önskade att vi utnyttjat några av alla våra hörnor på ett bättre sätt. Men Gefle är ett bra lag så det är ingen skam att tappa poäng mot dom. Tror dom har elva raka utan förlust, säger Kovlands tränare Andersw Westlund.
Det var ingen som stack ut något extra i Kovland men samtidigt var det ingen som heller föll ur ramen.

Läs även:
• Tungt för Kovland - vinstraden bruten mot Gefle
• Gefle fortsätter raden utan förlust efter 1-1 mot Kovland

Matchfakta:
Gefle IF FF - Kovlands IF 1-1
2016-08-27 - 17:00 - Gavlevallen
1-0 Kajsa Erihn (45+1)
1-1 Veronica Söderström (48)
Domare: Roger Collin(a)
Publik: 120

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Arleena Paanalahti var en av Selångers två tvåmålsskyttar mot Stensätra. Arleena Paanalahti var en av Selångers två tvåmålsskyttar mot Stensätra.

Revanschsuget Selånger körde över Stensätra

(2016-08-27)

I söndags sprang Selånger på säsongens första mina.
Något som gästande Stensätra fick lida för.
På Norrporten vann nämligen SFK med hela 7-1 efter en rejäl urladdning.
– Skönt att studsa tillbaka efter förlusten senast, säger tränaren Stefan Wickström


Selånger tvingades inkassera sin första förlust för säsongen förra helgen då Gefle vann med matchens enda mål.
Och det började inte heller bra i dagens match då gästande Stensätra tog ledningen.
– Vi börjar lite tveksamt i matchen och var farliga ända fram till vi kvitterade, säger tränaren Stefan Wickström.
Efter Olivia Wänglunds 1-1-mål var det bara ett lag på planen och dom rödblårandiga fyllde på med ytterligare två mål före paus.

I den andra halvleken var det bara frågan om hur stor segern skulle bli. Och när domaren blåste av matchen lyste siffrorna 7-1 i hemmafavör på resultattavlan på Norrporten Arena.
– Vi var klart bättre i andra och bollarna rullade in allt eftersom. Skönt att studsa tillbaka efter förlusten senast, säger Wickström
Men varför spelade ni på Norrporten Arena?
– Ville möta dom på konstgräs helt enkelt. Vi hade en jäkligt tuff match borta mot dom, förklarar Wickström

Kvartetten Olivia Wänglund , Linn Jonsson, Vilma Gustafsson och Wilma Abrahamsson förjänar högst betyg. Piggt inhopp från den sistnämnda som visade att hon vill ha en starttröja nästa gång.

Läs även:
• Selånger svårslaget hemma - har nu sju raka segrar
• Defensiv genomklappning Stensätra föll mot Selånger på Norrporten Arena

Matchfakta:
Selånger FK - Stensätra IF 7-1
2016-08-27 - 13:00 - Norrporten Arena
0-1 Anna-Karin Hall (14)
1-1 Olivia Wänglund (28)
2-1 Philippa Johansson (33)
3-1 Arleena Paanalahti (43)
4-1 Elsa Burvall (56)
5-1 Olivia Wänglund (59)
6-1 Arleena Paanalahti (straff, 66)
7-1 Angelica Lindholm Forsell (82)
Domare: Lina Malmström
Publik: 36

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Alva Grahn gjorde en bra match trots att Selångers segersvit bröts. Alva Grahn gjorde en bra match trots att Selångers segersvit bröts.

Selångerdamernas fina segersvit bröts:
"Gefle var mer taggade"


(2016-08-21)

Så kom den då.
Selångers första förlust i årets serie.
Gefle såg till att bryta Selångers svit av tolv raka segrar sedan man vunnit med matchens enda mål.
– Gefle var helt enkelt mer taggade än oss idag, säger tränaren Stefan  Wickström.


Tolv raka segrar. Så lång blev Selångerdamerna svit i division 2 Södra Norrland.
I eftermiddags bröts den fina raden då Gefle IF vann på hemmaplan med 1-0. Segermålet kom tio minuter in i den andra halvleken då Wilma Ullström fick till ett praktskott.
– Därefter radade vi upp chanser men endera räddade deras duktiga målvakt eller så smet bollen precis utanför målet, säger Selångers tränare Stefan Wickström och fortsätter:
– Gefle var rejält taggade och vi fick inte till vårt vanliga rull som gör av vi skapar avslutslägem. Det var en jämn tillställning som var tung att förlora, säger Wickström.

Trion Alva Grahn, Olivia Wänglund och Wilma Bond´en var bäst i ett Selånger som inte nådde sin nivå. Inte heller domaren hade sin bästa dag enligt tränare Wickström:
– En svajig domarinsats , inte konsekvent alls.
I och med Selångers förslust har försprånget till Selånger krympit till tre poäng och sex till just Gefle.

Läs även:
• Vinstraden bröts för Selånger i matchen mot Gefle

• Gefledamerna slog obesegrade serieledarna efter bragdinsats: "Det är lite overkligt"

Matchfakta:
Gefle IF FF - Selånger FK 1-0
2016-08-27 - 13:00 - Norrporten Arena
1-0 Wilma Ullström (55)
Domare: Natnael Zerezgi
Publik: officiell uppgift saknas

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Tredje raka hemmamatchen och tredje raka segern för Kovland

(2016-08-20)

Kovland fortsätter befästa sin andraplats i serien.
Idag spelade man sin tredje raka hemmamatch i höst – och tog sin tredje raka seger då Valbo fick åka hem till Gästrikland med en 0-4-förlust.
– Vi gjorde en bra match och det hade mycket väl kunnat blivit tvåsiffrigt om vi varit effektivare i avsluten, säger tränaren Anders Westlund.Kovland spelade idag sin tredje raka hemmamatch.
Och det blev seger igen – och ännu en hållen nolla.
Veronica Söderström gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken och innan paus ökade Malin Svelander på till 2-0 på straff.
I den andra halvleken dubblade man siffrorna. Malin Svelander satte sin andra fullträff med kvarten kvar och i slutminuterna fastställde Jenny Nordenberg resultatet till 4-0.
– Vi spelade stundtals mycket fin fotboll där många spelare var delaktig i anfallen. Hade mycket väl kunnat blivit tvåsiffrigt om vi varit effektivare i avsluten men på det hela en riktigt bra laginsats, säger tränaren Anders Westlund.

Läs även:
• Segerraden förlängd för Kovland - besegrade Valbo FF
• Valbo FF föll mot Kovland på bortaplan med 0-4

Matchfakta:
Kovlands IF - Valbo FF 4-0
2016-08-20 - 13:00 - Ånäsvallen
1-0 Veronica Söderström (25)
2-0 Malin Svelander (straff, 38)
3-0 Malin Svelander (76)
4-0 Jenny Nordenberg (87)
Domare: Fanny Elfving
Publik: 67

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

16-åriga Elsa Burvall avslutade matchen med ett äkta hattrick. 16-åriga Elsa Burvall avslutade matchen med ett äkta hattrick.

Tennissiffror när Selånger tog tolfte raka segern

(2016-08-13)

Selångers damer är ostoppbara.
Redan innan matchuret tickat upp till kvarten var SFK i en 2-0-ledning hemma på Bergsåkers IP mot NorrHam.
Till slut blev det 6-0 efter det att Elsa Burvall avslutat med ett äkta hattrick.


Läs även:
• Selånger fortsätter att vinna - har nu tolv raka segrar
• Målfest när Norrham krossades av Selånger på bortaplan

Matchfakta:
Selånger FK - NorrHam 6-0
2016-08-13 - 13:00 - Bergsåkers IP
1-0 Rebecca Ågren (6)
2-0 Philippa Johansson (14)
3-0 Philippa Johansson (33)
4-0 Elsa Burvall (66)
5-0 Elsa Burvall (73)
6-0 Elsa Burvall (83)
Domare: Teodor Sörholm
Publik: 72

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Veronica Söderström var matchens lirare när Kovland vann över Iggesund med 3-0. Veronica Söderström var matchens lirare när Kovland vann över Iggesund med 3-0.

Trots tidigt ledningsmål för Kovland blev det ingen promenadseger mot Iggesund

(2016-08-12)

Trots en drömstart med ledningsmål redan i den första minuten tog det till timmen spelad innan tvåan kom och lugnade ner tränaren Anders Westlunds puls i hemmamatchen mot Iggesund.
– Iggesund var bra, vi fick verkligen jobba för segern. säger han.


Sverige skrällde och slog ut USA i OS-kvartsfinalen.
Någon skräll blev det inte i duggregnet på Ånäsvallen när Kovland tog emot Iggesund.
Domaren Hanna Laajanen han knappt blåsa igång matchen förrän Lina Candell satte 1-0 för hemmalaget. Ny storseger på gång?
Nej, Iggesund skakade av sig kallduschen omgående och gjorde hela den första halvleken jämn. Täppte till bra bakåt och inledde sitt försvarsspel högt upp i planen vilket gjorde Kovlandstjejerna lite konfunderade. Det fanns visserligen ytor bakom Iggesunds backlinje men dom hittade aldrig hemmalaget. 

Kovland fortsatte ha mest boll även i andra men hade svårt att skapa några riktigt vassa chanser. Istället staqck gästerna upp emellanåt och i den 58:e minuten var man ytterst nära en kvittering sedan man kommit runt på kanten och spelat snett-inåt-bakåt men en välplacerad Sandra Sjögren i KIF-målet avvärjde förtjänstfullt.
Ett par minuter senare klev vänsterbacken Marielle Bergman upp i planen och serverade Veronica Söderström en perfekt diagonalboll. En löpande "Lonkan" tog emot bollen i farten och lyfte helt fri den säkert över Iggesunds duktige målvakt Beatrice Norberg .

Kändes som om luften gick ur gästerna där. Ida Brännström drog till direkt i den 70:e minuten och bollen slank in vid stolpen. Ida var strax därefter nära ytterligare ett mål men 3-0 fick räcka.
– Iggesund bjöd på bra motstånd och försvarade sig väl och försökte hela tiden spela boll och gjorde det svårt för oss. Vi fick verkligen jobba för segern, säger tränaren Anders Westlund.
Planens gigant var Veronica Söderström och krönte även sin insats med ett vackert mål.

Läs även:
• Klar seger för Kovland mot Iggesund på Ånäsvallen
• Iggesund föll mot Kovland på bortaplan med 0-3

Matchfakta:
Kovlands IF - Iggesunds IK 3-0
2016-08-12 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Lina Candell (1)
2-0 Veronica Söderström (60)
3-0 Ida Brännström (70)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: 55

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Josefine Jonsson var bäst i Selånger i vinstmatchen mot Team Hudik. Josefine Jonsson var bäst i Selånger i vinstmatchen mot Team Hudik.

Selånger bara vinner och vinner

(2016-08-06)

Selånger tog ytterligare en stabli seger.
Denna gång blev det en fem-etta borta mot Team Hudik.
– Vi ägde matchen tidigt med stort bollinnehav men det tog ett tag innan vi fick utdelning, säger tränarenStefan Wickström.


Selångers damer är svårstoppade. Team Hudik höll dock serieledarna stången i nästan en halvtimme. Då satte Olivia Wänglund 0-1 och strax därpå även sitt andra mål. Innan pausvilan kom även Arleena Paanalahtis 0-3.
–Vi ägde matchen tidigt med stort bollinnehav men det tog ett tag innan vi fick utdelning, säger tränarenStefan Wickström.

Emilia Berg reducerade tidigt för hemmalaget i den andra halvleken men tio minuter senare hade Arleena Paanalahti och Angelica Lindholm Forsell sett till att ställningen var 1-5, som även blev slutresultatet på Glysis fina anläggning.
– Även den andra halvleken tillbringade vi på Team Hudiks planhalva. Vi blevlite omständiga men gör två mål till. Det var stabilt men vi kan bättre än så här och då menar jag målmässigt, säger Wickström.
Bäst i matchen var Josefine "Jossan" Jonsson och Alva Grahn.

Läs även:
• Formstarka Selånger tog ännu en seger
• Team Hudik förlorade hemma mot Selånger med 1-5

Matchfakta:
IF Team Hudik - Selånger FK 1-5
2016-08-06 - 16:00 - Glysis Sparbanken Arena
0-1 Olivia Wänglund (27)
0-2 Olivia Wänglund (31)
0-3 Arleena Paanalahti (45)
1-3 Emilia Berg (47)
1-4 Arleena Paanalahti (54)
1-5 Angelica Lindholm Forsell  (55)
Domare: Hans Olov Jonsson
Publik: 55

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Jenny Nordenberg inledde målskyttet för Kovland och satte sedan en till i 7-0-segern. Jenny Nordenberg inledde målskyttet för Kovland och satte sedan en till i 7-0-segern.

Kovland vann med 7-0 utan att förta sig: "Jag fick höja rösten några gånger"

(2016-08-05)

Det blev mer ånger än njuta när Njutånger fick resa hem från Ånäsvallen med 0-7 i bagaget.
– Vi var trögstartade så jag fick höja rösten ett par gånger. Trots dåligt spel gjorde vi ändå fem mål andra delen av första halvlek, säger tränaren Anders Westlund.


Första halvan av första halvlek var det ingen som kunde förutspå någon storseger för hemmalaget. Tempot var makligt. rörelse och passningsäkerheten inte heller på topp. Kölaget Njutånger hade inga problem att freda sitt mål samtidigt som man stack upp i några halvfarliga kontringar.
Men efter att Jenny Nordenberg gjort 1-0 i minut 21 från nära håll förlades allt spel på Njutångers planhalva.
Veronica Söderström lobbade snyggt över målvakten till 2-0 ett par minuter senare innan Jenny Nordenberg satte sitt andra fram till 3-0.
Fyran gjorde en påpasslig Erica Höglund sedan målvakten missat en rensning i det våta gräset. Precis innan pausvilan prickade Ida Brännström in 5-0.
– Vi var trögstartade så jag fick höja rösten ett par gånger. Trots dåligt spel gjorde vi ändå fem mål andra delen av första halvlek, säger tränaren Anders Westlund.

Det blev betydligt bättre fart på Kovland i den andra. Bra fart på passningarna, löpningar utan boll och bra variation i anfallsspelet. Men inga mål....
– Vi missade sista passet eller så tog vi en del avslut i fel lägen. Samtidigt som Njutånger försvarade sig bra, säger Westlund.
Det såg också ut som att gästernas verbale målvakt Therese Karlsson skulle hålla tätt hela den andra halvleken.
Men så i 86:e minuten nickade Malin Svelander grannt in en vänsterhörna och i slutsekunderna tappade mv-Karlsson in en höjdboll från lagkaptenen Emelie Åkersten mellan nävarna.
– Det var lite som en dag på jobbet men man ska inte klaga när man ändå vinner med 7-0, säger Anders Westlund.

Erica Höglund var den som stack ut mest i ett Kovland där dom flesta kan bättre utan att för den delen göra en dålig match, borträknat dom första 20 minuterna.
Njutånger var klart underlägsna i spelet men kämpade på med gott humör och spelade en schysst fotboll utan dumheter. Man hade lite problem att få ihop lag och kom med bara en avbytare. Men som sagt ett sympatiskt lag som gärna får hänga kvar i damtvåan. I kvicka Elin Åslund hade man en tjej som är mogen för större uppgifter inom en snar framtid.

Läs även:
• Målfest när Kovland krossade Njutånger på Ånäsvallen
• Defensiv genomklappning Njutånger föll mot Kovland på Ånäsvallen

Matchfakta:
Kovlands IF - Njutångers IF 7-0
2016-08-05 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Jenny Nordenberg (21)
2-0 Veronica Söderström (24)
3-0 Jenny Nordenberg (37)
4-0 Erica Höglund (43)
5-0 Ida Brännström (44)
6-0 Malin Svelander (86)
7-0 Emelie Åkersten (90)
Domare: Oscar Moss (märktes inte, alltså mycket bra i en snäll match)
Publik: 46

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Hattrick av Arleena Paanalahti. Hattrick av Arleena Paanalahti.

Tionde raka segern för Selånger efter 5-0 i höst-starten mot Iggesund

(2016-07-30)

Selånger tog full pott under våren.
När hösten kickade igång inledde SFK med en klar 5-0-victoria i Iggesund.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek med fyra vackra mål, säger tränaren Stefan Wickström.


Selånget tog nio segrar av lika många möjliga under vårsäsongen.
När hösten inleddes med bortamatch mot Iggesund kom vinst nummer tio. Redan i den sjätteminuten satte Angelica Lindholm Forsell 0-1 och efter fyrtiofem minuters spel hade både "Angen" och anfallskollegan Arleena Paanalahti prickat in två mål var.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek med fyra vackra mål. Bra spel och det kändes skönt att få ett kvitto på att vi har konserverat formen under uppehållet, säger tränaren Stefan Wickström.

Fem minuter in i andra fullbordade Arleena Paanalahti sitt hattrick då hon gjorde 0-5 och fler fullträffar blev det inte i matchen.
– Andra halvlek blev lite svagare men vi gör åter ett fint mål. Iggesund höjde sig också och skapar ett par bra lägen på slutet, säger Wickström.
Målskyttarna Angelica Lindholm Forsell och Arleena Paanalahti mest framträdande hos dom röd-blå-randiga.
– Arleena och "Angen" har verkligen börjat hitta varandra och är inblandade i det mesta i vår offensiv. Jag vill även ge plusbetyg till Alva Grahn och Vilma Abrahamsson, avslutar Stefan Wickström.

Läs även:
• Selånger vann mot svårslaget Iggesund på bortaplan
• Efter tre raka segrar tog vinstsviten slut för Iggesund

Matchfakta:
Iggesunds IK - Selånger FK 0-5
2016-07-30 - 14:00 - Movallen
0-1 Angelica Lindholm Forsell (6)
0-2 Arleena Paanalahti (25)
0-3 Arleena Paanalahti (30)
0-4 Angelica Lindholm Forsell (38)
0-5 Arleena Paanalahti (50)
Domare: Tommy Sköld
Publik: 47

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Ida Brännström gjorde två mål i sin debutnatch för Kovland. Ida Brännström gjorde två mål i sin debutnatch för Kovland.

Segstartat Kovland gjorde 5-0 i andra halvlek:
"Vi gjorde några omdisponeringar"


(2016-07-30)

Efter en seg första halvlek på Hille IP vaknade Kovland till i andra och vann ed med 5-0, totalt 8-2.
– Vi gjorde några omdisponeringar i paus och fick bättre fart på grejerna i andra halvlek, säger Kovlands tränare Anders Westlund.


Vet inte om bussresan ner till Gävle satt i benen hos Kovlandstjejerna men det såg segt ut under den första halvleken. Trots detta kunde man gå till pausvila med en 3-2-ledning.
– Vi hade svårt med positionsspelet och det var ihåligt i försvaret, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
I den andra var det bara ett lag på planen och gästerna från norr vann den andra halvleken med 5-0.
– Vi gjorde några omdisponeringar i paus och fick bättre fart på grejerna i andra halvlek tack vare mer tydliga roller, säger Westlund.
Nyförvärven Ida Brännström och Jenny Nordenberg gjorde två mål var i sina debutmatcher för Kovland.
– Men jag är mest imponerad av Sara Fredriksson från U-laget som hoppade in efter pausen och visade härliga takter och verkligen tog chansen och även satte ett frilägesmål, säger Westlund.

Läs även:
• Kovland fortsätter vinna på bortaplan - slog Hille med 2-8

• Målfest när Hille krossades av Kovland på hemmaplan

Matchfakta:
Hille IF - Kovlands IF 2-8
2016-07-30 - 13:00 - Hille IP
Mål Kovland: Ida Brännström 2. Jenny Nordenberg 2, Malin Svelander 2, Veronica Söder ström och Sara Fredriksson.
Utvisning Kovland: Marielle Bergman (90)
Domare: Ahmed Fidow
Publik: 63

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Pernilla Wennman har besegrat cancern. Nu skall hon vinna på fotbollsplanen med Kovland också. Pernilla Wennman har besegrat cancern. Nu skall hon vinna på fotbollsplanen med Kovland också.

Pernilla Wennman vann över cancern – lämnar SDFF för spel i Kovland: "Har inte orken för elit-fotboll just nu"

(2016-0-13)

Pernilla Wennman är tillbaka efter sin allvarliga sjukdom.
Men något spel i Elitettan med SDFF blir det inte i höst utan hon tar steget över till Kovland.
– Pernilla blir ju naturligtvis en jätteförstärkning för oss, säger tränaren Anders Westlund.


SDFF:s Pernilla Wennman har fått säsongen så här långt spolierad av en allvarlig sjukdom. Nu är hon glädjande på väg tillbaka och väljer då att ta steget över från SDFF till Kovland ett par nivåer längre ner. I Kovland kommer hon att återförenas med före detta lagkompisar från SDFF och Selånger.
– Därför var Kovland att naturligt val. Pernilla blir ju naturligtvis en jätteförstärkning för oss, säger tränaren Anders Westlund och fortsätter:
– Med tanke på hennas sjukdom skall vi inte sätta alltför stor press på henne från början utan vi ger henne den tid hon behöver.
– Jag tränar en gång i veckan med SDFF och kommer att fortsätta med det. Anledningen att jag går till Kovland är att det är kanontjejer i klubben och jag känner många sedan tidigare både på och sidan av planen och för att jag känner att jag varken orkar, kan eller vill satsa på elitfotboll just nu, säger Pernilla Wennman.

Hur har du mått under sjukdomstiden?
– Oförskämt bra faktiskt.

Vad händer nu?
– Är sjukskriven men skall börja jobba 25% till att börja med. Jag skall också gå på kontroll var tredje månad under fem år för att se att tumören inte kommer tillbaka.

Sjukdomen har gett dig vissa men för livet. Hur tacklar du det?
– Det är bara att gilla läget. Inte så svårt egentligen när man vet vad alternativet är, avslutar.

Lokalfotbollen är glad att återse Pernilla Wennman på fotbollsplanen igen men framförallt att hon är kvitt sin cancer med allt vad det innebär.

Över till det mer sportsliga. Hur tror du det går för Kovland i höst?
– Dom ligger tvåa i serien nu och gjort en jättebra vår. Jag tror att hösten kan bli minst lika bra. Det gäller att ta match för match och kriga i 90 minuter. Tror dock att Selånger har ett för långt försprång att ta in, men allt kan hända.

Och hur går det i höstens derby?
– Svårt att säga men jag lovar att Selånger kommer att få kämpa rejält i alla fall om dom vill ha poäng.

Kovland rustar allså rejält till hösten då man även fått SDFF-duon Ida Brännström och Jenny Nordenberg (se artikel nedan). 

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Ida Brännström gör comeback - spelar i Kovland efter uppehållet. Ida Brännström gör comeback - spelar i Kovland efter uppehållet.

Ex-allsvensk gör comeback – kritat på för Kovland och ytterligare en f d SDFF:are slår följe

(2016-06-29)

Kovland får två prima förstärkning inför hösten. Före detta Linköping- och SDFF-spelaren Ida Brännström gör comeback och det gör också Jenny Nordenberg, även hon ifjol i SDFF och tidigare i Själevads IK.
– Man kan nog knappast önskat sig bättre förstärkningar, säger Westlund.


SDFF:s rutinerade duo Ida Brännström och Angelica Lindholm-Forsell tog efter att man fört upp laget i Elitettan beslutet att lägga skorna på hyllan.
"Angen" kunde inte hålla sig utan började lira med Selånger i vår.
Nu är det Idas tur att stilla abstinensenutan aktivt fotbollsspelande och har kritat på för Kovland. "Damerna" springer med andra ord på varandra i höstens derby om det vill säg väl.
Men det är inte bara Ida och "Angen" av fjolårets SDFF-spelare som gör comeback. Även Jenny Nordenberg har fått tillbaka suget för fotbollen och slår Ida följe till Ånäsvallen.
– Vi var lite tunna i slutet av våren och behövde fylla på truppen. Men att vi skulle få dom här två tjejerna var ju rena jackpoten, sägeer tränaren Anders Westlund.
Båda spelarna kan användas i offensiva roller men Jenny kan även spela mittback, något 25-åringen gjorde under tiden i Själevad.

Hur kom det sig att dom valde Kovland?
– Dom ville börja spela fotboll igen och vi spelar på en lagom nivå. Så det här är egentligen ingen värvning utan ett ömsesidigt intresse. Tjejerna verkar redan ha smällt in i gemenskapen och är två frantastiska tjejer både på och bredvid planen. Man kan nog knappast önskat sig bättre förstärkningar och Ida är ju nästan en ikon inom den lokala damfotbollen, säger Westlund.
Om detta sedan räcker för att komma ikapp Selånger under hösten kanske är mer tveksamt.
– Selånger är oerhört starka och även om vi skulle vinna höstens derby så måste dom tappa fler poäng. Men bollen är ju rund så, avslutar Westlund.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Lina Candell gav Kovland ledning med kvarten kvar, ändå blev det förlust mot Gefle. Lina Candell gav Kovland ledning med kvarten kvar, ändå blev det förlust mot Gefle.

Kovland förlorade mot ett lag utombys – när hände det senast?

(2016-06-22)

För första gången på många många år förlorade Kovland mot ett lag utanför distriktet.
Gefle gästade Ånäsvallen och tog med sig hela potten hem till Gästrikland.
– Vi åker dit på två hörnmål inom loppet av ett par minuter precis efter att vi själva tagit ledningen efter hörna, säger Kovlands tränare Anders Westlund.


Jag minns inte när Kovland förlorade mot ett lag utanför Medelpad senast men det måste ha varit ohygglig länge sedan. Mycket beroende på att man mest hållit till i den lokala damtrean innan den här säsongen. Men jag är faktiskt så gammal att jag minns att Kovland en gång i tiden spelat i vår högsta serie. Visserligen var det inte bara en damallsvenska på den tiden utan mer regionala serier, men i alla fall.
Samtidigt som Sverige förlorade mot Belgien fick som sagt Kovland ta emot årets andra förlust och det på kort tid.
Matchen var mållös fram till den 74:e minuten. Då bröt Lina Candell dödläget då hon satte 1-0 från nära håll sedan comebackande Madelene Pettersson nickskarvat en hörna. Glädjen blev dock kortvarig. Sex minuter senare hade svårmarkerade Ida Pettersson nickat in två bollar för gästerna, också det efter hörnor. Försprånget höll matchens sista tio minuter då inte Kovland f ick till någon riktigt forcering trots att man gick ned på en trebackslinje och flyttade upp folk i anfallet.
–  Samtidigt som vi gjorde det flyttade Gefle ner en extra försvarare som motdrag, säger Kovlands tränare Anders Westlund, och fortsätter:
– Spelmässigt är jag ändå relativt nöjd med matchen. Vi hade stort bollinnehav men var lite för uddlösa framåt men Gefle var också bra välorganiserade. Framåt hade inte Gefle så mycket mer än att dom hela tiden kändes farliga på fasta situationer. Men visst känns det surt att förlora, det gör det alltid. Tjejerna är lite slitna just nu och det skall bli skönt med sommaruppehåll så tar vi nya tag till hösten, säger Westlund.

Erica Höglund var ännu en gång en klippa på mittfältet i KIF. I övrigt kan alla ett snäpp bättre utan att för den delen varit dåliga.

Matchfakta:
Kovlands IF - Gefle IF FF 1-2
2016-06-22 - 19:30 - Ånäsvallen
1-0 Lina Candell (74) efter en hörna efter ;addelenes Pettersson nick
1-1 Ida Pettersson (77) ...ryggade in, stor och tung
1-2 Ida Pettersson (80) ..slet sig loss från markeringen och nick
Domare: Hanna Laajanen
Publik: 50

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Angelica Lindholm-Forsell satte Selångers samtliga tre mål mot Stensätra. Hattrick alltås! Angelica Lindholm-Forsell satte Selångers samtliga tre mål mot Stensätra. Hattrick alltås!

"Angens" hattrick fixade Selångers nionde raka seger

(2016-06-21)

Selånger fick ett tuff match borta mot Stensätra. Det krävdes en Angelica Lindholm-Forsell i målform för att kunna bokföra den nionde raka segern.
– Utan "Angen" är jag inte helt säker på att vi vunnit den här matchen, säger tränaren Stefan Wickström efter 3-1-segern borta.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Erica Höglund var på spel- och målhumör. Erica Höglund var på spel- och målhumör.

Erica Höglund på spel- och målhumör när Kovland tog en klar seger

(2016-06-18)

Kovland vann borta mot NorrHam med klara 6-1 efter att Erica Höglund varit på både spel- och målhumör och svarat för ett hattrick.
– Vi missade minst sex klarare lägen än dom vi gjorde mål på. Men det viktigaste var att vi ändå vann och tog tre poäng, säger tränaren Anders Westlund.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Tre mål och ett ass för "Angen". Tre mål och ett ass för "Angen".

"Angen-hattrick" och ass när Selånger tog åttonde raka

(2016-06-18)

Angelica Lindholm Forsell gjorde hattrick och spelade fram till ett mål när Selånger vann mot Valbo med 4-0 och tog sin åttonde raka seger i division 2 Södra Norrland.
– Skönt att ha en "Angen" i laget. Man vet verkligen vad man får och hon levererar nästan jämnt, säger SFK-tränaren Stefan Wickström.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Olivia Wänglund var matchens bästa spelare och gjorde även två av Selångers tre mål. Olivia Wänglund var matchens bästa spelare och gjorde även två av Selångers tre mål.

Selånger dödade Kovlands långa svit utan förlust

(2016-06-14)

Det märktes att det var seriens två klart bästa lag som möttes i division 2-derbyt på Norrporten Arena.
Efter en spelmässigt jämn första halvlekn avgjordde Selånger tidigt i andra.
– Vi ändrade lite taktiska saker inför den andra halvleken och tog över matchen, säger Selångers tränare Stefan Wickström.

läs mer

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell samt Skytteliga m.m.

Skönt att "Angen" inte gjorde hot av sin "pensionering". Skönt att "Angen" inte gjorde hot av sin "pensionering".

Forwardsprofilen skulle lägga av – nu har hon gjort sex mål den här säsongen: "Kunde inte hålla mig"

(2016-06-10)

Efter säsongen bestämde hon sig för att lägga skorna på hyllan. Riktigt så blev det inte för Angelica "Angen" Lindholm Forsell, som trots allt fortsatte – både som tränare, men även som spelare i Selånger.
– Ja, det blev så. Jag kunde väl inte hålla mig helt enkelt, säger hon..

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

"Angen" gjorde ett hattrick under den första halvleken. "Angen" gjorde ett hattrick under den första halvleken.

Selånger tog tillbaka serieledningen igen

(2016-06-06)

Selånger tog tillbaka serieledningen från Kovland efter 5-0 mot Hille och hattrick av Angelica Lindholm-Forsell.
– Ändå gör vi vår sämsta match i serien så här långt, säger tränaren Stefan Wickström kritiskt.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

"Marre" Bergman går från klarhet till klarhet som vänsterback. "Marre" Bergman går från klarhet till klarhet som vänsterback.

Kovland fortsätter att vinna matcher i Hälsingland

(2016-06-03)

Kovland avslutade veckans "Hälsingland On Tour" med ännu en seger.
Team Hudik blev dock den tuffaste nöten att knäcka. Det tog över timmen spelad innan KIF fick hål på dom.
– Klart bästa och mest organiserade laget vi mött hittills, säger tränaren Anders Westlund.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Malin Kristmansson klev upp i anfallet efter paus och hängde två baljor. Malin Kristmansson klev upp i anfallet efter paus och hängde två baljor.

Westlund vaskade om i laget och Kovland vände
0-1 i paus till en 6-1-seger


(2016-05-31)
Kovland låg under i paus borta mot Njutånger.
Då vaskade tränaren Anders Westlund om i laget och gick ut och vände till en 6-1-seger.
– Sett till chanserna borde vi kanske gjort fyra mål till, säger Westlund.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Olivia Wänglund gjorde två mål och spelade fram till det tredje. Olivia Wänglund gjorde två mål och spelade fram till det tredje.

Bingo för Selångers damer – femte raka segern!

(2016-05-30)
Selånger tog sin femte raka seger när dittills obesegrade Team Hudik gästade Bergsåkers IP.
– En bekväm seger. Vi hade ett enormt bollinnehav i matchen, säger tränaren Stefan Wickström efter 3-1-segern.

läs mer


• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Kovlands IF fortfarande "oslagbara" – inte heller Stensätra kunde hota

(2016-05-21)
Svåraste motståndaren sedan Kovlands damer startade om sin verksamhet ifjol väntade på Timrå konstgräs.
Men inte heller Stensätra kunde besegra nykomlingarna i tvåan som nu har 22 matcher i rad utan förlust.
– Ändå saknade vi en hel del ordinarie spelare idag. Det är skönt att veta att vi har en rejäl bredd i truppen, säger tränaren Anders Westlund efter 3-1-segern.


läs mer strax, tekniska problem

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Olivia Wänglund var en av Selångers måskyttar i den lyckade seriepremiären. Olivia Wänglund var en av Selångers måskyttar i den lyckade seriepremiären.

Ingen ånger för Selånger mot Njutånger – Wilma Bondén skarprättare på Skarplycka IP

(2016-05-20)
Selångers damer har spelat fyra matcher i damtvåan och ännu är det inget lag som ens varit i närheten att lugga dom på poäng.
Ny seger i afton på Skarplycka IP mot Njutånger.
Fem mål framåt och nollan bakåt.
–Vi spelade riktigt bra idag och skapade mängder av chanser utöver målen, säger tränaren Stefan Wickström.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Kovlands damer på väg mot en ny seger! Övre redan från vänster: Amanda Sevefjord, Mikaela Björkholm, Josefin Halvarsson, Emma Westlund, Marlene Ejerås, Sandra Sjögren, Veronica Söderström, Sara Strömberg, Emelie Bergh, Emma Sjöberg, Elin Löfblad, Tobbe Sandberg material och sjukvård, Anders Westlund coach, Tomas Svelander assisterande coach. Nedre från vänster: Jenny Åkersten, Malin Westlund, Karin Öhrlund, Malin Kristmansson, Louisa Stridh, Agnes Cöster, Emelie Åkersten, Marielle Bergman. Fattas på bilden gör: Malin Svelander, Martina Grönlund, Lina Candell, Amanda Norin, Erica Höglund, Madelene Pettersson samt Kent Norin (massör). Foto: KIF privat
Kovlands damer på väg mot en ny seger! Övre redan från vänster: Amanda Sevefjord, Mikaela Björkholm, Josefin Halvarsson, Emma Westlund, Marlene Ejerås, Sandra Sjögren, Veronica Söderström, Sara Strömberg, Emelie Bergh, Emma Sjöberg, Elin Löfblad, Tobbe Sandberg material och sjukvård, Anders Westlund coach, Tomas Svelander assisterande coach. Nedre från vänster: Jenny Åkersten, Malin Westlund, Karin Öhrlund, Malin Kristmansson, Louisa Stridh, Agnes Cöster, Emelie Åkersten, Marielle Bergman. Fattas på bilden gör: Malin Svelander, Martina Grönlund, Lina Candell, Amanda Norin, Erica Höglund, Madelene Pettersson samt Kent Norin (massör). Foto: KIF privat

Kovlands otroliga svit – är obesegrat i 21 seriematcher i rad: "En saga"

(2016-05-18)
De spelar alltid Niklas Strömstedts "Oslagbara" efter en seger. Nu har en spelare tatuerat in titeln på sin kropp. Kovlands damlag startades inför förra säsongen – och är fortfarande obesegrat efter 21 seriematcher tillsammans.
– Det är helt otroligt, säger lagkaptenen Emelie Åkersten.
– Det är en saga, säger tränaren Anders Westlund.

läs mer

Ny seger för nykomlingen – Kovland vände på bortaplan: "Satt hårt inne"

(2016-05-15)
Underläge efter den första halvleken.
Det stoppade inte Kovland från att ta tredje raka segern i fotbollstvåan.
– Det satt hårt inne, säger tränaren Anders Westlund.
Avgörandet kom efter 81 minuter. Det var en tilltrasslad situation framför Valbomålet när bollen ramlade ned framför Kovlands Emma Sjöberg.
– Hon är en måltjuv och sköt nog en gammal hederlig tåjagare, säger Anders Westlund.

läs mer

Matchfakta:
Valbo FF - Kovlands IF 1-2 (1-0)
1-0 Demi Pierre (24)
1-1 Emelie Åkersten (60, straff)
1-2 Emma Sjöberg (82)
Domare: Mattias Löfstrand
Publik: Ja

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Sviten bröts för Selånger – men visst blev det seger igen

(2016-05-14)
Fem gjorda mål mot Iggesund i premiären följdes upp av ytterligare fem mot NorrHam.
När Gefle kom på besök sprack dock sviten.
Selångertjejerna hittade bara nätet fyra gånger...
Men vad spelade det för roll när man bara släppte in ett.
Tredje raka seger därmed ett faktum och fortsatt tätkänning!


mer info kommer senare, tekniska problem.

Matchfakta:
Selånger FK - Gefle IF FF 4-1 (1-0)
1-0 Angelica Lindholm Forsell (24)
2-0 Angelica Lindholm Forsell (42)
3-0 Elsa Burvall (62)
4-0 Olivia Wänglund (79)
4-1 Lina Bälin (81)
Domare: Hanna Laajane
Publik: -

• Referat, Resultat & Matchfakta plus aktuell tabell och Skytteliga m.m.

Fem mål framåt igen för Selånger

(2016-05-07)
Fem gjorda mål i premiären blev ytterligare fem när Selånger tog en fem-etta borta mot NorrHam.
– Vi gör en bra match med tanke på att det var årets första på naturgräs. Synd bara att vi inte får hålla nollan, säger tränaren Stefan Wickström.

läs mer

• Referat, resultat & matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Kovland väntade med avgörandet till den andra halvleken igen

(2016-05-06)
I premiären avgjorde Kovland i den andra halvleken mot Hille. 0-1 blev då till en 5-1-seger.
Mot Iggesund var man åter mållösa efter 45 minuter innan man kom ut efter pausvilan och spelade hem segern efter tre mål i andra akten.
– Vi ägde boll från början till slut men Iggesund var duktig i försvarspelet men istället fick vi äntligen utdelning på våra fasta situationer då målen kommer på hörnor. Det var närmare 4-0 än 3-1, säger mittbacken Emma Westlund

läs mer

• Referat, resultat & matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Olivia Wänglund var en av Selångers måskyttar i den lyckade seriepremiären. Olivia Wänglund var en av Selångers måskyttar i den lyckade seriepremiären.

Ketchupeffekten för både Kovland och Selånger i premiären

(2016-04-30)
Det var trögt för både Kovland och Selånger i premiäromgångens första halvlek.
Kovland låg under med 0-1 mot Hille medan Selånger bara hade 0-0 mot Iggesund.
I den andra kom så den berömda ketchupeffekten - och det för båda lagen. Eller om man helt sonika fått fyr på majbrasan för både KIF och SFK vann sina andra halvlekar med 5-0!
– Vi gjorde ett par justeeringar i startelvan i pausen och det got bara fem minuter innan vi kvitterade och kunde gå ifrån, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
– Fem mål framåt och dessutom hålla nollan. Dessutom satte tre av inhopparna tre mål, säger en nöjd Selångertränare Stefan Wickström.

läs mer

• Referat, resultat & matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Kovland vann damtrean ifjol. Vinner man även division 2 Södra Norrland?
Kovland vann damtrean ifjol. Vinner man även division 2 Södra Norrland?

Kovlands damer ingen vanlig division 2-nykomling:
"Många med rutin från högre serier"


(2016-04-30)
Kovland är ingen vanig division 2-nykomling.
Dom flesta av spelarna har nämligen rutin från spel i både division 2 och 1.
– Vi har många som har rutin från spel i högre serier med SDFF, Selånger och Timrå så vi lär inte falla p g a brist på rutin, säger tränaren Anders Westlund, som själv tränat två av klubbarna.


Valborgsmässoafton och dags för både Kovland och Selånger att börja elda för seriepremiär och båda lagen inleder "hemma". Varken Ånäsvallen eller Bergsåkers IP är spelbara ännu utan man få ta stans konstgräsarenor till hjälp.
Kovland möter gävlelaget Hille på Westhagen och Lokalfotbollen har inför premiären varit i kontakt med tränaren Anders Westlund.

Hur är läget i Kovland inför premiären?
– Förväntansfullt. Alltid spännande och nervöst inför en premiär.

Nöjd med försäsongen?
– Ja, den har varit bra. Vi vann ju Inomhusligan och en 9-mannacup i Iggesund plus vinst mot bland andra Selånger och Alnö i träningsmatcher så det har ju varit helt okey om man säger så.  Dock lite jobbigt har det varit med efterhängsna förkylningar.

...och med truppens sammansättning?
– Truppen innehåller en bra mix av olika spelartyper och äldre/yngre.

Målsättning i år?
– Topp 3. Blir nog en kamp mellan Gefle, oss och Selånger. Kul med Selånger då både jag och flera av tjejerna har ett förflutet där. Lär bli riktiga prestigederbyn.

Någon eller några spelare i Kovland som man bör hålla ett extra öga på i år?
– En spelare som Malin Kristmansson kommer att bli en attraktion på Ånäsvallen i sommar. Malin Svelander har imponerat och gamlingarna "Marre" Bergman och Mallis Ejerås har jag nog aldrig sett bättre.

Vilket lag tippar du vinner serien?
– Favoritskapet till serieseger lägger vi på Gefle IF.

Vad vet du om premiärmotståndarna Hille IF?
– Pass.

Hur går det i premiären?
– Naturligtvis går vi in för att vinna i premiären men jag vill inte tippa något resultat.

Nyförvärv: 
Malin Svelander (mf/fw, Sundsvalls DFF), Malin Krismansson (b, Sundsvalls DFF), Martina Grönlund (mf, IFK Timrå), Emma Sjöberg (fw. Sund IF), Sara Henriksson (b, Njurunda IK).
Förluster: 
Matilda Björkholm (slutar).

Lokalfotbollen tippar:
Kovland har under försäsongen visat att man kommer att tillhöra toppstriden tillsammans ned Kovland och hårdsatsande Gefle IF. Och jag blir inte överraskad om Westlunds tjejer tronar i toppen av serien efter den sista höstmatchen. Vad som händer sedan lämnar vi därhän menpremiären mot Hille vinner man med 3-0.

Angelica Lindholm-Forsell har återvänt till Selånger från SDFF. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Angelica Lindholm-Forsell har återvänt till Selånger från SDFF. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

"Angen" tillbaka hos blå-röd-randigt
– står för rutinen i ett ungt Selånger


(2016-04-30)
Selånger var stryktjejer i ettan ifjol med sitt unga lag.
I år huserar man i en lägre serie och har försett laget med en rejäl dos rutin då Angelica Lindholm-Forsell återvänt från SDFF.
– Känns roligt att vara tillbaka. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite rutin men är lite otränad så vi får se hur det går idag, säger "Angen". 


Idag är det seriepremiär för division2 Södra Norrland. En serie där vi har två representanter, båda nykomlingar faktiskt. Selånger var stryktjejer i ettan ifjol och åkte ur medan Kovland tog steget upp från den lokala damtrean utan förlust.
Selånger har fått behålla sitt lag så när som på högerbackstalangen Wilma Wärulf till SDFF och Matilda Moen som gått till Alnö.
I gengäld har man fått ett knippe spelare från SDFF:s nedlagda division 3-lag plus "en gammal gumma" från samma förenings representationslag där hon tillhörde dominanterna när klubben säkrade avancemanget till Elitettan.
Jag talar om profilen Angelica Lindholm-Forsell som återvänt inför den här säsongen.
– Känns roligt att vara tillbaka. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite rutin men är lite otränad så vi får se hur det går idag, säger "Angen". 

Selånger inleder i eftermiddag mot Iggesunds IK och Lokalfotbollen har tagit ett snack och ställt några frågor till tränaren Stefan Wickström.

Äntligen seriepremiär. Hur är läget i .Selånger?
– Det har sett allt bättre ut ju närmare seriepremiären vi kommit, framförallt sedan vi breddat truppen med några spelare från SDFF.

Nöjd med truppens sammansättning?
– Vi har en trupp som vi är riktigt nöjda med. Nya "Angen" och Wilma Bondén är två riktigt bra förstärkningar från SDFF.

Målsättning i år?
– Jag tror vi kommer att blanda oss i toppstriden.

Någon spelare i laget som man bör hålla ett extra öga på i år, och varför?
– Wilma Bondén kan härja uppe i skytteligatoppen och känns som ett riktigt bra nyförvärv som vi verkligen behövde förstärka med.

Vilket lag tippar du vinner serien?
– Favoriter till seriesegern är nog Gefle och Kovland men vi hoppas kunna bråka med dom.

Vad vet du om premiärmotståndarna Iggesunds IK?
– Har dålig koll på dom men dom gjorde en stabil säsong i fjol och har hört mig för om dem och jag såg att Ljusdal hade tufft med dem i fjol. Iggesund blir en tuff motståndare.

Hur går det i premiären?
– Jag tror vi vinner men som sagt, jag tror det blir en tuff utmaning,

Selånger spelar sin premiär på Norrporten Arena men hoppas så snart som möjligt få spela sina hemmamatcher på Bergsåkers IP.
– Jag hoppas många hittar ut  dit när den är klar och tittar på vårt unga lag som när det funkar kan spela riktigt rolig fotboll, avslutar tränaren Stefan Wickströn.

Nyförvärv: 
Wilma Bondén (fw, Sundsvalls DFF), Angelica Lindholm Forsell (fw, Sundsvalls DFF), Wilma Edman (Sundsvalls DFF), Wilma Jonsson (Sundsvalls DFF), Tilda Andersson (uppflyttad från U-truppen).
Förluster: 
Wilma Wärulf (b, Sundsvals DFF) och Mikaela Moen (Alnö IF).

Lokalfotbollen tippar:
Selånger har varit i SM-slutspel två år i rad med sitt F16-lag, Många av dom tjejerna spelade i ettan ifjol men var inte riktigt flygfärdiga av förklarliga skäl. Nu är dom ett år äldre och samtidigt har man fått in erfordlig rutin i "Angen" och målkänsla i Wilma Bondén. Det kan bli en rolig säsong på Bergsåkers IP och en härlig kamp lokalt med Kovland. Topp tre givet och premiären hemma mot Iggesund vinns med 3-0.

Så här har Kovland och Selånger värvat – och tappat inför i division 2 Mellersta Norrland 2016

Kovlands IF

Nyförvärv: Malin Svelander (mf/fw, Sundsvalls DFF), Malin Krismansson (b, Sundsvalls DFF), Martina Grönlund (mf, IFK Timrå), Emma Sjöberg (fw. Sund IF), Sara Henriksson (b, Njurunda IK).
Förluster: Matilda Björkholm (slutar).

Selånger FK
Nyförvärv: Wilma Bondén (fw, Sundsvalls DFF), Angelica Lindholm Forsell (fw, Sundsvalls DFF), Wilma Edman (Sundsvalls DFF), Wilma Jonsson (Sundsvalls DFF), Tilda Andersson (uppflyttad från U-truppen).
Förluster: Wilma Wärulf (b, Sundsvals DFF) och Mikaela Moen (Alnö IF).

Vinster för både Kovland och Selånger i helgens träningsmatcher

(2016-04-03)
Kovland och Selånger träningsspelade i helgen.
Och båda våra lag i division 2 Södra Norrland vann sina matcher.
Så här gick det:


Matchfakta:
Alnö IF - Kovlands IF 0-2 (0-1)
Mål Kovland: Marielle Bergman och Malin Svelander.
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 40
Spelplats: Westhagen
Matchreferat: Kovland var det spelförande laget men Alnö stack upp med farliga kontringar men då visade KIF-målvakten Emelie Berg sig på styva linan. Men på det hela taget en rättvis seger.
– Vi gör inte någon bra match alls. Det enda jag är nöjd med är första tjugo i andra halvlek. Tur att Emelie var på tårna i målet och avvärjde ett par frilägen, säger KIF-tränaren Anders Westlund.
En tråkig incident var att en Alnöspelare bara föll ihop utan att någon var i närheten. Hon klagade över bröstsmärtor. Återkommer när jag vet mer i ämnet.

Selånger FK - Heffnersklubbans BK 1-0
Mål Selånger: Olivia Wänglund.
Domare: Fredrik Strese
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

Selånger besegrade Alnö efter Elsas snygga mål i slutminuterna

(2016-03-28)
Selånger och Alnö träningsspelade denna soliga annandagpåsk.
SFK:s Elsa Burvall satte segerbollen med bara tre minuter kvar efter ett riktigt "slalommål" genom Alnöförsvaret.


Tränarsnack:
Stefan Wickström. Selånger:
– Vi gör en hyfsad match och vinner rättvist då dom blev rejält trötta sista tjugo. Elsa Burvalls segermål var riktigt vackert. Efter lite "slalomåkning" kom hon fri och satte bollen säkert. Då återstod det bara tre minuter, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
Tony Tomley. Alnö:
– En jämn match mellan två lag som saknade några av sina spetsspelare. Det märktes att vi hade några spelare som inte är vana att spela 90 minuter så vi blev rejält trätta på slutet. Selångers segermål kom också med bara tre minuter kvar. Vårt mål gjordes av Jenny Stavin som vi lånat in från SDFF, säger Alnötränaren Tony Tomley.

Matchfakta:
Selånger FK - Alnö IF 2-1 (0-1)
Mål Selånger: Arlena Paanalahti och Elsa Burvall.
Mål Alnö: Jenny Stavin.
Domare: Oscar Moss.
Spelplats: Westhagen.

Kovlands damer tog sin andra cuptitel på mindra än en vecka då man även vann en niomanneturening i Iggesund under lördagen. Bilden är emellertid tagen efter MittMedia Cupsegern i måndags. Beklagar att alla inte kom med på bilden (sorry Tobbe) men det kan bli så när fotografens syn är i klass med en mullvads ;-)
Kovlands damer tog sin andra cuptitel på mindra än en vecka då man även vann en niomanneturening i Iggesund under lördagen. Bilden är emellertid tagen efter MittMedia Cupsegern i måndags. Beklagar att alla inte kom med på bilden (sorry Tobbe) men det kan bli så när fotografens syn är i klass med en mullvads ;-)

Andra cupsegern på mindre än en vecka för Kovlands damer

(2016-02-27)
I måndags vann Kovlands damer finalen i MittMedia Cupen över storfavoriterna SDFF.
Idag tog man en ny cupseger nere i Iggesund.
– I finalen besegrade vi våra blivande seriekonkurrenter Njutånger med 2-0, säger KIF-spelaren Emma Westlund.


Kovlands damer tog idag sin andra cupseger på mindre än en vecka då man vann en inonomhusturnering i Iggesund.
I måndags handlade det om femmannafotboll då man betvingade storfavoriterna SDFF från Elitettan i MittMedia Cupens final.
Den här gången var turneringen för niomannalag.
– Först vann vi vår grupp. Sedan slog vi ut division 1-laget BIK i semifinal för att i finalen besegrade vi våra blivande seriekonkurrenten Njutånger med 2-0, säger KIF-spelaren Emma Westlund.
Båda finalmålen gjordes av formstarka Malin Kristmansson som är i en hysterisk form.
– Det ser väldigt bra ut och vi är otroligt nöjda med våra nyförvärv. Vi trivs verkligen bra ihop och har alltid kul och det är det viktigaste. säger Emma Westlund.
Lokalfotbollen blir inte alls överraskad om nykomlingarna kommer att slåss i den allra yttersta toppen av division 2-serien. 
 
Bilden tagen efter MittMedia Cup-segern.

Både Kovland och Selånger inleder hemma

(2016-01-20)
Spelprogrammet är klart för division 2 Södra Norrland.
Båda våra lag, Kovland och Selånger, börjar med hemmamatcher.


Lottningen är avklarad för division 2 Södra Norrland.
Vi har två lag i serien, båda nykomlingar.
Selånger åkte ur division 1 ifjol och ersätter sitt andralag som spelade i den här serien ifjol.
Kovland vann den lokala Damtrean och är nykomlingar.
Den 30 april sparkar serien igång och båda våra lag inleder alltså på hemmaplan.
Selånger tar emot Iggeund medan Kovland gästas av Hille men det lär knappast bli på vare sig Bergsåkers IP eller Ånäsvallen då premiäromgången spelas så tidigt som den 30 april.

Premiäromgången:
2016-04-30 - 13:00
Selånger FK - Iggesunds IK
IF Team Hudik - NorrHam
Stensätra IF - Gefle IF FF
Valbo FF - Njutångers IF
Kovlands IF - Hille IF
Till spelprogrammet

Malin Svelander Malin Svelander

Kovlands damer spetsar till truppen ytterligare

(2016-01-07)
Kovlands damer blir allt slagkraftigare.
Senast in i truppen är Malin Svelander från SDFF.
– Malin är en bra skolad offensiv spelare i sin bästa ålder, säger tränaren Anders Westlund.


Malin Svelander tar steget från SDFF till Kovland som trots sin ungdom tillhört A-truppen under några säsonger redan.
KIF ser redan nu ut att kunna konkurrera om seriesegern trots att man är nykomlingar. Åtminstone om man ser till spelartruppen. En trupp som alltså spetsats ytterligare med denne 19-åring.
– Malin är en bra skolad offensiv spelare i sin bästa ålder. Kan användas både som forward och yttermittfältare, säger tränaren Anders Westlund.

Martina Grönlund - ytterligare en spelare i KIF med förflutet i Timrå. Martina Grönlund - ytterligare en spelare i KIF med förflutet i Timrå.

Martina Grönlund lämnar IFK Timrå för Kovlands IF

(2015-12-16)
Kovlands damer fortsätter förstärka.
Senast in är rutinerade mittfältaren Martina Grönlund.


26-åringen kommer som så många andra i KIF:s A-trupp från IFK Timrå och spelade 17 matcher och gjorde ett mål när IFK Timrå vann division 2 Mellerstaa Norrland ifjol.

Emma Sjöberg tillbaka i Kovland. Emma Sjöberg tillbaka i Kovland.

Skyttedrottningen återvänder till moderklubben

(2015-12-12)
Emma Sjöberg vann skytteligan u Damtrean.
Nu lämnar hon Sund och återvänder till sin moderklubb Kovland som avancerade upp i tvåan.
– Jag gillar lagets spelidé och det känns som dom verkligen ville ha mig i laget, säger måldrottningen.


Emma Sjöbergs comeback på fotbollsplanerna utmynnade i succé.
32 mål och skytteligaseger i Damtrean.
Nu lämnar hon Sund och återvänder till sin moderklubb Kovland. Det lag som vann serien och nästa år spelar i division 2 Södra Norrland.
– Jag har ju ett väldigt stort KIF-hjärta. Det är ju min klubb sen barnsben och i där har det alltid varit roligt att spela boll, säger Emma Sjöberg.
Några fler anledningar till återvändandet?
– Jag gillar lagets spelidé och det känns som dom verkligen ville ha mig i laget.
Det ryktades att flera olika klubbar var intresserade av dig?
– Kovlands tränare Anders Westlund hade väldigt bra koll på mig som spelare. Kovland visade också störst intresse, Hade lite kontakt med Heffnersklubban och Härnösand ringde för att bjuda in till träning men det blev inte så mycket mer. Kovland körde igång så tidigt att jag redan hunnit köra flera träningar och trivs bra där. Skall bli skönt att få bära det rätta klubbmärket igen.
Om säsongen i Sund?
– Jag kommer att sakna mina sundtjejer otroligt mycket. Jag har verkligen dom att tacka för min fina säsong. Dom gjorde fotbollen så oerhört rolig igen och vilka smörpass jag har fått genom hela säsongen! Oerhört duktiga och rutinerade spelare.
Finns några bra passningsläggare på mitten i KIF också.
– Jo, jag har ju sett det så det borde bli kanon!
Inga problem med knäna?
– Nej, peppar peppar ta i trä!

Malin Kristmansson - kanonförvärv till Kovland. Malin Kristmansson - kanonförvärv till Kovland.

Ser bra ut i Kovland – Malin Kristmansson in från SDFF

(2015-12-10)
Efter lite funderingar tog Kovlands damer beslutet att lira i tvåan nästa år..
– Hade ett möte med tjejerna och då tog vi beslutet att köra, säger tränaren Anders Westlund.


Kovland vann Damtrean överlägset. Men det tog ett tag innan man bestämde sig för att ta steget upp i tvåan.
– Hade ett möte med tjejerna och då tog vi beslutet att köra. Den enda som inte bestämt sig fullt ut är Matilda Björkholm, säger tränaren Anders Westlund.
Man jobbar på några nya spelare och en som redan är klar är SDFF:s 22-årige Malin Kristmansson. En spelare som Westlund hade hade under sina vingar redan under sin tid i Selånger.
– En fantastisk ytterback,. spelskickig och stenhård i kroppen och bra driv i steget men inte minst en bra lagkamrat, berömmer han.
Klubben har i stort sett även gjort klart med Damtreans skyttekung Emma Sjöberg.
– Hon har tränat några pass med oss och kommer att bestämma sig i dagarna. Jag har bra koll på henne och jag hoppas att hon återvänder till sin moderklubb, säger Westlund.
Ni vann trean. Med det här laget kan ni vinna tvåan också?
– He he, en match i taget vet du. Det viktigaste är att vi få behålla den fantastiska sammanhållningen vi har i laget, avslutar Westlund.

Tony Tomley ny tränare för Alnös damer. Tony Tomley ny tränare för Alnös damer.

F d Liverpoolspelare tar hand om Alnös damer
(2015-12-08)
Alnö IF:s damer tappade hela tränartrojkan efter årets säsong.
Ersättaren är nu klar och det blir en gammal tränar- och spelarprofil som på 1980-talet tillhörde Liverpool FC:s organisation.
Så här presenteras nye tränaren Tony Tomley på klubbens hemsida:
Du ska vara huvudtränare för damlaget i div 2 Mellersta Norrland nästa år. Vi börjar med en klassiker
– hur känns det?

– Det känns bra (klassiskt svar) 
Vad har du för förväntningar på föreningen och laget? 
– Från föreningen förväntar jag stöd. Utöver det vet jag inte just nu men en bra ledarstab runt laget är en prioritet. Från laget vill jag att spelarna har lite tålamod och ger mig inspiration.
Hur ser du på truppen inför kommande säsong?
– Jag har inte riktig koll just nu. Jag vet att vi hade en bra säsong ifjol men först måste vi spika truppen och komplettera med några spelare. Fråga mig igen om ett par månader.
Du hade några erbjudanden från andra klubbar. Vad var det som fick dig att välja Alnö IF?
– Det var ganska lätt egentligen. Dottern Zoe har spelat i Alnö sedan hon var liten och därför har jag bra koll på föreningen, plus Mikael(Mathiasson) och Jocke (Granqvist) var väldigt övertygande. Alnö IF är en bra förening med en bra ungdomsverksamhet. Jag tror att vi tillsammans med den trupp vi har nu, plus några spelare till, kan skapa en plattform som kommer att hålla länge.
Vad är målsättningen för året?
– Att utveckla spelet och gruppen, skapa en bra stämning/miljö och ser till att sluta så högt upp i tabellen som vi kan.

Fakta:
Namn: Tony Tomley
Familj: Fru Karin, söner Alex och Kim 12år och Zoe 16år (17 i Feb.)
Bor: Bydalen, Sundsvall
Egen karriär som spelare: Liverpool FC på början av 80 talet, Burnley och sedan semiproffs i fotboll under några år, i Sverige: Heffners, Svartvik IF och Hassel IF.
Tränarkarriär: Svartviks IF U23, Hassels IF, IFK Timrå pojk-och juniorallsvenskan, Distriktslag P85, Sund IF juniorer, Sund IF damlag, GIF Sundsvall P14, SFF P03 (Mina pojkar), GIF Sundsvall P17
Utbildning: UEFA A licensen och förberedelseutbildningen till PRO licensen. Coerver coaching.
Karaktär som tränare: Krävande, pådrivande, entusiastisk.
Spelfilosofi: Jag vill ha bra organisation i både försvars och anfallsspelet (försvar i anfall/anfall i förvar) med högt intensitet och en hög hastighet på passningsspelet.
Motto: You get out what you put in.

"Koffa" kliver av - tar ett sabbatsår. "Koffa" kliver av - tar ett sabbatsår.

Alnö tappar bägge tränarna
– plus stöttespelare

(2015-11-10)
Alnö IF kom i år tvåa i damtvåan men var det lag som gjorde flest mål.
Nu står det klart att man tappar bägge sina tränare.
Kristoffer "Koffa" Vestin väljer kliva av.
- Jag väljer att ta ett sabbatsår så får vi se om jag får tillbaka suget. Klart är att jag i alla fall inte kommer att träna något lag nästa år i alla fall, säger "Koffa".
Även parhästen Mikael Melin slutar. Han har fått ett nytt jobb i Borlämge och väljer att återvända till hembygden efter några år i Medelpad.
I det senare fallet gör också att Alnö tappar en av sina absoluta stöttespelare i forma av Julia Bhy. I båda fallen är det ännu oklart om det blir något fotbollsengagemang nästa år. Kanske kan det bli allsvenskt spel för Julia då stadens stolthet Kvarnsvedens IK tog steget upp i vår högsta serie. Frågetecken dock om hon vill och kan lägga ner all de tid som krävs.
Någon eller några ersättare på tränarposten är inte klara ännu.
- Vi jobbar på uppgiften men läget just nu är status quo. Precis som det ser ut på spelarsidan exklusive Julia Bhy då förstås, säger spotrtchefen Mikael Mathiasson.
Det är också fortfarande oklart om laget kommer att spela kvar i division 2 Södra Norrland.
- Vi har lämnat in önskemål om att få spela i den mellersta Norrlandstvåan nästa år men vi har inte fått något besked från förbundet ännu, säger Mathiasson.
Inte heller när det gäller den lokala damtrean är det klart om man kommer att ställa upp med ett andralag.
- Vi kommer att ha ett lag i den regionala F17-serien sedan får vi se, säger Mathiasson, som lovar att återkomma till Lokalfotbollen när trämarfrågan är löst eller om det händer något annat spännande. Ryktas nämligen om ett par SDFF-spelare..

Engelina Nygren satte fyra fullträffar när Alnö passerade 100 gjorda mål för säsongen. Engelina Nygren satte fyra fullträffar när Alnö passerade 100 gjorda mål för säsongen.

Omgång 18 (sista)

Storseger för Alnö i sista matchen
(2015-09-26)
Alnö hade inga problem att avfärda Huge 2 i sista matchen för säsongen.
– Vi hade som mål innan matchen att komma upp i hundra mål totalt för säsongen, vilket vi lyckades med då vi låg på 90 mål innan matchen,
säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
läs mer på gd.se

Huge utspelade av Alnö
(2015-09-26)
Huge 2 hade som förväntat ingen chans mot topplaget Alnö i damtvåan. Det blev 2-14 i baken och Florindo de Sanctis var inte tillfredsställd med hösten då han saknat bänkspelare från Huges A-lag.
– Jag får tacka 99-00-nollorna för att de ställt upp. Annars hade det kunnat sluta illa med detta lag. Nu kommer Huge helt klart klara sig bra i trean med dessa unga tjejer nästa säsong. De tycker att det är kul trots stora förluster, säger Florindo de Sanctis tränare i Huge 2.
läs mer på gd.se

Resultat & Matchfakta

Alnö IF - IK Huge 2 14-2
2015-09-26 - 16:00 - Släda IP
Matchfakta

IF Team Hudik - Ljusdals IF 0-5
2015-09-26 - 16:00 - Glysisvallen
Matchfakta

NorrHam - Stensätra IF 0-2
2015-09-26 - 16:00 - Vifors
Matchfakta

Valbo FF - Iggesunds IK 2-0
2015-09-26-  16:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Hille IF - Brynäs IF/FK 5-1
2015-09-23 - 20:00 - Gavlevallen
Matchfakta


Sluttabellen

1. Ljusdals IF 18     17 1 0   100 - 7 52
2. Alnö IF 18     14 2 2   104 - 14 44
3. Valbo FF 18     13 2 3   70 - 25 41
4. Stensätra IF 18     10 3 5   50 - 36 33
5. Iggesunds IK 18     6 5 7   42 - 28 23
6. IF Team Hudik 18     7 2 9   26 - 41 23
7. Hille IF 18     5 3 10   28 - 67 18
8. NorrHam 18     3 3 12   21 - 64 12
9. Brynäs IF/FK 18     2 3 13   17 - 81 9
10. IK Huge 2 18     0 2 16   15 - 110 2


Skytteligan
34 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
31 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
25 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
16 mål:
Ellika Persson, Ljusdals IF
15 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
14 mål:
Malin Lindqvist Valbo FF
13 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
12 mål:
Janina Mähler, Stensätra IF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
Hanna Olsson, Ljusdals IF
10 mål:
Engelina Nygren, Alnö IF
Matilda Wennberg, Ljusdals IF
Anna-Karin Hall, Stensätra IF
- - - - - - - -
Alnö IF:s nålskyttar
Komplett skytteliga 

Sanna Lööw Ohlson satte ett hattrick och ligger tvåa i skytteligan. Sanna Lööw Ohlson satte ett hattrick och ligger tvåa i skytteligan.

Omgång 17

Alnö fem steg närmare den galna målsättningen
(2015-09-20)
Förstaplatsen är redan omöjlig att nå för Alnö.
Den nya målsättningen: 100 mål.
På söndagen kom laget fem fullträffar närmare.
– Det blir tufft att göra tio i sista matchen, men inget är omöjligt, säger tränaren Kristoffer Vestin.
läs mer på st.nu

Team Hudik föll efter mardrömsstart
(2015-09-20)
Hemma föll Team Hudik mot Alnö med 0–7.
På bortaplan stannade siffrorna vid 0–5 och tränaren Per Fridh sammanfattade så här:
– Det är svårt att värdera sin egen insats när man möter ett så bra lag.
läs mer på helahalsingland.se

Resultat & Matchfakta

Alnö IF - IF Team Hudik 5-0
2015-09-20 - 13:00 - Släda IP
Matchfakta

IK Huge 2 - Brynäs IF/FK 0-1
2015-09-20 - 13:00 - Kastvallen
Matchfakta

Hille IF - NorrHam 4-3
2015-09-19 - 16:00 - Hille IP
Matchfakta

Stensätra IF - Valbo FF 1-4
2015-09-19 - 15:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Iggesunds IK - Ljusdals IF 1-2
2015-09-19 - 12:00 - Movallen
Matchfakta


Tabellen

1. Ljusdals IF 17     16 1 0   95 - 7 49
2. Alnö IF 17     13 2 2   90 - 12 41
3. Valbo FF 17     12 2 3   68 - 25 38
4. Stensätra IF 17     9 3 5   49 - 36 30
5. Iggesunds IK 17     6 5 6   42 - 26 23
6. IF Team Hudik 17     7 2 8   26 - 36 23
7. Hille IF 17     4 3 10   23 - 66 15
8. NorrHam 17     3 3 11   21 - 62 12
9. Brynäs IF/FK 17     2 3 12   16 - 76 9
10. IK Huge 2 17     0 2 15   13 - 96 2


Skytteligan
33 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
29 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
25 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
15 mål:
Ellika Persson, Ljusdals IF
13 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
Janina Mähler, Stensätra IF
10 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
Hanna Olsson, Ljusdals IF
Anna-Karin Hall, Stensätra IF

Sanna Lööw-Ohlsson sköt in hela sju mål mot Brynäs när Alnö vann med hela 12-0. Sanna Lööw-Ohlsson sköt in hela sju mål mot Brynäs när Alnö vann med hela 12-0.

Omgång 16

Dussinet fullt för Alnö - sju mål av Sanna Lööw-Ohlsson!
(2015-09-12)
Alnös division 2-damer har inte längre någon chans att vinna serien.
Men det hindrar dom inte från att fortsätta spotta in mål.
På Måsberget i Gävle satte man nätet i dallrring hela 12 gånger.
Målhungrigast var Sanna Lööw Ohlsson som hittade rätt bakom Brynäskeepern inte mindre än sju gånger och klättrade upp till andraplatsen i skytteligan.
- Vi har en liten galen målsättning nu när vi inte längre kan ta serien och det är at göra 100 mål, säger tränaren Kristoffer Vestin.
Det betyder 15 mål på dom två kvarvarnde matcherna mot Team Hudik och Huge 2. Och ja, det kan faktiskt gå!

Fotnot:
Inget referat på st.nu denna gång

Resultat & Matchfakta

NorrHam - IK Huge 2 4-2
2015-09-13 - 13:00 - Vifors
Matchfakta

 Valbo FF - Hille IF 4-0
2015-09-12 - 16:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Brynäs IF/FK - Alnö IF 0-12
2015-09-12 - 13:00 - Måsbergets IP
Matchfakta

Ljusdals IF - Stensätra IF 6-1
2015-09-12 - 12:00 - Älvvallen
Matchfakta

IF Team Hudik - Iggesunds IK 0-0
2015-09-11 - 18:30 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta


Tabellen

1. Ljusdals IF 16     15 1 0   93 - 6 46
2. Alnö IF 16     12 2 2   85 - 12 38
3. Valbo FF 16     11 2 3   64 - 24 35
4. Stensätra IF 16     9 3 4   48 - 32 30
5. Iggesunds IK 16     6 5 5   41 - 24 23
6. IF Team Hudik 16     7 2 7   26 - 31 23
7. NorrHam 16     3 3 10   18 - 58 12
7. Hille IF 16     3 3 10   19 - 63 12
9. Brynäs IF/FK 16     1 3 12   15 - 76 6
10. IK Huge 2 16     0 2 14   13 - 95 2


Skytteligan
33 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
26 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
23 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
15 mål:
Ellika Persson, Ljusdals IF
13 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
Janina Mähler, Stensätra IF
10 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
Anna-Karin Hall, Stensätra IF

Omgång 15

Luften ha gått ur Alnö
(2015-09-05)
Efter förlusten i seriefinalen mot Ljusdal verkar luften ha gått ur Alnö.
0-0 mot Valbo följdes upp med "bara" 3-0 mot kölaget NorrHam hemma på Släda IP.
Efter 1-0 i paus dubblade man i alla fall målskyttet i andra. Jessica Fröberg, Sanna Lööw Ohlson och Isabelle Lindgren svarade för fullträffarna.

Fotnot:
Inget referat på st.nu denna gång

Resultat & Matchfakta

IK Huge 2 - Valbo FF 1-8
2015-09-06 - 16:00 - Kastvallen
Matchfakta

Stensätra IF - Iggesunds IK 4-1
2015-09-05 - 15:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Alnö IF - NorrHam 3-0
2015-09-05 - 13:00 - Släda IP
Matchfakta

Brynäs IF/FK - IF Team Hudik 1-5
2015-09-05 - 13:00 - Måsbergets IP
Matchfakta

Hille IF - Ljusdals IF 0-10
2015-09-05 - 13:00 - Hille IP
Matchfakta


Tabellen

1. Ljusdals IF 15     14 1 0   87 - 5 43
2. Alnö IF 15     11 2 2   73 - 12 35
3. Valbo FF 15     10 2 3   60 - 24 32
4. Stensätra IF 15     9 3 3   47 - 26 30
5. Iggesunds IK 15     6 4 5   41 - 24 22
6. IF Team Hudik 15     7 1 7   26 - 31 22
7. Hille IF 15     3 3 9   19 - 59 12
8. NorrHam 15     2 3 10   14 - 56 9
9. Brynäs IF/FK 15     1 3 11   15 - 64 6
10. IK Huge 2 15     0 2 13   11 - 91 2


Skytteligan
(ej uppdaterad p g a tekniska problem)
27 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
19 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
18 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
13 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
10 mål:
Ellika Persson, Ljusdals IF
Janina Mähler, Stensätra IF
9 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
Isabel Brink, Iggesunds IK 9
Anna-Karin Hall, Stensätra IF

Alnömålvakten Emma Häggberg hann rädda ett par frilägen innan hon blev överkörd och tvingades bryta matchen. Alnömålvakten Emma Häggberg hann rädda ett par frilägen innan hon blev överkörd och tvingades bryta matchen.

Omgång 14

Alnö fick inte hål på ett försvarsstarkt Valbo
(2015-08-30)
Valbo spelade ett lågt försvarsspel och ett bollskickligt Alnö blev aningen ineffektivt sista tredjedelen och lyckades aldrig få hål på hemmalaget men tränaren Kristoffer Vestin var ändå inte helt missnöjd.
- Vi har många skador just nu och tvingades ställa upp med ett mycket ungt lag. Dessutom tvingades vår målvakt Emma Häggberg utgå i paus p g a skada sedan hon blivit överkörd av deras anfallare efter en utrusning. Hon fick inte ens frispark, dundrar Vestin.
Då Ljusdal utklassade Huge 2 med 11-0 så kan Alnö nu glömma seriesegern.
- Vi skall ändå försöka vinna dom matcher som är kvar. Man vet inte vad som händer i serierna ovan och man kanske kan få en friplats i ettan som bästa tvåa, siar Vestin förnuftigt.

Resultat & Matchfakta:

Valbo FF - Alnö IF 0-0

2015-08-30 - 15:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Ljusdals IF - IK Huge 2 11-0
2015-08-30 - 12:00 - Älvvallen
Matchfakta

IF Team Hudik - Stensätra IF 2-1
2015-08-29 - 16:00 -  Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Iggesunds IK - Hille IF 2-3
2015-08-29 - 14:00 - Movallen
Matchfakta

NorrHam - Brynäs IF/FK 2-2
2015-08-29 - 13:00 - Vifors
Matchfakta

Tabellen

1. Ljusdals IF 14     13 1 0   77 - 5 40
2. Alnö IF 14     10 2 2   70 - 12 32
3. Valbo FF 14     9 2 3   52 - 23 29
4. Stensätra IF 14     8 3 3   42 - 25 27
5. Iggesunds IK 14     6 4 4   40 - 20 22
6. IF Team Hudik 14     6 1 7   21 - 30 19
7. Hille IF 14     3 3 8   19 - 49 12
8. NorrHam 14     2 3 9   14 - 53 9
9. Brynäs IF/FK 14     1 3 10   14 - 59 6
10. IK Huge 2 14     0 2 12   10 - 83 2


Skytteligan
27 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
19 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
18 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
13 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
10 mål:
Ellika Persson, Ljusdals IF
Janina Mähler, Stensätra IF
9 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
Isabel Brink, Iggesunds IK 9
Anna-Karin Hall, Stensätra IF

Julia Bhy nickade in kvitteringen men Alnö förlorade till slut ändå seriefinalen mot Ljusdal. Julia Bhy nickade in kvitteringen men Alnö förlorade till slut ändå seriefinalen mot Ljusdal.

Omgång 13

Ljusdal rycker ifrån Alnö i toppen
(2015-08-22)
Nu är vägen till division I lång för Alnö.
Efter förlusten mot Ljusdal sänkte flera spelare huvudet i tårar.
– Det här var en jävligt viktig match. Det är otroligt tungt, säger kapten Emelie Birgersson.
läs mer på st.nu

Här rycker Ljusdal mot ettan
(2015-08-22)
Noll poäng mot Alnö och det hade varit öppet in i det sista.
Men det blev tre – och Ljusdal firade som att de var klara för division I.
– Det kändes som en serieseger, säger Sanna Signeul.
läs mer på helahalsingland.se

Resultat & Matchfakta

2015-08-23 14:00 IK Huge 2 - Iggesunds IK 0-4  
2015-08-22 13:00 Brynäs IF/FK - Valbo FF IF 2-4  
2015-08-22 13:00 NorrHam - IF Team Hudik 1-0  
2015-08-22 12:00 Alnö IF - Ljusdals IF 1-2  
2015-08-20 19:00 Hille IF - Stensätra IF 2-4  

Klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Ljusdals IF 13     12 1 0   66 - 5 37
2. Alnö IF 13     10 1 2   70 - 12 31
3. Valbo FF 13     9 1 3   52 - 23 28
4. Stensätra IF 13     8 3 2   41 - 23 27
5. Iggesunds IK 13     6 4 3   38 - 19 22
6. IF Team Hudik 13     5 1 7   19 - 29 16
7. Hille IF 13     2 3 8   16 - 47 9
8. NorrHam 13     2 2 9   12 - 51 8
9. Brynäs IF/FK 13     1 2 10   12 - 57 5
10. IK Huge 2 13     0 2 11   10 - 72 2


Skytteligan
23 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
19 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
18 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
13 mål:
Malin Lindqvist Valbo FF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
10 mål:
Janina Mähler, Stensätra IF
9 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
Anna-Karin Hall, Stensätra IF
8 mål:
Ellika Persson, Ljusdals IF
Hanna Olsson, Ljusdals IF

Sanna Lööw-Ohlsson satte Alnös segermål när det återstod 20 minuter. Sanna Lööw-Ohlsson satte Alnös segermål när det återstod 20 minuter.

Omgång 12

Alnö nöjda och missnöjda
(2015-08-15)
Alnö IF tog tre poäng mot Iggesunds IK, men är långt ifrån nöjda med insatsen.
Alnö IF hade många spelare borta inför lördagens match borta mot Iggesunds IK i Division 2 Södra Norrland. Trots detta lyckades de vinna med 2-1.
– Det var ett böljande spel där motståndarna gjorde det trångt för oss. I andra halvlek blev det stressat efter att de gjort 1-1, säger tränare Kristoffer Vestin.
läs mer på st.nu

Iggesund skakade topplaget
(2015-08-15)
Iggesund hade flera lägen att kvittera.
Men det blev inga poäng – och Johanna Ohlsson var besviken efteråt.
– Det är dåligt. Jag ska sätta lägena, säger hon efter 1–2 mot Alnö.
läs mer på helahalsingland.se

Resultat & Matchfakta

2015-08-16 13:00 Ljusdals IF - Brynäs IF/FK 11-0  
2015-08-15 13:00 IF Team Hudik - Hille IF 2-2  
2015-08-15 13:00 Iggesunds IK - Alnö IF 1-2  
2015-08-15 13:00 Valbo FF - NorrHam 13-2  
2015-08-13 19:00 Stensätra IF - IK Huge 2 7-0  

Klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Ljusdals IF 12     11 1 0   64 - 4 34
2. Alnö IF 12     10 1 1   69 - 10 31
3. Valbo FF 12     8 1 3   48 - 21 25
4. Stensätra IF 12     7 3 2   37 - 21 24
5. Iggesunds IK 12     5 4 3   34 - 17 19
6. IF Team Hudik 12     5 1 6   19 - 28 16
7. Hille IF 12     2 3 7   14 - 43 9
8. NorrHam 12     1 2 9   11 - 51 5
9. Brynäs IF/FK 12     1 2 9   10 - 53 5
10. IK Huge 2 12     0 2 10   10 - 68 2


Skytteligan
22 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
18 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
Elin Åsenlund, Valbo FF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
9 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
Anna-Karin Hall, Stensätra IF
Janina Mähler, Stensätra IF
8 mål:
Ellika Persson, Ljusdals IF
Hanna Olsson, Ljusdals IF

"Väppa" till Timrå. "Väppa" till Timrå.

Omgång 11

Alnö skakade av sig Stensätra
(2015-08-08)
Det ser ut att bli ett race mellan Ljusdal och Alnö nu. För nu har de sistnämnda skakat av sig den tredje toppkonkurrenten i damtvåan.
– Vi har skapat oss ett bra utgångsläge, säger Kristoffer Vestin, tränare.
läs mer på st.nu

Förlust för Stensätra i tvåan
(2015-08-08)
Det blev en tuff andra halvlek för Stensätra när man besökte serietvåan Alnö på Släda IP. Efter en jämn första halvlek där bägge lagen mäktat med tre mål vardera drog hemmalaget Alnö ifrån i den andra halvan av matchen. Där tog man ett rejält kliv framåt och visade tydligt upp varför man jagar serieledningen så tätt inpå ettan Ljusdal. Under matchens avslutande halva prickade Alnö in hela fyra mål och tog hem den viktiga trepoängaren, varpå man också kunde utöka avståndet till just Stensätra på tredjeplatsen.
– Vi försvarar oss rätt bra ändå, säger tränare Åsa Englin. Men de gör två mål snabbt i andra och då går luften ur oss. Vi tar med oss första halvleken och är nöjda med den.
Källa: gd.se

Resultat & Matchfakta:

Valbo FF - IF Team Hudik 4-0
2015-08-09 - 15:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Alnö IF - Stensätra IF 7-3
2015-08-08 - 13:00 - Släda IP
Matchfakta

NorrHam - Ljusdals IF 0-7
2015-08-08 - 13:00 - Vifors
Matchfakt

Brynäs IF/FK - Iggesunds IK 0-7
2015-08-09 - 13:00 -  Måsberget
Matchfakta

IK Huge 2 - Hille IF 2-2
2015-08-06 - 19:00 - Kastvallen
Matchfakta

Tabellen

1. Ljusdals IF 11     10 1 0   53 - 4 31
2. Alnö IF 11     9 1 1   67 - 9 28
3. Valbo FF 11     7 1 3   35 - 19 22
4. Stensätra IF 11     6 3 2   30 - 21 21
5. Iggesunds IK 11     5 4 2   33 - 15 19
6. IF Team Hudik 11     5 0 6   17 - 26 15
7. Hille IF 11     2 2 7   12 - 41 8
8. NorrHam 11     1 2 8   9 - 38 5
9. Brynäs IF/FK 11     1 2 8   10 - 42 5
10. IK Huge 2 11     0 2 9   9 - 61 2


Skytteligan
19 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
17 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
12 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
9 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
8 mål:
Malin Lindqvist Valbo FF
7 mål:
Anna-Karin Hall, Stensätra IF
Janina Mähler, Stensätra IF
Malin Jonsson IF Team Hudik
Isabel Brink, Iggesunds IK

Omgång 10

Alnö krossade motståndet totalt
(2015-08-01)
Hösten startade perfekt för Alnös damer som stod för säsongens mest klara seger borta mot Hille. 0–12 blev det efter att Linnéa Cantzler, Isabelle Lindgren och Sanna Lööw Ohlson alla gjort tre mål var.
– En riktigt bra start på hösten för oss. Vi gör mål tidigt och sedan fortsätter det bara, säger tränaren Kristoffer Vestin.
läs mer på st.nu

Storförlust för Hilledamerna
(2015-08-01)
Det blev storförlust för Hille mot jagande serietvåan Alnö, 12–0 blev förlusten och åtta mål släpptes in sista tjugofem.
– Vi stod upp ganska bra i första halvlek, hade lite spel men tio minuter in på andra halvlek så var det slut med orken, säger Stina Kalander tränare i Hille.
läs mer på gd.se

Resultat & Matchfakta:

IF Team Hudik - IK Huge 2 4-0
2015-08-02 - 13:00 - Glysisvallen
Matchfakta

Stensätra IF - Brynäs IF/FK 4-0
2015-08-01 - 15:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Hille IF - Alnö IF 0-12
2015-08-01 - 13:00 - Hille IP
Matchfakta

Iggesunds IK - NorrHam 2-0
2015-08-01 - 13:00 - Movallen
Matchfakta

Ljusdals IF - Valbo FF 3-0
2015-08-01 - 13:00 - Älvvallen
Matchfakta

Tabellen

1. Ljusdals IF 10     9 1 0   46 - 4 28
2. Alnö IF 10     8 1 1   60 - 6 25
3. Stensätra IF 10     6 3 1   27 - 14 21
4. Valbo FF 10     6 1 3   31 - 19 19
5. Iggesunds IK 10     4 4 2   26 - 15 16
6. IF Team Hudik 10     5 0 5   17 - 22 15
7. Hille IF 10     2 1 7   10 - 39 7
8. NorrHam 10     1 2 7   9 - 31 5
9. Brynäs IF/FK 10     1 2 7   10 - 35 5
10. IK Huge 2 10     0 1 9   8 - 59 1


Skytteligan
17 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
16mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF (numera Sundsvalls DFF)
Elin Åsenlund, Valbo FF
9 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
8 mål:
Malin Lindqvist Valbo FF
7 mål:
Linnéa Cantzler, Alnö IF
Anna-Karin Hall, Stensätra IF
Malin Jonsson IF Team Hudik
Isabel Brink, Iggesunds IK

Kristoffer Vestin (bilden) tränar Alnö tillsammans med Mikael Melin. Kristoffer Vestin (bilden) tränar Alnö tillsammans med Mikael Melin.

Ensam är stark - Alnö krigar om seriesegern
(2015-07-16)
Alnö IF är ensamma medelpadingar i division 2 Södra Norrland.
Laget från Norrlands Hawaii valde självmant att få spela i den södra Norrlandstvåan även om man missar ett antal lokalderbyn.
- Vi valde den här serien då vi tror att den passar oss bättre rent fotbolsmässigt och kanske en något lättare väg till division 1 som är ¨vår målsättning, sade Alnötränaren Kristoffer Vestin före seriestarten.


Och hur har det då gått?
Laget slåss i toppen och har bara förlorat en enda match så här långt.
Mot serieledarna Ljusdal med 0-1 på Älvvallen.
- Helt otroligt att vi inte vann den matchen sett till spel och målchanser, säger Vestin och skakar på huvudet.
Är du nöjd annars med vårsäsongen?
- Den har varit lite upp och ner. Vi började säsongen lite små knackigt spelmässigt och det beror på att det var många nya spelare och även ett lite annorlunda sätt att spela mot tidigare. Men vi kom igång ordentligt mot slutet och hade gärna hoppat över "semestern". Men nu har vi fått vila upp oss och går stärkta mot höstsäsongen och tänkte ge Ljusdal en hård kamp om förstaplatsen!
Tyvärr har ni drabbats av en jobspost i och med att Sophie Brundin har valt att ta steget över till SDFF.
- Det är såklart ett stort tapp för oss att Sophie går till SDFF. Samtidigt som hon visat att hon har kvaliteter för spel på en högre nivå och vi gläds alla åt att hon nu får chansen i distriktets högst placerade lag. Hon kommer nog att kriga som mittback men tror nog att anfallarna i får fortsätta producera mål då Sophie visat att hon även är en duktig anfallare. Så hon kan nog sätta lite press på dem!
Inte den första alnötjejen som avancerar i seriesystemet?
- Tittar man historiskt så har Alnö IF utbildat väldigt många bra spelare från Karin Ödlund till Flciklandslagets Ellen Löfqvist som sedan spelat högt upp i serierna och det är något föreningen ska vara stolta över.
Några nyförvärv inför hösten?
- Nej. Vi har inte slutfört några nyförvärv ännu så vi ligger lågt! Vi håller på att kika på olika lösningar som kan vara gynnsamma både för hösten och för framtiden. Vi kommer även flytta upp två talanger till A-truppen för att ge dem chansen att prova på redan denna säsong.
Vilka är det?
- Just nu är det Alice Granqvist och den andra håller vi på att utvärdera vem som vi ska flytta upp.
Någon eller några tjejer som överraskat extra positivt på dig?
- Förutom Sophie Brundin är det Paulina Byström och Isa Kollberg. Sedan har vi såklart tjejerna som jag haft sedan tidigare och där har Emelie Birgersson visat att hon håller väldigt hög klass!
Avgörs serien redan den 15 augusti?
- Kan mycket väl bli så. Vi kommer att spela matchen mot Ljusdal på Norrporten Arena så det ger ännu bättre förutsättmomgar fär bra spel, avslutar Kristoffer "Koffa" Vestin.

Lokalfotbollens kommentar:
Hösten kommer att bli en envig mellan fjolårets division 1-lag Ljusdal och Alnö. Och mycket talar för att serien avgörs redan den 15 augusti då lagen möts. Om spelplatsen blir Norrporten eller Balders konstgräs är ännu inte spikat. Det blir i alla fall inte på Släda IP.
Övriga lag i serien kommer att få kriga om tredjeplatsen och den tror jag nykomlingarna Iggesund kniper. Ur åker IK Huges andralag. För dom gäller det att undvika att släppa in 100 mål...

Tabellen

1. Ljusdals IF 9   8 1 0   43 - 4 25
2. Alnö IF 9   7 1 1   48 - 6 22
3. Valbo FF 9   6 1 2   31 - 16 19
4. Stensätra IF 9   5 3 1   23 - 14 18
5. Iggesunds IK 9   3 4 2   24 - 15 13
6. IF Team Hudik 9   4 0 5   13 - 22 12
7. Hille IF 9   2 1 6   10 - 27 7
8. NorrHam 9   1 2 6   9 - 29 5
9. Brynäs IF/FK 9   1 2 6   10 - 31 5
10. IK Huge 2 9   0 1 8   8 - 55 1


Skytteligan:
16 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
12 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF
Elin Åsenlund, Valbo FF
8 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
7 mål:
Anna-Karin Hall, Stensätra IF
Malin Jonsson IF Team Hudik
Isabel Brink, Iggesunds IK

Omgång 9

Alnö hänger på i toppen efter storseger
(2015-06-28)
Seger med 8–1 och allt borde vara frid och fröjd.
– Vi har gjort betydligt bättre matcher, säger Alnötränaren Kristoffer Vestin.
läs mer på st.nu

Huge 2 kämpade men föll stort
(2015-06-28)
Huges andralag blev en munsbit för serietvåan Alnö. 8-1 blev förlusten för Huges unga gäng.
– Med de förutsättningar vi hade idag med en snittålder på 16 år så gjorde vi en bra insats. Vi hade flera födda år 2000 med. Dom spelar med bra karaktär även om vi inte räcker till, säger Florindo de Sanctis, tränare i Huge 2.
läs mer på gd.se

Resultat & matchfakta:

Iggesunds IK - IF Team Hudik 4-1
2015-07-01 - 19:00 - Movallen (omgåmg 7)
Matchfakta

IK Huge 2 - Alnö IF 1-8
2015-06-28-  13:00 - Kastvallen
Matchfakta

Stensätra IF - NorrHam 6-0
2015-06-27 - 15:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Brynäs IF/FK - Hille IF 3-1
2015-06-27 - 13:00 - Måsberget
Matchfakta

Ljusdals IF - IF Team Hudik 6-0
2015-06-27 - 13:00 - Älvvallen
Matchfakta

Iggesunds IK - Valbo FF 1-1
2015-06-23 - 19:30 - Movallen
Matchfakta

Tabellen

1. Ljusdals IF 9     8 1 0   43 - 4 25
2. Alnö IF 9     7 1 1   48 - 6 22
3. Valbo FF 9     6 1 2   31 - 16 19
4. Stensätra IF 9     5 3 1   23 - 14 18
5. Iggesunds IK 9     3 4 2   24 - 15 13
6. IF Team Hudik 9     4 0 5   13 - 22 12
7. Hille IF 9     2 1 6   10 - 27 7
8. NorrHam 9     1 2 6   9 - 29 5
9. Brynäs IF/FK 9     1 2 6   10 - 31 5
10. IK Huge 2 9     0 1 8   8 - 55 1


Skytteligan:
16 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
12 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF
Elin Åsenlund, Valbo FF
8 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
7 mål:
Anna-Karin Hall, Stensätra IF
Malin Jonsson IF Team Hudik
Isabel Brink, Iggesunds IK

Omgång 8:

Alnö tog ny storseger
(2015-06-17)
Med ett varierat anfallsspel med fart och precision malde Alnö ner Team Hudik på bortaplan. Slutresultatet skrevs till hela 7–0.
– Vi gör en bra match. Vi förväntade oss en tuff bortamatch och gick in med en otroligt bra inställning, säger Alnös tränare Mikael Melin.
läs mer på st.nu

Team Hudik utan chans
(2015-06-17)
Team Hudik orkade stå emot i en dryg halvtimme hemma mot Alnö. Slutresultatet 0–7 speglade matchen bra.
– Vi har väldigt många borta och har fått kalla in spelare som är hemma över sommaren. Det håller inte mot ett så här bra motstånd, säger Team Hudiks tränare Per Fridh.
läs mer på helahalsingland

Resultat & matchfakta:

Brynäs IF/FK - IK Huge 2 1-1
2015-06-22 - 19:00 - Måsberget
Matchfakta

IF Team Hudik - Alnö IF 0-7
2015-06-17 - 19:30 - Glysisvallen
Matchfakta

Ljusdals IF - Iggesunds IK 3-0
2015-06-17 - 19:00 - Älvvallen
Matchfakta

Valbo FF - Stensätra IF 4-2
2015-06-17 - 19:00 - Åbyvallen
Matchfakta

NorrHam - Hille IF 0-3
2015-06-16 - 19:00 - Vifors
Matchfakta


Tabellen

Skytteligan:

13 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
11 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
Elin Åsenlund, Valbo FF
8 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
6 mål:
Malin Jonsson IF Team Hudik

Omgång 7:

Alnö krossade Brynäs
(2015-06-13)
Segertåget fortsätter för Alnö i damtvåan.
Efter 8-0 mot Brynäs är man nu tre poäng ifrån serieledaren.
– Nu kommer Ljusdal att få det tufft att behålla förstaplatsen, säger tränaren Kristoffer Vestin.
läs mer på st.nu

Storförlust för Brynäs
(2015-06-13)
Brynäs sladdar i tabellen. Klar förlust borta mot Alnö med 0-8 och endast en poäng inspelad efter sju omgångar.
– Vi hade kort om folk och fick två skador i inledningen av matchen, då blev det tufft, säger Per Lindkvist, tränare i Brynäs.
läs mer på gd.se

Resultat & matchfakta:

Hille IF - Valbo FF 2-5
2015-06-14 - 17:00 - Hille IP
Matchfakta

IK Huge 2 - NorrHam 1-4
2015-06-14 - 13:00 - Kastvallen
Matchfakta

Stensätra IF - Ljusdals IF 2-2
2015-06-13 - 15:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Alnö IF - Brynäs IF/FK 8-0
2015-06-13 - 12:30 - Släda IP
Matchfakta

Kommande matcher:

Iggesunds IK - IF Team Hudik
2015-07-01-  19:00 - Movallen

Tabellen

Skytteligan:

10 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF
Sanna Signeul. Ljusdals IF
9 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
8 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
6 mål:
Malin Jonsson IF Team Hudik

Omgång 6:

Målformen håller i sig för Alnö
(2015-06-06)
I de två senaste matcherna gjorde Alnö totalt elva mål.
När de gästade NorrHam var målformen alltjämt kvar.
– Ja, vi har börjat hitta bollarna inom ramen, säger tränaren Kristoffer Vestin.
läs merr på st.nu

Norrham nollat
(2015-06-06)
Alnö var klassen bättre än Norrhams unga lag. Det blev förlust med 7-0.
– De var riktigt bra. Det var inte så mycket att säga om, säger Sten Nordgren, tränare i Norrham.
läs mer på gd.se

Resultat och matchfakta omgång 6:

Ljusdals IF - Hille IF 7-0
2015-06-06 - 13:00 - Älvvallen
Matchfakta

NorrHam - Alnö IF 0-7
2015-06-06 - 13:00 -Vifors
Matchfakta

Iggesunds IK - Stensätra IF 1-1
2015-06-06 16:00 - Movallen
Matchfakta

IF Team Hudik - Brynäs IF/FK 4-1
2015-06-07 - 3:00 - Glysisvallen
Matchfakta

Valbo FF - IK Huge 2 11-2
2015-06-07 17:00 - Åbyvallen
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:

10 mål:
Sanna Signeul. Ljusdals IF
8 mål:
Johanna Ohlsson, Iggesunds IK
Malin Lindqvist Valbo FF
7 mål:
Sanna Lööw Ohlson, Alnö IF
6 mål:
Elin Åsenlund, Valbo FF
Malin Jonsson IF Team Hudik
5 mål:
Sophie Brundin, Alnö IF

Omgång 5:

Islossning i solskenet
(2015-05-30)
Efter en mållös första halvlek lossnade allt för Alnö i andra.
– Det var proppen ur, säger hemmatränaren Mikael Melin efter odiskutabla 4–0 mot Valbo.
läs merr på st.nu

Valbotjejerna tappade efter pausen
(2015-05-30)
Efter en mållös första halvlek tappade Valbo i andra halvlek.
Det blev förlust med 4–0 mot Alnö.
Det mesta på planen kretsade kring Alnökaptenen Sophie Brundin. Hon inledde och avslutde målskyttet. Och linkade av planen med några minuter kvar.
läs mer på gd.se

Resultat och matchfakta omgång 5:

Stensätra IF - IF Team Hudik 1-+0
2015-05-28 - 19:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Alnö IF - Valbo FF 4-0
2015-05-30 - 12:00 - Släda IP
Matchfakta

Brynäs IF/FK - NorrHam 1-1
2015-05-30 - 13:00 - Måsbergets IP
Matchfakta

Hille IF - Iggesunds IK 0-0
2015-05-30 - 16:00 - Hille IP
Matchfakta

IK Huge 2 - Ljusdals IF 0-12
2015-05-31 - 13:00 - Kastvallen
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:

Johanna Ohlsson, Iggesunds 8 mål
Malin Lindqvist, Valbo 6
Sanna Signeul, Ljusdal 6
Isabel Brink, Iggesund 4
Malin Jonsson, Team Hudik 4
Sanna Lööw Ohlson. Alnö 4

Omgång 4:

Alnös första förlust
(2015-05-23)
Efter två vinster och ett kryss kom Alnös första förlust i division II södra norrland.
Det var en förlust som borde ha varit en seger.
– Vi skulle ha vunnit, säger lagledaren Mikael Mathiasson.
läs mer på st.nu

Resultat och matchfakta omgång 4:

Stensätra IF - Hille IF 2-1
2015-05-21 - 19:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Valbo FF - Brynäs IF/FK 4-0
2015-05-23 - 12:00 - Åbyvallen
Matchfakta

IF Team Hudik - NorrHam 1-0
2015-05-23 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
Matchfakta

Ljusdals IF - Alnö IF 2
2015-05-23 - 13:00 - Älvvallen
Matchfakta

Iggesunds IK - IK Huge 2 11-0
2015-05-24 - 14:00 - Movallen
Matchfakta

Tabellen 

Omgång 3:

En sjuhelsikes seger
(2015-05-16)
Alnö fortsätter att vara obesegrade i damtvåan.
När Iggesund kom på besök låg man under tidigt men sedan vände det helt och hållet till hemmalagets favör.
– Nu siktar vi på att ta hem den här seriesegern, säger kapten Sophie Brundin.
läs mer

Iggesund utspelat av starkt Alnö
(2015-05-16)
Trots ett tidigt ledningsmål av Johanna Olsson orkade inte Iggesund stå emot.
7–2 slutade matchen mot Alnö, efter 3–1 i halvtid.
– De var bättre än oss helt enkelt, säger tränare Eva Lambertsson.
läs mer

Resultat och matchfakta omgång 3:

IK Huge 2 - Stensätra IF uppskjuten
2015-05-13 - 19:00- Kastvallen
Matchfakta

Brynäs IF/FK - Ljusdals IF 1-5
2015-05-16 - 13:00 - Måsbergets IP
Matchfakta

Hille IF - IF Team Hudik 0-4
2015-05-16 - 13:00 - Hille IP
Matchfakta

NorrHam - Valbo FF 2-3
2015-05-16 - 13:00 - Vifors
Matchfakta

Alnö IF - Iggesunds IK 7-2
2015-05-16 - 14:00 - Västhagen
Matchfakta

Tabellen

"Väppa" till Timrå. "Väppa" till Timrå.

Alnö tappar rutinerad målskytt
(2014-12-22)
Alnö IF tappar sin rutinerade målskytt Maria Vestberg till IFK Timrå.
28-åriga "Väppa" var lagets bästa målskytt från sin mittfältsposition i fjolårets division 2 Mellersta Norrland med åtta fullträffar.
Trots förlusten ser det bra ut hos Alnös damer med flera fina nyförvärv (läs mer om detta här under).

Dalkullan Julia Bhy gör comeback på fotbolls-planen - i Alnö. Dalkullan Julia Bhy gör comeback på fotbolls-planen - i Alnö.

Julia Bhy gör comeback – i Alnö!
(2014-12-15)
Grattis Alnö IF!
Efter att vilat i två säsonger p g a en höftskada plus barnafödande gör förre SDFF-spelaren och flicklandslagstjejen Julia Bhy comeback, och den 25-åriga mittfältsdynamon gör det hos hårt satsande division 2-klubben Alnö IF.
– Opererade mig i början av november då man gjorde en s k titthålsoperation och förlängde en sena i höftböjaren. Jag hoppas att läkningen kommer att gå bra och att jag blir helt åteställd, säger Julia Bhy, som blev mamma i augusti ifjol och vars sambo, Mikael Melin, är ny tränare för laget tillsammans med Kristoffer Vestin,
Därav "hinten" i slutet av artikeln nedanför.
Någonting säger mig att Alnö IF kommer att bli svårtuggade i division 2 Södra Norrland kommande säsong.

Josefine Thunholm - en av fyra spelare som lämnar Selånger för spel i Alnö. Josefine Thunholm - en av fyra spelare som lämnar Selånger för spel i Alnö.

Julbingo för Alnös damer
(2014-12-10)
Tomten är tidigt ute i år hos somliga. Alnös division 2-damer har redan fått hela fem fina presenter, varav fyra från Selångers FK en trappa upp i seriesystemet.
Kvartetten som får sin nya hemmaplan på den vackra ön är anfallarna Josefine Thunholm och Sanna Lööw Ohlson, mittbacken/mittfältaren Emelie Birgersson samt tekniska löftet  Isabelle Lindgren . Dessutom tillkommer Alexandra Nord. En vänsteranfallare från Ängelholm men fotbollsutbildad i KIF Örebro där hon spelade allsvenskt och därmed är den mest meriterade i samlingen även om hon hade hon vilade från fotbollen den här säsongen. 
– Samtliga har erfarenhet från spel på högre nivå i seriesystemet och kommer att bidraga med både rutin och kunnande till vårt damlag. Dessutom så är det tekniskt skickliga spelare som alla passar väl in i vårt offensiva spelsystem, säger tränaren Kristoffer Vestin, och fortsätter.
– Vår målsättning är att spela division 1-fotboll 2016. Redan nu jobbar vi med upplägget om att vara en division 1-klubb både på träning och även på matcher när serien väl kommer igång. En anda som vi vill skall genomsyra föreningen.
Det ryktas även om ytterligare ett príma nyförvärv med rutin från Elitettan, och som har lite "familjär" anknytning om man säger så. Mer än så tänker jag inte avslöja...

Inga derbyn nästa år för Kristoffer Vestins gäng. Inga derbyn nästa år för Kristoffer Vestins gäng.

Inga derbyn för Alnö nästa år
(2014-11-17)
Alnö IF kommer att flytta över från den mellersta division 2-serien till den södra nästa år. Tvärtemot remissförslaget där ö-laget var placerade i samma serie som ifjol.
Dom övriga medelpadslagen Heffnersklubban, Stöde och Timrå kommer emellertid att spela i den mellersta vilket medför att det inte blir några publikdragande derbyn på Släda IP nästa år.
– Självklart hade det varit skoj med derbyn med mycket publik och fest men vi ser hellre till det sportsliga och hoppas såklart att vi ska lyckas bjuda vår publik på offensiv rolig fotboll. Jag tror att det kommer snackas en hel del framöver om Alnö. Vi har själva gjort en analys över serierna och hoppas att den södra serien är den som kommer utveckla laget bäst och där vi kommer få mer ut av den anfallsglada fotbollen vi vill spela, säger tränaren Kristoffer Vestin i en kommentar.
Vad blir er målsättning nästa säsong?
– Lite tidigt ännu att spika någon målsättning då vi inte vet om vi tappar spelare eller vilka vi förstärker med. Men det vore nästan tjänstefel att säga att vi inte skulle vilja bli bättre än förra året men vi kommer sätta oss ner efter nyår med truppen och ta fram en målsättning, säger Vestin.
(återkommer med info vilka dom övriga lagen i den södra Norrlandstvåan blir)

Förslagen till division 2–serierna 2015 har reviderats
(2014-11-17)
Förslagen som som Svenska Fotbollsförbundet skickade ut tidigare har reviderats och istället kommer division 2 Mellersta- respektive Södra Norrland att se ut enligt nedanstående.
Det blir tre Medelpadslag i den mellersta Norrlandsserien medan Alnö blir ensam i södra – om det nu inte blir fler revideringar innan den 28 november då representantskapet kommer att fastställa serierna.

Division 2 Mellersta Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Frösö IF Jämtland/H. div. 2 Mellersta Norrland
Heffnersklubbans BK, S-vall Medelpad div. 2 Södra Norrland
Härnösands SK Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
IFK Timrå Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
IFK Östersund Jämtland/H. div. 3 Jämtland/Härjedalen
Långsele AIF Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Ope IF Jämtland/H. div. 1 Norra Svealand
Remsle UIF, Sollefteå Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Selånger FK 2, Sundsvall Medelpad div. 2 Södra Norrland
Stöde IF Medelpad div. 3 Medelpad

Division 2 Södra Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alnö IF Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
Brynäs IF/FK Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Hille IF Gästrikland div. 2 Södra Norrland
IF Team Hudik Hälsingland div. 2 Södra Norrland
Iggesunds IK Hälsingland div. 3 Hälsingland
IK Huge 2, Bomhus Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Ljusdals IF Hälsingland div. 1 Norra Svealand
NorrHam IF, Hamr.fjärden Gästrikland div. 3 Gästrikland
Stensätra IF, Sandviken Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Valbo FF Gästrikland div. 2 Södra Norrland

Delade division 2-serier även nästa år
(2014-11-09)
Precis som i år kommer Medelpadslagen på damsidan nästa säsong att delas upp i två divison 2-serier, Mellersta Norrland och Södra Norrland.
Den 28 november kommer representantskapet att fastställa serierna men så här ser i alla fall Svenska Fotbollförbundets serieförslag ut som gått ut på remiss:

Division 2 Mellersta Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alnö IF Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
Frösö IF Jämtland/H. div. 2 Mellersta Norrland
Härnösands SK Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
IFK Timrå Medelpad div. 2 Mellersta Norrland
IFK Östersund Jämtland/H. div. 3 Jämtland/Härjedalen
Långsele AIF Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Ope IF Jämtland/H. div. 1 Norra Svealand
Remsle UIF, Sollefteå Ångermanland div. 2 Mellersta Norrland
Selånger FK 2, Sundsvall Medelpad div. 2 Södra Norrland
Själevads IK Ångermanland div. 1 Norrland

Division 2 Södra Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Brynäs IF/FK Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Heffnersklubbans BK Medelpad div. 2 Södra Norrland
Hille IF Gästrikland div. 2 Södra Norrland
IF Team Hudik Hälsingland div. 2 Södra Norrland
Iggesunds IK Hälsingland div. 3 Hälsingland
IK Huge 2 Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Ljusdals IF Hälsingland div. 1 Norra Svealand
Stensätra IF, Sandviken Gästrikland div. 2 Södra Norrland
Stöde IF Medelpad div. 3 Medelpad
Valbo FF Gästrikland div. 2 Södra Norrland

Stefan Wickström ny tränare för Selångers division 2-lag
(2014-11-08)
Nu börjar strukturen för 2015 ta form inom Selånger damfotboll.
A-laget kommer även nästa år att tränas av Magnus Svensson och Magnus Ohre där man har en uttalad målsättning på ett par år är att höja sig och kvala in till spel i Elitettan. 
- Utvecklingslaget i division 2 kommer att utvecklas vidare och höja sin nivå som en "talangskola" och förbereda våra unga talangfulla spelare för framtida division 1-spel alternativt elitfotboll. Målsättningen är att genom bra träningsmiljö samt matchmiljö i damtvåan, samt ha en bra organisation runt utvecklingslaget och vara det attraktiva laget i regionen för unga tjejer som vill ta steget upp och förbereda sig för A-lags spel på hög nivå. Med tanke på ett SM-brons för F16 under hösten så ser det verkligen bra ut inför framtiden, säger nye sportchefen Thomas Jonsson.
Som ny huvudtränare för utvecklingslaget 2015 blir Stefan Wickström, senast i IFK Timrå.