NYHETER

Div. 3 Medelpad (d)

Henrik Ytterström ny tränare för Selångers andralag. Henrik Ytterström ny tränare för Selångers andralag.

Selånger FK byter tränare för andralaget

(2016-12-17)
Selångers andralag vann trean ifjol och flyttas upp ett hack.
Något man gör med en ny tränare vid rodret.
Det blir Henrik Ytterström från F02-laget som tar över efter Stefan Wickströmoch Magnus Ohre som nu helt kommer att fokusera på representationslaget i ettan.


Den gångna säsongen hade Selånger FK en enad trupp för både förstalaget i division 2 och andralaget i trean.
Stefan Wickström och Magnus Ohre basade för bägge lagen - med bbästa möjliga resultat då båda vann sina respektive serier.
Wickström & Ohre följer med representationslaget upp i ettan medan andralaget som vann Damtrean och som kommer att spela i tvåan får en ny huvudansvarig i Henrik Ytterström. Ytterström som ifjol tränade F02-laget.
Till sin hjälp får 36-åringen Ulf Nilsson som assisterande och Ulf Jonsson som målvaktstränare.

Selånger FK 2 blir ensamt Medelpadslag i division 2 Södra Norrland och går, precis som förstalaget i division 1 Norra Svealand, miste om publikfriande derbymatcher.
I år hade Selånger även ett tredjelag med i den lokala Damtrean. Något som man troligen kommer att ha även 2017.

texter kan komma att uppdateras med kommentarer från nya tränaren.

Damtreans All Star Team 2016

(2016-12-02)

Så var då turen kommen till Damtreans All Star Team för 2016.
Hade hoppats på lite fler nomineringar men så här ser årets elva ut.
Kanske lite märkligt att bara två spelare från seriesegrarna tog en plats. Det förklaras att dom ftamförallt var bra som ett kollektiv och inte levde på ensaka individuallister.

Therese Ålin, Selånger Therese Ålin, Selånger

Målvakt:
Therese Ålin,
Selånger FK 3


16 år. Placeringssäker målvakt med rätt storlek Gått framåt rejält under säsongen och svarade bland annat för en kanoninsats när laget kryssade i derbyt mot Selånger 2. Besitter en enorm potential.

Ella Zetterberg, Selånger 3. Ella Zetterberg, Selånger 3.

Högerback:
Ella Zetterberg,
Selånger FK 3


15 år. Mogen i sitt spel sin unga ålder till trots. Oerhört löpstark med defensiven som adelsmärke. Synnerligen svårpasserad.

Anna Torstensson, Sundsvalls FF Anna Torstensson, Sundsvalls FF

Mittback:
Anna Torstensson,
Sundsvalls FF


16 år.  Lagkapten i Sundsvalls FF. Pådrivare av rang, god spelförståelse och brytsäker i både luften och på marken. Inte heller främmande att spela tufft om det skulle behövas. Bra uppspelsfötter och även en frisparksspecialist som gett SFF en hel del extrapoäng under säsongen.

Josefin Hellström, Ljustorp Josefin Hellström, Ljustorp

Mittback:
Josefin Hellström,
Ljustorps IF


28 år. Trygg och stabil, en ledargestalt på planen med erfarenhet från spel i högre divisioner med SDFF. En fröjd att se hennes klockrena brytningar och ve den som försöker löpa ifrån den rutinerade backen. Gjorde sin första säsong i Ljustorp och stagade upp deras försvarsspel med den äran.

Signe Castenäs, Selånger 2. Signe Castenäs, Selånger 2.

Vänsterback:
Signe Castenäs,
Selånger FK 2


15 år. Tuffheten är styrkan, kliver aldrig undan oavsett ålder eller storlek på motståndaren, en riktig "terrier". Har rätt inställning och är lika bra såväl bakåt som framåt, tvekar aldrig att fylla på i offensiven efter kanten.

Clara Thimstrand, Sundsvalls FF. Clara Thimstrand, Sundsvalls FF.

Höger mittfält:
Clara Thimstrand,
Sundsvalls FF


14 år. Yngst i All Star Team-laget men väl värd sin plats. Helt respektlös på planen. Bra driv i steget och fin teknik, lika bra i båda riktningarna. En av distriktets mest lovande talanger. Kan även användas som renodlad anfallare. Målmedveten.

Emilia Johansson, Stöde. Emilia Johansson, Stöde.

Centralt mittfält:
Emilia Johansson,
Stöde IF


21 år. Veteran och dynamo på Stödes mittfält trots sin unga ålder. Stark och kliver inte undan i närkamperna men är samtidigt en mycket duktig passningsspelare som levererat många målgivande ass till anfallsduon Edin & Högbom. Kan även avsluta själv med sina patenterade rökare. Även skicklig i luftspelet.

Malin Karlsson, Njurunda. Malin Karlsson, Njurunda.

Vänster mittfält:
Malin Karlsson,
Njurunda IK


29 år. Allround, kan spela på alla platser i ett lag. En ödmjuk grovjobbare och finlirare i ett som gör sina medspelare bättre. Peppar på och styr sitt lag i 90 mimiter plus eventuellt tillägg. "Morsa" i ett ungt Njurunda IK både på och utanför planen. Ett föredöme i sitt uppträdande.

Tova Olsson, Selånger 2. Tova Olsson, Selånger 2.

Högerfoward:
Tova Olsson,
Selånger FK 2


17 år. Löpte ofta igenom försvaren helt på egenhand tack vare sin snabbhet. Tappade lite form på hösten efter en formidabel vår men hann ändå med finfina 28 mål och en tredjeplats i skytteligan. Kommer från IFK Timrå.

Anna Edin, Stöde Anna Edin, Stöde

Center:
Anna Edin,
Stöde IF


23 år. Löper oavbrutet på djupet och sårar konstant motståndarnas försvar. Säker när hon får sina frilägen men kan även peta in bollar från näraa håll tack vare sin placeringssäkerhet. 42 mål i år men har även många assists på meritlistan. Uppvaktas av lag högre upp i divisionerna trots sin morgontrötthet.

Clara Högbom, Stöde Clara Högbom, Stöde

Vänsterfoward:
Clara Högbom,
Stöde IF


21 år. "Clarry" och radarkompisen Anna Edin har terroriserat motståndarförsvar i flera år nu men frågan är om inte det här året var värst? Duon svarade tillsammans för sanslösa 74 mål, varav 32 från Clara.
Likt Anna är hon rapp, stark och utrustad med ett bra spelsinne. Dessutom ligger hon inne med ett ruggigt tillslag på bollen. Har ytterligare en merit på sin lista. Hon har nämligen slagit Gunde Svans duschrekord som stått sig sedan 1980-talet! 

Tomas Torstensson, Sundsvalls FF Tomas Torstensson, Sundsvalls FF

Tränare:
Tomas Torstensson
och Glenn Pedro, Sundsvalls FF


Tomas Torstensson, 55, och Glenn Pedro, 51, båda med döttrar i laget, har tränat dom här flickorna sedan sandlådetiden och utvecklat dom år från år. Den gångna säsongen var den första i seniorsammanhang trots att tjejerna bara är mellan 14-17 år - och den slutade med en stark andraplats efter suveränen Selånger 2. Och man spelade en sevärd och fartfylld fotboll där man sökte en rättvänd eller djupledslöpande lagkamrat. Många av målen kom också efter snabba omställningar. Man var även farliga på fasta situationer. Tråkigt nog väljer den populära duon att tacka för sig efter alla år och laget riskerar nu att splittras om man inte hittar några ersättare. Anbud till spelarna saknas verkligen inte så vi får hoppas att det löser sig. Sundsvalls FF var kanske årets friska fläkt i Medelpadsfotbollen.
Fotnot: Någon bild på Glenn Pedro har tyvärr inte gått att finna mer än på en gammal lagnbild på Njurunda SK:s hockeylag. Den går inte att använda då jag själv är med på den bilden...

Sonja Zavala, Ljustorp. Foto: Eric Westlund, ST. Sonja Zavala, Ljustorp. Foto: Eric Westlund, ST.

Lagledare:
Sonja Zavala,
Ljustorps IF


47 år. Sonja Zavala och hennas man Carlos gör ett hästjobb med damfotbollen i Ljustorps IF och har gjort så i många år. Sonja har många sysslor i klubben, inte bara lagledare. Hon är kioskansvarig, hoppar inte som speaker ibland, reservmålvakt vid kris och målrapportör till Lokalfotbollen. Ingen uppgift är för främmande om det skulle behövas. En eldsjäl som många klubbar önskar att man hade i sina led.

Hans Söderblom Hans Söderblom

Domare:
Hans Söderblom,
Sunnansjö


50 år. Hasse har gjort ytterligare en bra säsong och genomgående fått högt betyg när det gäller sitt dömande i Damtrean. En bra matchledare, lugn och sansad och för en bra dialog med såväl spelare som ledare och det är allt som oftast god stämning på hans matcher. En värdig representant för domarskrået. Av någon märklig anledning har Hasse av dom styrande aldrig fått chansen att prova sina vingar i högre divisioner. Kanske har han gjort sig oumbärlig i Damtrean och Herrsexan där det döms utan assisterande. Det är långt ifrån alla som klarar den uppgiften.

Övriga nominerade:

Målvakter:
Miranda Johansson Berglund (Kovland 2), Therese Persson (Ljustorp), Rebecca Ålin (Sundsvalls FF).

Backar:
Linnea Berg (Ljustorp) och Viktoria Bergsström (Ljustorp)

Mittfältare:
Denise Persson-Falk (Selånger 2) och Rebecca Ågren (Selånger 2)

Fowards:
Hanna Ekdahl (Heffnersklubban 2), Emma Söderström (Sundsvalls FF)

Tränare:
Ulrica Nilsson-Böös (Matfors) och Stefan Wickström (Selånger 2)

Lagledare:
Helene Nygren (Njurunda)

Diomare:
Bo Brännholm, Henoc Ekanga, Christer Eriksson, Michael Lie, Thomas Löf, Ebrihim Solo Njie, Teodor och Sörholm (santliga dessa har dock dömt för få matcher för att konkurrera om titeln).

David Lundgren dömde mest i både Damtrean och Herrsexan. David Lundgren dömde mest i både Damtrean och Herrsexan.

David Lundgren dömde mest i Damtrean också

(2016-11-07)

David Lundgren gillar att döma fotboll. I år blev det tolv matcher i Damtrean (flest) och lika många i Medelpadssexan för herrar.
– Det är kul att döma fotboll och dom här serierna passar mig bra, säger David Lundgren.


Hela 34 domare har dömt Damtrean i år, varav hela 29 dömt tre matcher eller färre. Ingen riktigt kontinuitet där inte av någon anledning.
Det är emellertid två namn som sticker ut och det är David Lundgren och Hans Söderblom som blåst tolv respektive nio matcher. Båda har också varit flitiga i sitt dömande i herrsexan. Någon chans till att få döma femman har man dock inte erbjudits.
– Antar att det är fystesterna som inte varit tillräckligt bra, säger David Lundgren och fortsätter:
– Jag har i alla fall gått på linjen i fyran och femman, säger 50-åringen som dömt fotboll i sju-åtta år och tänker fortsätta med det.
– Har aldrig spelat fotboll på någon högre nivå som aktiv utan höll på att döma basket i 35 år innan det blev fotboll tack vare sönerna, säger Lundgren.
– Får jobba mer på fysen så får vi se om jag blir aktuell för division 5 nästa år. Jag känner i alla fall att jag utecklas i rätt riktning, avslutar lärare Lundgren.
En sak man frapperas av är att inte en enda tjej dömt någon match i årets damtrea.

Domarna som dömt Damtrean 2016:

12 matcher:
David Lundgren

 9 matcher:
Hans Söderblom

6 matcher:
Thomas Löf

 4 matcher:
Michael Lie
Teodor Sörholm

3 matcher:
Tayui Makova Ayukokatta
Rani Majed Amir
Henoc Ekanga
Salo Gavador
Andreas Hansson
Ebrihim Solo Njie
Nilla Sjöberg
Örjan Åström

2 matcher:
Bo Brännholm
Christer Eriksson
Abraham Habte Eyes
Jens Lundgren
Rasmis Lundström
Fredrik Strese
Anton Sundström
Natnael Teklab

1 match:
Husen Hamid Ahmed
Jose Luis Ahumada
Roger Backlund
Nils Borgström
Nils Börlin
Anton Fandén
Said Gavador
Elvin Jasari
Hanad Ibrahim Muhammed
Ibrahim Nazar
Per Pålsson
Samuel Keflit Tewelde
Erik Zimmerman

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Sammandrag omgång 18:
Selånger 3 avslutade med en 5-0-seger på ett soldränkt Ljustorps IP

(2016-09-18)

Avslutningsmgångens största seger togs av Selånger 3 på ett soldränkt Ljustorps IP.
Gästerna mönstrade ett starkt lag och vann med klara 5-0 efter ett hattrick av Rebecca Ågren.
– Vi hade blandat upp lite med spelare från A-truppen i den här matchen, säger tränaren Henrik Ytterström.


Damtreans sista omgång bjöd på rena sommarvärmen med sol och allt denna lördag.
På ett fantastiskt Ljustorps IP tog hemmalaget emot ett välspelande Selånger 3. Dom rödblå-randiga kom med ett starkt lag med flera spelare från A-truppen. Dessvärre saknade hemmalaget en del tongivande spelare, bland annat duktiga Annie Holmqvist och målvakten Therese Persson som istället justerade bevittnade matchen från läktaren. Med ytterligare ett par keeprar frånvarande ställde sig toppfowarden Marita Avila mellan stolparna. Hon visade mod i målet men var lite för kort i rocken och givetvis oskolad. Ingen skugga skall emellertid falla över hennes insats. Hon ställde upp för laget, vackert så!
Hemmalaget hängde trots det med bra under den första halvleken och inledde respektlöst och det enda mål man släppte till var Rebecca Ågrens i mitten av den första halvleken.
Ågren gav Ljustorp "Ångren" direkt i den andra halvekens första anfall med sitt 2-0-mål och i det andra anfallet fullbordade Rebecca Ågen sitt hattrick och visade att hennes tolv tidigare mål i Damtrean inte varit någon slump.
Alicia Holmbergs 4-0 var riktigt grant då hon bröt sig in från vänsterkanten och ur dålig vinkel placerade in bollen vid den första stolpen.
På matchens sista spark satte den lovande fotbollsdomaren Ida Nordström 5-0 från distans innan duktige pipblåsaren Bosse Nrännholm fyllde sina lungor för sista gången och blåste av matchen.
– En bra fotbollsmatch tycker jag. Vi hade blandat upp lite med spelare från A-truppen i den här matchen, säger tränaren Henrik Ytterström.
– Inte så mycket att säga om. Dom var bra men jag tycker ändå vi stod upp bra med tanke på omständigheterna, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.

Även den andra Selånger klubben, seriesegrarna, vann sin match och gick därmed obesegrade genom hela turneringen.
Det blev 4-2 mot Heffnersklubban 2 med ett lag som enbart bestod av tjejer födda -00 och -01.
Det blev en lite märklig match då samtliga sex mål föll under matchens 36 första minuter. Därefter stiltje...
Dom många målen till trots var det bara Jennifer Larsson i Selånger 2 som kunde titulera sig tvåmålsskytt efter matchen.

Stöde hade hoppats på serieseger i år sedan man på frivillig basis begärt sig ner från tvåan. Men några tunga spelartapp och graviditeter satte käppar i hjulet. Man avslutade emellertid säsongen på bästa sätt genom att tvåla dit serietvåan Sundsvalls FF med 4-0. Skyttedrottningen Anna Edin var redan efter sju minuter tvåmålsskytt och när Maria Gidhammar ökade på till 3-0 i mitten av den första halvleken kändes segern kassaskåpssäker.
Emilia Johanssons 4-0 i början bekräftade bara den saken. Kul också för målvakten Ulrika Andersson att hålla nollan inför dom över 100 i publiken.

Mycket folk var det också på Söråkers IP där man genomförde "fotbollens dag".  Trots det stora stödet kunde man inte dubbla på årets segerskörd utan föll med knappa 1-2. Trots allt ett bra resultat då Kovland 2 kom med ett starkt lag. Gästernas Lina Candell satte 0-1 på straff efter 20 minuter men Maria Häggkvist kvitterade innan halvtidsvilan.
Söråker kämpade på bra i den andra halvleken också men med tretton minuter kvar satte Lina Candell sin andra fullträff vilket visade sig bli segermålet i bottenmötet.

Njurunda hade siktat in sig på en trea när Matfors hälsade på uppe på Gumsekullen. Men därav blev intet utan "Brukets Bönor" tog med sig hela potten tack vare en uddamålsseger av fem.

Under uppdatering, hoppas på fler tränar- och ledarkommentarer.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Clara Högbom satte nio mål mot Kovlansd 2 trots en hel del tid på bänken. Clara Högbom satte nio mål mot Kovlansd 2 trots en hel del tid på bänken.

Sammandrag omgång 17:
Stöde vann med 23-0 – hela nio mål av Clara Högbom

(2016-09-18)

Stöde målfrossade kopiöst på Ånäsvallen och vann med sanslösa 23-0 mot Kovlands andralag.
Värste skarprättare var Clara Högbom med nio mål.
– Det var synd om Kovlandstjejerna. Dom spelade utan avbytare och efter skador hade dom bara sju utespelare på slutet, säger Stödes tränare Madelene Sjögren..


Det är inte varje dag en match slutar tvåsiffrigt i nom Medelpadsfotbollen.
Ännu mer sällan är det en match slutar 23-0. På rakad arm kan jag inte minnas dylika siffror sedan jag startade upp Lokalfotbollen för tio år sedan.
Redan efter åtta minuter stod det 3-0, i paus 10-0. Till slut alltså 23-0 i Stödefavör. Sista åtta minuterna avslutade man med sex mål.
– Det var synd om Kovland. Dom spelade utan avbytare och efter skador hade dom bara sju utespelare på slutet vilket kan vara en förklaring till dom många målen sista åtta, säger Stödes tränare Madelene Sjögren.
– Men dom skall ha en stor eloge att dom kämpade hela matchen och aldrig tappade humöret, fortsätter "Madde".
Clara Högbom var målhungrigast med hela nio mål medan anfallskollegan Anna Edin "nöjde sig"" med fem fullträffar.
– Och ändå satt jag Clara på bänken en del. Flera unga tjejer fick speltid, bl a fem ur vårt F15-lag där Linn Gradin t ex gjorde två mål, och hon är bara 13 år, säger tränare Sjögren.
Kovland 2 fick slita hårt i defensiven och hade faktiskt bara ett avslut på mål, en frispark.
Som kuriosa kan nämnas att Stöde nu gjort 96 mål så här långt. Lika många har Kovland 2 slöppt in. Snacka om skilda världar.

Sundsvalls FF säkrade andraplatsen i serien trots att det är deras första seniorsäsong.
Hemma på Balders tog man ledningen med 1-0 mot Heffnersklubban 2 genom Sara Johansson strax innan halvtimmen spelad.
När sedan Emma Söderström ökade på i mitten av den andra halvleken såg segern säkrad ut men Heffnersklubban kom tillbaka. Först reducerade Johanna Broman och med sex minuter kvar utjämnade Therésia Björk med en straffspark. I samband med straffen fick Sundsvalls FF sin lagkapten Anna Torstensson utvisad.
Trots en tjej kort skulle hemmalaget ta hem segern. Detta sedan Clara Thimstrand hittat nätet bara ett par minuter senare.
– Vi är både nöjda med dagens seger och andraplatsen under debutsäsongen i seniorfotbollen, säger Sundsvalls FF:s tränare Tomas Torstensson.

Tre hörnmål första 22 minuterna blev avgörande när Matfors besegrade Söråker i bottenmötet med 4-1. Hanna Nilsson stod alla gånger som passningsläggare från hörnflaggan och avslutare var Nora Altevid två gånger och Emma Lundgren.
Nora fullbordade sedan sitt hattrick i den 39:e minuten med ett hårt inspel efter marken som blev lite för brant men gick in mellan benen på mälvakten som fibblade till det något där.
Den andra halvleken blev jjämnare och Söråker kunde också vinna den. Wilma Ringman drog på en frispark som annars duktige hemmamålvakten Isabelle Råbom, född -01, missbedömde något och trodde att den skulle gå utom.
– Vi var klart bättre i första medan Söråker lyfte sig i andra och det blev mest ställningskrig. säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
– Vi jobbade oss in i matchen efter 0-4 och hade två frilägen till reducering i första. Är nöjd med spelet i den andra halvleken som vi också vinner, säger Söråkers tränare Sven Lagerqvist.
Unge målvakten Isabell Råbom och tremålsgöraren Nora Alteved ges högst betyg i Matfors.
I Söråker var "Emmorna" Lindahl i backlinjen och Lagerqvist på topp lagets höjdare.

Selånger 3 hade ett kraftigt spelövertag mot ett Njurunda som saknade flera av sina normalt tongivande spelare. Men med ett bra försvarsspel och inspirerad insats av unga målvakten Olivia Wallner höll man tätt ända till dryga timmen då Matilda Jonsson hann först på en djupledsboll och rundade Isabell innan hon kunde rulla in bollen i tomt mål.
2-0 kom i minut 77 och var matchens delikatess. Evelina Olsson skruvade en frispark över muren och in i gaveln.
Ett tröttkört bortalag orkade inte längre stå emot utan Selånger kunde utöka sin segermarginal till 4-0 sista tio minuterna.
– Efter en mållös första halvlek tog vi ett rejält snack i paus. Njurunda var knappt över på vår planhalva i den andra halvleken och efter att vi lyckades bryta dödläget kom också målen i tät följd, säger Selångertränaren Anders Heimer.
– Vi fick många sena återbud men jag tycker vi gjorde en bra försvarsinsats innan vi blev för trötta sista halvtimmen för att orka stå emot längre men vi är nöjda med kämpainsatsen trots att det blev förlust, säger Njurundas lagledare Helene Nygren.
I Evelina Olsson hade Selånger 3 planens bäste spelare och Njurundas Isabell Råbom mellan stolparna matchens näst främsta. Domaren Andreas Hansson skall också ha överbetyg.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Ljustorp bjöd seriesegrarna på bra motstånd

(2016-09-15)

Ljustorp bjöd upp till dans när seriesuveränen Selånger 2 gästade Mellberg.
Det hindrade emellertid inte dom rödblå-randiga att åka hem med en 4-0-seger.
– Men det var jämnare än siffrorna visade, vi stod upp riktigt bra rent spelmässigt men dom var effektivare när dom fick sina lägen, säger den knäskadade Ljustorpsspelaren Annie Holmqvist.
 

Målen:
0-1 Emmie Björklund (35) ...petade in den efter hörna
0-2 Tova Handold (44)
0-3 Jennifer Larsson (71) ...efter en snabb kontring sedan LjIF hart chanser.
0-4 Alicia Holmberg (76)

under uppdatering

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Caramba! Kovlands annars så duktige keeper Miranda Johansson Berglund får inte grepp på Frida Pedros distansskott och Sundsvalls FF:s 3-0-mål på slutet av matchen dalar in. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Caramba! Kovlands annars så duktige keeper Miranda Johansson Berglund får inte grepp på Frida Pedros distansskott och Sundsvalls FF:s 3-0-mål på slutet av matchen dalar in. Foto: Lokalfotbollen.nu.

"En dag på jobbet" när Sundsvalls FF vann den uppskjutna matchen mot Kovland 2

(2016-09-14)

Den uppskjutna matchen mellan Kovland 2 och Sundsvalls FF gick av stapeln i afton och SFF kunde avgå med en 3-0-seger och förstärka sin andraplats i serien.
– Idag var det lite som en dag på jobbet, säger SFF-tränaren Tomas Torstensson.


Matchen mellan Kovland 2 och Sundsvalls FF skulle ha spelats för tio dagar sedan. Då fick inte KIF ihop fullt lag och därför flyttades matchen tills idag och då till Sundsvalls FF:s hemmaplan Balders konstrgräs med elljus.
SFF hade ett klart initiativ under den första halvleken men fick "nöja sig" med en 1-0-ledning efter den första halvleken.

Den andra blev spelmässigt jämnare men dom chanser som vaskades fram kom från "bortalaget".
0-2 kom efter ett vackert genombrott av Anna Törnblom som drev in i straffområdet och avslutade distinkt.
I slutet av matchen kom också 0-3. Frida Pedro provade från distans som Kovlands annars duktige målvakt Miranda Johansson Berglund hade nog önskat att hon haft "fingersafe-handskar". Nu vek sig fingrarna och bolleländet dalade in bakom henne (se bilden ovan).
– Vi behövde inte förta oss. Var lite som en dag på jobbet. Vi gjorde vad som behövdes, varken mer eller mindre, säger Sundsvalls FF:s tränare Tomas Torstensson.
SFF-tjejerna gör sin allra första säsong i en seniorserie och mycket talar för att man landar som tvåa under sitt debutår.
– Detta trots att vi inte kunnat ställt upp helt ordinarie på hela säsongen, säger tränarkollegan Glenn Pedro.
Vad som händer om den eventuella andraplatsen i framtiden skulle räcka till division 2-spel vill inte tränarduon spekulera i.
– Om det skulle hända får vi ta det med tjejerna och klubben hur dom ställer sig till det. Vi har fortfarande ett mycket ungt och orutinerat lag på den nivån, säger dom populära ledarna.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Sundsvalls FF:s tre glada målskyttar och en nöjd Sundsvalls FF-tränare. Stående från vänster: Anna Törnblom, Sofie Axelborn och Frida Pedro. Knästående: Tomas Torstensson. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Sundsvalls FF:s tre glada målskyttar och en nöjd Sundsvalls FF-tränare. Stående från vänster: Anna Törnblom, Sofie Axelborn och Frida Pedro. Knästående: Tomas Torstensson. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Tremålsskytten Hanna Ekdahl. Tremålsskytten Hanna Ekdahl.

Fem-etta för Heffners-klubban 2 – hattrick av Hanna Ekdahl

(2016-09-12)

Kovland 2 kom till HK-vallen med några spelare ur A-truppen.
Det hjälpte inte.
Redan efter 45 minuter stod det 4-0 till Heffnersklubban 2.
– Jag gav flera tjejer från vårt flicklag chansen att spela mot seniorer idag och dom gjorde bra ifrån sig, säger HK-tränaren Jonas Prytz efter 5-1-segern.


Kovland 2 har radat upp flera förluster under hösten, några rejäla, men i afton fick man ihop ett slagkraftigt lag med några spelare ur A-truppen och full bänk.
Men det hjälpte inte. Heffnersklubban 2 var obevekliga och speciellt då Hanna Ekdahl som prickade in ett hattrick.
Redan efter den första halvleken stod det 4-0 och till slut 5-1 sedan Madelene Pettersson tröstmålat för Kovland 2 med timmen spelad.
– Jag gav flera tjejer från vårt flicklag chansen att spela mot seniorer idag och dom gjorde bra ifrån sig, säger HK-tränaren Jonas Prytz. 

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Njurunda knäckte formstarkt Ljustorp

(2016-09-11)

Ljustop har visat fin form i höst men inför bortamatchen mot Njrunda saknades åtta spelare ur förstauppställningen.
Hemmalaget skall emellertid inte be om ursäkt för segern då man gjorde en bra match.
– Speciellt i den andra halvleken visade vi upp det spel vi har i åoss, säger NIK:s lagledare Helene Nygren.


• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Jumbon Söråker nära knall mot Selånger 3
(2016-09-11)

Söråker hade 1-1 mot Selånger 3.
Men jumbon fick till slut se sig besegrade trots sin kämpainsats.
– Vi lade in en högre växel och kunde avgöra till vår fördel, säger Selångers 3:s tränare Anders Heimer.


• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Jennifer Jakobsens långskott såg till att säkra Selånger 2:s serieseger redan ikväll. Jennifer Jakobsens långskott såg till att säkra Selånger 2:s serieseger redan ikväll.

Selånger 2 tappade poäng mot Sundsvalls FF men säkrade seriesegern

(2016-09-08)

Selångers andralag låg under mot Sundsvalls FF till det bara återstod fem minuter.
Tack vare kvitteringen säkrade laget seriesegern i Damtrean redan i afton.
– Lite blandade känslor för vi gjorde ingen bra match, säger Selångers tränare Stefan Wickström..

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Emilia Johansson drog in en frispark från distans. Emilia Johansson drog in en frispark från distans.

3-0 efter tio minuter när Stöde besegrade Matfors

(2016-09-07)

Det tog Stöde tio minuter att stänga hemmamatchen mot Matfors.
Då stod det 3-0 och kampen om poängen var mer eller mindre över.
– Vi var inte alls på tårna i inledningen men därefter spelade vi ganska jämnt, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Sammandrag omgång 15:
Selånger 3 visar fin form – ny skalp idag då Stöde slogs tillbaka

(2016-09-04)

I veckan förlorade Njurunda mot Selånger 2 med 0-7.
Idag spelades dom resterande matcherna i Damtreans 15:e omgång så när som på mötet Kovland 2 - Sundsvalls FF.


Stöde tappade viktiga poäng i kampen om silverbleckan då man idag förlorade mot formstarka Selånger 3 med 2-3.
Segerskytt blev Linda Wiklund och då hjälpte det inte att Clara Högbom målade dubbelt för Stöde.

Nästjumbon Matfors gjorde en stark insats mot Heffnersklubban 2 och föll med bara 2-3 på HK-vallen. Hemmalaget hade emellertid hela tiden ett målmässigt försprång efter Maja Kjellbergs två mål första halvtimman.

Timråderbyt mellan Söråker och Ljustorp blev en tät och målfattig uppgörelse. Jeraldin Oyola Olivas mål i slutet av den första halvleken visade sig räcka för en Ljustorpsseger. Femte höstmatchen av sex som man nollar sina kombatanter.

På Ånäsvallen skulle serietvåan Sundsvalls FF gästa Kovland 2 men hemmalaget fick inte ihop en startelva och matchen sköts därför upp till den 14 september.

Utan telefon i helgen men hoppas hinna med att kontakta lagens ledare under måndagen istället för mer info och kommentarer.

Läs om Njurunda - Selånger 2 här nedanför.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Wilma Edman var en av SFK:s tvåmålskyttar på Gumsekillen mot Njurunda. Den andra var Moa Zander. Wilma Edman var en av SFK:s tvåmålskyttar på Gumsekillen mot Njurunda. Den andra var Moa Zander.

Selånger 2 växlade omgående in på vinnarspåret igen efter förra omgångens poängtapp

(2016-09-01)

Selånger 2 tappade sina första poäng i förra omgången.
Njurunda tog då en storseger med 5-0.
Jämn match ikväll på Gumsekullen?
Nja, serieledarna var klassen bättre och vann med 7-0 och tog sin fjortonde seger.


Selånger 2 tappade lite överraskande sina första poäng i förra omgångens derby mot Selånger 3.
Njurunda tog i sin tur sin största seger på flera år dom man skickade hem Kovland 2 med 5-0 i baken.
Kunde kanske bli en spännande match på Gumsekullen i afton?
Nja, redan i den tredje minuten satte Moa Zander 0-1 och samma tjej pricade i den trettonde minuten in 0-2 på straff.
I den 36:e sköt Wilma Edman in 0-3 på frispark.
Njurunda gjorde därefter matchen jämn fram till den 65:e minuten då gästernas Tova Olsson gjorde 0-4 och sedan rann det iväg till 0-7 innan domaren Rani Majed Amir blåste av matchen.

Under uppdatering, väntar på återkoppling från lagens ledare för kommentarer.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Ljustorps fjärde nolla bakåt dom fem senaste matcherna gav revnansch mot Matfors

(2016-08-30)

Damtreans 14:e omgång avslutades idag med mötet Matfors - Ljustorp.
Det blev en jämn match där ett enda mål fick avgöra, Josefin Hellströms efter knappa timmen spelad.
– Det hade kunnat slutat hur som helst men vi är starka bakåt och släpper inte till mycket, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.


Ljustorp har en stark höst och är inte lätta att göra mål på. Innan den här matchen hade man hållit nollan i tre av fyra matcher.
Men i vårens sista match vann Matfors det inbördes mötet med 2-1. Revanschläge?
Det blev en jämn match med en hel det ställningskrig på mitten och det tog nästan till timmen spelad innan hemmalagets Josefin Hellström provade på lyckan från distans och till sin glädje se skottet hamna i nätmaskorna.
Hemmalaget såg sedan till att hålla undan och hålla sin fjärde nolla på dom fem senaste matcherna. Men det var nära att nollan sprack med mindre än tio minuter kvar då gästerna hade ett skott som svedde stolpen.
– Det hade kunnat slutat hur som helst men vi är starka bakåt och släpper inte till mycket och så hade vi lite flyt, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.
– Oavgjort tycker jag hade varit mest rättvist. Efter deras lite snöpliga mål tryckte vi på och fick några chanser men tyvärr ingen som resulterade i en kvittering, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.

Jämnbra överlag i Ljustorp medan veteranen Elisabeth Grandin hos Matfors är värd ett extra omnämnade för sitt hårda slit på mitten.
Plus även till domaren Henoc Ekanga.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Malin Karlsson inleder målskyttet med en säker straffspark förbi Sandra Falberg. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Malin Karlsson inleder målskyttet med en säker straffspark förbi Sandra Falberg. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Malin Karlsson både inledde målskytter och avslutade det när Njurunda 5-0-vann mot Kovland 2. Malin Karlsson både inledde målskytter och avslutade det när Njurunda 5-0-vann mot Kovland 2.

Malin Karlsson stor segerorganisatör när Njurunda storvann

(2016-08-28)

Njurunda vann mot Kovland 2 med 5-0 uppe på Gumsekullen.
NIK:s "grand old lady" Malin Karlsson både inledde och avslutade målskyttet.
– Vi har nog aldrig vunnit med så stora siffror under min tid i klubben, säger den före detta SDFF-spelaren.


Njurundas damer har senaste åren varit ett notoriskt bottenlag i Damtrean.
Men nu börjar Njurundalagets flicksatsning ge resultat - uppbackade av en "gammal dam" med förflutet i SDFF.
29-årige Malin Karlsson gör en oerhörd nytta i det unga laget och man ser ofta på resultatet från NIK:s matcheer om hon varit på planen elleer inte.
Igår var hon definitivt på planen uppe på Gumsekullen när Kovland 2 gästade.
Det var också Malin som inledde målgörandet med en säker straffspark i den 18:e minuten (se bild ovan) och hon svarade även för matchens sista mål dom hon efter att ha drivit från mittplan avlossat ett ottagbart skott till 5-0 i den 81:a minuten.
– Det kändes bra idag trots att hela dagen bestått av fotboll. Coachade grabbens lag i Ånäscupen. Vi (Sbartvik) gick ända till final men den missade jag då jag hade match själv och fick åka därifrån, säger Malin Karlsson.

Hur känns det att vara "mamma" i det här laget?
– Känner mig inte som en "mamma" utan som en vanlig lagkamrat. Samtidigt hoppas jag kunna tillföra rutin och erfarenhet till tjejerna, säger Malin.
Ifjol var ni strykpojkar...eh...flickor. I år går det betydligt bättre. Hur kan det komma sig?
– Många av tjejerna har blivit ett år äldre och lite tyngre så dom kan stå emot en tackling och närkamper mot äldre och tyngre motståndare men framförallt har dom blivit ett år bättre.

Er lagledare Helene Nygren har lovat att ni kommer att ta hem serien om två år?
– Jaså? (skratt), ja kanske det. Men då måste vi få mer kontinuitet i laget. Vi har många spelare i truppen men många har börjat jobba och några studerar på annan ort. Det gör att vi alldeles för sällan kan spela med samma lag två matcher i rad. Men tjejerna fortsätter att utvecklas så vem vet?

Många  kvinnor i din ålder (nåja) har slutat med fotboll för länge sedan. Varför lirar du vidare?
– Enkelt svar. Fotboll är så jäkla kul och vi har en otroligt bra stämning i det här laget. Vi trivs otroligt bra tillsammans både spelare och ledare.

5-0 idag. Är det den största segern du varit med om i NIK?
– Jag tror det. Vi vann med 4-0 i våras mot Söråker men annars är vi inte så vana att vinna matcher. Men tjejerna verkar gilla det och nu satsar vi på att vinna fler matcher i höst och kanske klättra i tabellen, avslutar Njurundas "grand old lady", Malin Karlsson, 29.

Och klättrade i tabellen var just vad man gjorde efter kvällens seger. Från nionde till sjunde, förbi både Matfors och just Kovland 2.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Frida Westman har precis rundat en utrusande Sandra Fahlberg i KIF-målet och lyfter in 2-0 för Njurunda. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Frida Westman har precis rundat en utrusande Sandra Fahlberg i KIF-målet och lyfter in 2-0 för Njurunda. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Sammandrag omgång 14:
Selånger 2:s första poängtapp kom mot – Selånger 3

(2016-08-28)

Efter 13 raka segrar sprack sviten för överlägsna serieledarna Selånger 2.
Att den skulle komma i klubbderbyt mot Selånger 3 var det nog inte så många som trodde.
– Vi gör en fantastisk kämpamatch, säger Selånger 3:s tränare Anders Heimer.


Selånger 2 kom till klubbderbyt mot Selånger 3 och alla förväntade nog sig att segerraden på tretton raka skulle förlängas.
Men "småtjejerna" i tredjelaget ville annat.
Efter en mållös första halvlek tog man ledningen med 1-0 efter mål av Sofie Heimer i deb 56:e minuten.
Det dröjde till det återstod tio minuter innan Tova Olsson kunde kvittera. Trots en rejäl press lyckades inte "gästerna" få in ett segermål.
– Vi gör en fantastisk kämpamatch och inte minst på slutet och lyckades få med oss en rättvis poäng, säger Selånger 3:s tränare Anders Heimer.

Sundsvalls FF gick på knock direkt i mötet med jumbon Söråker uppe på Balders konstgräs.
Redan efter 22 minuters spel stod det 5-0 och Emma Södersträm hade prickat in tre av dem. Av dessa var just 5-0-målet det snyggasde när hon löpte in i straffområdet och vinklade in Jennifer Nordströms välavvägda  inspel på ett tillslag.
Efter det målet blev det grinigt på planen med en massa incidenter, bök och stök, protester mot domslut, nerslagningar och avvisande av ledare från tränarbänken. Den unge domaren Salo Gavador hade full sysselsättning.
Sista halvtimmen blev det lite fokus på själva fotbollen igen och på dom avslutande 20 minuterna ökade hemmalaget på till segersiffrorna 8-0.
– Vi var totalt överlägsna och hade 32 avslut varav 19 på mål och då åtta i mål och Söråker hade tre avslut men inget innanför ramen. Tråkigt att det blev så grinigt. Något som båda lagen får ta på sig, säger Sundsvalls FF:s tränare Tomas Torstensson.

Heffnersklubban 2 vann med klara 5-2 över Stöde. Ett överraskande resultat sett till tabeläget.
– Fast egentligen inte. Vi saknade nästan hela A-laget och fick flytta upp några tjejer från F15-laget som aldrig spelat seniorfotboll. Alla tjejerna jobbade 110 procent och mer kan man inte begära. Dessutom är Heffnersklubban ett mycket bra lag, säger Stödes tränare Madelen Sjögren, som själv fick kliva in och spela 90 minuter.
– Det lär nog kännas i morgonbitti, säger "Madde" och ler.

Läs om matchen Njurunda - Kovland 2 i artikeln här ovanför.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Anna Edin spräckte Ljustorps höstnolla när Stöde vann med 5-2. Anna Edin spräckte Ljustorps höstnolla när Stöde vann med 5-2.

Sammandrag omgång 13:
Ljustorps höstsvit sprack i Stöde

(2016-08-25)

14-0 mot Söråker förra veckan följdes upp med en 18-0-victoria mot Kovland 2 i afto.
– Kovland kom till spel med bara tio tjejer och fick sedan en skada. En förklaring till dom stora siffrorna, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Stöde spräckte Ljustorps fina svit på tre raka och liika många utan insläppt mål.
Det tog bara två minuter för Anna Edin att sätta 1-0 och innan pausvilan hade Anna och anfallskollegan Clara Högbom sett till att göra 4-0.
Den andra halvleken blev jämnare och gästerna knaprade in till 4-2 innan Anna Edin satte punkt med sitt 5-2-mål.
– Dom ägde oss första halvlek. I paus gjorde vi några byten och gick upp till 4-2 och hade chanser på mner innan en av deras två duktiga anfallare stängde matchen, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.
– Vi gjorde också några byten i halvlek och lät några av dom yngre tjejerna, födda 01 och 02 få chansen och dom gjorde det jättebra, säger Stödes tränare Madelene Sjögren.

Sundsvalls FF stod på lika många poäng som Stöde inför kvällens match hemma på Balders konstgräs mot Matfors. Ett MIF som kommit igång bra efter sommaruppehållet.
Första målet lät vänta på sig ända till den 42:a minuten då var det hemmalagets Clara Thmstrand som hittade rätt.
– Men vi spelade bedrövligt i första halvlek, såg stundtals ut som flickfotboll utan aggressivitet, säger SFF-trönaren Tomas Torstensson kritiskt.
Nora Altevid kvitterade tidigt i den andra halvleken innan serietrean skärpte till sig och via två snabba mål när ungefär 20 minuter återstod ryckte åt sig en 3-1-ledning där Julia Pedros nick efter inlägg är värt ett omnämnande.
Matfors gav inte upp och fick en sen reducering och var på övertid ytterst nära en utjämning. Hanna Nilsson skruvade en hörna som svedde ribban.
– Det blev lite hjärtat i halsgropen då men trots att det blev så jämnt tycker jag att vi spelade upp oss rejält i den andra halvleken, säger Tomas Torstensson.
– Dom var bättre än oss. Inget att säga något om. Vi var inte riktigt "på" idag. Om det berodde på att vi fick en del återbud vet jag inte. Ändå var vi riktigt nära en kvittering på slutet, säger MIF-tränaren Ulrica Nilsson-Böös.

Det är inte så vanligt med mållösa matcher i Damtrean. Men på HK-vallen blev det inga nätkänningar mellan Heffnersklubban 2 och Selånger 3.
– Nästan ofattbart att det inte blir några mål i den här matchen. Både vi och Heffnersklubban hade flera bra chanser, säger Selångers tränare Amders Heimer.
Anledningen till det mållösa resultatet stavas Moa Öman och Alexandra Karjel. Lagens båda målvakter som verkligen spikade igen sina burar.
– Tycker att vi borde satt åtminstone ett av våra tre frilägen. Det var en välspelad match från vår sida med bra passningsspel och var det något lag som borde vunnit så var det vi, säger Heffnersklubbans tränare Ulf Nilsson.
– En helt jämn match så oavgjort var rättvist men kanske 1-1 eller 2-2 hade speglat matchen bättre, säger Anders Heimer.

Uppe på "Löta" var det bottenmöte då Söråker tog emot Njurunda. Och det blev en tuff och frän match där inget lag klev undan i närkamperna för här skulle det vinnas en fotbbollsmatch. Basta!
Emelie Håkansson gav gästerna ledningen i mitten av den första halvleken och i mitten av den andra satte Malin Karlsson 0-2 med en sträckt vrist från distans.
– Vi hade kontrollen på det hela och vi lade grunden till segern med vårt försvarsspel. Maria Fuhrberg i målet hade inte speciellt mycket att bestyra, säger Njurundas lagledare Helene Nygren.

Hoppas någon gång få ordning på mina synhjälpmedelsprogram så jah kan göra mer utförliga matchreferat utan att hela skiten hänger sig stup i kvarten...

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Tova Olsson hängde hela sju bollar mot Kovland 2. Tova Olsson hängde hela sju bollar mot Kovland 2.

32 mål på två matcher för serieledande Selånger 2 som passerade 100-vallen

(2016-08-24)

14-0 mot Söråker förra veckan följdes upp med en 18-0-victoria mot Kovland 2 i afto.
– Kovland kom till spel med bara tio tjejer och fick sedan en skada. En förklaring till dom stora siffrorna, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Selångers andralag är obevekliga. I förra omgången gjorde man 14-0 på Söråker.
I afton var man ännu målhungrigare och vann med hela 18-0 mot Kovland 2.
– Kovland kom till spel med bara tio tjejer och fick sedan en skada på en spelare och då var det inte lätt för dom. En förklaring till dom stora siffrorna. Men jag måste ge en eloge till dom nio Kovlandstjejerna som kämpade i 90 minuter och aldrig gav upp, säger Selångertränaren Stefan Wickström.
Tova Olsson satte hela sju "sylar" och hotar nu skytteligaledaren Clara Högbom.
32 mål på dom två senaste matcherna gör att Selånger 2 nu spräckt 100-vallen av gjorda mål i årets serie. Och det på bara 13 matcher.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Unga Nora Altevid gjorde sitt första hattrick i damtrean när Matfors 5-0-vann. Unga Nora Altevid gjorde sitt första hattrick i damtrean när Matfors 5-0-vann.

Hattrrick av unga Nora Altevid när målskyttet lossnade för Matfors

(2016-08-21)

Matfors hade gjort åtta mål i damtrean under säsongen.
Idag satte lossnade emellertid målskyttet då man vann med 5-0 mot Kovland 2 och tre av målen kom från Nora Alteved.
– Vi gör en bra match. Vi rullar boll och hjälper varandra i 90 minuter, säger Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös. 


Matfors har haft det tufft när gäller målskyttet i år. Åtta mål på elva matcher skrämmer man inga motståndarmålvakter med. Bara jumbon Söråker var sämre med sina sex nätkänningar inför dagens hängmatch i Damtreans tolfte omgång.
Men i afton lossnade det då Kovland 2 gästade Thulevallen. Dom blåvitskrudade vann med hela 5-0 och Nora Altevid prickade in ett hattrick. 
– Vi gör en bra match. Vi rullar boll och hjälper varandra i 90 minuter. Tror inte att Kovland hade ett ända skott på mål. En riktigt bra laginsats, sammanfattar Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös. 

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Sammandrag omgång 11:
Spännande hela vägen i kvällens matcher i Damtrean – Njurunda nära jätteskräll men brände straffspark

(2016-08-18)

Igår vann Selånger 2 med 14-0 över Söråker.
Kvällens matcher blev betydligt jämnare med idel uddamålssegrar.
Njurunda var nära en jätteskräll men föll med 1-2 mot topplaget Stöde hemma på Gumsekullen. Men en straffmiss blev kostsam,
I övrigt blev det segrar för formstarka Ljustorp och Sundsvalls FF.


Njurunda en straffmiss från poäng mot serietvåan

På Gumsekullen var nästjumbon Njurunda nära att lugga serietvåan Stöde på poäng i en riktigt bra match.
Gästerna inledde som väntat bäst och tog en tidig ledning sedan Emilia Johansson skjutit en hård välplacerad frispark som gick förbi muren och som slank in vid stolproten.
När sedan Clara Högbom satte 0-2 högt via fingertopparna på ypperlige NIK-keepern Maria Fuhrberg var det inte många som ville satsa några kopek på hemmalaget.
Men Njurunda gav inte upp och efter timman spelad kunde Mathilda Edström med en "sorkmördare" reducera.
Njurunda fick sedan ett gyllene tillfälle att kvittera då man tilldömdes en straffspark. Emelie Håkansson stegade fram och slog straffen – utom...
– Vi gör en otrolig kämpainsats och var helt klart värd en poäng. Vi jobbade hårt för varandra hela matchen, säger Njurundas lagledare Helen Nygren.
– Njurunda var klassen bättre än när vi mötte dom i våras men vi borde avgjort vid 2-0. Men vi brände frilägen och hade en boll i ribban, säger Stödes tränare Madelene Sjögren.
 

Ljustorp tog en arbetsseger

Ljustorps heta höst! Tre matcher har givit tre segrar - och tre hållna nollor. I afton blev det seger med matchens enda mål mot också formstarka Heffnersklubban 2.
Segermålet nickade Linnéa Berg in knappt tio minuter in i den andra halvleken efter en hörna.
Gästerna var yutterst nära en kvittering på slutet. En frisparkslyftning in i straffområdet gick förbi allt och alla och ställde målvakten – men bollen smet precis utanför stolpen.
– Heffnersklubban hade mer boll och fler chanser men flest mål tar hem segern. Tjejerna vill verkligen vinna och visade verkligen vinnarskalle idag, säger Ljustorps lagledare Sonja Zavala.
– Vi hade dubbelt så många chanse som dom men dom vann verkligen en arbetsseger, berömmer Heffnersklubbans tränare Ulf Nilsson.
 

Första halvlek avgjorde till Siundsvalls FF:s fördel

Även kvällens tredje match, den på Berggsåkers IP, blev jämn, spännande och välspelad som också innehöll en del tuffa närkamper trots dom unga elvorna.
Gästande Sundsvalls FF var klart bäst under den första halvleken och gick rättvist till pausvila med ledning. I den 36:e minuten satte Lotta Stickler 0-1 från nära håll efter en tilltrasslad situation, och hon gjorde det med vänstern. En fot hon knappt ens använder när hon kliver på bussen.
Med mindre än 20 minuter kvar axlade Clara Timstrand, axlade in Emma Söderbergs inlägg.
Men saken var inte klar. Selånger gick ner på trebackslinje och flyttade upp folk i anfallet och med fem minuter kvar tryckte Vera Wallin in reduceringen efter en hörna.
Selånger 3 fick också en rejäl kvitteringschans då en hemmaspelare hann före SFF-målvakten på en djupledsboll men stötte den strax utanför.
– Sett till vår första halvlek vinner vi rättvist. En eloge till Selånger 3 som spelade fin fotboll, kämpade och gav aldrig upp. Det blir alltid roliga matcher mot Selånger, säger Sundsvalls FF:s tränare Tomas Torstensson.
– Efter höstens två inledande vinster blev det nu en förlust men tjejerna gör en fantastisk match och det är nära att vi får in kvitteringen på slutet. Men det är inget att säga om Sundsvalls FF:s seger. Det är ett mycket bra lag, säger Selånger 3:s tränare Anders Heimer.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Skillnaden är stor mellan topp och botten i Damtrean – Selånger 2 vann med hela 14-0 mot Söråker

(2016-08-17)

Att skillnaden är stor mellan topp och botten i Damtrean visade det sig under onsdagskvällen.
Serieledarna Selånger 2 vann nämligen över jumbon Söråker med hela 14-0.
Redan i den första minuten satte Wilma Edman 1-0 och efter 18 minuter satte samma tjej 5-0.


Under uppdatering

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Annie Holmquist satte fyra av Ljustorps fem mål mot Kovland 2. Annie Holmquist satte fyra av Ljustorps fem mål mot Kovland 2.

Sammandrag omgång 10:
Ljustorp vann med 5-0 – fyra snygga mål av Annie Holmquist

(2016-08-11)

Annie Holmquist satte fyra fullträffar när Ljustorp tog sin andra raka seger när Kovland 2 fick åka hem mål- och poänglösa.
– Och alla målen var snygga, säger ledarduon Sonja och Carlos Zavala i en mun efter 5-0-segern.


Ljustort skrällde i förra omgången när man slog serietrean Sumdsvalls FF med matchens enda mål.
Idag blev det en ny seger och nolla bakåt när Kovland 2 gästade.
Annie Holmquist var på bästa målhumör och satte 2-0, 3-0, 4-0 och även spikade slutresultatet till 5-0.
– Och alla fyra målen var snygga, säger ledarduon Sonja och Carlos Zavala i en mun efter 5-0-segern.

Sundsvalls FF var bättre på tårna denhär torsdagen och slog tillbaka Njurunda med hela 7-0 uppe på Gumsekullen. Tre av målen kom under loppet av sex minuter då gästerna gick från 1-0 till 4-0 och tog död på spänningen i matchen. En tvåmålsskytt hittar vi i Ebba Vilhelmsson.

Storseger blev det även för Heffnersklubban 2. 6-0 i Söråker.
– Vi är lite på gång men idag kom vi inte upp i normal kapacitet. Kanske satt alla matcherna i Mid Nordic cup ännu i benen, frågar sig Söråkertränaren Sven Lagerqvist.
"Klubban" spred målskyttet på sex tjejer.
Selånger 3 vann med 3-0 mot Matfors och där gjorde Mathilda Jonsson två av målen.

Igår tog Selånger 2 ännu en seger i en målrik seriefinal mot Stöde. Segern skrevs till 7-3 och Rebecca Ågren, Wilma Edman och Moa Zander satte två mål var. Autostradan mot seriesegern ligger därmed rak och öppen.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Therese Persson bommade igen sitt mål när Ljustorp skrällvann mot Sundsvalls FF. Therese Persson bommade igen sitt mål när Ljustorp skrällvann mot Sundsvalls FF.

Blandade känslor efter höstpremiären för Ljustorp
– skrällseger och två spelare till sjukhus


(2016-08-04)

Ljustorp stod för en knall i höstupptakten då man vann med matchens enda mål på Balders konstgräs mot Sundsvalls FF.
Detta trots att två spelare fick besöka det närbelägna sjukhuset för vård.
– Tjejerna gjorde en kanonmatch och var verkligen värda segern, säger lagledaren Sonja Zavala..


Ljustorp hade förlorat dom två tidigare mötena med Sundsvalls FF klart. En i serien och en i Värmecupen.
Idag var det andra bullar som gällde. På Balders konstgräs visade Ljustorp stor revanschlusta och trots motgångar på planen, två spelare fick föras till sjukhus (tur att det är nära Balders), krigade man till sig segern.
Segermålet var visserligen lite av slumpens skördar då Jeraldin Oyola Olivas skott styrdes in via ett hemmaben.
– Tjejerna gjorde en kanonmatch och var verkligen värda segern och i målet var "Tessan" (Therese Persson, reds anm) rena väggen, säger lagledaren Sonja Zavala.
Smolk i glädjebägaren dock då man drabbades av två skador. I första halvleken skallade Ida Hagberg ihop med en hemmaspelare och i andra fick Patricia Bergman (om jag hörde rätt) lämna planen med förmodat handledsbrott.
– Båda tjejerna fick åka upp på sjukhuset och skall röntgas, säger Sonja Zavala.
– Vi har inte tränat på hela sommarlovet men det är inget jag skall skylla på. Ljustorp ville mer än oss och vinner helt rättvist, erkänner Sundsvalls FF:s tränare Tomas Torstensson.

Seriesuveränen Selånger 2 hade inga problem att betvinga Matfors på Thulevallen. "Wilmorna" Bond`en, Edström och Jonsson hade en bra dag. Speciellt den förstnämnda som satte fyra av "sylarna".
– Guds försyn och MIF-målvakten (Ella Hugg Olsson, reds anm) såg till att det inte blev mer än 7-0, säger SFK-tränaren Stefan Wickström efter tionde raka segern.

Heffnersklubban 2 vann med 4-0 över Njurunda.
– En välspelad match från vår sida med vårdat passningsspel och många spelvändningar. Bollinnehavet lågt väl på 80/20 ungefär. Njurunda kämpade på bra och skall ha alla cred för det, säger Heffnersklubbans tränare Ulf Nilsson.

Glädjande att konstatera att det blir verbetyg för samtliga domarimsatser under torsdagskvällen. Bra jobbat Said Gavador, Thomas Löf och Ibrahim Nazai. Betänk att dessa inte hade några assisterande på linjen att ta hjälp av.

Kovland 2 och Selånger 3 flyttades sent till den 9 augusti.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Går Selånger 2 "ren" genom Damtrean?

(2016-08-04)

Igår tjuvstartade Damtrean sitt höstspel med att Stöde slog tillbaka jumbon Söråker med 7-0.
Ikväll spelas dom fyra återstående matcherna.
Fortsätter Selånger 2 sin segerrad? Nio vinster av lika många möjliga under våren.


Selångers andralag leder Damtran med fullt hus och 60-5 i målskillnad, sex poäng före Stöde och Sundsvalls FF.
Frågan är om något lag är kapabelt att utmana det unga ledarlaget i höst? Jag är tveksam.
Söråker ligger som väntat jumbo men tog i alla fall en seger under våren. Kan man klättra förbi Njurunda eller Matfors andra halvan av serien?
Hösten har svaret.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Clara Högbom var en av två hattrickskyttar i Stöde. Clara Högbom var en av två hattrickskyttar i Stöde.

Stödes anfallsduo satte varsitt hattrick i höststarten

(2016-08-03)

Stöde och Söråker tjuvstartade höstomgången i Damtrean.
På ett soligt Stöde IP inför drygt 100 åskådare vann hemmalaget med hela 7-0.
Anfallsduon Clara Högbom och Anna Edin har hållit krutet torrt över sommarvilan och satte varsitt hattrick.


På grund av datakrångel (hört det föruit?) och många matcher i övrigt i Medelpad hannjag aldrig få tag i lagens tränare innan klockan blev för mycket. Hoppas kunna nå dom i morgon för kommentarer innan resten av omgången spelas.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Heffnersklubban 2 vände tvåmåls-underläge till seger mot serietvåan

(2016-06-30)

Damtreans våromgång avslutades i afton med tre matcher och i en av dem fick vi en överraskning när Heffnersklubban 2 vände 1-3-underläge till seger på Stöde IP.
För seriens två bottenlag, Njurunda och Söråker, blev det inga skrällar utan man fick inkassera ännu en förlust, den sjunde av nio möjliga.


Hoppsan! Serietvåan Stöde ledde hemma mot Heffnersklubban 2 med 3-1 när lite drygt en halvtimme återstod.
När matchen var slutspelad hade gästerna vänt på steken och Stödedamerna hade tappat tre viktiga poäng i kampen om seriesegern.
Alexandra Nyland satte vinstmålet med fem minuter kvar.

För seriens två träslevslag blev det förluster i afton. Söråker stred på bra men fick ge sig med 0-4 mot serietrean Sundsvalls FF där Anna Törnblom prickade in hälften av gästernas mål.
Njurunda förlorade med 2-5 mot Kovland 2 på Ånäsvallen. Hemmalaget kunde visa upp en hattrickskytt i form av Triin Veskioja.
Nu tar Damtrean sommaruppehåll till den 4 augusti.

Mer info och kommentarer när jag fått tag i lagens tränare. Förhoppningsvis under morgondagen.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Selånger 2 numret större än tredjelaget i det prestigefyllda klubbderbyt

(2016-06-29)

Det var ett på förhand intressant prestigederby i Damtrean när Selånger 2 mötte sitt tredjelag.
Och som sig bör visade sig andralaget starkare och vann med klara 5-0 och går till sommarvila utan en endaste poängförlust och given serieledning.


Mer info och kommentarer när jag fått tag i lagens tränare.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Emma Lundgren gjorde Matfors bägge mål i segermatchen mot Ljustorp. Emma Lundgren gjorde Matfors bägge mål i segermatchen mot Ljustorp.

Matfors avslutade våren starkt med två segrar efter sju raka utan vinst

(2016-06-28)

Lagom till sommaruppehållet har Matfors fått upp andan.
Mot Ljustorp borta kom årets andra seger - och det på raken.
– Nästan synd att det är uppehåll nu när vi kommit ikapp oss träningsmässigt, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös efter 2-1-segern.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Stöde höll undan i toppmatchen mot SFF trots utvisning och på HK-vallen tog Selånger 2 sin åttonde raka seger

(2016-06-27)

Stöde fick sin ena målspruta, Clara Högbom, utvisad med kvarten kvar. Då hade man emellertitid redan avgjort toppmatchen mot Sundsvalls FF.
Serieledarna Selånger 2 vann även sin match och behåller därmed sitt trepoängsförsprång.


Stöde vann den svåra bortamatchen mot Sundsvalls FF på Balders konstgräs. Detta utan målsprutan Anna Edin och dessutom fick Stöde hennes anfallskollega Clara Högbom utvisad med kvarten kvar. Ett numerärt överläge som inte Sundsvalls FF kunde utnyttja.
Segern skrevs till 4-2 efter att man dubblat försprånget från den första halvleken. Erica Hultin gav gästerna entidig ledning innan Sara Johansson kvitterade efter 17 minuter. Jennifer Jonsson återgav Stöde ledningen efter en dryg halvtimme och ökade sedan även på till 1-3 efter timman spelad.
Anna Torstensson gjorde match av det hela igen nästan omgående men ännu ett frisparksmål. Det har blivit några stycken i vår. Men någon nerv hann det inte bli då My Brandström Edlund såg till att tvåmålsförsprånget åter var ett faktum efter ett par minuter. Ett försprång som man höll matchtiden ut trots utvisningen.
– Sundsvalls FF var bättre än oss idag men vi var effektivare. Så kan man sammanfatta matchen som hade en usel domare, säger Stödes tränare Madelene Sjögren.

Trots Stödesegern tog man inte in nåt på serieledarna Selånger 2 som i sin tur avfärdade Heffnersklubban 2 på nya HK-vallen i Korsta. Linn Jonsson två mål första halvtimmen och Arleena Paanalahtis 0-3 med tolv minuter kvar gick inte att hämta in för hemmalaget trots Hanna Ekdahls reducering minuten därpå som inte lev något annat än ett tröstmål.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Utan Carlos och Sonja Zavala hade det knappast funnits något damlag i Ljustorp. Foto: Eric Westlund, MittMedia.
Utan Carlos och Sonja Zavala hade det knappast funnits något damlag i Ljustorp. Foto: Eric Westlund, MittMedia.

Familjen som brinner för sitt byalag: "En klubb kan fastna i ens hjärta och det har Ljustorp gjort"

(2016-06-23)

Det brukar pratas om "den globala fotbollsfamiljen" i fotbollsvärlden.
Här är en hyperlokal förgrening. Fotbollsfamiljen Zavala, släkten som brinner för Ljustorps IF.
– Det är svårt att beskriva något som man känner så starkt för", säger Sonja Zavala.

läs Eric Westlunds välskrivna artikel här

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Söråkers tur att ta första segern:
"Jag lovade ju det"


(2016-06-23)

Samtliga lag i damtrean har nu fått smaka på segerns sötma.
Detta efter att enda kvarvarande laget utan vinst, Söråker, besegrat Kovland 2 och det på bortagräs.
– Jag sa ju att vi skulle vinna en match innan uppehållet, säger Söråkers tröbare Sven Lagerqvist efter 3-2-segern och pikade Lokalfotbollen som tippat att nykomlingarna skulle gå segerlösa hela säsongen.


Häromdagen tog Matfors sin första seger för året. Idag var det Söråkers tur när man vann en svängig match på Ånäsvallen mot Kovland 2.
– Jag sa ju att vi skulle vinna en match innan uppehållet, säger Söråkers tränare Sven Lagerqvist efter 3-2-segern.
Kovland gjorde första och sista målet men vad hjälpte det när gästerna gjorde tre på raken däremellan.
Lokalfotbollen tippade innan säsongen att Söråker antagligen skulle få gå segerlösa i sin comeback. Jag hade fel men kan inte direkt påstå att jag är ledsen för det. Sven Lagerqvist. övriga ledare och tjejerna har tagit årets motgångar med ett leende och kämpat på. Idag fick man lön för mödan. Grattis!

Ett annat lag i dom nedre regionerna av serien vann i afton. Ljustorp lade lite överraskande Selånger 3 på rygg på deras egen hemmaplan sedan man satt försvarsspelet. Danielsson var efternamet för dagen i LjIF. Ina höll nollan och var "muren i buren" medan Moa satte segermålet tidigt i den andra halvleken.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

15-åriga Nora Altevid satte Matfors första segermål i årets serie. 15-åriga Nora Altevid satte Matfors första segermål i årets serie.

Första Matforssegern i år säkrades i slutminuten – Nora Altevid stor match-hjälte

(2016-06-21)

Matfors tog sin första seger för säsongen.
Segermålet inslaget i slutminuten av Nora Altevid.
Dessutom dubblade man sin målskörd efter 3-2-vinsten mot Njurunda.


Kö-lagen Matfors och Njurunda möttes på Thulevallen på tisdagskvällen. MIF, som matchade så sent som i förrgår, var utan seger medan Njurunda vunnit, överraskande, mot Heffnersklubban 2.
Det började bra för hemmalaget när Ida Pettersson Nygren gjorde 1-0 i den trettonde minuten men bara tre minuter senare kvitterade Julia Holmlund.
Strax därpå satte Julia även 1-2. En ställning som stod sig till knappa 20 minuter kvar. Då blev även Ida Pettersson Nygren tvåmålsskytt. Om det var i rena glädjen över att slippa vakta målet den här gången förtäljer inte historien.
Matfors såg ut att inte få lukta på någon segerbukett den här gången heller då plötsligt Nora Altevid hittade nätet i matchens absoluta slutskede. Surt för gästerna men fullständig lycka för "Brukets Blå Bönor". Inte nog att man tog sin första seger i årets serie – man fördubblade även målskörden från tre till sex.

Hoppas kunna leverera mer info och kommentarer om jag får tag i lagens ledare under onsdagen.

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Rutinerade och lite suddiga Maria Westin gjorde ett mål och passade till det andra när Heffnersklubban 2 vände på Thulevallen. Rutinerade och lite suddiga Maria Westin gjorde ett mål och passade till det andra när Heffnersklubban 2 vände på Thulevallen.

Matfors fortsätter att bränna chanser och är ännu utan seger

(2016-06-19)

Matfors och Heffnersklubban 2 hade varsin halvlek på Thulevallen.
Hemmalaget den första och gästerna den andra.
– Vi spelade bra i första och borde gjort minst tre mål och avgjort då, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös sedan hennes tjejer tappat 1-0 till en 1-2-förlust efter paus.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Clara Thimstrands tidiga ledningsmål mot HK 2 visade sig räcka hela vägen för Sundsvalls FF. Clara Thimstrands tidiga ledningsmål mot HK 2 visade sig räcka hela vägen för Sundsvalls FF.

Tätlagen vann och drog ifrån ytterligare

(2016-06-16)

Dem 7:e omgången av damtrean avslutades med tre matcher under torsdagen där serietvåan, trean respektive fyran alla vann sina matcher.

Tvåan Stöde tog en storseger mot Kovland 2, 6-0, och föga övewrraskande var duon Anna Edin och Clara Högbom på målhumör och svarade tillsammans för fem av fullträffarna.

Sundsvalls FF skapade massor av målchanser mot Heffnersklubban 2. Fler än Clara Thimstrands tidiga mål blev det dock inte. Då Rebecca Ålin höll nollan räckte det ändå till seger. Bra var också kollegan Moa Öman i HK som höll nere siffrorna.

Selånger 3 tog en tripp söderut till Gumsekullen. Efter ledning kvitterade hemmalaget till 1-1 genom Sofi Grönberg i den 26:e minuten. Njurundas glädje blev dock kortvarig. Bara fyra minuter senare återgav Vera Wallin SFK 3 ledningen. Under matchens sista tio minuter kom även både 1-3 och 1-4 som cementerade segern.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Mittfältaren Maria Häggkvist hoppade in i Söråkers mål - och höll nollan! Mittfältaren Maria Häggkvist hoppade in i Söråkers mål - och höll nollan!

Ingen seger ännu för Matfors och Söråker efter imbördes kryss

(2016-06-15)

Det var inte många nollor som sprack på Söråkers IP.
Varken hemmalaget eller Matfors lyckades spräcka nollan i vinstkolumnen och dessutom slutade matchen mållös.
– Men vi spräckte en nolla då vi tog vår första poäng så vi är nöjda även om vi siktat in oss på årets första seger, säger Söråkers tränare Sven Lagerqvist efter jumbomötet.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Selånger 2 tog sjunde raka segern på gräs, grus och sten

(2016-06-15)

På en urusel och nästan farlig fotbollsplan tog Selånger sin sjunde raka seger när Ljustorp gästade.
– Det går inte att spela fotboll på sånt här underlag. Jag är glad över segern och att vi inte fick några skador. Det är allt, säger Selångers tränare Stefan Wickström efter 3-0-segern.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.

Ljustorp vann derbyt – tog sin andra raka seger och höll nollan igen

(2016-06-12)
Efter fyra inledande förluster har nu Ljustorp tagit två raka segrar.
Dessutom höll man åter nollan när Söråker besegrades i derbyt med 3-0.
Två av målen kom från Ida Hagberg.
– Vi inledde nervöst men efter vårt ledningsmål blev det bättre och vi vinner rättvist efter tre fina spelmål, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.


Mer info och matchkommentarer kommer senare

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Wilma Bondén klev ner i andralaget och gjorde fem av Selånger 2:s mål i 12-1-segern. Wilma Bondén klev ner i andralaget och gjorde fem av Selånger 2:s mål i 12-1-segern.

Dussinet fullt för Selånger 2 mot Njurunda

(2016-06-11)
Wilma Bondén och hennes lagkamprater i Selånger 2 hade målfest not Njurunda hemma på Bergsåkers IP.
Dussinet fullt blev det varav den vindsnabba anfallaren gjorde fem av den i den uppskjutna matchen från omgång 4.


Mer info och matchkommentarer kommer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Sundsvalls FF förlorade sin första seniormatch någonsin

(2016-06-05)
Selånger 2 vann seriefinalen mot Sundsvalls FF, som därmed förlorat sin första match i seriesammanhang på seniorsidan.
Glada miner var det i Ljustorp som tog hem årets första seger, 2-0 hemma på IP mot Njurunda.
Kovland 2 gjorde ett mål, och det räckte till seger hemma på Ånäsvallen mot Heffnersklubban 2.
Både Matfors och Söråker överraskade positivt trots förluster.
MIF 0-4 mot Stöde och Söråker 0-3 mot Selånger 3, båda var ett fall framåt mot tidigare.


Mer info och referat kommer när jag inte riskerar att ringa och störa mitt i maten, fotbollslandskamp eller samkväm med familjen.

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Njurunda nära jätteskräll och Matfors tog sina första poäng men var bara tre minuter från seger

(2016-06-02)
Tre matcher spelades i damtrean i afton och det blev dramatiskt på ett par ställen.
Njurunda ledde med 2-0 i paus mot Sundsvalls FF men topplaget vände i andra. Segermålet inslaget med bara tre minuter kvar.
Matfors tog sina första poäng och var nära segern men Selånger 3 kvitterade – med tre minuter kvar.
– Och det på ett offsidemål, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös besviket.


Mer info och referat kommer om och när jag får tag i fler tränare/ledare.

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Tre nya mål av Tova Olsson. Tre nya mål av Tova Olsson.

Selånger FK 2 vann seriefinalen med 9-2! 

(2016-06-01)
Stor seriefinal i damtrean på Stöde IP.
Tufft, tätt och ställningskrig?
Inte ens nära...
Selånger 2 blåste hemmalaget av banan.
– Dom var snabbare, starkare och tuffare än oss, säger Stödes tränare Madelene Sjögren, som fick den mindre smickrande äran att vakta målet i 2-9-förlusten.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Fjärde raka förlusten för Söråkers damer men humöret är på topp 

(2016-06-01)
Fyra förluster på lika många matcher för Söråkers damer och 3-29 i målskillnad. Men deppa ihop? Nix!
– Tjejerna är inte så resultatfixerade utan tycker det är kul att lira boll, säger tränaren Sven Lagerqvist.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Emilia Johanssons robusta spel såg till att Stöde kunde vända mot Selånger 3. Emilia Johanssons robusta spel såg till att Stöde kunde vända mot Selånger 3.

Selånger 3 hade serie-ledarna på gaffeln men... 

(2016-05-29)
Selånger 3 tog en tidig ledning mot Stöde och höö den till strax innan timmen spelad.
Då kvitterade Clara Högbom och sedan tog serieledarna över och efter ytterligare två mål av Clara och ett av radarkamraten Anna Edin vände man till en 4-1-seger.
– Vi gör en fantastisk första halvlek med vårt unga lag och är närmare både 2-0 och tilloch med 3-0 än dom en kvittering. I andra tog deras tyngd och duktiga anfallare över, säger SFK 3:s tränare Anders Heimer.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Emma Söderström tillbaka efter hjärnskakning – svarade för ett äkta hattrick på direkten

(2016-05-26)
Sundsvalls FF hade lite trångt i portgången men när det väl släppte blev det rena ketchupeffekten.
Emma Söderström var tillbaka i spel efter en tids  vila efter hjärnskakning och prickade in ett äkta hattrick då SFF gick från 4-0 till 6-0.
– Otrolligt kul att hon är tillbaka och ett par av målen var också riktigt snygga, säger tränaren Tomas Torstensson.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Mycket inställt i kvällens damtrea

(2016-05-26)
Av kvällens fyra inplanerade matcher är det bara en som kommer att kunna spelas. Och det tack vare att underlaget är konstgräs....
19:00 Sundsvalls FF - Kovlands IF 2.


• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Här är en tjej som har näsa för mål. Anna Edin har efter kvällens sex fullträffar gjort totalt 15 på tre matcher. Här är en tjej som har näsa för mål. Anna Edin har efter kvällens sex fullträffar gjort totalt 15 på tre matcher.

Stödes målmaskin Anna Edin har gjort 15 mål på tre matcher – sex av dom kom ikväll mot Ljustorp

(2016-05-19)
Redan efter 21 minuters spel var spänningen över på Ljustorps IP.
Då hade Stödes Anna Edin kommit fri tre gånger och rundat hemmamålvakten och nätat. Totalt blev det sex fullträffar för skytteligaledaren.
– Hon och anfallskollegan Clara Högbom kompletterar varandra fantastiskt, säger Stödetränaren Madelene Sjögren efter 8-2-segern.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Vilma Boström avgjorde med en kylig lyftning för sitt Selånger 3. Vilma Boström avgjorde med en kylig lyftning för sitt Selånger 3.

En bra prestation av Vilma Boström och segern hamnade hos Selånger 3


(2016-05-19)
Selånger 3 ledde med 2-0 men Heffners-klubban jobbade sig ikapp till 2-2 då Vilma Boström såg till att samtliga poäng blev kvar i Bergsåker tack vare sin kyliga lyftning.
– Alltid skönt att vinna matcher, säger Selångers 3:s tränare Anders Heimer..

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Nelly Melander, Matfors 15-åriga löfte mellan stolparna höll länge sitt lag kvar i matchenmot Sundsvalls FF tack vare sitt fina spel och tog bl a en straff. Nelly Melander, Matfors 15-åriga löfte mellan stolparna höll länge sitt lag kvar i matchenmot Sundsvalls FF tack vare sitt fina spel och tog bl a en straff.

Matfors utan poäng trots årets bästa insats: "Sundsvalls FF var bättre"


(2016-05-19)
Matfors gjorde säsongens bästa insats så här långt.
Trots detta räckte det inte till poäng.
Gästande Sundsvalls FF vann nämligen med 2-0.
– SFF var bättre än oss men då vi kom igång sent på försäsongen ligger vi lite efter ännu men vi blir bättre och bättre, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Stöde och Sundsvalls FF fortsätter ta rygg på ledande Selånger 2


(2016-05-19)
Selånger 2 vann i går.
I dag gjorde Stöde och Sumdsvalls FF detsamma och skuggar ledarlaget med tre raka segrar.
– Vi gjorde inte någon spelmässigt bra match men Anna Edin satte ett dubbelt hattrick så det blev en klar seger i alla fall, säger Madelene Sjögren efter 8-2 i den direktsända matchen från Ljustorps IP.


Matchreferaten kommer att läggas in allt eftersom

Resultat kvällens matcher:
19:00 Ljustorps IF - Stöde IF 2-8
19:00 Matfors IF - Sundsvalls FF 0-2
19:00 Njurunda IK - Söråkers FF 4-1
19:00 Selånger FK 3 - Heffnersklubban BK 2 3-2

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Tappen gick ur tunnan i andra halvlek för Selånger 2 på Ånäsvallen


(2016-05-18)
Efter den första halvleken ledde Selånger 2 med 1-0 mot Kovland 2 men efter ett tidigt andramål gick tappen ur tunnan och gästerna kunde till slut vinna med 8-1.
Tova Olsson fortsätter att visa målform och gjorde ett nytt hattrick.
– Vi var alldeles för omständliga i första halvlek. I den andra hotade vi på ett helt annat sätt och då rullade bollarna in, säger Selångers tränare Stefan Wickström..

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Ljustorp vann sista timmen mot Heffnersklubban 2 med 1-0 – men föll med 1-6...


(2016-05-15)
Ettan kom, tvåan kom, trean kom...
Heffnersklubban 2 förlorade i premiären mot Njurunda och fick dessutom lämna planen mållösa.
Det skulle inte upprepas mot Ljustorp var parollen och redan efter en halvtimme ledde dom blåskrudade med 6-0 efter det att Sanna Bergström Älmqvist dragit in en frispark.
Den resterande timmen vanns märkigt nog av Ljustorp med 1-0.
– Skärpan var kanske inte den bästa samtidigt som vi gjorde många byten så att alla skulle få speltid. Några fick spela på andra platser än dom är vana på och det gjorde att spelet inte flöt på lika bra, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Mer info om matchen kommer senare, tekniska problem.

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Nya segrar för Stöde och Sundsvalls FF
– men tränarna ointresserade av att det skrivs om Damtrean?


(2016-05-12)
Stöde tog en ny storseger, 7-0 hemma på IP mot Njurunda. Anfallsduon Clara Högbolm och Anna Edin svarade för samtliga målen.
Sundsvalls FF vann mot Selånger 3 i en match där ytterst få, om ens någon, hade körkot. Några får inte en framföra en moped.
5-1 slutade matchen.
Kovland 2 tog sin första trea då man vann tät historia mot Matfors med 2-0.


Hur skall man kunna bevaka en serie när ingen tränare svarar i telefon efter matcherna?
Och ytterst få återkopplar när ma talat inpå telsvar eller dylikt.
Heder dock till Kovlands Anders Westlud som hade tid att svara.
Så nu vet ni varför det inte blir några referat från omgång 2 av Damtrean för er som undrar,
Om det inte återkopplas vill säa...

Förbaskat tråkigt när jag vet att flera tusen brukar gå in och läsa om Damtrean efter varje omgång.

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Tova Olsson gjorde hela sex av Selånger 2:s nio mål mot Söråker. Tova Olsson gjorde hela sex av Selånger 2:s nio mål mot Söråker.

Tung öppning av serien för Söråker, 1-10 följdes upp av 0-9


(2016-05-11)
"All vår början bliver svår" heter det.
Och det stämmer verkligen in på Söråkers damlag.
1-10 mot Stöde  i premiärenföljdes ikväll upp med 0-9 mot Selånger 2.
– Nu har vi mött seriens två förmodade topplag. Nu kanske motståndet blir mänskligare, säger tränarenSven Lagerwqvist.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Inte en Njurundaseger på hela säsongen ifjol – nu vann man direkt i premiären


(2016-05-08)
En ynka oavgjord på hela säsongen ifjol i Damtrean.
Idag i premiären slog man till direkt med en seger!
Mathilda Axelstén Edström 1-0-mål i den andra minuten mot Heffnersklubban 2 visade sig hålla hela vägeen.
I dagens andra match fick dock fjolårets nästjumbo gick det inte lika br. Matfors fick stryk mot Selånger 2 med stora siffror.


Ifjol vann inte Njurunda IK en enda match i Damtrean. En ynka oavgjord  på 18 matcher och 17-123 i målskillnad.
Nu slog klubben till direkt i premiären.
Man inte bara vann mot Heffnersklubban 2 – man höll nollan! Bara det en bedrift i sig. Segerskytt blev Mathilda Axelstén Edström.
Och hon gjorde målet direkt i matchöppningen!
Den andra matchhjälten är naturligtvis målvakten Anna Thunfors som spikade igen.
Lika bra gick det inte för fjolårets nästjumbo Matfors. Det blev stryk med 0-8 mot Selånger 2. Ett lag som emellertid innehåller flera spelare som speldet division 2-fotboll så sent som ifjol.
(Hoppas kunna uppdatera med mer info och kommentarer under måndagen om tekniken vill).
läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Anna Edin gjorde hälften av Stödes tio mål i premiären mot Söråker. Anna Edin gjorde hälften av Stödes tio mål i premiären mot Söråker.

Stabil SFF-seger i debuten och seriefavoriten vann med tvåsiffrigt


(2016-05-05)
Sundsvalls FF vann sin första seniormatch i seriesammanhang efter en stabil 2-0-seger mot Ljustorps IF.
Seriefavoriterna Stöde IF ledde bara med 1-0 efter 42 minuter.
Innan pausvilan hann man göra två snabba och i den andra halvleken kom sju fullträffar till. Söråker hade ett enda avslut på mål - och det gick in. 10-1 eller rättare sagt 1-10 då det var Söråker som hade hemmaplan.
I dagens tredje match vann talangfulla Selånger 3 med 3-1 mot Kovland 2 sedan man fört matchen från det att domaren blåst igång den till det han fyllde lungorna en sista gång.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean

Selånger FK 3:
"Tjejerna har spelat ihop sedan dom var åtta år"


(2016-05-05)
Selånger FK har två lag med i årets Damtrea,
Andralaget ingår i A-truppen tillsammans med representationslaget i division 2 medan SFK 3 är ett eget lag och har troligen seriens yngsta medelålder.
– Vi är fristående och har en egen spelarförsörjning. Medelåldern på truppen är bara 16 år, säger tränaren Anders Heimer, som haft hand om det här laget sedan dom var åtta år.


Selånger FK 3 är ett "eget lag i laget" som bygger på spelare från fjolårets duktiga F17-lag som bland annat var med i SM-slutspelet ifjol höst och även deltagit i olika cuper, t ex i Dana Cup i Danmark där man placerade sig bra.
– Trots sin ungdom har tjejerna stor rutin från viktiga matcher och det här laget har spelat ihop sedan dom var åtta år, säger tränaren Anders Heimer, som själv varit med hela vägen.

Nu är det äntligen seriepremiär. Hur är läget i Selånger 3 inför eftermiddagens match mot Kovland 2?
– Det ser ganska bra ut. Ett par är borta ur startelvan på grund av sjukdom men vi har en bred trupp så vi står starka.

Nöjd med försäsongen?
– Både och. Vi har haft otur med sjukdomar. Mer än vanligt faktiskt. Många som haft längre sjukdomsperioder.

...och med truppens sammansättning?
– Snittålder på 16, mycket rutin från distrikslagspel och SM, Dana Cup i Danmark och andra turneringar. Tjejerna är rutinerade trots sin unga ålder.

Vad har ni för målsättning i år?
– Att etablera oss i serniorfotbollen. skapa hårdhet och fortsätta uteckla laget att spela fin fotboll. Någon specifik tabellplacering har vi inte funderat över men visst vore det kul att komma före vårt andralag,

Någon eller några spelare i Selånger 3 som man bör hålla ett extra öga på i år?
– Mittbacken Ella Zetterberg, född -01. Otroligt klipp i steget, bra placeringsförmåga och svårpasserad. Linnéa Pettersson, spelfördelare på mitten som gjorde en bra försäsong och som föreningen tror mycket på.

Vilket lag tippar du vinner serien och går upp i tvåan och vilka blir första utmanare?
– Stöde är favoriter även hos oss. Sundsvalls FF:s samspelta lag blir årets överraskning.

...och vilka två lag placerar sig i botten?
– Ingen aning. Svårt att veta innan säsongen då det är stor rotation i lagen år från år.

Hur går det för er i premiären mot Ljustorp?
– Kovland 2 har mycket duktigt folk med många som spelat i Selånger. Tippar 2-2.

Fakta Selånger FK 3:
Tränare: -Anders Heimer och Åle Zetterberg
Ass. tränare:
Lagledare: Johan Lindstammer
Nyförvärv: –
Förluster: –

• Så här spelas premiäromgången av Damtrean

En debutant som tippas slåss i toppen:
"Topp 3 är vår målsättning"


(2016-05-04)
Sundsvalls FF är klubben som bara haft ungdomsfotboll på sin agenda.
I år kommer man för första gången att ställa upp med ett lag i seniorsammanhang då man kommer till spel i Damtrean.
– Vi har nästan en renodlat trupp med tjejer födda 1999/2000. Det blir spännande men vi siktar in oss på en topp 3-placering, säger tränaren Tomas Torstensson, 55.


Sundsvalls FF är en spännande debutant i seniorsammanhang. Från att bara haft ungdomslag på pojk- och flicksidan kommer man i år till spel med ett representationslag i Damtrean.
– Vi har haft planer på det ett par år men vi ville vänta tills dom var mogna att spela mot seniorer med allt vad det innebär. Första provet var Värmecupen och den klarade tjejerna med bravur och var helt respektlösa, säger tränaren Tomas Torstensson, och spänner bågen.
– Jag tror vi kommer topp 3, säger han.

Nu är det äntligen seriepremiär och examen för era tjejer. Hur är läget i laget inför morgondagens seriepremiär?
– Bra, men vi har lite väl många på sjuklistan för tillfället. 

Nöjd med försäsongen?
– Tjejerna har gjort det fantastiskt bra vid övergången från ungdomsfotboll till senior. I matcher mot äldre, tyngre och mer rutinerade spelare har tjejerna vågat spela fotboll oavsett resultat. 

...och med truppens sammansättning?
– Vi har som sagt en mycket ung trupp, födda mellan 1999 och 2002, men en bra blandning av oilka spelartyper.

Vad har ni för målsättning i år?
– Topp 3 med tanke på hur bra tjejerna acklimatiserat sig till seniorfotboll.

Någon eller några spelare i Sundsvalls FF som man bör hålla ett extra öga på i år?
– Alice Sterner, tuff, spelskicklig mittfältare/forward som vågar utmana och Anna Torstensson, orädd, spelskicklig mittback med bra placeringsförmåga.

Vilket lag tippar du vinner serien och går upp i tvåan och vilka blir första utmanare?
– Stöde får väl gälla som favoriter sedan vet jag inte.

...och vilka två lag placerar sig i botten?
– Svårt att veta då vi inte sett de andra lagen spela. Jag vågar inte ens gissa

Hur går det för er i premiären mot Ljustorp?
– Vinst 1-0

Fakta Sundsvalls FF:
Tränare: Tomas Torstensson och Glenn Pedro
Ass. tränare: Morgan Nykvist och Micael Lindström
Lagledare: Ingela Höglund
Nyförvärv: Hela laget kan ses som nytt i seniorsammanhang. Vi har i alla fall inte fått in några spelare utifrån.
Förluster: –

• Så här spelas premiäromgången av Damtrean

Vill ni bli gravida? Skriv på för Ljustorps damlag


(2016-05-04)
Ifjol blev tre av Ljustorps nyförvärv med barn sedan man bestämt sig för spel i LjIF.
I år har två nyförvärv redan blivit gravida.
Vad är det i vattnet i Ljustorp?
– Jag vet inte. Det har bara blivit så, skrattar, tränaren Carlos Zavala inför morgondagens premiär där en av fjolårets tjejer, Ida Svelander, nu är tillbaka efter barnafödande.


I morgonbitti kickar den lokala damtrean igång.
Redan 10:00 är det avspark när Ljustorp "tar emot" debutanterna Sundsvalls FF på deras egna hemmaplan.
– Vi hade hoppats kunna spela hemma på IP men gräset var inte tillräckligt torrt ännu och den enda plam och tid som var ledigt var Balders konstgräs klockan 10:00. Vi föreslog även lördag på Timrås konstgräs men då kunde inte SFF, säger LjIF-tränaren Carlos Zavala.
Ljustorp är laget som kan slå topplagen men förlora mot bottenlagen.
– Det beror på att vi sällan brukar kunna ställa upp med samma lag två matcher i rad. Det är sjukdomar, skador, jobb, resor och jag vet inte vad, säger Carlos Zavala.
Och spelarna klubben värvar har en märklig förmåga att bli med barn. Tre nya spelare ifjol och två av dom tilltänkta i år. Är det nåt i vattnet uppe i Ljustorp?
– Jag vet inte. Det har bara blivit så, skrattar Carlos.
Nån tjej eller kvinna som vill bli gravid? Skriv på för Ljustorps IF:s damlag.

Hur är läget i truppen inför seriepremiären - om vi bortser från alla gaviditeter?
– Det är skador och sjukdomar så vi kommer till spel med bara två avbytare. Det har vi gjort förr så det är inget nytt. Båda målvakterna är skadade men som tur var så är Therese Persson hemma från Stockholm i helgen.

Har försäsongen varit bra?
– Nej. Vi har varit tvungen att avboka några träningsmatcher då vi varit för få spelare av olika anledningar.

Nöjd med truppens sammansättning?
–Vi har en tunn trupp men vi har fått några nya spelare på sistone så det börar se allt bättre ut.

Vad har ni för målsättning i år?
–Vi har en tillräckligt bra trupp för att kunna slåss i toppen men vi är känsliga för skador p g a vår tunna trupp.

Någon spelare i Ljustorp som man bör hålla ett extra öga på i år?
– Linnéa Berg. Vår 19-åriga mittback har utvecklats enormt sista året.

Vilka vinner Damtrean och vilka kommer att utmana?
– Stöde IF vinner medan Sundsvalls FF och Kovland 2 jagar.

Vilka lag kommer att få slåss i botten?
– Söråker och kanske Njurunda men jag har hört att NIK fått några nya spelare.

Ni möter Sumdsvalls FF i premiären. Ett lag ni förlorade mot i Värmecupen. Hur går det i morgon förmiddag?
– Jag vill ju gärna tro på mitt lag. Tippar 1-1 men jag hoppas givetvis att vi vinner.

Fakta Ljustorps IF:
Tränare: Carlos Zavala
Lagledare: Sonja Zavala
Nyförvärv: Stefanie Mitrovic, Casandra Svedlund och Sofie Brodén (comeback) samt Ida Svelander (comeback efter barnafödande).
Förluster: Vilma Josefsson (IFK Timrå), Joanna Fuenzelida (Söråkers FF), Sofie Josefsson (sabbatsår p g a problem med ledbanden i foten), Veronica Andersson (flyttat till Umeå), Jennie f d Dahlkvist (slutar).

• Så här spelas premiäromgången av Damtrean

Stödes nye tränare:
"Vi vinner serien!"


(2016-05-04)
Som ni säkert känner till drog sig Stödes damer ur division 2 trots en fin säsong.
Ny tränare är Madelene Sjögren.
Och hon hymlar inte om målsättningen.
– Vi vinner serien och i premiären i morgon besegrar vi Söråker med 5-0, säger 44-åringen sturskt.


Det blev inget spel i tvåan för Stöde IF:s damer i år.
Under vintern tog man beslutet att tacka nej och valde att begära sig ner i trean igen.
Men meningen är att division 3-sejouren skall bli kortvarig och den nye tränaren gör ingenhemlighet av lagets målsättning.
– Vi vinner serien, säger Madelene Sjögren som leder laget tillsammans med Linda Malmström och Ulf Söderberg.

Hur är läget i truppen inför seriepremiären?
– Vi har en trupp på 18 spelare, och alla är skadefria och friska

Har försäsongen varit bra?
– Vi har bara haft två träningsmatcher och en DM match i vår, och vi är fortfarande obesegrade.

Någon spelare i Stöde som man bör hålla ett extra öga på i år?
– Vill inte lyfta fram någon enskild spelare, så jag säger kollektivet.

Vad har ni för målsättning i år?
– Som sagt, den är att vinna serien och samtidigt bjuda på fin fotboll!

En ledande fråga, vilka vinner Damtrean?
– Självklart Stöde IF!

Vilka lag kommer att få slåss i botten?
– Troligen Njurunda och Söråker.

Och just Söråker möter ni i premiären på Timrås konstgräs i moorgon. Hur går det?
– Vi vinner med 5-0.

Fakta Stöde IF:
Tränare: Madelene Sjögren (1:a säsongen)
Ass. tränare: Linda Malmström och Ulf Söderberg (1:a säsongen)
Lagledare: -
Nyförvärv: Johanna Söderberg-Edlund (b, Sundsvalls DFF 2), Frida Åsell (mf, Njurunda IK), Elisabeth Dalenius (fw, Matfors IF), Mari Eriksson (mv, Stockholmsklubb), Viktoria Holmlund och Maria Gidhammar (comeback).
Förluster: Anette Bergman (tränare, slutar), Christer Söder (tränare, Nedansjö IK), Julia Persson (b), Emma Sjölén (mf) och Linnea Andersson (Heffnersklubbans BK) samt Sanna Pålsson (Ånge IF).

• Så här spelas premiäromgången av Damtrean

Så här har lagen i Damtrean värvat
– och tappat inför årets säsong


Heffnersklubbans BK 2
Nyförvärv: 
Förluster: –
Rykten in: –
Rykten ut: –

Kovlands IF 2
Nyförvärv: –
Förluster: –
Rykten in: –
Rykten ut: –

Ljustorps IF
Nyförvärv: Steanie Mitrovic. Casandra Svedlund och Sofie Brodén, Ida Svelander (comeback efter barnafödande)
Förluster: Vilma Josefsson (IFK Timrå),
Sofie Joesfsson (sabbatsår p g a problem med ledbanden i foten), Johanna Fuenzelida (Söråkers FF), Veronica Andersson (flyttat till Umeå), Jennie f d Dahlkvist.
Rykten in: –
Rykten ut: –


Matfors IF

Nyförvärv: –
Förluster: Elisabeth Gradin  (tränare, slutar), Elisabeth Dalenius (fw, Stöde IF).
Rykten in: –
Rykten ut: –

 

Njurunda IK

Nyförvärv:
Förluster:
Sara Henriksson (b, Kovlands IF), Frida Åsell (mf, Stöde IF).
Rykten in:
Rykten ut:

Selångers FK 2
Nyförvärv: –
Förluster: –
Rykten in: –
Rykten ut: –

Selångers FK 2
Nyförvärv: –
Förluster: 
Rykten in: –
Rykten ut: –

Stöde IF
(drog sig ur div. 2 men kommer till spel i div. 3)
Nyförvärv: Johanna Söderberg-Edlund (b, Sundsvalls DFF 2), Frida Åsell (mf, Njurunda IK), Elisabeth Dalenius (fw, Matfors IF), Mari Eriksson (mv, Stockholmsklubb), Viktoria Holmlund (comeback) och Maria Gidhammar (comeback).
Förluster: Anette Bergman (tränare, slutar), Christer Söder (tränare, Nedansjö IK), Julia Persson (b, Heffnersklubbans BK), Emma Sjölén (mf, Heffnersklubbans BK) Linnea Andersson (Heffnersklubbans BK), Sanna Pålsson (Ånge IF).
Rykten in: –
Rykten ut: –


Sundsvalls FF
Nyförvärv: –
Förluster: –
Rykten in: –
Rykten ut: –


Söråkers FF

Nyförvärv: Sven Lagerqvist (tränare, comeback), Belal Mori (ass. tränare, Syrien).
Förluster: –
Rykten in:
Rykten ut:

Stödes målglada anfallare Clara Högbom blir kvar trots att klubben valde divisio 3 före 2 i år. Stödes målglada anfallare Clara Högbom blir kvar trots att klubben valde divisio 3 före 2 i år.

Ny tränarstab skall leda Stöde tillbaka till tvåan


(2016-04-21)
Stödes damer drog sig i vintras ur division 2 och ett tag såg verksamheten ut att vara hotad.
Men nu satsar man vidare i damtrean med ny tränarstab.
Huvudtränare blir Madelene Sjögren och hon får som assisterandde Linda Malmström och Ulf Söderberg
– "Madde" och Linda har tidigare tillhört Stöde IF:s organisation till och från i flera år, medan jag själv kommer ifrån Matfors IF, säger "Uffe" Söderberg.


Stöde IF:s damer gjorde en bra säsong i division 2 ifjol som nykomlingar.
Dessvärre tvingades man i vintras begära ner sig i den lokala damtrean igen då dels ekonomin sa ifrån plus att man hade svårt att rekvirera en ny tränarstab efter Anette Bergman och Christer Söder. Även lagledaren Mikael Backlund slutade för damerna då han av tidsskäl bara hinner med herrarna.
Nu har man fått tag i en ny ledarstab sedan ett par månader tillbaka.
Huvudtränare blir Madelene Sjögren och hon får som assisterandde Linda Malmström och Ulf Söderberg
– "Madde" och Linda har tidigare tillhört Stöde IF:s organisation till och från i flera år, medan jag själv kommer ifrån Matfors IF, säger "Uffe" Söderberg.
Hur ser det ut på spelarsidan?
– Trots att vi gick ner en division har vi bara tappat duktiga trion Julia Persson, Emma Sjölén och Linnéa Andersson till Heffnersklubban plus Sanna Pålsson som gått till Ånge, säger Söderberg
Några nyförvärv?
– Jodå, målvakten Mari Eriksson återkommer till Medelpadsfotbollen efter ett par år i Stockholm. Hon har tidigare spelat i bl a Sund och Alnö. Från SDFF:s andralag ifjol kommer försvararen Johanna Söderberg-Edlund. Från Njurunda kommer mittfältarenn Frida Åsell medan anfallaren Elisabeth Dalenius tar steget över från Matfors IF. Vi har även två spelare som gör comeback denna säsong, Viktoria Holmlund och Maria Gidhammar. Dessutom kommer vi att lyfta upp ett par lovande tjejer från F15-laget under säsongen, säger Söderberg.
Duktiga målvakten Ida Sperring var länge i valet och kvalet om det skulle bli Ånge i tvåan eller om hon helt sonika skulle sluta.
Nu har hon bestämt sig. Hon blir kvar i Stöde - men som utespelare.
– Fast hon har lovat att stå nån match om det skulle knipa, säger Söderberg.
Stöde går in i seriespelet som stora favoriter och ärligt talat hittar jag ingen utmanare om titeln. Möjligen då nystartade Sundsvalls FF...

Stödes anfallare Clara Högbom har fortfarande koll på vart motståndar-målet är beläget. Stödes anfallare Clara Högbom har fortfarande koll på vart motståndar-målet är beläget.

Fem-etta för Stöde mot seriekonkurrent 


(2016-04-17)
Stöde är solklara favoriter till att ta hem damtrean.
I helgen blev det seger mot seriekonkurrenten Selånger 2 efter bland annat Clara Högboms hattrick.
Två matcher till har spelats i helgen men från dessa har det inte kommit in några rapporter om ännu.


Matchfakta:
Selånger FK 2 - Stöde IF 1-5
Mål Selånger 2: ej inrapporterat ännu
Mål Stöde:  Clara Högbom 3. Anna Edin och självmål.
Domarre: Samuel Keflit Tewelde
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

IFK Timrå 2 - Sundsvalls FF (resultat ej inrapporterat ännu)
Domarre: Christer Eriksson
Publik: ?
Spelplats: Timrå konstgräs

Matfors IF - Bergsjö IF 2 (resultat ej inrapporterat ännu)
Domarre: Örjan Åström
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

Dåligt med information om lagen i damtreans träningsmatcher


(2016-04-10)
Spelar inte lagen i damtrean några träningsmatcher?
Jodå, men det är inte så lätt att få uppgifter om detta då träningsmatchandet bygger på att klubbarna själva lämna resultat och uppgifter om eventuella målskyttar till Lokalfotbolen via telefon, sms eller mail.


Matchfakta:
Söråkers FF - Matfors IF 1-3
Mål Söråker: ej inrapporterat ännu
Mål Matfors: ej inrapporterat ännu
Domarre: Thomas Löf
Publik: ?
Spelplats: Timrå konstgräs

Matchfakta:
Sundsvalls FF - Bergsjö IF 2 (resultat ej inrapporterat ännu)
Domarre: Björn Sjöblad
Publik: ?
Spelplats: Baldershovs konstgräs

Julia Persson är en av tre duktiga spelare som byter från Stöde till Heffnersklubban. Julia Persson är en av tre duktiga spelare som byter från Stöde till Heffnersklubban.

Stödetrio väljer fortsatt division 2-spel i Heffners-klubban


(2016-03-06)
Heffnersklubban har fått en prima trio från Stöde.
Trion Julia Persson, Emma Sjölén och Linnea Andersson väljer fortsatt spel i division 2.
– Tre rutinerade och jätteduktiga förvärv som kommer att betyda mycket för vårt unga lag, säger tränaren Jonas Prytz.


Stöde IF valde att dra sig ur division 2 Mellersta Norrland av olika anledningar.
För tre Stödespelare blir det trots allt ändå spel i tvåan - men i Heffnersklubbans helblå dress.
Julia Persson, Emma Sjölén och Linnea Andersson tar steget över till "Klubban".
– Tre rutinerade och jätteduktiga förvärv som kommer att betyda mycket för vårt unga lag, säger tränaren Jonas Prytz entusiastiskt.
Det kommer att bli intressant att se Heffnersklubban i den kommande Värmecupen. Är övertygad om att trion, precis som Prytz säger, kommer att betyda några pinnhål uppåt i tabellen den här säsongen.
Tråkigt för Stöde naturligtvis men man ser i dagsläget ut att få behålla övriga truppen vilket räcker för att man kommer till spel i årets damtrea som stora seriefavoriter.