NYHETER 
Div 3 Mellersta Norrland

Rhonny Nilsson tar över tränarpiskan i Östavall. Rhonny Nilsson tar över tränarpiskan i Östavall.

Ex-allsvensk ny tränare i Östavall: "Vi ville ha en erfaren tränare"

(2016-12-22)
Rhonny Nilsson åkte i år ur trean som tränare för Ope IF.
Nu skall den förre allsvenske Brage-spelaren istället rädda kvar Östavall nästa år.
– Vi sökte en erfaren tränare och det fick vi, säger Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund.


Jonas Westring valde som bekant att lämna Östavall som tränare efter att man kvalat sig upp i trean.
Samtidigt åkte Ope IF ur trean med Rhonny Nilsson vid rodret.
Nu skall den gamle ex-allsvensken i IK Brage försöka lotsa Östavall kvar i trean kommande säsong. Deras allra första någonsin i så pass höga sammanhang.
– Vi sökte en erfaren tränare och det fick vi. Först tackade Rhonny nej men när vi sedan återkom ändrade han sig glädjande nog, säger lagledaren och Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund, och fortsätter:
– Vi har aldrig varit på den här nivån och bara ett par av våra spelare har spelat i trean eller högre. Därför kändes det viktigt att få in någon som vet vad som gäller i den här divisionen.

Rhonny Nilsson, född 1958, bor i Sveg och har ortens idrottsklubb som moderförening men är mest känd för sina nio år som allsvensk i IK Brage men har även lirat fem säsongen i norska högstadivisionen med Sogndals IL (samma klubb som GIF-tränaren Joel Cedergren representerade som som spelare för några år sedan).
Som tränare har Rhonny följande digra meritlista:
1993: Raufoss IL, Norge (div 3, spelande), 1994: Il Jotun, Norge (div 3, spelande), 1995-98; YtterhogdalsIK (div 3, spelande), 1999-2002: Svegs IK (div 4, spelande), 2003-04: Ytterhogdals IK (div 3), 2005-06: Bergs IK (div 4 och 3), 2007-08: Sunndal IL, Norge (div 3) , Valdres, Norge (div 1), 2010-11: Nybergsund/Trysi0, Norgel (div 3) 2012-14: Östersumds FK Akademi och 2014-16, Ope IF (div 4 och 3).
Civilt jobbar Rhonny Nilsson som lärare/tränare på Härjedalens fotbollsgymnasium i Sveg.
– Det skall bli intressant att träna Östavall. Jag har bara hört gott om dom och fick en bra uppfattning om klubben när jag träffade Sten-Ingvar Fredlund, säger Rhonny Nilsson.
– Jag tackade nej i första skedet men fick sedan "klartecken" av min fantastiska fru när jag fick en ny appropå från klubben, säger Nilsson.

Vad kommer du att bidraga med?
– Erfarenhet och rutin naturligtvis. Och en stor dos engagemang givetvist. Dessutom har jag en klar bild om hur fotboll skall spelas, säger Nilsson.
Och din fotbollsfilosofi är?
– Jag gillar en passningsinriktad fotboll där man håller bollen inom laget och spelar sig fram efter marken genom mittfältet. Samtidigt är jag inte främmande för ett rakare spel med genombrottskraft. Hur det blir i Östavall vet jag inte då jag kan materialet för lite.
Målsättning?
– Blir väl att försöka etablera sig i trean men första årets får det väl bli "en match i taget". Får uttala mig mer när jag fått mer koll på truppen.
Har du träffat spelartruppen ännu?
– Nej, det 27 december blir första gången då vi tränar i Minervahellen i Ånge.
Du tränade Ope IF ifjol men åkte då ur trean?
– Ja, vi var också nykomlingar. Vi gjorde en för dålig vår vilket vi fick lida för under hösten och hann aldrig ikapp Stöde. Tycker annars att vi var ett bättre lag rent fotbollssmässigt.
Du bor i Sveg. Blir en del resor?
– Ja, det är väl en tio mil till Östavall och ett par till till Ånge. Men det kommer att gå bra. Jag är vaan att pendla och det är mest jobbigt under vintern.

När det gäller Östavalls spelartrupp har det inte hänt så mycket sedan den sista kvalmatchen i Tandsbyn.
– Både spelarna och föreningen har ju väntat på att det skulle bli klart med en ny tränare och det är först nu som jobbet med nästa års spelartrupp kommer att intensifieras. Vi har väl ett par spelare som funderar på om dom skall följa med upp och samtidigt har vi lite koll på ett par nya spelare. Vi jobbar också på att hitta en assisterande- och en målvaktstränare, säger Sten-Ingvar Fredlund.

Felix Häggström har kritat på för Svartvik. Felix Häggström har kritat på för Svartvik.

Talangfull mittfältare till Svartviks IF:
"Rätt ambitioner"


(2016-12-15)
Felix Häggström gjorde ett par framträdanden i GIF Sundsvall och var även uttagen på U17- och U18-landslagsläger för ett par år sedan.
Nu har han kritat på för division 3-nykomlingarna Svartviks IF.
– Svartviks och mina ambitioner som fotbollsspelare sammanfaller bra, säger den 20-årige mittfältaren.


För ett par år sedan var han med på landslagsläger för både U18 och U17 under sin tid i GIF Sundsvall.
Nu har Felix Häggström kritat på för division 3-nynkomlingarna Svartviks IF som verkligen ser om sitt hus inför comebacken i förbundsserierna.
Den 20-årige mittfältaren har Sidsjö-Böle IF som moderklubb men tog redan som 12-åring steget över till GIF Sundsvall där han fick göra två framträdanden innan han gick till Selånger i division 2 och sedermera Kuben i trean när SFK valde att dra sig ur och börja om i sexan.

Varför väljer du spel med division 3-nykommlingen Svartvik?
– Jag valde Svartvik därför att det är en fin förening med bra organisation och ambitioner som är väldigt lik mina egna. Jag har även haft tränaren Fredrik Carström som lärare på fotbollsgymnasiet och trivs jättebra med honom.

Du har tidigare tillhört GIF Sundsvalls ungdomsakademi där du fick chansen att vara med på U17-landslagsläger och var nära ett A-lags kontrakt med GIF Sundsvall. Hur känns det såhär i efterhand om du blickar tillbaka?
- Jag lärde mig i princip allt jag kan inom fotboll i Giffarna och har dom att tacka för den fina utbildningen jag fick. Att jag blev uttagen på landslagsläger var bara en bonus.

Varför lämnade du Giffarna?
– Jag bestämde mig att hoppa av Giffarna därför att jag kände att jag behövde spela seniorfotboll för att ta nästa steg i min utveckling vilket kändes ganska avlägset i Gif. Jag hade en fin tid där, men jag ångrar ingenting att jag lämnade.

Efter tiden i GIF så valde du Selånger i div 2, blev det den utveckling du hade hoppats på?
– I Selånger hade vi ett väldigt bra lag, med extremt tuff konkurrens. Det tog ett tag att hitta rätt i omställningen till seniorfotboll, men jag tycker att jag klarade av det bra. Jag fick lite skinn på näsan.

Du kommer senast från Kuben där ni hade en tung säsong och åkte ur trean. Vad har du att säga om säsongen och hur ser du på framtiden med Svartvik?
– Förra säsongen var en missräkning.. Det blev fel från början med bland annat bristande fysträning och andra orsaker som vi fick sota för under säsongen. Jag försöker att inte blicka bakåt utan hoppas att det skall bli en riktigt rolig säsong med Svartvik där jag förhoppningsvis kan få bidra med mina kvalitéer på bästa sätt till laget.

Du skadade knäet i seriens slutskede och har gjort en operation. När är du tillbaka i full träning?
– Det känns bättre och bättre. Jag har lite ont i knäet men det känns stabilt. Det känns jättebra att att jag har tränare som tror på mig fast jag skadade mig. Jag hoppas jag kan ge tillbaka goda prestationer i gengäld när jag blir frisk! Jag har siktat in mig på att vara tillbaka runt slutet på januari/början på februari.

Vad tror du om säsongen som kommer och vad har du för målsättning med fotbollen?
– Jag vet att det kommer bli en fantastisk säsong om vi förbereder oss på ett bra sätt, och jag kommer gå in för att vinna varje match.

Svartviks IF är naturligtvis nöjd över att få över Felix till sig.
– Det känns jättekul att Häggström väljer oss och det är en kille med stor potential. Det är en kvick spelare med två bra fötter som gillar att utmana. Han kommer bli väldigt användbar för oss, säger spelande assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.

Ahmad Khreis tänker måla för Kuben även nästa år. Ahmad Khreis tänker måla för Kuben även nästa år.

Khreis förlänger med Kuben – blir spelande "ungdomsambassadör"

(2016-12-13)
Ahmad Khreis fick igång målskyttet under senhösten. Det hjälpte dock inte att rädda kvar Kuben i trean.
Trots degraderingen har han nu skrivit på för ytterligare en säsong.
– Det känns väldigt inspirerande med den nya satsningen där det tydliga målet är att komma tillbaka till division 3, säger Ahmad Khreis


Kubens tunga fjolårssäsong slutade med nedflyttning till division 4.
Nu är man fast beslutma om att göra sejouren kortast möjlig i den lokala serien och återvända till division 3.
Ytterligare ett led i denna satsning är att förlänga med notoriske målskytten Ahmad Khreis.
Khreis kommer inte bara få en stor roll på planen utan han kommer också agera "ungdomsambassadör".
– I den rollen kommer han att bära ansvaret att tillsammans med andra spelare i A-laget verka och besöka vår fantastiska ungdomsverksamhet, säger mittbacken och lagkamraten André Sjödal.
– Kuben 2017 känns väldigt inspirerande med den nya satsningen på A-laget samt försöka få ett bra samarbete med ungdomssidan, där jag ser fram emot min roll i föreningen. Jag är en av de äldre och mer rutinerade spelarna i truppen, samtidigt som att resterande spelare ser väldigt hungriga ut på träningarna. Med det samt de nya ledarna blir det en liten nystart för oss som spelat ett tag. Vi i truppen har ett tydligt mål att komma tillbaka till division 3 och det är därför jag väljer att stanna i Kuben, motiverar Ahmad Khreis varför han skrivit på för ett år till.
– Vi i ledarstaben tycker att Khreis visade sitt riktiga jag i slutet på förra säsongen där målen också kom. Vi är övertygade om att han kommer behålla formen och utöver rollen i ungdomsverksamheten också ha en viktig roll på planen för Kuben 2017, säger André Sjödal.

Ahmad Khreis har tidigare mest gjord sig känd som Selångerspelare där han t ex 2012 blev utsedd till hela division 2:s bäste anfallare och då även tränade med GIF Sundsvall. Övriga klubbar som Khreis representerat är IF Warta i Göteborg (Glenn Hyséns moderklubb), Anundsjö IF, Härnösands FF och IFK Timrå.,
Källa

Sebastian Sandberg, Svartvik Sebastian Sandberg, Svartvik

"Sebbe" återvänder till fadershuset:
"En prestigevärvning"


(2016-12-12)
Svartviks IF har lyckats med sin prestigevärvning att få Sebastian Sandberg åter till fadershuset.
– Det har hela tiden varit prio att få hem "Sebbe". En pretsigevärvning som kommer att göra skillnad, säger spelande ass. tränaren "Jocke" Sjödin.


Sebastian Sandberg återvänder till fadershuset. Efter en tids betänketid så föll valet på Svartviks IF.
Sebastian var under 2005 med och spelade upp Svartvik i 3an och 2007 nådde man en andraplats i division 3 och kvalade till tvåan. Några säsonger senare skrev han på för Selånger FK där han blev en viktig kugge för klubben. 2012 var han med och tog Selånger upp i division 1 och var då lagets assisterande lagkapten.
Blev 2014 uttagen till det Mellannorrländska Allstarlaget, under ledning av Lars Lagerbäck, och fick möta GIF Sundsvall på Ånge IP.
Nu senast gick flyttlasset till division 2-klubben Ånge IF där han fungerade som spelande assisterande tränare innan han nu är tillbaka på Hemmanet.
– Det är med glädje vi hälsar "Sebbe" välkommen hem och tillbaka till klubben, säger spelande assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.

Vad var det som gjorde att du valde moderklubben Svartvik och hur känns det?
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Svartvik! Jag vet inte exakt hur många år jag gjort för klubben, men många är det.
Svartvik är och har alltid varit "hemma" för mig. Jag har ett stort hjärta för klubben och jag sade redan inför säsongen 2011, när jag lämnade för spel i Selånger, att jag skulle komma tillbaka och representera klubben igen.
Nu kändes det som ett bra läge att återvända och jag ser verkligen fram emot kommande säsongen.

Du är en väldigt uppskattad spelare i distriktet och hade några anbud från högre divisioner men du väljer alltså nykommlingen Svartvik i div 3. Vad tror du kommer vara den största skillnaden?
– Jag vet inte om skillnaden kommer bli så stor jämfört med tidigare år. För mig handlar fotboll om att få ihop ett bra och starkt kollektiv och i Svartvik finns en bra grupp med stort potential.
Jag har haft "Fredde" (Fredrik Carström, reds anm) som tränare tidigare och vet att han är en väldigt skicklig och bra tränare som har en förmåga att få samtliga spelare att dra åt samma håll. Spelarna och ledarna i Svartvik har gjort det väldigt bra senaste säsongerna och jag hoppas vi kan fortsätta på den vägen även i år.

Du var spelande assisterande tränare för Ånge föregående säsong och du var även assisterande lagkapten för Selånger i div 1, hur kommer din roll se ut i Svartvik? Och vad kommer du kunna bidra med?
– Jag har hunnit samla på mig en del rutin från högre divisioner och fått äran att spela både med och mot väldigt många duktiga fotbollsspelare. Förhoppningsvis ska jag kunna bidra med en del rutin.
Jag tycker om att vara en ledare på planen och hoppas kunna vara det även kommande säsong. Mina största styrkor ligger i försvarsspelet, främst i positions- och huvudspelet som jag ser det.

Som du säkert förstår så har du gjort väldigt många glada uppe på Hemmanet. Vad har du att säga till dom och vad tror du om säsongen som kommer med Svartvik?
– Jag har alltid blivit väldigt väl bemött uppe på Hemmanet genom åren, både när jag spelat för Svartvik och när jag representerat andra klubbar. Jag har alltid känt mig välkommen av både spelare, ledare och anhängare till klubben, vilket jag är väldigt tacksam för och uppskattar. Jag har väldigt mycket att tacka Svartvik för, både från junior- och seniortiden i klubben!
I år hoppas jag kunna ge tillbaka, åtminstone lite av det jag fått från klubben. Jag ser verkligen fram emot säsongen och hoppas att vi kommer få stort stöd uppe på Hemmanet i sommar.

– En prestigevärvning för oss och det har hela tiden varit prio att få hit "Sebbe". Nu känns det fantastiskt att han är på plats och han kommer göra skillnad. Det är en spelare med väldigt bra positionsspel och en väldigt bra ledarfigur. På denna nivå ett riktigt fullbordsproffs så det här är väldigt glädjande, avslutar "Jocke" Sjödin.
Verkar inte som om Svartviks IF tänkte göra comeback i trean som blyga nykomlingar.
Källa

Axel Lundgren - ung hälsing som hamnat i Svartvik via GIF och Stöde. Axel Lundgren - ung hälsing som hamnat i Svartvik via GIF och Stöde.

Svartviks IF värvar snabb hälsing via GIF och Stöde

(2016-12-05)
Det blev en kort sejour i Stöde IF för Axel Lundgren.
Nu har hälsingesonen skrivit på för Svartviks IF, laget som Stöde mötte i hissen på väg upp i trean.
– När tränaren Fredrik Carström gav mig chansen att komma hit så kändes det inspirerande, säger den unge ytterspringaren.


Svartvik värvar ytterforward från Stöde IF.
Svartviks IF fortsätter att värva och denna gång är det Söderhamns fostrade talangen Axel Lundgren som väljer spel med "Blackbay".

Varför valde du att krita på för Svartviks IF inför den kommande säsongen?
– Jag känner ju Fredrik (Carström, tränaren, reds anm) sedan tidigare från fotbollsgymnasiet och jag tycker han är en bra tränare. När jag pratade med honom om Svartvik så tyckte jag att upplägget och målsättningen inför kommande säsong såg väldigt bra ut. Han ställer även krav på sitt lag och det tycker jag är en viktig egenskap som kommer att gynna laget. Jag hörde även av andra att Svartvik kommer att ha ett bra lag i år och när Fredrik gav mig chansen att komma hit så kändes det kul att kunna vara en del av detta.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med i Svartvik?
– Jag tror att jag kommer kunna bidra med fart och fläkt framåt, en bra attityd och förhoppningsvis ett par mål.

Du är en Söderhamns kille och har flyttat hit för att gå fotbollsgymnasiet. Nu senast provade du på division 3-spel med Stöde IF. Vad har du att säga om den gångna säsongen?
– Jag upplevde att förra säsongen var bra för min egen del då jag fick gå en halv säsong utan skador vilket var första gången på ett tag. Jag är tacksam till Stöde som tog in mig mitt i säsongen och lät mig hitta tillbaka till glädjen i fotbollen. Det var synd att vi åkte ur trean såklart men som jag sa tidigare så var det viktigt för mig att få vara skadefri och bara spela fotboll.

Vad har du för ambitioner med fotbollen framöver?
– Det viktigaste av allt för mig är att hålla mig skadefri hela säsongen så att jag kan utvecklas så mycket som möjligt och kunna hjälpa svartvik till minst övre halvan i trean i år.

För dom som inte känner dig, hur är du som fotbollsspelare?
– Jag är en explosiv offensiv spelare som gillar att utmana med fart och styrka. Jag är lite svag defensivt så det är en sak jag vill utvecklas på och jag kan ha lite väl hett humör i en tät match.

Så här säger Svartviks ass. tränare "Jocke" Sjödin om Axel:
– Det ska bli spännande att se Axel Lundgren i vår dress. Det är en snabb och explosiv spelare med goda offensiva egenskaper. Truppen börjar ta form men vi hoppas fortfarande på att förstärka i centrallinjen.

Källa: Svartviks IF

Henri Sjödal går från assisterande tränare till huvuddito i Kuben. Henri Sjödal går från assisterande tränare till huvuddito i Kuben.

Uppdraget: Föra Kuben tillbaka till trean

(2016-11-28)
Henri Sjödal är mannen som skall föra Kuben tillbaka till finrummet.
– Huvudspåret var egentligen någon annan men det här kommer att bli en spännande utmaning, säger Henri Sjödal.


Det har varit en hel del namn som figurerat som presumtiva tränare för Kuben efter degraderingen till division 4.
Svaret blev en tränare som man redan hade inom organisationen. Nämligen den assisterande tränaren Henri Sjödal som nu får uppdraget att föra "Tigerränderna" tillbaka till division 3.
– Vi har väl inte överens om någon egentlig målsättning ännu men jag skulle ljuga om vi inte skulle sikta på at ta oss tillbaka till trean, säger Henri Sjödal.

Meningen var annars att Henri skulle gå tillbaka till Essvik och bara spela nästa år. Men så blir det nu inte.
– Huvudspåret som tränare för Kuben var egentligen någon annan men  av olika anledningar blev det jag och därför blir det inget spel med Essvik då vi spelar i samma serie. Nu blev det så och det här kommer att bli en jättespännande utmaning, säger Henri Sjödal och fortsätter:
– Den största anledningar till att jag tackade ja beror på all turbulens det var i Kubens A-lag i fjol. Nu behöver laget lugn, ro och stabilitet. Det är otroligt bra och träningsvilliga grabbar och det verkar som i princip alla stannar, säger Henri Sjödal som får brorsan Andre och Niklas Nygren som assisterande, båda spelande.

Kuben utmålas redan som stora seriefavoriter trots att vi bara är inne i november och serien inte startar förrän i maj nästa år.
– Att vinna en serie är aldrig lätt och vi kommer få kriga hårt för att nå vårt mål. Men det är som sagt fem månader till seriestart och jag skall göra allt jag kan för att göra grabbarna redo, avslutar Henri Sjödal, som emellertid först tänker ta tre veckors skön semester på Hawaii. Glöm inte att hälsa Magnum.

Niklas Nygren åter i Kubens gul-svart-randiga dress. Niklas Nygren åter i Kubens gul-svart-randiga dress.

Niklas Nygren återvänder till "Tigerränderna":
"Vi skall gå upp direkt"


(2016-11-28)
Trots Svartviks avancemang till division 3 flaggade mittfältsmotorn Niklas Nygren tidigt att han inte skulle följa med upp.
Nu återvänder "Nygga" till Kuben, som mötte Svartvik i hissen i höst.
– Jag är ju Kubenille från barnsben, säger "Nygga" som även får rollen som assisterande tränare.


Niklas "Nygga" Nygren var en av dom tongivande spelarna när Svartvik tog steget upp i trean i år.
Men det blev bara en säsong på Hemmanet.
Samtidigt åkte nämligen Kuben ner i fyran och den spelskicklige mittfältaren tar nu steget tillbaka till "Tigerränderna". Något som Lokalfotbollen spekulerade i.

– Du hade rätt. Jag är i grunden en Kubenkille och har spelat där sedan barnsben och vidare upp i A-laget där jag gjort sex-sju säsonger. Det är en av många anledningar att jag återvänder, säger 26-åringen.
– Får även förtroendet att bli spelande assisterande tränare. En extra utmaning som känns spännande, fortsätter "Nygga".
Kuben jobbar hårt på sidan av planen för att få ihop en slagkraftig trupp. Niklas Nygren är en viktig puzzelbit.
– Min målsättning är att ta klivet tillbaka till division 3 direkt. Vi har ett bra lag på papperet och nu gäller det att få ihop resten också, säger Nygren.

– Otroligt glädjande att Niklas Nygren bestämt sig för att komma tillbaka till Kuben. "Nygga" lämnade som sagt inför den gångna säsongen och hjälpte Svartvik att ta steget upp i trean. "Nygga" saknar dock Kubens fina gräsrektangel så pass mycket att han trots avancemang med Svartvik väljer att komma tillbaka, säger lagkompisen och assisterande tränarkollegan Andre Sjödal.
Vem som blir huvudtränare är nu också klart. Det blir ....

Alexander Panayioti - liten men naggande god målvakt till Svartvik från GIF U19. Alexander Panayioti - liten men naggande god målvakt till Svartvik från GIF U19.

Svartviks IF värvar tvenne talanger – en keeper och en mittfältare

(2016-11-23)
Svartviks IF värvar två talanger, en målvakt från GIF Sundsvall och en mittfältare från Stöde.
– Det är Alexander Panayioti och Rasmus Paulsson som tack vare vår tränare Fredrik Carström tagit steget över till oss, säger assisterande diton Joakim Sjödin.


Svartviks IF verkar sikta mot toppen i sin comeback i trean.
Nu har man värvat två talangfulla spelare, 18-årige målvakten Alexander Panayioti från GIF Sundsvall och jämnårige Rasmus Paulsson från Stöde IF dit han kom från Giffarnas U19 men moderklubb är Granlo BK. Rasmus hade även andud från division 2 men valde alltså klubben från Hemmanet.

Alexander Panayioti. Du väljer att ta steget över till Svartvik efter att ha varit i GIF Sundsvall sedan barnsben. Berätta lite om varför det blir division 3 och Svartvik?
– Fredrik (Carström, tränare, reds anm) ringde mig och därefter hade vi ett möte och jag gillar spelidén som Svartvik har samt jag vill gå till ett lag som har hög strävan efter utveckling, precis som jag.
Vad har du för ambitioner med fotbollen och vad tror du om det nya äventyret i Svartvik?
– Jag vill vara en viktig pusselbit som gör att Svartvik kan ta nästa steg till division 2 och jag tror vi har alla komponenter för att det ska lyckas!
Hur är du som målvakt? Styrkor och svagheter?
– Jag är väldigt liten, bara 173 cm och 67 kg, men smidig. Jag skulle säga att jag är liten men hård och jag gör allt för att vinna en match! Största svagheten jag har ska ju vara att jag är kort för att vara målvakt men det finns andra egenskaper som jämnar ut dom.
Har du nån chans att konkurrera ut ordinarie Mikael "Sparris" Norberg?
– Det är i alla fall planen (skratt).
Sist men inte minst. Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att säsongen ska börja så fort som möjligt.

– Alexander är en ung och talangfull målvakt som är bra skolad, har snabba reflexer och duktig med fötterna. Det är givetvis roligt att få presentera en ung och lovande kille till Svartvik och jag hoppas och tror att han kommer fortsätta att utvecklas i våran miljö, berättar "Jocke" Sjödin.

Rasmus Paulsson. Du har tidigare lirat i Giffarnas tipselit men valde att förra säsongen spela division 3 med Stöde som dessvärre inte klarade kontraktet. Hur upplevde du säsongen och hur gick det för egen del?
– Personligen gjorde jag en bra säsong och fick ut det som jag ville. Då min plan var att jag skulle hitta kärleken till fotbollen igen efter många skador och sjukdomar.. Dessvärre så föll vi ur trean med stöde, vad det berodde på kan jag inte riktigt svara på.
Du hade några anbud från andra klubbar bl a från div ision2 men valet föll på Svartvik som är nykommlingar i trean. Varför?
– Jag känner Fredrik Carström som har varit min tränare på fotbollsgymnasiet i två år nu. Jag tycker att han gav mig ett tydligt upplägg av hur Svartvik tänker inför kommande säsong och jag blev väldigt lockad utav det! Sedan tror jag på en uppflyttning till 2an redan nästa år det är vad mitt mål är iallafall och det var just därför jag tackade ja till Svartvik.
För dom som inte vet hur du är som spelare, berätta vad du har för styrkor och svagheter?
– Jag är en "jobbig jävel" att möta på planen, en löpvillig spelare som är som en finne i röven på motståndarna. Jag har även bra förståelse till spelet. Min svaghet är då pappa sitter på läktaren av någon anledning så går det alltid dåligt då han är där.
Vad har du för målsättning med fotbollen och hur ser du på den kommande säsongen?
– Den är att ha roligt och att vi i Svartvik ska gå upp till tvåan och som sagt, vad vore fotbollen utan glädje!

– Väldigt smickrande att Rasmus väljer Svartvik och tror på vårat upplägg. Det är en talangfull mittfälltare som är jobbig att möta. Bra spelförståelse och älskar att springa och det hoppas jag att han kommer bygga vidare på här i Svartvik, säger Sjödin.

Källa: Svartviks IF:s facebooksida.

Inget division 3-spel i Svartvik för "Nygga". Blir det en återgång till Kuben? Inget division 3-spel i Svartvik för "Nygga". Blir det en återgång till Kuben?

...men spelmotorn lämnar Svartvik

(2016-11-23)
Svartviks spelmotor följer inte med upp i trean.
– Jag lämnar Svartvik med sorg i hjärtat., säger Niklas "Nygga" Nygren om sitt beslut.


Svartvik vann fyran i god still och mycket av framgångarna kan tillskrivas spelmotorn på mittfältet, Niklas Nygren. "Nygga" var den som bestämde tempot i Svartviks spel och har egenskapen att både stoppa motståndarnas anfall och starta egna. Kvaliteter som räckte till serieseger och en plats i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpadsfyran.
Men något spel i division 3 med "Blackbay" blir det inte.
– Tyvärr blir det inte så, säger lagledaren Anders Ellqvist besviket.
– "Nygga" har flera gånger sagt att den här säsongen har varit en av dom allra roligaste i karriären och han har betytt mycket för vårt spel och framgångar både på och vid sidan av planen, fortsätter "Ella".
– Jag lämnar Svartvik med sorg i hjärtat egentligen. Det är ett fantastiskt gäng som haft en kanonsäsong. Men n'är jag lämnade Kuben för Svartvik var det att spela i fyran bland annat för att jag inte vill spela division 3 längre med tanke på tiden som måste läggas ned där, säger Nygren.
Vad Lokalfotbollen erfar är en återgång till Kuben aktuell när det nu blir spel i fyran igen för "Tigerränderna". Kommentar?
– Har i dagsläget inte bestämt mig om det blir något spel nästa år och vart, säger Nygren om ryktet, som alltså tog en plats i Medelpadsallsvenskans All Star Team 2016.
– Väldigt roligt med en plats i det laget. Är ett kvitto att man gjort något bra den här säsongen iallafall. Tack så mycket och tack till en grym fotbollssida för en fotbollsnörd som mig, avslutar Niklas Nygren som kommer att lämna ett stort hål efter sig på Svartviks mittfält.

Sten-Ingvar Fredlund ser redan nu framemot derbyna mellan hans Östavall och Ånge. Sten-Ingvar Fredlund ser redan nu framemot derbyna mellan hans Östavall och Ånge.

Förslaget: Det blir västraderbyn i trean nästa år – för första gången någonsin!

(2016-11-16)
Serieförslaget för division 3 är nu ute på remiss och samtliga våra tre Medelpads-lag är glädjande nog placerade i samma serie.
– Det gynnar ju intresset och derbyna mot Ånge kommer ju att bli snackisar i byarna här uppe, säger Östavalls starke man Sten-Ingvar Fredlund.


Trots att båda av våra division 3-lag i år, Kuben och Stöde, åkte ur serien får vi hela tre lag i division 3 Mellersta Norrland 2017. Åtminstone om det blir som den remiss som är utskickade till klubbarna.
Ånge IF kommer ner från tvåan medan både Svartviks IF och Östavalls IF tog steget upp från Medelpadsallsvenskan.
Det blir med andra ord division 3-derbyn i västra, dom första någonsin på den här nivån.
– Kul att alla lagen hamnade i samma serie. Det gynnar ju intresset i hela Medelpad och derbyna mot Ånge kommer ju att bli snackisar i byarna här uppe, säger Östavalls starke man Sten-Ingvar Fredlund.

Så här ser förslaget ut gällande division 3 Mellersta Norrland 2017:
• AlsensIF (från div 4)
• Björna IF
• Friska Viljor FC, Örnsköldsvik (från div 2)
• Frösö IF, Frösön
• GottneIF
• Kramfors-Alliansen
• Köpmanholmen-BjästaFF (från div 4)
• Sollefteå GIF FF
• SpölandVännäs IF, Vännäsby (från div 4 via kval)
• Svartviks IF, Kvissleby (från div 4)
• Ånge IF (från div 2)
• Östavalls IF (från div 4 via kval)

Arvid Nyström från GIF är Svartviks första nyförvärv. Arvid Nyström från GIF är Svartviks första nyförvärv.

Första nyförvärvet till nya division 3-laget Svartvik

(2016-11-12)
Nya division 3-laget Svartviks IF har gjort klart med sitt första nyförvärv då man hämtat in Arvid Nyström från GIF Sundsvalls U19.
– Det lät intressant att Svartvik ska satsa på att komma på övre halvan i division 3, vilket låter som en schysst målsättning och utmaning, säger den snabbe ytterbacken.


Svartvik jobbar stenhårt med sin spelartrupp inför comebacken i division 3. Elva spelare från fjolårstruppen är klara, bl a målhungriga duon Daniel Johansson och Christoffer Nerkman.
Däremot ser nyckelspelaren på mitten, Niklas Nygren, ut att inte följa med upp och där ryktas det om en återgång till Kuben.

Första nyförvärvet hämtar man från GIF Sundsvalls U19-lag då yttervbacken Arvid Nyström som efter nio år hos blåtröjorna väljer en röd färg på dräkten.
– Klart det känns lite vemodigt att lämna GIF Sundsvall men jag ser verkligen fram emot att spela för Svartvik, säger Arwid till assisterande tränaren Joakim Sjödin.

Varför föll valet på Svartvik?
– Fick en bra känsla och Oliver Hagblom var väl den som rekomenderade mig Svartvik. Han talade väl om klubben och speciellt om tränarna! Sedan så tycker jag det lät intressant att Svartvik ska satsa på att komma på övre halvan i division 3, vilket låter som en schysst målsättning och utmaning, säger Nyström.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är väl snabb och relativt explosiv. Går alltid in 100 procent in i duellerna och försöker inte lämna något åt slumpen. Fotbollsmässigt så är jag en hyfsat passnings skicklig spelare i både inläggs- och uppspels-synpunkt. Gillar att ta fram boll offensivt och även utmana.

Vad tror du om Svartviks chanser i trean den kommande säsongen?
– Vad jag har hört och vet om spelarna i Svartvik så ser jag inga hinder till att komma på övre halvan. Förutom att det finns duktiga spelare så har jag hört att det är ett gäng som har bra sammanhållning och det är nästan det viktigaste för att lyckas enligt mig.

Vilken är den bästa spelaren du spelat med?
– Spelat med väldigt många duktiga spelare men Marcus Berglind var riktigt bra men eftersom jag är back så kan jag säga vem som är den bästa jag mött på träningarna osv och det är Jonathan Morsay och Johannes Bohlin.

Vad har du för personlig målsättning med fotbollen?
– I nuläget är det väl att försöka komma så högt som möjligt men framförallt ha kul, avslutar Arvid Nyström, som även i unga år var en lovande sprinter i Kovlands IF innan han valde fotbollen fullt ut.
Svartviks ledning är naturligtvis mycket nöjda över sitt förvärv.
– Här får vi in en talangfull ytterback som älskar att ta fram boll i plan och som har närkampspelet i sig. Det ska bli roligt att se "Arre" utvecklas i vår miljö berättar Svartviks rekryterings ansvarige och assisterande tränare "Jocke" Sjödin.
En spelare man jobbar på är förre Svartviksspelaren Sebastian Sandberg som gick till Selånger för några år sedan och ifjol var spelande assisterande tränare i Ånge.
– Helt klart ett drömförvärv om vi skulle lyckas, kommenterar "Jocke" Sjödin.

Daniel Johansson (bilden) och anfalls-kollegan Christoffer Nerkman hänger med Svartvik upp i trean. Daniel Johansson (bilden) och anfalls-kollegan Christoffer Nerkman hänger med Svartvik upp i trean.

Jodå, anfallsduon Nerkman & Johansson följer med Svartvik upp i trean

(2016-11-11)
Anfallsduon svarade för 55 av Svartviks 84 mål när laget vann Medelpadsallsvenskan i år.
Daniel Johansson, 35 mål, och Christofer Nerkman, 20, hänger med upp i trean.
– Underbart! Två otroligt viktiga spelare för oss, säger assisterande tränaren "Jocke" Sjödin.


Daniel Johansson vann skytteligan i Medelpadsallsvenskan med 35 mål och anfallskompisen Christoffer Nerkman kom trea med 20 nätkänningar.
Duon svarade alltså för 55 av seriesegrarnas 84 fullträffar.
Nu står det klart att den målfarliga duon följer med Svartvik upp i trean.
– Ja, nu har jag bestämt mig. Det var fantastisk roligt att vinna serien. Vi spikade en målsättning och grejade den, säger Danne som gjort 35 mål både 2016 och 2015. Totalt alltså 70 mål och räknar man med DM- och träningsmatcher så blir det över 100 mål.
– Fast egentligen gjorde jag ju 36 mål i år men trots att vi varit i kontakt med förbundet för att få en rättelse verkar det inte bli så. Synd då 36 mål hade varit ett nytt rekord. Men nu har jag lagdt det bakom mig och siktar på nästa säsong, säger Johansson.

Intresse har funnits från andra klubbar högre upp i seriesystemet men du fortsätter i Svartvik. Hur kan det komma sig?
– Svartvik är ett väldigt "gött" lag som jag trivs fantastiskt i med både spelare och ledare, sen verkar det som vi får ihop en fin trupp till nästa år med några nya spelare och gamla som blir kvar, säger Johansson.

Vad har du för målsättning med nästa säsong?
– Min egen målsättning är att fortsätta kunna leverera och hjälpa laget, sen vill jag vara med och kriga i toppen av serien och vinna varje match!

Någon drömspelare som du hade velat haft till Svartvik nästa säsong?
– Hoppas dom jobbar in "Sebbe" Sandberg från Ånge. Sen hade Alen Zulovic varit trevligt att haft tillbaka.
Klubben är givetvis oerhört nöjda över att få behålla sin skyttekung.
– Danne har under två år varit vår genomgående bästa spelare. En spelare som alltid gör mål. En otroligt viktig pjäs för Svartviks IF. Han är snabb och teknisk och ställer till med stora problem för motståndarna. Det ska bli riktigt intressant att se vad Danne kan göra i trean för oss säger assisterande tränaren "Jocke" Sjödin.

Christoffer Nerkman var precis som sin anfallskollega Danne Johansson en av Svartviks absoluta nyckelspelare och nu väljer som sagt även den förra pojklandslagsmannen att stanna i Svartvik.

Var det ett svårt beslut?
– Nej, då tränarna och större delen av spelarna blir kvar så var det ett enkelt beslut, säger Nerkamn till "Jocke" Sjödin.

Varför väljer du att följa med Svartvik upp i trean?
– Jag trivdes jättebra under mitt första år i klubben och jag tror att vi kommer kunna göra en bra säsong även i trean.

Vad har du för målsättning nästa säsong?
– Jag vill vara med att slåss i toppen.

Om du fick välja en drömspelare att locka över till Svartvik, vem skulle det vara?
– Det blir samma svar som Danne. "Sebbe" Sandberg - en grym spelare.
– Glädjande nyheter för oss och för publiken på Svartvik. Det betyder jättemycket att Nerkman fortsätter. En spelare som har allt och är väldigt svårstoppad. Kom in sent ifjol och hade en taskig försäsong men är nu med från start och jag tror han kommer göra succe från sin position, avslutar assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.

Anders Strandlund fortsätter i Ånge IF som tränare. Anders Strandlund fortsätter i Ånge IF som tränare.

Första puzzelbiten lagt i nya Ångebygget – Anders Strandlund forsätter som tränare

(2016-10-28)

Anders Strandlund fortsätter som tränare för Ånge.
Något som glädjer klubben vice ordförande Magnus Bjurén.
– Vi hade egentligen bara en plan A och det var att knyta upp Anders och vi är fantastiskt glada att han tackade ja.


Ånge IF hade en tung säsong och åkte ur tvåan med buller och bång.
Nu slickar man såren och jobbar för en den kommande säsongen.
Den här säsongen tog det till efter årsskiftet innan man hade klart med ens en tränare och långt mindre en spelartrupp.
Men nu har man redan gjort klart med en tränare nästa säsong. Det blir Anders Strandlund som fortsätter.
- Han gjorde ett kanonjobb när han kom in i augusti och blev även populär bland grabbarna, säger Magnus Bjurén, vice ordförande i Ånge IF.

Var Anders Strandlund huvudspåret som tränare?
– Vi hade egentligen bara en plan A och det var att knyta upp Anders Strandlund som tränare och vi är fantastiskt glada att han tackade ja och att första puzzelbiten för lagbygget därmed är lagd.

Skönt att fått klart med en tränare så tidigt i år?
– Om, förra säsongen var hemsk. Det blev akutryckningar både hit och dit och det blev rena lapptäcket, det var "ursäkta röran, vi bygger om" hela året även om det blev en ljusning när Anders tog över som tränare. På slutet gick man bara att hoppades att säsongen skulle ta slut så man fick sätta tänderna i nästa och få bygga nytt.

Blir det en satsning på att återvända direkt till tvåan?
– Vi har inga akuta önskemål att gå upp direkt. Nu skall vi i första hand bygga ett lag av lokala grabbar från västra så långt det går och få tillbaka fotbollspubliken till Ånge IP.

Hur många i årets spelartrupp blir kvar?
– Våra lokala spelare naturligtvis och några av dom duktigaste från i år har flaggat att dom gärna kommer tillbaka i vår.

Och hur blir det med spelare som varit i Ånge IF men idag spelar i andra västraklubbar?
– Vi kommer naturligtvis att ge några av dem en förfrågan att komma tillbaka även om jag vet att några blev lite brända. Jag har ju tränat flera av dom killarna och dom vet vad jag står för och kanske kan det hjälpa att få dom att återvända.

Blir det fortsatt samarbete med Fränsta IK nästa år?
– Vi kommer att träffa dom lite senare. Innan dess vet jag inte hur dom tänker och vill ha det. Rent generellt måste vi bli bättre på att samarbeta mellan klubbarna i västra.

Två division 3-lag och lika många i fyran nästa år i västrra. Och då räknar jag inte ens Stöde dit.
– Den bredden har v nog aldrig haft i västra tidigare. Jättekul, men frågan är om det finns tillräckligt med spelare på den nivån? Vi har ju inget lag i femman och bara två andralag med unga spelare i sexan. Kan bli svårt för många spelare att hitta den nivå man vill spela på.

Peder Mousten, mest känd som "Dansken", har varit engagerad och även sponsrat klubben med stora belopp och även spelare. Blir han kvar i organisationen?
– Nej, han är inte längre kvar i klubben. Om han kommer att fortsätta sponsra Ånge IF även i fortsättningen kan jag inte svara på.

Några funderingar på att starta upp ett andralag igen?
– I dagsläget har vi inte spelare och ledare men kanske kommer vi att ha ett lag i sexan nästa år med yngre spelare och några äldre som inte har ambitioner för division 3-spel men gärna vill återuppta sitt fotbollspelande  för det stora nöjets skull.

Vad säger du om Östavalls IF avancemang?
– Jag har ju följt deras resa och är full av beundran och respekt att man lyckades ta sig upp i trean. Förhoppningsvis blir det två härliga derbyn nästa år om nu inte Svenska Fotbollförbundet placerar oss i olika division 3-serier. På spelarsidan kan det förstås bli en huggsexa mellan oss efter duktiga spelare, avslutar Magnus Bjurén.
I övrigt klart kring laget är att Örjan Strand fortsättter som materialfövaltare.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga

Fredrik Carström kör en tredje säsong i Svartvik. Fredrik Carström kör en tredje säsong i Svartvik.

Fredrik Carström har bestämt sig – tränar Svartvik även i trean

(2016-10-23)
Till skillnad mot Östavall (se artikel nedan) följer Svartviks tränare Fredrik Carström med klubben upp i trean.
Det gör även övriga ledare kring laget.
– Nu när ledarstaben är spikad kommer vi att jobba hårt med att få ihop en stark spelartrupp till trean, säger klubbveteranen Anders Ellqvist, som går in på sin 33:e säsong i Svartviks IF.


Östavalls tränare Jonas Westring följer inte med sitt lag uppåt i seriesystemet.
Det gör emellertid, efter en tids betänketid, Svartviks tränare Fredrik Carström.
Det står också klart att spelande assisterande tränaren Joakim Sjödin fortsätter som ifjol.
Lagledaren/materialförvaltaren Anders Ellqvist kör också vidare och gör sin 33:e säsong sedan han debuterade som ung spoling i pojklaget.
Ordföranden Leif Wiklund kommer att jobba närmare laget nästa år och bistå Ellqvist som lagledare/materialförvaltare. Även Wiklund är en trotjänare i klubben och går in på sitt 27:e år. Thomas Mattsson fortsätter också som materialförvaltare nästa säsong.
Ny målvaktstränare blir Joakim Svensson, som ävem i fortsättningen kommer att finnas till hands att hoppa in mellan stolparna om det skulle krävas.
– Nu när ledarstaben är spikad kommer vi att jobba hårt med att få ihop en stark spelartrupp till trean, säger Anders Ellqvist.
Svartviks första division 3-säsong sedan 2007. Det året slutande man tvåa och kvalade till tvåan. Trots framgången begärde man sig året efter ner i sexan för att börja om. Och nu är man alltså tillbaka i trean.

Östavallsjubel både på planen och på läktaren när uppflyttningen till division 3 stod klar. Foto: Östavallsif.com
Östavallsjubel både på planen och på läktaren när uppflyttningen till division 3 stod klar. Foto: Östavallsif.com
Elliot Kårelind sköt Östavall till trean! Elliot Kårelind sköt Östavall till trean!

Elliot Kårelind sköt Östavall till historisk division 3-plats

(2016-10-22)
I förra omgången stod Elliot Kårelind över på grund av begravniing.
Idag begravde han Tandsbyns drömmar om division 3 och sköt istället dit Östavall med sitt hattrick

– Helt underbart att få vara med och spela upp Östavall i trean, nu blir det fest, säger matchhjälten.

Den lilla orten Östavall långt bort i västra Medelpad har för första gången fått ett division 3-lag.
Det krävdes seger borta mot Tandsbyn för att drömmen skulle slå in.
Och det blev seger.
Förra helgen tvingades Elliot Kårelind stå över mot Älgarna på grund av begravning.
Nu kunde en spelsugen Kårelind på egen hand begrava jämtarnas förhoppningar om division 3-spel genom att snickra till ett hattrick.
– Vid 1-0 missade först deras mittback en långboll och den andra rensade rakt på mig och jag kom fri. Målvakten räddade men returen satte jag upp i nättaket, säger Elliot Kårelind, och fortsätter:
– Tvåan satte jag på straff nära högra stolproten efter att jag själv blivit fälld och 3-0 kom efter ett fint anfall som avslutades med att Elias Wennerberg frispelade mig på djupet och sedan var det bara att chippa bollen över deras målvakt, säger hattrickskytten.
Att Tandbyns reducerade på en frispark med tio minuter kvar betydde föga. Östavalls enda insläppta mål i hela kvalet förövrigt. Det blir division 3-spel nästa år för den välskötta föreningen - och kanske derbyn mot Ånge om inte Svenska Fotbollförbundet dribblar bort det genom att placera lagen i olika division3-serier.

Elliot Kårelind var tillsammans härföraren i försvaret, spelande tränaren Jonas Westring, matchens gigander
– Det här var inte väntat sett till vår målsättning i våras. Visst hade vi hoppas på en plats på övre halvan men att det skulle sluta med division 3-spel fanns inte på kartan, säger Westring, som samtidigt avslöjar att han inte följe med upp i seriesystemet.
– Nej, nu får någon annan ta över. Nästa år blir det satsning på flickvännen, jobbet och sommarstugan. Kanske kommer jag att lira nån match med Östavall om det skulle behövas, säger Westring.

Stöde gjorde sitt hemma på IP och slog tillbaka Älgarna med rättvisa 3-1.
Men det räckte dock inte att hänga kvar i trean efter kval.
Men det vore synd att kasta yxan i sjön. Ofta har det räckt med att komma tvåa i kvalgruppen på sex poäng då det händer att lag tackar nej som kvalificerat sig och även lag lägre upp som av olika anledningar drar sig ur.
Om vi går till dagens match så var det första halvan av första ett ställningskrig innan hemmalaget tog över mer och mer.
1-0 satte Linus Backlund perfekt med pannan på namnen Sjölanders välavvägda hörna.
Tio minuter in i andra satte löpvilla "rödskägget" Khoger Friad 2-0 med en språngskalle efter att ha blivit frispelad från kanten mitt framför målet av Adam Kerfstedt.
Älgarna reducerade efter timmen spelad genom Emil Ödlund med ett välplacerat lågt skott invid högra stolpen från 18 m.
I slutminuten tryckte Adam Kerfstedt distinkt in 3-1 efter att ha dribblat bort halva älgstammen. Ett resultat som speglade matchen bättre och till och med var i underkant sett till chanserna.
Nu återstår det en väntan om det blir division 3- eller 4-spel för "helrött".

Det jublades inte bara bland Östavalls supportrar efter uppflyttningen utan även i Ljunga.
– Tack vare Östavall slipper vi tvångsnedflyttas till femman. Jag var på plats i Tandsbyn, har stuga i Vemdalen, och det var nog första och sista gången jag satt i Östavallsklacken (skratt). Jag lovar att vi kommer att göra en bättre säsong 2017 och etablera oss i fyran, säger klubbens ordförande Roy B. Olsson.

Läs även:
• Östavall klart för division 3
• Historisk dag för Östavall – klart för division III efter Kårelinds show
• Stöde åkte ur med stil: "Nu känns det tomt"
• Tandsbyn lyckades inte i division 3-kvalet – spelar i fyran även nästa säsong

Matchfakta:
Tandsbyns FK - Östavalls IF 1-3
2016-10-22 - 14:00 - Tandsbyns Nya IP
0-1 Elliot Kårelind (37)
0-2 Elliot Kårelind (straff, 57)
0-3 Elliot Kårelind (66)
1-3 Linus Malmsten (80) ...frispark direkt i mål
Domare: Ulrik Ulander (mycket bra)
Publik: 252

Matchfakta:
Stöde IF - IF Älgarna 3-1
2016-10-22 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Linus Backlund (30)
2-0 Khoger Friad (55)
2-1 Emil Ödlund (60)
3-1 Adam Kerfstedt (90)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 83


• Resultat & Matchfakta plus Sluttabell för division 3-kvalet.

Morgondagens kvalavslutning kan bli historisk

(2016-10-21)
Det kommer att bli en spännande avslutning på kvalserien till division 3.
Tre lag har chansen att knipa förstaplatsen.
Ett av dom är Östavall.

– Varken vi eller Tandsbyn har spelat så högt som i division 3 tidigare så det kan bli en historisk lördag, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

I morgon skall det hela avgöras vilket av lagen Östavall, Tandsbyn eller Stöde som spelar divbision 3-fotboll nästa år.
Östavall har det bästa utgångsläget och är vid seger ii Tandsbyn klara för trean oavsett. Vinner hemmalaget måste Stöde vinna med minst två mål mer i sin match hemma på IP mot Älgarna. Blir det kryss uppe i Jämtland spelar man bort varandra om Stöde vinner. Kryssar Stöde räcker det med likaledes med en pinne för Östavall.
Som ni märker är det många variablar.
Och det kan bli en historisk lördag.
– Varken vi eller Tandsbyn har spelat så högt som i division 3, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Östavall saknar sin skyttekung Yaroslav Voloshin i den avgörande matchen då uppehållstillståndet tog slut förra söndagen och han var tvungen att återvända hem till Ukraina.
– Men i gengäld är Elliot Kårelind tillbaka och han visade fina takter på träningen i går och verkade hungrig, säger Fredlund, som vill avvakta till efter morgondagens match gällande hur klubben skall tackla eventuellt spel i trean.
– Inget vi snackar om. Vi har gjort den bästa säsongen i klubbens historia och är jättenöjda med det. Givetvis blir vi besvikna om vi inte gå upp för man vill ju alltid vinna fotbollsmatcher, säger Fredlund.

Stöde kommer att göra allt för att hänga kvar i trean men man har inte saken i egna fötter. Först och främst krävs det seger mot avsågade Älgarna och sedan behöver man förlita sig på ett kryss uppe i Tandsbyn eller som nämnts vinna med minst två mål mer än vad jämtarna skulle tänkas göra.
Det lär bli en lika intensiv "telefonmatch" som den på planerna.
Kan bli så att kvalserien inte avgörs förrän på övertid.
– Hoppas att det avgörs på ett rättvist sätt och inte på något spelarmisstag att någon halkar, gör självmål eller på nån konstig straff eller nåt, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Klicka på länken nedan för aktuell tabell m.m.


• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Elias Wennerberg var nära att spräcka nollan för Östavall men ribban tog emot det rungande skottet. Elias Wennerberg var nära att spräcka nollan för Östavall men ribban tog emot det rungande skottet.

Östavalls IF i förarsätet inför den avslutande kvalomgången

(2016-10-15)
Trots "bara" 0-0 mot Älgarna sitter Östavall i förarsitsen inför den avslutande omgången nästa helg.
Stöde vann sin match mot Tandsbyn med 3-1 så nu är det tre lag som slåss om division 3-platsen.

– Vi hade två ribbskott idag men nu måste vi nog vinna i Randbyn nästa helg, säger Östavalls spelande tränare Jonas Vestring.

Efter den andra omgången av tre i kvalserien till division 3 sitter Östavall i förarsätet.
På ett kyligt och grått Ångevallen spelade Östavall och Älgarna i 90 minuter plus tillägg utan att hitta nätet.
Men målchanser saknades inte.
Östavall hade två ribbträffar. Elias Wennerberg pangade en i överliggaren efter en hörna i första och i andra drog Yarolslav Voloshin en i plankan via en liggande Älgarförsvarre när målet var övergivet.
Hermmalaget hade båda sina vassaste chanser inom loppet av ett par minuter cirka kvarten in i andra. Först tippade Mykhailo Barabanov ett skott via ribban och strax därpå stod han rätt och fick upp händerna och stötte en bakåtspark till hörna.
– Oavgjort var väl rättvist även om vi gick för seger och kanske borde fått in en boll på slutet. Lite märkligt blev det en snäll match utan större intensitet och engagenmanget fattades på en del fötter men samtidgt kändes det stabilt, säger Östavalls spelande tränaren Jonas Vesting efter matchen.
– Nu får vi gå för seger i sista matchen i Tandsbyn, säger Vestring, som får tillbaka saknade anfallaren Elliot Kårelind som stod över den här matchen p g a begravning.
Målvakten Barabanov säker och visade pondus i straffområdet. Mittlåset Magnus Rimeslåtten och Jonas Vestring löste också det mesta till belåtenhet. Mittfältarna Joakim Andersson och Niclas Möllhagen slet hårt och vann mycket boll.
I Älgarna var Araya Zerai en oroshärd för Östavallsförsvaret med sin snabbhet och dribblingar. "Offensive" målvakten Eugeniu Cheptene var också en lysande stjärna som håller högre upp i seriesystemet.        

Stöde vann måstematchen mot Tandsbyn med 3-1 hemma på IP och är med i racet igen trots 0-5 i premiäromgången mot Östavall.
Idag började det också mindre bra men efter Linus Backlunds kvittering, ett distansskott som hitta in via en Tandsbynsspelare, satte Adam Kerfstedt två viktiga mål och säkrade segern.
Vid 2-1 i slutet av den första halvleken vann han en närkamp och dryga kvarten in i andra kom tunga 3-1.
Gästerna försökte "kötta" sig tillbaka in i matchen men hemmalaget visade "Stödehjärna" och stod emot och det blev en hel del skärmytslingar. Dock inga så allvarliga att det utrönade i röda kort.
– En lika skön som viktig seger. Nu har vi nåt att spela för i sista omgången även om vi inte har saken i egna händer, säger Stödes tränare Conny Sjödin.

Det hela avgörs nu nästa helg. Älgarna är enda laget som är borta ur resonemanget.
Vinner Östavall borta mot Tandsbyn är allt klappat och klart för division 3-spel nästa år för den allra första gången för den välskötta västraklubben.
Man kan även klara sig med ett kryss men då får inte Stöde vinna hemma på IP mot avsågade Älgarna.
Vinner Tandbyn hemma mot Östavall krävs det för Stöde att vinna med minst två mål mer mot Älgarna för att Stöde att ta hem kvalgruppen.
Många variablar men vi får vänta till nästa helg innan vi kan räta ut alla frågetecken.
Lunga håller alla tummar för att Östavall eller Stöde skall vinna kvalet.
– Då slipper vi tvångsnedflyttning till femman, säger klubbens ordförande Roy B. Olsson, som var vänlig att bjuda Lokalfotbollen på skjuts till Ängevallen.

Tog en jäkla massa bilder med min nyinvesterade kamera. Tyvärr blev ingen av bilderna bra. Dom blev alldeles för mörka. Får försöka gå en kurs för blinda fotografer till nästa säsong :-)

Läs även:
• Mållöst för Östavall i kvalet mot Älgarna – har fortfarande chans att gå upp
• Mållöst för Älgarna mot Östavall i kvalet: "Grabbarna gör det bra"
• Stöde klarade pressen – vann måstematchen i kvalet: "En kämpainsats"
• Tandsbyn tappade ledning – föll i kvalmatchen mot Stöde: "Känns tungt"

Matchfakta:
IF Älgarna - Östavalls IF 0-0
2016-10-15 - 13:00 - Ängevallen
Domare: Ivica Matanovic (bestämd och bra)
Publik: 130

Matchfakta:
Stöde IF - Tandsbyns FK 3-1
2016-10-15 - 14:00 - Stöde IP
0-1 Linus Malmsten (21)
1-1 Linus Backlund (34)
2-1 Adam Kerfstedt (43)
3-1 Adam Kerfstedt (62)
Domare: Niklas Nordin
Publik: 117


• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Östavall rustar för älgjakt:
"Bössan är laddad"


(2016-10-14)
Efter 5-0-segern mot Stöde i kvalpremiären väntar nu Älgarna på Ängevallens naturgräs i Härnösand i morgon.

– Bössan är laddad, skämtar Lstavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Östavall svarade för en präktig skräll i division 3-kvalets premiärmatch.
Hela 5-0 hemma på Skogsvallen mot Stöde.
Nu väntar Älgarna på Ängevallen i Härnösand.
Är ni redo för morgondagens älgjakt?
– Jodå, bössan är laddad, skämtar Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Älgarna har kniven på strupen då dom förlorade första matchen mot Tandsbyn och måste vinna mot oss annars är kvalet över för deras del. Och kommer man tvåa i Ångermanlandsfyran är man inget dåligt lag, fortsätter Fredlund.
Hur är läget i Östavall inför den viktiga matchen?
– Vi har haft en bra träningsvecka och grabbarna är på kanonhumör och tycker att det här är jättekul, säger Fredlund.
Några skador?
– Kristian Wedmark är borta men han var inte heller med mot Stöde.
Har ni pratat nåt i klubben vad som händer om ni tar steget upp i trean?
– Sakta i backarna. Vi tar en match i taget. Det här kvalspelet är bara ren bonus för oss.
Vinst mot Älgarna och det hela kan komma att avgöras mot Tandbyn borta nästa helg?
– Stöde har ju två hemmamatcher kvar och vinner dom mot Tandsbyn så är dom ju också med i racet. Vinner vi mot Älgarna har dom inget att spela för på Stöde IP och då kan det lätt dra iväg, påpekar Fredlund.
Men om Östavall vinner på Ångevallen i morgon och inte Stöde havererar igen räcker det med att Fredlunds grabbar tar en poäng uppe i Jämtland. Man kanske t o m har råd att förlorra knappt.
– Det får vi ta då, nu är allt fokus på Älgarna, avslutar Fredlund son inte vill spekulera.

Stöde blev rejält tilltuffsade på Skogsvallen men nu väntar två hemmamatcher. Det lär krävas två avslutande segrar för att chansen till att ta hem kvalgruppen skall kvarstå. Först gäller alltså vinst mot Tandsbyn i morgon. 
– Det är vinna eller försvinna som gäller. Vi får förhoppningsvis tillbaka ett par spelare som av olika anledningar inte kunde vara med i premiären. Nu gäller det att visa Stödehjärta och som sagt, det är bara tre poäng som gäller, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
 

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Kanonstart i kvalet för Östavall:
"Bästa matchen för säsongen"


(2016-10-08)
Första gången Östavall kvalar till division 3.
Och det kunde inte ha börjat bättre.
Seger med hela 3-0 i derbyt mot Stöde.

– Helt klart vår bästa match för säsongen, säger tvåmålsskytten Elliot Kårelind.

Östavall hade inte kunnat få en bättre start på sitt första kval till division 3.
Men besegrade nämligen det på förhand tippade svåraste kvallaget Srtöde med sanslösa 5-0 hemma på Skogsvallen. Dessutom hade man två stolpträffar och Stödemålvakten Christoffer Göransson svarade även för en s k idioträddning.
– Helt klart vår bästa match för säsongen, säger tvåmålsskytten Elliot Kårelind.
Men det är små marginaler i fotboll.
Strax innan kvarten spelad hade Linus Sjölander ett jätteläge att ge Stöde ledningen men en hemmaspelare räddade på mållinjen. I det efterföljande kontringsanfallet gör Matchens Lirare, Yaroslav Voloshin, 1-0.
I den 27:e minuten tappar gästerna bollen i uppspelsfasen, bollen hamnar hos björnstarke Elliot Kårelind som i kamp med flera rödtröjor formligen bufflar in 2-0 ur snäv vinkel.
Stöde fick sedan chansen att komma in i matchen med ett reduceringsmål men Östavalls målvakt Mykhailo Barabanov svarade för en formidabel räddning på Samed Hamadas nick.

Med en minut kvar av den första halvleken avgjordes matchen mer eller mindre. Carl-Philip Göransson blev krokad och fälld på mittplan utan åtgärd från domarna. När Stöde väntade på frispark slog Östavall om snabbt och Elliot Kårelind fick en boll på djupet, drev ett antal meter innan han sköt i flykten. "CG" släppte retur och på den höll sig Elias Wennerberg framme och stötte in returen.
– Horribelt att vi inte får frispark i det läget. Alla på Skogsvallen såg att det var ruff utan dom tre domarna, dundrar Stödetränaren Conny Sjödin.
I sanna veva ifrågasatte "CPG" Göransson i hårda ordalag om varför den assisterande som befann sig bara ett par meter från händelsen inte vinkade. Harangen kostade "CPG" ett rött kort och avstängning.
– Var väl inte vad vi ville ha med oss in till pausvilan, ett 0-3-mål och en man utvisad, säger Coonny Sjödin.

Stöde försökte gå för en tidig reducering i den andra halvleken för att göra match av det hela men Östavall stängde till bakåt och satsade på snabba omställningar.
Och det var även en sådan som var upprinnelsen till 4-0 efter dryga timmen som avslutades av Voloshins soloprestation.
Med tretton minuter kvar kom även 5-0 på ett uppgivet Stöde när Kårelind samarbetade med Voloshin och den förstnämnde avslutade klinisk med en utsida i bortre.
– Vi visste att Östavall var ett bra lag men kanske inte så här bra. Dom imponerade som fan på mig helt enkelt. Men för oss var det mesta emot och vi blev rejält tilltuffsade. Nu gäller det att skaka av oss den här kallduschen och vinna dom två återstående matcherna. Vi är revanschsugna och hade helst spelat nästa match redan i morgon, säger Conny Sjödin.
– Vi har nog aldrig gjort en bättre match i klubbens historia. Ja, åtminstone inte så länge som jag varit med i klubben, och det är ju ett tag, säger lagledaren och gamle vänsterbacken Sten-Ingvar Fredlund, 59.
– Alla spelade på toppen av sin förmåga, fortsätter en omtumlad Fredlund.

Det märktes att mittbacksgeneralen Johan Bergman saknades. Nu fanns ingen struktur i försvarsspelet och firma Kårelind/Voloshin löpte som illrar mellan lagdelarna.
Den enda som egentligen var riktigt bra i Stöde var syriske flyktingen Samed Hamada.
– Han blev förflyttad till Umeå i torsdags och tog själv tåget hit ner och sedan bil till Östavall för att få vara med, säger Sjödin.
I Östavall borde man räkna upp hela laget. Men om vi skall plocka ut några russin ur kakan får det bli duon Kårelind & Voloshin på topp, drypsäkre målvakten Barabanov, mittlåset och spelabde tränaren Jonas Vestring samt ytterbacken Joakim Axelsson som på sin födelsedag inte satte en fot fel på 90 minuter och stängde ner sin kant för Stöde totalt.

För Östavall väntar älgjakt i Härnösand nästa helg och för Stöde gäller det att gadda ihop sig ordentligt då det bara är seger hemma mot Tandsbyn som gäller.

Läs även:
• Historisk kvalseger för Östavall: "Jag tror aldrig vi har spelat bättre"
• Stödetränaren efter nederlaget: "Inget att snacka om, jag är imponerad"
• Östavall körde över Stöde hemma på Skogsvallen

Matchfakta:
Östavalls IF - Stöde IF 3-0
2016-10-08 - 14:00 - Skogsvallen
1-0 Yaroslav Voloshin (15)
2-0 Elliot Kårelind (28)
3-0 Elias Wennerberg (44)
4-0 Yaroslav Voloshin (62)
5-0 Elliot Kårelind (77)
Utvisning Stöde: Carl-Philip Göransson (44)
Domare: Niklas Nordin
Publik: 228

Matchfakta:
Tandsbyns FK - IFÄlgarna 1-0
2016-10-08 - 14:00 - Tandsbyn Nya IP
1-0 Isac From (48)
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 200
• From matchvinnare när Tandsbyn vann i kvalet

• Tung förlust när Älgarna startade kvalet till trean
 

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Kvalfyllda tider för Stöde och Östavall:
"För oss är det bara grädde på moset"


(2016-10-07)
För Stöde gäller det att kvala sig kvar.
För Östavall att kvala sig uppåt.

– Att få avsluta säsongen med ett kvalspel till division 3 är bara grädde på moset för vår del, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

I morgon inleds kvalet till division 3.
Stöde skall försöka kvala sig kvar då laget kom nia i division 3 Mellersta Norrland medan serietvåorna i Medelpad, Ångermanland och Jämtland/ Härjedalen skall göra allt för att avancera från division 4.
För Östavall är det historik. Man har aldrig kvalat till trean tidigare i sin långa karriär men det kan bli tufft att ta steget upp. Blott vinnaren i kvalgruppen är givna att spela i trean nästa år.

En nyckelmatch spelas på Skogsvallen i morgon då Östavall tar emot Stöde.
– All press är på Stöde. Vi är nöjda med säsongen och ser det här kvalspelet som en bonus och grädde på moset. Grabbarna och föreningen ser bara positivt på kvalet då vi inte har något att förlora och kan slå ur underläge, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Skönt att få spela matcher som gäller lite igen, tror det kommer att tända laget, säger Stödes lagledare Mikael Backlund efter dom två avslutande förlusterna i serien.
I morgondagens omgång möts också Tandsbyn och Älgarna.
Eventuella segrare i dom matcherna tar initiativet i kvalgruppen där alla möter alla. Stöde och Tandsbyn har förmånen att ha två hemmamatcher.
Betänk att det kan bli prestigefyllda västraderbyn i trean nästa år då Ånge kommer ner från tvåan. Vem hade trott det för bara ett år sedan?

Läs även:
• Inblick: "Därför tutar jag alltid när jag kör förbi Skogsvallen i Östavall"
• Dokument: Möt mister Östavall inför det historiska kvalet: "Det största som har hänt klubben"
• Sjödin vet vad som väntar: "Matcherna mellan Östavall och Stöde brukar inte vara så snälla"

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Stöde och Kuben avslutade seriespelet med förluster

(2016-10-02)
Stöde avslutade årets seriespel med förluster.
Nu väntar kvalspel för att hålla sig kvar för Stöde med Kuben får inrikta sig på division 4-spel nästa år.


Varken Stöde eller Kuben hade något att spela för när det sista omgången av årets division 3 Mellersta Norrland avslutades.
Kuben var bara fyra minuter från poäng mot likaledes "tigerfärgade" Sandvik på bortaplan. Ett självmål gjorde dock att man fick åka hem poänglösa efter två raka segrar. 

Stöde däremot åkte på däng med hela 2-6 hemma på IP mot Frösön. Inte driekt något bra genrep inför det stundande kvalet.
– Vi provade lite nytt men sedan var det en sån där dag när allt rullade in i eget mål, tyvärr, säger lagledaren Mikael Backlund, och fortsätter:
– Ser väl hyfsat ut inför kvalet så nu är det bara att köra, säger Backlund.
Stöde inleder borta mot Östavall och sedan väntar hemmamatcher mot Tandsbyn och Älgarna. Gruppvinnaren spelar division 3-fotboll nästa år.

Läs även:

Matchfakta:
Sandviks IK - Kubikenborgs IF 1-0
2016-10-02 - 14:00 - Sandviks IP
1-0 självmål (86)
Domare: Simon Svensson
Pubkik: ingen bemödade sig att räkna den...

Matchfakta:
Stöde IF - Frösö IF 2-6
2016-10-02 - 14:00 - Stöde IP
0-1 Richard Hamner (10)
1-1 Samer Hamada (20)
1-2 André Larsson (30)
1-3 Richard Hamner (37)
1-4 Andreas Eriksson (41)
2-4 Khoger Friad (53)
2-5 Joel Lundström (69)
2-6 Markus Jonsson (70)
Utvisning Frösö: Viktor Andersson (85)
Domare: Håkan Modigh
Publik: 51

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Andra matchen i rad som Ahmad Khreis prickar in ett hattrick. Andra matchen i rad som Ahmad Khreis prickar in ett hattrick.

Stöde får försöka kvala sig kvar och Kuben tog andra raka segern

(2016-09-24)
Stöde föll i Sollefteå och nu väntar kvalspel för att hålla sig kvar i trean.
Ahmad Khreis svarade för sitt andra hattrick på raken när Kuben vann en svängig match mot Kramfors-Alliansen.


Stöde var tvungna att besegra Sollefteå på bortaplan för att ha chansen att svinga sig upp på säker mark i den sista omgången.
Nipstadslaget blev dock för svåra och vann med 2-0. Bägge målen inprickade av Mahamat Sougui.
– Deras 1-0-mål tog lite udden ur oss. Vi var riktigt bleka och skapade knappt någonting framåt, säger tränaren Conny Sjödin.
Då Ope under nedflyttningsstrecket också förlorade sin match står det klart att Stödes säsong förlängs med ett kvalspel för att hänga kvar i trean.
– Vi har favör av två hemmamatcher i kvalserien vilket är viktigt, säger Sjödin.
I kvalet möter Stöde division 4-tvåorna Älgarna, Tandsbyn och antagligen Östavall men alternativt Sund. Avgörs nästa helg.

Kuben har inte rosat marknaden i år men idag tog man sin andra raka seger då man skickade hem Kramfors-Alliansen med noll poäng efter en målrik historia där "Tigerränderna" vann med uddamålet av sju.
Ahmad Khreis stor segerorganisatör med sitt hattrick, det andra på raken. Fullbordandet skedde i minut 88 och betydde segeremålet.
Tungt för gästernas Petter Thelin som även han snickrade till ett hattrick men blev poänglös. Det glada i kråksången är att Alliansen trots förlusten är klara för division 2-kval då värsta konkurrenten Gottne också förlorade.

Läs även:
• Kval väntar för Stöde: "Kval är kval men vi har fördel av två hemmamatcher"
• Sollefteå säkrade kontraktet: "Det känns fantastiskt skönt"
• Kubikenborg vann med uddamålet hemma mot Kramfors
• Kramfors-Alliansen klara för kval – trots förlust mot bottenlaget

Matchfakta:
Sollefteå GIF FF - Stöde IF 2-0
2016-09-24 - 14:00 - Nipvallen
1-0 Mahamat Sougui (19)
2-0 Mahamat Sougui (83)
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 132

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Kramfors-Alliansen 4-3
2016-09-24 - 14:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Petter Thelin (7)
1-1 självmål (30)
2-1 Ahmad Khreis (55)
2-2 Petter Thelin (66)
3-2 Ahmad Khreis (83)
3-3 Petter Thelin (86)
4-3 Ahmad Khreis (89)
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 65

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Med ett äkta hattrick vände Ahmad Khreis Kubens underläge till seger. Med ett äkta hattrick vände Ahmad Khreis Kubens underläge till seger.

Kuben lämnade ifrån sig träsleven efter Khreis äkta hattrick

(2016-09-18)
Kuben är inte längre sist i division3 Mellersta Norrland.
Idag besegrade man Röbäck på bortaplan med uddamålet av fem och lämnade över träsleven till Umeålaget.
– Det känns riktigt kul att ta en vinst i slutet av säsongen, säger assisterande tränaren Lars Fröberg.


Den 27 maj vann Kuben mot Ope med 2-1.
Sedan dess har det blivit ett kryss och resten förluster.
Fram till Röbäcksmatchen då.
En match som dock iinte inleddes speciellt bra med underläge redan efter tre minuter och 0-2 i paus.
– Vi kom fel i positionerna och släppte till för lätta mål. Så det såg ju riktigt mörkt ut inför den andra halvleken, säger Kubikenborgs assisterande tränare Lars Fröberg till ST.
Vad Ahmad Khreis stoppade i sig under haltidsvilan förtjäljer inte historien men efter tio minuter in i andra hade han prickat in ett äkta hattrick och vänt matchen i Kubenfavör. En ledning som man sedan höll hela vägen och spräckte sin dystra svit.
– Då skapade vi mer chanser och våra forwards låg på topp. Det känns riktigt kul att ta en vinst i slutet av säsongen, säger Fröberg.

Läs även:
• Kubikenborg bröt förlustsviten i mötet med Röbäck
• Kubikenborg bröt tunga förlusttrenden – vände och vann mot Röbäcks

Matchfakta:
Röbäcks IF - Kubikenborgs IF 2-3
2016-09-18 - 15:00 - Röbäcks Arena
1-0 Edvin Eklund (3)
2-0 Mikael Wallin (30)
2-1 Ahmad Khreis (47)
2-2 Ahmad Khreis (straff, 49)
2-3 Ahmad Khreis (55)
Utvisning Röbäck: Alkaios Nendos (90)
Domare: André Samuelsson
Publik: uppgift saknas

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Unge Rasmus Paulsson var Stödes bäste spelare och dessutom målskytt mot Gimon.s. Unge Rasmus Paulsson var Stödes bäste spelare och dessutom målskytt mot Gimon.s.

Mycket talar för att Stöde får försöka kvala sig kvar i trean

(2016-09-17)
Stöde besegrade lynniga Gimonäs och tog tre viktiga poäng.
Dessvärre vann även Sollefteå som ligger precis ovanför på säker mark.
Men man befäste i alla fall kvalplatsen då närmast jagande Ope under strecket nollade.


Motivation slår klass heter det. Och det var ett motiverat Stöde som tog emot lynniga Gimonäs UIF.
Khoger Friad satte 1-0 innan kvarten spelad men gästerna från Umeå kvitterade ganska omgående.
Adam Kerfstedt återgav hemmalaget ledningen med lite drygt tio minuter kvar av halvleken.
Den andra stod och vägde lite grann och när Stödes bästa spelare Rasmus Paulsson gjorde tunga 3-1 spelade det ingen roll att gästerna reducerade i slutminuten.
– Det märktes att vi var mer motiverade oc vår kämpainsats räckte rättvist till seger, säger lagledaren Mikael Backlund.
Tyvärr vann Sollefteå ovanför strecket så Stöde ligger kvar på kvalplatsen fyra poäng bakom. En kvalplats som befästes då Ope närmast under nedflyttningsstrecket nollade och är nu fem bakom med bara sex poäng kvar att spela om.
– Lite synd att Sollefteå och Björna vann men vi har Sollefteå i nästa match och vinst där blir det en spännande sista omgång, säger Backlund hoppfullt.

Läs även:
• Viktiga poäng i streckstriden för Stöde – befäster kvalplatsen: "En riktig kämpamatch"

Matchfakta:
Stöde IF - Gimonäs Umeå IF 3-2
2016-09-17 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Khoger Friad (14)
1-1 Joel Evrard Mugisha (20)
2-1 Adam Kerfstedt (34)
3-1 Rasmus Paulsson (77)
3-2 Kim Lundmark (90)
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 92

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Medelpad - Ångermanland 0-14...

(2016-09-10)
Gottne vann mot ett Stöde utan sin älgjägare med flera, med 0-6.
– Vi saknade mer än halva laget plus vår tränare Conny Sjödin. Vi kämpade på bra i den första halvleken men i den andra sprang dom ifrån oss, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.

Än värre blev det för Kuben som åkte dit med hela 0-8 mot Björna. Och det hemma på IP.


Det var inte Medelpads dag i den mellersta Norrlandstrean i sina möten med lagen från Ångermanland.
Stöde mötte serietrean Gottne på bortaplan och hängdde med hyfsat under den första halvleken för att i den andra tappa till 0-6.
– Vi saknade mer än halva laget plus vår tränare Conny Sjödin. Vi kämpade på bra i den första halvleken men i den andra sprang dom ifrån oss. Det är bara att bryta och komma igen. Nästa helg är flera av spelarna tillbaka och vi kommer se till att klara av att hänga kvar, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.

Kuben åkte på en rejäl överhalning hemma på IP mot Björna. Gästerna åkte hem till dom ångermanländska skogarna med en 8-0-seger. Redan efter kvarten spelad stod det 0-2 och sedan rullade det bara på. Det verkar som många "kubare" redan lagt ner årets säsong...
– Det var inte många av dom spelare som var med idag som var med i premiären i våras. Idag hade vi många unga spelare som inte är vana att spela på den här nivån och möta fullvuxna och rutinerade fotbollsspelare i 28-årsålderna med allt vad det innebär. En nyttig erfarenhet för många av killarna. Att siffrorna steg i höjden var också att Björna hade full utdelning på sina chanser, säger tränaren Torbjörn Persson.

Läs även:
• Stöde föll tungt – men hoppet om nytt kontrakt lever
• Målfest när Gottne krossade Stöde på Haraldsängen
• Björna blev nästa lag att slå Kubikenborg - vann med 8-0
• Målfest när Björna krossade Kubikenborg på Kubikenborgs IP

Matchfakta:
Gottne IF - Stöde IF -6-0
2016-09-10 - 14:00 - Haraldsängen
1-0 Simon Gustafsson (16)
2-0 Cherubin Tindani Boykoule (36)
3-0 Emir Ragipovic (58)
4-0 Cherubin Tindani Boykoule (66)
5-0 Emir Ragipovic (76)
6-0 Simon Gustafsson (straff, 90)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 87

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Björna IF 0-8
2016-09-10 - 14:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Tobias Sellin (14)
0-2 Tobias Sellin (15)
0-3 Tobias Sellin (44)
0-4 Emil Thors (63)
0-5 Yusuf Kaka Chawila (66)
0-6 Mikael Sellin (70)
0-7 Jonas Norberg (78)
0-8 Chan Baroline (87)
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: uppgift saknas

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Uddamålsförluster för både Stöde och Kuben

(2016-09-03)
Stöde kämpar med näbbar och klor för att hänga kvar i trean utan kval medan Kubens öde redan är beseglat.
Under eftermiddagen blev det uddamålsförluster för bägge lagen och det mot jämtländskt motstånd. 


Stöde hade överlägsna serieledarna IFK Östersund på sin lott. I våras förlorade man bortamatchen med 0-8 men idag var man ytterst nära att "nalla" poäng av suveränerna men förlorade med uddamålet, 2-3.
Gästerna tog en rask ledning genom skytteligaledaren Patrik Lindgren nen en Khoger Friad, också i bra målform, replikerade för hemmalaget efter kvarten spelad.
Efter dryga timmen höll sig Lindgren framme igen och återgav Östersunds-kamraterna ledningen. Ett självmål utjämnade ställningen i den 76:e minuten men med nio minuter kvar nickade Henrik Dillner in jämtarnas segermål.
I och med förlusten halkade Stödde ner på kvalplatsen samt att Ope under strecket knaprade in tre pinnar.

Ope vann nämligen mot ett ungt och orutinerat Kuben. Christoffer Nilsson Ihrén satte 1-0 efter 19 minuters spel och ökade sedan även på i den andra halvlekens nionde minut.
Felix Häggström reducerade på en straffspark när fem minuter återstod men Kuben lyckades inte få till en kvittering och hjälpa sina kollegor i Stöde.

under uppdatering

Läs även:


Matchfakta:
Stöde IF - IFK Östersund 2-3
2016-09-03 - 14:00 - Stöde IP
0-1 Patrik Lindgren (4)
1-1 Khoger Friad (16)
1-2 Patrik Lindgren (62)
2-2 självmål (76)
2-3 Henrik Dillner (81) ...nick
Domare: Håkan Modigh
Publik: 109

Matchfakta:
Ope IF - Kubikenborgs IF 2-1
2016-09-03 - 14:00 - Torvallen
1-0 Christoffer Nilsson Ihrén (19)
2-0 Christoffer Nilsson Ihrén (54)
2-1 Felix Häggström (straff, 85)
Domare: Niklas Nordin
Publik: 75

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Khoger Friad gjorde två mål för Stöde mot moderklubben Kuben. Khoger Friad gjorde två mål för Stöde mot moderklubben Kuben.

Kluvna känslor för Conny Sjödin och Khoger Friad efter Stödes viktiga seger och Kubens tunga förlust

(2016-08-20)
Stöde tog en tung seger i derbyt på Kubikenborgs IP.
Men frågan är om inte Kubens förlust var ännu tyngre.
Allt talar nu för att "Tigerränderna" får ta steget ner till distriktsserierna när säsongen är slutspelad. 
– Jag är jätteglad och stolt över mina spelare efter segern men samtidigt är känslorna kluvna då man har "Kubenhjärta", säger Stödetränaren Conny Sjödin.


Det var ett viktigt derby som utspelade sig på Kubikenborgs IP denna torsdag.
Stöde behövde vinna, Kuben MÅSTE vinna.
Och det började bra för det pressade hemmalaget då Ahmad Khreis satte 1-0 på straff efter hemmalagets andra situation inne i Stödes straffområde.
Men sedan vände det.
Först nickade Johan Bergman in 1-1 strax därpå sedan han vunnit en tuff höjdduell.
Förre Kubenspelaren Khoger Friad löpte sedan sig loss på en boll från eget försvar och lobbade kallt över Christofer Högbom som hamnat på "mellis".

I den andra halvleken hade man förväntat sig ett desperat Kuben men det var istället Stöde som fortsatte föra spelet och inte sätta sig i obekväma situationer. Gästerna låg närmare en utökning än Kuben en kvittering och i matchens slutminut kunde Khoger Firad stänga kiosken och med all säkerhet skicka ner "Tigerränderna" i distriktsserierna med sitt 3-1-mål.
Att jumbon Kuben skall plocka in elva poäng på lagen ovanför när det bara är 18 att spela om förefaller osannolikt.
– Jag är jätteglad och stolt över mina spelare efter segern men samtidigt är känslorna kluvna då man har "Kubenhjärta", säger tränaren Conny Sjödin och fortsätter:
- Vi vinner rättvist och jag tycker att siffrorna talar sitt tydliga språk, säger han.
– Det här var nådastöten för oss. Stöde var mycket bättre än oss och det är märkligt att vi inte kan prestera bättre när så mycket står på spel. Men det är bara en sån säsong. Ingen kontiniuitet alls. Många skador på viktiga karaktärsspelare och spelare in och ut, säger Kubentränaren Bert Ståhlberg.
– Hur märkligt det än kan låta finns det något positivt med den här förlusten. Redan nu vet vi att vi kommer att spela i division 4 nästa år. Det är en fördel att veta det redan nu så klubben kan ställa efter det och vinna en månad i förberedelser inför nästa säsong, fortsätter Ståhlberg, som även avslöjar att han slutar som tränare och även inte återgår till sportchefsrollen.
- Nej, jag har gjort mitt efter sista matchen i år. Sedan får vi se vilken färdrikting Kuben kommer att ta. Det finns otroligt med talanger i junior- och ungdomslagen. Nu skall vi avsluta serien så bra som möjligt och bygga för framtiden, säger Ståhlberg.

Stödetränaren Conny Sjödin siktar på att klara kontraktet utan kvalspel.
– Vi ligger ovanför nu, dock bara på bättre målskillnad än Björna. Nu har vi IFK Östersund, Gimonäs och Frösön hemma på IP och dom skall vara hjärtligt välkomna, säger Sjödin.
Det var många som var bra i Stödde denna afton. Men om man skall plocka ut några russin får det bli mittbackslåset med Johan Bergman och Linus Backlund, Khoger Friad i anfallet och asylsökaren Samer Hamada från Syrien. En rutinerad herre i 40-årsålder som i sin ungdom gjorde U-landskamper. Han dominerade mittfältet både i luften och på marken.
– Fast egentligen borde du räkna upp hela laget, ja hela truppen. Ett fantastiskt lag att träna, vilken underbar sammanhållning och stämning i gruppen, säger Conny Sjödin lyriskt.
Onekligen en bra grund om man vill spela sig kvar i division 3. En uppgift klubben hittills aldrig klarat av.

Läs även:
• Vinst för Stöde i treans derby – och Kuben börjar titta ner mot fyran: "Får se till att avsluta på ett bra sätt"

Matchfakta:
Kubkenborgs IF - Stöde IF 1-3
2016-08-25 - 16:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Ahmad Khreis (straff)
1-1 Johan Bergman
1-2 Khoger Friad
1-3 Khoger Friad
Domare: Victor Grönlund
Publik:

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Khoger Friad stängde matchen åt Stöde med sitt 2-0-mål. Khoger Friad stängde matchen åt Stöde med sitt 2-0-mål.

Stöde tog tre hyperviktiga poäng efter sent avgörande mot Sandvik inför storpublik

(2016-08-20)
Inför storpubliken på 250 personer avgjorde Stöde sista tio och tog tre oerhört viktiga poäng i kampen om att undvika nedflyttning. 
– Det är en jätteviktig seger. Den gör både att vi får energi och framför allt tar tre poäng, säger tränaren Conny Sjödin.


När Stöde tog emot Sandvik ade lagen varsin halvlek,
Gästerna hade den första men kom aldrig närmare än en två träffar i virket.
I andra var Stöde det något bättre laget men 0-0 stod sig till mindre än tio minuter kvar. Då bröt Adam Kerfstedt dödläget efter en hörna inför storpublikens jubel och i slutminuten säkrade Khoger Friad segern definitivt efter en omställning sedan tunga Sandvik gått all-in för en kvittering.

Tack vare segern skalada man en lucka ner till Ope, som förlorade mot Kramfors med dom märkiga siffrorna 5-6, och har nu fem pinnar ner under strecket på sin kvalmatch. Upp till säker mark har Stöde nu tre poäng. Det blir en fortsatt spännande höst.
– Det är en jätteviktig seger. Den gör både att vi får energi och framför allt tar tre poäng. Det är en jätteskön och viktig seger, inget snack om det, säger Conny Sjödin till MittMedia och fortsätter:
– Vi tar med oss försvarsspelet som var fantastiskt bra. Det är det vi bygger på och sedan har vi tålamod och får chancer som vi sätter dit. Sandvik är bra, de har stora och tunga forwards, så vi fortsätter att sätta det här försvarsspelet. Det är nyckeln för oss.

Läs även:
• Vinst och tre poäng till Stöde IF: "Jätteviktig seger, inget snack om det"

Matchfakta:
Stöde IF - Sandviks IK 2-0
2016-08-20 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Adam Kerfstedt (81)
2-0 Khoger Friad (90)
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 250

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kräftgången fortsätter för Kuben

(2016-08-18)
Kuben cementeras i botten av den mellersta Norrlandstrean.
Ikväll blev det 0-4 på Nipvallen i Sollefteå.
Hemmalagets seger var starkt influerad av Sollefteågiffarnas satsning på spelare från östeuropa. Samtliga fyra målskyttar har sin härkomst därifrån. 


Läs även:
• Motgångarna fortsätter - Kubikenborg förlorade på nytt
• 4-0 mot Kubikenborg gjorde Sollefteå till segrare igen

Matchfakta:
Sollefteå GIF - Lubikenborgs IF 4-0
2016-08-14 - 19:00 - Nipvallen
1-0 Eugeniu Samson (42)
2-0 Khamzat Udugov (60)
3-0 Willie Blazio Muzvimbiri (66)
4-0 Khamzat Udugov (76)   
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 97

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Stöde tappade poäng sista halvtimmen i Kramfors

(2016-08-14)
Stöde är på kvalplats i trean och efter dagens förlust i Kramfors har man nu tre pinnar upp till säker mark samtidigt som man bara har två poäng ner till direktnedflyttning.

Stöde höll länge jämna steg med topplaget Kramfors-Alliansen uppe i Ådalen men två baklängesmål strax efter timman spelad spolierade chansen till en överraskande poäng och det blir en rysare i höst för nykomlingarna att förnya division 3-kontraktet.

Läs även:
• Stöde föll mot Kramfors på bortaplan
• Stark andra halvlek räckte för Kramfors mot Stöde

Matchfakta:
Kramfors-Alliansen - Stöde IF 2 - 0
2016-08-14 - 17:00 - Kramfors IP
1-0 Petter Thelin (63)
2-0 Nils Grahm (68)
Domare: Rickard Lingensjö
Publik:

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kuben på väg mot fyran – 1-5 mot Gimonäs efter två utvisningar

(2016-08-13)
Det ser allt annat än bra ut för Kuben.
Idag blev det ännu en förlust, denna gång 1-5 mot Gimonäs på Westhagen.
Sist i tabellen och åtta poäng upp till kvalplatsen trots ny tränare och nya spelare. Luktar tyvärr division 4...


under uppdatering

Läs även:
• Fortsatt tungt för Kuben – förlust mot tabelltrean

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Gimonäs Umeå IF 1-5
2016-08-13 - 14:00 - Westhagen
0-1 Samuel Ketema (12)
0-2 Alhajie Drammeh (43)
1-2 Ahmad Khreis (47)
1-3 Abdirahman Hussain (78)
1-4 Samuel Ketema (84)
 1-5 Elias Johansson (90)
Utvisningar Kubikenborg: Husen Hamid Ahmed (65) och Felix Häggström (80).
Domare: Niklas Nordin
Publik: 67

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Adam Kerfstedt målade men detta blev trots dett Stödeförlust mot jumbon Röbäck. Adam Kerfstedt målade men detta blev trots dett Stödeförlust mot jumbon Röbäck.

Ingen bra lördag för var sig Kuben eller Stöde

(2016-08-07)
Ingen bra lördag för våra division 3-lag.
Kuben förlorade med 1-4 borta mot Gottne medan Stöde nollade mot jumbon och "Medelpadsdödarna" Röbäck hemma på IP.


Kuben stod emot endryg halvlek mot serietvåan Gottne på bortagräs.
Bletuart Sallauka kvitterade hemmalagets ledning i mitten av den första halvleken men när Heggard Namu Barasa satte 2-1 åtta minuter in i andra förmådde inte "Tigerränderna" komma igen utan istället kunde nolaskogsarna öka på två gånger om och i den  85:e minuten fastställa segern till 4-1.
Kubens läge blir allt mer prekärt i bottenträsket.

Dit är också distriktets andra lag Stöde på väg om det vill sig illa.
Jumbon Röbäck har bara vunnit två matcher i årets serie.
Mot Kuben under våren med 1-0 och idag kom så den andra – 2-1 mot Stöde. Båda på bortaplan dessutom...
Uneålaget hade nog hoppats att det var fler Medelpadslag i trean...

Tog en semesterdag under lördagen så jag hänvisar till nedanstående referat från ST om ni vill veta mer om Kubens- och Stödes matcher.

Läs även:
• Gottne blev nästa lag att slå Kubikenborg - vann med 4-1
• 4-1 för Gottne - sjätte matchen i rad utan förlust
• Stöde förlorade mot Röbäck med uddamålet på Stöde IP

Matchfakta:
Gottne IF - Kubikenborgs IF 4-1
2016-08-06 - 14:00 - Haraldsängen
1-0 Emir Ragipovic
1-1 Bletuart Sallauka (26)
2-1 Heggard Namu Barasa (53)
3-1 Alexander Gustafsson (70)
4-1 Ali Rezaie (85)
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 147

Matchfakta:
Stöde IF - Röbäcks IF 1-2
2016-08-06 - 14:00 - Stöde IP
Mål Stöde: Adam Kerfstedt.
Mål Röbäck: Markus Isaksson och Johannes Isaksson
Domare: Niklas Nordin
Publik: officiell uppgif saknas
(domarna har 24 timmar på sig att lägga in matchfakta).

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

André Sjödal var tillbaka på planen igen efter sina knäskador och spelade en halvlek mot Söderhamn i cupen. André Sjödal var tillbaka på planen igen efter sina knäskador och spelade en halvlek mot Söderhamn i cupen.

Cupskräll inom räckhåll för Kuben mot division 2-lag

(2016-08-03)
Det blev bara en cupomgång för Kubben.
Division 2-laget Söderhamn tog sig vidare efter matchens enda mål.
– Det var inte rättvist, säger Andre Sjödahl som var tillbaka efter en långvarig knäskada och spelade en halvlek.


Kuben har inte rosat marknaden i årets division 3-spel och att man skulle ha en suck mot stabila division 2-laget Söderhamn var det få som trodde.
Men det blev spelmässigt en jämn match där lagen hade olika perioder och skapade flertalet målchanser.
Det blev dock bara ett mål i matchen och det gjorde gästernas Marcus Englund precis innan pausvilan.
– Det var inte rättvist, säger Andre Sjödal som var tillbaka efter en långvarig knäskada och spelade en halvlek.
– Hade vi tagit det till förlängning hade vi tagit dom på orken, säger Sjödal och ler.
Kanske var det här ett embryo till bättre takter i serien. Något som är ett måste om man vill spela division 3-fotboll nästa år.

Läs även:
• Förlust för Kubens del i första omgången av Svenska cupen
• Seger för Söderhamn i första omgången av Svenska cupen – tränaren: "En riktig skitmatch"

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Söderhamns FF 0-1
2016-08-03 - 19:00 - Kubikenborgs IP
0-1  Marcus Englund (42)
Domare: Robert Ahlman
Publik: 85

• resultat Svenska Cupen

Maxwell Osadolor satte Stödes segermål. Maxwell Osadolor satte Stödes segermål.

Tung trea för Stöde mot Ope efter snabb replik

(2016-07-30)
Linus Sjölander gav Stöde ledningen redan i matchöppningen.
Ope kvitterade i den 72:a minuten med Maxwell Osadolor replikerade i stort sett omgående och sköt Stöde till en viktig trea i kampen om ett nytt kontrakt.


Läs även:
• Segerlös svit bröts när Stöde vann mot Ope med 2-1
• Ope förlorade mot Stöde med uddamålet på Stöde IP

Matchfakta:
Stöde IF - Ope IF 2-1
2016-07-30 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Linus Sjölander (2)
1-1 Jonas Lundqvist (72)
2-1 Maxwell Osadolor (76)
Domare: Fredrik Åkerlund
Publik: officiell publiksiffra saknas

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kuben fortsätter att förlora

(2016-07-28)
Någon positiv effekt har inte Kubens sommarförvärv ännu.
0-6 i höststarten mot IFK Östersund i höstpremiären följdes ikväll upp med en 0-4-förlust på Frösön.
Torsken var "Tigerrändernas" femte i rad och 0-10 i målskillnad i dom två senaste mot Östersundslag.


under uppdatering, har sökt Kubens tränare Bert Ståhlberg för kommentarer och väntar på en återkoppling.

Läs även:
• Ny klar förlust för Kuben – tio insläppta mål på två matcher

Matchfakta:
Frösö IF - Kubikenborgs IF 4-0
2016-07-28 - 20:00 - Länsförsäkringar aktivitetscenter
1-0 Marcus Jonsson (34)
2-0 Jesper Andersson (60)
3-0 Marcus Jonsson (75)
4-0 Erik Lundkvist (86)
Domare: Håkan Modigh
Publik: 46

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Rejält med pisk för Kuben och Stöde när serien startade om

(2016-07-23)
Det blev ingen revansch för vare sig Kuben eller Stöde i den första omgången efter sommaruppehållet.
Istället blev det svidande nederlag.
0-6 för Kuben mot IFK Östersund och 1-4 för Stöde mot Björna. 1-10 alltså för Medelpadslagen...


Björna har blott tre segrar i år och två av skaperna har kommit mot Stöde.
Efter 1-0 i paus, mål av Tobias Sellin i mitten av den andra halvleken, ökade samme man på till 2-0 direkt i den andra halvlekens öppning.
När sedan 3-0 kom i den 53:e minuten såg det kört ut för Stöde.
Linus Backlund tände emellertid lågan tre minuter senare tack vare sitt straffmål men precis som i hemmamatchen mot Björna i våras gjorde man ett självmål och dagen var förstörd.

Trots en hel del nyförvärv under sommaren kom Kuben till spel med bara tre avbytare.
Men det hade nog inte spelat någom roll om man kommit med fullstor trupp. Serieledarna IFK Östersund hade vunnit den här matchen ändå. Efter 2-0 i paus ökade jämtarna på tempot i andra och slutsegern skrevs till hela 6-0. 4-0 i vårens möte göra att Östersundskamraterna gjorde tvåsiffrigt på "Tigerränderna" i år.
Kuben kvar som nästjumbo minst en vecka till således.

Läs även:
• Motgångarna fortsätter - Stöde förlorade på nytt
• Segerlös svit bröts när Björna vann mot Stöde med 4-1
• Kubikenborg chanslöst mot serieledande Östersund: "De kan vinna tvåan med det här laget"
• IFK Östersund ångar på – krossade Kubikenborg

Matchfakta:
Björma IF - Stöde IF 4-1
2016-07-23 - 14:00 - Biggevallen
1-0 Tobias Sellin (26)
2-0 Tobias Sellin (48)
3-0 Emil Thors (53)
3-1 Linus Backlund (straff, 56)
4-1 självmål (88)
Domare: Martin Palm
Publik: 102

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - IFK Östersund 0-6
2016-07-23 - 19:30 - Kubikenborgs IP
0-1 Philip Fredriksson (28)l ...frispark direkt i mål.
0-2 Patrik Lindgren (32)
0-3 Patrik Lindgren (50)
0-4 Christoffer Fryklund (69) ...nick
0-5 Felix Nordin (75)
0-6 Jordan Watson (84) 
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 75

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kuben och Stöde jagar revansch när höstomgången kickar igång idag 

(2016-07-23)
Sommaren är kort heter det.
Och det gäller speciellt för fotbollsspelare.
Trots högsommarvärme inleds nämligen hösten då både Kuben och Stödde jagar revansch.
Kuben förlorade i våras mot IFK Östersund och sak samma för Stöde mot Björna.
Bättre lycka i eftermiddag?


Hösten är här. Nu kanske många undar om jag fått solsting med tanke på den grassande värmen. Men faktum är att division 3 Mellersta Norrland är igång med höstomgångens matcher.
Igår inleddes hösten med att Ope vann Östersundsderbyt mot Frösö med 4-2.
Idag kör det igång för både Kuben och Stöde. Och båda lagen jagar revansch sedan matcherna i slutet av april. Kuben förlorade då mot serieledarna IFK Östersund med 0-4 medan Stöde fölorade hemma mot Björna. Speciellt Stödes förlust var grym. Ledning 2-1 med sex minuter kvar förbyttes till en 2-3-förlust efter ett självmål och ett baklängesmål efter matchens sista spark.

Medelpadslagens placeringar är följande:
Nykomlingarna Stöde ligger åtta, två poäng ovanför kvalplatsen och tre till nedflyttningsstrecket. Godkänt även om man gärna haft ett par pinnar till. Hösten blir en kamp om att hålla sig över vattenytan. Stöde har nämligen aldrig hållt sig kvar i trean. En vinst uppe i Björna skulle smaka som en Iglo i hettan.
Kuben i sin tur sladdar på elfte plats med sina sju inspelade pinnar. Inte alls godkänt sett till spelarmaterialet och dom egna förväntningarna. Något man nu siktar att ändra på sett till sommarens värvningar (se artiklar nedan). Dock kanske man inte kan påräkna några poäng när vassa IFK Östersund gästar Kubikenbiorgs IP. Men som det heter - bollen är nästan rund i amerikansk fotboll.

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Selånger, Timrå och nu Kuben för mittfältaren Faress Mohammed. Selånger, Timrå och nu Kuben för mittfältaren Faress Mohammed.

Kuben fortsätter värva – ännu en spelare klar för klubben

(2016-07-21)
Först Khreis. Sedan Ugzmailji. Och nu är Kubens tredje nyförvärv presenterat. Faress Mohammed från IFK Timrå går nu in på Kubens mittfälte..
– Det ska bli roligt. Det har inte gått så bra för Kuben hittills i år, men målet är att stanna kvar i trean och att på längre sikt klättra uppåt. Jag vill hjälpa till att hålla laget kvar i trean, men det kommer att bli en utmaning, säger han.

läs mer

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Fitim Ugzmailji hamnade i Kuben till slut ändå. Fitim Ugzmailji hamnade i Kuben till slut ändå.

Efter övergångsbråket i vintras – efterlängtad forward klar för Kuben

(2016-07-19)
I vintras var det tänkt att han skulle skriva på för Kubikenborgs IF. Men då satte Fitim Ugzmailjis dåvarande klubb IFK Sundsvall stopp för övergången. Men nu är forwarden redo för spel i Kubentröjan.
– Det känns faktiskt roligt. Det är ett bra lag, säger han.

läs mer

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Ahmad Khreis återvänder till Kuben. Ahmad Khreis återvänder till Kuben.

Kuben värvar tillbaka anfallsprofilen – Ahmad Khreis återvänder

(2016-07-05)
Inför årets säsong lämnade anfallaren Ahmad Khreis Kubikenborgs IF för IFK Timrå. Nu återvänder han till Kuben.
– För oss är det jättebra. Han är duktig på att hålla i bollen och en spelartyp som vi saknat lite. Dessutom är det en bra kille, säger Bosse Jakobsson i Kubens sportgrupp.

läs mer

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Medelpadslagen får fira midsommar som förlorare

(2016-06-21)
Våra division 3-lag får dessvärre fira midsommar som förlorare.
Stöde åkte till Frösön och fick vända hem med 0-2 i bagadet medan Kuben förlorade hemma med 2-3 mot Sandvik trots 2-1-ledning.


Fick tyvärr aldrig tag i lagens tränare efter matcherna för kommentarer. Texten kommer att uppdateras när och om det sker.

Läs mer:
• Kubikenborg får fortsätta jaga seger efter 2-3 mot Sandvik
• Klar seger för Frösö mot Stöde på Lövsta IP
• Kubikenborg får fortsätta jaga seger efter 2-3 mot Sandvik

Matchfakta:
Frösö IF - Stöde IF 2 - 0
2016-06-23 - 19:00 - Länsförsäkringar aktivitetscenter
1-0 Marcus Olofsson (11)
2-0 Pontus Moberg (85)
Domare: Victor Grönlund
Publik: 73

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Sandviks IK 2-3
2016-06-23 - 19:30 - Kubikenborgs IP
(uppgifter om målskyttar saknas i skrivande stund ännu)
Domare: Robin Albertsson
Publik:

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Tobias Sahlin kvitterade för Stöde men Sollefteå vann ändå. Tobias Sahlin kvitterade för Stöde men Sollefteå vann ändå.

Stöde åkte på en propp mot Sollefteå:
"Vi blev tilltufsade"


(2016-06-18)
De kom ut på plan med gott självförtroende.
Och gick av med ett lite sämre sådant.
Stöde IF åkte på en propp mot Sollefteå i herrtrean.
– Vi gjorde inte den bästa matchen som lag, det kan man säga, säger tränaren Conny Sjödin.

läs mer

Läs mer:
• Sollefteå tog kommandot från start mot Stöde

Matchfakta:
Stöde IF - Sollefteå GIF FF 1-3
2016-06-18 - 14:00 - Stöde IP
0-1 Andrian Spinu (10)
1-1 Tobias Sahlin (19)
1-2 Oleg Hilotii (33)
1-3 Marcus Hedin (60)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 80

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kuben gjorde en Sverige – föll i slutminuterna

(2016-06-17)
Kubikenborgs IF gjorde som Sverige.
Och Kramfors Alliansen som Italien.
Med andra ord – de tre poängen stannade i Ångermanland..
– Första halvlek var helt jämn, det böljade fram och tillbaka. Men i andra tycker jag att vi är det bättre laget. Dom hade en chans och gjorde mål på den, säger Tigerrändernas assisterande tränare Lars Fröberg.

läs mer

Matchfakta:
Kramfors-Alliansen - Kubikenborgs IF 2-1
2016-06-17 - 19:30 - Kramfors IP
1-0 Petter Thelin (13) Nickmål
1-1 Adam Sjöström (72)
2-1 Nils Grahm  (85)
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 298

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Anders Strandlund är tillbaka i Stöde efter en kort sejour i moderklubben Kuben. Anders Strandlund är tillbaka i Stöde efter en kort sejour i moderklubben Kuben.

Anders Strandlund återvänder till Stöde, som samtidigt förstärker spelartruppen

(2016-06-16)
Ifjol förde han Stöde IF till serieseger i Medelpadsallsvenskan.
Därefter lämnade han för att träna moderklubben Kuben. En klubb han lämnade för ett par veckor sedan.
Nu står det klart att Anders Strandlund återvänder till Stöde och delar ansvaret med Conny Sjödin.


Anders Strandlund återvänder till Stöde IF. Ifjol förde han klubben till serieseger i fyran. Därefter tackade han för sig för att träna moderklubben Kuben i trean, samma serie som Stöde.
Tyvärr fungerade inte kemin och han lämnade självmant "Tigerränderna" efter en tung inledning.
Nu är han tillbaka i Stöde där han kommer att leda laget tillsammans med Conny Sjödin, som ersatte Strandlund inför den här säsongen.

Även på spelarsidan har man förstärkt.
Från GIF Sundsvalls U19 kommer Axel Lundgren och Rasmus Åaulsson.
– Acel är född -98, en mittfältare/forward med bra teknik och fart. Rasmus är lika gammal och är en hårt jobbande mittfältare med väldigt bra spelsinne och fötter, säger lagkamraten Linus Sjölander.
Lägg därtill att Christoffer Lindhal är tillbaka från studier i Skottland och Tobias Sahlin även han är hemma igen så ser utsikterna att fixa nytt kontrakt gynsamma. Poäng mot Sollefteå hemma på IP i helgen?

Fotnot:
Lokalfotbollen har sökt Anders Strandlund för en kommentar, dock utan framång.

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kubikenborg föll mot jumbon

(2016-06-11)
Måstematchen mot Röbäck slutade i förlust för hemmalaget Kubikenborgs IF. Matchen var ett ställningskrig med få farliga målchanser för något av lagen.
– Det är surt att förlora en så viktigt match. Det är den här typen av matcher som vi måste vinna för att klara oss kvar i division 3, säger assisterande tränare Lars Fröberg.

läs mer

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Röbäcks IF 0-1
2016-06-11 - 14:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Johannes Isaksson (43)
Domare: Henrik Matsson
Publik: 0 ?

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Stöde mållöst uppe i Umeå

(2016-06-11)
Stöde fick vända hem med en 0-2-förlust mot Gimonäs i Umeå.
Stöde hade ett ribbskott vid 0-0 som studsade ner på mållinjen, eller innanför?
– Det känns skit att förlora en sådan här match, säger Stödes tränare Conny Sjödin till MittMedia.


I början av maj skickade Gimonäs hem Kuben med en 0-6-förlust.
Idag var det Stödes tur att vända hemåt med dubbla nollor.
Umelaget verkar gilla att möta Medelpadslag på hemmaplan.
Martin Bjuggstam (släkt med Nils?) spräckte Stödes nolla strax före paus och 2-0 satte Samuel Ketema med tolv minuter kvar.
I och med förlusten passerade Gimonäs Stöde i mitten av tabellen, om än bara på målskillnad.
– Det känns skit att förlora en sådan här match. Grabbarna säger att den här förlusten var jobbigare än att förlora med 0-8 borta mot Östersund, det säger en del, säger Stödetränaren Conny Sjödin till MittMedia.
Stöde inledde annars ganska bra och hade ett ribbskott av Tobias Sahlin som studsade ner på mållinjen, eller innanför?, innan hemmalaget tog ledningen sedan bollen studast hemmalagets väg inne i boxen.
I den andra halvleken höll Stöde uppe spelet bra men lyckades inte skapa dom där sylvassa chanserna utan istället kom som sagt 2-0-målet som dödade matchen.

Läs mer:
• Stöde IF åkte på jobbig förlust

Matchfakta:
Gimonäs Umeå IF - Stöde IF 2-0
2016-06-11 - 14:00 - Ålidhems Arena
1-0 Martin Bjuggstam (41)
2-0 Samuel Ketema (78)
Domare: Simon Svensson
Publik: 0 ?

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Khoger Friad gjorde 1-0-målet och längts bak höll Joakim Strömblad tätt. Khoger Friad gjorde 1-0-målet och längts bak höll Joakim Strömblad tätt.

Snabb revansch efter utspelningen – Stöde vann mot topplag

(2016-06-04)
Gottne kom till Stöde som serietrea med tre raka segrar.
Efter 90 minuter fick man återvända med en bruten svit efter 0-2.
Stöde avgjorde med två mål precis innan paus. Först satte Khoger Froad 1-0 i den 42:a minuten och sedan gjorde Carl-Philip Göransson 2-0 på övertid.
Under den andra halvleken försvarade hemmalaget ledning efter bästa förmåga och tog sin välhehövliga trepoängare.


Läs även:
• Stark första halvlek räckte för Stöde mot Gottne
• Tungt för Gottne - vinstraden bruten mot Stöde

Matchfakta:
Stöde IF - Gottne IF 2 - 0
2016-06-04 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Khoger Friad (42)
2-0 Carl-Philip Göransson (45++1)
Utvisning Gottner: Alexander Gustafsson (90)
Domare: Daniel Yng
Publik: 159

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Khoger Friad och Joakim Strömblad skötte sig med den äran trots storförlusten i Östersund. Khoger Friad och Joakim Strömblad skötte sig med den äran trots storförlusten i Östersund.

Triss i ramträffar för Kubikenborg – som tog ny poäng efter tränarbytet:
"Bjuder bort segern"


(2016-06-04)
Bert Ståhlberg och Lars Fröberg har fått fart på poängproduktionen för Kubikenborg. Segern mot Ope följdes upp med 2–2 (1–1) borta mot Björna på lördagen.
– Jag tycker att vi bjuder bort segern, säger Ståhlberg..

läs mer

Läs även:
• Skadan störde Björna – som tog ny poäng till slut: "Hade byggt upp momentum"

Matchfakta:
Björna IF - Kubikenborgs IF 2-2
2016-06-04 - 14:00 - Norbergsvallen
Mål Björna: Lennie Näsman och Emil Thors.
Mål Kuben: Ville Bondén och Haris Hadzic.
Domare: Håkan Modigh
Publik:

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Khoger Friad och Joakim Strömblad skötte sig med den äran trots storförlusten i Östersund. Khoger Friad och Joakim Strömblad skötte sig med den äran trots storförlusten i Östersund.

Stöde avklädda mot IFK Östersund

(2016-05-29)
Stöde åkte på en rejäl överhalning mot topplaget IFK Östersund.
Jämtarna vann med hela 8-0 på Jämtkraft Arena.
– Känns som en pungspark, säger tränaren Conny Sjödin till op.se.


Stöde saknade många pjäser av olika anledningar inför bortaamatchen mot topplaget IFK Östersund.
Man orkade stå emot i mästan en halvlek. 
I den 42:a minuten gjorde hemmakamraterna 2-0 och när sedan trean kom tidigt i andra rasade det för Stöde och när domaren förkunnade att matchen var över lyste det 8-0 på resultattavlan.
– Känns som en pungspark. Vi får inte stopp på blödningen i den andra halvleken och det blir som att man lider med laget. Jag får försöka ljuta mod i grabbarna i veckan, säger tränaren Conny Sjödin till op.se.
Trots dom många målen skall målvakten Joakim Strömblad ha beröm. Utan honom hade det lätt kunnat bli tvåsiffrigt.
Duktig var även Khoger Friad som hotade i offensiven även om det aldrig räckte till någon anteckning i målprotokollet.

Läs även:
• IFK fortsätter att vinna stort

Matchfakta:
IFK Östersund - Stöde IF 8-0 (2-0)
2016-05-29 - 14:00 - Jämtkraft Arena
1-0 Felix Nordin (18)
2-0 Viktor Ageskär (41)
3-0 Felix Nordin (55)
4-0 Felix Nordin (58)
5-0 Ismael Zerroug Strömstedt (61)
6-0 Ludvig Sundström (straff, 71)
7-0 Jordan Watson (77)
8-0 Emil Jonasson  (82)
Utvisning Stöde: Fitim Ugzmaijli (72)
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 138

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kuben tillbaka på vinnarspåret när nygamle tränaren var på dop

(2016-05-27)
Efter fem förluster på sex matcher fick Kuben till ett trendbortt med seger mot Ope.
Dock utan sin nygamle tränare på bämktem.
– Jag kunde faktiskt inte vara på plats. Jag är nere i Stockholm på dop i helgen, säger Kubentränaren Bert Ståhlberg, stolt morfar.


Men det började inte så storartat på Norrporten Arena.
Gästande Ope tog ledningen i den 13:e minuten.
Men som tur var är inte förre IFK-spelaren David Torberntsson vidskeplig utan kvitterade i mitten av den första halveken och sedan satte han även 2-1 tidigt i andra.
Det visade sig räcka till trenne poäng och ett litet lyft i tabellen.
Spännande att se om Bert har tränarjobbet kvar när han kommer hem ellere om Lars Fröberg och Bosse "Silverräven" Jacobsson fortsätter som huvudansvariga.
– Ja, risken är att man får sparken efter bara två träningar med laget, flinar Bert Ståhlberg och gläds åt både tre poäng och att ha blivit stolt morfar, och fortsätter:
– Det här var redan bestämt innan jag tog på mig tränaransvaret men Lasse och Bosse verkar ha skött coachningenpå bästa sätt..

Läs även:
• Viktig seger för Kuben efter tränarbytet: "Alla har höjt sig"

Matchfakta:
Kubikenborgs IF–Ope IF 2-1 (1-1)
0-1 Jesper Proos Grip (13)
1-1 David Torberntsson (24)
2-1 David Torberntsson (53)
Domare: Håkan Modigh, Hammerdal
Publik: 44

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Jodå, det blev som väntat Bert Ståhlberg som tar över tränarposten i Kuben. Jodå, det blev som väntat Bert Ståhlberg som tar över tränarposten i Kuben.

Sportchefen tar över som Kubentränare:
"Med hårt jobb vänder vi det här"


(2016-05-24)
Föga överraskande blir det sportchefen Bert Ståhlberg som tar över som tränare i Kuben efter avgående Anders Strandlund.
– Jag är övertygad om att vi kommer att vända det här med hårt jobb, säger den nygamle Kubentränaren.


På träningen i gårkväll fick spelartruppen i Kuben reda på att det blir Bert Ståhlberg som  tar över som tränare efter Anders Strandlund som beslutat att hoppa av. Till sin hjälp får han Lars Fröberg som kommer att fungera som assisterande. Tidigare ass., Henri Sjödal, kommer att få andra arbetsuppgifter i klubben.

Hur skall då Kuben vändra sin negativa trend?
– Det finns ingen dundermedicin utan det gäller att jobba vidare och ännu hårdare än tidigare, säger Bert Ståhlberg som tränade Kuben så sent som 2012.

Vad kommer du att kunna tillföra?
– Energi och jag skall försöka plocka fram vinnarskallarna hos killarna, Det skall bli skönt att få komma hem till Kubenplan. Tror vi har en match kvar på Norrporten men det är Kubens IP som är vår hemmaarena och den betyder mycket mer än många tror.

Hur menar du?
– Där finns precis allt vi behöver. Vi har vårt eget omkläningsrum och kan komma en stund innan tränaingarn och stanna kvar efter och snacka utan att någiot lag skall ha omklädningsrummet efter oss. Det ger en helt annan harmoni och lagkänsla.

Hur går det då? Ni har ju ganska ungt lag.
– Är övertygad om att vi kommer att vända det här. Och när det gäller våra unga spelare satsar jag hellre på dom alla dagar i veckan istället för att värva moldaver och annat som flera andra lag i vår serie gör,

För hur många år har ni skrivit på?
– Man kan säga att det är tillsvidare. Så länge vi vinneer blir vi väl kvar men vi kan vara borta till midsommar också, ler Bert Ståhlberg. som emellertid kommer att göra allt för att undvika det sistnämnda.

Läs även:
• Skiftbyte i Kuben – Ståhlberg och Fröberg tar över

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Anders Strandlund lämnar sitt uppdrag som tränare för Kuben. Anders Strandlund lämnar sitt uppdrag som tränare för Kuben.

Kubentränaren lämnar sitt uppdrag:
"Bestämde mig efter Stödematchen"


(2016-05-23)
Förlusten mot Stöde var droppen som fick bägaren att rinna över.
Nu väljer Anders Strandlund att hoppa av som tränare för Kubens division 3-lag.
– Jag tog beslutet efter 0-3-förlusten mot Stöde, säger han till ST.


Ifjol förde Anders Strandlund upp Stöde i trean.
Därefter tackade han för sig och tog över som tränare för sin moderklubb och seriekonkurrenten Kuben.
Efter helgens derbyförlust mot just Stöde väljer han nu att hoppa av sitt tränaruppdrag hos "Tigerränderna".
– Jag hade sett fram emot att träna Kuben. Samtidigt så känner jag att nu när jag inte fått till det så ska man inte vara för tjurig, då är det bättre att någon mer lämplig tar vid, säger Strandlund och fortsätter:
– Om jag inte kan se till så att vi får till det bättre i en sådan match där vi är en man mer i 65 minuter så vet jag inte när jag ska göra det. Det var inte bra.
Tråkigt för Strandlund och tråkigt för Kuben med tanke på lagets prekära läge i tabellen.
– Man kan säga att rytmen mellan mig och Kuben aldrig riktigt har infunnit sig. säger Strandlund.
Riktigt orolig för Kubens fortsättning är han dock inte.
– Jag tror att det kan bli bra, det går att få till. Det är många unga spelare i laget och får de till det kan det gå av bara farten, säger Strandlund.

Kubens sportchef Bert Ståhlberg blev tagen på sängen när Lokalfotbollen meddelade att deras tränare hoppat av.
– Oj, det hade jag ingen aning om. Det är mer än jag känner till. Naturligtvis måste vi agera och det snabbt. En tränare måste vi ju ha men vem det blir är för tidigt att sia om då jag precis fick informationen, säger Ståhlberg, som lovat att återkomma till Lokalfotbollen när han har mer information att delge.

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Stödes Ugzmaijli straffade Kuben
– den klubb han var så nära


(2016-05-20)
Han var på gång till Kuben inför säsongen, men hamnade i Stöde.
Straffskytten och målskytten Fitim Ugzmajli.
– Jag har inte ångrat mig en sekund, säger han efter det att Stöde vunnit med 3-0 trots att man fick en man utvisad redan i den 25:e minuten.

läs mer

Matchfakta:
Stöde IF - Kubikenborgs IF 3-0 (0-0)
1-0 Maxwell Osadolor (55),
2-0 Khoger Friad (59)
3-0 Fitim Ugzmaijli (straff, 63)
Utvisning Stöde: Nils Högbom (25)
Domare: Robin Albertsson, Östersund
Publik: 182.

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Stöde vann efter Khogers lobb:
"Ett snyggt mål"


(2016-05-14)
Linus Backlund och hans Stöde fick slita sig till segern mot Sandvik.Khoger Friad Hammad lobbade in 1–0 till Stöde efter sju minuter.
Det räckte till seger över Sandvik.
– En rejäl kämpainsats och en krigarseger, säger Stödes assisterande tränare Mats Edlund.

läs mer

Matchfakta:
Sandviks IK - Stöde IF 0-1 (0-1)
0-1 Khoger Friad (7)
Domare: André Samuelsson
Publik: ?

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Kuben på papperet – första segern kom i omgång 5, 2-1 mot Sollefteå

(2016-05-12)
Kuben slapp en enraders bingo med fem raka förluster då man lyckades ta hem en 2-1-victoria mot Sollefteås giffar.
Kim Eriksson och Felix Häggström nätade i den första halvleken och då hjälpte det inte att nipstadsborna reducerade en gång i den andra halvleken.
– Var kanske inte den vackraste segern man varit med om, säger Kubens tränaren Anders Stranlund.


Fyra raka förluster för Kuben fick räcka. Till kvällens hemmamatch mot Sollefteå hade man fått tillbaka skadade duon Martin Fors och Kim Eriksson. Två viktiga pjäser hos "Tigerränderna".
Det var också Kim Eriksson som slnank igenom i mitten av den första halvleken och satte 1-0.
Felix Häggström ökade sedan på innan pausvilan och den ledningen höll man till kvarten spelad i den andra halvleken då Eugeni Samson reducerade och många svart-gula fick en flashback till premiären då Kuben tappade en 2-0-ledning till förlust mot Frösön.
Och det blev nervigt. Sollefteå pressade kopiöst sista halvtimmen men hemmalaget slog ifrån sig. Många gånger i panik. Men man höll ledningen hela vägen in i kaklet.
– Var kanske inte den vackraste segern man varit med om men den var viktig. Poängen fick vara poängen den här gånger, ler Kubens tränare Anders Stranlund.

Läs även:
• Trendbrott och säsongens första seger för Kuben

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Sollefteå GIF FF 2-1 (2-0)
1-0 Kim Eriksson (23)
2-0 Felix Häggström (39)
2-1 Eugeni Samson (60)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: ?

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Huga! 0-10 för Medelpadslagen...

(2016-05-08)
Det blev en mörk söndagseftermiddag trots solskenet.
Stöde fick spela hemma ännu en gång på Norrporten Arena oh förlorade med 0-4 sedan Kramforsalliansens goalgetter Petter Thelin svarat för ett hattrick.
Än värre gick det för Kuben som åkte dit med hela 0-6 i Umeå mot Gimonäs. Abdirahman Hussain hände hälfen av dom.


Matchfakta:
Stöde IF - Kramforsalliansen 0-4 (0-2)
0-1 Calin Marius        (26), 0-2 Petter Thelin (35), 0-3 Petter Thelin (60), 0-4 Petter Thelin (85).
Domare: Arian Chalak
Publik: -

Matchfakta:
Gimonäs Umeå IF - Kubikenborgs IF - Gottne IF 6-0 (2-0)
1-0  Abdirahman Hussain (17), 2-0  Emil Sjöberg (44), 3-0  Emil Sjöberg (46), 4-0  Abdirahman Hussain (61), 5-0  Samuel Ketema(strafff, 84), 6-0  Abdirahman Hussain (85)
Domare: Simon Svensson
Publik: -

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Linus Sjölander satte Stödes första fullträff i 2-0-segern borta mot Röbäck. Linus Sjölander satte Stödes första fullträff i 2-0-segern borta mot Röbäck.

Fasta situationer gav Stöde tre viktiga poäng, Kuben inkasserade tredje raka förlusten

(2016-05-05)
Stöde tog tre viktiga poäng i bortamatchen mot Röbäck.
Två fasta situationer i den första halvleken blev avgörande, en tidigt och en sent.
För Kuben forstätter det att häxa. Spelet stämmer inte och man får inte mycket "gratis". I eftermiddags kom tredje raka förlusten och dessutom en utvisning så till nästa match är backlinjen ännu tunnare p g a avstängning och skador.
– Vi drabbas av alla tänkbara bakslag, säger tränaren Anders Strandlund till st.nu.


Stöde IF tog tre viktiga poäng i bortamatchen mot Röbäck.
Två fasta situationer i den första halvleken blev avgörande, en tidigt och en sent. Linus Sjölander satte 0-1 efter en hörna i den åttonde minuten och i den 42:a nickade Johan Bergman in 0-2.
Försprånget höll man sedan hela vägen hem.
Så här säger målskytten Linus Sjölander om matchen:
– En väldigt skön seger, Tycker vi har bra kontroll och gör en ganska bra första halvlek där vi vinner kamperna och trots inte så bra fotboll är klart bättre. Sen i andra går vi ner oss men kan trots det utan några större problem spela hem matchen.

Matchfakta:
Röbäcks IF - Stöde IF 0-2 (0-2)
0-1 Linus Sjölander (8), 0-2 Johan Bergman (42)
Domare: Roland Adelsson
Publik: 87

För Kuben fortsätter det att häxa. Spelet stämmer inte och man får inte mycket "gratis". I eftermiddags kom tredje raka förlusten och dessutom en utvisning så till nästa match är backlinjen ännu tunnare p g a avstängning och skador.
Dagen förstördes när man lite lättvindigt släppte igenom Alexander Gustafsson i den 64:e minuten.
Lök på laxen blev det på övertid när Albert Edström rev ner en gästspelare med straff som följd. Som tröst för tiderhjärta drog emellertid Emir Ragipovic stramaren rakt i plankan.
– Vi drabbas av alla tänkbara bakslag. Det här var surt, jag tycker vi förtjänade poäng. Det är en uppförsbacke nu, men det är bara att bita ihop, säger tränaren Anders Strandlund till st.nu.

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Gottne IF 0-1 (2-0)
0-1 Alexander Gustafsson (64)
Utvisning Kubikenborgs IF: Albert Edström (90)
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 75

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Ingen bra Valborg för de våra. Kalldusch för Stöde och storförlust för Kuben

(2016-04-30)
Stöde såg ut att inkassera tre poäng.
Ledning 2-1 ned bara fem inuter kvar.
Då gjorde man först självmål och sedan på övertid åkte man – Vi slarvar bort ledningen helt enkelt. Det är en stor besvikelse, sägersäger Stödes 2-1-målskytt Johan Bergman.
Det gick inte heller bra för Kuben som var chanslösa mot IFK Östersund på bortaplan. Det tippade topplaget vann med solklara 4-0.
– Vi blev utspelade och hade inte mycket att säga till om. En stolpträff var det vi hade, men då låg vi ju redan under med 0-2, säger Kubentränaren Anders Strandlund.


Stöde var på väg mot seger i hemmapremiären.
2-1-ledning när fem minuter återstod.
När domaren blåste av hade Björna vänt till seger efter bland annat ett självmål...
– Vi slarvar bort ledningen helt enkelt. Det är en stor besvikelse. Vi är det bättre laget och ska vinna matchen, så det är lite extra tungt. Hade vi torskat mot ett bättre lag hade det inte varit något att säga om, men vi kändes bättre och så hade vi lite otur med ett självmål, sägersäger Stödes 2-1-målskytt Johan Bergman till st.nu och fortsätter:
– Vi ville så gärna vinna och gick upp på hörnan utan att tänka på att de skulle kunna göra mål också. Vi gjorde väl inte jobbet hem riktigt efter hörnan. Det är en stor besvikelse som sagt.
Det gick inte heller bra för Kuben som var chanslösa mot IFK Östersund på bortaplan. Det tippade topplaget vann med solklara 4-0 och som salt i såren drog Kuben på sig två skador. En olycka kommer som sagt sällan ensam.
– Vi blev utspelade och hade inte mycket att säga till om. En stolpträff var det vi hade, men då låg vi ju redan under med 0-2, säger Kubentränaren Anders Strandlund.

Matchfakta:
Stöde IF - Björna IF 2-3 (0-0)
0-1 Tobias Eriksson Ehlin (2)
1-1 Khoger Friad (30)
2-1 Johan Bergman (72)
2-2 själlvmål (85)
2-3 Tobias Sellin (90)
Domare: Robin Albertsson
Publik: uppgift saknas ännu

Matchfakta:
IFK Östersund - Kubikenborgs IF 4-0 (2-0)
1-0 Patrik Lindgren (8)
2-0 Patrik Lindgren (18)
3-0 Ismael Strömstedt (53)
4-0 Christoffer Fryklund (70)
Domare: Stefan Pålsson
Publik: uppgift saknas ännu

Matchfakta:
Sollefteå GIF FF - Röbäcks IF 2-0 (0-0)
1-0 Khamzat Udugov (79)
2-0 Khamzat Udugov (85)
Domare: Håkan Modigh
Publik: uppgift saknas ännu

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Nya tag i eftermiddag för Stöde och Kuben efter premiäromgångens förluster

(2016-04-30)
Det blev förlust för Stöde i premiären mot Ope.
Idag väntar ännu en nykomling –Björna på hemmaplan.
En seger i eftermiddag skulle sitta som en handske.
Även Kuben inledde med en förlust och risken är att det blir en ny då seriefavoriten IFK Östersund väntar på bortaplan.


Dagens matcher:
13:00 Stöde IF - Björna IF
14:00 IFK Östersund - Kubikenborgs IF
14:00 Sollefteå GIF FF - Röbäcks IF,

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Linus Backlunds frisparksrökare räckte tyvärr inte till poäng i premiären. Linus Backlunds frisparksrökare räckte tyvärr inte till poäng i premiären.

Backlunds jättefrispark hjälpte tyvärr inte

(2016-04-24)
Det blev förlust för Stöde i premiären.
Linus Backlund reducerade till 1-2 med en riktig frisparksrökare när sju minuter återstod men Ope lyckades hålla försprånget tiden ut.


Linus Backlund bjöd på en riktig frisparksrökare (se den här). Målet betydde reducering till 1-2 men närmare än så kom man inte i nykomlingspremiären mot Ope på Jämtkraft Arena.
– Jag sa till andra Linus (Sjölander, reds. anm.) att jag ville ta revansch för självmålet, så då sa han att jag fick göra det och det gick ju bra, säger Stödes Linus Backlund till st.nu.
Ope var det bättre laget i 75 minuter då Stöde hade svårt att skapa något framåt rent spelmässigt utan fick förlita sig på fasta situatuioner där man var farliga och hade ett par lägen till reducering redan innan Backlunds frisparkskanon och även en bra press därefter.
– Vi borde väl kanske ha petat in en till, det hade inte varit orättvist, säger Backlund.

Matchfakta:
Ope IF – Stöde IF 2-1 (1-0)
1-0 Petter Magnusson (straff, 36)
2-0 självmål (51)
2-1 Linus Backlund (83)
Domare: Ivica Matanovic.
Publik: 97

• Referat, resultat och matchfakta division 3 Mellersta Norrland

Unge veteranen Linus Sjölander tippar 1-0-seger för sitt Stöde i premiären borta mot Ope. Unge veteranen Linus Sjölander tippar 1-0-seger för sitt Stöde i premiären borta mot Ope.

Seriepremiär:
Stöde tillbaka i trean


(2016-04-24)
Idag är det åter dags för division 3-spel för Ånge IF.
För första gången sedan 2013.
– Vi vet vad vi kan. Vi har utvecklat spelet sedan i fjol och har snabba och spännande spelare i laget. Vi vinner premiären mot Ope med 1-0, säger den unga veteranen Linus Sjölander.


2013 spelade Stöde IF sin hittills enda säsong i division 3.
Efter ett övertygande år i Medelpadsallsvenskan ifjol är nu klubben tillbaka i "finrummet".
Förra gången deltog man i den södra Norrlandstrean och kom jumbo trots en tapper insats. I år provar man lyckan i den mellersta.
Precis som under försäsongen ifjol hade man en svajig försäsong. En hel del sjukdomar och skador samt spelare som knappt kört någon försäsongsträning. Inte helt optimalt men det visade sig vara ett framgångsrecept ifjol. Kanske ett gott omen?

Efter seriesegern i Medelpadsallsenskan ifjol lämnade tränaren Anders Strandlund för Kuben. In i hans ställe kom "ständigt vandrande" Conny Sjödin. En tränare med gott renommé som varit i många Medelpadsklubbar. Eller vad sägs om följande sedan 2008:
GIF Sundsvall Tipselit, Selånger FK, Matfors IF, Sund IF, Kubikenborgs IF och Kovlands IF.
– Det blir många träningsovraller det, säger Conny och ler.
Nu är uppdraget att rädda kvar Stöde i trean.
– Stöde har många duktiga spelare och spelar en fin och vägvinnande fotboll. Det visade man ifjol. Några nya spelare har tillkommit och förhoppningsvis kommer axelopererade Jonas Södermark igång i igen i maj. I maj återvänder även Christoffer Lindahl från sina studier i Skottland, säger Sjödin, som tycker det är kul att säsongen äntligen är i gång på riktigt.
Ope väntar i premiären på Jämtkraft Arena.
– Dom är ett blankt papper för mig. Vet att dom är nykomlingar precis som oss, säger Sjödlin.
Scrolla ner en bit för info om Stödes nyförvärv och spelarförluster.

En av Stödes viktigaste spelare är unge veteranen Linus Sjölander. Linus debuterade i fyran redan som 14-åring och har även provat på spel i GIF Sundsvall U och Ånge i tvåan innan han ifjol höst återvände till moderklubben. Lokalfotbollen har ställt några frågor till mittfältaren inför premiären:
Äntligen seriepremiär. Hur är läget i Stöde inför dagens premiärmatch mot Ope borta?
– Tycker läget är ganska bra. Vi har haft en lite strulig försäsong med sjukdomar och annat som gjort att vi varit lite kort på folk men nu har det blivit bättre och vi är redo för premiären.
Vad vet du om motståndarna Ope IF?
– Jag har dålig koll på Ope. Vet barat att dom också är nykomlingar. Lär väl få veta mer i bussen upp till Östersund kan jag tänka mig.
Stödes målsättning i år?
– Vi har väl ingen uttalad målsättning riktigt utan tar det match för match. Men att hänga kvar och etablera oss i division 3 känns logiskt.
Någon spelare i Kuben som man skall hålla ett extra öga på i år?
– Tycker vi är ett lag som har bra bredd och inte någon spelare som sticker ut mer än någon annan. Det ska vara vår lilla "skotte" Christoffer lindahl i så fall.
Och avslutningsvis. Hur går det i eftermiddag?
– Det blir seger med 1-0.

Så här skriver op.se om Stödes premiärmotståndare Ope IF:
I Ope har man goda erfarenheter av utländska spelare. Wilson Kneeshaw var ett riktigt lyft under vårsäsongen och Rhonny Nilsson hoppas att nya duon Lewis Strafford och Scott Ritchie kan göra samma intryck.
– Jag tror att vi kommer att få nytta av dem. Lewis är snabb och kan spela både mittback och ytterback. Scott är en typisk skotte, tempostark och en fajter. De är positionsmässigt exakt de spelartyper vi vill ha, mittback och defensiv mittfältare
Straffords bästa "merit" är kanske att han är bästa kompis med Tottenhams och engelska landslagets nya stjärnskott Dele Alli.
– Haha! Ja, de kommer från samma bostadsområde i Milton Keynes. Alli hade visst skjutsat ut Lewis till Heathrow, innan han flög hit.
Hur är läget annars inför premiären?
– Positivt. Vi vet vad vi kan. Vi har utvecklat spelet sedan i fjol och har snabba och spännande spelare i laget.
Vad är målet?
– Att vinna nästkommande match. Vi vill ha mycket boll, föra spelet och spela så offensivt vi kan.

Lokalfotbollen tippar:
Med tanke på Stödes struliga försäsong och att man fortfarande saknar ett par stöttespelare är det svårt att tro på seger i premiären. Det blir en hedersam 1-2-förlust. Men jag hoppas naturligtvis att jag har fel.

Läs även:
• Vagabonden Sjödin om sitt senaste lag: "Det finns många vinnarskallar i Stöde IF"
• Referat, resultat och matchfakta från premiäromgången av division 3 Mellersta Norrland

Kim Eriksson målade för Kuben mot sitt gamla lag men fick trots detta stå på den förlorande sidan. Kim Eriksson målade för Kuben mot sitt gamla lag men fick trots detta stå på den förlorande sidan.

Premiärförlust för Kuben trots 2-0-ledning i paus

(2016-04-22)
Det såg ut att bli en fin premiär för Kuben.
2-0-ledning efter en halvtimme förbyttes i den andra halleken till en 2-3-förlust.
Jämtarnas segermål inprickat vid stolpen i den 95:e minuten. Surt!
– Det här är sanslöst. Vad ska jag säga? Det är snöpligt, men vi gör ingen bra andra halvlek, säger Anders Strandlund till st.nu.


Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Frösö IF 2-3 (2-0)
1-0 Kim Eriksson (16)
2-0 Ismail Abdiqafar Issa (30)
2-1 Lars Sundfors (57)
2-2 Andreas Eriksson (83)
2-3 Lars Sundfors (90+5)
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 47
Spelplats: Norrporten Arena

Övrig match idag:
Röbäcks IF - Gimonäs Umeå IF 3-8

• Referat, resultat och matchfakta omgång 1 plus kommande matcher..

Kubens sportchef Bert Ståhlberg tror på seger i kvällens premiär. Kubens sportchef Bert Ståhlberg tror på seger i kvällens premiär.

Seriepremiär:
Kuben inleder ikväll hemma mot Frösön
"Vi vinner med 2-1"


(2016-04-22)
Ikväll kickar division 3 Mellersta Norrland igång med två matcher.
I den ena tar Kuben emot Frösö IF på Norrporten Arena.
– Vi har ett ungt spännande lag som blir bättre för varje vecka. Om jag skall tro Kim Eriksson blir Frösön en tuff permiärmotståndare – men vi vinner, säger sportchefen Bert Ståhlberg.


Ifjol kom Kuben sexa i division 3 Mellersta Norrland och över 20 poäng från serieseger och kvalspel.
En skuffelse med tanke på att man värvade en del stjärnspelare inför hösten.
Nu gör man avstamp med ny tränare och en spelartrupp med många nya namn och lika många tappade. Scrolla ner för info om Kubens nyförvärv och spelarförluster.
Lokalfotbollen har tagit pulsen på nye sportchefen Bert Ståhlberg:
Äntligen seriepremiär. Hur är läget i Kuben inför kvällens match?
– Förväntansfullt. Nu börjar matcherna gälla något och det är nästan två helt skillda sporter träningsmatcher och tävlingsmatcher. Nu står viktiga poäng på spel.
Hur kommer man att se att det är ett nytt Kuben?
– Vi har som sagt många nya spelare i truppen med många unga spelaare som blir bättre för varje vecka som går. Årets upplaga är lite mer bollspelande.
Vad vet du om premiärmotståndarna Frösö IF?
– Nordic Bet tippar jämtarna jumbo till 30 gånger pengarna. En gåta enligt Kim Eriksson i vårt lag som spelade några säsonger i Frösö och har bra koll på dom. Ett lag med många bra fotbollsspelare som mycket väl kan ta en topp 4-placering. En tuff premiärmotståndare men samtidigt ett kvitto vart vi står i konkurrensen.
Nöjd med försäsongen?
– Det hade gärna fått varit lite färre skavanker. Men i gengäld har många unga spelare fått chansen – och tagit den. Skadeläget är nu under kontroll och det är bara Daniel Nagy som på grund av skada inte är med i premiärtruppen.
Kubens målsättning i år?
– Vi har inte satt något placeringsmål utan vi går alltid in på planen för att ta poäng, oavsett om vi spelar hemma eller borta.
Någon spelare i Kuben som man skall hålla ett extra öga på i år?
– Oj, det finns flera. Abbeiqafar Ismail, teknisk och spelskicklig motor på mitten. Ville Bondén bland dom yngre är sevärd och bland dom äldre är Martin Fors och Kim Eriksson värda att hålla ögonen på. I Cristofer Högbom har vi kanske seriens bästa målvakt när han nu återigen bestämt sig för att hålla sig mellan stolparna.
Och avslutningsvis. Hur går det ikväll?
– Vi vinner med 2-1. Kim Erikssons mål mot sina gamla lagkompisar med kvarten kvar blir avgörande.

Så här skriver op.se om Kubens premiärmotståndare:
Frösön har ungefär samma trupp som i fjol. Däremot har två gamla ledare kommit tillbaka. Anders Engström och Adam Mattiasson ska kompletta Per-Mårten Jonsson. Det borgar för trygghet.
– Vi har alla en bra fotbollskompetens, men tanken med att vi kör ihop är att vi trivs tillsammans och umgås även privat. Förhoppningsvis kan den glädjen smitta av sig på laget, säger Per-Mårten.
Läget i Frösön är försiktigt positiv. Eftersom ledartrion kom in sent i sina roller, har man lite kvar att jobba med.
– Vi är nöjda med läget. Många spelare är kvar och det gör att vi har en annan grundtrygghet.
IFK Östersund och Ope kör brittiskt, ni satsar hemvävt?
– Ja, det ska bli spännande att se vad Ope kan göra, med sin satsning. IFK borde vara storfavorit att vinna serien. Vi vill gärna ge de yngre killarna chansen. Vi har flera yngre som kan kliva fram i år.

Lokalfotbollen tippar:
Kuben vann bägge matcherna mot Frösön ifjol. "Tigerränderna" har inte fått någon optimal försäsong och får nog vara nöjda om man tar poäng då jömtarna är bättre än sitt rykte. 2-2?

Läs även:
• Osäkert för Kubikenborg inför premiären: "Varit turbulent i truppen"
• Så här spelas premiäromgången av division 3 Mellersta Norrland

Så här har Kuben och Stöde värvat
– och tappat inför årets division 3 Mellersta Norrland


Kubikenborgs IF
Nyförvärv: Anders Strandlund (tränare, Stöde IF), Abraham Habte Eyes (GIF Sundsvall U), Felix Häggström (mf, Selånger FK), Eric Karrabi (Kramfors-Alliansen), Samuel Buanie (Alnö IF), Senir Salia (mf, IFK Sundsvall), Cristofer Högbom (mv, Torstens Lärjungar BK), Michel Sjödal (mv, Essviks AIF).
Förluster: Robin Bergman (Härnösands FF), Stefan Lagergren (mf, Härnösands FF), Ahmad Khreis (fw, IFK Timrå), Joakim Strömblad (mv, Stöde IF), Niklas Nygren (mf, Svartviks IF), Peter Mackin (b, Essviks AIF), Martin Brännström (mf, Sund IF), Bletuart Sallauka10 (fw, Lucksta IF), Elvin Jasari (mf (Lucksta IF), Joakim Jonsson (fw, Torpshammars IF).

Stöde IF
Nyförvärv: Conny Sjödin (tränare, senast Kovlands IF), Carl-Philip Göransson (mf/fw, GIF Sundsvall U19), Rasmus Paulsson (mf, GIF Sundsvall U19), Joakim Strömblad (mv, Kubikenborgs IF), Khoger Friad (mf, Sund IF), Fitim Ugzmaijli (fw, IFK Sundsvall), Pontus Serrander (nf, IFK Sundsvall), Robin Segerbrand (b, Holms SK), Hans Sjölander (fw, comeback).
Förluster: Anders Strandlund (tränare, Kubikenborgs IF), Lamin Kargbo (Ånge IF), Staffan Söder (Nedansjö IK), Joakim Söder (Nedansjö IK).

Vinst för Kuben men förlust för Stöde mot division 4-motstånd i genrepet

(2016-04-17)
Kuben och Stöde genrepade inför nästa helgs seriepremiär i division 3 Mellersta Norrland.
Precis som förra helgen var det lokala division 4-lag som stod på menyn.


Kuben 2-1-vann mot IFK Sundsvall sedan man vänt ett underläge.
Stöde i sin tur förlorade med samma siffror trots pausledning mot Lucksta.
I Stödes fall får vi hoppas på devisen att ett dåligt genrep blir till en bra premiär.
• Så spelas den första omgången.

Matchfakta:
Lucksta IF - Stöde IF 2-1 (0-1)
0-1 Fitim Ugzmaijli (24), Stefan Krantz (58), 2-1 Jimmie Nordberg (78).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

Matchfakta:
Kubikenborg - IFK Sundsvall 2-1
0-1 Mårten Gräntz. 1-1 Jonas Tevelde, 2-1 Felix Häggström.
Domare:  Victor Grönlund
Publik: Ghaleb Rajab
Spelplats: Norrporten Arena

Division 4-motstånd för Kuben och Stöde i helgens träningsmatcher

(2016-04-10)
Kuben och Stöde träningsspelade i helgen mot division 4-motstånd.
Stöde slog Sund på söndagen medan Kuben förlorade med uddamålet av fem mot Svartvik där förre "tigerranden" Danne Johansson svarade för ett hattrick.


Matchfakta:
Sund IF - Stöde IF 0-3 (0-1)
0-1 Zakaria Bel Mekki, 0-2 Zakaria Bel Mekki, 0-3 Zakaria Bel Mekki.
Domare: Anton Sjöberg
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Svartviks IF 2-3 (1-2)
0-1 Daniel Johansson, 0-2 Daniel Johansson (21), 1-2 #14 (39), 2-2 Said Gavador (85), 3-2 Daniel Johansson (90+1)
Domare: Victor Grönlund
Publik: ?
Spelplats: Norrporten Arena

Seger för Kuben och inställt för Stöde

(2016-04-02)
Kuben träningsspelade under lördagen mot GIF Sundsvalls U19 och vann med 4-0.
I fredags skulle seriekollegan Stöde möta Östavall på Ånge IP men den matchen blev av någon anledning inställd.


Matchfakta:
Kubikenborg - GIF S:svall U19 4-0
Mål Kuben; Jacob Melander 2, Semir Salia och Wille Bondén. (preliminära målskyttar).
Domare: Anton Sjöberg
Publik: ?
Spelplats: Norrporten Arena

Ny klubb för Pontus Serrander blir Stöde IF. Ny klubb för Pontus Serrander blir Stöde IF.

Sent nyförvärv till Stöde från IFK Sundsvall 

(2016-03-30)
Pontus Serrander lämnar IFK Sundsvall för spel hos division 3-nykomlingarna Stöde IF.
– Vi får in en spelskicklig och hårdför mittfältare, säger Stödes sportchef Linus Sjölander.


Stöde IF har gjort klart med ett sent nyförvärv.
Pontus Serrander lämnar IFK Sundsvall för den nya division 3-klubben.
– Vi får in en spelskicklig och hårdför mittfältare som höjer konkurrensen i truppen, säger Stödes sportchef Linus Sjölander.
Inte nog med detta. Stöde IF kommer att ståta med seriens vitaste ben.
– Det var ett svårt beslut att lämna moderklubben än en gång och jag velade fram och tillbaka över en månad. Men i slutändan så valde jag det jag tror är bäst för min egen skull. Behöver en liten nytändning. Stöde har ett spännande lag och det ska bli kul att får vara en del av detta den kommande säsongen, säger Pontus Serrander.
Stöde har även gjort klart med försvarsspelaren Robin Segerbrand från Holms SK.
– En bra truppspelare som är träningsflitig och alltid ger 100 procent på träningar och matcher, säger lagledarren Mikael Backlund.

Fem-etta för IFK Timrå mot Kuben – Erik Karrabi tröstmålade

(2016-03-06)
Kuben hade inte så mycket att sätte emot IFK Timrå i träningsmatchen på Norrporten Arena.
Det märktes att det skiljer en division mellan lagen och att division 2-laget ligger klart längre fram i säsongen. 


Kubens tränare Anders Strandlund:
– Timrå är riktigt bra vilket man måste förvänta sig med en trupp som bör ligga i absoluta toppen av tvåan. Vi har en hel del att jobba på och det ska vi absolut göra. Vi har många bra spelare så jobbet ligger främst i att få ihop det.

IFK Timrås tränare Pontus Melander:
– Första halvlek är riktigt bra under långa stunder tycker jag. Vi har en femminutersperiod i mitten av halvleken där vi tappar initiativet något, annars äger vi halvleken. Vi har ett bra tålamod i anfallsspelet och godkänd aggrisvitet i försspelet. Gör två mål och får två ytterst tveksamma bortdömda och har en i ribban.
Andra halvlek startar vi bra första 10 sedan tappar vi både tålamod och fokus och spelar ganska slafsigt i 20-25 minuter innan vi rycker upp oss igen sista tio. Riktigt höga toppar i matchen och ett varierat anfallsspel men lite för många missade lägen drar ner betyget något.

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - IFK Timrå 1-5
Mål Kuben: Erik Karrabi
Mål Timrå: Philip Olofsson (bilden) 3, Faton Buzuku och Ahmad Khreis.
Matchen spelades på Norrporten Arena.

Lars Fröberg är tillbaka i Kuben efter ett par år i Selånger. Lars Fröberg är tillbaka i Kuben efter ett par år i Selånger.

Kuben stärker upp ledarstaben ytterligare

(2016-00-02)
Kuben får en fin förstärkning på ledarsidan.
Efter några år i Selånger väljer Lars Fröberg "Tigerränderna".
– Han kommer att fungera som en resurs till tränarteamet Anders Strandlund och Henri Sjödal, säger sportchefen Bert Ståhhlberg


Kuben ser om sin ledarstab ytterligare.
Senast in är Lars Fröberg som efter några säsonger i Selånger återvänder till Kuben.
– Han kommer att fungera som en resurs till tränarteamet Anders Strandlund och Henri Sjödal, säger sportchefen Bert Ståhhlberg och fortsätter:
– Lars gjorde ett otroligt arbete i Selånger och var oerhört populär bland spelarna och han börjar hos oss omgående.

Lamin Kargbo är åter i Ånge IF. Foto: Ånge IF Lamin Kargbo är åter i Ånge IF. Foto: Ånge IF

Lamin Kargbo lämnar Stöde för Ånge

(2016-02-24)
Tiden för Lamin Kargbo i Stöde IF blev kort.
Nu återvänder han till klubben han spelade med 2014 istället.


Lamin Kargbo skrev på för Stöde IF för ett par veckor sedan.
Något spel i den nya division 3-klubben blir det dock inte.
Han har nu valt att gå över till Ånge IF. En klubb han lämnade för Härnösands FF ifjol.
– Lamin visade mig direkt i träningsmatchen mot Timrå att han blir en tillgång för laget. Det är en stenhård och vältränad spelare med en härlig inställning. Lamin ser ut att kunna spela på många olika positioner och jag är väldigt glad att han är tillbaka i föreningen,, säger Ångetränaren Suat Sari.
Ett avbräck för Stöde IF givetvis.
– Fast jag tycker det ser bra ut ändå får vår del, säger sportchefen Linus Sjölander.

The Bert is back. The Bert is back.

Bert Ståhlberg tillbaka inom fotbollen – blir sportchef i Kuben

(2016-02-23)
Bert Ståhlberg är tillbaka inom Medelpadsfotbollen och Kuben.
Men inte som tränare den här gången utan som sportchef.
– Jag kommer att fungera som en resurs för våra tränare så dom skall kunna fokusera på att träna och coacha laget, säger Bert Ståhlberg.


Efter att ha fått lämnat tränarjobbet i Selånger mitt under säsongen 2014 har det varit tyst om Bert Ståhlberg.
Men nu är den gamle tränarprofilen tillbaka inom fotbollen.
Dock inte som tränare utan som sportchef i Kuben.
– Jag kommer att fungera som en resurs för våra tränare Anders Strandlund och Henri Sjödal så dom skall kunna fokusera på att träna och coacha laget. Som det har varit nu har dom fått tagit på sig andra saker också, som t ex jaga nya spelare. Det kommer från och med nu att bli min uppgift plus andra saker kring laget, säger Bert Ståhlberg.
Varför comeback, och varför just Kuben?
– Som tränare hade jag tre fina sejourer i Kuben och när Anders Strandlund och Kim Eriksson ställde frågan tog jag en fundering och tackade ja. Jag trivdes bra i Kuben och har många vänner i föreningen och det här kan vara ett bra sätt att bjuda tillbaka till klubben. Att även Bosse Jakobsson är tillbaka och kommer att jobba på marknadssidan gjorde valet ännu lättare, säger Ståhlberg, och fortsätter:
– Sen skall vi försöka hitta en röd tråd inom föreningen från pojklag ända upp till A-laget. Att bygga upp en sådan verksamhet görs inte på en kafferast utan det får ta den tid det tar, säger Ståhlberg.

Carl-Philip Göransson gör sin storebror Christoffer sällskap i Stöde. Carl-Philip Göransson gör sin storebror Christoffer sällskap i Stöde.

Stöde värvar "lillebror" från GIF Sundsvall

(2016-02-23)
Stöde IF värvar målvakten Christoffer Göranssons lovande lillebror Carl-Philip från GIF Sundsvalls U19-lag.
– Carl-Philip är en teknisk och rapp anfallare med bra blick för spelet, säger sportchefen Linus Sjölander.


Stöde IF har gjort klart med ytterligare en ny spelare.
Senast in är 18-årige talangen Carl-Philip "Prinsen" Göransson från GIF Sundsvalls ungdomsverksamhet. Junioren är förövrigt lillebror till klubbens målvakt Christoffer "CG" Göransson.
– Carl-Philip är en teknisk och rapp anfallare med bra blick för spelet. Kommer från Giffarnas U19-lag och vi tror myycket på honom, säger spelande sportchefen Linus Sjölander.
"Prinsen" är född 1998, 174 cm lång och väger 65 kg. Kan även användas på mittfältet om det skulle behövas.
SIF har fler spelare på gång, bl a en med division 2-meriter men där är det inte helt klart ännu.

Det blev Stöde fgör Fitim Ugzmaijl. Det blev Stöde fgör Fitim Ugzmaijl.

Var på gång till Kuben, tränade med Ånge – skrev på för Stöde

(2016-02-19)
Efter många turer.
Nu har Fitim Ugznaijli bestämt sig.
– Jag har skrivit på för Stöde IF och det känns helt rätt, berättar han nu för Lokalfotbollen.nu.


Kuben? Fränsta IK? Ånge IF? Kvar i IFK Sundsvall?
Det har varit några omtumlande dagar för IFK Sundsvalls anfallare Fitim Ugzmaijli.
Först blev han stoppad att gå till Kuben enligt tränaren Anders Strandlund, igår kväll tränade han med Ånge IF - och stukade foten. Idag skrev han på för Stöde IF.
Påminner om barnvisan där han som skulle ut och åka med en kråka slank än hit och än dit för att slutligen hamna i - Stöde.
– Det stämmer. Jag har skrivit på för Stöde IF, säger Fitim Ugzmaijli själv.
– Och IFK har bekräftat övergången, säger Stödes sportchef Linus Sjölander.
Fitim har tränat i vinter med Stöde innan Kuben visade sitt intresse. När det sedan av olika anledningar inte blev "Tigerränderna" blev han kontaktad av Ånge som han alltså tränade med igår. Men i slutändan blev det alltså Stöde som vann dragkampen.
– Det känns helt rätt att välja Stöde IF. Det verkar vara bra människor både bland spelare och ledare som vill att man som ny skall känna sig välkommen, säger Fitim Ugzmaijli.
Vad har du för målsättning i år?
– För egen del är det att försöka göra så många mål som möjligt. När det gäller laget så tror jag vi kommer att slippa kriga om att hänga kvar. Stöde var obesegrade i fyran ifjol och ser ut att bli minst lika bra i år och då är en plats på övre halvan ingen omöjlighet, säger Fitim.
Hur många bicycleta mål blir det i år?
– Ha ha ha. Minst ett kan jag i alla fall lova dig.
Stöde IF är naturligvis mycket nöjd med sitt nyförvärv.
– Vi får in en spelare som är duktig i djupled tack vare sin snabbhet och har ett bra skott och väl utvecklat målsinne. Skall bli intressant att se Fitim i division 3-miljö, säger Linus Sjölander.

Lamin Kargbo är Stödes senaste nyförvärv. Men nu är Ånge IF och rycker i honom så vi får se vart han spelar till slut. Lamin Kargbo är Stödes senaste nyförvärv. Men nu är Ånge IF och rycker i honom så vi får se vart han spelar till slut.

Läget hos våra klubbar i div. 3 Mellersta Norrland

(2016-02-19)
Nu är det andra halvan av februari och våra två division 3-klubbar jagar fortfarande förstärkningar.
Senaste övergången är Semir Salia från IFK Sundsvall till Kuben och Fitim Ugzmaijli till Stöde från samma förening.

Så här är läget hos våra division 3-klubbar i skrivande stund:


Kubikenborgs IF
Tränare: Anders Strandlund (ny från Stöde IF). Förre tränaren Tommy Lerstrand har gått till Lucksta IF:
Nyförvärv: Abraham Habte Eyes (GIF Sundsvall U), Felix Häggström (mf, Selånger FK), Eric Karrabi (Kramfors-Alliansen), Samuel Buanie (Alnö IF), Cristofer Högbom (mv, Torstens Lärjungar BK).
Förluster: Robin Bergman (Härnösands FF), Stefan Lagergren (mf, Härnösands FF), Ahmad Kreis (fw, IFK Timrå, Joakim Strömblad (mv, Stöde IF), Niklas Nygren (mf, Svartviks IF), Peter Mackin (Essviks AIF), Martin Brännström (b, Sund IF), Bletuart Sallauka10  (fw, Lucksta IF), Joakim Jonsson (fw, Torpshammars IF).
Rykten in: –
Rykten ut:
 –

Stöde IF
Tränare: Conny Sjödin (tränare, senast Kovlands IF). Ersätter Anders Strandlund som gått till Kubikenborgs IF).
Nyförvärv: Lamin Kargbo (Härnösands FF), Joakim Strömblad (mv, Kubikenborgs IF), Fitim Ugznaijli (fw, IFK Sundsvall), Khoger Friad (mf, Sund IF), Hans Sjölander (fw, comeback).
Förluster: Staffan Söder (Nedansjö IK), Joakim Söder (Nedansjö IK).
Rykten in: Daniel Wallsten (mf, Ånge IF), Daniel Näslund (b, IFK Timrå).
Rykten ut: Lamin Kargbo (Ånge IF).

Semir Salia är tillbaka hos "Tigerränderna". Semir Salia är tillbaka hos "Tigerränderna".

Talangfull mittfältare lämnar IFK Sundsvall och återvänder till Kuben

(2016-02-19)
Igår skrev Lokalfotbollen om den infekterade stämningen mellan IFK Sundsvall och Kuben.
Nu har IFK:s tekniske mittfältare bestämt sig för Kuben.
Risk för nya rabalder?
– Jag var både tidig och tydlig med IFK att jag skulle gå vidare om jag fick något anbud från en klubb högre upp i seriesystemet, säger Semir.


2013 lämnade Semir Salia Kuben för spel hos Granlo BK där han var med att föra upp laget till division 4.
Ifjol gick han över till IFK Sundsvall sedan GBK begärde ner sig i sexan.
Nu står det klart att den tekniske 22-åringen med "häxpipan" till skott återvänder till Kuben.
– Jag bestämde mig igår. Känner att jag vill ge fotbollen en riktigt chans till och se hur högt jag kan spela. Har tränat bra och kommer att satsa rejält, säger Semir Salia.
Det ryktades ett tag även om Ånge IF.
– Men det är inget jag hört någonting om utan nu är det Kuben som gäller, säger Semir, som inte är orolig att det skall bli samma rabalder med övergången som med Fitim Ugznaijli.
– Jag var både tidig och tydlig med IFK att jag skulle gå vidare om jag fick något anbud från en klubb högre upp i seriesystemet, säger Semir.

Vart spelar Fitim Ugzmaijli i år? Vart spelar Fitim Ugzmaijli i år?

Infekterad spelaröver-gång mellan IFK Sunds-vall och Kuben gör att spelaren kan hamna i Ånge

(2016-02-18)
Många klubbar är och har varit på jakt efter IFK Sundsvalls anfallare Fitim Ugzmaijli.
Kubentränaren Anders Strandlund är nu besviken på IFK somm inte vill släppa sin "guldklimp".
– FK släpper inte Fitim till oss så vi släpper detta för killens egen skull, säger den förre IFK-tränaren.


Kuben vill stärka sin offensiv och hade siktet inställt på IFK Sundsvalls målfarlige Fitim Ugzmaijli - 17 mål i Medelpadsallsvenskan ifjol.
Nu ser övergången ut att spricka och Kubentränaren Anders Strandlund kan inte dölja sin besvikelse.
– IFK släpper inte Fitim till oss. Vi vill inte att han ska hamna i kläm mer nu så vi släpper detta. Kuben önskar Fitim lycka till och hoppas han får en rolig och framgångsrik säsong. Med detta sagt hoppas jag att killen kan få lite lugn och ro nu och hitta glädjen igen, säger den förre IFK-tränaren.
IFK:s sportchef Kenneth Kile känner inte igen det Strandlund påstår.
– Vi har inte stoppat Fitims övergång till Kuben. För att göra klart en övergång kärvs mer än ett sms utan att man träffas över en förhandling. Och att Fitim skulle må dåligt måste jag också dementera. Jag jobbar med honom i stort sett dagligen på Kubal och kan hälsa att Fitim mår bra, säger Kile.
Det är många klubbar som jagat Fitim i vinter. Först var det Stöde och sedan Kuben, Fränsta IK och Ånge IF. Ikväll är det meningen att han skall träna med västraklubben och eventuellt även spela match på lördag i Nordichallen mot IFK Timrå.
– Jag vill ju prova på att spela i så hög serie som möjligt. Vet faktiskt inte än vilken klubb jag kommer att välja. Idag skall jag i alla fall provträna med Ånge, säger Fitim Ugznaijli, som inte vill kommentera förhandlingarna mellan klubbarna.
Nu är det inte bara Fitim Ugzmaijli som Kuben vill ha från IFK Sundsvall utan även mittfältaren Semir Salia så man kan förstå att det är infekterat mellan klubbarna.
Sedan nån vecka tillbaka är det klart att förre GIF- och Felix Häggström är klar för "Tigerränderna". En ung mittfältare som kan användas på fler platser i laget.
(texten kommer att uppdateras)

R.I.P. Arne Öhman R.I.P. Arne Öhman

Djup sorg i Kuben och Medelpadsfotbollen 
– Arne Öhman avliden


(2016-02-08)
Igår avled Kubens ordförande sedan många många år, Arne Öhman, hastigt, inte ens 72 år fyllda.
Idag hedrade Kubenspelarna sin omtyckte ordförande med sorgband och seger i MittMedia Cupens fjärde omgång.
– Vi hade bra fart. Vi sa innan matchen att nu går vi ut och gör det här snyggt. För att hedra Arne liksom som, sade tränaren Anders Strandlund till ST efter matchen.


Fick en chock när jag kom till Nordichallen för att bevista kvällens omgång av MittMedia Cupen.
Precis när jag kom in i hallen hörde jag ett minnestal om Arne Öhman.
Minnestal?...
Ja, Arne "Mr Kuben" Öhman lämnade jodelivet igår. Inte ens fylla 72 år.
Sitter och är fortfarande tagen när jag skriver dessa rader. Kan inte fatta att Arne är borta. Snackade med honom så sent som i förra måndagen utanför korvkiosken och han trodde på en bra säsong för sitt Kuben.
En säsong som har får uppleva från himlen.
Orättvist att han inte får vara med om Kubens 100-årsjubileum om ett par år. Han har ju själv varit ledare hos tigerrändderma i nästan halva klubbens existens och dess ordförande i 35. En ledarlegend inte bara i Kuben utan hela Medelpadsfotbollen. Kan inte påminna mig om att nån sagt ett endaste ont ord om Arne genom alla år. Och han har ju varit Kubenledare ända jag var pojklagsspelare i HOIF och IFK Sundsvall med inledning tidigt 1970-tal.
Ett bra sätt i mina ögon att hedra Arne Öhman måsta vara att döpa Kubikenborgs IP efter honom. Varför inte Arne Öhmanvallen eller liknande? Nån som håller med?

Till Arne:
Fotbollsmedelpaden i allmänhet och Kuben i synnerhet är dig evigt tacksam för dina insatser. Se nu till att som gammal målare sätta färg på din del av himlen svart-gul-randig så du känner dig hemma.

Så här stod att läsa på Medelpads FF:s hemsida:

Arne Öhman trogen och saknad medarbetare
Det är med stor sorg som vi meddelar att vår hedersledamot Arne Öhman hastigt har lämnat oss och sina nära och kära.
Arne gjorde ett förtjänstfullt arbete för fotbollen både inom förbundet och som Kubikenborgs IF's ordförande. Arne var aktiv ända fram till sin bortgång. Det är med värme vi minns Arne som alltid var glad och hade vänligt ord och ett skämt tillhands var gång man träffade honom.

Robin Bergman funderar vidare. Robin Bergman funderar vidare.

Nu är det definitivt
– Robin Bergman och Stefan Lagergren lämnar Kuben för Härnösand


(2016-01-25)
Det har hängt i luften ett tag men nu är det helt klart – Robin Bergman och Stefan Lagergren lämnar Kuben.
Nygammal klubbadress blir Härnösands FF.
– Vi har spelat där tidigare och vet att vi kommer att trivas, säger Robin Bergman angående beslutet.


Kuben tappar två viktiga pjäser då både anfallaren Robin Bergman och mittfältaren Stefan "Lagga" Lagergren väljer att lämna Kuben och återvända till Härnösands FF.
I Robins fall har det varit en hel del vånda. Klart var att han skulle lämna för tvåan men vart?
– Har provtränat med Härnösand, Selånger och IFK TTimrå men har nu valt att återgå till HFF, säger Robin Bergman.
Så sent som förra sommaren valde Bergman att lämna klubben för KUben. Men nu återvänder han.
Hur har dina tankar gått?
– Selånger kändes intressant med bra tränare, trivsam grupp och bra spelare. Men tyvärr osäkert med deras situation. Skulle man gått dit och sen hade dom ändå lagt ner så hade man nog inte varit välkommen till Timrå eller HFF. Med Timrå känner jag att det inte tar så mycket längre tid än till Härnösand. Jag har som sagt ändå varit i HFF och känner gruppen bra där. Det har varit många tankar men nu är valet taget, säger Bergman.
Har du skrivit på ännu?
– Papperen är inte helt klara men att vi är överens och kommer att skriva på inom kort, säger Bergman.
Tråkigt för Medelpad att tappa två duktiga spelare till division 2-konkurrentn i norr men jag önskar duon lycka till.

Cristofer Högbom är tillbaka i Kuben. Cristofer Högbom är tillbaka i Kuben.

Läget hos Tigerränderna

(2016-01-19)
Kuben vann förra upplagan av MittMedia Cupen och inledde även årets upplaga med en klar seger - 9-3 över Svartvik igår.
Men hur ser läget ut i truppen så här års?


Försäsongen är i full gång och igår inleddes MittMedia Cupen. En turnering som Kuben vann förra gången den spelades, 2014.
Årets turnering har man inlett på bästa sätt med en 9-3-seger över Svartvik. Redan efter den första halvleken stod det 8-0 och plösen var överdragen.
Men vad har hänt med Kubens trupp så här långt?
Några spelare har ännu inte bestämt sig för spel hos "Tigerränderna" när det gäller att ta steget dit eller lämna.
Så här är läget i skrivande stund:

Nyförvärv:
Anders Strandlund, tränare från Stöde IF, Samuel Buanie (Alnö IF),
Cristofer Högbom (mv, Torstens Lärjungar BK), Abraham Habte Eyes (GIF Sundsvall U) och Eric Karrabi (Kramfors-Alliansen).

Förluster
Tommy Lerstrand, tränare, till Lucksta IF, Robin Bergman (fw, ny klubb ej klar ännu), Joakim Jonsson (fw, Torpshammars IF), Martin Brännström (b, Sund IF), Niklas Nygren (b/mf, Svartviks IF) och Peter Mackin (b/mf, Essviks AIF).

Robin Bergman funderar vidare. Robin Bergman funderar vidare.

Förhastat om Bergman:
" Jag har inte bestämt mig ännu"


(2016-01-07)
Allehanda.se, fotbolly och Härnösands FF hade nyheten om att Robin Bergman v ar klar för en övergång tillbaka till stiftstadens stolthet.
– Det stämmer inte. Jag har ännu inte bestämt mig vart jag skall spela i år, sägr objektet själv.


Allehanda.se, fotbolly och Härnösands FF gick i förra veckan ut med nyheten att Robin Bergman skulle återvända till stifstadens division 2-klubb.
Och Lokalfotbollen hängde på (se nedan).
Men efter att ha fått fatt i Robin Bergman själv visar det sig att han dementerar uppgifterna.
– Det stämmer inte. Jag har ännu inte bestämt mig vart jag skall spela i år. Jag funderar mellan tre klubbar, sägr objektet själv.
Vilka klubbar rör det sig om?
– Det är just Härnösands FF men även IFK Timrå och Selånger FK. Jag har redan tränat mde klubbarna men jag tänkte köra ett par pass till med varje och känna mig för ytterligare innan jag bestämmer mig definitivt. Vill inte förhasta mig, säger Robin Bergman, som lovat att höra av sig till Lokalfotbollen den dagen han bestämt sig.
Den patriotiska Lokalfotbollen.nu hoppas naturligtvis att målskytten av rang stannar i Medelpad.

Ingen Robin Bergman i gul-svart 2016. Ingen Robin Bergman i gul-svart 2016.

Nu har Robin Bergman bestämt sig

(2016-01-01)
Robin Bergman klargjorde på ett tidigt skede att det inte skulle bli någon fortsättning i Kuben.
Nu har den målfarlige anfallaren bestämt sig för en nygammal klubb.


Redan när serien var slutspelad stod det klart att Robin Bergman inte skulle förlänga med sin moderklubb Kuben. Det fick räcka med en höst.
Därefter har det varit lite av en lokal huggsexan om den målfarlige anfallaren. Selånger, IFK Timrå och Härnösand är trion som legat mest i framkant.
Nu har Bergman bestämt sig.
Han återvänder till Härnösands FF. Klubben han lämnade i fjol sommar då han tyckte pendlingen mellan hemmet och stiftstaden kändes för betungande. Nu blir det åter E4 för Bergman som satte 14 pytsar för division 2-klubben 2014.
Återstår nu att se om krutet fortfarande är torrt.