NYHETER
Div 4 Medelpad

Jonas Westring byter Östavalls gröna tröja mot Essviks dito. Jonas Westring byter Östavalls gröna tröja mot Essviks dito.

Förde upp Östavalls IF till trean – nu har Westring kritat på för Essviks AIF

(2016-12-28)
Essvik har gjort klart med ett prima nyförvärv.
Östavalls spelande tränare Jonas Westring har bytt en grön tröja mot en annan.
– Vi får seriens bästa mittback, säger tränaren Fredrik Martinsson.


I år förde Jonas Westring upp Östavall i trean som spelande tränare.
Nu byter han Östavalls gröna tröja till Essviks med samma färg - men bara som spelare.
– Vi är givetvis väldirgt nöjda att få en av seriens bästa mittbackar, ja kanske den allra bästa, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson och fortsätter:
– Jonas kommer att betyda mycket för oss, inte minst för våra yngre spelare, säger Martinsson.
33-årige Westring har även varit spelande tränare för Kubens andralag i fyran och femman samt Selångers division 2-lag.
Essvik och Östavall är överens om att Jonas får gå tillbaka på kort karens om den nya division 3-klubben i västra skulle drabbas av skador eller liknande.

Rutinerade duon Robert Johansson och Jens Andersson från Lucksta är redan klara nyförvärv utöver Westring.
– Vi har tre spelare utifrån som testar på så jag hoppas det blir någon till plus att vi har flyttat upp några juniorer. Däremot har Christian "Chippen" Isaksson sagt att han tänkte ta ett "break" men jag hoppas att han kommer att ändra sitt beslut, säger Martinsson.
Essvik har, precis som tidigare år, anmält sig till MittMedia Cupen, inomhusturneringen som sparkar igång i januari.

Lokalfotbollen har sökt Jonas Westring för en kommentar men han är i skrivande stund på väg till New York på en välbehövlig semester.

Göran Persson? Nej, Torbjörn Persson, IFK Sundsvalls nye ass. tränare från Kuben. Göran Persson? Nej, Torbjörn Persson, IFK Sundsvalls nye ass. tränare från Kuben.

NU är det helt klart. Tobbe tillbaka IFK Sundsvall – nu som assisterande tränare

(2016-12-26)
Torbjörn Persson är nu helt klar som assisterande tränare till Emad Nademi i IFK Sundsvall.
– Kul att dom vill satsa på en gammal man. Jag skall göra allt i min makt att hjälpa IFK att utveckla spelarna och stötta Emad, säger den gamle stormålvakten.


Lokalfotbollen skrev för några dagar sedan att Torbjörn Persson nästan var klar som assisteerande tränare till REmad Nademi i IFK Sundsvall.
Nu är alla frågetecknen uträtade och "Tobbe" är tillbaka i klubben han jobbade på ungdomassidan för några år sedan. Därefter har det blivit Kuben, Ljustorp och Kuben igen.
– Jag skall göra allt i min makt att hjälpa IFK att utveckla spelarna och stötta Emad. Det verkar finnas en positivt känsla i hela IFK. Kul att dom vill ta till vara min erfarenhet så man måste väl ha gjort något bra när jag var där sist. Har nu 24 år i branschen och snart är man väl äldst i distriktet, säger jämten med spelarförflutet mellan stolparna i bland annat Ope IF och Häggenås SK.
– "Tobbe" är duktig på att fostra unga spelare. Det har han visat i IFK tidigare och även under sina år i Kuben. Vi är mycket glada över att "Tobbe" nu är tillbaka i föreningen, säger sportchefen Kenneth Kile.
"Mistluren" som eldar på sina adepter vid sidlinjen lär fortsätta höras minst ett år till. Med början av MittMedia Cupen efter nyår.

Oscar Fors är en av tomtens två julklappar till Söråkers FF. Oscar Fors är en av tomtens två julklappar till Söråkers FF.

Tomten kom med två jul-klappar till Söråkers FF

(2016-12-23)
Dagen före dopparedagen kom Tomten med två paket till Söråkers FF.
– Det var två duktiha spelare från division 2-laget IFK Timrå, säger en glad Söråkers-tränare Nermin Zulovic sedan han fått bort omslagspapperet.


Söråkers FF fick två fina julklappar av Tomten så här dagen innan julafton.
Det är två spelare från närliggande division 2-klubben IFK Timrå som kritat på för den nyuppflyttade föreningen, 25-årige mittfältaren/ anfallaren Oscar Fors och 24-årige mittfältaren Victor Selander.
– Fina julklappar! Båda är fantastiska fotbollsspelare och kanonkillar som tidigare representerat Söråkers FF. säger tränaren Nermin Zulovic och förklarar sina båda nyförvärvs styrkor:
– Oscar kan användas både i anfallet och på mittfältet. En slitvarg som även är målfarlig och därmed spetsar till offensiven för oss. När det gäller Victor är han en mittfältare med fin teknik, bra blick för spelet och härliga passningssfötter. Victor gjorde även några matcher med oss i femman i år som utlånad från IFK Timrå.
Sedan tidigare har man på spelarsidan, som Lokalfotbollen skrivit om, även förstärkt med vindsnabbe "bandymålvakten" Konrad Ålund Smedlund. En spelare som både är användbar på kanten och i anfallet.
– Kan komma fler förstärkningar också, avslutar "Zulan" och ler.

Rhonny Nilsson tar över tränarpiskan i Östavall. Rhonny Nilsson tar över tränarpiskan i Östavall.

Ex-allsvensk ny tränare i Östavall: "Vi ville ha en erfaren tränare"

(2016-12-22)
Rhonny Nilsson åkte i år ur trean som tränare för Ope IF.
Nu skall den förre allsvenske Brage-spelaren istället rädda kvar Östavall nästa år.
– Vi sökte en erfaren tränare och det fick vi, säger Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund.


Jonas Westring valde som bekant att lämna Östavall som tränare efter att man kvalat sig upp i trean.
Samtidigt åkte Ope IF ur trean med Rhonny Nilsson vid rodret.
Nu skall den gamle ex-allsvensken i IK Brage försöka lotsa Östavall kvar i trean kommande säsong. Deras allra första någonsin i så pass höga sammanhang.
– Vi sökte en erfaren tränare och det fick vi. Först tackade Rhonny nej men när vi sedan återkom ändrade han sig glädjande nog, säger lagledaren och Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund, och fortsätter:
– Vi har aldrig varit på den här nivån och bara ett par av våra spelare har spelat i trean eller högre. Därför kändes det viktigt att få in någon som vet vad som gäller i den här divisionen.

Rhonny Nilsson, född 1958, bor i Sveg och har ortens idrottsklubb som moderförening men är mest känd för sina nio år som allsvensk i IK Brage men har även lirat fem säsongen i norska högstadivisionen med Sogndals IL (samma klubb som GIF-tränaren Joel Cedergren representerade som som spelare för några år sedan).
Som tränare har Rhonny följande digra meritlista:
1993: Raufoss IL, Norge (div 3, spelande), 1994: Il Jotun, Norge (div 3, spelande), 1995-98; YtterhogdalsIK (div 3, spelande), 1999-2002: Svegs IK (div 4, spelande), 2003-04: Ytterhogdals IK (div 3), 2005-06: Bergs IK (div 4 och 3), 2007-08: Sunndal IL, Norge (div 3) , Valdres, Norge (div 1), 2010-11: Nybergsund/Trysi0, Norgel (div 3) 2012-14: Östersumds FK Akademi och 2014-16, Ope IF (div 4 och 3).
Civilt jobbar Rhonny Nilsson som lärare/tränare på Härjedalens fotbollsgymnasium i Sveg.
– Det skall bli intressant att träna Östavall. Jag har bara hört gott om dom och fick en bra uppfattning om klubben när jag träffade Sten-Ingvar Fredlund, säger Rhonny Nilsson.
– Jag tackade nej i första skedet men fick sedan "klartecken" av min fantastiska fru när jag fick en ny appropå från klubben, säger Nilsson.

Vad kommer du att bidraga med?
– Erfarenhet och rutin naturligtvis. Och en stor dos engagemang givetvist. Dessutom har jag en klar bild om hur fotboll skall spelas, säger Nilsson.
Och din fotbollsfilosofi är?
– Jag gillar en passningsinriktad fotboll där man håller bollen inom laget och spelar sig fram efter marken genom mittfältet. Samtidigt är jag inte främmande för ett rakare spel med genombrottskraft. Hur det blir i Östavall vet jag inte då jag kan materialet för lite.
Målsättning?
– Blir väl att försöka etablera sig i trean men första årets får det väl bli "en match i taget". Får uttala mig mer när jag fått mer koll på truppen.
Har du träffat spelartruppen ännu?
– Nej, det 27 december blir första gången då vi tränar i Minervahellen i Ånge.
Du tränade Ope IF ifjol men åkte då ur trean?
– Ja, vi var också nykomlingar. Vi gjorde en för dålig vår vilket vi fick lida för under hösten och hann aldrig ikapp Stöde. Tycker annars att vi var ett bättre lag rent fotbollssmässigt.
Du bor i Sveg. Blir en del resor?
– Ja, det är väl en tio mil till Östavall och ett par till till Ånge. Men det kommer att gå bra. Jag är vaan att pendla och det är mest jobbigt under vintern.

När det gäller Östavalls spelartrupp har det inte hänt så mycket sedan den sista kvalmatchen i Tandsbyn.
– Både spelarna och föreningen har ju väntat på att det skulle bli klart med en ny tränare och det är först nu som jobbet med nästa års spelartrupp kommer att intensifieras. Vi har väl ett par spelare som funderar på om dom skall följa med upp och samtidigt har vi lite koll på ett par nya spelare. Vi jobbar också på att hitta en assisterande- och en målvaktstränare, säger Sten-Ingvar Fredlund.

Dennis Marzouki går till Sund. Dennis Marzouki går till Sund.

Löpstark anfallare till Sund – vänder hem till moder-klubben

(2016-12-21)
Löpstarke och målfarlige anfallaren Dennis Marzouki lämnar Medskogs och har skrivit på för Sund IF.
– Sund har alltid varit en speciell klubb för mig då jag är fostrad där och det känns bra att synka med mina gamla vänner igen, säger Dennis Marzouki.


Sund IF blir vassa framåt nästa år verkar det som. Nu har även löpstarke och målfarlige Dennis Marzouki kritat på för klubben. Dennis som tidigare spelat för Söders BK, IFK Sundsvall och i höst med Medskogsbrons BK. Fjolårets säsong blev varken hackad eller malen för Marzouki i och med sin jobbsituation. Nu återvänder han till sin moderklubb.
– Sund IF har alltid varit en speciell klubb för mig då jag är fostrad där och det känns bra att synka med mina gamla vänner igen, säger Dennis Marzouki och fortsätter:
– Jag ska försöka att kombinera fotbollen med jobbet nu i den mån det går. Det är mycket som hänger på spelschemat våren 2017. Vilka dagar det spelas matcher och så.
Vad heter ditt ställe?
– Bar de Menageri heter baren som är nyöppnad. Vi kör stort fokus på cocktails i ny tappning, vinbar och småa tilltugg, säger Marzouki.

I övrigt har, som Lokalfotbollen tidigare skrivit, Sund gjort klart med ytterligare en spelare från Medskogs och IFK Sundsvall i form av målvakten William Eliasson och IFK Sundsvalls anfallare Rasmus Bouvin.
– Tre intressanta nyförvärv och kul att Dennis återvänder till fadershuset. Vi har även några som provtränar och känner sig för med oss, men där blir inget klart före jul och nyår, säger Sunds sportchef Henrik Öhman.

Fredrik Åhséns Kovland stannar kvar i femman. Fredrik Åhséns Kovland stannar kvar i femman.

Kovland tackar nej till division 4-spel:
"Inget lätt beslut att ta"


(2016-12-21)
Medelpadsallsvenskan 2017 riskeras att spelas med bara elva lag.
Detta sedan Kovland tackat nej till uppflyttning från femman.
– Det var inget lätt beslut att ta, säger tränaren/lagledaren Fredrik Åhsén.


Kovlands IF fick chansen att gå upp i fyran trots att man "bara" kom trea i Medelpadsfemman. Men då Ljunga och Fränsta beslutade sig om att gå ihop till ett division 4-lag blev det en vakant plats. En plats som nu KIF väljer att tacka nej till.
– Det stämmer. Vi hade ett möte och dom flesta av spelarna tyckte att vi skulle vara kvar i femman och bygga vidare på det vi inledde i år. Årets lag var ju en blandning mellan det KIF-lag som åkte ur fyran ifjol och Indals lag som kom sist i sexan. Vi vill gå upp på eget bevåg med en trupp som vi vet håller, säger tränaren/ladledaren Fredrik Åhsén och fortsätter:
– I dagsläget vet vi inte hur truppen kommer att se ut i vår men just nu är vi 15-16 spelare och det är lite för tunt för division 4-spel. Vi vill inte riskera att göra en "Ljustorp" och behöva dra oss ur mitt under seriespelet. Visst riskerar vi att tappa ett par spelare som hellre lirar i fyran men vi får se hur det blir med det, säger Åhsén.
Ni funderade inte på att "chansa" och hoppas på att det löser sig med spelare?
– Nja, det hade inte varit ärligt mot något annat lag som kanske vill ha platsen. Dessutom hade vi flyttats ned till sexan om vi tackat nej senare under vintern, säger Åhsén.
Hur är då läget i truppen just nu?
– Jonas Nilsson d ä slutar och blir assisterande tränare till mig. Simon Bergvik och Joakim Wittek är lite osäkra då dom skall bygga hus och inte vet om tiden räcker till för fotbollsspelande. Annars är det ingen som sagt att dom skall lämna oss. När det gäller nyförvärv så har vi några krokar ute men inget napp ännu. Vi kör inte igång på riktigt förrän efter helgerna då vi har två tider i veckan inne i Nordic Hallen, säger Åhséen.

Det är i skrivande stund oklart vilket lag som ersätter Kovland i Medelpadsallsvenskan. Frågan går nu till Granlo BK men dom kommer att tacka nej, åtminstone enligt lagbasen Jonas Wallvik. Då inga andralag längre tillåts spela i vår högsta lokala serien lär frågan gå till åttan Hassels IF eller nian Holms SK. För inte kommer väl man att erbjuda platsen till nedflyttade Sidsjö-Böle IF eller Medskogsbrons BK? Eller får Ljustorps IF, som vann sexan, "hoppa över" femman? Eller blir det helt sonika bara elva lag i nästa års Medelpadsallsvenska?
Har sökt ansvariga på Medelpads Fotbollförbund hur tankarna går där och väntar på återkoppling.

Teodor Sörholm , IFK Sundsvall. Teodor Sörholm , IFK Sundsvall.

IFK Sundsvall tappar "Årets Målvakt" och en
anfallare men nästan klart med ny ass. tränare


(2016-12-16)
IFK Sundsvall tappar sin målvakt Teodor Sörholm till division 2 och anfallaren Rasmus Bouvin till en seriekonkurrent.
På ledarsidan har man vad Lokalfotbollen erfar gjort klart med förre Kubentränaren Torbjörn Persson som assisteerande till Emad Nademi.


Teodor Sörholm blev i år utsedd av Lokalfotbollen till Medelpads-allsvenskans bästa målvakt.
Nu väljer den 191 cm långe keepern att lämna kamraterna för division 2-spel i Härnösands FF. HFF som även gjort klart med en förlängning av förre Kuben- och Ångebacken Niklas Haglund men tappat duon Robin Bergman och Johan Ödmark till IFK Timrå.
IFK Sundsvall tappar även robuste anfallaren Rasmus Bouvin till seriekonkurrenten Sund IF.
– Alltid tråkigt att tappa duktiga spelare. Hade hoppats att Teodor skulle vara med och konkurrera med Axel Heldenström om målvaktströjan, säger sportchefen Kenneth Kile.

I gengäld har IFK gjort klart med en assisterande tränare. Det är Torbjörn Persson som efter några år i Ljustorp och Kuben återvänder till klubben.
– "Tobbe" är duktig att förädla talanger vilket känns viktigt för oss. Återstår dock ett par detaljer innan allt är i hamn. På spelarsidan har vi en duktig ytterback som kör med oss som har meriter från division 1-spel som vi hoppas kommer att välja oss. Han har flyttat till Sundsvall för studier, säger Kile.

Janne Berglund blir Ljunga/Fränstas första tränare. Janne Berglund blir Ljunga/Fränstas första tränare.

Tränarklart i Ljunga/ Fränsta – intern lösning

(2016-12-15)
Janne Berglund heter Ljunga/Fränstas allra första unika tränare.
– Janne har hela tiden varit vårt huvud-spår, säger orföranden Roy B. Olsson.


Janne Berglund var under ett par år assisterande till Benny Matssson i Ånge IF.
Nu blir han sammanslagningen Ljunga/Fränstas allra första tränare.
– Det här kommer att bli ett spännande uppdrag på konstens alla sätt. Sannanslagningen kommer inte en dag för sent, säger Janne Berglund och fortsätter:
– Tror det är 60 spelare som finns i lagen idag och det blir en tuff uppgift att ta ut en spelartrupp. Det krävs att man kommer att kunna ställa upp mangrant på träningar och matcher för att ta en plats. Men först skall vi fira jul och nyår innan vi kör igång på riktigt, säger Berglund.
– Janne har hela tiden varit vårt huvudspår men han har viljat ha betänketid med tanke på jobbet och det civila. Nu har det löst sig och han har glädjande tackat ja till att träna oss, säger ordföranden Roy B. Olsson.

Janne Berglund har tidigare tränat Ljunga IF i både division 5 innan han tog steget till Ånge IF några pinnhål högre upp på seriepyramiden.
– Janne har lärt sig mycket av Benny Matsson och jag tror hans fotbollsidé passar perfekt med det spelarmaterial vi har. Dessutom han en viktig pondus, säger Olsson.
Sammanslagningen innehåller bara spelare från Ånge kommun.
– Något som jag bara ser som positivt när det gäller lagmoralen. Alla känner varandra och vill jobba för varandra på planen, säger Olsson.
Nu jobbar man för att hitta en assisterande tränare till Berglund.

Klubben är redan igång med säsongen då det spelas Skinkcup i Fränsta sporthall.
– Det kryllar just nu av spelare då även Fränstas integrationslag är med och kör. Där finns det några riktigt bra spelare som kanske till och med kan ta klivet upp i representationslaget, säger Olsson som tror att det kommer att blir en tuff men rolig Medelpadsallsvenska nästa år.

Felix Häggström har kritat på för Svartvik. Felix Häggström har kritat på för Svartvik.

Talangfull mittfältare till Svartviks IF:
"Rätt ambitioner"


(2016-12-15)
Felix Häggström gjorde ett par framträdanden i GIF Sundsvall och var även uttagen på U17- och U18-landslagsläger för ett par år sedan.
Nu har han kritat på för division 3-nykomlingarna Svartviks IF.
– Svartviks och mina ambitioner som fotbollsspelare sammanfaller bra, säger den 20-årige mittfältaren.


För ett par år sedan var han med på landslagsläger för både U18 och U17 under sin tid i GIF Sundsvall.
Nu har Felix Häggström kritat på för division 3-nynkomlingarna Svartviks IF som verkligen ser om sitt hus inför comebacken i förbundsserierna.
Den 20-årige mittfältaren har Sidsjö-Böle IF som moderklubb men tog redan som 12-åring steget över till GIF Sundsvall där han fick göra två framträdanden innan han gick till Selånger i division 2 och sedermera Kuben i trean när SFK valde att dra sig ur och börja om i sexan.

Varför väljer du spel med division 3-nykommlingen Svartvik?
– Jag valde Svartvik därför att det är en fin förening med bra organisation och ambitioner som är väldigt lik mina egna. Jag har även haft tränaren Fredrik Carström som lärare på fotbollsgymnasiet och trivs jättebra med honom.

Du har tidigare tillhört GIF Sundsvalls ungdomsakademi där du fick chansen att vara med på U17-landslagsläger och var nära ett A-lags kontrakt med GIF Sundsvall. Hur känns det såhär i efterhand om du blickar tillbaka?
- Jag lärde mig i princip allt jag kan inom fotboll i Giffarna och har dom att tacka för den fina utbildningen jag fick. Att jag blev uttagen på landslagsläger var bara en bonus.

Varför lämnade du Giffarna?
– Jag bestämde mig att hoppa av Giffarna därför att jag kände att jag behövde spela seniorfotboll för att ta nästa steg i min utveckling vilket kändes ganska avlägset i Gif. Jag hade en fin tid där, men jag ångrar ingenting att jag lämnade.

Efter tiden i GIF så valde du Selånger i div 2, blev det den utveckling du hade hoppats på?
– I Selånger hade vi ett väldigt bra lag, med extremt tuff konkurrens. Det tog ett tag att hitta rätt i omställningen till seniorfotboll, men jag tycker att jag klarade av det bra. Jag fick lite skinn på näsan.

Du kommer senast från Kuben där ni hade en tung säsong och åkte ur trean. Vad har du att säga om säsongen och hur ser du på framtiden med Svartvik?
– Förra säsongen var en missräkning.. Det blev fel från början med bland annat bristande fysträning och andra orsaker som vi fick sota för under säsongen. Jag försöker att inte blicka bakåt utan hoppas att det skall bli en riktigt rolig säsong med Svartvik där jag förhoppningsvis kan få bidra med mina kvalitéer på bästa sätt till laget.

Du skadade knäet i seriens slutskede och har gjort en operation. När är du tillbaka i full träning?
– Det känns bättre och bättre. Jag har lite ont i knäet men det känns stabilt. Det känns jättebra att att jag har tränare som tror på mig fast jag skadade mig. Jag hoppas jag kan ge tillbaka goda prestationer i gengäld när jag blir frisk! Jag har siktat in mig på att vara tillbaka runt slutet på januari/början på februari.

Vad tror du om säsongen som kommer och vad har du för målsättning med fotbollen?
– Jag vet att det kommer bli en fantastisk säsong om vi förbereder oss på ett bra sätt, och jag kommer gå in för att vinna varje match.

Svartviks IF är naturligtvis nöjd över att få över Felix till sig.
– Det känns jättekul att Häggström väljer oss och det är en kille med stor potential. Det är en kvick spelare med två bra fötter som gillar att utmana. Han kommer bli väldigt användbar för oss, säger spelande assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.

Ahmad Khreis tänker måla för Kuben även nästa år. Ahmad Khreis tänker måla för Kuben även nästa år.

Ahmad Khreis förlänger med Kuben – blir spelande "ungdomsambassadör"

(2016-12-13)
Ahmad Khreis fick igång målskyttet under senhösten. Det hjälpte dock inte att rädda kvar Kuben i trean.
Trots degraderingen har han nu skrivit på för ytterligare en säsong.
– Det känns väldigt inspirerande med den nya satsningen där det tydliga målet är att komma tillbaka till division 3, säger Ahmad Khreis


Kubens tunga fjolårssäsong slutade med nedflyttning till division 4.
Nu är man fast beslutma om att göra sejouren kortast möjlig i den lokala serien och återvända till division 3.
Ytterligare ett led i denna satsning är att förlänga med notoriske målskytten Ahmad Khreis.
Khreis kommer inte bara få en stor roll på planen utan han kommer också agera "ungdomsambassadör".
– I den rollen kommer han att bära ansvaret att tillsammans med andra spelare i A-laget verka och besöka vår fantastiska ungdomsverksamhet, säger mittbacken och lagkamraten André Sjödal.
– Kuben 2017 känns väldigt inspirerande med den nya satsningen på A-laget samt försöka få ett bra samarbete med ungdomssidan, där jag ser fram emot min roll i föreningen. Jag är en av de äldre och mer rutinerade spelarna i truppen, samtidigt som att resterande spelare ser väldigt hungriga ut på träningarna. Med det samt de nya ledarna blir det en liten nystart för oss som spelat ett tag. Vi i truppen har ett tydligt mål att komma tillbaka till division 3 och det är därför jag väljer att stanna i Kuben, motiverar Ahmad Khreis varför han skrivit på för ett år till.
– Vi i ledarstaben tycker att Khreis visade sitt riktiga jag i slutet på förra säsongen där målen också kom. Vi är övertygade om att han kommer behålla formen och utöver rollen i ungdomsverksamheten också ha en viktig roll på planen för Kuben 2017, säger André Sjödal.

Ahmad Khreis har tidigare mest gjord sig känd som Selångerspelare där han t ex 2012 blev utsedd till hela division 2:s bäste anfallare och då även tränade med GIF Sundsvall. Övriga klubbar som Khreis representerat är IF Warta i Göteborg (Glenn Hyséns moderklubb), Anundsjö IF, Härnösands FF och IFK Timrå.,
Källa

Nermin Zulovics Söråker får ny konstgräs-anläggning. Nermin Zulovics Söråker får ny konstgräs-anläggning.

En hel del nytt i Söråker inför comebacken i fyran 
– bl a en ny konstgräs-anläggning!


(2016-12-13)
Söråker har inte bara införskaffat några nyförvärv inför comebacken i Medelpads-allsvenskan och flera till på gång.
Man kommer även att få en ny konstgräs-anläggning.
– Men den blir inte klar förrän till midsommar så fram till dess får vi hålla till på Timrås anläggnin, säger Söråkertränaren Nermin Zulovic.


Söråkers FF kom tvåa i femman efter Torpshammar och spelar nästa år i Medelpadsallsvenskan.
Som Lokalfotbollen tidigare skrivit fortsätter Nermin Zulovic som tränare medan duon Fredrik Lundgren och Peter Dagfält ersätter Marie Edström som lagledare.
På spelarsida är Konrad Ålund-Smedlund klar. Konrad som tillhörde IFK Timrå men ifjol var utlånad till Alnö IF.
– En vindsnabb kille som kan användas både i anfallet eller på en kant, säger tränaren Nermin Zulovic.
Ny är också Jonas Näsmark från Sollefteå GIF.
– Han flyttade till Söråker i höstas. En fysiskt stark vänsterback som var med när Sollefteå spelade i division 2, säger Zulovic.
Jesper Sahlberg gör comeback.
– Kunde inte vara med ifjol på grund av sitt jobb men är i gång nu igen. En nyttig bollvinnare på det centrala mittfältet, säger Zulovic.

Det ryktas även om din lillebror Alen?
– Han bor i Småland men har lovat att hjälpa oss om vi får skador eller avstängningar, säger storebror Nermin.
Några fler nyförvärv?
– Inget helt klart men vi har några bra lirrare på gång. Dessutom kanske det kommer två killar från Tjeckien och progspelar efter nyår, säger Zulovic och fortsätter:
– Men framförallt ser det ut som om jag får behålla hela fjolårstruppen. Fyra-fem nyförvärv är nog max till den befintliga truppen, säger Zulovic.
Söråkers FF kommer efter nyår att vara med i Inomhusligan och i mars blir det Värmecupen. En turnering man gjorde stor succe i ifjol. Klicka här.
– Två roliga cuper för grabbarna men det är serien som gäller för oss, säger Zulovic.

Det kommer att hända enhel del i övrigt också i Söråker.
– Ja, vi kommer att få en mer eller mindre ny anläggning. Det blir en konstgräsplan, nya läktare och kiosk. Viktigt med tanke på klubbens stora verksamhet då naturgräset uppe på Lota var det bästa och inte höll, säger Zulovic.
Omvbyggnaden gör att Söråkers FF kommer att spela sina hemmamatcher och bedriva sina träningar under vårsäsongen på Timrås konstgräs.
– Det är meningen att vi skall kunna spela och träna på den efter midsommar. Det kommer att blir ett lyft, säger Zulovic, som under året förkovrat sig.
– Det stämmer. Går tränarutbildningen UEFA B under sju månader i bland annat i Gävle, Borlänge och Falun, säger Zulovic.
Har ni satt upp någon målsättning inför comebacken i Medelpads-allsvenskan?
– Vi kommer naturligtvis att gå för seger i varje match men i det längre perspektivet siktar vi att att etablera oss i fyran och blir ett stabilt lag där, avslutar Nermin Zulovic.

William Eliasson sänker medelålderna rejält på Sunds målvakter. William Eliasson sänker medelålderna rejält på Sunds målvakter.

Sund sänker medelåldern rejält på målvaktssidan

(2016-12-13)
Sund har värvat en 22-årig målvakt från Medskogsbron.
Det är William Eliasson som tar steget från Viforsplan till Maland.
– En ung lovande målvakt som våra äldre kan lära upp, säger tränaren Göran Sundqvist.


Sund hade i år en målvaktstrio på nästan 120 år. Nu sänker man medelåldern rejält när 22-årige William Eliasson tar klivet från Medskogs till Sund. William som även har ett förflutet i IFK Sundsvall.
– Känns väldigt kul och spännande att komma till Sund! Alla har varit väldigt trevliga och mottagit mig på bästa sätt. Ska bli kul när säsongen drar igång för vi har ett riktigt bra gäng som kommer gå långt, säger målvaktsförvärvet.
– En talangfull keeper som kommer att utmana våra äldre målvakter Stefan Bjertung och Patrik "Patte" Jonsson men som samtidigt kommer att bli upplärd av dom mer rutinerade, säger tränaren Göran Sundqvist.
Sund jobbar även på att få klart med en intressant anfallare.
– Vi väntar dock med att gå ut med namnet till det är helt klart, säger Sundqvist.
Klart är emellertid att högerbacken och mittfältaren Mikael Edström gör comeback efter ett sabbatsår.
– En viktig spelare med karaktär som vi är mycket glada för att han börjat igen, säger Sundqvist.
Vänsterbacken André Westergren hade även han ett "friår" i år.
– Pratade med André så sent som idag och kanske gör även han comeback om det löser sig med det civila. Hans personlighet och vänsterfot är guld värd, säger Sundqvist.

Som Lokalfotbollen tidigare berättat fortsätter hela ledarstaben från i år. Göran Sundqvist då som huvudtränare, Christian Saastamoinen som assisterande, Claes Nyman som lagledare, Henrik Öhman som sportchef och Lars-Erik Edlund som materialförvaltare.
– Det kommer att bli en intressant serie nästa år med Kuben och Stöde från trean, Matfors och sammanslagningen Ljunga/Fränsta, säger Göran Sundqvist.

Sebastian Sandberg, Svartvik Sebastian Sandberg, Svartvik

"Sebbe" återvänder till modeklubben:
"En prestigevärvning"


(2016-12-12)
Svartviks IF har lyckats med sin prestigevärvning att få Sebastian Sandberg åter till fadershuset.
– Det har hela tiden varit prio att få hem "Sebbe". En pretsigevärvning som kommer att göra skillnad, säger spelande ass. tränaren "Jocke" Sjödin.


Sebastian Sandberg återvänder till fadershuset. Efter en tids betänketid så föll valet på Svartviks IF.
Sebastian var under 2005 med och spelade upp Svartvik i 3an och 2007 nådde man en andraplats i division 3 och kvalade till tvåan. Några säsonger senare skrev han på för Selånger FK där han blev en viktig kugge för klubben. 2012 var han med och tog Selånger upp i division 1 och var då lagets assisterande lagkapten.
Blev 2014 uttagen till det Mellannorrländska Allstarlaget, under ledning av Lars Lagerbäck, och fick möta GIF Sundsvall på Ånge IP.
Nu senast gick flyttlasset till division 2-klubben Ånge IF där han fungerade som spelande assisterande tränare innan han nu är tillbaka på Hemmanet.
– Det är med glädje vi hälsar "Sebbe" välkommen hem och tillbaka till klubben, säger spelande assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.

Vad var det som gjorde att du valde moderklubben Svartvik och hur känns det?
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Svartvik! Jag vet inte exakt hur många år jag gjort för klubben, men många är det.
Svartvik är och har alltid varit "hemma" för mig. Jag har ett stort hjärta för klubben och jag sade redan inför säsongen 2011, när jag lämnade för spel i Selånger, att jag skulle komma tillbaka och representera klubben igen.
Nu kändes det som ett bra läge att återvända och jag ser verkligen fram emot kommande säsongen.

Du är en väldigt uppskattad spelare i distriktet och hade några anbud från högre divisioner men du väljer alltså nykommlingen Svartvik i div 3. Vad tror du kommer vara den största skillnaden?
– Jag vet inte om skillnaden kommer bli så stor jämfört med tidigare år. För mig handlar fotboll om att få ihop ett bra och starkt kollektiv och i Svartvik finns en bra grupp med stort potential.
Jag har haft "Fredde" (Fredrik Carström, reds anm) som tränare tidigare och vet att han är en väldigt skicklig och bra tränare som har en förmåga att få samtliga spelare att dra åt samma håll. Spelarna och ledarna i Svartvik har gjort det väldigt bra senaste säsongerna och jag hoppas vi kan fortsätta på den vägen även i år.

Du var spelande assisterande tränare för Ånge föregående säsong och du var även assisterande lagkapten för Selånger i div 1, hur kommer din roll se ut i Svartvik? Och vad kommer du kunna bidra med?
– Jag har hunnit samla på mig en del rutin från högre divisioner och fått äran att spela både med och mot väldigt många duktiga fotbollsspelare. Förhoppningsvis ska jag kunna bidra med en del rutin.
Jag tycker om att vara en ledare på planen och hoppas kunna vara det även kommande säsong. Mina största styrkor ligger i försvarsspelet, främst i positions- och huvudspelet som jag ser det.

Som du säkert förstår så har du gjort väldigt många glada uppe på Hemmanet. Vad har du att säga till dom och vad tror du om säsongen som kommer med Svartvik?
– Jag har alltid blivit väldigt väl bemött uppe på Hemmanet genom åren, både när jag spelat för Svartvik och när jag representerat andra klubbar. Jag har alltid känt mig välkommen av både spelare, ledare och anhängare till klubben, vilket jag är väldigt tacksam för och uppskattar. Jag har väldigt mycket att tacka Svartvik för, både från junior- och seniortiden i klubben!
I år hoppas jag kunna ge tillbaka, åtminstone lite av det jag fått från klubben. Jag ser verkligen fram emot säsongen och hoppas att vi kommer få stort stöd uppe på Hemmanet i sommar.

– En prestigevärvning för oss och det har hela tiden varit prio att få hit "Sebbe". Nu känns det fantastiskt att han är på plats och han kommer göra skillnad. Det är en spelare med väldigt bra positionsspel och en väldigt bra ledarfigur. På denna nivå ett riktigt fullbordsproffs så det här är väldigt glädjande, avslutar "Jocke" Sjödin.
Verkar inte som om Svartviks IF tänkte göra comeback i trean som blyga nykomlingar.
Källa

Emad Nademi blir tränare i sin moderklubb. Emad Nademi blir tränare i sin moderklubb.

Emad Nademi ny tränare för ex-allsvensk klubb

(2016-12-08)
Emad Nademi lämnade IFK Sundsvall som 18-åring.
Nu är han tillbaka som tränare för sin moderklubb.
– Lite av en dröm faktiskt, säger den förre Sidsjö-Böle-trämarem.


Emad Nademi tränade upp Sidsjö-Böle till division 4. Ifjol valde han att prova på aktivt spel i samma klubb efter sin långvariga sjukdom som hållit honom borta från fotbollsplanerna.
När ex-allsvenska IFK Sundsvall hörde av sig till Nademi om att ta över efter Mikael Kotermajer som flyttade till Alnö IF valde han att tacka ja.
– IFK är min moderklubb och jag spelade där tills jag var 18 år innan jag flyttade till Gävle för studier. Spelade där med Korsnäs BK och när jag sedan flyttade hem blev det Sund, HOIF och sedan Sidsjö-Böle innan jag drabbades av sjukdom och valde då att prova på som tränare, säger Nademi som nu hunnit fylla 32 år.
Vad tror han då att han kommer att tillföra?
– Jag vill ha ordning och reda på och kring planen. Jag kommer också att satsa på en tydlig spelide med diciplinerat försvarsspel och bygga därifrån, säger Nademi som gammal försvarsspelare.
Har du träffat grabbarna i laget ännu?
– Blev ju klart idag men vi kommer att ha en träff på tisdag och då kommer jag att presentera mig, säger Nademi.

IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile är mycket nöjd att det blivit klart med en tränare i allmänhet och Emad Nademi i synnerhet.
– En ung och engagerad tränare som kommer att kunna motivera spelarna att göra sitt bästa. Vi är glada att Emad ville komma tillbaka till IFK och nu som tränare, säger Kile.
När det gäller assisterande tränare är inget klart ännu.
– Jag fick ett intressant namn av Lokalfotbollen som jag skall kolla upp men vi jobbar även på andra namn, säger Kile.

När det gäller spelartruppen är det status quo.
– Det rycks i ett par av våra spelare och samtidigt tittar vi på eventuella nyförvärv själva från andra klubbar. Det kanske blir lättare nu när vi presenterat en ny och intressant tränare. Men inga klara övergångar eller tapp än så länge, säger Kile med en vecka kvar av frimånaden.

Nebil Beyan byter Släda mot Sörforsvallen. Nebil Beyan byter Släda mot Sörforsvallen.

Tommy Lerstrand tränar Lucksta även 2017 – som värvar från ön

(2016-12-01)
Tommy Lerstrand har gjort klart med Lucksta som tränare en andra säsong.
Klubben har även värvat en 25-åring från Alnö.
– Ja, det är Nebil Beyan som skrivit på för oss. En bollsäker mittback alternativt central mittfältare, säger Martin Ålin i Luckstas styrelse.


Tommy Lerstrand är sedan ett tag tillbaka klar som tränare ännu en säsong för Lucksta IF.
– Tommy är populär bland grabbarna och en tränarförlängning var huvudspåret från vår sida och vi är glada för en förlängning, säger Martin Ålin i LIF:s styrelse och likaledes målvakt i laget.
När det gäller fjolårstruppen är den intakt så när som på Jens Andersson och "Robban" Johansson som båda valt att gå till Essvik. Jens bor ju granne med "Vallen" och "Robban" har ju målarfirman i Njurunda så det var naturligt, säger Ålin.
– Dessutom tar "Svella" (lagkaptenen Mattias Svelander, reds anm) ett sabbatsår då han blivit pappa. Lite synd då han fick en ny roll på mittfältet ifjol och fick en liten nytändning av detta, fortsätter Ålin.

Lucksta jobbar på att hitta ersättare och man har redan gjort klart med ett nyförvärv. Det är mittfältaren Nebil Beyan som tar steget över från seriekollegan Alnö IF efter två säsonger på Släda IP.
– En teknisk, spelskicklig och bollsäker mittback alternativrt central mittfältare som var med och tränade med Selånger i tvåan när jag var där innan han gick till Alnö då dom gick upp i trean, säger Ålin om 25-åringen.

Det blev tyvärr bara en säsong som tränare i Kovland för Robert Lindmark. Det blev tyvärr bara en säsong som tränare i Kovland för Robert Lindmark.

Robert Lindmark slutar som tränare i Kovland– trots avancemang till Medelpadsallsvenskan

(2016-12-01)
Robert Lindmark slutar som tränare i Kovlands IF efter bara en säsong .
Detta trots att det slutade med avancemang till Medelpadsallsvenskan.
– Tyvärr räcker tiden inte till då jag pendlar till jobbet i Hudiksvall, förklarar "Robban" sitt beslut.


Ex-Giffaren Robert Lindmark förde Kovland till division 4. Något som stod klart när Ljunga och Fränsta gick ihop om ett lag i Medelpads-allsvenskan.
– Det har varit en rolig säsong och jag trivs mycket bra i Kovland men tyvärr tar resorna och jobbet för mycket tid. Jag pendlar till Hudiksvall men även en gång i veckan till Härnösand vilket gör det hela ohållbart i längden, förklarar Robert Lindmark som är optiker i det civila.
– Otroligt tråkigt för oss givetvis. Och att få tag i en ersättare i ett tränarlöst Medelpad är inte lätt. Vi har varit i kontakt med flera stycken men inte fått något napp. Det verkar dock inte bara vi som har problem på den fronten i distriktet, säger lagledaren Fredrik Åhsén.

Och lösningen?
– Som det är nu kommer jag att få ta över träningen och till min hjälp så får jag Jonas Nilsson d ä. Sen får vi se om det blir permanent eller om vi hittar någon villig, säger Åhsén.

Bra karl reder sig själv alltså? Hur ser det ut i truppen?
– Ett par spelare hade aviserat att lämna oss då dom ville spela i fyran. Kanske omprövar dom beslutet nu när vi ändå tog steget upp, säger Åhsén, som givetvis hoppas locka till sig några nya spelare när man nu är tillbaka i Medelpadsallsvenskan efter bara ett års frånvaro.

Mattias Nilsson tar steget från assisterande till huvudtränare. Mattias Nilsson tar steget från assisterande till huvudtränare.

Tränarklart i Medskogs – assisterande tar över och blir även lagledare på kuppen

(2016-11-30)
Ifjol var han assisterande tränare till Jerry Nerén.
I år blir Mattias Nilsson huvudansvarig i Medskogsbrons BK.
– Och dessutom får han dubbla som lagledare, ler klubbens ordförande Stefan Thors.


Det var många som befarade att Medskogsbrons BK:s A-lag skulle läggas i malpåse efter årets tunga säsong och sportchefen Jörgen Viklunds "tack för sig" efter många år.
Men en arbetsgrupp ledd av ordföranden Stefan Thors jobbar för högtryck att laget skall komma till spel i Medelpadsfemman till våren.
Nu är det i alla fall klart med tränare och man behövde inte gå över ån efter vatten. Det blir nämligen fjolårets assisterande till Jerry Nerén, Mattias Nilsson, som tar över huvudansvaret. 
– En perfekt lösning och dessutom får han dubbla som lagledare, ler klubbens ordförande Stefan Thors och fortsätter:
– Men vi är en snäll grupp som låter han också ta ut laget, säger Thors..
Medskogs kommer att ha en upptaktsträff efter helgerna i början av januari då man även kommer att köra igång nästa års säsong.
– Vi hoppas på en trupp på 25 spelare så det blir en konkurrenssituation om startplatserna, säger Thors.

Långe Mattias Nilsson har som aktiv tidigare spelat i IFK Timrå, Söråkers FF och då Medskogs.
– Men jag kommer nog att spela även nästa år. Om jag platsar vill säga, säger Nilsson och ler.
Så du tänker trippla nästa år?
- Ha ha ha. Tränarbiten är jag inte ett dugg orolig för. Vi är många gamla stofiler så den kommer jag att få hjälp med. Vi kommer dessutom att satsa på kvalitet och inte kvantitet då vi bara kommer att träna en gång i veckan och hoppas att alla kan var med då och visa träningsvilja, säger Nilsson.

Henri Sjödal går från assisterande tränare till huvuddito i Kuben. Henri Sjödal går från assisterande tränare till huvuddito i Kuben.

Uppdraget: Föra Kuben tillbaka till trean

(2016-11-28)
Henri Sjödal är mannen som skall föra Kuben tillbaka till finrummet.
– Huvudspåret var egentligen någon annan men det här kommer att bli en spännande utmaning, säger Henri Sjödal.


Det har varit en hel del namn som figurerat som presumtiva tränare för Kuben efter degraderingen till division 4.
Svaret blev en tränare som man redan hade inom organisationen. Nämligen den assisterande tränaren Henri Sjödal som nu får uppdraget att föra "Tigerränderna" tillbaka till division 3.
– Vi har väl inte överens om någon egentlig målsättning ännu men jag skulle ljuga om vi inte skulle sikta på at ta oss tillbaka till trean, säger Henri Sjödal.

Meningen var annars att Henri skulle gå tillbaka till Essvik och bara spela nästa år. Men så blir det nu inte.
– Huvudspåret som tränare för Kuben var egentligen någon annan men  av olika anledningar blev det jag och därför blir det inget spel med Essvik då vi spelar i samma serie. Nu blev det så och det här kommer att bli en jättespännande utmaning, säger Henri Sjödal och fortsätter:
– Den största anledningar till att jag tackade ja beror på all turbulens det var i Kubens A-lag i fjol. Nu behöver laget lugn, ro och stabilitet. Det är otroligt bra och träningsvilliga grabbar och det verkar som i princip alla stannar, säger Henri Sjödal som får brorsan Andre och Niklas Nygren som assisterande, båda spelande.

Kuben utmålas redan som stora seriefavoriter trots att vi bara är inne i november och serien inte startar förrän i maj nästa år.
– Att vinna en serie är aldrig lätt och vi kommer få kriga hårt för att nå vårt mål. Men det är som sagt fem månader till seriestart och jag skall göra allt jag kan för att göra grabbarna redo, avslutar Henri Sjödal, som emellertid först tänker ta tre veckors skön semester på Hawaii. Glöm inte att hälsa Magnum.

Niklas Nygren åter i Kubens gul-svart-randiga dress. Niklas Nygren åter i Kubens gul-svart-randiga dress.

Niklas Nygren återvänder till "Tigerränderna":
"Vi skall gå upp direkt"


(2016-11-28)
Trots Svartviks avancemang till division 3 flaggade mittfältsmotorn Niklas Nygren tidigt att han inte skulle följa med upp.
Nu återvänder "Nygga" till Kuben, som mötte Svartvik i hissen i höst.
– Jag är ju Kubenille från barnsben, säger "Nygga" som även får rollen som assisterande tränare.


Niklas "Nygga" Nygren var en av dom tongivande spelarna när Svartvik tog steget upp i trean i år.
Men det blev bara en säsong på Hemmanet.
Samtidigt åkte nämligen Kuben ner i fyran och den spelskicklige mittfältaren tar nu steget tillbaka till "Tigerränderna". Något som Lokalfotbollen spekulerade i.

– Du hade rätt. Jag är i grunden en Kubenkille och har spelat där sedan barnsben och vidare upp i A-laget där jag gjort sex-sju säsonger. Det är en av många anledningar att jag återvänder, säger 26-åringen.
– Får även förtroendet att bli spelande assisterande tränare. En extra utmaning som känns spännande, fortsätter "Nygga".
Kuben jobbar hårt på sidan av planen för att få ihop en slagkraftig trupp. Niklas Nygren är en viktig puzzelbit.
– Min målsättning är att ta klivet tillbaka till division 3 direkt. Vi har ett bra lag på papperet och nu gäller det att få ihop resten också, säger Nygren.

– Otroligt glädjande att Niklas Nygren bestämt sig för att komma tillbaka till Kuben. "Nygga" lämnade som sagt inför den gångna säsongen och hjälpte Svartvik att ta steget upp i trean. "Nygga" saknar dock Kubens fina gräsrektangel så pass mycket att han trots avancemang med Svartvik väljer att komma tillbaka, säger lagkompisen och assisterande tränarkollegan Andre Sjödal.
Vem som blir huvudtränare är nu också klart. Det blir ....

Ljunga/Fränstas nya matchtröja? Ljunga/Fränstas nya matchtröja?

Unikt samarbete i västra:
"Tror mycket på det här"


(2016-11-26)
Det har varit på tapeten ett tag men nu står det klart att Ljunga IF och Fränsta IK kommer att ha ett gemensamt lag i Medelpadsallsvenskan nästa år.
–Jag tror mycket på det här upplägget, säger Ljungas ordförande Roy B. Olsson.


Efter en tids spekulationer är det nu klart att Ljunga IF och Fränsta IK går samman om ett gemensamt lag i division 4. Någonting unikt när det gäller seniorfotbollen i västra.
– Samarbete är ett måste här i västra och jag tror mycket på det här upplägget. Initiativet kommer faktiskt från spelarna i dom bägge lagen, säger Ljungas ordförande Roy B. Olsson.
Laget i fyran kommeer att gå under betäckningen Ljunga/Fränsta medan andralaget i sexan kommer att heta Fränsta/Ljunga precis som ungdomslagen och integrationslaget.
Enligt förslaget kommer man att spela vårens matchere på Ljungalid och hösten på Myggvallen.

Innan samarbetet hade varken Ljunga eller Fränsta klart med någon ny tränare.
– Tränarfrågan är inte löst ännu men vi jobbar hårt för att få den besvarad och att det blir ett samarbete mellan Ljunga och Fränsta borde inte vara någon nackdel för den som blir ansvarig, säger Olsson.
Ingenting är heller klart vem som kommer att träna division 6-laget.
Vad Lokalfotbollen erfar kommer den nya klubbdräkten att innehålla båda klubbarnas färger. Kan bli en Interliknande dräkt med blå-svart-randiga tröjor med gula siffror, svarta byxor och strumpor.
– Det kan jag inte säga något om men jag vet att det jobbas på det, säger Olsson.

Vilket lag som kommer att ta Fränstas plats i Medelpadsallsvenskan är ännu oklart men enligt all logik borde det bli Kovlands IF som erbjuds den platsen.
– Personligen tycker jag att vi skall tacka ja på en omedelbar fråga men vi får ta upp det i föreningen om vi får en officiell förfrågan, säger Kovlands sportansvarige Fredrik Åsén .

Lokalfotbollen har utsett Medelpads-allsvenskans All Star Team 2016

(2016-11-24)
Så var då Lokalfotbollens All Star Team för Medelpads-allsvenskan utsetts.
Årets serie kanske inte höll högsta klass men likväl fanns det massor av dugliga fotbollsspelare så det var en grannlag uppgift att ta ut det prestigefyllda laget.


Många har väntat men nu är årets All Star Team för Medelpadsfyran uttaget.
Anledningen att jag inte presenterar det förrään nu är att jag lovat Svenska Fotbollförbundet och TV4 för att det inte skulle ta fokus från deras gala som gick av stapeln i måndags. Men vem bryr sig om dussinlirare som den där Zlatan och damlandslaget när det finns vassare spelare på närmare håll?

Årets upplaga av Medelpadsallsvenskan kanske inte nådde några större höjder men faktum är att det finns många bra spelare, ledare och domare.
Några platser har mer eller midre varit givna medan andra haft knivskarp konkurrens. Målvaktssidan var en sådan då ingen varit outstanding i mina ögon. Där fick talang gå före rutin.
När det gäller försvarslinjen var det både enkelt och svårt att plocka ut dom fyra. Med bara tre man på mittfältet var det kanske den lagdel som var svårast att ta ut och krävde mycken klurande. Trion i anfallet var ganska givna även om några unga talanger knackar på porten och är perfekta inhoppare.
Tränarbiten var också en svår nöt att knäcka och där gjorde jag det lite enkelt för mig. En coachar laget från sidan av planen och den assisterande på.
Domarbiten var inte heller helt lätt att utse då kvaliteten i år varit något ojämn där största problemen varit mer på den assisterande fronten där insatserna varit mer än lovligt svajiga. Årets domare är emellertid en värdig vinnare, inte tu tal om detta.

Så varsågod. Här nedan kommer jag att presentera spelare för spelare i årets All Star Team för division 4 Medelpad.

Teodor Sörholm , IFK Sundsvall. Teodor Sörholm , IFK Sundsvall.

Målvakt:
Teodor Sörholm,
IFK Sundsvall


Den målvakt som utvecklats mest och bäst är unge Teodor efter återkomsten till IFK Sundsvall. Hade en ojämn säsong i Kovland ifjol men verkligen visat upp ett stabilt spel hela den här säsongen. Dirigerar sitt försvar med hög röst, bra på djupledsbollar och i luftrummet samt att spelet med fötterna har blivit ännu bättre. Reaktionsförmågan och förmågan att göra "idioträddningar" finns fortfarande på 22-åringens reportoiren. En modern målvaktstyp som är mogen större uppgifter. Om han nu inte satsar på domarskrået nu förstås där han också är lovande.

Jonas Axelsson, Östavall. Jonas Axelsson, Östavall.

Högerback:
Jonas Axelsson,
Östavalls IF


26-åringen går från klarhet till klarhet för varje säsong. Besitter en hög lägstanivå och är synnerlligen svårpasserad. Nyttig på fasta situationer tack vare sin styrka i luftrummet. Och inte minst – en riktig lagspelare! Kommer inte att göra bort sig i trean.

Jonas Westring, Östavall. Jonas Westring, Östavall.

Mittback:
Jonas Westring,
Östavalls IF


Förde som spelande tränare upp Östavall i trean. Från sin mittbacksposition styrde han mycket av lagets spel. Pådrivare av rang,, tuff, brytsäker och en gigant i luftrummet. Smart i positionsspelet nu när snabbheten inte längre är på topp som 33-åring. Är även uttagen i All Star Team som assisterande tränare.

Marcus Pettersson, Sund. Marcus Pettersson, Sund.

Mittback:
Marcus Pettersson,
Sund IF


28 år. En spelare som märks mest när han inte är med. Sätter sällan en fot fel på planen och är placeringssäker som få, fin balans, stark som en oxe och släpper endast i nödfall någon förbi sig. Har en förmåga att alltid "vara i vägen" för motståndarna på bästa Bosse Börjesson-manér.

Daniel Näslund, Svartvik. Daniel Näslund, Svartvik.

Vänsterback:
Daniel Näslund,
Svartviks IF


Liten, kompakt, vänsterfotad, snabb, ettrig och stenhård i kroppen. Ger alltid 100 procent och lika bra defensivt som offensivt. Tvekar aldrig att kliva på framåt men värderar lägena på bästa sätt. 25-åringen har visat tidigare att hanhåller högre klass äni fyran sedan sin tid i moderklubben Ånge IF. Kan med fördel även användas på mittfältet.

Fredrik Broman, Matfors. Fredrik Broman, Matfors.

Höger mittfält:
Fredrik Broman,
Matfors IF


25 år. Åter till Matfors efter några säsonger i GIF Sundsvall och Hudiksvalls FF. Komplett spelare. Kreatör och bollvinnare i en och samma person och ligger inne med ett kanonskott. Har också den viktiga egenskapen att han gör sina medspelare bättre. Skadefri en lirare av god division 2-klass.

Niklas Nygren, Svartvik. Niklas Nygren, Svartvik.

Centralt mittfält:
Niklas Nygren,
Svartviks IF


"Nygga" är bara 26 år men det känns som att han varit med en evighet. Seriesegrarnas spelmotor som styr tempot i matcherna. Stor bollvinnare, förlorar aldrig ett motlägg, och samtidigt en excelent passningsleverantör, lagets assistkung. Upllevs som om han är överallt på planen stundtals. Ett rejält avbräck för Svartvik då han inte följer med upp i trean. Operation övertalning?

Martin Brännström, Sund. Martin Brännström, Sund.

Vänster mittfält:
Martin Brännström,
Sund IF


26 år. Pådrivare och navet mellan mittfält och anfall och som har sin styrka i offensiven. En av Medelpads bästa spelare utanför Allsvenskan. Har ytterst få brister. Sevärd! En drömspelare för alla tränare.

Christoffer Nerkman, Svartvik. Christoffer Nerkman, Svartvik.

Högerforward:
Christoffer Nerkman,
Svartviks IF


24 år. En smart spelare med en oerhörd högstanivå när allt stämmer. En finlirare som gärna luckrar upp motståndarnas försvar och därefter serverar ett målpass. Låg bakom dom flesta av radarkamraten Danne Johansson smål i år. Inte heller främmande att själv avsluta anfallen. Kvick, teknisk och bra skytt. Bänkade en gång i tiden John Guidetti i pojklandslaget. Det vittnar en hel del om Nerkmans kapacitet!

Daniel Johansson, Svartvik. Daniel Johansson, Svartvik.

Centerforward:
Daniel Johansson,
Svartviks IF24 år. 70 mål på dom två senaste säsongerna och dubbel skytteligavinnare. Det talar för sig självt. Ingen bjässe utan lever på sin snabbhet, teknik, kyla och smartness. Kan sniffa upp en målchans från rymden. Alltid på rätt ställe framför mål när chansen dykter upp men lika bra i djupledsspelet. Har alla kriterier för en bra målskytt. Årets mest givne i All Star Team. Skall bli intressant att följa "Danne" i trean. Många division 4-målvakter är nog glad att slippa honom...

Yaroslav Voloshin, Östavall. Yaroslav Voloshin, Östavall.

Vänsterforward:
Yaroslav Voloshin,
Östavalls IF


22 år. Östavalls ukrainare kan slå ut vilket försvar som helst när han är på humör. Snabb, teknisk och finurlig. Driver ofta in från sin kant, utmanar och avlossar sina dödliga projektiler. Medelpadsfotbollens bästa skytt? Där gjorde västraklubben ett fynd och "Yaro" är inte främmande att spela i trean nästa säsong med dom gröntröjade då han trivs bra med Fredlund & Co.

Övriga nominerade spelare:

Målvakter:
Mykhailo Barabanov (Östavalls IF), Andrei Colibaba (Östavalls IF), Tony Eklund (Fränsta IK), William Eliasson (Medskogsbrons BK), Jonas Dunberg (Matfors IF), Henock Ekanga (Sidsjö-Böle IF), Mikael Nordberg (Svartviks IF) och Martin Ålin (Lucksta IF).

Backar:
Gustav Arnberg (IFK Sundsvall), David Danielian (Ljunga IF), Patrik Eriksson Olsson (Sund IF), Emil Fahlander (Östavalls IF), Filip Filipovic (Fränsta IK), Tobias Ivarsson (Sidsjö-Böle IF), Stefan Krantz (Lucksta IF), Pär Malmberg (Östavalls IF), Andreas Moden (Fränsta IK), Jonas Richnau Ersson (Matfors IF), Adam Sjölen (IFK Sundsvall), Henrik Svanström (Svartviks IF) och Jan-Olof Sölvestål (Sund IF).

Mittfältare:
Joakim Andersson (Östavalls IF), Kevin Berg (IFK Sundsvall), Dennis Bergström (Sund IF), Johan Bergström (Matfors IF), Filip Glantz (Svartviks IF), Jesper Hellström (Essviks AIF), Adam Johansson (Alnö IF), Niclas Möllhagen (Östavalls IF), Jimmie Nordberg (Lucksta IF), Oskar Nordlund (Ljunga IF), Hampus Olsson (Svartviks IF), Semir Salia (Lucksta IF), Erik Senestad (Sidsjö-Böle IF), Kristian Wedmark (Östavalls IF), Elias Wennerberg (Östavalls IF), Adrian Yman (Alnö IF) och Anton Ågebrant (Sund IF).

Forwards:
Selwan Al Jaberi (Fränsta IK), Zakaria Bel Mekki (Sund IF), Mårten Gräntz (IFK Sundsvall), Elliot Kårelind (Östavalls IF), Oscar Lidström (IFK Sundsvall), Hakim Rouass (Lucksta IF) och Marcus Sawert (Essviks AIF).

Fredrik Carström, Svartvik. Fredrik Carström, Svartvik.

Tränare:
Fredrik Carström,
Svartviks IF


41 år. Första året förde han Svartviks IF till division 3-kval och det andra tog han klubben hela vägen upp tack vare seriesegern i Medelpadsfyran.
Oerhört engagerad, noggran och fokuserad på uppgiften och som skapat en vinnarkultur upppe på Heemmanet. Proffsig ut i fingerspetsarna och lämnar aldrig någonting åt slumpen. Har gott påbrå då pappa Bert-Olva haft fina tränarframgångar i en mängd klubbar i Medelpad på olika nivåer.

Sten-Ingvar Fredlund, Östavall. Sten-Ingvar Fredlund, Östavall.

Lagledare:
Sten-Ingvar Fredlund,
Östavalls IF


59 år, fyller jämnt inför Östavalls IF:s första säsong någonsin i division 3-sammanhang. Har med små medel byggt upp en imponerande fotbollskultur i det lilla samhället långt bort i väster. Spelare och ledare är inte främmande att pendla 25 mil t o r retur för träningar och matcher tack vare trivseln. Nu har klubben, som alltid haft målsättningem att hålla sig kvar i fyran, tagit steget upp i förbundsserierna. Något som knappast gått utan den forne ytterbackens engagemang och ledarskap.

Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Team Manager:
Janne Pehrsson,
Lokalfotbollen.nu


57 år. Driver Lokalfotbollen.nu sedan tio år tillbaka och är den som sammanställt detta All Star Team för Medelpadsfyran. Valde att ta ut laget enligt 4-3-3 med offensiva ytterbackar och mittfältarna lite mer centrerade med fria roller. Anfallarna skall kunna hota bpåde i mitten och från kanterna. Carström coachar från sidan medan Westring tar sitt ansvar på planen och styr från sin mittbacksplats. Lär få kritik för att ha lämnat många dugliga spelare utanför startelvan men konkurrensen har varit knivskarp på flera platser.

Kbrom Brhane, Ljunga Kbrom Brhane, Ljunga

Årets talang i Medelpadsfyran:
Kbrom Brhane,
Ljunga IF


15 år. Knappt en tvärhand hög och väger inte många hekto. Men tack vare sin snabbhet och teknik är han synnerligen svårfångad ute på sin kant. Tvekar inte att utmana sina större och äldre motståndare. Gjorde stora framsteg den här säsongen och lär nog hamna i Giffarnas nät för talanger inom kort. Kanske redan till nästa år? En oslipad diamant som med rätt träning och coachning kan bli en briljant fotbollsspelare.

Jan Boström, Sörberge. Jan Boström, Sörberge.

Årets domare:
Jan Boström,
Sörberge


36 år. Besitter naturliga ledaregenskaper och ett engagemang utöver det vanliga. Bra dialog med spelare och ledare. Hittar ofta rätt nivå i matcherna. Dömde inte mest men bäst under 2016. Tog ifjol hem titeln i Medelpadsfemman.

Övriga domare som var nominerade av spelare, ledare och supportrar i fotbollsmedelpad var:
Ghaleb Rajab, Per Backlin, Mattias Uppling och Anton Grönlund.

Alexander Panayioti - liten men naggande god målvakt till Svartvik från GIF U19. Alexander Panayioti - liten men naggande god målvakt till Svartvik från GIF U19.

Svartviks IF värvar tvenne talanger – en keeper och en mittfältare

(2016-11-23)
Svartviks IF värvar två talanger, en målvakt från GIF Sundsvall och en mittfältare från Stöde.
– Det är Alexander Panayioti och Rasmus Paulsson som tack vare vår tränare Fredrik Carström tagit steget över till oss, säger assisterande diton Joakim Sjödin.


Svartviks IF verkar sikta mot toppen i sin comeback i trean.
Nu har man värvat två talangfulla spelare, 18-årige målvakten Alexander Panayioti från GIF Sundsvall och jämnårige Rasmus Paulsson från Stöde IF dit han kom från Giffarnas U19 men moderklubb är Granlo BK. Rasmus hade även andud från division 2 men valde alltså klubben från Hemmanet.

Alexander Panayioti. Du väljer att ta steget över till Svartvik efter att ha varit i GIF Sundsvall sedan barnsben. Berätta lite om varför det blir division 3 och Svartvik?
– Fredrik (Carström, tränare, reds anm) ringde mig och därefter hade vi ett möte och jag gillar spelidén som Svartvik har samt jag vill gå till ett lag som har hög strävan efter utveckling, precis som jag.
Vad har du för ambitioner med fotbollen och vad tror du om det nya äventyret i Svartvik?
– Jag vill vara en viktig pusselbit som gör att Svartvik kan ta nästa steg till division 2 och jag tror vi har alla komponenter för att det ska lyckas!
Hur är du som målvakt? Styrkor och svagheter?
– Jag är väldigt liten, bara 173 cm och 67 kg, men smidig. Jag skulle säga att jag är liten men hård och jag gör allt för att vinna en match! Största svagheten jag har ska ju vara att jag är kort för att vara målvakt men det finns andra egenskaper som jämnar ut dom.
Har du nån chans att konkurrera ut ordinarie Mikael "Sparris" Norberg?
– Det är i alla fall planen (skratt).
Sist men inte minst. Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att säsongen ska börja så fort som möjligt.

– Alexander är en ung och talangfull målvakt som är bra skolad, har snabba reflexer och duktig med fötterna. Det är givetvis roligt att få presentera en ung och lovande kille till Svartvik och jag hoppas och tror att han kommer fortsätta att utvecklas i våran miljö, berättar "Jocke" Sjödin.

Rasmus Paulsson. Du har tidigare lirat i Giffarnas tipselit men valde att förra säsongen spela division 3 med Stöde som dessvärre inte klarade kontraktet. Hur upplevde du säsongen och hur gick det för egen del?
– Personligen gjorde jag en bra säsong och fick ut det som jag ville. Då min plan var att jag skulle hitta kärleken till fotbollen igen efter många skador och sjukdomar.. Dessvärre så föll vi ur trean med stöde, vad det berodde på kan jag inte riktigt svara på.
Du hade några anbud från andra klubbar bl a från div ision2 men valet föll på Svartvik som är nykommlingar i trean. Varför?
– Jag känner Fredrik Carström som har varit min tränare på fotbollsgymnasiet i två år nu. Jag tycker att han gav mig ett tydligt upplägg av hur Svartvik tänker inför kommande säsong och jag blev väldigt lockad utav det! Sedan tror jag på en uppflyttning till 2an redan nästa år det är vad mitt mål är iallafall och det var just därför jag tackade ja till Svartvik.
För dom som inte vet hur du är som spelare, berätta vad du har för styrkor och svagheter?
– Jag är en "jobbig jävel" att möta på planen, en löpvillig spelare som är som en finne i röven på motståndarna. Jag har även bra förståelse till spelet. Min svaghet är då pappa sitter på läktaren av någon anledning så går det alltid dåligt då han är där.
Vad har du för målsättning med fotbollen och hur ser du på den kommande säsongen?
– Den är att ha roligt och att vi i Svartvik ska gå upp till tvåan och som sagt, vad vore fotbollen utan glädje!

– Väldigt smickrande att Rasmus väljer Svartvik och tror på vårat upplägg. Det är en talangfull mittfälltare som är jobbig att möta. Bra spelförståelse och älskar att springa och det hoppas jag att han kommer bygga vidare på här i Svartvik, säger Sjödin.

Källa: Svartviks IF:s facebooksida.

Inget division 3-spel i Svartvik för "Nygga". Blir det en återgång till Kuben? Inget division 3-spel i Svartvik för "Nygga". Blir det en återgång till Kuben?

...men spelmotorn lämnar Svartvik

(2016-11-23)
Svartviks spelmotor följer inte med upp i trean.
– Jag lämnar Svartvik med sorg i hjärtat., säger Niklas "Nygga" Nygren om sitt beslut.


Svartvik vann fyran i god still och mycket av framgångarna kan tillskrivas spelmotorn på mittfältet, Niklas Nygren. "Nygga" var den som bestämde tempot i Svartviks spel och har egenskapen att både stoppa motståndarnas anfall och starta egna. Kvaliteter som räckte till serieseger och en plats i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpadsfyran.
Men något spel i division 3 med "Blackbay" blir det inte.
– Tyvärr blir det inte så, säger lagledaren Anders Ellqvist besviket.
– "Nygga" har flera gånger sagt att den här säsongen har varit en av dom allra roligaste i karriären och han har betytt mycket för vårt spel och framgångar både på och vid sidan av planen, fortsätter "Ella".
– Jag lämnar Svartvik med sorg i hjärtat egentligen. Det är ett fantastiskt gäng som haft en kanonsäsong. Men n'är jag lämnade Kuben för Svartvik var det att spela i fyran bland annat för att jag inte vill spela division 3 längre med tanke på tiden som måste läggas ned där, säger Nygren.
Vad Lokalfotbollen erfar är en återgång till Kuben aktuell när det nu blir spel i fyran igen för "Tigerränderna". Kommentar?
– Har i dagsläget inte bestämt mig om det blir något spel nästa år och vart, säger Nygren om ryktet, som alltså tog en plats i Medelpadsallsvenskans All Star Team 2016.
– Väldigt roligt med en plats i det laget. Är ett kvitto att man gjort något bra den här säsongen iallafall. Tack så mycket och tack till en grym fotbollssida för en fotbollsnörd som mig, avslutar Niklas Nygren som kommer att lämna ett stort hål efter sig på Svartviks mittfält.

Altmeister Bert-Ove Blom följer med sitt Torpshammar upp i fyran. Altmeister Bert-Ove Blom följer med sitt Torpshammar upp i fyran.

Blom hänger med Torps-hammar upp i fyran – får Marco Padellaro som sidekick

(2016-11-23)
Det blir en tränarduo i Torpshammar inför comebacken i division 4.
Bert-Ove Blom följer med upp och får till sin hjälp Marco Padellaro.
– Med två tränare får vi mer utrymme att utveckla spelarna, säger Cliff Nordin i Torpshammars styrelse.


Torpshammars IF har gjort klart med tränare och ledare inför comebacken i division 4.
Bert-Ove Blom, som hade huvudansvaret ifjol, hänger med upp. Till sin hjälp får han Marco Padellaro, som i år tränade Ånges damer och tidigare varit assisterande i Ånges IF:s division 2-lag och även basat för Fränsta IK och Ljunga IF.
– Med två tränare får vi mer utrymme att utveckla spelarna och fokusera mer på detaljerna i spelet som förövrigt såg riktigt bra ut stundtals under säsongen, säger Cliff Nordin i Torpshammars styrelse.
På lagledarsidan stannar Anders Vikberg och Fredrik Nyman.
– Men även här har vi förstärkt då Börje Israelsson kommer in. Nu söker vi efter en målvaktstränare och sen är ledarstaben klar, säger Nordin, som kanske själv "åker på" den rollen.
– Vi får se. Vi har det bra ställt på målvaktssidan med tre stycken som tränar på bra och skulle det knipa är jag inte främmande för att ställa upp mellan stolparna, säger Nordin. som annars aviserat att han slutar spelarkarriären som 33-åring.
Inga övriga tapp har man i dagslägen och några nyförvärv är inte heller klara.
– Vi vet iallfall vad vi söker efter och några spelare har kontaktats. Nu ligger bollen hos dom, säger Nordin och fortsätter:
– Det känns dock inte som någon katastrof om vi inte skulle få in några nyförvärv då vi i dagsläget har en bra trupp. Men jag hoppas att vi får ytterligare spets och bredd såklart. Troligtvis fortsätter samarbetet med Östavall även om det är andra regler som gäller med spelarlån då dom numera är ett förbundslag, avslutar Nordin.

Linus Sjölander har tappat sugen på fotboll. Linus Sjölander har tappat sugen på fotboll.

Stöde IF tvekar om spel i fyran: "Kan bli så att vi börjar om i sexan"

(2016-11-18)
Stöde IF kanske inte kommer till spel i nästa års Medlpadsallsvenska.
Orsaken stavas spelarbrist.
– Just nu har vi bara åtta-nio spelare då flera slutat, flyttat eller bestämt sig för andra klubbar, säger Håkan Sjölander.


Stöde IF gjorde sin bästa säsong någonsin i år. Ändå slutade det med degradering från trean efter kvalspel.
Nu har man drabbats av spelarbrist och det kan bli så illa att man inte kommer till sspel  i Medelpadsallsvenskan kommande säsong.
– Just nu har vi bara åtta-nio spelare då flera slutat, flyttat eller bestämt sig för andra klubbar, säger Håkan Sjölander i Stöde IF, och fortsätter:
– Men vi har en grupp med Håkan Helsing i spetsen som sonderar terängen och jobbar för att vi skall få ihop ett lag, säger Sjölander.
Men det kan faktiskt bli så att klubben börjar om i sexan?
– Så kan det bli och då med killar från bygden. Vi vill bli självförsörjande på spelare och inte behöva förlita oss på spelare från t ex stan, säger Sjölander.
Men det kan även bli ett lag i fyran och ett andralag i sexan?
– Ja, det är några killar som funderar på att lira för skojs skull och bara träna en gång i veckan och matcha i sexan. Killar som har spelat i Stöde tidigare men hållit upp någrra år men fått suget tillbaka. Även ett par spelare från årets trupp har flaggat att man inte vill lägga ner lika mycket tid längre men spel i sexan skulle funka. Det kan också bli frågan om närmare samarbete med ett par närliggande klubbar, säger Sjölander.
Och tränaren Conny Sjödin?
– Han vill fortsätta såvitt jag förstår men han vill naturligtvis ha ett lag att träna, säger Sjölander.
Nu jobbar Helsing & Co för högvarv för att få ihop en division 4-trupp och nästa möte har klubben den 28 november.
– Vi måste bestämma oss före den 15 december då anmälningstiden går ut men jag hoppas och tror att det löser sig på något sätt och att det blir herrfotboll på Stöde IP även nästa år, avslutar Håkan Sjölander.
Den här frågan har kommit upp på dagordningen både 2015 och 2016. 2015 vann man Medelpadsallsvenskan utan förlust och 2016 kom man alltså  nia i division 3 Mellersta Norrland. Blir inte överraskad om en lösning inför 2017 och nästa höst står Stöde IF som seriesegrare i division 4 – eller 6...

Jakob Melander tar ny sats i Kuben. Jakob Melander tar ny sats i Kuben.

"Jacke" gör comeback i Kuben

(2016-11-17)
Ifjol slutade Jakob Melander mitt under vårsäsongen.
Nu har han återfått suget och gör comeback i Kuben.
– Jag valde "Tigerränderna" igen för att det är ett lag fyllt med legender, säger den rivige anfallaren.


Kuben åkte ur trean och spelar kommande säsong i Medelpads-allsvenskan för första gången på många år. 
Nu håller man på att restaurera truppen. Någon huvudtränare är inte klar ännu då man fått nej av Anders Högman och Östavalls succetränare Jonas Westring. Just nu håller bröderna Andre och Henri Sjödal i träningarna.
På spelarsidan har man gjort klart med en nygammal lirare. Det är Jakob "Jacke" Melandeer, som efter att slutat mitt under vårsäsongen, nu fått suget tillbaka. "Jacke" som är bördig från Jämtland och även spelat i IFK Sundsvall och Sund.
– Förhoppningen är väl att få ett roligare år än vad kanske årets var och rent sportsligt vinna fyran såklart. Efter ett års uppehåll känner jag att jag är redo och bidra till att göra kuben till en vinnande förening igen. Varför jag valde "Tigerränderna" igen är ju för att det är ett lag fyllt med legender! Se bara Karrabi. Han är ju Ronaldinho med mustasch. Vilket annat lag i Sundsvall har det?, frågar sig "Jacke" Melander.

Så här beskriver lagkamrater Andre Sjödal "Jacke":
– Lagets Dr Jekyll & Mr Hyde. "Jacke" har efter en säsongs uppehåll återfått glöden till fotbollen och valt att återuppta sitt bollsparkande hos oss. Han är en avig spelare med speed och näsa för mål. När "Jacke" är på rätt humör är han en tillgång för vilket lag som helst.
Helt klara för nästa säsong från årets trupp är målvakten Cristofer Högbom och mittbacken Martin Fors men truppen fylls på kontinuerligt.

Källa: Bl a Kubens facebooksida

Stefan Thors har tagit över ordförandeklubban i Medskogsbrons BK. Stefan Thors har tagit över ordförandeklubban i Medskogsbrons BK.

Medskogsbrons BK lever vidare – Stefan Thors ny ordförande

(2016-11-12)
Sportchefen Jörgen Viklund, tränaren Jerry Neren och nästan hela styrelsen lämnar Medskogsbrons BK.
– Vi har bildat en ny styrelse och siktar in oss på spel i femman med halva laget pappor till våra ungdomsspelare, säger Stefan Thors.


Det var många som befarade att Medskogs skulle dö sotdöden när eldsjälen och sportchefen Jörgen Viklund tackade för sig i Medskogs efter den här säsongen. Och eldsjälar växer som sagt inte på träd.
Men likt fågel Fenix har föreningen rest sig och gör omgående en nystart efter degraderingen till femman.
– Vi har bildat en ny styrelse och siktar in oss på spel i femman, säger ordföranden Stefan Thors, själv f d spelare i bland annat Kovland och bandylirare i Sellånger, och boende i Allsta.
– Det är bara kassören Emma Ernqvist som är kvar från den gamla. Jag är ordförande och ledamöter är förre Luckstaspelaren Patrik Andersson, Tony Broman och Åsa Walker, säger Thors.

Hur kommer då "nya" Medskogs att se ut?
– Det kommer att bli en hel del nytt. Bland annat kommer vi att involvera våra ungdomslag på ett helt annat sätt. Dom kommer att få vara med i omklädningsrummet före matcherna och känna på atmosfären och jobba som bollpojkar med mera. Få en mer familjär känsla i klubben då flera av undomslagens pappor kommer att vara med och spela i representationslaget nästa år, säger Thors.

Betyder det att du t ex själv kommer att göra comeback?
– Håller bara kroppen ihop så, skrattar 39-åringen.

Hur kommer ni att formera laget?
– Vi är ju många före detta fotbollspelare som bor i närheten av planen och flera av oss har även barn i verksamheten och då passar det att göra comeback och röra på gubbköttet. Det blir pappor till ungdomslagens spelare som kommer att utgöra hälften av seniortruppen.

Vad händer med fjolårets spelare?
– Dom som visade Medskogshjärta ifjol är välkomna att spela vidare. Men vi kommer bara att träna en gång i veckan och dom som vill träna oftare kanske väljer att byta klubb. Men vi väljer att satsa på kvalitet istället för kvantitet när det gäller träningen. Hellre 15-20 man på en träning än 8-12 på varje pass om man kör två eller tre gånger i veckan. Bättre att då koncentrera sig till en gång i veckan när alla kan.

Hur verkar intresset?
– Det verkar bra, inte minst bland oss äldre som vill hålla igång för att det är kul och även bland några yngre. Men det viktigaste är att föreningen lever vidare och att våra ungdomsspelare har ett A-lag att sikta emot.

Vem kommer att träna er?
– Oklart i dagsläget men vi kanske kör kollektivt. Vi behöver dock få en lagledare som håller i det mer praktiska kring laget.

Några nyförvärv?
– Blir som sagt några äldre som gör comeback som sagt. Vi får väl se vad som händer under frimånaden så vi vet meer efter jul, säger Stefan Thors, som även berättar att det inte blir något spel i Inomhusligan för Medskogs efter nyår.
– Vi behöver hålla alla benhinnor, knän, ryggar och ljumskar intakta till seriestarten, skrattar Stefan Thors avslutningsvis innan har glider ut i naturen med sin nyinvesterade Ockelbo. Snöskotrar är nämligen ett stort intresse för den nye Medskogsordföranden.

Jörgen Viklund har tjatat nog på spelare. Slutar som sportchef. Jörgen Viklund har tjatat nog på spelare. Slutar som sportchef.

Jörgen Viklund lämnar Medskogsbron

(2016-11-12)
Efter många år som spelare, ledare och sportchef väljer nu Jörgen Viklund att kliva av sitt engagemang i Medskogsbrons BK.
– Nu har jag ringt och tjatat på spelare för sista gången, ler Viklund.


Jörgen Viklund har under många år varit drivande i Medskogsbrons BK som spelare, ledare och sista åren som sportchef.
Men nu är det ofrånkomlingen slut.
– Nu har jag ringt och tjatat på spelare för sista gången, ler Viklund.
Efter samarbetet med GIF Sundsvall och division 3-spel valde klubben för några år sedan att börja om i division 6.
Det tog emellertid inte långt tid innan klubben var uppe i fyran men sedan börjadde intresset bland spelarna att avta och många valde att sluta och några att gå till andra föreningar. För att få ihop lag inledde man ett samarbete med dåvarande division 2-laget Selånger men inför den här säsongen valde SFK att börja om i sexan och Medskogs stod åter på egna ben och det tog tid innan man ens fick klart med tränare då Jerry Neren övertalades att göra comeback.
–  Men det blev ingen rolig säsong. Att man kan åka ur en serie för att man inte är tillräckligt bra köper jag men i år fick jag och Jerry ibland ringa 41 spelare för att få ihop en startelva. Vi gav oss fan att vi inte skulle lämna wo i någon match utan fullfölja säsongen. Och dessutom lite folk på träningarna. Ändå visade vi trots motgångarna att vi kunde spela fotboll och ta poäng. En vinst och en oavgjord mot Alnö, obesegrade i båda derbyna mot Matfors och en knapp förlust mot seriesuveränen Svartvik, säger Jörgen Viklund.
– Men vi hade aldrig samma startelva i två matchern ens på hela säsongen, suckar Viklund, som är besviken på många av spelarnas inställning.
– Spelarna lovade dyrt och heligt att ställa upp för klubben och varandra och genomföra säsongen. Men i flera fall var det tyvärr tomma löften, säger Viklund besviket.

Många har varit oroliga att det här var det sista man såg av Medskogs i seriesammanhang på seniorsidan.
– Det finns en arbetsgrupp av före detta spelare som bor i byn som jag vet jobbar för att Medskogs skall leva vidare, säger Viklund och fortsätter:
– Men det blir utan mig, nu skall jag ta minst ett sabbatsår, säger Viklund och skrattar.

Arvid Nyström från GIF är Svartviks första nyförvärv. Arvid Nyström från GIF är Svartviks första nyförvärv.

Första nyförvärvet till nya division 3-laget Svartvik

(2016-11-12)
Nya division 3-laget Svartviks IF har gjort klart med sitt första nyförvärv då man hämtat in Arvid Nyström från GIF Sundsvalls U19.
– Det lät intressant att Svartvik ska satsa på att komma på övre halvan i division 3, vilket låter som en schysst målsättning och utmaning, säger den snabbe ytterbacken.


Svartvik jobbar stenhårt med sin spelartrupp inför comebacken i division 3. Elva spelare från fjolårstruppen är klara, bl a målhungriga duon Daniel Johansson och Christoffer Nerkman.
Första nyförvärvet hämtar man från GIF Sundsvalls U19-lag då yttervbacken Arvid Nyström som efter nio år hos blåtröjorna väljer en röd färg på dräkten.
– Klart det känns lite vemodigt att lämna GIF Sundsvall men jag ser verkligen fram emot att spela för Svartvik, säger Arwid till assisterande tränaren Joakim Sjödin.

Varför föll valet på Svartvik?
– Fick en bra känsla och Oliver Hagblom var väl den som rekomenderade mig Svartvik. Han talade väl om klubben och speciellt om tränarna! Sedan så tycker jag det lät intressant att Svartvik ska satsa på att komma på övre halvan i division 3, vilket låter som en schysst målsättning och utmaning, säger Nyström.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är väl snabb och relativt explosiv. Går alltid in 100 procent in i duellerna och försöker inte lämna något åt slumpen. Fotbollsmässigt så är jag en hyfsat passnings skicklig spelare i både inläggs- och uppspels-synpunkt. Gillar att ta fram boll offensivt och även utmana.

Vad tror du om Svartviks chanser i trean den kommande säsongen?
– Vad jag har hört och vet om spelarna i Svartvik så ser jag inga hinder till att komma på övre halvan. Förutom att det finns duktiga spelare så har jag hört att det är ett gäng som har bra sammanhållning och det är nästan det viktigaste för att lyckas enligt mig.

Vilken är den bästa spelaren du spelat med?
– Spelat med väldigt många duktiga spelare men Marcus Berglind var riktigt bra men eftersom jag är back så kan jag säga vem som är den bästa jag mött på träningarna osv och det är Jonathan Morsay och Johannes Bohlin.

Vad har du för personlig målsättning med fotbollen?
– I nuläget är det väl att försöka komma så högt som möjligt men framförallt ha kul, avslutar Arvid Nyström, som även i unga år var en lovande sprinter i Kovlands IF innan han valde fotbollen fullt ut.
Svartviks ledning är naturligtvis mycket nöjda över sitt förvärv.
– Här får vi in en talangfull ytterback som älskar att ta fram boll i plan och som har närkampspelet i sig. Det ska bli roligt att se "Arre" utvecklas i vår miljö berättar Svartviks rekryterings ansvarige och assisterande tränare "Jocke" Sjödin.
En spelare man jobbar på är förre Svartviksspelaren Sebastian Sandberg som gick till Selånger för några år sedan och ifjol var spelande assisterande tränare i Ånge.
– Helt klart ett drömförvärv om vi skulle lyckas, kommenterar "Jocke" Sjödin.

"Robban" Johansson lämnar Lucksta för Essvik. "Robban" Johansson lämnar Lucksta för Essvik.

Rutinerad duo till Essvik:
"Två karaktärsspelare"


(2016-11-12)
Redan ifjol var duon på väg till Essvik.
Nu har Luckstaduon Robert Johansson och Jens Andeersson gjort slag i saken.
– Två karaktärsspelare som kommer att göra mycket nytta i vårt unga lag, säger tränaren Fredrik Martinsson.


I veckan skrev jag att Essvik hade ett par rutinerade krafter på gång (läs nedan).
Nu är det klappat och klart.
Det är Luckstaduon Robert Johansson och Jens Andersson som bestämt sig för att representera Njurundaklubben kommande säsong.
– Både "Robban" och Jens var på gång redan ifjol men valde att spela kvar i Lucksta ett år till. Nu är vi mycket glada över att dom "äntligen" tar steget över till oss. Två karaktärsspelare som kommer att göra mycket nytta i vårt unga lag, säger tränaren Fredrik Martinsson.
Klart är även att den nyopererade och ettrige anfallaren Henri Sjödal kommer att göra ännu en comeback. "Robban", Henri och Marcus Sawert lär bli en offensiv att se upp med för Medelpadsallsvenskans försvarare kommande säsong.

Daniel Johansson (bilden) och anfalls-kollegan Christoffer Nerkman hänger med Svartvik upp i trean. Daniel Johansson (bilden) och anfalls-kollegan Christoffer Nerkman hänger med Svartvik upp i trean.

Jodå, anfallsduon Nerkman & Johansson följer med Svartvik upp i trean

(2016-11-11)
Anfallsduon svarade för 55 av Svartviks 84 mål när laget vann Medelpadsallsvenskan i år.
Daniel Johansson, 35 mål, och Christofer Nerkman, 20, hänger med upp i trean.
– Underbart! Två otroligt viktiga spelare för oss, säger assisterande tränaren "Jocke" Sjödin.


Daniel Johansson vann skytteligan i Medelpadsallsvenskan med 35 mål och anfallskompisen Christoffer Nerkman kom trea med 20 nätkänningar.
Duon svarade alltså för 55 av seriesegrarnas 84 fullträffar.
Nu står det klart att den målfarliga duon följer med Svartvik upp i trean.
– Ja, nu har jag bestämt mig. Det var fantastisk roligt att vinna serien. Vi spikade en målsättning och grejade den, säger Danne som gjort 35 mål både 2016 och 2015. Totalt alltså 70 mål och räknar man med DM- och träningsmatcher så blir det över 100 mål.
– Fast egentligen gjorde jag ju 36 mål i år men trots att vi varit i kontakt med förbundet för att få en rättelse verkar det inte bli så. Synd då 36 mål hade varit ett nytt rekord. Men nu har jag lagdt det bakom mig och siktar på nästa säsong, säger Johansson.

Intresse har funnits från andra klubbar högre upp i seriesystemet men du fortsätter i Svartvik. Hur kan det komma sig?
– Svartvik är ett väldigt "gött" lag som jag trivs fantastiskt i med både spelare och ledare, sen verkar det som vi får ihop en fin trupp till nästa år med några nya spelare och gamla som blir kvar, säger Johansson.

Vad har du för målsättning med nästa säsong?
– Min egen målsättning är att fortsätta kunna leverera och hjälpa laget, sen vill jag vara med och kriga i toppen av serien och vinna varje match!

Någon drömspelare som du hade velat haft till Svartvik nästa säsong?
– Hoppas dom jobbar in "Sebbe" Sandberg från Ånge. Sen hade Alen Zulovic varit trevligt att haft tillbaka.
Klubben är givetvis oerhört nöjda över att få behålla sin skyttekung.
– Danne har under två år varit vår genomgående bästa spelare. En spelare som alltid gör mål. En otroligt viktig pjäs för Svartviks IF. Han är snabb och teknisk och ställer till med stora problem för motståndarna. Det ska bli riktigt intressant att se vad Danne kan göra i trean för oss säger assisterande tränaren "Jocke" Sjödin.

Christoffer Nerkman var precis som sin anfallskollega Danne Johansson en av Svartviks absoluta nyckelspelare och nu väljer som sagt även den förra pojklandslagsmannen att stanna i Svartvik.

Var det ett svårt beslut?
– Nej, då tränarna och större delen av spelarna blir kvar så var det ett enkelt beslut, säger Nerkamn till "Jocke" Sjödin.

Varför väljer du att följa med Svartvik upp i trean?
– Jag trivdes jättebra under mitt första år i klubben och jag tror att vi kommer kunna göra en bra säsong även i trean.

Vad har du för målsättning nästa säsong?
– Jag vill vara med att slåss i toppen.

Om du fick välja en drömspelare att locka över till Svartvik, vem skulle det vara?
– Det blir samma svar som Danne. "Sebbe" Sandberg - en grym spelare.

– Glädjande nyheter för oss och för publiken på Svartvik. Det betyder jättemycket att Nerkman fortsätter. En spelare som har allt och är väldigt svårstoppad. Kom in sent ifjol och hade en taskig försäsong men är nu med från start och jag tror han kommer göra succe från sin position, avslutar assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.

Fredrik Martinsson och Essviks AIF blir nog ett par även nästa säsong. Fredrik Martinsson och Essviks AIF blir nog ett par även nästa säsong.

Förkylningstider i Essvik 
– "Snuvan" fortsätter


(2016-11-09)
Mycket talar för att det blir en tredje tränarsäsong för Fredrik "Snuvan" Martinsson i Essviks AIF.
– Har fått ett par förfrågningar från andra klubbar men det lutar åt att det blir den klubb som betalar minst, skrattar "Snuvan" och syftar på sinmoderklubb.


Essvik gjorde en stark vårsäsong i division 4-comebacken men tappade av olika anledningar rejält under hösten.
Fredrik "Snuvan" Martinsson tog över laget i femman och mycket talar för att 31-åringen kommer att göra sin tredje säsong i moderklubben som tränare.
– Har fått ett par förfrågningar från andra klubbar men det lutar kraftigt åt att det blir den klubb som betalar minst, d v s Essvik, skrattar "Snuvan".

Nöjd med säsongen som varit?
– Både och. Mycket nöjd fram till sommaruppehållet. Hösten blev inte alls lika bra. Konstigt att inte fler ville bita i när vi låg med i toppen. Men fyra spelare flyttade, nån som fick nytt jobb plus skador och vi hade lite folk på träningarna, säger Martinsson som en förklaring till höstens underpresterande.
Det verkade nästan som om Essviksspelarna var nöjda med våren och man tidigt säkrat nytt kontrakt.

Nån spelare i ditt lag som stuckit ut extra i år?
– Ingen speciell med tanke på andra halvan. Skall i så fall vara Sebastian Astby Rödin som visade träningsflit och höll ut hela säsongen.

Hur ser det ut i truppen i dagsläget?
– Vi har ett par rutinerade spelare på gång som vi hoppas få klart med inom kort. Vi behöver få in mer rutin i laget helt enkelt. Vi försöker även få hem målvakten Michel Sjödal från Kuben. Av den befintliga truppen har ingen aviserat att sluta eller byta klubb, säger Martinsson och avslutar:
– Jag hoppas verkligen att hela laget satsar hela säsongen nästa år och verkligen håller i. I så fall kan vi vara med och slåss i toppen hela året.

Nermin Zulovic fortsätter träna Söråkers FF. Nermin Zulovic fortsätter träna Söråkers FF.

"Zulan" tränar Söråkers FF även i fyran:
"Trivs jättebra"


(2016-11-08)

Nermin Zulovic är populär som tränare i Söråkers FF. Inte minst sedan han nu fört upp laget i Medelpadsallsvenskan.
– Vi är otroligt glada och nöjda att "Zulan" fortsätter träna vårt A-lag även nästa år, säger klubbens ordförande Björn Hemriksson.


Nermin Zulovic förde i år upp Söråkers FF i division 4 under sin andra säsong som tränare.
Det blir även minst ett tredje år då det nu står klart att han, trots en del anbud från andra håll, följer med upp.
– Vi är otroligt glada och nöjda att "Zulan" fortsätter träna vårt A-lag även nästa år. En otroligt proffsig tränare med stort engagemang och populär hos grabbarna, säger klubbens ordförande Björn Henriksson.
– Det skall blir jättekul att fortsätta med det här laget. Kanongrabbar som verkligen satsar och kör stenhårt på träningarna och verkligen vill utcvecklas, säger Nermin Zulovic.

På ledarsidan slutar Marie Edström på grund av tidsbrist och ersätts av duon Fredrik Lundgren och Peter Dagfält som kommer att dela på lagledarbiten efter Marie.
Joel Hammarström kommer att fortsätta som "bollplank" till Nermin Zulovic även nästa säsong.
Säsongen kör i vanlig ordning igång i slutet av november med interna Skinkcupen i NCC-hallen.

Tommy Göransson fortsätter som spelare? Tommy Göransson fortsätter som spelare?

Tommy Göransson slutar som tränare i Ljunga IF

(2016-11-08)
Tommy Göransson slutar som tränare i Ljunga IF men kanske fortsätter han som spelare.
– Vi väntar vårt tredje barni mars så vi får se om jag hinner med någon fotboll nästa år, säger mittbacken.


Ljunga räddade till slut nytt kontrakt som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan tack vare att Östavall kvalade upp sig till trean.
– Trots allt en liten besvikelse då jag tycker att vi hade ett lag för sämst en mittenplacering. Men vi hade många skador och andra orsaker gjorde att det blev bottenstrid istället, säger spelande tränaren Tommy Göranbsson, som nu väljer att kliva av som tränare. Eventuellt kommer han att fortsätta som spelare.
– Vi väntar vårt tredje barni mars så vi får se om jag hinner med någon fotboll nästa år, säger mittbacken.

Någon ny tränare är inte tillsatt och oklart är det ännu om andretränaren Janne Berglund fortsätter.
– Ingenting är klart ännu. Vi ville avvakta och se vilken serie vi skulle hamna i först, säger ordföranden Roy B. Olsson.
På spelarsidan rycks det i några Ljungaspelare från annat håll. Oskar Nordlund är ständigt påpassad och ävenbröderna Danielian där mellanbrodern David var ett utropstecken i år på sin vänsterbacksplats. Även den 15-årige talangen Kbron Berhane uppvaktas och det av GIF Sundsvall.
– Ingenting är klart även där. Vi jobbar givetvis på att behålla våra bästa spelare och istället förstärka laget, säger Olsson.

Den 15 november inleds frimånaden för fotbollsspelarna i Medelpad. Då lär det bli större aktivitet på marknaden. Var så säker.

Ghaleb Rajab har dömt flest matcher i årets Medelpadsallsvenska, 17 matcher. Foto: viktorljungstrom.se
Ghaleb Rajab har dömt flest matcher i årets Medelpadsallsvenska, 17 matcher. Foto: viktorljungstrom.se

Ghaleb dömde mest i Medelpads-allsvenskan 2016

(2016-11-04)
23 huvuddomare har dömt matcher i distriktets högsta serie på herrsidan i år.
Flitigast i elden har varit Ghaleb Rajab som varit pipblåsare och hållit ordning i hela 17 kamper.
Här nedan följer en förteckning vilka som dömt i år och hur många matcher.
En av dessa kommer att utses till seriens bästa domare 2016. Men vem?


17 matcher:
Ghaleb Rajab

13 matcher:
Per Backlin

 12 matcher:
Anton Grönlund
Abdisadiq Muse Farah

11 matcher:
Mattias Uppling 

 10 matcher:
Jan Boström
Temesgen Habte Eyes

9 matcher:
Krister Sandin

6 matcher:
Anton Sjöberg

5 matcher:
Said Gavador

4 matcher:
Oscar Moss
Oskar Nilsefur

3 matcher:
Victor Grönlund
Michael Lie

2 matcher:
Jonas Hägglund
Nilla Sjöberg
Daniel Yng

1 match:
Jose Luis Ahumada
Nils Börlin
Hamza Harrami
Rickard Lingensjö
Andreas Olsson
Magnus Römo Mella

Mikael Kotermajer tackar för sig efter tre säsonger som tränare i IFK Sundsvall. Mikael Kotermajer tackar för sig efter tre säsonger som tränare i IFK Sundsvall.

Alnö IF blir "Kottens" tredje klubb som tränare

(2016-11-03)
Tränaren Mikael Kotermajer behövde inte gå "arbetslös" många dagar.
Efter att förra veckan lämnat IFK Sundsvall är han nu klar för seriekollegan Alnö IF.
– En spännande utmaning, säger "Kotten" om det nya uppdraget.


Förra veclan skrev jag om att tränaren Mikael Kotermajer lämnar IFK Sundsvall efter tre säsonger (läs artikel nedan).
"Kotten" behövde inte gå "arbetslös" många dagar.
Nu har han gjort klart med seriekollegan Alnö IF.
– Det stämmer. Jag går från en anrik förening till en annan, ler Kotermajer och fortsätter:
– Det skall bli en spännande utmaning. Klubben har ett ungt A-lag och en betydande ungdomsverksamhet. Är också en välskött föreningen med bra organisation och ekonomi, säger Kotermajer.

Vad är din och klubbens målsättning?
– Har inte träffat spelartruppen ännu och jag vet inte om några slutar, går till andra klubbar eller om vi får några nyförvärv. Innan dess känns det fel att måla upp en målsättning. Den kommer vi att ta inom laget när vi träffas och kommer igång med träningarna i mitten av november, säger Kotermajer.
– Men min personliga målsättning är att hjälpa laget och utveckla spelarna framåt i sin utveckling, fortsätter 33-åringen

Alnö är nöjda med sitt tränarförvärv.
– Från föreningens sida känns det mycket bra. Mikael är en ödmjuk och stabil kille och vi tror han kommer att passa bra att fortsätta det fina jobb som Håkan Johansson & company påbörjat. Mikael har skrivit på ett avtal på ett år med en ambition från båda parter att förlänga ytterligare två år. Mikael har även representerat oss en kortare period som spelare, säger Magnus Pallin, sportansvarig på herrsidan.

Varför slutar Håkan Johansson?
– Han har helt enkelt inte tid med tanke på hans jobb och han är ofta i Norge på veckorna. Han hade egentligen inte tid året som var heller med ställde upp för klubben. Något vi är oerhört tacksamma över, säger Pallin.

Kommer Magnus Svensson att finnas kvar som assisterande tränare?
– Ja, något som känns tryggt för kontinuiteten, säger Pallin.
Alnö har en mycket stor ungdomsverksamhet och har slagit fast en strategi att få fler ungdomar att fortsätta spela och att föreningen skall bli mer självförsörjande i representationslaget. Detta har hittills lyckats bra, vilket lett till att basen i truppen består av grabbar födda mellan 1997-2001.
– Vi tror att Mikael passar utmärkt att med ett coachande ledarskap fortsätta utveckla vår unga trupp. Kan vi dessutom komplettera med några mer rutinerade spelare ser det riktigt intressant ut inför kommande säsong, avslutar Magnus Pallin.

Mikael Kotermajer tackar för sig efter tre säsonger som tränare i IFK Sundsvall. Mikael Kotermajer tackar för sig efter tre säsonger som tränare i IFK Sundsvall.

Mikael Kotermajer lämnar IFK Sundsvall:
"Behöver ny utmaning"


(2016-10-27)
Tre säsonger och IFK Sundsvall är fortfarande kvar i distriktsserierna.
Nu väljer tränaren Mikael Kotermajer och IFK Sundsvall att gå skilda vägar.
– Vi är överens om förändringen och för egen del känns det som jag behöver en ny utmaning, säger Kotermajer.


Mikael Kotermajer fick i uppdrag av sportchefen Kenneth Kile att föra anrika IFK Sundsvall tillbaka till förbundsfotbollen.
Efter tre säsonger är IFK Sundsvall fortfarande kvar i division 4 Medelpad.
Nu väljer "Kotten" och IFK att gå skilda vägar.
– Vi är överens om förändringen och för egen del känns det som jag behöver en ny utmaning, säger Kotermajer.
– Jag har vetat det här ett tag men det var först idag som spelartruppen har blivit informerade, fortsätter Kotermajer.
Hur har då dom tre säsongerna varit?
– Det har varit både toppar och dalar och fantastiskt roligt. Vi har ju varit tvungna att bygga laget på annat än ekonomi. Lagkänslan har varit mycket god trots att vi använt mer än 100 spelare i A-laget dom här åren. Vi skulle behövt en helt annan kontinuitet för att vinna serien. Vi har tappat tongivande spelare efter varje år och även under innevarande säsonger, säger Kotemajer.

Någon ny klubb har inte Mikael Kotermajer gjort klart med.
– Har väl fått ett par lösa förfrågningar men inget konkret ännu. Vi får se vad som händer.
Kanske sparka igång Söders BK igen?
– Hahaha. det vore kul men jag vet inte om det är realistiskt och om det finns någon eller några som vill dra det tunga lasset, säger Kotermajer, som tränade just Söder under klubbens allrar sista (senaste?) säsong innan han gick till IFK Sundsvall.
– Vi tackar "Kotten" för dom här tre säsongerna och önskar honom all lycka i framtiden med sin tränargärning. Nu intensifiear vi vår jakt på en ny tränare och har ett par namn i röret som vi bearbetar, säger sportchefen Kenneth Kile, som fortsätter:
– Vi för även diskussioner med spelarna Oliver Hagblom och Teodor Sörholm som är intresserade av att jobba med oss på marknadssidan och har redan spottat fram olika förslag på hur vi skall marknadsföra IFK Sundsvall bättre. Vi har fortfarande skulder men vi betar av dom kontinuerligt och har läget under kontroll, säger Kile.

Göran Sundqvist har gjort klart med en fjärde säsong i Sund. Göran Sundqvist har gjort klart med en fjärde säsong i Sund.

Sunds ledarstab spikad
– "Sunkan" gör sin fjärde säsong som tränare


(2016-10-27)
Sunds ledarstab inör 2017 är spikad.
Och den är identiskt med årets.
– Jag har varit i Sund i tre år och trivs jättebra med klubben och grabbarna i laget, säger Göran Sundqvist.


Sund gjorde en fin höstsäsong och var på vippen att hämta in och gå förbi Östavall och knipa kvalplatsen men fick ge sig på målskillnad.
Redan nu har ett revanschsuget Sund gjort klart med sin ledarstab och den är identisk med fjolårets.
Göran Sundqvist gör sin fjärde säsong som huvudtränare och som assisterande får han även kommande säsong Christian Saastamoinen. Henrik Öhman fortsätter som sportchef och Lars-Erik Edlund som materialförvaltare och givetvis kör "inventarien" Claes Nyman på som lagledare.
– Jag har varit i Sund i tre år och trivs jättebra med klubben och grabbarna i laget, säger Göran Sundqvist om en av anledningarna till fortsättningen.
– Dessutom är vi rejält revanschsugna inför nästa säsong, fortsätter "Sunkan".
På spelarsidan har det i skrivande stund inte hänt något uppseendeväckande.
– Vi hoppas kunna behålla fjolårstruppen där vi har många unga lovande talanger som vi vill krydda med ett par nyförvärv, säger "Sunkan".

Fredrik Carström kör en tredje säsong i Svartvik. Fredrik Carström kör en tredje säsong i Svartvik.

Fredrik Carström har bestämt sig – tränar Svartvik även i trean

(2016-10-23)
Till skillnad mot Östavall (se artikel nedan) följer Svartviks tränare Fredrik Carström med klubben upp i trean.
Det gör även övriga ledare kring laget.
– Nu när ledarstaben är spikad kommer vi att jobba hårt med att få ihop en stark spelartrupp till trean, säger klubbveteranen Anders Ellqvist, som går in på sin 33:e säsong i Svartviks IF.


Östavalls tränare Jonas Westring följer inte med sitt lag uppåt i seriesystemet.
Det gör emellertid, efter en tids betänketid, Svartviks tränare Fredrik Carström.
Det står också klart att spelande assisterande tränaren Joakim Sjödin fortsätter som ifjol.
Lagledaren/materialförvaltaren Anders Ellqvist kör också vidare och gör sin 33:e säsong sedan han debuterade som ung spoling i pojklaget.
Ordföranden Leif Wiklund kommer att jobba närmare laget nästa år och bistå Ellqvist som lagledare/materialförvaltare. Även Wiklund är en trotjänare i klubben och går in på sitt 27:e år. Thomas Mattsson fortsätter också som materialförvaltare nästa säsong.
Ny målvaktstränare blir Joakim Svensson, som ävem i fortsättningen kommer att finnas till hands att hoppa in mellan stolparna om det skulle krävas.
– Nu när ledarstaben är spikad kommer vi att jobba hårt med att få ihop en stark spelartrupp till trean, säger Anders Ellqvist.
Svartviks första division 3-säsong sedan 2007. Det året slutande man tvåa och kvalade till tvåan. Trots framgången begärde man sig året efter ner i sexan för att börja om. Och nu är man alltså tillbaka i trean.

Jonas Westring tackar för sig som Östavalls tränare efter succesäsongen. Jonas Westring tackar för sig som Östavalls tränare efter succesäsongen.

Östavalls succéträmare följer inte med upp

(2016-10-23)
Igår tog sig Östavalls IF för första gången i historien sig upp i division 3.
Men succétränaren följer inte med upp.

– Man skall sluta när man är på topp, säger Jonas Westring och ler.

Östavall spelade sig för första gången klubbens 88-åriga historia upp i division 3 igår.
Men uppflyttningen har smolk i glädjebägaren då populäre spelande tränaren Jonas Westring inte följer med upp.
Och han avslutade med stil och var rena limmet i försvaret och såg till att dom flesta av Tandsbyns anfall strandade på honom.
– Man skall sluta när man är på topp, säger Jonas Westring själv.

Vad säger du om uppflyttningen?
– Det var inte väntat sett till vår målsättning i våras. Visst hade vi hoppats på en placering på övre halvan men att det skulle sluta med en andraplats i serien och sedan kvalseger och division 3-spel fanns inte på kartan, säger Westring.

Du följer inte med Östavall upp i seriesystemet. Nån ny klubb på gång?
– Nej, nu får någon annan ta över. Någon ny klubb är inte aktuell utan nästa år blir det satsning på flickvännen, nya jobbet och sommarstugan. Kanske kommer jag att lira nån match med Östavall om det skulle behövas. Kan även bli aktuellt med andra uppgifter i klubben som inte tar lika mycket tid, säger Westring.

Det ryktas annars om Kuben?
– Det är inte aktuellt. Jag hade ett par bra år där och förde bland annat upp andralaget till division 4, säger Westring.

– Vi har vetat det här sedan i somras. Jonas ville ge oss rejält med tid att hinna söka någon ny tränare. Givetvis hade vi helst behållit Jonas men hans civila status gör att han helt enkelt inte hinner med, säger lagledaren och Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund, som är förtegen om man redan gjort klart med Westrings efterträdare.

Östavallsjubel både på planen och på läktaren när uppflyttningen till division 3 stod klar. Foto: Östavallsif.com
Östavallsjubel både på planen och på läktaren när uppflyttningen till division 3 stod klar. Foto: Östavallsif.com
Elliot Kårelind sköt Östavall till trean! Elliot Kårelind sköt Östavall till trean!

Elliot Kårelind sköt Östavall till historisk division 3-plats

(2016-10-22)
I förra omgången stod Elliot Kårelind över på grund av begravniing.
Idag begravde han Tandsbyns drömmar om division 3 och sköt istället dit Östavall med sitt hattrick

– Helt underbart att få vara med och spela upp Östavall i trean, nu blir det fest, säger matchhjälten.

Den lilla orten Östavall långt bort i västra Medelpad har för första gången fått ett division 3-lag.
Det krävdes seger borta mot Tandsbyn för att drömmen skulle slå in.
Och det blev seger.
Förra helgen tvingades Elliot Kårelind stå över mot Älgarna på grund av begravning.
Nu kunde en spelsugen Kårelind på egen hand begrava jämtarnas förhoppningar om division 3-spel genom att snickra till ett hattrick.
– Vid 1-0 missade först deras mittback en långboll och den andra rensade rakt på mig och jag kom fri. Målvakten räddade men returen satte jag upp i nättaket, säger Elliot Kårelind, och fortsätter:
– Tvåan satte jag på straff nära högra stolproten efter att jag själv blivit fälld och 3-0 kom efter ett fint anfall som avslutades med att Elias Wennerberg frispelade mig på djupet och sedan var det bara att chippa bollen över deras målvakt, säger hattrickskytten.
Att Tandbyns reducerade på en frispark med tio minuter kvar betydde föga. Östavalls enda insläppta mål i hela kvalet förövrigt. Det blir division 3-spel nästa år för den välskötta föreningen - och kanske derbyn mot Ånge om inte Svenska Fotbollförbundet dribblar bort det genom att placera lagen i olika division3-serier.

Elliot Kårelind var tillsammans härföraren i försvaret, spelande tränaren Jonas Westring, matchens gigander
– Det här var inte väntat sett till vår målsättning i våras. Visst hade vi hoppas på en plats på övre halvan men att det skulle sluta med division 3-spel fanns inte på kartan, säger Westring, som samtidigt avslöjar att han inte följe med upp i seriesystemet.
– Nej, nu får någon annan ta över. Nästa år blir det satsning på flickvännen, jobbet och sommarstugan. Kanske kommer jag att lira nån match med Östavall om det skulle behövas, säger Westring.

Stöde gjorde sitt hemma på IP och slog tillbaka Älgarna med rättvisa 3-1.
Men det räckte dock inte att hänga kvar i trean efter kval.
Men det vore synd att kasta yxan i sjön. Ofta har det räckt med att komma tvåa i kvalgruppen på sex poäng då det händer att lag tackar nej som kvalificerat sig och även lag lägre upp som av olika anledningar drar sig ur.
Om vi går till dagens match så var det första halvan av första ett ställningskrig innan hemmalaget tog över mer och mer.
1-0 satte Linus Backlund perfekt med pannan på namnen Sjölanders välavvägda hörna.
Tio minuter in i andra satte löpvilla "rödskägget" Khoger Friad 2-0 med en språngskalle efter att ha blivit frispelad från kanten mitt framför målet av Adam Kerfstedt.
Älgarna reducerade efter timmen spelad genom Emil Ödlund med ett välplacerat lågt skott invid högra stolpen från 18 m.
I slutminuten tryckte Adam Kerfstedt distinkt in 3-1 efter att ha dribblat bort halva älgstammen. Ett resultat som speglade matchen bättre och till och med var i underkant sett till chanserna.
Nu återstår det en väntan om det blir division 3- eller 4-spel för "helrött".

Det jublades inte bara bland Östavalls supportrar efter uppflyttningen utan även i Ljunga.
– Tack vare Östavall slipper vi tvångsnedflyttas till femman. Jag var på plats i Tandsbyn, har stuga i Vemdalen, och det var nog första och sista gången jag satt i Östavallsklacken (skratt). Jag lovar att vi kommer att göra en bättre säsong 2017 och etablera oss i fyran, säger klubbens ordförande Roy B. Olsson.

Läs även:
• Östavall klart för division 3
• Historisk dag för Östavall – klart för division III efter Kårelinds show
• Stöde åkte ur med stil: "Nu känns det tomt"
• Tandsbyn lyckades inte i division 3-kvalet – spelar i fyran även nästa säsong

Matchfakta:
Tandsbyns FK - Östavalls IF 1-3
2016-10-22 - 14:00 - Tandsbyns Nya IP
0-1 Elliot Kårelind (37)
0-2 Elliot Kårelind (straff, 57)
0-3 Elliot Kårelind (66)
1-3 Linus Malmsten (80) ...frispark direkt i mål
Domare: Ulrik Ulander (mycket bra)
Publik: 252

Matchfakta:
Stöde IF - IF Älgarna 3-1
2016-10-22 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Linus Backlund (30)
2-0 Khoger Friad (55)
2-1 Emil Ödlund (60)
3-1 Adam Kerfstedt (90)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 83


• Resultat & Matchfakta plus Sluttabell för division 3-kvalet.

Morgondagens kvalavslutning kan bli historisk

(2016-10-21)
Det kommer att bli en spännande avslutning på kvalserien till division 3.
Tre lag har chansen att knipa förstaplatsen.
Ett av dom är Östavall.

– Varken vi eller Tandsbyn har spelat så högt som i division 3 tidigare så det kan bli en historisk lördag, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

I morgon skall det hela avgöras vilket av lagen Östavall, Tandsbyn eller Stöde som spelar divbision 3-fotboll nästa år.
Östavall har det bästa utgångsläget och är vid seger ii Tandsbyn klara för trean oavsett. Vinner hemmalaget måste Stöde vinna med minst två mål mer i sin match hemma på IP mot Älgarna. Blir det kryss uppe i Jämtland spelar man bort varandra om Stöde vinner. Kryssar Stöde räcker det med likaledes med en pinne för Östavall.
Som ni märker är det många variablar.
Och det kan bli en historisk lördag.
– Varken vi eller Tandsbyn har spelat så högt som i division 3, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Östavall saknar sin skyttekung Yaroslav Voloshin i den avgörande matchen då uppehållstillståndet tog slut förra söndagen och han var tvungen att återvända hem till Ukraina.
– Men i gengäld är Elliot Kårelind tillbaka och han visade fina takter på träningen i går och verkade hungrig, säger Fredlund, som vill avvakta till efter morgondagens match gällande hur klubben skall tackla eventuellt spel i trean.
– Inget vi snackar om. Vi har gjort den bästa säsongen i klubbens historia och är jättenöjda med det. Givetvis blir vi besvikna om vi inte gå upp för man vill ju alltid vinna fotbollsmatcher, säger Fredlund.

Stöde kommer att göra allt för att hänga kvar i trean men man har inte saken i egna fötter. Först och främst krävs det seger mot avsågade Älgarna och sedan behöver man förlita sig på ett kryss uppe i Tandsbyn eller som nämnts vinna med minst två mål mer än vad jämtarna skulle tänkas göra.
Det lär bli en lika intensiv "telefonmatch" som den på planerna.
Kan bli så att kvalserien inte avgörs förrän på övertid.
– Hoppas att det avgörs på ett rättvist sätt och inte på något spelarmisstag att någon halkar, gör självmål eller på nån konstig straff eller nåt, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Klicka på länken nedan för aktuell tabell m.m.


• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Elias Wennerberg var nära att spräcka nollan för Östavall men ribban tog emot det rungande skottet. Elias Wennerberg var nära att spräcka nollan för Östavall men ribban tog emot det rungande skottet.

Östavalls IF i förarsätet inför den avslutande kvalomgången

(2016-10-15)
Trots "bara" 0-0 mot Älgarna sitter Östavall i förarsitsen inför den avslutande omgången nästa helg.
Stöde vann sin match mot Tandsbyn med 3-1 så nu är det tre lag som slåss om division 3-platsen.

– Vi hade två ribbskott idag men nu måste vi nog vinna i Randbyn nästa helg, säger Östavalls spelande tränare Jonas Vestring.

Efter den andra omgången av tre i kvalserien till division 3 sitter Östavall i förarsätet.
På ett kyligt och grått Ångevallen spelade Östavall och Älgarna i 90 minuter plus tillägg utan att hitta nätet.
Men målchanser saknades inte.
Östavall hade två ribbträffar. Elias Wennerberg pangade en i överliggaren efter en hörna i första och i andra drog Yarolslav Voloshin en i plankan via en liggande Älgarförsvarre när målet var övergivet.
Hermmalaget hade båda sina vassaste chanser inom loppet av ett par minuter cirka kvarten in i andra. Först tippade Mykhailo Barabanov ett skott via ribban och strax därpå stod han rätt och fick upp händerna och stötte en bakåtspark till hörna.
– Oavgjort var väl rättvist även om vi gick för seger och kanske borde fått in en boll på slutet. Lite märkligt blev det en snäll match utan större intensitet och engagenmanget fattades på en del fötter men samtidgt kändes det stabilt, säger Östavalls spelande tränaren Jonas Vesting efter matchen.
– Nu får vi gå för seger i sista matchen i Tandsbyn, säger Vestring, som får tillbaka saknade anfallaren Elliot Kårelind som stod över den här matchen p g a begravning.
Målvakten Barabanov säker och visade pondus i straffområdet. Mittlåset Magnus Rimeslåtten och Jonas Vestring löste också det mesta till belåtenhet. Mittfältarna Joakim Andersson och Niclas Möllhagen slet hårt och vann mycket boll.
I Älgarna var Araya Zerai en oroshärd för Östavallsförsvaret med sin snabbhet och dribblingar. "Offensive" målvakten Eugeniu Cheptene var också en lysande stjärna som håller högre upp i seriesystemet.        

Stöde vann måstematchen mot Tandsbyn med 3-1 hemma på IP och är med i racet igen trots 0-5 i premiäromgången mot Östavall.
Idag började det också mindre bra men efter Linus Backlunds kvittering, ett distansskott som hitta in via en Tandsbynsspelare, satte Adam Kerfstedt två viktiga mål och säkrade segern.
Vid 2-1 i slutet av den första halvleken vann han en närkamp och dryga kvarten in i andra kom tunga 3-1.
Gästerna försökte "kötta" sig tillbaka in i matchen men hemmalaget visade "Stödehjärna" och stod emot och det blev en hel del skärmytslingar. Dock inga så allvarliga att det utrönade i röda kort.
– En lika skön som viktig seger. Nu har vi nåt att spela för i sista omgången även om vi inte har saken i egna händer, säger Stödes tränare Conny Sjödin.

Det hela avgörs nu nästa helg. Älgarna är enda laget som är borta ur resonemanget.
Vinner Östavall borta mot Tandsbyn är allt klappat och klart för division 3-spel nästa år för den allra första gången för den välskötta västraklubben.
Man kan även klara sig med ett kryss men då får inte Stöde vinna hemma på IP mot avsågade Älgarna.
Vinner Tandbyn hemma mot Östavall krävs det för Stöde att vinna med minst två mål mer mot Älgarna för att Stöde att ta hem kvalgruppen.
Många variablar men vi får vänta till nästa helg innan vi kan räta ut alla frågetecken.
Lunga håller alla tummar för att Östavall eller Stöde skall vinna kvalet.
– Då slipper vi tvångsnedflyttning till femman, säger klubbens ordförande Roy B. Olsson, som var vänlig att bjuda Lokalfotbollen på skjuts till Ängevallen.

Tog en jäkla massa bilder med min nyinvesterade kamera. Tyvärr blev ingen av bilderna bra. Dom blev alldeles för mörka. Får försöka gå en kurs för blinda fotografer till nästa säsong :-)

Läs även:
• Mållöst för Östavall i kvalet mot Älgarna – har fortfarande chans att gå upp
• Mållöst för Älgarna mot Östavall i kvalet: "Grabbarna gör det bra"
• Stöde klarade pressen – vann måstematchen i kvalet: "En kämpainsats"
• Tandsbyn tappade ledning – föll i kvalmatchen mot Stöde: "Känns tungt"

Matchfakta:
IF Älgarna - Östavalls IF 0-0
2016-10-15 - 13:00 - Ängevallen
Domare: Ivica Matanovic (bestämd och bra)
Publik: 130

Matchfakta:
Stöde IF - Tandsbyns FK 3-1
2016-10-15 - 14:00 - Stöde IP
0-1 Linus Malmsten (21)
1-1 Linus Backlund (34)
2-1 Adam Kerfstedt (43)
3-1 Adam Kerfstedt (62)
Domare: Niklas Nordin
Publik: 117


• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Östavall rustar för älgjakt:
"Bössan är laddad"


(2016-10-14)
Efter 5-0-segern mot Stöde i kvalpremiären väntar nu Älgarna på Ängevallens naturgräs i Härnösand i morgon.

– Bössan är laddad, skämtar Lstavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Östavall svarade för en präktig skräll i division 3-kvalets premiärmatch.
Hela 5-0 hemma på Skogsvallen mot Stöde.
Nu väntar Älgarna på Ängevallen i Härnösand.
Är ni redo för morgondagens älgjakt?
– Jodå, bössan är laddad, skämtar Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Älgarna har kniven på strupen då dom förlorade första matchen mot Tandsbyn och måste vinna mot oss annars är kvalet över för deras del. Och kommer man tvåa i Ångermanlandsfyran är man inget dåligt lag, fortsätter Fredlund.
Hur är läget i Östavall inför den viktiga matchen?
– Vi har haft en bra träningsvecka och grabbarna är på kanonhumör och tycker att det här är jättekul, säger Fredlund.
Några skador?
– Kristian Wedmark är borta men han var inte heller med mot Stöde.
Har ni pratat nåt i klubben vad som händer om ni tar steget upp i trean?
– Sakta i backarna. Vi tar en match i taget. Det här kvalspelet är bara ren bonus för oss.
Vinst mot Älgarna och det hela kan komma att avgöras mot Tandbyn borta nästa helg?
– Stöde har ju två hemmamatcher kvar och vinner dom mot Tandsbyn så är dom ju också med i racet. Vinner vi mot Älgarna har dom inget att spela för på Stöde IP och då kan det lätt dra iväg, påpekar Fredlund.
Men om Östavall vinner på Ångevallen i morgon och inte Stöde havererar igen räcker det med att Fredlunds grabbar tar en poäng uppe i Jämtland. Man kanske t o m har råd att förlorra knappt.
– Det får vi ta då, nu är allt fokus på Älgarna, avslutar Fredlund son inte vill spekulera.

Stöde blev rejält tilltuffsade på Skogsvallen men nu väntar två hemmamatcher. Det lär krävas två avslutande segrar för att chansen till att ta hem kvalgruppen skall kvarstå. Först gäller alltså vinst mot Tandsbyn i morgon. 
– Det är vinna eller försvinna som gäller. Vi får förhoppningsvis tillbaka ett par spelare som av olika anledningar inte kunde vara med i premiären. Nu gäller det att visa Stödehjärta och som sagt, det är bara tre poäng som gäller, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
 

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Kanonstart i kvalet för Östavall:
"Bästa matchen för säsongen"


(2016-10-08)
Första gången Östavall kvalar till division 3.
Och det kunde inte ha börjat bättre.
Seger med hela 3-0 i derbyt mot Stöde.

– Helt klart vår bästa match för säsongen, säger tvåmålsskytten Elliot Kårelind.

Östavall hade inte kunnat få en bättre start på sitt första kval till division 3.
Men besegrade nämligen det på förhand tippade svåraste kvallaget Srtöde med sanslösa 5-0 hemma på Skogsvallen. Dessutom hade man två stolpträffar och Stödemålvakten Christoffer Göransson svarade även för en s k idioträddning.
– Helt klart vår bästa match för säsongen, säger tvåmålsskytten Elliot Kårelind.
Men det är små marginaler i fotboll.
Strax innan kvarten spelad hade Linus Sjölander ett jätteläge att ge Stöde ledningen men en hemmaspelare räddade på mållinjen. I det efterföljande kontringsanfallet gör Matchens Lirare, Yaroslav Voloshin, 1-0.
I den 27:e minuten tappar gästerna bollen i uppspelsfasen, bollen hamnar hos björnstarke Elliot Kårelind som i kamp med flera rödtröjor formligen bufflar in 2-0 ur snäv vinkel.
Stöde fick sedan chansen att komma in i matchen med ett reduceringsmål men Östavalls målvakt Mykhailo Barabanov svarade för en formidabel räddning på Samed Hamadas nick.

Med en minut kvar av den första halvleken avgjordes matchen mer eller mindre. Carl-Philip Göransson blev krokad och fälld på mittplan utan åtgärd från domarna. När Stöde väntade på frispark slog Östavall om snabbt och Elliot Kårelind fick en boll på djupet, drev ett antal meter innan han sköt i flykten. "CG" släppte retur och på den höll sig Elias Wennerberg framme och stötte in returen.
– Horribelt att vi inte får frispark i det läget. Alla på Skogsvallen såg att det var ruff utan dom tre domarna, dundrar Stödetränaren Conny Sjödin.
I sanna veva ifrågasatte "CPG" Göransson i hårda ordalag om varför den assisterande som befann sig bara ett par meter från händelsen inte vinkade. Harangen kostade "CPG" ett rött kort och avstängning.
– Var väl inte vad vi ville ha med oss in till pausvilan, ett 0-3-mål och en man utvisad, säger Coonny Sjödin.

Stöde försökte gå för en tidig reducering i den andra halvleken för att göra match av det hela men Östavall stängde till bakåt och satsade på snabba omställningar.
Och det var även en sådan som var upprinnelsen till 4-0 efter dryga timmen som avslutades av Voloshins soloprestation.
Med tretton minuter kvar kom även 5-0 på ett uppgivet Stöde när Kårelind samarbetade med Voloshin och den förstnämnde avslutade klinisk med en utsida i bortre.
– Vi visste att Östavall var ett bra lag men kanske inte så här bra. Dom imponerade som fan på mig helt enkelt. Men för oss var det mesta emot och vi blev rejält tilltuffsade. Nu gäller det att skaka av oss den här kallduschen och vinna dom två återstående matcherna. Vi är revanschsugna och hade helst spelat nästa match redan i morgon, säger Conny Sjödin.
– Vi har nog aldrig gjort en bättre match i klubbens historia. Ja, åtminstone inte så länge som jag varit med i klubben, och det är ju ett tag, säger lagledaren och gamle vänsterbacken Sten-Ingvar Fredlund, 59.
– Alla spelade på toppen av sin förmåga, fortsätter en omtumlad Fredlund.

Det märktes att mittbacksgeneralen Johan Bergman saknades. Nu fanns ingen struktur i försvarsspelet och firma Kårelind/Voloshin löpte som illrar mellan lagdelarna.
Den enda som egentligen var riktigt bra i Stöde var syriske flyktingen Samed Hamada.
– Han blev förflyttad till Umeå i torsdags och tog själv tåget hit ner och sedan bil till Östavall för att få vara med, säger Sjödin.
I Östavall borde man räkna upp hela laget. Men om vi skall plocka ut några russin ur kakan får det bli duon Kårelind & Voloshin på topp, drypsäkre målvakten Barabanov, mittlåset och spelabde tränaren Jonas Vestring samt ytterbacken Joakim Axelsson som på sin födelsedag inte satte en fot fel på 90 minuter och stängde ner sin kant för Stöde totalt.

För Östavall väntar älgjakt i Härnösand nästa helg och för Stöde gäller det att gadda ihop sig ordentligt då det bara är seger hemma mot Tandsbyn som gäller.

Läs även:
• Historisk kvalseger för Östavall: "Jag tror aldrig vi har spelat bättre"
• Stödetränaren efter nederlaget: "Inget att snacka om, jag är imponerad"
• Östavall körde över Stöde hemma på Skogsvallen

Matchfakta:
Östavalls IF - Stöde IF 3-0
2016-10-08 - 14:00 - Skogsvallen
1-0 Yaroslav Voloshin (15)
2-0 Elliot Kårelind (28)
3-0 Elias Wennerberg (44)
4-0 Yaroslav Voloshin (62)
5-0 Elliot Kårelind (77)
Utvisning Stöde: Carl-Philip Göransson (44)
Domare: Niklas Nordin
Publik: 228

Matchfakta:
Tandsbyns FK - IFÄlgarna 1-0
2016-10-08 - 14:00 - Tandsbyn Nya IP
1-0 Isac From (48)
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 200
• From matchvinnare när Tandsbyn vann i kvalet

• Tung förlust när Älgarna startade kvalet till trean
 

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Kvalfyllda tider för Stöde och Östavall:
"För oss är det bara grädde på moset"


(2016-10-07)
För Stöde gäller det att kvala sig kvar.
För Östavall att kvala sig uppåt.

– Att få avsluta säsongen med ett kvalspel till division 3 är bara grädde på moset för vår del, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

I morgon inleds kvalet till division 3.
Stöde skall försöka kvala sig kvar då laget kom nia i division 3 Mellersta Norrland medan serietvåorna i Medelpad, Ångermanland och Jämtland/ Härjedalen skall göra allt för att avancera från division 4.
För Östavall är det historik. Man har aldrig kvalat till trean tidigare i sin långa karriär men det kan bli tufft att ta steget upp. Blott vinnaren i kvalgruppen är givna att spela i trean nästa år.

En nyckelmatch spelas på Skogsvallen i morgon då Östavall tar emot Stöde.
– All press är på Stöde. Vi är nöjda med säsongen och ser det här kvalspelet som en bonus och grädde på moset. Grabbarna och föreningen ser bara positivt på kvalet då vi inte har något att förlora och kan slå ur underläge, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Skönt att få spela matcher som gäller lite igen, tror det kommer att tända laget, säger Stödes lagledare Mikael Backlund efter dom två avslutande förlusterna i serien.
I morgondagens omgång möts också Tandsbyn och Älgarna.
Eventuella segrare i dom matcherna tar initiativet i kvalgruppen där alla möter alla. Stöde och Tandsbyn har förmånen att ha två hemmamatcher.
Betänk att det kan bli prestigefyllda västraderbyn i trean nästa år då Ånge kommer ner från tvåan. Vem hade trott det för bara ett år sedan?

Läs även:
• Inblick: "Därför tutar jag alltid när jag kör förbi Skogsvallen i Östavall"
• Dokument: Möt mister Östavall inför det historiska kvalet: "Det största som har hänt klubben"
• Sjödin vet vad som väntar: "Matcherna mellan Östavall och Stöde brukar inte vara så snälla"

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell för division 3-kvalet.

Danne Johansson slog sitt målrekord från ifjol - men inte officiellt... Danne Johansson slog sitt målrekord från ifjol - men inte officiellt...

Danne Johansson blåst på nytt rekord efter protokoll-miss

(2016-10-05)
Ifjol svarade Svartviks Danne Johansson för rekordnoteringen
35 mål i Medelpadsallsvenskan.
I år var han etter värre, 36 mål.
Men tyvärr missade domaren att notera ett av hans mål under säsongen så det blev bara tangerat.

– Känns ju lite surt när man ändå slår rekordet, säger en besviken skyttekung.

Ifjol prickade Svartviks Daniel Johansson in 35 mål i Medelpadsallsvenskan.
I år toppade han den noteringen med 36.
Men något officiellt rekord blir det inte.
– Nej, domaren förde in fel målskytt i matchprotokollet mot Lucksta så officiellt blev det bara en tangeering. Känns ju lite surt när man ändå slår rekordet, säger Johansson besviket.

Det var i matchen mot Lucksta den 10 september som ett av målen tilldelades Christoffer Nerrkman och inte Daniel Johansson.
– Domaren vet att han gjorde fel och vi har kontaktat förbundet men det går visst inte att ändra i ett matchprotokoll efter 72 timmar tydligen, säger Johansson och fortsätter:
– Lillebror mailade in till förbundet om detta för ett par veckor men inget har hänt.

35 eller 36 mål är det i vilket fall ett otroligt facit. 70 mål på två säsonger i vår högsta distriktsserie är starka papper alla dagar i veckan.
Vad händer nu? Följer du med Svartvik upp i trean?
– Har inte bestämt mig. Tränade med division 2-lagen IFK Timrå och Härnösand ifjol men då satte jobbet stopp. Visst vore det kul att spela i trean med Svartvik då vi är ett kanongäng och jag trivs bra där, avslutar målkungen Johansson.

Det är inte bara Daniel Johansson som har "problem" när det gäller antalet gjorda mål i år. Det är nog ett femtontal spelare i dom lokala serierna som kontaktat Lokalfotbollen och påpekat att det är inlagt "fel" målskyttar i det officiella matchprotokollet. Vet inte om det är domarna som slarvar och/eller att den ledare som skriver under matchprotokollet inte är mer uppmärksamma i år än tidigare säsonger? Kansker en kombination?

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Sund var tvungen att vinna med minst åtta mål för att snuva Östavall på kvalplatsen till trean. David Lunqvist hade största chansen att spräcka nollan under den första halvleken men Mykhailo Barabanov kom ut bra och stort och räddade. I den andra halvleken satte Sund två mål och kunde i alla fall vinna matchen. Dock först efter att man skjutit sönder både Lokalfotbollen och dess kamera. Det är också därför som det inte finns någon bild på kvallaget Östavall. Foto: B. Lindh, Lokalotbollen.nu.
Sund var tvungen att vinna med minst åtta mål för att snuva Östavall på kvalplatsen till trean. David Lunqvist hade största chansen att spräcka nollan under den första halvleken men Mykhailo Barabanov kom ut bra och stort och räddade. I den andra halvleken satte Sund två mål och kunde i alla fall vinna matchen. Dock först efter att man skjutit sönder både Lokalfotbollen och dess kamera. Det är också därför som det inte finns någon bild på kvallaget Östavall. Foto: B. Lindh, Lokalotbollen.nu.

Sammandrag omgång 22:
Östavall förlorade men tog hem kval-platsen och nedflyttning för Sidsjö-Böle

(2016-10-01)
Östavall hade råd att förlora stort på Maland och ändå ta kvalplatsen.
Sund vann matchen men bara med 2-0.

– Lite nervöst var det innan match då vi saknade fem-sex ordinarie men vi spelade stabilt bakåt ändå så någon fara blev det aldrig, säger Östavalls spelande tränare Jonas Vestring.


I kampen om nedflyttning stod det mellan Ljunga eller Sidsjö-Böle till femman. Och det blev spännande men till slut lyckades Ljunga vända underläge till seger och då spelade det ingen roll om Sidsjö-Böle vunnit sin match mot Medskogs. Nu slutade den matchen 1-1 och lagen slår följe till femman.
För Ljunga gäller det att hålla alla tummar för Stöde och Östavall i division 3-kvalet för att det inte skall bli degradering.

Svartvik har bara förlorat en match i år i fyran och det var mot IFK Sundsvall. Revanschdags? Jodå, det blev hemmaseger.
Efter en mållös första halvlek spelade Niklas Nygren direkt efter pausvilan fram 15-årige Hamse Nuur till 1-0. Med åtta minuter kvar satte seriens skyttekung även i år, Danne Johansson, 2-0 och säkrade definitivt segern.


Lucksta gjorde 4-1 i sin avslutning mot Fränsta. Mahmoud El Assir visade att förra omgångens hattrick inte var någon tillfällighet då han målade återigen. Robert Johansson, som varit borta hela säsongen p g a skada, hoppade in på slutet - och givetvis gjorda han mål. Fattas bara annat,
Kul för lojale trotjänaren och lagkaptenen Mattias Svelander att få avsluta sin långa karriär med en seger. Nu blir det barnvagnsdragande på heltid ett tag.

Även "Marmenkollegan" Matfors avslutade med en trepoängare, och en rejäl sån. Hela 6-0 mot Essvik efter bland annat två mål var av Fredrik Broman och Daniel Boström.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Sten-Ingvar Fredlund3, Östavall Sten-Ingvar Fredlund3, Östavall

Östavall eller Sund och Ljunga eller Sidsjö-Böle?

(2016-09-30)
Ett par frågetecken finns kvar att räta ut denna sista omgång av Medelpads-allsvenskan. 
Sten-Ingvar Fredlunds- eller Claes Nymans gäng till kvalspel?

Sidsjö-Böle eller Ljunga till division 5?
...och får Svartvik revansch på IFK Sundsvall?


Sista omgången av årets Medelpadsallsvenska går av stapeln under lördagen och det är fortfarande ett par frågetecken att räta ut.
Östavall har 5-0 i avgörande set mot Sund och 40-0 i kampen om kvalplatsen itill division 3 för att tala tennisspråk.
Det är bara för Östavall att slå in matchbollen på Maland.
– Sakta i backarna. Det är 90 minuter kvar och mycket kan hända i fotboll. Det vet ju du också Pehrsson. En tidig utvisning på målvakten och då kan det gå snabbt. Sund vann ju på Skogsvallenb med 5-1 i våras och är ett mycket bra lag. Men normalt, om det finns nåt sånt i fotboll, så borde vi undvika att förlora med åtta mål, säger Östavalls lagledare och starke man Sten-Ingvar Fredlund.
Sund behöver alltså vinna med minst åtta mål, 8-0, 9-1 etc. Mission Impossible men som det heter, bollen är rund utom i amerikansk fotboll, rugby och i årets Värmecup.

Det skall även rätas ut några frågetecken i nedflyttningsstriden.
Medskogs har redan sagt adjö men kan ändå påverka skeendet. Vinner eller tar laget poäng mot Sidsjö-Böle kan Ljunga andas ut oavsett hur det går i deras match mot Alnö på Släda IP.
S/B-seger på Viforsplan gör att Oskar Nordlund & Co i Ljunga måste gå för seger annars väntar respass tillbaka till femman. En rejäl skuffelse i så fall. Resultattavlorna lär bli lika intressata som matcherna.
Det lag som tar hand om tiondeplatsen kan dock ännu inte ropa hej. Klarar inte Stöde att hänga kvar i division 3 via kval eller om Östavall/ Sund inte tar steget upp från samma kval väntar likt förnbenat nedflyttning. Hårda bud!

I övrigt är det mest äran som står på spel.
Svartvik har som ni säkert vet redan tagit hem serien och spelar division 3-fotboll nästa år. Men laget har faktiskt förlorat en match i år - mot IFK Sundsvall på Balders i våras. Gissa om "Blackbay" lär vara revanschsugna eller tar IFK full pott mot seriesegrarna?

Matfors avslutar mot ett av seriens överraskningslag Fränsta. Västralaget har redan säkrat nytt kontrakt trots en strulig säsong men man har mobiliserat i "rätt" matcher. Matfors däremot har varit lite av en besvikelse så tillvida att man har haft svårt att vinna matcher. Tio oavgjorda då det är tre poäng vid seger ger ingen topplats.

Marmenkollegan Lucksta har även dom kryssat sig fram i serien och därigenom även dom hamnat i "Mittens Rike". Seger mot höstsvaga Essvik och man blir bäst i socknen om MIF samtidigt förlorar mot Fränsta.

Strax före klockan 14:00 på lördagseftermiddagen har vi svaren.
Game On!

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Pär Malmberg kvitterade i minut 88 och sköt med all säkerhet sitt Östavall till division 3-kval efter 3-3 mot Svartvik. Pär Malmberg kvitterade i minut 88 och sköt med all säkerhet sitt Östavall till division 3-kval efter 3-3 mot Svartvik.

Sammandrag omgång 21:
Östavall hämtade in 0-3 mot seriesuveränen – nära kvalspel till division 3

(2016-09-24)
Östavall har råd att förlora sista matchen mot Sund med 0-7 men ändå nå kvalspel till division 3.
Det står klart efter att västralaget hämtat in ett 0-3-underläge mot Svartvik
.
– Vi tar inte ut något i förskott. Sund gjorde fem mål på oss på Skogsvallen i våras, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Det svängde rejält på ett par arenor denna höstlördag. Speciellt när det gäller kampen om kvalplatsen till trean.
Sund låg under med 0-2 på Essviksvallen med mindre än tio minuter kvar till slutsignal men vände och kunde vinna med 3-2. Janne Sölvestål stor hjälte med matchens två sista fullträffar.
Men frågan är om vändningen var förjäves?
Samtidigt på Skogsvallen jagade Östavall ikapp ett 0-3-underläge mot seriesuveränen Svartvik. Kvitteringsmålet inprickat av Pär Malmberg som begravde ett vinkelskott lågt i den bortre burgaveln efter ett fint anfall med bara två minuter kvar.
Västralaget har nu råd att ta stryk mot Sund på Maland i den sista omgången för att nå kvalplatsen till division 3. En nivå som den välskötta föreningen ännu aldrig spelat på.
– Vi tar inte ut något i förskott. Sund gjorde fem mål på oss på Skogsvallen i våras och är ett jättebra lag. Det kan räcka att man får målvakten utvisad tidigt i matchen, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund, som var imponerad av lagets upphämtning idag.
– När vår målvakt olyckligt halkade och dom satte 3-0 trodde jag det var kört men sedan satte Eliott Kårelind två mål och då kanske vi ändå skulle kunna få till en kvittering, säger Fredlund.
Då kom Malmbergs kvitteringsboll och stort jubel på Skogsvallen.

Helt klart blev det dock att Medskogsbron får lämna division 4. 0-2 borta mot Fränsta beseglade Viforsenlagets öde.
– Som vanligt hade vi ett helsike att få ihop fullt lag men dom som ställde upp skall ha all cred. Det var först i slutminuten som 2-0-målet kom, säger tränare Jerry Neren.
Om Medskogs finns kvar i seriesammanhang nästa år återstår att se. Sportchefen Jörgen Viklund har redan aviserat sin avgång och frågan om det finns nån "dåre" som vill axla hans mantel?
Både Ljunga, 2-4 mot Lucksta, och Sidsjö-Böle, 1-3 mot Matfors, förlorade idag så det är ännu oklart vilket lag som slår Medskogs följe ner i femman. Det avgörs nästa helg i den sista omgången. Det kan även bli bägge lagen som åker beroende på om varken Stöde eller om Östavall/Sund klarar division 3-kvalet senare i höst. O hemska tanke!
Värt att nämna när det gäller Ljunga-Lucksta hade gästerna en hattricks-skytt i form av unge Mahmoud El Assir.
Ett hattrick snickrade även IFK Sundsvalls Oscar Lidström in i 3-1-segern mot Alnö hemma på Balders.

under uppdatering när det gäller tränarkommentarer och mer matchinfo.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Svartviks Daniel Johansson har nätat 33 gånger i år och ligger tio fullträffar före tvåan i skytteligan. Lär bli andra raka skytteligavinsten i år - men det blir knappast en tredje då Danne knappast l Svartviks Daniel Johansson har nätat 33 gånger i år och ligger tio fullträffar före tvåan i skytteligan. Lär bli andra raka skytteligavinsten i år - men det blir knappast en tredje då Danne knappast l

Sammandrag omgång 20:
Danne Johansson ryckte i skytteligatoppenn när Svartvik säkrade division 3-platsen även matematiskt

(2016-09-17)

Svartviks IF är nu definitivt seriesegrare i Medelpadsallsvenskan.
Och mycket talar även för att Danne Johansson tar hem skytteligan i år igen.

Fyra mål idag mot Alnö och 33 totalt.
– Skytteligaseger i all ära men idag var det bara vinst mot Alnö som gällde, säger den målfarlige Svartviksanfallaren.


Svartvik är nu även matematiskt klara för division 3-spel nästa år. Detta efter 5-1 på Släda IP.
Samtidgt säkrade med all säkerhet Danne Johansson segern i skytteligan även i år. Dagens fyra mål mot Alnö gör en total på 33 när två omgångar återstår, tio före Östavalls ukrainare Yaroslav Voloshin.
– Egentligen har jag faktiskt gjort 34. Det var ett mål mot Lucksta som inte registrerades på mig. Fast skytteligaseger i all ära men idag var det bara vinst mot Alnö som gällde, säger den målfarlige Svartviksanfallaren.
Men det var hemmalaget som tog ledningen efter dryga halvtimmen då Måns Lind kilade mellan Svartviks mittbackar och placerade in 1-0.
Kvitteringen kom två minuter före pausvilan då Christoffer Nerkman kom runt på kanten och spelade in till en fri Danne Johansson. Då brukar det betyda mål och så även denna gång, 1-1.
Inte nog med detta, det hann även bli 1-2 innan halvtid. Efter flera fina kombinationer hamnade bollen hos Hampus Olsson som lade tillbaka den till Niklas Nygren som mötte direkt med vänstern.
– Ett både vackert och psykologiskt mål. Vi gör en bra första halvlek med varierat spel och Alnö fick jaga boll, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.

Alnö verkade ha skakat av sig dom dubbla kallduscharna i slutet av den första halvleken och började piggt i andra men efter det att Nerkman blivit fälld inne i straffområdet och Danne Johansson prickat in 1-3 från elva meter var det bara ett lag på planen sista kvarten.
Seriens skyttekung kunde sedan spä på med två mål till till 1-5 efter ett äkta hattrick. Det sista var verkligen grädden på moset när han löpte sig fri på "Jocke" Sjödins långa boll och sedan lobbade snyggt över Joakim Grannas i hemmamålet.
– Skönt att kunna säkra serieseger definitivt. Det här har vi jobbat hårt för hela säsongen. Nu blir det käk på Biteline och sedan en pubrunda eller nåt, säger en mycket nöjd Carström.
– Smolk i glädjebägaren var dock att Kristoffer Gådins baksida lår gick av och han tvingades åka upp till sjukhuset, avslutar den populäre Svartvikstränaren som dock ännu inte helt bestämt sig om han följer med upp i trean.
– Avvaktar lite med beslutet. Hänger på några saker som behöver lösas, säger Carström.
Vänsterbacken Daniel Näslund, nämde Godin på mitten och fyramålsskytten Danne Johansson var trion som lyste mest i Svartvik.

När det gäller Östavall har man fortfarande greppet om kvalplatsen till trean.
Man greppade taktpinnen från början hemma mot Essvik men trots bra spel hade man svårt att tränga igenom gästerna som försvarade sig väl.
Det dröjde ända till den sista minuten i den första halvleken innan Yaroslav Voloshin fick utrymme för ett välplacerat skott inne i straffområdet.
Den andra halvleken jämnade spelet ut sig men det kunde inte hindra Elias Wennerberg från att tolv minuter efter paus att lura en Essviks-spelare strax utanför straffområdet innan han tryckte av och bollen smet in i "fel hörn" för Jorge Rojas, mittfältaren som fick ställa sig mellan stolparna när föreningens övriga keeprar fått förhinder.
Östavalls långe målvakt Mykhailo Barabanov räddade sedan ett friläge och hindrade därmed Essvik att få en chans att målmässigt komma in i matchen och få lite syretillförsel. Lstället gick luften ur gästerna efter detta och strax därpå kom 3-0. Kristian Wedmark lossade stora kanonen från 30 meter och skotte touchade en essvikare innan nätet stod som en strut. 
Med åtta minuter kvar fastställde Jens Gustafsson slutresultatet till 4-0 efter Yaroslav Voronins öppnande passning.
– Den andra halvleken var inte lika bra som den första men ändå gör vi tre mål. Försvarsspelet var bra hela matchen. Tappade vi bollen jobbade vi hårt för att återerövra den och så har det i stort varit hela säsongen vilket är en förklaring till vår fina säsong, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Rättvis Östavallsseger, inget att snacka om. Vi höll i alla fall 0-0 till sista sparken i första. Vi har haft en tung höst och bara tagit sju poäng. Tur att vi gjorde en bra vår och tog många poäng då, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson som var mest nöjd med sin vikarierande målvakt Jorge Rojas och mittbacken Linus Olsson
Östavallssegern gör att man har ett fempoängsförsprång till Sund i kampen om kvalplatsen.
– Men vi har en svår avslutningen med seriens två bästa lag. Först Svartvik i nästa omgång hemma och just Sund i avslutningen. Mycket talar för en helt avgörande match på Maland, säger Fredlund.

Sund håller alltså kvalchansen vid liv. På eftermiddagen besegrade man den hårt kämpande nästjumbon Sidsjö-Böle med 4-2.
Zakkaria Bel-Mekki var en starkt avgörande orsak till segern med sitt hattrick. Redan i den tionde minuten satte han 1-0. En fullträff som blev halvlekens enda.
Sju minuter in i andra "chockade" gästernas Omar Vali med att göra 1-1 via "domarkollegan" Temesgen Habte Eyes fot och upp i nättaket. Temesgen som precis varit och dömt en match i samma serie tidigare på dagen. Något som är fullt sanktionerat av Medelpads Fotbollförbund som inte ser några som helst dupier att domare dömer i dom serier dom själva spelar i eller i ett par fall dömer sina egna lag.
Böleglädjen blev kort, bara lite drygt två minuter, inan Bel-Mekki återgav Sund ledningen sedan han löpt sig fri och i den 68:e satte han 3-1 på ett inspel från kanten och fullbordade sitt hattrick samtidigt som han stängde kiosken.
Danne Jonsson drygade ut ledningen till 4-1 med en "köttning"  innan ständigt lovande Tobias Ivarsson reducerade till 4-2 i slutminuterna och avslutade målgörandet.
– Vi var det bättre laget rent spelmässigt och hade klart fler chanser. S/B krigade och kämpade, slog långbollar och jagade fasta situationer, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Hattrickskytten Zakkaria Bel-Mekki var den som stack ute lite extra på planen.

Medskogs åkte i praktiken ur serien idag. Det hade krävts en seger hemma mot Ljunga för att hoppet skulle kunna leva vidare.
Nu blev det bara 2-2 – och kanske drar man med sig västralaget ner tillbaka i femman? August Edströms kvitteringsmål i den 88:e minuten kan visa sig ödestigert för Ljunga.
Även i den första halvleken gjorde Medskogs ett sent mål då Alex Forsberg bökade in 1-0 i den 45:e minuten.
Tidigt i den andra halvleken kapade David Danielian sin andra medskogsare och fick sitt andra gula kort.
Emil Andersson kom något senare i en löpning bakifrån och rundade Ljungamålvakten Viktor Nordlund och rullade in bollen.
– Men det blev inget 2-0-mål. Domaren dömde bort det, han påstod en offsidestående spelare inverkade på spelet, suckar Medskogs tränare Jerry Neren.
– Då hade vi också missat massor av lägen innan. Det här är inte vår säsong, säger Neren och runkar på huvudet.
Istället kunde, trots en man kort, i den 70:e minuten Oskar Nordlund ramma stolpen med ett stenhårt skott. Bollen tog sedan i ryggen på hemmamålvakten William Eliasson innan den hamnade framför fötterna på Ivan Kajajas Muwanguzi som inte kunde undgå att kvittera.
Med åtta minuter kvar var det dags för ännu en mörsare frånden kraftfulle Ljungaspelaren. Han drev bollen inåt i banan innan han från 25 meters håll borrade upp den i nättaket.
Då såg det ut som om Ljunga skulle ta en viktig trea. Något som då August Edström sabbade då han nickade in hörnan på slutet.
– Vi hade som sagt behövt vinna den här matchen och vi skapade också många fler chanser än Ljunga. Egentligen vore det omöjligt att inte vinna en sån här match med tanke på alla dom lägena vi hade. Ljunga skapade knappt nånting, säger Neren.
– Det märktes att det här var två lag i botten av serien. Inget självförtroende i något av lagen. Ingen vågade hålla i bollen och passningsspelet var dåligt, fortsätter Neren.
Centrrala mittfältaren Martin Mikaelsson och hårt jobbande anfallaren Oskar Vedin duktiga i Medskogs.
Ljunga levde på Oskar Nordlund och unga yttermittfältaren Kbron Berhane. Slätstruket i övrigt.

Lucksta spelar en hel del oavgjort men idag såg det ut att bli seger men gästande IFK Sundsvall kvitterade på straff i slutminuten genom Oscar Lidström.
Det blev målrikt och svängigt på Sörforsvallen och spännande hela vägen in i kaklet även om det egentligen inte gällde mer än äran.
IFK tog snyggt ledningen redan i den sjätte minuten sedan Felix Schmidt skurit in från vänster och satt bollen i bortre krysset.
Bara fyra minuter senare skottade Semir Salia utifrån och bollen gick under (!) bortamålvakten Axel Hedenström på något märkligt sätt.
I mitten av halvleken fick Oscar Lidström med sig bollen på djupet och placerade sedan in 1-2 med en läcker utsida förbi Mike Karinga Persson.
Trots ett rejält bortaövertag stod sig 1-2 till paus.
Lucksta fick en perfekt start på den andra halvleken när Semir Salia fick en drömträff på halvvolley och bollen wobblade in vid stolpen förbi en maktlös Hedenström.
Med sju minuter kvar bröt sig Hakim Rouass in i strafformådet och avlossade ett dödligt skott.
Men något segermål blev det inte. Semir Salia hoppade och täckte ett skott innanför straffområdet och fick bollen på armbågen.
Oscar Lidström satsade på styrka och inte precision med sin straffspark och bollen gick via Karingas ben och upp i krysset.
– Tror vi haft ledningen åtta gånger och ändå tappat poäng i år och många gånger efter konstiga mål. Det är frustrerande att nästan aldrig vinna jämna matcher, konstaterar Luckstatränaren Tommy Lerstrand.
– Lagen hade varsin halvlek så sett till det var väl oavgjort rättvist även om det är surt att det var så nära igen, fortsätter Lerstrand.
– Vi skall bara avgöra den här matchen i första halvlek. Vi sårar dom hela tiden med bollar bakom deras backlinje men sedan bränner vi lägena. Nog borde man sätta åtminstone hälften av alla frilägen? Jag trot vi sätter bara vart fjärde eller femte, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer besviket och fortsätter:
– Lucksta spelade upp sig i andra och det blev mer av ställningskrig, säger "Kotten".
Mittfältarna Semir Salia och Jimmie Nordberg övertygade i Lucksta.
Oscar Lidström i anfallets centrum, Felix Schmidt ute till vänster och bollvinnaren Mårten Gräntz på mitten var IFK:s bästa kort
Domaren Temesgen Habte Eyes svarade för en bra domarinsats innan han hastade iväg för eget lir med Sund i samma serie (läs ovan).

Än värre kryssare än Lucksta är Matfors. Idag blev det "enpoängare" nummer 10 då man spelade 1-1 mot formstarka Fränsta.
MIF tog ledningen i mitten av den första halvleken då Fredrik Broman satte 1-0 på en retur på eget skott. För förarbetet stod Daniel Boström.
Gästerna kvitterade fem minuter efter pausvilan. Henrik Larsson löpte mot den främre stolpen på en frisparkslyftning från kanten och vinklade in i borte gaveln på volley.
1-0 Fredrik Broman (24) ...fick in returen på inspel från Daniel Boström på eget skott.
1-1 Henrik Larsson (50) ...lyfte in en frispark mot främre stolpen, vred den på volley in i bortre stolpen.
Tio minuter senare fick hemmalagets Victor Steffansson syna det röda kortet sedan han gett igen efter en närkamp.
Fränsta kunde inte utnyttja sitt numerära överläge. Iställe var det nära att Fredrik Bromans frispark skulle avgöra men den tog i stolpen och 1-1 stod sig matchtiden ut.
– Nöjd med första halvlek trots att vi inte förmpdde göra fler mål med dom chanser vi ändå skapade. Den andra halvleken blev jämnare, mycket beroende på utvisningen, men vårt försvarsspel var bra och vi höll i bollen bra. Fränstas omställningar och fasta situationer kändes inte helt ofarliga, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
Tony Salthammer och Axel Drewsen i försvaret samt Fredrik Broman på mitten gladde mest i Matfors.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Fredrik Carström tränar årets segrarlag i Medelpadsallsvenskan. Fredrik Carström tränar årets segrarlag i Medelpadsallsvenskan.

Sammandrag omgång 19:
Svartviks IF säkrade i praktiken seriesegern

(2016-09-10)

Svartvik vann med 4-0 över Lucksta och säkrade i praktiken seriesegern och uppflyttning till division 3.
Östavall är nio poäng och 25 mål bakom när bara tre omgångar återstår av Medelpads-allsvenskan.


Svartvik säkrade i praktiken segern i Medelpadsallsvenskan och en plats i nästa års division 3 efter 4-0-segern mot Lucksta.
– Vi väntar med att fira tills det är helt klart, säger en överförsiktig Svartvikstränare Fredrik Carström.
Lokalfotbollen tar emellertid ut segern i förskott och gratulerar. Att "Blackbay" skall tappa nio poäng och 19 mål på dom tre återstående matcherna är en utopi. Sannolikheten att jag skulle få tillbaka synen är större...

Svartviks match mot Lucksta var mer eller mindre över på mindre än tio minuter. Då ledde Svartvik med 2-0 och Lucksta hade även fått sin målvakt Martin Ålin målchansutvisad.
– Det är tråkigt att vi inte får chansen att bjuda upp till match. Båda målen föregicks av offside och utvisningen på vår målvakt var oerhört hårt dömd. Han kan ju inte bara försvinna i atomer sedan han kastat sig framför bollen, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand kritiskt, som dock inte protesterar mot själva straffen.
Kampen om poängen var över och Svartvik flyttade boll och ett decimerat Lucksta fick mest inrikta sig på att jaga boll och täta till i försvaret för att hålla nere siffrorna.
Christoffer Nerknan hann göra sitt andra mål innan pausen och efter blev även Danne Johansson dubbel målskytt då han satte 4-0-bollen.
– Vi gör en bra insats och höll både spelbred och bra djupledsspelt samt högt bolltempo. Perfekt spelvariation alltså, säger Fredrik Carström, och fortsätter:
– Enda abret var kanske att vi borde gjort fler mål. Blev lite omständliga sista tredjedelen och sökte gärna en extra passning istället för att gå på avslut, säger Carström.
– Matchen blev som sagt punkterad på ett tidigt stadium. Tråkigt att inte få bjuda den stora publiken på en riktig match. Nu blev det mest avslaget. Svartvik har ett fantastiskt lag och är väl värda seriesegern och hade antagligen även vunnit den här matchen i alla fall ändå men det känns ändå surt att inte få chansen, säger Lerstrand.
Spelkritik i Svartvik. Vänsterbacken Daniel Näslund, var offensiv värre och kom ofta runt på kanterna där han var konstant spelbar. I anfallet har Christoffer Nerkman hittat formen och plus även till mittfältsgeneralen Niklas Nygren.
I Lucksta gjorde alla en fullgod kämpainsats i defensiven. Offensiven får anstå till nästa match.

Överraskningen Östavall har fortfarande ett stadigt grepp om kvalplatsen till division 3, klubben största framgång i sin långa historia om den nås.
Idag blev det seger på Släda IP sedan man avgjort runt i kring halvidspausen med tre mål.
0-1  kom i minut 40 då en djupledslöpande Yaroslav Voloshin lobbade över en utrusande Joakim Grannas i Alnömålet.
Två minuter senare sköt Andreas Wikström ett inlägg som svepte över hemmakeepern och in i borte gaveln.
0-3 kom tidigt i andra efter en hörnvariant. Elias Wennerberg slog en lång hörna till en framstormande Niclas M som satte den stenhårt med skallen.
I mtten av den andra halvleken reducerade unge Robin Nymo sedan Mykhailo Barabanov fumat in bollen vid den främre stolpen men någon riktig nerv i matchen infann sig aldrig.
– Enda misstaget han gjort sedan han kom hit så det förlåter vi gärna, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund och fortsätter:
– Vi har bara släppt in tre mål i höst och både målvakts- och försvarsspelet har varit bra. Idag var vi något tyngre och starkare än det unga Alnölaget vilket blev avgörande. Dessutom är självförtroendet på topp i truppen just nu, säger Fredlund. som ännu inte vill ta ordet "kvalplats" i sin mun.
– Inget vi snackar om. Vi är glada över att ha hängt kvar även i år. Nu tar vi en match i taget så får vi se hur långt det räcker.

Sund är fem poäng och 15 mål efter Östavall men har inte gett upp kvalplatsen helt och fullt.
Idag vann man med matchens enda mål borta mot Fränsta, ett lag som visat fin form under hösten och som Sund haft svårt för ent allmänt.
Målet kom precis före pausvilan. Zakkaria Bel-Mekki skrivade en frispark runt muren som Tony Eklund räddade med tvingades släppa retur och på den höll sig Dan Jonsson framme.
I den andra halvleken hade Sund flera möjligheter att stänga matchen men åldermannen i Fränstamålet höll hemmalaget kvar i matchen med sina parader. Det höll på att räcka till en poäng för med två minuter kvar fick Fränsta en jättechans till kvittering men då var det Sundmålvakten Patrik Jonssons tur att visa sig på styva linan.
– En fysisk match som vi vinner helt rättvist men Fränsta bjöd verkligen upp till kamp. Dock skulle vi avgjort tidigare med tanke på dom chanser vi skapade. Det var i alla fall en skön seger mot en motståndare som vi hade stor respekt för, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Plus i Sund till Martin Brännström och Michael Ankarmark som agerade säkert mittlås och var drivande hela matchen.

I kampen om nedflyttning blev horisonten allt mörkare för Medskogs.
Mot IFK Sundsvall på Balders tog det 40 sekunder innan den första bollen låg i det egna nätet. Efter 23 minuter hade IFK:s Erik Wallskog presterat ett äkta hattrick.
Först mötte Wallskog Oscar Lidströms inspel från kanten på ett tillslag. 2-0 var en kopia och trean hade även den samma modus - Lidström in till Wallskog och mål.
Det hann även bli 4-0 före pausvilan. Oscar Lidström passade fram även till det målet. Skillnaden var att det var Felix Schmidt som mötte inspelet in i boxen den här gången.
Medskogs fick dock en bra start i andra då Jesper Eliasson kom fri efter en löpduell på djupet och hann först och avslutade med en bredsida i borte.
Något senare brann det dock för Eliasson då han efter en duell sparkade en liggande hattrickskytt med omedelbart rött kort som följde och säkerligen lär det bli en längre avstängning också.
Med 20 minuter kvar drog Dan Andersson på sig Medskogs andra röda kort för eftermiddagen. Kan ha varit ett utropat könsord? Trots två man mindre kunde Medskogs reducera till 4-2 precis innan slutsignalen genom Anton Norberg efter en djupledsboll och ur vänsterinnerposition satte bollen vid främre stolpen.
– En perfekt genomförd första halvlek. Den andra blev vi alldeles för loja och omständliga. Vi försökte hela tiden hitta ett bättre läge för avsluten. Det blev många inlägg men få skott. Chanser skapade vi men kom inte närmare än ett missat friläge och en boll i ribban, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
Överbetyg i IFK till hattrickskytten Erik Wallskog och "fyraassaren" Oscar Lidström.

Ljunga är indragna på allvar i nedflyttningsstriden och idag fick man ge sig på hemmaplan mot Matfors med uddamålet av tre.
Gästerna hade något mer av spelet under den första halvleken och kunde via Jonas Richnau-Erssons straffmål i den 21:a minuten och Pontus Andersson 0-2 strax innan halvtid ta kommandot i målprotokollet.
Ljunga tog över taktpinnen i andra och med lite drygt 20 minuter kvar drog Haik Danielian in hårt "skottinlägg" från vänsterkanten som hittade in i målet via ett MIF-ben. Ibland brukar detta anses som självmål, dock inte denna gång.
- Vi hade sedan ett par kvitteringslägen med dom räddade deras duktiga målvakt Jonas Dunberg, säger Ljungas spelande tränare Tommy Göransson, som stod över den andra halvleken.
- Hade ingen bra första halvlek så jag bytte ut mig själv. Det är också lättare att coacha laget från sidan än på den, säger Göransson.
Och det var nära att den taktiska dispossionen gav poäng.

Sidsjö-Böle visade att "liket lever". Idag tog man årets tredje seger och hotar nu på allvar Ljungas division 4-existens.
Det blev 3-1 mot ett Essvik, som efter en fin vår, nu verkar gjort bokslut för säsongen. I torsdags tvingades man t ex ställa in träningen då det var för få deltagare...
Redan efter en halv minut löpte Erik Senestad igenom på en djupledsboll och satte 1-0.
I mitten av halvleken kom Marcus Sawert fri för gästerna och rundade målvakten och ur snäv vinkel vallade han in 1-1 via en hemmaförsvarare.
Essviks unga klientel hotade sedan hemmagrabbarna tack vare sin snabbhet men men ett segersuget Sidsjö-Böle återtog ledningen före paus då Anton Hallengren dunktade in en frispark.
I den andra halvleken backade hemmalaget hem men Essvik förmådde inte tränga igenom och med tio minuter kvar satte Alen Jasarevic psykologiskt tunga 3-1 efter ett anfall som byggdes ända från eget försvar och som avslutades med Tony Jonassons passning snett inåt bakåt till Jasarevic.
– Idag var vi elva spelare som kämpade och slet som ett lag vilket gav full pott i den här matchen och nu är vi med i racet om att hänga kvar, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf, som var tillfreds med hela sitt lag och mittbacken AntonHallengren i synnerhet.
– Motivation slog helt enkelt klass. Efter Luckstamatchen känns det som vi bara spelar av säsongen. Våra P17-spelare gjorde i alla fall så gott dom kunde men det här var en dålig match på en dålig plan, säger Essvikstränaren Frerik Martinsson.
Sebastian Röding och Joakim Leman på mittfältet var bäst i Essvik.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Niclas Möllhagen nickade in två av Östavalls mål i 3-0-segern mot Sidsjö-Böle. Niclas Möllhagen nickade in två av Östavalls mål i 3-0-segern mot Sidsjö-Böle.

Sammandrag omgång 18:
Östavalls IF befäster kvalplatsen bakom serieledarna Svartvik

(2016-09-03)

Både serieettan Svartvik och tvåan Östavall vann sina matcher idag och befäster sina platser som seriens två bästa lag.
I kampen om att hänga kvar tog både Fränsta och Ljunga viktiga poäng.


Svartvik ångar på i toppen. Ny seger idag, 3-1 mot Medskogs på Viforsplan. Två mål av Daniel Johansson och ett av Christofer Nerkman innan Sebastian Ohlsson tröstmålade med lite drygt tio minuter kvar då han fick en drömträff i borte krysset med högerfoten från 33 meter.
– Trots förlusten tycker jag att vi är värda en stor eloge. Vi har ingen avbytare och tre spelare som gör sina första matcher, bland annat målskytten Senastian Olsson. Vi tappade orken i andra men gör som sagt ändå en kanoninsats mot ett bra Svartvik, säger Medskogsspelaren Joakim Nerén.
Svartvik har nu prickat in 70 mål i årets serie medan Medskogs släppt in lika många. Det skiljer en del mellan topp och botten.

Östavall befäster sin kvalplats efter 3-0 hemma mot Sidsjö-Böle. Men det satt hårdare åt än resultatet visar även om man hade ett kraftigt spelövvertag. I den 69:e minuter blev Böle-keepern Henoc Ekanga utvisad, och det vid ställningen 0-0.
Med kvarten kvar nickade Niclas Möllhagen in 1-0 och fyra minuter använde "hockeyliraren" huvudet på bästa sätt igen. På övertid fastställde  Andreas Wikström slutresultatet till 3-0 i hemmafavör.

Värsta konkurrenten till kvalplatsen Sund tappade poäng då man spelade 2-2 mot Ljunga. Och då skall man veta att Sund kvitterade en bit in på stopptiden.

Osäkert ännu hur många lag som åker ur fyran och därför tog Fränsta en viktig trea borta mot Essvik. 4-1-vinsten gör nu att man har tre pinnar ner till Ljunga som är tia och åtta ner till Sidsjö-Böle som ligger under strecket. Men det kan alltså bli frågan om tvångsnedflyttningar. Hänger på om Stöde hänger kvar i trean eller om tvåan i Medeladsfyran lyckas kvala sig upp.

I mittens rike vann IFK Sundsvall över Matfors med 2-1 och Alnö med matchens enda mål på Sörforsvallen mot Lucksta. Tidig segerskytt var Khalil Masri.

Under uppdatering. Kan blir problem med resultat, matchfakta och referat idag då jag är utan telef on på obestämd framtid. Förhoppningsvis återfår jag den i helgen. Ber därför lagens ledare att skicka in kortare referat till janne@lokalfotbollen.nu och domarna att lägga in matchfakta så snart som möjligt på fogis. Tackar på förhand.

Edit:
Hade hoppats på lite hjälp från lagens ledare men så blev det tyvärr inte.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Jens Gustafsson satte två frilägen i första halvlek när Östavall 3-1-vann mot Lucksta. Jens Gustafsson satte två frilägen i första halvlek när Östavall 3-1-vann mot Lucksta.

Sammandrag omgång 17:
Östavall blåste Lucksta av planen både bildligt och bokstavligt

(2016-08-27)

3-1 var ett gångbart resultat denna omgång.
Hälften av matcherna slutade med det resultatet, 2 x 2-2 och en 1-1.
Östavall och Sund var två av 3-1-segrarma och igår vann Svartvik med samma resultat.
Märk väl att även seriens fem lägst placerade lag tog poäng under denna stormiga lördag.


Östavall krigar om en kvalplats till division 3 och i stormen på Skogsvallen tog man tre viktiga poäng mot likaledes formstarka Lucksta.
Redan i paus stod det 3-0 sedan Jens Gustafsson lurat sin gamle lagkompis från Selånger tiden, Martin Ålin, vid två frilägen. Trean satte sedan Yaroslav Volochin på straff.
Lucksta spelade upp sig efter vilan men närmare än Semir Salias skott i nättaket kom man inte.
– Det var svårspelat men vi gör det bra och tar ledningen med 3-0 före paus. I andra bevakade vi mer eller mindre ledningen, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Vi gör en av årets sämsta halvlekar rent spelmässigt och dessutom bjuder vi dom på två frilägen och en straff som dom kan göra mål på. Sånt har man inte råd med mot ett så bra lag som Östavall, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.

Det var länge mållöst på Släda IP innan Konrad Smedlund Ålund bröt dödläget i den 65:e minuten då han vek in från vänsterkanten att satte en bredsida förbi en Medskogskeeper som stod på fel ben i det läget. 
I den 84:e minuten gör hemmalaget sitt andra mål. Tyvärr i egen bur efter en frispark från vänsterkanten där bollen efter lite studsar fram och tillbaka slås in av en hemmaspelare. 1-1 således som även blev slutresultatet lite överraskande. I efterhand visade sig domaren vara schysst och noterade August Edström som målskytt för Medskogs. Viktig pinne för Medskogs i bottenstriden och som i år tagit fyra av sina poäng i år mot det unga ö-laget.
– Fast idag borde vi vunnit. Hade vi bara satt nåågra fler bollar på dom chanser vi hade i medvinden i första så, säger spelande ass. tränaren Magnus Svensson.

Kryss blev det också i bottenmötet mellan Fränsta och Sidsjö-Böle.
Gästerna chockstarade och ledde med 2-0 redam efter åtta minuters spel. Androw Gorgis satte 0-1 i den tredje minuten och i den åttonde sköt Anton Hallengren en frispark direkt i mål.
Andreas "Linkan" Lindqvist satte en viktig reducering precis innan pausvilan och med knappa 20 minuter kva kvitterade Kendall B Stork på straff. Ångelånen såg därmed till att inte gästerna åkte hem med tre viktiga poäng utan bara en.

På Ljungalid lirade även hemmalaget och Essvik 2-2. Ljunga, utan ljumskskade storstjärnan Oskar Nordlund, hamnade i underläge i mitten av den första halvleken sedan Jesper Hellström gjort 0-1 från hörnflaggan med sin eminenta högerfot.
Ivan Kajajas Muwanguzi hann kvitterade innan paus efter en grötig situation vid den bortre stolpen. 20 minuter in i andra återtog Essvik ledningen genom Philip Hagblom sedan han fått ett pass från kortlinjen från Peter Mackn.
Ledningen såg ut att hålla hela vägen då man hade bollen nere vid offensvi hörnflagga. Efter ett felpass tappade man den och åkte på en omställning som slutade med att vindsnabbe Daniel Danelian kunde kvittera i den absoluta slutminuten. Ridå!
Tung poäng för Ljunga medan Essvik tappade i kampen om en kvalplats till trean efter årets första kryss.
– Vi borde stängt matchen efter vårt 2-1-mål. Vi hade fyra högkaratiga chanser som det borde ha blivit mål på, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson, som ändå inte var allt för besviken.
– Vi ställde upp med sex spelare ur vårt P16-lag och två ytterligare kom in under matchen och det är nyttigt för dom att känna på division 4-spel och dom gjorde det dessutom bra, säger Martinsson.
– Vår första halvlek var riktigt bra men i medvinden i andra tappade vi spelet lite överraskande men oavgjort var nog ganska rättvist, säger Ljungas spelande tränare Tommy Göransson.

På ett vindpinat Balders drog Sund det längsta strået. Redan innan kvarten spelad hade gästerna gjort två hörnmål i medvinden. Först nickade Michale Ankarmark in 1-0 och därefter jobbade Martin Brännström in tvåan efter en tilltrasslad situation.
Mårten Gräntz såg i den 28:e minuten till att IFK hittade en väg in i matchen igen.
Men den förväntade forceringen med vinden i ryggen uteblev. Sund hade inga större problem att hålla unden i med sex minuter kvar avgjorde Zakaria Bel Mekki med en hård och välplacerad frispark. Duktige IFK-keepern Axel Hedenström hade finarna på bollen men det hjälpte inte.
– Vi borde stängt matchen tidigare om vi bara satt hälften av våra chanser, säger Sunds lagledare Claes Nyman, och syftar på lagens chanser första halvtimmen och kontringslägena i andra när IFK flyttade upp.
Mittlåset Michael Ankarmark och Macus Pettersson var i gammal gott slag och på mitten dominerade Anton Ågebrant och Martin Bränntröm.
IFK-målvakten Hedenström redan nämnd och bra var även anfallaren och målskuytten Mårten Gräntz.
3-1-segern mot IFK Sundsvall gör att Sund tar rygg på Östavall.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Hampus Olsson lyfter in Svartviks 1-1-mål på en retur efter det att Matfors målvakt Jonas Dunberg räddat momentet innan- Foto: Lokalfotbollen.nu.
Hampus Olsson lyfter in Svartviks 1-1-mål på en retur efter det att Matfors målvakt Jonas Dunberg räddat momentet innan- Foto: Lokalfotbollen.nu.
Tre suddiga målgörare i "Blackbay". Kan bli så när fotiografen ser som en mullvad. Men jag fick i alla fall med alla tre. Fr v. Hampus Olsson, Filip Denkert och Danne Johansson. Tre suddiga målgörare i "Blackbay". Kan bli så när fotiografen ser som en mullvad. Men jag fick i alla fall med alla tre. Fr v. Hampus Olsson, Filip Denkert och Danne Johansson.

Tunga Svartvik malde ner Matfors i sin väg mot trean

(2016-08-26)

Matfors tog en tidig ledning uppe på Hemmanet.
Det hjälpte inte.
Serieledarna Svartvik malde ner gästerna i den andra halvleken och tog sin femtonde seger i jakten på en division 3-plats 2017.
– Det ser onekligen ganska bra ut i dagsläget. Det kan jag inte förneka, säger tränaren Fredrik Carström efter 3-1-segern.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Christoffer Nerkman satte Svartviks samtlliga sex fullträffar mot Sund. Christoffer Nerkman satte Svartviks samtlliga sex fullträffar mot Sund.

Christoffer Nerkman dagen efter sexmålorgien: "Vår inövade frisparksvariant var snyggast"

(2016-08-23)

Det är inte varje dag någon spelare gör sex mål i en och samma match.
Speciellt inte mot ett topplag som Sund.
Lokalfotbollen snackade med gårdagens sexmålsskytt i Svartvik, Christoffer Nerkman.


Sex mål. Det är inte varje dag manhar den förmånen?
– Ja, det var skönt att det lossnade. Det har gått lite trögt för mig både spelmässigt och målmässigt, framförallt på våren.

Har du gjort sex mål tidigare i någon match?
– Kanske i juniorfotbollen nån gång men inte seniorsammanhang tror jag.

Något av målen som du var extra nöjd med?
– Det skulle vara det första i så fall. Vi körde en frisparksvariant som vi hade snackat om innan. Det var kul att den lyckades. Kändes viktigt att vi fick första målet.

6-2 mot ett av topplagen Sund, och det på bortaplan. Är seriesegern klar nu?
– Det ser ju onekligen bra ut men vi har några tuffa matcher kvar så det gäller att vi fortsätter ha fullt fokus på varje match och att vi inte slappnar av och tror att det är klart.

Du gör din första säsong i Svartvik. Hur trivs du?
– Jag trivs väldigt bra i Svartvik! Många duktiga spelare som absolut kan spela högre i seriesystemet och bra väldigt bra sammanhållning i laget!

Hänger du med Svartvik upp i trean?
– Vi är långt ifrån klara sin hag sade tidigare då vi inte tar ut något i förskott. Jag har inte tagit några beslut om framtiden ännu. Sen är det ju så mycket annat som spelar in i ett sånt beslut. Om tränarna/spelarna blir kvar osv. Så jag kommer vänta och se innan jag fattar ett beslut men jag trivs ju väldigt bra så det kan nog bli så om vi lyckas vinna serien.

Tror ni skulle kunna prestera det bra i trean med det här laget och dessutom kommer det talanger underifrån även om det tar några år innan dom är flygfärdiga.
– Jag tror att vi hade klarat oss bra! Och ja, det finna ju ett jävligt bra juniorlag som verkar vinna allt mer eller mindre.

Något mer att tillägga?
– Vill säga att jag tycker att du gör ett grymt bra jobb med sidan! Det är få distrikt förunnat att ha en hemsida som följer den lokala fotbollen.

Tack för berömmet, sånt värmer, och lycka till i höst.
– Tack själv.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Christoffer Nerkman satte Svartviks samtlliga sex fullträffar mot Sund. Christoffer Nerkman satte Svartviks samtlliga sex fullträffar mot Sund.

Christoffer Nerkman hade stor målshow – svarade för samtliga sex Svartviksfull-träffar i krossen av Sund

(2016-08-22)

Sex mål!
Christoffer Nerkman hade stor målshow när hans Svartvik krossade Sund med 6-2.
Den förre pojklandslagsmannen svarade för serieledarnas samtliga mål
– Danne Johansson var ju skadad så då tog Nerkman över ansvaret som målskytt, säger tränaren Fredrik Carström och ler.


Det fanns en tid som pojklandslagets förbundskapten valde att ta ut Christoffer Nerkman i startelvan och sätta John Guidetti på bänken.
I matchen mot Sund förstod man varför.
Anfallare Nerkman var klinisk i sina avslut och satte hela sex fullträffar i toppmatchen mot Sund.
– Danne Johansson var ju skadad så då tog Nerkman över ansvaret som målskytt, säger tränaren Fredrik Carström och ler efter 6-2-segern på Maland.

Då Sund förlorade hade Östavall chanser att rycka något i kampen om kvalplatsen. Men då krävdes det seger mot Fränsta i derbyt på Skogsvallen. Och det blev seger mot ett FIK som laddat med halva laget från samarbetsklubben Ånge IF i tvåan.
– Det är starkt av oss att vinna den här matchen, och vi vinner den även helt rättvist, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund, som dock vill baissa klubbens möjligheter till kvalspel till division 3.
– Kvalspel är inget vi tänker på men jag är i alla fall  säker att vi kommer att hänga kvar en säsong till i fyran. Nu kan vi gå ut på planen utan press och bara ha kul, säger ÖIF:s starke man.

Essvik tappade tre poäng gentemot Östavall i kampen om den där kvalplatsen då man fölorade hemma på "Vallen" med 1-4 mot IFK Sundsvall.
– En rättvis seger för oss set till den första halvleken då vi borde gjort fler än ett mål. Vi fick utdelningen i andra istället trots att spelet var jämnare då men Essvik var givmilda i försvaret, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Sidsjö-Böle hade bara vunnit en match i årets serie.
I afton dubblade man antalet genom att vinna en målrik och händelserik tillställning och vände 2-4 till en 5-4-seger. Joakim Martinsson satte segermålet med tio minuter kvar med en frispark som tochade en Ljungaspelare innan den landade i nätmaskorna.
– Efter vår kvittering till 4-4 hade vi momentum i matchen och trots en tung press på slutet från Ljunga kunde vi ta hem segern. Skönt att kunna visa oss själva och alla andra att vi fortfarande kan vinna fotbollsmatcher, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

För trätobrodern i bottenstriden Medskogs gick det inte lika bra.
Jo, till en början. Man ledde med 2-0 till precis innan halvtidsvilan då Lucksta reducerade genom en snygg frispark av Semir Salia.
Tidigt i andra gjorde Semir om bedriften och kvitteringen var ett faktum.
I samband med frisparken fick Sebastian Dahlin syna det röda kortet efter sitt andra gula.
Med en man mer kunde Lucksta även sätta sitt segermål då en obevakad Semir Salia nickade in 2-3 och därmed fullbordade sitt hattrick.
– Vi spelade riktigt bra och vårt försvarsspel var vattentätt ändå till dom fick mål i slutet av den första halvleken på en feldömd frispark. Trots att vi var en man kort var det inte långt borta att vi fick in en kvittering på slutet, säger Medskogs sportchef Jörgen Viklund.

Det var målrikt och svängigt på Thulevallen när Matfors tog emot Alnö i mittens rike av tabellen.
Hemmalaget hade ledningen med 1-0 efter 45 minuter och hade även 2-1 dryga timmen in i andra. Då vände gästerna med tre raka mål och såg ut att gå mot en säker seger.
Med fem minuter kvar reducerade Elias Lindqvist och två minuter senare nickade Jonas Richnau Ersson in kvitteringen 4-4.
– Vet inte vad jag skall säga men man får inte tappa en tvåmålssledning sista fem minuterna, säger Alnös spelande ass. tränaren Magnus Svensson.
Det var emellertid inte oväntat att det skulle bli oavgjort då Matfors innan den här matchen kryssat åtta gånger av femton möjliga.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Måns Lind gjorde två drömmål när Alnö vann derbyt mot Sund. Måns Lind gjorde två drömmål när Alnö vann derbyt mot Sund.

Sund gick på grund i regnet och dimman i derbyt på Släda IP

(2016-08-19)

Sund gick på grund i derbyt mot Almö på Släda IP.
Dom röda hemmagrabbarna vann i regnet och dimman med 4-2 och Sund tappade inte bara på serieledarna Svartvik utan fick se sig passerade av Östavalll.
– Vill inte ta ifrån Alnö något men det känns lite som att vi slarvar bort segern efter det att vi tagit ledningen med 2-1, säger assisterande tränaren Christian Saastamoinen.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Spännande derbyomgång i Medelpads-fyran – synd att vädret skrämde bort storpubliken

(2016-08-19)

Ikväll var det derbyomgång i Medelpadsallsvenskan.
Tyvärr skrämde vädret bort storpubliken och Njurundaderbyt tvingades flytta till Norrporten Arena. 


Det blev spänning i ett par av kvällens derbymatcher.
Alnö vände t ex 1-2-underläga tack vare tre raka mål 

På Sörforsvallen hämtade gästande Matfors upp Luckstas tvåmålsledning i "El Fantastico" via vare två mål av Elias Lindqvist till 3-3.

På Ljungalid ledde Fränsta med 1-0 ända fram till slutminuten då Oskar Nordlund, vem annars?, kvitterade.

Lika spännande var inte Njurundaderbyt, Svartvik vann med 5-1 mot Essvik i en match som på grund av regnet flyttades till Norrporten Arena.

Medskogs hade inte mycket att hämta hemma mot Östavall. 0-7 efter det att Jens Gustafsson svarat för matchens fyra första fullträffar.
Medskogs gjorde trots resultatet en bra insats.
– Bara det att vi fick ihop fullt lag är värt en eloge. Tror vi fick 40 återbud till den här matchen av alla sorters anledningar, säger uppgivne sportchefen Jörgen Viklund.

Den senarelagda matchen mellan IFK Sundsvall - Sidsjö-Böle fick också ett sent avgörande då Oscar Lidström satte matchens enda mål på straff med tio minuter kvar.

Under uppdatering, var inte helt lätt att få tag i tränare/ledare samtidigt som OS-finalen spelades.

Inte lätt att få tag i lagens tränare/ledare i afton. Jagar febrilt...

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Viktig trea för Fränsta i bottenstriden
– klådde IFK Sundsvall och Medskogs kom "tillbaka från dom döda"


(2016-08-12)

Fränsta tog enviktig seger i bottenstriden när man skickade hem IFK Sundsvall från Myggvallen med 1-4 i baken.
Även jumbon Medskogs överraskade och spelade 2-2 mot Matfors efter en mindre bragd. Underläge 0-2 och en spelare utvisad. Ändå kunde man jobba sig ikapp och ta poäng.
Tack vare den bedriften lämnade man över träsleven till Sidsjö-Böle som blev, som så många andra, avklädda av serieledarna Svartvik, 0-8. 


under uppdatering

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Matchfakta inlagd från gårdagens matcher och uppdaterad tabell - väntar på datatekniker efter programkraschen.

(2016-08-10)

Får hjälp att skriva dessa rader av en kompis med ögon då mitt synhjälpmedelsprogram Zoom Text havererat totalt.
Väntar på en datatekniker från företaget som levererat utrustningen. Har väntat dedan 17 september ifjol men nu har jag ringt dom ännu en gång och den här gången har dom lovat att komma och fixa det. Precis som 25 gånger tidigare...

Har i alla fall via hjälp lagt in resultat, matchfakta och uppdaterat tabell och skytteliga (klicka på länken nedan). Återstår att se vad som händer med matchreferaten. 


• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Nye unge ukrainaren Mykhailo Barabanov svarade för en lovande debut mellan stolparna i Östavall. Nye unge ukrainaren Mykhailo Barabanov svarade för en lovande debut mellan stolparna i Östavall.

Rättvist med kryss på Thulevallen efter en frän och tempostark match i publikens smak

(2016-06-03)

Två bra lag och två bra målvakter såg till att det blev en publikvänlig och sevärd match på Thulevallen.
Att det blev 1-1 mellan Matfors och Östavall var helt på sin plats då inget lag förtjänade att förlora den här matchen.
Något som båda lagens ledare höll med om.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Henric Nylund var en av Sunds två hattrickskyttar mot Medskogs. Henric Nylund var en av Sunds två hattrickskyttar mot Medskogs.

Medskogs hängde med Sund bra i första halvlek
– sen kom raset: "Viktigare att umgås med kompisar"


(2016-08-02)

Ett Medskogs utan avbytare hängde med bra en halvlek mot serietvåan Sund i ösregnet.
I andra bjöd man tidigt på två baklängesmål och sedan kom raset.
– Vi gör en kanon första halvlek och den tar vi med oss. Det är inte Sund vi skall slå, det kommer viktigare matcher för vår del, säger tränaren Jerry Nerén efter 0-9-förlusten.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Det är inte varje dag någon gör sex mål men det gjorde Danne Johansson i afton. Det är inte varje dag någon gör sex mål men det gjorde Danne Johansson i afton.

Sex mål av Danne J och ledning i skytteligan efter Svartviks kross

(2016-08-02)

Fränsta ligger och krigar i bottenträsket medan Svartvik toppar serien. 
När dessutom FIK saknade "halva laget" så var inte slutresultatet helt överraskande.
– Vi gör en bra match offensivt och flera av målen var riktigt granna. Fränsta skall ha en eloge till att man aldrig slutade kämpa, säger Svartviks tränare Fredrik Carström efter 9-0-segern.

läs mer

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

William Gidlund prickade in ett hattrick när Alnö krossade Sidsjö-Böle med 10-1. William Gidlund prickade in ett hattrick när Alnö krossade Sidsjö-Böle med 10-1.

Rejält med pisk för bottenlagen när hösten inleddes

(2016-08-02)

0-8, 0-9 och 1-10. Totalt 1-27...
Bottenlagen i fyran fick rejält med stryk när sommarvilan var över och höstomgånen inleddes.
Tidigt höstmörker för Medskogs, Fränsta respektive Sidsjö-Böle...


Lagen som slåss om att hålla sig kvar hade ingen rolig afton när Medelpadsallsvenskan inledde höstspelet efter sommaruppehållet.
Jumbon Medskogs var det lag som klarade sig bäst. Nåja, bäst är relativt. Det blev förlust med 0-8 hemma på Viforsplan mot Sund.
– Ändå gör vi en kanon första halvlek. Visserligen underläge med 0-1 men vi hade flera chanser att också göra mål, säger tränaren Jerry Nerén.
I andra satte Sund två snabba efter bjudningar. Medskogs kom till spel utan avbytare och när man fick några småskavanker på spelare samtidigt som orken och inspirationen tröt rann det iväg.
– Tråkigt att vi knappt fick ihop en startelva. Tror jag hade femton avhopp av skiftande karaktär. En kille kunde inte vara med för han skulle träffa en kompis istället, suckar Nerén.

Nästjumbon Sidsjö-Böle låg också bara under med 0-1 i paus.
I andra fick man mittbacken Tobias Ivarsson målchansutvisad och på den efterföljande straffen satte Alnö 2-0. Därefter rann det iväg rejält. Ända till 10-1.
– Vi gör en bra första halvlek men efter 0-2 och en man mindre slutade vi jobba som ett lag samtidigt som Alnö spelade riktigt bra, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Den andra halvleken var riktigt bra från vår sida. Vi hade övertag även i första men då stod Böle upp bra. Efter vårt 2-0-mål var det klasskillnad och flera av målen var riktigt snygga, säger Alnös assisterande tränare Magnus Svensson.
Inte mindrre än två hattrickskyttar kunde Alnö visa upp denna afton, Adam Johansson och William Gidlund.

Fränsta ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Tränaren Peter Larsson hoppade av inför höststarten dit man kom utan flera av sina A-lagsspelare utan fick kalla upp spelare från andralagete och P17. Inte lätt att ta sig an serieledarna med dom förutsättningarna. 0-4 i paus blev 0-9 efter 90 minuter.
– Vi gör en bra match offensivt och flera av målen var granna. Fränsta skall ha en eloge till att man aldrig slutade kämpa och att man inte började spela fult, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
Värste skarprättare var Danne Johansson med inte mindre än sex nätkänningar.

Ljunga, som ligger fyra från slutet, förlorade hemma mot IFK Sundsvall med 0-4 efter två frisparksmål av Nicklas Silversved.
– Vi gör ingen dålig match utan det var snarare IFK som var bra. Vid 0-2 hade vi chansen till en reducering men deras målvakt gjorde en jätteräddning på Oskar Nordlunds straffspark, säger Ljungas spelande tränare Tommy Göransson.
– Det stämmer. Vi gjorde en riktigt bra match både defensivt och offensivt. Ljunga skapade en del lägen men Teodor Sörholm i målet var bra hela matchen och visade pondus i straffområdet och enhandsräddningen på Oskar Nordlunds hårda straff var nästan magisk, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Lucksta vann en jämn match mot Essvik på Sörforsvallen med uddamålet av tre. Hemmamålvakten Martin Ålin gjorde en kanonräddning på Peter Mackins straff i den tolfte minuten. Fem minuter senare gav istället Jens Andersson Lucksta ledningen.
Kring halvtimmen kvar kom även 2-0. Därefter tog Essvik över och jagade reducering, inte minst av revanschsugner Peter Mackin som hade flera fina lägen. Det dröjde dock till slutminuterna innan Mackin fick utdelning och då var det för lite tid kvar.
– Vi har tappat så många ledningar på slutet i år så det blev nästan panik när Essvik tryckte på sista tjugo men skönt att vi kunde hålla ut även om pulsen steg extra efter deras reduceringsmål, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.

På Thulevallens perfekta matta bjöd Matfors och Östavall på en tempostark och frän match som salomoniskt slutade 1-1. Ett resultat som bägge lagens ledare var tillfreds med. Inget av lagen var värda att förlora den här matchen.
– Alltid lika trevligt att komma till Thulevallen. Här blir man alltid bra bemött och dessutom kunde vi åka härifrån med en poäng efter en väl genomförd match, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– En jämn match där vi hade mer bollinnehav medan Östavall kanske några fler vassa chanser, säger Matfors tränare Patrik "TTretjak" Jonsson.

Avslutningsvis kul att konstatera att det överlag var bra domarinsatser. Har varit lite väl si och så med det under våren.

Meer utförliga referat från matcherna kommer att läggas in under onsdagen om inte programmen fortsätter att jävlas...

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Nu börjar höstjakten om seriesegern, kvalplatsen och att hänga kvar

(2016-08-02)

Svartvik leder Medelpadsallsvenskan efter vårens matcher och kommer att få kännas sig jagad en tid framöver från lagen bakom.
Bottenstriden är ännu jämnare. Fyra lag slåss om att undvika dom två nedersta platserna.
Lokalfotbollen har kollat läget hos klubbarna inför kvällens omgång:


Alnö IF
– Vi har flyttat upp Elias Wiberg och Magnus Östman från andralaget i femman, Det är allt, säger Magnus Svensson, spelande ass. tränare.

Essviks AIF
– Det har inte hänt nåt i spelartruppen. Eventuellt återkommer målvakten Kasper Pedro från IFK Sundsvall, säger tränaren Fredrik Martinsson.

Fränsta IK
– Inga nya spelare in. Därefmot har huvudtränaren Peter Larsson slutat och just nu är Kent Larsson med hjälp av "Robban" Åström och Tomas "Håkki" Eriksson som har hand om A-laget, säger Selim Tahiraj i FIK.
– På spelarsidan hoppas vi att Jesper Gulliksson skall komma tillbaka efter skada. Han tränar på bra och spelade med B-laget i sexan igår i alla fall. Sedan vet man aldrig vad vi kan låna in från Ånge, säger Tahiraj.
– På förlustsidan tappade vi redan i våras spelande tränaren Suat Sari. Han skall tydligen träna ett U-lag i Besiktas från och med november, Anfallaren Selwan Al Jaberi har flyttat tillbaka till Lund och Skånekurd FF. , säger Tahiraj.

IFK Sundsvall
IFK lägger alltså ner sitt andralag i femman utan allt fokus läggs på A-laget i fyran.
– Vi har fått yttermittfältareb Felix Schmidt från Sund. Där har han inte spelat nåt i vår på grund av knäproblem men är nu igång igen. Mika Lindroos, mittback/defensiv mittfältare har anlänt från finska Tampere United. En ung kille, född -98, och som visat fina takter så här långt på träning. Anfallaren KevinNäsström också född -98, har fått suget tillbaka på fotbollen efter uppehåll. Speladde senast i GIF Sundsvall.
Elias Bergqvist, anfallare född -00 kom från Sundsvalls FF i vår och flyttas nu upp i A-truppen. Målvakten Axel Hedenström flyttar hem från Stockholm och funderar på att ta på sig den snygga IFK-dressen igen efter några år, säger sportchefen Kenneth Kile.
– Förluster är mittbacken Gustav Arnberg som återvänder till USA för studier. Unge målvakten Kasper Pedro skall studera i Kramfors och det är ännu oklart om han kommer att skriva på för någon klubb däruppe eller moderklubben Essvik. Lämnar för studier gör även mittfältarren Nicklas Silversved. Det blir Linköping för hans del. Någon ny klubb är inte klar ännu, säger Kile.
– Vår målsättning i höst är att kriga om en kvalplats. Det är en bit upp men någon målsättning måste man ju ha, avslutar Kile.

Ljunga IF
– Det har inte hänt så mycket direkt. Mittbacken Emanuel "Manne" Granlund har kört igång igen och mittfältsstrategen Anders Bohman skall prova sin första match ikväll mot IFK. Tommy "Snucke" Zaar är knä skadad och kan bli borta väldigt länge om det vill sig illa, säger Robin Bergman i Ljunga IF.

Lucksta IF
Mittfältaren Semir Salia har skrivit på för oss inför hösten. Han kommer från Kubn via IFK Gnarp där spelade han bara en match. Vi har även fått mittbacken Axel Andreasson från Kubens organisation.
Lucksta har även fått mittbacken Axel Andreasson från Kubens organisation.
Lucksta gör ett tapp också då kvicke yttermittfältaren Omar Vali, även känd som domare, tar steget över till seriekollegan Sidsjö-Böle IF.

Matfors IF
Elias Lindqvist från IFK Sundsvall har varit och provtränat och kommer eventuellt att skriva på för oss. Annars är laget detsamma. Jag är tillbaka från skada, har inte lirat en match i fyran denna säsong, så jag kan nästan räkta mig som nyförvärv, säger Adam Forsström.
– Ett tungt avbräck har vi i Jesper Nilsson-Böös som flyttar till Stockholm för studier. Han flyttar i mitten på augusti så det blir ett par matcher till i MIF-tröjan, säger Forsberg.

Medskogsbrons BK
– Inga nya. Däremot har mittbacken Emil Norrman bestämt sig för att sluta eller gå till någon annan förening då han inte tror på konceptet, säger sportchefn Jörgen Viklund, som har stora problem att få ihop en startelva till dagens match.
– En kille lämnade återbud för att han skulle vara med en kompis istället, suckar Viklund. 

Sidsjö-Böle IF
I stort sett stiltje i Sidsjö-Böle. Yttermittfältaren Omar Vali från Lucksta är enda tillskottet under sommaruppehållet.

Sund IF
– Inget nytt i Sund. Däremot har vi tappat två. Felix Schmidt till IFK S-vall och Kevin Wöhrman-Selim som återväänder till Kuben, säger tränaren Göran Sundqvist.

Svartviks IF
– Inget jättenytt förutom att några som varit borta och skadade kommit tillbaka i form av Calle Berseije, Micke Brändström och Arvid Backlund. Annars ser det likadant ut. Vi har tränat bra och ser fram emot att det drar igång igen, säger spelande ass. tränaren "Jocke" Sjödin.

Östavalls IF
– Vi gör en rockad på målvaktssidan. Andrei Colibaba har fått kontrakt med FC Zaria, tvåan i den Moldaviens högsta serie. I gengäld har vi fått en annan ukrainsk målvakt, Mykchailo Barabanov. Född 1995 och 190 cm lång. Har fått sin utblidning i Chernomoret, Odessa.

Klicka här nedansför för kvällens omgång:
• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Lucksta ny klubb för Semir Salia. Lucksta ny klubb för Semir Salia.

Slutade i Kuben i våras – har nu skrivit på för Lucksta

(2016-08-01)

Semir Salia slutade i Kuben i våras.
Efter ett kort gästspel i Gnarp har han nu sktivit på för Lucksta.
– Känner flera killar i Lucksta så det skall bli kul att få lira fotboll igen, säger den tekniske mittfältaren.


I vintras lämnade Semir Salia IFK Sundsvall för spel i Kuben. Men återkomsten till "Tigerränderna" blev inte vad den tekniske mittfältaren hoppats på.
– Jag trivdes inte riktigt. Det var ett par i klubben som motarbetade mig, säger Semir som tappade lusten och helt sonika slutade.
Men strax innan sommaruppehållet fick han en förfrågan av en jobbarkompis att ställa upp och hjälpa IFK Gnarp, sist i Hälsingesexan.
– Det blev bara en match innan jag åkte till Makedonien på semester. Dom var riktigt dåliga, säger Semir och skrattar.
När han kom hem blev han kontaktad av Lucksta och valde att göra ccomeback.
– Känner flera killar i Lucksta så det skall bli kul att få lira fotboll igen, säger Semir som trots sin unga ålder räven representerat GIF Sundsvall U, Ånge IF, Granlo BK förutom ovan nämnda klubbar.
Lucksta har även fått mittbacken Axel Andreasson från Kubens organisation.
Man gör ett tapp också då kvicke yttermittfältaren Omar Vali, även känd som domare, tar steget över till seriekollegan Sidsjö-Böle IF.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.