NYHETER
Div 5 Medelpad

Tränar Christer Söder Nedamsjö i femman eller sexan nästa år? Tränar Christer Söder Nedamsjö i femman eller sexan nästa år?

Femman eller sexan för Nedansjö IK? "Vi har inte fått någon förfrågan"

(2016-12-28)
Nedansjö IK vet inte om det blir spel i femman eller sexan nästa år.
– Vi har inte hört något från förbunddet ännu, säger tränaren Christer Söder, som hört att Kuben trots allt skall ha ett andralag i seriespel i femman.
En uppgift som dock tillbakavisas av "Tigerränderna"


Kovlands IF tackade nej till uppflyttning till fyran efter den vakanta platsen sedan Ljunga/Fränsta gått samman utan blir kvar i Medelpadsfemman.
Nu är NedansjöIK oroliga på att man blir kvar i sexan ett år till.
– Vi har inte fått någon förfrågan från förbundet om division 5-spel, säger tränaren Christer Söder.
Men Kuben har ju dragit ur sitt andralag i femman. Alltså är det en plats ledig om man inte skall spela seriern med nio lag.
– Enligt Urban Hagblom har Kuben anmält ett lag i femman, säger Söder.
Men när Lokalfotbollen talar med Kubens representanter är dom oförstående.
– Nej, vi skall bara ha ett seniorlag i år. Vi kommer att satsa på ett lag i den regionella P17-serien istället för ett andralag i femman. Det var ett bra tag sedan vi tog det beslutet, säger styrelsemedlemmen Roger Norrman och få medhåll från A-lagstränaren Henri Sjödal.
Så rent logiskt borde alltså Nedansjö erbjudas spel i nästa års Medelpadsfemma.
– Hoppas att du har rätt men vi förbereder oss så länge för spel i sexan innan vi hört någonting annat, säger Söder.

Oavsett division har den gamla backhopparklubben gjort klart med två nya spelare.
– Ja, Hannes Kerfstedt, back alternativt mittfältare från Alnö IF och Joel Eriksson, mittfältare, från Ljunga IF. Två bra spelare som vi är väldigt nöjda med att få in i vårt lag, säger Christer Söder.
Några förluster?
–Rikard Ödmark och David Engblom har flaggat för att dom slutar, säger Söder.
På ledarsidan fortsätter Christer Söder som huvudtränare och Lars Sjödin som assisterande samt Erik Hedenström som lagledare/sportchef,
Om det sedan blir femman eller sexan återstår alltså att se. Mitt tips är i alla fall Medelpadsfemman.

Oscar Fors är en av tomtens två julklappar till Söråkers FF. Oscar Fors är en av tomtens två julklappar till Söråkers FF.

Tomtem kom med två jul-klappar till Söråkers FF

(2016-12-23)
Dagen före dopparedagen kom Tomten med två paket till Söråkers FF.
– Det var två duktiha spelare från division 2-laget IFK Timrå, säger en glad Söråkers-tränare Nermin Zulovic sedan han fått bort omslagspapperet.


Söråkers FF fick två fina julklappar av Tomten så här dagen innan julafton.
Det är två spelare från närliggande division 2-klubben IFK Timrå som kritat på för den nyuppflyttade föreningen, 25-årige mittfältaren/ anfallaren Oscar Fors och 24-årige mittfältaren Victor Selander.
– Fina julklappar! Båda är fantastiska fotbollsspelare och kanonkillar som tidigare representerat Söråkers FF. säger tränaren Nermin Zulovic och förklarar sina båda nyförvärvs styrkor:
– Oscar kan användas både i anfallet och på mittfältet. En slitvarg som även är målfarlig och därmed spetsar till offensiven för oss. När det gäller Victor är han en mittfältare med fin teknik, bra blick för spelet och härliga passningssfötter. Victor gjorde även några matcher med oss i femman i år som utlånad från IFK Timrå.
Sedan tidigare har man på spelarsidan, som Lokalfotbollen skrivit om, även förstärkt med vindsnabbe "bandymålvakten" Konrad Ålund Smedlund. En spelare som både är användbar på kanten och i anfallet.
– Kan komma fler förstärkningar också, avslutar "Zulan" och ler.

Fredrik Åhséns Kovland stannar kvar i femman. Fredrik Åhséns Kovland stannar kvar i femman.

Kovlands IF kvar i femman
– tackar nej till division 4-spel:
"Inget lätt beslut att ta"


(2016-12-21)
Medelpadsallsvenskan 2017 riskeras att spelas med bara elva lag.
Detta sedan Kovland tackat nej till uppflyttning från femman.
– Det var inget lätt beslut att ta, säger tränaren/lagledaren Fredrik Åhsén.


Kovlands IF fick chansen att gå upp i fyran trots att man "bara" kom trea i Medelpadsfemman. Men då Ljunga och Fränsta beslutade sig om att gå ihop till ett division 4-lag blev det en vakant plats. En plats som nu KIF väljer att tacka nej till.
– Det stämmer. Vi hade ett möte och dom flesta av spelarna tyckte att vi skulle vara kvar i femman och bygga vidare på det vi inledde i år. Årets lag var ju en blandning mellan det KIF-lag som åkte ur fyran ifjol och Indals lag som kom sist i sexan. Vi vill gå upp på eget bevåg med en trupp som vi vet håller, säger tränaren/ladledaren Fredrik Åhsén och fortsätter:
– I dagsläget vet vi inte hur truppen kommer att se ut i vår men just nu är vi 15-16 spelare och det är lite för tunt för division 4-spel. Vi vill inte riskera att göra en "Ljustorp" och behöva dra oss ur mitt under seriespelet. Visst riskerar vi att tappa ett par spelare som hellre lirar i fyran men vi får se hur det blir med det, säger Åhsén.
Ni funderade inte på att "chansa" och hoppas på att det löser sig med spelare?
– Nja, det hade inte varit ärligt mot något annat lag som kanske vill ha platsen. Dessutom hade vi flyttats ned till sexan om vi tackat nej senare under vintern, säger Åhsén.
Hur är då läget i truppen just nu?
– Jonas Nilsson d ä slutar och blir assisterande tränare till mig. Simon Bergvik och Joakim Wittek är lite osäkra då dom skall bygga hus och inte vet om tiden räcker till för fotbollsspelande. Annars är det ingen som sagt att dom skall lämna oss. När det gäller nyförvärv så har vi några krokar ute men inget napp ännu. Vi kör inte igång på riktigt förrän efter helgerna då vi har två tider i veckan inne i Nordic Hallen, säger Åhséen.

Det är i skrivande stund oklart vilket lag som ersätter Kovland i Medelpadsallsvenskan. Frågan går nu till Granlo BK men dom kommer att tacka nej, åtminstone enligt lagbasen Jonas Wallvik. Då inga andralag längre tillåts spela i vår högsta lokala serien lär frågan gå till åttan Hassels IF eller nian Holms SK. För inte kommer väl man att erbjuda platsen till nedflyttade Sidsjö-Böle IF eller Medskogsbrons BK? Eller får Ljustorps IF, som vann sexan, "hoppa över" femman? Eller blir det helt sonika bara elva lag i nästa års Medelpadsallsvenska?
Har sökt ansvariga på Medelpads Fotbollförbund hur tankarna går där och väntar på återkoppling.

Nermin Zulovics Söråker får ny konstgräs-anläggning. Nermin Zulovics Söråker får ny konstgräs-anläggning.

En hel del nytt i Söråker inför comebacken i fyran 
– bl a en ny konstgräs-anläggning!


(2016-12-13)
Söråker har inte bara införskaffat några nyförvärv inför comebacken i Medelpads-allsvenskan och flera till på gång.
Man kommer även att få en ny konstgräs-anläggning.
– Men den blir inte klar förrän till midsommar så fram till dess får vi hålla till på Timrås anläggnin, säger Söråkertränaren Nermin Zulovic.


Söråkers FF kom tvåa i femman efter Torpshammar och spelar nästa år i Medelpadsallsvenskan.
Som Lokalfotbollen tidigare skrivit fortsätter Nermin Zulovic som tränare medan duon Fredrik Lundgren och Peter Dagfält ersätter Marie Edström som lagledare.
På spelarsida är Konrad Ålund-Smedlund klar. Konrad som tillhörde IFK Timrå men ifjol var utlånad till Alnö IF.
– En vindsnabb kille som kan användas både i anfallet eller på en kant, säger tränaren Nermin Zulovic.
Ny är också Jonas Näsmark från Sollefteå GIF.
– Han flyttade till Söråker i höstas. En fysiskt stark vänsterback som var med när Sollefteå spelade i division 2, säger Zulovic.
Jesper Sahlberg gör comeback.
– Kunde inte vara med ifjol på grund av sitt jobb men är i gång nu igen. En nyttig bollvinnare på det centrala mittfältet, säger Zulovic.

Det ryktas även om din lillebror Alen?
– Han bor i Småland men har lovat att hjälpa oss om vi får skador eller avstängningar, säger storebror Nermin.
Några fler nyförvärv?
– Inget helt klart men vi har några bra lirrare på gång. Dessutom kanske det kommer två killar från Tjeckien och progspelar efter nyår, säger Zulovic och fortsätter:
– Men framförallt ser det ut som om jag får behålla hela fjolårstruppen. Fyra-fem nyförvärv är nog max till den befintliga truppen, säger Zulovic.
Söråkers FF kommer efter nyår att vara med i Inomhusligan och i mars blir det Värmecupen. En turnering man gjorde stor succe i ifjol. Klicka här.
– Två roliga cuper för grabbarna men det är serien som gäller för oss, säger Zulovic.

Det kommer att hända enhel del i övrigt också i Söråker.
– Ja, vi kommer att få en mer eller mindre ny anläggning. Det blir en konstgräsplan, nya läktare och kiosk. Viktigt med tanke på klubbens stora verksamhet då naturgräset uppe på Lota var det bästa och inte höll, säger Zulovic.
Omvbyggnaden gör att Söråkers FF kommer att spela sina hemmamatcher och bedriva sina träningar under vårsäsongen på Timrås konstgräs.
– Det är meningen att vi skall kunna spela och träna på den efter midsommar. Det kommer att blir ett lyft, säger Zulovic, som under året förkovrat sig.
– Det stämmer. Går tränarutbildningen UEFA B under sju månader i bland annat i Gävle, Borlänge och Falun, säger Zulovic.
Har ni satt upp någon målsättning inför comebacken i Medelpads-allsvenskan?
– Vi kommer naturligtvis att gå för seger i varje match men i det längre perspektivet siktar vi att att etablera oss i fyran och blir ett stabilt lag där, avslutar Nermin Zulovic.

Det blev tyvärr bara en säsong som tränare i Kovland för Robert Lindmark. Det blev tyvärr bara en säsong som tränare i Kovland för Robert Lindmark.

Robert Lindmark slutar som tränare i Kovland– trots avancemang till Medelpadsallsvenskan

(2016-12-01)
Robert Lindmark slutar som tränare i Kovlands IF efter bara en säsong .
Detta trots att det slutade med avancemang till Medelpadsallsvenskan.
– Tyvärr räcker tiden inte till då jag pendlar till jobbet i Hudiksvall, förklarar "Robban" sitt beslut.


Ex-Giffaren Robert Lindmark förde Kovland till division 4. Något som stod klart när Ljunga och Fränsta gick ihop om ett lag i Medelpads-allsvenskan.
– Det har varit en rolig säsong och jag trivs mycket bra i Kovland men tyvärr tar resorna och jobbet för mycket tid. Jag pendlar till Hudiksvall men även en gång i veckan till Härnösand vilket gör det hela ohållbart i längden, förklarar Robert Lindmark som är optiker i det civila.
– Otroligt tråkigt för oss givetvis. Och att få tag i en ersättare i ett tränarlöst Medelpad är inte lätt. Vi har varit i kontakt med flera stycken men inte fått något napp. Det verkar dock inte bara vi som har problem på den fronten i distriktet, säger lagledaren Fredrik Åhsén.

Och lösningen?
– Som det är nu kommer jag att få ta över träningen och till min hjälp så får jag Jonas Nilsson d ä. Sen får vi se om det blir permanent eller om vi hittar någon villig, säger Åhsén.
Bra karl reder sig själv alltså? Hur ser det ut i truppen?
– Ett par spelare hade aviserat att lämna oss då dom ville spela i fyran. Kanske omprövar dom beslutet nu när vi ändå tog steget upp, säger Åhsén, som givetvis hoppas locka till sig några nya spelare när man nu är tillbaka i Medelpadsallsvenskan efter bara ett års frånvaro.

Mattias Nilsson tar steget från assisterande till huvudtränare. Mattias Nilsson tar steget från assisterande till huvudtränare.

Tränarklart i Medskogs – assisterande tar över och blir även lagledare på kuppen

(2016-11-30)
Ifjol var han assisterande tränare till Jerry Nerén.
I år blir Mattias Nilsson huvudansvarig i Medskogsbrons BK.
– Och dessutom får han dubbla som lagledare, ler klubbens ordförande Stefan Thors.


Det var många som befarade att Medskogsbrons BK:s A-lag skulle läggas i malpåse efter årets tunga säsong och sportchefen Jörgen Viklunds "tack för sig" efter många år.
Men en arbetsgrupp ledd av ordföranden Stefan Thors jobbar för högtryck att laget skall komma till spel i Medelpadsfemman till våren.
Nu är det i alla fall klart med tränare och man behövde inte gå över ån efter vatten. Det blir nämligen fjolårets assisterande till Jerry Nerén, Mattias Nilsson, som tar över huvudansvaret. 
– En perfekt lösning och dessutom får han dubbla som lagledare, ler klubbens ordförande Stefan Thors och fortsätter:
– Men vi är en snäll grupp som låter han också ta ut laget, säger Thors..
Medskogs kommer att ha en upptaktsträff efter helgerna i början av januari då man även kommer att köra igång nästa års säsong.
– Vi hoppas på en trupp på 25 spelare så det blir en konkurrenssituation om startplatserna, säger Thors.

Långe Mattias Nilsson har som aktiv tidigare spelat i IFK Timrå, Söråkers FF och då Medskogs.
– Men jag kommer nog att spela även nästa år. Om jag platsar vill säga, säger Nilsson och ler.
Så du tänker trippla nästa år?
- Ha ha ha. Tränarbiten är jag inte ett dugg orolig för. Vi är många gamla stofiler så den kommer jag att få hjälp med. Vi kommer dessutom att satsa på kvalitet och inte kvantitet då vi bara kommer att träna en gång i veckan och hoppas att alla kan var med då och visa träningsvilja, säger Nilsson.

Lokalfotbollen har utsett Medelpads-femmans All Star Team för 2016

(2016-11-29)
Medelpadsallsvenskans All Star Team är redan utsett.
Nu är elvan för femman utsedd tillsammans med tränare och domare.
Som vanligt en grannlaga uppgift. Sylvass konkurrens på vissa poster men knappt någon på andra, t ex blev ingen naturlig högerback nominerad...


Så var det dags för årets uttagning av femmans All Star Team.
Som vanligt har jag bara tagit ut spelare som ni läsare nominerat och därför kan laget få lite "slagsida".
Det märkliga har varit att bara två målvakter blivit nominerade - och ingen högerback medan det om andra platser varit sylvass konkurrens.
Jag har slagit mitt kloka huvud ihop och kommer under tisdagen att presentera den prestigefyllda elvan, årets tränare och domare.

Lars-Håkan "Lacke" Pettersson, Kovland. Lars-Håkan "Lacke" Pettersson, Kovland.

Målvakt:
Lars-Håkan Pettersson,
Kovlands IF


36 år. En orädd keeper som har sin styrka i närspelet. Kom från Indal i år och har under säsongen räddat många poäng till Kovland. Veteranen har gjort sin jämnaste säsong på många många år och slipat bort tidigare svackor och misstag. Kan utveckla spelet med fötterna ytterligare.

Samuel Fisk, Söråker Samuel Fisk, Söråker

Högerback:
Samuel Fisk,
Söråkers FF

33 år, var även med ifjol och då som mittback. Är för bra för att lämnas utanför årets All Star Team och har därför skickats ut på en offensiv högerbacksplats. Kommer mede sin spelförståelse och lojalitet att klara av den platsen excellent. Lång och brytsäker och nyttig i både defensivt- som offensivt straffområde med sitt starka huvudspel.

Andreas Ottosson, Kuben 2. Andreas Ottosson, Kuben 2.

Mittback:
Andreas Ottosson,
Kubikenborgs IF 2

20 år. Komplett trots sin unga ålder. Knappt några svagheter, brytsäker, tajming i luftspelet, duktiga passningsfötter och bra blick för spelet. Överilar sig mycket sällan. Håller division 3-klass men har valt att satsa på innebandyn där han är en lovande keeper i Granlo BK.

Oliwer Karlsson, Söråker. Oliwer Karlsson, Söråker.

Mittback:
Oliwer Karlsson,
Söråkers FF


18 år. Kom från IFK Timrå i år till Söråker och visade sig snabbt oersättlig. Ingen bjässe men snabb, följsam och med välutvecklat passningsspel. Uppträder moget på planen och sätter alltid laget i första rummet. Är inte heller rädd att göra "skitjobbet" och trycka till i närkamperna om det skulle behövas.

Emil Sjögren, Söråker. Emil Sjögren, Söråker.

Vänsterback:
Emil Sjögren,
Söråkers FF

26 år. Har hittat en ny dimension sedan han lämnade anfallet för en vänsterbaclsplats. Snabb och säker i brytningarna och bra uppspel, föredragsvis efter marken. Ingen "tjongare". Kan flyttas upp i anfallet vid evemtuell kvitteringsjakt.

Mattias Decker, Torpshammar. Mattias Decker, Torpshammar.

Höger mittfält:
Mattias Deckeer,
Torpshammars IF

29 år. Löper mycket och rätt. Med sin speed och vilja att utmana sin motståndare är han ett ständigt hot. Bra inläggsfot. Rutin och spel i division 3 finns på CV:et. Ytterligare potential finns i kroppen. Dock extra plus för "moppe-mustaschen".

Patrik Högdahl, Torpshammar Patrik Högdahl, Torpshammar

Centralt mittfält:
Patrik Högdahl,
Torpshammars IF

28 år. Balansspelare på mitten och navet hos seriesegrarna. Bryter motståndarnas anfall och startar dom egna. Utsökt blick för spelet och hög lägstanivå. Nyttig på fasta situationer och drypsäker från straffpunkten. Invenarie i TIF.

Tomas Decker, Torpshammar. Tomas Decker, Torpshammar.

Vänster mittfält:
Tomas Deckeer,
Torpshammars IF

24 år. Slitvarg och dynamo på mitten med stora lungor och som alltid ger allt. En riktig lagspelare som är lillebror till Mattias. Debuterade i TIF:s A-lag innan han fick köra moped. Platsade även i fjolårets All Star Team.

Oskar de Vahl, Kovland. Oskar de Vahl, Kovland.

Högerfoward:
Oskar de Vahl,
Kovlands IF

28 år. Kanske inte någon bländande tekniker men här går det undan. Få spelare i Medelpad, inkl. GIF Sundsvall, hänger med när Oskar kopplar in turbon. Kan både avsluta själv men passar hellre osjälviskt till bättre placerade spelare framför mål (om dom hängt med). Är kanske också den spelare som är snabbast upp från gräset om han blivit fälld. Något som lurat många försvarare som då hamnat rejält på efterkälken. Snabbheten är även ett hot i det offensiva presspelet och är inte heller främmande att jobba hemåt om så krävs. En av få fotbollsspelare i landet med bara ett fungerande öga.

Sergio Hinestroza, Granlo. Sergio Hinestroza, Granlo.

Centerfoward:
Sergio Hinestroza,
Granlo BK

27 år. Vilken comeback! Under sina år i IFK Sundsvall ansedd som en av distriktets mest lovande anfallare. Nu i Granlotröjan känner han sig mer kurant och verkar ha fått tillbaka suget för fotbollen och vann direkt skytteligan i femman på 23 mål trots att han inte var med alla matcher. Välvuxen, björnstark men samtidigt snabb och explosiv dom första stegen och iskall i avsluten. En klasslirare som rätt tränad och motiverad håller god division 2-klass.

Patrik "PK" Lundgren, Söråker. Patrik "PK" Lundgren, Söråker.

Vänsterfoward:
Patrik "PK" Lundgren,
Söråkers FF

24 år. God teknik och rapp i steget och besitter ett utvecklat spelintellekt. Duktig skytt med båda fötterna och "PK" har även förmågan att sätta sina medspelare i bra lägen och är samtidigt en "jobbig jävel" att möta för motståndarna. LIgger konstant på gränsen till gula kort.

Bert-Ove Blom, Torpshammar. Bert-Ove Blom, Torpshammar.

Tränare:
Bert-Ove Blom,
Torpshammars IF

54 år. "Inventarie" i Torpshammars IF, först som spelare under en "mansålder" och sedan som tränare, både för herr- och damlagi två. Engagerad och viljestark som få och som alltid tror på sin ide. Är duktig på att få sina mannar att prestera på topp och vända hotande underlägen. Kommer nu åter att leda sitt TIF i Medelpadsallsvenskan efter att man för några år sedan begärde sig ner i sexan och nu senast serieseger i femman.

Seth Larsson, Hassel Seth Larsson, Hassel

Lagledare:
Seth Larsson,
Hassels IF


49 år. Utan eldsjälen Seth Larsson, inget Hassels IF. Så är det bara även om det finns fler runt klubben. Trots en säsong i motvind med hög spelaromsättning och ingen kontinuitet lyckades Hassel hänga kvar i Medelpadsfemman.
– Med "lånespelarna" från Lucksta använde vi nästan 45 spelare i år, säger Seth Larsson och skakar på huvudet.
– Fast å andra sidan så var det här första året som jag slapp spela själv, fortsätter han med ett litet leende.
Att i det läget genomföra hela säsongen utan W.O.-matcher är en bedrift i sig och ger honom utmärkelsen Årets Lagledare.

Nilla Sjöberg Nilla Sjöberg

Domare:
Nils-Erik "Nilla" Sjöberg,
Alnö


62 år. 18 år som domare i Medelpad och innan det flera år som målfarlig anfallare i Alnö och Medskogs innan han avslutade i Timrå. Som domare en bra matchledare som tack vare sin rutin sällan hamnar på hal is. För ofta en bra dialog med spelare och ledare och är den domare i årets Medelpadsfemma som dömde både mest och bäst. Hade det högsta snittbetyget av alla. Borde vara ett föredöme bland alla yngre domare.

Övriga nominerade:

Här är dom spelare som blev nominerade men inte tog en plats i startelvan även om det var oerhört nära i vissa fall.


Målvakter:
Kevin Källström (Alnö 2)

Backar:
Marcus Haeggström (Söråker), Stefan Lindman  (Torpshammar), Johan Martinsson (Granlo) och Joakim Wittek (Kovland).

Mittfältare:
Simon Bergvik (Kovland), Christoffer Gredemyr (Kovland), Marcus Lindmark (Kovland), Ramin Sajadi (IFK Timrå 2), Patrik Strand (Granlo) och Martin Westin (Söråker).

Forwards:
Ali Al-Rawi (Torpshammar), Filip Andersson Roos (Kovland), Abed Aref (Hassel),  William Rutenius Östman (Alnö 2), Johan Smott (Holm), Tommi Torvela (Söråker), Rikard Vikberg (Torpshammar) och Niklas Wikholm (Holm).

Tränare:
Nermin Zulovic (Söråker)

Lagledare:
Fredrik Åsen (Kovland) och Jonas Wallvik (Granlo).

Domare:
Nils Börlin, Henoc Ekanga, Christer Eriksson, Teodor Sörholm och Omar Vali.

Altmeister Bert-Ove Blom följer med sitt Torpshammar upp i fyran. Altmeister Bert-Ove Blom följer med sitt Torpshammar upp i fyran.

Blom hänger med Torps-hammar upp i fyran – får Marco Padellaro som sidekick

(2016-11-23)
Det blir en tränarduo i Torpshammar inför comebacken i division 4.
Bert-Ove Blom följer med upp och får till sin hjälp Marco Padellaro.
– Med två tränare får vi mer utrymme att utveckla spelarna, säger Cliff Nordin i Torpshammars styrelse.


Torpshammars IF har gjort klart med tränare och ledare inför comebacken i division 4.
Bert-Ove Blom, som hade huvudansvaret ifjol, hänger med upp. Till sin hjälp får han Marco Padellaro, som i år tränade Ånges damer och tidigare varit assisterande i Ånges IF:s division 2-lag och även basat för Fränsta IK och Ljunga IF.
– Med två tränare får vi mer utrymme att utveckla spelarna och fokusera mer på detaljerna i spelet som förövrigt såg riktigt bra ut stundtals under säsongen, säger Cliff Nordin i Torpshammars styrelse.
På lagledarsidan stannar Anders Vikberg och Fredrik Nyman.
– Men även här har vi förstärkt då Börje Israelsson kommer in. Nu söker vi efter en målvaktstränare och sen är ledarstaben klar, säger Nordin, som kanske själv "åker på" den rollen.
– Vi får se. Vi har det bra ställt på målvaktssidan med tre stycken som tränar på bra och skulle det knipa är jag inte främmande för att ställa upp mellan stolparna, säger Nordin. som annars aviserat att han slutar spelarkarriären som 33-åring.
Inga övriga tapp har man i dagslägen och några nyförvärv är inte heller klara.
– Vi vet iallfall vad vi söker efter och några spelare har kontaktats. Nu ligger bollen hos dom, säger Nordin och fortsätter:
– Det känns dock inte som någon katastrof om vi inte skulle få in några nyförvärv då vi i dagsläget har en bra trupp. Men jag hoppas att vi får ytterligare spets och bredd såklart. Troligtvis fortsätter samarbetet med Östavall även om det är andra regler som gäller med spelarlån då dom numera är ett förbundslag, avslutar Nordin.

Stefan Thors har tagit över ordförandeklubban i Medskogsbrons BK. Stefan Thors har tagit över ordförandeklubban i Medskogsbrons BK.

Medskogsbrons BK lever vidare – Stefan Thors ny ordförande

(2016-11-12)
Sportchefen Jörgen Viklund, tränaren Jerry Neren och nästan hela styrelsen lämnar Medskogsbrons BK.
– Vi har bildat en ny styrelse och siktar in oss på spel i femman med halva laget pappor till våra ungdomsspelare, säger Stefan Thors.


Det var många som befarade att Medskogs skulle dö sotdöden när eldsjälen och sportchefen Jörgen Viklund tackade för sig i Medskogs efter den här säsongen. Och eldsjälar växer som sagt inte på träd.
Men likt fågel Fenix har föreningen rest sig och gör omgående en nystart efter degraderingen till femman.
– Vi har bildat en ny styrelse och siktar in oss på spel i femman, säger ordföranden Stefan Thors, själv f d spelare i bland annat Kovland och bandylirare i Sellånger, och boende i Allsta.
– Det är bara kassören Emma Ernqvist som är kvar från den gamla. Jag är ordförande och ledamöter är förre Luckstaspelaren Patrik Andersson, Tony Broman och Åsa Walker, säger Thors.
Hur kommer då "nya" Medskogs att se ut?
– Det kommer att bli en hel del nytt. Bland annat kommer vi att involvera våra ungdomslag på ett helt annat sätt. Dom kommer att få vara med i omklädningsrummet före matcherna och känna på atmosfären och jobba som bollpojkar med mera. Få en mer familjär känsla i klubben då flera av undomslagens pappor kommer att vara med och spela i representationslaget nästa år, säger Thors.
Betyder det att du t ex själv kommer att göra comeback?
– Håller bara kroppen ihop så, skrattar 39-åringen.
Hur kommer ni att formera laget?
– Vi är ju många före detta fotbollspelare som bor i närheten av planen och flera av oss har även barn i verksamheten och då passar det att göra comeback och röra på gubbköttet. Det blir pappor till ungdomslagens spelare som kommer att utgöra hälften av seniortruppen.
Vad händer med fjolårets spelare?
– Dom som visade Medskogshjärta ifjol är välkomna att spela vidare. Men vi kommer bara att träna en gång i veckan och dom som vill träna oftare kanske väljer att byta klubb. Men vi väljer att satsa på kvalitet istället för kvantitet när det gäller träningen. Hellre 15-20 man på en träning än 8-12 på varje pass om man kör två eller tre gånger i veckan. Bättre att då koncentrera sig till en gång i veckan när alla kan.
Hur verkar intresset?
– Det verkar bra, inte minst bland oss äldre som vill hålla igång för att det är kul och även bland några yngre. Men det viktigaste är att föreningen lever vidare och att våra ungdomsspelare har ett A-lag att sikta emot.
Vem kommer att träna er?
– Oklart i dagsläget men vi kanske kör kollektivt. Vi behöver dock få en lagledare som håller i det mer praktiska kring laget.
Några nyförvärv?
– Blir som sagt några äldre som gör comeback som sagt. Vi får väl se vad som händer under frimånaden så vi vet meer efter jul, säger Stefan Thors, som även berättar att det inte blir något spel i Inomhusligan för Medskogs efter nyår.
– Vi behöver hålla alla benhinnor, knän, ryggar och ljumskar intakta till seriestarten, skrattar Stefan Thors avslutningsvis innan har glider ut i naturen med sin nyinvesterade Ockelbo. Snöskotrar är nämligen ett stort intresse för den nye Medskogsordföranden.

Jörgen Viklund har tjatat nog på spelare. Slutar som sportchef. Jörgen Viklund har tjatat nog på spelare. Slutar som sportchef.

Jörgen Viklund lämnar Medskogsbron

(2016-11-12)
Efter många år som spelare, ledare och sportchef väljer nu Jörgen Viklund att kliva av sitt engagemang i Medskogsbrons BK.
– Nu har jag ringt och tjatat på spelare för sista gången, ler Viklund.


Jörgen Viklund har under många år varit drivande i Medskogsbrons BK som spelare, ledare och sista åren som sportchef.
Men nu är det ofrånkomlingen slut.
– Nu har jag ringt och tjatat på spelare för sista gången, ler Viklund.
Efter samarbetet med GIF Sundsvall och division 3-spel valde klubben för några år sedan att börja om i division 6.
Det tog emellertid inte långt tid innan klubben var uppe i fyran men sedan börjadde intresset bland spelarna att avta och många valde att sluta och några att gå till andra föreningar. För att få ihop lag inledde man ett samarbete med dåvarande division 2-laget Selånger men inför den här säsongen valde SFK att börja om i sexan och Medskogs stod åter på egna ben och det tog tid innan man ens fick klart med tränare då Jerry Neren övertalades att göra comeback.
–  Men det blev ingen rolig säsong. Att man kan åka ur en serie för att man inte är tillräckligt bra köper jag men i år fick jag och Jerry ibland ringa 41 spelare för att få ihop en startelva. Vi gav oss fan att vi inte skulle lämna wo i någon match utan fullfölja säsongen. Och dessutom lite folk på träningarna. Ändå visade vi trots motgångarna att vi kunde spela fotboll och ta poäng. En vinst och en oavgjord mot Alnö, obesegrade i båda derbyna mot Matfors och en knapp förlust mot seriesuveränen Svartvik, säger Jörgen Viklund.
– Men vi hade aldrig samma startelva i två matchern ens på hela säsongen, suckar Viklund, som är besviken på många av spelarnas inställning.
– Spelarna lovade dyrt och heligt att ställa upp för klubben och varandra och genomföra säsongen. Men i flera fall var det tyvärr tomma löften, säger Viklund besviket.

Många har varit oroliga att det här var det sista man såg av Medskogs i seriesammanhang på seniorsidan.
– Det finns en arbetsgrupp av före detta spelare som bor i byn som jag vet jobbar för att Medskogs skall leva vidare, säger Viklund och fortsätter:
– Men det blir utan mig, nu skall jag ta minst ett sabbatsår, säger Viklund och skrattar.

Nermin Zulovic fortsätter träna Söråkers FF. Nermin Zulovic fortsätter träna Söråkers FF.

"Zulan" tränar Söråkers FF även i fyran:
"Trivs jättebra"


(2016-11-08)

Nermin Zulovic är populär som tränare i Söråkers FF. Inte minst sedan han nu fört upp laget i Medelpadsallsvenskan.
– Vi är otroligt glada och nöjda att "Zulan" fortsätter träna vårt A-lag även nästa år, säger klubbens ordförande Björn Hemriksson.


Nermin Zulovic förde i år upp Söråkers FF i division 4 under sin andra säsong som tränare.
Det blir även minst ett tredje år då det nu står klart att han, trots en del anbud från andra håll, följer med upp.
– Vi är otroligt glada och nöjda att "Zulan" fortsätter träna vårt A-lag även nästa år. En otroligt proffsig tränare med stort engagemang och populär hos grabbarna, säger klubbens ordförande Björn Henriksson.
– Det skall blir jättekul att fortsätta med det här laget. Kanongrabbar som verkligen satsar och kör stenhårt på träningarna och verkligen vill utcvecklas, säger Nermin Zulovic.

På ledarsidan slutar Marie Edström på grund av tidsbrist och ersätts av duon Fredrik Lundgren och Peter Dagfält som kommer att dela på lagledarbiten efter Marie.
Joel Hammarström kommer att fortsätta som "bollplank" till Nermin Zulovic även nästa säsong.
Säsongen kör i vanlig ordning igång i slutet av november med interna Skinkcupen i NCC-hallen.

Nilla Sjöberg släcker törsten mellan sina många domaruppdrag. Nilla Sjöberg släcker törsten mellan sina många domaruppdrag.

Altmeister Nilla Sjöberg flitigast i femman

(2016-11-05)

Gammal är äldst. Nilla Sjöberg, 62, är ingen ungdom längre men döma fotbollsmatcher kan han fortfarande. Faktum är att han var den som var flitigast i Medelpadsfemman i år med sina elva uppdrag.


Här är listan på dom 21 som dömde i Medelpadsfemman under 2016:

11 matcher:
Nilla Sjöberg

9 matcher:
Omar Vali

8 matcher:
Anton Sundström

7 matcher:
Jose Luis Ahumada

6 matcher:
Henoc Ekanga

5 matcher:
Christer Eriksson
Michael Lie

3 matcher:
Nils Börlin
Anton Fanden
Said Gavador
Fredrik Strese
Teodor Sörholm
Samuel Keflit Tewelde
Elsa Wisting

2 matcher:
Husen Hamid Ahmed
Stefan Andersson
Abraham Habte Eyes

1 martch:
Ebrihim Solo Njie
Ali Ahmed Said
Krister Sandin
Natnael Teklab

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Torbjörn Persson tackar för sig efter tre år som tränare för Kubens andralag. Torbjörn Persson tackar för sig efter tre år som tränare för Kubens andralag.

Kubens drar sitt andralag ur femman – Holm slipper riskera tvångsnedflyttning

(2016-10-07)

Kuben väljer att satsa på A-laget och P17 och lägger ner sitt andralag i Medelpads-femman.
– Vi har inte spelare för två seniorlag helt enkelt, säger Roger Norrman i Kubens styrlelse.


Kuben åkte ur trean och inför nästa säsong väljer man att satsa på bara ett seniorlag.
– Vi har ett glapp på juniorspelare och förstaårsseniorer för att fylla två seniorlag utan vi satsar rejält på division 4-laget. Dessutom kommer vi underifrån att ha två U17-lag i seriespel istället, säger Roger Norrman i Kubens styrelse.
När det gäller tränare för A-truppen är ingenting klart ännu. Division 5-lagets tränare, Torbjörn Persson, som även fick hoppa in och coacha A-laget i trean i höst, slutar.
– Han var ett av dom namn vi tittade på inför nästa säsong som A-tränare men han har tackat för sig efter tre år i klubben som tränare för andralaget där han svarat för ett bra jobb och fostrat flera spelare, säger Norrman.
Tyvärr för Kuben huserar dock flera av spelarna numera i andra klubbar i länet av olika anledningar. Kanske aktuellt att plocka hem några av dem?

Den enes bröd, den andres död heter det ju. När Kuben 2 dragit sig ur behöver inte Holm bita på naglarna hur det går för Stöde och Östavall i kvalet till division 3. HSK-laget slipper eventuell tvångsnedflyttning till sexann.
– Det var en god nyhet då vi gärna spelar kvar i femman, säger tränaren Andreas Lundberg.
Holm slutade sist i tabellen, eller näst sist beroende på hur man räknar.. IFK Sundsvall 2 drog ju sig ur efter våromgångens matcher.
– Tyckte vi hade någonting på gång men efter sommaren var det många som bara lade av och det blev få spelare på träningar och även matcher, säger Andreas Lundberg, som inte vet om han fortsätter.
– Det hänger på en del saker. Dels om Peter Lind fortsätter som allt-i-allo plus hur truppen kommer att se ut. Ifjol såg det som sagt bra ut under försäsongen men sedan försvann en efter en. Lite tråkigt att man inte kan fullfölja en säsong när man lovat. Inte schyst mot sina lagkamrater, säger Lundberg. 

Skulle Stöde eller Östavall klara kvalet kommer det att bli en vakant plats i Medelpadsfemman. En plats som då kommer att erbjudas tvåan i sexan, Nedansjö.
– Och vi kommer att tacka ja. Tycker vi har ett lag för femman och det kan synas lite märkligt att ett lag som går obesegrade i en serie inte får ta steget upp. Där måste förbundet titta på saken. Varför inte en kvalmatch efter säsongen mellan nian i femman och tvåan i sexan, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Som synes många frågetecken att räta ut trots att serierna är slutspelade.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Oskar de Vahl gjorde mål för Kovland mot sin gamla klubb Granlo. Oskar de Vahl gjorde mål för Kovland mot sin gamla klubb Granlo.

Sammandrag omgång 18:
Kovland knep tredjeplatsen– kryss mot Granlo räckte

(2016-10-07)

Det blev Kovland som knep tredjeplatsen i Medelpadsfemman.
3-3 mot Granlo på Härevallen i Indal räckte.
– Den där "skosnöres-incidenten" i förra matchen mot Alnö 2 blev kostsam, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik, inte alltför besviken dock.


Torpshammar och Söråker var klara för division 4-spel redan innan den sista omgången.
Genom åren har det räckt med att komma trea för att få följa med upp till fyran.
Därför var eftermiddagens möte mellan Granlo och Kovland på Härevallen i Indal inte utan intresse och det var hemmalaget som inledde bäst och gick till pausvila med 2-0 efter mål av Henrik Pedersen och Umar Tamale i varsin ände av halvleken.
I den andra tog ett hungrigt Kovland över och vände på steken. Förre Granlospelaren Oskar De Vahl reducerade efter tio minuter.
Därefter dröjde det till den 81:a minuten innan Simon Bergvik kvitterade och nästan omgående skickade Måns Bergqvist in 2-3-målet.
Granlos inhoppare Peter Allen och Kovlands Joacim Andersson fick sedan syna varsitt röda kort men dramatiken var inte över efter det.
Med två minuter kvar såg "Hank the Tank" Pedersen till att bli tvåmålsskytt då han kvitterade till 3-3.
Granlo hade sedan ett par chanser till ett segermål men 3-3 stod sig och det blev alltså Kovland som tog hand om "bronsbleckan" som i slutändan kan ge en division 4-plats lite beroende på vad som händer i serierna ovanför.
– Den där "skosnöres-incidenten" i förra matchen mot Alnö 2 blev kostsam, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik, och fortsätter:
– Fast division 4-spel är inget för oss i dagsläget. Vi är mer än nöjda att kunna ställa ett hyfsat lag på benen i femman. Vi har många spelare som inte kan lägga ner den tiden som krävs för att spela i fyran utan vi kör en gång i veckan och det har fungerat bra tycker jag, säger Wallvik.

Det var"fotbollens dag" på Söråkers IP och den avslutades med en derbymatch mot IFK Timrå 2.
Gästerna kom med ett ungt och orutinerat lag men höll länge Söråker stången. Det var först i slutet av den första halvleken som Tommi Torvela kunde få hål på Simon Molin.
Första halvan av andra lade hemmalaget i en extra polett och hittade nätet fyra gånger. Bl a fullbordade Tommi Torvela sitt hattrick.
I matchens slutminut kom även en sjätte mål inför storpubliken på över 200 personer som tidigare på dagen även fått, bland mycket annat, även se klubbens damlag i en division 3-match.

På Holmvallen bjöds det på fin fotbollsadel. Hemmalaget ville avsluta snyggt och kom till spel med bland annat ex-proffset Michael Brundin och Thomas Åslin plus ett par Sundförstärkningar.
Tyvärr sträckte sig Brundin i baksidan av låret efter bara en halvtimme och tvingades utgå och Åslin, med nackproblem, nöjde sig att hoppa in i andra halvlek i en "nummer 10-roll".
Förstärkningarna till trots visade sig att seriesegrarna Torpshammar var ett nummer för stort. Ali Al-Rawi satte 0-1 efter åtta minuter och i mitten av den första halvleken kom Mattias Deckers 0-2.
I den andra halvleken ökade Rikard Vikberg och Ahmed Hassen Nour på till 4-0 innan Lars-Eric Sollén tröstmålade med lite drygt tio minuter kvar.
Holm gjorde ett mål till i matchen. Tyvärr i egen målbur då slutresultatet sattes till 1-5,

Betydligt målfattigare blev det på Kubens hemska konstgräs. Tim Ströbergs fullträff efter 25 minuters spel visade sig räcka till seger mot Alnö 2 mellan två lag i mittens rike. En typisk s k "evakueringsmatch".

under uppdatering, hoppas på fler tränarkommentarer.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Nermin Zulovic-tränade Söråker klara för Medelpadsallsvenskan. Nermin Zulovic-tränade Söråker klara för Medelpadsallsvenskan.

Sammandrag omgång 17:
Söråker följer med serie-segrarna Torpshammar upp i fyran

(2016-09-18)

Torpshammar vinner serien och med upp i Medelpadsallsvenskan följer Söråker som krossade värsta konkurrenten Kovland.
I kampen i botten säkra Hassel nytt division 5-kontakt i och med segern mot Holm.

 

• Söråker tillbaka till Medelpadsallsvenskan

Söråker säkrade den andra uppflyttningsplatsen till Medelpadsallsvenskan sedan man mer eller mindre gått på knock mot värsta konkurrenten Kovland. Redan efter 18 minuter ledde Nermin Zulocics mannar med 3-0 på Ånäsvallen efter mål av Anton Jonsson, Tommi Torvela (straff) och Patrik "PK" Lundgren.
– Vi kom ut helladdade till den här matchen och alla grabbarna hade fullt fokus, säger tränaren Zulovic.
– Vi stod på hälarna i inledningen helt enkelt, suckar Kovlands tränare Robert Lindmark.
Christoffer Gredemyr gav emellertid hemmalaget lite syre då han reducerade till 3-1 i den 27:e minuten men i slutminuten av den första halvleken fick sig tanken på en vidare upphämtning sig en rejäl törn då mittbacken Joakim Wittek blev utvisad.
I andra halvlek flyttade Söråker mest boll medan Kovland backade hem och förlitade sig på snabba omställningar vid erövrandet av boll. Något som inte hände alltför frekvent utan matchbilden var enahanda.
När kvarten återstod började hemmalagets ork sina och Söråker fick lite fler ytor och Emil Sjögren kunde sätta 4-1.
Simon Bergvik sköt sedan 4-2 på straff strax därpå somen sista dödsryckning innan inhopparen Martin Vestin x 2 och Tommi Torvela såg till att Söråkers seger till slut ändade i 7-2-favör.
– Vi gör en gedigen prestation och visade att det är rätt lag som följer med Torpshammar upp i fyran. Det här var min andra uppflyttning från femman, säger "Zulan" och syftar på Granlo 2013. Detta trots att man tvingades ställa Lokalfotbollen mellan stolparna i flera av matcherna...
– Skönt att vi kunde ta oss samman efter 0-3 och att vi kunde stå upp bra med en man mindre även om vi blev trötta och det rann iväg på slutet, säger Robert Lindmark.
Christofer Gredemyr var bäst i sitt Kovland medan hela laget skall ha överbetyg i Söråker. Ingen nämnd, ingen glömd.


• Torpshammar säkrade seriesegern efter trettonde vinsten

Redan klara seriesegrarna Torpshammar mötte IFK Timrå 2 borta på konstgräset i en välspelad match som fördes av gästerna.
0-1 kom efter tio minuter sedan Mattias Decker drivit in från kanten, rundat målvakten och rullat in den i tomt mål.
Mattias Decker låg också bakom 0-2 efter dryga halvtimmen då han slog en genomskärare från kanten som passerade mellan målvakten och mittbacken till Ali Al-Rawi som bara hade att bredsia hem tvåan.
IFK Timrås reducering 20 minuter in i den andra halvleken var snarlik. Joakim Edström slog ett diagonalpass rakt igenom straffområdet till Homayoun Laigh som i sin tur inte gjorde något misstag.
Ett måls ledning i fotboll är inte mycket men någon kvitteringschans skapade inte hemmalaget utan i minut 73 lyfte Pierre Fredlund en frispark mot den tomma ytan inne i straffområdet och dit löpte sig Hussein Sadegi och nickade in 1-3.
– En bra fotbollsmatch där båda lagen rullade boll men där vi var det klart starkaste laget och det var nog närmare 5-1 än 3-2. Men Timrå skall ha en eloge för sitt spel, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– 1-3 är bra mot seriens bästa lag. Det var ingen som föll ur ramen hos oss och vi bemödade oss att spela fotboll även i pressade situationer, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.
16-årige vänsteryttermittfältaren Sebastian Sandström visade upp ett moget spel och klev inte heller undan för västralagets bjässar.
Bröderna Mattias och Tomas Decker, Håkan Moberg och targetspelaren Pierre Fredlund var värda varsin Buster-prenumeration i Torpshammar, om nu bara tidningen funnits kvar.


• Domaren i fokus när Alnö 2 besegrade Granlo

Granlo krigar med Kovland om tredjeplatsen i tabellen. En placering som KAN ge uppflyttning till fyran i efterhand beroden på vad som händer i division 3 och 4.
Det var också Granlo som hade initiativet på Släda men det var lögn för gästerna att få in bollen.
Istället frisparkade Alexander "Lill-Heikki" Vilminko Svensson in 1-0 för hemmalaget åtta minuter in i den andra halvleken förbi Lasse Persson.
Kvarten senare kvitterade Sergio Hinestroza snyggt. Först vann han en duell och slet sig fri och med en hård yttersida begravde han bollen bak i nätet.
Granlo gick nu för seger och tre poäng men med sju minuter kvar avgjordes matchen - och det på ett kontroversiellt sätt.
– Alnö fick en hörna och då frågade vår målvakt om han fick knyta skortna och fick OK från domaren. När Lasse tagit av sig handskarna och står på knä för att knyta dojan slår dom hörnan och på den blev det mål. Horribelt! När jag frågade domaren varför han tillät dom slå hörnan så påstod han att han haft ögonkontakt med Lasse om att han var klar. Detta knästående och utan handskar. Knappast! Givetvis protesterade vi och då halade han upp flera gula kort och gav ut dem på måfå, t o m med till spelare som inte ens protesterat, berättar en Granlospelare som gärna vill vara anonym då han inte vill riskera en avstängning för denna domarkritik.
En av GBK-spelarna fick i samma veva sitt andra gula och blev utvisad och därmed avstängd i nästa match.
– Det var rena tombolan när han viftade med det gula kortet. Hela matchen bestod av konstiga domslut, säger Granlospelaren.
Med en man mindre och fokus rikttat mot domaren kunde hemmalaget behålla ledningen dom minuter som var kvar.
Granlo är därmed fortfarande poängen efter Kovland när det gäller tredjeplatsen.
– Vet inte om vi verkligen vill gå upp. Vi tar liret med en klackspark numera i Granlo och tränar bara en gång i veckan. Tycket ändå att vi gjort en kanonsäsong som nykomlingar. Mycket tack vara att vi har en bra stämning i truppen, avslutar den anonyme Granlospelaren.


• Hassel säkrade nytt division 5-kontrakt

Oklart ännu hur många lag som åker ur Medelpadsfemman men helt klart är att det lag som slutar åtta eller bättre är klara för nytt kontrakt.
Därför var dagens match mellan Hassel och Holm viktig. Och för jumbon Holm var det bara seger och tre poäng som gällde. Hassel hade "för säkerhets skull" lånat in några duktiga spelare från samarbetsklubben Lucksta.
Det var hemmalaget som tog ledningen genom ständigt målfarlige Abeb Aref efter 25 minuter. Det tog dock bara tre minuter för Lars-Eric Sollen att dra dit en volley från 35 meter. Klicka här för att se drömmålet.
Minuten före pausvilan fick hemmalaget en straffspark för hands och den tog drypsäkre Peter Eckman hand om och satte den i vanlig ordning med accuratess, hårt och välplacerat.
Fem minuter in i den andra halvleken ökade Hassel på via ett långskott från Hussein Alawi och då detta inte är Holms säsong så gick bollen in via stolpen.
Hassan Guyo satte sedan 4-1 på en kontring sedan Holm flyttat upp och satsat allt för en reducering. En reducering fick man dock till när Johan Smott hittade rätt i slutminuterna men det var så dags då. Gästernas öde var redan beseglat.
– Jag är besviken på det sättet vi genomför matchen. Vi spelade inte alls på det sätt vi pratade om innan. Vi skulle försöka spela oss genom mittfältet men istället slog vi bara långt. Hassels duktiga Luckstaförstärkningar blev lite tungan på vågen. säger lagledaren Peter Lind.
Nu gäller det för Holm att sätta igång att hålla alla tummar för att Stöde hänger kvar i trean. 
Comebackande altmeistern Göran Frisk på mitten och Lars-Erik Sollen utmärkte sig mest positivt i Holm.
I Hassel drog Jimmy Ilvonen, Martin Drugge Eriksson, Mattias Svelander och Abed Aref ett tungt och matchvinnande lass.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Torpshammars IF är efter segern mot Kovland klara för nästa års Medelpadsallsvenska. Foto: Torpshammars IF
Torpshammars IF är efter segern mot Kovland klara för nästa års Medelpadsallsvenska. Foto: Torpshammars IF
Det var några år sedan sist men nu kan Bert-Ove Blom åter titulera sig division 4-tränare. Om han hänger med Torpshammar upp vill säga. Det var några år sedan sist men nu kan Bert-Ove Blom åter titulera sig division 4-tränare. Om han hänger med Torpshammar upp vill säga.

Sammandrag omgång 16:
Torpshammars IF säkrade uppflyttning till Medelpads-allsvenskan

(2016-09-11)

Torpshammar är klara för division 4.
Något som står klart efter dagens 2-1-seger mot Kovland.
– Det var jäkligt nervöst inför matchen men vi grejade det, säger tränaren Bert-Ove Blom och pustar ut.

• Torpshammar klart för division 4-spel nästa år

Torpshammar tog emot serietrean Kovland och vid vinst skulle västralaget vara klart för nästa års Medelpadsallsvenska.
Ett taggat Torpshammar tog ett tidigt initiativ men hade i vanlig ordning svårt att överföra det i mål.
Istället var ytterst nära att det var Kovland som gick till pausvila i ledningen men målvakten Simon Eriksson gjorde en förträfflig fotparad på Sebastian Åhsens skott.
För Kovland krävdes det mer eller mindre en trea för att kunna utmana Söråker om den andra uppflyttningsplatsen och man satsade framåt i den andra halvleken.
Men det blev hemmalaget som bröt dödläget efter dryga timmen spelad. Ali Al-Rawi fick en boll på djupet, nickade den förbi en av Kovlands mittbackar och placerade 1-0 invid stolpen .
Torpshammar fortsatte att trumma på och i minut 76 var Al-Rawi på språng igen då han fintade både backen och målvakten innan han rullade in bollen i öppet mål
Kovland gav inte tappt. När en hemmaspelare tappade bollen på mittplan slog gästerna om snabbt och kunde genom Simon Bergvik.
Matchens sista nio minuter plus tillägg blev nervösa för hemmalaget och dess supportrar men Simon Eriksson fredade sin bur och Torpshammar kunde säkra uppflyttningen till distriktets högsta serie.
– Det var jäkligt nervöst inför matchen och inte minst på slutet men vi grejade det, säger en den lycklige tränaren Bert-Ove Blom och pustar ut.
– Det kändes lugnt efter 2-0 men det blev ändå en rejäl pulshöjare på slutet i denna fysiska match. Det stod ju ändå en hel del på spel, fortsätter Blom innan han jublar med sina spelare och fansen.
Återstår nu att se om det blir två, tre, fyra eller fem västralag i fyran.
 

• Söråker ligger bra till för att hänga med Torpshammar upp

Söråker ligger bra till för uppflyttning till Medelpadsallsvenskan efter en gedigen 3-1-seger hemma på Löta mot Alnö 2.
I mitten av den första halvleken trädde Tommi Torvela in en frispark i krysset och i slutet av halvleken dödade hemmalaget matchen med två fullträffar. Först kom Patrik Lundgren fri från mittlinjen och därefter lobbade Anton Jonsson in 3-0, även det på ett friläge.
– Vi spelade en bländande fotboll och borde ha gjort ännu fler måll, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
I den andra halvleken fick gästerna mer att säga till om men närmare än Robin Nymos 3-1-reducering med åtta minuter kvar kom man inte.
– Vi blev bekväma i andra, blev stillastående och slog mest långbollar. Det var dock aldrig någon fara om att vi skulle tappa segern, säger "Zulan".
Extra plus till hela backlinjen i Söråker, Emil Sjögren, Robert Cardegren, Marcus Haeggström och Ludvig Voss.
 

• Kulramen fick plockas fram på Holmvallen när gästande
IFK Timrå 2 vann med 13-3 - sex mål av Robin Nordin

Holm hade en viktig match i bottenstriden då IFK Timrå 2 styrde kosan inåt landet.
Ett poängjagande hemmalag fick en perfekt start i och medYevhen Ponomarenkos ledningsmål redan i den tredje minuten.
Ledningen höll till den nionde då Robin Nordin kvitterade - och sen kom raset.
Efter 45 minuter hade den stackars hemmakeepern Thomas Axelsson fått vittja sitt nät hela nio gånger.
– Det var som om vi gav upp efter deras 1-1-mål, det var knappt nån som ens försökte, säger Holms lagledare Peter Lind.
Den andra halvleken blev avslagen men bjöd ändå på sex mål. Tvåför hemmalaget och det dubbla för gästerna. Totoalt 3-13 med Holms siffror först.
Robin Nordin hade en helkväll och svarade för bedriften att göra ett dubbelt hattrick, sex mål alltså. Ett par av målen kom efter långa utsparkar från målvakten Johan Sjöberg. Ett rejällt anfallsvapen denna dag.
– Stora siffror men Timrå kom med flera division 2-spelare och då hängde vi inte riktigt med då vi saknade en hel del tongivande spelare. I andra halvlek tog vi oss i alla fall i kragen och försökte så gott det gick, säger Peter Lind.
 

• Samuel Keflit femmålsskytt när Kuben 2 skickade hem Hassel med ett 6-2-nederlag: "Dessutom passade jag till det sjätte".

Kuben 2 överglänste Hassel spelmässigt men efter Samuel Keflit Tewelde tidiga ledningsmål hade man svårt att sätta sina chanser samtidigt som Hassel stod upp bra i försvarsspelet. Något framåt hade dock inte gästerna att komma med.
2-0 lät vänta på sig till den 53:e minuten och återigen var det Samuel Keflit Tewelde som höll sig framme. Något han också gjorde ett par minuter senare då han fullbordade sitt hattrick. Men det skulle komma mera...
Zakeriye Abdullahi Daymare ökade först på till 4-0, på pass från Samuel, innan Abed Aref och Peter Eckman (straff) krympte ledningen till 4-2. Samuel tog därefter död på vidare upphämtning med att sätta två bollar till och titulera sig femmålsskytt!
– Fem mål och ett assist är väl OK, frågar sig Samuel Keflit Tewelde.
Vilket av målen var snyggast då?
– Det fjärde. Fick bollen utanför straffområdet, lyfte den över en försvarare och därefter klackade jag bollen förbi ytterligare en Hasselspelare innan jag avslutade med en chipp över målvakten, säger en nöjd Samuel.
– Idag kunde jag till skillnad mot matchen mot Granlo ställa upp med ett riktigt bra lag. 6-2 var i underkant och hade vi tagit det lite mer på allvar i den första halvleken hade siffrorna blivit större, säger Kubentränaren Torbjörn Persson.
– Kuben var bättre rakt igenom och vi hade svårt att hänga med speciellt på mitten. Ändå skapade vi lite nerv i matchen när vi reducerade två gånger till 2-4 i mitten av andra, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Mittbacken Andre Sjödal, centrala mittfältaren Parsa Pichkah och, givetvis, femmålsskytten Samuel Keflit Tewelde var den trio som stack ut bäst i Kuben 2.
I Hassel fick målvakten Linus Åhl en formtopp på slutet och gjorde några monsterräddningar. Harangeras skall även högerbacken Mohammed Abbas som orkade lira i 90 minuter trots att han knappt tränat nåt i år.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Alexander Hammar öppnade tidigt målskyttet när Kovland besegrade Kuben 2. Alexander Hammar öppnade tidigt målskyttet när Kovland besegrade Kuben 2.

Kovland vann den upp-skjutna matchen mot Kuben 2

(2016-09-07)

Så har den då spelats. Efter att ha skjutits upp två gånger gick så
den uppskjutna matchen mellan Kovland och Kuben 2 av stapeln.
Den slutade med hemmaseger 2-0 efter att båda målen tillverkats första halvlek.
– Vi fick en bra start och vi var något större och tyngre än dom, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.


Efter att han blivit uppskjuten två gånger spelade i afton Kovland och Kuben 2 matchen som ingår i den 14:e omgången.
Alexander Hammar satte 1-0 redan efter fem minuters spel sedan han fått en genomskärare och rundat målvakten.
Dryga halvtimmen var spelad när 2-0 kom och även den hade upprinnelsen av ett fint pass i djupet. Avslutare denna gång va Fredrik Larsson.
Matchens sista timme förblev sedan mållös. Kovland hade några fler chanser men kvaliteten i avslutningsfasen var inte på topp. Kuben hade svårt att skapa något riktigt vasst då hemmaförsvaret var fysiskt, tätt och samspelt. Och inte blev det lättare sista halvtimman då man fick spela med en man kort sedan Ossian Hagevi fått syna det röda kortet.
– Vi fick en bra start och vi var något större och tyngre än dom. Ingen direkt höjdarmatch då det slarvades lite för mycket i passningsspelet frånbåda lagen, säger Kovlands tränare Robert Lindmark. som själv hoppade in sista halvtimmen och lirade.
– Vi hade ont om folk idag och bara två avbytare, jag och lagledaren Fredrik Åsén som också fick speltid, säger den gamle ex-Giffaren.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Alnö 2:s målvakt Kevin Källström avvärjer ett av flera farliga Torpshammarlägen. Här snuvar han Tomas Decker. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Alnö 2:s målvakt Kevin Källström avvärjer ett av flera farliga Torpshammarlägen. Här snuvar han Tomas Decker. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Sammandrag omgång 15:
Torpshammar sköt segermålet på stopptid efter nytt underläge

(2016-09-04)

Både Torpshammar och Granlo vann sina matcher tack vare mål på stopptid och ligger etta respektive ny tvåa i Medelpads-femman.
Vann gjorde också Kovland och Kuben 2 men där var siffrorna något klarare.


Torpshammar låg under i paus borta mot Alnö 2 men vände i andra. Segermålet lät dock vänta på sig till stopptid då Mattias Decker tryckte in segermålet efter en tilltrasslad situation.
– Onödigt att vänta så länge. Vi gjorde förövrigt vårt 2-1-mål tidigare men då fick vi det, som kom efter ett snett inåt bakåt pass, bortdömt för offiside märkligt nog. Vi hade också tillräckligt med chanser att avgöra den här matchen långt tidigare än så även utan bortdömda mål. Men Alnö var duktiga och var hela tidedn farliga med sina omställningar, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Granlo vann borta mot Hassel med 4-3 och tar nu rygg ordentligt på ett spelledigt Söråker till uppflyttningsplats till division 4. Men även här satt det långt inne. Trots en till synes säker 3-1-ledning med kvarten kvar gick Hassel ikapp men på övertid sköt skytteligaledaren Sergio Hinestroza in en frispark i "målvaktens hörn". För övrigt Sergions andra mål i matchen och det 22:a under säsongen.
– Vi har svårt att knyta ihop säcken när vi leder och idag slarvar vi mer eller mindre bort vår ledning men som tur var så vinner vi ändå. Sett till målchanser och spel borde vi inte satt oss i det här läget utan avgjort tidigare, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
– Otroligt surt att tappa poäng på det sättet. Jag vill inte hänga vår målvakt för det här då han räddade oss flera gånger innan och höll oss kvar i matchen med sina räddningar. Men det här var en match med många konstiga mål från båda håll. Dom blev skärrade när vi reducerade till 3-2 och när vi gjorde 3-3 låg segern nära till hands men då kom deras frisparksmål, suckar Hassels team manager Set Larsson, som var mycket nöjd med laginsatsen. 

Kovland har haft problem med målskyttet under säsongen. Men 5-0 förra matchen följdes nu upp av en 6-3-seger mot IFK Timrå 2.
Kovland inledde starkt och efter tion minuter ledde man med 2-0. Gästerna gick emellertid ikapp innan halvtidsvilan.
– Vi pratade ihop oss i pausen och gick sedan ut och spelade som vi inledde matchen och gick ifrån till 5-2 och till slut då 6-3, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.
Tränarsonen Marcus Lindmark satte två av målen och viktiga 3-2 klackade han in.

I en medioker historia på ett svårspelat underlag vann Kuben 2 mot jumbon Holm med 3-1.
– Spelet blev plottrigt men målen var snygga. Men vi hade svårt att få ihop folk då flera ordinarie i den här laget var med A-laget mot Ope. Det blev ett fasligt ringande och till slut fick vi även ta med fyra 01:or som redan spelat en match idag, säger Kubentränaren Torbjörn Persson.
– Spelmässigt var vi minst lika bra som dom men dom gjorde mål på sina chanser och det gjorde inte vi. Enkel matematik, säger Holms lagledare Peter Lind.

Hoppas hinna med mer utförliga referat under måndagen.

Klicka nedan för slutresultaten.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Rikard Vikberg avgjorde seriefinalen med en returtagning på eget skott. Rikard Vikberg avgjorde seriefinalen med en returtagning på eget skott.

Sammandrag omgång 14:
Torpshammar vände tack vare två sena mål och återtog serieledningen

(2016-08-28)

Söråker tog ledningen på Torpshammar med bara tio minuter kvar men hemmalaget lyckades vändra till en 2-1-seger.
– Det var en jämn och tuff match och det är inget att säga om Torpshammars segeer, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Det bjöds på toppmatch på Torpshammars IP då seriens två bästa lag drabbade samman.
Och det blev en jämn och tuff tillställning där spelet böljade frtam och tillbaka men båda lagen hade bekymmer att bryta igenom den andres försvarsvall.
Matchen var mållös ända till kvarten återstod då Söråkers Jasmin Muratovic fick på en perfekt halvvolleyträff efter en frispark.
Men Torpshammar har i år gjort sig kända att vända underlägen och fyra minuter senare utjämnade Stefan Lindman, som tog ner ett inlägg på bröstet och skickade in 1-1.
Inget av lagen var dock nöjda med kryss utan gick för seger och några minuter senare kom 2-1 till hemmalaget. Efter en snabb omställning kom Rikard Vikberg i skottläge. Bortamålvakten räddade men tappade ut bollen och då höll sig Vikberg framme och slog in returen på sitt eget skott och våldsamt jubel bland den storhövdade publiken.
– Det var en jämn och tuff match och det är inget att säga om orpshammars seger. Deras långa bollar från egen backlinje och krigande på andrabollar gav utslag till slut. Deras tunga spelare är jobbiga att möta, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
– Det var en mycket bra division 5-match i högt tempo men att vi bara slog långt håller jag inte med om. Snarare var det vi som försökte rulla boll medan dom mer eller mindre parkerade bussen framför sitt eget mål stundtals, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Skiljde sig gjorde även historierna om Torpshammars klack. "Vidrig" från Söråkershåll medan man från hemmahåll skyllde uppträdandet på Söråker och tyckte det "inte var så farligt".
– Jag hörde bara att dom sjöng "Ni är sämre än Hassel", inte nåt annat förutom att dom hejade och sjöng, säger Ronert Blom i Torpshammar.
– Det var betydligt värre än så. Man skrek även ut saker om Söråkersspelarnas- och ledarnas eventuella sexuella läggning och gjorde gester, säger en Söråkerssupporter som ringde Lokalfotbollen i går kväll och vill vara anonym.
– Jag märkte inte nåt speciellt under matchen mer än att dom hejade högt och sjöng på Torpshammar och sedan sprang in på planen efter jag blåst av matchen och ville fira segern. Men hotfullt kändes det inte som, säger matchens domare Omar Vali.
Nog om detta. Jag var själv inte där så det är svårt att uttala sig om vad som hänt och inte hänt.

I och med segern passerade Torpshammar Söråker i serietoppen. Det vet jag i alla fall med bestämdhet.

Kvällens två övriga matcher slutade båda med kryss.
Granlo tappade en 3-1-ledning, två mål av Sergio Hinestroza, men hemmalaget IFK Timrå 2 kom ikapp via mål av Ramin Sajadi och en frispark direkt i mål av Mattias Norin. Norin som är avstängd i division 2 efter en utvisning utan matchar sig i form med andralaget. Helt enligt gällande regler.

Hassel har haft en tung säsong men knyckte två poäng av Alnö 2 på Släda IP.
Noa Lind gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken och i mitten av den andra kvitterade Ghaib Rajab och därefter hade man målat klart.


Tränare/ledare:
Ring mig! Kan inte ringa ut med mobilen. 0730 - 49 88 88. Gör inget om det blir sent, jag är vaken. Behöver uppgifteroch kommentarer från dagens matcher.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Filip Andersson Roos fick förtroendet som anfallare och tackade för förtroendet och prickade in Kovlands samtliga fem mål mot Holm. Filip Andersson Roos fick förtroendet som anfallare och tackade för förtroendet och prickade in Kovlands samtliga fem mål mot Holm.

Sammandrag omgång 13:
Bingo för Filip Andersson Roos när Kovland 5-1-vann mot Holm

(2016-08-24)

Igår satte Christoffer Nerkman sex mål i en division 4-match.
I afton var Filip Andersson Roos nära att kopiera bedriften när han prickade in Kovlands samtliga fem mål i 5-1-segern mot Holm.


Kovland har varit lite snåla när det gäller mål, både att släppa till och att producera framåt.
Vad att göra?
Jo, man ger mittfältaren Filip Andersson Roos chansen i kedjan.
Han tackade för förtroendet på bästa sätt och satte Kovlands samtliga fem mål i 5-1-segern mot Holm i derbyt.
– Vi inledde lite stressat men efterhand släppte det och vi fick göra en hel del mål, inte minst då Filip Andersson Roos som gjorde fem stycken, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.
– Vi hängde med bra i den första halvleken men efter deras 3-1-mål i början av den andra halvleken mattades vi och deras snabba spel gav utslag. Det märks att "Robbans" spelid´e börjar sitta hos Kovlandsspelarna, säger Holms tränare Andreas Lundberg.

Serieledarna Söråker var ännu målglada i sin match uppe på "Löta". Dom röda vann med hela 11-1 mot jumbon Hassel.
– Idag var det verkligen illa. Tre självmål bjöd vi dessutom på. Tror inte vi förlorat med tvåsiffrigt sedan vi mötte Selånger i fyran tidigt 1990-tal eller när det nu var, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– Ja vad säger man, Det blev aldrig någon riktig match. Det var otrolig klasskillnad vilket även syns på siffrorna, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Även Granlo tog en storseger. Man nådde inte tvåsiffrigt men väl 9-0 i mötet mot Kuben 2 på den härliga gräsmattan på Härevallen i Indal.
– Det var en bra fotbollsmatch. Även om vi vann med klara siffror skall Kuben ha en eloge att manhela tiden försökte spela fotboll, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
– Vi hade ett ungt lag idag. Ingen från A-laget då dom har match i morgon och bara en spelare som var med och slog ut Giffarna i DM. Jag fick dammsuga ordentligt för att få ihop fullt lag och vi hade mest killar födda 01, 02 och 03 och dom vägde lite för tunt mot robusta Granlospelare, säger Kubens tränare Torbjörn Persson.

I kvällens sena match vann IFK Timrå 2 över Alnö 2 med 4-1.
Hemmalaget kom med ett par starka anfallspjäser i form av Oliver Widahl och Robin Nordin.
Efter fem minuter stod det 2-0 och innan paus hade man dubblat ledningen.
Robin Nordin klev av p g a en känning i baksida lår efter en halvtimme medan Oliver Widahl klev av i paus.
En förklaring till scenförändringen i den andra halvleken som gästerna vann med 1-0.
– Dessutom hade vi två ribbskott och en in stolpen plus nåt missat friläge, säger Alnötränaren Tomas Berglund, och fortsätter:
– I första hade vi svårt att hänga med deras två snabba anfallare men visade moral att komma tillbaka in i matchen efter 0-4 i paus och vinna den andra halvleken, säger Berglund.
– Vi äger första halvleken, det var spel på en planhalva. Alnö lyfte upp spelet i andra men vi försvarade oss bra så segern var aldrig riktigt hotad, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Mattias Decker satte ett drömmål på volley med "fel" fot när Torps-hammar återtog serieledningen efter seger på Hasselbacken. Mattias Decker satte ett drömmål på volley med "fel" fot när Torps-hammar återtog serieledningen efter seger på Hasselbacken.

Sammandrag omgång 12:
Torpshammar återtog serieledningen – både serietvåan och trean föll

(2016-08-17)

Torpshammar återtog serieledningen efter 6-2 på Hasselbacken samtidigt som Söråker förlorade på farliga Kubens konstgräs.
Även serietrean Kovland fick inkassera en förlust när man hade chansen att knappa in på toppduon. Alnö 2 vann med 3-1 på Släda IP.


Kuben 2 siktar på att bli höstens lag i Medelpadsfemman. I afton slog man tillbaka serieledande Söråker hemma på Kubens konstgräs, med ett underlag som i vanlig ordning skördade sina offer i form av skador.
Inget som dock skall tas ifrån Torbjörn Perssons "Tigerungars" bedrift.
– Vi har fått till ett bra försvarsspel med snabba omställningar och det har gett resultat, säger tränaren "Tobbe" Persson efter 3-1-segern.
– Vi gör en riktigt dålig match men samtidigt var Kuben 2 bra och tog tillvara sina chanser, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Då Söråker förlorade fick Torpshammar chansen att återta serieledningen.
Och så blev det, med 6-2 borta mot Hassel. Men det var hemmalaget som tog ledningen. Det var först i slutet av den första halvleken som man kunde  göra två mål på kort tid sedan man innan dess kvitterqat.
Det viktiga 3-1-målet var förövrigt en riktig delikatess. Mattias Decker löpte på djunpet in från kanten och fick en lyftning från Magnus "Bobo" Eriksson, tog ned den i farten innan han sköt ett volleyskott med, läs och häpna, med högern!
– När vi skulle mobilisera för en reducering i andra åkte vi på 1-4-målet och då var det helt kört, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– Vi brände tre-fyra frilägen i början av matchen och sedan gjrde Hassel 1-0 på sin första chans. Men vi visade moral och kunde vända. Bpgot som vi gjort flera gånger i år, säger Toirpshammars tränare Bert-Ove Blom och fortsätter:
– Vi gör visserligen sex mål idag men vi får jobba onödigt hårt för våra må. Inte bara i den här matchen utan hela säsongen, säger Blom.
Den största anledningen till att det "bara" blev sex mål hittar man mellan Hassels stolpar, målvakten Linus Åhl som verkligen höll nere siffrorna med flera fina parader.

Kovland hade därmed chansen att ta in på toppduon men åkte på en neslig 1-3-förlust på Släda IP.
Kovland kvitterade hemmalagets ledning från den första halvtimmen tidigt i andra men Alnö 2 kunde via två straffmål av Robin Nymo fixa segern.
- Båda dom två sista målen kom efter snabba omställningar där dom var tvungna att fälla oss inne i straffområdet, säger tränaren Tomas Berglund.

Granlo klättrade förbi Kovland i tabellen efter en stabil 5-1-seger hemma på Härevallen i Indal. LIte nerv blev det när Holm reducerade till 2-1 men något kvitteringsläge skapade man inte.
– När Sergio Hinestroza satte 3-1 bara några minuter senare tog bensinen slut för Holm, säger lagledaren Jonas Wallvik.
Sergio Hinestroza befäster sin ledning i skytteligan då han gjorde ett mål ytterligare i matchen.
– Plus ett assist, påpekar Wallvik.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Cristofer Högbom höll nollan i Kuben 2:.s mål. Cristofer Högbom höll nollan i Kuben 2:.s mål.

Kubens andralag nollade IFK Timrås dito

(2016-08-14)

Kubens "Tigerungar" kom med en vuxen tiger mellan stolparna, och visst höll Cristofer Högbom nollan, när man vann med 3-0 mot IFK Timrå 2.

När andralagen i Kuben och Timrå möttes var det meriterade gentlemän mellan stolparna i de båda lagen. I hemmalaget stod Cristofer Högbom och i mellan Timrås stolpar Johan Sjöberg.
Hemmalaget inledde bäst och redan i den tolfte minuten spräckte Zakeriye Abdullahi Daymare Sjönbergs nolla,
Precis innan paus ökade Parsa Pichkah på till psykologiska 2-0.

Gästerna kom till spel med bara en avbytare och orkade inte i den andra halvleken mobilisera för en kvittering utan med två minuter kvar kom även ett 3-0-mål genom Kevin Åman då han överlistade Sjöberg med en straffspark.
Kuben 2 befäster därmed sin femteplats i serien medan Timrå 2 ligger kvar på den näst sista.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Skytteligaledaren Sergio Hinestroza gjorde ett av Granlos mål i segermatchen mot Torpshammar. Skytteligaledaren Sergio Hinestroza gjorde ett av Granlos mål i segermatchen mot Torpshammar.

Sammandrag omgång 11:
Söråker upp i serietopp efter Granlos skräll mot Torpshammar

(2016-08-10)

Söråker tog över serieledningen i Medelpadsfemman.
Samtidigt som man vann sin match mot Holm med 5-2 överraskade Granlo genom att skicka hem Torpshammar med en 3-4-förlust från Härevallen i Indal. 
– Inte direkt rättvist sett till bollinnehav och chanser men Granlo sätter sina lägen medan vi bränner våra, säger Torpshammars tränaren Bert-Ove Blom besviket.


Granlo överraskade hemma på Härevallen i Indal mot serieledande Torpshammar. Trots undeerläge i spel men med en bra defensiv lyckades man vinna med uddamålet av sju. Detta trots underläge med både 0-1 och 1-2. Åke Arvidsson satte viktiga 4-2 med mindre än tio minuter kvar.
– Inte direkt rättvist sett till bollinnehav och chanser men Granlo sätter sina lägen medan vi bränner våra, säger Torpshammars tränaren Bert-Ove Blom besviket.

Samtidigt vann Söråker sin matche mot Holm på Timrås konstgräs dit matchen flyttats p g a regnet. Trots ett tidigt 1-2-underläge vände man matchen med fyra raka mål till 5-2. Två av målen kom från Tommi Torvela.
– Vi var nog närmare 8-2 än dom ett 5-3-mål. Vi gjorde en riktigt nba match och överbetyg från målvakt till yttersta bänkspelaren, säger tränaren Nermin Zulovic.
I och med segern gick man förbi Torpshammar i toppen av tabellen – med fyra plusmål bättre.

På Hasselbacken var det mållöst ända till tre minuter in i andra halvlek och då var det hemmalaget som tog ledningen mot serietrean Kovland genom "domaren" Ghaib Rajab
Det tog emellertid bara fem minuter för mittbacken Joakim Wittek att nicka in kvitteringen. Tio minuter senare satte Filip Andersson Roos 1-2.
I den 79:e kom sedan Sebastian Åséns 1-3 som säkrade Kovlands trea och man undvek att tappa på täten.

På söndag spelas den avslutande matchen i omgång 11 mellan andralagen i Kuben och Timrå.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Svarta Söråker var ofta steget före gästande Granlo men det tog ändå ända till den 83:e minuten innan man hade vänt 0-1 till 2-1 för att till slut vinna med 3-1. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Svarta Söråker var ofta steget före gästande Granlo men det tog ändå ända till den 83:e minuten innan man hade vänt 0-1 till 2-1 för att till slut vinna med 3-1. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.

Sammandrag omgång 10:
Topplagen och jumbon vann i höststarten

(2016-08-03)

Både Torpshammar och Söråker visade ringrost när serien körde igång efter sommaruppehållet.
Det blev ändå segrar  mot Kuben 2 och Granlo även om det satt lite hårt åt. 
– Vi satte 2-1 i den 83:e minuten men vi borde gjort mål tidigare då vi hade 80/20 i bollinnehav, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic efter 3-1-segern.


Så var då även Medelpadsfemman igång med höstspelet. Dock som sagt med ett lag mindre.
Topplagen Torpshammar och Söråker inledde med segrar även om det satt lite hårt åt. Båda lagen låg under med 0-1 men lyckades vända på steken.

Även Söråker hamnade som sagt i underläge men lyckades tack vare massivt spelövertag vända.
Det tog emellertid till matchminut 83 innan Tommi Torvela kunde göra 2-1. I slutminuten kom även 3-1 sedan Granlo gått all-in för en kvittering.
– Vi borde gjort mål tidigare då vi hade 80/20 i bollinnehav, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Jumbon Hassel blev av med sin seger mot IFK Sundsvall 2 men tog en ny när Timråkamraternas andralag gästade Hasselbacken. 4-1 slutade matchen och det var till stor del hemmalagets tyngd och rutin som gav utslag plus det fakto att man satte sina chanser.

Målrikt värre blev det på Holmvallen. Alnö2 ledde med 2-0, 3-1 och 4-3. Detta bara i första halvlek. I andra kvitterade veteranen Stefan Näslund tidigt och därefter tog målandet helt slut.
– Det var en konstig match, säger Alnötränaren Tomas Berglund.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Kan något lag peta ner Bert-Ove Bloms mannar från täppan? Kan något lag peta ner Bert-Ove Bloms mannar från täppan?

Medelpadsfemman kickar igång hösten – så är läget i klubbarna

(2016-08-03)

Så var då även sommaruppehållet över för våra lag i Medelpadsfemman, som numera bara består av nio lag efter IFK Sundsvalls andralags utträde.
Så här är läget hos A-lagen inför höstarten i afton:


Granlo BK
– Vi har inga nyförvärv som dykt upp under sommaren. Ingen som har valt att flytta eller sluta heller.Däremot började ju några ganska precis innan sommaruppehållet, Artagan Keskin och Simon Huss. Huss är dock bara ett lån fram tills skolstarten då han flyttar tillbaks till sin universitetsstad, säger tränaren Dennis Hägg och fortsätter:
– Vi stänger inga dörrar för nya spelare då vi vet att höstsäsongen brukar kantas av avstängningar och i vissa fall tapp av spelare, flytt, innebandy osv. Men vi har en stabil och bra grupp som vi vill jobba vidare med. Vi är riktigt nöjd med vårsäsongen även om det finns saker som kan bli bättre och det jobbar vi vidare med
 
Hassels IF
– Ny spelare in är Mats Karlsson med förflutet i Kovland. Vi genrepade i torsdags med en 2-1-förlust mot Lucksta på sörforsvallen, säger team manager Seth Larsson.

Holms SK
– Robin Segerbrand har återvänt från Stöde. Annars är det nog inga nya eller förlorade tror jag, säger målskytten Niklas Wikholm.

Kovlands IF
– Inga nyförvärv. Däremot värt att notera från KIF: Darioush Moradi har spelat färdigt. En knäskada i matchen mot Lucksta i DM gör att han ska opereras i framtiden. Rasmus Hamlund som åkte på en hjärnskakning i matchen mot IFK Timrå 2 i maj har fortfarande sviter från den och han har med största sannolikhet gjort sin sista match, säger lagledaren Fredrik Åhsén.
 
Söråkers FF
(väntar på svar)

Torpshammars IF
– Inte hänt ett smack under sommaren. Samma trupp, säger Cliff Nordin hos serieledarna.

Då bara ett lag skulle åka ner i sexan är bottenstriden nu "död" då det redan står klart att IFK Sundsavll 2 flyttas ner.
Däremot kan toppstriden bli spännande. Två lag går upp och där sitter Torpshammar och Söråker i framsätet medan Kovand i första hand kämpar för att ta sig dit.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Enligt ST har Kenneth Kile aldrig sagt det han gjorde till Lokalfotbollen trots att han fick läsa artikeln flr att se att han inte blev felciterad. Trots detta hängs nu Lokalfotbollen ut som lögnare.. Enligt ST har Kenneth Kile aldrig sagt det han gjorde till Lokalfotbollen trots att han fick läsa artikeln flr att se att han inte blev felciterad. Trots detta hängs nu Lokalfotbollen ut som lögnare..

Sundsvalls Tidning hänger ut Lokalfotbollen med att fara med osanning

(2016-08-03)

Sundsvalls Tidning anser att Lokalfotbollen ljuger och påsår saker som jag inte skrivit, t ex "IFK Sundsvall kan tvingas begära ned A-laget till division 6".

Sundsvalls Tidning går idag ut och påstår inför alla sina många läsare helt frankt att Lokalfotbollen ljuger när det gäller en artikel om IFK Sundsvall. Speciellt när det gäller ev. begärande ner i division 6 med A-laget inför nästa säsong. Jag ber därför ST att läsa min artikel (se nadan) ännu en gång ORDENTLIGT och sedan väntar jag mig en ursäkt.

Det ST gör är ohederligt och dom vet att jag inte kan bemöta dom "stora massorna" då jag når ut till betydligt färre än vad ST gör.
Förresten gick man på ST-TV ut med följande kommentar angående artikeln med slutmeningen:
"...säger IIFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile till Sundsvalls Tidning". Helt felaktigt det också då Kile inte haft någon kontakt med ST då utan bara med Lokalfotbollen. Man gjorde helt enkelt nyheten till "sin egen".
Märkligt att en så stor aktör på marknaden som ST skall hålla på med sånt här. Tidigare har man t ex plankat artiklar från Lokalfotbollen rakt av, stulet tränarcitat m.m. utan att ange källa. Har tagit upp detta med ST men ännu inte fått någon klarhet i hur detta skall kunna ha hänt. Kanske är det en "hämnd" på att jag skämtat om deras Textrobot som dom själva är så stolta över men kanske inte är så populär i fotbollsmedelpad av vad jag fått höra bland sppelare, tränare, ledare, domare, funktionärer, anhöriga samt publik. Vad vet jag?

För er som vill läsa min artikel och jämföra vad ST skriver kan som sagt scrolla ner till nästa artikel: Och klicka här för att läsa motsvarande artikel på ST där man för ovanlighetens skull anger källan.
Telefonen har gått varm sedan ST:s artikel och sponsorer funderar på att hoppa av p g a goodwill med en undran om Lokalfotbollen är trovärdig

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Kenneth Kile var inte glad över att ta beslutet om att dra laget ur femman. Kenneth Kile var inte glad över att ta beslutet om att dra laget ur femman.

IFK Sundsvall tvingas dra sig ur serien – inget lag åker ur: "Vi har tyvärr inget val"

(2016-07-31)

IFK Sundsvall är tvungna att dra sitt andralag ur Medelpadsfemman.
– Vi har varken ekonomi och spelare för att spela klar serien. Vi har tyvärr inget val till denna drastiska åtgärd, säger sportchefen Kenneth Kile.


IFK Sundsvall "övertog" Sundsvalls FF:s  U16-lag inför den här säsongen och tillsammans med spelare från fjolårets lag och bänkspelarna i A-laget såg klubben med tillförsikt fram emot säsongen för sitt andralag i femman.
Men en bit in på våren hoppade nye tränaren Håkan Hedin av och även en hel del spelare. Man sökte därefter med ljus och lykta efter en ny tränare men gick bet och sportchefen Kenneth Kile tvingades ta över laget. Kenneth som redan hade full almanacka när det gäller sina åtaganden i IFK.
På slutet av vårsäsongen var spelarbristen akut då som sagt flera spelare slutat, trappat ner eller flyttats upp i A-truppen. För någon vecka sedan bjöd man in hela U-truppen för en "inventering" inför hösten. Det dök upp tre man...
– Tror det var 14 stycken som inte kunde komma p g a jobb den gången, säger Kenneth Kile.
Nytt möte utlystes men inte kom det några fler för det...
– Då tog vi beslutet att dra oss ur Medelpadsfemman. Som det känns hade vi ändå fått göra det under hösten förr eller senare, säger Kile.

En annan aspekt till avhoppet är ekononin.
– Det hade kostat cirka 25-30 000 att genomföra hösten och vi har det tufft med ekonomin så det hade varit ett vågspel för hela föreningen att lägga pengar på ett lag där så få vill träna och spela, säger Kile.

Hur illa är det med ekonomin egentligen?
– Den är mycket ansträngd. Vi har t o m inom föreningen tagit upp det till diskussion om att inför nästa säsong begära oss ner i sexan med A-laget och börja om från scratch, säger Kile, och fortsätter:
– Naturligtvis hoppas jag att vi slipper det. Vi lägger nu allt vårt fokus på vårt representationslag i fyran. Målsättningen är att försöka nå en kvalplats. Kan tyckas optimistiskt men någon målsättning inför hösten måste man ju ha, avslutar Kile.

När det gäller division 5-lagets matcher kommer dessa nu att annuleras och tabellen ritas om. Tråkigt för dom lag som kämpat och vunnit och tagit poäng av IFK. Däremot gynnas dom lag som förlorat mot kamratlaget.
– Känns oerhör frustrerande att tappa tre poäng och åtta mål, säger Söråkers Samuel Fisk och fortsätter:
– Nu tappar vi två poäng till i toppen gentemot ledande Torpshammar, säger han.
– Vi tjänar på detta då vi bara spelade oavgjort mot IFK men lite rättvisa blir det ändå då vi fick tre mål bortdömda i den matchen. Men jag tycker ändå att det är förjävligt att ett lag drar sig ur mitt under säsongen, säger Cliff Nordin från serieldande Torpshammar.

Läs även om nyheten på Sundsvalls Tidning

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Samuel Fisk utan bockskägg. Samuel Fisk utan bockskägg.

Nostalgifotboll i Söråker

(2016-07-25)

Ikväll är det nostalgifotboll på Söråkers IP när dagens A-lag möter Söråker Legends, d v s spelare som har lirat med SFF tidigare under sin karriär. Både aktiva och "slocknade stjärnor".
– Det kommer att bli jättekul. Spelare som Miche Thun-Sjölund, Nicklas Svedjeskog och Örjan Larsson kommer att spela med Legens, säger Samuel Fisk, som både är aktiv spelare och legend i ett.
Avspark kl. 19:30.


Läs även:
• Söråkers FF ställde upp på en ovanlig match

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Lamin Saidy var en av Granlos målskyttar mot Alnö 2. Lamin Saidy var en av Granlos målskyttar mot Alnö 2.

Kryss sedan Alnö 2 hunnit med att kvittera Granlos sena ledningsmål

(2016-06-29)

Den uppskjutna matchen från omgång 7 mellan Granlo och Alnö 2 spelades under lördagen. Mötet på Westhagen slutade med ett kryss sedan ö-lagets Khalil Masri kvitterat Michael Lindgrens 2-1-l-mål från den 84:e minuten.

under uppdatering, mer info och kommentarer kommen när jag fått tag i lagens tränare.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Johan Smott har ännu näsa för vart målet är beläget. Johan Smott har ännu näsa för vart målet är beläget.

Johan Smott har krutet torrt – gjorde fem av Holms sex mål

(2016-06-29)

Johan Smott har inte bara gjort sig känd som en duktig hockeykeeper genom åren utan ävem en pålitlig målskytt på fotbollsplanen. Efter en tids uppehåll är han tillbaka, nu i Holms SK. Och krutet är fortfarande torrt. När Holm besegrade IFK Sundsvall 2 med 6-0 stod "Smotte" för fem av fullträffarna.
– Han var sugen på mer men efter det femte målet så bytte vi ut honom så nån annan också skulle få göra mål, säger lagledaren Peter Lind och ler.


I övrigt så spelade Söråker och Torpshammar 1-1 i seriefinalen på Löta.
Ett resultat som hemmalaget skall vara mest nöjda med.
– Torpshammar var bättre än oss idag så jag får vara nöjd med att vi ändå tog poäng, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
– 3-1 till oss hade speglat matchbilden bättre då vi hade dom klart fetare målchanserna, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Kovland tog in två poäng på toppduon efter en knapp men klar 1-0-seger mot Kuben 2 på deras svårspelade konstgräs.
– Två försvarsstarka lag men vi hade lite mer rutin och tyngd vilket fällde avgörandet, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.

Det var inte bara Holm som målfrossade denna afton. Faktum är att Granlo var etter värre med en 8-0-seger mot IFK Timrå 2.
Timrås unga lag försökte sig på att spela med en hög backlinje med med en Sergio Hinestroza i motståndarlaget var det ingan vinnande taktik om man säger så.
– Många av våra fullträffar var fina spelmål. Vi var nog ett par nummer större än Timrå både bildligt och bokstavligt, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik, som fick se gamle kommunalrådet och förre Hasselkeepern Lars Persson Skandevall hålla nollan.

Hassel tog ledning tidigt mot Alnö 2 via Peter Eckmans straff. Därefter tog det roliga slut för hemmalaget och gästerna kunde vända till en fem-etta. William Östman hade en bra afton. Hattrick plus att han spelade fram till Alnös två övriga mål.
– Bara att gratulera Alnö till en fin genomförd match och rättvis seger. Däremot så ger jag inget för dagens domartrio, säger Hassels tränare Benny Stiernström, sedan han blivit avvisad från bänken.

Utförligare referat och kommentarer kommer senare.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Med sin eminenta frisparksfot såg Peter Eckman till att Hassel lämnade jumboplatsen. Med sin eminenta frisparksfot såg Peter Eckman till att Hassel lämnade jumboplatsen.

Blytung förlust för Holm mot serieledarna och Hassel lämnade jumboplatsen

(2016-06-22)

Toppen mot botten på Torpshammars IP.
Då var nästjumbon på väg mot en skräll.
Men en utvisning och två straffmål emot blev för mycket trots att Johan Smott målade dubbelt i sin comeback på fotbollsplanen.


Nästjumbon Holm ledde med 2-1 borta mot serieldarna Torpshammar efter två mål av gamle måltjuven Johan Smott, som nu gjorde comeback på fotbollsplanen, med mindre än tio minuter kvar att spela. Då blev Lars-Eric Sollén utvisad. Momentet efteråt kvitterade Ahmed Hassen Nour och med två minuter kvar blev Torpshammar tilldömda sin andra straffspark. Mattias Decker hade redan satt en i matchen. Nu klev han fram och sköt ytterligare en i mål och fixade segern till Torpshammar och därmed fortsatt serieledning. Märk väl att Torpshammar fick en tredje straff i matchen men den räddade Holms reservkeeper från Håkan Moberg på bästa Ravelli-vis.
Som lök på Holmlaxen åkte man på grund av förlusten ner på träslevsplatsen. Ligger man i träsket brukar man sällan ha makterna med sig men fortsätter Holm med liknande prestationer som denna kommer man att ta sig upp ur det jämna bottenträsket.

Mycket känslor var det också i derbyt melllan IFK Timrå 2 och serietvåän Söråker på konstgräset. Hemmalaget kom till spel med en stark uppställning på papperet och man tog även ledningen efter knappa 20 minuter genom Israel Kalenga. Ledningen höll till tio minuter in i andra halvleken då Anton Jonsson kvitterade.
Victor Selander satte edan 1-2 i den 67:e minuten och med tre minuter kvar kom 1-3 genom Oliwer Lindgren. Därefter blev det irritterat och en del barnförbjudna skärmytslingar. Timrås Oscar Fors fick rött kort men det borde enligt rapporterna varit ett par till som borde fått tagit en något tidigare dusch.
Efteråt rådde en del oklarheter då ett annat lokalt media gick ut på nätet med att matchen slutade 3-1 till Timrå 2 och inte vice versa. Det kom en radda telefonsamtal, sms och mail att jag lagt in fel uppgifter med förklaringen "att står det i tidningen så är det sant". Jag beklagar att jag måste göra dessa besvikna, men det är faktiskt Lokalfotbollen, domaren och lagens ledare som har rätt. Antar att det hela är korrigerat i annan media när ni läser dessa rader. Nog om detta.

Hassel har haft en knagglig säsong. Bara en seger och jumboplats. Den lämnade man i afton efter vinst nummer 2. På Balders konstgräs vann man nämligen mot IFK Sundsvall 2. Avgörande målet drog Hassels egen Pirlo, Peter Eckman in på frispark. I övrig har inte dessa giganter många likheter mer än sin frisparksskicklighet. Men i Medelpadsfemman räcker det långt.

På Släda IP stoppade hemmalaget Kuben 2:s framfart med fyra raka segrar genom att kryssa. Men efter Samuel Krifitt två mål första halvan av första halvlek var det inte mycket somtalade för att sviten skulle brytas.
William Rutenius Östman reducerade innan paus och i mitten av den andra halvleken kvitterade lånet från Spårvägen och f d Selånger och Ånge, Jacob Larsson. Några fler fullträffar i matchen blev det inte.

En titt i tabellen ger besked om att vi har tre skikt. Torpshammar och Söråker står i en klass för sig. Så här långt i alla fall.
Därefter kommer trion Kovland, Kuben 2 och Granlo som ligger tajt medan resterande fem lag slåss om att undvika den nesliga jumboplatsen som betyder spel i Medelpadssexan nästa år. Bara två poäng skiljer mellan sexan IFK Sundsvall 2 och tian Holm som nu ligger sist.
En omgång plus den uppskjutna matchen mellan Granlo och Alnö 2 återstår innan sommaruppehållet.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Simon Bergvik, säker straffskytt för Kovland Simon Bergvik, säker straffskytt för Kovland

Kovland hämtade upp 0-2-underläge mot Granlo – Bergvik kvitterade på straff

(2016-06-21)

Kovland låg under med 0-2 med 20 minuter kvar hemma mot Granlo men jobbade sig ikapp. Simon Bergvik kvitterade på straff med bara sju minuter kvar.

Hoppas kunna bjuda på mer info från matchen under onsdagen.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Tommi Torvela stängde matchen med sitt 2-0-mål för Söråker mot Kovland. Tommi Torvela stängde matchen med sitt 2-0-mål för Söråker mot Kovland.

Söråker skapade lucka ner till Kovland efter seger

(2016-06-16)

Söråker vann toppmatchen hemma på "Löta" mot Kovland och utökade försprånget till KIF till fem tunga poäng i kampen om promovering till fyran.
–Vi har snart fått tillbaka alla spelare från skador, sjukdomar och annat och då är vi svårslagna, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Efter att ha fått spela sina hemmamatcher på konstgräset i Timrå fick nu äntligen Söråker spela hemma på riktigt, d v s uppe på "Löta".
Toppmatch direkt mot Kovland, och seger direkt. 2-0 skrevs segersiffrorna till sedan båda målen gjorts efter paus.
– Kanske borde vi haft en straff i första och kunnat ta ledningen redan då men domaren kan inte se allt, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic, och fortsätter:
– Vi har snart fått tillbaka alla spelare från skador, sjukdomar och annat och då är vi svårslagna, säger "Zulan", som är imponerad av lagets träningsflit.
– Vi har kört hårt under försäsongen och tränat på bra även under säsongen. Sånt ger resultat och grabbarna ställer hela tiden upp och stöttar varandra. Vi har en härlig sammanhållning i truppen, säger "Zulan".

Ytterligare en match spelades i afton och där tog Holm sin första seger för säsongen. 3-0 mot Hassel gör att man lämnar över jumboplatsen till Setj Larssons mannar. Niklas Wikholm svarade för två av fullträffarna och har nu gjort sju av lagets tio mål. Imponerande!

Granlo och Alnö 2 skulle också spela men den blev uppskjuten då ö-laget inte fick ihop fullt lag med tanke på att A-laget matchade samtidigt i Östavall. Lite märkligt att man lägger första- och andralagets matcher samma dag kan tyckas.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Michel Sjödal höll nollan. Michel Sjödal höll nollan.

Kuben 2 är inne i en bra period – seger ikväll mot formsvaga kamrater

(2016-06-15)

Kubens "tigerungar" tassar på bra i Medelpadsfemman just nu.
Idag aktade man inte för rov på ett formsvagt IFK Sundsvall 2.
Efter 0-0 i paus avgjorde man i andra halvlek tack vare två mål samtidigt som Michel Sjödal höll tätt mellan stolparna.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Sergio Hinestroza var planens huvudaktör. Sergio Hinestroza var planens huvudaktör.

Fyra mål på 35 minuter av Granlos Sergio Hinestroza

(2016-06-12)

I en match där anfallet överglänste försvaret vann Granlo mot IFK Sundsvall 2 med 5-3.
Matchens gigant var förre IFK-spelaren Sergio Hinestroza som gjorde fyra mål på dryga halvtimmen i första halvlek.
– Det blev en konstig match. Sju mål i första och sedan bara ett i andra, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.


(referat och fler kommentarer kommer senare)

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Två mål blev det den här gången för Ali Al-Rawi. Två mål blev det den här gången för Ali Al-Rawi.

Torpshammar förstärkte serieledningen efter 8-0-seger

(2016-06-07)

Så sent som i förrgår vann Torpshammar mot Kovland.
Idag tjuvstatade man omgång 7 med ännu en seger och det med hela 8-0 mot gästande IFK Timrå 2 där Ali Al-Rawi och Stefan Lindman noterade sig som tvåmålsskyttar.


(hann inte ringa lagens tränare under tisdagskvällen då det blev för sent, får prova igen under onsdagen)

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Ali Al-Rawi blev matchhjälte i seriefinelen. Ali Al-Rawi blev matchhjälte i seriefinelen.

Torpshammars IF vann seriefinalen mot Kovland

(2016-06-05)

Torpshammar vann den tidiga seriefinalen mot Kovland på Ånäsvallen med uddamålet av tre. Segerskytt blev Ali Al-Rawi efter dryga timmen.
Söråker ångar på. Idag blev det 7-0 på Alnö 2. Patrik Lundgren tvåmålsskytt.
Det fortsätter gå illa för H-lagen Holm och Hassel. Förluster mot andralagen i IFK Timrå respektive Kuben. I den senare matchen åkte domartrion först till Hassela istället för Hassel så matchen kom igång sent...


• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Christoffer Gredemyr var giftig inne i boxen. Christoffer Gredemyr var giftig inne i boxen.

Tidigt bokslut mellan Kovland och Hassel

(2016-06-01)

Kovland vann med 5-2 hemma på Ånäsvallen mot Hassel. Redan efter 23 minuter stod det 4-0.
– Det kändes som vi stängde matchen tidigt men det blev lite nerv sedan dom reducerat till 4-2 men riktigt spännande blev det aldrig, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Rikard Vikberg satte matchavgörande 3-2-målet. Rikard Vikberg satte matchavgörande 3-2-målet.

Torpshammar kontrade hem segern sedan Granlo kvitterat sent

(2016-06-01)

Granlo kvitterade till 2-2 borta mot Torpshammar med bara ett par minuter kvar, bara för att nästan direkt på avspark släppa till 2-3 och raskt också 2-4.
– Onödigt att slappna av efter vårt sena kvitteringsmål. Det skall inte få hända. Vi får ta det som en dyr lärpeng, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Martin Vestins fem mål förde upp honom i topp av skytteligan. Martin Vestins fem mål förde upp honom i topp av skytteligan.

Söråker hade målorgie på Holmvallen – fem mål av Martin Vestin

(2016-06-01)

I förra omgången gjorde Söråker 8-0 på IFK Sundsvall 2.
I afton var man etter värre och dängde Holm med hela 10-1.
– Det var vår match från början till slut helt enkelt, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Högerbacken Oscar Molin gjorde en bra match när Alnö 2 hämtade in ett 1-3-underläge. Högerbacken Oscar Molin gjorde en bra match när Alnö 2 hämtade in ett 1-3-underläge.

Hattrick av William Östman när Alnö 2 hämtade upp tvåmåls-underläge

(2016-06-01)

Alnö 2 låg under med 1-3 men jobbade sig tillbaka och tog poäng.
– Känns surt. Vi hade ett bra läge att göra 4-1 men slarvade bort chansen. Mål där och jag är övertygad om att vi hade vunnit, säger IFK-coachen Kenneth Kile.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Kort summering från dagens matcher

(2016-06-01)

I förra omgången gjorde Söråker 8-0 på IFK Sundsvall 2.
I afton var man etter värre och dängde Holm med hela 10-1.
– Det var vår match från början till slut helt enkelt, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Kovland vann med 5-2 hemma på Ånäsvallen mot Hassel. Redan efter 23 minuter stod det 4-0.
– Det kändes som vi stängde matchen tidigt men det blev lite nerv sedan dom reducerat till 4-2 men riktigt spännande blev det aldrig, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.

Alnö 2 låg under med 1-3 men jobbade sig tillbaka och tog poäng.
– Känns surt. Vi hade ett bra läge att göra 4-1 men slarvade bort chansen. Mål där och jag är övertygad om att vi hade vunnit, säger IFK-coachen Kenneth Kile.

Granlo kvitterade till 2-2 borta mot Torpshammar med bara ett par minuter kvar, bara för att nästan direkt på avspark släppa till 2-3 och raskt också 2-4.
– Onödigt att slappna av efter vårt sena kvitteringsmål. Det skall inte få hända. Vi får ta det som en dyr lärpenning, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
– Vi borde ha gjort bokslut redan i den första halvleken sett till spel och chanser, kontrar Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Referat och fler tränarkommentarer kommer under torsdagen.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Kuben 2 utnyttjade sina chanser och vann mot Timrå 2 med uddamålet

(2016-05-29)

IFK Timrå 2 spelade en dryg halvlek med en man mindre. Ändå var man det lag som förde matchen mot ett allt tröttarre Kuben 2.
Men fotboll är ingen logisk sport alla gånger utan det var "tigerungarna" som avgick med en 2-1-seger
– Dom var bättre att sätta sina chanser medan vi sköt ett par centimeter utanför stolpen när vi fick våra, som dessutom var många flera, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.

läs mer strax

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Victor Dagfält gjorde hattrick när Söråker 8-0-vann. Victor Dagfält gjorde hattrick när Söråker 8-0-vann.

Söråker gav IFK Sundsvall 2 första förlusten – och det på ett mycket markant sätt

(2016-05-28)

Elitloppshelgen hade tunnat ut trupperna i både IFK Sundsvall 2 och Söråker.
Trots att IFK kom till spel med division 4-målskyttarna Olle Nordberg och Minhaz Chowdhury kammade man noll i dubbell bemärkelse. Söråker vann nämligen med 8-0.
– Det var vår match från början till slut, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Torpshammar tillbaka på täppan

(2016-05-25)

Torpshammar tog tillbaka serieledningen från Kovland efter en 6-2-seger mot Alnö 2.
Seger blev det även för Granlo BK medan Holm tog sin första pinne i årets serie.


Tre matcher spelades i femman denna regniga onsdag.
Torpshammar återtog serieledningen efter 6-2 mot ett Alnö 2 som fick använda telefonkatalogen för att få ihop fullt lag.
– Vi hade med målvaktstränare och målvakten som spelade ute för att få ihop fullt lag, säger HåkanJohansson, som fick hoppa in och coacha andralaget.
Holm tog sin första poäng sedan man kvitterat i matchens sista skälvande sekunder genom hattrickskytten Niklas Wikholm.
– Vi gör en skitmatch. Holm är ett lag som vi normalt skall slå, säger Kuben 2:s tränare Torbjörn Persson besviket.
Granlo fick p g a vädret flytta sin match mot Hassel från Indal till Westhagen. Det blev seger med 3-1 sedan Sergio Hinestroza nätat dubbelt.

Referat och mer info från kvällens matcher kommer när jag fått tag i lagens tränare. Det var brutna samtal, upptagettoner och "går ej att komma fram på det här numret, var vänlig försök torsdag till vintern".

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Lars–Håkan Pettersson, mest känd som "Lacke", var rena väggen när Kovland vann med 1-0 borta mot Timrå 2. Lars–Håkan Pettersson, mest känd som "Lacke", var rena väggen när Kovland vann med 1-0 borta mot Timrå 2.

"Lacke" bakom Kovlands seger

(2016-05-22)

En kall straff av Simon Bergvik och ett makalöst spel av målvakten Lars-Håkan "Lacke" Pettersson var nyckeln till Kovlands seger mot IFK Timrå 2.
– Vet inte hur många chanser vi hade men han stoppade allt, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

"Lacke" bakom Kovlands seger, en säker fem-etta för Söråker på Hasselbacken och en överraskande Kubenvinst.

(2016-05-22)

Tre matcher spelades i femman denna söndag.
Söråker vann enkelt med 5-1 på Hasslebacken medan en kall straff av Simon Bergvik och ett makalöst spel av målvakten Lars-Håkan "Lacke" Pettersson var nyckeln till Kovlands seger mot IFK Timrå 2.
– Vet inte hur många chanser vi hade men han stoppade allt, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.
I kvällens sena match vann Kuben 2 lite överraskande över Granlo med 3-2.
– Förtrollningen är bruten, nu känns det som jag aldrig kommer att förlora mot Granlo, säger Kubentränaren Torbjörn Persson, sdean han ifjol för första gången under sin tränarkarriär vann mot GBK och i afton tog sin andra raka.


Referat och mer info från dagens matcher kommer senare.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Förre Alnöspelaren sänkte sitt gamla lag med ett mål och passningen fram till segermålet. Förre Alnöspelaren sänkte sitt gamla lag med ett mål och passningen fram till segermålet.

IFK Timrås andralag vann målkalas mot Alnös dito

(2016-05-18)

Alnös och Timrås andralag möttes på Balders konstgräs och det blev målrikt och svängigt värre.
När domaren blåste av matchen hade publiken fått se hela nio mål och fem av dessa kom från gästerna.
– Vi hade ett par A-lagsspelare och deras kunnande och tyngd gav utslag till vår fördel, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Knapp derbyseger för Kovland på Holmvallen

(2016-05-18)

Kovland tog hem derbyt på Holmvallen med 2-0, båda målen kom efter paus.
Sebastian Åsén satte 0-1 tolv minuter in i andra halvleken och när bara fyra minuter återstod säkrade Fredrik Larsson gästernas seger med ett andra mål.
– Det var ett fysiskt derby men Kovland skapade lite mer än oss och vann rättvist, sägr Holmspelaren Niklas Wikholm.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

IFK Sundsvall 2 och Torpshammar fortfarande obesegrade efter kryss på Balders konstgräs

(2016-05-17)

Både IFK Sundsvall 2 och Torpshammar hade kvar sina nollor i förlustkolumnen inför mötet på Balders konstgräs.
Nollorna var intakta även efter matchen då den slutade 1-1.
– Men det känns som en förlust. Vi borde ha stängt matchen i den första halvleken sett till alla våra chanser, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Årets sämsta fotbollshalvlek i Medelpad?

(2016-05-13)

Söråker och Kuben 2 bjöd under den första halvleken på ett erbarmligt dåligt spel där man tyckte synd  om dom 40-talet personer som tagit sig till Timrås konstgräs.
Eller som en i publiken påtalade:
"Dom här lagen kan nog spela tills i morgon eftermiddag utan att göra några mål"
Det blev dock något bättre - och det blev mål. Fem stycken, varav fyra för hemmalaget som därmed tog sin första seger i årets medelpadsfemma.


Mer info kommer när jag fått kontakt med lagens tränare.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Ali Al-Rawi hoppade in och målade fyra, eller tre?, av Torpshammars åtta fullträffar mot Hassel. Ali Al-Rawi hoppade in och målade fyra, eller tre?, av Torpshammars åtta fullträffar mot Hassel.

Matchvinnande inhopp av Ali Al-Rawi – gjorde fyra mål!

(2016-05-11)

Sex poäng och 12-1 i målskillnad efter 8-0 mot Hassel gör att Torpshammar leder Medelpadsfemman efter två omgångar.
Ali Al-Rawi hoppade in efter en halvtimme. Efter matchen stod han som fyramålsskytt. En sanning dock med modifikation eftersom domaren bedömde det ena som självmål.
– Ali är duktig och säker med bollen. Idag dessutom målfarlig, berömmer tränaren Bert-Ove Blom.

läs mer


• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Måns Bergqvist, Kovlands IF, matchens enda målskytt. Måns Bergqvist, Kovlands IF, matchens enda målskytt.

Ett mål räckte för Kovland mot Alnö 2:
"Vi borde gjort fler mål"


(2016-05-11)

Kovland vann med matchens enda mål mot Alnö 2 på Ånäsvallens gräsklena yta.
Måns Bergqvist kampade in bollen efter en hörna dryga timmen spelad.
– Vår tyngd och rutin blev utslagsgivande. Men i ärlighetens namn borde vi gjort fler mål, säger tränaren Robert Lindmark.

läs mer

• Referat. resultat & matchfakta plus aktuell tabell och skytteliga.

Granlos målskyttar Jonny Nutt och Johan Martinsson gläds över segern mot Holmvallen.

Granlo gjorde segermålet i slutminuten mot Holm med två man mindre

(2016-05-11)

Holm var på väg mot en överraskande poäng mot Granlo.
Och chans på mer.
Granlo åkte på två röda kort sista tio menistället men istället för ett Holmmål kunde Johan Martinsson rulla in 2-1 för Granlo i slutminuten.
– Måste kännas tungt för Holm men vi visade moral och det är starkt att få till ett segermål med två man mindre, säger Granlos tränare Dennis Hägg.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktiell tabell och Skytteliga

Olle Nordberg modullerade ihop ett hattrick. Olle Nordberg modullerade ihop ett hattrick.

Olle Nordberg gjorde hattrick när IFK Sundsvall 2 vann med klara siffror mot kamratkollegorna norrut

(2016-05-10)

Olle Nordberg var både på spel- och målhumär när IFK Sundsvalls andralag besegrade Timråkamraternas dito.
Ett hattrick blev Olles facit i 5-0-vinsten.
– Timrå var inte alls så dåliga men vi satte hård press på deras unga spelare och dessutom satte vi våra chanser, säger IFK Sundsvalls matchcoach Kenneth Kile.

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta. Aktuell tabell och Skytteliga

Torpshammar höll medan Söråker föll och Kovland bara kryssade

(2016-05-08)

Dom tre tippade topplagen i Medelpadsfemman hade varierad framgång i premiäromgången.
Torpshammar vann enkelt, Kovland fick "bara" kryss medan Söråker överraskande förlorade mot nykomlingarna Granlo.


Timrå 2 och Hassel tjuvstartade igår årets upplaga av Medelpadsfemman - och där vann Hassel med 4-1 trots bortakonstgräs.
Idag spelades de resterande fyra matcherna.
Serien har tre uttalade favoriter - Torpshammar, Söråker och Kovland.
Det var dock bara dom förstnämda som vann sin premiärmatch!
Bert-Ove Bloms mannar vann ganska enkelt med 4-1 mot Kuben 2 på deras spårspelade konstgräs.
Däremot fick Kovland "bara" 1-1 mot IFK Sundsvall 2 på Balders konstgräs.

Men frågan är om inte Söråkers förlust mot nykomlingarna Granlo var omgångens mest överraskande resultat. Tror inte tränaren Nermin Zulovic hade räknat med förlust mot sitt gamla lag. När lagen möttes i Värmecupen vann Timrålaget med hela 7-0 trots bara 2 x 25 minuters speltid... Det svänger i fotboll!

Dagens första match spelades annars mellan ALnö 2 och Holm där dom sistnämnda omöjigt kunde sätta sina bollar i nät och förlorade med 0-3 mot ett effektivt ö-lag.

Mer info och kommentarer kommer under måndagen om tekniken vill

•  Matchfakta

• Referat, Resultat, Matchfakta. Aktuell tabell och Skytteliga

Hassels rutin och tyngd fick det att väga över till deras fördel

(2016-05-07)

Det kanske inte var så välspelat i division 5-premiären när IFK Timrås andralag tog emot Hassel hemma på konstgräset.
Men det bjöds på massor av målchanser.
– Hade faktiskt kunnat sluta 8-6 till något av lagen, säger Hassels team manager Seth Larsson efter 4-1-segern.


Premiären av Medelpadsfemman tjuvstartade på lördagseftermiddagen och IFK Timrå 2 och Hassel verkade tidigt tagna av värmen.
Det var slarvigt spel emellanåt men det skapades chanser.
Redan i den första spelminuten kom Hassel i en offensiv och på en lång boll som skar rakt igenom straffområdet höll sig sig tränarsonen Jonas Stjernström framme vid den borte stolpen och stötte in 0-1.
Lagen fortsatte sedan att skapa lägen, bl a hade Hassel två avslut i ribban.

I inledningen av den andra tog hemmalaget över och satte också kvitteringsbollen genom Calle Forslund.
– Då kändes det som om dom hade momentum, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Något ledningsmål kom dock inte för Timrå och ju längre matchen led såg Hassels rutin och tyngd att väga över till deras fördel och med elva minuter kvar satte Robert Sundin sitt 98:e mål i den mörklblå Hasseltröjan.
Två minuter senare ökade snabbe inhopparen Omar Vali på till 3-1 innan han i slutminuterna även signerade segern med ett andra mål.
– Hade faktiskt kunnat sluta 8-6 till något av lagen, säger Hassels team manager Seth Larsson efter matchen och fortsätter:
– Nu var det vi som hade rätta flytet ock kunde vinna och dessutom leder vi serien, säger Larsson och flinar.

I hemmalaget imponerade den välväxte lagkaptenen Oliver Sundström i mittförsvaret.
Innermittfältaren Hussein Alawi visade sig vara både spelskicklig och passningssäker. Piggt inhopp också av redan nämnde Omar Vali som alltså kryddades med två mål.
– Vi hade en trupp på 17 spelare idag och alla fick speltid, säger en nöjd Seth Larsson.

•  Matchfakta

Dom resterande matcherna i omgång 1 spelas i morgon söndag:
15:00 Alnö IF 2 - Holms SK     Baldershofs IP konstgräs
18:00 Granlo BK - Söråkers FF     Westhagen
18:00 IFK Sundsvall 2 - Kovlands IF    Baldershofs IP konstgräs
18:00 Kubikenborgs IF 2 - Torpshammars IF    Kubens konstgräs

• Referat, Resultat, Matchfakta. Aktuell tabell och Skytteliga

Så här har lagen i Medelpadsfemman värvat – och tappat

Alnö IF
Nyförvärv: Alnö 2 är i år ett renodlat  matchlag och kommer att bestå av spelare ut A-truppen och P17-laget.

Förluster: Måns Lind, Joel Lunddahl, Rasmus Hådén, Rasmus Nilsson, Alexander Svensson, Axel Karlsson, Albin Röström, Khalil Masri, Noa Lind, Linus Grelsson (samtliga uppflyttade till A-laget).
Rykten in:

Rykten ut: Hannes Kerfstedt (Nedansjö IK).
 

Granlo BK

Nyförvärv: Andreas Wilson (mf/fw, Ljusdals IF), Sergio Hinestroza (fw, comeback, senast IFK Sundsvall), Jonas Orgmets (b, Essviks AIF), Gustav Lindqvist(comeback, senast Söders BK), Björn Diedrichs (comeback, senaste klubb okänd).
Förluster: Rezan Yalcinm (flyttat, ny klubb oklar), Philip Lindström (flyttat, ny klubb oklar), Johannes Lindsröm (flyttat, ny klubb oklar).
Rykten in:  Oskar Lund (mf, Kovlands IF).
Rykten ut: –

 

Hassels IF

Nyförvärv: Petter Sjödin (senast i GIF Sundsvalls P15)
Förluster: William Eliasson (mv, Medskogsbrons BK).
Rykten in:
Rykten ut: –

Holms SK
Nyförvärv: Andreas Lundberg (tränare, Indals IF där han var spelare), Petr Lindh (ass. tränare/lagledare, Indals IF där han var spelare).
Förluster: Thomas Åslin (tränare, slutar), Kenth Åslin (lagledare, slutar), Robin Segerbrand (b, Stöde IF), Henrik Lindblom (b, Medskogsbrons BK), Jonas Viklund (b, Medskogsbrons BK), Jesper Eliasson (fw, Medskogsbrons BK).
Rykten in: 
Rykten ut: –

 

IFK Sundsvall 2

Nyförvärv: Har övertagit Sundsvalls FF:s P17-lag. Spelare därifrån kommer att spela med IFK 2 och/eller IFK P17. IFK 2 består annars av en egen trupp men kan förstärkas med spelare från A-truppen under matcherna.
Förluster: –
Rykten in:
Rykten ut: –

IFK Timrå 2
Nyförvärv: IFK Timrå 2 är i år ett renodlat  matchlag och kommer att bestå av spelare ut A-truppen och P17-laget.
Förluster: Stefan Vestberg (tränare, ny klubb ej klar), Adrian Yman(mf, Alnö IF), Konrad Ålund Smedlund (mf/fw, Alnö IF), André Lindholm (b, Ljustorps IF), Victor Dagfält (Söråkers FF), Pontus Andersson Knut (Söråkers FF), Martin Vestin (Söråkers FF), Oliwer Karlsson (b, Söråkers FF).
Rykten in: –
Rykten ut: –

Kovlands IF

Nyförvärv: Robert Lindmark (tränare, Indals IF), Charles Mercheant (mv, IFK Sundsvall), Darioush Moradi (mf, Lucksta IF), Marcus Lindmark (Indals IF), Filip Andersson Roos (Indals IF), Edvin Bystedt (Indals IF), Pontus Bystedt (Indals IF), Fredrik Larsson (Indals IF), Kim Bergström (Indals IF), Alexander Hammar (comeback, senast Kubikenborgs IF), Joacim Andersson (comeback), Joel Säterberg (fw, comeback).
Förluster: Teodpr Sörholm (mv, IFK Sundsvall), Martin Jutman (mf, Ljustorps IF), Rikard Sjökvist (fw, IFK Sundsvall), Viktor Sjöström (fw, ev. IFK Sundsvall), Dennis Björkholm (slutar), Tobias Lundström (mf, slutar).
Rykten in: –
Rykten ut: Oskar Lund (mf, Granlo BK).

 

Kubikenborgs IF 2

Nyförvärv: –
Förluster: Samuel Keflit Tewelde (fw, A-truppen), Mahmoud El Assir (Lucksta IF), Bletuart Sallauka10 (fw, Lucksta IF).

Rykten in: –
Rykten ut: –

 

Söråkers FF

Nyförvärv: Filip Nyberg (b, IFK Timrå), Oliwer Karlsson (b, IFK Timrå 2) , Victor Dagfält (IFK Timrå 2), Pontus Andersson Knut (IFK  Timrå 2), Martin Vestin (IFK Timrå 2), Oliwer Lindgren (GIF Sundsvall U), Jesper Nylander (comeback), Mikael Gustavsson (mv, comeback).
Förluster: Jonas Nordström (fw, Sund IF), Tobias Lodén (Alnö IF), Bashkim "Bata" Kryeziu (b, Ljustorps IF), Patrik Häggqvist  (Ljustorps IF), Peter Rönnqvist  (mv, slutar igen men blir klubbens målvaktstränare).

Rykten in: –
Rykten ut: –

Torpshammars IF

Nyförvärv: Marcus Bring Sunekvist (mf, Värmdö IF), Joakim Jonsson (fw, Kubikenborgs IF, Mattias Decker (mf, Offerdals IF), Håkan Moberg (mv/mf/fw, Fränsta IK) plus två killar från flyktingförläggningen.
Förluster: Ivan Kajajas Muwanguzi (fw, Ljunga IF) och Patrik "Putte" Nilsson (Nedansjö IK).
Rykten in: –
Rykten ut: –

Ivan Kajajas Munghawi tar steget från Torp i femma till Ljunga i fyran. Ivan Kajajas Munghawi tar steget från Torp i femma till Ljunga i fyran.

Torpshammars IF tappar sin målfarliga ugandier till Ljunga IF

(2016-04-21)

Det har varit på tapeten en längre tid men nu har Torpshammars anfallaren  Ivan Kajajas Munghawi kritat på för Ljunga IF.
– Han har ju tränat och spelat med oss under hela vintern så det är bara naturligt, sägerLjungas  lagledaren Alex Johansson.


Ifjol gjorde flyktingen Ivan Kajajas Munghawi stor målsuccé i Torpshammar i femman – 13 "nätkänningar" varav flera efter sologenombrott.
Efter att nästan hela vintern och våren tränat och spelat med division 4-nykomlingarna Ljunga har Ivan nu skrivit på för grannkluben.
– Därför kändes det också naturligt att han också spelar i serien med oss, säger Ljungas lagledare Alex Johansson.
Ivan gjorde som sagt 13 mål i Medelpadsfemman ifjol. Starkt gjort då han kom i stort sett oskolad efter att bara ha spelat gatufotboll hemma i Uganda. Kan han ta ett par steg ytterligare i sin utveckling, bland annat när det gäller lagspelet kan Ljunga få mycket nytta av denna oslipade diamant.

Patrik "PK" Lundgren blev tvåmålsskytt för sitt Söråker i helgen. Patrik "PK" Lundgren blev tvåmålsskytt för sitt Söråker i helgen.

Klara träningssegrar för Söråker och IFK Sundsvalls andralag


(2016-04-17)
I helgens träningsmatcher vann både Söråker och IFK Sundsvalls andralag klara segrar medan Granlo förlorade mot ett division 6-lag.
Även Kovland fick se sig besegrade men mot ett lag från Medelpadsallsvenskan.


Matchfakta:
Granlo BK - Nedansjö IK 2-4 (1-2)
Mål Granlo: Mohamed Omar och Andreas Wilsson..
Mål Nedansjö: Oliwer Forsberg, Viktor Bergman Gullmark, Patrik Nilsson och Joakim Wickberg.
Domare: ?
Publik: ?
Spelplats: Baldershovs konstgräs

Matchfakta:
Kovlands IF - Sidsjö-Böle IF 1-3 (1-1)
0-1 Henrik Eriksson, 1-1 Christoffer Gredemyr (rispark direkt imål), 1-2 Ahmed, 1-3 Henry Junior Lee.
Domare: Samuel Keflit Tewelde
Publik:
Spelplats: Westhagen

Matchfakta:
Söråkers FF - IFK Härnösand 5-1 (3-1)
Mål Söråker: Samuel Fisk 2, Patrik Lundgren 2 och Victor Dagfält.
Domare: Oskar Nilsefur
Publik: ?
Spelplats: Timrå konstgräs

Matchfakta:
IFK Sundsvall 2 - Holms SK 5-2
Mål IFK 2: ej inrapporterat ännu.
Mål Holm: Niklas Wikholm plus en till.
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: ?
Spelplats: Baldershovs konstgräs

 Matchfakta:
Kubikenborgs IF 2 - Bergsjö IF (resultat ej inrapporterat ännu)
Domare:  Rasmus Lundström
Publik: ?
Spelplats: Kubikenborgs konstgräs

Idel förluster för division 5-lagen i helgens matcher – mötte dock lag från högre serier 


(2016-04-10)
Blott tre av våra division 5-lag träningsspelade i helgen.
Och alla tre förlorade. Man mötte dock lag från högre serier vilket inte var helt oväntat.


Matchfakta:
Alnö IF 2 - Svartviks IF 5-8
Mål Alnö 2: ej inrapporterat ännu
Mål Svartvik: Daniel Johanssson 5, Hamse Nuur 2, Anton Lundin.
Utvisning: Anton Lundin (35)
Domare: Ghaleb Rajab
Publik: ?
Spelplats: Baldershovs konstgräs
Fotnot: Svartvik ställde upp med ett kombinerat senior och P15-lag.

Matchfakta:
Kubikenborgs IF 2  - Sidsjö-Böle IF 1-3
Mål Kuben 2: Samuel Keflit Tewelde.
Mål Sidsjö-Böle: Erik Senestad 2 och Henrik Eriksson.
Domare: Oskar Nilsefur
Publik: ?
Spelplats: Kubikenborgs konstgräs

Matchfakta:
Söråkers FF - BK Vismarå 1-5 (1-2)
Mål Söråker: Martin Vestin.
Utvisningar Söråker: Joel Hammarström och Patrik Lundgren.
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: ?
Spelplats: Timrå konstgräs

Matchfakta:
 Kovlands IF - Torpshammars IF inställd

Så här träningsspelade lagen i Medelpadsfemman i helgen


(2016-04-03)
Några av Medelpadsfemmans lag har träningsspelat i helgen.
Tyvärr saknas en del uppgifter när det gäller matchfakta men det beror lite på att endel klubbar inte tycker det är av intresse att informera om sådana "oväsentligheter".


Matchfakta:
Alnö IF 2 - Ljustorps IF 0-2 (0-1)
Mål Ljustorp: Kuchi West och Michael Wahlroos.
Domare: ?
Publik: ?
Spelplats: ?

Matchfakta:
Bik SK - Holms SK 3-4 (2-2)
Mål Holm: Niklas Wilholm 2 och Larsa.
Domare: ?
Publik: ?
Spelplats: Högslätten, Härnösand

Matchfakta:
Hassels IF - IFK Sundsvall 2 4-5 (1-4)
Mål Hassel: ej inrapporterat ännu.
Mål IFK 2: ej inrapporterat ännu.
Domare: Henoc Ekanga
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

Matchfakta:
Torpshammar - Söråker 4-1 (2-1)
Mål Torpshammar: Ali Rahimi 2, Ali Al-rawi och Salman Alizadah.
Mål Söråker: Marcus Häggstroem.
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: ?
Spelplats: Ånge IP

Matchfakta:
Kubikenborgs IF 2 - IFK Östersund 2 (resultat ej inrapporterat)
Domare: Nils Börlin
Publik: ?
Spelplats: Kubikenborgs konstgräs

Noa Lind avgjorde för Alnös andralag mot Kubens dito. Noa Lind avgjorde för Alnös andralag mot Kubens dito.

Alnös andralag besegrade Kubens dito med udda-målet av fem.


(2016-03-27)
Alnös andralag besegrade Kubens dito i påskdagens träningsmatch på Balders konstgräs.
Detta trots att man tappade en 2-0-ledning.
Noa Lind replikerade emellertid Kubens kvittering nästan omgående och skickade in segermålet med mindre än tio minuter kvar.


Alnös och Kubens andralag möttes i en träningsmatch på Balders konstgräs på påskdagen. Lagen är seriekonkurrenter och dagens match var en liten värdemätarre än om båda lagen saknade lite folk med tanke på påskhelgen.
Alnö ledde med 2-0 med lite drygt 20 minuter kvar av matchen men "Tigerungarna" kom tillbaka och kvitterade. 
Men bara för att se 18-årige Noa Lind nästan omgående sätta sin andra fullträff för dagen och spela hem segern till ö-laget.

Matchfakta:
Alnö IF 2 - Kubikenborgs IF 2 3-2 (1-0)
1-0 Khadil Masa (24), 2-0 Noa Lind (50), 2-1 Oskar Högström (68), 2-2 Tayui Makova Ayukokatta (79), 3-2 Noa Lind (81).
Domare: Roger Collina Backlund
Publik: 33
Matchen spelades på Baldershovs konstgräs.

Dennis Hägg fortsätter som spelande tränare i Granlo BK. Eller bara som tränare? Dennis Hägg fortsätter som spelande tränare i Granlo BK. Eller bara som tränare?

Dennis och Jonas är "allt-i-allo" i Granlo BK – i år igen


(2016-03-22)
Kan ni tänka er ett Granlo BK utan Jonas Wallvik och Dennis Hägg?
Nä, tänkte väl det.
Jonas och Dennis har varit engagerade i Granlo fotboll sedan "Hedenhös" och det blir en fortsättning minst en säsong till.
– Det går åt en hel del tid till fotbollen, erkänner Dennis.


Det har varit ganska tyst om Granlo BK efter promoveringen till division 5 i höstas.
I veckan som var visade man emellertid upp sig i Värmecupen där man vann mot Kovland och Hassel men förlorade stort mot blivande finalisterna Söråker.
Förövrigt samtliga seriekonkurrenter i årets Medelpadsfemma.
– Vi fick tre bra genomkörare men tyvärr fick vi mixtra för att få ihop fullödiga spelartrupper till matcherna på grund av jobb, plugg, resor, sjukdomar och annan frånvaro, säger tränaren Dennis Hägg och fortsätter:
– Men som tur vad har vi ganska stor trupp att ta av även om inte alla kan vara med och träna i samma utsträckning. I snitt har vi väl annars en 14-15 man på träningarna och förhoppningsvis skall vi kunna använda oss av samma stomme varje match i årets serie, säger mittbacken, som inte vet om han kommer att fokusera mest på tränandet eller spelandet.
Dennis och Jonas Wallvik sköter det mesta inom Granlo fotboll som styrelse, lagledare, tränare och matris.
– Det går åt en hel del tid till fotbollen, erkänner Dennis, som är lärare till professionen medan Jonas är läkare på Sundsvalls sjjukhus i det civila.
Precis som dom senaste åren kommer man att förlägga träning och matcher uppe på Härevallen i Indal när väl naturgräset är spelbart. Annars blir det Westhagen, Sticksjö och kulverten på sjukhuset under försäsongen.
Hur ser då årets trupp ut?
– Vi har fått en jätteduktig kill från Ljusdals IF  Hälsingefyran. Han heter Andreas Wilson och imponerade i Värmecupen. Gustav Lindqvist gör comeback och har tidigare spelat i Söders BK. Anfallaren Sergio Hinestroza kör också igång efter ett par års uppehåll. Han har tidigare spelat för IFK Sundsvall. Björn Ekman är en gammal Granlolirare som också valt att sparka igång igen. Tillbaka i Granlo är också Jonas Orgmets från Essviks AIF. Björn Diedrichs har även han plockat ner skorna från hyllan men där känner jag inte till vilken som är hans senaste förening. 
Tappat några från ifjol?
– Philip Lindström, Johannes Lindsröm och Rezan Yalcin har flyttat. Nya klubbar oklara medan Robert Sjöström har slutat, säger Hägg, och fortsätter:
– Det kan hända en del mer på spelarsidan. Några som provtränar och känner sig för och några som inte bestämt sig om dom skall fortsätta eller inte, avslutar Tottenhamsupportern Dennis Hägg.
En av spelarna som kan återvända till GBK är vad Lokalfotbollen erfar är nyttige Oskar Lund, som senaste säsongen spelade med Kovland.

Marcus spelade division 2-fotboll ifjol. Marcus spelade division 2-fotboll ifjol.

Division 2-spelare till Torpshammars IF tack
vare kärleken


(2016-02-19)
Torpshammars IF har fått ett överraskande nyförvärv av klass.
Och det tack vare kärleken.
Det är division 2-spelaren Marcus Bring Sunekvist som skrivt på för västraklubben i Medelpadsfemman.
– Han har flyttat hit då hans flickvän är härifrån, säger Cliff Nordin i TIF.


Torpshammars IF har fått ett prima nyförvärv. Och det tack vare kvinnlig fägring. Det är stockholmaren Marcus Bring Sunekvist som flyttat hit till sin flickvän.
– Jag har bara sett honom på två inomhusträningar men det syns att det är en mycket bra spelare, säger Cliff Nordin i Torpshammars IF.
Den 20-årige mittfältaren spelade ifjol med Värmdö IF i division 2 där han bokfördes för 16 matcher och tre mål innan han blev skadad och borta resten av säsongen.
– Men han ser ut att vara fit-for-fight nu och kommer säkert att betyda mycket för vårt lag, säger Nordin.
Utöver Bring Sunekvist har Torp sedan tidigare gjort klart med anfallaren Joakim Jonsson, åter från Kuben, mittfältaren Mattias Decker, åter efter några års spel i IFK Östersund men senast från Offerdals IF) samt allroundspelaren Håkan Moberg, som ifjol var spelande tränare i Fränsta IK. Lägg där till två killar från flyktingförläggningen.
Inga klara spelarförluster mer än Ali som flyttat hem till Saudiarabien samt anfallaren Ivan Kajajas Muwanguzi och Patrik "Putte" Nilsson.
– Ivan har tränat med både Fränsta och Ljunga men han är fortfarande skriven hos oss och det är också "Putte", säger Cliff Nordin och fortsätter:
– Det ser bra ut hos oss just nu. Vi är 20-25 spelare på träningarna plus några ensamkommande som är med och kör där några har mycket boll i sig.

Kvar i femman - eller inte? Kvar i femman - eller inte?

Beskedet: Holm föreslås den vakanta div. 5-platsen:
"Vi gick emot gängse praxis"


(2016-02-10)
Det blir med all säkerhet Holms SK som får den vakanta division 5-platsen.
"Trots praxis om att nedflyttat lag inte ska erbjudas plats har vi beslutat att på representantskapsmötet föreslå att Holms SK ska erbjudas att fylla vakansen i division 5".
Holms SK tackade ja till erbjudandet.


Medelpads Fotbollförbund drabbades av ett dilemma när inget av dom erbjudna lagen i fjolårets division 6-serie tackade ja till att fylla den tionde och vakanta platsen i Medelpadsfemman.
Tre klubbar återstod då att erbjudas plats, nedflyttade Holms SK eller något av omstartade Ljustorps IF och Nedansjö IK.
Medelpads FF har genom åren kategoriskt tillämpat devisen "har du åkt ur en serie så har du".
Men hur skulle man göra i år?
Skall nya föreningar få gå före ett nedflyttat lag i kön?
En fråga som Medelpads Tekniska Kommitté besvarade logiskt "nej" och erbjöd Holm platsen trots att man ifjol åkte ur femma.
"Trots praxis om att nedflyttat lag inte ska erbjudas plats har vi beslutat att på representantskapsmötet föreslå att Holms SK ska erbjudas att fylla vakansen i division 5".
Det slutgiltiga beslutet kommer alltså att tas i samband med ett extra representantskapsmöte den 4 mars. Då först vet vi med säkerhet vilket det tionde laget i Medelpadsfemman blir.

TK har lämnat förslag gällande uppflyttning till division 5:
"Nu är det upp till styrelsen"


(2016-02-05)
Det blir tio lag i Medelpadsfemman.
På MFF:s TK-möte igår tog man också fram ett förslag vilket lag som skall erbjudas den vakanta platsen.
– Nu är det upp till styrelsen i förbundet att slutgiltigt ta beslutet, säger TK-ordföranden Claes Nyman.


Igår kväll hade Medelpads Fotbollsförbund tekniska kommitté möte och bland frågorna fanns vilket division 6-lag som man skulle erbjudas den vakanta platsen i Medelpadsfemman.
– Vi har tagit fram ett förslag på uppflyttning. Nu är det upp till styrelsen i förbundet att slutgiltigt ta beslutet. Något som jag hoppas vi skall kunna ta under nästa vecka, säger TK-ordföranden Claes Nyman.
Då först kommer svaret om det blir Holm, Ljustorp, Nedansjö eller något helt annat lag som kommer att spela i femman. Risken för bara nio lag således undanröjt. Tack för det.

Silly season – nyförvärv, spelarförluster och spekulationer i Medelpadsfemman

(2016-02-03)
Vi är nu inne i februari och det händer, och har hänt, förvånansvärt lite när det gäller nyförvärv och spelarförluster hos våra division 5-lag inför den kommande säsongen.
Så här läget just nu:
-

Alnö IF 2
Nyförvärv: Alnö 2 kommer bara att vara ett matchlag med spelare från A-truppen och P17-laget.

Förluster: –
Rykten in:

Rykten ut: Hannes Kerfstedt (Nedansjö IK).


Granlo BK

Nyförvärv: –
Förluster: Rezan Yalcinm (flyttat, ny klubb oklar).
Rykten in:  –
Rykten ut: –


Hassels IF

Nyförvärv: Petter Sjödin (senast i GIF Sundsvall P15)
Förluster: –
Rykten in:
Rykten ut: –


IFK Sundsvall 2

Nyförvärv: –
Förluster: –
Rykten in:
Rykten ut: –

IFK Timrå 2
Nyförvärv: –
Förluster: Stefan Vestberg (tränare, ny klubb ej klar), André Lindholm (b, Ljustorps IF), Victor Dagfält (Söråkers FF), Pontus Andersson Knut (Söråkers FF), Martin Vestin (Söråkers FF), Oliwer Karlsson (b, Söråkers FF).
Rykten in: –
Rykten ut: Några av spelarna kommer troligen att flyttas upp till A-truppen.

Kovlands IF

Nyförvärv: Robert Lindmark (tränare, Indals IF), Charles Mercheant (mv, IFK Sundsvall), Darioush Moradi (mf, Lucksta IF), Marcus Lindmark (Indals IF), Filip Andersson Roos (Indals IF), Edvin Bystedt (Indals IF), Pontus Bystedt (Indals IF), Fredrik Larsson (Indals IF), Kim Bergström (Indals IF), Alexander Hammar (comeback, senast Kubikenborgs IF), Joacim Andersson (comeback), Joel Säterberg (fw, comeback).
Förluster: Teodpr Sörholm (mv, IFK Sundsvall), Martin Jutman (mf, Ljustorps IF), Rikard Sjökvist (fw, IFK Sundsvall), Viktor Sjöström (fw, ev. IFK Sundsvall), Dennis Björkholm (slutar), Tobias Lundström (mf, slutar).
Rykten in: –
Rykten ut: –


Kubikenborgs IF 2

Nyförvärv: –
Förluster: Mahmoud El Assir (Lucksta IF)

Rykten in: –
Rykten ut: Bletuart Sallauka10 (fw, Lucksta IF),. Samuel Keflit Tewelde (fw, Lucksta IF).


Söråkers FF

Nyförvärv: Filip Nyberg (b, IFK Timrå), Oliwer Karlsson (b, IFK Timrå 2) , Victor Dagfält (IFK Timrå 2), Pontus Andersson Knut (IFK  Timrå 2), Martin Vestin (IFK Timrå 2), Oliwer Lindgren (GIF Sundsvall U), Jesper Nylander (comeback), Mikael Gustavsson (mv, comeback).
Förluster: Jonas Nordström (fw, Sund IF), Bashkim "Bata" Kryeziu (b, Ljustorps IF), Patrik Häggqvist  (Ljustorps IF), Peter Rönnqvist  (mv, slutar igen men blir klubbens målvaktstränare).

Rykten in: –
Rykten ut: –

Torpshammars IF

Nyförvärv: Marcus Bring Sunekvist (mf, Värmdö IF), Joakim Jonsson (fw, Kubikenborgs IF, Mattias Decker (mf, Offerdals IF), Håkan Moberg (mv/mf/fw, Fränsta IK) plus två killar från flyktingförläggningen.
Förluster: –
Rykten in: –
Rykten ut: Ivan Kajajas Muwanguzi (fw, Fränsta IK och Ljunga IF), Patrik "Putte" Nilsson (Nedansjö IK, Wiskans IF)

MFF:s Sten-Ingvar Fredlund hoppas och tror på tio lag i femman. MFF:s Sten-Ingvar Fredlund hoppas och tror på tio lag i femman.

Risk för nio lag i Medelpads-femman även i år?
"Det blir tio lag, vi kommer att hiita en lösning"


(2016-01-30)
Det finns en risk att det bara kommer att bli nio lag i Medelpadsfemman även i år.
Detta sedan inget av lagen utöver de redan kvalificerade från sexan tackat ja till uppflyttning.
– Vår målsättning är i alla fall att det kommer att vara tio lag i femman i år, säger Sten-Ingvar Fredlund i Medelpads Fotbollförbunnd.


(2015-01-31)
Ifjol var det bara nio lag i Medelpadsfemman sedan Ånge IF:s andralag dragit sig ur sent och man inte hann erbjuda något annat lag platsen.
Det finns nu även en risk att årets femma blir stympad och innehålla blott nio lag.
Holms SK blev enda laget som flytttades ner i sexan medan Granlo BK och Kuben 2 ersätter från samma division.
Då Essviks AIF och Ljunga IF tog steget upp i fyran och bara Kovlands IF tog steget ner då Ljustorps IF drog sig ur och tvingas starta om i sexan "fattas" ett lag femman.
Trean i sexan, Matfors IF 2, hade första tjing på den vakanta platsen men avböjde. Så även övriga lag i fjolårssexan.
Återstår då förfrågan till dom omstartade lagen Ljustorps IF och Nedansjö IK eller nedflyttade Holm.
Tidigare har man från MFF kört efter devisen "Har du åkt ur en serie så har du". Nåt år valde man t o m att flytta upp sjuan i femman än att låta näst sista lag i fyran vara kvar.
När det gäller Svenska Fotbollförbundet ser man annorlunda på saken. Strömsbergs IF åkte ur division 2 ifjol men blir ändå det lag som ersätter Selånger FK i division 2 Norrland.
– Vi har ett möte i TK på torsda där vi kommer att lyfta frågan. Vår målsättning är givetvis att det kommer att vara tio lag i femman i år, säger Sten-Ingvar Fredlund i Medelpads Fotbollförbunnd.
Både Holms SK och Ljustorps IF är intresserade av den vakanta platsen.
– Får vi en förfrågan kommer vi att tacka ja. Ingen tvekan om det, säger Agne Frisk i Holms SK.
– Vi är också klart intresserade och kommer erbjudandet så kommer vi att ta en diskussion om hur vi kommer att göra, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.

Om Lokalfotbollen fick bestämma skulle platsen gå till Holms SK och i andra hand till Ljustorps IF alternativt Nedansjö IK. Kanske avgöras genom en kvalmatch i Nordichallen?

Filip Nyberg tillbaka i Söråkers FF. Filip Nyberg tillbaka i Söråkers FF.

Långkastare åter till Söråker


(2016-01-09)
Efter ett par säsonger i IFK Timrå återvänder långkastande försvarsspelaren Filip Nyberg till Söråkers FF.

Söråkers FF får tillbaka långkastaren Filip Nyberg efter två säsonger i IFK Timrå.
En stor stark försvarsspelare som kan spela på alla positioner i backlinjen. Tack vare sina långa inkast är han ett hot offensivt. Även nyttig själv i båda straffområdena tack vare sitt huvudspel.
Vad säger Filip själv om återkomsten till "rött".
Varför återvänder du från IFK Timrå?
– Främst för att jag och tjejen köpt hus och flyttat tillbaka till Söråker från Sundsvall. Spelar även bandy med Söråker på vintern som jag kommer fortsätta med. Detta gör det besvärligt att spela högre upp i seriesystemet.
Vad har du för målsättning med fotbollen i år?
– Att hjälpa Söråker upp i fyran igen känns också som en sporre. 
Du är inte lastgammal trots att det känns som du varit med länge.
– Jag är född 1993 så jag är ung och färsk fortfarande.
Ung och färsk kan man inte för allt i världen kalla Söråkers nye målvaktstränare Peter Rönnqvist, 33.
– Peter har ett mångårigt förflutet i klubben och kommer att göra ett bra jobb. I och med Filip, ungdomarna från IFK Timrå och Peter börjar allt fler puzzelbitar komma på plats och vi ser an den kommande säsongen med stor tillförsikt, säger tränaren Nermin Zulovic.