NYHETER
Div 6 Medelpad

Tränar Christer Söder Nedamsjö i femman eller sexan nästa år? Tränar Christer Söder Nedamsjö i femman eller sexan nästa år?

Femman eller sexan för Nedansjö IK? "Vi har inte fått någon förfrågan"

(2016-12-28)
Nedansjö IK vet inte om det blir spel i femman eller sexan nästa år.
– Vi har inte hört något från förbunddet ännu, säger tränaren Christer Söder, som hört att Kuben trots allt skall ha ett andralag i seriespel i femman.
En uppgift som dock tillbakavisas av "Tigerränderna"


Kovlands IF tackade nej till uppflyttning till fyran efter den vakanta platsen sedan Ljunga/Fränsta gått samman utan blir kvar i Medelpadsfemman.
Nu är NedansjöIK oroliga på att man blir kvar i sexan ett år till.
– Vi har inte fått någon förfrågan från förbundet om division 5-spel, säger tränaren Christer Söder.
Men Kuben har ju dragit ur sitt andralag i femman. Alltså är det en plats ledig om man inte skall spela seriern med nio lag.
– Enligt Urban Hagblom har Kuben anmält ett lag i femman, säger Söder.
Men när Lokalfotbollen talar med Kubens representanter är dom oförstående.
– Nej, vi skall bara ha ett seniorlag i år. Vi kommer att satsa på ett lag i den regionella P17-serien istället för ett andralag i femman. Det var ett bra tag sedan vi tog det beslutet, säger styrelsemedlemmen Roger Norrman och få medhåll från A-lagstränaren Henri Sjödal.
Så rent logiskt borde alltså Nedansjö erbjudas spel i nästa års Medelpadsfemma.
– Hoppas att du har rätt men vi förbereder oss så länge för spel i sexan innan vi hört någonting annat, säger Söder.

Oavsett division har den gamla backhopparklubben gjort klart med två nya spelare.
– Ja, Hannes Kerfstedt, back alternativt mittfältare från Alnö IF och Joel Eriksson, mittfältare, från Ljunga IF. Två bra spelare som vi är väldigt nöjda med att få in i vårt lag, säger Christer Söder.
Några förluster?
–Rikard Ödmark och David Engblom har flaggat för att dom slutar, säger Söder.
På ledarsidan fortsätter Christer Söder som huvudtränare och Lars Sjödin som assisterande samt Erik Hedenström som lagledare/sportchef,
Om det sedan blir femman eller sexan återstår alltså att se. Mitt tips är i alla fall Medelpadsfemman.

Tränaren Andreas Jonsson med sitt tyska nyförvärv Maximillian Wasginelt,
Tränaren Andreas Jonsson med sitt tyska nyförvärv Maximillian Wasginelt,

Matfors andralag förstärker under våren med tysk back

(2016-12-21)
NMatfors andralag går lite utanför ramen och förstärker sitt division 6-lag med en spelare från Tyskland.
– Det är Maximillian Wasginelt från VSV Hedendorf. En snabb back med bra passningsfot och fin blick för spelet, säger tränaren Andreas Jonsson.


När det gäller våra andralag i distriktet får man leva på att fostra yngre spelare till sitt A-lag. Så är även Matfors 2:s lott - och inget fel i det.
Men nu har "Brukets Blås" bilaga förstärkt under vårsäsongen med en spelare från Tyskland.
– Ja, det är Maximillian Wasginelt från VSV Hedendorf. En ung kille som kommer spela med oss under våren för att sedan återvända till Tyskland. En snabb back med bra passningsfot och fin blick för spelet så det blir en bra förstärkning för oss, säger tränaren Andreas Jonsson.
Hur ser det ut i övrigt i truppen?
– Vi "tappar" Oliver Spjut och Ville Johansson som flyttats upp i A-laget. Vi riskerar också att ett par spelare försvinner till andra klubbar eller lägger av. På plussidan, utöver Maximilian, så flyttar vi upp ett par killar från ungdomslagen i vanlig ordning. Vi har även en division 4-spelare som funderar på att trappa ner och spela med oss. Vill inte släppa namnet ännu då det inte är helt klart. Vi har även en målvakt från Bollnäs som tränar med oss men det vet vi inte vart det leder. Annars förväntas Jol Molin återvända från Norge i april så målvaktssidan ser bra ut, säger Jonsson.

Medelpadssexans All Star Team 2016: "Många duktiga spelare även i vår lägsta serie"

(2016-12-07)
När man sitter och skall ta ut en drömelva för Medelpadssexan frapperas man faktiskt över hur många duktiga fotbollsspelare som huserar i vår lägsta lokala seniorserie. Både unga och lite mer rutinerade. Så någon enkel uppgift att ta ut ett All Star Team var det definitivt inte. Konkurrensen var tuff på alla plan!

Det finns dom som tycker det är löjligt och patetiskt att ta ut en drömelva plus ledare och domare för division 6.
Det är något som jag definitivt inte håller med om. Alla kan inte platsa i GIF Sundsvall och jag tycker att även spelarna i våra ulitimasewrier är värda att uppmärksammas medialt. Något som jag visserligen är ganska ensam om men faktum är att Medelpadssexan haft över 100 000 besökare under året. Det talar för sig själv...
När man som jag efter säsongen skall ta ut ett All Star Team frapperas man av hur många bra fotbollsspelare det ändå finns i vår lägsta lokala serie.

Erik Aldebrant , Ljunga 2 Erik Aldebrant , Ljunga 2

Målvakt:
Erik Aldebrant,
Ljunga IF 2


21 år. Tagit stora kliv i år. Visar stor pondus i sitt straffområde och dirigerar sitt uteförsvar med höga verbaliteter. Kan även göra "fantomparader" och har i år slipat bort tidigare ojämnheter. Ett givet hot om målvaktströjan i nya sammanslagningen Ljunga/Fränsta om han själv vill fortsätta utvecklas.

Joakim Söder, Nedansjö Joakim Söder, Nedansjö

Högerback:
Joakim Söder,
Nedansjö IK


26 år. Rutinerad och klok försvarsspelare som inte gärna släpper förbi sig någon på sin kant. Vad med när Stöde IF spelade i trean 2014 och gjorde där inte bort sig. Lika bra i mitten som på en ytterback.

Jonathan Söder, Nedansjö Jonathan Söder, Nedansjö

Mittback:
Jonathan Söder,
Nedansjö IK


21 år. Synnerligen svårpasserad, kopiöst brytsäker och följsam, mycket tack vare sin låga tyngdpunkt och snabba fötter. Lillebror till Joakim och ättelägg till NIK-tränaren Christer.

Michael Wahlroos, Ljustorp Michael Wahlroos, Ljustorp

Mittback:
Michael Wahlroos,
Ljustorps IF


22 år. Lugnet själv i backlinjen. Stor, stark, duktig i luftspelet och säker med fötterna. Snabbare än man kan ana vilket många anfallare fått blivit varse när dom utmanat honom på en löpduell. Fortfarande utvecklingsbar.

Patrik "Hägga" Häggqvist, Ljustorp. Patrik "Hägga" Häggqvist, Ljustorp.

Vänsterback:
Patrik "Hägga" Häggqvist, Ljustorps IF

27 år. Har mest fått spela yttermittfältare under hösten men är här uttagen som offensiv vänsterback med tillåtelse att fylla på framåt och utnyttja sin fina inläggsfot med precision eller gå på egna avslut efter väggspel. En av dom som tog initiativet till Ljustorps IF:s omstart i sexan.

Saw En Gay, Ljustorp Saw En Gay, Ljustorp

Höger  mittfält:
Saw En Gay,
Ljustorps IF


22 år. Teknisk och kvick som en iller. Duktig dribbler som serverar målpass med sin känsliga vänsterfot. Inte oäven att avsluta själv vilket tretton fullträffar vittnar om. Hade han varit mer självisk kanske det varit det dubbla. Storebror till seriens skyttekung Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe).

André Lindholm, Ljustorp André Lindholm, Ljustorp

Centralt  mittfält:
André Lindholm,
Ljustorps IF


31 år. Kapten i Ljustorp och general på mitten. Oöm bollvinnare och spelfördelare och seriens kanske bäste spelare alla kategorier och en speciallist på viktiga mål. Lägger tyvärr bollskorna på hyllan. Dags för operation övertalning då André har mycket kvar att ge på en fotbollsplan.

Toraj Rostamy, Wiskan Toraj Rostamy, Wiskan

Vänster mittfält:
Toraj Rostamy,
Wiskans IF


Kom från ingenstans, eller rättare sagt från flyktingförläggningen i Viskan, och gjorde succé. Gled ofta förbi på kanten med sin aviga stil. Skapade många lägen för sina lagkamrater, fixade farliga frisparkar och straffar då motståndarna inte alls hängde med i svängarna. Med sitt fina spel och nio egna mål var han en av anledningarna till att Wiskan kom så högt som fyra i serien.

Oliver Spjut, Matfors 2 Oliver Spjut, Matfors 2

Högerforward:
Oliver Spjut,
Matfors IF 2


16 år. Lika bra som speluppläggare i anfallet som spjutspets (ursäkta vitsen). Seriens bästa djupledsspelare. Säker avslutare som gjorde nio mål på sina tolv matcher och låg bakom minst lika många. Oerhört löpstark som öppnar upp ytor åt sina lagkamrater. Tänkte ta ett sabbatsår men kom en bit in i säsongen på bättre tankar. Trots sin unga ålder mogen i sitt spel och lär ta en given plats i nästa års A-lagstrupp till stor lättnad för sexans försvarare.

Jacob Hiltunen, Nedansjö Jacob Hiltunen, Nedansjö

Center:
Jacob Hiltunen,
Nedansjö IK23 år. Klassisk targetplayer som vinner och fördelar bollar. Stark och kan hålla i bollen uppe på topp. Utsökt passningsspelare och säker avslutare. Kan även med fördel spela på det centrala mittfältet. Håller för spel högre upp i divisionerna trots att han kommer från IFK Gnarp.

Kuchi West, Ljustorp Kuchi West, Ljustorp

Vänsterforward:
Kuchi West,
Ljustorps IF


19 år. Heter officiellt Kyaw Soe Kyaw Soe. Seriens överlägsne skytteligavinnare på 21 mål, åtta bättre än brorsan Saw En Gay. Näst intill ostoppbar när han viker in från kanten och går på mål. Terroriserar ett helt försvar i 90 minuter med sin snabbhet och uppoffrande spel. Gör även en hel assists. Blir spännande att följa i femman nästa år.

Fredrik Enqvist, Ljustorp Fredrik Enqvist, Ljustorp

Tränare:
Fredrik Enqvist,
Ljustorps IF


26 år. Gjorde sin första säsong som tränare för ett herrseniorlag – och vann serien direkt. Och inte nog med det. Han och Patrik "Hägga" Häggström var dom som sparkade igång herrfotbollen i Ljustorps IF igen. Har sim styrka att få ihop gruppen, både socialt och på planen. Har även förmågan att förmedla sin fotbollsfilosofi till spelarna. Besitter en god taktiskt blick för spelet. Var med i All Star Team även 2014. Men då som målvakt i Medelpadsfemman.

Mikael Ersson, Ljustorp Mikael Ersson, Ljustorp

Lagledare:
Mikael Ersson,
Ljustorps IF


32 år. Gjort ett hästjobb under Ljustorps comebacksäsong i år och skött sina sysslor till full belåtenhet. Noggran och såg inför hemmamatcherna att ALLT var fixat. Löste även allt "tråkigt pappersarbete". Var också, enligt egen utsago, seriens bästa speaker. Lämnar dessvärre klubben till förmån för damer, IFK Timrås (scrolla ner på sidan för artikel).

Hans Söderblom Hans Söderblom

Domare:
Hans Söderblom,
Sunnansjö


50 år. Hasse tog hem en dubbel i år då han även blev utsedd till Årets Domare i Damtrean. Ett kvitto på att han gjorde ännu en bra säsong. Därför ter det sig ännu märkligare att han aldrig fått chansen att döma vare sig division 5 eller Damtvåan. Här snackare vi en komptent matchledare som för en bra dialog med såväl spelare som ledare och aldrig överilar sig. Visst kan det bli fel ibland men det "köper" spelare/ledare allt som oftast tack vare Hasses fina attityd. Är helt klart värd domaruppdrag högre upp i divisionerna. Kommer i så fall att bli saknad av lagen i herrsexan och damtrean.

Övriga nominerade:

Som synes många duktiga fotbollsspelare som inte nådde ända fram till drömelvan. Då förstår ni att konkurrensen var hård.
När det gäller domarna var det flera som inte nådde upp till erfordligt antal dömda matcher för att utmana om titeln.

Målvakter:
Stefan Eriksson (Wiskan), Anton Fandén (Nedansjö), Alexander Hasselmalm (Ljustorp), Oskar Lindberg (Essvik 2) och Asad Mozaferi (Fränsta 3).

Backar:
Fredrik Dahlgren (Essvik 2), Philip Gannå (Selånger), Bashkim Kryeziu (Ljustorp), Jesper Lampinen (Selånger), Daniel Lindberg (Essvik 2), Dan Mellberg (Ljustorp), Björn Nygren (Ljustorp) och Staffan Söder (Nedansjö).

Mittfältare:
Axel Berggren (Essvik 2), Viktor Bergman Gullmark (Nedansjö), Philip Forsberg (Matfors 2), Mattias Jutman (Ljustorp), Albin Karlsson (Matfors 2), Marcus Lundström (Ljustorp), Patrik "Putte" Nilsson (Nedansjö)och Gottfrid Sjödin (Selånger).

Forwards:
Sadat Emerlahu (Essviks AIF 2), Karmand Mahmud (Fränsta 3), Andreas Sundqvist (Nedansjö), Fredrik Viklund (Wiskan) och Carl Wadsten (Selånger).

Tränare:
Andreas Jonsson (Matfors 2) och Christer Söder (Nedansjö)

Lagledare:
Erik Hedenström (Nedansjö).

Domare:
Roger Backlund, Bo Brännholm, Christer Eriksson, Michael Lie, Nilla Sjöberg, Thomas Löf och Omar Vali.

Mikael Ersson skiftar från Ljustops herr till Timrå dam. Mikael Ersson skiftar från Ljustops herr till Timrå dam.

Micke Ersson byter både klubb och kön

(2016-11-08)
Ljustorp vann Medelpadssexan och avancerade i seriesystemet.
Trots detta väljer lagledaren Mikael Ersson att lämna för IFK Timrås damer.
–Det passar mig i första hand bättre rent geografiskt, säger Ersson.


Ljustorp sparkade igång i år igen efter att man dragit sig ur division 4 2015 och det slutade på bästa sätt med serieseger och uppflyttning till femman.
Trots detta väljer lagledaren Mikael Ersson att lämna klubben för IFK Timrås damer.
–Det har varit en fantastisk säsong men IFK Timrå passar mig i första hand bättre rent geografiskt, säger Ersson och fortsätter:
– Jag kommer att fungera som samordnare mellan division 1- och 2-lagen och lagledare för andralaget där min styvfar Thomas Aune är tränare. Kommer även att vara ansvarig för damlagets hemsida och den på Facebbook, säger Ersson.

I övrigt på ledarsidan fortsätter båda "kvistarna", d v s succetränaren Frerik Enqvist och spelande  sportchefen Patrik "Hägga" Häggqvist.
Kvar blir även målvaktstränaren Sofie Eriksson och materialförvaltaren Robin Hasselmalm. På spelarsidan är det bara veteranen och nyckelspelaren Andre Lindholm som aviserat att sluta men där kan jag ttänka mig att operation övertalning kommer att inledas.
– Så kommer det att blir. Vi jobbar även på några nyförvärv men inget är klart i dagslget, säger tränaren Fredrik Enqvist.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

David Lundgren dömde flest matcher i sexan i år. David Lundgren dömde flest matcher i sexan i år.

David Lundgren flest domaruppdrag i Medelpadssexan

(2016-11-05)

16 domare har dömt årets matcher i Medelpadssexan. Mest anlitad har i år varit David Lundgren med tolv matcher och Hans Söderblom med tio. "Västraspecialisten" Erik Zimmerman har skipat rättvisa vid nio tillfällen.

Här är domarna som dömt Medelpadssexan i år:

12 matcher:
David Lundgren 

 10 matcher:
Hans Söderblom

9 matcher:
Erik Zimmerman

7 matcher:
Omar Vali

5 matcher:
Michael Lie
Thomas Löf

4 matcher:
Roger Backlund
Bo Brännholm
Nilla Sjöberg

3 matcher:
Per Pålsson

2 matcher:
Jose Luis Ahumada
Henoc Ekanga
Christer Eriksson
Ebrihim Solo Njie 

 1 match:
Stefan Andersson
Samuel Keflit Tewelde

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Fredrik "Figge" Dahlgren satte en straff när Essvik 2 lämnade jumboplatsen. Fredrik "Figge" Dahlgren satte en straff när Essvik 2 lämnade jumboplatsen.

Omgång 18:
Essvik 2 lämnade över träsleven till Fränsta 3 sista kvällen

(2016-09-26)

Ikväll avslutade årets Medelpadssexan med dom två sista matcherna.
Essvik 2 kryssade mot Ljunga 2 och passerade därmed ett Fränsta som nollade mot Wiskan i botten av tabellen.
Träsleven därmed till FIK:s andralag.


Wiskan avslutade säsongen med en seger. Ett tänt hemmalag ledde redan efter drygt 20 minuter med 3-0 efter mål av "Fredrikarna" Viklund och Hammarlund samt notoriske målskytten Toraj Rostamy.
Trots gediget spelövertag för Wiskan lyckades Fränsta 3 stoppa blödningen och tog sedan över stora delar av matchen i den andra halvleken. Det dröjde dock till den 85::e minuten innan Karmand Mahmud lyckades få in reduceringen. Närmare kom inte gästerna innan duktige domaren Hans Söderblom blåste av säsongen i mörkret.

I elljuset på Essviksvallen bjöd hemmalaget och Ljunga 2 på en publikvänlig match med många mål.
Ledningen skiftade hela tiden och spänningen höll i sig ända till slutsignalen.
Gästerna tog ledningen genom David Danielian i den 18:e minuten men Sadat Emerlahu kvitterade tio minuter senare.
Essvik kunde gå till pausvila i ledningen sedan Zakharias Mohammadi hittat rätt med dryg fem minuter kvar av halvleken.
Appropå fem minuter så kvitterade David Danielian in i andra halvleken.
Med kvarten kvar återtog hemmalaget ledningen sedan altmeister Fredrik "Figge" Dahlgren exekuterat en straffspark.
När sedan gästernas Pontus Björk snackade ut sig med åtta minuter kvar var det inget som talade för en kvittering.
Men Valerik Danielian ville annat. Först vann han en luftduell med hemmamålvakten efter ett långt inlägg och sedan rullade han kylgt in 3-3 mellan Essviksförsvararna på mållinjen.
– Utvisningen var en taktiskt dispossision för att väcka laget på slutet. Och se, det lyckades, säger Pontus Björk efter matchen.

under uppdatering, väntar på ett par lednarkommentarer.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Omgång 18:
Splittrad sista omgång men båda topplagen Ljustorp och Nedansjö avslutade som sig bör med segrar

(2016-09-25)

Normalt brukar en avslutande serieomgång brukar spelas samtidigt men då serien mer eller mindre är klar när det gäller dom tre översta platserna och att inget lag åker ur splittrade man avslutningen på två dagar.

Redan klara seriesegrarna Ljustorp avslutade med ännu en seger. Det blev klara 5-1 hemma på ett soligt IP.
Vid ställningen 3-1 drog sig en MIF:are på sig ett rött kort och då kunde hemmalaget stänga kiosken med lås och bom då man gick ifrån till 5-1.
Skytteligavinnaren Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe) inledde med ett tidigt mål och i den andra halvleken målade Marcus Lundström dubbelt, Saw En Gay och Valentin Shala.
Uppgift om Matfors 2:s målskytt saknas ännu.

Även serietvåan Nedansjö avslutade på hemmaplan och med vinst. Ett mål i vardera halvleken räckte långt då målvakten Anton Fandén höll nollan på sin fars födelsedag.
1-0 satte Joakim Wickberg efter 20 minuters spel men det var först sedan Selånger dragit på sig två röda kort som Jakob Hiltunen kunde säkra segern då han nickade in 2-0 med lite drygt tio minuter kvar.

I morgon spelas dom avslutande matcherna i årets Medelpadssexa:
Wiskans IF - Fränsta IK 3
Essviks AIF 2 - Ljunga IF 2
På Essviksvallen lär det gå bra då dom fått nytt elljus. Men på Viskans IP lär det bli att aptera pannlampor sista halvtimmen...

under uppdatering

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Ljustorps IF - seriesegrare i Medelpadssexan 2016 och iförda guldhattar och allt. Foto: Lokalfotbollen.nu
Ljustorps IF - seriesegrare i Medelpadssexan 2016 och iförda guldhattar och allt. Foto: Lokalfotbollen.nu

Sammandrag omgång 17:
Uppåt igen i Ljustorp:
"Och nästa år vinner vi femman"


(2016-09-19)

En pinne skulle räcka hemma mot Essvik 2 för att Ljustorp skulle vinna sexan definitivt.
Det blev tre sedan man gjort alla sina mål i den första halvleken.
– Skönt att säkra segern. Nu vinner vi femman nästa år, säger tränaren Fredrik Enqvist, hälften skämt, hälften allvar efter 5-1 i sista hemmamatchen för säsongen.


Ljustorp skulle definitivt säkra seriesegern och en plats i nästa års Medelpadsfemma vid poäng hemma mot Essvik 2.
Redan efter tio minuter hade en pigge Saw En Gay nätat dubbelt och innan pausvilan ökade Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe), Patrik Häggquist och André Lindholm på till 5-0. Sista målet en volleyträff och veritabel sorkmördare.
– Vi var på tårna direkt och hade bra fart på bollen och kom ofta runt på kanterna, säger tränaren Fredrik Enqvist.
Matchen var avgjord och i den andra halvleken fanns inte motivationen kvar hos hemmaspelarna utan gästerna kunde vinna den andra halvleken efter Jacob Hiltnens tröstmål med dryga kvarten kvar.
– Det var avslaget i andra men skönt att säkra seriesegern. Nu vinner vi femman nästa år, säger tränaren Fredrik Enqvist, hälften skämt, hälften allvar med guldhatten på.
Fredrik gör sin första säsong som tränare för ett herrseniorlag och rookie är också lagbasen Mikael Ersson. Den man som tog tag i det hela så att Ljustorps herrfotboll skulle återuppstå efter att man drog sig ur fyran ifjol efter bara några omgångar med storförluster.
Idag är tongångarna helt andra.
– Underbart att få vinna serien på direkten. Vi är ett härligt gäng och grabbarna skall ha all cred för en fantastisk säsong, säger Ersson och bränner iväg ett jätteleende.
– Efter sista matchen blir det en rejäl fest, säger ledarduon i  en mun och vrålar.

Nedansjö verkade lite uppgivna inför mötet på Myggvallen med Fränsta 3 sedan man inte lägre hade chansen att utmana Ljustorp om uppflyttningen till femman.
Det var också hemmalaget som tog ledningen efter en halvtimme sedan Karmand Mahmud tagit tillvara på en dålig hemåtpassning från NIK och lobbat bollen över Anton Fandén i målet.
Precis innan halvtidsvilan blev Viktor Bergman-Gullmark kapad inne i Fränstas straffområde och Johan Engström satte den efterföljande "stramaren" distinkt vid den vänstra stolpen och då hjälpte det inte att duktige Asad Mozaferi gick åt rätt håll och hade fingrarna på bollen.
Nedansjö förde den andra halvleken men skärpan fanns inte i dom avgörande situationerna. Det krävdes lite hjälp från hemmalaget för ledningsmålet. Målvakten Asasd blev stressad vid ett snävt bakåtpass i den 73;e minuten och rensade bollen i ryggen på Staffn Söder och bollen hamnade framför fötterna på Jacob Hiltnen som knappast kunde undgå att näta med målet tomt.
Fränsta var sedan nära en kvittering men en utrusande Anton Fandén hann precis före enhemmaspelare på djupledsbollen och kunde avvärja.
– Idag tror jag vi gjorde allt svårare än vi behövde. Vi var omständliga och krånglade verkligen till det, säger Nedansjös tränare Chroster Söder.
Planens bäste aktör var domaren Erik Zimmerman som höll en bra nivå och var rättvis.

Matfors 2 och Wiskan hade en intern uppgörelse om tredjeplatsen i tabellen.
Det blev en bra och jämn match där hemmalaget var det mer spelförande laget men det var Wiskan som tog ledningen i den 26:e minuten. Efter en omställning fick Toraj Rostamy bollen i vänsterinnerposition och ryckte sig lös och kyligt placerade bollen utom räckhåll för Robin Linnes.
Ville Johansson var sedan på väg igenom inne i straffområdet och föll pladask, dock utan någon efterföljande domarsignal.
– Solklar straff. Ville petade bollen förbi två Wiskanspelare som sedan kapade honom, säger Matforstränaren Andreas Jonsson.
Tio minuter in i den andra halvleken kom emellertid kvitteringen. En snabb omställning där Oliver Spjut driver bollen från mittplan in i straffområdet innan han avslutar förbi Stefan Eriksson i bortamålet.
Med tio minuter kvar i mörkret tar spelare, ledare och domare beslutet att avsluta matchen. En ovanlig åtgärd.
– Men förnuftig. Det gick inte att spela och domaren såg inga linjer och sedan var det även skaderisken. Jag förstår inte varför förbundet envisas med att spela kl. 18 då det hinner bli kolmörkt. Men kanske tror dom inte att det gäller division 6-klubbar, säger Jonsson kritiskt, och fortsätter:
– När det gäller matchen får vi skylla oss själva att vi inte vinner den. Vi spelade bra och med tanke på alla chanser vi skapade skall vi vinna det här. Men en poäng räckte nu för att säkra tredjeplatsen trots att det återstår en omgång. Starkt gjort med tanke på att Lokalfotbollen tippade oss näst sist inför seriestarten. Det har varit en bra tändvätska för grabbarna, säger Jonsson och ler.
Mittfältsbröderna Johan och Ville Johansson duktiga i Matfors 2 medan Stefan Eriksson visade klassen i Wiskanmålet.

Selånger och Söråker 2 bjöd på hårda men ärliga tag och skaplig fotboll på Bergsåkers IP.
Lagen hade varsin halvlek där gästerna var bäst i första och gick till pausledning efter en dubbelnick i den 27:e minuten. Samuel Fisk nickade fram till Erik Borg som också använde utsidan av huvudet när han förpassade bollen i nät.
19 minuter in i andra kvitterade Philip Gannå efter en trillträsslad situation framför bortamålet.
Därefter kom skymningen och mörkret i snabb takt och allt konstruktivt spel upphörde.
– Söråker var bättre i första då vi var lite för slarviga. I den andra förbättrade vi framförallt vårt passningsspel och kvitteringen var logisk. Vi var sedan närmast ett segermål, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
– Första halvlek var riktigt bra från vår sida med bra bredd på spelet och vi släppte bollen till den med fart. I den andra var Selånger bättre men det känns som vi gav bort två poäng då vi borde avgjort matchen före paus, säger Söråker 2:s tränare Tony Andersson.
Jämna och bra prestationer överlag i Selånger.
Tobias Hagun, Jesper Andersson och Ylmen Ramosaj.var starka kort i Söråker 2.
Domaren Ebrihim Solo Njie gav ett gott intryck. Måste kännas skönt för "Ebbe" efter söndagens kontroversiella insats på Släda IP.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Det var mörkt värre sista kvarten mellan Ljustorp och Essvik 2 på måndagskvällen. I matchen mellan Matfors 2 och Wiskan struntade man i att spela sista tio minuterna p g a den uppenbara skaderisken. Trots detta kommer även den sista omgången att spelas med avspark kl. 18:00. Då lär det inte bara jag som får svårt att se vad som händer på planen andra halvan av andra. Och tänk om det dessutom blir mulet. Blir det pannlampa på då för spelarna? Foto: Lokalfotbollen.nu
Det var mörkt värre sista kvarten mellan Ljustorp och Essvik 2 på måndagskvällen. I matchen mellan Matfors 2 och Wiskan struntade man i att spela sista tio minuterna p g a den uppenbara skaderisken. Trots detta kommer även den sista omgången att spelas med avspark kl. 18:00. Då lär det inte bara jag som får svårt att se vad som händer på planen andra halvan av andra. Och tänk om det dessutom blir mulet. Blir det pannlampa på då för spelarna? Foto: Lokalfotbollen.nu
Ljustorp vann med 6-0 men den här duellen tog Selångers målvakt Anton Sjödin hem mot Markus Lundström. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Ljustorp vann med 6-0 men den här duellen tog Selångers målvakt Anton Sjödin hem mot Markus Lundström. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Det är nära femman nu, Ljustorp:
"Vi vill inte spela i sexan ett år till"


(2016-09-14)

Ljustorp är i stort sett klara för division 5-spel nästa år.
I afton blev det, efter en trög första halvlek, en klar bortaseger mot Selånger och nu krävs det ett ras för att det inte skall bli uppflyttning.
– Håller med. Vi vill inte spela i sexan en säsong till, säger tränaren Fredrik Enqvist efter 6-0-vinsten.


Ikväll spelades den uppskjutna matchen mellan Selånger och serieseger-jagande Ljustorp.
Ljustorp tryckte på bra redan från start men Selånger stängde ner gästernas anfallsspel bra. Någon offensiv mäktade dock inte dom röd-blå-randiga inte med. Men mer än skytteligaledaren Kuchi West närskott i nättaket i den 20:e minuten blev det inte i målväg. En snygg frilägesräddning av hemmakeepern Anton Sjödin var det närmaste Ljustorp kom en utökning.
I den andra halvleken satte Ljustorp åt tumskruvarna ordentligt och mellan minut 50 till 60 satte man tre raka fullträffar via en gång Saw En Gay och två gånger brorsan Kuchi West.
Därefter läxade Selångertränaren Tomas Jonsson kollektivt sina spelare högt och ljudligt från sidlinjen. Kanske inte så snyggt men det verkade effektivt på spelarna som plötsligt började vinna lite närkamper och flyttade upp spelet ett par snäpp i planen och det blev en hel del ställningskrig på mitten och med få skapade målchanser.

Sista tio verkade Selångers match från i söndags sitta allt mer i benen och ett helgledigt Ljustorp kunde ta över markant igen och avsluta matchen med att hänga två raska sista tre. Först Patrik Häggquist till 0-5 och sedan fastställde Kuchi West Ljustorpssegern med sitt fjärde mål för kvällen och det ribba in.
– Selånger backade hem med hela laget i första och vi hade inte tillärckligt bolltempo för att hota tillräckligt. I andra ökade vi takten och tempot och då fick vi också snabbt utdelning och kunde avgöra matchen. Bakåt tror jag inte att Alexander Hasselmalm i målet behövde mota ett enda skott, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist..
– Jodå, jag rörde bollen två gånger, säger målmannen och visar upp två fingrar när han passerar Lokalfotbollen.
Nu skall det till mycket för att inte Ljustorp skall spela division 5-fotboll nästa år. Fyra poäng ner till Nedansjö och bara två omgångar kvar att spela.
– Håller med. Vi vill inte spela i sexan en säsong till, säger tränaren Fredrik Enqvist.
– Vi mötte ett bra lag med bättre ork. Så länge vi orkade vara disciplinerade i försvarsarbetet tillät vi inte dom att skapa så många målchanser. Nu gäller det för oss att orka längre i matcherna och få till ett bättre passningsspel så kommer vi att skapa mer framåt, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Sammandrag omgång 16:
Jumbon Fränsta 3 bjöd på målfest när Selånger gästade Myggvallen

(2016-09-12)

När jumbon Fränsta 3 tog sig an Selånger hemma på Myggvallen blev det rena målorgien,
Hela nio mål, varav sex för hemmalaget.
– Svåranalyserat men anfallsspelet överglänste försvaren, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.


Fränsta låg sist i Medelpadssexan inför den här omgågen och man ledde med 2-0 efter dryga halvtimmen. Då vaknade Selånger till och gick upp till lika innan pausvilan.
Första kvarten stod och vägde, kanske med något övertag till dom unga gästerna spelmässigt. Men när Karmand Mahmud nätade för andra gången i matchen med sitt 3-2-mål timmen spelad "dog" Selånger och hemmalaget kunde raskt gå till 6-2 innan SFK reducerade till 6-3 som blev slutresultatet.
– Svåranalyserat men anfallsspelet överglänste försvaren. Det var annars en mycket låg matchkvalitet trots dom nio målen, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.

Essvik 2 var det lag som tog över träsleven från Fränsta 3. Trots en spelmässigt bra match föll man med 0-2 på Viskans IP. Det unga laget vägde för lätt mot dom större och starkare Wiskanspelarna.
1-0 kom efter 32 minuter sedan Fredrik Viklund nickat in Christian Widmarks inläg.
I mitten av den andra halvleken löptesig Toraj Rostamy igenom och fri placerade han bollen förbi målvakten.
– Inget högt tempo direkt men båda lagen bemödade sig att lirar bollen efter gräset. Essvik var inte alls oävna men saknade genombrottskraft. Sett till målchanserna borde vi nog vunnit med ett par bollar till, säger Wiskans veteranmittback Martin Hultin.

Ett enda mål blev det även i mötet Söråker 2 - Ljunga 2. Med 20 minuter kvar satte Jakob Romsberger som drev in bollen från vänsterkanten och innanför straffområdet drog han iväg ett skott som satte lågt till vänster om målvakten Erik Aldebrant vid den främre stolpen. Erik som var strålande mellan stolparna och det här var hans enda miss. 
– Synd om Erik som annars gjorde en kanonmatch och länge höll oss kvar i matchen, säger Ljungacoachen Pontus Björk.
– Vi nötte och nötte och till slut kom målet. En synnerligen rättvis lagseger då vi kämpade för varandra i 90 minuter, säger Söråker 2:s tränare Tony Andersson.

Avslutningsvis derbyt mellan Nedansjö och Matfors 2. Vårens möte slutade med kryss men den här gången drog Nedansjö det längsta strået och befäste sin andraplats i tabellen.
Andreas Sundqvist satte ledningsmålet efter 36 minuter efter ett fint anfall som innehöll fyra-fem passningar innan bollen nådde en friställd Sundqvist.
Samma Sundqvist blev sedan kapad innanför straffområdet strax innam timmen spelad och Johan Engström gjorde i vanlig ordning inget misstag.
Därefter var det gästernas tur att få en straff men då låg NIK-målvakten Anton Fandén som en rem mot sin vänstra stolpe och räddade. Strax därpå missade hemmalaget i ett byte och en Matforsspelare kom fri men Fandén utnyttjade sin storlek och avvärjde. Två viktiga räddningar. Mål på någon av chanserna och Matfors fått energi och Nedansjö kanske nervdaller.
Istället kunde mittfältsgiganten Patrik "Putte" Nilsson sopa in en målvaktsretur och stänga matchen med åtta minuter kvar.
– En av våra bättre matcher i höst, många fina kombinationer på ett tillslag. Det var en bra match mellan två spelande lag på en fin gräsmatta som fick en rättvis segrare, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Utöver dom redan nämnda i Nedansjö visade vänsterbacken Ganriel Lundgren att han går från klarhet till klarhet.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Förre Söråkersspelaren Dan Mellberg avgjorde derbyt för Ljustorp med ett brunkarmål mot sin gamla klubb. Men med tanke på sitt efternamn måste han nu hamnat i rätt klubb på gamla dar. Förre Söråkersspelaren Dan Mellberg avgjorde derbyt för Ljustorp med ett brunkarmål mot sin gamla klubb. Men med tanke på sitt efternamn måste han nu hamnat i rätt klubb på gamla dar.

Sammandrag omgång 15:
Ljustorp tog ett stort steg mot Medelpadsfemman

(2016-09-05)

Ljustorp vände till seger mot Söråker 2 i derbyt.
Samtidigt tappade Nedansjö en 2-0-ledning på Essviksvallen.
– Det är bara att gratulera Ljustorp till seriesegern. Dom har ett fyrapoängs-försprång nu och det släpper dom aldrig, säger Nedansjös tränare Christer Söder uppgivet.


Satte Ljustorp in det avgörande rycket i Medelpadssexan under måndagskvällen?
Men det började mindre bra för det gröna laget då gästerna Söråker 2 tog ledningen i derbyt i den 13:e minuten genom Abdi Hassan Abdinasir.
Det tog emellertid bara sex minuter för seriens skyttekung Kuchi West att uthjämna. En hörna nådde, efter en skarv, Kuchi vid den bortre delen av målgården, han tog emot bollen och dunkade upp den  i nättaket.
Hemmalaget fortsatte att föra matchen men det unga Söråkerlaget, utan A-lagsspelare, försvarade sig väl.
I den 36:e minuten centrade Kuchi West in bollen in i boxen och där dök förre Söråkerspelaren Dan Mellberg upp och formligen brunkade in ledningsmålet. Ett mål som visade sig bli matchavgörande. Med tanke på Dannes efternamn var det inte helt fel att han fick avgöra kampen till Ljustorps fördel.
– En jämn och relativt välspelad match där båda lagen hade bra perioder, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.
I och med segern tog Ljustorp ett rejält kliv mot nästa års Medelpadsfemma då värsta konkurrenten Nedansjö samtidigt tappade poäng på Essviksvallen.

Nedansjö tog kommandot från start uppe på Essviksvallen vilket också utmynnade i att Andreas Sundkvist smekte upp bollen i det högra krysset i den 14:e minuten. 
I mitten av halvleken bedarrade gästernas övertag och ynglingarna i Essvik 2, ledda av Peter Mackin, började hitta in i matchen och resterande del av halvleken blev spelmässigt jämn där inget av lagen klev undan i närkamperna vilket gjorde att det stundtals blev lite hetsigt på planen.
Den andra halvleken fortsatte i samma stil. Men mindre än 20 minuter kvar spelade Andreas Sundkvist fram till Staffan Söder som snyggt placerade bollen utom räckhåll för hemmakeepern.
Det tog dock bara fem minuter innan Essvik var tillbaka inne i matchen då Peter Mackin exekuterade en straffspark efter en hands.
– Ett horribelt domslut. Vår mittback fick bollen i bröstet och han blåser straff. Makalöst, dundrar Nedansjötränaren Christer Söder.
Efter det valde gästerna mer på att fokusera på domaren än spelet och i den 83:e minuten satte Felix Thunholm 2-2 på inspel från Peter Mackin.
Nedansjö satsade sedan på ett avgörande och hade en boll i stolpen.
– Men vi var ännu närmare segern då vi bränmde tre frilägen när dom flyttade upp, säger Essviks lagledare Glenn Uppling.
– Vi tappade fokus men vi har nu haft den här domaren i tre matcher och inte fått med oss någonting utan bara en massa märkliga domslut emot. Vi har tappat fyra poäng p g a hans inkonsekventa beslut. Det är bara att gratulera Ljustorp till seriesegern. Dom har ett fyrapoängs-försprång nu och det släpper dom aldrig, säger Christer Söder uppgivet.

Matfors 2 ser ut att cementera sin tredjeplats i tabellen. I afton tog man en 3-0-seger mot jumbon Fränsta. Efter en bra inledning av hemmalaget dog alla intentioner och att den första halvleken slöt mållös berodde på att den var kemiskt ren på målchanser.
Johan Engström byttes in efter paus och Matfors fick en helt annan tyngd i anfallsspelet och föga överraskande var det också han som bröt dödläget i den 53:e minuten. På ett perfekt inlägg från Alexander Nygren stötte han in 1-0 med pannan vid den främre stolpen.
2-0 petade Philip Forsberg förbi en utrusande målvakt och rullade in bollen i tomt mål i den 65:e minuten.
Oliver Spjut fastställde sedan segersiffrorna i den 78:e efter att drivit förbi ett par motståndare och avlossat ett hårt lågt skott som han begravde i bortre gaveln.
– Vi tog oss samman i den andra halvleken och efter 1-0-målet vågade vi spela ut på ett helt annat sätt, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Selånger - Ljunga 2 slutade 1-1 efter mål i början och slutet av matchen.
En bra och publikvänlig fotbollsmatch i högt tempo med fint passningsspel, som även innehöll lite "fulspel".
Hemmalaget tog ledningen redan i den tredje minuten när Jesper Lampinen satte till foten vid den främre stolpen efter en hörna.
Båda lagen hade sedan flera chanser att måla men det dröjde ända till den sista matchminuten innan nästa mål föll. Anders Boman fick en törn i ryggen och gick däck innanför straffområdet. Mittfältaren tog själv hand om "stramaren" och gjorde inget misstag.
– Lite tveksamt dömt men domaren var bra annars och det var även vi. Kanske vår bästa match i år sett till vår spelid´e och inte minst försvarsspelet var bra. Vi svaraed för en gedigen laginsats och jag tycker nog att vi var det något bättre laget och borde vunnit, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
– Vi tryckte på rejält för en kvittering på slutet och vi gör det bra som får till den och nog var straffen solklar. Det blev lite långa lag på slutet men det berodde nog på trötthet då det var ett bra tempo i matchen, säger Ljunga 2:s tränare Pontus Björk

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Skytteligaledaren Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe), sköt Ljustorps bägge mål. Skytteligaledaren Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe), sköt Ljustorps bägge mål.

Sammandrag omgång 14:
Ljustorp återtog serie-ledningen efter uddamåls-seger borta mot Ljunga 2

(2016-08-29)

Kvällens omgång bjöd på fyra jämna och spännande matcher.
Ljustorp vann t ex borta mot Ljunga 2 med uddamålet av tre och återtog därmed serieledningen från Nedansjö som var spellediga denna måndag.


Nedansjö var spellediga i afton och vann Ljustorp borta mot Ljunga 2 skulle dom gröna ta tillbaka serieledningen.
Och det blev seger, men "bara" ned uddamålet av tre. Gästernas mål gjordes bägge av skytteligaledaren Kuchi West.
Men det var Ljunga 2 som tog ledningen och det genom Valerik Danielian, normalt målvakt men idag fick han lira ut och tackade för förtroendet med att sätta matchens första "balja" efter elva minuter.
Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe) tog bara fem minuter på sig att kvittera sedan han tagit ner bollen på bröstet strax utanför straffområdet och dragit till på volley.
Kuchis segermål kom sedan i den 79:e minuten sedan han fått en genomskärare på djupet och i farten rundat hemmakeepern.
Men för att säkra segern krävdes det en formidabel räddning av Alexander Hasselmalm i slutminuten.
– Vi gör säsongens plattmatch samtidigt som Ljunga gör det bra. Glad över kvällens tre poäng, säger Ljustorpstränaren Fredrik Enqvist och pustar ut.

Matfors 2 befäste sin tredjeplats efter seger hemma mot Selånger efter att man legat under två gången i den första kvarten men sedan vänt.
Selånger tog ledning efter en omställning, målskytt Daniel Nilsson. Oskar Åman replikerade omgående när han nickade in kvitteringen efter en hörna.
Det hann bara gå till dryga kvarten innan Selånger kontrade in sitt andra mål. Avslutare den här gången var Albertin Todaj. Men inte heller denna gång fick gästerna rida länge på sin ledning då Oliver Spjut visade sig drypsäker från straffpunkten.
Därrefter tajtade båda lagen till försvarsspelet och det skulle bara bli ett mål till i matchen. Och det kom tidigt i den andra halvleken då Johan Engström blivit frispelad av Oscar Nilsson Böös och inte visat nån pardon framför målet.
– Efter ledningsmålet fortsatte vi att styra matchen och vi borde nog stängt den. Nu krävdes det en kanonräddning av vår målvakt Joel Molin för att säkra segern, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
Molin som nu lämnar "Brukets Blå" för jobb i Oslo.

Båda kölagen tog poäng i afton –  och båda spelade 2-2.
Söråker hade ledningen två gånger om men båda gångerna kvitterade Wiskan.
I mitten av den första halvleken gjorde Filip Petré Oskarsson 1-0 bara för att se Karim Nazari kvittera med fem minuter kvar av halvleken.
I andra såg nyförvärvet från Sollefteå GIF, Jonas Näsmark, till att "Öäta-laget" återtog ledningen efter 58 minuter.
Hemmaspelarna hann dock knappt jubla klart innan Toraj Rostamy satte 2-2-bollen. Siffror som stod sig matchen ut.

Jumbon Fränsta 3 var nära seger mot Essvik 2.
Milian Dahlgren gav gästerna en tidig ledning och borde sett till chanserna utökat sin ledning rejäl men brände bl a tre frilägen.
I den andra tog hemmalagets tyngre spel över och man nätade två gånger via Filip Filipovic och Omid Tajik och låg även på för ett tredje mål för att stänga matchen.
Men så på övertid fick Essvik 2 till en kontring som grusade jumbolagets trea. Mittbacken Ted Åkerlund var den som avslutade anfallet med sitt 2-2-mål.
– Vi ägde varsin halvlek så oavgjort var nog rättvist. Det här var en bra genomkörare för vårt P17-lag, säger Essviks 2:s lagledare Glenn Upplng.

Telefonen funkar inte så jag hoppas få den fixade under tisdagen så jag kan ringa lagens ledare för mer info och kommentarer.
Om nån undrar? Jodå, garantin har precis gått ut...

Klicka på länken nedan för resultat, matchfakta och uppdaterad tabell.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Nedansjö ny serieledare – passerade spelledigt Ljustorp

(2016-08-22)

Nedansjö gick upp i serieledning och passerade ett spelledigt Ljustorp efter uddamålsseger av fem mot jumbon Söråker 2.
Men det var ingen klang & jubel-föreställning.
– Vi gjorde ingen toppmatch, vi slarvade alldeles för mycket, säger tränaren Christer Söder.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Vänsterbacken Arvid Östlund hoppade in mellan stolparna när Matfors 2:s tre målvakter hade förhinder - och 17-åringen storspelade! Vänsterbacken Arvid Östlund hoppade in mellan stolparna när Matfors 2:s tre målvakter hade förhinder - och 17-åringen storspelade!

Matfors 2 kontrade bort Essvik 2 uppe på "Vallen"

(2016-08-22)

Essvik 2 var det spelförande laget hemma mot Matfors 2 men blev utkontrade av gästerna vars långa bollar ställde till problem för det oerfarna hemmalaget.
– Essvik borde haft ledningen med 4-0 i paus men sista halvtimmen spelade vi bra och kunde säkra segern, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Fredrik Viklund satte en straff när Wiskan vann västraderbyt mot Ljunga 2. Fredrik Viklund satte en straff när Wiskan vann västraderbyt mot Ljunga 2.

Wiskan avgjorde västra-derbyt mot Ljunga 2 tack vare två sena mål

(2016-08-22)

Med två sena mål på Viskans IP såg hemmalaget till att ta hem västraderbyt mot Ljunga 2 med 3-1.
Tack vare segern gick Wiskan ikapp gästerna poängmässigt i tabellen.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Sammandrag omgång 13:
Nedansjö ny serieledare – passerade spelledigt Ljustorp

(2016-08-22)

Nedansjö gick förbi spellediga Ljustorp i afton efter en knapp 3-2-seger mot Söråker 2.
Jacob Hiltunens två mål var lite tungan på vågen.
– Knappa siffror med jag tyckte vi hade bra kontroll på det hela men visst blev det lite nervöst på slutet efter deras 3-2-reducering, säger tränaren Christer Söder.


Med två sena må av Per Norbäck och Toraj Rostamyl hemma på Viskans IP såg hemmalaget till att ta hem västraderbyt mot Ljunga 2 med 3-1.
Tack vare segern gick Wiskan ikapp gästerna poängmässigt i tabellen.

Essvik 2 var det spelförande laget hemma mot Matfors 2 men blev utkontrade av gästerna vars långa bollar ställde till problem för det oerfarna hemmalaget. Två av gästernas mål gjordes av Oliver Spjut.
– Essvik borde haft ledningen med 4-0 i paus men sista halvtimmen spelade vi bra och kunde säkra segern, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

Matchen Selånger FK - Ljustorps IF är flyttad till den 14 september.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Hattrick av Dan Wallin när serieledarna tog ännu en seger

(2016-08-15)

Serieldarna Ljustorp vann med 4-0 hemma mot Wiskan och där var Dan Wallin på målhumör och snickrade till ett hattrick.
Även det andra topplaget, Nedansjö vann. 2-0 på  Ljunngalid.
Största segern i afton tog nästjumbon Essvik 2 då man skickade hem Selånger med hela 5-0.
Även jumbon hade en bra kväll. Fränsta 3 fick en smakstart och vann sedan med 3-1 på Myggvallen mot Söråker 2.


utförliga matchreferat kommer strax - tekniska problem....

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Philip Forsberg kvitterade Söråker 2:s ledning. Philip Forsberg kvitterade Söråker 2:s ledning.

Kryss rättvist på blåsigt "Löta"

(2016-08-08)

Söråker och Matfors andralag hade olika perioder som man styrde matchen uppe på "Löta".
Därför kan man med fog anse att 1-1 var helt i sin ordning.
– Oavgjort var helt klart rättvist, säger gästernas tränare Andreas Jonsson. 

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Kyaw Soe Kyaw Soe alias Kuchie West kvitterade för Ljustorp i det absoluta slutskedet. Kyaw Soe Kyaw Soe alias Kuchie West kvitterade för Ljustorp i det absoluta slutskedet.

Kuchie West kvitterade i slutminuten i seriefinalen
– Ljustorp fortfarande i förarsitsen


(2016-08-08)

Vilken rysare i blåsten på Nedansjö IP mellan seriens två topplag.
Gabriel Lundgren satte 3-2 strax innan slutet för NIK men i sista minuten kvitterade Kichie West och Ljusotorp har fortfarande greppet om uppflyttningen till Medelpadsfemman. 
– Surt att tappa segern när vi ändå tagit upp två underlägen och vänt. Känns inte helt rätt då deras kvitteringsmål var offsidn, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Till ledare/tränare:
Då jag har nåt tjall på min mobil och inte kan ringa ut så ber jag tränare/ ledare att som omväxling ringa mig ist'llet för kommentarer och fakta.
Tel. nr. är 0730 - 49 88 88.
Det är heller ingen mening att skicka sms då jag inte kan gå in och lyssna av dom.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Robert Lagergren var matchens enda tvåmålsskytt. Robert Lagergren var matchens enda tvåmålsskytt.

Bra och publikvänligt spel trots två bottenlag: "2-2 rättvist"

(2016-06-03)

Essvik 2 spelade sin sjunde match i rad utan seger.
Trots 2-2 mot Söråker 2 var tränare Glenn Uppling nöjd:
– Måste ha varit en kul match för publiken. Vi spelade något bättre med vårt unga lag men Söråker var farliga med sitt mer raka spel. Slutresultatet var nog helt i sin ordning.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Kyaw Soe Kyaw Soe alias Kuchie West, satte ett hattrick när Ljustorp vann i Fränsta. Kyaw Soe Kyaw Soe alias Kuchie West, satte ett hattrick när Ljustorp vann i Fränsta.

Topplaget Ljustorp låg under i halvtid men vände efter paus – hattrick av Kuchie West

(2016-08-01)

Ljustorp vann borta mot ett Fränsta 3 som ställde upp med ett bra lag på papperet och ledde också i paus med 3-2 hemma på Myggvallen.
– Vi slarvade för mycket i första och bjöd dom på ett par mål. I andra gick vi ut och spelade som vi skall, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist efter 5-3-segern. 

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

20-årige Ljungakeepern Erik Aldebrant räddade med sitt storpspel poäng till Ljunga. 20-årige Ljungakeepern Erik Aldebrant räddade med sitt storpspel poäng till Ljunga.

Aldebrants storspel räddade poäng åt Ljunga 2 på Thulevallen

(2016-08-01)

Ljunga 2-keepern räddade flera frilägen och "stal" segern för Matfors 2.
– Ofattbart att vi inte vinner den här matchen men deras målvakt måste vara bäst i serien, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Tomas Eriksson var en av målskyttarna i derbyt. Tomas Eriksson var en av målskyttarna i derbyt.

Nedansjöseger i derby på Viskans IP inför storpublik

(2016-068-01)

Inför en välfylld stenläktare på Viskans IP avgjorde Nedansjö i den andra halvleken då man gick ifrån til 5-0.
– En bra och välspelad match mellan två duktiga lag. Det var jämnt skägg ända fram till vårt andra mål. Efter det gick rullgardinen ner för Wiskan, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Fem mål framåt för både Ljustorp och Nedansjö när hösten sparkade igång

(2016-08-01)

Ljustorp och Nedansjö ryckte ytterligare i toppen av Medelpadssexan efter den inledande höstomgången.
Ljustorp låg under med 2-3 i paus men vände i andra till seger medan Nedansjö vann derbyt på Viskans IP inför storpublik sedan man avgjort sista halvtimmen.


Ljustorp vann borta mot ett Fränsta 3 som ställde upp med ett bra lag på papperet och ledde också i paus med 3-2 hemma på Myggballen.
–Vi slarvade för mycket i första och bjöd dom på tre mål. I andra gick vi ut och spelade som vi skall. säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist, som var mest nöjd med sin hattrickskytt Kyaw Soe Kyaw Soe alias Kuchie West efter 5-3-segern. 

Inför en fullsatt stenläktare på Viskans IP tog Nedansjö hem derbyt.
Hemmalaget tog emellertid ledningen i den 43:e minuten med ett skott som via underkanten på ribban studsade ner innanför mållinjen och upp i ribban igen. Något som domaren inte hann uppfatta och inte heller hade hjälp av några assisterande på linjerna så han blåste aldrig för mål utan lät spelet gå vidare.
Precis före pausvilan satte istället Nedansjö 0-1...
När sedan gästerna satte 0-2 efter timmen tog orken slut och serietvåan kunde gå ifrån till 0-5.
– En bra och välspelad match mellan två duktiga lag. Det var jämnt skägg ända fram till vårt andra mål. Efter det gick rullgardinen ner för Wiskan, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Bakom toppduon är serien ganska jämn. Trean Matfors 2 kryssade mot femman Ljunga. Matchens två mål föll inom loppet av tio minuter första kvarten av den andra halvleken.
– Vi var det mer spelförande laget men Matfors skapade vassare chanser så oavgjort var nog rättvist, säger Ljunga 2:s tränare Pontus Björk, som var riktigt nöjd med sin duktiga målvakt Erik Aldebrandt.

Lika blev det också mellan Essviks och Söråkers andralag.
2-2 efter en publikvänlig och spännande match som också bjöd på tre röda kort. Den matchen "vann" hemmalaget. Stolpträffarna vann man också med 2-1 men Söråker bjöd istället på en jättebränding.
– Måste ha varit en kul match för publiken. Vi spelade något bättre med vårt unga lag men Söråker var farliga med sitt mer raka spel. 2-2 var nog helt i sin ordning, säger Essviksledaren Glenn Uppling.

Under uppdatering. Inte lätt att få tag i lagens ledare den här gången heller...

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Spännande envig i Medelpadssexan mellan Ljustorp och Nedansjö i höst

(2016-08-01)

Sommarlovet är över för våra division 6-lag.
Ikväll spelas nämligen den första höstomgången.
Nedansjö har två poängs försprång ner till tvåan Nedansjö.
Blir en spännande höst då bara ett av lagen går upp.

Hur är då läget i lagen inför höstomgången?
Lokalfotbollen har varit i kontakt med dom fyra A-lagen.


Ljustorps IF (1:a)
– Lite har det hänt i alla fall. Vi har hämtat in en stabil back/mittfältare i Dan Mellberg från Söråkers FF. Sen också en snabb teknisk back i Pradiphat "Pradi" Yudaen från IFK Timrå. Så mobilen har inte bara legat i solen utan lite har det ringts, säger lagledaren Mikael Ersson.

Nedansjö IK (2:a)
– Vi fick in Simon Gröning från IFK Gnarp alldeles i slutet på våren och han kan användas både som målvakt och forward! Annars är allt som vanligt. Vi är mellan 14-20 spelare på varje träning och vi har otroligt roligt tillsammans. Jag tror och hoppas att vi får en rolig höst, där det kommer att bli stenhårt om vilket lag som ska vinna sexan, säger tränaren Christer Söder.

Wiskans IF  (4:a)
– Har väl inte hänt så mycket med spelartruppen. Vi har varit igång ett par veckor och det har sett bra ut på träningarna med ett femtontal spelare, säger veteranen Martin Hulthin.

SelångerFK (6:a)
- Vi har samma trupp ungefär. Ingen ny sedan uppehållet. Några nya dock kort tid innan. Många dubbelidrottare så vi får se hur vi får ihop styrkorna under hösten. Duktiga killar men vi skulle behöva vara fler på träningarna. Jag förfogar över det bollskickligaste spelarna men mest orutinerade laget i serien, säger tränaren Tomas Jonsson.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Ljustorp leder Medelpadssexan inför sommaruppehållet – Nedansjö jagar

(2016-06-27)

Dom två seriesuveränerna Ljustorp och Nedansjö går till sommarvila efter varsin ny seger i sista våromgången.
LjIF 3-0 borta mot Matfors 2 och NIK 5-2 mot Selånger, även det på bortaplan.


Ljustorp går til sommarvila, två poäng före jagande Nedansjö. Seriens två suveräner.
LjIF vann sin sista vårmatch med 3-0 borta mot serietrean Matfors 2. Sae En Gay satte två av fullträffarna och gick därigenom till topps i skytteligan.
NIK gick från 2-2 till 5-2 i den andra halvleken mot Selånger på Bergsåkers IP och ligger två poäng bakom serieledarna inör hösten.
Då det bara är ett lag som går upp lär det bli en härlig höstfight medan dessa kombatanter.
Wiskan tog ett rejält kliv i tabellen upp till fjärde plats efter 3-2 borta mot Fränsta 3. Ett FIK som i och med ännu en förlust ligger kvar på jumboplatsen i en annars jämn tabell efter toppduon.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Anton Björnberg tog en straff när jumbon Söråker 2 vann med 2-0 mot Selånger. Anton Björnberg tog en straff när jumbon Söråker 2 vann med 2-0 mot Selånger.

Toppduon och jumbon vann

(2016-06-20)

Det blev segrar för tätduon Ljustorp och Nedansjö i afton plus jumbon Söråker 2. På Viskans IP kryssadde hemmalaget och Matfors 2.

Ljustorp hade målmässigt kommandot hela matchen på Essviksvallen. Gästerna vann med 4-2 sedan Saw En Gay än en gång visat sin målkänsla med ett hattrick.

Även jagande Nedansjö vann. Det blev en storseger med hela 8-1 mot Fränsta 3. Redan efter fyra minuter var Gabriel Lundgren tvåmålsskytt. Dubbla fullträffar satte även lagkamraterna Tomas Eriksson, hemma på ferier från sina polisstudier, men etter värre var Andreas Sundkvist och som snickrade ihop ett hattrick.

Jumbon Söråker tog sin blott andra seger för året då man vann en jämn och välspelad tillställning mot Selånger. Jacob Romsberger och Jesper Nylander nätade hemma på "Löta" sista kvarten. Stor matchhjälte var också målvakten Anton Björnberg som räddade en bra slagen straff nära stolpen efter en halvtimmes spel.

På Viskans IP var gästerna Matfors 2 på väg mot seger. Ledning med 2-0 tidigt i andra men med knappa 20 minuter kvar kvitterade Fredrik Viklund på en straffspark.

Referat och kommentarer kommer senare, tränarna/ledarna vill inte att jag ringer under EM-matcherna.

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Ylmen "yaro" Ramosaj nickade in Söråkers ledningsmål i 1-1-matchen på Ljungalid. Ylmen "yaro" Ramosaj nickade in Söråkers ledningsmål i 1-1-matchen på Ljungalid.

Nickmål i skuggan av Sveriges EM-premiär

(2016-06-13)

Andralagen i Ljunga och Söråker trotsade Sveriges EM-premiär tillsammans med 27 åskådare.
Precis som EM-matchen slöt denna drabbning på Ljungalid 1-1.
Båda målen tillkom på nick i bästa "Clark-stil", fast i rätt bur.
I den sjunde minuten var gästernas Yllmen "Yaro" Ramosaj den förste att använda huvudet och efter en halvtimme var det Olle Erikssons tur.

läs mer strax

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Matfors 2 nära bli första lag att besegra Nedansjö – men drog straff på övertid i ribban

(2016-06-12)

Matfors 2 var ytterst nära att bli första lag att betvinga Nedansjö i deras seriec-omeback.
På övertid fick man en straff - som man drog i ribban och matchen förblev mållös.
– Helt otroligt. Vi hade minst tre straffsituationer som domaren blundar för och sedan får dom en horribelt dömd på övertid. Lite rättvisa skipades i alla fall när dom missade, säger Nedansjös normalt lugne tränare Christer Söder. Nu var det nära att blodtrycksmedicinen fick plockas fram...

läs mer strax

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Fredrik Viklund kan än, ikväll drog han in en frispark direkt i mål för sitt Wiskan. Fredrik Viklund kan än, ikväll drog han in en frispark direkt i mål för sitt Wiskan.

Wiskan tog sin första vinst i derbyt mot Ljunga 2

(2016-06-10)

Fyra matcher i rad utam seger fick räcka för Wiskan.
I den femte kom årets första victoria och den kom i derbyt på Ljungalid.
Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter 1-1 i paus.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Lukas Gillströms hörna direkt i mål stängde matchen. Lukas Gillströms hörna direkt i mål stängde matchen.

Fränsta 3 nära komma ikapp men Lukas hörna direkt i mål säkrade Matfors 2:s seger

(2016-06-06)

Trots 0-3-underläge gjorde Fränsta 3 match av det hela mot Matfors 2 på Erikshof.
Men när Lukas Gillström i slutminuterna drog in en hörna direkt i mål kunde gästerna till slut ändå säkra segern.
– Återigen en bra laginsats även om det blev onödigt nervöst på slutet, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Oliver Hagblom avgjorde mot pappans moderklubb

(2016-06-06)

Ljunga 2 och Selånger bjöd på en småtrevlig match där underlaget gjorde sitt bästa att rasera allt spel.
Gästerna vände underläge 0-1 i paus till seger efter två mål av Oliver Hagblom, vars pappa Urban är fostrad i Ljunga...
– Jag tycker vi är lite starkare och att vi vinner rättvist, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Anton Fandén höll årets första nolla när Nedansjö hänger med i toppen. Anton Fandén höll årets första nolla när Nedansjö hänger med i toppen.

Anton Fandén höll nollan när Nedansjö vann igen


(2016-06-06)
I lördags vann Ljustorp derbyt mot Söråker 2 med matchens enda mål.
Ikväll tog Nedansjö rygg på serieledarna efter en 4-0-seger mot Essvik 2.
– Siffrorna speglar inte riktigt matchen, erkänner tränaren Christer Söder.


Nedansjö är fortfarande utan förlust. Ikväll vann med med 4-0 hemma på IP mot Essik 2.
– Men det var ett resultat som inte riktigt speglar matchern, erkänner Nedansjös tränare Christer Söder.
Andreas Sundqvist bombade in 1-0 i krysset från 30 meter redan efter tre minuter. Sedan ökadde "Putte" Nilsson på till 2-0 i mitten av den första halvleken med ett krigarmål
Därefter tog Essvik 2 över spelet men lyckades inte överlista duktige målvaktsbjässen Anton Fandén i hemmamålet.
När sedan Tomas Eriksson satte 3-0 i den 65:e minuten var gästernas öde beseglat.

I övrigt vann Matfors 2 borta mot Fränsta 3 där hemmalaget reducerade två gånger om efter underläge 0-3 innan Lukas Gillström satte punkt för alla poängfunderingar med en hörna direkt i mål i slutminuten.
Ljunga 2 ledde i paus med 1-0 men gästande Selånger vände i andra efter två mål av Giffarnas sporchef Urban Hagbloms ättelägg Oliver.
Båda lagen bemödade sig om att försöka lira boll och hålla den efter marken. Dessvärre försökte Ljungalid motarbeta dessa intentioner efter bästa förmåga. Maken till uselt underlag på en annars fin arena.

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Har ingen bild på Saw En Gay så jag tog en bild på Matchens Lirare Mattias Jutman istället. Har ingen bild på Saw En Gay så jag tog en bild på Matchens Lirare Mattias Jutman istället.

Ljustorp segrade i derbyt
– Saw En Gay nickade in matchens enda mål


(2016-06-04)

Timrå konstgräs var värd för derbyt i sexan mellan Söråker 2 och Ljustorp.
Trots att det skiljer en hel del placering och poäng mellan lagen blev det en spelmässigt jämn historia, och välspelad.
– Vi kontrollerade matchen ganska bra även om det blev lite nerver på slutet, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist efter 1-0-segern.

läs mer

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.

Ångelånet Selwan Al Jabberi satte både kvitteringen och seger-målet för Fränsta 3 mot Essvik 2. Ångelånet Selwan Al Jabberi satte både kvitteringen och seger-målet för Fränsta 3 mot Essvik 2.

Division 2-spelare tungan på vågen när Fränsta 3 vände mot Essvik 2


(2016-05-30)
Ånges division 2-spelare Selwan Al Jaberi såg till att Fränsta 3 kunde vända 2-3-underläge till seger på Essviksvallen med sina två mål.
– Selwan var givetvis en bra förstärkning för oss idag, säger tränaren Selim Tahiraj.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Calle Lundberg kan även göra mål utan klubba. Calle Lundberg kan även göra mål utan klubba.

Matfors-Andreas vann Jonsson-mötet på Bergsåkers IP


(2016-05-30)
Jonsson vs Jonsson när Selånger tog emot Matfors 2 på Bergsåkers IP.
Segern togs hem av Matfors Andreas sedan Calle Lundberg satt spiken när knappa 20 minuter återstod.
– Vi fick natchen dit vi ville, säger Matfors tränare Andreas Jonsson efter segern mot namnen Tomas.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Ljustorps Kuchie West satte fyra fullträffar i 7-0-segern mot Ljunga 2. Ljustorps Kuchie West satte fyra fullträffar i 7-0-segern mot Ljunga 2.

Fyra mål av Kuchie West när Ljustorp tog femte raka segern


(2016-05-30)
Ljustorp förstärkte sin serieledning sedan man hemma på IP skickat hem Ljunga 2 med 7-0.
Fyra av målen gjordes av Kyaw Soe Kyaw Soe alias Kuchie West.
– Vi var några storlekar större, både bildligt och bokstavligt. än dom och så har vi Kuchie West, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.


Wiskan tog sina första poäng efter en frän tillställning mot Söråker 2. Men det var nära en trea då det var först i 89:e som Tommi Torvela stötte in gästernas kvittering. Wiskan brände dessutom en straff, eller rättare sagt, Amton Björnberg gjode en fin räddming.
Fränsta 3 med Ångespelaren Selwan Al Jabberi och numera förre Ångetränaren Suat Sari vann en svängig match på Essviksvallen med uddamålet av sju. Suat satte ett av målen medan Selwan avgjorde med först kvitteringen till 3-3 och därefter 3-4-målet. Men visst är det märkligt att duktiga division 2-spelare skall spela i sexan...
Selånger förlorade hemma på Bergsåkers IP med 1-3 mot Matfors 2.
Calle Lundberg satte spiken när knappa 20 minuter återstod.

Referat med tränarkommentarer från matcherna kommer under tisdagen om tekniken är med oss.

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Klar seger för Ljustorp mot Selånger och Matfors 2 bröt sin förlustsvit och Essvik 2:s segerdito


(2016-05-21)
Matfors hade två raka förluster i inledningen av sexan.
Essvik 2 kom till Thulevallen grus med två raka segrar.
Hemmalaget vann med 4-3 och två korta sviter bröts därmed.
Ljustorp är fortfarande obesegrade efter klara 5-0 mot Selånger hemma på ett blött IP.
– Ett hundraprocentigt försvarsspel och gediget anfallsspel gjorde att dom kroknade ju mer matchen led, säger Ljustorps tränare sedan man "bara" haft 1-0 i paus.


• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Nedansjö låg i vanlig ordning under med 0-1 – men vände igen:
"Vad gör man inte för spänningen"


(2016-05-23)

Söråker 2 tog en tidig ledning genom stänidgt farlige Oliwer Lindgren.
Topplaget Nedansjö vände emellertid till vinst efter två straffmål av Johan Engström innan Andreas Sundkvist satte 3-1-målet i mitten av den andra halvleken.
– Som vanligt valde vi att släppa in första målet men det redde upp sig ändå till slut. Vad gör man inte för spänningen, säger Nedansjös tränare Christer Söder. .
 

mer info under tisdagen, krångel med tekniken

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Nedansjö såg till att Ljunga 2 fick inkassera sin första förlust


(2016-05-16)
Nedansjö är fortfarande obesegrade efter sin omstart i Medelpadssexan.
Ikväll såg man till att Ljunga 2 fick inkassera sin första förlust, – Tredje matchen i rad som vi ligger under med 0-1 men vi har fått med oss poäng i samtliga. Tyder på en bra lagmoral, säger Nedansjös tränare Christer Söder. 

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Ljustorp vann grinig och småful match på Viskans IP – benbrott på hemma-ordföranden


(2016-05-16)
Det small rejält i benskydden när Ljustorp tog tre poäng på Viskans IP.
Redan efter tre minuters spel bröt en hemmalagets spelande ordförande Martin Sundberg benet.
– Det var efter en 50/50-duell och det satte ribban på matchen, säger Mats "Pinnen" Edlund..

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Selånger hämtade in 0-2-underläge mot Essvik 2 till ingen nytta


(2016-05-16)
Essvik fick en smakstart på Bergsåkers IP med ett mål redan efter 20 sekunder och ledde även med 2-0 innan Selånger jobbade sig i kapp.
Då satte Sadat Emerlahu sitt andra mål och gästerna återtog ledningen och i slutminuterna kom även fyran.
– Grabbarna ville så gärna gå för ett segermål men istället kom 2-3-målet, säger Selångertränaren Tomas Jonsson.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Utvisning fick det att väga över till Fränsta 3 – Karmand Mahmud svarade för ett hattrick


(2016-05-14)
Söråker 2 hämtade in ett 0-2-underläge mot Fränsta 3. Därefter åkte man på en ödestiger utvisning och gästerna kunde återta ledningen och även utöka den.
Karmand Mahmud stor matchhjälte för FIK 3 med sitt hattrick. 

läs mer

• Referat, Resultat, Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Derbykvällen på Nedansjö IP hade allt
– utom Wiskanseger


(2016-05-13)
På fredagskvällen vankades det derby i Medelpadssexan mellan Nedansjö och Wiskan.
Över 100 åskådare fick se en spännande match som innehåll det mesta.
Utom då en Wiskanseger.
– Det var en jämn match men vi drog det längsta strået och nog vann vi rättvist, säger Nedansjös tränare sedan hans lag vänt 0-1 till en 3-1-seger.
– Nog hade oavgjort varit mest rättvist, säger Wiskans 50+-veteran på mittbacken, som också fick pris som "Matchens Lirare" i Wiskan. 


mer info och kommentarer kommer semare, just nu fortsatta tekniska problem.

• Referat, Resultat, Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Selångers nybygge imponerade i sin premiär


(2016-05-10)
Selånger började, som ni säkert redan vet vid det här laget, i division 6 med ett helt nytt lag beståene av egna produkter och killar på GIF Sundsvalls U17-lag.
I premiären mötte man rutinerade Wiskan på deras naturgräs - och det blev en lätt seger, 8-0.
– Dom hade mycket spring i benen och vi hade svårt att hinna med samtidigt som orken tröt, säger Wiskans spelande tränare MartinCarlsson, och fortsätter:
- Men det var skönt att röra på gammkroppen. 


mer info och kommentarer kommer semare, just nu fortsatta tekniska problem.

Matchfakta:
Wiskans IF - Selånger FK 0-8 (0-2)
2016-05-10 - 19:00 -  Viskans IP
0-1 Eric Westin (straff, 14)
0-2 Simon Sparby Norberg (39)
0-3 Isac Tjernström (60)
0-4 Anton Andersson (68)
0-5 Oktavio Strindlund (69)
0-6 Oktavio Strindlund (71)
0-7 Max Jonsson (76)
0-8 Jonas Holmgren (84)
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 31

• Referat, Resultat, Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Valerik Danielian var formidabel mellan Ljunga 2:s stolpar. Valerik Danielian var formidabel mellan Ljunga 2:s stolpar.

Ljumga 2 vann västra-derbyt – Valerik Danielian nollade Fränsta 3:
"Han gjorde fyra-fem jätteräddningar"


(2016-05-09)
Ljunga 2 vann västraderbyt mot Fränsta 3.
Tungan på vågen blev keepern Valerik Danielian som formligen spikade igen sitt mål när hans lag vann med 2-0.
– Han var grym. Gjorde en fyra-fem jätteräddningar bara i första och ett par till i andra. Samtidigt satte vi våra chanser framåt, säger Ljungas matchcoach Pontus Björk. 


mer info och kommentarer kommer semare, just nu fortsatta tekniska problem.

• Referat, Resultat, Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

André Lindholms volley i slutsekunderna räddade poäng till Ljustorp. André Lindholms volley i slutsekunderna räddade poäng till Ljustorp.

Ljustorp kvitterade i slutminuten:
"Han drog dit den på volley!"


(2016-05-08)
Det blev dramatiskt i den tidiga seriefinalen.
Nedansjö hade i den andra halvleken vänt 0-1 till ledning och såg ut att gå mot seger.
Då kvitterade Ljustorps rutinerade Amdré Lindholm i matchens absoluta slutskede till 2-2.
– Han drog dit den på volley, säger en lyrisk Mikael Ersson, lagledare i Ljustorps IF. 


Ljustorp och Nedansjö är topptippade i årets Medelpadssexa.
Redan i den andra omgången möttes man och matchen på Timrås konstgräs blev högdramatisk.
Ljustorp tog ledningen i den första halvleken men gästerna vände i den andra och såg ut att gå mot seger.
På övertid fick Ljustorp en frispark på offensiv planhalva.
– Vi flyttade upp allt vi hade, inklusive målvakten, säger Ljustorps lagledare Mikael Ersson.
Michael Wahlroos lyfte inbollen i straffområdet och där mötte den rutinerade pjäsen Amdré Lindholm direkt på volley och våldsamt hemmajubel utbröt i solskenet.

mer info och kommentarer kommer semare, just nu tekniska problem.

• Referat, Resultat, Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Söråker 2 studsade tillbaka efter storförlusten i premiären


(2016-05-07)
Söråker 2 förlorade premiären med 0-9 i torsdag.
Redan idag studsade man tillbaka och vann - 5-2 mot Matfors 2.
– Vi hade kontroll på Matforskillarna. Jag är nöjd med hela laget. Vi gjorde skitjobbet för varandra och det gav resultat, säger Söråkers matchcoach Samuel Fisk.


under uppdatering, just nu tekniska problem.

• Referat, Resultat, Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga m.m.

Brakseger för Essvik 2 i premiären


(2016-05-05)
Ett Essvik 2 med flera A-lagsaktuella spelare hade inga problem att slå tillbaka Söråker 2.
Efter 3-0 i paus ölande Njurundalget på till 9-0 i den andra halvleken.
Sadat Emerlahu svarade för ett hattrick medan Elias Staffansson hängde två.


• Referat, resultat & matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Essvik 2 kommer topp 3 om inte A-laget norpar för många spelare under säsongen


(2016-05-02)
Bara en match spelas i Medelpadssexan denna Kristi Himmelfärdsdag.
Och det redan klockan 10:00
Då möter Söråkers andralag Essviks dito på konstgräset i Timrå.
– Lär bli en tuff match men jag tippar att vi vinner med 3-1, sägar Essviks matchcoach Alexander Persson.


Essviks unga lag tippar jag kan bli årets joker. Har tippat dom trea.
Det hänger lite på hur många spelare man "tvingas låna ut till A-laget" i fyran.
Laget innehåller många duktiga spelare som i ungdomslaen tagit hem en hel del cuper och legat och slagits i toppen av dom lokala serierna.
Nu har man även fått ett rutinerat nyförvärv i form av André Moberg från Ljustorp. André har nämligen flyttat ut till Maj söder om Njurunda. Även om han inte kommer att kunna träna i samma utsträckning som under sina fornstora dagar kommer han med sitt kunnande och rutin att göra stor nytta bland ungtupparna.
Ny matchcoach för Essvik 2 är Alexander Persson och Lokalfotbollen ställde några frågor till honom inför säsongen.

Äntligen seriestart. Hur är läget i Essvik 2 inför premiären mot Söråker i morgonbitti?
– Vi har några sjukdomar annars är alla laddade för premiär. 

Nöjd med försäsongen?
– Efter våra förutsättnigar så är jag det. Om man får önska så hade en eller två träningsmatcher till varit perfekt. 

Vad har ni för målsättning i år?
– Vi kommer att spela för att vinna varje match, så får vi se hur långt det räcker. 

Någon spelare i Essvikslaget som man bör hålla ett extra öga på den här säsongen?
– Mittbacken André Moberg. Det kommer krävas trängselskatt om man ska komma förbi där. Ett fint nyförvärv från Ljustorp som flyttat ut till Njurunda och Maj.

Vilket lag tippar du vinner Medelpadssexan och vilka kommer tvåa och går med upp i femman?
– Som jag har läst mig till så håller alla Ljustrop och Nedansjö som solklara favoriter. Nedansjö på pappret ser starka ut. Mitt tips är att Nedansjö vinner men att Ljunga 2 nyper andraplatsen. 

...och vilka två lag placerar sig i botten?
– Svårt att svara på. Det är nog rätt öppet då vi har rätt många "andralag" i serien. 

Hur går det för er i premiären?
– Vi spelade mot Söråker 2 i en träningsmatch som var jämn. Tror det blir på nytt en jämn och tuff kamp - men vi vinner med 3-1.

Fakta Essviks AIF 2:
Matchcoach. Alexander Persson
Lagledare: Peter Sawert
Nyförvärv: André Moberg (b, Ljustorps IF)
Förluster:

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Felix Österström var Ljunga 2:s bästa spelare i premiärsegern mot Matfors 2. Felix Österström var Ljunga 2:s bästa spelare i premiärsegern mot Matfors 2.

Ljunga 2:s tyngd och mål-skärpa i andra halvlek avgjorde pigg match


(2016-05-02)
Ljungas- och Matfors andralag bjöd på en pigg premiär där hemmalagets större tyngd  och målskärpa fick det attväga över till deras fördel.
1-1 i paus förvandlades i andra till 4-1.
– Matfors spelade bätre boll än oss men vi vann mer närkamper och satte chanserna, säger Ljungas tränare Pontus Björk.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Ljustorps rutinerade mitffältare Joakim Petersson gjorde ett av dom fem målen mot Granlo. Ljustorps rutinerade mitffältare Joakim Petersson gjorde ett av dom fem målen mot Granlo.

Brukets Blås andralag rena "barnkrubban":
"Vi har nog seriens yngsta lag – men hungrigaste"!


(2016-05-02)
Matfors IF:s andralag premiärspelar ikväll på Ånge IP mot Ljungas andralag.
Med seriens kanske två yngsta trupper?
– Vi har förmodligen seriens yngsta lag men också det mest hungriga, säger MIF:s årsfärske tränare Andreas Jonsson


Det kommer många unga lag till spel i årets Medelpadssexa, framförallt när det gäller andralagen.
Men frågan är om inte Matfors IF kommer till spel med det yngsta där det kryllar av 14-15-16-åringar. I en träningsmatch i vinter mot Söråker 2 hade man t o m nån 13-åring med. Hur långt det kommer att räcka när man möter seniorspelare återstår att se.
– Vi har förmodligen seriens yngsta lag men också det mest hungriga, säger MIF:s årsfärske tränare Andreas Jonsson.
Matfors 2 har i stort sett bytt ut hela fjolårslaget vilket var en anledning varför man tackade nej till en vakant division 5-plats. Man ansåg helt enkelt att årets lag var för ungt och ännu saknar den rätta fysiken ännu för spel i femman.

Lokalfotbollen passade på att ställa lite frågor till Andreas Jonsson inför "Brukets Miniblås" premiär ikväll:

Hur är läget i Matfors IF 2 inför seriestarten?
– Det är bra måste jag säga, några småskavanker på två spelare, annars är samtliga tillgänglig för matchen ikväll.
 
Nöjd med försäsongen?
– Utifrån våra förutsättningar så ja. Jag, Oscar och Magnus tog över tränaransvaret först i slutet av februari vilket betydde att vi missade två viktiga försäsongsmånader. Har spelat några försäsongsmatcher och jag tycker vi tagit steg i rätt riktning varje match. Men som sagt utifrån förutsättningarna så är jag nöjd. Vi har tränat på och det ser bättre och bättre ut för varje vecka som går vilket känns lovande.

...och med truppens sammansättning?
– Vi har förmodligen seriens yngsta lag men också det mest hungriga. Eftersom vi har en snittålder strax under 17 år så känns det otroligt bra att vi fått in rutin i form av Matforssonen Patrik Nordin som tidigare representerat bla Selånger i trean samt Matfors i fyran. Håller han sig skadefri så blir han otroligt viktig för det här unga laget.
 
Vad har ni för målsättning i år?
– Rent tabellmässigt har vi inte satt något mål, självklart vill vi vinna så många matcher som möjligt. Men viktigast är spelarna fortsätter utvecklas och på sikt är redo att ta steget upp till A-laget.

Någon spelare i laget som man bör hålla ett extra öga på i år?
– Wille Johansson tror jag blir otroligt viktig för laget, hårt jobbande mittfältare och totalt orädd. Sedan blir jag inte förvånad om Philip Forsberg är med i toppen av skytteligan.

Vilket lag tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa och går med upp i femman?
– Med det lag som Nedansjö plockat ihop så bör dom vinna utan större problem. Ljustorp tror jag kniper andraplatsen

...och vilka två lag placerar sig i botten?
– Helt omöjligt att svara på eftersom det är så pass många andralag i denna serie vilket medför att lagen kan så väldigt olika ut från en match till en annan.

Hur går det för er i premiären borta mot Ljunga 2 ikväll?
– Det är en väldigt tuff bortamatch men samtidigt tror jag på oss & hoppas vi kan resa hem med tre pinnar. Tippar Matforsvinst med 3-2 efter ett sent avgörande, Alexander Bergman når högst på en fast situation i 86:e.

Fakta Matfors IF 2:
Tränare: Andreas Jonsson. (1:s säsongen).
Ass. tränare: Oscar Sjödin (1:s säsongen)
Fys tränare: Magnus Gillström
Lagledare: Mia Modig och och Lasse Nilsson Böös (1:s säsongen)
Nyförvärv: William Dalenius (Matfors IF A), Måns Moberg, Wille Johansson, Theodore Westerlund, Emil Bergman. Alexander Nygren, Arvid Östlund, Sebastian Widmark, och Vincent Johnson (santliga uppflyttade från ungdomslagen), Albin Jonsson,  Ted Åström, Calle Lundberg och Joel Molin  (omeback) samt Patrik Nordin (comeback efter skador).
Förluster: Christian Nyberg (tränare, slutar), Göran Persson (tränare, slutar), Erik Byström och Johan Johansson (Nedansjö IK), Adam Hölne, Fredrik Ölund, Elias Johansson och Andreas Lundqvist (slutar).

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Nedansjö - Wiskan uppskjuten men Ljunga 2 - Matfors 2 spelas som planerat i afton


(2016-05-012
Det blir ingen match på Nedansjö IP:s naturgräs ikväll.
– Planen är lite för blöt ännu så vi har skjutit på derbyt mot Wiskan till fredagen den 13 maj. En sådan här godbit vill manju ha på hemmaplan och inte på nåt konstgräs i stan. Vi har också fått okey från förbundet, säger NIK-tränaren Christer Söder.
Däremot kommer Ljunga 2 - Matfors 2 att spelas som planerat i afton på Ånge IP.


• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Ljustorps rutinerade mitffältare Joakim Petersson gjorde ett av dom fem målen mot Granlo. Ljustorps rutinerade mitffältare Joakim Petersson gjorde ett av dom fem målen mot Granlo.

Ljustorp premiärvann som väntat i Medelpadssexan


(2016-05-01)
Ljustorp vann division 6-premiären på Timrås konstgräs med 3-1.
Fränstaa tredjelag stretade emot bra och skall ha all hder för sin debutmatch.
– Vi gjorde ingen bra insats, kanske vår sämsta match i år, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.

läs mer

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.

Ljustorp och Fränstas tredjelag första paret ut i Medelpadssexan


(2016-05-01)
Idag 1 maj är det premiär för Medelpadssexan.
Något som jag hoppas att ingen demonstrera emot...
Första paret ut är Ljustorp och Fränstas tredjelag.
LjIF:s tränare Fredrik Enqvist sticker ut hakan:
– Vi vinner premiären med 4-0!


Idag kan man säga att den lokala fotbollen börjar på "riktigt".
Då inleds våra distriktsserier och första paret ut är Ljustorp och Fränsta 3.
I morgon går ytterligare fyra lag in i elden på "ordinarie" speldag för Medelpadssexan – måndagar. Dessa är Nedansjö IK - Wiskans IF och Ljunga IF 2 - Matfors IF 2 där det förstnämnda som enda lag kan bjuda på naturgräs – Nedansjö IP.
På torsdag avslutas premiäromgången med mötet Söråkers FF 2 - Essviks AIF 2.
Då det är nio lag i årets serie tvingas ett lag stå över varje omgång så Selånger får vänta en vecka på sin premiärkamp.

• Referat, resultat och matchfakta samt akuell tabell och skytteliga m.m.

Årets serier ser intressant ut. Många unga andralag samt Selånger kombinerat med Ljustorp, Nedansjö och Wiskan som innehåller äldre rutinerade fotbollsrävar som varit med ett tag.
Favoritskapet delas mellan Nedansjö och Ljustorp. Där tror jag dom förstnämnda blir starkast i det långa loppet. Essviks andralag blir årets outsiders men det är frågan hur många talanger man tvingas "låna ut" till A-laget i fyran. Går inte på rak arm att utse någon träslevskandidat. Skall i så fallvara Wiskan men där vet man inte hur mycket hjälp man kommer att få med spelare från Fränstas A-lag då "Whispers" funfgerar som andralag till FIK. Skall bli intressant att se om Fränsta IK kan hålla ordning på alla spelare i sina tre lag så att några inte spelar i "fel" lag. T ex att en avbytare i division 4-laget spelar i FIK 3 i nästföljamde match.

Det är aldrig lätt att tippa en tabell med en massa andralag men så här tippar Lokalfotbollen att årets Medelpadssexa slutar:
1. Nedansjö IK (imponerade i Värmecupen har den bästa truppen)
2. Ljustorps IF (omstartar med en stabil trupp, given tvåa. Utmanar?)
3. Essviks AIF 2 (lovande killar men hur många hamnar i A-laget?)
4. Ljunga IF 2 (Torps P17 uppblandat med västratalanger och A-lagsres.)
5. Selånger FK (unga juniorspelare från GIF och SFK, kanske för "gröna"?)
6. Fränsta IK 3 (U17 komb. med flyktingkillar, spännande mix)
7. Söråkers FF (unga j-grabbar här med, farliga med 3-4 A-reserver)
8. Matfors IF 2 (spelar fin fotboll men är för unga och lätta ännu)
9. Wiskans IF (många spelartapp, vad kan FIK bistå med? Ålderstiget)

Fotnot: Topp 2 är solklara, trean blir också svåra att rubba men när det gäller placeringarna 4-9 är det näst intill omöjliga att tippa inbördes och där hänger mycket på dagsform och vilka spelare man har att tillgå. Alla kommer att kunna slå alla där.

Fredrik Enqvist skall föra upp Ljustorp till femman. Fredrik Enqvist skall föra upp Ljustorp till femman.

Ljustorps tränare säker:
"Vi vinner serien och går upp i femman" 


(2016-05-01)
Idag inleds Medelpadssexan med mötet Ljustorp och Fränstas tredjelag.
Och utgången är given enligt Ljustorpstränaren Fredrik Enqvist;
– Vi vinner premiären med 4-0 och vi vinner även serien och går upp i femman!


Ifjol gjorde inte Ljustorps IF någon bra reklam för sig då man efter några omgångar och ett antal storförluster tog sin "Mats ur skolan" i Medelpadsallsvenskan.
Nu tar man nya tag och börjar om i sexan med en ny kapten och styrman vid rodret. Mikael Ersson, lagledare, och Fredrik Enqvist, tränare, skall styra den omlappade skutan uppåt igen.
– Vi har ett betydligt bättre lag och spel än det Ljustorp som kom till spel förra säsongen, säger tränaren Fredrik Enqvist, som var målvakt i det lag som året innan gick upp från femman.

Hur är läget i Ljustorps IF inför dagens premiär, Fredrik?
– Det är väldigt bra. Vi har en bred trupp med bra sammanhållning och glada och motiverade spelare. Vi har en hälsosam konkurrens om alla platser i startelvan.

Nöjd med försäsongen?
– Ja, spelet har blivit bättre och bättre för varje träningsmatch. Lite besviken över DM matchen mot Alnö, då vi gör tre misstag och bjuder dem på tre mål i första halvlek.
 
Vad har ni för målsättning i år?
– Den är självklar! Att vinna serien och kliva upp i division 5.

Någon eller några spelare i Ljustorp som man bör hålla ett extra öga på i år?
– Mario Berlin har varit skadad i ca två månader. En väldigt teknisk och snabb lagspelare med ett fantastiskt skott. Kommer att ha lekstuga i sexan.
Kuchi West, en av våra bättre offensiva spelare på försäsongen, lika bra på mittfältet som forward, är också sevärd.
 
Vilket lag tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa och går med upp i femman?
- Ljustorps IF vinner serien då vi har ett riktigt bra lag i år och spelet sitter. Nnedansjö följer med oss upp. Dom har också ett bra lag men vi kommer dra det längsta strået efter två jämna seriefinaler.
 
...och vilka två lag placerar sig i botten?
– Den är svårare då jag inte har superkoll på resterande lag. Men jag tippar Fränsta 3 och Wskan. Kanske vågat då vi möter Fränsta 3 i eftermiddag...

Hur går det för er i premiären i efterniddag?
– Det blir vinst i premiären, 4-0.

Fakta Ljustorps IF 2016:
Tränare: Fredrik Enqvist, 26 år (1:s säsongen)
Lagledare: Mikael Ersson (1:s säsongen)
Nyförvärv: André Lindholm (b, IFK Timrå 2), Mattias Jutman (mf, Kovlands IF), Patrik Häggqvist  (Söråkers FF), Bashkim "Bata" Kryeziu (b,, Söråkers FF), Michael Wahlroos (Svegs IK).
Spelarförluster: Walter Castrillon (b, IFK Sundsvall).

Selim Tahiraj, känd Chelsea-supporter i västra, leder Fränsta IK 3 i sin debut i sexan. Selim Tahiraj, känd Chelsea-supporter i västra, leder Fränsta IK 3 i sin debut i sexan.

"Tränarlöst" Fränsta IK 3 premiärspelar mot favorit-tippade Ljustorp


(2016-05-01)
Fränsta IK:s tredjelag i sexan begår i eftermiddag sin debut trots att man är "tränarlösa".
– Men vi hoppas få det klart närmaste tiden. Jag och Peter Modén kommer att leda laget i eftermiddag och kanske även nästa match, säger Selim Tahiraj, som annars är assisterande tränare i A-laget i fyran.


Fränsta IK kommer i år till spel med TRE lag i våra seniorserier, varav två i Medelpadssexan.
Representationslaget spelar i Medelpadsallsvenskan medan Wiskans IF fungerar som "FIK 2". FIK 3 kommer att bestå av spelare från U17-laget plus flytingar/asylsökande som är för gamla för 17-årslaget.
Någon tränare för det laget har man ännu inte tillsatt.
– Men vi hoppas få det klart närmaste tiden. Under försäsongen har jag och Peter Modén haft hand om laget men killarna har mestadels tränat endera med A-truppen eller U17-laget, säger Selim Tahiraj.
Så sent som i januari gick man ut till flyktingförläggningarna och HVT-hemmen i Ånge kommun för att se hur intresset var hos dom boende.
– Vi hade hoppats på en åtta-tio killar som kunde bredda våra pojklag i första hand men det visade sig vara ett jätteintresse och det var över 35 stycken i varierade åldrar som visade sig vara intresserade, säger Peter Modén.
Det blir Selim och Peter som kommer att leda laget i eftermiddagens premiär och kanske även nästa match.
Vad har ni för målsättnimg?
– Ambitionen med det här laget är att vi ska ha kul på planen. Allt annat är en bonus, säger Selim Tahiraj.

Fakta Fränsta IK 2016:
Tränare/lagledare: Selim Tahiraj och Peter Modén (till man fått tag i tränare för det här laget. Selim och Peter är även engagerade i division 4-laget).
Nyförvärv: Nystartade och kommer att bestå av spelare som inte får speltid i A-laget, umgdomsspelare och flyktingar/asylsökande som är för gamla för U17-laget.
Spelarförluster: Ingen

Så här har lagen i Medelpadssexan värvat – och tappat

Essviks AIF 2
Tränare:
Lagledare: Alexander Persson
Nyförvärv:
Förluster:
Rykten in:
Rykten ut:

Fränsta IK 3
Tränare: Selim Tahiraj och Peter Modén (till man fått tag i tränare för det här laget. Selim och Peter är även engagerade i division 4-laget).
Lagledare:
Nyförvärv: Nystartade och kommer att bestå av spelare som inte får speltid i A-laget, umgdomsspelare och flyktingar/asylsökande som är för gamla för U17-laget..
Förluster: –
Rykten in: –
Rykten ut: –

Indals IF
Har valt att lägga ner.

Ljunga IF 2
Tränare: Pontus Björk (1:a säs.), Kenneth Edlund (1:a säs.).
Lagledare:
Nyförvärv: Lukas Bohlinm William Poromaa, Felix Österström, Joel wikholm, Edwin Molin, Mathias Goodhe och Jesper Jansson (samtliga Torpshammars IF P116), Albin Karlsson (Ånge IF P16), Kbrom Brhane (Ånge IF P16).
Förluster:
Rykten in:
Rykten ut:

Ljustorps IF
Tränare: Fredrik Enqvist (1:s säsongen)
Lagledare: Mikael Ersson (1:s säsongen)
Nyförvärv: André Lindholm (b, IFK Timrå 2), Mattias Jutman (mf, Kovlands IF), Patrik Häggqvist  (Söråkers FF), Bashkim "Bata" Kryeziu (b,, Söråkers FF), Michael Wahlroos (Svegs IK).
Förluster: Walter Castrillon (b, IFK Sundsvall).
Rykten in: –
Rykten ut: –

Matfors IF 2
Tränare: Andreas Jonsson (1:s säsongen)
Ass. tränare: Oscar Sjödin (1:s säsongen) 
Lagledare: Mia Modig och och Lasse Nilsson Böös (1:s säsongen)
Nyförvärv: Andreas Jonsson (tränare), Arvid Östlund, Sebastian Widmark, Oscar Nilsson Böös, Måns Moberg, Wille Johansson och Theodore Westerlund (santliga uppflyttade från ungdomslagen).
Förluster: Christian Nyberg (tränare, slutar), Göran Persson (tränare, slutar), Erik Byström (Nedansjö IK), Johan Johansson (Nedansjö IK), Adam Hölne (slutar). Fredrik Ölund (slutar).
Rykten in:
Rykten ut: Elias Johansson, Vincent Johnson, Oliver Åsberg och Andreas Lundqvist (alla eventuellt slutar).


Nedansjö IK
Tränare: Christer Slder (1:s säsongen den här sejouren)
Lagledare: - (1:s säsongen)
Nyförvärv: Christer Söder (tränare, Stöde IF damer), Lars Sjödin (ass. tränare), Staffan Söder (b/mf, Stöde IF), Joakim Söder (b, Stöde IF), Rasmus Sjölander (mf/fw, Stöde IF), Joakim Wickberg (mf, Fränsta IK), Patrik "Putte" Nilsson (b/fw, Torpshammars IF), Anton Fandén (mv, Matfors IF), Erik Byström (mf, Matfors IF 2), Johan Johansson (mf, Matfors IF 2), Fredrik Lind (mf, Wiskans IF), Jonatan Söder (b, Wiskans IF), Viktor Bergman Gullmark (mf, Wiskans IF), Nils Borgström (mf, Wiskans IF), Javier Osorio (mf, comeback, senast IFK Sundsvall 2) , Emil Eriksson (b/mf, comeback), Christoffer Engblom (mf, omeback), David Engblom (b, comeback), Tomas Hedlund (mv, comeback), Oliwer Forsberg (b/mf, comeback), Rikard Ödmark (mf, comeback),
Förluster:
Rykten in: Dennis Nilsson (fw, Wiskans IF), Emil Palmqvist (mf, Wiskans IF), Hannes Kerfstedt (b, Alnö IF 2), Robin Segerbrand (b, Holms SK), Jacob Hiltanen (b/mf, IFK Gnarp).
Rykten ut:

Selånger FK
(Har dragit sig ur div. 2 men har anmält sig för spel i div. 6)
Tränare: Tomas Jonsson (1:s säsongen)
Lagledare: - (1:s säsongen)
Nyförvärv: Tomas Jonsson (tränare, GIF Sundsvall P16). Tomas har med sig några spelare plus att SFK flyttar upp spelare från sitt P17-lag).
Förluster: Jonas Vestring (spelande tränare, åter till Östavalls IF), Haris Camo, (mf, Hudiksvalls FF), Marcus Krutzén (mv, IFK Timrå), Stefan Grönlund (b, IFK Timrå) , Cevin Dotson (b, IFK Timrå), Sebastian Sandberg (b, Ånge IF), Andreas Lindqvist (Ånge IF), Fredrik Thörnqvist (mf/fw, Säffle FF via Svartviks IF), Christoffer Nerkman (fw, Svartviks IF), Filip Glantz (mf, Svartviks iF), Carl Bergseije (mf, Svartviks IF), Martin Ålin (mv, Lucksta IF), Petter Bergius (b, Östavalls IF), Mattias Svelander (b, ev. Karlbergs BK), William Gidlund (flyttat, ny klubb ej klar).
Rykten in: –
Rykten ut: –

Söråkers FF 2
Tränare: Samuel Fisk och Tony Andersson (1:s säsongen)
Lagledare: Åsa Romsberger (1:s säsongen)
Nyförvärv:
Förluster:
Rykten in:
Rykten ut:

Wiskans IF
Tränare: Martin Carlsson (1:s säsongen)
Lagledare: - (?:s säsongen)
Nyförvärv: Martin Carlsson, tränare (fortsätter som spelare).
Förluster: Martin Hultin (tränare, men fortsätter som spelare), Jonatan Söder (Nedansjö IK), Nils Borgström (Nedansjö IK), Fredrik Lind (mf, Nedansjö IK), Viktor Bergman Gullmark (mf, Nedansjö IK), Dennis Nilsson (fw, Nedasjö IK), Emil Palmqvist (mf, Nedansjö IK).
Rykten in: Patrik "Putte" Nilsson (Torpsammars IF)
Rykten ut: -

Ljustorp och Nedansjö fortsätter att träningsvinna


(2016-04-17)
Det börjar närma sig seriepremiär även för Medelpadssexan, bara ett par veckor bort.
Sex träningsmatcher har därför spelats i helgen och visst ser serien ut att bli en envig mellan Ljustorp och Nedansjö. Båda lagen vann igen, NIK mot division 5-nykomlingarna Granlo och LjIF mot seriekollegan Söråker 2.


Matchfakta:
Matfors 2 - Selånger FK 3-3 (0-2)
0-1 ej inrapporterat ännu, 0-2 ej inrapporterat ännu, 2-1 Alex Berggren, 2-2 Willian Dalenius, 3-2 Alex Berggren, 3-3 ej inrapporterat ännu.
Domare: David Lundgren
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

Ljunga IF 2 - Fränsta IK 3 7-1 (5-1)
Mål Ljunga 2: Edwin Molin 2, William Poromaa 2, Mathias Edlund, Martin Edlund och Ahmed Hassen Nour.
Mål Fränsta 3: ej inrapporterat ännu.
Domare: ?
Publik: ?
Spelplats: Ånge IP

Granlo BK - Nedansjö IK 2-4 (1-2)
Mål Granlo: Mohamed Omar och Andreas Wilsson..
Mål Nedansjö: Oliwer Forsberg, Viktor Bergman Gullmark, Patrik Nilsson och Joakim Wickberg.
Domare: ?
Publik: ?
Spelplats: ?

Ljustorps IF - Söråker 2 3-0 (2-0)
1-0 Kuchi West (40), 2-0 Marcus Lundström (42), 3-0 Joakim Petersson (46).
Domare: Ebrihim Solo Njie
Publik: ?
Spelplats: Timrå konstgräs

Ljustorps rutinerade mitffältare Joakim Petersson gjorde ett av dom fem målen mot Granlo. Ljustorps rutinerade mitffältare Joakim Petersson gjorde ett av dom fem målen mot Granlo.

Vinst igen för Ljustorps IF


(2016-04-10)
Även lagen i Medelpadssexan träningsspelar.
Ljustorp ser ut att bli farliga i år. Ny seger, den här gången mot division 5-laget Granlo med 5-2 sedan man gått ifrån i den andra halvleken.


Matchfakta:
Ljustorps IF - Granlo BK 5-2 (1-1)
1-0 Valentin Shala (12), 1-1 Lamin Saidy (38), 2-1 André Lindholm (62), 3-1 Dan Wallin (64), 3-2 Viktor Munter(80), 4-2 Dan Wallin (82), 5-2 Joakim Petersson (90+1).
Utvisning Granlo: Anton Nordenö (69).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 40
Spelplats: Timrå konstgräs

Matchfakta:
GIF Sundsvall U17 - Selånger FK 6-2
Mål GIF U17: Erik nelin 3, Bleart Ugzmajli 2 plus en till.
Mål Selånger: Gottfrid Sjödin och Oliver Hagblom.
Domare: Stefan Andersson
Publik: ?
Spelplats: Norrporten Arena

Matchfakta:
Matfors IF 2 - Essviks AIF U17 3-1
0-1 uppgift saknas ännu, 1-1 Max Källström, 2-1 Philip Forsberg, 3-1 Lucas Gillström.
Domare: ?
Publik: ?
Spelplats: ?

Fränsta IK satsar på "flyktinglag" i sexan


(2016-03-25)
Det är inte vanligt med "invandrarlag" inom fotbollen i Medelpad.
Nu satsar emellertid Fränsta IK på ett "integrationslag" med spel i Medelpadssexan.
– Vi gick ut med en förfrågan och det visade sig att över 35 stycken var intresseade av att spela fotboll, säger Peter Modén i Fränsta IK.

Fränsta IK har ett lag i Medelpadsallsvenskan och ett samarbete med Wiskans IF i sexan.
Nu har man anmält ytterligare ett lag i division 6 Medelpad.
– Vi har startat upp ett lag med flyktingar och asylsökande och har nu anmält dom till seriespel, säger Peter Modén i Fränsta IK.
Laget kommer att då under betäckningen Fränsta IK 3. Det betyder i princip två FIK-lag i samma serie.
– Antar att det finns regler för spelarövergångar mellan våra olika lag men det gäller att ha kollen, säger Modén.

Så sent som i januari gick man ut till flyktingförläggningarna och HVT-hemmen i Ånge kommun för att se hur intresset var hos dom boende.
– Vi hade hoppats på en åtta-tio killar som kunde bredda våra pojklag i första hand men det visade sig vara ett jätteintresse och det var över 35 stycken i varierade åldrar som visade sig vara intresserade, säger Modén.
Nu har man en så stor trupp att man anmält det här laget till seriespel.
– Fram till nu har jag och Selim Tahiraj haft hand om det här laget men vi är även engagerade i A-laget i fyran så tiden räcker inte till. Vi har ett par killar på gång som blir ansvariga för det här gänget, säger Modén-
Laget har sedan i början av mars tränat på Ånge IP och eventuellt kommer man at fortsätta ha sin verksamhet där med både träningar och matcher då dom flesta killarna bor i just Ånge. Men vi har även killar i Fränsta, Torpshammar och Wiskan. Eller kanske kan vi använda Erikslunds IP? Det vore synd om den vackra idrottsplatsen inte används, säger Modén.
I det fallet är det bara att hålla med Peter Modén. Nu är det bara att hoppas att alla puzzelbitar hamnar på rätt plats och det skall bli intressant att se utvecklingen på det här laget under säsongen.

Lokalfotbollens kommentar:
Tror inte det finns någonting som är bättre för integrationen i Sverige än just fotbollen. Det finns det otaliga exempel på. Betänk att HELA världen spelar fotboll, till och med under brinnande krig har det visat sig. Därför är det skrämmande att stat och kommun drar ner anslagen för idrotten. Bevisligen nästan det enda som funkar...
Så, Migrationsverk (staten) och kommuner. Se till att utnyttja fotbollen för en fungerande integration. Se till att klubbarna får medel till att anställa ledare och möjligheter att anskaffa erfordlig utrustning till dom aktiva samt att se till att dom kan ta sig till och från träningar/matcher på ett vettigt sätt. Jag lovar att klubbar som Fränsta IK, Söråkers FF med flera kommer att lyckas bättre än alla miljonprojekt som våra regeringar satsat på under flera år – och som misslyckats med råge. Jag kan räkna upp åtskilliga killar (och några tjejer) som jag känner som tack vare idrotten kommit in i samhället socialt, lärt sig språket snabbt, fått vänner, bostäder och inte minst - jobb (eller kommit in på olika skolor för utbildning)! Mycket tack vare det kontaktnät man fått inom idrotten.

Ny tränarstab i Matfors 2


(2016-03-22)
Andreas Jonssons första tränaruppdrag blir Matfors IF:s U-lag i Medelpadssexan.
– Det stämmer och det känns jättekul att min moderklubb ger mig den här chansen, säger den 26-årige storfiskaren.

 

Förlust i premiärmatchen

Matfors IF 2 förlorade gårdagens träningsmatch i NCC-hallen mot Söråker 2 med 1-5.
– Söråker vinner helt klart rättvist, vi var aldrig nära. Nöjd ändå med matchen trots förlusten. Det var vår första match för säsongen, många som aldrig spelat tillsammans tidigare och framförallt ställde vi upp med ett otroligt ungt lag, tre trettonåringar och två fjortonåringar till exempel. Det var en bra match att få i kroppen även om den lilla planen inte tillät oss att spela som vi hade tänkt. Vi spelade 9-mannan men det blev grötigt och tyvärr väldigt ovårdat spel stundtals. Jag är glad att ingen spelare blev skadad faktiskt, säger Matfors 2:s nye tränare Andreas Jonsson.
 

Ny tränarstab

Matfors IF:s utvecklngslag (Matfors 2) har en ny tränarstab i år. Fjolårets Christian Nyberg och Göran Persson tackade för sig efter förra säsongen.
Ny huvudansvarig är alltså Anders Jonsson, som intervjuats av A-lagets Adam Forsström (plus Lokalfotbollen), som börjar med den klassiska sportfrågan:
Hur känns det?
– Det känns mycket bra och vi är redan i full gång.
Det här är ditt första uppdrag som tränare. Hur går dina tankar kring det?
– Det stämmer och det känns jättekul att min moderklubb ger mig den här chansen. Jag ser fram emot att få jobba med unga hungriga spelare som vill utvecklas och ta steget till A-laget inom sinom tid.
Vad var det som gjorde dig intresserad att ta över som coach?
– Jag har ett stort fotbollsintresse och har alltid haft en önskan om att få träna ett lag och vara med att utveckla spelarna, nu dök chansen upp att få representera Matfors och det känns kanon.
Hur ser den övriga ledarstaben ut?
– Assisterade blir Oscar Sjödin och fystränare Magnus Gillström. Lagledare är duon Mia Modig och och Lasse Nilsson Böös.
Vad har du för målsättningar och förhoppningar kring denna säsong?
– Personliga målsättningar kommer bli att utvecklas som ledare. Övriga målsättningar får vi återkomma till senare, det är lite tidigt just nu.
Vad har du fått för uppfattning av Matfors IF som förening?
– Väldigt bra, det känns som en välmående förening där alla jobbar mot samma mål.
Hur ser truppen ut i dagsläget?
– Träningsgruppen består för närvarande av nio spelare från U-laget samt ett gäng från P02. Vi har flyttat upp många till A-laget vilket är riktigt kul och det medför att vi flyttar upp spelare underifrån som får chans att träna med oss. Truppen är väl i skrivande stund aningen tunn men från och med nästa vecka så kommer det komma tre-fyra stycken nya grabbar som ska vara med och träna.
Inga problem att få fullt lag på matcherna?
– När det kommer till matcher så blir det inga problem i och med att grabbarna från A-laget som inte riktigt tar en plats i division 4 får chansen att spela med oss. Det är ett otroligt ungt och utvecklingsbart lag med en snittålder på 15 år och att just utveckla spelarna blir det viktigaste under säsongen. Självklart vill vi vinna matcher också men vi kommer inte att
också men vi kommer inte att stirra oss blind på tabellen utan spelarutvecklingen är det vi lägger fokus på.
Vad har du för egen bakgrund som spelare?
– Spelade juniorfotboll i Matfors och Medskogsbron innan det blev två säsonger i Hassels A-lag.
Ber att få lycka till med den kommande säsongen.
– Tack, det kommer bli en spännande utmaning, säger 26-årige Andreas Jonsson, som påpekar att han gillar Lokalfotbollen.nu.

Fakta Matfors IF 2:
Tränare: Andreas Jonsson (ny)
Nyförvärv: Arvid Östlund, Sebastian Widmark, Oscar Nilsson Böös, Måns Moberg, Wille Johansson och Theodore Westerlund (santliga uppflyttade från ungdomslagen).
Förluster: Erik Byström och Johan Johansson (Nedansjö IK), Adam Hölne och Fredrik Ölund (slutat) Osäkert ännu hur det blir med kvartetten Elias Johansson, Vincent Johnson, Oliver Åsberg och Andreas Lundqvist.

Michael Wahlroos satte ett av målen när Ljustorp vann årets första träningsmatch på stor plan. Michael Wahlroos satte ett av målen när Ljustorp vann årets första träningsmatch på stor plan.

Vinst för Ljustorp i träningsmatch


(2016-03-21)
MLjustorps spelade sin första träningsmatch på stor plan i helgen.
Och det blev seger mot Härnösandslaget Bik SK.
– En helt okej insats men det finns en del kvar att slipa på, säger lagledaren "Micke" Ersson.


Medan nästan alla lag lirat i Värmecupen senaste veckan valde Ljustorp en annan taktik.
– Vi väljer att träna istället och spela 90-minutersmatcher, säger tränare Fredrik Enqqvist.
Och igår träningsspelade man på Högslätten i Härnösand mot Bik SK.
Det blev seger med 3-2 efter 2-1 i paus.
– En helt okej insats med tanke på att det var första matchen ute och på stor plan. Vi gör mycket bra men det finns en del kvar att slipa på. Men vi tar med oss en vinst och bygger vidare på det här, säger lagledaren "Micke" Ersson.

Matchfakta:
Bik SK - Ljustorps IF 2-3 (1-2)
Mål Ljustorp: Jonas Åström, Michael Wahlroos och Kutchi West.
Matchen spelades på Högslätten i Härnösand

NeDANSjö ser ut att kunna dansa hem sexan


(2016-03-07)
En titt på Nedansjö IK:s spelartrupp gör att lagen i sexan måste vara bra för att kuna hota om seriesegern.
– Det ser onekligen ganska bra ut, säger tränaren Christer Söder.


Det ser ut att kunna bli en spännande säsong på Nedansjö IP.
Klubben från den forna dansorten ser ut att få ihop ett riktigt bra lag i comebacken. Åtminstone om man tittar hur det ser ut på förvärvssidan.
Dom senaste spelarna in är försvarsspelaren (men som blivit lovad en plats i anfallet av tränare Söder) Patrik "Putte" Nilsson från Torpshammar, mittfältaren Viktor Bergman Gullmark från Wiskan, anfallaren Andreas Sundqvist från Kuben samt Ayhan Yagci från Sund som kan spela både på mittfälet och i anfallet.
– Det ser onekligen riktigt bra ut. Vi har tränat i Nordichallen och varit mella tolv och sexton man varje gång. Nu skall det bli kul med matchande i Värmecupen, säger tränaren Christer Söder, som dock inte var helt nöjd med spelordningen.
– Vi är bara tre lag i vår grupp och våra två matcher spelas på söndag och måndag. Hade kanske varit bättre och fått lite spridning då vi som sagt bara spelar två gruppmatcher. På lördag spelar vi sedan en placeringsmatch mot ett av lagen i den andra trelagsgruppen, säger Söder.
Utöver ovanstående förvärv har NIK sedan tidigare värvat följande lirare:
Staffan Söder (b/mf, Stöde IF), Joakim Söder (b, Stöde IF), Rasmus Sjölander (mf/fw, Stöde IF), Joakim Wickberg (mf, Fränsta IK), Anton Fandén (mv, Matfors IF), Erik Byström (mf, Matfors IF 2), Fredrik Lind (mf, Wiskans IF), Jonatan Söder (b, Wiskans IF), Nils Borgström (mf, Wiskans IF), Javier Osorio (mf, comeback, senast IFK Sundsvall 2) , Emil Eriksson (b/mf, comeback), Christoffer Engblom (mf, omeback), David Engblom (b, comeback), Tomas Hedlund (mv, comeback), Oliwer Forsberg (b/mf, comeback), Rikard Ödmark (mf, comeback).
– Vi hoppas på fler spelare in. Får se om Dennis Nilsson från Wiskan och Jacob Hiltanen från IFK Gnarp bestämmer sig för oss eller hur det blir, avslutar Christer Söder.
Troligen kommer det att bli ett samarbete med Stöde IF där deras bänkspelare kan komma att erbjudas speltid i Nedansjö.

Ryktet om Selångers död något överdrivet – nu startar klubben om i sexan


(2016-03-01)
Det blir seniorfotboll på Bergsåkers IP äveni år på herrsidan.
Detta sedan Selånger FK anmält sig till spel i Medelpadssexan.
Dock utan någon av fjolårets spelare.
– Troligen kommer vi att ha seriens yngsta lag, säger Tomas Jonsson, ny tränare för Selångers representationslag.


Selångers FK drog sig som bekant ur division 2 och många berfarade att det kanske var slutet för herrfotbollen på Bergsåkers IP.
Ryktet om klubbens död var dock överdrivet och nu startar man upp i sexan – med bara pojk- och juniorspelare.
– Troligen kommer vi att ha seriens yngsta lag, säger Tomas Jonsson, som är ny tränare för Selångers representationslag.
Tomas kommer från GIF Sundsvalls undomsverksamhet och halkade in i Selånger på ett bananskal.
– Träffade Selångers ordförande Mattias Byström på en GIF-match och på den vägen är det, säger Jonsson.
Tomas tog med sig några "överblivna" spelare från GIF:s U17-lag och tillsammans med spelare ur samma årskull i Selångers och några killar som tidigare spelat med andra föreningar men fått suget på fotbollen tillbaka.
– Selånger har ju stora kullar när det gäller spelare födda 1999 till 2002 så vi tror och hoppas att det kommer att räcka till två lag, division 6-laget och den regionala U17-serien. Hur vi kommer att mixa det hela får vi se. Har inte pratat med ledarna i SFK men jag förutsätter att vi kommer att jobba intimt med trupperna, säger 46-åringen som har ett förflutet som spelare i Stöde IF innan knäna stoppa vidare fotbollsspel.
– Så något spel blir det inte för egen del, säger Jonsson och ler.
– Det här är en jättefin möjlighet för unga spelare att slussas in i seniorfotbollen från undomsditon, säger Tomas.
Något klättrande i seriepyramiden är av underordnad betydelse.
– Visst vill vi vinna matcher men det primära i år är att alla i klubben skall trivas och utecklas i sin egen takt. Killarna från GIF och Selånger känner också varandra sedan tidigare då man mötts åtskilliga gånger på fotbollsplanen och några går på samma skola. Känns också viktigt att det finns ett A-lag i föreningen så ungdomsspelarna har någonting att sträva emot, avslutar nye Selångertränaren Tomas Jonsson.
Jättekul att vi kommer att få se dom "Barcaskrudade" i seniorsammanhang även i år. Skall bli spännande att följa årets Medelpadssexa när dom unga killarna i Selånger, Matfors 2, Söråker 2 Essvik 2 och Ljunga 2 skall ta sig an "rutinerade gubbar" i Nedansjö, Wiskan och Ljustorp.

Beskedet: Holm föreslås den vakanta div. 5-platsen:
"Vi gick emot gängse praxis"


(2016-02-10)
Det blir med all säkerhet Holms SK som får den vakanta division 5-platsen.
"Trots praxis om att nedflyttat lag inte ska erbjudas plats har vi beslutat att på representantskapsmötet föreslå att Holms SK ska erbjudas att fylla vakansen i division 5".
Holms SK tackade ja till erbjudandet.


Medelpads Fotbollförbund drabbades av ett dilemma när inget av dom erbjudna lagen i fjolårets division 6-serie tackade ja till att fylla den tionde och vakanta platsen i Medelpadsfemman.
Tre klubbar återstod då att erbjudas plats, nedflyttade Holms SK eller något av omstartade Ljustorps IF och Nedansjö IK.
Medelpads FF har genom åren kategoriskt tillämpat devisen "har du åkt ur en serie så har du".
Men hur skulle man göra i år?
Skall nya föreningar få gå före ett nedflyttat lag i kön?
En fråga som Medelpads Tekniska Kommitté besvarade logiskt "nej" och erbjöd Holm platsen trots att man ifjol åkte ur femma.
"Trots praxis om att nedflyttat lag inte ska erbjudas plats har vi beslutat att på representantskapsmötet föreslå att Holms SK ska erbjudas att fylla vakansen i division 5".
Det slutgiltiga beslutet kommer alltså att tas i samband med ett extra representantskapsmöte den 4 mars. Då först vet vi med säkerhet vilket det tionde laget i Medelpadsfemman blir.

TK har lämnat förslag gällande uppflyttning till division 5:
"Nu är det upp till styrelsen"


(2016-01-29)
Det blir tio lag i Medelpadsfemman.
På MFF:s TK-möte igår tog man också fram ett förslag vilket lag som skall erbjudas den vakanta platsen.
– Nu är det upp till styrelsen i förbundet att slutgiltigt ta beslutet, säger TK-ordföranden Claes Nyman.


Igår kväll hade Medelpads Fotbollsförbund tekniska kommitté möte och bland frågorna fanns vilket division 6-lag som man skulle erbjudas den vakanta platsen i Medelpadsfemman.
– Vi har tagit fram ett förslag på uppflyttning. Nu är det upp till styrelsen i förbundet att slutgiltigt ta beslutet. Något som jag hoppas vi skall kunna ta under nästa vecka, säger TK-ordföranden Claes Nyman.
Då först kommer svaret om det blir Holm, Ljustorp, Nedansjö eller något helt annat lag som kommer att spela i femman. Risken för bara nio lag således undanröjt. Tack för det.

Inget av fjolårets lag i sexan vill flytta upp i division 5


(2016-01-29)
Granlo och Kuben 2 lade beslag på dom två första platserna i fjolårets Medelpadssexa och flyttades upp ett snäpp i seriepyramiden.
När det sedan "fattades" ett lag i femman tackade alla övriga i sexan nej tack.


Dom flesta lag jobbar för att avancera i seriesystemet. Dock inte lagen i Medelpadssexan.
Ettan Granlo och tvåan Kuben 2 tackade visserligen ja men sedan skulle Medelpadsfemman fyllas på med ytterligare ett lag för att serien skulle få sina tio lag.
Men inget av dom övriga lagen hade någon lust att ta steget upp. Först tackade Matfors 2 nej, sedan Essvik 2 och därefter Wiskan. Jumbon Indal blev aldrig aktuell då man lade ner sin seniorverksamhet i decembe.
Nu återstår det att se om det blev Holm, som flyttades ner från femman, eller om det blir omstartade Ljustorp eller Nedansjö som erbjuds den vakanta platsen.
Torsdagen den 4 febbruari har Medelpads FF:s tävlingskommitté möte och kanske får vi svaret då vilke det blir.
– Får vi en förfrågan om division 5-spel kommr vi givetvis att tacka ja. Vi hör mer hemma där äni isexan, säger ordföranden Agne Frisk.
Även Ljustorp och Nedansjö är positiva till division 5-spel.
Återkommer med besked när MFF bestämt sig.

27-årige Antonio Zavala har skolat om sig och är en av fem målvakter i LjIF: 27-årige Antonio Zavala har skolat om sig och är en av fem målvakter i LjIF:

Målvaktsbrist i Medelpad
– gäller inte i Ljustorps IF


(2016-01-24)
I Medelpad är målvakter en bristvara.
Detta gäller dock inte Ljustorps IF i herrsexan.
– Vi har fyra stycken och dessutom kan jag hoppa in själv mellan stolparna om det skulle knipa, säger tränaren Fredrik Enqvist, som så sent som 2014 blev utsedd till Medelpadsfemmans bästa keeper av Lokalfotbollen.


Det råder stor brist på målvakter i Medelpad, både inom herr- som damfotbollen.
Ett problem som emellertid inte gäller omstartande Ljustorps IF i herrsexan.
– Jag är lite bortskämd på den sidan måster jag säga. Vi har fyra stycken och dessutom kan jag hoppa in själv mellan stolparna om det skulle knipa, säger tränaren Fredrik Enqvist.
Fredrik som så sent som 2014 själv blev uttagen i Lokalfotbollens All Star Team gällande Medelpadsfemman.
Senast in i raden av burväktare är Alexander Hasselmalm.
– Han har bara lirat på skoj och nån korpmatch tidigare men är duktig. Är helt orädd, ligger inne med en bra spänst och snabba reaktioner. Lite av en oslipad diamant.
Du och Alexander blir två. Vilka är dom övriga tre?
– Rutinerade Thomas Aune men han är en upptagen man med många bollar i luften, bl a engagerad i IFK Timrå, så svårt att räkna med honom till 100 procent. Sedan har vi Omar Imad Faeq men han åker till Kanada i maj och blir borta hela sommaren. Antonio Zavala har valt att skola om sig till målvakt och han är inte heller oduglig men har en del kvar att slipa på.
Nu är det inte bara målvakter som Ljustorp värvar.
– Det stämmer. Ingen den här vändan från andra klubbar dock mer än Tony Iganze (mf) från IFK Timrå 2 utan annars mest spelare som gör comeback efter uppehåll. Mario Berlin (fw), Dan Wallin (fw),  Erik Moberg (b), Markus Lundström (fw) plus då redan nämnde Alexander Hasselmalm (mv).
Hur stor är truppen nu?
– Just nu 19 spelare och fem målvakter. Om jag då räknar med mig själv vill säga.
Sitter du nöjd?
– Är på jakt efter tre spelare till, sen är jag nöjd.
Vad söker du då?
– En försvarare, central mittfältare i alla fall. Eventuellt en målvakt till då en av mina försvinner över sommaren.
Några nästan klara?
– Nja, inget konkret. Har tagit kontakt med två försvarare som jag tror kommer passa in bra men inget mer än första kontakt än så länge.
Ljustorps IF verkar vara på gång ordentligt och fjolårets fadäs då man drog sig ur fyran verkar vara ett minne blott. Och smarta som man är bygger man från grunden – med målvakter (skrivs av en gammal avdankad keeper).

Lovande landskapsspelare till Ljunga IF


(2016-01-19)
Ljungas nya U-lag i sexan har fått ytterligre ett lovande förvärv. Denna gång från Ånge IF.
– Ja, det är Kbrom Brhane som sökt sig till oss, säger Ljungas lagledare Alex Johansson.


Ljunga ser ut att kunna ställa ett lovande U-lag på benen i sexan.
Tidigare har man tagit över nästan ett helt överårigt pojklag från Torpshammar.
Nu har även Ånges lovande Kbrom Brhane sökt sig till Ljunga IF.
– Ja, han har sökt sig till oss. Kbrom är faktiskt så duktig att han är med i landskapslaget för sin åldersklass, säger Ljungas lagledare Alex Johansson.
Det är nu inte bara Brhane i Ljunga som är med distriktslaget utan även  Joel Wikholm,
- Han är med i Medelpads 01-lag. Joel tillhör gänget som kom från Torpshammar sent i höst, säger Alex Johansson.