FLER NYHETER 2017 
Div. 3 Mellersta Norrland

Samtliga våra lokala division 3-lag börjar hemma – men borta

(2017-04-22)
Lokalfotbollen har presenterat samtliga våra lag inför seriestarten (läs artiklar nedan).
Och idag är det avspark – och samtliga våra Medelpadslag inleder hemma. Men paradoxalt ändå borta.


Stöde IF har längst till sin hemmamatch då mötet mot Frösön spelas på Baldershovs konstgräs drygt fem mil från Stöde IP.
Östavalls IF får ta en tripp till förorten Ånge och konstgräset för sitt historiska möte med topptippade Sollefteå GIF.
Svartviks IF har lagt sin hemmapremiär på klassisk mark - Idrottsparken i Sundsvall dit man bjudit in likaså nykomlingarna Tandsbyns FK.
Förhoppningsvis kommer lagens respektive hemmaarenor att snart bli spelbara men fram till dess är det konstgräs som gäller.

Så här tippar Lokalfotbollen att premiäromgången slutar:
Friska Viljor FC - Alsens IF 3-0
Stöde IF - Frösö IF 1-5
Björna IF - KB 65 FF 1-2
Östavalls IF - Sollefteå GIF FF 2-2
Svartviks IF - Tandsbyns FK 3-0
Kramfors-Alliansen - Gottne IF 4-3 (spelas i morgon söndag)

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Friska Viljor FC vinner div. 3 Mellersta Norrland 2017. Friska Viljor FC vinner div. 3 Mellersta Norrland 2017.

Så tippar Lokalfotbollen div. 3 Mellersta Norrland 2017 – Friska Viljor i topp och Stöde i botten

(2017-04-22)
Idag kickar division 3 Mellersta Norrland igång.
Men hur slutar den?
Lokalfotbollen har svaret redan idag!


1) Friska Viljor FC
– Övikslaget spelar sällan mer än en säsong på raken i samma division. FV har genom åren pendlat mellan Superettan och Ångermanlandsfyran utan att få riktigt fotfäste någonstans.
Ifjol åkte laget ur division 2, som nykomlingar, och mycket talar för att man är tillbaka där nästa år då man har ett på papperet bättre lag än ifjol trots tappet av Rasmus Engström till Sollefteå. Den svåraste motståndaren är nog dom sälva då det gällere att behålla ödmjukheten inför uppgiften.

2) Svartviks IF
– Tippa en nykomling tvåa och kvalspel till division 2? Och därtill som det inte sett speciellt bra ut under försäsongen. Har karln luktat för mycket på tuschpennor? Nejdå. Svartvik är ingen vanlig nykomling utan hade ett rutinerat lag redan ifjol då man vann Medelpadsfyran i god stil. Nu har man värvat klokt och den sista puzzelbiten Haris Devic kommer att visa sig vara guld värd. Lägg till att man har en klart duglig tränare i Ftrredrik Carström. Många lag kommer att bli varse över tyngden att möta Svartvik. Inte minst uppe på Hemmanet.

3) Kramfors-Alliansen
– Petter Thelin! Det bör nästan räcka som motivering. Ett lag med en spelare av den kalibern när det gäller målskytte (53 mål senaste två säsongerna) är aldrig slagna på förhand i någon match. Alliansen kom tvåa ifjol men då blev Anundsjö för svåra i kvalet. Kommer att kämpa om en kvalplats även i år.

4) Sollefteå GIF
– Platserna 4-12 ser faktiskt ganska öppna ut och det blir inte lättippat. Sollefteå GIF fick kämpa för att undvika negativt kval ifjol efter nedflyttningen från tvåan. Man tvingades spela många nya och jag tror dom kommer att placera sig strax under topptrion. Duktig ung målvakt i Adrian Tarberg och ett prima nyförvärv i Rasus Engström från Friska Viljor plus att dom yngre blivit ett år bättre gör att jag tippar dom fyra.

5) Frösö IF
– Ett bolllspelande lag som haft sina brister i defensiven. Fått flera starka förvärv och blir med all säkerhet bästa Jämtlandslag. Ett typiskt konstgräslag.

6) Gottne IF
– Tvekade om jag skulle placera den välskötta föreningen utanför Ö-vik högre men Moses Duckrell 20 fullträffar blir svåra att ersätta. Moses som lämnat inför säsongen till förmån för Piteå IF. Man har även dragit med skador på flera spelare under vintern/våren. Så jag säger sämst sexa då.

7) Östavalls IF
– Gör sin allra första säsong någonsin i division 3. Så högt har föreningen aldrig spelat. Har ett starkt grundspel och vet att utnyttja fasta situationer. Fått fyra nyförvärv som går rakt in i startelvan och fått behålla interna skyttekungen Yaroslav Voloshin. Tyvärr är löpstarke och målfarlige Elliot Kårelind inte i träning ännu p g a sina skadebekymmer. Ett rejält sparkapital om och när han åter blir kurant. Klubben har som målsättning att greja nytt kontrakt. En målsättning jjag är övertyugad om att den lilla byn i det västraste av Medelpad kommer att fixa.

8) KB 65 FF
– Är tillbaka i trean efter 29 år. Den gången kom man supersist. Det blir man inte idag. Dom röd-vit-randiga från Köpmanholmen lirar en sevärd fotboll där man verkligen bemödar sig att flytta boll inom laget. Har också en bra organisation både på och bredvid planen. En nog så viktig detalj. Har ett ungt lag och man har värvat smart. Hänger kvar trots att andra experter tippar annat.

9) Björma IF
– Succélag ifjol som nykomlingar då man kom fyra efter en makalös höst. Risk för ett klassiskt "andraår". Lever på långa bollar och en sjujäkla kampanda. Lagen är dock medvetna om Björnas styrkor och kan hitta motmedel. Ingen överraskningseffekt i år och dessutom ser truppen något svagare ut än ifjol. Blir till att försöka kvala sig kvar.

10) Tandsbyns FK
– Har en klar spelidé men hur är det med defensiven och slitstyrkan? Truppen är ganska bred men man har inte råd att få avstängningar och skador på nyckelspelare. Åker ur men det är på jäsken.

11) Alsens IF
– Ännu en välskött förenmnge med en vacker idrottsplats som dock är allt annat än myggfri. Gör ett nytt försök att etablera sig i division 3. Lär kriga in på målsnöret men det lär bli en lång höst för laget som ligger längst västerut av alla i serien.

12) Stöde IF
– Går inte att tippa Stöde annat än jumbo efter den struliga förssong man haft. Dagarna innan seriepremiären börjar några nyförvärv komma på plats samt att ett par trotjänare som hotat med att sluta knytit på sig fotbollsdojorna igen. Men hur långt ligger laget efter i samträning? Ja, träningshänseende överhuvudtaget? Tränaren Anders Strandlund får ett styvt jobb. Det krävs  att nyförvärven blir flippar. Intressant att se vad viuindsnabbe kämpen Oskar de Vahl kan komma att prestera på den här nivån? En fördel laget har är att man slår ur underläge. ALLA, utom då spelare, ledare och supportrar till StödeIF då, tippar att det röda laget kommer att lägga beslag på träsleven. Lyckas Stöde hänga kvar är det ingenting annat än en bragd.

Game on!

Så här tippar Lokalfotbollen att premiäromgången slutar:
Friska Viljor FC - Alsens IF 3-0
Stöde IF - Frösö IF 1-5
Björna IF - KB 65 FF 1-2
Östavalls IF - Sollefteå GIF FF 2-2
Svartviks IF - Tandsbyns FK 3-0
Kramfors-Alliansen - Gottne IF 4-3 (spelas i morgon söndag)

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Haris Devic är ett av flera starka Svartviks-förvärv inför comebacken i division 3. Haris Devic är ett av flera starka Svartviks-förvärv inför comebacken i division 3.

Svartvik – en nykomling som förstärkt rejält: 
"Jag är nöjd med alla tio nyförvärven"


(2017-04-21)
Svartviks IF vann Medelpadsallsvenskan ifjol i stor stil.
Laget vann 19 av 22 matcher och 84-18 i målskillnad.
Nu har man dessutom värvat starkt inför division 3-comebacken.
– Är faktiskt nöjd med samtliga tio nyförvärv, säger tränaren Fredrik Carström inför morgondagens premiär mot Tandsbyns FK.


Svartviks IF gör i morgon comeback i division 3. Senast man spelade så högt upp var 2007 och då nådde man ända upp tilll plats två och kvalade till tvåan.
Säsongen därpå startade man om i Medelpadssexan p g a spelarflykt men nu är det åter dags för division 3-spel uppe på Hemmanet.
Men det blir inte där som premiären kommer att spelas då Svartviks IP inte är i speldugligt skick ännu utan man kommer att lira på Medelpads huvudarena för fotboll – Idrottsparken.
För motståndet står nykomlingarna Tandsbuyn från Jämtland/ Härjedalsfyran som tog sig upp via kval och en del avhopp. Nykomlingsmöte således.
Lokalfotbollen har tagit pulsen på tränaren Fredrik Carström inför morgondagens premiär.

Hur ser det ut i truppen inför premiären?
– Vi har två långtidsskadade i Carl Bergseije och Hampus Olsson. Sen har Micke Brännström en överansträngd baksida och Rasmus Paulsson en lättare sträckning i ljumsken. Ingen av de är aktuell till premiärem. Vi har därtill sjukdomar på Christoffer Nerkman, Niklas Olsson och Said Gavador. Oklart om dom kan vara med i morgon. Dessutom är Henrik Svanström borta med familjen i helgen.

Kan tänka mig att du inte är helt nöjd med försäsongen?
– Nej, den har varit rörig för oss, med mycket skador och sjukdomar. Har inte varit i närheten att kunna spela samma elva två matcher i rad. Det har i vissa perioder varit lite för få på träningarna. I vänskapsmatcherna har vi blandat och gett, och är inte helt nöjd med prestationen där.

Vad säger du om årets nyförvärv, verkar vara en hel del intressanta namn som tillkommit?
– Är faktiskt nöjd med samtliga tio nyförvärv.

Någon av dessa som du tror kommer att sticka ut lite extra?
– Målvakten Markus Krutzén, "Sebbe" Sandberg och Haris Devic blir dom viktigaste för oss som nykomlingar tack vare sin rutin från högre serier och kunnande.

Hur kommer du att använda Haris Devic?
– Jag kommer först och främst använda Haris som ytterforward, men kan också tänka mig använda honom centralt på mitten eller ytterback om det skulle behövas.

Någon spelare som du tror kan få sitt genombrott i år?
– Jag tror att nån av Felix Häggström, Arvid Nyström eller Axel Lundgren kan få ett rejält genombrott och bli en nyckelspelare hos oss i år! Alla tre har varit riktigt bra på försäsongen.

Vad har ni för målsättning då i år?
– Det är att komma topp 6! 

Och vart tror ni Lokalfotbollen tippar er?
– Jag vet faktiskt inte hur du rankar oss, men jag räknar med att du håller ned förväntningarna på oss eftersom vi är nykomlingar och knappt vunnit en match på försäsongen.

Jag har rankat serien från ett till tolv men hur? Det avslöjar jag lite senare...

Lokalfotbollen tippar: Men om jag skall tippa hur det går i premiären så tror jag stenhårt på Svartviksseger trots att man saknar en del spelare och får ta Idrottsparken i anspråk. Tandsbyn är inte dåliga men klara inte att stå emot Svartvik. Det är nu det gäller och då är alla träningsmatcher i det fördålda. "Blackbay" springer hem premiären med 3-0. Frågan är - hur många gör Danne Johansson? Fortsätter han redan i premiären på den inslagna linjen då han på dom två senaste säsoingerna satt division 4-näten i dallring 70 gånger. Ja, egentligen 71 då. Eller hur, Danne?

Så här har Svartviks IF värvat och tappat i år:
Nyförvärv:
 Alexander Panayioti och Arvid Nyström (GIF Sundsvall U), Haris Devic (IFK Luleå)), Marcus Krutzén (IFK Timrå), Sebastian Sandberg  (Ånge IF), Rasmus Paulsson och Axel Lundgren (Stöde IF), Felix Häggström (Kubikenborgs IF) samt Oliver Hagblom (Selånger FK).
Förluster: Niklas Nygren och Rasmus Högdahl (Kubikenborgs IF) och Kristoffer Gådin (slutar).

Sten-Ingvar Fredlund hann fylla 60 innan hans Östavalls IF tog sig till division 3. Sten-Ingvar Fredlund hann fylla 60 innan hans Östavalls IF tog sig till division 3.

Historisk premiär för Östavall i division 3: "Synd bara att inte kunna spela den på Skogsvallen"

(2017-04-21)
I morgon börjar Östavalls historiska resa i division 3.
Då gästas man av Sollefteå GIF, men inte på Skogsvallen utan Ånge IP:s konstgräs.
– Sollefteå GIF är etablerade på den här nivån och tippade i toppen av experterna så det blir en tuff premiär för oss, säger Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund.


I morgon lördag är en historisk dag för Östavalls IF. Då gör föreningen sin allra första historiska match i division 3 då man gästas av Sollefteå GIF.
– Synd att vi inte kan spela den hemma på Skogsvallen, säger lagledaren och Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund och fortsätter:
– Men vi hoppas i alla fall att kunna spela vår nästa hemmamatch mot Björna hemma på Skogsvallen.
Premiären går nu istället av stapeln på Ånge IP:s konstgräs. En anlä'ggning som man tränat på sedan den öppnades för säsongen en bit in i mars.

Hur är då läget i truppen inför morgondagens match?
– Alla är friska och kuranta så det är en hårt kamp om att ta en plats i startelvan och vår tränare Rhonny Nilsson kan välja fritt ur truppen. Det är väl bara Elliot Kårelind som inte är aktuell. Han har fortfarande skadeproblem men vi hoppas att han snart är i full träning. .Ett riktigt sparkapital, säger Fredlund.

Någon som imponerat under försäsongens träningsmatcher?
– Det har sett bra ut överlag tycker jag men det är svårt att inte framhålla en sån som Daniel Wallsten. En viktigt pjäs och bollrygg spelare på mittfältet och det syns framförallt att han varit med på den här nivån tidigare och även ännu högre, säger Fredlund.

Östavall har varit kända för att ha spelare från Sundsvall i truppen och även en och annan britt.
– I år har vi två spelare från Ukraina och båda var med och spelade upp oss ifjol. Från stan har vi fyra pendlare annars är det spelare från trakten. Ambitionen är att få in så många spelare som möjligt som har lokal förankring, säger Fredlund.

Premiären sker alltså mot Sollefteå GIF. För två år sedan spelade Nipstadslaget i division 2 men tappade sedan stora delar av truppen när man åkte ur och ifjol placerade man sig precis ovanför den negativa kvalplatsen i trean. I år har det unga laget blivit ett år äldre och även fått in klassanfallaren Rasmus Engström från Friska Viljor.
– En tuff öppning för oss. Sollefteå GIF är ett etablerat lag på den här nivån och vet vad som gäller till skillnad mot oss som ännu är noviser då vi aldrig spelat i trean tidigare, säger Fredlund.
Han fortsätter:
– Men samtidigt är det en premiär och då kan allt hända. Jag har varit med och förlorat som favorit och även vunnit när vi varit nederlagstippade så jag är försiktigt optimistisk. Och dessutom sägs det att nykomlingar är bäst i inledningen av serien, säger Fredlund och ler.

Och er målsättning i år är?
– I första hand är det att hänga kvar och i andra att etablera oss i trean. Men jag är mycket nöjd med den trupp vi fått ihop i år så nu gäller det "bara" att slippa en massa skador, säger Fredlund.

Vad säger man på byn inför säsongen?
– Alla är ju positiva. Dom tycker att det skall bli kul och dom kommer ju att få se en del nya lag som aldrig spelat på Skogsvallen tidigare, säger Fredlund.

Lokalfotbollen tippar: Tuff premiär men Östavall har överraskat tidigare. MittMedias experter tippas Sollefteå-giffarna tvåa i serien i år och Östavall tia och nedflyttning. Tror trots detta att Östavall får med sig minst en pinne i premiären via 2-2.

Så här har Östavalls IF värvat och tappat i år:
Nyförvärv:
 Rhonny Nilsson, tränare (Ope IF), Khoger Friad (Stöde IF), Tony Eklund och Daniel Wallsten (Ånge IF), Jordan Binns, Jesper Gulliksson och Albin Karlsson (Ljunga/Fränsta).
Förluster: Jonas Westring (spelande tränare, Essviks AIF som enbart spelare) och Giorgios Johansson (Ljunga/Fränsta), Ali Mirzad (Bräcke SK) och Petter Bergius (slutar eller en klubb i Sundsvallstrakten).

Bekräftat 2: Två "Ånge-britter" förstärker Stöde

(2017-04-18)
Det rör på sig på spelarfronten i Stöde IF i samband med seriestarten.
Först anfallaren Jakob Melander (läs nedan) och nu även två britter.
– Ja, det är en målvakt och en offensiv spelare som jag hade i Ånge IF ifjol, säger tränaren Anders Strandlund.


Det har sett tunt ut i Stödes division 3-trupp.
Men det är på väg att vända så här dagarna innan seriepremiären i divisiion 3 Mellersta Norrland.
Tidigare idag kunde Lokalfotbollen avslöja att anfallaren Jakob Melander bestämt sig för spel i Stöde IF efter sin time-iout.
Nu har även den brittiska duon, målvakten Charlie Hornby och offensiva kraften Josh Chatee, skrivit på.
– Charlie och Josh är två spelare som jag hade som tränare i Ånge i tvåan ifjol så det här är inga chansningar. Duon är profesionella, bra fotbollsspelare och kanonkillar bredvid planen och jag är övertygad om att dom kommer att höja oss ett par snäpp, säger tränaren Anders Strandlund.
Vilken typ av spelare är engelsmännen?
– Charlie är en mycket duktig målvakt men kanske lite tyst för att vara britt. Och med Christoffer Göransson tumskadad och "Jocke" Strömblad som inte kan satsa fullt ut i år behövde vi få in en klassmålvakt. När det gäller Josh är han en raket på kanten som var en av dom bästa i Ånge ifjol ända tills han blev skadad.
Några fler nya på ingång?
– Kanske. Vi har ett par spelare som är i träning med oss som eventuellt kommer bli aktuella.

Hur är läget inför premiären?
– Låter kanske lite konstigt men jag kan inte säga riktigt var vi står efter en otroligt ryckig och svajig försäsong. Vi har jobbat på nyförvärv in i det sista och gjorde så sent som igår klart med Jakob Melander från Kuben (läs nedan, reds anm). Vi har även nyss fått hem anfallaren Tomas Eriksson från studier i Umeå och hoppet lever om att vi kanske kan få fjolårets lagkapten och mittback Johan Bergman att lira en säsong till, säger Anders Strandlund.

Så här har Stöde IF värvat och tappat i år:
Nyförvärv: Anders Strandlund, tränare (Ånge IF), Charlie Hornby (Leamington FC, ifjol i Ånge IF), Josh Chatee (AFC Hornchurch, ifjol i Ånge IF), Bakary Njie (Alnö IF), Jakob Melander och Samuel Buanie (Kubikenborgs IF), Anton From (Kubikenborgs IF U), Ivan Kajajas Muwanguzi (Ljunga/ Fränsta), Ahmed Hassan (Sidsjö-Böle IF), Oskar de Vahl (Kovlands IF) och Subhan "Kaki" Kakakhani (comeback, senast i Kubikenborgs IF). 
Förluster: Conny Sjödin (tränare, ny klubb ej klar), Khoger Friad (Östavalls IF), Rasmus Paulsson och Axel Lundgren(SvartviksIF), Christoffer Lindahl (flyttat tillbaka till Skottland), Daniel Valderama Medina (Ljustorps IF) och Linus Sjölander (Stöde IF 2).
Rykten in: Omar Vali (Sidsjö-Böle IF)
Rykten ut: Johan Bergman (ev. slutar).

Jakob Melander har bestämt sig för en comeback och det blir spel i Stöde. Jakob Melander har bestämt sig för en comeback och det blir spel i Stöde.

Bekräftat: Jakob "Jacke" Melander har skrivit på för Stöde IF

(2017-04-18)
Jakob Melander har fått lusten tillbaka efter sin time-out.
Den snabbe och rivige anfallaren har precis kritat på för Stöde IF.
– Jag fick lite sug efter fotbollen igen och känner väl att om jag skall spela så känns trean roligare än fyran, säger "Jacke".


Jakob Melander skrev i vintras på för Kuben men ångrade sig, som Lokalfotbollen då skrev om.
Senaste tiden har det gått rykten om att han skulle gå till Stöde IF. Något som nu är bekräftat. 
– Ha ha ha, ja rykten sprider sig fort. Jag fick lite sug efter fotbollen igen och känner väl att om jag skall spela så känns trean roligare än fyran, säger "Jacke" själv.
Spelklar redan till premiären i helgen?
– Vet faktiskt inte hur lång tid det tar för övergången att registreras.
Och hur är formen?
– Den är bara bra. Jag har kört på själv så rent fysiskt är det inga problem men sen skulle jag väl ljuga om jag sade att jag inte är ringrostig (ha ha) men det kommer. Jag har inte hunnit göra så många pass med laget ännu, säger den rivige och snabbe anfallaren.

Jakob Melander är ett gott tillskott till Stödes tunna trupp men det ryktas även att Stöde har ett par britter på gång som tränaren Anders Strandlund hade i tvåan med Ånge IF ifjol. Men där väntar jag på återkoppling och eventuell bekräftelse. Vad Lokalfotbollen erfar lär det röra sig om målvakten Charlie Hornby och offensiva kraften Josh Chatee. Men som sagt, inget är bekräftat ännu.

Träningsmatch:
Svartvik förlorade genrepet med 0-3
– mot ett division 4-lag


(2017-04-18)
Svartvik genrepade under söndagen mot Forsa IF hemmahörande i Hälsingefyran.
Och fölorade med 0-3. Samtliga mål tillkom under den första halvleken. 
– Dom hade några lirare från Hudiksvalls division 2-lag med men vi var alldeles för dåliga igår, säger ass. tränaren "Jocke" Sjödin besviket.


Nästa helg spelar Svartvik seriepremiär hemma mot Tandsbyns FK.
Under söndagen genrepade "Blackbay" mot Hudiksvalls FF:s samarbetsklubb Forsa IF.
Och laget från Hälsingefyran vann med 3-0 på Idrottsparken. Ett resultat man jobbat till sig redan under den första halvleken.
– Dom hade några lirare från division 2-laget med men vi var alldeles för dåliga igår. Kom inte alls upp i den nivån vi ville, säger ass. tränaren Joakim "Jocke" Sjödin besviket.
Ser ut att finnas en del att jobba på under veckan?
– Absolut. Vi har lite att fundera på till premiären på lördag, säger "Jocke".
Men som det heter; "dåligt genrep ger bra premiär". Kan vara en tröst efter den bleka insatsen.

Svartviks IF - Forsa IF 0-3 (0-3)
2017-04-17 - 14:15 - Idrottsparken
Mål Forsa: uppgift saknas ännu
Domare: Ghaleb Rajab
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Träningsmatch:
Spelade med "B-laget" i andra halvlek
– Svartvik föll mot Kuben med 2-4


(2017-04-12)
Kuben besegrade division 3-laget Svartvik i onsdagskvällens träningsmatch.
Efter en målmässigt jämn första halvlek gick Kuben från 2-2 till en 4-2-seger på Baldershovs konstgräs.
– I andra halvlek ställde Svartvik upp med B-laget medan vi rullade runt på bänken så alla fick speltid, säger Kubentränaren Henri Sjödal.


Kubikenborgs IF - Svartviks IF 4-2 (2-2)
2017-04-12 - 21:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål Kuben: Jonathan Bertilsson 2, Jonathan Åhlin och Ville Bondén.
Mål Svartvik: Daniel Johansson 2.
Domare: Ghaleb Rajab
Publik:
Matchfakta

Lagkaptenen Joakim Andersson gjorde ett av Östavalls fem mål mot Matfors. Lagkaptenen Joakim Andersson gjorde ett av Östavalls fem mål mot Matfors.

Helgens träningsmatcher, 7-9 april:
Östavall vann stort, Svartvik kryssade och Stöde förlorade klart

(2017-04-09)
Stöde förlorade med klara 1-4 mot Ljunga/Fränsta medan Svartvik kryssade mot Strand, division 3-lag från Hudiksvall.
Och redan i fredags besegrade Östavall Matfors med 5-0.


Matchfakta:
Ljunga/Fränsta - Stöde IF 4-1
2017-04-09 - 14;00 - Ånge IP
Mål Ljunga/Fränsta: Oskar Nordlund 2 och Andreas Lindqvist 2
Mål Stöde: Oskar de Vahl
Domare: Ghaleb Rajab
Publik:s

Matchfakta:
Svartviks IF - Strands IF 1-1 (0-0)
2017-04-09 - 12:15 - Idrottsparken
Mål Svartvik: Filip Glantz
Domare: Anton Sjöberg
Publik:

Matchfakta:
Östavalls IF - Matfors IF 5-0 (1-0)
2017-04-07 - 19:15 - Ånge IP
Mål Östavall: Yaroslav Voloshin 2, Joakim Andersson, Jesper Gulliksson och Khoger Friad.
Domare: Ghaleb Rajab
Publik:
Matchen:
1-0 i paus blev 5-0 vid slutsignalen när Östavall mötte Matfors i fredagens träningsmatch på Ånge IP.
– Vi öppnade matchen jättebra men den stora utdelningen kom retroaktivt i den andra halvleken då Matfors tröttnade, säger lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Haris Devic är ett meriterat nyförvärv till Svartvik Haris Devic är ett meriterat nyförvärv till Svartvik

Meriterat nyförvärv till Svartvik – en värvarbomb

(2017-04-01)
Han har spelat i FK Sarajevo och i ettan med IFK Timrå, BodensBK och senast IFK Luleå.
Nu har Haris Devic kritat på för Svartviks IF.
– Med min erfarenhet så kan jag bidra med att hålla Svartvik längst upp i serien, säger den erfarne 33-åringen.


Det är visserligen 1 april idag men Svartvik bjuder på en lokal värvarbomb.
2009 blev han utsedd till bästa back i division 1 och 2012 till Norrlands bästa då han spelade i Bodens BK.
Haris Devic har även representerat klubbar som IFK Timrå (2007), FK Sarajevo och nu senast IFK Luleå i division 1 Norra. Men han kan inte bara agera i förvaret utan även gjort sig känd som målfarlig anfallare. Mäkta allround alltså.
Du har fina meriter från spel i division 1 med Boden och IFK Luleå. Varför väljer du spel med Svartvik iår?
– Jag flyttade till Sundsvall pga familjen. En slump att jag började träna med Svartvik och kände mig direkt välkommen. Med tanke på att jag är 33 år nu så blev det lite naturligt att spela i trean,  Dessutom har dom kunnat fixa ett jobb åt mig som var prioritet 1, säger Haris Devic.
Vad tror du att du kommer kunna tillföra division 3- nykomlingarna Svartviks IF?
– Med min erfarenhet så kan jag bidra med att hålla Svartvik längst upp i serien. Samt att jag kan dela med mig mina kunskaper. Har nyligen tagit UEFA Licens B som tränare så fotbollen kommer att vara en del av mitt liv i framtiden också.
För dom som inte känner dig, beskriv dig själv som spelare?
– Jag är en lagspelare och kan spela på alla positioner. Bra i boxen. Har bra uppfattning och kan snabbt läsa av spelet.
Vad kan Svartvik förvänta sig av Haris Devic den här säsongen?
– Många assister och mål hoppas jag.

Svartviks spelande ass. tränare Joakim Sjödin är givetvis mäkta stolt över förvärvet.
– Det är en jättevärvning för oss och det kommer han visa på planen. Haris har en väldigt hög nivå i sig och skulle fortfarande hävda sig bra i både ettan och tvåan. Han besitter en bra speluppfattning och är väldigt bra i boxen. Han kommer göra lagkamraterna bättre. En oerhört viktig egensakp, säger "Jocke".

Yaroslav Voloshin är tillbaka i Östavall och målade dubbelt direkt i återkomsten. Yaroslav Voloshin är tillbaka i Östavall och målade dubbelt direkt i återkomsten.

Östavall vände efter paus – femetta mot Essvik: "Tacksam att dom ställde upp så det blev match"

(2017-03-31)
När IFK Östersund lämnade återbud till mötet med Östavall ställde Essvik upp på kort varsel.
– Vi vann med 5-1 men Essvik skall ha en stor eloge för att det överhuvudtaget blev en match, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund tacksamt.


Östavall skulle under fredagskvällen ha mött IFK Östersund i en träningsmatch.
– Tyvärr kunde dom inte få ihop något lag till ikväll och lämnade sent återbud, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund och fortsätter:
– Men istället ställde Essvik upp på kort varsel. Enormt strongt gjort, säger Fredlund.

Essvik vilade heller inte på hanen och ledde efter den första halvleken.
– Essvik är ett bra lag och då går det inte att gå ut på planen med fel attityd, säger Fredlund.
I den andra vände division 3-laget på steken och gå ifrån till en fem-etta.
– Vi höjde oss ett snäpp och visade bättre skärpa samtidigt som Essvik blev lite trötta. Men dom skall ha all heder för sin insats. Och som sagt, helt suveränt att dom kunde ställa upp då jag ringde dom så sent som igår, säger Fredlund.

Matchfakta:
Östavalls IF - Essviks AIF 5-1 (0-1)
2017-03-31 - 19:30 - Ånge IP
Mål: Yaroslav Voloshin 2, Jesper Gulliksson, Joakim Andersson och Elias Wennerberg.
Mål Essvik: Fredrik Martinsson.
Domare: Rickard Lingensjö
Publik:

Said Gavador till Svartvik. Said Gavador till Svartvik.

Said Gavador går till Svartvik

(2017-03-27)
Svartvik värvar en fotbollsdomare.
Nåja, Said Gavador är en duktig fotbolls-spelare också.
– Said kan användas både centralt och på en kant. Det är en spelare som springer mycket och är jobbig för motståndarna, säger "Jocke" Sjödin.


Svartviks IF har drabbats av några skador, bland annat på Hampus Olsson borta en längre tid och, tråkigt nog, har Calle Bergseije fått knäproblem igen. När skall den otursförföljde jättetalangen få bli skadefri?
Därför plockar Svartvik in Said Gavador, 19, som kommer från Kuben via en kort sejour i GIF Sundsvall. Said som även kombinerar spel med dömande.
– Said kan användas både centralt och på en kant. Det är en spelare som springer mycket och är jobbig för motståndarna. Har en bra speluppfattning så vi är nöjd med att ha fått in mer konkurrens i truppen, säger spelande ass. tränaren Joakim Sjödin, och lovar en kommande värvarbomb.
– Vi har en spelare från division 1 på gång men allt är inte spikat ännu. Men snart, lovar "Jocke", som inte vill avslöja något namn ännu.
– Nej, ni får ge er till tåls ett tag till.

Ivan Kajajas Muwanguzi gjorde mål i sin Stöde-debut. Ivan Kajajas Muwanguzi gjorde mål i sin Stöde-debut.

Helgens träningsmatcher, 25-26 mars:
Inget av våra division 3-lag vann – eller förlorade

(2017-03-26)
Våra tre division 3-lag har träningsspelat i helgen.
Och inget av dom vann – eller förlorade för den delen.
Målrikast blev det mellan Sund och Östavall och målfattigast var mötet mellan Svartvik och Sollefteå.
Stöde då? 1-1 mot Matfors.


Våra tre division 3-lag var i farten och träningsspelade i helgen. Inget av lagen lyckades vinna sina matcher – men heller inte förlora.
Idag möttes division 3-konkurrenterna Svartvik och Sollefteå på ett blåsigt och svårspelat Westhagen där inget av lagen lyckades bryta dödläget. 0-0 alltså.
– Jo, det blåste som fan och även fast båda lagen försökte lira boll så blev det inge skönspel. Sollefteå hade två bra chanser 1 i vardera halvleken men Markus Krutzén höll tätt. Vi hade väl kanske fyra-fem mycket bra lägen och tyckte väl att vi borde satt nån av dessa , säger Svartviks ass. tränare "Jocke" Sjödin som ville plussa för nyförvärvet Said Gavador på mitten, Axel Lundgren på kanten och mittlåset Niklas Olsson.

Östavall spelade 3-3 i en målrik match mot division 4-laget Sund på Westhagen igår lördag.
Igår spelade även Stöde säsongens första match och det blev 1-1 mot Matfors.
Jonas Richnau Ersson satte 1-0 på straff) och nyförvärvet från Ljunga/ Fränsta, Ivan Kajajas Muwanguzi, kvitterade efter en hörna innan paus.
Den andra halvleken blev mållös även om båda lagen hade chanser till ett segermål och då kanske i första hand division 4-laget.
– Det var en jämn match med mersmak för Matfors även om vi inledde bäst första halvtimmen, säger Stödetränaren Anders Strandlund.

Matchfakta:
Svartviks IF - Sollefteå GIF FF 0-0
2017-03-26 - 13:15 - Westhagen
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 47

Matchfakta:
Sund IF - Östavalls IF 3-3
2017-03-25 - 11:00 - Westhagen
Mål Sund: Ali Kanso Mahmoud, Michael Ankarmark och Martin Brännström.
Mål Östavall: uppgift saknas ännu
Domare: Anton Sundström
Publik: 45

Matchfakta:
Matfors IF - Stöde IF 1-1
2017-03-25 - 17:00 -  Idrottsparken
Målen: 1-0 Jonas Richnau Ersson (straff), 1-1 Ivan Kajajas Muwanguzi.
Domare: Michael Lie
Publik: 23

Daniel Wallsten satte två fullträffar mot Tandsbyn. Daniel Wallsten satte två fullträffar mot Tandsbyn.

Östavall vann över seriekonkurrent i träningsmatch

(2017-03-18)
Ifjol säkrade Östavall sin division 3-plats i Tandsbyn i den sista kvalmatchen.
Nu möttes man igen och västralaget vann med 3-1 efter två mål av Daniel Wallsten.


I helgen pågår slutspelet i Värmecupen så det enda av våra tre division 3-lag som träningsspelade var Östavall som mötte seriekonkurrenten Tandsbyn och vann med 3-1.
Det var förövrigt mot just jämtarna som laget säkrade sin division 3-biljett i den avslutande kvalmatchen i höstas.
Efter en tidig ledning av Daniel Wallsten släppte man aldrig initiativet och kunde vinna med 3-1 sedan Wallsten även målat ytterligare en gång när han fastställde segern till 3-1 med lite drygt tio minuter kvar.

Matchfakta:
Östavalls IF - Tandsbyn 3-1 (1-0)
2017-03-18 - 12:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Daniel Wallsten (11), 2-0 Robin Cardegren (47), 2-1 uppift saknas (75), 3-1 Daniel Wallsten (79).
Domare: Ghaleb Rajab
Publik:

Daniel Wallsten nickade in Östavalls 3-3-kvittering. Daniel Wallsten nickade in Östavalls 3-3-kvittering.

Kryss för Östavall och förlust för Svartvik i helgens träningsmatcher

(2017-03-05)
Svartvik förlorade med 0-3 mot division 2-laget IFK Timrå i söndagens träningsmatch.
Östavall spelade i lördags och lyckades kvittera till 3-3 mot Kuben i slutskedet.


Två av våra division 3-lag träningsmatchade i helgen. Svartvik förlorade med klara 0-3 mot division 2-laget IFK Timrå sedan man hållit nollan i den första halvleken och i den andra fått en spelare utvisad. 
– Vi gör en riktigt bra 1:a halvlek där vi står upp bra. Timrå har ett litet större bollinnehav men trots det släpper vi inte till några farliga målchanser, säger spelande ass. tränaren "Jocke" Sjödin, och fortsätter:
– I andra halvlek tar Timrå över mer och mer och styr spelet. Efter dryga timmen spelad får dom ett billigt mål efter en hörna där vi inte jobbar klart. Hörnan rensar vi bort och kommer sedan inte upp i press och från distans gör dom 1-0. Vi går på omställningar och har två jättelägen och borde göra 1-1 men det ville sig inte riktigt. Istället får vi rött kort efter en andra varning och Timrå kan fylla på ännu mer och göra 2-0 efter en fast situation och 3-0 kort därefter. Timrå vinner rättvist men vi tar med oss en bra första halvlek, avslutar Sjödin.

Östavall var lite kort om folk men kryssade mot Kuben. 3-3 slutade matchen sedan Östavall först hämtat upp ett 0-2-underläge och sedan kvitterat till 3-3 på slutet tack vare Daniel Wallstens nick.
– Vi var något bättre i första, Kuben hade mer boll i andra så 3-3 var rättvist. Men det märks att vi inte fått komma ut på stor plan ännu, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Har ni inte fått komma in på Ånge konstgräs ännu?
– Normalt brukar kommunen skotta planen den 20 februari men när inte centralorten längre har något lag i tvåan eller trean verkar det inte vara lika intressant att fixa planen lika tidigt, säger en kritisk Fredlund.
– Det skall tydligen skottas nästa måndag, drygt tre veckor senare än det som var normalt tidigare. Det är tydligen skillnad mellan olika lag, fortsätter Fredlund.

Matchfakta:
Svartviks IF - IFK Timrå 0-3 (0-0)
2017-03-05 - 12:30 - Nordichallen
0-1 Mattias Norin
0-2 Robin Bergman
0-3 Linus Ljuslinder
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 93

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - Östavalls IF 3-3 (1-0)
2017-03-04- 15:00 - Westhagen
Mål Kuben: Ahmad Khreis 2 och Ville Bondén.
Mål Östavall: Joakim Andersson, Niklas Möllhagen och Daniel Wallsten.
Domare: Ghaleb Rajab
Publik:

Blir Yaroslav Voloshin den första historiska division 3-målskytten för Östavalls IF? Blir Yaroslav Voloshin den första historiska division 3-målskytten för Östavalls IF?

Samtliga Medelpadslag inleder med hemma-match i mellersta Norrlandstrean

(2017-03-02)
Det blir hemmamatch för samtliga våra tre Medelpadslag när division 3 Mellersta Norrland har avspark den 22 april.

Den 22 april kickar division 3 Mellersta Norrland igång och samtliga tre Medelpadslag inleder på hemmaplan. Om nu vädret tillåter förstås.
Nykomlingarna Östavalls IF tar emot Sollefteå GIF i sin historiska premiär men antagligen lär man få lira den matchen på Ånge IP och inte på ett grönt Skogsvallen.
Stöde IP brukar vara spelklar tidigt och kanske kan Stöde IF få ta sig an Frösön på naturgräset. Annars lär det bli konstgräs i stan.
Svartviks IF har redan gjort klart att hemmapremiären spelas på Idrottsparkens konstgräs. Och det blir ett rent nykomlingsmöte mot jämtländska Tandsbyns FK.

• Klicka här för komplett spelprogram 2017.

Felix Häggström straffade Srtöde. Felix Häggström straffade Srtöde.

Svartvik vann tränings-match mot Stöde efter segermål på straff

(2017-02-25)
Dom båda division 3-lagen Svartvik och Stöde möttes idag i Nordic Hallen.
Matchens enda mål prickades in från straffpunkten av Felix Häggström.
– Vi fick även ett mål bortdömt, säger Svartviks ass. tränare Joakim Sjödin.


Svartvik tog emot division 3-kollegan i en träningsmatch i Nordic Hallen. Efter en mållös första halvlek kunde Felix Häggström avgöra matchen med en straffspark i den andra.
– En helt okey match från båda lagen framförallt försvarsmässigt där vi hade något bättre bollinnehav än Stöde och några fler farliga målchanser. Bland annat ett mål felaktigt bortdömt, säger Svartviks ass. tränare Joakim Sjödin.

Matchfakta:
Svartvik - Stöde 1-0 (0-0) 
2017-02-25 - 12:00 - Nordic Hallen
1-0 Felix Häggström (straff)
Domare: Victor Grönlund
Pubblik:

Mattias Norin målade för Östavall - blir det permanent övergång? Mattias Norin målade för Östavall - blir det permanent övergång?

Seger för Östavall i årets första träningsmatch

(2017-02-12)
Östavalls IF vann årets första match.
I fotbollstältet i Ljusdal besegrade man Tallåsens IF med 4-1.
– Alltid skönt att inleda säsongen med en seger, säger lagledaren Sten-Imgvar Fredlund..


Östavalls IF är igång med träningsspelandet. Idag mötte man Tallåsens IF i den fina fotbollshallen i Ljusdal.
Det nya division 3-laget vann med 4-1 efter 2-1 i paus.
– Det märktes att dom hade mer vana av spel och träning i hallen. För oss var det första gången utanför sporthallen men jag tyckte det ändå såg hyfsat ut när vi nu kom ut på stor plan men visst är det alltdi skönt att börja säsongen med en seger, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund och fortsätter:
– Men kanske viktigare att vår nye tränare Rhonny Nilsson får se hur killarna fungerar på en stor plan.

Jordan Binns gav Östavall ledningen innan Tallåsen kunde kvittera.
Khoger Friad satte sedan 1-2 via en hemmaspelare innan paus.
I den andra ökade först Robin Cardegren på till 1-3 innan det tilltänkta nyförvärvet från IFK Timrå, Mattias Norin, fastställde siffrorna till 1-4.
– Jag har inte bestämt mig ännu om det blir Östavall. Det är ju fler klubbar som hört av sig men jag tyckte det såg bra ut. Inte minst med tanke på att det var första gången på elvamannaplan, säger Norin själv efter matchen och målet.

Matchfakta:
Tallåsens IF - Östavalls IF 1-4
2017-02-12 - 16:00 - Fotbollshallen, Ljusdal
0-1 Jordan Binns
1-1 uppgift saknas
1-2 självmål
1-3 Robin Cardegren
1-4 Mattias Norin
Domare: Sorin Aruncutean
Pubblik:

Subhan Kakakhani gör comeback efter uppehåll. Ny klubb blir Stöde IF. Subhan Kakakhani gör comeback efter uppehåll. Ny klubb blir Stöde IF.

Stöde IF jagar spelar-förstärkningar – kvartett helt klar:
"Men vi är lite sent ute"


(2017-02-12)
Det blev trots allt division 3-spel även i år på Stöde IP.
Nu jobbar klubben för fullt för att få ihop ett slagkraftigt lag.
– Vi har några spelare som är helt klara och dessutom jobbar vi vidare med en del namn, säger tränaren Anders Strandlund.


Stöde IF fick ju en frisläng om att vara kvar i division 3 Mellersta Norrland. Nu jobbar klubben med näbbar och klor för att få ihop ett slagkraftig lag – eller åtminstone ett lag...
Stöde IF har tappat flera ur fjolårstruppen och jobbar nu på ersättare.
Klara förluster är Khoger Friad (Östavalls IF), Rasmus Paulsson och Axel Lundgren (SvartviksIF), Christoffer Lindahl (flyttat tillbaka till Skottland), Daniel Valderama Medina (Ljustorps IF) och Linus Sjölander (varvar ner i sexan med Stöde IF 2).
Oklart ännu när det gäller några spelare som inte vet om dom skall fortsätta, t ex mittbacksgeneralen Johan Bergman.
– Johna lägger allt fokus just nu på att åka Vasaloppet. Sedan får vi se. Han är ju bra tränad så han lär komma i form ganska snabbt. Frågetecken också för målvakten "Jocke" Strömblad som håller på att bygga hus i Lillhällom, säger lagledaren Mikael Backlund, vars sabbatsår blev kort.
– I övrigt är det ingen som sagt att dom definitivt skall sluta utöver dom som då redan lämnat. Svårt att konkurrera om spelare då vissa klubbar erbjuder bra pengar, fortsätter Backlund.

Hur ser det då ut på nyförvärvssidan?
– Vi har några spelare som är helt klara och dessutom jobbar vi vidare med en del namn. Det är inte helt lätt när vi fick chansen till division 3-spel så sent, säger nygamle tränaren Anders Strandlund.

Samuel Buanie från Kuben, Ahmed Hassan Sidsjö-Böle, Oskar de Vahl Kovland och Subhan "Kaki" Kakakhani, senast i Kuben men fostrad i Sundsvalls FF. 29-åringen spelade dock inget ifjol p g a jobbet men gör nu en intressant comeback. Det är kvartetten som hittills kritat på för 2017. 

Hur ser det ut på träningarna så här långt?
– Det varierar lite med folk i träning då vi är fortsatt lite tunna och några sjukdomar te x ger ju en dålig effekt. Men vi hoppas givetvis på att det kommer att bli fler i träning och då blir det automatiskt bättre, säger Strandlund.

Några funderingar att göra som Östavall och Torpshammar och tidigare Ånge – ta in spelare från utlandet?
– Tål klart att tänkas på. Men det är styrelsens sak, säger Strandlund som lovar att återkomma mer information om läget i Stöde IF när det händer något mer.

Jordan Binns, division 2-mässig försvarare till Östavall från Ånge. Jordan Binns, division 2-mässig försvarare till Östavall från Ånge.

Trio med rutin från högre serier klara för Östavall: "Vilken härlig triss"

(2017-01-29)
Östavalls IF har fått klart med tre spelare som alla visat att man håller för division 3-spel, Daniel Wallsten, Jordan Binns och Jesper Gulliksson.
– Vilken härlig triss! Jättekul att dom väljer oss. Tre duktiga spelare med rutin från högre serier, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Nu har trion bestämt sig. Att mittfältaren Daniel Wallsten och försvarsspelaren Jordan Binns skulle lämna Ånge IF efter att man dragit sig ur division 2 har varit klart länge. Men inte till vilken klubb till 100 procent. Anbud har inte saknats. Det blir nu grannen 18 km västerut och division 3-debutanten Östavalls IF som får ta del av deras tjänster och rutin.
Även försvarsspelaren/mittf'ältarenJesper Gulliksson, ifjol i Fränsta IK men bördig från Ånge IF, kommer att få Skogsvallen som hemmaplan 2017.
– Vilken härlig triss. Jättekul att dom väljer oss. Tre fantatiskt duktiga spelare med rutin från högre serier. Något som vi behöver då vi aldrig spelat på den här nivån tidigare och inte vet hur det är, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund och fortsätter om sina nyförvärv: 
– Om vi börjar med Gulliksson så får vi in en grymt seriös och duktig kille. Bra med boll och jag är helt övertygad över att han klarar av division 3-fotboll galant. I Jordan får vi in en kille som är en grym försvarsspelare, han har dessutom massor av rutin som kommer bli viktigt för oss som nykomlingar. Sist men inte minst så har vi Wallsten. En kille jag alltid gillat, en grym fotbollsspelare.

Östavalls IF ser ut att få ihop en intressant trupp inför sin division 3-debut. Däremot bekymmersamt för seriekollegan Stöde IF som hade hoppats på ett par namn i ovanstående trio. Så blir det nu inte utan man får fiska vidare på annat håll. Man verkar, vad Lokalfotbollen erfar, fått vindsnabbe yttermittfältaren Oskar de Vahl på kroken. Oskar som tidigare bl a spelat i just Östavall men även Granlo BK och nu senast i Kovlands IF.

Khoger Friad tar seget över från Stöde till Östavall. Foto: L-G Nordlander. Khoger Friad tar seget över från Stöde till Östavall. Foto: L-G Nordlander.

Khoger Friad klar för Östavall – lämnar serie-konkurrenten Stöde

(2017-01-26)
Den kvicke och löpstarke anfallaren Khoger Friad går från Stöde IF till seriekonkurrenten Östavalls IF.
– Ja, Stöde skickade in papperen igår, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Det har varit på gång ett tag men nu är det helt klart. Khoger Friad lämnar Stöde IF för seriekonkurrenten Östavalls IF.
– Ja, Stöde skickade in papperen igår, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
–Jag valde Östavall för det är ett lag som många snackar positivt om. Dom har en väldigt tydligt satsning och det tycker jag är sjukt kul, säger Khoger Friad om valet av västraklubben.
I Khoger får nykomlingen in en snabb och löpstark anfallare med rutin från division 3-spel i Kuben utöver Stöde. Khoger har även representerat Sund IF.
–Jag kommer att ge allt, båda på träning och match. Och jag hoppas att jag kan hjälpa laget nå sitt mål. Det är klart jag hoppas att jag kan göra många mål i serien men det viktigaste är givetvis att laget vinnere, säger Friad som ser framemot årets säsong med tillförsikt.

Östavalls IF har även gjort klart med 16-årige mittfältaren Albin Karlsson från Ljunga/Fränsta och sedan tidigare spelande målvaktstränaren Tony Eklund från Ånge IF.
Vad Lokalfotbollen erfar är även trion Daniel Wallsten, Jordan Binns och Jesper Gulliksson på väg till klubben.
– Inga kommentarer i dagsläget, säger Fredlund.
På förlustsidan är det bara mittfältaren Giorgios "Jogge" Johansson som gått till Ljunga/Fränsta. Läs mer här.

För Stöde IF var tappet av Khoger Friad ingen optimal nyhet då man själv jobbar frenetiskt för att skapa en spelartrupp för division 3 efter "frislängen".

Läs mer:
• Nyförvärv på väg in

Tony Arnqvist, spelande tränare i Tandsbyns FK. Tony Arnqvist, spelande tränare i Tandsbyns FK.

Tandsbyns FK ersätter Spöland Vännäs i den mellersta Norrlandstrean

(2017-01-24)
Det blir Tandsbyns FK som ersätter Spöland Vännäs i division 3 Mellersta Norrland.
– Föreningen har tillsammans med spelarna under helgen funderat, vridit och vänt på frågan innan vi bestämde oss att tacka ja, säger spelande tränaren Tony Arnqvist.


Som Lokalfotbollen skrev för ett par dagar sedan hoppade nykomlingarna Spöland Vännäs IF av division 3-spel.
Nu står det klart att kvalgruppens trea Tandsbyns FK fått en förfrågan att ersätta – och tackat ja.
– Föreningen har tillsammans med spelarna under helgen funderat, vridit och vänt på frågan innan vi bestämde oss att tacka ja, säger spelande tränaren Tony Arnqvist, 30, till klubbens hemsida och fortsätter:.
– Detta känns såklart väldigt stort. En liten förening i sammanhanget som tar steget upp. Det blir en rolig utmaning för både spelare och förening.
Precis som Östavalls IF gör Tandsbyns FK debut i nationella serier, d v s division 3 och uppåt.

Ännu ett avhopp i division 3 Mellersta Norrland – Spöland Vännäs tackar nej

(2017-01-22)
Spöland Vännäs IF vann division 4 Södra Västerbotten.
Men nu gör man som Ånge IF - tackar nej till division 3-spel.
– Vi i anser att vi varken har ekonomi eller tillräckligt bred trupp, säger Örjan Strandberg i SVIF:s fotbollssektion.


Först tackade Ånge IF nej till spel i division 3 Mellersta Norrland och ersattes av Stöde IF.
Nu följer även segrarna i division 4 Södra Västerbotten, Spöland Vännäs IF, deras exempel.
– Vi i styrelsen anser att vi varken har ekonomi eller tillräckligt bred trupp för att gå upp i en högre serie där det blir många långa och kostsamma resor. Ett beslut som gjort spelarna besvikna, säger Örjan Strandberg i SVIF:s fotbollssektion och fortsätter:
– Beslutet innebär att vi måste börja om i sexan och frågan är om vi får ihop ett lag då flera spelare går till andra klubbar eller helt enkelt lägger av. Vi har ett glapp mellan ungdomslagen och seniorlaget så det är tveksamt om vi kan fylla på därifrån, säger Strandberg besviket.

Oklart vilka som kommer att ersätta. Troligen blir det Robertsfors IK, som kom tvåa i Norra Norrlands division 3-kval och att man flyttar ner ett Umeålag till den Mellersta Norrlandstrean eller så kan det bli att kvaltrean i mellersta, Tandsbyns FK, erbjuds platsen.

Stöde IF tackar ja till spel i division 3
– Anders Strandlund återvänder som tränare


(2017-01-16)
Det blir division 3-spel även i år för Stöde IF.
Ifjol åkte man ut efter kvalspel men då Ånge beslutade sig att dra sig ur serien gick en förfrågan till Stöde om att ta den vakanta platsen.
– Och tog beslutet att tacka ja, säger klubbens ordförande Göran Carlsson.


Stöde IF landade ifjol på nionde plats i division 3 Mellersta Norrland – den förhatliga kvalplatsen.
Väl där visade sig Östavalls IF vara för svåra men Stöde kom tvåa i kvalserien via segrar mot Tandsbyns FK och IF Älgarna.
Då det stod klart att Ånge IF skulle dra sig ur fick det helröda laget en förfrågan i slutet av förra veckan att ta den vakanta platsen.
– Flera av spelarna i laget som är kvar vill gärna spela i trean och vi i styrelsen gick på deras väg efter en del funderingar. Division 3-spel kostar cirka 100 000 kr mer än i fyran, säger ordföranden Göran Carlsson.

Anders Strandlund ser med all säkerhet ut att återvända till den klubb han förde upp i trean 2015.
– Det är några detaljer att fila på men visst är det Strandlund som vi vill ha som tränare i trean, säger Carlsson.
Lokalfotbollen har sökt Anders Strandlund och väntar på en återkopppling.

Det har varit en hel del frågetecvken i Stöde IF efter degraderingen. Många av spelarna har inte varit sugen på spel i fyran utan man var i valet i kvalet att börja om med A-laget i division 6. Nu blir det istället till att jaga spelare för trean. Dels att knyta upp så många som möjligt från fjolårslaget och få dom med på ytterligare en division 3-resa plus att förstärka med spelare utifrån.
– Som det låter verkar det vara lättare att få spelare till division 3 än 4, säger Carlsson.

Vad Lokalfotbollen erfar är duon Jesper Gulliksson och Jordan Binns på väg in från Ånge. Khoger Friad, som bestämt sig för Östavall, kan nu bli kvar.
Oavsett så väntar ett digert jobb för Stöde IF för att få ihop ett slagkraftigt lag i trean.
Värt att nämna är att Stöde IF kommer att ha ett andralag i sexan. Ansvarig ledare för detta lag är unge Linus Sjölander som väljer att trappa ner på sin fotbollsverksamhet och bara "lira med kompisarna för att det är kul". Men vem vet? Kanske 21-åringen får tillbaka suget när det nu åter blir division 3-spel för A-laget?

Det finns dock ett aber med att Stöde IF nu väljer division 3-spel. Mycket talar nämligen för att Medelpadsallsvenskan nu troligen bara kommer att spelas med tion lag istället för tolv. Mer om detta senatre.

Stöde IF har fått en förfrågan om spel i division 3: "Vi har inte bestämt oss än"

(2017-01-15)
Division 3, 4 eller 6 för Stöde IF 2017?
Klubben har fått en officiell förfrågan om at ta över den vakanta platsen i division 3 Mellersta Norrland efter Ånge IF.
– Vi har inte bestämt oss ännu, säger Stödes ordförande Göran Carlsson.


Stöde IF har fått en förfrågan om att ta den vakanta platsen i division 3 Mellersta Norrland efter Ånge IF.
Svaret skall vara Svenska Fotbollförbundet tillhanda före klockan 12:00 i morgon måndag så det är korta puckar.
– Vi har inte bestämt oss ännu. Du får höra av dig i morgon, säger Stödes ordförande Göran Carlsson.
Vad Lokalfotbollen erfar kommer klubben att tacka ja till platsen. En källa säger: "Det är lättare att få spelare till trean än division 4".
Mtcket talar även för att tränaren Anders Strandlund kommer att tacka ja om det blir frågan om division 3.
Men som sagt. Vi får avvakta tills i morgon.

Kristoffer Gådin lägger skorna på hyllan. Kristoffer Gådin lägger skorna på hyllan.

Stöttespelare i Svartvik lägger skorna på hyllan: "Syltkroppen går bara sönder" 

(2017-01-13)
Det blir inget division 3-spel för Kristoffer Gådin.
"Gådda" väljer nu att avsluta sin karriär.
– Ja det stämmer tyvärr. Det har blivit dags att lägga av helt nu då "syltkroppen" går sönder gång på gång, säger den långe och kraftfulle Svartviksmittfältaren.


Svartviks IF tappar fjolårets lyckosamma innermittfält.
Först gick Niklas Nygren tillbaka till Kuben och nu lägger Kristoffer Gådin skorna på hyllan.
– Ja det stämmer tyvärr. Det har blivit dags att lägga av helt nu då "syltkroppen" går sönder gång på gång, säger den långe och kraftfulle mittfältaren.
34-årige "Gådda" kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Inte bara på planen utan även utanför. 
– Är rätt säker på att Svartvik kommer lösa det där galant, vi hade redan ifjol många duktiga mittfältare i truppen som blir kvar, säger "Gådda" som missade avslutningen på grund av en svår sträckning i baksidan låret. 
– Jag har fortfarande lång tid kvar på rehabilitering av den skadan. Eventuellt att jag försöker köra ett pass i veckan med Svartvik till sommaren så jag inte "tjockar" på mig allt för mycket, säger Kristoffer Gådin.
"Gåddas" moderklubb är tyvärr saliga Söröje IF men han har även representerat Essviks AIF och Kubikenborgs IF under sin långa karriär.

Så här säger tränaren Fredrik Carström om Kristoffer Gådin:
– "Gådda" är en fantastisk fotbollsspelare och människa som betytt mycket för Svartviks IF dom sista åren. Otroligt duktig på att hålla boll i laget, och har en bra teknik och speluppfattning. Han kommer givetvis att saknas men kommer alltid att vara välkommen tillbaka den dag han känner för det.

Inga historiska västra-derbyn i trean – Ånges storsatsning över, drar sig ur serien 

(2017-01-11)
Dystert i Ånge IF.
Först lade man ner damlaget på grund av spelarbrist.
Och nu kommer nästa smäll då herrlaget tvingas att tackar nej till division 3-spel.
– Jag är besviken på att vi inte fick ihop ett division 3-lag av västrakillar, säger Magnus Bjurén i ÅIF:s styrelse


Först tvingades Ånge IF dra sitt damlag ur division 2 på grund av spelarbrist.
Nu är det herrlaget som får göra sammalunda i trean. Det saknas helt enkelt spelare för att driva ett division 3-lag. Beslutet togs på ett styrelsemöte i måndagskväll.
– Jag är besviken på att vi inte fick ihop ett division 3-lag av västrakillar. Speciellt killar som vi fostrat i föreningen och kunnat använt dessa som stomme. Alternativet nu hade varit ett gäng Sundsvallare och engelsmän och det tycker jag inte gagnar fotbollen i Ånge, säger Magnus Bjurén i ÅIF:s styrelse som jobbat hårt för att få till det.
Surt också för alla fotbollsfrälsta i västra som missar dom första emotsedda derbymatcherna i trean någonsin mellan Ånge och Östavall.
Ett tråkigt slut på västraklubbens storsatsning där målet var division 1. Nu kan det i bästa fall bli en omstart i sexan.
- Vi kommer att börja om med ett lag i sexan. Kanske kan vi få tillbaka några av våra yngre spelare som lämnade när vi lade ner vårt division 5-lag och några av dom pojklagsspelare som gick till Ljunga ifjol, säger Bjurén.

Vad som händer med det fåtal spelare som fortfarande är registrerade för klubben återstår nu att se. Om dom blir kvar för spel i sexan eller går vidare till någon annan klubb. Anbud lär inte saknas för Daniel Wallsten, Filip Filipovic, Jesper Gulliksson och Jordan Binns.

Frågan är nu vilka som kommer att erbjudas den vakanta platsen i serien? Det kan bli Stöde IF som kom tvåa i kvalserien till div 3 Mellersta Norrland efter Östavall.
– Vi har inte fått någon officiell förfrågan ännu men jag vet att killarna skulle ha ett möte ikväll för att diskutera eventuellt intresse bland grabbarna gällande division 3-spel, säger lagledaren Mikael Backlund.
Ånges tränare Anders Strandlund har fått en förfrågan att ta övere Stöde IF.
– Det stämmer. Men jag var till bara någon dag fokuserad att träna Ånge IF i år så jag har inte hunnit smälta allt ännu. Det är en del att sortera ut. Vill nog ha lite mer betänketid och lite på vad som händer i Stöde, som vilken serien man kommer att spela i till exempel. Men helt klart är att jag trivdes jättebra i föreningen när jag var där senast, säger Anders Strandlund.

När det gäller försäsongsturneringen Berners Cup kommer man att göra ett uppehåll i år.
– Med tanke på vad som hänt orkar vi inte lägga någon prioritet på den cupen då vi kanske inte får ihop något eget lag till den. Nu lägger vi allt fokus på att kunna ställa ett lag på benen i sexan, säger Bjurén och fortsätter:
– Vi har västras största ungdomsverksamhet och på sikt kommer vi att bli att räkna med igen, avslutar Bjurén.

Rasmus Högdahl blir kvar i fyran. Rasmus Högdahl blir kvar i fyran.

Var med och förde upp Svartviks IF i trean – nu lämnar backen för Kuben

(2017-01-08)
Ifjol var Rasmus Högdahl med om att föra upp Svartvik i trean.
Nu väljer ytterbacken att vara kvar i fyran och lämnar för Kuben.
– Jag valde Kuben för att jag vill vara med på deras resa tillbaka till trean, säger Rasmus Högdahl.


Ytterbacken Rasmus Högdahl var ifjol med att spela upp Svartviks IF i trean.
23-åringen blir emellertid kvar i fyran då han nu valt att lämna och gå till det lag man mötte i hissen - Kuben. En klubb som han tidigare representerat mallan sina år i Alnö IF.
– Kuben har en bra och jämn spelartrupp som jag är övertygad om kommer kunna uppnå den målsättning klubben har satt. Jag litar även på tränarna som fått uppdraget samt att klubben i sig inte hör hemma i division 4. Det tillsammans kommer gör denna säsong mycket framgångsrik och rolig och därför valde jag Kuben för att jag vill vara med på den resan, säger Rasmus Högdahl på klubbens facebooksida .
– Vi ledare är glada att Rasmus valt Kuben då han alltid ger 100 procent, duktig på läsa spelet och kan dessutom användas på flera olika positioner, säger Kubens spelande ass. tränare André Sjödal.

Marcus Krutzén har hämtats in från division 2-laget IFK Timrå. Marcus Krutzén har hämtats in från division 2-laget IFK Timrå.

Svartviks IF hämtar in klassmålvakt från IFK Timrå

(2017-01-05)
Svartvik har gjort ett prima nyförvärv på målvaktsfronten inför sin division 3-comeback.
Marcus Krutzén hämtas nämligen in från division 2-laget IFK Timrå.
– Nu får vi rejäl konkurrens på målvaktssidan, säger assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.


Svartviks IF förstärker inför division 3-comebacken. Senast i raden är målvakten Marcus Krutzén från divison 2-klubben IFK Timrå där han svarade för en fin säsong. Snart 30-årige "Mackan" inledde karriären i Delsbo IF och hamnade sedan i GIF Sundsvalls verksamhet. Därefter har det även blivit spel i Stockviks FF, Kubikenborgs IF, Umeå FC och IFK Uneå. Krutzén är, utöver sin rutin och sitt mod, en reflexsnabb keeper och besitter en bra spelförståelse och som dessutom är bra med fötterna. Ett klassförvärv av Svartvik helt enkelt.

Så här säger målvaktfsförvärvet när han intervjuas av sin assisterande tränare Joakim "Jocke" Sjödin på klubbens hemsida:

Hur kommer det sig att du skriver på för Svartviks IF? Och hur känns det?
– Jag har känt att det har blivit mycket puzzlande med jobb och familj dom senaste åren och jag har känt att tiden inte riktigt räcker till för division 2-spel längre. Att det blev just Svartvik beror till stor del att jag känner många av de gamla Selånger spelarna men också känslan jag fått av laget och tränarna när jag provtränat. Det känns som att Svartvik har något spännande på gång och kände att jag gärna ville vara med på den resan.

Du kommer från division 2-spel med IFK Timrå, vad tror du att du kommer kunna tillföra årets Svartviks IF?
– Förhoppningsvis kan jag bidra med lite rutin och lugn längst bak under matcher. Jag hoppas kunna vara en ledare både på planen och även vid sidan om och puscha de andra i laget på träningar så vi som kollektiv blir bättre.

Om du får berätta hur du är som målvakt, styrkor och svagheter?
– Jag är inte någon direkt lång målvakt så jag har fått utveckla andra delar att mitt spel. Jag tycker själv att jag är rapp i fötterna med bra fotarbete. Jag är reflexsnabb och duktig på att komma ut snabbt och skära av vinklar så det blir mindre att skjuta på. Trots min längd är jag inte rädd för att ge mig ut på hörnor och inlägg och jag tycker det spelet har blivit mycket bättre de senaste åren. Det handlar egentligen inte så mycket om längd när man ska ut och ta bollar i luften utan det handlar om tajming och mod.

Svartvik satsar på att hävda sig bra i div 3 med flera intressanta och spännande nyförvärv, vad tror du om Svartviks chanser som nykomlingar? Och vad kommer bli nyckeln tror du?
– Vad jag har sett på de träningar som jag har varit med på så tror jag att Svartvik kommer att ha väldigt bra chans att hävda sig i div 3. Om jag ska sticka ut hakan så tror jag till och med att Svartvik kan vara med i toppen och utmana om vi får ihop laget och om vi får hålla oss skadefria. Nyckeln tror jag kommer vara som jag var inne på att få ihop kollektivet, att vi kämpar för varandra och ger allt på träning och match. Då tror jag det räcker långt!

Vad har du själv för målsättning med årets säsong?
– Jag tror det kommer att bli en väldigt rolig säsong och förhoppningsvis även en framgångsrik. Jag kommer gå in med målsättningen att vinna varje match och försöka ha roligt som möjligt.

Svartviks IF är naturligtvis mycket nöjda med sitt förvärv.
– Krutzén är en bra skolad målvakt och u får vi rejäl konkurrens på målvaktssidan, säger assisterande tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.
Svartvik har i skrivande stund tre målvakter i truppen. Mikael "Sparris" Nordberg från tidigare plus då nyförvärven Alexander Panayioti (från GIF U) och även då "Mackan".

"Yaro" lirar vidare i Östavall. "Yaro" lirar vidare i Östavall.

Östavalls IF förlänger med sina ukrainare
– och veterankeeper återvänder


(2017-01-05)
Målvakten Mykhailo Barabanov och anfallaren Yaroslav Voloshin var två av huvudingridiensarna till Östavalls avanscewmang till division 3.
Nu har nykomlingarna förlängt med sina ukrainare
– Dom trivdes jättebra i Östavall och både vi och dom är glada över en fortsättning, säger Sten-Ingvar Fredlund.


Östavalls IF spelar för första gången i historien i division 3 2017. Och detta mycjet tack vare sin ukrainska duo Mykhailo Barabanov och Yaroslav Voloshin.
Målvakten Barabanov, som efter våren ersatte Andrei Colibaba som fick kontrakt med en moldavisk toppklubb, och målfarlige anfallaren Yaroslav Voloshin har förnyat sina kontrakt med västraklubben inför division 3-debuten.
– Både Barabanov och "Yaro" trivdes jättebra i Östavall och både vi och dom är glada över en fortsättning. Duon ansluter i mars, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Annars är läget till mångt och mycket status quo när det gäller spelartruppen, t ex fortsätter kvalhjälten Elliot Kårelind efter en skadefylld fjolårssäsong. Spelande tränaren Jonas Westring har skrivit på för Essvik och lämnar naturligtvis ett stort hål i försvaret efter sig.
– Men vi har fått tillbaka Tony Eklund. Han kommer att fungera som målvaktstränare men även som reservmålvakt och det är viktigt att ha två fullgoda division 3-målvakter. Tony har visserligen fyllt 50 men hååller fortfarande hög klass. Det visade han inte minst i sina matcher med Fränsta i fyran ifjol, säger Fredlund, och fortsätter:
– Vi har några utifrån som tränar med oss och kontakt med ett par till men det är inga övergångshandlingar påskrivna ännu, påpekar Fredlund.

Division 3 Mellersta Norrland 2016
(Lokala lag: Kubikenborgs IF och Stöde IF)

• Nyheter (inkl. lokala matchreferat)
• Sluttabellen
• Resultat & Matchfakta
• Skytteligan
• Publikligan