Inför omgång 7:
Toppmatch på Flodbergs IP och vad kan Alnö göra mot serieledarna Ljunga/ Fränsta?

(2017-06-13)
Skolavslutningarna sätter lite käppar i hjulen för några av lagen i Medelpadsallsvenskan som har studenter i sina trupper.
Om det fäller avgörandet i någon av kvällens matcher återstår att se.
Så här spelas omgång 7 med avspark kl. 19:00 denna soliga freddag:


Alnö IF - Ljunga/Fränsta (tips: 1-3)
Alnö slåss i botten och möter serieledarna hemma på Släda IP och är i poängnöd. Men kan man få stopp på Oskar Nordlund. Torpshammar lyckades men gör Alnö det? Tveksamt.
L/F har spelat defensivt och låtit motståndarna haft bollinnehavet och sedan satsat på snabba omställningar. Idag förväntas västralaget föra spelet och riskerar att själva åka på omställningar. Intressant match sett ur taktisk synvinkel. Speciellt som gästerna saknar sin klurige tränare och motivatör Janne Berglund som är bortrest.

IFK Sundsvall - Matfors IF (tips: 1-1)
IFK Sundsvall har imponerat mer än Matfors så här långt men Brukets Blå har mer kapacitet i laget än vad man så här långt fått ut men fortsätter precis som ifjol att kryssa sig genom serien. Kan blir ett nytt kryss på Balders.

Lucksta IF - Söråkers FF (tips: 1-1)
Söråker ligger sist men är inte så dåliga som placeringen visar. Men nu gäller det att bryta förlusttrenden och det på ett ovant underlag. Att hämta poäng på Sörforsvallen gör man inte på beställning men jag tror att ett Söråker med lite kniven på strupen kan få med sig en pinne hem.

Sund IF - Kubikenborgs IF (tips: 2-2)
En toppmatch jag inte tänker missa! Det lär bli en frän tillställning mellan två annars tekniskt spelande lag på ett trångt Flodbergs, men med stans bästa gräsmatta, där inget av lagen vill förlora. Tror på ett sent kvitteringsmål för den här matchen lär leva i 90 minuter plus tillägg.

Torpshammars IF - Essviks AIF (tips: 3-0)
Essvik lär vara ett av lagen som saknar spelare ikväll och mot ett tungt spelande Torpshammar på bortagräs tror jag inte man orkar stå emot. Det gäller för Essvik att vara med från start och inte lämna "handikappmål" tidigt i matchen som tidigare och sedan fått jaga. Att spela Viktor Martian som matchhjälte lär inte ge några höga odds. Två mål?

Game on!

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

SKYTTELIGA 
Div. 3 Södra Norrland