NYHETER
Div. 1 N:a Svealand (d)

Medelpadslag i serien 2017: Selånger FK

Julia Wänglund vänder hemåt. Julia Wänglund vänder hemåt.

Minst en Wänglund i Selånger FK nästa år – storasyster Julia flyttar hem

(2017-12-12)
Det blir minst en Wänglund även nästa år i Selånger FK.
Storasyster Julia flyttar nämligen hem från Umeå för spel i moderklubben.
–  Ett jättestarkt nyförvärv för vårt lag, säger sportchefen Stefan Wickström i SFK dams sportråd.


Selånger FK tappar eventuellt sin landslagsstjärna Olivia Wänglund till Team TG eller anrika Umeå IK nästa säsong då hon under hösten flyttade till Björkarnas Stad för sin badmintonsatsning. (läs mer här)
Oavsett vilket så blir det i alla fall minst en Wänglund i Selånger FK även 2018 då 22-åriga storasystern Julia bestämt sig att flytta hem från Umeå där hon spelade för Team TG (f d Umeå Södra FF).
– Ett jättestarkt nyförvärv för vårt lag, en spelare som alltid går in med 100 procentig inställning i allt hon gör. Julia är en offensiv spelare som svarade för sju av Team TG:s mål i division 1 Norrland under säsongen, säger sportchefen Stefan Wickström i SFK dams sportråd.

Olivia Wänglund - Medelpads bästa kvinnliga fotbollsspelare 2017. Olivia Wänglund - Medelpads bästa kvinnliga fotbollsspelare 2017.

Selångers Olivia Wänglund utsedd till bäst i Medelpad

(2017-11-15)
Igår kväll under fotbollsriksdagen på Medelpads Fotbollförbund utsågs distriktet bästa fotbollsspelare.
På damsidan Selångers Olivia Wänglund medan GIF Sundsvalls Eric Larsson tog hem herrtiteln för andra året på raken.
– Jag är väldigt stolt och glad över utmärkelsen, säger Olivia Wänglund.


Skadefylld säsong men många mål

Olivia Wänglund, 17, utsågs igår kväll under Medelpads FF:s fotbolls-riksdag till distriktets bästra kvinnliga fotbollsspelare. Och det trots en skadefylld säsong. Men insatserna i Selångers division 1-lag och i Sveriges F17-lag i EM-slutspelet vägde tungt.
– Jag är väldigt stolt och glad över utmärkelsen! Min säsong har varit upp och ner minst sagt. Åkte på en tidig knäskada som höll i sig och när jag väl kunde komma i spel tog det ett tag ytterligare innan formen var vässad, säger Olivia Wänglund och fortsätter:
- Det var först efter sommaruppehållet som jag kände att jag kunde börja prestera på den nivå jag vill ligga. Fick byta position från yttermittfältare till forward vilket höjde motivationen då jag gjorde en hel del mål.


Jättetalang även i badminton

Olivia är inte bara en jättetalang i fotboll utan även i badminton. En anledning till att hon flyttade till Umeå var för att förkovra sig ytterligare i den sporten. Hur länge hon kommer att kunna dubblera är oklart men ni kanske minns Anette Börjesson som på 1980-talet tillhörde dom främsta i världen i bägge sporterna.
– Det har gått bra med badmintonen och deltog bl a i VM födda 99-01. Försöker kombinera sporterna så länge som möjligt så länge jag känner att kroppen klarar av det.
När det gäller fotbollen. Blir det någon klubb däruppe? Umeå IK och Team TG borde vara intresserade kan jag tänka mig?
– Vart jag hamnar nästa säsong är fortfarande oklart. Jag tar det lite som det kommer och eftersom att jag har lite problem med skador, så försöker jag lyssna på kroppen så bra jag kan. Tillhör i alla fall ännu Selånger, avslutar Olivia Wänglund, Medelpads bästa damfotbollsspelare.

Så här löd juryns motivering gällande Olivia Wänglund:
"Spelaren anses vara en av de största talanger som setts på länge. Hon har alla de kvalitéer som en spelare behöver. Stark i huvudspelet, teknisk och en fantastisk fysik. Spelaren kan i princip spela på vilken position som helst i laget. Hennes kvaliteter har medfört att hon också varit en del av fliclandslagen sedan 15 års ålder."

Vinnare senaste åren:
2016: Ajara Nchout Njoya, Sundsvalls DFF
2015: Ellen Löfqvist, Sundsvalls DFF
2014: Ellen Löfqvist, Alnö IF
2013: Ellen Löfqvist, Alnö IF
2012: Hanna Glas, Sundsvalls DFF
2011: Jenny Hjohlman, Sundsvalls DFF
2010: Emma Jonsson, Sundsvalls DFF

På herrsidan utsågs alltså Eric Larsson till Medelpads bäste fotbollsspelare 2017. Läs mer om det strax

Selånger FK blir Kenneth Svenssons tredje damlag. Selånger FK blir Kenneth Svenssons tredje damlag.

En Svensson tar över Selångers damer:
"Lever för fotbollen"


(2017-10-13)
Det blir en Svensson som tar över som tränare i Selånger dam efter duon Wickström & Ohre.
– Jag lever för fotbollen och hoppas kunna bidra med min erfarenhet, säger Kenneth Svensson, 62.


Kenneth Svensson har samlat på sig några klubboveraller under sina 30 år som fotbollstränare i Medelpad. Först som herrtränare för bland annat Alnö, IFK Sundsvall, Svartvik, IFK Timrå och Ljustorp och senaste åren engagerad som tränare inom damfotbollen. Först i SDFF, som han fick lämna under ovärdiga former förra vintern, och därefter Heffnersklubban i division 2 Mellersta Norrland den gångna säsongen.

Varför föll valet på Selånger och när blev det klart?
– Det har gått snabbt, vi hade kontakt första gången för någon vecka sedan. Jag vet att det är bra ordning i föreningen, att det finns många talangfulla ungdomar och att damlaget spelar på en hög nivå. Det räcker för mig, säger Svensson till st.nu.

Vad kommer du att kunna bidra med?
– Erfarenhet naturligtvis. Man har ju varit med ett tag på olika nivåer. Jag brinner för fotbollen och kanske kan bidra med inställning och hjälpa till att utveckla och utbilda tjejerna så mycket som möjligt, säger den rutinerade 62-åringen.

Du är ju även engagerad som spelarutvecklare på pojksidan för Medelpads Fotbollförbund. Något du kommer att fortsätta med?
– Det kan vara ganska mycket med det under sommaren, framför allt i samband med lägren i Junsele och Halmstad. Jag kommer fortsätta med det också och det vet Selånger om. Det kan krocka i bland, men det löser sig, säger Kenneth Svensson.

Känns helt klart som ett intressant initiativ som efterträdare till duon Stefan Wickström och Magnus Ohre som under tre år gjort ett kanonjobb med Selångers damlag (läs nedan). Kenneths styrka är försvarsspelet och organisationen på planen. Något som är lite underutvecklat inom damfotbollen men en nog så viktig detaljt.

Stefan Wickström slutar i SFK efter tre säsonger. Stefan Wickström slutar i SFK efter tre säsonger.

Stefan Wickström efter sista matchen med SFK:
"Klump i halsen och värk i hjärtat"


(2017-10-13)
Stefan Wickström lämnar Selångers damer efter tre år på tränarposten.
– Man hade en klump i halsen och värk i hjärtat efter sista fantastiska matchen nere i Ljusdal, säger "Wickan", som nu kommer att jobba med Medelpads FF:s F03-or.


Stefan Wickström, 49, kom till Selånger som huvudtränare från IFK Timrå 2015 och har tillsammans med kollegan Magnus Ohre haft både "upps & dowms". Första säsongen åkte man ur både ettan och tvåan med sina seniorlag sedan man tappat ett helt knippe duktiga spelare, inte minst till SDFF.
Ifjol vann båda lagen sina serier och gick upp omgående och Stefan Wickström blev bland annat utsedd till Årets Tränare i Medelpad. I år har Stefan och Magnus fokuserat på division 1-laget och ansvaret för andralaget i division 2 och tredjelaget i Damtrean lades över på Henrik Ytterström.
A-laget taxade in på en fin sjätteplats som nykomlingar i division 1 Norra Svealand trots en dipp i mitten av serien.
Lokalfotbollen har snackat med "Wickan" om årets säsong och dom tidigare som huvudtränare i Selånger FK.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Jag är jättenöjd över säsongen, vi har en dipp innan uppehållet men avslutar serien riktigt starkt och vi visade under året att vi verkligen hör hemma i division 1. Vi fick en bra start och var faktiskt obesegradde rätt länge.

Vad har varit mest glädjande i år?
– Det är utvecklingen på våra spelare.

…och minst dito?
– Inte mycket att klaga på. Skall i så fall kanske vara att vi inte har en egen konstgräsplan, det vore klubben värd med tanke på sin breda verksamhet. Belysning finns redan på grusplanen.

Någon händelse under säsongen som du minns lite extra?
– Avslutande matchen mot Ljusdal, dom bjöd på fest och vi var bjudna. Och inte minst känslorna efter matchen då det var slut för mig och Magnus. Då växte en klump i halsen och fick värk i hjärtat.

Någon spelare i ditt lag som överraskat positivt och varför?
– Det är många som utvecklats och jag väljer att nämna två, Jennifer Larsson som kom från Hudik och spelat forward mestadels, gjorde vi om till mittback. Har haft en ruskigt stark höst och blev en viktig kugge och Nellie Maxén som har varit en poängräddare i flera matcher och varit trygg som sista utpost.

Om vi tittar tillbaka. Du kom ju inte direkt till något dukat bord 2015 efter alla spelarförluster?
– Ja, det var ett sjukt tufft första år med spel i två serier som var åt helsike för tuff, men jäklar vad alla tjejerna fajtades och låg i ändå. Det var tjockt pannbeb hos dom (skratt). Trots motgångarna tror jag att många av oss lärde oss väldigt mycket, formade en sorts ödmjukhet och vetskap vad som behövdes för att spela på den nivån. Kan låta lite märkligt men kanske den säsong som jag är mest stolt över våra spelare, trots bristen på sportslig framgång. Att ändå komma ner på Bergsåkers IP för att vilja spela fotboll tyder på VILJA!

Men året därpå vände det uppåt, i dubbel bemärkelse?
– Ja, året i tvåan blev framgångsrikt, men året innan hade vi stor nytta av här och att vi fick en viss Lindholm Forsell till laget som spetsade till oss ännu ett snäpp. Glädjens år naturligtvis, alltid speciellt att vinna en serie, gör man inte så mångar gånger under en karriär. Vi gjorde många bra matcher där vi spelade väldigt fin fotboll, gjorde mycket mål och grundade lite vinnarskallar. Kul att även vårt andralag i trean vann sin serie.

Vad gick ni in division 1 med för målsättning?
– Kort och gott att bara hänga kvar, punkt slut.

Hur har det funkat mellan dig och Magnus under åren?
– Har funkat riktigt bra utan att vi kände varandra innan. Magnus är kunnig, pudelklok, analyserande, snabbsovare och har även fungerat som väderansvarig och busskontaktsansvarig, Tror inte att vi varit oense vid något tillfälle under dom tre åren. Vi har haft många djäkligt roliga stunder och vi har haft perioder av grubblerier, men alltid har jag tyckt det varit roligt.

Varför väljer du och Magnus att kliva av nu?
– Vi kliver av för att vårt unga lag skall få en ny tränare som kan fortsätta att utveckla dem, känns som det behövs, hade laget haft en högre medelålder så hade vi nog kunnat tänka oss att fortsätta. Jag är övertygad om att Kenneth Svensson kommer att göra ett bra jobb.

Och vad händer nu efter att du lämnat dina älskade tjejer i SFK?
– Kommer aldrig att lämna dom, dom kommer alltid att finnas med i mitt hjärta och jag kommer att kunna finnas till hands för dom om dom behöver min hjälp med något. Och Selångertjejer kommer jag säkert att få ha hand om i min nya syssla då jag kommer att bli ansvarig för Medelpads F03-or.

Hur känns det att lämna efter tre år?
– Självklart jäkligt vemodigt, blir en och annan tår när man tänker igenom allt som hänt, vissa ögonblick... Tre år med unga spelare i full utveckling är en lång tid och en ynnest att få vara med på deras resa till att bli "flygfärdiga". Jag och Magnus har varit med på en bit och vi vet att det finns massor med utveckling kvar i alla tjejerna om dom bara själva vill få ut det.

Något mer att tillägga?
– Ja, egentligen massor men jag vill framförallt tacka Selånger FK att jag fick möjligheten att leda Medelpads största talanger under tre år, jag har varit tacksam för varje minut, avslutar Stefan Wickström.

Nu vänder Selånger FK damer blad med en ny tränare (läs ovan).

Alltid framåt! Angelica Lindholm Forsell, eller "Angen" rätt och slätt, vann skytteligan i division 2 Södra Norrland ifjol och division 1 Norra Svealand i år. Båda gångerna på 18 gjorda mål. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Alltid framåt! Angelica Lindholm Forsell, eller "Angen" rätt och slätt, vann skytteligan i division 2 Södra Norrland ifjol och division 1 Norra Svealand i år. Båda gångerna på 18 gjorda mål. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Selångers Angelica Lindholm "Angen" Forsell tog hem ettans skytteliga:
"Skönt att visa att man kan än"


(2017-10-10)
2016 vann hon skytteligan i division 2.
I år tog hon hem segern i ettan.
Båda gångerna på 18 gjorda mål.
– Jag har haft förmånen att lyckats vinna några skytteligor under mina år men känns ändå lite roligare den här säsongen då man får ett kvitto på att man fortfarande kan trots åldern och spel i en högre serie, säger 32-årige Angelica Lindholm Forsell, eller rätt och slätt, "Angen".


Selånger förlorade sin avslutningsmatch mot seriesegrarna Ljusdal.
Angelica Lindholm Forsell lämnade BL Arena paradoxalt både som förlorare – och vinnare!
Veteranen "Angen" tog nämligen hem skytteligan i division 1 Norra Svealand med 18 mål, delad med Gamla Upsalas Tyra Kajgård. Och ifjol vann hon skytteligan i division 2 Södra Norrland på samma antal fullträffar.
– Jag har haft förmånen att lyckats vinna några skytteligor under mina år men känns ändå lite roligare den här säsongen då man får ett kvitto på att man fortfarande kan trots åldern och spel i en högre serie, säger 32-åringen.

Hur kommer det sig att du fortfarande håller krutet torrt?
– Varför jag gör mål beror väl dels för att jag spelar med ett gäng väldigt talangfulla tjejer som vet var jag vill ha bollarna samt att jag har alltid i tanken att ingen boll är omöjlig. Ser väl målet i lägen kanske andra inte gör det. Sen gäller det även att bita ihop även om målen uteblir någon match.

Fortsätter du i Selånger ett år till?
– Hänger lite på vem som blir tränare och ett par saker till men det blir nog så att jag kör på, avslutar damfotbollens grand old lady "Angen".

• Skytteligan 2017

Stefan Wickström slutar som tränare i Selånger. Stefan Wickström slutar som tränare i Selånger.

Selånger gav sig inte utan en rejäl kamp mot Ljusdal i "Wickans" avslutning

(2017-09-30)
Selånger gav seriesegertörstande Ljusdal en rejäl kamp inför storpubliken i BL Arena.
Men till slut lyckades hemmlaget vinna med matchens enda mål, vinna serien och kvala till Elitettan.
– Ljusdal vann rättvist men nog fick dom kämpa för att få in bollen, säger Angelica Lindholm Forsell.


Damfotboll större än bandyn i Ljusdal

Förr var det bandy som gällde i Ljusdal. Nu är det damfotboll. Inte mindre än 536 åskådare hade sökt sig till BT Arena för att se hemmalaget vinna över Selånger och hem seriesegern och kvalplatsen till Elitettan.
Men Selånger vägrade bli ett lätt offer och spjärnade emot med näbbar och klor och det var inte förrän dryga timmen spelad som Nordanstigsbördiga Karin Weinacht kunde sparka in det förlösande hemmamålet. Ett mål som sedermera visade sig bli matchens enda.
– Vi hade väl inte något direkt läge till en kvittering kan jag tycka. Ljusdal vann rättvist men nog fick dom kämpa för att få in bollen! Hela laget gjorde en grym insats, säger Angelica Lindholm Forsell.


Tränarduon slutar

Det här var tränarduon Stefan Wickströms och Magnus Ohres avskedsmatch för Selångerdamerna.
– "Wickan" och Ohre har gjort ett enormt jobb med tjejerna under dessa år. Och dom är verkligen suveräna tränare. Men nu är det dags för tjejerna att ta ytterligare steg i utvecklingen. Och en ny röst på träningarna, säger Angelica Lindholm Forsell, som "nästan" lovar spel ett år till i SFK.
– Hänger lite på vem som blir tränare och ett par saker till men det blir nog så att jag kör på, säger "Angen".
"Angen" som förövrigt vann seriens skytteliga. Läs om det i artikeln ovan.

Ljusdals IF - Selånger FK 1-0
2017-09-30 - 14:00 - BL Arena
Målen: 1-0 Karin Weinacht (61).
Domare: Elsa Wisting
Publik: 536
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Linn Jonsson satte den viktiga kvitterings-bollen. Linn Jonsson satte den viktiga kvitterings-bollen.

Selånger vände i andra och tog revansch på GUSK: "Alla presterade på max"

(2017-09-23)
Gamla Upsala gav Selånger en 6-2-omgång hemma och var på väg mot en ny seger idag.
Då vände SFK i den andra halvleken till 2-1 och tog en prydlig revansch i årets sista hemmamatch.
– I andra halvlek presterade alla tjejerna på max, säger tränaren Stefan Wickström nöjt.


Selånger FK - Gamla Upsala SK 2-1
2017-09-23 - 14:00 - Selånger IP
Målen: 0-1 Hanna Sjöström (27), 1-1 Linn Jonsson (49), 2-1 Angelica Lindholm Forsell (63).
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Angelica LIndholm-Forsell gick i bräschen när Selånger vände med sina två mål. Angelica LIndholm-Forsell gick i bräschen när Selånger vände med sina två mål.

Selångertränarens "upp-sträckning" gav resultat – vändning och vinst mot Bele-Barkarby

(2017-09-16)
Selånger tog en kämpaseger borta mot Bele-Barkarby och studsade tillbaka efter ett par mindre lyckade insatser.
– B/B har mer boll än oss, men efter en underbar försvarsinsats och obändlig vilja så tar vi tre viktiga poäng, säger Stefan Wickström..


Visade en helt annan inställning

Selånger kom till spel på Veddingeva¨llen mitt i industriområdet i Barkarby med två förluster där man inte nått upp till den nivå man är vana att se Selångertjejerna. Och man fick också en uppsträckning efter den senaste matchen av tränaren Stefan Wickström. Och det gav effekt!
Idag var det en helt annan inställning, och detta trots att man saknade en hel del spelare, och det var en rejälv kamp med mycket ställningskrig och få målchanser under den första halvleken som slutar mållös.


"Angen" vände

Tidigt in i andra gör Bele-Barkarby 1-0 efter ett fint anfall som avslutas med ett inspel från kanten och ett bra skott av 1-2 Victoria Wahlstedt. Ett snyggt mål som dock domaren i sitt matchprotokoll fick för sig vara komma i minut 75 och vara en reduceing till 1-2...
MenSelånger, som visat gamnackar i underläge i höst, borrade ner huvudena och krigade vidare. Inte minst veteranen Angelica Lindholm-Forsell gick i bräschen. Och det var också "Angen" som lobbade in kvitteringen kvarten in i amdra efter ett öppnande pass från Vilma Abrahamsson.
Två minuter senare hittar Isa Kollberg en fri "Angen" som lugnt placerar in 1-2.
Bele-Barkarby har precis som tidigare under matchen fortsatt mycket boll men Selånger är täta oc håller ihop därbak och är inte sena att ställa om framåt när möjligheter gives.
– Ja, "Angen" hade ett par genombrott till och Lina Jonsson ett skott som tar i ribban och studsar ner på mållinjen, säger tränaren Stefan Wickström.


Kontraktet definitivt säkrat

Det helar slutar med en 2-1-seger till Selånger och kontraktet helt säkrat därmed för nykomlingarna.
– B/B har mer boll än oss, men efter en underbar försvarsinsats och obändlig vilja så tar vi tre viktiga poäng, inte minst psykologiska, säger Stefan Wickström och fortsätter:
– Är så jäkla stolt över våra tjejer som kommer tillbaka och visar vilka duktiga spelare vi har när vi är rätt fokuserade. Måste hylla varenda spelare denna lördag och det var många som gör sin bästa match för säsongen, berömmer Stefan Wickström.

Läs mer om matchen på Selångers hemsdia

Bele Barkarby FF - Selånger FK 1-2
2017-09-16 - 14:00 - Veddestavallen
Målen: 1-0 Victoria Wahlstedt (50), 1-1 Angelica Lindholm Forsell (61), 0-2 Angelica Lindholm Forsell (63).
Domare: Leonora Heimdahl
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Stefan Wickström var grymt besviken på sina tjejer efter 1-6 mot Täby. Stefan Wickström var grymt besviken på sina tjejer efter 1-6 mot Täby.

Selångertränaren efter 1-6 mot Täby: "Det var inte mycket som stämde"

(2017-09-09)
Selånger förlorade hemma mot Täby med hela 1-6.
Tränaren Stefan Wickström var grymt besviken efter matchen:
– Det var inte mycket som stämde för oss.


Rasade sista tjugo

I våras förlorade Selånger knappt nere i Täby. Men någon revansch blev det inte tal om under lördagen.
Efter en hyfsat jämn första halvlek spelmässigt hade dock Täby med sig en 2-0-ledning in till pausvilan, båda målen inprickade av Sofia Ek.
Med tjugo minuter kvar nickade namnen Lindqvist in 0-3 och därefter var det öppet hus i Selångerförsvaret och gästerna kunde till slut vinna med hela 6-1.


"Grymt besviken"

Selångertränaren Stefan Wickström var inte nådig med sitt lag efter matchen:
– Det var inte mycket som stämde för oss och det är bara att tacka Täby för lektionen och att dom visade hur ett lag som samarbetar på plan kan nå framgång. Vi får tamejtusan skämmas över hur vi uppträder i andra halvlek, ingen jävlaranamma eller stolthet - vart är viljan att freda sitt eget mål? Vart var engagemanget? Grymt besviken hur vi uppträdde denna lördag, dundrar "Wickan",

Selånger FK - Täby FK 1-6
2017-09-09 - 14:00 - Selånger IP
Målen: 0-1 Sofia Ek (14), 0-2 Sofia Ek (27), 0-3 Sofia Lindqvist (69, nick), 0-4 Celina Johansson (72), 0-5 Emma Isabell Victoria Innala (76), 1-5 Angelica Lindholm Forsell, 1-6 Sofia Ek (81).
Domare: Christer Eriksson
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Selånger tar emot Täby idag – har revansch att kräva

(2017-09-09)
I mittens rike av tabellen tar Selånger i eftermiddag emot Täby FK hemma på IP.
Stockholmarna vann vårens möte med 3-1. Revanschdags?


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Stefan Wickströms Selånger förlorade nere i Stockholm. Stefan Wickströms Selånger förlorade nere i Stockholm.

Enskede nollade Selånger och tog revansch

(2017-09-02)
Selånger vann i våras mot Enskede.
Idag tog stockholmskorna revansch via ett tidigt och ett sent mål i den andra halvleken.


Enskede fick revansch på Selånger efter Medelpadskornas seger under vårsäsongen.
Hemmalaget satte efter en mållös första halvlek 1-0 direkt i öppningen av den andra och man avslutade även halvleken med att sätta 2-0 och säkra segern och knapra in tre poäng på Selånger i mittens rike.

Enskede IK - Selånger FK 2-0
2017-09-02 - 14:00 - Enskede IP
Målen: 1-0 Matilda Möller (46), 2-0 Sofie Andersson (90).
Domare: Mohamad Musse
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Moa Altin-Elfving tvingades släppa in fyra bollar mot sitt gamla lag. Moa Altin-Elfving tvingades släppa in fyra bollar mot sitt gamla lag.

Selånger gjorde fyra mål på sin gamla keeper

(2017-08-26)
Selånger har nu åtta poäng ner till nedflyttningsstrecket.
Detta efter en skön 4-1-vimst mot Huge med förre Selånger- och SDFF-keepern Moa Altin-Elfving mellan stolparna.


Angelica Lindholm Forsell satte 1-0 efter dryga kvarten bakom förre lagkompisen i SDFF och Selånger, Moa Altin-Elfving.
Huge kvitterade innan halvtimmen spelad men Olivia Wänglund återgav raskt hemmalaget ledningen.
Åtta minuter in i andra höll sig Olivia framme igen och i den 65:e minuten spikade Linn Jonsson Selångers seger till 4-1 och man tog ett stort steg mot nytt division 1-kontrakt. SFK har nu åtta poäng ner till Gideonsberg under strecket med fem omgångar kvar att spela.

Selånger FK - IK Huge 4-1
2017-08-26 - 14:00 - Selånger IP
Målen: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (17),
1-1 Cajsa Wikström Krigh (29).
2-1 Olivia Wänglund (35),
3-1 Olivia Wänglund (53),
4-1 Linn Jonsson (65).
Domare: Elsa Wisting
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Angelica Lindholm Forsell gjorde Selångers tröstmål. Angelica Lindholm Forsell gjorde Selångers tröstmål.

Bollstanäs visade klassen mot Selånger

(2017-08-19)
Selånger spelade målmässigt jämnt i den andra halvleken mot serietvåan Bollstanäs.
Problemet var bara det att laget från Upplands-Väsby ledde i paus med 4-0...


Serietvåan Bollstanäs jagar Ljusdal i toppen och gav inte Selånger en sportkeps när medelpadskorna gästade hemmagräset i Upplands-Väsby.
1-0 kom redan i den elfte minuten och en halvtimme senare stod det 4-0.
5-0 kom efter dryga timmen men när det återstod knappa 20 minuter tröstmålade Angelica Lindholm Forsell och såg till att det röd-blå-randiga kryssade den andra halvleken.
Med kvarten kvar fick mittbacken Celina Berglund sitt andra gula kort och är därmed avstängd i nästa match. Ett klart avbräck.

Bollstanäs SK - Selånger FK 5-1
2017-08-19 - 14:00 - Bollstanäs IP
Målen: 1-0 Ida Hedstad (11), 2-0 Maja Viklander (16), 3-0 Louise Lillbäck (23), 4-0 Malin Elsilä Engdahl (40), 5-0 Maja Viklander (64), 5-1 Angelica Lindholm Forsell (72).
Utvisning Selånger: Celina Berglund (75).
Domare: Klas Nieckels
Publik: 100
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

"Angen" satte två av Selångers tre mål. "Angen" satte två av Selångers tre mål.

Olivia, Linn & "Angen" bakom Selångers seger i Dalom

(2017-08-12)
Selånger vann med uddamålet av fem borta mot Gustafs GoIF.
Tungan på vågen blev tvåmålsskytten Angelica Lindholm, Olivia Wänglund och framspelaren Linn Jonsson.
– Dom var den stora skillnade mellan lagen, säger Selånger-tränaren Stefan Wickström.


Hemmamötet mot Gustafs GoIF slöt 1-1 i våras. När Selånger tog bussen ner till Dalarna blev det ännu en jämn och spännande match.
Det började bra för medelpadskorna. I den tionde minuten fick Angelica "Angen" Lindholm Forsell en genialisk passning från Linn Jonsson med 0-1 som följd.
Glädjen blev dock kortvarig då hemmalaget kvitterade minuten därpå efter en hörna och lite försvarsstrul. 
Firma Jonsson & "Angen" lät sig inte nedslås och duon låg bakom 1-2 i minut 26. Ett resultat som stod sig till paus.
– I halvtid snackade vi om att spela säkert i andra och inte släppa till något, säger Selångertränaren Stefan Wickström.

Efter ett ödestigert bolltapp på mitten kvarten in i andra får dock Allison Murphy fritt fram och kan kvittera.
Men Selånger har ju en Olivia Wänglund i målform (fem mål förra matchen). Vilma Gustafsson levererade en fin boll till Olivia som inte gjorde något misstag utan gav Selånger en tredje ledning i matchen.
Målet kom i den 78:e minuten och SFK höll sedan undan den här gången och tog en ny viktig trepoängare.
– Stark insats av oss på motståndarnas planhalva, dock darrigare på vår egen. Men vi visar ändå styrka att vinna när vi inte gör en maxprestation. Den stora skillnaden mellan lagen var "Angen" och Olivia, bägge fantastiska, berömmer Stefan Wickström,  som även vill plussa för framspelaren Linn Jonsson.

Gustafs GoIF - Selånger FK 2-3
2017-08-12 - 14:00 - Morbyvallen
Målen: 0-1 Angelica Lindholm Forsell (10), 1-1 Linnea Hahne (11), 1-2 Angelica Lindholm Forsell (26), 2-2 Allison Murphy (59), 2-3 Olivia Wänglund (78).
Domare: Agnes Emborg
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Fem mål i en och samma match. Olivia Wänglund verkar trivas som toppfowrward. Fem mål i en och samma match. Olivia Wänglund verkar trivas som toppfowrward.

Olivia Wänglund femmåls-skytt när Selånger ånyo gjorde sju mål

(2017-08-05)
Olivia Wänglund fick spela toppfowrd igen.
Och då målade Selånger sju gånger för andra matchen på raken – och fem av fullträffarna kom från den löpstarke anfallaren.


Hösten har böjrat bra i Selånger. För andra matchen irad hängde hemmatjejerna sju "kassar" hemma på IP.
Vet inte om gästande Enköping satt kvar i omklädningsrummet första åtta minuterna och inte var sugna på att gå ut i regnet. Isa Kollberg satte 1-0 redan i den andra minuten och i minut sju-och åtta målade Olivia Wänglund dubbelt och ökade på till 3-0. Olivia som fick förnyat förtroende som toppfoward efter två mål förra helgen mot Ornäs.
I den 40:e minuten fullbordade den löpstarke anfallaren sitt äkta hattrick med sitt 4-0-mål.

Gästerna gav inte upp utan i slutet av den första halvleken och i den andras inledning reducerade man två gånger om och skapade en viss nerv. ESK vann nämligen hemma på Enavallen i våras och är inget dålitgt lag.
Men Olivia Wänglund var emellertid målhungrig denna eftermiddag och hängde två snabba igen till 6-2.
Enköping reducerade visserligen ännu en gång men hemmalaget fick sista ordet då Vilma Abrahamsson spikade hemmasegern till 7-3 med kvarten kvar.
Selånger fjärmade sig därmed alltmer från nedflyttningsstrecket tack vare den här segern och han nu åtta pinnar ner till "träsket".

Selånger FK - Enköpings SK UK 7-3
2017-08-05 - 14:00 - Selånger IP
Målen: 1-0 Isa Kollberg (2), 2-0 Olivia Wänglund (7), 3-0 Olivia Wänglund (8), 4-0 Olivia Wänglund (40), 4-1 Beata Olsson (43), 4-2 Clara Lindvall (49), 5-2 Olivia Wänglund (56) 6-2 Olivia Wänglund (66), 6-3 Sofie Hedengren (67), 7-3 Vilma Abrahamsson (75)
Domare: Thomas Berglund
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Två mål och matchens lirare - Olivia Wänglund hade en bra eftermiddag på Selånger IP. Två mål och matchens lirare - Olivia Wänglund hade en bra eftermiddag på Selånger IP.

Bra höststart, Selånger bröt den långa förlustsviten med en storseger – 7-0!

(2017-07-29)
Våren avslutades i moll med fem raka förluster.
Höststarten blev emellertid en durföreställning då Selånger vann hemma mot Ornäs med hela 7-0.
– Skönt för tjejerna att få vinna och spela ut lite, säger tränaren StefanWickström.


Efter att ha avslutat vårpspelet med fem raka förluster inledde Selånger med att spräcka den tråkiga sviten genom att i höstpremiären vinna över Ornäs.
Och när det väl blev seger tog Selångertjejerna också i – 7-0!
Redan efter sex minuters spel gjorde matchens lirare Olivia Wänglund 1-0. Knappa kvarten senare ökade Philippa Johansson på innan Olivia, för dagen renodlad forward, höll sig framme igen och satte trean. Då hade matchen bara pågått i en halvtimme och segern kändes redan säkrad.

Efter timmen spelad satte "pilgrimsvanderskan" Celima Berglund 4-0 och Linn Jonsson 5-0 bara två minuter senare.
Inhopparen Flaurona Rexhaj och Jennifer Larsson såg sedan till att segern kunde skrivas till hela 7-0.
– Skönt för tjejerna att få vinna och spela ut lite. Vi bjöd på ett bra lagspel och många fina kombinationer. Samtidigt som vi vann stort förlorade Huge med 0-6 mot Ljusdal vilket ger oss lite skön luft ner till nedflyttningsstrecket, säger en nöjd Stefan Wickström, Selångertränare.
Wkström ville hylla en av sina spelare lite extra:
– Vår spjutspets "Angen" (Angelica Lindholm Forsell, reds anm) är på semester så valde att låta Olivia Wängslund spela ensam på topp och hon låg bakom fem av målen, säger han imponerat.

Selånger FK - Ornäs BK 7-0
2017-07-29 - 14:00 - Selånger IP
Målen: 1-0 Olivia Wänglund (6), 2-0 Philippa Johansson (20), 3-0 Olivia Wänglund (30), 4-0 Celina Berglund (60), 5-0 Linn Jonsson (62), 6-0 Flaurona Rexhaj (78), 7-0 Jennifer Larsson (80).
Utvisning Ornäs: Joanna Snell (78),
Domare: Hanna Laajanen
Publik: ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher7-

Stefan Wickström och hans Selångertjejer hoppas kunna kliva på segertåget igen i morgon. Stefan Wickström och hans Selångertjejer hoppas kunna kliva på segertåget igen i morgon.

Kliver Selånger på seger-tåget i morgon igen efter fem raka förluster?

(2017-07-28)
Efter en fin start i division 1-comebacken avslutade Selånger med fem raka förluster och har bara tre poängs försprång till IK Huge under nedflyttningsstrecket.
– Vi hade som målsättning före seriestarten att hänga kvar och den vidhåller vi, säger tränaren StefanWickström inför morgondagens höstpremiär hemma mot jumbon Ornäs.


Sommaruppehållet känns kort. Redan i morgon lördag matchar Selångers division 1-damer igång med höstspelet. Och man gör det hemma mot jumbon Ornäs. SFK mötte dalalaget tidigt i våras och vann då med klara 6-1. Medelpadskorna hade en bra inledning på säsongen men avslutningen av våren gick mest i moll – fem raka förluster.
– Vi hade som målsättning före seriestarten att hänga kvar och den vidhåller vi och jag hoppas att vi kommer att klara av det, säger tränaren StefanWickström.
Selånger ligger nia och har tre poäng ner till IK Huge under nedflyttningsstrecket.

Hänt något i truppen under sommaruppehållet?
– Vi har i princip samma trupp. Vi flyttar upp Ella Zetterberg från vårt utvecklingslag i division 2. Wilma Edman tar en paus från fotbollen och "Jossi" Dahlberg åker tillbaka till USA den 4 augusti. Det är det som hänt men vi får se om vi ändå kan få in någon spelare till, säger Wickström.
Några träningsmatcher?
– Nej, vi har kört ett läger i sommar som vi alltid gör och det har gjort oss gott, säger Stefan Wickström avslutningsvis.
Lokalfotbollen tippar: Selånger - Ornäs 4-1.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

"Angen" gav Selånger en tidig ledning men föll tyvärr med 1-3. "Angen" gav Selånger en tidig ledning men föll tyvärr med 1-3.

Selånger tappade ledning – femte raka förlusten kom mot Gideonsberg

(2017-07-01)
Angelica Lindholm Forsell gav Selånger en tidig bortaledning mot anrika Gideonsberg,
Västeråslaget hann kvittera innan pausvilan och i den andra halvleken var det bara dom ljusblå som målade.
1-3-förlusten innebar att Selånger avslutade våromgången med fem raka förluster.


texten kan komma att uppdateras

Gideonsbergs IF - Selånger FK 3-1
2017-07-01 - 14:00 - Solid Park Arena
Måen: 0-1 Angelica Lindholm Forsell (10), 1-1 Izabelle Lundqvist (32), 2-1 Malin Magnusson (57), 3-1 Linnéa Hellblom Björn (65).
Domare: Josefine Bastås
Publik: 54
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Jennifer Larsson debuterade från start och skall ha all heder för sin kämpainsats trots den stora förlusten. Jennifer Larsson debuterade från start och skall ha all heder för sin kämpainsats trots den stora förlusten.

Sex i baken igen för Selångers damer 
– Ljusdal utnyttjade blottorna


(2017-06-22)
Trots en bra första halvlek och underläge med bara 0-1 mot  topplaget Ljusdal gick tappen ur tunnan i andra och för andra matchen på raken släppte Selånger in sex mål, varav tre på lika många minuter kring timman spelad.
Formkurvan pekar brant nedåt och det här var fjärde förlusten på raken.
– Ljusdal var tunga att möta och visade i andra varför man leder serien, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Selånger förlorade senast med 2-6 mot GUSK.
Idag väntade nästa topplag, Ljusdal, på hemmaplan.
Och det var ett taggat och revanschsuget hemmalag som kom ut på den fina gräsplanen och stod emot bra. Det enda som skiljde efter den första halvleken var gästernas straffmål i mitten av halvleken.
– Och det målet föregicks av en solklar offside, säger Selångers tränare Stefan Wickström och fortsätter:
– Vi gör annars en riktigt bra första halvlek. Fightas och gör det svårt för Ljusdal. Trots 0-1-underläge var vi nöjda med vår prestatione första 45.

I den andra började Ljusdal ta över mer och mer mot ett tröttnande Selånger och i den 57:e minuten gjorde Ellika Persson 0-2.
Därefter gick tappen ur tunnan. Försvarsspelet blev ihåligt, mittfältet glesare och misstagen fler och längst fram blev Angelica Lindholm Forsell kringskuren drottning och fick ingenting att jobba på. På tre minuter gjorde Ljusdal lika många mål och spädde sedan sista tio på med två ytterligare mål.
– I den andra halvleken får Ljusdal en väldigt billig frispark i bra läge och gör 0-2. Efter det så spelar Ljusdal ut och är riktigt tunga att möta. Dom vinner klart och visar varför de leder serien. Tung förlust naturligtvis men vi tar med oss vår aggressiva första halvlek till nästa kamp, säger Stefan Wickström, som ville ge en elloge till Jennifer Larsson som debuterade från start och var en pådrivare i dag.

Andra matchen i rad som Selånger nu släpper in sex mål och fjärde förlusten på raken. Kan dom röd-blå-randiga bryta den dystra trenden innan sommaruppehållet? I nästa omgång väntar mer moderata Gideonsbergs IF nere i Västerås, ett lag man besegrade med 3-0 i hemmapremiären i våras.

Selånger FK - Ljusdals IF 0-6
2017-06-22 - 19:00 - Selånger IP
Måen: 1-0 Jonnah Tönners (21, straff), 2-0 Ellika Persson (57), 3-0 Ellika Persson (57), 4-0 Victoria Forss (60), 5-0 Victoria Forss (80), 6-0 Samantha Brand (88).
Domare:  Hanna Laajanen (godkänd, kan bättre, krasslig?)
Publik: uppgift ej inrapporterad ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Jennifer Larsson debuterade från start och skall ha all heder för sin kämpainsats trots den stora förlusten. Jennifer Larsson debuterade från start och skall ha all heder för sin kämpainsats trots den stora förlusten.

Sex i baken igen för Selångers damer 
– Ljusdal utnyttjade blottorna


(2017-06-22)
Trots en bra första halvlek och underläge med bara 0-1 mot  topplaget Ljusdal gick tappen ur tunnan i andra och för andra matchen på raken släppte Selånger in sex mål, varav tre på lika många minuter kring timman spelad.
Formkurvan pekar brant nedåt och det här var fjärde förlusten på raken.
– Ljusdal var tunga att möta och visade i andra varför man leder serien, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Selånger förlorade senast med 2-6 mot GUSK.
Idag väntade nästa topplag, Ljusdal, på hemmaplan.
Och det var ett taggat och revanschsuget hemmalag som kom ut på den fina gräsplanen och stod emot bra. Det enda som skiljde efter den första halvleken var gästernas straffmål i mitten av halvleken.
– Och det målet föregicks av en solklar offside, säger Selångers tränare Stefan Wickström och fortsätter:
– Vi gör annars en riktigt bra första halvlek. Fightas och gör det svårt för Ljusdal. Trots 0-1-underläge var vi nöjda med vår prestatione första 45.

I den andra började Ljusdal ta över mer och mer mot ett tröttnande Selånger och i den 57:e minuten gjorde Ellika Persson 0-2.
Därefter gick tappen ur tunnan. Försvarsspelet blev ihåligt, mittfältet glesare och misstagen fler och längst fram blev Angelica Lindholm Forsell kringskuren drottning och fick ingenting att jobba på. På tre minuter gjorde Ljusdal lika många mål och spädde sedan sista tio på med två ytterligare mål.
– I den andra halvleken får Ljusdal en väldigt billig frispark i bra läge och gör 0-2. Efter det så spelar Ljusdal ut och är riktigt tunga att möta. Dom vinner klart och visar varför de leder serien. Tung förlust naturligtvis men vi tar med oss vår aggressiva första halvlek till nästa kamp, säger Stefan Wickström, som ville ge en elloge till Jennifer Larsson som debuterade från start och var en pådrivare i dag.

Andra matchen i rad som Selånger nu släpper in sex mål och fjärde förlusten på raken. Kan dom röd-blå-randiga bryta den dystra trenden innan sommaruppehållet? I nästa omgång väntar mer moderata Gideonsbergs IF nere i Västerås, ett lag man besegrade med 3-0 i hemmapremiären i våras.

Selånger FK - Ljusdals IF 0-6
2017-06-22 - 19:00 - Selånger IP
Måen: 1-0 Jonnah Tönners (21, straff), 2-0 Ellika Persson (57), 3-0 Ellika Persson (57), 4-0 Victoria Forss (60), 5-0 Victoria Forss (80), 6-0 Samantha Brand (88).
Domare:  Hanna Laajanen (godkänd, kan bättre, krasslig?)
Publik: uppgift ej inrapporterad ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Alva Grahn var Selångers enda spelare som sett till 90 minuter får godkänt för sin insats. Alva Grahn var Selångers enda spelare som sett till 90 minuter får godkänt för sin insats.

Selånger förlorade med tennissiffror mot topplaget GUSK – släppte in fyra mål på tio minuter

(2017-06-17)
Selånger fick en tung eftermiddag på Gamlis IP.
I paus ledde Gamla Upsala SK med 3-1 och i den andra halvleken dubblade topplaget den ledningen till 6-2.
– Vi ger bort matchen kring pausvilan då vi är okoncentrerade och släpper in fyra mål, säger tränaren Stefan Wickström besviket.


Selånger saknade många spelare p g a skolavslutningar, resor och annan frånvaro inför bortamatchen mot serietvåan Gamla Upsala SK.
Redan i den fjärde minuten tog hemmalaget ledningen på straff men Selånger bet ifrån sig bra och i den 21:a minuten kvitterade Angelica Lindholm Forsell.
Tyra Kajgård såg efter dryga halvtimmen till att GUSK kunde återta ledningen.
När samma tjej satte 3-1 med sista sparken i första halvlek verkade det knäcka Selångertjejerna för i inledningen av den andra satte Josefin Roempke Lindström snabbt ett äkta hattrick och efter 54 minuter stod det hastigt och mindre lustigt 6-1.

Gästerna lyckades tack och lov att stoppa blödningen akut och i den 64:e minuten reducerade Olivia Wänglund till 6-2 och därmed avslutades målgörandet för dagen.
– Jag är jättebesviken att vi förlorar med så stora siffror. Just nu har vi ett försvarsspel som inte fungerar. Det kan ju bero på att vi aldrig får chansen att spela ihop en stabil backlinje. Hela tiden saknas det folk av olika anledningar och då är det svårt att få till någon stabilitet, säger tränaren Stefan Wickström besviket.
– Idag ger vi bort matchen i en tiominutersperiod kring pausvilan då vi är okoncentrerade. Sånt kostar mot ett så bra lag som GUSK, fortsätter Wickström.

Beröm i Selånger till inhopparna Jennifer Larsson, Flaurona Rexhaj och Wilma Edman men sett till 90 minuter var Alva Grahn lagets främste där annars få nådde normal standard.

Gamla Upsala SK - Selånger FK 6-2
2017-06-17 - 13:00 - Gamlis IP
Målen: 1-0 Sofia Fors (4, straff), 1-1 Angelica Lindholm Forsell (21), 2-1 Tyra Kajgård (32), 3-1 Tyra Kajgård (45), 4-1 Josefin Roempke Lindström (47), 5-1 Josefin Roempke Lindström (49) 6-1 Josefin Roempke Lindström (54), 6-2 Olivia Wänglund (64).
Domare: Roger Alm
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

"Angen" var inte nöjd med Selångers insats mot Bele Barkarby. "Angen" var inte nöjd med Selångers insats mot Bele Barkarby.

Selånger slarvade i passningsspelet och förlorade mot Bele Barkarby

(2017-06-10)
Selånger förlorade för andra helgen irad mot ett Stockholmslag.
Idag blev det 0-2 mot Bele Barkarby efter ett tidigt- och ett sent baklängesmål.
– Vi gör en riktigt dålig match, vi slarvade alldeles för mycket, säger anfallaren Angelica Lindholm Forsell.


Efter en fin inledning av serien har nu Selånger förlorat två matcher på raken, båda mot Stockholmslag. Förra helgen 1-3 borta mot Täby och idag 0-2 hemma på IP mot Bele Barkarby.
Wilma är ett vanligt namn i Selånger men det var en namne hos gästerna med efternamnet Näslund som gjorde 0-1 redan i den fjärde minuten.
Selånger hade poängchans ända fram till minut 85 då Victoria Wahlstedt stängde kiosken med sitt 0-2-mål.
Appropå namn så höll Bele Barkarbys målvakt Olivia Waller nollan, inte att förväxla med SFK:s andrekeeper Olivia Wallner.
– Vi gör en riktigt dålig match, slarvade med bollen och stressade iväg den eller var för sega så dom kunde ta den av oss och ställa om. Dom vann i princip alla närkamper och andrabollar och då är det svårt för oss att vinna, säger anfallaren Angelica Lindholm Forsell och fortsätter:
– Hade vi kommit upp i normal standard hade vi inte förlorat mot Bele Barkarby för dom var inte speciellt bra, säger "Angen". 
Andra raka förlusten. Hur skall ni undvika en tredje?
– På papperet har vi två tuffa matcher härnäst så nu gäller det att alla taggar till. Vi vet vad vi kan och vi måste tro på oss själva och att alla i laget tar fram "lilldjävulen" i sig, avslutar "Angen".

Selånger FK - Bele Barkarby FF
2017-06-10 - 14:00 - Selånger IP
Målen: 0-1 Wilma Näslund (4), 0-2 Victoria Wahlstedt (85).
Domare: Oskar Nilsefur
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Olivia Wänglund var Selångers enda målskytt på Tibblevallen. Olivia Wänglund var Selångers enda målskytt på Tibblevallen.

Selångers andra förlust kom i Täby – Wänglunds mål räckte inte till poäng

(2017-06-03)
Selånger förlorade på Tibblevallen mot hemmalageet Täby FK med 1-3 där medelpadskornas enda målskytt blev Olivia Wänglund.
Det här var nykomlingarnas andra förlust på åtta omgångar och laget passerades nu av 08:orna i tabellen.


under uppdatering, väntar på återkoppling från tränare.

Täby FK - Selånger FK 3-1
2017-06-03 - 14:00 - Tibblevallen
Målen: ej inrapporterat ännu (domaren har minst 24 timmar på sig att lägga in matchfakta, ibland längre om han inte ids...).
Domare: Robin Hägg
Publik: ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Är Selångers duktiga vänsterytter Elsa Burvall på väg till SDFF redan i år? Är Selångers duktiga vänsterytter Elsa Burvall på väg till SDFF redan i år?

Rykte: SDFF rycker i Selångerspelare

(2017-05-28)
Olivia Wänglund och Elsa Burvall tränar med SDFF emellanåt för att "känna på".
Nu ryktas det om att någon av dom, kanske båda, kommer att ta steget över till Elitettanlaget redan under den här säsongen.


SDFF har gått kräftgång i Elitettan och jagar förstärkningar.
Nu ryktas det om att man mitt under säsongen är och rycker i bl a ett par Selångerspelare för övergång.
Olivia Wänglund och Elsa Burvall är med och tränar emellanåt med SDFF för att "känna på" men att ingen övergång skulle ske förrän eventuellt nästa säsong. Nu berättar en källa för Lokalfotbollen att övergångarna kan ske redan under innefattande säsong.
Lokalfotbollen har sökt representanter för klubbarna men inte fått någon återkoppling.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Selångers segerskytt Angelica "Angen" Lindholm Forsell är framme och oroar Enskedes målvakt Emilia Johansson bara dryga minuten efter att hon gjort 1-0. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Selångers segerskytt Angelica "Angen" Lindholm Forsell är framme och oroar Enskedes målvakt Emilia Johansson bara dryga minuten efter att hon gjort 1-0. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Selånger grundlade segern i den första halvleken – "Angen" segerskytt  

(2017-05-27)
Selånger tog tre poäng hemma på IP mot Enskede efter en match som innehöll två olika ansikten.
SFK grundlade segern efter en fin första halvlek medan man i den andra nästan uteslutande fick ägna sig åt försvarsspel.
– Spelar ingen roll hur det ser ut, det viktiga är att vinna fotbollsmatcher, säger Selångertränaren Stefan Wickström.


Hemma på Selånger IP (f d Bergsåkers IP) tog SFK emot stockholmslaget Enskede IK.
Och det blev en match med två ansikten.
Selånger dominerade den första halvleken med eftertryck och tog också en tidig ledning. Gästernas målvakt fick en inte alltför snäll bakåtpassning av sin högerback. Elsa Burvall vann motlägget mot målvakten men sköt ur snäv vinkel i stolpen men på returen högg Angelica Lindholm Forsell som en kobra och skickade in 1-0 i ett övergivet mål. Ett mål som dessvärre Lokalfotbollens tekniske analfabet lyckades radera i sin kamera...
Hemmalaget hade sedan flera lägen att utöka men sista passet missades, stolpen träffades och man sköt även både över och utanför målramen.
Enskede var inte ofta inne på Selångers planhalva med bollen i besittning och Nellie Maxén hade en lugn första halvlek mellan sina stolpar. Men andra tider skulle stunda....

Den andra halvleken blev den omvända. Enskede kom ut som ett helt annat lag och satte direkt hög press på Selånger som plötsligt inte fick "all tid i världen" med bollen samtidigt som lagkamraterna inter tog löpningar för att hjälpa bollhållaren. Elsa Burvall var konstant "naken" på sin vänsterkant men det var få bollar som hittade dit. Däremot fick försvaret jobba hårt och även framgångsrikt. Fyndet från Ånge, Celina Berglund, dominerade dom bakre leden och Nellie Maxén fick göra några matchavgörande räddningar och visa pondus i luftspelet. Och en bra målvakt skall ju ha tur heter det. Två, eller om det t o m var tre, gånger tog hon hjälp av sina stolpar. Och för att citera den gamle målvaktslegenden i ishockey Leif "Honken" Holmqvist (googla); "Stolparna är mina bästa vänner".

Trots en stundtals enveten press från 08:orna lyckades hemmalageet freda sitt mål hela den andra halvleken och ta sin välbehövliga trea.
– Spelar ingen roll hur det ser ut, det viktiga är att vinna fotbollsmatcher, säger Selångertränaren Stefan Wickström korthugget.
Överbetyd till redan nämnda Selångerspelare plus ytterbacken Wilma Gustaffsson.
Kul att notera att det var över 100 åskådare och att det var så många unga tjejer som var där och kollade. Glädjande att även se en fullgod domarinsats av Elsa Wisting.

Selånger FK - Enskede IK 1-0
2017-05-27 - 14:00 - Selånger IP
Målet: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (4)
Domare: Elsa Wisting (bra kontroll på matchen, bestämda signaler)
Publik: 103
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Selångers vänsterytter Elsa Burvall firade fina triumfer under den första halvleken och läg bl a bakom segermålet. I den andra blav hon tyvärr svältfödd på bollar. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Selångers vänsterytter Elsa Burvall firade fina triumfer under den första halvleken och läg bl a bakom segermålet. I den andra blav hon tyvärr svältfödd på bollar. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var en del tuffa närkamper i matchen men domaren Elsa Wisting hade bra koll. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var en del tuffa närkamper i matchen men domaren Elsa Wisting hade bra koll. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Isa Kollberg satte Selångers kvittering och var nära att spela fram till ett segermål. Isa Kollberg satte Selångers kvittering och var nära att spela fram till ett segermål.

Selånger kvitterade och låg sedan närmast segern mot Huge  

(2017-05-20)
Selånger låg länge under med 0-1 borta mot Huge men med kvarten kvar kvitterade Isa Kollberg från nära håll efter ett vackert inlägg från Olivia Wänglund.
– På slutet har vi chanser att avgöra men oavgjort var rättvist. Dom hade första halvlek och vi den andra, säger Selångertränaren Stefan Wickström.


Selånger tog en poäng på Kastvallen i Bomhus strax söder om Gävle under lördagen. Men den satt hårt åt. Det var Huge som hade det mest konstruktiva av spelet och tog också en tidig ledning genom Josefine Blom som fick ett inspel från kanten och lobbade snyggt över Nellie Maxén i SFK-målet. Blom var sedan hela tiden ett orosmoment för Selångers bakre led genom sin snabbhet och löpvilja. Dock utan att få någon ytterligare utdelning.
Selånger försvarade sig bra men hade förtvivlat svårt att skapa något matnyttigt framåt. Man tog sig fram till strax utanför straffområdet men väl där tog det stopp. När man istället provade skottlyckan hamnade bollarna ofta både ovan och utanför målramen. Det som gick på mål tog förre Selånger- och SDFF-keepern Moa Altin-Elfving lätt hand om.
Om det var ovanan att spela på naturgräs, dok en mycket fin sådan, är oklart.

Men Selånger skulle till slut få in bollen bakom Moa. Med kvarten kvar når Olivia Wänglunds inlägg Isa Kollberg vid den bortre stolpen och hon kan stöta in kvitteringen. 
– Efter detta så maler vi på rejält och pressar våra motståndare som får jobbigt att hänga med men vi skapar för lite farliga målchanser, säger tränaren Stefan Wickström.
Närmast ett segermål är Angelica Lindholm Forsell efter jättefin centring från målskytten Kollberg men avslutet smet precis utanför stolpen.
– Vi fick inte till det i första halvlek, skapade nästan ingen farligheter utan det blev stressade avslut. Vi hamnade in i deras trall med alldeles för många långbollar. När vi höll bollen på marken och knackar enkelt så fick vi längre bollinnehav och flera spelare med i anfallen, säger Wickström och fortsätter.
– Vi gjorde en klart mycket bättre andra halvlek. Vi hade mera boll och spelade som vi skall göra med bollen på varandra och då sprang sig Huge trötta. Men resultatet var rättvist, dom bättre i första och vi  i andra, säger Wickström.

Vilka plussar du för idag?
– Skönt att ha "Olli" (Olivia Wänglund) tllbaka i laget. Hon skapar många farligheter med sin snabbhet och obändiga vilja att vilja vinna. Isa Kollberg fick mera att säga till om på vänsterkanten och skapade farligheter med sin speed, snyggt mål dessutom. Celina (Berglund) är ju ett superfynd i vår trupp, rejäl, snabb och är svårpasserad och dessa pigga inhopp av Wilma Jonsson och Flaurona Rexhaj. Får heller inte glömma att ge en eloge till Huges planskötare. Kastvallen är fantastisk och just nu säkert seriens bästa gräsplan!

Läs mer:
• Selånger räddade en poäng – på den enda riktiga chansen: "Vi gör ingen bra match"

IK Huge - Selånger FK 1-1
2017-05-20 - 14:00 - Kastvallen, Bomhus
Målen: 1-0 Josefine Blom (8), 1-1 Isa Kollberg (75).
Domare: Josefine Bastås
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Olivia Wänglund gjorde comeback i cupmatchen. Olivia Wänglund gjorde comeback i cupmatchen.

Selånger utslagna ur Svenska Cupen – men Olivia Wänglund gjorde comeback efter sin knäskada 

(2017-05-16)
Selånger är utslagna ur Svenska Cupen.
Redan i den första omgåmgen blev IFK Östersund för svåra på sin hemmaplan.
Jämtskorna avgjorde matchen sista kvarten med två mål.
Positivt emellertid att Olivia Wänglund var tillbaka på planen efter sin knäskada.


Selångerdamernas medverkan i Svenska Cupen blev kortvarig, bara en match.
IFK Östersund, nykomlingar i div. 1 Norrland, slog ut Selånger FK, nykomlingar i div. 1 Norra Svealand, efter två mål avslutningskvarten.
Kul emellertid att notera at Olivia Wänglund var tillbaka på planen eter sin knäskada – och var nära att ge SFK ledningen i första halvlek med ett långskott.
En som dock inte var med var veteranen Angelica Lindholm-Forsell som halvskadad stod över cupmatchen.

IFK Östersund - Selånger FK - Bollstanäs SK 2-0
2017-05-16 - 20:00 - Jämtkraft Arena
Målet: 1-0 Karin Forsberg (74), 2-0 Esther Anthony (83).
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Nellie Maxén hade otur på Bollstanäs mål men var i övrigt vass värre mellan stolparna. Nellie Maxén hade otur på Bollstanäs mål men var i övrigt vass värre mellan stolparna.

Selånger förlorade med 0-1 mot Bollstanäs: "Vi mötte ett riktigt bra lag" 

(2017-05-13)
Efter fyra raka utan förlust förlorade idag Selånger mot Bollstanäs på Idrottsparken med matchens enda mål.
– Vi mötte ett riktigt bra lag så det är inget att säga om, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Selånger hade två vinster och lika många ovagjorda inför lördagens match på Idrottsparken mot Bollstanäs SK. Föreningen från Väsby har många säsonger i vår näst högsta serie och har ett välspelat och rutinerat lag.
Och uppländskorna tog kommandot från start men Selånger försvarade sig bra men hade svårt att få någon längd på sina egna anfall.
I den 25:e minuten tappade oturligt SFK-keepern Nellie Maxén ett högerinlägg och vips var Pernilla Jansson framme med en tå och gav gul-gröma BSK ledningen.

Målet skulle visa sig bli matchens enda men gästerna hade bud på fler. Till exempel hade man inte mindre än tre träffar i överliggaren.
– Vi mötte ett riktigt starkt lag i dag. Dom hade bollen säkert 75 procent av tiden men vi försvarade oss bra. Olyckligt med 0-1-målet, säger tränaren Stefan Wickström och fortsätter:
– I andra halvlek så var vi aggressivare och vann bollen närmare deras mål. Vi hade några halvchanser men resultatet är odiskutabelt, säger Wickström
Nellie Maxén riktigt vass i målet trots det oturliga ingripandet vid målet. Philippa Johansson gjorde sin bästa match för året och Celina Berglund var rejäl i sitt spel.

Selånger FK - Bollstanäs SK 0-1
2017-05-13 - 16:00 - Idrottsparken
Målet: 0-1 Pernilla Jansson (25)
Domare: Michael Lie
Publik: 59
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Linn Jonsson gav Selånger ledningen. Linn Jonsson gav Selånger ledningen.

Selånger ännu obesegrade efter 1-1 mot Gustafs GoIF 

(2017-05-07)
Linn Jonsson gav Selånger ledning efter pass från Elsa Burvall efter 18 minuter.
Efter knappa timmen spelad kvitterade dock Allison Murphy till 1-1 för dalkullorna vilket också blev slutresultatet.


Selånger FK - Gustafs GoIF 1-1
2017-05-07 - 13:00 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Linn Jonsson (18), 1-1 Allison Murphy (58).
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Denice Persson Feist var bästa Selånger-spelare i 2-2-matchen i Enköping. Denice Persson Feist var bästa Selånger-spelare i 2-2-matchen i Enköping.

Första poängtappet för Selånger – men hämtade upp dubbla underlägen 

(2017-04-29)
Selånger hamnade i underläge med både 0-1 och 1-2 men redde ut det och fick med sig poäng från Enköping.
– Vi visade än en gång att vi har en stark moral i laget, säger Angelica Lindholm Forsell.


Selånger kom till Korsängens konstgräs med två raka segrar i inledningen av serien. Hemmalaget Enköpings SK med ett kryss och en förlust.
ESK-damerna visade dock ingen överdriven respekt för gästerna och satte 1-0 redan i den sjunde minuten efter en stark öppning.
Selånger jobbade sig in i matchen mer och mer och efter aderton minuter slog Elsa Burvall ett inlägg till Linn Jonsson som mötte direkt med bredsidan.
Resterande första och hela den andra halvleken blev spelmässigt jämn och båda lagen hade sina chanser. Nellie Maxén i bortamålet fick göra flera fina parader för att freda sitt mål. Men med timmen spelad tvingades hon kapitulera en andra gång.

Selånger lyckades emellertid kvittera en gång till och det genom rutinerade Angelica Lindholm Forsell som satte ytterligare ett viktigt mål under sin långa karriär. "Angen"" fick ett pass i mitten och tryckte in 2-2-bollen distinkt.
Både Enköping och Selånger gick sedan för ett segermål men bra målvaktsspel och rättvisan gjorde att lagen fick varsin poäng. Märk väl inte dela på poängen som det så ofta anges då man i så fall skulle fått en och en halv var :-)
– Vi visade än en gång att vi har en stark moral i laget. Ännu en grym laginsats även om det inte räckte till seger denna gång, säger Angelica Lindholm Forsell.

Redan nämnda Nellie Maxén i målet och Denice Persson Feist bäst i ett kämpande Selånger. Den senare både bollvinnare på mittfältet och kreatör i offensiven sina blott 17 år till trots.

Enköpings SK - Selånger FK  2-2
2017-04-29 - 16:30 - Kors
Målen: 1-0 uppgift saknas ännu (7), 1-1 Linn Jonsson (18), 2-1 uppgift saknas ännu  (60), 2-2 Angelica Lindholm Forsell (64).
Domare: Semir Hadziosmanovic
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Omgång 2:
Selånger ett av tre lag med full pott efter två omgångar

(2017-04-22)
Det var full omgång i div. 1 Norra Svealand under lördagen.
Tre lag har full pott efter två matcher. Glädjande nog är Selånger FK ett av dom. Övriga två är seriefavoriterna Bollstanäs SK och Ljusdals IF.
Även GUSK har fylld kvot men där har man ännu bara spelat en match då Uppsalalaget fick sin premiär uppskjuten.


Nykomlingarna Selånger har glädjande nog öppnat med två raka segrar. 3-0 mot ex-allsvenska Gideonsberg i lördags. (läs mer om den matchen nedan).
Bollstanäs, ifjol i Elitettan, har även dom startat upp med två segrar och 3-0 i lördags, mot Bele Barkarby. Moa Ingebretsen ochMalin Engdahl satte dom två första kring halvtimmen spelad och i slutminuten fastställde Nicole Lundström slutresultatet.
Ljusdal är tredje laget med maxutdelning efter 3-1 borta mot Enskede. Tungan på vågen blev Matilda Wennberg med sina två fullträffar.

Gävlelaget Huges målvakt Moa Altin Elfving, tidigare i SDFF och Selånger höll nollan mot Ornäs. Matchens enda mål prickades in av Linnéa Lindbom i den 19:e minuten.
Gustafs GoIF ledde med 2-0 men sista tio jobbade sig Enköping ikapp via två mål av Ina Burström, det sista på stopptid.
Gamla Upsala SK, eller GUSK i folkmun, fick sin premiär mot Enskede uppskjuten och vann nu sin premiär borta mot Täby med 2-0. Tyra Kajgårds- och Elva Fridjonsdottirs mål kom båda före paus.

Resultat omgång 2:
2017-04-22:
IK Huge - Ornäs BK 1-0
Täby FK - Gamla Upsala SK 0 -2
Enskede IK - Ljusdals IF 1-3
Gustafs GoIF - Enköpings SK UK 2-2
Bollstanäs SK - Bele Barkarby FF 3-0
Selånger FK - Gideonsbergs IF 3-0 (läs referat och matchfakta nedan)
• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Med risk för att bli tjatig. Men det blir en bild på "Angen" igen. Två mål mot Gideonsberg. Med risk för att bli tjatig. Men det blir en bild på "Angen" igen. Två mål mot Gideonsberg.

Selånger tog andra raka vinsten – 3-0-ledning redan efter dryga halvtimmen 

(2017-04-22)
Selånger tog sinn andra raka seger när ex-allsvenskarna Gideonsberg kom på besök.
Angelica Lindholm Forsell satte fyra fullträffar i premiären.
Idag hängde hon två till i 3-0-segern.
– En grymt skön lagseger, säger "Angen".


Det blev en lite märklig matchinledning på Idrottsparken när Selånger begick sin hemmapremiär mot anrika Gideonsbergs IF. Västeråslaget som har massor av år i Damallsvenskan kryddat med ett SM-guld från 1992.
Gästerna är inte av den klassen numera men i inledde starkast och pressade tillbaka hemmalaget i stort sett från avsparken.
Men i den åttonde minuten stack Selånger upp. Gideonsbergs målvakt skulle rensa undan en boll men träffade Angelica Lindholm Forsell i ryggen. När bollen landade var "Angen" först på den och kunde rulla in den i det öppna målet.
Strax innan kvarten dribblade Elsa Burvall av ytterbacken och centrade in snett inåt bakåt till Tove Hanold som enkelt bredsidade hem 2-0.
Med dryga halvtimmen spelad snappade Elsa Burvall upp ett dåligt pass från Gideonsbergs ytterback. Drev in i planen och hittade en "Angen" på språng på djupet med en perfekt passning som "Angen" tar med sig och sätter 3-0.
Efter den målexplosionen avslutades nätandet även om båda lagen skapade chanser även sista timmen. Bland annat räddade Nelliw Maxén en straff med fem minuter kvar.

3-0 och bra spel och nästan bud på mer?
– Ja, fast enligt Gideonsbergs tränare spelade dom ut oss i andra halvlek och att vi bara hade dom tre målchanserna som vi satte. Alla som var där såg att så inte var fallet. Men han kanske var på någon annan match, siar tvåmålsskytten Angelica Lindholm Forsell.

Någon som stack ut extra i laget idag?
– Tycker att det återigen var en laginsats. Är riktigt stolt över tjejerna som inte viker sig. Kul också att Nellie (Maxén) får rädda en straff på slutet och tidigare under matchen visat att hon är en bra målvakt, säger "Angen",

Fyra mål i premiären och ytterligare två idag. Hade "tant" tänkt sig vinna skytteligan?
– Nja, jag har som mål att få vara hel denna säsong. Målen ä är bara bonus, säger 32-åringen.

Starkt att inleda med två klara segrar med tanke på att man saknar och saknat flera normalt tongivande spelare på grund av skador och sjukdomar. Det finns ett sparkapital att kasta in. SFK har som målsättning att hänga kvar men fortsätter man med sin ödmjuka inställning och jobbar för varandra lär man nog få höja målsättningen ett snäpp.
– Det är skönt med en så fin start och viktigt för vårt unga lag att se att vi hänger med bra, avslutar Angelica "Angen" Lindholm Forsell.

Selånger FK - Gideonsbergs IF 3-0
2017-04-22 - 13:00 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (8), 2-0 Tove Hanold (14), 3-0 Angelica Lindholm Forsell (32).
Domare: Jan Boström
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Selånger ställs mot forna svenska mästarinnor i hemmapremiären

(2017-04-22)
Selånger imponerade med att vinna premiären borta mot Ornäs BK med hela 6-1.
Nu väntar svenska mästarinnorna från 1992, Gideonsbergs IF, i hemmapremiären.
– Vi får ställa om efter matchen mot Ornäs och inse att kommande matcher sannolikt blir tuffare, säger tränaren Stefan Wickström.


6-1 i seriepremiären för Selånger. Och det trots flera viktiga pjäser borta på grund av skador och sjukdomar.
– Är naturligtvis nöjd med starten men nu är det bara att ställa om till att matcherna som kommer nu sannolikt blir tuffare. Tyvärr många borta igen. Olivia Wänglund, Wilma Jonsson, Isa Kollberg, Rebecca Ågren indisponibla. Arleena Paanalahti inte 100 procent okej ännu men sitter på bänken, säger tränaren Srtefan Wickström.
 
Lokalfotbollen tippar: Anrika damföreningen Gideonsbergs IF vann precis som Selånger sin premiär och blir säkert en bättre värdemätare vart Selånger står än premiären mot Ornäs. Målsättningen för SFK är fortfarande nytt kontrakt så dagens möte kanske är ett vägval vart man kommer att landa i tabellen? Trots många borta är inte dom blårödrandiga chanslösa mot dom ljusblå utan kan mycket väl störa. Men hur mycket? Ja, varför inte poäng? Med "gammel-Angen" i laget har man en målmaskin av rang och pådrivare och därmed aldrig slagna på förhand. Tippade att Timrå skulle spela 2-2 i sin premiär i division 1 Norrland. Kan mycket väl bli samma resultat när Selånger begår sin hemmapremiär.

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande matcher

Angelica Lindholm Forsell visar upp två fingar efter Selångers 6-1-seger i premiären mot Ornäs. Men nog borde "Angen" visat upp det dubbla då hon gjorde fyra mål? Foto: Selånger FK Instagram.
Angelica Lindholm Forsell visar upp två fingar efter Selångers 6-1-seger i premiären mot Ornäs. Men nog borde "Angen" visat upp det dubbla då hon gjorde fyra mål? Foto: Selånger FK Instagram.

Drömstart för Selånger trots skador och sjukdomar – vann med 6-1 mot Ornäs efter fyra mål av "Angen"

(2017-04-17)
Vilken drömstart för Selångers damer.
Nykomlingarna vann med hela 6-1 borta mot Ornäs.
Och Angelica Lindholm Forsell svarade för inte mindre än fyra av fullträffarna.
– Hela laget gjorde en grym insats, säger "Angen".


Lokalfotbollen tippade att Selånger skulle kryssa och att Angelica Lindholm Forsell skulle göra två mål i dagens seriepremiär borta mot Ornäs BK på Ljungbergsplanen i Borlänge (läs nedan).
Jag fick fel i bägge fallen.
Selånger vann med hela 6-1  – och "Angen" skickade in fyra bollar bakom dalkullornas målvakt.
– Vi tog tag i matchen från start. Efter 5 min hade vi dubbla ribbträffar. Sen lossnade det. Hela laget gjorde en grym insats. Ingen föll ur ramen, säger fyramålsskytten Angelica "Angen" Lindholm Forsell efter den övertygande premiärsegern och ville på inget sätt framhålla sig själv före någon annan trots alla sina mål.

Det var ett taggat Selånger som inledde starkt och redan innan klockan tickat upp till tio minuter hade Angelica Lindholm Forsell och Isa Kollberg prickat ribban.
Men så i den tolfte hittade Denice Persson Feist in bollen till "Angen" med 0-1 som följd.
Knappt tio minuter senare kom matchens höjdpunkt.
– Fick på.en bra träff på volley efter ett bra crosspass från vår mittback Wilma Abrahamsson. Den satt skönt, säger "Angen".
Precis innan pausvilan petade "Angen" in 0-3 efter pass från Linn Jonsson och fullbordade därmed sitt äkta hattrick.

Hemmalaget reducerade tidigt i andra men "Angen" var inte klar med sitt målskytte. Så innan det blev någon nerv i matchen. 1-4 kom med lite drygt halvtimman kvar då "Angen" "stal" bollen från Ornäsmålvakten och satte den i öppet mål.
Nu var det dags för Elsa Burvall att visa sig på styva linan. Vid både 1-5 och 1-6 dribblade hon bort hemmaspelarna och använde dom som slalomportar innan hon satte bollarna i nät.
6-1-seger och fyra mål i en premiär händer inte alltför ofta.
– Ja, jag är väldigt stolt över tjejerna! Kul att dom går in och tar för sig, det är bra för konkurrensen i laget. Och fyra mål var de länge sedan jag gjorde, avslutar Angelica Lindholm Forsell.

Ornäs BK - Selånger FK 1-6 (0-3)
2017-04-17 - 13:00 - Ljungbergsplanen, Borlänge
0-1 Angelica Lindholm Forsell (12), 0-2 Angelica Lindholm Forsell (24), 0-3 Angelica Lindholm Forsell (42), 1-3 Cajsa Lindén (48), 1-4 Angelica Lindholm Forsell (59), 1-5 Elsa Burvall (61), 1-6 Elsa Burvall (85).
Domare: Niclas Karlsson
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Premiäromgången:
2017-04-14:
13:00 Gideonsbergs IF - Gustafs GoIF 0-1
2017-04-17:
13:00 Ornäs BK - Selånger FK 1-6
14:00 Ljusdals IF - IK Huge 2-0
15:00 Enköpings SK UK - Bollstanäs SK 2-3
15:00 Bele Barkarby FF - Täby FK 0-3
2017-04-26:
20:15 Gamla Upsala SK - Enskede IK 2-0 (upsskjuten från 2017-04-17)
• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande matcher

Olivia Wänglund är en av många Selånger-tjejer som saknas i seriepremiären. Olivia Wänglund är en av många Selånger-tjejer som saknas i seriepremiären.

Skador och sjukdomar stör Selångers seriepremiär:
"Läget hade kunnat varit bättre"


(2017-04-17)
I eftermiddag gör Selångers daner comeback i division 1 Södra Norrland.
Men förutsättningarna hade kunnat varit bättre.
- Tyvärr har vi skador och sjukdomar på flera av våra tongivande spelare, säger tränaren Stefan Wickström bekymrat.


lfjol vann Selånger division 2 Södra Norrland efter en hård kamp med nabon Kovland och är tillbaka i division 1 Norra Svealand. Den serie man åkte ur 2015 utam att vimma en enda match med sitt alltför unga lag.
Nu är tjejerna två år äldre och två år bättre.
Tränaren Stefan Wickström är nöjd med försäsongen men inför premiären har det tonat upp en del problem.
- Tyvärr har vi skador och sjukdomar på flera av våra tongivande spelare så läget hade kunnat varit klart bättre, säger han.
Och det är det är inte vilka som helst som saknas i premiären, bland annat flicklandslagsspelaren Olivia Wänglund.
- Ja, tyvärr har Olivia åkt på en ny skada. Även Wilma Jonsson saknas på grund av skada. Sedan är Arlena Paanalahti, Rebecca Ågren och Philippa Johansson sjuka och kan inte heller vara med, säger Wickström.
Som om det inte vore nog är Kajsa Bergsten och Emilia Hansson långtidsskadade.

Premiärmotståndarna Ornäs BK lyckades klara nytt kontrakt men en ynka poäng i fjolårets jämna bottenstrid.
- Jag vet inte så mycket om Ornäs men vi har som målsättning att hänga kvar och kanske är dalalaget ett av dom vi skall ha bakom oss, frågar sig Wickström.
Svårt att säga om Selånger blir fågel eller fisk men visst hade förutsättningarna kunnat varit mer positiva inför premiären när det gäller sjukdomar och skador.
- Som tur var har vi en bred trupp och kanske kliver någon annan som annars inte fått varit med från start fram istället, säger Wickström.

Så har Selånger värvat och tappat inför säsongen:
Nyförvärv: Flaurona Rexhaj (IFK Timrå), Isa Kollberg (Alnö IF), Celina Berglund (Ånge IF) och Olivia Wallner (Njurunda IK).
Förluster: Tova Olsson (IFK Timrå), Kajsa Bergsten (långtisskadad), Emilia Hansson (långtidsskadad), Wilma Bondén (slutar), Jennifer Jacobsen (slutar) och Josefine Jonsson (slutat).

Lokalfotbollen tippar: Kan för lite om Ornäs men då SFK saknar "halva laget" i eftermiddag är jag nöjd om dom får med sig någon pinne hem. Så 2-2 kan väl vara ett lämpligt resultat? Med rutimnerade Angelica Lindholm Forsell är man aldrig ett slaget lag på förhand så hon gör SFK:s bägge mål.

Premiäromgången:
2017-04-14:
13:00 Gideonsbergs IF - Gustafs GoIF 0-1
2017-04-17:
12:30 Gamla Upsala SK - Enskede IK
13:00 Ornäs BK - Selånger FK
14:00 Ljusdals IF - IK Huge
15:00 Enköpings SK UK - Bollstanäs SK
15:00 Bele Barkarby FF - Täby FK

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande matcher

Selånger träningsspelade mot Gefle
– förlorade efter sent mål


(2017-04-08)
Selånger träningsspelade under lördagen mot Gefle.
Den hårt satsamde division 2-klubben vann med uddamålet av tre efter ett sent segermål.

Så här skrev klubben om matchen mot Gefle på sin hemsida:

Vi hade två tuffa möten i fjol mot Gefle, ett lag som vi mötte i vårt genrep.
Bra match att få, ett lag som satsar på att vinna sin serie(och som de garanterat kommer att göra)
Vi har tyvärr inte alla tillgängliga till denna match, sjukdom och skador med mera. Inte bra att i genrepet inte få tillgång till alla, men vi har ju en bred trupp och vi ställer ett starkt lag på benen.
Gefle inleder piggast, visar upp ett spel med starkt självförtroende och vi har det tufft men släpper inte till några klara lägen.
Desto längre halvleken lider, ju mer säger vi till om skeendet.
Minut 30 så tar vi ledningen på ett självmål av Gefleförsvaret.
Det är också resultatet i halvtid, vi är nöjda med första halvlek, vi vinner den målmässigt men även spelmässigt.
Inledningen också jämn i början av andra - i 53 e minuten så får en Geflespelare på en drömträff strax utanför straffområdet och det är kvitterat.
Efter detta så blir det mycket Gefle, vi får svårt att hålla i bollen under längre sekvenser och som ett brev på posten så gör dom 1-2 i nåt strul efter en hörna.
Matchen slutar med förlust med 1-2, bra match att få innan serien startar.Vi får lite tips om vad vi behöver jobba på och vi tar med oss en stark första halvlek.
Vi önskar Gefle lycka till - ett ruskigt starkt div 2 lag som känns tunga att möta och som jag redan nämnt - vinner GARANTERAT sin division 2-serie!

Selånger FK - Gefle IF FF 1-2 (1-0)
2017-04-08 - 13:00 - Westhagen
Mål Selånger: självmål
Domare: Oscar Moss
Publik:
Matchfakta

Olivia Wänglund fanns med i startelvan för tredje matchen på raken. Olivia Wänglund fanns med i startelvan för tredje matchen på raken.

Inget EM-slutspel för Olivia Wänglund och F17-lands-laget – trots sent kryss mot Spaneien

(2017-04-02)
F17-landslaget avslutade EM-kvalets Elite Round med oavgjort 1-1 mot redan EM-klara Spanien. Men det krävdes vinst och Portugalseger mot Island för att Sverige skulle nå EM-kvalet.
– Vi har lite flyt med resultatet idag och det är kanske lite symptomatiskt för den här turneringen att vi får hjälp med att få in bollen, kommenterar förbundskapten Ulf Kristiansson.

Läs mer

Selångers Olivia Wänglund startade för tredjematchen från start och säger så här när Lokalfotbollen får tag i henne.
– Ja, jättekul att återigen få förtroendet i en sådan viktig match. Fast det känns såklart surt just nu såhär direkt efteråt men Island vann över Portugal också så vi hade ändå inte gått vidare även om vi vunnit! Men vi kämpar hela matchen och ger Spanien en riktig kamp. Som sagt så är det surt nu direkt efteråt men jag tror att jag senare kommer att vara nöjd med min insats den här turneringen, både med tanke på att jag debuterar i blågult och att jag nyss kommit tillbaka från en skada, säger Olivia Wänglund.

Och nu bär det iväg hem och Selånger. Vad tror du om er säsong?
– Jag tror att vi kommer att göra en bra säsong och nu är vi mogna för division 1 och förhoppningsvis kommer vi att spela bra fotboll och få bra matcher, avslutar Wänglund.

Självmål i slutminuten avgjorde när Selånger vann mot K/D

(2017-04-01)
Selånger spelade underlördagen sin näst sista träningsmatch innan premiären och det blev seger med uddamålet av fem mot division 2-laget Krokom/Dvärsätt.
Ett självmål i minut 89 avgjorde.
– Ingen maxprestation av oss, mycket slarv och inte nåt flyt i spelet, säger tränarduon Stefan Wickström och Magnus Ohre.


Så här skrev tränarduon Stefan Wickström och Magnus Ohre på klubbens hemsida om matchen:

Näst sista träningsmatchen innan serien drar i gång och ännu ett jämtländskt lag på motståndarsidan,Krokom/Dvärsätt, som åkte ur division 1 i fjol.
Matchen är till att börja med jämn, vi har lite mer bollinnehav och skapar lite halvchanser.Men spelet flyter inte på, vi är tveksamma i många lägen och svaga i passningarna.
Men i minut 30 så hittar Alva till Angen med en jättefin boll och fri på kanten så pangar Angen in bollen. K/D kvitterar precis innan halvtidsvilan, friläge mot Nellie så gör gästernas spelaren inget misstag.
Vi får en bra start på andra, Isa rivs ned i straffområdet och vi får straff. Isa tar den själv, sätter den drypsäkert och vi har åter ledningen.
I andra halvlek så kolliderar Arre otäckt med K/D s målvakt och det ser illa ut och hon får en lättare hjärnskakning - krya på dig Arre!

Matchen går mot sitt slut och i en strulig situation så kvitterar K/D, kanske inte helt rättvist.
Men Vilma G har fortfarande sprutt i benen, en raid på kanten och ett hårt inspel och en K/D försvarare får snedträff och vi vinner matchen med 3-2.
Ingen maxprestation av oss, mycket slarv och inte nåt flyt i spelet.
K/D är det bästa motståndet vi mött hittills. Dom är tätt på oss och stressar oss och en riktigt vass målvakt. K/D blir att räkna med i division 2 Mellersta Norrland tror jag.
Vi känns en aningen slitna, har kört på ganska tufft ett tag.  Lättar på träningen lite kommande vecka för att få fart på oss lagom till seriepremiären.

Matchfakta:
Selånger - Krokom/Dvärsätts IF 3-2
2017-04-01 - 13:00 - Westhagen
1-0 Angelica Lindholm Forsell (31), 1-1 Camilla Kjerstadius (41), 2-1 Isa Kollberg (46, straff), 2-2 Ronja Forsberg (87), 3-2 självmål (89)
Domare: Omar Vali
Publik: 22

Olivia Wänglund, Selånger-landslaget Olivia Wänglund, Selånger-landslaget

Bra spel men inga mål för Olivia Wänglund & Co.
i F17-landslaget


(2017-03-30)
Sveriges F17-landslag spelar fin fotboll i EM-kvalet – men kan inte göra mål!
0-0 i dag mot arrangörslandet Portugal.  
– Det var surt att vi inte lyckades få in minst ett mål, säger Selångers Olivia Wänglund som startade för andra matchen på raken.


Sveriges F17-landslag har motvind i EM-kvalet nere i Portugal.
Först 0-1 mot Island och idag 0-0 mot arrangörslandet. Ännu en mållös match framåt alltså. Trots bra spel. Och nu hänger avancemanget till slutspelet i Tjeckien på en skör tråd. Det krävs först och främst seger på söndag mot Spanien och sedan rätt resultat i några andra matcher så finns chansen att gå vidare som bästa grupptvåa.
– Ja, chansen finns fortfarande men det var surt att vi inte lyckades få in minst ett mål mot Portugal. Vi verkligen pressade dem på slutet och forcerade med hela laget. Såklart kändes det ledsamt efter matchen men nu när jag fått smälta den lite så är jag nöjd över min insats och det kändes att jag bidrog till laget, säger Olivia Wänglund.

Hade du själv något bra läge att avgöra?
– Nä jag hade väl ingen jättechans själv men jag spelade fram till några halvlägen och något lite bättre. Kommer inte ihåg så jättemycket då man är helt inne i matchen, säger Olivia.
Bara Spanien kvar i sista kvalmatchen. En fördel att dom redan är klara för avancemang och kanske inte går för fullt?
– Ja precis. Förhoppningsvis så kanske en del inte spelar för fullt! Yes vi ska göra allt vi kan för att ta den lilla chansen som finns kvar, säger Olivia Wängdal.

Läs även:
• Mållöst i EM-kvalet mot Portugal

Olivia Wänglund lär revanschsugen inför dagens möte med Portugal. Olivia Wänglund lär revanschsugen inför dagens möte med Portugal.

Revanschsugen Olivia Wänglund siktar på seger mot Portugal i EM-kvalet

(2017-03-30)
Sveriges F17-landslag förlorade den första EM-kvalmatchen mot Island med 0-1
Nu väntar en "måstematch" mot Portugal för Olibia Wänglund och hennes kamrater.  
– Hela gruppen är rejält revanschsugna och jag tror Portugals spel passar oss bättre, säger den talangfulla Selångertjejen.


Selångers Olivia Wänglund befinner sig nere i Portugal för EM-kvalspel med F17-landslaget.
Det blev tyvärr förlust i den första matchen mot Island med 0-1 (läs nedan).
– Matchen i tisdags var väl en helt okej insats av oss men vi hittade inte riktigt och vågade inte spela vårt spel. För min del kändes det ändå helt okej för att vara debut, säger Olivia Wänglund.

Idag klockan 17:00 är det avspark i "måstematchen" mot arrangörslandet Portugal.
– Den här matchen tror jag kommer passa oss lite bättre med tanke på att dem spelar lite mer kortpassningsspel och vi kan vara mer kompakta i försvaret, och då är vi bra! Det känns bra i gruppen också och all är revanschsugna, säger Olivia inför uppladdningen.
I den sista matchen i gruppspelet väntar Spanien.

Olivia Wänglund fick äran att starta i EM-kvalmatchen mot Island. Olivia Wänglund fick äran att starta i EM-kvalmatchen mot Island.

Olivia Wänglund med i startelvan i EM-kvalet –men tyvärr förlust mot Island

(2017-03-28)
Selångers Olivia Wänglund fanns med från start mot Island i EM-kvalet för F17 som avgörs i Portugal.
Tyvärr blev det en 0-1-förlust.
– Minst kryss borde vi ha haft men vi är lite för uddlösa, konstaterade förbundskapten Ulf Kristiansson efteråt


Selångers snabbe och spelskicklige Olivia Wänglund fick vara med från start i EM-kvalmatchen mot Island. Kvalturneringen avgörs i Postugal och huvudturneringen senare i år i Tjeckien.
Tyvärr förlorade dom svenska tjejerna med matchens enda mål, inprickat redan i den åttonde minuten.
Sverige gav aldrig upp, man provade det mesta, men förmådde inte nå en kvittering.
– Minst kryss borde vi ha haft men vi är lite för uddlösa, konstaterade förbundskapten Ulf Kristiansson efteråt till SvFF:s hemsida.

Sverige öppnade annars matchen riktigt bra och skapade två jättelägen direkt i inledningen utan att få dit bollen. Det fick däremot Islands Stefanía Ragnarsdóttir i den åttonde minuten. Ragnarsdóttir klappade tlll på en andraboll och fick bra träff.
– Säkert från 25-28 meter. Det var ett fint skott, tillstod Kristiansson.
Island fick energi av målet och Sverige fick försöka att jobba sig tillbaka in i matchen. Man provade olika grepp för att vända resultatet utan att lyckas. Chansmässigt var det jämnt men siffrorna säger inte allt.
– Nej, min känsla är att vi har betydligt vassare lägen. De tar ofta avslut från långt håll men våra lägen är farligare, säger Kristiansson.

Kristiansson tvingades dock konstatera att lagets akilleshäl finns kvar, fler av farligheterna måste förvaltas i mål.
– Ja. Vi får fortsätta jobba med det. Det är klart vi är besvikna men gruppen lever. Nu får vi först sikta på att besegra Portugal så får vi se sedan. Det finns ju en möjlighet att gå vidare som bästa tvåa också.
På den positiva sidan finns att inga skador eller sjukdomar bekymrar i det svenska lägret. Härnäst väntar Portugal på torsdag klockan 17 svensk tid. Med Olivia Wänglund i startelvan på nytt?

"Guzze" avslutade målskyttet. "Guzze" avslutade målskyttet.

Ömsom vin och ömsom vatten när Selånger vann mot Ope

(2017-03-25)
Efter segern förra veckan i Värmecupen mötte Selångers damer i vinden och solskenet på Westhagen Ope IF i en träningsmatch under lördagen.
Ope, som hoppade av spel i division 1 Norrland för en tid sedan, räckte inte alls till utan SFK vann med klara 4-0.


Så här skrev SFK om matchen på sin hemsida:

Vår start av matchen är inte övertygande, vi söker för svåra passningar och framförallt spelar vi för mycket längre bollar. Det är inte på det sätt som vi vill spela. Varför blev det så? Ja, det är lite för bristfällig kommunikation och att vi ger bollinnehavaren för dåliga alternativ. Men det blev bättre efter hand. När vi lugnar ner spelet och spelar mera på varandra så funkar vi så mycket bättre.
Vi gör vårt första mål efter 22 minuter genom Julia Holmlund, som debuterade i SFK-tröjan med mål, då hon behärskat lobbade över en utrusande Opemålvakt.
Vi mår bra av att göra målet, rullar på bättre och börjar skapa fler målchanslägen. I minut 25 kommer så 2-0 genom "Angen" som trycker dit bollen från distans. Halvleken rätt så klart våran även om Ope börjar rätt piggt, men dom skapar nog inte ett avslut på mål.
Vi gör ett par byten som vi bestämt innan i halvlek, tyvärr så går det inte så länge innan Linn Jonsson får en sträckning/bristning i låret och vi tvingas byta, vi hoppas på snabbt tillfrisknande.. Andra halvlek så är det åter vi som tar tag i taktpinnen och bestämmer mycket av skeendet på planen. En eloge till Ope som verkligen försöker hålla bollen i laget och inte bara tjonga i trängda lägen.
Ju längre matchen lider desto högre upp i planen etablerar vi vårt spel.
Bra försvarsspel och en tapper målvakt gör att vi inte gör 3-0 förrän i slutet av matchen genom ett lobbskott av Tove Hanold.
I slutminutten gör Wilma "Guzze" Gustafsson även 4-0 genom en kopia på Toves mål.
Stabil match av oss, släpper till en chans på hela matchen.
Vi har mycket boll men vi har för hög felprocent i passningsspelet, framförallt i första halvlek.
Det som är positivt i dag är att vi trots att vi byter ut en par spelare och vilar några stycken så visar vi upp en imponerande bredd i truppen.
Två träningsmatcher kvar innan serien startar, sen börjar seriespelet. Nedräkningen kan börja!

Matchfakta:
Selånger FK - Ope IF 4-0 (2-0)
2017-03-25 - 13:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Julia Holmlund, 2-0 Angelica Lindholm Forsell, 3-0 Tove Hanold, 4-0 Vilma Gustafsson.
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik:

Olivia Wänglund uttagen till EM-kval. Olivia Wänglund uttagen till EM-kval.

Olivia Wänglund uttagen till landslagsspel

(2017-03-22)
Selångers jättetalang Olivia Wänglund är uttagen till spel i flicklandslaget födda 2000.
– Det är till Elite Round i Portugal för att kvalificera sig för EM-slutspelet i Tjeckien under månadsskiftet mars/april, säger SFK-tränaren Srtefan Wickström.


Selånger FK s jättetalang Olivia Wänglund har blivit uttagen till Svenska landslaget för F17, d v s spelare födda 2000.
– Det är till Elite Round i Portugal för att kvalificera sig för EM-slutspelet i Tjeckien under månadsskiftet mars/april, säger SFK-tränaren Srtefan Wickström.

Så här skriver klubben på sin hemsida:
Jag hoppas alla SFK:are förstår hur stort detta är, en av våra spelare som har spelat i föreningen under hela sin karriär har blivit utagen för att spela landskamper! Vi som sett Olivia sen hon var liten är inte överraskad att hon blivit uttagen. Hon har alltid varit en framträdande spelare som har klarat konststycket att kombinera två idrotter på elitnivå, fotboll och badminton, och representerat Sverige i bägge!
Olivia är ju ett strålande exempel att man kan kombinera 2 idrotter ganska långt upp i åldern - och vem vet om hon varit lysande i bara en av idrotterna om hon bara satsat på den ena, inte självklart.
Extra kul att det är en spelare som är väldigt ödmjuk på sidan om och är ett bra föredöme på alla sätt och vis som lyckas.
Alla vi önskar Olivia ett stort lycka till på din resa och glöm inte att njuta av dessa dagar som kommer bli ett minne för livet!
/ Medspelare och ledare i Selånger FK dam.

"Angen" gav Selånger ledningen med en "sorkmördare". "Angen" gav Selånger ledningen med en "sorkmördare".

Oavgjort med mersmak för Selånger mot Själevad

(2017-03-05)
Selånger träningsspelade mot division 1-kollegan, fast i Norrlandsserien, Själevad.
Matchen slutade 1-1 sedan gästerna kvitterat i slutskedet.

– Det såg riktigt bra ut för att vara första matchen på stor plan, säger Selångers målskytt Angelica Lindholm Forsell.

Selångers FK, som i år är nykomlingar i div. 1 Norra Svealand, mötte Själevads IK i en träningsmatch i Nordic Hallen.
Angelica "Angen" Lindholm Forsell gav Selånger ledningen efter dryga timmen spelad.
– Fick en krossboll av Elsa Burvall som jag sköt längst backen in i mål, säger "Angen".
Någon seger mot Ö-vikslaget i division 1 Norrland blev det dock inte. Med tre minuter kvar kvitterade nämligen Beatrice Lopez Palacios.
– Vi var lite passiva på deras mål. Men vi lär oss av allt sånt och det är det träningsmatcher är till för. Det såg riktigt bra ut för att vara första matchen på stor plan, säger "Angen".

Matchfakta:
Selånger FK - Själevads IK 1-1
2017-03-05 - 14:30 - Nordic Hallen
1-0 Angelica Lindholm Forsell (61)
1-1 Beatrice Lopez Palacios (87)
Domare: Michael Lie
Publik: 29

Isa Kollberg från Alnö IF är ett av tre nyförvärv till Selångers FK sista tiden. Isa Kollberg från Alnö IF är ett av tre nyförvärv till Selångers FK sista tiden.

Tre lokala talanger till Selånger FK

(2017-02-26)
Selånger har legat lågt på nyförvärvs-fronten men nu har man gjort klart med tre nya spelare i form av Isa Kollberg, Celina Berglund och Olivia Wallner.

Selångers FK har gjort klart med en trio lokala förmågor senaste veckorna.
Mittfältaren Isa Kollberg kommer från Alnö, mittbacken Celina Berglund som ifjol spelade i numera nedlagda Ånge IF sant unga och lovande målvakten Olivia Wallner från Njurunda IK skall kämpa om att ta en plats i startelvan.
Sedan tidigare har man gjort klart med Flaurona Rexhaj från IFK Timrå (läs nedan).
Förluster från fjolåret är Tova Olsson (IFK Timrå), Kajsa Bergsten (långtisskadad), Wilma Bondén (slutar) och Jennifer Jacobsen (slutar).

Väntar på återkopling från Stefan Wickström för kommentarer om sina senaste nyförvärv.

"Angen" & Co. i Selånger tog sig ända till final i Invercote Cup i Iggesund. "Angen" & Co. i Selånger tog sig ända till final i Invercote Cup i Iggesund.

Selånger FK till final i Invercote Cup i Iggesund

(2017-02-25)
Selånger spelade niomannacup i Iggesund under lördagen – och tog sig ända till final.
Där blev det dock förlust mot nabonerna från Kovland.
– Men vi är nöjda ändå och det var många som gjorde bra ifrån sig, säger veterananfallaren Angelica Lindholm Forsell.


Selångers FK deltog under lördagen i niomannaturmeringen Invercote Cup i Iggesund.
Efter lyckat gruppspel tog man sig till semifinal. Först 3-1 mot Moheds SK, därefter 4-2 mot Kilafors IF och avslutande 6-4 mot NorrHam, efter 0-4-underläge!
– Ja, det var en otrolig vänding. Vi gjorde lite byten och på 16 minuter gick vi från 0-4 till 6-4, säger Selångers anfallare Angelica "Angen" Lindholm Forsell.
Selånger hade som nackdel att man som division 1-lag hade handikapp-straffar emot sig, en per division. Det blev några stycken under dagen...

I semifinalen väntade IF Team Hudik och inledande 0-1 efter deras handikappstraff. Det målet räckte inte på långa vägar utan dom röd-blå-randiga hängde fyra "baljor" under själva spelet och grejade finalplatsen.
Där väntade trätosystrarna Kovland som även dom hade en hkp-straff - som Jenny Nordenberg satte med ackuratess.
Den här gången lyckades man inte spräcka nollan utan istället kunde Marielle Bergman fastställa segern till 2-0 och Kovland tog därmed hem turneringen för tredje året på raken.
– Det blev inget skönlir i finalen. Mycke tjong från båda lagen, säger "Angen", och fortsätter:
– Men vi är nöjda ändå. Ett roligt avbrott i försäsongen med cup. Nu väntar träningsmatcher och värmecupen innan serien drar igång. Blir ett spännande år, säger "Angen".

Det var flera i Selånger som utmärkte sig lite extra under turneringen.
– Det stämmer men extra kul att nyförvärven Isa Kollberg och Celina Berglund fick göra sina första mål i SFK-tröjan, säger "Angen".
Även IFK Timrå från Medelpad tog sig vidare till semifinal från gruppspelet men även dom fick ge sig mot slutliga segrarna Kovland, 0-3.

Läs mer:
• Kovland tog tredje raka segern i Invercote Cup
– Selånger slogs tillbaka i finalen

Flaurona Rexhaj byter division 1-klubb. Flaurona Rexhaj byter division 1-klubb.

Bländamde tekniker byter Timrå mot Selånger

(2017-01-10)
Selånger och Timrå gör en rockad på spelarsidan.
Tova Olsson går tillbaka till Timrå medan Flaurona Rexhaj går motsatt väg.
– Flaurona är en offensiv spelare med en enastående bra teknik, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Häromdagen tappade Selånger Tova Olsson tillbaka till IFK Timrå (läs nedan).
Det kompenseras genom att Flaurona Rexhaj tar motsvarande väg.
– Flaurona är offensivt lagd, har spelat forward eller offensiv innermittfältare i Timrå och har en enastående bra teknik och det skall bli spännande att följa henne under denna säsongm säger tränaren Srtefan Wickström.
Flaurona Rexhaj visade framfötterna direkt i gårdagens match i MittMedia Cupen där hon och laget slog tillbaka SDFF med hela 14-4 och svarade för två av målen.

Tova Olsson lämnar Selånger och återvänder till Timrå. Tova Olsson lämnar Selånger och återvänder till Timrå.

Selånger FK tappar Tova Olsson – återvänder till
IFK Timrå


(2017-01-06)
Selånger FK tappar anfallaren Tova Olsson inför division 1-comebacken.
Tova återvänder nu till IFK Timrå efter bara en sejour hos dom blå-röd-randiga.


Tova Olsson var med och spelade upp Selånger både till division 1 och 2 ifjol då hon spelade med både förstalaget i tvåan och andralaget i trean under säsongen. Mestadels höll hon till i andralaget i trean där hon svarade för hela 28 mål och även tog en plats i Damtreans All Star Team.
Nu väljer dock den öpstarke 17-åring att vända åter till IFK Timrå för att kriga till sig en ordnarie plats i division 1-lagets startelva.
läs mer

Åter fokus på Division 1 Norra Svealand under 2017 – tack vare Selånger FK 

(2017-01-01)
2015 hade vi både Sundsvalls DFF och Selånger FK i den här serien.
Därefter försvann SDFF och SFK åt varsitt håll i seriesystemet och vårt enda division 1-lag IFK Timrå spelade i division 1 Norrland.
Nu är Selånger tillbaka efter en kort sejour i tvåan.
– Tyvärr har dom splittrat oss och Timrå på två olika serier så det blir inga division 1-derbyn i år, säger Selångers tränare Stefan Wickström besviket.


Lagen i division 1 Norra Svealand 2017 (förslag):
• Gustafs GoIF (D)
• Ornäs BK, Borlänge (D)
• IK Huge, Gävle (G)
• Ljusdals IF (H)
• Selånger FK, Sundsvall (M) (från div 2)
• Enköpings SK UK (U) (div 2)
• Gamla Upsala SK (U)
• Gideonsbergs IF, Västerås (V-m)
+ fyra Stockholmslag av:
• Bele Barkarby FF, Järfälla
• Bollstanäs SK, Upplands Väsby
• Boo FF, Saltsjö-Boo
• Enskede IK (från div 2)
• Hässelby SK FF (från div 2)
• IF Brommapojkarna, Bromma
• Sätra SK, Skärholmen
• Tyresö FF (från div 2)
• Täby FK
• Älta IF (från Elitettan)
• Älvsjö AIK FF

Sundsvalls DFF - seriesegrare div 1 Norra Svealand 2015. Nu väntar kvalspel mot segrarna i div 1 Norrland i två matcher.
Sundsvalls DFF - seriesegrare div 1 Norra Svealand 2015. Nu väntar kvalspel mot segrarna i div 1 Norrland i två matcher.