NYHETER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Medelpadslag i div. 2 Mellersta Norrland: Alnl IF, Heffnersklubbans BK, IFK Timrå 2 och Kovlands IF.

Det blir inget division 1-spel för skytteliga-vinnaren Jenny Nordenberg & Co i Kovland. Det blir inget division 1-spel för skytteliga-vinnaren Jenny Nordenberg & Co i Kovland.

Kovlands damer tackar nej till division 1-spel: "Saknar tillräckliga resurser"

(2017-11-08)

Först strålande glädje.
Ett par veckor senare –den bittra realismen.
Kovland tvingas tacka nej till division 1-spel.
– Vi saknar dom erfordliga resurserna gällande både ekonomi och spelartrupp, säger avgående tränaren Anders Westlund.


Glädjen stod högt i tak efter den sista seriematchen hemma på Ånäsvallen och då snackades det om att man skulle prova på spel i ettan efter seriesegern i division 2 Mellersta Norrland.
Men så blir det nu inte.
– Kovlands IF är en liten förening och bara resorna i division 1 Norrland skulle gå på nästan 200 000 kronor. Vi hade hoppats på att få hamna i Norra Svealandsserien men så blev det inte, säger avgående tränaren Abnders Westlund och fortsätter:
– Nästan halva laget jobbar oregelbundna tider och ofta varannan helg och då matcherna är på just helgerna i ettan måste vi införskaffa minst tio nya spelare av division 1-klass för att fylla upp. Att hitta dessa spelare blir en för övermäktig uppgift. Annars är jag övertygad om att tjejerna rent sportsligt sämst blivit ett mittenlag sett till kapacitet, säger Westlund.

Vad händer nu?
– Enligt reglerna får vi börja om i division 3 men Ope, som tackade nej till division 1-spel väldigt sent i år, fick spela i tvåan i år och vi hoppas givetvis på ett liknande beslut då vi tackat nej till spel i ettan i ett tidigt skede. Innan vi får något besked i frågan ligger vi lågt med verksamheten, säger Westlund.

...och med spelartruppen?
– Ingen har sagt sig vilja lämna klubben eller sluta i alla fall utan alla väntar på ett besked om vilken serie vi kommer att få spela i.

Ingen efterträdare till dig på tränarposten således?
– Nej, inget klart i dagsläget.

Därmed blir Selånger FK enda medelpadslaget i damernas division 1.
Osäkert också vilka som kommer att ersätta Kovland i division 1 Norrland. En förfrågan gick till tvåan Krokom/Dvärsätt och såvitt jag förstår är inte heller trean Bik SK från Härnösand intresserade av "ruinserien" division 1 Norrland. Kan bli så att Selånger får bita i det sura äpplet och flytta norrut.

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Kent "Gus" Gustafsson byter vitt och blått mot rött. Kent "Gus" Gustafsson byter vitt och blått mot rött.

Funderade på sabbatsår – nu blir "Gus" ny tränare för Alnös damer

(2017-10-29)

Tony Tomley kliver av som tränare för Alnös damer för andra uppdtrag i klubben.
Ny röst blir Kent "Gus" Gustafsson.
– Efter fyra säsonger i IFK Timrå kändes det som om jag behövde ta ett sabbatsår men istället blev det Alnö, säger "Gus".


Efter fyra år i IFK Timrås damer tänkte tränaren Kent "Gus" Gustafsson ta ett sabbatsår från fotbollen. Men så slutade Tony Tomley i Alnö och då fick "Gus" en förfrågan att ta över.
– Kände att suget kom tillbaka ett par veckor efter serieslutet trots en tung höst i Timrå och när Alnö hörde av sig tackade jag ja, säger Kent Gustafsson.

Vad händer då med Tony Tomley?
– Jo, vi jobbar på att det skall bli ett samarbete melann Sundsvalls FF och då kommer jag att bli ansvarig för P03. Jag är glad att det löste sig så snabbt och smidigt med tränare för damlaget, säger Tomley.
Huruvida samarbetet kommer att gälla på både pojk och flcksidan är lite oklart i skrivande stund. Det ryktas i alla fall om att SFF:s tjejer som spelade i Damtrean den gångna säsongen skall ta steget över till Alnö. Dock ännu obekräftade uppgifter.

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

GULDHATTARNA PÅ! Kovlands IF vann damernas division 2 Mellersta Norrland 2017. Foto: Lokalfotbollen.nu.
GULDHATTARNA PÅ! Kovlands IF vann damernas division 2 Mellersta Norrland 2017. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Jenny Nordenberg - fem mål mot Alnö och seriens skyttedrottning. Jenny Nordenberg - fem mål mot Alnö och seriens skyttedrottning.

Kovland tog hem serien
– och Jenny Nordenberg skytteligan


(2017-09-30)

Kovland vann inte bara division 2 Mellersta Norrland.
Jenny Nordenberg tog dessutom hem skytteligan.
Idagens 7-0-seger i derbyt mot Alnö svarade hon för inte mindre än fem av fullträffarna.
– Fantastiskt kul att vinna serien med det här gänget och idag gjorde dom allt för att jag skulle kunna vinna skytteligan, säger skyttedrottningen själv.


Tog ett tag innan det lossnade

Redan innan den sista omgången var Kovland i praktiken klara seriesegrare. Men laget vägrade fira innan den var 100 procent klar plus att man ville fira den på hemmaplan. Och det var ett lite spänt Kovland som inledde hemma på Ånäsvallen mot ett Alnö som försvarade sig bra och även stack upp i ett par farliga anfall där 0-1 hängde i luften.
Det tog faktiskt lite drygt halva den första halvleken innan Jenny Nordenberg bröt dödläget och därefter var det mer eller mindre spel mot ett mål och Jonna Wistrand och Marlene Ejerås ökade på till 3-0 före paus.


Spelande för Jennys skytteligaseger

När segern mer eller mindre var säkrad hade under den andra halvleken Kovland bara en målsättning – och det var att hjälpa Jenny Nordenberg ta hem seriens skytteliga. Något man också lyckades med. Fyra mål efter paus och totalt fem i matchen gjorde att Jenny landade på 25 mål, tre före Bik:s Sara Jensen.
– Fantastiskt kul att vinna serien med det här gänget och idag gjorde dom allt för att jag skulle kunna vinna skytteligan. Vid ett par tillfällen serverade dom mig bollen fast dom nästan hade bättre lägen själva, berömmer Jenny Nordenberg.
Och nu blir det alltså division 1-spel på Ånäsvallen.
– Vore kul att prova på division 1-spel med det här gänget men det är en fråga för styrelsen vad jag förstår. säger Nordenberg.


Tränaren tackar för sig

En som inte följer med upp är succétränaren Anders Westlund.
– Nej, det har varit en fantastisk resa med dom här underbara tjejerna men efter två seriesegrar på tre år tar min resa slut här, säger Anders Westlund och siktar in sig på segertårtan.
– Det här är ett beslut som växt fram under säsongen. Jag har ju dessutom precis blivit morfar för första gången, fortsätter Westlund.
Vem som kommer att ta över "tränarpiskan" är inte klart ännu. Eller blir det "operation övertalning" av Anders Westlund?

Kovlands IF - Alnö IF 7-0
2017-09-30 - 13:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Jenny Nordenberg (23), 2-0 Jonna Wistrand (35), 3-0 Marlene Ejerås (44), 4-0 Jenny Nordenberg (61), 5-0 Jenny Nordenberg (66), 6-0 Jenny Nordenberg (69), 7-0 Jenny Nordenberg (81).
Domare: Ali Imad Faeq Faeq
Publik: 90
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Jenny Nordenberg vann skytteligan i division 2 Mellersta Norrland och det här var nog ett av dom enklare av dom 25 fullträffarna. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Jenny Nordenberg vann skytteligan i division 2 Mellersta Norrland och det här var nog ett av dom enklare av dom 25 fullträffarna. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Kovlands tränare Anders Westlund, med guldhatt och allt, applåderar lagets serieseger, den andra på tre säsonger, och hans sista. Nu tackar nämligen Westlund för sig. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Kovlands tränare Anders Westlund, med guldhatt och allt, applåderar lagets serieseger, den andra på tre säsonger, och hans sista. Nu tackar nämligen Westlund för sig. Foto: Lokalfotbollen.nu.
En smarrig segertårta a´la Kovlands IF. Foto: Lokalfotbollen.nu.
En smarrig segertårta a´la Kovlands IF. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Maja Medelberg avslutade säsongen med att sätta avgöramde målet för sitt Heffnersklubbban. Maja Medelberg avslutade säsongen med att sätta avgöramde målet för sitt Heffnersklubbban.

Heffnersklubban avslutade med en seger trots knapert med folk

(2017-09-30)

Med bara tolv spelare i truppen avslutade Heffnersklubben årets seriespel med en seger, vinstmålet inprickat av Maja Medelberg med knappa kvarten kvar.
Emma Sjölén satte lagets övriga två mål i 3-2-segern borta mot nästjumbon Häggenås.


Heffnersklubban hade svårt att få ihop fullt lag inför säsongens sista bortamatch. Till slut fick man ihop tolv tjejer i bussen och kunde vinna en svängig match mot nästjumbon Häggenås.
Hemmalaget tog ledningen på Tigervallen men Emma Sjölén vände till HK-ledning efter mål på vardera sidan om pausvilan. Veteranen Margareta Handler kvitterade dock med knappa tjugo minuter kvar men Maja Medelberg svarade nästan omgående med att skicka in Heffnersklubbans segerboll.
Heffnersklubban taxade ut för säsongen på en fjärdeplats och nu återstår det att se vilken väg klubben väljer att ta i framtiden.

Häggenås SK - Heffnersklubbans BK 2-3
2017-09-30 - 13:00 - Tigervallen
Målen: 1-0 Erika Dahlin (27), 1-1 Emma Sjölén (41), 1-2 Emma Sjölén (66), 2-2 Margareta Handler (71), 2-3 Maja Medelberg (76).
Domare: Niclas Mårlind
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Åttonde raka förlusten för IFK Timrå 2 men spurten nära att räcka till poäng

(2017-09-30)

IFK Timrå var nära att hämta in ett 0-3-underläge den avslutande kvarten mot Ope.
Fionida Rexhajs dubbla mål räckte dock bara till att frisera nederlaget till 2-3 men all heder till laget att man aldrig gav upp utan krigade hela vägen.


IFK Timrå fick avsluta division 2-sejouren med spel på naturgräset på Bergeforsens IP och det var två lag med vitt skilda formbarometrar. Hemmalaget kom till spel med sju raka förluster medan Ope under hösten klättrat uppåt i tabellen efter att ha inlett den som jumbo.
Efter dryga halvtimmen tog gästerna ledningen på ett oturligt självmål och innan pausvilan ökade Ella Backman på för Ope.
När sedan Karin Jonasson spädde på med ett tredje mål var det inte många som trodde på någon Timråpoäng den här gången heller.
Men Fionida Rexhaj reducerade med dryga kvarten kvar och satte även 2-3 i den 85:e minuten men ända fram till en kvittering räckte man inte utan fick avsluta säsongen med åtta raka förluster. Om det blir spel i den lokala Damtrean nästa år eller om man helt sonika lägger ner andralaget återstår att se.

IFK Timrå 2 - Ope IF 2-3
2017-09-30 - 13:00 - Bergeforsens IP
Målen: 0-1 självmål (35), 0-2 Ella Backman (40), 0-3 Karin Jonasson (55), 1-3 Fionida Rexhaj (74), 2-3 Fionida Rexhaj (85).
Domare: Hanad Ibrahim Muhammed
Publik: 21
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Nu är väl guldhattarna framplockade, Anders Westlund? Nu är väl guldhattarna framplockade, Anders Westlund?

Guldhattarna framtagna?Idag skall Kovland spela hem seriesegern på Ånäsvallen

(2017-09-30)

Tre poäng och 27 plusmål för Kovland gentemot Krokom/Dvärsätt.
Seriesegern är i praktiken i hamn även om KIF-tränaren Anders Westlund inte väljer att se det så – ännu!
– Du vet hur det är. Vi tränare tar aldrig ut någonting i förskott, sade Westlund efter förra helgens seger mot Bik.


Trots tre poäng och 27 plusmål bättre än Krokom/ Dvärsätt inför den sista omgången vägrade Kovlands tränare Anders Westlund ta emot Lokalfotbollens gratulerationer till seriesegern efter förra helgens seger mot Bik.
– Du vet hur det är. Vi tränare tar aldrig ut någonting i förskott, sade han då.
Inga guldhattar på plats då men idag kommer dom att plockas fram. För fixar inte Kovland seriesegern får dom göra ett bål av hattarna om inte annat. Men det går inte att missa. Okey att Alnö kan sätta en och annan käpp i hjulet men Bik förlorar INTE med cirkus 25 bollar mot Krokom/ Dvärsätt.
Det är lugnt. Kovland tar sin andra serieseger på två veckor. Herrarna vann ju Medelpadsfemman förra söndagen.

Övriga Medelpadslagens matcher:
Alnö möter som sagt Kovland medan Heffnersklubban tar sig an Häggenås borta och kan hjälpa IFK Timrå 2 i bottenstriden. Timnrå som har Ope hemma på Bergeforsens IP. Tyvärr kanske inte ens seger räcker då A-laget är på väg att rasa ner från division 1 och då får andralaget vackert lämna tvåan även om man skulle hänga kvar av egen kraft.

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Undan för ess! Ingen röd kunde stoppa ett Kovland på seriesegerjakt! Kovland vann mot Bik på Högslätten med 4-0 och säkrade i praktiken seriesegern trots att en omgång återstår. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Undan för ess! Ingen röd kunde stoppa ett Kovland på seriesegerjakt! Kovland vann mot Bik på Högslätten med 4-0 och säkrade i praktiken seriesegern trots att en omgång återstår. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Inget firande för Anders Westlund och hans tjejer i Kovland förrän nästa helg. Inget firande för Anders Westlund och hans tjejer i Kovland förrän nästa helg.

Kovlands damer säkrade i praktiken seriesegern – har tre poäng och 24 plusmål tillgodo på K/D

(2017-09-23)

Först morfar för första gången.
Och därefter serieseger, i praktiken, efter stabila 4-0-borta mot Bik.
– Det har varit ett omtumlande dygn, säger Kovlands tränare Anders Westlund, som dock vägrar lyssna på örat gällande det där med serieseger...


Serieseger för både Kovlands herrer och damer

Först säkrade herrarna seriesegern i Medelpadsfemman.
Ett par timmar senare gjorde Kovlands damer sammalunda i division 2 Mellersta Norrland efter 4-0 mot Bik på Högslättens IP.
– Sakta i backarna, det är en omgång kvar, säger tränaren Anders Westlund när jag ber om att få ta en lagbild på seriesegrarna.
Men ni har tre poäng till godo och 24 plusmål inför sista omgången?
– Du vet ju hur vi fotbollstränare är, vi tar aldrig ut någonting i förskott, säger Westlund.
Men dubbelt firande hade väl passat bra den här helgen?
– Jo, jag blev ju morfar för första gången så det har varit ett omtumlande dygn, säger Westlund.
Han fortsätter:
– Vi och tjejerna i laget hade bestämt att vi jublar idag över segern mot Bik och sedan tar vi och firar rejält nästa helge efter Alnömatchen om det skulle gå hela vägen.


Avgjorde på mindre än en kvart

Om vi ser till kvällens match så inledde Kovland i tempo furioso och avgjorde kampen på mindre än en kvart med en stormande offensiv och förödande effektivitet. Amanda Sevefjord öppnade målskyttet redan i den femte minuten sedan hon fått öppet mål sedan annars duktige Bik-målvakten Bella Nordlund kommit helt ur kurs, Jonna Wistrand ökade på sedan hon drivit in på kanten och placerat in bollen och Jenny Nordenberg fått bollen serverad i minut 14 och enkelt rullat in trean.
Resten av matchen hade Kovland kontroll på och gav inte bort några onödiga lägen bakåt och med liteknappt tio minuter kvar satte Jonna Wistrand ett friläge till 0-4.
Lite smolk i glädjebägaren blev det på slutet när domaren visade ut fel Kovlandsspelare efter en protest. Amanda Sevefjord fick först en varning för ruff, något som en annan Kovlandsspelare protesterade mot. Då vände sig domaren om och visade upp ytterligare ett gult kort till Amanda som fick lufsa av planen och därmed är avstängd i sista matchen mot Alnö. Surt för den rivige bollvinnaren.
– Och det är ju ingen match man vill missa för allting i världen, suckar Amanda Sevefjord.

Bik SK - Kovlands IF 0-4
2017-09-24 - 18:30 - Högslättens IP
Målen: 0-1 Amanda Sevefjord (5), 0-2 Jonna Wistrand (10), 0-3 Jenny Nordenberg (14), 0-4 Jonna Wistrand (81).
Utvisning Kovland; Amanda Schnapauff Sevefjord (84) 
Domare: Hoshang Mofti Shukri (bra men man får inte visa ut fel spelare för att man "tror att det var hon som skrek".
Publik: 61
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Engelina Nygren i Alnö forsätter att måla i höst. Engelina Nygren i Alnö forsätter att måla i höst.

Härnösand ledde på Kubens konstgräs men Alnö vann!

(2017-09-23)

Alnö fick spela sin hemmamatch mot Härnösand på Kubens konstgräs.
Till en början såg det inte så bra ut och underläge med 0-1 i paus.
I andra vände emellertid ö-tjejerna och kunde avgå med en 3-2-seger.


När Släda IP inte är spelbar tvingas Alnös tjejer ut på olika road trips. Är det inte Nya HK-vallen eller Balders kan det bli som mot Härnösand - Kubens konstgräs.
Om det var därför som "hemmalaget" låg under i paus förtäljer inte historien men lagom till den andra halvleken hade man emellertid acklimatiserat sig och kunde via mål av Engelina Nygren, Tyra-Lisa Svensson och Wilma Sundin vända till en 3-1-ledning. Då hjälpte inte att gästernas Sanne Pettersson satte sitt andra mål för dagen, dom tre poängen hamnade hos Alnö.

Alnö IF - Härnösands SK 3-2
2017-09-23 - 14:30 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål Alnö: 0-1 Sanne Pettersson (37), 1-1 Engelina Nygren (48), 2-1 Tyra-Lisa Svensson (72), 3-1 Wilma Sundin (80), 3-2 Sanne Pettersson (82).
Domare: Hanad Ibrahim Muhammed
Publik: 15
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Sanna Bergström Älmqvist gjorde HK:s vinnande mål på K/D. Sanna Bergström Älmqvist gjorde HK:s vinnande mål på K/D.

Heffnersklubban gav Kovland en hjälpande
hand – besegrade värsta konkurrenten


(2017-09-23)

Kovland slåss om seriesegern med Krokom/Dvärsätt.
Idag fick man god hjälp av grannen Heffnersklubban som hemma på HK-vallen vann med 1-0 mot jämtskorna.
– Otroligt nöjd med både segern och spelet. Tätt bakåt och vi skapade mycket framåt, säger tränaren Kenneth Svensson.


Heffnersklubban gav Kovland en hjälpande hand i kampen om seriesegern genom att lägga deras värsta konkurrent Krokom/Dvärsätt på rygg.
Efter en taktiskt väl genomförd match kunde Heffnersklubban ta hem dom trenne poängen. Segerskytt tidigt i den andra halvleken blev Sanna Bergström Älmqvist efter ha fått ett inspel från Emma Sjölén, flyttat bollen i sidled innan hon placerade den lågt förbi gästernas målvakt.
Krokom/Dvärsätt flyttade upp allt dom hade på slutet men Heffnersklubban vägrade släppa till något baklängesmål.
– Otroligt nöjd med både segern och spelet. Tätt bakåt och vi skapade mycket framåt. Emma Häggberg i målet räddade ett friläge i första men annars, utöver sista kvarten, var det relativt lugnt bakåt, säger tränaren Kenneth Svensson.
Plus till hela lagets försvarsinsats plus målskytten Emma Sjölén framåt.

Heffnersklubbans BK - Krokom/Dvärsätts IF 1-0
2017-09-23 - 13:00 - Nya HK-vallen
Målet: 1-0 Sanna Bergström Älmqvist (49).
Domare: Rani Majed Amir
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Ny smocka för IFK TImrås andralag 
– sjunde raka förlusten i höst kom
mot Härnösand


(2017-09-19)

Det vill sig inte för ett ungt IFK Timrå 2.
Idag kom sjunde raka förlusten när Härnösand gästade konstgräset.
– Det blev lite stora siffror men vi har många unga spelare som inte har fysiken ännu för spel mot damer, säger coachen Thomas Aune efter 2-8-förlusten.


IFK Timrås andralag har det tungt i damtvåan och det mesta talar för nedflyttning efter höstens sjunde raka förlust.
Annars började det bra hemma mot Härnösand när Alva Nybjörk satte 1-0 precis innan kvarten.
Linnea Strand kvitterade dock i den 25:e minuten och tretton minuter senare stod det hastigt och mindre lustigt 1-4.
Det blev samma siffror i den andra halvleken vilket betydde 2-8 i baken för Timråtjejerna.
– Det blev lite stora siffror men vi har många unga spelare som inte har fysiken ännu för spel mot damer utan mår bättre av att utvecklas i flickfotbollen men då vi inte har en tillräckligt bred A-trupp av olika anledningar tvingas vi ställa upp med ett så här ungt lag. Men tjejerna gör det bra efter sin förmåga och kämpar på så gott det går, säger coachen Thomas Aune.

IFK Timrå 2 - Härnösands SK 2-8
2017-09-17 - 18:00 - Timrå IP, konstgräs
Målet: 1-0 Alva Nybjörk (14), 1-1 Linnea Strand (25), 1-2 Linnea Strand (30), 1-3 Alva Norberg (36), 1-4 Joanna Wallgren (38), 1-5 Linnea Strand (57), 2-5 Jonia Henriksson (69), 2-6 Joanna Wallgren (70), 2-7 Sanne Pettersson (87), 2-8 Olivia Strand (88).
Domare: Ida Nordström
Publik: 46
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Tre Bik-mål på fyra minuter tog knäcken
på Alnö: "Det var fina mål"


(2017-09-16)

Tre Bik-mål på fyra minuter knäckte Alnö under lördagen.
Emma Söderström nickade tidigt in i andra Alnös kvittering till 1-1 innan dom tre snabba hemmamålen mellan minut 54 till 58 dödade matchen.
Till slut vann Bik med 6-2.
– Det var fina mål som det är svårt att försvara sig emot, säger tränaren Tony Tomley om dom tre raska.


Det var länge en jämn match på Bondsjöhöjdens IP mellan topplaget Bik och mer moderat placerade Alnö.
Härnösandslaget ledde i paus med 1-0 men direkt i andra nickade Emma Söderström in kvitteringen för gästerna.
Bik återtog ledningen i den 54:e minuten och bara fyra minuter senare stod det hastigt, och mindre lustigt ut med Alnöögon, 4-1!
Sara Jensen spädde sedan på till 5-1 och fullbordade sitt hattrick innan Emmie Salomonsson reducerade med sju minuter kvar.
Bik hade dock mer att ge och i matchens slutskede fastställde Madeleine Nordlund resultatet till 6-2 med sin andra fullträff för dagen.
– Ja, det gick snabbt ett tag där. 2-1 och 4-1 är fina mål som vi inte kunde göra så mycket åt. Vi hade våra chansar och skulle ha gjort några mål tillm säger Alnötränaren Tony Tomley.
En olycka kommer som bekant sällan ensam och målskytten Emma Söderström åkte på en hjärnskakning och fick ta ambulansen till sjukhuset.

Bik SK - Alnö IF 6-2
2017-09-16 - 14:00 - Bondsjöhöjdens IP
Målen: 1-0 Sara Jensen (34), 1-1 Emma Söderström (46), 2-1 Madeleine Nordlund (54), 3-1 Stella Nabukalu (57), 4-1 Sara Jensen (58) 5-1 Sara Jensen (72), 5-2 Emmie Salomonsson (83), 6-2 Madeleine Nordlund (88).
Domare: Torbjörn Lyrén
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Klasspelaren Jenny Nordenberg var tillbaka efter sinb fotskada och gjort två mål direkt. Klasspelaren Jenny Nordenberg var tillbaka efter sinb fotskada och gjort två mål direkt.

Kovland tog över serie-ledningen efter derbyseger mot Heffnersklubban

(2017-09-16)

Kovland är nya serieledare i division 2 Mellersta Norrland!
Detta efter att Ope snott poäng av Krokom/ Dvärsätt och att Kovland själva besegrat Heffnersklubban i derbyt med 6-0.
– Nu har vi saken i egna händer, säger tränaren Anders Westlund inför dom två avslutande omgångarna.


Inledde nervöst

Efter gårdagens överraskade resultat då Ope tog två poäng av serieledande Krokom/Dvärsätt skulle Kovland gå till topps för första gången i år vid derbyseger mot Heffnersklubban inför storpubliken på cirka 200 personer.
– Det syntes på tjejerna att dom var nervösa och Heffnersklubban var klart bättre än oss i inledningen, säger Kovlandstränaren Anders Westlund.
Han fortsätter:
– Och när formstarka Veronica Söderström var på Disneyland utanför Paris istället för i vårt anfall så var jag lite orolig vem som skulle göra målen.
Men med comebackande Ida Brännström och framförallt Jenny Nordenberg tillbaka från en fotskada så kunde man ända ta ledningen och gå upp till 3-0 före paus. Ett resultat som inte speglade spelet i den första halvleken då gästerna hade minst lika mycket att säga till om.
– Men vi var effektiva när vi fick våra chanser, säger Anders Westlund.


Snygga mål

Heffnersklubban hade gett sitt bästa före paus och i andra kändes det mer som hur mycket Kovland skulle vinna med när nu nervtrådarna var uppknutna.
Det blev tre mål till och Kovland kunde ta över serieledningen med en 6-0-vinst.
Målskyttar var Jenny Nordenberg 2, Jonna Wistrand, Amanda Sevefjord, Petra Blückert och Lina Candell.
– Och flera av målen var riktigt fina och kom efter bra kombinationer, påpekar Anders Westlund.
Bik borta och Alnö hemma väntar nu dom två omgångarna som återstår.
– Inga lätta matcher så det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften och fortsätter jobba som en enhet på planen. Fördelen är att vi nu i alla fall har saken i egna händer och inte behöver förlita oss på andra resultat, avslutar Anders Westlund.
Sex poäng och saken är, som man säger, "biff". Om sedan klubben i så fall väljer att ta steget upp i division 1 återstår att se.
Domaren Hasan Hamid Ahmed skötte sig åter med den äran. Nu gäller det bara att få in resultat och matchfakta snabbare. Gärna samma dag...

Kovlands IF - Heffnersklubbans BK 6-0
2017-09-16 - 13:00 - Ånäsvallen
Målen: Jenny Nordenberg 2, Jonna Wistrand, Amanda Sevefjord, Petra Blückert och Lina Candell.
Domare: Hasan Hamid Ahmed
Publik: ca 200
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

SDFF-förvärvet Pernilla Wennman sköt Kovlands segermål i Ope i matchens absoluta slutskede. SDFF-förvärvet Pernilla Wennman sköt Kovlands segermål i Ope i matchens absoluta slutskede.

Kovland vände tvåmåls-underläge till seger sista tjugo minuterna

(2017-09-10)

Kovland jagar serieledarna Krokom/ Dvärsätt.
Men jakten höll på att ta ett abrupt slut.
Underläge med 1-3 borta mot Ope och mindre än tjugo minuter kvar.
– Då gör tjejerna en heroisk vändning och verkligen visar sin vilja att vinna, säger tränaren Anders Westlund imponerat.


Drömmen om seriesegern långt borta

Kovland strider med Krokom/Dvärsätt om seriesegern. Pernilla Wennman såg till att gästerna gick till pausvila i ledning.
KIF inledde den andra halvleken starkt och 0-2 låg i luften. Då plötsligt fick Ope luft under vingarna och plötsligt stod det 3-1 i hemmafavör och då var drömmen om seriesegern långt borta.
Med mindre än tjugo minuter kvar reducerade Veronica Söderström till 3-2 och därefter även utjämnade.
I matchens absoluta slutskede skickade Emma Westlund in en frispark in i Opes straffområde och på den frälser Jonna Wistrand Kovland med sitt segermål med efterföljande måljubel som tangerade ljudvallen.
– En djävulsk vändning av tjejerna och en heroisk kämpainsats kryddat med en stor portion moral. Vi visade verkligen upp vår vilja att vinna-instinkt, säger tränaren Anders Westlund.


Målvakt fick spela ute

Han fortsätter:
– Inför matchen såg det inte så bra ut för oss.  Vi åkte upp med bara en avbytare, målvakten Sandra Sjögren, efter att flera insjuknat och Jenny Nordenberg är fotskadad. Sandra fick kliva in efter en halvtimme då Malin Kristmansson inte höll ihop. Vi spelade klokt och rutinerat men plötsligt händer något och vi ligger under med 1-3. Men vi lyckades med en makalös vändning och kunde ta dom där tre viktiga poängen för att inte tappa på Krokom/Dvärsätt i toppen, säger Anders Westlund och pustar ut.


Ville berömma hela laget men synd om Opes hattrickskytt

Tränaren Anders Westlund var märkbart tagen efter matchen.
– En lagseger där Sandra Sjögren visar att hon inte bara kan vara målis,Felicia Högkvist visar vilken duktig spelare hon är, Sara Svensson gör några riktigt fina räddningar ! Ja,jag kan rabbla upp alla spelare som var med, fortsätter Anders Westlund, som även var mycket nöjd med  Anna-Linnéa Löfgrens domarinsats.
Avslutningsvis kan man inte annat än tycka synd om Opes Karin Jonasson som gör ett äkta hattrick på en kvart men ändå får lämna planen poänglös.

Ope IF - Kovlands IF 3-4
2017-09-10 - 13:00 - Torvallen
Målen: 0-1 Jonna Wistrand (39), 1-1 Karin Jonasson (53), 2-1 Karin Jonasson (65, straff), 3-1 Karin Jonasson (68), 3-2 Veronica Söderström (71), 3-3 Veronica Söderström (81), 3-4 Pernilla Wennman (90).
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 144
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Engelina Nygren var tillbaka efter skada och gjorde två mål direkt. Engelina Nygren var tillbaka efter skada och gjorde två mål direkt.

Alnö spelade sig kvar i division 2 – på bekostnad av Timrå 2?

(2017-09-09)

Alnö ser ut att klara sig kvar i division 2.
Detta på bekostnad av IFK Timrå 2.
Den slutsatsen kan man dra efter ö-lagets 4-2-seger i derbyt på Släda IP.
– En viktig och skön seger. Lider lite med Timrå som fick ställa upp kraftigt försvagade, säger Alnötränaren Tony Tomley.


Zoe Tomley tvåmålsskytt första halvlek

Det var en ödesmättad stämning inför den viktiga bottenfajten mellan Alnö och IFK Timrå på Släda IP. Förloraren skulle få det tufft att rädda kontraktet, speciellt gällde det för seriens jumbo IFK Timrå 2. Ett aber till för Timrå var att A-laget samtidigt spelade uppe i Norrbotten och några bänkspelare från det gänget fanns alltså inte att tillgå.
Alnö tog också som väntat direkt tag i taktpinnen och hade bud på flera mål redan första kvarten. Nu dröjde det till dryga halvtimmen innan Zoe Tomley satte foten till på ett pass in i straffområdet efter ett fint anfall.
Fem minuter senare föll Emmie Salomonsson inne i Timrås straffområde och Zoe Tomley gjorde inget misstag från elva meterspunkten.


Långskott som slank in

Tidigt in i andra provade Lina Lind skottlyckan för Timrå och se, bollen studsade in bakom Malin Pettersson lite snöpligt på det ojämna underlaget. Strax före hade även gästerna ett stolpskott så tur och otur jämnade ut sig där.
Alnö fortsatte ha mycket boll men bara ett måls skillnad gjorde att det blev nerv i matchen men med knappa halvtimmen kvar klev rutinerade Engelina Nygren fram och satte två raska mål för ö-laget efter att laget kommit runt på kanterna efter fina anfall.
Timrå vägrade ge sig och med kvarten kvar reducerade Jenny Hedström till 4-2.


Straffpalaver

Med sex minuter kvar fick Alnö sina andra straffspark i matchen som Zoe Tomley satte distinkt. Men en hemmaspelare hade rusat in i straffområdet innan bollen slog så domaren dömde indirekt frispark till Timrå 2. Efter lite palaver insåg han sitt misstag och dömde korrekt om straffen. Och då drog Zoe den utanför...
– En viktig och skön seger. Lider lite med Timrå som fick ställa upp kraftigt försvagade. Segern var rättvis men Timrå var farliga när dom kom i sina ströanfall, säger Alnötränaren Tony Tomley.
– Tråkigt att våra och division 1-lagets matcher skall behöva kollidera men våra unga tjejer som fick chansen att spela gjorde bra ifrån sig men det märktes att våra unga lag vägde lite för lätt och inte var vana med det ojämna naturgräset. Vi ger dock inte upp utan kommer att kriga vidare för att hänga kvar, säger Timrå 2:s coach Thomas Aune.


"Emgam" tillbaka efter skada

Löpvilliga Zoe Tomley och Engelina Nygren, glädjande tillbaka efter skada, var tillsammans med högerbacken Frida Sandström Alnös  förgrundsfigurer.
Domaren Per Pålsson använde sin pipa flitigt och slet nog ut den trots att detta var en ganska snäll match.

Alnö IF - IFK Timrå 2 4-2
2017-09-09 - 13:00 - Släda IP
Målen: 1-0 Zoe Tomley (30), 2-0 Zoe Tomley (35, straff) 2-1 Lina Lind (52), 3-1 Engelina Nygren (63), 4-1 Engelina Nygren (65), 4-2 Jennie Edström  (74).
Domare: Per Pålsson
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Heffmersklubban nollade hemma av Bik
– tidigt straffmål avgjorde


(2017-09-09)

Heffmersklubban hade chansen att passera Bik i tabellen vid seger.
Men det var Härmösandslaget som gjorde matchens enda fullträffl.
Sara Jensens straffmål i den tionde minuten visade sig räcka ända hem även om det blåskrudade hemmalaget nog borde fått till åtminstone en kvittering sett till spel och chanser.


Heffnersklubbans BK - Bik SK 0-1
2017-09-09 - 13:00 - Nya HK-vallen
Målet: 0-1 Sara Jensen (10, straff)
Domare: Ibrahim Nazar
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Tony Tomley och hans Alnötjejer kan ta ett rejält kliv mot nytt kontrakt vid seger i derbyt mot IFK Timrå 2. Tony Tomley och hans Alnötjejer kan ta ett rejält kliv mot nytt kontrakt vid seger i derbyt mot IFK Timrå 2.

Ödesmatch på Släda IP
– vinna eller försvinna gäller för Alnö och Timrå 2


(2017-09-09)

På Släda IP gäller lite av vinna eller försvinna då Alnö och IFK Timrå 2 drabbar samman i ett sexpoängsderby.
– Vi hoppas på en bra prestation som kan resultera i tre viktiga poäng, säger Alnötränaren Tony Tomley inför derbyt..


Alnö ligger trea från slutet, tre poäng före jumbon IFK Timrå 2. Däremellan ligger Häggenås på samma poäng som ö-laget.
Vinst för Alnö hemma på Släda idag mot just IFK Timrå 2 i derbyt krattar i mangegen för division 2-spel även nästa säsong. Timråseger och det blir en superrysare sista omgångarna i bottenstriden.
– Vi har en bra trupp med 17 spelare till matchen. Planen är blöt men i speldugligt skick. Vi hoppas på en bra prestation som kan resultera i tre viktiga poäng, säger Alnötränaren Tony Tomley inför derbyt.

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Heffmersklubban går förbi Bik vid seger

(2017-09-09)

Heffmersklubban ligger fin fyra i tabellen men vid vinst idag mot Bik passerar man Härnösandslaget och lägger beslag på bronsplatsen.

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Maja Winsas två mål räckte tyvärr inte till poäng borta mot Häggenås och Timrå 2 är nu jumbo. Maja Winsas två mål räckte tyvärr inte till poäng borta mot Häggenås och Timrå 2 är nu jumbo.

IFK Timrå 2 jumbo efter förlust i Häggenås

(2017-09-03)

IFK Timrå ledde det viktiga bottenmötet med 2-1 borta mot Häggenås.
Jämtskogrna vändde dock på kuttingen i den andra halvleken och lämnade över träsleven till Timråtjejerna. 


IFK Timrås andralag har hamnat i ett prekärt läge. Efter 3-4-förlusten mot Häggenås lämnade dom tigerrandiga jämtskorna över träsleven till Timrå 2.
Hemmalaget tog en tidig ledning men efter mål av Maja Vinsa och Fanny Sellin Viksell inom loppet av lite drygt fem minuter kring halvtimman såg det bra ut för Timråtjejerna.
Men under en tjugominutersperiod satte Häggenås tre fullträffar och då hjälpte det inte att Maja Winsa gjorde sitt andra mål i den 87:e minuten. Förlusten var ett faktum och Timrå 2 har nu tre poäng upp till just Häggenås och grannen Alnö ovanför nedflyttningsstrecket inför slutspurten. 

Häggenås SK - IFK Timrå 2 4-3
2017-09-03 - 16:00 - Tigervallen
Målen: 1-0 Emma Zakrisson (6), 1-1 Maja Vinsa (26), 1-2 Fanny Sellin Viksell (32), 2-2 Rebecka Kämpedal (56), 3-2 Ida Jakobsson (72), 4-2 Madelene Norman (78), 4-3 Maja Vinsa (87).
Domare: Ali Taqwaei
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Thelma Bergqvist gör mål både i första- som andralaget i Heffners-klubban. Thelma Bergqvist gör mål både i första- som andralaget i Heffners-klubban.

Thelma Bergqvist sköt derbysegern till Heffners-klubban i slutminuterna

(2017-09-02)

Unga Thelma Bergqvist såg till att Alnö inte fick den där viktiga poängen man ville ha i bottenstriden. 
Med två minuter kvar på matchuret sköt inhopparen nämligen derbysegern till Heffnersklubban.


Alnö var på väg mot en vitktig poäng i bottenstriden men då satte Heffnersklubbans inhoppare Thelma Bergqvist segermålet i minut 88.
–Jäkligt surt! Det här var annars en match där inget av lagen var värda att varken vinna eller förlora, säger Alnötränaren Tony Tomley.
Det ser ut att bli ett triangeldrama i kampen om ett nytt kontrakt mellan Alnö,, Häggenås och Timrås andralag.
Och i morgon möts Häggenås och Timrå 2...

Heffnersklubbans BK - Alnö IF 1-0
2017-09-02 - 13:00 - Nya HK-vallen
Målet: 1-0 Thelma Bergkvist (88)
Domare: Husen Hamid Ahmed
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

IFK Timrå 2 hade ledningen ett tag efter Maja Winsas 1-0-mål. IFK Timrå 2 hade ledningen ett tag efter Maja Winsas 1-0-mål.

Det började bra för Timrå 2 men sen tog serieledarna över matchen

(2017-08-27)

Maja Winsa gav bottenlaget IFK Timrå 2 ledningen i matchen men orkade inte stå emot gästande Krokom/Dvärsätt som efter en fem-etta återtog serieledningen.

Vindsnabba Maja Winsa gav IFK Timrå ledningen efter dryga kvarten hemma mot topplaget Krokom/Dvärsätt.
Glädjen blev dessvärre kortvarig. Larisa Staub kvitterade i den 23:e minuten och sjutton minuter senare ledde gästerna med 4-1.
Ledningen bibehölls fram till slutminuterna av matchen då Johanna Sahlin fastsällde jämtskornas seger till 5-1 med sitt andra mål för dagen. K/D tog därmed tillbaka serieledningen som man "lånat ut" till Kovland under ett knappt dygn.
IFK Timrå 2:s unga tjejer får fortsätta kriga om att hänga kvar, i första hand då mot Häggenås som båda ligger i botten med sex ihopplockade pinnar.

IFK Timrå 2 - Krokom/Dvärsätts IF 1-5
2017-08-27 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 1-0 Maja Vinsa (16), 1-1 Larisa Staub (23), 1-2 Johanna Sahlin (25), 1-3 Cornelia Hallman (32) 1-4 Lina Genberg (40), 1-5 Johanna Sahlin (87).
Domare: Husen Hamid Ahmed
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Zoe Tomley hade en fot med i Alnös tre mål i den viktiga segern mot Häggenås. Zoe Tomley hade en fot med i Alnös tre mål i den viktiga segern mot Häggenås.

Tennissiffror för Kovland, viktig trea för Alnö i bottenstriden men förlust för Heffnersklubban

(2017-08-26)

Tre av våra fyra lag matchade idag. Kovland vann med 6-2 borta mot Härnösand medan och Alnö tog tre viktiga poäng i bottenmötet mot Häggenås medan Heffnersklubban förlorade mot nyvaknande Ope på bortaplan.


Viktig och rättvis Alnöseger i bottenmötet mot Häggenås

På grund av dubbelbokning flyttades Alnö - Häggenås "tillbaka" till Släda IP. Trots en svårspelad plan p g a veckans regnande kunde ö-tjejerna ta en viktig seger i bottenstriden.
Zoe Tomley satte 1-0 på straff kring halvtimman och dryga kvarten in i andra hängde Emelie Dahlin tunga 2-0.
Tigerklädda Häggenås reducerade men med sex minuter kvar säkrade Alva Eriksson definitivt Alnösegern med sitt 3-1-mål.
– En fin insats av tjejerna och vi hade även två bollar i ramen och flera bra chanser i övrig så segern var fullkomligt rättvis, säger Alnötränaren Tony Tomley.
Zoe Tomley var inblandad i samtliga tre hemmamål och var bäst på plan. Mycket bra var även Malin Gröning och Emelie Dahlin som vann kampen på mitten men ingen föll egentligen ur ramen i Alnö denna eftermiddag.

Alnö IF - Häggenås SK 3-1
2017-08-26 - 13:00 - Släda IP (Nya HK-vallen enligt MFF)
Målen: 1-0 Zoe Tomley (28, straff), 2-0 Emelie Dahlin (63), 2-1 Elin Petersson (78), 3-1 Alva Eriksson (84).
Domare: Ida Nordström
Publik: 23
Matchfakta


Hattrick för både Jenny och "Lonkan"

Kovland tog en komfortabel bortaseger på Högslätten mot Härnösands SK. Redan i paus stod det 3-0 till gästerna efter Jenny Nordenbergs äkta hattrick.
Kul att göra hattrick tänkte Veronica Söderström och snickrade till en egen efter paus. Först 0-4 och 0-5 innan hemmalaget kunde reducera två gånger om innan "Lonkan" fullbordade sitt värv med fem minuter kvar på klockan.
– En stabil seger efter en mycket bra första halvlek framför allt! Både "Lonkan" och Jenny är ju i målform men jag vill även plussa för försvarslinjen som uppträdde säkert där Erica Höglund gör en bra match som offensiv högerback, säger Kovlands tränare Anders Westlund som nu hoppas på en jätteskräll av IFK Timrå 2 i morgon söndag mot Krokom/Dvärsätt så hans lag får behålla serieledningen mer än 24 timmar.

Härnösands SK - Kovlands IF 2-6
2017-08-26 - 13:00 - Högslättens IP
Målen: 0-1 Jenny Nordenberg (7), 0-2 Jenny Nordenberg (32), 0-3 Jenny Nordenberg (42), 0-4 Veronica Söderström (65), 0-5 Veronica Söderström (74), 1-5 Maja Ulén (80), 2-5 Linnea Strand (83), 2-6 Veronica Söderström (85).
Domare: Anna Hörnström (hela trion mycket bra, tygliga och höll rätt nivå).
Publik: 0
Matchfakta


Hamnade i 0-3-underläge mot bottenlag

Heffnersklubban hamnade i ett 0-3-underläge mot ett formstarkt Ope och lyckades inte vrida sig ur greppet även om laget gjorde ett försök och reducerade två gånger om via mål av Isabell Saarinen och Maja Medelpberg.
I och med förlusten kan nog Heffnersklubban skrinlägga alla planer på en topptvåplacering.

Ope IF - Heffnersklubbans BK 3-2
2017-08-26 - 13:00 - Torvallen
Målen: 1-0 Beata Eriksson (13), 2-0 Sofia Löfstrand (21), 3-0 Sandra Nilsson (68), 3-1 Isabelle Saarinen (88), 3-2 Maja Medelberg (89).
Domare: Björn Larsson
Publik: 69
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Höstförvärvet från SDFF, Jonna Wistrand, var Matchens Lirare i derbyt. Höstförvärvet från SDFF, Jonna Wistrand, var Matchens Lirare i derbyt.

Kovlands rutin, tyngd och effektivitet fällde avgörandet i derbyt mot ett ungt IFK Timrå 2

(2017-08-21)

Kovland med strategen Jonna Wistrand på spelhumör tog hem derbyt mot IFK Timrå 2 med klara 5-0.
Redan innan paus hade hemmadamerna skickar in fyra bollar.
– Trots siffrorna gjorde vi en spelmässigt bra första halvlek men Kovlands tyngd och rutin i kombination att man satte sina chanser gjorde att siffrorna blev lite för stora, säger IFK Timrå2:s tränare Thomas Aune.


Kovland tog som väntat hem derbyt mot IFK Timrå 2 men dom unga tjejerna stod upp bra även om slutresultatet pekar åt ett annat håll.
Amanda Sevefjord gav hemmalaget ledningen efter dryga kvarten men det som blev avgörande var dom tre målen sista kvarten i första halvlek.
– Trots siffrorna gjorde vi en spelmässigt bra första halvlek men Kovlands tyngd och rutin i kombination att man satte sina chanser gjorde att siffrorna blev lite för stora. Två av målen var t ex klara offsider, säger IFK Timrå2:s tränare Thomas Aune.

IFK Timrå bytte in fyra spelare från F17-laget efter paus och man såg också ut att kryssa den andra halvleken. Då satte Jenny Nordenberg 5-0 med sitt andra mål för kvällen.
– Det målet var också offside, påpekar Thomas Aune och fortsätter:
– Vi snackade i pausen om att vi måste ligga tätare i markeringen så att dom inte skulle få vända upp och komma rättvända. Det tycker jag att vi lyckades bra med. Vi lyckades också vända spelet ett par gånger och skapa målchanser och vinna halvleken. Det här var vår femte raka förlust men fortsätter vi visa upp samma spel och kämpaglöd så kommer vi snart att bryta den sviten, säger Aune vars unga lag möter serieledarna Krokom/Dvärsätt i nästa match.
– Men vi spelade 1-1 i våras borta och kan ta poäng igen, avslutar Aune.

Kovland hade planens gigant i förre SDFF- och Selångerspelaren Jonna Wistrand. Jonna kan bli tungan på vågen i kanpen om seriesegern längre fram i höst. KIF har inte förlorat sedan premiären mot Krokom/Dvärsätt och skuggar två poäng bakom. Men kanske kan IFK Timrå 2 hjälpa till att stjäla ett par pinnar igen av jämtskorna i nästa match?
En av Kovlands värsta kombatanter Bik förlorade derbyt i helgen mot Härnösands SK med klara 0-4 och tappade på teten.

Kovlands IF - IFK Timrå 2 5-0
2017-08-21 - 18:30 - Ånäsvallen
Målen: 16’ 1-0 Amanda Sevefjord (16),
2-0 Jenny Nordenberg (31),
3-0 Marlene Ejerås (36),
4-0 Veronica Söderström (44),
5-0 Jenny Nordenberg  (90).
Domare: Oscar Moss
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Engelina Nygren gjorde två av Alnös mål. Engelina Nygren gjorde två av Alnös mål.

Alnö nära att jobba ikapp ett tremålsunderläge

(2017-08-19)

Alnö hade chans att få andrum i botten-träsket men föll mot trätosystrarna Ope med 3-4 varvid jämtskorna klättrade förbi dom röda ö-tjejerna i tabellen.

Alnö krigar i botten och kunde vid seger i dagens bortafight mot Ope få lite andrum nere i träsket.
Men redan efter 20 minuters spel låg man under med 0-2.
Engelina Nygren reducerade efter dryga halvtimmen men hemmalaget såg till att återta tvåmålsförsprånget innan pausvilan.
Efter dryga timmen kom även 4-1 men då vaknade ö-tjejerna till. Engelina Nygren satte sitt andra mål för dagen och Emelie Dahlin frisparkade in 4-3 i den 84:e minuten. Den viktiga kvitteringen uteblev dock och Ope kunde klättra från sin jumboplats förbi Almö.
Tre lag ligger nu på sex poäng och slåss om att undvika nedflyttningsplatsen. Utöver Alnö är det IFK Timrå 2 och Häggenås som ligger rejält i farozonen medan Ope numera ståtar med åtta ihopsamlade pinnar.

Ope IF - Alnö IF 4-3
2017-08-19 - 13:00 -  Torvallen
Målen: 1-0 Ella Backman (11), 2-0 Emma Larsson (19), 2-1 Engelina Nygren (35), 3-1 Karin Jonasson (42), 4-1 Sandra Nilsson 4-2 Engelina Nygren (69), 4-3 Emelie Dahlin (84).
Domare: Emanuel Vikander
Publik: 48
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Maja Winsas reduceriade men det räckte inte till poäng. Maja Winsas reduceriade men det räckte inte till poäng.

IFK Timrå 2 hade inte så mycket att hämnta mot topplaget Bik

(2017-08-16)

IFK Timrå fick inkassera en förlust när topplaget Bik från Härnösand gästade konstgräset.
1-4 blev det till slut och då hjälpte det inte att Maja Winsa reducerade till 1-3 knappa kvarten in i andra halvlek.


Att IFK Timrås bilaga som kämpar i botten skulle ha någon chans mot topplaget Bik var det väl ingen som hade trott på förhand.
Så blev det nu inte heller. Två snabba Bik-mål precis innan halvtimmen spelad gjorde att uppförsbacken för hemmalaget blev i brantaste laget.
När sedan 0-3 kom tio minuter in i andra var man nära att bokföra. Då reducerade Maja Winsa, som även hoppade in i A-laget i helgen och målade, men Sara Jensen släckte snabbt hoppet om hemmapoäng med sitt andra mål för kvällen.

IFK Timrå 2 - Bik SK 1-4
2017-08-16 - 19:00 - Timrå IP konstgräs
Målen: 0-1 Sara Jensen (24), 0-2 Anna Häggblad (27), 0-3 Stella Nabukalu (55), 1-3 Maja Vinsa (57), 1-4 Sara Jensen (65).
Domare: Anton Sundström
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Veronica Söderström avgjorde förra helgen mot Krokom/Dvärsätt. Idag gjorde hon hela fyra mål mot Häggenås. Veronica Söderström avgjorde förra helgen mot Krokom/Dvärsätt. Idag gjorde hon hela fyra mål mot Häggenås.

Kovland gjorde tvåsiffrigt på Häggenås – formstark  "Lonkan" fyramålsskytt

(2017-08-13)

Veronica Söderström fyra mål, Jenny Nordenberg tre och Jonna Wistrand två var tre av Kovlands målskyttar när man körde över Häggenås på bortaplan med 11-1.
– Vi utnyttjade att motståndet stod väldigt högt i sin försvarslinje genom snabba omställningar och fina löpningar bakom deras backlinje, säger tränaren Anders Westlund.


När klockan tickade upp mot 20 minuter stod det 1-1 mellan Häggenås och Kovland på Tigervallen.
Då satte Veronica "Lonkan" Söderström 2-1 till KIF. Sedan gick tappen ur tunnan och efter dryga halvtimmen hade gästerna ryckt åt sig en 6-1-ledning.
Målandet fortsatte efter pausvilan och slutresultatet landade till slut på hela 11-1 i Kovlands favör. Målhungrigast var Veronica Söderström 4, Jenny Nordenberg 3 och Jonna Wistrand 2.
– Vi utnyttjade att motståndet stod väldigt högt i sin försvarslinje genom snabba omställningar och fina löpningar bakom deras backlinje. Återvändande Jonna Wistrand låg bakom väldigt mycket,framför allt i första halvlek. Hennes anfallspartner "Lonkan" Söderström kompleterade med sin löpvilja, snabbhet och näsa för målet, säger Kovlands tränare Anders Westlund  

Trots dom överlägsna siffrorna var inte hemmalaget Häggenås helt ofarliga och odugliga vilket man kan tro när man ser resultatet.
– Häggenås är ett trevligt motstånd som aldrig ger upp och försöker spela fin fotboll. Emelie Berg i målet hade några fina frilägesräddningar och dirigerade sitt uteförsvar med bra snack. Positivt är väl också att vi faktiskt som lag kan bra mycket bättre trots siffrorna, såg lite slitna ut faktiskt, säger Anders Westlund.

Häggenås SK - Kovlands IF 1-11
2017-08-13 - 15:00 - Tigervallen
Målen: 0-1 Jonna Wistrand (7), 1-1 Helena Jacobsson (15), 1-2 Veronica Söderström (19), 1-3 Jenny Nordenberg (24), 1-4 Jenny Nordenberg (26), 1-5 Jonna Wistrand (27), 1-6 Veronica Söderström (31), 1-7 Petra Blückert (55), 1-8 Veronica Söderström (60), 1-9 Lina Candell (62), 1-10 Veronica Söderström (83), 1-11 Jenny Nordenberg (86).
Domare: Andreas Ekeljung
Publik: 26
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Maja Medelberg sköt Heffnersklubbans segermål långt in på stopptid. Maja Medelberg sköt Heffnersklubbans segermål långt in på stopptid.

Heffnersklubban vände underläge till seger mot Härnösand i slutminuterna

(2017-08-12)

Med tre minuter kvar låg Heffnersklubban under med 2-3 på Högslättens IP.
Då klev Emma Sjölén och Maja Medelberg fram och via varsitt mål vände man det starkt hotande nederlaget till en victoria.


Heffnersklubban svarade för en mäktig bedrift uppe på Högslätten under lördagen. Hemmalaget tog ledde med både 1-0 och 2-1 men Heffnersklubban kom båda gångerna tillbaka.
Men när Olivia Strand satte 3-2 med bara sju minuter kvar var det nte många som gav HK någon poängchans.
Men det skulle otroligt nog visa sig bli tre!
Emma Sjölén kvitterade till 3-3 i dem 87:e och därefter prickade Maja Medelberg in segermålet långt in på stopptid. Hennes andra fullträff för dagen.
Det sena målet gör att Heffnersklubban fortsätter ta rygg på toppduon Krokom/Dvärsätt och Kovland. HK står nu över nästa omgång.

Texten kan komma att uppdateras

Härnösands SK - Heffnersklubbans BK 3-4
2017-08-12 - 14:00 - Högslättens IP
Målen: 1-0 Molly Bergquist (12), 1-1 Bianca Tuominen (41), 2-1 Molly Bergquist (49), 2-2 Maja Medelberg (81), 3-2 Olivia Strand (83), 3-3 Emma Sjölén (87), 3-4 Maja Medelberg (90+2).
Domare:  Hoshang Mofti Shukri
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Emma Sjöbergs kvittering på straff räckte tyvärr inte till poäng. Emma Sjöbergs kvittering på straff räckte tyvärr inte till poäng.

Alnö hade 1-1 mot serie-ledarna men föll

(2017-08-12)

Alnö hade spelet i den första halvleken mot Krokom/Dvärsätt.
I den andra tog serieledarna över matchen och kunde vinna med 4-1.
– Trots förlusten visade tjejerna bra inställning och kämpade på hela vägen. Resultatet speglade inte matchen, säger tränaren Tony Tomley.


Alnö hamnade i tidigt underläge mot serieledarna Krokom/Dvärsätt hemma på Släda IP men visade sedan ingen respekt utan rev åt sig initiativet efter kallduschen. Det dröjde dock till slutet av den första halvleken innan kvitteringen var ett faktum då Emma Sjöberg exekuterade en straffspark på bästa sätt.
Alnö drabbades av en otäck skada på Erika Engblom (nacken, men det visade sig efter matchen inte vara så farligt som det såg ut, tack och lov) och man tappade fokus för en stund.
– Ja, och i den vevan fick Krokom/Dvärsätt en billig straff som dom gör mål på, säger Alnötränaren Tony Tomley.

Efter dryga timmen kom också 1-3 och med kvarten kvar gjorde serieledarna även 1-4.
– Trots förlusten visade tjejerna bra inställning och kämpade på hela vägen. Resultatet speglade inte matchen. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek då vi var det bättre laget och skulle ha gjort ett par mål till, säger Tomley.
Utespelaren Jonna Kumpola fick göra ännu en match mellan stolparna och gjorde det bra. Överbetyg även till Emelie Dahlin.

Alnö IF - Krokom/Dvärsätts IF 1-4
2017-08-12 - 13:00 - Släda IP
Målen: 0-1 Johanna Westberg (7), 1-1 Emma Sjöberg (44, straff), 1-2 Larisa Staub (50, straff), 1-3 Mckenzie Grossman (62), 1-4 Johanna Sahlin (75).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Alnötränaren Tony Tomley har jagat målvakter under sommaruppehållet. Alnötränaren Tony Tomley har jagat målvakter under sommaruppehållet.

Alnö inleder hösten mot serieledarna – med ny målvakt?

(2017-08-11)

Alnö stod över höstpremiären förra helgen då det är ojämnt antal lag i div. 2 Mellersta Norrland.
I morgon lördag kliver man in i höstspelet mot serieledande Krokom/Dvärstätt.
Med eller utan målvakt?
– Maja Lundman har lovat att ställa upp om det händer något. VI har någon eller några fler målvakter på gång men ingenting klart, säger tränaren Tony Tomley.


Alnö har inte spelat en seriematch sedan den 28 juni.
Då det är ojämnt antal lag i serien står alltid ett lag över varje omång och i höstpremiären var det Alnös tur.
Nu kickar man igång hösten med ett nappatag direkt mot serieledarna Krokom/Dvärsätt under lördagen. Tuffast möjliga inledning – men inte omöjlig om försvarsspelet klaffar.
Alnö har haft problem på målvaktssidan under våren. När enda målvakten Tilda Sundin inte kunnat medveerka av olika anledningar har ö-lagets tvingas ställa utespelare mellan stolparna. Något som inte är helt optimalt även om dom som ställt upp inte gjort bort sig utan att dom i gengäld saknas ute på planen.
Under sommaren har nu tränaren Tony Tomley jagat målvakter med ljus och lykta.
– Maja Lundman har lovat att ställa upp om det händer något. VI har någon eller några fler på gång men ingenting klart, säger Tony Tomley inför höstpremiären mot tuffa Krokom/Dvärsätt.

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Emma Sjölén - tvåmålsskytt i derbyt. Emma Sjölén - tvåmålsskytt i derbyt.

Heffnersklubban tog första set blankt mot IFK Timrå 2

(2017-08-07)

Johanna Bromans sena 2-0-mål i den första halvleken och ett tidigt självmål i andra gjorde att Heffnersklubban kunde gå ifrån till en 6-0-seger i derbyt mot IFK Timrå 2 och befästa sin topp 4-placering.

Emma Sjölén gav Heffnersklubban en tidig ledning i derbyt mot IFK Timrå 2 uppe på HK-vallen. Ett resultat lagen såg ut att ta med sig in till pausvilan. Då ökade Johanna Broman på till 2-0 och när hemmalaget fick hjälp av gästerna till 3-0 direkt i den andra halvlekens öppning kunde Heffnersklubban går ifrån till rena tennis-siffrorna och vinna "blankt" med 6-0. Sista målet prickades in av unga Thelma Bergqvist som spottat in mål i andralaget i trean. Nu visade hon att hon även kan göra mål i större sammanhang också.
Tack vare segern befäster Heffnersklubban sin topp fyra-placering medan IFK Timrå 2 får fortsätta kriga om nytt kontrakt nere i "träsket".

Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 2 6-0
2017-08-07 - 19:00 - Nya HK-vallen
Målet: 1-0 Emma Sjölén (10), 2-0 Johanna Broman (43), 3-0 självmål (48), 4-0 Sanna Bergström Älmqvist (61), 5-0 Emma Sjölén (80), 6-0 Thelma Bergkvist (83)
Domare: Anton Fandén
Publik: 70
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Veronica Söderström satte matchens enda mål. Veronica Söderström satte matchens enda mål.

Kovland med i racet igen
– "Lonkan" avgjorde topp-matchen mot K/D


(2017-07-05)

Tack vare en bra laginsats och Veronica Söderströms segermål krympte Kovland försprånget till serieledande Krokom/ Dvärsätt till bara två poäng.
– Viktig seger! Nu är vi med i racet igen, säger Kovlands tränare Anders Westlund.


Inför toppmatchen på Ånäsvallen skiljde det fem poäng mellan serieledande Krokom/Dvärsätt och Kovland.
Seger för jämtskorna och KIF-tjejerna kunde skrinlägga sina planer på en serieseger redan efter första höstmatchen.
Men ett alert hemmalag, som saknade storstjärnan Jenny Nordenberg i anfallet p g a skada, tog tag i taktpinnen direkt och visade att man vill fortsätta vara med i racet.
I den 36:e minuten satte veteranen Veronica Söderström det förlösande 1-0 på typiskt "Lonkan-manér" då hon bröt sig igenom och placerade in bollen, fint framspelad av Erica Höglund.

Kovland hade sedan bud på fler mål men K/D var heller inte långt ifrån ofarliga med sina omställningar men hemmaförsvaret såg till att dom flesta anfallen strandade på dom. En riktigt vass kvitteringschans skapade dock det grön-vita laget men då svarade Sara Svensson för en mäktig parad uppe emot krysset och höll sina "lakan rena" (som det heter i England när man håller nollan) och därmed krymte KIF-tjejerna försprånget till bata två pinnar inför resten av hösten.
– Viktig seger! Och den var rättvis. Nu är vi med i racet igen och gör det efter en fint genomförd match och bra kämpatakter där alla jobbade för varandra, säger Kovlands tränare Anders Westlund.

Kovlands IF - Krokom/Dvärsätts IF
2017-08-05 - 13:00 - Ånäsvallen
Målet: 1-0 Veronica Söderström (36)
Domare: Ida Nordström
Publik: 54
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Anders Westlund, här utan skägg, siktar på seger för Kovland i toppmatchen mot Krokom/Dvärsätt. Anders Westlund, här utan skägg, siktar på seger för Kovland i toppmatchen mot Krokom/Dvärsätt.

Kovland rivstartar hösten med att ta emot serie-ledarna – utan sin skytte-drottbning

(2017-07-05)

I dag börjar hösten för Kovland - och man gör det med att ta emot serieledarna Krokom/Dvärsätt.
Men man tvingas göra det utan sin skytte-drottning Jenny Nordenberg.
– Vi måste nog vinna den här matchen ändå för att kunna nå vår målsättning att ta hem serien, säger Kovlands tränare Anders Westlund.


Kovland rivstartar höstspelandet efter en dryg månads vilande från matcher med en viktig "trepoängsfight" mot serieledarna Krokom/ Dvärsätt.
– Vi måste nog vinna den här matchen för att kunna nå vår målsättning att ta hem serien, säger Kovlands tränare Anders Westlund och fortsätter:
– Tyvärr är Jenny Nordenberg borta denna match p g a ett ingrepp i foten och Amanda Norin jobbar. Två tunga avbräck.
Kovland gjorde en bra vår men motorn började hacka på slutet.
– Ja, vi måste ju få till målproduktionen som tog tvärstopp i slutet på våromgången i motsats till försvarsarbetet som funkat bättre och bättre, säger Westlund. 

Det har hänt en del med Kovlands tunna trupp.
– Ja, Malin Svelander har tagit time-out från fotbollen men i gengäld har både Pernilla Wennman och Jonna Wistrand återvänt från SDFF. Malin Kristmansson och Marlene Ejerås har börjat träna igen efter barnafödande och Lina Candell har flyttat hem, blir ju fina tillskott när dom är redo, säger Westlund som gläds åt att få sin trupp breddad.
Avspark 13:00 på Ånäsvallen!

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Jenny Nordenberg slet på topp men fick sällan några matnyttiga bollar bakifrån att jobba med. Höär en av matchens få undantag. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Jenny Nordenberg slet på topp men fick sällan några matnyttiga bollar bakifrån att jobba med. Höär en av matchens få undantag. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Mållöst i vårepilogen för Kovland:
"Nöjd med vårt försvarsspel"


(2017-06-28)

I en ganska torftig fotbollsmatch ställdes varken Sara Svensson i Kovlandsmålet eller Bella Nordlund i Bik på några som helst prov och tillställningen slöt därmed också mållös.
– Vi fick inte alls till vårt passningsspel eller offensiv idag. Däremot är jag nöjd med vårt försvarsspel som var hundraprocentigt, säger Kovlands tränare Anders Westlund,.


Kovland och Bik tappade på serieledande Krokom/Dvärsätt genom att spela 0-0 på Ånäsvallen.
Och det var ett rättvist resultat mellan två lag som verklade verkade längta efter sommarlovet.
Det här var en händelsefattig match mellan två försvarsstarka lag och där anfallsspelet var för torftigt för att kunna luckra upp motståndarnas bakre led. Kovlands Jenny Nordenberg löpte på djupet och i luckorna men blev allt mer frustrerad då det aldrig kom några matnyttiga bollar från ett omständligt mittfält. Målvakterna Sara Svensson i hemmalaget och Bella Nordlund i Bik hade en synnerligen lugn afton i solen då spelet mestadels uppehöll sig melan straffområdena.
– Vi fick inte alls till vårt passningsspel eller offensiv idag. Däremot är jag nöjd med vårt försvarsspel som var hundraprocentigt, säger Kovlands tränare Anders Westlund, som nu tar sommaruppehåll som serietvåa, fem pinnar efter ledande Krokom/Dvärsätt.

Kovlands IF - Bik SK 0-0
2017-06-28 - 19:00 - Ånäsvallen
Domare: Husen Hamid Ahmed
Publik: uppgift ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Målvakterna hade en lugn afton i solen. Här plockar emellertid Bik:s Bella Nordlund pondus och säktert plockar ner en hörna. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Målvakterna hade en lugn afton i solen. Här plockar emellertid Bik:s Bella Nordlund pondus och säktert plockar ner en hörna. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Uddamålsförlust för Alnö i Härnösand

(2017-06-28)

Molly Bergquists två mål första sex minuterna i matchen visade sig räcka till seger för Härnösands SK mot Alnö uppe på Högslätten.
Emelie Dahlin reducerade tidigt efter pausvilan men något kvitteringsmål mäktade dessvärre inte ö-laget med.


Härnösands SK - Alnö IF 2-1
2017-06-28 - 19:00 - Högslättens IP
Målen: 1-0 Molly Bergquist (3), 2-0 Molly Bergquist (6), 2-1 Emelie Dahlin(49).
Domare: Ermin Hasanagic
Publik: 73
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Heffnersklubban störde serieledarna men tappade i andra halvlek

(2017-06-28)

Heffnersklubban höll serieledarna stången första halvlek på Hissmovallen.
Men i andra blev Krokom/Dvärsätt för svåra och nätade dubbelt första kvarten och leder nu division 2 Mellersta Norrland med fem poäng tillgodo på tvåan Kovland efter våromgångens matcher.
Heffnersklubban ligger i sin tur fyra inför hösten, sju poänh från teten.


Krokom/Dvärsätts IF - Heffnersklubbans BK 2-0
2017-06-28 - 19:00 - Hissmovallen
Målen: 1-0 Johanna Sahlin (51), 2-0 Camilla Kjerstadius (57).
Domare: Patrik Holmblad
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Jenny Nordenberg går till väders och nickar in 0-2 för Kovland i derbuyt på HK-vallen. Heffnersklubban skulle emellertid komma tillbaka och kvittera långt in på stopptid. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Jenny Nordenberg går till väders och nickar in 0-2 för Kovland i derbuyt på HK-vallen. Heffnersklubban skulle emellertid komma tillbaka och kvittera långt in på stopptid. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Julia Persson kvitterade för Heffnersklubban långt in på stopptid. Julia Persson kvitterade för Heffnersklubban långt in på stopptid.

Heffnersklubbans BK kvitterade mot Kovland i derbyt på tid som inte fanns

(2017-06-21)

Heffnersklubban hämtade rättvist upp 0-2 i derbyt mot Kovland på HK-vallen.
Julia Perssons 2-2-mål blev dock kontroversiellt då det gjordes på "tid som inte fanns".
– Horribelt! Vet inte vart domaren hittade nästan fyra minuters övertid men hanpåstod att vi sölade trots att vi t o m sprang efter bollarna vid inkast, dundrar Kovlands tränare Anders Westlund.


Derbyt på HK-vallen blev till början en sömndrucken historia mellan två lag som sparkade fotboll utan tanke bakom. Även om spelaren var oattackerad var parollen "i väg med bollen". Kovlands längre bollar mot anfallarna gav ett visuellt övertag men några vassare chanser skapades inte. Heffneersklubban tog över något sista tio-femton i första men inte heller hemmalageet vaskade fram någon möjlighet. En halvlek som inte höll division 2-klass varken spel- eller underhpllningsmässigt.

Kovland fick en bra start av den andra halvleken då Emelie Åkersten kunde bredsida in 0-1 efter en bra slagen hörna.
Jenny Nordenberg nickade sidan in ett vänsterinlägg tio minuter in i andra och Kovland satte sig verkligen i förarsätet.
Därefter "slutade" Kovland att spela fotboll. Heffnersklubban tog över det mesta och pressade på och KIF slog mer eller mindre iväg bollen utan adress.
I den 67:e minuten gav pressen utdelning då en andraboll hamnade framför fötterna på Sanna Bergström Älmqvist som skickade upp den i det högra krysset med ackuratess.
Det helblå hemmalaget fick ännu mer vittring och jagade nu en kvittering men mitt i pressen hamnade en lång boll hos Kovlands anfallsess Jenny Nordenberg som drev in från kanten och avlossade ett skott som passerade Emma Häggberg i HK-målet - men en uppoffrande Sandra Nilsson jobbade hem och hann rädda på mållinjen.

Hemmalaget fortsatte sin anstormning men Kovlandsförsvaret höll emot bra och när klockan tickat upp till dom 90 stod det 1-2.
Trots att det är flygande byten i damtvåan och det inte varit några skador eller andra avbrott fortsatte spelet minut för minut utan någon till synes anledning till tillägg. Och i den fjärde övertidsminuten kunde Julia Nilsson kvittera inne i gröten efter en hörna. Kovland hann bara göra avspark innan domaren blåste för full tid.
Kovlandstränaren Anders Westlund var mäkrta förgrymmad och frågade domaren vart han hittade alla övertudsminuter.
Svaret:
– Kovland sölade och istället för att varna valde jag att lägga till några minnuter, svarade domaren Leonard Forsberg och nämde en s k maskning på mittplan vid en friaprk. Något som Lokalfotbollens utsände själv överhörde. Men tillägg på nästan fyra minter? Vojne! Vojne!
Ett mycket märkligt uttalande från domarem, som i övrigt hade lite konstigheter för sig i matchen. Den manlige assisterade hade också svårt med det här med offsiden och annan flaggning.

Att Heffnersklubbans kvittering var rättvis rådeer det inget som helst tvivel om. Lagets övertag sista dryga halvtimmen borgade för en poäng. Tråkigt bara att kvitteringen tillkom på tid som egentligen inte fanns.
– Jag har aldrig varit med om att en domare lagt till mer än tre minuter i en dylik match och sedan köper jag inte hans förklaring till att vi sölade. Vi sprang ju för fan efter bollen vid inkast, dundar Westlund.
– Vi var förtjänta av kvitteringen. Att domaren lägger till tid är inget som jag kan påverka, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson, som i övrigt inte ville kommentera "övertiden".
– Vi var inte riktigt på tårna första tio i andra och blev hårt straffade. Efter det var det vår match. Kovland försökte bara slå långt mot sina anfallare och vi tog tag i mittfältet totalt och vi skall definitivt inte be om ursäkt för den här poängen, säger Svensson.

Sandra Nilsson, Sanna Bergström Älmqvist och Liv Lundström Lundin bäst i Heffnersklubban.
Amanda Sevefjord och Jenny Nordenberg var Kovlands främsta. 

Fotnot:
Fler bilder från matchen kommer att läggas in.

Heffnersklubbans BK - Kovlands IF 2-2
2017-06-21 - 19:00 - Släda IP
Målen: 0-1 Emelie Åkersten (49), 0-2 Jenny Nordenberg (55), 1-2 Sanna Bergström Älmqvist (67), 2-2 Julia Persson (90+4).
Domare: Leonard Forsberg (nja, hade väl inte sin bästa dag och det gäller inte bara det här med klockan).
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Madicken Säterberg tillhörde Alnös bättre mot Bik. Madicken Säterberg tillhörde Alnös bättre mot Bik.

Alnö på vippen att ta poämg mot Bik men ett långskott i slutminuten förstörde allt

(2017-06-21)

Alnö var på väg mot en överraskande poäng hemma mot Bik efter en stark andra halvlek.
Men i slutminuten sköt Sara Jensen hem segern för Härnösandslaget från distans.
– Tjejerna förtjänade verkligen att få med sig någonting från den här matchen, säger Alnötränaren Tony Tomley.


I den förra omgången vann Bik med 4-0 mot Heffnersklubban.
Idag var Alnö ytterst nära att ta poäng mot Härnösandslaget. I den 90:e minuten hittade Sara Jensens långskott nätet bakom duktiga Jonna KUmpula i hemmamålet.
– Hon hade lite flyt med det skottet, säger Alnös tränare Tony Tomley och fortsätter:
– Vi var tillbakapressade i den första halvleken men höll tätt. I den andra tog vi över och skapade några bra chanser men det ville sig inte. Sen kom då deras mål istället. Tjejerna förtjänade verkligen att få med sig någonting från den här matchen, säger Alnötränaren som i lokalpressen kallats för "Troy".

Många stod för bra prestationer i Alnö. Nämnda målvakten  Jonna kumppala och Madicken Säterberg var duon som stack ut lite extra.
I Bik var kaptenen och segerskytten Sara Jensson och Nora Haglund dom starkaste korten.

Alnö IF - Bik SK 0-1
2017-06-21 19:00 - Släda IP
Målet: 0-1 Sara Jensen (90)
Domare: Krister Sandin
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Tova Olssons hattrick ett av få glädjeämnen i IFK Timrå 2 på Högslätten. Tova Olssons hattrick ett av få glädjeämnen i IFK Timrå 2 på Högslätten.

Målrikt värre när Timrå 2 föll på Högslätten – Tovas hattrick till ingen nytta

(2017-06-21)

Tova Olsson prickade in ett hattrick mot Härnösands SK på Högslätten.
Men vad hjälpte det när försvaret läcker som ett såll.
Efter 4-6 har IFK Timrå nu släppt in tretton mål dom två senaste matcherna och 26 på seriens inledande åtta.


Det började positivt på Högslätten för IFK Timrå 2 då Maja Winsa satte 0-1 redan i den andra minuten.
Glädjen blev dock kortvarig då HSK kvitterade bara fyra minuter senare.
Sista kvarten av halvleken blev dock förödande för Timråtjejerna då Härnösands SK satte tre raska och kunde gå till pausvila med 4-1-ledning i ryggen.

Tova Olssonn försökte göra matchen jämn i andra. Först reducerade hon till 2-4 i den 66:e minuten. Bara för att se Maja Ulén frisparka in HSK:s femte mål fyra minuter senare.
Tova gav sig inte och satte 3-5 med kvarten kvar men det tog åter bara fyra minuter innan HSK utökade genom en straffspark exekuterad av Joanna Wallgren, hennes andra mål för afttonen.

I slutminuter fullbordade Tova sitt hattrick men då var det i senaste laget och betydde bara kosmetika. Men ett hattrick är ändå ett hattrick och sitter bra i självförtroendet inför kommande matcher. Nu gäller det bara för IFK Timrå 2 att få ordning på försvarsspelet och få slut på korsdraget.

Härnösands SK - IFK Timrå 2 6-4
2017-06-21 19:00 - Högslättens IP
Målen: 0-1 Maja Vinsa (2), 1-1 Molly Bergquist (6), 2-1 Joanna Wallgren (29), 3-1 Linnea Strand (36), 4-1 Alva Hermansson (40), 4-2 Tova Olsson (66), 5-2 Maja Ulén (70), 5-3 Tova Olsson (75), 6-3 Joanna Wallgren (79, straff), 6-4 Tova Olsson (90).
Domare: Yan Abbulv
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Slutresultat onsdagens matcher:
Alnö IF - Bik SK 0-1
Heffnersklubbans BK - Kovlands IF 2-2
Härnösands SK - IFK Timrå 2 6-4
Referat, matchfakta bilder kommer under torsdagen.

Två fina sviter försvann för Heffners-klubban mot Bik – inkasserade första insläppta målet och första förlusten

(2017-06-17)

Heffnersklubban hade inte släppt in något mål ännu i årets serie. Fem raka nollor alltså.
Den sviten tog Härnösandslaget Bik död på.
Och dessutom spräckte man Heffnersklubbans nolla i kolumnen för förlorade matcher.
– Vi sätter inte våra klara chanser och släpper in mål på fasta situationer. Det har man inte råd med mot ett så pass bra lag som Bik, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson.


Fem matcher utan insläppt mål och förlust blev Heffnersklubbans svit.
I mötet mot Bik på Högslätten i Härnösand sprack den första sviten redan efter sex minuter då Sara Jensen hittade rätt efter en frispark bakom Moa Öman som vikarierade för bortresta Emma Häggberg.
Hemmalaget utökade sin ledning efter dryga halvtimmen, även det efter en frispark, och Heffnersklubban hann även göra ett självmål innan paus då en blå nickade in en hörna i eget mål.

Med 0-3-underläge satsade Heffnersklubban allt framåt efter paus men krutet var blött för dagen. Trots flera "givna" mål ville det sig inte och en av förklaringarna fanns i Biks mål, "Bella" Nordlund visdade flera gånger om vilken hög standard hon besitter.
Med tolv minuter kvar satte Sara Jensen sitt andra mål för dagen och då insåg gästerna att det blir årets första nollpoängare och sista minuterna spelade s mer eller mindre bara av.
– Vi sätter inte våra klara chanser och släpper in mål på fasta situationer. Det har man inte råd med mot ett så pass bra lag som Bik. Vi brände nog en fyra-fem solklara lägen men deras målvakt var i och för sig mycket bra, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson.
– Det positiva var att vi aldrig gav upp utan försökte i andra halvlek få näring med ett reduceringsmål men så blev det inte trots att vi spelade upp oss. Vi förlorade mot ett för dagen bättre lag. Deras raka anfallsspel ställde ofta frågor till vårt försvar, fortsätter Svensson.

Liv Lundström gjorde ett bra inhopp som yttermittfältare och var dagens främsta i Heffnersklubban.
På onsdag väntar ett spännande derby mot Kovland på Nya HK-vallen.
– Vi får sikta in oss på revansch där, avslutar Svensson.

Bik SK - Heffnersklubbans BK 4-0
2017-06-17 - 14:00 - Högslättens IP
Målen: 1-0 Sara Jensen (6), 2-0 Sofia Hermansson (34), 3-0 självmål (40), 4-0 Sara Jensen  (78).
Domare: Leonard Forsberg
Publik: 92
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Engelina Nygren svarade för ett hattrick och bra spel på mitten. Engelina Nygren svarade för ett hattrick och bra spel på mitten.

Alnö hittade kryssen tre gånger och vann stort i derbyt mot IFK Timrå 2

(2017-06-16)

Alnö var överlägsna IFK Timrå i division 2-derbyt på Bergeforsens IP.
Ö-lag vann med hela 7-0 där flera av målen var rena delikatesser, bl a hittade tre bollar in i kryssen.
– Vi lät bollen gå genom laget i anfallen och kladdade inte så mycket på den, förklarar Alnötränaren Tony Tomley det fina spelet och dom många målen.


Alnö tog en rejäl seger mot IFK Timrå 2 på Bergeforsens IP.
Och gästerna gjorde flera snygga mål, bland annat hittade man kryssen vid inte mindre än tre tillfällen.
Engelina Nygren var en av dom och hon satte ytterligare två bollar i nät i 7-0-segern. Frida Sandström avlossade två skott under matchen, båda satt i krysset. Hon kanske borde "lossa" lite oftare i fortsättningen...
– Vi vann mittfältet, vågade ofta spela på ett tillslag och lät bollen gå genom laget i anfallen och kladdade inte så mycket på den. Det gjorde att vi kom till många avslutningslägen och många av målen var också riktigt vackra, förklarar Alnötränaren Tony Tomley det fina spelet och dom många målen.

Det var många som skall ha beröm i Alnö denna dag men för att ta ett par som stack ut lite extra:
Engelina nygren, bra spel och hattrick, Fanny Sehlins spel på det centrala mittfältet imponerade också som "02:an" Alva Erolsson ute på vänsterkanten. I målet börjar utespelaren Jonna Kumpula bli varm i kläderna och är duktig på att läsa spelet och bra med fötterna.

IFK Timrå 2 - Alnö IF 0-7
2017-06-16 - 19:00 - Bergeforsens IP
Målen: 0-1 Engelina Nygren (12), 0-2 Emma Söderström (26), 0-3 Engelina Nygren (43), 0-4 Engelina Nygren (47), 0-5 Zoe Tomley (53), 0-6 Frida Sandström (79), 0-7 Zoe Tomley (81).
Domare: Oscar Moss (gjorde enbra och stabil insats)
Publik: uppgift ej inrapporterad ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

En sopren Veronica Söderström placerat säkert in 2-0 till Kovland. Ope reducerade och var sedan med hela vägen till domaren blåste full tid. Foto: Lokalfotbollen.nu.
En sopren Veronica Söderström placerat säkert in 2-0 till Kovland. Ope reducerade och var sedan med hela vägen till domaren blåste full tid. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Knapp vinst för Kovland mot jumbon Ope: "Det blev en kämpaseger"

(2017-06-15)

Kovland blev pressade av jumbon Ope men lyckades ta hem en viktig, men knapp, 2-1-victoria efter mål av Veronica Söderström och Jenny Nordenberg.
– Halva laget skulle egentligen inte ha spelat p g a sjukdom och halvskador men då vi är lite ont om folk fick dom spela i alla fall och vi kämpade oss till tre poäng, säger tränaren Anders Westlund.


Serietvåan Kovland tog emot jumbon Ope hemma på Ånäsvallen. Samtidigt var det dans på Ånäsparken ett stenkast längre bort.
Men någon svängom bjöd inte Kovland jumbon på utan det blev en kamp om poängen hela vägen runt rotundan.
Kovland hade svårt att hitta öppningar i den täta Opemuren. Det var nästan så att gästernas vidlyftiga spel när man själva hade bollen på egen tredjedel som skapade dom bästa chanserna och det var också på detta sätt som KIF-tjejerna kunde ta en 2-0-ledning. Först ett uppspelsförsök som hamnade mitt i gapet på Jenny Nordenberg som fick fritt fram och placerade in 1-0 i den 27:e minuten.
Åtta minuter senare slog en Opespelare in bollen rakt in i banen där Kovland snodde bollen och Veronica Söderström kunde överlista duktige Opekeepern Josefine Björling.
Jämtskorna hade inte mycket offensivt men precis före pausvilan rev Evelina Eriksson åt sig bollen på vänsterkanten och med ett välplacerat skott begravde hon bollen i högerburgavel.

Målet gav jämtskorna råg i ryggen och vågade kliva fram mer i banan i den andra halvleken när man fick chansen. Kovland fortsatte att föra matchen men var trubbiga i avslutsfasen.
KIF-målvakten Sara Svensson fick visa sig på styva linan ett par gånger för att neka Ope en kvittering och när slutsignalen gick var det många marinblå-vit-randiga som pustade ut.
– Halva laget skulle egentligen inte ha spelat p g a sjukdom och halvskador men då vi är lite ont om folk fick dom spela i alla fall och vi kämpade oss till tre poäng, säger tränaren Anders Westlund.
Sara Svensson säker i målet, Agnes Cöster, Erica Höglund och alltid pålitlige Jenny Nordenberg var Kovlands främsta för kvällen.

Har nu sett (nåja) Ope några gånger i vår och är överraskade av deras tabellplacering. Resolut i försvarsspelet och har några kvicka spelare framåt. Man försöker rulla boll bakifrån vilket kostat en del baklängesmål då man varit lite väl vidlyftiga. Men ett schysst gäng som bemödar sig att spela boll får gärna klätta uppåt i tabellen. Något som jag också tror att dom gör.

Fotnot:
Fler bilder från matchen kommer att läggas in.

Kovlands IF - Ope IF 2-1
2017-06-15 - 19:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Jenny Nordenberg (27), 2-0 Veronica Söderström (35), 2-1 Evelina Eriksson (44).
Domare: Ida Nordström (bra insats av hela damtrion)
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Duktiga Kovlandsmålvakten Sara Svensson flankeras av målskyttarna Veronica Söderström och Jenny NOrdenberg. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Duktiga Kovlandsmålvakten Sara Svensson flankeras av målskyttarna Veronica Söderström och Jenny NOrdenberg. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Emma Häggberg är en praktnolla så här långt. Emma Häggberg är en praktnolla så här långt.

Häggberg om succéstarten – hållit nollan i fem raka matcher: "Aldrig gjort det tidigare"

(2017-06-15)

Målvakten Emma Häggberg, 19, har fått en flygande start i sin nya klubb Heffnersklubban.
Efter fem seriematcher har hon fortfarande inte släppt in något mål.
– Det är jättekul, och det höjer mitt självförtroende, säger hon..

läs mer på st.nu (betalsajt)

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Vilma Josefsson prickade in Timrå 2:s segermål från straffpunkten. Vilma Josefsson prickade in Timrå 2:s segermål från straffpunkten.

Vilma Josefsson straffade Häggenås i slutminuten och fullbordade IFK Timrå 2:s vändning

(2017-06-11)

IFK Timrå 2 hämtade först upp ett 0-2-underläg och sedan i matchens sista minut gick man förbi i målprotokollet tack vare ett straffmål av Vilma Josefsson.
Det bjöds verkligen på en rysare på Timrås konstgräs under söndagseftermiddagen.


När halvtimmen var spela låg IFK Timrå 2 under med 0-2 mot gästande Häggenås.
Vilma Josefsson reducerade innan paus och såg till att hemmalaget hade häng inför den andra halvleken.
I den 66:e minuten kvitterade Linnéa Jensson på frispark och i matchens sista skälvande minut tilldömdes IFK Timrå 2 en straffspark.
Vilma Josefsson stegade fram och fullbordade vändningen och såg till att säkra tre viktiga poäng.

texten kan komma att uppdateras

IFK Timrå 2 - Häggenås SK 3-2
2017-06-11 - 13:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 0-1 Maria Andersson (21), 0-2 Helena Jacobsson (25), 1-2 Vilma Josefsson (35), 2-2 Linnéa Jensen Frisparksmål (66, frispark), 3-2 Vilma Josefsson (90, straff).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (okey)
Publik: 89
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Emma Sjölén inledde målskyttet i derbyt. Emma Sjölén inledde målskyttet i derbyt.

Femte matchen i rad utan insläppt mål och derby-seger mot Alnö – nu leder Heffnersklubban serien

(2017-06-07)

Heffnersklubban fortsätter att hålla nollan.
Ikväll höll Emma Häggberg tätt mot sina gamla lagkompisar i Alnö och på sin förra hemmaplan Släda IP.
– Vi uppträder mycket stabilt bakåt och släpper inte till mycket, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson efter 2-0-segern i derbyt och serieledning.


Efter fem omgångar av division 2 Mellersta Norrland leder Heffnersklubban serien. Och det utan att släppt in ett enda mål. 
I afton blev det 2-0 på Släda IP i derbyt mot Almö.
– Vi uppträder mycket stabilt bakåt och släpper inte till mycket. Det gjorde vi inte heller mot Alnö även om dom gjorde allt för att hota, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson.
Ett av självförtroende fyllt Heffnersklubban inledde bäst och i den 17:e minuten tog man en välförtjänt ledning. Delinda Sehlin kastade långt till Sanna Bergström som vred bort hemmamålvakten Jonna Kumpula, utespelaren som åter ställde upp mellan stolparna då ordinarie Tilde Sundin saknas, och ur snäv vinkel trädde in 0-1.
Gästerna hade sedan chanser att utöka men ju längre halvleken led tog Alnö över spelet, dock utan att få till den rätta spetsen.

Det var inte mycket till skönspel under den första halvleken och inte heller i den andra var spelet någon fröjd för ögat.
Alnö försökte flytta upp för en kvittering men Heffnersklubban hade inga större problem att hålla hemmalaget ifrån sig.
Med tio minuter kvar säkrade Agnes Hurtig Edlund Heffnersklubbans trepoängare definitivt. Det såg ut som en s k tjongboll som gick rakt upp i luften och högt över Alnömålvakten innan den droppade in i målet.

Kenneth Svensson var klart nöjd efter 2-0-segern:
– Vi gör en jättebra insats. Det här var vår första match i år på naturgräs men jag tycker att vi bemästrade underlaget bra och vinner helt rättvist. Inte minst efter ännu en stark insats i defensiven där vi som sakt inte släpper till mycket. Vi har ju nu fem raka utan något insläppt mål, inte så vanligt inom damfotbollen. Alnö kämpade på bra men det måste vara frustrerande att inte få någon utdelning på allt sitt slit, säger Svensson.
Emma Häggberg höll sin femte nolla vilket givetvis är värt ett omnämnande. Mittbacken Therésia Björk styrde och ställde i dom bakre regionerna och på mitten var Agnes Hurtig Edlund slitvarg, kreatör och målskytt i en enda person.

Alnötränaren Tony Tomley var inte lika uppåt:
– Varför får vi ungdomsdomare när vi spelar seniorfotboll? Vi tilläts inte kampa utan att det blev frispark och hade man synpunkter på något domslut blev man avvisad. Nu var det inte på domaren vi förlorade. Heffnersklubban var diciplinerade bakåt och effektiva framåt samt vann nästan alla närkamper och andrabollar. Inget av lagen bjöd på någon vacker fotboll. Resultat verkar viktigare än prestation på den här nivån men vi spelar ju i en vuxenserie men inte blir tjejerna några bättre fotbollsspelare av att bara slå långt. Om mannu vill ha någonutveckling på spelarna. Nu gäller det för oss att hitta kämpaglöden för idag var inte lågan tänd. Svårt att ge beröm til någon idag när vi inte tar jobbet som ett lag, säger en besviken "Troy" Tomley.

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 0-2
2017-06-07 - 19:00 - Släda IP
Målen: 0-1 Emma Sjölén (17), 0-2 Agnes Hurtig Edlund (80).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (okey)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Malin Svelander använde huvudet när hon satte Kovlands segermål i derbyt. Malin Svelander använde huvudet när hon satte Kovlands segermål i derbyt.

Alnö med en utespelare i målet gav favoriterna Kovland full huggning i derbyt

(2017-06-01)

Alnö pressade topplaget Kovland rejält i derbyt på Släda IP – och det med ute-spelaren Jonna Kumpula mellan stolparna.
Ö-laget ledde med 1-0 och hade även en kort tid 2-2 innan Malin Svelander kunde nicka in segermålet.
– Jag är mycket nöjd med vår prestation men besviken på resultatet, säger Alnötränaren Tony Tomley.


Kovland var stora favoriter i derbyt på Släda IP. Men hemmalaget Alnö visade sig bli en svår nöt att knäcka och det blev en härligt drabbning i sann derbyanda. Inte så mycket skönspel men massor av härlig kamp där inget av lagen klev undan i närkamperna, inte ens det med några kilo per capita lättare hemmalaget.
Redan i matchöppningen löpte sig tränardottern Zoe Tomley sig fri på en djupledsboll och placerade den utom räckhåll för KIF-målvakten Sandra Sjögren.
Kovland hämtade sig ganska omgående från "chocken" och satte in en press som också utmynnade i ett kvitteringsmål efter 20 minuter då Amanda Sevefjord nickade in Mikaela Björkholms perfekta hörna.

Därefter skulle målandet upphörna till minut 56 men då blev det i gengäld intensivare. Jenny Nordenberg fick tag i bollen på kanten och skar in i mitten och avslutade med att göra 2-1 till Kovland.
Istället för gamnacke hos hemmatjejerna gick man omgående till motattack och efter ett fint anfall kunde Engelina Nygren kvittera efter sistapass från förre Kovlandsspelaren Elin Löfblad.
– Ett mål "by the textbook", förklarare Alnös tränare Tony Tomley, eller Troy som han numera heter enligt lokal press.

Alnötjejerna hann knappt jubla klart förrän Kovland återtod ledningen. Efter ett fint inlägg satte Malin Svelander dit pannan och gjorde matchens tredje mål på fyra minuter.
– Man är sällan så sårbar efter att man ha gjort mål. Om det brister i koncentrationen är svårt att säga men både vi och Kovland släppte in mål precvis efter att själva gjort mål, säger Tony Tomley.
Alnö orkade sedan inte spela sig fram till mer än någon halvchans utan Kovland kunde hålla undan och ta ännu en trea i årets serie och klätta upp till toppen av en haltande tabell.
– Jag är mycket nöjd med vår prestation men besviken på resultatet. Vi möter ett lag som innehåller mycket rutin och dom har spelare som skulle platsa i högre serier men jag tycker vi stod upp bra och gav dom en rejäl fight, säger Alnötränaren Tony Tomley.

Kovlands mittback Emma Westlund var tillbaka i laget efter långvarigt skadeuppehåll och var naturligtvis nöjd med att vara åter i spel:
– Vi ägde mycket boll i första halvlek men slarvade när vi fick våra lägen. 
I andra var det en riktig derbymatch, inget finlir från nåt av lagen men det visades kämparglöd från bägge håll! En riktig skön seger och viktiga tre poäng för oss.

Fanny Selin, Emmie Salomonsson, Emelie Dahlin och anfallaren Zoe Tomley stack ut lite extra i Alnö, som bara hade två avbytare att tillgå denna match men ändå orkade stå emot bra i 90 minuter.
Ett omnämnade också till Jonna Kumpula, normalt utespelare, som ställde sig mellan stolparna i sjuke Tilde Sundins frånvaro.
Kvartetten som höjde sig något över dom övriga i Kovland var Jenny Nordenberg, Mikaela Björkholm, Petra Blückert och Amanda Sevefjord.

Alnö IF - Kovlands IF 2-3
2017-06-01 - 19:00 - Släda IP
Målen: 1-0 Zoe Tomley (2), 1-1 Amanda Sevefjord (20), 1-2 Jenny Nordenberg (56), 2-2 Engelina Nygren (58), 2-3 Malin Svelander (59)
Domare: Ida Nordström (skötte sig med den äran)
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Stark insats av IFK Timrå 2 – tog som första lag poäng av Krokom/Dvärsätt

(2017-05-29)

Krokom/Dvärsätt hade inlett serien med tre raka segrar.
IFK Timrå hade ett kryss och två förluster inför mötet med serieledarna på Hissmovallen.
Given etta på stryktipset?
Men Timråtjejerna överraskade och tog ledningen genom Tova Olsson. K/D kvitterade innan halvtimmen men resten av matchen höll Hannah Norberg sitt mål fritt från påhälsning!


Krokom/Dvärsätts IF - IFK Timrå 2 1-1
2017-05-29 - 19:30 - 1 Hissmovallen
Målen: 0-1 Tova Olsson (13), 1-1 Larisa Staub (27).
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Kovland växlade upp i andra halvlek mot Härnösand

(2017-05-25)

Kovland tog tredje raka segern och man gjorde det med eftertryck – hela 8-1 mot Härnösand.
Veronica Söderström och veteranen Ida Brännström hängde två var.
– Härnösand var inte helt ofarliga men när vi gjorde 4-1 i början av andra blev uppförsbacken för brant för dom, säger Kovlands tränare Anders Westlund.


Under uppdatering

Kovlands IF - Härnösands SK 8-1
2017-05-25 - 19:00 - Nya HK-vallen
Målen: 1-0 Emelie Åkersten, 2-0 Jenny Nordenberg, 3-0 Veronica Söderström, 3-1 ej inrapporterad ännu, 4-1 Ida Brännström, 5-1 Veronica Söderström, 6-1 Felicia Högkvist, 7-1 Mikaela Björkholm, 8-1 Ida Brännström.
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: ej inrapporterad ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

0-3 i baken för Alnö när Häggenås tog sina första poäng

(2017-05-25)

Hemma på Tigervallens naturgräs tog Häggenås lite överraskande sin första seger efter tre förluster när Alnö gästade. Dom rödklädda fick återvända till den vackra ön med en 0-3-förlust.

Under uppdatering, har sökt alnötränaren för en kommentar och väntar på återkoppling.

Häggenås SK - Alnö IF 2-0
2017-05-25 - 15:00 - Tigervallen
Målen: 1-0 ej inrapporterat ännu, 2-0 ej inrapporterat ännu, 3-0 ej inrapporterat ännu.
Domare: Björn Larsson
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Heffnersklubban malde ner Ope:
"Vi borde vunnit med fler bollar"


(2017-05-25)

På mindre än en vecka fick Ope inkassera sin andra raka förlust på Nya HK-vallen.
I lördags 0-1 mot Alnö och idag 0-2 mot Heffnersklubban.
– Vi var både tyngre och bättre än Ope och borde vunnit med fler bollar, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson.


under uppdatering

Heffnersklubbans BK - Ope IF 2-0
2017-05-25 - 13:00 - Nya HK-vallen
Målen: 1-0 Agnes Hurtig-Edlund (45), 2-0 Hanna Ekdahl (86).
Domare: Christer Eriksson (bra)
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Tilde Sundin höll nollan och Emmie Salomonsson gjorde segermålet när Alnö vann mot Ope. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Tilde Sundin höll nollan och Emmie Salomonsson gjorde segermålet när Alnö vann mot Ope. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Knapp men rättvis Alnöseger mot Ope

(2017-05-20)

Alnö vann mot Ope och man gjorde det helt rättvist.
Matchens enda mål gjordes i den första halvleken av Emmie Salomonsson.
– Efter en lite trevande inledning och en nervös avslutning gör vi en riktigt bra match, säger tränaren Johan Widell.


Alnö inledde trevande mot Ope i solen på Nya HK-vallen. Om det var för att man inte fick något omklädningsrum att byta om i och inte heller kunnat ha en riktig matchgenomgång förtäljer inte historien.
– Inga kommentarer, säger Alnötränaren Johan Widell och fortsätter:
– Vi var lite osäkra hur bra Ope var. Dom har ju tappat flera tongivande spelare men är duktiga att fostra nya talanger, säger Widell.
Första halvtimmen var det också Ope som hade mer av taktpinnen och man kom runt på kanten och oroade några gånger men mittförsvaret rensade undan.
Sista kvarten jämnade Alnö ut spelet och man kunde också ta ledningen genom Emmie Salomonsson.
– Vi spelade upp oss i halvleken efter en lite trevande inledning, säger Johan Widell.

I den andra bytte Alnö taktik. Istället för att backa hem och säkra ledningen pressade man Ope högt upp i planen och vann massor av bollar och ett 2-0-mål hängde i luften men 1-0 stod sig. Emma Åhl Persson var närmast att öka på. Opemålvakten räddade ett friläge från Emmie Salominsson och returen lyft Emma kallt över försvararna med bollen tog både i ribban och stolpen innan den rensades bort.
Ope hade en enda riktig chans till kvittering, utöver ett par hörnor, på hela halvleken men bollen tog på ovansidan ribban.

En knapp med säker Alnöseger.
– När vi satte press på deras försvar fick vi flera chanser men tyvärr kunde dom spela sig ur den första pressen några gånger då vi inte riktigt låg på med hela laget. Men vi gör en riktigt bra halvlek även om det blev lite nervöst på slutet. När det gäller försvarsspelet så tycker jag det satt hela matchen, säger Johan Widell.

Överbetyg till hela laget men med en extra kanelbulle till målvakten Tilde Sundin som höll nollan, slitvargen Emelie Dahlin och målskytten Emmie Salomonsson.

fler bilder från matchen kommer att läggas in senare.

Alnö IF - Ope IF 1-0
2017-05-20 - 14:00 - Nya HK-vallen
Målet: 0-1 Emmie Salomonsson (36).
Domare: Samuel Keflit Tewelde (mycket bra)
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Alnö vann med 1-0 men hade flera chanser på en utökning undeer den andra halvleken. Foto: Lokalfotbollen
Alnö vann med 1-0 men hade flera chanser på en utökning undeer den andra halvleken. Foto: Lokalfotbollen
Jenny Nordenberg svarade för hälften av Kovlands åtta mål. Jenny Nordenberg svarade för hälften av Kovlands åtta mål.

Många fina spelmål när Kovland vann med 8-1 i derbyt – Jenny Nordenberg fyramålsskytt

(2017-05-19)

Kovland bjöd på propagandaspel och då hängde inte det unga IFK Timrå 2 med i svängarna.
Damerna vann mot flickorna med 8-1 sedan giftige Jenny Nordenberg svarat för hälften av segrarnas mål.
– Vi gjorde många fina spelmål idag men även ett par på fasta situationer, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
– Våra umga tjejer hade alldeles för stor respekt för Kovlands damer och vi släppte till lite väl enkla mål, säger Timrå-tränarren Tomas Aune.


IFK Timrås unga lag hade inte mycket att sätta emot ett fysiskt och välspelande Kovland i derbyt. Det var lite flickor mot damer båda bokstavligen och bildligt.
Jenny Nordenberg sprang in 0-1 redan i den fjärde minuten och efter en halvtimme stod det 0-4. Ida Brännström, Emelie Birgersson och Veronica Söderström var det som hittade nätet. Det tredje målet var extra vackert. Ett anfall som började nere på egen  planhalva och efter flera passningar  genom i stort sett hela laget kom Jenny Nordenberg ner till kortlinjen där hon spelade snett inåt bakåt till Emelie Birgersson som drog upp bollen i nättaket.

Därefter dröjde det till den 52:e minuten innan nästa mål förll och då var det återigen Jenny Nordenberg. Jenny svarade för ytterligare  två mål den andra halvleken och landade totalt på fyra fullträffar. Även Pernilla Wennman noterade sig i målprotokollet.
Ständigt farlige Maja Winsa var den som tröstmålade för hemmalaget.
– Stora siffror men vi spelade djävulsk fin fotboll men många snygga spelmål och vi hade kunnat göra ännu fler om inte Hannah Norberg i deras mål gjort några riktigt fina räddningar, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
– Våra umga tjejer hade alldeles för stor respekt för Kovlands damer och vi släppte till lite väl enkla mål. Vi kom aldrig upp i press på dom som vi sade innan matchen. Dom fick göra alldeles för många enkla mål. En 1-4-förlust hade räckt. Vi fick en lektion i seniorfotboll att ta med oss, säger Timråtränarren Tomas Aune.

Hos segrarna skall hela laget ha ett omnämnade för sitt fina lagspel. Jenny Nordenberg visade med sina fyra mål och suveränt spel att hom håller ett par divisioner högre upp. Emelie Birgersson hade turbon fullt påslagen i 90 minuter och kul också att se Ida Brännström som ställde upp när KIF har lite tunn trupp. Inget dåligt sparkapital att slänga in om det behövs.
I IFK Timrå 2 visade Maja Winsa från F17-laget upp en hälsosam respektlöshet och skapade inte bara chanser utan även gjorde ett vackert mål. Maja Maxén, Tova Olsson och nämnda målvakten Hannah Norberg är värda beröm trots den stora förlusten.

IFK Timrå 2 - Kovlands IF 1-8
2017-05-19 - 19:00 - Timrå IP konstgräs
Målen: 0-1 Jenny Nordenberg (4), 0-2 Ida Brännström (15), 0-3 Emelie Birgersson (28), 0-4 Veronica Söderström (29), 0-5 Jenny Nordenberg (53), 0-6 Jenny Nordenberg (62), 0-7 Pernilla Wennman (67), 1-7 Maja Vinsa (72), 1-8 Jenny Nordenberg (87).
Domare: Husen Hamid Ahmed
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Häggenåsmålvakten Magdalena Svensson gör en av många fina reflexräddningar i matchen mot Kovland. De sex baklängesmålen till trots var hon planens främste aktör. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Häggenåsmålvakten Magdalena Svensson gör en av många fina reflexräddningar i matchen mot Kovland. De sex baklängesmålen till trots var hon planens främste aktör. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Kovland visade upp en provkarta på missade målchanser – vann ändå med 6-0!

(2017-05-13)

Först vann seriekollegan Heffnersklubban sin match med 6-0.
Därefter gjorde Kovland om bedriften och vann med samma siffror mot Häggenås på Westagen.
– Det var en provkarta på missade chanser men vi gör ändå sex mål så det går ju inte att vara missnöjd, säger tränaren Anders Westlund som ställde upp med tio utespelare och tre målvakter.


Det tog bara en dryg minut innan Jenny Nordenberg gav Kovland ledningen mot gästerna från Häggenås. Därefter följde en provkarta på hur man missa målchanser. Ett tag trodde jag att Kovlandsspelarna fick för sig att så fort dom fick se något orange - skjut på det! Det i oranga var jämtskornas målvakt Magdalena Svensson som svarade för den enastående reflexräddningen efter den andra när nu inte hemmatjejerna sköt utom förstås...
Efter dryga halvtimmen nickade Emelie Åkersten stenhårt en hörna rakt upp i nättaket. Frågan är om jag någonsin sett en hårdare nick på en dammatch i Medelpad? 
Precis före paus gjorde HSK-målvakten sitt enda tveksamma ingripande i matchen med en misstajmar utrusning på en djupledsboll och blev rundad av Jenny Nordenberg som bara hade att promenera in bollen i övergivet mål.

Den andra halvleken blev liika enahanda som den första och dom sekunder som det var spel på Kovlands planhalva var lätt räknade. Häggenåsmålvakten fortsatte storspela och det tog till kvarten kvar innan Veronica Söderström satte 4-0. Amanda Sevefjord ökade sedan på till 5-0 innan Jenny Nordenberg fullbordade sitt hattrick i den sista matchminuten då hon fastställde segersiffrorna till 6-0. Samtliga mål i den andra halvleken var fina spelmål.
– Du har rätt, det var en provkarta på missade chanser men vi gör ändå sex mål så det går ju inte att vara missnöjd. Efter förlusten mot Krokom/ Dvärsätt var det skönt att ta första segern. Vi är fortfarande väldigt tunna i truppen och idag hade vi tio utespelare och tre målvakter och av dom var Sara Svensson faktiskt nära att näta efter en hörna på ett av sina inhopp, säger Kovlands tränare Anders Westlund, som annars inte ville dra så många växlar pår segern.
– Häggenås hade knappt bollen på vår planhalva och hade inte heller något riktigt avslut och var väl egentligen inte någon värdemätare vart vi står, säger Westlund som nu hoppas få tillbaka lite spelare till truppen.

Det kommer att läggas in fler bilder från matchen så fort jag får lite tid över.

Läs mer:
• Kovland hade målfest hemma mot Häggenås

Kovlands IF - Häggenås SK 6-0
2017-05-13 - 14:30 - Westhagen
Målen: 1-0 Jenny Nordenberg (2), 2-0 Emelie Åkersten (32), 3-0 Jenny Nordenberg (43), 4-0 Veronica Söderström (74), 5-0 Amanda Schnapauff Sevefjord (81), 6-0 Jenny Nordenberg (90).
Domare: Nilla Sjöberg (missade en solklar varning men annars utmärkt)
Publik: 19
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Sanna Bergström Älmqvist öppnar målskyttet för Heffnersklubban mot Härnösand. 6-0 blev det till slut. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Sanna Bergström Älmqvist öppnar målskyttet för Heffnersklubban mot Härnösand. 6-0 blev det till slut. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Sanna Bergström Älmqvist visade vägen när Heffnersklubban vann med tennis-sifrror mot Härnösand

(2017-05-13)

Sanna Bergström Älmqvist gjorde två mål i den första halvleken och i andra spädde Heffnersklubban på till tennissiffrorna 6-0 mot Härnösand efter ett Emma Sjölén gjort om Sannas bedrift.

Det var länge lite trögt i portgången för Heffnersklubban i hemmamatchen mot Härnösanbd. Mycket spel på mittplan och dom få möjligheter som skapades första 20 minuterna kom från bortalaget.
Men så i den 21:a minuten gick Sanna Bergström Älmqvist igenom på eget genombrott och kunde snyggt bredsida in ledningsmålet (se Lokal-fotbollens bild ovan).
Kvarten senare var Sanna frammet och ökade på till 2-0.
Det dröjde sedan till minut 68 innan "amerikafararen" Agnes Hurtig Edlund satte trean och därefter kom lika många HK-mål till. Emma Sjöléns i 73:e, Hanna Ekdahls fem minuter senare och i den 82:a avslutade Emma Sjölén målgörandet för dagen geom att precis som Sanna hitta nätet två gånger.

Texten kan komma at tuppdateras med tränarkommentarer.
Det kommer också att läggas in fler bilder från matchen


Läs mer:
• Målfest när Heffnersklubban besegrade Härnösand

Heffnersklubbans BK - Härnösands SK 6-0
2017-05-13 - 14:00 - Nya HK-vallen
Målen: 1-0 Sanna Bergström Älmqvist (21), 2-0 Sanna Bergström Älmqvist (35), 3-0 Agnes Hurtig Edlund (68), 4-0 Emma Sjölén (73), 5-0 Hanna Ekdahl (78), 6-0 Emma Sjölén (82).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

IFK Timrå 2 nära att ta poäng mot Bik trots problem att få ihop fullt lag

(2017-05-05)

IFK Timrå 2 tvingades kalla in några tjejer som redan avecklat sin fotbollskarriär för att få ihop fullt lag i bortamatchen mot Bik då A-laget samtidigt matchade uppe i Luleå.
Trots detta förlorade man "bara" med 0-1 mot fjolårets division 1-lag från Härnösand.
– Vi följde vår gameplan så länge vi orkade och tjejerna visade kamphjärta, säger tränarduon Thomas Aune och "Mitro" Mitrovic.


Med A-laget uppe i Luleå hade andralaget svårt att få ihop fullt lag i bortamatchen mot Bik SK.
Trots det svarade man för en stark prestation och förlorade "bara" med 0-1 mot fjolårets division 1-lag.
– Med tanke på förutsättningarna, vi tvingades låna in tre spelare som slutat för att få ihop fullt lag, gör vi en otroligt bra match och följer vår gameplan att punktmarkera deras nyckelspelare. I början av andra får Bik en omställning då vi inte är riktigt noggranna och sorterar in deras spelare och Anna Häggblad får ett bra skottläge och skjuter matchens enda mål. Därefter orkar vi inte hålla upp laget och presspelet vi hade önskat. Men med den vilja och inställning som tjejerna visar så kommer detta att bli bra så småningom , säger tränarduon Thomas Aune och "Mitro" Mitrovic.

Läs mer:
• IFK Timrå 2 föll med 0-1 borta mot Bik SK

Bik SK - IFK Timrå 2 1-0
2017-05-13 - 13:00 - Högslättens IP
Målen: 1-0 Anna Häggblad (58)
Domare: Niklas Norberg
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Hannah Norberg spikade igen Timrå 2:s målbur. Hannah Norberg spikade igen Timrå 2:s målbur.

Hannah Norberg agerade vägg och såg till att Timrå 2 tog poäng av Heffners-klubban

(2017-05-05)

Det saknades sannerligen inte målchanser i premiäromgångens derby mellan IFK Timrå 2 och Heffnersklubban.
Trots det slutade matchen mållös.
– Hannah Norberg i vårt mål var helt magnifik, säger lagledaren Micke Ersson.


IFK Timrå 2 tog emot Heffnersklubban i seriepremiären av division 2 Mellersta Norrland.
Bortalaget tog kommandot och förde långa delar matchen men strandade varje gång på Timråförsvaret med målvaktenHannah Norberg i spetsen som helt sonika bestämt sig för att spika igen sin kasse. Dessuom visade hon ponus i spelet ute i straffområdet.
Även hemmatjejerna hade sina chanser men premiären bjöd aldrig på något vinnande mål.
– Hannah Norberg i vårt mål var helt magnifik, säger lagledaren Micke Ersson lyriskt.

IFK Timrå 2 - Heffnersklubbans BK 0-0
2017-05-05 - 20:00 - Timrå IP konstgräs
Domare: Ida Nordström
Publik: 72
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Amanda Sevefjord slet berömsvärt trots förlusten. Amanda Sevefjord slet berömsvärt trots förlusten.

Premiärförlust för Kovland – 0-2 borta mot Krokom/ Dvärsätt: 
"En inställningsfråga" 


(2017-05-01)

Det började inte bra för Kovlands damer.
0-2 i paus efter den första halvleken mot Krokom/Dvärsätt gick inte att vända på i den andra halvleken.
– Vi var inte på tårna första halvtimmen, en inställningsfråga för ovanlighetens skull, säger tränaren Anders Westlund.


Kovlands damer har bara fått lämna planen utan poäng två gånger sedan omstarten för tre år sedan.
I premiären av div. 2 Mellersta Norrland kom den tredje nollan.
Krokom/Dvärsätt ramlade ur Norrlandsettan ifjol och inledde starkt och tog ledningen i mitten av den första halvleken sedan gästerna inte hittat rätt med sin trebackslinje och släppt till på kanten och även missat markeringen framför målet på Johanna Westberg som drog till direkt på ett pass snett-inåt-bakåt och bollen satt perfekt i nättaket.
2-0 kom i minut 39 när Kovland började hitta in i matchen. Johanna Westberg fick med sig en KIF-rensning och satte sitt andra mål för dagen.
Närmast ett bortamål under den första halvleken var inhopparen Amanda Sevefjord som träffade insidan av stolpen.
– Vi var inte alls på tårna under den första halvtimmen. Det här är nog första gången jag tror att underläget i paus berodde på dålig inställning. Men samtidigt var K/D ett riktigt bra lag, säger Kovlands tränare Anders Westlund.

Kovland hade mer boll i andra, delas på att man spelade med bättre fart och att jämtskorna backade hem för att bevaka sin tvåmålssledning.
Erica Höglund lobbsköt men träffade underkant på ribban när hemmamålvakten var ute och botaniserade.
Det var det närmaste Kovland kom efter paus och Krokom/Dvärsätt kunde lägga beslag på hela potten.
– Vi gick ner på fyrbackslinje sista timmen och det kändes mer bekvämt. Men det märks att vi är tunna i truppen just nu. Flera av tjejerna får gå på benpiporna för att vi skall få ihop fullt lag, säger Westlund och fortsätter:
– Det är inte kul att förlora men K/D var som sagt ett bra lag och det är ingen skam att förlora mot dom. Ändå känns det lite onödigt, säger KIF-trämaren efter matchen.

Amanda Sevefjord är värd ett omnämnade. Hon började på bänken men kom in och krigade om varje boll och löpte kopiöst trots att hon långt ifrån är fulltränad ännu.

Läs mer:
• Kovlands IF föll i division II-premiären: "Håller inte mot ett lag av den här kalibern"
• Johanna Westberg matchvinnare när Krokom/Dvärsätt vann mot Kovland

Krokom/Dvärsätts IF - Kovlands IF 2-0
2017-05-01 - 14:00 - JLänsförsäkringar Arena, Frösön
Målen: 1-0 Johanna Westberg (22), 2-0 Johanna Westberg (39).
Domare: Marcus Rodeholt
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Tabell & Kommande matcher

Inför seriestarten. Lokalfotbollen tar pulsen på:
Kovlands IF:
"Vi vinner serien!"


(2017-05-01)
Kovlands IF byter i år serie från div. 2 Södra Norrland till den mellersta.
Ifjol hotade man Selånger ända in i kaklet.
Hur står man sig då mot årets motstånd månne?
– Vi vinner serien, säger tränaren Anders Westlund självsäkert


Kovlands rutinerade damer pressade Selånger ända in i kaklet ifjolårets division 2 Södra Norrland.
I år har laget flyttat över till den mellersta Norrlandstvåan där det bl a vankas derbyn mot Alnö, Heffnersklubban och IFK Timrås andralag.
Svåraste motståndare till seriesegern kommer dock från Jämtland där Ope och Krokom/Dvärsätt ofta brukar kunna ställa bra lag på benen.
Och det blir en värdemätare direkt i premiäremn då man har K/D borta i premiären.
Lokalfotbollen har varit i kontakt med KIF-tränaren inför resan till Jämtland.

Hur är läget i laget inför seriestarten?
– Emelie Birgersson ej med pga utlandsresa, Natalie Jonasson-Coll borta med knäproblem, Madeleine Pettersson borta resten av säsongen på grund av sin knäskada hon ådrog sig i MittMedia Cupen samt "Marre" Bergman problem med hälsporre men med i truppen upp till Jämtland

Nöjd med försäsongen?
– Har väl som dom flesta andra haft mycket sjukdom och skador, men resultatmässigt får man väl vara nöjd med segrar i MittMedia Cupen, Invercote Cup i Iggesund och vinst i våra (endast) två träningsmatcher.

Truppens sammansättning?
– Fortfarande ett lag med mycket kvalitet! Dock väldigt tunn trupp till antalet, kommer förhoppningsvis att bli en bättre numerär längre fram när Elina Jonsson och Agnes Cöster vämder hemåt. Även Lina Candell är på väg tillbaka. Sedan har vi ju Malin Kristmansson och "Mallis" Ejerås som vi hoppas få tillbaka efter barnafödande nyligen! En styrka är ju att vi har TRE riktigt bra målisar.

Vad har ni för målsättning i år?
– Vinna serien!

Någon spelare i laget som vi bör hålla ett extra öga på i år, och varför?


Vilket lag tippar du vinner serien respektive kommer sist?
– KIF dam! Men då får vi inte drabbas av mer skador)! Vilka som ryker passar jag på!

Och avslutningsvis. Hur går det för er i premiären mot Krokom/Dvärsätts IF i premiären?
– Tuff start med K/D borta men jag måste ju tro att vi vinner!

Lokalfotbollens tips: Förra året utmanade KIF-damerna Selånger hela vägen iin i kaklet i div. 2 Södra Norrland. I år har man flyttat över till den mellersta Norrlandstvåan och dom enda hot jag finner kommer från Jämtland. Dels Ope IF som valde att tacka nej till uppflyttningen till div. 1 och Krokom/Dvärsätt som ifjol åkte ur ettan. Tunn trupp till trots. Fotbollsmässigt rår inget lag på Kovlands "seniorer" i den här serien i det långa loppet. Anders Westlunds damer tar hem serien. Men frågan är om laget sedan tar klivet upp i division 1 är mer tveksamt...

Faktaruta:

Kovlands IF

Grundad: 4 mars 1903
Dräkt: Mörkblå-vit-randiga tröjor, blå byxor och strumpor
Hemmaplan: Ånäsvallen, naturgräs (110 x 65 m).
Publikrekord: –
Meriter: 1 säsong i vår dåvarande högsta damserie, div. 1 Södra Norrland, och kom då sjua av åtta lag.
Matchcoach: Anders Westlund (3:e säsongen)
Ass. tränare/Lagledare: Tomas Svelander
Lagledare: Torbjörn Sandberg (3:e säsongen)
Materialförvaltare: uppgift saknas
Nyförvärv: Felicia Högqvist (IFK Timrå), Elina Jonsson (Selpånger FK), Nathalie Jonasson Colett (lån IFK Fjärås), Emelie Birgersson (Alnö IF) och Sara Svensson (comeback, senast IFK Timrå).
Spelarförluster: Elin Löfblad (Alnö IF), Lina Camdell (flyttat till Stockholm, ny klubb ej klar), Malin Kristmansson (fött barn, ev. comeback senare), Marlene Ejerås (fött barn, ev. comeback senare),  Madeleine Pettersson (långtidsskadad), Malin Westlund (slutar p g a skada), Martina Grönlund (slutar p g a skada), Sara Strömberg (slutar p g a skada) och Ida Brännström (ev. slutar?).
Spelartruppen 2007
Hemsida

Facebook

Träningsmatch:
Heffnersklubban säktrade segern redan före paus mot Team Hudik

(2017-04-12)

Heffnersklubban mötte under onsdagskvällen Team Hudik i en träningsmatch hemma på HK-vallen.
Redan i paus ledde HK med 3-0. Ett försprång som man bibhöll i den andra halvleken varken mer eller mindre.


Heffnersklubbans BK - IF Team Hudik 3-0 (3-0)
2017-04-12 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål Heffnersklubban: uppgift saknas ännu
Domare: Hans Söderblom
Publik:
Matchfakta

Helgens träningsmatcher, 8-9 april:
Stark 3-0-seger för Kovland mot Remsle och Selångers andralag slog Timrås 

(2017-04-09)

Kovland och Selånger 2 vann träningsmatcher i helgen.
Hur det gick mellan Heffnersklubban och Selånger 2 kan jag inte avslöja då Lokalfotbollen ännu inte fått in några uppgifter om den matchen.


IFK Timrå 2 - Selånger FK 2 1-4 (1-3)
2017-04-09 - 12:00 - Timrå IP, konstgräs)
Mål Timrå 2: Linnéa Jensen. 
Mål Selånger 2: Emmie Björklund 2, Ella Zetterberg och Alva Grahn.
Domare: Omar Vali
Publik:
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2
2017-04-08 - 13:30 - Nya HK-vallen
(väntar på resultat och matchfakta)
Domare: Christer Eriksson
Publik:
Matchfakta

Kovlands IF - Remsle UIF FF 3-0 (3-0)
2017-04-01 - 12:30 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Felicia Högkvist (23), 2-0 Veronica Söderström (32), 3-0 Amanda Norin (42).
Domare: Omar Vali
Publik: 15
Matchfakta

Helgens träningsmatcher, 1-2 april:
Alnö mållösa på Högslätten

(2017-04-02)

Bara Alnö av våra lag i division 2 Mellersta Norrland träningsspelede i helgen. Tyvärr förlorade man mot Härnösand med 0-2.

Härnösands SK - Alnö IF 2-0
2017-04-01 - 13:30 - Högslättens IP
Domare: Stefan Åström
Publik:
Matchfakta

Elin Löfblad är ett av fyra fina nytillskott till Alnös daner. Elin Löfblad är ett av fyra fina nytillskott till Alnös daner.

Efter dom tunga spelar-tappen – Alnö hämtar in kvartett från klubbar lokalt och utanför distriktet

(2017-03-20)

Alnö IF:s damer har drabbats av några tunga tapp under vintern men som motvikt har man nu fått in en kvartett nya spelare från både klubbar inom- och utanför distriktet.

Alnö IF mötte övermäktigt motstånd i Värmecupen förra veckan. Förluster mot division 1-lagenSelånger FK och IFK Timrå samt seriekollegan Heffnersklubbans BK, sju mål bakåt och inget mål famåt. Fast å andra sidan var det tufft motstånd och "bara" 0-1 mot Timrå var bra gjort.
Ö-laget har under vintern drabbats av några tunga förluster i form av Isa Kollberg (Selånger FK), Emelie Birgersson (Kovlands IF) och målvakten Emma Häggberg (Heffnersklubbans BK).
Som motvikt har nu tränarduon fått in en kvartett nya spelare. Linn Haglund (Gefle IF), Julia Salomonsson (IFK Timrå), Emma Åhl Persson (Falu BS) och Elin Löfblad (Kovlands IF) har alla skrivit på för "Islanders".

Artikelsn under uppdatering

Heffnersklubban premiärspelade hemma på Nya HK-vallen för säsongen genom att spela 1-1 mot Iggesund. Foto: Heffnersklubbans BK:
Heffnersklubban premiärspelade hemma på Nya HK-vallen för säsongen genom att spela 1-1 mot Iggesund. Foto: Heffnersklubbans BK:

Efterlängtad hemmapremiär gav Heffnersklubban kryss på Nya HK-vallen mot Iggesund

(2017-03-19)

Heffnersklubban premiärspelade hemma på Nya HK-vallen i Korsta.
Matchen slutade 1-1 sedan Sofia Nilsson kvitterat med dryga kvarten kvar.


Heffnersklubbans division 2-damer premiärspelade för säsongen hemma på Nya HK-vallen mot Iggesunds IK.
Dom tre matcherna under den gångna veckan i Värmecupen satt i benen men man lyckades ändå klara 1-1 mot hälsingetjejerna som spelar i division 2 Södra Norrland.
Gästerna tog en tidig ledning genom Johanna Ohlsson men med dryga kvarten kvar kvitterade Sofia Nilsson.
HKBK var sedan nära ett segermål då Isabelle Saaringens frispark var ytterst nära att resultera.

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - Iggesunds IK 1-1
2017-03-19 - 14:00 - Nya HK-vallen
0-1 Johanna Ohlsson (10)
1-1 Sofia Nilsson (73)
Domare: Sara Johansson
Publik: 50

Bara nio lag i årets division 2 Mellersta Norrland – IFK Östersund ersätts inte

(2017-03-03)

IFK Östersund tackade ja till spel i division 1.
Dessvärre har förbundet inte lyckats skaka fram någon ersättare för jämtlandsdamerna varvid division 2 Mellersta Norrland i år barakommer att bestå av nio lag.


IFK Östersund tackade för ett par dagar sedan ja att ta hand om den vakanta platsen i division 1 Norrland efter lokalkonkurrenten Ope IF.
Någon ersättare till Östersundkamraterna har inte förbundet lyckats skaka fram då dom tillfrågade division 3-lagen tackat nej då klubbarna fick bestämma sig för eller emot på alldelses för kort varsel. Serien kommer nu att bara bestå av nio lag och det lag som lottats mot IFK Östersund stör över den omgången.
Det betyder också att bara jumbon flyttas ner i division 3. Om det inte faller ner för många lag i regionen från etta vill säga. Då kan det bli frågan om tvångsnedflyttningar.

Emma Häggberg tar steget från Alnö till Heffnersklubban. Emma Häggberg tar steget från Alnö till Heffnersklubban.

Heffnersklubban värvar målvakt från lokala seriekonkurrenten

(2017-03-03)

IFK Timrå norpade talangfulla målvakten Frida Forslund.
Nu ersätter Heffnersklubban henne med Alnös Emma Häggberg..
– En rutinerad målvakt trots sin ungdom som håller bra division 2-klass, säger sportchefen Jonas Prytz.


Heffnersklubban blev ju av med sin ordinarie målvakt när talangen Frida Forslund valde division 1-spel i IFK Timrå.
Nu har klubben gjort klart med en ersättare och det blir Alnös 19-åriga Emma Häggberg som skall konkurrera med Moa Öman om dom ordinarie målvaktshandskarna.
– En rutinerad målvakt trots sin ungdom som håller bra division 2-klass och kommer även att betyda mycket för våra yngre förmågor i klubben, säger sportchefen Jonas Prytz.

Annars är det knapert med nyförvärv till "Klubban". Utöver Emma är det bara Tova Bergström från Matfors IF som är ny utifrån. Man har istället valt att flytta upp en hel del yngre förmågor från egna led till A-truppen.
Heffnersklubban har tappat en hel del spelare, varav några riktigt tunga namn. Amanda Hamrin väljer elitspel i SDFF (läs nedan), målvakten Frida Forslund som sagt till IFK Timrå och målskytten Mikaela Andersson har flyttat upp till Luleå och Notvikens IK. Dessutom har Elina Jonsson gått till Kovlands IF medan Emma Norin och Caroline Nordlander slutar eller tar ett sabbatsår.

Amanda Hamrin byter Heffnersklubban mot SDFF. Amanda Hamrin byter Heffnersklubban mot SDFF.

Ifjol i Damtvåans All Star Team – nu tar Amanda Hamrin steget till SDFF

(2017-02-28)

Amanda Hamrin tar steget från division 2 till Elitettan.
Mittbacken lämnar nu Heffnersklubban för Sundsvalls DFF.
– Jag kände mig redo för nästa steg och ser framemot att utvecklas i SDFF, säger den duktiga 18-åringen.


Amanda Hamrin har trots sin ungdom redan hunnit med flera seniorsäsonger med Heffnersklubban i division 2 och 3.
Efter att ha tränat med SDFF har nu den 18-åriga försvarsresen fått ett A-truppskontrakt med elitklubben.
Redan i helgens premiärmatch mot forna världslaget Umeå IK gjorde hon en fin 90-minutersinsats på en ovan högerbacksplats. Amanda är annars mest van att hålla till i mittförsvaret där hennes styrka i huvudspel kommer väl till pass.
– Steget till SDFF känns väldigt roligt. Jag är tacksam för allt i HKBK men jag kände mig redo för nästa steg och ser framemot att utvecklas, säger Amanda Hamrin.

Vad har du för målsättning?
– I år är att försöka kämpa mig till så mycket speltid som möjligt samt att utvecklas som fotbollsspelare.

Vad är dina styrkor?
– Mina styrkor är att jag alltid vill ge 100 procent, spelar fysiskt samt har en hög träningsvilja.

...och svagheter?
– Just nu är det att jag inte riktigt är van det höga tempot i bland annat pass, mottag och medtag av bollen till exempel.

Skall bli intressant att följa den talangfulla försvarsspelaren från Heffnersklubban den här säsongen. Ifjol uttagen i Damtvåans All Star Team här på Lokalfotbollen. I år blir det elitspel. Raskt marscherat!

IFK Östersund ersätter lokalkonkurrenten Ope i division 1 Norrland

(2017-02-26)
IFK Östersund lämnar division 2 Mellersta Norrland och ersätter avhoppande lokalkonkurrenten Ope IF i Norrlandsettan.
– Jämtland behöver ett damlag i division 1 och därför tackade vi jag, säger klubbens ekonomiansvarige Carina Olsson.


Efter att nykomlingarna Ope IF hoppade av division 1-spel (scrolla ner en bit och läs mer) gick frågan till Infjärdens SK. Norrbottenslaget tackade dock nej varvid frågan gick till Kovlands IF som även dom avstod avancemang till "ruinserien".
Tredje gången gillt blev det emellertid för Svenska Fotbollförbundet då tvåan i division 2 Mellersta Norrland, IFK Östersund hoppade på tåget.

Så här skriver IFK Östersunds ekonomiansvarige Carina Olsson på klubbens hemsida om varför man tar steget upp:
"IFK Östersunds damlag hamnade i måndags i en något prekär men väldigt lockande situation. Vi som tvåa i fjolårets Division 2 Damer Mellersta Norrland blev då nämligen erbjudna den vakanta platsen i Division 1 Norrland damer, efter att Ope dragit sig ur den serien.
Det är ingen lätt uppgift att ta ställning till detta två månader innan serien drar igång, när både spelare och ledare är inställda på lagom långa resor till Krokom, Härnösand och Sundsvall, när budgeten för division 2 redan är lagd och när man bara får några dagar på sig att bestämma sig.
Att spela i division 1 Norrland innebär fler resor (nästan 1000 mil totalt) och med motstånd både i Piteå, Luleå, Ö-vik, Skellefteå, Umeå och där det istället är den kortaste resan som går till Sundsvallstrakten. Övernattningar kommer att bli nödvändiga på de längre resorna och ekonomiskt hamnar vi i ett helt annat läge.
Vi har under veckan haft möten med både spelare, ledare, sektioner och styrelse. Vi har försökt att väga in alla parametrar och trots att detta sätter oss i en tuff ekonomisk sits där vi verkligen måste jobba för att få in större intäkter och förlita oss på att näringslivet hjälper till, så har vi idag tagit beslutet att ge våra IFK-tjejer chansen och vi har tackat ja till spel i division 1.
Våra spelare vill detta, de har ambitionerna även om de vet att det innebär ett tufft jobb. Det känns som föreningen tagit rätt beslut för dem och vi tror också att damfotbollen och Jämtland behöver ett lag i division 1. Vi har så många talangfulla spelare runt om i länet och det känns angeläget och viktigt att vi har jämtländska lag på alla nivåer. Tjejerna behöver någonstans att utvecklas oavsett vilken nivå de är på och då behöver vi lag i alla divisioner i Jämtland.
Våra tjejer är peppade inför uppgiften och nu kommer vi att jobba hårt både fotbollsmässigt och ekonomiskt för att få denna säsong att bli så bra som möjligt."

Resemässigt betyder detta ingen större skillnad för våra enda representanter i serien, IFK Timrå, då det bara är några kiliometer mellan Jämtkraft Arena/Hofvallen och Torvallen.

Marielle Bergman fick spela forward och i ren glädje sprutade hon i mål för Kovland i cupen. Marielle Bergman fick spela forward och i ren glädje sprutade hon i mål för Kovland i cupen.

Kovland tog tredje raka segern i Invercote Cup
– Selånger slogs tillbaka i finalen


(2017-02-25)
Kovlands daner staplar cupsegrar på hög.
För ett par veckor sedan säkrade man sin andra raka seger i MittMedia Cupen och idag blev det tredje vinsten i Invercote Cup i Iggesund efter 2-0 i finalen mot trätosystrarna Selånger FK.
–  Vi var lite kort om folk men tjejerna gör en fantastisk insats och verkligen kämpade för varandra, säger tränaren Anders Westlund.


Kovlands damer firar stora cuptriumfer och plockar hem titlar "en masse". För ett par veckor sedan säkrade man hem andra raka segern i MittMedia Cupen (femmanna) med Selånger på andraplats. Idag fixade man tredje raka titeln i niomannaturneringen Invercote Cup i Iggesund.
I finalen besegrades Selånger FK med 2-0.
– Vi var lite kort om folk men tjejerna gör en fantastisk insats och verkligen kämpade för varandra, säger tränaren Anders Westlund.

Även IFK Timrå från Medelpad tog sig vidare till semifinal från gruppspelet men även dom fick ge sig mot Kovland, 0-3.

I gruppspelet vann Kovland med 2-0 mot Ljusne AIK, 11-0 mot arrangörsklubben Njutångers IF ocg 6-1 mot Bergsjö IF.
I semifinalen betvingade man IF Team Hudik med 2-0.
Selångers väg till finalen gick via 3-1 mot Moheds SK, 4-2 mot Kilafors IF och 6-4 mot NorrHam, efter 0-4-underläge!
– Ja, det var en otrolig vänding. Vi gjorde lite byten och på 16 minuter gick vi från 0-4 till 6-4, säger Selångers anfallare Angelica Lindholm Forsell.
I semifinalen mot Team Hudik vann man med 4-1 sedan hälsingetösernas mål tillkommit på en hkp-straff.

I cupen har varje lag en bonusstraff för varje division som skiljer lagen och i finalen hade Kovland förmånen att få börja med en straffspark. En "stramare" som Jenny Nordenberg satte med ackuratess. Själva matchen blev sedan en tät tillställning med långa bollar på Bengtina mellan två trötta lag och det enda målet som föll prickades in av Marielle Bergman till Kovlands 2-0.
– "Marre" fick spela forward idag och i rena glädjen formligen sprutade hon in mål. Hon hade verkligen fina fötter hela turneringen, säger tränare Westlund, som dock tappade räkningen på hur många det blev till slut för sin "vänsterback".

Det gick som sagt bra för Medelpadslagen. Även IFK Timrå tog sig vidare från gruppspelet. Ljusne AIK 3-0, Bergsjö IF 2-0 och avslutande 2-2 mot Njutångers IF men föll som sagt i semifinalen mot Kovland med 0-3. IFK Timrås målvakter svarade för en fin bedrift genom att bara släppa in två av dom sex handikappstraffar laget hade emot sig under dagen. 

Läs mer:
• Selånger FK till final i Invercote Cup i Iggesund

Emelie Birgersson från Alnlö förstärker Kovland. Emelie Birgersson från Alnlö förstärker Kovland.

Kovland värvar från serie-komkurrenten Alnö och lånar från IFK Fjärås

(2017-01-23)
Kovland har förstärkt med Emelie Birgersson från seriekonkurrenten Alnö och även lånat Nathalie Jonasson Colett från IFK Fjärås söder om Göteborg.
–  En slitvarg på mittfältet och en ytter-springare, säger lagkompisen Emma Westlund om förvärven.


Kovlands damer är mitt uppe i MittMedia Cupen där man vunnit en match och förlorat den andra. I afton väntar SDFF, som dock ställer ett flicklag på benen och inte A-laget.
Det hindrar emellertid inte Kovland att förstärka sin trupp med Emelie Birgersson från seriekonkurrenten Alnö IF.
– Emelie fyller snart 23 år och är en slitvarg på mittfältet men kan även spela i backlinjen. En duktig och allround spelare med andra ord som också ligger inne med ett bra skott! Många av oss som spelat med och mot henne är väldigt glada att hon nu tillhör vårat gäng, säger nye lagkompisen Emma Westlund.

Kovland har även fått in en spelare från Göteborgstrakten på "lån".
– Ja, en tjej som heter Nathalie Jonasson Colett. Hon är från Göteborg som skrivit över sig till oss från division 2-laget IFK Fjärås. Hon är en ytterspringare. Alltid kul med folk utifrån.
Hon är här på praktik i 3 månader så än så länge oklart hur länge hon blir kvar men vår och hennes förhoppningar är att hon blir kvar även över sommaren, säger Emma Westlund.

Talangfulla målvakten Frida Forslund väljer division 1-fotboll. Talangfulla målvakten Frida Forslund väljer division 1-fotboll.

Heffnersklubban tappar viktig trio till IFK Timrå

(2017-01-22)
Tre stöttespelare i Heffnersklubbans BK har bestämt sig för spel i IFK Timrå.
Målvakten Frida Forslund, Mikaela Moen och "Kicki" Wiklander väljer spel i en högre division.
– Tre duktiga spelare med rätt inställning, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.


Heffnersklubban tappar tre viktiga spelare inför årets säsong. Det är Frida Forslund, Mikaela Moen och "Kicki! Wiklander som bestämt sig för att kliva upp en serie från tvåan till ettan.
– Frida är en talangfull och djärv målvakt och både Mikaela och "Kicki" var på väg till oss ifjol. Mikaela är allround och kan spela i såväl backlinjen som på mittfältet medan "Kicki" kan användas på en kant och i anfallet. Alla tre har också rätt inställning till fotbollen, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.

Läs även:
• IFK Timrå dam värvar två afrikanska mästare och trio från Heffnersklubban

Jenny Nordenberg och några till blir kvar i KIF trots anbud från andra klubbar. Jenny Nordenberg och några till blir kvar i KIF trots anbud från andra klubbar.

Goda nyheter för Kovlands damer – trio blir kvar trots anbud från klubbar högre upp i seriesystemet

(2017-01-13)
Kovlands damer riskerade att tappa flera av sina duktiga spelare till andra klubbar, bland annat Jenny Nordenberg, Pernilla Wennman och Amanda Norin.
–  Men trion har bestämt sig för att spela med oss även i år, säger lagkompisen Emma Westlund nöjt.


Kovland byter serie i år. Ifjol kom man tvåa efter Selånger FK i division 2 Södra Norrland. I år kommer man att husera i den mellersta Norrlandstvåan med bland annat Medelpadslagen Alnö IF, Heffnersklubbans BK och IFK Timrå.
Inför den här säsongen har det varit klubbar högre upp i seriesystemet som uppvaktat kvartetten Ida Brännström, Jenny Nordenberg, Pernilla Wennman och Amanda Norin.
Nu ser det ut som om man får behålla dom tre sistnämnda.
– Ja, Jenny, Pernilla och Amanda har bestämt sig för att spela med oss även i år trots anbud från andra klubbar, säger nöjda lagkompisen Emma Westlund.
I övrigt har, som Lokalfotbollen tidigare skrivit, Lina Camdell flyttat till Stockholm, Malin Kristmansson och Marlene Ejerås har blivit graviditerade. Malin Westlund, Martina Grönlund och Sara Strömberg tvingats lägga skorna på hyllan efter skador. Dessutom har några tjejer funderingar på att sluta, bland annat nytiga Elin Löfblad.
– När det gäller "morsorna" hoppas jag att dom kommer tillbaka under säsongen, säger Emma Westlund.

Anders Westlund fortsätter träna Kovland. Anders Westlund fortsätter träna Kovland.

Kovlands IF tappar spelare men får behålla sin tränare

(2016-12-17)
Kovlands damer riskerar att tappa delar av sin duktiga spelartrupp. Några som går tillbaka till SDFF, blivit graviditerade samt slutar av olika anledningar.
Plusfaktor är emellertid att tränaren Anders Westlund fortsätter.
– Det blir mitt tredje år i Kovland och jag hoppas att vi kan göra en ny bra säsong trots att vi ser ut att tappa flera duktiga spelare, säger Westlund.


Kovlands lag med flera rutinerade rävar som spelat på högre nivå gjorde en kanonsäsong och hotade seriesegrarna Selånger ändain på mållinjen. trots att man var nykomlingar i serien.
Kommande säsong byter man serie till den mellersta Norrlandstvåan och med följer tränaren Anders Westlund och lagledaren Torbjörn Sandberg.
– Det blir mitt tredje år i Kovland och jag hoppas att vi kan göra en ny bra säsong trots att vi ser ut att tappa flera duktiga spelare, säger Anders Westlund.
"SDFF-trion" med Ida Brännström, Jenny Nordenberg och Perilla Wennman sägs återvända till Elitettanlaget. Dom sistnämnda som spelare och Ida i en ledarroll för F19-satsningen.
– Tråkigt för oss givetvis men vår dörr står givetvis öppen om dom vill fortsätta med oss, säger Anders Westlund.

I övrigt har Lina Camdell flyttat till Stockholm, Malin Kristmansson och Marlene Ejerås har blivit graviditerade. Malin Westlund, Martina Grönlund och Sara Strömberg tvingats lägga skorna på hyllan efter skador. Dessutom har några tjejer funderingar på att sluta, bland annat nytiga Elin Löfblad.
– Vi måste försöka täppa till några av dessa luckor. Från andralaget har vi flyttat upp Sara Fredriksson men vi behöver få några förstärkningar utifrån också, säger Westlund.