NYHETER 
Division 2 Norrland

Medelpadslag i serien 2017: IFK Timrå

Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef. Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef.

IFK Timrås sportchef:
"Vi gjorde fel men det var omedvetet"


(2017-12-29)
Nu svarar IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg på Ljungaordföranden Roy B Olssons fräna kritik gällande Oskar Nordlunds övergång (läs nedan).
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen jag förhandlade med hade mandat från Ljunga IF. Något vederbörande inte hade visade det sig.

 

Tidigare idag gick Lokalfotbollen ut med frän kritik från Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson gällande IFK Timrås agerande i samband med Oskar Nordlunds övergång till den hårdsatsande division 2-klubben.
– Jag har pratat med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg nu under eftermiddagen och vi har rett ut en del oklarheter så jag har inga hard feelings mot dom längre nu när jag fått en förklaring, säger Roy B Olsson.

Och den var?
– Det visade sig att en av våra före detta spelare företrätt Oskar som någon form av agent. Något jag inte kände till tidigare så det här blev en jäkla soppa. Något som är utredd nu, säger Olsson.
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen hade mandat från Ljunga IF, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
Han fortsätter:
– Man kan göra många saker annorlunda och ibland blir det fel och jag är den första att beklaga att det blev fel den här gången. Men enligt den personen som vi förhandlade med kunde vi gå ut med nyheten om Oskar Nordlunds övergång under gårdagen.

Men han har ännu inte skrivit på som det påstods?
– Nej, vi håller på att utforma kontrakten på ett annat sätt från ifjol och är inte riktigt klara med det. Men vi har en muntlig överenskommelse med Oskar. Så mycket kan jag säga, säger Lundberg.

Och det faktum att Oskar redan sitter på ett kontrakt med Ljunga?
– Det var inget som framkom vid förhandlingarna men som jag sade. Vi hade kunnat gjort det hela bättre. Men jag talade med Roy (B Olsson) och vi avslutade samtalet som vänner. Vi hann t o m att prata om den gamle domaren Kurt Backus, skrattar Lundberg.
Klubbarna kommer att ta en förnyad kontakt med varandra för att se till att övergången kommer att lösas på bästa sätt för båda klubbarna och givervis för Oskar Nordlund själv.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt. Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt.

Ljungas ordförande rasar mot IFK Timrå efter över-gången: "Jävligt dåligt skött"

(2017-12-29)
Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson är besviken på det sätt IFK Timrå agerat i samband med deras värvning av klubbens stora stjärna Oskar Nordlund.
– Dom har aldrig kontaktat oss och det hela är jävligt dåligt skött från IFK Timrås sida, dundrar Olsson.

 

Igår avslöjade IFK Timrå att Ljunga/Fränstas målfrossare Oskar Nordlund skrivit på för klubben (läs här nedan).
Idag rasar Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson mot IFK Timrås tillvägagångssätt:
– Så sent som för ett par månader sedan skrev Oskar på för oss ett år till. Igår fick jag läsa att han skrivit på för IFK Timrå. Någon kontakt från Timrå har överhuvudtaget inte skett vilket är kutym när det gäller övergångar. Nä, Timrå har uppträtt jävligt dåligt måste jag säga, dundrar Olsson.

Har du pratat med Oskar Nordlund?
– Jag talade med honom igår då han ringde mig och beklagade att det stått i både Lokalfotbollen och tidningen. Något mer vad vi pratade om vill jag inte avslöja, säger Roy B Olsson.

Hur kommer ni att agera nu inom klubben?
– Jag förstår att Oskar vill prova på spel högre upp igen innan han blir för gammal men som IFK Timrå betett sig vet jag inte hur vi ska hantera frågan. Vi kommer att ha et styrelsemötet så får vi se vad vi kommer fram till.

Kan det bli fråga om att stänga Oskar Nordlund med tanke på att han är under kontrakt med er?
– Ingen kommentar. Vi kommer som sagt att ha ett styrelsemöte och vi får väl se om IFK Timrå kontaktat oss innen dess, avslutar en besviken Roy B Olsson, Ljunga/Fränstas ordförande.

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund och representanter för IFK Timrå för kommentarer.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2. Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2.

Målkungen satsar igen – Oskar Nordlund lämnar Ljunga/Fränsta för Timrå

(2017-12-28)
Efter tre säsonger och 91 mål i moder-klubben Ljunga/Fränsta (Ljunga IF) i först division 5 och därefter 4 väljer nu Oskar Nordlund att återvända till spel i tvåan.
– Oskar är en snabb och stark forward som kommer att passa vårt raka spel perfekt, säger IFK Timrås tränare Robert Englund.

Efter att ha lämnat dåvarande division 2-laget Ånge IF för hundraårsfirande moderklubben Ljunga IF 2015 återvänder nu målkungen Oskar Nordlund till tvåan och spel med hårdsatsande IIFK Timrå efter tre säsonger i femman och fyran och sanslösa 91 gjorda mål.
– Det känns väldigt inspirerande att Oskar valt att bära vår tröja kommande säsong. Han passar bra in på det jag vill att vi ska utveckla i vårt anfallsspel d v s att bli mer raka och konkreta då Oscar är en stor & stark forward med ett snabbt första steg och ett bra skott. Oscar är en dokumenterad målskytt av högsta rang oavsett nivå han spelat på, säger tränaren Robert Englund.

Ni har höga förväntningar på Oskar?
– Ja, och i vår omgivning av duktiga spelare kommer han att få utrymme att utveckla sitt spel ännu mer. Jag har följt Oskar i många år, bjöd in honom på träning i höstas sedan har vi haft löpande kontakt, skapat en bra dialog och jag har hela tiden känt att Oskar nu var redo att ta steget till oss. Att han väljer att ta sin talang och potential till oss är en stark signal om vart vi vill och vart vi är på väg. Vi tränare och klubben är glada över att knyta till oss ytterligare en kompetent spelare som tillsammans med vår befintliga trupp kommer höja nivån och konkurrensen en nivå till, säger "Robban".

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund för kommentarer.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå. Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå.

Nästa talang att förlänga med IFK Timrå

(2017-12-27)
Utvecklingsbare försvararen Gustav Hägglund är den senaste i raden att förnya sitt kontrakt med IFK Timrå.
– Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.

Gustav Hägglund kom till IFKTimrå från GIF Sundsvall U för ett och ett halvt år sedan. Redan i sin debutmatch för klubben borta mot Gällivare/ Malmbergets FF målade han efter bara några sekunder.
– Förnyandet av Gustavs kontrakt borgar för en trygg framtid. Att vi kan fortsätta få följa hans utveckling känns spännande då han med sin inställning och outtröttliga löpvilja hela tiden driver på sin egen utveckling och bidrog under säsongen med några inhopp som både mittback och ytterback. Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år. Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år.

Talangfull försvarare förlänger med Timrå

(2017-12-26)
Unge Musa Angayeva kom från GIF Sundsvall U19 i somras och den fysiske försvarsspelaren förlänger nu kontraktet.
– Musa startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback, säger trämare Robert Englund.

Musa Angayeva kom i somras från GIF Sundsvalls U19 och framtidsmannen förlänger nu med IFK Timrå.
– Musa bidrog redan när han kom med energi och sin fysik på träningarna. Startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback. Det känns därför extra spännande att få ha med Musa hela försäsongen då jag är övertygad om att han har mycket utveckling kvar och i vår miljö kommer han ta stora kliv och kommer vara en anledning till att konkurrensen blir stenhård i år, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Johan Ödmark klar för en säsong till. Johan Ödmark klar för en säsong till.

Johan Ödmark klar för sin andra säsong i Timrå

(2017-12-25)
Mittfältskuggen Johan Ödmark har kritat på för en andra säsong med IFK Timnrå.
– En "powerspelare" som är viktig för vår centrallinje, säger tränaren Robert Englund.

Nu är även viktige Johan Ödmark klar för spel i IFK Timrå 2018.
– Johan är en väldigt värdefull mittfältare för mig då han har egenskaper som är fundamentala för vårt spel då han bidrar med bollvinster och vunna närkamper över hela banan och ger oss möjlighet att behålla trycket i vårt possessionspel. Johan har ett, vad jag brukar kalla för ”powerspel”, som jag sällan sett, om någonsin, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– Vi är tacksamma för att Johan skrivit på för ett år till. Det ska nu bli spännande att se Johans fortsatta utveckling hos oss. Därmed är en del av centrallinjen på plats, säger Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till. Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till.

Vänsterflanken intakt i IFK Timrå även 2018 – Stefan Grönlund fortsätter

(2017-12-23)
Igår Granit Buzuku.
Idag Stefan Grönlund.
IFK Timrå får alltså behålla sin framgångs-rika vänsterflank även 2018.
– Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre, säger tränaren Robert Englund.

Så var nästa spelare klar för ännu en säsong för IFK Timrå. Viktiga och nyttige vänsterbacken Stefan Grönlund har bestämt sig för en förlängning.
– Det är vi väldigt stolta och glada över. Stefan går in på sin tredje säsong och utgör en viktig del i försvarsspelet med sin fart och kraft, både offensivt och defensivt. Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre och har en vassare vänsterfot än Stefan, säger tränaren Robert Englund och fortsätter:
– Jag har ett stort förtroende för Stefan, både som spelare men också som människa utanför planen som är en minst lika viktig del. Han kommer fylla 26 år under nästa säsong men har redan många division 2-säsonger bakom sig och en i ettan innanför västen. Detta innebär att vår framgångsrika vänsterkant från föregående säsong med Stefan och Granit är på plats även 2018, säger en nöjd Timråtränare.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud. Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud.

Viktig puzzelbit klar i IFK Timrås lagbygge

(2017-12-22)
En viktig puzzelbit i IFK Timrås lagbygge säkrades idag då Grani Buzuku väljer att förlänga med klubben trots anbud högre upp i seriesystemet.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


Tidig julklapp

Spelkreatören och frisparksspecialisten Granit Buzuku har haft ögonen på sig från andra klubbar efter säsongens slut och smickrande anbud har inte saknats.
Men till alla Timråfans glädje har Granit bestämt sig att vara kvar i IFK Timrå.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december. Jag och övriga ledare i klubben är väldigt glada och nöjda över att kunna meddela att Granit förlängt sitt kontrakt med IFK Timrå. Då han varit eftertraktad bland klubbar i högre divisioner och att han då väljer att fortsätta resan med oss är ett bevis på att vi har en bra miljö för våra spelare men också en tydlig signal vart vi är på väg och att Granit, precis som jag, tror stenhårt på detta, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


En av seriens bästa mittfältare

Han fortsätter:
– Jag som tränare värdesätter just den signalen Granit skickar till klubben och övriga spelare. I Granit får vi behålla en av seriens absolut bästa offensiva mittfältare och poängspelare vilket han bevisade den gångna säsongen med bland annat flera avgörande frisparkar. Det ska bli extremt spännande att följa hans fortsatta utveckling hos oss. han är ju fortfaramde ung. Därmed är en av viktiga puzzelbitar i lagbygget på plats, säger Englund.
Så här säger Granit själv om valet att stanna:
– Jag valde att stanna för jag kände att jag vill göra en bättre säsong än den jag gjorde och inte dra iväg på någonting halvdant. Jag hade många anbud men sa faktiskt ifrån alla för familjeskäl! Sen är det ju så att det finns optioner i mitt kontrakt att om något lag högre upp i seriesystemet vill ha mig så kan jag gå! Men jag är glad i Timrå och ska vara med och ta upp laget i ettan! Det är mitt mål! Och vi var ju inte så mångt ifrån redan i år, säger Granit Buzuku.
 

Jobbar på fler kontraktsförlängningar

Granit Buzuku klar. Hur ser det ut i övrigt i truppen?
– Vi fortsätter med jobbet att förnya kontrakten för dom spelare vi ännu inte gjort klart med. Känns lite som några avvaktade om Granit skulle fortsätta hos oss eller inte. Den enda som egentligen tvekar är Oliver Widahl som har småbarn och inte vet om han får ihop livspuzzlet med division 2-fotboll och det civila, säger Robert Englund.


Jagar skyttekung

Som många redan känner till tränar målmaskinen Oskar Nordlund med IFK Timrå. Om det sedan utmynnar i en övergång från Ljunga/Fränsta återstår att se.
– Oskar har sett bra ut hos oss och det känns lite som han är sugen att satsa på fotbollsspelande i högre serier igen. Oskar är 25 år nu och han är en spelartyp som skulle passa perfekt när vi nu väljer att spela lite rakare och han och Robin Bergman skulle kunna bli det perfekta radarparet, säger Robert Englund.
Granit Buzukus storebror Faton, som lämnade under säsongen för seriekollegan Härnösands FF, sägs vara intresserad av att återvända.
– Det är också något som vi jobbar på. Får se om vi hittar en bra lösning, säger "Robban".

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå. Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå.

Samarbete mellan Timrå och GIF Sundsvall?

(2017-12-15)
Lokalfotbollen förespråkade häromdagen ett samarbete mellan IFK Timrå och GIF Sundsvall.
Igår träffades man.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg till ST.


"Väldigt bra samtal"

Igår föreslog Lokalfotbollen ett samarbete mellan länets två största klubbar, allsvenska GIF Sundsvall och topplaget i division 2, IFK Timrå. 
Och igår hade man ett möte, något man informerade ST om.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete. Dom har ambitionen att föra en dialog med oss och det kan till exempel finnas unga spelare som behöver matchmiljö, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
– Det är viktigt att samverka för att skapa så bra möjligheter som möjligt både för klubbarna och individerna. Vi vurmar för IFK Timrå, men har även en dialog med andra klubbar i regionen. Sedan underlättar det med Timrå eftersom vi befinner oss nära varandra geografiskt, säger GIF Sundsvalls motsvarighet Urban Hagblom.


Linus Sahlin aktuell för IFK Timrå?

Giffarnas mittback Linus Sahlin fick inte förnyat kontrakt. Kanske kan IFK Timrå vara ett alternativ?
– Han är intressant, absolut, säger Lundberg.
Nu återstår det att se om klubbarna kommer att sy ihop något samarbete men nu är i alla fall ett första steg taget.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin. Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin.

Assistenten Englund efterträder Melander som huvudtränare i IFK Timrå: "Stor ära"

(2017-12-14)
Nu står det klart vem som efterträder Pontus Melander som huvudtränare i IFK Timrås division 2-herrar.
Klubben väljer helt enkelt att lösa det hela internt.
– Ja, vi flyttar upp Robert Englund ett pinnhål. Från assisterande till huvudtränare, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i IFK Timrås herrsektion.


IFK Timrå går inte över ån efter vatten när det gäller att ersätta huvudtränaren Pontus Melander som slutar av familjeskäl. Man flyttar helt sonika upp assisterande tränaren Robert Englund, 38, ett pinnhål.
Till sin hjälp får han Mikael Häggqvist. "Micke" som tidigare varit i IFK Timrå men även bland annat Kuben, IFK Sundsvall och Medelpads Fotbollförbund.
– Vi är glada över att den här duon kommer att leda laget den kommande säsongen, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i klubbens herrsektion.

Lokalfotbollen ställer den klassiska frågan; Hur känns det?
– Känns otroligt inspirerande, en stor ära helt klart, säger Robert Englund.

Målsättning som ny huvudtränare?
– Målsättningen med mitt och Mickes och ledarskap är att ta denna grupp ytterligare en nivå i utvecklingen genom att fokusera mycket på individerna i laget och få spelarna att växa som fotbolsspelare men även som människor. På det sättet kommer gruppen och laget IFK Timrå att bli ännu bättre. Det är vår stora målsättning dvs att aldrig vara nöjda och hela tiden vilja framåt, både som lag och som individ.

Förändringar?
– Vi kommer inte att göra stora förändringar utan däremot bygga vidare och utveckla den fotboll vi spelat under två års tid dvs att kontrollera och föra matcher med vårt positionspel. Det jag vill är att vi ska utveckla i vårt offensiva spel och att vi skall bli mer konkreta och raka i sista tredjedelen, att skapa och komma till betydligt mer avslut. Jag kommer också lägga fokus på vårt defensiva spel då jag vill att vi ska bli betydligt bättre på att kontrollera matcher i våra defensiva positioner och bli mer trygga i det. Men i övrigt handlar det att bygga vidare på det vi gjort bra i två säsonger.

Hur ser det ut i truppen? Något nytt eller någon som lämnat?
– Gällande spelarsidan så handlar mycket nu om att knyta upp den befintliga truppen vilket den nyskapade herrsektionen kring IFK Timrås A-lag jobbar hårt med just nu. Mittfältaren Philip Lundqvist och mittbacken Tim Colldén har flyttat till Umeå för studier och det rycks även i Granit Buzuku. Som ersättare jobbar klubben på målskytten Oskar Nordlund från Ljunga/Fränsta. Vi jobbar även på att ta in andra nya spelare med ny energi och för att kunna spetsa till och ge oss fler alternativ. Det vi gjort senaste två säsongerna har gett eko och jag märker tydligt att många vill komma till oss. Men som sagt, att knyta upp befintlig trupp och fortsätta utveckla den, krydda den med tre-fyra spelare som kan gå in och konkurrera om en startplats samt även ta in fem-sex killar i åldern 17-19 år som i vår träningsmiljö skall kunna utvecklas vidare. Något som känns viktigt.

Hur ser det i övrigt ut i ledarstaben?
– Calle Fröberg, som var materialare förra säsongen, kliver nu in i herrsektionen. Tomas Hugosson fortsätter som lagledare/materialare och vi för en dialog om målvaktstränare då "Kallis" (Mikael Karlsson, reds anm) aviserat att han möjligen lämnar vilket jag inte hoppas han gör. Vi jobbar också mycket för att höja nivån på den fysiska träningen och där för vi en dialog även med Joakim Svedberg, tidigare GIF Sundsvall och Annelie Nordin, personlig tränare med erfarenhet även hon från bland annat GIF Sundsvall men även Timrå IK. Den duon hoppas vi mycket på skall ge oss extra poäng nästa år!

Hur ser det ut bakom? Blir det både ett U17- och division 5-lag som ifjol?
–Ja, och vi ser med tillförsikt framemot detta. Vi har många bitar på plats nu för att bygga vidare på de två säsonger vi gjort och för att skapa en ännu bättre miljö för våra spelare att utvecklas i och därigenom bli ett stabilt division 1-lag inom en treårsperiod, avslutar "Robban" Englund.

Lokalfotbollens kommentar:
Ett bra val av tränarduo som jag ser det och att hela föreningen satsar på att bli ännu mer profesionella. Hoppas även på ett samarbete med GIF Sundsvall med talangutveckling och ge spelare en ännu bättre miljö för att nå Allsvenskan. Men då krävs det att IFK Timrå kliver upp ett hack i seriesystemet. Något som även GIF Sundsvall skulle må bra av. Speciellt som Giffarnas ekonomi är minst sagt ansträngd så borde det här vara av särskild vikt att få till ett samarbete. En s k "win-win-situation för bägge klubbarna.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår. Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår.

Efter kvalmissen – IFK Timrås tränare tar ett sabbatsår: "Vill satsa på familjelivet"

(2017-11-25)
Efter flera lyckosamma tränarår väljer nu IFK Timrås Pontus Melander att ta ett sabbatsår från fotbollen.
Och det av familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet säger den 30-årige tvåbarnspappan till st.nu.


Efter seriesegrar i femman med Ljustorps IF och Alnö IF och därefter uppflyttning till trean med ö-laget samt dito med IFK Timrå till tvåan och väl där tvenne topplaceringar i division 2 Norrland med avslutande kvalspel till ettan väljer nu succétränaren Pontus Melandder, 30, att ta ett sabbatsår. Han gör det a familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det är en konstig känsla nu, men det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet. Det är dags att jag drar mitt strå till den stacken, säger tvåbarnspappan till st.nu och fortsätter:
– Livet som fotbollstränare innebär att massor av tid går åt. Till planering, till träning, till matcher och helger med många, långa resor. Men jag har aldrig upplevt att det har varit jobbigt att åka till Gällivare eller Boden. Jag kommer att sakna omklädningsrummet och allt runt omkring. Men det är klart att det kommer att vara skönt att inte vara så styrd som man har varit, säger Årets Tränare i Medelpad 2016.
Vem som tar över slavpiskan och får uppdraget att föra IFK Timrå mot division 1 är ännu oklart.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Inget IFK Timrå i division 1 efter 0-0 i Örebro mellan Karslund och Rynninge

(2017-11-07)
Det blir inget spel i division 1 nästa år för IFK Timrå.
Örebrolagen Karlslund och Rynninge spelade föga överraskande 0-0 i den sista kvalmatchen och slår därmed följe upp.
Närkestaden får nu tre nya lag i ettan då Forward vann sin division 2-serie och gick upp direkt medan glappet mellan GIF Sundsvall och övriga Medelpadslag förblir konstant stort.

Karlslunds IF HFK - Rynninge IK 0-0

2017-11-07 - 19:30 - Karlslunds Arena
Domare: Ozan Camlibel
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Cevin Dotson kvitterade långt in på stopptid och Timrås dröm om division 1-spel lever en vecka till. Cevin Dotson kvitterade långt in på stopptid och Timrås dröm om division 1-spel lever en vecka till.

Hoppet om ettan lever för IFK Timrå tack vare Cevin Dotsons sena kvittering

(2017-10-28)
Cevin Dotson tryckte in IFK Timrås kvittering i den femte övertidsminuten i kvalmatchen mot Rynninge.
Därmed hålls lågan vid liv en vecka till gällande eventuellt division 1-spel nästa år.
– Nu får vi förlita oss på Karlslund i derbyt mot Rynninge nästa helg, säger ass. tränaren Robert Englund. 

För att hålla lågan levande för att nå division 1-spel nästa år fick inte IFK Timrå förlora kvalmatchen borta mot Rynninge.
Örebrolaget tog dock ledningen i den elfte minuten sedan Linus Jansson nickat in ett inlägg från högerkanten och höll den sedan ända till långt in på stopptid då Cevin Dotson tryckte in en retur till 1-1 efter en rejäl forcering. Därmed lever hoppet minst en vecka till. Nu krävs det att redan klara Karlslund, som besegrade Timrå förra helgen, vinner med 2-0 eller fler mål i derbyt nästa helg mot Rynninge.
– Det var en jämn match men vi är besvikna för vi gör en mindre bra prestation. Under första halvlek kom vi inte in i matchen och fick inte den kontroll vi ville ha. Andra är bättre från vår sida då vi får till vårt spel, har mer bollinnehav men jag tycker ändå inte att vi kommer upp i den standard vi normalt håller. Men detta lags moral är fruktansvärt stor vilket vi visat många gånger under säsongen och även i dag då vi kunde jobba till oss en kvittering. Det känns dock lite jobbigt att det nu ligger i andras händer, vi får helt enkelt vänta på utgången av resultatet mellan domtvå Örebroklubbarna nästa helg, säger ass. tränaren Robert Englund.

Rynninge IK - IFK Timrå 1-1
2017-10-28 - 14:00 - Pettersbergs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Linus Jansson (11), 1-1 Cevin Dotson (90+5).
Domare: Fredrik Hansson
Publik: 427
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Ingen Timråspelare nominerad till dom bästa i serien men ex-Giffaren Leo Englund kom med. Ingen Timråspelare nominerad till dom bästa i serien men ex-Giffaren Leo Englund kom med.

Ingen i IFK Timrå bland seriens bästa spelare – enligt Unibets nominering

(2017-10-24)
IFK Timrå kom fin tvåa i division 2 Norrland.
Trots detta fick man inte en enda spelare nominerad i Unibets uttagning av dom bästa i serien.
– Ja, jag tycker såklart att det är både underligt och rätt dåligt, säger Timråtränaren Pontus Melander.


Spelsajten Unibet har sedan 2003 utsett dom bästa spelarna för division 2 Norrland när det gäller den bästa målvakten, försvararen, mittfältaren och anfallaren. Därefter tas det ut dom bästa på respektive plats i laget av samtliga division 2-serier i Sverige. Ahmad Khreis blev t ex utsedd till landets bästa division 2-anfallare när Selånger vann serien och gick upp i ettan 2012.
I årets upplaga kom dock ingen medelpading med trots att IFK Timrå kom tvåá i serien och kvalar just nu till division 1.
– Ja, jag tycker såklart att det är både underligt och rätt dåligt. Det är dock till vår fördel när vi ska summera säsongen som helhet så måste vi ju gjort en riktigt bra säsong med tanke på hur många spelare som t ex Piteå och Hudiksvall har med men kom efter oss i serien, säger Timråtränaren Pontus Melander.

Vem eller vilka spelare i ditt lag borde ha varit med bland dom nominerade?
– Tycker helt klart att Granit Buzuku ska vara med. Kan även tycka att Robin Bergman ska gå före både Joel Edström och Andreas Marklund som anfallare. Jag hade inte varit förvånad om Johan Ödmark, Mehmed Hafizovic, Linus Ljuslinder eller Cevin Dotson vore nominerade. Men att ingen av dom kom med är lite spännande...

Unibets nominering när det gäller division 2 Norrland:
Bästa målvakt: 
Andrew Mills (IFK Östersund), Fredrik Enberg (Skellefteå FF) och Niclas Larsson (Hudiksvalls FF).
Bästa försvare:
Jacob Stephenson (Skellefteå FF), Christoffer Ericson (Hudiksvalls FF) och Fredrik Lundgren (Piteå IF).
Bästa mittfältare: 
Viacheslav Koidan (Härnösands FF), Linus Almqvist (Skellefteå FF) och Samuel Naiwo (Piteå IF).
Bästa anfallare: Leo Englund (Skellefteå FF), Joel Edström (Piteå IF) och Andreas Marklund (Morön BK).

I november utses alltså landets bäste respektive målvakt, försvarare, mittfältare och anfallare. 15 000 kronor till respektive vinnare, varav 10 000 friska till klubben och resterande 5 000 till spelaren.
Men som sagt, ingen Timråspelare bland dom sexton nominerade...


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Pontus Melanders Timrå föll i första kvalmatchen. Pontus Melanders Timrå föll i första kvalmatchen.

IFK Timrå inledde division 1-kvalet med en förlust 
– Karlslund för starka


(2017-10-21)
IFK Timrå inledde kvalet till division 1 med en 0-2-förlust mot Karlslund.
– Oavgjort hade inte varit helt orättvist men var det något lag som skulle ha vunnit så var det Karlslund, erkänner Timråtränaren Pontus Melander..


Två formstarka lag

Det var två formstarka lag som möttes på Timrås konstgräs i den inledande kvalmatchen till division 1. Hemmalaget hade elva raka utan förlust medan Karlslund hade sju raka segrar, och bara 15 insläppta mål på seriens 26 matcher.
Och det blev en jämn match där lagen släppte till ytterst få målchanser. Gästerna från Örebro visade sig dock effektiva och satte sina två lägen.
I den första halvleken kom man runt i ett anfall på högerkanten och på en passning snett inåt bakåt drog Bell upp bollen i nättaket från två meters håll via en Timråförsvarare.
0-2 kom strax innan timmen spelad och även det målet hade sin upprinnelse från högerkanten som avslutades med ett inspel snett inåt bakåt mot straffpunkten där Christer Lipovac mötte och dräpte upp bollen i x-et.
– Det här var en jämn match mellan två bra lag. Oavgjort hade inte varit helt orättvist men var det något lag som skulle ha vunnit så var det Karlslund, erkänner Timråtränaren Pontus Melander.
Han fortsätter:
– Karlslund försvarade sig bra och vi hade svårt att få till några riktigt vassa lägen samtidigt som vi släppte til väldigt få chanser själva. Men på dom få gör dom ändå två mål, säger Melander.


Nu väntar nästa Örebrolag

Förlusten till trots har fortfarande IFK Timrå en god chans att ta steget upp i ettan.
– Ja, nu blickar vi fram emot nästa helg och nästa Örebrolag då vi har Rynninge borta. Seger eller oavgjort där och chansen finns ännu. Då hänger det på sista matchen mellan Karlslund och Rynninge. Vi kommer att gå för seger så får vi se hur långt det räcker, säger Pontus Melander.
Plusvarianter i dagens IFK Timrå var trion Johan Ödmark, Linus Ljuslinder och Matias Norin.

IFK Timrå - Karlslunds IF HFK 0-2
2017-10-21 - 15:00 - IFK Timrå - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Laurence Edward John Bell (9), 0-2 Christer Lipovac (57).
Domare: Mohamed Nablsi
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Pontus Melander skall försöka leda sitt Timrå förbi åtminstone ett av två Örebrolag i kvalet till div. 1. Pontus Melander skall försöka leda sitt Timrå förbi åtminstone ett av två Örebrolag i kvalet till div. 1.

Idag inleder IFK Timrå div. 1-kvalet – Karlslund väntar på hemmaplan

(2017-10-21)
IFK Timrå har bara gjort en säsong i division 1 Norra.
Årets var 2007 och laget kom rejält sist.
Nu gör man ett nytt avstamp mot ettan när Karlslund gästar i den första kvalmatchen.
– Vi har ganska bra koll på Karlslund, sade Pontus Melander tidigare i veckan.


IFK Timrå och dom två Örebrolagen Karlslund och Rynninge deltar i kvalet till division 1 Norra där två av lagen tar klivet upp. Ganska bra odds således. En seger idag mot Karlslund och ett rejälv kliv mot ettan tas. 
Det mesta inför kvalet kan du läsa om i artikeln här nedan.
Om det skulle gå vägen. Har IFK Timrå någon plan för division 1-fotboll?
– Vi avvaktar kvalet först och sedan får vi se. Det blir helt klart längre och dyrare resor, bl a Åtvidaberg borta, och dessutom måste vi titta över spelartruppen. Kanske kan vi få till ett bra samarbete med GIF Sundsvall. Något som borde gynna båda parter. Men som sagt, vill inte gå händelserna i förväg. Först skall vi klara kvalet, säger klubbens ordförande Lars Edström som givetvis hoppas på en bra publiksiffrar i den enda kvalmatchen på hemmaplan.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Pontus Melander skall försöka leda sitt Timrå förbi åtminstone ett av två Örebrolag i kvalet till div. 1. Pontus Melander skall försöka leda sitt Timrå förbi åtminstone ett av två Örebrolag i kvalet till div. 1.

Två Örebrolag väntar för IFK Timrå i div. 1-kvalet

(2017-10-17)
IFK Timrå får ta sig an TVÅ Örebrolag i kvalet till division 1 Norra.
Och man inleder hemma på lördag mot Karlslund.
– Vi har ganska bra koll på Karlslund, säger Pontus Melander .

 

I helgen blev det helt klart vilka IFK Timrås
motståndare blir i kvalet till division 1 Norra.
Det blir TVÅ Örebrolag, Rynninge IK och Karlslunds IF HFK. Rynninge kom tvåa i division 2 Södra Svealand medan Rynninge lade beslag på samma placering i den norra Svealandstvåan. Efter BK Forward från, givetvis, Örebro.

Har då Timråtränaren någon koll på Örebrolagen?
– Vi har ganska bra koll, främst på Karslund som vi möter i första matchen. Rynninge hinner vi sätta oss in i tills det är dags att mötas. Det är två riktigt bra division 2-lag vi kommer möta så det blir garanterat två tuffa matcher, säger Pontus Melander.

Inget som stör?
– Inga skador, sjukdomar eller avstängningar utan vi kommer att kunna ställa upp med samma lag som i dom fem-sex senaste matcherna, säger Pontus Melander.

Visst borde det komma storpublik till den första kvalmatchen?
– Det vore såklart roligt men kan vi komma upp i 300-400 så känns det bra med tanke på årstiden och tidigare publikstöd.

Så här spelas kvalet:
2017-10-21, 15:00:
IFK Timrå - Karlslunds IF HFK (Timrå IP, konstgräs)
Kommande helg:
Förloraren Timrå/Karlslund - Rynninge IK
Och helgen därefter:
Vinnaren i match Timrå/Karlslund - Rynninge IK

Förutsättningarna:
Ettan och tvåan till division 1 Norra, trean kvar i division 2.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Mehmed Hafizovic satte hälften av Timrås sex mål mot Anundsjö. Mehmed Hafizovic satte hälften av Timrås sex mål mot Anundsjö.

IFK Timrå avslutade serien sexigt – klädde av Anundsjö och nu väntar div. 1-kvalet

(2017-10-14)
IFK Timrå har ofta haft svårt för Anundsjö.
Men inte denna soliga höstdag.
I serieavslutningen vann Timrå med hela 6-0 hemma på konstgräset.
Ett bra avstamp inför det stundande division 1-kvalet.
– Vi gick in till matchen med två ledord: revansch och förberedelse. Vi lyckades med båda, säger ass. tränaren Robert Englund.

 

IFK Timrå var redan klara serietvåa och därmed säkrat kvalspel till division 1 Norra under hösten.
Men först väntade Anundsjö i den sista seriematchen hemma på konstgräset och normalt har man haft problem med det röda laget från Bredbyn. Dock inte den här gången utan IFK Timrå visade med eftertryck varför lagen ligger i olika ändar av tabellen. Tre mål före paus dubblades i den andra halvleken samtidigt som Stefan "Lagga" Lagergren tätade till det mellan stolparna. Franåt var Mehmed Hafizovic, tre mål, och Robin Nordin, två fullträffar i målform. Målskyttet inleddes annars i den åttonde minuten genom Christoffer Milde.
– Vi gick in till matchen med två ledord: revansch och förberedelse. Det första då vi ville visa att det var stor skillnad mellan oss och Anundsjö från den snöpliga förlusten i våras. Förberedelse inför det kommande kvalet då vi ville behålla den vinnande känslan och mentaliteten. Med facit i hand blev det verkligen så. Stundtals spelade vi en väldigt fin fotboll med stort bollinnehav och spelvändningar. Anundsjö försökte störa oss med sitt fysiska spel men hängde inte med. Just spelvändningarna gjorde oss framgångsrika. Vi har ett brett anfallsspel och skapade flera fina chanser, säger ass. tränaren Robert Englund.

Ni gör sex mål, några som var extra snygga?
– I första halvlek gör vi tre vackra med väggspel utifrån och in och sedan "cutbacks" med klassavslut av Christoffer Milde, Robin Nordin och Mehmed Hafizovic, säger Robert Englund.

Och i den andra halvleken?
– Den andra blev lite mer avslagen men vi förde spelet och trummade på anförda av Mehmed Hafizovic som visade upp sitt fina register med totalt tre mål och många högklassiga instick bakom deras backlinje. 6-0 talar sitt tydliga språk, säger Robert Englund.

Vad händer nu inför kvalet?
– Nu har vi ett nytt fokus med start på måndagsträningen då vi blickar fram emot kvalet. Det ska bli väldigt roligt och utmanande. Grabbarna har förtjänat detta efter en väldigt bra säsong och jag är övertygad om att vi har en nivå till som vi ska ta fram i detta kval, lovar Robert Englund.
Timrå IK leder Hockeyallsvenskan och IFK Timrå jagar en plats i division 1. Sköna framgångar i köpingen nu i höst med andra ord.

IFK Timrå - Anundsjö IF 6-0
2017-10-14 - 15:00 - Timrå IP, konstgräs
Målet: 8’ 1-0 Christoffer Milde (8), 2-0 Robin Nordin (21), 3-0 Mehmed Hafizovic (38), 4-0 Robin Nordin (46), 5-0 Mehmed Hafizovic (49), 6-0 Mehmed Hafizovic (70).
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 105
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Pontus Melander kan redan nu rikta uppmärksamheten mot division 1-kvalet. Pontus Melander kan redan nu rikta uppmärksamheten mot division 1-kvalet.

IFK Timrå klart för kval till ettan – Skellefteå vann mot Hudiksvall

(2017-10-07)
IFK Timrå är klart för division 1-kval.
Enda hotet Hudiksvall förlorade idag mot redan klara seriesegrarna Skellefteå.
Därför blir den sista omgången mot Anundsjö betydelselös och Pontus Melanders mannar kan redan nu börja ladda för kval.

 

IFK Timrå hade lite stolpe in i fredags mot Bollnäs när man tog hem hela potten.
Under lördagen fick man lite mer av den varan när redan klara seriesegrarna Skellefteå besegrade "kvalhotet" Hudiksvall med 3-1.
Först gäller det nu att avsluta snyggt i serien mot Anundsjö hemma till helgen och därefter jobbba vidare så kan IFK Timrå komma att få avsluta säsongen som division 1-lag!

Så här spelas kvalet till division 1:
Tvåorna i division 2 delas upp i geografiskt fastställda trelagsgrupper. Efter genomförd enkelserie uppflyttas dom två bästa till ettan.
Kvalet spelas 22 oktober till 5 november.
Utöver IFK Timrå blir det något av Örebrolagen Karlslunds IF eller BK Forward från division 2 Norra Svealand och Rynninge IK (även dom frön Örebro!) eller anrika Norrköpingslaget IK Sleipner.
Redan klart är att IFK Luleå får lämna division 1 Norra och för att inte Norrland skall tappa i status håller vi tummarna för IFK Timrå i det stundande kvalet!

Stefan Lagergren forts'tter sitt stabila spel mellan stolparna. Höll nollan igen! Stefan Lagergren forts'tter sitt stabila spel mellan stolparna. Höll nollan igen!

IFK Timrå höll undan i Bollnäs – vann på ett självmål 

(2017-10-06)
IFK Timrå jagar kval till division 1.
Bollnäs krigar för att hänga kvar i tvåan.
Det hela slutade med en Medelpadsseger i Hälsingland – och det efter ett snöpligt självmål efter en halvtimme.
– Det viktigaste var tre poäng, hur det gick till var ovesäntligt, säger tränaren Pontus Melander.


Mer halkbana än fotbollsplan

IFK Timrå satte press på trean Hudiksvall genom att åka ner till "träsket" Sävstaås i Bollnäs och hämta tre poäng.
– Det var oerhört svårspelat och planen var som en åker efter bara tio minuters spel. Dom har en fin konstgräsanläggning mitt i Bollnäs men dom trodde väl att dom skulle ha större chans mot oss på det här underlaget, säger Timrås tränare Pontus Melander.
Det blev en chansfattig historia där lagen hade ett par bra minuter var då man skapade sina respektive möjligheter. Annars var det mest "halkbana" och inget konstruktivt spel.
Bollnäs hade en halvchans i första som Stefan "Lagga" Lagergren motade utan större besvär och Timrås Linus Ljuslinder hade en hård nick efter hörna som Bollnäskeepern Emil Norell reflexräddade. Bollen ut till Mehmed Hafizovic och på hans inspel från vänsterkanten styrdes bollen i mål av en olycklig hemmaförsvarare. Strax därpå var det nära 0-2 men det farliga Timråskottet blockerades.


Ribban räddade "Lagga"

Bollnäs inledde den första dryga kvarten piggt och "Lagga" fick göra en matchavgörande närparad på det hårda avslutet och sedan hade han lite flyt när Johan Persson rammade ribban.
Därefter ebbade chanserna ut då den usla planen satte P för alla betänkliga anfall. Det gick inte ens att lyfta långt då stödjebenen på dom som försökte halkade till bland grästovorna.
Bollnäs hittade emellertid nätet en gång men målet blevkorrekt bortdömt för offside. Ali Reza Alizadeh valde att passa framåt istället för att avsluta själv och den hemmaspelare som stötte in bollen gjorde det i offsideläge då han bara hade en Timråspelare mellan sig och målet och inte två som regeln säger.
– Vi visste att det inte skulle bli något skönspel men det viktigaste var tre poäng, hur det gick till var ovesäntligt. Planen blev ännu mer svårspelad än vi kunnat tro men vi var mentalt inriktade på kamp, säger tränaren Pontus Melander.
Stefan "Lagga" Lagergren värd en omnämnande även denna gång och i övrigt var det jämnt överlag. Alla hade vapenrockarna på sig och krigade till sig dom tre poängen kollektivt.


Jumbon i sista omgången

I och med segern har nu IFK Timrå fem poäng ner till Hudiksvall, som har serieledarna Skellefteå i morgon. Medelpadingarna kan därmed bli klara för division 1-kval redan i helgen. Annars får man en chans till i den sista omgången då jumbon Anundsjö väntar hemma. Enkel match?
– Glöm det. Vi har alltid haft svårt mot Anundsjö och förlorade mot dom i våras. påminner Pontus Melander.

Bollnäs GIF FF - IFK Timrå 0-1
2017-10-06 - 19:30 - Sävstaås IP
Målet: 0-1 självmål (30).
Domare: Johan Bentzer
Publik: 120
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Granit Buzuku fortsätter att sätta viktiga frisparksmål. Granit Buzuku fortsätter att sätta viktiga frisparksmål.

IFK Timrå har kvalplatsen i egna fötter efter Granits sjätte frisparksmål

(2017-09-30)
I kamratmötet med IFK Östersund stod matchen och vägde mellan dom formstarka klubbarna.
Då, med kvarten kvar, stegade Granit Buzuku fram och wobblade in en frispark, hans sjätte i år och Timrå kunde ta tre viktiga poäng i kampen om kvalplatsen till ettan.


Två formstarka lag

Det var två formstarka kamratlag som möttes på konstgräset i Timrå under lördagen. Hemmalaget hade åtta raka utan förlust, varav sex segrar, medan IFK Östersund hade sju raka utan "torsk".
Och det blev också en jämn match.
I den 13:e minuten blev det hemmalagedning genom Robin Bergman sedan smarte Mehmed Hafizovic stressat gästernas försvar till ett misstag.
Östersund kvitterade innan pausvilan och i andra halvlek och matchen stord och vägde när Timrå fick ett bra frisparksläge med kvarten kvar. Granit Buzuku stegade fram och wobblade in sitt sjätte frisparksmål för säsongen.
– Skönt att sätta dit den och den satt perfekt i målvaktens kryss, kommenterar Granit själv för Lokalfotrbollen.


Stolpskott från kvittering

Jämtarna gav inte slaget förlorat och man var ytterst nära att överlista Stefan Lagergren. Men en bra målvakt har också turen på sin sida och bollen tog i stolpen, och ut.
– Skönt att vinna trots att vi inte kom upp i vår nivå, fast å andra sidan är det samtidigt en styrka att kunna vinna ändå, säger Granit Buzuku om segern.


Saken i egna fötter

Med blott två omgångar kvar har man allt i egna fötter när det gäller att nå en kvalplats. Först skall man ta revansch efter cupförlusten mot Bollnäs och därefter väntar boogielaget Anundsjö i den sista omgången. Full pott och Hudiksvall, som är två poäng bakom, kommer aldrig att nå i kapp. Men med en pånyttfödd "Lagga" i buren, tre raka segrar sedan han hoppade in mellan stolparna, Granit Buzukus frisparkar och Robin Bergmans målform kan det mycket väl gå vägen.
– Hoppas vi kan nå kvalet och sedan ta oss vidare därifrån. Det skulle vara guld om vi gick upp i ettan men vi har två matcher kvar så ingenting e klart, avslutar Granit Buzuku.

IFK Timrå - IFK Östersund 2-1
2017-09-30 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 1-0 Robin Bergman (13), 1-1 Joshua Richards (38), 2-1 Granit Buzuku (74).
Utvisning Timrå: Tim Colldén (86).
Utvisning, Östersund: Laste Dombaxe (88).
Domare: Robert Ahlman
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Pontus Melander Pontus Melander

IFK Timrå kan befästa kvalplatsen vid seger i kamratmatchen

(2017-09-30)
IFK Timrå har allt i egna fötter när tre omgångar återstår av division 2 Norrland när det gäller att nå kvalplatsen till ettan.
Idag väntar kamratmöte hemma mot IFK Östersund och vid seger kan man befästa platsen ytterligare.


Resultaten fortsätter gå IFK Timrås väg. Igår kväll tappade Piteå två poäng efter ett mållöst derby mot Boden.
Idag väntar kamratmöte mot IFK Östersund för IFK Timrå hemma på konstgräset. Seger där och man kan befästa kvalplatsen till division 1. Och får man hjälp av länskollegan Härnösand även denna helg, möter Hudiksvall, kan vägen ligga öppen för IFK Timrå i dom två avslutande omgångarna.

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Mehmed Hafizovic satte kvitteringen och 3-2-målet när Timrå körde över Morön i den andrahalvleken. Mehmed Hafizovic satte kvitteringen och 3-2-målet när Timrå körde över Morön i den andrahalvleken.

IFK Timrå vände 0-2 i paus till en 7-2-seger: "En full-ständig urladdning!"

(2017-09-23)
Efter en mer än lovligt dålig första halvlek och underläge med 0-2 mot Morön tog IFK Timrå sig samman efter paus och spelade ut västerbottningarna och drömmen om kvalplatsen lever i allra högsta välmåga.
– En fullständig urladdning och då visade det här laget vilken kapacitet man  besitter, säger ass. tränaren Robert Englund efter 7-2-vinsten.


Här hade jag lagt in ett längre referat men det verkar ha försvunnit i tomma intet... Får se om jag hinner "restaurera" referatet.

IFK Timrå - Morön BK 7-2
2017-09-23 - 14:15 - Timrå IP Konstgräs
Domare: Rambod Beigi
Publik: 72
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Viktig match för Pontus Melander och hans mannar hemma mot Morön på lördag. Viktig match för Pontus Melander och hans mannar hemma mot Morön på lördag.

IFK Timrå kan koppla greppet om kvalplatsen till ettan 

(2017-09-16)
Inför morgondagens hemmamatch mot mittenlaget Morön innehar IFK Timrå kvalplatsen till division 1, två poäng före Piteå och Hudiksvall.
– Vi gjorde en väldigt bra insatts senast uppe i Piteå och måste komma upp i samma arbetskapacitet och ödmjukhet den här matchen för att kunna ta tre poäng, säger trämaren Pontus Melander.


Fyra omgåmgar återsår av årets division 2 Norrland – och IFK Timrå ligger på kvalplats till ettan. Åt ledande Skellefteå lär det inte vara så mycket att göra åt då dom har ett åttapoängs-försprång men om kvalplatsen är det hårdare. Timrå har 43 poänhg och jagas av duon Piteå och Hudiksvall två pinnar bakom
I morgon eftermiddag väntar Moröm, som ligger fast förankrad i mitten av tabellen, för IFK Timrå hemma på konstgräset. En synnerligen match där man troligen inte har råd att släppa poäng.
– Varje match är så klart viktig nu när det drar ihop sig men vi tittar inte längre fram än nästa match och vi vill göra en bra prestation i morgon. Vi brukar alltid ha jämna matcher mot Morön och det är ett fysiskt starkt lag med mycket kvalité. Vi gjorde en väldigt bra insatts senast uppe i Piteå och måste komma upp i samma arbetskapacitet och ödmjukhet den här matchen för att kunna ta tre poäng, säger trämaren Pontus Melander.

Hur är läget i laget inför morgondagen?
– Det är bättre än på länge! Vi har haft ett par-tre matcher med väldigt lite folk men i morgon har vi full trupp förutom att Stefan Lagergren kommer att fortsätta i kassen då Johan Sjöberg ännu störs av sin hjärnskakning och Viktor Holmsten har knäbesvär. På plussidan finns Johan Ödmark, Christoffer Milde, Robin Nordin, Isse Kalenga och Musa Angayeva som alla är tillbaka i speldugligt skick, säger Pontus Melander..
Värsta kombatanterna Hudiksvall och Piteå har Bollnäs hemma respektive Härnösand borta. Ett par skrällar där och Timråseger i morgon skulle smaka mumma.

IFK Timrå - Morön BK
2017-09-23 - 14:15 - Timrå IP Konstgräs
Domare: Rambod Beigi
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Granit Buzukus granna frispark gav tre poäng och en plats ovanför kvalstrecket. Granit Buzukus granna frispark gav tre poäng och en plats ovanför kvalstrecket.

IFK Timrå upp på kvalplats till ettan tack vare Granits läckra frispark

(2017-09-16)
Granit Buzuku har hängt fyra frisparkar direkt i mål i år.
Idag kom nummer fem när han avgjorde den viktiga bortamatchen mot Piteå.
– Jag provade att sätta den i målvaktens hörn och den satt bra även om jag själv inte såg när den gick in, säger matchhjälten efter att laget nu bytte plats med Piteå och tog över kvalplatsen till division 1.


På väg tillbaka till division 1?

IFK Timrå spelade division 1-fotboll 2007. Nu är man på god väg att ta sig dit igen efter en resa som även inkluderat spel nere i Medelpadsfyran.
Idag vann man den viktiga och svåra bortamatchen mot Piteå och en förlust hade blivit förödande i kampen om kvalplatsen.
Men det var Piteå som tog ledningen efter 17 minuter men Robin Bergman kvitterade i mitten av halvleken och när sedan Mehmed Hafizovic sköt Timrå till ledning i den 35:e såg det bra ut.


Släppte inte frisparken ifrån sig

Piteå är ett bra lag och det tog bara fem minuter efter pausvilan innan kvitteringen satt bakom Stefan Lagergren, utespelaren som åter ställt sig mellan stolparna efter skador på dom övriga A-lagsmålvakterna.
Men det här var en match som Timrå bara ville vinna och med tolv minuter kvar fick man en frispark i farligt läge efter ruff på Mehmed Hafizovic. Granit Buzuku har hängt fyra frisparkar direkt i mål tidigare i år och det här läget släppte han inte ifrån sig. Ett bra beslut då årets femte kom att bli ett faktum..
– Vi bruka snacka om vem som skall ta dom och den här tog jag hand om. Jag provade att sätta den i målvaktens hörn och den satt bra även om jag själv inte såg när den gick in, säger matchhjälten.


Guldläge

3-2 segern mot Piteå gjorde att lagen nu bytte plats kring kvalstrecket till division 1.
– Tack vare segern har vi saken i egna händer och vi gav oss själva guldläge och jag hoppas och tror vi kan hålla det här. Fortsätter vi att kriga på som vi gjorde idag blir det här riktigt bra. Vi är bra i svåra matcher som den idag så jag är inte orolig, avslutar Granit Buzuku.

Piteå IF FF - IFK Timrå 2-3
2017-09-16 - 14:00 - LF Arena
Målen: 1-0 Samuel Naiwo (17), 1-1 Robin Bergman (26), 1-2 Mehmed Hafizovic (35), 2-2 Pontus Sundqvist (50), 2-3 Granit Buzuku (78).
Domare: Simon Svensson
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Stefan Lagergren håller fortfarande hög klass i målet. Stefan Lagergren håller fortfarande hög klass i målet.

"Lagga" gjorde comeback imellan stolparna – och höll nollan mot Täfteå

(2017-09-09)
Stefan Lagergren var en gång i tiden en lovande sista utpost.
Idag gjorde han comeback mellan stolparna när IFK Timrå mötte Täfteå på bortagräs.
Och naturligtvis höll "Lagga" nollan!
– "Lagga" tog ett stort lagansvar som ställde sig och det såg ut som om han aldrig lämnat målvaktsjobbet, berömmer ass. tränaren Robert Englund efter 0-0-matchen.

Stefan Lagergren var en gång i tiden en lovande målvakt i GIF Sundsvall.
För några år sedan sadlade han om till utespelare men idag fick han åter ikläda sig målvaktshandskarna när IFK Timrå. drabbat av skador på sina två målmän, reste till Täfteå. Och givetvis höll han nollan.
Matchen blev en jämn historia där IFK Timrå var det bättre laget under den första halvleken och skapade tre-fyra kvalificerade chanser på Täfteåborg. Dock utan att kunna sätta pricken över i:et.
Hemmalaget var inte helt ofarliga och vaskade fram några frisparkar och hörnor som emellertid Stefan Lagergren plockade ner med pondus.


Suverän benparad

I den andra halvleken tog Täfteå för sig mer men hade svårt att skapa dom där riktigt sylvassa chanserna. Men ett friläge jobbade man emellertid fram men den avvärjde "Lagga" med en suverän benparad.
Matchen slutade mållös och det här var andra gången i år som IFK Timrå tappade poäng mot västerbottningarna efter kryss.
– Men oavgjort var rättvist idag. Täfteå är bättre än sin tabellplacering vilket dom även visade när vi mötte dom hemma i våras. Den poäng vi fick idag kan visa sig bli viktig med tanke på dom övriga resultaten, säger ass. tränaren Robert Englund.


Bra försvarsspel

När det gäller Stefan Lagergrens insats har bara "Robban" superlativer att dela ut:
– "Lagga" tog ett stort lagansvar som ställde sig mellan stolparna och det såg ut som om han aldrig lämnat målvaktsjobbet, berömmer han och fortsätter:
– I övrigt så gör vi en stabil försvarsinsats över hela banan med Joakim Edströms- och Christoffer Mildes mittfältsspel i första halvlek som höjdpunkter och med Granit Buzuku som ett ständigt orosmoment framåt. Nu får vi en verklig supermatch till helgen borta mot Piteå och det känns otroligt roligt och inspirerande. Vi hade en tunn trupp mot Täfteå men får tillbaka mer folk då Stefan Grönlund kör för fullt efter sin axelskada samt att Linus Ljuslinder är åter från sin avstängning, säger Robert Englund.

Täfteå IK - IFK Timrå 0-0
2017-09-09 - 14:00 - Täfteåborg
Domare: Johan Bentzer
Publik: 86
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

IFK Timrå tappade poäng hemma mot Täfteå – det har man inte råd med idag

(2017-09-09)
IFK Timrå har bara en poäng upp till kvalplatsen till division 1 sedan man gått bra ett tag och fått lite flyt med andra resultat.
Idag väntar Täfteå på bortaplan. Ett lag som ligger på den undre halvan men visade fina takter i vårmatchen mot Timrå då man kryssade 1-1. Så Timrå är varnade.


Täfteå IK - IFK Timrå
2017-09-09 - 14:00 - Täfteåborg
Domare: Johan Bentzer
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Robin Bergman satte bägge målen när Timrå fortsätter jaga kvalplats. Robin Bergman satte bägge målen när Timrå fortsätter jaga kvalplats.

Robin Bergman såg till att IFK Timrå fortsätter skugga Hudiksvall i kampen om kvalplatsen

(2017-09-02)
IFK Timrå gjorde ingen kanonmatch hemma mot Boden men det viktigaste av allt var ändå att det blev seger och tre poäng i kampen om kvalplatsen till division 1.
– Jag tycker väl att vi förtjänar tre poäng i andra matcher som vi inte fått. Idag kanske kryss var mer rättvist, säger tränaren Pontus Melander till ST.


IFK Timrå har inte gett upp att nå kvalplatsen till division 1.
Idag besegrade man Boden hemma på konstgräset med 2-1 och skuggar nu Hudiksvall som just nu innehar den åtråvärda platsen.
Robin Bergman satte såväl ledningsmålet som den avgörande fullträffen med tio minuter kvar. Däremellan kvitterade Filip Daunfeldt för Boden men det såg mer ut som ett självmål.
– Det var väl inte en av våra bättre matcher. Jag tycker väl att vi förtjänar tre poäng i andra matcher som vi inte fått. Idag kanske kryss var mer rättvist men vi fick tre poäng, säger tränaren Pontus Melander till ST.

IFK Timrå - Bodens BK FF 2-1
2017-09-02 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 1-0 Robin Bergman (13), 1-1 Filip Daunfeldt (58), 2-1 Robin Bergman (80).
Domare: Erik Nordqvist
Publik: 97
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Två mål av Granit Buzuku när Timrå vämde 0-2-underläge. Två mål av Granit Buzuku när Timrå vämde 0-2-underläge.

Tre mål efter paus och IFK Timrå åkte hem med tre poäng från Söderhamn

(2017-08-25)
IFK Timrå låg under med 1-2 efter den första halvlekn.
I andra ordnade medelpadingarna upp det och via tre mål kunde man åka hem från Söderhamn med tre poäng i bagaget,
– Det märkliga med matchen var att vi var spelmässigt bättre i den första halvleken, säger tränaren Pontus Melander.


IFK Timrå har hela hösten släppt in första målet utom i dom två senaste då det har ringt bakåt två gånger.
Mot Söderhamn borta halkade målvakten Johan Sjöberg vid en hörna och Jack Green kunde enkelt nicka in 1-0.
Därefter tog Timrå över matchen bara för att åka på en kontring efter en lång boll från eget försvar till 1-0-skytte Green med 2-0 som följd.
Strax innan pausvilan fick Robin Bergman ett instick in i straffområdet av Christoffer Milde och väntade kyligt ner målvakten innan han lyfte bollen över denne till 2-1.
– Viktigt att få kontakt innan andra halvlek, säger tränaren Pontus Melander.

Christoffer Milde låg även bakom kvitteringen då hans volleyträff efter hörna vaket styrdes in av mittbacken Stefan Lagergren.
Med kvarten kvar kom ledningsmålet för Timrå sedan Granit Buzukus inlägg hittat hela vägen in i mål, eller om Robin Bergman var där med en styrning? Därom twistar de två.
Matchen avgjordes med ca fem minuter kvar då Granit Buzuku drev in från kanten och väggspelade med Christoffer Milde (hattrick i ass.) innan han satte 2-4 i bortre gaveln.
– Märkligt nog var vi spelmässigt bättre i den första halvlekn och då låg vi under. I andra nådde vi inte samma höjder men gör tre mål. Fotboll är en konstig sport, säger Pontus Melander och ler.

Helt nöjd trots segern var inte Melander:
– Vi sätter oss i onödiga situationer med att behöva göra tre-fyra mål varje gång för att ta poäng eller vinna matcher. Men som tur var så har vi en fantastisk offensiv som gör att vi undviker förlust.
Offensiva duon Granit Buzuku och Robin Bergman bäst i IFK Timrå tillsammans med ass. kungen Christoffer Milde denna myggiga afton på Helsingehus Arena, f d Hällåsens IP.

Söderhamns FF - IFK Timrå 2-4
2017-08-25 - 19:30 - Helsingehus Arena
Målen: 1-0 Jack Green (21), 2-0 Jack Green (28), 2-1 Robin Bergman (42), 2-2 Stefan Lagergren (52), 2-3 Robin Bergman (71), 2-4 Granit Buzuku (84).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 150
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Granit Buzuku gav Timrå ledningen. Granit Buzuku gav Timrå ledningen.

Slarvigt försvarsspel höll på att kosta IFK Timrå matchen – då kvitterade Granit Buzuku på stopptid

(2017-08-19)
IFK Timrå låg under med både 0-2 och 2-3 beroende på undermåligt försvarsarbete och såg ut att förlora hemma mot Valbo.
Då kvitterade Granit Buzuku på stopptid och räddade åtminstone en poäng i regnet.


I hällregnet hemma på konstgräset fick IFK Timrå emottaga tvenne kallduschar första tjugo via rejäla försvarstabbar där Johan Sjöbergs misslyckade botanisering långt utanför sitt straffområde var det mest flagranta.
Via mål av Robin Bergman och Granit Buzuku, straff, han man emellertid jobba sig ikapp innan pausvilan.

I den andra halvleken satt man bara och väntade på ett segermål för hemmalaget då giftige Nermin Celjo, som sett som sin livsuppgift att göra mål på Medelpadslag oavsett vilken klubb han spelar för, fick fritt fram och satte 2-3. Kalldusch nummer tre.
På övertid lyckades Granit Buzuku få en bra träff och hemmalaget fick i alla fall men sig en pinne i vätan. Hade varit rån på öppen gata om gästrikarna åkt hem med hela potten.

IFK Timrå - Valbo FF 3-3
2017-08-19 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 0-1 Simon Fäger (8), 0-2 Nils Nilsson (21), 1-2 Robin Bergman (31), 2-2 Granit Buzuku (35. straff), 2-3 Nermin Celjo (80), 3-3 Granit Buzuku (90+2).
Domare: Suhel Youssef
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Robin Bergman målade dubbelt mot sina gamla lagkompisar i regnet. Robin Bergman målade dubbelt mot sina gamla lagkompisar i regnet.

Robin Bergman trivdes som fisken i vattnet i regnet när IFK Timrå vann klyktderbyt mot Härnösand

(2017-08-04)
Robin Bergman såg ut att trivas i regnet på sin förra hemmaplan Högslätten och svarade för två av IFK Timrås tre mål i segermatchen mot Härnösands FF.
– Jag tycker faktiskt att det var kul att spela i regnet. Det blir snabbt och bra spel, säger han efter matchen till mittmedia.se.


I regnet uppe på Högslätten inledde hemmalaget Härnösands FF klykderbyt mot IFK Tinrå med att göra 1-0 genom Viacheslav Koidan redan i den fjärde minuten.
Innan halvtimmen spelade hade emellertid gästerna vänt på steken efter mål av förre HFF:aren Robin Bergman och Mehmed Hafizovic.
När sedan Robin Bergman ökade på till 3-1 med tjugo minuter kvar såg det ut att vara matchavgörande. Men Härnösands replik kom snabbt. Bara minuten senare reducerade Vasile Gujea till 2-3 och nerven i matchen hölls sig ända fram till slutsignalen. En slutsignal som kom som en befrielse för medelpadingarna och höstens första seger var ett faktum.
– Det var viktiga poäng. De ger oss fortfarande chansen att hänga med där uppe, men å andra sidan är det många poäng upp till toppen. Sen är det naturligtvis alltid skönt att vinna derbyn, säger tvåmålsskytten Robin Bergman till mittmedia.se
En Bergman som verkade ttivas som fisken i vattnet i vätan.
– Jag tycker faktiskt att det var kul att spela i regnet. Det blir snabbt och bra spel.

Härnösands FF - IFK Timrå 2-3
2017-08-04 - 19:00 -  Högslättens IP
Målen: 1-0 Viacheslav Koidan (4), 1-1 Robin Bergman (19), 1-2 Mehmed Hafizovic (28), 1-3 Robin Bergman (70), 2-3 Vasile Gujea (71).
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 84
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Granit Buzuku gav Timrå ledningen. Granit Buzuku gav Timrå ledningen.

IFK Timrå ledde toppmötet men Hudiksvall vände till seger på Glysis

(2017-07-30)
Trots ledning, ett markant övertag och bra spel tappade IFK Timrå till 1-3 borta mot Hudiksvall i toppmatchen på Glysis.
Förlusten gör att Pontus Melanders mannar nu har sex pinnar upp till både serieledning och kvalplats.
– Det finns förluster och det finns FÖRLUSTER. Det här var en av den senare varianten, säger ass. tränaren Robert Englund besviket.


IFK Timrås första halvlek stack ut med ett stort bollinnehav och många fina kombinationer och ett sådant kombinationsspel ledde fram till att Granit Buzuku, som hade ett stort övertag mot deras högersida, tog sig igenom och med ett skott från utanför straffområdet satte den i bortre burgaveln. En ledning som var helt rättmätig.
Men ledningen fick man inte ta med sig in till pausvilan då hemmalagets Daniel Eliasson kvitterade.
– Första halvlek var bra från hela laget. Granit Buzuku imponerade och Christoffer Mildes mittfältsspel höll väldigt hög klass då han ständigt hotande med sitt djupledsspel och tekniska skicklighet, säger ass. tränaren Robert Englund.

IFK Timrå hade övertag i bollinnehav även under den andra halvleken men hade dippar i spelet stundtals som Hudiksvall inte var sena att utnyttja. Kion Kong gjorde först 2-1 och den comebackande målräven Pelle Lööf säkrade sedan hemmasegern med sitt 3-1-mål.
– Det finns förluster och det finns FÖRLUSTER. Det här var en av den senare varianten. Jag lider verkligen med spelarna som gör en jättebra prestation och förtjänar så mycket mer. Hela laget gör en bra och kontrollerad defensiv insats matchen igenom. De sakerna gav ändå mersmak. Sen skall vi ge cred till Hudik att dem spelar smart men sett till spelet så var det vi som skulle haft hela poängskörden, säger Robert Englund besviket.

"Robban" fortsätter:
– För att försöka sammanfatta det så handlar det om att vi behöver vara effektivare när vi har våra starka perioder i matcherna och vara mer cyniska i vårt försvarsspel under de få perioder vi går ner oss spelmässigt.
Efter förlusten är nu IFK Timrå hela sex poäng bakom toppduon Skellefteå och Hudiksvall.  
– Det är mycket kvar av säsongen. Vi ska fortsätta och bygga vidare på den prestation vi hade idag och att kunna leverera sådana konsekvent under hösten. Då kommer vi att vinna många matcher. Nu knyter vi nävarna och tar revansch på fredag mot Härnösand. Vi har fortfarande en stark tro på varandra och det vi kommer åstadkomma i höst. Vi fortsätter att tro på det vi gör, kommer att slipa på några detaljer för att kunna stänga matcherna. Men jag lider verkligen med spelarna just nu som ska ha all heder och hålla huvudena högt, avslutar Robert Englund.

Hudiksvalls Förenade FF - IFK Timrå 4-2 e f
2017-07-30 - 14:00 - Glysis Sparbanken Arena
Målen: 0-1 Granit Buzuku (28), 1-1 Daniel Eliasson (38), 2-1 Kion Kong (55), 3-1 Pelle Lööf (90).
Domare: Rambod Beigi
Publik: 343
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Oliver Widahls sena kvittering tog IFK Timrå till förlängning. Oliver Widahls sena kvittering tog IFK Timrå till förlängning.

IFK Timrå åkte ur Svenska Cupen mot seriekonkurent – efter förlängning

(2017-07-26)
IFK Timrå är utslagna i Svenska Cupen.
Och det redan i den första omgången.
Seriekonkurenten Bollnäs GIF vann hemma på Sävstaås med 4-2 efter förlängning.


Det blev bara en match i Svenska Cupen för IFK Timrå. Redan i den första omgången åkte man ut sedan man förlorat mot seriekonkurenten Bollnäs GIF. Och det efter förlängning.
Annars började det bra och med lite flyt på Sävstaås fina gräsmatta för IFK Timrå då Mehmed Hafizovic satte 0-1 via en hemmaspelare i den 17:e minuten.
Inom loppet av fem minuter kring halvtimman spelad vände dock hemmalaget via Daniel Ölander och Johan Skölds frisparksmål.
IFK Timrå pressade på bra i den andra halvleken men Bollnäs stack upp emellanåt och var bara ett stolpskott från 3-1. Istället lyckades Oliver Widahl kvittera med åtta minuter kvar.

I förlängningen var det dessvärre Bollnäs som var hetare och i den sista minuten av första kvarten kunde Viktor Roos nicka in en frispark till 3-2.
På övertid i den andra förlängningskvarten kunde samme Roos spika hälsingarnas avancemang i cupspelet med sitt 4-2-mål.
På söndag väntar nu höstpremiär i Norrlandstvåan för IFK Timrå och ånyo får man ställa kosan mot Hälsingland och toppmöte mot Hudiksvalls FF. Bättre lycka då?

Bollnäs GIF FF - IFK Timrå 4-2 e f
2017-07-26 - 19:00 - Sävstaås
Målen: 0-1 självmål (17), 1-1 Daniel Ölander (28), 2-1 Johan Sköld (33), 2-2 Oliver Widahl (83), 3-2 Viktor Roos (105), 4-2 Christian Brolin (120+2).
Domare: Patrik Larsson
Publik: ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Faton Buzuku lämnar IFK Timrå och lillebror Granit för mer speltid i Härnösand. Faton Buzuku lämnar IFK Timrå och lillebror Granit för mer speltid i Härnösand.

Buzukubroder lämnar IFK Timrå – går till Härnösand:
"Vill ha mer speltid"


(2017-07-05)
För första gången på många år spelade bröderna Faton och Granit Buzuku i samma lag.
Det blev bara en vår tillsammans.
Nu lämnar Faton för seriekonkurrenten Härnösands FF.


Bröderna Faton och Granit Buzuku återförenades i IFK Timnrå i våras men det blev bara enhalv säsong tillsammans.
Nu lämnar storebror Faton klubben och går till seriekollegan Härnösands FF. Ångermanlandsklubben som inför säsongen tappade Stefan Lagergren, Robin Berg man och Johan Ödmark till just IFK Timrå.
– Inte mer än rätt att vi får spelare från Timrå, säger HFF-tränaren Niclas Hälldahl till mittmedia.se och skrattar.
– När vi mött Timrå har vi alltid varit rädd för hans spetsegenskaper. Faton är rörlig och bra på att bryta in, fortsätter Hälldal om sin nye yttermittfältare.

Varför lämnar då Faton Buzuku IFK Timrå efter två och en halv säsong?
– Dom har sagt att jag har varit en viktig spelare för dem men viktiga spelare sitter inte på bänken i 90 minuter. Därför kände jag nu att det var dags att röra på mig, säger Faton Buzuku till mittmedia.se.
– Främst kan det vara att jag inte har tränat lika mycket i år då jag nyligen blivit tvåbarnspappa. Men jag tycker ändå att jag har tränat tillräckligt för att få chansen när det gått lite sämre för laget, säger han och spekulerar om sin brist på speltid.

IFK Timrå har värvat mittfältaren Christoffer Milde, senast från Kramfors-Alliansen, men tidigare i Selånger och att landslagsspelaren från S:t Lucia, Stephane Emard, är på väg tillbaka från sitt diskbråck gör att IFK Timrå inte kommer att värva någon ersättare utifrån som ersättare för Faton Buzuku.

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Trots Oliver Widahls snygga 2-0-mål fick IFK Timrå nöjda sig med en poäng i toppmatchen. Trots Oliver Widahls snygga 2-0-mål fick IFK Timrå nöjda sig med en poäng i toppmatchen.

Ex-giffare dubbel målskytt när IFK Timrå tappade två tunga poäng i toppmatch

(2017-06-28)
IFK Timrå var på väg mot en viktig trea hemma mot topplaget Skellefteå efter två tidiga mål.
Då klev ex-giffaren Leo Englund fram och såg till att västerbottningarna fick med sig en pinne hem.


IFK Timrå fick en smakstart i toppmatchen hemma mot Skellefteå. Redan innan klockan tickat upp till kvarten ledde hemmalaget med 2-0 efter att Mehmed Hafizovic skottat in 1-0 och Oliver Widahl chippat in 2-0 efter att ha gjort en tunnel på vägen fram.
Därefter tog Skellefteå över och ex-giffaren Leo Englund reducerade i den 35:e minuten med ett välplacerat skott och med lite drygt 20 minuter kvar exekuterade Englund en straff och såg till att toppmatchen slutade med ett kryss. En halv revansch då IFK Timrå vann uppe på Norrvalla (Electrolux Home Arena) tidigt i våras med uddamålet av fem. Västerbottningarnas enda förlust så här långt i serien.
Synd på dom två tappade poängen idag för IFK Timrå som fortfarande nu har fem poäng upp till serieledande Skellefteå.

IFK Timrå - Skellefteå FF 2-2
2017-06-28 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 1-0 Mehmed Hafizovic (7), 2-0 Oliver Widahl (13), 2-1 Leo Englund (35), 2-2 Leo Englund (69, straff).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: uppgift ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Robin Bergman gav Timrå ledningen och bade bud på fler mål. Robin Bergman gav Timrå ledningen och bade bud på fler mål.

IFK Timrå tappade två viktiga poäng på Hofvallen i Östersund i kamratmötet

(2017-06-16)
IFK Timrå ledde i paus på Hofvallens naturgräs efter mål av Robin Bergman.
I den andra halvleken kvitterade IFK Östersund och mötet kamratklubbarna emellan slöt 1-1.
Det betyder två tunga tappade poäng i toppen av serien för Pontus Melanders mannar.


IFK Timrå fick en bra start på ett blåsigt Hofvallen i Östersund i kamratmötet då Robin Bergman redan i den 12:e minuten stötte in en målvaktsretur på ett långskott.
Gästerna hade sedan några chansen at utöka ledningen under den första halvleken, bl a hade målskytten Bergman ett par lägen som kunnat resultera. Samtidigt låg man tätt i defensiven och släppte till något bakåt.

I den andra halvleken jämnade IFK Östersund ut spelet och efter knappa timmen spelad fick man ett farligt frisparksläge. Johan Sjöberg i målet räddade men tvingades släppa retur och på den höll sig Henrik Dillner framme och kvitterade.
Något mer i målväg hände inte i matchen vilket betyder två tunga tappade poäng i toppen av serien för Pontus Melanders mannar.
IFK Timrå gled nu ner till plats fyra men har bara två pinnar upp till ledande Skellefteå, som dock har en matchmindre spelad.

IFK Östersund - IFK Timrå 1-1
2017-06-21 - 19:30 - Hofvallen
0-1 Robin Bergman (12), 1-1 Henrik Dillner (59).
Domare: Johan Bentzer
Publik: uppgift ej inrapporterat
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Stefan Grönlund blev både målskytt och utvisad när IFK Timrå vann mot Bollnäs. Stefan Grönlund blev både målskytt och utvisad när IFK Timrå vann mot Bollnäs.

3-0 i underkant för IFK Timrå mot Bollnäs

(2017-06-16)
Efter bara en seger på dom sex senaste matcherna föll allt på plats i dagens hemmamatch mot Bollnäs och IFK Timrå kunde vinna med 3-0, siffror som var i underkant.
– Första halvlek är smått fantastisk och förmodligen den bästa vi gjort hittills i år, säger tränaren Pontus Melander.


Timrå kom till spel med bara en vinst på dom sex senaste matcherna efter sin fina inledning med fem raka segrar.
Idag väntade svårspelade Bollnäs hemma på konstgräset och man slet åt sig taktpinnen omgående och redan efter nio minuters spel tåade Mehmed Hafizovic in ledningsmålet från lika många meter assisterad av Robin Bergman.
– Efter målet trycker vi på rejält och även fast Bollnäs har ett par farliga kontringar så känns det som att bara en 1-0-ledning i paus vore närmast att liknas vid ett hån, säger tränaren Pontus Melander.
Men i den 43:e minuten sätter Stefan Grönlund dit 2-0 när han bredsidade in bollen vid bortre stolpen i ett helt öppet mål efter en fantastisk upprullning.

Andra halvlek är bara några sekunder gammal när Timrå är nära att punktera matchen efter att Robin bergman stressat målvakten vid ett hemmåtspel. Men Oliver Widahl och Robin Bergman kommer inte riktigt överens om vem som skall känga dit bollen och matchen lever. Åtminstone en stund till.
3-0 kommeer nämligen bara ett par minuter senare. Mehmed Hafisovic serverar Robin Bergman en perfekt passning in i straffområdet dit Bergman löpt och fri med målvakten blir han nerdragen bakifrån med straff som följd. Den sätter Granit Buzuku utan pardon och visar Svenska U23-landslaget hur det skall gå till..
– Efter det åker vi på en otroligt billig utvisning på Stefan Grönlund.  Trots detta kontrollerar vi matchen på ett bra sätt och vinner med 3-0, säger Melander och fortsätter:
– En riktig bra match från vår sida. Första halvleken är smått fantastisk och förmodligen den bästa vi gjort hittills i år. Bra energi i försvarsspelet med ett vägvinnande presspel kombinerar med ett rörligt och varierat anfallsspel, avslutar Melander.
 
IFK Timrå - Bollnäs GIF FF 3-0
2017-06-16 - 19:30 - Timrå IP konstgräs
Målen: 1-0 Mehmed Hafizovic (9), 2-1 Stefan Grönlund (43), 3-1 Granit Buzuku (49, straff).
Utvisning Timrå: Stefan Grönlund (67)
Domare: Martin Palm
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Tim Colldén tvingades bryta matchen med en befarad hjärnskakning. Tim Colldén tvingades bryta matchen med en befarad hjärnskakning.

IFK Timrå gick på pumpen mot jumbon – och åkte på en otäck skada

(2017-06-10)
En olycka kommer sällan ensam.
Först en förmodad hjärnskakning på mittbacken Tim Coldén och sedan 0-2-förlust mot Anundsjö i klykderbyt.
Det var sannerligen inte IFK Timrås eftermiddag på Olympia i Bredbyn.


IFK Timrå tappade tre viktiga poäng i toppstriden efter att man förlorat klykderbyt på Olympia i Bredbyn mot Anundsjö.
Hemmalaget vann med 2-0 efter ett mål i vardera halvleken.
Dessutom åkte man på en otäck skada. Efter en halvtimme fick mittbacken Tim Colldén ett kanonskott som tog olyckligt i huvudet och han tappade medvetandet för en kort stund. Nu befaras att han drabbats av en hjärnskakning och det är oklart hur länge han blir borta. Ytterligare ett namn att lägga till när det gäller den digra skade- och sjukdomsförteckningen i IFK Timrå.

texten kan komma att uppdateras

Anundsjö IF - FK Timrå 2-0
2017-06-10 - 15:00 - Olympia, Bredbyn
Målen: 1-0 Sebastian Huenul Helgesson (21), 2-0 Christoffer Forsell (63).
Domare: Ulrika Ulander
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Cevin Dotsons höger gav Timrå tre pinnar. Cevin Dotsons höger gav Timrå tre pinnar.

IFK Timrå tillbaka på vinnarspåret igen – Cevin Dotsons skott avgjorde

(2017-05-28)
Cevin Dotson sköt IFK Timrås segermål i mitten av den första halvleken mot Morön.
Medelpadingarna är därmed tillbaka på vinnarspåret efter tre matcher utan någon trea.
– Vi slet som djur för poängen, säger Timråtränaren Pontus Melander.


Efter tre matcher utan seger är IFK Timrå tillbaka på vinnarspåret efter en 1-0-seger borta mot Morön.
Segermålet kom till efter det att Granit Buzuku slagit en hörna som landade på Mehmed Hafisovic fot centralt inne i straffområdet. Med ryggen mot målet passade han bakåt till Cevin Dotson som mötte direkt och bollen for som en projektil upp i nättaket.
I slutet av halvleken gör sedan Robin Bergman 0-2 perfekt invid stolpen. Tror alla. Skottet tar på hjulet inne i målet och studsar ut. Dom enda som "missar" målet är domarna som låter spelet fortsätta.
– Ett horribelt beslut som kunnat kosta oss matchen En riktig tavla av domarteamet, dundrar Timråtränaren Pontus Melander och fortsätter:
– Så här kan man ju inte ha målen. Dom måste jju kunna plocka bort hjulen så att sånt här inte skall kunna hända!

IFK Timrå kontrollerar sedan den andra halvleken men Morön är tunga när man flyttar upp på fasta situationer. Men Timråförsvaret var omutbara och höll rent. Rent spelmässigt skapade Skellefteålaget inte mycket men en enmålsledning är ändå skör.
När Morön klev upp för att jaga en kvittering öppnade matchen upp sig och flera av Timrås omställningar blev riktigt farliga.
– Vi fick stora ytor och spelade till oss bland annat två frilägen men fick inte riktigt till det i avsluten, säger Melander.
Men då inte Morön förmådde hota på slutet kunde gästerna från Medelpad ta hem segern.
– Är fantastiskt imponerad över grabbarnas insats och vi sliter som djur för poängen. Roligt att se att arbetskapaciteten är tillbaka efter att den uteblivit några matcher, säger Melander.
Mittfältaren Johan Ödmark stack ut lite extra i ett starkt Timråkollektiv.

IMorön BK - FK Timrå 0-1
2017-05-28 - 14:00 - Skogsvallen
Målet: 0-1 Cevin Dotson (23)
Domare: Roland Adelsson
Publik: 138
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Granit Buzukus straffmål räckte bara till en poäng. Granit Buzukus straffmål räckte bara till en poäng.

IFK Timrå tappade ledningen och två poäng mot nästjumbon Täfteå

(2017-05-25)
IFK Timrå tappade två viktiga poäng hemma mot Täfteå IK.
Granit Buzuku gav satte en straff efter en kvart men när det återstod en kvart av matchen kvitterade nästjumbon genom Fredrik Johansson.
Det här var IFK Timrås tredje raka match utan seger.
– Vi är inne i en formsvacka just nu, säger ass. tränaren Robert Englund.


IFK Timrå inledde matchen mot nästjumbon Täfteå med stort bollinnehav och bra tempo i passningarna. Men kvarten spelad hängde inte gästernas försvar med när Granit Buzuku utmanade utan drog ner honom inne i straffområdet. Granit tog självsäkert själv hand om straffen och 1-0 var ett faktum.
Därefter avtog hemmalagets fina spel och Täfteå kunde göra resterande halvtimmen av halvleken spelmässigt jämn. Dock blev det chansfattigt och 1-0 stod sig till paus.

Den andra halvleken inleddes som den första slutade med jämnt spel utan några vassare målchanser. Men med kvarten kvar löpte sig Fredrik Johansson fri på en djupledsboll mellan Timrås mittbackar och placerar in kvitteringen.
Det målet fungerar som en väckarklocka för hemmakamraterna som startade upp en offensiv för att återta ledningen och spela hem en viktig trepoängare.
– Vi pressar tillbaka dem rejält och sista tio har vi tre-fyra kvalificerade chanser där jag i efterhand har svårt att förstå att vi inte fick utdelning, säger ass. tränaren Robert Englund efter matchen och fortsätter:
– Men sett till hela matchen är Täfteå värda en poäng. Sett till deras spel är det förvånande att dom tagit så få poäng tidiare, säger Englund.

Ni började annars matchen bra
– Vi gjorde det vi är bra på, d v s spelar vårt possesionsspel med stort bollinnehav och överflyttningar av bollen och vi får också utdelning.

Men vad hände sedan?
– Vi går ner oss rejält och tappade vår aggressivitet och initiativet. Ändå kändes det som om vi hade bra koll på dom.

Tog ni något snack i paus?
– Ja, vi pratade om att komma tillbaka till vårt possesionspel och att vi behövde löpa mer i djupled för att få i gång oss. Trots detta såg vi tunga och trötta ut även i andra och dom kunde också kvittera.

Två tappade poäng mot nästjumbon och tredje matchen utan seger. Formsvacka?
– Idag var vår prestation som helhet inte bra. Du har rätt, vi är inne i en formsvacka och behöver ta oss ur den. Vi får just nu bara ut en liten del av den stora kompetens vi har. Men det är skönt att det kommer en ny match redan på söndag. Innan det kommer vi prata internt, titta på vad vi behöver göra bättre och sen blickar vi framåt. Vi gillar och antar utmaningen att ta oss ur formsvackan tillsammans, avslutaren revanschsugen Robert Englund.
På söndag väntar mittenlaget Morön på bortaplan i Skellefteå för IFK Timrå. Hakar man på segertåget igen då?

IFK Timrå - Täfteå IK 1-1
2017-05-25 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 1-0 Granit Buzuku (15, straff), 1-1 1-1 Fredrik Johansson (75).
Domare: Johan Bentzer
Publik: 173
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

IFK Timrås  första förlust kom uppe i Boden – nära att komma ikapp trots
0-3-underläge


(2017-05-20)
Efter första poängtappet i serien förra fredagen, efter fem raka segrar, kom idag den första förluster mot erkänt svåra Boden på bortaplan.

Efter fem raka segrar i inledningen av serien tappade IFK Timrå sina första poäng förra fredagen efter 2-2 mot Söderhamn.
Idag kom första förlusten då man tog den dryga 55-milatrippen till garnisonsstaden Boden.
Det grönklädda hemmalaget har haft problem med målskyttet under inledningen men samtidigt varit täta bakåt.
Nu blev det rena "målorgien".
BBK ledde med 3-0 när lite drygt 20 minuter återstod. Då först vaknade gästerna till och Robin Bergman kunde reducera till 3-1.
När sedan Linus Ljuslinder nickade in 3-2 blev det nerv i matchen men närmare än så kom inte medelpadingarna utan fick åka den långa vägen hem igen poänglösa.

• TV: Målen från BBK-Timrå

Bodens BK FF - IFK Timrå 3-2
2017-05-20 - 14:00 - Boden Arena
Målen: 1-0 Alejandro Gutierrez (38), 2-0 Arish Nouri (64, straff), 3-0 Max Wårell (68), 3-1 Robin Bergman (71), 3-2 Linus Ljuslinder (83).
Domare: Roland Adelsson
Publik: 312
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Stefan Grönlund drog in 2-1 med vänstersläggan men hade sedan oturen att styra in 2-2 i eget mål. Stefan Grönlund drog in 2-1 med vänstersläggan men hade sedan oturen att styra in 2-2 i eget mål.

IFK Timrås segerrad bruten trots två kanonmål – självmål förstörde

(2017-05-12)
Trots två vackra distansmål blev det ingen sjätte raka seger för IFK Timrå.
Efter att ha gjort 2-1 ledde passitivitet i dom bakre leden till självmål och två tappade poäng.
– Idag hade vi inte marginalerna på vår sida, säger tränaren Pontus Melander.


IFK Timrås segerrad stannade på fem matcher.
I den sjätte sprack den fina sviten när Söderhamn kom till Timrås konstgräs med fembackslinje och allt.
Hemmalaget hade det mesta av spelet och chanserna i inledningen men greppet avtog och Söderhamn fick också en del att säga till om och bl a så daskade man en boll i ribban från straffpunkten.
– Vi började som sagt bra men sedan slutade vi ta löpningarna och alla ville ha bollen på fötterna – felvända, säger Timråtränaren Pontus Melander.
Efter 35 minuters spel började Timrå skruva upp bolltempot igen och genast skapade man ett par chanser innan Cevin Dotson satsade på skott  från 24 meter och med högerdojan satte han bollen strax under ribban.
Men hälsingarna hann replikera innan paus då Markus Olofsson fick tag i bollen strax innanför straffområdet ute till vänster och på ett tillslag drog in bollen i borte gaveln.
– Slarvigt och orutinerat av oss att inte kunna täppa till och gå till pausvila i ledningen. Vi var alldeles för tafatta i flera moment innan deras kvittering, säger Timråtränaren Pontus Melander.

Timrå startade den andra halvleken förtroendeingivande och tryckte tillbaka dom gulsvarta gästerna och det var nära att ringa flera gånger om första tio minuterna. Därefter klingde pressen av ett tag och matchbilden blev ganska jämn, dock utan att några vassare chanser vaskades fram från något av lagen.
Men så med dryga kvarten kvar slog åskan ner igen och den här gången var det Stefan Grönlund som med en vänsterkanon gav serieledarna målmässigt övertag för andra gången denna soliga men kalla fredaskväll.
Men inte heller denna gång lyckades man hålla ledningen speciellt länge. Och Söderhamns kvitteringen kändes onödig. Ett långt inlägg efter marken från vänsterkanten såg ofarligt ut men ingen Timråspelare tryckte bort bollen utan en bortaspelare tilläts gå på boll. Han nådde den inte med störde så pass att målvakten Johan Sjöbeerg tvingades agera och stötte ut bollen på Stefan Grönlund som sedan tog vägen in i det egna målet.
– Vi gick därefter för att återta ledningen och tre poäng, försökte få in mer offensiv balans, men lyckades inte. Det blev inte heller lättare sedan "Lagga" (Stefan Lagergren, reds anm) tvingades utgå sedan han fått en spark i ansiktet och börjat blöda. Då man redan gjort alla byten fick man avsluta matchen med bara nio utespelare sista tio minuterna, säger Melander och fortsätter:
– Ett par matcher har vi haft marginalerna med oss. Idag hade vi det inte.

Läs mer:
• Trots två drömmål och dubbla ledningar – IFK Timrå tappade poäng för första gången i år

IFK Timrå - Söderhamns FF 2-2
2017-05-12 - 19:30 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 1-0 Cevin Dotson (38), 1-1 Markus Olofsson (40), 2-1 Stefan Grönlund (73), 2-2 självmål (78).
Domare: Tom Ghorbani
Publik: 187
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Det gäller för Pontus Melander att få sina mannar att inte underska Söderhamn. Det gäller för Pontus Melander att få sina mannar att inte underska Söderhamn.

Tar IFK Timrå sjätte raka när bottenlaget Söder- hamn gästar?

(2017-05-12)
IFK Timrå kommer till kvällens möte med fem raka segrar.
Gästande Söderhamn har bara en vinst på lika många matcher.
Lätt hemmaseger således?
– Gör vi en maxprestation så ska vi vinna, gör vi inte det kan vad som helst hända, säger Timråtränaren Pontus Melander.


IFK Timrå har fått en perfekt start på säsongen. Fem raka segrar och i ett par av dom har man vänt hotande underlägen.
Ikväll väntar bottenlaget Söderhamn som har en seger och fyra förluster på sitt CV så här långt i vår. Given hemmaseger således. Eller hur, Pontius Melander, IFK Timrås unge tränare?
– Vi har som sagt fem vinster och har i och med det en väldigt bra stämning i truppen och självförtroendet är på topp. Däremot har vi i den kommande matchen ingenting extra eller gratis bara för att vi vunnit tidigare. Vi måste lägga ner samma jobb och engagemang som vi gjort i tidigare matcher annars kommer Söderhamn att straffa oss. Fokus ligger på vår egen prestation både individuellt och som lag. Gör vi en maxprestation så ska vi vinna, gör vi inte det kan vad som helst hända.

Hur är läget i truppen utöver storformen?
– I veckan har vi fått tillbaka ett gäng spelare som varit skadade så truppen är starkare än tidigare. Vilket är viktigt både på kort- och långsikt, säger Pontus Melander inför kvällens hemmamatch mot Söderhamn.

Lokalfotbollen tippar: 3-1 i hemmafavör. I mina ögon är Timråspelarna sina svåraste motståndare. Klarar man att göra jobbet trots att man möter ett på papperet sämre motståndare krävs att man verkligen gör jobbet. Minns t ex att Piteå bara fick 1-1 mot Bollnäs och att bollen är rund i 90 minuter. Eller för att citera mitt eget ordspråk: "Ju fler vinster, ju närmare kommer man ytterligare en" :-)

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Philip Lundqvist nickade in Timrås segermål med kraft. Philip Lundqvist nickade in Timrås segermål med kraft.

Bingo för IFK Timrå! Serieledning efter femte raka segern – Lundqvist nickade till borta mot Valbo

(2017-05-06)
IFK Timrå vann med matchens enda mål borta mot Valbo.
Då Piteå bara fick kryss mot Bollnäs leder nu Pontus Melanders manskap division 2 Norrland efter fem raka segrar!
– Det var Philip Lundqvist som med ett härligt häng nickade in segermålet efter ett fint vänsterinlägg från Granit Buzuku, säger Timråtränaren.


19-årige alnöprodukten Philip Lundqvist nickade i nitten av den första halvleken med schwung in Granit Buzukus hårda vänsterinlägg i "fel hörn" för duktige Valbomålvakten Hassan Viklund.
- Målet kom efter fint kombinationsspel och Phiips häng i luften på nicken påminde till stora delar på min egen för tio år sedan, ler tränaren Pontus Melander.
Valbomålvakten såg till att inte gästernas spelövertag i den första halvleken utmynnade i en större ledning.
- Vi hade ett par bra lägen till att utöka, främst ett inspel från högerkanten som gick längst med mållinjen och vi hade även ett stolpskott från Granit. Försvarssmässigt satt spelet bra, säger Melander.

Timrå inledde även första tio i andra förtroendeingivande men sedan började Valbo tugga sig in i matchen allt mera med sitt tunga spel och långa bollar som lyftes in centralt.
- Sista 20 minuterna har vi inget fungerande anfallsspel utan får fokusera på att försvara oss. Vi blir väldigt baktunga och börjar missa enkla passningar. Trots detta finns det en grundtrygghet i laget som gör att vi kan reda ut stormen och bärga fente raka trepoängaren. Roligt också med ännu en nolla, säger Melander och fortsätter:
- Vi var förberedda på en tuff match med ett fysiskt väldigt tungt Valbo som lyfter mycket långt men så här efter matchen tycker jag att vi hanterade deras spel bra, säger Pontus Melander, som nu tränar ledarlaget i division 2 Norrland efter att Piteå bara fått 1-1 mot Bollnäs.

Beröm idag till Tim Colldén och Stefan "Lagga" Lagergren i mittförsvaret som vann mycket dueller mot ett par riktigt tunga Valboanfallare. Det går inte heller att kringå matchhjälten Philip Lundqvist som trots sin ungdom bestämmer tempot i matcherna från sin mittfältsposition. Uppträder som vilken rutinerad 30 plussare som helst.

Valbo FF - IFK Timrå 0-1
2017-05-06 - 14:00 - Gavlevallen
Målet: 0-1 Philip Lundqvist (27)
Domare: Rambod Beigi
Publik: uppgift ej inrapporterat
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Mehmed Hafizovic hade en fin dag och ett hattrick. Mehmed Hafizovic hade en fin dag och ett hattrick.

Brakseger för IFK Timrå uppe i Malmfälten – Hafizovic svarade för hälften av dom sex målen

(2017-04-29)
IFK Timrå tog sin fjärde raka vinst i inledningen av division 2 Norrland.
Och det blev en bralseger borta mot Gällivare Malmbergets FF med tennissiffrorna 6-0.
– Ändå gör vi ingen jättematch, säger tränaren Pontus Melander.


IFK Timrå befäster sin position som topplag i division 2 Norrland.
Efter fyra raka segrar i inledningen reste man upp till malmfälten och kom tillbaka med en 6-0-seger, dom tre sista målen producerades sista tio minuterna. Bingo i segrar! utropas från första bänkraden.
Mehmed Hafizovic hade en bra dag på jobbet och snickrade till ett hattrick. Redan efter sju minuter petade han in en målvaktsretur efter ett skott från Stefan Grönlund.
0-2 gjorde Oliver Widahl sedan han stressat en sölande försvarare och snott bollen och fri säkert placerat den utom räckhåll för målmannen. 
Trots flera Timråchanser dröjde det till nästan tjugo minuter in i den andra halvleken till trean föll då Mehmed Hafizovic vänstercurlade in bollen i den bortre gaveln.

Sista tio rann det till ordentligt med lika många mål som dom inledande åttio minuterna.
Granit Buzuku frisparkade behärskat in 0-4 med bredsidan och precis som mot Härnösand lade han den i "målvaktens hörn".
0-5 satte inhopparen Gustav Hägglund med sina två första bolltouchar i division 2. Först löpte han på djupet, tog emot bollen och sedan helt sonika slog in den i nät.
I matchens absoluta slutskede fullbordade Mehmet Hafizovi sitt hattrick sedan han fått ett instick och sedan målat på andra försöket.
–Ingen jättematch av oss men en stabil defensiv och bra fart framåt. Vi försvarade oss bra när dom hade bollen och var effektiva när vi själva hade den kort och gott, säger tränaren Pontus Melander.

Faktum är att Timrå kunde gjort ännu fler mål. Gällivare Malmbergets målvakt Uros Poljanec var bäst i laget och hade också lite flax vid Tim Colldéns nick i ribban. Uros sinne rann dock över vid sjätte målet och fick frustrerad syna det röda kortet.
Bäst i ett gediget Timrå var tremålsskytten Mehmet Hafizovic. Och då inbte bara för sina tre mål.

Gällivare Malmbergets FF - IFK Timrå 0-6
2017-04-29 - 13:00 - TallbackaIP, Gällivare
Målen: 0-1 Mehmed Hafizovic (7), 0-2 Oliver Widahl (38), 0-3 Mehmed Hafizovic (64), 0-4 Granit Buzuku (81), 0-5 Gustav Hägglund (86), 0-6 Mehmed Hafizovic (89)
Utvisning GM FF: Uros Poljanec (90)
Domare: Alexander Milovanovic
Publik: 181
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Omgång 3:
IFK Timrå och Piteå toppar med full pott – GM FF och Bollnäs ännu poänglödsa

(2017-04-24)
Efter tre spelade omgångar är det bara Piteå IF och IFK Timrå som ståtar med full pott.
Piteå besegrade nu senast Morön med 2-0 medan Timrå ånyo vände 0-1-underläge till en 2-1-seger (läs mer om den matchen nedan).
Som motvikt har Gällivare Malmberget och nykomlingarna Bollnäs GIF fått inkassera trenne förluster.


Piteå IF tog sin tredje raka seger under söndagen. Samuel Naiwos mål efter en halvtimme och Moses Duckrell med en halvtimme kvar grunlade 2-0-vinsten. Piteå är tillsammans med IFK Timrå enda lag med full pott efter trenne omgångar. Om Timråmatchen går att läsa här nedan.
Boden skuggar på tredje plats. Seger i lördags mot IFK Östersund. Elias Öhman och Nicholas Kennedy avgjorde med varsitt mål i den andra halvleken.
Skellefteålagen SFF och Morön ligger fyra respektive femma efter varsin 4-0-seger i helgen.  Skellefteå FF hemma mot Anundsjö och Morön borta mot Valbo, två mål av Andreas Marklund.
Efter två inledande förluster vann Täfteå nykomlingsmötet med Bollnäs. Fredrik Johanssons mål efter dryga kvarten visade sig räcka till seger.
Omgången avslutades under måndagen med hälsingederbyt mellan Söderhamn och Hudiksvall. Gästerna vann med 3-1 där det tunga tredjemålet slogs in av William Wallin tidigt i den andra halvleken.

Resultat, omgång 3:
2017-04-21:
IFK Timrå - Härnösands FF 2-1
2017-04-22:
Bodens BK FF - IFK Östersund 2-0
Täfteå IK - Bollnäs GIF FF 1-0
Morön BK - Anundsjö IF 4-0
Valbo FF - Skellefteå FF 0-4
2017-04-23:
Piteå IF FF - Gällivare Malmbergets FF 2-0
2017-04-23:
Söderhamns FF - Hudiksvalls Förenade FF 1-3
• Matchfakta, tabell och kommande matcher.

Granit Buzuku och Robin Bergman satte varsitt snyggt mål när IFK Timrå vände 0-1-underläge till 2-1-seger i klykderbyt mot Härnösands FF. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Granit Buzuku och Robin Bergman satte varsitt snyggt mål när IFK Timrå vände 0-1-underläge till 2-1-seger i klykderbyt mot Härnösands FF. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Tredje raka Timråsegern efter en ny vändning på hemmaplan: 
"Visade att vi är seriens bästa lag" 


(2017-04-21)
IFK Timrå låg under mot Hudiksvall och vänder i förra hemmamatchen.
Ikväll låg man åter under i paus men vände efter vilan i klyk-derbyt mot Härnösand.
– I andra visade vi att vi är seriens bästa lag, säger segerskytten Granit Buzuku.


IFK Timrå kom till klykderbyt hemma mot Härnösamds FF med två raka segrar men samtidigt två raka förluster från ifjol mot ångermanlänningarna.
Vilken svit (nåja) skulle spricka?
Härnösand inledde bäst och tog också ledningen efter kvarten spelad sedan hemmalaget tappat boll i uppspelsfasen och åkt på en omställning. På ett pass från kanten genom straffområdet mötte Giorgi Gogolasjvilij på bästa sätt.
– Efter två segrar mot topplag var vi inte tillräckligt ödmjuka i början av matchen. Vi tog inga löpningar och då är det svårt att få till något spel. Men efter halva första tycker jag att vi tog över matchen, säger Timråspelaren Granit Buzuku.
Trots en hel del bollinneha vaskade man inte fram några helchanser i motvinden utan man fick ta sig till pausvilan och värmen i underläge.

Den andra inleddes med mycket ställningskrig. Timrå i klart mest bollinnehav men Härnösand var inte sena att ställa om när man fick chansen. Dock utan att skapa mer än riktigt vass möjlighet men då visade sig Viktor Holmsten sig på styva linan och räddade till en resultatlös hörna. 0-2 där och det vete tusan om inte gästerna säkrat segern.
Hemmalaget åt sig efter den chansen allt närmare HFF-målet och i nitten av den andra halvleken fick Robin Bergman tag i bollen och från strax utanför straffområdet långt ner till vänster knorrade han, visserligen med vindens hjälp, in bollen i det bortre hörnet förbi en snopen bortakeeper. Långe målmannen Maksym Ivanov tittade långt efter den bollen och kunde inte begripa hur den hamnade i nätmaskorna.
Efter kvitteringsmålet tog Timrå över fullständigt och det var verkligen bud på mer. Robin Bergman hade ett skott i stolpen och vid ett tillfälle räddade en bortaförsvarare på mållinjen efter att Bergman hunnit före Ivanov i en duell. Ivanov hann också med ett par fina parader innan det välförtjänta 2-1-målet kom.

Med fem ordinarie minuter kvar tilldömdes Timrå en frispark för hands strax utanför straffområdet i vänsterinnerposition. Granit Buzuku hämtade bollen, koncentrerade sig och sedan skickade han in segermålet i vänstra krysset.
– Jag såg att målvakten först täckte bortre hörnet men sedan tog ett steg mot mitten och då placerade iag in bollen i hans hörn, säger Granit Buzuku.

Tre matcher, tre segrar. IFK Timrå har någonting stort på gång?
– Tycker vi har seriens bästa lag när alla jobba stenhårt för varandra, vinner närkamper, ta löpningar, vårdar passningarna och så vidare. Då vet jag inget lag som är bättre än oss, säger en nöjd Granit Buzuku.

IFK Timrås tränare var naturligtvis nöjde efter en ny vändning och seger. Dock inte med matchinledningen.
– Vi är väldigt stillastående och långsamma i vårt spel första tjugo. Sedan skruvar vi upp tempot mer och mer tycker jag. Som jag sagt många gånger tidigare är man både imponerad och nöjd över moralen som finns i laget. Vi vet att vi är starka i slutet av matcherna så det finns ett naturligt lugn i gruppen. Sedan har vi det sär lilla extra med flera personer som kan avgöra en match med en individuell prestation. Som Granits frispark.

Någon eller några du vill höja lite extra idag?
– Alla var bra men ett extra plus ändå till Philip Lundqvist och Mattias Norin som raderar ut deras innermittfält med främst Viacheslav Koidan, som gjort fem mål på två matcher, fullständigt.

Härnösand har inget dåligt lag?
– Nä, dom är bra. Dom har ju större delen av startelvan som är mer eller mindre heltidsproffs så egentligen är det en riktigt stark seger av oss amatörer, blinkar Pontus Melander nöjt.

IFK Timrå - Härnösands FF 2-1 (0-1)
2017-04-21 - 19:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Giorgi Gogolasjvilij (15), 1-1 Robin Bergman (65), 1-2 Granit Buzuku (85).
Domare: Robert Ahlman (bra)
Publik: 275
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Stefan Lagergren är en av tre Timråspelare som ställs mot sitt förra lag i aftonens klykderby. Stefan Lagergren är en av tre Timråspelare som ställs mot sitt förra lag i aftonens klykderby.

Efter två raka segrar – nu väntar "boogieteamet" Härnösand för IFK Timrå 

(2017-04-21)
IFK Timrå har inlett säsongen med två raka segrar mot presumtiva toppkonkurrenter.
Nu väntar årets första klykderby när "boggieteamet" Härnösands FF gästar.
– Det blir riktigt tufft för oss, säger tränaren Pontus Melander.


IFK Timrå har inlett seriespelet på bästa möjiga sätt efter segrar mot presumtiva topplkonkurrenterna Hudiksvalls FF och Skellefteå FF.
– Vi är nöjd med poängskörden såklart. Tycker vi gjort en bra halvlek per match så här långt så prestationen kan fortfarande bli bättre och jämnare, säger Timråtränaren Pontus Melander.

I afton väntas årets första klykderby då Härnösands FF reser dom fyra milen söderut. IFK Timrå som ifjol förlorade bägge mötena med stiftstadens first string. 2-5 bort under våren och 1-2 hemma i returen under hösten.
– Härnösandsmatchen blir riktigt tuff för oss. Dels har vi ett ansträngt skadeläge. Listan har varit ganska lång enda från start men har ökat på med ytterligare tre namn. Det är försvararna Linus Ljuslinder och Cevin Dotson och yttermittfältaren Faton Buzuku som tillkommit. Vi har även målvakten Johan Sjöberg avstängd efter hans röda kort senast, säger Melander.

Vad säger du om Härnösands FF?
– Vi och Härnösand är väl varandras raka motsatser. Vi har ett lag som är 100 procent lokalproducerat, förutom Steph Emard som flyttat hit för kärleken, medan Härnösand har väldigt mycket importer som bygger deras lag. Vi har nog rätt bra koll på varandra så det blir nog ett litet schackspel men vi ska främst fortsätta bygga på det vi påbörjat, säger Melander.

Bör bli ett intressant derby med mycket nerv, inte minst beroende på att tre av fjolårets HFF-spelare idag finns i IFK Timrå. Nämligen Stefan Lagergren, Robin Bergman och Johan Ödmark. Hela trion emellertid fostrade i Medelpadsmyllan.

Lokalfotbollen tippar: IFK Timrå bryter förlusttrenden mot Härnösand och vinner med 3-2 efter 1-1 i paus.

• Resultat, matchfakta, tabell & kommande matcher

Robin Bergman, utan sin mohawkfrisyr på bilden, svarade för två av IFK Timrås mål samt spelade fram till det tredje. Robin Bergman, utan sin mohawkfrisyr på bilden, svarade för två av IFK Timrås mål samt spelade fram till det tredje.

IFK Timrå vann igen med en man utvisad – grundlade segern mot Skellefteå FF första halvtimmen

(2017-04-17)
IFK Timrå vann igen med en man utvisad.
I premiären mot Hudiksvall och idag borta mot Skellefteå. En annan av dom förmodade toppkandidaterna.
– Vi svarade för en försvarsmässig toppinsats, säger tränaren Pontus Melander.


Efter premiärsegern mot Hudiksvall, där man satte segermålet med en man utvisad, väntade idag ännu ett förmodat topplag - Skellefteå på bortaplan.
Efter en euforisk första halvtimme ledde IFK Timrå med 3-0.
I den sjätte minuten väggspelade Philip Lundqvist med Robin Bergman och ur dålig vinkel sköt han ett lågt skott förbi hemmakeepern.
Efter 21 minuter "mohawkade" Robin Bergman in Granit Buzukus frispark strax utanför straffområdeskrysset och i den 32:a petade samme målnickare in en målvaktsretur efter skott av också redan nämnde Granit.
– Vi gör en fantastisk första halvlek, säger IFK Timrås tränare Pontus Melander.

I den andra fick hemmalaget till en tidig reducering genom Alexander Brinkmann och några minuter senare fick Timråmålvakten Johan Sjöberg syna det röda kortet sedan han avvärjt ett friläge till hörna.
– Så tyckte domaren också. Först. Sedan klev den assisterande in och påpekade att det skulle vara en målchansutvisning på Stefan Lagergren. Efter lite palaver ändrade dom det till att det var Johan som fällt deras spelare, säger Melander och skakar på huvudet.
Sjöberg utvisad mot sin gamla klubb och in med en ouppvärmd Victor Holmsten och sedan började hemmalagets press.
– Men vi stod upp bra och kämpade på otroligt så dom skapade inte så många klara målchanser trots sin press. Vi tvimgades också till ett par byten på grund av skador och fick möblera om en hel del i laget, säger Melander.

Men en reducering skulle Skellefteå få. Förre allsvensken i GIF Sundsvall, Leo Englund, hittade rätt med knappt tio ordinarie minuter kvar.
– Men vi höll ut både dom och dom sex övertidsminuterna. Otroligt skönt att kunna bärga den andra raka segern. Men vi måste sluta dra på oss utvisningar, säger Melander kritiskt.
I nästa omgång väntar nu derby mot boogielaget Härnösands FF.

Läs även:
• IFK Timrå vann trots uppryckning av Skellefteå
• Skellefteå FF föll i hemmapremiären

Skellefteå FF - IFK Timrå 2-3 (0-3)
2017-04-13 - 15:00 - Electrolux Home Arena
0-1 Philip Lundqvist (6), 0-2 Robin Bergman (21), 0-3 Robin Bergman (32), 1-3 Alexander Brinkmann (47), 2-3 Leo Englund (81).
Utvisning Timrå: Johan Sjöberg, mv (55)
Domare: Oskar Nilsson
Publik; 396
Matchfakta

• Matchfakta & tabell

Omgång 2:
IFK Östersund, Hudiksvalls FF och Härnösands FF tog snabba revanscher
– IFK Timrå vann igen


(2017-04-17)
I påskhelgen spelades omgång 2 av Norrlandstvåan.
IFK Timrå vann sin andra raka match efter 3-2-borta mot Skellefteå (läs ovan) och är enda lag tillsammans med Piteå som har full pott efter två omgångar.
När det gäller trion IFK Östersund, Hudiksvalls FF och Härnösands FF tog man snabba revanscher efter sina premiärförluster.


IFK Timrå tog sig under annandagpåsk an ännu en toppkonkurrent i omgång 2 – Skellefteå FF på bortaplan. Efter en 3-0-ledning redan efter en halvtimme, två mål av Robin Bergman som även passade till ett, kunde medelpadingarna avgå med en 3-2-seger trots en målvaktsutvisning i inledningen av den andra halvleken (läs mer ovan).

Under långfredagen tog Piteå sin andra raka seger, 2-0 mot Morön. Ett straffmål i mitten av den första halvleken och det andra efter timmen spelad räckte till tre pinnar och fortsatt toppkänning tillsammans med IFK Timrå, dom två enda lagen med full pott efter två omgångar.

Härnösand tog en snabb revansch från premiären genom att åka upp till Malmfälten och vinna med 5-2 mot GM FF.
Efter 1-1 i paus satte Giorgi Gogolashvili tidigt 1-2 men matchens lirare var HFF:s Viacheslav Koidan som satte dom blårödrandigas fyra övriga fullträffar.

Även Hudiksvall tog en rask revansch och skickade hem Valbo med 0-5 under skärtorsdagen. Gästrikarna som kom från en 4-0-seger mot IFK Östersund
Efter en tidig ledning gick man i den andra halvleken från 1-0 till 5-0 efter ett hattrick av Cihan Sener.

IFK Östersund var det tredje laget som fick revansch efter premiärförlust.
Efter 0-4 mot Valbo blev det nu istället en 5-0-seger då Söderhamn gästade. Uppgifter om målskyttar saknas ännu i skrivande stund.

Anundsjö ligger trea i tabellen efter kryss i den första omgången och nu 1-0 mot nykomlingarna Täfteå. Segerskytt under annandagpåsk efter dryga halvtimmen blev alltid målhungrige Joel Åman     .

Det spelades division 2-fotboll även under självaste påskafton. Boden, som spelade 1-1 i premiären, fick kinkigt även med nykomlingarna Bollnäs. Segermålet inprickat av Nicholas Kennedy när det bara återstod tre minuter.

Resultat, omgång 2:
2017-04-13:
19:00 Piteå IF FF - Morön BK 2-0
19:00 Hudiksvalls Förenade FF - Valbo FF 5-0
2017-04-14:
14:00 Gällivare Malmbergets FF - Härnösands FF 2-5
2017-04-15:
14:00 Bollnäs GIF FF - Bodens BK FF 0-1
2017-04-17:
12:00 IFK Östersund - Söderhamns FF 5-0
15:00 Anundsjö IF - Täfteå IK 1-0
15:00 Skellefteå FF - IFK Timrå 2-3
• Matchfakta, tabell och kommande matcher.

Omgång 1:
Anundsjö knep poäng uppe i Boden i premiären

(2017-04-08)
IFK Timrå inledde alltså med en seger mot en av toppkonkurrenterna Hudiksvall (läs nedan).
Övriga kandidater att tillhöra toppskiket vann alla utom Boden som "bara" fick 1-1 hemma mot Anundsjö. Fjolårets division 1-lag Piteå vann med 4-0 borta mot nykomlingarna Täfteå och Skellefteå, likaledes borta, gjorde 4-2 på Härnösand.


Resultat, omgång 1:
2017-04-07:
18:00 Söderhamns FF - Bollnäs GIF FF 1-0
19:00 IFK Timrå - Hudiksvalls Förenade FF 2-1
2017-04-08:
14:00 Täfteå IK - Piteå IF FF 0-4
15:00 Valbo FF - IFK Östersund 4-0
16:00 Morön BK - Gällivare Malmbergets FF 3-2
16:00 Härnösands FF - Skellefteå FF 2-4
16:00 Bodens BK FF - Anundsjö IF 1-1

• Matchfakta & tabell

Robin Nordin - IFK Timrås segerskytt i premiären. Robin Nordin - IFK Timrås segerskytt i premiären.

Skön premiärseger för IFK Timrå – Robin Nordin sköt segermålet med en man mindre i 87:e minuten

(2017-04-07)
Med en man mindre på planen sprintade inhopparen Robin Nordin ifrån Hudiks försvar och satte IFK Timrås segermål – i den 87:e minuten.
– En perfekt start på serien för oss, säger en glad Robert Englund, ass. tränare i IFK Timrå.


Det vankades toppmatch direkt när division 2 Norrland kickade igång i afton. Gästande Hudiksvalls FF är ju tippade att ta hem serien och IFK Tiimrå deras första utmanare.
Och det var också gulsvarta Hudik som tog tag i initiativet och styrde och ställde första halvtimman.
– Därefter tycker jag att vi jobbade in oss i matchen och skapade att par halvlägen innan paus, säger ass. tränaren Robert Englund.
Hälsingelaget öppnade starkt även i den andra halvleken och ficknästan omgående utdelning sedan Christoffer Lindberg huggit på en målvaktsretur.
Hemmalaget blev lite tagna på sängen och Hudik fick momentum i matchen men det vita och blå laget jobbade sig in i kampen mer och mer och i den 63:e minuten forscerade Robin Bergman in 1-1 på målvaktsretur efter det att förre GIF-keepern Niklas Larsson först räddat Philip Lundqvist skott.

Spelet blev mer underhållande efter det och båda lagen satsade rejält när man fick lägen till omställningar. Och det var efter en sådan som Robin Bergman fick ett kanonläge att dubbla sitt målskytte strax därpå men skottet gick skyhögt över och Bergman begravde besviket ansiktet i händerna till publikens besvikna sus.
Det var även efter en snabb kontring från Hudiksvall som Timrås Tim Colldén kände sig nödgad att kroka en Hudikanfallare som annars hade fått fritt fram. Gult kort nummer två och en tidigt dusch för den långe mittbacken. På den efterföljande frisparken svarade Johan Sjöberg för en kanonräddning i närhetetn av x-et.
– Skönt att åter se Johan Sjöberg i gammal god storform, säger Englund.
Sjöberg, som precis som kollegan Larsson i Hudikburen, har ett förflutet på Giffarnas reservbänk bakom Tommy Naurin.

Trots en man mindre vägrade Timrå lägga sig på försvar utan gick, precis som Hudik, för ett segermål. Timråtränaren Pontus Melander kastade in Robin Nordin och på en perfekt djupledsboll från Philp Lundqvist sprintade han ifrån Hudikförsvaret och fri med Niklas Larsson placerade han den lågt till vänster om den långe målmannen.
Hudik jagade en kvittering på slutet men hemmagrabbarna höll undan och kunde efter några nervösa minuter ta en skön premiärskalp.
– Vi visade upp en fantastisk moral. Kvitterar underläget och sedan sätter segermålet med en man mindre. Man blir nästan euforisk av grabbarnas insats. En perfekt start på serien för oss, säger en glad och tagen Robert Englund.

IFK Timrå - Hudiksvalls Förenade FF 2-1 (0-0)
2017-04-07 - 19:00 - Timrå IP konstgräs
0-1 Christoffer Lindberg  (47), 1-1 Robin Bergman (??), 2-1 Robin Nordin (87).
Utvisning Timrå: Utvisning Tim Colldén (77)
Domare: Rambod Beigi
Publik: 351
Matchfakta

Mehmed Hafizovic möter sitt gamla lag i premiären. Mehmed Hafizovic möter sitt gamla lag i premiären.

Seriefavoriterna möts direkt i premiären på Timrå IP konstgräs

(2017-04-07)
Enligt spelbolaget Unibet möts division 2 Norrlands två favorier direkt i permiären.
Ikväll tar IFK Timrå emot Hudiksvalls FF.
– Jag ser fram emot den här matchen, säger IFK Timrås nyförvärv Mehmet Hafizovic från just Hudiksvall.


Hudiksvalls FF är enligt spelbolaget Unibet favoriter att ta hem årets division 2 Norrland i år.
Och tvåa tippas IFK Timrå komma.
Ikväll möts dom bägge  i seriepremiären på Timrå IP konstgräs.
En extra krydda i matchen är att medelpadingarna under vintern värvat hälsingarnas bäste spelare i Mehmet Hafizovic.
– Ja, det är klart att det blir en speciell match, jag känner ju alla i laget. Men det ska framför allt bli kul. Jag ser fram emot det, säger Hafizovic till mittmedia.se.

Så här har Unibet rankat divisio 2 Norrland när det gäller vinstoids för serieseger:

Hudiksvalls FF - 2,75 gånger pengarna
IFK Timrå - 3,75
Piteå IF - 6,00
Bodens BK - 7,00
Härnösands FF - 8,50
Skellefteå FF - 10,00
IFK Östersund - 16,00
Gällivare Malmbergets FF - 21,00
Morön BK - 21,00
Täfteå IK - 31,00
Valbo FF - 31,00
Anundsjö IF - 51,00
Söderhamns FF - 51,00
Bollnäs GIF - 101,00

Premiäromgången:
2017-04-07:
18:00 Söderhamns FF - Bollnäs GIF FF
19:00 IFK Timrå - Hudiksvalls Förenade FF
2017-04-08:
14:00 Täfteå IK - Piteå IF FF
15:00 Valbo FF - IFK Östersund
16:00 Morön BK - Gällivare Malmbergets FF
16:00 Härnösands FF - Skellefteå FF
16:00 Bodens BK FF - Anundsjö IF

Timrås unge tränare Pontus Melander siktar på sämst kvalplats till division 1 i år. Timrås unge tränare Pontus Melander siktar på sämst kvalplats till division 1 i år.

Dan före dan – IFK Timrå inleder seriespelet mot tippade topplaget Hudik-svall på hemmaplan

(2017-04-06)
I morgon är den långa försäsongen slut för IFK Timrå.
Då sparkar division 2 Norrland igång då man tar emot det tippade topplaget Hudiksvalls Förenade FF.
– Både vi och Hudiksvall lär tillhöra toppen även i år, säger Timrås tränare Pontus Melander.


"Dåligt genrep ger bra premiär" är ett känt talesätt. Med tanke på IFK Timrås 1-1 mot division 1-laget Sandvikens IF får vi hoppas att det inte stämmer den här gången när nu fjolårets kvallag till division 1, Hudiksvall, i morgonkväll gästar konstgräset på Timrå IP. Både IFK Timrå och hälsingelaget är tippade att tillhöra toppskiktet av tabellen.
– Vi kom trea ifjol och har som målsättningatt förbättra den placeringen i år, säger IFK Timrås tränare Pontus Melander.
Sett till den spelartrupp man har snickrat ihop inför den här säsongen har i alla fall jag inget att erinra om den målsättningen. Det gäller nu "bara" för tränarna Pontus Melander och Robert Englund att få ihop alla puzzelbitarna på plats på planen också.

Nöjd med förberedelserna inför seriestarten?
– Det är alltid lite svårt att veta vart man står i början. Tycker vi fått bra svar under träningsmatcherna men det är en helt annan sak när det blir seriespel. Vi är såklart bra förberedda och vi har hunnit träna på det vi vill, säger Pontus Melander 
Och tidig "seriefinal" redan i premiären mot Hudiksvall?
– Vi har bra koll på Hudik och hur dom vill spela fotboll och jag kan bara tänka mig att dom har exakt samma koll på oss.
Hur ser det ut på skadefronten?
– Skadeläget är ganska ansträngt, tyvärr. Men det är också en del av spelet och vi har byggt en trupp för att klara sånna här situationer. Vi har sex-sju spelare som inte kommer kunna medverka i premiären.
Vilka är det som saknas?
– Det låter jag vara osagt.
Vilka lag utöver ni och Hudiksvall tror du kommer att vara med och kriga om seriesegern?
– Serien kommer bli tuff! Vi hoppas som sagt att kunna förbättra oss från i fjol då vi kom trea. Svåraste motståndarna kommer absolut att vara Hudik nen vill även lyfta ett varningens finger för speciellt Skellefteå men även Piteå som kommer från ettan och Boden som värvat bra
Vad behöver ni förbättra för att nå den målsättningen?
– Speciellt försvarsspelet. Vi måste minska antalet insläppta mål. Det i sin tur borde inbringa ett gäng extra poäng också.
Då önskar Lokalfotbollen er i IFK Timrå all lycka i premiären.
– Tack för det. Skall bli riktigt roligt att komma igång och lira betydelsefulla matcher nu, avslutar IFK Timrås unge ttränare Pontus Melander, 29.

Så här har IFK Timrå värvat och tappat inför den här säsongen:
Nyförvärv: Stephane Emard (Algonquin College, Kanada), Mehmed Hafizovic (Hudiksvalls FF), Stefan Lagergren (Härnösands FF), Robin Bergman (Härnösands FF), Johan Ödmark (Härnösands FF), Jonathan Manousian (GIF Sundsvall U), Gustav Hägglund (GIF Sundsvall U) och Viktor Holmsten (Kramfors-Alliansen).
Förluster: Philip Olofsson (Morön BK), Marcus Krutzén (Svartviks IF), Per Nyman (Sund IF), Jonathan Åhlin (Kubikenborgs IF), Oscar Fors (Söråkers FF), Victor Selander (Söråkers FF), Fredrik Ljuslinder (Söråkers FF) och Daniel Andersson (ny klubb ej klar).

Philip Lundqvist gjorde Timrås ledniningsmål. Philip Lundqvist gjorde Timrås ledniningsmål.

IFK Timrå förlorade träningsmatchen mot Anundsjö trots kraftigt bollövertag

(2017-03-18)
IFK Timrå förlorade träningsmatchen på Balders konstgräs mot seriekonkurrenten Anundsjö med 1-3.
– En nyttig lärdom för oss att se att man vinner inga matcher på bollinnehav och bra målchanser om man inte sätter dit dom, säger Timrås tränare Pontus Melander.


IFK Timrå fick stryka på foten i träningsmatchen mot Anundsjö IF med 1-3 på Balders konstgräs. Detta trots Philip Lundqvists ledningsmål men Bredbynslaget vände efter bland annat två nickmål.
– Ett bevis på hur svårt men samtidigt enkelt fotboll är. Det lag som gör flest mål vinner helt enkelt. Vi börjar matchen bra och dominerar första halvtimmen och här gör vi också 1-0 genom Philip Lundqvist. Sedan, som en blixt från klar himmel, gör dom 1-1 på en nick efter fastsituation. I början av andra gör dom 2-1, även det på nick efter fast situation. I andra kommer vi inte upp i samma kvalité som första även om vi skapar en del lägen. Istället för 2-2 kontrar dom in 3-1. Anundsjö krigar bra och ger effektiviteten ett ansikte, säger Timrås tränare Pontus Melander, och fortsätter:
– En nyttig lärdom för oss att se att man vinner inga matcher på bollinnehav och bra målchanser. Gäller att sätta dit chanserna och inte vara så valpiga i egen box. Tar hellre den lektionen idag än under serien, ler Melander. 

Matchfakta:
IFK Timrå - Anundsjö IF 1-3 (1-1)
2017-03-18 - 10;00 - Baldershovs konstgräs
1-0 Philip Lundqvist (18)
1-1 Johan Genlund (39)
1-2 Jordan Wilson (60)
1-3 Jordan Wilson (78)
Domare: Michael Lie
Publik: 29

I Mehmed Hafizovic satte ledningsmålet i sin debut. I Mehmed Hafizovic satte ledningsmålet i sin debut.

IFK Timrå vann med klara siffror mot cupskrällen Ytterhogdal: "Ändå gör vi ingen bra match"

(2017-03-11)
Ytterhogdal har skrällt i cupen och tog sig ända till gruppspelet där man bl a bara förlorade med 0-3 mot allsvenska Elfsborg.
Idag förlorade härjedalingarna med samma siffror i en träningsmatch mot IFK Timrå på Westhagen.
– Och ändå gör vi ingen bra match, säger Timråtränaren Pontus Melander.


IFK Timrå träningsspelade idag mot Ytterhogdals IK. Division 3-laget från Härjedalen skrällde i Svenska Cupen där man tog sig ända till gruppspelet och väl där t ex bara förlorade mot allsvenska Elfsborg med 0-3.
Redan efter den första halvleken hade IFK Timrå gjort 3-0 på Westhagen efter två mål av Robin Nordin och ett av nyförvärvet Mehmed Hafizovic (läs nedan). Något som även blev slutresultatet.
– Trots segern kom vi inte alls upp i normal standard idag faktiskt. Första halvlek har vi fem riktigt fina anfall och gör mål på tre av dessa. I övrigt får vi inte alls till passningsspelet, vare sig i första eller andra halvlek. Bakåt var det stabilt och dom har egentligen ingen het målchans alls, men som sagt, vi gör spelmässigt ingen bra match idag, säger tränarenPontus Melander.
Samma segersiffror som Elfsborg imponerar i alla fall på Lokalfotbollen.
– En styrka såklart att kunna vinna så pass mot ett bra lag utan att spela närmelsevis på topp. Det och några fina anfall tar vi led oss. Resten kan vi göra klart bättre, avslutar Melander.

Matchfakta:
IFK Timrå - Ytterhogdals IK 3-0 (3-0)
2017-03-11 - 13;00 - Westhagen
1-0 Mehmed Hafizovic
2-0 Robin Nordin ...
3-0 Robin Nordin
Domare: Arian Chalak
Publik:

I Mehmed Hafizovic får IFK Timrå en av seriens bästa spelare. I Mehmed Hafizovic får IFK Timrå en av seriens bästa spelare.

Norrlandstvåans bästa mittfältare till IFK Timrå

(2017-03-10)
2014 blev Mehmed Hafizovic utsedd till division 2 Norrlands bästa mittfältare.
Efter spel i GIF Sundsvall, Öster och Hudiksvall väljer han nu IFK Timrå.
– En poängmaskin som gör sina lagkam-rater bättre, säger Timråtränaren Pontus Melander.


IFK Timrå har landat en av Norrlandstvåans allra bästa spelare alla kategorier!
Det är Mehmed Hafizovic som tar steget över från seriekonkurrenten Hudiksvalls FF där han firat stora triumfer. 2014 blev han utsedd till division 2 Norrlands bästa mittfältare efter vägvinnande spel, nio mål och femton assists. Mehmed har även ett förflutet i GIF Sundsvall där han tog en plats i A-truppen men inte i själva startelvan. Provade sedan lyckan i Östers IF innan han återvände till HuFF inför hösten ifjol.
– Det är en väldigt spelskicklig mittfältare vi får in. Han är duktig på att skapa yta och tid för sig själv och sina medspelare. Bra skott med båda fötterna och en riktig poängmaskin som kommer ge oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel, säger tränaren Pontus Melander.

Hur har ni lyckats få en så duktig spelare på kroken?
– Bra spelare drar till sig andra bra spelare! Jag tror han valde oss av flera anledningar men en är såklart att vi har ett bra lag som förhoppningsvis kommer vinna många matcher. En annan är att hans flickvän flyttat till Sundsvall och han vill inte pendla till Hudik, säger Melander.

Ni har fått ihop en på papperet stark trupp, men kostar inte det här mycket "flis"? 
– Ingen kanske tror det men det är fruktansvärt lite pengar nedplöjt i det här laget. Alla som spelar hos oss har ambitionen att bli bättre fotbolls-spelare och älskar art vinna. Hade dom varit ute efter pengar finns det andra klubbar i närområdet som betalar bättre. Det lovar jag, säger Melander.

IFK Timrå seglar upp som en av seriens stora favoriter. Ett redan bra lag ser ut att kunna bli ännu bättre i år och i morgon möter man cupskrällen Ytterhogdals IK på Westhagen. Avspark kl. 13:00.

Robin Bergman målade för IFK Timrå. Robin Bergman målade för IFK Timrå.

IFK Timrå träningsvann med 3-0 mot Svartvik:
"Det var i underkant"


(2017-03-06)
Men en månad kvar till seriepremiären i division 2 Norrland träningsspelade IFK Timrå mot nykomlingarna i trean, Svartvik.
– Vi vann med 3-0 men resultatet var i underkant, säger Timråtränaren Pontus Melander.


IFK Timrå mötte under söndagen division 3-nykomlingarna Svartvik i en träningsmatch i Nordic Hallen.
IFK Timrå tog en komfortabel 3-0-seger efter mål av Mattias Norin, Robin Bergman och Linus Ljuslinder.
Division 2-laget hade mycket boll och tog över mer och mer desto längre matchen led.
– Sett till chanser och spelövertag borde vi gjort ett par "kassar" till om vi haft möjlighet att träna mer avslut innan matchen  , säger Timråtränaren Pontus Melander. 

Svartvik krigade på bra trots spelmässigt underläge och försvarade sig lågt och satsade på kontringar och vaskade också fram två bra lägen att utjämna till 1-1.
– I övrigt hade dom svårt att komma till avslutslägen så jag är rätt nöjd med försvarsspelet även om vi inte borde låta dom få två så pass bra omställningar på oss, säger Melander.

Hur såg det ut framåt? Ni gör ju tre mål.
– Vårt anfallsspel skulle kunna vara lite rakare och mer direkt men samtidigt är jag väldigt nöjd över passningsspelet som stundtals höll väldigt hög klass. Hade det varit 3 hörnor = mål hade vi fått en handfull kassar till men tyvärr fanns den bara under den gammal goda Mittnorden Cup-tiden, säger Melander leende.

Någon spelare som stack ut något extra? 
– Är nöjd med att alla spelare visade bra inställning! Vid 3-0 får dom en man utvisad och då borde vi såklart kunna göra nått mål till men så blev det inte idag. 3-0 var faktiskt i underkant, säger Melander.
IFK Timrå tänker inte försvara sin titel i Värmecupen då man nu hellre spelar träningsmatchen med full speltid. Nästa motståndare blir nu division 3-laget och cupskrällen Ytterhogdal. YIK som i helgen bara förlorade med 0-1 borta mot Superettanlaget IFK Värnamo och tidgare kommit undan med 0-3 mot allsvenska Elfsborg.
– Ja, nu på lördag på Westhagen. Det blir en rolig match. Det börjar dra ihop sig för oss. Bara en månad kvar till premiären nu, avslutar Melander.

Matchfakta:
Svartviks IF - IFK Timrå 0-3
2017-03-06 - 12:30 - Nordichallen
0-1 Mattias Norin
0-2 Robin Bergman
0-3 Linus Ljuslinder
Domare: Rickard Lingensjö
Publik:

Philip Lundqvist lobbnickade in kvitteringen för Timrå. Philip Lundqvist lobbnickade in kvitteringen för Timrå.

Trots alla lockrop – Mattias Norin blir kvar i IFK Timrå

(2017-02-14)
Stöde, Svartvik, Östavall och Kuben har jagat IFK Timrås Mattias Norin.
Nu har 28-åringen bestämt sig.
– Jag blir kvar i IFK Timrå, säger den duktige försvarsspelaren.


Mattias Norin har varit ryktenas man under vintern. Stöde, Svartvik och Kuben har jagat Timråförsvararens signatur på ett kontrakt och så sent som i helgen träningsspelade han med nyblivna division 3-klubben Östavall. 
Nu har 28-åringen bestämt sig för vilken klubb han kommer att representera 2017.
– Jag blir kvar i IFK Timrå. Efter ett mycket bra snack med coach Melander är jag glad att det löst sig med IFK Timrå en säsong till, säger Norin.
178 cm långe och 76 kg tunge Norin kan spela på flera olika defensiva platser. Senaste åren som mittback men kan även lira högerback eller "sittande" mittfältare.
– Det är roligt att han fortsätter. Det är en spelare som haft en viktig roll i IFK Timrå i flera säsonger. Framförallt är han väldigt bra runt om laget och i gruppen. Som spelare innehar han en av seriens absolut bästa högerfötter, säger tränaren Pontus Melander.
Mattias Norin har tidigare i karriären även representerat Fagerviks BK, Ljustorps IF, Sund IF, IFK Sundsvall och Härnösands FF.

Är truppen spikad nu i IFK Timrå?
– Nja. Några större förändringar kommer det förmodligen inte bli men det är inte omöjligt att det kommer in ytterligare en spelare. Vi har nyligen även gjort klart med Gustav Hägglund som är en ung och lovande försvarare från GIF Sundsvalls U17, född 1999, säger Pontus Melander.

Philip Lundqvist lobbnickade in kvitteringen för Timrå. Philip Lundqvist lobbnickade in kvitteringen för Timrå.

Philip Lundqvists lobbnick räddade kryss för Timrå i årspremiären

(2017-02-11)
IFK Timrå kryssade i sin säsongspremiär.
Philip Lundqvist lobbnickade in 1-1 mot GIF Sundsvalls U19 i slutminuterna.
– Det var en chansfattig match, säger tränaren Pontus Melander.


IFK Timrå är igång med träningsmatchandet. Premiären gick av stapeln i Nordic Hallen och för motståndet stod GIF Sundsvalls U19-lag.
Efter en mållös första halvlek tog Giffarna ledningen på straff tio minuter in i andra.
– Det var kamp inne i straffområdet och det var nog straff men ändå hårt dömd, säger Timråtränaren Pontus Melander.
Me fem minuter kvar kvitterade Timrå. Ett långt svepande inlägg från högerkanten nådde vikarierade vänsterbacken Philip Lundqvist som välavvägt lobbnickade in 1-1.
– Det blev en match med få målchanser. Mycket bollrullande men mest i sidled och bakåt men Giffarnas ungdomar är bollskickliga, säger Melander och fortsätter:
– Vi gjorde sex byten i paus och det är svårt att visa nåt på 45 minuter men jag ville matcha igång så många som möjligt redan från början. Killarna orkar inte heller 90 minuter utan det var några som fick kramkänning efter 70-75 minuter. Men det är skönt att vara igång med matchande på stor plan och nu lirar vi nästan varje helg framöver. Hudiksvall nästa helg och IFK Östersund därefter.
Den som stack ut lite extra i IFK Timrå i premiären var mittbacken Stefan Lagergren.
– Lugn, placeringssäker och bra med bollen, berömmer Pontus Melander.

Matchfakta:
GIF Sundsvall U-19 - IFK Timrå 1-1
2017-02-12 - 18:30  -  Herr1 - Nordichallen
1-0 uppgift saknas (straff., 50)
1-1 Philip Lundqvist (85)
Domare: Victor Grönlund
Publik: ca 125

"Steph" har landslagsmeriter. "Steph" har landslagsmeriter.

Mittfältare med landslags- meriter klar för IFK Timrå: "En riktig joker"

(2017-02-10)
IFK Timrå har fått en spelare med landslagsmeriter.
Det är "box to box"-mittfältaren Stephane Emard som flyttat till Sundsvall.
– En riktig joker som spelat landskamper för Saint Lucias, säger tränaren Pontus Melander.


IFK Timrå laddar på rejält inför årets division 2-spel. Igår gjorde man klart med kanonförvärvet Granit Buzuku (läs nedan) och nu har man landat en spelare med landslagsmeriter.
28-årige Stephane Emard har dubbelt medborgarskap. Dels kanadensiskt men även Saint Lucias (en ö i Västindien med styvt 160 000 invånare om någon undrar?), moderns påbrå, och för vilket land han även representerat. ”Steph” har ett imponerande CV där han, utöver då landskamperna med Saint Lucias, dom senaste sju åren spelat professionell eller halvprofessionell fotboll i Kanada, Libanon (klubben Al Manarah) och Kina. På meritlistan finns även utmärkelsen "Årets Collegespelare i Kanada 2013". Den fick han efter att ha lett sitt lag, Algonquin College, till serieseger efter eitt vägvinnande spel både defensivt och offensivt, bland annat nio målpass på arton matcher.
Ifjol blev det dock inget fotbollsspelande då diskbråck höll honom på sidan av planen.

Hur i hela friden hamnade han i IFK Timrå?
– Stephanes flickvän fick jobb i Sverige och tack vare tidigare Timrå-tränaren Mikael Häggqvist kom vi i kontakt med ”Steph” som följt med till Sundsvall, säger tränaren Pontus Melander.

Vad säger du om förvärvet av "Steph"?
– Det är en riktig joker vi får in i Steph. Han har en annorlunda bakgrund där han sent sadlade om från Ishockeyn och rörde sin första fotboll som 16 åring. Därefter tog det bara några år innan han fick sitt första proffs kontrakt. Han är inte tillbaka i full träning än efter sitt diskbråck men det vi sett av honom hittills har gett klara signaler om att han kommer höja kvalitén hos oss både på och vid sidan av planen. Han är professionell i sitt beteende och en riktig vinnarskalle, något man aldrig kan få för många av. Som fotbollspelare är det en riktig slitvarg, en så kallad "box to box-spelare" som dessutom är en ”dead ball speciallist”, säger Melander.

När räknar ni med att "Steph" kan vara i full träning?
– Förmodligen ett par- tre veckor bort. Han kör rehab för fullt och kan vara med på en del övningar utan närkampsspel. Vi vill inte stressa på så det blir något bakslag, säger Melander.

IFK Timrås tränare Pontus Melander hälsar prima nyförvärvet Granit Buzuku välkommen till den hårt satsande division 2-klubben. Foto: IFK Timrå.
IFK Timrås tränare Pontus Melander hälsar prima nyförvärvet Granit Buzuku välkommen till den hårt satsande division 2-klubben. Foto: IFK Timrå.

Stenklar förstärkning till IFK Timrå
– Granit Buzuki har bestämt sig för den hårdsatsande division 2-klubben


(2017-02-09)
Förre GIF-talangen Granit Buzuku har skrivit på för IFK Timrå. Drömförvärvet förenas därmed med storebror Faton.
– Det är en väldigt bra spelare som vi får in till en redan stark trupp, säger tränaren Pontus Melander.


IFK Timrå seglar allt mer upp som en av seriefavoriterna i Norrlandstvåan. Inte minst efter att man nu gjort klart med Faton Buzukus lillebror Granit. Ett drömförvärv för klubben. Granit har under flera år aspirerat på en plats i GIF Sundsvalls startelva men bara fått göra några korta inhopp och därför varit utlånad till andra klubbar. Senast till Umeålaget Team TG i division 1. Granit har, som Lokalfotbollen skrivit om tidigare, under vintern tränat med IFK Timrå sedan GIF Sundsvall valt att inte förlänga kontraktet.
24-åringe Granit Buzuku är en allsidig mittfältare med fina passningsfötter och har kanske sin styrka i offensiven. Han kommer också att bistå med rutin från spel i högre serier.
– Det är såklart en väldigt bra spelare som vi får in till en redan stark trupp. Vi hoppas att han ska kunna tillföra ytterligare en dimension i vårt spel och samtidigt som vi får hjälpa till att fortsätta utveckla honom till en ännu bättre fotbollsspelare. Det känns riktigt bra, säger tränaren Pontus Melander och fortsätter:
– Otroligt kul att klubben kan vara med och konkurrera om spelare av så hög klass som Granit Buzuku. Det var inte så länge sedan IFK Timrå var nere i division 4. Nu är vi näst bäst i Medelpad!

IFK Timrå utmålas redan som en av storfavoriterna i division 2 Norrland efter sina fina förvärv.
– Ja det ser bra ut! Men det är många lag som har bra trupper. Man ska få ihop det ute på planen också, säger Melander klokt.
På söndag väntar träningsmatch i Nordic Hallen mot GIF Sundsvalls U19-lag.
– Vi längtar till söndag såklart. Vi är inne i en ganska tuff träningsperiod och kommer försöka matcha igång så många som möjligt lite försiktigt. Det blir första gången vi kommer ut på fullstor yta och det brukar alltid upplevas väldigt STORT, säger Melander.
Avspark klockan 18:30 på söndagskvällen för den som är sugen att kolla in distriktets näst bästa lag.

Lokalfotbollen tog ett snack med Granit Buzuku efter påskriften.

Varför valde du IFK Timrå?
– Jag ville komma hem och stadga mig och känna närheten till familjen med allt runt omkring. Det har varit en del flackande senaste åren. Jag är ju uppvuxen i Sundsvall och Timrå isig har ju ett riktigt intressant lag och bra tränare i Pontus så några andra lag var inte aktuella för mig.

Men du hade ju en hel del andra anbud?
– Ja, det fanns andra alternativ men det skulle till mycket för att jag skulle flytta och då bestämde jag mig för IIFK Timrå.

Vad tror och hoppas du kunna tillföra IFK Timrå?
– Jag hoppas tillföra laget rutin med mitt spel från högre serier och med mina offensiva kvalitéer vilket jag hoppas gör att vi kan lyckas som lag att ta nästa steg och uppflyttning till division 1.

Vad säger du om att återförenas med brorsan Faton?
– Han va på mig ganska mycket och ville att jag skulle välja Timrå. På träningarna blir det alltid tävlingar mellan oss vilket inspirerar. Jag känner bara glädje nu. Jag tappade lite av glädjen i Luleå men nu känns det som om bitarna börja falla på plats så det känns riktigt kul att tillhöra IFK Timrå och jag ser framemot säsongen med tillförsikt, avslutar Granit Buzuku.

Jonathan Manousian lämnar moderklubben GIF Sundsvall för division 2-spel i IFK Timrå. Jonathan Manousian lämnar moderklubben GIF Sundsvall för division 2-spel i IFK Timrå.

IFK Timrå får in lovande anfallare från GIF U19

(2017-02-03)
GIF U19-anfallaren Jonathan Manousian är efter lyckat provspel klar för IFK Timrå.
– Jag blev positivt överaskad av vad vi fått se, säger tränaren Pontus Melander.


Lovande och ambitiöse Jonathan Manousian lämnar moderklubben GIF Sundsvall för att prova på seniorspel i division 2 för IFK Timrå.
19-åringen kan spela både centralt som spets eller släpande i anfallet men även på kanterna.
– Vi bjöd in Jonathan för provspel efter rekommendationer från Mattias Nylund (numera tränare för SDFF men tidigare i GIF ungdom, reds anm.) och jag har blivit riktigt positivt överaskad av vad vi fått se. Dels för att han är en duktig fotbollspelare men kanske framförallt väldigt seriös och vill mycket med sin fotboll. Det ska bli roligt att se honom utvecklas hos oss, säger tränaren Pontus Melander till klubbens hemsida.
Pontus ser ut att även i år få ta hand om en intressant spelartrupp.

Viktor Holmsten är tillbaka i IFK Timrå. Viktor Holmsten är tillbaka i IFK Timrå.

Keeper återvänder till IFK Timrå från Kramfors

(2017-01-26)
Viktor Holmsten återvänder till IFK Timrå efter två år i Kramfors-Alliansen och kommer att kampa om målvakts-handskarna med Johan Sjöberg som nu är tillbaka efter en skadefylld fjolårssäsong.
– Viktor är en ambitiös och träningsvillig målvakt. Fortfarande ung och utvecklingsbar, säger tränaren Pontus Melander.


Hösten 2014 var målvakten Viktor Holmsten utlånad till IFK Timrå från GIF Sundsvall.
Året därpå valde den unge keepern att ta steget över till Kramfors-Alliansen där den Undromsfostrade målmannen bl a spikade igen mot just IFK Timrå i en av matcherna. Trots detta kunde Timrå ta hem trean och avancera till Norrlandstvåan.
Efter två säsonger i Ådalen återvänder 22-åringen till IFK Timrå för en ny sejour.
– Viktor är en ambitiös och träningsvillig målvakt. Fortfarande ung och utvecklingsbar med bra skolning från tiden i GIF Sundsvalls tipselit. Han kommer med sin personlighet och seriositet passa mycket bra in i IFK Timrå anno 2017, säger tränaren Pontus Melander till klubbens hemsida  och fortsätter:
– Viktor var ordinarie under sin tid i Kramfors ända till han åkte på en rejäl hjärnskakning.
Viktors uppgift blir att ta upp kampen med Johan Sjöberg, som är tillbaka i full vigör efter en skadefylld säsong, och fylla hålet efter Marcus Krutzén som lämnat för division 3-nykomlingarna Svartviks IF.

Fredrik Ljuslinder lämnar IFK Timrå och går till Söråker. Fredrik Ljuslinder lämnar IFK Timrå och går till Söråker.

Fredrik Ljuslinder varvar ner i Söråker – och Philip Olofsson valde serie-konkurrenten Morön

(2017-01-17)
IFK Timrå tappar mittbacken Fredrik Ljslinder till division 4-nykomlingrna Söråkers FF.
– Tiden till division 2-spel finns inte riktigt denna säsong, säger den snabbe mittförsvararen.


IFK Timrå har släppt några spelare till Söråkers FF. Nu väljer Fredrik Ljuslinder att trappa ner och även han gå till division 4-nykomlingarna som därmed får ett starkt tillskott.
 – I Fredrik får vi in en av seriens bästa mittbackar, stark i luftrummet, snabb, otroligt brytsäker och ovanligt teknisk för att vara mittback. Med sitt kunnande och rutin från division 2-spel kommer han att tillföra mycket i Söråkers tröja, säger tränaren Nermin Zulovic.
– Tiden till division 2-spel finns inte riktigt denna säsong. Söråker verkar vara ett skönt gäng som har något bra på gång, säger Fredrik Ljuslinder om sitt val av förening. Läs mer här.

Philip Olofsson, som flyttade upp till Skellefteå efter den gångna säsongen, var ett tag tveksam på en fotbollsfortsättning. Nu har han emellertid fått tillbaka suget och har nu kritat på för IFK Timrås seriekonkurrent Morön.
– Nu har det löst sig med jobb och plugg, det blir samma upplägg som tidigare och då hinner jag med att spela fotboll också, säger Philip Olofsson till norran.se.
Den unge mittfältaren har tidigare representerat GIF Sundsvall, Selånger FK och Ånge IF under sin karriär. Det är bara att gratulera skelleftelaget till en utsökt förstärkning.

Stefan Lagergren skall stadga upp IFK Timrås försvarsspel är det meningen. Stefan Lagergren skall stadga upp IFK Timrås försvarsspel är det meningen.

Stefan Lagergren:
Därför valde jag IFK Timrå


(2017-01-14)
Stefan Lagergren trivdes bra i Härnösand men "Lagga" har ändå valt att lämna för seriekonkurrenten IFK Timrå.
– Dom har gjort det bra för att övertyga mig om att dom har något bra på gång, säger mittbacken.


Stefan Lagergren var på väg till IFK Timrå redan förra säsongen. Men valde den gången att återvända till Härnösands FF efter en sejour i Kubens division 3-lag.
- Har alltid trivts bra i Härnösand så det var ett naturligt val att återvända dit ifjol, säger "Lagga".

Men nu fick IFK Timrå dig på kroken?
– Ja, dom har gjort det bra för att övertyga mig om att dom har något bra på gång och dels är det ju närmare med resorna och det bidrar. Det gjorde också det faktum att både "Berre" (Robin Bergman, reds anm) och Johan (Ödmark, reds anm) hade bestämt sig för att lämna Härnösand för Timrå. Två duktiga spelare i samma ålder. Ja, hela truppen har en bra ålder och är relativt unga och lovande och vill mycket på träningarna vilket får mig att höja mig.

Några fler orsaker?
– Tränaren Pontus Melander verkar alltid få ut mycket av sina lag vad gäller mentalitet då dom, tråkigt nog senaste två säsongerna eftersom vi spelat i samma serie, alltid vänder underlägen i matcher, så där tror jag mycket på honom. Sedan är han ung och ambitiös och vill utveckla sig själv och förhoppningsvis laget och även mig. Gillar även Robban" (Robert Englund, ass tränaren, reds am), som jag känner lite från jobbet.

Vad kan du bidra med?
– Timrå släppte in kopiöst många mål ifjol. Kan vi slipa på det så blir det såklart mycket bättre. Där kanske jag kan bidra med stabilitet och vinnarskalle på träning och match. Men först o främst gäller det att ta en plats i startelvan men det är bara roligt och givande med hård konkurrens och nya medspelare, avslutar IFK Timrås nye mittbacksgeneral. 

Jo, en sak till. Varför sadlade du om från en lovande målvaktskarriär till utespelare?

– Det började när jag spelade i Härnösands FF och tvingades operera ett knä efter säsongen 2012 och flyttade i samband med det till Uppsala. Många månader efter operationen gjorde det ont när jag skulle kasta mig så jag började, via några från jobbet, spela i kompisgänget FC Bälinge City i division 8. Spelade som vänsterytter där och svarade för ett antal mål och assist. Det var roligt att lira som utespelare och det gav mig mersmak. Knäet kändes bättre och bättre och när flyttlasset gick hen till Sundsvall igen ringde Kuben tränaren Conny Sjödin och ville att jag skulle komma och träna lite eftersom dom hade skador eller liknande på mittbacksplatsen.


Hur kunde Conny se en mittback i dig?
– Han var ju min ungdomstränare och när vi hade många målvakter och då vi roterade brukade jah spela mittback ibland. Det var i väldigt ung ålder men det brukade gå bra då jag spelade libro och som bara låg och läste spelet antar jag. Kanske han mindes tillbaka till de glansdagarna (skratt) men det blev ju lyckat när jag provade på det i Kubens A-lag i trean. Året efteråt blev det fotboll som mittback på heltid. Först två säsonger i "grande" Kuben blev det och därefter fjolåret i Härnösand. Och nu blir det alltså min första säsong i IFK Timrå.

Stefan Lagergren är tillbaka i Medelpads-fotbollen - den här gången i IFK Timrå. Stefan Lagergren är tillbaka i Medelpads-fotbollen - den här gången i IFK Timrå.

Hattrick i värvningar från Härnösand – nu även "Lagga" klar för IFK Timrå

(2017-01-13)

IFK Timrå har i år specialiserat sig på att plocka hem Medelpadingar från Härnösand.
Den tredje och senaste i raden är Stefan "Lagga" Lagergren.
– Vi har sökt efter en mittback för att höja konkurrensen ytterligare på den positionen och "Lagga" passar perfekt in i den profilen vi sökt, säger tränaren Pontus Melander.


En gåmg i tiden en lovande målvakt i GIF Sundsvall.
Men han sadlade om och blev mittback istället.
Nu blir han IFK Timrås tredje nyförvärv från seriekollegan Härnösands FF efter Robin Bergman och Johan Ödmark som Lokalfotbollen tidigare skrivit om.
– I "Lagga" får vi in en väldigt seriös och professionell spelare som vill fortsätta utvecklas hos oss. Han är en passningsskicklig mittback med god speluppfattning. Han har tidigare varit lagkapten i Kuben i trean, säger tränaren Pontus Melander till klubbens hemsida och fortsätter:
– Vi har sökt efter en mittback för att höja konkurrensen ytterligare på den positionen och "Lagga" passar perfekt in i den profilen vi sökt. Dessutom har vi precis förlängt med backen Cevin Dotson, påpekar Melander.
Stefan Lagergren har Kuben som sin moderklubb men har även representat GIF Sundsvall, Härnösands FF och FC Bälinge City.

IFK Timrå premiärspelar hemma mot Hudiksvall 
– eller?


(2017-01-11)

IFK Timrå inleder sitt division 2-spelande mot fjolårets serietvååa Hudiksvalls FF.
Och det på hemmaplan den 9 april.
Om nu inte hälsingarna får ta klivet upp i division 1 Norra.


IFK Timrå är ensamt Medelpadslag i årets division 2 Norrland sedan Ånge IF åkte ur ifjol.
Pontus Melanders mannar var nykomlingar ifjol och landade på en snygg tredjeplats i tabellen efter vinnande Sandvikens IF och Hudiksvalls FF.
Det är också dom senare laget ställs mot hemma på konstgräset när serien kickar igång den 9 april. Åtminstone som spelprogrammet ser ut i dagsläget. Det kan nämligen bli så att hälsingarna flyttas upp till division 1. Det hänger på om Ängelholms FF försätts i konkurs eller inte. Oklart när det kommer ett definitivt beslut i den frågan.
Några Medeladsderbyn blir det alltså inte i år men ett par "klykderbyn" blir det i alla fall då Ångermanland har två representanter med. Den 23 april tar IFK Timrå emot Härnösands FF och 11 juni har man Anundsjö IF på Olympia i Bredbyn. Detta under våromgången. Klicka för hela spelprogrammet här.

Lagen i årets division 2 Norrland:
Anundsjö IF, Bodens BK FF, Bollnäs GIF FF (uppflyttade från div. 3), Gällivare Malmbergets FF, Hudiksvalls Förenade FF, Härnösands FF, IFK Timrå, IFK Östersund (uppflyttade från div. 3), Morön BK. Piteå IF (nedflyttade från div. 1), Skellefteå FF, Söderhamns FF. Täfteå IK (uppflyttade från div. 3) och Valbo FF.

• Så har det gått tidigare år i division 2 Norrland.

Marcus Krutzén lämnar Timrå för Svartvik. Marcus Krutzén lämnar Timrå för Svartvik.

Ännu ett tungt spelartapp för IFK Timrå – målvakten Krutzén väljer Svartvik

(2017-01-06)
IFK Timrå tappar två tunga pjäser.
Först duktige mittfältaren Per Nyman (läs nedan) och nu rutinerade målvakten Marcus Krutzén.
– Jag väljer att prioritera jobb och familj före division 2-spel och då passar det bättre med Svartvik, säger "Mackan".


IFK Timrå har fått en hel del nyförvärv inför stundande division 2-spel.
Men klubben har även drabbats av några jobsposter. Mittfältseleganten Per Nyman väljer att gå till moderklubben Sund och nu lämnar också den rutinerade målvakten Marcus Krutzén för spel med division 3-nykomlingarna Svartvik. Läs mer här.
– Jag väljer att prioritera jobb och familj före division 2-spel och då passar Svartvik bättre och dom ser också ut att få ihop ett intressant lag, säger "Mackan".

Tidigare har man även tappat duon Oscar Fors och Victor Selandeer till grannen Söråkers FF i fyran.
– Det är riktigt härliga killar alla fyra som vi kommer sakna i gruppen men ingen av dom kan lägga den tiden som krävs för att kunna spela division 2 i år. Samtidigt är det såklart ett nödvändigt ont att spelare lämnar för att vi ska kunna ta in nya, annars hade vi haft överflöd av spelare. Vi kommer kolla på ett par spelare till under januari innan vi spikar truppen. Det ser riktigt intressant ut och ska bli roligt att bygga vidare på fjolårets tredjeplats, säger tränaren Pontus Melander.

Per Nyman lämnar IFK Timrå till förmån för fadershuset. Per Nyman lämnar IFK Timrå till förmån för fadershuset.

Tungt avbräck för IFK Timrå då Per Nyman åter-vänder till fadershuset

(2017-01-05)
Precis innan sin 29:e födeksedag lämnar Per Nyman topplaget i tvåan, IFK Timrå, och återvänder till fadershuset.
– Måste ge mer tid för familjen, sambon och två barn, och då är division 4 och Sund ett naturligt val, säger den spelskicklige mittfältaren.


Per Nyman kom ifjol till IFK Timrå från Selånger FK. Det blev dock bara en säsong i kamratklubben. Nu vänder den spelskicklige 29-åringen (fyller den 8 januari) hem till fadershuset, i dubbel bemärkelse, då han valt att skriva på för division 4-klubben Sund IF där pappa Claes är både lagledare och föreningens starke man.

Varför valde du moderklubben Sund före fortsatt spel i tvåan med Timrå?
– Enkla förklaringen är tiden. Jobb och familj plus division 2 Norrland är inte den enklaste kombon. Måste ge mer tid för familjen, sambon och två barn, och då är division 4 och Sund ett naturligt val och en lagom nivå. Dessutom är det flera spelare och ledare som är kvar sedan jag var "hemma" senast.

Var det ett lätt val?
– Nja både och. Sett till familjen ett lätt val men fotbollsmässigt var det inte så enkelt att lämna Timrå för jag har trivts jättebra där med ledare, tränare och spelare och hade en rolig säsong där ifjol. 

Var det några fler klubbar aktuella?
– Nej, det vara bara Sund och Timrå det gällde mellan.

Tungt tapp för Timrå?
– Nja, jag tror och hoppas att dom kommer klara sig finfint utan mig i laget. Önskar dom all lycka den kommande säsongen och dom har redan gjort klart med bra nyförvärv så jag är övertygad om att de kommer göra ytterligare en bra division 2-säsong, avslutar Per Nyman.