NYHETER

Div. 3 Medelpad (d)

Deltagande 10 lag i Damtrean 2017: Fränsta IK (nya), Heffmersklubbans BK 2, Kovlands IF 2, Matfors IF, Njurunda IK, Selånger FK 3, Stöde IF, Sundsvalls DFF 2 (nya), Sundsvalls FF och Söråkers FF. Ljustorps IF har tyvärr tvingat dra sig ur och tidigare anmälda Heffmersklubbans BK 3 kommer inte till spel.

Långtidsskadade Linnea Berg blir en av Njurundas ledare i Damtrean nästa år. Långtidsskadade Linnea Berg blir en av Njurundas ledare i Damtrean nästa år.

Njurunda IK flyttar upp spelare och ledare från F02/03 till seniorlaget i Damtrean

(2017-12-28)
Njurunda IK, enda damlaget i södra kommundelen av Sundsvall, flyttar upp sitt F02/03-lag till seniorerna där tränartrion Sara Magnusson, Pelle Åström och Dick Högström följer med upp och kommer tillsammans med Linnéa Berg att leda laget i Damtrean nästa år.
– Rollfördelningen är inte bestämd ännu, säger Donald Eckman som även han kommer att vara med på ett hörn även nästa år.


Njurunda IK, alléna söder om stan när det gäller damfotboll, kom nia och näst sist i årets damtrea med 14 inspelade poäng sedanman sällan kunnat ställa samma lag på benen två matcher på raken p g a jobb, skador och annat. Under serien hade man även problem med sjukdom i ledarstaben men där ersatte under säsongen olyckligt långtidsskadade Linnéa Berg på ett förtjänstfullt sätt.
– Linnéa har nu gått tränarutbildning och kommer fortsätta som ledare hos oss, säger Donald Eckman, som även nästa år kommer att ingå i ledarstaben.
– Oklart dock i vilken roll. Vi har flyttat upp F02/03 till seniorerna och från det laget följer ledarna Sara Magnusson, Pelle Åström och Dick Högström. Rollfördelningen är inte bestämd ämmu utan vi kommer att sätta oss ner och besluta vem som kommer att göra vad, säger Eckman.
– Vi kör i alla fall försäsong med full styrka redan nu och det ser riktigt bra ut med många träningsvilliga, säger Eckman.
Några nya spelare utifrån är dock ännu inte klara.

Tuff konkurrens om platserna i Damtreans All Star Team 2017

(2017-11-07)
Det har varit tufft att ta ut Damtreans All Star Team 2017.
Dels för hård konkurrens på flera platser men också det faktum att några, i mina ögon, starka namn inte ens blivit nominerade av varken er läsare eller egna ledare.
Så här blev Damtreans Drömelva i år och vi börjar med målvakten. En position där vi hade många duktiga i seriein i år.

Målvakt:
Ida Sperring,
Stöde IF


22 år. Har vaktat dom överlägsna seriesegrarnas mål i år och kanske inte så ofta fått visa sig på styva linan i sin comebacksäsong men då hon väl fick skrida till verket visade hon sin höga potential. Har ett brett register och är både bra på inlägg, utrusningar och reflexräddningar.

Högerback:
Nathalie Larsson,
Fränsta IK


18 år. Tillbaka på planen i år efter knäoperation. Viljespelare och som sällan eller aldrig släpper förbi sig en motståndare och dessutom bra på huvudet och ligger inne med ett bra spelsinne. Mogen för större uppgifter.

Mittback:
Malin Karlsson,
Njurunda IK


30 år. "Världens bästa Karlsson". Det unga Njurundalagets "mamma" som kan spela på alla platser i ett lag. Pådrivare av rang som gör sina medspelare bättre och besitter en rejäl portion vinnarskalle. Spelade i yngre år på hög nivå i Sundsvalls DFF. Det märks!

Mittback:
Anna Torstensson,
Sundsvalls FF


16 år. Försvarstalang av rang. Pondus i både spelet efter marken och i luften, förlorar ytterst få dueller. Bra stöt på bollen vilket är ett vapen vid snabba omställningar och vid frisparkar. Har i år dubblerat en hel del med spel även i SDFF:s F19-lag. Håller redan nu för spel i högre serier.

Vänsterback:
Julia Sperring,
Stöde IF


22 år. En "inventarie" i Stödes damlag trots sin unga ålder. Allround och laglojal och får därför ta hand om vänsterbacksplatsen i detta allstarlag även om hon kanske trivs bättre på den andra kanten. Bryt- och markeringssäker och spelar uppoffrande och ser alltid till agets bästa. En viktig pjäs i Stödes framgångar.

Höger mittfält:
Mirjam Forslund, Njurunda IK

24 år. "Mirre" är en av flera i detta allstar-lag som kan spela på flera platser. Utsökt även som mittback och powerforward. Hennes ledarskap och framåtanda passar även bra på mittfältet tack vare sina styrkor både i defensiven och liret framåt. Sprider positiv energi till sina lagkamrater. En lagspelare ut i tånaglarna! Kom från Ljustorp i år.

Centralt mittfält:
Tuvali Andersson,
Söråkers FF


17 år. Talang oavsett skridskor eller fotbollsskor på fötterna. Väger inte många hekto men lever trots det mycket på sin fysiska styrka, kondition och vilja. Tvåvägsspelare med bra skott och fint spelintellekt. Inte bara "spark och spring" här inte. Kandidat till Medelpads Lucia 2017!

Vänster mittfält:
Maja Medelberg, Heffnersklubbans BK 2

15 år. Från Njurunda IK och har redan under sin första riktiga seniorsäsong debuterat i Heffners-klubbans A-lag i tvåan och SDFF:s F19-lag. Härligt driv i steget, teknisk och har god kontroll på bollen även under högsta fart. 18 fullträffar i årets damtrea påvisar även ett välutvecklat målsinne. Kör så det ryker från minut 1 till 90.

Högerforward:
Anna Edin, 
Stöde IF


24 år. Delad skytteligavinnare med sanslösa 39 mål. Löpstark, tuff och rejäl och kan gå både rakt på mål och dribbla ner till kortlinjen och bjuda på räkmackor till framstormande lagkamrater. Mognar mer och mer i spelet och hittar sin radarkompis Clara Högbom med förbundna ögon.

Center:
Moa Zander, 
Selånger FK 3


15 år. En av seriens mest spektakulära spelare. Ett yrväder som knappt är en tvärhand hög men är en lysande "targetplayer" då hon suger in uppspelen och är näst intill omöjlig att ta bollen ifrån. Har ett unikt rörelse-mönster på planen och därmed svårmarkerad. Kan både servera läckerheter till sina anfallskollegor som att gå på eget avslut.

Vänsterforward:
Clara Högbom, 
Stöde IF


22 år. "Clarry" delade skytteligatiteln med lagkompisen Anna Edin, osannolika 39 mål vardera. Född målskytt, kan skotta in bollar från alla vinklar och vrår lika bra med båda fötterna. Avlossar sina mörsare snabbare än Lucky Luke. Vann även skytteligan ifjol, då på 32 nätkänningar.

Tränare:
Anette Bergman, 
Stöde IF


37 år. Även utsedd till hela Medelpads bästa tränare 2017, läs om detta i en artikel här nedanför, och att hon därför även utsetts till den bästa i Damtrean är helt logiskt. Har tillsammans med Hanna Högbom gjort ett kanonjobb inom damfotbollen i Stöde och lär så fortsätta med i många år hoppas jag.

Domare:
Hans Söderblom,
Sunnansjö


51 år. Fortsätter visa hög klass och har i år, äntligen, fått chansen i herrfemman. Uppgifter som har löst med bravur även där. Bäste domare igen i Damtrean och har som vanligt fått goda omnämnanden för sina insatser. Lugn och trygg med bra dialog med såväl spelare som ledare. Hamnar ytterst sällan i "trubbel".

Anette Bergman blev första kvinna att utses till Årets Tränare i Medelpad. Anette Bergman blev första kvinna att utses till Årets Tränare i Medelpad.

Anette Bergman utsedd till Årets Tränare i Medelpad
– som första kvinna!


(2017-11-07)
Ingen dålig comeback!
Ifjol tog Anette Bergman ett sabbatsår som tränare för sina Stöedetjejer.
I år var hon tillbaka och förde inte bara Stöde till seger i Damtrean utan har nu även utsetts till Årets Tränare i Medelpad.
– Jätteroligt, överraskande men otroligt kul, säger tränaren Anette Bergman.


Man behöver inte träna ett elitlag för att bli utsedd till Medelpads bästa fotbollstränare.
Det bevisade Stöde IF:s Anette Bergman.
Efter att ha tagit ett sabbatsår ifjol var hon tillbaka den här säsongen med full kraft och förde sina tjejer tillbaka till division 2 efter att ha vunnit rubbet i Damtrean. Enda förlusten under hela säsongen kom i Värmecupens final mot division 1-laget Selånger FK.
– När jag kände att suget efter fotboll blev för stort valde jag att kliva på igen tillsammans med min tränarkollega Hanna Högbom. Vi har haft ett jättebra samarbete med varandra och med flicklaget i Stöde, säger Bergman till st.nu.
Och första kvinnan som fått titeln Årets Tränare!
– Jätteroligt, överraskande men otroligt kul, säger Bergman

Så här löd motiveringen:
"Med sitt entusiastiska och engagerade ledarskap har hon lett sitt lag till en oslagbart bra säsong. En ledare som är tydlig och målmedveten i allt hon gör. Årets tränare i fotbollsmedelpad är Anette Bergman från Stöde IF".

Juryn bestod av Lena Wallgren (ordförande Medelpads Fotbollförbund),
Bosse Börjesson (Medelpads Fotbollförbund) och Andreas Lidén (Sundsvalls Tidning).

Det är bara att gratulera juryn till ett mycket bra val. Hade själv henne som kandidat men trodde nog att tränare för ett lag i Damtrean var en för låg nivå plus att INGEN kvinna tidigare fått ta emot epitetet Årets Tränare i Medelpad!

Att Stöde IF ligger i framkant bevisas också av det faktum att AnnSofie Brännvall fick utmärkelsen Årets Ungdomsledare 2018.

Årets Tränare i Medelpad genom åren:
1992: Jan-Åke "Pyret" Eriksson, Matfors IF
1993: Gunnar Samuelsson, Selånger FK
1994: Örjan "Lill-Lucksta" Norberg, Njurunda IK
1995: Mikael Holmén, Alnö IF
1996: Hans-Gunnar Eriksson, Fränsta IK
1997: Dino Cosmi, Selånger FK
1998: Anders Högman, Stockviks FF
1999: Anders Grönhagen, GIF Sundsvall
2000: Anders Grönhagen, GIF Sundsvall
2001: Anders Grönhagen, GIF Sundsvall
2002: Per Joar Hansen och Patrick Walker, GIF Sundsvall (delat)
2003: Bo Börjesson, Medelpads FF
2004: Mikael Helmersson, Sundsvalls DFF
2005: Mikael Helmersson, Sundsvalls DFF
2006: Mikael Häggqvist och Patrik Nylund, IFK Timrå (delat)
2007: Mika Sankala, GIF Sundsvall
2008: Jan-Åke Lund, Östavalls IF
2009: Patrik "Tretjak" Jonsson, IFK Sundsvall
2010: Gunnar Samuelsson, Sundsvalls DFF
2011: Sören "Snuffe" Åkeby, GIF Sundsvall
2012: Markus Söderholm, Alnö IF
2013: Benny Matsson, Ånge IF
2014: Joel Cedergren och Roger Franzén, GIF Sundsvall (delat)
2015: Pontus Melander, IFK Timrå.
2016: Stefan Wickström, Selånger FK
2017: Anette Bergman, Stöde IF

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Anette Bergman förde upp Stödes damer till division 2 för andra gången. Anette Bergman förde upp Stödes damer till division 2 för andra gången.

Stödes damer svarade för en fantastisk säsong i år: "Såklart mycket nöjd"

(2017-10-25)
Stödes damer hade en fantastisk säsong på alla sätt och vis.
Enda plumpen (nåja) var finalförlusten i Värmecupen mot division 1-laget Selånger.
– Såklart måste jag vara mycket nöjd med vår säsong, säger tränaren Anette Bergman som följer med upp i tvåan.


Aderton segrar av lika många möjliga, hela 112 gjorda mål. bara tolv insläppta och 54 poäng, tretton före tvåan Heffnersklubban 2.
Lägg därtill en cupseger inomhus uppe i Umeå mot division 2-lag, en andraplats i Värmecupen, finalförlust mot division 1-laget Selånger, och man förstår att Stödes damer hade en utomordentlig säsong.
Anette Bergman var tillbaka som tränare efter ett sabbatsår och så här svarar hon på Lokalfotbollens frågor någon månad efter uppflyttningen till division 2.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Såklart måste jag vara mycket nöjd med vår säsong, vi hade som mål att vinna serien och delmål att gå obesegrade och detta lyckades vi ju med. Sedan kanske inte motståndet alla gånger bjudit upp till kamp men det är inget vi kan påverka. Man kan tycka att vårt mål att vinna serien skulle vara en lätt uppgift med tanke på vår spelartrupp men det är alltid klurigt att behålla motivation och hela tiden se utmaningar när man är så överlägsen som vi varit denna säsong så vinsterna kommer ju faktiskt inte som ett brev på posten utan man måste utföra uppgiften också och det har vi gjort på ett bra sätt tycker jag. Vi har arbetat en del med vårt spel denna säsong som vi tar med oss in i nästa, att spela upp boll genom alla lagdelar och inte lyfta långt på Anna och Clara som kan kännas bekvämt många gånger.

Vad har varit mest glädjande?
– Försäsongen får väl ses som vår största bedrift fotbollsmässigt då vi går till final i Värmecupen och spelar en mycket fin match mot Selångers division 1-lag samt att vi vinner en cup i Umeå med division 2-motstånd.
Under säsongen finns det såklart många fotbollsbitar som varit glädjande ett år som denna men jag väljer att lyfta vår otroligt härliga lagsammanhållning som det mest glädjande. Den gemenskap vi skapat i Stöde är jag helt övertygad om att vi är unika med och det gör också att alla presterar ”lite mer” varje match. Arbetet utanför planen är inte att förringa, se bara på Östersunds FK. Helt övertygad om att dom nått dit de är idag tack vare det enorma jobb de gjort utanför fotbollsspelandet.

…och minst dito?
- Hmmm, vet inte om jag har någon riktigt. Motståndet kaneke? Tyvärr är det så att många spelare får kliva upp i seniorsammanhang alldeles för tidigt i damfotboll eftersom många lag saknar spelare i distriktet samt att man inte har tålamod att låta flickspelare utvecklas i ungdomslagen. Nu pratar jag inte om spetsspelare, som kanske såklart måste kliva upp för att utvecklas. Detta har också medfört att större delen av Damtrean utgörs av flicklag eller flickspelare. Man flyttar inte bara upp några som får utvecklas tillsammans med mer rutinerade spelare utan man lyfter majoriteten från flicklag och det ser jag ett stort problem med i vårt distrikt. Damtrean är snart inte en seniorserie utan en F17-19 serie anser jag och det är synd! Här tycker jag att Medelpad ska lägga lite fokus och fundera hur man ska arbeta för att tänka smart och långsiktigt! Kanske mer samarbete mellan klubbarna? En sak till är domarbiten där man borde ha samma regelbok för damfotboll som fö herrfotboll. Något som inte verkar vara fallet...

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Vinsten i Team Sportia Cup uppe i Umeå.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Tilda Högbom, en ytterback född 2001. Årets komet! Klev upp från flicklaget och spelade sig rakt in i vår startelva, och då har vi ju haft ganska tuff konkurrens i år. Brytningssäker och en mycket god känsla för att alltid behålla bollen i spel och spela med adress. Skicklig att hitta upp på fötter till sina medspelare. Aldrig panik att lyfta bollen vilket är ett stort plus för en så ung spelare. Har varit en viktig kugge i våra uppspel.

Hur blir det för egen del? Följer du med upp i tvåan?
– Jag och min spelande tränarkollega Hanna Högbom kommer att fortsätta nästa säsong, det är ju nu det börjar (ler).

Vad tycker du borde förbättras med Lokalfotbollen?
– Den är mycket bra och jag brukar besökja den flera gånger i veckan men det hade varit intressant med ett diskussionsforum i Medelpad med högt till tak där man kan slänga in funderingar, tips, tankar osv och diskutera fritt kring fotbollen i Medelpad i stort. Men det kanske är fel plats för ett sånt forum och tendensen är ju också att det gärna blir grinigt och man kan inte hålla med om att man får tycka olika?

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Preliminärt: Så blir serierna i den lokala fotbollen 2018

(2017-10-23)
Nu när Sund spelade upp sig i division 3 kan Lokalfotbollen göra en preliminär uppställning hur nästa års serier kommer att se ut.
En läsning som oroar...


Sund kvalade upp sig till trean. Därmed var det stora frågetecknet uträtat till ett utropstecken och Lokalfotbollen kan göra en preliminär uppställning på hur nästa års serier kommer att se ut. Och då har jag tagit med i beaktingen gällande klubbar som sagt att dom troligen inte kommer att ha något andralag i seriespel eller motsvarande nästa år.
Har gjort en förteckning på tio lag i division 4 och ett gällande för tolv. Lite beroende på vad Medelpads Fotbollförbunde beslutar längre fram.

Tiolagsserier:

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)
• Essviks AIF
• IFK Sundsvall,
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4).
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF 2 (nedflyttad från div 4)
• Granlo BK
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Ljustorps IF
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Selånger FK
• Stöde IF 2
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
• Fränsta IK
• IFK Timrå 2 (tveksamma till en fortsättning)
• Matfors IF (tveksamma till en fortsättning)
• Njurunda IK
• Sundsvalls DFF 2
• Sundsvalls FF (tveksamma till en fortsättning)
• Söråkers FF

Tolv lag i division 4

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)

• Essviks AIF
• Granlo BK (uppflyttad från div 5)
• IFK Sundsvall
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Ljustorps IF (uppflyttad från div 5)
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4)
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF (från div. 5)

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF (nedflyttad från div 4)
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK (uppflyttad från div 6)
• Stöde IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
samma som ovan.

Lokalfotbollens kommentar:
Det enda logiska som jag ser det är tio lag i Medelpadsallsvenskan, lika många i femman och då fem lag i sexan där man möts fyra gången inbördes.
Däremot är jag orolig för Damtrean. Heffnersklubban har aviserat att inte ha något andralag i trean, sak samma med Selångers tredjedito. Oklart även om Sundsvalls FF och Matfors kör vidare. Det kan utmynna att vi bara får ihop fyra lag i vår högsta lokala damserie vilket är illa. Mycket illa! Det var inte alls länge sedan vi hade en Damfyra med tion lag...

Med sina två mål och två ass blev Moa Zander Selånger 3:s givna matchhjälte. Med sina två mål och två ass blev Moa Zander Selånger 3:s givna matchhjälte.

Stark slutforcering hjälpte inte – det blev förlust även i den sista matchen för KIF 2

(2017-09-24)
Trots en avslutande forcering mot Selånger 3 blev det en 3-4-förlust och det 18:e raka nederlaget av lika många möjliga
– Surt att inte få dit kvitteringen men jag är nöjd med vårt spel både idag och under hösten. Trots alla förlusterna har vi alla fall haft roligt, säger Kovlan 2:s tränare Peer Erskjäns.


Sju fjortonåringar och en trettonåring

Kovlands andralag i Damtrean är Stödes motsats. När Stöde vunnit samtliga sina 18 matcher i årets Damtrean har KIF 2 18 raka förluster.
Men i årets sista match var det nära – men Selånger 3 kom, sågs och segrade på Ånäsvallen med 4-3.
Det var blött och halt på naturgräset efter allt regnande så det blev lite chansartat. Selånger som spelar F16-SM i helgen och därför fick anlita sitt "ordinarie" division 3-lag till bortamatchen mot Valbo i division 2 kom med ett opövat lag, sju 14-åringar och en 13-åring.
SFK 3 inledde trots det med hög press och fint passningsspel och tog också ledningen i den 12:e minuten sedan Moa Zander hittat Tilda Wärulf med en öppnande passning.


Juni målade i september

Trots att vi snart är inne i oktober kvitterade Juni Lindblom för hemmalaget 20 minuter senare men Tilda Wärulf återgav gästerna ned sitt andra mål halvtimmen spelad. Moa Zander stor även denna gång för förarbetet.
Moa Zander satte själv 1-3 på straff efter dryga timman efter att en Selångerspelare fått sig en knuff.
Kovland 2 gav dock inte upp och i den 68:e minuten reducerade Hanna Hörnberg men bara tre minuter senare var det Moa Zanders tur att bli tvåmålsskytt när hon satte 2-4.
Men KIF vägrade lägga sig ner och dö och med knappa tio minuter kvar reducerade man ännu en gång. Målskytt Ida Cöster.
Därefter inledde Kovland en reäl forcering efter årets första poäng och man hade nog grejat det om inte Wilma Hultman Modin i bortamålet svarat för ett par högkaratiga räddningar på slutet.


Utespelare i KIF-målet

– Surt att inte få dit kvitteringen men jag är nöjd med vårt spel, särskilt med tanke på att flera var småskadade eller hade förkylningskänningar. T ex var båda våra målvakter sjuka så en utespelare fick hoppa in mellan stolparna. Det positiva är att vi hade bra positionsspel och släppte inte till allt för många chanser, samtidigt som vi vågade gå framåt och spela oss framåt över planen med bollen efter marken trots underlaget som inte var det bästa. Det märktes att Selånger hade många unga spelare på matchen jämfört med det förra mötet, även om dessa spelare också är väldigt duktiga. Tyvärr tycker jag att de fick lite för mycket frisparkar med sig pga att de var mindre och svagare i många av närkamperna.
Lyfter ingen särskild spelare denna match utan ger hela laget beröm för att dom gjorde en bra avslutning på säsongen trots att en jobbig period med mycket skador och sjukdomar. Hösten har överlag varit mycket bättre spelmässigt än våren, och det är lite trist att vi inte fick med oss minst en poäng, men vi har i alla fall haft roligt, säger Kovlan 2:s tränare Peer Erskjäns.
 

Stolt Selångerlagledare

– Jag är oerhört stolt över vårt lag idag. De unga 03-tjejerna kommer in och spelar moget och respektlöst mot de mycket äldre och större Kovlandsspelarna. Jag tycker att vi vinner rättvist nen vi skulle avgjort matchen tidigare. Men Kovland ska ha all cred för att de aldrig ger upp. De pressar oss ända in till slutsignalen, och på slutet är det vår målvakt som räddar poängen åt oss, säger Selångers lagledare Johan Lindstammer och fortsätter:
– Jag tycker att hela laget gör en helgjuten insats där det inte går att undvika att lyfta fram Moa Zander som gör två mål och assisterat till dom övriga två idag. Men sen förtjänar 03:orna en jätteeloge och där vore det inte rättvist att plussa någon extra mycket för jag tycker alla var så sjukt bra, konstaterar Johan Lindstammer nöjt.

Kovlands IF 2 - Selånger FK 3 3-4

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Stödes anfallsess Anna Edin och Clara Högbom delade på skytteligatiteln på 39 mål vardera. Foto: Linda Malmström, Lokalfotbollen.nu.
Stödes anfallsess Anna Edin och Clara Högbom delade på skytteligatiteln på 39 mål vardera. Foto: Linda Malmström, Lokalfotbollen.nu.

Anna Edin & Clara Högbom delade på skytteligatiteln när Stöde tog hem Damtrean med full pott

(2017-09-24)
78 mål totalt, 39 vardera, gjorde Stödes giftiga anfallsduo Anna Edin och Clara Högbom i årets Damtrea när laget var totalt överlägsna och vann samtliga sina aderton matcher.
Inte heller serietvåan Heffnersklubban 2 kunde röra Stöde under söndagens avslutningsmatch. Det röda laget vann med hela 10-1.

 
Inte heller serietvåan Heffnersklubban 2 kunde röra Stöde.
Det röda laget vann sin 18:e match av lika många och den giftiga anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom tajmade så man kunde dela på skytteligatiteln. Dom målfarliga Stödetjejerna landade på 39 mål vardera efter dagens 10-1-seger på Nya HK-vallen.
Stöde lade i högsta växeln omgående. Hanna Högbom öppnade målskyttet i den fjärde minuten och efter 25 stod det 5-0!
Därefter lugnade det ner sig något innan målproduktionen tog fart igen i början av den andra halvleken då man dubblade skörden. Med två minuter kvar fick i alla fall hemmalaget ett tröstmål genom Maja Medelbergs försorg till 1-10.
Stödes målskyttar i matchen var Anna Edin 4, Clara Högbom 3, Hanna Högbom 2 och Sanna Pålsson.
Nu väntar division 2-spel och möte med bland andra Heffnersklubbans förstalag nästa år.

Heffnersklubban BK 2 - Stöde IF 1-10

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Amanda Lundgren satte Söråkers segerboll mot Sundsvalls FF. Amanda Lundgren satte Söråkers segerboll mot Sundsvalls FF.

Söråker vann det inbördes mötet och passerade Sundsvalls FF i sluttabellen

(2017-09-24)
Söråker vände 0-1 i paus till en 2-1-segeer och passerade därmed Sundsvalls FF i tabellen tack vare den inbördes segern.
– Ja, nu hänger det på om Selånger 3 vinner hängmatchen mot Fränsta annars blir vi trea i serien, säger ass. tränaren Sven Lagerqvist. 


Fint ledningsmål av Sundsvalls FF

I kampen om tredjeplatsen i serien startade Sundsvalls FF upp bäst på Balders konstgräs men lagen hade olika perioder sedan under halvleken men hade svårt att bryta ner varandras försvar. Enda målet i halvleken kom strax innan paus, ett fint anfall som avslutades av hemmalagets Frida Pedro på pass från Ebba Wilhelmsson.
I den andra halvleken var det istället Söråker som tog tag i den berömda taktpinnen och med lite drygt 20 minuter kvar av matchen utjämnade Tuvali Andersson efter en dribblingsraid.


Söråker kan ta tredjeplatsen

Fyra minuter senare stötte Amanda Lundgren in Söråkers segermål efter fint förarbete av Alice Lundman och passerade därmed Sundsvalls FF i tabellen.
– Ja, nu hänger det på om Selånger 3 vinner hängmatchen mot Fränsta annars blir vi trea i serien. Bra gjort med tanke på att vi kom sist ifjol. Men faktum är att vi skulle kunnat ha 12-15 poäng till men orutinen har lyst igenom när vi skulle avgöra matcher. Men det tar vi nästa år, säger ass. tränaren Sven Lagerqvist och fortsätter:
– Får inte glömma att tacka Sundsvalls FF för en kul och schyst match, avslutar Sven Lagerqvist.
– Vi var bättre i första medan vi i andra mest fick försvara oss. Vi försökte oss på en kvitteringsoffensiv på slutet men nådde aldrig riktigt ända fram, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edlund.
Ingen nämnd, ingen glömd i Söråker idag.
Frida Pedro, Emma Edin och Ebba Vilhelmsson var trion som stack ut extra i Sundsvalls FF.
En eloge även till domaren Omar Vali som skötte sin uppgift strålande.

Sundsvalls FF - Söråkers FF 1-2

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Eva Skarpsvärd jublar efter sina två mål. Eva Skarpsvärd jublar efter sina två mål.

Eva Skarpsvärd skarp-rättare när Fränsta
nollade SDFF 2


(2017-09-24)
Eva Skarpsvärd fungerade lite som skarprättare när hon svarade för hälften  avFränstas mål i 4-0-segern mot SDFF 2 då FIK tog sig förbi stadslaget i tabellen.
I målet höll dessutom stabila Alicia Larsson nollan.

 
I mittens rike av tabellen passerade Fränsta SDFF 2 efter en klar 4-0-victoria i avslutningsmatchen på Myggvallen.
Linda Bortan gav trots namnet hemmalaget ledningen i den sjunde minuten och i slutet av den första halvleken kom rycket som avgjorde matchen. Eva Skarpsvärd satte först 2-0 innan Josefin Persson satte trean.
I den andra halvleken kunde sedan Eva Skarpsvärd öka på till 4-0 vilket även blev slutresultatet.
Fränsta har en hängmatch kvar i årets serie, Selånger 3, men kommer oavsett hur den matchen slutar. att landa på en fin sjätteplats i sin allra första säsong i Damtrean vilket är hedrande. SDFF 2 blev som sagt passerade av Fränsta i sista omgången och kommer sjua.

Fränsta IK - Sundsvalls DFF 2 4-0

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Sofie Nilsson i Matfors var som vanligt bra som vänsterback. Sofie Nilsson i Matfors var som vanligt bra som vänsterback.

Mållöst i epilogen mellan Matfors och Njurunda

(2017-09-24)
Matfors och Njurunda avslutade årets seriespel med en mållös tillställning.
– Fast i den andra halvleken skapade vi tillräckligt med chanser för att vinna matchen, säger Matfors tränare Mats "Masse" Magnusson.

 
Det bidde inga mål i serieepilogen mellan Matfors och Njurunda. Mållöst alltså.
–Det var en ganska jämn match under den första halvleken men i andra tar vi över och då är vi så pass mycket bättre att vi ska kunna avgöra, men slarvar innan vi kommer till själva avsluten. säger Matfors tränare Mats "Masse" Magnusson.
I Matfors plussas det extra för nya mittbacken för dagen Ebba Håkansson och som vanligt hårt jobbande vänsterbacken Sofie Nilsson.
Matfors därmed åtta och Njurunda nia i årets Damtrea.

 Matfors IF - Njurunda IK 0-0

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Thilda Karlsson satte den viktiga reduceringen för SDFF. Thilda Karlsson satte den viktiga reduceringen för SDFF.

Det lönar sig att skjuta högt – tre av dom fyra målen svepte över keeprarna

(2017-09-20)
Sundsvalls FF tog ledningen med 2-0 efter en mållös första halvlek men SDFF 2 kom tillbaka och räddade en poäng i kvällens uppskjutna match från omgång 16.
Tre av dom fyra fullträffarna kom efter skott som gick mitt i målen men över målvakterna. Det lönar sig att skjuta!


Medioker första halvlek

Den första halvleken av den uppskjutna matchen mellan Sundsvalls FF och SDFF uppe på Balders konstgräs bjöd på medioker fotboll och få målchanser så den hoppar vi över.
– Ja, det var mest stillastående fotboll i första från båda lagen och vi tog ett snacka i paus att vi måste skärpa oss och få igång både ben och boll, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.
Och det blev också mer fart i andra, och inledningsvis då mest från hemmalaget som i den 55:e minuten tog ledningen efter ett distansskott från Frida Pedro som svepte in över bortanålvakten.
Tre minuter senare skruvade Alice Sterneer in en hörna direkt i mål och SFF hade kopplat ett rejält grepp om matchen. Alice som förövrigt gjorde två mål i våren inbördes möte med SDFF 2.


SDFF 2 kom tillbaka

Men SDFF 2 kom tillbaka in i matchen samtidigt som SFF började mattas och i den 77:e minuten provade Thilda Karlsson skottlyckan och bollen gick mitt i mål men passerade över den maktlösa gårdvaren.
Med fem minuter kvar fick även SDFF till en kvittering. Och även denna gång på ett skott som satt högt mitt i målet över sista utposten. Målskytt Emilia Sjögren. Så den gamla klyschan "det lönar sig att skjuta" stämde verkligen in denna höstkulna afton.
– Efter den dåliga första halvleken spelade vi bra och rullade fint första halvan av andra och gör två snygga mål. Därefter tröttnade vi något medan SDFF fortsatte gnugga på och satte sina chanser, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.
14-åriga Martine Nordqvist i anfallet plus Alice Sterner och Fanny Häggström på mittfältet skall ha beröm i Sundsvalls FF.

 Sundsvalls FF - Sundsvalls DFF 2 2-2

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Fyra mål, varav ett drömmål, blev Thelma Bergqvists facit i onsdagens match. Fyra mål, varav ett drömmål, blev Thelma Bergqvists facit i onsdagens match.

Thelma Bergqvist hade en bra afton när Heffners-klubban 2 vann med 5-0

(2017-09-20)
Thelma Bergqvist hade en fin onsdagskväll när Heffnersklubban 2 vann med 5-0 mot jumbon Kovland 2.
Hon svarade för inte mindre än fyra av dom fem fullträffarna, varav ett av hög dignitet.
– 4-0 var ett riktigt drömmål. Med ryggen mot målet vände Thelma på klacken och fick på ett perfekt skott, säger HK-tränaren Ulrik Moen.


Obeveklige Thelma

Superjumbon Kovland 2 svarade för en positiv insats trots att man förlorade med 0-5. Men serietvåan Heffnersklubban 2 hade Thelma Bergqvist och hon var helt obeveklig denna afton. Hon gjorde fyra av hemmalagets fem mål uppe på HK-vallen.
Det tog annars ett tag innan HK fick hål på gästerna som stretade emot riktigt bra och då var det just Thelma Bergqvist som hittade rätt i minut 20. Samma målskytt i den 37:e till 2-0 men det var allt som serietvåan fick med sig före paus mot superjumbon.
– Vi gör en jättebra första halvlek där vi höll matchplanen och tätade till och låg rätt i positionerna bakåt. Framåt hade vi inte så mycket även om vi försökte vårda bollen och gå framåt men Heffnersklubban är ju ett bra lag men vi försökte i alla fall, säger Kovland 2.s tränare Per Erskjäns.


Drömmål

Dominansen fortsatte i andra och Felicia Andersson ökade på till 3-0 efter dryga timman.
Med tjugo minuter kvar på matchuret bjöd Thelma Bergqvist på kvällens höjdpunkt.
– Ja, 4-0 var ett riktigt drömmål. Med ryggen mot målet vände Thelma på klacken och fick på ett perfekt skott, säger HK-tränaren Ulrik Moen imponerat.
Thelma Bergqvist hann även med ett fjärde mål då hon fastställde slutresultatet till 5-0 i den 80:e minuten.
– Kovland stod upp bra och spelade schyst och försökte rulla så gott det gick men dom räckte inte riktigt till när vi höjde tempot i löpningarna och bolleveransen, säger Ulrik Moen och fortsätter:
– Vi gör tre spelmål och två på fasta och hade bud på många fler. Vi hade som målsättning att vara numerärt överläge när vi gick till anfall efter att ha erövrat bollen. Bakåt är jag nöjd också då vi inte släppte till ett enda skott mot vår målvakt, säger Ulrik Moen.
– Är nöjd med vår prestation trots förlusten men vi slet på bra även om vi blev trötta på slutet och fick gå runt på lite halvskadade spelare. Men tjejerna visade hjärta och skall ha beröm även om vi aldrig riktigt lyckades hota sista tredjedelen, säger Per Erkjäns.


Bra mittbackslås i Kovland 2

Jämnt överlag i Heffnersklubban 2 där givetvis Thelam Bergqvist fyra mål sticker ut men hon fick också bra hjälp med framspelningarna från sina lagkamrater.
Kovland 2 levde mycket på sitt duktiga mittbackspar Madelene Ohlsson och Natali Öhlén.
Domaren Martin Gabrielsson Ling och hans assistenter gjorde en bra insats i en i och för sig snäll match.

Heffnersklubban BK 2 - Kovlands IF 2 5-0

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Omgång 17:
Stöde, Söråker och Heffnersklubban 2 vinnare idag

(2017-09-17)
Söråker besegrade SDFF 2 med uddamålet av tre medan Heffnersklubban 2 tog en 4-0-seger på Gumsekullen mot Njurunda.
Stöde målkalasade på Sundsvalls FF medan vi ännu väntar på resultatet från Matfors - Kovlands 2.
Gårdagens match mellan Selånger 3 och Fränsta är blev uppskjuten sedan dom senare inte fått ihop fullt lag.


Klicka på länken nedan:
• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Peter Larsson-tränade Fränsta fick inte ihop fullt lag till matchen mot Selånger 3. Peter Larsson-tränade Fränsta fick inte ihop fullt lag till matchen mot Selånger 3.

Uppskjuten match i Dam-trean – Fränsta fick inte ihop fullt lag

(2017-09-16)
Det blev ingen matcvh i Damtrean mellan Selånger 3 och Fränsta under lördagen.
– Fränsta fick inte ihop något lag så vi skall försöka spela matchen vid ett senare tillfälle, säger Selångers lagledare Johan Lindstammer.
 

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

STÖDE IF - SERIESEGRARE I DAMTREAN 2017.
STÖDE IF - SERIESEGRARE I DAMTREAN 2017.
Tar Anna Edin eller anfallskompiseni Stöde Clara Högbom hem skytteligan? Tar Anna Edin eller anfallskompiseni Stöde Clara Högbom hem skytteligan?

Stöde redan klara serie-segrare men vem tar hem skytteligan?

(2017-09-10)
Seriesegern är redan spikad för Stöde.
Men vem i anfallsduon tar hem skytteligan?
Anna Edin 31 mål.
Clara Högbom 31 mål.
Kampen som synes knivskarp.
I 8-0-segern mot Söråker inför nästan 200 åskådare prickade Anna in fyra bollar, Clara "bara" två.
Eller har den målfarliga duon kanske kommit överens att dela titeln som seriens skyttedrottning?


Nästan 200 åskådare på Stöde IP

Stöde har redan tagit hem årets upplaga av Damtrean och nästan 200 åskådare hade sökt sig till Stöde IP för att bevittna dom duktiga tjejerna i matchen mot Söråker.
Och det blev en välspelad tillställning och den första halvleken var spelmässigt jämn.
Hanna Högbom satte 1-0 efter en hörna i den sjunde minuten och tio minuter senare löpte Clara Högbom ifrån sin försvarare och satte 2-0.
Söråker hade sedan ett kanonläge att reducera före paus men friläget brändes.
– Hade vi satt 2-1 där så kanske det kunnat bli lite nerv i matchen, siar Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.


Anna Edin show

Den andra halvleken skulle till stor del istället handla om Anna Edin. Först satte hon 3-0 efter fem minuter och därefter tog det inte lång tid innan hon även satte fyran. Anfallskollegan Clara Högbom satte av bara farten 5-0 innan det tog "hela" tio minuter till innan Lina Gradin nickade in tennissiffran 6-0.
– Vi hade några katastrofminuter. Vi försökte flytta upp för reducering men då öppnade vi oss bakåt och med deras duktiga anfallsduo blev det förödande, säger Sven Lagerqvist.
Anna Edin avslutade sedan matchen med att först sätta en straff fram till 7-0 och med två minuter kvar även göra sitt fjärde mål för dagen och landa på samma antal mål i skyttetoppen som Clara Högbom, 31 stycken!
Det blir en spännande avslutning om vem som av duon som tar hem titeln skyttedrottning.


Spelet speglade inte resultatet

Trots brakförlusten var inte Sven Lagerqvist speciellt besviken.
– Spelet på planen speglade inte resultatet. Skillnaden var att vi aldrig fick stopp på deras anfallsduo. Tycker annars att vi spelade fin fotboll stora delar av matchen och då bortser jag från den där katastrofkvarten i början av andra då dom gör fyra mål. Stöde har ju egentligen inte bara sin anfallsduo med Anna och Clara utan har ju ett komplett lag och svåra att möta. All heder åt dom och vi gratulerar såklart till seriesegern och arrangemanget kring matchen var jättebra!, säger Sven Lagerqvist och fortsätter:
– Trots dom stora siffrorna kämpade hela laget oförtrutet och hela tiden försöker. Kul att Emma Granström kunde göra några inhopp efter sin skada, avslutar Sven Lagerqvist, 
Domaren Rani Majed Amir var suverän och hade full koll hela matchen!

 Stöde IF - Söråkers FF 8-0

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Njurunda överraskade – tog poäng mot serietrean Sundsvalls FF

(2017-09-10)
Njuruna ligger på undre halvan men överraskade positivt genom att ta poäng via 2-2 på Balders konstgräs mot trean Sundsvalls FF, bl a efter två mål av 14-åriga Hanna Rönngren.
– Sett till hela matchen var nog också oavgjort rättvist, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.


Det blev en spelmässigt jämn match på Balders konstgräs mellan serietrean Sundsvalls FF och ett Njurunda som huserar i dom nedre regionerna.
Hemmalaget inledde bäst och tog ledningen efter en halvtimme genom "03:an" Alice Oskarsson.
Därefter började Njurunda jobba sig in i matchen och Hanna Rönngren kvitterade ganska raskt och satte sedan även ledningsmålet strax före paus, båda gångerna på fina inlägg från Alva Brännström.
Precis som i den första inledde Sundsvalls FF bäst i den andra och fick också till en rättvis kvittering genom Fanny Häggström kvarten in.

Därefter jämnade spelet ut sig och båda lagen hade lägen för ett ledningsmål men 2-2 stod sig striden ut.
– Vi spelade enkelt och bra i båda halvlekarnas inledning och fick också utdelning. Sett till hela matchen var nog  oavgjort rättvist, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg och fortsätter:
– Vi hade några borta på grund av sjukdom så vi fick låna in några tjejer från 03-laget och dom skötte sig jättebra, Alice Oskarsson gjorde t ex vårt ledningsmål, säger Edberg.

Även Njurunda hade en ung målskytt, 14-åriga Hanna Rönngren, som dessutom målade dubbelt. Och som sagt, båda på pass från Alva Brännströmn.
– Tycker vi gjorde en bra match. Trots att orken tog slut på slutet så kämpade vi vidare, säger långtidsskadade Linnéa Berg i Njurunda..
Domaren Ali Imad Faeq gjorde så gott han kunde utan några assisterande.

Sundsvalls FF - Njurunda IK 2-2

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Nora Elfving gjorde sitt första seniormål. Nora Elfving gjorde sitt första seniormål.

SDFF 2 hamnade i tidigt underläge men vände och vann mot Selånger 3

(2017-09-10)
Selånger 3 tog en tidig ledning på Kubens konstgräs men hemmalaget SDFF 2 lyckades vända till en 3-1-seger.
– Det var en svängig historia där jag tycker att vi vinner rättvist även om vi kan bättre, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer..

 


SDFF hamnade i underläge men vände före paus

Selånger 3 hade chansen att passera Sundsvalls FF och lägga beslag på tredjeplatsen. Det "enda" som krävdes var en seger över SDFF 2.
Och trots att andralaget spelade samtidigt vilket gjorde att man inte kunde låna några bänkspelare därifrån utan det var snarare så att det var andralaget som fick "låna ut" spelare dit, så kunde man ta en tidig ledninge genom Tilda Wärulf.
Det tog dock Sara Heimer bara fem minuter att löpa sig fri och kvittera och strax innan halvtimman satte Nora Elfving 2-1 efter att ha stressat annars duktiga Selångerkeepern till ett misstag.


Ella nickade in 3-1

3-1 kom sedan i den andra halvlekens öppning då Ella Littzell nickar in en fint slagen hörna av Tess Larsson. Det målet punkterade mer eller mindre matchen och det unga Selångerlaget orkade inte komma igen.
– Det var en svängig historia där vi inledde skakigt och dom kunde ta ledningen men därefter vände vi matchen. Tycker att vi vinner rättvist även om vi kan bättre, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.
Plus i SDFF 2 till målvakten Sandra Hådén och vänsterback Meja Walentin.
– Kul också att samtliga av våra målskyttar gör sina första mål för säsongen. Det visar en bra bredd i laget, säger Anders Heimer.
Även Selånger 3 hade en duktig målvakt i form av Therese Ålin.

Sundsvalls DFF 2 - Selånger FK 3 3-1

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Nora Altevid nickade in det sena kvitteringsmålet. Nora Altevid nickade in det sena kvitteringsmålet.

Nora Altevid använde huvudet i slutminuten och kvitterade för Matfors

(2017-09-10)
Fränsta var på väg mot en 1-0-seger hemma på Myggvallen mot Matfors.
Då, i slutminuten, slog gästernas Nora Altevid till och nickade in kvitteringen och såg till att åka hem med en pinne i bagaget.


Matfors har fått igång poängplockandet så här i seriens slutskede. Idag kom en ny pinne borta mot Fränsta.
Men det satt hårt åt!
Sanna Edlund gav hemmalaget ledningen i slutet av den första halvleken och det dröjde till matchens sista minut inna Nora Altevid kunde sätta den poänggivande kvitteringsbollen med huvudet.

Fränsta IK - Matfors IF 1-1

• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Heffnersklubban 2 - Kovland 2 uppskjuten

(2017-09-10)
Det blev ingen match mellan Heffnersklubban 2 och Kovland 2 under söndagen.
De senare fick inte ihop fullt lag utan nytt datum blir nu istället den 20 september, kl. 19, på Nya HK-vallen.


• Reesultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Utespelaren Ida Pettersson Nygren offrar sig för laget och har ställt sig i målet - med gott resultat. Utespelaren Ida Pettersson Nygren offrar sig för laget och har ställt sig i målet - med gott resultat.

Nästjumbon Matfors vann på Idrottsparken mot SDFF 2: "En taktisk triumf"

(2017-09-07)
Matfors fick äran att spela sin hemmamatch på Idrottsparken.
Nästjumbon tackade för förtroendet och bärgade en 2-1-seger mot SDFF 2.
– Vi tänkte mer fotboll och spelade mer taktiskt än vi gjort tidigare i år då vi gett bort lite för mycket i onödan. Ikväll gav vi inte bort någonting alls, säger Matforstränaren Mats "Masse" Magnusson.


Snygga mål

Nästjumbon Matfors fick förlägga sin hemmamatch mot SDFF 2 på Idrottsparken. Något som visade sig göra susen.
Ebba Håkansson satte ledningsmålet i slutet av den första halvleken med en perfekt bredsida rakt upp i krysset efter ett fint pass snett inåt bakåt av Nora Altevid.
Därefter hade man ytterigare en boll inne som dock dömdes bort för offside innan Anna Nilsson snyggt satte 2-0 i mitten av den andra halvleken. Upprinnelsen var ett inkast på mittplan och MIF-tjejerna sågade sig fram via fina pass och väggspel innan Anna avslutade med att placera en markare utom räckhåll för SDFF-keepern Gudrun Lööv.


Gav inte bort någonting i onödan

Ida Pettersson Nygren har tagit över mellan stolparna resten av säsongen och var nära att få hålla nollan men Evelina Olssons stenhårda frispark tog i ribban och sedan i ryggen påIda och in.
Någon kvitteringschans hann inte SDFF med dom få minuter som återstod utan Matfors lade beslag på hela potten.
– Vi spelade smart efter vårt 2-0-mål och det enda dom skapade var det där frisparksmålet. Annars kändes det som om vi var närmare ett tredje eller t o m ett fjärde mål innan. Vi tänkte mer fotboll och spelade mer taktiskt än vi gjort tidigare i år då vi gett bort lite för mycket i onödan men idag gav inte bort någonting alls, säger Matforstränaren Mats "Masse" Magnusson.


Lovat fem segrar i höst

Inför höstspelet lovade "Masse" att Matfors skulle ta fem segrar andra halvan av serien.
– Vi har tagit två nu och har Kovland 2, Fränsta och Njurunda kvar att möta så chansen finns, säger "Masse".
Kollektivet skall hyllas denna kväll men två russin i kakan måste ändå plockas ut och det får bli Anna Nilsson och nye målvakten Ida Pettersson Nygren "som tar en för laget" och ställer upp mellan stolparna fast hon egentligen lagt av och inte ens är målvakt i grunden men gör det ändå mycket bra.
Domaren Hanad Ibrahim Muhammed svarade för en utmärkt insats trots avsaknaden av assistenter.

texten kan komma att uppdateras, väntar på återkoppling från SDFF.

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Rebecca gav Kovlands-försvaret Ågren och svarade för fyra fullträffar. Rebecca gav Kovlands-försvaret Ågren och svarade för fyra fullträffar.

Fjortonde raka förlusten för Kovland 2 – Rebecca Ågren gjorde fyra mål när Selånger 3 7-0-vann

(2017-09-07)
Kovland kämpar på trots konstant motvind.
I den uppskjutna matchen mot Selånger 3 kom förlust nummer 14, 0-7 efter fyra mål av Rebecca Ågren.
– Spelmässigt såg det trots allt ganska bra ut men Sellånger var klart effektiva när dom fick sina chanser, säger Kovland 2:s tränare Per Erskjäns.


Jämn första halvlek

Stöde har vunnit alla sina matcher och har redan tagit hem Damtrean trots att tre omgångar återstår.
I andra änden av tabellen hittar vi Kovland 2 som har förlorat rubbet.
– Men jag tycker ändå att vi fått bättre ordning på spelet efter sommaruppehållet, säger KIF-tränaren Per Erskjäns.
Ikväll kom förlust nummer 14 då man gästade Selånger IP.
Wilma Näs gav Selånger 3 ledningen efter en kvart men sedan dröjde det till fem minuter före paus innan Rebecca Ågren kunde sätta tvåan.
– Vi  gjorde en riktigt bra halvlek och hade även några fina anfall som hade kunnat bli nåt, säger Per Erkjäns.


Rebecca Ågren fyramålsskytt

Fem minuter efter pausvilan hittade åter Rebecca Ågren nätet och efter dryga timmen fullbordade Rebecca sitt hattrick.
Signe Castenäs frisparkade sedan in 5-0 innan Rebecca Ågren satte sitt fjärde mål med två minuter kvar på uret.
Signe Castenäs avrundade matchen i slutminuten med ett skott i X-et, sitt andra och Selånger3:s sjunde mål.
– Vi gör en riktigt bra insats. En av de bättre i år. Kovland försökte spela boll och inte tjonga, och det skall dom ha en eloge för det och sitt kämpande. Men ju längre matchen led desto mer fick vi betalt för vårt högre tempo, vårt bättre passningsspel och vårt tyngre presspel. Extra roligt att många av våra mål var mycket fina, och kom efter riktigt bra kombinationer i anfallsspelet. "Beccas" fyra mål är ju stort, men sen vill jag lyfta fram Signe Castenäs vars två fullträffar, en grym frispark och ett curlat skott i bortre krysset, var matchens behållning och skulle kunna tävla om årets mål i Damtrean, säger Johan Lindstammer i Selånger.
– Spelmässigt såg det trots allt ganska bra ut men Sellånger var klart effektiva när dom fick sina chanser. Dom var duktiga att ställa om när vi tappade boll när vi gick till anfall och dom hade många duktiga och snabba spelare, säger Kovland 2:s tränare Per Erskjäns.


Har humöret uppe

Trots dom många förlusterna är inte Per Erkjäns speciellt nedstämd.
– Tjejerna har humöret uppe. Vi kanske skulle göra bättre resultat om vi bara ställde upp framför eget mål och bara sparkade bort bollen men vi försöker rulla på så gott det går även om vi ofta blir hårt straffade när vi tappar boll. Närmast poäng var vi mot SDFF 2, det var bara två minuter kvar när dom gjorde segermålet, säger KIF-tränaren.
Utmärkta i Kovland 2 i afton var systrarna Cöster, Ida på mittbacken och Agnes på det centrala mittfältet. Även vänsterbacken Liv Johannesson svarade för en fin insats som lovar mer.

texten kan komma att uppdateras, väntar på återkoppling från SFK.

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Det blev serieseger för Stöde på direkten när Anette Bergman tog över slavpiskan. Det blev serieseger för Stöde på direkten när Anette Bergman tog över slavpiskan.

15:e raka vinsten och serie- segern bärgad för Stöde 

(2017-09-03)
Trots att det återstår tre omgångar har Stöde redan vunnit serien.
Det stod klart efter lagets femtonde raka trepoängare, 4-3 mot Njurunda.
– Vi har satsat mot seriesegern hela säsongen och vi har gjort det med att spela riktigt fin fotboll, säger tränaren Anette Bergman. 


Stöde bärgade seriesegern på Gunsekullen

Det vi initierade redan visste i mars månad exekuterades under lördagen - d v s att Stöde skulle ta hem Damtrean.
Det stod klart efter 4-3-vinsten på Gumsekullen mot ett kämpande Njurunda trots att tre omgångar fortfarande återstår.
– Vi har satsat mot seriesegern hela säsongen och vi har gjort det med att spela riktigt fin fotboll. Många kanske tycker att vi lever mycket på våra forwards Anna Edin och Clara Högbom men vårt lag är mycket mer än bara dom två, vi har t ex flera som kan spela fram dom med fina bollar. Vi har en bra blandning mellan ungt och rutinerat i truppen där vår defensiv är bättre än många tror även om dom inte fått så många chanser att visa det, säger tränaren Anette Bergman.
Fast redan i mars visade man upp ett starkt försvarsspel då man länge höll division 1-laget Selånger stången i Värmecupens final.


Njurunda bjöd på starkt motstånd

HI våras vann Stöde med hela 8-0 mot Njurunda. Idag blev det tuffare papper. NIK ledde t ex i paus mot ett till synes nervöst spelande Stöde efter Selina Stolts mål i minut 39.
Julia Sperring utjämnade tidigt i andra och därmed såg nervtrådarna ut att rätas ut och Anna Edin kunde först sätta 2-1 i den 54:e minuten och därefter även sätta trean lite drygt tio minuter senare.
Men Njurunda vägrade ge sig och Ida Hagberg reducerade i stort sett med vändande post till 3-2.
Det krävdes ett hattrick av Anna Edin för att få till tvåmålsförsprånget igen men NIK var hårdhudade och Isabelle Bronemo reducerade till 4-3 med sex minuter kvar. Närmare kom man dock aldrig.
– Njurunda imponerade på mig. Dom stod upp bra, gav aldrig upp och mötte oss med mycket fysik så dom skall ha en stor eloge för sin insats, säger Anette Bergman.


Blir det åter division 2-fotboll i Stöde?

Ifjol valde Stöde att ställa sin division 2-plats till förfogande och börja om igen i trean. Kommer man att tacka ja till uppflyttning och återvända till den högre serien?
– Det är inte min sak att avgjöra utan en styrelsefråga men frågar du mig så är det i division 2 vi hör hemma och självklart vill jag kliva upp med detta gäng, säger Anette Bergman.
Stödes herrar ser ut att hänga kvar i division 3 och nu har man ett damlag på samma nivå även om det heter division 2 för damerna.
– Det finns mycket hjärta i fotbollen i Stöde, påpekar Anette Bergman.

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Felicia Andersson gjorde ett fint hattrick för Heffnersklubban 2. Felicia Andersson gjorde ett fint hattrick för Heffnersklubban 2.

Så gick det i dom övriga matcherna i omgång 15 

(2017-09-03)
Stöde säkrade segern i Damtrean efter 4-3-vinsten mot Njurunda. Om detta kan ni läsa här ovanför.
Så här gick det i dom övriga matcherna under söndagen:

 

Hattrick av Felicia Andersson

Stöde som sagt redan klara seriesegrare och allt talar för att Heffners-klubbans andralag lägger beslag på silverplatsen efter att Felicia Andersson snickrat till ett hattrick i 4-0-segern mot Fränsta uppe på HK-vallen. Charlotte Eriksson satte det "felande" 3-0-målet.


Hattrick av Anna Törnblom i SFF:s 6-0-seger

Sundsvalls FF avgjorde tidigt på Åmäsvallen. Lina Edberg målade dubbelt första tio minuterna och Anna Törnblom satte 0-3 efter dryga halvtimmen. Kovland 2 var inte ofarliga men hade oflytet att bränna en straff.
I den andra halvleken spädde Anna Törnblom på med två mål till och fullbordade sitt hattrick innan Fanny Häggström avslutade målskyttet med matchens sista spark och såg till att "första set" hamnade hos SFF, 6-0.
– Ett rättvist resultat då vi var det bättre laget båda halvlekarna även om vår andra var snäppet bättre då vi rörde oss mer utan boll och hade ett bra snack på planen, säger tränaren Stefan Edberg.
Nämnda Lina Edberg och Anna Törnblom bäst i Sundsvalls FF.


Löpstarkt Selånger tog tre poäng

Ett revanschsuget Söråker, efter två raka förluster, tog emot ett ungt Selånger 3 med mycket spring i benen.
Efter en jämn matchöppning gör gästernas Mathilda Jonsson 0-1 på en fin boll som skär rakt igenom Söråkers försvar.
Alva Byström kvitterade innan pausvilan efter ett snuyggt anfall som byggdes upp efter ett utmärkt passningsspel.
I den andra halvleken står matchen och väger och det känns som om Söråker ligger närmast ett mål. Men det blir tvärtom. Alexandra Karjels frispark ser inte så farlig ut men på något märkligt sätt letar den sig ända in i nätmaskorna.
– Efter det började vi hänga lite med huvudena, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
Fem minuter senare kommer Selånger 3 i ett fint anfall som avslutas på bästa sätt av Alicia Holmberg vilket stänger matchen.
– Är trots förlusten ganska nöjd och tycker att vi spelade fin fotboll med stort bollinnehav men Selånger sätter sina chanser och orka löpa konstant i 90 minuter men nog var vi värda en poäng i alla fall, säger Sven Lagerqvist.
Tuvali Andersson och Joanna Fuezalida slet hårt i Söråker.


Matfors - SDFF 2 spelas på torsdag

Den avslutande matchen i omgången mellan Matfors och Sundsvalls DFF 2 spelas nu på torsdag på Idrottsparken.

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Anna Edin (bilden) och anfallskollegan Clara Högbom delade på Stödes målskörd, två mål var. Anna Edin (bilden) och anfallskollegan Clara Högbom delade på Stödes målskörd, två mål var.

Nästjumbon Matfors höll spelet uppe väl mot Stöde
– men seriesuveränenerna hade Anna & Clara 


(2017-08-31)
Anna Edin och Clara Högbom gjorde två mål var när Stöde besegrade nästjumbon Matfors på Thulevallen.
– Men hade vi satt vår straff fram till 1-0 så vet man aldrig vad som hänt, säger Matfors tränare Mats "Masse" Magnusson.

 

Brände straff – sköt högt över

Nästjumbon Matfors tog emot överlägsna serieledarna Stöde hemma på Thulevallen i en uppskjuten match fråm omgång 10.
Och hemmalaget inledde respektlöst och vaskade fram en hel del chanser och i den åttonde minuten fick man även sig tilldömd en straff. Höstförvärvet från Team Hudik, Johanna Aikio, stegade fram och drog bollen höööögt över.
– Jag får ta på mig den straffmissen. Det var jag som ropade fram henne, säger Matfors tränare Mats "Masse" Magnusson.
Som lök på Matforslaxen satte Clara Högbom 0-1 dryga minuten senare.
– Det kom från något som inte ens såg ut som en chans och det var deras första avslut på måli matchen, säger "Masse".


Spetskomptens med Högbom & Edin

Hemmalaget hängde emellertid inte med läpparna och höll spelet väl uppe. Då kom Anna Edins 0-2 som nästa kalldusch...
Båda lagen fortsatte spela fin fotboll men det märktes att gästande serieledarna hade mer spets i anfallen och att man har seriens två toppar i skytteligan. Efter timmen spelad slog Anna Edin till igen och med kvarten kvar var det Clara Högbolms tur att bli tvåmålsskytt.
Skulle då inte Matfors få med sig något från matchen?
Jodå, i den 82:a minuten fick laget sin andra straff och den här tog Sara Fredriksson hand om och då kom också reduceringen. Visserligen bara kosmetika men det är inte alla som gjort mål på Stöde i år.
Och faktum var att Sara Fredriksson kunnat gjort ett andra mål strax därpå då hon dribblade bort ett par Stödespeleare inklusive målvakten men fick för snäv vinkel och satte bollen i hitre gaveln.
– Vi försökte i alla fall spela spelet och vi rullade på bra och hade en del fina kombinationer även om vi inte nådde ända fram många gånger men skönt att i alla fall rättvist få spräcka nollan på slutet, säger "Masse" Magnusson.


Två försvarsspelare bäst i Matfors

I Matfors fastnade vi framförallt för duon Wilma Björklund på högerbacken och "03:an" i mittförsvaret Felicia Höglund.
– Men jag vill betona att hela laget gjorde en jättebra insats, fyller Magnusson i.
(vämtar på återkoppling från Stöde för kommentarer)

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Linnéa Berg skadades i förra mötet mellan Njurunda och Söråker och den avbrutna matchen skall färdigspelas idag. Linnéa Berg skadades i förra mötet mellan Njurunda och Söråker och den avbrutna matchen skall färdigspelas idag.

Njurunda tog en seger – och tappade en under söndagen

(2017-08-27)
Under söndagen hände det ovanliga att Njurundas damer först vann en match för att därefter tappa en seger.


Linnéa Bergs skada värre än befarat

På Gumsekullen möttes Njurunda och Söråker TVÅ gånger samma eftermiddag.
Först spelades den ordinarie höstmatchen och när den var färdigspelad lirades dom avslutande 17 minuterna av vårens möte som fick avbrytas efter NIK:s Linnéa Bergs svåra skada på Timrås konstgräs.
– Tyvärr var skadan värre än jag trodde och jag är rädda att det finns en risk att det inte blir någon mer fotboll för min del. Får nöja mig med att titta på och vara med på sidan, säger Linnéa Berg.


Söråker bäst spelmässigt med Njurunda gjorde målet

Om vi börjar med dagens första möte så visade sig Söråker vara det starkaste laget rent spelmässigt – men det var till Linnéa Bergs lycka Njurunda som vann matchen! Segerbollen inprickad av yttermittfältaren Therese Persson i den 38:e minuten.
Söråker låg på nästan hela den andra halvleken för en utjämning men lyckades inte bryta igenom hemmaförsvaret med Miriam Forslund som härförare och hitta nätet bakom duktige målvakten Eleonora Hedin.
– Det var en spännande match från start till slut men vi hade viljan att vinna och det tror jag avgjorde matchen, säger Linnéa Berg.


Avstängd i första matchen – målade i den andra

Efter slutsignalen tog man lite vila innan man gick på dom 17 avbrutna minuterna från matchen i våras.
Njurunda rev då åt sig en 5-0-ledning innan Söråker jobbade sig ikapp allt mer och det stod 5-4 när matchen bröts.
Söråkers Linnéa Lundman var avstängd i dagens första matchen men fick vara med i den andra och en spelsugen Linnéa sköt raskt en hörna direkt i mål till 5-5 och det röda laget låg sedan på för ett segermål men Malin Karlsson & Co. tätade till och 5-5 stod sig matchen ut.
– Vi är jättenöjda med fyra poäng samma dag och det var välförtjänta poäng som vi verkligen kämpat till oss, säger Linnéa Berg.
Vältränade domaren Roger Backlund tog ensam hand om bägge matcherna, och det utan assisterande, men klarade av sitt uppdrag med beröm godkänt enligt Linnéa Berg.

Kanske berodde det på dom goda kakorna av choklad och koffeinet i kaffet han blev serverad av hemmalagets ledare?

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Efter en mållös första halvlek bröt Heffners-klubban 2:s Thelma Bergqvist dödläget och därefter hittade även sex av hennes lagkamrater nätet. Efter en mållös första halvlek bröt Heffners-klubban 2:s Thelma Bergqvist dödläget och därefter hittade även sex av hennes lagkamrater nätet.

Sju mål, sju målskytttar – bara under andra halvlek

(2017-08-27)
Efter en mållös första halvlek på Kubikenborgs IP mellan SDFF 2 och Heffnersklubban 2 öppnade Thelma Bergqvist målkranen tidigt i andra och därefter rann det iväg till en 7-0-seger för serietvåan Heffnersklubban 2.

Heffmersklubban 2 är obestridlig serietvåa efter Stöde men hade stora besvär att tygla SDFF 2 på Kubikenborgs IP. Åtminstone första halvan av matchen. Det stod nämligen 0-0 i paus.
Thelma Bergkvists ledningsmål tidigt i den andra halvleken öppnade alla kranar och målen rann in bakom hemmakeppern i en strid ström. När domaren, och duktige Kubenliraren, Samuel Keflit Tewelde fyllde sina lungor med luft sista gången i matchen och blåste slutsignal hade Heffnersklubban vunnit med förkrossande 7-0.
Gästerna spred också gracerna när det gällde måltillverkningen. Sju mål, sju målskyttar. Det vittnar om bredd. Utöver nämnda Thelma var det sextetten Vilma Jonsson, Felicia Andersson, Tova Bergström, Maja Medelberg, Maja Kjellberg samt Milla Lundberg som hittade nätet. Och alla som sagt under den andra halvleken.


• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Mathilda Jonsson satte två frilägen mot Matfors men fick ändå nöjda sig med en poäng. Mathilda Jonsson satte två frilägen mot Matfors men fick ändå nöjda sig med en poäng.

Mathilda Jonsson gjorde två Selångermål men Matfors räddade sen poäng efter forcering

(2017-08-27)
Det handlade en del om offsider efter att Selånger 3 och Matfors kryssat, 2-2. på Westhagen.
– Deras 1-0-mål var minst tre meter offside, dundrar Matforstränaren Mats Magnusson.


Selånger ribbträff från 2-0

Det blev jämnt skägg över hela matchen, om man nu kan säga så när det gäller damfotboll?, mellan Selånger 3 och Matfors. En match som spelades på Westhagen.
"Hemmalaget" tog ledningen 20 minuter in i matchen sedan Matilda Jonsson kommit fri från halva planen och inte gjort något misstag.
– Måste har varit tre meter offside, dundrar Matfors tränaren Mats "Masse" Magnusson.
En i publiken bedyrade emellertid att Mathilda startade sin löpning från egen planhalva.
Selånger 3 var sedan bara en nick i ribban från att gå till pausvila med 2-0.


Mål igen efter 20 ninuter

Selånger startade upp den andra halvleken starkt men det blev Matfors som gjorde målet efter 20 minuter denna gång.
– Ja, vi fick utdelning på en ny hörnvariant som vi tränat in, säger "Masse" nöjt.
Selånger fick sedan ett nytt friläge som dom dock brände.
– Jag begriper inte hur domaren kan släppa ännu en klar monsteroffside, säger "Masse".
Samma man ur publikhavet som tidigare:
– En av Matfors mittbackar försökte bryta passningen men bommade bollen och upphävde sålunda offsiden. Det är några nya offsideregler som tillkommit i år vilket inte alla tränare och spelare känner till, säger personen som har domarbakgrund.


Sen kvittering efter Matforsforcering

Men Selånger skulle ändå göra 2-1 - och på ett friläge. Och det var Matilda Jonsson som löpte mellan MIF:s mittbackar och placerade in sitt andra mål för dagen. Dock inte segermålet skulle det visa sig fast det kom i den 81:a minuten.
Matfors gick ner på trebackslinje och flyttade t ex unge mittbacken Felicia Höglund, född -03, upp i anfallet och det var också hon som jobbade in kvitteringsbollen i matchens sista minut.
MIF hade därefter även ett sista anfall på gång men precis när Emma Håkansson skulle brassa av stora kanonen blåste domaren av matchen.
– Synd att han blåste av precis där, lite okänsligt kanske. Men är det slut så är det väl, säger "Masse" Magnusson och fortsätter:
– Skönt ändå att få utdelning på vår slutforcering och jag tror inte Selånger var över på vår planhalva efter deras andra mål.
Felicia Höglund, mittback och på slutet anfallare, vänsterbacken Sofie Nilsson och den centrala mittfältaren Anna Nilsson bäst i Matfors.
Domaren Robert Lundqvist verkade lite ringrostig men får godkänt.


• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

SFF:s tränare Stefan Edberg var nöjd med poängen och tredje raka hållna nollan. Skulle egentligen lagt in bild på någon av målvakterna som höll nollan men dom fanns inte i "arkivet". SFF:s tränare Stefan Edberg var nöjd med poängen och tredje raka hållna nollan. Skulle egentligen lagt in bild på någon av målvakterna som höll nollan men dom fanns inte i "arkivet".

Mållöst uppe på Balders: "Resultatet speglade händelserna på planen"

(2017-08-27)
Det är inte så vanligt att matcherna i Damtrean slutar mållösa.
Sundsvalls FF och Fränsta var ett undantag.
– Resultatet speglade händelserna på planen, säger SFF-tränaren Stefan Edlund.


Bra försvarsspel och trubbiga anfall gjorde att mötet på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och de långväga gästerna från Fränsta slutade mållös. Ett inte alltför vanligt resultat i vår lokala damtrea.
– Resultatet speglade händelserna. Fränsta kanske var värda segern men samtidigt blev vi berövade en straff i matchen så oavgjort var nog rättvist ändå. Vi gjorde nog vår sämsta match för säsongen och är glada för den poäng vi får. Om man skall hitta något positivt får det bli att vi håller nollan för tredje matchen i rad och att solen sken, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edlund.
Plusvariant i Sundsvalls FF:s var Elin Nordin. Beröm även till bägge målvakterna Jennifer Thunfors i hemmalaget och gästernas Alicia Larsson som bägge alltså höll nollan.


• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Linnéa Berg skadades i förra mötet mellan Njurunda och Söråker och den avbrutna matchen skall färdigspelas idag. Linnéa Berg skadades i förra mötet mellan Njurunda och Söråker och den avbrutna matchen skall färdigspelas idag.

"Dubbla matcher" på Gumsekullen mellan Njurunda och Söråker

(2017-08-27)
På Gumsekullen möts Njurunda och Söråker TVÅ gånger i eftermiddag.
Utöver ordinarie höstmatch skall den uppskjutna från i våras färdigspelas.


Njurunda ledde i våras med 5-1 borta mot Söråker då hemmalaget började jobba sig ikapp men vid ställningen 4-5 och 17 minuter kvar skadade sig NIK:s förvärv från Ljustorp, Linnáa Berg så allvarligt att matchen fick brytas.
Matchen kommer att färdigspelas efter dagens ordinarie möte i höstomgången.
Så ni som vill få avgörandet i två matcher samma dag skall bege er till Gumsekullen.

Dagens matcher i Damtrean:
13:00 Njurunda IK - Söråkers FF
13:00 Sundsvalls DFF 2 - Heffnersklubban BK 2
13:00 Sundsvalls FF - Fränsta IK
15:00 Söråkers FF - Njurunda IK (forts. står 4-5)
16:00 Selånger FK 3 - Matfors IF


• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Elisabeth Dalenius var främste målskytt med ett hattrick. Elisabeth Dalenius var främste målskytt med ett hattrick.

Stödes damer på väg mot målrekord men Kovland 2 lyckades stoppa blödningen

(2017-08-24)
Redan efter en halvtimnme ledde serieledarna Stöde med 8-0 mot jumbon hemma på IP.
Men i takt att man började leta efter kullramen fick Kovland 2 stopp på blödningen och det blev bara fyra hemmamål sista timmen.


Stöde kom till spel med med tolv segrar av tolv möjliga.
För Kovland 2 var det motsatta förutsättningar, elva matcher och elva förluster.
Och det blev som väntat en ojämn historia och efter en halvtimme hade hemmatjejerna grundat för målrekord och ledde då med 8-0.
Gästerna bet ihop, stoppade blödningen och förlorade sista timmen med "bara" 0-4.
Elisabeth Dalenius bästa målskytt med tre fullträffar och därefter spred man bra på gracerna och delade upp målandet på inte mindre än åtta tjejer.

Tyvärr kom jag hem för sent för att hinna kontakta lagens tränare för kommentarer. Hoppas på bättre lycka under fredagen.


• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Clara Högbom prickade in hela sex bollar för sitt Stöde mot Fränsta- Clara Högbom prickade in hela sex bollar för sitt Stöde mot Fränsta-

Där satt den! Matfors tog årets första seger och Clara Högbom gjorde dubbelt hattrick när Stöde storvann

(2017-08-20)
Efter tio raka matcher utan seger spräckte Matfors den dystra sviten genom att vinna på Söråkers IP med 2-1.
Stöde förlänger sin mer positiva svit, tolfte raka vinsten kom borta mot Fränsta med 8-1 och Clara Högbom skickade in sex av dom.
Hefnersklubban 2 befäster sin andraplats efter en 3-0-victoria mot gästande Selånger 3.
Den sena matchen mellan Kovland 2 och Njurunda slöt 2-3 sedan lagen behövt pannlampa på slutet...

 

Elfte gången gillt för Matfors

Elfte gången gillt! Efter tio raka matcher utan seger och bara ett kryss som bäst lyckades Matfors plocka hem årets första seger.
På Söråkers IP vann man en spännande match med 2-1 trots underläge i både spel och chanser. Men effektiviteten var det minsan inget fel på.
Nyttiga Sara Fredriksson gav gästerna ledningen i mitten av den första halvleken men trots övertag tog det en bit in i den andra för Tuvali Andersson att kvittera.
Söråker jagade sedan ett segermål men med bara tre minuter kvar ställde Matfors om och Tindra Bergqvist kunde skicka in segerbollen.
– Första gången dom var över på vår planhalva i den andra halvleken, konstaterade Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist torrt.
 

Sex mål av Clara Högbom!

Clara Högbom hade en fin eftermiddag i derbyt mot Fränsta i 8-1-segern på Myggvallen. Egenhändigt snickrade hon in hela sex bollar och övertog ensam ledningen i Damtreans skytteliga.
Så här säger Stödetränaren Anette Bergman om matchen:
– Roligaste fotbollsmatchen denna höst för vår del och det säger jag INTE för att vi gör många mål igen, vilket såklart säkert alla inte tror på, men jag pratade även med Fränstas tränare Peter Larsson efter matchen och både dom och vi kände att det kändes som en typ 1-3-match och att segermarginalen blev lite väl stor sett till spelet. Fränsta rullade bra boll i första och försökte verkligen spela fotboll, stor eloge till dom för det. Vi fick äntligen möta ett lag som spelar utifrån en egen idé till viss del och då blev fotbollen så mycket roligare. Vi rullade också vår bästa boll för hösten denna match mycket tack vare att Fränsta flyttade upp och klev på oss och hotade vår backlinje. Även i andra fortsatte Fränsta att kriga in i det sista för att sätta dit fler bollar och har några riktigt farliga lägen där vår målvakt Ida Sperring fick sträcka ut ordentligt. Att Clara Högbom gör sex mål idag trots att hon inte hade sin forwardskompanjon Anna på planen, skadad. Dom hittar ju varandra i sömnen annars och det visar på styrka från Clara såklart men det är inte det vi tar med oss från denna matchen utan att vi äntligen får rulla boll och hitta fina triangelspel från backlinje upp till forwards. Fränsta kommer att bli farliga i höst tror jag och kan klättra ytterligare några steg upp i tabellen om de spelar som dom gjorde idag, säger Anette Bergman.
 

Ungt Heffnersklubban 2 slog ännu yngre Selånger 3

Ett ungt Heffnersklubban 2 ligger tvåa på behörigt avstånd från Stöde men tog idag en 3-0-victoria mot ett ännu yngre Selånger 3. Ett möte mellan tvenne talangfabriker när det gäller damfotboll i Medelpad.
Thelma Bergkvist satte 1-0 redan efter drygt tio minuter och efter lika lång tid utökade Felicia Andersson försprånget.
Sju minuter in i andra halvlek säkrade Maja Medelberg segern med sitt 15:e mål för säsongen.
– Femte matchen för oss på sju dygn vilket märktes. Heffnersklubban var ett nummer för stora för oss idag och det var ett rättvist resultat, säger Selånger 3:s tränare Henrik Ytterström.
Beröm i Selånger 3 till "03:orna" Astrid Månsson och Engla Pettersson som båda gjorde fina insatser.
– Känns fantastiskt skoj att föreningen just nu producerar så många bra unga talanger. Vi har även riktigt bra samarbete mellan lagen. Vi hade exempelvis aldrig fått ihop den här veckan utan stöd från våra 03or och vårt seniorlag, säger Henrik Ytterström.
 

Emelie Håkansson bakom Njurundas seger på Ånäsvallen

Matfors tog som sagt årets första seger. Hur gick det då i bottenregionen där Kovland 2 så här långt bara inhöstat förluster och Njurunda som bara tagit hem två trepoängare?
Det blev en match mellan två lag som var ganska "ihåliga", d v s några spelare av hög klass och några som ännu inte tagit så många steg på sina karriärstegar.
Redan efter 35 sekunder låg första bollen i nätmaskorna, ditförpassad av Njurundas Maja Blom efter att hon brutit ett Kovlandsuppspel, avancerat och avslutat kliniskt. Inte den start som hemmalaget hade hoppats på.
Innan kvarten hade planens bästa spelare, Emelie Håkansson, dubblat ledningen.
Kovlad 2:s främsta aktör,  Lina Candell, reducerade strax innan pausvilan och hemmalagets hopp om första poängen började spiras.
Bara sju minuter in i andra började det mörkna och för hemmalaget i dubbel bemärkelse då Emelie Håkansson satte 1-3.
I mörkret på Ånäsvallen reducerade Lina Candell med sitt andra mål efter en tilltrasslad situation framför målet men då var det för lite tid kvar att vifta på för en kvittering.
– Sammanfattningsvis en jämn match med en hel del chanser och hade resultatet blivit det motsatta hade inte det varit orättvist., säger Kovland 2:s tränare Per Erskjäns och fortsätter:
– Dessvärre var vi inte riktigt på tårna från start och Njurunda chocköppnade. Ett väldigt onödigt mål att släppa in. Det tog lite för lång tid för oss att komma igång ordentligt och Njurunda hade ett litet övertag dom första tjugo och hann då även göra ett andra mål. Därefter lyfte vi oss och fick igång vårt spel och prat ute på planen och jag tycker att andra halvan av första halvlek var det vi som hade ett litet men dock övertag där vi skapade väldigt många chanser och vi borde nog ha gjort något mål redan innan vår reducering. Andra halvlek var en jämn historia med ganska böljande spel, där båda lagen skapade några chanser. Slutresultatet var som sagt var inte orättvist, men kunde lika gärna ha varit det motsatta sett till de chanser lagen skapade, säger Per Erskjäns.
Utöver nämnda tvåmålsskytten Lina Candell visade systrarna Agnes och Ida Cöster gott gry i Kovland 2.
Domaren Santiago Bedoya Sierra får godkänt i sin seniordebut.
 

Tabellen fortsätter att halta

Sundsvalls FF - Sundsvalls DFF 2 är flyttad till den 29 september vilket gör att vi får fortsätta dras med haltande tabeller...

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Stödetränaren Anette Bergman är inte helt nöjd. Stödetränaren Anette Bergman är inte helt nöjd.

Stödetränaren missnöjd:
"Domarna och lagens ledare måste skärpa sig"


(2017-08-18)
Stödes tränare Anette Bergman skräde inte med orden efter gårdagens match mot SDFF 2:
– Det börjar bli fruktansvärt tröttsamt att möta lag som enbart kommer för att vara spelförstörande och inte har några som helst ambitioner att spela efter en egen spelidé och även domarna måste skärpa till sig när det gäller nivån, dundrar Anette Bergman. 


Stödes damer är överlägsna i Damtrean i år och har vunnit sina samtliga elva matcher. Många gånger med stora siffror. Trots detta är inte tränaren och fotbollsprofilen Anette Bergman helt nöjd med tillvaron. Och då handlar det inte om egna spelet utan motståndarnas och domarnas insatser.
– Även om vi leder serien stort och jag förstår att alla lag vill ta poäng av oss så börjar det bli fruktansvärt tröttsamt att möta lag som enbart kommer för att vara spelförstörande och inte har några som helst ambitioner att spela efter en egen spelidé. Dom senaste matcherna har lagen vi mött punktat våra toppforwards Anna Edin och Clara Högbom, helt förståeligt med tanke på deras målstatistik men ojojoj så mycket stryk de får ta. Det sparkas, fäktas, klättras och rycks i tröjor för att få tag på våra anfallare och med den inställning dessa spelare har så ramlar de aldrig. Här blir man så fruktansvärt besviken på domarna i distriktet som inte kan se detta. Bara för att man är fysiskt stark och står upp betyder det inte att dessa aldrig ska få frispark med sig, men om vi spelar schysst men är starka i kroppen och möter unga tjejer i denna division så får vi allt som oftast frisparkarna emot oss. Dags att vakna domarstaben! Bara för att man är mindre och ramlar i duell med våra starka spelare betyder det inte att det är oschysst! Matchen igår var såklart inget undantag. SDFF som man kan tycka borde ha en spelidé att leva upp till i föreningen för att utveckla spelare för framtiden ställde upp med en fembackslinje från start! Resten förstår ni själv, det rensas till höger och vänster i panik och man går enbart in för att döda boll och tid, vad är det att lära våra unga spelare i distriktet?! Vi får helt enkelt finna oss i att vi inte kommer att kunna vinna matcherna med så mycket mål längre eftersom vi enbart får möta murar med nio spelare hela tiden. Hur utvecklande det nu är för den lokala damfotbollen.

Ord och inga visor från Stödetränaren. Håller ni med?
Maila till janne@lokalfotbollen.nu

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Frida Åsell var bäst på plan när Stöde vände till seger. Frida Åsell var bäst på plan när Stöde vände till seger.

SDFF 2 var nära att snuva Stöde från elfte raka segern 

(2017-08-17)
Stöde vände 0-1 till seger på slutet mot SDFF 2 och är nu uppe i elva raka segrar. 
– Ja, idag satt det hårt inne men återigen visar vi att vi är otroligt starka över 90 minuter, vänder och vinner matchen, säger Stödetränaren Anette Bergman.

 

Stöde var illa ute men vände till elfte raka segern

Stöde var illa ute när Fanny Enström gav SDFF 2 ledningen i den 62:a minuten efter en kontring sedan hemmalaget stångat sig blodiga mot gästernas försvarsvägg. Då såg elfte raka segern ut att försvinna sin kos.
Men trägen vinner heter det ju och via sitt övertag fick man till en snabb utjämning.
– Ja, vi lyckades att spräcka nollan på ett mycket vackert avslut från en av våra bästa spelare för dagen, yttermittfältare Frida Åsell, som lyfte in den långt utifrån kanten in i bortre krysset, säger Stödes tränare Anette Bergman.
Och vändningen skulle fullbordas.
– Clara Högbom kom äntligen loss från sitt plåster och kunde sätta 2-1 på ett lika fint inlägg från 1-1-skytten Frida, säger Bergman.
Årets tuffaste match?
– Ja, idag satt det hårt inne men återigen visar vi att vi är otroligt starka över 90 minuter, vänder och vinner matchen, säger Anette Bergman.
 

Bra match av jumbon men rådde inte riktigt på serietvåan

Jumbon Matfors "chockade" serietvåan Heffnersklubban 2 genom att hemma på Thulevallen slita åt sig taktpinnen vid avspark och skapa chanser för både 1-0 och 2-0 i matchöppningen.
Men då utdelningen uteblev var det istället gästerna som tog ledningen efter ett snyggt genombrott av Maja Medelberg och efter dryga kvarten kom även 0-2 efter en hörnvariant som Milla Lundberg avslutade med en sträckt vrist i krysset.
Resten av halvleken blev spelmässigt jämn och 0-2 stod sig fram till knappa kvarten kvar av matchen då gästernas speciella "goalgetter" Thelma Bergkvist avslutade matchen med att dubbla segermarginalen.
– Matfors öppnade bra och även om vi till slut vann med klara 4-0 spelade dom inte som ett jumbolag även om vi hade ett bra grepp om den andra halvleken, säger Heffnersklubban 2:s tränare Ulrik Moen.
– Vi började första tjugo fantastiskt bra, och tyckte nog att vi borde ha hängt både en eller två kassar då faktiskt. Sen åker vi på två på tok alldeles för enkla mål i baken. Därefter har vi inte orken och kraften att resa oss från det mot ett så pass bra lag som Heffners. Men jag tycker att vi försökte att bjuda upp riktigt bra ändå i andra halvlek. Vi flyttade upp laget rätt rejält sista tjugo och blottade oss då givetvis bakåt som det så ofta blir och dom kunde göra två mål till, säger Matfors tränare Mats Magnusson och fortsätter:
– Vill berömma Heffners som jag tycker försöker spela riktigt bra fotboll med ett så pass ungt lag. Dom är det bättre laget sett över 90 minuter, men som sagt, jag tycker vi bjuder till riktigt bra, avslutar Magnusson.
En extra bl0mma i hatten för Heffnersklubban 2:s trio Milla Lundberg, Maja Kjellberg och Tova Bergström.
I Matfors uppmärksammade vi höstens nyförvärv Sara Fredriksson, som gjorde sin första match på ett år och som MIF kommer att få nytta av.
Bra insats också av domaren Björn Sjöblad och hans assisterande.
 

Kovland 2 var på väg mot första poängen men...

Söråker tog programenlig ledningen mot jumbon Kovland 2 på Ånäsvallen genom Joanna Fuenzalidas frispark efter en halvtimme på sin förra lagkamrat i målet Emelie Söderlind som i somras tog steget över till KIF.
Nathalie Jonasson-Collett kvitterade i slutet av den första halvleken och när hemmalaget hade 1-1 långt in i andra halvlek låg årets första poäng inom räckhåll, men...
– Vi började bra och parkerade på deras planhalva. Dock hade vi mycket svårt att komma till avslut. Inte ett enda första halvtimmen. Kovland gjorde det svårt för oss. Vi trodde nog att det skulle släppa efter att vi fått hål på dom men istället kunde dom kontra in en kvittering, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist. 
Söråkers övertag blev om möjigt ännu mer markant efter paus men Kovland 2 fortsatte att försvara sig med mycket hjärta och kamp.
Men så i minut 72 gjorde Emma Lagerqvist en fin genombrytning från högerkanten och satte gästernas förlösande 1-2.
Det fick ketchupflaskan att släppa på sitt innehåll. 
Amanda Lundgren gör 1-3 direkt på hörna, Alva Byström får äntligen göra mål efter en lång måltorka och avslutningsvis slår Ellinor Tellebo ett mycket fint pass till Tuvali Andersson, som fastställer slutresultatet till 1-5.
– Skönt att få vinna, gör det rättvist! All heder åt kif som kämpar och kämpar. Hoppas dom får ta någon poäng framöver, säger Sven Lagerqvist som efter matchen ville berömma båda lagens spelare plus dommartrion med oldtimern Nilla Sjöberg som färdledare.
 

Andra raka 1-0-segern för Sundsvalls FF

Det blev målfattigt på Selånger IP. Den enda som hittade nätet var Wilma Malmström som tidigt i den andra halvleken avgjorde för gästande Sundsvalls FF med sitt första mål för säsongen.
Det blev en snäll och relativt händelsefattig match. Julia Pedros ribbträff och Anna Törnbloms friläge, båda för Sundsvalls FF, var värda att nämna från den första halvleken.
I andra hade Selånger lite mer boll och spring i benen medan SFF var lite rejälare och skapade fler halvchanser och som sagt gjorde enda målet.
– Vi öppnade matchen bra och hade flera bud på ett ledningsmål innan vi mattades av i slutet av den första halvleken. Pausvilan kom bra för oss och i andra startade vi upp bra och tog också ledningen. Anna Törnblom hade sedan flera chanser att utöka men hade inte marginalerna med sig. Selånger var inte ofarliga men vi lyckades ta våra andra raka 1-0-seger, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.
– Egentligen en typisk 0-0-match, inget lag förtjänade att vinna eller förlora, säger Selångers 3:s tränare Henrik Ytterström.
Lina Edberg, Sofie Axelborn, Elin Nordin och Anna Törnblom plusvarianter i ett Sundsvalls FF där ingen föll ur ramen.
I Selånger berömmer vi Linnéa Pettersson på mittfältet samt mittbacksparet Nellie Häggberg och Ella Withlock (född 03) som gjorde en lysande debut i seniorsammanhang och verkligen imponerade genom att hela tiden ligga rätt i position, klockrena brytningar och trygghet i passningsspelet.
Domaren Per Backlin svarade för en helgjuten insats och som Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edlund sade: "Den klart bästa domare vi haft i år".
 

Frida Poromaa vräkte sig fram och stötte in Fränstas segeremål

Fränsta tog en bortaseger. Med uddamålet av tre tog man hem hela poängskörden mot Njurunda på Gumsekullen.
Hemmalaget inledde annars bäst tog ledningen efter kvarten spelad genom Miriam Forslund och hade bud på mer men Eva Skarpsvärd Olsson drog på från 35 meter efter dryga halvtimmen och bollen seglade in över NIK-målvakten. 
– Njurunda klart bättre än oss första halvan och var mer "på tå" och närmare i närkamsspelet, säger Fränstas tränare Peter Larsson.
I den andra halvleken var spelet jämnare men sett till chanserna var gästerna i överläge. Matchen såg dock ut att sluta 1-1 men med bara fem minuter kvar vräkte sig Frida Poromaa fram på ett vänsterinlägg och stötte in Fränstas segerboll.
– Dom spelade med hög backlinje och hade inte så snabba spelare vilket gav oss lägen. Vi var täta bakåt och släppte inte till mycket så det var rättvist att vi kunde avgöra till vår fördel till slut, säger Peter Larsson.
- Synd att vårt fina spel inte belönas med poäng. Vi skapade en hel chanser men fick inte motsvarande utdelning. Grattis till Fränsta men tråkigt att höra vissa fula verbaliteter. Något som vi i NIK inte tycker passar inom fotbollen. Vi jobbar vidare och hoppas att våra kämpatakter kommer att ge poäng i höst, säger Linnén Berg i Njurunda IK.
Bäst i Fränsta var Miranda Padellaro, på vänsterkanten och Eva Skarpsvärd Olsson som jobbade hårt över stora ytor.
Bra kämpat överlag i Njurunda.
Domaren Hasan Hamid Ahmed svarade för en okey insats men han måste träna på att lägga in matchfakta på MFF:s hemsida.

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Clara Högbom gjorde sitt 21:a mål när hon gav Stöde ledningen med 1-0. Clara Högbom gjorde sitt 21:a mål när hon gav Stöde ledningen med 1-0.

Stöde tog tionde raka segern – men Selånger 3 hotade

(2017-08-14)
Stöde tog sin tionde raka seger i Damtrean när omgång 11 färdigspelades.
Selånger 3 var emellertid med hela vägen in i kaklet efter att Alma Wahlström reducerat till 2-1 med drygt tio minuter kvar.
Clara Högbom och Elisabeth Dahlenius var segralagets målskyttar.

Så här sammanfattar lagens tränare matchen:

Anette Bergman, Stöde IF:
Vi gör 1-0 redan efter två minuter och efter det har vi tryck i 70 men väldigt svårt att få in bollen. En mycket duktig målvakt (Therese Åhlin, reds anm) som gör många fina räddningar i Selångers mål och ett mycket defensivt lag som backar hem långt och gör det mycket trångt och svårspelat och vi har svårt att rulla boll idag, tappar lite bolltempo och det gör det än lättare för dem att försvara sig. Vi har en hel del lägen som vi bränner och får inte riktigt till de riktigt noggranna avsluten idag.
I 57:e minuten gör inhopparen Elisabeth Dalenius 2-0 fint framspelad av Erica Hultin. Därefter sätter de 2-1 i 79:e minuten på en hörna med en del strul och bollen studsar innanför mållinjen innan vi rensar bort den. Vi bjuder tyvärr in dem lite i sista 10 men det viktigaste är att vi återigen tar 3 poäng och får vara nöjda över det, det är inte lätt att alltid spela med pressen att vi bör vinna matcherna med mycket mål, det räcker att vi vinner!

Henrik Ytterström, Selånger FK 3:
Vi skall spela fem matcher på åtta dagar. Idag match nummer två av dessa. Riktigt skoj att se våra unga Selångertjejer mäta sig mot Damtreans suveräner Stöde och stå upp så pass bra som vi gjorde. Dock stod vi och sov första minuten, ett ögonblick av passivitet och Clara Högbom satte dit 1-0 med ett välplacerat skott. Det blev dock en väckarklocka för våra unga tjejer, resten av matchen hade vi stenkoll på Stödes radarpar Anna Edin & Clara. Stöde för matchen som väntat men vi ligger rätt i våra positioner och tvingar Stöde till svåra avslut. Vi var inte ofarliga i våra omställningar utan ett par gånger räddas Stöde av sin bästa spelare idag i form av deras libero (Julia Sperring, reds anm), bäst i Stöde idag, som alltid var där med en tå och stoppade vår hypersnabba Mathilda Jonsson från att rinna igenom.
Andra halvlek ser ut som den första, Stöde för spelet men får ta svåra avslut. Dock gör dom 2-0 i mitten av andra. Vi fortsätter dock att kämpa och lyckas genom Alma Wahlström trycka in en hörna efter en tilltrasslad situation med lite drygt tio kvar. Det blev med andra ord lite nerv på slutet.
Sammanfattningsvis ett rättvist resultat, dock hade vi inte behövt skämmas om vi fått med oss en pinne. Är mycket nöjd med tjejernas försvarsspel idag. Extra plus till Wilma Holmberg på mittfältet, unga Emelie Norberg (03:a) som mittback som båda hade stor del i att Anna och Clara hade det tufft idag, samt duktiga Therese Ålin i mål som stod rätt på det mesta när Stöde väl kom till avslut. Även beröm till domartrion som höll en jämn och konsekvent nivå. (Huvuddomare: Ibrahim Nazar. Ass. domare: Roger "Collina" Backlund och Martin Gabrielsson Ling, reds anm).

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Joanna Fuenzalidas frispark gav Söråker segern mot HKBK 2. Joanna Fuenzalidas frispark gav Söråker segern mot HKBK 2.

Sammandrag, omgång 11:
Joanna Fuenzalida satte Söråkers segermål när serietvåan besegrades

(2017-08-10)
Efter förlusten i söndags mot Fränsta tog Söråker revansch när man skickade hem serietvåorna Heffnersklubban 2 poänglösa från sitt nya konstgräs. Joanna Fuenzalida satte segermålet när bara fem minuter återstod.
– En fin frispark från Joanna men jag tror den låga solen spelade deras målvakt ett spratt, säger Söråkers ass. tränaren/lagledaren Sven Lagerqvist.


I söndags förlorade Söråker mot Fränsta. Ikväll visade man helt andra takter och kämpade ner serietvåan Heffnersklubban 2 med 2-1. Joanna Fuenzalida satte segerbollen med bara fem minuter kvar.
– En fin frispark från Joanna men jag tror den låga solen spelade deras målvakt ett spratt., säger Söråkers ass. tränaren/lagledaren Sven Lagerqvist.
– Men jag tycker att vi vinner rättvist även om Heffnersklubban hade mer boll än oss men dom strandade allt som oftast vid vårt straffområde, fortsätter Lagerqvist som ville hylla kollektivet i första hand.
– Det var en match som präglades av mycket kamp och många felpass. Vi lyckades aldrig komma upp i normal standard. Vi fick ett grepp om matchen i andra halvlek och lyckades kvittera genom Maja Medelberg. Vi rullade runt på spelarna och försökte gå för en vinst. Då kom istället deras 2-1-mål. Tjejerna försökte men vi lyckades inte vaska fram mer än någon halvchans. All heder åt Söråker som var duktiga, säger Heffners-klubban 2:s tränare Ulrik Moen.

Appropå Fränsta vann man även i afton. Efter stor övervikt lyckades man till slut få hål på gästande Kovland 2 och gå ifrån till den 4-0-seger där det sista målet var en snygg frispark från 30 meter av Emma Östberg var kvällens vackraste.
KIF-tjejerna visade dock moral och tog över på slutet och var väl värd minst en reducering men hemmakeepern Alicia Larsson vägrade släppa någon boll förbi sig.
– Vi dominerar matchbilden helt i första och borde ha gjort fler än ett mål. I paus pratade vi om att fortsätta likadant i andra så kommer vi att få en bättre utdelning. Så blev det också efter att tjejerna krigat på riktigt bra, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

SDFF 2 vann hemma på Kubens konstgräs med 4-2 mot Njurunda. SDFF tog ledningen med 2-0 i den 22:a minuten men NIK replikerade omgående minuten därpå.
Birile Elias såg tidigt i andra halvleken att SDFF åter skapade sig ett tvåmålsöverläge. Ett 4-1-mål kom ockå innan gästerna hyfsade till slutsiffrorna till 4-2.
– Vi gör en riktigt stabil match och håller i taktpinnen större delen av matchen. Extra roligt då vi bytt ut många från startelvan sett till de tre senaste matcherna. Värt att nämna är att två av målskyttarna, Vega Åslin och Stina Mårtensdotter, gjorde sina första mål i seniorfotbollen, säger SDFF:s trämare Anders Heimer
– Surt med förlust naturligtvis men vi gick av planen med ett leende och med andra halvlek i ryggsäcken och så fortsätter vi kämpa vidare trots att segrarna uteblir, säger Njurundas Linnéa Berg.

Matfors slåss med Kovland 2 om träsleven. Blott en inspelad pinne så här långt. Men den andra låg inom räckhåll i afton men Julia Pedro satte Sundsvalls FF:s vinnande mål på frispark med drygt 20 minuter kvar. Nära skjuter som sagt ingen hare.
– Vi var hela tiden det något bättre laget men hade svårt att omsätta övertaget i mål men vi vinner rättvist. Tråkigt nog blev det lite för mycket fokus på domaren från båda lagen. Vi gör en gemensamt bra insats där alla tjejerna får godkänt, säger Sundsvalls tränare Stefan Edberg.
– Som vanligt var vi ont om folk men kämpade på ändå. Tyvärr släppte vi in en frispark igen och orkade inte resa oss riktigt efter det, trots att vi flyttade upp laget ganska friskt sista kvarten fick vi inte till den där riktigt heta kvitteringschansen. Men snart kommer vi att ta vår första seger lovar jag, säger Matfors tränare Mats Magnusson.

under uppdatering

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Maja Medelberg gjorde hälften av Heffnersklubban 2:s sex mål mot Sundsvalls FF. Maja Medelberg gjorde hälften av Heffnersklubban 2:s sex mål mot Sundsvalls FF.

Sammandrag, omgång 10:
Maja Medelberg och Sofie Heimer hattrickskyttar i söndagens omgång

(2017-08-06)
Maja Medelberg och Sofie Heimer svarade under söndagen för varsitt hattrick när Heffnersklubban 2 och SDFF 2 vann sina matcher ned 6-1 mot Sundsvalls FF respektive 4-3 mot Kovland 2.
Selånger 3 och Fränsta vann också sina matcher – och båda höll dessutom nollan.
Matfors - Stöde blev uppskjuten.


Tvåan Heffnersklubban 2 tog emot trean Sundsvalls FF på Nya HK-vallen och det var länge en jämn match. HK inledde bäst och hade en 2-0-ledning efter tjugo minuter genom mål av Alexandra Holmberg och Maja Medelberg i en annars ganska blek halvlek spelmässigt.
Sundsvalls FF började bäst i den andra och kunde också få till en reducering genom Charlotta Stickler. SFF har sedan även bud på en kvittering men när Maja Kjellberg sätter 3-1 går luften ur gästerna och Milla Lundberg och två gånger Maja Medelberg sista tre minuterna gör att slutresultatet rinner iväg till hela 6-1.
– Heffnersklubban vinner rättvist men det blev alldeles för stora siffror då vi tog slut sista tio-kvarten, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.

Selånger 3 klättrade upp till "bronsplats" efter 2-0 på Gumsekullen mot Njurunda. Trots ett markant övertag i både spel och målchanser för gästerna stod det 0-0 i paus.
Direkt i öppningen av den andra halvleken kom utdelningen retroaktivt då Ella Bromée bröt dödläget för SFK.
Trots ytterligare chanser stod sig länge 1-0 vilket är en skör ledning i fotboll och Njurunda stack upp emellanåt och hade bud på en kvittering.
Nerven i matchen höll i sig ända till slutminuten då en frispelad Ella Bromée kunnde göra sitt och Selångers andra mål.
– Vi skulle ha avgjort matchen betydligt tidigare, med tanke på alla chanser vi hade, men vi får skylla på ringrost efter sommaruppehållet, säger Selångers lagledare Johan Lindstammer .
– Resultatet speglar inte matchen ännu en gång. Med vår vilja och kämparinsats tycker jag att lika hade varit mer rättvist, säger Njurunda-spelaren Linnéa Berg.

Nästjumbon Fränsta tog, lite överraskande, hem hela potten i hemmamatchen mot Söråker. Sanna Edlund satte matchens enda mål i mitten av den första halvleken efter en hörna.
– Vi kom inte upp i normal standard och ävenom vi hade det mesta av spelet i den andra halvleken kom vi inte närmare än några halvchanser. Fränsta bemästrade den trånga planen bättre än oss och var brytningssäkra och kämpade för sina tre poäng, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
(kommentar från Fränstatränaren Peter Larsson kommer)

Kovland 2 har inlett serien med idel förluster. Och mot SDFF 2 kom den åttonde. Men det var en jämn tillställning där gästerna kunde vända 2-3 till seger via två mål sista kvarten av Sofie Heimer. 
– Trist att vi inte fick med oss minst en poäng, jag tycker vi var värda det, men jag är väldigt nöjd med vårt spel trots att vi inte riktigt orkade hålla ihop lagdelarna på slutet när vi blev trötta, säger KIF-trämarem Per Erskjäns.
– Vi började bra och tog ledningen redan efter tre minuter genom Sara Khamis men sedan vänder Kovland till 2-1. I den andra halvleken spelade vi upp oss och vänder. Tycker vi vinner rättvist då vi har fyra klara chanser ytterligare att näta men en eloge till Kovland för en riktigt bra match, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.

När det gäller serieledarna Stödes bortamatch mot Matfors blev den uppskjuten då hemmalaget inte fick ihop fullt lag. Nytt speldatum är 31 augusti.  

Hoppas få lite tid över och sätta ihop lite längre matchreferat.

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Malin Karlsson flyttar med sin basketspelande sambo till Göteborg. I sin sista match för Njurunda innan flytten sänkte hon Matfors i slutminuterna. Malin Karlsson flyttar med sin basketspelande sambo till Göteborg. I sin sista match för Njurunda innan flytten sänkte hon Matfors i slutminuterna.

Sammandrag, omgång 9:
Matfors på väg mot första segern – då slog Malin Karlsson till för Njurunda i sin sista match

(2017-08-03)
Matfors var på väg mot årets första seger.
Ledning 2-1 med två minuter kvar.
Då slog Malin Karlsson till - dubbelt och sköt segern till Njurunda i sin sista match innan flytten till Göteborg.


Det var dramatiskt och spännande på flera arenor när höstspelet sparkade igång i vår lokala damtrea.
På Gunsekullen var gästerna Matfors på väg att ta hem årets första seger.
Då kvitterade först strategen Malin Karlsson och på övertid satte hon även segermålet.
– Tyvärr var det här nog sista matchen i år för Malin då hon flyttar med sin basketspelande festman till Göteborg, säger NIK-spelaren Moa Göransson.

Stöde IF spelade seriefinal mot Heffnersklubban 2. Vid seger skulle hemmalaget rycka rejält i tabellen. Men gästerna kämpade på bra och höll länge det röda laget stången tack vare en stark defensiv.
Men tio minuter in i andra halvlek bröt Emilia Johansson dödläget och sedan rann det iväg till 5-0, tre mål av Clara Högbom och ett av Anna Edin, innan gästernas Felicia Andersson var ofin och spräckte Ida Sperrings nolla.
– Vi vinner på god fysik och att vi hela tiden har tålamod att spela i 95 minuter om det skulle behövas, säger Stödetränaren Anette Bergman.

På Söråkers IP vände hemmalaget 0-2 till en 4-2-victoria mot Sundsvalls FF. Ett självmål efter en hörna till 1-2 hjälpte Söråkers FF att hitta in i matchen.
– Vi var lite skakiga i inledningen av bägge halvlekarna men vi jobbade oss in och tog över och vinner rättvist, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
– Vi började bäst och tog en 2-0-ledning men Söråker var duktiga att sätta sina halvchanser medan vi inte utnyttjade våra lika bra, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Det var jämnt och ovisst länge även på Kubenplan där SDFF 2 tog emot Fränsta. Trots markant övertag i både bollinnehav och målchanser hängde gästerna länge med i målprotokollet. Men när Miranda Englund tryckte in 4-3 efter en frispark klarade inte Fränsta av att mobilisera för en utjämning utan Tilda Karlsson kunde stänga matchen med sitt 5-3-mål.
– Vi gör vår bästa match rent anfallsmässigt
Och vi skapade utöver målen en mängd målchanser. Starkt av tjejerna att fortsätta visa tålamod och inte få panik när Fränsta hade mycket god utdelning på sina få chanser, säger SDFF 2-trämarem Anders Heimer.
– SDFF 2 vinner fullständigt rättvist. Hade dom visat mer skärpa i avsluten hade segern spikats tidigare och större. Men jag vill ändå ge en eloge till mina tjejer som kämpade på bra trots spelmässigt underläge, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

Selånger 3 och Kovland sköts på framtiden till i slutet av augusti då KIF-arna inte fick ihop fullt lag i afton.

Längre referat kommer förhoppningsvis att kunna läggas in under fredagen.

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Anette Bergman tränar Damtreans serieledare Stöde IF. Anette Bergman tränar Damtreans serieledare Stöde IF.

Så är läget i Damtreans klubbar inför kvällens inledande höstspel

(2017-08-03)
Efter en dryg månads sommarvila står nu dom lokala höstpremiärerna som spön i backen.
I afton är det Damtreans tur att kicka igång.
Lokalfotbollen har kollat läget även hos dessa när det gäller ändringar och trupperna och annat. 


1. Stöde IF, 24 poäng
Anette Bergman, tränare:
– Vi har kommit igång bra efter sommaruppehållet och spelarna har svarat bra på fysträningen. Tyvärr har vi inte fått till någon träningsmatch eftersom vi sökt division 2-motstånd. Vi ser fram emot en bra höst och kan inte mer än nog påpeka för våra spelare att vara ödmjuka inför varje match, vilket är en utmaning att behålla fokus och spelglädje!
– Självklart är vårt mål att gå obesegrade genom div 3 men vi vet också att det inte bara går av sig själv, som sagt ödmjukhet! Vi får vårt största prov denna säsong ikväll då vi faktiskt inte mött tvåan under våren!

2. Heffmersklubbans BK 2, 20 p
Ulrik Moen, tränare:
– Inga förändringar i truppen. Vi har haft några veckors ledighet under uppehållet. Det var många som var slitna efter en lång försäsong. Vi har tränat på bra i två veckor nu och det ser bra ut.
– Vår målsättning är att vara med och kriga om slutsegern. Det är klart att Stöde är favoriter men vi skall göra ett försök att utmana dem. Vi har ett ungt, träningsvilligt och utvecklingsbart lag. Vi ser fram emot hösten med början ikväll.

3. Sundsvalls FF, 16 p
Stefan Edlund, tränare:
– Har inte hänt nåt i truppen mer än att Clara Thimstrand har problem med sin rygg. Vi har haft lite dålig uppslutning på träningarna efter uppehållet då flera av tjejerna sommarjobbar och inte kan vara med på träningar och matcher alla gånger.
– Vår målsättning är i alla fall att fortsätta hänga med i toppen under hösten.

4. Selånger FK 3, 15 p
Henrik Ytterström, tränare:
– Våren har varit ungefär som vi förväntade oss med vårt unga lag. Vi fortsätter under hösten att skola in unga tjejer för seniorfotboll.

5. Söråkers FF, 13 p
Sven Lagerqvist, ass. tränare/lagledare:
– Vi är laddade inför hösten! Är nöjd med våren, skulle kanske haft någon poäng till! Vi träningsspelade mot Alnö IF förra veckan och krigade till oss 0-0 och det är vi såklart nöjd med!
– Tyvärr skadades Emma Granström på träningen förra torsdagen så illa att säsongen förmodligen är över för hennes del. Hon trampade snett och har ev slitit av några ledband. Är gipsad men vi avvaktar magnetröntgen nu u veckan innan vi vet exakt. Tråkigt då Emma nog varit vår bästa spelare, så hennes frånvaro kommer nog att märkas. Men då får någon annan träda fram! Vi spelade ju bra mot alnön utan henne så vem vet? Resten av truppen ser pigga och fräscha ut. Vi har tappat två spelare till Kovland 2, Isabelle Jonsson och målvakten Emelie Söderlind.
– Målsättningen för hösten är att försöka hoppa upp någon placering. Vi startar upp mot Sundsvalls FF ikväll. Ett lag som vi inte har mött i år ännu. SFF är ju alltid tuffa att möta, men vi hoppas kunna bjuda på bra motstånd. Ser fram emot matcher igen och hoppas på inga fler skador drabbar oss.

6. Fränsta IK,  10 p
Peter Larsson, tränare:
(väntar på återkoppling)

7. Sundsvalls DFF 2, 9 p
Anders Heimer, tränare:
– Jag tycker att det ser bra ut inför omstarten av serien. Truppen är oförändrad. Vi fick tyvärr en skada precis innan sommaruppehållet på Evelina Olsson. Vi räknar inte med att hon är spelklar innan mitten av augusti. Sedan har vi ett antal tjejer som är bortresta här i början av månaden men det är nog lika för alla lag.
– Vår ambition med hösten är att bli jämnare, inte lika mycket berg och dalbana under matcherna. Det gäller att nöta på grunderna för att skapa trygghet. Lyckas vi med det kommer även resultaten. Jag tycker även att samarbetet med lagen under Damtrean är spännande. Det finns flera duktiga tjejer födda 02 och 03 som är mogna att träna och matcha i den här miljön. Så vi är fulla av tillförsikt inför hösten.

8. Njurunda IK, 3 p
Helene Nyberg, lagledare:
– Tyvärr är både jag och tränaren Kjell Larsson sjukskrivna. Dock inga övriga förändringar i truppen iallafall mer än att Linnéa Berg kommer att ingå i tränarstaben med plus att Moa Göransson återvänt från Heffnersklubban. Något hon gjorde redan innan sommaruppehållet.
– Målsättningen är att vi ska ha minst lika kul i höst som vi haft under våren. Tjejerna sköter sig själva de tre första matcherna då Kjells tränarkollega Donald Eckman är bortrest. Om jag orkar kommer jag att vara där men det är ett stort frågetecken på mig. Tur vi har världens bästa tjejer.

9. Matfors IF, 1 p
Mats Magnusson, tränare:
– Det har hänt lite saker i min lilla trupp i sommar. Vi har tappat en spelare som valde att lägga ner verksamheten under uppehållet och det var Julia Nordlund. Men sen har vi också fått in ett par spelare som verkligen kan bidra med lite fart, fysik och lite "skalle". Det är en tjej från Team Hudik som spelat med dom i tvåan i våras och heter Johanna Aikio. Ett ytterligare nyförvärv som kommer närmast från Stockholmslaget Tullinge TP och hon heter Emma Leberger. Sen har vi även två comebacker som ser riktig pigga ut och det är Frida Björklund och Emma Lundgren.
– Inga träningsmatcher har spelats under uppehållet men vi körde en rätt tuff träningsperiod som vi avslutade förra veckan, med sju tuffa tvåtimmarspass på nio dagar. Och jag har som mål att vinna fem matcher under hösten..men det målet vet inte tjejerna något om *blink*.

10. Kovlands IF 2, 0 p
Per Erskjäns, tränare:
– Läget är inte jättebra hos oss just nu. Många spelare som är skadade, och tyvärr ett par som inte kommer att kunna spela något under hösten och ikväll tvingas vi flytta matchen mot Selånger 3 då vi inte får ihop fullt lag. Vi riskerar även att tappa ett par tjejer för studier på annan ort men där är inget klart ännu. Dom goda nyheterna är att vi fått in tre nya spelare, Isabelle Jonsson och målvakten Emelie Söderlindfrån Söråker plus Amanda Lundström som börjat spela igen efter många år borta från fotbollen.
– Vi har haft en minst sagt dålig vårsäsong, mycket pga att vår trupp har varit så tunn. Målsättningen för hösten blir därför att få stabilitet i truppen och visa att vi faktiskt kan spela fotboll.

Så spelas höstpremiärens matcher ikväll:
19:00 Njurunda IK - Matfors IF
19:00 Selånger FK 3 - Kovlands IF 2 (uppskjuten, KIF 2 fick inte ihop lag)
19:00 Stöde IF - Heffnersklubban BK 2
19:00 Söråkers FF - Sundsvalls FF
20:00 Sundsvalls DFF 2 - Fränsta IK

• Referat, resultat, matchfakta,  tabell, skytteliga & kommande matcher

Sofie Heimer i SDFF 2 dubblade vårens målskörd då hon gjorde hattrick på Gumsekullen. Sofie Heimer i SDFF 2 dubblade vårens målskörd då hon gjorde hattrick på Gumsekullen.

Sofie Heimer skillnaden mellan SDFF 2 och NIK

(2017-06-27)
Så äntligen spelades den uppskjutna matchen från omgång 2 mellan Njurunda och SDFF 2.
Och det blev en målrik historia på Gumsekullen där gästerna vann med 5-2 efter ett hattrick av Sofie Heimer.
– Det var en intensiv och underhållande match med mycket anfallsfotboll, säger SDFF:s tränare Anders Heimer.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Frida Poromaa är inte bara en bra skidåkare. Hon kan göra mål i fotboll också. Frida Poromaa är inte bara en bra skidåkare. Hon kan göra mål i fotboll också.

Frida Poromaa dubbel målskytt när Fränsta 2-0-vann mot Selånger 3

(2017-06-22)
SFränsta tog en tidig ledning i andra halvlek mot gästande Selånger 3 genom Frida Poromaa.
Frida ökade sedan på med ett 30-meters skott och fastsällde segern till 2-0.
– Idag var det vår styrka som fällde avgörandet, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Thelma Bergkvists hattrick gör att hon nu ligger tvåa i skytteligan med 19 mål. Thelma Bergkvists hattrick gör att hon nu ligger tvåa i skytteligan med 19 mål.

Thelma Bergkvist håller krutet torrt – nytt hattrick när HKBK 2 vann jämn fajt mot Njurunda

(2017-06-22)
Thelma Bergkvist är i fin målform i vår.
När Heffnersklubban 2 besegrade Njurunda i en spännande match med uddamålet av sju svarade hon för hemmalagets tre första fullträffar och har nu prickat in 19 mål och skuggar Stödes Anna Edin i skyttetoppen.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Amanda Lundgren satte Söråkers segermål redan efter en halvtimme. Amanda Lundgren satte Söråkers segermål redan efter en halvtimme.

Samtliga mål föll första halvtimmen när Söråker vann mot SDFF 2 med uddamålet av tre

(2017-06-22)
Söråker var för ett par dagar sedan nära att ta poäng av serieledarna Stöde.
Idag fick man sin trea då SDFF 2 besegrades på bortaplan med 2-1 där samtliga mål tillverkades första halvtimmen.
– Vi är såklart nöjda med att kunna få avsluta med en seger innan uppehållet, säger Söråkers ass. tränare/lagledare SvenLagerqvist.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Frida Åsell inledde målskyttet för Stöde. Frida Åsell inledde målskyttet för Stöde.

Stödes tålamod bröt till slut ner ett hårt kämpande SFF

(2017-06-22)
Stöde fick återigen kämpa för brödfödan.
Hemmalaget Sundsvalls FF verkade fast beslutna att sälja sig dyrt.
Men som så många gånger tidigare blev anfallsduon Edin & Högbom tungan på vågen med varsitt mål vid ställningen 1-1.
– Vi blev aldrig stressade utan trodde hela tiden på att vi var det bättre laget och att målen skulle komma, vilket dom ju också gjorde, säger Stödes tränare Anette Bergman.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Emilia Johansson såg till att Stödes svit med bara segrar fortsatt är intakt. Emilia Johansson såg till att Stödes svit med bara segrar fortsatt är intakt.

Söråker två minuter från jätteskräll mot överlägsna serieledarna Stöde

(2017-06-19)
Söråker tog ledningen mot seriesuveränen Stöde i den första halvleken och höll den fram till minut 52.
Hemmalaget var sedan på god väg mot en poängskräll då Emilia Johansson frälste topplaget med ett segermål med bara två minuter kvar.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Emma Magnusson sköt ledningsmålet när Matfors tog årets första poäng. Emma Magnusson sköt ledningsmålet när Matfors tog årets första poäng.

Matfors på papperet – tog årets första poäng efter 2-2 mot Fränsta

(2017-06-18)
Efter noll poäng på dom sex inledande matcherna tog Matfors i afton säsongens första pinne efter 2-2 mot gästande Fränsta,
Men det var nära att man tog hem hela potten men Linda Bortan kvitterade med en straffspark i krysset på slutet.
– Vi hade varsin halvlek så sett till 90 minuter var 2-2 ett rättvist resultatr, säger bägge lagens tränare, Mats Magnusson i Matfors och Peter Larsson i Fränsta.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Em cool Sara Johansson satte två av SUndsvalls FF:s mål mot Njurunda. Em cool Sara Johansson satte två av SUndsvalls FF:s mål mot Njurunda.

Sundsvalls FF:s chockstart sänkte Njurunda

(2017-06-15)
Sundsvalls FF kom till Gumsekullen och satte full gas direkt.
Efter 17 minuter hade man rivit åt sig en 3-0 ledning och trots att Njurunda återhämtade sig kunde man inte hindra ett effektivt SFF att till slut vinna med 6-2.
– Vi gjorde en riktigt bra match på en svårspelad plan, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Moa Zander satte ett hattrick för sitt Selånger Moa Zander satte ett hattrick för sitt Selånger

Moa Zander sänkte SDFF 2 med sitt hattrick

(2017-06-15)
Selånger 3:s Moa Zander hade en bra kväll hemma på IP och svarade för lagets samtliga tre mål i 3-2-segern mot SDFF 2.
– Moa varbäst på plan och inblandad i det mesta. Utöver dom tre målen stod hon för mängder av fina framspelningar, säger Selånger 3:s tränare Henrik Ytterström.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Thelma Bergkvist svarade för fyra av Heffnersklubban 2:s tio mål. Thelma Bergkvist svarade för fyra av Heffnersklubban 2:s tio mål.

Heffnersklubban 2 bjöd Kovland 2 på en rejäl svängom och vann med tvåsiffrigt

(2017-06-13)
Seriejumbon Kovland 2 hade inte mycket att sätta emot när tvåan Heffnersklubban 2 gästade Ånäsvallen.
Dansbanan ligger strax bortom planen och hemmalaget fick sig en rejäl svängom – 0-10.

klicka här för ett längre referat från matchen 

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Tilda Högbom var en av Stödes fem målskyttar. Tilda Högbom var en av Stödes fem målskyttar.

Stöde fortsätter att samla storsegrar på hög:
"Fem olika målskyttar"


(2017-06-11)
Stöde tog i afton ytterligare en storseger .
Inför nästan 200 åskådare hemma på IP vann det röda laget med 8-0 mot ett väl kämpande Njurunda.
– Idag hade vi fem målskyttar som delade på skörden. Kul att vi har flera i laget som kan göra mål, inte bara Clara Högbom och Annan Edin, säger spelande tränaren Hanna Högbom. 

klicka här för ett längre referat från matchen 

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Maja Medelberg delade målskyttet med Thelma Bergqvist. Maja Medelberg delade målskyttet med Thelma Bergqvist.

Thelma Bergkvist och Maja Medelberg varvade mål-skyttet för Heffnersklubban

(2017-06-08)
Heffnersklubbans andralag går i sitt A-lags fotspår så här långt och vägrar förlora.
Mot Fränsta på Myggvallen varvade duon Thelma Bergkvist och Maja Medelberg målskyttet med två fullträffar vardera i 4-0-segern.
– Tillsammans med Stöde är Heffnersklubban 2 seriens klart bästa lag. Vi gör ingen dålig match men förlorar ändå med 0-4, berömmer Fränstatränaren Peter Larsson. 

klicka här för ett längre referat från matchen 

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Ella Zetterberg var den ene av Selånger 3:s tvåmålsskyttar. Ella Zetterberg var den ene av Selånger 3:s tvåmålsskyttar.

"Brunkarfotboll" på Selångerfältet när hemmalaget vände till seger mot Söråker

(2017-06-08)
Söråker var på väg mot seger på svårspelade Selångerfältet efter ett tidigt ledningsmål av Emma Granström.
Selånger 3 tog över allt mer ju längre matchen led och kund via mål av Ella Zetterberg och Thea Mattisson sega sig ikapp och förbi.
– Det blev en "brunkarmatch" på den trånga planen med många närkamper och långa bollar i en match som vi vann på bättre ork, säger Selånger 3:s tränare Henrik Ytterström.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

15-åriga talangen Sara Khamis nätade dubbelt för SDFF 2. 15-åriga talangen Sara Khamis nätade dubbelt för SDFF 2.

SDFF 2 vann svängig match mot Matfors

(2017-06-08)
Matfors har inlett med sex raka förluster.
Idag var man dock med hela vägen mot SDFF 2 men fick till slut ge sig i en svängig match med 3-5.
– Vi vinner rättvist och kanske hade kunnat gjort ett par mål till men Matfors kämpade på bra, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Hattrick av Clara Thimstrand. Hattrick av Clara Thimstrand.

Sundsvalls FF jagade två-siffrigt men landade på nio

(2017-06-08)
Sundsvalls FF rullade igång liret direkt och ledde redan efter 26 minuter med 4-0 mot Kovland 2.
Till slut blev det "bara" 9-0 trots att hemmalaget frenetiskt jagade tvåsiffrigt på slutet.
Clara Thimstrand bäste målskytt med ett hattrick.
– Måste ge en eloge till Kovland 2 som kämpade och aldrig gav upp och höll humöret uppe och klarade sin målsättning att undvika tvåsiffrigt, säger SFF:s tränare Stefan Edberg.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Jumbon spräckte Stödes nolla när Melinda Andersson kvitterade för Kovland 2 – sen tog firma Edin & Högbom över festen

(2017-06-04)
Melinda Andersson dubblade jumbon Kovland 2:s målskörd i årets Damtrea samtidigt som hon spräckte serieledarna Stödes nolla när hon kvitterade till 1-1 tidigt i matchen.
Sista tio i första halvlek gjorde dock Stöde femmål och gick från 2-1 till 7-1 för att i den andra utöka med två mål till.
Anna Edin och Clara Högbom svarade för gästernas samliga nio mål!

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Förre Söråkerstjejen Linnea Berg men numera spelande i Njurunda sedan Ljustorp lagt ner bröt oturligt benet mot just Söråker. Förre Söråkerstjejen Linnea Berg men numera spelande i Njurunda sedan Ljustorp lagt ner bröt oturligt benet mot just Söråker.

Dramatik i kubik mellan Söråker och Njurunda ändade i ett otäckt benbrott 

(2017-06-03)
Det blev dramatiskt på Timrå IP:s konstgräs under lördagens match mllan Söråker och Njurunda.
Söråker var på väg att plocka in 0-5-underläge men vid ställningen 4-5 bröt Njurundas Linnéa Berg benet och matchen fick avbrytas sedan ambulansen behövt över en timme på sig att komma.


Det blev synnerligen dramatiskt på flera fronter när Söråker tog emot Njurunda på Timrå IP under lördagen.
Gästerna inledde starkt och gick snabbt ifrån till en 5-0-ledning.
Söråker lyckades stoppa blödningen och reducerade även två gånger innan paus.
I andra halvlek fortsatte hemmalaget att äta sig ikapp i målprotokollet till 4-5 och hade starkt momentum i matchen.
Men med 17 miuuter kvar drabbades Njurundaspelaren Linnéa Berg av ett benbrott just under knät.
Matchen fick naturligtvis avbrytas i väntan på ambulans. Pinsamt nog tog det över en timme innan den kom trots att man fick information att den var på väg inom kort. Hämtades den från Kramfors???? Synd om Linnéa som fick ligga på planen så länge i plågsamma smärtor utan syrgas eller smärtstillande.
– Linnéa är en tuff tjej och hon bet ihop bra, säger Söråkers lagledare Sven Lagerqvist, som själv jobbar på ambulansen och hade bra koll på den skadade Linnéa.
Någon bår gick heller inte att finna på Timrå IP så att man skulle kunna lyfta av Linnéa från planen utan att riskera att försämra hennes tillstånd.
När väl ambulansen hämtat Linnéa beslutade domaren Hanad Ibrahim Muhammed att avbryta matchen.
– Nu gör jag en skrivelse till förbundet så får vi se vad tävlingskommittén tar för beslut. Om matchens sista 17 minuter skall spelas senare, om det blir omspel från start eller om resultatet vid avbrotter skall räknas som slutresultat, säger Hanad Ibrahim Muhammed.

Det logiska borde vara omspel då Söråker var på väg att hämta in Njurundas stora försprång och kanske även gå förbi. Att spela om dom sista 17 minuterna känns lite futtigt och att ge NIK segern känns inte heller helt korrekt. Men som sagt, det är upp till förbundet att besluta åtgärd.

Lokalfotbollen hoppas att Linnéa Berg får den allra bästa vården, slipper smärtorna och kommer igång med rehabiliteringen och att vi får se henne på fotbollsplanen igen i framtiden. Krya på dig, Linnéa!

Edit:
Enligt ST är matchen slutspelad och resutatet fastställt till 4-5.
– Ja, jag såg det men jag kommer att maila förbundet och yrka på omspel, säger Sven Lagerqvist.

Läs mer:
• Njurunda vann trots uppryckning av Söråker

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Sundsvalls FF:s lagkapten Anna Torstensson såg till att säkra segern med sina två avslutande mål. Sundsvalls FF:s lagkapten Anna Torstensson såg till att säkra segern med sina två avslutande mål.

Två mål av lagkaptenen Anna Torstensson när Sundsvalls FF segrade

(2017-06-01)
När Fränsta reducerade till 1-2 tidigt i andra halvlek  hemma mot Sundsvalls FF blev det nerv i matchen.
Men bara en kort stund. Det tog bara fyra minuter för gästernas Anna Torstensson att sätta 1-3 och när lagkaptenen även satte sitt andra och Sundsvalls FF:s fjärde mål med drygt tio minuter kvar var segern säkrad.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Mathilda Jonsson hsnn med att göra två mål på matchens sex inledande minuter. Mathilda Jonsson hsnn med att göra två mål på matchens sex inledande minuter.

Mathilda Jonsson behövde bara sex minuter på sig för att fixa Selånger 3:s seger

(2017-06-01)
Matchen på Thulevallen mellan Matfors och Selånger 3 var över på sex minuter.
Då hade gästernas Mathilda Jonsson gjort två mål och Wilma Näs ett.
– Vi ställde bara ut skorna, säger Matfors tränare Mats Magnusson besviket.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Maja Medelberg - en nöjd tvåmålsskytt. Maja Medelberg - en nöjd tvåmålsskytt.

Maja Medelberg tvåmåls-skytt när Heffnersklubban 2 3-0-vann mot SDFF 2

(2017-06-01)
Heffnersklubban 2 är fortfarande obesegrade efter fem omgångar.
I afton slog man tillbaka SDFF 2 med klara 3-0 efter två mål av Maja Medelberg och ett av Vilma Jonsson.
HK 2 ligger just nu tvåa i tabellen, fyra pinnar efter seriesuveränen Stöde.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Thelma Bergkvist inledde målskyttet med en läcker frispark. Thelma Bergkvist inledde målskyttet med en läcker frispark.

Thelma Bergkvist och Felicia Andersson tremåls-skyttar när Heffners-klubban 2 tog en storseger 

(2017-05-18)
Thelma Bergkvist, 16, och Felicia Andersson, 15, gjorde tre mål var när gästerna vann med hela 8-2 efter 3-1 i paus.
– Vi gjorde flera snygga spelmål men Thelma Bergkvists frisparksmål var kronan på verket, säger HK-tränaren Ulrik Moen.
klicka här för ett längre referat från matchen

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Intervallträning uppför Norra berget bakom Selånger 3:s seger – gick under andra halvlek från 1-1 till 5-1

(2017-05-18)
Efter en timmes spel stod det 1-1 mellan Sundsvalls FF och Selånger 3 på Balders konstgräs.
När domaren blåste för full tid en halvtimme senare hade gästerna vunnit med 5-1.
– I andra halvlek märktes det vilket lag som löpt intervaller uppför Norra berget hela våren, säger Selångers tränare Henrik Ytterström.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Psykologiskt mål i slutet av den första halvleken gav Stöde luft under vingarna

(2017-05-18)
Clara Högbom bröt dödläget med tio sekunder kvar av den första halvleken.
Målet verkade ge Stöde luft under vingarna och i den andra var det bara en fråga om hur stor segern skulle bli.
– Målet släppte lite nervtrådar och efter paus kunde vi spela ut på ett helt annat sätt, säger Stödetränaren Anette Bergman efter 4-0-segern mot SDFF 2.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Heffnersklubban 2:s Thelma Bergkvist var på målhumör – fem fullträffar mot Matfors

(2017-05-18)
Thelma Bergkvist var på riktigt målhunör när Heffnersklubban 2 vann med 6-0 mot Matfors och svarade för inte mindre än fem av fullträffarna.
– Och dom var ganska snarliga och kom efter frilägen, säger tränaren Ulrik Moen, som var glad åt årets första seger efter två inledande kryss.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Flyttad match gav inte Njurunda dom bästa förutsättningarna – förlorade med 1-3 mot Fränsta

(2017-05-18)
På grund av flyttad match och dessutom tidigare lagd kom Njurunda till Ånge IP bara 20 minuter före avspark.
– Inte den bästa av förberedelser och vi var inte riktigt på tårna under den första halvleken, säger tränaren Kjell Larsson efter 1-3-förlusten mot Fränsta.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt. Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt.

Äkta hattrick av Clara Högbom när Stöde vann mot Selånger 3 i en välspelad och sevärd match

(2017-05-13)
Clara Högbom gjorde ett äkta hattrick i andra halvlek då Stöde gick från 1-0 till en en 4-0 vinst mot Selånger 3.
– En otroligt bra genomförd match av oss men även en eloge till det unga Selångerlaget som bjöd upp till dans, säger Stödes tränare Anette Bergman..

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt. Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt.

Alva Byström på SJUkt målhumör när Söråker krossade Kovland 2

(2017-05-13)
Alva Byström var på ett sjusärdeles målhumör när Söråker körde över stackars Kovland 2 med hela 11-0.
Efter kvarten spelad gjorde hon sitt första och aslutade med sitt sjunde i den sista matchminuten.
– Inte så vanligt att vi i Söråker vinner med dessa siffror, säger ass. tränaren/lagledaren Sven Lagerqvist.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Linda Bortan prickade in ett hattrick när Fränsta tog sin första vinst. Linda Bortan prickade in ett hattrick när Fränsta tog sin första vinst.

Linda Bortan gjorde ett äkta hattrick när Fränsta tog sin första historiska seger

(2017-05-11)
Rutinerade Linda Bortan gjorde tre mål på åtta minuter när Fränsta tog sin allra första segere någonsin i Damtrean.
Men premiärmålskytt blev hon inte. Det blev istället Josefine Persson när hon efter sju minuters spel satte ledningsmålet borta mot Kovland 2.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

När SFF saknade målvakt tog Felicia Nordsten en för laget och ställde sig mellan stolparn på gruset i Matfors - och det blev segere med 4-2. När SFF saknade målvakt tog Felicia Nordsten en för laget och ställde sig mellan stolparn på gruset i Matfors - och det blev segere med 4-2.

Sundsvalls FF vann borta mot Matfors på en grusligt dålig plan

(2017-05-11)
Matfors tog emot Sundsvalls FF på en osladdad grusplan och spelet blev också därefter.
Målvakterna var inte heller på humör att kasta sig så det som inte gick mitt på gick in.
SFF vann med 4-2 och efteråt kommenterade segrarnas målvakt Felicia Nordsten, som normalt är utespelare:
– Jag tog en för laget och ställde mig i målet, det gör jag aldrig om!

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Linn Öberg kvitterade till 3-3 och räddade poäng till Söråker. Linn Öberg kvitterade till 3-3 och räddade poäng till Söråker.

Söråker hämtade upp 1-3-underläge mot Heffners-klubban 2

(2017-05-10)
Heffnersklubban 2 ledde med 3-1 sedan Maja Medelberg gjort två av målen.
Inom loppet av två minuter med 20 kvar kvitterade Söråker tack vare varsitt mål av Alva Byströmoch Linn Öberg .
– Sett över hela matchen var det ett rättvist resultat, säger Söråkers ass. tränaren/lagledare Sven Lagerqvist.

Klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Fränsta förlorade sin första historiska match i Damtrean – Söråker blev för svåra

(2017-05-06)
Fränsta IK gjorde idag sin första historiska match i Damtrean.
Söråker blev dock för svåra och kunde avgå med en 4-0-seger på Timrås konstgräs där Emma Granström stod för två av hemmamålen.
– Men jag är inte missnöjd, vi hade bara en träningsmatch i benen och den var i full storm, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Alicia Holmberg gjorde två av målen i dagens match mot Njurunda. Alicia Holmberg gjorde två av målen i dagens match mot Njurunda.

Selånger 3:s omställningar gjorde livet surt för Njurunda: "Siffrorna speglade inte matchen"

(2017-05-04)
Selånger 3 vann med klara 6-1 mot Njurunda.
Spelmässigt var det emellertid en jämn match men Selånger 3:s omställningar ställde till med stora bekymmer för NIK.
– -Siffrorna speglade inte alls matchen, säger Njurundas tränare Kjell Larsson.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Anna Edin har hållit krutet torrt över vintern. I premiären gjorde Stöde-anfallaren hela fem mål. Anna Edin har hållit krutet torrt över vintern. I premiären gjorde Stöde-anfallaren hela fem mål.

Dussinet fullt för Stöde i premiären – anfallsduon Edin & Högbom stod för nio av målen

(2017-05-04)
Stöde visade i premiären varför man är seriefavoriter.
På Balders konstgräs vann man i premären med hela 12-0 mot stackars Matfors.
Anna Edin satte fem av fullträffarna och radarkompisen Clara Högbom fyra.
– Vi rullade på bra i andra och flera av målen kom efter fina kombinationer, säger Stödetränaren Anette Bergman..

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Här är tjejerna som tog hem premiärsegern för SDFF 2. Foto: Anders Heimer, SDFF 2.
Här är tjejerna som tog hem premiärsegern för SDFF 2. Foto: Anders Heimer, SDFF 2.
Sofie Heimer gjorde två mål i sin seriedebut med SDFF 2. Sofie Heimer gjorde två mål i sin seriedebut med SDFF 2.

SDFF 2 tog en storseger i division 3-comebacken
– 7-0 mot Kovland 2


(2017-05-03)
SDFF är tillbaka i Damtrean med ett andralag.
Och det hade inte kunnat börjat mycket bättre.
Det blev en 7-0-seger mot Kovlands andralag.
Sofie Heimer och Clara Carlsson blev dubbla målskyttar.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Thelma Bergkvist tvåmålsskytt när ungt Heffnersklubban 2 tog rättvis poäng mot Sundsvalls FF

(2017-05-03)
Heffnersklubbans unga andralag tog en välförtjänt poäng mot fjolårets överraskningslag Sundsvalls FF.
Thelma Bergkvist gjorde HKBK:s båda mål men Anna Törnblom kvitterade för SFF med mindre än tio minuter kvar.
– Vi hade ett stolpskott och ett missat öppet mål på slutet så vi var nära att vinna ändå, säger HK-tränaren Stefan Kjellberg.

klicka här för ett lämgre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Anette Bergman och hennes Stödetjejer går för serieseger! Anette Bergman och hennes Stödetjejer går för serieseger!

Seriepremiär för Damtrean i afton – Stöde IF stora serie favoriter:
"Givetvis vill vi vinna"


(2017-05-03)
Seriepremiärerna står som spön i backen så här års. Nu är det dag för årets upplaga av Damtrean.
Två matcher spelas ikväll, två i morgon och den avslutande på lördag.
Seriems stora favoriter Stöde går in i elden i morgon mot Matfors
– För oss är målsättningen given – vi vill vinna serien, säger Anette Bergman som är tillbaka som tränare för Stödes damer efter ett sabbatsår.


Till slut blev det "bara" tio lag i årets damtrea också sedan Ljustorps IF och Heffnersklubbans BK 3 dragit sig ur.
Nya lag i serien är Fränsta IK, som är en helt ny bekantskap i Damtrean, plus SDFF som åter kommer till spel med ett andralag i det lokala seriesystemet.
Borta i övrigt från ifjol är Selånger FK 2 som bara var ner och vände en säsong och då vann serien och nu är tillbaka i division2.
Det gör att samtliga föreningar bara ställer upp med ett lag var i år.
Sex representationslag och fyra andralag där A-laget Stöde IF är stora seriefavoriter på förhand.
– För oss är målsättningen given – vi vill vinna serien, säger Anette Bergman som är tillbaka som tränare för Stödes damer efter ett sabbatsår.

Lokalfotbollen kommer att presentera Stöde IF och övriga lag i Damtrean utförligt inom kort, har inte fått tag i samtliga lag ännu.
Men så här tippar i alla fall Lokalfotbollen att årets Damtrea slutar:
1. Stöde IF
2. Sundsvalls FF
3. Selånger FK 3
4. Heffnersklubbans BK 2
5. Söråkers FF
6. Njurunda IK
7. Sundsvalls DFF 2
8. Matfors IF
9. Kovlands IF 2
10. Fränsta IK 
(motivering kommer i samband med presentationerna av lagen).

Så här spelas Damtreans premiäromgång:
(märk väl att det bara äe lag som börjar på S som får inleda hemma)
Onsdag 3 maj:
17:30 Sundsvalls FF - Heffnersklubban BK 2
20:00 Sundsvalls DFF 2 - Kovlands IF 2
Torsdag 4 maj:
20:00 Stöde IF - Matfors IF
21:00 Selånger FK 3 - Njurunda IK
Lördag 6 maj
16:30 Söråkers FF - Fränsta IK
• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

Det blir tio lag i Damtrean – Heffnersklubban 3 kommer inte till spel

(2017-04-18)
12 lag blev 11 och sedermera 10.
Damtrean 2017 kommer precis som ifjol att innehålla 10 lag sedan Ljustorp och Heffnersklubban inte kommer till spel i år.
– Vi hade en stor bruttotrupp men den har tunnats ut och väljer att bara ha två seniorlag i seriespel. Ett i division 2 och ett i trean, säger Heffnersklubbans sportchef Jonas Prytz.


Det såg länge ut som om Damtrean skulle bli den enda seniorserien i Medelpad med tolv lag.
Men så blir det inte.
Först tackade Ljustorps IF nej och nu står det klart att inte heller Heffnersklubban 3 kommer till spel.
– Meningen var att vi skulle ha tre semiorlag i spel i år då bruttotruppen såg bred ut, säger Heffnersklubbans sportchef Jonas Prytz och fortsätter:
– Tyvärr har den tunnats ut och för att inte sätta oss i problem med att behöva använda spelare som inte tränar för att få ihop fullt lag drog vi tillbaka anmälan för vårt tredjelag, säger Prytz.
Det blir nu precis som ifjol med A-laget i division 2 och andralaget i trean för Heffnersklubban.
– Det stämmer. Och med två lag hoppas vi få lite mer konkurrens om platserna och för att få vara med krävs att man är med på träningarna, säger Prytz.

I och med att Heffnersklubban drog ur sitt tredjelag i god tid har nu förbundet lottat om serien med tio lag så det inte riskeras att bli lag som får stå över omgångarna när man skulle mött Ljustorp eller Heffnersklubban 3. Ett klokt beslut.

Så här spelas Damtreans premiäromgång:
(märk väl att det bara äe lag som börjar på S som får inleda hemma)
2017-05-03:
17:30 Sundsvalls FF - Heffnersklubban BK 2 (Baldershovs IP, konstgräs)
20:00 Sundsvalls DFF 2 - Kovlands IF 2 (Nya HK Vallen)
2017-05-04:
19:00 Stöde IF - Matfors IF (Stöde IP)
19:00 Selånger FK 3 - Njurunda IK (Selånger IP)
2017-05-06:
16:30 Söråkers FF - Fränsta IK (Timrå IP, konstgräs)

Matfors damer har tappat nio spelare från fjolårslaget:
"Det ser inte så bra ut för oss"


(2017-04-12)
Matfors damer saknar fotbollsspelare.
Man tvingades ställa in helgens träningsmatch mot Näsviken då man inte fick ihop fullt lag.
Man kom dock till spel igår mot Heffnersklubban 3 - men utan några avbytare.
– Det ser inte så bra ut för oss, säger nye tränaren Mats Magnusson.


För en dryg månad sedan kastade Ljustorps damer in handuken och meddelade att man inte kommer till spel i årets damtrea.
Nu är läget prekärt i Matfors anrika damlag. MIF som var en av pionjärerna inom damfotbollen i Medelpad och faktiskt på sin tid spelade i vår högsta serie.
Inte mindre än åtta spelare från fjolårets trupp har slutat och en, Tova Bergström, flyttat in till stan. Dessutom är det ett par tjejer som ännu inte bestämt sig ännu om det blir någon fotboll i år efter avslutad innebandysäsong.
– Det ser inte så bra ut. Vi fick t ex ställa in träningsmatchen mot Näsviken i helgen för att vi inte fick ihop fullt lag, säger nye tränaren Mats Magnusson.

Däremot fick man ihop folk till gårdagens match mot seriekollegan Heffnersklubban 3.
– Men vi var utan avbytare men vi hade 1-1 men dom gjorde två mål sista minuterna när vi var helt slutkörda, säger Magnusson.
Gissa förresten vem som satte sista fullträffen? Jo, Tova Bergström från just Matfors.
Är det så illa att ni inte kommer att kunna genomföra säsongen?
– Närå..att vi ska dra oss ur är det inte tal om, men vi ligger ju hästlängder ifrån rent konditionsmässigt vad jag hade räknat med vilket naturligtvis är ett aber. När det gäller spelare kommer vi att få låna från F14-15-laget under våren och kanske någon eller några som sagt nej eller ännu tvekar kommer att köra igång igen. Men det kommer att bli ett jäkla puzzlande, avslutar Magnusson.

Läget i Matfors trupp i skrivande stund:
Nyförvärv: Hanna Brunnström (återvänt efter aupair i USA).
Förluster: Tova Bergström (Heffnersklubbans BK), Therese Zidén, Lisa Lundqvist, Ida Segervald, Josefin Nilsson, Elisabeth Gradin, Julia Olsson Linn Nordberg och Josefina Sandgren.

Heffnersklubbans BK 3 - Matfors IF 3-1 (1-1)
2017-04-11 - 18:00 - Nya HK Vallen
Målen: 1-0 Maja Nederberg, 1-1 Nora Altevid, 2-1 Maja Nederberg, 3-1 Tova Bergström.
Domare: Rani Majed Amir
Publik: 26
Matchfakta

Division 3 Medelpad, damer 2016
(Deltagande lag: Heffmersklubbans BK 2, Kovlands IF 2, Ljustorps IF, Matfors IF, Njurunda IK, Selånger FK 2, Selånger FK 3, Stöde IF, Sundsvalls FF och Söråkers FF).

• Nyheter
• Referat, Resultat & Matchfakta
• Sluttabellen
• Skytteligan