NYHETER
Division 4 Medelpad

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2017: Alnö IF, Essviks AIF, IFK Sundsvall, Kubikenborgs IF (från div. 3), Ljunga/Fränsta (ny sammanslagning), Lucksta IF, Matfors IF,  Sund IF, Söråkers FF (från div. 5) och Torps-hammars IF (från div. 5).
Det blir alltså bara tio lag i årets serie sedan Stöde IF tackat ja till division 3-spel och Kovlands IF och Granlo BK tackat nej till uppflyttning från femman.
Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef. Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef.

IFK Timrås sportchef:
"Vi gjorde fel men det var omedvetet"


(2017-12-29)
Nu svarar IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg på Ljungaordföranden Roy B Olssons fräna kritik gällande Oskar Nordlunds övergång (läs nedan).
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen jag förhandlade med hade mandat från Ljunga IF. Något vederbörande inte hade visade det sig.

 

Tidigare idag gick Lokalfotbollen ut med frän kritik från Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson gällande IFK Timrås agerande i samband med Oskar Nordlunds övergång till den hårdsatsande division 2-klubben.
– Jag har pratat med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg nu under eftermiddagen och vi har rett ut en del oklarheter så jag har inga hard feelings mot dom längre nu när jag fått en förklaring, säger Roy B Olsson.

Och den var?
– Det visade sig att en av våra före detta spelare företrätt Oskar som någon form av agent. Något jag inte kände till tidigare så det här blev en jäkla soppa. Något som är utredd nu, säger Olsson.
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen hade mandat från Ljunga IF, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
Han fortsätter:
– Man kan göra många saker annorlunda och ibland blir det fel och jag är den första att beklaga att det blev fel den här gången. Men enligt den personen som vi förhandlade med kunde vi gå ut med nyheten om Oskar Nordlunds övergång under gårdagen.

Men han har ännu inte skrivit på som det påstods?
– Nej, vi håller på att utforma kontrakten på ett annat sätt från ifjol och är inte riktigt klara med det. Men vi har en muntlig överenskommelse med Oskar. Så mycket kan jag säga, säger Lundberg.

Och det faktum att Oskar redan sitter på ett kontrakt med Ljunga?
– Det var inget som framkom vid förhandlingarna men som jag sade. Vi hade kunnat gjort det hela bättre. Men jag talade med Roy (B Olsson) och vi avslutade samtalet som vänner. Vi hann t o m att prata om den gamle domaren Kurt Backus, skrattar Lundberg.
Klubbarna kommer att ta en förnyad kontakt med varandra för att se till att övergången kommer att lösas på bästa sätt för båda klubbarna och givervis för Oskar Nordlund själv.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt. Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt.

Ljungas ordförande rasar mot IFK Timrå efter Oskar Nordlunds övergång: "Jävligt dåligt skött"

(2017-12-29)
Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson är besviken på det sätt IFK Timrå agerat i samband med deras värvning av klubbens stora stjärna Oskar Nordlund.
– Dom har aldrig kontaktat oss och det hela är jävligt dåligt skött från IFK Timrås sida, dundrar Olsson.

 

Igår avslöjade IFK Timrå att Ljunga/Fränstas målfrossare Oskar Nordlund skrivit på för klubben (läs här nedan).
Idag rasar Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson mot IFK Timrås tillvägagångssätt:
– Så sent som för ett par månader sedan skrev Oskar på för oss ett år till. Igår fick jag läsa att han skrivit på för IFK Timrå. Någon kontakt från Timrå har överhuvudtaget inte skett vilket är kutym när det gäller övergångar. Nä, Timrå har uppträtt jävligt dåligt måste jag säga, dundrar Olsson.

Har du pratat med Oskar Nordlund?
– Jag talade med honom igår då han ringde mig och beklagade att det stått i både Lokalfotbollen och tidningen. Något mer vad vi pratade om vill jag inte avslöja, säger Roy B Olsson.

Hur kommer ni att agera nu inom klubben?
– Jag förstår att Oskar vill prova på spel högre upp igen innan han blir för gammal men som IFK Timrå betett sig vet jag inte hur vi ska hantera frågan. Vi kommer att ha et styrelsemötet så får vi se vad vi kommer fram till.

Kan det bli fråga om att stänga Oskar Nordlund med tanke på att han är under kontrakt med er?
– Ingen kommentar. Vi kommer som sagt att ha ett styrelsemöte och vi får väl se om IFK Timrå kontaktat oss innen dess, avslutar en besviken Roy B Olsson, Ljunga/Fränstas ordförande.

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund och representanter för IFK Timrå för kommentarer.

man kan göra många saker annorlunda och många skae bättre
robert åström agent
kan ví gå ut med höe
håller på att utforma kontrakten, muntlig överenskommelse

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2. Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2.

Målkungen satsar igen – Oskar Nordlund lämnar Ljunga/Fränsta för Timrå

(2017-12-28)
Efter tre säsonger och 91 mål i moder-klubben Ljunga/Fränsta (Ljunga IF) i först division 5 och därefter 4 väljer nu Oskar Nordlund att återvända till spel i tvåan.
– Oskar är en snabb och stark forward som kommer att passa vårt raka spel perfekt, säger IFK Timrås tränare Robert Englund.

Efter att ha lämnat dåvarande division 2-laget Ånge IF för hundraårsfirande moderklubben Ljunga IF 2015 återvänder nu målkungen Oskar Nordlund till tvåan och spel med hårdsatsande IIFK Timrå efter tre säsonger i femman och fyran och sanslösa 91 gjorda mål.
– Det känns väldigt inspirerande att Oskar valt att bära vår tröja kommande säsong. Han passar bra in på det jag vill att vi ska utveckla i vårt anfallsspel d v s att bli mer raka och konkreta då Oscar är en stor & stark forward med ett snabbt första steg och ett bra skott. Oscar är en dokumenterad målskytt av högsta rang oavsett nivå han spelat på, säger tränaren Robert Englund.

Ni har höga förväntningar på Oskar?
– Ja, och i vår omgivning av duktiga spelare kommer han att få utrymme att utveckla sitt spel ännu mer. Jag har följt Oskar i många år, bjöd in honom på träning i höstas sedan har vi haft löpande kontakt, skapat en bra dialog och jag har hela tiden känt att Oskar nu var redo att ta steget till oss. Att han väljer att ta sin talang och potential till oss är en stark signal om vart vi vill och vart vi är på väg. Vi tränare och klubben är glada över att knyta till oss ytterligare en kompetent spelare som tillsammans med vår befintliga trupp kommer höja nivån och konkurrensen en nivå till, säger "Robban".

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund för kommentarer.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund. F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund.

Status quo i Sunds spelar-trupp men förstärkning på ledarsidan

(2017-12-21)
Efter några år i exil återvänder Magnus Bild till Medelpad och kommer nu att hjälpa Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Magnus har under åren i Övikstrakten annat tränat Anundsjö IF, säger sportchefen Henrik Öhman som dock ännu inte kan räkna in något nyförvärv på spelarsidan – men heller inga tapp.

 

Sund IF kvalade upp sig i trean nu i höst. Därefter har det varit märkvärdigt tyst om Malandsklubben.
– Ja, vi jobbar i det tysta, skrattar sportchefen Henrik Öhman.

Hur ser det ut i spelartruppen i dagsläget?
– På spelarsidan har det inte hänt mycket alls, vi får behålla nästan hela truppen från fjolåret så det viktigaste blir att spetsa till helheten.

Inget nytt alls?
– Vi har några intressanta spelare som tränar med oss som vi hoppas göra klart med. Men med fem division 3-lag i distriktet märks det att det är en huggsexa om attraktiva spelare, säger Öhman,

Men på ledarsidan har ni fått in ett intressant namn vet jag.
– Ja, en ytterst stark förstärkning, det är Magnus Bild som har flyttat hem till Sundsvall efter att levt i exil i Ö-vikstrakten. Han kommer hjälpa vår huvudtränare Göran Sundqvist under 2018. Magnus har meriter flera klubbar i Ångermanlnad och kommer senast från Anundsjö IF, säger Öhman, som lovar att höra av sig med mer info gällande nyheter om spelartruppen inom kort.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

khalil Masri, Alnö khalil Masri, Alnö

Alnö IF:s Khalil Masri  Söråkers första förvärv: "Fler på gång"

(2017-12-20)
Söråkers FF förlänger med tränaren Nermin Zulovic och den befintliga A-truppen.
Dessutom har man förgyllt med anfallaren Khalil Masri från Alnö IF.
– En spelare som vi hoppas kommer att göra många mål för oss, säger "Zulan" som även lovar fler nyförvärv senare.


Söråkers FF fick kämpa hela säsongen för att klara nytt kontrakt.
Trots uteblivna framgånger väljer dock klubben att förlänga med tränaren Nermin Zulovic.
– Vi ä oerhört revanschsugen efter fjolårssäsongen. Hela truppen är kvar och vi har även fått in nya spelare, säger "Zulan".
Den ende som emellertid är helt klar är 20-årige anfallaren Khalil Masri från Alnö IF.
– En snabb och tuff spelare som vi hoppas ska kunna göra många mål för oss, säger Zulovic och fortsätter:
– Vi har några fler spelare från andra klubbar som tränar med oss, bland annat från IFK Timrå, som vi hoppas skall skriva på för oss. Vi jobbar även på en målvakt ytterligare till truppen, säger Zulovic.
Dock tappar man på ledarsidan. Båda lagledarna Fredrik Lundgren och Peter Dagfält slutar och ersätts av fjolårets B-lagsledare och moderaten Tony Andersson.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019? Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019?

Starkt föryngrat Kuben i trean 2018? Många med rutin ser ut att lämna

(2017-12-20)
Ser ut att kunna bli en stor omsättning i Kubens spelartrupp inför comebacken i division 3.
Många tongivande spelare har aviserat sin avgång medan ett yngre garde från GIF Sundsvall är klara.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin när det gäller tyktet om risken att tappa spelare.


Niklas Nygren lägger bollskorna på hyllan?

Kubikenborgs IF ser ut att få ställa ett ungt lag på benen i trean nästa år.
Flera av fjolårets tongivande spelare har deklarerat att man slutar alternativt byter klubb. Mittfältsgeneralen Niklas Nygren är en av dessa:
– Jag klargjorde tidigt att jag inte skulle följa med upp i trean om vi tog steget. Just nu känns det som om fotbollskarriären är över men kanske får jag suget tillbaka i vår, säger den 27-årige veteranen som även den här säsongen blev uttagen i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpads-allsvenskan.
Andra spelare som ryktas lämna "Tigerränderna" efter missnöje enligt en källa är stöttespelare som Martin Fors, Jonathan Åhlin, Ahmad Khreis, Osman Aksoy, Fares Mohammed, Eric Karabi, Stefan Lindfors, Herman Ling, Samuel Keflit och Kevin Wöhrman. Tunga tapp om ryktet talar sanning.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin som inte vill kommentera det hela i övrigt.


Kvintett in från GIF Sundsvall tipselit

Men allt är inte svart på det gula. Nye tränaren Åke Andersson har tagit med sig några yngre välskolade spelare från GIF Sundsvalls tipselittrupp. Jesper Andersson, Eric Nelin, Bleart Ugzmaijli, Johannes Hansson och William Åselund är en kvintett som vill satsa på seniorspel trots sin ungdom.
– Just nu är vi 25-30-spelare på träningarna. Dom är öppna så alla ska få känna på. Inom kort lär vi börja dra ner på antalet och börja forma en A-trupp av det hela, säger lagledaren Olle Bohlin.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Elias Friberg byter från rött till grönt. Elias Friberg byter från rött till grönt.

Essvik värvar talangfulle Friberg under frimånaden

(2017-12-20)
Unga Essviks AIF värvar talang från Alnö IF.
Det är 16-årige Elias Friberg som styr kosan någon mil söderut i fortsättningen.
– Elias är en spelartyp som välkomnas av oss, säger Glenn Uppling i Essviks ledarstab.


Under tiden 15 november t o m 15 december råder det "frimånad" när det gäller övergång mellan dom lokala klubbarna i Medelpad. Fria övergångar alltså.
Essviks AIF lyckades knyta till sig en spelare, Alnös 16-åriga jättetalang Elias Friberg från Alnö IF.
– Elias har trots sin ungdom redan gjort två A-lagssäsonger i Alnö. En tuff närkampsspelare med god spelförståelse och hög träningsnärvaro. En spelartyp som välkomnas av oss. Att GIF Sundsvall missat denna talang till sitt tipselitlag är en gåta, säger Glenn Uppling i Essviks ledarstab.
Han fortsätter:
– Vi har fler spelare från andra klubbar som tränar med oss men där är inget helt klart ännu även om vi hoppas på positiva besked, säger Uppling.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Oskar de Vahl återvänder till Kovland trots en kanonsäsong i trean med Stöde. Oskar de Vahl återvänder till Kovland trots en kanonsäsong i trean med Stöde.

Division 3-spelare åter-vänder till nykomlingarna Kovland

(2017-12-19)
Det blev bara en säsong i Stöde IF.
Nu återvänder vindsnabbe kantspelaren Oskar de Vahl till Kovlands IF efter en kanonsäsong i trean.
– Oskar känner att tiden inte riktigt räcker till för spel i division 3 och väljer därför att återvända till oss. Något vi naturligtvis är mycket glada över, säger tränaren/lagledaren/sportchefen med mera Fredrik Åhsén..

Den gångna säsongen gjorde Oskar de Vahl en kanonsäsong under sitt första år som division 3-spelare i Stöde IF.
Framgångarna till trots väljer nu den vindsnabbe kantspelaren att återvända till Kovlands IF.
– Oskar känner att tiden inte riktigt räcker till för spel i division 3 och väljer därför att återvända till oss. Något vi naturligtvis är mycket glada över, säger tränaren/lagledaren/sportchefen med mera Fredrik Åhsén.
Oskar de Vahl är KIF:s första nyförvärv efter återkomsten till Medelpadsallsvenskan.
– Oskar har hela tidien varit tydlig med att han alltid trivts hos oss och i honom får vi, utöver en kanonkille vid sidan av planen, en spelare med aldrig sinande arbetsmoral och kanske seriens snabbaste fötter, berömmer Fredrik Åhsén.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Essviks AIF flyttar upp hela sitt P17-lag, både spelare och ledare, till A-truppen. Man tvingades dessvärre tacka nej till Pojkallsvenskt spel dit man kvalificerat sig men kommer ändå att få spela allsvenskt - Medelpadsallsvenskan.
Essviks AIF flyttar upp hela sitt P17-lag, både spelare och ledare, till A-truppen. Man tvingades dessvärre tacka nej till Pojkallsvenskt spel dit man kvalificerat sig men kommer ändå att få spela allsvenskt - Medelpadsallsvenskan.
Glenn Uppling är en av tre ledare från P17-laget som flyttar upp i A-laget med sina adepter. Glenn Uppling är en av tre ledare från P17-laget som flyttar upp i A-laget med sina adepter.

Essviks AIF fortsätter satsa ungt – flyttar upp sitt duktiga P17-lag och ledare till A-truppen


(2017-11-24)
Essviks AIF föryngrar rejält till den kommande säsongen. Igen!
Årets P17-lag som kvalificerade sig för Pojkallsvenskan flyttas nu upp till A-laget efter att man tackat nej till platsen.
Och det blir inte bara spelarna som tar steget upp.
– Så blir det. Vi är några ledare som följer med och kommer att bistå huvudtränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson, säger Glenn Uppling.


Tvingades tacka nej till allsvenskt spel

Essviks AIF:s duktiga P17-lag kvalificerade sig till Pojkallsvenskan i höst efter en fantastisk säsong. Tyvärr tvingades man tacka nej till platsen då många i årets lag blir överåriga och nästa kull har inte samma bred och kvalitet.
Istället väljer man att flytta upp hela truppen till A-laget i Medelpads-allsvenskan så det blir ju "allsvenskt" spel ändå...
Och det är inte bara spelarna som flyttar upp.
– Så blir det. Vi är några som följer med och kommer att bistå huvudtränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson, säger Glenn Uppling som kommer att fungera som lagledare.
– Mattias Johansson blir assisterande och är en ugn taktiskt driven tränare som vi säkert kommer att få höras om längre fram i hans karriär. Mikael Bylin tar hand om den viktiga fysträningen men kommer även att fungera som sportchef med mig som hjälpreda, fortsätter Glenn Uppling.


Måste träna för att få spela

Utöver det uppflyttade P17-laget har man ännu inte gjort klart med några nyförvärv.
– Vi har några yngre spelare utifrån som är med och känner sig för men inget är klart ännu. Eventuellt kommer vi att tappa några spelare. Några har aviserat att dom kommer att sluta och någon kanske går till en annan förening. Men inte heller där är något helt klart ännu, säger Glenn Uppling och fortsätter:
– Men om det är någon som vill öka sin träningsdos till fyra gånger i veckan och som vill ikläda sig den klassiska grön-vita dräkten och sedan i vår springa ut på anrika Essviksvallen får dom gärna hör av sig, ler Uppling.
Essvik har några bistra höstar att se tillbaka på med lite folk på träningarna men även matcherna. Minns när man för ett par år sedan drog sig ur p g a spelarbrist men kom till sans och slutförde säsongen med mer eller mindre ett pojklag.
– Det är slut med det nu. Den kullen som flyttar upp nu och även några av dom som tog steget  upp redan ifjol är träningsvilliga och är man inte med på träningarna nästa år så skall man inte heller räkna med så mycket speltid, säger Uppling.


Söker samarbetsklubb

Essviks AIF har redan kört igång med försäsongsträningen.
– Ja, vi har kört ett pass i Nordic Hallen och då var vi hela 24 stycken, säger Uppling.
– För att kunna ge speltid till alla så jobbar vi på att hitta ett samarbete med en division 5- eller 6-klubb, säger Uppling.
Positiva tongångar söder om stan således.
– Jättekul att både vi och Svartviks IF fått fram några fina kullar i åldern 15-17 år. Men det blir lätt så med bra ledare, flinar Glenn Uppling.
Vem blir näste "Anders Lindahl" från Essviks AIF som spelar allsvenskt?


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.
Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.

IFK Sundsvall tappar dubbelt till Svartvik


(2017-11-21)
IFK Sundsvall har som målsättning att bli ett topplag i nästa års Medelpadsallsvenska,
Dessvärre tappar man två tongivande spelare till Svartviks IF.
Det är mittbacken Gustav Arnberg och anfallaren Oscar Lidström som byter från Balders till Hemmanet.
– Tråkigt givetvis då det är två spelare som vi verkligen haft målsättningen att behålla, säger IFK-tränaren Torbjörn Persson.


Känt varandra sedan barnsben

IFK Sundsvall tappar stabile mittbacken Gustav Arnberg och lagets bäste målskytt Oscar Lidström till division 3-laget Svartviks IF. 
– Tråkigt givetvis då det är två spelare som vi verkligen haft målsättningen att behålla. Men samtidigt förstår jag att dom vill prova på spel högre upp i seriesystemet och jag önskar dom lycka till, säger IFK-tränaren Torbjörn Persson.
IFK riskerar att tappa fler spelare, bland annat finske mittbacken Mika Lindroos, 29.
– Inte kul om vi skulle tappa båda våra mittbackar så givetvis hoppas jag att Mika stannar, säger Persson.

Läs mer


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Medelpadsallsvenskans All Star Team 2017 – makalös konkurrens när årets drömelva togs ut!

(2017-11-20)
Det mest prestigefyllda All Star Teamet alla kategorier är nu utsett – Medelpadsallsvenskans för 2017.
Och i vanlig ordning makalös konkurrens om platserna vilket gör att en hel del klasslirare tvingats stå på sidan. Och några inte ens blivit nominerade...

Målvakt:
Axel Hedenström,
IFK Sundsvall


27 år. Fem nollor i år och när han är på humör omöjlig att överlista. Kan dippa ibland men har i år genomgående hållit en hög och jämn standard. Modig och djärv med snabba reflelxer och inte rädd att ta steget ut och dominera i sitt straffområde. Drömmer om att bli rockstjärna.

Högerback:
Adam Sjöström,
Kubikenborgs IF


22 år. Kanske bäst som mittback men här "utkommenderad" till högerback. Kan emellertid spela på alla platser i försvaret. Oöm, brytsäker och med bra uppspel. Fungera även som ett offensivt hot på fasta situationer. Inte den mest spektakulära liraren men synnerligen laglojal och har en hög lägstanivå.

Mittback:
Mika Lindroos,
IFK Sundsvall


29 år. Från Tampere United i Finland. Lång och nicksäker, stark i kroppen och har ett rejält tillslag på bollen. En fältherre i IFK-försvaret som uppvaktas av klubbar högre upp i seriesystemet. Har en växel till att peta in om han vill.

Mittback:
Marcus Pettersson,
Sund IF


29 år. Även i år en av Sunds absoluta stöttespelare. Styr sitt försvar med lugn men samtidigt pondus. Står alltid rätt, björnstark i närkamperna och därigenom svårpasserad. Även ypperlig på att täcka skott vilket räddar en hel del poäng varje säsong.

Vänsterback:
Osman Aksoy,
Kubikenborgs IF


27 år. Far fram som ett torrt skinn längs vänster-kanten. Snabb, teknisk och bra en mot en. Ligger bakom många av Kubens mål efter fina inlägg och inspel mot centrum. Inte heller oäven i det defensiva spelet. Division 2-spel finns på mneritlistan.

Högermittfältare:
Fredrik Broman,
Matfors IF


26 år. En tränares drömspelare. Lika snabb i tanken som på planen. Bollvinnare och kreatör, kan både hindra motangrepp och avsluta med mål framåt. Ligger även inne med ett hårt och precist skott. Har visat att han håller på hög nivå om bara kroppen fått vara hel.

Central mittfältare:
Niklas Nygren,
Kubikenborgs IF


27 år. "Nygga" är dirigenten på mitten som styr tempot i matcherna. En lysande defensiv bollupp-samlare och passningsleverantör. Tvekar aldrig att gå in i en närkamp och kommer sedan aldrig ur den som en förlorare. Var med i All Star Team även i fjol, då under sitt gästspel i Svartvik. Följe med Kuben upp i trean?

Vänstermittfältare:
Per Nyman,
Sund IF


29 år. Komplett på den här nivån. Har en makalös bollbehandling och suverän blick för spelet. Kan både dyrka upp ett försvar, servera mackor och avsluta själv. Egen produkt, son till lagledaren Claes Nyman, och har spelat i Superettan för GIF Sundsvall och i division 2 för både Selånger och IFK Timrå.

Högerforward:
Oskar Nordlund,
Ljunga/Fränsta


25 år. Tangerade målrekordet i fyran med sina 35 fullträffar och var med det hela Sveriges farligaste div 4-spelare sett till mål per match. Ohyggligt driv när han får upp farten och rent livsfarlig när han avlossar sina projektiler. Ostoppbar även i luftspelet. Håller div 2-klass!

Center:
Zakaria Bel Bekki,
Sund IF


22 år. "Zacka" är gänglig och hal som en ål när han går på djupet. Har mognat rejält i sitt spel och är mer fokuserad och sätter därför chanserna vilket också 21 mål i år påvisar. Tekniken har alltid funnits där och även snabbheten. Utvecklingsbar! Potential för mycket mer finns i den kroppen. Kom från Kuben för två säsonger sedan.

Vänsterforward:
Ahmad Khreis,
Kubikenborgs IF


28 år. Har gått lite på "tomgång" ett tag men tog i år sitt ansvar som en av ledarna i gruppen och förde Kuben tillbaka till trean. Var inte den som låg och stångades på topp utan slet i bägge riktningarna. 15 mål i år, varav ett par fina frisparkar, men "den långe med skägget" låg bakom minst lika många som leverantör. Nog så viktigt.

Tränare:
Henri Sjödal,
Kubikenborgs IF


38 år. Så fick Henri till slut sin serieseger efter över tjugo års "harvande". Och då blev det som tränare när han förde Kuben tillbaka till trean. Han tog över ett nedflyttat Kuben som "spretade åt alla håll" och fick ihop gruppen till en enhet trots nästan en för bred trupp där många spelare fick nöta bänk fast dom skulle ta en plats i nästan alla övriga division 4-lag. Satsar nu på familjen med nyfödd dotter och följer därmed inte med upp. Kan dock tänka sig eget lir i en lägre serie.

Domare:
Thomas Berglund,
Sundsvall


44 år. Trotjänare inom domarkårem som dömt Medelpadsallsvenskan sedan 2001 med någon säsongs uppehåll. Bra matchledare som håller en jämn nivå och är konsekvent. Brister: Sen in med matchrapporterna.

MoDo-supporten Tobias Sjölund är tillbaka som Matfors tränare. MoDo-supporten Tobias Sjölund är tillbaka som Matfors tränare.

Trotjänare tillbaka som tränare i Matfors IF

(2017-11-17)
Tobias Sjölund är uppvuxen i Matfors IF och har både spelat aktivt och under fem år tränat Brukets Blås representationslag.
Efter att ha "vilat sig i form" är han nu tillbaka som tränare för klubbens division 4-lag


Tobias Sjölund är tillbaka som A-lagstränare i Matfors IF efter Patrik "Tretjak" Jonsson, den klubb han representerat sedan vbarnsben. Först som spelare och sedermera tränare under fem säsonger i börjanb av 2000-talet.
Till sin hjälp får han U-lagets Andreas Jonsson som kommer att dubblera som tränare för det till femman uppflyttade division 5-laget och rollen som assisterande till "Tobbe".
Duon kommer att fortsätta klubbens inslagna linje på att fostra ortens egna ungdomar till A-lagsspelare. Man har lite till mans väntat på att det skall slå för det talangfulla laget men senaste två säsongerna har man "kryssat bort" toppkänningen av serien. Något som man nu hoppas råda bot på.

Lokalfotbollen har sökt Tobias Sjölund och väntar på återkoppling.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

"Tobbe" Persson kör på i IFK Sundsvall även utan Emad Nademi. "Tobbe" Persson kör på i IFK Sundsvall även utan Emad Nademi.

Torbjörn Persson fortsätter som IFK-tränare: "Det finns verkligen potential"

(2017-11-16)
Emad Nademi slutade som tränare i IFK Sundsvall av personliga skäl efter serien.
Menkollegan Torbjörn Persson fortsätter.
– Jag kör vidare. Skönt att vi kommit överens. Det finns verkligen potential hos dom här grabbarna, säger "Tobbe" om sina spelare.


Staben klar

Emad Nademi och Torbjörn Persson tränade IFK Sundsvall den gångna säsongen men efter det att Emad hoppade av efter serieslutet av personliga skäl har det ett tag varit ett frågetecken vem eller vilka som skulle ersätta.
– Nu har vi kommit överens med "Tobbe" om en förlängning och till sin hjälp får han Lars Bodin och Anders Aspenrud medan Kåre Öberg kommer att sköta konditionsträningen. Sedan jobbar vi på att hitta fler resurser till laget, bland annat en materialförvaltare, säger sportchefen Kenneth Kile, som fortsätter:
– Får vi bygga vidare på fjolårslaget lovar jag att vi kommer att bli svårstoppade nästa år. Men just nu är det frimånad och det rycks friskt i våra spelare men jag hoppas att stommen väljer att stanna kvar, säger Kile.

Vad säger då Torbjörn Persson?
– Skönt att vi kommit överens. Det finns verkligen potential hos dom här grabbarna och jag är övertygad om att vi kommer att göra en bra säsong då staben redan är klar och kan jobba med truppen, säger "Tobbe" Persson.


Rycks i spelare

I skrivande stund är truppen densamma som avslutade säsongen. Inga nya klara men inte heller några tapp även om det sägs ryckas i bland annat Johan Hallström, Gustav Arnberg, Oscar Lidström och Mårten Gräntz bland våra division 3-klubbar.
– Ja, vår trupp skall vara klar den 15 december. Då får vi se om vi har ett lag att anmäla till seriespel, säger Kile, som är irritterad på att flera spelare kontaktats direkt av klubbarna och inte via föreningen som brukligt är.
– Det är bara "Jocke" Sjödin från Svartvik som först varit i kontakt med oss vilket hedrar honom, säger Kile och fortsätter:
– Men samtidigt hoppas jag givetvis att vi får behålla fjolårslaget och den moral och sammanhållning som vi har och bygga vidare. Vi har även blivit fler i marknadsavdelningen så vi kommer att fortsätta jobba på att betala av våra skulder och förbättra ekonomin. Vi satsar även på att få vara medarrangör till Drakcupen för ungdomar, avslutar Kile.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Åke Andersson tränar Kuben nästa år tillsammans med Conny Sjödlin. Åke Andersson tränar Kuben nästa år tillsammans med Conny Sjödlin.

Lokal fotbollslegend ny Kubentränare

(2017-11-15)
Åke Andersson har ett förflutet som allsvensk spelare i både IFK- och GIF Sundsvall.
Nu tar han, och Conny Sjödin, över som tränare för Kuben efter avgående Henri Sjödal.


Kubikenborgs IF tog som bekant hem Medelpadsallsvenskan i år och tog därmed steget tillbaka till division 3 "med vändande post".
Tränaren Henri Sjödal tackade därefter nej till en fortsättning men nu är jakten på en efterträdare över.
Det blir två kända namn i Medelpads fotbollskretsar som tar vid, nämligen Åke Andersson, 60, en av få som spelat allsvensk fotboll i både IFK Sundsvall och GIF Sundsvall. Han kommer att dela ansvaret med Conny Sjödin som därmed gör comeback hos "Tigerränderna".
– Conny kommer senast från Stöde medan Åke från GIF U17. Båda tränarna är vana med att arbeta med unga spelare vilket ligger helt i linje med klubbens vision om att ha en A-lagsverksamhet som till största del består av spelare från egna led, säger Henri Sjödal.
Henris fotbollsengagemang 2018 kommer sträcka sig till åskådare och eventuella administrativa uppgifter.
– Kan eventuellt bli en division 6-comeback i någon förening med om kroppen håller, skrattar den gamle anfallaren.

texten kan komma att uppdarteras.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Ingen fortsättning för Janne Berglund i Ljunga/ Fränsta. Ingen fortsättning för Janne Berglund i Ljunga/ Fränsta.

Ljunga/Fränsta tappar sin tränare – Janne Berglund flyttar till stan

(2017-10-26)
Nya sammanslagningen i Västra mellan Ljunga IF och Fränsta IK föll väl ut.
Av två "bottenlag" blev det ett lag som en bit in på hösten ledde Medelpadsallsvenskan.
– Säsongen har varit över förväntan, säger tränaren Janne Berglund, som nu slutar i klubben


Efter tio omgångar av Medelpadssallsvenskan ledde den nya sammarbetet mellan västraklubbarna Ljunga IF och Fränsta IK serien och av två lag på den undre halvan skapade man ett topplag.
Nu höll man inte hela hösten, trots att målkungen Oskar Nordlund till slut snickrade till hela 35 fullträffar, men en klart godkänd säsong genomförde man onekligen.
Men nu slutar dock tränaren Janne Berglund.
– Ja, så blir det. Jobbar i stan och kommer att flytta ner dit till våren med allt vad det innebär så det blir nog sparsamt med fotboll för mig nästa år, säger "JB" om anledningen till att det inte blir någon fortsättning i Ljunga/Fränsta.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Den har varit över förväntan. Vi var tippade i botten men var med och ställde till det lite för dom väntade topplagen.

Vad har varit mest glädjande?
– Att samarbetet blev verklighet och att det blev ett bra resultat.

…och minst dito?
– Tja, ST:s så kallade nyhetsbevakning.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Svårt att säga men matchen borta mot kuben där vi kämpade i underläge hela matchen men kom tillbaka hela tiden och visade att det finns en stor moral och kämpahjärta bland grabbarna.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Ja, Kim Jekisol. Visste att han var en krigare som alltid gav allt men han visade att han har stor spelförståelse, styrde upp och lugnade ner spelet enormt mycket. En viktig kugge i årets lag.

Vad har du för åsikt när det gäller domarstandarden?
– Domarna har gjort sitt bästa och i det stora hela var de helt OK.

När det gäller Janne Berglunds ersättare på tränarposten är det oklart. Lokalfotbollen har sökt representanter hos föreningen och väntar på återkoppling för mer info.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Preliminärt: Så blir serierna i den lokala fotbollen 2018

(2017-10-23)
Nu när Sund spelade upp sig i division 3 kan Lokalfotbollen göra en preliminär uppställning hur nästa års serier kommer att se ut.
En läsning som oroar...


Sund kvalade upp sig till trean. Därmed var det stora frågetecknet uträtat till ett utropstecken och Lokalfotbollen kan göra en preliminär uppställning på hur nästa års serier kommer att se ut. Och då har jag tagit med i beaktingen gällande klubbar som sagt att dom troligen inte kommer att ha något andralag i seriespel eller motsvarande nästa år.
Har gjort en förteckning på tio lag i division 4 och ett gällande för tolv. Lite beroende på vad Medelpads Fotbollförbunde beslutar längre fram.

Tiolagsserier:

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)
• Essviks AIF
• IFK Sundsvall,
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4).
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF 2 (nedflyttad från div 4)
• Granlo BK
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Ljustorps IF
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Selånger FK
• Stöde IF 2
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
• Fränsta IK
• IFK Timrå 2 (tveksamma till en fortsättning)
• Matfors IF (tveksamma till en fortsättning)
• Njurunda IK
• Sundsvalls DFF 2
• Sundsvalls FF (tveksamma till en fortsättning)
• Söråkers FF

Tolv lag i division 4

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)

• Essviks AIF
• Granlo BK (uppflyttad från div 5)
• IFK Sundsvall
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Ljustorps IF (uppflyttad från div 5)
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4)
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF (från div. 5)

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF (nedflyttad från div 4)
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK (uppflyttad från div 6)
• Stöde IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
samma som ovan.

Lokalfotbollens kommentar:
Det enda logiska som jag ser det är tio lag i Medelpadsallsvenskan, lika många i femman och då fem lag i sexan där man möts fyra gången inbördes.
Däremot är jag orolig för Damtrean. Heffnersklubban har aviserat att inte ha något andralag i trean, sak samma med Selångers tredjedito. Oklart även om Sundsvalls FF och Matfors kör vidare. Det kan utmynna att vi bara får ihop fyra lag i vår högsta lokala damserie vilket är illa. Mycket illa! Det var inte alls länge sedan vi hade en Damfyra med tion lag...

Så här ser han ut, Sunds store kvalhjälte Zakaria Bel Mekki. Så här ser han ut, Sunds store kvalhjälte Zakaria Bel Mekki.

"Zaka" stor kvalhjälte när Sund tog steget upp i trean

(2017-10-22)

Sund är klara för division 3-spel nästa år.
Tacka Zakaria Bel Bekki för det.
Han satte inte bara dagens avgörande 3-2-mål mot Ope utan svarade för hela sex fullträffar på dom tre kvalmatcherna.

 

Det var nära att sjuan i Ångermanlandsfyran fått spela division 3-fotboll nästa år. Höga Kusten vann nämligen sin sista kvalmatch mot avsågade KB 65 med 2-1.
Men Sund lyckades hålla ett svärmande Ope borta från målprotokollet sista minuterna och ta den enda givna platsen till division 3.
Stor kvalhjälte blev Zakaria Bel Mekki. Först nickade han in 1-0 efter en hörna och i den 66:e minuten satte han 3-2-målet. Hans sjätte i dom tre kvalmatcherna.

under uppdatering, väntar på återkoppling från spelare och ledare. Något som lär få vänta på sig till efter segerbanketten...

Sund IF - Ope IF 3-2
2017-10-22 - 13:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Zakaria Bel Mekki (10), 1-1 Petter Magnusson (15), 2-1 Natnael Teklab (35), 2-2 Niclas Gabrielsson (54), 3-2 Zakaria Bel Mekki (66)
Domare: Niklas Nordin
Publik:
Matchfakta

KB 65 FF - Höga Kusten Fotboll 1-2
2017-10-22 - 13:00 - Forsvallen, konstgräs
Målen: 1-0 Viktor Edmark (28), 1-1 Mihail Robu (33, straff), 1-2 Tobias Johansson (66).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Göran Sundqvists Sund går för seger mot Ope. Göran Sundqvists Sund går för seger mot Ope.

Sund, Ope eller skrällen Höga Kusten till division 3?

(2017-10-21)

I morgon söndag avgörs vilket lag i kvalgruppen som spelar division 3-fotboll nästa år.
Av gruppens fyra lag är det bara KB 65 från trean som överraskande redan är borta,
–Vi har ju saken i egna händer helt och hållet och vi tänker gå för seger mot Ope och inte förlita oss på andra resultat, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Svårslagna på Westhagen

Sund leder kvalgruppen till division 3 på fyra poäng inför den sista omgången före Ope och överraskningslaget Höga Kusten, sjua i division 4 Ångermanland, på tre pinnar medan KB 65, som kom nia i trean och därmed fick återkvala, är avhängda på bara en inspelad poäng.
Bästa läget för Sund alltså och det kan räcka med kryss mot Ope på Westhagen beroende på om Höga Kusten tappar poäng mot KB 65.
Vid Sundvinst har man definitivt säkrat division 3-spel nästa år.
–Vi har ju saken i egna händer helt och hållet och vi tänker gå för seger och inte förlita oss på andra resultat, säger Sund-tränaren Göran Sundqvist och fortsätter:
– Matchen går på Westhagen och där har är vi svårslagna. Vi vann bland annat Värmecupen i vintras ochpresterade bra dom matcher vi spelade där i serien under våren, säger Göran Sundqvist..


Marcus Pettersson borta men Pelle Nyman är med

Ett par mörka moln har dock tronat upp sig.
– Ja, vi har några sjukdomar och skavanker. Marcus Pettersson är definitivt borta på grund av sjukdom och jag väntar på svar från ett par till under kvällen eller i morgon förmiddag. Pelle Nyman, som klev av mot KB 65 efter att ha fått en hård boll på käken, har tagit det lite lugnare i veckan men vår lagkapten kommer till spel så nog skall vi få ihop till en stark startelva, säger Göran Sundqvist inför morgondagens avgörande.

Så spelas sista omgången:
Söndag 22 oktober, avspark 13:00:
Sund IF - Ope IF (Westhagen)
KB 65 FF - Höga Kusten Fotboll

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Emad Nademi slutat som IFK-tränare efter bara en säsong. Emad Nademi slutat som IFK-tränare efter bara en säsong.

Emad Nademi slutar som tränare för IFK Sundsvall:
"Hade gärna fortsatt"


(2017-10-21)

Det blev bara en säsong som tränare för IFK Sundsvall.
Nu slutar Emad Nademi som ändå är nöjd med vad laget presterat i år.
– Hade oerhört gärna fortsatt men tiden räckeer inte till, säger Emad Nademi.

Efter ett par år som tränare för Sidsjö-Böle och därefter ett sabbatsår valde Emad Nademi att tacka ja till erbjudandet som tränare för anrika IFK Sundsvall. Till sin hjälp fick han Torbjörn Persson, senast från Kuben.
Men redan efter en säsong väljer nu Emad Nademi att tacka för sig. 
– Jag kommer tyvärr kliva av inför nästa säsong. Hade oerhört gärna fortsatt minst en säsong till, men p g a många privata skäl så kommer jag inte ha tid för att vara med till ett hundra procent nästa år. Och kan jag inte vara med helhjärtat så kan jag inte vara den ledaren jag vill vara, säger Emad Nademi.
När det gäller kollegan Torbjörn Persson har han sagt att han finns till IFK Sundsvalls förfogande även 2018.

Lokalfotbollen passade i alla fall på att ta pulsen på Emad Nademi och ställa lite frågor om den gångna säsongen.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Jag tycker vi sett över hela säsongen gör en fin insats. Grabbarna som spelat 4-3-3 ställde om till ett nytt spelsystem, dessutom med två nya tränare. Defensivt sett så är vi klockrena i majoriteten av alla matcher, däremot hade vi lite svårt att sätta våra chanser framåt, vilket kostade oss några poäng i slutändan. Då årets Medelpadsallsvenska anses som den tuffaste på länge så får vi ändå vara nöjd med våran placering.

Vad har varit mest glädjande?
– Måste har varit att jobba med grabbarna i laget. Ett träningsvilligt och ödmjukt gäng som har tagit många kliv framåt under säsongen. Har varit ett privilegium att få leda grabbarna i IFK Sundsvall.

…och minst dito?
– Ja, det måste bli dom fyra matcher vi släpper in mål med matchens sista spark. Jag tror vi tappar nio poäng efter minut 90, sånt svider.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Upphämtningen mot Ljunga/Fränsta på bortaplan i premiären då vi gick rån 1-4 till 5-4 för att släppa till en straff i 92:a minuten och 5-5. En känslomässig berg och dalbana men upphämtningen gav oss mycket att bygga vidare på. Vi visste då att vi besitter väldigt hög högsta nivå.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Det är väldigt många som jag har blivit positivt överraskad över, men måste ändå lyfta fram Andreas Erikssons arbetskapacitet. En mittfältare som jobbar och vinner bollar konstant i 90 minuter, får väl bli division fyras svar på N’Golo Kanté J.

Vad tycker du om domarstandarden i år?
– Jag tycker att den ändå har varit helt okey. Jag tycker fortfarande att många av domarna, inte alla, är oerhört petiga i vissa saker kring planen istället för att fokusera sig på dömandet av matchen. Dessutom har vi i några matcher haft oeniga domare, huvuddomare som inte kommunicerar med assisterande osv. Den biten kan blir klart bättre. Men som sagt, överlag helt OK med tanke på tidigare år.

Blir det någon fotboll överhuvudtaget för dig nästa år?
– Inte som ledare, om tiden finns så kanske jag spelar fotboll igen men vi får väl se om något lag vill ha mig? (skratt).

Avslutningsvis. Några frågor om Lokalfotbollen.

Hur ofta besöker du sidan?
– Varje dag.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsallsvenskan i år?
– Helt OK. Av förklarliga skäl så har inte referaten kommit så snabbt som man är van vid, men det är inte bara ditt ”fel”. Vi alla har ett ansvar då denna sida är något som alla vi fotbollsälskare vill ha kvar. Tycker dock du ska skala ner bevakningen så det blir kvalité snarare än kvantitet.

Betyg till Lokalfotbollen rent allmänt, skala 1-10?
– Lokalfotbollen får givetvis en 10:a, men med lite snabbare referat så får du 20!

Vad tycker du borde förbättras med Lokalfotbollen? Något som du saknar?
– Som sagt, tycker du skall skala av snarare än att lägga till. Du gör ett fantastiskt jobb och får inte sluta!


Då tackar jag för mig och önskar dig lycka till med, du vet vad, och comebacken till aktivt spelande igen.
– Tack för det!

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Guldtränaren Henri Sjödal tackar för sig efter seriesegern, här iklädd moderklubben Essviks gröna tröja. Guldtränaren Henri Sjödal tackar för sig efter seriesegern, här iklädd moderklubben Essviks gröna tröja.

Kubentränaren om den gångna säsongen:
"Vi lyckades infria vår målsättning"


(2017-10-16)

Idag fyller han 38 år.
Mannen som förde tillbaka Kubikenborgs IF ttill division 3 efter bara en säsong i dom lokala serierna.
Men nu slutar han.
– Man skall ju lägga av när man står på topp heter det, säger tränaren Henri Sjödal efter fullbordat verk.

Bara vunnit sexan tidigare

Efter em miserabel säsong 2016 flyttades Kuben ner till division 4. Målsättningen inför den här säsongen var given - Kuben tillbaka till trean!
Och mannen som fick förtroendet att leda laget förbi alla blindskär i Medelpadsallsvenskan blev Essvikssonen Henri Sjödal. En man på sin meritlista som spelare och ledare har blott en serieseger i division 6 efter alla år han hållit på. Inte det vassaste CV:et.
– Ja, det stämmer faktiskt. Jag ver med och vann sexan med Essvik när klubben började om för några år sedan i lägsta serien annars har det varit tunnsått med segrar, säger Henri Sjödal.


Fick en bra start

Men Henri fick en bra start med vinst i den numera avsomnade MittMedia Cupen i januari-februari. Och derefter finalspel i Värmecupen där dock Sund blev för starka.
– Det heter ju att laget som vinner Värmecupen aldrig vinner sin serie så det här kanske var ett bra omen, sade Henri då i vintras.
Och det visade sig att han fick rätt. Hösten blev en kamp mellan just Sund och Kuben där serieledningen skiftade men till slut var det "Tiggeränderna" som fick fira med rökelse och bubbelvatten efter den sista omgången.
Nu har det gått dryga två veckor sedan seriesegern och Lokalfotbollen tog ett snack med "demontränaren".

Varför valde du att inte följa med upp i trean?
– Man skall ju lägga av när man står på topp heter det ju (skratt) Jag skall bli pappa till en dotter och jag kommer att satsa största tiden av min fritid där. Jag har ändå hållit på nästan hela mitt liv med fotboll och kanske kommer jag att återvända. 

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Tycker vi gör en bra säsong och vinner rättvist. Surt att vi inte fick ta en trippel genom att även vinna Värmecupen. Men seriesegern var målsättningen och det lyckades vi med.

Vad har varit mest glädjande?
– Seriesegern, givetvis, samt att vi har lyckats behålla i princip hela truppen trots att det blev begränsat med speltid för vissa. Och även att vi lcykades återskapa den där härliga Kubenandan. Den vann vi många matcher på.

…och minst dito?
– Måste vara dina kollegor på ST vars bevakning av den lokala fotbollen var undermålig. Lovade stort men höll litet.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Finns för många för att välja ut en. Klarar inte av att sorter ut så risken kan bli en mycket lång lista. Men slutsignalen efter sista matchen mot Matfors kändes inte helt fel...

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Ja, Samuel Keflit. Ung och lovande som utveckladees hela säsongen och dessutom tog jobbet till 110 procent.

Då tackar jag för mig och önskar dig en fin födelsedag och välkommen tillbaka till den lokala fotbollen när tiden åter är mogen.
– Tack för det!

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Höga Kusten besegrade Ope i division 3-kvalet – Sund i topp men gruppen vidöppen

(2017-10-15)

Ångermanlandssjuan överraskade i söndagens kvalmatch genom att besegra Ope i en målrik historia.
Hemma på Kinavallen vann med med 4-3 och om mn vinner sista matchen mot KB 65 och Sund och Ope krussar blir det division 3-fotboll igen i Ullånger.
Men vinner Sund, eller kryssar om KB 65 tar poäng av Höga Kusten, får Medelpad ett lag extra i trean.
Nästa helg får vi den spännande upplösningen.


Höga Kusten Fotbolll - Ope IF 4-3
2017-10-15 - 14:00 - Kinavallen
Målen: 0-1 Jorge Christian Chirinos Perez (1), 1-1 Charlie Gray (46), 1-2 Jorge Christian Chirinos Perez (64), 2-2 Tobias Johansson (65), 3-2 Jim Hellström (71) , 4-2 Carl Christianson (74), 4-3 Jonathan Roos (83).
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 76
Matchfakta

Fotnot:
Igår lördag spelade KB 65 och Sund 2-2 (scrolla ner för att läsa mer om den matchen)

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Den unga klubbikonen Jimmie Nordberg blir spelande tränare i Lucksta. Den unga klubbikonen Jimmie Nordberg blir spelande tränare i Lucksta.

"Jimman" & Paul tar över som tränare i Lucksta:
"Kommer även att spela"


(2017-10-15)

När Tommy Lerstrand valde att inte förlänga hittade Lucksta sin nye tränare inom dom egna leden.
– Man jag kommer nog inte att sluta som spelare förrän man platsat i Lokalfotbollens All Star Team, skrattar Jimmie Nordberg, 33, som kommer att dela på ansvaret med irländaren Paul Thompson. 33.

Luckstas nye tränare efter Tommy Lerstrand blir klubbikonen Jimmie Nordberg. Ni vet han den där hårt jobbande playmakerna på mitten med deneminenta vänsterfoten. Och några planer på att lägga bollskorna på hyllan finns inte.
– Kommer nog inte sluta som spelare förrän man platsat i Lokalfotbollens All Star Team, skrattar 33-åringen.
Med tanke på vad pappa Hans och mamma "Sveddans" ättelägg presterat på planen i år finns "risken" att han tar en plats i Lokalfotbollens Drömelva för Medelpadsallsvenskan...
– Hahaha, det är lugnt. Har lovat klubben att spela minst en säsong till så ta med mig du.
Jimmie Nordberg kommer inte att sköta tränarbiten helt själv utan kommer att dela ansvaret med Paul Thompson, 32.
– Ja, jag och Paul kommer att ha ansvaret tillsammans under träningarna och han tar befälet på sidan under matcherna om jag spelar.  Det är en förutsättning för att det ska fungera att spela.

Varför tackade du ja till tränarjobbet?
– Har ju varit med som assisterande ett tag och då frågan kom var jag osäker om det var rätt läge men det känns spännande tillsammans med Paul som kommer med en annan bakgrund så jag hoppas vi tillsammans kan hitta en bra balans mellan Luckstahjärtat och hans rutin och erfarenhet från brittisk fotboll.

Vilken säsong i ordningen blir det i Lucksta för dig?
– Jag har inte räknat på antalet säsonger men det är helt klart ett gäng.

Har du representerat någon annan klubb i karriären än Lucksta IF inom fotbollen?
– Jag hann faktiskt göra en B-lagsmatch med Medskogs en sommar när jag gick på bordtennisgymnasium och sedan en och en halv säsong i Hassels IF innan det blev Lucksta igen. Men det var alltså för många år sedan, säger Jimmie Nordberg.

Son sidekick får alltså Jimmie Nordberg irländaren Paul Thompson, 33.
Så här beskriver Paul sig själv:
– Från Dublin i Irland. Fick kontrakt av Leeds United när jag var 16 år och spenderade de närmaste fyra åren som spelare för deras U19-, U21- och reservlag. På grund av en skada i en match för reserverna flyttade jag tillbaka till Irland för att försöka återfå fitness och form. Jag skrev på för Shelbourne FC i Irands högstaliga. Jag tyckte att det var frustrerande att försöka komma tillbaka till den nivå jag spelade på innan skadan, då jag råkade ut för en ny allvarlig knäskada som krävde en ny operation. Därefter kom jag aldrig tillbaka till var jag ville vara men jag har alltit älskat fotboll så jag provade på spel i lägre nivåer men skadorna var aldrig långt borta och det blev ännu en knäoperation.

Men hur hamnade du i Sverige och Lucksta?
– Mötte min blivande fru i Dublin för många år sedan. Vi fick vårt första barn 2014 och kände att vi borde försöka bo i Sverige. Eftersom hon är från Sundsvall flyttade vi hit eftersom vi hade ett sommarhus i Malstabodarna nära Lucksta.

Och hur hamnade du inom fotbollen i LIF?
– Att flytta till ett nytt land är fotbollen ett bra sätt att komma in i samhället. Den sociala aspekten av den och känslan av att vinna jag missade. Så nu är hungern tillbaka även om själva spelandet fortfarande hämmas av mina knäskador.

Vad har du och "Jimman" för målsättning som tränare för Lucksta IF?
– Den är att det ska vara roligt att spela fotboll och genom att det är roligt så utvecklas vi alla som personer och fotbollsspelare.
 

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Tommy Lerstrand slutar som tränare i Lucksta. Tommy Lerstrand slutar som tränare i Lucksta.

Tommy Lerstrand slutar i Lucksta: "Vill hinna se mina barn spela fotboll"

(2017-10-15)

Lucksta landade på en fin tredjeplats i årets Medelpadsallsvenska.
Ändå väljer tränaren Tommy Lerstrand att kliva av.
– Skall jobba en del åt förbundet plus att jag också vill kunna följa mina egna barns fotbollsspelande mer än jag hunnit med i år. Därför tar jag en paus från klubblags-fotbollen, säger Tommy Lerstrand.

Lucksta har haft en fin säsong och landade på en fin tredjeplats i Medelpadsallsvenskan, den bästa sedan 2013 då man också lade beslag på bronsbleckorna.
Trots den fina säsongen väljer nu tränaren Tommy Lerstrand att kliva av.
– Jag kommer ta uppehåll från klubblagsfotbollen då jag har andra fotbollsuppdrag som tar tid. Skall jobba en del åt förbundet med utbildning, som spelarutvecklare på flick-/damsidan och med distriktslaget för pojkar födda 2002. Vill också kunna följa mina egna barns fotbollsspelande mer än jag gjort i år då inte tiden riktigt räckt till, säger Tommy Lerstrand.
Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till Tommy om den gångna säsongen.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– En fantastisk säsong från grabbarna. Haft lite oflyt i vissa matcher, samt givetvis flyt i någon annan. Bara en match jag tycker vi var helt borta i, och det var Kuben borta. Grabbarna skall ha en stor eloge för sitt engagemang under året.

Vad har varit mest glädjande?
– Det är att inte spelarn är rädda för att träna hårt. Det finns ett stort hjärta hos spelarna och i föreningen. Tittar vi till serien så är det att vi lyckades bli trea fastän många dömde ut oss på förhand (blinkar till Lokalfotbollen).

…och minst dito?
– Ingenting egentligen, möjligen att skador och frånvaro infunnit sig samtidigt, och vissa pass har vi haft lite folk.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Vändningen borta mot Torpshammar var skön, snudd på orättvis med tanke på första halvlek. Härligt att killarna visade moral och vände.

Någon spelare i ditt lag som överraskat positivt och varför?
– Målvakten Mike Karinga Persson klev in efter sommaruppehållet och spelade fantastisk bra i tre matcher på rad.

Ber att få önska dig en fin fortsättning med fotbollen och önskar dug välommen till klubbfotbollen någongång i framtiden.
– Tackar för det, kommer säkert att fortsätta gå in på Lokalfotbollen och se vad som händer, inte minst i Lucksta IF.
 

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Zakaria Bel Mekki hade inte många lägen mot KB 65 men det var ändå han som kvitterade till 2-2 för Sund på slutet. Zakaria Bel Mekki hade inte många lägen mot KB 65 men det var ändå han som kvitterade till 2-2 för Sund på slutet.

Oavgjort med darr på ribban för Sund i kval-matchen mot KB 65

(2017-10-14)

Sund var illa ute i kvalmatchen mot KB 65.
Underläge 1-2 och kraftigt spelmässigt övertag för nolaskogsarna.
Då frälste Zakaria Bel Mekki medelpad-ingarna med sitt kvitteringsmål med mindre än tio minuter kvar på klockan.
– Och på övertid var Janne Söleståls lobb bara centimetrar från att vi vinner matchen, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Syrefattig första halvtimme

KB 65 tog emot Sund på Forsvallen i den andra kvalomgången till division 3. Nolaskogsarna var mer eller mindre tvungna att ta en trea för att chansen till spel i trean även nästa år fortfarande skulle finnas vid liv.
Men det blev en syrefattig första halvtimme på konstgräset i Köpmanholmen. Sund backade hem och tätade till medan hemmalaget inte förmådde skapa mer än nån halvchans.
Istället kunde Sunds Henric Nylund i den 33:e minuten ta vara på en hög boll vid straffområdesgränsen och via händerna på KB-keepern Mikael Jonsson skicka upp bollen i krysset. Efter det öpplnade matchen upp sig och gästerna låg på för en utökning. Då var det KB:s tur att sticka upp och efter ett fint vänsterinlägg kunde Albin Lindblad nicka in kvitteringen med schwung.
– Vi blev bolltittare och tappade helt bort deras spelare inne i centrum, säger Sunds tränare Göran Sundqvist besviket.
Sund som blev av med sin lagkapten och playmaker Per Nyman efter dryga halvtimmen.
– Pelle fick en hård boll på käken och mådde riktigt illa men det är ingen fara, han blir med mot Ope, säger Göran Sundqvist.


Gjorde kardinalfelet

KB 65 var som sagt tvungen att gå för seger och släppte i den andra halvleken på tyglarna och pressade tillbaka Sund långt ner i planen och vaskade fram en del chanser och när Viktor Edmark fick ett instick och sydde in bollen i den bortre gaveln bakom Stefan Bjertung var det helt rättvist.
Nolaskogsarna gjorde sedan kardinalfelet som många lag gör. Man slutade spela fotboll, backade hem och överlät bollinnehav och initiativ till motståndarna istället för att när man har momentum försöka satsa på att stänga matchen. Och mycket riktigt fick Sund sin kvittering efter lite etablering och i kamp med både mittback och målvakt hann Zakaria Bel Mekki fram med en tå och bollen rullade in till 2-2. "Zaka" hade fört en relativt osynlig tillvaro fram till dess men när det behövdes visade han sig.
– Och på övertid var sedan Janne Söleståls lobb bara centimetrar från att vi vinner matchen, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
"Sölve" löpte på djupet från sin högerbacksplats och fick en perfekt nickskarv och lyfte bollen över en utrusande hemmamålvakt men bollen studsade preciiiiis utanför stolpen.


Har mer att ge

Den andra matchen i gruppens andra omgång mellan Ope och Höga Kusten spelas inte förrän i morgon söndag och beroende på resultatet i denna match avgör vad som krävs för Sund i den sista omgången nästa helg.
– Det logiska är väl att Ope vinner den matchen då är det bara seger som gäller på Westhagen i sista matchen då bara gruppsegraren är helt klara för spel i trean nästa år, säger Göran Sundqvist och fortsätter:
– Vi är inte helt nöjda med dagens prestation utan alla kan ett snäpp bättre och det kommer vi att ta fram mot Ope. Vi har ju fortfarande allt i våra egna fötter och den chansen tänker vi ta, avslutar Göran Sundqvist.
Och med en Zakaria Bel Mekki lär man i alla fall inte gå från den matchen mållösa.

MittMedia-TV: se hela matchen i efterhand

KB 65 FF - Sund IF 2-2
2017-10-14 - 14:00 - Forsvallen, konstgräs
Målen: 0-1 Henric Nylund (33), 1-1 Albin Lindblad (39), 2-1 Viktor Edmark (77), 2-2 Zakari Bel Mekki (84)
Domare: Rickard Lingensjö (hemmavänlig)
Publik: 0
Matchfakta

Fotnot:
Höga Kusten - Ope IF spelas i morgon söndag.
 

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

IFK Sundsvalls första allsvenska lag från 1976 med bl a Bosse Börjesson, Calle Fröberg och Tomas Grim.
IFK Sundsvalls första allsvenska lag från 1976 med bl a Bosse Börjesson, Calle Fröberg och Tomas Grim.

”Då var vi det bästa laget i Sundsvall…”

(2017-10-07)

Krossade Kalmar med 9-2 i allsvenska premiären 1976 inför rekordpublik.
41 år senare hänger ett konkurshot som en blöt filt över laget.
Här är historien om IFK Sundsvall:
• Klubben fostrade två blivande förbundskaptener
• Hemligheten bakom framgångarna
•  Var största laget i stan – och hade klassisk rivalitet med Giffarna
• Så ska klubben lyckas komma tillbaka .

läs mer

Sund vann första kvalmatchen till division 3 med 5-0 mot Höga Kusten. Här är inhopparen Haris Hadzic nära att öka på till tennissiffrorna 6-0. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Sund vann första kvalmatchen till division 3 med 5-0 mot Höga Kusten. Här är inhopparen Haris Hadzic nära att öka på till tennissiffrorna 6-0. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Zakaria Bel Mekki är hetare än en spis just nu. Hattrick igen, en äkta idag till och med. Zakaria Bel Mekki är hetare än en spis just nu. Hattrick igen, en äkta idag till och med.

Stark kvalstart av Sund och Bel Mekki – 5-0 mot Höga Kusten

(2017-10-07)

Ångermanlandssjuan ställde inte till några större besvär när Sund inledde kvalspelet tilll trean mot Höga Kusten på Idrottsparken.
Redan i paus stod det 4-0 och Zakaria Bel Mekki hade gjort ett äkta hattrick efter Dennis Bergströms inledande volleymål.
Det femte lobbsköt Henric Nylund i den andra halvleken.
– Skönt att få börja kvalet med en seger, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.


Äkta hattrick på lite drygt 20 minuter

Sund fick en perfekt start på kvaläventyret. Redan i den andra minuten dräpte Dennis Bergström in 1-0 på volley efter Janne Sölveståls högerinlägg.
Höga Kusten spelade ett nätt passningsspel och var inte helt ofarliga och hittade också nätet efter en frispark från kanten men målet avvinkades för offside. Istället kunde hemmalagets Zakaria Bel Mekki visa att sista tidens målfabrikation inte varit någon slump. Först tryckte han in 2-0 efter ett snett inåt bakåt pass, därefter en välplacerad straff till 3-0 sedan Dennis Bergström blivit fälld av en utrusande målvakt, och fullbordande sitt äkta hattrick med att driva bollen från mittplan och strax utanför straffområdet curla in den i bortre hörnet med vänsterfoten. Allt inom loppet av lite drygt 20 minuter – och då hann han även bränna ett friläge.
– Oerhört värdefullt att ha en spelare som sätter dom där chanserna, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
Sund hittade nätet även en femte gång före paus men den här gången var det hemmalagets tur att få målet bortdömt för offside.


5-0 i underkant

Med 4-0 i ryggen blev den andra halvleken lite mer avslagen. Höga Kusten tilläts ha en hel del boll men släpptes sällan till några farliga chanser framför Stefan Bjertung i målet.
Sunds omställningar fortsatte emellertid vara giftiga. 5-0 kom i den 64:e minuten då Henric Nylund stal bollen av en hemmaförsvarare, drev inåt mitten innan han från 25 meter sköt över gästermas något kortvuxne keeper. Inhopparen Haris Hadzic hade sedan ett par bra lägen att utöka men målmannen Mustafa Dogan visade sig vara klassen bättre på närstrid än distans. 5-0 var klara siffror men ändå lite i underkant sett till chanserna.
– Skönt att få börja kvalet med en seger. Höga Kusten var inte alls oävna och trillade boll riktigt bra men verkade sakna lite tempo och fysik vilket märktes när vi ställde om, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.


Inga svaga punkter

I ett starkt kollektiv stack givetvis tremålsskytten Zakaria Bel Mekki ut lite extra men även kantlöparen Janne Sölvestål hade en riktigt bra dag och låg bakom många farligheter.
– Det fanns inga svaga punkter i laget och nu ser vi framemot nästa match, borta mot KB 65. Skall bli intressant att se vart vi står då dom borde ha division 3-tempo i kroppen, avslutar Göran Sundqvist.
I dagens andra kvalmatch vann lite överraskande Ope över KB 65 med 2-1 trots en man mindre i en dryg halvtimme vilket betyder att Sund för möta ett nolaskogslag med kniven på strupen i nästa omgång då det bara är gruppvinnaren som är helt klara för division 3-spel nästa år.

ST-TV: se matchens höjdpunkter

Sund IF - Höga Kusten Fotboll 5-0
2017-10-07 - 14:00 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Dennis Bergström (2), 2-0 Zakaria Bel Mekki (19), 3-0 Zakaria Bel Mekki (32, straff), 4-0 Zakaria Bel Mekki (41), 5-0 Henric Nylund (64).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 44
Matchfakta

Ope IF - KB 65 IF 2-1
2017-10-07 - 14:00 - Jämtkraft Arena
Målen: 0-1 Niclas Öberg (18), 1-1 Petter Magnusson (22), 2-1 Majed Saedi (51)
Utvisning Ope: Niclas Gabrielsson (57).
Domare: Ghaleb Rajab
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Göran Sundqvist och hans Sund inleder kvalet mot trean på lördag. Göran Sundqvist och hans Sund inleder kvalet mot trean på lördag.

Nu inleds kvalet till trean
– Sund börjar mot Ånger-manlands sjua


(2017-10-06)

I morgon lördag inleds division 3-kvalet.
Ett kval som inte står högt i kurs i Ångermanland som ställer upp med seriens sjundelag Höga Kusten.
– Och dom inleder vi mot och även om dom slutade längre ner i tabellen finns det kvaliteter, bl a gjorde dom 52 mål på sina 18 matcher, säger Sunds tränare Göran Sundqvist och visar upp ett varnande finger.

Sjundelag representerar Ångermanland

Efter att ha krigat om seriesegern i Medelpadsallsvenskan hela hösten men till slut fick ge sig mot Kuben gäller du nu för Sund att ladda om. I morgon lördag inleds nämligen kvalet till division 3 mellan  nian i division 3 Mellersta Norrland, KB 65, och serietvåorna i Medelpad, Jämtland/ Härjedalen och Ångermanland. Men det visade sig vara en sanning med modifikation. Sund IF kom i alla fall tvåa i Medelpadsfyran men J/H:s representant Ope IF kom bara trea efter segrarna Lillhärdals IF och IFK Östersund 2 men då inga andralag får avancera upp i förbundsserierna fick alltså Ope chansen. Än värre var det i Ångermanland. Mycket värre! Arnäs IF tog hem serien. Allt väl så långt. Men tvåan Junsele IF tackade nej till kvalspel, Friska Viljor 2 fick inte, nej tack från fyran IF Älgarna och sexan Sidensjö IK samt då femman Frånö SK som fungerar som Kramfors-Alliansen 2 och därmed inte blev aktuella. Men sjuan Höga Kusten Fotboll (officiellt Salsåker-Ullångers IF) slog till och tackade ja till att avsluta säsongen med lite spännande kvalspel.
– Frågan är hur långt ner i serierna man borde få gå? Borde kanske räcka med topp tre men det är väl så att dom övriga lagen dels var andralag och några andra ansågs sig inte ha resurser till spel i trean, funderar Sunds tränare Göran Sundqvist.


Siktar på att ta steget upp

Det är just mot Höga Kusten som Sund inleder kvalspelet. Och man gör det "hemma" på Idrottsparken.
– Har inte så bra koll på dom men dom verkar vara ett målfarligt lag. 52 mål på 18 matcher är starkt och dom brukar ju också ha en del importer i laget så det blir säkert en tuff match, säger Sundqvist.
Sund saknar tre spelare inför morgondagens kvalstart och det är Patrik Eriksson-Ohlsson och Dennis Marzouki som är i Stockholm på jobb och Temesgen Habte Eyes som dömer fotboll.
– Och några småskavanker som det så ofta är så här års, säger Göran Sundqvist.
Vad är målsättningen och vilka ser du som största hotet i kvalgruppen?
– Ja, vår målsättning är ju att ta steget upp så alla lag skall ju slås och nu har vi fokus först och främst på Höga Kusten, säger Göran Sundqvist diplomatiskt. 

Så spelas kvalet till division 3:
2017-10-07, 14:00:
Sund IF - Höga Kusten Fotboll
Ope IF - KB 65 FF
2017-10-14, 14:00:
KB 65 FF - Sund IF
Höga Kusten Fotboll - Ope IF
2017-10-22, 13:00:
Sund IF - Ope IF
KB 65 FF - Höga Kusten Fotboll

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

KUBIKENBORGS IF - SERIESEGRARE MEDELPADSALLSVENSKAN 2017. Foto: Lokalfotbollen.nu.
KUBIKENBORGS IF - SERIESEGRARE MEDELPADSALLSVENSKAN 2017. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Guldtränaren Henri Sjödal tackar för sig efter seriesegern. Guldtränaren Henri Sjödal tackar för sig efter seriesegern.

Kuben tog hem Medelpads- allsvenskan till slut – vann sista "måstematchen" med uddamålet mot Matfors

(2017-09-30)

Det blev Kuben som tog hem Medelpads-allsvenskan och därmed återvänder till trean "med vändande post".
Detta efter en 2-1-seger hemma mot Matfors i den sista omngången.
– Otroligt skönt att vinna serien och jag tycker nog att vi vinner den rättvist trots allt. Nu kan jag med gott samvete lämna ifrån mig ett division 3-lag, säger tränaren Henri Sjödal som tackar för sig efter uppflyttningen.


Kort sejour i distriktsserierna

Kubikenborgs Idrottsförening, eller rätt och slätt Kuben, är tillbaka i division 3 efter bara ett år i distriktsserierna. Men det satt hårt åt. Sund var med ända in i kaklet och Matfors hotade i sista matchen men "Tigerränderna" lyckades vinna med 2-1 i em inte speciellt välspelad match men som innehöll mycket nerv. Speciellt sedan Matfors reducerade till 2-1.
– Då var pulsen ganska hög men jag tycker ändå att vi hade bra koll och släppte aldrig tillnågot mer läge men det klart, ett mål i fotboll kan gå fort. En snedstuds och vips är det 2-2, säger Kubens tränare Henri Sjödal.


Viktigt ledningsmål

Kuben fick sitt viktiga ledningsmål redan i den elfte minuten då Adam Sjöström nickade in 1-0 och tio minuter senare ökade "Jonte" Åhlin på till 2-0. Men Matfors gav aldrig upp och kämpade och slet men hotade inte speciellt mycket framåt utan det blev mest ett krigande kring och i mittcirkeln.
Sju minuter in i andra blev det emellertid mer nerv i matchen sedan Daniel Boström nickat in en reducering vid den bortre stolpen samtidigt som Sund drog i från i sin match i Söråker. Ett MIF-mål och division 3-platsen till Malandslaget.
Men ett uppoffrande Kuben släppte inte till något sylvasst bakåt utan låg närmare en utökning. Slutsignalen gick ändå som en befrielse för alla svart-gula och festen kunde ta sin början med både rökelse och, nåja, sång samt champagnesprut.
– Otroligt skönt att vinna serien och jag tycker nog att vi vinner den rättvist trots allt. Nu kan jag med gott samvete lämna ifrån mig ett division 3-lag, säger tränaren Henri Sjödal som tackar för sig efter uppflyttningen.
 

Kubentränaren slutar

Vad är det du säger? Du kan väl inte sluta nu?
– Jag skall bli pappa till en dotter om ett par veckor och jag kommer att satsa största tiden av min fritid där, säger han och tittar samtidigt på brorsan Andrés lilla dotter som kommer tultande ut på planen.
När man ser Henris blick så förstår man att fotboll inte är allt.
–Jag har ändå hållit på nästan hela mitt liv med fotboll och kanske kommer jag att återvända. Det här är faktiskt min första serieseger på alla år både som spelare och tränare, om man räknar bort en serieseger i division 6, säger Henri och får medhåll från sina gamla Essvikskompisar målvakten Cristofer Högbom och lillebror André.
Om det blir någon fortsättning i trean för deras del återstår att se. Först gäller det att klara av den STORA SEGERBANKETTEN!
Lokalfotbollen ställer sig i ledet bland alla gratulanter och håller nu tummarna för Sund i kvalet så kanske vi blir hela fem Medelpadslag i trean nästa år.

Kubikenborgs IF - Matfors IF 2-1
Matchfakta

Klicka på länken nedan för fler resultat sista omgången:
• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Glada Kubare firar seriesegerna med lite rökelse. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Glada Kubare firar seriesegerna med lite rökelse. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Zakaria Bel Mekki avslutade serien med ett hattrick. Nu väntar tre veckors kvalspel till trean. Zakaria Bel Mekki avslutade serien med ett hattrick. Nu väntar tre veckors kvalspel till trean.

Trots storseger och hattrick av både Marzouki och Bel Mekki – nu får Sund ladda om för kvalspel

(2017-09-30)

Sund avslutade Medelpadsallsvenskan med en storseger i Söråker, 8-3.
Men då Kuben samtidigt vann mot Matfors räckte Malandslaget inte ända fram utan får nu ladda om med kvalspel för att nå division 3.

 

Bandymålvakt i fotbollsmålet

Sund och Kuben stod på lika många poäng inför den sista omgången men "Tigerrändernas" målskillnad var överlägsen så endera behövdde Sund hjälp av Matfors eller spruta in nästan 20 mål på Söråker. Det senare alternativet inte helt realistiskt även om Söråker är nästjumbo.
Och det var också nästjumbon som inledde bäst och tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Jesper Andersson. Zakari Bel Mekki kvitterade omgående men hemmalaget återtog raskt ledningen genom Victor Selander.
Dennis Marzouki satte kring tjugan två mål inom loppet av en minut bakom Konrad Ålund Smedlund. Konrad som brukar vakta mål vintertid och inte under sommaren. Han är nämligen normalt en snabb  kantlöpare i fotbollen men sista utpost i Söråkers bandylag. Innan pausvilan ökade Per Nyman på till 4-2 i gästernas favör.


Snöret gick efter utvisning

Ett offensivt satsande Söråker kunde knapra ikapp ett mål direkt i andra då Victor Selander hittade rätt för andra gången denna eftermiddag.
Men därefter gick snöret. Först fullbordade Dennis Marzouki sitt hattrick i den 52:a minuten och nästan direkt efter avspark på målet drog Robert Lagergren på sig sin andra varning och blev utvisad. Därefter kunde Zakaria Bel Mekki, Natnael Teklab och sedan Bel Mekki igen mål och spika segern till 8-3. Både Bel Mekki och Marzouki svarade alltså för varsitt hattrick.
Nu väntar alltså kvalserien till division 3 för Sund med början kommande helg.

Söråkers FF - Sund IF 3-8
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tack vare två mål i sista matchen tangerade Oskar Nordlund Danne Johanssons dubbla målrekord i fyran. Tack vare två mål i sista matchen tangerade Oskar Nordlund Danne Johanssons dubbla målrekord i fyran.

Trots förlusten mot Lucksta – Nordlund tangerade Johanssons målrekord!

(2017-09-30)

Ljunga/Fränsta förlorade en målrik avslutningsmatch mot Lucksta med 4-5.
Trots detta visade sig gästernas Oskar Nordlund bli en vinnare då han tangerade Daniel Johanssons målrekord i Medelpads-allsvenskan på 35 fullträffar.


Inför årets sista omgång av Medelpadsallsvenskan stod Ljunga/Fränstas goalgetter Oskar Nordlund på 33 mål. Bara två ifrån Svartviks Daniel Johanssons dubbla rekordnoteringar från både 2015 och 2016.
Och det blev en spännande lördagseftermiddag, både när det gäller segern i matchen och jagandet av målrekordet. Den svänga matchen vann Lucksta med 5-4 sedan gästerna bland annat drabbats av två utvisningar.
Oskar Nordlund gjorde emellertid två mål och även om hans lag förlorade blev Oskar en vinnare då han därmed tangerade Danne Johanssons rekord på 35 fullträffar. Oskars bedrift är dock lite vassare då han bara hade 18 matcher på sig mot 22 för Danne dom tidigare åren.
Luckstas seger, tre mål av Semir Salia, gjorde att Sörforsgänget passerade Ljunga/Fränsta i den sista omgången och lade beslag på bronsbleckorna.

Lucksta IF - Ljunga/Fränsta 5-4
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Olle Nordberg bröt dödläget när IFK Sundsvall vann med 2-0 mot Torpshammar. Olle Nordberg bröt dödläget när IFK Sundsvall vann med 2-0 mot Torpshammar.

Olle Nordberg bröt död-läget när IFK Sundsvall avslutningsvann

(2017-09-30)

IFK Sundsvall avslutade med en seger hemma på Balders efter mål av Olle Nordberg och Oscar Lidström.
– Skönt att få avsluta med en seger, säger IFK-tränaren Torbjörn Persson.


En spelmässigt jämn första halvlek såg trots en hel del skapande av målchanser från bägge lagen ut att sluta mållös. Då sprang Olle Nordberg in 1-0 för IFK precis innan vilan.
Torpshammar jagade kvittering i andra men krutet var blött och knappt 20 minuter in i andra kunde istället Oscar Lidström öka på till 2-0. Ett resultat som höll sig speltiden ut.
– Ja, sätte man inte sina chanser så är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Så är det ju. Sett till spel och chanser var vi inte värda att förlora den här matchen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Skönt att få avsluta med en seger. Tror vi kom fyra nu i tabellen, frågar sig IFK-tränaren Torbjörn Persson.


IFK Sundsvall - Torpshammars IF 2-0
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Guldtränaren? Guldtränaren?

Kuben till trean och Sund till kvalspel – eller vice versa? Och slår Oskar Nordlund målrekordet?

(2017-09-30)

Det är inte så många frågetecken att räta ut när den sista omgången av Medelpads-allsvenskan spelas idag.
Utom två viktiga förstås!
Vilket av Kuben eller Sund tar hem serien och fixar Oskar Nordlund att slå målrekordet?

 

Sund eller Kuben?

Klockan 14:00 är det avspark i den 18:e och sista omgången av årets upplaga av Medelpadsallsvenskan.
Dom flesta av frågorna har vi redan fått svaren på, t ex att Alnö åker ur.
Men vilka kommer att ta hem seriesegern och få spela i division 3 nästa år? Senaste månaden har Kuben och Sund bytt av varandra i toppen några gånger men nu skall det alltså avgöras. Båda lagen ståtar med 38 poäng vardera men Kuben har 17 plusmål bättre. Logiskt sett borde seger hemma mot Matfors räcka för "Tigerränderna", om nu inte Sund gör slarvsylta av hemmalaget på Söråkers IP. Men "räcka" kan bli svårt nog, betänk att Brukets Blå lade Sund på rygg i förra omgången och både kan och säkert vill göra sammalunda med Kuben...
Division 3-spel väntar alltså för seriesegrarna under 2018 medan tvåan förlänger årets säsongen någon månad ytterligare med kvalspel till trean.


Slår Oskar Nordlund målrekordet?

Den andra intressanta frågan i den avslutande omgången är om Ljunga/ Fränstas Oskar Nordlund skall tangera eller rent av slå Danne Johanssons målrekord på 35 fullträffar från både 2015 och 2016? Då krävs minst två mål i eftermiddag på Sörforsvallen mot Lucksta. Ingen lätt uppgift men kittlande att chansen finns inom räckhåll och ger matchen lite extra nerv. Lite synd för Oskar att det bara spelas 18 omgånger i år mot 22 dom tidigare...

Så här spelas den sista omgången:
14:00 Essviks AIF - Alnö IF (tips: 4-1)
14:00 IFK Sundsvall - Torpshammars IF (tips: 4-3)
14:00 Kubikenborgs IF - Matfors IF (tips: 2-1)
14:00 Lucksta IF - Ljunga/Fränsta (tips: 4-4)
14:00 Söråkers FF - Sund IF (tips: 0-9)

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

"Jonte" Åhlins strumprullare till 2-0 var viktigt. "Jonte" Åhlins strumprullare till 2-0 var viktigt.

Kuben bakom ratten igen efter Sunds förlust och egen 3-0-seger mot Alnö

(2017-09-23)

Det svänger fort i fotbollens värld.
Förra helgen tog Sund över serieledningen.
Idag återtog Kuben den.
– Alnö kämpade och slet men vi lyckades mala ner dom till slut, säger tränaren Henri Sjödal.


Nervöst Kuben i första halvlek

När Alnö och Kuben gjorde avspark på Balders konstgräs visste Kubenspelarna redan om att Matfors skrällt mot Sund och att seger skulle betyda serieledning inför den sista omgången.
– Det märktes under den första halvtimmen att grabbarna fortfarande hade den matchen i huvudet för det var spänt och nervöst och något egentligt spel blev det aldrig frågan om utan mest en massa "bollbyten" efter tjongande, säger Kubentränaren Henri Sjödal.
Många gulsvarta nervknutar släppte emellertid i den 37:e minuten då Samuel Keflit Tewelde vinklade snyggt ett inspel runt Alnömålvakten Kasper Pedro.


Spel på en planhalva i andra

Den andra halvleken förlades till största delen på Alnös planhalva men jumbon försvarade sig bra men då Jonathan Åhlin blev frispelad inne i straffområdet med lite drygt 20 minuter kvar och pressade in bollen under Pedro hängde man inte med i svängarna.
Med mindre än tio minuter kvar stängde den inhoppande "jokern" Ville Bondén matchen sedan han drivit in från kanten och avslutat kliniskt.
Sista kvarten var dock inte bara mörk för Alnö utan även Kuben då kommunen sparade pengar (?) genom att inte tända belysningen. Många i publiken missade därmed Villes snygga mål i mörkret ute på planen...
– Vi var som sagt inte "där" i början av matchen men efter 1-0 var det vår match helt och hållet men Alnö kämpade hårt och gjorde det svårt för oss och skall ha en eloge för sin insats men vi lyckades mala ner dom till slut, säger Henri Sjödal och fortsätter:
– Nu krävs att vi tar fram det bästa av oss för att slå Matfors i sista omgången för att ta hem serien. Vi har ju ändå fördelen att vi själva har det i egna händer, säger tränaren Henri Sjödal..
– Vi gjorde en riktigt bra match, framförallt den första halvleken. Vi stod upp bra och låg rätt i defensiven. Vi störde dom länge med vårt unga lag och det är något vi får ta med oss, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


Kom in och lyfte laget

I Kuben var Niklas Nygren en av få som var bra i 90 minuter och plus även till försvarsspelarna André Sjödal och Osman Aksoy som kom in från bänken och lyfte laget.
Många slet förtjänstfullt i Alnö men extra beröm till Khalil Masri som vänsterback.
Domaren Michael Lie svarade för en helt okey insats.

Alnö IF - Kubikenborgs IF 0-3
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Fredrik Broman låg bakom tre av Matfors mål och var Matchens Lirare. Fredrik Broman låg bakom tre av Matfors mål och var Matchens Lirare.

Sund körde i diket på Flodbergs – Matfors vann med 4-1: "Ville visa att vi är bättre än tabelläget"

(2017-09-23)

Sund satt i förarsätet av serien inför hemmamatchen mot Matfors.
Men "Sunkan Boys" körde i diket nere på Flodbergs och ett heltaggat Matfors kunde åka hem med en 4-1-seger.
– Vi ville verkligen visa att vi är bättre än tabelläget, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.


Flyttades från Maland till Flodbergs

Sund tvingades flytta sin viktiga hemmamatch mot Matfors ner till trängre Flodbergs IP. Om det hade någon avgörande orsak finns inget facit på men gästerna från Matfors skrällde till och tog hem en klar och rättvis 4-1-victoria.
Brukets Blå fick också en utmärkt start då Elias Lindqvist drog in en retur från fyra-fem meters håll och Sund fick aldrigt igång sitt normalt så vägvinnande spel.
Sund kom ut mer beslutsamma efter pausvilan och skapade nästan direkt en möjlighet som utmynnade i en hörna. På den vann gästerna boll och Johan Johansson vinner två 50/50-dueller på väg framåt och plötsligt kommer TRE Matforsspelare fri från halva planen mot Stefan Bjertung i hemmamålet. "Ryssen" går ut och möter Johansson, som osjälviskt centrar över till en medlöpande Fredrik Broman som får öppet mål. 0-2 och en större hink kallt vatten över hemmaspelarna.


Snabba repliker

Men några minuter senare är det Sund som får läge till en omställning och anfallet avslutas med att en fri Zakaria Bel Mekki säkert kan placera bollen utom räckhål för MIF-keepern Jonas Dunberg.
Matfors replikerar emellertid lika snabbt. Daniel Boström slår ett högerinlägg som Fredrik Broman kampar på och bollen hamnar framför fötterna på Elias Lindqvist som än en gång från nära håll kan näta.
Trots "motvinden" ger inte Sund upp och är bara en jätteräddning från Jonas Dunberg en andra reducering.
Att det här inte var Sunds eftermiddag accentuerades med kvarten kvar. Efter en hörna hamnar bollen hos Tony Salthammer som från 27 meter lossar stora kanonen. Bollen tar på ett Sundben och ställer Stefan Bjertung i målet totalt.


Ville visa att man är bättre än tabelläget

Sund fortsätter emellertid sin forcering den tid som är kvar men någon mer utdelning blir det inte utan Matfors kan avgå med en 4-1-seger.
– Vi ville verkligen visa att vi är bättre än tabelläget. Jag vet att vi har kapacitet för att ligga med i toppen. Skönt att äntligen få visa det. Det har annars blivit lite för många oavgjorda då vi haft svårt att avgöra matcherna, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
– Matfors hade mer skärpa och rörelse i sitt spel idag och det är ett bra lag och för att slå dom måste man upp i en högre nivå än den vi nådde upp till idag. Kanske gjorde anspänningen inte att vi nådde dom höjder vi visat tidigare i höst? Nu får vi hoppas att Matfors kan göra en liknande prestation mot Kuben i den sista omgången, säger Sundtränaren GöranSundqvist.


Pettersson och Broman bäst på plan

Mittbacken Marcus Pettersson höll som vanligt klassen i Sund, övriga har mer att plocka ut.
I Matfors skall hela laget ha överbetyd men om några russin skall plockas ur kakan får det bli mittbacken Axel Drewsen, framfusige Elias Lindqvist på yttern och anfallaren, targetplayern och spelfördelaren Fredrik Broman.

Sund IF - Matfors IF 1-4
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Oscar Lidström gjorde hattrick mot Söråker. Oscar Lidström gjorde hattrick mot Söråker.

Söråker blev en lätt nöt att knäcka för IFK Sundsvall: "Bud på tvåsiffrigt"

(2017-09-23)

Med en utespelare mellan stolparna och bristande motivation blev Söråker ett lätt byte för gästande IFK Sundsvall.
Oscar Lidström gjorde ett hattrick och Mika Lindross bombade in en frispark i krysset när kamraterna vann med 5-1.
– Vi hade bud på tvåsiffrigt i den här matchen och hade nått dit med lite bättre skärpa. säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi.


Utespelare i målet

Söråker kom till Balders utan stora delar av sin tilltänkta startelva och med utespelaren Pontus Andersson-Knut mellan stolparna och tränaren Nermin Zulovic fick inleda på det centrala mittfältet.
Efter fem minuter satte Oscar Lidström ledningsmålet. I den tionde bombade den finländske mittbacken Mika Lindroos in en frispark rakt upp i krysset. Game over!
Olle Nordberg satte sedan 3-0 och då hjälpte det inte att Anton Jonsson hann reducera innan paus för direkt efter vilan ökade Oscar Lidström på till 3-1. Lidström fullbordade sedan sitt hattrick med 20 minuter kvar.
– Det var väl mer eller mindre spel mot ett mål och vi hade bud på tvåsiffrigt i den här matchen och hade nått dit med lite bättre skärpa. säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi.
– Vi saknade många spelare idag, bland annat alla våra målvakter, men dom som ställde upp och lirade kämpade på bra tycker jag, säger, för dagen, spelande tränaren Nermin Zulovic.


Hattrick av Oscar Lidström

I IFK Sundsvall svarade Oscar Lidström för ett hattrick och sånt premieras alltid på Lokalfotbollen även om det kanske borde blivit ett dubbelt denna dag sett till chanserna. Henoc Ekanga har vaktat IFK-målet på sistone och trots att han inte hade såg mycket att göra mot Söråker visade han stabilitet och pondus.
I Söråker slet Ylmen "Yaro" Ramosaj som en galärslav på mitten och var lagets klart främste aktör. Ett omnämnande också till Pontus Andersson-Knut som med kort varsel ställde sig mellan stolparna trots bara en brukbar arm.

IFK Sundsvall - Söråkers FF 5-1
Matchreferat

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Jimmie Nordberg målade dubbelt mot Torpshammar, varav en frispark "från andra sidan länsgränsen". Jimmie Nordberg målade dubbelt mot Torpshammar, varav en frispark "från andra sidan länsgränsen".

Lucksta gjorde fyra mål
på två chanser – Torps-hammar två på tjugo


(2017-09-23)

Att Torpshammar förlorade den här matchen mot Lucksta är en gåta.
Men bränner man otaliga lägen och  egna målvakten släpper in en frispark från 40 meter mellan benen visade det sig möjglit...
– Inte ofta jag brukar be om ursäkt för en seger men det får jag nästan göra idag, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand efter 4-2-vinsten.


"Borde lett med 44-0"

Man kunde inte annat än tycka synd om Torpshammar efter hemmamatchen mot Lucksta. Även om det är målen som räknas.
Torp tog i alla fall ledningen redan i den trettonde minuten sedan Ali Al Rawi påpassligt utnyttjat ett missförstånd i Luckstaförsvaret.
Gästerna hade inte mycket under den första halvleken men några minuter senare fick man en frispark i bra läge som Jimmue Nordberg skruvade in vid ena stolpen.
Ali Al Rawi nätade emellertid innan halvtimmen efter att ha fått ett instick in i straffområdet. Men några fler mål blev det inte under den första halvleken trots markant spelövertag från hemmalagets sida.
– Vi borde haft ledningen med 4-0 och stängt ner matchen innan paus sett till övertag i spel och skapade chanser, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Frispark från 40 meter in mellan benen på målvakten

Torpshammar fortsatte föra spelet även i den andra halvleken, om än lnte i samma omfattning. Så speciellt rättvist var det inte när gästerna kvitterade sedan Semir Salia i den 57:e minuten serverat Jimmy Ilvonen öppet mål efter en bra prestation. Men det skulle bli värre för Torpshammar. Mycket värre. När publiken väntade på ett nytt ledningsmål för hemmalaget fick Lucksta en frispark från 40 meter inte långt ifrån sidlinjen. Jimmie Nordberg lyfte in den in i staffområdet men den blev lite för lång. Torpkeepern Simon Eriksson kom ut och skulle lägga vantarna på den men...caramba! Bollen smet mellan benen på honom och hamnade i nätmaskorna.
Med tio minuter kvar drabbades dessutom Torpshammar av en utvisning då backen Rasol Bayati Wasfi fick syna det röda kortet efter ruff.


Ber om ursäkt för segern

Som lök på Torplaxen kunde Lucksta i slutet även göra 2-4 sedan en omarkerad Dennis Moberg tagit emot ett inlägg och rakat in bollen
– Inte ofta jag brukar be om ursäkt för en seger men det får jag nästan göra idag. Vi hade tur att Torpshammar inte begravde matchen redan i den första halvleken då vi inte alls kom upp i nivå. I den andra lyckades vi stänga ner kanterna och fick ett litet grepp på dom men att vi skulle vinna den andra halvleken med 3-0 överstämmer inte alls med spelet. Men kul att vinna en match när man spelar dåligt. Men rättvist? Nej , säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.


Kluven Torptränare

Torpshammartränaren Bert-Ove Blom var lite splittrad efter matchen.
– Jag är nöjd med spelet, speciellt i den första halvleken då vi som sagt borde avgjort. Samtidigt går ju det ut på att vinna matcher och det gjorde vi inte så av den anledningen är jag besviken. Vet inte om vi föll på vår fina första halvlek. Grabbarna trodde att det skulle gå lika lätt efter paus men börjar man fuska på detaljerna kan det gå så här. Men visst, skapar man tjugo chanser och dom två och sedan förlorar med 2-4 så känns det surt. Vi var värda att få med oss nånting från den här matchen. Men det är som bekant målen som räknas, säger Bert-Ove Blom.


Ali och "Jimman" bäst på plan

I Torpshammar var Ali Al Rawi ett orosmoln för Luckstaförsvaret hela matchen, gör också två mål men kanske borde dubblat den skörden sett till chanserna.
I Lucksta var det bara Jimmie Nordberg på mitten som nådde sin normalt höga klass och gör också två frisparksmål.

Torpshammars IF - Lucksta IF 2-4
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Oskar Lindberg gjorde en kanonmatch när Essvik vann, tog bl a en straff från seriens skyttekung. Oskar Lindberg gjorde en kanonmatch när Essvik vann, tog bl a en straff från seriens skyttekung.

Oskar stoppade Oskar och räddade segern till Essvik mot Ljunga/Fränsta

(2017-09-23)

Essviks keeper Oskar Lindberg ställdes mot seriens skyttekung Oskar Nordlund.
En tuff uppgift som den unge keepern klarade galant och "Limpan" tog bl a en straff och några frilägen från "Målbombaren från västra".
– Oskar var en starkt bidragande orsak att vi vann matchen men hela laget stred bra, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson efter 3-2-segern där Ludvig Leman Uppling gjorde två av målen.


Målrekord inom räckhåll

Både 2015 och 2016 nådde Svartviks Daniel Johansson rekordnoteringen 35 mål i Medelpadsallsvenskan. Ljunga/Fränstas Oskar Nordlund stod på 32 innan dagens match mot Essvik på Myggvallen. Rekordtet inom räckhåll således med två omgångar kvar. Märk väl att det i år bara spelas 18 omgångar mot 22 åren innan.
Men i dagens match var det en annan Oskar som skulle spela huvudrollen. Nämligen Essviks unge keeper Oskar Lindberg. Han räddade flera frilägen och även en straffspark från namnen Nordlund. Det var först i minut 88 som Oskar lyckades betvinga Oskar men nicken betydde bara en reducering till 2-3.


Bröt näsan

Det var länge mållöst på Myggvallen, och mycket tack vare Oskar Lindbergs målvaktsspel och Essviks stabila försvarsarbete.
Ljunga/Fränstas sista utpost Valerik Danielian var också på tårna. Han fick t ex en hård smäll så näsan bröts efter en kollission. Efter omplåstring var "Valle" snabbt uppe och räddadde en frispark i krysset.
Det tog till dryga timman spelad innan hemmalaget fick hål på Lindberg och då var det Haik Danielian som distinkt bredsidade in Anders Bohmans snett inåt bakåt pass.
Bara minuten senare var det kvitterat. Ludvig Leman Uppling fick tag i bollen och vände bort en hemmaförsvarare innan han placerade in 1-1.
Det tog bara fem minuter så hade Essvik vänt. Robert Johansson passade till "Ludde" som ånyo vände bort en försvarare och satte bollen i nät.


Straffräddning

Det blev några händelserika minuter strax efter timman. Tre mål - och en straff. Oskar Nordlund steg fram och satte den hårt vid den ena stolproten men Oskar Lindberg låg som en rem och nöp den.
Med fem minuter kvar kunde istället Essvik göra 1-3 och för tredje gången under eftermiddagen vände Ludvig Leman Uppling bort en motståndare men istället för att avsluta själv denhär gången passade han till Oskar Nässén som satte bollen bakom Valerik Danielian.
Därefter kom så Oskar Nordlunds reducering till 2-3 men Oskar Lindberg höll tätt trots att det krävdes ännu ett starkt ingripande på ett Nordlund-skott. 
– Oskar var en starkt bidragande orsak att vi vann matchen men hela laget stred bra. Vi backade hem och lät Ljunga/Fränsta ha mycket boll men jag tycker att vi vinner rättvist då vi hade flest och bäst chanser sett till hela matchen men visst gjorde Oskar några avgörande parader, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Vi kom inte alls upp i den standard som vi besitter utan mer jobbade en och en än som lag. Ändå är vi riktigt nära att få till en kvittering på övertid men deras målvakt gjorde en bra räddning och han var duktig hela matchen, säger Ljunga/Fränstas tränare Jan-Eric Berglund.


Båda målvakterna duktiga

Utöver dom båda målvakterna delar vi ut övertbetyg till Essviks utespelare Elias Staffansson, Ludvig LemanUppling 0ch Axel Berggren som var ett snäpp bättre än dom övriga.
I Ljunga/Fränsta var det ingen utöver Valerik som övertygade denna eftermiddag utan alla kan bättre.
När det gäller Oskar Nordlund har han fortfarande chansen att tangera eller slå Danne Johanssons 35 mål men då krävs minst två sylar nästa lördag mot Lucksta borta.

Ljunga/Fränsta - Essviks AIF 2-3
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Omgång 17:
Skräll av Matfors – besegrade serieledarna

(2017-09-23)

Matfors skrällde rejält när man slog tillbaka serieledarna Sund nere på Flodbergs IP dit matchen flyttats från Malan.
Klicka på länken nedan för resultat och uppdaterad tabell.
Mer info kommer när jag jagat ifatt tränarkåren för matchkommentarer.


• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Skall Sundtränaren Göran Sundqvist klara av att lotsa Malandslaget hela vägen till serieseger? Skall Sundtränaren Göran Sundqvist klara av att lotsa Malandslaget hela vägen till serieseger?

Inför omgång 17:
Kryssglada Matfors stjäl poäng av Sund medan Kuben tar storseger mot jumbon Alnö

(2017-09-23)

Bara två omgångar kvar av Medelpads-allsvenskan.
Och bara två lag som är kvar i kampen om seriesegern – Sund och Kuben.
Jag sticker ut hakan och tror att Matfors skräller på Maland och spelar sin nionde oavgjorda idag.


Matfors jättedödare?

I eftermiddag spelas den näst sista omgången av årets upplaga av Medelpadsallsvenskan.
Sund har eftter förra lördagens seger mot Kuben tagit ett rejält grepp om division 3-platsen men en rejäl utmaning väntar idag hemma på reservarenan Flodbergs IP – kryssvänliga Matfors. Och bara en pinne kan bli förödande för Sund då Kuben har klart bättre målskillnad om lagen skulle landa på lika många poäng. Pallar Sundsspelarnas nerver? Dessutom vill säkert Matfors agera "jättedödare" och rädda lite av säsongen.


Bränner Kuben mot jumbon?

För Kuben väntar jumbon Alnö, men inte på Släda utan på mer jämna och inte lika sliriga Balders konstgräs. Bränner man där är man inte värda spel i division 3 om man skall vara krass och dessutom skulle man bjuda in Ljunga/Fränsta i kampen om kvalplatsen till trean.
I övrigt är det "bara" interna tabellplaceringar som gäller i dagens matcher då bottenstriden är avgjord och det inte kommeer att rasa ner några Medelpadslag från trean i år. Well, kanske lite styggt mot Alnö som faktiskt har en teoretisk chans att fortfarande hänga kvar men då krävsw först och främst seger mot Kuben idag så då förstår alla att väggen är lodrät.


Oskar Nordlund har chans på målrekordet

Finns faktiskt en lite kittlande nerv kvar i årets serie. Danne Johansson satte 35 mål både 2015 och 2016 för sitt Svartvik. Oskar Nordlund i Ljunga/Fränsta ståtar just nu på 32 "baljor" och har slagläge inför dom här två sistan omgångarna att bräcka Dannes rekordnotering. 

Dagens matcher, avpsark kl. 14:00:
IFK Sundsvall - Söråkers FF (tips: 5-3)
Ljunga/Fränsta - Essviks AIF (tips: 6-1)
Sund IF - Matfors IF (tips: 1-1)
Torpshammars IF - Lucksta IF (tips: 2-3)
Alnö IF - Kubikenborgs IF (tips: 0-9)

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Zakaria Bel Mekki satte Sunds segermål mot sina gamla lagkamrater i Kuben. Zakaria Bel Mekki satte Sunds segermål mot sina gamla lagkamrater i Kuben.

Ex-kubaren Zakaria Bel Mekki sköt Sunds ena ben till trean

(2017-09-16)

Det stod 2-2 i seriefinalen mellan Kuben oh Sund.
Då sköt "ex-kubaren" Zakaria Bel Mekki Sunds segermål och Malandslaget står nu med ena benet i division 3.
– Otroligt kyligt avslut och jag tycker vi vinner rättvist även om det blev tufft på slutet med skadad målvakt och en utvisning, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Drömstart för Sund

Sund startade upp seriefinalen på Kubens konstgräs med att ta ledningen redan i den fjärde minuten. I andravågen efter en hörna hamnade bollen hos Dennis Marzouki som lobbade in 0-1. Därefter blev det mycket Kuben och Niklas Nygrens iskalla kvittering innan halvtimmen kom efter ett mönsteranfall och var i det läget helt logiskt.


Mål av Peo och Kracke

Det blev en hel del ställningskring även i den andra halvleken med många spelare på liten yta men båda lagen hade lägen till nätkänningar och målet skulle komma och det blev gästerna som återtog ledningen. Per Nyman hittade Patrik Eriksson Ohlssons panna. Då visade matchuret 69 minuter.
Hemmalaget gick på offensiven och tio minuter senare kom man runt på kanten och Ahmad Khreis mött ett snett inåt bakåt pass och 2-2 var ett faktum.


Snabb replik

"Tigerränderna" hann knappt jubla klart förrän Sund tog ledningen för tredje gången i matchen. Zakaria Bel Bekki slet sig loss från sin bevaknig, drog iväg från mittplan och fri med Cristofer Högbom i Kubenmålet placerade han den utom räckhåll för den store målvakten.
Men spänningen var inte över för den delen. Sund fick sin duktige målvakt Stefan Bjertung skadad och Dennis Marzouki utvisad.


Med taktpinnen i förarsätet

Sund lyckades emellertid hålla ut och ta hen den viktiga trepoängaren som gör att man sätter sig med taktpinnen i förarsätet inför dom två avslutande omgångarna i Medelpadsallsvenskan.
– Tuff match, och säkert publikvänlig, inte minst på slutet när Kuben tryckte upp och pressade för en kvittering. Vid något tillfälle ropade dom på straff för hands men jag stod för långt i från för att se hur det låg till. Tycker ändå att vi vinner rättvist då vi utöver målen hade fler vassa chanser än Kuben, bland annat  tre i ramen bara under den andra halvleken, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Fyra handbollar

Kubentränaren Henri Sjödal var inte lika nöjd efter matchen:
– Vi var passiva vid fel lägen, bland annat vid deras segermål. Istället för att köra över deras kille vid mittlinjen är vi för ärliga och låter honom rinna igenom. Tyvärr klarar inte domaren av att hantera en sådan här match, Sund har fyra handbollar i eget straffområde men ingen åtgärd någon av gångerna från domaren. Nu är det inte p g a honom vi förlorar då Sund för dagen är hetare än oss och vinner rättvist, men klart det är surt, säger Henri Sjödal och fortsätter:
– Nu får vi rikta in oss på kval. Skall mycket till för att Sund skall tappa seriesegern nu.


Stark centrallinje

Centrallinjen i Sund med Stefan "Ryssen" Bjertung mellan stolparna, mittbacken Marcus Pettersson, offensive mittfältaren Per Nyman och anfallaren och matchhjälten Zakaria Bel Bekki höll i vanlig ordning hög klass.
Målvakten Cristofer Högbom, Niklas Nygren och Samuel Keflit Tewelde var duktiga i Kuben. Övriga har mer att ge.

Kubikenborgs IF - Sund IF 2-3

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Haik Danelian var en av två hattrickskyttar för Ljunga/Fränsta mot Alnö. Haik Danelian var en av två hattrickskyttar för Ljunga/Fränsta mot Alnö.

Varsitt hattrick av Haik Danielian och Oskar Nord-lund i Ljunga/Fränstas 6-1-kross

(2017-09-16)

Ljunga/Fränstas anfallsduo Haik Danielian och Oskar Nordlund svarade för varsitt hattrick när västralaget slog tillbaka jumbon Alnö med 6-1.
– Vi var bara någon minut från att bara ligga under med 0-1 efter den första halvleken. I andra rann iväg, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Två tunga inläppta precis innan paus

Ljunga/Fränsta har fortfarande en teoretisk chans at snuva Kuben på kvalplatsen till division 3, fyra poäng och två matcher kvar.
Idag avfärdade man gästan jumbon Alnö ganska bekvämt även om det tog ett tag innan det lossnade. Haik Danelian satte 1-0 efter 34 minuter innan Oskar Nordlund nickade in 2-0 precis innan pausvilan och hann även med trean.


Dubbla hattrickskyttar

Duon Danielian & Nordlund fortsatte målandet efter pausen med den skillnaden att det var det Haik som målade dubbelt innan Oskar fastställde segern till 6-1 i den 84:e minuten. Med kvarten kvar kilade nämligen Måns Lind in sig bland målskyttarna när han tröstmålade till 1-5.
– Vi hade bara en riktig avbytare med oss men vi orkade i alla fall stå emot en dryg halvtimme och var bara någon minut från att bara ligga under med 0-1 efter den första halvleken. I andra blev dom för tunga för oss och det rann iväg, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
I Ljunga/Fränsta gjorde Haik Danelian och Oskar Nordlund varsitt hattrick och trivdes bra med varandra på topp.

Ljunga/Fränsta - Alnö IF 6-1

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Hattrick av Luckstas Semir Salia mot Söråker. Hattrick av Luckstas Semir Salia mot Söråker.

Hatrick av Semir Salia i Luckstas målrika seger-match mot Söråker

(2017-09-16)

Det blev målrikt uppe på Lötas konstgräs där Luckstas Semir Salia satte tre av matchens åtta fullträffar, bl a en frisparksrökare i krysset.
– Det här var spelmässigt en jämn match men dom var klart mer fokuserade när dom fick sina chanser, säger Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.


Frisparkskanon i krysset av Semir

Det blev "autostradafotboll" uppe på Lötas konstgräs under lördagen. Så mycket till försvarsspel blev det sannerligen inte, åtminstone inte från hemmahåll.
Efter ruff satte Luckstas Semir Salia en frisparks-kanon i krysset med dryga kvarten spelad.
Med klockan på väg mot halvtimmen lade Patrik "PK" Lundgen ett diagonalpass som en frispelad Martin Vestin förvaltade på bästa sätt.
På övertid i den första halvleken tilldömdes gästerna en straff som Semir Salia satte i nät. Söråker - Lucksta 1-2 i paus.


Jämnare än vad siffrorna visade

Spelet böljade även i den andra halvleken och en målhungrig Semir Salia ökade på bortaledningen till 3-1 knappa kvarten in. Tio minuter senare kom även 1-4 på ett oturligt självmål och kiosken stängd?
Njae. Med fem minuter kvar drog Luckstamålvakten Mike Karinga Persson på sig sitt andra gula kort på kort tid och fick ta en tidig dusch.
Tre minuter senare satte Victor Selander en straff till 2-4 men på övertid gjorde JimmyIlvonen 2-5.
Söråker skull emellertid få sätta sista baljan då även Joar Steen fick sitt namn inristat i målprotokollet då han sex minuter in på stopptiden såg till att matchen slöt 3-5. Ett mål som kom så sent att målrapportören hann gå hem och ta sig en whiskey och därmed missade Joars fullträff...
– Det här var spelmässigt en jämn match men dom var klart mer fokuserade när dom fick sina chanser, säger Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.

Söråkers FF - Lucksta IF 3-5

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Ali Al-Rawis mål räckte till tre Torpshammar-poäng. Ali Al-Rawis mål räckte till tre Torpshammar-poäng.

Torpshammars Ali Al-Rawi avgjorde på Essviks B-plan 

(2017-09-16)

Det blev bara ett mål på Essviksvallens B-plan dit mötet med Torpshammar flyttats med kort varsel då inte A-planen höll måttet.
Och det var gästernas Ali Al-Rawi som hittade nätet och såg till att hans Torps-hammar kunde kamma hem hela potten.     

Torpshammar hade en tung period ett tag men nu under hösten har man fått ordnig på grejerna, inte minst försvarsspelet, och idag tog man sig förbi Essvik i tabellen efter att Ali Al-Rawi gjort matchens enda mål när mindre än tjugo minuter återstod. Ett möte som flyttades från A-planen till B-diton på kort varsel sedan domaren Nilla Sjödberg tagit beslutet om att huvudarenan inte hade spelbart underlag.
– Under hösten är det fler som gjort samma saker och dragit åt samma håll vilket gett resultat i försvarsspelet inte minst, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom och fortsätter:
– Det här var en jämn match på en blöt plan där jag tycker att vi spelade oss fram till dom bästa chanserna även om Essvik var farliga när dom kom upp i banan via sina längre bollar, säger Bert-Ove Blom.
Målvakten Simon Eriksson, mittbacken Håkan Moberg och inhoppande högerbacken Rasol Bayati Wasfi bäst i Torpshammar medan Simons motsvarighet i Essvik, Oskar Lindberg, tillsammans med nyttige Peter Mackin skall ha beröm i Essvik.

Essviks AIF - Torpshammars IF 0-1

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Trots Filip Andersson-Roos 2-0-mål fick Matfors nöjda sig med kryss mot IFK Sundsvall. Trots Filip Andersson-Roos 2-0-mål fick Matfors nöjda sig med kryss mot IFK Sundsvall.

Matfors tappade 2-0 mot IFK Sundsvall: "Inget av lagen var värda tre poäng"

(2017-09-16)

Matfors ledde med 2-0 i paus men tappade och fick nöja sig med säsongens åttonde kryss.
– Det var nog rättvist för det här var en riktigt dålig fotbollsmatch där inget av lagen var värda tre poäng, säger IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile


Matfors var på väg mot tre poäng efter den första halvleken hemma mot IFK Sundsvall.
Fredrik Broman satte först 1-0 i den 37:e minuten och precis innan halvtid ökade Filip Andersson Roos på.
Men det skulle bli kryss nummer åtta för Brukets Blå då man inte lyckades knyta ihop säcken sista halvtimmen.
Mårten Gräntz reducerade och i den 77:e minuten kvitterade så Andreas Eriksson.
– Det var nog rättvist för det här var en riktigt dålig fotbollsmatch där inget av lagen var värda tre poäng, konstaterar IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile efter matchen och skakar på huvudet.
 

Matfors IF - IFK Sundsvall 2-2

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

David Lundqvist avgör här vårens möte på Flpdbergs IP mellan Sund och Kuben. Vilka plockar hem dagens envig på Kubens konstgräs? Arkivfoto: Lokalfotbollen.nu
David Lundqvist avgör här vårens möte på Flpdbergs IP mellan Sund och Kuben. Vilka plockar hem dagens envig på Kubens konstgräs? Arkivfoto: Lokalfotbollen.nu
Kliver Ville Bondén in som joker i leken igen? Kliver Ville Bondén in som joker i leken igen?

Vilka sätter sig i förarsätet? Kuben eller Sund?
– Seriefinal i Medelpads-allsvenskan idag


(2017-09-16)

I eftermiddag väntar en envig mellan Medelpadsallsvenskans två bästa lag och vinnaren kommer att ha en klar fördel inför dom två avslutande omgångarna.
– vinnaren sätter sig i förarsätet inför dom två avslutande omgångarna även om det långt ifrån är avgjort, säger Kubens tränare Henri Sjödal.


A-planen avstängd

Så var den stora dagen inne då Medelpads-allsvenskan kanske avgörs. På ena planhalvan av Kubens konstrgräs ett svart och gulrandigt lag och på den andra ett helrött med vita strumpor.
Både Kuben och Sund står på 35 poäng och då förstår alla vad en seger i eftermiddagens seriefinal skulle betyda. Även om ingenting är spikat ännu då det ännu återstår ett par omgångar.
– Men helt klart är att vinnaren sätter sig i förarsätet inför dom två avslutande omgångarna även om det långt ifrån är avgjort, säger Kubens tränare Henri Sjödal.
I våras möttes lagen på Flodbergsudden och då vann Sund med 2-1 efter segermål av David Lundqvist med dryga kvarten kvar (se bild ovan).
– Ser gärna ett dacapo, säger Sunds tränare Göran Sundqvist och ler.
I den matchen visade också båda lagen varför man ligger i topp av tabellen. Synd bara att inte den här matchen får avgöras på Kubikenborgs A-plan utan på det slitna konstgräset.
– Kommunen har stängt av planen för i år. Lite synd med tanke på att det inte finns så mycket läktare nere på konstgräset om det skulle komma mycket publik, säger Henri Sjödal.
– Vet inte om det är en fördel för oss att spela på konstgräset eller inte, säger Göran Sundqvist.


Två formstarka lag

Det är två formstarka lag som möts i eftermiddag.
– Ja, formen är fin och vi har spelat bra fotboll hela hösten och vi tänker försöka spela precis som tidigare trots matchens betydelse, säger Henri Sjödal.
– Kuben har ju bättre målskillnad så vi kanske behöver gå lite mer för seger, säger Göran Sundqvist.
Någon särskild spelare som kliver fram som matchhjälte?
– Någon särskild tror jag inte på. Jag hoppas på en kollektiv laginsats där alla spelar för laget före jaget. Att vi plockar fram kubenhjärtat och får det att slå tillsammans., säger Kubentränaren Henri Sjödal.
–Självklart är "Zaka" (Zakaria Bel Mekki) och Pelle (Nyman) två spelare som kan göra skillnad. Men jag tror som vanligt att det kollektivet gör kommer avgöra täta och tuffa matcher. Vi får se, avslutar Sundtränaren Göran Sundqvist.

Lokalfotbollen tippar:
Kuben - Sund 1-1
Två helt jämna lag där tillfälligheter kan komma att avgöra och därför svårtippat och båda har presumtiva matchvinnare. Men det lär nog bli mer kamp än skönspel denna eftermiddag. Oavsett vilket av dessa två lag som tar hem serien tror jag att tvåan har goda chanser att kvala sig upp i trean. Men det får bli en senare fråga...

Dagens matcher:
14:00 Essviks AIF - Torpshammars IF
14:00 Kubikenborgs IF - Sund IF
14:00 Ljunga/Fränsta - Alnö IF
14:00 Matfors IF - IFK Sundsvall
14:00 Söråkers FF - Lucksta IF

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Ville Bondén hoppade in och stängde matchen. Ville Bondén hoppade in och stängde matchen.

Jokern Ville Bondén säkrade Kubensegern
mot Ljunga/Fränsta 


(2017-09-09)

Kuben ledde med 2-1 men Ljunga/Fränsta jagade kvittering.
Då satte inhopparen Ville Bondén både trean och fyran och säkrade serieledarnas trea.
– Bra att ha en joker i leken som Ville att kasta in, säger en nöjd Henri Sjödal, tränare i Kuben..

Smakstart för Kuben

Kuben fick en smakstart på Myggvallen då Ahmad Khreis stötte in en målvaktsretur redan i den fjärde minuten när hemmamålvakten Valerik Danielian inte förmått hålla bollen i det våta gräset på Jonathan Åhlins skott.
Kuben hade sedan flera chanser till utökning men efter halvtimmen började Ljunga/Fränsta jobba sig in i matchen och kunde genom Oskar Nordlund få till ett kvitteringsmål minuterna innan pausvilan.
Men Kuben skulle ändå gå till halvtid i ledningen sedan "Jonte" Åhlin fått benen klippta inne i offensivt straffområde strax därpå. Ahmad Khreis stegade fram till elvameterspunkten och överlistade Valerik Danelian.


Inhoppande joker

Kuben fortsatte spela metodiskt efter paus och i den 65:e minuten kunde inhopparen Ville Bondén öka på till 3-1 och fem minuter senare även fastställa segersiffrorna till 4-1 med en läcker avslutande chipp över målvakten där upprinnelsen var en snabb omställning.
– Bra att ha en joker i leken som Ville att kasta in, säger en nöjd Henri Sjödal, tränare i Kuben.
Vad säger du om matchen i övrigt?
– Det var blött och svårspelat så vi valde att spela med bra marginaler. Vi var också heta när vi anföll på bred front. Vi varierade både med snabba omställningar och etablerat anfallsspel. Ljunga/Fränsta var jobbiga när dom flyttade fram sina tunga pjäser vid fasta situationer men det skall mycket till att göra mål på oss, säger Henri Sjödal.
Alla i Kuben svarade för ett gediget dagsverke där egentligen hela laget skall omnämnas.
Domaren Thomas Berglund tillät tuffa närkamper och höll en jämn nivå utan dalar.

 Ljunga/Fränsta - Kubikenborgs IF 1-4

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Janne Sölvestål var en av Sunds fem målskyttar mot Essvik. Janne Sölvestål var en av Sunds fem målskyttar mot Essvik.

Matchen stod och vägde mot Essvik – då gjorde Sund fyra mål på tio minuter

(2017-09-09)

Ställningen fem minuter in i den andra halvleken mellan topplaget Sund och Essvik stod 1-1.
Då exploderade Sund med fyra mål på tio minuter och tog hem segern med en fem-etta.
– Ja, vi lyckades med att släcka ljuset för Essvik där, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Essvikskeepern gjorde skäl för namnet i första halvlek

Sund rivstartade hemma mot Essvik i regnet och det var nära att ringa bakom gästernas keeper Dennis Täck Forsberg efter två hörnor.
Istället kan Essviks oldtimer Robert Johansson sätta 0-1 efter en omställning i den fjärde minuten.
I den tionde kämpar emellertid Reda Fakhiri in kvitteringen och därefter jagar Sund ett ledningsmål men Essvikskeepern gör skäl för sitt namn och täcker dom avslut som inte tar vägen utanför målburen och resten av halvleken blir mållös trots Reda Fakhiri idoga skottförsök.
– Deras mål var en kalldusch men vi kom tillbaka snabbt och borde nog satt fler än en kasse innan paus, inte minst på Pelle Nymans fina framspelningar, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Tappen ur tunnan

Sund fortsätter "belägringen" i andra men gästerna står upp bra och hade också lite tur när Reda Fakhiris skott träffade stolpen. Men tio minuter in i den andra halvleken hänger Per Nyman det förlösande 2-1-målet efter fint samspel med Patrik Eriksson-Ohlsson och därefter går tappen ur tunnan och tio minuter senare står det 5-1. Dennis Marzouki nickar in en fint slagen hörna från Henric Nylund, Zakaria Bel Mekki petade in bollen i tomt mål från nära håll efter ett snyggt anfall med många kominationer samt Janne Sölveståls perfekta skott till 5-1. Snacka om urladdning!


Lyckades stoppa blödningen

Sund har bud på mer men skärpan avtog eftrer urladdningen samtidigt som Essvik fick tag i ett tryckförband och fick stopp på blödningen. 
– Vi kom till matchen med en otroligt ansträngd trupp och jag själv fick t ex ta plats ombytt på bänken. I dessa lägen gäller det att vara ödmjuka inför uppgiften och intala oss själva att vi är riktigt bra och att vi oavsett trupp eller startelva alltid gör bra insatser. Det skulle visa sig att så skulle bli fallet även denna gång... Inför matchen sa vi som vanligt att vår inställning och vårt sätt att sätta nivån skulle vara nycklar i vår strävan mot tre poäng. Till detta sa vi också att så länge Essvik är med i matchen kommer dom att kriga och springa. Släcka lyset är ett uttryck vi kört med några gånger nu och vad jag menar med det återkommer jag med. Vi kom överens i  paus att vara tvungna att snäppa upp detaljerna och vara mer noggranna. Vidare vred vi positionerna lite så framförallt vårt försvarsspel skulle bli tydligare. Detta skulle också medföra att vår offensiv skulle bli bättre och att vi därmed också kunde komma med mer spelare i rörelse samtidigt, vilket i sin tur också skulle ge mer tryck och bättre lägen att göra mål vilket vi också gjorde, säger Göran Sundqvist.


Seriefinal mot Kuben

Och nästa helg vankas det seriefinal mot Kuben.
– Bra att vi visar upp fortsatt fin form och vi känner oss förberedda inför "finalen"  mot Kuben. Nu går vi in i en ny vecka med skönt självförtroende och högt burna huvuden, säger "Sunkan".
Essviks tränare Fredrik Martinsson var lite mer fåordig efter matchen:
– Jag tycker vi står upp bra i första halvlek, synd bara att vi bjuder på deras mål. Det såg bra ut även i början av andra men sedan fick dom den där tiominutersperioden då vi inte alls hängde med och så var den här dagen förstörd.
Kollektivet hyllas i Sund medan Erik Wallin visade framfötterna i Essvik.
Domaren Reza Nematbakhsh blandade och gav lite för mycket men får i alla fall med tvekan godkänt betyg.

 Sund IF - Essviks AIF 5-1

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Patrik "PK" Lundgren tråcklade upp Söråkers nerver med sitt 1-0-mål i ödesmatchen mot Alnö. Patrik "PK" Lundgren tråcklade upp Söråkers nerver med sitt 1-0-mål i ödesmatchen mot Alnö.

Skickade Söråker ner Alnö till Medelpadsfemman?

(2017-09-09)

Söråker vann "ödesmatchen" mot Alnö hemma på konstgräset med 3-0 och det skulle förvåna mycket om man nu inte säkrade en plats i nästa års division 4.
– Vi spelade fin fotboll med bra rörelse och vi hade utöver målen bland annat två i ribban och en istolpen medan dom inte hade någonting alls, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic. 


"PK:s" ledningsmål löste upp Söråkers nervknutar

På Söråkers konstgräs var parollen vinna eller försvinna. I potten låg en plats om spel i division 4 även nästa säsong.
Förloraren skulle få en rejäl uppförsbacke i kampen om att undvika spel i Medelpadsfemman nästa år, och extra kinkigt var det för jumbon Alnö som låg en poäng efter Söråker precis ovanför det förhatliga strecket.
Inte oväntat blev det en nervös inledning från båda lagen. 
Hemmalagets nervknutar löstes emellertid upp efter en halvtimme då Patrik "PK" Lundgren fick bollen rättvänd vid straffområdeslinjen och prickade in 1-0 bakom Alnökeepern Kasper Pedro.


Avgjordes kring pausvilan

Matchen avgjordes definitivt kring pausvilan. Ett par minuter före tog Ylmen Ramosaj en löpning mot hörnflaggan, fick bollen och centrade in till Oscar Fors som mötte direkt på volley, 2-0!
Nästan direkt in i andra spädde Victor Selander på till 3-0 och därefter var det bara ett lag på planen. Ett resignerat Alnö försökte så gått det gick men ett av självförtroende tankat Söråker hade matchen i ett järngrepp och låg närmare både ett fjärde och femte mål än Alnö en reducering.


Närmare 5-0 än 3-1

Söråkers tränare Nermin Zulovic var både glad och lättat efter matchen:
– Var nervös före matchen men efter vårt 1-0-mål släppte det och jag tycker det var vår match från avspark till slutsignal. Vi spelade fin fotboll med bra rörelse och vi hade utöver målen bland annat två i ribban och en istolpen medan dom inte hade någonting i stort sett.
Tonen var som väntat mer dämpad hos Alnötränaren Magnus Pallin:
– Vi var med bra i matchen första halvtimmen, dock utan att skapa några riktigt klara chanser. Efter deras 3-0-mål blev uppförsbacken för brant. Vi försökte flytta upp men Söråker var både tyngre och starkare än oss och vinner rättvist. Det är bara att gratulera.
– Men vi lägger oss inte ner och dör utan kommer att kämpa vidare om dom poäng som är kvar att spela om, fortsätter Magnus Pallin.


Bruten fot?

Vilka var då matchens förgrundsfigurer?
Hela Söråker är värda beröm för den här insatsen men extra plus för Joar Steen och Ylmen "Yaro" Ramosaj på det centrala mittfältet och i försvaret styrde och ställde Daniel Andersson med pondus.
I Alnö var nye keepern Kasper Pedro, med förflutet i Essvik och IFK Sundsvall, duktig och höll siffrorna nere tillsammans med mittbacken Erik Bolman vars lekamen många hemmaanfall strandade på.
En olycka kommeer som bekant sällan ensam. Alnös nyttige Tayser Shiqwara skadade foten och fick forslas upp till akuten. Hoppas verkligen att ingenting är brutet och att det bara var en "smäll".
Rutinerade domaren Nilla Sjöberg, 63, visade att han fortfarande håller för division 4-fotboll. En klockren insats!

Söråkers FF - Alnö IF 3-0

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Elvin Jasari gjorde både Luckstas första och sista mål i 4-3-segern mot IFK Sundsvall.. Elvin Jasari gjorde både Luckstas första och sista mål i 4-3-segern mot IFK Sundsvall..

Lucksta kopplade bort IFK Sundsvall från toppstriden

(2017-09-09)

IFK Sundsvall hade inte helt gett upp striden om att åtminstone nå en kvalplats.
Dom drömmarna tog Lucksta död på när laget vann uppe på Balders efter en målrik tillställning.
–Ett bra lagarbete av oss i 80 minuter, sen blev det onödigt spännande på slutet, säger Luckstamittfältaren Jimmie Nordberg.


Vägde över till Lucksta

IFK Sundsvall hade fortfarande chansen, om än liten, att fortfarande kunna nå topptvå i serien och därmed sämst division 3-kval.
Men då krävdes tre poäng hemma mot Lucksta till att börja med.
Lucksta tog ledningen i minut genom Elvin Jasari men Adrian Yman nickade in kvitteringen strax innan paus.
Den andra halvleken stod och vägde då Semir Salia satte 1-2 och det hela vägde över i Luckstafavör och Dennis Moberg och Elvin Jasari, igen, ökade på till 1-4. Allt på mindre än tio minuter.


Blev nerv på slutet

Lucksta drog sedan ner på takten i tron att segern redan var bärgad. Men med fem minuter kvar reducerade först Alexander Aspenrud till 2-4 och två minuter senare Mårten Gräntz till 3-4 och plötsligt var det åter nerv i matchen. Trots stor iFK-press lyckades Lucksta klara upp det hela och därmed spela bort IFK Sundsvall från toppstriden.
–Ett bra lagarbete av oss i 80 minuter. När vi gjorde 2-1 vågade många spela ut och det blev flera fina kombinationsspel. Dom som vikarierade i backlinjen ska ha beröm då de var stabila bakåt och även delaktig i flera mål med bra uppspel. Lite onödigt spännande på slutet då vi slappnade av och trodde det var klart men det gick ändå vägen trots att IFK då visade klass och gjorde match av det hela, säger Luckstamittfältaren Jimmie Nordberg.
Domaren Omar Vali, som spelat i Lucksta, var lite ojämn i sin bedömning men inget av lagen drog någon fördel av detta så han får betyget godkänd.

IFK Sundsvall - Lucksta IF 3-4

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Filip Andersson-Roos fick till en bra träff på Matfors segermål. Filip Andersson-Roos fick till en bra träff på Matfors segermål.

Matfors var på väg mot åttonde krysset – då satte Filip Andersson-Roos segerbollen

(2017-09-09)

Matfors såg ut att gå mot sin åttonde kryssmatch sedan man kvitterat till 2-2 på Torpshammars IP.
Men då klippte Filip Andersson-Ross in 2-3 och Brukets Blå hade vänt underläg till seger.
– En bra fajt av hela laget, säger MIF-tränaren Patrik Jonsson.

Varsin straffspark

Det blev en svängig match på Torpshammars IP när Matfors gästade.
Hemmalaget fick en fin start då Patrik Högdahl satte en straff direkt i matchöppningen.
Med knappa halvtimmen spelad var det Matfors tur att få straff och i vanlig ordning klev Jonas Richnau Ersson fram och placerade in bollen, 1-1.
– Vi hade ett spelmässigt övertag i första, dock utan att skapa mycket mer än straffen. Samtidigt släppte vi inte till mycket heller, säger Matforstränaren Patrik "Tretjak" Jonsson.


Matfors hamnade i underläge men vände

I den andra inleder Torpshammar bäst och tar också rättvist ledningen i den 64:e minuten genom Ali Al-Rawi.
Efter målet flyttar Matfors upp spelet och det tar bara fem minuter innan utjämnlingen är ett faktum. Oliver Spjut passar till Johan Johansson som brassar på från en position lite ute till höger i straffområdet.


"En bra fajt"

Skulle Matfors gå mot sin åttonde kryssmatch? Svar: nej. Daniel Boström kom ner djupt i Torpshammars straffområde och spelade snett inåt bakåt till Filip Andersson Roos som fick på en bra träff och hemmaekeepen Simon Eriksson var maktlös. Då visade matchuret på 77 minuter och några fler fullträffar blev det inte innan duktige domaren Michael Lie blåste "eld upphör".
– En bra fajt av hela laget där topparna var Jonas Richnau Ersson, Tony Salthammer, Wille Johansson och Daniel Boström, säger "Tretjak".

Torpshammars IF - Matfors IF 2-3

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Sammanfattning, omgång 15: 
Läget status quo mellan Sund och Kuben i toppen – Alnö tog ett jättekliv mot femman


(2017-09-09)

Kuben och Sund befäste sina platser medan och det hela har nu utkristalliserat sig till ett tvåkejsarslag.
Idag föll Ljunga/Fränsta och IFK Sundsvall med all säkerhet bort.
I botten skickade Söråker ner Alnö ner i femman efter en 3-0-seger. Kan ö-laget hämta sig eftrer den här tunga knocken?

Dagens resultat:
IFK Sundsvall - Lucksta IF 3-4
Ljunga/Fränsta - Kubikenborg 1-4
Sund IF - Essviks AIF 5-1
1Söråkers FF - Alnö IF 3-0
Torpshammars IF - Matfors IF 2-3

Läs referat från matcherna här ovanför.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Är detta den blivande segertränaren? Är detta den blivande segertränaren?

Slutspurten i Medelpads-allsvenskan inledd – vilkavinner, tar kvalplatsen och åker ur?

(2017-09-08)

I morgon lördag spelas den 15:e omgången av 18 i Medelpadsallsvenskan.
Fyra lag slåss i toppstriden och i botten står det mellan tvenne lag om vilka som får lämna för spel i Medelpadsfemman nästa år.
Lokalfotbollen har kollat läget hos dom inblandade lagen.


1. Kubikenborgs IF
Henri Sjödal, tränare:
Hur ser ni på era chanser att ta hem serien?
– Oj, det är för svårt att tippa detta getingbo! Det törs jag inte ge mig in på.
Vad talar för er?
– Det är att vi leder serien i skrivande stund.
Och emot?
– Att vi möter två av dom andra inblandade lagen. Förluster där och vi är trea. Vi skall dock fokusera på våra matcher och inte förlita oss på andra. Vi tar match för match och så får vi se hur långt det räcker.
Skador, sjukdomar eller annat just nu?
– Vi har några småskadade och sjuka. Får se om dom hinner tillfriskna innan morgondagen.
Och hur går det i norgon lördag borta mot Ljunga/Fränsta?

– Tror vi vinner en tät och tuff match. Uddamålsseger 3-2 till oss.

2. Sund IF
Göran Sundqvist, tränare:
Hur ser ni på era chanser att ta hem serien?
– Chanserna att bli bland dom två första ser ju onekligen bra ut. Vi eller Kuben tar hem serien och det andra laget får kvala.
Vad talar för er?
– Det som talar för oss är att vi är inne i en bra trend på många matcher utan förlust och att vi har förmågan att avgöra täta drabbningar.
Och emot?
– Det är väl om vi gör avkall på det vi gjort så bra hela året vilket är inställningen, det hårda jobbet i 90 plus tillägg och att vi inte är fokuserade på uppgiften.
Skador, sjukdomar eller annat just nu?
– Vi har flera borta på grund av skador och andra anledningar, men det har vi haft hela säsongen. Vi har emellertid en bred trupp där andra kommit in och gjort det jättebra.
Och hur går det i norgon lördag  hemma mot Essvik?
– Inför helgen hoppas vi kunna fortsätta på den inslagna linjen där vi presterar så pass bra att det räcker till tre poäng, vilket vi gjort i många matcher hittills. Så 2-0 till oss mot Essvik.

3. Ljunga/Fränsta:
Jan-Erik Berglund, tränare:
Hur ser ni på era chanser att ta hem serien?
– Trots att vi är fyra poäng efter så har vi fortfarande en god chans att stjäla första- alternativt andraplatsen från Kuben och/eller Sund. Men som sagt, det kommer bli tufft. Tippa utgången är svårt. Men vi tänkte vara med och ställa till det lite.
Vad talar för er?
– Det är att vi har en grym glädje i det vi gör och är inte mätta ännu.
Och emot?
– Det som är emot är möjligen dom fyra poängen, älgjakt och två rackarns bra lag som vi har före oss.
Skador, sjukdomar eller annat just nu?
–Det är väl som vanligt denna tid på året med småskavanker och älgjakt som stökar till det.
Och hur går det i norgon lördag  hemma mot Kuben?
– Tippa resultatet blir svårt men jag tror på mina grabbar och vi vinner med 2-1,

4. IFK Sundsvall
Emad Nademi och Torbjörn Persson, tränare:
Hur ser ni på era chanser att ta hem serien?
– Efter den snöpliga förlusten i sista minuten mot sund så har vi inte det i våra egna händer längre så det enda vi kan göra är att vinna alla återstående matcher och hoppas att övriga resultat går vår väg. Skulle tippa på att Kuben kommer vara starkast i slutändan. Jag tror bredden och kvalitén i truppen kommer vara avgörande gentemot Sund. Med lite tur kanske vi kan knipa andra platsen men i dagsläget är sund den stora favoriten.
Vad talar för er?
– Bra harmoni i tuppen och allt att vinna.
Och emot?
– Att vi inte har saken i egna fötter.
Skador, sjukdomar eller annat just nu?
– Just nu är vi rätt reducerade p g a skador och sjukdomar men vi ställer ändå upp med en stark trupp imorgon mot Lucksta
Och hur går det i norgon lördag hemma mot Lucksta?
– Jag tror vi vinner en jämn match med 2-1.

9. Söråkers FF
Fredrik Lundgren, lagledare:
Hur ser ni på era chanser att hänga kvar i serien?
– Spelar vi på den nivå vi kan så är chanserna stora att vi klarar oss kvar, men som man säger, "bollen är rund".
Vad talar för er?
– Grabbarna trivs ihop och vi har spelat bra många matcher utan att få utdelning, nån gång släpper det. Varför inte i morgon?
Och emot?
– Att oflytet håller i sig.
Skador, sjukdomar eller annat just nu?
– Vi har dom flesta i truppen skadefria nu. Däremot är Fredrik Ljuslinder avstängd efter sitt tredje gula kort senast mot Ljunga/Fränsta. Ludvig Bosk kan inte heller vara med.
Och hur går det i morgon lördag hemma mot Alnö?
– Otroligt viktig match och jag hoppas och tror att det kan lossna, 4-2 seger!

10. Alnö IF
Magnus Pallin, tränare:
Hur ser ni på era chanser att hänga kvar?
– Vi har förbättrat vårt spel allt eftersom under hösten och vi skapar många målchanser i matcherna. Vi tror att möjligheterna är ganska stora att hänga kvar men läget i tabellen är tufft naturligtvis.
Vad talar för er?
– Vi har visat en stor moral dom sista matcherna och spelmässigt ser det bättre och bättre ut. 
Och emot?
– Det är aldrig bra för självförtroendet när man förlorar, framförallt när man har ett yngre gäng. Det gäller att vi tror på oss själva dom sista matcherna.
Skador, sjukdomar eller annat just nu?
– Rasmus Hådén är borta och Elias Friberg är sjuk.
Och hur går det i morgon lördag borta mot Slöråker?
– Jätteviktig match naturligtvis, jag tror vi vinner med 3-1.

Så spår Lokalfotbollen:
Man skall aldrig ändra på ett tips och innan säsongen påstod jag att Sund skulle ta serien och Kuben kvala. Fegt att ändra på det tipset. Oavsett vem som tar hem Medelpadsallsvenskan är dom värdiga mästare.
Ur tippade jag Essvik men där lära jag få tvärfel. Överskattade Söråker (4:a) och Alnö (7:a) men vilket av dom som får lämna? Det blir Alnö som får fortsätta bygga nytt i femman. Förra gången laget åkte ur kom man tillbaka och redan den andra säsongen spelade man upp sig i division 3. Dacapo?

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kubens Samuel Keflit Tewelde snickrade till ett äkta hattrick första halvtimmen mot Lucksta. Kubens Samuel Keflit Tewelde snickrade till ett äkta hattrick första halvtimmen mot Lucksta.

Sammanfattning, omgång 14: 
Samuel Keflits äkta hattrick banade väg för Kubens storseger och Per Nyman sänkte IFK Sundsvall


(2017-09-02)

Slaget om Medelpadsallsvenskan ser nu ut att bli ett tvåkejsarslag.
Samuel Keflit Tewelde öppnade med ett äkta hattrick och banade väg för Kubens storseger mot Lucksta.
På Maland satte Per Nyman segermålet mot IFK Sundsvall i slutminuterna.
Kuben och Sund har därmed ryckt åt sig ett försprång gentemot Ljunga/Fränsta som är ny tabelltrea.


"Samme" tog tidigt död på matchen

Kubens Samuel Keflit Tewelde har tidigare i år gjort sig känd som en framspelare av rang. Idag tog han hand om målskyttet på egen hand i inledningen av hemmamötet mot Lucksta och satte ett äkta hattrick under matchens första halvtimme.
Jonathan Åhlin och Ville Bondén spädde sedan på ledningen med två mål vardera och såg till att slutsegern skrevs till hela 7-0.


Per Nyman sänkte IFK Sundsvall

Slaget om Medelpadsallsvenskan ser ut att bli ett tvåkejsarslag. Detta sedan Per Nyman sänkt IFK Sundsvall med sitt sena 2-1-mål. Då Per även satte Sunds första fulltrräff förtjänar han verkligen epitetet Matchhjälte.
Frågan är om den spelskickligen Nyman nu spelade bort IFK Sundsvall från kampen om seriesegern och kvalplatsen med sina mål?
Sund skuggar nu Kuben, bara målskillnad skiljer, och duon har nu fyra poäng ner till skytteligaledaren Oskar Nordlunds Ljunga/Fränsta medan IFK Sundsvall nu har sex pinnar upp till ledarduon.


Ljunga/Fränsta tog komfortabel seger

Ljunga/Fränsta tog en överraskande komfortabel seger mot bottenkämpande Söråker. Redan efter dryga halvtimmen ledde hemmalaget med 3-0 på Myggvallen. Andreas Modén satte 1-0 i den fjärde minuten och därefter ökade  Oskar Nordlund på med en dubbel.
Joar Steen gav Söråker lite hopp med en reducering i andra halvlekens första minut men den vidare reduceringsjakten fick sig en käftsmäll med lite drygt 20 minuter kvar då Patrik Kerttu fick sitt andra gula kort efter en onödig eftersläng.


"Team X" kryssade igen

Dags att döpa om Matfors till "Team X"?. Dom två senaste säsongerna har Brukets Blå kryssat i mer än hälften av sina matcher, Föga överraskande slutade mötet på Essviksvallen 1-1.
Ramin Sajadi gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken och efter timmen spelad kvitterade säkre straffskytten Jonas Richnau Ersson från den vita punkten elva meter från målet. 
Både Essvik och Matfors tillhör mittens rike i tabellen och är borta från både toppen- och bottenstriden.


Torpshammar har tätat bakåt och säkrat kontraktet?

Torpshammar tog sin andra raka "sexpoängare" i bottenstriden, denna gång 2-0 hemma mot Alnö, och säkrade med all säkerthet spel i Medelpadsallsvenskan även nästa år.
Viktor Martian prickade in ledningsmålet i den elfte minuten och med dryga halvtimmen kvar satte födelsedagsbarnet Håkan Moberg tvåan och västralaget kunde sedan hålla undan. Försvaret som läckt som ett såll tidigare har nu på dom senaste två matcherna och sista timmen mot Ljunga/Fränsta bara släppt in ett ynka mål.

Fotnot:
På grund av tekniska problem och annat uteblir tränarkommentarerna denna gång.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Mattias Decker nickade in Torpshammars viktiga 2-0-mål borta mot Söråker. Mattias Decker nickade in Torpshammars viktiga 2-0-mål borta mot Söråker.

Omgång 13: 
Viktiga segrar för Sund, IFK Sundsvall och Torps-hammar


(2017-08-26)

I dagens matcher i Medelpadsallsvenskan tog Sund och IFK Sundsvall viktiga treor i toppen av tabellen och Torpsahammar en i bottenregionen.
Matfors var på väg mot seger mot Ljunga/Fränsta när Andreas Modén kvitterade till 2-2 i slutminuterna.


Tränarna oense om rättvisan i resultatet

Sund vann över Lucksta med uddamålet av tre på Sörforsvallen och fortsätter skuggar Kuben i toppen av tabellen. Bara målskillnad skiljer.
Men man fick jobba hårt för trean och huruvida segern var rättvis beror på vem av tränarna man frågar.
0-1 kom i alla fall efter en kvart då Haris Hadzic tog ner Janne Sölveståls lyftning inne i boxen och tryckte av.
0-2 kom med tio minuter kvar efter en snabb omställning där bollen gick via Marcus Pettersson till Reda Fakhiri som frispelade Zakaria Bel Mekki.
Lucksta reducerade i den 90:e minuten sedan slitvargen Martin Drugge nickat in en hörna vid den främre stolpen.
Lucksta skulle få en bra kvitteringschans på slutet. En frispark nära straffområdet som dock Jimmie Nordberg sköt över via muren.
– En hel del kamp och många målchanser där båda målvakterna (Stefan Bjertung i Sund och Martin Ålin i Lucksta, reds anm) fick briljera. Vid 2-0 hade vi flera bra chanser att sätta trean och stänga matchen. Summerar man den så tycker jag att vi vinner rättvist, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
– Vi borde ha vunnit det här men bränner man sex helt klara lägen men sätter man dom inte förlorar man sådana här matcher. Spelmässigt fick vi annars dom dit vi ville, backade hem, tätade ytor och ställa om snabbt. Men som sagt, det gäller att sätta chanserna, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
Målvakterna i bägge lagen nämnda och även Luckstas Martin Drugge.
I övrigt skall i vanlig ordning Sunds mittback Marcus Pettersson ha överbetyg.
Domareen Per Backlin höll bra ordning på planen med bra snack med såväl spelare som ledare.


IFK Sundsvall spelade fotboll en dryg halvlek – räckte till seger

IFK Sundsvall klättrade förbi Ljunga/Fränsta upp till tredjeplatsen, tre poäng efter toppduon Kuben och Sund.
Idag tog man en 3-1-seger mot jumbon Alnö ute på ön.
Olle Nordberg gav kamraterna en tidig ledning och Oscar Lidström dubblade efter en halvtimme.
Olle Nordberg gjorde ett tidigt mål även i den andra halvleken. Därefter slutade IFK att spela och Alnö tog över det mesta och det bästa men kom aldrig närmare i målprotokollet än Elias Fribergs 1-3 med knappa halvtimmen kvar att spela.


Andreas Modén räddade Ljunga/Fränsta-poäng

Ledningen skiftade på Thulevallen. Andreas "Linkan" Lindqvist gav Ljunga/Fränsta ledningen strax innan halvtimmen men Johan Johansson kvitterade innan paus.
Fredrik Broman satte sedan 2-1 till Matfors i den 69:e minuten. En ledning som ut att hålla hela vägen men med bara tre minuter kvar räddade Andreas Modén poäng för gästerna. Dom två förlorade poängen gör att Ljunga/Fränsta tappar på toppen och även tvingades släppa IFK Sundsvall förbi sig i tabellen


Torpshammar skapade sig en liten lucka ner till botten

Torpshammar har haft en tung period men i "sexpoängsmatchen" borta mot Söråker tog man säsongens tredje seger.
Gästerna fick en bra start då Rikard Vikberg höll sig framme och bröstade in 0-1 efter en målvaktsretur.
Efter bollvinnande, vackert anfall och en fin diagonalnick in i bortre krysset av Mattias Decker ändrades resultattavlan till 0-2 i minu 49.
I den 65:e minuten fälldes Viktor Martian innanför straffområdet (utanför enligt Söråkarna) och han lade själv beslag på straffen och 0-3 var ett faktum.
Med lite drygt tio minuter kvar skottadde Patrik Högdahl in 0-4. En studsande boll som annars duktige Anton Fandén nog borde tagit.
Torpshammars målvakt Simon Eriksson såg ut att få hålla nollan men det var något som duracellkaninen Joar Steen nekade honom i den 83:e minuten. 
– Det var två stukade lag från femman som möttes men idag tog vi många rätta beslut på planen. Söråker flyttade upp efter 2-0 men förmådde inte skapa så mycket, då var våra omställningar klart farligare. Rättvis seger och tre värdefulla poäng. Känns lite som vi är på gång nu, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi kämpar och står i men har inte marginalerna med oss. Vi får inga givna straffsparkar med motståndarna får tveksamma, sånt är jobbigt när man slåss i botten. Det här var annars en jämn match där dom gör fyra mål på sex chanser medan vi bränner våra klara, två frilägen i första och tre i andra, sägerSöråkers tränare Nermin Zulovic.
Yttermittfältaren Mattias Decker och flugpapperet i mittförsvaret där alla bollar fastnade, Magnus "Bobo" Eriksson var Torpshammars främsta och visade vad rutin betyder.
Mittbacken Fredrik Ljuslinder och hårt jobbande innermittfältarna Joar Steen och Ylmen Ramosaj plus nämnde målvakten Anton Fanden bäst i Söråker där resterande kan mycket bättre.
Domaren Michael Lie var mer populär i det ena lägret om man säger så.

texten kan komma att uppdateras

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Martin Brännström lägger ner säsongen. Martin Brännström lägger ner säsongen.

Jobspost för Sund inför höstspurten – Brännström lägger ner säsongen 

(2017-08-26)

Idag spelar Sund en viktig bortamatch mot Lucksta.
Men man får göra det utan sin eminente mittfältare Martin Brännström.
– Ja, jag lägger ner säsongen. Har tappat motivationen och det mycket beroende på mina ryggproblem, säger han.


Sund krigar om uppflyttning till division 3 men har nu inför höstspurten drabbats av en jobspost då spelskicklige mittfältaren Martin Brännström bestämt sig för en time-out. 
– Ja, jag lägger ner säsongen. Har tappat motivationen och det mycket beroende på mina ryggproblem. Får se hur ryggen kommer att kännas i framtiden och om suget för fotboll kommer tillbaka då, säger han.
Sund möter Lucksta borta idag.

Dagens matcher i Medelpadsallsvenskan:
12:00 Lucksta IF - Sund IF (tips: 1-2)
12:00 Söråkers FF - Torpshammars IF (tips: 3-2)
14:00 Matfors IF - Ljunga/Fränsta (tips: 1-1)
16:00 Alnö IF - IFK Sundsvall (tips: 0-2)

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Ahmad Khreis svarade för bägge Kubenmålen mot Essvik. Ahmad Khreis svarade för bägge Kubenmålen mot Essvik.

Omgång 13:
Ahnad Khreis dubbel fixade Kubensegern på Essviks-vallen mot ett ungt och väl kämpande hemmalag

(2017-08-22)

Ahmad Khreis två mål första halvtimmen visade sig räcka till tre poäng på Essviksvallen.
En av hemmalagets många talanger, Ludvig Leman Uppling, reducerade i slutet av den första halvleken och Essvik hade sedan bud på kvittering.
– Det märks att vi ligger i toppen och Essvik där nere, då har man ofta marginalerna med sig, säger Kubens tränare Henri Sjödal.


Det började bra för serieledande Kuben, med flera föredetta essvikare i laget, då Ahmad Khreis nätade redan efter tre minuters spel på ett blött "Vallen". För inspelet till målet stod Abraham Habte Eyes.
0-2 kom efter en halvtimme och åter stod Khreis som målskytt. Efter ett nytt inspel från kanten, denna gång från Samuel Keflit Tewelde, vände Khreis runt inne i straffområdet och sköt utom räckhåll för Essvikskeepern Oskar Lindberg.
Det var inte många som trodde att Essvik skulle återvända från de döda men innan pausvilan tog Ludvig Leman Uppling fart på en djupledsboll och satte den bakom förre Essvikskeepern Cristofer Högbom.

Chanser skapades även under den andra halvleken trots den svårspelade planen. Kuben hade dom flesta men hemmalaget hade t ex först en ribbträff av Gafari Yasin och med tio minuter kvar nickade svårstavade Ahmed Abdelwahab in returen, som dock dömdes bort för offside.
– Vi hade chanser att döda den här matchen tidigt men Essvik krigade på bra och det märks att vi ligger i toppen och Essvik där nere, då har man ofta marginalerna med sig, säger Kubens tränare Henri Sjödal och tänker på hemmalagets ribbträff och bortdömda mål.
– Hade inte varit oförtjänt om vi fått en poäng. Kuben är ett mycket bra lag men jag tycker att vårt unga lag stred bra och stod verkligen upp för varandra och var verkligen nära att ta en pinne. Lite synd att vi bjuder dom på målen bara, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

I Kuben svarade anfallaren Samuel Keflit Tevelde och kantspelaren Abraham Habte Eyes för ett hästjobb. Kim Eriksson och Niklas Nygren som vanligt nyttiga på mitten och framåt gör ändå Ahmad Khreis två mål även om det inte kanske var hans underlag.
Snabbe anfallare Ludvig Leman Uppling och rutinerade mittbacken Jonas Westring var två plusfaktorer i ett kämpanbde Essvik.
Domaren Anton Sundström godkänd i svårdömd match och hade bra hjälp av sina assistenter Ida Nordström och en icke namngiven kollega.

Fotnot:
Dom resterande matcherna i omgång 13 spelas på lördag.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Zakaria Bel Mekki gjorde hattrick när Sund sköt Alnöskutan i sank. Zakaria Bel Mekki gjorde hattrick när Sund sköt Alnöskutan i sank.

Omgång 12:
Alnö rasade ihop i derbyt
– släppte in fem mål på tretton minuter mot Sund


(2017-08-22)

Det uppskjutna Alnösundsderbyt på Släda IP stod och vägde.
I den 62:a minuten satte Zakkaria Bel Mekki sitt andra mål efter ett friläge.
Tretton minuter senare ledde Sund med förkrossande 6-0.
– Vi snäppte upp spelet bra i andra och fick utdelning, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.


I Alnösundsderbyt på Släda IP fick gästande Sund en gångbar start då Zakaria Bel Mekki skruvade en frispark över muren och upp i nättaket. För Alnö var det just typiskt att det kom i minut 13...
Efter den fina starten gick Sund ner sig något på den vattensjuka planen och hemmalaget fick allt mer att säga till om även om chanserna uteblev.
Däremot fick Måns Lind ett jätteläge att kvittera i öppningen av den andra halvleken men hans skott tog mitt på Sundkeepern William Eliasson som kom ut bra i den situationen och täckte av.

Istället för 1-1 matade Per Nyman fram en boll till en djupledslöpande Zakaria Bel Mekki som avslutade kliniskt.
Strax därpå tryckte Per Nyman dit 0-3 på halvvolley efter en hörna och Dennis Marzouki satte Henric Nylunds snett inåt bakåt pass till 0-4.
Nu var tappen ur tunnan och målskytten Marzouki bäddade för höstförvärvet Haris Hadzic med ett motsvarande pass.
Zakaria avslutade målskyttet med kvarten kvar då han retfullt rullade en frispark bredvid muren till 0-6.

Fem Sundmål på tretton minuter och Alnöspelet rasade ihop likt den anrika läktaren på Släda IP för några år sedan. . Ja, siffran 13 var inte Alnös favoritnummer direkt denna afton. Vilket nummer som Måns Lind har? Han som missade läget till 1-1. Gissa?
– Vi hade den där jättechansen till kvittering men när dom istället gjorde 0-2 och 0-3 snabbt tappade vi allt det lilla självförtroende vi hade kvar och det rann iväg. Hade vi fått 1-1 så hade vi kanske kunnat stå emot och tagit poäng, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
– Vi uppträdde krampaktigt efter att vi tagit ledningen och tog ett snack i paus att vi måste snäppa upp oss och det tyckte jag vi gjorde. Tog fler löpningar och hjälpte bollhållaren bättre. Vi lade inte av heller efter 2-0 utan ville ha mer, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Mittbacken Marcus Pettersonn solida spel och tre mål av Zakaria Bel Mekki var två av flera ljuspunkter i ett starkt Sundkollektiv.
Alnös högerback Erik Boman var bäst i ett vått hemmalag.
Per Backlin bra domare på svårdömt underlag.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Med ett äkta hattrick i den första halvleken säkrade Oskar Nordlund Ljunga/Fränstas derbyseger på Torpshammars IP. Med ett äkta hattrick i den första halvleken säkrade Oskar Nordlund Ljunga/Fränstas derbyseger på Torpshammars IP.

Omgång 12:
Oskar Nordlund sköt hem västraderbyt på en halvlek medan Alnösunds-derbyt blev uppskjutet

(2017-08-18)

Oskar Nordlund behövde bara en halvlek på sig för att skjuta och nicka hem Ljunga/ Fränstas derbyseger i regnet på Torpshammars IP.
Matchen mellan Alnö och Sund uppskjöts strax före avspark då domaren Michael Lie ansåg att Släda IP inte var spelbar p g a att himlens portar öppnat sig i alldeles för stor grad.

mer info kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Bert-Ove Bloms Torpshammar slår ur underläge i dagen västraderby mot Ljunga/Fränsta. Bert-Ove Bloms Torpshammar slår ur underläge i dagen västraderby mot Ljunga/Fränsta.

Omgång 12:
Västra- och Alnösunds-derby på dagens meny 

(2017-08-18)

I eftermiddag är det västraderby på Torpshammars IP då Ljunga/Fränsta gästar.
På Släda IP tar Alnö emot Sund i sitt Alnösundsderby.
Sett till tabellen två säkra tvåor.
Men som det heter, "derby är derby"


Snack inför matcherna.

Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta
Cliff Nordin, målvakt Toråshammars IF:
– Alla kommer att tro att vi skall punkta Oskar Nordlund men vi komer att chocka honom genom att inte markera honom alls för en gångs skull. På spelarsidan saknar vi duon saknar Patrik Högdahl och Ali Al Eawi.
Jan-Erik Berglund, tränare Ljunga/Fränsta:
– Vi saknar mittbackarna Tommy Göransson och Andreas Modén som är avstängda. Andreas "Linkan" Lindqvist och målvakten Erik Alderbrand är utomlands och den andra målvakten Viktor Nordlund är skadad. Ser ut att det kan bli blött ute idag så det finns risk för att det blir mer kämpa-, riva- och slita fotboll istället för skön lir. Det är derby, tabellplacering spelar ingen roll i dessa matcher. Bara att gå ut och ge järnet.

Alnö IF - Sund IF
Tomas Berglumd, tränare:
– Läget är OK. Jakob Larsson måste tyvärr jobba och William Rutenius-Östman är avstängd. I övrigt inga skavanker. Blir nog tyvärr ett blött derby, trist väder! Sund har ett bra lag som spelar bra nu, men vi ska stå upp och göra allt vi kan för att störa dem.
Göran Sundqvist, tränare Sund IF:
– Vi har en hel del avbräck. Peo (Patrik Eriksson Olsson, reds anm) är avstängd, Martin Brännström skadad sen tidigare, Mikael Edström borta, Tess skadad, Nato dömer fotboll, Reda Fakhri utomlands, Stefan Bjertung på bröllop, Patrik Jonsson utomlands, Oscar P jobb. Känslan är annars bra i gruppen och vi siktar på att vara fortsatt obesegrade efter åtta matcher efter denna.

Lokalfotbollen tippar:
14:00 Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta 3-5
15:00 Alnö IF - Sund IF 0-4

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Ahmad Khreis gjorde Kubens två sista mål i seriefinalen mot IFK Sundsvall. Ahmad Khreis gjorde Kubens två sista mål i seriefinalen mot IFK Sundsvall.

Omgång 12:
Kuben spelade ut och vann seriefinalen, Matfors tog hem "El Fantastico" och Essvik bottenmötet

(2017-08-18)

Kuben fick till en spelmässig fullträff i seriefinalen mot IFK Sundsvall och kunde lämna Balders med en fem-etta.
– När Kuben spelar så här finns det inget lag i den här serien som rår på dom, konstaterar IFK-tränaren Torbjörn Persson.

Kuben gav inte IFK en sportkeps

Det blev aldrig någon riktig spänning i vätan uppe på Balders i seriefinalen mellan IFK Sundsvall och Kuben. Redan efter tio minuter hade Faress Mohammed och Samuel Keflit Tewelde givit "Tigerränderna" en 2-0-ledning. Ettan satte "Farre" distinkt från nära håll och vid tvåan halkade IFK-keepern Axel Hedenström i sliret vid en utrusning så att Ahmad Khreis kunde servera "Samme" öppet mål.
I mitten av halvleken reducerade Minhaz Chowdhury men det blev aldrig någon nerv för bara ett par minuter senare satte Jonathan Åhlin 3-1 med en drömträff. Vänsterbacken Osman Aksoy dribblade av ett par IFK-are på kanten och slog ett inlägg där "Jonte" mötte direkt på volley.
Efter det mnålet kunde Kuben spela ut.
I den andra halvleken spädde Ahmad Khreis på med två fullträffar till 5-1 sista tio sedan han utnyttjat blottorna i IFK-försvaret..
– När Kuben spelar så här finns det inget lag i den här serien som rår på dom, konstaterar IFK-tränaren Torbjörn Persson.
IFK:s normalt starka försvar var rena osten idag vilket bara skett en gång tidigare och det var i 5-5-premiären i våras mot Ljunga/Fränsta. På dom övriga tio matcherna hade man bara släppt in fem mål.
– Idag var det inte mycket som fungerade. Försvaret kom på mellanhand och mittfältet fick vi aldrig igång och för att ha chans mot Kuben måste alla lagdelarna fungera fullt ut, säger Torbjörn Persson.
Kubentränaren Henri Sjödal var desto nöjdare:
– IFK spelade med hög press och i halkan fick vi en hel del ytor att jobba på och som vi också utnyttjade. Vi visade bra inställning och vi fortsätter att tro på vår spelidé. Vi har också många som kan klivia in och avgöra matcherna och är inte lika beroende av få spelare som andra lag kanske är. Förhoppningsvis ger det utslag i en lång serie, säger Kubentränaren.
Cristofer Högbom var tillbaka i målet efter skada och visade att han inte frivilligt vill lämna över till nye William Amamoo (inte spelklar till dagens match). Toppinsatser även av mittbacken Stefan Lindfors, Fares Mohammed på det centrala mittfältet samt inhopparen i anfallet i andra halvlek, Kim Eriksson.
Domaren Thomas Berglund hade en hel del att stå i då det var flera skärmytslingar och allmänt grinigt mellan lagen. Det märktes att det stod mycket på spel men Berglund hade bra koll på händelserna.
 

Fredrik Broman Matfors matchvinnare i "El Fantastico" 2.0

Vårens "El Fantastico" slöt mållöst. Den här gången tog det bara åtta minuter innan dödläget bröts då Dennis Moberg nickade in Jimmie Nordbergs inåtskruvade inlägg till 1-0 för hemmalaget Lucksta.
Ledningen höll i tretton minuter, sedan hade hemmalaget "otur" då Fredrik Broman utjämnade för Brukets Blå sedan han mött Johan Bergströms inspel från kanten vid den bortre stolpen med en volley.
Broman skulle sedan visa sig bli matchvinnare då han drygt tio minuter in i den andra halvleken prickade in 1-2. Elias Lindqvist slog ett vänsterinlägg som Broman tog ner och från straffområdeslinjen sköt in den med vänsterfoten. Snyggt mål nummer två.
En ställning som sedan stod sig tiden ut även om Broman var nära att sätte ett hattrick på slutet men en uppoffrande Luckstaförsvarare han ikapp en fri Broman och avvärjde med en glidtackling i bästa Hysenklass (googla)..
– Tycker att vi tar över efter vårt kvitteringsmål och skapar en hel del chanser men får inte riktig spets i avsluten så deras målvakt har inga problem att rädda, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson om den första halvleken.
– I andra är det vår match fram till vi gör vårt 2-1-mål. Efter det är det spelmässigt jämnt med mycket kamp. Skönt med en seger och då vi inte har vunnit två matcher i rad i år hoppas jag att vi kan upprepa den här prestationen i nästa match mot Ljunga/Fränsta, säger "Tretjak", som ville hylla laginsatsen. 
– Vill dock plussa lite extra för Johan Johansson och Johan Bergström som vinner mittfältet i matchen och givetvis också beröm till vår matchvinnare Fredrik Broman, säger "Tretjak".
– Vi får skylla oss själva. Vi hade tillräckligt med målchanser under den första halvleken att stänga matchen men bränner man minst fyra klara lägen som vi gör idag kommer det förr eller senare tillbaka och biter oss i arschelet, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
Han fortsätter:
– Matfors var hetare än oss i andra och vi slarvade alldeles för mycket när vi hade bollen. Sett till hela matchen tycker jag nog att vi var värda en poäng utan att för den delen förringa Matfors seger, säger Lerstrand.
Domaren Ghaleb Rajab hade ingen bra dag på jobbet, dock inga matchavgörande felbeslut.
 

Essviks ungtuppar vände bottenmötet

Essvik tog en viktig seger på Söråkers nya konstgräs och fjärmade sig frånbottenstriden. Njurudalaget har nu sju poäng ner till Alnö under nedflyttningsstrecket.
Essvik gjorde också första målet i dagens match, dock i egen bur sedan en försvarare oturligt styrt in Patrik Kerttus skott förbi en maktlös Oskar Lindberg. En av Essviks många ungdomar.
– Idag startade vi med fyra U17-spelare och kastade in två till under den andra halvleken, säger tränaren Fredrik Martinsson.
Efter en tio minuter en kvart i andra började hemmalaget mattas och Essvik tog över allt mer och när Marcus Sawert bröt in från kanten och satte kvitteringen via hemmamålvaktenAnton Fandén kändes det logiskt.
Målet kom i minut 62 och bara sju minuter senare tog Peter Mackin emot Ahmed Abdelwahab snett inåt bakåt pass, gjorde en tvåfotsdribbling innan han snyggt bredsidade in 1-2.
Peter Mackin var inte nöjd utan strax därpå lobbsköt han från 40 meter och en överrumplad Fandén hann inte tillbaka in i sitt mål.
Essvik hade sedan inga problem att bara spela av matchen.
– En bra genomförd match av oss. Vi spelade bra även i första halvlek även om vi då inte fick någon utdelning. Vi hade en liten svacka i inledningen av andra då Söråker hade mycket spring i benen men därefter tog vi över igen och fortsatte spela en sevärd fotboll med många fina kombinationer, säger Fredrik Martinsson, mycket nöjd med segern.
– Ja, jävligt sköna tre och viktiga poäng.
– Det är bara att erkänna. Essvik var bättre än oss och vinner fullt rättvist, säger Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.
Essviks innermittfäl med Ludvig Leman Uppling och Erik Wallin samt mittbacken Max Olsson imponerade, alla tillhöramde det lovande U17-laget. Anfallaren Peter Mackins två mål kan inte heller förbigås.
Domaren Victor Grönlund var alldeles utmärkt och dessutom snabb in med matchrapporten.

I morgon lördag spelas:
14:00 Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta
15:00 Alnö IF - Sund IF
Mer info om dessa matcher under lördagen.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kubentränaren Henri Sjödal hoppas på revansch mot IFK Sundsvall i kvällens seriefinal på Balders. Kubentränaren Henri Sjödal hoppas på revansch mot IFK Sundsvall i kvällens seriefinal på Balders.

Omgång 12:
Intressanta derbyn i afton med bl a seriefinal och "El Fantastico" 

(2017-08-18)

Ikväll spelas det tre intressanta matcher i Medelpads-allsvenskan. 
• Seriefinal mellan IFK Sundsvall - Kuben.
• "El Fantastico; Lucksta - Matfors
• Söråker - Essvik i bottenstriden
Och i morgon fullbordas omgång 12 med två ytterligare derbyn.
• Västraderbyt Torpshammar - Ljunga/Fränsta
• Alnösundsderbyt Alnö - Sund

Kuben jagar revansch i seriefinalen mot IFK Sundsvall

Det vankars "derbyomgång i Medelpadsallsvenskan. Tre matcher idag och två i morgon lördag.
Ikväll är det seriefinal mellan IFK Sundsvall och Kuben på Balders. Det lag som tar tre pinnar där kommer att sätta sig i förarsätet på serien och sätta lite extra press på Sund inför deras derbynatch mot Alnö i morgon.
IFK Sundsvall vann vårens möte med Kuben med 1-0, målskytt Mårten Gräntz.
– Blir nog lika tajt som senast, förhoppningsvis får vi med oss samma resultat men det kan gå hur som helst. Vi har Kevin Berg och Robin Holmlund på skadelistan, annars så är det fullt manskap, säger IFK-tränaren Emad Nademi.
– Tror det kommer bli en otrolig tight match mellan två bra lag. Har hört att planen skall vara riktigt bra så det bådar gott för att få en välspelad match. Hoppas att vi kan få revansch för vårens förlust, säger Kuben-tränaren Henri Sjödal och fortsätter:
– Tyvärr ingen William Amamoo mellan stolparna idag (läs artikel nedan) då han inte är spelklar förrän på måndag. Adam Sjöström är avstängd och Arti Saluka är skadad, annars ordinarie lag, säger Kubentränaren.
 

"El Fantastico" 2.0 2017 på Sörforsvallen

På Sörforsvallen är det dags för årets andra "El Fantastico", d v s Marmenderbyt mellan Lucksta och Matfors där första mötet bestod av konstant ställningskrigoch slutade mållös.
– Alltid lika spännande med derbyn. Hittills har, så länge jag varit tränare för Lucksta, vi spelat tre oavgjorda "El Fantastico". Vi kanske får en vinnare i kväll? Eller slutar det med Xt igen?, funderar Luckstas tränare TommyLerstrand.
 

Viktiga poäng på spel i bottenstriden

Den tredje matchen som spelas i afton gäller bottenstriden där Söråker tar emot Essvik. Söråker vann i förra omgången, 3-1 borta mot Matfors, men Essvik vann det inbördes mötet i våras med 2-0. Formen hos Söråker men hjälper det?

Lokalfotbollen tippar:
18:30 IFK Sundsvall - Kubikenborgs IF 1-2
18:30 Lucksta IF - Matfors IF 1-1
18:30 Söråkers FF - Essviks AIF 3-0

I morgon lördag spelas:
14:00 Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta
15:00 Alnö IF - Sund IF
Mer info om dessa matcher under lördagen.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kuben har gjort klart med en ny målvakt. Det är William Amamoo, 32, som förstärker topplaget. William med meriter från bl a Ghanas landslag och nu senast från spel med Superettalaget Ängelholms FF.
Kuben har gjort klart med en ny målvakt. Det är William Amamoo, 32, som förstärker topplaget. William med meriter från bl a Ghanas landslag och nu senast från spel med Superettalaget Ängelholms FF.

Tidigare landslagsmålvakt klar för Kuben: "En tiger till tigerränderna" 

(2017-08-17)

Kuben tappar sin målvakt Michel Sjödal som flyttar till Umeå för polisutbildning.
Nu ersätter "Tigerrönderna" "Micha" med en före detta landslagsmålvakt. 
– Ja, vi får in en tiger i målet. William Amamoo, 32, med meriter från Ghanas landslag har skrivit på för oss. säger tränaren Henri Sjödal.


Kuben tappar sin målvakt Michel Sjödal till Umeå för polisstudier och med Cristofer Högom på skadelistan har klubben jagat förstärkning.
Nu har man fått napp – och vilket napp sedan!
32-årige William Amamoo, med meriter från Ghanas landslag och tredjemålvakt under VM 2010 har skrivit på.
– Ja, vi får in en tiger i målet vilket passar oss "tigerrändeer", säger tränaren Henri Sjödal skämtsamt.
Han kommer nu senast från Ängelholms FF men har även tillhört Härnösands FF, Syrianska FC, Degerfors IF, Enköpings SK och Vasalunds IF här i Sverige. Han har även spelat i klubbar i Norge, Rumänien, Ungern, Israel, Malta och Egypten.

Men varförKuben?
– Han har flyttat hem från Skåne av familjeskäl, fru och barn i Härnösand. Att han kom till oss är vår vänsterback Osman Aksoys förtjänst då dom var lagkamrater i Härnösands FF för ett par år sedan, säger Henri Sjödal. och fortsätter:
– Får hoppas han blir tungan på vågen i vår ambition att ta oss till trean, avslutar tränare Sjödal.

Lokalfotbollens kommentar:
Under min seende period såg jag William Amamoo i Härnösand i tvåan och Kuben får in en spektakulär och fantastiskt bra målvakt på den här nivån. Det är bara att gratulera dom svart-gul-randiga till den här landningen.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

En glad "Jonte" Åhlin sköt med sina två mål upp Kuben i serietopp. En glad "Jonte" Åhlin sköt med sina två mål upp Kuben i serietopp.

Omgång 11:
Kuben vann hängmatchen och övertog serieledningen 
– avgjorde redan under den första halvleken mot Torp 


(2017-08-11)

Redan efter den första halvleken hade Kuben rivit åt sig en 4-0-ledning mot gästande Torpshammar.
En ledning man bibehöll till matchens slut.

– Vi gick runt på hela matchtruppen i den andra halvleken men hade bud på fler mål, bl a två ribbskott, säger tränaren Henri Sjödal, vars "tigrar" nu övertagit ledningen i den superjämna Medelpadsallsvenskan av årgång 2017.


Kuben och Torpshammar avslutade omgång 11 av Medelpadsallsvenskan med sin hängmatch.
"Tigerränderna" var storfavoriter och kunde också ta hem en siffermässigt klar seger.
Jonathan Åhlin satte 1-0 i den elfte minuten men därefter kom en omdiskuterad situation. Gästernas Viktor Martian kom fri efter en djupledsboll men Kubenkeepern Michel Sjödal rusade ut ur sitt straffområde och fick bollen på sig. På axeln hävdade hemmalaget, på armen och därmed utvisning hävdade Torpshammar. Domaren? Han gick på Kubens linje.
Inte långt därefter ökade Kuben på till 2-0 – på ett självmål. Samuel Keflit Teweldes avslutning styrdes olyckligt i eget mål av en försvarare.
– Typiska situationer för ett lag som ligger i den nedre änden på tabellen. Mycket som går emot då, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Som sedan inte blev gladare.
Innan pausvillan hann nämligen "Jonte" Åhlin även göra sitt andra mål för kvällen och Ahmad Khreis 4-0.

Den andra halvleken blev lite mer avslagen även om chanser skapades. Hos hemmalaget träffade både Niklas Nygren och Arti Saluka ribban med varsitt distansskott medan Viktor Martianbrände ett par frilägen ytterligare.
– Lät hela bänken få speltid i andra och det var bara tillfälligheter att vi inte gjorde några mål även i den andra halvleken. En stabil laginsats och nu leder vi serien, säger Kubentränaren Henri Sjödal.
– Låter kanske konstigt när man släppt in fyra mål men jag är nöjd med kämpainsatsen och försvarsspelet. Vi gör några individuella misstag som dom var snabba att utnyttja och Kuben är som jag ser det seriens bästa lag. Detta var trots 0-4 ett rejält steg framåt jämfört med katastrofen mot Sund. Nu ser vi framemot derbyt mot Ljunga/Fränsta i nästa omgång, säger Bert-Ove Blom.

Bäst i Kuben mittbacken Stefan Lindfors och tvåmålsskytten Jonathan Åhlin.
Jämnt överlag i Torpshammar.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Målvaktsbjässen Anton Fandén "kom hem" till Thulevallen med sitt nya lag Söråker och åkte efter en stabil insats därifrån med en 3-1-seger. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Målvaktsbjässen Anton Fandén "kom hem" till Thulevallen med sitt nya lag Söråker och åkte efter en stabil insats därifrån med en 3-1-seger. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Mårten Gräntz prickade in ett hattrick när IFK Sundsvall tog över serieledningen. Mårten Gräntz prickade in ett hattrick när IFK Sundsvall tog över serieledningen.

Sammandrag, omgång 11:
IFK Sundsvall ny serie-ledare – och Söråker lämnade jumboplatsen

(2017-08-08)
IFK Sundsvall leder Medelpadsallsvenskan efter att ha vunnit med 4-0 borta mot Essvik samtidigt som Sunds Zakaria Bel Mekki avgjorde sent för Sund mot Ljunga/Fränsta.
I botten klättrade jumbon Söråker förbi både Alnö och Essvik efter sin bortaseger mot Matfors.


Årets Medelpadsallsvenska ser ut att bli ovissare än på många år, både när det gäller topp- som bottenstrid.
Bara tre pinnar skiljer IFK Sundsvall och femma Kuben, som har en match mindre spelad. Och i botten är marginalen bara en poäng mellan åttan Söråker och tian och jumbon Alnö.
Här nedan följer lite info från kvällens matcher.

IFK Sundsvall tog över serieledningen efter en stabil 4-0-vinst på Essviksvallen och den giftiga anfallsduon Mårten Gräntz (hattrick) och Oscar Lidström svarade för samtliga av IF Kamraternas mål.

Sund klättrade upp till andraplatsen efter en rysarseger mot tidigare serieledarna Ljunga/Fränsta. Vid ställningen 3-3 vann en hemmaspelare ett motlägg långt ner på egen planhalva och skickade en lång boll till Zakaria Bel Mekki som löpte sig fri, rundade gästernas keeper Erik Aldebrant och rullade in segermålet i tom bur.

Även Lucksta klättrade förbi Ljunga/Fränsta efter att man vänt ett tidig 0-1-underläge på Släda IP sedan Alnö åter dragit på sig en tidig utvisning. I minut 34 fick William Rutenius Östman syna det röda kortet efter en eftersläng liknande den David Beckham råkade ut för i en VM-match mot Argentina för ett antal år sedan.
– Givetvis öppnade deras utvisning upp för oss och vi fick ett helt hav att spela fotboll på och kunde avgöra matchen. Men Alnö kämpade och slet även med en man mindre så vi fick verkligen slita för segern, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
Hakim Rouass vältajmade djupledslöpning på Semir Salias millimeterpass som gav 3-1-målet var matchens behållning. 

Målvakten Anton Fandén återvände efter några år till sin gamla hemmaplan Thulevallen och såg med en stabil insats och ett par grymma räddningar till att hans nya lag Söråker kunde lämna över träsleven till Alnö efter en meriterande 3-1-seger mot Matfors. I och med segern gick man även förbi Essvik i tabellen.
Gästerna fick en smakstart då Konrad Ålund Smedlund satte 0-1 redan i matchöppningen. Patrik "PK" Lundgren ökade på efter dryga halvtimman.
Elias Lindqvist gav Brukets Blå hopp när han reducerade strax innan timmen spelad men det hoppet falnade igen sedan Oscar Fors gjort 1-3 i den 66:e minuten. 
– Det var en chansrik match där båda lagen hade på kunnat göra ett par mål till. Men segern var helt i sin ordning även om en uddamålsvinst hade speglat matchen bättre, säger Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.
Fler bilder från Matfors - Söråker

Då bara två klubbar orkade bemöda sig om att skicka in resultat och målskyttar fick jag jaga matchfakta istället för att kontakta lagens tränare/ ledare varvid jag bara hann få tag i dom två vars klubbar skickat info. Ytterligare ett par ledare sökte jag innan klockan blev för mycket och där väntar jag i skrivande stund fortfarande på återkoppling.
Tråkigt att intresset är så lågt bland klubbarna när intresset för Medelpadsfotbollen aldrig har varit större bland allmänheten. Har aldrig haft fler besökare än i år. Lite synd att bara kunna bjuda dessa på halvtaskiga matchreferat utan tränarkommentarer.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Haik Danielian får ett kanonläge att skjuta segern till Ljunga/Fränsta men IFK Sundsvalls keeper Axel Hedenström gör en suverän reflexräddning. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Haik Danielian får ett kanonläge att skjuta segern till Ljunga/Fränsta men IFK Sundsvalls keeper Axel Hedenström gör en suverän reflexräddning. Foto: Lokalfotbollen.nu.

IFK Sundsvall och Ljunga/Fränsta kryssade i seriefinalen:
"Oavgjort rättvist sett till hela matchen"


(2017-08-01)
IFK Sundsvall och Ljunga/Fränsta kryssade i seriefinalen på Baldershovs fina gräsrektangel.
Hemmalaget hade chanser för att stänga matchen i första men i andra låg Ljunga/Fränsta närmast segern.
– Oavgjort var sett till hela matchen nog ganska rättvist, säger gästernas tränare Janne Berglund.  

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Dennis Moberg blev tvåmålsskytt i sin första match från start i år. Dennis Moberg blev tvåmålsskytt i sin första match från start i år.

Mike & Dennis räddade segern åt Lucksta hemma mot Essvik

(2017-08-01)
Lucksta vände 0-1 till 3-1 sista kvarten hemma på Sörforsvallen mot Essvik. Dennis Moberg satte två av målen i sin första match från start den här säsongen.
– Vi gör ingen bra match. Det är först sista tjugo som vi visar lite moral och kan vända. Vår målvakt Mike Karinga Persson och Dennis Moberg räddade oss idag, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Daniel Boström satte 1-0 och pass till tvåan. Daniel Boström satte 1-0 och pass till tvåan.

Matfors avgjorde sista kvarten men Alnö värda poäng

(2017-08-01)
"Oavgjorda" Matfors inledde hösten med en seger – 2-0 mot Alnö hemma på Thulevallen.
Men det satt hårt åt och krävdes bl a en suverän benparad av målvakten Jonas Dunberg vid ställningen 0-0.
– Men efter vårt förlösande ledningsmål hade vi greppet om matchen, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Samuel Keflit Tewelde gjorde Kubens första mål och spelade fram till "Jonte" Åhlins bägge. Här i hård kamp mot Söråkers försvarare Fredrik Ljuslinder. Foto: Fredrik Lundgren., Lokalfotbollen.nu.
Samuel Keflit Tewelde gjorde Kubens första mål och spelade fram till "Jonte" Åhlins bägge. Här i hård kamp mot Söråkers försvarare Fredrik Ljuslinder. Foto: Fredrik Lundgren., Lokalfotbollen.nu.

Samuel Keflit Tewelde bakom Kubens seger mot Söråker – ett mål och två ass

(2017-08-01)
Kuben gjorde 3-0 borta mot jumbon Söråker. Två sena mål av "Jonte" Åhlin säkrade segern med sina två sena mål, båda på pass av 0-1-skytten Samuel Keflit Tewelde.
Hemmalaget fick två "kvitteringar" till 1-1 bortdömda för offside.
– Återigen hade vi ingen tur med domsluten, säger Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.  

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Sammandrag omgång 10:
Kryss i seriefinalen – toppstriden ännu mer komprimerad efter Sunds kross i Torpshammar

(2017-07-31)
IFK Sundsvall och Ljunga/Fränsta kryssade i seriefinalen på Baldershovs fina gräsrektangel.
Toppstriden komprimerades ytterligare sedan Kuben vunnit i Söråker, Sund krossat Torpshammar och Lucksta besegrat Alnö.
Blott två poäng skiljer nu ettan Ljunga/Fränsta och femman Lucksta.


IFK Sundsvall hade bud flera gånger om att öka på Felix Schmids 1-0-ledning hemma på Balders fina gräsmatta men istället kunde Ljunga/ Fränsta sticka upp och Oskar Nordlund skicka upp bollen i krysset.
I den andra halvleken var IFK åter bollförande men gästerna var vassa när dom pressade fast kamraterna. Oskar Nordlund och Patrik Larsson hade ett par mörsare strax över och Axel Hedenström gjorde en reflexräddning när Haik Danielian fick fritt läge inne i straffområdet.
– Vi borde stängt matchen i den första halvleken sett till spel och chanser, säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi.
– Vi var inte alls med i matchen första halvtimmen. Vi irrade omkring på planen och hittade inte alls rätt i våra positioner. Då räddade Viktor Nordlund och stolpen oss. I andra halvlek såg det bättre ut, inte minst i defensiven, och oavgjort var sett till hela matchen nog ganska rättvist, säger Ljunga/Fränstas tränare Janne Berglund.

Dom övriga tre topplagen vann sina matcher.
Kuben gjorde 3-0 borta mot jumbon Söråker. Två sena mål av "Jonte" Åhlin säkrade segern. Hemmalaget hade kvitteringen inne men "målet" dömdes bort för offside.
Lucksta vände 0-1 till 3-1 sista kvarten hemma på Sörforsvallen mot Essvik. Dennis Moberg satte två av målen i sin första match från start den här säsongen.
– Vi gör ingen bra match. Det är först sista tjugo som vi visar lite moral och kan vända. Vår målvakt Mike Karinga Persson räddade oss idag, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
På Torpshammars IP höll hemmalaget Sund stången till sex minuter in i den andra halvleken. Då gjorde Sund 2-3 som snabbt blev 2-5 för att till slut landa på hela 3-9. Henric Nylund och Zakaria Bel-Mekki svarade för varsin hattrick.
– Vet inte vad vi pysslade med i den andra halvleken. Det var "hela havet stormar", vi bjöd dom på chans efter chans och efter 2-5 tappade vi allt. Man får inte släppa in nio mål mot ett lag i samma serie. Man måste kunna spela för sin heder. Det gjorde vi inte i dag, säger en grymt besviken Bert-Ove Blom, tränare i Torpshammars IF.

"Oavgjorda" Matfors inledde hösten med en seger. 2-0 mot Alnö hemma på Thulevallen. Men det satt hårt åt och krävdes bl a en suverän benparad av målvakten Jonas Dunberg. Ö-bornas Jakob Larsson lär i natt ligga och funder hur den där Dunberg lyckades rädda hans "givna mål". Istället kunde MIF göra två mål sista kvarten och säkra segern.
– Mycket ställningskrig och Alnö hade dom bästa chanserna fram till dess att vi tog ledningen. Därefter hade vi greppet och släppte inte till något, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
– Hade vi fått ledningen på dom chanser vi skapade så kanske vi hade grejat poäng. Till och från så såg det ganska bra ut. Fortsätter vi jobba på så här kommer säkert poängen att trilla in, säger Alnötränaren Tomas Berglund efter sin debut som A-lagstränare.

Längre referat från matcherna kommer under tisdagen.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Janne Berglund tränar serieledarna Ljunga/ Fränsta. Håller västralaget i höst? Janne Berglund tränar serieledarna Ljunga/ Fränsta. Håller västralaget i höst?

Höstavspark i Medelpads-allsvenskan med Ljunga/ Fränsta i topp och Söråker i botten

(2017-07-31)
I morgon tisdag är det 1 augusti och då inleds den spännande höstomgången i Medelpadsallsvenskan med strid både i topp och botten.
Vad har då hänt under sommar uppehållet?
Lokalfotbollen har kollat läget hos klubbarna.


1. Ljunga IF / Fränsta IK, 20 poäng
Tränaren Janne Berglund:
– Jag är positivt överraskad att vi har lyckas fått till det så bra som det är. Framgångs faktorer är att vi har en trupp som är motiverade och träningsvilliga det gör att man får resultat. Att vi leder serien ja det är över all förväntan. Vi har haft som målsättning att inte vara sämre än plats åtta när vi började i våras. Det kan verka defensivt men vi ser oss själva som nykomlingar och att vi måste jobba stenhårt varje match och träning för att nå resultat. En bidragande orsak till att det möjligen har gått bra att få ordning på allt är nog att jag har haft förmånen att haft många av spelarna i under min tid i Ånge IF och känner de flesta väl.
– Nu inför omstarten så har vi ett gynnsamt läge vi leder och det är ju inte helt fel. Men det är tufft redan från början där vi möter topplagen direkt och med fyra bortamatcher. Vi får väl se hur långt detta räcker, jag har fortfarande Kuben som de stora favoriter som de är och är rätt säker på att de kommer att gå jäkligt bra under hösten. För vår egen del så kommer vi att fortsätta på inslagen väg att ta en match i taget och hela tiden utveckla vårt eget spel och höja den individuella nivån på spelarna.
– Vi har inga skador i truppen och den är intakt från i våras det har inte kommit några nya och den som har försvunnit är "Jogge" Johansson men han tog timeout redan i våras, och inget i dags läget tyder på att han hittat motivationen för att lira boll. Vi har förstärkt på ledarsidan med Bengt-Erik ”Sluggo” Eriksson på material sidan, detta gör att vi kommer att kunna ge grabbarna lite mer och bättre service på match och träningar.
– Ja så nu väntar vi på att det skall dra igång vi har som sagt tuff början med IFK Sundsvall i morgon som tillhör överraskningslagen lika som oss. Känns som om att vi vill ha revansch efter första matchen i Ånge där vi hade en 4-1-ledning i paus och lyckades med nöd och näppe få med oss 5-5 så det kommer nog bli en rejäl match att följa.

2. IFK Sundsvall, 19 p.
Tränaren Emad Nademi:
– Vi ser verkligen framemot omstarten av serien. Förutom ett par avstängningar så har det inte hänt speciellt mycket i truppen. Vi har en återvändare i Michael Fredriksson som börjat träna med oss igen och är med i truppen. Vi har en spännande kille i träning med oss men avvaktar med att släppa namnet där innan vi är överens om en fortsättning.
– Vi har spelat en träningsmatch och den vann vi med 3-0 borta mot Nedansjö. Kul förrester att ST direktsänder seriefinalen mot Ljunga/Fränsta i morgon.

3. Kubikenborgs IF, 17 p
Tränaren Henri Sjödal:
– Det som hänt i truppen är att David Torberntsson är åter efter studier i Amsterdam. Han vet dock inte om han blir kvar i sundsvall eller studerar på annan ort igen ännu. På
minussidan har vi Martin Fors skadad, Jonathan Bertilsson är hemma i Stockholm fram till slutet på augusti och sen kommer målvakten Michel Sjödal flytta i mitten på augusti för studier på Polishögskolan i Umeå. Vi flyttar därför upp Tim Jangdal från u17 till A-truppen för att fylla ut målvaktssidan. I övrigt har det inte hänt nåt.
– Vi har spelat två träningsmatcher. Förlust mot Kramfors med 5-2 samt vinst mot Alnö med 4-2. Målsättningen i höst är att vara med och slåss om uppflyttning till trean även om det kommer bli tufft! 

4. Sund IF, 17 p
Tränaren Göran Sundqvist:
– Vi startade den 24 juli och alla var hela. Per Nyman har haft problem med ett knä så uppehållet kom lägligt för honom och Martin Brännström har haft och har fortfarande lite känning i en baksida. "Zaka" Bel-Mekki och Jonas Nordström har också dragits med baksidor samt några till som haft småskavanker, men som är OK nu. Ingen ny utifrån i truppen men Hari Halilovic lämnar för Torpshammar.
– Vi har inte spelat någon träningsmatch under uppehållet då vi inte vill riskera skador.

5. Lucksta IF, 16 p
Tränaren Tommy Lerstrand:
– Inget nytt i truppen förutom att vi fått hem Axel Andreasson på sommarledigheten från sina studier i Riga för att bli läkare. Han kommer att spela med oss hela augusti i alla fall. Några träningsmatcher har det inte blivit då vi vill ha kvar suget hos grabbarna inför hösten. Våren har varit OK så vi kommer förhoppningsvis inte sist och åker ur i höst.

6. Matfors IF, 11 p
Tränaren Patrik "Tretjak" Jonsson:
– Det har inte hänt något speciellt i sommar. Truppen är intakt o just nu skadefri. Önskar att alla våra oavgjorda matcher i vår omförvandlas till segrar i höst.

7. Essviks AIF, 10 p
Tränaren Fredrik Martinsson:
– Det har varit lugnt i truppen. Axel Berggren är glädjande tillbaka efter benbrott i foten. Uppslutningen på träningarna har tyvärr varit jävligt dåligt under dom två veckor vi kört på efter sommarvilan. Inte optimalt inför en långt höst.

8. Torpshammars IF, 7 p
Spelaren Håkan Moberg:
– Inga skador, inga nytillkomna efter skador. Ett nyförvärv är mittfältaren Hari Halilovic från Sund via division 2-klubben Härnösands FF. Cliff Nordin har även gjort comeback som målvakt. Stämningen är god i truppen och hoppet är gott om fortsatt division 4-spel även nästa år.
– En träningsmatch har vi spelat, mot Brunflo förra tisdagen. Seger med 2-1 och vi luftade hela truppen.

9. Alnö IF, 6 p
Tränaren (en av tre) Tomas Berglund:
– Det har varit en intensiv tid efter vi fick ta över A-laget. Vi ser dock positivt på hösten och jobbar in ett nytt spelsystem. Vi har ett ungt lag och vill spela fotboll med mycket fart. Vi har spelat två träningsmatcher. Först slog vi Kovland med 7-0 och förlorade sedan mot Kuben med 2-4, men där vi är nöjda med insatsen i alla fall. Målsättningen för hösten är självfallet att klättra uppåt i tabellen - och det ska vi göra med en bra fotboll.
– Vi har tappat Max Hulinder, som skall gå på fotbollsgymnasiet i Göteborg och Anders Boman som fått jobb i Stockholm.

10. Söråkers FF, 3 p
Lagledaren Fredrik Lundgren:
– Det har inte hänt så mycket i truppen. Anton Jonsson, som var skadad med sträckt baksida sista fyra*fem matcherna på våren, är nu tillbaka i full form. Nytt som är klart: Anton Fandén in som målis, Nicklas Mattson gör comeback, ett antal år sedan han spelade, men han kör för fullt med oss nu. Vi träningsmatchade förra veckan mot Ljusdal. Dom leder Hälsingefyran men vi vann med 3-2, Två mål av Joar Steen och ett av Anton Jonsson. Vi spelade vår bästa match för säsongen, stängde igen i försvaret och hade tre-fyra frilägen plus ytterligare ett gäng målchanser, så resultatet var klart i underkant men skönt att gå in i höstspelet med en seger i ryggen.

Så här spelas höspremiären i morgon:
19:00 IFK Sundsvall - Ljunga/Fränsta (tips: 2-1)
19:00 Lucksta IF - Essviks AIF (tips: 3-0)
19:00 Matfors IF - Alnö IF (tips: 3-0)
19:00 Söråkers FF - Kubikenborgs IF (tips: 1-3)
19:00 Torpshammars IF - Sund IF (tips: 1-2)

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tabellen inför höstens matcher

Pl.FöreningM       V        O        F          Mål            P
  1.Ljunga IF / Fränsta IK    9        6        2        1        32 - 18        20
  2.IFK Sundsvall  9        6        1        2        23 -   9        19
  3.Kubikenborgs IF 9        5        2        2        23 -   8        17
  4.Sund IF9        5        2        2        18 - 13        17
  5.Lucksta IF 9        5        1        3        23 - 12        16
  6.Matfors IF      9        2        5        2        13 - 12        11
  7.Essviks AIF  9        3        1        5        19 - 23        10
  8.Torpshammars IF 9        2        1        6        11 - 27          7
  9.Alnö IF9        2        0        7        12 - 35          6
10.Söråkers FF  9        1        1        7          6 - 23          4
Oskar Nordlund Oskar Nordlund

Skytteligan
20 mål:
Oskar Nordlund, Ljunga/Fränsta
8 mål:
Semir Salia, Lucksta
Mårten Gräntz, Sundsvall
7 mål:
Ahmad Khreis, Kubikenborg (egentligen 8)
Jonathan Åhlin, Kubikenborg
Oscar Lidström, Sundsvall (egentligen 8)
6 mål:
Zakaria Bel Mekki, Sund
Viktor Martian, Torpshammar
5 mål:
Marcus Sawert, Essvik
Hakim Rouass, Lucksta
• Komplett skytteliga

Mikael Kotermajer fick sparken efter seger. Mikael Kotermajer fick sparken efter seger.

"Kotten" får kicken som Alnötränare:
"Behöver en förändring"


(2017-07-24)
Har tyvärr råkat radera hela artikeln. Har även sina nackdelar att ha syn som en jäkla fladdermus.
Nån som har lyckats spara och kopiera artikeln? Hör av er på 0730 - 49 88 88 så kan jag lägga in den igen.


• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Anton Fandén har rutin från spel i fyran tidigare med Matfors IF. Anton Fandén har rutin från spel i fyran tidigare med Matfors IF.

Söråkers stärker upp på målvaktsposten

(2017-07-10)
Söråker har värvat en ny målvakt under sommaruppehållet.
Det är Anton Fandén som lämmnar Nedansjö i femman för spel i Medelpads-allsvenskan.
– Anton är en verbal målvakt med pondus och kommer att spetsa kampen om målvaktströjan på ett bra sätt, säger tränaren Nermin Zulovic.


Söråker ligger jumbo efter vårens matcher. Nu väljer man att stärka upp på målvaktssidan.
Anton Fandén lämnar Nedansjö i femman för division 4-spel. Anton dömer många matcher i femman och då kolliderar det med spel i samma serie vilket är en förklaring till klubbytet.
– Anton är en verbal målvakt med pondus som stod nån träningsmatch för oss i våras när vi saknade keeper och gjorde bra ifrån sig. Han kommer att spetsa kampen om målvaktströjan på ett bra sätt, säger tränaren Nermin Zulovic.
Med blott sex gjorda mål på nio matcher kanske även laget behöver spetsa till offensiven. Och såvitt jag förstår jobbar klubben även på den biten.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tvåmålsskytten Måns Lind. Tvåmålsskytten Måns Lind.

Alnö lämnade över trä-sleven till Söråker inför höstens matcher efter bingo mot Essvik

(2017-06-27)
Det svänger fort i fotbollens värld.
I förra omgången besegrade Essvik serieledarna Ljunga/
Fränsta.
Idag förlorade man mot jumbon Alnö med så klara siffror som 2-5 sedan hemmalaget gjort tre raka mål.
För Alnös del gör det att man lämnar över jumboplatsen till Söråker. Stor kreatör och målskytt var Måns Lind.
– Viktig seger och bra för självförtroendet hos våra unga spelare inför hösten, säger Alnötränaren Mikael Kotermajer. 

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher