NYHETER
Division 5 Medelpad

Deltagande 10 lag i Medelpadsfemman 2017: Alnö IF 2, Granlo BK, Hassels IF, Holms SK, IFK Timrå 2, Kovlands IF, Ljustorps IF (från div 6), Medskogsbrons BK (från div 4), Nedansjö IK (från div 6) och Sidsjö-Böle IF (från div 4).

Olle Nordberg blir näste f d IFK:are att ta steget över till Holm. Olle Nordberg blir näste f d IFK:are att ta steget över till Holm.

Plötsligt händer det – igen!Holm har gjort klart med ny triss

(2017-12-20)
Tre nyförvärv till Holms SK presenterades så sent som igår.
Idag kryddar man anrättningen ytterligare med en triss, bland annat löpstarke målskytten Olle Nordberg från IFK Sundsvall.

Igår presenterade Lokalfotbollen tre prima nyförvärv till Holms SK (läs här nedan).
Idag kan det avslöjas att ytterligare en triss spelare checkat in på Holmvallen:
Olle Nordberg, 35, från IFK Sundsvall, Robin Johansson, 27, klubblös men senast även han i IFK Sundsvall, samt Claudio Moraga, 35, från Sidsjö-Böle IF.
– Olle är en anfallare som kan springa sönder vilket division 5-försvar som helst. Robin har hållit upp från fotbollen några år då han satsade på hockeyn och "Clabbe" är både en målskytt och framspelare, säger nye tränaren Mikael Kotermajer.
Sex nya så här långt således och vem vet? Kanske kommer fler nyförvärv att presenteras till "Real Holm" i morgon...

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Johan Hallström från IFK Sundsvall är ett av tre redan klara nyförvärv till Holms SK. Johan Hallström från IFK Sundsvall är ett av tre redan klara nyförvärv till Holms SK.

Tänker Holm göra sig själva till seriefavoriter?

(2017-12-19)
Efter att Mikael Kotermajer tagit över tränarpiskan i Holm verkar förstärkningarna stå på kö till det notoriska bottenlaget.
– Ja, det är ett stort intresse kring Holm. Något jag inte förväntat mig, säger "Kotten" efter det att trion Johan Hallström, Emad Nademi och Daniel Sedin skrivit på övergångshandlingarna.


Notoriskt bottenlag

Holms SK har senaste åren varit ett notoriskt bottenlag i Medelpadsfemman - trots Niklas Wikholms eviga målskytte.
Inför den kommande säsongen har Anungård-laget rekvirerat förre Söders-, IFK Sundsvalls- och Alnötränaren Mikael Kotermajer (scrolla ner något för artikel).
Och redan nu börjar starka spelarnamn dyka upp på träningarna. Och några har redan kritat på för spel nästa år.
Från IFK Sundsvall kommer mittbacken/defensiva mittfältaren Johan Hallström, 26.
– En stabil pjäs med ett bra skott, säger Mikael Kotermajer som hade Hallström i just IFK Sundsvall.


Före detta underbarn

Emad Nademi, 33, som förövrigt ersatte "Kotten" som tränare i IFK Sundsvall ifjol vinter, gör comeback som spelare. Senast i Sidsjö-Böle IF för två år sedan efter att då ha gjort comeback efter lång tids sjukdom.
Från just Sidsjö-Böle kommer Daniel Sedin. 34.
– Emad är temperamentsfull och kan spelar på flera olika platser i laget medan mittfältaren/anfallaren Daniel var en supertalang som junior och debuterade tidigt i IFK Sundsvalls division 2-lag. När han är på humör kan han dribbla bort vem som helst i den här serien, säger Mikael Kotermajer.


"Stort intresse för Holm"

Dessutom är alltså fler spelare på ingång till Holms SK.
– Ja, det är ett stort intresse kring Holm. Något jag inte förväntat mig. Får sålla lite bland de intresserade och försöka bygga en trupp med bra sammanhållning och killar som vill träna och ställa upp. Dom som kommer in nu måste vara slagkraftiga och höja kvalitén på ett eller annat vis, säger Kotermajer och fortsätter:
- Annars är vi ett gäng gubbar som vill ha kul å spela boll ihop. Sista chansen för många så den måste vi ta. Kan bli ett roligt fotbollsår, avslutar Mikael Kotermajer.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Oskar de Vahl återvänder till Kovland trots en kanonsäsong i trean med Stöde. Oskar de Vahl återvänder till Kovland trots en kanonsäsong i trean med Stöde.

Division 3-spelare åter-vänder till Kovland

(2017-12-19)
Det blev bara en säsong i Stöde IF.
Nu återvänder vindsnabbe kantspelaren Oskar de Vahl till Kovlands IF efter en kanonsäsong i trean.
– Oskar känner att tiden inte riktigt räcker till för spel i division 3 och väljer därför att återvända till oss. Något vi naturligtvis är mycket glada över, säger tränaren/lagledaren/sportchefen med mera Fredrik Åhsén..

Den gångna säsongen gjorde Oskar de Vahl en kanonsäsong under sitt första år som division 3-spelare i Stöde IF.
Framgångarna till trots väljer nu den vindsnabbe kantspelaren att återvända till Kovlands IF.
– Oskar känner att tiden inte riktigt räcker till för spel i division 3 och väljer därför att återvända till oss. Något vi naturligtvis är mycket glada över, säger tränaren/lagledaren/sportchefen med mera Fredrik Åhsén.
Oskar de Vahl är KIF:s första nyförvärv efter återkomsten till Medelpadsallsvenskan.
– Oskar har hela tidien varit tydlig med att han alltid trivts hos oss och i honom får vi, utöver en kanonkille vid sidan av planen, en spelare med aldrig sinande arbetsmoral och kanske seriens snabbaste fötter, berömmer Fredrik Åhsén.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Mikael Kotermajer tränar Holms SK nästa år - får möta den klubb som sparkade honom. Mikael Kotermajer tränar Holms SK nästa år - får möta den klubb som sparkade honom.

Kotermajer tillbaka i tränaroverallen – Holms SK ny klubb

(2017-11-23)
Mikael Kotermajer fick sparken mitt under årets säsong i Alnö – och det efter en seger.
Då återupptog han sitt aktiva spel och gick till Holm och nu tar han även över i "bonnaklubben" som tränare.
– Vi siktar på en träningsvillig trupp nästa år, säger 34-åringen.


Sparken efter en seger

Mitt under säsongen i år fick Mikael Kotermajer kicken som tränare för Alnö IF. Oh det efter en seger. Trepoängaren blev förövrigt ö-lagets sista och i slutändan degradering till Medelpadsfemman.
"Kotten" tog då under hösten upp sin spelarkarriär då han gick till Holms SK. Ett lag han nu tar över som tränare för.
– Hade ett par anbud från division 4-klubbar men det tar lite för mycket tid och då vi väntar tillökning i framiljen tackade jag nej. Då det inte tar lika lång tid i femman valde jag att tacka ja till att hjälpa Holm, säger Mikael Kotermajer.


Samma serie som Alnö

Det blir med andra ord till att möta den förening han fick sparken av i somras.
– Ja, så blir det men jag har inga hard feelings till Alnö IF så det kommer inte att bli så prestigefulla möten av den anledningen, säger "Kotten".
HSK har haft lite problem att få ihop fullt manskap under senaste höstarna, speciellt under höstarna.
– Ja, menjag hoppas att vi skall slippa ringa in spelare utan baraha med sådana som är med och tränar. Just nu är vi ett ganska åldersstiget lag men kanske kan vi lyckas värva några yngre förmågor. Holm är en välskött klubb som borde ligga betydligt högre upp i tabellen. Nu gäller det bara att få ihop en någorlunda träningsvänlig trupp, säger "Kotten".


Status quo i truppen

Några nyförvärv har ännu inte siktats men inte heller några spelarförluster så läget är i skrivande stund status quo.
Senaste säsongerna har Holm haft ett samarbete med Sund IF. Om det kommer att förlängas nu när Malandslaget tagit steget upp i trean är oklart.
– Vet inte heller hur klubbarna resonerar. Visst är det bra med samarbete men ifjol blev det inte så mycket av det med spelare mellan klubbarna såvitt jag vet, avslutar den nye Holmtränaren och förde detta Alnö IF, IFK Sundsvall och, tyvärr, numera avsomnade Söders BK-dito.

Medelpadsfemmans All Star Team 2017 – årets drömelva utsedd!

(2017-11-19)
Så var det dags att presentera Medelpadsfemmans "drömelva" för den gångna säsongen.
Precis som i dom tidigare serierna är konkurrensen knivskarp samtidigt som några intressanta namn saknas då dom inte av er blivit nominerade....
...och som brukligt inleder jag med målvakten där sex av seriens keeprar blivit nominerade..

Målvakt:
Simon Gröning,
Nedansjö IK


28 år. Egentligen handbollskeeper men han håller även klassen mellan stolparna i ett fotbollsmål. Storvuxen sista utpost med pondus. Bra både i närspelet och ute i sitt straffområde. Sju nollor i år och flera "omöjliga" räddningar att fylla i i sitt CV.

Högerback:
Alexander Hammar, Kovlands IF

24 år. Offensiv spelare som under säsongen skolades om till högerback – med synnerligen gott resultat. Stenhård i duellerna och säker defensivt samtidigt som han aldrig tvekar att följa med upp i anfallen när möjligheter ges.

Under uppdatering – mittback nästa...

Mittback:
Victor Munter, 
Kovlands IF


24 år. Gör sin andra säsong i KIF sedan han kom från Granlo BK. Säkerheten själv som styr seriesegrarnas försvarsspel tack vare sina ledaregenskaper och svarar för ytterst få misstag. Den typen av spelare som märks mest när han INTE finns på planen.

Mittback:
Joakim Söder,
Nedansjö IK


29 år. Det märks att han spelat i högre divisioner. Defensivt ankare, placeringssäker, svårpasserad och oöm. Misstagen per match kan räknas på ena handens tumme.

Vänsterback:
Alex Olsson,
Sidsjö-Böle IF


20 år. Ung vänsterfotad skåning som pluggar i Sundsvall. Löpstark, spelskicklig och god passningsspelare som löser många problem med sin smartness. Är inte främmande att fylla på i offensiven.

Höger mittfält:
Patrik "Putte" Nilsson,
Nedansjö IK


22 år. Rapp och ettrig bollvinnare som kan spela på flera olika platser i laget. Bra såväl defensivt som offensivt – svarat för flera mål och assists. Säker straffskytt. Har även målat för Wiskan i sexan den här säsongen. Brist: fastnar inte på bild.

Centralt mittfält:
Erik Senestad,
Sidsjö-Böle IF


36 år. Balansspelare på mitten. Grovjobbare och avslutare i en och samma person. Ena minuten bromsar han upp ett farligt motståndaranfall för att några sekunder senare sätta bollen bakom motståndar-målvakten. Som ett årgångsvin.

Vänster mittfält:
Christoffer Gredemyr, Kovlands IF

33 år. Svarade för en kanonhöst och var i mångt och mycket axeln som Kovlands offensiv rörde sig kring då han ofta hade en fot i poängavgörande mål. Besitter rutin i överflöd. Något som han plockar fram när matcherna ståe och väger.

Högeranfallare:
Andreas Sundqvist, Nedansjö IK

24 år. En "sniper" som gärna gör sina mål i stim. Har t ex gjort fyra mål i två matcher och totalt 20 under hela serien. Ingen bjässe på planen rent storleksmässigt utan lever på sin rapphet och framfusighet. Moderklubb IFK Sundsvall.

Center:
Sergio Hinestroza,
Granlo BK


28 år. Skyttekung! Löpstark anfallare som kan göra mål på dom flesta sätt. Regelrätta genomlöpningar, inne i boxen, från distans och med huvudet. Oerhört jobbig att möta tack vare sin fysik. Var i yngre år en av distriktets mest lovande och sporttade in mål i IFK Sundsvall i division 2.

Vänsteranfallare:
Casper Engstrand,
Kovlands IF


20 år. Har precis som övriga anfallare i detta All Star Team ett förflutet i IFK Sundsvall. Kom till KIF ifjol och är stark i kroppen, kvick, irrationell och skapar många chanser till såväl sig själv som omgivningen. Vässar han målsinnet något blir det många mål även i fyran.

Tränare:
Christer Söder,
Nedansjö IK


57 år. Normalt brukar seriesegrarnas tränare även bli utsedd till seriens bästa – och Kovlands Fredrik Åhsén har gjort ett fantastiskt jobb. Men valet föll på Mr Nedansjö IK som efter omstarten fört klubben från Medelpadssexan till den lokala Allsvenskan på kortast möjliga tid. Visar ett otroligt engagemang på såväl träning som match och lyckats lyfta fram sin fotbollsfilosofi till spelarna. Siktar nu på att bli den förste tränare i historien som håller kvar Nedansjö IK i fyran.

Domaare:
Christer Eriksson,
Sundsvall


37 år. "Chrille" har gått från tuff spelare till domare med snusen rätt i mun och på kort tid gjort sig omtyckt av spelarna som pipblåsare. Tillåter hårt spel så länge det ligger inom lagens råmärken och har en bra dialog med både spelare och ledare. Får utmärkelsen i benhård konkurrens då det har varit många bra prestationer i år, både bland dom mer rutinerade och kullen som körde igång så sent som ifjol.

Matte Pettersson, har sadlat om från tennis-lirare till fotbollstränare i Medskogs. Matte Pettersson, har sadlat om från tennis-lirare till fotbollstränare i Medskogs.

Tennisprofil ny tränar för Medskogs: "Vi blir inget bottenlag"

(2017-11-08)
Mattias Pettersson är mest känd som duktig tennisspelare.
Nu blir han spelande tränare för Medskogs division 5-herrar i fotboll och få till sin hjälp Joakim Hedlund.
–Dom kom själva med förslaget och det nappade vi i styrelsen på direkt och jag kan lova att vi inte blir något bottenlag, säger ordföranden Stefan Thors.


Hängde kvar tack vare att Alnö 2 drog sig ur

Medskogsbrons BK hängde länge löst i Medelpadsfemman men när Alnös andralag drog sig ur med bara två omgångar kvar säkrade Viforsklubben samtidigt nytt kontrakt.
Efter säsongen aviserade Mattias Nilsson sin avgång som tränare och nu står det klart att han ersätts med en duo.
– Ja, det blir Mattias Pettersson och Joakim Hedlund som blir nya slavdrivare där "Matte" blir spelamde trämare och "Jocke" dito lagledare. Dom kom själva med förslaget och det nappade vi i styrelsen på direkt. Grabbarna har redan varit i kontakt med flera spelare för en övergång till Medskogs. Jag har dock inga namn att ge ut just nu utan väntar till övergångshandlingarna är klara, säger ordföranden Stefan Thors.
Stefan som nu avgår vid nästa årsmöte.
– Jag åtog mig ordförandeskapet det här året men nu återgår jag till att bara bli tränare för F9-laget, säger han.
Ny ordförande väntas bli Joakim Hedlund. som ser ut att få en fulltecknad almanacka 2018.

Både ”Jocke” Hedlund, 40, och "Matte" Pettersson, 37, kom till Medskogs i somras. "Jocke" har hållit till i försvaret och Essviks AIF som moderförening men har även spelat i fler klubbar i distriktet på olika nivåer. ”Matte” Pettersson, 37, är centertank och har representerat bland annat numera avsomnade Stockviks FF men är annars mest känd som duktigt tennisspelare än fotbollsdito och är väl kanske den bäste vi haft i distriktet efter Peter Lundgren. Spelade faktiskt så sent som 2014 som proffs i tyska ligan. I fotboll skall bollen sättas i nät till skillnad mot i tennis. Något som "Matte" och övriga Medskogsare hade problem med under fjolåret.
–Båda verkar rejält engagerade och även om jag inte vill gå händelserna i förväg så kommer vi inte att bli ett bottenlag i femman nästa år. Det kan jag lova, säger Stefan Thors och ler.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och skytteliga.

Preliminärt: Så blir serierna i den lokala fotbollen 2018

(2017-10-23)
Nu när Sund spelade upp sig i division 3 kan Lokalfotbollen göra en preliminär uppställning hur nästa års serier kommer att se ut.
En läsning som oroar...


Sund kvalade upp sig till trean. Därmed var det stora frågetecknet uträtat till ett utropstecken och Lokalfotbollen kan göra en preliminär uppställning på hur nästa års serier kommer att se ut. Och då har jag tagit med i beaktingen gällande klubbar som sagt att dom troligen inte kommer att ha något andralag i seriespel eller motsvarande nästa år.
Har gjort en förteckning på tio lag i division 4 och ett gällande för tolv. Lite beroende på vad Medelpads Fotbollförbunde beslutar längre fram.

Tiolagsserier:

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)
• Essviks AIF
• IFK Sundsvall,
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4).
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF 2 (nedflyttad från div 4)
• Granlo BK
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Ljustorps IF
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Selånger FK
• Stöde IF 2
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
• Fränsta IK
• IFK Timrå 2 (tveksamma till en fortsättning)
• Matfors IF (tveksamma till en fortsättning)
• Njurunda IK
• Sundsvalls DFF 2
• Sundsvalls FF (tveksamma till en fortsättning)
• Söråkers FF

Tolv lag i division 4

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)

• Essviks AIF
• Granlo BK (uppflyttad från div 5)
• IFK Sundsvall
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Ljustorps IF (uppflyttad från div 5)
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4)
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF (från div. 5)

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF (nedflyttad från div 4)
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK (uppflyttad från div 6)
• Stöde IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
samma som ovan.

Lokalfotbollens kommentar:
Det enda logiska som jag ser det är tio lag i Medelpadsallsvenskan, lika många i femman och då fem lag i sexan där man möts fyra gången inbördes.
Däremot är jag orolig för Damtrean. Heffnersklubban har aviserat att inte ha något andralag i trean, sak samma med Selångers tredjedito. Oklart även om Sundsvalls FF och Matfors kör vidare. Det kan utmynna att vi bara får ihop fyra lag i vår högsta lokala damserie vilket är illa. Mycket illa! Det var inte alls länge sedan vi hade en Damfyra med tion lag...

Mikael Eklöf tränade upp Sidsjö-Böle till fyran? Mikael Eklöf tränade upp Sidsjö-Böle till fyran?

Sidsjö-Böle klara för fyran
– kan tacka Sund för avancemanget


(2017-10-23)
Den enes bröd, den andres guld.
Ett inte helt korrekt ordspråk nen så blev det denna gång.
I helgen kvalade Sund upp sig i trean varvid det blev en vakant plats i Medelpads-allsvenskan.
– Det lutar åt att vi kommer att tacka ja till uppflyttning, säger Mikael Eklöf som tränar serietrean Sidsjö-Böle IF.


Sidsjö-Böle IF kom trea i Medelpadsfemman, skuggande toppduon Kovlands IF och Nedansjö IK. Dock utan att uppflyttning till fyran.
Fram till det att Sund IF kvalade upp sig till trean i helgen vill säga. Därför "fattas" det ett lag i Medelpadsallsvenskan.
– Det lutar åt att vi kommer att tacka ja till uppflyttning. Det handlar mycket om vi får behålla och rusta den befintliga truppen. Men som sagt, vi är sugna på spel i Medelpadsallsvenskan.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Vi är nöjda med vår säsong. Vi siktade högt och är två poäng efter seriesegraren. Kändes lite surt när vi var så nära att gå upp men när nu Sund klarade kvalet till trean kanske vi ändå får gå upp?

Vad har varit mest glädjande?
– Lagets attityd och kämpaglöd men självklart också de stunder av riktigt bra fotboll vi presterar. Vi fick in en del nya i truppen samtidigt som vi fick behålla en del av den viktiga rutin som fanns. Av det blev det en vinnande kombination som gjort både mig och Micke Bergdahl stolta flertalet gånger.

…och minst dito?
– Torsken mot Ljustorp borta. Hade båda lagen förvaltat sina chanser hade vi vunnit matchen med 19-6 men nu blev det 4-0 till Ljustorp, så kan det gå i fotboll.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Ett par frisparkar i krysset från Anton Hallengren, de båda sena avgöranden mot Hassel samt ett och annat psykbryt på domarna från min kollega Micke B.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Det är många spelare som gjort en bra säsong. Roligast är att de nya lirarna kliver in och tar för sig samtidigt som en spelare som t ex Erik Senestad visar att rutin väger tungt. Han är som ett fint vin, blir bara bättre med åren.

Vad tycker du om domarstandarden i år?
– Den har varit bättre än i fyran förra säsongen. Lite blandad nivå men jag är ganska nöjd, lite får man komma ihåg vilken nivå vi spelar på.
Jag uppmuntrar unga att bli domare men de behöver stöd av mer erfarna domare på matcherna då det inte är så lätt att alltid stå upp emot adrenalinstinna spelare och tränare (skratt).

Hur blir det för egen del? Fortsätter du i klubben ytterligare en säsong till?
– Vi planerar för framtiden nu men om det blir jag och Micke eller någon annan som styr skutan finns inte på papper än. Vi får väl avvakta och se om vi får spelarnas förtroende innan vi tar ett definitivt beslut.

Om nej, vilka är dina planer för 2018?
– Då tar jag över Spurs och ser till att de hamnar där de hör hemma. Alternativt kanske jag gör comeback, i korpen...om Micke Bergdahl tillåter det.

Återstår nu att se om Medelpads Fotbollförbund fortsätter med tio lag i Medelpadsallsvenskan eller om man återgår till en tolvlagsserie? Vid det senare alternativet är rangordningen Granlo BK, Ljustorps IF, Holms SK och Hassels IF då inga andralag tillåts, med rätta, tillåts deltaga i vår högsta lokala serie.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Det blir ingen fortsättning i Ljustorps IF för tränaren Fredrik Enqvist. Det blir ingen fortsättning i Ljustorps IF för tränaren Fredrik Enqvist.

Ingen tränarfortsättning för Fredrik Enqvist i Ljustorp

(2017-10-20)
Efter två lyckosamma år som tränare för Ljustorps IF väljer nu Fredrik Enqvist att tacka nej till en fortsättning.
– Av olika anledningar har jag tappat glöden och det känns inte rätt att gå in halvhjärtat i en ny säsong, säger Fredrik Enqvist.


Ifjol vann Ljustorps IF sexan obesegrade efter sin omstart. I år belade man en plats på den övre halvan i Medelpadsfemman som nykomling. Framgångarna till trots så väljer nu tränaren Fredrik Enqvist att kliva av tåget.
– Det har varit väldigt slitsamt dessa två säsonger då ledarstaben enbart bestått av mig och "Hägga" (Patrik Hägqvist,. reds anm). Sen när några spelare inte drog åt samma håll förra året så resulterade det i inställda träningar med mera. Så jag tappade glöden helt enkelt, och det känns inte rätt att gå in halvhjärtat i en ny säsong, säger Fredrik Enqvist.

Ändå har det varit två framgångsrika säsonger, åtminstone den första?
– Det har trots några motgångar varit två fantastiska år i Ljustorp. Jag har haft väldigt roligt och fått träna ett väldigt bra lag med goda förutsättningar för framtiden. Höjdpunkten och det jag tar med mig är ändå första säsongen när vi gick obesegrade genom sexan.

Hur ser du på er säsong i femman i korthet?
– Säsongen blev Inte riktigt som vi tänkt oss, tappade en del viktiga spelare pga skador och annat. Men vi är ändå nöjda med topp fem placeringen.

Vad har varit mest glädjande?
– Det var att vi visade i enstaka matcher vad vi verkligen kan och går för ute på planen .

…och minst dito?
– Utöver det som jag nämnt ovan så var det ingen höjdare att tappa spelare som man räknat med. Är inte heller alls nöjd med spelet på bortaplan.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Det skall väl vara när vi tvålade dit Sidsjö-Böle med 4-0 hemma. Då funkade allt.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Daniel Nilsson har imponerat. Är egentligen en försvarare men tog ett steg upp i planen och blev en defensiv bollvinnare på mittfältet.

Vad tycker du om domarstandarden i femman?
– Överlag har domarinsatsen varit bra men med ett undantag där en av dom assisterande värmde upp med motståndarlaget och sen i stort sett bara dömde till det lagets fördel.

Hur blir det nu? Någon ny klubb på gång att träna?
– Har haft lite ledighet ett tag och pustat ut lite. Har ett anbud från en annan klubb liggande på bordet men troligen väljer jag att ta en paus från fotbollen och lägga tiden på familjen istället.

Avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie? Och något du tycker skulle göra Lokalfotbollen bättre?
– Bevakningen har funkat felfritt som vanligt och det är inget som jag saknar så här på rak arm.

Någon efterträdare till Fredrik Enqvist är i skrivande stund inte klar?
– Det var bara ett par dagar sedan Fredrik tackade nej till en fortsättning. Just nu jobbar vi med spelartruppen för att säkerställa att det blir fotboll på Ljustorps IP även nästa år. Men vi har i alla fall börjat titta på tränarbiten men även lagledare och materialförvaltare. Vi behöver en bredare stab helt enkelt, säger spelaren och eldsjälen Patrik "Hägga" Häggqvist.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Christer Söder. Christer Söder.

Två uppflyttningar på raken – nu siktar Christer Söder på att bli historisk

(2017-10-19)
Ifjol förde han upp ett obesegrat Nedansjö IK från sexan.
I år blev det som nykomlingar i femman bara två förluster –och ännu ett avancemang, denna gång till Medelpads-allsvenskan.
– Jag tänker bli historisk som den första tränaren som håller kvar NIK i fyran, säger Christer Söder och skrattar.


Två uppflyttningar på två år. Christer Söder har ett bra CV sedan han tog över ett omstartande Nedansjö IK.
Ifjol kom NIK tvåa i sexan efter Ljustorps IF obesegrade och i år blev det visserligen två nederlag i femman men ändock en ny andraplats (efter Kovlands IF) och en ny uppflyttning. Denna gång till vår högsta lokala serie, Medelpadsallsvenskan.
– Vi har spelat i fyran tidigare men jag tänker bli historisk och bli den första tränare som håller kvar NIK i den serien, säger Christer Söder och skrattar, som efter ett par veckor efter serieslutet fick några frågor om den gångna säsongen och framtiden av Lokalfotbollen.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Vår säsong har varit helt fantastisk om man tänker på att vi var nykomlingar i år. Vi spelade en oerhört fin fotboll på våren men blev lite sämre på hösten. Trots att vi spelade sämre på hösten förlorade vi inte nån match, och det mycket beroende på att vårat försvarsspel blev ännu bättre då. Att bli tvåa i division 5 trodde jag aldrig när serien startade. Och nu får vi troligen spela i fyran nästa år om jag förstått allt rätt.

Vad har varit mest glädjande?
– Mest glädjande har nog varit att alla har ställt upp så bra på träningarna och där igenom har vi också fått resultaten med oss.

…och minst dito?
– Det var väl att AlnöIF 2 inte kunde fullfölja säsongen. Är faktiskt lite orolig över hur det ska bli med fotbollen i vårt distrikt framöver och att man inte vet vad som gäller när serien är slut och i vilken division man skall spela kommande säsong.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Det var väl när Andreas Sundqvist gjorde fyra mål på tio minuter, från minut åtta till arton, mot IFK Timrå 2 borta, och alla målen kom från nästan samma position.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– En spelare som verkligen har överraskat positivt är Viktor Bergman Gullmark som mest spelat innermittfältare men fick hoppa in som en nödlösning i mittförsvaret efter Ljustorps matchen – och blev kvar där resten av säsongen. Han har verkligen växt med uppgiften och bara blivit bättre och bättre.

Hur blir det för egen del? Följer du med upp i fyranl?
– Både jag och Lars Sjödin, min kompanjon, fick förtroendet av spelarna att fortsätta nästa år, så det ska verkligen bli kul att fortsätta i detta sköna gäng med förhoppning om nya framgångar. Målsättningen får som sagt bli att klara kvar Nedansjö IK i fyran som förste tränaren någonsin (skratt).

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Fredrik Åhsén tog själv över tränarposten - med bäst möjiga resultat. Fredrik Åhsén tog själv över tränarposten - med bäst möjiga resultat.

Lagledaren som blev tränare och förde upp Kovland till fyran

(2017-10-17)
Inför den gångna säsongen saknade Kovlands IF herrtränare.
Då tog lagledaren Fredrik Åhsén själv hand om tränarpiskan – med gott resultat.
– Det blev en riktigt rolig säsong från början till slut, säger succétränaren.


Inför säsongen hade Kovlands IF problem med att hitta en huvudtränare till sitt division 5-lag.
Vad att göra?
– Jo, det blev att jag själv fick ta över tränarrollen också, säger lagledaren Fredrik Åhsén, som fick hjälp av Jonas Nilsson d ä och Andreas Svelander kring laget.
Och det blev succé. KIF tog hem serien och spelar nästa år åter i Medelpadsallsvenskan efter två års "harvande" i femman.
Lokalfotbollen har intevjuat succétränaren Fredrik Åhsén efter att ha fått suga på seriesegerkaramellen ett par veckor.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Om jag skall sammanfatta; En riktigt rolig säsong från början till slut. Osäkert med folk i början av året men det löste sig bra under resan.

Vad har varit mest glädjande?
– Givetvis var seriesegern säsongens roligaste händelse.

…och minst dito?
– Skall i så fall vara plumpen borta mot Holm under hösten.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Nej, det är nog säsongen i stort, bortsett då Holmmatchen...

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Alexander Hammar är årets överraskning, hade svårt att gå ordinarie som mittfältare/forward men fick prova på högerbacken och har sedan varit bofast där. Mycket stabil och gör sällan några misstag.

Hur blir det för egen del? Följer du med upp i fyranl?
– Man skall väl sluta på topp? Ingenting är klart ännu och säger man att man kliver av står man väl där i april likt förbannat (skratt).

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kovlands IF vann Medelpadsfemman 2017. Övre raden fr v: Joakim Seger, Casper Engstrand, Nils Backlund, Victor Munter, Simon Bergvik, Lars-Henrik "Lacke" Pettersson, Henrik Lindblom, Petter Olsson, Charles Mercheant, Emil Westberg, Jonas Nilsson d ä, Fredrik Åhsén, Christofer Gredemyr. Nedre raden fr v: Jesper Eliasson, Joacim Andersson, Mattias Eliasson, Sebastian Åhsén, Alexander Hammar, Mickael Lindgren, Andreas Svedberg, Jonas Nilsson d y, Baxtiar Mohammdi.
Kovlands IF vann Medelpadsfemman 2017. Övre raden fr v: Joakim Seger, Casper Engstrand, Nils Backlund, Victor Munter, Simon Bergvik, Lars-Henrik "Lacke" Pettersson, Henrik Lindblom, Petter Olsson, Charles Mercheant, Emil Westberg, Jonas Nilsson d ä, Fredrik Åhsén, Christofer Gredemyr. Nedre raden fr v: Jesper Eliasson, Joacim Andersson, Mattias Eliasson, Sebastian Åhsén, Alexander Hammar, Mickael Lindgren, Andreas Svedberg, Jonas Nilsson d y, Baxtiar Mohammdi.
Casper Engstrand gjorde hattrick när Kovland vann sista matchen och blickar här upp mot Medelpadsallsvenskan efter säkrad serie-segerer. Casper Engstrand gjorde hattrick när Kovland vann sista matchen och blickar här upp mot Medelpadsallsvenskan efter säkrad serie-segerer.

Kovland grejade serie-segern efter rejäl vinst
på Ljustorps IP


(2017-09-24)
Kovland ledde Medelpadsfemman inför sista omgången och efter 8-2 på Ljustorps IP behöll man serieledningen.
– Riktigt rolig säsong (förstås när man går och vinner en serie och dessutom spelat bra fotboll hela säsongen, säger tränaren Fredrik Åhsén .


Vinst på Ljustorps IP = serieseger
Kovland satt i pool-position i Medelpadsfemman inför den sista omgången.
Vinst i sista matchen mot Ljustorp och seriesegern var säkrad oavsett hur det gick för jagande Nedansjö och Sidsjö-Böle.
Och det började bra när Jonas Nilsson satte 0-1 redan i den fjärde minuten. Casper Engstrand ökade sedan på strax innan halvtimmen men när Saw En Gay reducerade på en frispark bara ett par minuter senare blev det plötsligt nerv i matchen.
Men med två snabba mål innan pausvilan genom Victor Munter och Henrik Lindblom återfick Kovland lugnet.

Fyra mål på fyra minuter
Tidigt in i andra satte Saw En Gay sin andra frispark direkt i mål i matchen men den fortsatta uppryckning fick sig en rejäl käpp i hjulet några minuter senare då Pradiphat Yudaen fick syna sin andra "ostskiva".
Med en man mer kunde man göra fyra mål på lika många minuter och se till att ta en präktig seger i sista matchen. Jesper Eliasson, två gånger Casper Engstrand samt tränarbrodern Sebastian Åsén såg till att vinsten landade på 8-2.
– Riktigt rolig säsong förstås när man går och vinner en serie och dessutom spelat bra fotboll hela säsongen med en stark defensiv och fartfylld offensiv. Stor eloge till samtliga i och kring laget.  Nu blir det segerbankett, säger tränaren Fredrik Åhsén.

Ljustorps IF - Kovlands IF 2-8


• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Andreas Sundqvist gjorde hattrick i sista matchen och landar på finfina 20 fullträffar under säsongen. Andreas Sundqvist gjorde hattrick i sista matchen och landar på finfina 20 fullträffar under säsongen.

Nedansjö kom tvåa efter avslutande seger – slår
följe med Kovland upp i Medelpadsallsvenskan?


(2017-09-24)
Kovland darrade inte på manschetterna mot Ljustorp och så även om Nedansjö avslutade med en 5-0-seger mot Medskogs fick man "nöja sig" med en andraplacering.
– Bara att gratulera Kovland till serie-segern och önska dom lycka till i fyran, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Nedansjö slår Kovland följe upp i fyran?
Nedansjö avslutade med en 5-0-seger på Viforsplan mot Medskogs. Men då Kovland inte darrade på manchetterna på Ljustorps IP blev det en andraplacering för Nedansjö. Inte illa för en nykomling och med all säkerhet kommer andraplatsen att räcka till division 4-spel nästa år. Om man vill ta klivet upp vill säga?
– Vi kommer att ha ett spelarmöte i veckan men från min och föreningens sida finns det inga imvändningar, säger tränaren Christer Söder och fortsätter:.
– Jag måste få ggratulera Kovland till serie-segern och önska dom lycka till i fyran och kanske möts vi även nästa år. Jag är fantastiskt nöjd med vår säsong också. Att som nykomlingar bli tvåa i division 5 fanns inte i mina tankar inför årets säsong. Var inför seriestarten nöjd med om vi skulle hamna på övre halvan men vi har bara förlorat två matcher på två säsonger och inte en enda förlust under hela hösten, säger Christer Söder.

Nedansjö tog ledningen efter tjugo sekunder
Dagens match mot Medskogs hann inte ens bli spännande. På det lösa underlaget uppe på Viforsplan gav Martin Färnström gästerna ledningen redan efter drygt 20 sekunder. Andreas Sundkvist satte sedan tre mål på raken innan Joel Eriksson avslutade målskyttet för säsongen i den 78:e minuten.
– Ja, idag var vi totalt överlägsna men vill ändå ge en eloge till Medskogs som hela tiden bemödades sig om att spela boll. Hoppas att dom får ihop ett lag även nästa år, säger Christer Söder.
Han fortsätter:
– Som vanligt denna säsong så är det en grym laginsats, en lite extra plus till högerbacken Joel Hiltunen Gunnarsson, vänstermittfältaren Martin Färnström, Joar Sjöström på det centrala mittfältet samt anfallsduon Andreas Sundqvist och Jakob Hiltunen. När det gäller Andreas Sundqvist bör han väl vinna skytteligan nu om man annulerar alla gjorda målen mot uteslutna Alnö 2, frågrar sig Christer Söder.

Medskogsbrons BK - Nedansjö IK 0-5


• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

15 mål totalt i serien blev det för Henrik Eriksson efter två nya Sidsjö-Böle-mål i dagens matchn. 15 mål totalt i serien blev det för Henrik Eriksson efter två nya Sidsjö-Böle-mål i dagens matchn.

Två mål av Henrik Eriksson när Sidsjö-Böle avslutade med seger i Timrå

(2017-09-24)
Sidsjö-Böle vann sin sista match med 3-0 borta mot Timrå 2, två nya mål av Henrik Eriksson, men då varken Kovland eller Nedansjö brände i sina matcher blev det inget avancemang i tabellen för dom Micke Eklöf-tränade. 


Sidsjö-Böle hade både första- och andraplatsen i serien inom räckhåll. Mendå krävdes att Kovland och/eller Nedansjö brände i sina matcher.
Micke Eklöf-tränade Sidsjö-Böle gjorde i alla fall sitt mot IFK Timrå 2. Johan Hellberg gav bortalaget en tidig ledning och efter paus nätade Henrik Eriksson dubbeolt upp i en spelmässigt väl genomförd match av bägge lagen.
Både Kovland och Nedansjö vann sina matcher varvid Sidsjö-Böle inte avancerade i sista omgången utan belade bronsplatsen. Om den kommer att resultera i division 4-spel återstår att se. Hänger på om det blev tio eller tolv lag i fyran nästa år eller om andralaget i fyran lyckas med att kvala sig upp i trean senare i höst.

IFK Timrå 2 - Sidsjö-Böle IF 0-3


• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Geranlos Henrik Pedersen avslutade säsongen som tvåmålsskytt mot Holm. Geranlos Henrik Pedersen avslutade säsongen som tvåmålsskytt mot Holm.

Henrik "Hank the Tank" Pedersen tvåmålsskytt för Granlo i avslutningen

(2017-09-24)
Granlo tangerade fjärdeplatsen från ifjol och avslutade serien med en 4-1-seger mot Holm i en välspelade men inte så tempostark match.
Kampen avgjordes definitivt av Henrik Pedersen som satte både 3-1 och 4-1 i slutminuterna.


Kompislaget Granlo BK landade ifjol på plats nummer fyra i Medelpadsfemman.
I år tangerade man den placeringen och avslutade seriespelet med med en seger i en välspelad men inte så tempofylld match mot Holm.
Lukas Sahlin gav hemmalaget ledningen uppe på Härevallen i Indal men den notoriske målskytten Niklas Wikholm kvitterade efter knappa timmen spelad.
Det tog emellertid inte så många minuter för Artagan Keskin att återge Granlo ledningen innan "Hank the Tank", Henrik Pedersen, kom loss två gånger på slutet och definitivt säkrade Granlpsegern.

Granlo BK - Holms SK 4-1


• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tomas Berglund, trämare Alnö IF. Tomas Berglund, trämare Alnö IF.

Alnö IF 2 uteslutna ur femman av Medelpads Fotbollförbund:
"Vi fick ett mail"


(2017-09-19)
Alnö IF:s andralag hade kraftiga funderingar om man skulle tvingas dra sig ur Medelpadsfemman med mindre än en vecka kvar av seriespelet.
– Vi hade tänkt besluta om vi skulle dra oss ur eller inte under dagen men vi har tydligen redan blivit uteslutna av Medelpads Fotbollförbund via ett mail i förmiddags, säger tränaren Tomas Berglund.


Slipper ta beslutet själva

Idag skulle Alnö IF ta beslut om man skulle dra sitt andralag ur femman, detta trots att bara knappt en vecka återstår av serien.
Det beslutet slipper man nu ta då Medelpads Fotbollförbund tagit beslutet att utesluta Alnö 2 ur Medelpadsfemman med omedelbar verkan.
– Ja, fick fick ett mail i morse där det stod att vi blivit uteslutna, säger tränaren Tomas Berglund.

Och var är anledningen till uteslutningen?
– Vi har ju tre uppskjutna matcher som inte spelats och dom måste vara spelade före den sista omgången, som är nu i helgen, och då vi inte presenterat speldatum till förbundet gällande våra uppskjutna matcher har det blivit så här, säger Tomas Berglund.

Varför har inte matcherna spelats?
– Vi har inte haft tillräckligt med spelare för tre lag helt enkelt och det har blivit extra akut nu i höst.

Inga gamla lirare med Alnöhjärta som kunnat ställa upp?
– Vi har vänt på varenda sten och frågat allt och alla. Några har redan ställt upp och hjälpt oss men det räcker tvvärr inte.

Hur har det blvit så här?
– Vi tränare flaggade redan i våras att vi troligen inte skulle klara av att driva två senior- och ett U16-lag men fick inget gehör från styrelsen somn valde att anmäla lag till alla serierna. Och resultatet har vi idag. När det gäller division 5-laget har vi haft problem med spelare hela säsongen och vi har varit tvungna att plocka in folk som lagt av, målvakter som fått spelat ute och tränare som fått lira och det redan under våren.

Vad tycker du om förbundets uteslutning av er?
– Vi har hela tiden haft en bra dialog med Helen (Björk) på förbundet och dom har ställt upp bra så jag förstår varför dom handlat som dom gjort. Det är ju bara vårt fel och ingen annans så ingen skugga skall falla över dom. Med stor säkerhet så hade vi nog ändå tvingats dra oss ur och resultatet blivit detsamma, avslutar Tomas Berglund.


Medskogs hänger kvar

Som tur var kommer det här inte att få så stora konsekvenser för serien i stort mer än att Medskogsbron slipper jumboplatsen och klarar sig kvar. Sedan givetvis tråkgit för alla lag som kämpat, och kanske gjort mål, mot Alnö 2 vars insatser nu !"raderas ut". Inte minst synd om alla som ställt upp och lirat i Alnös division 5-lag.
Det här blir också en kännbar historia ekonomiskt för Alnö IF. Först 5 000 kronor i böter efter uteslutningen samtt 1 000 kronor vardera till dom övriga lagen i Medelpadsfemman, totalt 14 000 kronor. Pengar som hade gjort mer nytta i Alnö IF:s verksamhet kan tyckas.

Aktuell tabell efter Alnö 2:s s uteslutning

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tomas Berglund, trämare Alnö IF. Tomas Berglund, trämare Alnö IF.

Med mindre än en vecka kvar på säsongen – Alnö 2 drar sig ur Medelpads-femman?

(2017-09-18)
Till helgen spelas den sista omgången av Medelpadsfemman.
Alnö 2 har dock tre uppskjutna matcher att hinna med vilket man nu flaggar för att man inte klarar av utan kommer att dra sig ur serien.
– Ja, vi har slitit hela hösten med samma folk i U16, division 4 och 5. Tyvärr får vi inte ihop det längre, säger tränaren Tomas Berglund besviket.


Det återstår mindre än en vecka kvar och en omång av årets Medelpads-femma.
För Alnö 2 dessutom tre uppskjutna matcher. Tre matcher som kanske aldrig kommer att spelas då ö-laget har klara funderingar på att dra sig ur seriespelet.
– Ja, vi har slitit hela hösten med samma folk i U16, division 4 och 5. Tyvärr får vi inte ihop det lämngre, säger tränaren Tomas Berglund besviket.
Om det blir så illa kommer Alnös matcher att annulleras och tabellen räknas om. Har inte hunnit kolla om det skulle betyda något för toppstriden ännu. Däremot skulle jumbon Medskogs flytta upp ett hack i tabellen och klara sig kvar.

Men så här får det inte gå till! Har ni kontaktat gamla Almöspelare som kan ställa upp och lirar dom sista matcherna så ni kan slutföra säsongen?
–  Vi har haft med gamla spelare, men har fått slita dygnet runt att få till det i alla fall. I lördags hade vi bara tolv spelare på A-lagsmatchen. Då vi bara kunde använda en avbytare från den matchen gjorde att vi inte fick ihop lag till gårdagens match i femman mot Medskogs. Då förstår alla vilket slit det är, säger Tomas Berglund.

Har ni letat fotbollsspelare under varje sten på ön? Är beslutet att dra er ur definitivt?
– Det blir ett sista möte under tisdagen, därefter tar vi ett definitivt besked men som det ser ut nu så kommer vi att tvingas dra oss ur och inget exceptionellt händer, säger Tomas Berglund.

Alla som läser detta och har ett Alnöhjärta. Nu har ni chansen att ställa upp för er förening så dom inte behöver dra sig ur när det återstår mindre än en ynka vecka på säsongen. Game on! Hör av er till tränaren Tomas Berglund via kansliet. Och gör det snabbt!

Lokalfotbollen.nu följer utvecklingen.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Gabriel Nedansjös räddande ängel när han kvitterade i seriefinalen mot Kovland trots en man utvisad

(2017-09-17)
Nedamsjö låg under i seriefinalen hemma mot Kovland och fick dessutom en spelare utvisad.
Trots detta lyckades man mobilisera och få in en kvittering.
– Nu lever kampen om seriesegern ett tag till, säger NIK-trämarem Christer Söder.


Bortdömt hemmamål

På en våt gräsmatta bjöd Nedansjö och Kovland på ett böljande spel och många kampsituationer i seriefinalen.
Nedansjö var först med att sätta en boll i nät. Detta efter en hörna men domaren Nilla Sjöberg dömde bort målet.
– Deras spelare skrek när han halkade när han skulle ta bort bollen så det var inget ruff, säger Nedansjötränaren Christer Söder.
– Han ramlade av en knuff i ryggen, kontrar Kovlands dito Fredrik Åhsén.
Istället blev det Jesper Eliasson som hittade rätt för Kovland i den 19:e minuten sedan han skurit in från kanten och tagit mot Jonas Nilssons genomskärare mellan mitt- och ytterbaqck, rundat Simon Gröning i hemmamålet och rullat in 0-1.
Trots flera möjligheter från bägge lagen såg Gröning i NIK och Charlie Mercheant i KIF-buren till att det inte blev några fler mål före paus.


Kvittering med en man utvisad

Målvakterna fortsatte att briljera i den andra halvleken även om spelet blev lite mer tillknäppt och paradoxalt "långa lag".
Med 25 minuter kvar drabbades hemmalaget av en jobspost då Vikrtor Bergman Gullmark blev målchansutvisad efter att ha dragit en framstormande Casper Engstrand i armen.
Nedansjö gick ner på en trebackslinje och chansspelade och skapade några lägen samtidigt som man öppnade upp bakåt. KIF hade lägen att stänga matchen med ett par frilägen men Simon Gröning höll kvar hemmalaget och i den 84:e minuten frispelade Joakim Wickberg Gabriel Lundgren med en djupledsboll som "den räddande ängeln" avslutade högt förbi en chanslös Charlie Mercheant.


Väntade in slutsignalen

På den tid som återstod verkade lagen mest vänta på slutsignalen, nöjda med den poäng man hade. 
– Starkt av oss att komma tillbaka och ta poäng med en man mindre. Nu lever kampen om seriesegern ett tag till och det gäller nu för oss att vinna den uppskjutna matchen mot Alnö 2 så är vi bara en poäng bakom Kovland inför den sista omgången, säger NIK-trämarem Christer Söder.
– Är mycket nöjd med vår insats där grabbarna verkligen kämpade och tog kampen. Lite synd att vi stod och sov vid deras mål och inte var med på studsen på den långa bollen, säger Kovlands tränaren Fredrik Åhsén.


Överbetyg till målvakterna

Simon Gröning i målet redan nämnd. Överbetyg även till högerbacken Johan Engström och poängräddaren Gabriel Lundgren ute på vänsterkanten.
Charlie Mercheant mellan stolparna och starke Victor Munter i mittförsvaret, som visade kvalitet både med fötter och huvud.
Domaren Nilla Sjödberg fick blandat kompot när det gäller hans insats lite beronde på vem du frågar. Den samlade bedömning får ändå bli godkänd.

Nedansjö IK - Kovlands IF 1-1

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Omgång 16:
Så gick det i dagens matcher

(2017-09-17)
Nedamsjö och Kovland kryssade i seriefinalen, Sidsjö--Böle tar rygg på toppduon efter uddamålsseger mot Hassel och Alnö 2 sköt upp ännu en match, nu mot Medskogs.

Nedamsjö låg under i seriefinalen hemma mot Kovland och fick dessutom en spelare utvisad.
Trots detta lyckades man mobilisera och få in en kvittering.
– Nu lever kampen om seriesegern ett tag till, säger NIK-trämarem Christer Söder.

Klicka på länken nedan för statistik:
• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Omgång 15:
Kovland vann, Nedansjö fick uppskjutet och Medskogs på väg rakt ner i sexan

(2017-09-10)
Medskogs förlorade med 0-7 och är på motorvägen mot sexan.
I andra änden av tabellen vann Kovland derbyt mot Holm medan Nedansjö fick sin match på Släda IP uppskjuten.
–Alnö 2 fick helt enkelt inte ihop lag men ville inte lämna w.o. utan spela senare vilket vi gick med på, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


P g a sjukdom kommer mer info senare.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Sergio Hinestroza satte både Granlos kvittering och segermål. Sergio Hinestroza satte både Granlos kvittering och segermål.

Omgång 14:
Granlo vände 0-2 – Sergio Hinestroza satte seger-bollen på stopptid

(2017-09-05)
Alnö ledde den uppskjutna matchen mot Granlo med 2-0 på Idrottsparken och hade bud på mer.
Istället vände Granlo med tre raka mål och tog hand om hela potten.
– Starkt att vända på den här matchen och vinna med tanke på vår usla första halvlek, säger Granlotränaren Dennis Hägg.


Alnö ledde i paus – 1-0 var i underkant

Ikväll spelades den uppskjutna matchen från den förra omgången mellan Alnö och Granlo.
Matchen förlades till Idrottsparken och Alnö var bra på hugget och tog också en tidig ledning genom Viggo Gillow och hade sedan flera lägen för utökning före halvtid.
2-0 kom nu istället retroaktivt direkt i öppningen av den andra halvleken då Zakeriye Abdullahi Daymare, mer känd som "Zacke" hittade rätt.
Därefter började Granlo få ihop bitarna och jobbade sig inte bara in i matchen utan tog över. Tio minuter in i andra satte Fredrik Karström 2-1 med en välriktad kanon som fastnade uppe i krysset. Bollen fick bändas bort med en kofot.


Sergio Hinestroza avgjorde – igen

Det unga ö-laget försvarade sig väl men mot Sergio Hinestroza hade man inget motmedel. Med mindre än fem minuter kvar blev han snyggt frispelad av Artagan Keskin och på stopptid satte den färgstarke anfallaren även segermålet. Ett snyggt sådant. Oskar Lund slog ett lågt inlägg från kanten som Artagan Keskin släppte, något som lurade Alnöförsvararen. Sergio tog emot bollen, avancerade in i straffområdet och kyligt placerade in den vinnande fullträffen.
– Starkt att vända på den här matchen och vinna. I den första halvleken var vi riktigt usla och passningsspel och inställning var under all kritik. I paus sade vi till varandra att gå ut och visa vad vi kan. Då gjorde dom direkt 2-0 men vi visade både kunnande och vilja och kunde till slut stå där som vinnare. Även om det var lite tajt på tiden, säger Granlos tränare Dennis Hägg och pustar ut.
– Är otroligt besviken. Den här matchen borde vi ha stängt, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Underkända i första halvlek – bra i andra

I Granlo får alla underkänt för sin första halvlek men beröm godkänt för sin andra. Russinen i kakan var defensiva mittfältaren Fredrik Karström somn med ord och handling fick igång laget efter paus. Sergio Hinestroza gör två mål trots att han spelade halvskadad och i sin nummer 10-roll som länk mellan mittfält och anfall var Artagan Keskin utmärkt.
Domaren Andreas Hansson skall ha beröm för sin insats.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Nedansjös Andreas Sundqvist gjorde fyra mål på Holm och tog över ledningen i skytteligan. Nedansjös Andreas Sundqvist gjorde fyra mål på Holm och tog över ledningen i skytteligan.

Sammandrag, omgång 15:
Andreas Sundqvist ny skytteligaledare efter fyra nätningar mot Holm

(2017-05-03)
Kovland och Nedansjö fortsätter att toppa Medelpadsfemman efter dagens segrar mot IFK Timrå 2 respektive Holm.
I den senare matchen gjorde Andreas Sundqvist fyra av Nedansjös åtta mål och tog över skytteligaledningen.
I botten tog Hassel en viktig seger medan värsta kombatantenMedskogs inkasserade ännu en förlust..


Många kort när Kovland vann i Timrå

Kovland vann borta mot IFK Timrå 2 med 3-1 men det verkar ha varit en tuff match för domaren Omar Vali, åtta varningar och en utvisning.
Målmässigt var det länge en jämn historia. Mohamed Tari gav hemmalaget ledningen efter 19 minuter men Kovlands Jesper Eliasson replikerade omgående. Tobias Bredberg återgav Timrå ledningen efter dryga halvtimmen men gästerna tog inte många minuter på sig att först kvittera genom den i målform varande Casper Engstrand och strax därpå göra 2-3 sedan Michael Lindgren hittat rätt.
I den andra stod det och vägde innan Christofer Gredemyr satte 2-4 med 20 minuter kvar och det försprånget släppte inte serieledarna även om Jonas Nilsson fick syna det röda kortet i den 82:a minuten.


Andreas Sundqvist tog över skytteligaledningen

Nedansjö jagar Kovland i toppen men hade det trögt hemma mot Holmm och det stod 0-0 i paus. I den andra började Andreas Sundqvist llöpa som en iller förbi gästernas försvar och prickade in hela fyra mål.
Fast det var Johan Engström som öppnade tappen i tunnan med sitt 1-0-mål innan Sundqvist raskt hängde tvåan och trean.
Med 20 minuter kvar verkade lagens försvar ha semester kvar att ta ut och det blev öppna spjäll bakåt. Johan Smott reducerade till 3-1 bara för att se Patrik "Putte" Nillson göra 4-1 strax därpå och Sundqvist 5-1. Johan Smott gillar ju att göra mål så han gjorde ett till men Andreas Sundqvist svarade med att sätta sitt fjälrde på 24 minuter. Lånet från Wiskan, Niklas Wallsten, och Patrik "Putte" Nilsson  avslutade sedan målskyttet till 8-2. Tio mål på en halvlek alltså.


Sidsjö-Böle tog sig samman och hänger på toppduon

Sidsjö-Böle har inte gett upp hoppet om en division 4-plats nästa år och tog ävem dom en trepoängare under söndagen, 3-1 mot Alnö 2 hemma på torra och hårda Sidsjövallen.
I den tolfte minuten vek John Hellberg in från vänster efter ett fint anfall och satte ett lågt och välplacerat skott utom räckhåll för Gustav Molin i Alnömålet.
Sidsjö-Böle hade sedan bud på utökning men då den uteblev tog istället Alnö över sista kvarten i första men även där uteblev nätkänningen.
Gästerna fortsatte dominera efter paus då inte hemmalaget fick till spelet och med kvarten kvar kom också den rättmätiga kvitteringen genom Albin Morin Hedström.
Men makterna var på hemmalagets sida denna eftermiddag och bara ett par minuter efter kvittering gör Sidsjö-Böle 2-1 på ett självmål.
Det frambringar gamnackar hos gästerna men duktige Gustav Molin håller kvar sitt röda lag med fina parader men på Androw Gorgis avslut med fem minuter kvar tvingas han kapitulera på och 3-1 blir också slutresultatet.
– Det blev en konstig matchbild där det var svårt att sätta fingret på varför vi tappade övertaget vi hade första 30 minuterna. Var säkert en kombination av olika orsaker plus att Alnö var duktiga. Men som vid tidigare tillfällen så kämpar vi 90 minuter även om spelet låser sig och det gav till slut resultat även den här gången, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf..
En eloge till Alnö som kämpade tappert med endast elva spelare och inga avbytare och nog var värda en poäng.
I Sidsjö-Böle var inhopparen Androw Gorgis effektiv och hann med både ett mål och ett ass på den kvart han fick till förfogande.
– Ett bra byte och skönt när bänken kliver in med rätt inställning och bidrar, säger Mikael Eklöf.


Inhopparen Jordy Ouvanguiga visade vägen för Hassel

Inhopparen Jordy Ouvanguiga visade vägen för Hassel
Det var två lag med beklämmande höstform som möttes på Hasselbacken även om Ljustorp vann förra helgen mot Medskogs.
Trots att det var en solig dag slog blixten när redan i den andra minuten då Hassels kraftfulle Mohamadou Sumareh fick på en mörsare som ven in med full kraft över huvudet på bortamålvakten Alexander Hasselmalm och in under ribban.
Tonny Iganze gjorde sedan sitt fjärde mål på två matchen när han kvitterade i den trettonde minuten.
Därefter var det dags för inhopparen Jordy Ouvanguig att presentera sig. och på mindre än en kvart snickrade han till ett äkta hattrick.
– Vi fick en kille fotskadad och en spelsugen Jordy fick chansen att hoppa in och det gjorde han med bravur, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Samtliga mål kom också efter fina kombinationer.
Reza Rezai ökade sedan på tidigt i den andra halvleken med matchens andra rökare innan Patrik "Hägga" Hägglund och Pradiphat Yudaen kunde frisera Ljustorps nederlaget till 5-3 på slutet.
– Killarna blev lite övermodiga och ville dribbla och göra det snyggt istället för att fortsätta vara effektiva, säger Seth Larsson och fortsätter:
– Tänk om fler av dom här killarna ville träna, i så fall skulle vi säkert vara med och slåss i toppen istället för botten. Tror jag använd 50 spelare. säger Seth Larsson.


En rolig halvtimme räckte för Granlo

Trots att Granlo saknade sin spjutspets Sergio Hinestroza hade man inga problem att skicka hem jumbon Medskogsbron med en fem-etta från Härevallen i Indal.
Redan efter en halvtimme hade Jakob Pedersen, Artagan Keskin och Francisco Alvear gett hemmalaget ett tremålsförsprång. Innan pausvilan satte även Keskin sitt andra mål till 4-0.
Simon Nyberg reducerade tidigt in i andra för gästerna men det blev aldrig någon nerv i matchen utan Anton Norberg kunde fastställa Granlosegern till 5-1 med halvtimmen kvar.

Fotnot:
På grund av tekniska problem och annat uteblir några av lagens tränarkommentarer denna gång.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Gustav Hägglund sänkte Alnö 2 med sitt 5-3-mål. Gustav Hägglund sänkte Alnö 2 med sitt 5-3-mål.

Omgång 10:
IFK Timrå höll på att tappa en 4-0-ledning – då satte Gustav Hägglund femman

(2017-08-30)
IFK Timrå spelade fin fotboll och ledde med 4-0 efter bland annat tre mål på fem minuter.
Därefter tog Alnö över och knaprade in mål efter mål innan Gustav Hägglund bröt sin trende av måltorka och satte matchavgörande 5-3.
– Vi slutade att spela efter 4-0 och det höll på att straffa sig, säger Timrås tränare Pelle Selander.


Tre Timråmål på fem minuter

I den uppskjutna matchen från omgång 10 mellan andralagen i IFK Timrå och Alnö IF fick, enligt matchprotokollet, hemmalaget en kanonstart med mål redan innan matchen börjat. Nåja, det var i alla fall i matchöppningen som Kevin Sundström satte 1-0 efter en upprullning.
Kring halvtimmen spelad gjorde Timrå ett ryck med tre mål på bara fem minuter. Först sköt Jonathan Manousian in en frispark via muren, därefter satte Ali Reza Ramazani en målvaktsretur på eget skott och Musa Angayeva avslutade rycket med 4-0-målet.
– Därefter slutade vi spela fotboll, säger tränaren Pelle Selander.


Alnö nära hämta upp 0-4 i andra

Tio minuter in i den andr halvleken försökte hemmamålvakten Simon Molin rensa undan men träffade alnöanfallaren Robin Nymo och bollen studsade retsamt in i det egna målet.
Nåja, ingen ko på isen.
Men det var startskottet på en upphämtning från gästerna. Med kvarten kvar dunkade William Rutenius Östman in en frispark och fem minuter senare nickade veteranbacken Samuel Fisk in 4-3.
Gustav Hägglund chippade därefter in 5-3 över en passiv Kevin Källström i bortamålet till 5-3 och segern säkrad? Nja, Alnö gav inte upp och hade Zakeriye Abdullahi Daymare träffat det öppna målet hade det kunnat bli rejäl nerv på väg mot slutsignalen.


Åtta må, åtta målskyttar

Värt att nämna är även att dom åtta målen hade lika många målskyttar. Bra spridning således!
– Onödigt att bjuda in dom i matchen men vi tappade ödmjukheten i spelet. Spelmässigt var vi överlägsna fram till 4-0 men vi hade bra lag på papperet idag. Starkt av Alnö att komma tillbaka in i matchen men något riktigt läget till 4-4 hade dom aldrig och dom satte i stort sett dom chanser dom fick, var väl fyra mål på sex chanser, säger Timrås tränare Pelle Selander.
– Dom där tre insläppta på fem minuter kändes lite onödiga även om Timrå var bra. Vi gör en bra andra halvlek och det är så när att vi kommer ikapp, bra moral där av killarna, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


Rörde till det i matchprotokollet

I Timrå var Jonathan Manousian bäst på planen i första halvlek och Gustav Hägglund i andra.
I Alnö visade Linus Grelsson upp en imponerande mognad i sitt mittfältsspel och tar kliv framåt match för match.
Abraham Habte Eyes gjorde en bra domarinsats tillsammans med sina assistenter även om han rörde till det i matchprotokollet när han väl lade in det.


Räckte med en rolig halvtimma för Granlo

Granlo behövde inte förta sig för att slåt tillbaka jumbon Medskogs på sin hemmaplan Härevallen i Indal. Trots avsaknaden av målskytten Sergio Hinestroza ledde manmed 3-0 efter en halvtimme och 4-0 i paus.
Artagan Keskin x 2,  Jakob Pedersen och Francisco Alvear (30)
Simon Nyberg reducerade för Medskogs i inledningen av den andra halvleken men Anton Norberg såg till att fixa en tem-etta med halvtimmen kvar.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Christoffer Gredemyr har en målhungrig höst, ikväll kom två nya nätkänningar. Christoffer Gredemyr har en målhungrig höst, ikväll kom två nya nätkänningar.

Omgång 14:
Kovland tog brakseger mot Hassel – Casper och "Greddan" tvåmålsskyttar

(2017-08-28)
Hassel gjorde matchens två sista mål på Ånäsvallen.
Det hjälpte dock föga då Kovland prickade in sju fullträffar innan.
– Hassel spelade med hög backlinje och vi fick stora ytor att ställa om på, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


Omställningar var Kovlands segerrecept

Nedansjö fick "bara" oavgjort mot Sidsjö-Böle i helgen. Vid seger mot Hassel i hängmatchen skulle Kovland ta över serieledningen.
Och visst blev det seger, och en klar sådan.
Men det var Hassel som inledde bäst på Ånäsvallen och hittade in med några bollar bakom Kovlands backlinje. Dock utan resultat i målprotokollet. När Hassel låg på fick hemmalaget till en omställning efter åtta minuter som avslutades med att Alexander Hammar spelade snett inåt bakåt till Casper Engstrand som satte den lågt bakom Mike Karinga Persson i Hasselmålet.
I den 12:e minuten kom Andreas Kenny fri från mittlinjen efter en ny snabb kontring med 2-0 som följd.
Christoffer Gredemyr ökade sedan på till 3-0 efter dryga halvtimmen och därefter var det dags för Jesper Eliassons konstmål. På något märkligt sätt lyckades han sätta bollen i nättaket från minimal vinkel sedan han hittat den obefintliga luckan vid den främre stolpen.


Engstrand och Gredemyr tvåmålsskyttar

Engstrand och Gredemyr spädde sedan på efter paus med sina andra fullträffar för dagen innan Micke Lindgren hängde 7-0.
Sista tio friserade Hassel till siffrorna efter varsitt mål av Mustafa Yazdani och Fitim Ugznaijli. Den senare tillbaka på planen efter att ha tagit "time out" fram till nu 2017 och tillbaka i den klubb han slog igenom.
– Hassel spelade med hög backlinje och vi fick stora ytor att ställa om på, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén och fortsätter:
– Efter 5-0 tappade vi effektiviteten och allt skulle göras så snyggt och det hela blev omständligt med försök till klackar, tunnlar och dribblingar och sånt. På slutet ville även alla kliva upp göra mål och då blottade vi oss bakåt och bjöd Hassel på några lägen där dom utnyttjade två av dom, säger Fredrik Åhsén.


Vill behålla serieledningen

Kovlandstränaren var naturligtvis var nöjd med serieledningen.
– Nu skall vi försöka ligga kvar där resten av hösten, säger han.
Trion Alexander Hammar, Jesper Eliasson och Casper Engstrand stack ut lite extra i Kovland medan Fitim Ugzmaijli hela tiden var farlig i Hassels offensiv.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Andreas Sundqvist nickade in Nedansjös kvittering. Andreas Sundqvist nickade in Nedansjös kvittering.

Omgång 14:
Delade inte på dom tre poängen i toppmatchen
– Sidsjö-Böle och Nedansjö fick bara en var efter 1-1


(2017-08-27)
Sidsjö-Böle hade den första halvleken och gästande Nedansjö den andra i toppmötet.
Inte helt ologiskt slöt fajten 1-1 efter två snygga nickmål.
– Resultatet var rättvist och jag är oerhört nöjd med en poäng idag även om man alltid vill ha tre, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Snygg nick till 1-0

I toppmatchen på lite gropiga och svårspelade Sidsjövallen hade lagen varsin halvlek. Hemmalaget ägde den första och Nedansjö den andra.
Sidsjö-Böle tog ledningen i den 13:e minuten efter ett vackert anfall som avslutades med en snygg nick från John Hellberg.
Hemmalaget stressade gästerna till många misstag i passningsspelet och tryckte på för en utökning men Nedansjös försvarsspel stod sig starkt. NIK hade även dom ett par chanser men det blev bara ett mål under den första fyrrtiofemman.


Nedansjö tog över i andra

Den andra halvleken blev som en omvänd handske. Nu var det Nedansjö som tog över förarsätet. På en tidig frispark från Johan Engström kastade sig Andreas Sundqvist fram som en dödspilot och nickade in 1-1 och därefter var det "dom blå" som jagade nästa mål.
1-1 stod sig emellertid matchen ut och lagen delade därmed inte på dom tre poängen som var i potten utan fick bara en var.
Så här säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf om matchen:
– Är nöjd med grabbarna som gör en riktigt stabil första halvlek och som står upp och krigar hela andra när vi inte får till det i kombination med att Nedansjö lyfte upp sitt spel.


"Kom ut som ett nytt lag i andra"

Och så här lyder Nedansjös Christer Söders analys om matchen:
– Svårspelat idag, lite gräs och många gropar. Vi hade det svårt med vårt kort passningsspel i första halvlek. Sidsjö-Böle tryckte på med sina långbollar men skapade inte så mycket medan vi hade ett par vassa lägen som vi nog borde ha gjort mål på men marginalerna var inte på vår sida.
Nedansjötränaren fortsätter:
– I andra kom vi ut som ett nytt lag och fick till en snabb kvittering. Jag tycker vi har resten av matchen och äger den totalt. Våra frisparkar och hörnor var farliga varje gång medan Böle inte skapade en enda het målchans efter paus.


"Wiskan-Wilhsson" utropstecken i Nedansjö

Jämnt överlag i Sidsjö-Böle men plus för hela laget i första och försvarsinsatsen i andra.
Även Nedansjös trygga försvarsspel skall hedras. Wiskanlånet Christian Wilhsson gjorde ett kanonjobb på mitten och framåt slet duon Andreas Sundqvist och Jakob Hiltunen över stora ytor.
Avslutningsvis är det värt att nämna att Hans Söderblom svarade för en berömvärd insats med pipan.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tony Iganze tog av sig kepan och satte ett äkta hattrick för sitt Ljustorp. Tony Iganze tog av sig kepan och satte ett äkta hattrick för sitt Ljustorp.

Omgång 14:
Tony Iganzes hattrick gjorde att Ljustorp åter fick smaka på segerns sötma efter fem raka förluster

(2017-08-27)
Efter fem raka Ljustorpsförluster klev Tony Iganze fram och satte ett äkta hattrick i slutminuterna mot Medskogs.
– Första gången i höst som vi inte kladdade på bollen och tokdribblade utan överlämnade den till en medspelare och höll därigenom uppe bolltempot, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.


Tog med handen utanför straffionrådet

Ljustorp har haft en dyster trend med fem raka förluster och ett par tongivande spelare som lagt ner säsongen av olika anledningar, bland annat lagets skyttekung Kuchi West och broder Saw En Gay.
Men borta mot Medskogs bröt man sviten och fick åter smaka på segerns sötma, den första i höst.
Men det var Medskogs som tog ledningen efter ett praktskott från 30 meter av Mathias Andersson som satte perfekt i ena krysset. Då visade matchuret på 15 minuter.
Hemmaledningen stod sig till strax efter pausvilen. En trängd hemmakeeper fick ingen ren träff när han skulle boxa bort en hörna. Bollen fick rakt upp i luften och när den landade möt Björn Nygren direkt. Det blev en rejäl strumprullare men bollen rullade i sakta mak över mållinjen förbi ett knippe förstenade spelare.


Äkta hattrick av Tony Iganze på slutet

Medskogs fortsatte kämpa på men med ju mer tiden led tröt orken och inte blev läget bättre sedan Fredrik Nordlund fått syna det röda kortet i minut 72. Därefter klev gästernas Tony Iganze in i handlingarna och sköt ett äkta hattrick. Först löpte han sig fri på en djupledsboll, därefter prickade han krysset innan han avslutade med ytterligare ett skott utifrån som denna gång gick i en båge över målvakten Anton Stadling och in precis under ribban.
– Vi hade det mesta av bollinnehavet men i första var det bara dom som hittade målet. I andra skruvade vi upp tempot ännu mer, pressade tillbaka dom rejält och fick också utdelning. Första gången i höst som vi inte kladdade på bollen och tokdribblade utan överlämnade den till en medspelare och höll därigenom uppe bolltempot, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist, som av förklarliga skäl ville hylla tremålsskytten Tony Iganze utöver kollektivet.
Domaren Omar Vali svarade för en godkänd insats.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kevin Sundström satte två av Timrås mål på Holmvallen. Kevin Sundström satte två av Timrås mål på Holmvallen.

Omgång 14:
Två utvisningar och två straffmål när IFK Timrå 2 tog en fem-etta på Holms SK:s jubileumsdag

(2017-08-26)
Holm tog ledningen men två utvisningar och två straffmål blev för mycket och gästerna IFK Timrå 2 kunde ta en komfortabel fem-etta,
Och det på den stora dagen när Holms SK firade 90 år.


Tog med handen utanför straffionrådet

Johan Smott gav Holm ledningen men så efter en halvtimme fick man sin målvakt Tommy Ankarmark utvisad efter att ha tagit bollen med handen utanför straffområdet – och då rasade allt och gästande Timrå 2 hann kvittera och gå förbi innan paus via mål av Kevin Sundström och en frispark rakt upp i krysset från Jonathan Manousian där ersättaren mellan stolparna Thomas Åslin var chanslös.
Efter timmen spelad fick även Daniel Haglund syna det röda kortet efter en verbal attack och då var det kalkat ordentligt och gästerna kunde gå fram till en ohotad fem-etta. Timrås målskyttar i den första halvleken upprepade sina insatser i den andra. Jonathan på straff och Kevin med en nick. Femte fullträffen satte Innocent Manzi i slutminuten, lagets andra straffmål, båda korrekt dömda förövrigt.
IFK Timrå 2 åkte hem med tre poäng, Holmarna stannade kvar på klubbens 90-årskalas. Lokalfotbollen ber att få gratulera jubilaren.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Casper Engstrand sköt ett hattrick för sitt Kovland mot Medskogs. Casper Engstrand sköt ett hattrick för sitt Kovland mot Medskogs.

Omgång 13:
Topptrion Nedansjö, Kovland och Sidsjö-Böle höll samtliga nollan

(2017-08-23)
Topptrion Nedansjö, Kovland och Sidsjö-Böle hade alla ett gemensamt.
Dom vann sina matcher och samtliga höll nollan.


Effektivt Nedansjö tog en storseger

Nedansjö visade stor effektivitet i hemmamatchen mot IFK Timrå 2 då man vann med 5-0 efter fem olika målskyttar.
– Vi hade sex målchanser och satte fem av dom, säger NIK-tränaren Christer Söder.
Annars var det gästerna som hade mest bollinnehav i den första halvleken men förmådde inte skapa några vassare chanser även om ungdomarna höll bollen bra inom laget. Enda målet i den första halvleken kom efter en hörna där Johan Engström kunde slå in bollen efter pass från Jacob Hiltunen.
Tidigt i andra kunde Patrik "Putte" Nilsson nicka in ännu ett hörnmål till 2-0. Något som gjorde att stridslusten i det unga Timrågardet avtog och hemmalaget tog över markant och som sagt vinna med 5-0 sedan Jonathan Söder, Joar Sjöström och Andreas Sundqvist målat där den förstnämndes mörsare som borrade in sig i högra krysset var en delitkatess utöver det vanliga.
Närmast IFK Timrå var att spräcka nollan var ett stolpskott på slutet.
– Efter paus kom vi ut som ett helt nytt lag och spelade på fri gubbe och höjde därigenom bolltempot vilket också gav utdelning i målprotokollet, säger Christer Söder.
Nedansjös mittback Jonatan Söder utsågs till Matchens Lirare men bra var även kollegan och brorsan i mittförsvaret Joakim Söder. Innermittfältet med Joar Sjöström och Patrik "Putte" Nilsson var också en styv anledning till segern. Inhopparen Nils Borgström är också värd ett omnämnande.
Jämnt överlag i IFK Timrå
Domaren Nilla Sjöberg, som antagligen får sin post adresserad till Nedansjö IP med tanke på alla hans uppdrag där, svarade för en helhjuten insats.
 

Även Kovland tog hem en storseger

Kovland var snäppet värre och gjorde 6-0 i sin match mot Medskogs. KIF fick en bra start då Casper Engstrand nöp dit 1-0 med en halvvolley från nära håll redan efter fem minuter.
Men den väntade urladdningen uteblev. Istället hade Medskogs ett par chanser till kvittering. Bl a avstyrde målvakten Charlie Mercheant ett friläge och fick även ligga som en rem efter sin mållinje på ett avslut från egen (!) spelare.
– Vi inledde matchen bra men sedan blev vi lite nonchalanta och skulle göra allt så jäkla snyggt och överarbeta och vi tappade all effektivitet, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
Kovland skulle få ett tidigt mål även i den andra halvleken genom Andreas Kenny och denhär gången rann det iväg. Casper Engström x 2, Jonas Nilsson och Christoffer Gredemyr var dom fyra övriga fullträffarnas fäder.
Snyggaste målet var Caspers 5-0 där Micke Lindgren tog sig förbi ett par motståndare på kanten och med sitt inlägg hittade en framlöpande Casper vid den bortre stolpen.
– Vi tog tag i det i andra och spelade på det sättet vi skall spela. Tidiga 2-0-målet gjorde att det släppte lite grann samtidigt som Medskogs kroknade allt mer, säger Fredrik Åhsén.
Medskogs har nu tio raka förluster och befäster jumboplatsen och får till sin nästa match avvara spelande tränaren Mattias Nilsson som fick syna det röda kortet idag efter två gula.
Hela Kovland skall ha överbetyg för sin andra halvlek men Casper Engstrands tre mål ger naturligtvis ett stort plus, på mitten visade Andreas Kenny god teknik och bollfördelning och poängspelaren Christoffer Gredemyr stod idag för ett mål och två assists.
Domaren Omar Vali var inkonsikvent i sina bedömningar och har setts bätte. Kanske var han nervös inför sin division 4-debut till helgen?


Sidsjö-Böle nollade Granlo

Sidsjö-Böle vann en tät och fysisk drabbning på Härevallen i Indal mot Granlo där målvakterna sällan behövde göra några demonräddningar. Det märktes att hemmalaget saknade skytteligaledaren Sergio Hinestroza och blev därför mållösa. Närmast att hitta målet var Lukas Sahlin men han hade oturen att skjuta över från bara ett par meters håll i slutminuterna.
– Henrik Eriksson satte viktiga 0-1 efter en timme och när dom flyttade upp kontrade vi in 0-2 genom John Hellberg som avslutade anfallet med ett stenhårt vinkelskott. Spelmässigt höll vi oss till matchplanen och trots att det var en tajt match kändes det som vi hade bra kontroll på den, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf. 
– Gör man inga mål och bjuder på motståndarnas vinner man inga matcher, enkel matematik. Idag fick vi inte ens in bollen med öppet mål från målgårdslinjen. Vi orkade idag inte resa oss rent fysiskt efter att ha hamnat i underläge, säger Granlos tränare/lagledare Jonas Wallvik.
Mittbacken Anton Hallengren och mittfältarna Erik Senestad och nye Kevin Åhman från Kuben var trion som stack ut lite extra hos Sidsjö-Böle.
I Granlo var det ingen som höjde sig över mängden denna gång.
Domaren Michael Lie var charmant och hade bra hjälp av sina assistenter, trion höll en mycket bra nivå hela matchen.


William Rutenius Östman sänkte Ljustorp

William Rutenius Östman gjorde två mål och passade till ett när Alnö 2 tog hem en 3-0-seger på Ljustorps IP.
Vid Williams första mål i mitten av den första halvleken serverades han öppet mål av Khalin Masri och det andra, på övertid, var ett skott som Ljustorpsmålvakten tappade in under sig.
Däremellan slog han ett öppnande snett inåt bakåt pass till Lukas Grelsson till 0-2 med kvarten kvar. Epitetet matchhjälte sitter därför som en smäck.
– När vi höll bollen efter marken dominerade vi och kom ofta runt på kanterna och skapade lägen. Vi var närmare 5-0 än dom 3-1, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund som ville hylla hela lagets insats.
Ljustorps formkurva liknar vår enda allsvenska represntants, det här var "Torpets" femte raka förlust.
Domaren Fredrik Strese var pratglad värre denna afton men får klart godkänt.


Holmseger i "bonnaderbyt"

Det bjöds på "bonnafotboll" på Hasselbacken då Holm gästade.
Hassel hade dom flesta chanserna under den första halvleken men enda målet satte gästernas Niklas Wikholm.
I andra kom avgörandet när hemmakeepern Mike Karinga Persson försökte dribbla av ett knippe Holmspelare utanför sitt straffområde. Spelare et och två gick bra men den våghalsige Higuita-kopian strandade på den tredje gubben Gebremeskel Elias som enkelt lyfte in 0-2 i det tillspillogivna målet.
Förre Hasselspelaren Robert Sundin krutade sedan in 0-3 och stängde definitivt kiosken.
Tommy Ankarmark såg ut att få hålla nollan men 15 sekunder från slutsignalen spräckte Mohamadou Sumareh den efter en hörna.
– Det blev mycket fel för oss ikväll. Sköt när vi skulle passa och vice versa. Efter 0-2 spelade vi raggarfotboll för att komma ikapp men då kontrade dom in 0-3 och matchen varkörd även omm vi fick in en sen reducering, säger Hassels besvikne team manager Seth Larsson.

Fotnot:
Tyvärr har Lokalfotbollen inte fått kontakt med samtliga lags tränare men kanske kommer det en återkoppling under torsdagen.


• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Inför omgång 13:
Så här spelas kvällens matcher i Medelpadsfemman

(2017-08-23)
Ikväll avhandlas omgång 13 med flera intressanta matcher för såväl topp- som bottenstrid.
Så här spelas kvällens matcher:


18:30 Hassels IF - Holms SK (tips: 4-4)
18:30 Kovlands IF - Medskogsbrons BK (tips: 6-0)
18:30 Ljustorps IF - Alnö IF 2 (tips: 2-2)
18:30 Nedansjö IK - IFK Timrå 2 (tips: 3-1)
18:45 Granlo BK - Sidsjö-Böle IF (tips: 2-1)


Klicka nedan för slutresultat:
• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Hassels Seth Larsson är orolig att klubben skall utmålas som rasister trots att största delen i truppen är av utländsk härkomst. Hassels Seth Larsson är orolig att klubben skall utmålas som rasister trots att största delen i truppen är av utländsk härkomst.

Omgång 12:
IFK Timrå 2 avgjorde efter Hasselmålvaktens hjärn-släpp: Skrek "skicka hem honom"

(2017-08-16)
Hassel var på väg att ta poäng borta mot IFK Timrå.
Då blev Hasselmålvakten Pontus Hansson utvisad efter ett hjärnsläpp då han skrek "Ge han ett rött kort och skicka hem honom" efter att en hemmaspelare kapat en Hasseldito fult bakifrån.
– Tråkigt om vår klubb skall förknippas med rasism då vi själva har stora delar av vårt lag födda utomlands, säger team managern Seth Larsson.

 

Hassel kvitterade med ett skott i krysset från 35 meter

Men innan ovanstående händelse spelades det en hel del fotboll också.
Hassel gjorde en stark första halvlek trots fem ordinarie borta.
Hemmalagets Axel Hjälm tog vara på en Hasselmiss i den 42:a minuten och satte 1-0.
Hassel kvitterade innan pausvilan och det på ett grannt sätt. Mohamadou Sumareh fick tag i bollen vid mittlinjen och drev framåt. Från 35 meters håll lossade han stora kanonen och bollen satt perfekt i krysset.
– Men totalt brände vi för många klara lägen och borde nog haft en 4-2-ledning då även Timrå hade chanser, säger Seth Larsson.
 

Kalabalik efter fällning bakifrån

I andra tog Timrå över och pressade men gästerna var inte helt ofarliga på sina omställningar som det unga Timrålaget hade svårt att freda sig emot.
– Åtminstone schyst i alla fall. Dom tog till rena rå kapningarna bakifrån, dundrar Seth Larsson.
Så med kvarten kvar börjar kalabaliken. Efter att en hemmalspelare kapat en Hasselspelare bakifrån och hindrat en kontring brann det av för Hasselmålvakten Pontus Hansson som skrek till domaren; "Ge han ett rött kort och skicka hem honom"
– Detta uppfattade den assisterande dommaren som rassistiskt och reagerade kraftigt samtidigt som han påhejades av Timråbänken. Huvuddommaren Hans Söderblom diskuterade med sin kollega på linjen och tog sedan upp det röda kortet för Pontus. säger Seth Larsson.
 

Timrå 2 avgjorde sista tio med en man mer

Med en man mindre och en utespelare mellan stolparna sista kvarten kunde Timrå 2 avgöra matchen med tre mål sista tio genom trion Mohamed Tari, Jonathan Manousian och Kevin Sundström mot ett uppgivet Hassel och ta hem en 4-1-seger.
Men det var inte förlusten som bekymrade Seth Larsson efter matchen.
– Tråkigt om vår klubb skall förknippas med rasism då vi själva har stora delar av vårt lag födda utomlands. Idag var t ex sju av elva spelare i startelvan av utländsk härkomst, säger han.
– Spelmässigt gör vi annars en kanonmatch i 80 minuter där tre av spelarna inte tränat sedan i maj. Vill plussa för Mohamadou Sumareh, Mustafa Baktori och Mustafa Yansahi, avslutar Seth Larsson.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Christoffer Gredemyr har legat bakom Kovlands sex senaste mål. Ikväll två mål och ett ass mot Alnö 2. Christoffer Gredemyr har legat bakom Kovlands sex senaste mål. Ikväll två mål och ett ass mot Alnö 2.

Sammandrag, omgång 12:
Båda topplagen Nedansjö och Kovland vann "orätt-vist" och i botten fick Holm revansch på Medskogs

(2017-08-16)
Varken serieledarna Nedansjö eller tvåan Kovland svarade för några kanonmatcher i afton - men lyckades ändå stå som segrare mot Granlo respektive Alnö 2.
I botten av tabellen fick Holm revansch mot Medskogs efter 0-5-förlusten i våras.

 

Granlo hade spelet, Nedansjö gjorde målen

Toppmatchen på Härevallen i Indal mellan Granlo och Nedansjö kan sammanfattas kort; Granlo hade spelet och målchanserna, Nedansjö gjorde målen.
Hemmalaget visade upp en kavalkad i missade målchanser och träffar i målramen. Och då händer det som brukar hända. Motståndarna sticker upp och nätar. Och det var precis vad som hände i matchminut 77. Joakim Wickberg drev upp bollen och spelade Jakob Hiltunen som fick en tackling och bollen kom till en fristående Andreas Sundqvist som säkert satte bollen i nät till höger om målvakten.
Granlo fortsatte sin press men närmare än Sergio Hinestrozas skott i ribban och ner på mållinjen plus en närparad av NIK-målvakten Simon Gröning på en frispelad Granlospelare kom man inte.
 

Straffmål på övertid

Fem minuter in på stopptiden kon NIK i en kontring som avslutades med att Johan Fjellborg Johansson blev fälld innanför straffområdet. Joakim Karlsson räddade Andreas Sundqvist straff men Sundqvist hann först fram på returen och stötte in 0-2.
– Vi fick försvara oss stora delar av matchen men gjorde det bra och så har vi det rätta flytet just nu. Hade varit mer än nöjd med en poäng och så får vi tre. Bara att tacka och ta emot, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Idag var det som förgjort. Spelmässigt gör vi en bra match men det var lögn att få in bollen över deras mållinje. Vi radade upp chanser i första och borde lett med 4-0 i paus. Vi fortsatte bränna chanser även i andra om än inte i samma omfattning. Men så här kan det vara i fotbollens värld. Mot Ljustorp (8-2) hade vi nästan full utdelning medan det idag inte alls studsade vår väg, säger Granlos tränare/lagledare Jonas Wallvik.
 

Förvarsspelarna överglänste anfallen

Simon Gröning var grym mellan Nedansjös stolpar och hade den turen med målställningen som en bra målvakts skall ha. Backlinjen med två bröder Söder (Joakim och Jonatan), Viktor Bergman Gullmark och Johan Engström stred med framgång. Plus också till tvåmålsskytten Andreas Sundqvist som inte syntes så mycket i matchen men satte matchens båda mål. En måltjuvs adelsmärke.
Även Granlo hade en bra defensiv och släppte egentligen bara till målen.
Niklas Wallvik, Johan Martisson, Alexanbder Johansson och Jakob Pedersen skall därför ges överbetyg.
Domaren Henoc Ekanga gjorde en bra match men vart hittade han all övertid????
 

Christoffer Gredemyr bakom Kovlands "orättsvisa" seger

Även serietvåan Kovland vann sin match trots att motståndarna stod för det bättre liret.
Men det var KIF som inledde bäst på Släda IP och Viktor Munter kunde följdriktigt ge gästerna ledningen sedan han omarkerad nickat in Christoffer Gredemyrs hörna.
Därefter tog Alnö 2 över det mesta av liret och Khalil Masri kunde rättvist göra 1-1 och hade därefter chanser att gå till pausvila i ledningen.
Kovland inledde även den andra halvleken bäst. Christoffer Gredemyr dribblade tidigt av ett par Alnöförsvarare innan han placerade in 1-2 med en välriktad spark.
Men precis som i den första halvleken tog hemmalaget över händelserna och i den 66:e kom man i ett tre mot två-läge som avslutades med att Tobias Lodén kunde lägga in bollen i tomt mål. Ett vackert anfall.
Khalil Masri hade sedan en jättechans att ge Alnö 2 ledningen men KIF-keepern Charlie Mercheant kom ut stort och räddade det givna målet från påhälsning.
Kovland hade inte mycket i andra efter sin fina inledning men så med lite drygt tio minuter kvar iscensatte man en omställning där Joakim Seger fick på ett bra skott som emellertid hemmakeepern Gustav Molin halvräddade men Christoffer Gredemyr kunde trycka in returen från nära håll.
 

Stolpträff från 3-3

Trots kallduschen gav inte det unga hemmalaget, med två spelare födda 03 och fyra 02, upp men Khalil Masri sköt i stolpen och topplaget Kovland kunde pusta ut.
– Vi gör en ganska svag insats idag. Utöver dom inledande kvarten i varje halvlek presterade vi inte mycket positivt. Vi hade kunnat dödat matchen i början då vi hade bud på flera mål. Nej, idag vinner vi inte rättvist. Alnö 2 var bättre än oss sett till helheten, säger Kovlandstränaren Fredrik Åhsén lite urskuldrande.
– Känns som ett rån att inte få med sig något från den här matchen. Vi spelade en riktigt fin fotboll med vårt unga lag, för matchen och har massor av målchanser, som vi dock bränner. Tror vi hade tre bollar i målställningen också, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund.
Christoffer Gredemyr tungan på vågen naturligtvis med sina två mål och ett assist. Faktum är att "Greddan" legat bakom Kovlands sex senaste mål i höst. Bra var också Charlie Mercheant i målet och framåt slet Casper Engstrand på bra, dock utan utdelning.
I Alnö 2 var dom två 14-åringarna Jonathan Marklund och Emil Friberg värda att omnämas för sitt respektlösa och fina spel på det inre mittfältet tillsammans med Tayser Shiqwara
Domaren Per Backlin får godkänt, mycket tack vare sin tydlighet.
 

Äkta hattrick av Henrik Eriksson förde upp
Sidsjö-Böle till tredje plats

Två "tränarlösa" lag möttes på Sidsjövallen. Hemmalagets Mikael Eklöf befann sig borta på jobb medan Ljustorps Fredrik Enqvist fick stå över på grund av familjeskäl.
Efter en mållös första halvlek tog Sidsjö-Böle en tidig ledning genom John Hellberg.
Därefter kom Henrik Eriksson igång och på lite drygt tio minuter prickade han in ett äkta hattrick och stängde kiosken.
Med fem minuter kvar kunde Daniel Nilsson tröstmåla till 4-1 för gästerna. Tröst för tigerhjärta.
Segern förde upp Sidsjö-Böle förbi Granlo till en tredjeplats och är fortfarande bara tre poäng från serieledning medan Ljustorp är fast förankrade i mttens rike.
 

Skön revansch för Holm mot Medskogs

I våras vann Medskogs med 5-0 mot Holm.
När lagen möttes i afton var det lite ombytta roller och "Holmarna" kunde ta revansch genom en 4-1 seger. Redam i paus stod det 3-0 på Holmvallen efter mål av trion Yonas Tesfamaryam Teklemaryam, Kristian Karlsson och ett nickmål av Robert Sundin.
Anton Norberg reducerade för Medskogs med knappa kvarten kvar men Holm fick sista ordet då Gebremeskel Elias fastställde slutresultatet till 4-1 i den 83:e minuten. 
Holm klättade förbi Hassel i tabellen samtidigt som man utökade försprånget ner till Medskogs på nedflyttningsplats till fyra poäng.
Appropå Hassel så spelar dom sin match i den här omgången på fredag mot IFK Timrå på bortakonstgräs.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Granlo BK tog en storseger på Ljustorps IP - 8-2! Här samsas målskyttarna Sergio Hinestroza (3), Artagan Keskin (3), Simon Huss och Henrik Pederden med assistkungen Oskar Lund (5 ass) på bilden efter matchen med ett par fans.
Granlo BK tog en storseger på Ljustorps IP - 8-2! Här samsas målskyttarna Sergio Hinestroza (3), Artagan Keskin (3), Simon Huss och Henrik Pederden med assistkungen Oskar Lund (5 ass) på bilden efter matchen med ett par fans.
Sergio Hinestroza satte hattrick för andra matchen på raken. Sergio Hinestroza satte hattrick för andra matchen på raken.

Sammandrag, omgång 11:
Kovland vann toppmatchen mot Sidsjö-Böle och Granlo ny serietrea efter storseger
– men Nedansjö leder!


(2017-08-09)
Fortsätt tätt både i topp och botten.
Nedansjö fortsätter att vinna och Kovland besegrade Sidsjö-Böle som halkade från andra till fjärde plats i tabellen.
Granlo vann sin match med hela 8-2 och är ny serietrea.
I botten föll både Hassel och Holm medan mötet Alnö 2 och Holm blev uppskjuten.


Ett stabilt Nedansjö vann med 6-2 hemma mot Hassel och befäster sin serieledning.
Lite nerv i matchen blev det sedan Hassel reducerade till 4-2 och hade då en bra period i matchen. Då satte Andreas Sundqvist sitt andra mål för dagen och av bara farten kom också 6-2.
– Vi gör kanske inte vår bästa match i år men ett aggressivt Hassel var svårspelade med sina långa bollar. Tycker ändå vi tog hand om dom på ett bra sätt. Framåt var vi väldigt starka inne i straffområdet och gjorde alla målen där centralt, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Siffrorna blev lite för stora och speglar inte riktigt matchen. Nedansjö vinner rättvist, inte tu tal om det. Lite synd att vi släpper in lite för många mål p g a individuella misstag, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Kovland vann toppmatchen mot Sidsjö-Böle hemma på Ånäsvällen med 3-1 och klättrade upp på plats nummer två och skuggar Nedansjö.
Innebandyliraren Tim Nyh gjorde två av målen och speluppläggaren Christoffer Gredemyr spelade fram till KIF:s samtliga tre mål.
– Vi var lite klent med folk idag så vi kallade in Tim och han gjorde ett bra inhopp, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén och fortsätter:
– Vår första halvtimme var riktigt bra. I den andra satte Sidsjö-Böle lite högre press på oss och då blev vi lite stressade. Men efter vårt 2-0-mål kändes segern klar även om dom fick in en reducering, säger Åhsén.
Gästerna fick Erik Senestad utvisad i den andra halvleken vilket underlttade Kovlandssegern något.

Även Granlo passerade Sidsjö-Böle i tabellen och är nu trea i den jämna toppstriden. I afton tog man en storseger på Ljustorps IP:s perfekta gräsmatta med hela 8-2. Sergio Hinestroza gjorde hattrick för andra matchen på raken och ryckte i skytteligans topp. Passningskungen Oskar Lund spelade fram till inte mindre än fem av målen. En mäktig bedrift.
– Vi hade rätt i inställning idag redan från start. När vi spelar som bäst så kan vi hålla den här nivån. Som idag var riktigt hög, säger Granlos tränare Dennis Hägg.
– Får analysera senare vad som gick fel och får försöka justera "felen" till nästa match. Att det drog iväg på slutet berodde en del på att vi flyttade upp för att komma ikapp och åkte på omställningar, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.

Medskogs kom till spel hemma på Viforsplan med bara elva man plus en febrig avbytare. Man satsade på att "parkera bussen" framför eget mål och skicka långt mot giftige Marcus Ytterström.
En taktik som höll en halvtimme. Sedan hittade Jonathan Manousian nätet för gästerna. Före paus nätadde Jonathan en gång till och även Oliver och Kevin Sundströmn. Matchen avjord.
Sayed Mohammed Husseini ökade på till 5-0 med kvarten kvar innan Marcus Ytterström fick lön för mödan med sitt löpande på topp och kunde tröstmåla till 5-1.
– Vi försökte stänga igen så gott det gick men Timrå var bra på att sätta sig i lägen. Jag vill ge laget beröm trots förlusten. Alla kämpade på i 90 minuter trots kramp och skador, säger Medskogs spelande tränare Mattias Nilsson.

texten kan komma att uppdateras med fler tränarkommentarer, eller så inte...

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

UEFA Champions League? Nej, Medelpadsfemman. Granloklacken körde bengaltifo både före och efter segermatchen mot Kovland på Härevallen i Indal.
UEFA Champions League? Nej, Medelpadsfemman. Granloklacken körde bengaltifo både före och efter segermatchen mot Kovland på Härevallen i Indal.
Sergio Hinestroza sköt Kovland i sank. Sergio Hinestroza sköt Kovland i sank.

Sammandrag, omgång 10:
Bengaler när Granlo slog serieledarna i Höststarten
– Hattrick av Sergio Hinestoza


(2017-08-02)
Granloklacken bjöd på bengaltifo på Härevallen i Indal i samband med höstpremiären hemma mot Kovland.
Kanske var det detta som inspirierade Granlo BK till segern mot serieledarna.
Och skytteligaledaren Sergio Hinestrozas hattrick förstås.
– Sergio är egentligen för bra för den här serien men vi är givetvis glada att han lirar med oss, säger Granlotränaren Dennis Hägg.
Samtidigt vann Nedansjö i Ljustorp och övertog serieledningen.


I regnet på Härevallen i Indal bjöds det på tända bengaler och Granloseger mot serieledarna Kovland. Skytteligaledaren Sergio Hinestroza var tungan på vågen med sitt hattrick när hemmalaget vände 0-1 till 3-1.
– Den här matchen hade kunnat sluta hur som helst men jag tycker ändå inte att det var orättvist att vi vinner, säger Granlos tränare Dennis Häägg.
– Svårt att vara missnöjd trots förlusten. Vi spelade bra fotboll men brände tre-fyra kanske fem frilägen, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

Då Kovland förlorade är Nedansjö tillbaka i serieledning. I afton vann man på "golfgreenen" Ljustorps IP med matchens enda mål. Jakob Hiltunen frispelade Andreas Sundqvist på djupet efter dryga halvtimmen.
Då hade precis bortakeepern Simon Gröning gjort en sanslös dubbelräddning på Ljustorps bästa chans i matchen.
– Jämn skägg i första halvlek men en bit in i andra tog vi över markant och borde kanske satte ett par bollar till, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Sidsjö-Böle kunde tacka sin målvakt Pontus Sundin att man inte hamnade i underläge hemma mot bottenlaget Holm.
Men då Mohammed Rezaei slog på ett "inläggsskott" med 20 minuter kvar bröt han dödläget och hemmalaget kunde gå ifrån till en 3-0-seger.
– Vi gjorde en skitmatch i 70 minuter, sen avgjorde vi, kommenterar Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf matchen.

I bottenstriden tog Hassel en viktig trepoängare mot Medskogs. Och man gjorde det rejält. Hela 7-1 efter det at Peter Eckman öppnat målandet med ett skott från 40 meter.
– Vi gjorde vår bästa match på ett par år. Hela laget jobbade för varandra, löpte på och höll ett högt bolltempo och lät aldrig Medskogs komma in i matchen, säger lagets team manager Seth Larsson.

Längre referat kommer under torsdagen om tekniken är i form.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Fredrik Åhsén tränar serieledarna Kovland. Fredrik Åhsén tränar serieledarna Kovland.

Kovland leder Medelpads-femman inför hösten – Medskogsbron jumbo

(2017-08-02)
Ikväll onsdag kickar höstsäsongen igång för Medelpadsfemman.
Kovland leder och jagas i första hand av nykomlingarna Nedansjö och Sidsjö-Böle.
I botten skall Medskogs försöka passer Hassel och/eller Holm för att undvika nedflyttning till sexan.
Lokalfotbollen har kollat upp klubbarnas status inför höstspelet.


1. Kovlands IF, 21 poäng
Fredrik Åhsén, tränare:
– I spelartruppen är det lugnt. Vi smög igång med träningen förra veckan men många var fortfarande då borta av olika orsaker. Vi åkte till Alnö med elva man och fick rejält med smörj - 0-7. Tror ändå, trots resultatet, att det gav mer än att träna med tio-tolv man.
– Målsättning i höst? Vi tar det match för match till att börja med. Det funkade ju rätt bra under våren.

2. Nedansjö IK, 19 p
Christer Söder, tränare:
– Inför den kommande hösten så har vi haft lite tunt med folk på träningarna, det har varit semester, skader, sjukdomar och folk som jobbat så det har väl inte varit optimalt om man säger så.
– På spelarsidan har vi som Lokalfotbollen redan skrivit om tappat målvakten Anton Fandén till Söråker men i gengäld så har vi fått in Johan Grundberg från IFK Sundsvall och Martin Färnström från Svartvik.
– Vi spelade en träningsmatch mot IFK Sundsvall i torsdags och vi förlorade med 0-3 efter 0-2 i paus, där jag tycker vi gör en fantastiskt bra match efter våra förutsättningar, visst IFK har mycket boll men dom skapade inte jättemånga farliga chanser på oss, utan målen fick dom på grund av våra små misstag som dom var snabba att ta till vara på, så där ser man att det skillde en division , dessutom hade dom ordinarie lag och vi hade halva truppen borta och lånade in Anton Fanden som ute spelare och Jesper Backlund från sammarbets klubben Wiskan ! Men vår insats var mycket mycket bra ,så vi har förhoppningar om att kunna vara med och slåss i toppen på serien under hösten också.

3. Sidsjö-Böle IF, 19 p
Mikael Eklöf, tränare:
– Vi är i stort nöjda med våren. Under uppehållet har vår något tunna trupp fått vila, inga träningsmatcher, vi har bara tränat igång buggarna inför omstarten. Vi har tappat "Franne" (Francisco Alvear, reds anm) till Granlo men precis som en del av våra "nyförvärv" har han inte varit med något under våren så truppen känns status quo. Vi har några spelare som kommer och testar med oss under veckan och där hoppas vi kunna ta in någon för att utöka truppen.
– Vårt mål är detsamma som tidigare, att försöka vara med i toppen och kriga hela vägen genom ett effektivt och uppoffrande spel, det sistnämnda är något jag tycker grabbarna i år gjort och det känns bra.


4. Granlo BK, 17 p
Dennis Hägg, tränare:
– Vi har tränat på under uppehållet och har haft väldigt mycket folk på passen. Även om vi inte kör någon träningsmatch inför uppstarten så tycker jag att vi känns redo att ta oss an hösten. Vi har fått in Francisco Alvear och Lukas Sahlin, båda från Sidsjö/Böle, båda är spelklar inför matchen mot Kovland. Skadesituationen ser okej ut, vi har någon som kämpar med en sträckning i ljumsken. I övrigt är alla hela och friska.
– Vi har inte satt någon målsättning inför hösten, vi tar en match i taget så får vi se vart det leder. Det viktiga är att vi har kul och kan vara nöjda med prestationen i varje enskild match, hur långt det tar oss får vi som sagt se när tabellen summeras. 

5. Ljustorps IF, 14 p
Fredrik Enqvist, tränare:
– Har inte hänt så mycket, strax innan uppehållet så värvade vi Joel Jenuzaj, 24-årig mittback från IFK Timrå. Vi har även en till kille som är och känner på lite som är tilltänkt att han ska spetsa offensiven, men vill inte lämna nått namn förens det är klart. André Lindholm räknar jag inte med inför hösten heller tyvärr. Han har problem med både fötter och rygg, inte lirat nån serie match så här långt. Saw En Gay har haft problem med ett knä och bara lirat två matcher i år. Jag hoppas att han kan vara tillbaks i träning snart.
– Målsättningen inför hösten är att höja oss och spela på vår högsta nivå och på så sätt vinna matcher och blanda oss i toppstriden på allvar. Vi har bas tagit två poäng på borta plan och det är under all kritik.

6. Alnö IF 2, 12 p
Tomas Berglund, matchcoach:
– Division 5-laget har inga egna träningar utan är bara ett matchlag för bänkspelarna i A-laget i fyran och killar i vårt U17-lag för att få prova på seniorspel. Vi vill skapa en bra spelmiljö för de som behöver speltid och för de som kommer underifrån.

7. IFK Timrå 2, 10 p
Pelle Selander, tränare:


8. Holms SK, 7 p
Peter Lind, lagledare:
– Vi har fått in några nya spelare. Alnös förre tränare Mikael Kotermajer kommer att spela med oss och kommer att återförenas med sin lillebror Andreas. Eventuellt kommer Tommi Torvela från Söråker och Lamin Saidi från Granlo ta steget över till oss. Tommy Ankarmark har lovat att backa upp oss på målvaktssidan även i höst. Enda förlusten är reservmålvakten Johan Carlsson som slutar. Robin Segerbrandt är korsbands skadad och missar nog hela säsongen. Antonio Sundström flyttat till Göteborg och Pontus Maina till Stockholm och blir nog inte aktuella för spel i höst.
– Positivt är att vi har varit mer folk på träningarna nu under uppehållet än på försäsongen. Kanske försöker vi oss på att spela lite högre upp i banan och med hög press med löpstarka forwards.

9. Hassels IF, 6 p
Seth Larsson, team manager:
– Vi har justerat målsättningen till att försöka klättra några platser i tabellen. Jag stack ju ut hakan inför seriestarten i våras och tippade oss topp 3 . Vi har istort sett spelat ljämt med alla lag .! Men förlorat väldigt många matcher med uddamålet ! Jag tycker vi har lag för att slå dom flesta. Men då gäller det att få kontinuitet och inte behöva använda fyra-fem nya varje match. Förhoppningsvis behöver jag inte spela någon mer match än mina 45 mot Granlo . Men man vet ju aldrig . Vi har ju Peter Eckman i laget som är livrädd för att jag ska göra en 90 minuters match för då har han lovat springa Stockholm maraton.

10. Medskogsbrons BK, 6 p
Mattias Nilsson, tränare:
– Har inte så bra koll på läget om jag ska vara ärlig. Vi har haft tre träningar men jag har varit på resande fot så jag har inte närvarat men närvaron har varit sådär är allt jag vet. Dom skadade håller på och känner sig för så vi får se vilka som håller. Inga nyförvärv men ett par stycken som är hemma från sina studieorter och kanske kör en match eller två. Kapten Jakob Melin och skyttekung Marcus Ytterström är båda fortsatt på skadelistan tyvärr tillsammans med ett tiotal till som testar sig fram.
– Vår ambition i höst är att klättra några pinnar till säker mark och att materialet håller ihop

under uppdatering

Så spelas höstpremiären:
2augusti:
19:00 Granlo BK - Kovlands IF (tips: 1-2)
19:00 Hassels IF - Medskogsbrons BK (tips: 3-2)
19:00 Ljustorps IF - Nedansjö IK (tips: 2-2)
19:00 Sidsjö-Böle IF - Holms SK (tips: 1-1)
30 augsusti:
19:30 IFK Timrå 2 - Alnö IF 2

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell , skytteliga och kommande matcher

Anton Fandén har rutin från spel i fyran tidigare med Matfors IF. Anton Fandén har rutin från spel i fyran tidigare med Matfors IF.

Nedansjö tappar keeper till division 4-jumbon Söråker – men får in mittfältare

(2017-07-10)
Nedansjö tappar målvakt till division 4.
Det är Anton Fandén som tar steget över nu under sommaruppehållet.
– Anton är en verbal målvakt med pondus och kommer att spetsa kampen om målvaktströjan på ett bra sätt, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Anton Fandén har inte fått så mycket speltid i Nedansjö IK men det har sina förklaringar. Dels dömer han själv på division 5-nivå vilket gör att matcherna med NIK ofta kolliderar. Dessutom har nye Simon Gröning växt ut till en säker sista utpost och i flera matcher "vunnit poäng" tack vare sina insatser vilket gör att Nedansjö ligger på andra plats efter vårens matcher. Inte lätt att få speltid då.
Ny klubb blir division 4-jumbon Söråker.
– Anton är en verbal målvakt med pondus som stod nån träningsmatch för oss i våras när vi saknade keeper och gjorde bra ifrån sig. Han kommer att spetsa kampen om målvaktströjan på ett bra sätt, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
– Synd att vi tappar Anton, men vi har ju samarbetsavtal med Wiskan så vi kan låna målvakt av dom om vi behöver. Vi har även Tomas Milbacke att kasta in, säger Nedansjös tränare Christer Söder. 

Nedansjö tappar inte bara en målvakt utan man får även in en ny mittfältare.
– Det stämmer. Vi har fått in Johan Grundberg från IFK Sundsvall, en duktig vänstermittfältare som jag tror vi får mycket nytta av, säger Christer Söder.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Toraj Rostamy gjorde hälften av Hassels mål på Släda IP. Toraj Rostamy gjorde hälften av Hassels mål på Släda IP.

Hassel vann stort mot ett Alnö 2 med veteraner i uppställningen 

(2017-06-28)
Hassel överraskade på Släda IP med att ta en klar 4-0-seger trots att Alnö 2 ställde upp med några rutinerade pjäser.
Toraj Rostamy får titulera sig matchhjälte efter sina två mål och att Hassel nu lämnar jumboplatsen över sommaruppehållet.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tommy Ankarmark hoppade in i Holmmålet och briljerade med en sund insats. Tommy Ankarmark hoppade in i Holmmålet och briljerade med en sund insats.

Holms SK tog poäng med Tommy Ankarmark mellan stolparna – mot topplag!

(2017-06-28)
Nästjumbon Holm tog poäng av serietvåan Granlo under onsdagen.
Det var faktiskt först i slutet av matchen som  gästerna kunde spräcka nyisatte Holmkeepern Tommy Ankarmarks nolla.
– Även om en seger suttit bra ikväll får vi vara nöjda med 1-1, säger Holmspelaren Niklas Wikholm.  

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Målvaktsbjässen Simon Gröning höll "sina lakan rena" i NIK-målet. Målvaktsbjässen Simon Gröning höll "sina lakan rena" i NIK-målet.

Simon Gröning spikade igen mot Medskogs – tre pinnar till Nedansjö

(2017-06-28)
Nedansjö vann hemma mot Medskogs efter ett mål i vardera halvleken men det var långt ifrån någon klar seger då gästerna höll spelet uppe väl så länge man orkade. NIK-keepern Simon Gröning tillhörde matchens absoluta förgrundsfigurer och spikade igen.
– Det var rena sömngångarfotbollen från vår sida i första halvlek. I andra såg det betydligt bättre ut, säger Nedansjötränaren Christer Söder.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Henrik Eriksson prickade in ett äkta hattrick i den andra halvleken. Henrik Eriksson prickade in ett äkta hattrick i den andra halvleken.

Äkta hattrick av Henrik Eriksson när Sidsjö-Böle vann med tennissiffror

(2017-06-28)
Sidsjö-Böle hade ett markant övertag hemmamatchen igenom mot IFK Timrå 2.
Gästerna reducerade till 3-1 i slutminuten av första men det hjälpte inte. Sidsjö-Böle dubblade målskyttet i den andra halvleken via ett äkta hattrick av Henrik Eriksson.
– Målchansmässigt borde vi gjort tvåsiffrigt idag, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Fredrik Åhsén tränar våromgångens serieledare Kovlands IF. Fredrik Åhsén tränar våromgångens serieledare Kovlands IF.

Kovlands IF behåller serie-ledningen över sommaren efter målrik match hemma mot Ljustorp

(2017-06-26)
Efter en målrik första halvlek där Kovland och Ljustorp delade broderligt på fyra mål kunde hemmalaget göra den andra halvlekens enda två fullträffar genom Mikael Lindgren och Jonas Nilsson på ett slirigt Ånäsvallen.
– Vi gick in och stängde matchen första 20 i andra, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Sergio Hinestroza svarade för ett äkta hattrick i den andra halvleken för Granlo. Sergio Hinestroza svarade för ett äkta hattrick i den andra halvleken för Granlo.

Granlo vann med 6-0 mot Timrå 2 trots en man utvisad – samtliga mål sista halvtimmen

(2017-06-21)
Granlo drabbades av en utvisning tidigt i matchen.
Trots det blev det en jämn historia fram till det återstod en halvtimme.
Då tog Ramadan ut sin rätt och Granlo kunde kicka in sex mål bakom duktige Simon Molin, dom tre första av Sergio Hinestroza, trots en man kort.
– Vi fick slita innan första målet men sedan rann det bara på, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Anton Hallengren satte Sidsjö-Böles straffspark långt in på stopptid och innan det klämde dit en frisaprk upp i krysset. Anton Hallengren satte Sidsjö-Böles straffspark långt in på stopptid och innan det klämde dit en frisaprk upp i krysset.

Ett kämpande Hassel åkte dit på en straffspark i 94:e minuten mot topplaget Sidsjö-Böle

(2017-06-21)
I en svängig match på Hasselbacken jobbade sig hemmalaget upp till 3-3 med en man mindre mot topplaget Sidsjö-Böle – bara för att falla på en straffspark i den 94:e minuten.
Straffexekutor var Anton Hallengren som dessförinnan satt en frispark rakt upp i krysset.
– Vi hade ingen tur med domsluten idag men vi har oss själva att skylla. Hade vi haft större träningsnärvaro så hade vi haft bättre ork oh då hade vi dängt Sidsjö-Böle idag, säger Hassels team manager Seth Larsson.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Christoffer Gredemyr gav Kovland ledningen. Christoffer Gredemyr gav Kovland ledningen.

Kovland tog över serie-
ledningen från Nedansjö efter vinst i toppmötet


(2017-06-21)
Kovland tog över serieledningen efter en 2-0-seger mot Nedansjö i toppmötet på Ånäsvallen.
Christofer Gredemyr sena mål i den första halvleken och Casper Engstrands ännu senare i andra visade sig bli avgörande.
– Vi är bättre än Nedansjö i 90 minuter och kunde avgjort tidigare. Dom förmådde inte tränga igenom vår täta defensiv, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kuchi West gjorde matchens tre första mål. Kuchi West gjorde matchens tre första mål.

Kuchi Wests inledande hattrick lade grunden för Ljustorps storseger

(2017-06-21)
Ljustorp hade inga besvär med att skicka Hem nästjumbon Holm med en klar förlust.
Efter Kyaw Soe "Kuchi West" Kyaw Soes inledande hattrick seglade hemmalaget iväg till en 6-0-seger.
– Första gången jag skällt ut ett lag efter en 2-0-ledning i paus. I andra lät vi bollen göra jobbet, tog löpningarna och hjälpte varandra som lag, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

khalil Masri säkrade Alnö 2:s seger med lagets femte mål. khalil Masri säkrade Alnö 2:s seger med lagets femte mål.

Händelserikt på Viforsplan när Alnö 2 till slut vann trots en tidig utvisning

(2017-06-21)
Det var rena karusellen mellan Medskogs och Almö 2 på Viforsplan.
Hemmalaget tog ledningen, Alnö 2 vände till 1-3, fick en spelare utvisad men utökade.
Allt före paus.
I den andra halvleken reducerade Medskogs två gånger om innan Khalil Masri satte 3-5 med dryga kvarten kvar och tog en gång för alla död på hemmalagets poängfunderingar.
– Man vinner inga matcher om man släpper in på tok för lätta mål som vi gör idag, säger Medskogs tränare Mattias Nilsson.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Så gick det i Medelpadsfemman ikväll

(2017-06-21)
Klicka här för att komma till resultat och match-fakta från kvällens matcher plus uppdaterad tabell och skytte-liga.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Gustav Hägglund var bäst på plan i derbyt och var den som räddade poäng åt Timrå 2 i slutskedet. Gustav Hägglund var bäst på plan i derbyt och var den som räddade poäng åt Timrå 2 i slutskedet.

Gustav Hägglund räddade derbypoäng för Timrå 2 i slutskedet

(2017-06-16)
På ett ödsligt Grytan bjöds det på förmatch inför division 2-drabbningen mellan IFK Timrå och Bollnäs på konstgräset ett stenkast bort.
IFK:s andralag mötte Ljustorp i ett derby som bara lockade 16 åskårdare. Dessa fick emellertid se en svängig match som slutade 2-2 där planens bäste spelare, Gustav Hägglund, rättvist räddade poäng i slutminuterna för hemmalaget. 
–Vi hade varsin halvlek och 2-2 var rättvist även om det är surt atttappa segern på slutet, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Nedansjö tog en storseger mot Alnö 2 och klättrade upp till serietopp så nykomlingarna man är. Jakob Hiltunen hade en fin dag och satte fem av målen och Jonathan Söder passade till tre.
Nedansjö tog en storseger mot Alnö 2 och klättrade upp till serietopp så nykomlingarna man är. Jakob Hiltunen hade en fin dag och satte fem av målen och Jonathan Söder passade till tre.

Nedansjö nya serieledare efter storseger mot Alnö 2 och Kovlandsförlusti derbyt mot Holm

(2017-06-14)
Efter 7-1 mot Alnö 2 toppar nykomlingarna Nedansjö Medelpadsfemman efter sju spelade omgångar.
Vem hade trott det?
– Inte jag i alla fall. Hade varit nöjd om vi legat topp fem efter vårens matcher. Nu leder vi. Det är nästan så att man måste nypa sig i armen, säger tränaren Christer Söder och ler. 


Nykomlingarna Nedansjö tog ikväll över serieledningen i Medelpadsemman så nykomlingar man är. Detta efter en storseger mot Alnö 2. Jacob Hiltunen satte nätet i dallring inte mindre än fem gånger i 7-1-segern. Samtliga mål hade en prägel av Gerd "Der Bomber" Müller (googla).
– Otroligt överraskande. Hade varit nöjd med topp 5 efter våren men vi har dom senaste matcherna spelat en fantastiskt passningsinriktad fotboll. Man har stått på sidan och bara njutit, säger NIK-trämnaren Christer Söder.

Trots en smakstart med ett ledningsmål redan i den första spelminuten och en 2-0-ledning i paus förlorade serieledarna Kovland derbyt mot jumbon Holm som vände på steken i den andra halvleken. Andreas Morau fullbordade vändningen i den 82:a minuten. Kovland var dock bara ett ribbskott från kryss i slutminuten.
– Det var genomgående dåligt från vår sida från matchminut 2 till 90, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
– Vi visade mer hjärta än dom och krigade mer för varandra. Dessutom vek vi inte ner oss efter deras snöpliga ledningsmål, säger Holms lagledare Peter Lind.

Granlo tassar med som trea efter en knapp 3-2-seger mot Hassel. En dråplig situation från matchen var att när Oskar Lund skulle säkra segern i slutminuterna räddades hans skott av...domaren.
– Tur att vi lyckades vinna trots domarens malör, vet inte vad han hade där i skottlinjen att göra. Idag säkrade vi segern i den andra halvleken då vi förlade vårt passningsspel efter marken och inte som i första då vi mest lyfte långt över mittfältet, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.

Sidsjö-Böle skuggar Granlo som fyra. Ikväll blev det 3-0 mot Medskogs efter att man gått ifrån till en 2-0-ledning tidigt i matchen via två mål av Erik Senestad. I andra punkterade Henrik Eriksson matchen med sitt 3-0-mål.

Omgången fullbordas på fredag med derbyt i Grytan mellan IFK Timrå 2 och Ljustorp.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kuchi West satte hälften av Ljustorps mål. Kuchi West satte hälften av Ljustorps mål.

Ljustorp vann den upp-skjutna matchen mot Sidsjö-Böle med klara siffror

(2017-06-11)
I afton spelades den uppskjutna matchen från omgång 3 mellan Ljustorp och Sidsjö-Böle.
Och det blev en överraskande klar seger för hemmalaget som vann med 4-0.
– Vi rullade boll, hittade ytor och skapade lägen och kunde göra mål på dessa, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist. 

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Androw Gorgis satte Sidsjö-Böles segermål och har nu gjort mål på bättre målvakter än mig :-) Androw Gorgis satte Sidsjö-Böles segermål och har nu gjort mål på bättre målvakter än mig :-)

Utvisning för Alnö 2 blev kostsam – Sidsjö-Böle vände 1-2 till seger

(2017-06-08)
Alnö 2 ledde med 2-1 men drabbades av en utvisning i slutet av första halvlek.
I andra vände ett Sidsjö-Böle i numerärt överläge till 3-2 och klättrade från sjätte till tredje plats i tabellen.
– Den här matchen vann vi på mittfältet och vårt slit gav till slut utdelning, säger tränaren Mikael Eklöf. 

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Marino Berlin går "all in" på returen sedan Hasselmålvakten Linus Åhl räddat hans första skott. Målet betydde 5-2 men lagen skulle därefter göra varsitt mål till. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Marino Berlin går "all in" på returen sedan Hasselmålvakten Linus Åhl räddat hans första skott. Målet betydde 5-2 men lagen skulle därefter göra varsitt mål till. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Målrikt i annars usel fotbollsmatch: 
"Vi måste kunna prestera bättre"


(2017-06-07)
Ljustorp och Hassel bjöd på gåfotboll utan försvarsspel i det vackra vädret på den fina planen i Mellberg.
Trots att lagen inte skapade så många genomtänkta målchanser fick den lilla publiken på plats se hela nio mål varav sex för hemmalaget.
– Trots att vi vinner klart gör vi inte någon bra match. Vi måste kunna prestera bättre än så här, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist. 

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Nedansjö överlägset på Holmvallen: 
"Hade gjort tvåsiffrigt med skärpa"


(2017-06-07)
Efter 3-1-ledning i paus gick Nedansjö ifrån till 8-1 i den andra halvleken – och då gick man ändå mållösa sista 25 minuterna.
– Hade kunnat gjort tvåsiffrigt med lite mer skärpa. Det var ganska jämnt i första men i andra spelade vi ut dom, säger Nedansjös tränare Christer Söder. 

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Faton Buzuku förstärkte IFK Timrå 2 med bra spel och ett mål. Faton Buzuku förstärkte IFK Timrå 2 med bra spel och ett mål.

Kovlands första förlust kom mot IFK Timrå 2:
"Tycker dom vek ner sig rätt enkelt"


(2017-06-07)
Kovland hade flera chanser att ta leedningen hemma mot IFK Timrå 2.
Men efter att gästerna gjort 0-1 "dog" Kovland och dom vit/blå kunde segla ifrån till en 3-0-victoria och ge KIF dess första fnederlag i serien.
– Oliver Widahl och Faton Buzuku från A-truppen fick våra unga killar att höja sig men jag tycker nog att Kovland vek ner sig lite väl enkelt. Dom är ju i alla fall serieledare, säger Timrå 2:s matchcoach Pelle Selander.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Sergio Hinestroza svarade för ett hattrick. Sergio Hinestroza svarade för ett hattrick.

Sergio Hinestroza har fått igång målskyttet – hattrick när Granlo vann

(2017-06-07)
Full fart framåt var parollen när Medskogs tog emot Granlo.
Försvarsspelet blev nämligen satt på undantag. Något som passade Granlos Sergio Hinestroza perfekt och satte tre bollar bakom hemma-keepern.
– En öppen och schysst match med många målchanser. Hade kunnat bli ännu fler mål från bägge lagen faktiskt, säger Granlos för dagen tränare, coach, lagledare och material-förvaltare  Jonas Wallvik efter 4-2-segern på Viforsplan.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Oskar Lund jobbade hårt på Granlos mittfält och såg till att många Alnöanfall kvävdes i sin linda. Arkivfoto: Lokalfotbollen.nu.
Oskar Lund jobbade hårt på Granlos mittfält och såg till att många Alnöanfall kvävdes i sin linda. Arkivfoto: Lokalfotbollen.nu.

Målskyttet avklarat första 20 minuterna när Granlo vann mot Alnö 2 med 2-1 efter att ha stått för alla fullträffarna

(2017-05-31)
Efter 20 minuters spel ledde Granlo mot Alnö 2 med 2-1 efter att han gjort samtliga mål. Alnös fullträff var nämligen ett självmål.
Bra försvarsspel från bägge lagen hindrade ytterligare målproduktion matchens sista 70 minuter.
– Men vi hade två-tre jättelägen där vi borde stängt matchen, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Anton Hallengren skruvade in en frispark i x-et. Anton Hallengren skruvade in en frispark i x-et.

Sidsjö-Böle åsamkade Nedansjö deras första förlust sedan omstarten

(2017-05-31)
Efter ett och ett halvt år som obesegrade fick idag Nedansjö smaka på den bittra förlustkalken efter 0-2 mot Sidsjö-Böle.
– Inga träd tillåts växa upp i himlen, kommenterar Nedansjös tränare Christer Söder.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

"Hägga" satte Ljustorps ledningsmål. "Hägga" satte Ljustorps ledningsmål.

Ljustorp tog första segern men var nära att tappa en 3-0-ledning

(2017-05-31)
Ljustorp tog sin första seger på många år i Medelpadsfemman.
Men det var nära att man tappade en 3-0-ledning mot Medskogs.
– Vi blev lite nöjda och började spela lite för svårt men vi släppte i alla fall inte till någon kvitteringschans, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist efter 3-2-segern.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Sergio Hinestroza bröt sin måltorka och satte Granlos kvitteringsboll. Sergio Hinestroza bröt sin måltorka och satte Granlos kvitteringsboll.

Sidsjö-Böle och Granlo kryssade men delade inte på poängen – fick bara en var

(2017-05-28)
Sidsjö-Böle tog en tidig ledning men Granlo kvitterade innan paus.
Några fler mål i den täta matchen blev det inte under den andra halvleken.
– Det här var en match utan speciellt många målchanser, mest en massa kamp och jag anser nog att oavgjort var rättvist, säger Granlotränaren Dennis Hägg.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

15-årige Alexander Nordin gjorde att av Alnö 2:s mål. 15-årige Alexander Nordin gjorde att av Alnö 2:s mål.

Alnö 2:s ungdomar spelade bort ett passivt Ljustorp

(2017-05-26)
Alnö 2, med tre spelare född 2002, spelade en fin fotboll och pressade sönder ett passivt Ljustorp som nu inlett serien med bara en poäng på sina tre matcher.
Ö-laget tog nu sin tredje seger och är med och hugger i toppen.
– Efter 1-1 efter den första halvleken vinner vi den andra med 3-0 och det är extra kul att se hur många av dom yngre killarna kliver in och tar för sig, säger Alnöcoachen Håkan Hedin.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Mellan minut 8 och 18 prickade Andreas Sundqvist in fyra bollar. Mellan minut 8 och 18 prickade Andreas Sundqvist in fyra bollar.

Fyra mål på tio minuter av Andreas Sundqvist första tjugo och Nedansjös seger var säkrad med råge

(2017-05-26)
Efter 18 minuters spel ledde Nedansjö med 4-0 borta mot IFK Timrå 2 - och alla målen var signerade Andreas Sundqvist.
Till slut vann NIK med 5-0 sedan Patrik "Putte" Nilsson satt en straffspark i slutminuten.
– Andreas hade faktiskt kunnat gjort det dubbla idag med full utdelning, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

ett längre referat från matchen kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

"Lacke" Pettersson i KIF-målet vägrar kapitulera. "Lacke" Pettersson i KIF-målet vägrar kapitulera.

Kovland fortsätter nolla motståndarna – i afton 2-0 mot Medskogsbron

(2017-05-24)
Fyra matcher, fyra segrar – och noll insläppta mål!
Kovland är verkligen svårflörtade och idag vann man på Medskogs "päråker" med 2-0.
– "Lacke" Pettersson tvingades till en kvalificerad räddning idag, annars var det lugnt bakåt, säger ass. tränaren Jonas Nilsson d ä, som inte kunde minnas när KIF haft en motsvarande säsongsstart.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Niklas Wikholm sänkte Hassel med ett äkta hattrick på en kvart. Niklas Wikholm sänkte Hassel med ett äkta hattrick på en kvart.

Holm vände mot Hassel efter Niklas Wikholms äkta hattrick på en kvart

(2017-05-24)
Holm låg unde med 1-2 mot Hassel och såg ut att gå mot sin fjärde raka förlust.
Då fick Niklas Wikholm en lidersk knäpp och fixade till ett äkta hattrick på en kvart.
Då hjälpte det inte att gästerna reducerade i slutminuten.
– Niklas var verkligen i målform ikväll, säger Holmtränaren Andreas Lundberg 

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Peter Eckman fick en ny chans att sätta en straff trots miss förra gången - och satte den! Peter Eckman fick en ny chans att sätta en straff trots miss förra gången - och satte den!

Hassel tog årets första seger då IFK Timrå 2 gästade: "Aldrig spelat på naturgräs"

(2017-05-16)
IFK Timrå 2:s unga lag hade problem att komma underfund med det märkliga underlaget på Hasselbacken och förlorade med 0-2 mot hemmalaget.
– Det verkade som knappt någon av deras killar spelat på naturgräs tidigare, säger Hassels team manager Seth Larsson efter årets första seger

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Nykomlingarna Nedansjö imponerar: "Vi spelade en fantastisk fotboll"

(2017-05-16)
Nykomlingarna Nedansjö är med och hugger i toppen och har inlett serien med tre raka utan förlust.
I afton blev det 2-0 hemma mot Granlo.
– Vi spelade en fantastisk fotboll med knack på ett och två tillslag, säger en smått lyrisk Christer Söder, tränare i Nedansjö.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Marcus Ytterström gjorde Medskogs samtliga fem mål mot Holm. Marcus Ytterström gjorde Medskogs samtliga fem mål mot Holm.

Marcus Ytterström vs Holms SK 5-0

(2017-05-16)
Medskogs Marcus Ytterström hade en stor kväll hemma på Viforsplan.
När Medskogs skickade hem Holm med 5-0 stod Ytterström för samtliga fullträffar!
– Dom tre sista gjorde han inom loppet av bara åtta minuter, säger hans tränare Mattias Nilsson.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Gustav Hägglund blev tvåmålsskytt mot Medskogs. Gustav Hägglund blev tvåmålsskytt mot Medskogs.

Proppen ur för IFK Timrå 2 i andra halvlek

(2017-05-14)
Efter 2-0-ledning i paus sprang IFK Timrås andralag iväg till en rejäl 7-2-seger mot gästande Medskogsbron.
Gustav Hägglund och Robin Nordin prickade in två fullträffar var för segrarna.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Marcus Lindmark stängde matchen med sitt 2-0-mål. Marcus Lindmark stängde matchen med sitt 2-0-mål.

Kovland avgjorde mot Sidsjö-Böle sista halv-timmen – och höll sin andra raka nolla

(2017-05-12)
Med halvtimmen kvar att spela var toppfighten mellan Sidsjö-Böle och Kovland mållös.
Då gjorde först Casper Engstrand 0-1 och sedan säkrade Marcus Lindmark Kovlandssegern med lagets andra fullträff.
– En bra kollektiv insats gav andra nollan bakåt, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Artagan Keskin nöjd efter sitt 2-0-mål för Granlo - eller om det är för att han precis sålt en fastighet... Artagan Keskin nöjd efter sitt 2-0-mål för Granlo - eller om det är för att han precis sålt en fastighet...

Granlo tillfogade Ljustorp deras första förlust sedan omstarten

(2017-05-10)
Ljustorp förlorade sin första seriematch sedan omstarten ifjol.
Inte oväntat var det Granlo som stod för bedriften då GBK tidigare allt som oftast haft lätt för Timrålaget.
– Vi gör en bra match och kontrollerade den men trodde nog att Ljustorp skulle vara lite bättre, säger Granlotränaren Dennis Hägg.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Andreas Sundqvist gjorde ett av Nedansjös tre mål. Andreas Sundqvist gjorde ett av Nedansjös tre mål.

Nedansjö fick med sig hela poängskörden från Hasselbacken

(2017-05-10)
På ett svårspelat Hasselbacken kunde Nedansjö ta med sig hela poängskörden efter en 3-1-seger.
– Vi styrde och ställde och spelade fin fotboll trots den ojämna planen, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kevin Källström höll nollan på Holmvallen. Kevin Källström höll nollan på Holmvallen.

Alnö 2 till serieledning i en haltande tabell efter andra raka segern

(2017-05-10)
Alnö vann på Holmvallen med 2-0 efter ett mål tidigt i försrta avKevinNäsström och ett strax före paus signerat Albertin Todaj.
– Vi var statister i den första halvleken men spelade upp oss och gjorde en jämn andra och hade vi fått in en reducering så kanske, säger Holms lagledare Peter Lind.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

15 år och nästan två meter. Alnökeepern Gustav Molin har framtiden för sig. 15 år och nästan två meter. Alnökeepern Gustav Molin har framtiden för sig.

15-årigt målvaktslöfte räddade segern till Alnös andralag mot Timrås dito

(2017-05-05)
NAlnö 2 ledde med 3-0 efter en dryg halvtimme.
I andra jagade Timrå 2 kvittering men då storspelade blott 15-årige Alnökeepern Gustav Molin och såg till att ö-laget kunde vinna med uddamålet av fem.
– Han stoppade oss med några fantastiska parader, säger Timråtränaren Pelle Selander.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kulan i luften och naturgräs! Nu är den lokala fotbollen igång på riktigt. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Kulan i luften och naturgräs! Nu är den lokala fotbollen igång på riktigt. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Fyra utvisningar, två mål och en straffmiss – händelserikt när Nedansjö och Ljustorp kryssade

(2017-05-03)
När Nedansjö och Ljustorp möttes ifjol i sexan.
Båda matcherna slutade då oavgjort.
Det gjorde det idag också när lagen möttes i femmans premiär på Nedansjös naturgräs efter fyra röda kort, två mål och en straffmiss.
Händelserik premiär således.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Kovlands IF vann för ovanlighetens skull mot Granlo BK:
"Vår första halvlek avgjorde"


(2017-05-03)
Kovlands IF har genom åren haft märkbart svårt för Granlo BK.
Men idag i premiären lyckades KIF avgå med segern sedan Casper Engstrand svarat för matchens enda mål.
– Vi vinner på en bättre första halvlek, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Tre mål av Sidsjö-Böle på nio minuter i mitten av den första halvleken sänkte Holm

(2017-05-03)
Sidsjö-Böle är tippade att hålla till i toppen-
Holm i botten.
Mellan minut 21 till 30 avgjorde SBIF matchen med tre snabba mål.
Då hjälpte det föga att HSK reducerade innan paus då den andra halvleken blev mållös.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Marcus Ytterström satte två mål när Medskogs vann i premiären. Marcus Ytterström satte två mål när Medskogs vann i premiären.

Medskogs djupledsspel firade stora triumfer i premiären mot Hassel

(2017-05-02)
Hassel tog ledningen men Medskogs vände tack vare sitt fina djupledsspel.
"Gubbarna" i Medskogs vann nämligen premiären med 4-2.
– Vi satte våra chanser, det gjorde inte Hassel, kommenterar Medskogstränaren Mattias Nilsson.

klicka här för längre referat om matchen

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Inför seriestarten. Lokalfotbollen tar pulsen på:
– Hassels IF

(2017-05-02)
Hassels IF brukar av hävt tippas tilhöra bottenskiktet oavsett vilken serie man spelar i.
Men i år siktar Seth Larssons mannar betydligt högre.
– Vi skall komma topp tre, säger team managern sturskt.


under uppdatering

Hur är läget i laget inför seriestarten?
– Alla är friska ock krya nu så vi ser med tillförsikt på att serien kommer att dra igång.

Nöjd med försäsongen?
– Vi är mer än nöjda. Vi har haft bra träningsnärvaro dom senaste månaderna och har t o m vissa träningar fått säga stopp för att vi har varit för många. Det är ca 30 spelare som varit igång totalt under våren där 11-13 stycken tränar nästan varje gång vilket gör att stommen blivit mycket bredare.  Vi har spelat bra i träningsmatcherna men haft mycket svårt att göra mål. Vi har också släppt till väldigt få målchanser så försvarsspelet  sitter bra trots stor rotation på spelare i årets träningsmatcher.

Truppens sammansättning?
– Vi har mycket nytt i år. Vi börjar bli som stadslagen där tio kommer och tio går per sässong. Vi har lyckats knyta till oss några riktigt intressanta nyförvärv som gör att vi hoppas kunna vara med och slåss i toppen. Vi har ofta två målvakter på träningarna vilket gör spelövningar mycket mer efffektiva och roliga.  Vi har också fått tillbaka Muhammadou Sumareh som spelade med oss för två år sedan innan Migationsverket började flytta runt honom i Sverige. Nu är han tillbaka och kan bli sevärd i division 5.

Er målsättning i år?
– Topp 3 är målet med tanke på den grund vi har i träningen jämfört med dom senaste åren.

Någon spelare i Hassel som man bör hålla ett extra öga på i år, och varför?
– Som jag redan nämnt. Mohammadou Sumareh kan bli en överraskning för dom flesta i femman med sin enastående teknik och balans.. Sedan kan också Mustafa Baktori bli en ytterback som kommer att dominera sin kant i år. Tillsist tror jag att Linus Åhl, vår målvakt, som stod hela hösten i fjol kan bli en vägg för många lag.

Ni är ju inte bara ett lag i division 5?
– Vi är antagligen en av medelpads bästa "back to basic"-föreningarna i det tysta med många olika nationaliteter i grunden där vi bl a hade två lag i fjol i Korpen med en blanding av ensamkommande flyktingar mellan 17-20 år ihopblandat med gamla veteraner som t ex jag själv.

Vilket lag tippar du vinner serien, respektive kommer sist och åker ur?
– Vinner gör Ljustorp som verkar ha ett bra lag och brukar pendla mellan fyran och femman så dom får mitt tips även om dom kommer från sexan i år. Åker ur gör Medskogsbron. Dom har gjort en stor genarationsväxling med många unga spelare tillsammans med sina fäder.

Och avslutningsvis. Hur går det för er i premiären mot Medskogs ikväll?
– Vi brukar gilla att spela primiärer på Westhagen så jag tippar att vi bortaslår Medskogsbrons BK med 3-1

Lokalfotbollens tips: Hassels IF kommer 6:a, Seth Larssons mannar har senaste seklet alt som oftast tippats tillhöra bottenskiktet oavsett vilken serie man spelar i. Men inte i år. Man verkar ha fått ihop en bra blanding på Hasselbacken och är den klubb i Medelpad som satsar mest på nysvenskar vilket har gjort att det blivit en och annan "kulturkrock" genom åren. I återvändande Muhammadou Sumareh får man in en spelare som skulle ta en plats i trean med rätt träning. När man dessutom har fått grabbarna att inse att man även måste träna och inte bara matcha kan Hassel bli intressanta att följa. Att manskall tillhöra topp 3 som Seth Larsson satsar på är kanske att sikta lite för högt. Men det blir i alla fall ingen strid på kniven om att hänga kvar om träningsfliten håller i sig.

Faktaruta:

Hassels IF

under uppdatering

Grundad: -
Klubbdräkt: Blå-svart-randiga tröjor,svarta byxor och strumpor.
Hemmaplan: Hasselbacken (102 x 53 m, naturgräs).
Publikrekord: -
Meriter: -
Antal säsonger i div. 4: -
Tränare: Benny Stiernström (?:a säsongen som huvudtränare, ifjol ass.).
Ass. tränare: Kenneth Jansson
Team Manager: Seth Larsson (?:e säsongen)
Materialförvaltare:
Nyförvärv: Nyförvärv: Masoud Mohammadi (Essviks AIF), Olu During (Lucksta IF), Jordy Ouvanguiga (Nätra GIF), Timor Rostamy (Wiskans IF), Toraj Rostamy (Wiskans IF), Javier Burges (klubb okänd, Tyskland), Muhammadou Sumareh (comeback efter spel i Göteborg), Yazdani  Mustafa,  Mustafa Baktori,  Musa Karin-Kahn, Adil Kahn, Javier Lechung Aranada och Anders Nilsson (alla dessa comeback).
Spelarförluster: Abed Aref (IFK Sundsvall), Hussein Alawi (IFK Sundsvall), Robert Sundin (Holms SK), Baxtiar Muhammadi (Kovlands IF).
Spelartrupp 2017
Hensida
Facebook (har ingen offentlig facebooksida)

Inför seriestarten. Lokalfotbollen tar pulsen på:
– Medskogsbrons BK

(2017-05-02)
Många befarade nedläggning av Medskogs seniorlag efter fjolåret.
Men det fanns en grupp entusiaster kring Viforsplan som vägrade lägga sig ner oc dö så nu kommer man till spel i Medelpadsfemman.
– Vi har en mix av gammalt och ungt men truppen är tunn, säger tränaren Mattias Nilsson.


Medskogsbrons BK har lagt ner förr och startat upp. Efter fjolåret var vi många som trodde att seniorspelet åter var ett minne blott.
Men en grupp boende kring Viforsplan med Stefan Thor i spetsen ville annat och med en gäng föräldrar till pojk- och flicklagen med förflutet som fotbollsspelare, fjolårslirare och några övriga comebackande herrer blir det nu lir i Medelpadsfemman.
Lokalfotbollen tog ett snack med nye huvudtränaren Mattias Nilsson inför kvällens seriepremiär mot Hassels IF. 

Hur är läget i laget inför seriestarten?
– Truppen är mindre än önskat och lite småskavanker är lite oroande.

Nöjd med försäsongen?
– Vi tog ett beslut att inte köra så många träningsmatcher utan vila oss i form. Ser man tillbaka så skulle lite löpträning inte ha skadat för stora delar av truppen.

Truppens sammansättning?
– Mix av gammalt och ungt, dock som sagt betydligt smalare än önskat.

Er målsättning i år?
– Inte vinna och inte åka ur. Ha roligt och vinna så många matcher som möjligt.

Någon spelare i Medskogs som man bör hålla ett extra öga på i år, och varför?
– Patrik Andersson med sin rutin och Jakob Melin som mittfältsgeneral och härförare.

Vilket lag tippar du vinner serien, respektive kommer sist och åker ur?
– Ljustorp tror jag vinner, dem hade ett bra år ifjol och känns som att dem satsar i år. Sist kommer nått av dem lagen som har tunnast trupp och som får lite för många skador.

Och avslutningsvis. Hur går det för er i premiären mot Hassel ikväll?
– Vi vinner premiären med 2-1 med avgörande mål av Marcus Ytterström i 86:e minuten på ett friläge från halva plan.

Lokalfotbollens tips: Medskogs slutar 9:a. Har flera bra spelare sett till namnen men som sagt en tunn trupp och sånt är aldrig bra. Och hur är det med flåset? Kan bli långa 90 minuter. Men kul att det fortfarande kommer att spelas seniorfotboll i seriesammanhang på Viforsplan. Men några större framgångar lär det inte bli. Fullföljer man hela säsongen och undviker jumboplatsen gör man det bra.

Faktaruta:

Medskogsbrons BK

Grundad: 11 september 1972
Klubbdräkt: Gröna tröjor,svarta byxor och gröna strumpor.
Hemmaplan: Viforsplan (102 x 53 m, naturgräs).
Publikrekord: 390 mot IFK Sundsvall i div. 3 Södra Norrland 1985.
Meriter: 5 säsonger i div. 3, som bäst 4:a i Mellersta Norrland 1993.
Antal säsonger i div. 4: 21
Tränare: Mattias Nilsson (1:a säsongen som huvudtränare, ifjol ass.).
Ass. tränare:
Lagledare:
Materialförvaltare:
Nyförvärv: Joakim Christensen (Holms SK), Erik Söderbäck( comeback, senast IFK Gnarp), Oskar Nordlander (comeback, senast Alnö IF), Stefan Thor, Jakob Melin, Björn Ström, Tony Broman, Simon Nyberg, Marcus Ytterström, Patrik Andersson, Jonas Hed, Anders Westlinder, Thomas Westlinder, Zdenko Cabrajic och Daniel Christmansson (alla comeback).
Spelarförluster: Jerry Nerén, tränare (ny klunb ej klar), Dennis Marzouki (Sund IF), William Eliasson (Sund IF), Johan Skoog (Lucksta IF), Henrik Lindblom (Kovlands IF), Jesper Eliasson (Kovlands IF), Emil Andersson (flyttat, ny klubb oklar), Joakim Nerén (flyttat, ny klubb oklar), Kalle Bergström (flyttat, ny klubb okla) plus några som bara gjorde en enstaka match ifjol.
Spelartrupp 2017
Hensida
Facebook (har ingen offentlig facebooksida)

Victor Munter - ett prima nyförvärv till Kovland från Granlo. Victor Munter - ett prima nyförvärv till Kovland från Granlo.

Kovland blir att räkna med – ytterligare tre nya klara

(2017-04-17)
Kovlands IF ser ut att bli att räkna med ordentligt i årets Medelpadsfemma.
Nu har man gjort klart med ytterligare tre spelare.
– Nils "Nibba" Backlund och Peter Olsson, båda senast i Holm, och Victor Munter från Granlo är klara, säger tränaren Fredrik Åhsén.


Under april månad har Kovland gjort klart med ytterligare tre spelare.
Från Holm har Nils "Nibba" Backlund inkommit och är faktiskt den enda KIF:are som hittat nätet under försäsongen.
Från seriekollegan Granlo har man redan hämtat in Michael Lindgren. Nu är även hans kompis Victor Munter handplockad från samma klubb.
Den tredje i raden är Peter Olsson som gör comeback. Precis som "Nibba" spelade han senast i Holm. 
– Nils "Niba" Backlund är allround och kan spela på flera platser och han är alltså den enda som hittills hittat nätet för oss. Petter Olsson, som tagit två sabbatsår, är en rivig offensiv spelare och i Victor Munter stärker vi upp defensiven. Rejäl, placeringssäker och med en bra fot, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén om sina senaste förvärv.

Helgens träningsmatcher, 8-9 april:
Storförluster för Sidsjö-Böle, Nedansjö och Medskogsbron

(2017-04-09)
Resultat och matchfakta från helgens träningsmatcher för lagen i Medelpadsfemman.
För Nedansjö och Medskogs gick det tungt och båda lagen förlorade sina respektive matcher med 0-5.


Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 1-6
2017-04-09 - 18:00 - Idrottsparken
Mål Sidsjö-Böle: uppgift saknas ännu
Mål IFK Sundsvall: uppgift saknas ännu
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik:
Matchfakta

Långheds IF - Hassels IF 1-1 (0-0)
2017-04-09 - 14:00 - Öns IP, Edsbyn
Mål Hassel: Massuod Mohammadi
Domare: Lars Lek Hansson
Publik:
Matchfakta

Granlo BK - IFK Timrå 2 4-4 (0-1)
2017-04-09 - 13:15 - Westhagen
Mål Granlo: Artagan Keskin, Sergio Hinestroza, Johan Martinsson och självmål.
Mål Timrå 2: Gustav Hägglund 3 och Innocent Manzi.
uppgift saknas ännu
Domare: Roger Collina Backlund
Publik:

Ljustorps IF - Holms SK 7-0
2017-01-08 - 16:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 1-0 Kuchi West (18), 2-0 Saw En Gay, 3-0 Kuchi West , 4-0 Saw En Gay. 5-0 Jonas Åström, 6-0 Björn Nygren (88), 7-0 Björn Nygren (89).
Domare: Henoc Ekanga
Publik:
Matchfakta

Kovlands IF - Nätra GIF 0-0 (0-0)
2017-04-08 - 15:00 - Westhagen
Domare: Nilla Sjöberg
Publik:
Matchfakta

Söråkers FF 2 - Medskogsbrons BK 5-0
2017-04-08 - 12:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål Söråker 2: uppgift saknas ännu
Domare: Henoc Ekanga
Publik:
Matchfakta

Nedansjö IK - Hudiksvalls SK 0-5 (0-2)
2017-04-08 - 11:00 - Westhagen
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik:
Matchfakta

Helgens träningsmatcher, 1-2 april:
Bara två av Medelpadsfemmans lag träningsspelade i helgen

(2017-04-02)
Resultat och matchfakta från helgens träningsmatcher för lagen i Medelpadsfemman. Det var dock bara Ljustorp och Holm som var i elden.

Matfors IF 2 - Holms SK 2-4
2017-04-01 - 17:05 - Westhagen
Målen: 1-0 William Dalenius (7), 1-1 Johan Smott (10), 1-2 Yevhen Ponomarenko (13), 1-3 Gebremeskel Elias (22), 2-3 Oliver Spjut (42), 2-4 Mohamed Ahmad Kamal Al Hussein (90).
Domare: Anton Fandén
Publik: 25

Ljustorps IF - IFK Sundsvall 1-4 (1-2)
2017-04-01 - 16:30 - Timrå IP konstgräs
Mål Ljustorp: ej inrapporterat ännu
Mål IFK Sundsvall: Oskar lidström 2, Alexander Aspenrud och Erik Wallskog.
Utvisning Ljustorp: Pradiphat Yudaen (55)
Domare: David Lundgren
Publik: 23

Kovland hämtade upp underläge tack vare "Nibas" två mål

(2017-03-31)
Nyförvärvet från Holm, Nils "Niba" Backlund, såg till att Kovland hämtade upp ett 0-2-underläge mot Ramvik i fredagens träningsmatch.
– Nöjd med både upphämtningen och spelet, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


Kovland mötte under fredagskvällen Ramvik från Ångermanlandsfemman. Matchen på Högslätten slutade 2-2. Båda KIF-målen från Holmförvärvet Nils "Niba" Backlund.
– Vi gav tyvärr bort första 25 minuterna då vi kom i underläge med 0-2. Därefter tog vi över spelet och ägde matchen och pressade dom tillbaka. Jag är nöjd med både upphämtningen och spelet, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

Matchfakta:
Ramviks IF - Kovlands IF 2-2 (2-1)
2017-03-31 - 20:05 - Högslättens IP
Mål Kovland: Nils Backlund 2
Domare: Kenan Hasanagic
Publik:

En något suddig Leon Solli är Ljustorps senaste nyförvärv. En något suddig Leon Solli är Ljustorps senaste nyförvärv.

Ljustorp värvar central mittfältare från Alnö:
"Passar in i vår spelidé"


(2017-03-29)
Leon Solli tar steget över från Alnö till Ljustorp.
– Vi har varit lite tunna på det centrala mittfältet och Leon kommer passa in perfekt i laget och vår spelidé, säger tränaren Fredrik Enqvist.


Ljustorp gick på en rejäl mina i helgens träningsmatch – 2-8 mot division 4-laget Essviks AIF (läs nedan).
Nu stärker man truppen ytterligare med mittfältaren Leon Solli från Alnö IF. 
– I Leon får vi en en stabil och säker spelare, duktig med bollen och en fin passningsfot. I rätt miljö kommer Leon att utvecklas till en riktigt bra spelare. Vi har varit lite tunna på det centrala mittfältet och Leon kommer passa in perfekt i laget och vår spelidé, säger tränaren Fredrik Enqvist.