NYHETER
Division 6 Medelpad

Deltagande 8 lag i Medelpadssexan 2017: Fränsta IK / Ljunga IF 2, Matfors IF 2, Selånger FK, Stöde IF 2, Svartviks IF 2 (nya), Söråkers FF 2, Wiskans IF och Ånge IF (begärt sig ner från div. 3). Essviks AIF 2 och Fränsta IK 3 från ifjol har inte anmält sig till årets division 6-spel.

Medelpadssexans All Star Team 2017

(2017-11-12)
Efter en hel del vånda är nu årtes Drömelva i Medelpadssexan utsedd.
Det var en hel del konkurrens om platserna och man frapperas över hur många duktiga spelare som huserar i vår lägsta seniorserie.
Vi börjar med målvakten...

Målvakt:
Alexander Panayioti,
Svartviks IF 2


19 år. En rörlig och kvick målvakt som kompenserar bristande längd med atletisk styrka, mod och spelsinne. Bra på fötterna och bjuder ibland på dribblingar som siste man. Spelade ute en match – och  gjorde givetvis mål. Kom i år från GIF Sundsvall och hann även under säsongen division 3-debutera i A-laget.

Finns ingen bild på Emil så jag tog en på hans motsvarighet i Real Madrid istället - Marcelo. Finns ingen bild på Emil så jag tog en på hans motsvarighet i Real Madrid istället - Marcelo.

Högerback:
Emil Johansson,
Stöde IF 2


24 år. Medelpadssexans egen "Marcello". Tvåväggspelare med en rivig spelstil men samtidigt bra fötter, speciellt högerdojan, som han utnyttjar till fina uppspel. Även bra på huvudet och en av anledningarna varför Stöde 2 inte släppte in några hörnor på hela säsongen. Pådrivare med hög lägstakapacitet. Egentligen för bra för division 6.

Mittback:
Christian ''Chippen'' Isaksson, Matfors IF 2

25 år. "Nolbys de Jong", prima förstärkning för Matfors andralag från Essviks AIF då han valde att "varva ner". Benhård lirare som i år flyttade ner på mittbacken där han sällan gav utrymme till motståndarforwards. Dom som ändå valde att gå i närkamp fick se över sina blessyrer efter matchen. Det unga lagets "pappa" med sin fostrande attityd.

Mittback:
Oskar Åman,
Matfors IF 2


16 år. Omskolad från anfallare till mittförsvarare. Trots sin ungdom frän i närkamperna och har en bra tajming i huvudspelet. Bra blick för spelet och ser till att ofta starta anfallen med bra uppspel. Även målfarlig vilket tre fullträffar under säsongen påvisar. En påläggskalv av stora mått hos Brukets Blå. Spel i fyran med A-laget i fyran redan 2018?

Vänsterback:
Tom Hultin,
Wiskans IF


24 år. Lirar i samma försvarsmur som pappa Martin – en ovanlig kombination i dagens fotboll. Kvick och brytsäker och brukar stänga ner sin kant. Reder ofta upp pappas misstag och har ögonen på sig från division 3-klubben Stöde IF. Ligger i topp i Wiskans träningsliga och tillsammans med målvakten Stefan Eriksson Wiskans främsta spelare under 2017.

Mittfältare, höger:
Alex Berggren,
Matfors IF 2


20 år. Den åskledare är ännu inte uppfunnen som kan stoppa den här lilla blixten från Vattjom. Poängspelare, d v s gör både mål och spelar fram. Fem egna "strutar" och sju ass har det blivit i år. Har spridit stor skräck bland Medelpadssexans vänstermittfältare och dito backar. Håller redan för Medelpadsallsvenskan!

Mittfältare, centralt:
William Dalenius,
Matfors IF 2


24 år. Före detta målspruta som tagit ett rejält steg nedåt i planen "på gamla dar". Numera defensiv mittfältare men trots detta fortfarande målfarlig, sju mål i år. En "elak" dynamo på mitten som både vinner och fördelar bollar, och som sagt, även kan avsluta. En spelare som är en fröjd att ha i det egna laget men rena pesten som motståndare.

Mittfältare, vänster:
Haroun Abdulle,
Svartviks IF 2


16 år. En påläggskalv av rang. Debuterade i division 3 under säsongen, inte fyllda 16 år. En modern spelartyp som ligger steget före i tanken tack vare sitt välutvecklade spelintellekt. Har därför ett övertag på sina motståndare. Har redan en välfylld verktygslåda och den enda som sätter gränser är han själv.

Högerforward:
Helmer Bergström,
Svartviks IF 2


16 år. Har en välutvecklad näsa för vart målet är beläget och trots att han inte gjorde så ohyggligt med matcher i sexan nådde upp till tio fullträffar. Lång och tung men ändå snabb, en inte helt vanlig kombo. Svårstoppad när han kommer runt på sin kant och avslutar då själv eller målpassar snett inåt bakåt till en fri lagkamrat. Har redan debuterat i Svartviks A-laget i trean. Jättetalang!

Center:
Mickael Westin,
Svartviks IF 2


24 år. Medelpadssexans skytteligavinnare med sina elva mål, många helt matchavgörande. En typisk box-spelare som gör nästan alla sina mål i målgården eller strax utanför. Dyker upp som "gubben i lådan" och petar in returer, lösa bollar eller inspel från kanterna. Syns mer i matchprotokollen efteråt än på själva planen under kamperna likt en sentida Gerd Müller.

Vänsterforward:
Linus Sjölander,
Stöde IF 2


21 år. Medelpadssexans bästa spelare alla kategorier. En ung veteran. Kan spela på alla platser i ett lag, även målvakt. Tappade lusten för toppfotboll och tog ett sabbatsår innan han återupptog lirandet i Stödes andralag i sexan i år. Fick tillbaka lite av suget under hösten och gjorde då några matcher med A-laget i trean. Har dessvärre nu flyttat till Östersund. Kommer att bli saknad.

Tränare:
Andreas Jonsson,
Matfors IF 2


28 år. Tog hem serien under sin andra säsong som ansvarig för U-laget. Duktig analytiker och bra på att få ihop "gruppen". Inte så lätt i ett andralag. Har fostrat en hel del spelare till A-laget i fyran och kommer därför under 2018 även att assistera nya tränaren Tobias Sjölund. Brukets Blå är en av få föreningar i distriktet som i stort sett är självförsöljande på spelare till seniorlaget.

Domare:
Reza Nematbakhsh,
Sundsvall


22 år. Ny söderifrån och gjorde bra ifrån sig under sitt första år i Medelpad när han väl blev varm i kläderna. Har dömt i fyran som huvuddomare och assisterat i division 2 och Elitettan. Tillhör "comingmen" bland våra domare och har fått mycket beröm för sina insatser. Håller en bra nivå i matcherna och visar engagemang. Har dessutom varit med i Idol 2013!!! https://www.youtube.com/watch?v=p5IKy4syNvI

Brukets Blås unga bilaga obevekliga i Medelpads-sexan: "Otroligt bra"

(2017-10-26)
Brukets Blås unga bilaga tog som nog dom flesta redan vet hem årets upplaga av Medelpadssexa.
Detta efter en hård kamp med Svartvik 2, även dom med många tonåringar i laget.
– Vi har haft en otroligt bra säsong, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Redan ifjol utmanade ungtupparna i Matfors andralag topplagen i Medelpadssexan men i slutändan visade sig Ljustorp och Nedansjö vara för överlägsna.
Men trots att man inför den här säsongen "blev av med" några talanger till A-laget i fyran blev det serieseger, efter en hård kamp mot Svartvik 2:s likaledes unga manskap. Blott två förluster i serien på hela säsongen. Starka papper!
– Vi har haft en otroligt bra säsong både tabell-, spel- och utvecklingsmässigt, finns inte mycket att klaga på, säger tränaren Andreas Jonsson, sedan han fått lite perspektiv på säsongen.

Vad har varit mest glädjande under året?
– Självklart är det glädjande att vi lyckas vinna serien men mera är att se spelarna ta steg i rätt riktning hela tiden. Det är många av grabbarna som tagit stora kliv i sin utveckling och det värmer i hjärtat att se. I år hade vi dessutom två 14 åringar som fick debutera i sexan och gjorde det riktigt bra. Det är fantastiskt kul att se.

…och minst dito?
– Stundtals har vi haft svårt att vara fullt manskap på träningen, så ska man hitta något negativt så får det bli det.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Oj, svår fråga då hela säsongen har varit fantastisk men 4-0 segern hemma mot Stöde 2 inför nästan 200 personer var en trevlig tillställning helt klart.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Överraskat är väl fel ord kanske då man vet att det många av grabbarna har bra potential. Men jag tycker tillexempel att en som Lukas Gillström har blommat ut och hittat rätt i sin nya position som offensiv ytterback. Han har gjort en väldigt bra säsong. Samma med William Dalenius som också hittat rätt i ny roll på det centrala mittfältet, dessutom nio "strutar" vilket imponerar.


Hur blir det för egen del? Fortsätter du ii klubben ytterligare en säsong?
–Jag kommer att bli kvar i klubben, ja.

Vad tycker du om domarstandarden i år?
– Det finns domare som är jättebra, Hasse Söderblom är fantastisk tillexempel. Sedan finns det tyvärr domare som inte håller alls.

Hur skall man förbättra domarstandarden ytterligare tycker du?
– Ställa större krav! Vissa domare saknar tyvärr helt känsla för spelet och man undrar ibland om dom någonsin spelat själv. Domare som inte klarar av att ha en dialog med spelarna bidrar enbart till frustration & skador som följd

När det gäller Lokalfotbollen. Hur ofta besöker du sidan?
– Flera gånger per dag

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadssexan i år?
Fantastisk, sämsta serien i hela medelpad men ändå finns det alltid information om ALLA matcher, det är så jäkla imponerande! Vi är sjukt bortskämda i medelpad med denna bevakning.

Betyg till Lokalfotbollen rent allmänt, skala 1-10 (där 10 är bäst)?
– Stark 8:a! Mer bilder och mer samarbete från tränare skulle göra det till en 10:a. Det är så klart inte ditt fel utan det finns för många tränare som inte är beredd att hjälpa till.

Vad tycker du borde förbättras ytterligare med Lokalfotbollen?
– Tycker det är väldigt bra som det är måste jag säga, du kör allt själv och gör det jävligt bra. Man kan inte kräva mer så länge du styr detta själv.

Då tackar jag för mig och grattar dig och grabbarna till seriesegern.
– Tack för det. 

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Preliminärt: Så blir serierna i den lokala fotbollen 2018

(2017-10-23)
Nu när Sund spelade upp sig i division 3 kan Lokalfotbollen göra en preliminär uppställning hur nästa års serier kommer att se ut.
En läsning som oroar...


Sund kvalade upp sig till trean. Därmed var det stora frågetecknet uträtat till ett utropstecken och Lokalfotbollen kan göra en preliminär uppställning på hur nästa års serier kommer att se ut. Och då har jag tagit med i beaktingen gällande klubbar som sagt att dom troligen inte kommer att ha något andralag i seriespel eller motsvarande nästa år.
Har gjort en förteckning på tio lag i division 4 och ett gällande för tolv. Lite beroende på vad Medelpads Fotbollförbunde beslutar längre fram.

Tiolagsserier:

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)
• Essviks AIF
• IFK Sundsvall,
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4).
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF 2 (nedflyttad från div 4)
• Granlo BK
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Ljustorps IF
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Selånger FK
• Stöde IF 2
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
• Fränsta IK
• IFK Timrå 2 (tveksamma till en fortsättning)
• Matfors IF (tveksamma till en fortsättning)
• Njurunda IK
• Sundsvalls DFF 2
• Sundsvalls FF (tveksamma till en fortsättning)
• Söråkers FF

Tolv lag i division 4

Division 4 (Medelpadsallsvenskan)

• Essviks AIF
• Granlo BK (uppflyttad från div 5)
• IFK Sundsvall
• Kovlands IF (uppflyttad från div 5)
•Ljunga IF / Fränsta IK
• Ljustorps IF (uppflyttad från div 5)
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Nedansjö IK (uppflyttad från div 5) 
• Sidsjö-Böle IF (uppflyttad från div 4)
• Söråkers FF
• Torps-hammars IF (från div. 5)

Division 5 (Medelpadsfemman)
• Alnö IF (nedflyttad från div 4)
• Hassels IF
• Holms SK
• IFK Timrå 2
• Matfors IF 2
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK (uppflyttad från div 6)
• Stöde IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Svartviks IF 2 (uppflyttad från div 6)
• Wiskans IF (uppflyttad från div 6)

Division 6 (Medelpadssexan)
• Fränsta IK / Ljunga IF 2
• Kubikenborgs IF 2 (comeback)
• Ånge IF

Division 3, damer (Damtrean)
samma som ovan.

Lokalfotbollens kommentar:
Det enda logiska som jag ser det är tio lag i Medelpadsallsvenskan, lika många i femman och då fem lag i sexan där man möts fyra gången inbördes.
Däremot är jag orolig för Damtrean. Heffnersklubban har aviserat att inte ha något andralag i trean, sak samma med Selångers tredjedito. Oklart även om Sundsvalls FF och Matfors kör vidare. Det kan utmynna att vi bara får ihop fyra lag i vår högsta lokala damserie vilket är illa. Mycket illa! Det var inte alls länge sedan vi hade en Damfyra med tion lag...

Christian Wilhsson gav Wiskan en 2-0-ledning mot seriesegrarna Matfors men föll ändå surt nog Christian Wilhsson gav Wiskan en 2-0-ledning mot seriesegrarna Matfors men föll ändå surt nog

Sammandrag, sista omgången:
Matfors vände 0-2-under-läge mot Wiskan trots straffmiss

(2017-09-17)
Idag slutspelades Medelpadssexan, så när som på en uppskjuten match.
Klicka på länken nedan för resultat, matchfakta, sluttabell och skytteliga.
Hoppas kunna bjuda på mer kött på benen från matcherna lite senare.


• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

GLADA GRABBAR MED GULDHATTAR. Matfors IF 2 har vunnit Medelpadssexan 2017. Lokalfotbollen.nu gratulerar dom välförtjänta seriesegrarna!

Matfors 2 klara seriesegrare – Ånge blev inget hot

(2017-09-11)
Vid seger på Ånge IP skulle Matfors 2 säkra seriesegern i Medelpadssexan trots att en omgång återstår.
Och visst blev det seger, och en klar sådan – 6-1!
– Otroligt skönt att kunna säkra seriesegern, har aldrig mått mått så jävla bra som jag gjorde i Ånge ikväll, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.


Svartvik 2 vann igår och satte press på ledande Matfors 2 i sin hängmatch mot Ånge på bortaplan.
Trots att västralaget ligger nästjumbo finns det kvalitet i laget och kanske kunde man hota gästerna och se till att hålla kvar spänningen i serien till den sista omgången?
Men nej! Brukets Blå kom ut fokuserade på uppgiften och kunde ta en komfortabel 6-1-seger och ta hem årets upplaga av Medelpadssexan.
– Mycket rättvist! Ett homogent lag trots att det är ett andralag och inte plockat in en massa A-lagsspelare lite nu och då som kanske andra lag gjort och har därmed visat upp en imponerande jämnhet. Ett stort grattis till seriesegern, Matfors, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
– Synd bara att vi kanske gjorde höstens sämsta match och inte kunde ge dom en rejäl kamp. Vi fick inte ordning på varken positionsspel eller passningar och bjöd på alldeles för mycket och det har man inte råd med mot ett så pass bra lag som Matfors 2. Då blir man hårt straffade, fortsätter Bjurén.
– Otroligt skönt att kunna säkra seriesegern, har aldrig mått mått så jävla bra som jag gjorde i Ånge ikväll, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.

Hur hade ni lagt upp taktiken i kvällens match?
– Vi pratade innan matchen om att ligga rätt i positionerna, ha stort tålamod i försvarspelet och jobba stenhårt för varandra. Just dom bitarna tycker jag vi lyckas utmärkt med, otroligt nöjd och stolt över att vi genomför matchen så pass väl som vi gör, säger Jonsson. 

Hur var matchen?
– Vi får 1-0 redan efter drygt fyra minuter när Philip Forsberg håller sig framme och petar in bollen. När vi sedan sätter dit 2-0 efter elva minuter genom Alex Berggren så känns det väldigt bra. Att vi sedan lyckas göra 3-0 precis innan halvtidsvilan var psykologiskt viktigt, Christian Isaksson petade in trean från nära håll efter en hörna.

Skönt med 3-0 i paus förstår jag. Kändes det redan då att segern var bärgad?
– I halvtid pratade vi mycket om att fortsätta ha tålamod både i försvarsspel och anfallspel samt att vara ödmjuk inför andra halvlek. Tycker vi knyter ihop det väldigt bra där William Dalenius gör två mål och Alexander Nygren avslutade kvällens målfest genom att nicka in 6-1 på hörna i slutminuten.

Hur känns det efter segern och var det någon ikväll som du vill plussa lite extra för?
– Efter en sådan här match känns det svårt att sätta betyg på individer, känns som det här är pricken över i; et på en fantastisk säsong och samtliga förtjänar beröm. Jag är otroligt stolt över laget och hur vi genomför säsongen, att vinna en serie är en otrolig bedrift vare sig det rör sig om division 6 eller Allsvenskan så allt beröm i världen till en fantastisk spelartrupp! Tycker vi bevisar säsongen igenom att vi har en otroligt jämn trupp där vi inte står och faller med ett par spelare utan vi vinner serien för att vi har ett otroligt starkt kollektiv, avslutar den stolte tränaren Andreas Jonsson.

I Matfors hyllas kollektivet. I Ånge skall det plussas för pojklagsmålvakten Yassir Hamdani som fick hoppa in efter pausvilan och begå sin seniordebut. Han fick ingen tacksam premiär då han ofta blev utelämnad av sitt uteförsvar men kämpade på och svarade för några riktigt fina parader.

 Ånge IF - Matfors IF 2 1-6

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Tomas Eriksson vet fortfarande vars målet är beläget. Tomas Eriksson vet fortfarande vars målet är beläget.

Tomas Eriksson tvåmåls-skytt när Wiskan vände tidigt underläge

(2017-09-10)
Selånger fick sota för Wiskans tunga derbyförlust mot Stöde förra helgen.
Idag vände man tidigt 0-1-underläge till en 4-1-seger.
– Vi flyttade fokus från spelet till domaren och släppte dessutom in enkla mål så vi förtjänade inte att vinna den här matchen, säger Selångers tränare Tomas Jonsson besviket.


Wiskan tog sig samman

Wiskan fick ordentligt på nöten i förra helgens derby mot Stöde 2 och hamnade idag i tidigt underläge hemma mot Selånger efter Abraham Brhane Tesfamariams mål.
Wiskan tog sig dock samman och precis innan halvtimmen spelad vände man på steken. Först kvitterade Fredrik Lind och bara nån minut senare satte Niklas Vallsten 2-1.
I den andra halvleken satte måltjuven Tomas Eriksson locket på med två fullträffar och såg till att Wiskansegern landade på 4-1.
Dom blåvitrandiga har därmed chansen att passera Svartvik 2 i den sista omgången och lägga beslag på andraplatsen och därmed med stor sannolikhet få spela division 5-fotboll nästa år.


Besviken Selångertränare

Selångertränaren Tomas Jonsson var inte nöjd med sitt manskap efter matchen.
– En slarvigt spelad match där närkampsspelet och domarens bedömningsnivå avgjorde vilka som vann. Vi var mindre fysiska än dom och då fokus hos oss hamnar på domaren och motståndarnas spel då förtjänar vi inte att vinna. En av två dåliga prestationer från oss i år. Där vår oförmåga att flytta bollen till en medspelare innan vi hamnade i ett kampmoment mot en motståndare gjorde att vi inte flår hela vägen. Då vi dessutom bjöd motståndarna på tre mycket enkla mål och dom även fick en straff blev uppförsbacken både brant och lång, säger Tomas Jonsson.


Lyfter fram målvaktsdebutant

Men allt var inte nattsvart i Selånger.
– Nej, vill lyfta fram vår unga målvakt Linus Lind som gjorde sin A-lagsdebut och inte hade mycket att göra på de bollar som rullar in idag. Han kommer igen och är redan nu en bättre målvakt med de erfarenheter han fått. Vi får borsta upp oss för vi vill avsluta från vår bästa sida på söndag mot Söråker 2, avslutar Tomas Jonsson.
 
Wiskans IF - Selånger FK 4-1

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Konrad Ålund Smedlund satte Söråker 2:s segermål på övertid. Konrad Ålund Smedlund satte Söråker 2:s segermål på övertid.

"Kolle" sköt segern till Söråker 2 på stopptid mot decimerat Stöde 2

(2017-09-10)
Söråker kom från en brakförlust, Wiskan från en storvinst.
Ändå visade det sig att Söråker skulle ta hem segern efter en jämn tillställning där en Stödeutvisning gjorde att det vägde över till hemmalaget till slut.


Förra helgen förlorade Söråker 2 sin match med 1-7 samtidigt som Stöde 2 vann med motsvarande siffror. En indikation hur dagens match skulle sluta?
Inte direkt. Det blev snarare tvärtom...
Ledningen skiftade några gånger uppe på Lötas konstgräs.
Oliwer Lindgren gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken men Linus Sjölander kvitterade precis innan pausvilan.
Filip Bergman satte 1-2 åtta minuter in i den andra men nu var det Söråkers tur att kvittera då Oliwer Lindgren satte sin andra fullträff efter knappa timman spelad.
Därefter fick gästernas Joackim Åberg syna det röda kortet och i numerärt överläge kunde kvicke Konrad Ålund Smedlund överlista Stödekeepern på övertid och avgöra matchen.
En frustrerad Staffan Lundgren hann sedan också dra på sig gästernas andra utvisning.

Söråkers FF 2 - Stöde IF 2 3-2

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Abdirizak Mukhtar gjorde tre mål på en halvtimme för Svartvik 2. Abdirizak Mukhtar gjorde tre mål på en halvtimme för Svartvik 2.

Svartvik 2 sätter press på ledande Matfors 2 – äkta hattrick av Abdirizak Mukhtar

(2017-09-10)
Matfors fullbordar omgång 13 i morgonkväll med bortamatch mot nästjumbon Ånge.
Tvåan Svartvik 2 satte en viss press på serieledarna genom att vinna sin match under förmiddagen mot Ljunga/Fränsta med 5-2 efter ett äkta hattrick av Abdirizak Mukhtar.


Vid seger mot Fränsta/Ljunga skulle Svartvik 2 sätta press på serieledarna Matfors 2 inför deras bortamatch mot Ånge under måndagskvällen.
På grund av vädret flyttades matchen till Idrottsparken och avspark kl. 10:00. Något som gjorde att gästerna fick inleda utan avbytare p g a en försovning.
Helmer Bergström satte 1-0 redan i den tredje minuten och efter en kvart inledde Abdirizak Mukhtar Ahmed sin jakt på ett äkta hattrick. Något som han fullbordade precis innan pausvilan.
Helmer Bergström ökade tidigt i andra på till 5-0 med sitt andra mål för dagen innan Fränsta/Ljunga kunde avsluta matchen med att vinna den andra halvleken med 2-1 efter mål av Karmand Mahmud på straff och Mujtaba Haydari.
– Starkt att vinna den andra halvleken. Vi hade bekymmer att få ihop fullt lag. Några sena återbud igår kväll och en försovning i morse men vi var i alla fall elva man vid avspark, säger Björn Östgård i Fränsta/Ljunga.

Svartviks IF 2 - Fränsta/Ljunga 5-2

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Kent Larsson sänkte serieledarna. Kent Larsson sänkte serieledarna.

Sammandrag, omgång 12:
Jumbon Fränsta/Ljunga dängde serieledarna och Stöde 2 tog en gruvlig revansch på Wiskan

(2017-09-03)
Jumon Fränsta/Ljunga aktade inte för rov utan besegrade serieledarnaa Matfors 2.
Stöde 2 tog gruvlig revansch på Wiskan.
Tidig utvisning sänkte Ånge.
Söråker 2 tog ledningen mot Svartvik men...


Jumbon Fränsta/Ljunga besegrade serieledarna Matfors 2

I måndags tvingades Fränsta/Ljunga lämna walk over. Idag kom mantill spel, och inte bara det – man dängde serieledarna Matfors 2!
Efter en mållös första halvlek trots flera bränningar av Matfors kommer chocken tidigt i andra då veteranen Kent Larsson, 50+, nickar in 1-0 för Fränsta/Ljunga och herr Larsson spädde nästan omgående även på till 2-0 med en perfekt lobb med sina nya syntetskor.
MIF gick ner på en trebackslinje och William Dalenius fick till en reducering efter timmen spelad men trots en enveten press men hemmaförsvaret med Joel Wikholm. Karmand "Siwar" Mahmud, Mathias Goodhe och Hassan Hussein Al Ahmed var obevekliga och släppte bara till ett par ströchanser sista halvtimmen.
– Oboj! Vilken härlig seger efter en strålande kämpainsats! En fin skalp innan den väntande älgjakten, säger en upprymd Thomas "Håkki" Eriksson i Fränsta/Ljunga.
– En svidande förlust, bara gratulera Fränsta/Ljunga som var betydligt mer effektiva än oss idag. Vi äger första halvlek och skapar tillräckligt med klara målchanser för att kunna stänga matchen, bl a skjuter vi över i helt öppna lägen. I den andra släpper vi till två lägen som dom gör mål på. Vi gjorde en sämre andrahalvlek och förmådde aldrig hota riktigt ordentligt efter vår reducering. Fränsta/ Ljunga är ett bra lag och det är en gåta att dom bara hade tre poäng innan den här matchen, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.


Gruvlig revansch för Stöde 2 i derbyt

Wiskan hade chansen att knapra in på ledande Matfors 2 vid seger i derbyt mot Stöde 2. Men Stödebilagan tog en gruvlig revansch för förlusten i våras på Viskans IP. Redan i den andra minuten satte Robin Bergman 1-0 för hemmalaget vilket blev startskottet för ett målfyrverkeri och en halvtimme senare stod det 6-0. Innan pausvilan skickade Filip Astby även in sjuan. Övriga målskyttar under den första halvleken var Anton Grödén x 2, Linus Sjölander, Anton Skarpsvärd Olsson och Henrik Sjölander (straff).
Den andra halvleken blev mer eller mindre en transportstrecka mot tre poäng för Stöde. Wiskan vann faktiskt halvleken tack vare Tom Hultins reducering. Ett mål som var mer tröst för tigerhjärta.
Lagen drog också på sig varsin utvisning. Henrik Sjölander tidigt i andra för hemmalaget och Wiskans Andreas Blom i slutminuterna.
– En skön revansch från i våras och vi var rejält taggade när vi sprang in på planen och gjorde en otroligt bra första halvlek, säger Stödecoachen Emil Johansson.


Söråker 2 tog ledningen på Hemmanet, sen tog det roliga slut

Jesper Andersson gav gästerna ledningen efter tio minuters spel uppe på Hemmanet. Därefter var det roliga slut för Söråker 2 den här gången.
Micke Wallin kvitterade i mitten av halvleken och Sallad Hussein Gaal såg till att hemma(net)laget hade vänt före pausvilan.
Tio minuter in i andra satte Haroun Mohamed Abdulle 3-1 och sista kvarten kvar razzlade det till fyra gånger till. Abdulle och Westin satte sina andra fullträffar för dagen och Javid Amini och Jafar Yakubi fastställde Svartviks segern till 7-1.


Tung start för Ånge mot Selånger

Javid Azimis tidiga ledningsmål och en Ångeutvisning i samband med det krattade i manegen för Selånger.
Inom loppet av tre minuter innan halvtimmen satte Abraham Brhane Tesfamariam två mål och även Javid Azimi gjorde sig själv till dubbel målskytt.
Mohammad Ahmadi gav Ånge ett litet hopp då han reducerade till 4-1 i den 43:e minuten men Linus Stafrin tog snabbt död på dom förhoppningarna med sitt 5-1-mål mindre än minuten senare.
Tjugo minuter in i den andra halvleken drog gästerna på sig sitt andra röda kort men trots två man mindre lyckades Omid Tajik pricka in halvlekens enda fullträff då han fastställde resultatet till 5-2.
– Vi ledde rättvist efter den första halvleken, om än nått mål för stor. Ånge kämpar heroiskt i andra trots sina utvisningar och vi blev lite för bekväma och utnyttjade inte vår numerära fördel som vi borde, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Christian Wilhsson (bilden) och lagkompisen Patrik "Putte" Nilsson hattrickade bägge i Wiskans segermatch. Christian Wilhsson (bilden) och lagkompisen Patrik "Putte" Nilsson hattrickade bägge i Wiskans segermatch.

Sammandrag, omgång 11:
Målorgie på Viskans IP och Matfors 2 tog ett rejält kliv mot division 5

(2017-08-28)
En målorgie, ett par överkvalificerade spelare, ett avgörande (?) Matforsryck och en w.o-match.
Det hände en del i omgång 11 av Medelpads-sexan.


Matfors 2 ryckte men Selånger nära stjäla poäng

Matfors 2 drygade ut sitt försprång i toppen till sex poäng efter dagens knappa men dock seger mot Selånger med uddamålet av tre i en stundtals välspelad match.
Efter en mållös första halvlek där Selånger var närmast att spräcka npollan med en nick strax över från nära håll satte tidigt i den andra William Dalenius en straff, efter en olycklig hands, för hemmalaget
Matfors 2 hade mycket boll i andra med Selånger var giftiga och var bara en stolpträff från en kvittering.
Istället ökade Filip Andersson Roos på sedan han stött in ett inlägg vid den bortre stolpen innan Abraham Brnhane reducerade på stopptid efter ett fint kombinationsspel med Josef Ghachem.
– Hade inte varit helt orättvist med ett kryss. Vi hae flera fina chanser under matchen men sätter inte dit dom och vårt reduceringsmål kom dessvärre lite väl sent. Lite tråkigt att vi drog på oss två tidiga skador, bl a en ljumske som gick sönder redan efter 30 sekunder, vilket gjorde att det blev lite rörigt ett tag innan vi hittade rätt i positionerna igen, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
– Skönt att se att vi studsar tillbaka efter poängtappet mot Stöde senast och att vi har tålamod i spelet och tror på det vi gör. Vi vågar vara kreativa idag, vi vågar utmana och vi jobbar hårt för varandra vilket är kul att se, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson som själv fick hoppa in och lira på slutet, och hann dra på sig en varning.
– Drog han lite armen, domaren var petig där, skrattar Jonsson.
Överbetyg till ständigt utmanande Alex Berggren i MIF 2
– Sedan värmer det även extra i hjärtat att se 14-åriga Alfred Boman ta för sig så pass mycket som han gör, sägar Andreas Jonsson.
Jämnt överlag i Selånger där alla förtjänar plus.
Hela domartion med Omar Vali i spetsen skötte sig med den äran.


Målorgie på Viskans IP när serietvåan föll

Samtidigtsom Matfors 2 vann förlorade värsta kombatanterna Svartvik 2 på Viskans IP. En match som innehöll tolv mål, varav sju för hemmalaget, och två utvisningar, en vardera. Det var med andra ord öppna spjäll som gällde.
Hemmalagets Patrik "Putte" Nilsson inledde matchen med ett äkta hattrick till 3-0 och därefter släppte aldrig Wiskan ifrån sig ledningen även om gästerna var på väg ikapp ett par gånger i matchen. 
"Putte" var ensam hattrickskytt utan även lagkompisen Christian Wilhsson hittade nätet trenne gånger. Abdihakiin Hassan Tahlil nätade dubbelt för gästerna från Hemmanet.
Sökte bägge lagens ledare efter matchen för mer info, dock utan framgång.


Stöde 2:s förstärkningar tungan på vågen på Ånge IP

På Ånge IP gav Ali Ebrahimi hemmalaget ledningen i den 14:e minuten men "lånet" från A-laget, Josh Chatee kvitterade bara tre minuter senare varvid Tobias Engström återgav Ånge ledningen strax innan halvtimmen spelad.
Inte heller denna gång blev ledningen långvarig. I minut 36 exekuterade Linus Sjölander en straff till 2-2.
Sista timman föll sedan bara ett mål och det gjordes av matchens bästa spelare Josh Chatee som därmed blev tvåmålsskytt i sin div. 6-debut.
– Vi hade några kvitteringschanser men framförallt borde vi gjort fler mål i den första halvleken. Ikväll nådde inte riktigt upp till normal mivå och så hade dom både Josh Chatee och Linus Sjölander vilket avgjorde. Tyvärr tog vi inte heller chansen utan lade fokus på tjafs och fult spel i slutet, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
Domaren Erik Zimmerman borde beivrat snack och fult spel tidigare, höll på att tappa matchen på slutet p g a odiciplinerade spelare.

Söråker vann på w.o. mot Fränsta/Ljunga. Läs mer om det i artikeln nedan.

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Thomas "Håkki" Eriksson är inte glad idag. Thomas "Håkki" Eriksson är inte glad idag.

Fränsta/Ljunga tvingas lämna walk over i dagens bortamatch mot Söråker 2

(2017-08-28)
Förra tisdagen tog Fränsta/Ljunga sin första seger för säsongen.
Någon upprepning blir det inte i afton mot Söråker 2 borta.
– Med avspark redan klockan 18 en vardag fick vi ingen chans att få ihop fullt lag, säger en besviken Thomas "Håkki" Eriksson i Fränsta/Ljunga.


Fränsta/Ljunga hade tänkt sig fortsätta på den inslagna linjen med segrar i mötet borta mot Söråker 2 efter förra tisdagen då man tog årets första trepoängare, ja poäng överhuvudtaget.
Men så blir det inte. Man tvingas nämligen lämna walk over till kvällens bortamatch.
– Med avspark redan klockan 18 en vardag är bara det ren idioti. Vi fick ingen riktig chans att få ihop fullt lag, säger en besviken Thomas "Håkki" Eriksson i Fränsta/Ljunga.
Han fortsätter:
– Vi har gjort allt i vår makt för att få ihop fullt lag. Våra skolpojkar skolkade t o m för att hinna hem med en tidigare skolbuss, mina spelare med körkort hann inte hem från jobben och med några skador och förkylningar gör att vi inte lyckades få ihop en elva. Tack Medelpads Fotbollförbund för en bra planering och grattis till tre enkla poäng Söråker, säger en uppgiven "Håkki".

Vad som nu händer är oklart. Enligt reglerna blir man utesluten efter en w.o.-match men det kanske finns förmildrande omständigheter och möjligen kan matchen spelas vid ett senare tillfälle om båda lagen kan komma överens?
Om inte blir det omräkning av tabell och Fränsta/Ljunga kan drabbas av böter.

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Andreas Modén "lånades in" från div. 4-laget och gjorde två mål när Fränsta/Ljunga tog årets första seger. Andreas Modén "lånades in" från div. 4-laget och gjorde två mål när Fränsta/Ljunga tog årets första seger.

Sammanfattning, omgång 10:
Det här var bottenlagens afton– Fränsta/Ljunga tog första segern 

(2017-08-22)
Om det var för att man flyttade måndagens omgång till en tisdag p g a GIF-matchen igår vet jag inte men bottenlagen Fränsta/ Ljunga och Söråker vann sina matcher och Ånge kryssade mot topplaget Svartvik 2.
Och topptrion tappade poäng.


Fränsta bröt sviten på nio raka förluster

Fränsta/Ljunga har jobbat på i motvind med sitt unga lag kombinerat med några äldre ärrade kämpar utan att få smaka på segerns sötma. Nio raka förluster varav flera med uddamålet har emellertid inte sänkt moralen och i den tionde fick man äntligen en välförtjänt victoria då Selånger gästade Ljungalid.
Anders Modén, "inlånad" från A-lagettillsammans med Andreas "Linkan" Lindqvist, satte 1-0 efter en kvart och bara fyra minuter ökade Mujtaba Haydari på.
Inom loppet av en minut i inledningen av den andra halvleken dubblade Karmand Mahmud och Haydari till 4-0.
Josef Samir Ghachem reducerade efter dryga timmen men Anders Modén hängde fem-ettan innan Samir blev matchens tredje tvåmålsskytt när han fastställde resultatet till 5-2 efter ännu en reducering.
– Äntligen! Och vi gjorde flera snygga mål. Selånger var inte ofarliga men vår duktige målvakt Asad Mozaferi stoppade många avslut. Den här segern smakade verkligen fågel, säger Fränstatränaren Thomas "Håkki" Eriksson.
Utöver målvakten Asad var Karmand "Siwar" Mahmud en lirare av klass. Duktig med pipan var Erik Zinnernan som utan assisterande skötte sin uppgift på bästa sätt.


A-lagstränaren säkrade Söråker 2:s seger motserietrean

Inte heller nästnumbon Söråker 2 aktade för rov då man skickade hem serietrean Wiskan med en förlust.
Gästerna inledde bäst på det svårspelade och våta konstgräset men hemmamålvakten Lucas Englund fredade sitt mål med både tur och skicklighet och ett bortdömt offsidemål. Istället kunde Jesper Andersson smia mellan Wiskans mittbackar och tåa in ett inspel från kanten i den 42:a minuten.
Den andra halvleken bestod till mångt och mycket av ställningskrig och Wiskan fick ännu ett mål bortdömt för offside. Korrekt även denna gång enligt opartiska bedömmare på läktaren.
I den 84:e minuten sökte rutinerade Nermin Zulovic straff och föll över ett Wiskanben och domaren blåste i sin pipa. A-lagstränaren "Zulan" tog själv hand om strafen själv och placerade in 2-0.
Wiskan gav dock inte upp och lånet från samarbetsklubben Nedansjö, Patrik "Putte" Nilsson reducerade.
Wiskan fick en möjlighet till kvittering på slutet men hemmamålvakten Lucas Englund boxade bort den farliga frisparken och Wiskan fick lämna Söråkers IP poänglösa till stor bitterhet.
Domaren Per Pålsson får godkänt men var lite svajig i sina bedömningar stundtals.


Ånge hämtade in tvåmålsunderläge mot Svartvik 2

Trean från botten, Ånge IF, lämnade inte heller planen poänglösa i afton även om det inte blev seger. Men 3-3 mot tabelltvåan var inte heller fy skam. Speciellt inte som matchen gestaltade sig.
Helmer Bergström satte 1-0 för hemmalaget efter en kvart och samma man dubblade ledningen tidigt i den andra. 
Tobias Engström nickade in reduceringen efter timmen spelad men när Helmer Bergström fullbordade sitt hattrick med dryga kvarten kvar såg matchen ut att vara körd för Ånge. 
Men västragänget återkom fån dödsriket då först Oscar Andersson satte en rökare från kanten till 3-2 och glädjen visste ingen gräns när Tobias Engström kyligt exekuterade en straff till 3-3.
– En härlig skrällpoäng och jag är sjukt stolt över hur vi krigade och följde vår matchplan. Svartvik 2 har ett riktigt bra lag och att ta poäng mot dom visar att vi är på rätt väg, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.
Överbetyg till hela laget med en extra stjärna till mittlåset Ali Ebrahimi och Joakim Andersson samt Alexander Kflom Eyob som jobbade över stora ytor och måste ha löpt ett par mil.
Ali och jocke i mittförsvaret och Alex kflom som måste ha sprungit 2 mil Tremålsskytten Helmer Bergström var Svartvik 2:s klart skinande ljus.
Domaren Björn Sjöblad hade lite såvrt med tempot men svarade inte för några matchavgörande misstag.


Stöde 2 närmast segern mot serieledarna Matfors 2

Inget av lagen topp 5 vann sina matcher i den här omgången. Inte ens serieledarna Matfors 2 som hade chansen att rycka rejält i tabellen när nu Svartvik 2 tappade två poäng mot Ånge.
Nu visade sig Matfors göra sammalunda i blötan på Stöde IP.
Det var länge mållöst men i den 64:e minuten bröt Alex Berggren dödläget med ett välplacerat skott men det tog bara tre minuter för Stöde 2:s Erik Odhner att nicka in kvitteringen. Därefter upphörde målandet igen för att aldrig återkomma även om hemmalaget låg närmast segern men MIF-keepern Joel Molin svarade för ett par matchavgörande parader som räddade serieledarna från en förlust.
Så här säger Matfors 2:s tränaren Andreas Jonsson sedan han fått lite distans till matchen:
– Vad ska man säga? Vi gör årets absolut sämsta prestation, en riktig plattmatch men så är det ibland. Första halvlek tycker jag är okey från vår sida då vi har ett enormt bollinnehav men samtidigt ligger Stöde väldigt samlade. Då gäller det att man sätter fart på bollen och får igång bolltempot vilket vi tyvärr inte lyckades med. Har några ströchanser i första och sedan tycker jag faktiskt domartrion missar en solklar straff när en Stödespelare på bästa volleybollvis stoppar bollen med händerna i straffområdet. Synd att sex ögon missade det men så är det ibland, det accepterar jag så inget gnäll på så vis.
– Snackade i paus om att just få igång bolltempot och jag hade verkligen tro på att vi skulle få igång spelet. Men andra halvlek kändes mest som en huvudvärk efter sju dagar på Hultsfredsfestivalen. Vi visade varken vilja eller mod. Ruskigt besviken på inställningen idag. En sak om man misslyckas med en dribbling eller passning, det köper jag. Det är helt okey bara man försöker och vågar. Men när man varken är beredd att jobba för varandra, kliva in i närkamperna eller våga vara kreativ då blir jag frustrerad och besviken. Trots det tar vi ledningen genom Alex Berggren, men lyckan blev dock kortvarig då deras Erik Odhner tre minuter senare är sist på bollen efter en fast situation. I slutet skapar Stöde dom hetaste chanserna och vi får nog tacka Joel Molin för en pinne idag. Jag hoppas vi har gjort våran plattmatch för i år nu , för det här var allt annat än godkänt varken från spelare eller från min sida. Så pass ärlig måste jag kunna vara. Det var dålig coachning från min sida också, även jag gjorde en plattmatch. Nu gäller det att komma upp på hästen igen & hittat tillbaka till det spel vi vill spela. säger Andreas Jonsson.
Joel Molin i kassen samt 14-åriga debutanten Alfred Boman får godkänt i Matfors.
När det gäller Stöde 2 saknas information då ingen ledare gått att nå eller hört av sig.

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Oliver Spjut satte två mål när Matfors 2 vann seriefinalen mot Svartvik 2. Oliver Spjut satte två mål när Matfors 2 vann seriefinalen mot Svartvik 2.

Sammanfattning, omgång 9:
Oliver Spjut avgjorde seriefinalen för Matfors 2 mot Svartvik 2 

(2017-08-14)
Matfors 2 vann seriefinalen hemma på Thulevallen mot Svartvik 2 med uddamålet av fem.
Segerskytt blev Oliver Spjut.
Segrar ikväll även för Wiskan, Stöde 2 och nästjumbon Ånge.


Matfors 2 vann seriefinalen mot Svartvik och utökade sitt försprång i toppen till fyra poäng.
William Dalenius såg till att hemmalaget fick en bra start genom att sätta 1-0 redan i den tredje minuten.
Svartvik 2 kvitterade i minut 42 då "Jocke" Sjödins frispark studsade in men Brukets Bilaga svarade omgående med att göra 2-1 då Oliver Spjut nickade in en målvaktsretur.
Lite drygt tio minuter in i andra kvitterade gästerna ånyo då en frispelad Micke Wallin lobbade bollen över hemmakeepern.
Svartvik 2 var sedan nära att ta ledningen på en hårt inåtskruvad hörna men istället, med dryga kvarten kvar, stal Oliver Spjut bollen av en Svartviksförsvarare, löpte sig fri och bredsidade in bollen.
Mot det hade inte Svartvik 2 något motmedel även om man flyttade upp för en tredje utjämning.
– Spelmässigt hade lagen varsin halvlek. Matfors var bättre i första och trots att vi hade sex spelare från A-truppen såg vi både tröga och trötta ut. I den andra var vi det bättre laget och MIF fredade sitt mål med mycket hjärta. Vi ger tyvärr bort en halvlek och det har man inte råd mot ett så bra lag som Matfors 2, säger Svartviks 2:s coach Anders Ellqvist.
Vänsterbacken Sallad Hussein Gaal visade rätt inställning och tvekade aldrig at smälla på (schyst) i närkamperna. "Hampusarna" Andersson och Olsson visade i den andra halvleken varför man tillhör division 3.
Domaren Hans Söderblom svarade för en kanoninsats och hade hela matchen en bra dialog med spelarna.

Trean Wiskan låg under i paus med 0-1 hemma mot Fränsta/Ljunga men vände i andra efter två mål var av Nedansjölånen Patrik "Putte" Nilsson och Joel Eriksson, vars 35-metersmörsare till 3-1 blev matchavgörande.
- Ibland har man tur, säger Joel Eriksson blygsamt om den mäktiga fullträffen.
Han fortsätter:
- Fränsta/Ljunga var bättre än oss i första halvlek och hade bud på fler mål. Sedan i andra tog vi över helt och hållet och kunde vända, säger Nedansjölånet.
– Vi är för tunna och orutinerade för att klara av att stå emot ett fullvuxet lag av Wiskans kaliber i 90 minuter. På deras trånga plan blir det också mycket fysiskt spel och då väger vi som sagt lite för lätt. Vi hade också lite otue med domsluten. Deras 1-1 luktade offside lång väg och när vi kvitterade till 2-2 fick vi det bortdömt för offside trots att det var ett snett-inåt-bakåt pass. Strax därpå drar dom dit ett klassmål från 35 meter och stänger matchen, suckar Fränsta/Ljungas Thomas "Håkki" Eriksson, och säger sedan med lite galghumor:
– Vi förlorade i alla fall inte med uddamålet idag.
Bra i Fränsta var "Putte" Larsson och pigge inhopparen Edwin Mohlin.
Niclas Wallsten och Christian Wilhsson var bra på Wiskans mitt och I målet höll Stefan Eriksson kvar dom vit-blå-randiga med flera fina parader under den första halvleken.
David Lundgren gjorde en helt okey insats med pipan medan hans unga adepter på linjen inte var riktigt flygfärdiga. Blev några konstiga avvinkningar.

Selånger förlorade med 0-2 hemma mot Stöde 2, som därmed passerade dom blårödrandiga och lade beslag på fjärdeplatsen i tabellen.
Viktor Hultin nickade in 0-1 med 20 minuter kvar och i den 82:a fastställde vindsnabbe Oskar De Vahl slutresultatet.

Även Ånge klättrade en placering och bytte bort jumboplatsen till Söråker 2 efter en klar 6-0-seger i måndagskvällens inbördes möte.
– Det börjar synas att vi tränat ihop ett tag och börjar lära oss varandra allt mer. Idag sprang vi mer eller mindre sönder Söråker och flera av målen var riktigt fina spelmål. Vi gjorde en helgjuten laginsats, säger Ånges tränare Magnus Bjurén, som ville plussa lite extra för sin comebackande målvakt Henrik Liivlaid, f d Sahlberg.
Domaren Björm Sjöblad höll en jämn nivå men hade kunnat dela ut ett par gula.

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Albin "Trädet" Jonsson svarade för två av Matfors 2:s mål. Albin "Trädet" Jonsson svarade för två av Matfors 2:s mål.

Sammanfattning, omgång 8
Toppduon vann i omstarten och Ljunga/Fränsta nära sin första pinne

(2017-08-07)
Toppduon Matfors 2 och Svartvik 2 vann sina höstpremiärer medan trean Wiskan aldrig fick hål på Ånge i västraderbyt.
Jumbon Fränsta/Ljunga var nära att hämta in ett 0-3-underläge mot Stöde 2.
– Men vi närmar oss första poängen nu, säger spelande tränaren Thomas "Håkki" Eriksson.


Matfors 2 inledde hösten med ännu en seger, 8-3 mot Söråker 2 på bortakonstgräs.
Men trots dom klara siffrorna blev det ingen "promenad i parken". Gästernas ledning var bara 4-3 när Albin "Trädet" Jonsson i den 57:e minuten kunde sätta femman.
"Trädet" satte därefter även 6-3 tre minuter senare och det rann sedan iväg. Yonathan Helsings utvisning i slutet av den första halvleken visade sig bli kostsam för hemmalaget då man inte orkade stå emot serieledarna med en man kort i mer än 45 minuter.
I Matfors 2 blev utöver Albin Jonsson även Lucas Gillström och Oscar Nilsson-Böös tvåmålsskyttar.

Även serietvåan Svartvik 2 "fick hjälp" av en utvisning.
Abdihakiin Hassan Tahlil gav hemmalaget en tidig ledning men Selångers Kittisak Sombatwong replikerde raskt med att kvittera med en frispark direkt i mål.
Hampus Andersson visade i minut 38 att även han kan slå frisparkar i nät då han såg till att Svartvik 2 återtog ledningen.
Hasan Hamid Ahmed blev tio minuter in i den andra halvleken utvisad och i numerärt underläge kunde seriens skyttekung Micke Westin hänga 3-1.
Selånger gav dock inte tappt och med mindre än kvarten kvar kunde Abraham Brhane Tesfamariam reducera till 3-2 men närmare än så kom man inte men starkt ändå att få matchen att leva hela vägen fram till slutsignalen.

I västraderbyt fick Wiskan aldrig hål på Ångemålvakten Jonny Lissne utan tappade två viktiga poäng gentemot toppduon Matfors 2 och Svartvik 2. Inte heller hemmakeepern Stefan Eriksson behövde vittja sitt nät och då kan den logiske lista ut att matchen slutade 0-0.

Fränsta/Ljunga var nära att ta sina första poäng hemma på Ljungalid, där laget kommer att spela sina hemmamatcher i höst. Detta trots att man släppte upp gästande Stöde 2 till en 3-0-ledning efter dryga halvtimmen innan Karmand Mahmud kunde reducera i slutet av den första halvleken.
I den andra satte Karmand Mahmud sitt andra reduceringsmål med kvarten kvar.
– Vi fick även in ett kvitteringsmål men det blev felaktigt bortdömt, säger en besviken Thomas "Håkki" Eriksson i Fränsta/Ljunga och fortsätter:
– Men vi närmar oss första poängen nu. Vi borde fått den idag. Stöde har fyra avslut och gör tre mål. Vi ägde hela den andra halvleken och skapade flera fina lägen. Vi får in en reducering till och sedan det bortdömda målet. Så nära poäng var vi idag. Tvåmålsskytten Karmand Mahmud bäs hos oss medan den där skäggige från A-laget var bäst i Stöde, säger "Håkki".

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Andreas Jonsson tränarserieledarna Matfors 2 och är den som skall jagas i höst. Andreas Jonsson tränarserieledarna Matfors 2 och är den som skall jagas i höst.

Brukets Blå 2 i topp och Fränsta/Ljunga jagar första poängen när Medelpads-sexan kör igång igen

(2017-08-07)
Efter en och en halv månads "semester" är det nu dags för andra halvan av Medelpads-sexan.
Matfors 2 leder och i botten jagar Fränsta/ Ljunga sin första poäng
Lokalfotbollen har tagit pulsen på lagen och kollat läget inför höststarten.


1. Matfors IF 2, 18 poäng
Andreas Jonsson, tränare:
– Kul att vi leder serien men tyvärr tappar vi lagkaptenen Johan Engström som flyttar till Boden, Maximilian Wasgindt har vi sålt till tyska ligan och dessutom skall William Dalenius bli pappa så han kommer nog inte kunna vara lika delaktig. Men samtidigt är det en fantastisk chans för andra spelare att kliva fram och fylla deras skor. Ser verkligen fram emot en spännande höstsäsong.
– Vi har spelat en träningsmatch mot Holm. Det lev 3-3 och våra målskyttar var Albin Jonsson, Alexander Nygren och Mikael Norberg.

2. Svartviks IF 2, 17 p
Anders Ellqvist, tränare:
– Vårt unga lag har gjort en bra vår och vi hoppas kunna vara med och utmana om seriesegern nu i höst. Inga större ändringar utan vi kommer att spela med i huvusak spelare från U17 och A-lagets bänkspelare i viss mån.

3. Wiskans IF, 15 p
Martin Hultin, veteranmittback
– Vi kör på som vanligt och har skoj samt lirar boll som Barcelona , inge nytt lite förkylningar bara. Vi siktar på en rolig höst och ser framemot derbyna lite extra.

4. Selånger FK, 13 p
Tomas Jonsson, tränare:
– Vi har varit igång ett par veckor nu. Vi har höjt prestationsnivån steg för steg under säsongen hittills så det vore ju trevligt att upprätthålla. Vi har en ung trupp som lär och utvecklas träning för träning både fysiskt och fotbollsmässigt. Vi har inte varit golvad ännu så jag räknar med att vi ska spela om tre poäng i varje match och att vi fortsatt är med i toppen då vi summerar framåt hösten.

5. Stöde IF, 8 p
Linus Sjölander, tränare:
(väntar på återkoppling)

6. Söråkers FF 2, 6 p
Tony Andersson, lagledare:
(väntar på återkoppling)

7. Ånge IF, 4 p
Magnus Bjurén, tränare:
– Vi har tränat bra och kommer att göra en bättre höstän vår det är jag helt säker på. Vi har fått in Johan lindblom från Ljunga ock Alex Kflom Holm. Sedan har vi några fler på G också så vi har en bra konkurrens i truppen nu.
– Vi har ingen målsättning speciellt vi går in för att vinna varje match. Klyschigt visst men vi kör så.

8. Fränsta IK / Ljunga IF, 0 p
Tomas "Håkki" Eriksson, tränare:
– När det gäller truppen har vi fått in en spännande kille som heter Sivar. Han har spelat mycket boll tidigare men har under de senaste åren haft fullt upp med att inte kliva på minor, hitta en OK båt och slåss för sitt liv etc. Nu bor han i Ljungaverk och missar inte en träning. Trots tabelläget så har vi faktiskt bra stämning i laget. Vi saknar oftast massa kilon och rutin men det gör inte så mycket, vi rullar på mycket folk och har kul.
– Målsättningen får nog bli att göra fler mål än motståndarna i några matcher. I övrigt är just integration och ha kul det viktiga.

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Andreas Jonsson gör ett bra jobb med ynglingarna i serieledarna Matfors 2. Andreas Jonsson gör ett bra jobb med ynglingarna i serieledarna Matfors 2.

Matfors 2 leder serien efter vårens matcher – nu  tar sexan ett uppehåll på en och en halv månad när planerna rär som bäst

(2017-06-21)
Matfors 2 återtog serieledningen efter den sista våromgången.
Nu tar Medelpadssexan ett uppehåll till 7 augusti, d v s en och en halv månad under den tid våra fotbollsplaner är som bäst...

Lokalfotbollen har tagit ett snack med serieledarnas tränare Andreas Jonsson i "halvtid".

Serieledning efter halva serien, vad har du för kommentar?
– Tycker vi har gjort en väldigt bra vår, tydligt att flera av våra spelare har tagit stora kliv i utvecklingen och vissa spelare har hittat helt rätt på nya positioner vilket är kul, säger Andreas Jonsson.

Anledningen till att ni toppar serien enligt dig?
– För att vi har ett grundspel som vi känner en enorm trygghet i, vi vet vad vi ska göra och vi håller fast vid det oavsett hur långt in i matchen vi kommer och oavsett vad det står så är vi trygg, har tålamod i spelet och vet att chanserna kommer komma. Vi håller oss till det sätt som vi vill spela,
d v s ett spel där vi är det bollförande laget och där vi försöker spela efter backen men självklart söka den längre då och då för att få variation.

Spelare som utmärkt sig extra under vårens spel?
– Lite tråkigt svar men är fasen så imponerad av alla i laget, enormt jämn trupp där vi kollektivt är otroligt starka. Skulle kunna dra hela laget här egentligen, så många som man är imponerad av.

Någon som överraskat då i ditt lag?
– William Dalenius som i sin nya roll som innermittfältare börjat hitta nätet, har varit riktigt duktig i den rollen. Sedan är det kul att Oskar Åman som gjorde en fantastisk höst ifjol fortsätter att ta stora steg i sin utveckling.

Nu tar serien ett uppehåll på hela en och en halv månad. Vad tycker du om detta?
– Klart det är lite tråkigt, men samtidigt är det nog nödvändigt för klubbarna, annars blir det svårt att få ihop folk i semestertider. Man måste ändå komma ihåg att det är division 6 och att spelarna har ett liv utanför fotbollen. Det blir passande med uppehåll så får vi läge att träna på bra och slipa på delar i spelet som vi vill utveckla ytterligare i höst.

Några ändringar i truppen under sommaruppehållet som du vet om redan nu?
– Tråkigt nog tappar vi kapten Johan Engström som flyttar till Boden, Maximilian Wasgindt har vi sålt till tyska ligan och dessutom skall William Dalenius bli pappa så han kommer nog inte kunna vara lika delaktig. Men samtidigt är det en fantastisk chans för andra spelare att kliva fram och fylla deras skor. Ser verkligen fram emot en spännande höstsäsong, avslutar Matfors 2:s succétränare Andreas Jonsson.

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Adam Forsström förstärkte Matfors andralag och svarade också för två av målen. Adam Forsström förstärkte Matfors andralag och svarade också för två av målen.

Matfors 2 återtog serie-ledningen efter seger mot Söråker 2 – Forsström tvåmålsskytt

(2017-06-19)
Matfors 2 ledde med 1-0 i paus med ryckte till 3-0 första halvan av andra efter två mål av Adam Forsström.
Söråker reducerade men unge Oscar Nilsson-Böös lade sedan locket på med sitt 4-1-mål i slutminuterna.
Brukets Blås bilaga klättrade tack vare segern förbi Svartvik 2 och tog tillbaka serieledningen.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

15-årige Helmer Bergström lobbade kyligt in Svartvik 2:s ledningsmål. 15-årige Helmer Bergström lobbade kyligt in Svartvik 2:s ledningsmål.

Selånger spelade bort Svartvik 2 från serieled-ningen – matchens båda mål kom inom en minut

(2017-06-19)
Två mål inom ett par minuter kring "tjugan" var allt som det bjöds på i målväg på Selånger IP.
Svartvik 2 tog ledningen genom Helmer Bergström men Abraham Brhane Tesfamariam replikerade i stort sett omgåemde för Selånger. 
En kvittering som betydde två tappade poäng och serieledning över sommaren för Svartvik 2.
– En match där vi kändes tröga och utan passion, säger coachen Anders "Ella" Ellqvist besviket..

eklicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Sjunde raka förlusten för Fränsta/ Ljunga men nära poäng mot Stöde 2:
"Vi väger lite för lätt"


(2017-06-19)
Fränsta/Ljunga var nära att ta sina första poäng för säsongen men föll till slut med uddamålet av sju mot Stöde 2 på bortagräs.
– Vi gör en bra match men med fem spelare som bara är 15 år väger vi lite för lätt mot ett rutinerat och tyngre lag som Stöde 2, säger coachen Tomas "Håkki" Eriksson.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Christian Wilhsson är het som en spis nu och såg via två nickar till att Wiskan vände på Ånge IP. Christian Wilhsson är het som en spis nu och såg via två nickar till att Wiskan vände på Ånge IP.

Wilhsson använde huvudet två gånger och nickade hem segern till Wiskan

(2017-06-19)
Christian Wilhsson klev åter fram som Wiskans matchhvinnare.
Efter tidigt 0-1-underläge mot Ånge borta nickade den förre målvakten in två bollar sista halvtimmen och såg till att de blå-vit-randiga är kvar i toppstriden.
– En sur förlust. Vi skapar målchanser för att vinna med ett par bollar, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Axel Lundgren kontrade in spiken. Axel Lundgren kontrade in spiken.

Svartvik 2 ny serieledare efter segern i toppmötet med Matfors 2

(2017-06-12)
Svartvik 2 vann seriefinalen mot Matfors 2 och övertog serieledningen.
När matchen stod och vägde gjorde hemmalaget två snabba mål med dryga tio minuter kvar.
– Det här var en match mellan två bra lag och Svartvik 2 vann inte orättvist, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson efter lagets första förlust efter dom fem inledande segrarna.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Selångers bättre flås gav utslag mot Stöde 2 –vände 0-1-underläge till 2-1-seger sista halvtimmen

(2017-06-12)
Stöde 2 tog ledningen i den första halvleken hemma på IP men i andra vände Selånger sista halvtimmen.
Segermålet gjordes av Abraham Brhane Tesfamariam sedan han utnyttjat ett dåligt hemåtpass till målvakten.
– En fysisk match med jämnt spel där vår bättre ork till slut fällde avgörandet, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Matchvinnare Wilhsson. Matchvinnare Wilhsson.

Förre Fränstaspelaren Christian Wilhsson nickade in Wiskans segermål

(2017-06-12)
Wiskans fysiska spel tog till slut musten ur Fränsta/Ljungas bantamkillar.
Men det satt hårt inne.
Det var först i minut 83 som Christian Wilhsson kunde nicka in segermålet vid den främre stolpen.
– Wiskan fick matchen dit dom ville, drog ner tempot och tjongade på den regntunga planen, säger Tomas "Håkki" Eriksson i hemmalaget..

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Emil Sjögren hängde två. Emil Sjögren hängde två.

Bra försvarsspel lade grunden till Söråker 2:s seger mot Ånge

(2017-06-10)
Söråker tog sin andra seger för säsongen.
På Timrå konstgräs vann laget med 3-0 mot Ånge efter två mål av Emil Sjögren.
– Är trots förlusten nöjd med att vi försöker spela boll. Bra försvarspel vann matchen åt Söråker, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Gottfrid Sjödin satte Selångers viktiga tredje mål på straff. Gottfrid Sjödin satte Selångers viktiga tredje mål på straff.

Fränsta/Ljunga nära årets första poäng men Selånger höll undan

(2017-06-05)
Selånger ledde med 3-1 men efter att Mujtaba Haydari reducerat med ett praktskott från 30 meter i mitten av den andra halvleken blev det spänning ända fram till slutsignalen.
– Vi hade kunnat tappa poäng då vi uppträdde stressat efter deras reducering men på det hela taget vinner vi ändå rättvist tycker jag, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Tomas Eriksson är tillbaka i Wiskan - och som målskytt! Tomas Eriksson är tillbaka i Wiskan - och som målskytt!

Utvisning och straffmål i sänkte Söråker 2 på Viskans IP

(2017-06-05)
Avgjordes mötet mellan Wiskan och Söråker 2 i sista minuten av den första halvleken?
Då fick gästerna sin målvakt Erik Borg målchansutvisad och på den efterföljande straffen satte Christian Widmark 3-1.
Med en man mer hela den andra halvleken kunde sedan Wiskan öka på till 4-1.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

• Nyheter Medelpadssexan

Helmer Bergström gjorde hattrick när Svartvik storvann i Ånge. Helmer Bergström gjorde hattrick när Svartvik storvann i Ånge.

Målexplosion av Svartvik 2 i andra halvlek på Ånge IP

(2017-06-05)
Ånge reducerade till 1-2 i början av den andra halvleken mot Svartvik 2.
Där tog det positiva slut för hemma-grabbarna.
När domaren Anton Fandén blåster av matchen stod Svartvik 2 som segrare med hela 9-2 efter bl a ett hattrick av Helmer Bergström.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Oliver Spjuts hattrick vägde tungt när Matfors 2 vann derbyt mot Stöde 2. Oliver Spjuts hattrick vägde tungt när Matfors 2 vann derbyt mot Stöde 2.

Spjutspetsen Oliver Matfors 2:s matchhjälte mot Stöde 2

(2017-06-02)
Matfors fick en smakstart på Thulevallen mot Stöde 2 i derbyt då Anders Spjut satte 1-0 redan i den femte minuten.
Anfallaren Spjut gjorde därefter ytterligare två mål i matchen som Brukets Bilaga kunde ro hem med klara 4-0.
– En väl genomförd match där jag är imponerad hur vi tar tag i grejorna direkt, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Konrad Ålund Smedlund satte två snabba. Konrad Ålund Smedlund satte två snabba.

Jumbomötet avgjort efter en dryg kvart – då hade Söråker 2 ryckt åt sig en tremålsledning

(2017-05-29)
Söråker 2 med en Konrad Ålund Smedlund på spelhumör vann jumbomötet på Ljungalid med klara 6-0.
Redan efter dryga kvarten stod det 3-0.
– Vi sade att vi skulle gå offensivt redan från start och det gav utdelning, säger tränaren Tony Andersson.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Ånges Tobias Engström var en av matchens tre lyckosamma straffskyttar. Ånges Tobias Engström var en av matchens tre lyckosamma straffskyttar.

Domaren i fokus när Stöde 2 och Ånge kryssade – tre straffar och en utvisning

(2017-05-29)
Tre tveksamma straffar, en lika tveksam utvisning och ett oturligt självmål i den 90:e matchminuten.
Så kan man sammanfatta matchen mellan Stöde 2 och Ånge under måndagskvällen.
– Domaren hade helt fel fokus på sin uppgift idag, säger Ånges tränare Magnus Bjurén sedan hans lag hämtat in 0-2 till 2-2.

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

William Dalenius stod för två mål och ett "hockeyassist". William Dalenius stod för två mål och ett "hockeyassist".

Matfors 2 vann på Selånger IP "med västvärldens sämst pumpade bollar"

(2017-05-21)
Matfors 2 lyckades till slut mala ner ett kämpande Selånger.
Men det krävdes att bollarna pumpades och en Selångerutvisning innan William Dalenius kunde bryta dödläget med 20 minuter kvar.
– Vi visade stort tålamod i spelet, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson, som själv stod på läktaren p å g av sjukdom.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Mickael Wallin - inte bara nybliven pappa utan tvåmålsskytt också. Mickael Wallin - inte bara nybliven pappa utan tvåmålsskytt också.

Mickael Wallin Svartvik 2:s matchhjälte mot Wiskan
– gjorde bägge målen


(2017-05-21)
Svartvik 2 vann en jämn kamp mot Wiskan Stor matchhjälte blev Mickael Wallin som prickade in vinnarlagets bägge fullträffar när man vände ett tidigt underläge.
– Vi var det klart bättre laget i andra så länge vi höll uppe bolltempot, säger Svartviks Anders "Ella" Ellqvist.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Miraklet i Wiskan – Hakim avgjorde derbyt i slutminuten inför 300 åskådare med ett skot från 30 meter

(2017-05-21)
Nästan 300 åskådare på en division 6-match?
Jo, det är sant.
När Wiskan tog emot Stöde 2 var det knökfullt på den klassiska stenläktaren.
– Och dessutom vann vi! Hakim Lokman Mikhail sköt ett inläggsskott från 30 meter rakt in i bortre gaveln i sista minuten. Rena miraklet i Viskan, säger veteranbacken Martin Hultin, 50+.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Bara 14 år och redan målskytt i sernior-fotbollen. Oliver Andersson satte Matfors 2: 3-1-mål. Bara 14 år och redan målskytt i sernior-fotbollen. Oliver Andersson satte Matfors 2: 3-1-mål.

Matfors 2 tog tredje raka segern – ny serieledare

(2017-05-21)
Matfors 2 leder Medelpadssexan.
I afton tog man sin tredje raka vinst, 3-1 mot Fränsta/Ljunga efter att ha säkrat segern efter paus.
– Jag är nöjd med hur vi höjer oss i andra halvlek och syr ihop säcken och tar tre viktiga poäng, säger Jonsson., säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

2015 möttes lagen i division 2 – ikväll vann Selånger mot Ånge i Medelpads-sexan efter sent avgörande

(2017-05-21)
2015 möttes Ånge och Selånger i division 2.
2017 befinner sig bägge klubbarna i division 6 Medelpad.
Ikväll möttes lagen på Ånge IP. En match som såg ut att slluta med ett kryss.
Då satte gästerna segerbollen i den 88:e minuten.
– Sur förlust men vi åkte dit på ett pojklagsmissttag. Extra tråkigt när vi hämtat upp från 0-2, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Haroun Mohamed Abdulle sköt segern till Svartvik. Haroun Mohamed Abdulle sköt segern till Svartvik.

Haroun Mohamed Abdulle sköt segern till Svartvik 2 med tio minuter kvar

(2017-05-21)
Trots övertag i både spel och chanser hade Söråker 2 "bara" 1-1 mot Svartvik 2 med tio minuter kvar.
Då klev Haroun Mohamed Abdulle fram och satte segerbollen.
– Söråker kämpade på bra men vi var det bättre laget så segern var fullt rättvis, säger Anders Ellqvist i Svartvik 2.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Fredrik Wiklund laddade från 45 meter och träffade sitt mål. Fredrik Wiklund laddade från 45 meter och träffade sitt mål.

Wiskan tog tre poäng mot tack vare rutin, ork och Fredrik Wiklunds drömmål

(2017-05-15)
Wiskan vann en välspelad match mot Selånger där rutinm, ork och ett drömmål från 45 meter av Fredrik Wiklund blev tre avgörande faktorer till västralagets fördel.
– Wiklund gör ett fantastiskt mål, säger oldtimer-mittbacken Martin Hultin efter 3-0 på Westhagen.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Mickael Wallin tunnlade målvakten när han satte Svartvik 2:s segermål. Mickael Wallin tunnlade målvakten när han satte Svartvik 2:s segermål.

Svartvik 2 vände och avgjorde i sista minuten mot Fränsta/Ljunga

(2017-05-15)
Med tio minuter kvar ledde Fränsta/Ljunga med 2-1.
När matchen var slut hade gästande Svartvik 2 vänt till seger, sista målet bredsidade en fri Mickael Wallin in i den 90:e minuten.
– Vi skapade mer än dom i andra och vinner rättvist även om segermålet kom sent, säger Anders Ellqvist i Svartvik 2.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Anton Grödén målade för Stöde i sin debut. Anton Grödén målade för Stöde i sin debut.

Stöde 2:s andra halvlek motiverade hemmasegern mot Söråker 2

(2017-05-15)
Efter en jämn första halvlek spelmässigt på Stöde IP var det hemmalaget som gick till pausvila i ledning med 1-0 mot Söråker 2.
I den andra dubblade Stöde 2 sin ledning.
– Då tog vi över det mesta och borde nog gjort fler än ett mål, säger spelande coachen Linus Sjölander.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Alex Berggren låg bakom fyra av Matfors fem mål. Alex Berggren låg bakom fyra av Matfors fem mål.

Matchens stod och vägde
– då fick Matffors 2 igång liret


(2017-05-14)
Matfors 2 ledde med 1-0 i paus borta mot Ånge men matchen stod och vägde.
Då fick gästerna igång sitt passningsspel och kunde öka på till 4-0 sista fjärdedelen av matchen.
– Otroligt nöjd över andra halvlek, hur vi trots en relativt svag första reser oss, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

klicka här för ett längre referat från matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Omid Tajik gjordes Ånges 2-0-nål. Omid Tajik gjordes Ånges 2-0-nål.

Skärpa framför målen grundlade Ånges seger
i nystarten


(2017-05-08)
Ånge IF började sin nya era med att vinna derbyt mot Fränsta/Ljunga i Medelpads-sexans premiär
Det var först vid ställningen 5-0 som gästerna kunde reducera två gånger om.
– Vi var aggressivare framför målen, det avgjorde, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.

klicka här för ett längre referat om matchen (länkproblem)

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

William Dalenius blev Matfors 2:s premiärskytt. William Dalenius blev Matfors 2:s premiärskytt.

Matfors 2 inledde med seger mot Wiskan:
"Vinner fulllt rättvist"


(2017-05-08)
Matfors andralag tog en seger på Viskans IP:s naturgräs i premären av Medelpadssexan.
Siffrorna skrevs i 3-0-favör.
– Wiskan bättre första tio, sedan tar vi över och vinner fullt rättvist, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

klicka här för ett längre referat om matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

15-årige Haroun Mohamed Abdulle för Svartvik 2 i slutminuterna och räddade en pinne. 15-årige Haroun Mohamed Abdulle för Svartvik 2 i slutminuterna och räddade en pinne.

Svartvik 2 kvitterade mot Stöde 2 i den 87:e minuten

(2017-05-07)
Stöde 2 ledde med både 1-0 och 2-1 men med bara tre minuter kvar kvitterade 15-årige Haroun Mohamed Abdulle för Svartvik 2.
– Stöde storknade på slutet mer än oss så vi fick in en välförtjänt kvittering, säger Svartviks Anders "Ella" Ellqvist.. 

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Selångers tremålsskytt Sami Hassan. Selångers tremålsskytt Sami Hassan.

Sami Hassan gjorde ett äkta hattrick i sin första riktiga fotbollsmatch

(2017-05-06)
Selånger fick en bra start när Medelpads-sexan kickade igång.
Sami Hassan gjord ett äkta hattrick i andra halvlek i sin allra första riktiga fotbollsmatch och såg till att laget kunde gå från 1-1 till 4-1 mot Söråker 2.
– En gedigen laginsats från vår sida, säger Selångertränaren Tomas Jonsson. 

klicka här för ett längre referat fråm matchen

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Linus Sjölander leder och spelar med seriens favoriter Stöde IF 2. Linus Sjölander leder och spelar med seriens favoriter Stöde IF 2.

Medelpadssexan kör igång idag – Stöde IF 2 stora favoriter på förhand

(2017-05-06)
Sista lokala serien att kicka igång är Medelpadsallsvenskan.
Serien inleds med mötet Söråkers FF 2 och Selånger FK men det är i morgon som seriefavoriten Stöde IF 2 ger sig in i leken..
– Vi ska ha förbannat kul ihop och det har man då man vinner. Så vi siktar på att vinna serien, säger Linus Sjölander, som så sent som för två år sedan spelade division 2-fotboll med Ånge IF. 


Den sista lokala serien att sparka igång i år är Medelpadssexan.
Men idag är det så dags för premiär i en omgång som är splittrad på flera dagar.
Åtta lag kommer till spel fördelat på tre representationslag och fem andralag.
Först ut är ett av varje då Söråkers FF 2 tar sig an Selånger FK på Timrås konstgräs under lördagsförmiddagen.
I morgon ger sig seriefavoriterna Stöde IF 2 in i leken mot intressanta Svartviks IF 2 som innehåller många talangfulla ungdomar. Stöde 2 är uppbyggt på mer rutinerade spelare som efter några år bestämt sig för att göra comeback med sitt fotbollsliramde. Laget leds av Linus Sjölander som bara för två år sedan lirade division 2-fotboll med Ånge IF.
– Vi ska ha förbannat kul ihop och det har man då man vinner. Så vi siktar på att vinna serien, säger Linus och fortsätter:
– Vi får bekänna färg direkt i premiären. Jag tror att det blir en riktigt tuff batalj mot Svartvik men man måste ju tro på seger så jag tippar 2-1 till oss, säger Linus Sjölander optimistiskt.

Appropå Ånge IF åkte man ur tvåan ifjol efter en dyster säsong och nu börjar man om sin seniorverksamhet i vår lägsta serie. Borta är alla flashiga nyförvärv från England och annorstäders. Kvar från fjolåret är bara ett par av dom lovande pojkspelare som fick chansen ifjol. I övrigt består laget i år av många nyanlända som flera av dom spelade i Fränsta IK 3 förra året.

Lokalfotbollen kommer att presentera lagen i Medelpadssexan lite mer utförligt inom kort. Men så här tippar Lokalfotbollen att årets serie slutar även om det inte är lätt med så många andralag vars kapacitet kan skifta rejält från match till match:

1. Stöde IF 2
2. Svartviks IF 2
3. Matfors IF 2
4. Wiskans IF
5. Fränsta IK/Ljunga IF
6. Ånge IF
7. Selånger FK
8. Söråkers FF 2 -

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

Christian "Chippen" Isaksson varar ner i sexan. Christian "Chippen" Isaksson varar ner i sexan.

"Chippen" lämnar Essvik
– varvar ner i Matfors andralag i sexan  


(2017-04-11)
Essviks AIF har drabbats av en tung spelarförlust.
Mittfältaren Christian "Chippen" Isaksson lämnar för Matfors IF.
Men inte division 4-laget utan andralaget i sexan.
– Tänkte först ta ett sabbatsår men min jobbarkompis som tränar MIF:s andralag fick mig att varva ner istället, säger "Chippen". 


Christian "Chippen" Isaksson har varit en tongivande spelare i Essviks AIF under många år.
Men det blir inget spel på Njurundalagets mittfält i år.
– Nej, jag funderade på att sluta eller åtminstone ta ett sabbatsår men då tjatade min jobbarkompis Andreas Jonsson på mig som tränar Matfors andralag i sexan och då beslutade jag mig för att ta ett miljöombyte och lira även i år., säger "Chippen".
Hur lång tid kommer det att ta innan A-lagstränaren Patrik "Tretjak" Jonsson kommer att utöva operation övertalning?
– Ha ha ha. Nej, jag tänker inte ta en plats i deras division 4-lag. Jag valde mellan att ta ett sabbatsår eller lira i sexan med Andreas gäng. Kände i mars att det ändå skulle vara roligt att lira boll men det får räcka med division 6-spel, säger "Chippen", som trots att han varit med länge bara är 25 år.

Tränaren och arbetskamraten Andreas Jonsson är givetvis mycket nöjd över att hans "tjat" burit frukt.
– Christian "Chippen" Isaksson är en riktig kalasförstärkning för oss. Han har ju varit riktigt bra i division 4 med Essvik så det blir verkligen en fin stomme att ha med i vårat unga lag. Tillför mycket både på träning och match genom att visa vägen och våga ställa krav. En otroligt duktig spelare och en fantastiskt fin kille att ha i truppen, säger Andreas Jonsson och fortsätter:
– "Chippen" kan användas både som back och mittfältare så där kommer han hålla till. Känns fantastiskt kul att Christian vill spela med oss kommande säsong. Vi har fått världens mest ödmjuka människa och en fantastisk lagspelare och det är jag nöjd med. Skall bli kul att se Nolbys Nigel de Jong på Thulevallen i sommar.
Har du någon fler värvarbomb på gång?
– Var på Daniel Andersson också, jobbar ju också på IKEA, men han var väl inte så sugen på spel i sexan, haha, utan han valde visst Söråkeri fyran istället, säger Jonsson.

Nyförvärv och spelarförluster i Matfors IF 2 så här långt:
Nyförvärv: Maximillian Wasgindt (VSV Hedendorf, Tyskland), Christian Isaksson (Essviks AIF), Björn Dahlberg (Ope IF), Philip Forsberg (A-truppen), Alex Berggren (A-truppen), Johan X (mv från hälsingeklubb), Mikael Norberg (comeback), William Dalenius (comeback) och Oliver Andersson (uppflyttad från egna led), 
Förluster: Oliver Spjut (uppflyttad till A-laget), Wille Johansson (uppflyttad till A-laget), Viktor Drewsen (studier, ev tillbaka i sommar), Emil Bergström (slutar) och Calle Lundberg (slutar).

Helgens träningsmatch, 8 april:
Söråker 2 vann med hela 5-0 mot division 5-laget Medskogs  

(2017-04-08)
Enda division 6-laget som träningsspelade i helgen var Söråkers andralag. Och man gjorde det med bravur - hela 5-0 mot division 5-laget Medskogs.

Söråkers FF 2 - Medskogsbrons BK 5-0
2017-04-08 - 12:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål Söråker 2: uppgift saknas ännu
Domare: Henoc Ekanga
Publik:
Matchfakta

Helgens träningsmatcher, 1-2 april:
Blott Matfors 2 träningsmatchade i helgen – men gjorde det dubbelt 

(2017-04-02)
Matfors 2 var enda laget i Medelpadssexan som tränings-matchade i helgen.
Men man gjorde det i gengäld dubbelt.
Dessvärre blev det förlust i båda.


Matfors IF 2 - Strömsbruks IF 0-2
2017-04-02 - 17:05 - Westhagen
Domare: Hans Söderblom
Publik:

Matfors IF 2 - Holms SK 2-4
2017-04-01 - 17:05 - Westhagen
1-0 William Dalenius (7), 1-1 Johan Smott (10), 1-2 Yevhen Ponomarenko (13), 1-3 Gebremeskel Elias (22), 2-3 Oliver Spjut (42), 2-4 Mohamed Ahmad Kamal Al Hussein (90).
Domare: Anton Fandén
Publik: 25

Helgens träningsmatcher, 25-26 mars:
Wiskan uddamålsvann mot serie-kollegan Söråker 2 med uddamålet

(2017-03-27)
Tre division 6-lag har matchat i helgen.
Wiskan vann en blåsig tillställning mot Söråker 2 på Balders konstgräs med uddamålet medan Matfors 2 fick stryka på foten med samma siffror mot IFK Gnarp på Westhagen.


På ett svårspelat Balders konstgräs vann Wiskan över seriekollegan Söråker 2. Medvinden gjorde att lagen hade varsin halvlek. Wiskan den första och ledning med 2-0 efter tvenne mål av Christian Wilhson.
Efter sidbytet var det Söråker 2 som hade det mesta av spelet men enda fullttäffen kom efter en fast situation genom lagets kapten.

Matchfakta:
Söråkers FF 2 - Wiskans IF 1-2 (0-2)
2017-03-26 - 13:00 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Christian Wilhson, 0-2 Christian Wilhson. 1-2 "Söråkers lagkapten".
Domare: uppgift saknas ännu
Publik:

Matfors 2 förlorade en svängig match mot IFK Gnarp på flitigt använda Westhagen där Nordanstigs-lagets bägge mål kom till på fasta situationer.
– Dom var både längre och tyngre än oss. Vi gjorde en bra match trots allt tycker jag, hade nio spelare borta så jag fick själv hoppa in och spela 50 minuter som forward. Jag väljer att skylla förlusten på att tränaren som missade tre fina målchanser, säger tränaren Andreas Jonsson och skrattar.
– Överlag en okey första match för säsongen. Alla som var med gjorde det bra och nog borde vi vunnit men men vi sparar segrarna tills serien drar igång, fortsätter Jonsson.

Matchfakta:
Matfors IF 2 - IFK Gnarp 1-2
2017-03-25 - 17:05 - Westhagen
Mål Matfors: Oscar Nilsson Böös
Domare: Hans Söderblom
Publik:

Mikael Norberg gör comeback och får en matchtröja av tränaren Andreas Jonsson. Foto: Matfors IF
Mikael Norberg gör comeback och får en matchtröja av tränaren Andreas Jonsson. Foto: Matfors IF

Matfors IF:s gamle mittfältare Mikael Norberg gör comeback – i andralaget

(2017-03-24)
Senast Mikael Norberg spelade aktivt var 2012.
Nu gör den förre Matforsspelaren comeback i klubbens andralag.
– Vi får in sexans bästa spelare, säger tränaren Andreas Jonsson.


Efter ett par års motionsspel i det lokala korplaget Borussia Bällsta gör nu Mikael Norberg comeback i seriesystemet. Ex-allsvenske Örjan "Lill-Lucksta" Norbergs ättelägg väljer spel i Matfors andralag i sexan. Senast han var aktiv var 2012 och då i "Brukets Blås" representationslag i Medelpadsallsvenskan (div. 4).
– En mittfältare som är otroligt duktig med boll, snabb och framförallt klok. Han har imponerat i sitt provspel med oss och kommer bli en viktig kugge i vårat unga lag. Förmodligen har vi fått in sexans bästa spelare när det att värdera spelet, veta när man ska utmana eller spela enkelt, säger tränaren Andreas Jonsson om sitt 27-åriga förvärv.

Linus Sjölander varvar ner och blir spelande ansvarig i Stödes andralag Linus Sjölander varvar ner och blir spelande ansvarig i Stödes andralag

Förre stortalangen varvar ner och blir spelande ansvarig för Stödes andralag i sexan

(2017-03-09)
Talangen Linus Sjölander varvar ner i sexan, blott 21 år gammal.
– Jag kommer att vara ansvarig för Stödes andralag i sexan i år, säger mittfältaren med förflutet i GIF Sundsvall U och Ånge i tvåan.


I Sundsvalls kommuns västra utpost finns det många fotbollsspelare. Stöde IF i trean, Nedansjö IK i femman och Wiskans IF i division 6 och nu har Stöde IF åter startat upp ett andralag som kommer att lira i sexan.
– Det kommer att bli några jäkla derbyn mot Wiskan, säger Linus Sjölander, som trots sin ungdom, 21 år, redan spelat i GIF Sundsvalls U-lag och i division 2 med Ånge IF innan han återvände till moderklubben där han debuterade i A-laget redan som 13-åring.
Nu varvar han ner och blir spelande ansvarig i division 6-laget.
– Men jag har lovat att hjälpa till i A-laget i trean om dom skulle sakna folk och jag inte är upptagen med annat, säger Sjölander.

Anledningen till att Stöde IF plockar fram andralaget ur malpåsen är att flera gamla spelare från Stöde och närliggande orter är sugna på att sparka igång igen men inte vill göra någon "division 3-satsning".
– Vi funderade först på att starta en ny förening men istället valde vi att spela under Stöde IF:s flagg då det var smidigast, säger Linus Sjölander.
Det är en del kända ansikten som valt att lira i division 6-laget, den gamle goalgettern, 40+ numera, Hans Sjölander till exempel.
– Det var länge sedan Hasse såg så vältränad ut, säger Linus.
Ett annat namn är Nils Högbom som spelade i trean ifjol och kanske även Linus Backlund och Filip Bergman från A-laget funderar på att varva ner hos oss.
– Både Linus och Filip kommer att "provspela" med oss under Värmecupen, säger Linus och ler.

Laget kommer nämligen till spel i årets Värmecup som börjar nu på söndag.
– Vi har hamnat i en svår grupp med division 4-lagen Essvik och Söråker samt Sidsjö-Böle från femman, säger Linus Sjölander och fortsätter:
– Vi har tränat ett par gånger på Westhagen men har ännu inte varit ute på en stor plan så det blir tufft men samtidigt skoj. Vi har ju några handikappmål att gå på om vi lyckas hänga nån "balja".

Så här ser Stöde 2:s spelartrupp ut i dagsläget:
Nils Högbom (Stöde IF), Patrik Sandström, mv (Stöde IF), Alexander Dahlberg (Wiskans IF), Emil Johansson (Wiskans IF),, Staffan Lundgren (Wiskans IF), Fredrik Hammarlund (Wiskans IF), Hans Sjölander (comeback), Henrik Sjölander (comeback), Samuel Andersson (comeback), Simon Forsberg (comeback), Erik Odhner (comeback), Erik Malmström (comeback), Victor Hulthin (comeback), Rasmus Sjölander (comeback), Joakim Åberg (comeback, senast i IFK Sundsvall), Robin Lindahl (comeback, senast Ljunga IF), Anton Skarpsvärd (comeback, senast FränstaIK), Niklas Goode (comeback, senast Fränsta IK),  Johan Hansson (comeback, senast Wiskans IF)
– Plus några invanrarkillar som jag inte har namnen på ännu och vet inte i vilken utsträckning dom kommer att kunna vara med. Några grabbar från pojklagen kan också komma att vara med samt att bänkspelarna i A-laget kanske vill köra lite med oss, säger Linus Sjölander.
– Just nu tränar vi två gånger i veckan och skall försöka göra det även under säsongen, avslutar den förre stortalangen.

En till synes förvånad Christian Wilhsson återvänder till Wiskan. En till synes förvånad Christian Wilhsson återvänder till Wiskan.

Ingen spelarbrist i Wiskan – Christian Wilhsson åter-vänder från Fränsta: "Aldrig färre än 16 man"

(2017-02-02)
Det råder ingen spelarbrist i Wiskans IF trots konkurrens från flera närliggande klubbar.
Ett nyförvärv har också införskaffats så här långt.
– Vi är mycket folk på träningarna och dessutom har Christian Wilhsson återvänt efter några år i Fränsta IK; säger veteranbacken Martin Hultin.


Trots att Stöde IF skall ha två lag i seriespel i år och att även närliggande Nedansjö IK har ett lag i femman råder det ingen spelarbrist i Wiskans division 6-lag.
– Vi kör för fullt just nu i Stöde sporthall och vi har aldrig varit färre än 16 man på träningarna, säger veteranbacken Martin Hultin, som trots modiga 50+ kör på minst en säsong till.
Ett nyförvärv har man redan införskaffat och det är Christian Wilhsson som återvänt till dom blåvitrandiga efter några år i Fränsta IK.
– En duktig allroundspelare som även kan hoppa in mellan stolparna om det skulle behövas, säger Hulthin.
Inga klara förluster så här långt men Wiskan riskerar att tappa All Star Team-uttagne Toraj Rostamy som flyttat till Bredsand strax söder om Sundsvall. Essviks AIF kan bli ny adress för den snabbe ytterspringaren.

Ånge IF kör igång nystarten – tränare klar

(2017-01-31)
Ånge IF sparkar igång igen och har gjort klart med en ny tränare inför omstarten.
– Joakim Nilsson blir spelande tränare. Han har rutin från spel i division 2, 3 och Norge, säger klubbens vice ordförande Magnus Bjurén.


Nästa vecka sparkar Ånge IF igång sina träningar efter omstarten och avhoppet från division 3.
– Vi tränar tisdagar klockan 20:30-  22:00 i Minerva Sporthall. Alla som känner att dom vill vara med och spela i vårt lag är hjärtligt välkomna, säger Klubbens vice ordförande Magnus Bjurén, som samtidigt avslöjar:
– Vill ävem presentera årets första nyförvärv. Det är Joakim Nilsson som kommer att agera spelande tränare. "Jocke" har som meriter från spel i division 2 och 3 med IF Älgarna och Härnösands FF. Han har även hunnit med en sejour i Norge och spel i distriktslaget. Som tränare har han varit i Djurgårdens IF:s ungdomsakademi. Vi hoppas och tror att "Jocke" kommer att bidra med mycket fotbollskunskaper och rutin till oss i år, säger Bjurén som lovar fler nya spelare vartefter.
29-årige Nilsson fick fjolårssäsongen spolierad p g a skada men är nu igång igen.
I övrigt har man tappat hela A-truppen utom pojk- och juniorpspelarna så det blir en riktig nystart a´la Selånger FK ifjol.

Svartviks IF och Stöde IF har anält andralag till årets sexa. Svartviks IF och Stöde IF har anält andralag till årets sexa.

Åtta lag anmälda till spel i Medelpadssexan 2017

(2017-01-18)
Det börjar utkristallisera sig vilka lag som kommer till spel i Medelpadssexan 2017.
Någon börjar om, ett par startar andralag på nytt medan andra inte kommer till spel i år.
– Vi har inte bestämt oss ännu. Blir troligen inget andralag utan bara ett i U17-serien, säger Essviks A-lagstränaren Fredrik Martinsson.


Det är alltid lika spännande att se vilka lag som kommer till spel i Medelpadssexan.
I år är det åtta lag anmälda. Matfors IF 2, Selånger FK, Söråkers FF 2 och Wiskans IF var med ifjol och blir även med i år. Ljunga IF 2 blir i år Fränsta/Ljunga 2 efter samarbetet klubbarna emellan.
Ånge IF gör som Sven-Ingvars och "börjar om från början" då man tackat nej till spel i trean och startar om från scratch i sexan.
– Återstår att se hur många spelare som blir kvar från division 3-laget. I övrigt hoppas vi att kunna fylla ett lag med egna spelare och kanske blir det några över från sammanslagningen Ljunga/Fränsta som vill komma till oss och spela med ett A-lag, säger vice ordföranden Magnus Bjuren.
Division 3-klubbarna Svartviks IF och Stöde IF har också valt att anmäla andralag i serien efter ett par års uppehåll.
– Vi kommer att köra ett kompisgäng. Kanske träna nångång i veckan och spela matcher. Hålla igång bara för att det är skoj liksom, säger Linus Sjölanbder, ansvarig för andralaget i Stöde IF.

Däremot ser det inte ut som om Essviks AIF 2 och Fränsta IK 3 kommer till spel i år. Inget av lagen har i alla fall anmälts ännu. 
– Vi har inte bestämt oss ännu. Blir troligen inget andralag utan bara ett i U17-serien, säger Essviks A-lagstränare Fredrik Martinsson.

Så är läget i Medelpadssexan i dagsläget. Ljustotps IF och Nedansjö IK flyttades som ni säkert redan vet upp ifjol och då inget lag åkte ur femman blir det alltså åtta lag i årets Medelpadssexa. Vackert så.

Helt klart! Det blir spel i femman för Nedansjö IK

(2017-01-07)
Det tog ett tag men nu är det äntligen spikat.
Nedansjö IK får den vakanta division 5-platsen efter Kubens andralag.
– Tycker att vi är värda platsen efter fjolårårets fina säsong som vi gick igenom obesegrade, säger tränaren Christer Söder.


Redan i höstas stod det klart att Kuben inte skulle ha något andralag i femman 2017.
Den naturliga ersättare var division 6-tvåan Nedansjö IK. Men klubben har fått vänta på klartecken och man var inställda på ännu en säsong i sexan.
– Förbundet ringde häromdagen och erbjöd oss den vakanta platsen i femman. Givetvis tackade vi ja. Det blev en fin nyårspresent. Tycker att vi är värda platsen efter fjolårårets fina säsong som vi gick igenom obesegrade, säger tränaren Christer Söder.

Läs även:
• Femman eller sexan för Nedansjö IK? "Vi har inte fått någon förfrågan"

Ljustorps IF - seriesegrare i Medelpadssexan 2016 och iförda guldhattar och allt. Foto: Lokalfotbollen.nu
Ljustorps IF - seriesegrare i Medelpadssexan 2016 och iförda guldhattar och allt. Foto: Lokalfotbollen.nu
Division 6 Medelpad 2016
(Deltagande lag: Essviks AIF, Fränsta IK 3, Ljunga IF 2, Ljustorps IF, Matfors IF 2, Nedansjö IK, Selånger FK, Söråkers FF 2 och Wiskans IF). 

• Nyheter
• Referat, Resultat & Matchfakta
• Sluttabellen
• Skytteligan

Marknadsför Ditt företag på Lokalfotbollen.nu