DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Medelpad, herrar

DM-segrare 2016 - IFK TIMRÅ
DM-segrare 2016 - IFK TIMRÅ

Överst fr v. Mikael "Kallis" Karlsson (målvaktstränare), Tomas Hugosson (lagledare) Björn "Nalle" Johansson (materialförvaltare), Israel Kallenga, Linus Ljuslinder, Oliwer Sundström, Johan Sjöberg, Fredrik Olofsson, Daniel Andersson och Carl- Olof Fröberg (lagledare).
Mellersta raden fr. v. Per Nyman, Oliver Widahl, Philip Lundqvist, Faton Buzuku, Fredrik Ljuslinder och Oscar Fors.
Främre raden fr v. Cevin Dotson, Philip Olofsson, Robert Englund (ass. tränare), Pontus Melander (tränare), Mattias Norin, Joakim Edström och Marcus Krutzén.

IFK Timrå bäst i Medelpad! Vann DM-finalen mot Kuben

(2016-08-30)
GIF Sundsvall i all ära men distriktsmästare i Medelpad 2016 lystrar till namnet IFK Timrå.
Kvällens final mot Kuben blev en enahanda tillställning. Därtill var division 2-laget lite för överlägsna i det mesta.
– Det blev inte mycket till match, vi var numret större. Precis som det egentligen skall vara då inte Kuben kom med sitt A-lag, säger IFK Timrås assisterande tränare Robert Englund efter 6-0-segern på Norrporten Arena.
IFK Timrås allra första DM-vinst.


Kuben hade som målsättning att täta till bakåt och hålla nollan så länge som möjligt.
Den taktiken höll i 18 minuter. Då fick Oliver Widahl läge innanför straffområdet i högerinnerläge och efter en bortfintning av en Kubenförsvarare (se bilden nedan) placerade bollen i borte gaveln.
Fyra minuter senare fick Faton Buzuku kanonläge mitt i slottet och 2-0 satt dstinkt.
I den 29:e minuten fick Widahl ett snarligt läge som vid första målet och ännu en gång rasslade det till i nätet, men lät vänstern tala den här gången.
Tre mål på lite drygt tio minuter och finalen avgjord. Och då skall man veta att Kubenkeepern Cristofer Högbom svarade för ett par svettiga parader mellan målen.

Vet inte vad Kubens taktik inför den andra var men det hann inte gå många sekunder förrän Cevin Dotson satte 4-0.
Därefter blev det transportsträcka mot DM-blommorna, ingen pokal här inte. Kuben fortsatte kämpa på och hade några lägen att spräcka nollan
Istället bjöd man på ett självmål samt att Cevin Dotson kunde titulera sig tvåmålsskytt även han.
– Det blev inte mycket till match, vi var numret större. Precis som det egentligen skall vara då inte Kuben kom med sitt A-lag. Vi kom ofta runt på kanterna och skapade många chanser och alla målen var spelmål, säger IFK Timrås assisterande tränare Robert Englund och fortsätter:
– Ett av våra mål var att ta hem DM och därigenom få spela i Svenska Cupen nästa år. Och det är infriat nu. Nästa mål är att sluta topp 3 i division 2 Norrland, säger "Robban".
– Vi försökte så gott det gick. Timrå är ett mycket bra lag men det visste jag redan innan. Vi fick jobba hårt utan boll och sånt tar på krafterna. Men jag tycker ändå att vi gör en bra match och hela tiden försökte spela bollen efter marken, säger Kubens tränare Torbjörn Persson, som även kommer att ha hand om A-laget i trean ett par matcher till att börja med då Bert Ståhlberg är borta p g a sjukdom.
Avslutningsvis. Kul att bli omnämnd i Kubens matchprogram somdom hade producerat enkom till finalen.

Klicka här för fler bilder från DM-finalen

Läs även:
IFK Timrå är årets distriktsmästare – vann överlägset i finalen: "Det är såklart roligt"

Matchfakta:
Kubikenborgs IF - IFK Timrå 0-6
2016-08-30 - 19:00 - Norrporten Arena
0-1 Oliver Widahl (18)
0-2 Faton Buzuku (22),
0-3 Oliver Widahl (29)
0-4 Cevin Dotson (46)
0-5 självmål (63)
0-6 Cevin Dotson (77)
Domare: Victor Grönlund
Publik: 152

• Klicka här för att komma till damerna

Oliver Widahls 1-0-mål på gång. En liten bortvrickning av Kubenförsvararen och sedan ett distinkt skott med högern in i den bortre gaveln. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahls 1-0-mål på gång. En liten bortvrickning av Kubenförsvararen och sedan ett distinkt skott med högern in i den bortre gaveln. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Kubens "tigerungar" får ta hand om kvällens DM-final mot division 2-laget IFK Timrå

(2016-08-30)
Kubens ungdomar bestående av division 5-laget kombinerat med spelare ur A-truppen födda 1996-97 har slagit ut både Stöde och GIF Sumdsvall ur DM.
Nu får det unga laget även ta hand om finalen mot division 2-laget IFK Timrå.
– IFK Timrå har ett otroligt kompetent lag och borde slå oss med en fyra-fem bollar men vi kommer att sälja oss dyrt, säger Kubentränaren Torbjörn Persson


Kuben inledde DM-turnerinmgen med sitt U-lag, en kommbination av division 5-laget och några av A-lagstruppens spelare födda 1996-97.
Det blev seger mot Stöde i kvarten och i semifinalen mot titelförsvarande GIF Sundsvall, som ställde upp med sitt U19-lag i den här matchen.
– Och nu får vi också ta hand om finalen, säger trämarem Torbjörn Persson.
I finalen väntar division 2-laget IFK Timrå.
– Jag har sett IFK Timrå ett par gånger i år. Ett otroligt kompetent lag som borde slå oss med en fyra-fem bollar. Men vi kommer att försöka sälja oss dyrt. Det gälleer att göra det svårt för dom och krympa ytor och försöka hålla tätt så länge som möjigt och undvika ett ras, säger Persson.
Är det här framtidens Kubenlag?
- Ja, kanske det. Vi har också en hel del unga spelare "utlånade" till klubbar i division 3 och 4. Kanske någon av dom vill återvända inför nästa säsong, säger Persson.
Hur blir det för egen del?
– Jag kommer inte att träna division 5-laget. Jag har gjort tre säsonger där nu och vill prova på ett A-lag igen.
Kubens A-lag? Du har ju varit med och tränat upp flera av dina grabbar uppp till A-laget under dom här åren.
– Har inte fått någon förfrågan och om jag skulle få det får jag ta mig en tankeställare men visst vore det intressant. Men först skall vi spela DM-final, avslutar Torbjörn Persson.
Avspark i afton klockan 19:00 på Norrporten Arena. David vs Goliat.

• Klicka här för att komma till damerna

Kubens ungdomar slog ut titelhållarna ur DM

(2016-08-22)
Kuben vilar sitt division3-lag i DM utan luftar ist'llet sina ungdomar.
I förra omgången slog man ut Stöde och ikväll fjolårsmästarna GIF Sundsvall trots 0-1-underläge.
– Vi gör en riktigt bra kämpamatch. Vi vet ju hur GIF spelar och precis som A-laget har dom svårt att ändra sitt spelsätt om rullet inte funkar, säger Kubentränaren Torbjörn Persson


Kuben vilar sitt A-lag i DM utan lirar med ett kombolag av division 5 och U19 kryddat med ett par yngre från A-truppen.
Mot Giffarnas allsvenska juniorlag såg det inte ut att räcka till alls.
I den första halvleken var det ren utrullning på naturgräset i Kubikenborg och 1-0-ledningen i paus var i underkant.
GIF verkade sedan tro att segern var klar och bytte ut några tongivande spelare, bl a Felix Tägström och Linus Sahlin, vilket gjorde att den andra halvleken blev spelmässigt jämnare. GIF-ungdomarna fortsatte knacka boll inom laget men blev enahanda i sitt spel och hotade inte speciellt mycket. offensivt

Men frågan är om Kuben lyckats vända om det inte var för Giffarnas målvakt. Först tappade han helt oattackerad in ett inlägg från Husen Hamid Ahmed och i slutminuterna brann det ordnentligt då han efter en luftduell sparkade Bletuart Sallauka bakifrån på revbenen. Solklar utvisning och straffspark.
Före Giffaren Felix Häggström klev fram och sköt Kuben till DM-final.
- Vi gör en riktigt bra kämpamatch. Vi vet ju hur GIF spelar och precis som A-laget har dom svårt att ändra sitt spelsätt om rullet inte funkar, säger tränaren Torbjörn Persson, som vill plussa för hela laget.
- Vill inte lyfta fram någon speciell utan alla var mycket bra men visst betyder dom som spelar i A-laget en hel del. Det går det inte att hymla om, avslutar en nöjd Persson, vars kag även kommer att få ta hand om DM-finalen mot IFK Timrå.

Matchfakta, semifinal 1:
Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall 2-1
0-1 uppgift saknas ännu
1-1 Husen Hamid Ahmed
2-1 Felx Häggström (atraff, 89)
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: ca 125

• Klicka här för att komma till damerna

IFK Timrå klart för DM-final
– slog ut division 2-kollegorna Ånge IF


(2016-08-16)
IFK Timrå är klara för DM-final efter seger mot division 2-kollegorna Ånge IF.
Philip Lundqvist skickade in 2-1 med en sträckt vänstervrist med knappt 20 minuter kvar
– Kul med DM final, det var ett av målen för säsongen, säger Timråtränaren Pontus Melander.


I kväll spelades den första DM-semifinlen och det visade sig att IFK Timrå  skulle slå ut seriekollegan Ånge IF. Inte helt oväntat sett till lagens tabellplaceringar.
Det tog åtta minuter in i andra halvlekn innan Oscar Fors rättvist bröt dödläget efter det att hemmalaget fört matchen.
Lite mot matchbilden kvitterade Remone Gordon för Ånge i den 62:a minuten.
– Vi hade momentum hela matchen så ser var lite ologiskt när dom gjorde 1-1, men vi lät oss inte påverkas av det utan visste att det var mycket match kvar och att vi var det starkare lager idag, säger Timråtränaren Pontus Melander.

Därför var det inte helt överraskande när, knappt tio minuter senare, Philip Lundqvist gjorde ett par Ångespelare innan han skickade upp segermålet med en vänstervrist i bortre krysset.
– Jag tycker vi spelar riktigt bra under stora delar av matchen. Vi har ett bra och påhittigt eget spel med bollen och idag har vi ett stort bollinnehav. Ånge får främst jaga boll och försöka hugga på våra eventuella misstag. Vi äger spelet och skapar flera bra lägen att göra mål idag men deras målvakt gör några riktigt bra räddningar. Sedan sliter Ånge bra i defensiven så vi fick inget gratis. Några fler måls marginal speglar matchbilden bättre, samtidigt har vi förtvivlat svårt att göra mål just. Kul med DM final, det var ett av målen för säsongen, säger Pontus Melander.

Matchfakta, semifinal 1:
IFK Timrå - Ånge IF 2-1
2016-08-16 - 18:00 - Timrå konstgräs
1-0 Oscar Fors (53)
1-1 Remone Gordon (62)
2-1 Per-Philip Lundqvist (71)
Utvisning Ånge: David Kuba-Kuba (66)
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 85

Fotnot:
IFK Timrå får möta segraren mellan Kubikenborgs IF och GIF Sundsvall.
En match som spelas 16 augusti.

• Klicka här för att komma till damerna

IFK Sundsvall pressade division 2-laget Ånge till förlängning

(2016-07-26)
Det blev inga direkta överraskningar när dom tre kvartsfinalerna avgjordes under tisdagen.
Närmast en skräll var division 4-laget IFK Sundsvall som pressade Ånge till förlängning. Där blev laget från Norrlandstvåan för svåra och kunde avgöra med sitt 2-1-mål.
– Men det var inte långt borta att vi satt segermålet efter en hörna på slutet av ordinarie tid, säger tränaren Mikael Kotermajer.


IFK Sundsvall gav division 2-laget Ånge full kubbning om en semifinalplats i DM.
Det var först i förlängningens trettonde minut som Edin Kurtovic kunde skjuta västralaget vidare.
Ånge tog annars ledningen tidigt i matchen genom nye Josh Chantee. Gästerna hade som väntat mycket boll men division 4-laget försvarade sig bra och hotade emallanåt med omställningar.
Med tio minuter kvar kvitterade Oscar Lidström och samme man hade sedan en nick strax över efter en hörna.
– Det var inte långt borta där, säger tränaren Mikael Kotermajer.
Istället blev det alltså Edib Kurtovic som kunde säkra Ånges avancemang i förlängningen.
– Jag är jättenöjd med vår insats. Hoppas att vi kan ta med oss spel och inställning till höstens matcher i fyran. Vi har en bit upp til kvalplatsen men vi kommer att göra vad vi kan att slåss i toppen, säger "Kotten".

Uppe på Hemmanet svarade en spelsugen Fredrik "Frode" Olofsson för ett äkta hattrick mellan minut 25 och 45 när IFK Timrå vann med 4-0 mot fyrans serieledare. Fjärde målet prickades in av Philip Lundqvist åtta minuter in i andra halvlek,
"Division 3-mötet" på Stöde IP vanns av gästande Kuben med 4-2. Stor segerorganisatör för "Tigerränderna" var tvåmålsskytten Ville Bondén.

Under uppdatering

Kvartsfinalerna:
19:00 IFK Sundsvall - Ånge IF 1-2 (efter förlängning, 1-1 efter 90 min.)
19:00 Svartviks IF - IFK Timrå 0-4
19:00 Stöde IF - Kubikenborgs IF 1-4
(klicka på resultatet för matchfakta)

Fotnot:
GIF Sundsvall direktkvalificerade till semifinal.

Så här spelas semifinalerna:
IFK Timrå - Ånge IF 
Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall
Matcherna spelas 16 augusti med avspark 19:00.

• Klicka här för att komma till damerna

Så här spelas kvartsfinalena i DM– det blir division 4 mot 2 i två av matcherna

(2016-06-15)
Det blir division 2-motstånd för fyranklubbarna IFK Sundsvall och Svartvik medan våra två division 3-klubbar möts inbördes i den tredje kvartsfinalen. GIF Sundsvall står som allsvenskt lag över ända till semifinalen och behöver, precis som SDFF på damsidan, inte lägga ner så mycket krut på DM.

KVARTSFINALER

Tisdag 26 juli:
19:00 IFK Sundsvall - Ånge IF
19:00 Svartviks IF - IFK Timrå
19:00 Stöde IF - Kubikenborgs IF

Fotnot:
GIF Sundsvall direktkvalificerade till semifinal

• Klicka här för att komma till damerna

"S-lag" vidare från omgång 3 i DM

(2016-06-14)
Stöde IF, IFK Sundsvall och Svartviks IF gick vidare från den 3:e DM-omgången och nu väntar kvartsfinaler mot Kuben, Ånge respektive IFK Timrå.

Lucksta ställde över en del viktiga pjäser mot division 3-laget Stöde men gjorde ändå en jämn första halvlek målmässigt och låg bara under med 0-1 efter Maxwell Osadolors fullträff efter 27 minuter.
Tidigt i andra satte Linus Backlund 0-2 på straff och sedan ökade Tobias Sahlin och Fitim Ugzmailji på till 0-4. Inhopparen Jimmy Ilvonen tröstmålade när fem minuter återstod. Den 26 juli. preliminärt, tar Stöde emot Kuben i kvartsfinal.

IFK Sundsvall vann en målsnål uppgörelse på Thulevallen. Adam Sjölén gjorde 0-1 efter timman spelad, något som också visade sig bli segermålet.
Som tack för segern får nu Sundsvallskamraterna möt Ånge i kvartsfinal hemma på Balders.

Både Svartvik och Sund vilade några spelare och det blev en jämn match som avgjordes med lite drygt 20 minuter kvar då hemmalagets Hampus Andersson hittade rätt. Nu väntar division 2-laget IFK Timrå i kvartsfinalen.

OMGÅNG 3

Söndag 12 juni
17:00 Svartviks IF - Sund IF 1-0

Tisdag 14 juni
19:00 Matfors IF - IFK Sundsvall 0-1
 19:00 Lucksta IF - Stöde IF 1-4

• Klicka här för att komma till damerna

Matfors lätt vidare i DM efter 6-2 på seriekollegan Ljunga

(2016-05-19)
Med klara 6-2 mot Ljunga tog sig Matfors vidare i DM.
– Efter storförlusten i serien mot Östavall var det skönt att få vinna och dessutom göra en hel del mål, säger Matfors tränare Patrik Jonsson.


Matfors tog sig lätt vidare till nästa omgång i DM efter en 6-2-seger på Ånge IP mot Ljunga.
Efter 3-1 i paus dubblade man siffrorna i den andra.
– Efter storförlusten i serien mot Östavall var det skönt att få vinna och dessutom göra en hel del mål. Alltid bra för självförtroendet, säger Matfors tränare Patrik Jonsson.
– Spelet var ändå ett fall framåt jämfört med matchen mot IFK Sundsvall men Matfors var duktiga att straffa oss på våra individuella misstag bakåt, säger Ljungas tränare Tommy Göransson.

OMGÅNG 2

Onsdag 18 maj
2100 Ljunga IF - Matfors IF 6-2 (3-1)

• Klicka här för att komma till damerna

Skön revansch för IFK Sundsvall
– slog ut Östavall i DM


(2016-05-18)
I seriepremiären i division 4 Medelpad vann Östavall en säker seger borta mot IFK Sundsvall.
Nu tog kamraterna en snabb revansch då man slog ut Östavall ur DM med hela 5-1 på Ånge IP.
– Vi fick en bra start och och kunde rida vidare på den framgången. Nu när Olle Nordberg inte kunde vara med fick vi sprida målskyttet på fem spelare, säger tränaren Mikael Kotermajer och ler.


Medskogs hade Lucksta på gafelln i Marmenderbyt. Ledning från den tionde minuten fram till knappa kvarten kvar. Då kvitterade Hakim Rouass och därefter gick tappen ur tunnan och Sörforsgänget kunde vinna med 4-1.

Granlo gjorde en kämpamatch mot Svartvik. I paus ledde ledarlaget i fyran bara med 1-0. Faktum var att Svartviks veteranmålvakt Joakim Svensson nekade Granlo ett kvitteringsmål i slutet av den första halvleken med en jätteparad.
– I andra var det inget snack om saken. Vi förde den första halvleken men i andra var dominansen total och vi låg närmare 8-0 än dom att spräcka nollan. Men Granlo skall ha all heder för sin insats, säger Svartviks assisterande tränare Joakim Sjödin.

I kvällens sista match blev det dramatik deluxe.
Sund ledde med 3-1 mot Alnö men ö-borna kom tillbaka och kvitterade.
Förlängningen blev mållös och straffar skulle avgöra.
Efter dom fem ordinarie stod det 7-7 och suddenstraffar fick tillgripas.
I den andra skiljeomgången räddade Sundmålvakten Stefan Bjertung och därefter klev Reda Fakhiri fram och sköt Sundlaget vidare till nästa omgång.
– Det var ingen välspelad match, mycket hit och dit, men det avslutades med ett spännande avgörande, säger Sunds lagledare Claes Nyman.
I morgon onsdag spelas sista matchen i omgång 2 då Ljunga och Matfors drabbar samman på Ånge IP.

OMGÅNG 2

Tisdag 17 maj

19:00 Granlo BK - Svartviks IF 0-6
 19:00 Medskogsbrons BK - Lucksta IF 1-4
19:00 Östavalls IF - IFK Sundsvall 1-5
20:00 Alnö IF - Sund IF 3-3, (8-9 efter straffar).
Klicka på resultatet för atchfakta

Onsdag 18 maj
2100 Ljunga IF - Matfors IF (Ånge IP)

• Klicka här för att komma till damerna

Granlo enda division 5-laget kvar i DM – möter Svartvik, topplag i fyran

(2016-05-18)
Vad kan enda kvarvarande division 5-laget Granlo sätta emot när man ställs mot fyrantopplaget Svartvik i DM:s andra omgång?
– Vi hoppas att det inte blir lika stora förlustsiffror som för Holm, säger lagledare Jonas Wallvik.


Ikväll och i morgon spelas den andra omgången av DM.
Det enda division 5-laget som är kvar är Granlo BK.
Och man ställs mot topplaget i Medelpadsallsvenskan, Svartviks IF.
"Blackbay" som i förra omgången sköt GBK:s seriekollega Holm i sank med 23-0. Riktigt så illa skall det väl inte gå för Granlo men att gå vidare till nästa omgång är knappast att tänka på...
– Den här matchen ligger fel för oss. Vi hade egentligen division 5-match i morgon som vi nu får flytta på. Ont om folk har vi också men vi kommer till spel med det vi har och hoppas att det inte blir lika stora förlustsiffror som för Holm. Målsättningen får bli att undvika flera skador, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik, som inte är alltför tillfreds med DM-spelets utforming.
– Jag förstår varför Fränsta skickade sitt C-lag i förra omgången så dom slapp möta Svartvik igen, säger Wallvik.

Lvällens övriga tre matcher ser betydligt jämnare ut på papperet.
IFK Sundsvall åkte på en dagsedel mot Östavall i seriepremiären.
– Kan tänka mig att dom är revanschsugna och dom kommer från en bra prestation senast mot Ljunga så det blir en tuff uppgift för oss, siar Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Det tredje Alnösundsderbyt i år bjuds vi på. Först i MittMedia Cupen och därefter i Värmecupen. Det brukar alltid bli intressanta matcher mellan Alnö och Sund. Så även ikväll?
Derby bjuds det också på Viforsplan. Kampen om Marmen mellan Medskogs och Ljustorp.

I morgon avslutas den andra omgången med mötet Ljunga - Matfors.
Division 2- och 3-lagen går in i turneringen vid ett senare tillfälle. Stöde enda laget som går in i nästa omgång. Övriga går in i kvartsfinalerna medan fjolårsmästarna GIF Sundsvall får stå över ända till semifinal.

OMGÅNG 2

Tisdag 17 maj

19:00 Granlo BK - Svartviks IF (Westhagen)
 19:00 Medskogsbrons BK - Lucksta IF (Viforsplan)
19:00 Östavalls IF - IFK Sundsvall (Ånge IP)
20:00 Alnö IF - Sund IF (Norrporten Arena)
Klicka på resultatet för atchfakta

Onsdag 18 maj
2100 Ljunga IF - Matfors IF (Ånge IP)

• Klicka här för att komma till damerna

Vilken överhalning i DM – Svartvik vann med 23-0 över stackars Holm

(2016-04-24)
I helgen spelas den första omgången av DM.
Det blev ingen angenäm upplevelse för Holms SK.
Under lördagen åkte man på en rejäl överhalning av Svartvik – 0-23!
Daniel Johansson var värste skarprättare med tio av målen medan Christoffer Nerkman "nöjde sig" med sju.
Nerkman visade även sin osjälviskhet och spelade dessutom fram till sex. 
– Sen fick dom övriga grabbarna dela på resten förutom dom två som Holm hade oturen att göra i egen bur, säger assisterande tränaren Joakim Sjödin efter Svartviks målrekord.


Svartvik bjöd på målorgie i den första omgången - sanslösa 23-0 på stackars Holm.
- Holm hade svårt att få ihop fullt lag men dom som var på planen kämpade och gav aldrig upp, berömmer Svartviks assisterande tränare Joakim Sjödin.
Även IFK Sundsvall bjöd på en målfest då man slog ut Hassel med 9-0.
Den som hade hoppats på skrällar i den första omgången blev besviken. Det var bara Granlo BK i femman som slagit ut ett lag högre upp i seriesystemet. 3-0 mot Fränsta. Men då skall man veta att västralaget till stora delar ställde upp med sitt "interantionella" division 6-lag.
Annars har det mest varit frågan om hedersamma förluster som t ex Söråkers 0-1 mot Matfors och division 6-laget Ljustorps 0-4 mot Alnö. Även Torpshammar slet bra trots 1-4 mot tippade topplaget i fyran, Sund.
Medskogs 2-0 mot seriekollegan Essvik kan också var en lite ögonbrynshöjare med tanke på Viforsgängets försäsong.
Nästa omgång spelas på den norska nationaldagen 17 man. Ett gott omen för IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile?

OMGÅNG 1

Lördag 23 april

Kovlands IF - Lucksta IF 2-4
Ljustorps IF - Alnö IF 0-4
Essviks AIF - Medskogsbrons BK 0-2
Holms SK - Svartviks IF 0-23
Torpshammars IF - Sund IF 1-4
Nedansjö IK - Östavalls IF OW (0-3)
Ljunga IF - Sidsjö-Böle IF 4-0
Klicka på resultatet för atchfakta

Söndag 24 april
10:00 Söråkers FF - Matfors IF 0-1
10:30 Granlo BK - Fränsta IK 3-0
16:30 Hassels IF - IFK Sundsvall 0-9

• Klicka här för att komma till damerna

Nytt grepp i årets DM – första omgången fungerar som genrep för dom lokala serierna

(2016-04-22)
I helgen sparkar årets säsong  igång på riktigt allvar när det gäller klubbarna i dom lokala serierna på herr- och damsidan.
Och detta med den första omgången i distriktsmästerskapet.
Ifjol tog GIF Sundsvall hem DM-pokalen på herrsidan sedan man nekat Selånger sin tredje raka titel.


Nytt för i år är att Distriktsmästerskapet inleds tidigare än tidigare och den första omgången fungerar lite som ett genrep till dom lokala serierna. Ett bra beslut av Medelpads Fotbollförbund.
Samtliga representationslag med undantag för  så kallade samarbetslag som Nedansjö IK (Stöde IF) och Wiskans IF (Fränsta IK) får deltaga.
Inte heller frå några andralag tillåtas vara med.
Första omgången spelas alltså nu i helgen och i vanlig ordning har laget i den lägre serien förtur till hemmaplan, i den mån det går när samtliga matcher spelas på någon av våra konstgräsplaner runt om i Medelpad.
Så här såeöas herrarnas första omgång:

Lördag 23 april
09:00 Kovlands IF - Lucksta IF (Baldershovs konstgräs)
10:00 Ljustorps IF - Alnö IF (Timrå Konstgräs)
10:30 Essviks AIF - Medskogsbrons BK (Westhagen)
11:30 Holms SK - Svartviks IF (Baldershovs konstgräs)
12:00 Torpshammars IF - Sund IF (Ånge IP)
14:00 Nedansjö IK - Östavalls IF OW (0-3)
14:30 Ljunga IF - Sidsjö-Böle IF (Ånge IP)

Söndag 2r april
10:00 Söråkers FF - Matfors IF (Timrå konstgräs)
10:30 Granlo BK - Fränsta IK (Westhagen)
16:30 Hassels IF - IFK Sundsvall (Baldershovs konstgräs)

• Klicka här för att komma till damerna

Vilka vinner herrarnas DM 2016?

(2016-01-01)
2013 gjorde distriktsmästerskapet comeback i Medelpad efter några år i träda.
Selånger FK vann både 2013 och 2014 och tog sig ända till final även ifjol men då visade GIF Sundsvall, men sitt U21-lag, att man är bäst i Medelpad.


Det skall bli intressant att se om allsvenskarna lyckas behålla titeln även 2016 och vilket lag som blir årets "jättedödare". Brukar alltid hända nån eller några skrällar under turneringens gång.
Den första omgången i herrarnas DM i år spelas 23-24 april och där möts lagen tillhörande division 4-6.
Uppdatering sker när det kommer mer info från Medelpads Fotbollförbund.

Klicka här för damerna

Herrar 2015

Granit Buzuku avslutade DM-finalen med två snygga mål Granit Buzuku avslutade DM-finalen med två snygga mål

DM-final:

Giffarna spräckte Selångers fina DM-svit
(2015-10-07)
Ett effektivt GIF Sundsvall stoppade Selångers drömmar på ett tredje raka DM-guld. Allsvenskarna ställde upp med ett förstärkt U21-lag och kunde vinna med 5-0.
- Vi inledde positivt och hade flera bra lägen på fasta situationer där vi var först på bolen inne i straffområdet men marginalerna var emot. Oliver Widahl hade ett bra avsut, deras målvakt Lloyd Saxton svarade för en bra röäddning samt att en boll rensades undan på mållinjen, säger Selångers tränare Jonas Vestring, oc fortsätter:
- 1-0 hade kanske räckt för att få en helt annan matchbild.
Istället kunde en omarkerad Daniel Sliper stöta in Giffarnas ledningsmål ca kvarten spelad.
- Tror nog att vi vunnit även om dom tagit ledningen. Det var faktiskt klasskillnad, säger Giffarnas tränare Mikael Bengtsson.
0-2 kom kring halvtimmen spelad då Leo Englund nickade in 0-2 och däreftr satte Peter Wilson 0-3 på en ribbretur innan paus.
- Då dog matchen för oss. Tycker annars att vi stod upp bra rent spelmässigt men Giffarna var otroligt pigga och effektiva när dom fick sina chanser, säger Vestring.
I inledningen på den andra halvleken satte Granit Buzuku 0-4 precis innanför den borte stolpen ur snäv vinkel. Granit Buzuku satte även matchens sista fullträff med ett stenhårt distansskott som gick in via stolpen. Då återstod det en kvart kvar att spela.
- Vi blandade och gav i matchen. Stundtals var det ett mycket bra och varierat spel med bra intensitet för att sedan tappa tempo och fokus. Kanske berodde det på att grabbarna kände på sig att segern var klar och att Selånger inte förmådde testa oss fullt ut. Sett till dom chanser som vi skapade i andra borde segern blivit något större, säger Bengtsson.
I Selånger visade mittfältaren Haris Camo sig från sin bästa sida och vann massor av närkamper och slog knappt bort en passning. I anfallet var Daniel Andersson var ett orosmoment för GIF-försvaret och hade bl a ett skott i kryssribban. Man förstår att Åtvidabergs FF är intresserade av den målfarlige 24-åringen.
I GIF plussar vi framförallt för resolute mittbacken Robert Hammarstedt och Erik Granat. Daniel Sliper spelade 75 minuter medan Leo Englund nöjde sig med en halvlek innan han utgick småskadad.
- Vi hade åtta spelare från Tipselit i startelvan så det visar att vår satsning på ungdomarna ger resultat, avslutar Bengtsson.
Lokalfotbollen gratulerar GIF Sundsvall till titeln distriktsmästare i Medelpad 2015. Ett logiskt resultat då klubben är Medelpad, och Norrlands, first strng. (Räknar inte Gävle till Norrland....).

Läs även:
GIF Sundsvall distriktsmästare efter 5–0-seger

Selånger FK - GIF Sundsvall 0-5
2015-10-07 - 19:00- Norrporten Arena
0-1 Daniel Sliper 16
0-2 Leo Englund 29
0-3 Peter Wilson
0-4 Granit Buzuku 55
0-5 Granit Buzuku 75
Domare: Arian Chalak (svajig insats i annars lättdömd match)
Publik: ca 125
Matchfakta

Inför DM-finalen:

Tredje raka DM-titeln för Selånger?
(2015-10-07)
Selånger är obesegrade i DM sedan Medelpads Fotbollförbund plockade fram turneringen igen 2013 efter några år i malpåse.
Division 2-klubben har därmed två raka slutsegrar.
Och i år har man åter tagit sig till final men för att ta hem den tredje raka titeln ser finalmotståndet tuffare ut.
GIF Sundsvall står nämligen på andra sidan mittlinjen denna gång. Giffarna har trappat upp eftersom. Man gick in i turneringen med U17 därefter U19 för att ikväll starta med U21 kryddat med två allsvenskar i form av Daniel Sliper och Leo Englund.
Kan bli en övermäktig uppgift men ett välspelande Selånger har en hög högstanivå så det här kommer att bli en högintressant final i afton på Norrporten Arena.
- Vi hoppas att det blir en jämn match, tror att den kommer att avgöras på mitten. Harris Camo och Fredrik Törnqvist är starka där för oss, säger Selåmgers spelande tränare Jonas Vestring.
Kommer ni ordinarie?
- Vi kan i alla fall ställa bästa laget för dagen på benen så när som på Felix Häggström är bortrest i jobbet medan vänsterbacken Mattias Svelander lytat till Stockholm, säger Vestring, som faktiskt själv spelat samtliga tre finaler. 2013 slet han som mittback för det årets skrällag Östavall.

Så ställer Giffarna upp i DM-finalen
(2015-10-07)
DM-final mot Selånger.
Då ställer GIF Sundsvall upp med spelarna på gränsen till Allsvenskan.
– En titel är en titel. Vi går in för att vinna, säger Mikael Bengtsson, tränare.
läs mer på st.nu

Selånger FK - GIF Sundsvall 0-5 0-3
2015-10-07 - 19:00- Norrporten Arena

Semifinaler:

Selånger och GIF Sundsvall vidare till final
(2015-08-25)
Det blir Selånger och GIF Sundsvall som möts i DM-finalen på Norrporten Arena den  16 september.
GIF Sundsvall besegrade Kuben med 3-1 medan Selånger vann med klara 5-0 mot seriekollegan Ånge.
- Faktum är att det kunnat blivit ännu fler mål. Vi gjorde bara ett i andra trots flera bra lägen, säger Selångers tränare Jonas Vestring.


Ånge uppgivet redan från start

Selånger verkar sikta på att försvara sin titel som distriktsmästare för Medelpad.
I mötet mot seriekollegan Ånge avgjorde man i andra halvan av första halvlek då man kickade in hela fyra bollar.
- Vi hade några spelare på nya platser och vi hade lite problem i positionsspelet. Dessutom var ett par av målen soklara offsider, säger Ånges materialförvaltare Örjan Ström.
- Vi lär väl få sota för den här segern när vi möter dom i serien sedan, säger Selångers tränare Jonas Vestring, som själv fick lira 90 minuter.
- Vi har kopiöst ont om folk just nu. Idag fick även sportchefen Andreas Wikström och ljumskskadade Kevin Dotson spela, säger Vestring.
Hade det inte varit Sundsvall Open Trot hade man säkert fått damma av Börje Andersson också...
5-0 är klara siffror. Var ni verkligen så överlägsna?
- Faktum är att det kunnat blivit ännu fler mål. Vi gjorde bara ett i andra trots flera bra lägen. Kul att flera av våra mål kom efter fina anfall, säger Vestring, som var lite besvikna på Ånge.
- Dom verkade faktiskt uppgivna redan från start, säger SFK-tränaren som ville berömma Haris Camo.
- Planens klart bäste spelare.
Matchfakta: 1-0 Oliver Widahl 26, 2-0 Daniel Andeersson 33, 3-0 Oliver Widahl 38, 4-0 Chrisoffer Brännström 40 och 5-0 Daniel Andersson 64.


Välspelad match

GIF Sundsvall ställde upp med några U21-lirare och 1-1 efter dem första halvleken förvandlades till 3-1 efter pausvilan.
- Det var en välspelad match där GIF kunde göra 2-1 på straff efter ungefär en kvart in i andra. När vi jagade kvittering kontrade dom in 3-1 på slutet. säger Kubentränaren Tommy Lerstrand, som inte var alltför besviken.
- Vi gör en bra prestation mot ett duktigt GIF. Dom har bra fart i spelet medan vi är något tyngre och starka på fasta. Stefan Lagergrens frispark i kryusset höll hög klass, säger Lerstrand.
Planens bästa spelare var Kubens Kim Eriksson och GIF:s Robert Hammarstedt som verkligen visade pondus i sitt mittbacksspel.
Matchfakta: 0-1 Jonathan Manousian 18, 1-1 Stefan Lagergren 44, 1-2 Rabii Hamdan (straff) 56, 1-3 Jonathan Manousian 90.

Selånger FK - Ånge IF 5-0
2015-08-25 - 18:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall 1-3
2015-08-25 - 18:00 - Kubikenborgs IP
Matchfakta

Segrarna möts i final på Norrporten Arena 7 oktober.

Selångers Daniel Andersson prickade in ett hattrick på en dryg halvtimme under den första halvleken mot Svartvik. Selångers Daniel Andersson prickade in ett hattrick på en dryg halvtimme under den första halvleken mot Svartvik.

Kvartsfinaler:

Skrällfritt i DM-kvarten
(2015-08-11)
GIF Sundsvall hade chansen att bjuda västrapubliken på lite fotbollspropagnda genom att ställa upp med delar av A-truppen.
Tyvärr vill man inte bjuda på något extra och marknadsföra sig i vår västra grannkommun utan skickade ett skickligt pojklag istället. Dom unga grabbarna besegrade Matfors i förra omgången och nu Fränsta.
Det dröjde emellertid till matchens slutskede innan man via Linus Sahlin och Erik Molin kunde ta sig till semifinal med 0-2.
Svartvik gjorde processem kort med Svartvik. Matchen avgjordes mellan minut 24 och 28 då division 2-laget gick från 0-1 till 0-4.
Sista timmen av matchen vann Selånger "bara" med 2-1.
- Det blev lite lugnare för vårt försvar sedan dom bytte ut Daniel Andersson. Vi fick verkligen träna försvarsspel idag men vi skapdade en hel del chanser och borde kanske gjort något ler mål. Fast å andra sidan räddade Mikael "Sparris" Nordberg oss från många fler baklängesmål med sina många kanonräddningar, säger Svartviks lagledare Anders Ellqvist.
Även vårt andra division 2-lag tog sig till semifinal. Ånge höll nollan i Grytan mot IFK Timrå och gjorde själv tre mål framåt.
-Det var en jämn första halvtimme men efter att vi gjorde två snygga mål, Daniel Wallsten på volley och en "slalommål" av Karl Cunningham, kunde vi kontrollera matchen även om Timrå stack upp i några omställningar, säger Ångetränaren Benny Matsson.
I division 3-mötet mellan Alnö och Kuben vann "tigerränderna" som väntat med 1-3.
Said Gavador satte 1-2 i den 63:e minuten och i slutminuten säkrade Robin Bergman segern definitivt med sitt andra mål för dagen.

Svartviks IF - Selånger FK 1-6
2015-08-11 - 19:00 - Svartviks IP
Matchfakta

Fränsta IK - GIF Sundsvall 0-2
2015-08-11 - 19:00 - Myggvallen
Matchfakta

Alnö IF - Kubikenborgs IF 1-3
2015-08-11 - 19:00 - Släda IP
Matchfakta

IFK Timrå - Ånge IF 0-3
2015-08-11 - 19:00 - Grytan, Timrå IP
Matchfakta

Inför kvartsfinalerna:

GIF Sundsvall borde sprida fotbollspropaganda i DM
(2015-08-11)
GIF Sundsvall har chansen att sprida fotbollspropaganda i västra ikväll genom att ställa uppmed några A-lagssplare mot Fränsta IK. Varför inte avstängde Lars Gerson. Marcus Danielsson åter efter långtidsskada är ytterligare ett namn, Stefan Ålander och Adam Chennoufi för att se om dom hänger med i tempot samt några av dom som knackar på dörren till startelvan?
En bra idé tycker jag men Giffarna anammar knappat idén utan lär skicka ett pojk- eller ungdomslag. Det lär räcka till seger ändå men varför inte ta chansen att skapa lite extra goodwill i vår västra grannkoommun. När jag jobbade åt IFK Norröping sent 80-tal - tidigt 90-tal ställde IFK alltid upp med sitt A-lag i Östgötacupen ned fotbollsfest i "småbyarna". Något som bl a gjorde IFK mer folkkära och drog en större publik på hemmaplan.
Övrigamatcher:
Alnö har chansen att rädda säsongen genom att vinna DM. Satsar Kuben på en titel är risken att ö-laget har gjort sitt.
Ifjol slog Ånge enkelt ut IFK Timrå i Grytan. Ånge lär vinna även ikväll men dagens Timrålag lär kunna streta emot bättre.
Intressant möte uppe på Hemmanet mellan ett formstarkt Svartvik och Selånger. Det skiljer två divisioner och fjolårets DM-segrare tar sig vidare till semifinal. Hemmalaget får sikta på att spräcka nollan. Gott nog så.

Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips:
19:00 Alnö IF - Kubikenborgs IF (tips: 1-3)
19:00 Fränsta IK - GIF Sundsvall (tips: 0-5)
19:00 IFK Timrå - Ånge IF (tips: 2-4)
19:00 Svartviks IF - Selånger FK (tips: 1-6)

Omgång 2 (1/8-finaler)

Många mål i kvällens DM-omgång
- Fränsta straffade ut Sund.

(2015-067-21)
Många mål blev det när fotbollshösten sparkade igång med åtondelsfinalerna av Medelpads-DM.
På de åtta matcherna kunde vi bara registrera en skräll.

 

Tränaren matchhjälte

Skrälllen svarade bottenlaget Fränsta för genom att slå ut seriekollegan i fyran Sund.
Matchen stod 1-1 efte ordinarie tid. Därefter krävdes både förlängning och straffar innan spelande tränaren i Fränsta, Håkan Moberg, räddade Khoger Friads straf. FIK vidare med 4-3.
- Idag visar vi att Fränsta IK blir att räkna med i höst. I förlängningen var vi närmast ett segermål men istället avgjorde vi i straffläggningen där vi satte alla våra medan Sund missade två. Eller skall jag säga att jag räddade den sista, säger den leende matchhjältem Håkan Moberg eftet en hel del tjo och tjim samt Fränstas vinnarsång! Ibland kan det vara bättre att vara döv än blind...
 

Tvåsiffrigt för Selånger

I övrigt som sagt inga skrällar - men en hel del nätrazzel.
Selånger målfrossade värst då man krossade Kovland på Ånäsvallen med hela 11-0. I den matchen fanns också kvällens främsta målskytt. Daniel Andersson höll sig nämligen framme och satte nätet i dallring fem gånger.
- Vad ska man säga? Selånger spelar två divisioner högre än oss och det märktes i dag, de spelade jävligt bra och de tummar inte på det, de slutar inte och lallar inte. De låter bollen gå och försöker inte göra det snyggt, säger Kovlandstränaren Christer Eriksson till mittmedia.se.
-Sedan hade de kanske kunnat vara lite snälla och lugnat ned sig efter nio, fortsätter "Chrille".
- – Det är kul med DM, vi tar det på allvar och det är lite kamp om platserna nu när vi har fått tillbaka lite skadade spelare. Sedan är de lite snälla och bjuder oss på ytor. Jag hade trott att de skulle backa hem lite mer, säger tränarkollegan i Selånger, Jonas Vestring.
 

Kuben nöjde sig med nio

Kuben gjorde processen kort med Lucksta. Återcvändaren Kim Eriksson satte tidigt 0-1 och i paus stod det 0-6 och 1-9 till slut.
Ledarna i division 3 Mellersta, IFK Timrå hade inga besvär med mittenlaget i femman Söråker, 7-0.
- Vi gjorde en bra match trots siffrorna och jag är stolt över grabbarna. Lite märkligt att Timrå spelade upp sig när dom fick en man utvisad. Innan det var det jämnt, säger SFF-tränaren Nermin Zulovic.
 

Stöde imponerade på Matsson

På Stöde IP visade Ånge IF att det skiljer en del mellan toppen av tvåan och toppen av fyran. Redan efter tio minuter stod det 0-2 för att till slut landa på 0-5 sedan hemmasonen Linus Sjölander svarat för Ånges två sista fullträffar. Ävem klassliraren Karl Cunningham blev tvåmålsskytt.
- Jag tycker att vi håller en jämn bra nivå hela matchen och vinner rättvist.
Det var väl lite synd för publiken att regnet skulle ösa ner. Stöde gjorde an bra match och gav aldrig upp. Jag tycker att dom ser väldigt starka ut inför omstarten i division 4, berömmer Ångetränaren Benny Matsson.
Svartvik lirade hem en fem-etta mot seriekollegn Sidsjö-Böle. Den unge en och niiobjässn Mitch Ryan Igiraneza satte sina två första A-lagsmål på slutet.
 

Division 3-botten vann över division 4-dito

1-5 blev det även mellan Östavall och division 3-jumbon Alnö.
- Alnö vinner rättvist sett över 90 minuter men vi gjorde en riktigt bra första halvlek och borde gått till pausvila med ett par mål i ryggen. När dom satte 1-2 med kvarten kvar tog både ork och motivation slut för oss, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
(texten kommer att uppdateras och fyllas på allt eftersom)

Läs även:
Selånger bjöd på en fotbollslektion

Resultat & Matchfakta:

Fränsta IK - Sund IF 5-4 efter straffar. 1-1 efter 90 min, + förl.
2015-067-21 - 19:00 - Myggvallen
Matchfakta

Kovlands IF - Selånger FK 0-11
2015-067-21 - 19:00 - Ånäsvallen
Matchfakta

Lucksta IF - Kubikenborgs IF 1-9
2015-067-21 - 19:00 - Sörforsvallen
Matchfakta

Matfors IF - GIF Sundsvall 0-4
2015-067-21 - 19:00 - Thulevallen
Matchfakta

Stöde IF - Ånge IF 0-5
2015-067-21 - 19:00 - Stöde IP
Matchfakta

Svartviks IF - Sidsjö-Böle IF 5-1
2015-067-21 - 19:00 - Svartviks IP
Matchfakta

Söråkers FF - IFK Timrå 0-7
2015-067-21 - 19:00 - Söråkers IP
Matchfakta

Östavalls IF - Alnö IF 1-5
2015-067-21 - 19:00 - Skogsvallen
Matchfakta

Fotnot:
Omgång 3 (kvartsfinaler) spelas 11 augusti
Omgång 4 (semifinaler) spelas 25 augusti
Omfgång 5 (final) spelas 16 september på Norrporten Arena

Sommarlovet över. DM inleder höststarten
(2015-067-21)
Nu är sommarlovet över för distriktets fotbollsspelare.
I dag (och damerna på onsdag) spelas nämligen omgång 2 av Distriktsmnästerskapet.
Och i den här omgången går våra förbundslag in i tävlingen och precis som i inledningsomgången blir det en del derbymatcher. T ex möts Ånge och Stöde både på herr- som damsidan. Ånge klara favoriter på herrsidan medan det är tvärtom på spinnsidan.
- Vi har allt att vinna men framförallt är det ett bra genrep inför hösten, säger Mikael Backlund som är lagledare får både herrarna och damerna i Stöde IF.
Vårt andra division 2-lag Selånger åker milen västerut till Kovland. Ett perfekt genrep för SFK som lär mötas av ett revanschsuget hemmalag som säkert vill göra en bra höst.
GIF Sundsvall gästar Thulevallen med sitt allsvenska manskap. Dock inte seniorerna utan det från U19-allsvenskan. Kan bli nog så tufft för division 4-laget.
Division 3-lagen får alla intressanta motståndare.
IFK Timrå möter division 5-laget Söråker på "Löta".
- Vi har allt att vinna så vi tänker satsa offensivt. Bära eller brista, säger Söråkertränaren Nermin Zulovic.
- Vi kommer att vila några spelare idag. Samtidigt tänker vi rulla runt på dm som är kallade. Jag hoppas att dom som får chansen visar framfötterna och att vi får ett riktigt bra pass i kroppen, säger Timrås tränare Pontus Melander.
Kuben tar trippen till Sörforsvallen och kanske kan Lucksta streta emot en del. Det gäller att få försvarsspelet att funka. Något som det inte gjort under vårsäsongen.
- DM blir spännande! Lucksta är alltid trevliga att möta och det lär säkert bli en hård match. Vi kommer att rotera en del i truppen och försöka matcha igång några som fått lite mindre speltid på våren, säger Kubens ass. tränare Henri Sjödal. 
Kim Eriksson gör en intressant comeback för Kuben efter ett par säsonger i Frösö.
Alnö har haft ett tungt i trean även om man avslutade våren med två segrar på dom tre sista matcherna. Nu väntar Östavall på härliga Skogsvallen. Västragänget kanske är det lag som har störst chans att slå ut sin motståndare högre upp i seriesystenet.
- Borde in skilje så mycket mellan toppen i fyran som botten i trean så vår chans är väl 50/50 att gå vidare, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund, som bl a mönstrar nyförvärvet från Svartvik Fredrik Karström i startelvan.

Så här spelas dagens matcher:
Fränsta IK - Sund IF (Lokalfotbollen tippar: 1-5)
Kovlands IF - Selånger FK (Lokalfotbollen tippar: 1-4)
Lucksta IF - Kubikenborgs IF (Lokalfotbollen tippar: 1-3)
Matfors IF - GIF Sundsvall (Lokalfotbollen tippar: 2-3)
Stöde IF - Ånge IF (Lokalfotbollen tippar: 2-4) 
Svartviks IF - Sidsjö-Böle IF (Lokalfotbollen tippar: 4-3)
Söråkers FF - IFK Timrå (Lokalfotbollen tippar: 2-7)
Östavalls IF - Alnö IF (Lokalfotbollen tippar: 2-1)

Fotnot:
Omgång 3 (kvartsfinaler) spelas 11 augusti
Omgång 4 (semifinaler) spelas 25 augusti
Omfgång 5 (final) spelas 16 september på Norrporten Arena

Omgång 1 (1/16-finaler

Inga skrällar i premiäromgången
(2015-06-17)
Den första omgången var lottad så att vi fick på förhand spännande derbymatcher i mesta möjliga mån.
Några större skrällar från lag i en lägre division fick vi inte trots att dom fått förmånen till hemmaplan.
Närmast var Ljunga som ledde med 2-1 men föll efter två Gjynet Berisha-mål. Det sista i minut 89.'
Även Torpshammat åkte dit med ett uddamål mot Fränsta.
- Vi hadeingen prioritet på den här matchen men vi gjorde en bra insats och tar med oss den till seriespelet, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Den enda egentliga överraskningen stor Sidsjö-Böle för som ganska enkelt besegrade seriekollegan IFK Sundsvall.
Mest smörj fick division 6-laget Granlo, 0-7 mot Sund.
Wiskan - Östavall spelas torsdagkväll.
Våra division 2 och 3-lag står över inledningsrundan utan går in i nästa.
Får vi se några jättedödare i DM redan i afton?

Essviks AIF - Svartviks IF 2-4
2015-06-17 - 19:00 - Essviksvallen
Matchfakta

Torpshammars IF - Fränsta IK 1-2
2015-06-17 - 19:00 -  Torpshammars IP
Matchfakta

Ljunga IF - Stöde IF 2-3
2015-06-17 - 19:00 - Ljungalid
Matchfakta

Hassels IF - Lucksta IF 1-4
2015-06-17 - 19:00 - Hasselbacken
Matchfakta

Holms SK - Matfors IF 1-4
2015-06-17 - 19:00 -  Holmvallen
Matchfakta

Indals IF - Kovlands IF 0-3
2015-06-17 - 19:00 -  Härevallen
Matchfakta

Granlo BK - Sund IF 0-7
2015-06-17 - 19:00 -  Norrporten Arena
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 3-1
2015-06-17 - 19:00 - Sidsjövallen
Matchfakta

Wiskans IF - Östavalls IF 1-6
2015-06-18 - 19:00 - Viskans IP
Matchfakta

Fotnot:
Omgång 2 (1/8-finalerna) spelas 21 juli.
Omgång 3 (kvartsfinaler) spelas 11 augusti
Omgång 4 (semifinaler) spelas 25 augusti
Omfgång 5 (final) spelas 16 september på Norrporten Arena