NSS CUPEN FUTSAL 2017
Fränsta sporthall

FFF Braca vann NSS Cupen 2017 efter en makalös upphämtning och avgörande i sudden deatch.
FFF Braca vann NSS Cupen 2017 efter en makalös upphämtning och avgörande i sudden deatch.

Otrolig upphämtning i NSS-finalen – Oskar Nordlund avgjorde för Braca i sudden death efter 3-9-underläge

(2017-02-14)
I lördags gick futsalturneringen NSS-cupen av stapeln.
Finalen blev en makalös rysare där Täpa ledde med 9-3 men Braca jobba sig ikapp och sudden death kunde Oskar Nordlund bomba in segermålet på en frispark.


I väntan på mer information kan jag lägga in vad arrangören skrivit på sin facebooksida:
Summering av NSS-cupen 2017.
Regler kan vara svåra att förstå och när det blir nya sådana kom det många frågor och tankar hos egentligen alla deltagande lag men... många hade förberett sig själva och hjälpt andra lag så efter fyra matcher kan man säga att dom allra flesta lag förstod vad det handlade om ute på planen.
Domarna på plats, som var utlånade av Medelpads Fotbollförbund hade en stor del i att det hela sköttes på ett extremt lugnt och trevligt sätt även om det ibland blev lite tjafsigt eller gnälligt. Men en toppeninsats från domarna genom hela turneringen och ett bra betyg till dom tre herrarna i gult, även om dom var sen till cupen p g a olika omständigheter...

Lagen då? Det fanns ett lag som överraskade dom allra flesta och det var Täpa. Dom lyckades smyga sig genom gruppspelet, satt på sin kant av läktaren när det var pauser och höll låg profil. I semifinalen körde dom faktiskt över en av favoriterna FFF Dadasha med ett mycket bra lagspel och skärpa i avsluten. FFF Dadasha hade som det såg ut en lite felaktig inställning från start men kom sedan igen något men det räckte helt enkelt inte mot stora och starka Täpa som gick till finalen, med rätta.
Den andra semifinalen spelades mellan FFF Braca och Klöstre BK.
Ovisst innan och när matchen var slut hade FFF Braca vunnit med 2-1 efter att Klöstre BK släppt in sina första mål under turneringen.
Finalen blev en riktig höjdare. Vid ställningen 9-3 (!) till Täpa i början av den andra halvleken började FFF Braca skotta in bollar mot mål, på mål och i mål. Täpa, som krigat på bra med täta matcher, tog helt enkelt slut och i slutet av matchen gjorde också FFF Braca 9-9!
I sudden death var det omutliga Oskar Nordlund som sköt igenom muren på en frispark från nära håll och vändningen, en av dom galnaste som upplevts, var ett faktum! FFF Braca slutsegrare 2017.

Tabeller, resultat och målskyttar och mer information om turneringen kan komma senare.

Utmärkelser:
• Bästa målvakt: Milan Nabizada, FFF Dadasha.
• Bästa back: Sadegh Fasihi, FFF Dadasha.
• Bästa forward: Per Olofsson, Täpa.

Fränsta Event vill tacka Selim "Chelsea" Tahiraj med kompanjon, Jonas Samir Strand, ICA Torpeden, Fränsta IK, Fränsta Futsal Förening, Sluta Mobba och samtliga som deltog och hjälpte till på olika sätt.

NSS Cupen i Futsal spelas i Fränsta sporthall 11 februari


(2017-01-14)
Det är inte vanligt med futsalturneringar i Medelpad.
Men den 11 februari går NSS Cupen i Fränsta sporthall av stapeln.
– Cupen är till för att öka intresset kring fotboll på mindre ytor. säjer cupgeneralen Håkan Moberg i nystartade Fränsta Futsal Förening. 


Futsal är en sport som växer i Sverige menhär i Medelpad har den svårt att slå rot. Här väljer man istället att satsa på inomhusfotboll med femmannaregler på konstgräset i Nordic Hallen.
En futsalturnering spelades emellertid i Timrå Sporthall i november ifjol med gott resultat.
Den 11 febbbruari arrangerar Fränsta Event i samarbete med nystartade Fränsta Futsalförening en turnering i Fränsta sporthall.
– Fränsta Futsal Förening är nystartad och arbetar för att öka intresset kring fotboll på mindre ytor och för att etablera ett lag som ska kunna ge bra motstånd mot andra Futsal-lag runt om i Sverige, säger cupansvarige Håkan Moberg och fortsätter: 
– Cupen anordnas för att starta igång det hela och i nuläget har föreningen två eller tre lag med i turneringen men det behövs självklart mer lag. Samarbetet med Medelpads Fotbollförbund är igång och både dom och vi som förening är glada för det, då det är en stor sport i övriga delar av Sverige men den har tyvärr halkat efter i Medelpad. Detta är något vi vill ändra på, säger Moberg.

För dom som vill vara med. Hur anmäler man sig?
– Man kan gå in på hemsidan eller så går det bra att kontakta mig på tel. 0730 - 84 57 57, säger Håkan Moberg.

NSS Cupen i punkter:
• Prispengar, bland annat 8 000 kr till segrande lag.
• Utbildade futsaldomare från Medelpads Fotbollförbund.
• Kiosk och hamburgerförsäljning i och utanför sporthallen.
• Spelschema plus resultatvisning på skärm i hallen och på Lokalfotbollen.nu.
• Individuella priser för bästa back, forward, målvakt, fair play.

"Full fart hela dagen" utlovas!
– Du behöver INTE vara registrerad futsalspelare. Det räcker att ditt lag tycker det är roligt med futsal, säger Moberg och fortsätter:
– Det är tillåtet att spela i shorts eller långbyxor i WCT och bomull. Alla spelare MÅSTE dock ha benskydd. Det finns ett tiotal att låna på plats om du glömmer. Om något lag har samma färg på matchstället så finns det numrerade västar att låna. 

Någåt mer värt att veta?
– Matcherna är 1 x 10 minuter långa med effektiv tid sista (1) minuten. Tiden stoppas också om domaren signalerar för detta. Ditt lag får ha obegränsat med spelare med i laget, men endast 12 spelare får spela varje match. I övrigt gäller officiella futsalregler. Reglerna hittar du här , avslutar Håkan Moberg som även har mycket god hjälp av duon Selim "Chelsea" Tahiraj och Hussein Ali Jan.