ÄLDRE NYHETER 
Div 3 Mellersta Norrland

Ska tränaren Åke Andersson och hans unga mannar lyckas täta den sjunkande båten under hösten? Ska tränaren Åke Andersson och hans unga mannar lyckas täta den sjunkande båten under hösten?

Jumbon Kuben siktar på ett trendbrott direkt:
"Vi vinner mot Svartvik"


(2018-08-02)
Kubens comeback i trean har väl inte slagit ut helt väl.
Jumbo och utan en enda seger!
Nu siktar man på en bättre höst och ett trendbrott redan i starten mot Svartviks.
– Vi vinner med 2-1, säger tränaren Åke Andersson optimistiskt.


Nykomlingarna Kubikenborgs IF ligger sist i division 3 Mellersta Norrland med sitt nykomponerade lag sedan förra höstens serieseger i Medelpadsallsvenskan. Och dessutom helt utan någon seger på dom tolv vårmatcherna. Som bäst har man lyckats kryssa vid tre tillfällen.
– Känns lite som om vi gick upp ett år för tidigt med det lag vi har, säger tränaren Åke Andersson, som tillträdde i vinter.

Hur är läget i Kuben inför höststarten?
– Vi har tränat bra och vi har det lag vi har då vi inte har pengar att köpa en massa nytt för. Grabbarna utecklas hela tiden och vi siktar på att göra en betydligt bättre höst än vår. Grabbarna har blivit ett halvår äldre och man utvecklas starkt i den åldern som våra spelare är i.
 
Vad säger du om er insats under våren?
– Spelmässigt var vi där jag trodde vi skulle vara innan säsongen. Men inte poängmässigt. Vi tappade många poäng på vår orutin, dels att vi inte varit nog syniska när vi haft ledningen och lite för naiva i spelet stundtals och då blivit hårt straffade.
 
Vad kommer ni att behöva göra bättre för att hänga kvar?
– Behöva göra fler mål och släppa in färre kort och gott. Framförallt behöver vi få en seger och känna lite vind i seglen. Trots att vi ligger i botten finns fortfarande glädjen hos killarna. 23 man på träningen senast är nästan mangrant.
 
Någon spelare som överraskat på dig under våren?
– Anfallaren Jsper Andersson och William Östman. Jesper är snabb och målfarlig, problemet är att vi skapat för lite chanser för att han har fått visa det. William, som varvat mellan mittback och central mittfältare, har ett bra huvudspel, fin teknik, oöm. Har kriterier för att bnli ännu bättre men behöver våga visa det.
 
Några ändringar i spelartruppen under uppehållet?
– Samuel Taddesse har fått lite speltid i Svartvik under våren och provtränar med oss just nu. William Åsenlund har gått andra vägen, alltså till Svartvik. Tyvärr tvingas Johannes Karlsson slutat på grund  av ryggproblem. Vi ha ett par etablerade spelare på gång men inget är helt klart ännu så jag vill inte avslöja några namn. I veckan har vi hhaft fyra från U-laget som varit med och kört med oss. Vi får se om någon eller någa av dessa flyttas upp.
 
Viktig match direkt i höstupptakten. Svartviks IF, som ligger på negativ kvalplats, och kanske ett lag ni måste passera för att hänga kvar. Hur går det på fredag?
– Vi börjar hösten med ett trendbrott och vinner med 2-1, avslutar Kubentränaren Åke Anderssoon.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Yaroslav Voloshi lämnar Östavall efter två och ett halvt år. Yaroslav Voloshi lämnar Östavall efter två och ett halvt år.

Yaroslav Voloshin lämnar Östavalls IF


(2018-07-31)
Östavalls IF tappar sin publikfavorit och målskytt Yaroslav Voloshin.
– "Yaro" har fått ett kontrakt med en ukrains klubb lite högre upp i serie-systemet, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


På fredag inleder Östavalls IF höstspelet då man tar en tripp över länsgränsen till Lillhärdal.
Men man gör det utan sin publikfavorit och målskytt Yaroslav Voloshin.
– "Yaro" har fått ett kontrakt med en ukrains klubb lite högre upp i seriesystemet. Jag och klubben vill tacka honom för dom fina två och halft år som han spelat med oss och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger lagledaren och Östavalls starke man Sten-Ingvar Fredlund.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Christoffer Nerkman väljer Sund i sin comeback efter uppehållet. Christoffer Nerkman väljer Sund i sin comeback efter uppehållet.

Sund IF får in målskytt och en tredje keeper inför höststarten: "Krävs bred spelartrupp"


(2018-07-31)
Sund IF avslutade våren med tre raka segrar och 16-5 i målskillnad och klättrade över nedflyttningsstrecket.
Nu hoppas Malandslaget att kunna klättra vidare uppåt och har fått in målskytten Christoffer Nerkman och målvakten Axel Hedenström från seriekonkurrenterna Svartviks IF respektive Stöde IF.
– Vi vet att hösten är lång och att det då krävs en bred spelartrupp, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Sund IF avslutade våren på ett bra sätt och klättrade över nedflyttningsstrecket efter tre raka segrar och innan det ett kryss och totalt 18-7 i målskillnad på dom fyra matcherna.
Nu på fredag inleder man höstspelet då svårtuggade Alsens IF väntar hemma på Maland och lagom till den matchen har man gjort klart med målskytten Christoffer Nerkman från Svartviks IF: Nerkman som inte spelat något under våren p g a "bristande motivation".
- Vi är glada att Nerkman är tillbaka på fotbollsplanen och att han valde oss. Han gjorde första träningen med oss igår. Ska bli spännande att se honom, men är en bit från full form. Vi vet ju vad vi får i en sådan spelare när han är fulltankad, säger tränaren Göran Sundqvist.
Sund har dessutom fått in ännu en keeper i truppen. Det är Axel Hedenström som tagit steget över från seriekonkurrenten Stöde IF nu i sommar.
– Det är ju en målvakt med fina kvaliteter och som är reslig, säger Göran Sundqvist.
"Sunkan" fortsätter:
– I övrigt är dom flesta igång och vi har haft bra träningar hittills och hoppas på att göra en bra höst. Jag och Magnus (Bild, reds anm) kommer ha angenäma problem med att ta ut startelvan då truppen består av 28 spelare och alla är tillgängliga!
Någon träningsmatch under sommaruppehållet blev det inte.
– Nej, utanvi skötte det med en internmatcht. Vi lirade tio mot tio och hade tre målvakter på träningen igår. Vi vet att hösten är lång och erfarenheten säger att man behöver många spelare då det brukar hända mycket under den perioden, avslutar Göran Sundqvist.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

William Åsenlund lämnar Kuben för Svartvik - och möter sina gamla lagkamrater på fredag. William Åsenlund lämnar Kuben för Svartvik - och möter sina gamla lagkamrater på fredag.

Svartviks målsättning inför hösten: "Bygga för framtiden"


(2018-07-31)
Svartvik har underpresterat under våren och ligger på en negativ kvalplats inför höststarten.
Och nu tappar man bland annat nyttige Arwid Nyström till IFK Timrå i tvåan.
– Vi siktar på att göra en bättre höst än vår där fokus är att hänga kvar i trean och bygga lite för framtiden, säger tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.


Svartvik hade en liten svajig vår där storsegrar varvades med dito förluster, t ex 1-7 mot Anundsjö IF i vårepilogen, och ligger inför höststarten på en negativ kvalplats. 
Och inför den ser man ut att tappa nyttige Arwid Nyström till division 2-laget IFK TImrå. 
Christoffer Nerkman tog en time-out under våren och när han nu bestämt sig för att lira igen väljer han inte Svartvik utan seriekonkurrenten Sund IF.
– Mittbacken Martin Fors har problem med ett knä så han kan inte lira utan han har jag valt att ta in som assisterande tränare till mig. Ska bli skönt att få lite hjälp på den fronten., säger tränaren "Jocke! Sjödin.
Men Svartvik har även fått in en spelare. Ytterbacken William Åsenlund kommer tillbaka till Njurundatrakten efter sejourer i GIF Sundsvall och Kuben. Kuben som man förresten möter i höstpremiären nu på fredag uppe på Hemmanet.
– Vi var nära att signa William redan innan säsongen men han var snabb att skriva på för Kuben. Det är en spelare jag har fortsatt ha koll på och jag tycker att han utvecklats bra hos "Tigerränderna" och är redo för ett steg till vilket jag hoppas att vi kan erbjuda honom. En otroligt snabb ytterback som har stor potential som över tid kan bli riktigt bra, säger "Jocke" Sjödin.
"Jocke" fortsätter:
– I övrigt har samtliga som är kvar lovat att köra på och vi siktar på att göra en bättre höst än vår där fokus är att hänga kvar i trean, hitta tillbaka till det jag vet att vi kan prestera och bygga lite för framtiden,

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

24-årige ungraren Zoltan Suranyi är ett av Stödes fyra klara nyförvärv. 24-årige ungraren Zoltan Suranyi är ett av Stödes fyra klara nyförvärv.

Stöde IF rustar inför höstspelet med bland annat ungrare och amerikaner


(2018-07-30)
Stöde IF satsar rejält inför höstsäsongen.
Fyra nya spelare är klara och det kan faktiskt bli ännu fler.
– Det är viktigt att ha en bred trupp under hösten, säger Mats "Pinnen" Edlund.. 


Stöde IF överraskade under våren och ligger i halvtid på en imponerande tredjeplats och har bara storfavoriterna Anundsjö IF och Frösö IF framför sig.
Nu satsar dom Anders Strandlund-träade på att göra en ännu bättre höst och värvat fyra nya spelare och kanske ännu fler på gång.
– Det är viktigt att ha en bred trupp under hösten med tanke på skador och avstängningar, säger Mats "Pinnen" Edlund.
Så här presenterar "Pinnen" klubben nya spelare:
– Om vi börjar med Zoltan Suranyi är han en 24-årig ungrare med mycket erfarenhet trots sin låga ålder. En kantspelare, som  gärna lirar till vänster.
– Mike Novotny är en 22-årig amerikansk målvakt som ska ersätta Axel Hedenström som lämnat oss för Sund IF. Chris Fitch, 27 årig mittfältare som även han är amerikan samt 21-årige Unisa Turay som senast kommer från SMÅ IF i Närke.
– Lägg därtill dom tre grabbarna från Östersunds FK:s U19-lag som ska komma och provträna i veckan, säger "Pinnen" Edlund.
På onsdag vässar Stöde IF formen inför höstpremiären mot Höga Kusten borta med en träningsmatch mot Ljunga/Fränsta hemma på IP.
– Så gott folk, pallra er ner på IP och kolla in laget vi ska följa till hösten, uppmanar Mats "Pinnen" Edlund.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Svartvik har en tunn trupp och många borta. Idag fick även tränaren "Jocke" Sjödin byta om och göra 77 minuter. Svartvik har en tunn trupp och många borta. Idag fick även tränaren "Jocke" Sjödin byta om och göra 77 minuter.

Det började i alla fall bra för Svartvik borta mot serieledarna...


(2018-07-01)
Svartvik tog ledningen borta mot serieledarna.
Men Anundsjö vände före paus och hängde sedan fem bollar sista halvtimmen.
– Efter vårt ledningsmål ägde dom resten av matchen, säger Svartvikstränaren Joakim Sjödin. 


Svartvik har många borta men det började ändå bra mot serieledarna på Olympia i Bredbyn när Ludvig Leman Uppling satte 0-1 efter nio minuter.
Sedan tog det roliga slut och Anundsjö kunde pricka in sju raka fullträffar varav fem sista halvtimmen.
– Efter vårt ledningsmål ägde dom resten av matchen, säger Svartvikstränaren Joakim Sjödin. 
"Jocke" fortsätter:
– Vi har en tunn trupp och några borta, tretton man varav två från start som inte tränat i veckan. Varav båda ordinarie målvakterna skadad och bortresta. Vi är inne i en tung period så uppehållet kommer lägligt. Nu gäller det att ladda energi till hösten, säger "Jocke" som själv fick hoppa in och spela 77 minuter.


Anundsjö IF - Svartviks IF 7-1
2018-07-01 - 15:00  - Olympia, Bredbyn
Målen: 0-1 Ludvig Leman Uppling (9), 1-1 Oskar Lindmark (20), 2-1 Tobias Eriksson Ehlin (21), 3-1 Vasile Gujea (62), 4-1 Vasile Gujea (72), 5-1 Emil Thors (75), 6-1 Tobias Eriksson Ehlin (87), 7-1 Joel Åman (88).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 196
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

16-årige tvåmålsskytten Dana Kaki. 16-årige tvåmålsskytten Dana Kaki.

16-årige Dana Kaki två-målsskytt redan efter nio minuter i sin första match från start


(2018-06-30)
16-årige Dana Kaki fick chansen från start mot Lillhärdal.
Efter nio minuter var han tvåmålsskytt sedan han satt 3-0-bollen.
Med 20 minuter kvar fastställde Khoger Friad segern till 4-0 och Stöde klättrade upp till plats tre i tabellen.


Stöde kopplade på turbon direkt mot bottenlaget Lillhärdal. Redan innan matchuret tickat upp till tio hade man roffat åt sig en 3-0-ledning. Två av målen inprickade av blott 16-årige Dana Kaki. 1-0 och 3-0. Och det i sin första match från start. David Torberntsson satte tvåan.
Därefter verkade Stöde känna sig nöjda och bevakade mer eller mindre ledningen resten av matchen. Med 20 minuter kvar ökade Khoger Friad på till 4-0 innan man stängde kiosken.
Vinsten gör att Stöde tar sommarlov som serietrea och bara fyra poäng från kvalplatsen till division 2.

texten kan komma att uppdateras efter återkoppling från Stödes ledare.


Stöde IF - Lillhärdals IF 4-0
2018-06-30 - 14:00  - Stöde IP
Målen: 1-0 Dana Kaki (5), 2-0 David Torberntsson (6), 3-0 Dana Kaki (9), 4-0 Khoger Friad (70).
Domare: Erik Mattsson
Publik: ingen som räknade den
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Yaroslav Voloshins två mål räckte inte ända fram till poäng. Yaroslav Voloshins två mål räckte inte ända fram till poäng.

Uddamålsförlust för Östavall i målrik match mot topplag – hamnade tidigt i ett 0-3-underläge


(2018-06-29)
Östavall hamnade i ett 0-3-underläge innan halvtimmen var spelad.
Innan paus jobbade man emellertid sig till 2-3 efter dubbla mål av Yaroslav Voloshin infö drygt 200 förhoppningsvissa i publiken.
Den andra halvleken blev dock mållös och Frösö kunde åka hem med hela potten.


väntar på återkoppling från Östavalls ledare för mer info. I skrivande stund är det fest i Östavall så det kanske tar ett tag.


Östavalls IF - Frös IF 2-3
2018-06-29 - 19:30  - Skogsvallen
Målen: 10-1 Patrik Lindgren (14), 0-2 Niklas Andersson (18, frispark), 0-3 Henrik Lööf (28), 1-3 Yaroslav Voloshin (40), 2-3 Yaroslav Voloshin (42. straff).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 234
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Förre Kubaren Semir Salia inledde målskyttet mot sitt ganla lag, och assisterade därefter till två mål. Förre Kubaren Semir Salia inledde målskyttet mot sitt ganla lag, och assisterade därefter till två mål.

Fem-etta för Sund på Kubikenborgs IP i derbyt: "Punkterade matchen på fem minuter"


(2018-06-21)
I den förra omgången målkalasade Sund och vann med 7-2 mot Arnäs och dessförinnan 4-2 på Stöde.
I afton städade man av KUben i derbyt med klara 5-1.
Sund verkar ha hittat formen så här i slutet av våromgången.
– Ja, tre raka segrar och nio poänmg och 16 mål är ett bra facit och vi siktar på att klättra i tabellen under hösten, säger tränaren Göran Sundqvist.


Tre Sundmål på fem minuter

Sund kom till derbyt på Kubikenborgs IP med två raka segrar i ryggen.
Men dom röda inledde trevande medan seriejumbon Kuben sökte långa bollar mot kanterna och hotade en hel del med sitt djupledsspel, dock utan att skapa någon riktigt vass chans.
Första riktiga Sundchansen kom i den 25:e minuten. Och då blev det också mål sedan Semir Salia satte en vänster i långa hörnet. Det var början till slutet för hemmalaget. Dennis Marzouki nickade strax därpå in en Henric Nylund-hörna och även Pelle Nyman använde skallen när Semir Salia slog ett fint inlägg. Tre mål på lite drygt fem minuter säkrade Sunds seger.
Om Kuben hade hoppats och trott på en vändning i andra dog den redan i den första minuten sedan Semir Salia åter förarbetat för Pelle Nyman. Denna gång med en friställning med en lång boll på djupet.
5-0 satte Ahmad Khreis i den 54:e minuten efter ett fint växelspel mellan fyra Sundaktörer medan Kubenspelarna agerade statister.


Kuben avslutade målskyttet

Gästerna hade bud på ännu mer men efter 5-0 var inte skärpan på topp och Kubenspelarna skulle få lite framgång dom också. Fitim Ugzmajli föll långt ut i straffområdet och domaren blåste straff. Den satte namnen Bleart och med kvarten kvar var målskyttet över för denna gång.
– Vi fick inte alls ut det vi ville i inledningen av matchen men sedan vi brutit dödläget och gjort 1-0 kändes det som om vi hade det här och fem minuter senare hade vi punkterat matchen. Det här var faktiskt första gången vi kunde starta med samma startelva som matchen innan, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Ni har verkligen hittat formen. Nästan synd att det är sommaruppehåll nu?
– Ja, nästan så. Tre raka segrar och nio poänmg och 16 gjorda mål är ett bra facit och vi siktar på att klättra i tabellen under hösten, säger "Sunkan".
Mittbacken MartinBrännström gick före med gott exempel och var bäst i Sund.
– Jag vill ge överbetyg till alla för denden andra halvan av första halvleken då vi avgjorde matchen. I andra bytte vi in fem från bänken men borde gjort fler än två mål i andra ändå men grabbarna ska i alla fall hagodkänt efter paus, säger Göran Sundqvist.
I Kuben var det bara Bleart Ugzmajli som höll Sundspelarnas klass men han var ack så ensam i "Tigerränderna".

Kubikenborgs IF - Sund IF 1-5
2018-06-27 - 19:00  - Kubikenborgs IP
Målen: 0-1 Semir Salia (25), 0-2 Dennis Marzouki (29), 0-3 Per Nyman (31), 0-4 Per Nyman (46), 0-5 Ahmad Khreis (54), 1-5 Bleart Uqzmailj (75, straff).
Domare: Anton Sjödberg (stabil domarinsats, inte lika vass att lägga inresultat och matchfakta).
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Mr Hattrick - Ahmad Khreis Mr Hattrick - Ahmad Khreis

Hattrick av Khreis när Sund gick från 2-2 till 7-2 på mindre än 20 minuter:
"Rejäl urladdning"


(2018-06-21)
Efter 2-2 i paus exploderade Sund i andra halvlek med att gjöra fem mål på mindre än 20 minuter.
Inklusive ett hattrick av Ahmad Khreis

– En rejäl urladdning, konstaterade tränaren Göran Sundqvist efter 7-2 mot Arnäs i regnet på Maland.


Sund var nära att få en perfekt start på matchen hemma på Maland mot Arnäs i regnet men Ahmad Khreists nick tog vägen strax utanför stolpen. Men Khreis skulle ta revansch... Men först satte giftige Rasmus Engström 0-1 efter ett inlägg.
Per Nyman kvitterade med kvarten spelad och mindre än minuten därpå satte "Pelle" även 2-1 sedan han rundat målvakten innan han rullade in bollen.
Någon frid efter den snabba vändningen fick inte Sund utan nästan direkt på avspark kvitterade Emil Frid för gästerna. Och det efter ett nytt inlägg.
Därefter var det Sund för hela slanten men trots otaliga chanser fick man inte in några fler bollar före pausvilan.
Målexplosionen kom istället efter vilan. Och nu kom Ahmad Kreis revansch. Först satte han 3-2 i den 51:a minuten. Tio minuter senare låg han bakom en Arnässpelares självmål och därefter satte han 5-2 i den 62:a minuten. Något senare fullbordade han sitt hattrick då han nickade in ett långt inlägg i motsatt hörn för målvakten. Redan innan han satte dit skallen jublade han för mål. Där ligger t o m Luis Suarez i lä...
Dennis Marzouki avslutade därefter målandet med att fastställa Sundsegern till 7-2 med 20 minuter kvar.
– En rejäl urladdning med tre mål på sex minuter eller fem mål på 20 i andra halvlek och flera av våra mål idag var rena läckerbitarna, konstaterade tränaren Göran Sundqvist
Henric Nylund imponerade och gjorde en jättematch på vänsterbacken där han ständigt kom fram på vänsterkanten och matade inlägg. Israel Kalenga samarbetade perfekt med Nylund på vänsterkanten och hade många lyckade utmaningar. Bra jobb även ute till höger mellan Temesgen Habte Eyes och Semir Salia i den andra halvleken.

Fotnot:
I annan media står det att Sund förlorade med 2-7 och jag vill bara klargöra till alla som skriver, ringer och skickar sms att "jag har fel" att nej, jag har inte fel. Resultat och referat som finns på Lokalfotbollen är korrekt. Så ni kan slutat ringa/skicka nu...

Sund IF - Arnäs IF 7-2
2018-06-21 - 19:30  - Malands IP
Målen: 0-1 Rasmus Engström (11), 1-1 Per Nyman (15), 2-1 Per Nyman (16), 2-2 Emil Frid (17), 3-2 Ahmad Khreis (51),, 4-2 självmål (61), 5-2 Ahmad Khreis (64), 6-2 Ahmad Khreis (68), 7-2 Dennis Marzouki (70).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Bleart Ugzmajli gjorde hattrick - men fick inte "betalt". Bleart Ugzmajli gjorde hattrick - men fick inte "betalt".

Uddamålsförlust för Kuben mot serieledarna Anundsjö trots Bleart Ugzmajlis hattrick


(2018-06-21)
Kuben jagade kvittering mot serieledarna Anundsjö och fick ett friläge, men...

– Vår kille var två meter på rätt sida när bollen slogs, ändå vinkade den assisterande för offside. Surt, men vi lär oss för varje match och nu var vi nära att lugga serieledarna på poäng på bortaplan, säger Kubentränaren Åke Andersson.
Extra sur måste förlusten vara för Bleart Ugzmajli som gjorde ett hattrick utan att få något "betalt" för den.


Botten utmanade toppen på Olympia i Bredbyn under torsdagen.
Det var det inte många som trodde när Jesper Pettersson satte 2-0 till Anundsjö efter halvtimmen spelad. Men Bleart Ugzmajli replikerade inom loppet av sex minuter genom att reducera till 1-2 på en perfekt skruvad frispark över muren. Direkt efter pausvilan höll sig Bleart framme och kvitterade och det blev oroligt i dom röda hemmaleden.
Tom Bongay såg dock sedan till att initiativet åter vägde över till Anundsjö med sina två mål men Bleart Ugzmajli var inte klar ännu med sitt målskytte utan fullbordade sitt hattrick med lite drygt fem minuter kvar att spela. Och 4-4 var också på väg när William Åsenlund löpte sig fri på djupet.
– Han var två meter på rätt sida när bollen slogs, ändå vinkade den assisterande för offside. Surt, men vi lär oss för varje match och nu var vi nära att lugga serieledarna på bortaplan. Men visst är det jobbig att rada upp sura förluster, säger Kubentränaren Åke Andersson.
Åke fortsätter:
– Vi gör en riktigt bra match långa stunder men vår orutin, framförallt i försvarsspelet, lyser igenom och vi blir hårt straffade för våra misstag. Tycker ändå att vi är värda en poäng idag och kanske t o m segern, säger Andersson.

Anundsjö IF - Kubikenborgs IF
2018-06-21 - 19:30  - Olympia, Bredbyn
Målen: 1-0 Emil Thors (26), 2-0 Jesper Persson (30), 2-1 Bleart Ugzmajli (36), 2-2 Bleart Ugzmajli (46), 3-2 Tom Bongay (54), 4-2 Tom Bongay (62), 4-3 Bleart Ugzmajli (84).
Utvisning Anundsjö: Johan Genlund (35).
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 175
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

"Jocke" Sjödin var inte nöjd efter förlustmatchen mot Alsen. "Jocke" Sjödin var inte nöjd efter förlustmatchen mot Alsen.

Alsen numret större på Svartviks IP: "Katastrofalt dålgt"


(2018-06-21)
Alsen visade sig vara numret större på Svartviks IP och kunde vinna med 2-0 efter ett mål i vardera halvleken.

– Vi gör en katastrofalt dålig match där jag tycker att samtliga underpresterar, dundrar tränaren Joakim Sjödin.


Svartvik kan få börja blicka nedåt i tabellen istället för uppåt. I dag förlorade man hemma mot Alsen efter en mindre bra insats.
I mitten av den första halvleken nickade Filip Englund in 0-1 och i slutet av matchen satte jämtarnas specielle målskytt John-Henrik Eriksson spiken i Svartvikskistan uppe på Hemmanet. 
– Vi gör en katastrofalt dålig match där jag tycker att samtliga underpresterar, dundrar tränaren Joakim Sjödin och fortsätter:
– Alsen var nummret större än oss idag och spelade faktiskt en fin fotboll. Vi gjorde dom i och för sig bra också då vi låg alldeles för långt ifrån i markeringen och var inte tillräckligt aggressiva. Det är bara att lägga denhär matchen bakom oss och blicka framåt, säger "Jocke" Sjödin.
Nästa kamp för Svartvik är serieledarna Anundsjö på bortaplan den 1 juli. Inte den lättaste av matcher då laget från Bredbyn ännu inte förlorat i årets serie. Utmaning?

Svartviks IF - Alsens IF 0-2
2018-06-21 - 19:00  - Svartviks IP
Målen: 0-1 Filip Englund (26), 0-2 John-Henrik Eriksson (83).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: inte intressant att räkna publiken?
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

"Snigeln" satte Östavalls ledningsmål vilket utmynnade i trenne poäng. "Snigeln" satte Östavalls ledningsmål vilket utmynnade i trenne poäng.

"Snigeln" och Kyle målskyttar när Östavall vann fysisk kamp


(2018-06-20)
Elias Wennerbergs och Kyle Pattons mål från den första halvleken visade sig räcka till tre poäng även om hemmalaget Höga Kusten fick en tidig reducering i andra halvlek och därefter forcerade starkt. 
– Vi jobbade kopiöst. Jag är helnöjd att vi åker härifrån med tre poäng, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Kinavallen i Ullånger inbjöd inte direkt till någon Champagnefotboll och det blev det sannerligen inte heller utan ett evigt långbollande kombinerat med kamp och fräna närkamper.
Efter 20 minuter bröt Elias Wennerberg dödläget efter att ha väggspelat sig igenom med Yaroslav Voloshin och säkert placerat bollen bredvid hemmalagets målvakt.
Kyla Patton visade innan paus att han är en målskytt av rang sedan han i friläge säkert rullat in bollen. Även detta mål föregicks av väggspel, denna gång med 0-1-målskytten Wennerberg.
Tidigt i andra reducerade Felix Boman och Höga Kusten jobbade stenhårt för en kvittering samtidigt som Östavall gavs möjligheter att kontraslå. I gästernas mål årsdebuterade Manne Wallström och han gjorde det med bravur och såg med sina räddningar till att Östavall kunde lasta in hela poängskörden i bussen efter matchen
– Höga Kusten är inget dåligt lag. Dom visade hög moral och kämpade vildsint även när vi ledde med 2-0 och gav aldrig upp. Samtidigt vek vi aldrig ner oss utan precis som dom jobbade vi kopiöst. Jag är helnöjd att vi åker härifrån med tre poäng, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Manne i målet redan nämnd. Mittbacksparet Magnus Rimeslåtten och Jordan Binns höll i vanlig ordning högklass och Mattias Norin klev in på mittfältet och var både bollvinnare och konstruktiv. 

Höga Kusten Fotboll - Östavalls IF 1-2
2018-06-20 - 19:30 - Kinavallen, Ullånger
Målen: 0-1 Elias Wennerberg (21), 0-2 Kyle Patton (37), 1-2 Felix Boman (50).
Domare: Håkan Modigh (är alltid bra)
Publik: 36
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Mika Lindroos tidiga ledningsmål räckte inte till Stödepoäng. Mika Lindroos tidiga ledningsmål räckte inte till Stödepoäng.

Stödetorsk med en man mindre – Iggesund avgjorde i slutminuten: "Spelade tio mot tolv"


(2018-06-20)
Stöde ledde mot Iggesund på Movallen men hemmalaget vände sedan Josh Chatee fått syna det röda kortet.
Segermålet var en projektil i slutminuten. 
– Oerhört tung förlust. Vi borde ha gjort både 2-1, 3-1 och till och med 4-1 innan deras segermål. Men det är svårt att spela tio mot tolv, säger Stödes lagledare Mikael Backlund som inte var helt nöjd med domarens insats.


Stöde fick en kalasstart på Movallen då Mika Lindroos (och inte Josh Chatee som domaren påstod) nickade in 0-1 redan i den sjätte minuten. En ledning som flera gånger var på väg at tutökas under den första halvleken.
I den andra var det Iggesunds tur att få en bra öppning då Emil Hallberg kvitterade. Därefter var det mest Stöde frtam till det att Josh Chatee drog på sig sitt andra gula kort i den 84:e minuten.
– Det andra gula var helt OK men det första var definitivt ingen förseelse som betingat något kort, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
På övertid lyckades Joakim Viklund slå in Iggesunds segerboll till Stödespelarnas- och ledarnas stora förtvivlan.
– Oerhört tung förlust. Vi borde ha gjort både 2-1, 3-1 och till och med 4-1 innan deras segermål. Men det är svårt att spela tio mot tolv, säger Stödes lagledare Mikael Backlund som inte var helt nöjd med domarens insats, och fortsätter:
– Han hade inte ens koll på vem som gjorde vårt mål...

Iggesunds IK - Stöde IF 2-1
2018-06-20 - 19:30 - Movallen
Målen: 0-1 Josh Chatee (egentligen Mika Lindroos) (6), 1-1 Emil Hallberg (49), 2-1 Joakim Viklund (90+1).
Utvisning Stöde: Josh Chatee (84).
Domare: Mattias Falk
Publik: 142
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

"Jonte" Åhlin tvåmåls-skytt för Svartvik mot Arnäs. "Jonte" Åhlin tvåmåls-skytt för Svartvik mot Arnäs.

"Jonte" Åhlin tvåmåls-skytt på arenan för mänskliga resurser


(2018-06-16)
På Human Resurs Arena i Arnäs gjorde Svartviks Jonathan Åhlin två mål och blev stor matchhjälte när medel-padingarna vann med 3-1.
– Vi kommer till spel med 13 man och två av dom hade inte lirat någon match ännu och gör det bra efter omständigheterna, säger tränaren Joakim Sjödin.


Svartvik åkte upp till Nolaskogs och kom hem med tre poäng efter bland annat två mål av "Jonte" Åhlin.
Ta oss igenom segermatchen, Joakim Sjödin?
– Vi börjar otroligt bra och har allt första 20, och gör också 1-0 efter en fin framspelning av Danne Johansson till "Jonte" Åhlin. Sedan jobbar Arnäs sig in i matchen och gör oxå 1-1 efter en omställning då vi går bort oss, säger "Jocke" Sjödin.
Efter paus?
– I andra halvlek är det ställningsspel och chanserna avlöser varandra. Arnäs hade en ribbträff innan vi på en omställning kan göra 2-1 genom Danne (Johansson) då han rundar målvakten. Dom flyttar upp och lyfter långt men vi försvarar oss bra och har jättelägen på att punktera flera gånger. Till slut får vi också vårt tredje mål då "Jonte" Åhlin vänder bort sin back och prickskjuter in bollen.
Det ryktas att ni hade tunnt med spelare?
– Vi kommer till spel med 13 man och två av dom hade inte lirat någon match ännu. Både Niclas Larsson och Hampus Olsson årsdebuterade.
Vilka vill du plussa för i ditt lag idag?
– Hela laget gör det bra efter förutsättningarna. "Jonte", Danne, Niclas och Hampus stack ut extra. Junioren "Jocke" Johansson fick hoppa in sista 20 och gör det också bra, avslutar Svartvikstränaren.

Arnäs IF - Svartviks IF 1-3
2018-06-16 - 15:00 - HumanResurs Arena
Målen: 0-1 Jonathan Åhlin (18), 1-1 Rasmus Engström (40), 1-2 Daniel Johansson (74),  1-3 Jonathan Åhlin (86).
Domare: Magnus Svensson
Publik: det var ingen som orkade räkna hur många det var...
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Fitim Ugzmailji fick syna det röda kortet på stopptid. Fitim Ugzmailji fick syna det röda kortet på stopptid.

Kuben förlorade mot topplaget Frösö


(2018-06-16)
Kuben förlorade återigen i mellersta Norrlandstrean.
Den sjunde i ordningen.
Men man bet ifrån sig bra hemma mot topplaget Frösö som avgjorde tidigt med matchens enda mål


texten kan komma att uppdateras

Kubikenborgs IF - Frösö IF 0-1
2018-06-16 - 14:00 - Kubikenborgs IP
Målet: 0-1 Lars Sunnfors (11).
Utvisning Kubikenborg: Fitim Ugzmailji (90+2)
Domare: Jonas Jonsson
Publik: kanske noll? Ingen orkade i alla fall att räkna hur många det var...
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Daniel Wallsten friserade nederlaget med sitt straffmål. Daniel Wallsten friserade nederlaget med sitt straffmål.

Östavall förlorade rättvist mot Iggesund i frän match


(2018-06-15)
Efter 17-1 och fyra raka segrar hemma föll Östavall mot gästande Iggesund på Skogsvallen i en frän, tuff men ändå schysst tillställning.
– Iggesund var ett robust och bra lag och vinner helt rättvist, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund. 


Östavall är svårtuggade hemma. Fyra matcher har gett fyra segrar och 17-1 i målskillnad.
Men gästande Iggesund bröt den fina sviten med att bjuda Östavall på lite av egen medicin. Långa bollar bakom backlinjen, vinna andrabollar, tuffa i närkamperna och starka på fasta situationer.
Efter en jämn första halvlek lyckades gästerna ta en sen ledning.
Fem minuter efter pausvilan tilldömdes Iggesund en korrekt straff. En straff som sköts klart över.
Men strax därpå kom ändå både 0-2 och 0-3 och då hjälpte det inte att Daniel Wallsten visade hur man sätter en straff i mål med 20 kvar. Närmare kom inte Östavall denna afton.
– Vi vräkte i alla fall på för att komma ikapp och hade några halvchanser. Samtidigt hade dom kontringslägen till ett fjärde mål. Iggesund var ett robust och bra lag och vinner helt rättvist, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Mittbackarna Jordan Binns och Magnus Rimeslåtten bra trots tre baklängesmål och på mitten visade Yaroslav Voloshin och Elias Wennerberg stark moral och gav aldrig upp.
Ett aber var att lagkaptenen Niclas Möllhagen onödigt drog på sig sitt tredje gula kort i slutet av matchen och är avstängd borta mot Höga Kusten i nästa omgång.

Östavalls IF - Iggesunds IK 1-3 (0-1)
2018-06-15 - 19:30 - Skogsvallen
Målen: 0-1 Niklas Norman (45), 0-2 Viktor Jansson (50), 0-3 Joakim Viklund (60), 1-3 Daniel Wallsten (straff).
Domare: Pontus Axberg (hela trion mycket bra)
Publik: 70
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Pelle Nyman tvåmåls-skytt i derbyt på Stöde IP. Pelle Nyman tvåmåls-skytt i derbyt på Stöde IP.

Effektivt Sund lade beslag på hela potten mot Stöde – Pelle Nymans två mål gav tre viktiga poäng


(2018-06-15)
Stöde ledde både med 1-0 och 2-1 hemma mot Sund i derbyt.
Men Malandslaget kvitterade innan paus och hängde två sylar i andra och kunde avgå med segern.
– Vi har kommandot och skapar tillräckligt för att vinna medan Sund sätter sina chanser och det är ju målen som räknas, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.


Att Stöde låg i toppen av serien och Sund i dom nedre regionerna inför derbyt var det svårt att ana när väl matchen kom igång. Sund öppnade bra och ett bortamål hängde i luften då Reid Strain målade för hemmalaget i den adertonde minuten. Med dryga halvtimmen nickade Ahmad Khreis in kvitteringen efter en frispark sedan han själv blivit fälld och där hemmakeepern Charlie Hornby gått vilse i luftrummet.
Men gästernas glädje blev kortvarig då Adam Kerfstedt återgav Stöde ledningen strax därpå med sitt första mål för säsongen.
Det skulle emellertid bli ett mål till före paus. Pelle Nyman bröt en dålig hemmapassning och fick fri lejd mot hemmamålet och trots att dom var nära att hinna ikapp honom hann han leverera ett bra avslut till 2-2.
Fyra mål i en halvlek som annars bestod av en orgie i felpass och felbeslut.
Spelmässigt gick den andra halvleken i samma anda men Ali Kanso Mahmoud gav gästerna en tidig ledning och med åtte minuter kvar säkrade Pelle Nyman Sundsegern med en inslagen straff.
– Vi har kommandot och skapar tillräckligt för att vinna medan Sund sätter sina chanser och det är ju målen som räknas. Vi är inne i en svacka just nu och det är inte mycket som fungerar när det gäller samspel och organisation på planen. Vi måste hitta tillbaka till vårt spel som gav oss framgång tidigare under våren, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.

Stöde IF - Sund IF 2-4 (2-2)
2018-06-15 - 19:00 - Stöde IP
Målen: 1-0 Reid Strain (18), 1-1 Ahmad Khreis (31) 2-1 Adam Kerfstedt (34), 2-2 Per Nyman (43), 2-3 Ali Kanso Mahmoud(48), 2-4 Per Nyman (82, straff).
Domare: Håkan Modigh

Publik: 102
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Khoger Friad hoppade in och fixade en poäng åt Stöde i slutminuterna. Khoger Friad hoppade in och fixade en poäng åt Stöde i slutminuterna.

Stöde kvitterade sent mot Svartvik – Khoger räddade derbypoäng


(2018-06-08)
Khoger Friad ha en förmåga att sätta viktiga mål.
Ikväll hoppade han in och räddade en poäng åt sitt Stöde med bara tre minuter kvar uppe på Hemmanet.
– Det blev en repris från ifjol då vi också kvitterade sent här uppe på Hemmanet, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


Lyfte aldrig spelmässigt

Derbyt mellan Svartvik och Stöde uppe på Hemmanet kom aldrig riktigt loss spelmässigt. Det blev mest en hel del kamp och "konstig fotboll" med ovanliga spelytor.
Hampus Andersson gav hemmalaget ledningen i den 37:e minuten vilket räckte till försprång i paus.
– Blev aldrig något lyft i den första halvleken och jag tycker nog att vi skulle haft en straff när Jakob Melander blev nerdragen men domaren friade, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
Om Svartvik hade perioder av den första halvleken hade Stöde desto mer efter paus. Men hemmalaget var inte sena att stick upp när man fick chansen och var ytterst nära att göra 2-0. Först ett stolpskott och på returen missade en hemmaspelare öppet mål.


Sen kvittering av inhoppare

Stöde fick med bara några minuter kvar en kanonchans till kvittering men Alexander Panayioti i hemmamålet svarade för en makalös parad på David Torberntssons nick.
Men strax därpå kilade inhopparen Khoger Friad mellan Svartviksmittbackar på en skarv och tåade in kvitteringen.
– Det blev en repris från ifjol då vi också kvitterade sent här uppe på Hemmanet, säger Stödetränaren Anders Strandlund, som trots den sena kvitteringen inte var helt nöjd:
– Vi gör ingen bra prestation. Det blev mest en typ av Hawaiifotboll vilket inte är något som passar oss som vill spelar mer strukturerat. Men en pinne är en pinne och det är inte lätt att ta poäng borta mot Svartvik så helt missnöjd är jag kanske ändå inte och sett till chanserna så var 1-1 rättvist. Fast vi hade en straffsituation då Jakob Melander fick en rejäl tryckare i ryggen när han var förbi. Tyvärr var det ingen av dom tre domarna som såg något, säger Stödetränaren.


Tog hand om ledig yta

Reid Strain inledde sommittback men skickades upp som släpande forward sista kvarten för att ta hand om den lediga ytanmellan Svartviks backlinje och mittfält. Något som han gjorde bra och Stöde fick också till en kvittering. Högt betyg även till David Torberntsson för sitt slit och sätt att leda laget.

Svartviks IF - Stöde IF 1-1
2018-06-08 - 19:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Hampus Andersson (37), 1-1 Khoger Friad (87).
Domare: Erik Mattsson (duktig)
Publik: ca 150
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Lamin Kargbo klar för Stöde - igen! Lamin Kargbo klar för Stöde - igen!

Stöde värvar från division 2 – dock inte spelklar till kvällens derby mot Svartvik


(2018-06-08)
Ikväll är det division 3-derby på Svartviks IP där hemmalaget tar emot Stöde.
Och det är två revanschsugna lag som drabbar samman.
Santidigt har Stöde gjort klart med försvararen Lamin Kargbo från division 2-klubben Härnösands FF.
– Men han är tyvärr inte spelklar till dagens match, säger Mats "Pinnen" Edlund.


Igår spelade Sund och Östavall 2-2 på Maland (läs referat nedan).
Ikväll är det dags för nästa Medelpadsderby då Svartvik tar emot Stöde uppe på Hemmanet.
– Blir garanterat ett stenhårt prov för grabbarna där Svartvik kommer att vara otroligt taggade efter senaste derbyförlusten mot Östavall i förra omgången samtidigt som vi förlorade seriefinalen mot Anundsjö och även vi är revanschsugna, säger Stödes Mats "Pinnen" Edlund.
Hur är läget i Stöde?
– Vi får tillbaka Mika Lindroos men tappar Subban kahki. utvisad mot Anundsjö, till denna match. Bra då att vi har en bred trupp.
Appropå bred trupp, det ryktas om att ni gjort klart med ett nyförvärv?
– Vi tappade Abdi till Stockholm förra matchen, men in får vi nu Lamin Kargbo, senast från Härnösand där han spelat frekvent under dom senaste säsongerna. Han var även i Ånge när dom spelade i tvåan och har faktiskt kritat på för Stöde tidigare men valde då att gå vidare till just Härnösand efter bara någon vecka. En bra spelare in men som dock inte är spelklar förrän på tisdag och därmed inte kan göra debut i afton, säger "Pinnen".


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Per Nyman kvitterade för Sund och hade sedan lägen för ett segermål. Per Nyman kvitterade för Sund och hade sedan lägen för ett segermål.

Sund bäst i derbyt – men fick nöja sig med en poäng mot Östavall


(2018-06-07)
Östavall tog en tidig 2-0-ledning på Maland.
Sund kom lika snabbt ikapp och sedan var det "rött" för hela slanten. Men något segermål kom aldrig. Inte ens när gästerma fick en spelare utvisad med lite drygt 20 kvar.
– Vi skapade chanser i stort sett varje anfall, vågadde kliva dit och ta ett blåmärke. Tycker helt klart att vi borde haft alla poängen ikväll, säger Sundtränaren Magnus Bild.


Sund och Östavall inledde derbyt på Maland som rena revolverduellen.
Gästerna tog ledningen i den nionde minuten efter en snabb omställning där Elias "Snigeln" Wennerberg bröt sig igenom, väggspelade med Daniel Wallsten innan han avslutade med ett skott i bortre hörnet.
Ny Östavallsomställning kom i den trettonde minuten och den avslutade Yaroslav Violoshin med att trycka av ett skott rakt upp i krysset. Bara för hemmamålvakten Stefan Bjertung att ta upp en applåd.
Därefter var det Sunds tur att få in två snabba träffar.
Semir Salia drog på ett skott som vallades in via en bortaförsvarare och helt ställde Mykhailo Barabanov i ÖIF-målet, tre minuter efter 0-2.
Semir Salia låg sedan också bakom kvitteringen i den 24:e minuten då Per Nyman vackert nickade in hans inlägg.
Efter det inledande fyrverkeriet övergick man mångt och mycket över till knallpulver. Sund tog över och hade ett massivt övertag sista 75 minuterna samtidigt som Malandslaget hade stor respekt för gästernas omställningar. Men sett till spel och övertag borde Sund sett till att västralaget skulle fått lämna Maland poänglösa. Speciellt som man fick spela med en man mer i 22 minuter sedan Kyle Patton dragit på sig två snabba varningar. Närmast ett segermål var man när ett skott styrdes men Barabanov hann ställa om och rädda nere vid sin stolprot. Annars var det massor av "nästanlägen".
– Vi gör vår bästa match så här långt sett till 90 minuter och vi skapade chanser i stort sett varje anfall, vågadde kliva dit och ta ett blåmärke. Något som vi varit dåliga på i inledningen av årets serie. Tycker helt klart att vi borde haft alla poängen ikväll men vi blev lite för ivriga och tappade tålamodet i spelet när dom fick sin utvisning och ville avgöra på första passet istället för att hitta klara öppningar, säger Sundtränaren Magnus Bild.
– Skulle nåt lag ha vunnit så var det Sund, dom hade kunnat gjort sju mål i första, lika många som vi släppt in hittills på hela säsongen. Sund visade en helt annan inställning än oss idag så vi får vara jättenöjda med den poäng vi fick med oss, , säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Sunds centrallinje med mittbackarna MartinBrännström och Adrian Yman, innermittfältet Dennis Marzouki och Fares Mohammed samt anfallsduon Semir Salia och Per Nyman visade klass i Sund.
I Östavall var målvakten Mykhailo Barabanov, mittbacken Jordan Binns samt slitvargen Yaroslav Voloshin dom som utmärkte sig mest och bäst.

Se matchen på ST-TV

Sund IF - Östavalls IF 2-2
2018-06-07 - 19:00 - Malands IP
Målen: 0-1 Elias Wennerberg (9), 0-2 Yaroslav Voloshin (13), 1-2 Semir Salia (16), 2-2 Per Nyman (24).
Utvisning Östavall: Kyle Patton (68)
Domare:  Anton Sjöberg (verkade inte vara i balans, skapade irritation bland både lagen, kan så mycket bättre).
Publik: 65
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Bleart Ugzmajli kvitterade till 1-1 för Kuben. Bleart Ugzmajli kvitterade till 1-1 för Kuben.

Kuben bröt dyster trend – tog poäng igen efter fyra raka förluster: "Grymt läge till 2-1"


(2018-06-06)
Unga Kuben har visserligen ingen seger ännu i årets division 3 Mellersta Norrland.
Men "Tigerränderna" bröt i alla fall en dyster förlustrad på fyra raka genom att idag ta en poäng hemma mot Alsen.
Redan i paus stod det 1-1 vilket också blev slutresultatet.
– Men vi hade ett grymt läge att göra 2–1 i sista sekunden. Vår spelare skulle bara rulla in den, men målvakten räddade, säger Åke Andersson till st.nu.


Kuben kom till spel mot Alsen i stor poängnöd. Fyra raka förluster och bara två inspelade poäng i ladorna så här långt.
Och inte började det bra heller i dagens match hemma på IP.  Redan i den tredje minuten förpassade Adrian Andersson bollen förbi hemmakeepern.
"Tigerränderna" kom emellertid igen och i minut 38 kvitterade Bleart Ugzmajli.
– Det är en målvaktsretur som kommer ut mot kortlinjen. Bleart snappar upp den och gör en eller två spelare innan han viker in och skjuter en höger utsidan i bortre, ett snyggt mål, säger Åke Andersson till st.nu.
Båda lagen hade möjligheter till ett ledningsmål under den andra halvleken men lagens målvakter vägrade låta sig överlistas fler gånger.
– Men vi hade ett grymt läge att göra 2–1 i sista sekunden. Vår spelare skulle bara rulla in den, men målvakten räddade, säger Åke Andersson.
Kuben har i inledningen försökt spela en attraktiv fotboll av typ "possession of the ball" men till den här matchen hade man bytt taktik.
– Vi vill ju spela snyggt och rulla bakifrån, men det har varit för många misstag centralt och då finns det andra sätt att spela. Vi måste spela rakare nu. Spelarna köpte det vi pratat om innan och och det var ett positivt tecken, säger Åke Andersson.
Han fortsätter:
– Vi tog en poäng, men det blev nästan som en liten förlust på ett konstigt sätt efter den sista chansen vi hade. Men vi är nöjda med en poäng, absolut, för Alsen är ett bra lag.

Kubikenborgs IF - Alsens IF 1-1
2018-06-06 - 14:00 -  Kubikenborgs IP
Målen: 0-1 Adrian Andersson (3), 1-1 Bleart Ugzmajli (38).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 30
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Sund bjöd på provkarta i missade chanser


(2018-06-02)
Det gäller att sätta chanserna.
Det fick Sund bittert erfordra i bortamatchen mot Lillhärdal.
– .


Det

Lillhärdals IF - Sund IF 3-1
2018-06-02 - 14:00 - Solberga IP
Målen: 1-0 Magnus Theodorsson (30), nick, 2-0 Andrew Trant Widdicombe (30), 3-0 Andrew Trant Widdicombe (58), 3-1 Semir Salia  (90).
Utvisning Lillhärdal: Mattias Larsson (90).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 74
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Ingen bra lördag för de våra – Kuben, Sund och Stöde fick smaka torsk


(2018-06-02)
Samtliga våra tre lokala lag som var i elden i eftermiddag fick smaka torsk.
Stöde förlorade seriefinalen mot Anundsjö hemman inför nästan 200 åskådare hemma på IP medan det inte blev något napp på resande fot för Kuben och Sund.
– Vi hade chanser för att vinna den här matchen, säger Stödes tränare Anders Standlund.


Stöde IF förlorade seriefinalen mot Anundsjö med 1-2 trots att man var det spelmässigt bättre laget.
– Men vi brände våra chanser, bland annat två skott över öppet mål från mindre än en meter, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
Kuben tog ledningen borta mot Arnäs men nolaskogsarna vände till 3-1 inna Kuben kunde reducera.
– Då hade vi känning på dom men när 4-2 kom var det kört, säger Kubentränaren Åke Andersson efter sjätte förlusten.
Inte heller Sund fick med sig någon poäng i solen. Lillhärdal vann med 3-1 och lämnade över nästjumboplatsen till medelpadingarna.

mer info om matcherna kommer senare om Internet Explorer får för sig att fungera något sånär.

Arnäs IF - Kubikenborgs IF 5-2
2018-06-02 - 14:00 - HumanResurs Arena
Matchfakta

Stöde IF - Anundsjö IF 1-2
2018-06-02 - 14:00 - Stöde IP
Matchfakta

Lillhärdals IF - Sund IF 3-1
2018-06-02 - 14:00 - Solberga IP
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Vad tänker Khoger Friad hitta på i seriefinalen mot Anundsjö? Vad tänker Khoger Friad hitta på i seriefinalen mot Anundsjö?

Seriefinal på Stöde IP
– hemmalaget rycker i tabellen vid seger mot Anundsjö


(2018-06-02)
Två lag har ännu inte förlorat i årets division 3 Mellersta Norrland.
Det ena är favoriterna Anundsjö.
Det andra laget är Stöde IF.
I eftermiddag möts lagen på Stöde IP i stor seriefinal.
– Vi är taggade för match och dessutom spelar vi hemma så jag trorr att vi har goda chanser, säger målfarlige anfallaren Khoger Friad.


Stöde IF leder division 3 Mellersta Norrland, två poäng före det andra obesegrade laget i serien, Anundsjö IF, och tillika seriens favoriter till den slutliga segern..
I eftermiddag möts lagen i en seriefinal på Stöde IP och om det skulle bli hemmasegere rycker man i tabellen och utökar sitt försprång till nolaskogsarna till fem poäng.
– Vi är taggade för match efter en bra träningsvecka. Kan tycka att det är lite tidigt ännu att kalla något för seriefinal men serien börjar smått sätta sig så i slutändan kanske du har rätt! Vi har en bred trupp och har börjat bra poängmässigt, dessutom spelar vi hemma så jag tror att vi har goda chanser, säger målfarlige anfallaren Khoger Friad.
Hur är läget i truppen inför matchen idag?
– Vi har ett par skador sen tidigare och en avstängning men känner oss trotts det starka.
Och hur känns det för egen del?
– Det känns mycket bra, jag försöker alltid göra mitt bästa.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Yaroslav Voloshin gjorde sin bästa match för året. Yaroslav Voloshin gjorde sin bästa match för året.

Östavall fortsatt starka hemma på Skogsvallen – derbyseger mot Svartvik

(2018-06-01)
Östavall visade sig som vanligt starka hemma på Skogsvallen och kunde via 3-0 vinna derbyt mot Svartvik.
Samtliga tre mål efter paus.
– Vi borde haft ledningen redan i halvtid. I andra hade vi det mesta av spelet och kunde också göra tre mål samtidigt som vi är svåra att få hål på bakåt, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


"Kyleigt" mål

På en gräsmatta av Wembleyklass möttes Östavall och Svartvik i ett derby på Skogsvallen.
Den första halvleken förblev mållös trots att bäggre lagen vaskade fram flera chanser där hemmalagets Daniel Wallstens nick i stolpen var närmast en nätkänning.
Östavall öppnade den andra halvleken bäst och tog också följdrikligen ledningen efter knappa kvarten. Efter en snabb omställning väggade sig Yaroslav Voloshin igenom med Daniel Wallstren och placerade bollen förbi Alexander Panayioti i bortamålet.
Svartvik kom igen och hade först ett friäge från JonathanÅlin och sedan en ribbträff från Haris Devic.
Med kvarten kvar vann nye Kyle Patton en luftduell med en Svartviks-försvarare och sedan rullade han "kyleigt" in 2-0.
Östavall hade sedan bra koll på matchen och i slutskedet fastställde Daniel Wallsten derbysegern till 3-0 efter samarbete med Yarloslav Voloshin som han avslutade med ett välplacerat skott strax innanför stolpen.
– Vi borde haft ledningen redan i halvtid. I andra hade vi det mesta av spelet och kunde också göra tre mål samtidigt som vi är svåra att få hål på bakåt. Svartvik var lättlästa idag då dom nästan uteslutande slog långt. Synd att inte använda det fina underlaget på Skogsvallen bättre, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Fyra viktiga borta

– Vi hade fyra viktiga spelare borta från DM-finalen mot Timrå i måndags vilket gjorde att vi var tvungen att ändra om rejält och vissa fick spela på lite ovana positioner. Dom som kommer in gör det bra. Vi skapade en hel del chanser men återigen så har vi svårt att sätta dit bollen.  Östavall är något bättre än oss idag och dom har några spelare som sticker ut, bl a Mattias Norin och Daniel Wallsten på mitten. Det var tuffa tag stundtals men tyckte domaren höll det på en bra nivå, frånsett när deras tränare innan halvtid skriker att våran spelare är en "idiotjävel" efter en duell. Något jag verkligen inte tycker hör hemma på en fotbollsplan men han var stor nog och bad om ursäkt i halvtid.
Avslutningsvis vill jag gratulera Östavall till en bra prestation och tre poäng, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin-


Yaroslavs bästa match

I Östavall gjorde Yaroslav Voloshin säsongens bästa insats med ett mål, ett ass plus en hög arbetsmoral. Men hela laget från målvakt till yttersta bänkspelaren ska ha överbetyg en kväll som denna.
Felix Häggström, som fick agera mittback på grund av manfallet, var Svartviks klart bäste.
 

Östavalls IF - Svartviks IF 3-0
2018-06-01 - 19:00 - Skogsvallen
Målen: 1-0 Yaroslav Voloshin (57), 2-0 Kyle Patton (74), 3-0 Daniel Wallsten (87)
Domare: Håkan Modigh (klockren, knappt ett misstag på hela matchen).
Publik: 106
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

19-årige Kyle Patton anlände i veckan till Östavall från Sunderland och fick debuterad direkt i bortamatchen mot Anundsjö.
19-årige Kyle Patton anlände i veckan till Östavall från Sunderland och fick debuterad direkt i bortamatchen mot Anundsjö.

Hedersam förlust för Östavall mot Anundsjö trots Mattias Norins 60-metersmål och nyförvärvet Kyle Patton från Sunderland

(2018-05-27)
Östavall kom men ett nyförvärv i startelvan i form av Kyle Patton från Sunderland.
Tyvärr räckte det inte utan det blev en så kallad hedersam förlust mot topplaget Anundsjö som tillsammans med Stöde nu rycker i tabelltoppen.


Östavall stod lite vid ett vägskäl inför den svåra bortamatchen mot Anundsjö. Hänga med i toppen eller kriga i mittens rike.
Kanske var det detta som präglade den första halvleken på Olympia?
Västralaget backade hem och förmådde inte skapa någoning framåt men samtidigt släppte man bara till en chans bakåt. Och på den dundrade ständigt målhungrige Vasile Gujea in 1-0 för hemmalaget.
I slutet av den första halvleken kom Mattias Norin in på planen och knappt tio minuter in i andra drog han på från egen planhalva och bollen susade över en snopen Leonid Groza i hemmamålet och in under ribban till 1-1.
Målet var inte alls orättvist då Östavall flyttat upp laget och spelet flöt betydligt bättre. Det var sedan så att man väntade på ett ledningsmål för gästerna när Anundsjö i ett anfall med mindre än tio minuter kvar kunde göra 2-1 genom Oskar Lindmark efter passivitet i ÖIF-försvaret.
Östavall försökte mobilisera för en ny kvittering men någon riktigt sylvass chans fick man inte till utan det blev en s k "flaggan i topp-förlust". 
I Östavall debuterade nyförvärvet Kyle Patton från Sunderland som anslutit till truppen i veckan. 19-åringen kommer närmast från spel i Shildon FC och visade att han kommer att bli en tillgång när han blir varm i kläderna.
 

Anundsjö IF - Östavalls IF 2-1
2018-05-27 - 14:00 - Olympia
Målen: 1-0 Vasile Gujea (30),  1-1 Mattias Norin (54), 2-1 Oskar Lindmark (81).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 197
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Hattrick av Ahmad Khreis när Sund tog första segern. Hattrick av Ahmad Khreis när Sund tog första segern.

Sund tog sin första seger när man fick komma hem till Maland – hattrick av Ahmad Khreis

(2018-05-26)
Första segern bärgad.
Men det krävdes att Sund fick komma hem till Maland innan den första trean var i hamn.
– Viktigt, välbehövligt och välförtjänt, kommenterade Sundtränaren Göran Sundqvist 4-3-segern mot Höga Kusten.


Först i den sjunde omgången fick Sund lira hemma på Maland. Och det blev seger direkt!
I mitten av den första halvleken satte Ahmad Khreis ledningsmålet och precis före pausvilan nickade Michael Ankarmark in tvåan.
När Khreis satte 3-0 tidigt i andra var det många som räknadde bort Höga Kusten.
Men med en onödig straff med tjugo minuter kvar som Serghei Mocanu förvaltade och Emil Forsgrens 3-2 bara två minuter senare var det nerv i matchen igen och det krävdes en fantomräddning av Sundkeepern Stefan "Ryssen" Bjerting för att inte 3-3 var ett faktum.
Istället kunde Ahmad Khreis fullborda sitt hattrick med sex minuter kvar på klockan. Ådalingarna hade emellertid inte gett upp den här gången heller och fick till ännu en straff som Mocanu satte 4-3 på.
Men Sund kunde hålla ut och alltså ta säsongens första trepoängare med efterföljande segersång.
– Viktigt, välbehövligt och välförtjänt, kommenterade Sundtränaren Göran Sundqvist.
 

Sund IF - Höga Kusten Fotboll 4-3
2018-05-26 - 14:00 - Malands IP
Målen: 1-0 Ahmad Khreis (22), 2-0 Michael Ankarmark (44), 3-0 Ahmad Khreis (51), 3-1 Serghei Mocanu (70, straff), 3-2 Emil Forsgren (72), 4-2 Ahmad Khreis (84), 4-3 Serghei Mocanu (88, straff).
Domare: Richard Lingensjö
Publik: 78
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Gustav Arnberg höll ihop det dä bak medan Oscar Lidström svarade för två av målen framåt.
Gustav Arnberg höll ihop det dä bak medan Oscar Lidström svarade för två av målen framåt.

Svartviks tålamod gav resultat i andra halvlek

(2018-05-26)
Efter 1-1 i paus och massor av brända chanser lyckades Svartvik två  mål och ta hem en 3-1-seger mot Lillhärdal.
– Vi har tålamod i andra och stressar inte upp oss och då kom målen för oss tillslut, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

 

1-1 i paus en chock

Svartvik fortsätter sin resa mellan höga berg och djupa dalar. Matchen mot Lillhärdal var inget undantag.
Spelmässigt såg det bra ut mot härgedalingarna under den första halvleken – om man bortser från det här med att göra mål.
Enda fullträffen var Oscar Lidströms nick tidigt i matchen. Mindre bra var Anton Hybrinks kvittering via stolpen i slutet av halvleken.
– Vi tar oss till lägen men bommar massor med chanser som ska vara mål nio av tio gångerr. Men så länge vi tar oss till lägena så är jag nöjd men viist var 1-1 i paus en chock med tanke på spelövertaget och chanserna. 4-1 hade speglat halvleken bättre, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Tålamod gav resultat

Svartviks dominans fortsatte efter paus men det tog över tjugo minuter innan Oscar Lidström kunde göra 2-1 och fyra minuter senare kunde Danne Johansson säkra trean med sin straffspark.
– Vi har tålamod i andra och stressar inte upp oss och då kommer målen för oss tillslut. Vill ge våra forwards beröm som ständigt löper och skapar chanser. Sedan att vi håller ihop det mycket bättre som lag i den här matchen jämfört med den förra mot Höga Kusten, säger Svartvikstränaren.
Men varför denna berg och dalbaneform?
– Att vi pendlar resultatmässigt har jag inge vidare bra svar på, avslutar "Jocke" Sjödin.

Svartviks IF - Lillhärdals IF 3-1
2018-05-26 - 14:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Oscar Lidström (9), 1-1 Anton Hybrink (41), 2-1 Oscar Lidström (66), 3-1 Daniel Johansson (70, straff).
Domare: Ulrik Ulandere
Publik: 85
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Varning! Rör inte vid Khoger Friad, han är het som en spis just nu. Varning! Rör inte vid Khoger Friad, han är het som en spis just nu.

Serieledarna Stöde satte tre mål på sex minuter kring timmen spelad i derbyt mot Kuben


(2018-05-25)
Toppen mot botten på Kubikenborgs IP.
Men det tog nästan timmen spelad innan Stöde fick hål på Kuben genom Khoger Friad som nästan på mållinjen stötte in bollen.
Sex minuter senare stod det 0-3 och matchen avgjord till serieledarna Stödes fördel.


Tre mål på sex minuter

Kuben kämpar i botten, Stöde leder serien. Utgången borde vara ganska given när lagen möttes på de förstnämmndas hemmaplan?
Men "Tigerungarna" visade att i ett derby gäller inga tabellplaceringar och höll spelet väl uppe under den första timman.
– Vi gör en riktigt jäkla bra första halvlek och inledning av den andra, säger Kubentränaren Åke Andersson.
Men efter dryga timmen spelad kom hemmaraset. Då gjorde Stöde tre mål på sex minuter. 0-1 stötte Khoger Friad in från nära håll efter suveränt förarbete av David Torberntsson. Båda med förflutet som spelare i Kuben...
0-2 kom på straff sedan Jakob Melander blivit nerdragen inne i straffområdet efter att han drivit in från vänsterkanten. Reid Strain drog upp "stramaren" mot krysset till. Vid 0-3 blev "Jacke" inte fälld när han skar in från sin vänsterkant utan kunde placera in bollen.


Mer eller mindre spelades av 

Tre mål mellan minut 57 till 63 tog död på matchen som därefter mer eller mindre bara spelades av.
– Det var hårt idag. Vi gör ingen bra match utan det är en kort period i matchen som vi var riktigt på tå men på det hela taget så sågs vi inte att känna igen. Mycket bök och stök där spelet växlade. Men starkt att åka till Kubens IP och få med sig tre poäng, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– Vi gör egentligen en bra match och vi har egentligen sex minuter som vi är dåliga och då gör dom tre mål på oss. Men vi lär oss seniorfotboll och det här var ytterligare en lärdom att ta med sig. Jag är övertygad om att till höstsäsongen har grabbarna lärt sig och ligger vi inte för långt efter då så kommer vi att hänga kvar i trean, säger Åke Andersson.
I Stöde var det bara Ryan Jackson som var bra i 90 minuter och slet hårt från minut 1 till domaren blåste av matchen.
Alvin Stark, William Östman Rutenius och comebackande Kevin Wöhrman var Kubens främsta för aftonen.

Kubikenborgs IF - Stöde IF 0-3

2018-05-25 - 12:00 - Kubikenborgs IP
Målen: 0-1 Khoger Friad (57), 0-2 Reid Strain (60, straff), 0-3 Jakob Melander (63).
Utvisning Kuben: Albin Stark (90+2)
Domare: Anton Sjöberg (bra insats men kan bli snabbare på att lägga in matchfakta).
Publik: 65
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Oscar Lidströms sena mål räckte bara till en reducering. Oscar Lidströms sena mål räckte bara till en reducering.

Svartvik fortsätter att blanda och ge – nu förlust mot jumbon Höga Kusten


(2018-05-19)
Svartvik fortsätter att varva toppinsatser med bottenditon.
Brakförlusten mot Frösön och storsegern mot Iggesund följdes nu upp av en bortaförlust mot bottenlaget Höga Kusten.
– Kort analys. Dålig insats, dålig inställning, dundrar tränaren Joakim "Jocke" Sjödin.


Jumbon tog ledningen

Tur att Svartvik årgång 2018 sällan eller aldrig är med på Stryktipset.
Laget varvar toppinsatsen med bottenditon och matchen på Kinavallen tillhörde definitivt den senare kategorin.
Jumbon Höga Kusten gjorde den första halvlekens enda mål efter dryga halvtimmen sedan Tobias Johansson knoppat in en hörna.
I paus knöt Svartviksspelarna näven och gick ut till den andra halvleken med målsättningen att vända på steken. Det tog bara ett par minuter innan ett långt inkast hamnade hos Aurel Mardare med 2-0 som resultat...
Det tog till knappa kvarten kvar innan gästerna lyckades spräcka målnollan och precis som Höga Kustens första mål var det på nick efter hörna. Men Oscar Lidströms reducering var det närmaste man kom.

Självkritisk Svartvikstränare

Svartvikstränaren "Jockle" Sjödin var både besviken och självkritisk efter matchen.
– Kort analys. Dålig insats, dålig inställning. Jag får ta på mig den här förlusten då jag inte lyckades motivera spelarna till att ha bättre inställning. Rejäl underskattning och vi hade spelare som inte tog det jobb som krävs, "Jocke".
Han fortsätter:
– Sedan hade vi en gräsmatta som det studsade ordentligt på. Vi pratade om att lira lite mer rakt då planen var väldigt torr och ojämn men vi gjorde det svårt och satte varandra i jobbiga situationer medan dom lirade efter sina resurser med lågt försvarsspel och lyfte långt och krigade. Dags att vi tittar oss själva i spegeln och börjar ta lite ansvar igen, dundrar "Jocke" Sjödin.

Höga Kusten Fotboll - Svartviks IF 2-1

2018-05-19 - 12:00 - Kinavallen
Målen: 1-0 Tobias Johansson (35), 2-0 Aurel Mardare (48), 2-1 Oscar Lidström (76).
Domare: Jonathan Forsman
Publik: ?
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Frisparksmålskytten Yaroslav Voloshin. Frisparksmålskytten Yaroslav Voloshin.

Yaroslav Voloshins frisparkssmekning gav Östavall tre pinnar i derbyt mot Kuben


(2018-05-18)
Det blev bara ett mål i Skogsvallens årspremiär.
Yaroslav Voloshins läckra frisparkslyftning visade sig räcka till tre poäng i derbyt mot Kuben.
– Fast egentligen sett till spel och chanser borde vi vunnit med 5-0, säger Östavallstränaren Rhonny Nilsson.


0-0 trots uppsjö av chanser

Premiär på Skogsvallen med ett derby, Östavall-Kuben. Båda lagen skapade chanser i första men några mål bjöds inte den hyfsat stora publiken på första fyrtiofem.
– Ett mirakel att vi inte gick till pausvila i ledningen sett till dom chanser vi skapade efter både frilägen, frisparkar och hörnor, säger Östavalls tränare Rhonny Nilsson.
– Vi hade några bra chanser i första, bl a vinklade Jesper Svensson tidigt ett skott precis utanför stolpen och Arti Saluka hade ett bra skott efter halvtimman som deras målvakt TV-räddade till hörna, säger Kubens tränare Åke Andersson.
I den andra halvleken blev Östavalls övertag ännu mer markant och efter ett felpass strax innan timmen spelade tvingades Kuben dra på sig en frispark i farligt läge. Yaroslav Voloshin stegade fram och smekte bollen förbi muren och precis inanför stolpen.
– Jag satt i vinkel och var stensäker att hanskulle sätta den, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund. Och han fick också rätt.


Inga fler mål

Östavall fortsatte trycka tillbaka Kuben men några fler mål ville det inte bli men samtiidigt orkade inte Kuben skapa något framåt. Hemmalagets tyngd och rutine hade gett resultat.
– Vi var det spelförande laget hela matchen och hade t ex 16-1 i hörnor. Ett normalt resultat en sådan här match hade varit 5-0, säger Rhonny Nilsson.
– Sett till 90 minuter vinner Östavall rättvist, dom var tunga att möta och har ett bra lag, säger Åke Andersson.
Bäst på planen var Östavalls vänsterback Mattias Decker som dominerade sin korridor med klokt spel och härliga ruscher och hela tiden var spelbar.
– Har nog aldrig sett ett bättre ytterbacksspel någonsin på Skogsvallen, berömmer en lyrisk Sten-Ingvar Fredlund, som ändå har sett ett antal ytterbackar under sina år i klubben.
I övrigt imponerades man av Niclas Möllhagens huvudspel där han vann "83 av 86" luftdueller. Matchhjälten Yaroslav Voloshin var som kalv på grönbete på naturgräset och svarade för säsongens bästa insats.
I Kuben kan alla bättre.

Läs mer:
• Ny vinst för Östavall – uppe i toppen av division tre

Östavalls IF - Kubikenborgs IF 1-0
2018-05-18 - 19:30 - Östavalls IF - Skogsvallen
Målet: 1-0 Yaroslav Voloshin (58).         
Domare: Ulrik Ulander (seriös inställning som vanligt och högsta betyg).
Publik: 145
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Khoger Friad i Stödetröja. Khoger Friad i Stödetröja.

Stöde fortfarande i topp tack vare Khogers trippel


(2018-05-18)
Stöde låg under med 0-1 mot serietvåan Alsen med halvtimman kvar att spela.
Då klev Khoger Friad fram och prickade in ett hattrick och säkrade inte bara segern utan fortsätt serieledning av division 3 Mellersta Norrland.
– Bra med en Khoger i laget. Spelmässigt nötte vi ner dom i den andra halvleken, säger Anders Strandlund.


Frisparksmål

Stöde kom till "den riktiga hemmapremiären" på IP som serieledare.
Om det var nervositeten som spelade roll låter vara osagt mendet var gästerna och serietvåorna från Alsen som öppnade bäst och jämtarna tog också ledningen genom en av planens huvudfigurer John-Henrik Eriksson vars frispark hittade hela vägen in i Stödemålet. Målet blev halvlekens enda.
– Alsen pressade oss högt och vi lyckades inte trilla boll som vi brukar på den något ojämna planen så efter paus bytte vi taktik och spelade lite rakare samtidigtt som vi tätade till och blev merkompakta på mitten, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
Det visade sig ge bättre effekt även om J-H Eriksson ständigt var ett offensivt hot för Alsen. Men Stöde har Khoger Friad! Och med knappa halvtimmen kvar presenterade han sig för första gången då han efter en tilltrasslad situation med lite studsar hit och dit fickbollen vid den bortre stolpen och stötte in kvitteringen. I den 70:e minuten fick hemmalaget straff och normalt säkre exekutorn Josh Chatee slog en svag straff inom räckhåll för duktige gårdvaren Mikael Nilsson (seriens bäste?). På returen höll sig emellertid Khoger framme och så var Stöde i ledning.


Inte klar ännu

Men Khoger Friad var inte klar ännu. På övertid kom han fri men mv-Nilsson räddade. Stödeanfallaren fick tag i returen, vände bort en försvarare och fick på något märkligt sätt in 3-1-bollen.
– Bra med en Khoger i laget. Spelmässigt nötte vi ner dom men hela tiden kändes Alsen farliga när dom kom upp i planen och på sina hörnor så säker på segern var jag inte förrän Khoger satte trean, säger Anders Strandlund.
Khoger Friad självklar matchhjälpte men bäst på planen var Tayron Martin som är spindeln i nätet i Stödes spel. Oerhört nyttig och tyvärr avstängd i bortaderbyt mot Kuben. I övrigt var det en härlig laginsats inför storpubliken.

Läs mer:
• Stöde vann toppmatchen mot Alsen – efter hattrick av Khoger Hammad: "Vi satsar på att gå upp"

Stöde IF - Alsens IF 3-1
2018-05-18 - 19:00 - Stöde IP
Målen: 0-1 John-Henrik Eriksson (32), 1-1 Khoger Friad (62), 2-1 Khoger Friad (70), 3-1 Khoger Friad (90+4).
Domare: Robin Albertsson
Publik:
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Magnus Bild coachade Sund i afton. Magnus Bild coachade Sund i afton.

Psykologiska baklänges-mål knäckte Sund


(2018-05-18)
Sund mötte ett revanschsuget Iggesund på Movallen och fick åka hem poänglösa sedan man släppt in både för enkla och psykologiska mål.
– Det slinker in lite för enkla mål bakåt. Vi jobbar inte riktigt som ett lag, säger Sundtränaren Göran Sundqvist som för dagen lämat över coachningen till Magnus Bild på grund av en avstängning i den här matchen.


Sent Iggesundsmål i första halvlek

I den förra omgången förlorade Iggesund med hela 2-8 mot Svartvik så det var ett revanschsuget lag som Sund fick möta på Movallen.
En jämn och chansfattig första halvlek såg ut att sluta mållös då hemmalaget lyckades få till ett ledningsmål.
– Psykologiskt tungt naturligtvis. Ändå ingen panik, kändes som om vi hade bra koll på dom, säger Sundtränaren Göran Sundqvist, som fick sitta på läktaren ikväll sedan han blivit avvisad från bänken i förra matchen och idag lämnat över coachningen till Magnus Bild.
Sund försökte spela lite rakare och sökte bollar in i Iggesunds box efter pausen. Något som var nära att resultera i en kvittering men Ahmad Khreis nick smet precis utanför. I anfallet därpå gör istället hemmalaget 2-0.
– Ännu ett psykologiskt baklängesmål. 0-2 istället för 1-1. Vi försökte samla ihop oss och jobba för en reducering men öppnade då oss för kontringar och med knappa halvtimmen kvar fickdom en hörna som deras spelare kom med fart och nickade in då vi agerat bolltittare, säger Göran Sundqvist.


Slinker in för enkla mål

Med 3-0 på resultattavlan spelades mer eller mindre matchen av efter det.
– Det slinker in lite för enkla mål bakåt. Vi jobbar inte riktigt som ett lag utan fler måste göra "skitjobbet" och hjälpa sin kompis bättre på planen. Vi gjorde det jättebra hela säsongen ifjol men är inte riktigt där ännu i år, säger Sundqvist.
Marcus Pettersson bar Sunds backlinje och rensade undanflera farliga lägen. Kul också att Dennis Bergström är tillbaka i Sunddressen efter sin time-out.
Näst sist i tabellen utan seger och bara två poäng efter sex omgångar. Nu väntar en sexpoängsmatch i nästa omgång då Höga Kusten gästar.

Läs mer:
• Ny förlust för Sund – fast i botten av herrtrean: "Släpper in lite för enkla mål"

Iggesunds IK - Sund IF 3-0
2018-05-18 - 19:00 - Movallen
Domare: Robin Ahlman
Publik:
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Så gick det i kvällens matcher


(2018-05-18)
Tre matcher spelades i afton, alla med lokal anknytning.
Så här gick det:


Iggesunds IK - Sund IF 3-0
2018-05-18 - 19:00 - Movallen
Domare: Robin Ahlman
Publik:
Matchfakta

Stöde IF - Alsens IF 3-1
2018-05-18 - 19:00 - Stöde IP
Målen: 0-1 John-Henrik Eriksson (32), 1-1 Khoger Friad (62), 2-1 Khoger Friad (70), 3-1 Khoger Friad (90+4).
Domare: Robin Albertsson
Publik:
Matchfakta

Östavalls IF - Kubikenborgs IF 1-0
2018-05-18 - 19:30 - Östavalls IF - Skogsvallen
Målet: 1-0 Yaroslav Voloshin (58).         
Domare: Ulrik Ulander
Publik:
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Anton Norling satte Östavalls ledningsmål. Anton Norling satte Östavalls ledningsmål.

Fräna närkamper när Östavall kryssade mot Alsen: "Rättvist"


(2018-05-13)
Alsen och Östavall bjöd på en match med fräna närkamper och en hel del målchanser.
Anton Norling gav ÖIF ledningen tio  minuter in i andra men Alsen kvitterade "med vändande post".
– Båda lagen hade sedan chanser till fler mål men oavgjort var nog rättvist och vi är nöjda med poängen, säger Östavalls tränare Rhonny Nilsson.


texten kommer att uppdateras

Alsens IF - Östavalls IF 1-1
2018-05-13 -- 15:30 - Dammplanen, Krokom
Målen: 0-1 Adam Norling (55), 1-1 John-Henrik Eriksson (58),
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 43
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Khoger Friad, en av planens kortaste aktörer, nickade in Stödes 3-0-mål. Khoger Friad, en av planens kortaste aktörer, nickade in Stödes 3-0-mål.

Stöde i serieledning efter bortasegern mot Arnäs
– men nära tappa 3-0...


(2018-05-13)
Stöde ledde med 3-0 borta mot Arnäs med bud på mer när lite drygt fem minuter plus stopptid återstod.
– Då tappade vi lite fokus och dom kunde reducera två gånger om. Vi får ta det som en bra väckarklocka, säger Anders Strandlund vars seriens ledarlag han nu tränar.


Stöde IF leder division 3 efter bortasegern med 3-2 mot Arnäs.
Siktar man att ta hem serien nu månne?
– Sakta i backarna. Det har bara gått fem omgångar. Men visst, starten är bättre än ifjol och klarar vi av att spela mer än 84 minuter och även 90 plus stopptid så vet man aldrig, säger tränaren Anders Strandlund med en lite gliring att man höll på att tappa segern trots 3-0 och chansmässigt bud på mer.

texten kommer att uppdateras

Arnäs IF - Stöde IF 2-3
2018-05-13 -- 14:00 - Humanresurs Arena
Målen: 0-1 Josh Chatee (8), 0-2 Reid Strain (21), 0-3 Khoger Friad (59), 1-3 Jens Westin (84), 2-3 Jens Westin (90+1).
Domare: Joel Bäckström
Publik: ?
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Åke Anderssons "Tigerungar" har fått en tuff start på serien. Åke Anderssons "Tigerungar" har fått en tuff start på serien.

Kuben torskade mot jumbon Lillhärdal: "Mental härdsmälta"


(2018-05-12)
Kuben åkte på ett rejält magplask genom att förlora mot jumbon Lillhärdal i nykomlingsmötet.
Det var härjedalingarnas första poäng någonsin i division 3-sammanhang.
– Det var mental härdsmälta samtidigt som det hela tiden studsar emot, förklarar tränarenÅke Andersson.


texten kommer att uppdateras

Kubikenborgs IF - Lillhärdals IF 1-3
2018-05-12 - 16:00 - Westhagen
Målen: 0-1 Adam Prestjan (42), 0-2 Anton Hybrink (81), 0-3 Mostafa Haidari (87), 1-3 Jesper Andersson (90+1).
Domare: Jonathan Forsman
Publik: 38
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Klar förlust för Sund mot revansch-suget Frösö – utvisning kostsam


(2018-05-12)
Sund förlorade mot ett revanschsuget Frösö, nollade mot Stöde i veckan.
Vid ställningen 1-2 och med i matchen drabbades man av en utvisning och gästerna från Storsjön kunde gå ifrån till en 5-2-seger inför blygsamma 25 åskådare.


texten kommer att uppdateras

Sund IF - Frösö IF 2-5
2018-05-12 - 13:00 - Baldershovs IP KG
Målen: 0-1 Lars Sunnfors (12), 1-1 Adrian Yman (29), 1-2 Niklas Andersson (41, frispark), 1-3 Anton Olofsson (71, straff), 2-3 Adrian Yman (75, nick), 2-4 Christoffer Nilsson Ihrén (85), 2-5 Henrik Lööf (90+3).
Utvisning Sund: Dennis Marzouki (55)
Domare: Håkan Modin
Publik: 25
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Höga berg och djupa dalar för Svartvik i inledningen av trean


(2018-05-12)
Svartvik blandar och ger!
Förlust 3-7 mot Gottne i förra hemmamatchen.
Idag seger med 8-2 mot gästande Iggesund.
Däremellean 1-1 i derbyt mot Sund.
Tur att "Blackbay" inte finns med så ofta på stryktipset...


texten kommer att uppdateras

Svartviks IF - Iggesunds IK 8-2
2018-05-12 - 13:00 - Westhagen
Domare: Pontus Axberg
Publik:
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Iggesund väntar för "Jocke" Sjödins Svartvik. Iggesund väntar för "Jocke" Sjödins Svartvik.

Hur tänkte man här? Sund, Svartvik och Kuben spelar alla hemma idag


(2018-05-12)
Idag är tre av våra division 3-lag i elden, Svartvik, Sund och Kuben.
Och samtliga har hemmamatch!
Dessutom lirar GIF Sundsvall allsvensk fotboll mot Brommapojkarna idag.
– Lite olyckligt kanske att vi alla lirar samtidigt hemma men det är bara att gilla läget, kommenterar Svartviks tränare "Jocke" Sjödin


Det blir "krig" om fotbollspubliken, och mediabevakningen. Samtliga våra tre lokala lag som matchar idag har tilldelats hemmaplan. Sund- Frösö och Svartvik-Iggesund börjar båda klockan 13 medan Kuben-Lillhärdal har avspark kl. 16. Samtidigt som GIF Sundsvall tar emot Brommapojkarna i en viktig allsvensk match.
Här verkar man inte ha tänkt till ordentligt. I alla fall inte om man hade tänkt sig få publik på matcherna... 
– Lite olyckligt kanske att vi alla lirar samtidigt hemma men det är bara att gilla läget, kommenterar Svartviks tränare "Jocke" Sjödin, som möter Iggesund:
– Tuff match igen för oss. Vi har några borta, bland annat skytteliga- ledaren Oscar Liström idag. Andra får kliva fram istället helt enkelt, säger "Jocke".
 

Dagens matcher i division 3 Mellersta Norrland:
13:00 Sund IF - Frösö IF  (tips: 1-3)
13:00 Svartviks IF - Iggesunds IK  (tips: 2-1)
15:00 Anundsjö IF - Höga Kusten Fotboll (tips: 6-0)
16:00 Kubikenborgs IF - Lillhärdals IF (tips: 4-1)


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Daniel Wallstengjorde två av Östavalls sex mål mot Arnäs. Daniel Wallstengjorde två av Östavalls sex mål mot Arnäs.

Effektivt Östavall spelade hem en rejäl seger mot Arnäs


(2018-05-10)
Östavall tog en storseger mot Arnäs.
Efter 3-0 i första blev det till slut 6-1 på Ånge IP.
– Vi fick bra utdelning i första och i andra kontrollerade vi matchen och kunde utöka ledningen, säger dubble målskytten Daniel Wallsten. 


Dubbla Wallsten-mål

Östavall tog en ny storseger i division 3 Mellersta Norrland när nykomlingarna Arnäs gästade Ånge IP.
1-0 kom redan i den tionde minuten. ÖIF vann boll på mitten och två rappa pass och en Albin Karlsson-nick i backen och in betydde ledning.
Daniel Wallsten ökade på i den 36:e minuten och satte sedan det tunga 3-0-målet i slutminuten av den första halvleken sedan han fått bollen till skänks efter en kommunikationsmiss mellan gästernas målvakt och hans uteförsvarare. Wallsten lyfte säkert in bollen i ett tillspillogivet mål.
– En av dom enklare mål jag gjort. 3-0 efter första var kanske lite för stora siffror, säger tvåmålsskytten själv.


Lite nerv efter reducering

Östavall har brakoll på grejorna i den andra halvleken men när Rasmus Engström reducerar till 1-3 blev det lite nerv i matchen.
Med 20 minuter kvar får Arnäs Emil Frid, sitt namn till trots, syna det röda kortet och nolaskogsarnas poängjakt fick sig enrejäl törn.
Tio minuter senare skruvade Mattias Norin in 4-1 direkt på hörna och nästan omgående på avspark gör Anton Norling 5-1. Anton hittar därefter på stopptid en framstormande Christoffer Strandin med ett fint inspel och "Stoffe" avslutar dagens målskytte.
– Vi började trögt men hade ändå som sagt 3-0 i paus. I andra spelade vi upp oss och var det klart bättre laget och efter deras utvisning kunde vi inte bara fortsätta kontrollera matchen utan även öka på vår ledning, säger Daniel Wallsten.

Läs mer:
• Storseger för Östavall i sista hemmamatchen på bortaplan

Östavalls IF - Arnäs IF 6-1
2018-05-10 - 15:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Albin Karlsson (19), 2-0 Daniel Wallsten (36), 3-0 Daniel Wallsten (45), 3-1 Rasmus Engström (62), 4-1 Mattias Norin (79), 5-1 Adam Norling (89), 6-1 Christoffer Strandin (90+3).
Utvisning Arnäs: Emil Frid (70).
Domare: Robin Albertsson
Publik: ?
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Reid Strain svarade för två av Stödes mål i skrällen på Frösön. Reid Strain svarade för två av Stödes mål i skrällen på Frösön.

Praktskräll av Stöde på Frösön – dängde serieledarna


(2018-05-09)
I den förra omgången körde Frösö över Svartvik borta med 7-3.
Idag mötte man ett annat medelpadslag hemma.
Och fick lämna Lövsta poänglösa.
Stöde vann den målrika matchen med 4-3 sedan bland annat Reid Strain gjort två av målen.
– Äntlligenlyckades vi döda Frösöodjuret, säger Stöde- tränaren Anders Strandlund. 


Mål i årsdebuten för Linus Backlund

Det var inte många som på förhand gav Stöde en "sportkeps" inför bortamatchen mot serieledarna Frösö. Framförallt som jämtarna kom från en 7-3-seger mot Svartvik och att man vann bägge matcherna mot Stöde ifjol.
Men med "allt att vinna" äntrade medelpadingarna konstgräset på Lövsta IP – och möttes nästan direkt i matchupptakten av en motgång. Christoffer Nilsson Ihrén svarade för ett hattrick mot Svartvik och visade i den elfte minuten att han har en förkärlek till att göra mål på Medelpadslag. Målet kom också helt logiskt sett till Frösödominansen i början. Då befarades "den gamla vanliga visan" men efter halvtimmen började gästerna jobba sig in i matchen alltmer och när förre Frösö-spelaren Jakob Melander hittade in till Linus Backlund var det utjämnat.
Precis innan pausvilan fick Reid Strain en tå på bollen mitt i gyttret av spelare framför mål och Stöde kunde otippat vinna den första halvleken med 2-1.
- Vi var lite virriga i försvarsspelet i inledningen men allt eftersom hittade vi rätt och jobbade oss in i matchen, säger Stödes tränare Anders Strandlund.


Bra Frösöstart även i andra halvlek

Frösö fick dock en kanonstart även i andra då Jesper Andersson kunde rinna igenom på en lång utspark från hemmamålvakten Oskar Holmsten.
Det tog emellertid bara fem minuter för Stöde att återta ledningen sedan Reid Strain fått ett slarvigt hemåtspel från en hemmaspelare inne i straffområdet, vänt på en femöring och precisionsskjutit in 2-3 tätt intill den högra stolpen.
Frösö mobiliserade därefter en tung offensiv och hade flera bud på kvittering, bl a brände Christoffer Nilsson Ihrén ett friläge.
Stöde försökte såra med omställningar och med 20 minuter kvar kunde Khoger Friad sätta tunga 2-4.


Gastkramning på slutet

Frösö fortsatte dock tugga på och fick i den andra övertidsminuten till en reducering då Fredrik Löfgren nickade till sedan annats duktige Charlie Hornby i Stödemålet tvekat på ett inlägg.
Dom sista tre övertidsminuterna blev en gastkramning för Stödespelarna och dess medresta fans men manlyckades hålla stången.
– Äntlligenlyckades vi döda Frösöodjuret. Frösö är ett riktigt bra lag och svårspelade men idag var vi helt enkelt hetare och satte våra chanser vilket annars brukar vara ett dilemma för oss, säger Anders Strandlund. 
Reid Strain gjorde först två mål och sedan gick han ner och spelade mittback sista halvtimmen, ypperligt! Defensive mittfältaren Tayron Martin slet framgångsrikt över stor ytor och Linus Backlund visade sin karaktär i sin årsdebut och även gjorde det viktiga 1-1-målet.
– Men jag vill framhålla HELA laget för ingen föll ur ramen utan visade upp en härligt kämpaglöd, avslutar Anders Strandlund.

Läs mer:
• Stöde slog Frösö efter Reid Strains dubbel
För många enkla misstag blev Frösöns fall

Frösö IF - Stöde IF
2018-05-09 - 19:30 - Länsförsäkringar AC
Målen: 1-0 Christoffer Nilsson Ihrén (11), 1-1 Linus Backlund (36), 1-2 Reid Strain (44), 2-2 Jesper Andersson (49), 2-3 Reid Strain (54),  2-4 Khoger Friad (70), 3-4 Fredrik Löfgren (90+2).
Domare: Joakim Nilsson (bra i grunden, och behöver "inte gömma sig bakom korten").
Publik: 137
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Jesper Svensson tillhörde Kubens bättre spelare i blåsten på Kramfors IP. Jesper Svensson tillhörde Kubens bättre spelare i blåsten på Kramfors IP.

Bra andra halvlek igen räddade poäng åt Kuben


(2018-05-09)
Kuben hamnade i tidigt underläge på Kramfors IP mot nykomlings-kolleganHöga Kusten.
"Tigerungarna" låg under ända till den 78:e minuten.
Då kvitteradeJesper Anderson.
– Men bussresan hem till Sundsvall hade blivit ännu trevligare on vi inte missat öppet mål i slutminuterna, säger Kubens tränare Åke Andersson.


Drömöppning för HögaKusten

Två lag utan segrar så här långt möttes på Kramfors IP under onsdagskvällen. Matchen skulle egentligen ha spelats på Kinavallens naturgräs i Ullånger men den var ännu inte spelbar.
Höga Kusten fick en smakstart då Emil Forsgren bredsidade in ett snett inåt bakåt pass redan i den tredje minuten.
Ångermanlänningarna fortsatte sedan att föra den första halvleken som annars mest bestod av felpass i den besvärliga blåsten och det blev aldrig någon riktig rythm i matchen.
Efter paus kom Kuben ut som ett helt nytt lag och rev åt sig taktpinnen och vaskade fram flera kvitteringschanser och med tolv minuter kvar serverade Bleart Ugsmaijli Jesper Andersson ett friläge som han lugnt bredsidade in. Välförtjänt.


Missade öppet mål

Med bara två minuter kvar fick Bleart Ugzmaijli ett gyllene läge två meter framför målet men på något sätt lyckades han slå knut på sig själv, fick bollen på hälen och Höga Kustens målvakt kunde få tag i kulan precis på mållinjen.
– Bleart var oerhört besviken efter matchen, det var ju ett givet mål, säger Kubentränaren Åke Andersson.
Han fortsätter:
– Precis som mot Iggesund var vi inte riktigt där i första för att sedan resa oss i den andra halvleken. Mot Lillhärdal på lördag ska vi se till att göra TVÅ bra halvlekar, lovar Åke Andersson.
Jesper Svensson och Fitim Ugzmaijli var Kubens främsta för aftonen.

Läs mer:
• Jesper Andersson räddade poäng när Kubikenborg kryssade mot Salsåk/Ullång


Höga Kusten Fotboll - Kubikenborgs IF 1-1
2018-05-09 - 19:15  - Kramfors IP
Målen: 1-0 Emil Forsgren (3), 1-1 Jesper Andersson (78).
Domare: UlrikUlander (bra match)
Publik: 125
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Semir Salia kvitterade tidigt Svartviks ledning. Semir Salia kvitterade tidigt Svartviks ledning.

Inte delad pott mellan Sund och Svartvik – men oavgjort blev det och en poäng var i derbyt


(2018-05-09)
Svartvik tog ledningen i den sjunde minuten sedan Danne Johansson passat in till Oscar Lidström.
I den 20:e kvitterade Semir Salia för Sund på en ribbretur.
Resterande 70 minuter förblev sedan mållösa i solen på Westhagen även om båda lagen hade chanser.
– Mycket ställningskrig och oavgjort rättvist, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Det får bli ett litet annorlunda matchreferat denna gång. Varför inte låta lagens tränare komma till tals ordentlligt och breda ut sig om matchen?

Göran "Sunkan" Sundqvist, Sund IF:
– Vi kom till matchen med gott mod trots två torsk och ett kryss på kontot. Vi sa inför att vi skulle försöka kopiera mycket av det vi gjorde i matchen mot Anundsjö. Tycker också att vi i stora delar lyckas med det även i denna.
Första halvlek:
Matchen inleds jämt, bortsett från att de gör mål efter 7 minuter! Vi spelar upp en dålig boll centralt där vi inte har någon spelare utan Svartvik kan kontra och gör det bra. De spelar upp på forward som vänder och lyckas ta sig förbi vårt försvar med hjälp av en anfallskollega och rullar in bollen bakom "Ryssen" (Stefan Bjertung, reds anm) i kassen. Tungt och uppförsbacke direkt!
– Nu tar vi dock tag i grejorna och börjar spela. Stundtals bra kombinationer och vi hittar halvlägen. De har mycket ytor centralt första fenton, men sen tätar vi till det och tar över spelet. Vi kvitterar i den 22:a minuten efter ett uppspel på Ahmad Khreis som vänder bort en back och skjuter. Målvakten styr bollen bakåt mot eget mål och Semir Salia kan ta hand om returen och enkelt göra vår kvittering. Skönt då och jag tycker även att vi är bättre resten av halvleken. Vi hittar ofta Pelle Nyman rättvänd och får därigenom ett mer kontrollerat bollinnehav. Semir har en genomskärare till Khreis där vi gör mål, men det döms bort för offside. Enligt killarna var det tveksamt.
I pausen:
– Det vi efterlyser är lite mer passningar mellan oss och då främst för att få dem ur position. Vi ska även fortsätta att vara starka och rejäla i duellerna och se till att vi gör jobbet hela vägen!
Andra halvlek:
– Vi inleder som vi avslutar första med att ta kommando och försöka hitta lägen för genombrott. Vi har mer bollinnehav än Svartvik, men vet att de kommer hugga så fort de får chansen. Vi avvärjer alla deras försök och trots att de kommer till några inspel och en chans där "Ryssen" tvingas till en dubbelräddning så känns det som att vi tar hem halvleken på poäng. Våra chanser består av skott utifrån, ett flertal hörnor, där deras keeper Henoc Ekanga tar alla, och ett friläge som Semir får när han sliter sig loss mellan båda mittbackarna, men skottet fastnar på en utrusande Ekangat.
– Plus till alla för inställningen och särskilt Kevin Berg.

Joakim "Jocke" Sjödin, Svartviks IF:
– Vi börjar bra och gör ett fint mål tidigt genom en upprullning till Haris Devic som vinklar ut till Danne Johansson som lirar Oscar Lidström som inte gör något misstag.
– Ett böljande spel där jag tycker att vi har kontroll defensivt men oturligt nog gör vi en undanrensning som hamnar hos deras ytterback som drar till med världens felträff och bollen ställer alla och hamnar hos Ahmad Khreis som vänder om och skjuter. Henoc Ekanga mellan stolparna räddar och bollen går via ribban ut till Semir Salia som slår in returen.
– I den andra halvleken är det ställningskrig, spelet böljar fram och tillbaka och jag är inte nöjd med noggranheten i vårt passningsspel. Dom är farlig på fasta men inte så pass att det blir någon jättechans.
– I mitten på andra kommer "Jonte" Åhlin runt och spelar snett inåt bakåt till en fri Haris Devic som skjuter rakt på målvakten och returen dunkar Danne Johansson i burgaveln. Några minuter senare lyckas Sund komma över och igenom vår backlinje och Semir kommer fr men Henoc räddar. 
– Därefter är det ställningskrig och 1-1 Vi höjer oss försvarsmässigt men har lite mer att önska i anfallsspelet idag. 1-1 är ganska rättvist tycker jag.
– Henoc Ekanga i kassen, mittbackarna Paulsson och "Arre" håller ihop det bra.

1-1 således men inte delad pott som ofta påstås vid oavgjorda matcher. Då seger ger tre poäng, vilket är potten, och man inte får 1,5 var vid kryss utan bara en poäng är påståendet felaktigt.
/ Språkpolisen herr Besserwisser.

Läs mer:
• Delad pott när Sund tog emot Svartvik


Sund IF - Svartviks IF 1-1
2018-05-09 - 19:00 - Westhagen
Målen: 0-1 Oscar Lidström (7), 1-1 Semir Salia (20).
Domare: Anton Sjöberg (bra insats)
Publik:
Matchfakta
 

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Dagens matcher i division 3 Mellersta Norrland


(2018-05-09)
Det gick inte så bra för våra medelpadslag i den förra omgången.
Vi hoppas på bättre tur i afton för våra fyra lag som matchar.


På Westhagen möts Sund och Svartvik i en kopia på den rafflande DM-kvarten som först avgjordes efter 22 straffar. Tar Sund revansch den här gången?
Kuben har bortamatch mot Höga Kusten i Kramfors och läge för första segern medan Stöde reser upp till Jämtland och Frösön. Vågar man tro på en jätteskräll där?

Lokalfotbollen tippar:
Sund IF - Svartviks IF 1-1
Höga Kusten Fotboll - Kubikenborgs IF 1-2
Frösö IF - Stöde IF 3-3


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Två mål för Ahmad Khreis men ingen poäng. Surt... Två mål för Ahmad Khreis men ingen poäng. Surt...

Sund hade 2-0 och 3-3 men fick resa hem tomhänta från mötet med topplaget Anundsjö


(2018-05-05)
Ifjol skiljde det två divisioner mellan Anundsjö och Sund.
Idag bara ett mål – men nog borde Sund fått med sig poäng efter en 2-0-ledning och 3-3-kvittering?
– Vi gör ett otroligt bra jobb och sett till 90 minuter var vi värda minst en pinne, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Mållöst i paus

Anundsjö kommer från division 2 medan Sund kvalade upp sig från fyran.
Men ingenting tydde på att det skiljde två divisioner mellan lagen som det gjorde så sent som i höst.
Den första halvleken bjöd på mycket kamp men få målchanser och 0-0 var föga förvånande efter 45 minuter. Närmast att bryta dödläget i första var Sunds Semir Salia som sånär styrde in bollen i mål efter en frisparkslyftning från Henric Nylund.
– Vi kom till Olympia med en klar bild om att det skulle krävas ett hårt jobb i 90 plus på samtliga. Vi kommer också ut till matchen taggade och sugna på att verkligen göra en bra prestation. Vi står upp otroligt bra och i de flesta dueller är det spelare från Anundsjö som ligger kvar på backen efter att ha mött en stor och stark Sundspelare! Domaren lade sig på en hög nivå och det passade oss bra. Vi var kollektivt aggressiva när vi skulle vara det och höll ihop oss bra när vi bevakade deras försök till anfall. Båda lagen flyttar fram när det är dags för fasta och deras mittbackar var tunga, men vi lyckas hålla dem stången och jag tycker att vi leder matchen på poäng efter första , säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Målrikt och svängigt i andra

Och den andra halvleken inleddes i samklang med "Sunkans" förhoppningar när Ahmad Khreis stänkte in 0-1 direkt i inledningen av den andra halvleken.
– Skön känsla då och ett skönt läge att fortsätta från, säger Göran Sundqvist. 
Ett par minuter senare hittade Semir Salia luckan mellan stolpen och Anundsjömålvakten med 0-2 som resultat.
– Då ropar jag ut att vi måste vara nogranna närmaste minuterna, säger Sundtränaren.
Det hade han ingenting för...
Vasile Gujea drog på från distans och i motvinden fick skottet en elak bollban som ställde Kasper Pedro och reduceringen var ett faktum mindre än en minut efter Sunds 0-2-mål.
Momentum över till Anundsjö som efter dryga timman kvitterar till 2-2 efter en fast situation genom Johan Genlund.
– Surt, tungt och orättvist just då, säger "Sunkan".


Snyggt dribblingsmål

Men det skulle bli än värre.  Ett par minuter senare företog sig Vasile Gujea en lite dribblingsfärd som han avslutar med att kallt lyfte bollen över Kasper Pedro till 3-2.
– Då kändes det otroligt tungt och uppförsbacken brant, suckar "Sunkan".
Men i motgångens studn gaskade Sund upp sig och i den 71:a minuten slog imhopparem Reda Fakhiri ett perfekt inlägg som Ahman Khreis språngskallade in till 3-3.
– Då kändes det som om att vi kommer att vända och ändå ta hem segern, säger Göran Sundqvist.
Ahmad Khreis faller sedan inne i Anundsjös straffområde men domaren väljer att ge hemmalaget frispark istället för en straffspark till Sund och möjlighet till ett fjärde bortamål.
Med lite mindre än tio minuter kvar nådde Anundsjös långe mittback Johan Genlund återigen högst på en fast situation och nätade för andra gången denna eftermiddag. 
– Vi har ett par lägen efter det till att få med oss en poäng hem men det ville sig inte. Det finns mycket att ta med oss från denna match och trots att vi släpper in fyra mål gör vi ett otroligt bra jobb och sett till 90 är vi värda minst en pinne, säger Göran Sundqvist.
Det här var ingen bra lördag för våra lokala division 3-lag då det även blev förluster för både Kuben och Svartvik och totalt fjorton inlsläppta mål. Det svider!

Anundsjö IF - Sund IF 4-3
2018-05-05 - 15:00 - Olympia, Bredbyn
Målen: 0-1 Ahmad Khreis (47), 0-2 Semir Salia (51), 1-2 Vasile Gujea (52). 2-2 Johan Genlund (61), 3-2 Vasile Gujea (65), 3-3 Ahmad Khreis (71), 4-3 Johan Genlund (79).
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 272
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Fitim Ugzmaijli bäst i Kuben. Fitim Ugzmaijli bäst i Kuben.

Kuben hamnade i 0-3-underläge men nära att hämta ikapp


(2018-05-05)
Anders Fridlunds äkta hattrick i den första halvleken placerade Kuben i brygga.
Men i andra pressade man tillbaka Iggesund men närmare än dubbla reduceringar kom man inte.
– Vi hade ett par halvchanser till kvittering men ingen riktigt het., säger Kubentränaren Åke Andersson.

 

Kuben hamnade tidigt i tremålsunderläge hemma mot Iggesund efter Anders Fridlunds äkta hattrick.
– Tyvärr sprang dom ifrån oss i första, Vi tappade en del boll och dom var snabba med sina omställningar, säger Kubentränaren Åke Andersson.
"Tigerungarna" gav emellertid inte upp utan jobbade sig in i matchen efter pausvilan. Efter dryga timmen spelad reducerade Bleart Ugzmajli på straff och bara ett par minuter senare skruvade William Åsenlund en hörna direkt i mål.
– Vi hade sedan ett par halvchanser till kvittering men ingen riktigt het., säger Åke Andersson och fortsätter:
– Men jag är stolt över grabbarna hur vi ändå kommer tillbaka in i matchen. Det visar på moral. Och i andra pressade vi tillbaka Iggesund rejält
Fitim Ugzmaijli kämpade, rev och slet på topp och var bäst i Kuben där hela laget ska ha beröm för sin andra halvlek.

Kubikenborgs IF - Iggesunds IK
2018-05-05 - 14:00 - Kubikenborgs IP KG
Målen: 0-1 Anders Fridlund (22), 0-2 Anders Fridlund (26), 0-3 Anders Fridlund (34), 1-3 Bleart Ugzmajli (63, straff), 2-3 William Åsenlund (65).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Det blir hem på kammarn och fundera på försvarsspelet för Joakim Sjödin efter 3-7. Det blir hem på kammarn och fundera på försvarsspelet för Joakim Sjödin efter 3-7.

Va fan hände i andra, Svartvik? – tappade 3-2-ledning till 3-7-torsk


(2018-05-05)
Svartvik gick till pausledning med 3-2.
På 20 minuter i den andra halvleken presterade gästerna från Frösön hela fem mål och kunde vinna med 7-3.
– Vi såg ut som ett pojklag bakåt i andra, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin besviket.

 

Fördel Svartvik efter den första halvleken

Det vankades toppmatch på Westhagen då Svartvik tog emot Frösö IF.
Gästerna inledde målskyttet efter dryga kvarten då Niklas Andersson nickade in 0-1 men precis innan halvtimman vänder hemmalagete inom loppet av två minuter. Först kvitterade Oscar Lidström och därefter satte Danne Johansson 2-1.
I en svängig första halvlek kvitterade sedan Christoffer Nilsson Ihrén innan Haris Devic med en frispark såg till att Svartvik gick in i pausvila i ledning.
– Vi gör en hyffsad första och kunde ha gjort nått mål till men vi släpper till bakåt alldeles för enkelt. Inför andra så pratar vi om att fortsätta lira och ligga rätt, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Fem Frösömål på 20 minuter

Men den andra halvleken blev rena haveriet för dom Arsenalskrudade.
Christoffer Nilsson Ihrén öppnade halvleken med att göra 3-3 och sedan satte Henrik Lööf två raska i minut 52 och 54.
Nilsson Ihrén fullbordade sitt hattrick två minuter efter timman spelad och i den 68:e kom så 3-7 via Patrik Lindgren. Med det avslutade Storsjölaget målskyttet för dagen. Fem mål på 20 minuter fick räcka...
– Den andra halvleken blev ett riktigt bottenapp! Såg ut som ett pojklag bakåt och det kändes livsfarligt varje gång Frösö gick till attack. Vi viker ner oss fullständigt och nu är det att gå tillbaka till grundprinciperna och göra om göra rätt, säger en besviken "Jocke" Sjödin.

Svartviks IF - Frösö IF 3-7
2018-05-05 - 14:00 - Westhagen
Målen: 0-1 Niklas Andersson (16), 1-1 Oscar Lidström (26), 2-1 Daniel Johansson (28), 2-2 Christoffer Nilsson Ihrén (35), 3-2 Haris Devic (39), 3-3 Christoffer Nilsson Ihrén (48), 3-4 Henrik Lööf (52), 3-5 Henrik Lööf (54), 3-6 Christoffer Nilsson Ihrén (62), 3-7 Patrik Lindgren  (68),
Domare: Håkan Modigh (bra, som vanligt)
Publik: 45
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Joakim Sjödin ser fram emot ett tufft möte med Frösö idag. Joakim Sjödin ser fram emot ett tufft möte med Frösö idag.

Kick-off: Tufft motstånd för alla våra tre division 3-lag idag: "Möter serie-favoriterna"


(2018-05-05)
Kuben lirar hemma mot Iggesund och Sund har svåra Anundsjö borta.
För Svartvik väntar tufft motstånd i form av Frösö.
– Frösö är en av mina förhandsfavoriter till att vinna serien så det kommer att bli tufft, sägre Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin.

Seriefavoriterna väntar för Svartvik

Igår kryssade Stöde och Östavall i derbyt.
Idag lirar våra övriga tre lag i division 3 Mellersta Norrland.
Svartvik tar sig an Frösö IF på Westhagen då naturgräset uppe på Hemmanet ännu inte är i spelbart skick.
– Tuff match, kanske den svåraste! Vi måste göra en 100-procentig insats för att ta tre poäng idag. Vi måste sätta försvarsspelet och få igång vårt passningsspel. Frösö är en av mina förhandsfavoriter till att vinna serien så det kommer krävas att vi lyckas med dessa saker så kommer det kunna bli en fin match på Westhagen, sägre Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin.
Arwid Nyström är skadad, Niclas Larsson långtidsskadad och Henoc Ekanga jobbar. Annars har Svartvik full trupp.


"Göra en bra prestation"

För Kuben väntar ett ännu obesegrat Iggesund hemma på konstgräset medan Sund har en tuff bortamatchmot Anundsjö. Poäng för de våra skulle vara plusvarianter.
Så här säger Sundtränaren Göran Sundqvist inför resan till norra Ångermanland.
– Vi har väl idéer på hur vi ska göra för att komma hem med ett bra resultat. Vi har alltid som krav att vi ska göra en bra prestation och sen hur långt det räcker är alltid upp till alla enskilda individer och hur bra man klarar att bidra med sitt till helheten. De flesta matcher tror vi kommer vara jämna och det brukar ofta vara små detaljer som avgör och där är en av nycklarna att lyckas idag: att utnyttja motståndarnas misstag och minimera våra egna. Vi tror alltid på vårt lag och de spelare vi förfogar över och vi hoppas att alla är villiga att göra sitt yttersta för att vi ska vinna! Då krävs mod, vilja, inställning och en positiv attityd! Till det också aggressivitet och ett driv att nå så nära 100 procent man kan i alla moment, säger "Sunkan".
Han fortsätter:
– Vi har ett bra balanserat lag med en tydlig mix av anfallsglada och löpvilliga spelare som ska borga för varierat anfallsspel och vi har spelare med disciplin och som känner ansvarstagande. Vi har dock lite sjukstuga, men inget som stör jättemycket. Klart att det är roligare att ha alla tillgängliga, men så är det ibland, avslutar Göran Sundqvist.

Lokalfotbollen tippar:
Svartvik - Frösö 1-1
Kuben - Iggesund 2-3
Anundsjö - Sund 3-0

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

"Jacke" Melander gav Stöde ledningen men fick nöja sig med en pinne sedan Östavall kvitterat med en man mer. "Jacke" Melander gav Stöde ledningen men fick nöja sig med en pinne sedan Östavall kvitterat med en man mer.

Stöde ledde men drog på sig en utvisning – då kvitterade Östavall


(2018-05-04)
Stöde ledde efter Jakob Melanders tidiga mål i den andra halvleken.
Med 25 minuter kvar drog Stödes mittback Mika Lindroos på sig sitt andra gula kort och med en man mer på planen kvitterade Magnus Rimeslåtten  för Östavall nio minuter senare i västra-derbyt.


Lokalfotbollen hade tyvärr föga frangång  på sin jakt på lagens tränare under fredags-kvällen och så mycket mer vet jag faktiskt inte om matchen än ovanstående.

Stöde IF - Östavalls IF 1-1
2018-05-04 - 19:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Jakob Melander (50), 1-1 Magnus Rimeslåtten (74).
Utvisning Stöde: Lindroos (65)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 84
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Ryan Jackson satte Stödes viktiga 2-1-mål. Ryan Jackson satte Stödes viktiga 2-1-mål.

Stöde tog sin andra raka skalp mot nykomlingar


(2018-04-28)
Stöde gör det inte lätt för seriens nykomlingar.
Förra helgen slog man tillbaka Höga Kusten och idag Lillhärdal.
– Borde kanske blivit något mål till mnen det var nästan så att vi var för överkreativa, säger Stödes tränare Anders Strandlund.


Två straffmål före paus

I premiären besegraade Stöde nykomlingarna Höga Kusten med 3-0.
Idag väntade nästa nykomling,, Lillhärdal. Härjedalingarna hade utlokaliserat sin hemmapremiär till Dalarna och Prästholmens IP i Mora. Det hjälpte dock föga. Stöde kom, sågs och segrade med 3-1.
0-1 satte Josh Chatee med en straffspark ribba in sedan Jacob Melander blivit fälld i sin djupledslöpning.
Efter knappa halvtimmen var det Lillhärdals tur att få straff.
– Vet faktiskt inte varför han blåste straff men det kan ha varit en hands på Mika (Lindroos), funderar Stödetränaren Anders Strandlund.
Fem minuter före pausvilan återtog enellertid Stöde ledningen. Efter att ha rullat runt bollen i och kring härjedalarnas straffområde nästan på handbollsmanér dök RyanJackson upp vid den bortre stolpen och tryckte upp bollen i nättaket från nära håll. Ett psykologiskt viktigt mål. Och rättvist i det läget då Stöde hade både det mesta och bästa spelet första fyrtiofem.


Gediget övertag

Stöde behöll taktpinnen i den andra och Mika Lindroos satte tidigt 1-3 sedan han snappat upp bollen efter två blockerade skott i efterbörden av en hörna och förpassat den i nätmaskorna.
Trots gediget övertag från Stöde blev det inge fler mål i matchen.
– Borde kanske blivit något mål till, i andra halvleke lånade vi knappt ut bollen och nötte på. Blev lite omständliga sista tredjedelen och nästan överkreativa. Fast det kanske är dumt att klaga? Vi står ju ändå på sex poäng efter två omgångar, säger Anders Strandlund.
Högerbacken Adam Kerfstedt var som vanligt duktig och ofta inblandad i vad som skedde på planen både offensivt och defensivt. Nyss fyllda 16-åriga löftet Dani Kaki gjorde sin första kvart i division 3 och var nära att göra avtryck i målprotokolet.

Lillhärdals IF - Stöde IF 1-3
2018-04-28 - 14:00 - Prästholmens IP, Mora
Målen: 0-1 Joshua Chatee (8, straff), 1-1 Mattias Larsson (28, straff), 1-2 Ryan Jackson (40), 1-3 Mika Lindroos (52).
Domare: Robin Albertsson (skötte sig bra).
Publik: ?
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Oscar Lidström gav Svartvik ledningen tio minuter in i andra med 2-1. Ändå fick laget lämna Idrottsparken tomhänta i toppmatchen mot Anundsjö. Oscar Lidström gav Svartvik ledningen tio minuter in i andra med 2-1. Ändå fick laget lämna Idrottsparken tomhänta i toppmatchen mot Anundsjö.

Frispark från 25 meter sänkte Svartvik mot Anundsjö


(2018-04-28)
Svartvik vände 0-1 till 2-1 i toppmatchen mot Anundsjö på Idrottsparken.
Men gästerna vände tillbaka och med kvarten kvar sänkte Vasile Gujea hemmalaget med en frispark från 25 meter.
– Vi jagar därefter kvittering men kommer inte närmare än en boll på mållinjen, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.


Inte påslagna från start

Svartvik var inte alls påslagna i inledningen av hemmamatchen mot Anundsjö. Något som straffade sig tidigt då Jesper Persson alldeles för enkelt kunde styra in ett inlägg från nära håll. 
– Man får inte släppa in så där billiga mål, konstaterar Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.
I mitten av halvleken började Svartvik äta sig in i matchen och i den 38:e minuten kom kvitteringen genom Haris Devic efter ett fint inlägg och tillbakaspel.
– Sista kvarten är det bara vi och vi lirar riktigt bra. Vi gick därför in till den andra halvleken med en positiv känsla, säger Sjödin.
Oscar Lidström trycker också in 2-1 knappt tio minuter in.
– Vi trummade på bra och hade sedan bud även på ett tredje mål och Anundsjö kändes lite klena, säger Sjödin.


2-2 istället för 3-1

Men istället för 3-1 jämnar matchenut sig och med ungefär 20 minuter kvar kvitterar gästerna genom Oskar Lindmark.
– Dom fick en frispark långt nere på kanten och vi tappar återigen vår markering framför målet, suckar Sjödin.
Som lök på laxen kommer även 2-3 efter en fast situation. Med tretton (förstås) minuter kvar provar Vasile Gujea på en frispark från 25 meter. Han får en perfekt träff och bollen går i mål via stolpen.
– Vi jagar därefter kvittering men kommer inte närmare än en boll på mållinjen. Det ville inte studsa vår väg idag. Surt när det känns som vi var lite bättre sett till hela matchen och var åtminstone värda minst en  poäng. Men sådan är fotbollen och nästa gång kanske bollen studsar vår väg istället, avslutar Joakim "Jocke" Sjödin.
På onsdag väntar nu GIF Sundsvall i en DM-semifinal. Revansch då?

Svartviks IF - Anundsjö IF 2-3
2018-04-28 - 14:00 - Idrottsparken
Målen: 0-1 Jesper Persson (5), 1-1 Haris Devic (38), 2-1 Oscar Lidström (54), 2-2 Oskar Lindmark (69), 2-3 Vasile Gujea (77).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

"Jocke" Sjödins Svartvik är redo för topplaget Anundsjö. "Jocke" Sjödins Svartvik är redo för topplaget Anundsjö.

Nya segrar för Stöde och Svartvik i eftermiddag?: "Vi är redo!"


(2018-04-28)
Både Stöde och Svartvik inledde med segrar när division 3 Mellersta Norrland sparkade igång förra helgen.
Nu väntar nykomlingarna Lillhärdal för Stöde och topptippade Anundsjö för "Blackbay".
– Det ska bli kul med match igen och det blir en tuff drabbning att vänta men vi är redo, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Nykomling nummer två väntar för Stöde

Både Stöde och Svartvik vann sina premiärmatcher förra helgen. Dom förstnämnda mot nykomlingarna Höga Kusten och "Blackbay" derbyt mot Kuben.
För Stöde väntar ännu en nykomling i forma av Lillhärdal. Härjedalingarna fick en tuff premiär och föll med hela 0-7 mot Östavall. Idag begår man sin hemmapremiär - på Prästholmens IP i Mora då det lär ta ett tag till innan naturgräset tinnat hemma på IP. 
– Allt ser bra ut. Vi far ner med en bredd trupp och hoppas vi kan göra en bra match. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har några som inte kan medverka. Linus Backlund har nyss blivit pappa medan Johan Bergman fortfarande har problem med foten. Samuel Buanie jobbar samt att det fortfarande är några som behöver träna lite till, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.


Tippade topplaget Anundsjö står på Svartviks meny

Svartvik tar sig an också en nykomling, men uppifrån. Anundsjö åkte nämligen ur division 2 Norrland och siktar på en snar comeback.
– Vi har haft en bra vecka och känslan i truppen är på topp. Det ska bli kul med match igen och det blir en tuff drabbning att vänta. Men vi är redo att ta oss an tippade topplaget Anundsjö. Vi har nästan hela truppen tillgänglig sånär som på nyckelbensopererade Niclas Larsson och Rasmus Paulsson sombefinner sig i USA. Enda orosmolnet utöver är talangen Ludvig Uppling som fick känning i hälsenan på träningen men jag hoppas och tror att han är klar för spel. Lyckas vi med vår gameplan kan det bli en fin eftermiddag men vi måste höja vår prestation rejält från måndagens DM-match mot Sund, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Lokalfotbollen tippar: Stöde har ett bra lag med hög kapacitet men lägre lägsta men jag tror man åker hem från Mora med tre poäng i bagaget även om Lillhärdal lär vara rejält revanschsugna efter brakförlusten mot Östavall. Stödeseger 33-1. Lika säker på seger för Svartvik är jag inte då jag tror att Anundsjö blir det lag som tar hem serien. Uppe på Hemmanet hade jag tippat Svartviksseger. Tveklöst! Men på Idrottsparkens konstgräs? Nja, men en pinne kanske? 1-1?

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Torsk för Östavall på Frösön


(2018-04-27)
Ett Östavall utan någon naturlig anfallare föll i bortamatchen mot Frösön med 0-2 efter ett tidigt baklängesmål och därefter käftsmällen i mitten av den andra halvleken som man inte orkade resa sig efter.


under uppdatering, väntar på återkoppling från Östavalls ledare.

Frösö IF - Östavalls IF 2-0
2018-04-27 - 19:30 - Länsförsäkringar AC
Målen: 1-0 Jesper Andersson (7), 2-0 Andreas Roos (66).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Ali Kanso Mahmoud satte Sunds kvittersmål efter vunnet motlägg. Ali Kanso Mahmoud satte Sunds kvittersmål efter vunnet motlägg.

Kryss i derbyt mellan Sund och Kuben


(2018-04-27)
Kuben hade ledningen i derbyt men Sund kom igen i den andra halvleken och kvitterade genom Ali Kanso Mahmoud.
– Surt att tappa poäng en sådan här match med tanke på spelet och dom chanser som vi skapade, säger Kubens tränare Åke Andersson


1-0 i paus till Kuben var i underkant

Det blev ett sevärt derby mellan Sund och Kuben, och inte minst spännande.
Det unga Kubenlaget tog tidigt initiativet och taktpinnen och vaskade fram några fina lägen och tog efter dryga halvtimmen spelad också ledningen. Jesper Andersson träffade stolpen efter en målvaktsretur innan Bleart Ugzmajli följde upp med att rulla bollen förbi Stefan Bjertung.
– Men vi hade som sagt bud på mer och 1-0 efter den första halvleken var i underkant, säger Kubens tränare Åke Andersson.


Kvittering efter försvarsslarv

I den andra ökade Kuben på trycket ytterligare och en tvåmålssledning hängde i luften.
Men så med 20 minuter kvar kom lite överraskande Sunds kvittering. Ali Kanso Mahmoud som precis blivit inbytt vann bollen efter ett motlägg med Kubenmålvakten efter en för kort bakåtpassning.
– Det var bara för deras spelare att promenera in bollen, suckar Åke Andersson.
Trots kallduschen fortsatte Kuben pressa och en återtagning av ledningen kändes hela tiden nära förestående men kom aldrig. Närmast var målskytten Bleart Ugzmajli vars avslut i friläge med tio minuter kvar rullades hårfint utanför den högre stolpen.
– På träning rullar Bleart in tio av tio men det är en högre aanspänning på match. Surt att tappa poäng en sådan här match med tanke på spelet och dom chanser som vi skapade, säger Åke Andersson besviket.
Mittbacken Adam Sjöström, centrale Jesper Svensson och anfallsparet Bleart Ugzmajli och Peter Andersson var Kubens främsta.

Texten kan komma att uppdateras, väntar på kommentarer från Sunds tränare


• TV: Se matchens höjdpukter

Sund IF - Kubikenborgs IF 1-1
2018-04-27 - 19:00 - Idrottsparken
Målen: 0-1 Bleart Ugzmajli (34), 1-1 Ali Kanso Mahmoud (70).
Domare: Rickard Lingensjö (följsam och höll bra dialog med spelarna)
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Hinner Ahmad Khreis bli hel till kvällens derby mot sitt förra lag? Hinner Ahmad Khreis bli hel till kvällens derby mot sitt förra lag?

Revanschsugna Sund
och Kuben i derby plus Östavall i svår borta-match på Frösön


(2018-04-27)
NTre av våra fem division 3-lag matchar i afton.
Sund och Kuben, som båda förlorade i premiären, tar sig an varandra i ett derbymöte medan Östavall, som tog en brakseger i premiären reser till Frösön.
– Det blir ett hårdare test för oss än Lillhärdal säger Östavalls brittiske mittback Jordan Binns till st.nu.


Revanschsugna lag 

Både Sund och Kuben förlorade sina premiärmatcher och nu ställs dom båda revanschsugna lagen mot varandra i kvällens derby på Idrottsparken.
Ifjol slogs dom båda lagen om seriesegern i Medelpadsallsvenskan. En kamp som Kuben tog hem medan Sund sedermera kvalade upp sig.
Ifjol var Ahmad Khreis med och spelade upp Kuben men inför den här säsongen var han en av dom många äldre spelarna som bytte klubb. Ahmad valde sin moderklubb Sund, kvällens motståndare.


Khreis tillbaka efter skada?

Sund "genrepade" i måndags i DM-semin mot Svartvik och gjorde då en bra match men fick ändå ge sig efter straffar.
– Vi borde vunnit, vi hade fem-sex klara lägen, säger Ahmad Khreis till st.nu, som dock stod över den matchen p g a den känning i baksidan låret han drabbades av i premiären mot Alsen.
– Jag har fått behandling och bara tränat lätt för att försöka ta mig tillbaka. Jag är ialla fall med i truppen och så får vi se hur det går, fortsätter Khreis.
Lokalfotbollen tippar: Sund-Kuben 2-1


Förlorade mot Frösön ifjol

Östavall fick en skön premiär i och med braksegern med 7-0 mot Lillhärdal. Nu väntar tuffare motstånd i form av Frösö IF på bortakonstgräs.
– Det blir ett hårdare test för oss. Vi förlorade mot dem förra året, och jag vet att de har ett bra lag, säger Östavalls brittiske mittback Jordan Binns till st.nu.
Och fortsätter:
– Nyckeln till seger är att vi måste fortsätta spela som i premiären. Då slutade vi inte spela även om det stod 3–0 eller 4–0. Vi måste hela tiden spela vårt spel och aldrig tumma på det.
Rosa-svart-randiga Frösön är ofta underskattade men har flera matchvinnartyper i laget och kan mycket väl lägga Östavall på rygg. Men Sten-Ingvar Fredlunds mannar är svårslagna så det här blir en öppen match.
Lokalfotbollen tippar: Frösö-Östavall 2-2

ST/MittMedia sänder båda matcherna live för dom som är pluskunder:

• Sund-Kuben
• Frösö-Östavall

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Två mål och en straffmiss blev Daniel Wallstens facit i premiären. Två mål och en straffmiss blev Daniel Wallstens facit i premiären.

Brakseger för Östavall i premiären


(2018-04-21)
Nykomlingarna Lillhärdal blev en munsbit för Östavall i premiären.
Efter 2-0 i paus utökade man till hela 7-0 efter pausvilan.
– Och ändå var deras målvakt riktigt bra och vi brände en straff, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Bra trots sju insläppta

Nykomlingarna från Härjedalen fick en tuff premiär i sin division 3-debut. Laget försökte hålla bollen efter marken och spela spelet. Men man uppträdde lite väl naivt och blev hårt straffade av dom mer rutinerade spelarna i Östavall.
1-0 kom i den sjunde minuten genom Daniel Wallsten efter Mattias Norins hörna. Två av matchens förgrundsfigurer tillsammans med Niclas Möllhagen, Yaroslav Voloshin och Lillhärdals målvakt Andreas Ekberg, som trots sju insläppta svarade för en mycket bra insats.
2-0 kom i mitten av den första halvleken. Voloshin drev bollen på högerkanten och strax utanför straffområdet dunkade han in bollen strax invid den främre stolpen.
Trots fortsatt spel- och chansövertag frånÖstavalls sida stod sig siffrorna till fem minuter in i andra då Elias Wennerberg ökade på till 3-0 och det blev lite proppen ur.


Två mål och en straffmiss

Daniel Wallsten gjorde därefter sitt andra, och sköt sedan en straffspark utanför, Joakim Andersson och inhopparen Pär Malmberg kom in och bredsidade in bollen med högern, ökade på till 6-0 innan Yaroslav Voloshin avslutade målskyttet i den 83:e minuten.
– Vi visste att vi skulle få bra betalt om vi satte hög press på dom tidigt. Vi jobbade sönder dom helt enkelt. Dom hängde hyfsat med i första men i andra började dom mattas på grund av att vi höll högt bolltempo och det rann sedan på när orken tröt för dom i kombination att vi spelade riktigt bra, varierat med längre bollar och instick, säger Nilsson, som ändå ville ge cred till Lillhärdal trots dom stora siffrorna.
– Dom gav aldrig upp och försökte hela tiden rulla boll och hålla den inom laget.
Utöver redan nämnda spelare måste Östavalls JordanBinns nämnas.
– Seriens bästa mittback. Skulle intebyta bort honom mot någon annan försvarare i serien, Och Mattias Norin! Det syns verkligen att han kommer från division 2 och jag tror han hade en fot med i mer än hälften av våra mål, som defensiv mittfältare, berömmer Rhonny Nilsson, som även var nöjd med att man varken drog på sig skador eller några onödiga kort.

Östavalls IF - Lillhärdals IF 7-0
2018-04-21 - 14:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Daniel Wallsten (7), 2-0 Yaroslav Voloshin (22), 3-0 Elias Wennerberg (50), 4-0 Daniel Wallsten (55), 5-0 Joakim Andersson (66), 6-0 Pär Malmberg (73), 7-0 Yaroslav Voloshin (83).
Domare: Håkan Modig
Publik: 96
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Det blev mål direkt i premiären för landslagsmeriterade Reid Strain. Det blev mål direkt i premiären för landslagsmeriterade Reid Strain.

Landslagsspelare mål-skytt när Stöde vann premiären


(2018-04-21)
Reid Strain har landslagsmeriter för Puerto Rico.
Idag satte han en av Stödes fullträffar i premiärsegern mot Höga Kusten.
David Torberntsson och Jakob Melander var övriga målskyttar på Westhagen i 3-0-segern.
– Det bästa med matchen var poängen, finns att jobba på än spelmässigt, säger Mats "Pinnen" Edlund.


Trots att man inte lyckades spelmässigt fullt ut, passningsspelet klickade emellanåt, kunde Stöde ta en klar premiärseger "hemma" på Westhagens konstgräs mot nykomlinganra HögaKusten. David Torberntsson såg till att Stöde kunde gå till pausvila i ledning efter sitt mål kringa tjugan spelad.
I den andra hade Stöde bra koll och först satte puertoricanen med landslagsmeriter, Reid Strain 2-0 efter knappa timmen spelad och när därefter Jakob Melander prickade in trean efter 72 minuter stängde man kiosken definitivt. 
– Det bästa med matchen var poängen, finns att jobba på än spelmässigt. Lite svårspelat i den hårda vinden också, säger ledaren och för dagen speakern Mats "Pinnen" Edlund.
Pådrivaren Josh Chatee var "kung" precis som ifjol. Bra var också Tomas Decker i sin återkomst till division 3-fotbollen samt likaledes nye Tayron Martin.

Stöde IF - Höga Kusten Fotboll 3-0
2018-04-21 - 14:00 - Westhagen
Målen: 1-0 David Torberntsson (19), 2-0 Reid Strain (58), 3-0 Jakob Melander (72).
Utvisning Höga Kusten: Mihail Robu (80).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: ?
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Stödetränaren Anders Strandlund har en intressant trupp att jobba med, både unga lovande spelare och rutinerade pjäser. Stödetränaren Anders Strandlund har en intressant trupp att jobba med, både unga lovande spelare och rutinerade pjäser.

Seriepremiär i trean:
Stöde har kunnat bygga laget i lugn och ro i år: "Vi skall överträffa fjol-årets femteplats"


(2018-04-21)
Stöde IF har fått en lugnare försäsong i år mot den mer kaotiska som var ifjol – men säsongen slutade ändå med succé, mot alla odds!
– Vi skall lira bra fotboll och på så vis försöka överträffa förra årets femte-placering, säger tränaren Anders Strandlund.


Bättre derbyfacit i år?

Stöde IF överraskade allt och alla ifjol då man var tippade jumbo av många experter. Efter en orolig försäsong fick man sedan ordning på grejorna och Anders Strandlunds gäng svarade för en kanonsäsong och precis som våra övriga Medelpadslag hamnade man på övre halvan.
I år har klubben haft en längre startsträcka och har kunnat bygga laget utan samma stress och panik som ifjol då laget knappt var på plats vid seriepremiären. Man har fått behålla stommen av sina svenska spelare och importer. Enda stora frågetecknet är pådrivande mittbacken Johan Bergmans fotproblem.
På nyförvärvssidan har man fått in anfallaren Reid Strain Torres som faktiskt har två A-landskamper för Puerto Rico på CV:t. Målfarlige Khoger Friad har återvänt efter ett år i Östavall. Som ersättare för Johan Bergman har man inhandlat IFK Sundsvalls Mika Lindross och spännande att även se Tomas Deckers nysatsning.


Frågor och svar

Anders Strandlund blir sista tränaren att svara på Lokalfotbollens frågor om och inför säsongen.

Vad har ni för målsättning i år?
– Lira bra fotboll och på så vis försöka överträffa förra årets femteplacering.

Nöjd med truppen?
– Ja.

Hur har försäsongen varit?
– Kan ine direkt påstå att jag är nöjd med den efter påsk.

Har ni någon ung spelare som du tror kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på?
– Blott 15-årige Dana Kaki. Vi får se om han växer in i seniorfotbollen redan i år. Josh Chatee är 20 och jag hoppas att han kommer utvecklas några snäpp till. Kim Eriksson och Carl Filip Göransson är unga grabbar som i år ska kliva fram och driva laget.

Vilket lag tar hem serien och vilka får kvala?
– Ingen aning.

...och vilka tre lag åker ur direkt?
– Passar på den.

Avslutningsvis. Hur går det då i eftermiddag mot Höga Kusten i premiären som ni får spela hemma borta på Westhagen?
– Vi kommer ge allt vi har för att inleda årets serie på bästa sätt.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Stöde IF
Tränare: Anders Strandlund (2:a säsongen)
Nyförvärv: Reid Strain Torres, fw (ADAAD Aserrí, Costa Rica), Dana Kaki (GIF Sundsvall U), David Torberntsson, mf  och Abdiqafar "Issa" Ismali (Kubikenborgs IF), Khoger Friad, mf/fw (Östavalls IF), Olof Torstensson, mf (Sandviks IK), Axel Hedenström, mv, Mika Lindroos, b (IFK Sundsvall), Tomas Decker (Torpshammars IF) och Tom Hultin, b (Wiskans IF).
Förluster: Linus Sjölander, b/mf (Ljunga/Fränsta), Oskar de Vahl (Kovlands IF) och JohanBergman, mb (väntar på läkar-utlåtande angående sina fotproblem, osäkert med spel i dagsäget).

Rhonny Nilsson: Vi siktar på övre halvan. Rhonny Nilsson: Vi siktar på övre halvan.

Seriepremiär i trean:
Hur klarar Östavalls IF "den svåra andra säsongen"?


(2018-04-21)
Östavalls IF gjorde mer eller mindre succé ifjol i sin allra första säsong i division 3.
Av hävd brukar den andra säsongen i enhögre serie blir svår.
– Vår målsättning är att vara på den övre halvan även i år, säger tränaren Rhonny Nilssons sturskt.


Bättre derbyfacit i år?

Östavalls IF imponerade ifjol i sin allra första säsong i division 3 och landade till slut på övre halvan.
Men nu gäller den av hävd "svåra andra säsongen" i en högre serie. Det är då som agnarna sållas från vetet. Och en viss oro borde västraklubben känna då det är hela fem Medelpadslag i serien i år. Östavall förlorade nämligen samtliga (!) derbymatcherna mot Svartvik och Stöde ifjol...
Samtidigt har man fått behålla fjolårstruppen så när som på Khoger Friad som återvänt till Stöde samt långtidsskadade Tony Eklund, Jesper Andersson och Pierre Fredlund.
I gengäld har man fått in ett knippe intressanta nyförvärv som besitter både klass och rutin. Eller vad sägs om Mattias Norin från IFK Timrå, Adam Norling från Ytterhogdals IK, Mattias Decker från Torpshammars IF, samt målvakten Manne Wallström som återvände från Ljusdals IF sedan veterankeepern Tony Eklund bröt fotleden för ett par veckor sedan i en träningsmatch.
– Är mycket nöjd med våra nyförvärv. Mattias Norin har rutin från spel i högre serier och extra kul med Mattias Decker som funderade på att sluta men istället gör en satsning hos oss. Hans rutin och vänsterfot kommer att bli nyttig för oss. Däremot tråkigt för oss med Andreas Eriksson som kom från IFK Sundsvall men som nu fått jobb i Hudiksvall och flyttat dit, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Frågor och svar

Lokalfotbollen har precis som till dom övriga tränarna i division 3 ställt några frågor om och inför säsongen. Nu är det Rhonny Nilssons tur. Den gamle Bragelegenden som gör sin andra säsong i västraklubben.

Vad har ni för målsättning i år?
– Vara på den övre halvan även i år.

Nöjd med truppen?
– Ja , det får jag säga , men skulle jag önska något så vore det en riktigt målfarlig forward, en striker!

Hur har försäsongen varit?
– Jag är nöjd. Vi har haft ett bra träningsupplägg varvat med tränings- och cupmatcher, nio matcher sammanlagt.

Har ni någon ung spelare som du tror kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på?
– Vi har Christoffer Strandin och Albin Karlsson som har fått en säsong bakom sig i division.3 . Så dom hoppas jag tar ett steg till i sin utveckling

Vilket lag tar hem serien och vilka får kvala?
– Tror det står mellan Anundsjö IF och Iggesunds IK om seriesegern , kvala får då det lag göra av dom som kommer tvåa logiskt.

...och vilka tre lag åker ur direkt?
– Nykomlingarna Lillhärdals IF , Höga Kusten och  Arnäs IF. Kanske att stick ut hakan lite då vi har just Lillhärdal i dagens premiär.

Avslutningsvis. Hur går det då i eftermiddag mot Lillhärdal i premiären?
– Vi siktar på tre poäng men vi vet av erfarenhet att lag som kommer från lägre serier har allt att vinna. Vi var själva i den situationen ifjol när vi vann mot Sollefteå GIF i premiären.  

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Östavalls IF
Tränare: Rhonny Nilsson (2:a säsongen, från Ope IF).
Nyförvärv: Mattias Norin, b/mf (IFK Timrå),  Adam Norling, mf (Ytterhogdals IK, spelade dock inte ifjol), Andreas Eriksson (mf, IFK Sundsvall men har flyttat till Hudiksvall och är osäker), Mattias Decker, b/mf (Torpshammars IF) och Manne Wallström (mv, comeback efter uppehåll).
Förluster: Khoger Friad, mf/fw (Stöde IF), Tony Eklund (mv, långtidsskadad),Jesper Andersson (mf, långtidsskadad), Pierre Fredlund (lmf, långtidsskadad).

Dennis Marzouki lyckades till slut spräcka Sunds målnolla framåt. Dennis Marzouki lyckades till slut spräcka Sunds målnolla framåt.

Sund hamnade i tidigt underläge och lyckades inte vända mot Alsen:  "Knepig match"


(2018-04-20)
Redan efter fem minuter ledde Alsen med 2-0 mot Sund på Jämtkraft Arena i regnet.
– Det här var en knepig match. Efter tio borde det sått 2-2 men vi satte inte våra chanser idag och Alsen var ett riktigt bra fotbollslag, säger Sunds tränare Göran Sundqvist efter 1-4-förlusten i premiären.


0-2 i baken redan efter fem minuter

Sunds premiär blev inte vad man hoppades på.
Redan efter fem minuters spel ledde nämligen Alsen i regnet på Jämtkraft Arena med 2-0.
– Men vi hämtade oss från chocken och efter tio minuter borde det sått 2-2 men vi sätter inte våra lägen, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
Som lök på laxen drog spelmotorn Ahmad Khreis en baksida efter dryga kvarten och tvingades utgå.
– Men vi fortsatte skapa chanser men deras målvakt (Mikael Nilsson, reds anm) var överjävlig och gjorde några monsterräddningar, säger "Sunkan" och skakar på huvudet.
John-Henrik Eriksson satte sedan 3-0 i slutet av första halvleken.
– Det släckte mer eller mindre ner matchen, suckade "Sunkan".


Chansspelade i andra

Sund flyttade upp och chansspelade i andra för att försöka greppa ett halmstrå. Istället fick Alsen ytor och då var det Stefan "Ryssen" Bjertungs tur att visa sig på styva linan i målet med flera frilägesräddning och han nöp även en straff. "Ryssen" kunde dock inte hindra John-Henrik Eriksson att bli tvåmålsskytt på en av många kontringar efter timmen spelad.
Efter 90 minuter i motvind fick så Sund lite medgång på stopptid. Man jobbade till sig en straffspark i samband med en hörna och den satte Dennis Marzouki och allt var inte kolsvart i den jämtländska vårkvällen.
– Siffrorna speglar inte matchen. Stundtals spelade vi bra och vaskade fram många chanser men på det hela var våra avslut och vårt passningsspel för dåligt för att jag skall vara nöjd och som kollektiv nådde vi inte upp till den standard jag tycker jag kan begära. Nu blir det nya tag mot Kuben nästa fredag, avslutar Göran Sundqvist.
 
Läs även:
• Sund förlorade borta mot Alsen
• Överlägset Alsen klart bäst när trean startade – vann mot Sund efter målrush i första halvlek

Alsens IF - Sund IF 4-1
2018-04-20 - 20:00 - Jämtkraft Arena
Målen: 1-0 Alex Mårtensson (2), 2-0 Andreas Englund (5), 3-0 John-Henrik Eriksson (42), 4-0 John-Henrik Eriksson (60), 4-1 Dennis Marzouki (90+2, straff).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 58
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Två mål av Svartviks nyförvärv Oscar Lidström i premiären. Två mål av Svartviks nyförvärv Oscar Lidström i premiären.

Svartvik inledde med derbyseger mot Kuben:  "Vi tog tag i matchen direkt"


(2018-04-20)
Så var division 3 Mellersta Norrland 2018 igång.
Svartvik inledde med en 3-1-seger mot Kuben i derbyt medan Sund förlorade mot Alsen med 1-4.
– Vi tog tag i matchen direkt och hittade vårt grundspel med fina kombinationer vilket grundlade segern, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Svartvik tog tidigt initiativ

Division 3 Mellersta Norrland rivstartade med ett derby direkt, mellan nykomlingarna Kuben som tog sig an en av seriens favoriter Svartvik.
Och Njurundalaget visade direkt från start i regnet varför man är så betrodda och efterdryga kvarten löpte sig Daniel Johansson igenom i karaktäristisk stil, fintade skott dubbelt innan han placerade bollen mitt i det tomma målet. Kubenspelarna tyckte att fullträffen föregicks av offside men fick inget gehör från domartrion.
Det hann sedan inte gå så många minuter innan Oscar Lidström efter fint kombinationsspel placerade bollen i gaveln, 2-0.
– Vi tog tag i matchen direkt och hittade vårt grundspel med fina kombinationer. Efter 2-0-målet kändes det som om matchen var i vår famn, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Stark inledning av andra från Kuben

Därefter jämnade spelet ut sig och det unga Kubenlaget fick mer att säga till om. Inte minst i inledningen av den andra halvleken. Dock utan att få någon utdelning.
I den 57:e minuten fick Oscar Lidström tag i bollen inne i Kubens straffområde, fintade ner målvakten innan han placerade in 0-3 i motsatt hörn.
– Då blev ryggsäcken tung men vi gav inte upp och fick också ett reduceringsmål fem minuter senare, säger Kubens tränare Åke Andersson.
Och det var ett snyggt mål. Bleart Ugzmaijli vände bort två Svartvikare innan han vristade in årets första Kubennål i division 3-sammanhang på ett och ett halvt år.
Kuben hade därefter några farliga omställningar men med kvarten kvar dog offensiven då Bletuart "Arti" Sallauka drog på sig sitt andra gula kort.
– Kanske i hårdaste laget, kommenterar Åke Andersson, som inte tyckte man hade marginalerna på sin sida i premiären.
– Den första halvleken var Svartvik det bättre laget och hade som sagt marginalerna med sig. I andra spelade vi upp oss och gjorde den spelmässigt jämn, fortsätter den gamle IFK- och GIF-backen.


Nöjd Svartvikstränare

Svartvikstränaren Joakim Sjödin var naturligtvis nöjd med premiärsegern.
– Vi grundlade den under den första halvleken och efter deras utvisning i andra med kvarten kvar kändes det aldrig oroligt och vi hade då flera chanser att utöka, bl a hade vi ett par träffar i virket. Men Kiuben skall ha en eloge då man aldrig gav upp, säger "Jocke" Sjödin.
Svartviks tvåmålsskytt Oscar Lidström svarade inte bara för två av målen utan en solid insats rent spelmässigt. I övrigt berömmer vi två mittbackar, Svartviks Arwid Nyström och Kubens unge Johannes Karlsson som visade sig spelsmart och placeringssäker i det ymniga regnet.

Läs mer:
• Svartvik slog Kubikenborg efter Oskar Lidströms dubbel
• Svartvik starkast i premiären mot Kuben: "Var en välförtjänt vinst"

Kubikenborgs IF - Svartviks IF 1-3
2018-04-20 - 19:30 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Daniel Johansson (17), 2-0 Oscar Lidström (23), 3-0 Oscar Lidström (58), 3-1 Bleart Ugzmaijli (62).
Utvisaning Kubikenborg; Bletuart Sallauka Sallauka (75).
Domare: Rickard Lingensjö (godkänd)
Publik: ca 150 (trots regnandet)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Kubens nye tränare Åke Andersson får ett ungt lag att laborera med efter uppflyttningen tillbaka till trean. Kubens nye tränare Åke Andersson får ett ungt lag att laborera med efter uppflyttningen tillbaka till trean.

Seriepremiär i trean:
Kuben vann fyran med ett lag – och spelar i trean med ett helt annat...


(2018-04-20)
Kuben är tillbaka i trean efter bara en ettårig sejour i Medelpadsallsvenskan.
Men man kommer till spel med ett helt annat lag än det man gick upp med.
– Vet faktiskt inte vad som hände och varför så många spelare försvann, säger nye tränaren Åke Andersson, som tillträdde i januari.


Stor spelaromsättning

Kuben vann ifjol Medelpadsallsvenskan och såg till att sejouren i distriktsfotbollen blev kortast möjliga.
Men av den spelartrupp som förde "Tigerränderna" tillbaka finns inte många kvar utan man har tvingats bygga både nytt och ungt.
Varför då denna spelarflykt?
Efter att fjolårstränaren Henri Sjödal deklarerade att han skulle sluta efter seriesegern verkade det bli ett "glapp" i den interna informationen i väntan på att man gjorde klart med en ny tränare.
– Vi spelare hörde ingenting från klubben efter att vi gått upp och vi visste inte om den fortfarande var intresserade av våra tjänster så många av oss gjorde klart med andra klubbar och den sammanhållning vi hade inom laget ifjol var plötsligt borta, säger en spelare som vill vara anonym, men samma har även deklarerats av andra spelare som lämnat Kuben.
– Nu är det som det är och jag är optimistisk av mig och nu jobbar vi vidare på det vi har. T e x har vi ökat träningsdosen till dags dato med 30 procent jämfört med samma period ifjol, säger Åke Andersson, den förre storbackeni IFK och GIF Sundsvall.


Frågor och svar

Lokalfotbollen har även tagit Åke Andersson på pulsen och ställt en del frågor inför säsongen.

Vad har ni för målsättning i år?
– Hänga kvar.

Nöjd med truppen?
– Efter förutsättningarna som blev så ärjag nöjd.

Hur har försäsongen varit?
– Helt okey. Vi har tagit stora steg sedan i januari.

Har ni någon ung spelare som du tror kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på?
– Jag har spelare med spetskvaliteter men just nu vill jag inte peka ut dom och stressa upp dom utan säsongen får tala för sig.

Vilket lag tar hem serien och vilka får kvala?
– Ingen kommentar, vet för lite om serien.

...och vilka tre lag åker ur direkt?
– Se ovanstående svar.

Avslutningsvis. Hur går det ikväll mot Svartvik i premiären?
– Det blir tufft. Vi har mött Svartvik två gånger och dom har då visat sig ha ett riktigt bra lag trots deras spelaromsättning. Jag ser ändå positivt på premiären. Vi har en ung trupp och jobbar efter dom förutsättningarna.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Kubikenborgs IF
Tränare: Åke Andersson (ny, från GIF Sundsvall U) och Conny Sjödin (comeback, senast i Stöde IF).
Nyförvärv: Jesper Andersson, Bleart Ugzmajli, William Åsenlund, Johannes Karlsson och Eric Nelin (GIF Sundsvall U), Abdikadar Mohamed och Mitch Ryan Igiraneza (Svartviks IF), Dawuda Wulampah (Ljusne AIK FF), Viggo Gillow och
William Rutenius Östman (Alnö IF via Essviks AIF) Joakim Wallin, mv och Rasmus Nilsson (Alnö IF), Fitim Ugzmailj, fw (Hassels IF), Samuel Kastbom (Selånger FK), Khaldoon Shaia (Södertälje City FC), Khodor Hellani, mv (comeback, senast i Fränsta IK), Eddie Åhman och Rasmus Nylander (egna led).
Förluster: Henri Sjödal, tränare (pappaledig), Cristofer Högbom, mv, Samuel Keflit Tewelde, mf/fw, och Osman Aksoy, b (IFK Timrå), Martin Fors, b, André Sjödal, b, och Jonathan Åhlin (fw, Svartviks IF), Ahmad Khreis (mf/fw, Sund IF), Abdiqafar "Issa" Ismali (Stöde IF), Michel Sjödal, mv (Umedalens IF), Eric Karrabi, b och Stefan Lindfors, b (Essviks AIF), Albert Edström (Kovlands IF), Ville Bondén, fw (Sidsjö/Böle IF), Rasmus Högdahl, b och Niklas Nygren, mf (slutar).

Svartviks nye huvudtränare "Jocke" Sjödin tror på seger i kvällens premiär mot Kuben. Svartviks nye huvudtränare "Jocke" Sjödin tror på seger i kvällens premiär mot Kuben.

Seriepremiär i trean:
Svartviks IF tillhör serie-favoriterna trots flera tunga spelartapp
 

(2018-04-20)
Med fem lokala lag blir det många derbyn i årets division 3 Mellersta Norrland.
Och redan i premiären möts Kuben och Svartvik. Två lag som haft stora förändringar i sina spelartrupper under vintern och ställer upp i nya skepnadere.
– Vi går för seger mot Kuben, ssäger Svartviks nye huvudtränare Joakim Sjödin.


Lokalfotbollen kommer att presentera våra division 3-lag ett och ett och jag tog ett snack med Svartviks nye tränaren Joakim "Jocke" Sjödin, som ifjol var spelande ass. tränare, om hur han ser på den kommande säsongen med mera.

Vad har ni för målsättning i år?
– Det är att komma topp 4.

Nöjd med truppen?
– Vi har fått bygga om efter att många lämnat eller slutat och det är hela sju startspelare från ifjol som tackat för sig. Vi har varit noga att få in rätt spelare med rätt kvalite för hur jag vill spela fotboll och dessa nya passar in jättebra i gruppen.

Hur har försäsongen varit?
– Vi har haft en bra försäsong och haft många på träning så det ser ljust ut så jag har en stor tro på detta lag.

Har ni någon ung spelare som du tror kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på?
– Vi har några unga spelare som verkligen klivit in och tagit för sig så som Ludvig Uppling från Essvik som är otroligt mogen i sitt spel trots nyss fyllda 18 år. Karl-William Svedin kommer från GIF U19 och har inte lirat seniorfotboll tidigare men har också varit en sevärd lirare under försäsongen. Toupi Kanamugire är ytterligare en som kan bli ett utropstecken! Sedan har vi såklart många fler som kan få sitt genombrott iår och som också är kring 20-sträcket. Oscar Lidström och Gustav Arnberg från IFK Sundsvall och Samuel Taddesse är spelare som kan överraska positivt.

Vilket lag tar hem serien och vilka får kvala?
– Jag tror såklart att Anundsjö blir farliga och dom är favoriter men även Frösö ser starka ut. Visst har vi uppstickare i Sund, Iggesund och Stöde som kan slå alla lag. Dom sticker väl ut lite extra sedan har jag inte så stor koll på vilka som kommer få kvala.

...och vilka tre lag åker ur direkt?
– Passar på den

Avslutningsvis. Hur går det ikväll mot Kuben i premiären?
– Vi går ju för seger och man skall vara ödmjuk men ändå optimistisk så ja säger 3-1 till oss.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Svartviks IF
Tränare: Joakim "Jocke" Sjödin (ny, ifjpl spelande ass. tränare)
Nyförvärv: Karl-William Svedin (GIF Sundsvall U), Tout-Puissant Kanamugire (b, Notvikens IK), Martin Fors, b, André Sjödal, b, och Jonathan Åhlin, fw (Kubikenborgs IF), Henoc Ekanga, mv, Gustav Arnberg, b och Oscar Lidström, fw (IFK Sundsvall), Ludvig Uppling, fw (Essviks AIF), Samuel Taddesse (Selånger FK), Joakim Johansson, William Sjödal och Daniel Zetterberg (egna led).
Förluster: Fredric Carström, tränare (GIF Sundsvall U), Abdikadar Mohamed och Mitch Ryan Igiraneza (Kubikenborgs IF), Daniel Näslund. b/mf och Oliver Hagblom, mf (Ljunga/Fränsta), Marcus Krutzén (slutar, målvaktstränare IFK Timrå), Sebastian Sandberg, b, Said Gavador, mf/fw och Christoffer Nerkman (time out), Filip Glantz, mf (flyttat), Niklas Olsson. mf, Mikael Brändström, b, Henrik Svanström, mf, Hampus Olsson, mf, Mickael Wallin, fw och Filip Denkert (alla slutar).

Göran Sundqvist siktar på att etablera Sund i division 3. Göran Sundqvist siktar på att etablera Sund i division 3.

Seriepremiär i trean:
Dags för Sund IF att hänga kvar i trean?
 

(2018-04-20)
Sund har under 2000-talet försökt etablera sig i division 3 – men har tyvärr aldrig fått riktigt fotfäste utan sejourerna har oftast blivit ettåriga, senast 2014.
Dags att hänga kvar nu, Sund IF?
– Hoppas på en bra insats med poäng i premiären mot Alsen ikväll, helst tre! Sedan jobbar vi vidare därifrån, säger tränaren Göran Sundqvist.,


Lokalfotbollen kommer att presentera våra division 3-lag ett och ett och jag den jag först tog ett snack med var Sundtränaren Göran Sundqvist, om hur han ser på den kommande säsongen med mera.

Vad har ni för målsättning i år?
– Övre halvan.

Nöjd med truppen?
– Ja.

Hur har försäsongen varit?
– Bra.

Har ni någon ung spelare som du tror kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på?
– Nye målvakten Kasper Pedro och egna mittfältaren Eric Bergkvist.

Vilket lag tar hem serien och vilka får kvala?
– Svartviks IF vinner, svårare att säga vilka som får kvala.

...och vilka tre lag åker ur direkt?
– Ingen kommentar.

Avslutningsvis. Hur går det ikväll mot Kuben i premiären?
– Hoppas på en bra insats med poäng, helst tre!

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Sund IF
Tränare: Göran Sundqvist (5:e säs., från Medskogsbrons BK).
Nyförvärv: Magnus Bild, ass. tränare (Anundsjö IF), Faton Buzuku, mf (Härnösands FF), Kasper Pedro, mv (Kramfors-Allianssen), Ahmad Khreis, mf/fw (Kubikenborgs IF), Adrian Yman, mf och Kevin Berg, mf (IFK Sundsvall), Semir Salia, mf/fw (Lucksta IF), Hussein Sharif, mf (Tensta City IK), Martin Brännström, b (åter efter skada) och Erik Bergqvist (egna led).
Förluster: Zakaria Bel Mekki, fw (IFK Timrå, lån), Mikael Edströn, b och Dennis Bergström, mf (slutar?).

Svartvik och Östavall möttes i ett av Medelpadsderbyna ifjol. I år blir det ännu fler med hela fem lokala lag i division 3 Mellersta Norrland. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Svartvik och Östavall möttes i ett av Medelpadsderbyna ifjol. I år blir det ännu fler med hela fem lokala lag i division 3 Mellersta Norrland. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Seriepremiär i trean:
Fem medelpadslag i samma serie
– många härliga derbyn!


(2018-04-20)
Fem medelpadslag i samma division 3-serie betyder många härliga derbyn och därmed höjt intresse för division 3 Mellersta Norrland under 2018.
Och hur står sig då Stöde, Svartvik, Östavall och nykomlingarna Kuben och Sund i konkurrensen?


En lång försäsong är avklarad och nu börjar allvaret för våra fem division 3-lag, alla placerade i samma serie!
Tre av lagen går in i elden redan i afton och två av dom inleder direkt med ett av årets många derbyn.
På Idrottsparken möts Kuben och Svartvik medan Sund reser upp till Jämtkraft Arena i Östersund där Alsen väntar.
Stöde och Östavall går in i leken i morgon och båda får spela hemma borta. Stöde på Westhagen mot nykomlingarna Höga Kusten medan Östavall tar Ånges konstgräs i anspråk. Även dom mot nykomlingar, Lillhärdal från Härjedalen.
Och det ser ut att bli ett fint premiärväder!
Lokalfotbollen kommer att presentera våra lokala lag ett och ett och vi börjar med trion Kuben, Svartvik och Sund som spelar ikväll och i morgon presenteras Stöde och Östavall i samband med sina premiärer. Läs ovan.
Game on!

Premiäromgången av div 3 Mellersta Norrland:
2018-04-20:
19:30 Kubikenborgs IF - Svartviks IF
20:00 Alsens IF - Sund IF
2018-04-21:
14:00 Arnäs IF - Iggesunds IK
14:00 Stöde IF - Höga Kusten Fotboll
14:00 Östavalls IF - Lillhärdals IF
17:00 Anundsjö IF - Frösö IF

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteliga & publikliga

Daniel Johansson gjorde hela sex av Svartviks elva mål mot Forsa. Daniel Johansson gjorde hela sex av Svartviks elva mål mot Forsa.

Så här gick det i helgens träningsmatcher – Svartvik vann tvåsiffrigt!


(2018-04-14)
Nästa helg kör div 3 Mellersta Norrland igång och helgens matcher fungerade som genrep, förutom dom lagen som spelar DM-kvartsfinaler i veckan vill säga.


Svartviks IF - Forsa IF 11-0 (6-0)
2018-04-14 - 15:00 - Idrottsparken
Mål Svartvik: Danne Johanssón 6, Karl-William Svedin 2, Oscar Lidström 2 och Jonathan Åhlin.
Domare: Jan Boström
Publik: i.u.
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs 5-1 (3-0)
2018-04-14 - 15:00 -  Westhagen
Mål SBIF: ej inrapporterat ännu
Mål Kuben: ej inrapporterat ännu
Domare: Omar Vali
Publik: 43
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Stöde IF 1-2 (0-1)
2018-04-14 - 14:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 David Torberntsson (12), 0-2 Khoger Friad (60), 1-2 Haik Danielian (73, straff).
Domare: Per Backlin
Publik: 38
Matchfakta

Sund IF - Matfors IF 3-1
2018-04-14 - 13:00 - Idrottsparken
Mål Sund: ej inrapporterat ännu
Mål Matfors: Oliver Spjuth
Utvisning Sund: Semir Salia (70)
Domare: Thomas Berglund
Publik: i.u.
Matchfakta

Östavalls IF - Lucksta IF 1-0
2018-04-13 - 19:15 - Ånge IP
Målet: 1-0 Yaroslav Voloshin (8)
Domare: Thomas Berglund
Publik: i.u.
Matchfakta

Andreas Eriksson svarade för Östavalls andra mål i mötet med Matfors. Andreas Eriksson svarade för Östavalls andra mål i mötet med Matfors.

Så gick det i helgens träningsmatcher – vinster för Östavall och Svartvik


(2018-04-08)
Våra lokala lag fortsätter vässa formen inför den kommande division 3-premiären.
Så här har gick det i helgens träningsmatcher:


Svartviks IF - Kubikenborgs IF 3-1 (1-0)
2018-04-08 - 12:00 - Idrottsparken
Mål Svartvik: ej inrapporterat ännu
Mål Kuben: ej inrapporterat ännu
Domare: Omar Vali
Publik:
Matchfakta

Östavalls IF - Matfors IF 2-0
2018-04-07 - 12:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Daniel Wallsten (4), 2-0 Andreas Eriksson (67).
Domare: Per Backlin
Publik:
Matchfakta

Trots anbud högre upp väljer Haris Devic spel uppe på Hemmanet även i år. Något som säkert glädjer speakern "Bersan" Carström (i bakgrunden). Foto: Thomas Mattsson.
Trots anbud högre upp väljer Haris Devic spel uppe på Hemmanet även i år. Något som säkert glädjer speakern "Bersan" Carström (i bakgrunden). Foto: Thomas Mattsson.

"Seriens bäste spelare" förlänger med Svartviks IF

(2018-04-06)
Haris Devic tillhörde förgrundsfigurerna i Svartvik under fjolåret i division 3 Mellersta Norrland då laget från Hemmanets höjder belade fjärdeplatsen som nykomlingar.
Trots anbud från klubbar högre upp väljer 33-åringen att förlänga kontraktet.
– Det betyder otroligt mycket för laget och jag kan nog utan tvekan säga att vi får behålla seriens bästa spelare. säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Tackade nej till GIF Sundsvall

Ifjol var han med och tog nykomlingarna Svartviks IF till en fin fjärdeplats i division 3 Mellersta Norrland
Nu harHaris Devic, trots anbud från klubbar över hela Sverige, bestämt sig för att förlänga med det rödvitalaget uppe på Hemmanet. 
– Det känns superbra. Vi gjorde en bra säsong förra året och det ska bli spännande att se vad vi kan göra iår. Förhoppningsvis kan vi vara topp tre. Jag trivs jättebra med killarna och ledarna i laget och njuter varje minut på planen oavsett om det handlar om träning eller match, säger Haris Devic själv. 
Ifjol var han en viktig kugge och bidrog med massor med poäng och i vissa matcher bar han Svartvik på sina axlar. Efter säsongen har det varit många klubbar som varit intresserade av Devic som har ett förflutet som ungdomsproffs i tyska Bayer Leverkusen. Han har tidigare i sin karriär gjort fyra säsonger i IFK Timrå i division 1 och 2 och hade flera lukrativa anbud att ta hänsyn till. Han tackade då b la nej till ett kontrakt med självaste GIF Sundsvall och valet föll istället på Bodens BK i division 1 där han snabbt blev en publikfavorit och även hedrad med att få utmärkelsen "Norrbottens bästa fotbolls-spelare". Efter sejouren i BBK blev det en säsong med IFK Luleå innan han bestämde sig för att flytta till Sundsvall med familjen och jobba med ensam kommande flyktingbarn.
- Jag bodde i Sarajevo under kriget och har varit med om en del så det känns givetvis bra att visa dessa ungdommar vägen, berättar Haris Devic.


Slump att det blev Svartvik

Ifjol var det en slump att valet föll på Svartvik då han efter en promenad till Nordichallen med sin bror frågade om han fick vara med och träna.
– Självklart visade vi redan då ett stort intresse. Nu väljer fjolårets poängkung att stanna kvar i Svartvik och fortsätta sätta "Blackbay" på fotbollskartan, säger tränaren "Jocke" Sjödin som givetvis är mycket nöjd med Haris Devics beslut.
– Det betyder otroligt mycket för laget och jag kan nog utan tvekan säga att vi får behålla seriens bästa spelare. En spelare som brinner för sporten och som är ett geni på att göra andra bättre. Han besitter en otrolig spelförståelse. En ödmjuk och fin kille som passar otroligt bra in i gruppen. Han har tidigare i karriären varit ytterback och "winger" men i Svartvik har han en mer offensiv roll, fortsätter Sjödin.
Svartvik som i helgen träningsspelar mot Kuben på Idrottsparken under söndagen.
– Viktigt att få ihop laget till seriepremiären, säger Sjödin.

Cristofer Högbom ska visa att han håller i tvåan. Cristofer Högbom ska visa att han håller i tvåan.

Övergången nu klar – Cristofer Högbom lämnar Kuben för IFK Timrå

(2018-03-27)
Nu är den helt klar.
Målvakten Cristofer Högboms övergång från Kuben till IFK Timrå och division 2.
– Min ambition är att befästa en plats i startelvan och samtidigt erbjuda rutin och trygghet, säger den 31-årige gårdvaren.


Det har legat i röret ett längre tag men nu är målvakten Cristofer Högboms övergång från Kuben till IFK Timrå klar.
– Ja, skönt att det är klart så man kan fokusera helt på fotbollen, säger den 31-årige gårdvaren.

Varför lämnar du Kuben?
– Till att börja med så vill jag säga att det är väldigt sorgligt att så många av mina vänner slutat i Kuben. Då vill jag först och främst nämna Martin Fors och bröderna Sjödal som tillsammans med Kuben har en speciell plats i mitt hjärta. Men i mina vänners frånvaro har det kommit många nya härliga grabbar som gör ett grymt jobb på träningarna. Så Kuben har något trevligt på G.

...och varför IFK Timrå?
– Jag valde att gå till Timrå för att laget och serien utmanar mig att ta steg framåt i utvecklingen. Jag vill också bevisa att jag har det i mig att spela på den nivå som Timrå erbjuder.

Vad har du för målsättning?
– Min ambition är att fortsätta träna hårt för att befästa en plats i startelvan och samtidigt erbjuda rutin och trygghet, sådant som kommer med åldern.

Någonting du saknar?
– Ja, ett par riktiga målvaktshandskar av märket Reusch. Den typen tillverkas inte idag utan numera känns vantarna som trädgårdshandskar, avslutartr Essviksfostrade Cristoffer Högbom som nu på ålderns höst (nåja) ska få prova på division 2-spel. Precis som Luckstas Martin "Ålla" Ållin fick göra i Selånger för ett par år sedan. Och det med ett gott resultat.

Östavalls veterankeeper Tony Ekluund bröt benet under lördagens träningsmatch mot Sund. Östavalls veterankeeper Tony Ekluund bröt benet under lördagens träningsmatch mot Sund.

Segrar för Svartvik, Sund och Kuben – Östavalls målvakt bröt benet


(2018-03-25)
Samtliga våra fem division 3-lag träningsspelade i helgen.
Men dessa överskuggades av benbrottet på Östavalls veterankeeper Tony Eklund i mötet med Sund.


Östavalls målvakt bröt benet

Sund tog hem segern i träningsmatchen mot seriekollegan Östavall på Ånge IP under söndagseftermiddagen med 3-1 efter 2-0 i paus.
Men det var ingen som brydde sig om resultatet efteråt. Efter timmen spelad bröt nämligen Östavalls veteranmålvakt Tony Eklund benet i en duell och matchen spelades aldrig färdig.
– Har skenor och skruvar i benet så det är färdigt spelat för mig nu. Vill framhäva att det inte var något oschysst i närkampen utan ren och skär otur. Är kvar på sjukhuset men hoppas få åka hem under onsdagen, säger målvaktsledende i västra, Tony Eklund.

Östavalls IF - Sund IF 1-3 (0-2)
2018-03-25 - 14:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 Ahmad Khreis (22), 0-2 Per Nyman (28), 1-2 Jesper Gulliksson (47), 1-3 Semir Salia (58).
Domare: Omar Vali
Publik: i.u.
 Matchfakta
Fotnot: Matchen avbruten efter 60 minuters spel.


Svartvik gjorde sex mål i första halvlek

Svartvik startade bra mot division 4-laget Ljunga/Fränsta och hängde dit hela sex bollar under den första halvleken samtidigt som man inte släppte till några chanser bakåt.
Gästerna från väst tajtade till det bättre i andra och halvleken blev spelmässigt jämnare även om Svartvik fortfarande hade mycket boll.
Två mål till blev det emellertid för dom rödtröjade och totalt i matchen stod både Oscar Lidström och Danne Johansson för varsitt hattrick.
– Vi lyckades stänga ner Ljunga/Fränsta redan från start och målen kom ofta efter fina kombinationer. Ljunga/Fränsta höjde sig i andra och tätade till samtidigt som vi inte hade samma fina skärpa i passningsspelet. Det tog säkert 20 minuter innan det släppte igen och vi kunde återigen ta över bollinnehavet och lira som vi skall. All heder åt Ljunga/Fränsta som gör en fin andra halvlek, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin och fortsätter:
– Vill ge extra plus idag till dom båda tremålskyttarna Lidström och Danne som dessutom hade en assist var. Sedan tycker jag Rasmus Paulsson förtjänar beröm på mitten, säger "Jocke" Sjödin.

Svartviks IF - Ljunga/Fränsta 8-0 (6-0)
2018-03-24 - 11:30 - Idrottsparken
Mål Svartvik: Oscar Lidström 3, Daniel Johansson 3, Felix Häggström och Karl-William Svedin.
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: i.u.
Matchfakta


Stöde stred bra mot division 2-lag

Stöde IF var under lördagen upp till Högslätten för träningsmatch mot division 2-laget Härnösands FF.
– Tufft innan start med många borta pga jobb, skador, sjukdomar och allt vad det kunde vara. Men som vår tränare Anders Strandlund sade; "Man har det man har och jobbar med det". Och det gjorde man verkligen, säger Mats "Pinnen" Edlund.
Matchen var gämn spelmässigt. Stöde tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Mika Lindroos efter en hörna från backkollegan Kim Eriksson. Hemmalaget hann dock kvittera innan paus.
– Synd, hade varit skönt att få gå till vila i ledningen, säger "Pinnen".
Hyffsat jämnt även i den andra halvleken, kanske med ett litet övertag för division 2-laget, vilka till slut också lyckades sätta segermålet.
– Men dock ett fall framåt sett till Svartviksmatchen, men det som oroar och är tråkigt är att det än en gång saknades ett 10-15 spelare. Bara att hoppas att det kommer att vända på den fronten snart nu, säger "Pinnen".

Härnösands FF - Stöde IF 2-1 (1-1)
2018-03-24 - 13:30 - Högslättens IP
Mål Stöde: Mika Lindroos
Domare: Anton Sjöberg
Publik: i.u.
Matchfakta


Kuben vann mot Arnäs – i Härnösand

Kuben mötte Arnäs IF på Högslätten. Precis som Kuben är övikslaget nykomlingar i serien från fyran. Det blev en målfattig tillställning där "Tigerränderna" satte segermålet i den andra halvlekn.
Så mycket mer info finns inte från den matchen men kanske kommer det mer fakta vad det lider, t ex målskytten?

Arnäs IF - Kubikenborgs IF 0-1 (0-0)
2018-03-24 - 11:30 - Högslättens IP
Mål Kuben: ej inrapporterat ännu
Domare: Reza Nematbakhsh
Publik: i.u.
Matchfakta

Khoger Friad återvänder till Stöde efter bara en säsong i Östavall. Khoger Friad återvänder till Stöde efter bara en säsong i Östavall.

Khoger Friad lämnar Östavalls IF – återvänder till Stöde IF


(2018-03-20)
Khoger Friad byter klubb igen.
Lämnar Östavall och återvänder till Stöde IF. Den klubb han gjorde stor succé med i trean 2016 och vann t ex lagets interna skytteliga på tio mål.
– Khoger är en löpvillig och målfarlig kille som sällan missar varken träningar eller matcher, säger Mats "Pinnen" Edlund.


Ifjol lämnade Khoger Friad Stöde IF för spel med nykomlingarna och seriekonkurrentern Östavalls IF.
Nu återvänder den vänsterfotade målskytten till Stöde som även under sina 26 år har ett förflutet i Matfors IF, Kubikenborgs IF och Sund IF. Det är bara Svartviks IF av medelpadslagen i trean som ännu inte tagit del av Khoge Friads förtjänster.
– Ja, ännu en spelare med förflutet hos oss har bestämt sig för att återvända. Khogher gjorde en bra säsong 2016 i Stöde då han även vann lagets interna skytteliga på 10 baljor i trean. Khoger är en löpvillig och målfarlig kille som sällan missar varken träningar eller matcher, säger Mats "Pinnen" Edlund i Stöde IF, som utlovar en bild på Khoger i Stödetröja inom kort.

Seger för Östavall mot Tandsbyn
– i vanlig ordning


(2018-03-19)
Östavall brukar matcha mot Tandsbyn varje år, träningsmatcher, kvalmatcher och seriematcher.
Och näst intill alltid brukar medelpadingarna dra det längsta strået.
Så även denna måndagskväll – med 2-1.

– En bra fotbollsmatch mot ett bra Tandsbyn. Vi hade fler målchanser så rent logiskt var segern rättvis, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Östavalls IF - Tandsbyns FK 2-1
2018-03-19 - 19:00 - Ånge IP
Mål Östavall: Albin Karlsson och Niclas Möllhagen.
Mål Tandsbyn: Fredrik Esbjörnsson
Domare: Jan Boström
Pubblik: i.u.
Matchfakta

Joakim Johansson gjorde sitt första mål i Svartviks A-lag. Joakim Johansson gjorde sitt första mål i Svartviks A-lag.

Målrikt även i helgens andra träningsderby – 6-2 till Svartvik mot Stöde


(2018-03-18)
Våra division 3-klubbar har mötts inbördes nu i helgen.
Båda mötena blev målrika.
Under söndagen vann Svartvik med klara 6-2 mot Stöde.
– Jag fick många bra svar, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.


Det blev målrikt även i helgens andra match när våra Medelpadslag i trean möttes inbördes.
I lördags vann Sund över Kuben med 7-4 och idag Svartvik med 6-2 över Stöde.
Oscar Lidström satte 1-0 i den 20:e minuten men kvarten senare kvitterade Nils Högbom på frispark. Lidström återgav emellertid Svartvik ledningen strax därpå.
Tidigt in i andra höll sig Danne Johansson framme och satte 4-1.
Ismail Abdiqafar Issa gav Stöde hopp med en reducering med kvarten kvar men ännu en gång replikerade "Blackbay". Denna gång genom Jonathan Åhlin.
Junioren Joakim "Jocke" Johansson gjorde sedan sitt första mål i A-lagströjan då han i den 84:e minuten fastställde Svartvikssegern till 6-2.
– Tycker att vi är det spelförande laget och jag fick många bra svar ikväll från det vi jobbat lite extra på under en period. Även fast resultatet är oviktigt så är det klart att det boostar självförtroendet. Hade vi haft lite större skärpa så hade vi kunnat gjort nått fler mål men i det stora hela en bra genomförd match, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.
Han fortsätter:
– Kul också att få lufta hela bänken och att junioren "Jocke" Johansson fick göra sitt första mål. Extra plus till junioren William Sjödal, Toupi Kanamugire och tvåmålsskytten Oscar Lidström.

Svartviks IF - Stöde IF 6-2
2018-03-18 - 17:30 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Oscar Lidström(20), 1-1 Nils Högbom (35, 2-1 Oscar Lidström (39), 3-1 Karl-William Svedin (40), 4-1 Daniel Johansson (48), 4-2 Ismail Abdiqafar Issa (75), 5-2 Jonathan Åhlin (77), 6-2 Joacim Johansson (84).
Domare: Jan Boström
Pubblik: i.u.
Matchfakta

Haris Hadzic svarade för två av Sunds mål mot Kuben.. Haris Hadzic svarade för två av Sunds mål mot Kuben..

Målorgie på Idrotts-parken under lördagsförmiddagen


(2018-03-17)
Division 3-kollegorna och nykomlingarna Sund och Kuben möttes i en träningsmatch på Idrottsparken under lördags-förmiddagen.
Det verkade vara för tidigt på dagen för att idka försvarsspel tydligen då matchen slöt 7-4 tilll Sund.
– En böljande match och ganska jämt. Anfallsmässigt är jag nöjd då vi var effektiva, säger Sunds tränare Göran Sundkvist.


Det blev målrikt värre när division 3-nykomlingarna Sund och Kuben träningsspelade på Idrottsparken.
Kanske berodde den tidiga matchstarten (kl. 10) på att lagens försvar inte var riktigt vakna och släppte till totalt hela elva mål fördelade på sju för Kuben och fyra för Sund.
Sund ledde i paus med 3-1 men Kuben jobbade sig ikapp till 3-3 innan dom röda återtog initiativet och målandet.
– En böljande match och ganska jämt. Vi är effektiva och gör många fina mål. Kul med många nya spelare i nya positioner! Finns lite att jobba med men vi vinner ganska stort och det är skönt inför fortsättningen! Framförallt anfallsmässigt är jag nöjd, säger Sunds tränare Göran Sundkvist.
– Starkt av oss att hämta in 1-3 men sedan tappade vi våra positioner på planen och det utnyttjade Sund. Bara att gratulera dom till en bra genomförd match, säger Kubens lagledare Olle Bolin.
Avslutningsvis dock värt att nämna att Kuben hade matchens bäste målskytt i Bleart Ugzmajli som prickade in ett hattrick. En tröst för tigerhjärta om uttrycket tillåts.

Sund IF - Kubikenborgs IF 7-4 (3-1)
2018-03-17 - 10:00 Idrottsparken
Mål Sund: Haris Hadzic 2, Reda Fahkiri, Ali Kanso Mahmoud, Hussein Sharif, Jonas Nordström och Henric Nylund.
Mål Kuben: Bleart Ugzmajli 3 och Eric Nelin.
Domare: Arian Chalak (som vi ännu väntar på skall lägga in matchfakta, men det kanske kommer in under veckan?).
Pubblik: i.u.
Matchfakta

Kompetente målvakten och musikern Axel Hedenström lämnar IFK Sundsvall och återvänder till Stöde IF, en klubb han representerade senast under derass allra första säsong i trean 2013.
Kompetente målvakten och musikern Axel Hedenström lämnar IFK Sundsvall och återvänder till Stöde IF, en klubb han representerade senast under derass allra första säsong i trean 2013.

Målvakt återvänder till Stöde IF – kommer senast från IFK Sundsvall:
"Bra med konkurrens"


(2018-03-12)
Axel Hedenström lämnar IFK Sundsvall och återvänder till Stöde IF där han tänker ta upp kampen med Charlie Hornby om målvaktshandskarna.
– Det är väldigt viktigt med konkurrens på målvaktssidan,, säger Mats "Pinnen" Edlund i Stöde IF.


Fjolårets succékeeper i Stöde IF, Charlie Hornby får nu konkurrens om målvaktshandskarna.
Klubben har gjort klart med IFK Sundsvalls kompetente Axel Hedenström som nu återvänder till Stöde IF. Precis som Tomas Decker bestämde sig för ett nån vecka sedan (läs längre ner på sidan).
– Axel var med redan 2013 när vi spelade i trean för första gången och lirade även i juniorlaget här. Axel är 27 år och har varit med ett tag nu, väldigt kul att han liksom Decker väljer att återkomma till Stöde IF. Dessutom är det väldigt viktigt med konkurrens på målvaktssidan, nu får "Jocke" Strömblad fokusera mer på målvaktsträningen istället för dom inhopp han fick göra i DM:s gruppspel, där han förövrigt var lysande, säger Mats "Pinnen" Edlund i Stöde IF.
Stödes nästa träningsmatch är mot seriekollegan Svartviks IF nu i helgen.

Haris Devic var den som nätade för Svartvik. Haris Devic var den som nätade för Svartvik.

Klar Svartviksförlust mot IFK Timrå i strålande vinterväder

(2018-03-10)
Det skiljer en del mellan division 2 och 3.
Det visade sig när IFK Timrå besegrade Svartviks IF med 5-1 denna soliga vinterdag på Idrottsparken.
– Jag är hyfsat nöjd med prestationen men inte med resultatet, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.


En strålande härlig vinterdag och match på Idrottsparken mellan division 2-laget IFK Timrå och Svartviks IF från den mellersta Norrlandstrean.
Och laget från division 2 Norrland visade varför man spelar en serie högre upp i pyramiden.
Efter 2-0 i paus kunde man avgå med en 5-1-seger.
– Jag är ändå hyfsat nöjd med prestationen. Men inte med resultatet, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.
Svartvik var länge med i matchen och reducerade till 1-2 efter bara fem minuter in i den andra halvleken efter en fin omställning som avslutades med att Christofer Nerkman centrade in från kanten till Haris Devic.
– Vi fick lite luft under vingarna då men Timrå gick ifrån på slutet och ett par av målen var kanske lite väl enkla. Men ingen skam att förlora mot Timrå, det märks att det är ett topplag i tvåan men vi hängde stundtals bra med i deras höga tempo då dom hade mycket boll, säger Sjödin.

Matchfakta:
Svartviks IF - IFK Timrå 1-5 (0-2)
2018-03-10 - 11:00 - Idrottsparken
Mål Svartvik: Haris Devic
Mål Timrå: Jonathan Manousian 2, Zakaria Bel Mekki, Mehmed Hafizovic och Samuel Kiflit.
Domare: Per Backlin
Publik: i.u.

Så här ser han ut - Östavalls tredje och senaste nyförvärv, Andreas Norling från Ytterhogdals IK.
Så här ser han ut - Östavalls tredje och senaste nyförvärv, Andreas Norling från Ytterhogdals IK.

Östavall värvar från Ytterhogdal:
"En fysisk kantspelare"


(2018-03-10)
Östavalls IF har gjort klart med ett tredje nyförvärv.
Senast in är Adam Norling från division 2-klubben Ytterhogdals IK.
– En fysiskt stark spelare med bra stöt på bollen, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Ett tredje nyförvärv är klart för fjolårets succénykomling Östavalls IF.
Det är 22-årige Adam Norling, senast i Ytterhogdals IK.
– Han spelade inget ifjol då studier och jobb tog all tid. Nu har han flyttat till Ånge och ville lira med oss. Han är en fysisk kantspelare med bra stöt på bollen och är offensivt lagd, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.
Han fortsätter:
– Vi är nöjda med truppen men letar efter en offensiv kraft ytterligare då vi i dagsläget inte vet om Khoger Friad kommer att fortsätta med oss, säger Mr Östavall.
När det gäller avbräck så kommer varken Jesper Andersson eller Pierre Fredlund till spel den här säsongen.
– Nej, båda behöver knäoperationer. För Pierre gick korsbandets sönder i sista höstmatchen mot Tandsbyn och Jesper har haft problem med sina knän i ett par års tid, säger Sten-Ingvar Fredlund och pappa till Pierre.
Östavall skulle träningsspela mot division 3-nykomlingarna Lillhärdal IF på Ånge IP under fredagskvällen var det meningen men så blir det inte.
– Nej, planen är inte skottad men vi hoppas att den är det kommande fredag då vi bokat in en träningsmatch mot Tandsbyn, säger Sten-Ingvar Fredlund.

Tomas Decker är tillbaka i Stödes röda dess. Här i aktion mot Medskogs för några år sedan.
Tomas Decker är tillbaka i Stödes röda dess. Här i aktion mot Medskogs för några år sedan.

Tomas Decker återvänder till Stöde IF: "Vill prova på division 3-spel"

(2018-03-06)
Stöde IF värvar i västra.
Det är Tomas Decker som återvänder efter några år i moderklubben Torpshammars IF.
– Jag ser fram emot att spela i trean med Stöde, säger Tomas Decker.


Stöde IF får in ett prima nyförvärv samtidigt som Torpshammars IF drabbas av en rejäl jobspost när egenfostrade Tomas Decker återvänder till spel på Stöde IP.
– Vi har äntligen fått hem Tomas igen efter några år i Torpshammar. Han har varit sugen på spel itrean med Stöde en längre tid men har visat stort hjärta för sin moderklubb och stannat där. Men tillslut så blev suget för stort. Han har ju även skaffat både hus och barn i Stöde det senaste året så det blev väl det naturliga valet, säger Mats "Pinnen" Edlund.
– Tomas är en kvick, vänsterfotad, allround spelare och har framförallt en bra inställning till fotbollen som kommer passa in alldeles utmärkt i vårt lag, fortsätter "Pinnen".
– Jag ser fram emot att spela i trean med Stöde, säger Tomas själv.
– Det ser riktigt spännande ut inför årets säsong och nu ser truppen ut att vara i hamn. Kanske kan det bli något tillskott ytterligare, avslutar en optimistisk Mats "Pinnen" Edlund.

Läs även:
• Tungt avbräck för Torpshammar – tappar Tomas Decker till Stöde

15 mål för Kuben ifjol. I år blir det spel i Sund för målfarlige Ahmad Khreis. 15 mål för Kuben ifjol. I år blir det spel i Sund för målfarlige Ahmad Khreis.

Sund IF värvar offensiv – Khreis plus fyra till nya klara

(2018-02-22)
Ahmad Khreis gjorde 15 mål för Kuben ifjol.
Lika bra statistik hade Semir Salia i Lucksta.
Nu har duon plus två spelare från IFK Sundsvall och en från Tensta City valt spel hos nykomlingarna Sund IF i år. 
– Kanonförvärv hela högen, säger lagledaren Claes Nyman..


Både Khreis och Salia gjorde 15 mål ifjol

Det har varit märkbart tyst om Sund IF efter det lyckade kvalspelet till division 3 i höstas.
Lagom till DM:s gruppspel har nu nykomlingarna gjort klart med fem nya spelare med goda eller mycket goda offensiva kvaliteter. Eller vad sägs om Ahmad Khreis som gjorde 15 mål för Kuben ifjol och för några år sedan blev utsedd till bästa anfallare i hela division 2-fotbollen då han vann serien med Selånger FK och även då skytteligan? Lika många mål svarade Semir Salia för i Lucksta under förra säsongen. Tekniske Semir med häxpipeskotten kan spela både på vänsterkanten och i anfallet. Två målskyttar av rang. Och då skall man veta att Zakaria Bel Mekki, 21 fullträffar ifjol, fortfarande finns kvar. Om det nu inte blir spel i IFK Timrå förstås vilket det ryktas om...


Två mittfältare från IFK Sundsvall

Sund har även fått in två tekniska mittfältare från IFK Sundsvall i form av liille Kevin Berg och Andreas Yman. Båda även med ett förflutet i IFK Timrå.
Det femte nyförvärvet är Hussein Sharif från Tensta City. En kvick, tekniskt och sevärd spelare som pluggar i Sundsvall.
– Kanonförvärv hela högen. Det är offensiva spelare vilket passar oss bra då vi vill spela en offensiv fotboll och detta gör att vår tränare Göran Sundqvist får flera alternativ framåt att laborera med, säger lagledaren Claes Nyman.
På förlustsidan är det en tom kolumn. Skall då vara målvakten William Eliasson men han flyttade till Uppsala för studier redan ifjol höst. Frågetecken ännu för skyttekungen Zakaria Bel Mekki som uppvaktas av division 2-laget IFK Tinrå.
– Vi har ett par äldre spelare som inte kommer att kunna träna i full utsträckning i år men valt att stanna, säger Nyman.
I morgon lördag möter Sund IFK Sundsvall i DM.

Kuben riskerar att fastna med skägget i brevlådan efter alla "skägg" som lämnat klubben. Försvarsspelarna Martin Fors och André Sjödal valde t ex seriekonkurrenten Svartvik IF. Foto: Joakim Sjödin.
Kuben riskerar att fastna med skägget i brevlådan efter alla "skägg" som lämnat klubben. Försvarsspelarna Martin Fors och André Sjödal valde t ex seriekonkurrenten Svartvik IF. Foto: Joakim Sjödin.

Svartvik värvar två skäggiga backar från seriekonkurrenten Kuben

(2018-02-20)
Det har legat i luften ett tag men nu lämnar den skäggiga försvarsduon Martin Fors och André Sjödal Kuben för spel hos seriekonkurrenten Svartviks IF.
– Det känns vemodigt att lämna men Kuben drar inte åt det håll jag hoppats på, säger Martin Fors.

 

Martin Fors och André Sjödal har under flera år varit tongivande pjäser i Kuben. Inte minst när laget tog hem Medelpadsallsvenskan ifjol.
Det har legat i luften ett tag men mu är det helt klart att den skäggiga försvarsduon väljer spel i Svartviks IF och blir en i en lång rad av rutinerade spelare som lämnar "Tigerränderna" inför deras comeback i trean.
Svartviks tränare "Jocke" Sjödin, även han med många års förflutet i Kubikenborgs IF, som föreningen egentligen heter, har tagit pulsen på sina nytillskott.

Vi börjar med André Sjödal:

Efter åtta säsonger väljer du att lämna Kuben för Svartvik och dessförinnan spel i moderklubben Essviks AIF. Berätta om beslutet?
– Jag kände att Kuben och jag var klar med varandra av olika anledningar. Jag har haft många fina år i klubben och tar med mig det bästa från dom. Efter att ha tränat med Svartvik ett tag kände jag att det var en bra grupp människor och bra fotbollsspelare som tilltalade mig, vilket gjorde mitt beslut ganska enkelt.

Du har tillsammans med Martin Fors blivit lite av kulturbärare i Kuben, berätta vad "Tigerränderna" betytt för dig?!
– Det var Bert Ståhlberg som kontaktade mig inför säsongen 2010 när han tränade Kuben och frågade mig om jag ville komma dit. Sedan jag kom till Kuben har jag varit med om kvalspel till division 2, åkt ur trean och vunnit Medelpadsallsvenskan d v s fyran. Det har varit en lärorik resa, både på och utanför planen. Så klart att Kuben har betytt mycket.

Vad är din personliga målsättning med säsongen 2018?
– Den är att försöka bidra både på och utanför planen. Nu är konkurrensen stenhård, vilket jag ser som något positivt. Man kan inte slappna av och ta sin plats för given.

Berätta för dom som inte vet hur du är som spelare?
– Jag är ganska trygg med bollen, bra blick för spelet men dessvärre inte så snabb längre, men det får man försöka kompensera med rutin.

Årets säsong i division 3 Mellersta Norrland är intressantare än någonsin med hela fem lag från Medelpad. Är det positivt eller vad tycker du?
– Jag ser det bara som positivt, många lag från stan vilket innebär att man slipper sitta flera timmar på en buss. Sen taggar man ju alltid till i derbyn vilket det blir många av i år.

Vad tror du om Svartvik säsongen 2018?
– Jag tror Svartvik kan göra en bra säsong, många duktiga fotbollsspelare som strävar åt samma håll. Får vi allt att klaffa så tror jag absolut på en topplacering.

Du får sällskap av lagkamraten Martin Fors. Vad betyder det?
– Att Martin också valt Svartvik är för mig jätteroligt, Martin är en utav mina bästa kompisar.

Hur är han som spelare?
– Martin är en kille som man alltid vet vad man får av. Han ger alltid hundra procent. En ledare som man ser upp till. Han går i bräschen och det han inte har i teknik och snabbhet väger han upp med sin inställning. En riktig krigare, avslutar André Sjödal.

Nästa man till rakning (nåja) blir Martin Fors:

Du väljer också att lämna Kuben för seriekollegan Svartvik. Berätta lite om det beslutet!?
– Jag skulle ljuga om det inte är med lite vemod jag lämnar Kubikenborgs IF. En förening som jag spelat med och trivts väldigt bra i sedan jag flyttade till Sundsvall för sju år sedan. Det hann bli sex säsonger i det svartgula stället. Mycket har hänt under dessa år och jag känner att det var dags att testa något nytt. Kuben drar inte åt det håll jag hoppats på. Dessutom har större delen av fjolårets trupp lämnat vilket gjorde valet lite enklare. Anledningen till att valet föll på Svartvik är för att jag tycker att truppen känns väldigt intressant och jag tror och hoppas att säsongen kan sluta med en bra placering. Dom imponerade under fjolåret och hoppas att det går minst lika bra iår. 

Vad har dina sex säsonger i Kuben betytt för dig?
– Ja men precis, Kuben har betytt väldigt mycket för mig. Jag har som sagt trivts väldigt bra där. Tyvärr har det varit en stor ruljans på spelare och tränare vilket inte är optimalt. Men som sagt, sex väldigt fina säsonger som har gett mig otroligt mycket både som människa och som fotbollsspelare.

Vad är målsättningen med debutsäsongen i Svartviks IF?
– Målsättningen är väl att försöka kriga åt mig en plats i laget. Just nu känns det väldigt långt borta då jag gjorde min första träning sedan September igår och fick halva förra säsongen förstörd tack vare ett trasigt knä. Vi börjar där, sedan får vi se hur långt det räcker.

Vad tror du att du kommer kunna tillföra? Berätta för dom som inte vet hur du är som spelare?
– Jag hoppas och tror att jag kommer att kunna bidra med en hel del rutin. Jag har några säsonger division 3-fotboll bakom mig och vet vad som gäller. Som spelare är jag ganska stor och stark. Vinner mycket på huvudet. Går in hundra procent i alla dueller och är inte rädd om fötterna. Tyvärr saknas lite speed och finess och jag bjuder sällan (läs aldrig) på något magiskt (skratt).

Vad tror du om Svartvik säsongen 2018?
– Svartvik är ett spännande lag med många bra fotbollsspelare. Jag tror att vi slutar på den övre delen av tabellen.

Topp 5?
– Om allt stämmer kanske topp 3.

Du får sällskap av förre lagkamraten André Sjödal. Hur mycket betyder det?
– Att André följer med är naturligtvis jätteroligt och en stor anledning till att jag väljer spel i Svartvik. Han är en väldigt nära vän både på och utanför planen. Vi är väl i princip dom enda som representerat Kuben hela tiden sedan sex år tillbaka och det är fan inte kattskit, säger Martin Fors.

Tyrone Martin - ännu en amerikan till Stöde. Tyrone Martin - ännu en amerikan till Stöde.

Kosmopolitiskt Stöde IF
– värvar ytterligare en amerikan


(2018-02-08)
Tyrone Martin heter Stöde IF:s nästa spektakulära nyförvärv.
Amerikanen kan spela på flera platser men det är meningen att han kommer att få en roll som defensiv mittfältare.
– Annars vet jag inte så mycket mer om honom ännu, säger Mats "Pinnen" Edlund.


Kosmopolitiskt Stöde

Britter, amerikaner och t o m en puertorican. Stöde IF ser ut att bli en global smältdegel i år.
Nu har man gjort klart med ännu en spelare med rötterna på andra sidan "pölen" med bl a spel i Indian Weslays i Indianapolis.
– Ja, Tyrone Martin. En försvarare som även kan användas i anfallet och har även huserat i Danmark, Aab. Annars vet jag inte så mycket mer om honom ännu, säger Mats "Pinnen" Edlund.


Före detta IFK och Kubenspelare klar

Stöde har även värvat spelare från den lokala marknaden.
– Dana Kaki, en ung lovande spelare från ungdomsleden i Giffarna har ochså valt att krita på. Dessutom har David Torberntsson flttat tillbaks till Sundsvall och valt att spela med oss, säger "Pinnen".
25-årige Torberntsson har tidigare spelat både med IFK Sundsvall och Kubikenborgs IF här i distriktet.
Redan i helgen spelar Stöde sin första träningsmatch. Mot Lucksta IF i Nordic Hallen.

Så här säger tränaren Andeers Strandlund om sin nya trio:

Tyrone Martin:
– Vet inte heller jättemycket om Tyron men då vi sökt en "# 6" under en längre tid och till sist fick tips om honom så bestämde vi oss för att ta chansen. Han kommer från spel i Danmark. Superliga laget Aabs reserver.

Dana Kaki:
– Han är ju jätteintressant. Fyller 16 men är väldigt mogen både på och utanför planen. Vass lurig avslutare och vårdad i sitt spel. Här vet vi ju inte taket så jag tycker det ska bli riktigt roligt att försöka vägleda och följa honom.

David Torbentsson:
– I "Torben" får vi en naturlig ersättare till Oskar de Vahl. Lite snarlig i sin spelstil. Snabb, hårt jobbande tvåvägs spelare som jag dock tror är något målfarligare än de Vaahl! I "Torben" vet vi vad vi får och han är ett jättebra tillskott för oss..

Jonathan Åhlin siktar på en fjärde serieseger. Jonathan Åhlin siktar på en fjärde serieseger.

Svartvik värvar anfallare från seriekonkurrenten Kuben – men tappar sin ordinarie målvakt

(2018-02-05)
Jonathan Åhlin har tre seriesegrar på sitt CV. Senast med Kuben ifjol i fyran.
Nu lämnar den snabbe anfallaren Kubikenborgs IF för seriekonkurrrenten Svartviks IF.
– Jag är en vinnare, säger "Jonte". 


Svartviks IF verkar ha siktet inriktat på seriesegern i årets division 3 Mellersta Norrland.
Nu har man gjort klart med ännu ett starkt nyförvärv – och en anfallare som har ett bra CV när det gäller att vinna serier.
Jonathan Åhlin har vunnit Medelpadsallsvenskan med både Alnö IF och Kubikenborgs IF och däremellan just mellersta Norrlandstrean med IFK Timrå.
– Skönt att ro i hamn värvningen av "Jonte". Han var en av Kubens bästa spelare ifjol och vann också deras interna skytteliga. En vindsnabb ytterforward som kommer att ställa till stora problem för motståndarförsvaren i år, säger tränaren "Jocke" Sjödin.

Vad säger då nyförvärvet själv om att ta steget över från Kuben till Svartviks IF?
– Valde att ta steget över på grund av den sköna energin ifrån grabbarna i Svartvik och jag tror också på en lovande säsong. Sedan tjatade tränaren Sjödin på mig en del

Du var en stor bidragande orsak till att Kuben vann Medelpadsallsvenskan och tog steget upp i trea och med dina 16 fullträffar vann du Kubens interna skytteliga. Berätta om säsongen ?
– Sammanfattningsvis en rolig säsong. Såg potentialen tidigt med en kompott utav duktiga spelare och det genererade också till en serieseger.

Du har som jag nämnt ovan varit med att vinna serien med dina tre senaste klubbar. Är det tillfälligheter eller är du en vinnare?
– Helt klart en vinnare! (skratt)

För dom som inte känner till dig. Hur är du som spelare när det gäller dina styrkor men även svagheter!?
– Jag är snabb, kreativ och teknisk med bra blick för spelet. Vad gäller svagheter så har jag delvis ett ibland lite för hett temperament.

Vad har du för personlig målsättning med den kommande säsongen?
– Att göra en bra säsong och ha roligt. En Serieseger hade inte varit fel.

Vad kan publiken på hemmanet förvänta sig av "Jonte" Åhlin?
– En spelare som vågar ta sig an utmaningar samt bjuda på en del glimtar.

Svartvik får dock inte bara ett starkt anfallsvapen. Man tappar i gengäld i andra änden av planen då målvakten Marcus Krutzén väljer att trappa ner och istället ta över målvaktstränarrollen i IFK Timrå. (läs mer)
– Såklart lite surt att "Krutte" väljer att sluta som aktiv men han har lovat dyrt och heligt att ställa upp om det behövs. Jag har en stor tro på unge Alexander Panayioti som förra säsongen visade att han håller god division 3- klass men givetvis söker vi ett bra komplement till honom, säger tränaren "Jocke" Sjödin.
Det ryktas även att vänsterbacken Daniel Näslunds sägs  vara på väg till Ljunga/Fränsta. Något som ännu inte är helt bekräftat i skrivande stund.

Talange Ludvig Lehman-Uppling går från fyran till trean. Talange Ludvig Lehman-Uppling går från fyran till trean.

Jättelöftet Ludvig tar det "förbjudna steget" från Essvik till Svartvik

(2018-01-29)
Svartviks IF har signat en trio unga spelare där emellertid den 17-årige anfallstalangen Ludvig Lehman-Uppling är det namn som sticker ut.
Och bara det att tar det "förbjudna steget" från Essviksvallen till Hemmanet.
– Tiderna förändras. Det var värre på farsans tid när han tog steget från Svartvik till Essvik, säger Ludvig.


"Värre på farsans tid"

Svartviks IF har på kort tid signat tre nyförvärv, bland annat Essviks jättetalang Ludvig Lehman Uppling
– Ja, vi har äran att kunna presentera att stortalangen är klar för Svartviks IF, säger tränaren "Jocke"" Sjödin, som själv ställt några frågor till nyförvärvet:

Enligt många så är det ett stort steg och näst intill en "förbjuden flytt" att gå från Essvik till Svartvik. Hur tror du reaktionerna kommer att vara?
– Tiderna förändras, så en flytt mellan dessa klubbar blir bättre och bättre och allt vanligare. Värre var det på farsans tid när han (Glenn Uppling, reds anm) tog steget från Svartvik till Essvik.

Vad betyder fotbollen för dig och vad har du för målsättning inför säsongen som kommer?
– Fotbollen för mig är i en fas i livet just nu som är riktigt rolig och där jag känner att jag vill suga åt mig allt så jag blir bättre som fotbollsspelare i framtiden. Målsättningen är hög. Jag vill slå mig in i startelvan och för att lyckas med det tänker jag träna hårt.

För dom som inte känner dig, förklara hur du är som spelare!?
– Har hyfsad spelförståelse och passningsfot, men tyvärr samma humör som brorsan ,så det kan bli någon ostskiva ibland.
Men generna från morsan kan man inte göra något åt (skratt).

Vad var det som fick dig att lämna Essvik för Svartvik?
– Det är absolut inget fel på Essvik men känner att jag vill ta ett ytterligare steg inom fotbollen.

Är det någon spelare i Svartvik som du tycker sticker ut lite extra?
– Det är många som sticker ut men Haris Devics spelförståelse, Dannes Johanssons näsa för mål, men även brorsans tatueringar (skratt).


Nöjd Svartvikstränare

Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin är givetvis klart nöjd med att få talangen Ludvig Lehman-Uppling i truppen.
- Kul att "Ludde" väljer spel med oss. En av distriktets bästa 17-åringar och han har övertygat på mig otroligt mycket. En kille som tränar jämnt och hårt och som har stor potential. Ska bli spännande att se hans fortsatta utvecklingen hos oss, säger Jocke Sjödin.


Två spelare från GIF tipselit

Men Svartvik har fyllt på med två talanger ytterligare. Båda från GIF Sundsvalls tipselitlag där man fått en gedigen fotbollsutbildning under flera år.
Samuel Taddesse har varit sju år i GIF Sundsvall dit han kom från moderklubben är IFK Sundsvall.
– Samuel har tränat med oss ett bra tag nu och det är en spelare som är teknisk och gillar att utmana. En träningsprodukt som kommer spetsa till konkurrensen ytterliggare, säger Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin.


Snabb anfallare

Den andra är anfallaren Karl-William Svedin som efter fyra år i GIF Sundsvall väljer att lämna för en ny utmaning.
– Det känns som ett bra steg i min utveckling att komma till Svartviks IF. Jag har hört mycket bra om föreningen som inte är rädd för att släppa fram unga spelare och det ska bli spännande att komma igång berättar Svedin.
– "KW" kommer bidra med ännu mer fart i anfallsspelet. Det är en snabb forward som har haft en bra utveckling hos GIF Sundsvall som kommer vara med att bidra till en del mål och bra konkurrens på anfallspositionerna, säger "Jocke" Sjödin.


Ordinarie målvakten slutar

Som motvikt tappar man sin ordinarie keeper Marcus Krutzén som väljer att lägga målvaktshandskarna på hyllan som 30-åring. En tidpunkt som normalt brukar vara den bästa åldern för en keeper. Han har tagit på sig uppdraget som målvaktstränare för distriktets enda division 2-klubb IFK Timrå (läs här). Han kommer emellertid att stå fortsatt skriven för Svartviks IF som resurs och backup utifall.