ÄLDRE NYHETER
Division 4 Medelpad

Oliwer Karlssons frispark till 2-0 var matchens behållning. Oliwer Karlssons frispark till 2-0 var matchens behållning.

Söråker dödade matchen på 20 minuter: "Sedan blev det mest Hawaii"

(2018-09-15)
3-0 till Söråker efter 21 minuter och segern säkrad även om Sidsjö-Böle reducerade i inledningen av den andra halveken.
– Vi spelade jättebra fram till 3-0. Sen vet jag inte vad vi pysslade med? Såg mest ut som Hawaii-fotboll, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Drömmn sprack snabbt

Sidsjö-Böle hade förhoppningar om att bli första lag som lade serieledarna Söråker på rygg.
Jo, tjena!
Redan i den andra minuten gjorde Jesper Andersson 0-1 på Kubens svårspelade konstgräs efter Martin Vestins frisparkslyftning.
I den 18:e drog Oliwer Karlsson in en frispark från 30 meter och tre minuter senare löpte sig Joar Steen fri efter väggspel och placerade in bollen utom räckhåll för Manne Vallström i hemmamålet.
Därefter lade Söråker in handbromsen verkade det och man trodde att jobbet var klart. Sidsjö-Böle fick mer att säga till om men hade svårt att störa gästernas stabila försvar. Dock bjöd man på hemmalagets reducering i början av den andra halvleken då man gav bort bollen i uppspelsfasen och Joakim Hamrin kunde utnyttja läget och sätta 1-3.


Spelades av

Matchen spelades mer eller mindre av efter detta. Söråker slarvade i offensiven medan Sidsjö-Böle inte förmådde överlista gästernas försvar några fler gånger.
– Vi spelade jättebra fram till 3-0. Sen vet jag inte vad vi pysslade med? Såg mest ut som Hawaii-fotboll. Vi gav helt enkelt upp vår spelidé med att ta löpningar utan boll och att hela tiden hjälpa varandra på planen. Som tur var så fungerade försvarsspelet så även om dom kom runt på kanterna några gånger var det stängt i mitten, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Bäst i Söråker var Patrik "PK" Lundgren som hade hela planens som arbetsfält och var både grovjobbare och kreatör framåt. Det var bara målet som saknades. Backarna med Victor Selander i spetsen såg till att dom flesta hemmaanfallen strandade på försvarslinjen

Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 1-3
2018-09-15 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Jesper Andersson (2),  0-2 Oliwer Karlsson (18) 0-3 Joar Steen (21), 1-3 Joakim Hamrin (52).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 28
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fem mål, fem målskyttar när Lucksta besegrade Kovland borta på Ånäsvallen med 5-2. Från vänster Ola Hagberg, Viktor Amund,, Hakim Rouass, Jimmy Ilvonen samt Nebil Beyan. Foto: MartinÅlin, Lokalfotbollen.nu.
Fem mål, fem målskyttar när Lucksta besegrade Kovland borta på Ånäsvallen med 5-2. Från vänster Ola Hagberg, Viktor Amund,, Hakim Rouass, Jimmy Ilvonen samt Nebil Beyan. Foto: MartinÅlin, Lokalfotbollen.nu.

Siffrorna speglade inte matchen när Lucksta vann på Ånäsvallen:
"Kovland bättre än tabelläget"


(2018-09-15)
Lucksta vann bortamatchen mot Kovland med siffermässigt klara 5-2.
Men siffrorna speglade inte matchen utan det var först i slutet som serietvåan kunde går ifrån i målprotokollet.
– Kovland är bättre än vad tabelläget visar och dom var hela tiden heta i sina motattacker. Samtidigt var det vi som hade det mesta av spelet och gjorde också fem mål, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Siffrorna ljuger

Lucksta fortsätter att skugga ledande Söråker. Detta efter dagens siffermässigt klara seger på Ånäsvallen.
Men siffrorna ljuger. Matchen var betydligt jämnare än så och det var först på slutet som Lucksta kunde gå ifrån.
Gästerna inledde bäst och tog precis innan kvarten ledningen då Viktor Amund dök upp vid den bortre stolpen och nickade in 0-1.
Kovland började hitta in i matchen i mitten av halvleken och var nära kvittering trippelt upp. Först ett stolpskott och därefter sköt Casper Engstrand över från målgårdslinjen. Precis innan halvtid hade man också bollen inne men efter lite domarkonferens dömdes "målet" bort för offside.
– Korrekt domslut då deras spelare var nedanför Mike (Karinga Persson, målvakt, reds anm) och det vara bara en försvarare mellan passningsläggare och målskytt, förklarar Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Dåligt siktat

Lucksta fortsatte vara spelförande i den andra halvleken med Kovland var hela tiden farliga när man väl stack upp. Dock var siktet inte välriktat utan många skott gick både utanför och över målramen.
Strax innan timmen spelad mötte Ola Hagberg en boll på halvvolley från 25 meter och den flög som en projektil rakt upp i krysset. Hemmamålvakten, för dagen Linus Lind, hann inte ens få upp handskarna. Helt klart ett mål för Youtube om nu någon filmat det!
MenKIF fortsatte vara farliga när man gick till anfall och bara två minuter effter 0-2-målet hittade Thure Lindblom im med en boll mellan stolparna och match igen!
Fem minuter senare bjöd dock hemmakeepern Lind på en bjudning som Nebil Beyan tackade för och 1-3 och nytt tvåmålsunderläge för Kovland.
Med kvarten kvar bjöd Mike Karinga Persson tillbaka då han blev av med bollen till Emil Westberg efter en mindre lyckad dribbling - och match ämmu en gång!
Mycket av offensiven i hemmalaget låg Casper Engstrand bakom och han fick ytterligare ett läg men hans nick från tre meter gick rakt i skopan på Karinga Persson.


Kontrade in två mål på slutet

Kovland gick för ett kvitteringsmål men samtidigt öppnade man upp sig bakåt och Lucksta kunde kontra in både 2-4 och 2-5 sista sex minuterna där Hakim Rouass och Jimmy "Finnen" Ilvonen var sist på respektive boll.
– Kovland är bättre än vad tabelläget visar och dom var hela tiden heta i sina motattacker. Samtidigt var det vi som hade det mesta av spelet och vi gjorde också fem mål, säger Jimmie Nordberg.
– Vi fortsatte i princip på den inslagna linjen som mot Torpshammar och IFK Sundsvall och efter en jobbig inledning kom vi tillbaka och bode nog fått med oss ett kryss in till paus. Med lite mer skärpa i avsluten hade vi kunnat fått med oss poäng även idag, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
I Lucksta var Ola Hagberg den store härföraren på mitten och framåt stod Hakim Rouass åter för ett piggt inhopp med ett mål och ett assist.
MichaelLindgren åter bra som mittback och framåt oroade Casper Engstramnd och skapade massor av lägen. Det var bara pricket över i:et i avsluten som saknades.

Kovlands IF - Lucksta IF 2-5
2018-09-15 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Viktor Amund (14), 0-2 Ola Hagberg (58), 1-2 Thure Lindblom (60), 1-3 Nebil Beyan (65), 2-3 Emil Westberg (75), 2-4 Hakim Rouass (84). 2-5 Jimmy Ilvonen (89).
Domare: Christer Eriksson (har spelat aktivt i båda lagen men skötte sigh i vanlig ordning med den äran och bra kommunikation med säväl spelare som ledare även när det blev fel iblan).
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alfred Boman hoppade in och gjorde sitt första A-llagsmål för Brukets Blå. Alfred Boman hoppade in och gjorde sitt första A-llagsmål för Brukets Blå.

Nedansjös självmål öppnade upp derbyt och Matfors fick ytor att spela på

(2018-09-15)
Nedansjö försvarade sig bra på Thulevallen i derbyt mot Matfors.
Men ett olyckligt självmål tidigt i andra öppnade upp matchen och Brukets Blå kunde gå ifrån till en 4-0-seger. 


Parkerade bussen

Nedansjö kom till Thulevallen och parkerade bussen framför sitt mål. Taktiken höll länge då man hela tiden låg rätt i sina positioner samtidigt som Matfors inte hade det rätta tålamodet. Men en riktigt vass chans skapade i alla fall Brukets Blå. Oscar Nilsson-Böös blev sopren vid denbortre stolpen men sköt rakt på bortamålvakten Simon Gröning som gjorde en snabb sidledsförflyttning. En parad i den högre skolan.
– Stundtals såg det ut som våra elva spelare var allergisk mot bollen, så fort vi fick den skyfflade vi iväg den i djupled. Dock så är det svårt att hitta ytor när ett lag ligger rätt defensivt som Nedansjö gjorde, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Självmål öppnade upp matchen

I den andra halvleken hade hemmalaget mer fart på bollen, tog fler löpningar och hade ett större tålamod och fick Nedansjöförsvaret att röra sig mer i både djup- och sidled. Då dök också ytorna upp även om man hade flyt med 1-0-målet tidigt i andra då gästerna satte bollen i eget mål.
Matchen öppnade sig men det tog till 20 minuter kvar innan tvåan kom och då var det Victor Steffansson som använde skallen och nickade in bollen.
– Målet var förlösande och efter det kändes det stabilt, säger Andreas Jonsson.


Inhopparna dubblade målskörden

Sista fem minuterna ökadee inhopparna Oliver Spjut och Alfred Boman på till 4-0 mot ett tröttkört Nedansjö. Först löpte sig Oliver fri och placerade bollen till höger om Gröning och därefter gjorde 16-åroge Alfred sitt första A-lagsmål sedan en hörna dimpit ner framför fötterna på honom.
– Ingen bra fotbollsmatch med väl tre poäng till oss och 4 gjorda mål framåt, det får vi ändå vara nöjda med, säger Andreas Jonsson och fortsätter:
– Tyvärr fortsätter Lucksta och Söråker att vinna också men så länge vi har en chans så kommer vi fortsätta att jaga dom. Sedan får man väl vara realistisk och medge att det blir svårt att ta in sex poäng och 16 mål på "lillebror". Men chansen finns fortfarande så vi ger inte upp, avslutar Andreas Jonsson.

Matfors IF - Nedansjö IK 4-0
2018-09-15 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 självmål (49), 2-0 Victor Steffansson (70), 3-0 Oliver Spjut (85), 4-0 Alfred Boman (88).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Åldermannen Henri Sjödal var nära att måla för sitt Essvik. Åldermannen Henri Sjödal var nära att måla för sitt Essvik.

Essviks andra halvlek motiverade segern mot Ljunga/Fränsta

(2018-09-15)
Det var två lag som hellre befunnit sig på Kanarieöarna än på Essviksvallen som möttes under lördagen.
– Vår andra halvlek motiverade segern efter en spel- och chansmässigt jämn första halvlek. Kanske borde vi gjort några fler mål efter paus, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.


Öppet mål – sköt i ribban

Först inledde man serien med elva matcher utan förlust. Idag kom den fjärde raka nollpoängaren för Ljunga/Fränsta på Essviksvallen i en match som mycket påminde om en "evakueringstillställning" där båda lagen redan ha gjort bokslut. Ljunga/Fränsta kom t ex till spel med två målvakter och tränaren Tommy Göransson som en av bara två avbytare.
Matchens enda fullträff prickades in strax innan paus av Tobias Strandlund efter en målvaktsretur på Marcus Sawerts skott.
Men i det läget borde gästerna haft ledningen men efter ett missförstånd mellan hemmamålvakten och hans uteförsvar fick en Ljunga/Fränsta-spelare öppet mål men lyckades pricka ribban. Istället för att bara rulla in bollen gick vederbörande på kraft.


Missade frilägen

I den andra halvleken var hemmalaget det mer motiverade och vaskade fram några chanser till utökning. Marcus Sawert och Mårten Gräntz brände varsitt friläge medan Henri Sjödal (jo, ni läste rätt!) hade ett par skott som smet strax utanför målramen.
– Vår andra halvlek motiverade segern efter en spel- och chansmässigt jämn första halvlek. Kanske borde vi gjort några fler mål efter paus, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
Beröm till Essviks säkra backlinje där Mitch Ryan höll fanan högst

Essviks AIF - Ljunga/Fränsta 1-0
2018-09-15 - 14:00 - Essviksvallen
1-0 Tobias Strandlund (42).
Domare: Per Backlin (godkänd)
Publik: 24
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Andrei Colibaba höll nollan och säkrade en poäng till sitt Torpshammar. Andrei Colibaba höll nollan och säkrade en poäng till sitt Torpshammar.

Torpshammar "vinnare" i mållös match mot jumbon IFK Sundsvall

(2018-09-15)
Det skiljde fyra poäng mellan Torpshammar och jumbon IFK Sundsvall inför det viktiga mötet i bottenträsket.
Efter 90 ganska händelsefattiga minuter senare var avståndet lika mellan lagen.
– Vi är alldeles för tunna framåt, säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström efter 0-0.

Ovisst i bottenträsket

Lagen i bottenstriden i Medelpadsallsvenskan lever i ovisshet. Det gäller inte bara att undvika jumboplatsen, som leder direkt ner i femman, utan även vad som händer med våra lokala lag i division 3 Mellersta Norrland. Kuben är redan klara för spel i dom lokala serierna igen och sedan krigar Svartvik och Sund för att undvika såväl kval som direktnedflyttning även om det i dagsläget ser hyfsat ut.
Om vi förutsätter att bara jumbolaget åker ur så var det en viktigt match som spelades på Torpshammars IP undeer lördagen då IFK Sundsvall, som just ligger sist, gästade. En match som kunde karaktäriseras som en "sexpoängsmatch".


Snällt och händelsefattigt

Men den som förväntat sig passion, fräna närkamper och skitiga svettiga tröjor samt viftningar av både röda och gula kort blev besvikna. Det blev en snäll och ganska och händelsfattig tillställning med få målchanser.
– Nja, vi hade tre lägen i första och borde gjort bokslut då plus att vi hade ett i andra som vi kanske borde gjort mål på. Men visst, vi gick in för att inte förlora den här matchen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi gick för seger men skapade bara en riktigt vass chans under hela matchen. Det var när Alexander Aspenrud fick ett pass snett inåt bakåt och drog till men deras målvakt (Andrei Colibaba, reds anm) svarade för en bra räddning. Annars var vi alldeles för tunna, säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström, som fick en smäll på sin redan sargade axel och tvingades utgå ur matchen.


Torpshammar "vinnare"

I och med en pinne vardera skiljer fortfarande fyra poäng mellan Torpshammar och IFK Sundsvall som fortsatt ligger under nedflyttningsstrecket och som i avslutningen har dom tre topplagen i serien. Så man kan säga att Torpshammar ändå var en "vinnare" trots 0-0.
Rivige vänsterbacken Elvis Ramadanovic förtjänar beröm i IFK Sundsvall.

Torpshammars IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-15 - 14:00 - Torpshammars IP
Domare: Michael Lie ()
Publik: 41
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 15:
Så gick det i dagens matcher

(2018-09-15)
Resultat kommer att läggas in allt eftersom. Därefter kommer det att ringas runt till respektive lags ledare för matchfakta och kommentarer som underlag till referaten.


Essviks AIF - Ljunga/Fränsta 1-0
2018-09-15 - 14:00 - Essviksvallen
1-0 Tobias Strandlund (42).
Domare: Per Backlin
Publik: 24
Matchfakta

Kovlands IF - Lucksta IF 2-5
2018-09-15 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Viktor Amund (14), 0-2 Ola Hagberg (58), 1-2 Thure Lindblom (60), 1-3 Nebil Beyan (65), 2-3 Emil Westberg (75), 2-4 Hakim Rouass (84). 2-5 Jimmy Ilvonen (89).
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Matfors IF - Nedansjö IK 4-0
2018-09-15 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 självmål (49), 2-0 Victor Steffansson (70), 3-0 Oliver Spjut (85), 4-0 Alfred Boman (88).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 37
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 1-3
2018-09-15 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Jesper Andersson (2),  0-2 Oliwer Karlsson Frisparksmål (18) 0-3 Joar Steen (21), 1-3 Joakim Hamrin (52).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 28
Matchfakta

Torpshammars IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-15 - 14:00 - Torpshammars IP
Domare: Michael Lie
Publik: 41
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 15:
Jakten fortsätter både i toppen och botten – spännade lördagseftermiddag väntar

(2018-09-15)
Den spännande striden i både toppen och botten fortsätter och nu är vi framme vid omgång 15. Bara fyra kvar således av Medelpadsallsvenskan årgång 2018.
På Kubens konstgräs tar t ex Sidsjö-Böle emot serieledarna Söråker.
– Det börjar bli dags för Söråker att få inkassera sin första förlust. Varför inte idag, frågar sig Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Ingen match på Sidsjövallen den här gången heller

Bara fyra omgångar kvar nu. Och fortfarande frågetecken som ska rätas ut till utropstecken i årets Medelpadsallsvenska. Både när det gäller avancemang till division 3 och degradering till femman.
Det blev ingen match den här gången heller på trånga Sidsjövallen utan den har flyttats, den här gången till Kubens konstgräs. En fördel för Sidsjö-Böle?
– Nja, "Vallen" ger inte någon fördel till något lag.
 Ska i så fall vara mindre yta och springa på, ler Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf och ler.
Eklöf fortsätter:
– Vi förbereder oss för en tuff match. Söråker ligger i topp av serien av en anledning och vi förlorade borta med 0-4 och dom är verkligen effektiva. Men gör vi jobbet så kan vi säkert rubba Söråker. Kan vi bara få lite stolpe in så kan vad som helst hända. Det börjar bli dags för Söråker att få inkassera sin första förlust. Varför inte idag, frågar sig Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Vi väntar oss en tuff match i eftermiddag. Precis som alla andra matcher. Det gäller att vi är fokuserade hela vägen, sedan får vi se hur långt det räcker men det krävs att alla gör "jobbet", säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Lucksta skuggar

Lucksta skuggar Söråker poängen bakom och har ett Kovland som vaknat till liv nu i höst. Poäng borta med mersmak i Torpshammar och vinst borta mot IFK Sundsvall har gjort att Kovland kravlat sig över nedflyttningsstrecket. Nu får man efter att ha varit på resande fot åter spela hemma på Ånäsvallen. Men poäng mot Lucksta? Kanske mycket begärt kanske men gästerna kommer att få jobba för segern.
Matfors ligger trea och måste förlita sig på att toppduon tappar poäng för att nå åtminstone en kvalplats. Samtidigt som man själva måste vinna sina matcher. Idag väntar Nedansjö hemma på Thulevallen i ett derby. Sett till Brukets Blås framfart i höst skulle mycket förvåna om man skulle släppa iväg poäng västerut till grannen. Speciellt som inte NIK är kända att målfrossa. Blott åtta gjorda mål så här långt är överlägset sämst i serien. Och jag är rädd att det inte blir några mål framåt i dag heller...


Idel ödesmatcher

IFK Sundsvall fortsätter spela ödesmatcher på rad. Nu bär det iväg till Torpshammar och återigen som jumbo. Torpshammar föll ihop på Essviksvallen i tisdags (0-7) och frågan är om det satt några men. IFK-seger idag och man är ikapp Torpshammar poängmässigt. Hemmaseger och det skiljer sex poäng mellan lagen. Var det någon som snackade om sexpoängsmatch?
Avslutningsvis en match i mittens rike. Essvik vann i tisdags hemma mot Torpshammar med hela 7-0. Nu står nästa västralag på menyn på Essviksvallen, Ljunga/Fränsta, som har mindre smickrade tre raka förluster och makabra 2-16 i målskillnad.

Essviks AIF - Ljunga/Fränsta (tips: 4-0)
2018-09-15 - 14:00 - Essviksvallen
Domare: Per Backlin
Matchfakta

Kovlands IF - Lucksta IF (tips: 1-2)
2018-09-15 - 14:00 - Ånäsvallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Matfors IF - Nedansjö IK (tips: 5-0)
2018-09-15 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Temesgen Habte Eyes
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF (tips: 0-2)
2018-09-15 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Torpshammars IF - IFK Sundsvall (tips: 2-2)
2018-09-15 - 14:00 - Torpshammars IP
Domare: Michael Lie
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Elias Friberg var en av tre tvåmålsskyttar i Essvik. Elias Friberg var en av tre tvåmålsskyttar i Essvik.

Utklassning på Essviks-vallen – Torpshammar fick åka hem med 0-7-förlust

(2018-09-11)
Det blev ingen rolig tripp till Essviksvallen för Torpshammar.
Mårten Gräntz, Marcus Sawert och Elias Friberg gjorde alla två mål var i elljuset.
– Efter 3-0 gav dom meer eller mindre upp och vi hade kunnat gjort ännu fler mål då det var öppna landskap på deras planhalva, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson efter 7-0-krossen.


Två offsidemål?

Essvik hade tre raka förluster nu i höst och mötte ett poängtörstigt Torpshammar som krigar om att hängakvar.
Och det var också gästerna som kickade igång bäst i det fina elljuset uppe på Essviksvallen och skapade några halvchanser.
Men det blev hemmalaget som bröt dödläget i den 21:a minuten då Mårten Gräntz kom igenom och satte 1-0 lågt i bortre vänstra gaveln.
Lite drygt tio minuter senare var det Marcus Sawert som rann igenom efter Mårten Gräntz frispelning och satte den i det högra hörnet.
– Båda målen föregicks av offsider, något som även Essviks ledarbänk höll med om. Brukar inte klaga på domarna men dom assisterande hade problem idag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Bara två minuter senare kom Elias Fribergs 3-0 och då hoppades Torpshammar unisont att lamporna skulle slockna...


Trippla dubbelmålskyttar

I den andra halvleken kunde Essvik spela ut och trion Sawert, Gräntz och Friberg målade även efter paus innan även Melker Lindqvist kunde skriva in sig i målprotokollet sedan Gafari Yasins lyftning osjälviskt serverat honom öppet mål.
– Lite märklit så kändes matchen avslagen då Torpshammar hade en hel del att spela om. Efter 3-0 gav dom meer eller mindre upp och det var bara ett lag på banan och vi hade kunnat gjort ännu fler mål då det var öppna landskap på deras planhalva, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Vi började som sagt bra men efter offsidemålen tappade vi all energi och inställning. Essvik tyckte att det var kul att spela fotboll medan våra spelare tyckte det var skittråkigt och lade fokus på annat än att spela fotboll, säger Bert-Ove Blom besviket.
I Essvik berömmer vi tvåmålsskyttarna lite extra och i Torpshammar var i vanlig ordning målvakten Andrei Colibaba grym och räddade västralaget från tvåsiffrigt.
Avslutningsvis ett stort tack till Glenn Uppling för inraportering av matchfakta! Detta underlättade så jag hann skriva dessa rader ganska snart efter slutsignalen.

Essviks AIF - Torpshammars IF 7-0
2018-09-11 - 19:00 - Essviksvallen
Målen:  1-0 Mårten Gräntz (21), 2-0 Marcus Sawert (33), 3-0 Elias Friberg (35), 4-0 Marcus Sawert (72), 5-0 Mårten Gräntz (76), 6-0 Elias Friberg (86), 7-0 Melker Lindkvist (87).
Domare: Temesgen Habte Eyes (OK insats)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Martin Vestin inledde målskyttet på Nedansjö IP. Martin Vestin inledde målskyttet på Nedansjö IP.

Den utlovade skrällen på Nedansjö IP uteblev – Serieledarna Söråker för bra: "Närmare 6-0 än 3-1"

(2018-09-08)
Nedansjö hade utlovat skräll när serieledarna kom på besök.
Men så blev det inte.
Söråker kom, sågs och segrade med 3-0.
– Vi var närmare 6-0 än dom 3-1, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Parkerad buss hjälpte inte

Nedansjö hade lovat att Söråker skulle få slita för segern men det blev till slut en ganska enkel bortavinst på Nedansjö IP.
Efter dryga halvtimmen kom serieledarnas ledningsmål. Jesper Andersson slog en crossboll till Martin Vestin som dribblade av målvakten innan han lade bollen till rätta i nätmaskorna.
Två minuter senare kom Söråker i en ny anfallsvåg som slutade med ett långt inlägg mot den bortre stolpen där Khalil Masri dök upp och nickade in tvåan.
Knappt tio minuter in i andra hamnade Robert Lagergrens bicycleta hos Martin Vestin som konstklackade bollen till Patrik "PK" Lundgren som tryckte dit den stolpe in. 3-0 och "jobbet gjort".


Stora byteskarusellen

Därefter startade den stora byteskarusellen och matchen spelades mer eller mindre bara av men hade inte Simon Gröning spelat så inspirerat i hemmamålet hade siffrorna stuckit i höjden.
– Vi var närmare 6-0 än dom 3-1, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Vi fick tändvätska av Nedansjös utspel om att vinna mot oss så vi var rejält taggade från start. Dom backade hem och parkerade bussen och vi tryckte på och fick också utdelning. Tror inte dom hade en rejäl målchans på hela matchen. Efter 3-0 så luftade jag hela bänken så att alla skulle få speltid. Hoppas att Nedansjö hänger kvar, dom har trevliga spelare och ledare och man känner sig alltid välkommen till Nedansjö IP, avslutar Nermin Zulovic.


"Söråker bästa laget"

Nedansjös tränare Christer Söder erkände sig besegrad efteråt:
– Dom var klart bättre än oss, kanske det bästa laget vi mött i år även om vi gjorde en sämre insats än mot Lucksta senast. Söråker fick tidigt mål på oss och kunde sedan rida vidare på den framgången.
Söråkers defensiv var silicontät och därför beröm till Oscar Fors och Victoe Selander i mittförsvaret. Joar Steen och Jesper Andersson, två målpass, drev på bra på mitten.
Simon Gröning i målet redan nämnd och i övrigt i Nedansjö var Patrik "Putte" Nilsson bra sedan han flyttat upp i anfallet i andrahalvlek och var så när på väg igenom några gånger men var alltför ensam.

Nedansjö IK - Söråkers FF 0-3
2018-09-08 - 14:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 Martin Vestin (32), 0-2 Khalil Masri (34), 0-3 Patrik Lundgren (54).
Domare: Per Backlin (hela trion skötte sig med den äran)
Publik: 26
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Det är klart man är glad om man gjort två mål. Det är klart man är glad om man gjort två mål.

Luckstaseger – men Sidsjö- Böle stred bra

(2018-09-08)
Lucksta fortsätter skugga Söråker i toppen.
Idag blev det 3-0 mot Sidsjö-Böle efter två mål av Oliver Widahl.
– Vi hade mycket boll men Sidsjö-Böle var duktiga och försvarade sig bra. Vi hade initiativet hela matchen sånär som på en kvart så jag tycker nog att segern var rättvis, säger Luckstatränaren Jimmie Nordberg.


Satte 1-0 mellan benen

Lucksta hade som väntat mycket boll mot Sidsjö-Böle hemma på Sörforsvallen men hade svårt att bryta ner gästernas defensiv.
Men chanser dyker ändå upp och Oliver Widahl är duktig på att utnyttja sådana. I den 38:e minuten tog han ner ett inlägg från högerkanten och satte sedan skottet mellan benen på duktige Manne Vallström i bortamålet.
Trots bollinnehavet stod sig 1-0 länge och efter timman spelad började Sidsjö-Böle ta över och hade en fin kvart då man skapade flera fina kvitteringslägen.
– Ja, vi hade fyra lägen som kunnat resultera. Erik Senestad hade en nick över, "Henke" Eriksson högg på en målvaktsretur men sköt över plus att John Hellberg hade två farliga skott, ett över och det andra strax utanför, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Dom hade en bra period då och hotade men vi lugnade upp spelet och försökte hålla bollen inom laget och komma tillbaka in i matchen. Något som vi också lyckades med, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Med sju minuter kvar gjorde förvärvet från Matfors, Elias Lindqvist, sitt första mål för sin nya klubb då han fick tag i en förlupen boll inne i Sidsjö-Böles straffområde och tryckte av och satte den tätt invid den högra stolpen.


Widahls dribblingsraid

Matchen avslutades med att Oliver Widahl gav sig ut på en offensiv dribblingsraid, fintade bort både back och målvakt innan han rullade in sitt andra och lagets tredje mål.
– Vi hade mycket boll men Sidsjö-Böle var duktiga och försvarade sig bra. Vi hade initiativet hela matchen sånär som på en kvart så jag tycker nog att segern var rättvis, säger Jimmie Nordberg.
– Vi svarade för en bra prestation och jag är nöjd hur vi genomförde matchen och med lite flyt hade vi fått in en kvittering och då vet man aldrig hur det gått, säger Mikael Eklöf.
Jämnt överlag i Lucksta där Oliver Widahl stack ut något tack vare sina två mål. Glädjande att notera att Emil Svensson var tillbaka efter skada och gjorde sin första match i höst och spelade 90 minuter.
Manne Vallström var stabil mellan stolparna i Sidsjö-Böle och höll länge kvar sitt lag i matchen. Unge mittbacken från U19-laget, Taavetti Ahonen, var lugn och säker och på mitten var i vanlig ordning Erik Senestad nyttig. 

Lucksta IF - Sidsjö-Böle IF 3-0
2018-09-08 - 14:00 - Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl (38), 2-0 Elias Lindqvist (83), 3-0 Oliver Widahl (88).
Domare: Christer Eriksson (bra insats, höll god stämning på planen)
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen. Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen.

Kovland över nedflyttnings-strecket efter uddamåls-seger på Balders

(2018-09-08)
Kovland lämnade tillbaka träsleven till IFK Sundsvall efter ett par veckors lån.
KIF vann nämligen på Balders med uddamålet av tre och klättrade över det förhatliga nedflyttningsstrecket.
– Var lite orolig innan matchen då vi hade fyra avstängningar efter Torpshammar-matchen men vi lyckades efter lite puzzlande få ihop en fungerande elva, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


Frisparkssmekning över muren

Snacka om trepoängsmatch! På Baldershov möttes nästjumbon IFK Sundsvall och jumbon Kovland.
Hemmalaget inledde passivt och Kovland tog hand om initiativet men det dröjde till den 38:e minuten innan man satte sig i förarsätet ordentligt. KIF fick en frispark i bra läge och den smekte Michael Lindgren precis över muren och in mitt i målet där målvakten inte fanns på plats utan hade chansat att bollen skulle hamna i ett av hörnen.
IFK vaknade till på slutet av halvleken och vaskade då fram en trippelchans som bortamålvakten "Lacke" Pettersson räddade tre gånger om.
Den andra halvleken påminde om den första med Kovland i förarsätet och ett andra mål men det dröjde till dryga timmen spelad innan Emil Westberg löpte in i straffområdet, fick en lyftning från vänster och sköt sedan över målvakten.
Kovland såg sedan ut att ha bra kontroll då plötsligt IFK reducerade efter en snabb omställning där Oskar Ågren kom helt fri och lobbade över "Lacke" Pettersson.


Återlämnade träsleven

IFK fick en kvitteringschans på slutet men skottet blockerades av en KIF-försvarare och Kovland tog därmed inte bara en viktig trepoängare utan även lämnade  tillbaka träsleven till IFK Sundsvall.
– Lite onödigt att släppa in dom i matchen på slutet. Annars kändes det stabilt då vi vågade hålla i bollen och kunde vila med den när vi så behövde. Fokus låg på att inte gå bort oss i offensiven, något vi lyckades bra med förutom vid deras mål, säger Kovlandstränaren Fredrik Åhsén.
Fredrik fortsätter:
– Var lite orolig innan matchen då vi hade fyra avstängningar efter Torpshammarmatchen men vi lyckades efter lite puzzlande få ihop en fungerande elva.
– En viktig match, men så gör vi kanske årets sämsta insats. Ett riktigt bottennapp, säger en besviken Jesper Hellström spelande ass. tränare i IFK Sundsvall.
I Kovland gjorde Michael Lindgren sin första match som mittback och var lysande. Även kollegan Sebastian Åhsén var duktig. På centralt mittfält gnuggade Oskar de Vahl på i bästa märke.
I IFK Sundsvall var det ingen som nådde upp till normal standard.

IFK Sundsvall - Kovlands IF 1-2
2018-09-08 - 14:00 -  Baldershovs IP
Målen: 0-1 Michael Lindgren (38), 0-2 Emil Vestberg (62), 1-2 Oscar Ågren (83).
Domare: Thomas Berglund (helt okey insats)
Publik: 48
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fredrik Broman svarade för ett fyrverkeri när Matfors 7-1-vann på Ljungalid. Fredrik Broman svarade för ett fyrverkeri när Matfors 7-1-vann på Ljungalid.

1-7-förlust igen hemma för Ljunga/Fränsta – Fredrik Broman fyramålsskytt för Matfors 

(2018-09-08)
Matfors gjorde processen kort på Ljungalid.
Redan efter den första halvleken ledde gästerna med hela 6-0.
När matchen var över hade Ljunga/Fränsta för andra hemmakampen på raken förlorat med 1-7.
– Är såklart mycket nöjd med hur vi genomförde matchen, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Har Ljunga/Fränsta gått i vinteride redan?
Efter att ha gått obesegrade hela säsongen inkasserade man sin andra raka hemmaförlust med 1-7.
Matfors kom till Ljungalid och redan i paus hade Brukets Blå rivit åt sig en 6-0-ledning.
– Vi startade upp mycket bra och hade flera chanser till ett ledningsmål redan innan Jimmy Holmgren hittade rätt i mitten av halvleken. Efter det rullade det på till 6-0 med många fina mål innan paus. Siffror som speglade händelserna, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
I den andra halvleken lyfte sig hemmalaget samtidigt som gästerna kände sig nöjda med den klara ledningen och den bjöd "bara" på två mål, ett åt vardera håll. Intressant att notera hemmalagets målskytt, Valerik Danielian, som normalt brukar ta plats mellan stolparna men idag fick hoppa in som utespelare. Och nätade!
– Vi hade av naturliga skäl inte samma hunger samtidigt som dom höjde sig och bjöd till mer. Är såklart otroligt nöjd med hur vi vinner och hur bra vi är på att variera vårt spel. Hela hösten har varit riktigt bra och vi kommer fortsätta jaga Söråker och Lucksta så länge vi fortfarande har en chans att nå topp 2, säger Andreas Jonsson.
Det var en spelare som stack ut mer än dom övriga och det var Fredrik Broman som var framgångsrik som "bödel" med sina fyra mål.

Ljunga/Fränsta - Matfors IF 1-7
2018-09-08 - 14:00 - Ljungalid
Målen: 0-1 Jimmy Holmgren (23), 0-2 Fredrik Broman (28, straff), 0-3 Filip Andersson Roos (31), 0-4 Fredrik Broman (33), 0-5 Fredrik Broman (43), 0-6 Jimmy Holmgren (45), 1-6 Valerik Danielian (46), 1-7 Fredrik Broman (74).
Domare: Jan Boström
Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen. Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen.

Slutsignal dagens matcher i Medelpadsallsvenskan

(2018-09-08)
Kovland lämnade tillbaka träsleven till IFK Sundsvall i eftermiddag och i toppen vann både Söråker och Lucksta sina matcher.
– Vi var närmare 6-0 än dom 3-1, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Mer fakta, referat och kommentarer kommer när och om jag får tag i lagens tränare.

IFK Sundsvall - Kovlands IF 1-2
2018-09-08 - 14:00 -  Baldershovs IP
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Matfors IF 1-7
2018-09-08 - 14:00 - Ljungalid
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Lucksta IF - Sidsjö-Böle IF 3-0
2018-09-08 - 14:00 - Sörforsvallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Nedansjö IK - Söråkers FF 0-3
2018-09-08 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Per Backlin
Matchfakta

På tisdag;
Essviks AIF - Torpshammars IF
2018-09-11 - 19:00 - Essviksvallen

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Står Nedansjömålvakten Simon Gröning "på huvudet" mot serieledarna Söråker? Står Nedansjömålvakten Simon Gröning "på huvudet" mot serieledarna Söråker?

Inför omgång 14:
Skräller Nedansjö mot serieledarna Söråker?

(2018-09-08)
Nedansjö var inte långt borta från att ta poäng av serietvåan Lucksta förra helgen.
Nu siktar bottenlaget på att rubba herrarna på täppan Söråker istället.
– Vi är bra hemma och är i poängnöd så vi kommer att sälja oss dyrt. Riktigt dyrt, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Men det finns fler intressanta matcher denna lördag.
Lucksta, som jagar Söråker, har Sidsjö-Böle hemma. Ett Bööle som inte är helt klara för division 4-spel även nästa år.
Ljunga/Fränsta tillhör, trots bara en förlust, mittens rike och har redan släppt Haik Danielian till trean och Östavall. Matfors har sex poäng upp till nabon Lucksta och har definitivt knappast råd att släppa iväg några poäng på Ljungalid om man inte heller vill hamna i den mittre regionen.
På Balders spelas nagelbitare #1. IFK Sundsvall gästas av jumbon Kovland där båda lagen inför mötet ståtar med blott åtta inspelade poäng. Båda låg närmast trepoängare i sina matcher förra helgen men fick nöja sig med varsin. Förloraren till Medelpadsfemman?
Så här spelas eftermiddagens matcher (Lokalfotbolens tips inom parentes):

IFK Sundsvall - Kovlands IF (tips: 1-1)
2018-09-08 - 14:00 -  Baldershovs IP
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Matfors IF (tips: 1-3)
2018-09-08 - 14:00 - Ljungalid
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Lucksta IF - Sidsjö-Böle IF (tips: 3-1)
2018-09-08 - 14:00 - Sörforsvallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Nedansjö IK - Söråkers FF (tips: 0-1)
2018-09-08 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Per Backlin
Matchfakta

På tisdag;
Essviks AIF - Torpshammars IF
2018-09-11 - 19:00 - Essviksvallen

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Ågren var närmast att bryta dödläget i den mållösa matchen på Westhagen. Oscar Ågren var närmast att bryta dödläget i den mållösa matchen på Westhagen.

Viktiga poäng till Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall
– men inga mål


(2018-09-01)
Poängen var viktigare än spelet när Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall möttes på Westhagen.
– Det var mest ställningskrig men synd att vi inte kunde avgöra då jag tycker vi låg närmast segern ned våra två frilägen, säger IFK Sundsvalls ass. tränare Jesper Hellström,


Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall slog vakt om den poäng man hade och det blev mest ställningskrig och därmed få målchanser.
Om man undantar Oscar Ågrens två frilägen, en i vardera halvleken. Det första benparerade Bölekeepern Petter Sjölund och det andra smet precis utanför den främre stolpen.
– Det var mest ställningskrig men synd att vi inte kunde avgöra då jag tycker vi låg närmast segern efter dom två frilägena, säger IFK Sundsvalls mittfältare Jesper Hellström som själv inte kom till spel på grund av en ögoninflammation utam var ned och coachade från sidan.
"Jesper" fortsätter:
– Vi hade med ganska många som inte är fulltränade men vi gick hela tiden runt på matchtruppen för att orka med, och det tycker jag ändå att vi gjorde bra även om vissa spelare fick hoppa in på ovana platser.
– Vi fick svårt att få ihop fullt lag idag på grund av några sena avhopp och annan frånvaro. Men vi inledde första kvarten bra men sedan blev det 75 minuters ställningskrig. Med facit i hand är jag nöjd med en poäng även om vi på förhand gick för en trea men vi var alldeles för slarvia sista tredjedelen och fastnade i IFK:s block med både skott och inspel, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
IFK Sundsvalls mittlås Kristofer Bodin och Jesper Lampinen tätade till ordentligt plus att nye Sameer Aziz från Torpshammar var utmärkt på mittfältet.
I Sidsjö-Böle var "poängräddaren" Petter Sjölund i målet bäst och credit till dom U19-spelarna som fick speltid i den andra halvleken och stod upp bra trots ovana vid seniorfotboll.

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-01 - 14:30 - Westhagen
Domare: Andreas Wiklander (höll en bra nivå)
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Khalil Masri satte punkt med sitt 2-0-mål. Khalil Masri satte punkt med sitt 2-0-mål.

Söråker tog en rättvis seger mot stridande Ljunga/ Fränsta

(2018-09-01)
Söråker tog en habil hemmaseger mot ett väl försvarande Ljunga/Fränsta.
– En välspelad match som vi inte släppte till mycket i och rättvist kunde ro hem sett till bollinnehav och avslut på mål, säger Söråkers lagledare Tony Andersson efter 2-0-segern.


Ljunga/Fränsta hade ett skott i utsidan av stolpen i den första halvleken och det var det närmaste man kom en nätkänning på Söråkers IP.
Söråker hade mycket boll och hade även flera avslut på mål men gästernas keeper Erik Aldebrant var på bra bollmotarhumör samtidigt som skärpan inte var riktigt i fokus hos hemmalaget.
Men med knappt 20 minuter kvar av matchen satte Anton Jonsson 1-0 på ett inspel från högerkanten och i den näst sista minuten drev Khalil Masri igenom och satte spiken i västralagets kista.
– En välspelad match som vi inte släppte till mycket i och rättvist kunde ro hem sett till bollinnehav och avslut på mål, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
En habil laginsats av Söråker där ingen stack ut något extra medan nämnde Erik Aldebrant var Ljunga/Fränstas klart skinande ljus.

Söråkers FF - Ljunga/Fränsta 2-0
2018-09-01 - 14:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Anton Jonsson (71), 2-0 Khalil Masri (89).
Domare: Christer Eriksson (godkänd)
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ola Hagberg stängde matchen med sitt 2-0-mål. Ola Hagberg stängde matchen med sitt 2-0-mål.

Frisparksknorr och lobb tog död på Nedansjös skrälldrömmar

(2018-09-01)
Nedansjö pressade länge serietvåan Lucksta men med dryga kvarten kvar knorrade Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg in förlösande 0-1 på frispark.
– Vi fortsatte gnugga på tålmodigt och till slut fick vi hål på dom, säger Nordberg efter 2-0-vimstem i derbyt.


Läcker frispark bröt dödläget

Nedansjö var på väg mot en präktig skräll hemma i derbyt mot Lucksta.
Dom blåvita hade 0-0 med dryga kvarten kvar men då skruvade serietvåans spelande tränare Jimmie Nordberg in 0-1 på en frispark perfekt över muren och ner vid stolproten och i den allra sista minuten hittade Ola Hagberg rätt med en lobb från distans sedan NIK-målvakten Simon Gröning missat en utspark som hamnade mitt i gapet på Hagberg.
– Vi borde ha avgjort redan under den första halvleken då vi spelade riktigt bra och skapade bland annat tre fina inspel som vi dock inte kunde omsätta i mål, säger Jimmie Nordberg.
"Jimman" fortsätter:
– I andra spelade vi inte lika bra samtidigt som Nedansjö hela tiden slet hårt och försvarade sig väl. Dom hade ett par farliga kontringar i början av den andra halvleken som kunde resulterat. Men vi fortsatte gnugga på tålmodigt och till slut fick vi hål på dom och det precis som vi började känna frustrationen komma samtidigt som dom blev trötta.


Ska ge Söråker deras första förlust

Hemmatränaren var av naturliga orsaker besviken efter slutsignalen.
– En grym förlust! Grabbarna var värda poäng efter sin fantastiska prestation, det var ändå serietvåan vi mötte. Martin Färnström hade ett läge från nära håll i början av matchen och han hade även en chans till 1-1 men sköt då över plus att vi hade även en boll som gick längs mållinjen så vi var inte helt ofarliga, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Christer fortsätter:
– Vi är starka hemma och jobbar stenhårt för varandra och nu ska Söråker få lida för den här förlusten och vi ska spräcka deras förlustnolla till helgen, lovar Söder.
Mittbackarna Jonathan Söder och Viktor Bergman-Gullmark mest framträdande i Nedansjö tillsamans med Dennis Nilson på högerflanken i  ett starkt kollektiv.
Ola Hagberg flyttade upp på Luckstas mittfält i andra halvlek och gav anfallet mer understöd och avslutade också matchen med sin välavvägda lyftning till 0-2.

Nedansjö IK - Lucksta IF 0-2
2018-09-01 - 14:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 Jimmie Nordberg (73), 0-2 Ola Hagberg (90).
Domare: Per Backlin (mycket bra insats)
Publik: 79
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Filip Andersson-Roos var en av Matfors målgörare. Filip Andersson-Roos var en av Matfors målgörare.

Matfors vann "vägkors-match" över Essvik:
"Vi åt upp dom i andra"


(2018-09-01)
Essvik tog en tidig ledning i "vägkors-matchen" på Thulevallen.
Men Matfors vände på tillställningen och fortsätter ta rygg på toppduon.
– Vi åt upp  dom i den andra halvleken, säger Brukets Blås assisterande tränare Andreas Jonsson efter 3-1-segern.


Tidig Essviksledning

Både Matfors och Essvik stod vid ett vägskäl inför mötet på Thulevallen. Endera ta vägen mot strid om toppllatserna eller en resa till "mittens rike".
Redan i matchöppningen hittade Essvik in med en långboll bakom hemmalagets backlinje till Marcus Sawert som drev med sig bollen innan han satte den perfekt i nät.
Gästerna fortsatte lira på bra men var lite uddlösa sista tredjedelen men det kändes ändå inte helt rättvist när snabbe Filip Andersson-Roos drev in från kanten och stänkte in kvitteringen innan paus.
– Vi gav Essvik chansen att rulla boll i lugn och ro då vi inte satte någon press alls på deras bollhållare. Vi fick vara glada över att vi inte låg under i halvtid, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.
I den andra halvleken blev det spel mot samma mål som i den första, fast ännu mer markant. Skillnaden var att man bytt sida och nu förlades det mesta av spelet på Essviks planhalva. Matfors satte en helt annan press på gästerna som inte alls fick lika mycket tid med bollen längre.


Självmål

Det tog dock till kvarten kvar innan övertaget omsattes i mål. Oliver Spjut kom fri efter en djupledsboll men återbördade keepern Michel Sjödal räddade, men bara för att se Fredrik Broman sätta returen.
Knappt tio minuter senare avgjordes matchen då gästerna oturligt satte bollen i eget nät efter Jimmy Holmgrens förarbete.
– Vi åt upp  dom i den andra halvleken. Dom var över mittlinjen två gånger och hade ett avslut på mål. Vi skapade många chanser, inte minst efter att ha erövrat boll högt upp i planen, och till slut fick vi också utdelning och kunde vinna matchen, säger Andreas Jonsson.
Minus till alla i Matfors i den första halvleken men trippla plus till hela manskapet i den andra.

Matfors IF - Essviks AIF 3-1
2018-09-01 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Marcus Sawert (2), 1-1 Filip Andersson Roos (39), 2-1 Fredrik Broman (75), 3-1 självmål (84).
Domare: Reza Nematbakhsh (syntes inte mycket i matchen, d v s var bra)
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i dagens matcher i omgång 13

(2018-09-01)
I eftermiddags spelas dom fyra återstående matcherna i Medelpadsallsvenskans 13:e omgång.
Så här gick det:


Matfors IF - Essviks AIF 3-1
2018-09-01 - 14:00 - Thulevallen
Matchfakta

Nedansjö IK - Lucksta IF 0-2
2018-09-01 - 14:00 - Nedansjö IP
Matchfakta

Söråkers FF - Ljunga/Fränsta 2-0
2018-09-01 - 14:00 - Söråkers IP
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-01 - 14:30 - Westhagen
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Blir det andra raka segern för Jesper Hellström och hans IFK Sundsvall i eftermiddag? Blir det andra raka segern för Jesper Hellström och hans IFK Sundsvall i eftermiddag?

Omgång 13 fortsätter idag med resterande fyra matcher

(2018-09-01)

Igår spelade Torpshammar-Kovland 2-2 efter en dramatisk avslutning (läs referat nedan).
I eftermiddag spelas dom fyra återstående matcherna i Medelpadsallsvenskans 13:e omgång.
Lite kort inför matcherna med Lokalfotbollens tips:


14:00 Matfors IF - Essviks AIF (tips: 2-1)
Vilket lag försöker hänga på toppduon? Förlust här och man får tufft att nå division 3. Essvik har två raka förluster nu i höst men det är mot dom två topplagen Söråker och Lucksta. Idag väntar serietrean Matfors. Snacka om en tuff avslutning på augusti och inledning av september. Och jag är taskig att tippa tredje raka torsken...

14:00 Söråkers FF - Ljunga/Fränsta (tips: 2-0)
Söråker går som tåget fanns det inte finns mycket till räls i byn. Ljunga/ Fränsta fick inkassera årets första förlust förra helgen, en rejäl sådan med 1-7. Dom blåsvart-randiga är givetvis revanschsugna men man har tappat anfallaren Haik Danielian till Östavall. Ett klart avbräck i offensiven samtidigt som man saknar avstängde Andreas Modén och kantspelaren Daniel Näslund. Även Söråker saknar starka pjäser i bland annat försvarsgeneralen Oscar Fors.
– Men vi får tillbaka några spelare sedan sist så vi kan ändå ställa ett starkt lag på benen, säger tränaren Nermin Zulovic.

14:00 Nedansjö IK - Lucksta IF (tips: 0-4)
Efter att ha sett Nedansjö mot IFK Sundsvall förra helgen går det inte att tippa med dom mot serietvåan Lucksta. Ett Lucksta som dessutom jagar seriesegern blir en för hård nöt att knäcka för nykomlingarna trots att varje poäng i bottenstriden är viktiga. Men det är inte lag av Luckstas kaliber man ska ta poäng av. Eller?

14:30 Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall (tips: 2-2)
Två lag som tog viktiga segrar i bottenstriden i den förra omgången. Det här är en öppen historia som kan sluta hur som helst. Grundtips kryss men garderar med en etta. IFK vill säkert lämna tillbaka träsleven igen till Kovland som igår tog poäng i Torpshammar. Men lyckas man? Vinner Sidsjö-Böle så kan man spela avslappnat resten av hösten då man får en rejäl marginal till nedflyttningsplatsen.

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Patrik Högdahl har precis placerat in straffen i fel hörn för Kovlandsmålvakten "Lacke" Pettersson och kvitterat i minut 89 för sitt Torpshammar. Foto: Pia Skogman. Lp
Patrik Högdahl har precis placerat in straffen i fel hörn för Kovlandsmålvakten "Lacke" Pettersson och kvitterat i minut 89 för sitt Torpshammar. Foto: Pia Skogman. Lp
Patrik Högdahl satte Torpshammars 2-2-straff med bara minuten kvar. Starka nerver! Patrik Högdahl satte Torpshammars 2-2-straff med bara minuten kvar. Starka nerver!

2-0-ledning med fyra minuter kvar räckte inte för jumbon Kovland i Torpshammar

(2018-08-31)

Jumbon Kovland ledde med 2-0 på Torpshammars IP när mindre än fem minuter återstod.
Då vaknade hemmalaget till och kunde via två sena mål komma ikapp och ta en pinne i den viktiga bottenstriden.
– Jag är besviken på spelet men nöjd med resultatet, säger Torpsgammars tränare Bert-Ove Blom.
– Jag är nöjd med prestationen men inte med resultatet, säger Kovlands dito Fredrik Åhsén.


Kovland tog ledningen i den första minuten

Jumbon Kovland chockstartade på Torpshammars IP genom att redan i den första minuten ta ledningen. Oskar de Vahl slog in bollen i centrum till Jesper Eliasson som tryckte in 0-1.
Hemmalaget tog över bollinnehavet men förmådde inte skapa något mer än ett par skott en bra bit utanför eller ovanför KIF-keepern Lars-Håkan "Lacke" Petterssons ribba och det lilla som nådde innanför målramen var plockpotatis.
Inte heller gästerna skapade speciellt mycket men efter dryga halvtimmen fick man till en omställning och Oskar de Vahl spelade från sin högerkant fram Emil Westberg till ett friläge och han satte 0-2 under den utrusande Andrei Colibaba.
– Det här måste vara vår sämsta halvlek på hela året, summerade en barsk Bert-Ove Blom, tränare i Torpshammar, i pausen.


Lekte dribbler - nära 0-3

Kovland såg även under den andra halvleken att ha bra koll på matchen och när Colibaba lekte dribbler i eget straffområdet med mindre lyckat resultat snodde Emil Westberg bollen men Magnus "Bobo" Eriksson hann tillbaka och rädda strax före mållinjen. Lite mer distinkt avslut där och 0-3 hade varit ett faktum men kanske blir Emil lite väl ivrig?
– Hade vi fått 3-0 där hade vi vunnit, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
Med tio minuter kvar flyttade Torpshammar upp och gick ner på en trebackslinje och fick till lite tryck och i den 86:e minuten lyckades Tomas Decker stöta in reduceringen efter en trippelchans.
Kovland såg dock ut att kunna hålla undan men med dryga minuten kvar av ordinarie tid studsade en boll upp på en bortahand och domaren blåste straff till Kovlands stora missnöje, om man beskriver händelsen milt.
– Helt horribelt! Domaren var nog den ende som såg någon hands, dundrar Fredrik Åhsén.


Starka nerver

Rutinerade Patrik Högdahl stegade fram och placerade "Lacke" Pettersson i det ena hörnet och bollen i det andra. Starkia nerver att sätta dit den i det läget.
2-2 var kanske inte helt rättvist men Kovland får skylla sig lite själva att man inte lyckades stänga ner matchen.
Men chansmässigt var inte matchen över! Rikard Vikberg hade en jättechans att även sätta 3-2 till Torpshammar för att kunna bli 2-3 i det vändande anfallet där Emil Westberg nickade ett högerinlägg precis utanför den vänstra stolpen.
– Jag är besviken på spelet men nöjd med resultatet, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Jag är nöjd med prestationen men inte med resultatet, säger Kovlands dito Fredrik Åhsén.

• Klicka här för att höra vad tränarna tyckte mer om matchen i enlängre intervju. Ber dock om överseende p g a det surrande ljudet men naturligtvis var det någon som bara "måste" ringa precis undeer inspelningen som skedde med mobilen...


Torpshammars IF - Kovlands IF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
2018-08-31 - 18:30 - Torpshammars IP
Målen: 0-1 Jesper Eliasson (1), 0-2 Emil Westberg (33), 2-1 Tomas Decker (86), 2-2 Patrik Högdahl (89, straff).
Domare: Omar Vali (fick mycket kritik från flera håll både under och efter matchen).
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så här nära var Emil Westberg att nicka hem segern till Kovland på övertid. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Så här nära var Emil Westberg att nicka hem segern till Kovland på övertid. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bert-Ove Bloms Torpshammar kan fjärma sig från bottenstriden vid seger hemma mot Kovland i afton. Bert-Ove Bloms Torpshammar kan fjärma sig från bottenstriden vid seger hemma mot Kovland i afton.

Omgång 13 inleds med bottenstrid på Torps-hammars IP

(2018-08-31)

I morgon spelas omgång 13 av Medelpadsallsvenskan.
Men redan i afton tjuvstartar omgången med en viktig match i bottenstriden.


Jumbon Kovland gästar Torpshammar som ligger tre poäng före i tabllen i afton när Medelpads-allsvenskans omgång 13 tjuvstartar.
En riktig sexpoängsmatch som Lokalfotbollen kommer att vara på plats att bevaka.
Hennaseger och Torpshammar fjärmar sig en aning från striden om nedflyttning.
KIF-seger och man tar steget över detsamma och sätter press på dom övriga lagen nere i träsket.


Kvällens match:


Torpshammars IF - Kovlands IF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
2018-08-31 - 18:30 - Torpshammars IP
Domare: Omar Vali
Matchfakta

Övriga matcher i omgång 13 spelas i morgon lördag:
14:00 Matfors IF - Essviks AIF
14:00 Söråkers FF - Ljunga/Fränsta
14:00 Nedansjö IK - Lucksta IF
14:30 Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kvicke Konrad Ålund Smedlund lånas ut från Söråker till Ljustorp. Kvicke Konrad Ålund Smedlund lånas ut från Söråker till Ljustorp.

Söråker hjälper ett Ljustorp i knipa

(2018-08-31)
Ljustorps ligger sist i Medelpadsfemman.
Nu får man hjälp av Söråker som lånar ut tre spelare till kommunkollegan.
– Vi måste försöka hjälpa varandea inom kommungränsen om vi kan, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Ljustorp tvingades skjuta upp förra helgens bortamatch mot Wiskan då man bara fick ihop fyra spelare.
Nu ställer nabon Söråker upp och lånar ut tre spelare till Justorp resten av säsongen.
– Vi måste försöka hjälpa varandra inom kommungränsen om vi kan. Det är inte bra för Timråfotbollen om Ljustorp tvingas lägga ner och definitivt inte mitt under säsongen, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Trion det gäller är snabbe yttermittfältaren
Konrad Ålund Smelund, nittbacken Jepser Salhlberg och allroundspelaren Anders "Inista" Eiklund.
Söråker har även lånat ut unge målvakten Simon Mohlin till Ljustorps seriekollega Holm.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fyra nöjda målskyttar för IFK Sundsvall efter 5-0-seger i dimman mot Nedansjö. Fr v: Martin Eriksson, Uros Kalember, Kevin Berg och tvåmålsskytten Jonas Nordström. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fyra nöjda målskyttar för IFK Sundsvall efter 5-0-seger i dimman mot Nedansjö. Fr v: Martin Eriksson, Uros Kalember, Kevin Berg och tvåmålsskytten Jonas Nordström. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Första segern för beslutsamt IFK Sundsvall sedan tidigt i juni – 5-0 i dimman på Balders mot Nedansjö

(2018-08-24)

IFK Sundsvall tog tre viktiga poäng i bottenstriden när Nedansjö gästade Balders dimhöljda höjder.
Detta var kamraternas blott andra seger för säsongen, den första tog man mot Torpshammar tidigt i juni och även den hemma på konstgräset.
– Nästan så att säsongen börjar för oss nu och nu blickar vi uppåt i tabellen, säger IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin efter 5-0-segern.


Beslutsamt IFK Sundsvall

Det märktes att IFK Sundsvall hade kniven mot strupen inför bottenmötet mot Nedansjö. Och efter några bra insatser mot lag långt högre upp i tabellen där man varit nära att ta poäng men tappat på slutet gick man ut och tog hand om den berömda taktpinnen direkt medan gästande Nedansjö nästan blev chockade av hemmalagets beslutsamhet.
I den tionder minuten fick IFK en frispark i bra läge som Sundlånet Jonas Nordström placerade in i "målvaktens hörn" i den kraftiga diman.
2-0 och 3-0 kom kring halvtimmen spelad och var snarlika där frispelade IFK:are satte bollen i nät. Först Uros Kalember och därefter blev Jonas Nordström tvåmålsskytt.
Därefter drabbades IFK av smolk i glädjebägaren när nyttige Nils Andersson vred sönder knät. Ambulans tillkallades och det tog nästan en trekvart innan den tog sig till Balders och personalen kunde ge Nils akut vård och skjuts till sjukhuset ett par stenkast bort.
Dom elva minuter som återstod blev händelsefattiga och bestod mest av spel på mittplan. Nedansjö gick in för att stoppa blödningen och komma in i matchen medan IFK bevakade sin ledning och gick iin för att täta till bakåt.


Dopade med självförtroende

I den andra fortsatte ett av självförtroende dopat IFK behålla initiativet och med knappa kvarten in bröt sig Martin Eriksson igenom och satte 4-0 via utelämnade Simon Gröning i bortamålet. Hemmalaget hade sedan flera chanser att göra tennissiffror av det hela innan Kevin Berg i slutminuten kunde spela hem setet.
– Hade en bra känsla före matchen och vi har tränat bra senaste tiden och haft mycket folk. Nästan så att säsongen börjar för oss nu och nu blickar vi uppåt i tabellen, säger IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin.
– IFK sade att dom kunde ställa upp med sitt bästa lag för säsongen. Ändå lyckades vi inte tagga till i en sådan här viktig match och var inte inne i den första halvtimmen. Efter deras skada ryckte vi upp oss men riktigt bra blev det aldrig även om vi aldrig gav upp utan kämpade och slet, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

• Intervju med IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin

IFK Sundsvall - Nedansjö IK 5-0
2018-08-24 - 18:30 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Jonas Nordström (10), 2-0 Uros Kalember (26), 3-0 Jonas Nordström (31), 4-0 Martin Eriksson (59), 5-0 Kevin Berg (90).
Domare: Anton Sundström (utmärkt insats, hanterade även skadan på IFK-spelaren bra).
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Martin Eriksson driver på i djupet i dimman och fri skjuter han in 4-0 via Simon Gröning i Nedansjömålet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.
Martin Eriksson driver på i djupet i dimman och fri skjuter han in 4-0 via Simon Gröning i Nedansjömålet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.
Tro det eller ej - det blev INTE mål den här gången. Men närmare än så här är det svårt att komma, eller hur? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Tro det eller ej - det blev INTE mål den här gången. Men närmare än så här är det svårt att komma, eller hur? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Patrik "PK" Lundgren hamrade in sista spiken i Essvikskistan. Patrik "PK" Lundgren hamrade in sista spiken i Essvikskistan.

Går det att stoppa Söråker? Essvik lyckades inte

(2018-08-24)

Söråker hittar i år vägar att vinna matcher.
Essvik tog ledningen uppe på "Vallen" och hade bud på mer men ändå lyckades "Lötagänget" vända och vinna med klara siffror.
– Vi inledde trevande men efter deras ledningsmål vaknade vi till och kunde vinna matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Essvik bud på fler mål efter 1-0

Hösten har tidigare säsonger varit ett aber för Essvik. I år har man inlett med en knapp 1-0-seger mot jumbon IFK Sundsvall, därefter 1-5 mot Lucksta och i afton 1-4 mot Söråker hemma på "Vallen".
Men det är mot seriens två topplag så man ska kanske inte dra allt för stora växlar på det – ännu.
Och det började bra när altmeister Robert Johansson knoppade in en hörna innan klockan tickat upp till kvarten.
– Vi hade sedan bud på fler mål men lyckades inte sätta dit bollarna, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Årets Söråker verkar alltid hitta en väg att vinna fotbollsmatcher. Och så även denna gång. När inte Essvik förvaltade sina lägen kunde istället gästernas Jesper Andersson sätta ett vänsterskott på Anton Jonssons passning och Joar Steens cemtring in till Martin Vestin vända till 1-2 på mindre än två minuter efter dryga halvtimmen.
– Slarv och halkning ledde till dessa mål, suckar Fredrik Martinsson.
Tidigt in i andra ökade Khalil Masri på till 1-3 med en nick och på stopptid fastställde Patrik "PK" Lundgren serieledarnas seger till 1-4 efter att han löpt sig fri på en långboll och lobbat över hemmamålvakten.


Går ut på att göra mål

Hemmatränaren grämde sig för målsumpningarna.
– Vi hade ett friläge efter deras tredje mål och hade behövt sätta det. Jag tycker att vi gör en bra match men fotboll går ju ut på att göra mål och dom satte sina chanser och inte vi. Enkel matematik, säger Fredrik Martinsson.
– Vi inledde trevande men efter deras ledningsmål vaknade vi till och kundevända och vinna matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
Söråker som hade sin tränare Nermin Zulovic på läktaren även om den assisterande domaren hade synpunkter på att han satt på "fel" läktare och fick flytta in under taket...
Backlinjen med Oscar Fors i spetsen samt målgörarna ska hyllas lite extra i ett starkt Söråkerkollektiv.
Elias Staffansson bäst i Essvik och som slet hårt i vanlig ordning.
Frågan man nu ställer sig. Leder det ända till division 3 för Söråkers FF?

Essviks AIF - Söråkers FF 1-4
2018-08-24 - 18:30 -  Essviksvallen
Målen: 1-0 Robert Johansson (14), 1-1 Jesper Andersson (34), 1-2 Martin Vestin (36), 1-3 Khalil Masri (48) 1-4 Patrik Lundgren (90+4).
Domare: Reza Nematbakhsh (godkänd)
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahls hattrick tog död på Ljunga/ Fränstas obesegrade svit. Oliver Widahls hattrick tog död på Ljunga/ Fränstas obesegrade svit.

Första förlusten för Ljunga/Fränsta blev en braktorsk mot Lucksta

(2018-08-24)

Det blev inte någon tolfte raka match utan förlust för Ljunga/ Fränsta även om det började bra med Andreas Modéns ledningsmål.
Serietvåan Lucksta vände sedan på Ljungalid efter bland annat ett hattrick av Oliver Widahl och krossade hemmalaget och åkte hem med en 7-1-victoria!


Utvisning och mål i baken

Efter elva raka matcher fick idag Ljunga/Fränsta inkassera säsongens första förlust när serietvåan Lucksta gästade Ljungalid.
Det började emellertid bra för hemmalaget då Andreas Modén gav dom blå-svart-randiga ledningen redan i den nionde minuten.
Dennis Moberg var dock inte sen att kvittera och därefter var det ställningskrig mellan lagen med bra tempo och tuffa närkamper.
I minut 44 tog målgörare Modén bollen med handen och fick syna det röda kortet direkt.
– En horribel utvisning, dundrar Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.
– Jag tycker att det var ett rött då handen är långt ifrån kroppen och Oliver (Widahl, reds an,) hade kommit helt fri om passningen gått igenom, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
För mer salt i såren, eller lök på laxen, gjorde Luckstatränaren 1-2 precis innan pausvilan. Ett tumgt mål i det läget.


Tidigt Luckstamål i andra

Kampen fortsatte i den andra halvleken men när Oliver Widahl satte 1-3 timmen in i matchen och bara minuten senare även 1-4 var Luckstasegern i hamn kändes det som och med en man mer.
Med knappt tio minuter kvar var det Daniel Näslunds tur att syna det röda kortet och med två man mer kunde Lucksta göra tre ytterligare mål tack vare dom större ytorna via Moberg, Widahl och Hakim Rouass. Den senare som var tillbaka på planen efter skadeelände.
– Vi kunde kontrollera matchen bra efter deras utvisning i slutet av första och i andra kunde vi gå ifrån efter deras andra röda. Siffrorna speglade inte matchen men vi fick ytor när dom flyttade fram och speciellt efter deras andra utvisning. Men vi fick verkligen jobba hårt för poängen, säger Jimmie Nordberg. 


Inte nöjd med domarens insats

Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson var smått uppgiven efter matchen.
– Har nog aldrig känt att man gjort en bra match när man förlorar med så stora siffror. Men denna gång så gör jag faktiskt det. Jag är oftast väldigt mild med min kritik emot domarna! Men idag får bli ett undantag. Helt ärligt så är det den sämsta insats jag någonsin skådat. Först utvisnings-handsen som såklart gör det väldigt svårt för oss. Sedan är det så många konstiga beslut, bland annat så missade dom många solklara offsider och  när vi åker på vårat andra röda kort så är det proppen ur och siffrorna drar iväg. Inget illa om Lucksta, dom genomförde en bra match både spelmässigt och sportsligt men enligt mig så är det domar trion som vinner denna match åt dom. Med risk att bli dumförklarad då det är svårt att skylla en sådan stor förlust på domaren, men det får jag ta denna gång, för det är precis vad jag tycker, säger Tommy Göransson.
– Domarna hade en tung kväll med några olyckliga beslut och svårt med kommunikationen mellan linje och huvuddomare under hela matchen. Förstår att Ljunga/Fränsta var väldigt besvikna på två röda kort men när dom aldrig slutade klaga och vi var tysta även om det var konstiga beslut ibland, så vinner man ingenting på att klaga på domsluten. Utvisningarna gör att glädjen över vinsten försvann, säger Jimmie Nordberg. 
Anfallsduon Oliver Widahl, tre, och Dennis Moberg, två, gör fem av Luckstas fem mål och bakåt gjorde backlinjen med Stefan Krantz och Eric Backlund i spetsen en bra match både i det defensiva- och offensiva spelet.
– Dessutom var det roligt att Hakim fick komma in och göra ett mål och en assist efter att han varit skadad under större delen av säsongen. Hans fart var med och skapade våra tre avslutande mål, säger Jimmie Nordberg

Ljunga/Fränsta - Lucksta IF 1-7
2018-08-24 - 18:30 - Ljungalid
Målen: 1-0 Andreas Modén (9), 1-1 Dennis Moberg (13), 1-2 Jimmie Nordberg (45), 1-3 Oliver Widahl (60), 1-4 Oliver Widahl (61), 1-5 Dennis Moberg (82), 1-6 Oliver Widahl (87), 1-7 Hakim Rouass (89).
Utvisningar Ljunga/Fränsta: Andreas Modén (44) och Daniel Näslund (82).
Domare: Temesgen Habte Eyes (många olyckliga beslut och ingen samklang mellan huvuddomare och hans assistenter).
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jonas Richnau Ersson bröt dödläget på Thulevallen under fredagskvällen. Jonas Richnau Ersson bröt dödläget på Thulevallen under fredagskvällen.

Matfors klättrade upp till tredje plats i tabellen

(2018-08-24)

Matfors klättrade förbi både Essvik och Ljunga/Fränsta i tabellen och upp till tredjeplats sedan man efter en mållös första halvlek vunnit den andra mot Torpshammar med 2-1.
– Torpshammar försvarade sig bra men vi fortsatte att gnugga på vilket gav utdelning, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Ville slå vakt om poängen

Matfors hade mycket boll men Torpshammar kom till Thulevallen och ville slå vakt om den poäng man hade när man anlände.
Och man såg också länge ut att lyckas men i mitten av den andra halvleken kunde Jonas Richnau-Ersson sätta bollen i nät bakom Andrei Colibaba i Torpshammars mål.
Gästerna flyttade därefter upp i planen för en kvittering men det hela slutade med att Jimmy Holmgren spelade fram Oscar Nilsson-Böös som avslutade kliniskt till 2-0.
Torpshammarspelarna är emellertid av segt virke och gav aldrig tappt och bara ett par minuter senare satte Anton Skarpsvärd Olsson reduceringen.
– Vi hade några hörnor sista tio och med lite tur hade vi fått en poäng. Men Matfors vinner rättvist, helt klart, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Blom fortsätter:
– Är trots förlusten inte alltför besviken. Vi hade manfall inför matchen och visste att det skulle bli svårt men jag tycker grabbarna höll sig till vår gameplan perfekt även om vi blev lite trötta på slutet.


Gnuggade på

Matfors var inte nöjda med spelet men med dom tre poängen.
– Torpshammar försvarade sig bra men vi fortsatte att gnugga på och rulla boll vilket till slut gav utdelning. Ingen supermatch av oss men en helt okey andra halvlek där dom fick flytta på fötterna och vi fick ytor när dom blev trötta, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
Spelare som utmärkte sig extra i Matfors var Jimmy Holmgren som var tillbaka efter skada och visade direkt att han blir en viktig pjäs för Brukets Blå under hösten.
I Torpshammar visade sig Håkan Moberg ännu en gång vara drypsäker i mittförsvaret och på mitten hoppade Stefan Gustafsson in och höll i och fördelade bollen i mån av ork.

Matfors IF - Torpshammars IF 2-1
2018-08-24 - 18:30 - Thulevallen
Målen: 1-0 Jonas Richnau Ersson (67), 2-0 Oscar Nilsson-Böös (78), 2-1 Anton Skarpsvärd Olsson (80).
Domare: Thomas Berglund (bra)
Publik: 51
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lützendimma? Nej, Balders kan konkurrera! Det var inte bara jag som knappt såg något av matchen IFK Sundsvall - Medansjö IK. Men vad jag kunde lyssna mig fram till vann IFK en viktig seger i bottenstriden. Och det mer hela 5-0! Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Lützendimma? Nej, Balders kan konkurrera! Det var inte bara jag som knappt såg något av matchen IFK Sundsvall - Medansjö IK. Men vad jag kunde lyssna mig fram till vann IFK en viktig seger i bottenstriden. Och det mer hela 5-0! Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 12:
Sviter bröts men toppduon tog treor

(2018-08-24)

IFK Sundsvall vann för första gången sedan tidigt i våras och Ljunga/Fränsta åkte på sin första förlust.
Två längre sviter som bröts.
Men i toppen vann både Söråker och Lucksta och befäster sina platser i tabellen.
Resultat och matchfakta från kvällens matcher:


Essviks AIF - Söråkers FF 1-4
2018-08-24 - 18:30 -  Essviksvallen
Matchfakta

IFK Sundsvall - Nedansjö IK 5-0
2018-08-24 - 18:30 - Baldershovs IP, konstgräs
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Lucksta IF 1-7
2018-08-24 - 18:30 - Ljungalid
Matchfakta

Matfors IF - Torpshammars IF 2-1
2018-08-24 - 18:30 - Thulevallen
Matchfakta

Fotnot:
(referat kommer under lördagen då jag inte hann med att ringa runt till samtliga tränare/ledare, kommer även en videointervju med IFK Sundsvalls tränare efter segern).

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Caramba! Lyckades radera hela texten inför fredagens matcher plus det längre referatet mellan Kovland - Sidsjö-Böle här nedan. Suck...

Tre viktiga poäng till Sidsjö-Böle i bottenstriden

(2018-08-22)

Sidsjö-Böle tog tre synnerligen viktiga poäng på Ånäsvallen när det gäller kampen om att undvika nedflyttning.
– Vi tajtade till där bak kollektivt och skapade chanser framåt. Hade kunnat gjort fler mål på våra fina chanser, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Lite för många tuppmål bakåt nu och dessutom har vi svårt att skapa rejäla chanser framåt, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


råkade radera hela matchreferatet....

Kovlands IF - Sidsjö-Böle IF 1-4
2018-08-22 - 18:30 -  Ånäsvallen
Målen: 0-1 självmål (24), 1-1 Casper Engstrand (31), 1-2 Karl Ståhl (38), 1-3 Innocent Manzi (50), 1-4 Mohammed Rezaei (90.
Utvisning Kovland: Victor Munter (77)
Domare:  Anders Wiklander (klockren insats)
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fredrik Åhséns Kovland ska försöka passera Sidsjö-Böle i botten av tabellen i afton. Fredrik Åhséns Kovland ska försöka passera Sidsjö-Böle i botten av tabellen i afton.

Bottenstrid inleder Medelpadsallsvenskans 12:e omgång

(2018-08-22)

På fredag spelas omgång 12 av Medelpadsallsvenskan.
Men redan idag tjuvstartar omgången på Ånäsvällen med Kovland - Sidsjö-Böle.
Två lag som kämpar för att lämmna bottenstriden. Just nu ligger hemmalaget nästsist och Sidsjö-Böle placeringen ovanför. Viktiga poäng på spel således.


Kovlands IF - Sidsjö-Böle IF (tips: 1-1)
2018-08-22 - 18:30 -  Ånäsvallen
Domare:  Anders Wiklander
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Söråkers målskyttar i toppmatchen mot Matfors. Från vänster: Jesper Andersson, Anton Jonsson (två mål), Martin Vestin och Khalil Masri. Foto: Pia Skogman,Lokalfotbollen.nu.
Söråkers målskyttar i toppmatchen mot Matfors. Från vänster: Jesper Andersson, Anton Jonsson (två mål), Martin Vestin och Khalil Masri. Foto: Pia Skogman,Lokalfotbollen.nu.

Målrikt, spännande, fränt och grinigt när Söråker vann med 5-4 hemma på Löta mot Matfors

(2018-08-17)

Det blev hela nio mål i toppmatchen på Söråkers IP.
Och majoriteten gjordes av hemmalaget.
I och med 5-4-segern behåller Söråker serieledningen.
– Vi leder tack vare vår inställning och att vi dragit ner på fysen, säger tvåmålsskytten Anton Jonsson.


Händelserikt

Många mål, fräna närkamper, grinigt och glåpord mellan ledare – men framförallt spännande.
Där har ni en sammanfattning av toppmatchen mellan Söråker och Matfors som resultatmässigt slöt 5-4.
Khalil Masri satte redan i den sjätte minuten 1-0. Ett mål som blev lite kontroversiellt.
– Han slår ju in bollen med hjälp av handen, dundrar Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
Det tog emellertid Oliver Spjut mindre än en minut att replikera för Matfors.
Spelet böljade sedan fram och tillbaka, dock utan något skönspel. Inget av lagen lade fingrarna emellan när det gällde närkampsspelet.
Strax innan paus provade Martin Vestin att ladda bössan vid straffområdeslinjen (se bild nedan). Träffen blev inte hård, men välplacerad och den rullade in vid Johan Fredrikssons högra stolpe. Fredriksson som hade en tuff match mellan sina stolpar denna afton.


Sex mål efter paus

Ävem den andra halvleken blev svängig även om hemmalaget mestadels hade momentum. Men efter drygt tio minuter in så kvitterade Fredrik Broman med en läcker frispark förbi en felplacerad mur. Gästerna hann dock knappt jubla klart förrän Anton Jonsson laddade bössan. Skottet gick dock rakt på Fredriksson i MIF-målet men på något sätt lyckades han styra upp den i det egna nättaket. Kan den lågt stående solen vara en förklaring?
Jesper Andersson ökade sedan på till 4-2 i den 68:e minuten men Fredrik Broman svarade ännu en gång med att reducera till 4-3 men det tog inte lång tid innan Anton Jonsson, igen, såg till att skapa ett tvåmålsöverläge för Söråker.
Hemmalaget hade sedan bud på både ett sjätte och ett sjunde mål men det skulle ändå bli lite nerv i matchen. På övertid tilldömdes Matfors en straff och den satte Fredrik Broman utan pardon och fullbordade därmed sitt hattrick. Det var dock för lite tid kvar att spela på för en kvittering och Söråker kunde jubla för ännu en seger och fortsatt ledning i Medelpads-allsvenskan.
– Vi leder tack vare vår inställning och att vi dragit ner på fysen, säger tvåmålsskytten Anton Jonsson.
– Det var pirrigt och spännande hela matchen. Tycker dock att det blev lite onödigt spännande då vi borde stängt matchen tidigare, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Pajas?

Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson var oerhört besviken efter matchen och var mycket kritisk.
– Är oerhört besviken för förlusten men kanske ännu mer på Söråkers ledare. Spelarna ska ha en eloge, dom beter sig som vuxna människor. Men deras tränare, vilken pajas! Som han beter sig på sidan gör man inte. Det jublas mot bänken, det hånas efter slutsignal mot mina spelare. Nej, så uppträder man inte som ledare, klargör Andreas Jonsson.
Lokalfotbollen var på plats och det ska väl i ärlighetens namn nämnas att det även kom en del glåpord och gester från Matfors avbytarbänk.
I Söråker plussar vi för målgörarna och i Matfors stort plus till Fredrik Broman för sitt hattrick. Men givetvis surt att göra tre mål utan att få någon poängutdelning.

• Lokalfotbollens intervju med två av målskyttarna i Söråker - Jesper Andersson och Anton Jonsson.

Söråkers FF - Matfors IF 5-4
2018-08-17 - 19:00 -  Söråkers IP
Målen: 1-0 Khalil Masri (6), 1-1 Oliver Spjut (17),, 2-1 Martin Vestin (41), 2-2 Fredrik Broman (54), 3-2 Anton Jonsson (55), 4-2 Jesper Andersson (68), 4-3 Fredrik Broman (77), 5-3 Anton Jonsson (81), 5-4 Fredrik Broman (92+2, straff).
Domare: Per Backlin (mycket gnäll från ledarna men Lokalfotbollen tycker att Backlin gör en bra match och var tydligt i sina domslut allt som oftast).
Publik: 101
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Martin Vestin prickskjuter in Söråkers 2-1-mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Martin Vestin prickskjuter in Söråkers 2-1-mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Anders Bohman nicckade in Ljunga/ Fränstas viktiga 1-2-reducering i slutet av den första halvleken. Anders Bohman nicckade in Ljunga/ Fränstas viktiga 1-2-reducering i slutet av den första halvleken.

Ljunga/Fränsta på väg att tappa sin obesegrade svit mot jumbon – men vände 0-2-underläge  

(2018-08-17)

Hittills obesegrade Ljunga/Fränsta hamnade i ett 0-2-underläge mot jumbon IFK Sundsvall.
Efter en sen reducering i slutet av den första halvleken och ytterligare tre  mål efter paus kunde man vända till seger.
– Vi gjorde en bedrövlig första halvlek men i andra gick vi ut och malde ner dom, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.


Två mål av Mahmoud El Assir 

Hittills obesegrade Ljunga/Fränsta var nära att tappa sin fina svit. Och det mot jumbon IFK Sundsvall.
Gästerna ledde på Ljungalid med 2-0 efter Mahmoud El Assirs båda fullträffar. 0-1 kom efter en kvart. Jesper Hellström bröt ett hemmaanfall, passade till Kevin Näsström som slog en öppnande boll på djupet till El Assir som avslutade kliniskt. 0-2 kom sedan i mtten av halvleken och återigen var det Kevin Näström som frispelade El Assir som distinkt sköt bollen under Valerik Danielian i hemmamålet.
Strax innan pausvilan fick Ljunga/Fränsta en livlina in i matchen då Anders Bohman nickade in 1-2 vid den första stolpen efter en hörna.
I slutet drabbades gästerna även av en jobspost då den sammanhhållande länken på mitten med den eminenta högerfoten, Jesper Hellström, tvingades utgå på grund av en axelskada.


Två mål av Haik Danielian

Hemmalaget jagade en kvittering i den andra halvleken men det tog till lite drygt 20 minuter kvar innan Haik Danielian från nära håll kunde stöta in ett inspel från vänsterkanten. Med mindre än fem minuter senare gjorde Haik om bedrifen och Ljunga/Fränsta hade vänt matchen.
Ytterligare fem minuter senare skruvade Manne Pettersson in en frispark med vänsterfoten rakt upp i krysset till 4-2.
Matchen avgjord?
Nix! Med tolv minuter kvar vek Lennyns Arturo Duarte Rios in från kanten och satte skottet vid den första stolpen.
– Det var den enda chansen dom hade efter paus. Vi gjorde en bedrövlig första halvlek men i andra gick vi ut och malde ner dom. Men visst, vi kom undan med förskräckelsen, säger Ljunga/ Fränstas tränare Tommy Göransson.
– Vi gör en jättebra första halvlek och ligger hela tiden rätt i positionerna och hotade med våra omställningar. Tyvärr kunde vi inte följa upp med en lika bra andra halvlek men Ljunga/Fränsta är tunga att möta, säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellstöm, som alltså fick stå på sidan i andra efter sin skada.


Elfte raka utan förlust

Amders Boman och Emanuel Pettersson på mitten och Linus Sjölander i anfallet var nyttigast i Ljunga/Fränsta. Plus också till tvåmålsskytten Haik Danielian för hans förmåga att finnas på rätt plats vid rätt tillfälle.
Firma Mahmoud El Assir (två mål) och Kevin Näsström (två ass) stack ut lite extra hos IFK Sundsvall tillsammans med Jesper Hellström.
Det här var Ljunga/Fränstas elfte raka utan förlust och tappade inte något gentemot tetduon.
För IFK Sundsvall var det nionde  förlusten av elva och läget i botten blir allt mer prekärt.

Ljunga/Fränsta - IFK Sundsvall (tips: 3-0)
2018-08-17 - 19:00 -  Ljungalid
Målen: 0-1 Mahmoud El Assir (16), 0-2 Mahmoud El Assir (23), 1-2 Anders Bohman (41), 2-2 Haik Danielian (68), 3-2 Haik Danielian (72). 4-2 Emanuel Pettersson (77, frispark) 4-3 Lennyns Arturo Duarte Rios (78).
Domare: Christer Eriksson (godkänd)
Publik: 76
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tvåmålsskytten Dennis Moberg. Tvåmålsskytten Dennis Moberg.

Lucksta studsade tillbaka – tog en fem-etta mot Essvik

(2018-08-17)

Oliver Widahl öppnade målskytte och därefter gjorde Victor Amund och Dennis Moberg två mål vardera när Lucksta tog en fem-etta mot Essvik hemma på Sörforsvallen.
– Vi både försvarade oss och anföll som en enhet, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Bortdömt mål

Essvik inledde bra på Sörforsvallen och hade en tidig boll i nät – som dock dömdes bort för offside.
När istället Lucksta satte 1-0 i den tionde minuten sedan Oliver Widahl runnit igenom efter ett inkast kantrade matchen över till hemmalaget. Ja, det blev till och med en riktig slagsida.
– Vi hade lite tur där med domslutet. 0-1 och det hade blivit en helt annan match. När vi sedan istället tog ledningen strax därpå började spelet flyta allt bättre och vi både försvarade oss och anföll som en enhet, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Efter en kvart nickade Victor Amund in en hörna, i den 38:e minuten avslutade Dennis Moberg ett vackert anfall med en välplacerad bredsida och i öppningen av den andra halvleken satte Victor Amund skallen till ännu en hörna, 4-0 och game over.
Elias Friberg stack emellan med en reducering kring kvarten kvar men


Amund och Moberg tvåmålsskyttar

Dennis Moberg ville, precis som Amund, bli tvåmålsskyt och fastställde Luckstasegern till 5-1 med fem minuter kvar.
– Efter 4-0-målet kände jag mig säker på seger. Skulle mycket till att vi tappade den, säger Jimmie Nordberg.
– Ett riktigt bottennapp! Vi började annars bra men efter vårt bortdömda mål och deras 1-0-mål strax därpå fick vi aldrig vårt spel att stämma samtidigt som dom satte sina chanser. Dom gör mål efter inkast, två hörnor och våra misstag, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Kollektivet i förarsätet i Lucksta men en extra korv ed bröd till målgörarna.
I Essvik går det inte att plussa för någon denna afton, det var blekt överlag.

Lucksta IF - Essviks AIF 5-1
2018-08-17 - 19:00 -  Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl (10), 2-0 Viktor Amund (15), 3-0 Dennis Moberg (36), 4-0 Viktor Amund (49), 4-1 Elias Friberg (74). 5-1 Dennis Moberg (85).
Domare: Tomas Berglund (hade full kontroll)
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jonathan Söder öppnade målskyttet. Jonathan Söder öppnade målskyttet.

Nedansjö spräckte sin svit på sju matcher utan vinst – och tog samtidigt en skön revansch på Kovland 

(2018-08-17)

Sju raka matcher utan vinst och 0-6 i baken i förra mötet med Kovland.
Man kan inte direkt påstå att oddsen var på Nedansjös sida...
– Men vi gör nog årets bästa match och styrde och ställde som vi ville och vi svarade för en grym laginsats, säger Nedansjös tränare Christer Söder efter 2-1-segern.


Chansfattig första halvlek

Nedansjö hade inte vunnit på sju omgångar och idag i afton väntade Kovland som hemma på Ånäsvallen i våras vann med förkrossande 6-0.
Revansch eller ännu en match utan seger för Nedansjö var spörsmålet?
Starten för hemmalaget blev bra. Oskar Palmqvists höga "snöbollsinlägg" nickades in av Jonathan Söder efter dryga kvarten.
I början av den andra halvleken var Kovland nära att kvittera men ett motlägg nästan på mållinjen tog vägen över ribban.
– Vi hade nån boll till som snurrade precis på deras mållinje, säger Kovlands tränare FredrikÅhsén.
Med 20 minuter kvar drog Anton Hallengren på sig ett rött kort efter att regelvidrigt stoppat en målchans för hemmalaget.
– Mycket konstigt domslut, kommenterar Fredrik Åhsén.
Med två minuter kvar kunde Andreas Sunqvist, åter efter en kortare time-out, från nära håll trycka in 2-0 efter Johan Engbloms frispark som Joar Sjöström sedan nickade in i boxen.


"En för alla, alla för en"

Kovland kunde frisera förlusten med en straff på övertid efter en fällning långt ut i straffområdet (eller utanför?). Michael Lindgren var exekutor.
– Vi gör nog årets bästa match och styrde och ställde som vi ville och vi svarade för en grym laginsats. Vi var också fullt laddade efter vårens 0-6-förlust, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Det var chansfattigt i första och dom gör mål på sin enda chans. Vi krigade på bra men hade svårt att sätta våra chanser när dom dök upp, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
I Nedansjö rådde parollen "en för alla, alla för en" medan man i Kovland var nöjda med lagets inställning. Ingen stod dock ut något extra.
I och med dagens seger passerade NIK KIF i tabellens nedre regioner.

 Nedansjö IK - Kovlands IF 2-1
2018-08-17 - 19:00 -  Nedansjö IP
Målen: 1-0 Jonatan Söder (17), 2-0 Andreas Sundkvist (88), 2-1 Michael Lindgren (90, straff).
Utvisning Kovland: Anton Hallengren (70)
Domare: Anton Sundström (ingen bra dag på jobbet, kan mycket bättre)
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Två mål direkt i återkomsten för Tomas Decker. Två mål direkt i återkomsten för Tomas Decker.

Blytunga poämg för Torps-hammar i bottenstriden
– 4-1 mot Sidsjö-Böle:
"Årets bästa 90 minuter"


(2018-08-17)

Torpshammar har spelat bra mot lagen på övre halvan, men fått lite med sig.
Ikväll mötte man mer jämbördit motstånd och tog en blytung och rättvis trepoängare mot Sidsjö-Böle där återvändaren Tomas Decker inledde med två fullträffar i 4-1-vinsten.
– Som lag gör vi våra bästa 90 minuter. Både försvarsspelet och våra omställningar fungerade som vi villatt det ska, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Två mål av återvändare

Både Torpshammar och Sidsjö-Böle slåss om at hänga kvar i Medelpads-allsvenskan.Ikväll möttes lagenpå dom förstnämndas IP.
Tomas Decker har återvänt till Torpshammar nu i höst från Stöde och i slutminuterna av den första halvleken slog han till – två gånger!
Först fick han en boll från högerkanten som han tog emot och därefter nöp till från strafflinjen och bollen satt i "fel" hörn för gästernas keeperManne Vallström, som gjorde sin första match för sin nya klubb.
Därefter fick Decker en längre boll och fri med Vallström lobbade han bollen kyligt intill 2-0.
I den andra jagade Sidsjö-Böle reducering men precis som under den första halvleken visade sig hemmaförsvaret vara oigenomträngligt.
Med fem minuter kvar drev Sadat Emerlahu in från vänsterkanten, dribblade av ett par motståndare innan han centralt från 15 meter hamrade in spiken lågt i Bölekistan.
Ville Bondén tröstmålade för gästerna när två minuter återstod men det här var Torpshammars match och minuten senare blev StefanLindman krokad inne i Sidsjö-Böles straffområde, klev upp och tog själv hand om "stramaren" på bästa sätt och fastställde segern till 4-1.
– Som lag gör vi våra bästa 90 minuter. Både försvarsspelet och våra omställningar fungerade som vi vill att det ska, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Han fortsätter:
– Vi lät dom rulla boll på egen planhalva men när dom kom in på vår satte vi hård press, vann ofta bollen och kunde ställa om snabbt. Killarna börjar lära sig allt mer om hur jag vill att vi ska spela och då ger det också resultat. Vi har t ex varit nära att ta poäng av topplagen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Berömmer motståndarna

Sidsjö-Böles tränare var inte sen att berömmasina motståndare efter matchen:
– Torpshammar gjorde det trångt för oss på deras planhalva och stressade oss till misstag och kontraslog när dom vann bollen. Vi hittade inget motgift mot deras spel. Dom jobbade hårdare än oss och vann generellt kampen i kampen spelare emellan, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Tomas Decker var hela tiden giftig som anfallare i sinTorpcomeback och var bara ett stolpskott från ett hattrick. I mittförsvaret styrde Håkan Moberg med bravur. Ahmed Hassen Nour alias "Dino" plockade bort farlige Faton Buzuku ur matchen vilket är en bedrift på den här nivån.
– Idag skiljde det väldigt lite mellan den bäste och den som var minst bra i laget. Synd på "Dino" att han tvingas flytta till Uppsala, säger Bert-Ove Blom.
– Vi nådde inte upp till den standard vi har i truppen och ingen får därför beröm i afton, säger Mikael Eklöf besviket.

Torpshammars IF - Sidsjö-Böle IF 4-1
2018-08-17 - 19:00 -  Torpshammars IP
Målen: 1-0 Tomas Decker (43), 2-0 Tomas Decker (45), 3-0 Sadat Emerlahu (85), 3-1 Ville Bondén (88), 4-1 Stefan Lindman (89, straff).
Domare: Andreas Wiklander (höll ihop det bra sånär på ett par skönhetsmissar)
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i kvällens matcher i Medelpadsallsvenskan

(2018-08-17)

Här nedann följer resultaten från Medelpadsallsvenskans 11:e omgång.


Ljunga/Fränsta - IFK Sundsvall 4-3
2018-08-17 - 19:00 -  Ljungalid
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Lucksta IF - Essviks AIF 5-1
2018-08-17 - 19:00 -  Sörforsvallen
Domare: Tomas Berglund
Matchfakta

 Nedansjö IK - Kovlands IF 2-1
2018-08-17 - 19:00 -  Nedansjö IP
Domare: Anton Sundström
Matchfakta

Söråkers FF - Matfors IF 5-4
2018-08-17 - 19:00 -  Söråkers IP
Domare: Per Backlin
Matchfakta

Torpshammars IF - Sidsjö-Böle IF 3-1
2018-08-17 - 19:00 -  Torpshammars IP
Domare: Andreas Wiklander
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 11:
Intressanta möten i toppen & botten –
Matfors gästar Söråker och Sidsjö-Böle Torpshammar


(2018-08-17)

Ikväll spelas omgång 11 av Medelpadsallsvenskan,
Intressantaste mötet på förhand är givetvis serieledarna Söråker mot uppåtgående Matfors uppe på "Löta".
– Vi tänker bli kvar i serieledning hösten ut, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Vi tänker vinna resten av höstens matcher och ta hem serien, säger Matforsspelaren Daniel "Borra" Boström.


Kvällens matcher (med Lokalfotbollens tips):

Ljunga/Fränsta - IFK Sundsvall (tips: 3-0)
2018-08-17 - 19:00 -  Ljungalid
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Lucksta IF - Essviks AIF (tips: 2-2)
2018-08-17 - 19:00 -  Sörforsvallen
Domare: Tomas Berglund
Matchfakta

 Nedansjö IK - Kovlands IF (tips: 1-2)
2018-08-17 - 19:00 -  Nedansjö IP
Domare: Anton Sundström
Matchfakta

Söråkers FF - Matfors IF (tips: 1-2)
2018-08-17 - 19:00 -  Söråkers IP
Domare: Per Backlin
Matchfakta

Torpshammars IF - Sidsjö-Böle IF (tips: 1-1)
2018-08-17 - 19:00 -  Torpshammars IP
Domare: Andreas Wiklander
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors glada målskyttar i "El Fantastico" mot Lucksta. Fr v. Daniel Boström (3-0), Filip Andersson-Roos (2-0) och lagkaptenen Fredrik Broman (1-0). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matfors glada målskyttar i "El Fantastico" mot Lucksta. Fr v. Daniel Boström (3-0), Filip Andersson-Roos (2-0) och lagkaptenen Fredrik Broman (1-0). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matfors tog revansch i "El Fantastico" och spräckte samtidigt Luckstas förlust-nolla inför storpubliken

(2018-08-10)

Matfors vann returen av "El Fantastico" och fick revansch för förlusten i våras inför 450 åskådare på klassiska Thulevallen.
Och segern var fullkomligt rättvis mot ett Lucksta som efter den inledande kvarten inte alls stod att känna igen och som i och med förlusten nu fick lämna över serieledningen till Söråker.
–  Vi är bra i alla lagdelar och försvaret var prickfritt. En skön revansch, säger Matfors lagkapten och en av målskyttarna FredrikBroman.


Lagkaptenen bröt dödläget

Serieledarna Lucksta inledde "El Fantastico" beslutsamt och hade ett par chanser första kvarten, bland annat var Oliver Widahl nära att runda hemmakeepern Joel Molin.
Kring halvtimmen började Matfors spel fungera allt bättre och enbart kämpatakter övergick till mer konstruktivt spel, samtidigt som man fortsatte vinna närkamper och andrabollar.
I den 38:e minuten fick Fredrik Broman ett bra pass från Ville Johansson men Mike Karinga Persson räddade skottet men Broman tog själv hand om returen och satte 1-0.
Mindre än fem minuter senare kom även 2-0. Philip Andersson-Roos fick tag i bollen och chippade iskallt in tvåan.


Matfors kontrollerade ledningen

När Lucksta äntrade den andra halvleken gjorde man det utan "jävlar anamma" i kroppsspråket utan det såg lojt och uppgivet ut. Något som också speglade sig i spelet i den andra halvlekn. Brukets Blå (ett smeknamn som faktiskt Lokalfotbollen myntade för några år sedan) kontrollerade sin ledning och var närmare 3-0 än Lucksta en reducering. Jonas Richnau Ersson drog t ex på från distans som den långt ut stående Mike Karinga Persson med möda hann tillbaka och styra till hörna uppe vid sitt högra kryss. Luckstakeepern hann även med en reflexräddning på ett närskott.
Men så med lite drygt tio minuter tappade Mike Karinga Persson oturligt ett inlägg och då höll sig Daniel "Borra" Boström sig framme och tåade in trean. Mike som blev skadad i situationen och tvingades kliva av lite halvt groggy. En olycka kommer som bekant sällan ensam.
– Nu vinner vi serien, säger 3-0-skytten Daniel Boström.


Tokspännande fortsättning på hösten väntar

Även lagkaptenen och öppningsmålskytten Fredrik Broman var nöjd.
– Vi gör en bra match i 90 minuter och är bra i alla lagdelar och försvaret var prickfritt. En skön revansch även om jag tycker att vi gjorde en bra match på Sörforsvallen och kanske borde ha vunnit då också.
– Vi började bra men efter deras 1-0-mål föll vi tillbaka och hittade aldrig in i matchen igen. Vi jobbade och gav aldrig upp men det riktiga lagarbetet saknades. Vi jobbade mer en och en än som lag kändes det som, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg besviket.
I och med förlusten tappade Lucksta serieledningen till Söråker och bjöd samtidigt in Matfors i kampen om seriesegern. Det blir en spännande höst i såväl topp- som bottenstriden. Precis som det ska vara!

• Lokalfotbollen intervjuar Matfors tre målskyttar

Matfors IF - Lucksta IF 3-0
2018-08-10 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Fredrik Broman (38), 2-0 Filip Andersson Roos (42), 3-0 Daniel Boström (79).
Domare: Andreas Wiklander (stabil insats av hela trion)
Publik: 450
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Daniel "Borra" Boström tåar in 3-0-målet sedan Luckstakeepern Mike Karinga Persson oturligt tappat en höjdboll. Foto: Pia Skogman.Lokalfotbollen.nu.
Daniel "Borra" Boström tåar in 3-0-målet sedan Luckstakeepern Mike Karinga Persson oturligt tappat en höjdboll. Foto: Pia Skogman.Lokalfotbollen.nu.
Det var välbesökta läktare på Thulevallen under fredagsens soliga "El Fantastico" som dessutom slutade med hemmaseger för "Brukets Blå". Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det var välbesökta läktare på Thulevallen under fredagsens soliga "El Fantastico" som dessutom slutade med hemmaseger för "Brukets Blå". Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Joar Steen satte viktiga 2-1-målet när mindre än tio minuter återstod. Joar Steen satte viktiga 2-1-målet när mindre än tio minuter återstod.

Söråker upp i serieledning efer två sena mål mot Torpshammar

(2018-08-10)

Söråkers FF i serieledning i division 4.
Det tillhör inte vanligheterna.
Men efter Joar Steens och Niklas Mattssons två sena mål mot Torpshammar var det ett faktum samtidigt som Lucksta gick på punpen i derbyt mot Matfors.
–  Nu siktar vi på att hålla oss kvar i toppen serien ut, säger Söråkers lagledare Tony Andersson sturskt.


Mållös första halvlek

Söråker jagar serieledning, Torpshammar kämpar om att hänga kvar. Given etta på stryktipset således?
Och hemmalaget bearbetade gästernas försvar redan från avspark men Torpshammar med målvakten Andrei Colibaba i spetsen  försvarade sig med näbbar och klor och lyckades hålla tätt hela den första halvleken.
I den andra var det Torpshammar som inledde bäst och vaskade fram tre bra chanser.
– Vi hade en fin period där, Jerry Backliund satte en boll i stolpen, Stefan Lindman sköt över i friläge och "Dino" (Ahmed Hassen Nour) var också igenom efter en soloraid. Vi hade behövt sätta något av dom lägena, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Selanders känsliga högerfot ett vapen

Det blev emellertid Söråker som kunde bryta dödläget. I minut 51 skickade Victor Selander in ett välavvägt frisparkslyft som Oscar Fors jobbat upp på och fick en kanonträff.
Det tog bara två minuter för Torpshammar att svara. Patrik Högdahl slog en lång hörna som Sadat Emerlahu mötte med vänstern vid den bortre stolpen. Kvitterat!
Söråker tog nu över resten av matchen, och detta markant. Men Torpshammar fortsatte att försvara sig bra samtidigt som hemmalaget brände en hel del lägen.
Med mindre än tio minuter kvar var frustrationen hög i hemmalaget. Då klev Oscar Fors åter upp i offensiven, fick tag i bollen och spelade in till Joar Steen som satte det förlösande 2-1-målet och vilt jubel upp på Löta.
När gästerna klev på med "allt" i slutet i jakten på poäng kunde Söråker stänga matchen i slutminuten. En ny fin frispark från Victor Selanders känsliga högerfot nådde Niklas Mattson med 3-1 som resultat.


Söråker ny serieledare

Då Matfors samtidigt dängde Lucksta i "El Fantastico" klättrade Söråker upp i serietopp.
– Ingen minns när Söråker låg i topp i division 4 så här långt in på säsongen men det är en härlig känsla. Nu siktar vi på att hålla oss kvar i toppen serien ut, säger Söråkers lagledare Tony Andersson sturskt.
Tony fortsätter:
– Vi ägde i princip hela matchen, 80-20, och hade bud på många fler mål. Missade t ex två frilägen och dessutom hade Victor Selander ett skott i ribbkrysset. Vi vinner matchen fullständigt rättvist även om vi avgjorde först i slutskedet.
– Vi hade en tunn trupp idag och drabbades under matchen av skador men grabbarna stod emot bra så länge vi iorkade och lite till. Vi gör en mycket bra laginsats som med lite flyt räckt till poäng mot topplaget. Vi har varit nära att ta poäng mot lagen högt upp i tabellen men inte fått något med oss vilket känns lite surt, säger Bert-Ove Blom.
Backlinjen med Oscar Fors som primus motor plus Victor Selanders viktiga högerfot får extra beröm i Söråker.
I Torpshammar ska hela trettonmannatruppen ha överbetyg för sin prestation.

Söråkers FF - Torpshammars IF 3-1
2018-08-10 - 19:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Oscar Fors (51), 1-1 Sadat Emerlahu (53), 2-1 Joar Steen (81), 3-1 Nicklas Mattsson (90).
Domare: Christer Eriksson (lysande!, konsekvent i 90 minuter)
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Faton Buzuku, med division 2-rutin från Ånge, Timrå och Härnösand, målade dubbelt i sin premiär med Sidsjö-Böle. Faton Buzuku, med division 2-rutin från Ånge, Timrå och Härnösand, målade dubbelt i sin premiär med Sidsjö-Böle.

Sidsjö-Böles nyförvärv Faton Buzuku den stora skillnade mellan lagen

(2018-08-10)

Sidsjö-Böles nytillskott Faton Buzuku gjorde två mål i sin debut men hade kunnat göra ännu fler när "Böle" tog en viktig seger i bottenstriden via 5-0 mot Nedansjö.
– Det märks att Faton har rutin från spel i högre serier. Men hela laget gör en stabil höstpremiär, säger tränaren Mikael Eklöf.


Viktigt 2-0-mål i halvlekens slutminut

Matchen flyttades från Sidsjövallen till Westhagen men om det var därför som den första kvarten var lika trevande som när två tungviktsboxare möts i ringen vet jag inte.
Men i mitten av halvleken började hemmalaget röra på sig lite mera och tog initiativ med ett par jabbar och en uppercut. I den 38:e lyfte man in en frispark och på andravågen efter den hamnade bollen hos Ville Bondén som täffade perfekt och höstens första Böle-mål var ett faktum.
– Vi var lite osmarta där. Vi trodde att domaren skulle vänta med frisparken då vi hade en spelare liggande på planen och tappade fokus på frisparken, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
I slutsekunderna av den första halvleken fick Sidsjö-Böle psykologiskt tunga 2-0. Kändes somen knock. På ett inspel från vänsterkanten fläkte sig Mohammed Rezaei och styrde in bollen.


Faton visade klass

I den andra halvleken var deet sedan Faton Buzukus tur att göra avtryck.
Sidsjö-Böles nyförvärv från division 2 hade ett par fina lägen att måla både före och efter paus innan han med timmen spelad gjorde sitt premiärmål för sin nya klubb. Och det var ett praktmål! Faton drev in från kanten innan han sköt upp bollen i Simon Grönings vänstra kryss. Då hade Simon redan luggat Faton på ett par frilägen men det här skottet var han chanslös på.
Bara tre minuter senare satte Faton Buzuku även 4-0 efter att ha fått en fin genomskärare och löpt sig fri.
Med 20 minuter kvar blev det bingo på Westhagen då Innocent Manzi på ett markinlägg från höger stötte in femman.
Gästerna hade svårt att skapa vassa chanser men hade ett friläge på slutet men som Petter Sjölund räddade med bravur och visade att han inte tänkte släppa målvaktshandskarna till nye Manne Vallström från Östavall utan kamp.
– Förutom första halvan av första och dom fem inledande minuterna av andra så var det här vår match. Vårt spel betalade sig med två sena mål i första plus tre i andra. Efter vårt 5-0-mål med 20 minuter kvar gick tempot ner i matchen då det var två trötta lag, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Vi spelade väl så bra som Sidsjö-Böle under den första halvleken men var som sagt inte fokuserade när dom gjorde sina mål. Något som dom straffade oss för, säger Christer Söder.
– Vi saknade både våra centrala mittfältare vilket inte var optimalt och när dom har en spelare av division 2-klass som Faton Buzuku fick vi det svårt. Han var skillnaden mellan lagen, fortsätter Söder.
– Det märks att Faton har rutin från spel i högre serier. Men hela laget gör en stabil höstpremiär, säger tränaren Mikael Eklöf.


Erik Senestad tillbaka efter skada

Utöver Faton Buzuku var det kul att åter se Erik Senestad på planen efter sin långvariga skadefrånvaro. Och han visade att han fortfarande är betydande för Sidsjö-Böles spel. 18-årige A-lagsdebutanten Taavetti Olavi Ahonen gjorde bra ifrån sig på vänsterbacken-
Löpvillige Patrik "Putte" Nilsson på mitten slet förtjänstfullt i Nedansjö.
– Borde haft stegmätare på honom i dag. Han löpte kopiöst, säger Christer Söder.
Simon Gröning nöp tre frilägen från Faton Buzuku och ska inte lastas för dom fem baklängesmålen. Joakim Söder var även han duktig på mittbacken i sin återkomst efter skada.

Sidsjö-Böle IF - Nedansjö IK 5-0
2018-08-10 - 19:00 - Westhagem
Målen: 1-0 Ville Bomdén (38), 2-0 Mohammed Rezaei (45), 3-0 Faton Bazuku (60), 4-0 Faton Bazuku (63), 5-0 Innocent Manzi (70).
Domare:  Per Backlin (stabil insats av hela trion)
Publik: 29
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Blott 14-årige Johan Bengtsson klev in och blev Essviks matchhjälte. Blott 14-årige Johan Bengtsson klev in och blev Essviks matchhjälte.

14-åring hoppade in och frälste Essvik mot tabell-jumbon

(2018-08-10)

Jumbon IFK Sundsvall var på väg att stjäla poäng av Essvik uppe på självaste "Vallen".
Då klev 14-årige Johan Bengtsson in i handlingarna och efter bara tre minuter efter sitt inhopp prickade han in matchens enda mål. 
– Precis som man ska göra om man vill ha tränarens förtroende även i fortsättningen, skrattar Essviks tränare Fredrik Martinsson efter "genidraget".


Essvik öppnade hårt

Essvik gick ut hårt första kvarten och skapade ett par gyllene lägen som emellertid IFK Sundsvalls målvakt Alexander Sjöbom räddade strongt.
Därefter gick Essvik ner i tempot samtidigt som IFK hittade rätt i sina försvarspositioner och gjorde det besvärligt för hemmalaget att hitta vägar igenom. Och det som ändå slank igenom fixade målvakts-Sjöbom.
I andra halvlek hittade plötsligt gästerna nätet men målet blev bortdömt.
– Deras målvakt tappade ett frisparksinlägg och vi satte bollen i mål men domaren tyckte att det var ruff på deras målvakt. Klart tveksamt tycker jag men det är ju så här vår säsong set utt, suckar IFK:s spelande ass. tränare Jesper Hellström.
Med lite drygt 20 minuter kvar skickade Essvikstränaren Fredrik Martinsson in 14-årige Johan Bengtsson, son till förre GIF- och SDFF- och numera Hudiksvallstränaren Michael Bengtsson.
Johan hann vara inne på planen i fem minuter innan han på ett pass från veteranen Robert Johansson och sköt distinkt in segermålet i bortre och då var till och med Alexander Sjöbom maktlös.
– Precis som man ska göra om man vill ha tränarens förtroende även i fortsättningen, skrattar Essviks tränare Fredrik Martinsson efter "genidraget".
"Snuvan" fortsätter:
– Även om jag är glad för segern är jag inte alls nöjd med spelet då vi inte gick ut och spelade efter matchplanen. Inte heller efter snacket i pausen, säger Martinsson.


Tufft att få ihop fullt lag

Jesper Hellström, ifjol i Essvik, var givetvis besviken efter matchen på sin förra hemmaplan.
– Hade vi fått vårt mål godkänt så tror jag faktiskt att vi vunnit ikväll.
Jesper fortsätter:
– Vi hade jättesvårt att få ihop fullt lag men fick låna några spelare från Sund, bland annat två killar födda -01. Men vi gör en kanonmatch och en eloge till hela laget som kämpade på. Surt igen att förlora efter ett sent baklängesmål, säger Jesper Hellström.
Trots en speltid på lite drygt 20 minuter var matchhjälten Johan Bengtsson bäst och piggast i Essvik
Alexander Sjöbom i målet nämnd och i övrigt var "Jesprarna" Lampinen (mittback) och Hellström (mittfältet) trion i IFK Sundsvall som stack ut lite extra där hela den tunna truppen slet på bra.

Essviks AIF - IFK Sundsvall 1-0
2018-08-10 - 19:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Johan Bengtsson (73).
Domare: Jan Boström (godkänd)
Publik: 65
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Offensive ytterbacken David Danielian hängde två av Ljunga/Fränstas mål. Offensive ytterbacken David Danielian hängde två av Ljunga/Fränstas mål.

Ljunga/Fränsta vände 0-1 i paus till en fem-etta

(2018-08-10)

Kovland ledde i paus efter Anton Hallengrens frisparksmål.
I andra vände gästerna Ljunga/Fränsta till en fem-etta.
– Efter lite brösttoner i paus klev in och tog över matchen i andra, säger Ljunga/ Fränstas tränare Tommy Göransson.


Brösttoner från Tommy G i pausen

Kovland tog emot Ljunga/Fränsta i höstpremiären och tog tag i händelserna redan från start men det tog till halvtimmen innan ledningsmålet kom då Anton Hallengrens frispark gick in via en touch i bortamuren som ställde en duktig Valerik Danielian i målet.
I pausvilan fick Ljunga/Fränsta känna på lite brösttoner från tränaren Tommy Göransson.
– Vi var trevande och osäkra under den första halvleken och verkade inte riktigt vara där, säger Göransson.
Tydligen gav snacket resultat och efter tio minuter in i andra kom Haik Danielian fri efter att en av Kovlands mittbackar oturligt halkat och satte säkert kvitteringen.
Bara två minuter senare skar offensive ytterbacken David Danielian in på en genomskärare och avslutade lågt i bortre gaveln. Efter det målet var det mer eller mindre bara ett lag på planen. 1-3 satte Andreas Modén i den 68:e och därefter var det Linus Sjölanders tur att sätta en frispark som han tryckte in lågt och hårt i målvaktens hörn.


Ytternack tvåmålsskytt

På övertid satte David Danielian sitt andra mål, ånyo efter en raid på sin kant men varierade sig i avslutet och satte den lågt vid den första stolpen den här gången.
– Vi klev in och tog över matchen i andra och spelade som vi ska, d v s hålla bollen efter marken och lira med one touch, säger Tommy Göransson.
I Ljunga/Fränstas mål var David Danielian stabil i vanlig ordning och såg tilll att underläget i paus bara var 0-1. Manne Pettersson vann och fördelade bollar på mittfältet på ett utsökt sätt och Kim Jekisol gjorde en stark årsdebut i mittförsvaret. Men bäst i laget var ändå tvåmålsskytten David Danielian som men sina offensiva läöpningar rev stora hål i KIF-försvaret samtidigt som han höll rent på sin kant bakåt.
Det här var Ljunga/Fränstas tionder raka utan förlust.

Kovlands IF - Ljunga/Fränsta 1-5
2018-08-10 - 19:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Anton Hallengren (31), 1-1 Haik Danielian (55), 1-2 David Danielian (57), 1-3 Andreas Modén (68), 1-4 Linus Sjölander (75), 1-5 David Danielian (90+1).
Domare: Reza Nematbakhsh (lite märkliga domslut emellanåt, men godkänd).
Publik: 34
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nermin Zulovic tränar dom nya serieledarna. Nermin Zulovic tränar dom nya serieledarna.

Så gick det i kvällens matcher i Medelpads-allsvenskan – Söråker
nya serieledare!


(2018-08-10)

Matfors fick revansch i El Fantastico, 3-0 mot Lucksta.
Första förlusten för Sörforslaget betydde att Söråker nu leder serien efter 3-1 hemma mot Torpshammar.
Ljunga/Fränsta är enda laget nu utam förlust. I afton blev det 5-1 borta mot Kovland.
Essvik fick det tufft mot jumbon IFK Sundsvall men lyckades tack vare en 15-årig målskytt vinna med 1-0.
I dom nedre regionerna tog Sidsjö-Böle en klar 5-0-victoria över Nedansjö.
Mer info kommer senare men här kommer i alla fall resultaten på pränt.


19:00 Essviks AIF - IFK Sundsvall 1-0
19:00 Kovlands IF - Ljunga/Fränsta 1-5
19:00 Matfors IF - Lucksta IF 3-0
19:00 Sidsjö-Böle IF - Nedansjö IK 5-0
19:00 Söråkers FF - Torpshammars IF 3-1

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors saknade inte kvitteringschanser i förra "El Fantastico" som serieledarna Lucksta vann med 1-0. Revansch ikväll hemma på Thulevallen när Medelpadsallsvenskan kickar igång hösten? Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Matfors saknade inte kvitteringschanser i förra "El Fantastico" som serieledarna Lucksta vann med 1-0. Revansch ikväll hemma på Thulevallen när Medelpadsallsvenskan kickar igång hösten? Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Jimmie Nordbergs Lucksta leder serien inför kvällens "El Fantastico". Jimmie Nordbergs Lucksta leder serien inför kvällens "El Fantastico".

Avspark för hösten i Medelpadsallsvenskan – Lokalfotbollen har kollat läget hos klubbarna 

(2018-08-10)

Sommarlovet är över.
I afton kickar Medelpadsallsvenskan igång igen.
Lucksta leder på 23 poäng, två före överraskningen Söråker och ytterligare två före Essvik.
I botten har IFK Sundsvall bara fått ihop fyra pinnar, två efter nästjumbon Sidsjö-Böle.
Lokalfotbollen har kollat hur läget är hos klubbarna inför kvällens omstart.


Ikväll är det äntligen dags för höstens avspark för Medelpadsallsvenskan.
Och vi gör det med bland annat "El Fantastico", d v s derbyt mellan Matfors och tabellettan Lucksta.
Lucksta har två poäng till godo på tvåan Söråker och ytterligare två till trean Essvik. Enda laget utöver Lucksta som har förlustnollan inakt är Ljunga/Fränsta som trots detta bara ligger femma.
I botten har IFK Sundsvall lagt beslag på träsleven och med sina fyra poäng har man två upp till nästjumbon Sidsjö-Böle.
Lokalfotbollen har kollat läget efter sommarvilan hos klubbarna och ställde tre frågor inför kvällens matcher:
1) Har det hänt något i truppen eller något annat spännande under sommaren?
2) Vad säger du om er insats under våren?
3) Vad behöver ni förbättra? Och vad har ni för målsättning under hösten?

Jimmie Nordberg, spelande tränare Lucksta IF:
1) Elias Lindqvist från Matfors som tränade med oss dom senaste veckorna har tillkommit och ger oss ett till alternativ och Axel Andreasson är hemma från studier i några veckor..
2) Vi är såklart nöjda med vi fortfarande är obesegrade och att vi lyckats leda serien.
3) Vi har samma målsättning som tidigare, d v s topp 3. Vi ska fortsätta arbeta hårt för varandra och genom det skapa en bra lagsammanhållning som gör att vi kan prestera bra hela hösten. Det nya spelsystemet ska fortsätta att arbetas in.

Nermin Zulovic, tränare Söråkers FF:
(väntar på svar)

Fredrik Martinsson, Essviks AIF:
1) Målvakten Michel Sjödal har kommit tillbaka till oss och kommer att vara tillgänglig fram till september då han återvänder till sina polisstudier i Umeå. Vår målvakt under våren, Oskar Lindberg, har åkt iväg för att göra lumpen eller va det heter numera. Robin Nymo har gått tillbaka till Alnö.
2) Den är godkänd. Vi hade lite problem i vissa matcher med vårt spel men det blev bara bättre och bättre och jag tror vi kommer vara ännu svårare att slå nu i höst .
3) Vi har som målsättning att fortsätta kriga där uppe så får vi se hur långt det räcker .

Andreas Jonsson, assisterande tränare Matfors IF:
1) Felix Schmidt som varit skadedrabbad hela våren kommer tyvärr inte spela mer denna säsong som det verkar. Sedan har vi några till frågetecken och det kan mycket väl bli så att någon till faller bort, men inget jag vill gå ut med nu. Vi har fyllt på truppen med tre spelare från U-laget och dessutom har vi några spelare som provspelare med oss för tillfället, hur det blir med dom återstår att se.
2) Den har väl varit OK. Essviksmatchen får väl ses som årets bottennapp. Annars har vi varit med i alla matcher men kanske inte fått den poängutdelningen som vi hade hoppats på. Vi går dock in i höstsäsongen med bra självförtroende efter fyra raka segrar & dessutom har vi fått tillbaka en del spelare som varit skadad under våren.
3) Spelmässigt har vi varit bra i nästan alla matcher och skapat mycket målchanser men ska vi ta fler trepoängare så måste vi bli mer kliniska i sista tredjedelen. Jag gillar inte att snacka om otur i matcher, viss kan man ha det enstaka gånger men sätter man inte dit bollarna så är man kort och gott inte tillräcklig bra. Fotboll går ut på att göra fler mål än motståndarna och det strävar vi efter att göra i varje match. Vi vill inte spela för att bli femma, sexa utan vi vill vara med och slåss om topp två helt klart.

Alexander Johansson, lagledare Ljunga/Fränsta:
1) Inga tapp men däremot har vi fått tillbaka Kim Jekisol och Ted Carlsson efter uppehåll. Dom har fått tillbaka fotbollssuget.
2) Varvade högt och lågt och spelade för många oavgjorda samt tappade ledningar i matcher vi skulle ha vunnit.
3) Fortsätta hålla förlustnollan intakt och vinna fler matcher genom bättre skärpa i avsluten under hösten.,

Håkan Moberg, spelare Torpshammars IF:
1) Inget har hänt i truppen.  (Vad Lokalfotbollen erfar så är Tomas Decker på väg tillbaka från Stöde).
2) Insatsen har med tanke på förberedelserna och hur det såg ut i januari-februari varit hyfsade. Några bottennapp har det varit men vi har presterat helt okej mot några av topplagen.
3) Det vi behöver förbättra är en hel del. Passningsspelet, rörelse ute på planen, förståelse för spelsystemet med mera. Men som jag nämnt tidigare så är division 4 en serie som många andra och kvalitén är inte alltid den bästa vilket gör att vi krigar på och hoppas att vi håller oss kvar.

Fredrik Åhsén, Kovlands IF:
1) Vi fick in en del sena nyförvärv under våren men som nu lämnar pga studier. Henrik Lindblom flyttar till annan ort.
2) Vi har blandat toppar med riktiga bottennapp. Men det blir väl så med stor omsättning på spelare? Har haft svårt att kunna spela med samma manskap under flera matcher.
3) Vi tappade fokus och aggressivitet under senare delen av våren, så det måste vi få tillbaka. Samt att få ner bollen efter backen igen.

Christer Söder, tränare Nedansjö IK:
1) Vi har några tapp i truppen, Oliver Forsberg tar ett break för att han har så mycket på jobbet medan Andreas Sundvist har tappat sugen och tar också tagit en time-out. Johan Engström har tyvärr fortfarande problem med en fot och kommer troligtvis inte att spela något i år. I gengäld får vi tillbaka vår mittback Joakim Söder som varit skadad hela våren, och det blir en mycket bra förstärkning i höst!
2) Vi hade väl hoppas på några poäng till på våren, men vi får försöka ta några extra i höst istället, och kanske skrälla mot nåt topplag så vi förhoppningsvis kan hålla oss kvar! Jag tror att det kommer att bli en oerhört spännande höst både i toppen och botten av årets Medelpadsallsvenska.
3) Som sagt. Målsättningen är att vi som första Nedansjölag ska hänga kvar och spela division 4-fotboll även nästa år.

Mikael Eklöf, Sidsjö-Böle IF:
1) Under transferfönstret har vi fått in målvakten Manne Vallström från Östavall plus Erik Molin, mittfältare/forward, senast i Kuben. Han kommer att vara med under uppstarten innan studier i Staterna gäller. Han hinner nog med fyra-fem matcher. Sedan har Faton Buzuku valt att spela med oss. Han har en jobbsituation som hindrar honom från att köra fullt så han kommer att träna och spela när han kan. Från befintlig trupp är det inga större förändringar. Alawi Husze har flyttat till Stockholm och Rani Amir till Ånge.
2) Vi inledde våren piggt och jag är nöjd med hur vi genomförde de 5 första matcherna rent spelmässigt. Dock fick vi för lite utdelning.
3) Det vi främst behöver få till är målskyttet, vi skapar mycket men har förbenat svårt att få in bollen. Serien är tydligt uppdelad i övre och undre halvan och vår ambition är att spela i den lokala allsvenskan nästa säsong också så vi kan fortsätta bygga och bli ett stabilt fyranlag. Detta mål känns fullt realistiskt med den spelartrupp vi förfogar över, det är många som gör sin första riktiga A-lags-säsong och de kommer att växa under hösten redan.

Jesper Hellström, spelande assisterande tränare IFK Sundsvall:
("har fullt upp och hinner inte svara på några frågor") 

Så spelas kvällens matcher:
19:00 Essviks AIF - IFK Sundsvall (tips: 4-1)
19:00 Kovlands IF - Ljunga/Fränsta (tips: 1-1)
19:00 Matfors IF - Lucksta IF (tips: 2-1)
19:00 Sidsjö-Böle IF - Nedansjö IK (tips: 2-1)
19:00 Söråkers FF - Torpshammars IF (tips: 2-2)

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Duon Tommy Hedin och Jesper Hellström kom in sent som tränare för IFK Sundsvall och föga överraskande ligger den anrika klubben sist i Medelpadsallsvenskan i halvtid.
Duon Tommy Hedin och Jesper Hellström kom in sent som tränare för IFK Sundsvall och föga överraskande ligger den anrika klubben sist i Medelpadsallsvenskan i halvtid.

IFK Sundsvall jumbo i halvtid:
"Vi har ju börjat om från scratch"


(2018-07-15)

En gång stolta allsvenskar och med ett publikrekord hemma på över 10 000.
Nu ligger IFK Sundsvall sist i landets sjätte division och ett 50-tal närmast sörjande på Baldershov.
– Jag visste att det skulle bli tufft när vi började om från scratch, säger nye assisterande- och spelande tränaren Jesper Hellström sedan kommit in så sent som i slutet av februari.


IFK Sundsvall har fem säsongen i Allsvenskan på meritlistan. Som bäst kom man sjua 1980 och under sitt premiärår, 1976, hade man hela 10 650 åskådare mot IFK Norrköping den 16 maj.
1992 kvalade man till Allsvenskan men fick då ge sig mot Helsingborgs IF med en ung Henrik Larsson och en rutinerad Mats Magnusson i laget.
Nu huserar IFK Sundsvall i landets sjättedivision inför 50-talet åskådare. Och inte nog med det – men ligger sist i serien i halvtid. Detta sedan man i stort sett förlorat hela A-truppen inför den här säsongen. Nya tränarna Tommy Hedn och Jesper Hellström, som blev klara så sent som i slutet av febbruari, tog inte direkt över något dukat bord. Det fanns knappt ens några smulor kvar utan klubben har under våren tvingats bygga helt nytt samtidigt som serien pågick. Utan spelarlån från samarbetsklubben Sund IF i division 3 hade man knappast kunnat genomföra våren.
Lokalfotbollen har tagit ett litet snack med spelande ass. tränaren Jesper Hellström nu under sommaruppehållet.

Ni ligger sist i serien. Väntat för oss s k "experter" efter den struliga hösten/vintern/våren. Är det väntat även för er??
– Njae, väntat och väntat. Det tycker ja väl inte. Men vi visste att vi började om från noll med allt. Så att det skulle ta tid innan allt blir bra igen visste vi.

Hur ska ni vända på trenden och ta er över strecker. Något lag som du tror får det extra svårt i höst som ni kan passera?
– Vi visade på slutet att vi är ett bra lag. Med lite tur hade vi kunnat vunnit mot ett topplag och spelat oavgjort mot ett annat. Så lite hårdare träningen som gör att vi orkar i 90 minuter plus att vi kanske får lite "stolpe in" istället för "stolpe ut" som det varit under våren så ska det bli bra. Jag vill att vi koncentrerar oss bara på oss själva och det klassiska "ta en match i taget". Vi utgår därifrån, sedan får vi se vart det leder till i slutet av säsongen.

Någon spelare som överraskat på dig i ditt eget lag. Någon som du på förhand inte riktigt räknat med även om ni haft det tungt?
– Passar på den frågan då LAGET är det viktigaste att fokusera på för oss nu.

Första säsongen som tränare, och det som spelande. Hur tycker du att det gått?
– Resultatmässigt har det väl inte gått som jag ville och hoppades på men jag visste att det skulle bli tufft när vi började om från scratch men det var samtidigt därför som jag valde att återvända till klubben i mitt hjärta och försöka ”rädda” den kvar i första hand och därefter bygga långsiktigt. Vi har ju en helt ny trupp i princip.

Ni har värvat spelare kontinuerligt under våren. Några fler ändringar i truppen nu under sommaren?
– Inga tapp vad jag vet. Däremot är det några nya namn på väg in. Väntar med namnen innan allt är klappat och klart.

När kör ni igång igen och har ni några träningsmatcher innan höststarten?
– Vi kör igång igen nu på tisdag (den 17 juli). Ingen träningsmatch är inplanerad ännu men någon lär det väl bli innan serien drar igång igen.

IFK Sundsvall inleder "andra halvlek" den 10 augusti borta mot serietrean Essviks AIF. Ingen lätt start på hösten.

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jimmie Nordberg, spelade tränare för serieledarna Lucksta IF. Jimmie Nordberg, spelade tränare för serieledarna Lucksta IF.

Lucksta leder Medelpads-allsvenskan i halvtid: "Fortfarande topp tre som gäller som målsättning"

(2018-07-12)

Sommar, sol, bad, grillning och Lucksta-ledning i Medelpadsallsvenskan i halvtid.
En väntad sådan?
– Vi hade målsättningen inför säsongen att komma topp tre och det har inte förändrats, säger spelande tränaren Jimmie Nordberg.


Lokalfotbollen tippade Lucksta som seriesegrare inför starten av Medelpadsallsvenskan.
En inte alltför vågad gissning visade det sig då laget från Sörforsvallen tronar högst upp när det nu är sommaruppehåll.
Lokalfotbollen tog ett snack med tränarduon Jimmie Nordberg (spelande) och Paul Thompson unter uppehållet.

Ni leder serien. Väntat för oss s k "experter". Är det så även för er?
– Vi hade målsättningen inför säsongen att komma topp tre och det har inte förändrats. Målet är samtidigt att göra allt vi kan i varje match och alltid försöka ta tre poäng. Det har gått bra så här långt så vi tänker fortsätta med det.

Söråker skuggar er och lovar er en rejäl kamp i höst. Vad säger du om deras insats så här långt? Och vad tror du om hösten? Några fler lag som kan blanda sig i toppstriden i höst?
– Vi försöker såklart att fokusera på det vi kan påverka, dvs våra egna matcher. Vi tycker att Söråker, Essvik, Matfors och Ljunga/Fränsta har alla visat sig vara bra och dessa kommer verkligen vara med och slåss om seriesegern.

Någon spelare som överraskat på er i ert eget lag? Någon som ni på förhand inte riktigt räknat med?
– Alla i truppen har gjort det bra! Från första till sista kille vilket har varit viktigt för oss. Nya positioner för många pga att vi testat ett nytt spelsystem så många har visat att de vill och kan mycket, men ingen specifik som stuckit ut det där extra.

Till Jimmie. Första säsongen som tränare, och det som spelande. Hur tycker du att det har gått så här långt?
– När man är på planen är det ingen skillnad, där är det som det alltid varit, men det tar lite mera tid inför och efter träningarna och när man bara har en tredjedels plan under försäsongen och bara en timme på sig har det varit svårt att få till det bra. Det är något man får lära sig. Jag hoppas att truppen också tycker att det gått helt okej hittills.

Ni har värvat från värsta konkurrenten Matfors IF. Vad säger du om Elias Lindqvist som spelare och vad kommer han att bidra med hos er?
– En kantspelare som ger oss fler alternativ vilket kan vara bra inför hösten. Elias kom självmant till oss och tränade och vi tyckte det var en bra kille som passade in i truppen. Det är tuff konkurrens om platserna i startelvan men vi vet ju också att det kommer skador, avstängningar och jobb och då är det bra att vi har fler spelare att tillgå.

Några fler ändringar i truppen?
– Axel Andersson är hemma under sommaren och finns tillgänlig i några matcher för oss, annars ingen skillnad.

När kör ni igång igen och har ni några träningsmatcher innan höststarten?
– Spelarna har förtjänat en bra semester efter en fin försäsong och en väl genomförd vårsäsong! Vi kör igång 23 juli och då räknar vi med att få tillräckligt många träningspass för att vara redo för en tuff höstsäsong. Några träningsmatcher är inte inbokade.

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hårresande? Nja, 12 mål och skytteliga-ledning för Oliver Widahl är väl kanske inte så överraskande. Hårresande? Nja, 12 mål och skytteliga-ledning för Oliver Widahl är väl kanske inte så överraskande.

Oliver Widahl i skytte-ligaledning i Medelpads-allsvenskan

(2018-07-11)

12 mål.
Så många fullträffar har Luckstas värvning från IFK Timrå mäktat med under vårsäsongen.
Och på det leder Oliver Widahl Medelpads-allsvenskans skytteliga i halvtid.
– Fantastiskt roligt och viktigt att ha en spelare som gör mål, säger Luckstas tränare Jimmie Nordberg.


Ifjol gjore han mål i division 2. Numera skickar hälsingen Oliver Widahl in bollar bakom målvakterna i Medelpadsallsvenskan. Tolv stycken har det blivit under vårsäsongen även om det tog ett tag innan han fick krutet torrt.
– Fantastiskt roligt och viktigt att ha en spelare som gör mål. Det är en bra kille på träningarna och har rutinen från högre divisioner som är viktig på planen. Arbetar alltid hårt för laget och när en sådan spelare gör mål också förstår man hur bra det är för laget. Vi hoppas att målformen kan hålla i sig även under hösten, säger Luckstas tränare Jimmie Nordberg.
Skuggar gör Mårten Gräntz som under vintern bytte från IFK Sundsvall till Essvik.
Därefter är det ett litet skutt ner till Khalil Masri med sju fullträffar. Även han bytte klubb i vinter. Från degraderade Alnö till Söråker. 
Klicka här för ställningen i skytteligan efter våromgången.

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

17-årige Filip Svensson satte sitt första A-lagsmål. 17-årige Filip Svensson satte sitt första A-lagsmål.

Med tränaren på husvagns-semester målfrossade Essvik

(2018-06-26)

Med tränaren Fredrik Martinsson på husvagnssemester passade hans Essvik på att spela ut gästande Kovland.
Gafari Yasin och Mårten Gräntz blev tvåmålsskyttar i 7-0-krossen.
– Vi slängde bort matchen på enkla misstag. 0-3 på 25 minuter är svåra att reparera, säger en besviken Fredrik Åhsén, tränare i Kovland, som nog önskat att han också varit på husvagns-semester denna afton...


Det här var en match som Essvik avgjorde på mindre än en halvtimme mot ett formsvagt Kovland som nu avslutade vårspelet med att inkassera sin tredje raka förlust.
1-0 satte veteranen Robert Johansson efter en kvart på Filip Svenssons inlägg. Fem minuter senare ökade Mårten Gräntz på till 2-0 och efter lika lång tid chippade Filip Svensson in sitt första mål i Essviks A-lagströja.
Det dröjde till dryga timmen spelad innan nästa målexplosion kom. Först hängde Gafari Yasin 4-0 och i strid ström kom sedan femman, sexan och sjuan via Yasin igen, Mårten Gräntz, även han sitt andra, samt Robin Nymo. Dom fyra målen inom loppet av aderton minuter.
Då tränaren Fredrik Martinsson var på husvagnssemester med familjen fick Mattias Johansson rycka in som coach.
– Trots dom stora siffrorna gör vi inte någon speciellt bra match. Vi hade ett par bra perioder då målen också kom. Faktum är att vi på slutet kunnat gjort ännu fler mål på ett till synes uppgivet Kovland, säger U16-trämarem, som ville hylla sin adept Filip Svensson, 17.
– Han var bäst på planen ute på sin högerkant. Värderade lägena, kom till bra inläggslägen, gjorde ett snyggt mål och ett fint målpass. Även i defensiven var han prickfri, säger Mattias Johansson.
– Vi slängde bort matchen på enkla misstag. 0-3 på 25 minuter är svåra att reparera. Vi hade inte alls något tryck i grejorna idag och vann inga andrabollar, säger en besviken Fredrik Åhsén, tränare i Kovland, som nog önskat att hanockså varit på husvagnssemester denna afton...

Essviks AIF - Kovlands IF 7-0
2018-06-26 - 19:00 - Essviksvallen
Målen: 1-0 Robert Johansson (15), 2-0 Mårten Gräntz (20), 3-0 Filip Svensson (25), 4-0 Gafari Yasin (62), 5-0 Gafari Yasin (73), 6-0 Mårten Gräntz (76), 7-0 Robin Nymo (80)
Domare: Christer Eriksson (tillät i vanlig ordning kamp)
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Nilsson-Böös gör inte bara mål i B-laget. Ikväll blev det två i representationslaget ockspå. Oscar Nilsson-Böös gör inte bara mål i B-laget. Ikväll blev det två i representationslaget ockspå.

En gång stolta allsvenskar
– nu är IFK Sundsvall jumbo i vår sjättedivision


(2018-06-26)

En gång så stolta allsvenskar.
Nu jumbo i division 4 Medelpad.
Dom senaste åren har inte varit snälla mot anrika IFK Sundsvall.
Idag kom förlust nummer sju då Matfors kom, sågs och segrade med 3-1.
– Vi var som vanligt med till 65-70 minuter. Sedan tryter orken och då kommer också baklängesmålen, suckar IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström.


Nära 1-0 efter en halv minut

Anrika allsvenskarna IFK Sundsvall förlorade sista vårmatchen och tar nu hand om träsleven under sommaruppehållet i Medelpadsallsvenskan (division 4 Medelpad). Detta efter 1-3 hemma mot Matfors, som visare upp en helt annan formkurva och som avslutade med fyra raka vinster.
Men IFK höll på att få en smakstart uppe på Balders men när en hemmaspelare kom helt ren efter bara en halv minut men lobbade bollen över både målvakt och ribban och som sedan lade sig tillrätta på nättaket. Även Matfors hade ett bra läge under den jämna men chansfattiga första halvleken.
Fram till minut 45 vill säga.
Då löpte sig gästernas Oscar Nilsson-Böös sig fri och placerade bollen till vänster utom räckhåll för IFK-keepern Alexander Sjöbom.
– En riktig käftsmäll att få precis innan vilan, kommenterar IFK:s spelande ass. tränare Jesper Hellström.
Något nöjdare var Hellström efter dryga timmen spelad då han med en genialiskt avvägd passning mellan mitt- och ytterback frispelade Firat Aksoy som avslutade perfekt till 1-1.


Orken började tryta

Efter kvitteringsmålet började dock orken tryta i vanlig ordning för ex-allsvenskarna och Matfors började förlägga allt mer av spelet på hemmalagets planhalva och med lite drygt tio minuter kvar valde IFK-keepern Sjöbom att använda benen istället för händerna och bollen studsade över honom till en sopren Oscar Nilsson-Böös som knappast kunde undgå att göra sitt andra mål för dagen.
I slutminuten drog Albin "Trädet" Jonsson iväg på djupet, dribblade av den siste IFK-försvararen innan han avslutade med att sätta 1-3 mellan benen på gårdvaren Sjöbom. En lyckosam debut av "Trädet" i division 4. Inte minst med tanke på att han bara var avbytare i senaste division 5-matchen med andralaget.
– Vi var som vanligt med till 65-70 minuter. Sedan tryter orken och då kommer också misstagen och baklängesmålen då vi inte ännu är tränade för 90 minuter, suckar IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström, som av huvudtränaren Tommy Hedin (f d målvakt i Matfors) fick epitetet "bäste hemmaspelare".


Många U-lagsspelare

Jespers motsvarighet i Matfors, Andreas Jonsson, dock ej spelande, var nöjd med vinsten:
– Vi kom till spel med en rejält skadeskjuten trupp men gör ändå en bra match där ersättarna från U-laget visade att man vill vara med och konkurrera om en ordinarie plats i division 4-laget under hösten.
Jonsson fortsätter:
– Efter deras kvitteringsmål gjorde vi några byten och fick in pigga ben vilket gav utslag. Det här var en lagseger.
Målskyttarna och A-lagssdebuterande Lukas Gillström emellertid värda ett extra omnämnande.

IFK Sundsvall - Matfors IF 1-3
2018-06-26 - 19:00 - Baldershovs IP
Målen: 0-1 Oscar Nilsson-Böös (45), 1-1 Firat Aksoy (65), 1-2 Oscar Nilsson-Böös (79), 1-3 Albin Jonsson (89).
Domare: Per Backlin (en helt OK insats)
Publik: 72
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Salman Alizaden vann ett motlägg och satte Ljunga/Fränstas tredje mål. Salman Alizaden vann ett motlägg och satte Ljunga/Fränstas tredje mål.

Ljunga/Fränsta obesegrade hela våren och avslutade med att inte kryssa

(2018-06-26)

Ljunga/Fränsta undvek att sin vana trogen kryssa.
Men det hann bli lite nervöst när Sidsjö-Böle reducerade till 1-3. 
– Nja, dom hade en chans fram till 3-2 men jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen och borde gjort fler mål än dom tre vi gjorde, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.


Inför den nionde och sista våromgången var Ljunga/Fränsta obesegrade men i gengäld kryssat i sex av dom åtta matcherna och därför ingen direkt toppkänning i serien.
Men hemma mot bottenkrigande och synnerligen formsvaga Sidsjö-Böle kom den tredje trepoängaren. Det tog emellertid till närmare halvtimmen spelad innan man lyckades dyrka upp bortaförsvaret då Linus Sjölander fick chansen centralt framför mål.
Gästerna hade inte så mycket framåt men var täta bakåt så det dröjde till åtta minuter in i andra innan tvåan kom då en bortglömd (?) Henrik Larsson kunde nicka in en hörna vid den bortre delen av målgården.
3-0 kom bara någon minut senare då Salman Alizaden vann ett motlägg inne i Sidsjö-Böles straffområde och från nära håll kunde placera bollen förbi en duktig Petter Sjölund.
Innan timmen spelad reducerade Hanad Ibrahim Muhammed sedan han brutit ett "indianpass" från en hemmaspelare. Något senare svarade keepern Valerik Danielian för en dubbelräddning från ytterligare kontakt.
Nerver i Ljunga/Fränsta för att gå miste om ännu en trepoängare?
– Nja, dom hade den där dubbelchansen fram till 3-2 men jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen, höll bollen bra inom laget och borde gjort fler mål än dom tre vi gjorde, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.

Ljunga/Fränsta - Sidsjö-Böle IF 3-1
2018-06-26 - 19:00 - Ljungalid
Målen: 1-0 Linus Sjölander (28), 2-0 Henrik Larsson (53), 3-0 Salman Alizaden (55), 3-1 Hanad Ibrahim Muhammed (58).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (bommade åt båda håll men godkänd)
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

khalil Masri nickade in Söråkers viktiga kvitteringsmål. khalil Masri nickade in Söråkers viktiga kvitteringsmål.

Oavgjort i seriefinalen – Lucksta serieledare över sommaruppehållet

(2018-06-26)

Målvakterna Mike Karinga Persson i Lucksta och Mikael Gustafsson i Söråker såg till att seriefinalen blev en målfattig historia tack vare sina fina räddningar.
Det var bara Khalil Masri och Oliver Widahl som hittade in med bollar bakom keeprarna, den senare via en straff.
– Som var horribelt dömd, dundrar Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Nja, den kanske inte var helt solklar om man säger så, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Mållös första halvlek

Vilket lag skulle toppa Medelpadsallsvenskan inför sommaruppehållet? Och skulle något av Lucksta eller Söråker få sin förlustnolla utraderad?
Det var bara ett par frågor som vi skulle få svar på när lagen möttes på Sörforsvallen i den sista vårmgången innan sommaruppehållet.
Det märktes att det var två topplag som möttes. Det var bra intensitet, tuffa närkamper och varierat spel med både långa och kortare bollar och mycket spring i benen.
Den första halvleken slöt mållös men Söråker vann den på poäng. Niklas Mattsson hade ett skott i ribban och Mike Karinga Persson fick även göra en fin parad. Även Lucksta tvingade Mikael Gustafsson i bortamålet till åtminstone en vass räddning.
– Utöver dom lägena hade vi sju avslut och låg på rätt hårt men även Lucksta hade ett par chanser, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


"Horribel straff"

Om Söråker var något bättre i första var Lucksta det mer spelförande i andra. Men det dröjde till mitten av halvleken innan det hettade till rejält. Då föll Oliver Widahl i straffområdet och domaren blåste för straff för hemmalaget.
– Som var horribelt dömd. Fredrik Ljuslinder bröt klockrent på bollen så det kan omöjligt ha varit straff, dundrar Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Nja, den kanske inte var helt solklar om man säger så, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Widahl tog själv hand om straffsparken och sekunderna senare ledde Lucksta med 1-0 och tog ett rejält grepp om serieledningen i det läget.
Men hemmaglädjen blev inte alltför långvarig. Med kvarten kvar nickade nämligen Khalil Masri in Amton Jonssons perfekta vänsterinlägg till 1-1.
Lagens båda målvakter nekade sedan att släppa in fler bollar så 1-1 stod sig. Närmast att bli matchhjälte var gästernas Jesper Andersson men Mike Karinga Persson svarade för ytterligare en jätteräddning.
– Vi skulle haft en straff med fem minuter kvar när Khalil Masri blev nedriven men den fick vi inte med oss, säger Tony Andersson.
– Ingen straff! Jag är först in i situationen och tar bollen. Sedan faller deras spelare utan att jag gör något oschysst, säger Jimmie Nordberg.


Båda lagen fortfarande obesegrade

1-1 betyder att båda lagen går obesegrade genom hela vårspelet och att Lucksta leder Medelpadsallsvenskan med två poäng till godo på Söråker.
– Det här var en fantastiskt rolig match att spela och säkert även att titta på. 1-1 kändes också rättvist även om vi hade ett par bra chanser till 2-1 men träffade inte målet. Jättekul att leda serien i halvtid men vi tar inte utnågot i förskott då det är långt långt kvar men detär skönt att vi fortfarande är obesegrade, säger Jimmie Nordberg.
– Vi gör en bra match och borde nog vunnit sett till chanserna och straffsituationerna. Men jag är ändå nöjd med vårsäsongen. Kan inte minnas när Söråker gick igenom en hel vår utan förlust i division 4, säger Tony Andersson.
Lagens båda målvakter är redan nämnda. I Lucksta var Emil Svensson i försvaret den bäste medan Tony Andersson ville hylla "hela den röda kollektiva lagnaskinen". Kan inte ha varit lätt för moderate politikern att yppa den meningen...

Lucksta IF - Söråkers FF 1-1
2018-06-26 - 19:00 - Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl (67, straff), 1-1 Khalil Masri (75).
Domare: Andreas Wiklander (vettig insats men det blev ett par skönhetsfläckar som drar ner betyget).
Publik: 76
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Rikard Vikberg blev matchens enda målskytt. Rikard Vikberg blev matchens enda målskytt.

Rikard Vikberg fixade "sex poäng" för Torpshammar i bottenträsket

(2018-06-26)

Torpshammar tog en synnerligen viktig seger när bottenkonkurrenten Nedansjö kom på besök.
Rikard Vikberg är i bra målform och var också den som satte segermålet.
NIK fick en rejäl kvitteringschans men bommade en straff.
– Rikards mål var värt sex poäng. Det hade vi varit efter Nedansjö om vi förlorat ikväll, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Mållös första halvlek

En viktig match i bottenträsket utspelade sig på Torpshammars IP under tisdagen. Och att mycket stod på spel märktes. Det blev mest kamp och mindre skönspel även om en och annan ljusglimt tittade fram.
Den första halvleken blev mållös. Torpshammars Stefan Lindman hade ett skott som Nedansjökeepern Simon Gröning räddade med en fotparad medan gästernas Martin Färnström hade ett friläge där han dock trängd sköt strax utanför.
Fem minuter in i den andra halvleken bröt hemmalaget dödläget. Patrik Högdahl drev in från höger och från andra kanten löpte Rikard Vikberg. Högdal gav sedan Vikberg ett perfekt instick in i straffområdet och anfallaren begravde sitt skott djupt nere i burgaveln.
Kvarten senare var Martin Färnström igenom men blev fälld av Magnus "Bobbo" Eriksson. Domaren Omar Vali hade bara att döma straff och även målchansutvisning på hemmalagets mittback. Viktor Bergman-Gullmark stegade fram men placerade bollen ovanför ribban.


Tryckte på för en kvittering med en man mer

Med en man mer tryckte Nedansjö på för en kvittering och lyfte in många bollar mot centrum där emellertid hemmaförsvaret tog undan det mesta och höll sin målvakt Andrei Colibaba i stort sett sysslolös och kunde hålla tätt resterande speltid.
– Vårt försvarsspel och Rikards mål var värt sex poäng. Det hade vi varit efter Nedansjö om vi förlorat ikväll, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom och fortsätter:
– Det blev ingen match som går till historien för sitt skönspel. Det märktes att det stod mycket på spel och att det var nervöst. Vi gör en bättre andra halvlek och då vinner vi fler 50/50-närkamper och andrabollar.
– Man vinner inga fotbollsmatcher om man inte sätter chanserna och det gjorde vi inte idag. Spelmässigt var vi annars värd en pinne även om det var mer kamp än finlir. Vi gör en bättre första halvlek men får ingen utdelning. I andra är dom något bättre fram till utvisningen. Efter den trycker vi på men dom försvarar sig bra och utöver den missade straffenskapade vi inte så mycket. Vi måste få mer rörelse i anfallsspelet, just nu är vi alldeles för statiska, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Fem lag i bottenstriden

Vänsterbacken Hannes Karström och Stefan Lindman på innemitt var dom som förtjänar mest beröm i Torpshammar.
I Nedansjö styrde och ställde mittbacken Jonathan Söder i dom bakre leden. Emil Palmqvist gjorde en bra insats som vänsterback och i anfallet jobbade sig Martin Färnström fram till flera lägen och var ett orosmåln för hemmaförsvaret.
Torpshammar klättrade upp från näst sista plats till den sjätte i den jämna bottenstiden. Nedansjö hade chansen att fjärma sig Torpshammar med sex poäng vid seger. Nu gick istället västralaget förbi NIKi tabellen. Det blir en rysarhöst när det gäller kampen om nytt kontrakt med fem lag involverade.

Torpshammars IF - Nedansjö IK 1-0
2018-06-26 - 19:00 - Torpshammars IP
Målet: 1-0 Rikard Vikberg (50).
Straffmiss Nedansjö: Viktor Bergman-Gullmark (66)
Utvisning Torpshammar: Magnus Eriksson (65)
Domare: Omar Vali (hela trion gjorde en fantastisk match, bäst på planen)
Publik: 36
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jimmie Nordbergs Lucksta leder serien efter våren. Jimmie Nordbergs Lucksta leder serien efter våren.

Slutsignal:
Så gick det i kvällens matcher i Medelpads-allsvenskan


(2018-06-26)

Det blev oavgjort i seriefinalen mellan Lucksta och Söråkern Essvik blåste Kovland av "Vallen", Ljunga/Fränsta kryssade INTE, IFK Sundsvalls ork tog slut igen, nu jumbo och Torpshammar vann sexpoängsmatch.

Så slutade matcherna i kvällens omgång:

Essviks AIF - Kovlands IF 7-0 Matchfakta
IFK Sundsvall - Matfors IF 1-3 Matchfakta
Ljunga/Fränsta - Sidsjö-Böle IF 3-1 Matchfakta
Lucksta IF - Söråkers FF 1-1 Matchfakta
Torpshammars IF - Nedansjö IK 1-0 Matchfakta

För referat och mer info, scrolla uppåt till respektive match.

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Blir det Söråkers Nermin Zulovics Söråker som tronar i topp över sommaren? Blir det Söråkers Nermin Zulovics Söråker som tronar i topp över sommaren?

Seriefinal avslutar vårens matcher – både Lucksta och Söråker är obesegrade

(2018-06-26)

Vårspelet i Medelpadsallsvenskan avslutas i afton – och det med bland annat en seriefinal mellan Lucksta och Söråker på Sörforsvallen. Två lag som imponerat och ännu inte fått smaka på den bittra förlustkalken.
Lokalfotbollen tog ett snack med lagens tränare inför den viktiga matchen:


Hur är läget inför seriefinalen?
Jimmie Nordberg, Lucksta:
– Ser väl okey ut. Nebil Beyan är avstängd efter utvisningen senast och Martin Drugge Eriksson är skadad. Annars ordinarie trupp.
Nermin Zulovic, Slöråker:
– Känns bra, vi tränade igår men har lite skavanker på en del spelare. Niklas Mattsson, Victor Selander och Martin Vestin kommer att testas innan match så får vi se. Emil Sjögren är avstängd. Oavsett hur det bli kan vi ställa ett starkt lag på benen då vi har en bred trupp.

Hur kommer det sig att ni gått så bra i vår?
Jimmie Nordberg, Lucksta:
– Vi har tränat på bra hela tiden. Redan när Paul (Thompson) och jag bestämde oss för att ta över beslutade vi om att köra stenhårt inför säsongen. Dessutom är vi ett bra gäng som trivs tillsammans. En viktig faktor även det till framgångarna.
Nermin Zulovic, Slöråker:
– Dom som var med ifjol har stäppat upp rejält. Efter säsongen analyserade vi vad som gick fel och det är en helt annan satsning och moral i laget idag där hela truppen drar åt samma håll och vi har några viktiga ledartyper i laget vilket är viktigt att ha. Vi har även fått in en stabil målvakt i Mikael Gustafsson som även kan dirigera sitt försvar vilket ger en trygg backlinje.

Någon eller några spelare som ni har extra respekt för hos motståndarna?
Jimmie Nordberg, Lucksta:
– Dom har sin största styrka, precis som oss, att dom är ett lag som krigar och kör i 90 minuter oavsett om det står 3-0 eller 0-3 och står inte och faller med enstaka spelare.
Nermin Zulovic, Slöråker:
– Vi lägger inga resurser på någon enskild spelare i något motståndarlag. Vi har också bra spelare på alla platser så vi lägger mer vikt på vårt eget lag än motståndarnas.

Och hur går det i afton?
Jimmie Nordberg, Lucksta:
– Givetvis har vi förhoppningar att vinna. Det blir en uddamålsseger, 2-1 låter logiskt och Oliver Widahl petar in sista bollen.
Nermin Zulovic, Slöråker:
– Oj, svårt att tippa. Lucksta borta är kanske den svåraste matchen så det lär bli kamp i 90 minuter. Något som vi också är beredda på. Men jag tror på mitt lag. Vi har ofta legat under men vi är somen gammal dieselmotor och brukar komma igång efter en timme. Det blir 2-2 och OscarFors blir den som kvitterar.

Matcherna i kvällens omgång:
19:00 Essviks AIF - Kovlands IF (tips: 3-1)
19:00 IFK Sundsvall - Matfors IF (tips: 1-3)
19:00 Ljunga/Fränsta - Sidsjö-Böle IF (tips: 2-1)
19:00 Lucksta IF - Söråkers FF (tips: 1-1)
19:00 Torpshammars IF - Nedansjö IK (tips: 2-1)

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Melker Lindqvist öppnade målskyttet. Melker Lindqvist öppnade målskyttet.

Formsvagt Sidsjö-Böle blev en munsbit för piggt Essvik

(2018-06-19)
Ett formsvagt Sidsjö-Böle tvingades flytta matchen från trånga Sidsjövallen till ytorna på Westhagen. Något som passade Essviks snabba och spelskickliga spelare som en hand i handsken.
– Inget snack om saken. Det kunde till och med blivit ännu fler mål, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson efter 5-0-segern.


Gamnackar efter 0-3

Sidsjö-Böle är i en djup formsvacka och inte heller idag fick man spela sin hemmamatch på trånga Sidsjövallen utan tvingades flytta den till Westhagen. Konstgräs och stora ytor är något som mer passar Essviks snabba spelare.
Men det var ändå Sidsjö-Böle som började bäst. Trots det var det Essvik som tog ledningen lite mot hu spelet såg ut. Gafari Yasin spelade in en boll i centrum och där dök Melker Lindqvist upp och knäade in 0-1.
Sidsjö-Böle hade därefter ett par bra chanser till en kvittering men istället kom 0-2 genom Robin Nymo. Något som medförde gamnackar på hemma-spelarna. Och inte blev det bättre direkt efter pausvilan då Ahmed Abdelwahab passning rakt genom straffområdet nådde en fri Robert Johansson med 0-3 som följd.
Ahmed Abdelwahab satte sedan själv 0-4 efter en snabb omställning och pass från Mårten Gräntz.


Snygg nick avslutade målgörandet

Med knappa kvarten kvar avslutade Robin Nymo målgörandet med en snygg nick som gick i en båge över målvakten efter Melker Lindqvists perfekta inlägg.
– Inget snack om saken. Det kunde till och med blivit ännu fler mål. Luftade hela bänken idag och några fick prova på att spela på ovana platser. Det enda negativa var regnet som blåste på bredden, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson och huskar lite.
– Idag finns det inte myckket att säga. Dom första tio känndes lovande men sedan tappade vi det mesta och dett på grund av egna misstag. Vi fick ingen rytm i vårt spel. I pausen pratade vi om en omstart men modet gick ur oss då vi åker på 0-3 nästan direkt. Efter det är matchen helt Essviks. Det är bara att konstatera att vi är inne i en tung period, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
I Essvik plussar vi extra för trion Mats Olsson, Hampus Eriksson och Ahmed Abdelwahab.
I Sidsjö-Böle var det överlag mediokert.

Sidsjö-Böle IF - Essviks AIF 0-5
2018-06-19 - 20:30 - Westhagen
Målen: 10-1 Melker Lindqvist (17), 0-2 Robin Nymo (32), 0-3 Robert Johansson (47), 0-4 Ahmed Abdelwahab (51), 0-5 Robin Nymo (76).
Domare: Per Backlin (skötte sig med den äran)
Publik: 23
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Martin Vestin skickade in Söråkers segermål långt in på stopptid. Martin Vestin skickade in Söråkers segermål långt in på stopptid.

Söråker vann trots 0-2-underläge mot IFK Sundsvall och en man utvisad

(2018-06-19)
Det var inte mycket som talade för att topplaget Söråker skulle få med sig något hemma mot ett taggat IFK Sundsvall.
Bottenlaget ledde med 2-0 och var en man mer.
Då skadades målvakten och Söråker kunde vända.
Martin Vestins segermål inprickat tre minuter in på stopptid.
– Känns fördjävligt. Vi gör vår bästa halvlek ochleder med 2-0 men ändå får vi inte med oss något. Oflytet grinar oss rakt i ansiktet, suckar IFK:s spelande tränare Jesper Hellström.


Ex-söråkare målade mot sin gamla klubb

Det var toppen mot botten på Söråkers IP. Men det var ett lojt och oinspirerat hemmalag som tog sig an uppgiften. Mycket boll och rull men få löpningar som kunde luckra upp IFK Sundsvalls låga försvar. Samtidigt var inte gästerna sena att ställa om när man fick chansen. I den 39:e minuten bröt nyförvärvet från Kuben, Mitch Ryan, på mittplan, passade ut till Alexander Aspenrud på högerkanten och på hans inspel höll sig förre Söråkerspelaren Jonas Nordström framme och satte 0-1.
Frågan är om chocken satt i hos hemmabacken Fredrik Ljuslinder som fick en rejäl skjuts på sitt hemåtspel till sin målvakt i medvinden. Bollen bara ven över "Micke" Gustafsson och in i det egna målet. Snyggt värre, precis som självmål brukar vara och 0-2. 
Nästan direkt efter pausvilan var Ljuslinder nära att göra om proceduren men då tog bollen vägen strax utanför stolpen. Så nära var bottenlaget IFK Sundsvall en 3-0-ledning borta mot serietvåan.


Skadad målvakt

I det läget klev firma Niklas Mattson och Martin Vestin in i matchen. I den 52:a minuten friställde den förre den senare som bara tryckte av och hemmalaget hade häng.
Men knappa 20 minuter kvar fullfölljde hemmalagets Khalil Masri på IFK-keepern David Fodor som blev liggande och tvingades kliva av. I samband med den situationen blev Emil Sjögren i SFF utvisad efter en verbal attack mot en IFK-ledare.
När matchen väl kom igång var Söråker en man kort och IFK med en utespelare mellan stolparna, Jonas Nordström.
Nordström var dock chanslös när Niklas Mattsson passade fram till Anton Jonsson vars avslut satt klockrent.
I slutet propsade David Fodor på att kliva in i målet igen, svårt haltande. Inget bra beslut visade det sig. I den 93:e minuten kom Martin Vestin igenom efter väggspel och en inte helt kurant IFK-keeper hann inte ut och avvärja utan Vestin satte segerbollen med en fin utsida.
– Känns fördjävligt. Vi gör vår bästa halvlek ochleder med 2-0 men ändå får vi inte med oss något till slut. Oflytet grinar oss rakt i ansiktet. Vi har inte heller varken bredden på truppen eller orken för 90 minuter ännu och typiskt också att vi får vår målvakt olyckligt skadad. Då fick vi rodda om och det är aldrig optimalt med en utespelare i mål, suckar IFK:s spelande tränare Jesper Hellström.


Nöjd lagledare

Desto nöjdare var av givna skäl Söråkers lagledare Tony Andersson:
– Vi hade alldeles för dåligt tempo i våra uppspel och slarviga bakåt men efter paus gick vi ner och spelade med trebackslinje och fortsatte med det även efter vår utvisning. Starkt att vända på ett 0-2-underläge, det visar på hög moral.
Niklas Mattsson hoppade in i andra och tog hand om ytan mellan deras mittfält och backlinje och låg också bakom vändningen med två fina framspelningar.
I IFK Sundsvall var nye mittbacken Mitch Ryan i stort sett felfri.

Söråkers FF - IFK Sundsvall 3-2
2018-06-19 - 19:00 - Söråkers IP
Målen: 0-1 Jonas Nordström (39), 0-2 självmål (42), 1-2 Martin Vestin (52), 2-2 Anton Jonsson (81), 3-2 Martin Vestin (90+3).
Utvisning Söråker: Emil Sjögren (72).
Domare: Thomas Berglund (bra i vanlig ordning, trygg och säker).
Publik: 100
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linus Sjölander gav Ljunga/Fränsta ledningen men det blev bara kryss igen, det sjätte på åtta matcher. Linus Sjölander gav Ljunga/Fränsta ledningen men det blev bara kryss igen, det sjätte på åtta matcher.

Ljunga/Fränsta kryssar vidare – sjätte oavgjorda kom på Nedansjö IP

(2018-06-19)
Nedansjö tog en viktig poäng i botten-striden genom att spela 1-1 mot seriens krysslag nummer 1 – Ljunga/Fränsta.
– Vi låg under i paus men i andra spelade vi riktigt bra och inte bara kvitterade utan hade bud på fler mål, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Sent mål i första halvlek

Nedansjö hade fyra raka förluster. Ljunga/Fränsta utan något nederlag i vår. Läge för bortaseger på Nedansjö IP således?
Men trots motvinden och regnet piskande i ansiktet var det hemmalaget som vaskade fram matchens första grova målchans. Men en fri Patrik "Putte" Nilsson lyckades inte vinna duellen med Ljunga/Fränstas keeper för dagen, Erik Aldebrandt.
Precis innan paus kom istället 0-1. NIK-försvaret fick inte bort ett inspel från vänsterkanten utan bollen hamnade hos Linus Sjölander som kunde näta från nära håll.
Efter paus var det nästan bara Nedansjö första halvan och i minut 64 gav Joar Sjöström Johan Fjellborg Johansson en stickare. Han drev in i straffområdet och i kamp med en försvarare fick han på ett välplacerat skott som landade i vänstra burgaveln.


Inget segermål

Därefter jämnade spelet ut sig men några avancerade lägen till något segermål förmådde inget av lagen.
– I andra spelade vi riktigt bra och inte bara kvitterade utan hade bud på fler mål innan vår kvittering. Vi gör en av vårens bättre matcher och jag tycker det borde räckt till en seger. Det här var en enorm laginsats, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Patrik "Putte" Nilsson på kanten var tillsammans med Johan Fjellborg Johansson och oförtröttlige anfallaren Martin Färnström Nedansjös främsta i ett starkt kollektiv.
I Ljunga/Fränsta kan alla bättre. Dock överbetyg till Erik Aldebrant mellan stolparna.

Nedansjö IK - Ljunga/Fränsta 1-1 (0-1)
2018-06-19 - 19:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 Linus Sjölander (43), 1-1 Johan Fjellborg Johansson (64).
Domare: Jan Söderlund (mycket bra, hade full kontroll på matchen)
Publik: 65
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fredrik Broman gjorde Matfors 3-0-mål. Ändå blev det tight till slut. Fredrik Broman gjorde Matfors 3-0-mål. Ändå blev det tight till slut.

Matfors nära tappa 3-0-ledning mot Kovland: "Dansade på mållinjen"

(2018-06-19)
Matfors ledde med 3-0 efter fint och varierat anfallsspel.
Ändå var gästande Kovland bara en dansande boll på mållinjen från att få med sig poäng på slutet.
– En lysande första halvlekn och en mindre bra andra från vår sida. Men det var två lag som verkligen bemödade sig om att spela fotboll, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.


Viktigt reduceringsmål i slutet av första halvlek

Matfors såg ut att ha dödat den här matchen redan innan paus.
I den 18:e minuten dribblade Victor Steffansson både bort en Kovlands-försvarare plus hörnflaggan och slog ett snett inåt bakåt-pass till Andreas Eriksson som mötte direkt.
Med dryga halvtimman spelad ökade Oliver Spjut på efter fint förarbete från Daniel Boström. Boström låg även bakom Fredrik Bromans 3-0 i den 36:e minuten.
– Då kändes det som om vi gett bort matchen. Vi tappade bollar i uppspelsfasen och dom fick ställa om på oss. Vi ger dom i princip 3-0 utan att dom behöver jobba för det, säger en besviken Fredrik Åhsén, tränare i Kovland.
Han fortsätter:
– Men vi ryckte upp oss i slutet av halvleken.
Mycket riktigt, och man fick också en viktig reducering i sista minuten sedan John Hellberg hittat en fri yta vid den borte delen av högra straffområdet och satt sitt skott lågt.
– Vi gör en strålande första halvlek, kom runt bra på kanterna, fyllde på i boxen och speladde ett varierat anfallsspel, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.


Centimetrar från kvittering

KIF:s sena reduceringsmål visade sig ge en rejäl dos energi och i den andra halvlekens inledning var det mycket Kovland och Jesper Eliasson satte ännu en reduceringsboll.
När sedan Victor Steffansson fick syna det röda kortet med knappa halvtimmen kvar såg vågskålen ut att väga över till gästerna.
– Men då höjde vi oss och drog på krigaruniformen och utöver att vi försvarade oss bra hade vi några farliga kontringar, säger Andreas Jonsson.
Men en rejäl kvitteringschans skulle Kovland få, och det alldeles i slutet.
– Vi har en nick i undersidan av ribban och ner, vissa säger att den var inne, andra på mållinjen, säger FredrikÅhsén.
I det läget hade även KIF fått Christoffer Gredemyr utvisad.
– En lysande första halvlekn och en mindre bra andra fram till utvisningen från vår sida. Men det var två lag som verkligen bemödade sig om att spela fotboll så dom som var här och tittade blev säkert nöjda med vad dom fick se, säger Andreas Jonsson.
– Vi var på gång när dom fick sin utvisning men istället gick vi ner oss något och tröttnade. Men vi kämpar hela vägen och är bara någon centimeter från att hämta upp 0-3, säger Fredrik Åhsén.


Klättrade uppåt i tabellen

I Matfors stack Daniel Boströms fräcka kantspel ut och han låg bakom många hemmachanser och även två av målen.
I Kovland plussar vi för hela laget som kommer igen efter den mindre lyckade matchinledningen.
Matfors utökar därmed sitt försprång ner till "undre halvan" och klättarre upp till fjärdeplatsen. Kovland kvar som "ledare för undre halvan" med sin sjätteplats.

Matfors IF - Kovlands IF 3-2
2018-06-19 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Andreas Eriksson (18), 2-0 Oliver Spjut (33), 3-0 Fredrik Broman (36), 3-1 John Hellberg (45), 3-2 Jesper Eliasson (54).
Utvisning Matfors: Victor Steffansson(63)
Utvisning Kovland: Christoffer Gredemyr (87)
Domare: Jan Boström (höll en bra nivå)
Publik: ingen som räknade den idag
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Dennis Moberg satte ännu en gång ett vinstgivande mål för sitt Lucksta. Dennis Moberg satte ännu en gång ett vinstgivande mål för sitt Lucksta.

Torpshammar på väg mot jätteskräll – då vände serie-ledarna

(2018-06-19)
Torpshammar var på väg mot en praktskräll på Sörforsvallen.
Ledning 1-0 med tjugo minuter kvar efter perfekt försvarsspel.
Då vände serieledarna på steken med två snabba mål.
– Vi hade flyt som kunde vända på det här för Torpshammar gjorde en bra match, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Hela väderkartan

Sörforsvallen bjöd inte bara på spänning när bottenlaget Torpshammar gästade. Vädergudarna var också på humör. Matchen inleddes i strålande sol och blåst, övergick sedan till moln och hagel för att avsluta med regn. Det var i stort sett bara snön som saknades.
– I första hade vi solen i ansiktet och rejäl motvind och i andra när vi trodde vi skulle få det med oss gick solen i morn och det mojnade, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Trots detta var det gästerna som tog lednngen i den 17:e minuten sedan Patrik Högdahl prickat in en straff bakom hemmakeepern Mike Karinga Persson.
Persson hindrade senare Albin Karlsson 0-2 efter att fotparerat hans friäge till en resultatlös hörna.
– Hade vi fått 2-0 i ryggen där tror jag inte vi hade förlorat, säger Bert-Ove Blom.
Istället slarvade en bortaförsvarare genom att drälla med bollen som siste man och blivit av med den till inhopparen Felix Drewsen som lirade vidare till en helt fri Jimmie Nordberg. Då återstod det 20 minuter på klockan.
Några minuter senare tråcklade sig Jimmie Nordberg förbi på vänsterkanten och slog ett hårt inlägg som Dennis Moberg stötte in via knät till 2-1.


Försvarsslarv blev kostsamt

Torpshammar flyttade därefter upp i sin kamp att få med sig något i poängväg men den riktiga kraften saknades och serieledarna Lucksta fortsätter att vinna fotbollsmatcher även om det ibland ser mörkt ut.
– Vi gör spelmässigt en bra match och rullar fin fotboll men Torpsammar försvarade sig riktigt bra och släptte inte till varken ytor eller luckor samtidigt som man var duktiga på att kontraslå. Vi hade flyt som kunde vända på det här för Torpshammar gjorde som sagt en bra match och spelade efter sina resurser, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
– Vi gör en nästintill perfekt genomförd match mot seriens bästa lag, låg hela tiden rätt i positionerna och tog rätt beslut. Typiskt att dom kvitterar på den enda riktiga missen vi gör i försvarsarbetet och segermålet vallar deras kille in med knät så det känns lite tungt att vi inte får med oss något. Tycker vi är värda poäng i den här matchen, säger Bert-Ove Blom.
 

Matchavgörande inhopp

I Lucksta blev Felix Drewsens inhopp matchavgörande. Stefan Krantz och Emil Norrman var säkra i mittförsvaret. Men det var ingen som föll ur ramen.
Det var det ingen i Torpshammar heller som gjorde. Mohammad Ahmadi på högerbacken, mittbacken Håkan Moberg och centrala mittfältaren Stefan Lindman var dom som stack ut lite extra.

Lucksta IF - Torpshammars IF 2-1 (0-1)
2018-06-19 - 19:00 - Sörforsvallen
Målen: 0-1 Patrik Högdah (27, straff) 1-1 Jimmie Nordberg (70), 2-1 Dennis Moberg (74).
Utvisning Lucksta: Nebil Beyan (88)
Domare: Reza Nematbakhsh (höll en bra nivå, lät spelet flyta på)
Publik: 65
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Melker Lindqvist gjorde Essviks första mål. Melker Lindqvist gjorde Essviks första mål.

Slutsignal: 
Blytunga förluster för IFK Sundsvall och Torps-hammar mot topplag


(2018-06-19)
Så här gick det i kvällens matcher i omgång 8 av Medelpadsallsvenskan.
Och det var flera skrälla på gång men båda topplagen Lucksta och Söråker kom undan med blotta förskräckelsen mot Torpshammar respektive IFK Sundsvall som huserar i botten.


Lucksta IF - Torpshammars IF 2-1 (0-1)
Matfors IF - Kovlands IF 3-2 (3-1)
Nedansjö IK - Ljunga/Fränsta 1-1 (0-1)
Söråkers FF - IFK Sundsvall 3-2 (0-2) 
Sidsjö-Böle IF - Essviks AIF 0-5 (0-2)
• Scrolla uppåt för referat och matchfakta.


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Melker Lindqvist blir Essviks tunga på vågen i afton. Melker Lindqvist blir Essviks tunga på vågen i afton.

Så spelas kvällens matcher i Medelpadsallsvenskan –med Lokalfotbollens tips 

(2018-06-19)
Ingen division 4-omgång på midsommar-afton. 
Därför spelas omgågn 8 ikväll istället.
Så här spelas matcherna och så här tror Lokalfotbollen att det går - och varför.
– Fast en liten brasklapp för oss då vi saknar flera tongivande spelare ikväll av olika anledningar, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson inför matchen på Sidsjövallen.


Lucksta IF - Torpshammars IF (tips: 4-1)
"En verklig utmaning väntar bottenlaget Torpshammar på Sörforsvallen – serieledarna. Nä, det är inte i dom här matcherna som Torps ska ta poäng i, men är man bara med från start så kanske man ändå kan oroa".

Matfors IF - Kovlands IF (tips: 2-0)
"Matfors är lite på G medan Kovlands form dalande. Men någon given MIF-seger blir det inte. Gästerna kan bita ifrån sig om det stämmer. Fasta situationer avgör?"

Nedansjö IK - Ljunga/Fränsta (tips: 1-1)
"Nedansjö hade lite marginaler emot mot Kovland och hemma på IP går inget lag säkert. Inte ens ett obegrat Ljunga/Fränsta. Given tvåa i dom flestas ögon men jag tippar kryss".

Sidsjö-Böle IF - Essviks AIF (tips: 1-2)
"Sidsjö-Böle är ur form och får ikväll inte heller denna omgång spela hemma på sin trånga och svårspelade plan. Matchen kommer att spelas på Westhagen. Något som man glömt att informera Lokalfotbollen och dess läsare. Essvik är bättre på stora ytor vilket är en fördel även om man saknar några ordinarie spelare. Men unge Melker Lindqvist, som varit borta p g a sjukdom men nu är tillbaka, blir ändå tungan på vågen med sitt fina och vägvinnande spel".

Söråkers FF - IFK Sundsvall (tips: 3-0)
"Söråker spelar inte lysande alla gånger - men vinner fotbollsmatcher. Det gör inte IFK Sundsvall och ikväll tar hemmalagets tyngd ut sin rätt i den andra halvleken".


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Rikard Vikberg snickrade till ett hattrick i västra-derbyt men fick inte smaka segerns sötma. Rikard Vikberg snickrade till ett hattrick i västra-derbyt men fick inte smaka segerns sötma.

Rikards hattrick räckte inte till seger i västraderbyt – David kvitterade i den 93:e

(2018-06-12)
Rikard Vikberg svarade för ett hattrick i västraderbyt för sitt Torpshammar.
Trots en 3-1-ledning kom Ljunga/Fränsta tillbaka via tvenne mål av David Danielian. Kvitteringsmålet inprickat så sent som i den 93:e minuten!
– Vi gör spelmässigt årets bästa match. Dom har fyra chanser och gör tre mål. Nä, vi borde vunnit med 100-0, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson, som trots allt var stolt över sina spelare efter dem sema upphämtningen.


Fotbollskrock i västra

Samtidigt som Stöde tog emot Sund och Östavall Iggesund i division 3 gick årets första västraderby i Medelpadsallsvenskan av stapeln på Torpshammars IP där jumbon tog emot mittenplacerade och hittills obesegrade Ljunga/Fränsta.
Och det här skulle bli finurlige hemmaanfallaren Rikard Viklunds match. Efter en kvart tog han i vänsterinnerposition emot en långboll från Håkan Moberg, drev framåt innan han med vänstern drog in den i bortre gaveln. Knappt fem minuter senare skarvade Stefan Gustafsson fram Vikberg som avslutade kliniskt, 2-0.
Därefter blev det mycket Ljunga/Fränsta men Torpsförsvaret stod pall bra och längst bak var målvakten Andrei Colibaba på humör och räddade bland annat Haik Danielians straff. Men ett par minuter före pausvilan tog gästernas Andreas "Linkan" Lindqvist ner en crosspassning på bröstet och nöp till och bollen satt lågt invid stolpen.


1-3-underläge och en man utvisad

Ljunga/Fränsta satsade på en tidig kvittering i andra men då slog herr Vikberg till för tredje gången då han tog en löpning mellan gästernas mittbackar, fick bollen i språnget och satte den i nät via målvakten Valerik Danielian.
När sedan Salman Alizaden snackade ut sig med 20 kvar var det inte många som trodde att Ljunga/Fränstas förlustnolla skulle överleva.
Men Tommy Göranssons mannar ökade bara trycket trots en man mindre och med knappa tio minuter kvar fick man häng i målprotokollet. David Danielian löpte upp från sin ytterbacksplats, fick en boll på djupet bakom backlinjen och satte den högt i bortre hörnet. Ett vackert fotbollsmål.
Tre minuter in på stopptiden löpte David åter på djupet och fick med sig bollen i farten men fri med Colibaba räddade denne men David tryckte in returen och stort jubel hos gästerna och deras supportrar och förlustnollan fortfarande intakt.
– Men vi tappade två poäng på teten. Vi gör spelmässigt årets bästa match. Dom har fyra chanser och gör tre mål på vårt slarv medan vi bränner otaliga lägen. Nä, vi borde vunnit med 100-0, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.
Han fortsätter:
– Är trots allt stolt över grabbarna efter den sema upphämtningen och det med en man mindre, säger Göransson.


Klättrade över nedflyttningsstrecket

Torpshammar klättade över nedflyttningsstrecket men tränaren Bert-Ove Blom hade lite blandade känslor efter matchen:
– Vi fick inleda den första halvleken i kraftig motvinden men fick bra betalt på våra chanser. I andra lyfte dom långt och pressade hårt men jag tycker ändå att vi kampade rejält. Även om det inte kanske såg så snyggt ut alla gånger. Tråkigt att släppa in två mål med en manmindre och särskilt kvitteringen långt in på övertid, vart nu domaren hittade den?, säger Blom.
I Ljunga/Fränsta var Anders Boman "utomjordisk" på mitten. Andreas "Linkan" Lindqbisdt på vänsterkanten gjorde sin bästa match för säsongen samt poängräddaren David Danielian som hela tiden tog sina löpningar från sin vänsterbacksplats och idag fick betalt för sitt slit, två mål.
I Torpshammar var Rikard Vikbereg bara sekunder från att bli stor derbyhjälte och mellan stolparna visade Andrei Colibaba sin höga klass vid flera tillfällen. I övrigt visade man härliga kämpatakter överlag.

Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta 3-3
2018-06-15 - 19:00 - Torpshammars IP
Målen: 1-0 Rikard Vikberg (15), 2-0 Rikard Vikberg (19), 2-1 Andreas Lindqvist (41), 3-1 Rikard Vikberg (51), 3-2 David Danielian (81), 3-3 David Danielian (90+3).
Domare: Reza Nematbakhsh (godkänd)
Publik: 223
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ljunga/Fränstas anfallsess Andreas Moden har en förmåga att avgöra matcher. Ljunga/Fränstas anfallsess Andreas Moden har en förmåga att avgöra matcher.

Ljunga/Fränsta bäst i väst
– men vinner man kvällens derby not jumbon på Torpshammars IP?


(2018-06-12)
Ljunga/Fränsta ligger femma.
Torpshammar sist.
Det betyder "nada" när lagen i afton möts på de senares idrottsplats.
P g a sjukdom kan inte Lokalfotbollen vara på plats ikväll och bevaka det intressanta västraderbyt.
Lokalfotbollen tippar i alla fall 1-1 trots att hemmalaget inte kan låna in några spelare från samarbetsklubben Östavall som matchar samtidigt hemma på Skogsvallen mot Iggesund i trean.


Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta 3-3
2018-06-15 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål Torpshammar Rikard Vikberg 3
Mål Ljunga/Fränsta: David Danielian 2 och Andreas Lindqvist.
Domare: Reza Nematbakhsh
Publik: ca 250
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Luckstas Nebil Beyan drar in 1-0 på volley mot IFK Sundsvall. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Luckstas Nebil Beyan drar in 1-0 på volley mot IFK Sundsvall. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Nebill Beyans hattrick befäster Luckstas serieledning – 5-0 mot IFK Sundsvall:
"Fyra av målen på fasta"


(2018-06-12)
IFK Sundsvall inledde piggt mot Lucksta.
Men efter Nebil Beyans två snabba mål i slutet av den första halvleken var det bara ett lag på planen.
Till slut vann gästernamed 5-0.
– Vi är starka på fasta situationer och gör fyra av målen på frisparkar och hörnor, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


IFK Sundsvall, stärkta av segern mot Torpshammar, startade upp friskt hemma på Balders mot serieledarna Lucksta och vaskade fram ett par halvchanser.
Gästerna jämnade sedan ut spelet och en hel del förlades på mittplan.
I den 38:e minuten fick Lucksta en frispark ute till vänster som immie Nordberg lyfte in på ytan mellan målvakt och spelarna och på den löpte Nebil Beyan på djupet och drog till på volley (se bilden ovan) och bollen satt perfekt i vänstra gaveln.
Tre minuter senare skulle en hemmaförsvarare spela tillbaka till sin målvakt men den blev alldeles för kort och Nebil Beyan utnyttjade läget och helt fri med Kasper Pedro gjorde han inget misstag.
Tidigt in i andra fullbordade Nebil sitt hattrick genom att nicka in en frispark från Jimmie Nordberg.
IFK Sundsvall gav inte upp utan reste sig och hade en bra period i matchen med en hel del bollinnehav, dock utan att få till någon spets.
I den 68:e minuten valde Jimmie Nordberg att slå en snabb frispark medan Pedro stod och dirigerade sin mur och blev helt överrumplad av Luckstatränarens vakenhet.
Med kvarten kvar tog Oliver Widahl emot en snabbt slagen frispark, tråcklade sig igenom IFK-försvaret och rullade in 0-5. Over & out!
– IFK visade energi i inledningen av matchen och hotade med flera inspel och instick in i vårt straffområde men efter våra två snabba mål hade vi bra koll på dom, säger spelande tränaren Jimmie Nordberg.
Och det här med fasta?
– Ja, vi är starka på fasta situationer och gör fyra av målen på frisparkar och hörnor, säger Jimmie Nordberg.
– Vi gör en riktigt bra första halvtimme och därefter hade vi en okey period i andra mellan deras 3-0 och 4-0. Men man får inte släppa till så enkelt på fasta situationer som vi gör idag eller spela fram dom till frilägen, säger Jesper Hellström, spelande ass. tränare i IFK Sundsvall.
Nebill Beyan gör hattrick som defensiv mittfältare, inte illa! Ola Hagberg styrde och ställde på mitten och Jimmie Nordbergs frisparksfot var ett konstant hot för IFK Sundsvall.
I IFK går det inte att ge någon beröm idag, var alldeles för ihåligt.

fler bilder från matchen kommer att läggas in
 

IFK Sundsvall - Lucksta IF 0-5
2018-06-12 - 19:00 - Baldershovs IP
Målen: 0-1 Nebil Beyan (38), 0-2 Nebil Beyan (41), 0-3 Nebil Beyan (52), 0-4 Jimmie Nordberg (68) 0-5 Oliver Widahl (76),
Domare: Andreas Wiklander (blåste bara åt ett håll / höll en bra nivå)
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mårten Gräntz gjorde två mål. Mårten Gräntz gjorde två mål.

Lång tå, dråpligt självmål och markskott i gaveln gav Essvik en 3-0-seger

(2018-06-12)
En lång tå och ett dråpligt självmål gav Essvik en tvåmålssledning mot Nedansjö 
En ledning man aldrig släppte utan istället utökade.
– Vi kontrollerade matchen från början till slut, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.


Lång tå gav 1-0

Essvik var nära att få en smakstart uppe på "Vallen" när Ahmed Abdelwahab gjorde bort en Nedansjöförsvarare inte bara en gång utan två innan han avlossade ett skott som Simon Gröning fläkte sig på och räddade med armen. Returen satte Ahmed sedan i stolpen.
Men ett hemmamål låg i luften och efter halvtimmen spelad höll sig Mårten Gräntz framme med en lång tå sedan bortaförsvaret inte fått undan en hörna.
– Därefter tog vi över sista kvarten och inledningen av den andra halvleken och Essvik kom knappt över halva planen. Vi hade ingen sylvass cchans men deras målvakt (Oscar Lindberg) fick göra skäl för sitt traktamente med räddningar på ett par tunga skott plus att Andreas Sundqvist hade en frispark i ribban, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Istället kom 2-0 till hemmalaget efter ett dråpligt självmål i den 53:e minuten. Jonathan Söder skulle rensa undan bollen inne i egen box men träffade lagkompisen Gabriel Lundgren i ryggen varvid bollen studsade in i det egna målet. Duktige domaren Thomas Berglund var snäll och gav målet till veteranen Robert Johansson istället för att bokföra det som självmål.


Kontrollerade efter 2-0

Essvik tog sedan över händelserna och med lite drygt 20 minuter kvar kunde Mårten Gräntz skära in från kanten och begrava sitt markskott i den bortre gaveln till 3-0. Mårtens andra fullträff i matchen.
– Vi kontrollerade matchen från början till slut men som vanligt skulle vi gjort några fler mål i första och då mer eller mindre stängt matchen. I andra sejfade vi lite men fortsatte skapa chanser och gör också ett tredje mål, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
– Vi gör en bra match idag men har ingen tur med marginalerna. Först ribbskot från 1-1 och sedan gör vi det där självmålet och när vi sedan flyttar upp gör dom 3-0, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Mårten Gräntz svarade inte bara för två av Essviks mål utan slet föredömligt på topp och var en ständig plåga för gästernas försvar.
Även Ted Åkerlund svarade för en mycket bra match som mittback trots sina önskemål att få spela i anfallet efter senaste kampens succé när han nätat omgående efter att han flyttats upp några hack i banan.
I Nedansjö var ytterbackarna Martin Färnström och GabrielLundgren till sin fördel. Joar Sjöström på mitten slet också berömnvärt för brödfödan.

Essviks AIF - Nedansjö IK 3-0
2018-06-12 - 19:00 - Essviksvallen
Målen: 1-0 Mårten Gräntz (30), 2-0 Robert Johansson (53), 3-0 Mårten Gräntz (69).
Domare: Thomas Berglund (mycket bra, plus även till assistenterna)
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mikael Gustafsson var som vanligt stabil i Söråkers mål. Mikael Gustafsson var som vanligt stabil i Söråkers mål.

Tre snabba mål  efter fasta situationer – därefter förbyttes målandet mot fult spel och domargnäll 

(2018-06-12)
Söråker vann på Ånäsvallen med uddamålet av tre sedan samtliga mål kommit inom loppet av sju minuter i inledningen av matchen. Alla efter fasta situationer.
– Annars var det mest grinigt på planen och mycket gnäll på domaren, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

 

Det blev lite av en målexplosion i inledningen av matchen med tre mål mellan minut 10 och 17. Samtliga efter fasta situationer.
Det började med att Niklas Mattsson nickade in Victor Selanders frispark. Efter kvarten lyfte Viktor Selander in en ny frisparkslyftning som Jasmin Muratovic skarvade vidare till Khalil Masri. Två minuter senare visade Henrik Lindblom i Kovland bra häng när han satte dit pannan på en välavvägd hörna.
Därefter upphörde målgörandet för kvällen. Resternade 73 minuter blev det mest en kamp mellan straffområdena, småfult spel och evig irritation mot mannen med pipan som inte hade någon av sina bättre dagar enligt bägge lagen.
– Vi känner oss kränkta. Det var samma domare som fick se Kettus skinkor och det verkade som om han ville hämnas föreningen då vi inte fick många domslut med oss. Bland annat blev vi rånade på en solklar straffspark i slutet av den första halvleken, dundrar Söråkers lagledare Tony Andersson irriterat.
– Men han var lika dålig åt båda håll så det var inte bara Söråker som blev förfördelade även om han mycket väl kunnat blåsa straff där, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
– Vi spelade bra fotboll i den första halvleken och både gjort ett par mål till och surt att släppa till två bakåt på fasta. I andra var det alltså mest irriterat och det verkade som att båda lagen var trötta nen vi hade i alla fall ett skott i överkant på ribban till en kvittering. Jag är trots förlusten nöjd med att den rätta inställningen var tillbaka, fortsätter Åhsén.
Kovland hade sin främsta spelare i vänsterbacken Hugo Burvall, som var snabb att leverera bollen efter att ha erövrat den.
I Söråker ska hela laget ha beröm för sin kämpainsats, ingen nämnd, ingen glömd.
Bägge lagen borde dock lägga mer fokus på sitt eget spel än på domarens insats. Visserligen lättare sagt än gjort när man är adrennalinstinn men det kommer sällan något gott ut från evigt klagande på domaren.

Kovlands IF - Söråkers FF 1-2
2018-06-12 - 19:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Niklas Mattsson (10), 0-2 Kalid Masrin (15), 1-2 Henrik Lindblom (17).
Domare: Omar Vali (hade ingen bra dag, orsakade irritation bland båda lagen med sina bedömningar, hestitter potential för mycket bättre).
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Nilsson-Böös gjorde sitt första mål i Matfors A-lag. Oscar Nilsson-Böös gjorde sitt första mål i Matfors A-lag.

Matfors tog andra raka segern och höll andra raka nollan – motsatt formkurva för Sidsjö-Böle


(2018-06-12)
Matfors formkurva är på väg uppåt medan Sidsjö-Böles pekar nedåt.
I afton vann Brukets Blå hemma på Thulevallen med 3-0 och tog sin andra raka seger och höll sin andra raka nolla. 
För S/B var det tredje raka förlusten och andra nollan framåt.
Lokalfotbollen lät lagens tränare analysera matchen fritt: 


Amdreas Jonsson, ass. tränare Matfors:
– Sidsjö Böle gör det bra i första halvlek. Stänger ytor och ligger bra i positionerna. Vi skapar inte lika mycket i första halvlek som vi kanske gjort tidigare men däremot sätter vi chanserna. 1-0 kommer från Fredrik Broman efter en genialisk passning av Viktor steffansson och Broman kan enkelt rulla in bollen. Minuter senare är det dags igen när Daniel Boström rullar in tvåan. 2-0 i halvtid men ingen vidare bra halvlek spelmässigt.
– I andra fungerar det mesta bättre. Bra presspel där vi jobbar tillsammans och några chanser släpper vi inte till. Istället kontrollerar vi halvleken och skapar en del bra chanser och i slutskedet får Oscar Nilsson Böös i sin andra A-lags match hänga sin första påse. Kul för Oscar! Annars är vi nöjd med hur vi håller ihop laget i andra och att presspelet fungerar betydligt bättre sista fyrtiofem. Matchens gigant var Andreas Eriksson, snuskigt bra idag.

Mikael Eklöf, tränare Sidsjö-Böle:
– Vi kämpar och sliter men får väldigt lite ut av det denna match. Vi står upp bra och de avgör matchen under sista 5 i första och med en fin individuell prestation av en Matforsspelare i andra. Matfors hade ett par farligheter till men Petter i målet gjorde sitt när det behövdes. Vi fick inte riktigt tag i bollen och när vi fick det var vi inte kreativa nog för att skapa några farligheter. Det blev stort bollinnehav av Matfors och de vann kampspelet. Det positiva var att vi, till skillnad mot senast, gick in mer i kamp men de var helt enkelt starkare.
– Jag avslutar som jag inledde. Vi kämpar och sliter, det ska alla få beröm för men tyvärr skapar vi själv för lite idag för att hota Matfors, ikväll räckte vi helt enkelt inte till.

Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 3-0
2018-06-12 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Fredrik Broman (39), 2-0 Daniel Boström (42), 3-0 Oscar Nilsson Böös (87).
Domare: Temesgen Habte Eyes (bra insats).
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inte illa av Lucksta defensive mittfältare Nebil Beyan att fixa ett haatrick. Inte illa av Lucksta defensive mittfältare Nebil Beyan att fixa ett haatrick.

Så gick det i kvällens matcher i Medelpads-allsvenskan

(2018-06-12)
Nej, IFK Sundsvall kunde inte heller stoppa Luckstas framfart.
Så här gick det i kvällens matcher i Medelpadsallsvenskan.

 

IFK Sundsvall - Lucksta IF 0-5 Matchfakta
Essviks AIF - Nedansjö IK 3-0 Matchfakta
Kovlands IF - Söråkers FF 1-2 Matchfakta
Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 3-0 Matchfakta
Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta spelas 2018-06-15

Scrolla uppåt på sidan för referat och matchfakta.

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jesper Hellströms IFK vann i fredags. I afton väntar serieledarna Lucksta. "Tuff match": Jesper Hellströms IFK vann i fredags. I afton väntar serieledarna Lucksta. "Tuff match":

Tisdagsomgång i Medelpadsallsvenskan
– kan IFK Sundsvall chocka serieledande Lucksta?


(2018-06-12)
Av hävd brukar fredagar vara Medelpads-allsvenskans afton.
Men den här veckan spelas det även fyra matcher idag tisdag, bland annat IFK Sundsvall mot serieledarna Lucksta.
– Tuff match men kan vi orka spela smart hela matchen så tror ja vi kan ha en chans. Vi brukar få in duktiga spelare från samarbetsklubben Sund och sedan gäller det ju ha koll på den där Oliver Widahl, säger IFK:s spelande assisterande tränareJesper Hellström.


Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips:
 

IFK Sundsvall - Lucksta IF (tips: 1-3)
2018-06-12 - 19:00 - Baldershovs IP
Domare: Andreas Wiklander
"IFK tog sin första seger i fredags då Torpshammar slogs tillbaka. Men serieledarna Lucksta är av en annan kaliber - som dessutom vinner matcher när inte spelet är på topp".

Essviks AIF - Nedansjö IK (tips: 5-1)
2018-06-12 - 19:00 - Essviksvallen
Domare: Thomas Berglund
Publik:
Matchfakta
"När det slår för unga Essvik går inget lag säkert! Samtidigt när det inte stämmer kan man förlora mot Gårdsätt. Nedansjö hemma skulle kunna vara en fallucka men ett tidigt mål ger både energi och självförtroende. Hur länge klara Simon Gröning i NIK-målet att hålla dom gröna mållösa?"

Kovlands IF - Söråkers FF (tips: 1-2)
2018-06-12 - 19:00 - Ånäsvallen
Domare: Omar Vali
Publik:
Matchfakta
"Söråker 2018 är ett helt annat lag än årgång 2017, trots i stort sett samma spelartrupp. Dock i år med en säker sista utpost i form av Mikael Gustafsson plus att alla verkar dra åt samma håll i år. Kovland är inte heller något dåligt lag, speciellt inte hemma på Ånäsvallen. Lär sälja sig dyrt och Söråker får offra några blåmärken för att få med sig tre poäng därifrån".

Matfors IF - Sidsjö-Böle IF (tips: 2-1)
2018-06-12 - 19:00 - Baldershovs IP
Domare: Temesgen Habte Eyes
"Matfors presterar bra men får dåligt betalt även om Brukets Blå vann i fredags. Såg Sidsjö-Böle samma kväll mot Söråker och blev besviken. Måster rycka upp sig inställningsmässigt på Thulevallen för att det inte blir en ny klar förlust. Tror att tränaren Mikael Eklöf lyckas med det men det räcker ändå inte till poäng. Andreas Erksson blir tungan som gör att vågen lutar över i MIF-favör.

2018-06-15:
19:00 Torpshammars IF - Ljunga/Fränsta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jesper Hellström kunde i den sjätte omgången leda sina mannar till första segern. Jesper Hellström kunde i den sjätte omgången leda sina mannar till första segern.

"Lånespelare" från Sund bakom IFK Sundsvalls första seger

(2018-06-08)
Det blev lite av "lånespelarnas" afton när IFK Sundsvall besegrade Torpshammar och tog årets första trepoängare.
Reda Fakhiri avgjorde för hemmalaget i den 87:e minuten. Dessförinnan hade hans lagkamrat från Sund, Haris Hadzic, gett IFK ledningen knappa 20 in i matchen.
Torpshammars kvittering  tidigt i andra ombesörjdes av Christoffer Strandin, lån från samarbetsklubben Östavall.
– Otroligt skönt med första segern, säger Jesper Hellström.


Lånespelare gav IFK Sundsvall ledningen

IFK Sundsvall tog säsongens första trepoängare. Och man kan till mångt och mycket tacka samarbetsklubben Sund IF som lånade ut målvakten Kasper Pedro samt utespelarna Haris Hadzic, Reda Fakhiri och Kevin Berg där alla var tongivande.
Även gästerna Torpshammar lånade in spelare från sin samarbetsklubb Östavalls IF, Pär Malmberg, Christoffer Strandin och Albin Karlsson.
Båda lagen startade upp bra men det var hemmalaget som satte bollen i nät först. I den 19:e minuten slog Jesper Hellström en välavvägd passning mellan mittback och ytterback till Haris Hadzic som avslutade lågt i bortre hörnet.
IFK levlde mycket på vindsnabbe Reda Fakhiri som hela tiden ställde frågor till Torpförsvaret men några fler mål under den första halvleken blev det inte utan hemmalaget fick "nöja sig" med en enmålsledning.


Torp-momentum efter kvittering

Torpshammar inledde den andra halvleken bäst och fick en tidig kvittering sedan Christoffer Strandin nypit in en målvaktsretur med vänstern.
Gästerna fortsatte föra matchen och Strandin var nära att ge västralaget ledningen men hans volleyskott smet ovanför ribban.
IFK var inte ofarliga med Reda Fakhiri ständigt på jakt och det blev även han som skulle avgöra matchen. Med tre minuter kvar samarbetade han med Kevin Näsström, vek in från kanten och sköt hårt och välplacerat med högern in bollen nere vid den främre stolpen.
Torpshammar fick aldrig riktigt chansen att mobilisera för en ny kvittering då det var för lite tid kvar att vinka på.
– Otroligt skönt med första segern. Vi hade flera fina kontringar i andra och borde avgjort tidigare tycker jag, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Jesper Hellström.
Han fortsätter:
– Det var en match där lagen hade perioder i spelet och det var stundtals tuffa närkamper och korta bollar varvade med längre, säger Hellström.


Femte förlusten

För Torpshammars tränare Bert-Ove Blom blev det ännu en förlust, den femte på sex spelade matcher:
– Tråkigt att deras segermål föregicks av en offside och där fick jag t o m medhåll från IFK:arna. Kändes annars att vi hade momentum efter vårt kvitteringsmål. Samtidigt vågade vi inte kliva på för fullt då IFK lämnade kvar sina spelare på topp och framförallt deras snabba anfallare Reda Fakhiri som ett stort orosmoment, säger Bert-Ove Blom.
Jesper Hellström ville lyfta fram hela laget en kväll som denna men att fråmgå att näma Reda Fakhiri vore tjänstefel. Nio gånger av tio kom han förbi sina bevakare och skapade lägen för sig själv och sina lagkamrater.
Åldermännen Pär Malmberg på sin ytterbacksplats och Stefan Lindman på det centrala mittfältet var Torpshammars främsta.

IFK Sundsvall - Torpshammars IF 2-1
2018-06-08 - 19:00 - Baldershovs IP
Målen: 1-0 Haris Hadzic (19), 1-1 Christoffer Strandin (52), 2-1 Reda Fakhiri (87).
Domare: Omar Vali (höll en bra nivå och gick att föra dialog med).
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ted Åkerlund flyttade upp i anfallet vid 1-2. 30 sekunder senare kvitterade han för sitt Essvik. Ted Åkerlund flyttade upp i anfallet vid 1-2. 30 sekunder senare kvitterade han för sitt Essvik.

Kryss mellan Ljunga/ Fränsta och Essvik – en match med två ansikten

(2018-06-08)
Ljunga/Fränsta och Essvik hade varsin halvlek under fredagskvällen och både logiskt och ologiskt slutade matchen 2-2.
– Vi skulle dödat matchen i första, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
– Vi borde gjort en tre-fyra mål i andra, sägger kollegan Tommy Göranssons i Ljunga/Fränsta.


Essvik hade första halvlek

Mötet mellan Ljunga/Fränsta och Essvik hade två ansikten. Essvik hade den första halvleken medan hemmalaget den amdra. Båda markanta - men båda slutade lika ett varje halvlek ologiskt nog.
I den tionde minuten dribblade Melker Lindqvist en hemmaförsvarare och slog in bollen framför mål till Mårten Gräntz, som behövde fyra försök innan han till slut magade (!) bollen förbi Valerik Danielian i målet.
Gästerna hade därefter åtskilliga chanser att utöka ledningen men krutet var trots det soliga vädret torrt.
– Dom borde fått en målchansutvisning när dom drog Ahmed Abdelwahab i armen när vi var på väg att komma igenom två mot noll. Men oavsett så borde vi stängt matchen i första med dom chanser vi skapade, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Ljunga/Fränsta tog hand om andra halvlek

Vad som hände i pausvilan är svårt att sia om. Men den andra halvleken var som en omvänd handske. Nu var det mest Ljunga/Fränsta. Kanske berodde det till mångt och mycke på Andreas Modéns sena kvitteringsmål i den första halvleken då han drev förbi ytterbacken och avslutade med ett vasst skott lågt i bortre hörnet.
Tidigt i andra var "Modde" på G igen, rundade åter sin back innan han hittade Haik Danielian mitt i slottet, som bara hade att sätta bredsidan till, 2-1.
Nu var det hemmalagets tur att skapa chanser för att stänga matchen men som inte lyckades i sina förehavanden. Och med bara två minuter kvar på matchuret. En halv minut tidigare hade Ted Åkerlund flyttats upp i anfallsposition, gick på djupet och fick en smörboll och avslutade kliniskt.
– Nu lär Ted kräva en anfallsplats från start i nästa match, säger Fredrik Martinsson.

Den sena kvitteringen och att man snuvat hemmalaget på två poäng  var inte Essvikstränaren helt nöjd:
– Nej. Först skulle vi dödat matchen i första och i andra kom vi inte alls igång och dom tog över rejält, säger Fredrik Martinsson.
– Vi är slarviga bakåt i första och får vara glada att vi inte släpper in fler mål utan är kvar i matchen. I andra är vi bra framåt och borde gjort en tre-fyra mål. Andreas Modén skapade flera fina lägen där han både avslutade själv och även spelade fram. Ser man till hela matchen, där vi alltså hade varsin halvlek, så var väl kryss rättvist. Men visst är det surt att släppa till en så sen kvittering, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.


Modén oroade

Ständigt farlige Andreas Moden redannämnd. Övriga som var bra i Ljunga/Fränsta var offensive mittfältaren Martin Edlund som visade att han utvecvklats under åren i IF Älgarna. Anders Boman på mitten var i vanli ordnig lite av motorn.
Ahmed Abdelwahab oroade länge hemmaförsvaret innan Ramadan gjorde sig påmind och han tröttnade och fick kliva av och vila. Veteranen och vänsterbacken Jens Andersson var också klart till sin fördel.
Både Ljunga/Fränsta och Essvik fortsätter att skugga Lucksta och Söråker i tabellen men tappade två poäng var på toppduon i och med kvällens kryss.

 Ljunga/Fränsta - Essviks AIF 2-2
2018-06-08 - 19:00 - Myggvallen
Målen: 0-1 Mårten Gräntz (10). 1-1 Andreas Modén (42), 2-1 Haik Danielian (48), 2-2 Ted Åkerlund (88).
Domare: Andreas Wiklander (mycket bra)
Publik: 140
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Spjuts mål satt vackert. Oliver Spjuts mål satt vackert.

Snyggt självmål och Oliver Spjuts kanon gav Matfors derbysegern mot Nedansjö

(2018-06-08)
Matfors tog en uddamålsseger på Nedansjö IP i andra borta-derbyt på bara några dagar.
Ett vackert självmål och Oliver Spjuts kanonskott avgjorde även om Nedansjös reducering med kvarten kvar gav matchen nerv.
– Skönt att kunna vinna på landets enda asfalterade gräsplan, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Snyggt självmål

Av någon anledning är självmål nästan alltid snygga. Nedansjös lagkapten Viktor Bergman Gullmarks lobb över sin egna målvakt Simon Gröning i derbyt mot Matfors var inget undantag. På en djupledsboll jagade AdamJohansson och Nedansjös mittback varvid den senare vackert lyfte bollen över sin storvuxne keeper i sin iver att få bort bollen. Inte den bästa starten på den andra halvleken som hemmalaget hoppats på efter en mållös första.
– Speciellt inte som vi hade en jättechans att ta ledningen direkt i matchöppningen men Dennis Nilssons lobb var inte lika välriktad som Victors, säger NIK-tränaren Christer Söder med galghumor.
Som lök på NIK-laxen kom en ny djupledare och på den löpte sig Oliver Spjut fri och fick på en härlig träff så att bollen passerade målman Gröning som ett spjut och in i det bortre vänstra hörnet.
MIF, som förlorade El Fantastico så sent som i tisdags, ville inte förlora ett derby till utan tog nu ett rejält grepp och 3-0 hängde i luften flera gånger.


Målvaktsfadäs gav matche nnerv

Men med kvarten kvar svarade Brukets Blås keeper Joel Molin för en rejäl fadäs då han sköt bollen rakt på hemmaanfallaren Andreas Sundqvist och bollen rullade med knapp styrfart in i det tomma målet.
Plötsligt blev det nerv i matchen och den hölls vid liva ända till matchens sista spark då Dennis Nilssons frispark i slutsekunderna smet strax utanför Molins stolpe.
– Vi var riktigt iilla ute efter 0-2 men vi kom igen bra och fick faktiskt till en kvitteringschans på slutet. Det visar på stark moral. Men visst, Matfors vinner klart rättvist och hade klara chanser att döda matchen tidigare, säger Christer Söder.
– Skönt att kunna vinna på landets enda asfalterade gräsplan och visa att vi kunde behålla en ledning. Vi borde visserligen avgjort långt tidigare innan deras reducering men vi brände frilägen, sköt i både stolpar och ribbor, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Nära drömmål i debuten

Matchens lirare i Nedansjö var Jakob Hiltunen på innermitt som vann mycket boll och därefter lugnt och säkert fördelade bollarna vidare. Mittbackan Johan Kaijser spelade upp sig vartefter matchenled.
I Matfors gjorde unge Osckar Nilsson-Böös division 4-debut efter flera fina insatser i femmanlaget och var nära ett drömmål men skottet tog i ribban och ner på mållinjen. Oliver Spjut verkar vara tillbaka i form och var somvanligt hal och svårstoppad och hans mål gick inte av för hackor.

Nedansjö IK - Matfors IF 1-2
2018-06-08 - 19:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 självmål, 0-2 Oliver Spjut, 1-2 Andreas Sundqvist.
Domare: Reza Nematbakhsh (åter en solid insats)
Publik: ?
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Söråker besegrade Sidsjö-Böle hemma på Löta med 4-0. På bilden dom fyra målskyttarna Victor Selander, Jesper Andersson, Yllmen Ramosaj och Joar Steen samr verbale målvakten Mikael Gustafsson som höll nollan. Foto: Janne Pehrsson,Lokalfotbollen.nu.
Söråker besegrade Sidsjö-Böle hemma på Löta med 4-0. På bilden dom fyra målskyttarna Victor Selander, Jesper Andersson, Yllmen Ramosaj och Joar Steen sa