ÄNNU ÄLDRE NYHETER
Division 4 Medelpad

Statisk elekticitet eller bara hysterisk målform? Oliver Widahl gjorde sitt andra hattrick på raken i afton. Statisk elekticitet eller bara hysterisk målform? Oliver Widahl gjorde sitt andra hattrick på raken i afton.

Ny storseger för Lucksta
– nytt hattrick av Oliver Widahl 


(2018-05-29)
Lucksta vann med 7-1 senast mot Nedansjö.
Kovland dängde samma lag med 6-0.
I afton möttes NIK:s "bödlar".
Och det blev ännu en storseger!
Lucksta vann med 5-0 och Oliver Widahl var på hugget ordentligt och svarade för ett nytt hattrick!
– Spelmässigt var det här vår bästa match i år, säger spelande tränaren Jimmie Nordberg.

 

Smygstart av omgång 6

På fredags spelas omgång 5 i Medelpadsallsvenskan men redan idag tjyvstartade Lucksta och Kovland med den sjätte omgången.
Kovland visade sig ha stor respekt för Lucksta och deras bollar bakom backlinjen till djupledslöpande forwards. Något som verkade passa hemmalaget som fick rulla på utan press. Men några vassare möjligheter vaskade inte Lucksta fram. Efter dryga halvtimmen misslyckades en bortaförsvarare med en hemåtnick till sin målvakt Lars-Håkan Pettersson, som var tillbaka mellan stolparna efter skada. Oliver Widahl hann före och lyfte bollen över "Lacke" till 1-0.
Strax före pausvilan hittade Jimmie Nordberg in till en helt ren Dennis Moberg framför målet med 2-0 som resultat.


Straffmål till 3-0

Ett tungt baklängesmål för gästerna som emellertid startade upp den andra halvleken bättre, flyttade upp laget ett par hack och försökte stressa Luckstaspelarna högre upp i planen. Något som såg ut att fungera bra även om man inte lyckades få till några egna farligheter.
Med knappa tjugo kvar kom Oliver Widahl fri på djupet och rundade Mv-Pettersson, som fick ut en arm och fällde den anstormande anfallaren. Solklar straff men ingen utvisning. Oliver tog själv hand om strafffsparken på bästa sätt.
Efter 3-0 bytte LIF in några från bänken och dom visade att dom vill vara med och kriga om en plats i nästa startelva. Ola Hagberg vann två motläggsglidtacklingar och slog ett inlägg till Widahl som snyggt nickade in 4-0.


Bästa matchen

5-0 kom fem minuter före slutet från Douglas Hellström som blev helt frispelad framför mål och han fastställde slutresultatet till 5-0.
– Kovland backade hem tidigt utan någon press på oss så vi fick äga mycket boll och fick därigenom lugn i laget. Rent spelmässigt var det här vår bästa match i år men Kovland ska ha en eloge för att man aldrig slutade kämpa, säger spelande tränaren Jimmie Nordberg.
– Lucksta har en bra spets framåt i Oliver Widahl och dom var snabba att straffa våra misstag. Vi backade hem medvetet och så länge det stod 0-0 kändes det som vi var bra med i matchen. Vi hade också en bra period i inledningen av andra och även om dom gjorde 3-0 visade vi bra inställning och gav aldrig upp. Hade vi visat upp den här inställningen tror jag inte vi förlorat mot Torpshammar senast, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


Aldrig hattrick två matcher på raken

Martin Drugge-Eriksson på högerkanten var bäst på planen tillsammans Oliver Widahhl som svarade för sitt andra hattrick på raken.
– Har nog aldrig gjort hattrick två matcher i rad tidigare. Inte vad jag kan minnas i alla fall. Gick mållös dom två första matcherna så det är skönt att leverera lite nu.
Något av målen som var extra vackert?
– Det ska vara 4-0-målet då när Ola (Hagberg) vinner två motläggsglidtacklingar i rad ute på kanten och slår ett inlägg som det bara var att möta med pannan.
Hur långt kan det bära för Luckstai år?
– Vi borde vara med i toppen. För hoppningsvis vinna, avslutar en nöjd och dubbel hattrickskytt.


Lucksta IF - Kovlands IF 5-0
2018-05-29 - 19:00 - Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl (34), 2-0 Dennis Moberg (44). 3-0 Oliver Widahl (71, straff)- 4-0 Oliver Widahl (78), 5-0 Douglas Hellström (85).
Domare: Thomas Berglund (hade bra kontroll på matchen och spelarna - och rask med matchfakta :-)
Publik: ca 55
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Daniel Näslund "strumprullade" in Ljunga/Fränstas kvittering. Daniel Näslund "strumprullade" in Ljunga/Fränstas kvittering.

Kryss i toppmötet på Ljungalid – lagledarna:
"Vi borde ha vunnit"


(2018-05-25)
Toppmatch på Ljungalid och salomoniskt 2-2 mellan hemmalaget och Söråker.
– Vi ryckte upp oss efter deras 1-2 och hade vi spelat som under andra halvan av andra hade vi vunnit, säger Ljunga/ Fränstas lagledare Alex Johansson.
– Vi hade 60 procent av spelet och vi borde ha vunnit, dom ska vara glada för sin poäng, kontrar Söråkers lagledare Tony Andersson.


Det blev en svängig historia mär obesegrade topplagen Ljunga/Fränsta och Söråker drabbade samman på Ljungalid i det vackra vädret och redan i den åttonde minuten kunde Andreas Modén nicka in Daniel Näslunds inlägg fram till 1-0 och jubel bland dom 130 i publiken.
Ledningen stod sig till samma minut i den andra halvleken då det var Söråkers tur att få en bra start då Khalil Masri kvitterade på pass från Martin Vestin efter en kontring.
Bara fyra minuter senare slog Oscar Fors en lång uppspelsboll till Victor Selander och hastigt var gästerna i ledningen.
Med lite drygt tio minuter kvar var det Ljunga/Fränstas tur att komma tillbaka. Linus Sjölander, som flyttats upp från sin mittbacksplats till anfallare, slog ett inlägg som Daniel Näslund "snubblade" in på volley.
– Vi låg sedan på för ett segermål och var nära efter en hörna. Vi ryckte upp oss efter deras 1-2 och hade vi spelat som under andra halvan av andra hade vi vunnit. Söråker hade då ingenting att komma med, säger Alex Johansson.
– Vi hade 60 procent av spelet och vi borde ha vunnit vann även dom flesta andrabollarna, dom ska vara glada för sin poäng, kontrar Söråkers lagledare Tony Andersson.
I Ljunga/Fränsta visade Valerik Danielian i målet, vänsterbacken Salman Alizaden, Anders Boman på mitten och Linus Sjölander bäst takter.
I Söråker var Oscar Fors drypsäker som mittback plus överbetyg även till mittfältet som helhet. Ingen nämnd, ingen glömd där.

Ljunga/Fränsta - Söråkers FF 2-2
2018-05-25 - 19:00 - Ljungalid
Målen: 1-0 Andreas Modén (8), 1-1 Khalil Masri (48), 1-2 Victor Selander(52), 2-2 Daniel Näslund (79).
Domare: Per Backlin (bra, men undvekatt blåsa för ett antal hands)
Publik: 130
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Patrik Högdahl satte straffen som definitivt säkrade Torpshammars seger. Patrik Högdahl satte straffen som definitivt säkrade Torpshammars seger.

Torpshammars första poäng bärgades på Ånäsvallen: "Visade den där glöden i ögonen" 

(2018-05-25)
Torpshammar tog sin första trepoängare när man vann med 2-0 på Ånäsvallen mot Kovland.
– Idag visade vi den där glöden i blicken på ett helt annat sätt än tidigare, säger Torpshammmars tränare Bert-Ove Blom.
 

Efter en mållös första halvlek där hemmalaget Kovland låg närmast att bryta dödläget fick gästande Torpshammar en drömstart i andra med ett mål direkt i upptakten efter ett vackert anfall där Pontus Björk kom fri efter en skarv från Rikard Vikberg och avslutade lågt i bortre hörnet.
Segern säkrades inte helt förrän i slutskedet. Sadat Emerlahu blev kapad bakifrån när han var på väg igenom och Patrik Högdal placerade säkert den efterföljande straffen till höger om KIF-målvakten Linus Lind och säsongens första tre poäng var i hamn.
– Idag visade vi den där glöden i blicken på ett helt annat sätt än tidigare och efter vårt ledningsmål kunde vi rida vidare på den framgången och hade kunnat gjort ännu flera mål, bland annat hade Rikard Vikberg ett skott som tog i insidan av stolpen och rann efter mållinjen, säger Torpshammmars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi gör en okey första halvlek och borde haft ledningen i paus men vi var ineffektiva. Inte ens när vi kom två helt fria med deras målvakt fick vi till ett avslut. Men mest besviken är jag på hur vi uppträder i den andra halvleken då vi jobbade en och en och inte som ett lag. Efter deras ledningsmål hamnade vi nere i källaren resten av matchen. , säger Kovlandstränaren Fredrik Åhsén besviket.
– Kollektivet vann matchen åt oss idag, säger Bert-Ove Blom.
– Hos oss var det slätstruket överlag, säger Fredrik Åhsén.

Kovlands IF - Torpshammars IF 0-2
2018-05-25 - 19:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Pontus Björk (46), 0-2 Patrik Högdahl (86, straff)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (hade bra balans i matchen)
Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Innocent Manzi tar en selfie på matchens enda målskytt. Innocent Manzi tar en selfie på matchens enda målskytt.

Sidsjö-Böle bättre och vann rättvist trots en man kort i över en timmes spel

(2018-05-25)
Trots en man mindre mer än en timmes spel var Sidsjö-Böle det bättre laget och kunde vinna mot IFK Sundsvall.
Segermålet inslaget på straff av Innocent Manzi med tio minuter kvar.
– Vi hade även ett mål tveksamt bortdömt för offside plus att vi hade flera bra lägen så vinsten var helt i sin ordning, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Bortdömt mål och utvisning för Sidsjö-Böle i första

På Baldershovs naturgräs tog IFK Sundsvall emot Sidsjö-Böle och det märktes att det var två lag som var ovana underlaget. Det blev varken något skönspel eller speciellt händelserikt. Att notera från den första halvleken var att gästerna hade en boll inne men  Abed Arefs nätkänning blev bortdömt för offside.
– Klart tveksamt, kommenterade Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Värt att nämna är också att Sidsjö-Böles anfallare Ville Bondén fick syna det röda kortet kring halvtimmen spelad sedan han viftat med armarna och träffat en IFK-spelare i samband med ett inkast.
Trots numerärt övertag i dryga timman kunde inte hemmalaget skapa några riktigt vassa målchanser.


Straff efter hands

När tio minuter återstod spelade en  hemmaförsvarare handboll på Alex Olssonsvänster inlägg och domaren Tomas Berglund hade bara att blåsa för straff. Innocent Manzi stegade fram och drog straffen stenhårt mitt i målet medan IFK-keepern Devid Georg Fodor chansade mot den ena stolpen.
– Vi fick ändra taktik efter utvisningen och täppte till bakåt och chansade mer på långbollar. IFK hade dock svårt att penetrera vårt försvar och vi skapade fler chanser än dom fast vi var en man mindre och segern var fullkomligt rättvis, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Surt! Har just nu inga kommentarer. Är mest förbannad bara. säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström.
45-årige före detta AIK- och GIF-backen Kalle Ståhl höll ihop Sidsjö-Böles försvar. Fredrik Hultman har lagt handskarna på hyllan mennär ordinarie keeper skadades på gårdagens träning hoppade han in mellan stolparna och höll nollan. I övrigt var det en jämn oc hög nivår på Bölespelarna.
I IFK Sundsvall? Nä, inga plus där i afton efter denna klena insats.

IFK Sundsvall - Sidsjö-Böle IF 0-1
2018-05-25 - 19:00 - Baldershovs IP
0-1 Innocent Manzi (80, straff).
Utvisning Sidsjö-Böle: Ville Bonden (ca 30)
Domare: Thomas Berglund (höll ihop det bra i vanligt ordning men har fortfarande svårt att lägga in matchfakta på MFF samma dag som matcherna spelas).
Publik: ca 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marcus Sawert gjorde ett hattrick på tränarens födelsedag. Marcus Sawert gjorde ett hattrick på tränarens födelsedag.

Essvik målfrossade på tränarens födelsedag

(2018-05-25)
Inte ett enda mål på 188 minuter.
Idag på tränaren Fredrik Martinssons födelsedag till ära dundrade Essvik in ett halvt dussin på Matfors.
Hälften av dom gjordes av Marcus Sawert.
– Trots att det är rena värmeböljan var det en rejäl islossning för oss, säger födelsedagsbarnet själv.


Inför mötet med Matfors hade Essvik 188 mållösa minuter. Men på tränaren Fredrik Martinssons födelsedag gick tappen ur tunnan.
Det började redan i minut sex då Ahmed Abdelwahab dribblade av sin back två gången innan han sköt in bollen mellan benen på Matfors-målvakten.
Därefter svarade hemmakollegan mellan stolparna Dennis Täck Forsberg för en sanslös närparad när han täckte ett skott över ribban. Mål där och det hade blivit en helt annan matchbild.
Istället med kvarten spelad ökade Mårten Gräntz på till 2-0 och två minuter senare satte Marcus Sawert sitt första av sina tre mål.
Det sista betydde 6-1 med kvarten kvar och därefter slappnade man av och Matfors läts frisera nederlaget till 6-3.
– Trots att det är rena värmeböljan var det en rejäl islossning för oss, säger födelsedagsbarnet Martinsson och fortsätter:
– Vår matchplan fungerade perfekt. Vi tog en liten lägre utgångsposition och när vi bröt deras anfall ställde vi om blixsnabbt med våra kvicka spelare och utnyttjade dom luckor som gavs. Enda jag har att klaga på var att vi blev lite för loja efter 6-1. Men det förlåter jag grabbarna den här gången, ler Martinsson.
Hela Essvikslaget ska naturligtvis ha beröm efter en sådan här insats men om vi plockar ett par russin i kakan får det bli Melker Lindqvist på höger-kanten som jobbade storstilat både i offensiven, fler målpass, och stänggde i defensiven. Anfallaren Ahmed Abdelwahab hotade konstant MIF-försvaret och svarade även han för ett par assist utöver sitt mål.
Någon Matforsledare gick dessvärre inte att nå för en kommentar efter matchen.

Essviks AIF - Matfors IF 6-3
2018-05-25 - 19:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
Måålen: 1-0 Ahmed Abdelwahab (6) 2-0 Mårten Gräntz (15), 3-0 Marcus Sawert (17), 4-0 Marcus Sawert (41), 5-0 Mårten Gräntz (54), 5-1 Fredrik Broman (63), 6-1 Marcus Sawert (75), 6-2 Elias Lindqvist (83), 6-3 Daniel Boström (90+2).
Domare: Andreas Wiklander (lite ojämn nivå, precis som när det gäller att lägga in matchfakta på MFF:s hemsida).
Publik: 59
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Både mungiporna och håret uppåt på Oliver Widahl efter sitt hattrick. Både mungiporna och håret uppåt på Oliver Widahl efter sitt hattrick.

Lucksta några nummer för stora för Nedansjö – hattrick av Oliver Widahl i 7-1-segern

(2018-05-24)
Lucksta fick en fin årspremiär hemma på Sörforsvallen.
Nedansjö slogs tillbaka med hela 7-1 i derbyt och tre av målen gjordes av Oliver Widahl.
Men det var först med halvtimmen kvar som det släppte.
– Blev lite nerv när dom reducerade till 2-1 men efter vårt 3-1-mål var det bara ett lag på banan, säger Jimmie Nordberg.


Stod och vägde efter reduceringen

Det är inte varje dag, eller år, som det är derny mellan Lucksta och Nedansjö på Sörforsvallen.
Oliver Widahl inledde målskyttet i den 18:e minuten då han fick en lång boll från det egna försvaret som han fick bakom NIK:s backlinje och fri med Simon Gröning rundade han denne och rullade in 1-0.
Tio minuter senare vann Lucksta boll på mittplan och efter en snabb omställning satte spelande tränaren Jimmie Nordberg 2-0.
Men Nedansjö gav inte upp utan hade sin bästa period i matchen efter målet och efter nästa tiominuters period kunde man reducera. Efter ett snabbt inkast hamnade bollen hos Andreas Sundqvist som drog till på halvvolley och bollen gick i en båge över en chanslös Mike Karinga Persson i hemmamålet.
Matchen stod sedan och vägde med mycket spel på mittplan med hårda fräna närkamper och knappt en uns av skönspel. Nästa mål skulle kännas viktigt. Lucksta började ta över något och efter etablerat spel kom ytterbacken Kevin Tumfart på en överlappning men istället för att lägga bollen på djupet till Kevin lyfte Douglas Hellström bollen in centralt till Felix Drewsen som tog emot den och säkert placerade in 3-1.


Kunde spela ut

Därefter släppte alla spärrar för hemmalaget som kunde spela ut mot ett tröttkört och uppgivet bortalag. Det blev fyra mål till sista 20. Oliver Widahl fullbordade sitt hattrick när han först satte 4-1 och därefter femman sedan en osjälvisk Dennis Mobeerg gjort grovjobbet och sedan serverat sin anfallskollega öppet mål.
Martin Drugge Eriksson oh Hussen Hamid Ahmed rundade sedan av till 7-1.
– Blev lite nerv när dom reducerade till 2-1 men efter vårt 3-1-mål var det bara ett lag på banan då vi fick energi och passningsspelet började funka som det ska samtidigt som dom tappade sin i intensitet. Innan var det ett rejält ställningskrig på planen, säger Jimmie Nordberg.
– Vi mötte ett mycket bra lag och gjorde match av det hela i över en timme innan vi blev trötta och gjorde några enkla misstag. Siffrorna blev lite för stora sett till spelet, kanske 4-2 hade speglat matchen bättre. Vi borde t ex haft en straff när Andreas Sundqvist blev neddragen. Inte för att vi kunnat vända matchen men rent siffermässigt hade det sett bättre ut, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Anfallsduon Oliver Widahl och Dennis Moberg gav Nedansjöförsvaret full huggning medan Simon Gröning i gästernas mål länge höll kvar dom blå i matchen. Vänsterbbacken Jonathan Söder fick ta emot många smällar men gav aldrig upp utan kämpade vidare och gjorde det bra på sin kant.


Lucksta IF - Nedansjö IK
2018-05-24 - 19:00 - Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl (18), 2-0 Jimmie Nordberg (28), 2-1 Andreas Sundqvist (37), 3-1 Felix Drewsen (62), 4-1 Oliver Widahl (72), 5-1 Oliver Widahl (76), 6-1 Martin Drugge Eriksson (86)
7-1 Hussen Hamid Ahmed (90).
Domare: Christer Eriksson (bra kontroll trots hårt spel emellanåt).
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Valerik Danielian svarade för två kanonräddningar på frilägen i slutminuterna. Valerik Danielian svarade för två kanonräddningar på frilägen i slutminuterna.

Två bra målvakter såg till att Lucksta-Ljunga/Fränsta förblev mållöst 

(2018-05-18)
Två bra målvakter, Luckstas Mike Karinga Persson och Ljunga/Fränstas Valerik Danielian såg till att toppmatchen slöt mållös.
– Är nöjd med ett kryss borta mot ett så pass bra lag som Lucksta är, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.


Spel mellan straffonrådena

Två lag som ännu inte tappat poäng drabbade samman på Westhagen under fredagskvällen.
Och när lagen klev av hade båda tappat sina två första poäng men hade fortfarande sina förlustnollor intakta.
Det märktes tidigt att det var två lag som visde respekt för sina motståndare och det blev tätt och mest ställningskrig och det mesta av spelet kretsade mellan straffområdena och inte i dom.
Närmast mål i den första halvleken var gästerna. Tidigt in i matchen lyfte Andreas "Linkan" Lindqvist bollen över LIF-keepern Mike Karinga Persson men bollen studsade i stolpen.


Öppnade upp sig sista tio

Det var först när det återstod tio minuter av matchen och tröttheten började sätta in som spelet öppnade upp sig och båda lagen fick frilägen var att avgöra. Andreas Modén sköt utanför Luckstamålet medan Valerik Danielian i Ljunga/Fränstas nekade både Hakim Rouass och Jimmie Nordberg med två kanonräddningar och var en starkt bidragande orsak till att matchen slöt mållös.
– Kändes nervöst och inget av lagen verkade komma igång riktigt. På slutet öppnade det upp sig och vi hade två jättelägen att avgöra och dom hade även ett friläge som alla missades, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
– Jämn första halvlek med vi gick ner oss något i den andra och släppte till ett par frilägen på slutet som "Balle" räddade och hade vi satt vårt hade vi till och med vunnit. Är ändå nöjd med ett kryss borta mot ett så pass bra lag som Lucksta är, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.
Båda nämnda målvakterna Mike Karinga Persson och Valerik Danielian var matchens förgrundsfigurer. Bra var även hemmalagets backlinje och gästernas vänsterback Salman Alizaden.

Lucksta IF - Ljunga/Fränsta 0-0
2018-05-18 - 19:00 - Westhagen
Domare: Andreas Wiklander (gjorde det han skulle och gjorde det bra)
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Viktor Bergman Gullmark satte segermålet på straff i den 94:e minuten. Viktor Bergman Gullmark satte segermålet på straff i den 94:e minuten.

Viktor Bergman-Gullmark straffade IFK Sundsvall långt in på stopptid

(2018-05-18)
0-0 fyra minuter in på stopptiden.
Då fick Nedansjö straffspark.
Viktor Bergman-Gullmark darrade ine på manchetten utan placerade bollen förbi debuterande IFK Sundsvall-keepern Devid Georg Fodor. 
– Var säker på att det skulle sluta 0-0, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Två rejält stukade lag möttes när Nedansjö tog emot IFK Sundsvall hemma i årspremiären på IP.
Hemmalaget åkte på spö med hela 0-6 mot Kovland medan IFK har förlorat i båda sina inledande matcher.
Det var också två försiktiga lag som äntrade planen och försökte hålla bollen efter marken utan att släppa till något bakåt. Men planen tillät dock inte finlir så det blev lågt tempo och få chanser skapades.
Matchen såg också ut att sluta mållös när hemmalagets Andreas Sundqvist blev fälld inne i straffområdet med bara några sekunder återstod av stopptiden. Viktor Bergman Gullmark darrade inte på manschetten utan skickade in segerbollen förbi en chanslös Devid Georg Fodor som debuterade i IFK-målet och var alltså bara en straffspark från att hålla nollan. Full glädje i Nednasjö, mörker över IFK-spelarna som fick inkassera tredje raka förlusten.
– Vi för matchen bitvis men borde kunnat tagit det lugnare med bollen, försökte spela på ett tillslag på den ojämna planen. I den andra spelade vi lite rakare. Men enda egentliga chansen vi skapade var när Jonathan Söder drev bollen från mittplan och avslutade i början av halvleken. Var säker på att det skulle sluta 0-0 men så fick vi den där straffen, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– En grym förlust. Vi var värda minst den ena poängen men vi fortsätter att jobba på. Vi har fått in några nya spelare till men det tar ett tag att spela ihop laget men vi kommer, säger IFK:s spelande tränare Jesper Hellström.
Simon Gröning i NIK-målet hade inte så mycket att göra men visade pondus mellan stolparna när han väl ingrep. Bra insatser också av mittbackarna Joakim Wickberg och Viktor Bergman-Gullmark.
Ingen stack ut extra i IFK samtidigt som ingen föll ur ramen.

Nedansjö IK - IFK Sundsvall 1-0
2018-05-18 - 19:00 - Nedansjö IP
Målet: 1-0 Viktor Bergman Gullmark (90+4, straff).
Domare: Per Backlin (stabil och bra insats)
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

En suddig Casper Engstrand satte segermålet på volley. En suddig Casper Engstrand satte segermålet på volley.

Kovland rånade Sidsjö-Böle på tre poäng: "Kom undan med blotta förskräckelsen"

(2018-05-18)
Sidsjö-Böle var det spelmässigt bättre laget och hade flest målchanser.
Men det var Kovlands Casper Engstrand som vackert satte matchens enda fullträff.
– Vi kom undan med blotta förskräckelsen. Vi räddade på mållinjen och dom missade några frilägen och andra bra chanser, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


Kom från segrar

Både Sidsjö-Böle och Kovland kom från klara segrar i den förra omgången men det verkade bara vara hemmalaget som konserverat sitt spel för Kovland fick inte alls igång sitt.
Det var Sidsjö-Böle som hade flest och bäst chanser men bommade frilägen och andra klara möjligheter. Kovland var dock inte helt ofarliga när man fick till sina omställningar.
Den första halvleken såg ut att sluta mållös när Casper Engstrand fick tag i en mindre lyckad hörnrensning och lyfte på volley snyggt in 0-1 upp i eaa hörnet förbi en maktlös Petter Sjölund i hemmamålet.
Spelbilden i den andra halvleken fortsatte med Böleövertag och chanser medan KIF satsade på omställningar. Men några fler mål i matchen blev det inte och tre nya poäng in på kontot för Kovland även om det kanske kändes som ett rån på öppen gata. Men det är ju till syvene och sista ändå målen som räknas.
– Vi kom undan med blotta förskräckelsen. Vi räddade på mållinjen och dom missade några frilägen och andra bra chanser. Om det var spelmässigt bra mot Nedansjö så blev det mer krigande och felpassande från vår sida medan Sidsjö-Böle var mer lycosamma med sina långa bollar. Inte så jag skäms för dom tre poängen men så rättvist kanske det inte var, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén ärligt.


Värda poäng

Det var nästan som att man tyckte synd om Sidsjö-Böle för att dom fick lämna matchen på Kubens konstgräs tomhänta.
– Frustrerande att vi inte får utdelning för vår prestation. Vi har ett visst övertag och skapar många chanser men det ville sig inte av olika anledningar. Jag tycker vi gjorde oss förtjänta av poäng, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
I Kovland höll Linus Lind sin andra raka nolla, nöp ett skott nere vid stolproten och ett par frilägen. Storstilad insats även av mittbackarna Antom Hallengren och Victor Munter som hade en hel del att bestyra.
Jämnt överlag i ett duktigt Sidsjö-Böle som höll sig bra till sin matchplan.

Sidsjö-Böle IF - Kovlands IF 0-1
2018-05-18 - 19:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
Målet: 0-1 Casper Engstrand (44)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (kompetent insats)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Patrik "PK" Lundgren satte punkt med sitt 4-0-mål. Patrik "PK" Lundgren satte punkt med sitt 4-0-mål.

Essvik nollade trots massor av chanser – Söråker satte sina och vann till slut klart

(2018-05-18)
Essvik missade alla sina chanser, hur öppna dom än var.
Söråker gjorde det inte och kunde vinna med klara 4-0 till slut.
– Vi hade flyt idag i den första halvleken. Essvik brände några jättelägen. I andra spelade vi upp oss och vi satte chanserna, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Ifjol tog Söråkers FF tio poäng på hela säsongen. Nu har man redan tagit sju pinnar – och toppar tabellen efter tre omgångar
I afton blev det klara 4-0 mot Essvik hemma på konstgräset.
1-0 satte Victor Selander i mitten av den första halvleken på Khalil Masris inspel. Både innan och efter visade Essvik upp en provkarta på hur man missar upplagda lägen. Det var skott både utanför och bredvid och när man träffade målet gjorde hemmakeepern Mikael Gustafsson en störtdykning mot sin ena stolprot och räddade. Då återstod det bara någon minut av den första halvleken.
Och när inte Essvik satte sina lägen kom 2-0 strax innan timmen spelad och då var det målpassare Khalil Masri som avslutade själv efter en tilltrasslad situation framför Essviksmålet. Bara några minuter senare ökade Niklas Mattsson på till 3-0. I anfallet innan hade Essvik ett skott i insidan av stolpen...


Det är målen som räknas

I slutminuten nickade Ylmen "Yaro" Ramosaj fram Patrik "PK" Lundgren som drev bollen in i straffområdet innan han sköt in 4-0 i bortre hörnet. 
– Vi hade flyt idag i den första halvleken. Essvik brände några jättelägen, bland annat tre frilägen tror jag det var. I andra spelade vi upp oss och vågade hålla i bollen samtidigt som passningsspelet blev bättre och framförallt satte vi chanserna, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Helt sjukt att vi inte leder med några bollar i paus. Men gör man inte mål på frilägen och när målet är helt öppet är det svårt att vinna matcher. Efter deras 2-0-mål tappade vi geisten och var inte längre med i matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
"Micke" Gustafsson i målet grundlade Söråkers seger genom att hålla kvar laget i den första halvleken. Överbetyg även till ytterbackarna Joar Steen och Anton Jonsson på ovana platser. I övrigt en laginsats.
I Essvik var anfallaren Ahmed Abdelwahab ett hot och gjorde allt rätt – utom mål.

Söråkers FF - Essviks AIF 4-0
2018-05-18 - 19:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Victor Selander (17), 2-0 Khalil Masri (58), 3-0 Niklas Mattsson (65), 4-0 PatrikLundgren (90).
Domare: Reza Nematbakhsh (bestämd och resolut, d v s bra)
Publik: 59
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Filip Andersson Roos lossade stora kanonen. Filip Andersson Roos lossade stora kanonen.

Psykologiska Matforsmål knäckte Torpshammar:
"Kontrollerade matchen"


(2018-05-18)
UtMatfors fick två psykologiska mål mot Torpshammar.
Ett i början av den första halvleken och ett annat i slutet.
Till slut blev det 3-0 i bortafavör för Brukets Blå.
– Kul att se hur vi kunde kontrollera den andra halvleken i 2-0-ledning och även göra ett tredje mål, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.


Baklängesmål direkt för Torpshammar

Ett poängtörstande Torpshammar tog emot Matfors hemma på IP men fick allt annat än den drömstart man önskat då Adam Johannson rann igenom och fri kunde sätta gästernas ledningsmål redan i den tredje minuten.
Torpshammar repade sedan mod och gjorde matchen jämn fram till dryga halvtimmen då Matfors tog över och precis innan pausvilan sköt Philip Andersson-Roos 0-2 från distans stenhårt och bollen ven in vid stolpen upp mot krysset. Ett psykologiskt tungt mål för hemmalaget att släppa in precis innan pausvilan.
Brukets Blå behärskade sedan den andra halvleken men Rikard Vikberg var ytterst nära att reducera kring timmen spelad men skottet smet precis utanför stolpen. Mål där och...
Fast det var nog enda hotet under den andra halvleken och med dryga kvarten kvar stängde Fredrik Broman ner matchen definitivt sedan han drivit in från höger, väggat med Jimmy Holmgren och avslutat kliniskt till 1-3.
– Det började som sagt bra för oss men sedan tappade vi innan vi kring halvtimman fick bättre balans i laget. Kul att se hur vi kunde kontrollera den andra halvleken i 2-0-ledning och även göra ett tredje mål och har bud på fler. Glädjande också att vi håller årets första nolla, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
 

Tredje raka Torpförlusten

Torpshammars tränare Bert-Ove Blom var inte helt nedslagen efter lagets tredje raka förlust.
– Aldrig roligt att förlora. Den dag man tycker det är det dags att lägga av. Trots förlusten gör vi en mycket bättre laginsats än tidigare och med lite flyt hade vi fått kontakt med ett reduceringsmål till 1-2. Vi har ju tappat fem spelare ur startelvan från ifjol och det tar tid att spela in dom nya men tiden talar för oss, säger Blom.
I Matfors plussar vi för inhopparen Philip Andersson Roos, duktig framåt och jobbade stenhårt i defensiven och satte ett klassmål. Kan bli svårt att hålla honom utanför startelvan framöver.
I Torpshammar ska högermittfältaren Anton Skarpsvärd Olsson ha beröm för sin arbetsinsats och försökte hela tiden utmana när han fick chansen. Andrei Colibaba i målet gjorde också en fin instas och räddade några frilägen.

Torpshammars IF - Matfors IF 0-3
Målen: 0-1 Adam Johansson (3), 0-2 Filip Andersson Roos (44), 0-3 Fredrik Broman (73).
Domare: Jan Boström (var som han brukar, d v s bra)
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Utan hjälp står man sig slätt...

(2018-05-18)
Utan hjälp av medmänniskor står man sig slätt.
Och utan medverkan från klubbarna i division 4 Medelpad med att rapportera in resultat och målskyttar står sig Lokalfotbollen sig slätt. 
Jag får helt enkelt lägga tid på att jaga matchfakta istället för att ringa tränare och ledare för att få innehåll till vettiga referat.


I afton var det full omgång i Medelpadsallsvenskan.
Här nedan kan ni se hur det gick.
Däremot inte varför det gick som det gick.
Tyvärr har flera av klubbarna inte möjlighet (eller intresse) att höra av sig med resultat och målskyttar efter matcherna. Något som gör att jag får lägga ner mycket tid på att jaga dessa uppgifter och därför inte hinner ringa alla lags tränare på den begränsade tid som jag  har innan klockan blir för mycket, speciellt som i afton när det även var tre matcher i division 3 som pockade på sin uppmärksamhet. Och utan kommentarer från tränare och information om hur spelet var, hur målen gick till och vilka som var bäst i respektive lag är det omöjligt att presentera vettiga matchreferat. Ber istället att få hänvisa till ST/MittMedia om ni vill ha korta och konsisa matchreferat...
Dom klubbar som ställde upp med målrapporter under kvällen ska inte ta åt sig av ovanstående rader utan all heder till er.

Lucksta IF - Ljunga/Fränsta 0-0
2018-05-18 - 19:00Lucksta IF - Ljunga/FränstaVästhagen IP
Domare: Andreas Wiklander
Publik: 67
Matchfakta

Nedansjö IK - IFK Sundsvall 1-0
2018-05-18 - 19:00 - Nedansjö IP
Målet: 1-0 Viktor Bergman Gullmark (90+4, straff).
Domare: Per Backlin
Publik: 49
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Kovlands IF 0-1
2018-05-18 - 19:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
Målet: 0-1 Casper Engstrand (44)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: ?
Matchfakta

Söråkers FF - Essviks AIF 4-0
2018-05-18 - 19:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Victor Selander (17), 2-0 Khalil Masri (58), 3-0 Niklas Mattsson (56), 4-0 PatrikLundgren (90).
Domare: Reza Nematbakhsh
Publik: 59
Matchfakta

Torpshammars IF - Matfors IF 0-3
2018-05-18 - 19:00 - Torpshammars IP
Målen: 0-1 Adam Johansson (3), 0-2 Filip Andersson Roos (44), 0-3 Fredrik Broman (73).
Domare: Jan Boström
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Några av Kovlands förgrundsfigurer i 6-0-segern mot Nedansjö. Stående från vänster: 16-åriga målvakten Linus Lind (som gjorde div. 4-debut och höll nollan), Jesper Eliasson (matchens första målskytt), Oskar De Vahl (två mål). Sittandes: Casper Engstrand (hattrick) och John Hellberg (som spelade fram till flera av målen). Foto: Andreas Svedberg.
Några av Kovlands förgrundsfigurer i 6-0-segern mot Nedansjö. Stående från vänster: 16-åriga målvakten Linus Lind (som gjorde div. 4-debut och höll nollan), Jesper Eliasson (matchens första målskytt), Oskar De Vahl (två mål). Sittandes: Casper Engstrand (hattrick) och John Hellberg (som spelade fram till flera av målen). Foto: Andreas Svedberg.

Blankt set till Kovland mot Nedansjö
– 6-0: "Ketchupflaskan i topp"


(2018-05-11)
Kovland och Nedansjö brukar bjuda på spännande och jämna tillställningar i sina inbördes matcher.
Men i nykomlingsmötet i fyran var KIF överlägsna och vann med hela 6-0.
– Ja, idag gick ketchupflaskan i topp, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsém efter storsegern.


Kovland och Nedansjö bjöd på två spännande tillställningar i femman ifjol och tog steget upp tillsammans i Medelpadsallsvenskan.
Idag var det dags för ett nytt och på förhand spännande möte lagen emellan. Men speciellt spännande blev det aldrig.
Jesper Eliasson satte 1-0 efter en kvart och efter en halvtimme ökade Casper Engstrand på med tvåan. Johan Fjellborg Johansson hade sedan läge att reducera men unge KIF-målvakten Linus Lind kom ut från sin linje och räddade med axeln.
Istället kunde Casper Engstrand klippa in en frispark i bortre förbi en felplacerad Simon Gröning i NIK-målet.
Nedansjö gjorde ett tappert försök i andra att försöka äta sig i kapp men efter att Oskar De Vajls inlägg (?) droppat in i den borte gaveln var hoppet ute och Kovland kunde gå ifrån till en 6-0-seger.
– Ja, idag gick ketchupflaskan i topp. Vi har haft problem med målskyttet hela försäsongen men idag rann det på ganska bra, även rent spelmässigt undantaget en liten dipp i början av andra då vi tappade lite fokus, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsém.


Grundlade segern i första

Kovlandstränaren fortsätter:
– Men jag är mycket nöjd med vår första halvlek då vi ägde bollen nästan hela tiden och grundlade segern med våra två mål, säger Åhsén..
– Tre av fyra nya i backlinjen inför matchen mot ett bra Kovland var väl inte optimalt för vår del. Men hade vi fått in en reducering vid 0-2 lamske vi hade kunnat ändra matchbilden och fått lite luft under vingarna, säger Nedansjös tränare Christer Söder och fortsätter:
– Efter deras snöpliga 3-0-mål tappade vi lite av geisten och dom kunde göra några mål till. Men vi kommer igen. Nu ska IFK få sota för det här hemma på Nedansjö IP på fredag, lovar Christer Söder.
16-årige målvakten Linus Lind tog frilägen, reflexräddade och höll nollan. Casper Engstrand gjorde hattrick och bra i Kovland var även ans anfallskollega John Hellberg som var arkitekten till flera av målen.
Slätstruket överlag i Nedansjö.

Kovlands IF - Nedansjö IK 6-0
2018-05-12 - 16:30 - Baldershovs IP Konstgräs
Målen: 1-0 Jesper Eliasson (15), 2-0 Casper Engstrand (29), 3-0 Casper Engstrand (39), 4-0 Oskar De Vahl (56), 5-0 Oskar De Vahl (62), 6-0 Casper Engstrand (85).
Domare: Anton Sundström (läste spelet bra och blåste inte i onödan).
Publik: 33
Matchfakta

Henrik Eriksson gjorde hälften av Sidsjö-Böles fyra mål. Henrik Eriksson gjorde hälften av Sidsjö-Böles fyra mål.

Sidsjö-Böle tog tre viktiga poäng i bottenträsket

(2018-05-11)
Både Sidsjö-Böle och Torpshammar är tippade att få kriga om att hänga kvar.
Därför var dom förstnämndas seger viktig när lagen möttes på Kubens konstgräs.
– Blev lite för stora siffror sett till spel och chanser men vi måste sluta bjuda på baklängesmål, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom efter 1-4-förlusten.


Mål på första avslutet

Torpshammar inledde bäst på Kubens konstgräs, dock utan att vaska fram någon jättechans men i alla fall ett par avslut på mål. Sidsjö-Böle backade hem och försökte täppa till men hade inget framåt. Inte förrän i den 22:a minuten hade man sitt första avslut på mål – och i mål. Ditförpassad av Hanad Ibrahim Muhammed.
– En bjudning. Annars så spelade vi kontrollerat och det kändes som att vi stod först i kön för ett mål, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Inte blev Blom gladare i den 37:e minuten då Henrik Eriksson ökade på till 2-0 för hemmalaget.
– En ny bjudning. Och tre gånger om i samma anfall, suckar Torptränaren.


Livlina in i matchen

Precis innan pausvilan fick Torpshammar en livlina in i matchen då Stefan Lindman hittade målet med en yttersida.
– I den andra halvleken lyckades vi etablera ett visst tryck och ett kvitteringsmål hängde lite i luften, säger Blom. 
Ett tryck som dock avtog med 20 minuter kvar sedan Ahmed Hassen Nour tagit bollen med handen, fått sitt andra gula kort och blivit utvisad.
Trots en man mindre gick Torp ner på en trebackslinje och flyttade upp sitt lag i planen men öppnade sig då för kontringar och bara fyra minuter efter utvisningen kunde Henrik Eriksson göra sitt andra mål för dagen och med femminuter kvar satte Tesfalidet Elias även 4-1 av bara farten.
– Blev lite för stora siffror sett till spel och chanser men Böle gjorde fler mål och släppte in färre så dom vinner rättvist. Vi måste sluta bjuda på baklängesmål och bli resulutare när vi får våra chanser framåt, säger Bert-Ove Blom.
I Torpshammar stack Patrik Högdahl på mitten ut lite extra, tog tag i spelet och fördelade bollar på ett bra sätt.

Sidsjö-Böle IF - Torpshammars IF 4-1
2018-05-12 - 13:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
Målen: 1-0 Hanad Ibrahim Muhammed (24), 2-0 Henrik Eriksson (37), 2-1 Stefan Lindman (44), 3-1 Henrik Eriksson (73), 4-1 Tesfalidet Elias (85).
Utvisning Torpshammar: Ahmed Hassen Nour (68)
Domare: Thomas Berglund (svarade för en bra insats)
Publik: ?
Matchfakta

Casper Engstrand prickade in ett hattrick och blickar han och Kovland uppåt i tabellen. Casper Engstrand prickade in ett hattrick och blickar han och Kovland uppåt i tabellen.

Så gick det i dagens matcher i Medelpads-allsvenskan

(2018-05-11)
Dom två resterande matcherna i omgång 2 av Medelpadsallsvenskan spelades idag.
Det blev klara segrar för Sidsjö-Böle och Kovland.


Kovlands IF - Nedansjö IK 6-0 Matchfakta
Sidsjö-Böle IF - Torpshammars IF 4-1 Matchfakta

Ljunga/Fränstas duktige anfallare Andreas Modén hade många bra lägen att stänga matchen mot IFK Sundsvall. Här är bara en av chanserma som "lånekeepern" från Sund, Kasper Pedro, smuvar honom på. Men till slut i den 90:e minuten lyckades han få hål på Kasper - och då nästan från dödlinjen... Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Ljunga/Fränstas duktige anfallare Andreas Modén hade många bra lägen att stänga matchen mot IFK Sundsvall. Här är bara en av chanserma som "lånekeepern" från Sund, Kasper Pedro, smuvar honom på. Men till slut i den 90:e minuten lyckades han få hål på Kasper - och då nästan från dödlinjen... Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Andreas Modén hittade nätet till slut mot IFK Sundsvall – säkrade segern

(2018-05-11)
Andreas Modén hade otaliga chanser att stänga matchen mot IFK Sundsvall.
När han i slutminuten fick sitt kanske sämsta läge, från dödlinjen, DÅ fick han bollen i nät och definitivt säkrade Ljunga/Fränstas seger.
– Ja, det blev onödigt spännande. Vi borde ha avgjort matchen redan före paus, säger L/F-tränaren Tommy Göransson.


David Danielian på egen hand

IFK Sundsvall hade till den här matchen fått sex nya lirare spelklara plus att man fick låna in några spelare från Sund, bland annat målvakten Kasper Pedro och veteranen Michael Ankarmark.
Men det var gästande Ljunga/Fränsta som tog ledningen redan innan klockan tickat upp till dom tio. David Danelian bröt ett uppspel, avancerade mot ett passivt hemmaförsva innan han lågt sköt in bollen förbi Kasper Pedro.
L/F-anfallaren Andreas Modén hade sedan flera bud på utökning medan IFK fick inrikta sig på fasta situationer och Jesper Hellströms högerfot.
Men inga fler mål före paus. Något som IFK:arna var mest nöjda över.


Trägen vinner

I den andra fortsatte gästerna, och inteminst Modén, att skapa chanser, men brände. IFK trycktes tillbaka alltmer men fortsatte oroa på fasta. Och så länge det bara stod 1-0 var matchen öppen.
Det skulle bli ett mål till i matchen. Och det var Andreas Modén som "äntligen" hittade nätet. Och det var kanske hans sämsta läge. I den 90:e minuten fick han bollen nere vid kortlinjen och lyckades pilla bollen förbi Pedro. Trägen vinner!
– Ja, det blev onödigt spännande. Vi borde ha avgjort matchen redan före paus eller första kvarten av andra. Vi var ju det spelförande laget men på slutet blev det nervöst så länge vi bara ledde med ett mål, säger Ljunga/ Fränsta-tränaren Tommy Göransson.


Nöjd och besviken

Jesper Hellström i IFK Sundsvall var både missnöjd och besviken efter matchen:
– Dom är bättre än oss i en timmes spel men sedan tycker jag vi kommer in allt mer i matchen och har ett par lägen till kvittering och med lite flyt hade vi fått med oss poäng. Vi är ju ett helt nytt lag från ifjol och vi kommer att bli bättre med tiden. Fortsätter vi kämpa som idag så kommer poängen, lovar den förre Granlospelaren och nu spelande ass. tränaren i IFK Sundsvall.
Mittfältaren Jesper var tillsammans med målvaktenKasper Pedro IFK:s mest utmärkande i afton. Någon Jonathan har man inte i laget, annars kanske även den tredje "rövaren" fått beröm...
I Ljunga/Fränsta var hela backlinjen med David Danielian, Linus Sjölander, Najib Azghar ochi Salman Alizaden starka och på mitten dominerade Anders Bohman. Plus också till Andreas Modén som hela tiden ställde frågor till IFK-försvaret.

IFK Sundsvall - Ljunga/Fränsta
2018-05-11 - 19:00 - Baldershovs IPKG
Målen: 0-1 David Danielian (9), 0-2 Andreas Modén (90).
Domare: Anton Sundström (habil och stabil insats)
Publik: 52
Matchfakta

Så här ser Patrik Kerttu ut i ansiktet om ni som fick se andra detaljer av honom på Westhagen undrar. Så här ser Patrik Kerttu ut i ansiktet om ni som fick se andra detaljer av honom på Westhagen undrar.

Söråkerspelare visade först långfingret till domaren för att sedan moona honom

(2018-05-11)
Söråker hämtade in 1-3 och fick med sig en pinne mot Matfors på Westhagen.
Men någon glädje över poängen var det knappast.
I slutminuten visade nämligenförst Patrik Kerttu långfingret till domaren och därefter drog han ner byxorna och moonade och fick givetvis rött kort för sina vita skinkor.
– Han har gjort sitt i klubben, sånt här accepterar vi inte någon dag i veckan, dundrar Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Drömstart för Matfors

Men det spelades en hel del fotboll också innan ovanstående incident på stopptid...
Matfors, som fick spela "hemma" på Westhagens konstgräs, fick en smakstart. Redan i den tredje minuten serverade Johan Johansson, från sin vänsterkant, en djupledslöpande Jimmy Holmgren som med precision rullade in 1-0.
Söråker bet emellertid tillbaka ganska omgående sedan Martin Vestin mött Jesper Anderssons vänsterinlägg direkt på uppstuds.
Med halvtimmen spelad återtog Matfors ledningen, och ånyo efter ett friläge. Den här gången var det Fredrik Broman som slog ett öppnande pass till Adam Johansson.
Sedan Daniel Boström lurar byxorna av (ursäkta uttrycket) Patrik Kerttu innan han spelade snett inåt bakåt till Viktor Steffansson, som avslutade kliniskt i målvaktens Mikael Gustafssons högra hörn


Inga kopek satsade på Söråker

Då var det inte många som ville satsa några kopek på att Söråker skulle åka hem med några poäng. Speciellt inte som Matfors hade bud på fler mål och dominerade markant.
Men Söråker gav inte upp och hade först ett ribbskott innan Khlil Masri lyckades lura två försvarare och sedan, på något outgrundligt sätt, även få bollen förbi Joel Molin i MIF-målet.
Nu hade Söråker fått vittring och kvitteringen skulle komma då Martin Vestin kom med fart och mötte ett inlägg och nickade in 3-3 med schwung!
Vestin var i slutet igenom men Joel Molin nådde hans lobbförsök och tippade bollen till hörna med yttersta fingertopparna.
Och sedan kom så den avslutande incidenten från ingressen...
– Vi visar en enorm moral och vänder underläge till poäng för tredje matchen i rad, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Och fortsätter:
– Matfors pressade oss tungt i första men inför den andra halvleken så möblerad vi om lite och spelare lite rakare och kom ur deras press på ett bättre sätt och fick därigenom mer anfallsspel som gjorde att vi var nära att vända till den 4-3-seger när ett tröttkört Matfors gick på knäna, säger Nermin Zulovic.
Och vad säger du om din spelares "fingerfärdighet" och mooning i slutet av matchen?
– Han har gjort sitt i klubben, sånt här accepterar vi inte någon dag i veckan. Han skämmer ut både laget och klubben, dundrar "Zulan".


Borde stängt matchen

Lika tillfreds var inte Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson:
– Jag tycker vi gör en bra match och spelar en offensiv och attraktiv fotboll i 70 minuter och borde stängt matchen med både 4-, 5- och 6-1 känns det som. Istället fortsatte Söråker lyfta långt, fick in 3-2 och då såg vi både trötta och ängsliga ut. Jag vet inte, vi gillar spelar offensivt och gick för fyran. Kanske borde man som tränare lugnat ner grabbarna ock hållt tillbaka lite. Sjukt besviken över poängtappet, riktigt jävla onödigt och tungt, säger en besviken Jonsson.
I Matfors hissar vi hela laget första 70 – och dissar sista 20...
Mittbacken Oscar Fors och målvaktenMikael Gustafsson, som båda höll kvar Söråker i matchen tillhörde planens klart bästa spelare.

Matfors IF - Söråkers FF 3-3
2018-05-11 - 19:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Jimmy Holmgren(3), 1-1 Martin Vestin (7), 2-1 Adam Johansson (31), 3-1 Viktor Steffansson (??), 3-2 Khalil Masri (??), 3-3 Martin Vestin (??).
Utvisning Söråker: Patrik Kerttu (90+3).
Domare: Omar Vali (hela trion var klockrena)
Publik:
Matchfakta

Essviks Robin Nymo utmanar Luckstas Kevin Tumfart. Den duellen slutade med en hörna men matchen tog Kevins gäng hem. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Essviks Robin Nymo utmanar Luckstas Kevin Tumfart. Den duellen slutade med en hörna men matchen tog Kevins gäng hem. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Felix Drewsen svarade för ett hårt jobb på mitten plus målskytt. Felix Drewsen svarade för ett hårt jobb på mitten plus målskytt.

Lucksta effektivast i ställninggskriget mot Essvik

(2018-05-11)
Ett snabbt inkast och en målvaktsretur fixade Luckstas seger mot Essvik i en match som kan karaktäriseras som ett ställnings-krig, varken mer eller mindre.
– Båda lagen hade svårt att spela sig fram till chanser, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Ömsesidig respekt hämmade anfallsspelet

Det blev en ganska händelsefattig match mellan dom förmodade topplagen Essvik och Lucksta på Kubens konstgräs. Det blev stora delar mest ställningskrig, kanske beroende på båda lagens respekt för varandras omställningar? Den ömsesidiga respekten verkade i alla fall hämmande på anfallsspelet.
Essvik hade mest bollinnehav under den första halvleken men anfallen rann ofta ut i granulaten med missat sista pass, inlägg eller tama avslut.
Lucksta hade också några "nästanlägen" innan men i den 39:e minuten kunde ta ledningen. Ett inkast bakom Njurundas backlinje nådde en djupledslöpande Dennis Moberg som tog emot och drog på ett skott som gick in via en essvikare och ställde Oscar Lindberg i målet. "Dom gröna" stannade upp och hojtade för offside men det blir att träna på reglerna då det aldrig kan bli offside på ett inkast!


Essvik impotenta framåt

Den andra halvleken blev något öppnare  och Essvik hade bud på en kvittering men så 20 minuter in vann Lucksta en boll på mittplan, Robert Högdahl fick på en rejäl mörsare som Oscar Lindberg gjorde en fin räddning på men på Felix Drewsens retur var han maktlös. 0-2 blev också slutresultatet sedan Essvik även i fortsättningen visade sig impotenta framåt och lyckades inte penetrera Mike Karinga Persson i Luckstamålet.
– Vi spelade fin fotboll i andra med flera fina kombinationer och skapade minst fem bra lägen. Men tyvärr satte vi inter chanserna och fotboll går ju ut på att göra mål och att lära sig att det nte kan bli offside vid inkast, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson med ett snett leende.
– Inget av lagen fick igång något riktigt spel då båda var duktiga på att störa varandra och det var svårt att få till några farliga chanser. Vi var dock effektiva och tog tillvara dom få vi fick, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Ung mittback bäst i Essvik

Essviks unge mittback Ted Åkerlund, född 2000, imponerade och det var många Luckstanfall som strandade på honom.
I Lucksta svarade Felix Drewsen för ett otroligt hästjobb och satte också helt matchavgörande 2-0-målet. I målet visade Mike Karinga Persson god klass med ett par fina parader och några tvåfotsdribblingar.

Läs mer:
• Luckstas Dennis Moberg och Felix Drewsen sänkte Essvik

Essviks AIF - Lucksta IF 0-2
2018-05-11 - 19:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
Målen: 0-1 Dennis Moberg (39), 0-2 Felix Drewsen (65).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 50
Matchfakta

Slutsignal:
Så gick det i kvällens matcher i MedelpadsAllsvenskan


(2018-05-11)
Matcherna slut, så här gick det!
Essviks AIF - Lucksta IF 0-2
IFK Sundsvall - Ljunga/Fränsta0-2
Matfors IF - Söråkers FF 3-3
...referat och matchfakta kommer senasr i afton.

2018-05-12:
13:00 Sidsjö-Böle IF - Torpshammars IF (tips: 2-2)
16:30 Kovlands IF - Nedansjö IK (tips: 1-1)

Nya mål av Linus Sjölander ikväll? Nya mål av Linus Sjölander ikväll?

Kick-off: MedelpadsAllsvenskans omgång 2

(2018-05-11)
I kväll och i morgon lördag spelas den andra omgången av Medelpadsallsvenskan.
Och det vankas fem spännande och på förhand jämna matcher men vi får vänta ett tag till innan lagen kan flytta hem och matcha på sina naturgräsplaner.
Jag är i afton extra nyfiken på hur IFK Sundsvall, med sex nya spelare klara sedan premiären, ska klara sig mot Ljunga/ Fränsta?


Så här spelas omgång 2:
2018-05-11:
19:00 Essviks AIF - Lucksta IF (tips: 2-2)
19:00 IFK Sundsvall - Ljunga/Fränsta (tips: 3-4)
19:00 Matfors IF - Söråkers FF (tips: 2-1)
2018-05-12:
13:00 Sidsjö-Böle IF - Torpshammars IF (tips: 2-2)
16:30 Kovlands IF - Nedansjö IK (tips: 1-1)

Linus Sjölander satte Ljunga/Fränstas premiärmål. Linus Sjölander satte Ljunga/Fränstas premiärmål.

Ljunga/Fränsta tog hem premiären mot Kovland: "Inte nöjd trots segern"

(2018-05-05)
Nykomlingarna Kovland inledde premiären bäst på Ånge IP.
Men efter att Linus Sjölander gjort 1-0 för Ljunga/Fränsta vägde pendeln över till västralaget som till slut kunde vinna med 3-1. 
– Är inte nöjd med vår prestation trots segern, säger dagens huvudtränare Andreas "Linkan" Lindqvist.


Nykomlingarna Kovland tog ett bra grepp om inledningen av premiären mot Ljunga/Fränsta på Ånge IP och visade ingen som helst respekt men lyckades inte få till något ledningsmål.
Istället kunde Stödeförvärvet Linus Sjölander ge sitt nya lag ledningen efter dryga halvtimmen.
Därefter svängde pendeln över i Ljunga/Fränstas favör.Det tog dock till den 69:e minuten innan Anders Bohman kunde nicka in 2-0. Men dom långväga gästerna var emellertid snabbt tillbaka in i matchen sedan Oskar De Vahl reducerat bara minuterna senare.
Matchen stod sedan och vägde men med fyra minuter kvar satte Haik Danielian punkt för Kovlands poängfunderingar då han satte trean.
– Det tog en halv halvlek för oss att komma upp i den nivå vi vill och efter vårt ledningsmål fick vi lite energi och hittade stundtals till där vi vill vara spelmässigt. Är dock långtifrån nöjd med den prestation vi gör under 90 minuter men som det heter; premiär är premiär med allt som det innebär. För att summera. Vi tog tre poäng och det var ändå det viktiga i premiären, säger dagens huvudtränare Andreas "Linkan" Lindqvist då ordinarie Tommy Göransson befann sig på dom brittiska öarna.

Ljunga/Fränsta - Kovlands IF 3-1
2018-05-05 - 14:00 -  Ånge IP
Målen: 1-0 Linus Sjölander (34), 2-0 Anders Bohman (69), 2-1 Oskar De Vahl (72), 3-1 Haik Danielian (86).
Domare: Omar Vali
Publik: 75
Matchfakta

Nygamle tränaren Tommy Göransson tror på seger i premiären för sitt Ljunga/Fränsta. Nygamle tränaren Tommy Göransson tror på seger i premiären för sitt Ljunga/Fränsta.

Ljunga/Fränstas tränare inför seriepremiären mot nykomlingarna Kovland: "Vi vinner såklart!"

(2018-05-05)
Två matcher igår i Medelpadsallsvenskan.
Idag fortsätter premiäromången med Ljunga/Fränsta mot Kovland på Ånge IP. 
– Vi vinner såklart! Finns inget annat, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson självsäkert. 


Andra får kliva fram när Oskar Nordlund saknas 

Ljunga/Fränsta inleder årets spel i Medelpads-allsvenskan i eftermiddag och precis som många andra lag får man inleda hemmaspelet borta denna sena vår när man ställs mot nykomlingarna Kovland på Ånge IP.
– Jag är i dagsläget nöjd med truppen. Vi har fått behålla många viktiga kuggar samtidigt som vi fått in många duktiga spelare. Känns som att vi har bra bredd och konkurrens i laget. Visst är avbräcket av seriens bäste spelare Oskar Nordlund (gått till division 2 och IFK Timrå, reds anm.) kännbar men nu får vi visa att vi inte står och faller med en spelare, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson och fortsätter:
– Premiären mot Kovland vinner vi såklart! Finns inget annat! För att jag hoppas och tror att vi är det bättre laget!.


"Fortsätta utveckla vårt spel"

Kovlands IF är tillbaka i Medelpadsallsvenskan efter en tids frånvaro.
– Vi är nykomlingar men vi har ingen resultatbaserad målsättning. Vi kommer att försöka fortsätta utveckla vårt spel och prestera så bra vi kan i varje match så får vi se hur långt det räcker. Tycker att vi förstärkt truppen mot ifjol då vi fått in både mer spets och bredd, säger tränaren Fredrik Åhsén.
– Det ska bli kul att det drar igång på riktigt och vi hoppas på en bra prestation direkt, avslutar en optimistisk Kovlandstränare.

Båda klubbarna kommer att presenteras mer utförligt med bl a nyförvärv och spelarförluster inom kort. Just nu lite för få timmar på ett dygn för atthinna med allt man förutsatt sig. Ber om överseende.

Mårten Gräntz avgjorde premiären miot sitt gamla lag. Mårten Gräntz avgjorde premiären miot sitt gamla lag.

Mårten bet den hand som fött honom när Essvik vann i premiären

(2018-05-04)
Mårten Gräntz svarade för två mål och ett assist när hans nya klubb Essvik besegrade hans förra, IFK Sundsvall.
– Mårten är vår nya lagkapten och det var han som gjorde både 3-2- och 4-2-målen, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.


Gjorde mål mot sina gamla lag

IFK Sundsvall har tappat närmare 20 spelare inför den här säsongen.
Essvik har som motvikt fått in flera nya duktiga i sin trupp.
Bland annat Mårten Gräntz. Och anfallaren kom att spela huvudrollen i premiären lagen emellan.
Men det var IFK som inledde bäst och redan i den andra minuten slog Jesper Hellström, i Essvik ifjol, ett menat inlägg som Essvikskeepern Oskar Lindberg hade oturen att tappa in i eget mål.
Hemmalaget fick dock inte rida på framgången speciellt länge. Bara tre minuter senare serverade Mårten Gräntz Robin Nymo ett pass från kortlinjen och så var det utjämnat.
I den 19:e minuten hade gästerna vänt sedan Gafari Yasin satt 1-2 i andravågen efter en hörna.
Innan paus slarvade en Essviksförsvarare på mittplanen och Salo Gavador fick fri lejd mot målet och löpte i full fart innan han kallt placerade bollen förbi Lindberg med vänsterfoten.


Omdiskuterat mål

2-2 stod sig till dryga tio minuter in i andra då Robin Nymos pass snett inåt bakåt nådde Mårten Gräntz som drog till och via inlånade IFK-keepern Roger Magnusson gick bollen i ribban och ner på mållinjen. Eller inanför? Efter lite palaver dömde domaren Thomas Berglund mål efter att ha konsulterat sin assisterande. Målet blev kontroversiellt.
– Aldrig inne säger, IFK:s Roger Magnusson och spelande assisterande tränaren Jesper Hellström.
– Inne, den assisterande hade bra koll, sade Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Efter det "dog" IFK och Essvik hade flera möjligheter att stänga matchen. Nu dröjde det till sista minuten då Elias Fribergs långa frispark från mittlinjen nåddde Mårten Gräntz inne i straffområdet, och han tog ner den och sköt en markare till höger om Roger Magnusson.

Fredrik Martinsson var både glad och lite missnöjd efter segern.
– Blev onödigt spännande. Vi bjuder på deras båda mål och sedan hade vi tillärckligt med chanser att ha avgjort tidigare. Så länge det bara skiljer ett mål kan det räcka med en felstuds och två tappade poäng. Men på det hela gör vi en stabil premiär och efter 3-2-målet kontrollerade vi det hela, säger "Snuvan".
– Synd på det snöpliga 2-3-målet. Utan det kanske vi hade kunnat kötta till oss en poäng? Menvi fick lite soppatorsk efter det målet och orkade inte mobilisera för en kvittering även om vi gick ner på en trebackslinje men orken och kraften fans inte, säger Jesper Hellström.
Mårten Gräntz tre poäng var tungan på vågen och även i övrigt svarade lagkaptenen för en fullgod insats. Nye anfallaren Robin Nymo gjorde sin bästa insats i den grönvita dressen.
Nämnde Roger Magnusson gjorde flera fina parader och tog även ett par frilägen. IFK hade också ltie "otur" då man gjort klat med inte mindre än sex nya spelare – men som inte blir spelklara förrän i morgon lördag...

IFK Sundsvall - Essviks AIF 2-4
2018-05-04 - 19:00 - Baldershovs IP KG
Målen: 1-0 Jesper Hellström (2), 1-1 Robin Nymo (5), 1-2 Gafari Yasin (19), 2-1 Salo Gavador (37), 2-3 Mårten Gräntz (56), 2-4 Mårten Gräntz  (90).
Domare: Thomas Berglund (helt OK insats)
Publik: ?
Matchfakta

Två mål inkl. segermålet kom från Victor Selander. Två mål inkl. segermålet kom från Victor Selander.

Victor Selander nickade in Söråkers segermål i premiären 

(2018-05-04)
På Ånge IP nickade Victor Selander in segermålet med dryga kvarten kvar när Söråker vann premiären mot Torpshammar.
– Tycker att vi vinner välförtjänt och skönt att få revansch för dom dubbla förlusterna från ifjol, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Blödde som en gris

Torpshammar har förstärkt sista tiden inför premiären men det syntes att man inte var så samspelta ännu och att det fattas en del när det gäller träning. I premiären tvingades man ställa upp med både halvsjuka och halvskadade spelare.
Söråker såg mer gedigna ut i år men det var hemmalaget, nåja, matchen spelades på Ånges konstgräs. Rikard Vikberg bröstade ner ett inlägg till  Sadat Emerlahu som tyckte upp den i nättaket.
– Det var som om vi satt kvar i bussen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson besviket.
Med Torpshammars båda klara vinster från ifjol på näthinnan ställde sig många frågan – dacapo?
Men Söråker tog sig snabbt ur bussen och det tog inte många minuter förrän Oliwer Karlssons inlägg nådde Victor Selander inne i straffområdet. Victor tog ner bollen och fick en bra träff och förre Östavallsmålvakten Andrei Colibaba hade bara att kröka rygg.
Därefter nickade Torpshammars Magnus "Bobo" Eriksson ihop med Söråkers Joar Steen. "Bobo" "blödde som en gris från ett jack i pannan" och såg ut som Terry Butcher i en VM-lkvalmatch mot Sverige för ett antal år sedan (googla) och tvingades avbryta matchen och fick åka och sy.
Som lök på Torplaxen kom 1-2 kort därefter då Oscar Fors klämde till på MartinVestins hörnspark.
Men det här var en svängig första halvlek i högt rempo och cirka tio minuter innan pausvilan kom Anton Skarpsvärd Ohlsson runt på högerkanten och på hans inspel drog Rikard Vikberg in 2-2 på volley.
Fyra snygga sylar första fyrtiofem.


Victor Selander avgjorde

I den andra halvleken fortsatte kampen även om det var något övertag i bollinnehav för gästerna. Matchen stod och vägde när Martin Vestins väl måttade frispark nådde Victor Selanders huvud och 2-3 med dryga kvarten kvar att spela var ett faktum.
– Lite synd att frisparken var feldömd då det var en närkamp axel mot axel men det är så det kan bli ibland. Även domarna måste få göra misstag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Det verkade som om luften gick ur Torp och Söråker hade inga större problem att hålla undan och var flera gånger på vippen att öka på ledningen. En halvchans var allt Torpshammar mäkade med sista tio.
– Tycker att vi vinner välförtjänt och skönt att få revansch för dom dubbla förlusterna från ifjol. Det här var en match som spelades i högt tempo och var nog kul att titta på för publiken. Ja, förutom av vi vann då, säger lagledaren Tony Andersson.
– Alltid tungt att förlora. Den dagen jag inte bryr mig efter en förlust så lägger jag av, säger Bert-Ove Blom.
Han fortsätter:
– Känns lite som vi är en månad efter dom andra lagen sett till att vi fått in flera spelare så sent men jag tycker ändå att vi gör en okey insats även om jag kanske hade hoppats på lite mer från vissa spelare. Vi hade ett skott som styrdes över på slutet och med lite flyt hade bollen gått in istället för att lägga sig på nättaket. Men vi kommer igen och jag är övertygad om att tiden talar för oss, säger Blom.


Khalil kommer att sova gott

Högerbacken Hannes Karlström visade upp ett stabilt försvarsspel i Torpshammar medan man i Söråker ville hylla kollektivet. En som inte hade sovit gott om maninte vunnit hade varit anfallaren Khalil Masri som skapade – men brände fem stycken femstjärniga lägen mennärmare än en boll i insidan av stolpen kom han inte. Men nu blev det som sagt ändå tre poäng till dom helröda.

Torpshammars IF - Söråkers FF 2-3
2018-05-04 - 19:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Sadat Emerlahu (2), 1-1 Victor Selander (8), 1-2 Oscar Fors (17), 2-2 Rikard Vikberg (35), 2-3 Victor Selander (73)
Domare: Reza Nematbakhsh (bra insats)
Publik: 59
Matchfakta

IFK Sundsvalls tränarduo Tommy Hedin och Jesper Hellström kom in sent och till ett allt annat än dukat bord. Ska blir intressant att se om duon ska kunna lotsa kvar dom anrika allsvenskarna i fyran.
IFK Sundsvalls tränarduo Tommy Hedin och Jesper Hellström kom in sent och till ett allt annat än dukat bord. Ska blir intressant att se om duon ska kunna lotsa kvar dom anrika allsvenskarna i fyran.

Ikväll är det avspark för Medelpads-Allsvenskan 2018 

(2018-05-04)
Vintern har varit lång och det är nästan så att den håller i sig ännu.
Det hindrar dock inte att det i afton är avspark för årets upplaga av Medelpads-allsvenskan.
Först ut i en splittrad premiäromgång är IFK Sundsvall - Essviks AIF (Baldershovs IP KG) och Torpshammars IF - Söråkers FF (Ånge IP).
Bägge matcherna med avspark kl. 19:00.
– Vi har några skador och spelare som inte är klara ännu men vi får ihop fullt lag, säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström inför mötet med sina förra lagkamrater i Essvik.


Brandskattat IFK Sundsvall

Inledningen av maj månad betyder avspark för anrika Medelpads-allsvenskan. Så även i år trots den ihärdiga vintern. Frågan är när naturgräslagen får sina planer i spelbart skick? Lär bli enbart konstgräs-matcher några veckor till känns det som. Detta gör att dom inledande omgångarna kommer att bli splittrade. Premiären är t ex utspridd på hela fyra speldagar.
Två kamper spelas i afton. Brandskattade IFK Sundsvall tar emot unga Essvils AIF som sett om sitt hus rejält inför den här säsongen.
IFK Sundsvalls nya tränarduo Tommy Hedin och spelande Jesper Hellström kom in sent och till ett allt annat än dukat bord. Ska blir intressant att se om duon ska kunna lotsa kvar dom anrika allsvenskarna i fyran.
– Det lär blir tufft men vi ska i alla fall ge allt. Vi har dock några skador och spelare som inte är klara ännu men vi får ihop fullt lag lite tack vare samarbetet med Sund, säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström inför mötet med sina förra lagkamrater i Essvik.
– Ja är nöjd med vår trupp och våra nyförvärv. Tycker vi har en bra mix med unga talanger och lite äldre rävar, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson, som tror på en 2-1-seger.
– Men det kommer att bli tufft. Vet inte riktigt vart IFK står, säger Martinsson.
Lokalfotbollens tippar: IFK famlar fortfarande med byggandet av truppen och för mång spelare är inte tränade för division 4 ännu. Sundspelarna kommer att förstärka men det räcker inte hela vägen. Essviks snabba spelare kommer att fira triumfer uppe på Balders konstgräs och vinner med 4-1 sedan dom gröna gått loss sista tredjedelen.


Båda lagen tror på seger på Ånge IP

Kvällens andra match går av stapeln på Ånge IP mellan "hemmalaget" Torpshammars IF och Söråkers FF.
Torp tippas vara med och kriga i botten medan Söråker trots bli årets outsider.
Dom förstnämnda har fått in lite intressanta spelare sista tiden men det kanske tar ett tag att få dom i fullgod matchform.
– Vi kanske blir lite trögstartade innan vi hittar hem men kärnan finns kvar. Det gäller också för oss att hitta en jämnare nivå. Ena veckan kan vi slå ett topplag hemma och nästa förlora mot ett bottenlag, säger mittbacken Håkan Moberg.
– Tre poäng måste vi tro på ikväll i premiären. Vi har i princip fullt lag och har lyckats förbereda oss bra senaste veckorna, fortsätter Monberg.
– Det är med stor spänning vi åker upp till Ånge för att möta Torpshammar i premiären. Om vi tar med det spel vi haft i träningsmatcherna så kommer vi att vinna, säger Söråkers lagledare Tony Andersson optimistiskt.
Lokalfotbollen tippar: Båda lagen tippar på egna segrar men jag tror båda får fel. Torp vann båda mötena ifjol med klara siffror men Söråker bryter den trenden och den här premiären slutar 2-2 och raffel.

Lokalfotbollen hoppas hinna med att presentera ovanstående fyra lag och resterande sex med en presentation plus nyförvärv och spelarförluster innan preniärerna men det kan bli kinkigt då det är alldeles för få timmar på ett dygn. Men jag kör på så gott det går.

Så här spelas den första omgågnen:

4 maj, 19:00 IFK Sundsvall - Essviks AIFBaldershovs KG
4 maj, 19:00Torpshammars IF - Söråkers FFÅnge IP
5 maj, 14:00Ljunga/Fränsta - Kovlands IF Ånge IP
6 maj, 16:00Nedansjö IK - Sidsjö-Böle IF Westhagen
11 maj, 19:00 Matfors IF - Söråkers FF Westhagen
Välkommen!
Innocent Manzi gjorde två mål när Sidsjö-Böle slog Medskogs i genrepet. Innocent Manzi gjorde två mål när Sidsjö-Böle slog Medskogs i genrepet.

Så gick det för våra division 4-lag i genrepet

(2018-04-30)
Nu på fredag kickar Medelpadsallsvenskan igång så i helgen var sista chansen till att vässa formen innan premiären.
Det var dock bara fyra lag som tog chansen:


Sidsjö-Böle IF - Medskogsbron 5-2
2018-04-29 - 11:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Ville Bondén, 1-1 ej inrapporterat ännu. 2-1 Viktor Engberg, 3-1 Innocent Manzi, 4-1 Innocent Manzi, 5-1 Mahmoud El Assir, 5-2 ej inrapporterat ännu.
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 20
Matchfakta

Essviks AIF - Matfors IF 1-1 (0-1)
2018-04-28 - 13:15 - Kubikenborgs IP KG
Målen: 0-1 ej inrapporterat ännu, 1-1 Gafari Yasin.
Domare: Christer Eriksson
Publik: 45
Matchfakta

Torpshammar - Stuguns BK 3-2
2018-04-27 - 19:00 - Ånge IP
Målen: ej inrapporterade ännu
Domare: Omar Vali
Publik: ?
Matchfakta

Victor Selander var en av Söråkers dubbla mnålskyttar. Victor Selander var en av Söråkers dubbla mnålskyttar.

Söråkers FF låg under två gånger mot IFK Sundsvall men vände och vann klart

(2018-04-25)
IFK Sundsvall ledde med både 1-0 och 2-1 i träningsmatchen mot Söråker.
"Rödingarna" vände emellertid och kunde vinna med 5-2.
–Vi gör en dålig första halvlek men en klart bättre abdra då spelet flöt riktigt bra, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Vi stod upp bra i dryga timmen, sedan orkade vi inte riktigt stå distansen ut, säger spelande ass. tränaren Jesper Hellström.


Söråkers FF - IFK Sundsvall 5-2 (0-1)
2018-04-25 - 18:00 - Timrå IP KG
Målen: 0-1 Haris Hadzic (31), 1-1 Nicklas Mattsson (47), 1-2 Salo Gavador(53), 2-2 Victor Selander (62), 3-2 Khalil Masri (79), 4-2 Victor Selander (85), 5-2 Khalil Masri (88).
Domare: Jan Boström
Publik: ca 20
Matchfakta

Två tyska landslagsspelare? Nej, Holms tvåmålsskytt mot Kovland, Olle Nordberg, och inhopparen Peter Lind som kom inte och var med och vända matchen.
Två tyska landslagsspelare? Nej, Holms tvåmålsskytt mot Kovland, Olle Nordberg, och inhopparen Peter Lind som kom inte och var med och vända matchen.

Helgens träningsmatcher för våra Medelpads-allsvenska lag 

(2018-04-23)
Som vanligt på måndag sammanfattar jag våra division 4-lags träningsmatcher under helgen.  Så även denna.

Matfors IF 2 - Sidsjö-Böle IF 3-2
2018-04-22 - 16:05 - Westhagen
Målen: 0-1 Kevin Åhman (8), 1-1 Robin Bergström (10), 1-2 Henrik Eriksson (43), 2-2 Albin Jonsson (60), 3-2 William Dalenius (70).
Noterat: Matfors missade en straff i slutet av den första halvleken.
Domare: Ibrahim Nazar
Publik: ?
Matchfakta

Essviks AIF - Rengsjö SK 2-1
2018-04-22 - 13:15 - Baldershovs IP KG
Målen: 1-0 Robin Nymo (16), 2-0 Marcus Sawert (37), 2-1 Emil Wiklund (53).
Domare: Per Backlin
Publik: ?
Matchfakta

Wiskans IF - Nedansjö IK 1-2
2018-04-21 - 18:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Jens Söderberg (63), 1-1 Joar Sjöström (80), 1-2 Patrik Nilsson(90).
Domare: Ibrahim Nazar
Publik: ?
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Ope IF 2-1
2018-04-21 - 16:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Karmand Mahmud (7), 1-1 Filip Lindgren (9), 2-1 Haik Danielian (48, straff).
Domare: Fredrik Strese
Publik: 30
Matchfakta

Torpshammars IF - Brunflo FK 2-4
2018-04-21 - 11:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Rikard Vikberg (11), 1-1 uppgift saknas (17), 1-2 Klas Norrsén (44), 2-2 Ahmed Hassen Nour (66), 2-3 Albin Lindé (81), 2-4 Elias Enström Persson (90)
Domare: Anton Sundström
Publik: 21
Matchfakta

Kovlands IF - Holms SK 1-2
2018-04-21 - 10:30 - Westhagen
Målen: 1-0 Christofer Gredemyr (34), 1-1 Olle Nordberg (65), 1-2 Olle Nordberg (86).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 24
Matchfakta

Lucksta IF - Näsvikens IK 3-1
2018-04-21 - 10:45 - Idrottsparken
Målen:0-1 Karar Rasheed (14), 1-1 Oliver Widahl (28), 2-1 Oliver Widahl (41), 3-1 Oliver Widahl (59).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 11
Matchfakta

I khalil Masri från Alnö har Söråker fått in en målfarlig spelare. I khalil Masri från Alnö har Söråker fått in en målfarlig spelare.

Fyra mål av Khalil Masri när Söråker tog hem en storseger mot Ånge 

(2018-04-18)
Söråkers Khalil Masri hade en bra afton mot Ånge under onsdagskvällen.
Anfallaren svarade för inte minre än fyra fullträffar av dom åtta, varav ett äkta hattrick under den första halvleken.


Söråkers FF - Ånge IF 2 8-1
2018-04-18 - 20:00 - Timrå IP KG
Mål Söråker: Khalil Masri 4, Anton Jonsson, Joar Steen, Jesper Anddersson, Oscar Fors (straff).
Mål Ånge: ej inrapporterat ännu
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: ?
Matchfakta

Oliver Spjut en av få namngivna målskyttar i helgen. Oliver Spjut en av få namngivna målskyttar i helgen.

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag: "Ointressant med resultat och målskyttar"


(2018-04-15)
Våra division 4-lag fortsätter vässa formen i träningsmatcherna. Det är inte alltid som klubbarna vill berätta om hur det gått och släppa ifrån sig resultat och uppgifter om eventuella målskyttar...
Men som en ledare sade: "Det är helt ointressant med resultat från träningsmatcherna och lika ondigt med att uppge målskyttar".


Alnö IF - IFK Sundsval 2-4
2018-04-15 - 17:00 - Idrottsparken
Mål Alnö: ej inrapporterat ännu
Mål Sundsvall: ej inrapporterat ännu
Domare: Hans Söderblom
Publik:
Matchfakta

Essviks AIF - IF Älgarna 1-5
2018-04-15 - 13:15 - Baldershovs IP KG
Mål Essvik: Max Olsson
Mål Älgarna: ej inrapporterat ännu
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 30
Matchfakta

Höga Kusten Fotboll - Söråkers FF 1-3
2018-04-15 - 12:15 - Kramfors IP
Mål Höga Kusten: ej inrapporterat ännu
Mål Söråker: Jasmin Muratovic 2 och Anton Jonsson
Domare: Leonard Forsberg
Publik: i.u.
Matchfakta
Noterat: Trots bara Nermin Zulovic på bänken dängde Söråker division 3-laget Höga Kusten. Och det rättvist enligt lagledaren Tony Andersson.

Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs 5-1 (3-0)
2018-04-14 - 15:00 -  Westhagen
Målen: 1-0 Khader (10), 2-0 Mumma (32), 3-0 Jakob (41, hörna) 4-0 Hanad (55, hörna) 5-0 Mumma (70) 5-1 ej inrapporterat ännu.
Domare: Omar Vali
Publik: 43
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Stöde IF 1-2 (0-1)
2018-04-14 - 14:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 David Torberntsson (12), 0-2 Khoger Friad (60), 1-2 Haik Danielian (73, straff).
Domare: Per Backlin
Publik: 38
Matchfakta

Sund IF - Matfors IF 3-1
2018-04-14 - 13:00 - Idrottsparken
Mål Sund: ej inrapporterat ännu
Mål Matfors: Oliver Spjuth
Utvisning Sund: Semir Salia (70)
Domare: Thomas Berglund
Publik: i.u.
Matchfakta

Torpshammars IF - Tallåsens IF inställd
2018-04-14 - 12:00 - Ånge IP
Domare: Hans Söderblom
Publik:
Matchfakta

Matfors IF 2 - IFK Sundsvall inställd
2018-04-14 - 11:00 - Westhagen
Domare: Michael Lie
Publik:
Matchfakta

Östavalls IF - Lucksta IF 1-0
2018-04-13 - 19:15 - Ånge IP
Målet: 1-0 Yaroslav Voloshin (8)
Domare: Thomas Berglund
Publik: i.u.
Matchfakta

Torpshammars IF:s senaste rekryteringar- Från vänster: Pontus Björk, Jerry Backlund, Stefan Zaar och Hannes Karlström. Foto: TIF.
Torpshammars IF:s senaste rekryteringar- Från vänster: Pontus Björk, Jerry Backlund, Stefan Zaar och Hannes Karlström. Foto: TIF.
Stefan Lindman återvänder till moderklubben. Stefan Lindman återvänder till moderklubben.

Torpshammars IF har rekryterat kvintett och spelat årets första 90- minutersmatch


(2018-04-10)
Årets första 90-minutersmatch i helgen och truppen breddad med en kvartett.
Det börjar hända lite mer i Torpshammars IF nu när våren närmar sig.


Bra insats mot division 3-lag

I helgen träningsspelade Torpshammars IF mot nya division 3-laget Lillhärdals IF på Ånge IP.
Trots en bra insats föll man dock med 1-2 (eller 1-3 beroende på vilken källa man använder).
Efter en mållös första halvlek var det härjedalingarna som, trots spelmässigt övertag av TIF, tog ledningen.
Kvitteringen lät dock inte vänta på sig och ett misstag av borta keepern utnyttjades skoningslöst av Rickard Vikberg.
Efter kvitteringen blev det en tempohöjning i matchen och chanserna avlöste varandra åt båda håll. Lillhärdal kunde dock dra det längsta strået efter ett drömskott som borrade sig in i vänstra krysset.
Många bra prestationer i Torp men den som glänste mest i hemmalaget var Håkan Moberg som med bra spelförståelse och pondus styrde back- linjen på bästa tänkbara sätt!


Fyra nya rekryterade

Torpshammars IF har också rekryterat några nya spelare till truppen och ovanför texten ser du bilden på den nya kvartetten.
Så här presenterar tränaren Bert-Ove Blom sina nya spelare från vänster till höger på bilden:
Pontus Björk:
– Gör sin andra sejour i klubben. Efter nåt sabbatsår kom suget tillbaka för den Ljungafostrade sonen. Han är en löpvillig kantspelare med genombrottskraft och välbehövlig längd. Pontus kommer att göra laget bättre balanserat.
Jerry Backlund
– Behöver väl ingen närmare presentation? Med sina "753" mål i främst grannklubbarna är äntligen Jerry på våran sida. Rutin i massor och fortfarande hungrig på mål!
Tommy Zaar:
– Känd som "Snucke". En kille som varit Ljunga trogen hela karriären men som faktiskt gjort succé i TIF tidigare och då genom ett samarbete med ljunga IF. En spelare som med fördel används som mittback samt som target-forward mycket tack vare sin placeringssäkerhet.
Hannes Karlström;
– Efter nåt års upphåll så snörar sig den hårt arbetande spelaren på sig dojorna igen. Hannes styrka ligger i det fysiska spelet och en inte allt för vågad gissning är att ytterbacksplatserna är som mest vikt för honom.


Stefan Lindman tillbaka i TIF

Ytterligare en spelare är klar för Torp, och har varit det ett tag, är Stefan Lindman som återvänder till moderklubben från Ljunga/Fränsta där han ifjol tillhörde stöttespelarna.
– I Stefan får vi in en hårt arbetande spelare som kan användas på alla positioner. Det spel han visade upp säsongen 2016 var en stark bidragande orsak att vi tog steget upp till division 4, säger tränaren Bert-Ove Blom, som utlovar att det kan dyka upp fler nya spelare i den vit-blå Torpdräkten inom kort.

En av helgens målskyttar - Ljunga/ Fränstas Haik Danelian. En av helgens målskyttar - Ljunga/ Fränstas Haik Danelian.

Helgens träningsmatcher
– Ljunga/Fränsta och Söråker enda vinnarna av Medelpadslagen


(2018-04-09)
Några av våra division 4-lag har träningsspelat under helgen.
Det var dock bara Ljunga/Fränsta och Söråker av medelpadslagen som drog det längsta strået.
Så här gick det:


HFF 2/Älandsbro - Lucksta IF 2-2
2018-04-08 - 11:30 - Högslättens IP
Mål Lucksta: Oliver Widahl 2.
Domare: Kenan Hasanagic
Publik:
Matchfakta

Forsa IF - Essviks AIF 3-0
2018-04-08 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
Målen: 1-0 Kidane Abrahale Welegebriel (17), 2-0 Jesper Koskinen (49), 3-0 Oskar Svang (62).
Utvisning Forsa: Oskar Svang (79)
Domare: Erik Lindkvist
Publik: 57
Matchfakta

Alnö IF - Ljunga/Fränsta 0-3
2018-04-08 - 17:30 - Idrottsparken
Målen: 0-1 Andreas Modén (20), 0-2 Haik Danielian (43), 0-3 Linus Sjölander (52).
Domare: Anton Sundström
Publik: 14
Matchfakta

Kovlands IF - Söråkers FF 0-1
2018-04-07 - 11:00 - Westhagen
Målet: 0-1 Khalil Masri (14).
Utvisning Söråker: Patrik Falk (24)
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 13
Matchfakta

Östavalls IF - Matfors IF 2-0
2018-04-07 - 12:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Daniel Wallsten (4), 2-0 Andreas Eriksson (67).
Domare: Per Backlin
Publik:
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Hässelby SK (resultat & fakta ej inrapporterat)
2018-04-07 - 13:00 - Westhagen
Domare: Oskar Moss
Publik:
Matchfakta

Torpshammars IF - Lillhärdals IF 1-2 (1-3 enligt MFF)
2018-04-07 - 14:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 ej inrapporterat ännu, 1-1 Rikard Vikberg, 1-2 ej inrapporterat ännu,
Domare: Per Backlin
Publik:
Matchfakta

Andreas Ejerås gör comeback efter några år i stillhet. Andreas Ejerås gör comeback efter några år i stillhet.

Intressant förvärv till Essviks AIF – Andreas Ejerås gör comeback


(2018-03-30)
Förre IFK Sundsvalls- och Timråspelaren Andreas Ejerås gör comeback efter några år i "stillhet".
– Håller han bara ihop så blir Andreas en jätteförstärkning, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Essviks AIF fick rejält med smörj i skärtorsdagens match mot GIF Sundsvall Tipselit (läs referat längre ner på sidan).
Nu har man gjort klart med en intressant spelare. Det är Andreas Ejerås, tidigare i bland annat kamratklubbarna i Sundsvall och Timrå.
– Ja här får vi in en kille med rutin från högre serier och med mycke fotbolls kunskap också. Andreas har dock varit borta från fotbollen i några år p g a av skador men man såg direkt när han var med och tränade med oss att det finns hög potential i den kroppen fortfarande bara han håller ihop. Just nu befinner han sig  i Spanien i tio veckor för att komma i form till höstsäsongen men med lite tur tidigare, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Lokalfotbollen fick ett lite snack med Andreas Ejerås.
När lirade du senast?
– Senast var för ca fyra år sedan i IFK Timrå. Var även tränare med Pontus Mellander i Timrå när dom tog klivet upp till division 2.

Varför lade du av?
– Det var tiden som inte räckte till för mig när vi gick upp en serie plus att jag fick en knäskada. Jag har tränat knäna under flera år nu och hoppas att dom håller.

Varför blev det Essviks AIF i spelarcomebacken?
– Har känt Fredrik (Martinsson) sedan skoltiden och Essvik har ett ungt lag som vill satsa på att ligga i toppen av Medelpadsallsvenskan. Det är alltid kul att spela med yngre lovande spelare.

Vilka klubbar har du spelat i under karriären?
– Moderklubb är GIF Sundsvall och spelade därefter i IFK Sundsvall, FK Arendal i Norge, Kuben och då IFK Timrå. Och nu då Essviks AIF är det meningen, avslutar 33-åringen.

IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström tror på samarbetet med Sund. IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström tror på samarbetet med Sund.

IFK Sundsvall och Sund IF inleder samarbete: "Vi kan behöva låna spelare"


(2018-03-30)
Så sent som ifjol krigade IFK Sundsvall med Sund IF om både serieseger och kvalplats i fyran.
Nu inleds ett samarbete mellan dom två klubbarna.
– Vi har ju drabbats av en sanslös spelarflykt och i och med samarbetet med Sund kan vi låna spelare av dom. säger Jesper Hellström i IFK Sundsvall.


En gång så stolta allsvenskarna IFK Sundsvall är i kris. Klubben lirar nu på landets sjätte nivå och ekonomin är sedan många år ytterst kärv även om man jobbar hårt för att beta av sina skulder.
Men vad värre är – man har knappt några spelare kvar efter flera års massflykt varav vinterns är rekordartad. Minst ett tjugotal har försvunnit av dom som spelade seriefotboll ifjol med klubben.
För att "överleva" har man nu inlett ett samarbete med division 3-klubben Sund IF. Sund som ifjol, i hård kamp med bland andra just IFK, tog hand om kvalplatsen och via den avancerade från fyran. Malandsklubben som under ett par år tidigare haft samarbete med Holms SK i Medelpads-femman.
Lokalfotbollen ställde några intressanta frågor till Jesper Hellström, spelande ass. tränare i IFK Sundsvall och "uppvuxeen" i klubben även om det under senare åren blivit spel i Granlo BK och Essviks AIF.

Varför samarbetet med just Sund IF?
– Sund spelar i trean och för att förbättra möjligheterna att kunna genomföra vår säsong på ett så bra sätt som möjligt var detta ett mycket bra alternativ. 

Hur kommer samarbetet mede Sund att gynna er – och även dom? 
– Samarbetet skapar alternativ att låna in division 3 spelare från Sund till våra matcher om vi själva inte har fullt manskap samtidigt som vi kan erbjuda en bra matchmiljö för dom spelare i Sund som inte tar en plats i startelvan. Ambitionen är att vi själva ska få till en tillräckligt stor trupp för att stå på helt egna ben men samarbetet ger oss nu andrum.

Hur känns det att ett f d allsvenskt lag som IFK Sundsvall numera har samarbete med en mindre klubb som aldrig spelat högre än trean?
– Det har vi inga som helst problem med. Visst, IFK har en anrik historia som vi är stolta över men situationen idag har inte många likheter med de allsvenska åren och så det gäller att vara ödmjuka och planera för den verklighet som vi lever i i idag.

Hade ni klarat den här säsongen utan samarbetet med Sund sett till hur det ser ut i truppen i dagsläget?
– Den frågan kan vi bättre svara på efter säsongen då vi har facit i hand. Men just nu har vi inte full trupp men det är något vi självklart jobbar stenhårt på att få till. I den bästa av världar behöver vi då inte hjälpen från Sund. Men där vi står idag så behövs de och vi är jätteglada att Sunds spelare och ledare svarade positivt på vår förfrågan om samarbete.

Vad är din medicin för att IFK Sundsvall åter ska bli en klubb att räkna med?
– Kort kan man säga att vägen dit är en ordnad ekonomi samt en förening med många ungdomslag, för med en stor bredd skapas möjligheten till en bra topp. Precis som IFK hade under 70-. 80- och 90-talet då man t ex blev svenska junormästare där t ex min pappa Peter var med.

Kenneth Kile har fått i uppdrag av klubben att bygga en ny ungdomsverksamhet. För ett antal år sedan bröt sig ungdomssektionen med Arnold Svensson i spetsen ur IFK Sundsvall och bildade Sundsvalls Ungdom. Nu är det meningen att IFK återigen ska bli en klubb där barn och ungdomar åter skall kunna spela fotboll i den vit-blå dräkten med kamratemblemet på bröstet. Men det lär ta många år innan det utmynnar i spelare till A-laget. Men fram till dess kan samarbetet med Sund vara "livsviktigt". Åtminstone på kort sikt.

Benny Mattsson tränar GIF Sundsvalls Tipselitlag som vann med 9-0 över Essvik. Benny Mattsson tränar GIF Sundsvalls Tipselitlag som vann med 9-0 över Essvik.

Storstryk för Essvik mot GIF Sundsvalls Tipselitlag:
"Ett par klasser bättre"


(2018-03-29)
Essvik var chanslösa i träningsmatchen mot GIF Sundsvalls Tipselitlag.
Benny Mattssons grabbar vann med hela 9-0!
– Vi hade många borta och dom var helt enkelt ett par klasser bättre än oss, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Essviks AIF träningsmatchade under skärtorsdagen mot GIF Sundsvalls Tipselitlag (U17) – och fick sig en rejäl dagsedel. "Junisarna" vann med hela 9-0!
– Vi hade många borta så vi fick låna in från dom yngre lagen men det är ingen ursäkt. Dom unga Giffarna var helt enkelt ett par klasser bättre än oss. Vi möter Hudiksvalls SK på måndag och får visa bättre takter då, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson som själv jobbade och inte kunde vara med på matchen.


GIF Sundsvall U17 - Essviks AIF 9-0
2018-03-29 - 13:30 - Idrottsparken
Mål GIF U17: ej inrapporterat ännu
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: i.u.
Matchfakta

Dubbla målskytten Mårten Gräntz. Dubbla målskytten Mårten Gräntz.

Seger för Essvik men förlust för Ljunga/Fränsta
i söndagens tränings-matchande


(2018-03-25)
Essvik mötte division 5-motstånd och vann medan Ljunga/Fränsta testade spel mot division 3-lag och förlorade klart.
– Vår match mot Holm var svårspelad p g a det ymninga snöandet, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Mer snöboll än fotboll

När Alnö IF kastade in handduken ställde Holms SK upp som sparring-partner till Essviks AIF under söndagseftermiddagen, eller skall man säga snödagseftermiddagen?
I snökaoset visade sig inte division 5-klubben blyga utan gick till ledning i paus tack vare Gebremeskel Elias fullträff.
I anda, efter planskottning, vände dock Essvik via två mål av Mårten Gräntz och ett självmål till en 3-1-seger.
–Det var ett svårbemästrat underlag så det blev inte speciellt välspelat i det ymniga snöandet, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Holms SK - Essviks AIF 1-3 (1-0)
2018-03-25 - 17:30 - Idrottsparken
Mål Holm: Gebremeskel Elias.
Mål Essvik; Mårten Gräntz 2 och självmål.
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik:
Matchfakta


Svartvik ett par nummer förstora för Ljunga/Fränsta

Ljunga/Fränsta räckte som väntat inte till mot det topptippade division 3-laget Svartvik i söndagens träningsmatch på Idrottsparken.
Redan i paus stod det 0-6 men man visade moral i andra genom att spela stora delar av den jämn samtidigt som man tajtade till bakåt. Orker tröt dock på slutet och man tvingades släppa in två bollar till men skall ha en eloge att man försökte så gott det gick.

Svartviks IF - Ljunga/Fränsta 8-0 (6-0)
2018-03-24 - 11:30 - Idrottsparken
Mål Svartvik: Oscar Lidström 3, Daniel Johansson 3, Felix Häggström och Karl-William Svedin.
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: i.u.
Matchfakta

44-årige evigt unge LIF-keepern Martin Ålin höll nollan mot Älgarna. 44-årige evigt unge LIF-keepern Martin Ålin höll nollan mot Älgarna.

"Ålla" höll nollan för Lucksta i tränings-
matchen mot Älgarna


(2018-03-24)
Lucksta tog sig an division 4-kollegorna från Härnösand, IF Älgarna, men lyckades inte fälla ångermanlänningarna utanmatchen slöt mållös.
– Men det var en välspelad match med en hel del chanser åt bägge håll, säger Luckstas lagledare Kent Elfving.

Lucksta IF - IF Älgarna 0-0 (0-0)

2018-03-24 - 13:15 - Westhagen
Domare: Anton Sundström
Pubblik: 17
Matchfakta

Tvenne MIF-mål från Fredrik Broman. Tvenne MIF-mål från Fredrik Broman.

Första set till Matfors mot Nedansjö – vann med 6-1!:
"Ser riktigt bra ut"


(2018-03-24)
Matfors IF vann lite överraskande stort mot seriekollegan och nykomlingarna Nedansjö IK.
Brukets Blås segersiffror blev 6-1.
– Känns som vi sakta men säkert tar steg i rätt riktning och stundtals ser det riktigt bra ut, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Matfors mötte nykomlingarna Nedansjö i en träningsmatch på Westhagen kring lunchtid.
Och storebror besegrade grannen någon mil västerut med klara 6-1 efter 3-0 i paus.
– En helt okej träningsmatch från vår sida. Finns en hel del bra saker vi tar med oss. Tycker vi försöker vara bollförande, har bra tålamod och flyttar bollen från sida till sida. Får också utdelning för det i andra när inte Nedansjö riktigt orkar hålla ihop laget. Känns som vi sakta men säkert tar steg i rätt riktning och stundtals ser det riktigt bra ut, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Vi hade lite manfall idag så vi fick låna in Wiskanspelarna Fredrik Viklund och Christian Wilhson. Vi fick en bra genomkörare och vi blev tillbakatryckta stora delar av matchen av ett duktigt Matfors. Vårt mål gjordes av Andreas Sundqvist som sköt ribba in från halva deras planhalva. Trots resultatet gjorde vi en hel del bra saker som vi tar med oss även om vi blev duktigt trötta på slutet, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Matfors IF - Nedansjö IK 6-1 (3-0)
2018-03-24 - 11:00 - Westhagen
Mål Matfors: Fredrik Broman 2, Adam Johansson, Jimmy Holmgren, Felix Schmidt och Elias Lindqvist.
Mål Nedansjö: Andreas Sundqvist.
Domare: Hans Söderblom
Pubblik: i.u.
Matchfakta

Inte varje dag man får lägga in en bild på en sjumålsskytt. Inte varje dag man får lägga in en bild på en sjumålsskytt.

Dennis Moberg sköt Alnö i sank – svarade för hela sju av Luckstas åtta mål!


(2018-03-17)
När Lucksta IF mötte Alnö IF på Westhagen svarade Dennis Moberg för osannolika sju av LIF:s åtta mål.
– Ja, det är helt sjukt! Jag har inte fattat det ännu, säger den egna produkten och skrattar.

Lucksta IF mötte Alnö IF i en träningsmatch på Westhagen under lördagen. Och det määrktes att det skiljer en division mellan lagen numera. Division 4-laget från Sörforsvallen vann med hela 8-3 efter 3-1 i paus.
Inte ett helt oväntat resultat som snabbt fallit i glömska om det inte var det faktum att Dennis Moberg svarade för hela sju av målen. En iimponerande bedrift även om det bara var i en träningsmatch.
– Ja, det är helt sjukt! Jag har inte fattat det ännu, säger Dennis Moberg och skrattar.
Tre av målen kom efter straffar. Något av spelmålen som var extra snyggt?
– Andra målet kändes snyggast men jag vet inte, svårt att sortera ut. Jag måste lyfta fram laget och säga att med handen på hjärtat var jag bara på rätt ställe vid rätt tillfälle, säger Moberg.
Sju gånger!

Lucksta IF - Alnö IF 8-3
2018-03-17 - 11:15 - Westhagen
Mål Lucksta: Dennis Moberg 7 (varav 3 staffar) och Martin Drugge Eriksson.
Mål Alnö: ej inrapporterat ännu.
Domare: Andreas Wiklander
Pubblik: i.u.
Matchfakta

Ingen match för Essviks AIF i helgen: "Medskogs fick bara ihop sju spelare"


(2018-03-17)
Det blev aldrig någon träningsmatch mellan Essviks AIF och division 5-laget Medskogsbrons BK på Westhagen under lördagen.
– Tyvärr fick Medskogs bara ihop sju spelare så vi tvingades ställa in, säger Essviks lagledare Glenn Uppling.

Essviks AIF - Medskogsbrons BK inställd

2018-03-17 - 17:15 - Westhagen
Domare: Christer Eriksson
Pubblik:

Eric Karrabi tar med sig slipsen till Essvik. Eric Karrabi tar med sig slipsen till Essvik.

Essvik får in två rutinerade pjäser från Kuben: "Kommer betyda mycket"


(2018-03-16)
Essviks AIF kryddar sin unga trupp med två rutinerade pjäser från fjolårets vinnare i Medelpadsallsvenskan Kuben.
Dessa är Stefan Lindfors, 29, och Eric Karabi, 27.
– Två fantastiska spelare som kommer att betyda mycket för vårt unga lag, säger tränaren Fredrik Martinsson.

Kuben fortsätter att tappa spelare som var med och förde upp laget i division 3 ifjol.
Senast i raden att lämna är rutinerade duon Stefan Lindfors, 29, och Eric Karabi, 27, som väljer att vara kvar i Medelpadsallsvenskan och från i år representera Essviks AIF.
– Två fantastiska spelare som kommer att betyda mycket för vårt unga lag, säger tränaren Fredrik Martinsson och fortsätter:
– I Stefan får vi in en av seriens absolut bästa mittbackar med ledaregenskaper och pondus. Precis vad vi behöver.
Frånöfostrade Eric Karabi slår alltså Lindfors följe till Essviksvallen.
– Precis som Stefan är Eric en kanonkille vid sidan av planen. Vi får en spelskicklig mittfältare som det märks har mycket boll i sig och får han bara vara skadefri och träna kommer han att bli en tillgång på planen också, säger Martinsson.
Essvik som träningsspelar mot Medskogsbron i morgon lördag.

Andreas Modén gjorde fyra av Ljunga/Fränstas elva inofficiellta mål. Andreas Modén gjorde fyra av Ljunga/Fränstas elva inofficiellta mål.

Ljunga/Fränsta gjorde elva mål – men matchen slöt officiellt 0-0...


(2018-03-16)
Ljunga/Fränsta tog sig an Selånger FK från Medelpadsfemman i en träningsmatch på torsdagen.
Men det blev ingen jämn tillställning i Nordichallen.
– Vi vann med 11-0 och resultatet speglade också matchen, säger Ljungas ordförande Roy B. Olsson.
Officiellt slutade dock matchen 0-0...


Selånger FK från Medelpadsfemman tog emot Ljunga/Fränsta från divisionen högre upp i en träningsmatch i Nordichallen.
Det visade sig dock vara lite för stor skillnad mellan lagen. Gästerna vann med förkrossande 11-0. Andreas Modén, normalt mittback, var på riktigt målhumör och prickade in fyra av fullträffarna. Dom övriga krediterades Karmand Mahmud 3, Haik Danelian, Mujtaba Haydari, Oliver Hagblom och Patrik Larsson.
– Resultatet speglade också matchen, det var bara ett lag på planen men en eloge till Selånger som kämpade på, säger Ljungas ordförande Roy B. Olsson.
En titt på Medelpads FF:s hemsida så lyser slutresultatet 0-0. Kanske inte helt överinstämmande med verkligeheten  om man säger så men strickt officiellt så slöt faktiskt matchen mållös...

Selånger FK - Ljunga/Fränsta 0-11
2018-03-16 - 17:30 - Nordichallen
Mål Ljunga/Fränsta: Andreas Modén 4, Karmand Mahmud 3, Haik Danelian, Mujtaba Haydari, Oliver Hagblom och Patrik Larsson.
Domare: Temesgen Habte Eyes
Pubblik: i.u.
Matchfakta

Kasper Pedro är tillbaka i IFK för att ersätta till division 3 flyktade Axel Hedenström och Henoc Ekanga. Kasper Pedro är tillbaka i IFK för att ersätta till division 3 flyktade Axel Hedenström och Henoc Ekanga.

IFK Sundsvall tappar båda sina keeper – men får tillbaka Kasper Pedro från Alnö


(2018-03-13)
IFK Sundsvall tappar bägge sina fjolårskeeprar, Axel Hedenström till Stöde IF, något som Lokalfotbollen avsljade igår, och Henoc Ekanga till Svartviks IF.
Ersättaren har man hittat "inom familjen" då 18-årige Kasper Pedro, son till nye huvudtränaren Tommy Hedin, återvänder från Alnö IF.
– Tråkigt att tappa Axel och Henoc men kul att Kasper återvänder, säger assisterande tränaren Jesper Hellström..


Tappar bägge målvakterna

Igår kunde Lokalfotbollen avslja att duktige keepern Axel Hedenström blir nästa spelare i den långa raden att lämna IFK Sundsvall. 27-åringen återvänder till Stöde IF där han spelade 2013 i deras första säsong i trean men även tidigare representerat klubben som junior.
– Klart det är tråkigt att tappa Axel. Han är en duktig målvakt men det är hans egna val så jag kan tyvärr inte påverka det mer än vad jag försökt, säger IFK:s spelande ass. tränare Jesper Hellström.
Dessutom har andremålvakten Henoc Ekanga valt att sskriva på för Svartviks IF


Återvänder från Alnö IF

Ersättaren blir 18-årige Kasper Pedro som senast kommer från Alnö IF men som pluggar till brandman i Sandö utanför Kramfors under veckorna.
– Han tränar med ett lag däruppe men givetvis är det ett avbräck att haninte kan träna med oss utan bara spela matcher för man behöver ju helst två målvakter eller åtminstone en på träningarna, säger Jesper Hellström.
Kasper kommer ursprungligen från Essviks AIF men spelade i IFK Sundsvall för något år sedan och återvänder nu efter en kortare sejour hos Alnö IF. Mycket beroende på att pappa Tommy Hedin är ny huvudtränare i föreningen.
– Nu gäller det att försöka hitta minst en målvakt till och det växer ju inte speciellt många på träden här i Medelpad, säger Jesper Hellström.

Läs mer:
• Målvakt återvänder till Stöde IF – kommer senast från IFK Sundsvall:
"Bra med konkurrens"

Nyförvärvet från Alnö, Adam Johansson, kvitterade för Brukets Blå. Nyförvärvet från Alnö, Adam Johansson, kvitterade för Brukets Blå.

Matfors IF kryssade i utepremiären – 1-1 mot Forsa IF


(2018-03-10)
Matfors IF spelade 1-1 i årets utepremiär mot Forsa IF från Hälsingefyran.
– En helt okey match, varken mer eller mindre, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.


Matfors träningsspelade på Westhagen i det vackra vädret. För motståndet stod Forsa IF från Hälsingefyran i utepremiären.
Det var också gästerna som tog ledningen i den 26:e minuten genon Nils Jakobsen.
Sju minuter senare kvitterade Alnöförvärvet Adam Johansson.
Den andra halvleken förblev sedan mållös varvid 1-1 stod sig.
– En helt okey match, varken mer eller mindre. Men vi tar med oss det positiva i att vi skapar mycket chanser och fyller på bra framåt. Sedan det som var mindre bra får vi lägga fokus på kommande veckor, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.
Värt att notera är också att domaren Hans Söderblom med assistenter skötte sig med den äran.

Matchfakta:
Matfors IF - Forsa IF 1-1 (1-1)
2018-03-10 - 15:00 - Westhagen
Målen: 0-1 Nils Jakobsen (26), 1-1 Adam Johansson (33).
Domare: Hans Söderblom (mycket bra)
Publik: 26

Propre, men hårdföre vänsterbacken, Tobias Strandlund byter från Balders till Essviksvallen. Propre, men hårdföre vänsterbacken, Tobias Strandlund byter från Balders till Essviksvallen.

IFK Sundsvall tappar ännu en spelare till Essviks AIF: "Hård som flinta"


(2018-03-07)
Tobias Strandlund slår följe med Mårten Gräntz från IFK Sundsvall till Essviks AIF.
Essvik har även knytit till sig unge Melker Lindqvist från GIF Sundsvall.
– Både "Tobbe" och Melker gjorde sina första matcher under DM-spelet, säger tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson
.

Först tog Mårten Gräntz steget över från IFK Sundsvall till Essviks AIF.
Nu tar 28-årige Tobias Strandlund samma väg och får följe av talangen Melker Lindkvist från GIF Sundsvalls ungdomsverksamhet.
– Både "Tobbe" och Melker gjorde sina första matcher under DM-spelet, säger tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson, som säger så här om sina nya adepter: 
– "Tobbe" är en vänsterback som är hård som flinta. Skulle inte vilja gå in i en 50/50-duell mot honom. När det gäller Melker är han en innermittfältare som är född 2000. Teknisk, rivig och inte rädd för att smälla på heller trots brist på storlek, säger Essvikstränaren och flaggar för fler intressanta förvärv.

Tomas Decker lämnar sin moderklubb och återvänder till Stöde IF. Tomas Decker lämnar sin moderklubb och återvänder till Stöde IF.

Tungt avbräck för Torpshammar – tappar Tomas Decker till Stöde

(2018-03-06)
Tomas Decker väljer att återvända till Stöde IF och division 3-spel.
Ett tungt avbräck för Torpshammars IF. 
– Givetvis tråkigt att tappa Tomas som är en fin kille och duktig fotbollsspelare men bara att önska honom lycka till i sin nya klubb, säger förra lagkompisen Håkan Moberg.


Två storförluster i DM

Torpshammars IF genomled DM:s gruppspel med bl a två storförluster, 0-9 mot Lucksta och 2-8 mot Essvik. Båda blivande seriekollegor i Medelpadsallsvenskan.
– Vi har haft fler skador på en månad än på hela fjolårsäsongen och vi har fått ställa upp med vad vi fått ihop. Några har t ex inte spelat fotboll på flera år. Vill inte nedvärdera dom som ställt upp utan tvärt om även om det blev ett par stora förluster. Vi drar inte så stora växlar på det här inför den kommande säsongen. Vi har heller aldrig matchat så här tidigt på säsongen, säger en inte allt för nedslagen Torpshammartränare, Bert-Ove Blom.


Tungt avbräck

Vad värre är att Tomas Decker, en av senaste årens mest tongivande spelare, valt att återvända till Stöde IF för division 3-spel. Ett rejält avbräck till en redan tunn trupp. (läs mer här)
– Nåja, vi har en trupp på ca 18 spelare men där kanske inte alla håller division 4-klass, säger Blom.
– Givetvis tråkigt att tappa Tomas som är en fin kille och god vän och duktig fotbollsspelare som har bra fysik och stort hjärta. Bara att önska honom lycka till i Stöde IF, säger forne lagkamraten Håkan Moberg.
Gällande Moberg kanske det blir han som får greppa handskarna och ställa sig mellan stolparna i år?
- Han är nog inte så sugen och han behövs även som utespelare men helt klart ett alternativ om det inte löser sig på målvaktssidan. Håkan är klubblojal och ställer säkert upp, säger Bert-Ove Blom.


Målskytt utvisas

TIF har tappat målvakten Simon Eriksson till Wiskan. En av flera spelare som klubben tappat. I övrigt har även Cliff Nordin valt att ta steget över till Wiskan medan irrationelle målskytten Ali Al-Rawi fått sin ansökan om PUT (Permanent uppehållstillstånd) avslagen av Migrationsverket. Något som man är duktiga att göra medpersoner som sköter sig... Den ukrainska duon Victor Martian och Serhii Omelchenko får inte förnyat förtroende.
Men Torpshammar tappar inte bara spelare. Stefan Lindman har bestämt sig för att återvända från Ljunga/Fränsta.
– Vi jobbar på att stärka truppen med fler spelare men där är inga helt klara ännu i dagsläget, säger Bert-Ove Blom.

Läs mer:
• Tomas Decker återvänder till Stöde IF: "Vill prova på division 3-spel"

"W.T.F - Lokalfotbollen har skriv om min övergång till Sidsjö-Böle", ser Innocent Manzi ut att tänka när han kollar nyhetsflödet i mobilen. "W.T.F - Lokalfotbollen har skriv om min övergång till Sidsjö-Böle", ser Innocent Manzi ut att tänka när han kollar nyhetsflödet i mobilen.

Sidsjö-Böle har gjort klart med sextett – bland annat Innocent Manzi från Timrå

(2018-02-26)
Sidsjö-Böle IF fortsätter förstärka sin spelartrupp inför comebacken i Medelpadsallsvenskan.
Nu har man gjort klart en sextett att lägga till dom redan tidigare klara nyförvärven.
Ett tillskott som sticker ut lite extra är Innocent Manzi från IFK Timrå där 19-åromge mittfältaren provat på division 2-spel. 
– Onekligen några intressanta förvärv, säger tränaren Mikael Eklöf.

 

Precis som alla övriga lag är Sidsjö-Böle IF fullt upptagna med gruppspelet i DM där mam inlett med en seger och en förlust och har chansen att gå vidare till slutspelet inför den sista omgången som spelas kommande helg.
Men klubben har ändå tid att förstärka sin trupp ytterligare inför comebacken i fyran (scrolla ner en bit för äldre artiklar om Sidsjö-Böles förvärv).
En presemntatiom av dom senaste nyfförvärven :

Innocent Manzi:
En talang med råge, född 1999, som kommer från IFK Timrå där han mestadels spelat i andralaget i femman men även fått känna på spel och träning på division 2-nivå med A-laget. En mittfältare med god fysik och bra blick för spelet och säker med bollen. Slår sällan bort ett pass.

Hanad Ibrahim Muhammed återvänder till SBIF efter en säsong med Lucksta IF. Hanad är precis som Innocent en bollskicklig mittfältare med fin passningsfot.

Husze Alawi anländer från IFK Sundsvall och är en snabb, teknisk offensiv mittfältare med en vass vänsterfot.

Abed Aref, även han från IFK:s "utförsälning" är en tuff, intensiv ytterback som inte är rädd för att kliva in i närkamperna. Har även ett förflutet som målfarlig anfallare i Hassels IF innan omskolningen till back.

André Svensson är en lugn och trygg back. Och detta trots sitt taliensk-göteborgska påbrå.

Adrian Goebel. "00:a" från Söråkers FF är en back med både fart och hjärta. Tar för sig både framåt i banan och i närkampsspelet.

– Onekligen några intressanta förvärv utöver dom som sedan tidigare är redocvisade på Lokalfotbollen. Får väl se om det blir någgra fler nya under försäsongen, säger tränaren Mikael Eklöf som ser ut att få en bred trupp att laborera med under den kommande säsongen.

Tommy Hedin och Jesper Hellström skall tillsammans försöka vända IFK-skutam på rätt köl. Tommy som huvudträmare och Jesper som spelande assisterande tränare.
Tommy Hedin och Jesper Hellström skall tillsammans försöka vända IFK-skutam på rätt köl. Tommy som huvudträmare och Jesper som spelande assisterande tränare.

Jesper Hellström återvänder till sin moderklubb som spelande tränare:
"Har stort IFK-hjärta"


(2018-02-23)
Jesper Hellström är tillbaka i moderklubben IFK Sundsvall.
Den 27-årige mittfältaren kommer att fungera som spelande ass. tränare till nye Tommy Hedin. 
– Jag ser det som en utmaning att vara med och vända IFK-skeppet på rätt köl igen, säger Jesper.

 

Återvänder till fadershuset

Efter spel i Granlo BK och Essviks AIF återvänder nu Jesper Hellström till fadershuset och IFK Sundsvall. Ett IFK som brandskattats på spelare under silly season. Något Lokalfotbollen tidigare skrivit om men det kan vara värt att pominnas om. Vad sägs om dessa fjorton klara tapp då antalet utökats något sedan förra artikeln?
Gustav Arnberg och Oscar Lidström (Svartviks IF), Kevin Berg och Adrian Yman (Sund IF), Andreas Eriksson (Östavalls IF), Mika Lindroos (Stöde IF), Felix Schmidt (Matfors IF), Mårten Gräntz och Tobias Strandlund(Essviks AIF), Rani Amir och Husze Alawi och Abed Aref (Sidsjö-Böle IF), Johan Hallström och Olle Nordberg (Holms SK) plus några spelare ytterligare som ännu inte bestämt sig för att lämna, vara kvar eller lägga skorna på hyllan. Lägg till att fjolårstränarna Emad Nademi och Torbjörn Persson även dom tackat för sig.


Spelande ass. tränare

Enda nytillskottet är 17-årige Salo Gavador från GIF Sundsvall.
Och nu nu då Jesper Hellström. Den 27-åriga mittfältaren med den känsliga högerfoten kommer att fungera som spelande tränare och assistera nye huvudditon Tommy Hedin.
– Det är kanske inget dukat bord man kommer till men jag har ett stort IFK-hjärta och brinner för klubbmärket så det här skall bara bli kul och jag ser det som en utmaning att vara med och vända IFK-skeppet på rätt köl igen, säger Jesper.
Samarbetet med Tommy Hedin tror han starkt på.
– Vi känner varandra och tänker fotboll på samma sätt så det kommer att gå bra, säger Jesper Hellström som fick IFK i DNA:n tack vare pappan Peters många år i klubben på den tiden huserade i ettan och tvåan och var med det IFK-lag som kvalade till Allsvenskan mot Helsingborgs IF hösten 1992 bland alla snödrivorna på Idrottsparken. HIF med bl a "Rasta-Hemke" Larssom och Mats Magnusson blev dock för svåra.


Få spelare i DM

Just nu pågår gruppspelet i DM men till dom första omgångarna är inte Jesper spelklar. Truppen är av naturliga skäl tunn och till den första matchen i helgen som var fick man bara ihop elva spelare och förlorade mot seriekonkurrenten Matfors med 0-2 trots en tapper insats.
–Vi har några domare i laget och dom hade kurs samtidigt som matchen så dom kunde inte vara med. Hoppas och tror att vi får ihop ett starkare lag nu i helgen, säger Jesper Hellström.
Nu återstår det för IFK Sundsvall att jobba ihop en slagkraftig trupp innan seriespelet tar sin början i maj. Kanske hittar man fler spelare i förskingringen med IFK-hjärta?

Daniel Näslund till Ljunga/Fränsta. Daniel Näslund till Ljunga/Fränsta.

Daniel Näslund vänder näsan västerut igen:
"Blir en viktig kugge"


(2018-02-08)
Ångesonen Daniel Näslund vänder efter spel i IFK Timrå och Svartvik näsan åter  västerut till Ljunga/ Fränsta och spel i Medelpadsallsvenskan. 
– Kommer att bli en viktig kugge för oss på många plan, säger tränaren Tommy Göransson.


Efter division 2-spel med Ånge IF och därefter lir i trean med både IFK Timrå och Svartviks IF vänder Löpstarke vänsterkantspelaren Daniel Näslund åter västerut – till Ljunga/Fränsta. Preccis som Lokalfotbollen spekulerade (läs mer).
– En kille med lokal anknytning som har många års erfarenhet av högre divisioner. Han går att använda både defensivt och offensivt och då med fördel på vänsterkanten. Kommer att bli en viktig kugge för oss på många plan, säger tränaren Tommy Göransson.

Det närmaste jag har på en bild av Tommy Hedin. Det närmaste jag har på en bild av Tommy Hedin.

Efter flera sorger och bedrövelser – tränarklart
i IFK Sundsvall


(2018-02-07)
För ett par år sedan hade han hand om IFK Sundsvalls andralag.
Nu kommer Tommy Hedin att basa för representationslaget. 
– Tommy är bevandrad i vilken situation föreningen är i just nu vilket är en klar fördel, säger IFK Sundsvalls vice ordförande Michael Brundin.


Tidigare förflutet i IFK Sundsvall

Efter att serien avslutades har det mesta gott i moll för anrika IFK Sundsvall.
Tränaren Emad Nademi slutade av familjeskäl, ersättaren Torbjörn Persson hoppade av strax innan nyåret efter den stora spelarflykten.
Det har sedan ryktats om olika tränare, bland annat Ahmad Khreis, men nu har man gjort klart med före detta Matforsmålvakten och Hasseltränaren Tommy Hedin, 48, som huvudansvarig med Lars Bodin och Anders Aspenrud som assisterande/lagledare.
– Tommy har ett förflutet i IFK tidigare och är bevandrad i vilken situation föreningen är i just nu vilket är en klar fördel. Vi jobbar även på att hitta en tränarresurs till till Tommy, säger IFK Sundsvalls vice ordförande Michael Brundin.


Får ihop lag till DM?

Den gamle målvaktsfantomen får en rivstart då DM startar redan till helgen. Har han något lag att ställa på benen överhuvudtaget är det många som frågar sig?
– Vi har haft hyfsat med folk på träningarna sista tiden och nog hoppas jag att vi kommer till spel i DM även om truppen är tunn just nu. Med en tränare klar kommer vi nu att börja jakten på att fylla truppen. Både när det gäller kvantitet som kvalitet, säger Brundin.


Ett nyförvärv klart

I skrivande stund har man ännu bara gjort klart med unge GIF-spelaren Salo Gavador, lillebror till Svartviks IF:s Said. En 17-årig yttermittfältare/anfallare ned snabbhet, god teknik och bra skott.
– Efter att ha provtränat med bl a Nyköpings BIS, Svartvik, Kuben och Lucksta så valde jag att i år representera IFK Sundsvall, säger Salo själv.
– Men vi hoppas som sagt att flera av dom spelare som tränar med oss just nu även dom kommer att skriva på, plus några till, säger Michael Brundin.

Förre talangen Manne Pettersson gör come-back - Ljunga/Fränsta ny klubb. Förre talangen Manne Pettersson gör come-back - Ljunga/Fränsta ny klubb.

Ljunga/Fränsta har signat före detta jättetalang – varit uttagen till landslags-läger

(2018-02-05)
En gång i tiden var han en av landets mest lovande mittfältare.
Nu gör 26-årige Manne Pettersson comeback på fotbollsplanen efter ett par års uppehåll.
I Ljunga/Fränsta!
– Manne har äntligen valt att snöra på sig dojjorna igen, säger tränaren Tommy Göransson.


Uttagen till landslagsläger

2006 var han uttagen till ett pojklandslagsläger tillsammans med bl a nuvarande proffset och landslagsspelaren Marcus Rohdén, ex-Premier Leaguespelaren Alexander Kacaniklic, Leeds mittback Pontus Jansson, Medelpads bäste fotbollsspelare 2018 Eric Larsson och dagens GIF-spelare Samuel Aziz, då i Högaborgs BK.
Nu gör den förre mittfältstalangen och IFK Sundsvall-produkten Manne Pettersson comeback på fotbollsplanen. I Ljunga/Fränsta.


IFK-produkt

Naturligtvis en god nyhet för I Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson:
– Manne provtrönade med oss i somras och visade direkt att han har fina kvaliteter och ligger innen med en grym attityd. Bra med båda fötterna och kan användas på hela mittfältet. Han har också näsa för mål. Har haft några års uppehåll men äntligen och glädjande valt att snöra på sig dojjorna igen.


Senast i Kuben

Senaste klubb för 26-åringen var Kuben och dessförinnan har han även representerat Selånger FK, Matfors IF och även då moderklubben IFK Sundsvall där han debuterade i division 2som tonåring. Positivt att fortfarande unga spelare väljer att sparka igång sin fotboll igen efter uppehåll. Speciellt dom som en gång i tiden var talanger utöver det vanliga. Skall bli intressant att följa Manne Pettersson i årets Medelpads-allsvenska.

Coole Caddick gör comeback på fotbollsplanen. Coole Caddick gör comeback på fotbollsplanen.

Nedansjö IK stärker upp truppen sant breddar på målvaktssidan

(2018-02-02)
Johan Keiser, Joni Caddick och Christian Nyberg har gjort klart med nykomlingarna Nedansjö IK.
– En tuff back, en spelskicklig mittfältare och en målvaktsbackup, säger NIK-tränaren Christer Söder.

 

Nedansjö IK har aldrig lyckats klara sig kvar i division 4 på sina fyra försök.
Nu siktar klubben på femte gången gillt och har inför comebacken förstärkt med två utespelare och breddat sig på målvaktssidan. Johan Kaiser, 27, Joni Caddick, 22, och Christian Nyberg, 35
– Ja, Johan Keijser är en tuff back från division 3-grannen Stöde IF medan Joni Caddick är en teknisk och spelskicklig mittfältare som inte lirat på ett par år och då tillhörde Kubens duktiga P95-lag. Christian kommer att fungera som backup till våra handbollsspelande målvakter Simon Gröning och Fredrik Nordin. Kan vara bra om inte duon kan komma ifrån i DM-matcherna, säger tränaren Christer Söder.

Himlen må vara blå tack vare IFK. Men kommer IFK Sundsvall till spe i division 4 uppe på Baldershovs IP i år efter vinterns spelarflykt?
Himlen må vara blå tack vare IFK. Men kommer IFK Sundsvall till spe i division 4 uppe på Baldershovs IP i år efter vinterns spelarflykt?

Bygget som rasade ihop som ett korthus – IFK Sundsvall kämpar för överlevnad

(2018-01-19)
I början av november siktade IFK Sundsvall på division 3.
Efter stor spelarflykt siktar man nu istället på att överhuvudtaget få ihop ett lag i seriespel. 
– Det är tungt nu. Har aldrig varit med om något liknande, säger avgående sportchefen Kenneth Kile.

 

Optmismen frodades efter möte, men...

Den 6 november andades det optimism uppe på Balders. Då hade man ett spelarmöte och var överens om att med det lag man byggt upp under några år skulle med ett par förstärkningar kriga om en division 3-plats den kommande säsongen.
Men så blev det inte.
Strax därpå kritade mittbacken Gustav Arnberg och målfarlige anfallaren Oscar Lidström på för division 3-laget Svartviks IF.
Det var startskottet till en spelarflykt av sällan skådat slag.
Den amdre mittbacken Miika Lindroos försvann till Svartviks seriekonkurrent Stöde IF och hårt arbetande mittfältaren Andreas Eriksson till Östavals IFl i samma serie.
–  Att spelare vill prova på spel i högre serier måste man acceptera även om jag hoppats att dom fått göra det med IFK, säger avgående sportchefen Kenneth Kile.


Spelare efter spelare försvann

Därefter tackade även mittförsvararen/defensiva mittfältaren Johan Hallström och djupledslöpande anfallaren Olle Nordberg för sig och varvade ner i Holms SK.
– Johan hade redan under hösten aviserat att han skulle varva ner och Olle har ett jobb som gör att han reser en hel del, säger Kile.
Yttermittfältaren Felix Schmidt valde Thulevallen i Matfors som ny hemmaplan, Rani Amir Sidsjövallen och tuffe andfallaren Mårten Gräntz Essviksvallen.
–  Mårten har flyttat till Essvik så det är en naturlig övergång men visst hade vi hoppats att få ha honom kvar, säger Kile.
 

Tränaren kastade in handuken

Som lök på laxen kastade även nye huvudtränaren Torbjörn Persson in handkuten i veckan.
– "Tobbe" kände sig sviken av några spelare som lovat att satsa i IFK men som inte höll sina ord.
Hur kunde det bli så här?
–  Kan tyvärr inte sätta fingret på det hela då optimismen var stor på spelarmötet det 6 november. Att man kan tappa spelare är förståeligt men att det blir så här illa. Det var ett kamratgäng som var på väg mot framtida segrar, säger Kile.
Vad händer nu?
–  Har möte med en tränare i dag. Sedan tar vi det därifrån, säger Kile.


Kommer till spel?

Men ni kommer till spel i år?
– Vi hade ett spelarmöte i onsdags och då sade målvakten Axel Hedenström och Kristoffer Bodin att "vi ska fan inte vika ner oss utan komma till spel även om det ser mörkt ut". Vi var 15 på träningen senast men då var det ääven några från andra klubbar som var med och körde, säger Kile.
Han fortsätter:
–  Vi hoppas få positivt svar på tränarfrågan och vi kommer att ha ett möte igen om någon vecka så får vi se om vi får ihop ett lag som kommer till spel först i DM och därefter i serien, säger Kile, som alltså kommer att sluta som sportchef.
– Ja, jag har fått nya arbetsuppgifter i föreningen och det är att bygga upp en fungerande ungdomsverksamhet igen. En grannlaga uppgift då vi fostrat landslagsspelare, proffs, allsvenskar och även en förbundskapten, avslutar Kenneth Kile.

Den senaste i raden att lämna IFK Sundsvall är Mårten Gräntz som flyttat till Essvik. Den senaste i raden att lämna IFK Sundsvall är Mårten Gräntz som flyttat till Essvik.

IFK-anfallare flyttar till Essviksvallen

(2018-01-19)
Mårten Gräntz är den senaste i raden att lämna IFK Sundsvall.
– Mårten har flyttat till Guldkusten och kom själv med en förfrågan att få spela med oss, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.

 

IFK Sundsvall fortsätter att tappa dugliga spelare.
Den senaste i en lång rad är anfallaren Mårten Gräntz som väljer spel på Essviksvallen i fortsättningen.
– Det är ingen riktig värvning egentligen. Mårten har flyttat till Guldkusten och kom själv med en förfrågan att få spela med oss, säger tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson och fortsätter:
– I Mårten får i ett kanonförvärv inte bara som spelare även utanför planen. Ett riktigt rivjärn som jobbar stenhårt och som kommer att bidra med en hel del mål plus att han kommer att fungera som en ledarfigur
 i vårt unga lag och samtidigt är ödmjuk, säger Martinsson.
Essviks AIF sitter trots sina flera redan klara nyförvärv inte still i båten.
– Vi hoppas kunna knyta till oss ett par namn till som är och testar med oss, säger tränare Martinsson.

Torpshammar eller Ånge blev Ljunga/Fränsta för Najib Asqari. Torpshammar eller Ånge blev Ljunga/Fränsta för Najib Asqari.

Ljunga/Fränsta värvar från västrakonkurrent

(2018-01-17)
Först sades han vara klar för Ånge IF i sexan.
Nu har Torpshammarspelaren Najib Asqari istället valt att ta steget över till seriekonkurrenten Ljunga/Fränsta i Medelpadsallsvenskan.
– Nabil imponerade stort ifjol med sin snabbhet, styrka och aggressivitet, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.

 

För en tid sedan sades Najib Asqari vara klar för Magnus Bjuréns Ånge IF i Medelpadssexan.
Nu har Torpshammarspelaren istället skrivit på för seriekollegan och grannen Ljunga/Fränsta.
– Vi är glada att han valt att spela med oss. Vi såg en del av Torpshammars matcher där Najib imponerade stort med sin snabbhet, styrka och aggressivitet. Vi tror att Najib har bra potential och att han kommer blomma ut ännu mer kommande säsong, säger L/F-tränaren Tommy Göransson.

Emil Nilsson tillbaka på Thulevallen i Matfors efter att sett sig om i världen. Emil Nilsson tillbaka på Thulevallen i Matfors efter att sett sig om i världen.

Efter spel på tre konti-nenter – nu återvänder Emil till Matfors

(2018-01-17)
Efter fotbollsspelande i GIF Sundsvall, USA och Australien återvänder anfallaren Emil Nilsson till "mammas gata".
– Förhoppningsvis ska Emil kunna riva sår i många division 4-försvar i år, säger Matfors ass. tränaren Andreas Jonsson.


Spelat fotboll i USA och Australien

Efter studier och fotbollsspelande i både Amerika och Australien återvänder Emil Nilsson till Matfors och "Brukets Blå" efter två spännande år.
När det gäller fotbollsspelandet inledde han i "Staterna" med Northern Arizona University och ifjol blev det spel Adelaide Titans i Australien och innan det Northern så det är en vida berest ung man som åter landat på junfruelig mark.
- Emil är framförallt en offensivt lagd spelare som kan användas både som forward eller på en kant. En välskolad egen produkt som efter tidiga ungdomsåren i Matfors gjorde några säsonger i GIF Sundsvalls ungdomslag. En relativt snabb spelare som förhoppningsvis ska kunna riva sår i många division 4-försvar i år. Har alla egenskaper för att kunna stänka in tvåsiffrigt i år helt klart. Det är lite upp till Emil själv, säger assisterande tränaren Andreas Jonsson.


Stark forwardsuppsättning

Matfors har under ett par år haft lite problem på anfallssidan då man saknat en "killer" som kan avgöra jämna matcher som istället fär kryss slutat med seger.
- I och med att Emil väljer att flytta hem och övriga nyförvärv tycker jag vi har en väldigt fin forwardsuppsättning. Det är en hård men sund konkurrenssituation helt enkelt. säger Andreas Jonsson.
(Läs mer här nedan om Matfors IF:s myförvärv)

Elliot Kårelind är klar för Ljunga/Fränsta som därmed ersätter en skttekung med en annan. Elliot Kårelind är klar för Ljunga/Fränsta som därmed ersätter en skttekung med en annan.

Ljunga/Fränsta ersätter en skyttekung med en annan
– Elliot Kårelind tar steget över från Östavall


(2018-01-16)
Ljunga/Fränsta ersätter en skyttekung med en annan.
Oskar Nordlund ut och Elliot Kårelind in.
– Elliot känner sig nu helt återställd fråm sina skador och är riktigt taggad på den kommande säsongen, säger trämarem Tommy Göransson.


Ljunga/Fränsta tappar sin skyttekung till IFK Timrå och division 2.
Nu ersätter men Oskar Nordlund med en annan anfallare som vet vart målet är beläget. Nämligen 27-åringen Elliot Kårelind som efter ett par skadefyllda säsonger i Östavall nu väljer att trappa ner en serie till Ljunga/Fränsta.
– Elliot känner sig nu helt återställd och är riktigt taggad på den kommande säsongen, säger trämarem Tommy Göransson och fortsätter:
– Elliot är dessutom Ånge IF:s bästa målskytt genom tiderna med sina 125 mål, bland annat 21 fullträffar på en säsong i division 3. Han har utöver Östavall även gjort en säsong i Svartviks IF. Vi är otroligt glada att Elliot väljer oss och vi ser fram emot att få höra motståndarnas nät rassla, avslutar Göransson.

Rani Amir lämnar IFK Sundsvall för Sidsjö-Böle IF. Rani Amir lämnar IFK Sundsvall för Sidsjö-Böle IF.

Kvintett nya spelare klara för Sidsjö-Böle IF:
"Och fler på ingång"


(2018-01-12)
"Jojo-laget" Sidsjö-Böle IF är tillbaka i Medelpadsallsvenskan igen och har gjort klart med fem nya spelare.
– Och vi har faktiskt ännu fler på ingång, säger tränaren Mikael Eklöf.


När jag talade med Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf några dagar in på det nya året hade inte klubben gjort klart med några nya spelare inför comebacken i Medelpadsallsvenskan.
Därefter har det blivit rena ketchupeffekten och dom grön-svarta nykomlingarna kan nu presentera ett helt knippe nyförvärv.
"Micke" får själv presentera spelare för spelare för enkelhetens skull:

Marcus Berglund:
– Född 1997 och kommer från IFK Sundsvall och är en lugn och stabil mittback, stark och bestämd i närkampsspelet.

Petter Sjölund:
– Även han född 1997. Målvakt, senast i Selånger FK men med förflutet i GIF Sundsvall och Distriktspojklaget för sin årgång. Orädd och reaktionssnabb.

Khader Hassan Mohammed:
– En 98:a som spelade nere i Katrineholm senast. Offensiv spelare med härlig fart och teknik.

Mikael Jarl:
–Lite mer rutinerad. Född 1994 och har flyttat hit från Stockholm. Har spelat på en högre nivå än fyran och som nu gör comeback i fotbollen efter knäskada. Senaste klubben är Markim/Orkesta IF utanför Uppsala dit han kom från Täby IS.

Rani Amir:
– Forward och född 1999. En ung offensiv spelare med god teknik snabbhet och spelförståelse. Senast i IFK Sundsvall. Är även en lovande domare. 

Det ser med andra ord bra ut hos nykomlingarna. Åtminstone om man ser till bredden då inga spelarförluster registrerats ännu och man har även fler spelare på väg in.
– Vi har ett gäng intressanta spelare i träning som vi kommer att få besked av inom kort, avslutar tränaren Mikael Eklöf, 44m optinistiskt.

Anton Skarpsvärd-Olsson går till Torpshammar. Anton Skarpsvärd-Olsson går till Torpshammar.

Skarpt nyförvärv till Torpshammars IF:
"Kan göra mål"


(2018-01-12)
Ledartrojkan med Bert-Ove Blom i spetsen fortsätter i Torpshammars IF.
Första förvärvet utifrån är också klar i form av Anton Skarpsvärd-Olsson.
– En snabb yttermittfältare som kan göra mål, säger Håkan Moberg i styrelsen.

 

Det har varit tyst om Torpshammars IF under silly season. Laget är i alla fall igång med säsongen och ledartrion Bert-Ove Blom och Marco Padellaro som tränare och Anders Wikberg som lagledare kör på.
Nu har man gjort klart med årets första nyförvärv utifrån. Det är Anton Skarpsvärd Olsson, 24,  från Stödes IF:s andralag.
– Anton är en snabb yttermittfältare som kan göra mål och som är en spelare som vi hoppas ska utvecklas ytterligare hos oss, säger Håkan Moberg.
– Vi har också några namn som återvänder till föreningen efter en sejour på annat håll och det är Joel Wikholm, Felix Österström Johansson och Fredrik Vikberg. Joel, som anses vara en allroundspelare, har med sin talang och speed mycket att tillföra och vi hoppas att han kan få chansen att blomma ut under året. Felix har agerat ytterback, men kan också spela på andra positioner, och är tuff i sin spelstil vilket vi ser som en god egenskap. Avslutningsvis Fredrik, som gjorde en oerhört bra försäsong ifjol, är åter tillbaka efter ett uppehåll från fotbollen. Ytterback med sin inställning och vilja som största kvalitéer, säger Håkan Moberg.
Som motvikt har Torpshammar tappat veteranen Cliff Nordin till Wiskans IF och Najib Asqari till Ånge IF.

Jinny Holmgren är ett av tre nytillskott för Brukets Blå 2018. Jinny Holmgren är ett av tre nytillskott för Brukets Blå 2018.

Matfors IF fyller på med nytt blod utifrån: "Valt att komma till oss"

(2018-01-11)
Matfors IF har plockat in tre ess utifrån för att förstärka den egna leken inför 2018.
En comebackande f d division 2-spelare och en från vardera Alnö IF och IFK Sundsvall.
– Tre duktiga spelare som valt att söka sig till oss och inte tvärtom, säger assisterande tränaren Anreas Jonsson.


Nytt blod utifrån

Matfors IF brukar normalt jobba internt med sin spelartrupp men inför årets säsong har man gått utanför socknen för att få in lite nytt blod.
Jimmy Holmgren har tagit ett par sabbatsår men nu återfått suget. Mittfältaren har rutin från division 2 med Anundsjö IF och spel i trean med IFK Timrå.
– Jimmy är en otroligt duktig och klok mittfältare som vi kommer få stor nytta av. En ödmjuk kille som har bra inställning och ger hundra procent i varje moment, säger ass. tränaren Andreas Jonsson.
– Ett otroligt härligt och bra gäng som jag ser fram emot att spela med . Inte minst när det gäller dom klassiska derbyna mot Lucksta, säger Jimmy själv om varför han valt att spela med Brukets Blå.


Från IFK Sundsvall och Alnö IF

En spelare som återvänder till "brottsplatsen" är Felix Schmidt som spelade i den blå dressen som ungdomsspelare innan det blev Sund IF och därefter IFK Sundsvall. 
– Toppen att Felix är tillbaka där allting en gång började. På Thulevallen. En snabb och kreativ mittfältare med bra blick för spelet. Tror vi kommer få se många fina framspelningar från hans fötter i år. Efter att ha provtränat en vecka med oss känner vi att intresset är ömsesidigt och han har nu skrivit på för oss, säger Andreas Jonsson.
Adam Johansson från Alnö IF är det tredje esset i leken.
– Adam har tränat med oss sedan i december och det är en mycket spännande spelare i en utvecklingsbar ålder. Anfallaren har imponerat med sina kliniska avslut under träningarna och det blir ett bra tillskott på forwardssidan, säger Andreas Jonsson.


Stänger butiken

Med dessa tre nyflörvärv stänger Matfors in värvarhåven för den här gången.
– Ser nog ut så. Nu jobbar vi på att förlänga med vår duktiga målvakt Jonas Dunberg. Annars har vi en mycket bra konkurrenssituation på samtliga positioner och det känns positivt. Vi har till största del egna produkter vilket är den linje vi vill gå. Sedan känner vi att vi fått in spetskvaliteter i värvningarna vi nu gjort . Nu kan vi börja fokusera på säsongen 2018 med DM som första stopp. En spännande och härlig grupp där det i samtliga fall handlar om spelare som sökt sig till oss och inte tvärtom. Något som tyder på att Matfors IF har ett gott rykte vilket är roligt. Jag tror man trivs i föreningen. Sedan har man otroligt bra utvecklingsmöjligheter i form av bra anläggning och matchmöjligheter i både division 4 och 5, avslutar Andreas Jonsson, ass. tränare för division 4-laget och huvuddito för laget i femman.

Linus Sjölander i Ljunga/Fränstas blåröd-randiga tröja. Linus Sjölander i Ljunga/Fränstas blåröd-randiga tröja.

Linus Sjölander förstärker Ljunga/Fränsta: "Kommeer att pendla från Östersund"

(2018-01-11)
Linus Sjölander flyttade i höstas till Östersund.
Nu byter den välmeriterade 21-åringen från Stöde IF till Ljunga/Fränsta.
– Linus blir ett spännande tillskott för oss, säger nygamle tränaren Tommy Göransson.


Ljunga/Fränsta tappar målskytten Oskar Nordlund uppåt i seriesystemet (scrolla ner för artikel).
Nu ersätts Oskar av Linus Sjölander från Stöde IF. Linus som debuterade i fyran redan som 13-åring och även spelat division 2-fotboll i Ånge IF samt i GIF Sundsvalls Tipselit flyttade i höstas med sin sambo till Östersund. Nu har den 21-årige "veteranen" alltså skrivit på för Ljunga/Fränsta.
– Linus är en allroundspelare som kan spela på alla platser och är därigenom mycket nyttig och blir ett spännande tillskott för oss. Inte minst genom sin kvalitet och rutin från spel i högre serier. Han kommer att pendla till träningar och matcher, säger tränaren Tommy Göransson.

Robin Nymo är en av fyra talangfulla spelare som Essvik hämtat in från Alnö. Robin Nymo är en av fyra talangfulla spelare som Essvik hämtat in från Alnö.

Fler Alnöförstärkningar till Essviks AIF

(2018-01-11)
Ytterligare tre unga spelare från degraderade Alnö IF har tagit steget över till Essviks AIF.
– Dessa är William Rutenius Östman, Robin Nymo och Viggo Gillow, säger nye A-lagslagledaren Glenn Uppling.


Först Elias Friberg. Nu plockar Essviks AIF till sig ytterligare en trio med förflutet i Alnö IF.
– Dessa är William Rutenius Östman, Robin Nymo och Viggo Gillow, säger nye A-lagslagledaren Glenn Uppling.

Vad tycker Alnö IF om detta?
– Förstår att det naturligtvis inte är så roligt för Alnö att vi har plockat fyra spelare men det vi har att erbjuda dessa grabbar gjorde att dom ville satsa vidare och utvecklas som fotbollsspelare på Essviksvallen och inte stanna kvar på ön, säger Glenn Uppling.

Hur utvecklas spelarna bättre i Essviks regi?
– Det vi har att erbjuda är tre till fyra träningar i veckan med hög träningsnärvaro och många unga spelare som bara vill bli bättre på varje träning. Sånt är utvecklande.

Elias Friberg är ju redan presenterad här på Lokalfotbollen tidigare (scrolla ner på sidan). Vad har du att säga om den nya alnötrion spelare för spelare?
– William Rutenius Östman är en forward alternativt mittfältare som har näsa för målet och ett fruktat skott, även riktigt snabb i fötterna fast han är 190 cm lång och många kilo muskler. Robin Nymo är som William, en stor spelare och urstark i närkamperna. En forward som kommer göra en hel del mål i fyran i år. Robin åkte på ett benbrott i fjol men är tillbaka i full träning och han kan man även använda som targetplayer om man vill slå långt ibland, men den fotbollen ska vi i Essvik försöka hålla oss ifrån, för fotboll ska spelas efter marken. Viggo Gillow avslutningsvis kommer nog spela som wingback eller ytterforward. En kille som vänt hemåt efter ett år på fotbollsgymnasium i Skåne. Viggo har en underbar arbetskapacitet, löper från hörnflagga till hörnflagga, och är riktigt giftig i en mot en. Även han har som sagt ett förflutet i Alnö IF.

Har ni ännu fler spelare på ingång?
– Vi har några yngre spelare som tränar med oss, men även några med rutin som spelat högre upp i serierna. Men vi får se hur det blir där.

Några spelarförluster?
– Rutinerade kvartetten Linus Olsson, Jonas Westring, Rickard Gillgren och Christer Erikson har slutat, Mattias Österlund har flyttat till Gävle och skrivit på för Brynäs IF medan GIF Sundsvall handplockat talangerna Erik Wallin och Anton Bylin till sitt U19-lag, avslutar lagledare Uppling.

Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta. Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta.

Prima nytillskott för Lucksta – duo med rutin från spel i högre serier klara

(2018-01-07)
Lucksta har i trettonhelgen landat två meriterade nyförvärv.
Dels Oliver Widahl från IFK Timrå och även skåningen Ola Hagberg från Lunds SK men med meriter från både division 2 och spel utomlands.
– Två mycket starka nyförvärv som vi är glada att ha kunnat knyta till oss, säger målvakten och sportchefen Martin Ålin.


En hälsing och en skåning

Lucksta IF har gjort klart med två spelare med rutin från högre serier.
Från IFK Timrå kommer hälsingen Oliver Widahl som även har division 1- och 2-spel i Selånger FK på meritlistan.
Ny är också Ola Hagberg från Lunds SK.
– Ola är en 26-årig back/mittfältare och en spelare som liknar Mathias "Svella" Svelander – men teknisk. Han har även provat på spel utomlands i Baltikum, säger målvakten och sportchefen Martin Ålin och fortsätter:
– Och när det gäller Oliver vet väl dom flesta i distriktet redan hans kapacitet som målskytt och framspelare. Kan användas både i anfallet och på en kant. Är mycket nöjd över att jag lyckats övertala honom att komma till oss, säger "Ålla".


Been there, done that

Oliver Widahl lämnar alltså IFK Timrå i tvåan för spel i Medelpads-allsvenskan.
– Tröttnade väl lite på att lira i Norrlandstvåan. Har ju gjort det i några år nu och det är en serie som tar upp väldigt mycket av fritiden. Har ju blivit både småbarnsförälder och husägare. Var sugen på något nytt och känner Martin Ålin (sportchefen i Lucksta) som jag lirat medi Selånger. Hantyckte att jag skulle komma och provträna och känna mig för. Det gjorde jag och nu har jag alltså skrivit på. Känns också som om kroppen kommer att må bättre av spel i fyran. Har lite skavanker, säger blivande 28-åringen.
Lucksta sitter inte nöjd utan jobbar på ytterligare förstärkningar.
– Ja, vi har några som tränar med oss och hoppas att några av dom också skall bestämma sig för spel i LIF, säger Martin Ålin.

Trotjänaren Bert-Ove Blom gör sin "77:e" tränarsäsong i Torpshammar. Trotjänaren Bert-Ove Blom gör sin "77:e" tränarsäsong i Torpshammar.

Tränarkollen i Medelpads-allsvenskan

(2018-01-07)
Hur är läget bland våra klubbar i Medelpadsallsvenskan när det gäller tränarbiten?
Vilka kör vidare, vilka har bytt och vilka har inte gjort klart?
Lokalfotbollen har kollat läget.


Essviks AIF:
Fredrik "Snuvan" Martinsson fortsätter som huvudtränare men staben förstärks med Mattias Johansson som assisterande och Glenn Uppling som ny lagledare. Båda från P17-laget.

IFK Sundsvall:
Emad Nademi slutar som huvudtränare av privata skäl. Ass. tränaren Torbjörn Persson tar över. Lars Bodin och Anders Aspenrud kommer att fungera som ass. tränare/lagledare.

Kovlands IF:
Allt-i-allon Fredrik Åhsén förde upp KIF tillbaka till fyran. Hittar man ingen annan så fortsätter Fredrik som huvudtränare/lagledare/sportchef med mera. Jonas Nilsson d ä fortsätter som assisterande tränare.

Ljunga IF/Fränsta IK:
Har jagat tränare sedan Janne Berglund tackade för sig efter serieslutet. Efter att ha dammsugit halva Medelpad efter en ersättare blev det återigen en intern lösning. Mittbacken Tommy Göransson gör comeback som tränare efter ett par års uppehåll då han enbart spelat.
Lagledaren Alex Johansson kör däremot på som vanligt.

Lucksta IF:
Tommy Lerstrand har tackat för sig och ikonen Jimmie Nordberg blir spelande tränare och får till sin hjälp irländaren Paul Thompson. Kent Elfving lär fortsätta som lagledare så vitt jag vet.

Matfors IF: 
Patrik "Tretjak" Jonsson slutar efter tre säsonger och nygammal slavdrivare blir Tobias Sjölund efter några års uppehåll. Andreas Jonsson blir assisterande men kommer även i fortsättningen att ha hand om andralaget.

Nedansjö IK:
Christer Söder fortsätter och siktar på att bli unik – den förste tränare som håller Nedansjö kvar i fyran. Och efter att på bara två år fört NIK från sexan till fyran så skulle det inte förvåna om han lyckas bli "odödlig".

Sidsjö-Böle IF:
Mikael Eklöf gör sin tredje säsong. Först nedflyttning, sedan upp igen. 2018? Även ass. tränaren/lagledaren Mikael Bergdahl tar nya tag.

Söråkers FF:
Nermin Zulovic kör på och gör sin fjärde säsong i distriktet nordligaste division 4-lag. Lagledarduon Fredrik Lundgren och Peter Dagfält slutar och där ersätter andralagets Tony Andersson.

Torpshammars IF.
Bert-Ove Blom gör sin "77:e" säsong i Torp. Ass. tränaren Marco Padellaro och lagledaren Anders Vikberg laddar också vidare.

Tommy Göransson är tillbaka som tränare på Ljunalid. Tommy Göransson är tillbaka som tränare på Ljunalid.

Efter att ha letat land och rike kring – åter en intern tränar-lösning i Ljunga/Fränsta

(2018-01-07)
Tommy Göransson är tillbaka som tränare.
Efter att ha gått bet på en ersättare till fjolårets Janne Berglund tackade Tommy ja under trettonhelgen.
– Det är vi glada över. Tommy har tidigare tränat Ljunga IF och vi vet hans kapacitet och nu när han tvingas lägga bollskorna på hyllan passar det sig naturligt att han tar över laget, säger Ljungas ordförande Roy B Olsson.


Intern tränarlösning

Ifjol letade Ljunga/Fränsta en tränare utifrån i samband med sammanslagningen. Dock utan framgång utan det blev Janne Berglund som tog hand om slavpiskan. Med gott resultat.
Berglunds civila situation gör att han lämnade tjänsten efter säsongen. Därefter har laget återigen sökt land och rike kring efter en ersättare. Dock utan att få något napp. Inte heller lokalt har jaktlyckan varit på topp. Förrän nu då. Och återigen blir det en intern lösning.
– Ja, så blir det. Tommy Göransson tvingas lägga bollskorna på hyllan på grund av skada och då vi vet hans kapacitet som tränare då han hade hand om Ljunga IF i femman för ett par år sedan. Vi är mycket glada över att Tommy väljer att ta på sig uppdraget att föra laget framåt då det finns mycket fotbollskunnande där så rollen faller sig naturlig, säger Ljungas ordförande Roy B Olsson. 


"Klubben i mitt hjärta"

Så här kommenterar Tommy Göransson varför han hoppade på tränartåget igen. Senast var 2016 då han basade för Ljunga IF:s comeback- säsong i fyran.
– Jag tog på mig detta uppdrag då det är i den här klubben som mitt hjärta finns. Efter en fantastisk rolig säsong ifjol så känns det kul att får satsa vidare på det vi drog igång då, säger Tommy Göransson.
Men du blir inte spelande tränare som förra gången?
– Nej, jag lägger skorna på hyllan. Dels för att jag har haft stora problem med skador och sedan enligt mig så funkar det sällan bra med en spelande tränare. Så jag vill lägga allt krut på själva tränarbiten. Går all-in där!
Hur är dagsläget i truppen?
– Det ser bra ut även om Oskar Nordlund och Filip Filipovic lämnatt men övriga kör vidare. Ja, förutom målvaktenViktor Nordlund då.
Hur ser det ut på målvaktssidan med tanke på Viktor?
– Målvaktspositionen var ett frågetecken men det har rätat ut sig då både Valerik Danielian och Erik Alderbrandt kommer köra denna säsong. Vi har en ung kille i division 6-laget också som vi kan slänga in om det kniper.
Inga nyförvärv klara ännu?
– Vi har kontakt med några spännande namn som vi hoppas kunna släppa inom snar framtid, avslutar Ljunga/Fränstas nygamle tränare Tommy Göransson.

Mikael Eklöf kör på i Sidsjö-Böle IF- Mikael Eklöf kör på i Sidsjö-Böle IF-

Mikael Eklöf stannar som tränare för uppflyttade Sidsjö-Böle IF

(2018-01-04)
Mikael Eklöf tränar Sidsjö-Böle IF en tredje säsong.
Det står nu klart efter uppflyttningen tillbaka till Medelpadsallsvenskan.
– Efter att ha tagit en funderare bestämde jag mig strax före jul att köra vidare, säger 44-årigen.


Mikael Eklöf förde ifjol Sidsjö-Böle IF tillbaka till Medelpadsallsvenskan efter en tredjeplats i femman.
Och han fortsätter även under 2018.
– Det stämmer. Efter att ha tagit en funderare bestämde jag mig strax före jul att köra vidare och styra ett ungt Böle. säger den 44:e årige Arsenal-fantasten.
Klubben jobbar på nyförvärv och har haft en del spelare från andra föreningar i träning.
– Men i dagsläget är inga övergångar klara men vi hoppas naturligtvis att kunna presentera några spelare inom kort, säger Eklöf.

Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.