NYHETER 
Allsvenskan

Medelpadslag i Allsvenskan 2018: GIF Sundsvall

En viktig puzzelbit är på plats när Linus Hallenius valde att vara kvar i sitt älskade Giffarna. Arkivfoto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com
En viktig puzzelbit är på plats när Linus Hallenius valde att vara kvar i sitt älskade Giffarna. Arkivfoto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com

Linus Hallenius: "Därför valde jag att vara kvar i GIF Sundsvall"

(2018-12-16)

Igår nåddes vi av det härliga ryktet att Linus Hallenius blir kvar i GIF Sundsvall.
Idag bekräftade klubben och Linus själv att ryktet talade sanning!
– Jag älskar att spela fotboll för GIF Sundsvall


Ryktet sant!

Ryktet om att Linus Hallenius skrivit på för fem nya år för GIF Sundsvall (läs nedan) var sant, fantastiskt nog.
Så här skriver klubben på sin hemsida:
Linus kom tillbaka till klubben inför 2017 och blev under 2018 klubbens bästa målskytt i Allsvenskan genom tiderna samtidigt som han fick bära kaptensbindeln i Tommy Naurins frånvaro.
– Det känns helt fantastiskt att Linus valt att skriva på ett nytt kontrakt. Han har blivit historisk i klubben genom sitt målskytte men han är också en helt fantastisk person som gjort massiva insatser även vid sidan av planen. Vi är glada och stolta i klubben idag, säger sportchefen Urban Hagblom.
– Det känns väldigt bra att jag har fattat beslutet som innebär att jag blir kvar i klubben. Jag älskar att spela fotboll för GIF Sundsvall och jag känner en stolthet över att spela här, säger kapten Hallenius.


"Bäst för mig och familjem"

På frågan vad som gjorde att han skrev på svarar han:
– Det har varit jättetufft att veta vad jag egentligen vill och vad som blir bäst för mig och familjen. Men alla gånger jag diskuterat med mig själv så har det landat i att jag vill vara kvar i GIF Sundsvall. Laget gjorde ett jättebra 2018 och anledningen till att jag skrev på är för att jag vill fortsätta att utvecklas med klubben, säger han.
– Detta är en väldigt viktig pusselbit för GIF Sundsvall och vi är stolta och väldigt glada att få fortsätta ha Linus i klubben, avslutar Hagblom.

Lokalfotbollens kommentar:
En fantastisk julklapp till GIF Sundsvall och klubbens alla anhängare. Trodde nog att den gode Linus skulle lira ute i någon av dom europeiska ligorna efter nyår. Men så blev det inte. 29-åringen satte familjen och sin trygghet i första rummet. Moget! Och förhoppningsvis får Linus den lön och signingbonus en lirare av hans kaliber är värd. Antar att det lär finnas en köpeklausul att om någon intressant proffsklubb på kontinenten hostar upp en rejäl slant och även faller Linus på läppen kan han lämna för ett sista äventyr.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius blir kvar i stan! Linus Hallenius blir kvar i stan!

Glädjebeskedet: Linus Hallenius har skrivit på ett femårskontrakt med GIF – blir klubbens bäst betalde någonsin!

(2018-12-15)

Linus Hallenius blir kvar i GIF Sundsvall.
Och det i fem år!
Åtminstone om man ska tro Sportexpressen!
Anfallsstjärnan blir bäst betald i Giffarnas historia.
Och det med rätta!


Linus Hallenius gjorde sin bästa säsong i karriären i år. Den 29-årige anfallaren och årets skytteligatvåa i Allsvenskan har varit ett jagat villebråd, både från lag i vår högsta serie och utlandet. Men det verkar nu inte bli någon cypriotisk-, rysk- eller sydkoreansk klubb, utan Kubenprodukten blir kvar i Sundsvall. Åtminstone skriver Sportexpressen det på sin sajt. Och att Hallenius skrivit på för fem år och även blir den dyraste i klubbens historia sett till lönen. Den isländska landslagsmannen Hannes Sigurdsson sägs ha legat i topp tidigare.
Om allt det här stämmer är det ett glädjebesked för alla GIF-anhängare runt om i världen och en tidig julklapp!

Texten kan komma att uppdateras


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Andreas Pettersson kommer från U21-landslaget. Andreas Pettersson kommer från U21-landslaget.

Ferran Sibilas ersättare klar – norrlänningen Anders Pettersson ny assisterande tränare

(2018-11-23)

Från Landslaget till NorrLandslaget.
GIF Sundsvall har gjort klart med en ersättare till Ferran Sibila som flyttat hem till Spanien (läs artikel nedan).
– Det känns väldigt bra. Jag och Joel Cedergren klickade direkt, säger Andreas Pettersson som kommer från ett uppdrag som ledare för U21-landslaget.


GIF Sundsvall har gjort klart med en ny assisterande tränare, och han byter från U21-landslaget till Norrlandslaget skriver GIF Sundsvall på sin hemsida, där man skriver:
Luleåbördige Andreas Pettersson, som senast arbetat som assisterande tränare åt U21-landslaget, har kommit överens med klubben och kommer att ansluta till övriga tränartrojkan den första januari.
– Det känns väldigt bra. Egentligen lärde jag känna Roger Franzén först då jag ville veta mer om Giffarna på grund av deras trevliga spel. Sen träffade jag Joel och vi klickade både på ett personligt och ett fotbollsmässigt plan tycker jag, säger Giffarnas nytillskott.
Pettersson har också gått samma PRO-kurs som Henrik Åhnstrand och han har bara gott att säga om personalen runt klubben.
– Jag gillar som sagt Giffarnas sätt att spela fotboll men sen är det också väldigt bra folk runt om klubben så det känns jättebra, säger han.
Sportchef Urban Hagblom är även han väldigt nöjd över lösningen.
– Det här känns fantastiskt bra, Andreas är en otroligt spännande tränare som rimmar väldigt bra med vår verksamhet och övriga tränargruppen. Sen är det alltid roligt med en norrlänning också. Jag är övertygad om att detta kommer bli kanonbra och det är förstås glädjande att tränare från Svenska landslaget väljer att komma till oss. Andreas har dom egenskaper och kvaliteter vi söker för att göra tränartrion komplett, säger Urban.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Tungt GIF-besked: Ferran Sibila lämnar Sundsvall – tränaren flyttar
hem till Spanien: "Tufft beslut"


(2018-11-16)

GIF Sundsvalls omtyckte assisterande spanske tränare Ferran Sibila väljer att inte förnya sitt kontrakt utan flyttar hem till Katalonien.
–  Jag har trivts jättebra i Sundsvall med alla i klubben, laget och supportrarna. Men det här beslutet är inte grundat på det utan på avståndet till min familj och mina vänner, säger succétränaren till klubbens hemsida.


GIF Sundsvalls assisterande tränare Ferran Sibila, som anses som arkitekten till det omhuldade spelsystemet, har bestämt sig för att lämna klubben och staden av personliga skäl, skriver allsvenskarna på sin hemsida.
– Jag har trivts jättebra i Sundsvall med alla i klubben, laget och supportrarna. Men det här beslutet är inte grundat på det utan på avståndet till min familj och mina vänner. Det är ett tufft beslut att ta eftersom jag inte tror att lagets resa är över, men ibland måste man fatta tuffa beslut. Jag vet inte vad som händer i den närmaste framtiden men GIF-familjen och Sundsvall kommer alltid att finnas i mitt hjärta, säger Ferran Sibila.
– Ferran kom till GIF Sundsvall inför 2017 och har gjort ett starkt avtryck i föreningen både som människa och tränare, men avståndet till nära och kära gör att han flyttar närmare hem, säger sportchefen Urban Hagblom.
Hagblom fortsätter:
– Det är otroligt tråkigt för oss såklart, men samtidigt har jag stor förståelse för Ferran. Han har varit långt borta från familjen under en längre tid och man måste respektera beslut som någon fattat utifrån sitt hjärta. Vi har haft och har en bra dialog och det är inte omöjligt att vi får se honom här igen en dag.
Det är ännu oklart vem eller ens om GIF Sundsvall kommer att ersätta Ferran Sibila.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

GIF Sundsvalls David Batanero blev av Medelpads Fotbollförbund utsedd till Årets Spelare i distriktet. På damsidan tog SDFF:s, men Selångerfostrade, Olivia Wänglund hem priset. Linus Hallenius lade beslag på det nyinstiftade priset Årets Prestation för sin fantastiska säsong och många vackra mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
GIF Sundsvalls David Batanero blev av Medelpads Fotbollförbund utsedd till Årets Spelare i distriktet. På damsidan tog SDFF:s, men Selångerfostrade, Olivia Wänglund hem priset. Linus Hallenius lade beslag på det nyinstiftade priset Årets Prestation för sin fantastiska säsong och många vackra mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Olivia Wänglund & David Batanero bäst i Medelpad – och nyinstiftat pris till Linus Hallenius

(2018-11-13)

I afton utsågs distriktets bästa spelare av Medelpads Fotbollförbund på dam- och herrsidan.
David Batanero och Olivia Wänglund heter pristagarna.
Samtidigt stiftade man ett nytt pris, "Årets Prestation". En utmärkelse som tilldelades Linus Hallenius.
– Häftigt att dom fick komma på ett nytt pris, säger anfallsstjärnan efter att ha slagit GIF:s målrekord både totalt och under en säsong.


Favorit i repris på damsidan

I afton delade Medelpads Fotbollförbund ut pris till årets bästa spelare på såväl dam- som herrsidan.
På damsidan blev det en favorit i repris. Olivia Wänglund tog hem utmärkelsen för andra året på raken.
Så här löd juryns motivering:
"Spelaren tillhör Sverigeeliten i två olika idrotter, men har inför säsongen 2018 valt att satsa på fotbollen och göra det i SDFF. Och vilken säsong sedan! Ni som sökt er till Np3 Arena har fått se en spelare med alla de kvalitéer som en spelare behöver. Ni har sett henne på mittfältet i laget där hon visat upp sin tekniska förmåga, styrka i huvudspelet, passnings- och brytningsskicklighet utan att mattas under dryga 90 minuter, d v s en fantastisk fysik dessutom. Att gå från division 1-fotboll till att vara startspelare i Elitettan är en bedrift och bekräftelse på att spelaren fortsatt utveckla sina kvalitéer. Ytterligare en bekräftelse på spelarens spetskunnande inklusive ledaregenskaper är att hon är ordinarie i F19- landslaget – och där också fått axla lagkaptensrollen".


Spanjor Årets spelare

På herrsidan var det den spanske passningseleganten på mitten, David Batanero, som tog hem titeln. Och juryns motivering löd (vi tar den på svenska):
"Förutom att spelaren under den gångna säsongen starkt bidragit till lagets framgång, har han också underhållit publiken med sin bländande teknik och spelskicklighet. Han har förmågan göra det svåra enkelt, inte minst när han fördelat bollar till sina medspelare med ett lugn och otrolig precision. Hans vänsterfot har levererat många briljanta framspelningar, som också resulterat i mål. Som han säger själv : ”Jag försöker alltid veta var mina medspelare är.” Han har även valt att avsluta själv några gånger, även det med framgång – 5 mål gjorda denna säsong.
Tränare Joel Cedergren har sagt att ”Bata har kvalitéer som är svåra att hitta i den här serien”. Vi håller med. En av ligans bäste mittfältare".


Nytt pris instiftat till Linus Hallenius

Medelpads Fotbollförbund instiftade i år ett nytt pris, "Årets Prestation". För inte går det att dela ut ett lokalt pris utan att ge något till GIF Sundsvalls lagkapten efter hans fantastiska säsong där han blev bäste allsvenske målskytten i GIF genom alla år och i år även kom tvåa i hela skytteligan med sina aderton mål.
– Ja, tyvärr. Hade gärna gjort ett par mål till och vunnit, säger Linus Hallenius halvt på skämt, halvt på allvar.
Och om priset:
– Häftigt att dom fick komma på ett nytt pris, säger anfallsstjärnan efter att ha slagit GIF:s målrekord både totalt och under en säsong.
Så här löd ordföranden Lena Wallgrens motivering till Linus Hallenius:
– Inför säsongen 2018 var det ingen av de så kallade experterna som trodde på GIF Sundsvall och när du, Linus, kom till Giffarna 2017 var det väl ingen som anade vad som väntade. Ja, förutom kanske Du själv. Nu när vi står här kan vi konstatera att Du är GIF Sundsvalls meste målskytt i Allsvenskan med dina 29 mål, du tangerar inte, du raderar ut, ja kanske till och med krossar det tidigare rekordet på 18 mål. Du har alltså under en säsong gjort lika många som tidigare rekordhållare gjorde på fyra säsonger. Du blir näst bäste målskytten i Allsvenskan 2018 med dina 18 mål. Tilläggas kan att du också har sex assists i år. Sportbladet rankar Dig som tredje bäste spelaren i Allsvenskan. De uttrycker sig så här; ”Linus Hallenius har varit den avgörande faktorn till att GIF Sundsvall spelat så bra och som faktiskt sett till att överlägsen spelkvalitet faktiskt också lett till mål och poäng. 29-åringen har alltid varit en intelligent och opportunistisk avslutare så när självförtroendet, bolltouchen och den frustande fysiken är tillbaka blir han nästan ostoppbar på allsvensk nivå. Kan ensam sysselsätta ett helt försvar."


Hallenius med i välgörenhetsmatchen?

Lena Wallgren fortsätter:
– Läste någonstans att någon uttryckt något i stil med att Ditt självförtroende går att jämföra med all skog i hela Norrland.
Den attityd, entusiasm och energi du visar och delar med dig på plan är beundransvärd. Som lagkapten och pådrivare är Du ett föredöme – Du ger aldrig upp. Även utanför planen är Du ett föredöme och en förebild genom ditt engagemang i olika sammanhang, t ex ungdomars läsande.
Du har också i media lyft frågan om "fusket" på plan, där den "lilla" föreningen kanske inte alltid har det så lätt gentemot den "stora" föreningen. Och man lyssnar på dig – du vet vad du talar om".
Linus Hallenius fick en förfrågan att vara med och förstärka Medelpadsallsvenskans All Star-lag mot IFK Timrå.
– Är just nu lite sliten och småskadad efter en lång säsong  men är jag hemma, frisk och kry så kanske det. Det är ju en välgörenhetsmatch, säger Linus Hallenius.

• Lyssna och se Lokalfotbollens intervju med Olivia Wänglund

• Lyssna och se Lokalfotbollens intervju med Linus Hallenius

Tyvärr blev det ingen intervju med David Batanero då min spanska inte var på topp och han hann försvinna innan jag hittade någon parlör...plus att batteriet i kameran tog slut...

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Hanna Glas är nominerad till Årets Back. Hanna Glas är nominerad till Årets Back.

Blir det några priser till Hanna och Emil i kvällens fotbollsgala? 

(2018-11-12)

Igår avslutade GIF Sundsvall sin bästa säsong sedan 1980-talet.
Ikväll går årets fotbollsgala av stapeln men inga GIF-spelare är nominerade till att få några utmärkelser. Däremot Joel Cedergren som Årets Tränare plus att förre Giffaren Emil Forsberg är nominerad som bäste mittfältare och förre SDFF-spelaren Hanna Glas som Årets Back.

Här är dom nominerade i afton:

Årets målvakt:
Dam: Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Hedvig Lindahl (Chelsea FC), Zećira Mušović (FC Rosengård).
Herr: Karl-Johan Johnsson (EA Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City AFC), Robin Olsen (FC København/AS Roma).

Årets back
Dam: Hanna Glas (Eskilstuna United DFF/Paris Saint-Germain FC), Nilla Fischer (VfL Wolfsburg), Linda Sembrant (Montpellier Hérault SC).
Herr: Ludwig Augustinsson (SV Werder Bremen), Andreas Granqvist (FC Krasnodar/Helsingborgs IF), Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United FC).

Årets mittfältare:
Dam: Kosovare Asllani (Linköpings FC), Jelena Čanković (Växjö DFF), Caroline Seger (FC Rosengård).
Herr: Viktor Claesson (FC Krasnodar), Albin Ekdal (Hamburger SV/UC Sampdoria), Emil Forsberg (RB Leipzig).

Årets forward:
Dam: Anna Anvegård (Växjö DFF), Stina Blackstenius (Montpellier Hérault SC), Anja Mittag (FC Rosengård).
Herr: Saman Ghoddos (Östersunds FK/Amiens FC), Ola Toivonen (Toulouse FC/Melbourne Victory FC), Zlatan Ibrahimović (Manchester United FC/Los Angeles Galaxy).

Damallsvenskans mest värdefulla spelare:
Sif Atladóttir (Kristianstads DFF),, Julia Karlernäs (Piteå IF DFF), Caroline Seger, Rosengård FC).
 
Årets genombrott i Damallsvenskan:
Anna Anvegård (Växjö DFF), Rebecka Blomqvist (Kopparberg/Göteborgs FC), Julia Zigiotti Olme (Hammarby IF/Kopparberg/Göteborgs FC).
 
Årets tränare i Damallsvenskan:
Stellan Carlsson (Piteå IF DFF), Jonas Eidevall (FC Rosengård), Marcus Lantz (Kopparberg/Göteborgs FC).

Årets nykomling, årets mest värdefulle spelare och årets tränare på herrsidan koras i ”Allsvenskans stora pris” som sänds i CMore den 19 november.

Till utmärkelserna Guldbollen, Diamantbollen, Årets domare och Fotbollskanalens hederspris på Fotbollsgalan sker inga förhandsnomineringar.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

David Haros stolpskott i inledningen var tillsammans med Linus Hallenius bortdömda mål det närmaste GIF kom ett mål. David Haros stolpskott i inledningen var tillsammans med Linus Hallenius bortdömda mål det närmaste GIF kom ett mål.

Giffarna avslutade med förlust mot Dalkurd – som ändå åkte ur Allsvenskan 

(2018-11-11)

Dalkurd vann mot GIF Sundsvall i regnet och rusket i den allsvenska avslutningen på Np3 Arena –  men fick ändå respass.
– Det här har varit en historisk säsong för GIF sett till poängen vi tagit och på det sätt vi har gjort det, säger GIF-tränaren Joel Cedergren till st.nu.


Åkte ur trots seger

GIF Sundsvall föll i avslutningsmatchen mot Dalkurd. Ett Borlänge/ Uppsala/Gävle-lag som krigade för nytt kontrakt och var tvungna att vinna på Np3 Arena för att inte åka ur Allsvenskan. Nu visade sig att segern inte räckte då värsta konkurrenten Brommapojkarna vann sin avslutning och som nu får försöka kvala sig kvar mot AFC Eskilstuna.
Annars inledde GIF piggt och hade ett bra tryck men kom då inte närmare i blötan än ett stolpskott av David Haro.
I den 34:e minuten trodde Np3 Arena att Linus Hallenius gjort sitt 19:e allsvenska mål i år. Efter en läcker soloraid avslutade han med ett högerskott inne i straffområdet som satt perfekt till vänster om Sixten Mohlin i bortamålet. Bara för att ett par sekunder senare bli bortdömt för hands. Mindre än halvminuten senare låg bollen istället i Giffarnas mål. Ditförpassad av en helt ren Ferhad Ayaz som efter att ha blivit frispelad av Pol Moreno (!), som misslyckades kapitalt med sin bakåtpassning till William Eskelinen.
Därefter parkerade Dalkurd bussen framför eget mål och hemmalaget hade ingen låssmed som kunde öppna den. Han med dyrken (David Batanero) satt skadad på läktaren.


Han med dyrken saknades

Trots det massiva bollinnehavet skapade GIF bara ett par farliga chanser resten av matchen, båda inom loppet av några sekunder i mitten av den andra halvleken. Först ett skott från Linus Hallenius på David Haros klackpass som Mohlin styrde till hörna och på den rensade Henrik Löfkvist undan en GIF-nick på mållinjen.
Trots vinsten lämnade nykomlingarna planen med böjda huvuden då man för första gången i sin korta historia nu åkte ur en serie.
Förlusten gjorde varken till eller ifrån för GIF Sundsvall i sluttabellen då Djurgården vann sin match och dom helblå medelpadingarna taxade in på en finfin åttondeplats. På övre halvan alltså och inget nagelbitande dom sista höstomgångarna som man blivit van vid även om avslutningsförlusten sved en aning.
– Det första jag sa i omklädningsrummet efter matchen är att vi får ha lite perspektiv på det här. Det här har varit en historisk säsong för GIF sett till poängen vi tagit och på det sätt vi har gjort det. Vi placerade oss också bra, så vi har gjort en klart bra säsong. Vi har haft duktiga fotbollsspelare individuellt, men det är även många bakom de elva på planen som har skinit. Vi har haft en starkare grupp i år än förra året. Jag är stolt över det här året, men nyfiken på vad vi kan göra nästa år, säger GIF-tränaren Joel Cedergren till st.nu.


Grattis AIK

Lokalfotbollen ber att få gratulera AIK till SM-guldet 2018. "Gnaget" darrade inte på manchetterna utan vann med matchens enda mål på Guldfågeln Arena i Kalmar och kunde kvittera ut guldmedaljerna och Lennart Johanssons Pokal. Mer om den allsvenska säsongen kommer senare.


• TV: Höjdpunkter (nåja) från matchen

GIF Sundsvall - Dalkurd FF 0-1
2018-11-01 - 15:00 - Np3 Arena
Målet: 0-1 Ferhad Ayaz (35)
Domare: Kasper Sjöberg
Publik: 4 632
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Så här ser han ut, mannen som såg till att AIK:s guldfest uteblev under söndagen. Så här ser han ut, mannen som såg till att AIK:s guldfest uteblev under söndagen.

William Eskelinen sköt upp AIK:s guldfirande inför
50 000 på Nationalarenan 


(2018-11-04)

Guldfesten var riggad och nytt publik-rekord på Friends Arena.
Det enda som krävdes var att få en boll förbi GIF-målvakten.
Men William Eskelinen var på bästa bollmotarhumör så guldfesten uteblev för dom över 50 000 AIK-fansen.
– Kul att spela sådana här matcher, var Eskelinens första kommentar till C More efter matchen.


Uppskjuten guldfest

Nytt publikrekord på Friends Arena.
14-0 i hörnor, 12-0 i avslut på mål.
Men William Eskelinen såg till att det inte blev någon guldfest för dom över 50 000 AIK-fansen på plats. 
GIF-keeperna var nämligen formidabel och räddade allt som kom i hans väg – utom två avslut. Det ena, Henok Goitoms klack, blev bortdömt för offside och det andra, kanonskott från Daniel Sundberg, tog högerstolpen hand om. Men som det heter; "en bra målvakt ska ha tur!. Och William Eskelinen var verkligen en bra målvakt denna afton. En sjuhelsikes bra målvakt till och med.
– Kan inte klaga, kändes riktigt bra idag. Det här var nog en av mina bättre matcher i karriären, säger målvaktshjälten efter matchen.
Som kuriosa kan nämnas att pappa Kaj bland annat spelat med både Djurgården och Hammarnby, men inte AIK...


Spel mot ett mål

AIK hade som sagt chansen att spela hem SM-guldet vid seger hemma på Friends Arena vid seger mot GIF Sundsvall.
Men trots spel mot ett mål i 90 minuter förblev matchen mållös. Att Giffarna skulle göra det var ingen överraskning då man inte hade ett enda officiellt avslut på mål. Dock en sanning med modifikation då Linus Hallenius hade ett lamt avslut som inte beredde AIK-keepern några som helst bekymmer. Men nog borde det ändå räknas med i statistiken...
AIK hade desto fler avslut, och en hel del både utanför och över. Och det som gick mellan stolparna nöp alltså William Eskelinen. Bästa sju räddningarna var en utstäckt fotparad i friläge och att han höll en nick från nära håll av Alexander Milošević i första. Tippade en hård nick över av Henok Goitom plus fotparerade ett friläge från samme AIK-anfallare, kastade sig åt höger och boxade bort ett skott från tio meter, viftade undan en nick från nära håll i krysset till hörna innan han på övertid svarade för "kronjuvelen" då han tippade inhopparen Heradi Rashidis stehårda skott i ribban via fingertopparna och fick därmed lite av en revansch på Rashidi då det var han som avgjorde mötet på Np3 Arena med ett fantastiskt skott i krysset, även det på stopptid den gången.
– Kul att spela sådana här matcher, var Eskelinens första kommentar till C More efter matchen.


Inte nöjd trots poängen

Trots poängen var inte GIF-tränaren Joel Cedergren nöjd med sitt lags insats och sade på presskonferansen efteråt:
– Vi åkte hit för att visa hur bra vi är och göra en bra prestation, förhoppningsvis vinna matchen. Men jag tycker inte att vi är bra. AIK är klart bättre än oss och ska vinna matchen, så är det.
Cedergren fortsätter:
– Vi blev lite tagna av AIK:s taktik. Dom ställer till det för oss. Jag tycker att vi hade en bra plan för hur vi skulle försöka hitta ytor mot AIK men de kom ut helt annorlunda och markerade tre av våra spelare, det blev en helt annan match än vad vi tänkt oss och vi sliter lite där. AIK:s man mot man är bättre än vad vi klarar av att hantera. Vi har svårt att lösa press och få ett ordnat eget spel. Framåt trycker dom ner oss och där är de tunga med sina inlägg. Jag vet inte hur många hundraprocentiga chanser de har men det är många.
Efter presskonferensen tog Joel Cedergren och Rickard Norling varandra i hand och Cedergren skakade på huvudet och bad om ursäkt, "sorry".
– Ja så var det faktiskt, men vad ska vi hit och göra om vi ska spela så här? Då är det bättre att vi förlorar, säger Cedergren.


Guldet på Guldfågeln Arena istället?

AIK sitter emellertid i förarsätet inför den sista omgången och det räcker med en pinne borta mot Kalmar för att fira guldet på Guldfågeln Arena istället. Enda hotet IFK Norrköping måste vinna borta på Hisingen mot Häcken, eller vinna med elva mål om AIK kryssar...
GIF Sundsvall har fortfarande chansen att bli bästa Norrlandslag men då krävs kryss eller seger i avslutningsmatchen hemma mot ett kontraktsjagande Dalkurd plus att det hänger på hur det går för Östersund nere i Trelleborg. Jämtarna är en pinne före GIF men har sämre målskillnad.


• TV: Höjdpunkter från matchen

AIK - GIF Sundsvall 0-0
2018-11-04 - 19:00 - Friends Arena
Domare: Andreas Ekberg
Publik: 50 128
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

GIF var nära att hämta in 0-3-underläge mot Bajen men föll trots två nya fullträffar av Linus Hallenius. GIF var nära att hämta in 0-3-underläge mot Bajen men föll trots två nya fullträffar av Linus Hallenius.

GIF Sundsvall föll åter mot Hammarby sedan man än en gång varit nära att hämta in stort underläge 

(2018-10-31)

GIF Sundsvall låg i våras under mot Hammarby med 0-4 men var bara Peter Wilsons bortdömda mål från poäng.
Ikväll hamnade man i 0-3-underläge men var bara en superräddning från Hammarbymålvakten från poäng.


Stort underläge igen mot Hammarby

I våras hamnade GIF Sundsvall i 0-4-underläge på Tele2 Arena men var på vippen att hämta in underläget men Peter Wilsons 4-4-boll blev bortdömt för offside.
Ikväll hamnade GIF i 0-3-underläge sedann gästande Hammarby tagit Giffarna på sängen rent taktiskt genom att punktmarkera hela hemmamittfältet och tagit död på både GIF:s upp- som anfallsspel samtidigt som man utnyttjade blottor och misstag i GIF-försvaret.
I den 13:e minuten fick inte målvakten William Eskelinen bort en hörna vilket resulterade i Mads Fenger Nielsens mål ur nära vinkel men från nära håll. 0-2 kom 20 minuter senare sedan GIF-försvaret öppnat upp sig och Imad Khalili ostört fått bredsida in Nikola Djurdjic sidledspassning från vänster högt bakom Eskelinen från straffområdeslinjen.
Tidigt in i andra kom även 0-3 då Nikola Djurdjic löpt in mot den bortre stolpen och varit först på Neto Borges perfekta djupledsinspel med sin vänsterfot.


Monsterräddning från poäng

Men GIF visade moral och bara någon minut senare blev David Batanero fälld sedan han vänt bort en Bajenförsvarare och drivit in i straffområdet ute till vänster. Linus Hallenius tog hand om straffen och begravde den perfekt i det låga högra hörnet. Hallenius 17:e mål i årets allsvenska.
Och det skulle bli ett 18:e! Dennis Olsson slog en fantastisk djupledsboll med sin vänsterfot från egen planhalva som Hallenius löpte på och tog ner den på bröstet en bit in i straffområdet och stötte in den med högerfoten. Ett klassmål och nerv i matchen.
När klockan precis slagit över på stopptid var stora delar av Np3 Arenas publik på väg att dra in luft i lungorna och jubla för ett kvtteringsmål. Men Bajenmålvakten Davor Blazevic svarade för en smått makaber enhandsräddning på Carlos Moros Gracia nick.
Hammarby jagar därför vidare mot en Europaplats medan GIF får hoppas på att komma förbi nabon Östetsund i dom sista omgångarna. Kan bli tufft då ett guldjagande AIK väntar på Friends Arena på söndag.


Lärande

GIF-tränaren Joel Cedergren var samlad när han talade med lokalpressen efter matchen:
– Det är klart att vi är besvikna, det är tufft att ligga under med 3-0, samtidigt intressant att möta ett annorlunda försvarsspel och hur vi ska kunna lösa det. Som lärande är det bra, vi kommer säkert att vara med om det här någon fler gång. Vi gör en forcering, vi försöker, spelarna gör allt dom kan, säger Cedergren.
Så här kommenterar GIF:s lagkapten Hammarbys taktik:
– Det kändes som de utmanövrerade oss i första halvlek. Det påminner om i våras när Östersund punktmarkerade Batanero. I dag blev det ännu mer, när de tog bort fyra spelare, säger Linus Hallenius till st.nu. Hallenius som är två poäng bakom skytteligaledaren, Häckens Paulinho, som har gjort 20 mål.


• TV: Höjdpunkter från matchen

GIF Sundsvall - Hammarby IF
2018-10-31 - 19:00 - Np3 Arena
Målen: 0-1 Mads Fenger Nielsen (13), 0-2 Imad Khalili (34), 0-3 Nikola Djurdjic (52), 1-3 Linus Hallenius (54, straff), 2-3 Linus Hallenius (66).
Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: 4 639
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius satte två "måltjuvsmål". Linus Hallenius satte två "måltjuvsmål".

GIF Sundsvall vann mot IFK Göteborg i "match med två ansikten"

(2018-10-26)

GIF Sundsvall presterade en av årets bästa halvlekar och ledde med 2-0 i paus.
I den andra tog IFK Göteborg över och lyckades reducera på slutet efter en till synes onödig straff och gav nerv i matchen.
– En match med två ansikten, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren.


Tredje raka segern mot IFK Göteborg

För knappt ett år sedan vann GIF Sundsvall på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg med 3-0 och säkrade därmed nytt allsvenskt kontrakt.
I afton tog man en ny victoria mot Blåvitt, men med något knappare siffror, 2-1.
Men ser man till den första halvleken, som var en av Giffarnas allra bästa i år, såg det ut som om 2-0 skulle utökas rejält under den andra halvleken.
Linus Hallenius fläkte sig och vinklade in Maic Semas inspel från höger i den fremte minuten och i den 17:e nöp han in en retur efter en räddning på mållinjen efter Carlos Moros Gracias nick efter hörna.
GIF, för dagen i kycklinggult, hade sedan goda chanser att utöka ledningen före pausvilan.


Straffreducering på slutet och nerv

I den andra morskade Blåvitt upp sig och pressade och stressade gästerna på ett helt annat sätt i regnet och höstrusket. Men så många vassa chanser skapades inte.
David Batanero var strax innan timmen spelad nära att stänga matchen med sin vänster men Blåvittkeepern Johan Dahlin höll sitt lag kvar i matchen.
Med tre ordinarie minuter kvar bjöd dock GIF mer eller mindre IFK Göteborg på en straffspark. Den exekuterade Giorgi Kharaishvili perfekt. William Eskelinen till höger och bollen högt upp i vänstra hörnet.
Därefter blev det nerv i matchen, inte minst med tanke på att GIF haft en förkärlek att släppa in sena mål som kostad poäng. Men mer än ett par bollar in i straffområdet kom aldrig IFK Göteborg och Giffarna kunde ta sin tredje raka seger mot det forna storlaget.
– En match med två ansikten. Vi gör en riktigt bra första halvlek, åtminstone första 35. I andra blev vi för korta i spelet och lyckades inte hitta ytorna bakom deras mittfält. Något som gjorde att dom fick lite tryckpå oss stundtals och vi blev lite stressade när vi hade bollen, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren.


• TV: Höjdpunkter från matchen

Läs även:
• Hallenius sköt skarpt i Göteborg

IFK Göteborg - GIF Sundsvall 1-2
2018-10-26 - 19:00 - Gamla Ullevi
Målen: 0-1 Linus Hallenius (5), 0-2 Linus Hallenius (17), 1-2 Giorgi Kharaishvili (87).
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 6 172
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Ett mer motiverat Elfsborg slog tillbaka GIF Sundsvall – Eskelinens praktnolla spräckt efter 300 minuter

(2018-10-21)

GIF Sundsvall förlorade mot ett mer motiverat Elfsborg på Borås Arena.
"Gulingarna" vann med 2-0 efter en mållös första halvlek och segern var odiskutabel efter att man spräckt William Eskelinens drygt 300 minuter hållna nolla.
– Bara att erkänna. Elfsborg var bättre än oss idag, säger GIF Sundsvalls lagkapten Linus Hallenius.


GIF-förlust "som vanligt" i Borås

GIF Sundsvall har haft problem med Elfsborg i Borås oavsett om det spelats på gamla Ryavallen eller nya Borås Arena. Tror GIF bara tagit två segrar på alla år.
Och det skulle inte bli någon i år heller. Elfsborg kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan och verkade vara betydligt mer motiverade och vann dom allra flesta närkamperna och andrabollarna samtdigit som man ofta kom runt på kanterna i offensiven och inte släppte till mycket bakåt.
Det var också "gulingarna" som hittade nätet först men Simon Lundevall var offside när han förlängde Victor Prodells nick efter hörna strax före mållinjen. Rami Kaib sköt två minuter senare, efter kvarten spelad, utanför "öppet mål" sedan William Eskelinen släppt retur på ett skott utifrån.
Enda riktiga GIF-chansen under den första halvleken hade Linus Hallenius men hans vinkelskott benparerades av Kevin Stuhr Ellegard i hemmamålet.


300 minutersnolla spräckt

Eric Björkander hade ett avslut efter ett snett inåt bakåt pass i inledningen av den andra halvleken men även den parerade Elfsborgskeepern med hjälp av "buggarna".
Därefter blev det mest Elfsborg. Och Daniel Gustafssons bravader på högerkanten. Först slog han ett stenhårt inspel till Victor Prodell som från bara någon meter från mållinjen kunde stöta in 1-0 tio minuter in i andra och spräckte däremed Eskelinens drygt 300 minuter hållna nolla.
Kvarten senare kom Gustafsson åter runt på sin högerkant och levererade in ett nytt hårt inspel som Stefan Ishizaki "helikopterklackade" in i bortre gaveln. Ett konstmål i den högre skolan.
Boråsarna låg sedan närmare ett tredje mål än GIF en reducering och vinner fullkomligt rättvist och tar tre viktiga poäng och fjärmar sig från bottenstriden.

texten kan komma att uppdateras med kommentarer etc.


• TV: Höjdpunkter från matchen (kommer)

IF Elfsborg - GIF Sundsvall 2-0
2018-10-21 - 17:30 - Borås Arena
Målen: 1-0 Viktor Prodell (55), 2-0 Stefan Ishizaki (70).
Domare: Kasper Sjöberg
Publik: 5 128
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

GIF Sundsvall tog en säker seger mot Kalmar FF
– och det utan sin skadade skyttekung


(2018-10-08)

GIF Sundsvall tog en stabil 2-0-seger hemma mot Kalmar FF.
Och det utan en skadad Linus Hallenius, skyttekungen!
– Linus kom in här och sa: Fan vad kul det är att se oss spela. Jag förstår inte att det inte är ännu mer folk som är här och tittar", säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren till C More efter matchen.


Brukar normalt ha svårt

GIF Sundsvall brukar normalt ha problem med Kalmar FF, åtta raka utan seger hemma. Men idag mot ett formsvagt smålandslag, sex raka utan vinst, tog Giffarna en till synes enkel seger. Och man gör detta utan sin skyttekung Linus Hallenius. Men KFF var riktigt svaga och hade såvitt jag minns inte ett skott på mål. Det hade GIF som ofta enkelt kunde ta sig förbi gästernas statiska mittfält.
Ledningsmålet kom efter dryga halvtimmen då David Myrestam i en offensiv raid spelade snett bakåt från kortlinjen till David Batanero som från strafflinjen stänkte in bollen.
Giffarna hade sedan flera chanser att utöka ledningen men både Maic Sema och Peter Wilson hade inte siktet riätt inställt. 


Målvaktstabbe

Ett mål i fotboll är en skör ledning så när David Haro sköt 2-0 "rakt igenom" KFF-målvakten Lukas Hägg Johansson i den 78:e minuten på pass från Jonathan Tamini var saken helt klar.
– Linus kom in här och sa; "Fan vad kul det är att se oss spela. Jag förstår inte varför det inte är ännu mer folk som är här och tittar", säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren till C More efter matchen.


Hyllning till Patronerna

Avslutningsvis måste jag be att få citera ST:s Andreas Lidéns pricksäkra hyllning av GIF Sundsvalls supporterklubb Patronerna:
"Höstmörkret till trots; GIF Sundsvalls supportrar visade engagemang och klass hela vägen. Från före avspark till applåderna efteråt. Och under hela matchen trummade och sjöng Patronerna. De luttrade supportrarna som är vana att lida och våndas ända in i november. Nu får de njuta av oktoberfester för första gången på evigheters evigheter. Insatsen mot Kalmar klassar jag som högoktanig från läktarhåll".


• TV: Höjdpunkter från matchen

GIF Sundsvall - Kalmar FF 0-0
2018-10-08 - 19:00 - Np3 Arena
Målen: 1-0 David Batanero (31), 2-0 David Haro (78).
Domare: Martin Strömbergsson
Publik: 4 234
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

William Eskelinen är en av få GIF-målvakter som hållit nollan i Malmö. William Eskelinen är en av få GIF-målvakter som hållit nollan i Malmö.

GIF Sundsvall tillbaka-pressade i 94 minuter – men ändå nära att sätta ett segermål!

(2018-09-30)

1-21 i hörnor, 6-19 i avslut.
Resultat? 0-0.
Och det var nästan så att GIF Sundsvall kunnat åkt hem med tre poäng från Malmö om man utnyttjat någon av sina vassa omställningar.
– 


under uppdateering


• TV:

Malmö FF - GIF Sundsvall 0-0
2018-09-30 - 17:30 - Swedbank Arena
Domare: Victor Wolf
Publik: 12 058
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Oliver Berg jublar efter att ha kvitterat i den 89:e minuten mot Djurgården. Foto: Anders Thorsell. Sundsvallsbilder.com.
Oliver Berg jublar efter att ha kvitterat i den 89:e minuten mot Djurgården. Foto: Anders Thorsell. Sundsvallsbilder.com.

Norrmannen Berg fixade sen kvittering för GIF Sundsvall mot Djurgården: "Men vu borde ha vunnit"

(2018-09-26)

GIF Sundsvall har inte besegrat Djurgården hemma sedan 2002.
Och det blev inte seger den här gången heller.
Men väl en sen kvittering till 1-1 genom norrmannen Oliver Berg.
– Jag tycker vi gör det bra. Vi har en liten dålig period efter deras 1-0, men sett över 90 minuter kanske vi borde haft tre poäng, säger Oliver Berg till C More efter matchen.


"Isak" visade klass

GIF Sundsvall har det här seklet haft problem med att bemästra Djurgården hemma vare sig hemmaplanen hetat IP eller Norrporten Arena. Inte sedan 2002 har det blivit seger. Och trots att den nu heter Np3 Arena blev det ingen trepoängare nu heller. Men det var ytterst nära att det inte skulle bli någon poäng överhuvudtaget.
Giffarna inledde bra i stormen och vaskade fram några riktigt bra chanser. Linus Hallenius hade en bra nick men förre landslagsmålvakten Andreas Isaksson utnyttjade hela sin längd för att nå bollen.
Strax därpå skarvade Pol Moreno ett inkast men Isaksson parerade igen, och så även på returen.
Precis innan halvtimmen spelad var det i stället gästernas Kerim Mrabti som fick på en bra träff från straffområdeslinjen och bollen borrade sig in i målet förbi en maktlös William Eskelinen.


Norrman frälste GIF

Giffarna jagade kvittering i den andra halvleken men när vinden började mojna började även GIF-attackerna göra sammalunda. Nen i slutet satsade man emellertid på en rejäl forcering. Och se! Den gav utdelning! Maic Sema träffade först "plankan" men på returen höll sig den inhoppande norrmannen Oliver Berg framme.
– Jag var lugn, så det var egentligen bara att skjuta i mål, säger Berg till C More efter matchen.
Målskytten fortsatte:
– Jag tycker vi gör det bra. Vi har en liten dålig period efter deras 1-0, men sett över 90 minuter kanske vi borde haft tre poäng.

• TV: Inhopparen poängräddare för Sundsvall

GIF Sundsvall - Djurgårdens IF 1-1
2018-09-26 - 19:00 - Np3 Arena
Målen: 0-1 Kerim Mrabti (29), 1-1 Oliver Berg (89).
Domare: Granit Maqedonci
Publik: 4 595
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Ett mål och ett ass blev lagkaptenen Linus Hallenius facit. Ett mål och ett ass blev lagkaptenen Linus Hallenius facit.

Kapten Hallenius fortsätter visa vägen för Giffarna – återgav ledningen mot BP

(2018-09-21)

GIF Sundsvall tappade åter en ledning men den här gången vände man tillbaka och tack vare sin lagkapten Linus Hallenius driv återtog man ledniningen mot Bromma-pojkarna och även  strax därpå utökade.
– Det är fantastiskt, fy fan vad jag har längtat, kommenterade Linus Hallenius till C More sedan den andra delen av den andra halvleken bjudit på regn, rusk och stormvindar.


Eskelinens skådespelarkunskaper

Brommapojkarna GIF Sundsvall inleddes trevande och första allvarliga målförsöket kom från Linus Hallenius men hans markskott tippades till hörna av hemmamålvakten Nikola Petric nere vid sin vänstra stolpe.
Strax innan halvtimmen drev Jonathan Tamini bollen på högerkanten, spelade in till Linus Hallenius som skarvade den vidare till David Batanero som lade den tillrätta ett par meter utanför straffområdet rakt framför mål innan han precisionssköt med vänstern förbi Petric.
Annars värt att nämna i den första halvleken var GIF-målvakten William Eskelinenes skådespelarkunskaper. David Myrestam blev ompysslad vid sidan av planen efter en ihopnick och i väntan på att mittbacken skulle bli spelklar fick Eskelinen "ont" och behövde även han medicinsk behandling. Men så fort Myrestam var tillbaka på planen blev även Eskelinen helt kurant och hade inte ont i sin vad något mer den här matchen...


Bjudning till 1-1

Appropå Myrestam så låg han tyvärr bakom BP:s kvitteringsmål i öppningen av den andra halvleken då han "bjöd" Philip Hellqvist på en passning rakt i gapet vid mittlinjen. Hellqvist var på väg framåt och med god fart drev han fram i planen och från nästan samma fläck som Batanero sköt in 1-0 avlossade han ett skott som satt perfekt en och en halvmeter över marken perfekt invid den vänstra stolpen. En bra prestation av Hellqvist.
BP hade därefter sin bästa period i matchen men vaskade inte fram mycket mer än ett par hörnor och blockerade skott. Man hanndock bli lite orolig att Örebromatchen skulle upprepas...
Plötsligt drog ovädret in över Grimsta. Något som gjorde att GIF:s lagkapten trivdes som fisken i vattnet. Först var han nära att nicka in en retur efter skott av Maic Sema sedan gästermna kommit tre mot en.
Men med nio minuter kvar slog åskan ner. Först fick Jonathan Morsay på en kanon från straffområdesvinkeln utetill vänster. Målvakten Petric räddade vid sitt högra kryss. Returen till Linus Hallenius som strax utanför målgården till vänster tog emot bollen innan han vräkte upp den i nättaket. Ska det vara så ska det! Och nu ligger Hallenius i topp av skytteligan tilsammans med Häckens Paulinho, både på 14 mål.


Maic stängde

Bara ett par minuter senare stängde Maic Sema matchen sedan han kommit in i straffområdet ute till vänster och från tio meter begravt ett skott lågt i den högra burgaveln.
BP ska ha en eloge att man inte gav upp och hade bud på en straffspark men det här var inte Brommalagets afton.
Skön revansch för Örebromatchen och just nu en femteplats i tabellen för GIF Sundsvall. Visserligen innan dom övriga matcherna i omgången men i alla fall.
– Det är fantastiskt, fy fan vad jag har längtat. Jag hatar sol, blå himmel och 30 grader på ett torrt konstgräs. Det här är fotboll på riktigt, fy fan vad skönt, kommenterade Linus Hallenius till C More sedan den andra delen av den andra halvleken bjudit på regn, rusk och stormvindar.

• TV: Hallenius målsuccé fortsätter - sänkte BP med läcker fullträff
• TV: Hallenius om stormen på Grimsta: "Fotboll på riktigt - fan va skönt"

IF Brommapojkarna - GIF Sundsvall 1-3
2018-09-21 - 19:00 - Grimsta IP
Målen: 0-1 David Batanero (29), 1-1 Philip Hellqvist (47), 1-2 Linus Hallenius (81), 1-3 Maic Sema (84).
Domare: Johan Hamlin
Publik: 1 525
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Peter Wilson svarade för GIF Sundsvalls ledningsmål men borde nog gjort åtminstine ett mål till på sina chanser. Peter Wilson svarade för GIF Sundsvalls ledningsmål men borde nog gjort åtminstine ett mål till på sina chanser.

GIF Sundsvall brände chanser –förlorade onödigt på stopptid

(2018-09-15)

Sett till spel och målchanser skulle GIF Sundsvall åkt hem med tre poäng i bagaget från Nerike.
Istället kunde Örebro Sport lägga beslag på hela potten tack vare en nick på stopptid.
Men så går det om man bränner klara lägen och motståndarna är effektivare när dom får sina chanser.

 
• TV: Wilson brände öppet mål - och ÖSK vann efter jättedrama

Örebro SK - GIF Sundsvall 2-1
2018-09-02 - 18:00 - Behrn Arena
Målen: 0-1 Peter Wilson (24), 1-1 Johan Bertilsson (59), 2-1 Filip Rogic (90+3).
Domare: Magnus Lindgren
Publik: 3 840
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius var som vanligt svårstoppad. Två nya snygga mål mot Sirius i 4-0-segerm- Foto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com.
Linus Hallenius var som vanligt svårstoppad. Två nya snygga mål mot Sirius i 4-0-segerm- Foto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com.

Proppen ur för Giffarna mot Sirius 
– fyra mål sista halvtimmen


(2018-08-26)

Efter en händelsefattig första halvlek där gästande Sirius hade ett par chanser till ett ledningsmål i slutet vände det hela i andra efter Maic Semas 1-0-mål efter timmen spelad.
Efter det gick proppen ur och dom blå hemmagossarna kunde gå ifrån till en 4-0-seger. 

 
• TV: Hallenius målsuccé fortsätter – tvåmålsskytt i seger mot Sirius

GIF Sundsvall - IK Sirius
2018-09-02 - 17:30 - Np3 Arena
Målen: 1-0 Maic Sema (60), 2-0 Linus Hallenius (63), 3-0 Carlos Moros Gracia (76), 4-0 Linus Hallenius (90+1).
Domare: JohanHamlin
Publik: 5 328
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

David Haro Iniesta hoppade in och vände till en GIF-seger i derbyt. David Haro Iniesta hoppade in och vände till en GIF-seger i derbyt.

GIF Sundsvall vände Norrlandsderbyt – David Haro Iniesta matchhjälte!

(2018-08-26)

Underläge 0-1 efter ett turligt frisparksmål av Östersund i slutsekunderna av den första halvleken.
In med David Haro Iniesta med knappt 20 kvar.
Först spelade han fram till David Bataneros kvitteringsmål och i slutminuten stötte han in segermålet i tom bur efter Linus Hallenius fantastiska förarbete!

 
• TV: Inhopparen avgjorde sent för Sundsvall - vann Norrlandsderbyt mot ÖFK

Östersunds FK - GIF Sundsvall 1-2
2018-08-26 - 15:00 - Jämtkraft Arena
Målen: 1-0 Hosam Aiesh (45+2), 1-1 David Batanero (78), 1-2 David Haro Iniesta (90).
Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: 7 681
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

GIF Sundsvall åkte ur Svenska Cupen mot division 1-lag

(2018-08-22)

GIF Sundsvall ligger åtta i Allsvenskan. Men i kväll gick man bet i Svenska Cupen och föll efter förlängningsspel mot division 1-laget Nyköpings BIS.


GIF Sundsvall har varit en av allsvenskans stora överraskningar. Efter 18 spelade omgångar ligger laget på åttonde plats, men när laget i kväll inledde årets cupspel fick man det tufft mot division 1-laget Nyköping, som tog ledningen i matchen.
Målet dröjde dock till andra halvlek, men efter 61 minuters spel satte Marcus Burman dit 1-0 för hemmalaget. Tio minuter senare kunde David Batanero kvittera fram till 1-1, vilket också var slutresultatet efter full tid.
I förlängningen tog Sundsvall ledningen genom David Haro, men innan den första förlängningskvarten var slut kvitterade hemmalaget genom Ekin Bulut.
Med två minuter kvar av matchen tog dessutom hemmalaget ledningen med 3-2, vilket också blev slutresultatet. Nyköping avancerar därmed till vårens gruppspel i cupen, medan Sundsvall får nöja sig med träningsmatcher inför nästkommande säsong.

Nyköpings BIS - GIF Sundsvall 3-2 efter förlängning
2018-08-22 - 17:30 - Rosvalla
Målen: 1-0 Marcus Burman (60), 1-1 David Batanero (73), 1-2 Juan José Ciercoles (103), 2-2 Ekin Bulut (104), 3-2 Oscar Karlsson (118).
Domare: Alexander Pavlovic
Publik: 0 ? (ingen publik enligt domaren)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Paulinhos frispark till 1-0 höll värdlsklass! Paulinhos frispark till 1-0 höll värdlsklass!

Frisspark i X-et, hörnmål och straff i ribban när Häcken tog fjärde raka segern mot GIF Sundsvall

(2018-08-19)

Häcken vann båda mötena mot GIF Sundsvall i fjol.
Något som i år upprepades då Häcken vann med 2-0 på Np3 Arena i eftermiddagssolen.
– En jämn match där dom gör mål på en fantastisk frispark i krysset och en hörna medan vi bränner en straff har ett par bra lägen till. Små marginaler, säger Giffarnas tränare Joel Cedergren.


• TV: Paulinhos frisparkskanon gav tre poäng för Häcken mot Sundsvall

GIF Sundsvall - BK Häcken 0-2
2018-08-19 - 15:00 - Np3 Arena
Målen: 0-1 Paulo "Paulinho" De Oliveira (39), 0-2 Alexander Jeremejeff (54).
Domare: Kasper Sjäberg
Publik: 4 589
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius gjorde ett hattrick trots att "spelet inte stämde". Linus Hallenius gjorde ett hattrick trots att "spelet inte stämde".

Klang & jubelföreställning på Vångavallen – Giffarna städade av Trelleborg med 6-1!

(2018-08-13)

GIF Sundsvall visade upp sig från sin bästa sida i bortamatchen mot Trelleborgs FF.
Efter skåningarnas tidiga kvittering gick Giffarna loss till en 6-1-victoria efter bland annat ett hattrick av Linus Hallenius.
– Jag gör egentligen ingen bra match spelmässigt men gör ändå ett hattrick, säger Linus och avancerar till plats nummer två i den allsvenskan skyttetoppen.


• TV: Klicka här för att se sammandrag av matchen
• TV: Intervju med Linus Hallenius

Trelleborgs FF - GIF Sundsvall 1-6
2018-08-13 - 19:00 - Vångavallen
Målen: 0-1 Jonathan Tamimi (5), 1-1 Marcus Pode (7), 1-2 Peter Wilson (13), 1-3 Linus Hallenius (40), 1-4 Linus Hallenius (67), 1-5 Linus Hallenius (71), 1-6 Maic Sema (90+1).
Utvisning Trelleborg: Salif Camara Jönsson (81)
Domare: Viktor Wolf
Publik: 1 658
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius jublar inför hemmaklacken efter sitt drömmål i den 82:a minuten. Foto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com.
Linus Hallenius jublar inför hemmaklacken efter sitt drömmål i den 82:a minuten. Foto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com.
Linus Hallenius är nu Giffarnas bäste allsvenske målskytt genom tiderna. Linus Hallenius är nu Giffarnas bäste allsvenske målskytt genom tiderna.

Drömmål av Hallenius i sin hundrade allsvenska match för GIF – räddade poäng mot IFK Norrköping

(2018-08-06)

GIF Sundsvall var på väg mot förlust mot IFK Norrköping.
Då slog Linus Hallenius till med ett drömmål i sin hundrade allsvenska match i GIF-tröjan.
– Det var ett fräscht mål, säger poänghjälten.


Bäste GIF-målskytt i sin hundrade match

Efter en trevande inledning av båda lagen sköt gästande IFK Norrköping fart andra halvan av den första halvleken och radade upp chanser. Bra räddningar av William Eskelinen mellan stolparna, bland annat ett friläge när Simon Thern kom igenom efter en frisparksvariant, och Guds försyn, när David Moberg-Karlssons curlade boll smet ptecis utanför det vänstra krysset och när Jordan Larsson fläkte bollen utanför öppet mål på Moberg-Karlssons passning, såg hemmalaget ut att gå till pausvila med 0-0.
Men i den sista minuten hamnade en andraboll efter hörna hos Arnor Sigurdsson ute till höger i straffområdet. Han bröt sig ner till kortlinjen och på hans inspel framför mål fanns det bara Giffare men det blev mål ändå då David Myhrestam hade oturen att stöta bollen in i eget nät.
Gästerna fortsatte att dominera första halvtimmen av andra markant men GIF-försvaret stod emot bra men framåt skapade inte GIF någonting alls egentligen. Ska i så fall vara när David Rubio fick på ett bra skott som Isak Pettersson släppte retur på och som Maic Sema tryckte in. Bara för att se den assisterande stå med höjd flagga.
Nästa GIF-framstöt kom i den 82:a minuten. En lång svepande boll från Carlos Moros Gracia från mitten av egen planhalva missbedömdes av Filip Dagerstål i Norrköpingsförsvaret och Linus Hallenius sög ner bollen med utsidan av foten och avancerade ett par meter innan han med en lugn bredsida satte bollen lågt i den bortre gaveln. Ett riktigt klassmål!
– Det var ett fräschtt mål. Mycket nöjd med neddtagningen och normalt brukar jag dynga på efteråt men Willian (Eskelinen) har sagt till mig att lägga bollen där inte målvakten står så jag gjorde det den här gången, säger poänghjälten sedan han nu även är den som gjort flesta allsvenska mål för klubben. 19 mål mot Cain Dotsons 18. Och det i sin hundrade allsvenska match i GIF-tröjan.
– Vi pratade innan matchen om att försöka slå lite diagonalbollar bakom deras backlinje. Gick väl sisådär. Jag fick två på hela matchen och på den ena blev det mål, säger han till C More.


Norrköping brände superläge i slutsekunderna

GIF var sedan ytterst nära att även ta ledningen då nyss inhoppande Jonathan Morsay drivit in i straffområdet från höger efter ett fint instick från Maic Sema men duktige Norrköpingsskeepern Isak Pettersson kom ut perfekt och täckte bort Jonathans avslut med yttertsidan. Hade annars kunnat blivit ett drömmål till av GIF.
"Snoka" fick sedan ett kanonläge på frispark efter en hårt dömd hans på Cristian Rubio men William Eskelinen boxade bort Alexander Jakobsens hårda skott vid sin högra stolpe.
Efter GIF-debutanten Pol Morenos hårda utvisning fick Norrköping i matchens sista skälvande sekunder fick gästerna en femstjärnig målchans.
Inhopparen Kalle Holmberg fick mer eller mindre öppet mål sedan man dyrkat upp GIF-försvaret men vid den bortre stolpen nickade han vänsterinlägget utanför från bara någon meters håll och såväl GIF-spelarna, som ledarna och publiken kunde pusta ut med AIK:s sena segermål i förra hemmamatchen i färskt minne. 
Sett till spel och chanser var GIF-poängen kanske inget rån men åtminstone var det grovt snatteri.


Cedergren berömde Norrköping

GIF-tränaren Joel Cedergren var nöjd med poängen men inte spelet. Så här säger han till ST-sporten efter matchen:
– Vi jobbar hårt och försöker vilket jag är nöjd med. Sen lyckas vi inte. Vi har båda centrala mittfältarna, David Batanero och Juanjo Ciércoles, avstängda och tanken var att vi skulle spela precis på sättet vi gör målet på. Jag tror att vi har två sådana bollar. Den ena blir mål och den andra blir en målchans. Så vi var inte helt nöjda med hur vi lyckades genomföra den offensiva planen, men vi får träna ännu bättre och förklara bättre för spelarna vad vi ska göra, säger han och tillägger:
– Sedan tycker jag att vi är lite döda i andra halvlek ett tag där vi inte har någon energi. Sedan får vi tillbaka lite genom ett par kontringar och vi lyckas behålla bollen. Då växer vi med matchen. Jag är nöjd efter hur matchbilden var. Vi lyckas få ihop en poäng mot ett av de bästa lagen vi har mött i år tycker jag, avslutar GIF-tränaren.

• TV: Se sammandrag och målen från Cmore.

GIF Sundsvall - IFK Norrköping 1-1
2018-08-06 - 19:00 - Np3 Arena
Målen: 10-1 självmål (45), 1-1 Linus Hallenius (82)
Utvisning GIF Sundsvall: Pol Moreno Sanchez
Domare: Magnus Lindgren
Publik: 4 653
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Peter Wilson målskytt när GIF tog poäng borta mot Djurgården. Peter Wilson målskytt när GIF tog poäng borta mot Djurgården.

Peter Wilson replikerade snabbt när GIF Sundsvall tog poäng mot Djurgården

(2018-07-29)

Med knappa kvarten kvar tog Djurgården ledningen mot GIF Sundsvall.
Men det tog bara ett par minuter för Peter Wilson att kvittera och se till att Medelpadingarna kunde åka hem med en skön poäng från huvudstaden.


Snabb replik

I den förra omgången vann GIF Sundsvall mot Kalmar FF borta. Ett lag man haft otroligt svårt med genom åren.
Idag tog man sig an Djurgårdens IF på Tele2 Arena, som man bara tagit en ynka seger mot på 17 försök.
Någon seger blev det inte heller denna gång men medelpadingarna fick med sig poäng hem till Norrland sedan Peter Wilson, på ett läckert klackpass från Linus Hallenius, fri kvitterat stockholmarnas ledningsmål med tio minuter kvar att spela. En snabb replik på djurgårdarnas ledningsmål bara fyra minuter tidigare.


Straff?

Djurgården inledde bäst den första halvleken och GIF fick jobba hårt för att freda sig innan började hitta rätt med sina passningar och kunde jämna ut spelet.
Första riktiga målchansen blev GIF SUndsvalls. Strax innan halvtimman spelad fick Juanjo Ciércoles på en bra mörsare som förre landslagskeepern Andreas Isaksson tvingades lämna retur på. Linus Hallenius högg men Jonas Olsson, också han gammal landslagslirare och Premier League-stopper, trängde Hallenius så svårt att skottet gick över. Regelvidrigt eller inte?
– Jag kommer aldrig att lägga mig. Han håller i mig så det borde vara straff men domaren blåser ju inte om jag inte lägger mig. Men jag kommer aldrig filma och förstärka eller lägga mig, säger Hallenius till C-more i paus.


Träffade ribban

Den andra halvleken blev något öppnare men försvaren fortsatte trumfa över anfallarna. Närmast att bryta dödläget var Juanjo Ciércoles med ett nytt distansskott. Den här gången med en hård överskruv men bollrackarn rammade ribban istället för att smita in under den.
I den 76:e minuten kom så första målet och det var hemmalaget som hittade rätt då Aliou Badji kom loss och spräckte duktige William Eskelinens nolla.
En djup suck hördes bland GIF-supportrarna på Tele2 Arena men Giffarna replikerade som sagt ganska omgående. Linus Hallenis fick ett fint pass från en annars blek David Batanero och klackade den läckert direkt vidare till en fri Peter Wilson som säkert placerade in kvitteringen.
I matchens slutskede var Wilson ytterst nära att även sätta ett segermål men bollen smet precis utanför Andreas Isakssons högra stolprot.
– Det kunde ha gått båda vägarna i den här matchen. Vi kunde ha vunnit och det kunde Djurgården också, det var ett rättvist resultat, säger GIF-tränaren Joel Cedergren till MittMeida efter matchen.


Djurgårdnes IF - GIF Sundsvall 1-1
2018-07-29 - 15:00 - Tele2 Arena
Målen: 1-0 Aliou Badji (76), 1-1 Peter Wilson (80).
Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: 9 898
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius vann matchen åt GIF. Linus Hallenius vann matchen åt GIF.

Kalmar FF hade bollen – GIF Sundsvall gjorde målen

(2018-07-21)

Över 30 grader varmt gjorde att matchtempot på Guldfågeln Arena bedrevs i ett makligt tempo där Kalmar FF hade mest boll men där gästande GIF Sundsvall gjorde kampens båda mål.


Säker Semastraff

GIF Sundsvalls första match utan till Malmö FF sålde Romain Gall slutade med tre poäng. Och det mot ett lag man haft svårt med hela seklet – Kalmar FF.
Men det var Kalmar som hade mest boll och förlade spelet på Giffarnas planhalva men hade såvrt att få upp passningstempot i värmen och fixade inte att luckra upp gästernas låga försvar. Samtidigt var norrlänningarna giftiga i sina få kontringar. Linus Hallenius var t ex ytterst nära att ta sig förbi KFF-keepern Lucas Hägg Johansson. Bara några minuter senare, i den 31:a minuten, var Hallenius på språng igen och hemmabacken Viktor Agardius kände sig manad att fälla den löpstarke anfallaren innanför straffområdet för att få stopp på lagkaptenens framfart. Maic Sema klev sedan fram och satte bollen tätt tätt invid stolpen och då hjäpte det inte att Hägg Johansson gick åt rätt håll.
Utöver Hallenius framstötar var Jonathan Tamimis distansskott enda GIF-hotet under den första halvleken.


Hallenius välförtjänt målskytt

I den andra halvleken tog Kalmar ett ännu stadigare grepp om matchen men var ack så uddlösa och det enda man producerade var ett par skott från distans från brassen Hiago. Det var bra tryck på dom men en välplacerad William Eskelinen hade inga större problem att mota dom.
I den 66:e minuten kom istället 0-2 och rättvist var det Linus Hallenius som fick sätta dit den även om det från läktarhåll såg ut att ha varit en Kalmarspelare som var sist på bollen. David Batanero slog en patenterad öppnande passning från egen planhalva till en fri Jonathan Tamini som vidarebifodrade bollen till Hallenius som under hårt press satte bollen i tomt mål.
GIF Sundsvall kunde, trots en viss passivitet, därefter lätt hålla undan till den ovanliga trea mot smålänningarna.

Kalmar FF - GIF Sundsvall 0-2
2018-07-21 - 18:00 - Guldfågeln Arena
Målen: 0-1 Maic Sema (32, straff), 0-2 Linus Hallenius (66).
Domare: Victor Wolf
Publik: 4 336
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Romain Gall byter mörkblå tröja till ljusblå. Romain Gall byter mörkblå tröja till ljusblå.

Klart! Romain Gall – näste GIF Sundsvallspelare till Malmö FF

(2018-07-18)

Emil Forsberg, Eric Larsson och nu 23-årige Romain Gall.
Det är några spelare som lämnat GIF Sundsvall för den skånska storklubben Malmö FF senaste åren.
– MFF är Sveriges främsta klubb och ett bra steg för mig att ta för att fortsätta att utvecklas, säger fransk-födde Gall efter bara en och en halv säsong i Norrlandsklubben.


Sin vana trogen tvingas GIF Sundsvall avyttra framgångsrika spelare till klubbar högre upp i näringskedjan.
Senast i raden är nu vårens succéspelare Romain Gall som nu väljer att fortsätta sin karriär i Malmö FF:s ljusblå tröja. Kontraktet skrivet till och med 2023. Gall som kom till GIF från Nyköpings BIS 2017.
– MFF är Sveriges främsta klubb och ett bra steg för mig att ta för att fortsätta att utvecklas. Det är en stor klubb med höga ambitioner. Jag hoppas på att kunna bidra med kreativitet, hårt arbete och mål. Jag ska ge allt jag kan på planen, säger Romain Gall.
– Romain Gall har haft en stark och snabb utveckling i GIF Sundsvall. Han kan tillföra spännande egenskaper som vi kanske inte har i truppen sedan Mattias Svanberg lämnade. Det är en snabb spelare som är duktig en mot en och bra i djupled, motiverar sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.
Enligt Expressen lär övergångssumman ligga på ca 5 miljoner. Något som dock GIF:s sportchef Urban Hagblom dementerar.
Oavsett övergångssumma är det givetvis ett tungt avbräck för GIF Sundsvall, som "bara" har åtta poäng ner till kvalplatsen efter den snöpliga förlusten mot AIK på stopptid i helgen. Nu är det bara för någon annan att kliva fram och ta över Romains fallna mantel – för att senare kanske bli såld till just Malmö FF...


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Maic Sema hade tre gyllene lägen bara under den första halvleken mot AIK utan att spräcka nollan. Maic Sema hade tre gyllene lägen bara under den första halvleken mot AIK utan att spräcka nollan.

GIF Sundsvall missade sina målchanser – straffades i den 94:e minuten

(2018-07-15)

GIF Sundsvall hade flera chanser att spräcka AIK-målvaktens nolla.
När det misslyckades blev man straffade i den 93:e minuten genom Heradi Rashidis inåtskruvade drömmål från distans.
– Vi är mycker nöjda med vår prestation men inte med resultatet. Vi skapade tillräckligt med målchanser för att inte förlora den här matchen, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.


GIF Sundsvall åkte på en smärtsam förlust hemma mot serieledarna AIK under söndagseftermiddagen. Efter en händelsefattig första halva av den första halvleken sparkade Giffarna igång i solen och tryckte tillbaka "Gnaget" och vaskade fram flera fina målchanser. Maic Sema hade tre av dom men endera stod duktiga bortakeepern Oscar Linnér i vägen eller så var det ribban efter en vickning i sidled och en vänsterkanon från straffområdesgränsen.
Även i den andra halvleken såg GIF ut att ha bra koll men ett samlat AIK-försvar var nu svårare att tränga igenom. David Bataneros vänsterskott som Linnér tvingades sträcka ut sig till höger på för att klara av att tippa till hörna var vassaste chansen.
Giffarna som genom åren haft tufft med AIK såg ut att få nöja sig med en pinne då man i den fjärde övertidsminuten även blev av med den. Ett bolltapp, spelvändning och bollen hamnade hos gästernas nyförvärv Heradi Rashidi ute på högerkanten. Han drev in mot mitten mot ett passivt hemmaförsvar och några meter utanför straffområdet lossade han vänsterbössan och bollen knorrade sig upp i William Eskelinens högra kryss. Tablå!
– En oerhört sur förlust. Vi är mycker nöjda med vår prestation men inte med resultatet. Vi skapade tillräckligt med målchanser för att inte förlora den här matchen men det är inte alltid som fotbollen är rättvis, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.


GIF Sundsvall - AIK 0-1
2018-07-15 - 14:00 - Np3 Arena
Målet: 0-1 Heradi Rashidi (90+4)
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 5 177
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Juanjo Ciércoles (bilden) och Linus Hallenius fick båda utgå skadade. Juanjo Ciércoles (bilden) och Linus Hallenius fick båda utgå skadade.

GIF Sundsvalls försvarsspel inte på topp – 0-3 i häcken på Hisingen

(2018-07-07)

GIF Sundsvall förlorade inte bara med 0-3 mot Häcken på Hisingen.
Man fick även två viktiga pjäser skadade, anfallaren och lagkaptenen Linus Hallenius och mittfältaren Juanjo Ciércoles tvingades bägge utgå ur matchen.
I och med segern gick dom svart-gul-randiga förbi GIF Sundsvall i tabellen. 


Brast i försvarsarbetet

GIF Sundsvalls försvarsspel har fått mycket beröm under våren. Men idagens bortamatch mot BK Häcken på ett av besökare glest Bravida Arena var det inte mycket som fungerade. Det brast både i defensiiven och uppspelsfasen.
Men Giffarna inledde piggast och Romain Gall var nära att sätta ledningsmålet på Maic Semas passning snett inåt bakåt från vänsterkanten men bollen smet strax utanför stolpen.
Därefter hade Alhassan "Cresbo" Kamara tre gyllene lägen under kort tid som kunnat gjort honom till hattrickskjytt. Istället kom Hisinsglagets ledningsmål strax före paus sedan Carlos Moros Gracia blivit lite för nonchalant och slarvat vid ett uppspel och bollen hamnat hos Daleho Irandust som tog emot bollen och drev den in i straffområdet innan han med en bredsida placcerade in 1-0 lågt i bortre gaveln.
En annan motgång kom något tidigare, precis innan halvtimmen spelad, då lagkaptenen Linus Hallenius tvingades utgå. Det såg ut som en revbensskada.


Nästa GIF-spelare skadad

Tidigt i andra tvingades Giffarnas bästa spelare under den första, Juanjo Ciércoles, även han utgå, ryggskadad.
Häcken hade den här matchen i ett stadigt grepp och med dryga kvarten kom 2-0. Och det var ett vackert fotbollsmål. Rasmus Lindgren slog en hög djupledsboll från mittlinjen som Alexander Faltsetas, efter att löpt ifrån sin bevakare Jonathan Tamimi, tog ner på bröstet och dundrade upp i nättaket från sju meters håll
I den 82:a minuten sköt Nasiru Mohammed vackert in 3-0 och fastställde med det slutsiffrorna. Häcken som därmed tog sin fjärde segeer hemma och har präktiga 15-3 i målskillnad och ingen torsk på Bravida Arena tog sig även förbi norrlänningarna i tabellen.


BK Häcken - GIF Sundsvall 3-0
2018-07-07 - 19:30 - Bravida Arena
Målen: 1-0 Daleho Irandust (41), 2-0 Alexander Faltsetas (74), 3-0 Nasiru Mohammed (82).
Domare: Martin Strömbergsson
Publik: 1 017
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Romain Gall var bäst på plan mot Sirius när GIF vände. Romain Gall var bäst på plan mot Sirius när GIF vände.

GIF Sundsvall vann hängmatchen mot Sirius – Eskelinen och Gall dom stora matchvinnarna

(2018-07-03)

GIF Sundsvall vann den uppskjutna matchen mot Sirius och tog ett rejält kliv i rätt riktning i tabellen efter 3-1 på Studenternas.
Detta mycket tack vare storspel av målvakten William Eskelinen.
– Vi kör på. Vi är starka och vi tippades ju sist på den allsvenska upptaktsträffen så det är skönt att det går bra, säger den duktige GIF-keepern till C More


Först Emil Forsberg - sedan GIF-seger

Emil Forsberg sköt först Sverige till kvartsfinal i VM. Inspirerade av detta vann GIF Sundsvall, i gula tröjor, den uppskjutna hängmatchen från omgång 2 mot Sirius med 3-1. En match där framförallt Romain Gall och målvakten William Eskelinen klev fram som matchvinnare.
Men det var Uppsalalaget sominledde bäst och tog ledningen i den27:e minuten genom Shkodran Maholli som skruvade ett vänsterskott förbi Eskelinen sedan lagkamraten Moses Ogbu spelat fram med en "rundpall".
Moses Ogbu låg också bakom Giffarnas kvittering fem minuter senare då han var uppe och viftade med handen i samband med en hörna och fick bollen på armen. Roamin Gall klev fram och lyfte snyggt in straffen nära stolpen och i perfekt höjd så att hemmakeepern Karim Fegrouch inte kunde nå bollen trots att han gick åt rätt håll.
GIF fortsatte dominera halvleken ut men utan att vaska fram någon riktigt het chans.


Jätterusch av Romain Gall fram till 1-2

1-1 stod sig till minut 57 då Romain Gall fick tag i bollen på mittplan ute till höger och gav sig av i en långrusch, rundade Jesper Arvidsson, innan han nära kortlinjen spelade in till Linus Hallenius som från nära håll stötte in 1-2.
Gall var sedan ett ribbskott från 1-3 innan David Batanero knorrade en frispark med sin eminenta vänsterfot i den högra stolpen. En vaken Maic Sema höll sig framme på returen och rakade in bollen i öppet mål med tretton ordinarie minuter kvar.
Därefter backade GIF sin vana trogen hem och Sirius fick ett bra tryck på gästerna och hade det inte varit för ett par jätteräddningar av William Eskelinen och Carlos Moros Gracias nickräddning på mållinjen hade den allsvenska jumbon fått kontakt.


Kliv i rätt riktning i tabellen

En skön seger för GIF Sundsvall som nu tog ett kliv i rätt riktning i tabellen. Något som få s k experter trodde laget skulle mäkta med.
– Vi kör på. Vi är starka och vi tippades ju sist på den allsvenska upptaktsträffen så det är skönt att det går bra, säger den duktige GIF-keepern till C More
C More: Det måste ha varit en trigger att bli tippad sist?
– Ja, verkligen. Det var det, kan man säga.
GIF Sundsvall är nu sexa när Allsvenskan nu går igång igen trots att VM-slutspelet fortfarande pågår och där Sverige ska spela kvartsfinal på lördag! Samma dag som GIF tar sig an Häcken på bortagräs.


IK Sirius - GIF Sundsvall 1-3
2018-07-03 - 19:00 - Studenternas IP, Uppsala
Målen: 1-0 Shkodran Maholli (27), 1-1 Romain Gall (32, straff), 1-2 Linus Hallenius (57), 1-3 Maic Sema (77)
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 2 602
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Romain Gall var ett ständigt hot för IFK Göteborgs försvar under i solskenet under söndagen. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.
Romain Gall var ett ständigt hot för IFK Göteborgs försvar under i solskenet under söndagen. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.

Giffarna avslutade våromgången med att ta sin hundrade allsvenska seger när IFK Göteborg slogs tillbaka

(2018-05-27)

GIF Sundsvall avslutade våromgången på bästa sätt.
Efter två uddamålsförluster blev det nu seger när IFK Göteborg gästade Np3 Arena.
Efter mål av Romain Gall och David Batanero tog Giffarna sin ett hundrade seger i Allsvenskan. Den första togs 1965.

 

Tidig skada på Linus Hallenius

Inför den avslutande hemmamatchen innan VM-uppehållet stod GIF Sundsvall registerade för 99 segrar sedan den första kom 1965.
Efter matchen mot gästande IFK Götehorg var den ett hunndra jämnt!
Men man blev orolig i mitten av den första halvleken när Linus Hallenius föll ihop efter en löpning mot hörnflaggan och ett pass snett bakåt. Någon form av känning i ett lår och färdigspelat.
GIF verkade snarare tända till extra och skapade ett par farliga chanser innan Romain Gall provade skottlyckan i den 34:e minuten och bollen smet in under en skymd Pontus Dahlberg i gästernas mål. Romain Gall hade därefter ett friläge till 2-0 men då revanscherade sig Dahlberg.
Därefter började Blåvitt jobba sig in i matchen och hade en hårt press mot Giffarnas mål sista tio. Georgiern Giorgi Kharaishvili drog först en frispark nästan från dödlinjen ute till vänster i ribban och därefter sparkade högerbacken Jonathan Tamini gästernas Senastian Olsson rakt på pannbenet när han "bara" skulle nicka in 1-1. Given straff men för ovanlighetens skull hade GIF tur med domslutet.


GIF-spelet värd större publik

I den andra tog GIF åter hand om taktpinnen och tryckte tillbaka Göteborgarna och fick också utdelning kvarten in. Peter Wilson spelade snett utåt till David Batanero som centralt strax utanför straffområdet mötte direkt. Träffen blev långtifrån ren men det styrdes i mål via dagens otursgubbe 1 Giorgi Kharaishvili och förbi dito 2 Pontus Dahlberg.
Ett lekfullt hemmalag fortsatte spela fin fotboll i solskenet och var värda den tredubbla publiksiffran på 3 596.
Med kvarten kvar "dog" dock GIF. Det väloljade passningsspelet skar ihop totalt och gästerna tog över det mesta och tryckte ner hemmalaget i eget straffområde. Men laget saknade penetratör och GIF-muren stände till rejält. Enda riktiga läget fick Tobias Hysén sedan Erik Björkander rensat på egen lagkamrat som friställde Hysén. Då kom William Eskelinen ut snabbt och täckte med kroppen.


Får GIF behålla truppen?

En skön seger inför VM-uppehållet och en bra marginal ner till nedflyttning och kvalplats. Hoppas nu bara att inte GIF säljer iväg spelare som David Batanero och Roamain Gall utan kanske istället få in något fint nyförvärv och att Maic Sema är tillbaka. Då kan det blir en kul GIF-höst men vis av erfarenhet ver jag att det kan svänga och svaja rejält i den blå skutan när höststormarna sätter in. Men så här långt har man verkligen överträffat alla förväntningar och inte har det synts några banderoller på Np3 Arena med texten "Avå Joel".
Avslutningsvis. Kul att mittfältsankaret Juanjo Ciercoles fick fira sin 30-årsdag med en seger.

Läs mer:
• Vårsäsongen avslutades med stark seger!


GIF Sundsvall - IFK Göteborg 2-0
2018-05-27 - 15:00 - Np3 Arena
Målen: 1-0 Romain Gall (34), 2-0 David Batanero (59).
Domare: Kaspar Sjöberg
Publik: 3 596
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

För andra gången den här säsongen fick Linus Hallenius ett korrekt mål bortdömt för offside. För andra gången den här säsongen fick Linus Hallenius ett korrekt mål bortdömt för offside.

Ny uddamålsförlust för GIF Sumdsvall och nytt korrekt mål bortdömt för offside

(2018-05-23)

GIF Sundsvall förlorade åter med uddamålet men kanske det sett annorlunda ut om inte den assisterande domaren felaktigt vinkat av Linus Hallenius när han satte bollen i nät i den andra halvleken.
Istället kunde Simon Skrubb fläka in 1-0 i minut 77.
– Tråkigt med ett nytt bortdömdt mål för offside, speciellt som domarna sagt att dom hellre ska fria än fälla vid tveksamma situationer, säger GIF-tränaren Joel Cedergren. 


GIF-mål felaktigt bortdömt igen

Giffarna har ingen tur med offsidevinkningarna i årets allsvenska. I premiären fick Örebro ett mål godkänt tack vare den nya offsideregeln. Mot Malmö och nu mot IFK Norrköping har Linus Hallenius fått två helt korrekta mål bortdömda.
– Tråkigt med ett nytt bortdömdt mål för offside, speciellt som domarna sagt att dom hellre ska fria än fälla vid tveksamma situationer, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.
Den första halvleken bestod av mycket bolltapp och dåligt passningsspel, speciellt från Giffarnas sida. Dom få målchanser som är värda att nämna kom två från GIF:s mittback Carlos Moros Gracia, båda från inspel från högerkanten. Den första styrde han precis över egn ribba och den andra strax utanför den vänstra stolpen.
Halvlekens prestation stod annars en pigg Linus Hallenius för som i slutet av halvleken kryssade in i "Snokas" straffområde men precis när han skulle placera in bollen kom en försvarare och glidtacklade perfekt bakifrån.
– Ja, typiskt att det skulle vara förre Giffaren Lars Krogh Gerson. Vi skulle aldrig ha släppt honom till Norrköping, skrattar Linus Hallenius efter matchen.


Norrköping tog över allt mer

I den andra halvleken blev spelet öppnare och passningsspelet bättre och Giffarna hade en bra period då man skapade några farligheter och även gjortde "målet" efter en fin kombination. Både David Batanero och Romain Gall provade skottlyckan.
Därefter tog Norrköping över men GIF-försvaret stod emot bra och när David Moberg Karlsson väl hittade en öppning styrde William Eskelinen hans kanonskott i ribban.
Men så med tretton, givetvis, minuter kvar hittade man in med en djupledsboll in i straffområdet till Simon Thern som slog ett hårt inspel framför målet där inhopparen och namnen Skrubb fläkte sig och styrde in sitt tredje mål på tre matcher.
Kamraterna från Norrköping låg sedan närmare en utökning innan Linus Hallenius fick en sista chans helt ensam mot ett hemmaförsvar men strandade på Linus Wahlqvist och domaren blåste av matchen och andra raka förlusten för GIF var ett faktum.
– Vi gör ingen bra prestation men vi skapade ändå tillräckligt med chanser för att få med oss minst en poäng härifrån, säger Joel Cedergren.


IFK Norrköping - GIF Sundsvall 1-0
2018-05-23 - 19:00 - Östgötaporten
Målet: 1-0 Simom Skrubb (77)
Domare: Magnus Lindgren
Publik: 8 160
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Full fart framåt var det som gällde inför storpubliken när Giffarna jagade en kvittering på slutet. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com
Full fart framåt var det som gällde inför storpubliken när Giffarna jagade en kvittering på slutet. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com
Två nya mål av Linus Hallenius men tyvärr inga GIF-poäng i derbyt. Två nya mål av Linus Hallenius men tyvärr inga GIF-poäng i derbyt.

GIF Sumdsvalls första hemmaförlust mot Östersunds FK

(2018-05-19)

GIF Sundsvall förlorade för första gången hemma mot Östersunds FK i allsvenska sammanghang.
Men det var nära att forceringen på slutet gett en poäng men något saknades?
– Ett mål, svarade GIF-tränaren Joel Cedergren kort. 


Östersund lade beslag på både boll och taktpinne

GIF Sundsvall kom till dagens Norrlandsderby med tre raka hemmavinster och man hade dessutom aldrig förlorat på Norrporten/ Idrottsparken, eller vad arenan nu hetat, i allsvenska sammanhang.
Samtidigt har jämtarna en övervikt statistisk omman räknar samtliga möten.
Ett taggat ÖFK tog hand om taktpinnen från start och var inte villiga att låna ut varken taktpinne eller boll till dom blå hemmaspelarna och redan i den nionde minuten svepte Hosam Aiesh förbi Dennis Olsson på vänsterkanten och centrade in i mitten till britten Curtis Edwards som mötte direkt och William Eskelinen hade bara att gräva ut bollen ur nätmaskorna.
Med dryga halvtimmen spelad fick så gästerna utdelning på en av alla dessa hörnor. Douglas Bergqvist gick omarkerad till väders och styrde sin nick till en lika fri Hosam Aiesh som från någon meter kunde  vidarenicka in 0-2.
Fem minuter senare fick emellertid den stora hemmapubliken lufta lungorna sedan David Batanero med en snabb frispark hiitat en sopren Linus Hallenius som sköt in reduceringen under en utrusande Ali Keita. Där stod hela Jämtlands republik på hälarna.
Spelmässigt ett klart övertag till Östersund under den första halvleken, bland annat vann man hörnstatistiken med 11-0. Det märkiga var att det bara var tre avslut på mål – och alla gick in!
Hemmalaget hade svårt att komma in i matchen, något som antagligen berodde på att ÖFK:s Sam Mensiro fick i uppdrag att punktmarkera hemmalagets mittfältsdirigent David Batanero. Något han verkligen lyckades med.


Mirakelräddning från en GIF-kvittering

Inledningen av den andra halvleken påminde om den första men en hel del Östersund och tio minuter in kom Curtis Edwards ner till kortlinjen och spelade snett inåt bakåt till Samman Goddos, som i kamp med en tam Eric Björkkander kunde lossa högern och begravde bollen lågt i den bortre gaveln.
Därefter började GIF röra på sig och Romain Gall hade två bra chanser, bland annat ett friläge som Keita snabbt kom ur sitt mål, fläkte sig och räddade. Mittbacken Juho Pirttijoki kom in men placerades på topp för att vinna luftdueller. Något som också skedde i den 81:a minuten då han nickade ner en svepande boll till Linus Hallenius som ur dålig vinkel placerade bollen förbi Keita.
Hemmalaget gick för en slutforcering och när Carlos Moros Gracias långskott styrdes på vägen fram såg det ut som den ena poängen var räddade men Ali Keita kastade sig handlöst mot sin högra stolpe och mirakelräddade. Så nära var GIF en poäng. Kanske oförtjänt sådan men i alla fall. Dom räknas också.
Så vad var det egentligen som saknades för en GIF-pinne idag?
– Ett mål, svarade GIF-tränaren Joel Cedergren kort. 


GIF Sundsvall - Östersunds FK 2-3
2018-05-19 - 16:00 - Np3 Arena
Målen: 0-1 Curtis Edwards (9), 0-2 Hosam Aiesh (32), 1-2 Linus Hallenius (37), 1-3 Saman Ghoddos (55), 2-3 Linus Hallenius (81).
Domare: Bojan Pandzic
Publik: 7 042
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius gjorde två mål inom loppet av fem minuter kring halvtimmen spelad. Linus Hallenius gjorde två mål inom loppet av fem minuter kring halvtimmen spelad.

GIF Sumdsvall pressade sönder och rullade bort BP

(2018-05-12)

GIF Sundsvall tog en komfortabel 3-0-seger hemma mot BP under lördagen.
Högt presspel, smart inkastvariant, läckert väggspel och avdribblande av målvakt samt en bomb i bortre krysset – och stabilt spel bakåt.
Så kan man sammanfatta dagens GIF-victoria i korta ordalag.
– Vi gör helt klart en bra prestation även om det var lite väl mycket vilda västern i inledningen, säger GIF-tränaren Joel Cedergren. 


texten kommer att uppdateras


GIF Sundsvall - IF Brommapojkarna 3-0
2018-05-12 - 16:00 - Np3 Arena
Målen: 1-0 Linus Hallenius (30), 2-0 Linus Hallenius (35), 3-0 Peter Wilson (56).
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 3 507
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Pa Dibba, den rackarn, gjorde hattrick mot sin gamla klubb. Pa Dibba, den rackarn, gjorde hattrick mot sin gamla klubb.

Ex-Giffaren Pa Dibba svarade för ett hattrick – men därefter var GIF nära hämta in 0-4

(2018-05-05)

Ifjol sommar sålde GIF Sundsvall Pa Dibba till Hammarby.
Idag svarade han för ett hattrick när Giffarna fick se sig besegrade för första gången i årets allsvenska.
Men det var nära att GIF hämtat in 0-4. Hade inte Peter Wilsons nätkättning på slutet dömts bort för offside så...
– Men vi fick matchen att leva trots underläge 0-4. Vi visar karaktär och det är ett jäkla jobb vi gör, säger GIF-tränaren till st.nu.


Giffarnas svit bröts

Det var två obesegrade lag som möttes på Tele2 Arena under lördagseftermiddagen.
Men efter matchen var en av sviterna bruten, nämligen GIF Sundsvalls. Och det var en ex-Giffare som låg bakom Hammarbysegern.
Peter Wilson hade ett gyllene läge att ge gästerna ledningen redan i den andra minuten efter ett friläge men sköt högt inom räckhåll för Johan Wiland som räddade med vänsterhandan till en resultatlös hörna.

Men kvarten spelad stötte Pa Dibba in en målvaktsretur från William Eskelinen, 2-0 kom i den 35:e och denna gång efter en retur från stolpen.
Nikola Djurdjic satte sedan 3-0 två minuter senare och GIF-försvaret såg ut att upplösas i atomer.
Lite drygt tio minuter in i andra fullbordade Pa Dibba sitt hattrick och förnedringen såg ut att vara ett faktum då mer än halvtimmen återstod att spel.


Offsidemål från 4-4

Men likt en fågel Fenix reste sig GIF ur askorna och gjorde match av det hela. Först reducerade David Batanero i den 73:e minuten och visade att det gick att få bollen förbi Wiland. Tio minuter senare hade Romain Gall reducerat till först 4-2 och sedan 4-3 och nu var det verkligen nerv i matchen.
Och när Peter Wilson tryckte av och bollen gick i nät till 4-4 kom minnena åter från Sveriges mirakelmatch mot Tyskland för några år sedan. Bara för att se den assisterande domaren stå med dragen flagga – offside...
– Men vi fick matchen att leva trots underläge 0-4. Vi visar karaktär och det är ett jäkla jobb vi gör, säger GIF-tränaren till st.nu.
Och berömmer sedan Hammarby:
– Man får gratulera dom till en välförtjänt vinst, de var riktigt, riktigt bra. Det bästa lag vi mött i år. De var organiserade och det går snabbt och vi har det tufft.

Läs mer:
• Eskelinen efter första förlusten i GIF-tröjan: "Om Wilson inte var offside är det hemskt"

Hammarby IF - GIF Sundsvall 4-3
2018-05-05 - 14:00 - Tele2 Arena
Målen: 1-0 Pa Dibba (15), 2-0 Pa Dibba (35), 3-0 Nikola Djurdjic (37), 4-0 Pa Dibba (56), 4-1 David Batanero (73), 4-2 Romain Gall (80), 4-3 Romain Gall (84). 
Domare: Jonas Eriksson
Publik: 25 092
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Romain Gall är hetare än en spis just nu. Mot Elfsborg blev det två mål och var hela tiden en oroshärd för gästernas försvar. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.
Romain Gall är hetare än en spis just nu. Mot Elfsborg blev det två mål och var hela tiden en oroshärd för gästernas försvar. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.
Ligger David Batanero inne med Allsvenskans bästa passningsfot? Ligger David Batanero inne med Allsvenskans bästa passningsfot?

Galls sköna målkänsla och Bataneros eminenta passningsfot bakom GIF:s seger mot Elfsborg

(2018-04-29)

Romain Gall satte två bollar i nät och David Batanero visade upp sitt genialiska passningsspel.
Det räckte till tre poäng och Elfsborg fick åka 144 mil i buss tomhänta. 


Tidigt straffmål för GIF

Inför blygsamma 3 278 fortsätter GIF Sundsvall sin obesegrade färd i Allsvenskan. Det är fem raka nu – och man är värd åtminstone den dubbla publiksiffran!
Idag fick man en bra start hemma mot gästande Elfsborg från Borås. Romain Gall kom i den sjätte minuten runt ute till vänster i straffområdet efter ett fint pass från Linus Hallenius och blev lite skavd i ryggen av Elfsborgsbacken Daniel Gustafsson och amerikanen föll pladask. Tillräckligt för en straff tyckte domaren Mikael Lindgren. Romain tog själv hand om straffen och placerade in den säkert högt upp till höger medan gästernas keeper Kevin Stuhr Ellegard synade konstgräset till vänster.
– Inga problem. Jag lekte lite med målvakten innan jag satte dit den, var Galls kommentar till CMore i halvtid.
Mycket av den första halvleken bestod av "posession of the ball", d v s många passningar utan att utmana offensivt. Hände inte så mycket innanför straffområdena alltså. Per Frick fick en chans för elfsborgarna i slutet av den första då han fintade sig förbi lite väl lätt men kom lite ur vinkel och sköt en bra bit utanför William Eskelinens bortre stolpe.


Bra Elfsborg i andra

Elfsborg kom ut till den andra halvleken med ett mer distinkt spel som även innefattade bollar i djupled och man försökte även komma runt på kanterna på ett helt annat sätt.
Hemmalaget fick en straff efter sex minuter i den första halvleken. Nu var det Elfsborgs tur efter lika lång tid i andra. Issam Jebali föll efter ett klumpigt brytningsförsök av David Myhrestam och gjorde sedan precis som Romai Gall, tog hand om straffen själv och skickade in den hårt över Eskelinen, som ändå gick åt rätt håll men var chanslös. Till Myhrestams försvar ska sägas att det nog var hans enda misstag och han blockerade åtskilligar bollar på bästa Bosse Börjesson-manér.
Kvitteringsmålet borde ha gett dom gulsvarta gästerna momentum. Men icke! GIF tog ett rejält tag om matchen och vaskade först fram en dubbelchans där först David Batanereo rammade vänsterstolpen med sin vänster och Linus Hallenius tvingade Stuhr-Ellegard att rädda till hörna på returen.
Strax därpå visade David Batanero upp sina passningsfärdigheter då han på ett tillslag från mittlinjen ute till höger nådde Romain Gall med ett 40 meters smörpass i utkanten av Elfsborgs straffområde diagonalt. Gall sög ner bollen, och i fart utmanade han återigen Daniel Gustafsson innan han drev förbi på utsidan och ur dålig vinkel hittade luckan mellan stolpen och den danske Elfsborgskeepern.


Slutade spela fotboll efter 2-1

Därefter lade Giffarna mer eller mindre fotbollsspelandet på hyllan för dagen. Allt ordnat passningsspel försvann och man backade hem och i bästa fall försökte man nå en helt ensam Linus Hallenius med lycka-till-bollar eller rena rensningar. Elfsborg etablerade ett bra tryck mot GIF-försvaret men lyckades inte bryta ner betongen även om man hade flera s k "nästanlägen", inte minst genom gamle "GIF-dödaren" Victor Prodell som avlöste Per Frick en bit in i den andra halvleken. Issam Jebali på Elfsborgs mittfält var annars andra halvlekens främste kreatör men hans öppnande passningar sågs ut att missförstås av lagkamraterna och när han gick på egna avslut var dock inte skärpan helt inställd eller så blev skotten blockerade av uppoffrande hemmaspelare.
Efter 95 minuters spel kunde så GIF Sundsvall ta sin andra raka hemmaseger och obesegrade klättra ytterligare en bit uppåt i tabellen.
Inte illa pinkat av en trähäst som näst intill alla "experter" tippat jumbo i Allsvenskan 2018.

texten kan komma att uppdateras.

• Klicka här för se fler att Anders Thorsells bilder från matchen

GIF Sundsvall - IF Elfsborg 2-1
2018-04-29 - 15:00 - Np3 Arena (f d Idrottsparken).
Målen: 1-0 Romain Gall (7, straff), 1-1 Issam Jebali (51, straff), 2-1 Romain Gall (56).
Domare: Magnus Lindgren
Publik: 3 278
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

GIF Sundsvall och Elfsborg möttes första gå¨ngen i allsvenska sammanhang 1965. Då vann boråsarna på Idrottsparken. Giffarnas tur idag?
GIF Sundsvall och Elfsborg möttes första gå¨ngen i allsvenska sammanhang 1965. Då vann boråsarna på Idrottsparken. Giffarnas tur idag?

Kick-off:
GIF Sundsvall - Elfsborg:
"Det blir en intressant match"


(2018-04-29)

Mötena mellan GIF Sundsvall och Elfsborg brukar vara intressantaa drabbningar. Även rent historiskt. Så här skriver Giffarna om matcherna lagen emellan på sin faceboolksida:

Mötena med de gulklädda från Borås har genom åren varit en helt jämn historia. Om vi pratar om hemmamatcher. Elfsborg har fjorton gånger spelat allsvenskt på Idrottsparken/Norrporten Arena.
Gästerna har fem segrar, GIF fyra och fem matcher har slutat oavgjort. Senast med 1-1 i fjol. Målen är 16-13 till Elfsborgs fördel. Premiärmötet 1965 (bilden) slutade det 0-1.
I Borås har det däremot varit allt annat än jämnt. Första gången, alltså 1965, åkte GIF på den värsta allsvenska förlusten genom alla år. Rejäl misär. 1-8 i baken i maj efter bland annat fyra mål av Lasse Heineman och tre av Ove Grahn. För GIF:s tröstmål stod Kjell Eriksson.
2016 blev det 4-0 efter en rejäl utspelning. Men samtidigt är Borås scenen för GIF:s största målfest på bortaplan genom tiderna. Det är här vi hittar "kultmatchen". Det var 1987 som Giffarna skåpade ut hemmalaget med 6-2 sedan Niklas Karlström inlett med en straff efter 18 minuter, följt av mål från Tomas Brolin, Patrick Walker, Stefan Holmström, Leif Forsberg och slutligen Håkan Holmström med det sjätte målet i minut 92. Bara 2 044 bevittnade på Ryavallen men det var desto mer feststämning hos GIF.
Så vad sägs om 3-0 på söndag så vi jämnar ut den där totalsviten och dessutom tar slutlig revansch för eländet 2015, när GIF tokdominerade men ändå förlorade med 0-1. Då har vi fått oss en ny kultmatch mot Elfsborg!

Om vi fokuserar mer på dagens möte är Giffarna fortfarande obesegrade, tre kryss och en seger mot Trelleborgs FF. Elfsborg har inlett trögt men kommer senast från en seger mot Brommapojkarna och oavgjort hemma mot Djurgården. Så här säger GIF:s assisterande tränare Ferran Sibila till st.nu inför matchen:
– Det blir en intressant match. Elfsborg är ett lag som sagt inte har startat speciellt bra poängmässigt, men får de några resultat med sig kommer de att vara med igen. Dom har en ny tränare i förre J-Södras Jimmy Thelin och från början hade de lite problem, men sättet han vill spela på börjar synas nu och Elfsborg växer. Det ska bli intressant att se hur de spelar här, hur vi kan anpassa oss och om vi kan fortsätta att hålla vår höga nivå. Vi startade inte bra mot Dalkurd senast, vi hade stora problem från början. Det positiva var att vi kämpade, tog oss tillbaka och på slutet hade vi chanser att avgöra. Det var en rolig match för publiken – men inte för oss coacher. Vi gillar att ha läget under kontroll, vi vill inte att det ska vara ett lotteri, säger spanjoren.

Lokalfotbollen tippar:
GIF brukar spela bra hemma mot Elfsborg men brukar likt förbenat bli snuvade på poäng av boråsarna. Formmässigt känns GIF starkare och sätter man sig inte i ett tidigt underläge kan det gå vägen. Kanske inte till seger men väl ett kryss - 2-2?

GIF Sundsvalls preliminära startelva (4-1-4-1):
William Eskelinen – Jonathan Tamimi, Carlos Moros Gracia, David Myrestam, Dennis Olsson – Juanjo Ciércoles – Peter Wilson, Christian Rubio, David Batanero, Romain Gall – Linus Hallenius.
Avbytare: Ali Haghighi (mv), Juho Pirttijoki, Eric Björkander, Samu Reyes, Erik Granat, Kim Skoglund och Paya Pichkah.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Dags för namnbyte på Idrottsparken igen. Det nya namnet blir NP3 Arena. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.
Dags för namnbyte på Idrottsparken igen. Det nya namnet blir NP3 Arena. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.

Idrottsparken ett minne blott – nya arenanamnet nu klart

(2018-04-24)
Det har tagit sin lilla tid men nu byter Idrottsparken namn för andra gången.
Nytt namn blir NP3 Arena.
– Vi är mycket nöjda med att vi kommit i mål med denna affärsuppgörelse med NP3. Vi behöver pengarna det är ingen hemlighet, säger Peter Nyh marknadschef i GIF Sundsvall till klubbens hemsida.


Idrottsparken är ånyo ett minne blott. Förra gången blev namnet Norrporten Arena och nu står det klart att GIF Sundsvall sålt namnet till NP3, ett börsnoterat fastighetsbolag med säte i Sundsvall. 
– Vi är mycket nöjda med att vi kommit i mål med denna affärsuppgörelse med NP3. Vi behöver pengarna det är ingen hemlighet, säger Peter Nyh marknadschef i GIF Sundsvall till klubbens hemsida.
Han fortsätter:
– Men framförallt känns det bra att NP3 tror på det vi gör och investerar i ett långsiktigt partnerskap, säger Nyh.
– Vi ser detta som en möjlighet att generera fler affärer och att synliggöra vårt varumärke säger Mats Andersson, affärsansvarig på Np3 fastigheter.
– NP3 har sitt huvudkontor i Sundsvall och det är vårt enskilt största affärsområde. Därför känns det extra roligt att få vara med och bidra till GIF Sundsvall och därmed Sundsvalls utveckling, säger Håkan Andersson som tillsammans med Mats Andersson ansvarar över Sundsvall i NP3 Fastigheter AB.
Även den andra hyresgästen på NP3 Arena, Sundsvalls DFF, kommer att få en del av sponsorpengarna.

texten kan komma att uppdateras


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Idrottsparken stod färdig den 6 augusti 1903. Bilden är tagen i samband med publikrekordet då GIF Sundsvall mötte Högadals IS i en kvalmatch till Allsvenskan den 15 oktober 1961 då hela 16 507 åskådare knött sig in på arenan.
Idrottsparken stod färdig den 6 augusti 1903. Bilden är tagen i samband med publikrekordet då GIF Sundsvall mötte Högadals IS i en kvalmatch till Allsvenskan den 15 oktober 1961 då hela 16 507 åskådare knött sig in på arenan.
Formstarke Maic Sema blir borta till VM-uppehållet. Formstarke Maic Sema blir borta till VM-uppehållet.

Maic Semas skada värre än befarat – borta hela vårsäsongen

(2018-04-24)
GIF Sundsvall har drabbats av ännu fler skadeeländen.
Maic Sema bröt handleden mot Dalkurd och nu står det klart att även Jonathan Morsay blir borta p g a en svårläkt muskelskada i baksidan av låret.
Båda beräknas inte återkomma i spel före VM-uppehållet.


Maic Sema skadade sig när han landade illa i slutet av GIF-matchen borta mot Dalkurd och fick utgå.
Nu har domen kommit.
Han har drabbats av ett underarmsbrott och blir med all säkerhet borta resten av
vårsäsongen fram till VM-uppehållet. Ett stort avbräck för GIF som inte har så många kreativa spelare samt att Maic inlett storstilat i den helblå dräkten.
Som lök på laxen blir även Jonathan Morsay även han borta till uppehållet på grund av en muskelskada i baksidan av låret som är svårläkt.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Omgång 5


2018-04-21:
16:00 Östersunds FK - Örebro SK 0-2
2018-04-22:
15:00 Dalkurd FF - GIF Sundsvall 2-2
15:00 BK Häcken - Hammarby IF 2-2
17:30 AIK - IFK Göteborg 2-0
17:30 Trelleborgs FF - Kalmar FF 0-1
2018-04-23:
19:00 IF Elfsborg - Djurgårdens IF 2-2
19:00 IFK Norrköping FK - IK Sirius FK 1-0
19:00 Malmö FF - IF Brommapojkarna 3-1

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Romain Gall stötte in Giffarnas kvitteringsmål och hade även bud på ett segermål. Romain Gall stötte in Giffarnas kvitteringsmål och hade även bud på ett segermål.

GIF Sundsvall fortfarande obesegrade – hämtade in 0-2-underläge mot Dalkurd

(2018-04-22)
GIF Sundsvall hamnade i ett tidigt 0-2-underläge med bud på fler baklängesmål.
Men trots årets sämsta insats lyckades man få med sig en pinne mot Dalkurd på Gavlevallen.


0-2 efter en kvart

Vad sysslade GIF Sundsvall med första halvtimmen?
Inget försvarsspel inget anfallsspel, inga löpningar, inget fungerande passningsspel, lojt i närkamperna och man kan definitivt inte ha hållit sig till sin "gameplan". Man visste t ex att Dalkurd har ett vasst kontringsspel tack vare irrationelle Mohamed Buya Turay och japanen Yukiya Sugita. Ändå tillät man duon såra sig flera gånger om och i den trettonde minuten ringde det första gången. Turay löpte sig fri på högerkanten och centrade in till Sugita som mötte direkt och dagens födelsedagsbarn hade givit sitt Dalkurd ledningen.
Innan GIF sorterat ihop sig kom 2-0 inom loppet av två minuter. Och det var samma duo som låg bakom, skillnaden var att man bytte roller. Sugita fick fram bollen till Turay inne i straffområdet och kunde i åsyn av ett helt knippe passiva blåtröjer sätta 2-0 med en halv toffelspark.


Eskelinen räddade 0-3-underläge

Och några minuter senare var 3-0 på gång, efter en kontring, eller omställning som det numera skall heta, men William Eskelinen enhandsräddadde Irfan Jasarevic chippförsök i friläge. 
Efter dryga halvtimmen kom så GIF i ett fint anfall där det både fanns fart och fläkt. Bollen ut till Jonathan Tamimi på högerkanten och på hans hårda inspel efter marken mötte Linus Hallenius direkt och via . Kebba Ceesays arm lade bollen sig tillrätta i nätet bakom en maktlös Abdulaziz Demircan.
Hemmalaget hade sedan sånär ökat på till 3-1 och hade också bollen i nät, men den assisterande vinkade korrekt för offside på den djupledslöpande Turay.
Halvlekens sista chans till GIF och där borde det varit utjämnat. Linus Hallenius vrickade över bollen till en fri Peter Wilson men han lyckades dessvärre träffa en fläkande Demircan istället för att få lite lyft på bollen och därmed 2-2.


Sema målpassare och skadad

Den andra halvleken blev en orgie i felpass och felbeslut från bägge lagen. Varvat med en och annan fin prestation. T ex snurradde Mohamed Buya Turay upp Carlos Moros Gracia så att innerbyxorna i shortsen vände sig bak och fram. Turay tog sedan ett felbeslut att skjuta från dödlinjen istället för att försöka hitta en lagkamrat framför mål. Tack för det!
Gracia tog sedan revansch när han precis innan mållinjen akrobatiskt räddade undan GIF ett 1-3-underläge.
Strax därpå kopierade Giffarna Dalkurds 1-0-mål. Maic Sema löpte på djupet och från sin högerkant tog han sig förbi sin bevakare och slog ett hårt pass in i straffområdet där Romain Gall kom rätt i steget och sköt en markare "rakt igenom" målman Demircan. Då återstod 20 minuter på klockan. Dessvärre tvingades Sema utgå något senare efter att ha skadat armen/axln i en situation efter en offensiv hörna.


Gall läge till segermål

Gall hade därefter ett gyllene läge att sätta ett segermål men tvekade när han kom in i straffområdet och blev upphunnen av en försvarare och där rann den chansen ut i granulaten.
En av planens minsta spelare, Dalkurds lagkapten Rawez Lawan gavs chansen att nicka in en hörna omringad av flera blå stenstoder. Bollen tack och lov över från två meter... 
2-2 stod sig tiden ut. Visserligen starkt att komma tillbaka från ett 0-2-underläge men det berodde nog mer på Dalkurds svaghet än egen styrka. Nä, det här var ingen bra allsvensk match och det enda positiva är väl att GIF-målvakten William Eskelinen fina svit på elva tävlingsmatcher utan förlust håller i sig. Och han kan tacka sig själv för det. Hade han inte räddat friläget till 3-0 för hemmalaget hade det med all säkerhet varit kört. 

Läs även:
• Giffarna fortsatt obesegrade efter stark upphämtning
• TV: GIF Sundsvall fortsatt obesegrat efter kryss mot Dalkurd

Dalkurd FF - GIF Sundsvall 2-2
2018-04-22 - 15:00 - Gavlevallen
Målen: 13’ 1-0 Yukiya Sugita (13), 2-0 Mohamed Buya Turay (16), 2-1 Linus Hallenius (31), 2-2 Romain Gall (70).
Domare: Kaspar Sjöberg
Publik: 1 099
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

William Eskelinen har aldrig förlorat en allsvensk match i GIF Sundsvalls målvakts-tröja. Håller sviten i sig på Gavlevallen? William Eskelinen har aldrig förlorat en allsvensk match i GIF Sundsvalls målvakts-tröja. Håller sviten i sig på Gavlevallen?

Kick-off:
Dalkurd FF - GIF Sundsvall: "Duktiga på att kontra"

(2018-04-22)
Så var det dags för Giffarnas första bortamatch i årets Allsvenska.
För motståndet står nykomlingarna Dalkurd på Gavlevallen i Gävle.
– Dalkurd är en duktig nykomling. Det är ett väldigt bollskickligt lag som dessutom är duktigt på att kontra, säger GIF Sundsvalls assisterande tränare Henrik Åhnstrand till st.nu.


Ännu obesegrade

GIF Sundsvall är ännu obesegrade i årets allsvenska men nu väntar årets första bortamatch. Detta beroende på att mötet mot Sirius i den andra omgången blev framflyttad då inte Studenternas IP:s naturgräs var spelbart. Nytt datum den 3 juli om någon undrar.
Motståndare är nykomlingarna Dalkurd FF, som har bortamatch hela säsongen! Dalkurd har sin egentliga hemvist i Borlänge men kommunen ansåg sig inte ha råd att upprusta anrika Domnarvsvallen till allsvensk standard. Då flyttade man sina domäner till Uppsala, men där kommer man inte in på Studenternas IP där Sirius huserar. Därför spelar Dalkurd sina hemmamatcher på Gavlevallens konstgräs i Gävle. Hängde ni med i karusellen?
Spelmässigt är Dalkurd ett lag som håller bollen efter marken och satsar på snabba omställningar upp till ett par snabba och irrationella anfallare. Klickar det är man farlliga för vilket lag som helst. Så Giffarnas försvarsspel kommer att sättas på prov i eftermiddag vid väl valda tillfällen.
– Dalkurd är en duktig nykomling. Det är ett väldigt bollskickligt lag som dessutom är duktigt på att kontra, så vi får se upp där. Sen när det gäller försvarsmässigt så pressar de oerhört hårt, så det gäller för oss att kunna lösa den pressen på ett bra sätt för att kunna anfalla, säger GIF Sundsvalls assisterande tränare Henrik Åhnstrand till st.nu.


Aldrig förlorat i Allsvenskan med GIF

William Eskelinen har imponerat i GIF-målet så här långt och håller ännu den iranske landslagsmålvakten Ali Haghighi kvar på bänken i Tommy Naurins skadefrånvaro.
Så här säger succémålvakten om hans svit som obesegrad i tävlingssammanhang, om publiken och dagens motståndare Dalkurd i en intervju på klubbens hemsida.

Fortfarande obesegrad i tävlingsmatcher för GIF Sundsvall, vad är hemligheten?
– Hemligheten måste jag då säga är två personer som opererar bakom det maskineri som befinner sig på planen. Det är Kerstin Näslund och Morgan ”Mogge” Eriksson, dom jobbar hårt och gör allt för att vi spelare ska må och ha det bra. Sprider glädje, lugn och en känsla av att allt löser sig. I mitt fall är det att oftast att jag vill ha en viss färg på matchtröjan för den känns bäst för dagen och det driver dom alltid igenom. Dom är hjältarna, vi hade inte kunnat stå på planen utan dom, så är det. Jag tror jag pratar för hela truppen när jag säger dom är guld värda!

Två hållna nollor på tre matcher i årets allsvenska. Hur bra är årets upplaga av Giffarna?
– Vi är bra, men vi vill fortsätta utvecklas under säsongen så förhoppningsvis är vi ännu bättre på hösten än våren.

Dalkurd i eftermiddag, vad vet du om dom?
– Inte mer än att de är nykomlingar.

Du har blivit hyllad av ståplats för din energi i slutskedet mot Trelleborg. Har du någon hälsning till supportrarna på Norra stå?
– Oj! Det var kul att höra, jag vill hälsa att deras stöd på läktaren är så värdefullt för oss, oavsett om vi jagar mål eller ska försvara en ledning.. Man får den där sista procenten energi och motivation. Dom har varit ett fantastiskt stöd hittills och jag hoppas det fortsätter eller till och med blir ännu bättre. Jag är övertygad om att publiken kommer hjälpa oss att ta fler extrapoäng om det är bra tryck på läktaren. Så våra supportrar är högst delaktiga i de poängen vi tar!

Lokalfotbollen tippar:
Dalkurd är oberäkneliga, det visar inte minst 3-0-segern mot Östersund. Samtidigt rider GIF lite på en framgångsvåg och självförtroendet är på topp. Om inte GIF kliver ut på Gavlevallen som "världsmästare" utan fortsätter spela ödmjukt och kanske t o m sätta chanserna blir det i alla fall inte förlust. Kanske t o m en seger! Vad sägs om Dalkurd - GIF Sundsvall 1-2?

Så startar GIF Sundsvall (4-1-4-1):
Preliminär uppställning: William Eskelinen – Jonathan Tamimi, Carlos Moros Gracia, David Myrestam, Dennis Olsson – Juanjo Ciércoles – Maic Sema, Peter Wilson, David Batanero, Romain Gall – Linus Hallenius.
Avbytare: Ali Haghighi (mv), Eric Björkander, Samu Reyes, Erik Granat, Kim Skoglund, Christian Rubio, Juho Pirttijoki.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Förre GIF-spelaren Pa Dibba svarade för ett drömmål när Hammarby tog fjärde raka segern. Förre GIF-spelaren Pa Dibba svarade för ett drömmål när Hammarby tog fjärde raka segern.

Omgång 4


2018-04-17;
19:00 GIF Sundsvall - Trelleborgs FF 1-0
• TV: Höjdpunkter från CMore
• läs matchreferat här nedan
2018-04-18:
19:00 IK Sirius FK - BK Häcken 0-0
19:00 Kalmar FF - Östersunds FK 1-1
19:00 Djurgårdens IF - Malmö FF 3-0
19:00 Örebro SK  - AIK 1-1
2018-04-19:
19:00 Hammarby IF - IFK Norrköping FK 2-1
19:00 IFK Göteborg - Dalkurd FF 1-0
19:00 IF Brommapojkarna - IF Elfsborg 0-2

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Maic Sema satte matchens enda mål efter en tvåfotare efterföljt av en vänsterslägga och gratuleras av imponerade lagkamrater. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com
Maic Sema satte matchens enda mål efter en tvåfotare efterföljt av en vänsterslägga och gratuleras av imponerade lagkamrater. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com

GIF Sundsvall växlade upp efter paus och tog årets första allsvenska seger

(2018-04-17)
Maic Sema frälste GIF Sundsvall ännu en gång.
Tack vare hans kraftfulla aktion i den 52:a minuten kunde Giffarna ta sin första trea i årets allsvenska.
Men handen på hjärtat – nog borde GIF-segern varit några mål större sett till Peter Wilsons och Linus Hallenius jättebränningar.
– Hade nog inte sovit så gott i natt om Trelleborg kvitterat på slutet efter att jag bränt mina två chanser, säger lagkaptenen Linus Hallenius efter matchen.


Eskelinens makalösa reflexräddning

Inte mycket av GIF Sundsvaslls fina spel mot Malmö FF i fredags syntes under den första halvleken när nästa skånelag gästade staden mellan stadsbergen.
Den första halvleken blev ganska händelsefattig där båda lagen låg tätt i försvaret och anfallarna, och även mittfältarna, hade svårt att luckra upp motståndet. Mycket beroende på många felpasss och "den svenska problemet" – första bolltouchen...
Men två rejäla målchanser är ändå värda att nämna från den första halvleken. Ett för vardera lag. Först fick Trelleborgs Deniz Hümmet ett kanonläge mitt framför mål och fick på en mörsare från fem meter. GIF-keepern William Eskelinen svarade emellertid för en makalös reflexräddning!
Det andra läget hade Peter Wilson på Maic Semas inspel från högerkanten men Wilson valde att använda huvudet istället för att ttycka in den på volley med fötterna.
– Dåligt av mig där, borde ha satt den men jag missbedömde bollbanan då den dök rätt hastigt, förklarar Peter Wilson för Cmore i paus.


Klassmål av Maic Sema

I början av den andra halvleken växlade Giffarna upp ett hack och pressade tillbaka skåningarna och i den 52:a minuten fick Maic Sema tag i bollen lite ute till höger i straffområdet efter Linus Hallenius nickskarv. Han bröt in i sidled och efter en tvåfotare begravde han bollen i den vänstra burgaveln med ett distinkt vänsterskott.
Därefter startade GIF en målmissarkavalkad. Peter Wilson blev frispelad med fick helt fri inne i straffområdet inte ens iväg ett skott. Linus Hallenuis skulle nicka in bollen i "öppet mål" på returen från Carlos Moros Gracia mäktiga ribbskott. Men den unge TFF-målvakten Marko Johansson gjorde en lika mäktig räddning som Eskelinen gjorde i första och han snöt även returen mitt framför fötterna på Hallenius. Hallenius som med kvarten kvar blev bjuden på ett helt friläge av Romain Gall efter en snabb omställning, men tofflade bollen utanför.
– Hade nog inte sovit så gott i natt om Trelleborg kvitterat på slutet efter att jag bränt mina två chanser, säger lagkaptenen Linus Hallenius efter matchen.


Trelleborgschanser till kvittering på slutet

Det som brukar hända när man misslyckas med att stänga en match trots flera brännningar är att manblir straffade av motståndarna. OchTrelleborg fick också ett par chanser att kvittera på slutet. En närparad av William Eskelinen, en nick över av en helt omarkerad Sebastian Olsson och ett vinkelskott strax över från Deniz Hümmet från nära håll, som därmed lär få ta över sömnlösheten från Linus Hallenius i natt.
En som kommer att sova gott är onekligen matchhjälten Maic Sema.
– Viktigast var att vi vann, det kändes lite väl spännande i slutet. Vi hade många lägen vi ska göra mål på. Men 1-0 eller 2-0, det är tre poäng i vilket fall.
Så här säger han om sin egen insats:
– Redan i från start kom jag in i det och hade en del lägen jag spelade fram till och var involverad. Det var skönt att få ett mål på det också, säger han till st.nu.


Läs mer:
• TV: Höjdpunkter från CMore
• Semas soloprestation sänkte Trelleborg
• Så betygsätts GIF-spelarna efter segern mot Trelleborg
• Fem heta snackisar efter GIF Sundsvalls seger
• Förändringen bakom segern – så förändrade GIF-tränaren matchbilden
• Hallenius sågning efter brända målchanserna: "Hade vi tappat poäng hade det varit fruktansvärt"

Se fler bilder från GIF-TFF från Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com

GIF Sundsvall - Trelleborgs FF 1-0
2018-04-17 - 19:00 - Idrottsparken
Målet: 1-0 Maic Sema (52)
Domare: Victor Wolf
Publik: 3 129
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

David Batanero var inte lika dominat som mot Malmö FF men visade ändå upp sin fina vänstra passningsfot vid ett flertal tillfällen. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com
David Batanero var inte lika dominat som mot Malmö FF men visade ändå upp sin fina vänstra passningsfot vid ett flertal tillfällen. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com
Är Joel Cedergrens GIF Sundsvall obesegrade även efter kvällens match mot Trelleborg? Är Joel Cedergrens GIF Sundsvall obesegrade även efter kvällens match mot Trelleborg?

Kick-off:
GIF Sundsvall - Trelleborg. "Ett lag med helt andra kvaliteter"

(2018-04-17)
Giffarna fortsätter årets allsvenska sejour med sin tredje raka hemmamatch.
Precis som i fredags väntar ett skånelag på andra sidan mittlinjen., Trelleborgs FF för det ännu obesegrade Norrlandslaget.
–  Vi möter nu ett lag med andra kvaliteter än Malmö FF, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren till st.nu.


Dags för tredje raka hemmamatchen för GIF Sundsvall och precis som i fredags står ett skånelag på menyn, denna gång Ttelleborgs FF. Ett lag som man bör hålla bakom sig i tabellen efter bokslutet sent i höst. Därför skulle en liknande prestation mot Malmö FF smaka mumma och med all säkerhet räcka till seger och tre viktiga poäng.
Men tyvärr är det inte så ofta som teori och praktik sammanfallen när det gäller fotboll. Och speciellt inte allsvensk sådan...
– Tycker vi gör en del bra saker mot Malmö och vi ska fortsätta med det, men sedan är det ett annat lag vi möter nu med andra kvaliteter. De positionerar sig annorlunda så då måste vi parera det. I vårt anfallsspel jobbar dom på ett helt annat sätt i sitt försvarsspel. Vi har en grund i hur vi spelar men vi måste också vara beredda på vad vi behöver justera. Trelleborg är verkligen ett lag som jobbar stenhårt tillsammans. Sedan har de några individuellt skickliga spelare på det, säger GIF-tränaren Joel Cedergren till st.nu.
GIF Sundsvall ligger på 14:e plats medan TFF ligger hacket nedanför efter två förluster och ett kryss mot Djurgården. Dock med en match mer spelad än Giffarna så då förstår ni vad en hemmaseger skulle betyda.

Lokalfotbollen tippar: 2-1 till GIF efter underläge 0-1. Men allvarligt. Det här är en match som GIF skulle kunna skjuta sig i foten. Får verkligen hoppas att min magkänsla inte stämmer den här gången. utan beror på att det var något jag åt till frukost...

Så startar GIF Sundsvall (4-1-4-1):
William Eskelinen –  Jonathan Tamimi, Carlos Moros Gracia, David Myrestam, Dennis Olsson – Juanjo Ciércoles – Maic Sema, Peter Wilson, David Batanero, Romain Gall – Linus Hallenius.
Avbytare: Ali Haghighi (mv), Eric Björkander, Samu Reyes, Erik Granat, Kim Skoglund, Paya Pichkah och Christian Rubio.

Läs mer:
• Så skriver GIF Sundsvall på sin hemsida inför kvällens match
• Mittbacken tillbaka i matchtruppen – här är förutsättningarna inför
• GIF-backen om skadan och formtoppen: "Var dags att börja spela bättre"
• Rutinerade GIF-backen om nya papparollen

Missa inte:
• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

SamanGhoddos satte Östersunds tunga 2-0-mål mot IFK Göteborg. SamanGhoddos satte Östersunds tunga 2-0-mål mot IFK Göteborg.

Sammandrag mgång 3:
Hammarby i topp efter tredje rakaoch Elfsborg nollade efter omgån 3

(2018-04-15)
Hammarby i allsvenskt topp efter tredje raka segern, Östersund spräckte dubbla nollor, AIK vann Stockholmsderbyt, Norrköping vände mot Kalmar, GIF Sundsvall hämtade in sent underläge mot regerande mästarna.
Det är bara något som hände i Allsvenskans tredje omgång.


Resultat, matchfakta & referat från omgång 3

2018-04-16:

Hammarby IF - IF Brommapojkarna 4-0
• Storseger för Hammarby – går upp i allsvenskans topp

2018-04-15:

Östersunds FK - IFK Göteborg 2-1
• Dubbla drömmål efter 238 minuters måltorka

IFK Norrköping FK - Kalmar FF 3-1
• inget referat

AIK - Djurgårdens IF 2-0
• Rött kort för Djurgården

2018-04-14:

IF Elfsborg - IK Sirius FK 0-1
• Här åker Elfsborg på en ny förlust – Sirius avgör sent

BK Häcken - Dalkurd FF 3-0
• Viktor Lundberg ledde Häcken till klar seger mot Dalkurd

2018-04-13:

GIF Sundsvall - Malmö FF 2-2
• Inget lag tilläts jubla när Malmö på nytt tappade poäng
• Oavgjort efter rafflande avslutning!
• Giffarna visade moral och styrka – kom igen och tog en rättmätig poäng mot regerande mästarna (läs här nedan).

Trelleborgs FF - Örebro SK 1-2
• ÖSK med segerjubel – vände i den skånska blåsten


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

GIF Sundsvalls lagkapten Linus Hallenius slet kopiöst som ensam anfallare mot Malmö FF och var den som låg bakom forceringen till 2-2-målet med bara tre minuter kvar. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.
GIF Sundsvalls lagkapten Linus Hallenius slet kopiöst som ensam anfallare mot Malmö FF och var den som låg bakom forceringen till 2-2-målet med bara tre minuter kvar. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com.
Maic Sema styrde in Romain Galls inspel från nära håll till 2-2! Maic Sema styrde in Romain Galls inspel från nära håll till 2-2!

Giffarna visade moral och styrka – kom igen och tog en rättmätig poäng mot regerande mästarna

(2018-04-13)
Trots en bra insats såg GIF Sundsvall att bli utan poäng på Idrottsparken mot regerande svenska mästarna Malmö FF.
Men med tre minuter kvar forcerade Maic Sema in 2-2 och rättvisa skipades.
– Vi visade att vi inte kommer att komma sist i Allsvenskan, säger Giffarnas poängräddare Maic Sema.


Giffarna rånade på ett korrekt mål

GIF Sundsvall svarade för en fin insats hemma på Idrottsparken denna fredagen den 13:e då regerande mästarna från Malmö gästadde.
MFF tog tag i taktpinnen direkt och hade ett par bra chanser i inledningen men allt eftersom halvleken led tog Giffarna över och gjorde också 1-0 på en välslagen frispark från planens gigant första timmen, David Batanero. Tyvärr vinkades målet felaktigt bort för en obefintlig offside på Carlos Moros Gracia. Undrar om MFF fått ett liknande mål bortdömt?
Ävem i den andra halvleken höll hemmalaget spelet väl uppe och hade ett par halvchanser, precis som skåningarna. Men inga mål. Inte förrän GIF:s högerback Jonathan Tamimi tog Gud i hågen och provade skott från 20 meter. Och via inte mindre än två MFF-spelare letade sig bollen in bakom en maktös Johan Dahlin.


Snabb MFF-replik

Men måljublet avbröts abruppt och fastnade i halsen. Nästan direkt på avspark fick förre Giffaren Eric Larsson bollen ute vid sidlinjen och hans inåtskruvade högerimlägg landade perfekt på Carlo Strandbergs huvud och han nickade snyggt in kvitteringen, ottagbart för William Eskelinen i hemmamålet.
Och en olycka kommer sällan ensam heter det.
I den 84:e minuten tappade GIF onödigt bollen på mittplan. Inhopparen Alexander Jeremejeff fick tag i bollen och fick ostört driva bollen fram till straffområdet där han curladde in bollen vid den högra stolpen utom räckhåll för Eskelinen. En riktig kalldusch och allt annat än rättvist.


Visade moral och styrka

Men GIF visade både moral och styrka och lät sig inte nedslås utan gick till motoffensiv. Linus Hallenius var på hugget ordentligt och sköt på allt och efter en forcering kunde Romain Gall spela in bollen framför mål där Maic Sema fläkte sig och styrde in kvitteringen från nära håll och åter vilt jubel från den, tyvärr, ganska fåtaliga publiken.
Malmö fick en frispark i farligt läge med bara några sekunder kvar av stopptiden och då satt man verkligen med andan i halsen men det redde upp sig och den välförtjänta poängen var i hamn.
– Vi är värda mer än en poäng. Vi krigar ända in i sista minuten.. Vi visade att vi inte kommer att komma sist i Allsvenskan som alla experter tycks tro, säger Giffarnas poängräddare Maic Sema efter matchen.

Läs även:
• Cedergren nöjd efter lyckade taktiska draget: "Jobbar stenhårt för varandra".
• Sema poängräddare för GIF i galna slutminuterna mot MFF: "Slängde mig bara på bollen"
• Snabbanalys efter krysset mot Malmö: "Giffarna förtjänade att vinna"
• Supportrar sökte bråk på läktaren – fyra personer tvingades lämna Idrottsparken.
• Inget lag tilläts jubla när Malmö på nytt tappade poäng
• Oavgjort efter rafflande avslutning!

Klicka här för fler av Anders Thorsells bilder från matchen

GIF Sundsvall - Malmö FF 2-2
2018-04-13 - 19:00 - Idrottsparken
Målen: 1-0 självmål (76), 1-1 Carlos Strandberg (77), 1-2 Alexander Jeremejeff (84), 2-2 Maic Sema (87).
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 3 479 (den här matchen var värd det dubbla!)
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Joel Cedergren siktar på en bra försvarsinsats för sitt GIF Sundsvall. Joel Cedergren siktar på en bra försvarsinsats för sitt GIF Sundsvall.

Kick-off:
GIF Sundsvall - Malmö FF. Fredagen den 13:e – oturs- eller turdag för Giffarna?

(2018-04-13)
Fredagen den 13:e.
Blir det en otursdag för GIF Sundsvall eller Malmö FF när lagen drabbar samman i afton på Idrottsparken denna härliga vårdag?
– Vi möter ett lag som är bäst i Sverige. Vi behöver göra en toppinsats i försvarsspelet och ge dem små ytor, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren till st.nu.


Fick matchen mot Sirius uppskjuten

Solen skiner och vårkänslorna blir starkare för var timme som lider.
Under fredagskvällen tar Giffarna emot regerande svenska mästarna Malmö FF hemma på Idrottsparken.
Malmö kommer närmast från en het match mot AIK där mittbacken Franz Brorsson fick syna det röda kortet. Detta tillsammans med den sedan tidigare skadade mittbacken Rasmus Bengtsson gör att gästerna får laborera om i mittförsvaret en aning och mycket talar för att Oscar Lewicki tar steget ner och agerar mittback.
Målskytt senast för de himmelsblå var Markus Rosenberg på straff. Straffen ordnades i allra högsta grad av GIF-bekantingen Eric Larsson. Larsson drev på från kanten, gjorde sin patenterade fint in i banan och slog ett inlägg på 1-0 skytten Henok Goitoms arm och domaren hade inget annat val än att blåsa straff.
Giffarna spelade 0-0 i premiären men fick sin andra matchn mot IK Sirius, uppskjuten på grund av ospelbar plan i Uppsala.


Dennis Olsson ett frågetecken

GIF-premiären under påsken var en ganska typisk premiär och även om hemmalaget var något bättre så var 0-0 inget resultat som man behövde debattera ihjäl sig över. (läs längre ner på sidan om matchen mot Örebro).
Saknas i hemmalaget gör Chidi Omeje som tråkigt nog åkte på en långtidsskada i premiären. Dessutom saknas skadade Juho Pirttijoki, Jonathan Morsay och ett stort frågetecken på vänsterbacken Dennis Olsson. Målvakten och kaptenen Tommy Naurin fortsätter sin rehab och är fortfarande utanför laget.
– Vi möter ett lag som är bäst i Sverige. Vi behöver göra en toppinsats i försvarsspelet och ge dem små ytor. Vi ska också försöka att inte ge bort centrala ytor och se till att de inte får för mycket en mot en-situationer. Sedan hoppas jag att vi kan spela oss ur deras press, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren inför kvällens möte med Malmö FF till st.nu.

Så startar GIF Sundsvall (4-1-4-1):
William Eskelinen – Jonathan Tamimi, Carlos Moros Gracia, David Myrestam, Eric Björkander – Juanjo Ciércoles – Maic Sema, Peter Wilson, David Batanero, Romain Gall – Linus Hallenius.
Avbytare: Ali Haghighi (mv), Samu Reyes, Erik Granat, Kim Skoglund, Paya Pichkah, Amaro Bahtijar och Christian Rubio.
19:00 sparkas matchen igång och vad passar inte bättre en fredag än att gå på fotboll?

Källla: GIF Sundsvalls hemsida

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Jiloan Hamad matchhjällte för Hammarby igen. Jiloan Hamad matchhjällte för Hammarby igen.

Omgång 2:
Hamad hjälte på stopptid för Hammarby mot IFK  Göteborg

(2018-04-10)
När matchen såg ut att sluta 1-1 såg Hammarbys hjälte från den första omgången, Jiloan Hamad, att avgöra i den första tilläggsminuten. Det var inget vackert mål, men bollen var precis över mållinjen.
– Jag försöker lobba bollen över försvararen som kommer glidtacklandes, sen tar den i stolpen. Jag fullföljer och får den precis innan målvakten, så det var riktigt skönt att se den gå in, säger matchhjälten.

läs mer


Tisdagens match:
IFK Göteborg - Hammarby IF 1-2

Resultat, matchfakta aktuell tabell, kommande matcher plus statistik.

Målskytt, orsakade straff, varnad och utbytt. Henoc Gotiom hade en brokig dag. Målskytt, orsakade straff, varnad och utbytt. Henoc Gotiom hade en brokig dag.

Omgång 2:
1-1 i stormatchen mellan Malmö och AIK – BP vann över odiciplinerat Häcken

(2018-04-09)
Toppmatchen mellan Malmö FF och AIK slöt 1-1 sedan Henoc Goitum först stött in 0-1 och sedan täckt ett inlägg med armen och Marcus Rosenberg kallt satt den efterföljande straffen.
Brommapojkarna vann hemma på Grimsta mot Häcken sedan Hisingslaget dragit på sig två röda kort..


Kryss i Malmö i stormatchen

I en fysisk match så slutade årets givna toppmöte 1-1. AIK:s Henok Goitom gjorde första målet och orsakade sedan straffen som gav Malmö kvittering.
Alla experter är i princip överrens: AIK och Malmö är två lag som gör upp om guldet.
AIK har nu inte vunnit en allsvensk match mot Malmö, i Malmö, sedan 1996.
läs mer


Dubbelt rött för Häcken – BP med skrällseger

Häcken hade inget flyt i årets första bortamatch. Nykomlingarna Brommapojkarna snuvade göteborgarna på tre poäng efter 2-0 i en stökig match där Häcken drog på sig två röda kort.
– Ja, det var lite stökigt. Men det var inte överdrivet grinigt och ruffigt, sa Häckens tränare Andreas Alm.
läs mer

Måndagens matcher:
19:00 Malmö FF - AIK 1-1
19:00 IF Brommapojkarna - BK Häcken 2-0
I morgon tisdag:
19:00 IFK Göteborg - Hammarby IF

Resultat, matchfakta aktuell tabell, kommande matcher plus statistik.

Yrvädret från Sierra Leone, Mohamed Buya Turay, satte två av Dalkurds mål i den historiska segern. Yrvädret från Sierra Leone, Mohamed Buya Turay, satte två av Dalkurds mål i den historiska segern.

Omgång 2:
Östersund både poäng- och mållösa efter två omgångar – utkontrade av Dalkurd

(2018-04-08)
Elfsborg och Östersund nollade efter två omgångar.
Och Trelleborgpoäng borta mot Djurgården.
Tre händelser som inte tillhörde det förväntade.


Historisk Dalkurd-seger

Dalkurd FF tog sin första historiska allsvenska seger genom att mer eller mindre kontra ut ett ineffektivt Östersund på Gavlevallen. 1-0 satte nyförvärvet Mohamed Buya Turay helt på egen hand efter dryga halvtimmen. Oskar Berg vinklade sedan in 2-0 tio minuter in i andra och sedan höll sig Sierra Leonespelaren Mohamed Buya Turay framme och lyfte in en retur i taket från en släpphänt bortakeeper. Målvaktsspelet var ytterligare en skillnad mellan lagen då Abdulaziz Demircan var genomsolid medan Ali Keita agerade mer "slips i ribban".


Rasmus Elm spelade fram till målet - klev sedan av

Precis som Östersund ståtar IF Elfsborg på noll inspelade poäng. Idag blev det förlust på Guldfågeln Arena. Matchens enda fullträff prickade Papa Alioune Diouf in efter ett öppnande pass från Rasmus Elm. Som strax därefter klev av med känningar i baksidan. Men en dryg Elm-halvtimme räckte till tre poäng. Elfsborg hade visserligen bud på kvittering men men då kom KFF-keepern Lucas Hägg Johansson upp stort och räddade smålänningarna.


Marcus Danielsson målade igen

Djurgården hade nog räknat med en trea när nykomlingarna Trelleborgs FF gästade Tele2 Arena. Speciellt efter Markus Danielsons ledningsmål, ja den förre GIF-backen målade igen, efter knappa halvtimmen. Men skåningarna kom igen och nio minuter in i andra kvitterade Erik Andersson. På slutet vädjade både DIF-spelarna och fansen högljutt efter straff efter en handssituation men fick inget gehör från matchfunktionärerna.

Söndagens matcher:
15:00 Kalmar FF - IF Elfsborg 1-0
15:00 Djurgårdens IF - Trelleborgs FF 1-1
17:30 IK Sirius FK - GIF Sundsvall uppskjuten
17:30 Dalkurd FF - Östersunds FK 3-0
I morgon måndag:
19:00 Malmö FF - AIK
19:00 IF Brommapojkarna - BK Häcken
På tisdag:
19:00 IFK Göteborg - Hammarby IF

Resultat, matchfakta aktuell tabell, kommande matcher plus statistik.

Filip Rogic räddade Örebro-poäng tack vare sitt sena kvitteringsmål. Filip Rogic räddade Örebro-poäng tack vare sitt sena kvitteringsmål.

Omgång 2:
Örebro SK kryssade igen – Sirius-GIF Sundsvall skjuts upp

(2018-04-07)
En match spelades under lördagen.
IFK Norrköping tog ledningen borta mot Örebro tidigt i andra men närkingarnas Filip Rogic kvitterade med sex minuter kvar.

Matchen IK Sirius - GIF Sundsvall, som skulle spelas i morgon, har blivit uppskjuten.

Orsaken är att SvFF:s styrelse har beslutat, efter en framställan från Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), att ge klubbarna i Allsvenskan och Superettan möjlighet att skjuta upp de matcher som skulle ha spelats i de två första omgångarna. Det är den sena vintern och mycket besvärliga snöförhållanden som föranlett denna framställan från SEF. Styrelsen konstaterar i sitt beslut att det råder extraordinära omständigheter och ger därför klubbarna en möjlighet att – om de är överens – flytta fram de matcher som skulle ha spelats 31 mars–10 april.
Matchen kommer att spelas vid ett senare datum som förbundet, klubbarna och SEF kommer överens om. Fler matcher kan komma att skjutas upp och besked om detta kommer inom kort.

Matcherna i omgång 2:
2018-04-07:
16:00 Örebro SK - IFK Norrköping FK 1-1
2018-04-08:
15:00 Kalmar FF - IF Elfsborg
15:00 Djurgårdens IF - Trelleborgs FF
17:30 IK Sirius FK - GIF Sundsvall uppskjuten
17:30 Dalkurd FF - Östersunds FK
2018-04-09:
19:00Malmö FF - AIKStadion
19:00 IF Brommapojkarna - BK Häcken
2018-04-10:
19:00 IFK Göteborg - Hammarby IF
Resultat, matchfakta aktuell tabell, kommande matcher plus statistik.

Maic Sema var nära att avgjöra mot sina gamla lagkompisar. Maic Sema var nära att avgjöra mot sina gamla lagkompisar.

Mållös GIF-premiär mot Örebro bland snödrivorna på Idrottsparken

(2018-04-02)
Det blev mållöst i GIF Sundsvalls premiär hemma mot Örebro Sprt.
Och för att inte vara alltför elak så speglade resultatet matchen.
– Örebro kanske hade lite mer boll men oavgjort var nog rättvist, säger Giffarnas nyförvärv Maic Sema efter matchen mot sina förra lagkamrater.


Lite folk, inga mål men mycket snö på läktarna.
Så kan man sammanfatta Giffarnas allsvenska hemmapremiär mot Örebro Sport.
Närmast ett GIF-mål var i början av den andra halvleken då ÖSK-målvakten höll på att dribbla in bollen i eget mål plus ett vänsterskott i bra läge från inhopparen Maic Sema. Annars var det tunnsått med chanser.
Gäästerna hade en nick över i första och en boll inne i andra men den hade varit över kortlinjen innan Simon Amir drog in bollen bakom stabile William Eskelinen i hemmaburen.
Nä, detta kändes som en typisk premiärmatch med många felpass och bortslagna bollar och missade dribblingar sista tredjedelen. Och det från bägge lagen och man kan lugnt påstå att resultatet speglade matchen.
– Örebro kanske hade lite mer boll men oavgjort var nog rättvist även om jag hade en bra chans, säger Giffarnas nyförvärv Maic Sema efter matchen mot sina förra lagkamrater.

Texten kan komma att uppdateras
 

GIF Sundsvall - Örebro SK 0-0
2018-047-02 - 17:30 - Idrottsparken
Domare: Martin Strömbergsson
Publik: 3 129
Matchfakta

Öriga allsvenska matchere idag:
IFK Norrköping FK - IF Brommapojkarna 2-1
AIK - Dalkurd FF 2-0
IF Elfsborg - Malmö FF 1-2

Resultat, matchfakta aktuell tabell och kommande matcher plus statistik.

Maic Sema blev spelklar mot sitt gamla lag Örebro så sent som igår. Maic Sema blev spelklar mot sitt gamla lag Örebro så sent som igår.

Allsvensk premiär för GIF Sundsvall – Maic Sema spelklar mot sitt gamla lag

(2018-04-02)
GIF Sundsvall premiärspelar hemma mot Örebro Sport i eftermiddag.
Och ÖSK kanske är det lag Giffarna haft det lättast mot under det här seklet.
Med i truppen är Maic Sema som ifjol spelade just för nerkingarna.
– Det känns superbra att Maic nu är spelklar, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida.


Lätt för Örebro

Påskfirandet avslutas med GIF Sundsvalls allsvenska premiär.
På andra sidan planhalvan väntar Örebro Sport, ett lag som Giffarna har haft ganska lätt för senaste åren. Senaste förlusten hemma härrör sig sedan 2008, och då ver det ett övertidsmål, och på Behrn Arena har inte GIF förlorat sedan 2013. En trend som vi gärna ser håller i sig!


Sema spelklar igår

Maic Sema, som ifjol spelade för ÖSK, blev spelklar så sent som igår och är med i truppen direkt.
– Det känns superbra att Maic nu är spelklar, det blev några sömnlösa nätter men nu är allting klart, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida inför premiären.
– Det känns bra att vi är igång. Vi tror på oss själva, det är många bra lag i serien men jag tror och hoppas att vi ska kunna göra något bra. Örebro har några individuellt skickliga spelare som vi får se upp med, dom kommer troligast att spela med en fembackslinje så det blir intressant att se, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.

Så startar GIF Sundsvall. 4-1-4-1:
William Eskelinen – Jonathan Tamini, Carlos Moros Gracia, David Myrestam, Dennis Olsson – Juanjo Ciércoles – Chidi Omeje, David Batanero, Peter Wilson, Romain Gall – Linus Hallenius.
Avbytare: Lloyd Saxton, Eric Björkander, Kim Skoglund, Paya Pichkah, Maic Sema, Samu Reyes och Christian Rubio.

Måndagens allsvenska matchere:
15:00 IFK Norrköping FK - IF Brommapojkarna 2-1
15:00 AIK - Dalkurd FF 2-0
17:30 GIF Sundsvall - Örebro SK 0-0
17:30 IF Elfsborg - Malmö FF 1-2

Resultat, matchfakta aktuell tabell och kommande matcher plus statistik.

Jiloan Hamad svarade för ett hattrick i premiären för Hammarby, två kalla straffar och ett friläge. Jiloan Hamad svarade för ett hattrick i premiären för Hammarby, två kalla straffar och ett friläge.

Omgång 1:
Hattrick av Jiloan Hamad när Hammarby premiär-vann

(2018-04-01)
Jiloan Hamad gjorde hattrick i den allsvenska premiären när Hammarby besegrade Sirius infö över 30 000 åskådare på Tele2 Arena.
I övrigt blev det segrar idag för Häcken hemma och bortavinster för Djurågråden och IFK Göteborg.


Så gick det i söndagens matcher:
Hammarby IF - IK Sirius FK 3-1
BK Häcken - Kalmar FF 1-0
Östersunds FK - Djurgårdens IF 0-1
Trelleborgs FF - IFK Göteborg 1-3
Resultat, matchfakta aktuell tabell och kommande matcher plus statistik.

GIF Sundsvall ledde Allsvenskan 2016 efter 5 omgångar!
GIF Sundsvall ledde Allsvenskan 2016 efter 5 omgångar!