NYHETER 
Division 2 Norrland

Medelpadslag i serien 2018: IFK Timrå

Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Nu kan ni se highlights från matchen mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå

(2018-12-10)

Nu kan du se hightlights från lördagens välgörenhetsmatch mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå.
Stort TACK till Fancisco Alvear DVD för den fina produktionen.
Klicka på länken nedan:

Klicka för att se hightlights från matchen

IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Lokalfotbollens All Stars från fyran chanslösa mot IFK Timrå i välgörenhets- matchen: "Dom insamlade pengarna plåster på såren"

(2018-12-08)

Det skiljer en hel del mellan den lokala fyran och toppen av division 2.
Det visade sig i välgörenhetsmatchen där IFK Timrå besegrade Lokalfotbollens All Star Team bestående av lirare från vår högsta lokala serie, Medelpadsfyran. 
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen, 23 998 kronor, var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ett par nummeer för stora

IFK Timrås division 2-lag var ett par nummer för stora för Lokalfotbollens division 4 All Stars. Som väntat. Men slutresultatet 1-9 speglade inte riktigt händelserna på planen.
– Tycker att vi stod emot bra spelmässigt men deras högre kvalitet, inte minst i dom bägge straffområdena, gjorde att siffrorna gick i höjden, säger Lokalfotbollens Team Manager Janne Pehrsson.
Som fortsätter:
– Men grabbarna tyckte det var en kul match att spela och kämpade på bra mot övermakten.
Något som även grabbarna i IFK Timrå höll med om.
–Jättekul initiativ och roligt att spela match trots att säsongen är slut sedan länge och vi precis kört igång den nya, säger Samuel Kiflit, som svarade för tunga 3-0 och 4-0 i slutet av den första halvleken och bad därför lite om ursäkt att han stängde matchen.
1-0 satte Granit Buzuku på straff sedan han själv fallit rutinerat över ett utsträckt ben. Mehmed Hafizovic ökade sedan snyggt på till 2-0 i mitten av halvleken innan då Kiflit dubblade ledningen med sina två nätkänningar.


Massbyten i paus

Efter 4-0 i paus bytte båda lagen ut nästan sitt hela manskap inför den andra halvleken för att samtliga skulle få speltid. Robin Bergman satte tidigt dit femman och Zakaria Bel Mekki sexan innan All Star-lagets Oliver Widahl spräckte nollan till publikens nöje.
Division 2-laget lade då in en extra växel och petade in tre bollar. Granit Buzuku 7-1, Jimmie Gustavsson 8-1 innan "matchens lirare" Granit Buzuku fullbordade sitt hattrick. Granit både inledde målskyttet och avslutade det i sin kanske sista match för IFK Timrå.
– Troligen gör jag en sista satsning och då får det blir endera Superettan eller åtminstone division 1 även om det innebär att jag måste flytta, säger Granit Buzuku.


Cevin Dotsons sista fotbollsmatch?

Timråtränaren Robert Englund var nöjd med både sitt lagsspel och arrangemanget.
– Kul att se att vi kan prestera så här bra spel trots att det inte är säsong. Stiligt att se att Cevin Dotson ville vara med och spela och bidra. Nu höll hans ljumskar knappt en halvtimme så det här var kanske hans sista match, säger "Robban".
– Luftade hela truppen och jag gillade att dom yngre spelarna tog för sig och visade att dom blir att räkna med nästa säsong, fortsätter Englund, som även kom med ett förslag:
– Varför inte göra ett liknande arrangemang i sommar innan höststarten?, funderar "Robban".
Givetvis ett förslag att ta med sig. Kanske då mot ett All Star-lag från våra division 3-lag den gången?
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ingen nämnd, ingen glömd

Avslutningsvis ett stort TACK för alla som gjorde den här välgörenhetsmatchen möjlig. Ingen nämnd, ingen glömd! Ni vet vilka ni är som ska ta åt er av berömmet.
Nu har vi räknat ut hur mycket pengar som kommit in fram till lördagkväll. Hela 23 998 kronor att dela på för SRF Synskadades Riksförbund och ideella föreningen Barbros Barnbarn.
– Om ni visste hur många som vi kan hjälpa för dessa insamlade pengar, säger en av grundarna till Barbros Barnbarn Anna-Karin Eriksson Warnerud.

Matchfakta:
Lokalfotbollens division 4-All Stars - IFK Timrå 1-9 (0-4)
Målen: 1-0 Granit Buzuku, (10, straff), 2-0 Mehmed Hafizovic (25), 3-0 Samuel Kiflit (29), 4-0 Samuel Kiflit (36), 5-0 Robin Bergman (52), 6-0 Zakaria Bel Mekki (54), 6-1 Oliver Widahl (65), 7-1 Granit Buzuku (73),
8-1 (77) Jimmie Gustavsson (77), 9-1 Granit Buzuku (85).
Domare: Christer Ericsson (Ass. Abdisadiq Muse Farah och Saantiago Bedoya Sierra). (trion i stort sett felfri).
Publik: 277

Klicka för att se matchen i efterhand här

Klicka här för mer om välgörenhetsmatchen

Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lämnar Granit Buzuku IFK Timrå? Lämnar Granit Buzuku IFK Timrå?

Silly season i full gång: Granit lämnar IFK Timrå? GIF-kvartett ersätter?

(2018-12-05)
Silly season är igång.
Så även i IFK Timrå.
Gtanit Buzuku, Mehmed Hafizovic och skyttekungen Oskar Nordlund ryktas vara på väg bort medan en kvartett unga GIF-spelare är på väg in.
– Vi jobbar förstås på att få behålla fjolårstruppen och krydda den ytterligare, säger tränaren Robert Englund.

Grani till Superettan

Granit Buzuku flaggar för att lämna IFK Timrå för spel i högre serier.
– Känner att jag vill ge fotbollen en sista chans och får jag ett bra kontrakt med en klubb i Superettan eller division 1 och en tränare som tror på mig är jag inte främmande för att ta steget, säger den spelskicklige mittfältaren med dom välavvägda frisparkarna.
Skyttekungen Oskar Nordlund är givetvis också högvilt på marknaden och har redan provtränat med allsvenska Östersunds FK. Kan bli svårt att behålla en dylik guldklimp.
Även Mehmed Hafizovic har anbud från andra klubbar erfar Lokalfotbollen.
Samtidigt har IFK Timrå blicken på några spelare i GIF Sundsvall som inte riktigt fått chansen till allsvenskt spel.
– Vi jobbar förstås på att få behålla fjolårstruppen och att dom vill ta steget upp i ettan med oss. Dessutom vill vi krydda den ytterligare, kanske med några talangfulla Giffare, säger tränaren Robert Englund.


Kan erbjuda speltid

Det är fyra spelare från den allsvenska föreningen som är kontaktade, backen Filip Tägtström, mittfältaren Amaro Bahtijar, Linus Sahlin och anfallaren Sebastian Friman. Dom båda senare utlånade till Team TG respektive Hudiksvalls FF i år.
– Otroligt talangfulla spelare som vi kan erbjuda speltid på "hemmaplan" och det här är killar som verkligen brinner för fotbollen och har rätt inställning och som vill ta nästa kliv i sin utveckling. Och där kan vi erbjuda en bra miljö, säger Robert Englund.
Närmast för IFK Timrå väntar välgörenhetsmatchen nu på lördag då man möter Lokalfotbollens All Star Team från division 4.
– Intressant match. Tvvärr kommer inte kvartetten Giffare att vara med men däremot Granit, Mehmed och Oskar. Dessutom vill "fotbollsinvaliderna" Stefan Grönlund och Cevin Dotson gärna vara med och bidra, säger Robert Englund.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Det blev inget sabbatsår för "Sunkan". Det blev inget sabbatsår för "Sunkan".

Inget sabbatsår för Sunkan – blir ny assisterande tränare i IFK Timrå

(2018-12-05)
Göran "Sunkan" Sundqvist hade tänkt sig ett sabbatsår som tränare efter fem år i Sund IF.
Men icke!
Nu blir han assisterande till Robert Englund i IFK Timrå.
– Det var faktiskt frugan som tyckte jag skulle köra vidare, säger "Sunkan"


Efter fem år som tränare i Sund IF var det meningen att Göran "Sunkan" Sundqvist skulle ta ett sabbatsår.
Men så blir det inte.
Utan han blir ny assisterande tränare i IFK Timrå efter Mikael Häggkvist.
– Det var faktiskt frugan som tyckte jag skulle köra vidare när jag nu fick en förfrågan från ett lag i en högre serie. Jag har ju tidigare själv propagerat för mina spelare att ta chansen och man får ett erbjudande högre upp i seriesystemet. Hon tyckte att jag skulle leva som jag lär, säger "Sunkan" och nästan urskuldrar sig.
IFK Timrå släppte in lite för många mål i år för en absolut toppstrid och behöver tätat till bakåt.
– En av mina uppgifter blir att just titta till försvarsspelet då jag själv är en gammal mittback, säger "Sunkan".
– Tror det här kommer att bli jättebra. Jag gillar att jobba i team och "Sunkans" fotbollskunnande, erfarenhet och pondus är ovärderlig, säger huvudtränaren Robert Englund.
Meningen var att "Sunkan" skulle debutera i samband med lördagens välgörenhetsmatch mot Lokalfotbollens division 4 All Stars men så blir det inte.
– Är redan uppbokad på annat den lördagen sedan länge. Tyvärr.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Robert Englund slipper både ettan och tvåan från fjolårets serie. Robert Englund slipper både ettan och tvåan från fjolårets serie.

IFK Timrås motståndare 2019 – slipper Hudiksvall

(2018-11-23)
Idag kom Svenska Fotbollförbundets förslag till serieindelningen för division 2 Norrland.
Precis som ifjol är IFK Timrå ensamma från dristriktet. En skillnad från ifjol att man utöver seriesegrarna Bodens BK även slipper tvåan Hudiksvalls FF som flyttats över till division 2 Östra Svealand.


Så här ser Svenska Fotbollförbundets förslag till serieindelning division 2 Norrland 2018 (14 lag):
• Anundsjö IF (uppflyttade från div 3 Mellersta Norrland)
• Friska Viljor FC
• Gottne IF
• IFK Luleå
• IFK Timrå
• IFK Umeå
• IFK Östersund
• Kramfors-Alliansen
• Piteå IF FF
• Sandviks IK (uppflyttade från div 3 Norra Norrland)
• Skellefteå FF (nedflyttade från div 1 Norra)
• Täfteå IK
• Umeå FC Akademi (uppflyttade från div 3 Norra Norrland)
• Ytterhogdals IK


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund tränar allsvenskt nästa vecka. Oskar Nordlund tränar allsvenskt nästa vecka.

Oskar Nordlund inbjuden att träna med allsvensk klubb

(2018-11-08)
Oskar Nordlund vann alltså skytteligan i division 2 Norrland.
Nu är han inbjuden till en allsvensk klubb för träning nästa vecka,
– Ja, det är Östersunds FK som bjudit in mig till träning med A-truppen, säger den något överraskade anfallaren.


IFK Timrås Oskar Nordlund vann i år skytteligan i division 2 Norrland på 29 mål redan under sin premiärsäsong. Säsongerna innan har han sprutat in nästan 100 mål, närmare bestämt 91 nätkänningar, åt Ljunga&/Fränsta respektive Ljunga IF. Tidigare har den förre hockeytalangen även målat för Ånge IF i division 2 och 3.
Nu visar en allsvensk klubb intresse för den kraftfulle anfallaren. Dock inte GIF Sundsvall som man kan tro utan det är konkurrenten Östersunds FK som bjudit in 25-åringen för provträning nästa vecka.
– Ska köra med dom tisdag till fredag. Kommer att bli jättespännande att se hur man står i konkurrensen och se vad man behöver förbättra. Går in helt förutsättningslöst och kommer att njuta av situationen även om det säkert kommer att bli nervöst första dagen, säger Oskar Nordlund.
Och fortsätter:
– Blev överraskad att dom hörde av sig och jag tar det här som bonus och ett kvitto på att jag gjort en bra säsong.

Har inte GIF Sundsvall hört av sig?
– Nej, tyvärr. Eller jo, men det var för en sex-sju år sedan och då gällde det en inbjudan att träna med U-laget och inte A-truppen.

Vad tror du deras ointresse beror på?
– Vet inte, antagligen tycker dom inte att jag är tillräckligt bra att satsa på eller så kanske dom tycker att jag är för gammal eller nåt. Själv kan jag ju inte påverka det hela mer än att spela fotboll så bra jag kan. Men visst hade det varit kul om dom hörde av sig.

Den 8 december är det meningen att Medelpadsallsvenskans (div 4) All Star Team ska möta IFK Timrå i en välgörenhetsmatch i Nordichallen. Kan du vara med då?
- Kul initiativ och jag hoppas verkligen kunna vara med i den matchen, avslutar den blivande (?) allsvensken.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Tränaren Robert Englund var både nöjd och missnöjd med Timrås säsong. Tränaren Robert Englund var både nöjd och missnöjd med Timrås säsong.

IFK Timrås match- & målliga 2018 – och "Robbans" summering av säsongen

(2018-10-29)
Ingen av IFK Timrås 28 använda spelare deltog i samtliga 26 matcher.
Bäst var en trio som nådde 24 kamper.
Det var målvaktsbjässen Cristofer Högbom, kreative mittfältaren Granit Buzuku och skytteligavinnaren Oskar Nordlund.
Här nedan summeras IFK Timrås säsong, bland annat av tränaren Robert Englund som svarat på Lokalfotbollens frågor. 


Ifjol kvalade IFK Timrå till division 1 och i år var målsättningen topp 3, men gärna minst kvalspel igen.
Men årets serie var tuffare och många lag hade förkorvrat sig, även IFK Timrå. Boden tog hem serien medan Hudiksvall kvalar. Timrå taxade in på en fin fjärdeplats efter en imponerande höstavslutning med fem raka segrar.
Lokalfotbollen ställde några frågor till tränaren Robert Englund om säsongen.

Nöjd med er säsong?
– Både ja och nej. Just nu är jag fortfarande glad över hur bra vi avslutade säsongen. Vi vann mot toppkonkurrenter och visade vårt värde i och med den delade tredjeplatsen, Ytterhogdal tog den på bättre målskillnad. Samtidigt väldigt frustrerad över att det skiljer så få poäng till att vi inte kom etta eller tvåa. Vi hade en dipp i slutet av augusti och början av september, med bland annat förlust mot jumbon Härnösand, som vi inte tog oss ur snabbare. Så när jag summerar helhetsbilden blir jag besviken med tanke på vår målsättning.

Vad har varit bäst?
– Vårt offensiva spel och framförallt possessions- och kombinationsspelet vi visade i höst. Vi gjorde tillsammans med Boden mest mål i serien.

..respektiver sämst?
– Vi har släppt in för mycket mål vilket är en konsekvens av att vi haft för mycket skador på försvarsspelare som gjort att det saknats kontinuitet i dom bakre leden. När vi hade det i avslutningen på hösten var vi väldigt trygga och solida bakåt.

Årets roligaste händelse?
– Vill framhäva två saker. 1. Att Oskar Nordlund vinner skytteligan. Han var precis den spelare jag ville spetsa laget med inför säsongen och jag sa till honom på försäsongen att han kommer att vinna skytteligan på 25 mål. mål. Jag fick fel – han gjorde 29. Men hans vinst i skytteligan är ett kvitto på att vi är ett bra lag med ett effektivt offensivt spel. 2. Vändningen mot Ytterhogdal borta då vi låg under med 1-2 i 88:e minuten men vann med 3-2. Det var helt galet!

...och det tråkigaste?
– Att vi under en och samma säsong inte bara tappar två av seriens bästa försvarsspelare i Cevin Dotson och Stefan Grönlund utan dem blir tvungna att sluta med fotbollen på grund av olika saker. Det var för mig personligen två väldigt tråkiga händelser.

Någon spelare som överraskat alternativt tagit ett extra stort steg i år?
– Oskar Nordlunds utveckling under året från att spelat i div 4 till att vinna skytteligan i tvåan har varit rolig att se. Sedan vill jag nämna Musa Angayeva, Samuel Kiflit och Axel Näsholms utveckling. Det är tre exempel på våra yngre spelare som tagit stora steg som seniorspelare.

Något annat som är värt att nämna från säsongen?
– Cristofer Högboms säsong har varit fascinerande att se. Hur han axlade rollen som förstemålvakt på ett bra sätt och hans inställning till att alltid vilja bli bättre. Sedan är det är det roligt för mig som tränare att under hösten se hur spelare som Mehmed Hafizovic, Granit Buzuku, Stefan Lagergren, Jimmie Gustafsson och Johan Ödmark visar ledarskap och leder vägen med sitt spel mot övriga topplag även om det inte räckte hela vägen fram för en kvalplats till division 1.

Hur blir det för egen del? Blir du kvar eller har andra anbud?
– Jag har fått några lösa förfrågningar från klubbar i distriktet och utanför men jag är kontrakterad med IFK Timrå över 2019.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie?
– Jättebra! Jag tycker verkligen du gör ett kanonjobb och jag hoppas du känner att vi från IFK Timrå hjälper dig i ditt arbete.

Någonting du saknar eller vill förbättra med Lokalfotbollen?
– Nej faktiskt inte. Jo, lite mer uppdaterade bilder på spelare i de artiklar du gör. I övrigt imponerar du!


IFK Timrås match- & målliga 2018:
Oskar Nordlund IFK (24 matcher / 29 mål)
Granit Buzuku (24/6)
Cristofer Högbom, mv (24/0)
Mehmed Hafizovic (23/9)
Zakaria Bel Mekki (23/4)
Stefan Lagergren (23/1)
Jimmie Gustafsson (20/3)
Musa Angayeva (20/2)
Johan Ödmark (18/0)
Osman Aksoy (17/0)
Robin Bergman (16/5)
Carl Winsten (15/2)
Ridwan Beyan (15/0)
Stefan Grönlund (13/0)
Linus Ljuslinder (13/0)
Philip Nilsson Sparf (13/0)
Samuel Keflit Tewelde (11/2)
Axel Näsholm (11/2)
Gustav Hägglund (11/0)
Robin Nordin (9/0)
Cevin Dotson (8/2)
Alexander Vilminko Svensson (7/0)
Joakim Edström (2/0)
Viktor Holmsten, mv(2/0)
Erik Karlsson (2/0)
Jonathan Manousian (1/0)
Mohamad Altayeb Mori (1/0)
Elias Granlöf (1/0)

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund har nu vunnit skytteligan i division 5 2015. division 4 2017 och division 2 2018 med Ljunga IF, Ljunga/Fränsta respektive IFK Timrå. Foto: Fredrik Thimerad.
Oskar Nordlund har nu vunnit skytteligan i division 5 2015. division 4 2017 och division 2 2018 med Ljunga IF, Ljunga/Fränsta respektive IFK Timrå. Foto: Fredrik Thimerad.

Oskar Nordlund tog hem ännu en skytteliga – avslutade med ett hattrick

(2018-10-20)
Oskar Nordlund.
Så heter division 2 Norrlands skyttekung 2018 samt division 4 Medelpad 2017 och division 5 Medelpad 2015.
– Sjukt roligt, kommenterar 29-målsskytten efter dagens hattrick på Täfteåborg i den sista omgången.


Inför den 26:e och sista omgången i division 2 Norrland stod både Timrås Oskar Nordlund och Bodens Jack Green på 26 mål.
Green svarade för två mål i avslutningen när Boden spelade hem serien men det var Nordlunds hattrick som fixade topplatsen i skytteligan, ett mål före Bodens britt.
– Sjukt roligt. Speciellt eftersom nästan alla målen är spelmål och ingen straff och bara ett par som tillkkommit efter hörnor och frisparkar, säger den kraftfulle anfallaren.
Oskar Nordlund är en van skytteligavinnare. 2015 tog han hem titeln i Medelpadsfemman på 39 mål med moderklubben Ljunga IF. Ifjol skickade han in 35 "påsar" i division 4 Medelpad med Ljunga/Fränsta. 2016 då?
– Då hade jag en dålig säsong och gjorde bara 17 mål med Ljunga, säger Oskar Nordlund.
Vad är då hemligheten till årets skyttetriumf?
– Vi har ett riktigt bra lag och jag får hela tiden fina bollar att jobba med och nån måste ju sätta dit dom, säger Nordlund och får det att låta enkelt.
Någon hockey blir det dock inte i år med omstartade Ånge IK.
– Dom har frågat mig men det blir ingen hockey som det känns nu. Nu ska jag ta det lugnt med familjen ett par månader innan fotbollsträningen kör igång igen, avslutar pårets vinnare av division 2 Norrlands skytteliga årgång 2018, och den enda Timråspelaren som blivit nominerad i Unibets tävling om division 2:s bästa spelare den här säsongen.
Oskars tre avslutande fullträffar gick till på följande sätt. Vid reduceringen till 1-2 mot Täfteå tog han emot ett inspel från kanten, vände runt och sköt lite turligt in bollen via en försvarare, kvitteringen till 2-2 kom efter en fin djupledsboll från Axel Näsholm och segermålet kom även det efter en djupledsboll. Han kom dock lite ur vinkel men tack vare sin styrka bröt han in och dyngde upp bollen i nättaket.

 

Skyttetoppen:
1. Oskar Nordlund, IFK Timrå, 29 mål.
2. Jack Green, Bodens BK FF, 28 mål (varav 6 straffar).
3. Justice Tetteh Komey, IFK Luleå, 23 mål.
4. Fredrik Johansson, Täfteå IK, 22 mål (varav 5 straffar).
5. Adrian Borostean, Kramfors-Alliansen, 17 mål.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund tog hem årets skytteliga i division 2 Norrland. Oskar Nordlund tog hem årets skytteliga i division 2 Norrland.

Oskar Nordlund tog hem skytteligan efter ett avslutande hattrick när Timrå vände 0-2-underläge

(2018-10-20)
IFK Timrå hamnade i ett tidigt 0-2-underläge uppe i Täfteå men tacck vare Oskar Nordlunds hattrick vände medelpadingarna till en 3-2-seger. 
Oskars 29:e mål kom när det återstod bara nio minuter av serien och betydde tre poäng, en fjärdeplats i sluttabellen för hans IFK Timrå – plus då vinsten i skytteligan.
– Är stolt över Oskars skytteligavinst och vår avslutning med fem raka segrar, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå hamnade i ett tidigt 0-2-underläge borta i avslutningsmatchen mot Täfteå IK.
– Vår första halvlek var inte alls bra, nästan som en sämre träningsmatch då vi inte alls var påkopplade även om vi fick in en reducering före paus, säger tränaren Robert Englund.
Efter snacket i pausvilan var det ett helt annat lag som kom ut och inte minst Oskar Nordlund som hade korn på en skytteligaseger.
Det var också Oskar som reducerade i den första halvleken och som även satte kvitteringen drygt tio minuter in i andra halvlek. Segermålet kom när det återstod knappa nio minuter av säsongen och även det målet var signerat Oskar Nordlund som tack vare sina 29 fullträffar tog hem hela seriens skytteliga, ett mål före Bodens Jack Green, som fick "trösta sig" med att ha vunnit serien.
– Vi skruvade på det som behövdes inför den andra halvleken och vi kom ut och ville verkligen avsluta serien bra och jobba för att Oskar skulle ta hem skytteligan. Något som han också gjorde och som vi i föreningen är grymt stolta över, säger Robert Englund.
Oskars tre avslutande fullträffar gick till på följande sätt. Vid reduceringen till 1-2 tog han emot ett inspel från kanten, vände runt och sköt lite turligt in bollen via en försvarare. Kvitteringen till 2-2 kom efter en fin djupledsboll från Axel Näsholm och segermålet kom även det efter en djupledsboll. Oskar kom dock lite ur vinkel men tack vare sin styrka bröt han in och dyngde upp bollen i nättaket.
3-2 betydde femte raka segern, en fjärdeplats i sluttabellen – plus då Oskar Nordlunds vinst i skytteligan.


Täfteå IK - IFK Timrå 2-3
2018-10-20 - 14:00 - Täfteåborg
Målen: 1-0 William Ekenberg (19), 2-0 Fredrik Johansson (21), 2-1 Oskar Nordlund (29), 2-2 Oskar Nordlund (56), 2-3 Oskar Nordlund (81)
Domare: Andreas Ekegren Hällgren
Publik: 79
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund går för skytteligaseger! Två nya mål idag mot Hudiksvall. Oskar Nordlund går för skytteligaseger! Två nya mål idag mot Hudiksvall.

Timrå sköt bort Hudiksvall från serieledningen trots underläge i paus

(2018-10-13)
IFK Timrå är i storform i slutet av serien.
Idag tog man fjärde raka segern och spelade bort Hudiksvalls FF från serieledningen efter att man vänt 1-2 till en 3-2-seger i den andra halvleken.
– Vi visade oss mentalt starkast sista halvtimmen, säger Timråtränaren Robert Englund


Tappat hela försprånget

Hudiksvall hade ett försprång på Boden för någon månad sedan med hela sju poäng.
Efter fyra raka förluster, inklusive dagens mot IFK Timrå, är man två pinnar efter inför avslutningsomgången nästa helg.
Men det började bra för norrhälsingarna då utlånade GIF-anfallaren Sebastian Friman satte 0-1.
Bara tre minuter senare kvitterade Granit Buzuku efter att ha blivit frispelad av Mehmed Hafizovic (f d Hudiksvall) efter en fin spelvändning.
Kvarten senare var dom svartgula åter i ledningen tack vare Andreas Persson.


Jagar skytteligatiteln

Den andra halvleken tillhörde emellertid IFK Timrå, och Oskar Nordlund. Ljungasonen jagar skytteligatiteln och åtta minuter in i den andra blev han friställd efter Jimmy Gustafssons perfekta pass och tryckte dit 2-2-målet.
– Efter det målet såg Hudiksvall tagna ut, säger Timråtränaren Robert Englund.
Med lite drygt tio minuter kvar sågade sig Oskar Nordlund och Mehmed Hafizovic sig igenom innan den förstnämde satte nätet i dallring.
– Det här var en bra division 2-match där vi var mentalt starkare än dom den sista halvtimmen, säger Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Vi lovade varandra för en månad sedan att avsluta starkt och visa att vi är ett av seriens absolut bästa lag. Om inte det bästa. Och efter tio mål på Gällivare och dom två säkra bortasegrarna mot Piteå och Luleå plus vinsten idag gör att jag är stolt över grabbarnas insatser och får vi fortsätta med det här laget även nästa år så kan det bära hela vägen.


Inte längre saken i egna fötter

Tack vare segern idag kan man nå årets målsättning som var topp tre när nu bara en omgång återstår.
En given laginsats såg till att vända den här matchen men backlinjen var åter stabil och framåt hotade hela tiden trion Mehmed Hafizovic, Granit Buzuku och Oskar Nordlund.
Hudiksvall, som tränas av GIF- och SDFF-bekantingen Michael Bengtsson har nu inte saken i egna fötter att vinna serien och kan även missa kvalplatsen till division 1. Det krävs egen seger hemma mot IFK Luleå plus att Boden förlorar derbyt i Piteå för att nå direktplatsen till Norrettan.

IFK Timrå - Hudiksvalls FF 3-2
2018-10-13 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Sebastian Friman (19), 1-1 Granit Buzuku (21), 1-2 Andreas Persson (36), 2-2 Oskar Nordlund (53), 3-2 Oskar Nordlund (79).
Domare: Niklas Abrahamsson (riktigt bra, god dialog med spelare och ledare).
Publik: 215
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund målade igen uppe i Norrbiotten. Oskar Nordlund målade igen uppe i Norrbiotten.

Andra raka skalpen uppe i Norrbotten för IFK Timrå

(2018-10-06)
IFK Timrå vann förra helgen i Piteå efter årets bästa insats.
Idag tog man sin andra raka seger uppe i Norrbotten när man åkte hem med en 2-0-victoria från Skogsvallen i Luleå.
– En ny stark insats där vårt försvarsspel över hela planen lade grunden till segern, säger Timråtränaren Robert Englund


Efter en formsvacka under hösten har IFK Timrå åter fått fyr under pannorna. "Årets bästa insats" förra helgen då man körde över Piteå följdes idag upp med en ny kanoninsats uppe i Norrbotten mot ex-allsvenska IFK Luleå.
Redan efter kvarten spelad tog Timrå ledningen i kamratnötet då Samuel Keflit löpte in från kanten och serverade Musa Angayeva öppet mål med ett perfekt pass.
Gästerna hade bra kontroll och hade lägen till utökning, men även Luleå hade bud på kvittering men Cristofer Högbom mellan stolparna vägrade låta sig överlistas. Högbom hade även god hjälp av sitt uteförsvar.
Med knappa kvarten kvar gjorde Oskar Nordlund sitt 24:e mål för säsongen och ligger bara ett mål bakom skytteligaledaren Jack Green.
Hemmalaget satte in en slutforcering där man ansatte gästerna hårt men men mål-Högbom svarade för ett par riktiga klassräddningar och höll nollan. En gång tog han hjälp av överliggaren men som det heter, en bra målvakt ska ha tur.
– En ny stark insats där vårt försvarsspel över hela planen lade grunden till segern. Framåt hade vi bra fart och fick dom att röra sig i sidled och släppa till luckor, säger Timråtränaren Robert Englund
Högbom redan nämnd. Mittförsvaret framför honom med Stefan Lagergren och Linus Ljuslinder fortsätter storspela och i offensiven var Oskar Nordlund och Mehmed Hafizovic hela tiden farliga medan Axel Näsholm och Granit Buzuku hade bra koll på mitten. Men totalt sett en gedigen laginsats.

IFK Luleå - IFK Timrå 0-2
2018-10-06 - 14:00 - Skogsvallen
Målen: 0-1 Musa Angayeva (15), 0-2 Oskar Nordlund (76).
Domare: Andreas Ekegren Hällgren
Publik: 80
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund svarade för Timrås tre första mål i 5-1-segern i Piteå. Oskar Nordlund svarade för Timrås tre första mål i 5-1-segern i Piteå.

Oskar Nordlund gjorde hattrick när Timrå vände och vann i Piteå med 5-1: "Fantastisk fotboll" 

(2018-09-29)
IFK Timrå hamnade i ett tidigt underläge mot ett kvaljagande Piteå borta.
Därefter var det bara Medelpad!
– Vi spelade en fantastisk fotboll, kanske den bästa jag sett vi gjort sedan jag kom till klubben för tre år sedan, säger tränaren Robert Englund lyriskt efter 5-1-segern. 


Piteås ledningsmål väckte Tinrå

Timrå har gått lite knackigt på slutet och tappat kontaktenmed teten och idag reste man upp till ett kvaljagande Piteå.
Och norrbottningarna startade upp bäst och tog också ledningen redan i den sjunde minuten.
Det blev startskottet - för IFK Timrå!
Oskar Nordlund kvitterade i minut 14 och satte 1-2 i mitten av halvleken.
Knappt tio minuter in i andra fullbordade Ljungasonen sitt hattrick.
Timrå var inte nöjda utan fortsatte mata på och spela ut hemmalaget.


Snyggt frisparksmål

Granit Buzuku frisparkade grannt in fyran innan Samuel Keflit avslutade i slutminuten med att fixa en fem-etta.
– Vi spelade en fantastisk fotboll, kanske den bästa jag sett vi gjort sedan jag kom till klubben för tre år sedan, säger tränaren Robert Englund. 
"Robban" fortsätter:
– Det var hög klass på matchen men dom vek ner sig efter vårt 3-1-mål. Vår målsättning innan säsongen var topp tre och nu satsar vi på att infria den under höstavslutningen.
Stefan Lagergren och Linus Ljuslinder gav stadga bakåt och framåt stod Oskar Nordlund för tre mål men hela laget ska ha klart överbetyg.

Piteå IF FF - IFK Timrå 1-5
2018-09-29 - 14:00 - LF Arena
Målen: 1-0 Gustav Nordh (7), 1-1 Oskar Nordlund (14), 1-2 Oskar Nordlund (23),  1-3 Oskar Nordlund (54), 1-4 Granit Buzuku (70), 1-5 Samuel Keflit (90+2).
Domare: Pontus Olofsson
Publik: 169
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Mehmed Hafizovic svarade för ett hattrick, varav två hörnor direkt i mål, när Timrå målfrossade. Mehmed Hafizovic svarade för ett hattrick, varav två hörnor direkt i mål, när Timrå målfrossade.

15 mål i galen fotbolls-match där Mehmed Hafizovic skruvade in två hörnor direkt i mål

(2018-09-22)
Efter fyra minuters spel låg IFK Timrå under med 0-2 mot jumbon Gällivare Malmberget.
I paus hade man vänt till 6-3, efter hland annat två hörnor direkt i mål av Mehmed Hafizovic, och till slut slöt den galna matchen 10-5 i hemmafavör!


Det blev en galen målfest när IFK Timrå tog emot seriens jumbo Gällivare Malmberget.
Laget från Malmfälten inledde starkt och efter fyra minuter hadeSinisa Stanisavic givit gästerna en 2-0-ledning. Efter en halvtimme hade hemmalaget enellertid vänt till 4-2.
GM reducerade ttill 4-3 men då klev Mehmed Hafizovic fram och skruvade in två hörnor direkt i mål inom loppet av ett par minuter. Visserligen med god hjälp av vinden men i alla fall imponerande.
Målkalasendet fortsatte efter paus och bland annat fullbordade Mehmed Hafizovic sitt hattrick. Den galna matchen slutade 10-5 sedan Musa Angayeva fixat tvåsiffrigt i slutminuten.
 

IFK Timrå - Gällivare Malmbergets FF 10-5
2018-09-22 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Sinisa Stanisavic (2), 0-2 Sinisa Stanisavic (4), 1-2 Zakaria Bel Mekki (6), 2-2 Samuel Keflit Tewelde (17), 3-2 Mehmed Hafizovic (24), 4-2 Jimmie Gustafsson (29, nick), 4-3 Clauton Maih Kum (33), 5-3 Mehmed Hafizovic Hörnmål (35), 6-3 Mehmed Hafizovic Hörnmål (39), 7-3 Axel Näsholm (69), 8-3 Axel Näsholm (71), 8-4 Sinisa Stanisavic (81), 9-4 Oskar Nordlund (86), 9-5 Ernes Isljami (89), 10-5 Musa Angayeva (90).
Domare: Andreas Ekegren Hällgren
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Delad skytteligaledning för Oskar Nordlund. Delad skytteligaledning för Oskar Nordlund.

Oskar Nordlund slåss i toppen av skytteligan

(2018-09-19)
IFK Timrå har inte rosat marknaden på sistone.
Ändå har Oskar Nordlund chansen att ta hem Norrlandstvåans skytteliga.
Med fem omgångar kvar ligger han i topp med 19 fullträffar tillsammans med två kombatanter.


Så här ser skyttetoppen ut efter 19 omgångar:
19 mål:
Justice Tetteh Komey, IFK Luleå
Oskar Nordlund, IFK Timrå (bilden)
Fredrik Johansson, Täfteå IK
17 mål:
Jack Green, Bodens BK FF
16 mål:
Joel Edström, Piteå IF FF
15 mål:
Adrian Borostean, Kramfors-Alliansen

Klicka här för skytteligan

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Timråtränaren Robert Englund var fåoridg och besviken efter förlusten mot jumbon. Timråtränaren Robert Englund var fåoridg och besviken efter förlusten mot jumbon.

Timråförlust i derbyt mot jumbon: "Jag tar mitt fulla ansvar"

(2018-09-14)
Trots ett ledningsmål av Jimmie Gustafsson tappade IFK Timrå spelet och jumbolaget Härnösand kunde vända till seger.
– Jag tar mitt fulla ansvar för förlusten då jag inte lyckats motivera spelarna. Att förlora mot Härnösand säger allt, suckar Timråtränaren Robert Englund besviket.


IFK Timrås höstform har varit ganska darrig och ikväll kom det rejäla bottennappet när jumbon Härnösand gästade i klykderbyt.
Fast det började bra för hemmalaget och dom vita och blå tog också ledningen genom Jimmie Gustafsson i mitten av den första halvleken. Men sen hände något. Eller kanske ingenting?
Said Mahamed Farah tilläts kvittera strax innan pausvilan och tidigt in i andra kontrade vasse Walter Vaz in 1-2. Ett underläge som IFK Timrå inte bemäktade att hämta in.
– Jag tar mitt fulla ansvar för förlusten då jag inte lyckats motivera spelarna. Att förlora mot Härnösand säger allt och då vill jag inte nedvärdera dom på något sätt men tabellen talar sitt givna språk, suckar Timråtränaren Robert Englund besviket.
"Robban" fortsätter:
– Härnösand har inte vunnit på länge och var betydligt mer motiverade än oss och sprang mycket mer och fick allt mer energi ju längre matchen led. I övrigt har jag inte så mycket mer att tillägga, säger en besviken Timråtränare.

Lokalfotbollen kommenterar:
"Robban" tar på sig förlusten och det ska man i vissa lägen göra som ansvarig tränare. Men är det hans jobb att motivera fullvuxna män att vinna fotbollsmatcher? Detta är ingen dagisverksamhet eller knattefotboll utan nästintill elit. Att då behöva motivera spelare borde inte behövas utan kanske borde spelarna snarare se sig själva i spegeln efter dagens- och senaste matchernas insats? Det säger jag utan att veta vad som händer inom klubbens A-lag men rent generellt borde spelare ha ett större ansvar för lagets prestationer. Nu är det bara att hoppas att "Robban" & Company i IFK Timrå tar sig igenom detta och avslutar säsongen bra och ser det som ett avstamp inför nästa säsong. Sett till spelartrupp är IFK Timrå helt klart ett lag för toppstriden. Men det ska fungera som lag också. Det har varit för många dalar i när det gäller årets prestationer.


IFK Timrå - Härnösands FF 1-2
2018-09-14 - 19:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 1-0 Jimmie Gustafsson (22), 1-1 Said Mahamed Farah (41)
1-2 Walter Vaz (53).
Domare: Robert Ahlman (skötte sig helt OK)
Publik: 147
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Mehmed Hafizovic målade "till ingen nytta" i Östersund. Mehmed Hafizovic målade "till ingen nytta" i Östersund.

Försvann division 1- chansen nu, IFK Timrå?

(2018-09-08)
IFK Östersund besegrade IFK Luleå borta.
Idag var det IFK Timrå som fick ge sig i kamratmötet.
Och det med hela 2-5 på Jämtkraft Arena.
– Som kollektiv kommer vi inte upp till den nivån som vi ska vara på, säger Robert Englund till st.nu.


IFK Östersund Henrik Dillner sköt IFK Timrå i ett tidigt 0-2-underläge.
Gästerna kom emellertid tillbaka till kryss innan paus tack vare mål av Hafizovic och Jimmie Gustafsson.
– Vi börjar inte matchen bra. Hela våran första halvlek är inte alls bra. 2-2 i halvtid tycker jag inte att vi förtjänar, säger Timråtränaren Robert Englund.
Och inte blev det bättre i den andra halvleken. Jämtarna avgjorde nämligen med tre mål inom loppet av åtta minuter efter dryga timmen spelad.
– Vi tappade ganska mycket efter 3–2, vi pyser ut efter det. Det kändes som att vi inte riktigt var där i dag. Östersund sprang och vann mycket boll. Vi blixtar till ibland men det håller inte. Det spelar ingen roll vilket lag vi möter vi måste vara där i närkamper, hålla ihop försvarsspelet och ha energi. Som kollektiv kommer vi inte upp till den nivån som vi ska vara på, säger Robert Englund.
Frågan är om IFK Timrå trots allt tvingas skrinlägga sina planer på division 1-spel nästa år efter den här förlusten. Man har nu åtta poäng upp till kvalplatsen.
– Målet för den här säsongen var att vi skulle vara med att kriga om första- och andraplatsen. Vi får avsluta säsongen genom att göra det bästa av våra matcher och se hur långt det räcker, säger Robert Englund.
På fredag väntar klykderby mot jumbon Härnösand hemma på konstgräset.
– Då ska vi tillbaka på vinnarspåret, lovar Rober Englund.


IFK Östersund - IFK Timrå 5-2
2018-09-08 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Målen:  1-0 Henrik Dillner (2), 2-0 Henrik Dillner (12), 2-1 Mehmed Hafizovic (28), 2-2 Jimmie Gustafsson (45), 3-2 Lewis Baker (64), 4-2 Per Olofsson (68), 5-2 Yusuph Soka Abasi Asedi  (72).
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 93
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlunds mål räckte bara till en reducering. Oskar Nordlunds mål räckte bara till en reducering.

Ytterhogdal tog revansch på IFK Timrå efter vårens snöpliga förlust

(2018-09-01)
Ytterhogdal fick revansch på IFK Timrå efter vårens vändning där Timrå på slutet vände 0-2 till en 3-2-seger.
En tidig bortaledning och två mål av Sumaili Cissa räckte idag hela vägen.
– Tyvärr lyckades vi inte med en ny mirakelvändning utan deras "rallyfotboll" gav dom tre poäng, säger Timråtränaren Robert Englund efter 1-2-förlusten.


tterhogdal tog en tidig ledning

IFK Timrå svarade för en mirakelvändning på Svedjevallen mot Ytterhogdal i våras när man vände 0-2 till 3-2 i absoluta slutskedet av matchen.
Idag tog härjedalingarna revansch genom att vinna med uddamålet av tre på Timrås konstgräs. Gästernas båda mål gjorda av Sumaili Cissa. 0-1 redan i den femte minuten och 0-2 i mitten av den andrahalvleken, skott ribba in.
Oskar Nordlund reducerade med sju minuter kvar men närmare än så kom inte Timrå och tappar nu på teten.
– Förlusten gör ont och tyvärr lyckades vi inte med en ny mirakelvändning, säger Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Dom har många britter och spelar med energi och vi hade svårt med deras "rallyfotboll" och kom också in snett i matchen. När vi kom in i spelet och fick styra det såg det stundtals bra ut men dom försvarade sig bra och deras målvakt (Charlie Bryan, reds anm) var duktig.


"Mycket fotboll kvar"

Förlusten gör att Timrå tappar på teten.
– Vi samlade ihop oss i omklädningsrummet och påpekade att det är mycket fotboll kvar på säsongen och nio poäng kan snabbt hämtas in med rätt resultat och vi har ett program där vi borde kunna ta tre raka segrar och då kan vi bara tillbaka i racet, säger Robert Englund.
Bäst i IFK Timrå var förre Giffaren Daniel Näsholms ättelägg Axel som krigade på bra på mitten.
IFK Östersund borta väntar nu till helgen, ett Östersundslag som i helgen besegrade IFK Luleå borta!
 

IFK Timrå - Ytterhogdals IK 1-2
2018-09-01 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Sumaili Cissa (5), 0-2 Sumaili Cissa (67), 1-2 Oskar Nordlund (83).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 136
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Andra raka nollan för Cristofer Högbom. Andra raka nollan för Cristofer Högbom.

IFK Timrå tillbaka på vinnarspåret – men det satt hårt åt innan man kunde säkra segern

(2018-08-25)
Efter två matcher utan seger är nu IFK Timrå tillbaka på vinnarspåret efter en 2-0-seger på Haraldsängen i Gottne.
Men det dröjde till mindre än tio minuter kvar innan Granit Buzuku kunde bryta dödläget med en fin prestation.
– En mycket tuff bortamatch där många topplag tappat poäng. Så vi är jätteglada att åka hem härifrån med full pott, säger Timråtränaren Robert Englund.


Lagt krokben på topplag

Två raka matcher utan seger och Gottne på bortaplan. Ingen avungsvärd uppgift då nolaskogsarna lagt krokben på flera av topplagen hemma på Haraldsängen.
Men IFK Timrå samlade sig och krigade till sig tre viktiga poäng efter en 2-0-seger. Men det satt hårt åt. Det var först i den 82:a minuten som Granit Buzuku kunde bryta dödläget efter en fin prestation då han drev in från vänster, gjorde två-tre försvarare innan han pricksköt in bollen i målvaktens högra hörn.
På övertid säkrade Oskar Nordlund segern definitivt med sitt 0-2-mål.
– En mycket tuff bortamatch så vi är jätteglada att åka hem härifrån med full pott, säger Timråtränaren Robert Englund.


Ställningskrig

"Robban" fortsätter:
– Matchen i sig var ett ställningskrig mot ett hårt jobbande Gottne. Vi inleder båda halvlekarna på ett bra sätt med ett bra passningsspel och rörelse, dock utan att skapa dem heta chanserna. Vi hade ett friläge på Mehmd Hafizovic som tyvärr, felaktigt, blev avblåst för offside. Det som till slut gör skillnad är vårt försvarsspel ledda av våra väldigt duktiga mittbackar Stefan Lagergren och Linus Ljuslinder samt den individuella skickligheten vi besitter och Granit Buzuku visar prov på i samband med vårt ledningsmål.


Mittlåset nyckeln till nollorna

Det var många duktiga i Timrå. Cristofer Högbom höll nollan och framför sig hade han mittlåset Stefan Lagergren och Linus Ljuslinder.
– Precis som föregående match och i matchen mot IFK Umeå håller vi nollan igen då mittlåset spelar i hop igen vilket dom inte gjorde på våren på grund av Linus fotskada. En viktig lagdel att ha kontinuitet i vilket vi hoppas och tror kommer hålla i sig hela hösten, säger "Robban".
– Avslutningsvis. Som sagt, en svår bortamatch i en viktig del av säsongen där vi visar prov på bra försvarsspel, hårt jobb och individuell skicklighet vilket ger oss tre viktiga poäng, fortsätter Timråtränaren.

Gottne IF - IFK Timrå 0-2
2018-08-25 - 14:00 - Haraldsängen
Målen: 0-1 Granit Buzuku (82), 0-2 Oskar Nordlund (90+3).
Domare: Niklas Abrahamsson (bra insats)
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Timråkeepern Cristofer Högbom höll nollan. Timråkeepern Cristofer Högbom höll nollan.

Mållöst i klykderbyt mellan IFK Timrå och Kramfors-Alliansen

(2018-08-17)
IFK Timrå fick aldrig hål på gästande Kramfors-Alliansen i klykderbyt utan fick nöja sig med en poäng.
– Vi skapade tillräckligt för att vinna matchen, säger Timråtränaren Robert Englund.


IFK Timrå tappade på teten efter en mållös match hemma på konstgräset mot Kramfors-Alliansen. Trots otaliga chanser att få hål på ådalingarnas eminente keeper Farruh Muhitdinov gick man bet.
Gästerna hade ett fåtal chanser men på dom visade Cristofer Högbom att matchen innehöll tvenne bra målvakter.
– Är så klart besviken. Vi hade stort bollinnehav och skapade tillräckligt för att vinna matchen men vi fick inte in bollen utan det var målvaktsräddningar, Mehmed Hafizovic hade en frispark i ribban, därefter hade vi en frispark i stolpen plus att Oskar Nordlund kom fri men lobbade strax över, säger Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Kramfors firade poängen som om dom vunnit engelska cupfinalen efter slutsignalen. Förklarligt med tanke på deras tabellsituation. Vi höll inte tillräckligt högt bolltempo för att luckra upp deras försvar oftare men vi borde som sagt vunnit den här matchen ändå.
Erik Karlsson gjorde sin första match från start och gjorde en bra kämpainsats. Mittförsvararna Linus Ljuslinderr och StefanLagergren hade bra koll på ådalingarnas omställningar.

IFK Timrå - Kramfors-Alliansen 0-0
2018-08-17 - 19:00 - Timrå IP, konstgräs
Domare: Rickard Lingensjö (höll en bra nivå)
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Timråtränaren Robert Englund. Timråtränaren Robert Englund.

Ikväll: Klykderby mellan IFK Timrå och Kramfors-Alliansen

(2018-08-17)
En viktig match väntar ikväll då Kramfors-Alliansen gästar konstgräset i Timrå.
Och inget annat än seger är det som gäller för att man inte ska tappa ännu mer i toppstriden.
– Vi ska studsa tillbaka efter förra helgens mindre lyckade insats uppe i Boden, lovar tränaren Robert Englund.


IFK Timrå har inte råd att tappa poäng hemma i kvällens klykderby mot Kramfors-Alliansen. Inte om man vill fortsätta kriga om seriesegern. Samtidigt krigar ådalringarna om nytt kontrakt så det kommer inte att bli någon enkel uppgift.
Hur är då läget i IFK Timrå inför aftonen?
– Läget är mycket bra! Vi har haft en väldigt bra träningsvecka med högt tempo, bra energi och spelarna har sett mycket fokuserade ut. Vi är redo att studsa tillbaka efter den förra helgens dåliga dag på jobbet och ge Kramfors-Alliansen en tuff match, säger tränaren Robert Englund.
Några skador?
– Vi saknar fortfarande Ridwan Beyan, Cevin Dotson, Joakim Edström, Robin Nordin och Robin Bergman men vi får tillbaka Linus Ljuslinder och Johan Ödmark från avstängning samt Musa Angayeva från skada vilket innebär att konkurrensen hårdnar och vi får mer alternativ beroende på matchens utveckling. Men som sagt, vi är väldigt laddade för att göra en bra prestation och ta tre poäng i kväll, avslutar Robert Englund.

IFK Timrå - Kramfors-Alliansen
2018-08-17 - 19:00 - Timrå IP, konstgräs
Domare: Rickard Lingensjö
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Timråtränaren Robert Englund var långt ifrån nöjd med lagets prestation uppe i Norrbotten. Timråtränaren Robert Englund var långt ifrån nöjd med lagets prestation uppe i Norrbotten.

Halvdussinet i baken för IFK Timrå uppe i Boden

(2018-08-11)
Sex insläppta mål uppe i Boden.
Varav fyra efter fasta situationer.
– Vi gör ingen bra prestation. Nu väntar Kramfors-Alliansen hemma på fredag och då ska vi studsa tillbaka, säger tränaren Robert Englund revanschsuget.


Först ett frisparksmål till 1-0 efter en kvart och innan paus en nick till 3-0 efter en ny fast situation.
Oskar Nordlund reducerade visserligen tidigt i andra men det  tog Boden mindre än en minut för att hänga fyran och innan det hela var över lyste dom förnedrande siffrorna 6-1 på Boden Arenas resultattavla.
– Vill egentligen inte skylla på något då vi gör en mindre bra prestation. Men ende ordinarie i backlinjen var StefanLagergren och vi tvingades laborera med spelare som fick spela på ovana platser. När vi dessutom släpper in fyra mål efter fasta situationer och åker på en märklig målchansutvisning efter en hands på mittplan blev det tungt. Men Boden är ett riktigt bra lag och när dom får det att stämma som idag är dom svårslagna och när vi inte gör någon bra prestation kan det rinna iväg så här, säger Timråtränaren Robert Englund.
Som tillägger:
– Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans. Nu väntar Kramfors-Alliansen hemma på fredag och då ska vi studsa tillbaka!
Nye Axel Näsholm spelade från start och likaledes nye Erik Karlsson hoppade in i matchen. Båda tillhörde få ljusglimtar i Timrålaget. Erik spelade t ex fram till Oskar Nordlunds mål.

Bodens BK FF - IFK Timrå 6-1
2018-08-11 - 14:00 - Boden Arena
Målen: 1-0 Arish Nouri (15), 2-0 Jack Green (27), 3-0 Jakob Johansson (40), 3-1 Oskar Nordlund (48), 4-1 Oscar Stjernquist (49), 5-1 Oscar Stjernquist (61), 6-1 Precious Idodo Johnson (81).
Utvisning Timrå: Jimmie Gustafsson (71).
Domare: Oskar Nilsson
Publik: domaren har inlte lagt in denna uppgift
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Erik Karlsson, en av två unga spelare från GIF U19 som får chansen i Timrås division 2-lag i höst. Erik Karlsson, en av två unga spelare från GIF U19 som får chansen i Timrås division 2-lag i höst.

IFK Timrå breddar truppen med två unga Giffare

(2018-08-07)
IFK Timrå har förstärkt inför hösten med två unga talanger från GIF Sundsvalls U19-lag.
Axel Näsholm och Erik Karlsson är båda födda 1999.
– Det känns jättebra att vi får in dessa spelare till vår trupp, säger Timrås tränare Robert Englund.


För en dryg vecka sedan skrev Lokalfotbollen att IFK Timrå hade några unga talanger på provträning.
Nu har det hela utmynnat i att två spelare från GIF Sundsvalls U19-lag får chansen att prova på seniorspel i division 2.
Så här säger tränaren Robert Englund om sina senaste adepter, Axel Näsholm och Erik Karlsson, båda födde 1999:
– Axel är en klok central mittfältare med god speluppfattning och har under året tränat med GIF Sundsvalls A-lag. Erik är en spelare som kan användas som yttermittfältare och wingback, har en god fysik och ett fint steg, säger "Robban" och fortsätter:
– Det känns jättebra att vi får in dessa spelare till vår trupp och dem kommer bidra med både energi och kompetens. Båda spelarna har en ambition att vilja utvecklas och ta nästa steg i sin karriär. Vi hoppas att vår miljö kan få dom att göra detta och vi är glada att dem väljer att komma till oss då det är rätt spelartyper och personligheter vi vill ha in.
Duon är spelklara till lördagens svåra bortamatch mot Boden.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Mehmed Hafizovic var mästerlig och gjorde även ett mål och passade till det första. Mehmed Hafizovic var mästerlig och gjorde även ett mål och passade till det första.

IFK Timrå inledde hösten med en stabil seger och två vackra mål

(2018-08-04)
IFK Timrå fick en perfekt start på hösten.
2-0 borta mot kamratkollegorna från Umeå efter stabilt spel.
– Och vi gör två riktigt vackra mål efter upprullningar, säger Timråtränaren Robert Englund.


Mål efter klapp-klapp-lir

IFK Timrå fick en bra start på hösten då man gästade kamratkollegorna uppe i Umeå på deras Vildmannavallen.
Med dryga halvtimmen spelad satt 0-1 och tillkom efter rena klapp-klapp-liret mellan Granit Buzuku och Mehmed Hafizovic innan den förstnämde frispelade Oskar Nordlund som säkert rullade in ledningsmålet.
– En fantastisk upprullning och kanske årets vackraste mål, säger tränaren Robert Englund.
Gästerna fortsatte att ha ett stadigt grepp om matchen men ett mål är en skör ledning i fotboll. Tio minuter in i den andra halvleken var en hemmaspelare på väg igenom och revs ner av mittbacken Fredrik Ljuslinder och domaren blåste frispark och gav rött kort till Timrå-försvararen för målchansutvisning.
– Kanske lite hårt, såg ut som en 50/50-duell från mitt håll, säger Robert Englund.


Fortsatte dominera med en man mindre

Trots en man mindre fortsatte Timrå trumma på och i den 63:e minuten kom nästa snygga bortamål. Granit Buzuku spelade in centralt, Oskar Nordlund hoppade över bollen och ställde med det hela Umeåförsvaret så det var bara för Mehmed Hafisovic att förpassa in 0-2 i nätmaskorna.
– Utvisningen påverkade inte vårt spel i negativ riktning utan vi fortsatte ha bra kontroll på matchen, säger Robert Englund.
Han fortsätter:
– Det här var första matchen efter en lång ledighet men jag tycker vi kom igång bra och tog tidigt kommandot i matchen. Något som vi sedan aldrig släppte. Skönt att få inleda hösten med en trepoängare, säger Robert Englund.
En gedigen laginsats låg bakom segern men det går inte att undgå att nämna Mehmed Hafizovic som gör en charmant insats. Även Granit Buzuku och Oskar Nordlund låg bakom båda målen och var bra i övrigt framåt. I dom bakre leden var lagkaptenen Stefan Lagergren drypsäker i mittförsvaret.

IFK Umeå - IFK Timrå 0-2
2018-08-04 - 14:00 - Vildmannavallen
Målen: 0-1 Oskar Nordlund (31), 0-2 Mehmed Hafizovic (64).
Utvisning Umeå: Johan Forsberg (86).
Utvisning Timrå: Linus Ljuslinder (55).
Domare: Pontus Olofsson (konsekvent och bra dialog med såväl spelare som ledare).
Publik: 77
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Svartviksspelaren Arwid Nyström provtränar med IFK Timrå den här veckan. Svartviksspelaren Arwid Nyström provtränar med IFK Timrå den här veckan.

IFK Timrå testar en trio talanger inför höststarten

(2018-07-30)
IFK Timrå har bjudit in en trio talanger som kommer att träna med laget den här veckan.
Dessa är Arwid Nyström från Svartvik, Axel Näsholm GIF U19 och amerikanske college-spelaren Lukas Jonsson.
– En intressant trio som vi hoppas visa upp fina takter, säger Timråtränaren Robert Englund.

På lördag kör IFK Timrå igång höstspelet med match mot IFK Umeå borta.
Den här veckan har man bjudit in några spelare för provträning och förhoppningsvis kommer det att leda till något positivt.
– En intressant trio som vi hoppas visa upp fina takter, säger Timråtränaren Robert Englund.
Så här säger "Robban" om respektive spelare:

Arwid Nyström:
– En spelare med stor potential som jag gillar och han har gjort mycket bra ifrån sig i Svartviks IF i trean. Det ska bli väldigt kul att se honom i träning i vår miljö. Efter det får vi sedan utvärdera honom, säger "Robban".

Lukas Jonsson:
– Det är Dino Cosmi som har förmedlat den kontakten. Lukas är en stark defensiv mittfältare som har spelat collegefotboll de senaste fyra åren i Chicago. Även han ska vi sätta oss ner och utvärdera efter veckan.

Axel Näsholm:
Även Axel från GIF U19 kommer att börja träna med oss den här veckan. Han har tränat med A-laget och var nära ett lärlingskontrakt och har fått fina vitsord av Benny Matsson. Axel är en stark, spelsmart box till box central mittfältare som vi hoppas kommer ansluta med oss.

I övrigt har IFK Timrå samma trupp som under våren. Några tränings-matcher under uppehållet har man inte bemödat sig att spela.
– Vi valde bort dom utan laget fick några dagar längre ledigt med ett specifikt träningsschema från vårt fysteam. Vi har precis avslutat en träningshelg som vi startade i torsdags, fortsatte i fredags och sedan dubbla pass lördag och söndag. Vi är hungriga, fyllda av energi och väldigt sugna att få sätta oss på bussen till Umeå till helgen. Och som jag sagt tidigare. Jag tror att hösten blir vår, avslutar Timråtränaren Robert Englund optimistiskt.
Timrå ligger fyra inför hösten, fem pinnar upp till serieledarna Hudiksvalls FF och två från Piteå IF som just nu ligger på kvalplatsen.
Appropå Hudiksvall så valde GIF Sundsvalls 19-årige anfallsess Sebastian Friman hälsingeklubben i kamp med bland annat IFK Timrå. Synd.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund har gjort 15 mål under våren. Idag kom två nya fullträffar. Oskar Nordlund har gjort 15 mål under våren. Idag kom två nya fullträffar.

Timrå fick halv revansch på Friska Viljor – hämtade upp tvåmålsunderläge efter paus

(2018-07-07)
IFK Timrå åkte på em 1-6-förlust i Svenska Cupen mot Friska Viljor nyligen.
Idag var man på nytt nära en förlust mot dom svart-gul-randiga nolaskogsarna.
Underläge 0-2 i paus men i andra satte Oskar Nordlund dit två mål och räddade en pinne.
– Vi reste oss från ett svårt underläge igen och det får jag ändå vara nöjd med, säger Timråtränaren Robert Englund.

"Hösten blir vår"

IFK Timrå förlorade i Svenska Cupen mot Friska Viljor härförleden (scrolla ner på sidan för referat) med hela 1-6.
Idag var det meningen att Timrå skulle ta revansch när lagen avslutade vårspelet i division 2 Norrland.
Men efter den första halvleken såg det mörkt ut då nolaskogsarna ledde med två bollar efter mål av Isak Sedin och Moses Duckrell inom loppet av en dryg minut efter halvtimmen spelad.
Hemmalaget inledde den andra halvleken vasst och Oskar Nordlands två mål, hans fjortonde och femtonde i år, gjorde att man låg på lika. Trots övertag även i fortsättningen av halvleken kunde man inte vända helt på matchen utan "fick nöja sig" med en pinne och man tappar därmed till teten inför höstomgången.
– Vi reste oss från ett svårt underläge igen och det får jag ändå vara nöjd med, säger Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Nu är vårsäsongen avklarad. Vi är bra med inför hösten som jag är övertygad om kommer att bli vår!


Stefan Grönlunds avslutningsmatch

Det här var inte bara våravslutningen för IFK Timrå. Det var även Stefan Grönlunds avslutning i klubben.
– Mycket ledsamt! ”Grönis” tvingas sluta på grund av en skada i ländryggen. En spelare som kommer att saknas oerhört. I gengäld får vi tillbaka åtta skadade spelare till höststarten vilket innebär att vi ändå kommer att vara ännu slagkraftigare med en bredare trupp när serien avgörs i höst, avslutar Robert Englund våromgången.

IFK Timrå - Friska Viljor FC 2-2
2018-07-07 - 12:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Isak Sedin (36), 0-2 Moses Duckrell (37), 1-2 Oskar Nordlund (51), 2-2 Oskar Nordlund (53).
Domare: Robert Ahlman
Publik: 95
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund satte både 2-1 och 3-1. Oskar Nordlund satte både 2-1 och 3-1.

IFK Timrå vände och besegrade serieledarna IFK Luleå: "En karaktärsseger"

(2018-06-30)
IFK Timrå låg under i halvid mot serieledarna IFK Luleå.
I andra vände man till 3-1 och tog en viktig seger i toppstriden.
– Jag är glad att vi visade moral och mental styrka att studsa tillbaka direkt efter deblaclet i Svenska Cupen mot Friska Viljor och även komma igen från underläge idag, säger tränaren Robert Englund.


Straffmål tände Timrå

IFK Timrå förlorade i Svenska Cupen mot Friska Viljor för några dagar sedan med hela 1-6. Då tog Nolaskogsarna ledningen i den 19:e minuten.
När serieledarna IFK Luleå gästade och tog ledningen idag i just samma matchminut fanns det dom som trodde på att historien skulle upprepa sig.
Men norrbottningarnas straffmål verkade snarare tända hemmalaget som tog över matchen och hade flera bud till kvittering redan före pausvilan.
Kvitteringen kom istället i minut53 och var riktigt snyggt.
– Uppspel på vänsterkanten där vi spelar oss ur en trång yta varpå Ridwan Beyan spelar på djupet till Johan Ödmark där bollen via Inlägg och skarv hamnar hos Calle Winsten som med ett fint skott sätter 1-1, säger tränaren Robert Englund.
Målet blev en rejäl injektion och bara minuten senare slet sig Oskar Nordlund loss från sin bevakning och placerade in tvåan. Kvarten senare satte Oskar även 3-1 efter att ha mött ett inspel från vänsterkanten direkt.
– Jag är glad att vi visade moral och mental styrka att studsa tillbaka direkt efter debaclet i Svenska Cupen mot Friska Viljor och även komma igen från underläge idag, säger tränaren Robert Englund.


Karaktärsseger

"Robban" fortsätter:
– Efter käftsmällen senast och många skador i truppen krävdes att vi visade karaktär idag och det här var verkligen en karaktärsseger och som kanske inte byggde på teknik och briljans. Vill verkligen ge en eloge till hela truppen för dagens prestation.
Stefan Grönlund i mittflörsvaret var dominant och hans hockeytackling som var upprinnelsen till Luleås straff är glömd och begraven.
På mittfältet slet Johan Ödmark och Calle Winsten hårt samtidigt som man levererade snabba och matnyttiga bollar framåt i planen.

IFK Timrå - IFK Luleå 3-1
2018-06-30 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Bamba-Sama N´Gamb (19, straff), 1-1 Carl Winsten (53), 2-1 Oskar Nordlund (54), 3-1 Oskar Nordlund (68).
Domare: Magnus Römo Mella (en driven matchledare, betyg 5+)
Publik: 151
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Robert Englund, tränare för IFK Timrå. Robert Englund, tränare för IFK Timrå.

IFK Timrå åkte ur Svenska Cupen med buller och bång

(2018-06-26)
IFK Timrås sejour i SvenskCupen blev kortvarig även i år.
Och precis som ifjol åkte man ut mot en seriekillega. Ifjol Bollnäs. I år Friska Viljor. Och det med hela 1-6.
– Jag som tränare tar på mig den här förlusten helt och hållet, säger Robert Englund till MittMedia.


IFK Timrå hade hoppats att gå långt i Svenska Cupen.
Men precis som ifjol blev det bara en match och drömmen om allsvenskt motstånd hemma på Timrå IP dog.
Ifjol var det Bollnäs som satte krokben. Idag Friska Viljor och förlusten landade på hela 1-6 och Nolaskogsarna fick därmed revansch från serieförlusten tidigare i vår.
Gästerna tog ledningen i den 19:e minuten genom Herman Johansson och ökade på i slutminuten av den första halvleken på straff.
Granit Buzuku reducerade tidigt i andra men där tog IFK Timrås framgångar slut. Moses Duckrell satte 1-3 i den 56:e och därefter rasade hemmalaget ihop medan Övikslaget visade friska viljor och satte ytterligare tre bollar bakom Viktor Holmsten.
– Jag som tränare tar på mig den här förlusten helt och hållet. Det är mitt ansvar som huvudtränare att se till så att spelarna är motiverade och har rätt taktiska direktiv inför matchen. All cred till Friska Viljor och deras omställningar, men de utmaningar som vi har och som vi ogärna pratar om ska inte kunna påverka så att det blir det här resultatet, säger Robert Englund till MittMedia.
"Robban" fortsätter:
– När det blir 1-6 mot ett lag i samma serie och som vi slog senast så måste vi nu rannsaka oss allihopa. Vi måste se varandra i ögonen och se vad gjorde jag för att det blev så här och vad kunde jag ha gjort annorlunda.
I nästa match väntar serieledarna IFK Luleå och då krävs en helt annan inställning. Så mycket står klart.

IFK Timrå - Friska Viljor FC 1-6
2018-06-26 - 19:30 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 0-1 Herman Johansson (19), 0-2 Niclas Håkansson (45, straff), 1-2 Granit Buzuku (47), 1-3 Moses Duckrell (56), 1-4 Linus Nordin (63), 1-5 Herman Johansson (67), 1-6 Moses Duckrell (90).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: ingen som räknade den
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Robert Englund hoppas på avancemang i cupen. Robert Englund hoppas på avancemang i cupen.

IFK Timrå siktar på att gå vidare i Svenska Cupen

(2018-06-26)
IFK Timrå har som målsättning att gå långt i Svenska Cupen.
– Målet är att gå långt och få möta lag från Superettan eller Allsvenskan, säger tränaren Robert Englund inför kvällens cupmöte mot seriekollegan Friska Viljor.


Ifjol åkte IFK Timrå ur Svenska Cupen direkt efter förlust mot seriekollegan Bollnäs GIF.
Ikväll går Timrå in i årets turnering och får åter möta en seriekonkurrent. Denna gång Friska Viljor. Bättre lycka mot Nolaskogsarna?
– Vi slog dem med 2-1 på bortaplan i serien, men i en cupmatch betyder det ingenting, nu handlar det om att vinna eller försvinna. Det är ett duktigt fotbollslag som vill rulla mycket boll. De är duktiga i uppbyggnads-fasen och dom har gjort en bra vår som nykomlingar i serien, säger IFK Timrås tränare Robert Englund till MittMedia.
Han fortsätter:
– Målet är att gå långt och få möta motstånd från högre serier. Helst från Superettan eller Allsvenskan för att få till en rolig match här i Timrå.
Avspark kl. 19:30 på Timrå IP:s konstgräs för er som vill få ett brejk från VM-fotbollen.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Cevin Dotson gjorde ett av Timrås mål nere i Hudiksvall.
Cevin Dotson gjorde ett av Timrås mål nere i Hudiksvall.

Två minuter vände Timrås övertag till förlust i toppmatchen mot Hudiksvall 

(2018-06-21)
IFK Timrå ledde med 2-1 i toppmatchen då allting vände inom loppet av två minuter.
Så här berättar Timråtränaren Robert Englund själv om matchen:


"Vi åker på en tung förlust nere i Hudiksvall då allt vänder i minut 51 då dom kvitterar till 2-2. Två minuter senare får dom en felaktig dömd straff då Cihan Sener fälls utanför straffområdet men ramlar in i det men domaren dömer straff. Den förvaltar Haris Camo på bästa sätt.
Innan allt detta gör vi en väldigt bra första halvlek där vi vänder underläge till en 2-1-ledning efter att ha pressat tillbaka Hudiksvall långa delar av första halvlek med fina kombinationsspel som utmynnar i mål av Oskar Nordlund och Cevin Dotson.
I halvtidspausen pratade vi om att fortsätta bygga på det vi gjort och behålla momentum och energi. Vi kommer ut och startar andra halvlek bra och får i 50:e minuten ett friläge och chans att göra 1-3 men Niklas Larsson räddar Oskar Nordlunds chipp. Efter detta vänder spelet och de två olycksaliga minuterna inträffar. Efter detta flyttar vi fram positionerna och vi är på gång att kvittera men en av våra försvarare snubblar som sista man får Pelle Lööf friläge och gör 4-2.
En konstig match där resultatet inte speglar det som hände. Men vi behöver blicka framåt nu då vi möter Friska Viljor i kvalet till Svenska Cupen på tisdag den 26:e och sedan har vi ytterligare en toppkonkurrent i IFK Luleå att möta den sista den här månaden."

Hudiksvalls Förenade FF - IFK Timrå 4-2
2018-06-21 - 19:00 - Glysis Sparbanken Arena
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund gjorde Timrås båda mål. Oskar Nordlund gjorde Timrås båda mål.

IFK Timrå hämtade in dubbla underlägen men borde vunnit hemma-matchen mot Täfteå

(2018-06-16)
IFK Timrå låg under två gånger i matchen men kom tillbaka båda gångerna via mål av Oskar Nordlund.
Men sett till spel och chanser så borde man vunnit det här mötet hemma på konstgräset.
Nu blev det istället två tappade poäng i toppstriden.


Jo, Timrå spelade hemma...

IFK Timrå tappade två poäng i kampen om seriesegern sedan man "bara" nått 2-2 mot Täfteå hemma på konstgräset. Jo, Timrås spelade hemma även om annan media påstått motsatsen så ni behöver inte skriva och sms:a att "Lokalfotbollen har fel"...
– Vi visste på förhand att Täfteå är ett spelskickligt lag som verkligen vill spela fotboll och det visade dem under den första halvlan av första halvlek då dem skapade en del problem för oss, säger Timråtränaren Robert Englund.
Under den perioden fick man bland annat en straffspark som man utnyttjade på bästa sätt till skillnad mot Leo Messi i VM.
Hemmalaget tog över andra halvan av första och skapar flera fina kvitteringslägen från framförallt Granit Buzukus vänsterkant men är oftast en tå eller en löpning fel från att kvittera.


Bränner chanser

I andra halvlek flyttar Timrå upp positionerna och tar över matchen och skapar flertalet högkvalificerade chanser och efter ett inspel från Granit Buzuku sätter Oskar Nordlund 1-1 efter timmen spelad.
Täfteå fortsätter dock bjuda upp till en bra kamp och fint spel men Timrå höjer tempot men i detta momentum gör Täfteå paradoxalt 1-2 i omställningen efter att Oskar Nordlund precis innan missat ett friläge.
– Men vi är starka i dessa lägen och fortsätter trycka på och vi får utdelning i 78:e minuten då Granit återigen driver upp på vänsterkanten och inne i i straffområdet friställer han Oskar som smäller dit 2-2, säger Robert Englund.
Därefter är hemmalaget nära att avgöra matchen men Samuel Kiflit och Oskar Nordlund utnyttjar inte dom lägen lageti skapar på slutet.
– Vi är besvikna över att inte vi får med oss alla tre poängen i dag och att vi inte förvaltar dom lägen vi skapar. Samtidigt starkt av oss att kvittera två gånger om. Dock behöver vi bli jämnare och ha längre bra perioder under matcherna. Nu blickar vi framåt på torsdag då vi har en härlig utmaning då vi möter Hudiksvalls FF på Glysis. Hälsingarna som parkerar på lika många poäng som oss efter dagens omgång, avslutar Robert Englund.

IFK Timrå - Täfteå IK 2-2
2018-06-16 - 16:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 0-1 Fredrik Johansson (16, straff), 1-1 Oskar Nordlund (59), 1-2 Fredrik Johansson (69), 2-2 Oskar Nordlund (75).
Domare: Oskar Nilsson
Publik: verkar inte längre vara av intresse att ange publiksiffran officiellt?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Två mål av Robin Bergman inom loppet av en minut. Två mål av Robin Bergman inom loppet av en minut.

IFK Timrå spelade ut i Gällivare och tog hem en fem-etta

(2018-06-09)
IFK Timrå föll senast hemma mot Pite med uddamålet av tre.
Idag gällde andra takter när Gällivare-Malmberget fick på söta knölen med 1-5 mot gästerna från Medelpad hemma på Tallbacka IP.
– Vi stängde kiosken tidigt och det var skönt att få spela ut efter ett par mindre lyckade insatser spelmässigt, säger Timrås tränare Robert Englund.


Timrå föll förra helgen mot Piteå hemma då inte spelet hakade i kuggarna. Något man haft bekymmer också under senaste matcherna.
– Men inför resan till Norrbotten har vi haft en bra träningsvecka där vi bland annat bjöd in Giffarnas Peter Wilsson, säger Timråtränaren Robert Englund.
Trots den långa bussresan norrut kom Timrå ut mmed pigga ben och redan i den fjärde minuten nätade Oskar Nordlund. Granit Buzuku och Zakaria Bel Mekki ökade på till 0-3 inom loppet av en minut lite drygt halvtimmen spelad och segern redan säkrad.
I den andra halvleken gjorde Robin Bergman om proceduren på egen hand, d v s två mål på mindre än en minut. 0-5 var t o m ett nickmål!
Med fem minuter kvar lyckades hemmalaget tröstmåla och samtidigt spräcka Cristofer Högboms nolla. Lite surt.
– Vi stängde kiosken tidigt och det var skönt att få spela ut efter ett par mindre lyckade insatser spelmässigt. Viktigt också att gå in och klara av att vinna "en given match" på förhand som denna, säger Timrås tränare Robert Englund.

Gällivare Malmbergets FF - IFK Timrå 1-5
2018-06-09 - 13:00 - Tallbacka, Gällivare
Målen: 0-1 Oskar Nordlund (4), 0-2 Granit Buzuku (37), 0-3 Zakaria Bel Mekki (38), 0-4 Robin Bergman (56), 0-5 Robin Bergman (57), nick, 1-5 Jean-Philippe Zirignon (85) nick.
Domare: Andreas Ekegren Hällgren
Publik: 121 
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund ledningsmål räckte inte till Timråpoäng mot Piteå. Oskar Nordlund ledningsmål räckte inte till Timråpoäng mot Piteå.

IFK Timrå tappade serie-ledningen till Hudiksvall efter förlust mot Piteå

(2018-06-03)
IFK Timrå förlorade både mot Piteå hemma med 1-2 och serieledningen till Hudiksvall i samma svep.
Oskar Nordlund satte 1-0 men gästernas Gustav Nordh vände med tvenne mål innan paus vilket sedermera visade sig bli avgörande även i slutändan.
– Förlusten svider och jag kände inte igen attityden på oss. säger Timråtränaren Robert Englund besviket.


Det började bra för IFK Timrå hemma i toppmatchen mot Piteå. Ett övertag gav Oskar Nordlunds ledningsmål innan tjugo minuter spelats. Men efter den fina inledningen tappade man rytmen och strax efter halvtimmenspelad nätade Gustav Nordh dubbel inom loppet av knappa fem minuter. Ett underläge som inte hemmalaget förmådde ta ikapp och i och med förlusten tappade man också serieledningen till Hudiksvalls FF.
– Förlusten svider. Ska inte ta något från Piteå då dem gjorde en bra match framförallt andra halvan av första halvlek då dem verkligen pressade oss. Men det som gör att det sved extra var att vi inte alls kom upp i nivå varken gällande vårt eget spel eller den mentala biten. Jag kände inte igen attityden på oss i andra halvlek då vi hade chans att vända på matchen men tog den inte. säger TimråtränarenRobert Englund besviket.
"Robban" fortsätter:
– Förluster kan vara nyttiga om man lär sig av dom. Vi ser redan nu framemot matchen mot Gällivare och att få studsa tillbaka till den vinnande attityden och det vinnande spelet igen.

IFK Timrå - Piteå IF FF 1-2
2018-06-03 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 1-0 Oskar Nordlund (19), 1-1 Gustav Nordh (34), 1-2 Gustav Nordh (38).
Domare: Hamza Harrami
Publik: 103
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Granit Buzuku är stensäker på straffar. Granit Buzuku är stensäker på straffar.

Sent straffmål av Granit Buzuku räddade IFK Timrå – trepoängaren var mer eller mindre ett rån

(2018-05-24)
IFK Timrå hade makterna på sin sida i klykderbyt mot Härnösand på Högslätten.
Hemmalaget brände en straff, fick en spelare utvisad tidigt i andra och bommade flera bra lägen.
Gästerna hade en enda riktig målchans, en straffspark i minut 88 som Granit Buzuku satte stensäkert.
Vem har sagt att fotboll är rättvist?
– Fotboll är alltid rättvist, tur förtjänar man och en tabell ljuger aldrig, kontrar Timråtränaren Robert Englund.


Högbom räddade straff

IFK Timrå tog tre nya poäng i Norrlandstvåan då man gästade Högslätten i Härnösand. Men det var en trea som satt hårt inne. Hemmalaget var det klart bättre laget men hade svårt att omsätta sina chanser i mål. Bland annat brände Araya Zerai en straff, eller rättare sagt, Cristofer Högbom räddade. Och returen städade Osman Aksoy bort på mållinjen.
Tidigt i andra drog HFF:s Martins Williams sitt andra gula kort men Öbackalaget gav inte upp sin offensiv utan fortsatte trumma på, dock utan att vaska fram någon superchans.
Matchen såg ut att sluta mållös och två tappade poäng för Timrå i toppstriden. Då kastade "Robban" Englund in Robin Nordin och precis som mot Ytterhogdal fixade han en straff på övertid. Det var inhopparen Lamin Kargo som klumpigt och onödigt gick för hårt i ryggen på Nordin som föll pladask och domaren Rickard Lingensjö gjorde sig ännu impopulärare bland blå-röd-randiga anhängare genom att blåsa straff.
– Solklar straff. Det var rena hockeytacklingen, säger Timrås tränare Robert Englund tvärsäkert.


Stensäker Granit

Granit Buzuku brukar göra skäl för sitt namn och vara stensäker från elva meter och så även denna gång. Han placerade bollen förbi förre Kovlands- och IFK Sundsvallkeepern Teodor Sörholm och tre viktiga poäng säkrade-
Men en rättvis bortaseger? Nja, kändes nog som rena rånet.
– Fotboll är alltid rättvist, tur förtjänar man och en tabell ljuger aldrig, kontrar Timråtränaren Robert Englund och fortsätter:
– Men prestationen i dag var inte av toppklass men efter matcherna mot Gottne och IFK Östersund så var vi jobbat i hop detta. De s.k ”fula vinsterna” ger exakt lika många poäng som de vackra dvs tre poäng och det är det som räknas i slutändan. Att vinna när man är dålig är ett kvitto på styrka.
Bara att hålla med "Robban" och det är ofta med "fula vinster" som man brukar vinna en lång och tuff serie.

Härnösands FF - IFK Timrå 0-1
2018-05-24 - 19:00 - Högslättens IP
Målet: 0-1 Granit Buzuku (88, straff).
YUtvisningar Härnösand:
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 107
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Inhopparen Zakaria Bel Mekki kvitterade till 2-2 och hade sedan bud på ett segermål. Inhopparen Zakaria Bel Mekki kvitterade till 2-2 och hade sedan bud på ett segermål.

Slarv bakåt och missade chanser framåt kostade
IFK Timrå segern


(2018-05-19)
IFK Timrå ledde med mersmak efter den första halvleken men två försvarsslarv direkt i andra gjorde att gästande kamratkollegan Östersund hamnade i övererläge.
Med kvarten kvar kvitterade emellertid Zakaria Bel Mekki och räddade en poäng.
– En klen tröst. Vi borde stängt matchen i första eller avgjort sista kvarten, säger tränaren Robert Englund besviket.

IFK Timrå tog ledningen i kamratmötet med IFK Timrå i mitten av den första halvleken efter att Granit Buzuku hittat in till Robin Bergman centralt framför mål. Hemmalaget hade sedan flera möjligheter till utökning innan pausvilan.
Direkt i öppningen av den andra halvleken utnyttjade Lewis Baker två försvarsmisstag i Timrå och plötsligt var dom röd-vita förbi i målprotokollet hastigt och mindre lustigt.
– Vi blev bolltittare två gånger om där, säger Robert Englund kritiskt.
Kring den 70:e minuten stuvade tränarduon Robert Englund och Mikael Häggkvist om och gick bland annat ner på en trebackslinje och det tog bara några minuter innan inhopparen Zakaria Bel Mekki satte 2-2. Granit Buzuku stod för sitt andra målpass från vänsterkanten då "Zakka" mötte distinkt från straffområdetslinjen.
– Därefter gick vi för seger och både Oskar Nordlund och "Zakka" hade lägen att sätta ett segermål men det vill sig inte, säger Robert Englund.
Han fortsätter:
– Vi borde stängt matchen mot ett lågt spelande Östersund redan i den första halvleken. Då var det vi som skapade allt och dom ingenting. I andra var dom giftiga på sina omställningar men det känns så här efteråt att vi gav bort två poäng.
Granit Buzuku var vass ute på sin kant och stod också för två målpass. På mitten ska både Johan Ödmark och Jimmy Gustafsson har en stor eloge för sin insats.

IFK Timrå - IFK Östersund 2-2
2018-05-19 - 13:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 1-0 Robin Bergman (23), 1-1 Lewis Baker (46), 1-2 Lewis Baker (48), 2-2 Zakaria Bel Mekki (73).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Två nickmål och tre stolpskott Oskar Nordlunds facit mot Ytterhogdal. Två nickmål och tre stolpskott Oskar Nordlunds facit mot Ytterhogdal.

Mirakelvändning av IFK Timrå – låg under med 0-2
i 88:e minuten men vann!


(2018-05-10)
IFK Timrå svarade för rena Houdini-tricket borta mot Ytterhogdal.
Underläge 0-2 med bara två ordinarie minuter kvar.
Och ändå lyckas man vända till en 3-2-seger. Snacka om mirakel!
– Vi lever högt på vår moral och då kan sånt här hända, säger tränaren Robert Englund.


Andra raka förlusten var på väg, men...

Det här såg länge ut att inte vara IFK Timrås dag och den andra raka förlusten var på väg med stormsteg.
Både Ytterhogdal och Timrå bjöd på bra prestationer, varvade med individuella misstag. Och för Timrås del även oflyt. Vid ställningen 0-0 prickade både Oskar Nordlund och inhopparen Robin Nordin stolparna.
Angående individuella misstag svarade en Timråförsvarare för en överilad stötbrytning efter dryga timmen och Alexander McBurnie fick fri lejd mot Cristofer Högbom i bortamålet och gjorde inget misstag.
Två minuter senare fick hemmalagets nyförvärv från Östersunds FK, David Kuba-Kuba syna det röda kortet.


Gör 2-0 med en man kort

Det hindrade dock inte Ytterhogdal från att öka på ledningen strax därpå. Återigen efter ett nytt friläge av Alexander McBurnie, denna gång efter ett felpass från en av gästerna, och kyligt chippade bollen över Högbom.
När sedan Oskar Nordlund hittade stolpen för andra gången och Timrås tredje var man säker på att det var "kalkat".
Men så i den 88:e minuten nickade Oskar Nordlund in Cevin Dotsons välavvägda hörna. Förbannelsen bruten!
– Då fick vi ett rejält energitillskott och kämde att vi hade poäng inom räckhåll och det med en man mer på planen, säger Timråtränaren Robert Englund.
På övertid hittade Mehmed Hafizovics in med en lyftning till Oskar Nordlund som satte huvudet till och kvitterat!


Robin fälld, Mehmed obeveklig

Men Timrå ville ha mer mot ett Ytterhogdal i brygga och i slutsekunderna av stopptiden accelerade Robin Nordin in i YIK:s straffområde och blev fälld av Duame Copeland. Mehmed Hafizovic klev fram och visade kyla genom att trä in bollen högt bakom en totalt chanslös Charlie Bryan och mirakelvändningen var fullbordad.
– Vi lever högt på vår moral och då kan sånt här hända. Fast egentligen borde det vara omöjligt, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– Vi lever högt på vår moral och då kan sånt här hända. Ja, det var en galen och makalös vändning som man inte så ofta under en fotbollskarriär får uppleva.
Vad säger du om själva matchen?
– Vi inledde bägge halvlekarna bra för att sedan tappa och matchen stod och vägde när dom fick sina två snabba må i mitten av andral.
Och hur kan ngöra en sådan här otrolig vändning? Vad är hemligheten?
– Den ägnar jag vår fantastiska moral. Vid 0-2 gick vi ner på en trebacks-linje och satsade allt framåt och visar att vi tror på det. Vi hade ju skapat många chanser tidigare under matchen och förr eller senare brukar man få utdelning. Och det gick ju vägen, säger Robert Englund.
Oskar Nordlund och Mehmed Hafizovic var russinen i en i övrigt ganska välsmakande kaka.
Man kan dock inte göra annat än att lida med härjedalingarna. Man gör en kanonmatch och har 2-0 på serieledarna i slutminuterna men får inte med sig någonting alls utan råkade ut för rena taberaset när det gäller dagens poängskörd.

Ytterhogdals IK - IFK Timrå 2-3
2018-05-10 - 15:00 - Svedjevallen
Målen: 1-0 Alexander McBurnie (63), 2-0 Alexander McBurnie (70),
2-1 Oskar Nordlund (88), 2-2 Oskar Nordlund (90+1), 2-3 Mehmed Hafizovic (90+3, straff).
Utvisningar Ytterhogdal: David Kuba-Kuba (67) och Duame Copeland (90).
Domare: Johan Bentzer (bra)
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Cristofer Högbom svarade för en mäktig dubbelräddning på en straff. Tyvärr blev det ändå en förlust i slutändan. Cristofer Högbom svarade för en mäktig dubbelräddning på en straff. Tyvärr blev det ändå en förlust i slutändan.

IFK Timrås svit bruten av ett hårt jobbande Gottne

(2018-05-05)
Det blev ingen bingo för IFK TImrå.
Gottne kom, sågs och segrade och spräckte serieledarnas svit på fyra raka segrar.
– Vi skapade tillräckligt med chanser för att inte förlora den här matchen. Ändå gör vi det, säger Timråtränaren Robert Englund.


IFK Timrå hade tänkt sig ta sin femte raka seger i division 2 Norrland.
Men gästande nykomligen Gotte hade andra planer.
Med stenhårt jobb över hela planen gjorde man det jobbigt för hemmalaget som aldrig fick chansen till att bygga upp spelet från egen backlinje som man gjort med framgång i inledningen av serien.
Hemmalaget var ändå det lag som hade mycket boll och skapade en del lägen men fick inte riktigt till avsluten. I den första halvleken var det gästerna som hade den största målchansen. Man blev tilldömd en straff. Men den räddade Cristofer Högbom – och han knep även returen!
Men sex minuter in i andra blev Högbom ställd. Nathan Mills slog en hård inåtskuvad frispark som passerade samtliga spelare, inklusive Högbom, och gick hela vägen in i mål. Snöpligt!
IFK Timrå mobiliserade för en kvittering men trots idoga försök gick man bet och fick inkassera årets första förlust.
– Dom hade tre chanser, straffen, returen och frisparken. Men dom var effektiva och jobbade stenhårt för att få med sig poäng härlifrån. Men sett till spel och chanser så skapade vi tillräckligt för att inte förlora den här matchen. Ändå gör vi det, säger Timråtränaren Robert Englund.

IFK Timrå - Gottne IF 0-1
2018-05-05 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs
Målet: 0-1 Nathan Mills (51)
Domare: Joel Bäckström
Publik: ?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Bingo i eftermiddag för "Robbans gäng"? Bingo i eftermiddag för "Robbans gäng"?

Kick-off: Bingo för IFK Timrå när Gottne gästar?

(2018-05-05)
IFK TImrå har inlett strålande och ståtar i serieledning med fyra segrar av lika många möjliga i inledningen.
Nu väntar luria nolaskogsarna Gottne..
– Gottne spelade 2-2 mot IFK Luleå senast så det här blir en svår match, säger Timråtränaren Robert Englund.


Idag kan det bli bingo för IFK Timrå, d v s femte raka segern i inledningen av division 2 Norrland när man gästas av luriga Gottne.
Så här säger tränaren Robert Englund inför mötet med nolaskogsarna:
– Läget inför matchen är bra. Träningsveckan har varit väldigt fokuserad och vi gjorde en bra match i DM semifinalen så vi fortsätter att bygga på en bra mentalitet. Gottne blir en tuff match då dem gjorde en fin prestation mot IFK Luleå då det slutade 2-2 men Gottne var i ledning med både 1-0 och 2-1. Med andra led lova det ytterligare en fokuserad, kontrollerad och gedigen prestation från oss. Just mentaliteten är avgörande för oss. Vi har en väldigt hög kompetens gällande spelskicklighet som lag och många väldigt duktiga fotbollsspelare individuellt som håller hög nivå. Därför är det fundamentalt för oss att fortsätta ta ett steg i taget, match för match och fortsätta bygga vidare på det vi påbörjat nu.

Skador?
– Indisponibla är Cevin Dotson Joakim Edström Johan Ödmark Samuel Kiflit som alla dras med lättare muskelskador. I övrigt är alla tillgängliga.

Matchtruppen?
– Målvakter: Victor Holmsten och Christoffer Högbom. Utespelare: Stefan Lagergren, Stefan Grönlund, Linus Ljuslinder, Ridwan Beyan, Jimmie Gustafsson, Musa Angayeva, Gustav Hägglund, Jonathan Manousian, Osman Aksoy, Robin Nordin, Granit Buzuku, Mehmed Hafizovic, Calle Winsten, Robin Bergman, Oscar Nordlund och Zakaria Bel-Mekki samt någon till för full trupp.

Lokalfotbollen tippar: Nykomlingarna Gottne ledde två gånger mot IFK Luleå senast men fick "nöja sig" med en pinne. Nolaskogsarna är långt ifrån ofarliga men når Timrå upp i normal kapacitet så blir det femte raka segern. Jag tippar 3-1 i hemmafavör.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Zakaria Bel Mekki satte sista spiken i Kramfors-kistan. Zakaria Bel Mekki satte sista spiken i Kramfors-kistan.

IFK Timrå vände underläge med bara kvarten kvar till fjärde raka vinsten

(2018-04-27)
IFK TImrå låg under i Kramfors när bara kvarten återstod och Niclas Hälldahls utlovade trea såg ut att infrias.
Men då vände serieledarna på steken med tre raka mål och tog sin fjärde seger av lika många möjliga.
– Vi satte mer press i andra och trummade mer eller mindre sönder dom, säger tränaren Robert Englund.


Bjöd på Kramfors ledningsmål

Kramfors tränareNiclas Hälldahl hade på förhand utlovat serieledarna IFK Timrå smörj (läs artikel nedan) och redan efter dryga kvarten spelad snappade Petter Thelin upp en chans och den målhungrige anfallaren, som gjorde sin första match från start i år, visade ingen pardon.
– Tyvärr ett mål vi bjuder på tack vare tafatt försvarsspel, säger Timrås tränare Robert Englund och fortsätter:
– Annars började vi bra och hade två ribbskott av Oskar Nordlund och Robin Bergman samt ett missat friläge av Samuel Keflit.
Efter målet låste sig spelet för Timrå och hemmalaget fick mer att säga till om, dock utan att öka på sin ledning och sista tio kom gästerna tillbaka in i matchen igen. Men inga fler mål före pausvilan.


Trummade sönder Kramfors

Timrå inledde även den andra halvleken bra och dominansen blev allt mer markant– men kvitteringsmålet dröjde.
Med dryga kvarten kvar gick serieledarna ner på en tre backslinje och fick nästan omgående till sin utjämning då Oskar Nordlund mötte direkt på Mehmed Hafisovics inspel.
Bara ett par minuter senare gav nyförvärvet från GIF Sundsvalls juniorer, Carl Winsten, Timrå ledningen efter ett snett-inåt-bakåt pass från Oskar Nordlund.
Med två minuter kvar på uret säkrade inhopparen Zakaria Bel Mekki trepoängaren då han kyligt rullade bollen förbi hemmakeepern.
– Vi satte mer press i andra och trummade mer eller mindre sönder dom ju längre matcen led tack vare vår fina kondition och högt bolltempo och till slut fick vi också vår rättmätiga utdelning. Vi har också en så bra och bred trupp att vem än av dom som kommer in kan avgöra en match vilket är en styrka. Idag nätade t ex både Calle och "Zakka", säger Robert Englund.


Ridwan bäst

Bäst i Timrå var Ridwan Beyan som inledde på mittfältet och avslutade som högerback. Överbetyg även till mittbacksparet StefanLagergren och Linus Ljuslinder. Men det var ingen som föll ur ramen utan samtliga bidrog till segern.
Nästa match för IFK Timrå blir den 5 maj då nykomlingarna Gottne IF gästar konstgräset bakom ishallen.

Kramfors-Alliansen - IFK Timrå 1-3 (1-0)
2018-04-27 - 19:00 - Kramfors IP
Målen: 1-0 Petter Thelin (16), 1-1 Oskar Nordlund (75), 1-2 Carl Winsten (77), 1-3 Zakaria Bel Mekki (88).
Domare: Martin Palm
Publik: 452
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Tuff match väntar i afton för Timråtränaren Robert Englund och hans mannar. Tuff match väntar i afton för Timråtränaren Robert Englund och hans mannar.

Sturskt Kramfors-Alliansen siktar på att sätta första krokbenet för IFK Timrå

(2018-04-27)
IFK TImrå har tre segrar i inledningen av division 2 Norrland.
Nu lovar nykomlingarna Kramfors-Alliansens tränare Niclas Hälldal att det inte kommer att bli en fjärde.
– Jag tycker det är härligt och friskt att Hälldahl går ut och visar sitt stöd och att han tror på sitt lag, säger Timråtränaren Robert Englund. säger Timråtränaren Robert Englund.


Hälldahl sticker ut hakan

IFK Timrå har inlett årets Norrlandstvåa med tre raka segrar och tronar tabellen.
Ikväll väntar nykomlingarna Kramfors-Alliansen vars nye tränare Niclas Hälldahl sticker ut hakan i lokal media inför kvällens möte:
– Jag är helt övertygad om att vi slår Timrå ikväll. Vår borg är vår borg och man ska inte våga komma dit och tro att man är något. Jag har bra koll på dem och vet ganska väl hur de spelar. Jag inbillar mig kraftigt att Timrå kommer försöka sätta press och ha en del boll i starten. För oss hänger det mycket på att stå rätt i banan och att vi strukturerar upp vårt försvarsspel, säger han till MittMedia.
Hälldahl fortsätter:
– Det finns en liten hatkärlek till laget. Jag känner ju cirka 75 procent av dom som spelar där och har en jättebra relation med de grabbarna sedan mim tidi Härnösand. Det ska bli kul att träffa dem, men sen ska de inte få ha så roligt på matchen.
– Jag tycker det är härligt och friskt att Hälldahl går ut och visar sitt stöd och att han tror på sitt lag. Dem har ju som sagt börjat bra också så det har han all rätt att visa och prata om. Vi väljer att fokusera på att göra en ännu bättre prestation än senast mot Boden. Gör vi det har vi alla chanser att åka hem med tre poäng, säger Timråtränaren Robert Englund.


Steg fyra av 26

I övrigt säger den ambitiöse tränaren så här inför dagens match:
– Dags för steg nummer fyra av 26. Kramfors har ett bra lag och vann bland annat över topptippade Hudiksvall på hemmaplan med 1-0. Och det utan sin stora stjärna Petter Thelin. Med andra ord står vi inför en tuff utmaning då erkänt duktige tränaren Niclas Hälldahl alltid ställer ett fysiskt starkt och välorganiserat lag på benen. Vi är tillfreds med vår start på serien men långtifrån nöjda. Det finns mer att hämta hos oss rent spelmässigt. För seger behöver vi vara beredd att vinna den fysiska kampen. Något vi är förberedda till 100% att göra.
Kramfors har i inledningen av serien saknat sin store målmaskin Petter Thelin i dom inledande omgångarna. Han hoppade emellertid in några minuter i förra matchen och lär kunna vara med från start i aftonens drabbning.
– Att han är med är bara roligt och förändrar inte något av vårt försvarsspel då vi gör det tillsammans hela laget. Från forward ner till mittback. För oss handlar det om att göra det rätt från första press till att ha bra avstånd och relation mellan lagdelarna och vara kompakta, säger Robert Englund.

Lokalfotbollen tippar: Ett lag med Petter Thelin på planen är aldrig uträknade på förhand. Men Timrå är på papperet klart bättre som lag men man hämtar inte poäng på beställning på Kramfors IP. Kommer att bli en händelserik tillställning med många målchanser – och mål! 3-3 blir mitt tips som uppvuxen ådaling och därmed splittrade lojaliteter även om Wäija/Dynäs IK är min moderklubb.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Timråspelarna svävar som på moln efter tredje raka segern i årets Norrlandstvåa.
Timråspelarna svävar som på moln efter tredje raka segern i årets Norrlandstvåa.
Mehmed Hafizovic svarade för två mål och visade att IFK Timrå håller hög klass. Mehmed Hafizovic svarade för två mål och visade att IFK Timrå håller hög klass.

IFK Timrå visade klassen
– vände underläge till klar seger mot Boden


(2018-04-21)
Många har under veckan frågat sig – hur bra är IFK TImrå egentligen?
– Skulle få ett riktigt test just idag och vi visade att vi verkligen är ett bra fotbollslag., säger Timråtränaren Robert Englund efter att hans mannar vänt 0-1 till en 4-1-seger mot Boden.


Starkt psyke

Efter dom två inledande segrarna var det många som ställde sig frågan – hur bra ärets upplaga av IFK Timrå?
En rejäl värdemätare skulle man få när ett av dom tippade topplagen Bodens BK gästade konstgräset i Timrå.
Och norrbottningarna inledde vasst och tog också ledningen redan i den 14:e minuten genom Jack Green på det gröna konstgräset.
Det tog emellertid hemmalaget fyra minuter att kvittera. Via ett uppspel på högerkanten serverade Mehmed Hafisovic offensive högerbacken Cevin Dotson ett perfekt pass vars skott begravdes i den bortre burgaveln.
Knappt tio minuter senare avslutade Mehmed Hafisovic själv ett anfall sedan han vikt in från vänster och satt bollen i den andra burgaveln som Cevin gjorde.
Innan paus levererade Cevin Dotson ett exceptionellt högerinägg som Robin Bergman nickade in till 3-1.
– Trots att vi hamnade i underläge rörde det inte vårt psyke utan vi bara spelade vidare och utan att spela på topp gick vi både ikapp och förbi innan paus, säger Timråtränaren Robert Englund.


Kontrollerade efter 4-1

Boden satte allt på ett kort i inledningen av den andra halvleken. Dock utan av få någon utdelning och tretton minuter in i andra satte istället Mehmed Hafisovic sin andra fullträff sedan han brytit in från vänsterkanten och tryckt dit den i den bortre.
– Efter det målet tappade Boden nästan all energi och vi kunde kontrollera resten av matchen och ta vår tredje raka vinst, säger Robert Englund och fortsätter:
– Trots att vi gör fyra mål framåt vill jag i första hand framhålla vår defensiv. Vi skulle få ett riktigt test på vår kapacitet just idag och vi visade att vi verkligen är ett bra fotbollslag. Men jag vill poängtera att vi ännu bara tagit tre steg och att det återstår 23, påpekar tränare Englund.
Cevin Dotson och Mehmed Hafisovic var mest framträdande i Timrå men ur det starka kollektivet skall även Granit Buzuku och Joakim Edström nämnas.


IFK Timrå - Bodens BK FF 4-1
2018-04-21 - 14:00 - Timrå IP KG
Målen: 0-1 Jack Green (14), 1-1 Cevin Dotson (18), 2-1 Mehmed Hafizovic (26), 3-1 Robin Bergman (35), 4-1 Mehmed Hafisovic (57).
Domare: Robert Ahlman
Publik: 115
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Robin Bergman hitar rätt även på planen. Robin Bergman hitar rätt även på planen.

Först farsa och därefter målskytt – en bra vecka för IFK Timrås Robin Bergman

(2018-04-14)
I veckan blev han farsa.
Idag hittade Robin Bergman även rätt på planen när IFK Timrå följde upp premiärsegern med en ny victoria upp i Övik.
– Vi kontrollerade matchen både offensivt och defensivt och borde stängt den innan deras reducering. Efter det blev det lite nerv men vi höll undan, säger Timråtränaren Robert Englund.


Bollen som på ett snöre

IFK Timrå imponerade på Skyttis IP i Ö-vik mot Friska Viljor i den andra omgången av Norrlandstvåan.
I mitten av den första halvleken nickade lagkaptenen Stefan Lagergren in 0-1 och i den 35:e minuten ökade Robin Bergman på efter ett klassanfall där bollen gick som på ett snöre via ett tillslag från Stefan Lagergren i backlinjen via mittfältet till Mehmed Hafisovic som spelade snett-inåt-bakåt till Robin Bergman som satte den distinkt i nät.
– Vi spelade fantastiskt bra och borde sett till spel och chanser haft minst 3-0 med oss in i paus, säger tränaren Robert Englund.


Blev onödigt nervöst sista kvarten

I den andra gick FV ner på en trebackslinje och flyttade upp spelet vilket gjorde det trängre på mitten. Men dom chanser som skapades kom efter gästernas omställningar. Dock utan att lyckas stänga matchen.
I den 77:e minuten fick FV in en reducering och visade därefter friska viljor och det krävdes en flygande räddning av Cristofer Högbom på ett stenhårt skott från 25 meter för att behålla ledningen.
– Dessutom hade dom några farliga hörnor så det blev lite onödigt spännande på slutet. Vi kontrollerade annars matchen både offensivt och defensivt fram till deras reducering och borde stängt den innan deras mål. Efter 2-1-målet blev det lite nerv men vi höll undan och vinner klart rättvist, säger Robert Englund.
Han fortsätter:
– Kul och viktigt att våra forwards får göra mål. Oskar Nordlund gjortde hattrick i premiären och Robin Bergman satte ett snyggt mål idag. Annars vill jag hylla kollektivet idag. Alla jobbade stenhårt för varandra och vi visade upp många fina kombinationer, avslutar "Robban" Englund efter andra raka trean.


Friska Viljor FC - IFK Timrå 1-2
2018-04-14 - 14:00 - Skyttis IP, Ö-vik
Målen: 0-1 Stefan Lagergren (22), 0-2 Robin Bergnan (35), 1-2 Johan Östensson (77).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Kalabalik framför Umeås mål. Dock ingen nätkänning för den ensamme lagkaptenen Stefan Lagergren denna gång men vid väl fem andra tillfällen blev det mål för IFK Timrå i premiärmatchen på Högslätten i Härnösand. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Kalabalik framför Umeås mål. Dock ingen nätkänning för den ensamme lagkaptenen Stefan Lagergren denna gång men vid väl fem andra tillfällen blev det mål för IFK Timrå i premiärmatchen på Högslätten i Härnösand. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Det blev hattrick direkt i Oskar Nordlunds återkomst till divisio 2-fotbollen. Det blev hattrick direkt i Oskar Nordlunds återkomst till divisio 2-fotbollen.

Hattrick direkt för Oskar Nordlund i återkomsten till division 2-fotbollen

(2018-04-08)
Oskar Nordlund fick en fin start i sin återkomst till division 2-fotbollen.
Hattrick och en 5-2-seger med sin nya klubb IFK Timrå i seriepremiären.
– Härligt med en flygande start, kommenterar nye tränaren Robert Englund. 


Hamnade i tidigt underläge

Det började med ett tidigt underläge på den tillfälliga hemmaborgen Högslätten i Härnösand.
Redan i den 12:e minuten tog gästande kamratkollegorna från Umeå ledningen.
– Ja, vi tappade boll på mitten oc dom ställde om bra på oss, säger Timrå-tränaren Robert Englund.
Nåja, det skulle ordna upp sig. Innan paus hade Oskar Nordlund nätat dubbelt i sin återkomst till division 2-fotbollen och Granit Buzuku exekuterat en straff precis innan pausvilan efter en hands.
– Vårt kvitteringsmål var riktigt snyggt. Med få tillslag och hög bollfart kom vi runt på högerkanten och Oskar mötte sedan direkt på ett inspel från Mehmed Hafisovic. Avslutet var kliniskt, säger Englund.
– Djupledsspelet och det höga bolltempot gjorde också att vi kunde gå ifrån till 3-1 innan pausvilan, fortsätter Englund.


Inledde andra som man avslutade första

IFK Timrå inledde den andra halvleken som man avslutade den första och Oskar Nordlund kunde också efter ett nytt fint anfall fullborda sitt hattrick då han ökade på till 4-1.
– Vi sade i paus att vi skulle fortsätta hålla vårt höga bolltempo och rörelsen i laget.Något som jag tycker fungerade bra och vi fick också det viktiga fjärde målet, säger Robert Englund.
Efter det gick Timrå ner sig något och då var inte Umeå-kamraterna sena att utnyttja detta.
– Lite onödigt kanske men det är svårt att hålla skärpan i 90 minuter och vi gjorde ju också ett femte mål, "urskuldrar" sig Englund.
5-2 i en seriepremiär är inte varje år man får vara med om?
– Inte direkt. Härligt med en flygande start och det glädjer mig att våra offensiva spelare får göra mål. Och Oskar då ett hattrick direkt, säger en mer än nöjd Robert Englund efter sin premiär som huvudtränare för IFK Timrå i en seriematch. 

•Klicka här för fler av Fredrik Lundgrens bilder från matchen.

IFK Timrå - IFK Umeå 5-2
2018-04-08 - 14:30 - Högslättens IP, Härnösand
Målen: 0-1 Samuel Wiklund (12), 1-1 Oskar Nordlund (31), 2-1 Oskar Nordlund (42), 3-1 Granit Buzuku (45, straff), 4-1 Oskar Nordlund (52), 4-2 Robert Lidström (69), 5-1 Mehmed Hafizovic Passning (75).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 65
Matchfakta

•Resultat, matchfakta, tabell, kommande matcher & skytteliga m.m.
-

Bortkollrad Umeåmålvakt och Granit Buzukus straffspark seglar in till 3-1 precis före pausvilan. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Bortkollrad Umeåmålvakt och Granit Buzukus straffspark seglar in till 3-1 precis före pausvilan. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Robert Englund har tagit steget från assisterande till huvudtränare i IFK Timrå. Robert Englund har tagit steget från assisterande till huvudtränare i IFK Timrå.

IFK Timrå premiärspelar hemma på bortaplan – konstgräset inte spelbart ännu

(2018-04-08)
Igår lördag kickade division 2 Norrland igång (läs mer om det nedan).
IFK Timrå får dock vänta på sin premiär till idag - och då får man inleda hemma på bortaplan mot kamratkollegorna från Umeå då inte Timrå kommun fått till en spelbar konstgräsplan ännu.
– Nu är det som det är och vi har flera spelare som haft Högslätten som sin tidigare hemmaplan så det behöver inte vara någon nackdel. Kanske mer synd om vår publik, säger IFK Timrås nye huvudtränare Robert Englund inför premiären.

 

Trea 2016 och tvåa 2017. Blir det serieseger 2018 för IFK Timrå i division 2 Norrland?
Redan ifjol var Timrå nära avancemang men föll i kvalet till division 1 mot två (!) Örebrolag, Karlslunds HIF och Rynninge IK..
Därefter valde huvudtränaren Pontus Melander att ta ett sabbatsår och taktikblocket har nu tagits över till fullo av hans assisterande senaste åren Robert Englund.
Lokalfotbollen ställde några frågor till "Robban" inför dagens elddop.

Vi börjar med en klassiker. Hur känns det inför premiären?
– Nervöst givetvis men det känns bra. Skönt att få börja tävla på riktigt igen och att få lämna försäsongsfasen.

Och läget i truppen?
– Truppen ser bra ut. Ridwan Beyan har börjat träna igen efter fotskadan som han ådrog sig mot Hudiksvall men han missar premiären. Målvakten Johan Sjöberg är långtidsskadad medan Zakaria Bel Mekki och Osman Aksoy inte är spelklara ännu. I övrigt är alla tillgängliga och vi har tagit ut en 18-mannatrupp bestående av: Christoffer Högbom, Stefan Lagergren, Stefan Grönlund, Cevin Dotson, Linus Ljuslinder, Jimmie Gustafsson, Musa Angayeva, Gustav Hägglund, Jonathan Manousian, Joakim Edström, Johan Ödmark, Robin Nordin, Granit Buzuku, Mehmed Hafizovic, Israel Kalenga, Samuel Kiflit, Robin Bergman och Oscar Nordlund.

Som jag nämnde ovan, trea och tvåa. Dags att vinna serien i år?
– Min syn på serien i år är att den kommer bli väldigt jämn. IFK Luleå, Hudiksvall och Boden ser alla bra ut på förhand. Men som sagt, jag tror det blir en mycket jämn serie. Vår målsättning är att försöka vinna varje match och fortsätta utvecklas. Vi har ju som du säger blivit trea och tvåa de senaste säsongerna och vi vill såklart bli bättre varje år. Vi har många duktiga fotbollsspelare i laget och hela truppen kommer under säsongen att betyda mycket.

Men några nyckelspelare i truppen har du väl som betyder det lilla extra och kan fälla avgörande på egen hand?
– Ja, spelare som Granit Buzuku och Mehmed Hafizovic kommer säkert att ta ytterligare steg och ansvar för denna säsong. Robin Bergman gjorde 19 mål förra säsongen och vill såklart fortsätta visa sitt värde i konkurrens med nye Oscar Nordlund och Zakkaria Bel Mekki. På mittfältet kommer Johan Ödmark och Joakim Edström betyda mycket för balansen. I backlinjen återfinns stommen från föregående säsong i form av Stefan Lagergren, Stefan Grönlund, Linus Ljuslinder och Cevin Dotson som inåt kommer få konkurrens av bland annat Jimmie Gustafsson, Ångermanlands bästa spelare ifjol, och Musa Angayeva som sett bra ut under försäsongen.

Någon yngre förmåga som det kan vara värt att hålla ett extra öga på?
– Ovannämnda Musa Angayeva och nyförvärvet Samuel Kiflit ser jag framemot att se ta flera kliv i år. I dessa spelare finns mycket potential att hämta och båda har redan visat framfötterna. Vi är väldigt laddade inför premiären och ser framemot att få börja spela om poäng nu. Så pass mycket att det känns jobbigt att behöva vänta ända till i eftermiddag då matchen flyttas från ospelbara Timrå konstgräs.

Vad tycker du förresten om att ni inte har en spelbar hemmaplan i premiären utan tvingas utlokalisera er till Härnösand?
– Det är nog en fråga jag inte bör kommentera vad jag tycker. Nu är det som det är och vi har flera spelare som haft Högslätten som sin tidigare hemmaplan så det behöver inte vara någon nackdel. Kanske mer synd om vår publik.

...och hur går det då i eftermiddag?
– Jag tror på seger! Vi känns väldigt laddade och fokuserade.
avslutar IFK Timrås nye huvudtränare Robert Englund.

•Resultat, matchfakta, tabell, kommande matcher & statistik
-

Klubbfakta:
IFK Timrå

Tränare: Robert Englund
Ass. tränare: Mikael Häggqvist
Målvaktstränare: Marcus Krutzén
Lagledare: Tomas Hugosson
Sportchef: Hans Lundberg
Nyförvärv: Cristofer Högbolm, mv (Kubikenborgs IF), Ridwan Beyan, b (Hudiksvalls FF), Osman Aksoy, b (Kubikenborgs IF, ej klar), Jimmy Gustafsson, mf (Härnösands FF), Alexander Svensson Vilminko, mf (Alnö IF), Philip Nilsson Sparf, mf (Henåns IF via GIF Sundsvall), Oskar Nordlund. ,mf/fw (Ljunga/Fränsta), Samuel Keflit Tewelde. mf/fw (Kubikenborgs IF), Zakaria Bel Mekki, fw (Sund IF, ej klar),
Spelarförluster: Mattias Norin, b (Östavalls IF), Tim Colldén, b (studier i Umeå, ny klubb oklar), Philip Lundqvist, mf (studier i Umeå, ny klubb oklar), Christoffer Milde, mf (?), Innocent Manzi, mf (Sidsjö-Böle IF), Oliver Widahl, mf/fw (Lucksta IF) och Oliver Sundström (Hassels IF).
Hemsida
Facebook

Kick-off för division 2 Norrland idag:
Nykomlingen Kramfors hämtade in 0-3 – IFK Timrå premiärspelar i morgon


(2018-04-07)
Nu är vintern över.
Kanske en sanning med modifikation men idag inledde årets upplaga av division 2 Norrland.
Även i år får IFK Timrå kämpa ensamma från Medelpad mot blan annat fyra Ångermanlandslag.


IFK Timrå tvingas bort...

Sex av premiäromgångens matcher spelades idag lördag. IFK Timrå får vänta tills i morgon och får då inleda hemma "borta" då matchen mot IFKUmeå flyttats till Högslätten då Timrå kommun inte lyckats få konstgräsplanen i Timrå spelbar ännu... Det märks vilken sport man prioriterar i köpingen om man säger så. För fotbollslaget blir det "utlokalisering" till Härnösand.
Mer info om Timrås premiär kommer under söndagen.


Seger i division 2-premiären

Gottne IF fick en sen uppflyttning till tvåan och inledde med att på bortaplan besegra Gällivare-Malmberget. Marko Radosavljevic andra fullträff visadde sig bli segermålet till 3-2.
Hudiksvall var verkligen illa ute mot Boden men fem minuter in på stopptid kvitterade Patrik Ruzicka för hemmalaget.
Med tjugo minuter kvar kunde Piteå göra matchens enda mål mot Ytterhogdal och för den fullträffen stod Samuel Naiwo.
En sen poängräddning blev det även på Högslätten i Härnösand där stades FF kvitterade i den 90:e matchminuten genom Hampus Svensson mot gästande IFK Östersund. Och detta med en man utvisad!


Klar seger för seriefavoriterna och K-A tog ikapp 0-3

Justice Tetteh Komey, Bamba-Sama N´Gamb och Anton Andersson målade när seriefavoriterna IFK Luleå tog en 3-0-victoria i Arcushallen mot Friska Viljor.
Nykomlingarna Kramfors-Alliansen hamnade i ett tungt 0-3-underläge mot Täfteå uppe i Umeå men lyckades äta sig tillbaka och faktiskt åka hem med poäng. Med mindre än 20 minuter kvar satte Marcus Jössund 3-3-bollen.
Och i morgon fullbordar alltså Timrås- och Umeås kamratelvor premiäromgången.

Så här spelas/spelades premiäromgången:
Lördag 7 april
13:00 Gällivare Malmbergets FF - Gottne IF 2-3
13:00 Hudiksvalls Förenade FF - Bodens BK FF 2-2
13:00 Piteå IF FF - Ytterhogdals IK 1-0
14:00 Härnösands FF - IFK Östersund 2-2
14:00 IFK Luleå - Friska Viljor FC 3-0
16:45 Täfteå IK - Kramfors-Alliansen 3-3
Söndag 8 april:
14:30 IFK Timrå - IFK Umeå

•Resultat, matchfakta, tabell, kommande matcher & statistik

Cristofer Högbom ska visa att han håller i tvåan. Cristofer Högbom ska visa att han håller i tvåan.

Övergången nu klar – Cristofer Högbom lämnar Kuben för IFK Timrå

(2018-03-27)
Nu är den helt klar.
Målvakten Cristofer Högboms övergång från Kuben till IFK Timrå och division 2.
– Min ambition är att befästa en plats i startelvan och samtidigt erbjuda rutin och trygghet, säger den 31-årige gårdvaren.


Det har legat i röret ett längre tag men nu är målvakten Cristofer Högboms övergång från Kuben till IFK Timrå klar.
– Ja, skönt att det är klart så man kan fokusera helt på fotbollen, säger den 31-årige gårdvaren.

Varför lämnar du Kuben?
– Till att börja med så vill jag säga att det är väldigt sorgligt att så många av mina vänner slutat i Kuben. Då vill jag först och främst nämna Martin Fors och bröderna Sjödal som tillsammans med Kuben har en speciell plats i mitt hjärta. Men i mina vänners frånvaro har det kommit många nya härliga grabbar som gör ett grymt jobb på träningarna. Så Kuben har något trevligt på G.

...och varför IFK Timrå?
– Jag valde att gå till Timrå för att laget och serien utmanar mig att ta steg framåt i utvecklingen. Jag vill också bevisa att jag har det i mig att spela på den nivå som Timrå erbjuder.

Vad har du för målsättning?
– Min ambition är att fortsätta träna hårt för att befästa en plats i startelvan och samtidigt erbjuda rutin och trygghet, sådant som kommer med åldern.

Någonting du saknar?
– Ja, ett par riktiga målvaktshandskar av märket Reusch. Den typen tillverkas inte idag utan numera känns vantarna som trädgårdshandskar, avslutartr Essviksfostrade Cristoffer Högbom som nu på ålderns höst (nåja) ska få prova på division 2-spel. Precis som Luckstas Martin "Ålla" Ållin fick göra i Selånger för ett par år sedan. Och det med ett gott resultat.

Division 2-kollegorna IFK Timrå och Ytterhogdals IK möttes i en träningsmatch på neutral mark - Glysis i Hudiksvall. IFK vann med 2-1. Bild: IFK Timrås facebooksida.
Division 2-kollegorna IFK Timrå och Ytterhogdals IK möttes i en träningsmatch på neutral mark - Glysis i Hudiksvall. IFK vann med 2-1. Bild: IFK Timrås facebooksida.
Cristofer Högbom svarade för flera högkvalitativa räddningar mot Ytterhogdal. Cristofer Högbom svarade för flera högkvalitativa räddningar mot Ytterhogdal.

IFK Timrå mötte serie-kollega på neutral plan
– och vann med uddamålet av tre


(2018-03-18)
Den 7 april börjar serien för IFK Timrå.
Idag mötte man seriekollegan Ytterhogdals IK på neurtral mark – Glysis i Hudiksvall.
Det blev seger med 2-1 efter 1-0 i paus. Timrås målskyttar var Samuel Kiflit och Oskar Nordlund och i målet svarade Crisfofer Högbom för en storstilad insats.
– Vi gör en bra match i cirka 60 minuter, säger tränaren Robert Englund.


Så här säger Timråtränaren Robert Englund om matchen:
– Vi gör en bra match i cirka 60 minuter och leder med 2-0. Under denna period har vi full kontroll med ett stort bollinnehav och fina kombinationer som leder till två fina spelmål av Samuel och Oscar. Efter det slappnar vi av och går ner oss. Vi slarvar i både passnings- och positionsspelet. Med andra ord bjuder vi in dem i matchen. Det enda positiva med det var att Christoffer Högbom fick bekänna färg med tre högkvalitativa räddningar. Vi tar med oss de första 60 minutrarna då det var nivåskillnad, att Oscar fick göra sitt första mål i vår tröja och lärdomen att aldrig slappna av.

Seriepremiärenn nalkas?
– Ja, den 7 april är det premiär hemma mot kamraterna från Umeå men innan dess har vi två träningsmatcher kvar. På lördag möter vi Hudiksvall och den 29:e Kramfors-Alliansen, säger Robert Englund.

IFK Timrå - Ytterhogdals IK 2-1 (1-0)
2018-03-18 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål Timrå: Samuel Kiflit och Oskar Nordlund.
Mål Ytterhogdal: i.u.
Domare: Arian Chalak
Publik: i.u.

Inte bara Oskar Nordlund som är klar för IFK Timrå. I samma veva gjorde man klart för vänsterliraren Cevin Dotson (bilden) för en säsong till.
Inte bara Oskar Nordlund som är klar för IFK Timrå. I samma veva gjorde man klart för vänsterliraren Cevin Dotson (bilden) för en säsong till.
Medelpadsallsvenskans överlägse skyttekung är nu helt klar för IFK Timrå. Medelpadsallsvenskans överlägse skyttekung är nu helt klar för IFK Timrå.

Oskar Nordlund helt klar för IFK Timrå och Cevin Dotson förlänger

(2018-03-16)
IFK Timrå har efter diverse turer nu gjort helt klart med Oskar Nordlund från Ljunga. Dessutom har klubben förlängt med viktige försvararen Cevin Dotson.
– Skönt att det är klart med både Oskar och Cevin, säger Timrås tränare Robert Englund. 


Övergången är "Oskar"

Så var det helt klart. Målkungen Oskar Nordlund spelar division 2-fotboll med IFK Timrå 2018. Detta sedan man kommit överens med Ljunga/Fränsta.
– Vi har aldrig haft för avsikt att stoppa spelare som vill uppåt i seriesystemet, säger Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson.
– Skönt att det är klart framförallt för honom själv så han helt och hållet kan fokusera på det han vill, d v s spela fotboll och satsa på och spela för IFK Timrå. Bra att det löste sig också av den anledningen att föreningarna behåller god relation mellan varandra vilket är viktigt, säger Timråtränaren Robert Englund.


Cevin förlänger

Samtidigt som det är klart med Oskar Nordlund har Cevin Dotson förlängt med IFK Timrå.
– Cevin var en av spelarna som kom till klubben samtidigt som mig och går in på sin tredje säsong. Det känns såklart jätteroligt att jag nu som huvudtränare får ha Cevin till mitt förfogande. Cevin är en spelare och person som gjort stora avtryck på mig. Som spelare med sin fart med och utan boll och hans otroligt fina tillslag på bollen. Hans skott och inlägg och inspel håller hög klass och jag har stora förhoppningar om att vi i år ska utveckla detta ytterligare och att det då kommer bli ett stort offensivt bidrag för oss. Att Cevin behärskar rollerna som högerback, wingback och yttermittfältare är en stor hjälp för oss tränare. Som person är Cevin någon som ställer höga krav på sin omgivning vilket är en viktig faktor till att vi bibehåller utvecklingen i vår grupp. I sina bästa stunder håller Cevin division 1-klass vilket jag är övertygad om att Cevin kommer visa oss hela säsongen, säger "Robban".

Alexander Svensson Vilminko lämnar Alnö IF och satsar på division 2-spel i IFK Timrå. Alexander Svensson Vilminko lämnar Alnö IF och satsar på division 2-spel i IFK Timrå.

Två Timråförvärv med framtiden för sig: "Ungdomlig hunger"

(2018-03-14)
IFK Timrå bygger för framtiden och värvar två unga talanger. Alexander Svensson Vilminko från Alnö IF och Philip Nilsson Sparf från Henåns IF på västkusten men via GIF Sundsvall.
– Två spelare som kommer in med ungdomlig hunger och driv, säger Timrås tränare Robert Englund. 


IFK Timrå värvar inte bara för nuet utan även för framtiden.
Nu har klubben gjort klart med två talangfulla lirare som verkligen har en god utveckling i kroppen och vem vet, kanske är man med och konkurrerar om en plats i startelvan redani år.
– Att fylla på med nytt blod i form av unga och hungriga spelare är en viktig del för oss och för den miljö vi vill bygga. Den här duon pressar ner medelåldern i truppen ytterligare och kommer in med en ungdomlig hunger och driv, säger tränaren Robert Englund.

Vill du presentera duon? Vi kan börja med Alexander Svensson Vilminko.
– Alexander är född 2000 och son till Heikki Vilminko som hade en lång karriär inom den lokala fotbollen. "Alex" har spelat i Alnö IF hela livet men han tränade med oss nästan hela hösten och visade snabbt att han har potential då han snabbt anpassade sig till tempot och kan spela på vilken position som helst på mittfältet, säger Robert Englund.
– Min egen målsättning under säsongen är att få en bra utvecklingskurva och att genomföra en bra säsong och visar att jag kan konkurrerar om en plats, säger Alexander Svensson Vilminko själv.

...och Philip Nilsson Sparf?
– Är född 1998 och flyttade till Sundsvall från Göteborg för ett halvår sedan tack vare studier i ekonomi på Mittuniversitetet. Philip spelade seniorfotboll i division 4-klubben Henåns IF:s innermittfält. Under första halvåret i Sundsvall tränade Philip med GIF Sundsvalls U19, säger Robert Englund.
– Min målsättning är att få så mycket speltid som möjligt och målet är att ta en startplats, säger Philip Nilsson Sparf.

Inga buskablyga lirare direkt?
– Vi är verkligen glada över att Alex och Philip har en sådan härlig inställning och att dem vill utvecklas hos oss och vi är övertygad om att vår miljö kommer gå hand i hand med deras målsättningar, säger Robert Englund.

Vad gäller den mer etablerade duon Zakaria Bel Mekki från Sund IF och målvakten Cristofer Högbom från Kuben och deras eventuella övergångar till IFK Timrå pågår i skrivande stund fortfarande förhandlingar. Två frågetecken som väntas rätas ut till utropsteken inom kort.

Robin Nordin fortsätter vara på språng mot nya mål i IFK Timrå.
Robin Nordin fortsätter vara på språng mot nya mål i IFK Timrå.

Robin Nordin den senaste i radem att förlänga med IFK Timrå: "Besitter otrolig speed"

(2018-03-11)
Storseger mot Svartvik igår.
Framgång även idag då den kvicke djupledslöparen Robin Nordin gjort klart för en säsong till.
– Robin besitter en spetskompetens med sin oerhörda speed och har med den sett till att vi tagit hem poäng från matcher som stått och vägt, säger Timrås tränare Robert Englund. 


IFK Timrå vann gårdagens träningsmatch mot Svartvik med klara 5-1 (läs om matchen nedan) men fortsätter ändå sitt puzzelläggande. Senast i raden av fjolårstruppen att förlänga är djupledslöparen Robin Nordin.
– Det är såklart väldigt roligt att Robin förlänger med oss då han är en av spelarna i dagens trupp som varit med längst och på det sättet behåller vi kontinuiteten i truppen. Han ger oss också flera alternativ då han kan spela som renodlad forward men även som yttermittfältare. Robin som spelare besitter en spetskompetens med sin oerhörda speed och har med den sett till att vi tagit hem poäng från matcher som stått och vägt. Förutom sina egenskaper som spelare är Robin en härlig människa att ha i gruppen, säger tränaren Robert Englund.

Jonathan Manousian prickade in två av Timrås fem fullträffar. Jonathan Manousian prickade in två av Timrås fem fullträffar.

Fem-etta för IFK Timrå mot Svartvik i strålande vinterväder

(2018-03-10)
Det skiljer en del mellan division 2 och 3.
Det visade sig när IFK Timrå besegrade Svartviks IF med 5-1 denna soliga vinterdag på Idrottsparken.
– Fick en del svar på några frågor, säger Timrås tränare Robert Englund. 


En strålande härlig vinterdag och match på Idrottsparken mellan division 2-laget IFK Timrå och Svartviks IF från den mellersta Norrlandstrean.
Och laget från division 2 Norrland visade varför man spelar en serie högre upp i pyramiden.
Efter 2-0 i paus kunde man avgå med en 5-1-seger.
– Vi gör en bra prestation och visar att det skiljer en nivå på oss som lag, framförallt i det tekniska. Vi har mycket boll och när vi har ett högt tempo i passningsspelet hade Svartvik problem. Det var en period i matchen där vi slappnade av lite för mycket, gjorde individuella misstag som ledde till deras mål och en period på tio minuter efter det fick dem lite energi men i övrigt kändes det väldigt tryggt och det är klart att det är roligt att vi gör fem mål. Men resultatet är av underordnad betydelse för mig. Vi hade några saker som vi har ett extra fokus på just nu och det fick jag bra svar på. Det jag är mest nöjd med är hur alla bidrar på ett engagerat sätt oavsett roll och speltid. En viktig signal för mig, säger Timråtränaren Robert Englund.
Jonathan Manousian svarade för två av målen och värt att nämna är också att Sundförvärvet Zakaria Bel Mekki målade i sin Timrådebut.

Matchfakta:
Svartviks IF - IFK Timrå 1-5 (0-2)
2018-03-10 - 11:00 - Idrottsparken
Mål Svartvik: Haris Devic
Mål Timrå: Jonathan Manousian 2, Zakaria Bel Mekki, Mehmed Hafizovic och Samuel Kiflit.
Domare: Per Backlin
Publik: i.u.

Ridwan Beyan vänder åter till Timrå efter två år i Glada Hudik. Ridwan Beyan vänder åter till Timrå efter två år i Glada Hudik.

Återvänder till IFK Timrå efter två år i Hälsingland

(2018-02-17)
Efter två år hos seriekonkurrenten Hudiksvalls FF återvänder försvararen Ridwan Beyan till IFK Timrå.
– Ridwan besitter en god teknik och fart samt en taktisk klokhet, säger Timrå-tränaren Robert Englund.


GIF Sundsvall, Västerås SK, Selånger FK, Västerås SK igen, IFK Timrå och Hudiksvalls FF. Så lyder Ridwan Beyans fotbollsresa. 
Nu skrivs ännu ett kapitel då den snart 25-årige försvarsspelaren återvänder till IFK Timrå efter att ha tillbringat två år i Glada Hudik.
– Att få in Ridwan i vår grupp känns roligt och inspirerande då han som spelare kommer bidra med mycket erfarenhet från att spela i toppen av division 2. Han besitter en god teknik och fart samt en taktisk klokhet. För oss tränare innebär det att vi får fler alternativ då Ridwan behärskar att spela ytterback, yttermittfältare och wingback, säger Timråtränaren Robert Englund och fortsätter:
– En annan viktig aspekt är Ridwans inställning till att gruppen ska utvecklas tillsammans och hans vilja att vinna.

Lagkaptenen Stefan Lagergren har förlängt med Timrå. Lagkaptenen Stefan Lagergren har förlängt med Timrå.

Lagkaptenen "Lagga" förlänger med IFK Timrå: "En fundamental del"

(2018-02-17)
IFK Timrå och lagkaptenen förlänger med varandra.
Stefan "Lagga" Lagergren fortsätter minst ett år till i jakten på en division 1-plats.
– Han är en fundamental del i vårt lagbygge, säger tränaren Robert Englund.

Stor pusselbit

IFK Timrå har förlämgt med sin lagkapten en säsong till. Stefan ”Lagga” Lagergren fortsätter därmed minst ett år till i den vit-blå dressen med siktet inställt mot division 1.
– Det är såklart en stor pusselbit för oss ur flera aspekter att "Lagga" är klar. Dels i det defensiva spelet där han är en fundamental del i vårt lagbygge men också i form av ledarskap i gruppen då Lagga har en proffsig attityd och ställer krav på sin omgivning att hela tiden utvecklas, säger tränaren Robert Englund.


Visade sina gamla målvaktstakter under hösten

Ifjol blev det extra mycken defensiv för "Lagga".
– Ja, "Lagga" hade ju en speciell säsong förra året då han på ett föredömligt sätt ställde upp som målvakt under stora delar av hösten p g a skadeläget vi hade på våra målvakter och visade då att dom gamla GIF-takterna fortfarande satt i. Men under våren spelade han i den roll han ska ha 2018 d v s som mittback och var väldigt stabil. Det är i den rollen han i år kommer göra stora avtryck och hjälpa oss till att ha en kontrollerad och disciplinerad defensiv men också hjälpa oss i uppbyggnadsspelet. Som sagt, ytterligare en viktig pusselbit på plats vilket jag och min tränarkollega "Micke" Häggqvist är glada för och klubben likaså då vi fortsätter bygger långsiktigt, säger Englund.

Det blir en fjärde säsong i IFK Timrå förJohan Sjöberg. Det blir en fjärde säsong i IFK Timrå förJohan Sjöberg.

Sjöberg kvar mellan Timrås stolpar: "En av seriens bästa målvakter"

(2018-02-12)
IFK Timrås målvakt Johan Sjöberg provtränade bland annat med Umeå FC.
och saknade heller inte andbud från andra klubbar.
– Glädjande kan vi nu bekräfta att det blir en fjärde säsong för Johan hos oss, säger tränaren Robert Englund.


Ifjol höst fick IFK Timrås målvakt Johan Sjöberg stora delar av höstsäsongen spolierad på grund av en hjärnskakning.
Den långe målvakten är nu helt återställd och har under silly season bland annat provspelat med division 1-klubben Umeå FC efter tre säsonger i Timrå. 24-åringen har även ett förflutet i Skellefteå FF i division 1 och GIF Sundsvalls A-trupp.
– Glädjande kan vi nu bekräfta att det blir en fjärde säsong för Johan hos oss. Jag tror att just frånvaron under hösten har väckt en stor hunger och revanschlusta hos honom då han nu jobbar hårt för att komma tillbaka och vara etthundra procent och visa att han är en av seriens absolut bästa målvakter, säger tränaren Robert Englund.

Robin Bergman blir även han kvar i IFK Timrå. Robin Bergman blir även han kvar i IFK Timrå.

IFK Timrå får behålla sin måltjuv: "Borgar för fortsatta framgångar"

(2018-02-10)
19 mål och tvåa i skytteligan ifjol.
Nu har måltjuven Robin Bergman bestämt sig för att skjuta IFK Timrå till fortsatta framgångar.
– Det borgar för fortsatta framgångar för oss, säger Timråtränaren Robert Englund.


Ifjol kom Robin Bergman tvåa i division 2 Norrlands skytteliga med sina 19 nätkänningar. Bara ex-Giffaren Leo Englund smackade in fler fullträffar för sitt seriesegrande Skellefteå FF.
Trots att det ryclts en del i anfallaren väljer "Berre" fortsatt spel i IFK Timrå. Något som givetvis glädjer tränaren Robert Englund:
– Det är såklart en viktig pusselbit för oss att ”Berre” väljer att fortsätta representera oss. Det gör att jag har ännu större förhoppningar på att han kommer göra en minst lika bra säsong i år med tanke på att vi kommer vara ännu mer samspelta. Detta i kombination med det jag sett av hans vilja under försäsongen att jobba hårt, ta till sig den fysiska träningen och drivet att bli ännu bättre skickar bra signaler till inte bara mig som tränare men också till övriga gruppen. Att ha en naturlig och duktig avslutare som ”Berre” i kombination med våra övriga duktiga offensiva spelare kommer göra oss vassa och borgar för att ställa till stora bekymmer för våra motståndares försvarare.

Samuel Keflit väljer spel i tvåan. Samuel Keflit väljer spel i tvåan.

Kubentalang väljer spel i IFK Timrå och division 2:
"En spännande spelare"


(2018-02-09)
Ifjol en bidragande faktor till Kubens serieseger i fyran.
Nu har Samuel Keflit Tewelde, 21, kritat på för division 2-laget IFK Timrå.
– En spännande spelare som besitter stor potential, säger Timråtränaren Robert Englund.


Ifjol var 21-årige Samuel Keflit Tewelde en bidragande faktor till Kubens avancemang till division 3.
Nu väljer "Samme" tvåan och spel i IFK Timrå.
– En spännande spelare. Att "Samme" väljer att fortsätta sin utveckling i vår miljö känns roligt ur två aspekter. Den ena är att en ung spelare med stor potential ser att det finns fina utvecklingsmöjligheter och den andra att vi bygger för framtiden vilket ör viktigt för oss. "Samme" är en offensiv spelare med bra teknik, fint löpsteg och balans. Under den tid han tränat med oss har vi redan sett att han tagit till sig det högre tempot och den större belastningen snabbt och har visat att han kommer höja konkurrensen i truppen. Om Samuel fortsätter på den inslagna vägen så har vi en mycket spännande utveckling att följa under 2018 och vi är stolta och glada att få se honom göra det i vår tröja, säger tränaren Robert Englund.

Mehmed Hafizovic förlänger med IFK Timrå. Mehmed Hafizovic förlänger med IFK Timrå.

Trots flera anbud  – nyckel-spelaren kvar i IFK Timrå: "Vi är stolta"

(2018-02-03)
Mehmed Hafizovic blir kvar i IFK Timrå.
Detta trots flera anbud från klubbar högre upp i seriehiearkin.
– Jag som tränare och IFK Timrå som klubb är stolta över att han väljer att göra detta, säger Robert Englund.


IFK Timrå fortsätter förlänga med spelare. Senast i raden är en av fjolårets nyckelspelare, mittfältaren Mehmed Hafizovic, 24. Detta trots envetet intresse från andra klubbar högre upp i seriesystemet.
Så här säger tränaren Robert Englund om den förre GIF Sundsvall-, Hudiksvalls FF- och Östers IF-spelaren:
– Mehmed var, tillsammans med Robin Bergman och Granit Buzuku, vår bästa poängspelare ifjol. Mehmed gjorde en fin säsong och var en bidragande orsak till att vi var nära att via kval gå upp till division 1. Trots en stark fjolårssäsong ser jag fortfarande en stor utvecklingspotential hos honom i form av att få ta till sig den fysiska träningen vi nu har och på det sättet slippa spela småskadad som han gjorde av och till förra säsongen. Det i kombination med att bli ännu starkare mentalt kommer få Mehmed att ha en kontinuitet av höga prestationer över hela matcher under hela säsongen. Mehmed har alla offensiva kvaliteter, är tvåfotad och en bolltouch av högsta nivå för att spela högre upp, antingen med oss eller annan klubb och jag tror starkt på att det kommer bli verklighet. Det är upp till Mehmed att bevisa för allihopa. Jag som tränare och IFK Timrå som klubb är stolta över att han väljer att göra detta i vår miljö och på det sättet bidra till att utveckla gruppen och övriga spelare.

Marcus Krutzén blir ny målvaktstränare i IFK Timrå. Marcus Krutzén blir ny målvaktstränare i IFK Timrå.

Marcus Krutzén tillbaka i IFK Timrå – som ny målvaktstränare  

(2018-01-29)
Marcus Krutzén återvänder tillbaka till IFK Timrå efter en säsong i Svartviks IF.
Dock inte som aktiv spelare utan som målvaktstränare
– Det känns verkligen spännande, säger tränaren Robert Englund.


I höstas avslutade Marcus Krutzén sin målvakts-karriöär med spel i Svartviks IF i trean. Blott 30 år ung.
Nu återvänder "Mackan" till sin förra förening IFK Timrå. Dock inte som aktiv spelare utan som målvaktstränare.
– Det känns verkligen spännande. Vi trivdes otroligt bra med "Mackan" som spelare och han kommer in med ny energi och med sin erfarenhet kommer han att höja nivån på träningen och utvecklingen på målvaktssidan,  säger Timråtränaren Robert Englund..

Jimmie Gustafsson tar steget från Härnösand till Timrå. Jimmie Gustafsson tar steget från Härnösand till Timrå.

IFK Timrå värvar ånyo från Härnösands FF – en av seriens bästa spelare  

(2018-01-21)
IFK Timrå har senaste säsongena hittat spelare hos seriekonkurrenten Härnösands FF.
Så även i år.
Nu blir det mittfältaren Jimmie Gustafsson som styr kosan några mil söderut.
– En löpstark och kompetent tvåvägs-spelare, säger Timrås tränare Robert Englund.


IFK Timrås första nyförvärv var målkungen Oskar Nordlund. Nu är förvärv nummer två klar och det är sevärde Jimmie Gustafsson från seriekonkurrenten Härnösands FF. Rn spelare som under ett par säsonger ansetts som en av seriens bästa mittfältare.
– Ur ett tränarperspektiv känns det såklart mycket inspirerande att en spelare som varit lagkapten de senaste två säsongerna och av den kalibern väljer att representera oss kommande säsong säger en del om att vi är på rätt väg med vårt lagbygge, säger tränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Vi har ju haft Jimmie på andra sidan planhalvan några gånger och det är en spelare man hellre har på sin sida då han är en vinnarskalle. Jimmie är en löpstark och kompetent tvåvägsspelare med väldigt hög arbetskapacitet som kommer höja vår arbets- och träningsmoral i gruppen. Jimmie kan användas som både ytterback, yttermittfältare eller wingback. Det ger oss med andra ord fler alternativ och därigenom blir konkurrensen i truppen ännu större. Precis så som vi vill ha det. Jimmie har snabbt kommit sig tillrätta i spelargruppen och kommer förutom sina fotbollskompetenser bidra till en stark gemenskap., avslutar Robert Englund.

Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta. Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta.

IFK Timrå tappar Oliver Widahl till Lucksta IF:
"Tar för mycket av fritiden" 


(2018-01-07)
IFK Timrå tappar sin anfallare/yttermittfältare Oliver Widahl till division 4-klubben Lucksta IF.
– Division 2 Norrland är en serie som tar upp mycket av fritiden, säger den målfarlige 28-åringen om en av anledningarna till nedvarv-ningen i Medelpadsallsvenskan.

 

IFK Timrå ser ut att få behålla fjolårsmanskapet. Så när som på anfallaren/yttermittfältaren OIiver Widahl som efter två fina säsonger med IFK Timrå lämnar för Lucksta IF i Medelpadsallsvenskan.
– Tröttnade väl lite på att lira i Norrlandstvåan. Har ju gjort det i några år nu och det är en serie som tar upp väldigt mycket av fritiden. Har ju blivit både småbarnsförälder och husägare. Var sugen på något nytt och känner Martin Ålin (sportchefen i Lucksta, reds anm) som jag lirat medi Selånger. Han tyckte att jag skulle komma och provträna och känna mig för. Det gjorde jag och nu har jag alltså skrivit på. Känns också som om kroppen kommer att må bättre av spel i fyran. Har lite skavanker, säger blivande 28-åringen.
– Är mycket nöjd över att jag lyckats övertala honom att komma till oss, säger Martin "Ålla" Ålin i Lucksta IF.

"Jocke" Edström har gjort klart för en nionde säsong i Timråtröjan. "Jocke" Edström har gjort klart för en nionde säsong i Timråtröjan.

IFK Timrås ordförandes ättelägg går in på sin nionde säsong i A-laget

(2018-01-02)
Ännu en s k "kulturbärare" fortsätter i IFK Timrå.
24-åriga mittfältaren Joakim Edström har kritat på för sin nionde säsong för moderklubben.
– "Jocke" har en kanonsäsong i ryggen och det finns ännu mer utveckling där, säger tränaren Robert Englund.

 

IFK Timrå förlänger med ytterligare en s k "kulturbärare".
Ordföranden Lars Edströms ättelägg Joakim kör på ytterligare en säsong i moderklubben.
– Trots att "Jocke" bara fyller 24 år går han in på sin nionde säsong i A-laget och det gör han med en av sina bästa säsonger i ryggen. Han var en bidragande orsak till den fina säsongen vi gjorde och framförallt under hösten då han höll en hög nivå match efter match, säger tränaren Robert Englund.
Och fortsätter:
– "Jocke" har hittat rätt på sin innermittfältsposition där han kombinerar en stor arbetskapacitet med en väldigt fin spelförståelse och är på det sättet en viktig del i det defensiva spelet men också i vår uppbyggnadsfas i offensiven. Precis som Linus Ljuslinder har han klubbens DNA i sina celler och jag är övertygad om att det finns ännu mer utveckling att se fram emot hos "Jocke" under den kommande säsongen om han får vara hel och frisk, säger "tränar-Robban".

Ännu bara 26 år men Linus Ljuslinder går in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp. Ännu bara 26 år men Linus Ljuslinder går in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp.

IFK Timrå förlänger med kulturbärare Ljuslinder

(2018-01-02)
Trots att han bara är 26 år går mittbacken Linus Ljuslinder in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp.
– Att ha en kontrollerad defensiv är en viktig del för oss och att då Linus fortsätter att representera klubben är mycket glädjande och viktigt, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå är överens med kulturbäraren Linus Ljuslinder för en tionde säsong med klubben. Detta trots att mittbacken bara är 26 år.
– Att ha en kontrollerad defensiv är en viktig del för oss och att då Linus fortsätter att representera klubben är mycket glädjande och viktigt, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– För mig är Linus en väldigt viktig del i vårt lagbygge av flera anledningar. För det första för att han är en väldigt kompetent mittback som är väldigt stark i positionsspelet och i en mot en vilket gör honom väldigt svårpasserad. För det andra då Linus är en av kulturbärarna i vårt lagbygge då han har IFK Timrå i sitt DNA. För det tredje då han som människa och person bidrar med stort lugn och trygghet i gruppen. En egenskap som är väldigt viktig. Linus imponerande stort på mig ifjol med sitt uppoffrande spel, att han fortsatte utveckla sin defensiv men också sitt tekniska spel med boll. Det är väldigt skönt att få ha kvar Linus på vår resa och det ska bli extremt roligt och spännande att se hans fortsatta utveckling, avslutar "Robban".

Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef. Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef.

IFK Timrås sportchef:
"Vi gjorde fel men det var omedvetet"


(2017-12-29)
Nu svarar IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg på Ljungaordföranden Roy B Olssons fräna kritik gällande Oskar Nordlunds övergång (läs nedan).
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen jag förhandlade med hade mandat från Ljunga IF. Något vederbörande inte hade visade det sig.

 

Tidigare idag gick Lokalfotbollen ut med frän kritik från Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson gällande IFK Timrås agerande i samband med Oskar Nordlunds övergång till den hårdsatsande division 2-klubben.
– Jag har pratat med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg nu under eftermiddagen och vi har rett ut en del oklarheter så jag har inga hard feelings mot dom längre nu när jag fått en förklaring, säger Roy B Olsson.

Och den var?
– Det visade sig att en av våra före detta spelare företrätt Oskar som någon form av agent. Något jag inte kände till tidigare så det här blev en jäkla soppa. Något som är utredd nu, säger Olsson.
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen hade mandat från Ljunga IF, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
Han fortsätter:
– Man kan göra många saker annorlunda och ibland blir det fel och jag är den första att beklaga att det blev fel den här gången. Men enligt den personen som vi förhandlade med kunde vi gå ut med nyheten om Oskar Nordlunds övergång under gårdagen.

Men han har ännu inte skrivit på som det påstods?
– Nej, vi håller på att utforma kontrakten på ett annat sätt från ifjol och är inte riktigt klara med det. Men vi har en muntlig överenskommelse med Oskar. Så mycket kan jag säga, säger Lundberg.

Och det faktum att Oskar redan sitter på ett kontrakt med Ljunga?
– Det var inget som framkom vid förhandlingarna men som jag sade. Vi hade kunnat gjort det hela bättre. Men jag talade med Roy (B Olsson) och vi avslutade samtalet som vänner. Vi hann t o m att prata om den gamle domaren Kurt Backus, skrattar Lundberg.
Klubbarna kommer att ta en förnyad kontakt med varandra för att se till att övergången kommer att lösas på bästa sätt för båda klubbarna och givervis för Oskar Nordlund själv.

Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt. Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt.

Ljungas ordförande rasar mot IFK Timrå efter över-gången: "Jävligt dåligt skött"

(2017-12-29)
Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson är besviken på det sätt IFK Timrå agerat i samband med deras värvning av klubbens stora stjärna Oskar Nordlund.
– Dom har aldrig kontaktat oss och det hela är jävligt dåligt skött från IFK Timrås sida, dundrar Olsson.

 

Igår avslöjade IFK Timrå att Ljunga/Fränstas målfrossare Oskar Nordlund skrivit på för klubben (läs här nedan).
Idag rasar Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson mot IFK Timrås tillvägagångssätt:
– Så sent som för ett par månader sedan skrev Oskar på för oss ett år till. Igår fick jag läsa att han skrivit på för IFK Timrå. Någon kontakt från Timrå har överhuvudtaget inte skett vilket är kutym när det gäller övergångar. Nä, Timrå har uppträtt jävligt dåligt måste jag säga, dundrar Olsson.

Har du pratat med Oskar Nordlund?
– Jag talade med honom igår då han ringde mig och beklagade att det stått i både Lokalfotbollen och tidningen. Något mer vad vi pratade om vill jag inte avslöja, säger Roy B Olsson.

Hur kommer ni att agera nu inom klubben?
– Jag förstår att Oskar vill prova på spel högre upp igen innan han blir för gammal men som IFK Timrå betett sig vet jag inte hur vi ska hantera frågan. Vi kommer att ha et styrelsemötet så får vi se vad vi kommer fram till.

Kan det bli fråga om att stänga Oskar Nordlund med tanke på att han är under kontrakt med er?
– Ingen kommentar. Vi kommer som sagt att ha ett styrelsemöte och vi får väl se om IFK Timrå kontaktat oss innen dess, avslutar en besviken Roy B Olsson, Ljunga/Fränstas ordförande.

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund och representanter för IFK Timrå för kommentarer.

Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2. Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2.

Målkungen satsar igen – Oskar Nordlund lämnar Ljunga/Fränsta för Timrå

(2017-12-28)
Efter tre säsonger och 91 mål i moder-klubben Ljunga/Fränsta (Ljunga IF) i först division 5 och därefter 4 väljer nu Oskar Nordlund att återvända till spel i tvåan.
– Oskar är en snabb och stark forward som kommer att passa vårt raka spel perfekt, säger IFK Timrås tränare Robert Englund.


Efter att ha lämnat dåvarande division 2-laget Ånge IF för hundraårsfirande moderklubben Ljunga IF 2015 återvänder nu målkungen Oskar Nordlund till tvåan och spel med hårdsatsande IIFK Timrå efter tre säsonger i femman och fyran och sanslösa 91 gjorda mål.
– Det känns väldigt inspirerande att Oskar valt att bära vår tröja kommande säsong. Han passar bra in på det jag vill att vi ska utveckla i vårt anfallsspel d v s att bli mer raka och konkreta då Oscar är en stor & stark forward med ett snabbt första steg och ett bra skott. Oscar är en dokumenterad målskytt av högsta rang oavsett nivå han spelat på, säger tränaren Robert Englund.

Ni har höga förväntningar på Oskar?
– Ja, och i vår omgivning av duktiga spelare kommer han att få utrymme att utveckla sitt spel ännu mer. Jag har följt Oskar i många år, bjöd in honom på träning i höstas sedan har vi haft löpande kontakt, skapat en bra dialog och jag har hela tiden känt att Oskar nu var redo att ta steget till oss. Att han väljer att ta sin talang och potential till oss är en stark signal om vart vi vill och vart vi är på väg. Vi tränare och klubben är glada över att knyta till oss ytterligare en kompetent spelare som tillsammans med vår befintliga trupp kommer höja nivån och konkurrensen en nivå till, säger "Robban".

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund för kommentarer.

Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå. Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå.

Nästa talang att förlänga med IFK Timrå

(2017-12-27)
Utvecklingsbare försvararen Gustav Hägglund är den senaste i raden att förnya sitt kontrakt med IFK Timrå.
– Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.


Gustav Hägglund kom till IFKTimrå från GIF Sundsvall U för ett och ett halvt år sedan. Redan i sin debutmatch för klubben borta mot Gällivare/ Malmbergets FF målade han efter bara några sekunder.
– Förnyandet av Gustavs kontrakt borgar för en trygg framtid. Att vi kan fortsätta få följa hans utveckling känns spännande då han med sin inställning och outtröttliga löpvilja hela tiden driver på sin egen utveckling och bidrog under säsongen med några inhopp som både mittback och ytterback. Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år. Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år.

Talangfull försvarare förlänger med Timrå

(2017-12-26)
Unge Musa Angayeva kom från GIF Sundsvall U19 i somras och den fysiske försvarsspelaren förlänger nu kontraktet.
– Musa startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback, säger trämare Robert Englund.

Musa Angayeva kom i somras från GIF Sundsvalls U19 och framtidsmannen förlänger nu med IFK Timrå.
– Musa bidrog redan när han kom med energi och sin fysik på träningarna. Startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback. Det känns därför extra spännande att få ha med Musa hela försäsongen då jag är övertygad om att han har mycket utveckling kvar och i vår miljö kommer han ta stora kliv och kommer vara en anledning till att konkurrensen blir stenhård i år, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Johan Ödmark klar för en säsong till. Johan Ödmark klar för en säsong till.

Johan Ödmark klar för sin andra säsong i Timrå

(2017-12-25)
Mittfältskuggen Johan Ödmark har kritat på för en andra säsong med IFK Timnrå.
– En "powerspelare" som är viktig för vår centrallinje, säger tränaren Robert Englund.


Nu är även viktige Johan Ödmark klar för spel i IFK Timrå 2018.
– Johan är en väldigt värdefull mittfältare för mig då han har egenskaper som är fundamentala för vårt spel då han bidrar med bollvinster och vunna närkamper över hela banan och ger oss möjlighet att behålla trycket i vårt possessionspel. Johan har ett, vad jag brukar kalla för ”powerspel”, som jag sällan sett, om någonsin, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– Vi är tacksamma för att Johan skrivit på för ett år till. Det ska nu bli spännande att se Johans fortsatta utveckling hos oss. Därmed är en del av centrallinjen på plats, säger Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till. Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till.

Vänsterflanken intakt i IFK Timrå även 2018 – Stefan Grönlund fortsätter

(2017-12-23)
Igår Granit Buzuku.
Idag Stefan Grönlund.
IFK Timrå får alltså behålla sin framgångs-rika vänsterflank även 2018.
– Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre, säger tränaren Robert Englund.


Så var nästa spelare klar för ännu en säsong för IFK Timrå. Viktiga och nyttige vänsterbacken Stefan Grönlund har bestämt sig för en förlängning.
– Det är vi väldigt stolta och glada över. Stefan går in på sin tredje säsong och utgör en viktig del i försvarsspelet med sin fart och kraft, både offensivt och defensivt. Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre och har en vassare vänsterfot än Stefan, säger tränaren Robert Englund och fortsätter:
– Jag har ett stort förtroende för Stefan, både som spelare men också som människa utanför planen som är en minst lika viktig del. Han kommer fylla 26 år under nästa säsong men har redan många division 2-säsonger bakom sig och en i ettan innanför västen. Detta innebär att vår framgångsrika vänsterkant från föregående säsong med Stefan och Granit är på plats även 2018, säger en nöjd Timråtränare.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud. Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud.

Viktig puzzelbit klar i IFK Timrås lagbygge

(2017-12-22)
En viktig puzzelbit i IFK Timrås lagbygge säkrades idag då Grani Buzuku väljer att förlänga med klubben trots anbud högre upp i seriesystemet.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


Tidig julklapp

Spelkreatören och frisparksspecialisten Granit Buzuku har haft ögonen på sig från andra klubbar efter säsongens slut och smickrande anbud har inte saknats.
Men till alla Timråfans glädje har Granit bestämt sig att vara kvar i IFK Timrå.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december. Jag och övriga ledare i klubben är väldigt glada och nöjda över att kunna meddela att Granit förlängt sitt kontrakt med IFK Timrå. Då han varit eftertraktad bland klubbar i högre divisioner och att han då väljer att fortsätta resan med oss är ett bevis på att vi har en bra miljö för våra spelare men också en tydlig signal vart vi är på väg och att Granit, precis som jag, tror stenhårt på detta, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


En av seriens bästa mittfältare

Han fortsätter:
– Jag som tränare värdesätter just den signalen Granit skickar till klubben och övriga spelare. I Granit får vi behålla en av seriens absolut bästa offensiva mittfältare och poängspelare vilket han bevisade den gångna säsongen med bland annat flera avgörande frisparkar. Det ska bli extremt spännande att följa hans fortsatta utveckling hos oss. han är ju fortfaramde ung. Därmed är en av viktiga puzzelbitar i lagbygget på plats, säger Englund.
Så här säger Granit själv om valet att stanna:
– Jag valde att stanna för jag kände att jag vill göra en bättre säsong än den jag gjorde och inte dra iväg på någonting halvdant. Jag hade många anbud men sa faktiskt ifrån alla för familjeskäl! Sen är det ju så att det finns optioner i mitt kontrakt att om något lag högre upp i seriesystemet vill ha mig så kan jag gå! Men jag är glad i Timrå och ska vara med och ta upp laget i ettan! Det är mitt mål! Och vi var ju inte så mångt ifrån redan i år, säger Granit Buzuku.
 

Jobbar på fler kontraktsförlängningar

Granit Buzuku klar. Hur ser det ut i övrigt i truppen?
– Vi fortsätter med jobbet att förnya kontrakten för dom spelare vi ännu inte gjort klart med. Känns lite som några avvaktade om Granit skulle fortsätta hos oss eller inte. Den enda som egentligen tvekar är Oliver Widahl som har småbarn och inte vet om han får ihop livspuzzlet med division 2-fotboll och det civila, säger Robert Englund.


Jagar skyttekung

Som många redan känner till tränar målmaskinen Oskar Nordlund med IFK Timrå. Om det sedan utmynnar i en övergång från Ljunga/Fränsta återstår att se.
– Oskar har sett bra ut hos oss och det känns lite som han är sugen att satsa på fotbollsspelande i högre serier igen. Oskar är 25 år nu och han är en spelartyp som skulle passa perfekt när vi nu väljer att spela lite rakare och han och Robin Bergman skulle kunna bli det perfekta radarparet, säger Robert Englund.
Granit Buzukus storebror Faton, som lämnade under säsongen för seriekollegan Härnösands FF, sägs vara intresserad av att återvända.
– Det är också något som vi jobbar på. Får se om vi hittar en bra lösning, säger "Robban".

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå. Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå.

Samarbete mellan Timrå och GIF Sundsvall?

(2017-12-15)
Lokalfotbollen förespråkade häromdagen ett samarbete mellan IFK Timrå och GIF Sundsvall.
Igår träffades man.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg till ST.


"Väldigt bra samtal"

Igår föreslog Lokalfotbollen ett samarbete mellan länets två största klubbar, allsvenska GIF Sundsvall och topplaget i division 2, IFK Timrå. 
Och igår hade man ett möte, något man informerade ST om.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete. Dom har ambitionen att föra en dialog med oss och det kan till exempel finnas unga spelare som behöver matchmiljö, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
– Det är viktigt att samverka för att skapa så bra möjligheter som möjligt både för klubbarna och individerna. Vi vurmar för IFK Timrå, men har även en dialog med andra klubbar i regionen. Sedan underlättar det med Timrå eftersom vi befinner oss nära varandra geografiskt, säger GIF Sundsvalls motsvarighet Urban Hagblom.


Linus Sahlin aktuell för IFK Timrå?

Giffarnas mittback Linus Sahlin fick inte förnyat kontrakt. Kanske kan IFK Timrå vara ett alternativ?
– Han är intressant, absolut, säger Lundberg.
Nu återstår det att se om klubbarna kommer att sy ihop något samarbete men nu är i alla fall ett första steg taget.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin. Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin.

Assistenten Englund efterträder Melander som huvudtränare i IFK Timrå: "Stor ära"

(2017-12-14)
Nu står det klart vem som efterträder Pontus Melander som huvudtränare i IFK Timrås division 2-herrar.
Klubben väljer helt enkelt att lösa det hela internt.
– Ja, vi flyttar upp Robert Englund ett pinnhål. Från assisterande till huvudtränare, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i IFK Timrås herrsektion.


IFK Timrå går inte över ån efter vatten när det gäller att ersätta huvudtränaren Pontus Melander som slutar av familjeskäl. Man flyttar helt sonika upp assisterande tränaren Robert Englund, 38, ett pinnhål.
Till sin hjälp får han Mikael Häggqvist. "Micke" som tidigare varit i IFK Timrå men även bland annat Kuben, IFK Sundsvall och Medelpads Fotbollförbund.
– Vi är glada över att den här duon kommer att leda laget den kommande säsongen, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i klubbens herrsektion.

Lokalfotbollen ställer den klassiska frågan; Hur känns det?
– Känns otroligt inspirerande, en stor ära helt klart, säger Robert Englund.

Målsättning som ny huvudtränare?
– Målsättningen med mitt och Mickes och ledarskap är att ta denna grupp ytterligare en nivå i utvecklingen genom att fokusera mycket på individerna i laget och få spelarna att växa som fotbolsspelare men även som människor. På det sättet kommer gruppen och laget IFK Timrå att bli ännu bättre. Det är vår stora målsättning dvs att aldrig vara nöjda och hela tiden vilja framåt, både som lag och som individ.

Förändringar?
– Vi kommer inte att göra stora förändringar utan däremot bygga vidare och utveckla den fotboll vi spelat under två års tid dvs att kontrollera och föra matcher med vårt positionspel. Det jag vill är att vi ska utveckla i vårt offensiva spel och att vi skall bli mer konkreta och raka i sista tredjedelen, att skapa och komma till betydligt mer avslut. Jag kommer också lägga fokus på vårt defensiva spel då jag vill att vi ska bli betydligt bättre på att kontrollera matcher i våra defensiva positioner och bli mer trygga i det. Men i övrigt handlar det att bygga vidare på det vi gjort bra i två säsonger.

Hur ser det ut i truppen? Något nytt eller någon som lämnat?
– Gällande spelarsidan så handlar mycket nu om att knyta upp den befintliga truppen vilket den nyskapade herrsektionen kring IFK Timrås A-lag jobbar hårt med just nu. Mittfältaren Philip Lundqvist och mittbacken Tim Colldén har flyttat till Umeå för studier och det rycks även i Granit Buzuku. Som ersättare jobbar klubben på målskytten Oskar Nordlund från Ljunga/Fränsta. Vi jobbar även på att ta in andra nya spelare med ny energi och för att kunna spetsa till och ge oss fler alternativ. Det vi gjort senaste två säsongerna har gett eko och jag märker tydligt att många vill komma till oss. Men som sagt, att knyta upp befintlig trupp och fortsätta utveckla den, krydda den med tre-fyra spelare som kan gå in och konkurrera om en startplats samt även ta in fem-sex killar i åldern 17-19 år som i vår träningsmiljö skall kunna utvecklas vidare. Något som känns viktigt.

Hur ser det i övrigt ut i ledarstaben?
– Calle Fröberg, som var materialare förra säsongen, kliver nu in i herrsektionen. Tomas Hugosson fortsätter som lagledare/materialare och vi för en dialog om målvaktstränare då "Kallis" (Mikael Karlsson, reds anm) aviserat att han möjligen lämnar vilket jag inte hoppas han gör. Vi jobbar också mycket för att höja nivån på den fysiska träningen och där för vi en dialog även med Joakim Svedberg, tidigare GIF Sundsvall och Annelie Nordin, personlig tränare med erfarenhet även hon från bland annat GIF Sundsvall men även Timrå IK. Den duon hoppas vi mycket på skall ge oss extra poäng nästa år!

Hur ser det ut bakom? Blir det både ett U17- och division 5-lag som ifjol?
–Ja, och vi ser med tillförsikt framemot detta. Vi har många bitar på plats nu för att bygga vidare på de två säsonger vi gjort och för att skapa en ännu bättre miljö för våra spelare att utvecklas i och därigenom bli ett stabilt division 1-lag inom en treårsperiod, avslutar "Robban" Englund.

Lokalfotbollens kommentar:
Ett bra val av tränarduo som jag ser det och att hela föreningen satsar på att bli ännu mer profesionella. Hoppas även på ett samarbete med GIF Sundsvall med talangutveckling och ge spelare en ännu bättre miljö för att nå Allsvenskan. Men då krävs det att IFK Timrå kliver upp ett hack i seriesystemet. Något som även GIF Sundsvall skulle må bra av. Speciellt som Giffarnas ekonomi är minst sagt ansträngd så borde det här vara av särskild vikt att få till ett samarbete. En s k "win-win-situation för bägge klubbarna.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår. Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår.

Efter kvalmissen – IFK Timrås tränare tar ett sabbatsår: "Vill satsa på familjelivet"

(2017-11-25)
Efter flera lyckosamma tränarår väljer nu IFK Timrås Pontus Melander att ta ett sabbatsår från fotbollen.
Och det av familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet säger den 30-årige tvåbarnspappan till st.nu.


Efter seriesegrar i femman med Ljustorps IF och Alnö IF och därefter uppflyttning till trean med ö-laget samt dito med IFK Timrå till tvåan och väl där tvenne topplaceringar i division 2 Norrland med avslutande kvalspel till ettan väljer nu succétränaren Pontus Melandder, 30, att ta ett sabbatsår. Han gör det a familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det är en konstig känsla nu, men det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet. Det är dags att jag drar mitt strå till den stacken, säger tvåbarnspappan till st.nu och fortsätter:
– Livet som fotbollstränare innebär att massor av tid går åt. Till planering, till träning, till matcher och helger med många, långa resor. Men jag har aldrig upplevt att det har varit jobbigt att åka till Gällivare eller Boden. Jag kommer att sakna omklädningsrummet och allt runt omkring. Men det är klart att det kommer att vara skönt att inte vara så styrd som man har varit, säger Årets Tränare i Medelpad 2016.
Vem som tar över slavpiskan och får uppdraget att föra IFK Timrå mot division 1 är ännu oklart.

• Resultat, matchfakta & sluttabell