NYHETER

Div. 3 Medelpad (d)

Deltagande 9 lag i Damtrean 2018: Fränsta IK, Heffmersklubbans BK 2, IFK Timrå 2, Kovlands IF, Matfors IF, Njurunda IK, Sundsvalls DFF 2, Sundsvalls FF och Söråkers FF.

Den unga vänsterfotade mittbacken Alexandra Karjel blev Kovlands första nyförvärv efter uppflyttningen till div 2. Den unga vänsterfotade mittbacken Alexandra Karjel blev Kovlands första nyförvärv efter uppflyttningen till div 2.

Ung mittback från Selånger första nyförvärvet för Kovland

(2018-12-11)
Kovland är redan igång med träningen för nästa säsong.
Och första nyförvärvet är klart inför comebacken i division 2.
– Ny i laget är Alexandra Karjel, en ung tjej som kommer från Selånger och är en vänsterfotad mittback, säger tränaren Emma Westlund.


Ung mittback från Selånger klar 

Kovlands damer preparerar redan inför den kommande säsongen i division 2 där man nästa år gör comeback efter tvångsnedflyttningen.
Dels är man redan igång med träningen och dels har man gjort klart med sitt första nyförvärv. 
– Vi är inne på tredje veckan nu och det är bra fart på träningarna, säger tränaren Emma Westlund.
Emma fortsätter:
– Ny i laget är Alexandra Karjel, en ung tjej som kommer från Selånger och är en vänsterfotad mittback. Det jag sett av henne på träningarna är att hon är en intressant spelare som vi redan sett en positiv utveckling på. Roligt att kunna bredda truppen med några unga tjejer.


Blückert slutar

Kovland  har några fler spelare på gång som det jobbas på och som man önskar vill ha Ånäsvallen som hemmaplan nästa år.
– Ja, vi har några som är och provspelar och hoppas få svar av dom inom snar framtid, säger Emma Westlund.
KIF ser ut att få behålla det framgångsrika laget från i år.
– Ja, i princip. Ett par bortfall har vi dock. Petra Blückert lägger tyvärr skorna på hyllan medan Felicia Högkvist fött barn, säger Emma Westlund.
Det ryktas även om en duktig tjej som flyttat hit söderifrån med meriter från spel i högre serier.

• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

KIF-tränaren Emma Westlund följer med upp i tvåan. KIF-tränaren Emma Westlund följer med upp i tvåan.

Emma Westlund fortsätter – får pappa Anders som sidekick: "Väl genomförd säsong av oss"

(2018-11-25)
Kovlands damer var mer än överlägsna i årets damtrea.
Full pott i poängkolumnen och 147-2 i målskillnad.
– Vi har gjort en väl godkänd säsong men grämer mig över dom två insläppta målen, säger tränaren Emma Westlund, som fortsätter nästa säsong i tvåan.


Två insläppta mål – båda straffar

147-2 i målskillnad och full pott i poängkolumnen, 48.
Kovlands "tvångsnedflyttade" damer var totalt överlägsna i årets damtrea.
Dom två insläppta målen på dom 16 matcherna kom bägge på straff.
Nästa år är KIF tillbaka i division 2 och vi får se om dom medvetet väljer att inte vinna serien den här gången för att undvika en ny tvångsnedflyttning till den lägsta lokala serien.
Största segern i år skrevs till 24-0 mot Matfors. I returen blev det bara 3-0 men det berodde på att MIF valde att lämna walk over...
Jämnaste matchen blev den sista mot IFK Timrå 2. Hemmalaget hade förstärkt med några A-lagsspelare från division 2 och det blev en riktigt bra fotbollsmatch som Kovland vann med 3-0.
– Årets bästa och roligaste match. Timrå bjöd verkligen på bra motstånd och vi var tvungna att ta fram vårt bästa, sade KIF-tränaren Emma Westlund i samband med avslutningen.
Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till Emma, som övertog tränarsysslan inför säsongen från sin far Anders, gällande året som gått.

Nöjd med er säsong?
– Vi har gjort en väl godkänd säsong, vi är nöjda!

Vad har varit bäst?
– Självklart är seriesegern det bästa.

..respektiver sämst?
– Ska inte ljuga, våra två insläppta mål.

Årets roligaste händelse?
– Vi har alltid roligt i KIF-familjen.

...och det tråkigaste?
– Inget specifikt jag kan komma på. Förutom dom där två insläppta målen då...

Någon spelare som överraskat alternativt tagit ett extra stort steg i år?
– För dom rutinerade spelarna har det i år varit svårt att utvecklas rent fotbollsmässigt men dom har tagit våra unga spelare under sina vingar och det har dom gjort med bravur. Ida Cöster, Angelika Wörlin och Juni Lindblom har alla tre tagit stora steg framåt vilket har varit roligt att se.

Något annat som är värt att nämna från säsongen?
– Alla fina mål vi gjort.

Hur blir det för egen del? Blir du kvar eller har du andra anbud?
– Jag blir kvar som huvudtränare även nästa säsong. Får tillbaka en kanske inte allt för otippad sidekick, pappa Anders. Han kommer ansvara för saker runt omkring laget, hålla koll på det individuella hos spelarna medan jag kommer ta huvudansvaret och fokusera på laget, träningar med mera. Ska bli riktigt kul att göra en säsong med honom och jag tror vi har mycket att lära av varandra.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie?
– Bra!

Någonting du saknar eller vill förbättra med Lokalfotbollen?
– Nä, du gör ett kanonjobb.


Gjorde fler mål individuellt än fyra lag totalt

Kovland använde 20 spelare i årets serie. Målvakten Sandra Sjögren, som bara släppte in två mål, båda straffar, på hela säsongen och Jonna Wistrand var dom enda som spelade i samtliga matcher, en av kamperna vanns på walk over så KIF spelade egentligen bara 15 matcher.
Lina Candell var inte bara bästa målskytt internt utan även i hela serien. Det var faktiskt fyra lag som inte nådde upp till Linas 33 fullträffar...
Ida Brännström var näst bäst med sina 21 bollar innanför målramen – på bara sex matcher! Damtreans målvakter ska vara glad att den förre ex-allsvensken inte spelade fler matcher...
Några röda kort drog man inte på sig utan bara ett gult. Något som drabbade målvakten Sandra Sjögren i samband med den ena av dom två straffarna laget fick emot sig.

Kovlands match- & målliga 2018:
Jonna Wistrand (15 matcher / 11 mål)
Sandra Sjögren. mv (15/0)
Lina Candell (14/33)
Jenny Eriksson Palmgren (14/7)
Pernilla Wennman (14/1)
Marlene Ejerås (12/8)
Emelie Birgersson (12/7)
Erica Höglund (12/5)
Ida Cöster (10/9)
Ida Brännström (6/21)
Jenny Nordenberg (5/9)
Felicia Högkvist (5/8)
Marlene Laggren (5/8)
Nathalie Jonasson-Collett (5/6)
Agnes Cöster (5/5)
Josefin Halvarsson (5/1)
Petra Blückert (5/0)
Marielle Bergman (3/1)
Angelica Vörlin Eriksson (2/0)
Juni Lindblom (1/3)

• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Damtreans All Star Team uttaget och presenteras!

(2018-10-26)
En tuff uttagning!
Några duktiga har inte blivit nominerade av er, några spelat för få matcher och andra fått vika sig i i den knivskarpa konkurrensen.
Idag presenterar Lokalfotbollen 2018 års Drömelva – spelare för spelare från målvakt till vänsterytter!
Och vem blev Årets Tränare respektive Årets Domare?

Målvakt:
Alicia Larsson
Fränsta IK

17 år ung men besitter redan nu stor kunskap i att dirigera sitt uteförsvar och har både en hög högsta- och dito lägstanivå. Orädd och reaktionssnabb och en blivande stormålvakt i vardande. Hon bestämmer själv hur bra hon vill bli!

Högerback:
Elise Persson
Fränsta IK

17 år. Lagkamrat till mv-Alicia och lika ung. Har mest spelat vb i FIK men är tvåfotad och får här platsen som hb. Duktig både i offensiven som defensiven. Kan med enkla medel finta bort en motståndare samtidigt som hon sällan eller aldrig släpper någon förbi sig. Även användbar på fasta situationer tack vare sina fina fötter.

Mittback:
Lina Edlund
Sundsvalls FF

17 år, precis som ovanstående. Modern mittback och en av seriens snabbaste spelare. Ligger även inne med en bra spelförståelse och får det svåra att se enkelt ut. Levererar alltid en fin produkt match efter match. Giftig i offensiven dessutom, vann SFF:s interna skytteliga med sina sex mål.

Mittback:
Fanny Enström
Sundsvalls DFF

16 år och nnu en lovande backtalang. Brytsäker, kvick både på kortare- och längre sträckor samt i vändningarna. Lägg därtill uthållig och tappar därför inte fokus någon gång under matchens 90 minuter plus tillägg. Hög lägstanivå även här. Något som är viktigt för en försvarare då ett misstag kan kosta poäng.

Vänsterback:
Emelie Birgersson
Kovlands IF

24 år. Löper från hörnflagga till hörnflagga och levererar fina bollar in i straffområdet. Stark som en oxe i närkamperna och en ypperlig frisparksskytt. Fem av sina sju mål har tillkommit på liggande boll. Poängspelare som tidigare spelat ettanfotboll i Selånger.

Högermittfältare:
Marlene Ejerås
Kovlands IF

31 år. Spelskicklig och slår aldrig bort en passning, verkar alltid veta vart både med- och motspelare befinner sig. Ser aldrig ut att hamna i tidsnöd. Den som försöker ta bollen av "Marre" går nästan alltid bet. Åtta seriemål i år.

Central mittfältare:
Jonna Wistrand
Kovlands IF

30 år. Står aldrig still på planen och både ben och huvud är alltid påkopplade. Löper ofta och gärna i djupled vilket skapar stora fåror i motståndar-försvaren och som är till gagn för både hennes medspelare som sig själv, vilket elva gjorda mål påvisar. Kan även finta bort sina motståndare om det skulle behövas. Meriter från Elitettan.

Vänstermittfältare:
Emma Granström
Söråkers FF

19 år. Kan ta vilken mittfältsroll som helst. Är en bollvinnare av rang tack vare sin fysik och teknik i närkamperna. Bra tillslag på bollen och utsökt i det längre spelet men avslutar även gärna själv från distans. 8 mål på 13 matcher är ett bra facit.

Högerforward:
Felicia Andersson
Heffnersklubbans BK 2

17 år. Ännu en i raden av lovande spelare i Medelpad födda 2001. Spelade bara tio matcher men gjorde 16 mål, varav hattrick i tre av dom fyra avslutande kamperna. Gör inte bara mål själv utan ligger även bakom många assists. Utöver målfarligheten är snabbhet och god spelförståelse utmärkande drag.

Center:
Therese Nordlund
Fränsta IK

28 år. Tillbaka efter barnafödande. Robust, lugn och trygg med bollen. En given uppspelspunkt då hon är duktig att suga in bollen, täcka den och fördela den vidare, eller så brassar hon av ett av sina patenterade distansskott. Tvåfotad och ligger inne med seriens hårdaste skott – som dessutom är välplacerade. Kanske inte snabbast på planen längre men kompenserar det med styrka och smartness.

Vänsterforward:
Lina Candell
Kovlands IF

22 år. Skytteligavinnare med 33 mål! Det borde räcka som motivering. Hyperfarlig inne i straff-området och en riktig speedkula som även gärna går i djupled eller driver in från kanten där hon både kan avsluta själv eller väljer att centra sina bättre placerade lagkompisar. Blir intressant att följa i division 2 nästa år.

Tränare:
Emma Westlund
Kovlands IF

"Fick" tränarjobbet i arv från pappa Anders som tränat Kovlands damer från omstarten i division 3 till avancemanget till division 1. KIF tackade som bvekant nej till spel i ettan och "permierades" med ett tvångsnedflyttning till den lägsta lokala serien där alltså Emma tog över och lotsade laget till en överlägsen serieseger efter idel klara vinster. Utöver sin vinnarskalle har Emma sin styrka i samarbetet med såväl spelare som övriga ledare där det är högt i tak utan prestige. Står för en löpstark, snabb och passningsinriktad fotboll där det inte heller är fel att kliva dit i närkamperna.

Domare:
Roger Backlund
Huli

64 år. Medelpads egen "Collina" och nu även hövding för domarna i distriktet. Men likaväl levererar han fortfarande på planen med pipa och positivt kroppsspråk samt kryddar det med sakliga kommentarer gällande sina domslut. Kan även erkänna "felaktigheter" i efterhand. Ofta höga betyg av lagens ledare efter sina matcher.

All Star Team för Damtrean är på G

(2018-10-25)
Finslipningen när det gäller Damtreans All Star Team för årets säsong är i slutfasen.
Lokalfotbollen kommer inom kort att presentera  drömelvan av dom spelare som ni läsare och lagens ledare nominerat. Saknas ett par bilder på spelare bland annat. Annars så...


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lina Candell tog hem skytteligan i Damtrean överlägset. Lina Candell tog hem skytteligan i Damtrean överlägset.

Lina Candell behöll inte bara skytteligaledningen
– hon utökade den sista omgångarna


(2018-10-25)
Inför slutspurten ledde Lina Candell skytteligan på 29 gjorda mål, åtta bättre än lagkamraten Ida Brännström.
Sista omgångarna utökade Kovlandsanfallaren till finfina 33 fullträffar.
– Många mål har kommit efter fint förarbete från mina medspelare., säger den 22-åriga skyttedrottningen.


Lina Candell började lira fotboll som sjuåring i Granlo BK och efter spel i Alnö, i bland annat i division 1, tog hon steget över till Kovlands IF där hon vann division 2 Mellersta Norrland ifjol. Då KIF tackade nej till division 1-spel blev klubben tvångsnedflyttade till den lokala damtrean. En serie som man visat sig vara totalt överlägsna i. Idel segrar och 147-2 i målskillnad, och då var det inklusive två w.o.-segrar då man bara fick 3-0 i mål.
I år har Lina verkligen haft krutet torrt och på sina 15 matcher producerat hela 33 mål.
– Vet faktiskt inte varför just jag tog hem skytteligan. Det hade mycket väl kunnat varit någon annan hos oss. I början tänkte jag försöka hänga på Brännström bara, ha-ha, säger Lina Candell.
På frågan om vilket av målen som var vackrast svarar hon:
– Ska jag vara helt ärlig kommer jag inte ihåg. Många mål har kommit efter fint förarbete från mina medspelare. Ofta har det varit ”lätt” att peta in bollarna. Denna skytteligaseger är lika mycket deras som min!
Som skytteligavinnare brukar erbjudandena stå som spön i backen.
– Nej, inga anbud. Jag har redan bestämt mig för att spela kvar med Kovland nästa år, avslutar den målfarlige 22-åringen.

Här är skyttetoppen och dom som gjort tvåsiffrigt i år:

33 mål:

Lina Candell, Kovlands IF

21 mål:
Ida Brännström, Kovlands IF

16 mål:
Felicia Andersson, Heffnersklubban BK 2

13 mål:
Thelma Bergkvist, Heffnersklubban BK 2

11 mål:
Jonna Wistrand, Kovlands IF

10 mål:
Therese Nordlund, Fränsta IK

Klicka här för komplett skytteliga

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

SDFF 2 vann årets sista match i Damtrean denna kyliga kväll med detta lag.
SDFF 2 vann årets sista match i Damtrean denna kyliga kväll med detta lag.

Sundsvalls DFF 2 besegrade Sundsvalls FF i damtreans avslutningsmatch

(2018-10-02)
Så var då Damtrean 2018 slutspelad.
Den avslutande matchen gick av stapeln under tisdagskvällen på Baldershovs konstgräs.
Sundsvalls DFF 2 besegrade Sundsvalls FF med tennis-siffrorna 6-1.
– Vi gjorde en riktigt bra match ikväll, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer..


Målvakt sjuk – utespelare i mål

Den här matchen skulle ha spelats tillsammans med dom övriga i sista omgången i söndags men då fick inte SDFF 2 ihop tillräckligt med spelare.
Ny speldag blev tisdag och då hade Sundsvalls FF oflytet att få sin målvakt sjuk innan avspark. Vad att göra? Jo, två utespelare tog sig an uppgiften som sista utpost. Lina Edberg och Julia Pedro stod varsin halvlek.
– Tyvärr hade vi behövt dom ute men det var starkt att dom ställde upp mellan stolparna, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.
SDFF 2 verkade betydligt mer taggade i höstkylan uppe på Balders och satte två snabba kring kvarten via Lisa Hansen och Emilia Sjögren.
Siffrorna stod sig till fem minuter in i den andra halvleken då Stina Mårtensdotter ökade på till 0-3. Strax innan timmen spelad nickade Alva Jönsson in fyran innan Anna Törnblom tröstmålade för SFF med fem minuter kvar.


Alva tvåmålsskytt

Det blev emellertid inte årets sista fullträff utan i den näst sista minuten gjorde Alva Jönsson sitt andra mål och fastsällde segern till 6-1 i SDFF-favör.
– Vi gjorde en riktigt bra match ikväll och hela laget förtjänar beröm. Kul med fem målskyttar fördelat på sex mål, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.
– Det blev lite avslaget för vår del då vi tvingades ställa upp med utespelare mellan stolparna och vi låg tidigt under med 0-2 så inställningen blev lite att "vi spelar bara av den här matchen". Vi skapade inte heller mycket mer framåt än målet. Vi anföll mestadels en och en och en eller två och två, säger SFF:s tränare Stefan Edberg
I SDFF 2 var lagkapten Ebba Gillgren och Emilia Sjögren bäst medan målskytten Anna Törngren var ledande i Sundsvalls FF.
Sundsvalls DFF 2 slutade därmed femma medan Sundsvalls FF landeade på sjunde plats i årets damtrea.


Sundsvalls FF - Sundsvalls DFF 2 1-6
2018-10-02 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Lisa Hansen (15), 0-2 Emilia Sjögren (18), 0-3 Stina Mårtensdotter (50), 0-4 Alva Jönsson (58, nick), 0-5 Fanny Enström (78), 1-5 Anna Törnblom (85), 1-6 Alva Jönsson (89).
Domare: David Lundgren (kommnunikationen mellan huvuddomare och ass hade kunnat varit bättre, i övrigt helt OK).
Publik: 34
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands IF seriesegrare i Damtrean 2018. 16 matcher, 16 vinster och 147-2 i målskillnad. Kovlands damer var förkrossande överlägsna! Foto: Christer Wallgren, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands IF seriesegrare i Damtrean 2018. 16 matcher, 16 vinster och 147-2 i målskillnad. Kovlands damer var förkrossande överlägsna! Foto: Christer Wallgren, Lokalfotbollen.nu.

Kovland tog full pott i Damtrean - avslutade med 3-0 mot IFK Timrå 2:
"Årets bästa match" 


(2018-09-30)
Sexton segrar, noll kryss, noll förluster och 147-2 i målskillnad.
Kovland var förkrossande öveerlägsna i årets Damtrea.
Men IFK Timrå 2 sålde sig dyrt i avslutningsmatchen som blev en grinig historia med flera gula kort och ett rött.
– Dagens match var nog årets bästa, säger Kovlands tränare Emma Westlund efter 3-0-segern.


Skulle IFK Timrå 2 stoppa Kovlands framfart i årets sista match?
Timrå laddade ordentligt och ställde upp med så bra lag som möjligt och ville ge det hela en chans. Och Kovland tog emot utmaningen!
Det blev en ganska jämn historia – och fränt och grinigt! Men inte minst en bra fotbollsmatch! Kanske årets bästa i Damtrean?
Kovland hade mestadels hand om taktpinnen och tog också lednngen i minut 26 genom Jenny Nordenberg och därefter stod det och vägde fram till dryga timmen spelad då Emelie Birgersson satte 0-2
Tio minuter senare fick en aggressiv Alva Grahn ta en tidig dusch efter sin andra varning. Med en dam mer kunde Emelie Birgersson göra sitt andra mål och definitivt säkra segern.
– Dagens match var nog årets bästa och Timrå utnanade oss bra vilket gjorde att vi höjde oss, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Edit:
Fleer bilder kommer att läggas in.

IFK Timrå 2 - Kovlands IF 0-3
2018-09-30 - 17:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Jenny Nordenberg (26), 0-2 Emelie Birgersson (61), 0-3 Emelie Birgersson (75).
Utvisning Timrå 2: Alva Grahn (70).
Domare: Filip Lundberg (fick använda sina kort, något han borde gjort redan under den första halvleken för att stävja).
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Felicia Andersson var inte sugen på att spela forward - gjorde Heffnersklubbans samtliga tre mål. Felicia Andersson var inte sugen på att spela forward - gjorde Heffnersklubbans samtliga tre mål.

Vädjade om att slippa spela forward –prickade in ett hattrick

(2018-09-30)
Heffnersklubban 2:s Felicia Andersson spelade forward lite på trots.
– Ja, hon vädjade till sina ledare om att slippa spela i anfallet men dom nekade henne. Då gjorde hon alla deras tre mål mot oss, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.


Söråker hade det mesta av spelet mot Heffnersklubban 2 i avslutnings-matchen på Nya HK-vallen. Men man lyckades inte omsätta sitt övertag synbart i målprotokollet då Sandra Hådén storspelade mellan stolparna i hemmalaget. Det var ren lögn att få bollen förbi henne.
Samtidigt spelade hennes lagkompis Felicia Andersson forward lite på trots.
– Ja, hon vädjade till sina ledare om att slippa spela i anfallet men dom nekade henne. Då gjorde hon alla deras tre mål mot oss, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
I mitten av den första halvleken satte hon två snabba efter kontringar och i mitten av den andra  fullbordade hon sitt hattrick med att slå en hörna direkt i mål.
– Fotboll är ett konstigt spel. Vi gör spelmässigt nog vår bästa match i år. Rullar boll bra, skapar chanser och är det bästa laget för dagen men deras målvakt och "ofrivillige" anfallare vinner matchen åt dom, säger Sven Lagerqvist.

Heffnersklubban BK 2 - Söråkers FF 3-0

2018-09-30 - 17:00 - Nya HK-vallen
Målen: 1-0 Felicia Andersson (21), 2-0 Felicia Andersson (23), 3-0 Felicia Andersson (77).
Domare: Omar Meqbil (skötte sig alla tiders)
Publik: ingen räknade den
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Agnes Åsander gjorde Njurundas bägge mål. Agnes Åsander gjorde Njurundas bägge mål.

Agnes Åsander tvåmåls-skytt när Njurunda tog årets blott tredje seger

(2018-09-30)
Njurunda avslutade säsongen med årets blott tredje seger.
Fränsta fick åka hem från Gumsekullen tomhänta efter en 2-1-förlust.
– Sjukt härligt, ett bevis på att vi kan vinna med vårt spel, säger Njurundatränaren Linnéa Berg.


Njurunda har haft sparsamt med segrar i år.
Men i avslutningen slog man till med årets tredje victoria, 2-1 hemma på Gumsekullen mot Fränsta.
Agnes Åsander satte ledningsmålet efter en halvtimme och ledningen stod sig till mitten av den andra halvlekn då Ida Skarpsvärd-Olsson spräckte en storpspelande Annamaria Grahns nolla.
Med mindre än tio minuter kvar slog Agnes Åsander till igen och sköt segern till Njurunda.
– Sjukt härligt, ett bevis på att vi kan vinna med vårt spel- Vi vinner helt rättvist då jag tycker vi har matchen från start till mål och spelande en underbar fotboll, säger Njurundatränaren Linnéa Berg.
Agnes Åsander och Annamaria Grahn var duktiga i Njurunda men planens lirare var ytterbacken Linnea Stridsberg som var lagets vägg och inget kunde stoppa henne i offensiven eller komma förbi henne i "deffen".
Trots den avslutande segern kom Njurunda näst sist men förhoppningsvis ger segern råg i ryggen inför nästa säsong?
Fränsta blir fin sexa ochfortsätter bygga vidare på gammalt (nåja) och ungt.

Njurunda IK - Fränsta IK 2-1
2018-09-30 - 17:00 - Gumsekullen
Målen: 1-0 Agnes Åsander (30), 1-1 Ida Skarpsvärd Olsson (66), 2-1 Agnes Åsander (81).
Domare: Roger Backlund (en bra och stabil insats, inte riktigt i Collina-klass även om frisyren var densamma).
Publik: 66
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovland vann avslutningsmatchen – och ävem Njurunda avslutade med en seger

(2018-09-30)
Sexton segrar, noll kryss, noll förluster och 147-2 i målskillnad.
Kovland var förkrossande öveerlägset i årets Damtrea.
En serie man blev tvångsnedflyttad till efter att ifjol vunnit division 2 men tackat nej till uppflyttning till ettan.
Idag blev det mer moderata 3-0 borta mot ett starkt Timrå 2.
Mer info och referat kommer senare.

Så här slutade den sista omgången:


Heffnersklubban BK 2 - Söråkers FF 3-1

2018-09-30 - 17:00 - Nya HK-vallen
Domare: Omar Meqbil
Matchfakta

IFK Timrå 2 - Kovlands IF 0-3
2018-09-30 - 17:00 - Timrå IP, konstgräs
Domare: Filip Lundberg
Matchfakta

Njurunda IK - Fränsta IK 2-1
2018-09-30 - 17:00 - Gumsekullen
Domare: Roger Backlund
Matchfakta

Sundsvalls FF - Sundsvalls DFF 2
2018-10-02 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Domare: David Lundgren
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands Lina Candell har en överlägsen ledning i skytteligan med sina 33 mål. Ökas skörden på idag? Kovlands Lina Candell har en överlägsen ledning i skytteligan med sina 33 mål. Ökas skörden på idag?

Inför den sista omgången:
Idag avslutas Damtrean
– nästan...


(2018-09-30)
I eftermiddag slutspelas årets lokala damtrea.
Men det är en sanning medmodifikation då en match flyttats till tisdag...
Serien är redan ganska cementerad med Kovland som överjordiska mästare och Matfors klara jumbo

Så här spelas den sista omgången:


Heffnersklubban BK 2 - Söråkers FF

2018-09-30 - 17:00 - Nya HK-vallen
Domare: Omar Meqbil
Matchfakta

IFK Timrå 2 - Kovlands IF
2018-09-30 - 17:00 - Timrå IP, konstgräs
Domare: Filip Lundberg
Matchfakta

Njurunda IK - Fränsta IK
2018-09-30 - 17:00 - Gumsekullen
Domare: Roger Backlund
Matchfakta

Sundsvalls FF - Sundsvalls DFF 2
2018-10-02 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Domare: David Lundgren
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

SDFF:s Alva Jönsson både inledde och avslutade målandet i matchen. SDFF:s Alva Jönsson både inledde och avslutade målandet i matchen.

Skulle varit uteslutna ur serien – tog ikväll poäng

(2018-09-26)
Jumbon Matfors borde ha varit uteslutna efter två lämnade w.o.
Men laget spelar kvar i serien och i afton tog man poäng för andra matchen under hela säsongen.
3-3 mot SDFF 2 efter 0-2-underläge och 3-2-ledning.


Spelar kvar i serien trots två lämnade w.o.

Matfors har lämnat två walk over nu i höst och borde enligt regelverket blivit uteslutna.
Men trots detta spelade man match i afton mot Sundsvalls DFF 2, på deras hemmaplan, Kubikenborgs konstgräs.
Och man tog dessutom poäng!
Efter en mållös första halvlek var det "bortalaget" SDFF 2 som tog ledningen tio minuter in i den andra halvleken genom Alva Jönsson. I mitten av halvleken ökade Felicia Lerstrand på ledningen.
Då fick jumbon en lidersk knäpp och inom loppet av drygt tio minuter vände man på steken. Först satte Ida Åkerlund en frispark som satt perfekt under ribban och därefter nätade även Agnez Widell och Felicia Karlsson.


Inledde och avslutade målskyttet

Men någon andra seger för säsongen för Matfors skulle det inte bli. Alva Jönsson som inledde kvällens målande avslutade det också med att skjuta in 3-3 i tredjevåg efter hörna med fem minuter kvar.
En tråkig incident från matchen var att SDFF:s lagkapten Siofie Heimer fick åka till akuten efter skada.
Nu återstår det att se om Matfors får behålla sina fyra inspelade poäng under säsongen eller om man blir uteslutna efter sina två walk overs. Kanske låter förbundet nåd gå före rätt?

Matfors IF - Sundsvalls DFF 2 3-3
2018-09-27 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Alva Jönsson (55), 0-2 Felicia Lerstrand (67), 1-2 Ida Åkerlund (69), 2-2 Agnez Widell (77), 3-2 Felicia Karlsson (81), 3-3 Alva Jönsson(85).
Domare: Roger Backlund
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Flera walk over i Damtrean – Matfors lämnade sin andra och blir nu uteslutna om man följer reglboken

(2018-09-24)
IFK Timrå har vunnit två matcher på walk over.
Bland annat mot Matfors, som tidigare även lämnat w.o. mot Kovland och om man ska följa regelboken nu blir uteslutna ur serien.
– Inte kul för tjejerna som vill spela matcher, säger Marie Pettersson i IFK Timrå besviket.


Matfors lämnade walk over mot Kovland (läs nedan). Nu har laget även tvingats lämna w.o. mot IFK Timrå 2, en match som skulle ha spelats den 17 september. Och det var andra gången Matfors tvingades skjuta upp matchen. Om man ska följa regelverket kommer nu Matfors att bli uteslutna i serien och tabellen därmed räknas om.
IFK Timrå 2 har även vunnit mot Heffnersklubban 2 på w.o. Den matchen skulle ha spelats den 15 september men blir alltså heller inte av.
– Inte kul för tjejerna som vill spela matcher. Och dessutom får vi betala en planhyra till kommunen varje gång på 600 kronor. Vi har nu fått tre uppskjutna i höst och vi hade gärna lagt pengarna på annat, säger Marie Pettersson i IFK Timrå besviket.

IFK Timrå 2 - Matfors IF Walk over (3-0)
2018-09-17 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
Matchfakta

IFK Timrå 2 - Heffnersklubban BK 2 Walk over (3-0)
2018-09-15 - 14:30 -  Timrå IP Konstgräs
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fyramålsskytten Felicia Andersson, Heffnersklubban. Fyramålsskytten Felicia Andersson, Heffnersklubban.

Felicia Andersson vs Sundsvalls FF 4-2

(2018-09-26)
Felicia Andersson är en skarprättare av rang.
I afton satte Heffnersklubbans anfallare lagets samtliga fyra mål när gästande Sundsvalls FF slogs tillbaka med 4-2 i den kraftiga vinden uppe på Nya HK-vallen.
 

I förra försöket blev Heffnersklubban 2 mot Sundsvalls FF uppskjutet då hemmalaget inte fick ihop fullt lag.
Den spelades istället nu under onsdagskvällen samtidigt som GIF Sundsvall tog emot Djurgården i Allsvenskan.
Matchen på Nya HK-vallen dominerades med eftertryck av hemmalagets anfallare Felicia Andersson. Först inledde hon med att ge sitt lag ledningen med 1-0 efter sex minuter och i den 18:e ökade hon på.
Tidigt i den andra halvleken reducerade Sofie Axelborn för Sundsvalls FF men tre minuter senare fullbordade Felicia sitt hattrick.
SFF fortsatte kämpa på och fick till en ny reducering med timman spelad genom Jana Akkaoui. Matchen stod sedan och vägde innan Felicia tog död på all spänning en gång för alla när hon med fem minuter kvar satte sitt och Heffnersklubban 2:s fjärde mål.

Heffnersklubban BK 2 - Sundsvalls FF 4-2
2018-09-26 - 18:00 - .Nya HK Vallen
Målen: 1-0 Felicia Andersson (6), 2-0 Felicia Andersson (18), 2-1 Sofie Axelborn (52), 3-1 Felicia Andersson (55), 3-2 Jana Akkaoui (60), 4-2 Felicia Andersson (85).
Domare: Abdi-Hakim Sabria
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovland vann utan att spela – Matfors lämnade w.o. och kom undan med 0-3

(2018-09-24)
Den skulle ha spelats den 9 augusti men blev då inte av.
Nu står det klart att det inte blir någon match alls mellan Matfors och Kovland då MIF lämnat walk over på grund av spelarbrist.


Den uppskjutna matchen mellan Matfors och Kovland blir inte av. MIF har nämligen lämnat walk over mot serieledarna och förlorar därför med bara 0-3...
Någon uteslutning av Matfors blir det dock inte då man i den lägsta serien får lämna en walk over. Däremot vid ytterligare en blir man utesluten och serien måste då räknas om. Håller nu tummarna att MIF-tjejerna får ihop lag resterande matcher trots innebandy och annat som drar.

Matfors IF - Kovlands IF walk over (0-3)
2018-08-09 19:00 - Thulevallen
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovland släppte in sitt andra mål för året – men gjorde 13 framåt

(2018-09-23)
Kovland släppte in sitt andra mål för säsongen när Heffnersklubban 2 gästade Ånäsvallen.
Men det blev en storseger ändå för seriesuveränerna – 13-1.
– Alla målen var snygga! Vi spelade fin fotboll idag och hade tålamod i vårt spel, säger Kovlands tränare Emma Wstlund.


Tretton nya "påsar"

Kovland fortsätter att fylla målburarna med nya kassar hela tiden. Mot Heffnersklubban 2 blev det tretton nya "påsar".
Lina Candell och Jenny Nordenberg målade dubbelt första halvtimman innan Jenny Eriksson Palmgren satte fyran och Lina Candell fullbordade sitt hattrick innan pausvilan.
Emelie Birgersson och Jenny Eriksson Palmgren ökade sedan på till 8-0 innan gästerna fick en straff. En "stramare" som Byaz Hesso prickade in via stolpen. Kovlands andra insläppta mål i år, även det första kom efter en straffspark.
– Vet inte vart domaren hittade den här straffen?, frågar sig Kovlands tränare Emma Westlund.
– Solklart krokben. Det hade varit frispark ute på planen, alltså straff när förseelsen är innanför straffområdet, förklarar domaren Roger Backlund.


"Alla mål snygga"

Sista halvtimmen matade Kovland på via mål av Nathalie Jonasson-Collett, Felicia Högkvist, Nathalie Jonasson-Collett igen innan Lina Candell gjorde sitt fjärde mål. Juni Lindblom fastställde därefter slutsegern till 13-1 med tre minuter kvar. 
Många mål blev det. Men vilket var snyggast?
– Alla målen var snygga! Vi spelade fin fotboll idag och hade tålamod i vårt spel, säger Emma Westlund.

Kovlands IF - Heffnersklubban BK 2 13-1
2018-09-23 - 17:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Lina Candell (7), 2-0 Jenny Nordenberg (20), 3-0 Jenny Nordenberg (35), 4-0 Lina Candell (39), 5-0 Jenny Eriksson Palmgren (41), 6-0 Lina Candell (45), 7-0 Emelie Birgersson (50), 8-0 Jenny Eriksson Palmgren (56), 8-1 Byaz Hesso (60, straff), 9-1 Nathalie Jonasson-Collett, 10-1 Felicia Högkvist (68), 11-1 Nathalie Jonasson-Collett (72), 12-1 Lina Candell (86), 13-1 Juni Lindblom (87).
Domare: Roger Backlund
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fränsta tog en fem-etta mot jumbon: "Matfors gav aldrig upp"

(2018-09-23)
Fränsta tog en fem-etta hemma på Myggvallen mot jumbon Matfors.
I paus stod det 2-1.
– Vi vinner rättvist idag, både sett till spel och dem chanser vi skapar. Matfors kämpade dock bra matchen igenom och gav aldrig upp, säger Fränstas tränare Peter Larsson.


Fränsta IK - Matfors IF 5-1
2018-09-23 - 17:00 - Myggvallen
Målen: 1-0 Therese Nordlund (4), 2-0 Anngelica Strand (24), 2-1 Madeléne Hallin (26), 3-1 Ida Skarpsvärd-Olsson (54), 4-1 Linda Bortan (70), 5-1 Therese Nordlund (73).
Domare: Albin Eriksson
Publik: 70
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Timrå nära tappa 3-0-ledning mot Sundsvalls FF

(2018-09-23)
Efter den första halvleken ledde IFK Timrå 2 till synes betryggande hemma mot Sundsvalls FF med 3-0.
Efter paus började gästerna knapra in men nådde inte ända fram utan föll med uddamålet.
– Ja, det blev onödigt spännande med tanke på att vi leder med 3-0 och spelar väldigt bra i första halvlek och verkade ha koll på läget, säger Timrå 2:s tränare Martina Grönlund.


IFK Timrå 2 - Sundsvalls FF 3-2
2018-09-23 - 17:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 1-0 Tilda Jokioja (9), 2-0 Elisa Nordström (15), 3-0 Tilda Jokioja (37), 3-1 Sara Johansson (56, frispark), 3-2 Sara Johansson (67).
Utvisning Timrå: Johanna Söderback (90).
Domare: Fredrik Strese
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alva Byström inledde målskyttet redan i den andra minuten. Alva Byström inledde målskyttet redan i den andra minuten.

Söråker gick på knock och avgjorde med tre mål första tio – därefter fick Njurunda stopp på blödningen

(2018-09-23)
Söråker satte plattan i mattan när Njurunda kom på besök till Löta.
Redan efter tio minuter stod det 3-0 i hemmafavör.
Därefter fick nästjumbon stopp på den akuta blödningen och försvarade sig därefter bra och man förlorade resterande 80 minuterna med bara 0-2.
Hemmalaget visade bredd och kunde uppvisa fem olika målgörare.
– Verkade som vi blev lite nöjda efter den starka inledningen, säger Sven Lagerqvist i Söråkers ledarstab.


Söråkers FF - Njurunda IK 5-0
2018-09-23 - 17:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Alva Byström (4), 2-0 Joanna Fuenzalida (5), 3-0 Emma Lagerqvist (10), 4-0 Alice Lundman (27), 5-0 Emma Granström (79).
Domare: Mahar Usew
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lina Candell leder skytteligan. Lina Candell leder skytteligan.

Dubbelt Kovland i Damtreans skyttetopp

(2018-09-21)
Inför slutspurten leder Lina Candell skytteligan på finfina 29 gjorda mål, åtta bättre än lagkamraten Ida Brännström.
Bäste "icke-Kovling" är Heffnersklubban 2:s Thelma Bergqvist som under hösten mestadels spelat i division 2-laget.


Så här är ställningen i toppen och dom som gjort tvåsiffrigt:

29 mål:

Lina Candell, Kovlands IF

21 mål:
Ida Brännström, Kovlands IF

13 mål:
Thelma Bergkvist, Heffnersklubban BK 2

11 mål:
Jonna Wistrand, Kovlands IF

Klicka här för komplett skytteliga

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linnéa Lundman kämpade in Söråkers segermål. Linnéa Lundman kämpade in Söråkers segermål.

Linnéa Lundman kämpade in Söråkers segermål förbi Fränstas storspelande målvakt Alicia Larsson

(2018-09-16)
Söråker vann med matchens enda mål, inprickat av Linnéan Lundman.
Men Fränstas duktiga målvakt Alicia Larsson såg till att gästerna hade poängchans ända till slutsignalen.
– Känns som att vi vinner rättvist, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.


Efter en jämn första halvlek med ett par chanser åt båda håll tog hemmalaget över något i den andra.
Fränstas målvakt Alicia Larsson var rena muren i buren men när Linnéa Lundman kämpade in 1-0 från nära håll i början av den andra halvleken var hon maktlös.
Tack vare Alicias spel var gästerna kvar i matchen ända till slutsignalen och man var också nära en kvittering på slutet.
– Känns som att vi vinner rättvist men Fränsta är ett tufft lag, som aldring ger upp och pressade oss mot slutet, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
I Söråker ska kollektivet hyllas och i Fränsta är redan målvakten Alicia Larsson nämnd.

Söråkers FF - Fränsta IK 1-0
2018-09-16 - 17:00 - Söråkers IP
Målet: 1-0 Linnéa Lundman (49).
Domare: Gebremeskel Elias (mycket bra)
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Seriesuveränerna Kovland vann med 12-0 på Gumsekullen och tre av tejerna snickrade till varsitt hattrick, Lina Candell 3, Jonna Wistrand 3, Nathalie Jonasson-Collett. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Seriesuveränerna Kovland vann med 12-0 på Gumsekullen och tre av tejerna snickrade till varsitt hattrick, Lina Candell 3, Jonna Wistrand 3, Nathalie Jonasson-Collett. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Dussinet fullt för Kovland på Gumsekullen

(2018-09-13)
Njurunda kämpade och slet men föll ändå med hela 0-12 mot suvserieledarna Kovland hemma på Gumsekullen.
– Men vi gör ändå en riktigt bra match sett till våra förutsättningar. Vi hade svårt att få ihop fullt lag på grund av sjukdomar och fick starta utan avbytare, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.


Njurunda hade en tuff uppgift under torsdagskvällen. Ta ett nappatag med seriens absolut bästa lag, Kovland.
Och redan efter 45 sekunder nickade Marielle Bergman in 0-1 på Gumsekullen. Det skulle bli värre...
Målen fortsatte trilla in bakom hemmalagets 45-årige målvakt Anna Svensson, som inte hade några problem att hålla värmen.
När krutröken lagt sig var man lite till mans osäker om det blev 11-0 eller 12-0. Domaren påstod det förra medan KIF-ledarna och spelarna förordade den senare summan. Sett till antalet mål och målskyttar så landar vi på tolv. Kovland kunde t ex presentera inte mindre än tre Miss Hattrick, nämligen Lina Candell, Jonna Wistrand och Nathalie Jonasson-Collett (se bilden ovan).
– Jag är i stort nöjd med tjejernas insats!! Vi ska sätta fler målchanser, men låter kanske kaxigt att säga så efter en stor vinst?, frågar sig Kovlands tränare Emma Westberg.
– Men vi gör ändå en riktigt bra match sett till våra förutsättningar. Vi hade svårt att få ihop fullt lag på grund av sjukdomar och tvingades starta utan avbytare. Dessutom var det några som fick hoppa med och spela fast dom inte spelat på ett par år så jag är stolt över tjejernas insats och inställning även om det rann iväg men Kovland är ju ett otroligt bra lag, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.
I Kovland uppmärksammade vi unga ytterbacken Angelica Wörlin Eriksson som spelade otroligt stabilt, slog inte bort en passning och tog för sig på planen! Givetvis extra plus även till hattrickskyttarna.

• Lokalfotbollen intervjuar Njurundas tränare efter matchen mot Kovland


Fotnot:
Fler bilder kommer att läggas in under fredagen.

Njurunda IK - Kovlands IF 0-12
2018-09-13 - 17:45 - Gumsekullen
Mål Kovland: Lina Candell 3, Jonna Wistrand 3, Nathalie Jonasson-Collett 3, Marielle Bergman, Jenny Eriksson Palmgren och Erica Höglund.
Domare: Abdi-Hakim Sabria (behövde inte använda pipan så ofta, förutom alla målen då. Säker insats i lättdömd match).
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jonna Wistrand löper sig fri på en djupledsboll, rundar Njurundas veteranmålvak Anna Svensson och rullar in 2-0. Kovland skulle göra ytterligare tio mål innan det hela var över. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jonna Wistrand löper sig fri på en djupledsboll, rundar Njurundas veteranmålvak Anna Svensson och rullar in 2-0. Kovland skulle göra ytterligare tio mål innan det hela var över. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

SDFF 2 vände 0-2-underläge i Fränsta tack vare Nenneh Näslund Sandströms hattrick

(2018-09-09)
Fränsta  ledde efter timman spelad med 2-0 mot gästande SDFF 2 efter mål av Sanna Edlund och Tilda Sundberg.
Då prickade gästernas Nenneh Näslund Sandström in ett hattrick och vändningen var ett faktum. Segermålet satte hon i minut 87.


Fränsta IK - Sundsvalls DFF 2 2-3
2018-09-09 - 18:00 - Myggvallen
Målen: 1-0 Sanna Edlund (34), 2-0 Tilda Sundberg (50), 2-1 Nenneh Näslund Sandström (63), 2-2 Nenneh Näslund Sandström (69). 2-3 Nenneh Näslund Sandström (87).
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jenny Nordenberg gjorde hälften av Kovlands mål mot Söråker men fick officiellt bara tillgodoräkna sig ett.... Jenny Nordenberg gjorde hälften av Kovlands mål mot Söråker men fick officiellt bara tillgodoräkna sig ett....

Söråker försvarade sig bra menkunde inte hindra Kovland från att ta tolfte raka segern

(2018-09-09)
Kovland hade bollen.
Söråker försvarade sig med näbbar och klor.
Seriesuveränerna gjorde två mål i vardera halvleken och tog sin tolfte raka seger.
– Vi fick av naturliga skäl koncentrera oss på att försvara oss, säger Söråkers ass. tränare och lagledare SvenLagerqvist.


Mötet mellan Kovland och Söråker blev en ganska ensidig tillställning då seriesuveränerna hade 90 procent av bollinnehavet men gästerna svarade för en storstilad insats i defensiven.
Övertaget gav emellertid Kovland en 2-0-ledning i paus efter först ett långskott och därefter tvåan precis innan vilan. Även det vackert.
Den andra halvleken var lik den första och hemmalaget producerade även då två fullträffar, det sista med ännu ett välriktat skott från distans alldeles i slutet.
– Vi fick av naturliga skäl koncentrera oss på att försvara oss, tycker att vi lyckades hålla dom borta från allt för många heta chanser. Tyvärr förmådde vi inte skapa så mycket framåt men tjejerna slet och kämpade i 90 minuter, berömmer Söråkers assisterande tränare och lagledare SvenLagerqvist.
Beröm till hela Söråker för sitt uppoffrande spel men en extra blomma till målvakten Ida Danielsson och mittbacken Viktoria Henriksson.

Kovlands IF - Söråkers FF 4-0
2018-09-09 - 17:30 - Ånäsvallen
Mål Kovland: 1-0 Jonna Wistrand (5), 2-0 Jenny Nordenberg (44), 3-0 Marlene Ejerås (47), 4-0 Emelie Birgersson (82).
Domare: Mekdelawit Nigussu Damtew
Publik: ingen räknade den
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Uppskjuten match i Damtrean

(2018-09-09)
Det blir ingen match i Damtrean i eftermiddag på Timrå IP:s konstgräs.
– Matfors fick inte ihop fullt lag. Jag vet inte om matchen hinner spelas vid ett senare tillfälle eller om det blir w.o., säger Marie Pettersson i IFK Timrå 2.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sara Johanssons två mål gav SUndsvalls FF tre poäng. Sara Johanssons två mål gav SUndsvalls FF tre poäng.

Sara Johanssons två full-träffar i andra halvlek sänkte kämpande Njurunda

(2018-09-06)
Njurunda tog ledningen och hade lägen till utökning men Sundsvalls FF kvitterade på stopptid i den första halvleken och kunde sedan avgöra i andra med två fullträffar från Sara Johansson.
– Vi skapade våra chanser i andra och satte lägena men Njurunda pressade oss hårt, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.


Tidig Njurundaledning

Njurunda ligger näst sist i Damtrean men trots motgångarna ger man aldrig upp utan kämpar vidare.
Idag inledde man bra mot Sundsvalls FF på Balders konstgräs och fick tidigt en straff i den första halvleken. En straff som matchens lirare Hanna Rönngren satte säkert.
Gästerma fortsatte att spela bra men SFF reste sig sista fem minuterna i halvleken och fick också till en kvittering då Alice Oskarsson fick på ett bra skott strax utanför straffområdet. NIK fick sin duktiga målvakt Johanna Backlund skadad i mitten av den första halvleken då hon fick ett motståndarknä i huvudet. In med utespelaren Annamaria Grahn mellan stolparna men hon var chanslös på skottet.
Det var tyvärr inte enda skadan Njurunda drabbades av utan i den andra halvleken åkte man på flera småskavanker vilket gjorde att man fick flytta om inom laget och fick lite problem med positionsspelet, samtidigt som hemmalaget höjde sig spelmässigt.


Dubbla Sara-mål

Med knappt 20 minuter kvar nickade Sara Johansson in en hörna och med två minuter kvar kunde Sara göra sitt andra mål och säkra segern efter att ha målat efter en retur på Lina Edbergs frispark.
– Njurunda var jättebra och satte en hög press på oss, speciellt i första, och gjorde det svårt för oss så länge dom orkade. Vi gjorde också en bättre andra halvlek även om vi inte spelade lika bra som vi kan men vi skapade våra chanser och fick till slut utdelning. Efter vårt 2-1-mål hade vi bra kontroll även om deras anfallare Hanna Rönngren oroade, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.
– Vi spelade jättebra i den första halvleken och pressade dom bra och vårt passningsspel var utmärkt. Tyvärr tappade vi på slutet då vi blev trötta på grund av att vi drog på oss en hel del skador. Starkt av Annamaria Grahn att ställa upp och vakta målet när "Hanna" Backlund blev skadad. Hon gjorde det jättebra, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.


Bäst ikväll var...

I Sundsvalls FF löpte anfallaren Anna Törnblom oförtrutet på bollar och försökte stressa motståndarförsvaret och var tillsammans med Elin Nordin lagets främsta.
I Njurunda är Hanna Rönngren redan nämnd och på mitten var Jeraldin Oyola Oliva slitstark och i mittförsvaret Josefin Hellström svårpasserad. En eloge också till Annamaria Grahn för att hon tog på sig målvaktshandskarna.

Sundsvalls FF - Njurunda IK 3-1
2018-09-06 - 19:30 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Hanna Rönngrem (7, straff), 1-1 Alice Oskarsson (45), 2-1 Sara Johansson (71), 3-1 Sara Johansson (88)
Domare: Ibraim Ramadanovic (lugn och nestämd men något petig emellanåt).
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hattrick igen av Felicia Andersson. Hattrick igen av Felicia Andersson.

Matfors ledde med 2-0 men Felicia Anderssons hattrick fixade segern till Heffners-klubban 2

(2018-09-02)
Jumbon Matfors tog en rask 2-0-ledning hemma mot Heffnersklubban 2.
Gästerna vände dock, mycket tack vare Felicia Anderssons hattrick.
– Men vi hade flera lägen till ett 4-4-mål när vi tryckte på, säger Matfors tränare Magnus Östman.


Det blev en målrik tillställning på Thulevallen när Matfors tog emot Heffnersklubban 2.
Jumbon MIF inledde friskt och tog också en 2-0-ledning efter mål av "Idorna" Åkerlund och Runsvik.
– Kändes lite som om vi tog dom på sängen, säger Matfors tränare Magnus Östman.
Felicia Andersson reducerade dock nästan omgående och precis innan pausvilan satte Olivia Johansen-Moen dit kvitteringsbollen för Heffners-klubban.
Första kvarten i andra gick gästerna ifrån till 2-4 genom Nora Elfving och Felicia Andersson. Matfors gav inte upp utan Ella Hugg Olsson såg till att få häng med sitt 3-4-mål i den 65:e minuten. I samband med målet skadades bortakeepern Josephine Norqvist så illa att hon tvingades utgå.
– Med en utespelare mellan stolparna blev det osäkert i deras försvar och vi hade flera lägen till ett 4-4-mål när vi tryckte på, säger Magnus Östman.
Men någon kvittering fick inte Matfors till utan istället kunde Felicia Andersson fullborda sitt hattrick i slutminuten.
Målskyttarna, Ida Åkerlund forward (plus ett ass) och född -05 och Ida Lundqvist mittfältare var tillsammans med nye och rutinerade mittbacken Gunilla Lööv, 37, Matfors främsta.
I Heffnersklubban 2 är det svårt att kringå tremålsskytten Felicia Andersson.

Matfors IF - Heffnersklubban BK 2 3-5
2018-09-02 - 18:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Ida Åkerlund (10), 2-0 Ida Runsvik (25), 2-1 Felicia Andersson (27), 2-2 Olivia Johansen-Moen (41), 2-3 Nora Elfving (56),  2-4 Felicia Andersson (59), 3-4 Ella Hugg Olsson (65), 3-5 Felicia Andersson (90),
Domare: Nilla Sjöberg (bra insats)
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emma Granström kvitterade för Söråker på slutet. Emma Granström kvitterade för Söråker på slutet.

Söråker hämtade upp dubbla underlägen mot Sundsvalls FF

(2018-09-02)
Sundsvalls FF ledde med 2-0 och 3-2 men Söråker jobbade sig ikapp till både 2-2 och därefter 3-3. 
– Ändå är jag lite besviken på att vi inte vinner matchen, säger Söråkers assisterande tränare/lagledare Sven Lagerqvist.


Sundsvalls FF hade den första halvleken på Söråkers IP och ledde följdriktigt med 2-0 efter mål av Fanny Häggström och Anna Torstensson innan Alice Lundman reducerade alldeles i slutet av den. Joanna Fuenzalida slog en lång boll som Amanda Vainio kämpade till sig och passade fint till Alva Byström, målvakten räddade men Alice Lundman stänkte in returen.
– Vi spelade bedrövligt i första, Sundsvall gjorde lite som dom ville men vi lyckades reducera strax innan paus, inte helt rättvist i det läget, säger Söråkers assisterande tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
Målet verkade trigga hemmalaget som visade helt andra takter i den andra halvleken. Tidigt kom också kvitteringsmålet genom Hanna Palm efter Emma Lagerqvists fina förarbete.
Hemmalaget hade sedan bud på ett ledningsmål gång efter annan men bollen ville inte in. SFF var inte ofta över halva planen i den andra halvleken men med kvarten kvar fick man till en omställning som slutade med en straffspark och den satte Lina Edberg utan pardon.
En kalldusch för hemmalaget som emellertid orkade resa sig ännu en gång och med åtta minuter kvar satte Emma Granströms fina skott perfekt.
Men det var nära att SFF ändå skulle få åka hem med tre poäng men nye Söråkermålvakten Ida Danielsson räddade friläget.
– Ändå är jag lite besviken på att vi inte vinner matchen sett till vårt fina spel i den andra halvleken, men det gäller ju att sätta sina chanser. Ska jag samnanfatta matchen så hade lagen varsin halvlek, säger Sven Lagerqvist.
Värt i övrigt att nämna är att dom sex målen fördelades på tolv fötter plus att det här var Söråkers sjunde match på raken utan förlust.

Söråkers FF - Sundsvalls FF 3-3
2018-09-02 - 18:00 - Söråkers IP
Målen: 0-1 Fanny Häggström (14), 0-2 Anna Torstensson (43), 1-2 Alice Lundman (44), 2-2 Hanna Palm (49), 2-3 Lina Edberg (75, straff), 3-3 Emma Granström (82).
Domare: Thomas Löf (hela trion felfria)
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Therese Nordlund spräckte Kovlands nolla efter 908 minuter. Therese Nordlund spräckte Kovlands nolla efter 908 minuter.

Therese Nordlund spräckte Kovlands nolla efter 908 minuter – men serie-ledarna vände till 11-1!

(2018-09-02)
908 minuter höll Kovlands nolla.
Därefter spräckte Fränstas Therese Nordlund den med en straffspark. 
– Bittert, framförallt eftersom den var feldömd, säger Kovlands tränare Emma Westberg vars tjejer sedan vände till en 11-1-seger,


908 minuter höll Kovlands nolla.
I den åttonde minuten i den elfte matchen spräckte Fränstas Therese Nordlund nollan – men det krävdes en straffspark efter hands. 
– Bittert, framförallt eftersom den var feldömd, säger Kovlands tränare Emma Westberg.
Kovland vände snabbt på matchen och redan i paus hade man avgjort kampen och till slut landade hemmasegern på hela 11-1 sedan både Jenny Nordenberg och Lina Candell trummat ihop varsitt hattrick.

Kovlands IF - Fränsta IK 11-1
2018-09-02 - 13:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
Målen: 0-1 Therese Nordlund (8, straff), 1-1 Marlene Ejerås (18), 2-1 Jenny Nordenberg (24), 3-1 Felicia Högkvist (34), 4-1 Jenny Nordenberg (38), 5-1 Emelie Birgersson (43), 6-1 Jonna Wistrand (58), 7-1 Lina Candell (66), 8-1 Lina Candell (72), 9-1 Jenny Nordenberg (86), 10-1 Lina Candell (88), 11-1 Felicia Högkvist (89).
Domare: Salo Gavador (en okey insats)
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jennie Edström dubbel målskytt när IFK Timrås andralag chockstartade mot SDFF:s dito

(2018-09-01)
IFK Timrå 2 gick på knock i bortamatchen mot SDFF 2.
Redan efter tio minuters spel hade man rivit åt sig en 3-0-ledning på Kubens konstgräs.
SDFF 2 reducerade visserligen innan paus men Jennie Edström satte spiken i kistan med sitt andra mål tidigt i den andra halvleken.
Segern kunde sedan skrivas till 4-2 efter ännu en hemma-reducering som dock inte var mer än kosmetika.


texten uppdateras vid mer information

Sundsvalls DFF 2 - IFK Timrå 2 2-4
2018-09-01 - 12:30 - Kubikenborgs IP konstgräs
Målen: 0-1 Stina Forslund (3) 0-2 Jennie Edström (8), 0-3 Olivia Sundström (10), 1-3 Sofie Heimer (31), 1-4 Jennie Edström (54), 2-4 Fanny Enström (66).
Domare: Abraham Brhane
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jenny Nordenberg satte Kovlands hundrade mål i årets Damtrea. Jenny Nordenberg satte Kovlands hundrade mål i årets Damtrea.

Jenny Nordenberg satte Kovlands hundrade mål i årets Damtrea!  

(2018-08-23)
Kovland har passerat hundravallen!
När Jenny Nordenberg satte 3-1 mot Sundsvalls FF var det samtidigt lagetets 100 mål i årets serie. Imponerande!
Men frågan är om inte den hållna nollan är en större bedrift? Tio raka nollor nu! 


Kovlands Jenny Nordenberg var tillbaka efter barnafödande och gjorde två av målen när Sundsvalls FF besegrades uppe på Balders konstgräs med 4-0. Jenny varvade målskyttet med Lina Candell och duon satte varsitt mål i dom båda halvlekarna.
– Jennys 3-1-mål var förövrigt vårt 100:e mål i Damtrean i år, påpekar Kovlands tränare Emma Westberg.
Imponerande! Men frågan är om inte den hållna nollan är en större bedrift? Tio raka nollor nu och målskillnaden 101-0! 
Ni brukar ta storsegrar, i snitt 11-0, men ikväll blev det "bara" 4-0?
– SFF gjorde en bra match och gjorde det mesta svårt för oss. Deras försvarsspel var det bästa vi mött i år! Vi fick inte till positionsspelet och sätter heller inte våra chanser. Men viktigast är att vi håller nollan igen och gör något mål framåt. Vi får med oss tre poäng och det är vi nöjda med, säger Emma Westlund, som lägger till:
– Mycket roligt att dom nyblivna morsorna Jenny och Marielle Bergman är tillbaka på planen igen!

Sundsvalls FF - Kovlands IF 0-4
2018-08-23 - 18:30 - Baldershovs IP, konstgräset
Målen: 0-1 Jenny Nordenberg (27), 0-2 Lina Candell (44), 0-3 Jenny Nordenberg (61), 0-4 Lina Candell (85).
Domare: Firat Apo Aksoy
Publik: uppgift saknas, ingen som orkade räkna den?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Therese Nordlund var bäst på planen med sin pondus och svarade också för hemmalagets mål i 1-1-matchen. Therese Nordlund var bäst på planen med sin pondus och svarade också för hemmalagets mål i 1-1-matchen.

Kryss rättvist i välspelad match på Myggvallen 

(2018-08-23)
Dom nästan 100 på Myggvallen fick se en välspelad match som rättvist slutade 1-1 där inget av lagen var värda att förlora.
Therese Nordlund gav Fränsta ledningen men JoniaHenriksson kvitterade för gästande IFK Timrå 2.


Fränsta och Timrå 2 bjöd på en välspelad match med många fina kombinationer.
Det dröjde emellertid till timmen spelad innan hemmalagets Therese Nordlund fick på en rejäl träff från distans och dödläget var brutet.
IFK Timrå mobiliserade för en kvittering och i den 72:a minuten kunde också Jonia Henriksson sätta 1-1.
Hemmalaget var sedan nära att återta ledningen och hade även en boll inne efter andravåg efter hörna men en Fränstaspelare i offsideposition skymde bortakeepern och "målet" annulerades.
På det hela taget var 1-1 rättvist inför nästan 100 åskådare på Myggvallen, en fin publiksiffra

texten kan komma att uppdateras

Fränsta IK - IFK Timrå 2 1-1
2018-08-23 - 18:30 - Myggvallen
Målen: 1-0 Therese Nordlund (59), 1-1 Jonia Henriksson (72).
Domare: Roger Backlund (behövde inte använda VAR)
Publik: 93
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Thelma Bergkvist var den ende som hittade nätet på Nya HK-vallen. Thelma Bergkvist var den ende som hittade nätet på Nya HK-vallen.

Thelma Bergqvist den ende som hittade nätet – sköt segern till Heffnersklubban 2 

(2018-08-23)
Mållöst med mindre än tio minuter kvar på Nya HK-vallen .
Då prickade Thelma Bergqvist in enda fullträffen och tre pinnar till Heffnersklubban 2.
– Men vi hade ett bra läge att kvittera i matchens slutskede, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.


Mötet mellan andralagen i Heffnersklubban och SDFF på nyninvigda Nya HK-vallen såg länge ut att sluta mållös.
Då, med mindre än tio minuter kvar, klev hemmalagets speciella målskytt Thelma Bergqvist fram och prickade in matchens enda fullträff.
– Men vi hade ett bra läge att kvittera i matchens slutskede. Trots förlusten gjorde vi en riktigt bra insats efter förutsättningarna. Vi hade sex spelare borta på grund av sjukdom. Men med hjälp av F03 och F19-lagen kunde vi till slut få ihop ett lag, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.
Han fortsätter:
– Det var överlag en ganska jämn match med ett visst övertag för Heffners. Vi gjorde en betydligt bättre insats jämfört med matchen i våras. Tjejerna visade en härlig inställning hela matchen och var som sagt nära att kvittera på slutet.
I SDFF 2 plussar vi lite extra för Alva Jönsson som spelade mittback för första gången och gjorde en stark insats. Även Birile Elias, som jobbade stenhårt på mittfältet i 90 minuter, ska nämnas.

Heffnersklubban BK 2 - Sundsvalls DFF 2 1-0
2018-08-23 - 18:30 - Myggvallen
Målet: 1-0 Thelma Bergkvist (82).
Domare: Abraham Brhane (hela trion var duktiga)
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

På bilden fyra år. Elva år senare gjorde Hanna Rönngren hattrick när Njurunda vann över Matfors. På bilden fyra år. Elva år senare gjorde Hanna Rönngren hattrick när Njurunda vann över Matfors.

15-åriga Hanna Rönngren sänkte Matfors i jumbo-mötet – tre poäng till NIK

(2018-08-23)
En 15-årig anfallare blev tungan på vågen i jumbomötet.
Hanna Rönngren prickade nämligen in ett hattrick för sitt Njurunda hemma på Gumsekullen mot gästande Matfors.
– Hanna var skillnaden mellan lagen, erkände Matfors tränare Magnus Östman.


Jumbomöte på Gumsekullen under torsdagen och mycket prestige!
Gästande Matfors inledde bäst och vaskade fram flera lägen till ett ledningsmål.
– Vi bränner t ex två frilägen, sköt över, och borde nog tagit ledningen första halvtimmen, säger Matfors tränare Magnus Östman.
Istället kunde matchens lirare, Hanna Rönngren, kliva fram i rampljuset. Först satte den 15-åriga anfallaren 1-0 och bara ett par minuter senare ökade hon på med sitt andra mål.
– Efter det började tjejerna hänga med huvudena och Njurunda kunde spela ut, säger Magnus Östman.
Innan pausvilan satte Johanna Edlund Söderberg 3-0 vilket gjorde Matfors uppförsbacke brantare än underbacken till gamla backhopparbacken.
Isabelle Bronemo satte tidigt i andra på till 4-0 innan Hanna Rönngren fullbordade sitt hattrick på straff efter dryga timmen spelad.
– Hanna var skillnaden mellan lagen, erkände motståndartränaren Magnus Östman.
Njurunda drygade därmed ut försprånget ner till Matfors till fyra poäng i kampen om att undvika träsleven.
–  Hanna och målvakten Matilda Edström, som höll nollan med bravur, blev matchens lirare på vår sida. Underbart med vinst!  Tyvärr kunde jag inte vara där och medverka och vara med när vi segrade. Men jag vet att segern bärgades tack vare en härlig laginsats och bra inställning, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.

Njurunda IK - Matfors IF 5-0
2018-08-23 - 18:30 - Myggvallen
Målen: 1-0 Hanna Rönngren (27), 2-0 Hanna Rönngren (31), 3-0 Johanna Edlund Söderberg (40), 4-0 Isabelle Bronemo (48), 5-0 Hanna Rönngren (61, straff).
Domare: Fredrik Strese
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inställd match i Damtrean under söndagen  

(2018-08-18)
Morgondagens match mellan IFK Timrå 2 och Heffnersklubban 2 är uppskjuten.
– Heffnersklubban 2 får tyvärr inte ihop fullt lag imorgon. Båda klubbarnas målsättning är att matchen kommer att spelas vid ett senare tillfälle, sägerMalin Pettersson, ledare i IFK Timrå.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Två mål och bra spel i övrigt från Amanda Lundgren. Två mål och bra spel i övrigt från Amanda Lundgren.

Matfors krigade på men Söråker var ett par nummer större  

(2018-08-16)
Söråker hade inga större problem att ta en trea på Thulevallen även om hemmalaget kämpade på så gott det gick och aldrig gav upp.
– Vi har många fina anfall och gör flera snygga mål, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist. 


Matfors har en tung höst och i den förra omgången mot Kovland fick man skjuta upp matchen då man inte fick ihop fullt lag.
Det fick man till kvällens hemmamatch mot Söråker men trots att man slet och kämpade förlorade man med kraftiga 0-7.
– Vi spelande ganska bra i första halvlek och höll tätt bakåt första halvtimmen och borde gjort något mål framåt. Men vi har inte rätta flytet i år. 0-3 efter den första halvleken speglade inte alls händelserna, säger Matfors tränare Magnus Östman.
Östman fortsätter:
– I andra halvlek blev vi trötta och fick långt lag. Söråker fick större ytor att spela på och det utnyttjade dom.
– Vi inledde lite trevande men därefter hade vi många fina anfall och gör flera snygga mål. Vi hade även många fina anfall där det inte blev mål utan bara nära. Segern var stensäker men jag vill ge Matfors en eloge för att man aldrig gav upp utan kämpade hela vägen, säger Söråkers ass. tränare/ lagledare Sven Lagerqvist. 


Skadade revbenen

En tråkig skada inträffade i matchen då Matfors Cornelia Brodén offrade sig och täckte skott men den hårda träffen tog så illa att det kan ha blivit en spricka i revbenen. Och den som råkat ut för något liknande känner till smärtan!
I Matfors var Sofie Nilsson i backlinjen och yttermttfältaren Lina Lundgren nyttigast.
Alice Lundman hoppade in i anfallet sista tio och hann sätta två direkt eefter två distinkta avslut. Duktiga var även tvåmålsskytten Amanda Lundgren, centrala mittfältaren Hanna Palm samt Amanda Vaino, Amanda som gjorde precis allt utom mål. Bolluslingen ville helt enkelt inte gå in denna afton,

Matfors IF - Söråkers FF 0-7
2018-08-16 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Tuvali Andersson min (30), 0-2 Emma Granström min (34, 0-3 Amanda Lundgren (38), 0-4 Alva Byström (49), 0-5 självmål (62), 0-6 Alice Lundman (87), 0-7 Amanda Lundgren (89).
Domare: Jan Öberg (klockren insats av hela trion).
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mathilda Jonsson inledde SDFF:s målskytte. Mathilda Jonsson inledde SDFF:s målskytte.

Stabil seger för SDFF 2 mot nästjumbon Njurunda  

(2018-08-16)
SDFF 2 gjorde två snabba mål och släppte sedan aldrig greppet om trepoängaren mot ett Njurunda som känpade, slet och gav aldrig upp.
– Segern var stabil och trygg fast Njurunda stack upp emellanåt, säger SDFF 2:s tränare Victoria Brodén.


Två mål inom loppet av en minut

SDFF 2 körde på direkt och kom ofta runt på kanterna efter fina kombinationer och inom loppet av en minut strax innan kvarten spelad gick man ifrån till 2-0 efter mål av Mathilda Jonsson och Filippa Enström.
Hemmalaget hade sedan bud på utökning samtidigt som Njurunda började hitta in i matchen, inte minst i positionsspelet.
Den andra halvleken hann inte bli gammal när Lisa Hansen ökade på till 3-0 och i den 58:e satte Felicia Lerstrand fyran.
Njurunda var ett slaget lag men man gav aldrig upp och när SDFF lade av lite på takten var man inte sena att gå till anfall. SDFF:s målvakt Therese Ålin fick en spark på handen, befarad spricka, och tvingades utgå. In med en utespelare mellan stolparna. Något som Miriam Forsberg utnyttjade efter dryga timman då hon drog iväg en hög frispark från långt håll som susade över den nyinsatte målvakten och in under ribban.
– Vi spelade riktigt bra ett tag där och hade faktiskt kunnat gjort flera mål, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.


Bra passningsspel

Men några fler mål blev det inte. Inte för något av lagen utan SDFF 2:s seger kunde skrivas till 4-1,
– Vårt passningsspel fungerade jättebra första halvtimmen av varje halvlek. Segern var stabil och trygg fast Njurunda stack upp emellanåt, speciellt efter vår skada på målvakten då tjejernablev lite skärrade, säger SDFF 2:s tränare Victoria Brodén. 
– Surt med ännu en förlust men vi ger inte upp utan fortsätter att kämpa så kommer det snart att vända, säger Linnéa Berg.
Linnéa fortsätter:
– Vi provade med att spela 4-3-3 och det tog ett tag innan tjejerna kände sig bekväma med det men alltefterhand blev det bättre och bättre och vi rullade på rätt bra. Vi behöver dock träna mera för att få bättre flås.
I SDFF 2 svarade yttermittfältaren Emilia Åström för säsongens bästa insats och plus också till Mollie Andersson i försvarslinjen samt till lagkaptenen Meja Wallentin för hennes fantastiska hörnsparkar hela matchen.
I Njurunda kämpade och slet Isabelle Bronemo. En bra insats gjorde även försvaret som kollektiv.

Sundsvalls DFF 2 - Njurunda IK 4-1
2018-08-16 - 19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Mathilda Jonsson (12), 2-0 Filippa Enström (13), 3-0 Lisa Hansen (48), 4-0 Felicia Lerstrand (56), 4-1 Mirjam Forslund (63, frispark).
Domare: Fredrik Strese (stabil insats och snabbt in med matchfakta)
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fränstas Linda Bortan kvitterade på en frispark via en hemmaspelare. Fränstas Linda Bortan kvitterade på en frispark via en hemmaspelare.

Oavgjort mellan Sundsvalls FF och Fränsta i Damtrean: "Chansfattigt"

(2018-08-16)
Sundsvalls FF hade stora delar av den första halvleken.
Fränsta stora delar av den andra.
Logiskt sett slutade därför matchen med ett kryss.
– Det var en chansfattig match men nyttigt för oss att spela mot fränt spelande damer även om det kostade lite blessyrer, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.


Uppe på Balders konstgräs inledde hemmalaget Sundsvalls FF förtroendeingivande med att ta en tidig ledning genom Sofie Axelborn som med kraft satte en frispark högt i mål. SFF fortsatte att driva matchen men hade svårt att riktigt vaska fram dom där riktiga farligheterna.
Efter halvtimman fick Fränsta mer att säga till om och fick en frispark som Linda Bortan lyfte mot mål. En hemmaspelare skulle nicka bort bollen men råkade istället förpassa den i eget mål. Domaren valde emelertid att ge målet till Linda.
I den andra halvleken var det Fränsta som tog över initiativet men inte heller dom hade offensiven vässad. Sista tio kom hemmalaget tillbaka men inte heller det blå laget kunde ändra på resultatet.
– Det var en chansfattig match men nyttigt för oss att spela mot fränt spelande damer även om det kostade lite blessyrer. Fränsta spelade aggressivt och vi svarade med samma mynt även om vi vägde lite lätt, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.
– Det tog ett tag för oss att komma igång då vi är ovana vid konstgräs samtidigt som Sundsvalls FF var bra. I slutet av första och stora dedlar av andra gör vi en stabil insats men hade svårt att komma till riktigt klara lägen, säger Fränstas tränare Peter Larsson.


Blixtvärvat målvakt

Sundsvalls FF ha blixtvärvat målvakten Moa Persson från Heffnersklubban och hon visade direkt att hon kommer att bli en tillgång. Dirigerade sitt uteförsvar och duktig med fötterna. Centrala mittfältarna Elin Nordin och Lana Saleh svarade för jätteinsatser.
Även Fränstas målvakt Aiicia Larsson var stabil och i backlinjen spred Elise Persson lugn och trygghet. 
I och med en pinne var befäster lagen sina platser strax under mitten av tabellen.

Sundsvalls FF - Fränsta IK 1-1
2018-08-16 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Sofie Axelborn (6), 1-1 Linda Bortan (34).
Domare: Nils Borgström (godkänd men visade otydliga tecken).
Publik: 14
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så här gick det i aftonens tre matcher i Damtrean 

(2018-08-16)
Ikväll spelades tre matcher i Damtrean medan den fjärde spelas på söndag.
Överlägsna serieledarna Kovland står över den här omgången.
Så här gick det:


Matfors IF - Söråkers FF 0-7
2018-08-16 - 19:00 - Thulevallen
Matchfakta

Sundsvalls DFF 2 - Njurunda IK 4-1
2018-08-16 - 19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Matchfakta

Sundsvalls FF - Fränsta IK 1-1
2018-08-16 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Matchfakta

För matchreferat och mer fakta - scrolla uppåt.

2018-08-19
17:00 IFK Timrå 2 - Heffnersklubban BK 2

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kvällens matcher i Damtrean 

(2018-08-16)
Ikväll spelas tre matcher i Damtrean medan den fjärde spelas på söndag.
Överlägsna serieledarna Kovland står över den här omgången.


Kvällens matcher;

Matfors IF - Söråkers FF
2018-08-16 - 19:00 - Thulevallen
Domare: Jan Öberg
Matchfakta

Sundsvalls DFF 2 - Njurunda IK
2018-08-16 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Fredrik Strese
Matchfakta

Sundsvalls FF - Fränsta IK
2018-08-16 - 19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Domare: Nils Borgström
Matchfakta

2018-08-19
17:00 IFK Timrå 2 - Heffnersklubban BK 2

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Therese Nordlunds ledningsmål för Fränsta gick inte av för hackor. Therese Nordlunds ledningsmål för Fränsta gick inte av för hackor.

Fränsta besegrade tabell-tvåan Heffnersklubban 2 efter klassmål av Therese Nordlund 

(2018-08-09)
Therese Nordlund bjöd på stor fotbollskonst när hon satte 1-0 till Fränsta när hemmalaget slog tillbaka tabelltvåan Heffners-klubban 2 med 4-1.
– Men Heffnersklubban är ursäktade. Dom kom till spel med bara en avbytare och fick en tidig skada, säger Fränstas tränare Peter Larsson som var mycket nöjd med sina tjejers insats. Inte minst då rutinerade tvåmålsskytten Therese Nordlund.


Serietvåan Heffnersklubban 2 var rejält skadeskjutna redan innan avsparken på Myggvallen då man bara kom till spel med en avbytare. Redan i inledningen av matchen drog man på sig en skada och sedan var bänken tom.
Ett tyngre och mer rutinerat Fränsta tog tag i matchen redan från början och i mitten av den första halvleken bjöd Therese Nordlund på ett praktmål. Hon tog emot bollen i steget, uppmärksammade att bortakeepern stod en bit utanför sin mållinje och drog till med en höger yttersida som från långt håll svepte över keepern och in till 1-0.
– Det är få damspelare i Medelpad som hade gjort om det där målet, säger Fränstatränaren Peter Larsson imponerat.
Heffnersklubban hade sedan en bra kvart men FIK-försvaret städade undan farligheterna resolut. Därefter återtog hemmalaget kommandot och i den 38:e minuten passade Therese Nordlund fram till Miranda Strand som krigade in 2-0.
– Vi kliver in och kontrollerar matchen från början även om vi bränner en hel del chanser. Ledningen i halvlek borde kanske varit dubbelt så stor, säger Peter Larsson.
Fränsta fortsatte ha greppet äve i andra och efter timmen spelad följde Therese Nordlund upp Tilda Sundbergs ribbträff och slog in returen.
Med knappa tjugo kvar visade även Sanna Edlund att hon har bra löd i dojorna då hon prickade in fyran från distans.
Med två minuter kvar fick gästerna lite framgång då Byaz Hesso kunde tröstmåla.
– Vi gör en bra match och vinner klart men jag vill ändå berömma Heffnersklubban som trots motgångarna och få spelare aldrig gav upp utan fajtades ända till slutsignalen, säger Peter Larsson.
Therese Nordlund, Sanna Edlund och defensiva ankaret Angelica Strand bäst i ett jämstarkt Fränsta där hela bänken fick speltid.

Fränsta IK - Heffnersklubban BK 2 4-1
2018-08-09 - 19:00 - Myggvallen
Målen: 1-0 Therese Nordlund (22), 2-0 Miranda Strand (38), 3-0 Therese Nordlund (60), 4-0 Sanna Edlund (72),, 4-1 Byaz Hesso (88).
Domare: Per Pålsson (hela trion var mycket bra, syntes knappt i matchen)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matchhjälten Tuvali Andersson. Matchhjälten Tuvali Andersson.

Söråker drog det längsta strået i en jämn match mot SDFF 2 – Tuvali Andersson segerskytt 

(2018-08-09)
SDFF 2 inledde i tempo furioso och tog följdaktligen också ledningen på Söråkers IP mot ett segstartat hemmalag.
Efter vätskepausen i mitten av den första halvleken tog Söråker emellertid över händelserna och kunde vända på steken till en 2-1-seger.
– Men SDFF hade en farlig frispark på slutet men den tippade vår målvakt Wilma Ålund över ribban, säger Söråkers ass. tränare och lagledare Sven Lagerqvist.


SDFF 2 inledde i ett rasande tempo och tog raskt också ledningen och hade därefter chanser till både ett andra och tredje mål.
– Då tänkte jag att det här lär bli en jobbig kväll, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.
I mitten av halvleken beordrades vätskepaus p g a den höga luftfuktigheten och efter den verkade Söråker piggna till.
– Ja, det var nästan som om vi kom ut med ett nytt lag, säger Sven Lagerqvist.
I den 38:e minuten slog Amanda Lundgren ett inlägg som Alice Lundman stötte in till 1-1 vilket stod sig till paus.
Den andra halvleken var mycket jämn och nästa mål kändes avgörande för poängutdelningen. Och efter timman spelad kom så nästa mål, som också visade sig bli helt avgörande. Emma Lagerqvist svarade för ett fint uppspel till Amanda Lundgren som i sin tur hittade Tuvali Andersson inne i boxen och 2-1 var ett faktum.
– Men SDFF gav inte upp och hade en farlig frispark på slutet men den tippade vår målvakt Wilma Ålund över ribban, säger Sven Lagerqvist och pustar ut.
I Söråker gjorde Ellinor Tellebo en bra avslutningsmatch innan studier i Uppsala nu väntar. Alice Lundman löpte kopiöst i anfallet och låg bakom mycket av det hemmalaget skapade.
– Men jag vill berömma hela laget för hur dom slet och kämpade för varandra, avslutar Sven Lagerqvist.

Söråkers FF - Sundsvalls DFF 2 2-1
2018-08-09 - 19:00 - Söråkers IP
Målen: 0-1 ej inrapporterat ännu (ca 8), 1-1 Alice Lundman (ca 38), 2-1 Tuvali Andersson (ca 60)
Domare: Omar Meqbil (godkänd men problem med att lägga in matchfakta).
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

15-åriga Tilda Jokioja svaraste för matchens grannaste mål. 15-åriga Tilda Jokioja svaraste för matchens grannaste mål.

Andralaget i IFK Timrå visade representationslaget i tvåan hur man gör mål – vann med 10-2!

(2018-08-09)
IFK Timrås A-lag i division 2 brände otaliga målchanser när laget bara fick 1-1 mot Selånger 2 igår.
Idag visade andralaget i trean hur man hittar nätet.
Vann mot Njurunda på Gumsskullen med 10-2.
– När vi väl fick in vårt 2-1-mål rullade det sedan bara på, säger tränaren Martina Grönlund.


IFK Timrås A-lag har haft problem med målskyttet under säsongen och inte minst igår då man "bara" fick 1-1 mot Selånger 2 i tvåan.
Andralaget såg ett tag ut att ha samma problem i dagens bortamatch på Gumsekullen. Visserligen gav Mikaela Jensen gästerna ledningen i den tionde minuten men sedan började missarna komma och i den 19:e kvitterade Hanna Rönngren för Njurunda.
Då klev veteranen Rosie Nilsson fram och satte två snabba mål precis innan halvtimmen spelad.
– En jämn inledning även om vi hade stort bollinnehav men när vi väl fick in vårt 2-1-mål rullade det sedan bara på, säger tränaren Martina Grönlund.
Tilda Jokioja satte av bara farten även fyran men NIK vägrade ge sig och Lisa Nilsson reducerade till 2-4 innan paus. 
Direkt i inledningen av den andra halvleken satte 15-åriga Tilda Jokioja viktiga 2-5. Matchens vackraste fullträff då hon först fintade bort sin back innan hon känsligt lyfte in bollen i det bortre krysset.
Därefter gick tappen ur tunnan ordentligt och gästerna kunde dubbla sitt målskytte och till slut vinna med 10-2.
– Vi skapade många chanser och höll ett högt bolltempo vilket gjorde att Njurunda fick löpa mycket utan boll och blev allt tröttare ju längre matchen led. Tror dom knappt hade något anfall i den andra halvleken, säger Martina Grönlund.
Mikaela Moen gjorde en bra insats i sin sista match för IFK Timrå. Nu väntar spel i division 1-laget Gamla Uppsala och studier. Ytterforwarden Tilda Jokioja svarade åter igen för en bra insats 

Njurunda IK - IFK Timrå 2 2-10
2018-08-09 - 19:00 - Gumsekullen
Målen: 0-1 Mikaela Jensen (10), 1-1 Hanna Rönngren (19), 1-2 Rosie Nilsson (25), 1-3 Rosie Nilsson (27), 1-4 Tilda Jokioja (39), 2-4 Lisa Nilsson (41), 2-5 Tilda Jokioja (46), 2-6 Olivia Sundström (49), 2-7 Mikaela Jensen (59), 2-8 Johanna Söderback (67), 2-9 Stina Forslund (78), 2-10 självmål (90).
Domare: Björn Sjöblad (inga problem i lättdömd match men missade att lägga in Olivia Sundströms 2-6-mål)
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så här gick det i kvällens matcher i Damtrean

(2018-08-09)
Så här gick det i kvällens omgång av Damtrean. Referat och matchfakta kommer så småningom (om jag hinner få tag i info plus kommentarer från lagens ledare vill säga innan timmen blir för sen för att slå en signal):

Fränsta IK - Heffnersklubban BK 2 4-1
Matchfakta

Matfors IF - Kovlands IF uppskjuten

Njurunda IK - IFK Timrå 2 2-10
Matchfakta

Söråkers FF - Sundsvalls DFF 2 2-1
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Röda Sundsvalls FF vann en jämn och målrik match mot blåvita Matfors IF på Thulevallen med 4-3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Röda Sundsvalls FF vann en jämn och målrik match mot blåvita Matfors IF på Thulevallen med 4-3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Frida Pedro satte Sundsvalls FF:s segermål i sin första match för året. Frida Pedro satte Sundsvalls FF:s segermål i sin första match för året.

Frida Pedro avgjorde målrik match på volley

(2018-08-02)
3-3 och bara ett par minuter kvar.
Då bredsidade årsdebuterande Frida Pedro in Sundsvalls FF:s segermål.
I anfallet innan hade hemmalaget Matfors träffat ribban...
– Nu vill vi vinna allt i höst, säger matchhjälten efter 4-3-segern.


Det blev målrikti och svängigt i den kvalmiga kvällen på Thulevallen mellan hemmalaget Matfors och gästande Sundsvalls FF.
Att det var två lag på den undre halvan syntes inte för det bjöds stundtals på fin fotboll där offensiven överglänste försvarsarbetet.
Lina Edberg gav gästerna ledningen tidigt i matchen innan Matfors vände kring halvtimmen spelad via Felicia Lust och Ebba Altevid.
Hemmaglädjen blev kortvarig för redan i minut 33 lyfte Sara Johansson in en frispark från 25 meter som smet in under Jenny Lundgrens ribba.
Cornelia Brodén återgav hemmalaget ledningen i den andra halvlekens första minut men SFF tog sedan över och kvitterade strax innan timmen via Elin Nordin. Ett mål som kom logiskt i det skedet.
Därefter var det en hel del MIF igen och Johanna Aikio hade ett mäktigt ribbskott från 4-3 med tre minuter kvar. I motanfallet gjorde istället årsdebuterande Frida Pedro 3-4 för gästerna sedan hon bredsidat in ett högerinlägg på volley. Nästan direkt på avspark fick hemmalaget en fin kvitteringschans men det blev ingen ren träff och dom röda gästerna kunde avgå med segern.
– Skönt att kunna vända två underlägen till seger men Matfors var bra och vi fick jobba hårt för segern, säger SFF:s tränare Stefan Edberg.
– Tycker synd om tjejerna. Vi var helt klart värda minst en pinne sett till vår prestation men så här är det när man ligger där vi ligger i tabellen. Man får inget med sig, säger Matfors tränare Magnus Östman besviket.

Se mer:
• Lokalfotbollen intervjuar matchhjälten Frida Pedro
• ...och även Sundsvalls FF:s tränare Sefan Edberg

Fler videointervjuer plus fler bilder kommer så snart jag fått ordning på tekniken.

Matfors IF - Sundsvalls FF 3-4
2018-08-02 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Lina Edberg (7), 1-1 Felicia Lust (28), 2-1 Ebba Altevid (31), 2-2 Sara Johansson (33), 3-2 Cornelia Brodén (46), 3-3 Elin Nordin (58), 3-4 Frida Pedro (88).
Domare: Örjan Åström (bra)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emma Granström gjorde två av Söråkers mål i derbyt mot IFK Timrå 2. Emma Granström gjorde två av Söråkers mål i derbyt mot IFK Timrå 2.

IFK Timrå 2 hämtade in tvåmålsunderläge på slutet i derbyt – kvitterade på övertid

(2018-08-02)
IFK Timrå låg under hemma mot Söråker med 2-4 men lyckades komma ikapp i målprotokollet på slutet.
Mathilda Svensson kvitterade på stopptid.
– Tycker att vi var värda hela potten, sade båda lagens tränare, Timrå 2:s Michael Wahlroos och Söråkers assisterande Sven Lagerqvist efter matchen.


Många fina långskott

Söråkers damer har av hävd alltid haft svårt i derbymatcherna mot IFK Timrå 2. Men idag fick man en smakstart då Emma Granström gav gästerna ledningen redan i den andra minuten med ett distansskott.
Pådrivaren Erica Persson kvitterade efter kvarten spelad men Joanna Fuenzalida visade även hon att hon har bra löd i fötterna i den 21:a minuten och återgav Söråker ledningen. Lite drygt fem minuter senare var det åter kvitterat, på ett självmål.
Precis som i den första halvleken inledde gästernas Emma Granström med att hitta nätet med ett grannt långskott. Och med dryga timman spelad var det dags för IFK Timrå att göra självmål. Söråker hade sedan en boll inne till 2-5 men målet dömdes korrekt bort för offside.


Bortdömt och inte bortdömt

Istället kunde hemmatjejerna reducera till 3-4 och den här gången var det  Agnes Söderbergs tur att visa att ävem hon kan måla från distans.
Emma Lagerqvist kom sedan igenom och satte 3-5. Trodde alla. Men även det målet blev bortdömt för offside.
– Kan omöjligt ha varit offside på Emma när passningens slogs, dundrar Söråkers lagledare och assisterande tränare Sven Lagerqvist.
Söråker såg ändå ut att ta hem segern men så på stopptid spelade Agnes Söderberg fram Mathilda Svensson som satte kvitteringsbollen.
– Klar offside, men den här gången valde domaren inte att blåsa, suckar Sven Lagerqvist.
Han fortsätter:
– En jämn match men vi hade mest boll och var förtjänta av att vinna matchen, säger Lagerqvist.
– Vi inledde lite trevande men så fort vi satte fart på bollen hängde dom inte med. När vi inte gjorde det kom Söråkers spelare nära oss och med sitt fräna spel gjorde dom det svårt för oss. Spelmässigt är vi det bättre laget och borde vunnit men med tanke på att vi låg under med två mål får jag vara nöjd med en poäng, säger IFK Timrå 2:s tränare Michael Wahlroos.


Duktiga mittfältare

Agnes Söderberg på mitten var överallt på planen, Erica Persson dominerade på mitten samt ytterforwarden Tilda Jokioja visade en imponerande inställning i  IFK Timrå 2.
Emma Granström var tillsammans med Joanna Fuenzlida både bollvinnare och kreatörer på mitten hos Söråker.

IFK Timrå 2 - Söråkers FF 4-4
2018-08-02 - 20:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Emma Granström (2), 1-1 Erica Persson (15), 1-2 Joanna Fuenzalida (21), 2-2 självmål (27), 2-3 Emma Granström (52), 2-4 självmål (63), 3-4 Agnes Söderberg, 4-4 Matilda Svensson (90+1).
Domare: Fredrik Strese (höll bra nivå / blåste bara åt ett håll).
Publik: 80
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hattrick för Erica Höglund. Hattrick för Erica Höglund.

Kovland fortsätter att målfrossa i Damtrean – bara tre kvar till hundra

(2018-08-02)
Elitlaget SDFF:s bilaga kunde inte heller rubba seriesuveränen Kovland.
Det blev en ny storseger – denna gång med 10-0 och laget har nu bara tre mål upp till etthundra jämnt.
Erica Höglund bäste hemmaskytt med tre fullträffar. Ett hattrick alltså.


Den som trodde att Sundsvalls DFF:s bilaga skulle kunna lägga krokben på seriesuveränen Kovland fick snabbt bli varse. Redan i den fjärde minuten satte ex-SDFF:aren Ida Brännström 1-0. Med halvtimmen spelad ökade Erica Höglund på innan Jonna Wistrand satte trean innan paus.
Den andra halvleken blev sedan en målkavalkad då hemmalaget prickade in sju fullträffar. Agnes Cöster fullbordade målskyttet då hon i den 84:e minuten satte 10-0. Erica Höglund blev emellerrtid bäste målgörare med sitt hattrick och längst bak höll Sandra Sjögren ännu en nolla.
Kovland är nu bara tre mål från att nå etthundra fullträffar i årets damtrea.

texten kan komma att uppdateras vid återkoppling från lagens tränare.

Kovlands IF - Sundsvalls DFF 2 10-0
2018-08-02 - 19:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Ida Brännström (4), 2-0 Erica Höglund (30), 3-0 Jonna Wistrand (42), 4-0 Erica Höglund (56), 5-0 Erica Höglund (59), 6-0 Juni Lindblom (63), 7-0 Jonna Wistrand (73), 8-0 Lina Candell (77, straff), 9-0 Jenny Eriksson Palmgren (81), 10-0 Agnes Cöster (84).
Domare: Jan Öberg
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Vinst för jumbon? Snubblar serie-ledarna? Och vilka är starkast i Timråderbyt?

(2018-08-02)
Värmen håller i sig.
Det hindrer emellertid inte att det är höststart för Damtrean.
Kanske en sanning med modifikation då Njurunda och Heffnersklubban två tjuvstatade i måndags (läs nedan)
Så här spelas kvällens tre intressanta matcher:


Kovlands IF - Sundsvalls DFF 2
2018-08-02 - 19:00 - Ånäsvallen
Domare: Jan Öberg
Publik:
Matchfakta

Matfors IF - Sundsvalls FF 3-4
2018-08-02 - 19:00 - Thulevallen
Domare: Örjan Åström
Publik:
Matchfakta

IFK Timrå 2 - Söråkers FF 4-4
2018-08-02 - 20:00 - Timrå IP, konstgräs
Domare: Fredrik Strese
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Felicia Andersson svarade för två av Heffnersklubban 2:s mål. Felicia Andersson svarade för två av Heffnersklubban 2:s mål.

Nästjumbon Njurunda gav topplaget Heffnersklubban 2 full huggning

(2018-07-30)
Nästjumbon Njurunda höll 2-2 mot topplaget Heffnersklubban när mindre än tio minuter återstod på Gumsekullen.
Men då satte gästerna in ett ryck och prickade in tre fullträffar.
– Det satt väldigt hårt åt idag men Njurunda kämpade och slet och var ett bra lag som verkligen gav oss en match, säger Heffnersklubban 2:s tränare Ulrik Moen.


Damtreans höstomgång tjuvstartade med att nästjumbon Njurunda IK tog emot topplaget Heffnersklubban 2 på Gumsekullen. En given utgång? Nix! Fast det hade kunnat varit avgjort redan efter första kvarten. Gästerna öppnade starkt och Olivia Moen hade kunnat varit hattrickskytt redan efter en kvart men lite oflyt och en bra Njurundakeeper i form av Mathilda Axelstén Edström gjorde att det var mållöst. Det blev ändå Heffnersklubban 2 som tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Felicia Andersson. Riviga Selina Stolt satte sedan snyggt kvitteringen tio minuter senare och 1-1 stod sig till timmen då Amanda Wilhelmsson återgav gästerna ledningen. Bara för att se Selina Stolt kvittera för andra gången denna kvava afton.
Hemmalaget var sedan ytterst nära att ta ledningen efter en snabb kontring men istället kunde Heffnersklubban 2 5ta ledningen för tredje gången när Maja Kjellberg satte 2-3 i den 82:a minuten. Målet betydde "klubban" för Njurunda och "Klubban" kunde därefter sätta ytterligare två mål via Felicia Andersson och Olivia Moen, som till slut fick en retroaktiv utdelning.
– Det satt väldigt hårt åt idag. Vi brände många chanser men Njurunda kämpade och slet och var ett bra lag som verkligen gav oss en match men efter vårt 3-2-mål kunde vi mata på, säger Heffnersklubbans tränare Ulrik Moen.
– En kul match att spela. Synd att vi missade läget till att göra 3-2. När dom gjorde mål istället tog orken slut för oss. Med lite mer kondis blir det här bra. Viljan och glädjen finns så vi fortsätter att jobba på. Kul att vara igång igen efter sommaruppehållet, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.
Trion Maja Kjellberg på det centrala mittfältet, säkra mittbacken Tess Larsson och Anabda Wilhelmsson på kanten var bäst i Heffnersklubban 2.
Njurunda hade en duo som stod ut lite extra och det var redan nämnda målvakten Mathilda Axelstén Edström och tvåmålsskytten Selina Stolt.

Njurunda IK - Heffnersklubbans BK 2 2-5
2018-07-30 - 19:00 - Gumsekullen
Målen: 0-1 Felicia Andersson (23), 1-1 Selina Stolt (34), 1-2 Amanda Vilhelmsson (60), 2-2 Selina Stolt (74), 2-3 Maja Kjellberg (82), 2-4 Felicia Andersson (84), 2-5 Olivia Moen (90).
Domare: Björn Sjöblad (skötte sig bra)
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emma Westlund har gjort ett bra jobb sedan hon ersatt sin far Anders som tränare för Kovlands damer. Emma Westlund har gjort ett bra jobb sedan hon ersatt sin far Anders som tränare för Kovlands damer.

Kovlands damer helt outstanding efter våren:
"Vi spelar i fel serie"


(2018-07-27)
Sedan 2015 har Damtrean bjudit på överlägsna seriesegrare.
Men frågan är om inte årets upplaga av Kovlands IF kan komma att bli dom mest överlägsna vinnarna?
– Men så spelar vi egentligen i fel serie och inför hösten får vi tillbaka två av våra "supermorsor", säger succétränaren Emma Westlund.


Stöde IF vann Damtrean ifjol överlägset. 18 matcher, 18 segrar och 112-12 i målskillnad.
2016 tog Selånger FK 2 hem serien med 16 vinster och två oavgjorda på sina 18 matcher. Målskillnaden var 123-12.
2015 var det Kovlands IF:s tur att gå igenom Damtrean obesegrade, 17 trepoängare och ett kryss. Målskillnaden 79-9.
Med andra ord har det varit överlägsna seriesegrare senaste tre åren men frågan är om inte årets upplaga av Kovland kan komma att trumfa över dom alla? I halvtid leder man serien efter åtta segrar på lika många matcher och 87-0 i målskillnad. Detta ger ett mäktigt snitt på 11-0 per match!
– Men så spelar vi egentligen i fel serie, säger tränaren Emma Westlund.
För er som missat det blev Kovland tvångsnedflyttade till den lägsta lokala serien, d v s division 3 Medelpad, sedan man tackat nej till uppflyttning till division 1 Norrland efter att ifjol vunnit division 2 Mellersta Norrland i stor stil. Och med i stort sett samma trupp har man visat att man är några nummer för stora för spel i trean. Synd för bådde KIF-damerna och laget motståndare. Det lag som kom undan mildast var Fränsta, 0-5, medan Matfors fick på söta knölen med hela 24-0.
Lokalfotbollen tog ett snack med nye succétränaren Emma Westlund inför höststarten.

Ni leder serien överlägset och har vunnit dom flesta matcherna med stora siffror. Är det något lag som du ändå imponerats av?
– Tyckte Heffnersklubbans tjejer gjorde ett bra jobb mot oss, trots siffrorna (7-0, reds anm) så spelade dom fin fotboll och gjorde ett bra jobb i 90 minuter.

Hur ser ni på en evemtuell uppflyttning till div 2 nästa år?
– Det är i tvåan vi vill etablera ett lag så en uppflyttning ser vi positivt på.

Någon spelare som överraskat på dig i ditt eget lag. Någon som du på förhand inte riktigt räknat med?
– Jag måste lyfta fram Ida Cöster. Hon har en utvecklingskurva som bara pekar uppåt. Trots sin unga ålder, 15 år, så tar hon för sig bland dom äldre tjejerna och visar vad hon vill! Att hon dessutom är en egen "produkt" är vi lite extra stolta över!

Du har axlat din fader som tränare med bravur. Är det som du trodde eller enklare eller svårare. Och vad tycker du är främsta orsaken till er framgång?
– Tack! Mitt lag är ju i stort sett självgående och vi i ledarstaben har stor hjälp av alla rutinerade tjejer. Den främsta orsaken till framgång är emellertid det den alltid varit, och det är vår sammanhållning. Det är en otrolig stämning på varje match och träning. Det blir alltid munhuggning och stenhårt på träning då jag har ett gäng vinnarskallar. Men så fort man kliver utanför planen så är det goda miner och väldigt mycket skratt!

Några ändringar i truppen inför hösten?
– Vi är glada att kunna meddela att vi inte tappat några spelare inför hösten, trots att det varit klubbar som varit och dragit lite. Vi får dessutom tillbaka några av våra nyblivna supermorsor, Jenny Nordenberg och Marielle Bergman, och det är vi extremt glada för.

Har ni kört igång igen och har ni några träningsmatcher innan höststarten?
– Vi kom igång med träningarna igår men kommer inte att ha några träningsmatcher innan start, avslutar serieledarnas tränare Emma Westlund.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Birile Elias satte SDFF:s viktiga 2-1-mål. Birile Elias satte SDFF:s viktiga 2-1-mål.

Bra och sevärd match mellan SDFF 2 och jumbon Matfors

(2018-07-24)
SDFF 2 och jumbon Matfors uppskjutna match från våromgången gick av stapeln under tisdagskvällen.
Och lagen bjöd på en bra match där Elitettans bilaga till slut tog hem kampen med 4-1. En seger som sett till spelet kanske blev något mål för stor.
– Vi gör en bra prestation men SDFF hade några riktigt bra spelare som klev fram när det behövdes så det är inget att säga om deras seger, säger Matfors tränare Magnus Östman.


SDFF 2 och Matfors bjöd på en riktigt bra och sevärd tillställning i vårens uppskjutna match lagen emellan. Jumbon Matfors gav verkligen Elitettans bilaga en rejäl kamp på Kubikenborgs IP.
Men hemmalaget inledde starkt och redan den första minuten hade Sara Heimer och Matilda Jonsson varsitt friläge och i den andra kom ledningsmålet. Fanny Enström fick bollen ett par meter in på Matfors planhalva och satte fart mot målet och manövrerade sig hela vägen innan hon kallt avslutade till 1-0.
– Ett vackert och smart fotbollsmål men vi var inte alls på tårna där i inledningen, säger Matfors tränare Magnus Östman.
SDFF hade sedan bud på utöking men Jenny Lundgren i MIF-målet var på bästa bollmotarhumör och visade att hon inte bara är duktig i innebandymålet. Tyvärr för MIF försvinner hon snart ner till Mora för att rädda mindre bollar.
I mitten av halvleken började Matfors hitta in i matchen och precis innan halvtimmen kvitterade Felicia Lust. Glädjen blev dock inte långvarig. Bara fyra minuter senare återtog hemmalaget ledningen genom Birile Elias.
– Synd att vi inte kunde rida längre på framgången, säger Magnus Östman.
Matfors hängde bra med i svängarna och ett kvitteringsmål hade inte varit oförtjänt men ju längre matchen led vägde spelet över till SDFF och med dryga kvarten kvar kunde Sara Heimer sätta 3-1 och knappa tio minuter senare säkra segern definitivt då hon nickade in 4-1.
– Vi gör en bra prestation men SDFF hade några riktigt bra spelare som klev fram när det behövdes så det är inget att säga om deras seger, säger Magnus Östman.
– Jag är också nöjd med lagets prestation och tycker att det ser lovande ut för resterande säsong. Tycker att målvakterna i bägge lagen gjorde riktigt bra ifrån sig, Therese Åhlin hos oss och Jenny Nordlund i Matfors, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.

Sundsvalls DFF 2 - Matfors IF 4-1
2018-07-24 - 19:00 - Kubikenborgs IP
Målen: 1-0 Fanny Enström (2), 1-1 Felicia Lust (29), 2-1 Birile Elias (33), 3-1 Sara Heimer (72), 4-1 Sara Heimer (81). 
Domare: Roger Backlund (helt OK insats)
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lina Candell är inte bara målglad, hon gillar choklad också. Lina Candell är inte bara målglad, hon gillar choklad också.

Kovlandsduo i överlägsen ledning i Damtreans skytte-topp

(2018-07-19)
Ex-allsvenske Ida Brännström och Lina Candell har tagit ett rejält grepp om dom två topplatserna i Damtreans skytteliga.
Den målfarliga Kovlandsduon har prickat in 20 mål vardera. 

Så här är läget i skytteligan i halvtid:

20 mål:
Ida Brännström, Kovlands IF
Lina Candell, Kovlands IF

12 mål:
Thelma Bergkvist, Heffnersklubban BK 2

8 mål:
Fionida Rexhaj, IFK Timrå 2
Ida Cöster, Kovlands IF
Marlene Laggren, Kovlands IF

6 mål:
Marlene Ejerås, Kovlands IF

5 mål:
Amanda Vilhelmsson, Heffnersklubban BK 2
Jonna Wistrand, Kovlands IF

• Komplett skytteliga

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ida Brännström svarade för sex av Kovlands tio mål mot Timrå 2. Ida Brännström svarade för sex av Kovlands tio mål mot Timrå 2.

Kovland gjorde tvåsiffrigt på serietvåan – Ida Bränn-ström sexmålsskytt

(2018-06-28)
Ida Brännström gjorde sex av Kovlands tio mål i den avslutande vårmatchen då serietvåan IFK Timrå 2 slogs tillbaka på Ånäsvallen.
KIF leder serien överlägset med åtta segrar och 87-0 i målskillnad.


Kovland har gått på som en bulldozer i Damtrean under våren. Åtta segrar och 87-0 blev dom duktiga damernas facit.
Ikväll vann man hemma mot serietvåan IFK Timrå 2 med tvåsiffrigt! Ännu ett styrkebesked. Redan efter dryga halvtimmen stod det 5-0.
Målfarligast för kvällen var Ida Brännström med sex fullträffar. Ida som totalt gjort 20 mål trots att hon långt ifrån deltagit i alla matcher. Även Lina Candell har prickat in 20 bollar och delar därmed skytteligan med sin meriterade lagkompis.

Kovlands IF - IFK Timrå 2 10-0
2018-06-28 - 19:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Ida Brännström (9), 2-0 Ida Brännström (17), 3-0 Emelie Birgersson (19), 4-0 Ida Brännström (30), 5-0 Ida Brännström (36), 6-0 Marlene Ejerås (54), 7-0 Felicia Högkvist (61), 8-0 Felicia Högkvist (71), 9-0 Ida Brännström (84), 10-0 Ida Brännström (88).
Domare: Filip Lundberg
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Therese Nordlund gjorde hattrick när Fränsta tog andra raka segern. Therese Nordlund gjorde hattrick när Fränsta tog andra raka segern.

Hattrick av Therese Nordlund när Fränsta
tog andra raka segern


(2018-06-28)
Fränsta inledde Damtrean med sex raka utan seger.
Nu avslutade man våromgången med att ta sin andra raka seger, 7-0 mot Njurunda.
– Nästan lite synd att det är uppehåll i serien nu när vi kommit igång, säger Fränstas tränare Peter Larsson.


Det är inte varje gång Therese Nordlund kan vara med. Hon var med i förra matchen då Fränsta tog årets första seger och satte då öppningsmålet.
Ikväll prickade hon in ett hattrick när FIK tog andra raka segern när Njurunda kom på besök till Myggvallen.
Tilda Sundberg gav hemmalaget ledningen strax innan kvarten spelad och i slutet av den första halvleken klev Theres fram. Först satte hon 2-0 och dryga minuten senare nickade hon in trean. Två tunga mål.
Sanna Edlund ökade på till 4-0 tio minuter in i andra innan Therese Nordlund fullbordade sitt hattrick med dryga timman spelad då hon drog på en rejäl långrökare.
Frida Poromaa fastställde sedan slutsegern till 7-0 med sina två avslutande mål.
– Vi var numret större hela matchen och rullade fin fotboll i 90 minuter. Lite överraskande gjorde vi fler mål i motvinden än när vi hade den i ryggen. Men vi höll bollen efter marken och behärskade den svåra vinden bra, säger Fränstas tränare Peter Larsson.
Han fortsätter:
– Nästan lite synd att det är uppehåll i serien nu när vi kommit igång.
Hela Fränstalaget ska ha beröm men det går inte att undgå att nämna Therese Nordlund vars tyngd, spelskicklighet och rutin betyder mycket för laget.
– Vi gjorde så gott vi kunde och kämpade på trots skador och få spelare. Nu förtjänar vi alla lite vila och läka ihop under matchuppehållet så kommer vi tillbaka. Aldrig att vi tappa hoppet utan vi ska kriga vidare och kämpa oss till att få resultat för vårat slit, säger Njurundas tränare Linnéa Berg, vars lag ligger nästjumbo med lika många poäng som Matfors under sommaruppehållet.

Fränsta IK - Njurunda IK 7-0
2018-06-28 - 19:00 - Myggvallen
Målen: 1-0 Tilda Sundberg (14), 2-0 Therese Nordlund (43), 3-0 Therese Nordlund (45), 4-0 Sanna Edlund (56), 5-0 Therese Nordlund (66), 6-0 Frida Poromaa (77), 7-0 Frida Poromaa (85).
Domare: Roger Backlund (syntes inte så mycket, d v s bra!)
Publik: 58
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anna Torstensson öppnade målskyttet. Anna Torstensson öppnade målskyttet.

Kryss i Sundsvallsderbyt mellan SDFF 2 och SFF

(2018-06-28)
Sundsvalls DFF 2 och Sundsvalls FF bjöd inte på någon charmant fotboll på det hala gräset på Kubikenborgs IP.
Få målchanser men många inkast blev det i en tillställning som slöt 1-1.
– Det här var en dålig fotbollsmatch, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.


Enda krysset i den avslutande omgången kom mellan SDFF 2 och Sundsvalls FF på en hal och svårspelad Kubenplan.
Gästerna tog ledningen efter 20 minuters spel sedan Anna Torstensson hittat rätt med ett skott i andravågen efter en hörna.
I den 64:e minuten kvitterade 15-åriga Isabell Pelosio via en halkande bortakeeper och in.
SDFF 2 hade sedan en nick i nät med bara fem minuter kvar men målet korrekt bortdömt för offside.
Något skön spel bjöds det inte på. Endera fastnade bollen i vätan eller så gled den bara iväg, ofta till inkast.
Hemmalaget hade det mesta av det lilla konstruktiva spel som ändå bjöds på men hade svårt att bryta ner ett stabilt SFF-försvar.
– Skulle något av lagen vunnit så hade det varit SDFF då dom hade mer av spelet än oss. Vi kom inte alls upp i vår nivå. Det här var på det hela taget en dålig fotbollsmatch, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Sundsvalls DFF 2 - Sundsvalls FF 1-1
2018-06-28 - 19:00 - Kubikenborgs IP
Målen: 0-1 Anna Torstensson (21), 1-1 Isabell Pelosio (64)
Domare: Andrea Björs (godkänd i sin debut)
Publik: 20
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linda Nordins två snabba mål fixade Söråkers seger. Linda Nordins två snabba mål fixade Söråkers seger.

Linda Nordin tvåmålsskytt när Söråker nollade Heffmersklubban 2

(2018-06-28)
Söråker har gått tungt ett tag.
Men i afton lyckades man lägga topplaget Heffnersklubban 2 på rygg.
Matchhjälte blev veteranen Linda Nordin som inom loppet av två minuter målade dubbelt.
– Tror inte heller att vi släppte till någon målchans, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.


Efter sex raka segerar i inledningen av serien fick nu Heffnersklubban 2 emottaga sin andra förlust sedan miittenlaget Söråker nollat gästerna samtidigt som veteranen Linda Nordin, 34, målade dubbelt inom loppet av två minuter strax innan halvtimmen. Först petade hon in en målvaktsretur och därefter från samma position framför målet styrde hon in ett inspel från kanten.
– När vi möter Heffnersklubban brukar det vara jämnt och två lag som alltid försöker att rulla boll. Så även idag. I första var vi det lag som hade mest boll och flest anfall och 2-0 var rättvist, säger Söråkers ass. tränare/ lagledare Sven Lagerqvist.
Sven fortsätter:
– I andra hade Heffnersklubban mer boll och vi kom inte alls igång, många felpass och inga direkta målchanser. Dom kämpade och vann flest närkamper och andrabollar, men vår duktiga backlinje höll dom utanför straffområde. Tror inte vi släppte till någon målchans. I slutet av matchen kom vi igång igen och kunde bevaka ledningen och vinner, tycker vi rättvist! Såklart skönt att få vinna igen, efter några mindre bra matcher! Heffnersklubban är alltid kul att möta, bra stämning på plan och bland ledarna, avslutar Sven Lagerqvist.

Söråkers FF - Heffnersklubban BK 2 2-0
2018-06-28 - 19:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Linda Nordin (27), 2-0 Linda Nordin (29).
Domare: Hussein Abukar Osman (godkänd).
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ida Brännström svarade för sex av Kovlands tio mål mot Timrå 2. Ida Brännström svarade för sex av Kovlands tio mål mot Timrå 2.

Slutsignal:
Så gick det i sista våromgången


(2018-06-28)
Kovland fortsätter att vinna i Damtrean.
Ikväll kom seger nummer åtta, denna gång åter med stora siffror trots att det var serietvåan IFK Timrå 2 man mötte.


Så här gick det i kvällens matcher:
Fränsta IK - Njurunda IK 7-0 Matchfakta
Kovlands IF - IFK Timrå 2 10-0 Matchfakta
Sundsvalls DFF 2 - Sundsvalls FF 1-1 Matchfakta
Söråkers FF - Heffnersklubban BK 2 2-0 Matchfakta

Scrolla uppåt påsidan för matchreferat.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovland vann seriefinalen i Damtrean mot Heffnersklubban 2 med klara 7-0. På bilden poserar sex av kvällens sju målskyttar. Fr v Agnes Cöster, Ida Cöster, Jonna Wistrand, Marlene Ejerås, Jenny Eriksson Palmgren samt Felicia Högkvist. På bilden saknas Lina Candell. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kovland vann seriefinalen i Damtrean mot Heffnersklubban 2 med klara 7-0. På bilden poserar sex av kvällens sju målskyttar. Fr v Agnes Cöster, Ida Cöster, Jonna Wistrand, Marlene Ejerås, Jenny Eriksson Palmgren samt Felicia Högkvist. På bilden saknas Lina Candell. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Sju mål och sju målskyttar när Kovland tog hem seriefinalen mot Heffners-klubban 2 – och fortsätter att hålla tätt

(2018-06-21)
Kovland och Heffnersklubban 2 var fullpoängare när lagen möttes i kvällens seriefinal på HK-vallen.
Men gästerna var obevekliga och efter 7-0 ståtar man nu med en målskillnad på 77-0.
– Låter kanske konstigt men jag är mer stolt över nollan än dom 77 målen framåt, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Soligt, varmt och seriefinal påå Nya HK-vallen under måndagen mellan dom två fullpoängarna Kovland och Heffnersklubban 2.
Redan efter elva minuter hade Kovland visat vart skåpet skulle stå. Då stod det 0-2 på resultattavlan efter mål av Lina Candell och Marlene Ejerås.
Därefter blev det stilltje i målskyttet då Heffnersklubban försvarade sig på ett bra sätt. KIF kom ofta runt på kanterna men avsluten inne i mitten saknade skärpa. Så även i skotten. Sandra Hådén i Heffnersklubban gjorde det också bra även om det inte alltid var "by the book" i målvaktsskolan.
Agnes Cöster återupptog målandet fem minuter in i andra och sedan rullade det på fram till Felicia Högqvists 7-0 i slutminuten.
Sju mål och sju målskyttar tillhör ovanligheten även om domaren var snäll och gav Felicia Högkvist även Ida Cösters 6-0-mål. Övriga målgörare var Jenny Eriksson Palmgren och Jonna Wistrand. Och längst bak höll Sandra Sjögren ännu en gång nollan. KIF-målvakterna har vägrat att tittja sina nät under hela våren.
– 77-0 i målskillnad är mäktigt. Låter kanske konstigt men jag är mer stolt över nollan än dom 77 målen framåt, säger Kovlands tränare Emma Westlund i en intervju med Lokalfotbollen.
Heffnersklubban 2:s tränare Ulrik Moen var imponerad av Kovland:
– Ett mycket bra lag men jag tycker ändå att vi står upp bra mot ett lag med så många duktiga spelare som även har stor rutin, mer tyngd och kunnande. Vi får ta lärdom av den här matchen och nu vet vi vad vi behöver träna på.

Se mer:
• Lokalfotbollen intervjuar Kovlands tränare Emma Westlund om matchen och 77-0 i målskillad

Heffnersklubbans BK - Kovlands IF 0-7
2018-06-25 - 19:00 - Nya HK-vallen
Målen: 0-1 Lina Candell (7), 0-2 Marlene Ejerås (11), 0-3 Agnes Cöster (50), 0-4 Jenny Eriksson Palmgren (54), 0-5 Jonna Wistrand (71), 0-6 Felicia Högkvist (egentlige Ida Cäster) (83), 0-7 Felicia Högkvist (90).
Domare: Daniel Lundgren (lät spelet flyta på, syntes inte så mycket)
Publik: 66
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jenny Eriksson Palmgren nickar in 4-0 för Kovland på hörna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jenny Eriksson Palmgren nickar in 4-0 för Kovland på hörna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jonna Wistrand driver in i Heffnersklubbans straffområde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jonna Wistrand driver in i Heffnersklubbans straffområde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Emelie Birgersson utmanar Sime Hesso. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Emelie Birgersson utmanar Sime Hesso. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Therese Nordlunds ledningsmål var en praktpärla. Therese Nordlunds ledningsmål var en praktpärla.

Sjunde gången gillt när Fränsta tog första segern: "Äntligen tre poäng"

(2018-06-21)
I den sjunde matchen kom den!
Efter som bäst två kryss kunde Fränsta ta sin första seger i årets damtrea efter 3-2 på Thulevallen i Matfors.
– Äntligen tre poäng! Och vi vinner rättvist, säger Fränstas tränare Peter Larsson.


Trots att lagen skapade flera bra målchanser, framförallt gästande Fränsta, stod sig hela den första halvleken mållös.
I den andra ryckte Fränsta åt sig en tvåmåls-ledning direkt i upptakten av den andra efter mål av Therese Nordlunds praktträff och Eva Skarpsvärd Olssons 0-2.
Cornelia Brodén reducerade för Matfors med knappa 20 kvar men det tog Nora Persson bara sju minuter att släcka hemmahoppet igen.
Men Matfors gav aldrig upp och med tio minuter kvar satte Linn Lundgren 2-3.
– Men vi lyckades inte få till någon riktigt het kvitteringschans men jag är ändå nöjd med att vi kunde komma tillbaka och göra match av det hela efter dom två snabba baklängesmålen tidigt i andra, säger Matfors tränare Magnus Östman.
– Äntligen tre poäng! Vi var klart bättre än Matfors första halvan och borde ha satt en tre-fyra bollar. Nu fick vi utdelning retroaktivt med två mål tidigt i andra istället. På slutet blev det lite spänning när dom reducerade till 3-2 men vi höll undan och vinner rättvist, säger Fränstas tränare Peter Larsson.
Målskyttarna bäst i Fränsta medan målvakten Olivia Weidman samt dom båda Nilsson, Anna och Sofie, visade hög klass i Matfors.

Matfors IF - Fränsta IK 2-3
2018-06-21 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Therese Nordlund (48), 0-2 Eva Skarpsvärd Olsson (51), 1-2 Cornelia Brodén (71), 1-3 Nora Persson (78), 2-3 Lina Lundgren (81).
Domare: Hussein Abukar Osman (hela trion var mycket bra).
Publik: ingen som iddes räknade den
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linnéa Bergs Njurunda kryssade mot Söråker. Linnéa Bergs Njurunda kryssade mot Söråker.

Frän tillställning och bra målvaktsspel när Njurunda och Söråker kryssade

(2018-06-21)
Njurunda och Söråker bjöd på en chansrik och frän match på Gumsekullen där lagens målvakter höll nere siffrorna.

– Vi gav verkligen ett duktigt Söråker en rejäl match och ska inte skämmas för poängen, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.


Njurunda tog en överraskande poäng hemma på Gumsekullen mot Söråker. NIK tog ledningen i mitten av den första halvleken sedan Moa Persson hittat rätt. Gästerna kvitterade innan paus genom Amanda Vainio.
Den andra halvleken förblev mållös trots att båda lagen skapade chanser för mer.
För att vara en dammatch var den väldigt fysisk och det var även en hel del fult spel i form av efterslängar. Något som inte beivrades av domaren.
– Vi gjorde en grym match och vaskade fram en massa målchanser. Vi både ville och vågade ha boll och hålla den imom laget istället för att stressa bort den. Vi vågade även stå upp bra i närkampsspelet trots att det blev riktigt tufft emellanåt. Vi gav verkligen ett duktigt Söråker en rejäl match och ska inte skämmas för poängen, säger Njurundas tränare Linnéa Berg.
Det var många duktiga aktörer på planen men matchens lirare var målvakterna Ulrika Svensson i Njurunda och Wilma Ålund i Söråker som höll målskörden nere.

Njurunda IK - Söråkers FF 1-1
2018-06-21 - 19:00 - Gumsekullen
Målen:  1-0 Moa Persson (22), 1-1 Amanda Vainio (38).
Domare: Ahmed Haysow Mohamud (OK, men borde beivrat några efterslängar).
Publik: ingen som räknade den...
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Erica Persson svarade för två snygga mål. Erica Persson svarade för två snygga mål.

Kondition och styrka gav utslag när IFK Timrå 2 tog stabil seger

(2018-06-21)
IFK Timrå fick ett tidigt mål mot Sundsvalls FF och kunde ta en stabil 4-0-seger på Balders konstgräs sedan Erica Persson svarat för två av målen, ett i vardera halvleken.
– Vi vinner mycket på vår kondition och att vi var lite mer fysiskt starka än dom, säger Timrås tränare Martina Grönlund.


Sundsvalls FF inledde bra direkt på avspark och pressade tillbaka gästande Timrå 2.
Men bara för en kort stund, sedan satte veteranen Rosie Nilsson 0-1 och även om Timrå hade lite besvär med hemmalaget:s snabba anfallare tog man ett stabilt grepp om matchen och i den 37:e minuten utökade Erica Persson ledningen till 0-2.
Direkt efter pausvilan var det dags för 15-åriga löftet Tilda Jokioja att presentera sig då hon gjorde 0-3.
I mitten av halvleken satte Erica Persson sitt andra mål och fastställde gästernas seger till 0-4.
– Återigen så vinner vi mycket på vår kondition och att vi var lite mer fysiskt starka än dom, säger Timrås tränare Martina Grönlund.
Hos segrarna plussar vi extra för målskyttarna. Tilde som var aktiv värre och Erica som höll hög klass matchen igenom.

Sundsvalls FF - IFK Timrå 2 0-4
2018-06-21 - 19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Rosie Nilsson (3), 0-2 Erica Persson (37), 0-3 Tilda Jokioja (47), 0-4 Erica Persson (67).
Domare: Filip Lundberg
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i kvällens matcher – poäng för Njurunda

(2018-06-21)
Så här gick det i kvällens matcher i Damtrean.
Referat kommer under midsommar om jag hinner få tag i lagens tränare/ledare innan klockan är för sent slagen. 


Matfors IF - Fränsta IK 2-3
2018-06-21 - 19:00 - Thulevallen
Mål Matfors: Lina Lundgren och Cornelia Brodén
Mål Fränsta: Eva Skarpsvärd Olsson, Nora Persson och Therese Nordlund.
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik:
Matchfakta

Njurunda IK - Söråkers FF 1-1
2018-06-21 - 19:00 - Gumsekullen
Målen:  1-0 Moa Persson (22), 1-1 Amanda Larsson Vainio (38).
Domare: Ahmed Haysow Mohamud
Publik: ingen som räknade den...
Matchfakta

Sundsvalls FF - IFK Timrå 2 0-4
2018-06-21 - 19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Rosie Nilsson (3), 0-2 Erica Persson (37), 0-3 Tilda Jokioja (47), 0-4 Erica Persson (67).
Domare: Filip Lundberg
Publik: 37
Matchfakta


2018-06-25:
19:00 Heffnersklubban BK 2 - Kovlands IF

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emma Granström satte kyligt straffen till 2-2 i slutminuterna. Emma Granström satte kyligt straffen till 2-2 i slutminuterna.

Sen straff räddade Söråker – Emma Granström kylig från elva meter

(2018-06-17)
Fränsta ledde med 2-1 när det bara återstod ett par minuter på Myggvallen.
Då fick gästande Söråker en straff.
Och den satte Emma Granström kyligt.
– Solklar straff från den vinkeln vi står, medan Fränstaledarna inte oväntat hade en annan uppfattning, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.


Ett taggat Fränsta tog tag i matchen direkt från avspark och vann alla närkamper och gjorde det allmänt svårt för gästande Söråker under hela den första halvleken. Men trots alla chanserna var det bara Evelina Gunnarsson som hittade in med en boll bakom storspelande Wilma Ålund efter en tilltrasslad situation efter en hörna.
Söråker spelade upp sig efter paus och satsade på lyftningar in i Fränstas straffområde och tio minuter in i andra hamnade en boll framför fötterna på Alva Byström som fick hela målet öppet och satte kvitteringen.
Gästerna fortsatte att skapa chanser men Fränsta stack upp i en och annan motstöt och i mitten av halvleken vann man boll på mitten och avancerade framåt innan Josefin Persson drog på ett skott från distans som satte perfekt i krysset.
Hemmalaget såg ut att kunna behålla ledningen matchen ut men i slutet kom Linn Öberg igenom men blev fälld av FIK-målvakten Alicia Larsson och domaren dömde straff, och det utan något TV-repris.
– Solklar från den vinkeln vi står, medan Fränstaledarna inte oväntat hade en annan uppfattning, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
Emma Granström klev fram till straffpunkten och behärskat satte dit kvitteringen.
– I första hade vi svårt att både hantera Fränstas kontringar och den svårbemästrade planen. Efter några sanningens ord i paus tog vi tag i det hela och hade det mesta av spelet. All heder åt Fränsta som verkligen ville vinna idag. Ger även en eloge till våra tjejer som tog sig i kragen i andra halvlek och kämpade till sig poäng, säger Sven Lagerqvist.
– Vi spelade fin fotboll och borde avgjort i första halvlek med tanke på våra chanser. Trodde nog sedan att Josefins fina mål i andra skulle räcka till seger men så fick dom den där straffen, suckar Fränstas tränare Peter Larsson.
Söråkers målvakt Wilma Ålund redan nämnd och överbetyg även till hårt kämpande Joanna Fuenzalida på mitten. Ett extra omnämnande även till Linn Öberg för att hon gick in i närkampen som ledde fram till straffen.
I Fränsta berömmer vi hela laget, speciellt för deras första halvlek där dom kunnat punkterat matchen.

Fränsta IK - Söråkers FF 2-2
2018-06-17 - 18:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Evelina Gunnarsson (34), 1-1 Alva Byström (55), 2-1 Josefin Persson (68), 2-2 Emma Granström (88. straff).
Domare: David Lundgren (hade inte sin bästa dag, inkonsekvent)
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fem nya mål av Lina Candell. Fem nya mål av Lina Candell.

Kovland fortsätter att målkalasa – fem mål på
sju minuter gav till slut
en 13-0-seger


(2018-06-17)
Sex segrar och 72-0 i målskillnad.
Kovland går på värre  än Robocop i damtrean och krossar sina motståndare en efter en.
Idag blev det en ny storseger - 13-0 mot Njurunda.


Kovland går på som värsta Robocop i damtrean.
Idag blev det en ny storseger –13-0 mot Njurunda där man efter tretton minuters "måltorka" exploderade med fem mål på sju minuter. Därefter rullade det bara på. Speciellt då för Lina Candell som svarade för hela fem av fullträffarna medan Ida Brännström och Ida Cöster snickrade till varsitt hattrick.
Kovland ståtar nu med makalösa 72-0 i målskillnad på sina sex segermatcher. Men även Heffnersklubbans unga andralag har full pott, men lite mer beskedliga 32-10 i målskillnad. Den 25 juni möts lagen i stor seriefinal på Nya HK-vallen.

• Se matchen på ST-TV

Kovlands IF - Njurunda IK 13-0
2018-06-17 - 18:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Ida Cöster (12), 2-0 Lina Candell (14), 3-0 Ida Brännström (15), 4-0 Lina Candell (17), 5-0 Ida Cöster (19), 6-0 Lina Candell (29), 7-0 Jenny Eriksson Palmgren (43), 8-0 Ida Brännström (47), 9-0 Ida Brännström (68), 10-0 Jenny Eriksson Palmgren (71), 11-0 Lina Candell (74), 12-0 Ida Cöster (80), 13-0 Lina Candell (84).
Domare: Jan Öberg
Publik: 22
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Målrikt på Balders när Sundsvalls FF
tog emot Heffnersklubban 2


(2018-06-17)
Det var länge jämnt i den målrika matchen uppe på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och topplaget Heffners-klubban 2 innan gästerna kunde dra ifrån och till slut vinna med 7-3.

Det blev en målrik tillställning på Balders konstgräs under söndagskvällen. Hela tio mål tillverkades varav sju för gästande topplaget Heffnersklubban 2.
Men Sundsvalls FF hängde länge med men när Maja Kjellberg satte 2-4 på straff med knappa halvtimmen kvar rann det iväg till 3-7 och sjätte segern på lika många matcher var bärgad.
Olivia Johansen-Moen målsugnas med trenne fullträffar, hattrick alltså.

Sundsvalls FF - Heffnersklubban BK 2 3-7
2018-06-17 - 18:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Olivia Moen (13), 0-2 Thelma Bergkvist (18), 1-2 Ebba Vilhelmsson (21), 1-3 Felicia Andersson (31), 2-3 Lina Edberg (37), 2-4 Maja Kjellberg (65, straff), 2-5 Thelma Bergkvist (68), 2-6 Olivia Johansen-Moen (69), 3-6 Jana Akkaoui (77), 3-7 Olivia Johansen-Moen (89).
Domare: Örjan Åström
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sandra Sjögren höll nollan i 120 minuter mot div 1-laget Östersund. Det krävdes straffar för att få hål på den storspelande hemmakeepern. Sandra Sjögren höll nollan i 120 minuter mot div 1-laget Östersund. Det krävdes straffar för att få hål på den storspelande hemmakeepern.

Svenska cupen:
Kovland nära att slå ut division 1-lag ur Svenska Cupen – föll på straffar

(2018-06-09)
Kovlands IF, hemmahörande i Damtrean, mot division 1-laget IFK Östersund i Svenska Cupen på Ånäsvallen.
Skrattmatch?
Nej, verkligen inte.
KIF höll 0-0 över både ordinarie tid och förlängning.
Men fick sedan ge sig efter straffar.
– Men vi gör en jätteinsats, jag är så otroligt stolt över tjejerna, säger KIF-tränaren Emma Westlund. 


Skiljde två divisioner mellan lagen

Kovland skulle egentligen ha spelat division 1-fotboll men tackade nej till uppflyttning av olika anledningar efter att ha vunnit division 2 Mellersta Norrland. Nu blev man istället tvångsnedflyttade till den lägsta lokala serien och där har man visat sig totalt överlägsna och har t ex inte släppt in ett enda mål bakåt.
Intressant möte således med division 1-klubben IFK Östersund i Svenska Cupen på Ånäsvallen under lördagen.
Och den som trott på en skrattmatch för jämtskorna två divisioner högre upp fick en knäpp på näsan. Hemmatjejerna stod upp mycket bra, inte minst defensivt, och framåt var man ytterst nära att ta en tidig ledning genom Lina Candell.
Östersund hade mest boll men KIF var inte helt ofarliga i sina motstötar men man väntade att division 1-lagets bättre ork skulle ge utslag mot dom mer "motionsspelande" Kovlandsdamerna. Men icke! 0-0 efter fulltid.
Inte heller under den halvtimmes långa förlängningen vek hemmadamerna ned sig utan kämpade oförtrutet vidare även om man inte förmådde skapa något framåt för att avgöra matchen. Det hela fick avgöras på straffar efter 120 mållösa minuter.


Östersundsmålvakten hjälte i straffläggningen

Hemmalaget drog lotten att inleda straffsparkandet. Petra Blückert satte den första stramaren, Åse Perman kvitterade för Östersund. Felicia Högkvist gjorde sedan inte heller något misstag, 2-2. Det gjorde inte heller Molly Mårtensson. Rutinerade Jonna Wistrands tur men Kelsey Devonshire gick åt rätt håll och räddade grant. Josefin Håkansson gav sedan Östersund momentum då hon satte sin "elfmeter". Emelie Birgersson klev nu fram för KIF – och daskade sin straff olyckligt i ribban! En kylig Amanda Löfgren gav sedan inte den under matchen storspelande Sandra Sjögren mellan stolparn någon pareringschans utan skickade sitt IFK Östersund vidare till nästa omgång i Svenska Cupen.
– Men vi gör en jätteinsats, jag är så otroligt stolt över tjejerna. Dom visar sånt hjärta idag över hela planen, finns ingen anledning att vara missnöjd! Vi visar att vi absolut tillhör de högra serierna säger Kovlandstränaren Emma Westlund.
Man kan inte undgå att bli imponerad av er insats.
– Ja jag är imponerad själv, dessutom med ett halvlytt lag, men ingen kände efter utan använde pannbenet!!! Krigare hela bunten, säger Emma Westlund.
Några du vill plussa för?
– Svårt att ta ut någon som är bäst när alla gör sitt yttersta, men Sandra (Sjödgren) i målet storspelar och Jonna (Wistrand) sliter ju som ett djur, kan inte ens tänka mig hur många kilometer hon sprang igår. Även systrarna Cöster visar vilken klubb som tillhör deras hjärta!! 
Rättvist med Östersundsseger?
– Tycker absolut inte Östersund var spelförande, vi har minst lika bra spel och fina målchanser, det är väl orken som skiljer oss åt egentligen, avslutar Emma Westlund.

Kovlands IF - IFK Östersund 0-0, 2-4 efter straffar.
2018-06-09 - 13:00 - Ånäsvallen
Straffar: 1-0 Petra Blückert,  1-1 Åse Perman, 2-1 Felicia Högkvist, 2-2 Molly Mårtensson, missJonna Wistrand, 2-3 Josefin Håkansson, miss Emelie Birgersson, 2-4 Amanda Löfgren.
Domare: Andreas Wiklander
Publik: 89
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Erica Höglund och hennes Kovland målfrossade även mot Söråker. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Erica Höglund och hennes Kovland målfrossade även mot Söråker. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Lina Candell svarade för fyra av Kovlands mål. Lina Candell svarade för fyra av Kovlands mål.

Så gick det i kvällens matcher – ny storvinst för Kovland och Njurunda tog in första seger

(2018-06-07)
Njurunda tog säsongens första seger sedan man hemma på Gumsekullen vänt underläge 2-4 mot Sundsvalls FF till en 6-4-seger.
Kovland fortsätter målkalasa. Ikväll 9-0 på Söråkers fräscha konstgräs.
– Dom stora siffrorna till trots är Söråker det bästa laget vi mött hittills men samtidigt gjorde vi själva en bra match och många fina mål, säger KIF-tränaren Emma Westlund. 


Under uppdatering. Tyvärr är det fortfarande svårt för många klubbar att lämna ifrån sig resultat och målskyttar vilket medför att jag får jaga dessa uppgifter istället för att hinna ringa runt till lagens tränare/ledare. Utan kontakt med ledare är det svårt att få till vettiga matchreferat plus att dom blir sena. Hade nog hoppats på att lagen var mer intresserade av att få läsa om sina matcher. Jag hade dessvärre fel...

Matfors IF - IFK Timrå 2 1-7
2018-06-07 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Henna Lundberg (10), 1-1 Felicia Lust (23), 1-2 Henna Lundberg (39), 1-3 Johanna Söderback (40), 1-4 Henna Lundberg (43), 1-5 Stina Forslund (60), 1-6 Fionida Rexhaj (63), 1-7 Fionida Rexhaj (81).
Domare: Zia Nourozi
Publik: ?
Matchfakta

Njurunda IK - Sundsvalls FF 6-4
2018-06-07 - 19:00 - Gumsekullen
Målen: 1-0 Emelie Håkansson (18), 1-1 självmål (27), 1-2 Kerstin Blomberg (33), 2-2 Isabelle Bronemo (48), 2-3 Lina Edberg (52), 2-4 Lina Edberg (72), 3-4 Agnes Åsander (74), 4-4 Isabelle Bronemo (77), 5-4 Moa Kristina Persson (84), 6-4 Isabelle Bronemo (87).
Domare: Jesper Löf
Publik: 32
Matchfakta

Sundsvalls DFF 2 - Fränsta IK 1-1
2018-06-07 - 19:00 - Kubikenborgs IP
Målen: 1-0 Meja Wallentin (11), 1-1 Tilda Sundberg (31).
Domare: Omar Meqbil
Publik: ?
Matchfakta

Söråkers FF - Kovlands IF 0-9
2018-06-07 - 19:00 - Söråkers IP
Målen: 14’ 0-1 Agnes Cöster (14), 0-2 Lina Candell (24), 0-3 Marlene Laggren (33), 0-4 Lina Candell (53), 0-5 Lina Candell (55), 0-6 Marlene Ejerås (58), 0-7 Nathalie Jonasson-Collett (63), 0-8 Lina Candell (67), 0-9 Jonna Wistrand (78).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 60
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Coola Sara Johansson satte matchens enda fullträff. Coola Sara Johansson satte matchens enda fullträff.

Sara Johansson bröt
dödläget på Myggvallen och fixade segern till Sundsvalls FF


(2018-06-03)
Matchen var länge mållös på Myggvallen men i den 77:e minuten bröt gästernas Sara Johansson dödläget och satte enda målet.
Det betydde att segern och samtliga tre poäng gick till Sundsvalls FF.
För Fränsta var det fjärde raka förlusten och bara målskillnad skiljer nu från Njurunda och jumboplatsen. 


Fränsta IK - Sundsvalls FF 0-1
2018-06-03 - 19:00 - Myggvallen
Målent: 0-1 Sara Johansson (77).
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fionida Rexhaj satte Timrå 2:s segermål. Fionida Rexhaj satte Timrå 2:s segermål.

IFK Timrå 2 vände i den byiiga vinden hemma mot SDFF efter två snabba mål

(2018-06-03)
I den svårspelade byiga vinden ledde SDFF 2 när IFK Timrå 2 vände via två snabba mål kring timmen spelad.
– Vi hade ett par chanser att kvittera men hade inte marginalerna på vår sida, säger SDFF:s tränare Anders Heimer.


Andralagen i IFK Timrå och SDFF bjöd på en spännande match på Timrås konstgräs men spelet stördes något av dom hårda vindbyarna.
Gästerna tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Vera Dimberg. SDFF hade sedan bud även på ett andra mål men duktiga hemmamålvakten Sara Pettersson Sandrud avvärjde förtjänstfullt.
Timrå tog över i den andra halvleken och kring timmen spelad vände man matchen med två snabba mål genom Jonia Henriksson och Fionida Rexhaj och höll sedan försprånget hela vägen till slutsignalen.
– Vi hade ett par chanser att kvittera men hade inte marginalerna på vår sida. Nu får vi ladda om till matchen mot Fränsta på torsdag, säger SDFF:s tränare Anders Heimer.
Bäst i SDFF idag var Therese Åhlin i målet. Plus också till Lisa Hansen och Alva Jönsson.
I Timrå var redan nämnade målvakten Sara Pettersson Sandrud och målskyttarna Jonia Henriksson och Fionida Rexhaj dom främsta.

IFK Timrå 2 - Sundsvalls DFF 2 2-1
2018-06-03 - 17:00 - Timrå IP konstgräs
Målen: 0-1 Vera Dimberg (23), 1-1 Jonia Henriksson (58), 2-1 Fionida Rexhaj (63).
Domare: Filip Lundberg (bra i sin seniordebut)
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

STÖDE IF - SERIESEGRARE I DAMTREAN 2017.
STÖDE IF - SERIESEGRARE I DAMTREAN 2017.