NYHETER
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs. Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs.

Medskogsbron ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan: "Flyt" 


(2018-12-22)
Den enes bröd osv.
Det blir Medskogsbron som ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan 2019.
Detta trots att man "bara" kom femma i femman.
– Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, säger klubbens duktige målvakt Anton Stadling när han fått reda på att både Indal och Holm tackat nej till den vakanta platsen i fyran.


"Inte förtjänat platsen"
Kovlands IF tackade nej till fortsätt spel i Medelpadsallsvenskan.
Förfrågan gick därefter enligt turordningsprincipen till Indals IF och Holms SK. Men båda klubbarna tackade nej.
– Vi tappade sju spelare, varav sex tillbaka till IFK Sundsvall, så vi har inte tillräckligt stark trupp för att göra oss gällande i fyran, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Vi tackade nej, egentligen av två anledningar. Vi hade ett spelarmöte efter säsongen där vi tillsammans med spelartruppen bestämde oss för att bygga vidare i Medelpadsfemman på det vi påbörjat. Även om vi slutade på en helt okej position i tabellen så avslöjar väl vår prestation under höstsäsongen att vi inte är redo för division 4 ännu. Vi vill förtjäna en plats i en högre serie genom att ha spelat oss dit, förhoppningsvis har vi förtjänat det redan inför säsongen 2020, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Seriefemman ersätter
Seriesegrarna Matfors IF 2 var aldrig aktuella att få ta steget upp då Medelpadsallsvenskan bara är öppen för representationslag och det faktum att redan "Brukets Blås" A-lag spelar där.
Det blir nu istället seriefemman Medskogsbrons BK som ersätter.
– Medskogs har ju haft som mål att spela division 4-fotboll sen vi åkte ur för ett par år sedan. Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, och jag tycker att fyran ser lättare ut än vad den har varit på många år då det är så pass många Medelpadslag i trean. Vi lär ju inte vinna utan målet är nytt kontrakt och försöka locka mer ungdomar till Viforsen helt enkelt, säger lagets duktige målvakt Anton Stadling

Kovland tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan – ersätts av Medskogs?


(2018-12-19)
Kovlands IF tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan.
På grund av spelarbrist och för ung trupp.
Vilket lag som ersätter är i dagsläget oklart.
– Tackar Indal och Holm nej så tar vi chansen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Många turer...
Kovlands IF tvingas tacka nej till Medelpadsallsvenskan 2019. Spelarbrist och för ung spelartrupp anses vara orsaken. Nu blir det att starta om i sexan.
Vilket lag kommer då att ersätta? Där har turerna varit många under onsdagen. Först tackade IFK Sundsvall ja, därefter Selånger FK och nu senast Medskogsbron.
– Vi har en turordning som vi går efter och det är tabellen i årets Medelpadsfemma, dock bara representationslagen, säger Medelpads Fotbollsförbunds Roger Magnusson.
Medskogsbrons BK, som kom femma, är det lag som kommer på tur om Indal och Holm tackar nej.
– Vi kommer att tacka ja om dom tackar nej. Styrelsen och spelarrådet är på det klara med att vi ska ta chansen om vi erbjuds platsen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi anser att det är lättare att hänga kvar i fyran än att ta sig genom nålsögat att vinna femman. Tror också att det både är lättare att få nya spelare till klubben som det är att få behålla stommen där dom flesta verkar extra motiverade inför den kommande säsongen.

Hänger på Indal och Holm
Både Selånger och IFK Sundsvall är intresserade av att ta den vakanta platsen efter Kovland. Något som inte blir aktuellt nu när Medskogs tackar ja.
Nu hänger det alltså på huruvida Indal eller Holm beslutar. Dom senare har redan flaggat för att man tackar nej sedan man tappat sju spelare ur årets trupp. Inte heller Indal verkade alltför sugna på efter samtal med tränaren Dennis Hägg.
– Vi diskuterar frågan men det lutar åt ett nej för att både ledare och spelartrupp är inställda på division 5-spel även nästa år.
Beslutet måste vara förbundet tillhanda senast den 21 december så lagen har ett par dagar till att fundera på.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.

Åke Andersson fortsätter i Kuben
– får Haris Devic som spelande assisterande tränare


(2018-12-17)
Åke Andersson, 61, fortsätter som huvudtränare i Kuben trots nedflyttningen till Medelpadsallsvenskan.
Till sin hjälp får han Haris Devic som assisterande. 
34-åringen från Svartvik kommer även att finnas med på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på, säger lagledaren Olle Bohlin.


Kubikenborgs IF:s unga lag var chanslösa att hänga kvar i division 3.
Nu siktar man på att göra sejouren i Medelpadsallsvenskan kortast möjlig.
Åke Andersson, 61, blir kvar som huvudtränare och får Haris Devic från Svartvik som assistent. Den 34-årige allroundspelaren, från Svartvik, kommer även att finnas tillgänglig på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på och som går hem hos killarna, säger lagledaren Olle Bohlin.
Lagets interna skyttekung, Bleart Ugzmajli har gått motsatt väg som Haris Devic medan mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia väljer en av nästa års tuffaste motståndare för Kuben, Söråkers FF.
– Annars ser det ut som vi får behålla truppen. Det är några nya som är med och provtränar och som vi hoppas kunna göra klart med, säger Olle Bohlin.
En av dom som tränar med "Tigerränderna" är Danne Johansson, som även moderklubben Essvik är sugen att sätta tänderna i. Även ett par spelare från GIF:s U-lag är med och kör.
"All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF. "All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF.

Söråker värvar från Kuben och IFK Sundsvall – men riskerar att tappa bägge målvakterna

(2018-12-16)
Söråker har gjort klart med en "All Star-spelare" och en som provade på division 3-lir under säsongen.
Samtidigt ser det ut som om klubben kan tappa bägge sina målvakter.
– Dags att ge ungdomarna chansen då jag börjar blir gammal, säger succékeepern Mikael Gustafsson. 28 (!).

Lagt basketskorna på hyllan

Söråker siktar på att bli ett topplag även nästa år.
Nu har man värvat Uros Kalember från IFK Sundsvall. 20-åringen, som tidigare var en baskettalang av rang, satsar numera på fotbollen och kan spela såväl ytter som anfallare.
– Det känns riktigt skönt, har tränat med Söråker i ett par veckor nu och det är ett väldigt bra gäng med bra ambitioner. Jag hoppas att min fart, min energi och mitt driv hjälper laget att ta steget upp till trean nästa säsong, för det känns helt klart gångbart. Som sagt så har de redan ett bra lag, det såg man redan förra säsongen, så jag hoppas bara jag kan tillföra med ännu mer och göra laget ännu bättre. Jag har tidigare haft svårt att komma till bra mållägen, men jag kan säga att det redan blivit bättre efter några träningar med Söråker, dom har ett riktigt fint spel som verkligen passar mig som spelare.
Uros fortsätter:
– Basketskorna har jag lagt på hyllan, och nu är det fotboll som gäller. Spelar naturligtvis mycket basket på fritiden, men tycker fotbollen är roligare numera, säger Uros som förra helgen var med och lirade med Lokalfotbollens division 4 All Stars.


28 år och "för gammal"

Söråker har även värvat centrala mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia. 21-årige "Kalle" gjorde fyra matchen i trean den gångna säsongen med "Tigerränderna", vilka han nu får möta i Medelpadsallsvenskan den komna säsongen.
Ett aber dock för klubben är att man ser ut att kunna tappa högerbacken Oliwer Karlsson till Sund och båda sina målvakter, Mikael "G" Gustafsson och Joel Nilsson.
– Jag flaggade tidigt att det här var min sista säsong. Börjar bli gammal och det kan vara dags att ge ungdomarna chansen. Flickvännen pluggar i Östersund och eventuellt kommer jag att flytta dit. Men inget är hugget i sten ännu så jag stänger inga dörrar helt, säger den 28-årige (!) succé-målvakten Gustafsson.
Är bara att hoppas på att duglige "G" kommer på bättre tankar och kör på några säsonger till. Finns alldeles för få verbala och duktiga keeprar i distriktet som det är. Alldeles för många lägger av för tidigt! Även om man inte bhöver hålla på till man fyllt 54 som somliga...

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen. André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen.

Kubenspelare klar plus att rutinerad duo återvänder till Essvik – och hoppas på drömvärvning

(2018-12-15)
Essviks AIF värvar Kevin Wöhrman från Kuben plus att André Sjödal och Christian "Chippen" Isaksson återvänder till "Vallen".
Och tränaren Fredrik Martinsson hoppas på ett fjärde nyförvärv och en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning!

Essviks AIF tappar lovande mittbacken Ted Åkerlund till Svartviks IF men i gengäld går rutinerade André Sjödal den andra vägen över sundet. André som varit biorta några år från halvön och testat vingarna i både Kuben och "Blackbay". Dom senaste säsongerna dock förstörda av knäskador.
Återvänder efter ett par års nedvarvande i Matfors andralag gör också Christian "Chippen" Isaksson. En vältränad och motiverad "Chippen" håller god division 4-klass.
Men tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson håller tummarna och hoppas starkt på en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning. Han har varit med och tränat med oss i uppstarten i alla fall, säger "Snuvan".
Dessutom gjorde man klart med Kubens Kevin Wöhrman så sent somn igår och unge målvakten Fredrik Fälldin.
– Stor stark kille som kan spela både forward och mittback med bra tillslag på bollen. Fredrik vet jag inte så mycket om än mer än att han är ung och lovande, berömmer "Snuvan" som också avslöjar att det är fler spelare på väg in.
– Det är några som provtränat med oss så vi får se vad som händer.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år. Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år.

Tränarduon kvar i Matfors – Mario Berlin första nyförvärvet

(2018-12-12)
Tränarduon Tobias Sjölund och  Andreas Jonsson fortsätter i "Brukets Blå" efter årets tredjeplats i Medelpadsallsvenskan.
Man har även gjort klart med sitt första nyförvärv.
– Det är Mario Berlin som lämnar Ljustorp för oss och är en spelare som jag jagat i flera år, säger Andreas Jonsson.


Blommade ut under hösten

Efter en liten seg vårsäsong blommade Matfors ut under hösten och vann bland annat "El Fantastico", derbyt mot blivande seriesegrarna Lucksta med klara siffror efter en gedigen insats.
Nu räckte det inte ända fram till en kvalplats men väl en "bronsblecka", fyra poäng bakom tvåan Söråker.
Nu har "Brukets Blå" gjort klart med fjolårets tränarduo Tobias "Tobbe" Sjölnnd och Andreas Jonsson.
– Det stämmer att vi bli kvar, säger Andreas Jonsson.


Från Ljustorp till Matfors

Första nyförvärvet är i hamn och det är kantspelaren Mario Berlin som hämtats in från Ljustorps IF,
– Ser en enorm potential i Mario och det är lite upp till honom själv hur pass bra han vill bli den kommande säsongen. Har faktiskt jagat honom under en längre tid men det var först nu som det passade för båda parter att han tog steget till "Brukets Blå". Han besitter en fin teknik och snabbhet , god spelförståelse och är duktig på att slå ut sin gubbe. Tror att han i vår miljö kan utvecklas till en riktigt duktig poängspelare, säger Andreas Jonsson.
Andreas fortsätter:
– Med förstärkningen av Mario skulle jag vilja påstå att vi besitter en otroligt fin uppsättning av yttermittfältare/forwards så där känner vi oss redo inför säsongen. Vi har lyckats behålla hela truppen utom två från ifjol trots att vissa division 3-klubbar slitit vilt i våra spelare. Det tyder på att gruppen trivs tillsammans och tror på det som vi har på gång. Något som är otroligt glädjande.
Dom två som lämnat är försvarsspelaren Axel Drewsen som tar det "förbjudna" steget över till det nya division 3-laget och grannen Lucksta IF. Christian "Chippen" Isaksson återvänder till Essvik. "Chippen" valde dock under sina två år i klubben att spela med andralaget i division 5 där han var en av stöttespelarna bakom seriesegern där han tillförde det unga manskapet med både kompetens och rutin.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska duon träna IFK Sundsvall. "Två grabbar med IFK-hjärta", kommenterar sportchefen Mikael Kotermajer.
Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska duon träna IFK Sundsvall. "Två grabbar med IFK-hjärta", kommenterar sportchefen Mikael Kotermajer.

Olle och Claudio ny tränarduo när ex-alllsvenska IFK Sundsvall bygger nytt: "Vårt förstaspår"

(2018-12-10)
För första gången sedan tidigt 1960-tal är IFK Sundsvall nere i division 5.
Det blir den spelande duon Olle Nordberg och Claudio Moraga som i sina första tränaruppdrag ska lotsa den ex-allsvenska klubben tillbaka till fyran.
Till att börja med.
– Alla bra tränare ska väl börja någonstans, säger sportchefen Mikael "Kotten" Kotermajer.


Bygger nytt

Efter en tids sondering har IFK Sundsvall nu hittat duon som ska ta anrika ex-allsvenska IFK Sundsvall tillbaka till Medelpadsallsvenskan. Till att börja med.
Efter flera år med stora spelarförluster gick tappen ur tunnan ifjol då i stort sett hela A-truppen försvann. Trots samarbetet med Sund IF gick inte kontraktet att rädda trots en uppryckning i mitten av hösten.
Nu laddar man som sagt om och det blir duon Olle Nordberg och Claudio Moraga som ska lotsa kamraterna tillbaka upp i fyran. Båda har ett förflutet som både ungdomsspelare och seniorer i IFK men spelade ifjol ihop i Holms SK, en av konkurrenterna i Medelpadsfemman nästa år. Den som följer Lokalfotbollen vet också attOlle tog hem seriens skytteliga i år. Överlägset dessutom.
– Den här duon var faktiskt vårt förstaspår när vi sökte nya tränare. Dom kommer även att spela, säger sportchefen Mikael "Kotten" Kotermajer.


Tränarrookies

Det är två "tränarrookies" som tar över IFK Sundsvall efter degraderingen.
– Inget som vi ser som ett problem. Alla bra tränare ska väl börja någonstans och med den här duons fotbollskunskaper och sociala kompetens är vi övertygade om att vi träffat rätt, säger "Kotten".
När det gäller nyförvärv har man utöver Olle och Claudio gjort klart med ytterligare en kvintett. Samtliga från just Holm, utom en. Dessa är Johan Hallström, Oskar Palmqvist, Pontus Serrander, Robin Holmlund och Simon Mohlin,
– Men det är grabbar som lirat i IFK tidigare, sånär som på målvakten Mohlin som har IFK Timrå som moderklubb.
Klubben har fler tentakler ute, framförallt spelare med IFK-hjärta. Alltså lirare som varit i klubben tidigare och är sugna att föra IFK tillbaka.


Högt i tak

Hur kom det då sig att Olle Nordberg tog beslutet om att, tillsammans med Claudio Moraga, ta över som tränare för en anrika föreningen?
– Ja, det blev ett beslut från hjärta och mage. Har fostrats i IFK så det känns jättekul att til lslut kunna ställa upp och ge nått tillbaka, säger 36-åringen Nordberg.
Olle fortsätter:
– Jag och Claudio kommer köra som huvudtränare ihop vilket känns klockrent! Vi har kompat ihop tidigare och han har sidor som kompletterar mina. Det är lite ”brunkare” möter ”finlir” så det blir spännande att se var vi landar
Någon målsättning har man ännu inte satt. Rent sportsligt.
– Vi har inte satt oss ner och diskuterat dom sportsliga ambitionerna för 2019 ännu och har tyvärr inte koll på alla spelare från ifjol. Men vi kommer att köra igång med träningar så snart vi kan. Vår förhoppning är att många från årets lag vill vara kvar och vi har även några nya namn som kommer och provar under vintern.


Trotjänare fortsätter

I staben fortsätter lagledaren Lars Bodin och målvaktstränaren Anders "Aspen" Aspenrud.
– Ren lyx med två sådana kompetenta ledare som har rutn från såväl med- som motgång, kommenterar Olle Nordberg.
IFK Sundsvalls ekonomi är fortfarande inte "på topp".
– Vi gör inte det här för pengar. Vi ställer upp gratis utan vårt fokus är att få ihop ett härligt gäng där vi lirar för att det är roligt och älskar sporten. Dynamik och trivsel blir A och O och vi hoppas kunna ha en bra dialog med grabbarna om vart vi vill tillsammans. Vi vill bygga ett lag för framtiden, säger Olle Nordberg.
– Har som sagt aldrig tränat ett fotbollslag tidigare men har jobbat med ledarskap inom det civila, säger fortsätter den målfarlige anfallaren. 


Upptaktsträff efter nyår

IFK Sundsvall kommer att hinna med en träning innan jul och efter nyår blir det en upptaktsräff.
– Då kommer vi att bjuda in flera spelare som även kommer att provträna med oss. Det är redan flera före detta IFK-spelare som hört av sig till oss och vi till några andra. Det här kommer att bli spännande, avslutar Olle Nordberg, som alltså tillsammans med Claudio Moraga kommer att leda laget.

Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Nu kan ni se highlights från matchen mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå

(2018-12-10)

Nu kan du se hightlights från lördagens välgörenhetsmatch mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå.
Stort TACK till Fancisco Alvear DVD för den fina produktionen.
Klicka på länken nedan:

Klicka för att se hightlights från matchen

Välfyllda läktare gav ett rejät ekonomiskt tillskott till organisationerna SRF Synskadades Riksförbund och Barbros Barnbarn - hela 23 998 kronor att dela på. Stort TACK till alla som på olika sätt gjort detta möjligt. I förgrunden den assisterande domaren Santiago Bedoya Sierra. En av distriktets påläggskalvar som fick göra sin första match i år i Medelpadsallsvenskan som huvuddomare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Välfyllda läktare gav ett rejät ekonomiskt tillskott till organisationerna SRF Synskadades Riksförbund och Barbros Barnbarn - hela 23 998 kronor att dela på. Stort TACK till alla som på olika sätt gjort detta möjligt. I förgrunden den assisterande domaren Santiago Bedoya Sierra. En av distriktets påläggskalvar som fick göra sin första match i år i Medelpadsallsvenskan som huvuddomare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Lokalfotbollens och "Zulans" välgörenhetsmatch gav 23 998 kronor till SRF Synskadades Riksförbund och ideella föreningen Barbros Barnbarn!

(2018-12-08)

Matchen är sedan några timmar slut.
Nu har vi räknat hur stora intäkterna blev.
SRF Synskadades Riksförbund och den lokalt ideella föreningen Barbros Barnbarn får dela på 23 998 kronor.
–  Om ni visste hur många som vi kan hjälpa för dessa insamlade pengar, säger en av grundarna till Barbros Barnbarn Anna-Karin Eriksson Warnerud.


Nästan 24 000 kronor lyckades vi, Lokalfotbollen.nu och Nermin Zulovic, samla in till SRF Synskadades Riksförbund och den lokalt ideella föreningen Barbros Barnbarn i samband med vår välgörenhetsmatch mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå i Nordichallen.
Det blir dessa två organisationer som får dela på 23 998 kronor.
–  Om ni visste hur många som vi kan hjälpa för dessa insamlade pengar, säger en av grundarna till Barbros Barnbarn Anna-Karin Eriksson Warnerud.
Jag och Nermin Zulovic, som arrangerat matchen, vill tacka alla med hela vårt hjärta som ställt upp i samband med matchen. Alla som swishat, handlat i kiosken, skänkt entrépeng, skänkt korv, läsk, nybakat bröd, toasts med mera till kiosken, alla som hjälpt till idag på matchen som kioskpersonal, hjälpt till vid entrén, varit speaker, varit bisittare i direktsändningen, till dom som genomförde sändningen, bollpojkarna, städade efter matchen samt sist men inte minst till dom båda lagens spelare.
Ni kommer att bli tackade lite senare och lite mer personligt. Men först landa då det tagit både mycken tid och kraft. Det här var inte bara en fotbollsmatch!

Ni som ännu inte hunnit swisha in till det här välgörande ändamålet har fram till måndagkväll på er. Swisha till 073049888.


Klicka för att se matchen i efterhand här

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Förväntansfulla grabbar i Lokalfotbollens division 4 All Stars innan matchen mot IFK Timrå. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Förväntansfulla grabbar i Lokalfotbollens division 4 All Stars innan matchen mot IFK Timrå. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Lokalfotbollens All Stars från fyran chanslösa mot IFK Timrå i välgörenhets- matchen: "Dom insamlade pengarna plåster på såren"

(2018-12-08)

Det skiljer en hel del mellan den lokala fyran och toppen av division 2.
Det visade sig i välgörenhetsmatchen där IFK Timrå besegrade Lokalfotbollens All Star Team bestående av lirare från vår högsta lokala serie, Medelpadsfyran. 
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen, 23 998 kronor, var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ett par nummeer för stora

IFK Timrås division 2-lag var ett par nummer för stora för Lokalfotbollens division 4 All Stars. Som väntat. Men slutresultatet 1-9 speglade inte riktigt händelserna på planen.
– Tycker att vi stod emot bra spelmässigt men deras högre kvalitet, inte minst i dom bägge straffområdena, gjorde att siffrorna gick i höjden, säger Lokalfotbollens Team Manager Janne Pehrsson.
Som fortsätter:
– Men grabbarna tyckte det var en kul match att spela och kämpade på bra mot övermakten.
Något som även grabbarna i IFK Timrå höll med om.
–Jättekul initiativ och roligt att spela match trots att säsongen är slut sedan länge och vi precis kört igång den nya, säger Samuel Kiflit, som svarade för tunga 3-0 och 4-0 i slutet av den första halvleken och bad därför lite om ursäkt att han stängde matchen.
1-0 satte Granit Buzuku på straff sedan han själv fallit rutinerat över ett utsträckt ben. Mehmed Hafizovic ökade sedan snyggt på till 2-0 i mitten av halvleken innan då Kiflit dubblade ledningen med sina två nätkänningar.


Massbyten i paus

Efter 4-0 i paus bytte båda lagen ut nästan sitt hela manskap inför den andra halvleken för att samtliga skulle få speltid. Robin Bergman satte tidigt dit femman och Zakaria Bel Mekki sexan innan All Star-lagets Oliver Widahl spräckte nollan till publikens nöje.
Division 2-laget lade då in en extra växel och petade in tre bollar. Granit Buzuku 7-1, Jimmie Gustavsson 8-1 innan "matchens lirare" Granit Buzuku fullbordade sitt hattrick. Granit både inledde målskyttet och avslutade det i sin kanske sista match för IFK Timrå.
– Troligen gör jag en sista satsning och då får det blir endera Superettan eller åtminstone division 1 även om det innebär att jag måste flytta, säger Granit Buzuku.


Cevin Dotsons sista fotbollsmatch?

Timråtränaren Robert Englund var nöjd med både sitt lagsspel och arrangemanget.
– Kul att se att vi kan prestera så här bra spel trots att det inte är säsong. Stiligt att se att Cevin Dotson ville vara med och spela och bidra. Nu höll hans ljumskar knappt en halvtimme så det här var kanske hans sista match, säger "Robban".
– Luftade hela truppen och jag gillade att dom yngre spelarna tog för sig och visade att dom blir att räkna med nästa säsong, fortsätter Englund, som även kom med ett förslag:
– Varför inte göra ett liknande arrangemang i sommar innan höststarten?, funderar "Robban".
Givetvis ett förslag att ta med sig. Kanske då mot ett All Star-lag från våra division 3-lag den gången?
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ingen nämnd, ingen glömd

Avslutningsvis ett stort TACK för alla som gjorde den här välgörenhetsmatchen möjlig. Ingen nämnd, ingen glömd! Ni vet vilka ni är som ska ta åt er av berömmet.
Nu har vi räknat ut hur mycket pengar som kommit in fram till lördagkväll. Hela 23 998 kronor att dela på för SRF Synskadades Riksförbund och ideella föreningen Barbros Barnbarn.
– Om ni visste hur många som vi kan hjälpa för dessa insamlade pengar, säger en av grundarna till Barbros Barnbarn Anna-Karin Eriksson Warnerud.

Matchfakta:
Lokalfotbollens division 4-All Stars - IFK Timrå 1-9 (0-4)
Målen: 1-0 Granit Buzuku, (10, straff), 2-0 Mehmed Hafizovic (25), 3-0 Samuel Kiflit (29), 4-0 Samuel Kiflit (36), 5-0 Robin Bergman (52), 6-0 Zakaria Bel Mekki (54), 6-1 Oliver Widahl (65), 7-1 Granit Buzuku (73),
8-1 (77) Jimmie Gustavsson (77), 9-1 Granit Buzuku (85).
Domare: Christer Ericsson (Ass. Abdisadiq Muse Farah och Saantiago Bedoya Sierra). (trion i stort sett felfri).
Publik: 277

Klicka för att se matchen i efterhand här

Klicka här för fler bilder från matchen

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Innan matchen bjöd trollkarlen John Martin på en härlig magikershow i en halvtimme. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Innan matchen bjöd trollkarlen John Martin på en härlig magikershow i en halvtimme. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Målkungen Oskar Nordlund går till väders men lite oväntat gick den eminente anfallens mållös från matchen. Ett stolpskott var närmast. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Målkungen Oskar Nordlund går till väders men lite oväntat gick den eminente anfallens mållös från matchen. Ett stolpskott var närmast. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrås vb Osman Aksoy lyfter in ett inlägg medan All Star-lagets Uros Kalember gör allt i sin makt för att soppa det. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrås vb Osman Aksoy lyfter in ett inlägg medan All Star-lagets Uros Kalember gör allt i sin makt för att soppa det. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

fler bilder kommer att läggas in under veckan

Välgörenhetsmatchen:
Avspark! Idag avgörs välgörenhets-matchen mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå

(2018-12-08)

Efter all förberedelse är det äntligen avspark för Nermin Zulovics och Lokalfotbollens välgörenhetsmatch mellan Medelpadsallsvenskans All Star Team att mäta sina krafter med topplaget i division 2, IFK Timrå. 
– Examensdags, skrattar Nermin Zulovic.


Det har varit mycket förberedelser för mig och Nermin Zulovic. Men idag ska vårt lag av lokala division 4-spelare försöka bemästra ett topplag i division 2, IFK Timrå.
Men det här projektet har varit mer än bara en fotbollsmatch då vi valt att donera alla intäkter till välgörenhet. Något som varit självklart redan från axet, och nu är vi framme vid "limpan".
– Examensdags, skrattar Nermin Zulovic.
Det går att läsa mer om arrangemanget och hur det fortlöpande framskridit i artiklar här nedan så den biten hoppar jag över idag.

Så här ser dagens program ut:
12.15: Kiosken och entrén öppnar.
12.30: Trolleri med John Martin.
13.00: Presentation av lagen.
13.15: Match mellan Medelpadsfyran All Stars och IFK Timrå.
14.00: Paussnack med de organisationer pengarna samlas in till. Synskadades Riksförbund och Barbros Barnbarn.
14.15: Andra halvlek.

Entré: Frivillig summa

Laguppställningarna:

Lokalfotbollens division 4 All Stars:

Målvakter:
  1. Mikael Gustafsson, Söråkers FF
30. Mike Karinga Persson, Lucksta IF
 
Försvarare:
  3. Jonas Richanu-Ersson, Matfors IF
  4. Tomas Decker, Torpshammars IF
  5. Ted Åkerlund, Essviks AIF
  7. Andreas Eriksson, Matfors IF
15. Oliwer Karlsson, Söråkers FF
29. Oscar Fors, Söråkers FF
33. Tony Salthammer, Matfors IF
34. Abed Aref, Sidsjö-Böle IF
92. Alex Olsson, Sidsjö-Böle IF

Mittfältare:
  6. Jimmie Nordberg, Lucksta IF
10. Ahmed Abdelwahab, Essviks AIF
12. Marcus Sawert, Essviks AIF
13. Emil Norrman, Lucksta IF
17. Philip Andersson Roos, Matfors IF
22. Martin Färnström, Nedansjö IK 
 
Anfallare:
13. Mårten Gräntz, Essviks AIF
16. Oliver Widahl, Lucksta IF
18. Uros Kalember, IFK Sundsvall
 
Tränare:
Nermin Zulovic, Söråkers FF

Lagledare:
Tony Andersson, Söråkers FF
 
Materialförvaltare:
Peter Lindt, Holms SK (inlånad från Medelpadsfemman)

IFK Timrå:

Målvakt:
  1. Christoffer Högbom

Utespelare:
  2. Erik Karlsson
  3. Musa Angayeva
  4. Gustav Hägglund
  5. Stefan Grönlund
  6. Jimmie Gustavsson
  7. Oskar Nordlund
  8. Johan Ödmark
  9. Robin Bergman
10. Granit Buzuku
12. Osman Aksoy
14. Alexander Wilminko
15. Philip Nilsson
17. Samuel Kiflit
18. Mehmed Hafizovic
20. Zakkaria Bel Mekki
24. Linus Ljuslinder
30. Axel Näsholm
44. Cevin Dotson

Tränare:
Robert Englund

Ass tränare:
Göran Sundqvist

Lagledare:
Tomas Hugoson

Huvuddomare:
Christer Ericsson

Assisterande:
Santiago Bedoya Sierra
Abdisadiq Muse Farah

Speaker:
Magnus "Rövarn" Sjöstedt

Och ni som inte kan vara på plats kan se matchen här

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Igår var det tomt på läktarna när jag och Nermin Zulovic intervjudades av P4 Västernorrland. Förhoppningsvis blir läktaren rejält befolkad i morgon. Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu. Collage: Josefin Skogman.
Igår var det tomt på läktarna när jag och Nermin Zulovic intervjudades av P4 Västernorrland. Förhoppningsvis blir läktaren rejält befolkad i morgon. Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu. Collage: Josefin Skogman.

Välgörenhetsmatchen:
Lokalfotbollen sänder välgörenhets-matchen live i en dator nära dig – men  ser er helst på plats i Nordichallen

(2018-12-08)

Missar du att vara på plats i Nordichellen idag när välgörenhetsmatchen mellan Medelpadsallsvenskans All Stars och IFK Timrå spelas?
Lugn! Lokalfotbollen sänder matchen direkt! 
– Fantastiskt kul för grabbarna som lirar, säger All Star-lagets matchcoach Nermin Zulovic.


Kan du inte vara på plats i Nordichallen idag?
Lugna puckar!
Matchen kommer att kunnas ses direkt på en datoreller dylikt nära dig på ST-sporten men även här på Lokalfotbollen gratis för er som inte har ST plus. Man ska även kunna gå in och se matchen på Lokalfotbollens facebooksida om vi lyckas fixa det rent tekniskt. Men det löser säkert Fransisco Alvear, själv duktig fotbollsspelare i Indals IF i femman, som producerar matchen.
Men helst ser jag att ni dyker upp i Nordichallen för att se kampen på plats. Ska försöka ordna eftersändning av matchen.
– Fantastiskt kul för grabbarna som lirar men jag håller med Janne, kom och se matchen på plats, säger coachen för Medelpadsallsvenskans mannar Nermin Zulovic, som arramgerar matchen tillsammans med Lokalfotbollen. Men det vet ni väl redan vid det här laget kan jag tänka mig så mycket jag "tjatat".
12:30 inleder trollkarlen John Martin och en halvtimme senare är det presentation av lagen och därefter avspark för den prestigefyllda matchen.

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lokalfotbollens Janne Pehrsson och Söråkerstränaren Nermin Zulovic intervjuas av Nils och Sebastian i P4 Västernorrlands direktsändning gällande morgondagens välgörenhetsmatch i Nordichalen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lokalfotbollens Janne Pehrsson och Söråkerstränaren Nermin Zulovic intervjuas av Nils och Sebastian i P4 Västernorrlands direktsändning gällande morgondagens välgörenhetsmatch i Nordichalen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Berit Karlsson, eldsjäl i Kvinnoforum Sadako, väljer att stödja Lokalfotbollens och Nermin Zulovics välgörenshetsmatch. Berit Karlsson, eldsjäl i Kvinnoforum Sadako, väljer att stödja Lokalfotbollens och Nermin Zulovics välgörenshetsmatch.

Välgörenhetsmatchen:
Föreningar, organisationer och företag som ställer upp i välgörenhetsmatchen

(2018-12-07)

Berit Karlsson och Kvinnoforum Sadaka i Nacksta är en av dom organisationer som ställer upp i samband med Lokalfotbollens och Nermin Zulovics välgörenhetsmatch som går av stapeln i morgon.
– Vi har bakat kakor, "muhuho-bullar" och skänkt korv som kommeer att säljas i Nordichallens kiosk, säger Berit Karlsson.


Inte helt lätt att "ragga" sponsorer till en välgörenhetsmatch.
Det är något jag och Nermin Zulovic lärt oss nu.
Men desto mer glädjande är dom föreningar, organisationer och företag som ändå valt att hjälpa oss med allehanda ting.
En av dom organisationer som ställt upp på ett fantastiskt sätt är Kvinnoforum Sadaka i Nacksta som kommer att förse kiosken med korv, hembakade kakor och bullar.
– Jag har känt Nermin sedan han var en liten "knodd" och kom från Montenegro och hans mamma Esma har varit engagerad i många år, säger Berit Karlsson i Sadaka.
Sadaka är ett arabiskt ord för vänskap och organisationen består av boende i Nacksta där det finns många olika nationaliteter från hela världen.
– Ja, t ex är det en somalisk kvinna som bakat kanelbullarna, som vi kallar "muhuho-bullar" efter den kvinna som uppfann receptet, säger Berit Karlsson, som fick med hela organisationen på den här idén.
– Ja, det här kändes helt rätt att vi skulle vara med på, säger Berti Karlsson, som även berättar att det är dom som under många år drivit Nackstabadet på ett framgångsrikt sätt.

Mer om Kvinnoforum Sadaka:
• Deras facebooksida
• Ny satsning för barn i Nacksta: "Bättre att de är här istället för att hänga utanför Ica"
• Hon hotas för arbete med invandrarkvinnor

Övriga föreningar, organisationer och företag som ställt upp och sponsrat med pengar och/eller kioskvaror:
Nermin Zulovic, Söråkers FF. Alnö IF P-09, Matfors IF, Lucksta IF A-laget, Stöde IF, Torpshammars IF, ICA Alnö, ICA Söråker, Tjärnsjö Brewery, Farmor Pia, Willys i Birsta, Schedins Möbler, Janne Ericsson Transport, Wecall samt då Lokalfotbollen.nu. Plus några som gärna vill vara anonyma.
Jag personligen vill höja en lans för min vapenbroder i detta projekt, Nermin Zulovic, för sitt fantastiska engagemang plus att han av egna pengar stått för korv, senap, ketchup, servetter, muggar och annat till kiosken där vi inte lyckats/hunnit få till någon sponsring. Som jag nämnt tidigare, det här projektet är mycket mer än bara att arrangera en fotbollsmatch.

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alla uttagna Ljunga-spelare tvingades tacka nej, om man nu bortser från IFK Timrås "Ljunga-son" Oskar Nordlund. Alla uttagna Ljunga-spelare tvingades tacka nej, om man nu bortser från IFK Timrås "Ljunga-son" Oskar Nordlund.

Välgörenhetsmatchen:
Så ställer lagen upp i välgörenhetsmatchen

(2018-12-06)

Bara ett par dagar kvar nu innan välgörenhets-matchen i Nordichallen mellan Lokalfotbollens All Stars för Medelpadsfyran ska mäta sina krafter med Västernorrlands näst bästa lag, topplaget i division 2 Norrland, IFK Timrå.

Bara ett par dagar kvar nu till välgörenhetsmatchen. Lokalfotbollen hade hoppast på att kunna förstärka All Star-laget med ett par "jokrar".
Tyvärr tvingades den ene, Linus Hallenius, tacka nej.
– Är i Stockholm hela helgen och åker ner redan på lördagsförmiddagen så det gick inte att lösa. Annars hade jag ställt upp och lirat. Håller tummarna att ni lyckas samla in mycket pengar. Förhoppningsvis kanske det här blir årligt återkommande och passar det in tidmässigt hoppas jag få chansen att vara med, säger GIF-stjärnan.
Väntar ännu på svar från den andre "jokern".
I skrivande stund ställer dom båda lagen upp med föjjande trupper:

Lokalfotbollens division 4 All Stars:

Målvakter:
  1. Mikael Gustafsson, Söråkers FF
30. Mike Karinga Persson, Lucksta IF
 
Försvarare:
  3. Jonas Richanu-Ersson, Matfors IF
  4. Tomas Decker, Torpshammars IF
  5. Ted Åkerlund, Essviks AIF
13. Emil Norrman, Lucksta IF
15. Oliwer Karlsson, Söråkers FF
29. Oscar Fors, Söråkers FF
33. Tony Salthammer, Matfors IF
34. Abed Aref, Sidsjö-Böle IF
92. Alex Olsson, Sidsjö-Böle IF
 
Mittfältare:
  6. Jimmie Nordberg, Lucksta IF
  7. Oskar De Vahl, Kovlands IF
  9. Ola Hagberg, Lucksta IF
10. Ahmed Abdelwahab, Essviks AIF
12. Marcus Sawert, Essviks AIF
17. Philip Andersson Roos, Matfors IF
22. Martin Färnström, Nedansjö IK 
23. Andreas Eriksson, Matfors IF
24. Martin Eriksson, IFK Sundsvall
 
Anfallare:
13. Mårten Gräntz, Essviks AIF
16. Oliver Widahl, Lucksta IF
18. Uros Kalember, IFK Sundsvall
20. Hakim Rouass, Lucksta IF
 
Tränare:
Nermin Zulovic, Söråkers FF

Lagledare:
Tony Andersson, Söråkers FF
 
Materialförvaltare:
Peter Lindt, Holms SK (inlånad från Medelpadsfemman)

IFK Timrå:

Målvakt:
  1. Christoffer Högbom

Utespelare:
  2. Erik Karlsson
  3. Musa Angayeva
  4. Gustav Hägglund
  5. Stefan Grönlund
  6. Jimmie Gustavsson
  7. Oskar Nordlund
  8. Johan Ödmark
  9. Robin Bergman
10. Granit Buzuku
12. Osman Aksoy
14. Alexander Wilminko
15. Philip Nilsson
17. Samuel Kiflit
18. Mehmed Hafizovic
20. Zakkaria Bel Mekki
24. Linus Ljuslinder
30. Axel Näsholm
44. Cevin Dotson

Tränare:
Robert Englund

Ass tränare:
Göran Sundqvist

Lagledare:
Tomas Hugoson

Huvuddomare:
Christer Ericsson

Assisterande:
Henoc Ekanga
Abdisadiq Muse Farah

Speaker:
Magnus "Rövarn" Sjöstedt

Arrangörer:
Nermin Zulovic, Lokalfotbollen.nu

Programmet för dagen:
12:15 - 15:30 Kiosken öppen!
12:30 - Trolleri med John Martin
13:00 - Presentation av lagen
13:15 - Match: Medelpadsfyran All Stars - IFK Timrå
14:00 - Paussnack med bl a dom organisationer, SRF Synskadades Riksförbund och föreningen Barbros Barnbarn som vi skänker dom insamlade pengarna till.
14:15 - andra halvlek
15:00 - matchen slut
15:15 - avräkning hur mycket pengar som kommit in till dom välgörande ändamålen.
Entré: frivillig summa

VARMT VÄLKOMNA!

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen". Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen".

Tränarklart i Ljunga/ Fränsta – gör sin tredje sejour

(2018-12-03)
Ljunga/Fränsta har gjort klart med en ny tränare efter avgående Tommy Göransson.
Ny, nåja, blir Marco Padellaro.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger 50-åringen.


Känd röst tar över

Det blir ett välbekant ansikte och en känd röst som efterträder avgående Tommy Göransson som huvudtränare i Ljunga/Fränsta.
Det blir Marco Padellaro som återvänder efter ett par år som tränare för Ånge IF:s damer och senast assisterande till Bert-Ove Blom i seriekonkurrenten Torpshammars IF.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger den 50-åriga Ljungalegenden, som även spelade ett antal säsonger i den svarta tröjan.
– Vi är glada att Marco återvänder till oss. En meriterad tränare med pondus, säger lagledaren Alex Johansson.
Alex som själv går mot sin åttonde säsong 2019.


Hela ledarstaben klar

Utöver Marco och Alex kommer ledarstaben att bestå av Andreas "Linkan" Lindqvist (spelande) och materialduon Dennis Näckstrand och Robin Liundahl, som även dom därmed fortsätter.
Spelarsidan ser även den ut att bli intakt.
– Ingen av årets spelare har aviserat att byta klubb. Kanske blir det någon som lägger skorna på hyllan men inget är klart, säger Alex Johansson.
Marco Padellaro kommer att få en "mjukstart" som tränare då laget inte kör igång förrän den 13 januari.
– Då har vi bokat NCC-hallen i Timrå och dom som vill komma och provträna med oss är välkomna, säger Alex.
Han fortsätter:
– Anledningen att vi inte kör igång tidigare är att nästan alla i truppen lirar innebandy eller hockey. Dom som inte gör det kommer att sköta sin träning individuellt är det meningen. Fotbollssäsongen är ändå tillräckligt lång som den är.

texten kan komma att uppdateras


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tommy Göransson tar sabbatsår. Tommy Göransson tar sabbatsår.

Ljunga/ Fränsta var länge obesegrade – avslutade dock serien svagt:
"Dålig träningsnärvaro"


(2018-12-03)
Ljunga/Fränsta var länge obesegrade i Medelpadsallsvenskan i år.
Men efter första förlusten tappade man i kampen om kvalplatsen och sjönk rejält i tabellen under hösten.
– Det var dålig träningsnärvaro, konstaterade avgående tränaren Tommy Göransson besviket.


Obesegrade efter 12 omgångar

Ljunga/Fränsta var efter 12 omgångar fortfarande obesegrade i årets Medelpadsallsvenskan.
"Problemet" var att man inte heller vann så många matcher, dom flesta slutade kryss vilket inte är optimal då det är tre poäng för seger och bara en pinne vid oavgjort.
Men efter 1-7-förlusten hemma mot Lucksta verkade man tappa all motivation resten av hösten och landade till slut på en femte plats, 20 poäng från alla chanser till uppflyttning.
Några spelare övertygade, som båda ytterbackarna David Danielian och Daniel Näslund. Anders Boman på mitten höll också hög klass men annars var det en smula ojämnt, inte minst på hösten då det blev ett par stjärnsmällar.
Lokalfotbollen ställde några frågor om säsongen till avgående tränaren Tommy Göransson, som nu lämnar över tränarpiskan till sin efterträdare Marco Padellaro (läs artikel ovan).

Nöjd med er säsong?
– Nja, vi hade ett väldigt svajjigt år med allt för många oavgjorda matcher på våromgången.

Vad har varit bäst?
– Att vi var obesegrade hela vårsäsongen

..respektive sämst?
– Efter vår första förlust hemma mot Lucksta i den ... omgången gav många upp och därefter blev träningsnärvaron bara sämre å sämre.

Årets roligaste händelse?
– När vi låg under med 0-3 men kämpade oss ikapp till 3-3 i derbyt mot Torpshammar på bortaplan.

...och det tråkigaste?
– Alltför många oavgjorda matcher som jag ändå tyckte vägde över till vår fördel rent spelmässigt.

Någon spelare som överraskat alternativt tagit ett extra stort steg i år?
– Våra centrala mittfältare Martin Edlund och Anders Boman gjorde en kanonsäsong.

Hur blir det för din del? Blir du kvar eller har du andra anbud?
– Nej, jag blir inte kvar. Jag hade egentligen inte tid i året som var heller men då klubben gick bet på tränarbiten så ställde jag upp ändå. Har fått något erbjudande som jag redan tackat nej till då jag tänkt lägga fritiden på mina egna barn det kommande året!

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpads-allsvenskan i år?
– Jag tycker du gör ett strålande jobb!

Någonting du saknar eller vill förbättra med Lokalfotbollen?
– Nä, inte vad jag kan komma på.


Sju mål av flitig högerback

Ljunga/Fränsta använde sig i år av 21 spelare. Högerbacken David Danielian deltog i samtliga matcher utom en och var den som prickade in näst flest med mål, sju stycken, blott slagen av Andreas Modén på åtta.
Haik Danielian satte sex "sylar" innan han lämnade för Östavalls IF i division 3.
Fyra utvisningar drabbades laget av och det var Oliver Hagblom, Andreas Modén, Salman Alizaden och Daniel Näslund som fick ta en tidig dusch.
Najib Azghari klarade sig från röda kort men istället var han värst när det gäller varningar med fem gula kort.

Ljunga/Fränstas match- & målliga 2018:
David Danielian (17 matcher / 7 mål)
Andreas Modén (16/8)
Andreas Lindqvist (16/1)
Valerik Danielian, mv (15/2) (varav 3/2 som utespelare)
Linus Sjölander (13/4)
Anders Bohman (13/2)
Martin Edlund (13/0)
Haik Danielian (12/6)
Daniel Näslund (12/1)
Najib Azghari (12/0)
Henrik Larsson (11/2)
Salman Alizaden (9/1)
Mathias Edlund (8/0)
Kim Jekisol (8/0)
Erik Aldebrant, mv (6/0)
Oliver Hagblom (5/0)
Karmand Mahmud (4/3)
Emanuel Pettersson (4/1)
Olle Eriksson (3/0)
Thomas Eriksson (1/0)
Tommy Göransson (1/0)

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Välgörenhetsmatchen:
Inte bara fotboll –  Trollkarlen John Martin bjuder barn och alla andra på en magisk show

(2018-12-03)
Det blir intebara fotboll på lördag.
Vår lokala trollkarl John Martin uppträder ideellt med sin show "Ur Trollkarlens hatt" för barn och alla andra intresserade före matchen.
– Har själv jobbat inom föreningslivet och jag tycker att det här är en behjärtansvärd sak som ni gör så givetvis ställer jag upp, fattas bara annat, säger John Martin till Lokalfotbollen.

Det bjuds inte bara på fotboll nu på lördag i Nordichallen utan det blir även trolleri med vår lokala magiker John Martin som kommer att uppträda före avspark.
Showen är cirka en halvtimme lång och börjar på entréplan kl. 12:30!
Så här säger John Martin till Lokalfotbollen varför han ställer upp ideelt:
– Har själv jobbat inom föreningslivet och jag tycker att det här är en behjärtansvärd sak som ni gör så givetvis ställer jag upp, fattas bara annat! Till alla som gillar trolleri säger jag bara, vvarmt älkomna!

Programmet:
12:15 - 15:30 Kiosken öppen!
12:30 - Trolleri med John Martin
13:00 - Presentation av lagen
13:15 - Match: Medelpadsfyran All Stars - IFK Timrå
14:00 - Paussnack med bl a dom organisationer, SRF Synskadades Riksförbund och föreningen Barbros Barnbarn som vi skänker dom insamlade pengarna till.
14:15 - andra halvlek
15:00 - matchen slut
15:15 - avräkning hur mycket pengar som kommit in till dom välgörande ändamålen.
Entré: frivillig summa
Speaker: Magnus "Rövarn" Sjöstedt
Arrangörer: Lokalfotbollen.nu och Nermin Zulovic

VARMT VÄLKOMNA!

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888

Välgörenhetsmatchen:
Mindre än en vecka kvar till avspark för Välgörenhetsmatchen –  4 750 kronor insamlat hittills

(2018-12-02)
Mindre än en vecka kvar nu till Välgörenhetsmatchen mellan Medelpadsallsvenskans All Stars och IFK Timrå.
Insamlingen pågår och i skrivande stund ligger summan på
4 650 kronor, och då gäller det bara pengar som swishats in på 0730498888.
Förhoppningsvis kommer det in några fler kronor nu efter löning och via sponsorer kommande vecka?


100 procent till välgörenhet 

Mindre än en vecka kvar nu till Välgörenhetsmatchen mellan Medelpadsallsvenskans All Stars och IFK Timrå som går av stapeln i Nordichallen lördagen den 8 december, avspark 13:00.
Intäkterna går 100 procent till välgörande ändamål (SRF Synskadades Riksförbund och föreningen Barbros Barnbarn. (Scrolla ner en bit på sidan för mer information). Arrangörer är Lokalfotbollen.nu och Nermin Zulovic.


Personer, organisationer och föreningar som
skänkt minst 100 kronor

Följande personer, organisationer och föreningar har hittills swishat in 100 kr eller i några fall ännu  mer. "Rekordet" är en tusenlapp:
Anton Stadling, Per-Erik Decker, Mikael Häggkvist, Robin Bergman, Anton Fandén, Fredrik Martinsson, Mikael Bergdahl, "anonym Stöde IF", Ibrahimpasic Alma, Joakim Hedlund, Fredrik Lundgren, Assar Hörnell samt Moderaterna Timrå, Matfors IF och Stöde IF.
Stort TACK till dessa!
Men vi ser gärna att fler har möjlighet att ställa upp.
Swisha till 0730498888.
Eller tipsa om företag som kan tänkas vara intresserade av en härlig goodwill och samtidigt vara med och stödja vårt projekt.


Kiosk- & lotterivinstsponsorer

Vi har även fått företag och organisationer att ställa upp med varor till kiosken och priser tilll lotterier:
Willys i Birsta, Tjärnsjö Brewery, Kvinnoforum SADAKA, Söråkers FF plus ett par företag som väljer att vara anonyma.

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888

Fredrik "Snuvan" Martinsson förlänger igen med sitt Essvik. Fredrik "Snuvan" Martinsson förlänger igen med sitt Essvik.

"Snuvan" förlänger med talangfullt Essviks AIF – nyförvärv bästa målskytt 2018

(2018-12-01)
Essvik gjorde sin bästa säsong på ett antal år och belade fjärdeplatsen i Medelpads-allsvenskan.
Och man gjorde det med ett ungt och utvecklingsbart lag kryddat med några mer rutinerade pjäser.
– Jag kör på en säsong till med detta talangfulla lag, förkunnar tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson.


Ungt kryddat med gammalt

Essvik gjorde sin bästa säsong på ett antal år och belade fjärdeplatsen i Medelpadsallsvenskan.
Och man gjorde det med ett ungt och utvecklingsbart lag kryddat med några mer rutinerade pjäser.
Unge GIF-förvärvet Melker Lindqvist tog bra för sig under våren för att sedan mattas något. Ted Åkerlund visade sig vara en försvarare av god division 3-klass och framåt firade nyförvärvet från IFK Sundsvall, Mårten Gräntz (14 mål) och irrationelle Marcus Sawert fina triumfer. Värt att nämna även den moraliska klippan Robert Johansson, 43, som utöver peppning och inställning svarade för fyra mål på sina sex matcher. Kanske hade placeringen kunnat bli ännu högre om yrvädret Ahmed Abdelwahab inte hade åkt hem ett par månader och bara deltagit i åtta av matcherna. Mer träningsvillighet, inställning och mindre skör kropp hade Ahmed lätt spelat i division 2. Minst!
Klart är att Fredrik Martinsson fortsätter ännu en säsong som ansvarig för representationslaget.
– Jag kör på en säsong till med detta talangfulla lag, förkunnar "Snuvan", som även svarade på några frågor om säsongen som gått.

Nöjd med er säsong?
– Både ja och nej. Hade en bättre känsla än placeringen till slut blev, men ändå nöjd på nåt sätt

Vad har varit bäst?
– Vår första match mot Matfors genomförde vi på ett riktigt bra sätt.

..respektive sämst?
– Det var mot samma motstånd under höstomgången. Vår andra halvlek då var den sämsta jag sett oss göra sedan jag blev tränare.

Årets roligaste händelse?
– Har varit jäkligt skoj att se "Robbans" (åldermannen Robert Johansson, reds anm) vinnarskalle på träningar. Tror nästan aldrig hans lag förlorade då han verkligen får laget med sig. Hoppas fler får fram den vinnarskallen så blir de jäkligt bra nästa år .

...och det tråkigaste?
– Den där andra halvleken mot Matfors...

Någon spelare som överraskat alternativt tagit ett extra stort steg i år?
– Är egentligen ingen spelare som enskilt stuckit ut i sin utveckling utan alla har tagit steg framåt under året. Är ju många som gjort sin första seniorsäsong och lär bli ännu bättre nästa år.

Hur blir det för din del? Blir du kvar eller har du andra anbud?
– Jag kör på en säsong till med detta talangfulla lag.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpads-allsvenskan i år?
– Det är guld värt det jobbet du lägger ner för den lokala fotbollen, inte minst division 4.

Någonting du saknar eller vill förbättra med Lokalfotbollen?
– Nix!


Mårten flest och bäst

25 spelare, varav tre målvakter, har Essvik använt i årets seriespel. Ingen har dock medverkat i samtliga 18 matcher. Mårten Gräntz, Melker Lindqvist och Hampus Eriksson snörde på sig skorna i 16 av matcherna och där den förstnämnde även blev bästa målskytt med sina 14 "baljor".
Någon utvisning drog man inte på sig utan den interna "busligan" togs hem av Tobias Strandlund som inkasserade hela sju gula kort. Överlägset "bäst" hos grönvitt.

Essviks AIF:s match- & målliga 2018:
Mårten Gräntz (16 matcher / 14 mål)
Melker Lindqvist (16/3)
Hampus Eriksson (16/0)
Elias Friberg (15/5)
Ted Åkerlund (15/1)
Marcus Sawert (14/10)
Max Olsson (14/0)
Elias Staffansson (11/2)
Tobias Strandlund (9/1)
Jens Andersson (9/0)
Ahmed Abdelwahab (8/3)
Mitch Ryan Igiraneza (7/0) + IFK Sundsvall (2/0)
Oskar Lindberg, mv (7/0)
Felix Thunholm (7/0)
Dennis Täck Forsberg, mv (7/0)
Robert Johansson (6/4)
Gafari Yasin (4/3)
Michel Sjödal, mv (4/0)
Stefan Lindfors (3/0)
Robin Nymo (2/4)
Philip Hagblom (2/0)
Anton Norberg (2/0)
Filip Svensson (2/1)
Jacob Hägglund (1/0)
Niklas Pedro, mv (1/0)

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jimmie Nordberg, spelande tränare hos seriesegrarna Lucksta IF. Jimmie Nordberg, spelande tränare hos seriesegrarna Lucksta IF.

Luckstas lyckosamma tränarduo fortsätter:
"Vi kör på i trean"


(2018-11-30)
Lucksta tog som säkert dom flesta känner till hem årets upplaga av Medelpads-allsvenskan i hård konkurrens med överraskningslaget Söråkers FF.
Nu står det klart att den lyckosamma tränarduon Jimmie Nordberg, (spelande) och Paul Thompson fortsätter.
– Vi kör vidare i trean. Från nästa vecka blir det att blicka framåt mot nästa säsong, säger tränarduon efter några veckors "semester" från fotbollen.


Hård envig

Det blev alltså Lucksta som tog hem envigen med Söråkers FF. Oliver Widahls segermål i den sista och avgörande matchen på Söråkers IP med bara nio minuter kvar blev till slut helt avgörande vart seriesegern skulle gå och vilka som därmed tog hand om direkt-avancemanget till division 3.
Lokalfotbollen ställde några frågor till seriesegrarnas spelande tränare Jimmie Nordberg och kollegan Paul Thompson om säsongen och hur dom ser på den nya division 3-serien med 14 lag och 26 matcher, hela åtta fler än i år.

Nöjd med er säsong kan jag tänka mig?
– Vi kan inte vara annat än glada och stolta över säsongen. Att lyckas vinna serien och göra det första året som huvudtränare, hela föreningen och laget har gjort ett fantastiskt jobb och spelarna har verkligen jobbat hårt för det här.

Vad har varit bäst?
– Att vinna ligan är självklart höjdpunkten, vilken upplevelse och känsla, att vi även fått igång ett bra spel större delen av säsongen värmer också! Att vi var obesegrade på Sörforsvallen och att vi enbart släppte in 14 mål är vi stolta över.

..respektiver sämst?
– Att förlora derbyt mot ett för dagen klart bättre Matfors sved, men samtidigt kanske det var viktigt för oss för sedan arbetade vi hårdare för varandra resten av säsongen.

Årets roligaste händelse?
– Självklart var det känslan att få spela en “final” i sista matchen, det var en härlig upplevelse. Under hela matchen kändes det som att laget trodde på vinst och även vid underläge. Att vi fortsatte hela vägen och lyckades vända 0-1 till vinst, vilken fantastisk känsla.

...och det tråkigaste?
– När vi skulle spela mot Giffarna i kvartsfinalen i DM. Där skulle vi få ett bra kvitto på om det vi arbetat med fungerat men då fick vi enbart ihop tolv spelare och vi gav oss själva inte riktigt möjligheten att utmana.

Någon spelare som överraskat alternativt tagit ett extra stort steg i år?
– Vår målvakt Mike Karinga Persson tog många kliv framåt och tog över förstemålvaktsplatsen och släppte den aldrig, imponerande. Eric Backlund behövde ett tag på sig att hitta rätt i seniorfotbollen men under hösten visade han att han är en mycket bra fotbollsspelare och fungerade utmärkt som vänsterback. Det är dom två som klivit fram och utvecklats mest under året.

Något annat som är värt att nämna från säsongen?
– Det har varit en fantastiskt härlig säsong med många tuffa träningar blandat med mycket skratt och glädje, en härlig grupp att vara tillsammans med. Det är inte ofta man får vara med och vinna en serie så det är klart det är speciellt. Vi hoppas såklart att alla blir kvar och att vi får fortsätta utvecklas tillsammans.

Hur blir det för er del? Blir ni kvar eller har ni andra anbud?
– Vi blir kvar ett år till i alla fall. Vi har tagit lite semester från fotbollen och fokuserat på annat ett tag men från nästa vecka blir det att blicka framåt mot nästa säsong. Det har inte ramlat in något anbud till Jimmie men de brittiska öarna undrar om inte Paul vill komma hem snart.

Nästa års division 3 Mellersta Norrland kommer att innehålla 14 lag och därmed hela 26 matcher till skillnad mot 18 för er i år. Utnaning?
– Att det blir 14 lag känns bara roligt. Fotbollsspelare vill helst av allt spela matcher så det kommer bli utmärkt. Åtta matcher mera under säsongen kan betyda att vi behöver en större trupp för det kommer vara spelare borta av olika anledningar.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpads-allsvenskan i år?
– Vi tycker att du gör ett fantastiskt jobb som är viktigt för oss som arbetar med denna härliga lagidrott! Man får följa sitt eget lag och andras i serier som annars skulle vara “bortglömda”. Det är otroligt viktigt och roligt att det finns de som brinner för den lokala fotbollen! Oavsett om det blir korta texter eller långa så är det underbart att grabbarna som spelar får se att det finns fler som bryr sig och det gör allt mycket roligare.

Någonting du saknar eller vill förbättra med Lokalfotbollen?
– Nej, ingenting. Men det vi skulle sakna är om Lokalfotbollen skulle försvinna.


Spelande tränaren lirade mest

Lucksta använde 20 spelare för att ta hem serien, ingen dock som spelade samtliga matcher. Spelande tränaren Jimmie Nordberg deltog emellertid i alla utom en.
Bäste målskytt, och hela seriens, var Oliver Widahl som kom inför säsongen från division 2-laget IFK Timrå. Hälsingesonen prickade in hela 33 mål på sina 15 matcher.
Den ende i LIF som blev utvisad under säsongen blev Nebil Beyan.
Laget drog på sig 23 varningar under säsongen och en kvartett fick syna "ostskivan" tre gånger, nämligen Nebil Beyan, Stefan Krantz, Kevin Tumfart och målfarlige anfallaren Oliver Widahl.

Lucksta IF:s match- & målliga 2018:
Jimmie Nordberg (17 matcher / 6 mål)
Mike Karinga Persson, mv (16/0)
Oliver Widahl (15/23)
Kevin Tumfart (15/0)
Dennis Moberg (13/8)
Jimmy Ilvonen (13/2)
Stefan Krantz (13/0)
Ola Hagberg (13/2)
Emil Svensson (12/0)
Emil Norrman (11/0)
Felix Drewsen (10/2)
Martin Drugge Eriksson (10/2)
Elias Lindqvist (8/3)
Nebil Beyan (7/4)
Viktor Amund (7/3)
Eric Backlund (7/1)
Hakim Rouass (5/6)
Douglas Hellström (3/1)
Martin Ålin, mv (2/0)
Lucas Backlund (1/0)

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Välgörenhetsmatchen:
Lokalfotbollen och "Zulans" insamling
i samband fortgår – 2 550 kronor på kontot till dags dato.


(2018-11-19)
2 550 kronor insamlade så här långt!
Lokalfotbollens och Nermin Zulovics insamling till välgörande ändamål fortskrider.
Och vi ser gärna att ännu fler kan vara med och bidra.


Visst kan vi bli fler?

Insamlingen i samband med Lokalfotbollens och Söråkertränaren Nermin Zulovics välgörenhetsmatch mellan Medelpadsfyrans All Star-lag och IFK Timrå i Nordichallen den 8 december fortgår.
Efter helgen har nu 17 föreningar och personer skänkt 2 550 kronor plus att Willys i Birsta, Kvinnoforum Sadaka, Söråkers FF och andra (som vill vara anonyma) ställt upp med varor och tjänster.
Ett stort TACK till alla som skänkt – och visst kan vi bli fler som ställer upp för dom synskadade i samhället och föreningen Barbros Barnbarn?
Störst belopp har Stöde IF skänkt, genom en anonym givare i klubben, och Medskogs keeper Anton Stadling, 600 kr respektive 500 kr. Toppen!
Men ALLA kan sätta in pengar! Inget belopp är för litet utan man skänker efter bästa egen förmåga!


Tips på sponsorer?

Jag kommer att informera olika företag och berätta om detta behjärtansvärda projekt. Har ni tips på företag som vill ställa upp, eller om du själv är företagare? Kontakta mig! (se info nedan). Givetvis går det att få på faktura om så önskas!


Ljunga/Fränstas ytterbackar har tvingats stryka sig

Tyvärr har All Star-laget drabbats av två jobsposter. Båda ytterbackarna, från Ljunga/Fränsta, David Danielian och Daniel Näslund har tvingats stryka sig. Ted Åkerlund (Essviks AIF), och Jonathan Söder (Nedansjö IK) ersätter.

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888

Välgörenhetsmatchen:
Nu går det att swisha till Välgörenhetsmatchen
– företag och föreningar ställer även upp med varor och tjänster


(2018-11-16)
Bollen är verkligen i rullning.
Och nu har Lokalfotbollen (Janne Pehrsson) skaffat swish där man kan skicka in pengar redan nu i samband med välgörenhets-matchen den 8 december i Nordichallen.
Swishnumret är 0730 498888.
Dessutom ställer några företag, föreningar och organisationer upp med varor och tjänster.


Nu har Lokalfotbollen swish

Har fått flera förfrågningar från privatpersoner och företag som vill swisha pengar till våra välgörande ändamål i samband med All Star-matchen den 8 december i Nordichallen (läs nedan).
Därför har Lokalfotbollen fixat swish och numret är detsamma som till Lokalfotbollen logiskt nog, 0730498888. Dom som vill ha faktura eller kvitto på insatt belopp får givetvis detta, plus att dom som sätter in pengar kommer att bli nämnda här på Lokalfotbollen plus i välgörenhetsmatchens programblad. Ingen summa är för liten – eller för stor. Om någon undrar så har vi en ojävig kontrollant som ser till att allt går rätt till. Vill ni ej bli omnämd, skriv "nej" i meddelandet.


Färskt bröd från Kvinnoforum Sadaka, kaffe från
Willys och toasts från Söråkers FF

Vi jobbar för fullt för, att utöver få in pengar, få företag och föreningar som kan hjälpa till med varor och tjänster, t ex ställa upp med korv, läsk, godis, muggar med mera.
Vill tacka Kvinnoforum Sadaka i Nacksta som ställer upp med nybakat bröd. Willys i Birsta ställer upp med kaffe och korvbröd medan Söråkers FF fixar 50 toasts. Någon eller några som har möjlighet att komplettera då det knappast räcker?
Så vill ni hjälpa till och bidra med pengar, varor och/eller tjänster, kanske pris till lotterier och dylikt? Kontakta mig omgående!


Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888

Nermin Zulovic och Lokalfotbollen.nu arrangerar välgörenhetsmatch. Nermin Zulovic och Lokalfotbollen.nu arrangerar välgörenhetsmatch.

Välgörenhetsmatchen:
ST uppmärksammar
Lokalfotbollens och "Zulans" välgörenhets-match – utelämnar dock Lokalfotbollen i artikeln


(2018-11-14)
Nermin Zulovics och Lokalfotbollens välgörenhetsmatch har även nått Sundsvalls Tidnings redaktion vilket givetvis är kul.
Däremot glömde tidningen att nämna denna sajts medverkan i sin artikel
– Jag blev snopen och vet inte varför ST inte nämnde Janne och Lokalfotbollen då jag berättade för ST om att vi kör det här arrangemanget tillsammans och att det är "hans" All Star-lag som möter Timrå, säger Nermin Zulovic.


Artikel i Sundsvalls Tidning

Intresset för Lokalfotbollens och Nermin Zulovics välgörenhetsmatch mellan Medelpadsallsvenskans All Star Team 2018 mot IFK Timrå där intäkterna går till SRF Synskadades Riksförbund och den ideella föreningen Barbros Barnbarn verkar stort och igår skrev även Sundsvalls Tidning om arrangemanget.
– Alla har rätt till en julklapp, jag vill ge någonting tillbaka till samhället. Ingen ska vara utanför. Allt vi gör kommer att gå till utsatta barn och barn som är synskadade. Pengarna kommer att delas 50/50, säger "Zulan" i ST:s artikel.
Han fortsätter:
– Det här behövs, det här behövs inför jul. Det är många barn som är ensamma och det är för dem vi ska dra in pengar. I stället för att klaga kan vi göra något tillsammans. Man kan inte hjälpa alla, men man kan göra några lyckliga. Barnen är vår framtid, säger sexbarnspappan.


Inte redaktionellt intressant?

När det gäller artikeln har Lokalfotbollen fått en hel del appropåer om varför inte Lokalfotbollen nämns i artikeln och om jag verkligen är med och arrangerarr.
– Jag blev snopen och vet inte varför ST inte nämnde Janne och Lokalfotbollen då jag berättade för ST om hans engagemang för den lokala fotbollen och att vi har samma syn på dom utsatta i samhället, framförallt då barn, och verkligen ville göra något för dom, därav den här matchen. Var även noga med att nämna att det är "hans" All Star-lag som möter Timrå, säger Nermin Zulovic, som är uttagen som tränare och kommer att coacha laget.
Oavsett om ST nu glömde informera om detta faktum eller utlämnade det av att det inte är "redaktionellt intressant" så kommer Lokalfotbollen fortsätta gå in ett hundra procent och se till att arrangemanget blir till belåtenhet för alla inblandade parter och att vi kommer att dra in en bra slant till dom här organisationerna.

Kommer att uppdatera vad som händer kring välgörenhetsmatchen  löpande


Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Moobil: 0730 - 49 88 88

Välgörenhetsmatchen:
Medelpadsallsvenskans All Star Team möter Västernorrlands näst bästa lag
– intäkterna går till välgörenhet


(2018-11-11)
Den 8 december möter Lokalfotbollens All Star-lag för Medelpadsallsvenskan IFK Timrå i en välgörenhetsmatch i Nordichallen den 8 december.
– Pengarna som vi får in från matchen kommer att gå till välgörenhet, säger Söråkerstränaren Nermin Zulovic som tillsammans med Lokalfotbollen är initiativtagare till arrangemanget.
– Det är klart att vi ställer upp på detta arrangemang och dessutom får vi lite koll på duktiga spelare i division 4, säger Timråtränaren Robert Englund.


Hur bra är Medelpadsallsvenskans All Star Team?

I veckan tog Lokalfotbollen ut Medelpadsallsvenskans "drömelva" där Söråkers Nermin Zulovic utsågs till tränare.
Nermin Zulovic var sedan nyfiken vilken klass laget skulle hålla om man fick spela ihop. Vad att göra?
- Jag tog kontakt med IFK Timrås tränare Robert Englund om dom ville möta det här laget i en match där intäkterna går till välgörenhet, säger Nermin "Zulan" Zulovic.
Och på den vägen är det. "Zulan" kontaktade mig och jag lade ut idén på Lokalfotbollens facebooksida. Och intresset verkar vara enormt! Medelpads Fotbollförbund ställer upp med hyra i Nordichallen den 8 december, klockan 13:00. Robert Englund förankrade idén hos klubbens styrelse och Roger Backlund, ordförande i Medelpads FF:s domarkommitté ställer upp gratis med domare.

Vad som händer nu?
Det blir att jobba på frivilliga som vill hjälpa till med arrangemanget, kontakta media och ragga sponsorer.

Vilka går pengarna till?
Vi kommer att dela ut pengarna som vi får in till två intressenter, dels SRF Synskadades Riksförbund, då det ligger mig som nästan blind varmt om hjärtat, plus en till som vi hoppas kunna göra klart med närmaste dagarna och som har med barn att göra. Återkommer där med mer information. Lokalfotbollen kommer även att skaffa swisch där intäkterna kommer att fördelas fifty-fifty mellan organisationerna.

Om man vill hjälpa till eller ställa upp som sponsor, eller tipsa någon sponsor?
Då går det utmärkt att kontakta mig, Janne Pehrsson, tel/sms 0730 - 49 88 88 eller e-post: janne@lokalfotbollen.nu.

Vilka spelare från All Star-laget är uttagna?
Givetvis elvan som är uttagna i nedanstående All Star Team ((scrolla ner) plus att det kommer att bli en trupp på 16-17 spelare där alla kommer att få spela minst en halvlek. Intresset att medverka är glädjande stort. Har sökt Urban Hagblom för att kolla om vi kan få krydda anrättningen med någon GIF-spelare. Varför inte Linus Hallenius och Joel Cedergren som spelare? Joel håller säkert fortfarande hög klass. Det vore verkligen grädde på moset, eller hur?

Här är den preliminära truppen till välgörenhetsmatchen mot IFK Timrå den 8 december, avspark 13:00:

Målvakter:

Mikael Gustafsson, Söråkers FF
Mike Karinga Persson, Lucksta IF

Försvarare:
David Danelian, Ljunga/Fränsta
Oscar Fors, Söråkers FF
Jonas Richanu-Ersson, Matfors IF
Daniel Näslund, Ljunga/Fränsta
Oliwer Karlsson, Söråkers FF
Emil Svensson, Lucksta IF 
Fredrik Ljuslinder, Söråkers FF
Tony Salthammar, Matfors IF

Mittfältare:
Oskar De Vahl, Kovlands IF
Ola Hagberg, Lucksta IF
Fredrik Broman, Matfors IF
Philip Andersson Roos, Matfors: IF
Jimmie Nordberg, Lucksta IF
Anders Boman, Ljunga/Fränsta
Tomas Decker, Torpshammars IF
Andreas Eriksson, Matfors IF

Anfallare:
Mårten Gräntz, Essviks AIF
Oliver Widahl, Lucksta IF
Uros Kalember, IFK Sundsvall

"Reserver på hemmaplan"
Simon Gröning, Nedansjö IK (mv)
Emil Norrman, Lucksta IF
Håkan Moberg, Torpshammars IF
Jesper Hellström, IFK Sundsvall
Ahmed Abdelwahab, Essviks AIF
Jimmy Holmgren, Matfors IF

Tränare:
Nermin Zulovic, Söråkers FF
Andreas Jonsson, Matfors IF

Materialförvaltare / sjukvårdare:
Pontus Andersson Knut, Söråkers FF

Domare:
Andreas Wiklander, Christer Eriksson och Reza Nematbakhsh.

Mer info kommer löpande.

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Moobil: 0730 - 49 88 88

Medelpadsallsvenskans All Star Team 2018: "Stenhård kamp om platserna"

(2018-11-06)
I vanlig ordning avslutas Lokalfotbollens olika All Star Team med Medelpadsallsvenskan.
Dags att presenterar den prestigefyllda "drömelvan" från målvakt till vänsterytter plus tränare och domare.
Som vanligt var det kanonhård konkurrens om platserna.
Det var meningen att sätta ihop laget enligt 4-3-3 men blev i sista stund av taktiska skäl ändrat till en 4-4-2-uppställning.


Att ta ut ett All Star Team för Medelpadsallsvenskan är en likaledes tuff som lidelsefull uppgift med tanke på hur många duktiga spelare som ni nominerat och som finns i vår högsta lokala serie.
Meningen var att laget skulle tas ut efter en 4-3-3-uppställning men sett till lagets sammansättning passade 4-4-2 bättre. Kanske saknar ni någon spelare? Det kan bero på att vederbörande inte blivit nominerad, spelat för få matcher eller helt enkelt blivit sidsteppad av någon som jag tycker är snäppet bättre, om än med ytterst knapp marginal. Precis som i Medelpadsfemmans- och Damtreans "drömelvor" hade jag kunnat ta ut elva andra spelare utan att standarden skulle ha blivit nämvärt sämre. Men visst! Några spelare var helt givna i startuppställningen!

Så här ter sig årets "drömelva" i Medelpadsallsvenskan enligt Lokalfotbollen.nu. Från målvakt till anfallare plus tränare och domare:

Målvakt:
Mikael Gustafsson
Söråkers FF

28 år. Gjorde comeback, igen – med gott resultat. Verbal keeper som styr sitt uteförsvar. Dessutom reaktionssnabb och kvick ut ur sitt mål och gör sig stor vid frilägen. Höll en hög och jämn standard hela säsongen. En grundbult i Söråkers framgångar i år.

Högerback:
David Danielian
Ljunga IF/Fränsta IK

22 år. Tar stora kliv varje säsong. Enormt löpstark och far fram som en oljad blixt efter kanten och kan både avsluta själv, sju mål som ytterback, och passa in till sina lagkamrater i boxen. Defensiven går inte heller av för hackor då han är både brytsäker och spelintelligent.

Mittback:
Oscar Fors
Söråkers FF

27 år. Märks att han spelat på en högre nivå. Placeringssäker, bra passningsfötter och styr dom bakre leden som en Napoleon. Blir sällan stressad och ypperlig i det längre spelet med att hitta ytor bakom motståndarnas försvar. Hög trygghetsfaktor.

Mittback:
Jonas Richnau-Ersson
Matfors IF

28 år. Veteran trots sin unga ålder. Svårslagen i luftrummet och säker med fötterna både när det gäller brytningar och att sätta igång snabba anfall, gärna med svepande långbollar. Gör sällan eller aldrig en dålig prestation. Håller helt klart för spel i en högre division.

Vänsterback:
Daniel Näslund
Ljunga IF / Fränsta IK

27 år. Svårpasserad, kvick och ettrig samtidigt som han är ett vapen i offensiven med sina ruscher efter kanten som ofta avslutas med eget skott, instick i boxen eller välavvägda inlägg med sin känsliga vänsterfot. Stenhård i kroppen och tillhör de rutinerades skara.

Höger yttermittfältare:
Oskar De Vahl
Kovlands IF

30 år. Besitter fortfarande farten, intensiteten och tillslaget för att kunna dominera sin högerkant. Har inte riktigt fått ut hela sin kapacitet i år då KIF inte haft någon toppsäsong. Men Oskar visade ifjol i Stöde att han håller gott i trean. En av få enögda inom lokalfotbollen.

Defensiv innermittfältare:
Ola Hagberg
Lucksta IF

27 år. Från Lunds SK. En fältherre med stora lungor och som alltid kommer ut med bollen hur trängd han än är och därefter alltid levererar till rätt adress. Eller så kommer det en rejäl mörsare från distans. I spelstil en blandning mellan legenderna Pirlo och Gattuso!

Offensiv innermittfältare:
Fredrik Broman
Matfors IF

27 år. Komplett! Fantastisk blick för spelet och samtidigt bollvinnare. Otroligt bekväm med bollen men tvekar heller aldrig att göra "skitjobbet". Navet i MIF:s spel. 15 gjorda mål framåt plus att han legat bakom minst lika många gör att han kommer att saknas enormt i Brukets Blås uppställning nästa år då han flyttat till Stockholm.

Vänster yttermittfältare:
Filip Andersson Roos
Matfors IF

20 år. Snabb, teknisk och duktig att "slå sin" motståndare i man mot man-spelet och ta sig förbi och skapa målchanser för både sig själv och sina lagkamrater. En högerbacks mardröm är att få möta "raketen från Indal". Andersson Roos har blommat ut och fått ett rejält lyft efter flytten till Matfors IF.

Anfallare:
Mårten Gräntz
Essviks AIF

28 år. Fysiskt stark, jobbig att möta och kan både använda in- som utsidan av huvudet. Tar hela tiden rätt löpningar för sig själv och laget och öppnar ytor. Spelar fotboll med ett leende på läpparna. Kom i år från IFK Sundsvall men tidigare spelat division 3-fotboll med IFK Örebro.

Anfallare:
Oliver Widahl
Lucksta IF

28 år. Skytteligavinnare med 23 fullträffar på 15 matcher. Är "ett med bollen" när han driver i hög fart mot målet och gör det stört omöjligt för försvararna att få stopp på honom. Kan även göra "måltjuvsmål" då han är duktigt på att avsluta på ett tillslag i trånga lägen. Har rutin från division 2-spel i både Selånger och Timrå, vilket syns.

Tränare:
Nermin Zulovic
Söråkers FF

42 år. Har under sina fyra år fört upp Söråkers FF från division 5 till att bara vara åtta minuter från spel i trean. Medelpads kanske mest engagerade tränare som mognat mer och mer med åren. Har ett enormt driv och hjärta för det lag han tränar och lever efter devisen; "När det är som svårast är jag som starkast". Är den i laget som tar en förlust hårdast! Kanske tur att det blev så få i år...

Domare:
Andreas Wiklander
Uppsala

24 år. Tillhör den unga lovande skaran av ambitiösa pipblåsare i Medelpad. Vältränad och elegant rättskipare med pondus som inte behöver gömma sig bakom "kortleken". Redan nu aktuell för att få döma högre upp i seriesystemet. Tog hem "titeln" i mördande konkurrens med fjolårsvinnaren Thomas Berglund, Reza Nematbakhsh, Christer Eriksson, Jan Boström och Per Backlin. Överlag var det mycket god standard bland våra lokala division 4-domare detta år.

Patrik "PK" Lundgren gav Söråker hopp då han borrade in 1-4-reduceringen före halvtid, men... Patrik "PK" Lundgren gav Söråker hopp då han borrade in 1-4-reduceringen före halvtid, men...

Kvalet till division 3:
Bensinen tog slut för Söråker i kvalet – förlorade stort mot fulltankat Sollefteå

(2018-10-21)
Sollefteå hade allt att spela för.
Söråker inget.
Och det märktes att ångermanlänningarna var påkopplade redan från start medan hemmalaget, som fick flytta sin match till Timrå IP:s konstgräs saknade något som helst bett i sitt spel.
– Vi lyckades aldrig ladda om inför kvalet efter den snöpliga förlusten mot Lucksta i den sista omgången där vi stöp på målsnöret, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Det blev förlust i Nermin Zulovics sista match som tränare efter fyra år i Söråker.
Efter en fin säsong avslutade man mindre lyckosamt med tre förluster på dom fyrra senaste matcherna och blir kvar i Medelpadsallsvenskan minst ett år till. Det märktes att bensinen var slut i den avslutande kvalmatchen mot ett fulltankat Sollefteå GIF. Dom blåklädda ångermanlänningarna vann komfortabelt med hela 8-2 och tar steget tillbaka till division 3 Mellersta Norrland. Att matchen tvingades flytta från icke spelbara Söråkers IP till Timrå IP verkade inte bekymra niplaget nämvärt.
– Vi lyckades aldrig ladda om inför kvalet efter den snöpliga förlusten mot Lucksta i den sista omgången där vi stöp på målsnöret, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Inför dagens match visste vi redan att vi inte kunde nå division 3 och gav därför speltid till några som inte matchat så mycket i år. Annars är jag enormt stolt över grabbarna för den säsong dom presterat, den bästa i klubbens historia. Att vi inte orkade ladda om mentalt inför kvalspelet är inte så mycket att säga om. Sollefteå var också helt klart värda att gå upp och deras utländska spelare var imponerande, avslutar Nermin Zulovic och syftar antagligen på matchprotokollet.

Söråkers FF - Sollefteå GIF 2-8
2018-10-27 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs (flyttad från Söråkers IP)
Målen:0-1 Khamzat Udugov (5), 0-2 Andrian Spinu (18), 0-3 Khamzat Udugov (31), 0-4 Eugeniu Samson (41), 1-4 Patrik Lundgren (44), 1-5 Andrian Spinu (49), 2-5 Jesper Andersson (67), 2-6 Andrian Spinu (68), 2-7 Khamzat Udugov (73), 2-8 Nedim Bajramovic (87).
Domare: Robin Albertsson
Publik: ca 70
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Oliver Widahl tog hem Medelpads-allsvenskans skytteliga årgång 2018

(2018-09-23)
Luckstas Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018.
Den "blonde bombarens" 23 fullträffar var en grund till Luckstas serieseger och uppflyttning till division 3.

– 2-1 målet mot Söråker i den avgörande seriefinalen i den sista omgången var det viktigaste, säger Oliver Widahl.


Efter division 2-spel i Selånger och därefter Timrå varvade Oliver Widahl ner i Medelpadsallsvenskan och Lucksta IF.
Där blev det 23 mål och seger i skytteligan för den "blonde bombaren". Skytteligavinster är ingen nyhet för anfallaren.
– Nej, så är det. Vann skytteligan i division 4 Hälsingland 2010 med Edsbyn, påpekar Oliver Widahl.

Av dom 23 målen, något som var extra snyggt?
– Oj! Svårt att säga, men gjorde faktiskt ett hyfsat snyggt mål mot Sidsjö-Böle där jag chippade över målvakten.

...och fulaste?
– Kan inte komma ihåg att jag gjorde nått fult mål haha.

Men det viktigaste då?
– 2-1 målet mot Söråker i den avgörande seriefinalen i den sista omgången måste man väl ändå säga var det viktigaste.

Skytteligavinnarna i Medelpadsallsvenskan brukar få bud från klubbar högre upp. Hört något eller följer du med Lucksta upp i trean?
– Som det ser ut nu så kommer jag följa med Lucksta upp. Trivs bra där så ser ingen mening med att byta, avslutar Oliver Widahl.

Oiiver tog hem en klar seger i skytteligan. Närmast var Matfors Fredrik Broman med sina femton. Broman som redan flyttat till Stockholm för jobb och troligen inte kommer att representera "Brukets Blå" nästa år.
Mårten Gräntz var en stabil målskytt redan under sin tid IFK Sundsvall och närkingen fortsatte målandet i Essvik, 14 stycken.
Ytterligare två skyttar nådde tvåsiffrigt. Khlail Masri, Söråkers förvärv från Alnö, och Essviks dribbler Marcus Sawert.

Här är skyttetoppen av Medelpadsallsvenskan 2018:

23 mål:
Oliver Widahl, Lucksta IF

15 mål:
Fredrik Broman, Matfors IF

14 mål:
Mårten Gräntz, Essviks AIF

11 mål:
Khalil Masri, Söråkers FF

10 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF

8 mål:
Jimmy Holmgren, Matfors IF
Andreas Modén, Ljunga/Fränsta
Dennis Moberg, Lucksta IF

7 mål:
David Danielian. Ljunga/Fränsta71
Oliver Spjut, Matfors IF
Martin Vestin, Söråkers FF

Klicka här för komplett skytteliga


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2018: Essviks AIF, IFK Sundsvall, Kovlands IF, Ljunga IF/Fränsta IK, Lucksta IF, Matfors IF,  Nedansjö IK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torps-hammars IF.
Nermin Zulovic tackar för sig efter fyra år som tränare i Söråkers FF. Nermin Zulovic tackar för sig efter fyra år som tränare i Söråkers FF.

Kvalet till division 3:
Inget division 3-spel nästa år för Söråker – och nu slutar "Zulan"

(2018-10-21)
Det blir inget division 3-spel för första gången för Söråkers FF.
Idag blev det en 0-3-förlust i "vinna eller försvinna-matchen" på Kinavallen i Ullånger.
– Dom satte sina chanser, vi gjorde det inte, säger Söråkers avgående tränare Nermin Zulovic.


Erbarmligt underlag

Söråker var tvungna att vinna dom två avslutande kvalmatcherna för att nå uppflyttning till division 3 för första gången i klubbens historia.
Men det sprack redan idagens match på Kinavallen i Ullånger.
Höga Kusten tog ledningen i den 14:e minuten sedan Sharif Jaffari lämnats sopren framför mål efter ett inlägg.
– Vi gör en riktigt dålig första halvlek då dom är det klart bättre laget även om vi spelade upp oss på slutet och hade ett par kvitteringschanser innan paus, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
I den andra halvleken spelade gästerna upp sig på den erbarmliga planen men hade förtvivlat svårt att hitta nätet.
Med kvarten kvar satte istället Mihail Robu 2-0 på straff.
– Något tveksamt dömd, kommenterar Nermin Zulovic.


"Stolpe ut"

Därefter var det full fart framåt för Söråker vilket utmynnade i en omställning där hemmalaget kom tre mot en och Serghei Mocanu avslutade kontringen med att göra 3-0 på stopptid.
– Dom satte sina chanser, vi gjorde det inte. Om det var "stolpe in" för oss i serien har det varit "stolpe ut" i kvalet, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Det märktes att Höga Kusten spelat i trean i år och dom vinner rättvist. Det som är tråkigt är att det är ett riktigt gnällgäng som klagade hela tiden och inte ville stå på benen. Synd, för det är som sagt ett bra lag. När det gäller planens beskaffenhet var det rena päråkern. En av dom sämsta gräsplaner jag varit med om under mina 30 år inom fotbollen. Men jag vill klargöra att det inte på grund av den som vi förlorade.


"Zulan" slutar efter fyra år

Nu återstår det visserligen en match i kvalet då Sollefteå GIF gästar Söråkers IP kommande helg. SFF kan fortfarande nå andraplatsen men då krävs både egen seger och hjälp av Strömsund mot Höga Kusten.
– Det kommer inte att hända att Höga Kusten förlorar mot Strömsund. Jag hoppas att vi kan avsluta vår fina säsong med en seger inför hemmapubliken i min sista match som tränare för klubben. Fyra år får räcka, grabbarna behöver höra en ny röst. Det är fantastiska grabbar och vi har haft en fin resa tillsammans, säger Nermin Zulovic och fortsätter:
– Vet ännu inte om det blir ett sabbatsår eller en ny klubb. Det får framtiden utvisa, avslutar "Zulan".
Uppflyttning från Medelpadsfemman 2015 och tvåa i Medelpadsallsvenskan i år och avslutande kvalspel som "bottentippade" är ett starkt facit under dom här fyra åren. Säga vad man vill om "Zulan", och det är det många som gör, men ingen kan ta ifrån honom hans engagemang för fotbollen och det märks att han ändå mognat som ledare dom här senaste åren även dom det fortfarande är lite "jag mot Världen". Kan även kallas "vinnarskalle".

Höga Kusten Fotboll - Söråkers FF 3-0
2018-10-21 - 14:00 - Kinavallen
Målen: 1-0 Sharif Jaffari (14), 2-0 Mihail Robu (74, straff), 3-0 Serghei Mocanu (90+2).
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 47
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nermin Zulovics mannar går för seger. Nermin Zulovics mannar går för seger.

Kvalet till division 3:
Vinna eller försvinna idag för Söråker

(2018-10-21)
Igår vann Sollefteå mot Strömsund.
Det betyder "vinna eller försvinna" för Söråker i sin kvalmatch mot Höga Kusten på Kinavallen i Ullånger i eftermiddag.
– Vi går alltid för seger, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Sollefteå GIF tog igår sin andra raka seger i kvalserien till division 3 och ståtar därmed med full pott, sex poäng.
Det betyder att dagens kvalfight på Kinavallen i Ullånger gäller "vinna eller försvinna" för både hemmalaget Höga Kusten och gästande Söråkers FF.
Vinner Söråker krävs även vinst i den avslutande kvalomgången hemma mot Sollefteå för att det ska bli direktuppflyttning till division 3 för första gången i klubbens historia.
– Vi går alltid för seger och inför dagens match har vi fått lite extra tändvätska (läs artikel nedan) för även om vi kanske inte kommer att kunna ställa upp med vårt bästa lag kommer vi med ett bra och revanschsuget lag och tänker göra en betydligt bättre prestation än mot Strömsund förra helgen, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ångermanlandsfyrans skytteligavinnare Eugeniu Samson svarade för två av Sollefteås mål i Strömsund. Ångermanlandsfyrans skytteligavinnare Eugeniu Samson svarade för två av Sollefteås mål i Strömsund.

Kvalet till division 3:
SollefteåGIF i förarsätet i kvalet till trean – klar seger mot IFK Strömsund

(2018-10-20)
Sollefteå GIF har gett sig själva ett kanonläge att ta hem kvalserien till division 3.
Detta efter seger mot Höga Kusten förra helgen och idag en klar 3-0-seger borta mot IFK Strömsund.
Redan i paus stod det 3-0 till "Nipgossarna"
Kryss i morgon mellan Höga Kusten och Söråker och "Giffarna" är tillbaka i trean.


IFK Strömsund - Sollefteå GIF FF 0-3
2018-10-20 - 14:00 - Strömsvallen
Målen: 0-1 Eugeniu Samson (8), 0-2 Pontus Larsson (25), 0-3 Eugeniu Samson (45).
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 112
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Söråkertränaren Nermin Zulovic är besviken på Höga Kusten och förbnundets agerande som tvingar SFF att inte kunna ställa upp med sitt bästa lag. Söråkertränaren Nermin Zulovic är besviken på Höga Kusten och förbnundets agerande som tvingar SFF att inte kunna ställa upp med sitt bästa lag.

Kvalet till division 3:
Höga Kusten flyttar kvalmatch – Söråker känner sig överkörda: "Sätter oss på pottkanten"

(2018-10-20)
Idag skulle Söråker mött Höga Kusten borta i kvalet till trean.
Men Ullångerlaget har flyttat matchen till söndag med kort varsel.
Något som förbundet godkänt.
– Det här fick vi reda på i tisdags men då hade redan våra spelare som jobbar i helgen tagit ledigt lördag och i flera fall bytt till att jobba söndag så det här beslutet sätter oss på pottkanten, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Idag fortsätter kvalet till division 3. Men inte matchen Höga Kusten - Söråker.
Normalt spelas kvalmatcherna samma dag och med samma starttid. Det ruckas det nu på då Söråkers bortamatch mot Höga Kusten flyttas från lördag till söndag.
– Höga Kusten får inte sina utändska spelare hit förrän på lördagkväll och ville därför flytta matchen till söndag. Något som förbundet gick med på av "sportsliga skäl så att dom kunde ställa upp med sitt bästa lag", säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Det här fick vi reda på i tisdags men då hade redan våra spelare som jobbar i helgen tagit ledigt lördag och i flera fall bytt till att jobba söndag. Dessutom fick vi boka om bussen och maten vi beställt på väg upp. Att vi inte kommer att kunna ställa upp med vårt bästa lag tar man ingen "sportslig" hänsyn till. Det här beslutet sätter oss på pottkanten, dundrar Söråkertränaren, som kanske inte heller själv kan följa med upp till Ullånger då även han jobbar på söndag.

Vad säger förbundet?
– Jag pratade med dom i tisdags och dom lovade att komma tillbaka till mig. Men så skedde inte utan igår fick vi en officiell kallelse från Höga Kusten. När jag påpekade att vi inte kan få ihop vårt bästa lag på söndag då vi utgått från lördag möttes jag av kommentaren: "det är vår hemmamatch och vi bestämmer speldag", fortsätter Nermin Zulovic.

Vad händer nu?
– Jag vet inte, har nästan lust att lämna w.o. då det här inte har gått korrekt till. Känns nästan som att man inte vill ha upp Söråker i division 3. Mot Strömsund fick vi ett mål horribelt bortdömt där inte ens deras spelare och ledare förstod varför. Och nu det här. suckar Nermin Zulovic.
– Vi får se vilka som kan ändra sina arbetstider, en gång till, men det blir ju på kort varsel. Är också mycket besviken på förbundet som lovade att återkomma men inte gjordde det. Vi får väl åka upp med det vi kan skrapa ihop men Höga Kusten och förbundet kan glömma att snacka "sportslighet" med oss, avslutar Söråkers tränare besviket.

Lokalfotbollen har kollat upp vilka regler som gäller och hemmalaget har alltid två datum att välja på, undantaget sista omgången, och kan därför bestämma. Höga Kusten valde att flytta sin speldag från ordinarie lördag till reservdagen söndag av ovan angivna skäl. Personligen tycker jag att det borde vara legio att samtliga tre omgångar spelas samtidigt så att lagen inte kan spela på tidigare match resultat som kommer att bli fallet den här helgen då Strömsund och Sollefteå spelas idag lördag och Höga Kusten - Söråker i morgon. Givetvis tråkigt för Söråker som drabbas denna gång men något formellt fel i regelverket har inte begåtts. Men nog borde man se till att dylikt inte händer fler gånger. Åtminstone måste själva informationen mellan berörda parter vässas till rejält.

Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall. Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall.

IFK Sundsvalls nye sportchef: "Fokus är ny huvudtränare"

(2018-10-15)
Mikael Kotermajer har tidigare både tränat och spelat i IFK Sundsvall.
Nu har han återvänt som ny sportchef och efterträder Kenneth Kile som flyttat "hem" till Norge.
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp, säger "Kotten".

 

IFK Sundsvall åkte som bekant ur Medelpads-allsvenskan för första gången sedan 1960 i år.
Nu är det meningen att man ska ta sig tillbaka.
Ny sportchef efter Kenneth Kile, som flyttat åter till Norge, är Mikael Kotermajer. "Kotten" som redan påbörjat sin verksamhet var under några år huvudtränare för IFK Sundsvall. Nu är han tillbaka hos Kamraterna och jobbar för fullt för att sy ihop ledarstaben för den kommande säsongen.
– Några poster är klara. Lars Bodin, tidigare materialansvarig, har nu tagit på sig en lagledarroll. Michael Fredriksson kommer dela den rollen med Lars och ta ett mer administrativt ansvar. Materialansvarig blir Andreas Bäck, säger Mikael Kotermajer.

Och tränarbiten?
– Jesper Hellström förlänger ett år som assisterande och förhoppningsvis blir det även som spelare. Anders Aspenrud fortsätter även han att inrikta sig på målvaktssidan. Fokus är nu på huvudtränare då Tommy Hedin valt att kliva av och ytterligare en assisterande med inriktning på fysik och rehab.

Spelartruppen?
– Där jobbar vi med samtal just nu, vilka stannar och vilka går vidare. Utifrån så är det stort intresse nu att komma tillbaka och hjälpa föreningen men i nuläget nämner jag inga namn eftersom transferfönstret inte öppnat ännu.

Varför väljer du att komma tillbaka till IFK Sundsvall, och det som sportchef?
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp med bemanning och nyckelordet där är tydlighet och att skapa en bra lagandra i hela föreningen. Men jag har också sagt att i första hand vill jag ha en tränarroll och kommer att vänta och lyssna på de erbjudande som kommer inom närmsta tiden. Många frågor kommer få svar inom någon månad och innan jag tagit ställning till vad jag ska åta mig så vill jag säkerställa att IFK Sundsvall har en bra position inför säsongen 2019. Det är allt jag kan säga just nu, avslutar Mikael Kotermajer.
Vem vet? Kanske slutar det meda att både IFK Sundsvalls sportchef och huvudtränare blir en och samma person?

Niklas Mattsson (randig längst till höger) nickar in 1-0 på hörna i den sjätte minuten. Trodde alla. Men domaren hittade en knuff i ryggen någonstans och målet blev bortdömt. Det var det närmaste hemmalaget kom i kvalmatchen mot IFK Strömsund. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Niklas Mattsson (randig längst till höger) nickar in 1-0 på hörna i den sjätte minuten. Trodde alla. Men domaren hittade en knuff i ryggen någonstans och målet blev bortdömt. Det var det närmaste hemmalaget kom i kvalmatchen mot IFK Strömsund. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mikael Gustafsson var en av få Söråkerspelare som nådde normal standard och höll också nollan. Mikael Gustafsson var en av få Söråkerspelare som nådde normal standard och höll också nollan.

Kvalet till division 3:
Mållöst för Söråkers FF i första kvalmatchen: "Nådde inte normal standard"

(2018-10-13)
Söråker fick inte hål på Strömsunds målvakt.
Strömsund fick inte hål på Mikael Gustafsson mellan Söråker s stolpar.
Så kan man karaktärisera den första kvalmatchen uppe på "Löta".
– Vi kom inte alls upp i vår normala nivå. säger Mikael Gustafsson som höll nollan tack vare några fina ingripanden.


Bortdömt mål

Söråker inledde kvalspelet mot IFK Strömsund hemma på Löta förtroendeingivande – i sex minuter.
Det var i den sjätte minuten som Niklas Mattsson nickade in en hörna (se bilden ovan). Men "målet" blev bortdömt. Tydligen för en knuff i rygg.
Men efter detta var det inte mycket som fungerade för hemmalaget. Okey, man vann bollar och närkamper. Men när bollarna skulle fördelas hamnade dom allt som oftast nere hos gästernas alerte keeper Peter Hansson. Dom fåtal gångerna man kom runt på kanten hamnade inläggen endera bakom målet eller i famnen på nämnde Hansson. När skottlyckan från distans provades var man närmare att täffa fotografen vid sidan av målet än inom själva målramen.
– Det var en avslagen första halvlek. Verkade inte som om något av lagen var redo att spela fotboll i oktober, kommenterade Söråkers målvakte Mikael Gustafsson.


Dålig första halvlek, sämre andra...

Om den första halvleken var bedrövlig från Söråkerhåll var den andra om möjligt ännu sämre. Samtidigt vågade Stömsund kliva upp i banan och hade några farliga omställningar och avslut där Mikael Gustafsson fick träda in och svara för några bra parader. I den första var det mest kvicka utrusningar på djupledsbollar från dom helblå jämtarna.
Föga överraskande sett till spelet gick Söråker mållösa framåt och tack vare Mikael Gustafsson gjorde även Strömsund det. 0-0 efter 90 minuter alltså.
– Vi kom inte alls upp i vår normala nivå. I andra halvleken var dom bättre och kom till farligare chanser och instick. Helt ärligt var Strömsund bättre än oss, säger Mikael Gustafsson som blev en liten minihjälte i den efterföljande straffläggningen med två räddningar och en egen straff i mål. En straffläggning som bara blir nödvändig att "plocka fram" utifall lagen hamnar på samma poäng och målskillnad i kvalets sluttabell.
Söråkers tränare var mycket besviken efter den första kvalmatchen.
- Luckstamatchen vakar över oss.. Nu får vi skärpa oss ordentligt. Vi höll division 6-nivå idag. Bedrövligt, suckar Nermin "Zulan" Zulovic.


Sollefteås giffar i förarsätet

I en kvalserie med fyra lag där bara segraren går upp är ett inledande kryss en "förlust". Sollefteå GIF vann sin kvalpremiär hemma mot Höga Kusten med uddamålet av tre så nu gäller, antagligen, bara seger för Söråker på Kinavallen i Ullånger mot Höga Kusten i den nästa omgången. Men Söråker har hela säsongen visat att man kan lira boll. Nu är det upp till bevis dom två kommande helgerna om det ska bli division 3-fotboll för första gången i klubbens historia.

fler bilder kommer.

Lokalfotbollens intervju med Söråkers målvaktsnolla Mikael Gustafsson

Omgång 1:

Söråkers FF - IFK Strömsund 0-0
2018-10-13 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Håkan Modigh (bra som vanligt, dock ett frågetecken för det bortdömda hörnmålet).
Publik: 153
Matchfakta
• Söråker vann straffläggningen efter matchen. Ett avgörande som bara blir aktuell om lagen hamnar på samma poäng och målskillnad i kvaltabellen.

Sollefteå GIF FF - Höga Kusten Fotboll 2-1
2018-10-13 - 14:00 - Nipvallen
Målen: 0-1 Christian Kpobi (9), 1-1 Adam Näsmark (65), 2-1 Jesper Helgesson (73).
Utvisning Sollefteå: Khamzat Udugov (85).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 153
Matchfakta

Gruppvinnaren klart för division 3.


• Resultat, matchfakta & kvaltabell
• Kommande matcher

Söråkers Emil Sjögren driver in i straffområdet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers Emil Sjögren driver in i straffområdet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det har sina risker att fota fotbollsmatcher. Den här rökaren var betydligt närmare att träffa fotografen än inom målramen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det har sina risker att fota fotbollsmatcher. Den här rökaren var betydligt närmare att träffa fotografen än inom målramen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråker hade svårt att tränga igenom Strömsunds vältajmade försvarsspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråker hade svårt att tränga igenom Strömsunds vältajmade försvarsspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers FF laddar om för kvalspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers FF laddar om för kvalspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Kvalet till division 3:
Söråkers FF siktar på att bli historiska
– IFK Strömsund första hindret


(2018-10-12)
Ska Söråkers FF nå division 3 för första gången i historien?
Då krävs att man vinner kvalserien.
Och den inleds med hemmamatch mot IFK Strömsund i morgon lördag.
– Vi kommer att gå "all in", säger tränaren Nermin Zulovic.


Ifjol höll Söråker på att åka ur Medelpadsallsvenskan.
Nu ettår senare har man chansen att för första gången ta sig upp i division 3 i klubbens historiua.
Och det med bara ett nyförvärv utifrån sedan bottenstriden ifjol.
– Ja, Khalil Masri kom från Alnö medan målvakten Mikael Gustaffson och Niklas Mattsson är gamla Söråkerspelare som gjorde comeback plus att vi flyttade upp några talanger från vårt U-lag, Oskar och Jesper Andersson, Albin Norlander samt Oskar Pinheiro, säger tränaren Nermin Zulovic.  
Det kan svänga fort inom fotbollen.
Redan förra helgen hade man chansen att kliva upp men föll mot Lucksta i en helt avgörande avslutningsmatch (scrolla ned för matchreferat).
Nu får man en ny chans via kvalspel (läs artikel nedan).

Neröst inför morgondagen, Nermin Zulovic?
– Det är spännande. Klart man är lite nervös, det är man alltid, men vi har kört lite mental träning, pushat varandra.

Hur är läget annars inför den viktiga matchen?
– Vi har kört på bra i veckan. Killarna är laddade vill ha revansch. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har Oskar Fors, Martin Vestin och Patrik "PK" Lundgren borta. Dom är tillbaka till dom två sista matcherna. Annars är vi komplett. Alla är laddade så vi går "all in".

Vad vet du om morgondagens motståndare?
– Vet inte så mycket om IFK Strömsund. Vi kommer lägga full fokus på vårt eget spel, vilka som än står på andra sidan mittlinjen.

Vad tror du om utgången i kvalet?
– Det kommer att bli tre tuffa matcher fram över. Alla lag som är med i kvalet vill ju vinna lika mycket som oss så klart. Vi kommer att komma laddade och revanschsugna imorgon.

Och vad gör att ni vinner?
– Receptet är lagspelet , vår lagmoral, kämpaglöden och att vi tar jobbet för varandra. Vi är förberedda för en tuff match imorgon där vi inte kommer att vika oss en millimeter.

Vad önskar du inför morgondagen?
– Hoppas på mycket folk imorgon att hela Söråker kommer och stötta oss tillsammans är vi Söråker och tillsammans är vi starka. Vi kan lova att vi kommer kämpa med allt vi har. Och tillsammans ska vi vinna!

Omgång för omgång i kvalspelet:

Omgång 1,, 2018-10-13:
14:00 Sollefteå GIF FF - Höga Kusten Fotboll
14:00 Söråkers FF - IFK Strömsund

Omgång 2, 2018-10-20:
14:00 IFK Strömsund - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - Söråkers FF

Omgång 3, 2018-10-27:
14:00 Söråkers FF - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - IFK Strömsund

Gruppvinnaren klart för division 3.


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

"Zulan" var oerhört besviken efter förlusten i seriefinalen mot Lucksta. Nu är det bara att glömma och ladda om till kvalspelet. "Zulan" var oerhört besviken efter förlusten i seriefinalen mot Lucksta. Nu är det bara att glömma och ladda om till kvalspelet.

Kvalet till division 3:
Så spelas kvalet till trean
– Söråker inleder mot IFK Strömsund


(2018-10-09)
Söråker inleder kvalet till division 3 hemma på "Löta" mot IFK Strömsund nu på lördag.
Därefter väntar Höga Kusten och Sollefteå GIF i en enkelserie där bara vinnaren tar steget upp.
– Oerhört tung förlust mot Lucksta men nu är det bara att ladda om till kvalet. Vi satsar på att spela division 3-fotboll nästa år för första gången i klubbens historia, säger tränaren Nermin Zulovic.


Söråker förlorade i helgen seriefinalen mot Lucksta som tog hand om direktplatsen till division 3.
Söråker får nu chansen att också kliva upp i seriesystemet om man klarar kvalet.
– Oerhört tung förlust mot Lucksta men nu är det bara att ladda om till kvalet. Vi satsar på att spela division 3-fotboll nästa år för första gången i klubbens historia, säger tränaren Nermin Zulovic.
Normalt sett är det niondelaget i division 3 Mellersta Norrland som tillsammans med serietvåorna i Jämtland/Härjedalen, Ångermanland och då Medelpad som slåss om en plats. Men även i år är det vissa aber. IFK Östersunds andralag vann fyran men får inte gå upp utan där blir det Ope IF som spelar i trean. Offerdals IF som egentligen skulle ha kvalat har tackat nej och istället blir det seriefyran IFK Strömsund som tar den vakanta platsen. Det är också jämtarna som reser till Söråkers IP i den första omgången nu på lördag.
I Ångermanland tar IF Älgarna klivet upp i trean och där vankas nu derbyn i stiftstaden sedan det står klart att Härnösands FF trillar ur tvåan. Serietvåan Junsele IF tackar dock nej till kvalspel utan Söråker får ta sig an Sollefteå GIF istället. Och det blir nipstadens bröder som man möter i den sista kvalomgången hemma på "Löta". Deremellan väntar Höga Kusten på Kinavallen i Ullånger i omgång 2.
Bara segraren i gruppen är helt klara för division 3. Men ifjol gick även både tvåan och trea upp så det gäller för Söråker att ladda hela vägen även om man skulle missa förstaplatsen.

Omgång för omgång i kvalspelet:

Omgång 1,, 2018-10-13:
14:00 Sollefteå GIF FF - Höga Kusten Fotboll
14:00 Söråkers FF - IFK Strömsund

Omgång 2, 2018-10-20:
14:00 IFK Strömsund - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - Söråkers FF

Omgång 3, 2018-10-27:
14:00 Söråkers FF - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - IFK Strömsund

Gruppvinnaren klart för division 3.


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lucksta IF vände 0-1 till en 2-1-seger på Söråkers IP och tog hem 2018 års upplaga av Medelpadsallsvenskan och spelar nästa år i division 3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbolen.nu.
Lucksta IF vände 0-1 till en 2-1-seger på Söråkers IP och tog hem 2018 års upplaga av Medelpadsallsvenskan och spelar nästa år i division 3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbolen.nu.
Oliver Widahl sköt Lucksta upp i trean. Oliver Widahl sköt Lucksta upp i trean.

Oliver Widahls dubbel sköt upp Lucksta – och Söråkers firande

(2018-10-06)
Söråker var på väg mot division 3 efter Fredrik Ljuslinders drömmål i inledningen av den andra halvleken.
Men Lucksta vände efter två mål av Oliver Widahl, det andra så sent som i den 84:e minuten!
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg


Storpublik på "Löta"

Det märktes att det var seriens två bästa lag som skulle avgöra vilka som skulle gå direkt upp i division 3 och vilka som skulle få chansen att kvala sig upp.
Inför drygt 420 åskådare uppe på ett soligt men blåsigt "Löta" vaskade hemmalaget fram matchens första chans då Jesper Andersson träffade ribban i matchöppningen.
Både Söråker och Lucksta gillar att ställa om snabbt och kontraslå så det blev ett böljande spel där Sörååkers bästa chans var ribbskottet medan Oliver Widahl var nära att näta för gästerna men lyfte bollen över både Söråkerkeepern Mikael Gustafsson och ribban när han kom in i straffområdet lite till vänster.


Drömmål av Ljuslindeer

Det böljande spelet fortsatte i andra och i den 53:e minuten bröt Fredrik Ljuslinder ett bortaanfall högt upp i planen, drev förbi ett par motståndare, deibblade av någon till innan han skickade in 1-0 förbi Mike Karinga Persson via målramen.
Målet väckte Lucksta och det tog inte lång tid för Sörforsgänget att utjämna. En lång boll hamnade mellan uteförsvar och målvakt i Söråker där mittförsvaet tvekade och vips högg Oliver Widahl som en kobra och visade upp sin nästa för målchanser.


Oliver Widahl sköt upp Lucksta och Söråkers firande

Söråker föll tillbaka något (backade hem?) och Lucksta fick lite mer utrymme i offensiven, samtidigt som hemmalaget hela tiden var farliga i sina omställningar när man erövrade bollen. Patrik "PK" Lundgren fick en chans att återge Söråker ledningen men hans skott smet precis över "slanan"
Annars var det Lucksta som skapade mest och hade t ex ett friläge men skottet ur högerinnerposition rullade precis utanför den bortre stolpen plus ett par närskott som Mikael Gustafsson motade eller strandade på täckande försvarare.
Söråker så ut att för första gången i klubbens historia kvittera ut division 3-biljetter. Då fick Oliver Widahl tag i bollen , drev in i straffområdet och motläggsfintade sig förbi innan han rundade en utrusande Mikael Gustafsson innan han lyfte bollen över en glidtäckande Oliwer Karlsson (se bilden nedan).


Himmel & helvete

Sista sex minuterna av ordinarie tid och dom fem stopptidsminuterna försökte ett desperat Söråker moblisera för ett kvitteringsmål som skulle betyda serieseger. Men några farliga bollar in i straffområdet var allt man åstadkom och dom rensade Luckstas stabila försvar bort och när duktige domaren Reza Nematbakhsh pipa förkunnade att årets Medelpasallsvenska var över jublades det stort i Luckstalägret medan det var böjda huvuden i Söråker.
–  Otroligt tungt! Vi ville verkligen vinna och gå upp i trean inför storpubliken men vi satte inte våra chanser. Jag tycker annars att vi är det bättre laget idag. Men det är ju målen som räknas, säger Söråkers lagledare Tony Andersson, som inte ville prata kvalspel så här direkt på.


Glada Luckstatränare

Desto gladare var Luckstas tränarduo Jimmie Nordberg (spelande) och irländaren Paul Thompson.
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter. Båda lagen spelade ganska bra fotboll och vi tände till lite extra när dom gjorde sitt mål och det var det som fällde avgörandet till slut, säger Luckstas Jimmie Nordberg.
– Vi hade en plan inför matchen och den följde vi och jag är jättestolt över grabbarna, säger Paul Thompson.


Kvalspel väntar för Söråker

För Lucksta väntar som sagt division 3-spel nästa år medan Söråker tvingas ladda om för kval för att den vägen nå trean. Ett gruppspel i enkelmöte som preliminärt kommer att bestå av Höga Kusten Fotboll, Offerdals IF, Sollefteå GIF (Junsele IF har tackat nej) och då Söråkers FF.
Spelar Söråker som man gjorde idag och under säsongen är det inte omöjligt att vi kommer att ha hela sju lokala lag i trean nästa år. Det är bara att hålla tummarna!

Segerjubel efter slutsignalen 


Intervju med Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg sedan avancemanget till trean var klart.

Klicka här för fler bilder från matchen

Söråkers FF - Lucksta IF 1-2

2018-10-06 - 14:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Fredrik Ljuslinder (53), 1-1 Oliver Widahl (57), 1-2 Oliver Widahl (84).
Domare: Reza Nematbakhsh (lika bra som matchen)
Publik: 426
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Med bara sex ordinarie minuter av Medelpadsfyran sköt Oliver Widahl (delvis gömd av stolpen) upp Lucksta i division 3. Målvakten Mikael Gustafsson är rundad och Oliwer Karlsson gör allt för att stoppa sin namne. Foto: Pia Skogman,Lokalfotbollen.nu.
Med bara sex ordinarie minuter av Medelpadsfyran sköt Oliver Widahl (delvis gömd av stolpen) upp Lucksta i division 3. Målvakten Mikael Gustafsson är rundad och Oliwer Karlsson gör allt för att stoppa sin namne. Foto: Pia Skogman,Lokalfotbollen.nu.
Det var mycket publik på seriefinalen. 426 personer trängdes runt konstgräset uppe på Löta. Men publikrekord? Icke! Det var över 700 i derbyt mot Ljustorp för några år sedan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det var mycket publik på seriefinalen. 426 personer trängdes runt konstgräset uppe på Löta. Men publikrekord? Icke! Det var över 700 i derbyt mot Ljustorp för några år sedan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Filip Andersson-Roos var en av fem målskyttar när Matfors sköt ner IFK Sundsvall i femman. Filip Andersson-Roos var en av fem målskyttar när Matfors sköt ner IFK Sundsvall i femman.

Ex-allsvenskarna ner i Medelpadsfemman

(2018-10-06)
Exallsvenska IFK Sundsvall åkte idag ner i division 5.
Senast det hände var 1960.
"Bödlar" den här gången var Matfors IF.
Redan efter sju minuters spel ledde Brukets Blå med 2-0 innan det till lsut landade på 5-0.

– Det var inte i den här matchen som vi åkte ur, säger IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin.


58 år sedan sist

1960 åkte IFK Sundsvall ner i division 5.
2018 upprepas historien.
Däremellan har det bland annat spelats fem allsvenska säsonger.
Vinst borta mot Matfors var ett måste för att lågan skulle hållas vid liv.
Men efter fyra minuter satte Oliver Spjut 1-0 och i den sjunde var det Jonas Richnau Erssons tur att näta och lågan falnade snabbt.
För att slockna helt efter en halvtimmen när Jimmy Holmgren exekuterade en straffspark och ökade på till 3-0. Innan halvleken var över hade även Filip Andersson Roos bokat in sig i målprotokollet.
Den andra halvleken blev det mest grinigt från gästerna och dom gula korten haglade och med dryga kvarten kvar kulminerade det hela med Mahmoud El Assirs röda. Med en man mer kunde Oscar Nilsson-Böös spika segern till 5-0.
- Det kändes avgjort tidigt idag, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


"Vinner fyran nästa år"

Jonsson fortsätter:
– Vi gör en bra match spelmässigt idag. Otroligt nöjd med första halvlek där vi varierar vårt spel på ett bra vis och spelar en fantastisk fin fotboll.
Tycker vi visat hela höstsäsongen att vi är ett riktigt bra lag. Spelmässigt är vi otroligt nöjda med säsongen, poängmässigt känns det givetvis lite surt att "bara" sluta trea när vi faktiskt bara förlorat tre fighter i år. Får vi behålla laget vi har nu så vinner vi fyran nästa år, helt övertygad om det. Vill passa på att gratulera Lucksta till seriesegern och önska Söråker stort lycka till i kvalet


Lyckades inte täta luckorna

IFK Sundsvall har haft en enorm omsättning på spelare senaste åren men inför den här lyckades man inte täta till luckorna efter dom som flyktat.
– Vi har gjort så gott vi har kunnat både tränare och befintliga spelare och det var inte i den här matchen som vi åkte ur. Nu måste klubben ser över sin organisation om man vill tillbaka till finrummen. Man har gjort klart med Mikael Kotermajer som sportchef och styrelsen innehåller bland annat namn som Michael Brundin, säger tränaren Tommy Hedin, som inte kan eller vill svara på om han själv kommer att ingå i organisationen.
– Vi ska ha ett spelarmöte i veckan så får vi se vad som händer efter deet, säger Tommy Hedin.

Matfors IF - IFK Sundsvall 5-0
2018-10-06 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Oliver Spjut (4), 2-0 Jonas Richnau Ersson (7), 3-0 Jimmy Holmgren (30, straff), 4-0 Filip Andersson Roos (42), 5-0 Oscar Nilsson-Böös (75).
Utvisning IFK Sundsvall: Mahmoud El Assir (73).
Domare: Anton Sundström
Publik: 37
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anton Hallengren kvitterade med en frispark i "målvaktens hörn". Anton Hallengren kvitterade med en frispark i "målvaktens hörn".

Kryss mellan Fredrik vs Fredrik: "Vi skapade tillräckligt för att vinna"

(2018-10-06)
Avslutningen mellan dom "Fredrik-tränade", Åhséns Kovland & Martinssons Essvik, slutade salomoniskt 2-2 sedam lagen haft varsin ledning.
– Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Andra straffmissen på raken

Redan i den andra matchminuten tog Kovland ledningen sedan Emil Westberg hunnit före en tvekande Essvikskeeper på en hemåtpassning, rundat denne och lagt bollen tillrätta i nätmaskorna.
Essvik fick en bra kvitteringschans under den första halvleken men Mårten Gräntz brände sin andra straff på raken då han sköt utom.
Essvik skulle emellertid kvittera då Robert Johansson sköt in 1-1 via ryggen på en hemmaspelare strax innan timmen spelad.
Med kvarten kvar kom Marcus Sawert förbi på sin vänsterkant och centrade in i mitten där Elias Staffansson mötte direkt med gott resultat.
Bara minuten senare satte Anton Hallengren en frispark lågt i målvaktens hörn. Allt medan Dennis Täck Forsberg i bortamålet stod mitt i målet bakom sin mur och knappt rörde en fena när bollen satt vid stolpen..


Tillbaka efter tre och en halv månads semester

Inget av lagen skapade något matnyttigt för ett segermål utan det enda som är värt att nämna är att Essvikstränaren Fredrik Martinsson kom in sista kvarten. Dock utan att sätta något större avtryck.
– Vi kom ut bra och höll ihop det idag. Men däremot var vårt passningsspel erbarmligt dåligt. Skönt att vi tog poäng och höll oss kvar på eget bevåg, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
– Vi förde den här matchen, dom backade hem med tio man men vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen. Deras två mål är rena skitmål som man inte får bjuda på, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
I Kovland var det ingen som stack ut extra utan det var en laginsats.
I Essvik var åter kantspelaren Marcus Sawert framstående och kul var också att Ahmed Abdelwahab var tillbaka efter tre och en halv månads semester i Saudiarabien. Han har saknats på planen.

Kovlands IF - Essviks AIF 2-2
2018-10-06 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Emil Vestberg (2), 1-1 självmål (58), 1-2 Elias Staffansson (75), 2-2 Anton Hallengren (76, frispark).
Domare: Santiago Bedoya Sierra (helt OK i sin div. 4-debut)ö
Publik: 23
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Historiske Christr Söder. Historiske Christr Söder.

Söder historisk – första tränaren som hållit kvar Nedansjö i fyran

(2018-10-06)
Nedansjö IK har försökt fyra gånger tidigare utan att lyckats hålla sig kvar i Medelpadsallsvenskan.
Men i år fixade NIK nytt kontrakt trots idel förluster på bortaplan och blott tolv gjorda mål framåt på dom 18 matcherna.
– Nedansjö IP är vår borg. Där har vi bara tagit stryk av dom tre topplagen, säger den historiske tränaren CHrister Söder.


Femte gången gillt

Femte gången gillt! Vid dom fyra tidigare försöken har Nedansjö IK inte lyckats med att hålla sig kvar i Medelpadsallsvenskan. Förrän då i år!
Nedansjös offensvi har inte sprudlat, blott tolv mål på arton matcher ger inte direkt motståndarförsvaren skrämselhicka. Men man är svårtuggade på sin hemmaplan där man blott tagit stryk av dom tre topplagen. Däremot har man varit borta borta, nio förluster på lika många försök.
Men idag mötte man Torpshammar hemma på gropiga, studsiga och klent gräsbevuxna Nedansjö IP (besitter fyrans klart sämsta underlag).
Det blev inte heller någon match där skönspelet stod i högsätet och det räckte med ett enda mål för hemmalaget att bärga både seger och nytt kontrakt. I slutet av den första halvleken dök Joar Sjöström upp vid den bortre stolpen på Jonathan Söders frispark och satt huvudet till och satte den i motsatta krysset.


Räddade friläge

Rikard Vikberg hade tidigare haft chansen att ge Torpshammar ledningen efter ett friläge men hemmakeepern Simon Gröning avvärjde med en benparad.
– Nedansjö IP är vår borg. Där har vi bara tagit stryk av dom tre topplagen. Det var mest ställningskrig och det var tillfälligheter att vi kunde sätta en av matchens få riktiga målchanser, säger Nedansjös tränare Christer Söder, som alltså nu är historisk.
–Ja, jag är den förste tränaren som lyckats med bedriften att hålla kvar Nedansjö i fyran. Kanske får man en staty? Men visst är det otrolgt att man kan komma sjua på bara tolv gjorda mål, säger Christer Söder.
– Nedansjö var hetare, ville mer och kampade bättre och vann dom flesta 50/50-duellerna. Efter en liten avhyvling blev det bättre i den andra halvleken men vi skapade ändå inte mer än några halvchanser, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Högerbacken Sjöström bäst på plan

Nedansjös högerback Joar Sjöström gjorde inte bara matchens enda mål, han var ävem bäste man på planen. Ytterbakskollegan på den andra flanken, Gabriel Lundgren, höll också hög klass tillsammans med löpstarke innermittfältaren Patrik "Putte" Nilsson.
I Torpshammar var det ingen som utmärkte sig något extra i kallblåsten.
Tack vare segern passerade också Nedansjö Torpshammar i tabellen och placerar sig sjua respektive nia i årets Medelpadsallsvenska.

Nedansjö IK - Torpshammars IF 1-0
2018-10-06 - 14:00 - Nedansjö IP
Målet: 1-0 Joar Sjöström (42).
Domare: Christer Eriksson (konsekvent)
Publik: 63
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ville Bondén satte två av Sidsjö-Böles mål i avslutningen. Ville Bondén satte två av Sidsjö-Böles mål i avslutningen.

Målrik avslutningsmatch när Sidsjö-Böle besegrade Ljunga/Fränsta med uddamålet av nio

(2018-10-06)
Hela nio mål fick publiken runt Kubikenborgs konsgräs se när Sidsjö-Böle vann avslutningsmatchen mot Ljunga/ Fränsta.
Stadslaget vann med 5-4 sedan gästernas målvakt inte haft sin bästa dag mellan stolparna.
– Ja, det kanske var ett par bollar som slank in lite väl lätt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Snabba inledningsmål

Avslutningsmatchen mellan Sidsjö-Böle och Ljunga/Fränsta på Kubens konstgräs blev en målrik historia och till glädje för dom 27 som hittat dit.
Redan i den fjärde minuten offrade sig Henrik Eriksson på ett inspel från kanten och höll ifrån sig sina försvarare och stötte in 1-0.
Hemmajubliet han dock nätt och jämnt ebba ut innan Karmand Mahmud lobbade in kvitteringen.
Ville Bondén återgav hemmalaget ledningen i den 21:a minuten då han från nära håll placerade in 2-1.
En lednings som stod sig till inledningen av den andra halvleken då Ljunga/Fränstas vänsterback David Danielian drev bollen från egen planhalva, vek in i planen och lossade älgstudsaren från 25 meter och bollen satt likt en projektil in i nätmaskorna. Ett av årets vackraste fullträffar!


Målvaktssvacka

Men Sidsjö-Böle skulle återta ledningen en tredje gång. Och det på ett dråpligt sätt. Ville Bondén fick på en strumprullare efter dryga timmen från strafflinjen men på något märkligt sätt lyckades gästernas målman Erik Aldebrand släppa in "skottet" mellan benen.
Stackars Aldebrand hade ingen bra avslutning på säsongen. Knappt tio minuter senare manövrerade sig Henrik Eriksson in i straffområdet efter att ha fintat bort en back och därefter en tjurutrusande L/F-keeper som lämnat målet vidöppet. Och i den 79:e minuten misslyckades gårdvaren med att sälla upp sin mur och Erik Senestad (även känd som "Okänd Spelare" i matchprotokollet, slog bollen på utsidan av muren och in till 5-2. Till Aldebrands försvar ska sägas att han tidigare i karriären svarat för många starka matcher och även en keeper måste få ha en dålig dag. Vet vad mina lagkompisar brukade säga om mig: "Ibland är du dålig men oftast ännu sämre"...


Blev ändå match

Trots 5-2 med mindre än tio minuter kvar skulle det här ändå bli match. Henrik Larsson nickade in en hörna och därefter satte Karmand Mahmud sitt andra mål.
– Men då var det för lite tid kvar för att vi skulle hinna kvittera. Det här blev en ganska avslagen match från vår sida, lite gåbingo faktiskt. Vi hade svårt att få ihop fullt lag men tack vare att Oliver Hagblom ställde upp så kunde vi spela med elva man, säger Ljunga/Fränstas tränare, Tommy Göransson.
– Det var en ganska jämn match men där vi hade lite mer av spelet och var lite hetare när vi fick våra lägen även om det var ett par bollar som slank in lite väl lätt medan  dom kändes farliga på fasta situationer, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Tvåmålsskyttarna Ville Bondén och Henrik Eriksson plus 16-årige målvaktsdebutanten Rasmus Eriksson var Sidsjö-Böles främsta medan vänsterbacken David Danielian varit duktig under större delen av säsongen i Ljunga/Fränsta. Så även idag.

Sidsjö-Böle IF - Ljunga/Fränsta 5-4
2018-10-06 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Henrik Eriksson (5), 1-1 Karmand Mahmud (6), 2-1 Ville Bondén (21), 2-2 David Danielian (49), 3-2 Ville Bondén (63), 4-2 Henrik Eriksson (70), 5-2 Erik Senestad (78, frispark), 5-3 Henrik Larsson (81), 5-4 Karmand Mahmud (89).
Domare: Henoc Ekanga (godkänd, men det tog mågra dagar att lägga in matchfakta).
Publlik: 27
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Slutsignal! Lucksta till trean, Söråker till kval och ex-allsvenska IFK Sundsvall ner i Medelpadsfemman

(2018-10-06)
Det blev spännande när det gällde seriesegern.
Söråker tog ledningen i den andra halvleken men Lucksta vände efter två mål av Oliver Widahl.
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg
I bottenstirden låg IFK Sundsvall under med 0-2 redan efter fyra minuter på Thulevallen. Till slut vann serietrean Matfors med klara 5-0.
På Nedansjö IP blev Christer Söder historisk då han som förste tränare någonsin höll kvar NIK i Medelpadsallsvenskan.


Intervju med Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg sedan avancemanget till trean var klart.

Så här slutade den sista omgången:

Kovlands IF - Essviks AIF 2-2
2018-10-06 - 14:00 - Ånäsvallen
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Matfors IF - IFK Sundsvall 5-0
2018-10-06 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Anton Sundström
Matchfakta

Nedansjö IK - Torpshammars IF 1-0
2018-10-06 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Ljunga/Fränsta 5-4
2018-10-06 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Söråkers FF - Lucksta IF 1-2

2018-10-06 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Reza Nematbakhsh (lika bra som matchen)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ska IFK SUndsvalls tränarduo Tommy Hedin och Jesper Hellström lyckas att mirakelrädda ex-allsvenskarna i fyran?
Ska IFK SUndsvalls tränarduo Tommy Hedin och Jesper Hellström lyckas att mirakelrädda ex-allsvenskarna i fyran?

Risken överhängande att det blir division 5-fotboll för ex-allsvenska IFK Sundsvall: "Vi ska besegra Matfors"

(2018-10-06)
Vinna eller försvinna är en klssisk klyscha.
Men den stämmer verkligen in på IFK Sundsvalls avslutnings-match i Medelpadsallsvenskasn på Thulevallen idag.
– Vi ska försöka göra allt i vår makt att besegra Matfors idag. Hur långt det sedan räcker återstår att se, säger spelande ass. tränaren Jesper Hellström.


Sjundedivisionen väntar?

Ödesklockans timme är slagen för IFK Sundsvall. I eftermiddag är risken överhängande att ex-allsvenskarna flyttas ner till division 5 för första gången på nästan 60 år. Senast det hände var 1960 då serien hette division 4 Medelpad/Härjedalen och innehöll elva lag och man drog, tillsammans med Kovlands IF, det kortaste strået i en jämn bottenstrid med flera lag inblandade, bland annat storheter som Njurunda IK, Alby FF, Ängersjö IF och Stockviksverkens IF. Noterbart är att inget av dessa lag längre har några herrlag i seriespel. Och en sak till. Dagens division 5 är numera sjundedivisionen i svensk fotboll...
IFK Sundsvall var tillbaka i fyran 1965 och resan uppåt i seriepyramiden började så sakteliga innan den tog fart och 1976 debuterade man i Allsvenskan, där man totalt gjort fem allsvenskan säsonger, den senaste 1981. 1992 kvalade man till Allsvenskan men föll bland snövallarna på Idrottsparken mot ett Helsingborg som bland annat innehöll "Henke" Larsson och Mats Magnusson. Och nu kan det bli Medelpadsfemman nästa år. Känns inte värdigt en klubb som innefattat spelare som Bosse Börjesson, Olle Nordin och Åke Andersson plus lokalt fostrade spelare som Calle Fröberg, Lennart Dufva, Anders Viklund, Janne Eriksson, Michael Brundin, Mats Kankainen, Anders Högman, Patrik Eriksson Ohlsson, Benny Matsson och Pontus Engblom bara för att nämna några plus att man tränats av Erik Hamrén. IFK har alltså haft två förbundskaptener som repesenterat klubben.


Veritabel spelarflykt

Ifjol slogs man i toppen av Medelpadsallsvenskan men efter säsongen drabbades man av en veritabel spelarflykt som saknar motstycke inom den lokala fotbollen. I stort sett hela A-truppen försvann. Och när sedan även tränaren Torbjörn Persson tackade för sig stod man utan både tränare och spelare. Och då var vi inne i slutet av febuari.
Det blev duon Tommy Hedin och Jesper Hellström som fick ta tag i rodret. Men det handlade inte bara om att träna laget. Man fick även jaga spelare så man skulle ha några att träna. Och det gick väl sisådär. Räddningen blev ett samarbete med nyblivna division 3-klubben Sund IF som ställde upp med spelare. Hade inte detta skett hade IFK aldrig kunnat genomföra säsongen. Däremot har träningarna inte blivit optimala då man inte haft tillräckligt med folk för att bedriva fullgoda träningar då Sundspelarna av naturliga skäl tränat med de sina.
– Det har varit tuff, speciellt nu under hösten. Ändå gick vi bra ett tag och vi tog några viktiga poäng och spelade även bra men där vi inte fick med oss något, säger Jesper Hellström, som även spelat och varit drivande på mittfältet med sin arbetskapacitet och eminenta högerfot.


Många långtidsskador

IFK årgång 2018 har inte heller varit nådigt när det gäller skador.
– Vi har redan en tunn trupp och när vi då råkat ut för flera skador och några längre på viktiga spelare har naturligtvis det gjort sitt till, säger Jesper, som själv skadade axeln för några veckor sedan och missar resten av säsongen.
Jesper fortsätter:
– Det är ingen överraskning att vi ligger där vi ligger och både jag, Tommy och klubben visste att det skulle bli ett svårt år. Vi kom ju inte direkt till något dukat bord. Men vi har gjort så gott vi kunnat och mer kan man inte begära och personligen tog jag det här uppdraget att rädda klubben i mitt hjärta. Nu är det en match kvar och vi har fortfarande chansen att fixa division 4-spel även nästa år och vi ska försöka göra allt i vår makt att besegra Matfors idag. Hur långt det räcker återstår att se, avslutar Jesper Hellström.

Så här spelas den sista omgången:

Kovlands IF - Essviks AIF (Lokalfotbollens tips: 2-1)
2018-10-06 - 14:00 - Ånäsvallen
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Matfors IF - IFK Sundsvall (Lokalfotbollens tips: 3-1)
2018-10-06 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Anton Sundström
Matchfakta

Nedansjö IK - Torpshammars IF (Lokalfotbollens tips: 1-1)
2018-10-06 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Ljunga/Fränsta (Lokalfotbollens tips: 3-3)
2018-10-06 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Söråkers FF - Lucksta IF (Lokalfotbollens tips: 1-2)

2018-10-06 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Blir Nermin Zulovic historisk som den första tränare som för upp Söråkers FF i division 3? Blir Nermin Zulovic historisk som den första tränare som för upp Söråkers FF i division 3?

Seriefinal grand deluxe i Medelpadsallsvenskan!
– Söråker eller Lucksta till division 3?


(2018-10-05)
I morgon blir den av!
Matchen alla väntat på i höst.
Seriefinalen mellan Söråker och Lucksta där segraren tar steget upp i division 3.
Det kommer att bli riktigt roligt att spela en sådan här match, och hemma på Löta dessutom. Härligt för killarna, roligt för föreningen och spänning för pubiken, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic. 


Så var det då dan före doppardan. Dagen innan den stora seriefinalen i Medelpadsallsvenskan.
Den match vi väntat på under hela hösten då både Söråker och Lucksta undvikit minorna, ska då vara Luckstas förlust mot Matfors i El Fantastico i augusti som också gör att det är bara vins som gäller för Sörforsgänget.
"The winner takes it all" sjöng ABBA på sin tid, men för Söråker räcker det med ett kryss i morgon. Och det lag som "bara" kommer tvåa får faktiskt en ny chans att ta sig upp i trean via kvalspel.
Senast Lucksta var uppe i trean var 2010 och totalt har man gjort tre säsonger i division 3 Mellersta Norrland. medan Söråker ALDRIG varit så högt upp i seriepyramiden, ja inte ens varit nära. Och ifjol fick man kämpa ända till den sista matchen innan man lyckades rädda sig kvar i fyran.
Lokalfotbollen tog ett snack med lagens tränare och ställde några frågor inför den härliga seriefinalen i morgon på Söråkers IP.

Hur är läget inför morgondagen?
Nermin: Zulovic, tränare Söråkers FF:
– Laget är komplett! Inga skador, avstängningar eller annan frånvaro. Vi kan ställa upp med bästa laget!
Jimmie Nordberg, spelande tränare Lucksta IF:
– Vi har tränat på som vanligt och det känns som ett bra "go" i laget, tyvärr en skada på den sista träningen. På vem vill jag inte avslöja. Jimmy "Finnen" Ilvonen är bortrest. I övrigt ordinarie manskap.

Vad säger du om motståndarnas säsong?
Nermin: Zulovic:
– Lägger ingen vikt på motståndarnas säsong. Vi har fullt fokus på våra matcher vilka vi än möter.
Jimmie Nordberg:
– Dom har gjort det väldigt bra och är fortfarande obesegrade vilket är starkt. Det ska bli roligt att göra ett försök att besegra ledarna i serien.

Någon spelare i deras lag som ni bör se upp extra med?
Nermin: Zulovic:
– Vi ser motståndarna som ett lag. Inte som en enskild spelare.
Jimmie Nordberg:
– När vi har mött Söråker tycker jag att de är ett hårt arbetande lag och det är kollektivet som avgör. Senast gjorde ju lagens båda skyttekungar mål så vi får hålla ett extra öga där.

Har ni någon spelciell nyckelspelare i det egna laget?
Nermin: Zulovic:
–Ja, det har vi. Alla dom arton som är kallade till match är nyckelspelare
Jimmie Nordberg:
– Tycker vi har 18 nyckelspelare i denna match, att spela en “final” är ovant för dom flesta och det kommer krävas att de elva på planen gör ett bra jobb och att de som får chansen att hoppa in går in och gör det minst lika bra. Men håller Mike Karinga Persson nollan och Oliver Widahl gör mål ser det ju bra ut.

Och hur tror du det går? Och varför vinner just ni?
Nermin: Zulovic:
– Enligt vad jag har hört och vad experter har sagt så har Lucksta redan vunnit serien. Det blir en jämn match men vivinner med 2-0.
Jimmie Nordberg:
– Känslan är att det kommer vara kamp och en välspelad match i 94 minuter där jag som sagt hoppas att Mike håller nollan och att Oliver avgör. Så tipset får bli optimistiskt 1-0 till Lucksta.

Något som du tycker det är värt att nämna eller ta upp inför morgondagens match?
Nermin: Zulovic:
– Tycker mina killar har gjort det fantastiskt bra. 17 matcher utan förlust är inte bara tur. Vi har haft många hinder på vägen mot toppen många har missunnat oss. Pratat osanning om oss till höger och vänster. Inte minst tredje part. Men vi har klarat av allt både som ett lag och individuellt. Vi är immuna mot allt känns det som. Man kan nästan skriva en bok om det. Vi har bevisat att vi kan spela fotboll och att vi kan slå samtliga lag i serien. Vi har en spelidé som har fungerat i 17 matcher. Den kommer vi inte att ändra på. Jag har alltid trott på de här killarna och hur än det går imorgon så är de mina hjältar och alltid vinnare i mina ögon.
Jimmie Nordberg:
– Det ska bli fantastiskt roligt att vara delaktig i en “final” på det här sättet, ren njutning fotbollsmässigt så det gäller att passa på att ha en härlig dag både på och runt fotbollsplanen!


Lokalfotbollens kommentar:
Ja, det är inte ofta som det avgörs både i toppen och botten i den sista omgången. Och när det gäller seriefinalen är utgången vidöppen. Möjlgen fördel Lucksta som ändå har en viss vara av den här typen av matcher.
On jag ändå ska ge mig på ett tips om hur det går så kan jag säga att det är mycket ovanligt att ett lag går obesegrat genom en lång serie. Så...1-2. Men visst vore det kul med division 3-fotboll för första gången någonsin uppe på Löta. Men jag avslutar med en klyscha - "må bästa lag vinna"!


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tommi Torvela var en av Söråkers fem målskyttar mot IFK Sundsvall. Tommi Torvela var en av Söråkers fem målskyttar mot IFK Sundsvall.

Söråker visade IFK Sundsvall ingen nåd - nu blir det seriefinal mot Lucksta

(2018-09-29)
Botten mot toppen på Baldershovs naturgräs blev en ensidig historia.
Gästande Söråker var överlägsna ett IFK Sundsvall som saknade flera tongivande spelare på grund av allvarliga skador.
5-0 slutade matchen i serieledarnas favör.
– Vi ägde matchen från start till mål och hade kunnat gjort sju-åtta fullträffar. Nu ser vi verkligen framemot seriefinalen på Löta nästa helg, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Tuvan fällde inte lasset

IFK Sundsvall jagar poäng för att inte åka ur fyran för första gången sedan 1950-talet. Söråker krigar för att gå upp i division 3 för första gången sedan dinosarierna levde här på jorden.
Och IFK blev aldrig den där tuvan som fällde lasset.
Söråker var totalt överlägset även om det tog till den 24:e minuten innan Fredrik Ljuslinder bröt dödläget då han nickade in Victor Selanders frispark och kvarten senare satte Victor Selander själv 2-0 sedan Khalil Masri serverat honom öppet mål.


Strumprullare

I andra ökade först veteranen Tommi Torvela på med en strumprullare innan även Emil Sjögren och Jasmin Muratovic, efter en målvaktsretur, skrev in sig i målprotokollet.
– Vi ägde matchen från start till mål och hade kunnat gjort sju-åtta fullträffar och hela bänken fick speltid och var med och bidrog. Nu ser vi verkligen framemot seriefinalen på Löta nästa helg, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Tycker att siffrorna blev alldeles för stora. Jonas Tewelde hade tre frilägen, ett i första och ett annat vid 0-3. Mål där och det hade blivit en annan match även om Söråker var tillräckligt bra för att ändå vinna, säger axelskadade Jesper Hellström som normalt är spelande ass. tränare.


Oflyt med skador

IFK har verkligen haft oflyt med skador under säsongen och just nu är tre tongivande spelare borta resten av hösten p g a långtidsskador.
– Ställer till det extra när man redan har en tunn trupp. Men vi ska ändå göra allt för att ta tre poäng mot Matfors i sista omgången så får vi sedan se hur långt det räcker, säger Jesper Hellström.
Mikael Gustafsson mellan Söråkers stolpar fick göra ett par skarpa parader. I övrigt var det en lagseger där det inte fanns några svaga element i den röd-svart-randiga maskinen.
I IFK Sundsvall plussar vi fö Martin Eriksson på mitten.

IFK Sundsvall - Söråkers FF 0-5
2018-09-29 - 14:00 - Baldershovs IP
Målen: 0-1 Fredrik Ljuslinder (24), 0-2 Victor Selander (38), 0-3 Tommi Torvela (52), 0-4 Emil Sjögren (58), 0-5 Jasmin Muratovic (70).
Domare: Jan Boström (beröm till hela trion)
Publik: 44
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hattrick av Hakim Rouass som verkar vara i god målform inför seriefinalen. Hattrick av Hakim Rouass som verkar vara i god målform inför seriefinalen.

Efter 7-0 i Torpshammar – nu väntar seriefinal grand deluxe i Söråker: "Fantastiskt roligt"

(2018-09-29)
Lucksta lämnar inget åt slumpen.
Efter 7-0-segern på Torpshammars IP väntar nu seriefinal grand deluxe i Söråker nästa helg.
– Vi satte bra fart direkt och kunde styra mycket tack vare vårt tempo och fina passningsspel. Nu ska det bli fantastisk att få spela en helt avgörande match om seriesegern, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Skott i krysset från 25 meter

Lucksta såg till att det blir en härlig seriefinal nästa lördag på Söråkers IP.
I Torpshammar satte gästerna högsta fart direkt och hann skapa flera målchanser redan innan Elias Lindqvist i den tolfte minuten vräkte upp bollen i krysset från 25 meter. Lite drygt tio minuter senare vann Emil Svensson boll på mitten och serverade Hakim Rouass en smörboll på djupet till 0-2. Spelande tränaren Jimmie Nordberg placerade därefter en straffspark alldeles invid den vänstra stolpen sedan Elias Lindqvist blivit fälld på väg framåt. Då hade vi inte ens spelat en halvtimme.
– Vi satte bra fart direkt och kunde styra mycket tack vare vårt tempo och fina passningsspel, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Bra inledningskvart i andra av Torpshammar

Torpshammar tog hand om första kvarten och visade att man inte gett upp men då visade LIF-målvakten Mike Karinga Persson att han tillhör det övre skiktet i fyran och svarade för ett par bra parader., bland annat styrde han Tomas Deckers skott i stolpen.
När Torpoffensiven ebbat ut kunde Hakim Rouass fullborda sitt hattrick kring timmen spelad. Först efter en genomlöpning i karaktäristisk still och därefter en retur i mål efter skott från Dennis Moberg.
Mohamadou Sumareh och Martin Drugge Eriksson avrundade sedan målskyttet till 0-7 innan den duktige domaren Thomas Berglund för sista gången i matchen fyllde sina lungor med luft och förkunnade att matchen var över.
– Torpshammar var inte alls ofarliga i inledningen av andra men efter vårt fjärde mål gick energin ur dom kändes det som och vi kunde gå ifrån igen. Nu ska det bli fantastiskt roligt att få spela en helt avgörande match om seriesegern. Det är inte alla förunnat att få spela dylika matcher, säger Jimmie Nordberg.
Och tillägger:
– Hoppas att jag tycker likadant efter den matchen...


"Lucksta seriens bästa lag"

Torpshammars tränare Bert-Ove Blom var imponerad av Lucksta:
– Vi hade många tunga pjäser borta så vi gick för att hålla nere siffrorna. Vi hade ändå en bra period i inledningen av andra och en reducering till 1-3 hade kanske gjort match acv det hela? Men Lucksta var bra och kliniska i sina avslut. Jag håller dom som seriens bästa lag, säger Bert-Ove Blom.
Bäst i Lucksta var tremålsskytten Hakim Rouass men även resten av laget ska ha överbetyg.
I Torpshammar var högerbacken Mohammad Ahmadi ,, genomgående den bäste.

Torpshammars IF - Lucksta IF 0-7
2018-09-29 - 14:00 - Torpshammars IP
Målen: 0-1 Elias Lindqvist (12), 0-2 Hakim Rouass (25), 0-3 Jimmie Nordberg (27, straff), 0-4 Hakim Rouass (58), 0-5 Hakim Rouass (62), 0-6 Muhamadou Sumareh (69), 0-7 Martin Drugge Eriksson (89).
Domare: Thomas Berglund (bra, lugnade ned det hela när det hettade till)
Publik: 35
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jimmy Holmgren gjorde fyra av Matfors åtta mål mot Kovland. Jimmy Holmgren gjorde fyra av Matfors åtta mål mot Kovland.

Bra dag på jobbet för Jimmy Holmgren –
fyramålsskytt när Matfors krossade Kovland


(2018-09-29)
Matfors Jimmy Holmgren firade julafton redan i slutet av september i år.
29-åringen gjorde nämnligen hälften av Brukets Blås fullträffar på Ånäsvallen i 8-0-krossen.
– Vi sårade dom otroligt varje gång vi vann boll, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


29-årig fyramålsskytt

Matfors var på ett härligt spelhumör på Ånäsvallen under lördagen. Och speciellt då Jimmy Holmgren.
29-åringen satte ledningsmålet i den 20:e minuten och därefter ökade Daniel Boström på till 2-0 knappt tio minuter senare. Jimmy Holmgren satte sedan trean och fyran innan paus och sitt fjärde mål till 5-0 efter dryga timman.
Jimmy "överlät" sedan målgörandet till Oliver Spjut, Jonas Richnau Ersson och Spjut igen. 8-0 totalt alltså.
– Resultatet visar att vi gör en väldigt bra match. Vi sårade dom otroligt varje gång vi vann boll och vi lade aldrig av utan pumpade på i 90 minuter. Många av målen var vackra och vi hade bra variation på sättet att göra dom, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


"Buga och tacka för lektionen"

Kovlands tränare Fredrik Åhsén var inte helt tillfreds med sitt lags insats och inställning:
– Vi ställde bara ut skorna, och knappt det. Vi låg långt efter redan från start och dom vann alla första, andra och även tredjebollar om det behövdes. Bara att buga och tacka för lektionen, säger Fredrik Åhsén.
Fyramålsskytten Jimmy Holmgren den som stack ut extra i ett synnerligen starkt Matforskollektiv.
Bra i Kovland? Nä...

Kovlands IF - Matfors IF 0-8
2018-09-29 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Jimmy Holmgren (20), 0-2 Daniel Boström (27), 0-3 Jimmy Holmgren (34), 0-4 Jimmy Holmgren (45), 0-5 Jimmy Holmgren (63),
0-6 Oliver Spjut (77), 0-7 Jonas Richnau Ersson (84), 0-8 Oliver Spjut (86).
Domare: Reza Nematbakhsh (godkänd)
Publik: 25
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Andreas Modén var bäst på plan, ett mål oc två ass. Andreas Modén var bäst på plan, ett mål oc två ass.

Hade säkrat nytt kontrakt vid seger – men Nedansjö tappade ledningen på Ljungalid 

(2018-09-29)
Nedansjö tog ledningen på Torpshammars IP och var då klara för division 4-spel även nästa år.
Men hemmalaget vände med fyra raka mål.
– Vi förde spelet och trots fyra mål var vi ganska uddlösa, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.


Nedansjö hade säkrat nytt kontrakt vid seger på Ljungalid.
Och det började bra med ett ledningsmål. Efter en kontring passade "Putte" Nilsson till Jonathan Söder som fick på en rejäl mörsare,
Sedan gick det mesta i moll för gästerna och Ljunga/Fränsta vände till en 4-1-seger. Andreas Modén tryckte först in kvitteringen efter en retur i minut 33 och något senare fick David Danielian på en härligt fräff på halvvolley efter ett inlägg.
N'ästan direkt på avspark i den andra halvleken löpte sig Andreas Modén fri och istället för att gå på eget avslut centrade han osjälviskt till Karmand Mahmud som fick öppet mål.
Med sju minuter kvar kom ett nästan identisk mål. Skillnaden var att det var Valerik Danielian som fick nöjet att sätta bolen i nät.

– Vi förde spelet och trots fyra mål var vi ganska uddlösa, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson som däremot var nöjd med försvarsspelet.


Tommy G:
- vi för spelmässigt men var uddlösa framåt i första
- vi släppte till några kontringar, det var allt dom hade.
+ Henrik Larsson mb,
+ Andreas Modén, utmanade och ett mål o två ass.
Christer S:
- hade lite att rida på, bortaspöktet frostätter att gäcka oss, Inte en pinne på resande fot.
- dom var mea på hugger, vi fick inte trill spelet idag trots bra lag.
- nu får vi nypa en trea hemma mot Torp i sista.
+ Jacon Hilten och Joakim Söder mb
+ Joakim Wickberg på mitten.

Ljunga/Fränsta - Nedansjö IK 4-1
2018-09-29 - 14:00 - Ljungalid
Målen: 0-1 Jonatan Söder (18), 1-1 Andreas Modén (33), 2-1 David Danielian (39), 3-1 Karmand Mahmud (46), 4-1 Valerik Danielian (83).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (släpphämt)
Publik: 62
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marcus Sawert svarade för två mål och ett assist plus flera lyckade utmaningar. Marcus Sawert svarade för två mål och ett assist plus flera lyckade utmaningar.

Sidsjö-Böle ledde med 2-0 efter fem minuter men Essvik vände: "Vi tog oss i kragen" 

(2018-09-29)
Sidsjö-Böle gjorde två mål första fem minuterna och avslutade även målandet i matchen i den 78:e minuten.
Ändå vann Essvik hemma på svårspelade "Vallen" med 6-3! 
– Vi tog oss i kragen och spelade upp oss men det var två lag med svajiga försvar, säger Essviks tränare Frredrik Martinsson.


Kvar i omklädningsrummet

Essvik inledde hemmamatchen mot Sidsjö-Böle "kvar i omklädningsrummet". I den tredje minuten gav Joakim Hamrin gästerna ledning i andravåg efter hörna. Två minuter senare kom 0-2, också det efter en andravåg, men efter frispark den här gången.
– Vi hade även 3-0 inne men målet blev avvinkat för offside trots att vi spelade bollen snett inåt bakåt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Istället kunde Essvik hämta sig och innan paus hade Elias Friberg, Mårten Gräntz och Marcus Sawert sett till att vända på kuttingen.
Tidigt i andra gjorde Elias Friberg sitt andra mål när han ökade på till 4-2.
Elias Staffansson och Marcus Sawert spädde sedan på till 6-2. Sawerts andra mål för dagen kom efter ett fint anfall där han fick en perfekt genomskärare och nätade kliniskt.
Med tolv minuter kvar blev även Sidsjö-Böles Joakim Hamrin tvåmålsskytt när han direkt på en hörna fastställde siffrorna till 6-3.


Gjorde dom två första målen och det sista

Sidsjö-Böle gjorde alltså både matchens två första fullträffar och den sista men föll ändå kraftigt.
– Deras mål kom alla efter fasta situationer där vi stod och sov på andrabollarna, förklarar Essviks tränare Fredrik Martinson.
"Snuvan" fortsätter:
– Vi tog oss i kragen och spelade upp oss efter 0-2 men det var ingen bra fotbollsmatch och det var två lag med svajiga försvar. Underlaget uppe på "Vallen" inbjuder inte heller till någon välspelad fotboll. Åtminstone inte den fotboll vi vill spela.
– Hade vi fått 3-0-målet godkänt så hade detkunnat bli en annan utveckling på matchen. Vi hade därefter även många feta chanser men deras målvakt (Dennis Täck Forsberg, reds anm) var verkligen duktig, säger Mikael Eklöf.


Naivt försvarsspel

"Micke" Eklöf fortsätter:
– Vi var lite naiva i vårt försvarsspel. Så lätt som dom kom förbi både på kanten och i mitten ska man inte få. Vi vann inte heller speciellt många närkamper och motlägg. Däremot vann vi andrabollar på offensiv planhalva och alla våra tre mål kom efter fasta situationer.
I Essvik var Marcus Sawert på hugget och hela tiden ställde frågor till Sidsjö-Böles försvar med två mål och ett assist som synligt resultat. Bra var även målvakten Dennis Täck Forsberg som svarade för några vassa räddningar i viktigt skede av matchen.
Tvåmålsskytten Joakim Hamrin och offensive mittfältaren Ville Bondén bäst i Sidsjö-Böle. Den senare imponerade med att visa fin blick för spelet.

Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF 6-3
2018-09-29 - 14:00 - Essviksvallen
Målet: 0-1 Joakim Hamrin (3), 0-2 Mohammed Rezaei (5), 1-2 Elias Friberg (21), 2-2 Mårten Gräntz (30), 3-2 Marcus Sawert (38), 4-2 Elias Friberg (51), 5-2 Elias Staffansson (55), 6-2 Marcus Sawert (74),fucj eb fub gebinsjörare, 6-3 Joakim Hamrin (78).
Domare: Per Backlin (lite svajig bedömning men godkänd)
Publik: 28
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i näst sista omgången
– storsegrar för topplagen


(2018-09-29)
Topplagen tog storsegrar medan bottengängen inkasserade förluster.
Så kan man i korthet sammanfatta den näst sista omgångens matcher.


Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF 6-3
2018-09-29 - 14:00 - Essviksvallen
Domare: Per Backlin
Matchfakta

IFK Sundsvall - Söråkers FF 0-5
2018-09-29 - 14:00 - Baldershovs IP
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Kovlands IF - Matfors IF 0-8
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Nedansjö IK 4-1
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Matchfakta

Torpshammars IF - Lucksta IF 0-7
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 17:
Näst sista omgången – håller spänningen i sig inför avslutningen efter dagens matcher?

(2018-09-29)
I eftermiddag liras den näst sista omgången av Medelpads-allsvenskan och det är ännu ej helt klart vilka som tar direktplatsen till division 3, får kvala dit eller vilket lag som åker ner i femman.
Kanske rätas det ut några frågetecken redan idag?


Motivation slår INTE klass?

Serieettan och tvåan matchar båda på bortagräs. Söråker på Balders mot jumbon IFK Sundsvall och Lucksta i Torpshammar, som i teorin fortfarande kan åka ur, men knappast i praktiken.
Det heter att "motivation slår klass". Men vad händer när även topplaget har motivation? Det kommer både IFK Sundsvall och Torpshammar bli varse om och det skulle verkligen förvåna om toppduon tappade poäng i eftermiddag. Torpshammar kommer emellertid att sälja sig dyrt.


Motivation slår klass?

Matfors har fortfarande en teoretisk chans att fixa en kvalplats till division 3 men den finns knappast i praktiken. Dessutom tror jag att devisen "motivation osv." kan slå in på Ånäsvallen där ett poängtörstigt Kovland mycket väl kan lägga ett Matfors utan Fredrik Broman på rygg.
Sak samma när det gäller Nedansjö i bortamatchen mot Ljunga/Fränsta. NIK har ALDRIG klarat sig kvar i division 4 trots flera försök och både tränaren Christer Söder och hans spelare vill bli historiska. Och västralaget verkar redan ha gjort bokslut även om det blev kryss i derbyt mot Torpshammar förra helgen.


Best of the rest?

Avslutningsvis Essvik hemma mot Sidsjö-Böle. Gälller inget mer är äran även om gästerna kan komma "best of the rest". Kan vara den moroten som gör att det väger över till Sidsjö-Böle? Samtidigt ger jag Essvik ett köttben genom att tippa bortaseger. Fredrik Martinssons mannar brukar tända till när jag tippar förlust för dom grönvita.

Så här spelas omgång 17 – och med Lokalfotbollens tips:

Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF
(Lokalfotbollens tips: 1-2)
2018-09-29 - 14:00 - Essviksvallen
Domare: Per Backlin
Matchfakta

IFK Sundsvall - Söråkers FF (Lokalfotbollens tips: 1-5)
2018-09-29 - 14:00 - Baldershovs IP
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Kovlands IF - Matfors IF (Lokalfotbollens tips: 2-1)
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Nedansjö IK (Lokalfotbollens tips: 0-1)
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Matchfakta

Torpshammars IF - Lucksta IF (Lokalfotbollens tips: 1-2)
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Vill ni ha fler analyser och tips? Då rekommenderar jag signaturen Spekulant som brukar skriva i Gästboken. Klicka här.


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Fors skarvade in segermålet för Söråker - med en man mindre! Oscar Fors skarvade in segermålet för Söråker - med en man mindre!

Söråkers FF illa ute mot Kovland – men gör seger-målet med en man utvisad

(2018-09-22)
1-1 med knappa halvtimmen kvar.
Då får Söråker en spelare utvisad.
Ändå hittar man en väg att vinna – igen!
– Vår enorma lagmoral och vårt grundspel gör att vi vänder den här matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Mot oddsen

Söråker leder serien, Kovland jobbar för att hålla sig kvar. Så det var verkligen mot oddsen när gästerna tog ledningen i blåsten uppe på "Löta" redan i den sjätte minuten genom Ture Lindblom. Ture skar in från vänsterkanten och fick ett pass från Oskar de Vahl på den andra och drog upp bollen i nättaket.
Söråker skulle få en snabb kvittering. I den tolfte minuten fick man en hörna och i andravågen efter den fick Jesper Andersson fatt i bollen och chippade den galant över målvakten och in i krysset.
Emil Westberg var därefter nära att återge gästerna ledningen nen Mikael Gustafsson i hemmamålet kom ut snabbt och avvärjde förtjänstfullt.
Kovland fortsatte ha ett visst övertag även resten av halvleken i medvinden men 1-1 stod sig.


Målade efter egen utvisning

I den andra halvleken var det Söråker som hade hjälp av vinden men Kovland tätade till bra och var inte sena att kontra om tillfälle gavs. En bra match trots dom svåra yttre förhållandena.
Hemmalaget var sedan ett stolpskott från kvittering innan Joar Steen i den 62:a minuten drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.
Fördel Kovland. Men bara tre minuter senare slog Söråker en snabb frispark strax ovanför vänstra hörnflaggan där bortagrabbarna stod och sov när Martin Vestins boll kunde skarvas in av Oscar Fors.
Det tog en tio minuter innan ett halvchockat Kovland hämtat sig och började gå för en kvittering. Mikael Gustafsson fick sträcka ut på ett skott från distans, Ture Lindblom hade efter lite flipper ett avslut som blockades i sista stund och bollar likt luftwaffe som sköljde in i Söråkers straffområde. Men hemmalaget fortsätter hitta vägar att vinna fotbollsmatcher och tätade till tiden ut och tar ännu en trea.
– Kovland låg på hårt på slutet men vi höll emot. Vi gör ingen bra match spelmässigt men visade stark moral att vända 0-1 och göra vinstmålet med en man mindre, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Likt luftwaffe

Kovland gör åter en bra match men fick inget med sig till bottenträsket i form av poäng den här gången.
– Vi hade varsin halvlek i medvinden. Trots motvinden på slutet jagade vi kvittering och kom runt på kanterna gång efter gång när dom backade hem och matade inlägg och det var på vippen att vi fick en rättmätig kvittering. Något som vi varit förtjänta av, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
Åhsén fortsätter:
- Vi gör åter en bra insats, vår fjärde i rad. Bara lite synd att vi inte fått med oss poäng i samma utsträckning. Vill hylla kollektivet idag.
Oscar Fors, Fredrik Ljuslinder och Oliwer Karlsson i försvaret höll hög klass i Söråker medan Victor Selander och Jesper Andersson gjorde jobbet på mitten.

Söråkers FF - Kovlands IF 2-1 (tips: 2-1)
2018-09-22 - 14:00 - Söråkers IP
Målen: 0-1 Ture Lindblom (6), 1-1 Jesper Andersson (12), 2-1 Oscar Fors (65).
Utvisning Söråker: Joar Steen (62).
Domare: Rani Majed Amir (mycket bra insats)
Publik: 67
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahl befäster sin ledning i skytteligan efter nytt hattrick. Oliver Widahl befäster sin ledning i skytteligan efter nytt hattrick.

Lucksta satte fart direkt från start mot IFK: "Gav dom aldrig chansen"

(2018-09-22)
Lucksta undvek "minan" IFK Sundsvall och vann med hela 7-1 efter ett hattrick av skytteligaledaren Oliver Widahl.
– Vi satte fart direkt från start, och gav dom aldrig chansen att komma in i matchen, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


David chanslös mot Goliat

Serietvåan mot jumbon. Och båda lagen jagar välbehövliga poäng. Men den här gången var David chanslös mot Goliat. Redani den sjunde minuten satte skytteligaledaren Oliver Widahl 1-0 för hemmalaget.
Lucksta satte hög press på IFK-spelarna som blev stressade till felpass. 2-0 kom strax innan pausvilan genom Erik Backlund och fem minuter senare var det Hakim Rouass tur att hitta nätet.
Med 3-0 inför den andra halvleken var IFK ett slaget lag. Inte minst när Oliver Widahl prickade in fyran direkt i inledningen av den andra halvleken.
Tio minuter senare fullbordade Widahl sitt hattrick innan Uros Kalember fick till ett "tröstmål" i den 67:e minuten.
Hassellånet Mohamadou Sumareh stötte sedan in en frisparkretur i sin division 4-debut innan Jimmy Ilvonen än en gång avslutade Luckstas målskytte. Och det efter ett fantastiskt kombinationsspel hela vägen från eget försvar. Anfallet avslutades med att Stefan Krantz slog ett stenhårt inlägg som "Finnen" snyggt styrde in till 7-1.


Snackade ut sig

IFK Sundsvalls Mahmoud El Assir snackade sedan onödigt ut sig som lök på laxen ocj är därmed avstängd i nästa match mot Söråker, serieledarna.
– Det var bara ett lag på planen idag. Vi satte fart direkt från start, och gav dom aldrig chansen att komma in i matchen, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Tremålsskytten Oliver Widahl stack ut lite extra i ett starkt Luckstakollektiv.
I IFK Sundsvall måste alla höja sig ett par snäpp om man ska kunna ta dom poäng som krävs för att man ska kunna hålla sig kvar. Idag verkade man ha gett upp redan från avspark.

Lucksta IF - IFK Sundsvall 7-1 (tips: 3-0)
2018-09-22 - 14:00 - Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl ((7), 2-0 Eric Backlund (28), 3-0 Hakim Rouass (33), 4-0 Oliver Widahl (47), 5-0 Oliver Widahl (57), 5-1 Uros Kalember (69), 6-1 Mohamadou Sumareh (86), 7-1 Jimmy Ilvonen (87).
Utvisning Sundsvall: Mahmoud El Assir (89).
Domare: Thomas Berglund (stark insats).
Publik: 68
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Först avgjorde han mot Sidsjö-Böle, därefter flytt till Stockholm för Matfors Fredrik Broman. Först avgjorde han mot Sidsjö-Böle, därefter flytt till Stockholm för Matfors Fredrik Broman.

Fredrik Broman avgjorde i sin avskedsmatch – flyttar till Stockholm

(2018-09-22)
Sidsjö-Böle tog ledningen efter dryga timmen och hade omställningslägen till mer.
Men Matfors vände sista kvarten och matchjälte blev Fredrik Broman i sin avskedskamp för "Brukets Blå".
– Ja, han flyttar till Stockholm och jobb, bekräftar Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Bra försvarsspel

Matfors tog hand om det mesta av bollinnehavet i den rejäla medvinden på Kubens konstgräs men stötte hela tiden på patrull av väl försvarande Sidsjö-Böle-spelare så den första halvleken slöt mållös.
Matchbilden fortsatte i den andra halvleken då vinden mojnat men efter knappt 20 minuter kontrade Sidsjö-Böle och på ett inlägg från högerkanten nickade Mohammed Rezai in 1-0.
Matfors bytte in några nya fräscha och tryckte på allt mer framåt, samtidigt öppnade man sig bakåt.
– Vi hade några fina omställningslägen där vi kom både tre mot en, och två mot en, men fick inte ens till något avslut, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf frustrerat.


Brände lägen

Bränneer man sådana lägen blir man ofta själva brända, speciellt om man möter ett lag högre upp i tabellen. Och med dryga kvarten kvar kom också Matfors kvittering. Fredrik Broman spelade fram Oscar Nilsson Böös som sköt och returen stötte inhopparen Ville Johansson in.
Hemmalaget hade därefter ett nytt kontringsläge, men med samma resultat som dom tidigare. Inte ens avslut alltså.
Sidsjö-Böle, som jobbat hårt i defensiven, började nu tröttnas sista tio och i den 84:e minuten tog lagkaptenen Fredrik Broman sitt "ansvar" och i sin sista match fixade han segern till Brukets Blå. Jimmy Holmgren slog ett långt inlägg och där nådde Broman högst och nickade snyggt in 1-2.


Teoretiska chanser

Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson var inte helt nöjd med lagets insats.
– Ja, vad ska man säga? Det var en konstig match. Vi förde spelet men skapade inte dom där riktigt heta chanserna. Böle låg rätt i defensiven och kämpade hårt för poängen. Efter deras mål gjorde vi "fyrtal" i byte och dom pigga benen som kom in slog väl ut och när vi väl gjorde 1-1 kändes det som att vi skulle ta tre poäng och så blev det även om spelet inte var på topp idag. Men grabbarna visar ändå stark moral genom att vända, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– När det gäller vår lagkapten Fredrik Broman så var det här hans sista match i MIF för den här sejouren. Han flyttar till Stockholm för jobb, bekräftar Andreas Jonsson.


"Värda poäng"

Sidsjö-Böles tränare var av förklariga skäl besviken efter matchen.
– Vi visste på förhand att Matfors är ett tungt lag att möta. Vi satsade på att täta till bakåt och lita på omställningar. Och dom skapade heller inga farliga lägen förrän dom gjorde dom där två målen sista kvarten. Vi hade några bra omställningslägen vid både 1-0 och 1-1 men slarvade bort dom vilket kändes frustrerande. Tycker ändå att vi var värda åtminstone en poäng, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Ett mål och ett assist av Fredrik Broman ska och ger även överbetyg. Adam Forsström svarade för säsongens bästa insats i Matforströjan och ska också ha beröm.
I Sidsjö-Böle var gamle ex-Giffaren Kalle Ståhl den sammanhållande länken i försvaret och gav trygghet därbak så länge ljumskarna höll.
Resultatet gör att Matfors fortfarande har en liten teoretisk chans att nå division 3-spel nästa år. Samtidigt som risken fortfarande finns att Sidsjö-Böle ska trilla ur.

Sidsjö-Böle IF - Matfors IF 1-2
2018-09-22 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Mohammed Rezai (64), 1-1 Ville Johansson (74), 1-2 Fredrik Bröman (84).
Domare: Per Backlin (godkänd)
Publik: 31
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Trots Marcus Sawerts två tidiga mål blev det "bara" kryss på Nedansjö IP. Trots Marcus Sawerts två tidiga mål blev det "bara" kryss på Nedansjö IP.

Essvikstränaren besviken efter tappad 2-0-ledning: "Hade vi gått på 80% hade vi vunnit med fem-sex mål"

(2018-09-22)
I vinden på Nedansjö IP tog Essvik en tidig tvåmålssledning men hemmalaget reste sig och kvitterade innan paus.
Den andra halvleken blev inte direkt glansfull och slöt mållös.
– Oerhört besviken på vår inställning. Hade vi gått på 80% hade vi vunnit med fyra-fem mål, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Reste sig och kvitterade innan paus

Essvik rev snabbt åt sig en ledning tack vare Marcus Sawerts två mål första kvarten på Nedansjö IP.
Hemmalaget krigade emellertid sig tillbaka och kvitterade innan halvtid.
Först nicktouchade Joel Eriksson in Staffan Söders frispark från mittlinjen och därefter spelade Joel HiltunenMartin Färnstöm "naken".
Nedansjö hade bud på mer i den starka medvinden. Bland annat fick Steffan Söder på en rejäl projektil från 45 meter som Essvikskeepern Dennis Täck Forsberg verklien fick sträcka ut på för att tippa den över ribban.
I den andra halvleken var det Essviks tur att ha vinden i ryggen men det tog till slutet av matchen innan man fick till något rejält tryck och vaskade fram några vassa lägen.
– Men då klev vår målvakt Simon Gröning fram och gjorde ettpar grönjälvliga räddningar, berömmer Söders tränare Christer Söder.


"Pimsam insats"

Essvikstränaren Fredrik Martinsson var långt ifrån nöjd efter matchen:
– Är oerhört besviken på vår inställning. Efter vårt andra mål lade vi mer eller mindre av. Hade vi bara fortsatt att gå på 80% hade vi vunnit med fyra-fem mål. Vi svarade för en pinsam insats. Dåligt tempo, dålig inställning, dålig plan och dåligt väder. Men jag får ta på mitt ansvar att jag inte kunde få spelarna att visa bättre inställning, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson självkritiskt.
Nedamskös tränare Christer Söder var i alla fall nöjd med poängen:
– Starkt av oss att komma igen efter den starten och ta en viktig poäng men vi gör ingen bra match egentligen. Sett till matchutvecklingen var väl oavgjort rättvist även om dom fick ett jäkla tryck på oss på slutet.
I Essvik hoppade högeryttern Filip Svensson in i paus och var en av få som visade rätt inställning.
Simon Gröning i Nedansjönålet duktig som vanligt och på mitten slet duon Martin Färnström och Joel Eriksson kopiöst.
Nedansjös poäng kan i slutändan visa sig utslagsgivande när det gäller vilket lag som undviker att flyttas ner i femman.

Nedansjö IK - Essviks AIF 2-2 (tips: 1-5)
2018-09-22 - 14:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 Marcus Sawert (6), 0-2 Marcus Sawert (17), 1-2 Joel Eriksson (23), 2-2 Martin Färnström (40)
Domare: Omar Valli (godkänd)
Publik: 18
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anton Skarpsvärd-Olsson kvitterade raskt Ljunga/Fränstas ledning. Anton Skarpsvärd-Olsson kvitterade raskt Ljunga/Fränstas ledning.

Kryss i västraderbyt: "Rättvist i stormen" 

(2018-09-22)
Prestigen stod högt i kurs i västraderbyt. Som vanligt.
Och som vanligt blev det kryss.
Matchens två mål föll första kvarten i den andra halvleken inom loppet av fem minuter.
– Ett rättvist resultat i stormen. Ljunga/ Fränsta hade fler chanser men våra var hetare, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Två mål inom loppet av fem minuter

Årets andra västraderby spelades under lördagen. Den riktiga derbynerven saknades då Ljunga/Fränsta gått kräftgång nu i höst och tappat till teten. Samtidigt är inte Torpshammar helt klara för division 4-spel även nästa år och det var också gästerna som var mest taggade i blåsten i inledningen på Ljungalid imför drygt 159 åskådare.
Närmast att näta i den första halvleken var Rikard Vikberg som kom helt ren men sköt utanför. Andreas Modén hade hemmalagets bästa chans men skottet smet över.
Anders Modén fick revansch tidigt i andra då han bröt dödläget då han slog in en retur. Det tog emellertid gästerna bara dryga fem minuter att replikera. Anton Skarpsvärd-Olsson vann boll ute på flanken och drog till från 30 meter och bollen flög in i bortre krysset förbi en överrumplad Valerik Danielian, som var tillbaka mellan stolparna.


Jerry Backlund nära att avgöra

Hemmalaget hade fortsättningsvis det mesta av bollinnehavet men Torpshammar var farliga när man stack upp. Först hade man ett stolpskott och med fem minuter kvar rann gamle Jerry Backlund igenom men hans skott hamnade i den främre gaveln när han sökte luckan mellan målvakt och första stolpen.
– Det var otroligt blåsigt och svårspelat. Vi var kanske något mer spelförande men det var på hela taget en dålig fotbollsmatch under svåra förhållanden. Sett till 90 minuter var oavgjort rättvist, säger Ljunga/ Fränstas tränare Tommy Göransson.
Bert-Ove Blom höll med sin tränarkollega:
– Ett rättvist resultat i stormen. Ljunga/Fränsta hade fler chanser men våra var hetare, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Mittbacken Kim Jekisol stängde grinden i mitten för Torpspelarna medan vänsterbacken Pontus Björk och duon Patrik Högdahl och Stefan Gustafsson på det centrala mittfältet dom främsta hos gästerna.

Ljunga/Fränsta - Torpshammars IF 1-1
2018-09-22 - 14:00 - Ljungalid
Målen: 1-0 Andreas Modén (52), 1-1 Anton Skarpsvärd-Olsson (57).
Utvisning Ljunga/Fränsta: Oliver Hagblom (90).
Domare: Nilla Sjöberg (förlitade sig på rutien)
Publik: 160
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i omgång 16

(2018-09-22)
Nu är det bara två omgångar kvar av Medelpadsallsvenskan.
Så här gick det i dagens matcher.
Referat & matchfakta kommer.


Ljunga/Fränsta - Torpshammars IF 1-1 (tips: 1-1)
2018-09-22 - 14:00 - Ljungalid
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta

Lucksta IF - IFK Sundsvall 7-1 (tips: 3-0)
2018-09-22 - 14:00 - Sörforsvallen
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Nedansjö IK - Essviks AIF 2-2 (tips: 1-5)
2018-09-22 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Omar Valli
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Matfors IF 1-2 (tips: 1-2)
2018-09-22 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Per Backlin
Matchfakta

Söråkers FF - Kovlands IF 2-1 (tips: 2-1)
2018-09-22 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Rani Majed Amir
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 16:
Kullerbyttor för topplagen och tas det några viktiga poäng i bottenträsket?

(2018-09-22)
Nu bara tre omgångar kvar av Medelpadsallsvenskan.
Lucksta fortsätter skugga Söråker i toppen och mirakel krävs för att inte ex-allsvenska IFK Sundsvall ska åka ner i femman.


I eftermiddag spelas omgång 20, det vill säga bara två omgångar kvar nu efter denna.
Och kan något lag rubba toppduon Söråker och Lucksta eller kan vi se fram emot en härlig seriefinal på "Löta" om två veckor?
Och vad händer i bottenträsket? IFK Sundsvall ligger jumbo och har en pinne upp till Nedansjö i dagsläget men har ettan, tvåan och trean kvar att möta. Hårda papper! Läget är minst sagt prekärt för ex-allsvenskarna som behöver spela ihop minst en poäng till. Klar risk att den anrika klubben nästa år spelar i landets sjunde (!) division. Tufft för en annan som ju har IFK-hjärta...
Lite i skymundan spelas årets andra västraderby mellan Ljunga/Fränsta och Torpsammar. Inte mycket prestige står på spel. Men i det här fallet bortde det ändå räcka ganska långt...

Så här spelas i alla fall dagens matcher:
Ljunga/Fränsta - Torpshammars IF (tips: 1-1)
Lucksta IF - IFK Sundsvall (tips: 3-0)
Nedansjö IK - Essviks AIF (tips: 1-5)
Sidsjö-Böle IF - Matfors IF (tips: 1-2)
Söråkers FF - Kovlands IF (tips: 2-1)

Vill ni ha riktiga analyser och tips rekommenderar jag signaturen Spekulant i Gästboken. Klicka här.


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahl leder skytteligan. Oliver Widahl leder skytteligan.

Tar Broman ikapp Widahl i skyttetoppen?

(2018-09-20)
Luckstas Oliver Widahl leder Medelpads-allsvenskans skytteligen på 18 mål när två omgångar återstår.
Men tvåan Fredrik Broman har i höst fått fyr under pannorna och ligger nu fyra "påsar" bakom.
Hinner Matforsliraren ikapp?


Vi har varit "bortskämda" med att vinnaren i Medelpadsallsvenskans skytteliga toppat på över 30 mål (Danne Johansson 2015 och 2016 och Oskar Nordlund 2017).
Med två omgångar kvar leder Luckstas förvärv från IFK Timrå, Oliver Widahl, på aderton mål. Fyra före Matfors Fredrik Broman som fått fyr under pannorna i höst och kan hota. Men att ta in fyra "påsar" på dom två återstående matcherna kanske är att kräva för mycket? Samtidigt som Lucksta krigar om seriesegern och herr Widahl gärna känner av nätet ett par gånger till kan jag tänka mig.

Så här är läget i skyttetoppn efter 16 omgångar:

18 mål:
Oliver Widahl, Lucksta IF

14 mål:
Fredrik Broman, Matfors IF

13 mål:
Mårten Gräntz, Essviks AIF

11 mål:
Khalil Masri, Söråkers FF

8 mål:
Dennis Moberg, Lucksta IF

7 mål:
Martin Vestin, Söråkers FF

6 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
Haik Danielian, Ljunga/Fränsta (nu i Östavalls IF)
Andreas Modén, Ljunga/Fränsta
Rikard Vikberg, Torpshammars IF

Klicka här för komplett skytteliga


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.