NYHETER
Division 5 Medelpad

Deltagande 10 lag i Medelpadsfemman 2018: Alnö IF, Hassels IF, Holms SK, Indals IF, Ljustorps IF, Matfors IF 2, Medskogsbrons BK, Selånger FK, Wiskans IF och Ånge IF.

Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs. Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs.

Medskogsbron ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan: "Flyt" 


(2018-12-22)
Den enes bröd osv.
Det blir Medskogsbron som ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan 2019.
Detta trots att man "bara" kom femma i femman.
– Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, säger klubbens duktige målvakt Anton Stadling när han fått reda på att både Indal och Holm tackat nej till den vakanta platsen i fyran.


"Inte förtjänat platsen"
Kovlands IF tackade nej till fortsätt spel i Medelpadsallsvenskan.
Förfrågan gick därefter enligt turordningsprincipen till Indals IF och Holms SK. Men båda klubbarna tackade nej.
– Vi tappade sju spelare, varav sex tillbaka till IFK Sundsvall, så vi har inte tillräckligt stark trupp för att göra oss gällande i fyran, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Vi tackade nej, egentligen av två anledningar. Vi hade ett spelarmöte efter säsongen där vi tillsammans med spelartruppen bestämde oss för att bygga vidare i Medelpadsfemman på det vi påbörjat. Även om vi slutade på en helt okej position i tabellen så avslöjar väl vår prestation under höstsäsongen att vi inte är redo för division 4 ännu. Vi vill förtjäna en plats i en högre serie genom att ha spelat oss dit, förhoppningsvis har vi förtjänat det redan inför säsongen 2020, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Seriefemman ersätter
Seriesegrarna Matfors IF 2 var aldrig aktuella att få ta steget upp då Medelpadsallsvenskan bara är öppen för representationslag och det faktum att redan "Brukets Blås" A-lag spelar där.
Det blir nu istället seriefemman Medskogsbrons BK som ersätter.
– Medskogs har ju haft som mål att spela division 4-fotboll sen vi åkte ur för ett par år sedan. Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, och jag tycker att fyran ser lättare ut än vad den har varit på många år då det är så pass många Medelpadslag i trean. Vi lär ju inte vinna utan målet är nytt kontrakt och försöka locka mer ungdomar till Viforsen helt enkelt, säger lagets duktige målvakt Anton Stadling

Kovland tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan – ersätts av Medskogs?


(2018-12-19)
Kovlands IF tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan.
På grund av spelarbrist och för ung trupp.
Vilket lag som ersätter är i dagsläget oklart.
– Tackar Indal och Holm nej så tar vi chansen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Många turer...
Kovlands IF tvingas tacka nej till Medelpadsallsvenskan 2019. Spelarbrist och för ung spelartrupp anses vara orsaken. Nu blir det att starta om i sexan.
Vilket lag kommer då att ersätta? Där har turerna varit många under onsdagen. Först tackade IFK Sundsvall ja, därefter Selånger FK och nu senast Medskogsbron.
– Vi har en turordning som vi går efter och det är tabellen i årets Medelpadsfemma, dock bara representationslagen, säger Medelpads Fotbollsförbunds Roger Magnusson.
Medskogsbrons BK, som kom femma, är det lag som kommer på tur om Indal och Holm tackar nej.
– Vi kommer att tacka ja om dom tackar nej. Styrelsen och spelarrådet är på det klara med att vi ska ta chansen om vi erbjuds platsen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi anser att det är lättare att hänga kvar i fyran än att ta sig genom nålsögat att vinna femman. Tror också att det både är lättare att få nya spelare till klubben som det är att få behålla stommen där dom flesta verkar extra motiverade inför den kommande säsongen.

Hänger på Indal och Holm
Både Selånger och IFK Sundsvall är intresserade av att ta den vakanta platsen efter Kovland. Något som inte blir aktuellt nu när Medskogs tackar ja.
Nu hänger det alltså på huruvida Indal eller Holm beslutar. Dom senare har redan flaggat för att man tackar nej sedan man tappat sju spelare ur årets trupp. Inte heller Indal verkade alltför sugna på efter samtal med tränaren Dennis Hägg.
– Vi diskuterar frågan men det lutar åt ett nej för att både ledare och spelartrupp är inställda på division 5-spel även nästa år.
Beslutet måste vara förbundet tillhanda senast den 21 december så lagen har ett par dagar till att fundera på.
Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska duon träna IFK Sundsvall. "Två grabbar med IFK-hjärta", kommenterar sportchefen Mikael Kotermajer.
Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska duon träna IFK Sundsvall. "Två grabbar med IFK-hjärta", kommenterar sportchefen Mikael Kotermajer.

Olle och Claudio ny tränarduo när ex-alllsvenska IFK Sundsvall bygger nytt: "Vårt förstaspår"

(2018-12-10)
För första gången sedan tidigt 1960-tal är IFK Sundsvall nere i division 5.
Det blir den spelande duon Olle Nordberg och Claudio Moraga som i sina första tränaruppdrag ska lotsa den ex-allsvenska klubben tillbaka till fyran.
Till att börja med.
– Alla bra tränare ska väl börja någonstans, säger sportchefen Mikael "Kotten" Kotermajer.


Bygger nytt

Efter en tids sondering har IFK Sundsvall nu hittat duon som ska ta anrika ex-allsvenska IFK Sundsvall tillbaka till Medelpadsallsvenskan. Till att börja med.
Efter flera år med stora spelarförluster gick tappen ur tunnan ifjol då i stort sett hela A-truppen försvann. Trots samarbetet med Sund IF gick inte kontraktet att rädda trots en uppryckning i mitten av hösten.
Nu laddar man som sagt om och det blir duon Olle Nordberg och Claudio Moraga som ska lotsa kamraterna tillbaka upp i fyran. Båda har ett förflutet som både ungdomsspelare och seniorer i IFK men spelade ifjol ihop i Holms SK, en av konkurrenterna i Medelpadsfemman nästa år. Den som följer Lokalfotbollen vet också attOlle tog hem seriens skytteliga i år. Överlägset dessutom.
– Den här duon var faktiskt vårt förstaspår när vi sökte nya tränare. Dom kommer även att spela, säger sportchefen Mikael "Kotten" Kotermajer.


Tränarrookies

Det är två "tränarrookies" som tar över IFK Sundsvall efter degraderingen.
– Inget som vi ser som ett problem. Alla bra tränare ska väl börja någonstans och med den här duons fotbollskunskaper och sociala kompetens är vi övertygade om att vi träffat rätt, säger "Kotten".
När det gäller nyförvärv har man utöver Olle och Claudio gjort klart med ytterligare en kvintett. Samtliga från just Holm, utom en. Dessa är Johan Hallström, Oskar Palmqvist, Pontus Serrander, Robin Holmlund och Simon Mohlin,
– Men det är grabbar som lirat i IFK tidigare, sånär som på målvakten Mohlin som har IFK Timrå som moderklubb.
Klubben har fler tentakler ute, framförallt spelare med IFK-hjärta. Alltså lirare som varit i klubben tidigare och är sugna att föra IFK tillbaka.


Högt i tak

Hur kom det då sig att Olle Nordberg tog beslutet om att, tillsammans med Claudio Moraga, ta över som tränare för en anrika föreningen?
– Ja, det blev ett beslut från hjärta och mage. Har fostrats i IFK så det känns jättekul att til lslut kunna ställa upp och ge nått tillbaka, säger 36-åringen Nordberg.
Olle fortsätter:
– Jag och Claudio kommer köra som huvudtränare ihop vilket känns klockrent! Vi har kompat ihop tidigare och han har sidor som kompletterar mina. Det är lite ”brunkare” möter ”finlir” så det blir spännande att se var vi landar
Någon målsättning har man ännu inte satt. Rent sportsligt.
– Vi har inte satt oss ner och diskuterat dom sportsliga ambitionerna för 2019 ännu och har tyvärr inte koll på alla spelare från ifjol. Men vi kommer att köra igång med träningar så snart vi kan. Vår förhoppning är att många från årets lag vill vara kvar och vi har även några nya namn som kommer och provar under vintern.


Trotjänare fortsätter

I staben fortsätter lagledaren Lars Bodin och målvaktstränaren Anders "Aspen" Aspenrud.
– Ren lyx med två sådana kompetenta ledare som har rutn från såväl med- som motgång, kommenterar Olle Nordberg.
IFK Sundsvalls ekonomi är fortfarande inte "på topp".
– Vi gör inte det här för pengar. Vi ställer upp gratis utan vårt fokus är att få ihop ett härligt gäng där vi lirar för att det är roligt och älskar sporten. Dynamik och trivsel blir A och O och vi hoppas kunna ha en bra dialog med grabbarna om vart vi vill tillsammans. Vi vill bygga ett lag för framtiden, säger Olle Nordberg.
– Har som sagt aldrig tränat ett fotbollslag tidigare men har jobbat med ledarskap inom det civila, säger fortsätter den målfarlige anfallaren. 


Upptaktsträff efter nyår

IFK Sundsvall kommer att hinna med en träning innan jul och efter nyår blir det en upptaktsräff.
– Då kommer vi att bjuda in flera spelare som även kommer att provträna med oss. Det är redan flera före detta IFK-spelare som hört av sig till oss och vi till några andra. Det här kommer att bli spännande, avslutar Olle Nordberg, som alltså tillsammans med Claudio Moraga kommer att leda laget.

Joakim Hedlund "byter upp sig" från lagledare till tränare. Joakim Hedlund "byter upp sig" från lagledare till tränare.

Lagledaren Jocke Hedlund ersätter Matte Pettersson som tränare i Medskogs

(2018-11-23)
Det blev bara en säsong som tränare för tennisspelaren "Matte" Pettersson i Medskogsbron trots framgångarna.
Hetaste namnet att ta över är lagledaren Joakim Hedlund.
– Det lutar med 95 procents säkerhet åt att styrelsen ordnar en tränarutbildning åt mig och jag tar över efter "Matte", säger "Jocke" Hedlund.


Lämnar över stafettpinnen

Medskogsbron gjorde en fin säsong med sitt lite ålderstigna lag. Och det hade kunnat blir några fler poäng och någon placering högre om manskapet orkat hålla upp spelet i 90 minuter. Trots den fina femteplatsen väljer tränaren och tennisproffset "Matte" Pettersson att tacka för sig efter blott en säsong vid rodret.
– Jag skickar stafettpinnen vidare i Medskogs BK. Känner mig nöjd med den förändring som jag och "Jocke" Hedlund implementerade i Medskogs den gångna säsongen. Nu ska jag försöka hinna med att spela lite mer tennis, säger Mattias "Matte" Pettersson.
Det lutar starkt åt att det blir årets lagledare Joakim Hedslund som tar hand om stafettpinnen.
– Det lutar med 95 procents säkerhet åt att styrelsen ordnar en tränarutbildning åt mig och jag tar över efter "Matte". Hur stor ”staben” blir är inte klart ännu, men Fredrik Allgren kommer att hjälpa mig med tränarbiten.


Viktigt med kontinuitet

Viktigt att Joakim Hedlund blir kvar i den så kallade staben även om han väljer en ny syssla i klubben.
– Visst kan det vara bra med viss kontinuitet på ledarsidan. Det håller jag med om men fotbollskunskapen i truppen är gedigen så mitt jobb blir mest att motivera och se till att grabbarna trivs. Då tror jag resultaten kommer av sig själva. Vi brukar ha en bra dialog om matchplan och taktik i laget, säger "Jocke" Hedlund.
Medskogs hade som nämnts ovan lite problem med orken i fjol.
– Jo, det var lite si och så med den i år. Att alla ska orka i 90 minuter är ju förvisso en målsättning, säger Hedlund.
Lokalfotbollen kollade även vad lagledare Hedlund tyckte och tänkte om säsongen som varit.

Nöjd med er säsong?
– Både ja och nej. Nöjd att vi förbättrade tabellplaceringen jämfört med förra året och att vi var med länge i toppen. Missnöjd att vi inte räckte till riktigt på senare delen av höstsäsongen.

Vad har varit bäst?
– Sammanhållningen i truppen och att vi fått in så många nya spelare som alla bidragit på sitt sätt både på och utanför planen.

..respektiver sämst?
– Var ju inte roligt med all snö som ödelade många träningstillfällen under våren. Vi hade behövt dem.

Årets roligaste händelse?
– 6-0 borta mot Ljustorp på en grym gräsplan på nationaldagen inför bland annat Lokalfotbollen smakade mumma.

...och det tråkigaste?
– Skadorna på Jakob Melin, Anton Norberg och Anton Stadling.

Någon spelare som överraskat alternativt tagit ett extra stort steg i år?
– 16-årige Markus Holdo har gjort det bra oavsett vilken position han spelat på. Sedan har 36-årige Oskar Nordlander utvecklats positivt trots sin höga ålder.

Något annat som är värt att nämna från säsongen?
– Oftast god stämning lagen emellan och fair play i serien. Domarna har också varit bra. Extra plus till Christer Eriksson och Henoc Ekanga. Konsekventa och rättvisa.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie?
– Initierat och med glimten i ögat.

Någonting du saknar eller vill förbättra med Lokalfotbollen?
– Inget jag kan komma på just nu.

Zhaver Missilu flest matcher och mål

Medskogsbrons BK hade hela 40 namn på laguppställningarna under säsongen. Av dom var det hela 25 spelare som deltog i tre eller färre matcher. Det var ingen som deltog i samtliga seriematcher utan Zhaver Missilu Muendo var flitigast med sina 16 kamper. På dom svarade han för 13 mål och var därmed också bäste skytt. Näst bäst var Olle Kankainen som på sina elva matcher prickade in tio bollar.
Blott en utvisning drabbades Viforslaget av och det var Patrik Hägglund som fick syna det röda kortet.
När det gäller dom gula korten drog man på sig 29 stycken, varav sex visades upp för mittfältaren Tobias Lundström.


Medskogsbrons BK:s match- & målliga 2018:
Zhaver Missilu Muendo (16 matcher / 13 mål)
Andreas Jansson (15/1)
Mathias Andersson (14/2)
Tobias Ivarsson (14/1)
Anton Stadling, mv (14/0)
Andreas Godin (12/2)
Olle Kankainen (11/10)
Tobias Lundström (11/1)
Fredrik Allgren (9/0)
Anton Norberg (8/0)
Oskar Nordlander (8/1)
Mattias Pettersson (8/0)
Henri Sjödal (7/0)
Patrik Hägglund (6/2)
Robert Johansson (4/6)
Patrik Andersson (3/1)
Markus Holdo (3/1)
Christoffer Brännström (3/0)
Michael Fredriksson (3/0)
Dennis Täck Forsberg, mv (3/0)
Alexander Årman (3/0)
Jens Ader (2/3)
Simon Nyberg (2/0)
Tobias Strandlund (2/0)
Alexander Söderblom (2/0)
Karl Bergström (1/1)
Pontus Dillner (1/1)
Mahdi Amiri (1/0)
Jens Andersson (1/0)
Andreas Aronsson (1/0)
Erik Bergström (1/0)
Joakim Hedlund (1/0)
André Hellström (1/0)
Magnus Johansson (1/0)
Rasmus Kastman (1/0)
Lars-Petri Lundell (1/0)
Max Olsson (1/0)
Elias Staffansson (1/0)
Love Starrin (1/0)
Olle Waldehag (1/0)

Fotnot 1:
Antal matcher gäller när man varit uppsatt på laguppställningen. Inte säkert vederbörande fått speltid men då det råder "flygande byten" i division 5 är det omöjligt att veta vilka av avbytarna som fått matcha.

Fotnot 2:
Medskogsbrons BK har haft en samarbete med Essviks AIF under säsongen och kunnat låna spelare därifrån.

• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Filip Filipovic är en av dom tre som tar över som tränare i Ånge IF. Filip Filipovic är en av dom tre som tar över som tränare i Ånge IF.

Trojka tar över i Ånge IF efter avgående Magnus Bjurén

(2018-11-23)
Magnus Bjurén slutar som tränare för Ånge IF och ersätts av en trojka.
– Ja, det blir Filip Filipovic, "Jogge" Johansson och Henrik Liivlaid, säger klubbens ordförande Magnus Bjurén.


Ordföranden slutar som tränare

Magnus Bjurén fungerade i år både som ordförande och tränare i Ånge IF.
Nu har han tackat för sig som tränare och lämnar över till en trio.
– Ja, det blir Filip Filipovic, "Jogge" Johansson och Henrik Liivlaid. Är mycket nöjd med denna lösning. Det känns kul att ha klart med unga hungriga tränare som dessutom är lokala förmågor fostrade i Ånge IF. Jag tror också att denna trio kommer att komplettera varandra mycket bra. Klart är att Filip bara kommer att ha rollen från sidlinjen medan "Salle" och "Jogge" fortfarande kommer att ha handskar på händerna respektive dobbar under skorna, säger Magnus Bjurén.
Lokalfotbollen passade på att ställa några frågon om den gångna säsongen till den avgående tränaren Magnus Bjurén.

Nöjd med er säsong?
– Helt klart missnöjd med poängskörden, vi har misslyckats med att knyta ihop alldeles för många matcher och tappat ledningar.

Vad har varit bäst?
– Det är helt klart utvecklingen på våra unga spelare.

..respektiver sämst?
– Hänvisar till svaret på den första frågan.

Årets roligaste händelse?
– Vår spelare Hamzah som bjöd på många sköna skratt. Bland annat bytte han ut sig själv innan matchstart på grund av magont då han druckit Red Bull och ätit en fisk.

...och det tråkigaste?
– Riskerar att upprepa mig – men det är årets poängskörd.

Någon spelare som överraskat alternativt tagit ett extra stort steg i år?
– Theo Evjen har haft en härlig utveckling och Abozar Yaghobi växte till en gigant i försvaret.

Något annat som är värt att nämna från säsongen?
– Nä, kommer inte på något.

Hur blir det för egen del? Blir du kvar eller har du andra anbud?
– Nej, jag kliver av nu. Jag ska ägna mig åt flugfiske och spela discgolf nästa år.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie?
– Lokalfotbollen är kung!

Någonting du saknar eller vill förbättra med Lokalfotbollen?
– Kan inte komma på något.


Abozar deltog i samtliga matcher, "Jogge" bäste
målskytt och Ali "årets bise"

Ånge IF använde 27 spelare på laguppställningarna i år. Den ende som deltog i samtliga matcher var Abozar Yaghobi men den som gjorde flest mål var "Jogge" Johansson med sina elva "strutar". En stark siffra med tanke på att han bara spelade elva matcher och dessutom var mittfältare.
ÅIF drabbades under säsongen av fem utvisningar där Ali Ebrahimi fick ta en tidig dusch i två av dom. Ali var också den som drog på sig flest antal varningar, fyra stycken.

Ånge IF:s match- & målliga 2018:
Abozar Yaghobi (18 matcher / 1 mål)
Nawid Tajik (14/1)
Horphee Horphee Mabokoy (14/0)
Omid Tajik (13/5)
Tobias Engström (13/3)
Joakim Andersson (13/0)
Ali Ebrahimi (12/0)
Giorgios Johansson (11/11)
Alexander Sjödin (11/4)
Jonny Lisne, mv (9/0)
Hussein Sadegi (7/4)
Navid Taheri (7/4)
Theo Evjen (7/2)
Henrik Liivlaid, mv (7/0)
Senad Hasic (7/0)
Natthaphong Perada (6/0)
Alexander Kflom Eyob (5/2)
Alexander Thid, nv/fw (5/1)
Alireza Mahmoodi (3/4)
Anton Grödén (3/1)
Hampus Johansson (3/1)
Benjamin Yassir Hamdani (3/0)
Mohammad Ahmadi (2/0)
Amir Hosseini (2/0)
Luis Wedin (1/1)
Irai Xosrawi (1/1)
Ali Rahimi (1/0)

Fotnot:
Antal matcher gäller när man varit uppsatt på laguppställningen. Inte säkert vederbörande fått speltid men då det råder "flygande byten" i division 5 är det omöjligt att veta vilka av avbytarna som fått matcha.

• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Medelpadsfemmans All Star Team uttaget: "Knivskarp konkurrens"

(2018-11-03)
Vilka elva spelare plus tränare och domare blev uttagna till Lokalfotbollens All Star Team 2018 gällande Medelpads-femman?
Idag presenterar jag laget från målvakt till vänsterytter plus tränare och domare.


Så var då Medelpadsfemmans All Star Team för 2018 uttaget!
Och i vanlig ordning har det varit en tuff konkurrens om platserna.
Det blev en 4-3-3-uppställning där jag satsat på både ungt och gammalt med tre spelskickliga mittfältare centralt och två offensiva ytterbackar. Anfallarna består av kraft, teknik och målsinne. Längst bak var konkurrensen knivskarp mellan tre keeprar som stuckit ut lite extra där samtliga håller för spel i fyran.
Faktum är att jag skulle kunnat tagit ut elva andra spelare utan att slagstyrkan blivit nämnvärt svagare. Då förstår ni att kamppen om dom prestigefyllda platserna varit knivskarp!
Har även tagit ut Årets Tränare i Medelpadsfemman och seriens bästa domare, även här har det varit ett tufft beslut att välja någon före den andre.
Laget presenteras här nedan spelare för spelare. Håller ni med mig om laguttagningen?

Målvakt:
Joakim Karlsson
Indals IF

30 år. Robust keeper med låg tyngdpunkt men med hög lägstanivå. Kan göra fenomenala och poänggivande räddningar om så krävs. Greppsäker och reaktionssnabb. Ladde beslag på målvakts-handskarna i sylvass konkurrens med Wiskans Stefan Eriksson och Medskogs Anton Stadling.

Högerback:
Lukas Gillström
Matfors IF 2

20 år. Flyger fram längst sin högerkant! Vinner boll defensivt och poängspelare framåt. Fin inläggsfot och en motor som orkar i 90+. Stod kanske för "årets mål" när han från 35 meter bombade in ett skott mot Medskogsbron.

Mittback:
Mohamadou Sumareh
Hassels IF

26 år. Fysiskt praktexemplar. Stark som en oxe i närkampsspelet och graciös som en gasell i luftrummet där han har få eller ens någon överman. En bollvinnare av ran med bra tillslag och som kan flyttas upp både på mittfältet eller som forward om man vill ändra på matchbilden. Division 3-spelare nästa år – om han själv vill...

Mittback:
Abozar Yaghobi
Ånge IF

19 år. Oerhört stark i luften och i närkampsspelet. Har knappt förlorat en man mot man-duell på hela säsongen och i många matcher briljerat och raderat ut motståndarnas anfallare. En ung spelare där det finns potential för spel i ett par divisioner högre.

Vänsterback:
Linus Grelson
Alnö IF

21 år. Normalt vänsteryttermittfältare alternativt forward. I min bok emellertid en framtida vänsterback med sin enorma löpstyrka kryddat med fina inlägg. Kan också komma med fart bakifrån på djupledsbollar och ställa motståndarnas försvar schack matt.

Högerrmittfältare:
Francisco Alvear
Indals IF

34 år. Elegant och passningsskicklig mittfälts-strateg med en fältherres blick för spelet som, om han ville och jobbet tillät, skulle hålla bra i division 3. "Franne" är en spelare som bestämmer tempot i matchen och en ypperlig "poänglirare". 

Central rmittfältare:
Jonathan Marklund
Alnö IF

15 år. Trots sin ungdom otroligt mogen och modig i sitt spel. Klok i positionsspelet och tar det tunga jobbet i defensiven men även stark och löpvillig på djupet framåt. Blev under hösten bättre och bättre och lär ha en god fotbollskarriär framför sig om inget oförutsett händer.

Vänsterrmittfältare:
Olle Kankainen
Medskogsbrons SK

24 år. Har det mesta man kan kräva av en bra fotbollsspelare – utom tiden att lägga ner på sin sport... Är "ett med bollen" och har en flärd och finess när han kommer drivande i offensiven samtidigt som han är irrationell och oförutsägbar. Dessutom målfarlig. Hade varit spännande att se hur långt Mats ättelägg nått inom fotbollen med full satsning.

Högerforward:
Robin Nymo
Alnö IF

19 år. Har egentligen spelat för få matcher men det går inte att se bortom hans inverkan på Alnös fantastiska höstsäsong där han svarade för hela 13 mål på sina åtta matcher efter återkomsten från Essvik. Genombrottsstark, bra på huvudet och att öppna upp ytor för sina lagkamrater då han kräver rejäl bevakning av sina motståndare.

Center:
Oscar Nilsson-Böös
Matfors IF

17 år. Snabb i både tanke och ben, teknisk, finurlig och avig och vet hur man hittar nätmaskorna. 15 mål i Medelpadsfemman och ytterligare sex fullträffar med A-laget i fyran under hösten. Målmedveten och uthållig och blir starkare ju längre matchen lider. Kan få sitt stora genombrott i Medelpadsallsvenskan nästa år.

Vänsterforward:
Olle Nordberg
Holms SK

35 år. Ingen bländande tekniker men plågar motståndarna i 90 minuter med sina löpningar och har även utvecklat sitt målskytte. 27 mål på 15 matcher är starka papper. Hann även med ett mål i division 3 för Östavall i sommar som utlånad. Är som ett gammalt årgångsvin och blir bara bättre med åren.

Tränare:
Andreas Jonsson
Matfors IF 2

29 år. Ifjol tog Andreas hem div 6 Medelpad. I år Medelpadsfemman som nykomlingar. Och det med ett andralag. Var dessutom assisterande tränare i A-laget i fyran som lade beslag på tredjeplatsen efter en fin höst. Styrkan som tränare än nyfikenheten, ambitionen, är en god analytiker och duktig på att "få ihop gruppen" – och vinnarskallen förstås.

Årets domare i Medelpadsfemman nästa...

Domare:
Henoc Ekanga
Sundsvall

20 år. Har kombinerat dömandet med vaktandet av Svartviks mål i division 3. Har mognat både som spelare, domare och människa och som "pipblåsare" har den storvuxne ynglingen hållit en hög och jämn standard och visat pondus. Har en framtidsom rättskipare på högre nivå om han behåller ödmjukheten och åter lär sig lägga in matchrapporterna lika snabbt som under våren ;-)

Olle Nordberg kom från IFK Sundsvall inför säsongen till Holms SK och vann redan under sitt första år skytteligan i Medelpadsfemman. 22 fullträffar prickade den gängligen och löpstarke anfallaren in. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Olle Nordberg kom från IFK Sundsvall inför säsongen till Holms SK och vann redan under sitt första år skytteligan i Medelpadsfemman. 22 fullträffar prickade den gängligen och löpstarke anfallaren in. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Olle Nordberg målfarligast i Medelpads-femman: "Fått många framspelningar"

(2018-10-24)
Olle Nordberg lade beslag på skytteligatiteln i Medelpadfemman årgång 2018.
27 mål på 15 matcher snickrade den gänglige Holm-anfallaren till.
– Har fått många fina framspelningar, kommenterar den 35-årige målskytten.


27 mål på 15 matcher, nästan två i snitt, blev Holmanfallaren Olle Nordbergs facit i årets Medelpadsfemma och given "herren på täppan" i skyttetoppen. Dessutom hann 35-åringen med ett mål på sina två matcher när han var utlånad till division 3-laget Östavall under en kort period under sommaren.
Holm gjorde sin bästa säsong på många år och belade fjärdeplatsen efter att i några år krigat i bottenträsket.
– Ja, det blev en kul säsong i Holm! Trevligt folk, både spelare, ledare och supportrar, säger Olle Nordberg.

Vilka är anledningarna till att du tog hem skytteligan i år?
– Ja du. För det första har jag, till skillnad mot föregående år, lyckats vara skadefri och därför kunnat spela fler matcher än tidigare år. Sedan har vi kört ett omställningsspel som passat mig. Alltid levt mer på snabbhet och styrka än teknik och spelintellegens. Har ju också fått flera fina framspelningar av Holmlund, Hallström med flera, säger Olle Nordberg.

Snyggaste målet av dom 27?
– Det var nog en vristträff på halvvolley mot Selånger.

...och "fulaste"?
– Tåade ju in ett par i öppet mål och det brukar inte se så vackert ut.

Som skyttekung brukar man få ett antal erbjudanden? Gäller det även 35-åringar?
– Ett par föreningar har hört av sig. Även pratat med Holm såklart. Men sagt att jag inte vet om jag kör fullt ut nästa år. Blir pappa (denna månad) och vill se hur familjelivet funkar och om suget finns kvar innan jag tar nått beslut för nästa säsong.

Något att tillägga?
– Nä, men som sagt superkul säsong och det är även kul att se att du fortsätter driva en bra fotbollssida, Janne!

Tack, och lycka till med "pappandet"!

Olle Nordberg vann skytteligan med sex mål tillgodo på Matfors 2:s talang Oscar Nilsson-Böös som skickade in finfina 21 "påsar". 17-årige "ONB" har redan debuterat i MIF:s representationslag i Medelpadsallsvenskan med gott resultat.
Holms veteran Niklas Wikholm fortsätter att producera mål för sin älskade klubb. I år blev det 14 "strutar", lika många som Indals striker Sergio Hinestroza.
Alnös Robin Nymo återvände till Alnö efter en kortare sejour i Essvik och han med hela 13 nätkänningar under hösten och en starkt bidragande faktor till uppflyttningen. Medskogs giftige Zhaver Missilu nådde även han 13 fullträffar.
Här nedan följer Medelpadsfemmans skyttetopp 2018;


27 mål:
Olle Nordberg, Holms SK

21 mål:
Oscar Nilsson-Böös, Matfors IF 2

14 mål:
Niklas Wikholm, Holms SK
Sergio Hinestroza, Indals IF.

13 mål:
Robin Nymo, Alnö IF
Zhaver Missilu, Medskogsbrons BK

12 mål:
Oliwer Lindgren, Alnö IF
Albin Jonsson, Matfors IF 2

11 mål:
Giorgius Johansson, Ånge IF

 10 mål:
Artagan Keskin, Indals IF
William Dalenius, Matfors IF 2
Olle Kankainen, Medskogsbrons BK

• Komplett skytteliga

Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall. Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall.

IFK Sundsvalls nye sportchef: "Fokus är ny huvudtränare"

(2018-10-15)
Mikael Kotermajer har tidigare både tränat och spelat i IFK Sundsvall.
Nu har han återvänt som ny sportchef och efterträder Kenneth Kile som flyttat "hem" till Norge.
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp, säger "Kotten".

 

IFK Sundsvall åkte som bekant ur Medelpads-allsvenskan för första gången sedan 1960 i år.
Nu är det meningen att man ska ta sig tillbaka.
Ny sportchef efter Kenneth Kile, som flyttat åter till Norge, är Mikael Kotermajer. "Kotten" som redan påbörjat sin verksamhet var under några år huvudtränare för IFK Sundsvall. Nu är han tillbaka hos Kamraterna och jobbar för fullt för att sy ihop ledarstaben för den kommande säsongen.
– Några poster är klara. Lars Bodin, tidigare materialansvarig, har nu tagit på sig en lagledarroll. Michael Fredriksson kommer dela den rollen med Lars och ta ett mer administrativt ansvar. Materialansvarig blir Andreas Bäck, säger Mikael Kotermajer.

Och tränarbiten?
– Jesper Hellström förlänger ett år som assisterande och förhoppningsvis blir det även som spelare. Anders Aspenrud fortsätter även han att inrikta sig på målvaktssidan. Fokus är nu på huvudtränare då Tommy Hedin valt att kliva av och ytterligare en assisterande med inriktning på fysik och rehab.

Spelartruppen?
– Där jobbar vi med samtal just nu, vilka stannar och vilka går vidare. Utifrån så är det stort intresse nu att komma tillbaka och hjälpa föreningen men i nuläget nämner jag inga namn eftersom transferfönstret inte öppnat ännu.

Varför väljer du att komma tillbaka till IFK Sundsvall, och det som sportchef?
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp med bemanning och nyckelordet där är tydlighet och att skapa en bra lagandra i hela föreningen. Men jag har också sagt att i första hand vill jag ha en tränarroll och kommer att vänta och lyssna på de erbjudande som kommer inom närmsta tiden. Många frågor kommer få svar inom någon månad och innan jag tagit ställning till vad jag ska åta mig så vill jag säkerställa att IFK Sundsvall har en bra position inför säsongen 2019. Det är allt jag kan säga just nu, avslutar Mikael Kotermajer.
Vem vet? Kanske slutar det meda att både IFK Sundsvalls sportchef och huvudtränare blir en och samma person?

Ifjol vann Matfors 2 division 6. I år tog Brukets Blås bilgaga hem Medelpadsfemman! Imponerande! Men någon uppflyttning till fyran medger inte regelverket. Övre raden fr v. Jimmy Holmgren, Arvid Östlund, Dennis Westin, Jens Hallberg, Philip Clack, Robin Linnes, Christian Isaksson, tränaren Andreas Jonsson,  Alfred Boman, Oskar Åman och William Dalenius. Nedre raden fr v. Alex Berggren, Philip Forsberg, Albin Jonsson, Oscar Nilsson Böös och Lucas Gillström.
Ifjol vann Matfors 2 division 6. I år tog Brukets Blås bilgaga hem Medelpadsfemman! Imponerande! Men någon uppflyttning till fyran medger inte regelverket. Övre raden fr v. Jimmy Holmgren, Arvid Östlund, Dennis Westin, Jens Hallberg, Philip Clack, Robin Linnes, Christian Isaksson, tränaren Andreas Jonsson, Alfred Boman, Oskar Åman och William Dalenius. Nedre raden fr v. Alex Berggren, Philip Forsberg, Albin Jonsson, Oscar Nilsson Böös och Lucas Gillström.

Matfors 2 tog sin andra raka serieseger – men får inte gå upp i Medelpads-allsvenskan

(2018-09-30)
Ifjol vann Matfors andralag division 6.
I år tog laget sin andra raka seriesegern när man vann Medelpadsfemman. Och det före alla A-lag!
Men något avancemang blir det inte. Det säger regelverket ifrån.
– Att vinna en serie är svårt. Att göra det två år på raken bevisar att dessa unga spelare har något extra, säger mannen bakom verket, tränaren Andreas Jonsson.


Gick på knock direkt

Matfors 2 var fast beslutna att ta hem Medelpadsfemman även om man sedan inte skulle få gå upp i fyran. Lucas Gillström drev bollen från egen planhalva innan han från 35 meter lossade stora kanonen. Bollen satt som gjuten i nätet! Årets mål i Medelpadsfemman?
Därefter blev Alex Berggren fälld innanför straffomådet och 17-årige Oscar Nilsson Böös darrade inte på manchetterna utan satte säkert 0-2. Hans femtonde mål för säsongen.
Inga träd sägs tillåtas att växa upp till himlen. Något som inte påverkade Albin "Trädet" Boman när han rann igenom och rundade Medskogskeepern Anton Stadling innan han rullade in 3-0.
– Vi startade fantastiskt bra och formligen käkade upp dom första delen av den första halvleken, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
Efter chockstarten blev MIF lite nonchalanta vilket räckte för Medskogs som tog chansen att reducera innan pausvilan.


Spelade av den andra halvleken

Men närmare än 3-1 kom aldrig Medsogs under den andra halvleken då Matfors mer eller mindre gick in för att bevaka sin ledning och gjorde det stabilt.
– Det var nog snarare så att vi låg närmare ett fjärde mål än dom ytterligare en reducering, säger Andreas Jonsson.
Andreas Jonsson är inte sen att hylla sina adepter. Andreas som även är assisterande tränare till Tobias Sjölund i A-laget:
– Att vinna en serie är svårt. Att göra det två år på raken bevisar att dessa unga spelare har något extra. Är ruskigt imponerad över utvecklings-kurvan på detta lag under dom tre åren vi kamperat ihop. Vi har så många unga spelare som vecka efter vecka tar steg i sin utveckling och det är glädjande. U-laget fyller verkligen sin funktion när det hela tiden ploppar upp nya spelare till klubbens A-lag. Fotbollsframtiden i Matfors ser ljusare ut än på flera år skulle jag vilja påstå. Förutom U-laget så har även P02 vunnit sin serie i år vilket också är fantastiskt roligt. Det kommer otroligt många unga duktiga spelare underifrån. Grymt jobb från hela föreningen som ser till att utveckla spelare och gör så att vi får slagkraftiga herrlag med egenfostrade produkter.


Får inte avancera trots att det står i annanmedia

Avslutningsvis är det värt att än en gång påpeka, har fått många sms och mail, att Matfors 2 alltså inte får avancera till division 4 trots seriesegern som uppgetts i annan lokal media. Enligt regelveerket får alltså inte andralag spela i distriktets högsta herrserie. Och definitivt inte när klubbens represetationslag spelar i samma serie.

Matfors IF 2 - Medskogsbrons BK 3-1
2018-09-30 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Lucas Gillström, 2-0 Oscar Nilsson Böös (straff), Albin Jonsson, 3-1 ej inrapporterat ännu. (uppgift om tid för målen saknas också).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Guldhattar på! Oskar Åman och Oscar Nilsson Böös ät ytterligare två av Matfors egenfostrade talanger som har en fin framtid inom fotbollen..
Guldhattar på! Oskar Åman och Oscar Nilsson Böös ät ytterligare två av Matfors egenfostrade talanger som har en fin framtid inom fotbollen..
Alnö IF är tillbaka i Medelpadsallsvenskan efter bara ett års frånvaro. Detta efter att man kommit tvåa i femman efter Matfors IF 2 som inte får avancera. Längst bak fr v: Måns Lind och Patrik Sundberg. Övre raden fr.v. Urban Berglund, Henrik Ekdahl, Richard Åkerback, Magnus Wilsson, Albin Röström, Tobias Lodén, Albin Morin-Hedström, Elias Lindholm, Peter Flobecker, Per Axelson, Erik Edström-Petré, Alex Tomley och Nils Söderqvist. Nedre raden fr.v Tomas Berglund (tränare), Linus Grelsson, Tobias Hagljung, Oliwer Lindgren, Marcus Johansson (materialförvaltare), Jakob Larsson, Samuel Fisk, Joakim Grannas, Jonathan Marklund. Liggande: Robin Nymo. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alnö IF är tillbaka i Medelpadsallsvenskan efter bara ett års frånvaro. Detta efter att man kommit tvåa i femman efter Matfors IF 2 som inte får avancera. Längst bak fr v: Måns Lind och Patrik Sundberg. Övre raden fr.v. Urban Berglund, Henrik Ekdahl, Richard Åkerback, Magnus Wilsson, Albin Röström, Tobias Lodén, Albin Morin-Hedström, Elias Lindholm, Peter Flobecker, Per Axelson, Erik Edström-Petré, Alex Tomley och Nils Söderqvist. Nedre raden fr.v Tomas Berglund (tränare), Linus Grelsson, Tobias Hagljung, Oliwer Lindgren, Marcus Johansson (materialförvaltare), Jakob Larsson, Samuel Fisk, Joakim Grannas, Jonathan Marklund. Liggande: Robin Nymo. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Alnö tillbaka i Medelpadsallsvenskan
– avslutade med tvåsiffrigt


(2018-09-30)
Alnö gav inte jumbon Ljustorp en sportkeps utan vann med 10-0 och lade beslag på andraplatsen i Medelpadsfemman.
Det betyder att ö-laget återvänder till vår högsta loakal serie efter bara en säsongs frånvaro.
– Det kändes skönt när vi gick från 2-0 till 5-0 sista minuterna i första halvleken, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Hörna direkt i mål

Alnö åkte ifjol höst ur Medelpadsallsvenskan.
Idag säkrade man returbiljetten efter storseger och en andraplats i femman efter Matfors 2.
Jumbon Ljustorp hade inget att sätta emot och fick åka hem med 0-10 i baken, där samtliga mål utom ett gjordes innanför och strax utom målgården. Det "felande" var Alex Tomleys vänsterhörna direkt i mål.
Redan i den andra minuten tryckte just unger Tomley in 1-0 (se bilden nedan) och tolfte skruvade han alltså in en hörna direkt i mål.
Därefter rullade det på för den röda maskinen fram till tvåsiffrigt. Främste målskytt för dagen blev Robin Nymo med ett hattrick och kanske den spelare som personlifierat Alnö som "höstens lag" sedan han under sommaren återkom från Essvik och producerat mål. Totalt blev det 13 mål efter återbördandet.


Två 15-åringar i startelvan

Dagens sista fullträff, 10-0, gjordes av Tobias Lodén.
– Det kändes skönt när vi gick från 2-0 till 5-0 sista minuterna i första halvleken, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
Tomas fortsätter:
– Vi har gjort en fantastisk höst och enda poängtappet var 1-1 mot Matfors 2. Men det såg mörkt ut i våras efter 2-4-förlusten mot Indal då vi var åtta poäng efter. Men killarna har utvecklats enormt under hösten och extra kul är att vi idag hade två unga killar födda -03 som inte bara deltar utanbidrar. Både Alex Tomley och Jonathan Marklund gjorde två mål vardera.


Fotboll i Ljustorps även 2019?

I Ljustorp var tränaren Danne Mellberg imponerad av Alnö:
– Dom har ett jättebra lag och det är bra att ett lag som har en så fin ungdomsverksamhet får gå upp. Själva har vi haft en tung säsong med många spelare som bara lagt av mitt under säsongen så det har varit tufft att få ihop fullt lag några gånger. Men en jätteeloge till dom som ställt upp hela säsongen utan gnäll.
"Danne" fortsätter:
– Jag fortsätter inte som tränare nästa år men kommer att jobba för att det spelas fotboll på fantastiska Ljustorps IP även nästa år. Även om jag i dagsläget inte är alltför optimistisk.

Intervju med Alnös tränare Tomas Berglund efter avancemanget till div 4
(ja ja ja, matchen slutade 10-0 och inget annat ;-)

Intervju med Ljustorps tränare DanMellberg efter degraderingen till div 6

Hoppas även hinna med att lägga in fler bilder

Alnö IF - Ljustorps IF 10-0
2018-09-30 - 14:00 - Släda IP
Målen: 1-0 Alex Tomley (6), 2-0 Alex Tomley (12), 3-0 Jacob Larsson (40), 4-0 Robin Nymo (42), 5-0 Robin Nymo (44) 6-0 Robin Nymo (50), 7-0 Jonathan Marklund (59), 8-0 Jonathan Marklund (75), 9-0 Robin Nymo (80, straff), 10-0 Tobias Lodén (85).
Utvisning Ljustorp: Mohamed Tari (73).
Domare: Santiago Bedoya Sierra (bra)
Publik: 133
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

15-årige talangen Alex Tomley trycker in Alnös ledningsmål redan i matchöppningen förbi en maktlös Fredrik Enqvist i Ljustorpsmålet. Något senare skruvade Tonys ättelägg in en vänsterhörna direkt i mål och därefter rullade det bara på till 10-0 och en plats i Medelpadsallsvenskan nästa år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
15-årige talangen Alex Tomley trycker in Alnös ledningsmål redan i matchöppningen förbi en maktlös Fredrik Enqvist i Ljustorpsmålet. Något senare skruvade Tonys ättelägg in en vänsterhörna direkt i mål och därefter rullade det bara på till 10-0 och en plats i Medelpadsallsvenskan nästa år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Artagan Keskin både inledde och avslutade målskyttet när Indal vann med 3-2 mot Ånge. Artagan Keskin både inledde och avslutade målskyttet när Indal vann med 3-2 mot Ånge.

Artagan Keskin avgjorde för Indal i slutminuten 

(2018-09-30)
2-2 och bara sekunder kvar av säsongen.
Då hittade Arttagan Keskin en ledig yta inne i straffområdet och skickade in Indals segermål.
– Än en gång hittade vi ett sätt att förlora en fotbollsmatch, suckade Ångetränaren Magnus Bjurén.


Uppgivet redan från avspark

Indal var tvungna att vinna mot Ånge och samtidigt hoppas på ett mirakel på Släda IP där värsta konkurrenten om en uppflyttningsplats till fyran Alnö var tvugna att tappa poäng mot jumbon Ljustorp.
– Vi tog ledningen efter dryga kvarten men när vi sedan hörda att Alnö tagit en snabb 2-0-ledning insåg vi att det skulle bli nästintill omöjigt att gå upp och då försvann lite av motivationen, säger Indals lagledare Jonas Wallvik som fortsätter:
– Redan innan matchen var vi egentligen säkra på att Ljusttorp inte skulle rå på Alnö så vi gav flera som inte fått vara med så mycket under säsongen chansen att även dom få lite mer speltid.
Indal tog som sagt ledningen och det efter att Artagan Keskin tagit ett eget initiativ och brutit igenom och avslutat kliniskt.
Ånge kvitterade i den 25:e minuten. "Jogge" Johansson vann bollen på mittplan och centrade fram till Luis Wedin.


Hörna direkt i mål av veteran

Tidigt in i den andra halvleken utnyttjade veteranbacken Åke Arvidsson vinden vid en högerhörna och skruvade in 2-1. Men nästan direkt på avspark bjöd Ånge på rena klapp-klapp-liret som avslutades med att "Jogge" Johansson den här gången spelade fram Omid Tajik till 2-2.
Ånge hade sedan lägen till ett ledningsmål men ju längre matchen led tog Indal över alltmer mot ett allt tröttare västralag. Victor Sundström hade ett vinkelskott som strök den bortre stolpen och i slutminuten sköt Artagan Keskin mot "öppet mål" från nära håll men Ångekeppern Henrik "Salle" Liivlaid gjorde en vindsnabb sidledsförflyttning och svarade för "årets räddning".


Fick revansch i anfallet efter

Men Artagan Keskin skulle ändå få sista ordet när han i nästa anfall hittade en yta framför mål och dunkade in segerbollen.
– Än en gång hittade vi ett sätt att förlora en fotbollsmatch. Tror vi är mästare på att släppa in sena mål, suckade Ångetränaren Magnus Bjurén.
Bjurén fortsätter:
– Första 70 minuterna är det vi som för men sedan faller vi ihop och lägger mer fokus på domaren än på spelet. Sett till dom förutsättningarna vi hade före matchen då vi kvällen innan match bara hade ett "halvt lag" gör vi det ändå bra.


Båda lagen förde matchen?

Indals lagledare Jonas Wallvik höll inte direkt med om vilka som förde matchen:
– Det var nog 80-20 i bollinnehav till oss. Ånge satsade oavkortat på kontringar. På slutet var det bara spel på deras planhalva och till slut fick vi också utdelning även om det satt hårt till.
I Indal stod Artagan Keskin för två mål och uppoffrande spel. Patrik Strand var tillbaka på mittfältet och gav det stadga. Plus även till vänsterbacken Sebastian Höglund som pumpade på i planens längdrikting i 90 minuter.  Gamle Lars Persson Skandevall var stabil mellan stolparna. Däremot var Sergio Hinestroza osynlig denna gång.
Även Ånges målvakt Henrik Liivlaid var solid. YtterbackenAli Ebrahimi "tog bort" Sergio Hinestroza ur matchen, mittfältaren "Jogge" Johansson även han ska ha beröm för sitt passningsspel. Kvicksilvret Nawid Tajik hotade också med sin snabbhet även om det sällan utmynnade i någonting riktigt farligt. Betyget dras dock ned en del efter att han efter matchen snackade till sig ett rött kort.

Indals IF - Ånge IF 3-2
2018-09-30 - 14:00 - Härevallen
Målen: 1-0 Artagan Keskin (17), 1-1 Luis Wedin (25), 2-1 Åke Arvidsson (52), 2-2 Omid Tajik (53), 3-2 Artagan Keskin (90).
Utvisning Ånge: Nawid Tajik (90).
Domare: Christer Eriksson
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Målvakten Pontus Hansson satte en straff för sitt Hassel i 4-2-segern över Holm. Målvakten Pontus Hansson satte en straff för sitt Hassel i 4-2-segern över Holm.

Hassel avslutade serien på bästa sätt – även målvakten hittade nätet

(2018-09-30)
Tur att inte Hassel är på stryktipset så ofta...
Förra helgen klar förlust mot jumbon.
Idag en 4-2-seger mot ett Holm som hade chansen att ta steget upp i fyran.

 


Visade ingen respekt

Efter debaclet i Ljustorp förra helgen var det ett helt annat Hassel som äntrade planen i årets sista match. Att motståndarna Holm jagade uppflyttning till division 4 var det ingenting som hemmalaget visade någon större respekt inför.
Redan innan 20 minuter avverkats stod det 3-0. Först satte Lulzim Ugzmailji 1-0 och därefter placerade keepern Pontus Hansson in en straffspark sedan kollegan i Holm, Simon Mohlin, kapat Reza Rezai. Mohammad Abbas sköt sedan en frispark i underkant ribban och bollen studsade ut framför fötterna på Oliver Sundström som bara hade att raka in 3-0.
Efter den inledningen tog Holm över och fick en snabb reducering sedan Robin Holmlund hittat rätt med en frispark. Men trots flera chanser och ett böljande spel stod sig 3-1 ända till kvarten återstod då Resa Resai satte spiken efter en kontring. Trodde alla. Men efter avspark och ett par passningar hängde Yonas Tesfamaryam Teklemaryam 4-2.


Nollade skytteligasegraren

Närmare kom dock inte Holm utan Hassle kunde avsluta säsongen med en seger..
– Vi gör en riktigt bra försvarsinsats där vi bland annat nollar seriens skyttekung Olle Nordberg och samtidigt sätter våra chanser. Något som det varit lite si och så med i år, säger Hassels team manager Seth Larsson, som tillägger:
– Notabelt är att vi kom till start med elva spelare plus oss tre ledare i truppen . Kenneth Jansson (snart 55, reds anm) gjorde kanske sina sista femton minuter i Hassels tröja . Magnus Frisendahl fick spela en timme vilket säkert kändes i kropp och ben dagen efter.


Höstuppryckning

Hassel har efter en bister vår, med bland annat 0-10 i premiären mot Alnö ryckt upp sig under hösten.
– Ja, det har sett bra ut förutom bottennappet mot Ljustorp förra helgen där vi knappt ens ställde ut skorna. Dom bästa lagen vi mött i år är Alnö och Matfors 2 . Dom övriga har vi spelat jämnt mot . Hade vi bara lyckats få denna grupp att träna mer hade vi varit med i toppen istället för att kriga om att hänga kvar.
Dom bästa i Hassel idag var målvakten Pontus Hansson, Mohamadou Sumareh i mittförsvaret och Lulzim Ugzmaijli på topp samt Adam Persson på mitten.
– Sedan var det roligt att Max Olsen , Timor Rostamy, Lilzim Ugzmajli och Mohannad Abbas alla gör sina bästa matcher för sässongen . Tillsist. Så var det en kul avslutning på en säsong där vi åkt lite berg och dalbana, avslutar Seth Larsson.

Hassels IF - Holms SK 4-2
2018-09-30 - 14:00 - Hasselbacken
Målen: 1-0 Lulzim Ugzmailji (8), 2-0 Pontus Hansson (15, straff), 3-0 Oliver Sundström (19), 3-1 Robin Holmlund Frisparksmål (22), 4-1 Reza Rezai (74), 4-2 Yonas Tesfamaryam Teklemaryam (74).
Utvisning Holm: Tesfalidet Elias (86).
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 15
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Stefan Eriksson i Wiskanmålet räddade matchens enda chans och höll nollan. Stefan Eriksson i Wiskanmålet räddade matchens enda chans och höll nollan.

Händelsefattig och mållös avslutningsmatch mellan Selånger och Wiskan

(2018-09-30)
Avslutningsmatchen mellan Selånger och Wiskan blev händelsefattig och slöt mållös.
– Tror det bara var en riktig målchans på hela matchen, säger Selångers tränare Anders Nyberg.


Avslutningsmatcher brukar bli målrika historier när man inte har så mycket att spela för.
Det gällde dock vare sig Selånger eller Wiskan idag i deras möte på Nya HK-vallen då naturgräset på Selångers IP inte var i toppskick.
Toppskick var det inte heller på lagens anfallsspel. Det tillknäppta mötet slöt nämligen 0-0. 
– Tror det bara var en riktig målchans på hela matchen och det var när vi hade ett friläge, men deras målvakt räddade, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Selånger FK - Wiskans IF 0-0
2018-09-30 - 14:00 - Nya HK-vallen
Domare: Rani Majed Amir
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors 2 vann serien men Alnö tillbaka i Medelpadsallsvenskan

(2018-09-30)
I eftermiddag avgjordes Medelpadsfemman!
Och det blev två segrare!
Matfors bilaga vann serien!
Men det blir Alnö som tar klivet upp i vår högsta lokala serie.
– Vi har jobbat hårt för det här hela säsongen men det såg lite mörkt ut efter 2-4-förlusten mot Indal i våras då vi var åtta poäng bakom, säger Alnös tränare Tomas Berglund efter 10-0 mot jumbon Ljustorp.
Mer info kommer under kvällen.


Intervju med Alnös tränare Tomas Berglund efter avancemanget till div 4
(ja ja ja, matchen slutade 10-0 och inget annat ;-)

Intervju med Ljustorps tränare DanMellberg efter degraderingen till div 6

Så här gick det i den sista omgångenm:

Alnö IF - Ljustorps IF 10-0
2018-09-30 - 14:00 - Släda IP
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Hassels IF - Holms SK 4-2
2018-09-30 - 14:00 - Hasselbacken
Domare: Roger Lundbäck
Matchfakta

Indals IF - Ånge IF 3-2
2018-09-30 - 14:00 - Härevallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Matfors IF 2 - Medskogsbrons BK 3-1
2018-09-30 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Selånger FK - Wiskans IF 0-0
2018-09-30 - 14:00 - Nya HK-vallen
Domare: Rani Majed Amir
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Konrad Ålund Smedlund har ett förflutet i Alnö. Nu återvänder han till Släda med Ljustorp. Han gjorde hattrick förra helgen. Ställer han till det för sin gamla klubb idag? Konrad Ålund Smedlund har ett förflutet i Alnö. Nu återvänder han till Släda med Ljustorp. Han gjorde hattrick förra helgen. Ställer han till det för sin gamla klubb idag?

Inför den sista omgången:
Matfors 2 vinner serien men Alnö går upp i Medelpadsallsvenskan?

(2018-09-30)
I eftermiddag ska det hela avgöras!
Vinner Matfors 2 serien?
Bilr det Alnö eller Indal som tar steget upp i Medelpads-allsvenskan?
– Efter segern mot Medskogs förra söndagen har vi satt oss i ett bra läge inför avslutningen, säger Alnös tränare Tomas Berglund inför mötet mot jumbon Ljustorp.


Klockan 14:00 i eftermiddag är det avspark i årets sista omgång av Medelpadsfemman.
Matfors 2 leder serien och vid seger hemma mot Medskogsbron tar man hem den. Men man får inte gå upp! Regelverket sätter stopp för andralag i vår högsta lokala fotbollsserie, Medelpadsallsvenskan. Dessutom spelar Matfors representationslag redan där.
Kanpen om uppflyttning står istället mellan Alnö, Indal och Holm med dom förstnämnda i förarsätet då man möter överlägsna jumbon ljusorp i avslutningen hemma på Släda. En kullerbytta där skulle verkligen vara en utomjordisk skräll!
– Efter segern mot Medskogs förra söndagen har vi satt oss i ett bra läge inför avslutningen men vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att det inte bara är att ställa ut skorna. Ljustorp vann förra helgen mot Hassel och får inte underskattas, säger Alnös tränare Tomas Berglund
Indal har Ånge hemma på Härevallen men det räcker alltså inte med seger utan det krävs även hjälp av Ljustorp. Ett tunt halmstrå...
– Vi har själva satt oss i den här sitsen och går vi inte upp är det ett bevis på att vi inte är redo för division 4 ännu, säger Indals tränare Dennis Hägg.
Holm ligger fyra, två poäng bakom Alnö och en bakom Indal. Tränaren Mikael Kotermajer fyller år idag och jag vet inte om han önskat sig ett par mirakel i födelsedagspresent.
När det gäller nedflyttning så är Ljustorp sedan länge degraderade men man fick till en "dödsryckning" förra helgen då man dängde Hassel med 4-1. Tyvärr har domaren ännu inte knappat in matchprotokollet så officiellt har inte den matchen spelats ännu. Det är också därför som den aktuella tabellen inte stämmer.

Så här spelas den sista omgångenm, med Lokalfotbollens tips:

Alnö IF - Ljustorps IF (Lokalfotbollen tippar: 5-2)

2018-09-30 - 14:00 - Släda IP
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Hassels IF - Holms SK (Lokalfotbollen tippar: 3-7)
2018-09-30 - 14:00 - Hasselbacken
Domare: Roger Lundbäck
Matchfakta

Indals IF - Ånge IF (Lokalfotbollen tippar: 4-1)
2018-09-30 - 14:00 - Härevallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Matfors IF 2 - Medskogsbrons BK (Lokalfotbollen tippar: 4-2)
2018-09-30 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Selånger FK - Wiskans IF (Lokalfotbollen tippar: 4-4)
2018-09-30 - 14:00 - Nya HK-vallen
Domare: Rani Majed Amir
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

15-årge tvåmålsskytten Alex Tomley. 15-årge tvåmålsskytten Alex Tomley.

Alnö klättrade upp på promoveringsplats inför
den sista omgången


(2018-09-23)
Medskogsbron tog ledningen hemma mot Alnö men gästerna vände kvickt och utökade i den andra ut den till 5-2 och lade beslag på uppflyttningsplatsen till Medelpadsallsvenskan då Indal tappade poäng.
– Det blev en säker seger till slut och nu har vi satt oss i ett bra läge inför avslutningen, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Medskogs kontrade in ledningen

Alnö jagar uppflyttning tillbaka till fyran men det var Medskogs som tog ledningen hemma på Viforsplan i den tolfte minuten. Målskytt Mathias Andersson efter en kontring.
Men ett formstarkt Alnö vände kvickt. Alex Tomley slog ett inlägg (?) som gick i en båge och in i Anton Stadlings borte hörn i den 17:e minuten och i den 21:a satte Oliwer Lindgren 1-2. Siffror som står sig halvleken ut.
– Efter vårt 2-1-mål hade vi kontroll under resten av den första halvleken, men jag tyckte vi gjorde saker i ett för dåligt bolltempo. Vi pratade i halvtid och satte mycket bättre fart i andra. säger Alnötränaren Tomas Berglund.
Och så blev det även om det tog nästan en kvart innan Alex Tomley satte 1-3-målet. Nästan drekt på avspark på målet erövrade gästerna bollen och Måns Lind kunde göra fyran. Bara fem minuter senare kom även 1-5, signerat Jakob Larsson.
Med 20 minuter kvar producerade Mathias Andersson sitt andra mål för dagen och friserade nederlaget till 2-5.


Grelsson utvisad

Förra helgens matchhjälte Linus Grelsson drog sedan på sig sitt andra gula kort och Alnö fick avsluta matchen med en man kort.
– Det gjorde att vi fick ändra om lite och mer eller mindre bara spela av matchen. Men det blev en säker seger till slut även om vi gjort bättre matcher i år. Nu har vi satt oss i ett bra läge inför avslutningsmatchen mot Ljustorp. Det gäller att vi är ödmjuka inför den uppgiften och inte tar något för givet och se till att vi kommer väl förberedda, säger Tomas Berglund.
I och med segern gick Alnö förbi Indal i tabellen och innehar inför den sista omgången promoveringsplatsen till Medelpads-allsvenskan.
– Vi hade inte tillräckligt med verktyg i lådan för att kunna störa Alnö nämnvärt. Dom var bättre i varje lagdel och vann välförtjänt. Vill inte skylla på att vi hade flera nyckelspelare borta på ggrund av sjukdomar, avstängningar och skador för det hör till spelet, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
I Alnö gjorde den unge tvåmålsskytten Alex Tomley sin bästa match i A-lagströjan.
Medskogs hade även dom en tvåmålsskytt i Mathias Andersson. Duktig var även Andreas Jansson i backlinjen.

Medskogsbrons BK - Alnö IF 2-5

2018-09-23 - 14:00 - Viforsplan
Målen: 1-0 Mathias Andersson (12), 1-1 Alex Tomley (17), 1-2 Oliwer Lindgren (21), 1-3 Alex Tomley (59), 1-4 Måns Lind (59), 1-5 Jacob Larsson (64), 2-5 Mathias Andersson (70).
Utvisning Alnö: Linus Grelsson (72).
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alex Berggren gjorde Matfors 2:s mål. Alex Berggren gjorde Matfors 2:s mål.

Matfors 2 får inte gå upp – spelade säkerligen bort Indal som fått avancera

(2018-09-23)
Det blev X i seriefinalen på Thulevallen.
Det betyder att Matfors 2 sitter i förarsätet att vinna Medelpadsfemman medan Indal med all säkerhet inte når direkt-uppflyttning till Medelpadsallsvenskan.
– Går vi inte upp är det ett bevis på att vi inte är redo för div4, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Får inte gå upp

Matfors 2 ledde serien inför mötet med serietvåan Inddal hemma på Thulevallen. Men som ni kanske vet vid det här laget så får inte andralag flytta upp i Medelpadallsvenskan så det var gästerna som inför matchen hade greppet om uppflyttningsplatsen.
Oavsett uppflyttning eller inte vill Brukets Blås bilaga vinna serien och man började också piggast första 10-15 minuterna. Därefter började Indal äta sig in tack vare sitt starka innemittfält och skapade den första halvlekens fetaste chans då Sergio Hinestroza kom fri men hemmamålvakten Arvid Östlund parerade snyggt.
Matfors inledde även den andra halvleken bäst och den här gången fick man utdelning. Albin "Trädet" Jonsson visade spelförståelse då han hoppade över en genomskärare och ställde Indalsförsvaret så en friställd Alex Berggren hade bara att placera in 1-0 i tomt mål.


Farliga på fasta situationer

Indal vaknade till efter ett tag, precis som i första, och tog nu över och pressade tillbaka Matfors och skapade med sin tyngt och längd farligheter på fasta situationer. Det var också efter en frispark som kvitteringen kom och på den kunde Johan Martinsson från nära håll trycka in 1-1.
Båda lagen hade därefter några ströchanser till ett ledningsmål men den vassaste fick återigen Sergio Hinestroza med ett friläge men även denna gång snuvade målman Östlund Indals "striker" på konfekten när han kom ut perfekt och avvärjde. Med matchens sista spark var istället William Dalenius hårfint nära att skjuta hem segern till hemmalaget men bollen smet precis utanför Joakim Karlssons ena stolpe.
– Indal var bättre i första men vi gör en bättre andra så oavgjort får anses som rättvist. Vi leder nu serien och har Medskogs i sista omgången. Vore kul med vinst, då tar vi vår andra raka serieseger då vi vann sexan ifjol, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Måste förlita sig på jumbon

Indal spelade med all säkerhet bort chansen till direktavancemang till Medlpadsallsvenskan i och med poängförlusten idag.
– Ja, det var en sur poängförlust men vi är nöjd med hur vi genomför matchen. Killarna reser sig efter en sämre insats mot Alnö och kliver in och visar varför vi har hört till toppen hela säsongen. Det var väl chanser åt bägge håll. Att det blev 1-1 var egentligen det minst väntade resultatet sett på det antal målchanser som skapades, säger Indals tränare Dennis Hägg.
Dennis fortsätter:
– Vi ska se till att vinna avslutningsmatchen mot Ånge. Sedan får vi se vad som händer men visst ska det mycket till att Alnö ska tappa mot Ljustorp. Går vi inte upp är det ett bevis på att vi inte är redo för div4 och då får vi bygga vidare på de stegen laget tagit i år.
Mittbackslåset Oskar Åman/Christian "Chippen" Isaksson bra i vanlig ordning i Matfors 2. Alex Berggren var också pigg.

Matfors IF 2 - Indals IF 1-1
2018-09-23 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Alex Berggren (52), 1-1 Johan Martinsson (63).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ånge avgjorde mot decimerat Wiskan efter sent segermål 

(2018-09-23)
Ånge vann mot Wiskan med uddamålet av tre.
Segermålet inslaget av Omid Tajik med bara två minuter kvar.
– Vi åker upp till Ånge med elva man och får en skada efter tio minuter. Surt att åka dit på ett så sent mål, säger Wiskans spelande tränare Fredrik Wiklund.


Elva blev snart tio...

Wiskan kom till västraderbyt på Ånge IP utan avbytare.
– Och efter tio minuter åkte vi på en skada, suckar Wiskans spelande tränare Fredrik Wiklund.
Föga överraskande förde hemmalaget matchen markant och man tar också ledningen i mitten av den första halvleken genom Theo Evjen efter ett fint förarbete från Omid Tajik som slet sig loss bakom Wiskans backlinje.
– Vi skapade massor av chanser men bränner kopiöst. Den här matchen borde vi avgjort redan före paus, säger Ångetränaren Magnus Bjurén efter den första halvleken.
Övertaget fortsätter i andra men Wiskan kämpar som lejon i sitt numerära underläge och i mitten av halvleken kommer miraklet då Fredrik Wiklunds frispark hittar in till 1-1. Inte direkt rättvist...
Ånge fortsätter att vaska fram målchanser men en sanslöst duktig Stefan Eriksson i Wiskanmålet och viss oskärpa i hemmalaget gör att matchen är på väg att sluta 1-1.


Två minuter kvar

Men så med bara två minuter kvar på uret löper Alexander Thid igenom och osjälviskt serverar bollen till Omar Tajik som får öppet mål.
– Vi blandade och gav spelmässigt men framförallt brände vi målchanser på löpande band. Vi gör i alla fall två snygga mål och till slut vinner matchen men jag vill ge Wiskan en eloge för sitt idoga kämpande, säger Magnus Bjurén.
– Vi krigar på med en man kort och ger aldrig upp.Surt bara att åka dit på ett sånt sent mål, säger Fredrik Wiklund.
Tobias Engström och lagkaptenen Abozar Yaghobi stack ut lite extra i Ånge.
Bra insatser överlag i Wiskan med en extra kanelbulle till Stefan Eriksson mellan stolparna.

Ånge IF - Wiskans IF 2-1
2018-09-23 - 14:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Theo Evjen (22), 1-1 Fredrik Wiklund (66), 2-1 Omid Tajik (88).
Domare: Jan Söderlund (bra insats)
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Konrad Ålund-Smedlund är utlånad från Söråker och idag prickade han in ett tvättäkta hattrick på en drygt kvart för Ljustorp. Konrad Ålund-Smedlund är utlånad från Söråker och idag prickade han in ett tvättäkta hattrick på en drygt kvart för Ljustorp.

Konrad Ålund Smedlunds äkta hattrick ändade Ljustorps svit på åtta raka förluster 

(2018-09-23)
Åtta raka förluster.
Då lånade Ljustorp in vindsnabbe Konrad Ålund Smedlund från Söråker.
På en dryg kvart snickrade han till ett äkta hattrick och såg till att bryta den dystra sviten.

– Hassel vek ned sig när dom började släppa in mål och vi höll ut och spelade av matchen mer eller mindre, säger Ljustorps store mittback Michael Wahlroos..


Ljustorp redan degraderade

Efter åtta raka förluster och en enda seger på hela säsongen ligger Ljustorp fast förankrade i botten av Medelpadsfemman.
Men trots att man redan är degraderade till sexan ville man avsluta hemmamatchandet på bästa sätt. Och det blev också seger mot gästande Hassel, som gjort bra matcher tidigare under hösten.
Men den första halvleken bjöd på påver fotboll där Ljustorp hade första riktiga chansen med ett skott som tog i ribban och studsade ner på mållinjen. Hassel såg i sin tur till att dagens Ljustorpsmålvakt Lucas Englund fick svara för några fina parader. Det var först i  slutminuterna som det hettade till ordentligt. Hassels Mohamadou Sumareh drog på ett skott från 35 meter som gick i en hög båge och såg ut att gå över men "dog" i motvinden och gick in via ribban.


Energipiller

Men Ljustorp hann kvittera psykologiskt innan pausvilan när Albin Gustafsson hittade rätt efter att ett inlägg passerat hela Hasselförsvaret till en fri Albin vid den bortr ytan. Albin som förövrigt är son till  förre storspelaren i IFK Timrå och nuvarande Alnö dams tränare Kent "Gus" Gustafsson.
Målet gav hemmalaget ett energipiller och man kom taggade ut till den andra halvleken, och markant då Söråkers bandykeeper Konrad Ålund-Smedlund. Efter att Hassel inlett med ett par fina lägen kom Konrad igång. Först 2-1 på pass från "Lill-Gus" Gustafsson och fem minuter senare stressar han Hasselmålvakten som sköt bollen på honom varvid den studsarin i det egna målet.
I den 77:e minuten fullbordade den snabbe anfallaren sitt hattrick med ett hårt vinkelskott från distans.
– Hassel vek ned sig när dom började släppa in mål och vi höll ut och spelade av matchen mer eller mindre, säger Ljustorps store mittback Michael Wahlroos..


Seth inte nöjd

Hassels team manager var inte nöjd med sitt manskap efter förlusten:
– Efter att vi gett dom en målchans i början av matchen radade vi upp lägen som vi sedan brände innan vi till slut fick 1-0. Därefter tappade vi markeringen så dom fick kvittera. I andra tummade vi ännu mer på grunderna och bjuder dom på flera mål, tappar i markeringen, slår bort enkla pass och hjälpte inte varandra, varken med eller utan boll, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Seth fortsätter:
– Vi gjorde helt enkelt inte vårt jobb därute idag. Det var alldeles för många som trodde att det här skulle bli en enkel match. Ändå skapar vi tillräckligt med chanser i båda halvlekarna för att vinna matchen.


Femte nedsparkningen bakifrån

I Ljustorp imponerades man av Lucas Englunds målvaktsspel. Syntes inte att han var ringrostig och gjorde årsdebut. Albin Gustafsson och Konrad Ålund Smedlund är redan nämnda matchvinnare.
I Hassel var Yehannes Gebremichael Abera den första halvlekens kung innan han tyvärr blev axelskadad efter "femte kapningen bakifrån" som Seth Larsson påpekade. Alla övriga i Hassel kan så mycket bättre.

Ljustorps IF - Hassels IF 4-1
2018-09-23 - 14:00 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Mohamadou Sumareh (42), 1-1 Albin Gustafsson (45), 2-1 Konrad Ålund Smedlund (60), 3-1 Konrad Ålund Smedlund (65), 4-1 Konrad Ålund Smedlund (77).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Två mål av Niklas Wikholm. Två mål av Niklas Wikholm.

Holms sexiga första halvlek sätter press på topplagen

(2018-09-22)
Redan efter 45 minuter hade Holm säkrat segern i årets sista hemmamatch.
Då hade Holm tagit hem första set med 6-0.
Det andra "setet" slöt 0-0 sedan gästande Selånger fått stopp på blödningen.

 

Medelpadsfemmans näst sista omgång tjuvstartade idag med att Holm besegrade Selånger och därmed sätter press på både Indal och Alnö när det gäller uppflyttningsstriden till Medelpadsallsvenskan.
Redan i paus var segern säkrad då hemmalaget ledde med 6-0 efter två mål vardera av veteranerna Olle Nordberg och Niklas Wikholm plus ett av duon Johan Hallström och Kristian Karlsson.
I den andra fick gästerna stopp på blödningen och höll tätt. Starkt av det unga och orutinerade laget.

Holms SK - Selånger FK 6-0

2018-09-22 - 14:00 - Holmvallen
Målen: 1-0 Olle Nordberg (6), 2-0 Olle Nordberg (7), 3-0 Johan Hallström (26), 4-0 Niklas Wikholm (35), 5-0 Niklas Wikholm (37), 6-0 Kristian Karlsson (44).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 26
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Nordberg leder skytteligan med 25 mål. Olle Nordberg leder skytteligan med 25 mål.

Olle Nordberg i överlägsen skytteligan

(2018-09-20)
Olle Nordberg gjorde hela sex mål mot Ljustorp i helgen.
Holmanfallaren leder skytteligan överlägset med sina 25 mål.
Närmast, och på behörigt avstånd, är Matfors 2:s unge Oscar Nilsson-Böös och Indals Sergio Hinestroza med 14 fullträffar var.

Här är grabbarna som målat tvåsiffringt efter 16 omgångar:


25 mål:
Olle Nordberg, Holms SK

14 mål:
Sergio Hinestroza, Indals IF
Oscar Nilsson-Böös, Matfors IF 2

13 mål:
Zhaver Missilu, Medskogsbrons BK

12 mål:
Niklas Wikholm, Holms SK

11 mål:
Oliwer Lindgren, Alnö IF
Albin Jonsson, Matfors IF 2
Giorgius Johansson, Ånge IF

10 mål:
William Dalenius, Matfors IF 2
Olle Kankainen, Medskogsbrons BK


Klicka här för komplett skytteliga

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Här är Alnögrabbarna som vände 0-1 i paus till en 3-1-seger hemma mot Indal. Till vänster tvåmålsskytten Linus Grelssonoch till höger straffskytten till 3-1, Robin Nymo. Tack vare trepoängaren har Alnö fortfarande chansen att avancera till Medelpadsallsvenskan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Här är Alnögrabbarna som vände 0-1 i paus till en 3-1-seger hemma mot Indal. Till vänster tvåmålsskytten Linus Grelssonoch till höger straffskytten till 3-1, Robin Nymo. Tack vare trepoängaren har Alnö fortfarande chansen att avancera till Medelpadsallsvenskan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Linus Grelssons två mål gav liv i kampen om avancemanget till Medelpads-allsvenskan när Alnö vände mot Indal

(2018-09-16)
Indal hade chansen att bli klara för Medelpadsallsvenskan vid seger över värsta konkurrenten Alnö på Släda IP.
Men det blev hemmalaget som avgick med segern trots underläge i paus.
– Det är tre poäng som gäller i dom sista matcherna. Tror Indal tappar poäng mot Matfors 2 så vi går upp, säger tvåmålsskytten Linus Grelsson segervisst.

Fjärde gången gillt

Indal hade i eftermiddag chansen att säkra avancemang till Medelpadsallsvenskan vid seger på Släda IP mot värsta konkurrenten Alnö.
Och det var också Indal som inledde bäst och och lagets skyttekung Sergio Hinestroza hade tre bra lägen att ge gästerna ledningen.
Efter halva den första halvleken kom Alnö in i matchen och vaskade fram även dom tre bra lägen där Joakim Karlsson svarade för tre prakträddningar på närskott.
Halvleken såg ut att sluta mållös när en till synes ofarlig bolll missbedömdes av en hemmaförsvarare och Sergei Hinestroza fick fri lejd och kunde sätta 0-1 precis invid stolpen med sista sparken innan vilan.


Bortdömt för offside

Indal inledde även den andra halvleken bäst och gjorde också mål.
– Men det blev bortdömt för offside trots att Olof Torstensson hade en spelare i ryggen som han vände bort innan han gjorde mål. Märkligt domslut, säger Indals tränare Dennis Hägg.
Strax därpå var Johan Magnusson nära att näta för Indal.
Precis som i första tog det ett tag för Alnö att komma in i matchen och allt eftersom tog man över. Kvitteringen kom i den 62:a minuten. Linus Grelsson, som mest brukar spela fram till mål, avslutade den här gången själv.
– Fick en fin framspelning från Måns Lind och fri med målvakten placerade jag bollen förbi honom, säger Linus Grelsson.
Bara ett par minuter senare vaskade hemmalaget fram en trippelchans som avslutades med att Linus Grelsson blev tvåmålsskytt.
– En vänsterfot rakt upp i krysset efter en stolpretur, kommenterar Grelsson.

Orkade inte mobilisera

Målen gav hemmalaget en stor portion energi medan Indal plötsligt såg trötta ut och förmådde aldrig mobilisera för en kvittering utan Alnö kunde på stopptid sätta ett tredje mål. På straff genom Robin Nymo sedan Alex Tomley blivit kapad på sin väg mot målet.
– Jag har slagit in två straffar tidigare och ville även ta den här. Det var bara att kolla in målvakten och sedan lägga in den, säger exekutorn Robin Nymo självsäkert.
Efter segern skilje nu bara en poäng till förmån för Indal gentemot Alnö. Det blir en rysare dom två sista omgångarna.
– Det är tre poäng som gäller i dom sista matcherna. Tror Indal tappar poäng mot Matfors 2 så vi går upp, säger Linus Grelsson segervisst.
– Är besviken givetvis. Vi har tillräckligt med chanser att stänga ned den här matchen men så här kan det bli när man inte sätter chanserna. Vet inte om det var trötthet eller någonting annat som gjorde att vi inte kunde komma tillbaka in i matchen efter deras två snabba mål, säger Dennis Hägg besviket.

• Lokalfotbollens intervju med Alnös målskyttar

Även fler bilder från matchen kommer att läggas in

Alnö IF - Indals IF 3-1
2018-09-16 - 14:00 - Släda IP
Målen: 0-1 Sergio Hinestroza (45), 1-1 Linus Grelsson (62), 2-1 Linus Grelsson (66), 3-1 Robin Nymo (90+1, straff).
Domare: Rani Majed Amir
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sergio Hinestroza satte Indals ledningsmål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sergio Hinestroza satte Indals ledningsmål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Linus Grelson kvitterat för Alnö med ett vänsterskott förbi Indals målvakt Joakim Karlsson. Bara ett par minuter senare skickade han in segerbollen rakt upp i krysset, men samma vänsterfot. Och då hann inte ens Lokalfotbollen med. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Linus Grelson kvitterat för Alnö med ett vänsterskott förbi Indals målvakt Joakim Karlsson. Bara ett par minuter senare skickade han in segerbollen rakt upp i krysset, men samma vänsterfot. Och då hann inte ens Lokalfotbollen med. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ibland gör det ONT att vara målvakt men Indals Joakim Karlsson stod pall och "nickade" bort närskottet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ibland gör det ONT att vara målvakt men Indals Joakim Karlsson stod pall och "nickade" bort närskottet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stilstudie på Robin Nymo som under sommaren återvände till Alnö efter en kortare sejour i Essvik. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stilstudie på Robin Nymo som under sommaren återvände till Alnö efter en kortare sejour i Essvik. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sexmålsskytten Olle Nordberg. Sexmålsskytten Olle Nordberg.

Holms Olle Nordberg hade målorgie på Ljustorps IP – prickade in halvdussinet fullträffar!

(2018-09-16)
Holm vann med fabulösa 11-1 på Ljustorps IP och bortalagets första åtta mål gjordes samtliga av bröderna Nordberg.
Olle svarade för sex av målen medan lillebror Eskil nöjde sig med tvenne.
– Ja, det var en sån dag när man lyckades vara på rätt ställe hela tiden, säger storebror Nordberg.


Ljustorp hängde med en dryg halvtimme

Ljustorp krigar för att fixa nytt kontrakt i Medelpadssexan och hängde bra med Holm i inledningen och efter dryga halvtimmen stod det 1-1. Men efter att Olle Nordberg satte sitt andra mål till 1-2 i minut 37 rasade hemmalaget ihop. Olle Nordberg fortsatte sin framgångsrika eftermiddag med att sätta ytterligare fyra mål, totalt alltså sex, innan han bytte ut sig själv med 20 minuter kvar.
– Ja det var en sån dag när man lyckades vara på rätt ställe hela tiden. Konstigt för det var nog inte bästa matchen man gjort ändå. Vi låg på från minut ett och skapade mest. Men det var rätt jämnt ändå (1-1) fram till runt halvtimmen och dom var farliga i mitten av första. Sedan lyckades jag pricka in tre snabba och lillebror Eskil ett innan halvtid och då kändes det klart med 5-1, säger Olle Nordberg.
Olle fortsätter:
– Efter paus kändes det som Ljustorp gav upp samtidigt som vi jagade på för att förbättra vår målskillnad i serien något. Många som hoppade in å var hungriga så vi lyckades dra ifrån till 11-1. Tyckte lite synd om deras keeper (Alexander Hasselmalm, reds anm) som ändå gjorde massor av fina räddningar. Våra inhoppare visade också hunger. Daniel Selin var jättebra när han kom in och kom ofta runt på kanten samt "assade" två och hängde en själv. Peter Lind gjorde ett riktigt piggt inhopp på topp. Det var kul att alla fick vara med och bidra 

Sex mål i en och samma match är inte "kattskit".
– Ja såklart jättekul få checka av sex mål i en match. Första gången.

Vilket av dom sex målen var snyggast tycker du?
– Snyggaste målet, och i matchen om jag får skryta, var nog 4-1-målet som kom på en nickskarv i bortre krysset efter en hård innåtskruvad hörna från Robin Holmlund.

Du måste berätta om dom övriga fem målen också.
– Vid 0-1 mötte jag "Tess" (Tesfalidet Elias, reds anm) inspel från vänster och slog in bollen i öppet mål
– Dom kvitterade först till 1-1 sedan ett markskott rullat in och ställt Simon Mohlin i målet. Därefter fick jag en genomskärare från "Halling" (Johan Hallström), drog förbi backen och lade in den vid främre stolpen.
– 1-3 slog jag in på egen retur efter att målvakten räddat mitt halvvolleyskott.
– 1-4 gick till som jag sade ovan när det gällde snyggaste målet.
– 1-6 stöte jag in efter en lågt slagen hörna som gick rakt igenom straffområde. Råkade mer eller mindre bara få bollen på mig
– 1-8 satte jag med en utsida stolpe in i bortre sedan jag löpt igenom, avslutar Olle Nordberg sin målkavalkad.
Olle Nordberg toppar inte oväntat Medelpadsfemmans skytteliga på 25 nätkänningar, nio före duon Oscar Nilsson-Böös (Matfors 2) och Sergio Hinestroza (Indal).

Ljustorps IF - Holms SK 1-11
2018-09-16 - 14:00 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Olle Nordberg (15), 1-1 Anders Viklund (20), 1-2 Olle Nordberg (37), 1-3 Olle Nordberg (39), 1-4 Olle Nordberg (43), 1-5 Eskil Nordberg (45), 1-6 Olle Nordberg (47), 1-7 Eskil Nordberg (48), 1-8 Olle Nordberg (69), 1-9 Niklas Wikholm (71), 1-10 Yonas Tesfamaryam Teklemaryam (76), 1-11 Daniel Selin  (86).
Domare: Henoc Ekanga (bra i lättdömd match)
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tvåmålsskytten William Dalenius. Tvåmålsskytten William Dalenius.

Matfors 2 dominerade på Viskans IP från minut 1 till 90

(2018-09-16)
Matfors 2 rev åt sig taktpinnen på Viskans IP redan från avspark och släppte den inte ifrån sig förrän domaren blåste av matchen som förkunnade en bortaseger med 5-0 –  trots två straffmissar.
– En bra genomförd match av oss där vi spelade fin fotbol och skapade enormt med chanser och dominerade i 90 minuter,, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Tog taktpinnen och behöll den

Matfors 2 ryckte åt sig taktpinnen direkt från avspark på Viskans IP. En pinne man behöll hela matchen. Chanser skapades i parti och minut men oskärpa och en duktig hemmakeeper i Stefan Eriksson såg till att hålla siffrorna nere, bland annat räddade han en straff från Philip Clack. Åt William Dalenius och Jonas Richnau-Erssons fullträffar strax efter halvtimmen med kort varsel emellan kunde han inte göra någonting åt.
Direkt i öppningen av den andra halvleken räddade en hemmaförsvarare med armen på mållinjen med ny straffspark som följd. Den daskade Jonas Richnau Ersson i ribban.
När Richnau-Ersson missade chansen att bli tvåmålsskytt blev William Dalenius det istället när han i minut 54 satte 0-3.
0-4 stod Jens Hallberg för när han stötte in bollen vid den bortre stolpen efter ett fantastiskt förarbete av duktige högerbacken Lukas Gillström. Då visade matchuret på 66.


Bingo

Det skulle bli en enraders bingo då Philup Forsberg med åtta minuter kvar dundrade in slutsiffrorna 0-5. Då hade precis Niklas Vallsten i Wiskan fått lämna planen efter sitt andra gula kort.
– En bra genomförd match av oss där vi spelade fin fotbol och skapade enormt med chanser och dominerade i 90 minuter. Ska man gnälla över något så är det väl kanske skärpan i sista tredjedelen. Vill ge en eloge till Wiskan som aldrig gav upp utan trummade på trots några påsar i baken, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
– Vi mötte ett mycket bra lag, samtidigt som vi inte nådde upp till vår fulla potential. Vi får tacka vår målvakt Stefan Eriksson för att han häll nere siffrorna, säger Wiskans spelande tränare Fredrik Wiklund.

Wiskans IF - Matfors IF 2 0-5
2018-09-16 - 14:00 - Viskans IP
Målen: 0-1 William Dalenius (34), 0-2 Jonas Richanue-Ersson (36). 0-3 William Dalenius (54), 0-4 Jens Hellberg (66), 0-5 Philip Forsberg (82).
Utvising Wiskan: Niklas Vallsten (79).
Domare: Roger Lundbäck (OK insats)
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mohamadou Sumareh svarade fär ett märktigt nickmål. Mohamadou Sumareh svarade fär ett märktigt nickmål.

Hassel klättrade upp från nästjumboplatsne efter 4-1-seger mot Medskogs

(2018-09-16)
Hassel och Medskogs bjöd på en öppen fotbollsmatch med bra spel och många målchanser.
Hemmalaget drog det längsta strået och vann med 4-1.
– Det här var en match som kunnat slutat 8-6, säger Hassels team manager Seth Larsson. 


Svävade minst 60 centimeter över alla andra

Två formstarka lag möttes på Hasselbacken där båda lagen satte offensiven i första hand.
I den nionde minuten plockade Medskogs målvakt upp ett bakåtpass och domaren dömde indirekt frispark från sju meter. Efter petning drog Mohanad Abbas upp bollen i nättaket.
I mitten av den första halvleken kvitterade Oskar Nordlander för Medskogs men strax innan pausvilan återgav Mohamadou Sumareh Hassel ledningen efter en mäktig nick efter hörna där han svävade minst 60 centmeter över den som var näst högst i luftrummet.
Lagen fortsatte byta målchanser med varandra i den andra halvleken men det dröjde till mindrre än tio minuter kvar av matchen innan nästa mål föll. Mohamadou Sumareh lyfte in en frispark in i MNedskogs straffområde där Mustafa "MJ" Yazdani tog ner bollen innan han snyggt placerade in den utom räckhåll för Anton Stadling i bortamålet.
Pontus Hansson i hemmamålet svarade därefrter för en grann enhandsräddning på Mathias Anderssons verittabela långskott från 35 meter som skruvade sig uppåt krysset till.  3-2 där och det blivit nerv i matchen.


"Kunnat slutat 8-6"

I slutminuten avslutade istället Yehannes Gebremichael Abera på bästa sätt när han fastställde Hasselsegern till 4-1.
– Det här var en match som kunnat slutat 8-6. Jag var lite orolig innan matchen då vi saknade Adam Persson på mitten som varit vår bästa spelare i höst men vi har spelat bra fotboll i fem matcher irad nu och fortsatte göra det trots att vi som sagt saknade ett par viktiga pjäser. Det syns att killarna fått en portion självförtroende och även börjar förstå vårt spelsätt och att vi når framgång om vi jobbar ihop som ett lag, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Seth fortsätter:
– Vi rullade på bra hela matchen medan Medskogs spelade mer raka bollar på längden.
– Vi gjorde en riktig skitmatch och har redan lagt dentill handlingarna och vi siktar nu fram emot nästa match mot Alnö, säger Medskogs lagledare "Jockle" Hedlund helt kort.
I Hassel var målvakten Pontus Hansson strålande hela matchen. Högerbacken Jesper Bäckströmvar lysande och fortsätter gå framåt och på mitten vikarierade Yehannes Gebremichael Abera klockrent på en ovan position.
I Medskogs ska ingen framhållas denna gång utan alla kan bättre.

Hassels IF - Medskogsbrons BK 4-1
2018-09-16 - 14:00 - Hasselbacken
Målen: 1-0 Mohanad Abbas (9), 1-1 Oskar Nordlander (21), 2-1 Mohamadou Sumareh (42), 3-1 Mustafa Yazdani (82), 4-1 Yehannes Gebremichael Abera (90).
Domare: Santiago Bedoya Sierra (bra, lämnade ofta fördelsregeln).
Publik: 10
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

...och så gick det!

(2018-09-16)
Igår vann Ånge mot Selånger.
Idag spelades resteerande matcherna i omgång 16, bland annat tog serietrean Alnö emot ledande Indal på Släda IP införögonen på bland annat Lokalfotbollen. Det blev hemmaseger och det skiljer nu bara en poäng mellan lagen inför dom två avslutande omgångarna.
I och mer resultatet på Släda IP tog Matfors 2 över serieledningen efter en klar seger på Viskans IP.
I botten hade Ljustorp kniven på strupen och allt annat än seger hemma mot Holm skulle bära ner i sexan. Det blev förlust med 1-11...


Alnö IF - Indals IF 3-1
2018-09-16 - 14:00 - Släda IP
Domare: Rani Majed Amir
Matchfakta

Hassels IF - Medskogsbrons BK 4-1
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Ljustorps IF - Holms SK 1-11
2018-09-16 - 14:00 - Ljustorps IP
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Wiskans IF - Matfors IF 2 0-5
2018-09-16 - 14:00 - Viskans IP
Domare: Roger Lundbäck
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så spelas dagens matcher – bland annat toppmöte på Släda IP

(2018-09-16)
Igår vann Ånge mot Selånger.
Idag spelas resteerande matcherna i omgång 16, bland annat tar serietrean Alnö emot ledande Indal på Släda IP införögonen på bland annat Lokalfotbollen. Hemmaseger och det skiljer bara en poäng mellan lagen inför dom två avslutande omgångarna.
Samtidigt kan Matfors 2 ta över serieledningen vid seger på Viskans IP.
I botten har Ljustorp kniven på strupen och allt annat än seger hemma mot Holm bär ner i sexan. 


Alnö IF - Indals IF (tips: 3-2)
2018-09-16 - 14:00 - Släda IP
Domare: Rani Majed Amir
Matchfakta

Hassels IF - Medskogsbrons BK (tips: 2-3)
2018-09-16 - 14:00 - Hasselbacken
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Ljustorps IF - Holms SK (tips: 1-3)
2018-09-16 - 14:00 - Ljustorps IP
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Wiskans IF - Matfors IF 2 (tips: 2-2)
2018-09-16 - 14:00 - Viskans IP
Domare: Roger Lundbäck
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tobias Engström satte Ånges ledningsmål i början av andra halvlek. Tobias Engström satte Ånges ledningsmål i början av andra halvlek.

Ånge satte sina chanser – det gjorde inte Selånger

(2018-09-15)
Det är målen som räknas.
Det fick Selånger bli varse när man tog emot Ånge hemma på IP och förlorade med 0-2.
– Dom hade tre skott på mål och satte två av dom. Vi betydligt fler men satte inget, konstaterade Selångertränaren Anders Nyberg krasst.


Ett effektivt Ånge åkte till Selånger IP och tog med sig hela potten hem i bussen.
Efter en mållös första halvlek där hemmalaget hade det mesta av spelet men brände sina lägen satte Tobias Engström ledningsmålet tidigt i andra ned en frispark som touchade en spelare på vägen och ställde målvakten Markus Eriksson Hofling utan pareringschans.
Selånger fortsatte bränna lägen och med två minuter kvar brann det för Gottfrid Sjödin som inte alls var överens med domaren och fick syna dubbla gula kort vilket gav rött. 
I slutminuten stängde Irai Xosrawi kiosken med ett inlägg som skruvade sig in i hemmamålet.
– Dom hade tre skott på mål och satte två av dom. Vi betydligt fler men satte inget, konstaterade Selångertränaren Anders Nyberg krasst.

Selånger FK - Ånge IF 0-2
2018-09-15 - 14:00 - Selånger IP
Målen: 0-1 Tobias Engström (51), 0-2 Irai Xosrawi (90).
Utvisning Selånger: Gottfrid Sjödin (88).
Domare: Jan Söderlund (inte till sin fördel den här gången)
Publik: 23
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

54-årige Martin Hultin skruvade läckert in 2-0-målet. 54-årige Martin Hultin skruvade läckert in 2-0-målet.

Wiskan nollade poäng-törstigt Ljustorp – 54-åring målskytt 

(2018-09-13)
Wiskan fick en bra start hemma mot Ljustorp och tog ledningen redan i den tredje minuten.
I den andra halvleken ökade man på till 4-0 efter bland annat mål av evigt unge Martin Hultin. 54.
– Hårt slit och rätt inställning var nyckeln till segern, säger Wiskans spelande tränare Fredrik Wiklund.


Ljustorp är i akut behov av poäng för att försöka hänga kvar. I afton väntade Wiskan på bortaplan. Ett lag som Mellbergsgänget haft chans att jobba ikapp vid vinst. Hemmaseger och Wiskan i praktiken säkrat nytt kontrakt.
Det var Wiskan som gick ut hårdast och redan i den tredje minuten mötte Christian "Widis" Widmark ett inspel på volley.
Ledningen stod sig till nio minuter in i den andra halvleken då den ökades på. Fredrik Wiklund träffade ribban med ett långskott, veteranen MartinHultin tog ner returen utanför straffområdet och skruvade sedan in 2-0 i den bortre gaveln.
Efter att en 54-åring gjort mål på dom gav Ljustorp mer eller mindre upp och Wiskan kunde gå ifrån till både 3- och 4-0, som även dom var snygga fullträffar. Vid trean i den 73:e minuten svarade  Niklas Vallsten för en bra prestation efter högerkanten innan han snett inåt bakåt passade till Christian Widmark som placerade bollen innanför den högra stolpen och därmed blev tvåmålsskytt. Fyran kom bara minuten senare då spelande tränaren Fredrik Wiklund hittade rätt med en av sina patenterade frisparkar från långt håll.
– En riktigt bra insats från vår sida där vi låg rätt i positionerna över hela planen. Hårt slit och rätt inställning plus att vi följde vår matchplan var nyckeln till segern, säger Wiskans spelande tränare Fredrik Wiklund som ville hylla kollektivet efter den viktiga vinsten.

Wiskans IF - Ljustorps IF 4-0
2018-09-13 - 17:45 - Viskans IP
Målen: 1-0 Christian Widmark (3), 2-0 Martin Hultin (52), 3-0 Christian Widmark (73), 4-0 Fredrik Wiklund  (74).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (godkänd)
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hassels veteranback och frisparksspeciallist Peter Eckman bröt olyckligt benet mot Indal. Hassels veteranback och frisparksspeciallist Peter Eckman bröt olyckligt benet mot Indal.

Peter Eckman bröt benet när Hassel skrällde och tog poäng mot serieledarna

(2018-09-09)
Bottenlaget Hassel tog poäng av serieledarna Indal.
Men insatsen gav ändå smolk i glädjebägaren.
– Ja, vår veteran Peter Eckman bröt skenbenet, säger Hassels team manager Seth Larsson.


I mitten av den första halvleken gav Kevin Sundström bottenlaget Hassel ledningen och det helt rättvist i det skedet av matchen.
Precis innan pausvilan kvitterade Emil Stiernman Viklund för Indal.
Den andra halvleken på Härevallen blev mållös och serieledarna tappade därmed två viktiga poäng i kampen om seriesegern.
– Resultatet var rättvist. Vi hade några fina chanser efter bra spel första halvan av andra och på slutet kastade Indal in Sergio Hinestroza och då var dom nära men på det hela taget gör vi en kanonmatch och skäms inte för poängen, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Men snacket efteråt handlade inte så mycket om resultatet.
– Nej, tyvärr. Vår veteranback Peter Eckman bröt skenbenet efter en hopspark med en Indalsanfallare så det hördes över hela Härevallen. Båda spelarna missade bollen och sparkade ihop. Eckman klev av direkt och benet svällde upp på insidan där man såg doppmärken trots benskyddet, säger Seth Larsson.
Seth fortsätter:
– Det verkar vara någon förbannelse över att möta Indal. I våras var det Miohammadou som fick åka på akuten med en trasig fot och det var bara någon vecka sedan han kunde gå för fullt igen på en fotbollsplan.
Matchens lirare fanns också i Hassel i form av Adam Persson som var helt outstanding på mitten.

Edit:
Senare på kvällen kom beskedet att skenbenet var av på Peter Eckman och nu väntar sex veckor i gips.
– Det är en sådan här gång man inser att det finns mycket i livet som är viktigare än fotboll och det är hälsan, säger Seth Larsson som lider med sin försvarsspelare och vän.

Indals IF - Hassels IF 1-1
2018-09-09 - 14:00 - Härevallen
Målen: 0-1 Kevin Sundström (22), 1-1 Emil Stiernman Viklund (43).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 48
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Magnus Wilsson gjorde Alnös 3-0-mål. Magnus Wilsson gjorde Alnös 3-0-mål.

Alnö nära att släppa 3-0-ledning mot Wiskan trots överlägsenhet i spelet

(2018-09-09)
Alnö hade chanser till 6-0 före paus.
Ändå blev segern så knapp som 3-2 efter full tid sedan Wiskan jagat kvittering på slutet.
– En konstig match som vi var på väg att vinna stort men till slut bara gör med uddamålet, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


3-0-ledning direkt

Alnö rev snabbt åt sig en 3-0-ledning redan innan klockan tickat upp till dom aderton efter mål av trion Robin Nymo, Måns Lind och Magnus Wilson .
Hemmalaget fortsatte trycka på mot Wiskan och vaska fram chanser men siffrorna stod sig fram till timmen spelad då gästerna fick straff efter en fasthållning på en hörna. Christian Wilhsson är normalt en säker straffskytt – och var så även denna gång.
I slutminuten reducerade Wiskan ännu en gång, Jesper Johansson efter ett märkligt och slirigt skott sedan Alnös vänsterback halkat. Det blev lite nerv på slutet när gästerna fick en hörna på stopptid.
– Vi spelade jättefin fotboll i den första halvleken och hade bra fart på bollen och sett till chanserna borde vi lett med 6-0 i paus. Tror inte Wiskan hade ett enda avslut på mål, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
Tomas fortsätter:
– I andra var spelet sämrre men vi fortsatte skapa chanser men omsatte dom inte i mål. Trodde vi skulle kunna springa sönder dom som vi gjort med flera lag i höst men Wiskan kom igen och satte en straff och ytterligare ett mål i slutet men vi rodde hem det. En konstig match som vi var på väg att vinna stort men till slut bara med 3-2. Men det var en "säker" uddamålssvinst, säger Berglund.


Både missnöjd och nöjd

Wiskantränaren Fredrik Wiklund var både missnöjd och nöjd efter matchen:
– Vi gör en dålig första halvtimme, hamnar galet i positionerna och går och dräller med bollen i fel lägen. I andra halvlek rycker vi upp oss och vinner den med 2-0 och pressar på för en kvittering.
Sett till 90 minuter var Jonathan Marklund på det centrala mittfältet Alnö främsta. Robin Nymo och Måns Lind ska ha beröm för den första halvleken.
Stefan Eriksson mellan stolparna var Wiskans främste och såg till att poängchansen fanns ända fram till det att domaren visslade för full tid.

Alnö IF - Wiskans IF 3-2
2018-09-09 - 14:00 -  Släda IP
Målen: 1-0 Robin Nymo (6), 2-0 Måns Lind (7), 3-0 Magnus Wilsson (17), 3-1 Christian Widmark (61, straff), 3-2 Jesper Johansson  (90).
Domare: Anton Sundström (sådär, lite ojämn, stukade fotben)
Publik: 45
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Dubble målskytten Oliver Spjut. Dubble målskytten Oliver Spjut.

Matfors 2 får inte ta steget upp – men vill ändå vinna serien!

(2018-09-09)

Idag vann Matfors 2 och tog in två poäng på serieledande Indal som "bara" kryssade.
Men Brukets Bilaga får inte gå upp i Medelpadsallsvenskan även om man vinner serien.
– Ja, vår målsättning var att komma topp 3 men som läget är nu går vi för serieseger, säger tränaren Andreas Jonsson efter 4-0 mot Selånger.


Svag första halvlek

Matfors 2 jagar Indal i topp av tabellen. Men laget får inte gå upp i Medelpadsallsvenskan även om man skulle lyckas rent sportsligt.
– Ja, vår målsättning var att komma topp 3 men som läget är nu går vi för serieseger, säger tränaren Andreas Jonsson.
Men under den första halvleken hemma mot Selånger under söndagen visade man inget som skulle indikera en titel.
– Vi var svaga och spelet hade långt upp till den kapacitet vi visat att vi har. Vi var bollkära, tempot var dåligt och tålamodet bristfälligt Aggressiviteten och engagemanget saknades också.
Trots ovanståede ledde Brukets Bilaga med 1-0 efter Oliver Spjuts mål efter dryga halvtimmen.


...men bättre andra

I den andra halvleken var det helt andra takter från hemmalaget och tio minuter efter pausvilan gjorde 17-årige anfallaren Oscar Nilsson-Böös sitt 14:e mål i serien. Med kvarten kvar kom matchens snyggaste mål signerat Oliver Spjut när han visade snabbhet, styrka och kyla i samband med 3-0-målet.
Med två minuter kvar avslutade Albin "Trädet" Jonsson målandet sedan han fått frittfram och placerat in 4-0 bakom en maktös Andreas Larsson i Selångermålet.
– Som så många gånger tidigare höjde vi oss i andra och gnuggade ner motståndarna.
I Matfors 2 hyllar vi Oliver Spjut som jobbade stenhårt i sin mittfältsroll, vann boll, tog djupledslöpningar och krönte insatsen med två "påsar".

Matfors IF 2 - Selånger FK 4-0
2018-09-09 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Oliver Spjut (34), 2-0 Oscar Nilsson-Böös (56), 3-0 Oliver Spjut (76), 4-0 Albin Jonsson (88).
Domare: Christer Eriksson (bra insats)
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Kankainen satte matchens två första mål. Olle Kankainen satte matchens två första mål.

Medskogsbron tog en säker trea mot ett kämpande men uddlöst Ljustorp 

(2018-09-09)
Ljustorp jagar nytt kontrakt men Olle Kankainen satte en käpp i hjulet för Timrålagets ambitioner när han svarade för matchens två första mål när Medskogs vann med 3-1 hemma på Viforsplan.
– Ljustorp var uddlösa och vi hade kunnat gjort både ett fjärde och femte mål på slutet, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Medskogs inledde bestämt

Ljustorp har mobiliserat nu på senhösten för att försöka hänga kvar och gav Medskogs en bra kamp på Viforsplan.
Men hemmalaget är vassare än på länge och får in nya spelare vartefter och inledde bestämt. Olle Kankainen satt 1-0 i mitten av den första halvleken på egen retur efter frispark. 2-0 kom även det genom Olle Kankainen och då hade vi spelat till dryga halvtimmen. Zhaver Missilu erövrade boll. passade till Mathias Andersson som i sin tur serverade Olle inne i straffområdet med mål som följd.
Saken klar verkade Medskogsspelarna tänka, något som Ljustorp utnyttjade. I andravågen efter en hörna fick återvändaren (från Söråker) Jesper Sahlberg på en perfekt träff från distans och bollen satt rakt upp i krysset och inte en suck för debuterande Markus Holdo mellan stolparna.
– Vi har släppt in alldeles för många mål i inledningen av matcherna så den här gången startade vi aggressivt och med hög press och pumpade långa bollar på yttrar och anfallare. Taktiken föll väl ut och vi skapade flera chanser genom både långbollar eller tidiga bollvinster i Ljustorps uppbyggnadsspel. Men efter 2-0 gick vi ner oss något och tummade på den lyckosamma taktiken. Något som också straffade sig, säger Medskogs lagledare Joakim Hedlund.


Orkade inte resa sig

I den andra halvleken tog Medskogs tillbaka initiativet och med dryga kvarten kvar satte Zhaver Missilu 3-1. Efter det målet orkade inte gästerna resa sig.
– Ljustorp var uddlösa i andra utan vi var snarare närmare både ett fjärde och femte mål, säger "Jocke" Hedlund.
Den gamle storspelaren Christoffer Brännström har gjort comeback igen och var felfri i Medskogs mittförsvar tillsammans med Fredrik Allgren. Unge Milian Dahlgren från Essvik gjorde ett piggt inhopp och kunde så när ha petat in ett par bollar på slutet.
För Ljustorp börjar det nu se allt mer mörkt ut i bottenträsket.

Medskogsbrons BK - Ljustorps IF 3-1
2018-09-09 - 14:00 - Viforsplan
Målen: 1-0 Olle Kankainen (23), 2-0 Olle Kankainen (32), 2-1 Jesper Sahlberg (36), 3-1 Zhaver Missilu (72).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Johan Hallström svarade för ett mål och två assist när Holm vände i slutminuterna mot Ånge. Johan Hallström svarade för ett mål och två assist när Holm vände i slutminuterna mot Ånge.

Historien upprepade sig – Holm avgjorde på stopptid mot Ånge 

(2018-09-09)
I våras avgjorde Holm i den tredje övertids-minuten borta mot Ånge.
I returen på Holmvallen avgjorde man redan i den andra när Kristian Karlsson stötte in 5-4 efter en frispark.
Historien har en förmåga att upprepa sig...


Sena avgöranden

Holm gör sin bästa säsong på många år och har haft en förmåga att avgöra sina matcher sent, både kvitterat, tagit ledningen och vänt sena underlägen. På självaste nationaldagen satte Claudio Moraga segermålet mot Ånge borta tre minuter in på stopptiden.
Idag mötte man Ånge hemma på Holmvallen och det visade sig att historien skulle upprepa sig.
Det började också bra för hemmalaget när Johan Hallström satte en straff redan i den andra minuten efter det att Olle Nordberg gjorts ner på sin väg framåt.
Ånge kvitterade precis innan halvtimmen genom Alexander Sjödin och nye målvakten från Söråker, Simon Mohlin, var maktös efter "hopsparken". Gästerna tog också ledningen i den 35:e minuten då Hampus Johansson utnyttjade att inte hemmalaget fick bort bollen från det farliga området.
Hemmalaget hann emellertid kvittera då Olle Nordberg fick lön för sina löpningar och satte 2-2.


Dramatisk slut

Om den första halvleken innehöll fyra mål skulle den andra bli än värre.
Holm inledde den andra halvleken bäst spelmässigt men det var gästernas Omid Tajik som först hittade rätt matchbilden till trots.
Altmeister Niklas Wikholm kvitterade i den 63:e minuten bara för att knappt tio mninuter senare få se förre Östavallskeepern Alexander Thid återge Ånge ledningen för tredje gången i matchen.
Med bara tre minuter kvar kvitterade Holm ännu en och det genom en man som aldrig kan sluta göra mål hur många gånger han än lägger av. En Johan Hallberg-frispark från mittplan hittade Olle Nordberg som nickade till Johan Smott som tog ner bollen innan han tryckte 4-4 i nät med kraft.
Två minuter in på stopptid kom så avgörandet. Johan Hallström, igen, lyfte in en frispark från kanten ihöjd med straffområdetsgränsen och på den höll sig mittbacken Kristian Karlsson framme och stötte i mål. Bollen kanske inte direkt gled in i mål men det var i alla fall vad som strömmade ur högtalarna efter det avgörande målet. Nick Borgens gamla slagdänga "Den glider in" verkar ännu hålla sig vid liv...

Se Holms avgörande 5-4-mål

Holms SK - Ånge IF 5-4
2018-09-09 - 14:00 - Holmvallen
Målen: 1-0 Johan Hallström (2, straff), 1-1 Alexander Sjödin (27), 1-2 Hampus Johansson (35), 2-2 Olle Nordberg (42), 2-3 Omid Tajik (51), 3-3 Niklas Wikholm (63),  3-4 Alexander Thid (73),  4-4 Johan Smott (87), 5-4 Kristian Karlsson (90+2).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kevin Sundström satte ledningsmålet när Hassel stal två poäng av Indal. Kevin Sundström satte ledningsmålet när Hassel stal två poäng av Indal.

Så gick det i dagens matcher – Indal tappade poäng mot Hassel

(2018-09-09)
I eftermiddag spelades omgång 15 av Medelpadsfemman.
Indal tappade poäng hemma mot Hassel och hur det gick för Alnö är fortfarande en hemlighet.


För referat och matchfakta, scrolla uppåt!

Alnö IF - Wiskans IF 3-2
2018-09-09 - 14:00 -  Släda IP
Matchfakta

Holms SK - Ånge IF 5-4
2018-09-09 - 14:00 - Holmvallen
Matchfakta

Indals IF - Hassels IF 1-1
2018-09-09 - 14:00 - Härevallen
Matchfakta

Matfors IF 2 - Selånger FK 4-0
2018-09-09 - 14:00 - Thulevallen
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Ljustorps IF 3-1
2018-09-09 - 14:00 - Viforsplan
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Seger för Dennis Häggs (bilden) mot Seth Larssons Hassel och laget från Härevallen blir svårstoppade. Seger för Dennis Häggs (bilden) mot Seth Larssons Hassel och laget från Härevallen blir svårstoppade.

Inför omgång 15:
Indal går upp i fyran medan Ljustorp åker ner i sexan? 

(2018-09-09)
I eftermiddag spelas omgång 15 av Medelpadsfemman.
Mycket kan fortfarande hända även om det ser "klart ut" i topp och botten.
Eller?


Det börjar se ganska klart ut i både topp och botten när fyra omgångar återstår.
Indal har tre poäng ned till Matfors 2, som inte får gå upp i fyran, och sex tillgodo på Alnö.
I botten har Ljustorp sex tunga pinnar upp till Wiskan och Hassel.
Men som det heter, "bollen är rund" och sedan vet man inte hur många lag som till slut går upp respektive åker ur. Mycket av detta bestäms efter hur det går i division 3.
Så här spelas dagens matcher (med Lokalfotbollens tips inon parentes):

Alnö IF - Wiskans IF (tips: 7-0)
2018-09-09 - 14:00 -  Släda IP
Domare: Anton Sundström
Matchfakta

Holms SK - Ånge IF (tips: 4-2)
2018-09-09 - 14:00 - Holmvallen
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Indals IF - Hassels IF (tips: 4-2)
2018-09-09 - 14:00 - Härevallen
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Matchfakta

Matfors IF 2 - Selånger FK (tips: 1-2)
2018-09-09 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Ljustorps IF (tips: 6-3)
2018-09-09 - 14:00 - Viforsplan
Domare: Hans Söderblom
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Holms eldsjäl Peter Lind. Holms eldsjäl Peter Lind.

Holms eldsjäl i stor ST-artikel

(2018-09-07)
Efter bröderna Åslin, Tomas och Kent, tog Peter Lind över som eldsjäl i Holms SK.
Nu har ST gjort en lång artikel om honom och hans engagemang i klubben.


Läs mer på st.nu (betalartikel)

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Dubbel målskytt! Dubbel målskytt!

Holmseger på Viforsplan – Olle Nordberg tvåmålsskytt

(2018-09-02)
Det blev bortaseger på Viforsplan.
Holm vann nämligen en målrik tillställning med uddamålet av fem efter pausledning med 2-1.


Medskogs förlorade sin andra "sexpoängsmatch" på raken under söndagen då Holm gästade Viforsplan.
Gebremeskel Elias satte 0-1 redani den andra minuten via en hemmaspelare och precis med kvarten spelad ökade Olle Nordberg på till 0-2.
Precis innan paus reducerade Jens Ader, han som gjorde en massa mål när han hette Gustafsson i efternamn men fortfarande kan göra mål.
Tidigt i andra kom 1-3 då Olle Nordberg satte sin andra fullträff för dagen men Jens Ader kontrade omgående med sin andra reducering.
Några fler mål blev det emellertid inte sista 38 minuterna utan bara ett rött kort till Emad Nademi i bortalaget i slutminuten efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort.
I och med segern passerade Holm Medskogs i tabellen och har nu fem poäng upp till Indal som har promoveringsplatsen. Matfors 2 leder visserligen serien men får enligt gällande regler inte avancera till Medelpadsallsvenskan.

Medskogsbrons BK - Holms SK 2-3
2018-09-02 - 14:00 - Viforsplan
Målen: 0-1 Gebremeskel Elias (2), 0-2 Olle Nordberg (16), 1-2 Jens Ader (41), 1-3 Olle Nordberg (50), 2-3 Jens Ader (52),
Utvisning Holm: Emad Nademi (90).
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hassels team manager Seth Larsson var nöjd efter segern. Hassels team manager Seth Larsson var nöjd efter segern.

Hassel säkrade segern mot Wiskan redan innan paus

(2018-09-02)
3-0 i paus.
Hassel kopplade greppet redan den första halvleken och släppte sedan aldrig loss Wiskan i den andra och säkrade tre viktiga poäng i bottenstriden.


Redan i halvtid hade Hassel slitit åt sig en 3-0-ledning hemma mot Wiskan. Yehannes Gebremichael Aber satte 1-0 innan kvarten och efter dryga halvtimmen ökade Lulzim Ugzmailji på. Ett par minuter senare hängde Adam Persson trean.
I den andra halvleken bevakade hemmalaget ledningen  och tre viktiga poäng in på kontot till hemmalaget i kampen om att undvika nedflyttning till Medelpadssexan.

Hassels IF - Wiskans IF 3-0
2018-09-02 - 14:00 - Hasselbacken
Målen: 1-0 Yehannes Gebremichael Aber (14), 2-0 Lulzim Ugzmailji (31), 3-0 Adam Persson (35).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 20
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

William Dalenius gjorde sin första match som målvakt och kvitterade efter en hörna på stopptid. William Dalenius gjorde sin första match som målvakt och kvitterade efter en hörna på stopptid.

Matfors 2:s utespelare i målet  kvitterade mot Ånge på stopptid

(2018-09-02)
Ånge ledde mot serieledarna när 90 minuter spelats.
I den 92:a nickade Matfors målvakt för dagen William Dalenius in kvitteringen efter en hörna.
– Med tanke på det manfall vi hade inför den här matchen är jag fantastiskt nöjd med poängen, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson, som själv fick hoppa in och lira en kvart.


Det blev dramatiskt på Ånge IP under söndagseftermiddagen.
Ånge hade ett bra grepp om matchen men lyckades inte få till någon penetrering framåt, mycket beroende på Matfors utespelare mellan stolparna, William Dalenius, inspirerande spel. Men tio minuter in i den andra halvleken kunde Alireza Mahmoodi rättvist bryta dödläget.
Ånge hade bud på fler mål men Dalenius var omutlig i kombination med hemmalagets oskärpa.
Ånge var emellertid på väg mot segern när man på övertid fick en hörna emot sig. "Målvakten" Dalenius flyttade upp från eget straffområdet till gästernas och kunde nicka in kvitteringen på Lukas Gillströms hörnspark.
– Med tanke på det manfall vi hade inför den här matchen är jag fantastiskt nöjd med poängen. Vi skapade inte mycket i själva spelet utan vi fick förlita oss på fasta situationer, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson, som själv fick hoppa in och lira en kvart.
– Ja, så blev det och vi fick även ta med några pojklagsspelare för att fylla ut men dom gjorde det jättebra, fortsätter Jonsson.

Ånge IF - Matfors IF 2 1-1
2018-09-02 - 14:00 - Viforsplan
Målen: 1-0 Alireza Mahmoodi (35), 1-1 William Dalenius (90+2).
Domare: Temesgen Habte Eyes (godkänd, men oengagerad insats)
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

ÅldermannenÅke Arvidsson är fortfarande målfarlig så back han är. ÅldermannenÅke Arvidsson är fortfarande målfarlig så back han är.

Ljustorp på vippen att stjäla poäng av topp-laget Indal: "Det var en pärs på slutet"

(2018-09-02)
Ljustorp hamnade tidigt i ett 0-2-underläge men vek inte ner sig denna gång utan kämpade i 90 minuter och var på slutet nära att kvittera till 3-3 mot topplaget Indal.
– Ja, det blev en liten pärs på slutet men vi sätter oss onödigt själva i den sitsen. Vi borde avgjort tidigare, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.


Snabb tvåmålsledning för Indal

Ljustorp har det besvärligt med spelare och har lånat en trio från Söråker resten av hösten. Dom var dock inte spelklara men hemmalaget hade ändå mobiliserat ihop en bred matchtrupp inför mötet med serietvåan Indal.
Men det var gästerna som förlade spelet i inledningen på Ljustorps planhalva och var nära att ta en tidig ledning men stolpen stod i vägen.
Innan halvtimmen var spelad hade ändå Henrik Pedersen och backen Åke Arvidsson gett Indal en tvåmålssledning.
– Efter det gick vi ner i tempo och utan rörelse är det svårt att lira boll. Kanske trodde grabbarna att det redan var klart, frågar sig Indals lagledare Jonas Wallvik.
Ljustorp vek inte ner sig denna gång utan knöt näven i byxorna, krigade och deras rakare spel fick meer fäste och Saw En Gay kunde också reducera i den 36:e minuten och man hade även lägen till en kvittering innan pausvilan.
I den andra återtog Indal initiativet och Olof Torstensson satte 1-3 i mitten av halvleken. Klart nu då? Nej, proceduren från den första halvleken upprepades. Indal ner i tempo och började spela "svårt" medan Ljustorp vädrade morgonluft och med sex minuter kvar kom 2-3 genom Joakim Höglund efter att ha styrt in en hörna från nära håll och åter nerv i matchen.


Redde ut stormen

Hemmalaget flyttade sedan upp allt och skapade flera bra lägen i form av frisparkar och hörnor men Indal kunde reda ut stormen.
– Ja, det blev en liten pärs på slutet men vi sätter oss onödigt själva i den sitsen. Vi borde avgjort tidigare men vi har svårt att föra matcher och kan blir lite bekväma i ledning, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.
I Indal plussar vi för vänsterbacken Markus Persson och slitstarke högerbreddaren Robin Jonasson. Olof Torstensson på det centrala mittfältet bra i vanlig ordning.
I Ljustorp kretsade mycket kring stabile mittbacken Michael Wahlroos som hela tiden visade pondus och manade på sitt manskap. Är även nyttig på fasta situationer. Samma inställning under resten av hösten så är inte nytt kontrakt någon utopi.

Ljustorps IF - Indals IF 2-3
2018-09-02 - 14:00 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Henrik Pedersen (24), 0-2 Åke Arvidsson (29), 1-2 Saw En Gay (36), 1-3 Olof Torstensson (67), 2-3 Joacim Höglund (84).
Domare: Henoc Ekanga (stabil och säker)
Publik: ingen räknade den...
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliwer Lindgren gick i spetsen när Alnö vände i andra halvlek. Oliwer Lindgren gick i spetsen när Alnö vände i andra halvlek.

Alnö vände till klar seger i andra: "Bästa halvleken i år"

(2018-09-02)
Alnö är fortfarande med i kampen om uppflyttning till Medelpadsallsvenskan.
Idag vann man med 4-1 mot Selånger sedan man vänt underläge i paus.
– Den andra halvleken är kanske den bästa vi gjort i år, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


Ambulans fick tillkallas

Det här blev en match med två ansikten. Selånger hade den första halvleken och tog också ledningen kringa kvarten genom Senay Haile Gaim. Och det var ett snyggt mål. Fick en långboll, tog med sig den, drev in från kanten innan han lossade bössan och bollen satt högt vid den främre stolpen.
Den första halvleken gick i moll för gästerna. Inte nog med några missade lägen och ett 0-1-underläge. Man fick Nils Söderqvist knäskadad och han fick forslas med ambulans till akuten efter ett spelavbrott.
Alnö kom ut till den andra halvleken med en helt annan beslutsamhet och tog tag i grejorna direkt. Och framförallt då Oliwer Lindgren som efter två liknande stickare löpte igenom och nätade inom loppet av knappt fem minuter tidigt in i andra.


Ännu en stickare

Med mindre än tio minuter kvar kom spiken och även Måns Linds mål kom efter en fin djupledsboll. Tobias Lodén avslutade Alnös starka andra halvlek med att komma runt sin back och sätta bollen rakt upp i nättaket.
– Den andra halvleken är kanske den bästa vi gjort i år. Även den första var bra men då fick vi ingen utdelning. Selånger spelar en fin fotboll men vi var lite tyngre och bestämdare i vårt spel, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
– Vi gör en rätt så bra match men Alnö var vassa på sina omställningar och på deras djupledsbollar saknade vi personal hemåt som kunde avstyra. Har svårt att tänka mig att inte Alnö går upp med det här spelet, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.


Duktiga ungdomar

Oliwer Lindgren redan nämnd. Mycket bra var även Måns Lind på det centrala mittfältet och kul att se Alex Tomley ute på högerkanten. Gjorde sin första match efter övergången från Sundsvalls FF och visade trots sin unga ålder, född -03. att han håller för seniorspel redan nu.
Ingen föll ur ramen i Selånger och 16-årige Yusuf Deniz Aksoy visade att han redan nu håller för seniorspel i femman.

Selånger FK - Alnö IF 1-4
2018-09-02 - 13:30 - Westhagen
Målen: 1-0 Senay Haile Gaim (14), 1-1 Oliwer Lindgren (50), 1-2 Oliwer Lindgren (54), 1-3 Måns Lind (81), 1-4 Tobias Lodén (87).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (beröm till hela trion)
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kvicke Konrad Ålund Smedlund lånas ut från Söråker till Ljustorp. Kvicke Konrad Ålund Smedlund lånas ut från Söråker till Ljustorp.

Söråker hjälper ett Ljustorp i knipa

(2018-08-31)
Ljustorps ligger sist i Medelpadsfemman.
Nu får man hjälp av Söråker som lånar ut tre spelare till kommunkollegan.
– Vi måste försöka hjälpa varandea inom kommungränsen om vi kan, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Ljustorp tvingades skjuta upp förra helgens bortamatch mot Wiskan då man bara fick ihop fyra spelare.
Nu ställer nabon Söråker upp och lånar ut tre spelare till Justorp resten av säsongen.
– Vi måste försöka hjälpa varandra inom kommungränsen om vi kan. Det är inte bra för Timråfotbollen om Ljustorp tvingas lägga ner och definitivt inte mitt under säsongen, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Trion det gäller är snabbe yttermittfältaren
Konrad Ålund Smelund, nittbacken Jepser Salhlberg och allroundspelaren Anders "Inista" Eiklund.
Söråker har även lånat ut unge målvakten Simon Mohlin till Ljustorps seriekollega Holm.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

"Väggen" Pontus Hansson. "Väggen" Pontus Hansson.

Mållöst på Hasselbacken
– hemmamålvakten rena väggen


(2018-08-29)
Målvakten Pontus Hansson var den enskilt största anledningen till att kvällens möte på Hasselbacken slöt mållös.
– Ja, vår målvakt var rena väggen. Annars så tycker jag att vi höll ihop spelet bra idag och jobbade ihop som ett lag, säger Hassels team manager Seth Larsson efter 0-0 hemma mot Selånger.


Vägg mellan stolparna

Inte ofta det brukar bli mållöst i Medelpads-femman men så blev det i afton på Hasselbacken.
Och att det blev det kan man tacka lagens målvakter och försvar som överglänste anfallen.
En spelare som var lite extra på hugget ikväll var hemmakeepern Pontus Hansson som svarade för flera kanonräddningar på frilägen och även låg som en rem på ett långskott.
Den andra halvleken blev det ännu mer uddlöst och det kändes som om man hade kunnat spela till efter midnatt utan nätkänningar även om spelet stundtals flöt på bra. Mellan straffområdena då vill säga...
Det mest häpnadsväckande som hände i aandra halvlek var Selångers lagkampten Gottfrid Sjödins verbala attack mot domaren och rött kort med fem minuter kvar.
– Gottfrid blev kapad av en Hasselspelare som renderade i ett köttsår och när inte domaren blåste frispark rann sinnet över, förklarar Selångers trämare Tomas Jonsson.
Ett av få misstag av den annars duktiga domartrion.


Inte van långhårigt gräs

Det blev som sagt mållöst även om Gottdrid Sjödin inte var direkt mållös.
– Det var välspelat men uddlöst från båda håll. Men vi får nog tacka vår målvakt Pontus Hansson för poängen som var rena väggen. Annars så tycker jag att vi höll ihop spelet bra idag och jobbade ihop som ett lag, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– Hassel gjorde det svårt för oss men sett till chanserna borde vi nog vunnit men deras målvakt tillhör också laget och han svarade för en tre-fyra matchavgörande räddningar, säger Tomas Jonsson.
Tomas fortsätter:
– Vi har nästan bara spelare som är utbildade på konstgräs och inte är vana att spela på långhåriga gräsmattor och hade lite svårt att bemästra underlaget. Det är ingen bortförklaring utan ett nyttig erfarenhet för killarna som måste lära sig möta och slå hårdare passningar.
Pontus Hansson nämnd i Hassel och plus också till hela lagets försvarsspel över hela planen.
Mittbacken Jakob Persson-Erlandsson och den sammanhållande länken på mitten Anton Nyberg var plusvarianter i Selånger.

Hassels IF - Selånger FK 0-0
2018-08-29 - 18:15 - Hasselbacken
Utvisning Selånger: Gottfrid Sjödin (85).
Domare: Hans Söderblom (hela trion var bra)
Publik: 18
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sergio Hinestrozas två mål vägde tungt i Indals 3-2-seger mot Medskogs. Sergio Hinestrozas två mål vägde tungt i Indals 3-2-seger mot Medskogs.

Sergio Hinestroza bakom Indals seger mot Medskogs
– två mål och ett assist


(2018-08-25)
Sergio Hinestroza svarade för två mål och ett måligvande pass när Indal vann med uddamålet av fem mot Medskogs hemma på Härevallen.
– Vid 2-2 gick vi för ett segermål för att ha chans att hinna ikapp Indal i tabellen plus att vi var en man mer. Men istället kunde "Sigge" göra ett klassmål och ridå för oss, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund efteråt.


Medskogs närmast att spräcka nollan i första halvlek

Efter en mållös första halvlek där nyförvärvet Jens Ader (f d Gustafsson hade två bra chanser och Tobias Ivarsson ett friläge för Medskogs som närmast att bryta dödläget på Härevallen.
I den andra halvleken fick båda lagen igång målproduktionen ordentligt.
Efter en hörna i minut 51 som nådde den bortre delen av målgården nickade Sergio Hinestroza tillbaka den framför mål där Henrik Pedersen stötte in Indals ledningsmål.
Kvarten senare kom kvitteringen när Jens Gustafsson, förlåt Ader, senast i Östavall men i många år i Selångers division 2-lag, föll som en fura inne i straffområdet efter en närkamp. Zhaver Missilu tog hand om straffsparken och satte den lågt i ena hörnet och fick därmed revansch på Indalskeepern Joakim Karlsson som nöp en "stramare" av Zhawer i vårens möte.
I samband med straffen drog Jonny Nutt på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Indal med en man mindre sista halvtimmen alltså.
Det hindrade inte Sergio Hinestroza från att bara ett par minuter senare återge Indal ledningen sedan han fintat sig förbi på vänsterkanten och satt bollen hårt och lågt invid den främre stolpen.

Med tio minuter kvar kvitterade Medskogs. Joakim Karlsson tappade ett högerinlägg och Jens Ader höll sig likt den måltjuv han är framme och nätade från rära håll. Det här var den duktige Indalsmålvaktens enda tveksamma ingripande på hela matchen. Och han tog en gruvlig revansch när han efter en sidledsförflyttning räddade Mattias Anderssons "öppna mål".
Istället för Medskogsledning kom 3-2 till hemmalaget på stopptid. Sergio Hinestroza, vem annars?, fick tag i bollen till höger utanför straffområdet, drev in mot mitten innan han i steget med en tåjagare satte bollen lågt vid den bortre stolproten förbi en snopen Anton Stadling i Medskogsmålet.
– Vid 2-2 gick vi för ett segermål för att ha chans att hinna ikapp Indal i tabellen plus att vi var en man mer. Men istället kunde "Sigge" göra ett klassmål och ridå för oss, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund efteråt.
Han fortsätter:
– Det här var en bra division 5-match mellan två välspelande lag där Indal rullade boll bra men kanske hade kunnat såra oss ännu mer med ett högre bolltempo.
– Det är klart att det är oerhört glädjande att kunna gå segrande ur en match där man varit en man mindre i en halvtimme. Det visar på en stark lagmoral, säger Indals tränare Dennis Hägg
Zhaver Missilu och Jens Ader var hela tiden ett hot för Indal när duon fick fast bollen i anfallet och Medskogs kunde flytta upp. Tobias Lundström täckte stora ytor på mitten och vann mycket boll samt i mittförsvaret var Andreas Jansson duktig både defensivt och offensivt, speciellt med sina långa svepande pass till anfallsduon.
I Indal var det kollektivet som ska hyllas även om "Jocke" Karlsson längst bak och Sergio HIinestroza, två mål och ett ass, längst fram stack ut lite extra när Indal återtog serieledningen från Matfors 2 som "bara" kryssade på Holmvallen.

Indals IF - Medskogsbrons BK 3-2
2018-08-25 - 14:00 - Härevallen
Målen: 1-0 Henrik Pedersen (51), 1-1 Zhaver Missilu (66, straff), 2-1 Sergio Hinestroza (69), 2-2 Jens Ader (f d Gustafsson) (80), 3-2 Sergio Hinestroza (90+3).
Utvisning Indal: Jonny Nutt (66).
Domare: Henoc Ekanga (hittade rätt nivå)
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Albin "Trädet" Jonssons bokfördes för två av MIF:s mål. Albin "Trädet" Jonssons bokfördes för två av MIF:s mål.

Hämtade in 0-2 och 2-3-underläge – ändå besviken

(2018-08-25)
Matfors 2 tappade serieledningen trots att man hämtade in både ett 0-2- och ett 2-3-underläge på Holmvallen.
– Överlag en besvikelse att åka till Holm och bara få med sig en pinne hem, säger Brukets Bilagas tränare Andreas Jonsson.


Kvar i omklädningsrummet

Holm rivstartade hemma mot serieledarna Matfors 2. Redan efter tio minuter hade Olle Nordberg omarkerad nickat in en hörna och en fri Niklas Wikholm hittat gästernas nät till 2-0.
–  Vi var kvar i omklädningsrummet första tio, kommenterar Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
Efter kallduscharna jobbade sig Matfors 2 in i matchen och lyckas komma ikapp innan pausvilan tack vare två gånger Albin Jonsson. 2-1 efter en fin löpning och ett bra skott på en öppnande passning och 2-2 satte han via ribban, stolpen och in via ryggen på hemmamålvakten.
Den andra halvleken blevgrinig från båda lagens spelare och ledare.
– Kulmen nåddes när Holm tilldömdes straff. Vår duktige målvakt Arvid Östlund räddade ett friläge och på returen var det tre spelare som kampade om bollen och dom tilldömdes straff efter att linjemannen haft flaggdag och det var han som tog beslutet om den, säger Andreas Jonsson.
Han fortsätter:
– Mina spelare var inte helt nöjda och några av dom som i vanliga fall brukar vara tysta som ljus var riktigt upprörda. Men jag förstår ju jag också att ingen dömer en straff bara för att utan han uppfattade väl situationen annorlunda än oss helt sonika och det får man acceptera. säger Jonsson.


Inga straffnerver

Brukets Bilaga lyckades emellertid resa sig ännu en gång och denna gång var det gästerna som kunde näta efter en straff sedan Jimmy Holmgren blivit klumpigt fälld. Exekutorb Oscar Nilsson-Böös visade inga nerver trots att bara två minuter återstod.
– Överlag en besvikelse att åka till Holm och bara få med sig en pinne hem men tyvärr blir det så när man slänger bort första tio minuterna av en match. Förhoppningsvis lär vi oss något av detta också, nya tag nästa helg, avslutar Andreas Jonsson.
Arvid Östlund i Matforskassen var riktigt duktig och Oskar Åman var helt överlägsen i huvudspelet och plockade bort farlige Olle Nordberg på ett bra vis. Noterat också att Albin "Trädet" Jonsson gjorde mål igen, två stycken till och med.

Holms SK - Matfors IF 2 3-3
2018-08-25 - 14:00 - Holmvallen
Målen: 1-0 Olle Nordberg (9), 2-0 Niklas Wikholm (10), 2-1 Albin Jonsson (27), 2-2 Albin Jonsson (37), 3-2 Johan Hallström (73, straff), 3-3 Oscar Nilsson-Böös (88).
Domare: Jan Söderlund (svajig, men har bara hört den ena parten)
Publik: ingen verkar ha orkat räkna den...
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sergio Hinestrozas två mål vägde tungt i Indals 3-2-seger mot Medskogs. Sergio Hinestrozas två mål vägde tungt i Indals 3-2-seger mot Medskogs.

Så gick det i eftermid-dagens matcher i Medelpadsfemman

(2018-08-25)
Ljustorp tvingades ställa in sin bortamatch i Viskan då man inte fick ihop fullt lag men så här gick det i dom övriga tre matcherna som spelades under söndagseftermiddagen.

Har fortfarande problem med min mobil så jag kan inte ringa lagens ledare för matchkommentarer idag. Får se om Telia kan få den att funka i morgon måndag.
Dom tränare som läser detta får mer än gärna skicka en några kommentarer om matchen. Skulle underlätta rejält :-)


Alnö IF - Ånge IF 4-1
2018-08-25 - 14:00 - Släda IP
Målen: 0-1 Theo Evjen (3), 1-1 Noa Lind (31), 2-1 Robin Nymo (39, straff), 3-1 Robin Nymo (46), 4-1 Noa Lind (87),
Utvisning Ånge: Ali Ebrahimi (56).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 29
Matchfakta

Holms SK - Matfors IF 2 3-3
2018-08-25 - 14:00 - Holmvallen
Målen: 1-0 Olle Nordberg (9), 2-0 Niklas Wikholm (10), 2-1 Albin Jonsson (27), 2-2 Albin Jonsson (37), 3-2 Johan Hallström (73, straff), 3-3 Oscar Nilsson-Böös (88).
Domare: Jan Söderlund
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Indals IF - Medskogsbrons BK 3-2
2018-08-25 - 14:00 - Härevallen
Målen: 1-0 Henrik Pedersen (51), 1-1 Zhaver Missilu (66, straff), 2-1 Sergio Hinestroza (69), 2-2 Jens Ader (80), 3-2 Sergio Hinestroza (90+3).
Utvisning Indal: Jonny Nutt (66).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 27
Matchfakta

Wiskans IF - Ljustorps IF uppskjuten

Hassels IF - Selånger FK
flyttad till 29 augusti. kl. 18:15

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hemmasonen Robin Jonasson och ArtaganKeskin svarade för två mål vardera när Indal vann hemma på Härevallen över Holm i toppmatchen med 4-2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hemmasonen Robin Jonasson och ArtaganKeskin svarade för två mål vardera när Indal vann hemma på Härevallen över Holm i toppmatchen med 4-2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Indal klart starkast i mötet med Holm –Jonasson & Keskin dubbla målskyttar

(2018-08-22)
Hemmasonen Robin Jonasson och Artagan Keskin gjorde två mål vardera när Indal vann toppmötet med Holm trots 1-2-underläge.
– Vi kämpar för varje boll och jobbar som ett lag och därför vänder vi den här matchen, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Holm piggast första halvtimmen

Viktig match på Härevallen i Indal på onsdagskvällen mellan hemmalaget och gästande Holm gällande toppstriden.
Och det var Holm som inledde piggast och tog också ledningen efter tio minuter genom Olle Nordberg.
Ett misslyckat uppspel av gästerna två minuter senare gjorde att försvaret tvingades riva ner Artagan Keskin inne i straffområdet. Keskin tog själv han om "elfmetern" och gjorde inget misstag.
Holm fortsatte att föra spelet och i den 26:e minuten återgav Niklas Wikholm Holm ledningen.
Men efter det "dog" Holms intensitet i spelet och vårdadet av bollen. Man blev passiva, passningsspelet försvann och man började slå långt. Något som passade hemmalaget som ofta vann dom bollarna och kunde ställa om. Strax innan pausvilan spelade Robin Jonasson in en boll från kanten till ArtaganKeskin som stötte in kvitteringen.
I den andra halvleken var det inget snack. Indal rev åt sig taktpinnen i regnet och släppte den sedan aldrig ifrån sig. Trots flera fina lägen tog det till nästan kvarten in i andra innan ledningsmålet föll. Efter en fina raid längs offensiv kortlinje spelade Olof Torstensson in bollen till Robin Jonasson som fick i stort sett öppet mål från bortre delen av målgården och tryckte in 3-2-bollen.


Indalssonen bäst

Trots flera chanser lyckades man inte avgöra definitivt förrän i den 83:e minuten och återigen var det hemmasonen Jonasson som kunde näta från nära håll. Då ska man veta att hemmakeepern Joakim Karlsson tvingades till en fin parad för att neka Holm ett kvitteringsmål några minuter tidigare. Holms enda chans i andra hade faktiskt kunnat leda till en poäng!
– Kul att hemmasonen Robin Jonasson får göra två mål och en bra match i övrigt. Han är härifrån byn och började lira med oss nu i sommar och har hållit upp med fotbollen sedan Indal lade ner för ett par år sedan, säger Indals tränare Dennis Hägg.
Dennis fortsätter:
– Vi var inte bra första halvtimmen men efter det tog vi tag i grejorna och kämpade för varje boll och jobbade som ett lag och därför vänder vi den här matchen och hade mycket väl kunat gjort ännu flera mål, säger Dennis Hägg.
– Vi började bra men sedan tappade vi vårt spel och bara slog långt och slutade använda vårt kantspel. Vad det berodde på kan jag inte svara på nu utan det måste vi analysera så det inte händer igen, säger Holms tränare Mikael Kotermajer.
LAGET var Indals styrka men givetvis går det inte att frångå dubbla målskyttarna Robin Jonasson och Artagan Keskin.
I Holm var målvakten Andreas Kotermajer duktig och snabb på att sätta igång spelet. I övrig var det bara Claudio Moraga som höll sedvanlig klass och slett över stora ytor i 90 minuter.

• Intervju med Indals tvåmålsskyttar
 

Indals IF - Holms SK 4-2
2018-08-22 - 18:30 - Härevallen
Målen: 0-1 Olle Nordberg (10), 1-1 Artagan Keskin (12, straff). 1-2 Niklas Wikholm (26), 2-2 Artagan Keskin (44), 3-2 Robin Jonasson (58), 4-2 Robin Jonasson (83).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Holm gick på knäna i andra halvlek medan föödelsedagsbarnet Jonny Nutt Olof och dom övriga i Indal lade beslag på såväl boll som spel och blev en för hård nöt att knäcka. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Holm gick på knäna i andra halvlek medan föödelsedagsbarnet Jonny Nutt Olof och dom övriga i Indal lade beslag på såväl boll som spel och blev en för hård nöt att knäcka. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
"Deb gamle och bollen" - Robert Johansson, 42. "Deb gamle och bollen" - Robert Johansson, 42.

Målkanonen som aldrig sinar – Robert Johansson prickade in fem fullträffar

(2018-08-22)
Målkanonen som aldrig sinar! Ikväll svarade 42-årige Robert Johansson för fem av Medskogs sju mål vid avklädningen av Wiskan.
– Inte illa av en 42-åring att göra fem mål, och det ena vackrare än det andra, flinar "Robban", inlånad av samarbetsklubben Essvik.

Två formstarka lag möttes på Viforsplan i afton. Men det blev aldrig någon jämn och spännande historia. Medskogsbron var överlägsna gästerna från Wiskan och vann med hela 7-2. Skillnaden mellan lagen stavades R.o.b.e.r.t. J.o.h.a.n.s.s.o.n.
– Inte illa av en 42-åring att göra fem mål, och det ena vackrare än det andra, flinar "Robban", inlånad av samarbetsklubben Essvik.
Annars började det bäst för gästerna som redan i matchöppningen tog ledningen genom Staffan Lundgren men därefter var det hemmafotboll för det mesta av entrépengen. Redan i minut sex kvitterade "Robban" och tre minuter senare satte han även 2-1.  Tre nya minuter och sedan kom 3-1 från Zhaver Missilu.
Wiskan bet tillbaka genom Joakim Sjödin efter dryga halvtimmen men "Robban" och Zhaver hann med ytterligare varsitt mål före paus.
Målarmästare Johansson rollade in sina två övriga bollar tidigt i andra till 7-2 innan målandet var över för dagen.

texten kommer att uppdateras med fler kommentarer

Medskogsbrons BK - Wiskans IF 7-2
2018-08-22 - 18:30 - Viforsplan
Målen: 0-1 Staffan Lundgren (2), 1-1 Robert Johansson (6), 2-1 Robert Johansson (9), 3-1 Zhaver Missilu (12), 3-2 Joakim Sjödin (36), 4-2 Robert Johansson (37), 5-2 Zhaver Missilu (45), 6-2 Robert Johansson (48), 7-2 Robert Johansson (54).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 17
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i kvällens matcher i Medelpadsfemmans

(2018-08-22)
Hur gick det i kvällens matcher i Medelpadsfemman?
Var själv och bevittnade när Indal vände och vann mot Holm på Härevallen.
I övrigt svarade en 42-åring för fem av Medskogsmål i avklädningen av Wiskan, Ånge tog en rejälv revanch mot Hassel samt att jumbon Ljustorp fortsätter att förlora


Läs nedan hur det gick i dom övriga matcherna i afton. Då lagen inte hade möjlighet eller intresse att rapportera in vare sig resultat eller målgörare hann jag, p g a datatrubbel, inte hinna ringa runt till lagens ledare innan klockan blev för mycket. Kan därför inte utlova några referat från nedanstående matcher. Tack vare domarna finns det i alla fall matchfakta inlagda.

Hassels IF - Ånge IF 0-5
2018-08-22 - 18:30 - Hasselbacken
Målen: 0-1 Giorgius Johansson (20), 0-2 Alireza Mahmoodi (76), 0-3 Omid Tajik (82), 0-4 Nawid Tajik (87), 0-5 Alexander Sjödin (90).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 1 (Benny Stiernström)
Matchfakta

Ljustorps IF - Selånger FK 0-3
2018-08-22 - 18:30 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Sadiq Khanjari (28). 0-2 Linus Stafrin (72), 0-3 Emil Pettersson (81)
Utvisning Ljustorp: Björn Nygren (13).
Domare: Per Backlin
Publik: 35
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Wiskans IF 7-2
2018-08-22 - 18:30 - Viforsplan
Målen: 0-1 Staffan Lundgren (2), 1-1 Robert Johansson (6), 2-1 Robert Johansson (9), 3-1 Zhaver Missilu (12), 3-2 Joakim Sjödin (36), 4-2 Robert Johansson (37), 5-2 Zhaver Missilu (45), 6-2 Robert Johansson (48), 7-2 Robert Johansson (54).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 17
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sergio Hinestroza tillbaka i Indal efter avstängning. Avgör direkt? Sergio Hinestroza tillbaka i Indal efter avstängning. Avgör direkt?

Inför kvällens matcher i omgång 12 – "Sigge" är tillbaka i Indal inför mötet mot Holm

(2018-08-22)
Ikväll spelas dom fyra resterande matcherna i Medelpadsfemmans omgång. 12
Bland annat tar Indal emot Holm i en toppmatch.
– Vi förlorade senast och kanske är i en formsvacka men vi kommer till spel med en stark elva, säger Indals tränare Dennis Hägg.

"Sigge" tillbaka i Indal

I söndags spelade Matfors 2 och Alnö 1-1 i ett toppmöte.
Ikväll spelas dom övriga matcherna i Medelpadsfemmans omgång 12, bland annat med ännu ett intressant toppmöte, det på Härevallen där Indal tar emot Holms SK.
– Vi förlorade senast och kanske är i en formsvacka men vi kommer till spel med en stark elva. Vi får t ex tillbaka Sergio Hinestroza efter några matchers avstängning, säger Indals tränare Dennis Hägg.
Även om ledarlaget Matfors 2 inte får ta steget upp i fyran är det frågan om Holm har råd med en förlust i afton?
– Nja, vi har några viktiga pjäser borta i Pontus Serrander, "Larsa" Sollén och Robin Holmlund så vi kommer få kriga för poängen. Målet är att se till att Indal också får slita. Men jag är optimistisk, vi är bra nu och Alnö slog oss på fingrarna med en massa tur senast men borde varit ännu bättre med dom spelarna dom hade med sig, säger Holms tränare Mikael Kotermajer.
• Se matchen Indal - Holm livs levande här!


Formstarkt möte på Viforsplan

Medskogs ligger femma och lurar lite i vassen. Man har precis gjort klart med en kvartett nya spelare (läs artikel nedan) och har i övrigt flera klasspelare som t ex Olle Kankainen. Möter ikväll formstarka Wiskan som lämnat jumboplatsen och nu huserar ovanför nedflyttningsstrecket. Kan bli en intressant match,
Ånge vill säkert ha revansch på Hassel sedan hemmaförlusten i våras och på Ljustorps IP önskar hemmalaget dubbla antalet vinster under säsongen. Men Selångers unga grabbar är inte att leka med men sandenhåller på att rinna ur timglaset för Ljustorp om man inte börjar plocka poäng.
Så här spelas kvällens matcher, Lokalfotbollens tips inom parentes:

Hassels IF - Ånge IF (tips: 2-2)
2018-08-22 - 18:30 - Hasselbacken
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta

Indals IF - Holms SK (tips: 3-2)
2018-08-22 - 18:30 - Härevallen
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Matchfakta

Ljustorps IF - Selånger FK (tips: 1-3)
2018-08-22 - 18:30 - Ljustorps IP
Domare: Per Backlin
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Wiskans IF (tips: 4-1)
2018-08-22 - 18:30 - Viforsplan
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Medskogsbron rustar inför hösten med kvartett

(2018-08-21)
Medskogsbron rustar inför hösten och kampen om uppflyttning till Medelpads-allsvemskan.
– Vi har fått in två spelare från IFK Sundsvall plus två yngre förmågor som vill återuppta fotbollsspelandet, säger lagledaren "Jocke" Hedlund. 


Medskogsbrons BK ligger femma i serien men har långt ifrån gett upp kampen om uppflyttning till Medelpadsallsvenskan.
Nu rustar man inför hösten med några nytillskott.
Från IFK Sundsvall kommer mittfältaren Mikael Fredriksson och ytterbacken Olle Waldehag plus Love Starrin, född -01, och Albert Sjölund, född -00.
– Love är i grunden innebandyspelare och Albert friidrottare men de ville återuppta fotbollsspelandet i höst och tyckte att MBK verkade vara ett skönt gäng. Jag och tränaren "Matte" Pettersson känner oss säkra på att dom kommer kunna bidraga med både löpstyrka och ungdomlig entusiasm, säger lagledaren "Jocke" Hedlund.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Robin Nymo fortsätter måla efter återkomsten till Alnö. Robin Nymo fortsätter måla efter återkomsten till Alnö.

Matfors 2 och Alnö hade varsin halvlek i bra match: "Oavgjort rättvist"

(2018-08-19)
Topplagen Matfors 2 och Alnö bjjöd på en riktigt bra fotbollsmatch på Thulevallen med högt tempo och fina kombinationer.
– En match där lagen hade varsin halvlek. så 1-1 kändes rättvist, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Tredje matchen på en vecka för serieledarna Matfors 2 – en tuff uppgift för ett andralag där flertalet även dubblar med division 4-spel i A-laget.
Alnö tog ledningen i den 24:e minuten genom Robin Nymo men hemmalaget kvitterade omgående via Jens Sankalas nick efter hörna.
– Alnö var betydligt bättre än oss första 45, bra bolltempo och bra rörlighet, Faktiskt imponerad måste jag säga. Det kändes som ett helt nytt Alnö jämfört med i våras. Svårt att se dom tappa speciellt många poäng under hösten faktiskt, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
Om den första halvleken var gästernas tillhörde den andra hemmalaget nen något mer målande blev det inte utan lagen fick med sig varsin poäng.
– I andra halvlek tycker jag vi är bra. Betydligt bättre i presspelet, ligger mer rätt och har bättre rörelse ,tar kloka beslut & har ett bättre passningsspel. I första såg det stundtals ut som vi hade betongsuggor till fötter, under all kritik då. Vi skapar en del chanser i andra, samtidigt har dom någon farlig omställning också så 1-1 var nog ett rättvist resultatm, säger Andreas Jonsson. 
I Matfors delas överbetyg ut till Jens Sankala som höll ihop mittfältet fantastiskt bra. Plus även till dagens målvakt Viktor Steffansson till vardags central mittfältare i A-laget som ställde upp när Robin Linnes var skadad och Joel Molin bortrest

Matfors IF 2 - Alnö IF 1-1
2018-08-19 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Robin Nymo (24), 1-1 Jens Sankala (25).
Utvisning Alnö: Samuel Fisk  (89).
Domare: Anton Sundström (mycket bra, konsekvent rakt igenom)
Publik: 72
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Nilsson-Böös fortsätter att producera mål. Oscar Nilsson-Böös fortsätter att producera mål.

Hassel nära att snuva serieledarna på poäng i derbyt

(2018-08-15)
Hassel fick en fin start i derbyt mot Matfors 2 hemma på Hasselbacken.
Men serieledarna kvitterade snabbt och tidigt in i andra satte Oscar Nilsson-Böös det vinnande målet.
– Vi ägde mest boll men saknade tålamod i spelet så jag är bara nöjd med dom tre poängen, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Fumlade in kvitteringen

Nästjumbon Hassel gav serieledarna Matfors 2 en rejäl dust under onsdagskvällen. Innan klockan tickat upp til dom 20 gav Kevin Sundström hemmalageet ledningen. Lyckan blev dock inte långvarig och speciellt inte för målvakten Mohamadou Sumareh som hade oturen att fumla in William Dalenius skott utifrån bara fyra minuter senare. Dalenius som har ett förflutet i Hassel.
Dom båda målvakterna höll sedan tätt fram till inledningen av den andra halvleken då gästernas Oscar Nilsson-Böös bröt ett uppspel och då målvakten var både ur balans och position kunde han sätta 1-2 i mer eller mindre tomt mål.


Farlig Hasselfrispark på slutet

Hassel förmådde inte skapa någon rejälv kvitteringschans mer än en frispark på slutet utan gästerna kunde spela på resultatet och åka hem från Hasselbacken med tre poäng.
– Det var också vår målsättning. Vi ägde mest boll men saknade tålamod i spelet så jag är bara nöjd med dom tre poängen, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson och tillägger:
– Vi har tre matcher på en vecka så idag gick vi runt på mycket folk för att spara på manskapet då Alnö väntar på söndag.
– Vi gjorde en bra match med ytterligare ny målvakt mellan stolparna. Mohamadou Sumareho, normalt mittback, blev den sjätte keepern vi tvingades använda denna säsong, säger Hassels team manager Seth Larsson .
Seth fortsätter:
– Vi kunde med lite tur ha satt 2-2 i slutminuten men brände den där sista frisparken. Sett till matchen var Matfors lite Bättre men vi spelade som ett lag idag och kämpade på organiserat . Nu blickar vi fram emot nästa match
Oscar Nilsson-Böös hoppade in och avgjorde vilket givetvis är ett plus. I dom baktre leden vari vanlig ordning Albin Boman säkerheten själv.
Jämn standard i Hassel.

Hassels IF - Matfors IF 2 (tips: 2-2)
2018-08-15 - 19:00 - Hasselbacken
Målen: 1-0 Kevin Sundström (19), 1-1 William Dalenius (23), 1-2 Oscar Nilsson-Böös (52).
Domare: Jan Söderlund (bra dialog med spelare och ledare)
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

En suddig Alexander Sjödin gjorde ett av Ånges mål. En suddig Alexander Sjödin gjorde ett av Ånges mål.

Ångeseger på Ljustorps IP – Alireza Mahmoodi hängde två

(2018-08-15)
Ljustorp förlorade med uddamålet av fem hemma mot långväga gästerna Ånge där Alireza Mahmoodi svarade för två av tre målen.
–Vi gör ingen bra match och när vi ledde med 3-1 tyckte grabbarna att jag inte hade tillräckligt med gråa hår och såg till att det blev spännande på slutet, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.


Tre spelare soprena

Ljustorp saknade en hel del spelare inför den viktiga hemmamatchen mot Ånge och efter halvtimmen spelad låg man under sedan tre (!) Ångespelare kommit soprena med Alexander Hasselmalm. Efter ett par passningar internt kunde Alireza Mahmoodi rulla in bollen i tomt mål.
Hemmalaget fick vänta till en halvminut in i andra för lite framgång då Joacim Höglund lyckades kvittera efter att Ångekeepern Jonny Lisne räddat det första skottet men tvingats lämna retur.
– Vi gick ut till den andra halvleken alldeles för nonchalanta vilket straffade sig direkt, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
Ljustorp låg sedan på för en kvittering när Ånges Theo Evjen med kvarten kvar gick över ända inne i Ljustorps straffområde med straffspark som följd. Rutinerade Alexander Sjödin visade ingen pardon från elva meter.
Bara ett par minuter senare nådde en lång boll in i Ljustorps straffområde där Alireza Mahmoodi mötte med skallen vid den bortre stolpen och satte den snyggt i bortre.


Fler gråa hår?

Ljustorp gav emellertid inte upp utan svarade omgående med att reducera till 2-3 genom Saw En Gay. Närmare poäng än så kom dock inte hemmalaget.
– Vi gör ingen bra match och när vi ledde med 3-1 tyckte grabbarna att jag inte hade tillräckligt med gråa hår och såg till att det blev spännande på slutet, säger Magnus Bjurén.
Han fortsätter:
– Men vi lyckades ändå ro hem segern och förhoppningsvis ger det här oss lite vind i seglen resten av hösten.
– En tung förlust då vi skapade mer än dom under 90 minuter, säger Ljustorps tränare Dan Mellberg.
Jonny Lisne i målet visade att den fina formen från B-lagsmatchen i måndags hållit i sig och svarade för flera fina räddningar och var den ende i Ånge som stack ut lite extra.

Ljustorps IF - Ånge IF 2-3
2018-08-15 - 19:00 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Alireza Mahmoodi (32), 1-1 Joacim Höglund (46), 1-2 Alexander Sjödin (76, straff), 1-3 Alireza Mahmoodi (80), 2-3 Saw En Gay (82).
Utvisning Ljustorp: Lucas Englund (90).
Domare: Rani Amir (kloka domslut hela vägen och visade ånyo att han är enframtida påläggskalv inon domarskrået)
Publik: 16
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Christian Wilhson satte Wiskans segermål mot topplaget Indal. Christian Wilhson satte Wiskans segermål mot topplaget Indal.

3-9 i förra mötet – nu lade Wiskan topplaget Indal på rygg: "Årets bästa match"

(2018-08-15)
Inför storpublik hemma på IP skrällde bottenlaget Wiskan genom att besegra Indal med 2-1.
I vårens möte var det skilda värdar. Då vann Indal med hela 9-3!
– Skräll vet jag inte men det här var vår bästa match i år.Känns som att vi är på rätt väg, säger Wiskans spelande tränare Fredrik Wiklund. 


Våldsamt häng

Över 100 åskådare på Viskans IP verkade tända hemmalaget som inte visade någon respekt för serietvåan Indal trots att man förlorade det senaste mötet lagen emellan med hela 3-9.
Den första halvleken blev mållös men Wiskans Niklas Wallsten var närmast att bryta dödläget med sin stolpträff.
Bättre lycka hade Wallsten tidigt i andra när han gick till väders och visade ett enormt häng när han nickade in Christian Widmarks hörna rakt in i krysset.
Lite drygt tio minuter senare kom även 2-0-målet. Christian Wilhsson kämpade till sig bollen och kom fri och rullade in den. Samtidigt blev han kapad bakifrån och domaren blåste straff.
– Men han ändrade sig när han såg att bollen gick i mål. Åtminstone uppfattade jag det så, säger Wiskans spelande tränare Fredrik Wiklund.


Skräll?

Nu vaknade Indal till och sex minuter senare reducerade Artagan Keskin.
– Dom flyttade upp folk och  lyfte mycket långt efter det men vi fredade oss bra och nickade undan det mesta så dom fick aldrig något riktigt tryck på oss, säger Fredrik Wiklund.
Och skrällen var ett faktum!
– Skräll vet jag inte men det här var vår bästa match i år.Känns som att vi är på rätt väg, säger Wiklund. 
Han fortsätter:
– Vi var det lag som skapade målchanserna och fick också rättvist utdelning. Vi spelade fin fotboll och hittade varandra bra efter backen och värderade situationerna rätt. Kortpassningar när vi skulle göra så och längre bollar när det passade, avslutar en mycket nöjd Fredrik Wiklund.
Överbetyg till hela Wiskan men med en extra lättöl till målgörarna.

väntar på återkoppling från Indal.

Wiskans IF - Indals IF 2-1
2018-08-15 - 19:00 - Viskans IP
Målen: 1-0 Niklas Vallsten (52), 2-0 Christian Wilhsson (64), 2-1 Artagan Keskin (70).
Domare: Nilla Sjöberg (beröm till hela domartrion)
Publik: 120
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Robin Nymo blev ende målskytten på Holmvallen. I gengäld gjorde han två. Robin Nymo blev ende målskytten på Holmvallen. I gengäld gjorde han två.

Robin Nymo tvåmålsskytt när Alnö tog en viktig trea på Holmvallen

(2018-08-15)
Robin Nymo var tungan på vågen när Alnö vann på Holmvallen tack vare två sena mål i vardera halvleken.
– Skönt att ett bollspelande lag får vinna över ett lag som bara lyfter långt, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


Straffmål i slutsekunderna av första halvlek

Det blev en jämn drabbning på Holmvallen mellan hemmalaget och gästerna från Alnön.
Holm hade dom flesta chanserna under den första halvleken.
– Vi hade nog fyra-fem lägen där vi borde satt bollen i nät, säger Holms tränare Mikael Kotermajer.
Alnö var inte heller ofarliga utan hade ett ribbskott.
Men den första halvleken skulle inte sluta mållös. När det bara återstod några sekunder tilldömdes gästerna en straff sedan Robin Nymo blivit fälld. Nymo klev upp och satte sedan själv "stramaren" i nät.
– Straffen var billig och det kändes psykologiskt tungt då vi inte förtjänade att ligga under i halvtid, säger Mikael Kotermajer.
Jämnt spel även i den andra halvleken där gästerna hade ytterligare en ribbträff. 
På slutet spelade hemmalaget 3-4-3 i jakten på en kvittering. Det slutade dock med att Robin Nymo målade även i slutminuten av den andra halvleken. Detta efter att ha fått ett instick in i straffområdet och klippt in bollen bakom en duktig Andreas Kotermajer som gjorde årsdebut mellan stolparna. 


Alnötränaren kritisk till Holms fotboll

Alnötränaren Tomas Berglund var nöjd med dom tre poängen men kritisk till Holms sätt att spela fotboll.
– Skönt att ett bollspelande lag får vinna över ett lag som bara lyfter långt. Det är varken roligt att titta på eller spela mot ett sådant lag. Det kanske är deras spelstil och dom tycker att dom är bra på det? Vi stod emot deras tunga spelare bra och föll aldrig in i deras långbollande även om vi slog en och annan luftpastej. Men överlag höll vi spelet efter marken, säger Berglund.
– Tycker att det var en välspelad match från båda håll. I andra sökte vi längre bollar men dom nådde aldrig upp till våra anfallare medanAlnö satsade på kontringar. Dom vinner matchen och ska ha all heder för segern men nog förtjänade vi poäng sett till chanserna, säger Mikael Kotermajer.


Mittfältsdynamon

Andreas Kotermajer i målet redan nämnd och extra beröm även till mittbacken Oskar Palmqvist som tog undan det som kom igenom.
Philip Lundqvist och Jonathan Marklunbd styrde precis som i höstpremiären mittfältet i båda riktningarna. Men hela laget ska ha beröm för en homogen insats.

Läs även:
• Matchreferat från Holms SK

Holms SK - Alnö IF 0-2
2018-08-15 - 19:00 - Holmvallen
Målen: 0-1 Robin Nymo (45, straff), 0-2 Robin Nymo (90).
Utvisning Alnö: Oliwer Lindgren (80)
Domare: Henoc Ekanga (duktig, tog tag i grejorna direkt)
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Christian wilhsson2, Wiskan Christian wilhsson2, Wiskan

Slutresultat kvällens matcher

(2018-08-15)
Ikväll spelades dom fyra resterande matcherna i Medelpads-femmans 11:e omgång.
Toppmöte på Holmvallen och jumbon Ljustorp tar sig an Ånge Så här gick det:


Hassels IF - Matfors IF 2 (tips: 2-2)
2018-08-15 - 19:00 - Hasselbacken
Domare: Jan Söderlund
Publik:
Matchfakta

Holms SK - Alnö IF 0-2
2018-08-15 - 19:00 - Holmvallen
Domare: Henoc Ekanga
Publik:
Matchfakta

Ljustorps IF - Ånge IF 2-3
2018-08-15 - 19:00 - Ljustorps IP
Domare: Rani Majed Amir
Publik:
Matchfakta

Wiskans IF - Indals IF 2-1
2018-08-15 - 19:00 - Viskans IP
Domare: Nilla Sjöberg
Publik:
Matchfakta

Referat och matchfakta kommer semare när och om jag fått tag i lagens ledare...

Fotnot:
Selånger - Medskogsbron spelades i söndags. Läs referatet här nedanför.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 11:
Viktiga poäng står på spel i såväl topp- som bottenstriden

(2018-08-15)
Ikväll spelas dom fyra resterande matcherna i Medelpads-femmans 11:e omgång.
Toppmöte på Holmvallen och jumbon Ljustorp tar sig an Ånge på hemmaplan. Dags för årets andra seger?
– Vi har tyvärr några spelare borta på grund av skador och sjukdomar som gör att det kommer bli en tuff kväll för våran del, säger Ljustorps tränare Dan Mellberg.


Så här spelas kvällens matcher (med Lokalfotbollens tips inomn parentes).

Hassels IF - Matfors IF 2 (tips: 2-2)
2018-08-15 - 19:00 - Hasselbacken
Domare: Jan Söderlund

Holms SK - Alnö IF (tips: 2-3)
2018-08-15 - 19:00 - Holmvallen
Domare: Henoc Ekanga

Ljustorps IF - Ånge IF (tips: 1-3)
2018-08-15 - 19:00 - Ljustorps IP
Domare: Rani Majed Amir

Wiskans IF - Indals IF (tips: 1-2)
2018-08-15 - 19:00 - Viskans IP
Domare: Nilla Sjöberg

Fotnot:
Selånger - Medskogsbron spelades i söndags. Läs referatet här nedanför.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Kankainen vände matchen åt Medskogs med sina två mål. Olle Kankainen vände matchen åt Medskogs med sina två mål.

Medskogs vände till seger trots straffmiss på Selånger IP – Olle Kankainen två-målsskytt

(2018-08-12)
Selånger hade ledningen med då trädde Olle Kankainen in i handlingarna och såg till att Medskogs kunde vända till seger.
– Selånger inledde bäst men därefter tog vi över och vann dom viktiga närkamperna och visade bra tålamod i spelet, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Kvitterade med halvlekens sista spark

Igår förlorade Selångers båda seniordamlag.
Idag blev det även torsk för F19-laget som herrditot i Medelpadsfemman.
Men det började i alla fall bra för herrlaget då Javid Azimi i mitten av den förstahalvleken kom igenom centralt och placerade bollen utom räckhåll för Medskogskeepern Dennis Täck Forsberg. Det var tredje chansen gillt för Selånger i öppningen av matchen.
Därefter klev gästerna in i matchen och lyckades med halvlekens sista spark kvittera. Högerbacken Matte Pettersson slog en lång boll till Magnus Johansson som på ett tillslag satte den på djupet till Olle Kankainen som visade vilja och glidtacklade in 1-1.
– Dom slog en snabb frispark när vi hade en skadad spelare liggande på planen så vi var inte riktigt på tårna utan trodde nog att domaren skulle titta till vår spelare, säger Selångers tränare Tomas Jonsson
Tio minuter in i den andra halvleken fick Medskogs en gyllene chans till ett ledningsmål då man tilldömdes en straff.
– Från mitt håll såg det ut som vår spelare spelade på bollen men han kanske träffade deras spelare också, säger Tomas Jonsson.
Zhaver Missilu stegade fram men den inhoppande målvakten Filip Åsander gick åt rätt håll, sträckte ut långt mot stolpen och räddade.


I en egen klass för sig

Med tio minuter kvar skulle ändå Medskogs ta ledningen. Matte Pettersson slog en ny fin långboll som Olle Kankainen tog emot strax utanför straffområdet, gjorde en gubbe innan han satte skottet lågt i bortre.
– Vi vaskade fram ett par halvchanser till kvitteringen men lyckades inte sätta pricken över i:et, säger Tomas Jonsson.
– Selånger inledde bäst men därefter tog vi över och vann dom viktiga närkamperna och visade bra tålamod i spelet. Vi körde ett 4-4-1-1-system då vi ville få ner farten på Selånger snabba spelare. Något som funkade bra efter den inledande kvarten. Framåt försökte vi slå tidiga inlägg som våra hungriga anfallare löpte in i boxen på och kanske borde vi gjort ett eller ett par mål tillpå våra chanser, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
– Vi tog tag i bollen i matchinledningen, visade tålamod och styrde spelet men Medskogs jobbade sig in i matchen och var starkare i dom betydande situationerna medan vi inte fick till spelet på det sätt vi ville efter vår fina inledning, säger Tomas Jonsson.
Olle Kankainen höll en egen nivår i matchen och vi berömmer också Medskogs försvar kollektivt.
I Selånger var det jämnt överlag, ingen som höjde sig men inte heller någon som ska sänkas.

Selånger FK - Medskogsbrons BK 1-2
2018-08-12 - 13:00 - Selånger IP
Målen: 1-0 Javid Azimi (23), 1-1 Olle Kankainen (45), 1-2 Olle Kankainen (80).
Domare: Michael Lie (bra insats, konsekvent)
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oskar Nilsson-Böös var den ende som gjorde fler än ett mål. Oskar Nilsson-Böös var den ende som gjorde fler än ett mål.

Fyra mål på fem minuter när Matfors 2 vann med tennissiffror mot Ljustorp

(2018-08-12)
Influerad av A-lagets seger i fredagens "El Fantastico" tog Brukets Blås bilaga i Medel-padsfemman en storseger mot gästande Ljustorp under söndagskvällen – 6-0!
– Vi avgjorde tidigt med fyra mål på fem minuter kring kvarten. Sedan var det bara en transportsträcka fram till dom 90, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Matfors 2 tog likt en bödel snabbt död på gästande Ljustorp. 1-0 satte Lukas Gillström efter 13 minuter med ett fint avslut från höger.
Det målet blev startskottet till en målexplosion! 2-0 kom två minuter senare  när Oscar Nilsson Böös svarade för en fin individuell prestation då han centralt tog sig förbi fyra Ljustorpare innan han läckert rundarde målvakten innan han placerade in bollen i tomt mål. Trean tog bara till minuten senare. Oskar Åman slog en suverän boll från egen planhalva till William Dalenius som löpte på djupet, skar in i mitten innan han pricksköt från distans.
I den 18:e minuten ökade Daniel Boström på till 4-0. Fyra mål på fem glödheta Matforsminuter!
När sedan "ONB" (Oskar Nilsson-Böös) ökade på till 5-0 efter knappa halvtimmen var gästande Ljustorp mer eller mindre tillintetgjorda.
– Egentligen kom vi inte upp alls i nivå med vad vi brukar prestera men vi var väldigt effektiva istället och svarade för fem fantastiska minuter, säger Matfors 2-tränaren Andreas Jonsson.
Den sista kvarten av den första halvleken och hela den andra spelades mer eller mindre av. Ljustorp gick in för att stoppa blödningen medan hemmalaget kände sig rätt mätta efter målorgien. Det enda som är värt att notera är Philip Forsbergs 6-0 med kvarten kvar vilket gjorde att Brukets Bilaga vann setet blankt...
– Trots våra sex mål framåt vil jag berömma vårt mittlås Åman/Boman. Att Böös fortsätter att ösa in mål för oss är också trevligt, avslutar Andreas Jonsson.

Matfors IF 2 - Ljustorps IF 6-0 (5-0)
2018-08-12 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Lucas Gillström (13), 2-0 Oscar Nilsson-Böös (15), 3-0 William Dalenius (16), 4-0 Tobias Fredriksson (18), 5-0 Oscar Nilsson-Böös (27), 6-0 Philip Forsberg (75).
Domare: Jan Söderlund
Publik: ingen som orkade räknad dom...
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliwer Lindgren inledde målskyttet och även avslutade det med två fullträffar. Oliwer Lindgren inledde målskyttet och även avslutade det med två fullträffar.

Alnö prickade in fem mål på en kvart och tog en storseger mot Hassel

(2018-08-08)
Alnö satte två snabba hemma på Släda mot Hassel.
Därefter blev till stiltje i målandet fram till minut 72 men sedan rann det iväg till hela 7-0.
Oliwer Lindgren prickade in ett hattrick medan återvändaren Robin Nymo svarade för två fullträffar 

– Jag är mycket nöjd på det sättet vi genomförde matchen, säger Alnötränaren Tomas Berglund.

Alnö siktar på promovering tillbaka till Medelpadsallsvenskan i höst och man inledde omstarten efter sommaruppehållet på bästa sätt.
Redan i den andra minuten gav Oliwer Lindgren Alnö ledningen och tio minuter senare ökade Jonathan Marklund på.
Hemmalaget fortsatte sedan trumma på men Hassel slet hårt i försvarsarbetet och fredades sig bra ända till det återstod dryga kvarten. Då satte återvändaren (från Essvik) Robin Nymo 3-0 och strax därpå gjorde Nils Söderqvist mål i sin A-lagsdebut.
Robin Nymo igen och två gånger Oliwer Lindgren såg sedan till att Alnö tog en storseger med hela 7-0.
– Jag är mycket nöjd på det sättet vi genomförde matchen. Vi spelade en snabb fotboll med bollen i huvudsak på marken och hade bra löpningar utan boll. Detta gjorde att Hassel till slut tröttnade. Annars stod dom upp bra fran till att vi gjorde fem mål sista tjugo, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
Många var bra i Alnö. Philip Lundqvist och Jonathan Marklund var utsökta som balansspelare, Nils Söderqvist gjorde en utmärkt A-lagsdebut och fick alltså även kröna den med ett mål. Rutinerade Peter Flobecker var lugnet själv som mittback.

Alnö IF - Hassels IF 7-0
2018-08-08 - 19:00 - Släda IP
Målen: 1-0 Oliwer Lindgren (2), 2-0 Jonathan Marklund (12), 3-0 Robin Nymo (72), 4-0 Nils Söderqvist (76), 5-0 Robin Nymo (81), 6-0 Oliwer Lindgren (84), 7-0 Oliwer Lindgren (87).
Domare: Rani Amir
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Zhaver Missilu hängde två kassar när Medskogs vände hemma mot Ånge. Zhaver Missilu hängde två kassar när Medskogs vände hemma mot Ånge.

Storseger för Ånge i våras – ikväll vände Medskogs trots tidigt 0-2-underläge

(2018-08-08)
Ånge vann hemma med hela 9-1 i våras mot Medskogs.
Ikväll ledde västralaget med 2-0 redan efter tio minuters spel och var på väg mot en ny seger.
Men hemmalaget vände på steken till en 3-2-vinst efter två mål av Zhaver Missilu och ett av Andreas Godin.
– Hjärta, laganda och ett par lyckade taktiska drag gjorde att vi kunde vända, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
– Vi har tränat för dåigt och gör ingen bra insats idag, säger Ånges tränare Magnus Bjurén. 


Ånge på väg mot ny storseger, men...

När Ånge och Medskogs möttes i premiären i våras vann västralaget med förkrossande 9-1.
Efter tio minuters spel såg det ut som om siffrorna skulle upprepas då Ånge ledde med 2-0 på Viforsplan efter mål av Omid Tajik (Hussein Sadegi enligt matchprotokollet).
Medskogs replikerade emellertid med ett 1-2-mål bara ett par minuter senare. Olle Kankainen slog ett 30 mterspass till Zhaver Missilu som bröt in i straffområdet från sin vänsterkant, klev förbi en back och placerade bollen lågt i bortre hörnet utom räckhåll för Benjamin Yassir Hamdani i gästernas mål.
Kvitteringsmålet kom i minut 35 efter en välavvägd och svepande passning från 40 meter av Fredrik Allgren till Markus Holdo som löper ifatt bollen mot hörnflaggan, håller i och väntar in Andreas Godin som borrar in bollen i bortre hörnet med en riktig stramare från 20 meter.


Segermål med kvarten kvar

I den andra halvleken jagade hemmalaget ett ledningsmål men Ånges försvar stod emot till kvarten återstod.
Ännu en längre boll från Olle Kankainen som Ångekeepern olyckligt missbdömde och bollen studsade över honom. Zhaver, som kopplat igång jetmotorn, löper förbi både målvakt och försvar och petar in bollen i öppet mål. En fullträff som fullbordar Medskogs vändning.
– Hjärta, laganda och ett par lyckade taktiska drag gjorde att vi kunde vända, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund och fortsätter:
– Vi pratade om att aktivera våra yttrar mer än tidigare. Kul att det lyckades och attdom är inblandade i alla våra tre mål, Zhaver gör två och Markus Holdo passade till ett.
– Vi har tränat för dåigt och gör ingen bra insats idag trots att vi fick en bra start, säger Ånges tränare Magnus Bjurén. 


Gick förbi Selånger

Många var bra i Medskogs men duon Olle Kankainen, dominerade på mittfältet, och Zhaver Missilu, var klinisk när han fick sina chanser. stack ut lite extra.
Enda glädjeämnet i Ånge var unge Tobias Engström som slet som en galärslav hela matchen.
Utöver den sköna revanschen efter storförlusten i våras passerade Medskogs Selånger i tabellen upp till en femteplats medan Ånge ligger kvar på sin sjunde.

Medskogsbrons BK - Ånge IF 3-2
2018-08-08 - 19:00 - Viforsplan
Målen: 0-1 Hussein Sadegi (3) (Omid Tajik enligt Ånges tränare), 0-2 Tobias Engström (10), 1-2 Zhaver Missilu (12),, 2-2 Andreas Godin (35), 3-2 Zhaver Missilu (74).
Domare: Omar Vali (grymt bra, hade stenkoll från minut 1 till 91).
Publik: 23
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mikael Kotermajer bytte in sig själv och nickade in Holms segermål i slutminuten på Viskans IP. Mikael Kotermajer bytte in sig själv och nickade in Holms segermål i slutminuten på Viskans IP.

Holmtränaren bytte in sig själv – avgjorde med en nick i slutminuten!

(2018-08-08)
2-2 och matchen stod och vägde på  Viskans IP.
Då bytte Holmtränaren Mikael Kotermajer in sig själv och i slutminuten nickade han in gästernas segermål.
– Fick en knuff precis när jag nickade hörnan så jag såg aldrig att det blev mål och blev förvånad när grabbarna grattade mig när jag kom på benen, ler matchhjälten.


Holm snabb 2-0-ledning trots straffmiss

Wiskan på undre halvan av tabellen gav topplaget Holm en rejäl holmgång hemma på sin vackra idrottsplats. Detta trots att man hamnade i ett tidigt 0-2-underläge. Ett underläge som kunnat varit ännu värre om inte målvakten Simon Eriksson räddat Claudio Moragas straffspark.
0-1 satte Johan Hallström, som fick en offensivare roll på mitten idag, i den tionde minuten efter att Olle Nordberg löpt på djupet och spelat in snett inåt bakåt. Därefter räddade Simon Eriksson Clauduo Morgagas straff i mitten av halvleken men var sedan chanslös när Hallström satte sin straff högt två minuter senare efter en hands som beivrades hårt.
Kanske var det en "kompensationsstraff" när Christian Wilhson fick en lättare knuff strax innan paus.
– Jag satte den stenhårt nere vid stolproten, sade 54-årige mittbacken och exekutorn Martin Hultin efter matchen.
Wiskan hann även kvittera innan pausvilan. Christian Wilhson nickskarvade snyggt en boll till Fredrik Lind som drog till strax innanför straffområdet och bollen satte perfekt i bortre hörnet.


Ställningskrig

Den andra halvleken bestod mest av ställningskrig där inget av lagen ville vika ner sig. Inte ens när hemmalagets Per Sjödell fick sitt andra gula kort efter hårt spel lyckades gästerna koppla något grepp. Med knappt 20 ninuter kvar bytte Holmtränaren Mikael Kotermajer in sig själv och det skulle visa sig vara ett avgörande schackdrag. I matchens 89:e minut fick Holm en hörna, en hårt utåtskruvad som "Kotten" mötte med pannan/axeln vid den främre stolpen och bollen seglade in bakom Simon Eriksson.
– Fick en knuff precis när jag nickade hörnan så jag såg aldrig att det blev mål och blev förvånad när grabbarna grattade mig när jag kom på benen, ler matchhjälten.
"Kotten" fortsätter:
– Vi gör ingen bra match spelmässigt, kanske inbjöd inte den lösa gräsmattan och smala planen till något finlir men vi kämpade hårt matchen igenom. Dom chanser som lagen skapade var när man försökte sig på att rulla boll
– Vi var inte alls på tårna första halvtimmen men därefter gör vi in riktigt bra match och började vinna andrabollar och kom upp högre i planen och kunde sätta bättre press på dom. Vi hade ett par farliga hörnon som hade kunnat lett till 3-2 men istället kunde dom avgöra på en på slutet. Surt! Hade nästan hellre förlorat med 0-5 än så här, säger Wiskans tränare Fredrik Wiklund.


"Spelade över sin förmåga"

Stefan Eriksson i målet redan nämnd. I övrigt var det många enligt tränare Wiklund som "spelade över sin förmåga".
I Holm var Johan Hallström utsökt som offensiv mittfältare.
och på yttererbacken slet Eskil Nordberg förtjänstfullt. Plus även till inhopparna med ett extra plus för Patrik Mattsson och matchhjälten Mikael Kotermajer.

Wiskans IF - Holms SK 2-3
2018-08-08 - 19:00 - Viskans IP
Målen: 0-1 Johan Hallström (10), 0-2 Johan Hallström (25, straff), 1-2 Martin Hultin (41, straff), 2-2 Fredrik Lind (44), 2-3 Mikael Kotermajer (89).
Utvisning Wiskan: Per Sjödell (65)
Domare: Hans Söderblom (hittade aldrig rätt nivå)
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Förre GIF- och Sundspelaren nickade in INdals segermål. Förre GIF- och Sundspelaren nickade in INdals segermål.

Indal avgjorde sent mot spelförande Selånger

(2018-08-08)
Selånger var det spelförande laget.
Men det var tabelltvåan Indal som vann hemma på Härevallen med matchens enda mål, en lobbnick efter hörna av Simon Huss i slutskedet.
– Vi gör en dålig första halvlek men en okey andra och det hade kunnat sluta hur som helst, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Selånger var lite överraskande det spelförande laget på Härevallen sett till tabelläget men trots mycket bollinnehav skapade man inga sylvassa chanser trots att snabbe Linus Stafrin hela tiden var ett hot. Det gjorde inte heller Indal så matchen såg ut att sluta mållös. Men i den 84:e minuten fick hemmalaget en hörna och på den långa mot bortre stolpen mötte Simon Huss med skallen och lobbnickade in segermålet över keepern och in i den bortre gaveln.
– Vet inte vad det berodde på men vi verkade inte riktigt vakna ännu efter semestern. Vi uppträdde trevande och Selånger var bättre än oss spelmässigt idag även om vi gör en klart bättre andra halvlekn än den första som var riktigt dålig så det här hade kunnat sluta hur som helst men vårt segertåg fortsätter förbi ännu en perrong, säger Indals tränare Dennis Hägg.
I Indal var Fredrik Karström tillbaka efter långvarig skada och gav stadga åt mittfältet. Framåt löpte Artagan Keskin kopiöst utan att få mycket matnyttigt att jobba med. Avstängde målsprutan Sergio Hinestroza såg ut att saknas.
I Selånger var kvicke Linus Stafrin ständigt på språng och var hela tiden på vippen att komma igenom.

Fotnot:
Hann tyvärr inte ringa Selångers tränare för kommentarer innan klockan blev för mycket.

Indals IF - Selånger FK 1-0
2018-08-08 - 19:00 - Härevallen
Målet: 1-0 Simon Huss (84).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (klart godkänd)
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kvällens resultat i Medelpadsfemman

(2018-08-08)
Fyra av dom fem matcherna i omgång 10 spelades idag enligt följande (för referat och mer fakta, läs ovan): 

Alnö IF - Hassels IF 7-0

Matchfakta

Indals IF - Selånger FK 1-0
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Ånge IF 3-2
Matchfakta

Wiskans IF - Holms SK 2-3
Matchfakta

Fotnot:
Matfors IF 2 - Ljustorps IF spelas 12 augusti.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Philip Lundqvist kommer att kunna spela några matcher med moder-klubben Alnö innan han återvänder till sina studier i Umeå. Philip Lundqvist kommer att kunna spela några matcher med moder-klubben Alnö innan han återvänder till sina studier i Umeå.

Så är läget hos lagen inför kvällens höststart i Medelpadsfemman

(2018-08-08)
Sommarlovet är över för ledare och spelare i Medelpadsfemman.
Ikväll kickar hösten igång och i topp ligger
enda laget som inte får avancera - Matfors IF:s andralag.
–Men det är alltid kul att vinna en serie, säger tränaren Andreas Jonsson, som var med och förde upp laget från sexan ifjol.


Matfors andralag leder alltså Medelpadsfeman i paus. Nu ikväll inleds "andra halvlek". Närmast bakom ligger Indals IF med sina f d Granlo BK-spelare och ledare och bara målskillnad skiljer mot Matfors 2. Trea ligger Holms SK som skuggar toppduon tre pinnar efter.
Lokalfotbollen kollade läget med lagen inför hösten och ställde ett par frågor.
1) Några ändringar i truppen?
2) Nöjd med vårens insats?
3) Vad har ni för målsättning i höst?
Så här svarade lagens ledare:

Andreas Jonsson, tränare Matfors IF 2:
1) Vi har fått in Dennis Westin och Jens Hallberg som gör comeback efter uppehåll. Två spelare som stärker konkurrensen och gör att vi får fler alternativ vilket känns mycket bra. "Tappat" har vi väl inte gjort men Oscar Nilsson Böös, Lucas Gillström och Oskar Åman  har flyttats upp till A-truppen men tränar oftast dubbla pass så det blir inte så stor skillnad där. Sedan är det som alltid, gör du det bra i femman kan du spela nästa match i fyran så det är klart det kan hända saker under hösten. Men är det spelare som tar steget upp och slår sig in i representationslaget så är ingen gladare än jag, då har vi lyckats.
2) Våren får man vara nöjd med, det är väl egentligen bara insatsen mot Indal som jag är besviken på. Men annars har vi gjort en bra vår överlag tycker jag.
3) Vi satt en målsättning under försäsongen att vi skulle vara topp 2 och den målsättningen står vi fast vid. Sedan har vi en annan målsättning också och det är att fortsätta lyfta upp egna produkter till A-laget. 

Dennis Hägg, tränare Indals IF:
1) Oskar Lund har flyttat till Schweiz för att testa på att spela innebandy där. Han spelar inget mer med oss i år.  Istället har vi fått tillbaka mittfältspjäsen Fredrik Karström från långtidsskada. Vi har Sergio Hinestroza avstängd ikväll och har ytterligare några borta på semester. Trots det kan vi ställa upp med ett riktigt starkt lag ikväll.
2) Våren är vi supernöjda med. Vi gör två bottennapp och det är just matcherna vi förlorat, mot Ånge och medskogs
3) Föreningen har jobbat hårt med gräsmattan under den varma sommaren och den är kanonbra nu. Det ska bli kul att det drar igång igen. Vi har ingen uttalad målsättning, vi kör på det klassiska "en match i taget".

Peter Lind, lagledare Holms SK:
1)  Lite förändringar i truppen har vi! Ett nyförvärv har vi fått in i Kenneth Lindberg senast i Stöde/Nedansjö. Ett par förluster har vi. Innan uppehållet försvann Andreas Nilsson till Selånger och veteranen Magnus Johansson (bror med Tobias Lundström) till Medskogs. Sedan tidigare har Andreas Moreau lagt skorna på hyllan på grund av tidsbrist och Thomas Eriksson och Emad Nademi är långtidsskadade. Jo, Olle Nordberg är tillbaka efter utlåning till Östavall och han gör två mål när vi vinner med 3-1 mot Wiskan ikväll. Patrik Mattsson gör comeback och jag själv blir med på bänken då vi saknar spelare som är på semester.
2) Vi är nog ganska nöjd med vårsäsongen särskilt med vår avslutning med fyra raka vinster.
3) Jag vill egentligen inte uttala mig då det är "Kottens" (tränaren Mikael Kotermajer, reds anm) men med i toppen ska vi vara!

Thomas Jonsson, tränare Selånger FK:
(väntar på svar)

Thomas Berglund, tränare Alnö IF:
1) Vi har fått in Robin Nymo och Philip Lundqvist (läs artikel här nedanför). I övrigt ser det bara bra ut för oss.
2) Spelmässigt är vi nöjda med våren, men vi har slarvat bort en del poäng i onödan. Den enda matchen jag tycker motståndarna varit bättre över 90 minuter är den mot Matfors 2.
3) Vår målsättning under hösten är att vara med och slåss om uppflyttningsplatserna.

Joakim Hedlund, lagledare Medskogsbrons BK:
1) Spelare in: Magnus Johansson från Holm. Spelare ut: Patrik Hägglund, tidsbrist och Zdenko Cabrajic som slutar. Tunga avbräck! Två spelare från IFK Sundsvall provtränar med oss nu, men IFK släpper dem nog inte vilket är förståeligt i deras läge. Hoppas ändå kunna förstärka truppen med en- eller två spelare i augusti.
2) Dålig start och dåligt slut på våren men däremellan mycket nöjd med både spelet och resultaten.
3) Vi siktar på att försöka hänga med i toppen och ta sju av nio pinnar på dom tre första matcherna. Sedan får vi se.

Magnus Bjurén, tränare Ånge IF:
1) Vi dras med lite skador och har tappat Hamzah AL Sheghrey som flyttar.
2) Jag är inte nöjd med poängskörden i vår, det ska vi göra bättre i höst.
3) Mycket semesterfirande o s v gör att vi inte tränat som jag hoppats på. Därför känns vi svårbedömd i höst.

Fredrik Wiklund, spelande tränare Wiskans IF:
1) Inga spelare varken in eller ut. Vi har kommit igång med träningen bra och ser fram emot hösten. T ex spelade vi 2-2 mot division 4-laget Nedansjö i söndags.
2) Våren var lite av en besvikelse resultat mässigt, men vi avslutar mycket bra och tar med oss det in i hösten.
3) Vi tar en match i taget och siktar på att göra en bättre höst än vår.

Seth Larsson, team manager Hassels IF:
(väntar på svar)

Dan Mellberg, Ljustorps IF:
(väntar på svar)

Kvällens matcher:
19:00 Alnö IF - Hassels IF (tips: 5-2)
19:00 Indals IF - Selånger FK (tips: 2-1)
19:00 Medskogsbrons BK - Ånge IF (tips: 2-0)
19:00 Wiskans IF - Holms SK (tips: 2-4)
2018-08-12:
19:00 Matfors IF 2 - Ljustorps IF

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Robin Nymo återvänder till Alnö efter en vår i Essvik. Robin Nymo återvänder till Alnö efter en vår i Essvik.

Robin Nymo och Philip Lundqvist tillbaka i Alnödressen

(2018-07-26)
Alnö IF jagar promovering till Medelpads-allsvenskan.
Ö-laget har nu förstärkt med anfallaren Robin Nymo och mittfältsmotorn Philip Lundqvist.
– Det känns positivt på alla sätt, säger tränaren Tomas Berglund.


Alnö inledde Medelpadsfemman i stor stil för att därefter tappa till teten.
Nu satsar ö-laget på att komma ikapp och senare i höst säkra en plats i Medelpadsallsvenskan, en serie man tvingades att lämnade ifjol efter en mindre lyckat säsong.
Från Essvik återvänder målfarlige Robin Nymo och f d mittfältstalangen Philip Lundqvist ansluter från studier i Umeå. Tidigare har 20-åringen gjort avtryck med spel i division 2 med IFK Timrå men hållit upp med spel under våren.
– Robin ville komma tillbaka till oss, vilket känns positivt på alla sätt. Där får vi in en kille som kommer göra en del mål och även bidra i övrigt. Philip Lundqvist tränar på med oss och kommer att spela regelbundet hela augusti, innan han åker upp till skolan i Umeå igen. Han kommer säkert att spela en del matcher efter det också. Förutom det ser det riktigt bra ut, säger tränaren Tomas Berglund.
Han fortsätter:
– Vi ser fram emot hösten på ett positivt sätt.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Dennis Hägg & Co flyttade från Granlo BK till Indlas IF. Dennis Hägg & Co flyttade från Granlo BK till Indlas IF.

Granlo BK:s konkurs gav Indals IF ett topplag i Medelpadsfemman

(2018-07-17)
I vintras gick Granlo BK i konkurs.
Vad att göra?
Jo, flytta hela verksamheten till Indals IF!
– Det var det mest naturliga då vi sedan flera år tillbaka haft Härevallen i Indal som hemmaplan, säger tränaren Dennis Hägg.


När Granlo BK gick i konkurs i vintras stod ett tjugotal spelare utan förening. Vad att göra? Jo, flytta fotbolls-verksamheten med ledare, spelare och allt till Indals IF.
– Det var det mest naturliga då vi sedan flera år tillbaka haft Härevallen i Indal som hemmaplan och dessutom fanns det en styrelse som gärna såg att seniorfotbollen i Indal kunde sparka igång igen, säger tränaren Dennis Hägg och fortsätter:
– Dessutom skönt för mig och lagledaren Jonas Wallvik att bara koncentrera oss på det sportsliga och inte som i Granlo BK där vi även satt i styrelsen och fick pyssla med mycket annat mer än bara laget. Men visst var det jobbigt när laget i ens hjärta gick i konkurs där man både spelat fotboll och innebandy sedan ungdomen.
Att laget acklimatiserat sig väl i Indals IF:s vita tröjor syns i tabellen där man skuggar ledande Matfors IF 2, ett lag som man besegrade i seriefinalen i juni.
Lokalfotbollen pratade med läraren och tränaren Dennis Hägg under sommarlovet.

Ni ligger tvåa i serien efter Matfors 2 (som inte får gå upp så egentligen leder ni serien. Inte oväntat för mig som s k "expert". Är det så även för er?
– Det är alltid svårt inför en säsong att "sia" om hur det kommer att gå. Vi vet dock att i år har vi både spets och bredd i truppen, så jag är inte förvånad över att vi agerat stabilt under vårsäsongen.

Ni skuggar som sagt Matfors 2. Vad säger du om deras insats så här långt?
–  Svårt att säga något annat än att dom har gjort det bra. Dom leder ju serien. Sedan är det alltid svårt att göra en bedömning av ett andralag då jag inte har full koll på hur många division 4-spelare dom använt sig av. Dom tränar i alla fall säkert en del med sitt div4lag vilket gör att de får bra utvecklingsmöjligheter.

Matfors 2 får ju inte gå upp i Medelpadsallsvenskan som andralag. Ni tackade ju själv nej till uppflyttning i år. Hur ser ni  på att ta steget upp den här gången?
– Tar vi första- eller andraplatsen så har vi gjort oss förtjänta av att spela i division 4 nästa år. Många matcher kvar att spela dock.

Någon spelare som överraskat på dig i ditt eget lag. Någon som du på förhand inte riktigt räknat med?
– Det är många spelare som har gjort grymma prestationer. Oskar Lund har t ex gjort närmare 15 poäng under våren. En som imponerat stort är också nye Markus Persson som klivit fram som en klippa i försvaret. Men det är många som gjort det väldigt bra. Vi har bara tappat poäng i två matcher, det säger en del om truppens prestation.

Några ändringar i truppen?
– Inget klart i nuläget. Förhoppningsvis får vi tillbaka ett par från långtidsskador. Eventuellt någon comeback också.

När kör ni igång igen och har ni några träningsmatcher innan höststarten?
– Vi tränar på med ett pass i veckan under hela sommaren. Ingen match dock inplanerad ännu.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Andreas Jonsson tränar inte bara serieledarna i Medelpadsfemnman utan är även assisterande i Matfors A-lag i fyran. Andreas Jonsson tränar inte bara serieledarna i Medelpadsfemnman utan är även assisterande i Matfors A-lag i fyran.

Brukets Blås bilaga leder Medelpadsfemman när halva serien är spelad: "Hårt jobb ligger bakom"

(2018-07-16)
Trots att man är nykomlingar i Medelpadsfemman och har sitt A-lag i Medelpadsallsvenskan leder Brukets Blås bilaga femman efter att halva serien är spelad.
– Det är hårt jobb som gjort att vi ligger där vi ligger, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Ifjol vann Matfors IF:s andralag Medelpadssexan.
När halva serien spelats i leder Brukets Blås bilaga femman som nykomlingar. Men något andra raka uppflyttning kommer det inte att bli då andralag inte tillåts deltaga i vår högsta lokala serie, Medelpads-allsvenskan. Den serie som MIF:s representationslag ligger fyra i i halvtid.
Andreas Jonsson är assisterande i A-laget men är även ansvarig för andralaget som hela tiden slussar upp yngre spelare uppåt.
Lokalfotbollen tog ett snack med Andreas under sommaruppehållet.

Ni leder serien. Inte oväntat för mig som s k "expert". Är det så även för er?
– Både ja och nej. Vi är ett starkt kollektiv som jobbat tillsammans under tre säsonger och där samtliga spelare tar steg framåt för varje månad som går. Så nej, jag är inte förvånad men samtidigt är det inget man går runt och räknar med utan det är hårt jobb som gjort att vi ligger där vi ligger.

Indal skuggar er och blir säkert en hård nöt för er att knäcka i höst. Vad säger du om deras insats så här långt? Och vad tror du om hösten? Några fler lag som kan blanda sig i?
– Precis , Indal skuggar och dom har en starkt offensiv och vann rättvist mot oss i våras. Dom kommer absolut vara ett lag som är med hela vägen. Samtidigt tror jag fler lag kommer blanda sig i, känns som att dom flesta kan slå varandra vilket öppnar upp för en spännande höst där jag tror Holm och Alnö kan vara med och givetvis även Selånger som jag